Nyheter:

 • Lørdag 3. mars kl. 22.47

  Oppgitt over våpen-innstramming: Det er ikke våpenet som dreper, men personen som har det

  PITTSBURGH, PENNSYLVANIA (VG) Med sin faste følgesvenn under bukselinningen, pistolen Smith & Wesson 40, tar trebarnsfaren Brian Machesky (47) et kraftoppgjør med USAs største sportskjede Dick’s Sporting Goods.

 • Lørdag 3. mars kl. 22.05

  Pedersen på sjetteplass i VM-finalen

  Isabelle Pedersen (26) var var et stykke unna medalje da hun løp inn til sjetteplass på 60 meter hekk i innendørs-VM.

 • Lørdag 3. mars kl. 22.05

  Pedersen misfornøyd med VM-finalen: - Ikke dette jeg hadde håpet på

  Isabelle Pedersen (26) var høyt oppe etter en glimrende semifinale, men endte et stykke unna medalje da hun løp inn til sjetteplass på 60 meter hekk i innendørs-VM.

 • Lørdag 3. mars kl. 21.27

  Vil skrinlegge kriserammet ID-prosjekt

  I lys av de betydelige kostnadsoverskridelsene, ber IKT Norge om at regjeringen legger hele prosjektet med nasjonale ID-kort dødt.

 • Lørdag 3. mars kl. 21.26

  Nynorskpris til transportselskap

  Firda Billag har fått årets målpris av Sogn og Fjordane Mållag. Transportselskapet har brukt nynorsk sidan dei frå mållagshald blei oppfordra til å trykkje ruteheftet sitt på nynorsk i 1934. – Dette er eg oppriktig glad for, sa direktør Peter Midthun då han tok imot prisen frå leiar i Sogn og Fjordane Mållag, Hallstein Dvergsdal under årsmøtet laurdag.

 • Lørdag 3. mars kl. 21.26

  Nynorskpris til tranportselskap

  Firda Billag har fått årets målpris av Sogn og Fjordane Mållag. Transportselskapet har brukt nynorsk sidan dei frå mållagshald blei oppfordra til å trykkje ruteheftet sitt på nynorsk i 1934. – Dette er eg oppriktig glad for, sa direktør Peter Midthun då han tok imot prisen frå leiar i Sogn og Fjordane Mållag, Hallstein Dvergsdal under årsmøtet laurdag.

 • Lørdag 3. mars kl. 21.20

  Bli med til Framtidsfylket

  Programmet Ekko på NRK P2 har besøkt Sogn og Fjordane. Korleis er livet her, undrar reporter Lise Borchgrevink.

 • Lørdag 3. mars kl. 21.20

  Stavanger slo tilbake - Sparta avgjorde i sudden death

  Manglerud Star hentet opp Spartas tomålsledelse nok en gang, og sørget for overtidsspill. Men denne gangen var det Sparta som vant, og samtidig fikk Stavanger revansj mot Frisk/Asker.

 • Lørdag 3. mars kl. 21.07

  Frustrert Weng tror totalcupen ryker

  LAHTI (VG) Sammenlagtleder Heidi Weng (26) er redd forspranget til Ingvild Flugstad Østberg (27) på 192 poeng ikke er stort nok - tross at det gjenstår kun 650 poeng å kjempe om.

 • Lørdag 3. mars kl. 20.39

  Tiller fikk pris

  Forfatteren Carl Frode Tiller fikk i dag Trønderlagets målpris for 2018. Språkprisen deles ut av fylkeslaget til Noregs målag. Tiller får prisen for bruken av nynorsk i bøkene sine.

 • Lørdag 3. mars kl. 20.26

  Oilers–Frisk Asker: 1–1

  Etter mål av Philippe Cornet, William Rapuzzi og Eirik Salsten vann Oilers 3–2 over Frisk Asker i den andre kvartfinalekampen i sluttspelet i ishockey. Frisk pressa hardt mot slutten, men Oilers rodde det i land. Tredje kamp er på måndag.

 • Lørdag 3. mars kl. 20.26

  Oilers vann

  Etter mål av Philippe Cornet, William Rapuzzi og Eirik Salsten vann Oilers 3–2 over Frisk Asker i den andre kvartfinalekampen i sluttspelet i ishockey. Frisk pressa hardt mot slutten, men Oilers rodde det i land. Tredje kamp er på måndag.

 • Lørdag 3. mars kl. 20.21

  Tok bilnøkkelen frå rusa sjåfør

  Ein mann hindra ein synleg rusa sjåfør å starte opp bilen sin på Storhaug i Stavanger i 19-tida laurdag kveld. Mannen fekk stansa bilen og tok nøklane frå sjåføren. Då politiet kom fram, viste det seg at det også var eit barn i bilen.

 • Lørdag 3. mars kl. 20.21

  Liverpools angrepstrio fortsetter å herje

  (Liverpool – Newcastle 2-0) Liverpools angrepstrio fortsetter å rive forsvarsrekker i stykker. Med Mohamed Salah (25) i spissen, tok Liverpool tre nye poeng i jakten på Champions League-spill.

 • Lørdag 3. mars kl. 20.16

  Målscorer King fortviler etter at seieren glapp på overtid: - Veldig skuffet

  (Leicester - Bournemouth 1–1) Joshua King (26) lå an til å bli matchvinner med et iskaldt straffespark i 1.omgang, men syv minutter på overtid utlignet Riyad Mahrez (27) på et frispark.

 • Lørdag 3. mars kl. 20.06

  – Må være opp til arrangørene

  Fri alkoholservering må være opp til de enkelte arrangørene, sier rådsleder i Arendalsuka og Arendal-ordfører Robert C. Nordli. Han understreker at de har flere tiltak rettet mot alkohol og holdningsendringer på gang, i samarbeid med ungdomspartiene.

 • Lørdag 3. mars kl. 19.55

  Tatt for ruskjøring

  En kvinne i 40-årene er anmeldt etter at hun kjørte bil i alkoholpåvirket tilstand. Kvinnen kjørte inn i en parkert bil ved Lundetangen pub i Skien. Førerkortet hennes ble beslaglagt av politiet.

 • Lørdag 3. mars kl. 19.49

  Glimt-spiller skadd på trening

  Bodø/Glimts Endre Kupen kan ha røket korsbåndet på trening lørdag, skriver Eurosport. 27-åringen gikk til Glimt fra Florø etter fjorårets sesong. Han er sendt til MR-undersøkelse, men det kan gå lang tid før han er tilbake på fotballbanen.

 • Lørdag 3. mars kl. 19.45

  Bil i brann

  En bil begynte å brenne i Fødnesvegen på Fagernes i kveld. Brannvesenet klarte å slukke brannen og bilen er nå tauet vekk for å bli undersøkt. Ingen ble skadet i brannen.

 • Lørdag 3. mars kl. 19.32

  Oslo-ordføreren slår alarm: Kostnadene truer barnefotballen

  ULLEVAAL (VG) Oslo-ordfører Marianne Borgen kom med en brannfakkel til Fotball-Norge på dagens fotballting: Hun mener at det er i ferd med å bli et klasseskille som truer barnefotballen. – Det koster fra 300 til 18 000 kroner i året for en 14-åring.

 • Lørdag 3. mars kl. 19.27

  Pedersen til finale etter ny pers

  Isabelle Pedersen sprang inn til 3. plass i kveldens semifinale i friidretts-VM innandørs. Med tida 7,86 sikra bergensjenta ny personleg rekord og plass i finalen i 60 meter hekk.

 • Lørdag 3. mars kl. 19.26

  Slår seg saman frå nyttår

  Fylkeslaga til Miljøpartiet Dei Grøne i Sogn og Fjordane og Hordaland blir slegne saman frå 1. januar 2019. Det blei vedteke under årsmøtet i Førde laurdag. Det er no danna eit interimsstyre som består av dei to fylkesstyra. – Det var litt diskusjonar og kjensler, men alle var samde, seier styremedlem Marius Langballe Dalin.

 • Lørdag 3. mars kl. 19.23

  Meget imponert over spillerne

  – Dette er en prestasjon som er større enn folk er klar over. Vi maltrakterer noen av Europas beste håndballspillere, sier Vipers-trener Kenneth Gabrielsen etter storseieren over franske Brest Bretagne.

 • Lørdag 3. mars kl. 19.19

  Stolt av laget

  – Jeg er stolt av laget og veldig fornøyd, sier Kristine Lunde-Borgersen, som ble banens beste da Vipers Kristiansand slo franske Brest Bretagne 27 – 17 i første kvartfinale i EHF-cupen.–Nå blir det vanskelig å slå oss, sier hun.

 • Lørdag 3. mars kl. 19.08

  Stryn vann i Bergen

  Stryn vann i ettermiddag 2. divisjonskampen i handball mot Bergen Vest. Kampen blei spelt i Mathopen Idrettshall og enda 22–33.

 • Lørdag 3. mars kl. 19.06

  Gullhåpet glapp for ØIF

  Elverum er seriemester i håndball etter at Drammen knuste ØIF Arendals siste håp om seriegull med uavgjort 30-30 på bortebane i eliteserien lørdag. Elverum ble dermed seriemester fire runder før slutt uten å ha spilt selv.

 • Lørdag 3. mars kl. 19.04

  To sigrar for Førde volleyballklubb

  Både damelaget og herrelaget til Førde Volleyballklubb sikra seg poeng i eliteserien i ettermiddag. Damene møtte Oslo Volley og denne kampen enda 3–0 i Førdehuset. Også herrelaget hadde heimekamp, den enda 3–0 mot ToppVolley Norge.

 • Lørdag 3. mars kl. 19.02

  Ny pensjonsordning: Slik skal du fristes til å jobbe lenger

  Den nye pensjonsordningen for offentlig sektor skal friste 800 000 ansatte til å stå lenge i jobb. Spesielt lønnsomt blir det å jobbe etter fylte 67 år.

 • Lørdag 3. mars kl. 18.53

  Dei yngste elevane møter som vanleg

  Elevane frå 1. til 4. klasse på Skjold skule, møter på skulen som vanleg på måndag morgon. Det skriv skuleleiinga, laurdag ettermiddag. Når det gjeld 5.–10. klasse skal dei ikkje møte før på tysdag. Det var brann på skulen torsdag i sist veke.

 • Lørdag 3. mars kl. 18.51

  – Autopass på ferjer frå mai

  Frå 15. mai vil Statens vegvesen innføra Autopass som betalingsmiddel på ferjer, skriv nettstaden tungt.no. Løysinga vil gjelda alle ferjer i Noreg, med unntak av Moss–Horten-sambandet, nokre ferjer i Trøndelag og ferjer i Troms og Finnmark.

 • Lørdag 3. mars kl. 18.50

  Promillemistanke

  Politiet mistenker at en kvinne i 50-årene kjørte med promille på Gressvik sent i ettermiddag. Prøver er tatt og forekortet ble beslaglagt. Kvinnen er anmeldt for forholdet.

 • Lørdag 3. mars kl. 18.47

  Oilers leiar etter første periode

  Stavanger Oilers tok leiinga 1–0 mot Frisk Asker i den andre kampen i kvartfinalen. Det var Philippe Cornet som sette inn det første målet i overtalsspel.

 • Lørdag 3. mars kl. 18.44

  Her holdt Berlusconi sine skandale-fester

  ARCORE (VG) Bunga-bungafester i Berlusconis villa har satt den søvnige italienske småbyen Arcore på kartet. Her har 81-åringen heltestatus.

 • Lørdag 3. mars kl. 18.38

  E18 stenges ved Ørje

  E18 stenges i begge kjøreretninger mellom Trollbergtjern og Ørje i Østfold fra søndag 4. mars klokken 20:00 på grunn av utbedringer. Strekningen blir stengt i cirka tre uker, melder Statens vegvesen. Det er konstatert skader på hele strekningen mellom Trollbergtjern og Ørje. Omkjøring skjer via fylkesvei 128.

 • Lørdag 3. mars kl. 18.36

  – Fornøyd med utfallet

  Nestleder i Tvedestrand Høyre, Marianne Landaas, sier at hun er fornøyd med at styret i Agder Høyre opprettholder suspensjonen av Knut B. Aall. – På en annen side er hele saken trist, og vi skulle vært den foruten, sier hun til NRK.

 • Lørdag 3. mars kl. 18.30

  Savnet kvinne kom til rette

  Lørdag ettermiddag lette politiet i Nordland etter en eldre dame som hadde forsvunnet fra en institusjon i Bodø. Kort tid etter kom kvinnen til rette, opplyser politiet på Twitter.

 • Lørdag 3. mars kl. 18.29

  Soleklar seier til Vipers

  Den første kvartfinalekampen i EHF-cupen endte med soleklar seier for Vipers Kristiansand. Laget slo franske Brest Bretagne med ni mål, og stillingen endte 26–17 til hjemmelaget på Aquarama.

 • Lørdag 3. mars kl. 18.24

  Norge klarte pallplass i laghopp etter Tandes kjempemiss: – Helt jævlig

  OSLO/LAHTI (VG) Daniel-Andre Tande (24) misset fullstendig i første hopp, men likevel klarte laget som sikret OL-gull å ta en plass på pallen i lagkonkurransen i Lahti.

 • Lørdag 3. mars kl. 18.22

  Krogh åpner for overgang til Northugs lag

  LAHTI (VG) Finn Hågen Krogh (27) frykter at han ikke blir tatt ut på landslaget etter en tung sesong. Han utelukker ikke å gå på privatlaget til Petter Northug (32).

 • Lørdag 3. mars kl. 18.11

  Mann skjøt seg selv utenfor Det hvite hus

  Det hvite hus ble avsperret etter at en mann skal ha skutt seg selv med et skytevåpen utenfor bygningen, melder Secret Service.

 • Lørdag 3. mars kl. 18.11

  Skudd avfyrt ved Det hvite hus

  Ifølge Secret Service skal en person ha avfyrt skudd utenfor Det hvite hus.

 • Lørdag 3. mars kl. 18.04

  Start tapte mot Vålerenga

  Start tapte 2-1 mot Vålerenga under lørdagens treningskamp på Intility Arena i Oslo. Treningskampen var den siste, før serieåpningen hjemme mot Tromsø neste søndag.

 • Lørdag 3. mars kl. 17.57

  King skaffet og scoret på straffe – Son fikset Tottenham-seier

  (Leicester – Bournemouth 1-1, Tottenham – Huddersfield 2-0) Joshua King (26) noterte seg for sin fjerde ligascoring da seieren glapp på overtid for Bournemouth. Samtidig holdt Heung-Min Son (25) lekestue i London.

 • Lørdag 3. mars kl. 17.57

  Leken Son fikset Tottenham-seier

  (Tottenham – Huddersfield 2-0) Heung-Min Son (25) holdt lekestue i London da Tottenham sikret seg tre nye poeng. .

 • Lørdag 3. mars kl. 17.55

  Skeiseløparar tar sjansar

  Det er observert fleire personar som gjekk på skeiser på isen i Førresfjorden på Haugalandet, laurdag ettermiddag. Politiet åtvarar og gjer merksam på at isen ikkje er sikker.

 • Lørdag 3. mars kl. 17.52

  Utforkjøring i Levanger

  En bil har kjørt av E6 ved Ronglan i Levanger. Ingen ble skadd i hendelsen. Politiet har fått meldinger om at det skal være veldig glatt på stedet. Trafikken dirigeres mens bilen berges.

 • Lørdag 3. mars kl. 17.52

  – Jeg er veldig skuffet

  Knut B. Aall er veldig skuffet over flertallsavgjørelsen, men sier han nå bare må ta den til etterretning. Aall uttaler at han ikke har brutt programmet eller noe annet som skulle gi grunnlag for suspensjon, og mener derfor beslutningen er feil.

 • Lørdag 3. mars kl. 17.44

  Snart er det kamp

  Klokka 18 spelar Stavanger Oilers skjebnekamp i sluttspelet i ishockey. Dei tapte første kampen mot Frisk Asker på bortebane, og må vinna i kveld i Stavanger, for å ha sjanse til å gå vidare til semifinalen. I sluttspelet gjeld best av fem kampar.

 • Lørdag 3. mars kl. 17.44

  Tid for skjebnekamp

  Klokka 18 spelar Stavanger Oilers skjebnekamp i sluttspelet. Dei tapte første kampen i kvartfinalen mot Frisk Asker på bortebane og må vinna i kveld i Stavanger, for å ha sjanse til å gå vidare til semifinalen. I sluttspelet gjeld best av sju kampar.

 • Lørdag 3. mars kl. 17.40

  Opprettholder suspensjonen

  Styret i Agder Høyre opprettholder suspensjonen av Knut B. Aall i 12 måneder. Tvedestrand Høyre suspenderte Aall, men han anket til fylkesstyret. Aall var ordførerkandidat for Høyre i Tvedestrand ved sist valg. 27 stemte for, 5 mot vedtaket.

 • Lørdag 3. mars kl. 17.38

  Vipers leder til pause

  Vipers Kristiansand leder 12-10 mot Brest Bretagne til pause i første kvartfinale i EHF-cupen.

 • Lørdag 3. mars kl. 17.32

  Her kan du kjøpe taco med bitcoin og litecoin

  Nærmeste vegg i vegg med Norges største bank selger Nicolai det han kaller luksustaco, og han tar gjerne imot både bitcoin og litecoin som betaling.

 • Lørdag 3. mars kl. 17.28

  «Kristin Lavransdatter» avlyst

  Musikalen «Kristin Lavransdatter» er for andre gong på to dagar avlyst. Førestillinga ved Den Nationale Scene (DNS) i Bergen, blei fredag avlyst på grunn av sjukdom. No er også oppsettinga laurdag avlyst. – Ein av hovudrolleinnehavarane har høg feber. Det er svært beklageleg, men helsa må gå først, seier medieansvarleg Ole Friele jr. DNS håpar å kunna setja opp to ekstraførestillingar for å ta igjen det tapte. Neste førestilling er tysdag 6. mars.

 • Lørdag 3. mars kl. 17.25

  Halv seier for «Edvartsen-paragraf» på fotballtinget

  ULLEVAAL (VG) Svein-Erik Edvartsens klubb Hamar IL fikk ikke gjennomslag for sitt forslag om lovendring knyttet til dommerkonflikten.

 • Lørdag 3. mars kl. 17.21

  Byhaugtunnelen var stengt

  Byhaugtunnelen i Stavanger var stengt mellom klokka 1615 og 17, laurdag ettermiddag. Det blei oppdaga is eller stein i vegbanen og tunnelen blei stengt medan oppreinskinga gjekk føre seg. Det blei meldt om lange køar som følge av stenginga.

 • Lørdag 3. mars kl. 17.12

  Mål til Start

  Start-spiller Kristian Floki Finnbogason har scoret mål på Intility arena og Start tar ledelsen 1-0 mot Vålerenga. Minutter senere utligner Vålerenga til 1-1.

 • Lørdag 3. mars kl. 17.09

  Ingen scoring til pause

  I starten av andre omgang er stillingen 0-0 i treningskampen mellom Start og Vålerenga. Start spiller på bortebane på Intility Arena, og treningskampen er den siste før serieåpningen hjemme mot Tromsø braker løs 11 mars.

 • Lørdag 3. mars kl. 17.06

  Senker inflasjonsmålet til Norges Bank

  I en ny forskrift for pengepolitikken endres det norske inflasjonsmålet til 2,0 prosent.

 • Lørdag 3. mars kl. 17.06

  Senker inflasjonsmålet til Norges Bank

  I en ny forskrift for pengepolitikken endres det norske inflasjonsmålet til 2,0 prosent.

 • Lørdag 3. mars kl. 17.05

  Tror ikke på plutselig rentehopp

  Norges Banks inflasjonsmål nedjusteres, men det trenger ikke bety at renten settes opp raskt, mener seniorøkonom Kyrre Aamdal.

 • Lørdag 3. mars kl. 17.05

  Tror ikke på plutselig rentehopp

  Norges Banks inflasjonsmål nedjusteres, men det trenger ikke bety at renten settes opp raskt, mener seniorøkonom Kyrre Aamdal.

 • Lørdag 3. mars kl. 17.05

  Frykt for handelskrig ga tungt fall på Oslo Børs

  Børsene verden over har reagert negativt på at president Donald Trump vil innføre importtoll på stål og aluminium, og heller ikke Oslo Børs slapp unna.

 • Lørdag 3. mars kl. 17.05

  Frykt for handelskrig ga tungt fall på Oslo Børs

  Børsene verden over har reagert negativt på at president Donald Trump vil innføre importtoll på stål og aluminium, og heller ikke Oslo Børs slapp unna.

 • Lørdag 3. mars kl. 17.05

  Markedet frykter at Trump-tollen er starten på noe grisete

  USA tar et skritt i proteksjonistisk retning med høyere tollbarrierer på metall. I aksjemarkedet stålsetter man seg for handelspartnernes respons.

 • Lørdag 3. mars kl. 17.05

  Markedet frykter at Trump-tollen er starten på noe grisete

  USA tar et skritt i proteksjonistisk retning med høyere tollbarrierer på metall. I aksjemarkedet stålsetter man seg for handelspartnernes respons.

 • Lørdag 3. mars kl. 17.03

  Hekke-Vukicevic flyttet til Paris for «nysatsing»

  Foran starten i innendørs-VM lørdag kveld forteller Norges mangeårige mannlige korthekk-håp Vladimir Vukicevic (26) at han har flyttet til Paris for å gjøre en nysatsing med sikte på suksess i Berlin-EM om et halvt år.

 • Lørdag 3. mars kl. 17.02

  Korrupsjonsanklaget Netanyahu i nytt politiavhør

  Israelsk politi troppet fredag opp hjemme hos landets korrupsjonsanklagede statsminister Benjamin Netanyahu for å gjennomføre nye avhør av ham og kona.

 • Lørdag 3. mars kl. 17.02

  Korrupsjonsanklaget Netanyahu i nytt politiavhør

  Israelsk politi troppet fredag opp hjemme hos landets korrupsjonsanklagede statsminister Benjamin Netanyahu for å gjennomføre nye avhør av ham og kona.

 • Lørdag 3. mars kl. 17.00

  May: – Vi vet hva vi vil ha

  Storbritannias statsminister Theresa May mener EUs motstand mot en skreddersydd frihandelsavtale er bløff.

 • Lørdag 3. mars kl. 17.00

  May: – Vi vet hva vi vil ha

  Storbritannias statsminister Theresa May mener EUs motstand mot en skreddersydd frihandelsavtale er bløff.

 • Lørdag 3. mars kl. 16.59

  EU lader våpnene for handelskrig med Trump

  EU truer med å slå tilbake mot en rekke amerikanske produkter hvis USAs president Donald Trump går videre med planen om å innføre toll på stål og aluminium.

 • Lørdag 3. mars kl. 16.59

  EU lader våpnene for handelskrig med Trump

  EU truer med å slå tilbake mot en rekke amerikanske produkter hvis USAs president Donald Trump går videre med planen om å innføre toll på stål og aluminium.

 • Lørdag 3. mars kl. 16.58

  Putin ville ha hindret oppløsningen av Sovjetunionen

  Hvis han kunne ha reist tilbake i tid, og hvis han hadde hatt makt og myndighet, ville Vladimir Putin ha hindret Sovjetunionens sammenbrudd.

 • Lørdag 3. mars kl. 16.58

  Putin ville ha hindret oppløsningen av Sovjetunionen

  Hvis han kunne ha reist tilbake i tid, og hvis han hadde hatt makt og myndighet, ville Vladimir Putin ha hindret Sovjetunionens sammenbrudd.

 • Lørdag 3. mars kl. 16.56

  Fire nye ambassadører og en forsvarsattaché

  I alt fire nye ambassadører og en forsvarsattaché ble utnevnt i statsråd fredag.

 • Lørdag 3. mars kl. 16.56

  Fire nye ambassadører og en forsvarsattaché

  I alt fire nye ambassadører og en forsvarsattaché ble utnevnt i statsråd fredag.

 • Lørdag 3. mars kl. 16.55

  Ingen skadet i brann

  Ingen ble skadet under brannen i et bolighus i Oredalen i Fredrikstad i ettermiddag. Brannen er slukket og brannårsaken er ukjent, melder politiet.

 • Lørdag 3. mars kl. 16.55

  Støre ber Olemic Thommessen trekke seg

  Ap-leder Jonas Gahr Støre ber stortingspresident Olemic Thommessen (H) trekke seg etter byggesaken på Stortinget.

 • Lørdag 3. mars kl. 16.55

  Støre ber Olemic Thommessen trekke seg

  Ap-leder Jonas Gahr Støre ber stortingspresident Olemic Thommessen (H) trekke seg etter byggesaken på Stortinget.

 • Lørdag 3. mars kl. 16.54

  Venstre krever svar om overvåking av nordmenn

  Venstres Abid Raja ber sin egen regjering komme på banen for å avklare om Etterretningstjenesten har brutt norsk lov.

 • Lørdag 3. mars kl. 16.54

  Venstre krever svar om overvåking av nordmenn

  Venstres Abid Raja ber sin egen regjering komme på banen for å avklare om Etterretningstjenesten har brutt norsk lov.

 • Lørdag 3. mars kl. 16.53

  Person på isen på Arnavågen

  Brannvesenet rykte laurdag ut etter meldingar om ein person på isen på Arnavågen. Brannvesenet åtvarar mot å ferdast på vatn. Berre 5 av dei 31 vatna Bergen kommunen måler isen på er trygge, viser kommunen si oversikt.

 • Lørdag 3. mars kl. 16.52

  62 barn etterlatt i utlandet mot sin vilje i fjor

  107 personer bosatt i Norge ble i fjor i rapportert inn som etterlatt i utlandet mot sin vilje. Blant dem var 62 barn. Nå vil regjering ta passene fra barna.

 • Lørdag 3. mars kl. 16.52

  62 barn etterlatt i utlandet mot sin vilje i fjor

  107 personer bosatt i Norge ble i fjor i rapportert inn som etterlatt i utlandet mot sin vilje. Blant dem var 62 barn. Nå vil regjering ta passene fra barna.

 • Lørdag 3. mars kl. 16.46

  Brann slo Sogndal

  Steffen Lie Skålevik skåra sigersmålet då Brann slo Sogndal på bortebane laurdag. Målet kom etter 54 spelte minutt. Sigeren var Brann sin femte på rad, skriv Brann.no

 • Lørdag 3. mars kl. 16.46

  Trump hadde «godt (flott) møte» med NRA

  Donald Trump møtte torsdag våpenorganisasjonen for å diskutere hvordan skoleskytinger kan unngås. Det ble et «godt (flott) møte», skrev presidenten på Twitter.

 • Lørdag 3. mars kl. 16.46

  Trump hadde «godt (flott) møte» med NRA

  Donald Trump møtte torsdag våpenorganisasjonen for å diskutere hvordan skoleskytinger kan unngås. Det ble et «godt (flott) møte», skrev presidenten på Twitter.

 • Lørdag 3. mars kl. 16.46

  Sesongen kan vere over

  Bodø/Glimt-spelar Endre Kupen kan ha fått øydelagd sesongen etter at eine foten sette seg fast i kunstgraset på trening, skriv Firda. No fryktar klubben at den tidlegare Florø-spelaren har fått ei alvorleg korsbandsskade. – Vi veit ikkje heilt omfanget av skaden, men det såg ikkje bra ut, seier trenar Kjetil Knutsen til Avisa Nordland.

 • Lørdag 3. mars kl. 16.44

  Støre deltar på førpremiere av «Utøya 22. juli»

  Lørdag skal en rekke spesielt inviterte gjester, blant dem Ap-leder Jonas Gahr Støre, se filmen «Utøya 22. juli» på en førpremiere i Oslo.

 • Lørdag 3. mars kl. 16.44

  Støre deltar på førpremiere av «Utøya 22. juli»

  Lørdag skal en rekke spesielt inviterte gjester, blant dem Ap-leder Jonas Gahr Støre, se filmen «Utøya 22. juli» på en førpremiere i Oslo.

 • Lørdag 3. mars kl. 16.43

  Omstridt bok om Trump klar på norsk

  Michael Wolffs mye omtalte bok om Donald Trumps presidentskap, «Fire and Fury», er nå ute på norsk.

 • Lørdag 3. mars kl. 16.43

  Omstridt bok om Trump klar på norsk

  Michael Wolffs mye omtalte bok om Donald Trumps presidentskap, «Fire and Fury», er nå ute på norsk.

 • Lørdag 3. mars kl. 16.41

  Jay-Z er verdens rikeste hiphop-artist

  Hiphop-artisten Jay Z antas å ha en formue på 900 millioner dollar i 2017, ifølge Forbes' årlige liste. Det gjør han til verdens rikeste rapartist.

 • Lørdag 3. mars kl. 16.41

  Jay-Z er verdens rikeste hiphop-artist

  Hiphop-artisten Jay Z antas å ha en formue på 900 millioner dollar i 2017, ifølge Forbes' årlige liste. Det gjør han til verdens rikeste rapartist.

 • Lørdag 3. mars kl. 16.41

  Trafikkuhell i Kristiansand

  To biler er involvert i et trafikkuhell på fylkesvei 303 ved Kulia i Kristiansand. Det er ifølge politiet ikke snakk om alvorlig personskade. Politi og ambulanse er på stedet.

 • Lørdag 3. mars kl. 16.40

  Fin søndag i Rogaland

  Det blir skya eller delvis skya i Rogaland på søndag. Lite eller ikkje nedbør. Vinden frå aust er av bris styrke frå morgonen av, men aukar til stiv kuling på utsette stader på kvelden.

 • Lørdag 3. mars kl. 16.32

  Håvard Lorentzen foran gull-thrilleren: – Kan ikke gjøre noen feil

  Håvard Lorentzen (25) advarer mot å ta ut Norges første sprintgull siden 1981 på forskudd. Én feil i et av thrilleravslutningen to løp søndag kan koste ham den etterlengtede VM-tittelen i sammenlagtmesterskapet.

 • Lørdag 3. mars kl. 16.27

  Dette må du se opp for før du bytter strømleverandør

  Strømprisene øker i takt med kuldegradene. Det kan være lurt å sjekke om du har den beste og billigste strømavtalen – men det er en del ting du må være obs på.

 • Lørdag 3. mars kl. 16.22

  Oljefondet investerte millioner i Juventus

  Ved starten av 2017 hadde oljefondet én aksje til rundt tre kroner i den italienske fotballklubben Juventus. Tolv måneder senere sitter fondet på aksjer for nesten 30 millioner.

 • Lørdag 3. mars kl. 16.22

  Vil forsvare grågåsa på Kvitsøy

  Organisasjonen Dyrenes røst, protesterer mot planane om å reduserer talet på grågås på Kvitsøy. Sauebønder har søkt om løyve til både å skyte fuglar og å ta egg i reira. Fylkesmannen bør ikkje godkjenne søknaden, meiner Dyrenes røst.

 • Lørdag 3. mars kl. 16.20

  Sogndal tapte mot Brann

  Det blei tap for Sogndal då laget møtte Brann i Sognahallen laurdag ettermiddag. Treningskampen enda 0–1. Målet til Brann blei skåra av Steffen Lie Skålevik.

 • Lørdag 3. mars kl. 16.10

  Førde vann viktig kamp

  Handballdamene til Førde vann 33–29 i bortekampen mot Grane Arendal. Dermed ligg Førde over nedrykksstreken i 1. divisjon. Jeanette Øksenberg vart toppscorar med sju mål.

 • Lørdag 3. mars kl. 16.03

  Ferske boligtall mandag: Falt dobbelt så mye som Oslo – nå ventes comeback

  Med landsledende prisbyks fikk Bergens boligmarked en kickstart på 2018 etter en tung førjulstid. Helomvendingen vedvarer både her og i hovedstaden, ifølge meglersjefer.

 • Lørdag 3. mars kl. 16.02

  Seks forelegg for hastighet

  Lørdag har Utrykningspolitiet utstedt seks forenklede forelegg etter en trafikkontroll ved Godøya i Bodø. Den høyeste hastigheten som ble målt var 75 km/t i 60-sonen.

 • Lørdag 3. mars kl. 16.00

  Kontroll på brann

  Brannvesenet har kontroll på brannen i et bolighus i Oredalen i Fredrikstad, melder politiet.

 • Lørdag 3. mars kl. 15.56

  Toppklubbene vil ha full åpenhet – NFF-styret sier nei

  ULLEVAAL (VG) Toppklubbene i norsk fotball mener at Norges Fotballforbund bør praktisere full åpenhet. NFF-styret sier nei – men forbundets egen etiske komité støtter toppklubbene.

 • Lørdag 3. mars kl. 15.51

  Husbrann i Oredalen

  Det er brann i et hus i Oredalen i Fredrikstad, melder politiet. Nødetatene er på plass.

 • Lørdag 3. mars kl. 15.34

  – Kutt fri bar under Arendalsuka

  Årsmøtet i Agder KrF ber i en uttalelse om MeToo at Arendalsuka stopper fri bar på arrangementer. – Vi ber styret droppe åpen bar fordi alkohol er en medvirkende årsak til seksuell trakassering, sier KrF-politiker Tove Welle Haugland.

 • Lørdag 3. mars kl. 15.26

  Thea ble norgesmester

  14 år gamle Thea Minyan Bjørseth fra Lensbygda sportsklubb ble lørdag norgesmester i hopp liten bakke for seniorer. Mesterskapet ble arrangert i Orkdal. Bjørseth var også med på laget fra Oppland, sammen med Thea Øihaugen fra Gausdal, som vant lagkonkurransen under NM.

 • Lørdag 3. mars kl. 15.14

  Går for seier

  Håndballaget Vipers Kristiansand møter i dag franske Brest Bretagne til kvartfinale i Europacupen. – Brest er teknisk gode og smarte, så det blir tøft, sier Vipers-keeper Katrine Lunde på håndballagets nettside. Kampen spilles på Aquarama klokka 17.

 • Lørdag 3. mars kl. 15.08

  Finnmarkinger forbannet: Overkjørt i fylkes-striden

  KIRKENES (VG) Folk på gata i Kirkenes er entydige: Vi finnmarkinger ønsker ikke å bli noen lillebror for Troms. Flere mener den forhatte fylkes-sammenslåingen er vedtatt over hodet på folk.

 • Lørdag 3. mars kl. 15.00

  Tomt for ved flere steder

  Kulda fører til vedmangel i Sør-Norge:

 • Lørdag 3. mars kl. 14.59

  For mykje stas i vindauga

  Ein trailersjåfør fekk beskjed om å rydda opp i frontruta, då bilen hans blei kontrollert av Vegvesenet i dag. Det var så mange sikthindrande gjenstandar at han fekk køyreforbod inntil det meste var fjerna.

 • Lørdag 3. mars kl. 14.54

  Brukte ikkje vinterdekk

  To vogntogsjåførar fekk bot for å ha køyrd med sommardekk i dag. Det var ein kontroll på Krossmoen på E39, som avslørte dei to. Bøtene blei på 6000 til den eine sjåføren og 4500 kroner til den andre.

 • Lørdag 3. mars kl. 14.54

  Tatt for ruskjøring

  En mann i 40-årene er tatt av politiet og anmeldt for ruskjøring etter en kontroll på Trones i Verdal. Han blir også anmeldt for kjrøing uten gyldig førerkort og for besittelse av narkotika.

 • Lørdag 3. mars kl. 14.54

  Klæbo sikret sprintkula med 3. plass: - I praksis avgjort totalcupen også

  LAHTI/OSLO (VG) Johannes Høsflot Klæbo (21) måtte ta til takke med 3. plass på sprinten i Lahti, men kan likevel juble for seier i sprintcupen sammenlagt.

 • Lørdag 3. mars kl. 14.54

  Klæbo sikret sprintkula tross 3. plass

  LAHTI/OSLO (VG) Johannes Høsflot Klæbo (21) måtte ta til takke med 3. plass på sprinten i Lahti, men kan likevel juble for seier i sprintcupen sammenlagt.

 • Lørdag 3. mars kl. 14.53

  Har slokket brann i Narvik

  Politiet og brannvesenet har avklart brannen ved LKAB i Narvik. Det var mye røyk i en malmtunnel, og det tok noe tid før de fikk kontroll på hva som brant. Det viste seg å være en rulle på et transportbånd som hadde tatt fyr, forteller politiet til NRK. Brannen er nå slokket.

 • Lørdag 3. mars kl. 14.53

  0–0 til pause

  Mållaust til pause i Sogndal.

 • Lørdag 3. mars kl. 14.52

  Køyrde forbi bilkontroll

  Eit utanlandsk registrert vogntog stoppa ikkje for tungtransport-kontrollen på Krossmoen på E39, laurdag. Politiet stoppa seinare vogntoget og fekk sjåføren til å returnere. Sjåføren fekk også 5500 kroner i bot for ikkje å ha stoppa.

 • Lørdag 3. mars kl. 14.40

  Falla fikk OL-revansje i Lahti

  LAHTI/OSLO (VG) Stina Nilsson tok rotta på Maiken Caspersen Falla i OL. Lørdag fikk den norske jenta revansje i Lahti.

 • Lørdag 3. mars kl. 14.40

  Falla fikk OL-revansje: - Betyr veldig mye

  LAHTI/OSLO (VG) Stina Nilsson (24) tok rotta på Maiken Caspersen Falla (27) i OL-sprinten. Lørdag fikk den norske jenta revansje i Lahti.

 • Lørdag 3. mars kl. 14.30

  Vil ikke avskaffe kirkeasyl

  Regjeringen vil ikke foreslå å fremme krav om å avskaffe ordningen med kirkeasyl i denne stortingsperioden. Det sier justisminister Sylvi Listhaug (Frp), selv om Fremskrittspartiet som parti ønsker å fjerne ordningen.

 • Lørdag 3. mars kl. 14.28

  USAs største selskaper er imot Trumps handelspolitikk

  Dow Jones-selskapene uttrykker sterk misnøye over straffetollene på stål og aluminium. Trump svarer med at «handelskriger er bra, og enkle å vinne». 

 • Lørdag 3. mars kl. 14.27

  Lengre blad enn en fotballbane: Dette blir verdens største vindmølle

  Amerikanske GE skal lage en vindmølle på hele 12 megawatt, som kan levere 45 prosent mer strøm enn de største møllene i dag. Statoil syns utviklingen er spennende, og tror kostnadene for havvind vil falle.

 • Lørdag 3. mars kl. 14.13

  Enstemmig sammenslått

  De 142 utsendingene fra Aust- og Vest-Agder har enstemmig vedtatt å slå sammen KrFs fylkeslag til Agder KrF. Stortingsrepresentant Torhild Bransdal deltar på stiftelsesmøtet.

 • Lørdag 3. mars kl. 14.04

  Snøskuterbrann

  En snøskuter i Selbu har tatt fyr. Politiet har rykka ut til stedet, men ingen ble skadd i brannen.

 • Lørdag 3. mars kl. 14.01

  Ville ikke betale - blir anmeldt

  En lastebilsjåfør blir anmeldt for ikke å ha stanset for politikontroll ved Trofors, skriver Nordland politidistrikt på Twitter. Sjåføren fikk tilbud om forenklet forelegg, men ville ikke vedta dette.

 • Lørdag 3. mars kl. 13.59

  Brann møter Sogndal

  Brann møter Sogndal på bortebane laurdag kl 14. Kampen er den siste før Brann serieopnar borte mot Ranheim. Her er laget: Samuel Sahin-Radlinger – Taijo Teniste, Jonas Grønner, Bismar Acosta, Vidar Ari Jonsson – Fredrik Haugen, Sivert Heltne Nilsen, Kristoffer Barmen – Gilbert Koomson, Steffen Lie Skålevik, Kasper Skaanes

 • Lørdag 3. mars kl. 13.56

  – Regjeringsavklaring i 2018

  Påtroppende nestleder i Agder KrF Terje Eikin sier partiet i løpet av 2018 må avklare om det skal gå i regjering med H, Frp og V. Det ligger an til at fylkesårsmøtet beslutter å vente på KrFs strategiprosess før det foreslår en retning.

 • Lørdag 3. mars kl. 13.35

  Mann gjennom isen

  En mann gikk i formiddag gjennom isen på Bråsteinvatnet i Sandnes. Han ble ivaretatt og hadde ikke behov for legetilsyn, opplyser politiet. Sandnes kommune er varslet og skal vurdere om enkelte områder av vannet skal sperres av.

 • Lørdag 3. mars kl. 13.35

  Norsk forsker: Ren luft vil gjøre verden 0,5 grader varmere

  Dårlig nytt for verdens klima: Når verden fjerner sin enorme luftforurensning, vil det gi økt global oppvarming og rene klimasjokket i Asia.

 • Lørdag 3. mars kl. 13.32

  70.000 nordmenn får dagsgebyr

  1. mars begynte dagbøter å gjelde for dem som ikke har forsikret kjøretøyet. Gjelder for alle biler som ikke er avskiltet, uavhengig om de blir brukt eller ei. På tirsdag var det 83.000 som ikke hadde betalt. Fredag var tallet sunket ned til 70.000

 • Lørdag 3. mars kl. 13.29

  Overlegne Hirscher slo knockout på konkurrentene og vant storslalåmcupen - for fjerde året på rad

  Henrik Kristoffersen var nummer to etter den første omgangen, men klarte aldri å hente inn den store differansen til Marcel Hirscher i den andre omgangen.

 • Lørdag 3. mars kl. 13.22

  Vil framleis eige Agder Energi

  – Agder Energi treng tryggleik og stabilt eigarskap. Det er ingen grunn til å skape usikkerhet i selskapet, sier Froland-ordførar Ove Gundersen. Kommunestyra i dei 30 eigarkommunane skal ta stilling til om dei skal binde seg på eigarsida i fire år.

 • Lørdag 3. mars kl. 13.16

  Lorentzen leder etter første dag

  Håvard Lorentzen leder sprint-VM etter to av fire distanser. Nordmannen har 15 hundredeler å gå på ned til Kaj Verbij, som er nummer to. Kjeld Nuis er nummer tre, ytterligere fem hundredeler bak.

 • Lørdag 3. mars kl. 13.16

  Gull-Lorentzen leder VM halvveis etter sprekk på 1000 m

  Håvard Lorentzen (25) leder sprint-VM halvveis og ligger meget godt an til å vinne Norges første sammenlagtgull på 37 år - selv om han sprakk på den siste runden på mesterskapets første 1000 meter.

 • Lørdag 3. mars kl. 13.09

  Brann i en hydraulikktank

  Politiet melder på Twitter at det brenner i en hydraulikktank i en malmtunnel, som hører til malmverket LKAB i Narvik. Nødetatene på stedet, og saken oppdateres

 • Lørdag 3. mars kl. 13.06

  Slik blir den nye offentlige tjenestepensjonen

  Lørdag ble LO, Unio, YS, Akademikerne, KS og Spekter enige med Arbeids- og sosialdepartementet om en ny pensjonsløsning for ansatte i offentlig sektor. 

 • Lørdag 3. mars kl. 13.02

  Sneijder med freidig Liverpool-stikk: Derfor sa jeg nei

  Wesley Sneijder (33) hevder han hadde tilbud fra Liverpool i 2013, men valgte istedenfor tyrkiske Galatasaray. Grunnen? Han ville vinne titler.

 • Lørdag 3. mars kl. 13.01

  Rykker ut til brann i Narvik

  Ofoten brannvesen rykker ut til en melding om brann på LKAB i Narvik. 110-sentralen skriver på Twitter at brannvesenet er på vei til stedet.

 • Lørdag 3. mars kl. 12.51

  Tefre vidare til kvartfinalen

  Gjøran Tefre var den åttande raskaste i prologen i finske Lathi i dag. Førdeguten gjekk dermed greitt vidare til kvartfinale i sprinten.

 • Lørdag 3. mars kl. 12.41

  Siv Jensen om innvandringspolitikken: – Skjer på våre premisser

  Frp-leder Siv Jensen kommer med et stikk til dem som mente partiets innvandringspolitikk måtte skrinlegges og at økonomien ville bli ødelagt hvis Frp fikk makt.

 • Lørdag 3. mars kl. 12.37

  Aust-Agder KrF er historie

  – Jeg kjenner på litt vemod samtidig som jeg har forvetninger om det som ligger foran oss, sa leder Turid Jacobsen da vedtaket om å slå seg sammen med Vest-Agder KrF ble fattet på årsmøtet. Lørdag ettermiddag stiftes Agder KrF.

 • Lørdag 3. mars kl. 12.37

  Mye snø resulterer i blodbad: 606 elg drept på 54 dager

  I løpet av årets 54 første dager omkom det nesten like mange elg langs norske jernbanelinjer som i hele fjor.

 • Lørdag 3. mars kl. 12.32

  Lundby ble nummer 2

  Dermed må Maren Lundby vente med å sikre seg verdscupsigeren samanlagt.

 • Lørdag 3. mars kl. 12.32

  Maren Lundby ble nummer 2

  Finaleomgangen blåste bort og Maren Lundby endte som nummer to i verdenscupen i Romania i dag. Dermed må Kolbu-hopperen vente med å sikre seg verdscupseieren sammenlagt.

 • Lørdag 3. mars kl. 12.26

  Ikke fare for bebyggelse rundt

  Brannvesenet er på stedet der det brenner i Narvik ved Beisfjord. De melder at det ikke skal være fare for annen bebyggelse i omegn.

 • Lørdag 3. mars kl. 12.25

  Listhaug om kirkeasyl i Ukeslutt

  Listhaug har ikke kommentert striden om kirkeasyl etter at afghansk familie ble hentet ut av menighetshus i Fitjar i Hordaland. Nå møter hun til debatt i Ukeslutt

 • Lørdag 3. mars kl. 12.23

  Advarer mot vinterbranner

  Det kalde været gir økt boligbrannfare. Tar det fyr nå, brenner det fort, advarer brannprofessor.

 • Lørdag 3. mars kl. 12.21

  Klæbo best i prologen

  Johannes Høsflot Klæbo fortsatte der han slapp i OL og var raskest av samtlige i prologen til verdenscupsprinten i Lahti lørdag. Alle de norske tok seg videre. Samtlige sju norske jenter sikret seg plass i kvartfinalene. Best var Tiril Udnes Weng.

 • Lørdag 3. mars kl. 12.21

  Bøkko nummer fem i VM

  Arendalsbosatte Hege Bøkko ble nummer fem på 1000 meter under sprint-VM på skøyter i kinesiske Changchun. Hun kom i mål på tiden 1.16,24 på 1.14,62. Nederlandske Jorien ter Mors vant. Bøkko er nummer syv i sammendraget etter første VM-dag.

 • Lørdag 3. mars kl. 12.18

  Dømt for kjøring i rus

  En mann i slutten av 30-årene er dømt til ett år og fire måneder fengsel i Halden tingrett etter å ha ruskjørt og oppbevart nær 50 gram amfetamin. I løpet av en to måneders periode fra april til juni i fjor ble mannen tatt 10 ganger bak rattet uten førerkort. Fire av disse gangene er han dømt for å være påvirket av narkotika, skriver Halden Arbeiderblad.

 • Lørdag 3. mars kl. 12.15

  E134 over Haukelifjell open

  E134 over Haukelifjell er opna for vanleg trafikk, melder Statens vegvesen. Det har vore kolonnekøyring over fjellet frå klokka 20 fredag kveld til klokka 1130 i dag.

 • Lørdag 3. mars kl. 12.11

  Det brenner i en bil

  Det meldes av politiet og 110-sentralen i Bodø om en brann i Narvik. Et kjøretøy i en garasje i Beisfjorden står i brann og nødetatene på vei til stedet. Saken oppdateres.

 • Lørdag 3. mars kl. 12.07

  Lyngbrenning på Karmøy

  Det pågår lyngbrenning på Gjarøy nord på Karmøy, opplyser brannvesenet. Mye mørk røyk kan observeres fra både Karmøy og Haugesund.

 • Lørdag 3. mars kl. 12.02

  Stålprodusent med toll-bonus til sine ansatte

  Zekelman Industries vil belønne sine ansatte med årlig bonus på 1.000 dollar dersom de nye tollsatsene blir innført

 • Lørdag 3. mars kl. 12.00

  Denne skal ha «verdens beste» TV-lyd – nå er den pyntet med eiketre

  Bang & Olufsens eksklusive TV kommer i ny utgave – og er fremdeles knalldyr.

 • Lørdag 3. mars kl. 11.59

  Valg i Italia: Den glemte generasjonen

  ROMA (VG) Frustrerte unge i Italia bruker valget til å gjøre opprør med en stat de føler at ikke tar vare på dem.

 • Lørdag 3. mars kl. 11.54

  Ber kommunane behalde aksjar

  Eit utval i Agder Energi vil at dei 30 eigarkommunane skal forplikte seg til ikkje å selge aksjane sine i kraftselskapet dei fire neste åra. – Vi gjer eit signal om gode og langsiktige eigarar, seier leiar Bjørn Ropstad. Kommunane eig 54,4 prosent.

 • Lørdag 3. mars kl. 11.46

  Frykter Kina og Japan straffer USA på pungen

  USAs handelspartnere kan slå tilbake mot president Donald Trumps metall-toll ved å dumpe amerikansk statsgjeld.

 • Lørdag 3. mars kl. 11.45

  Siv Jensen om Søviknes: – Tok lang tid før jeg hadde tillit

  I et intervju med Aftenposten, etter at kvinnen i Søviknes-saken brøt tausheten for første gang samme avis, vil ikke Siv Jensen si når hun fikk vite om «den andre mannen».

 • Lørdag 3. mars kl. 11.43

  Tog som sperret er fjernet

  På Hovedbanen kan togtrafikken gradvis gå som normalt igjen. Toget som sperret mellom Kløfta og Lindeberg, er fjernet, opplyser Bane Nor.

 • Lørdag 3. mars kl. 11.39

  Frank Bakke-Jensen

  Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen sier han vil greie ut om overvåkingssaken. Det var Sosisalistisk Venstreparti som fredag krevde flere svar fra Frank Bakke-Jensen, etter at NRK avslørte at E-tjenesten kan ha hentet inn personopplysninger om nordmenn.

 • Lørdag 3. mars kl. 11.37

  Hogstulukke i Gaular

  Ein personar fått eit tre over seg i samband med trefelling, melder politiet på Twitter. Naudetatane er på veg til staden.

 • Lørdag 3. mars kl. 11.28

  Innbrudd på Bybrua

  Det har vært innbrudd i en bedrift på Bybrua i Gjøvik. Tyvene har stjålet verktøy. I tillegg er fire biler brutt opp.

 • Lørdag 3. mars kl. 11.28

  Gull-Lorentzen: Perfekt 500-start i gullkampen

  Håvard Lorentzen (25) fikk en god start på gullkampen mot Kjeld Nuis (28) da han slo erkerivalen fra Nederland med 32 hundredeler på den første 500-meteren i sprint-VM.

 • Lørdag 3. mars kl. 11.27

  Fikk føle snøskredet på kroppen

  Torsdag ettermiddag gikk alarmen om et snøskred i Langfjorden i Alta kommune. Elever ved frikjører-linja på Alta folkehøgskole var med på turen som brått fikk en dramatisk slutt.

 • Lørdag 3. mars kl. 11.23

  Omkamp om fylkesnavn

  Hedmark Senterparti vil ha omkamp om fylkesnavnet når Hedmark og Oppland slås sammen. Det vedtok de på fylkesårsmøtet i helga, skriver HA. Partiet mener det nye fylket bør hete Hedmark og Oppland, og ikke Innlandet.

 • Lørdag 3. mars kl. 11.20

  Kjøretøy i brann

  Et kjøretøy brant på Heimdal i Trondheim. Politiet fikk slukket brannen da de kom fram.

 • Lørdag 3. mars kl. 11.17

  Tog sperrer linja

  På Hovedbanen er det forsinkelser og innstillinger fordi et tog sperrer linja mellom Kløfta og Lindeberg. Enkelte tog får endret kjøretrase, og det blir satt inn buss og taxi, opplyser NSB.

 • Lørdag 3. mars kl. 11.15

  800 000 får ny tjenestepensjon

  NRK har fått bekreftet at det er enighet i forhandlingene om ny offentlig tjenestepensjon. Fristen for å bli enige løp egentlig ut i går, men partene har sittet utover natta for å få de siste detaljene på plass.

 • Lørdag 3. mars kl. 11.06

  Store skader i bilulykke

  To biler fikk omfattende skader i en trafikkulykke på Danebuvegen ved Aurdal kirke i formiddag. Sjåførene ble ikke skadet. Den ene sjåføren er mistenkt for å ha kjørt beruset.

 • Lørdag 3. mars kl. 11.06

  Suverene Klæbo med ny prologseier: - Det føltes fint ut

  LAHTI/OSLO (VG) Dersom Johannes Høsflot Klæbo (21) fortsetter som i prologen, kan han juble for sprintcupen allerede lørdag.

 • Lørdag 3. mars kl. 11.06

  De norske knust av Falk på prologen

  LAHTI/OSLO (VG) Bare russiske Natalia Neprjajeva var i nærheten av Hanna Falk på kvinnenes sprintprolog i Lahti.

 • Lørdag 3. mars kl. 10.40

  KrF-topp vil ikkje svare

  Per Sverre Kvinlaug, som blir Agder KrF sin første leiar, vil vente med å ta stilling til om KrF bør gå inn i regjering. Aust-Agder og Vest-Agder KrF blir slått saman laurdag. – Vi må gå inn i oss sjølv og sjå kva saker og prosjekt vi skal ha.

 • Lørdag 3. mars kl. 10.33

  Forsøkte å varsle om tog

  Det var to menn på 29 og 34 år som omkom etter å ha blitt påkjørt av toget ved Alna i går kveld. Ifølge politiet forsøkte togpersonell å varsle om at mennene måtte komme seg ut av sporet. De to døde på stedet. En tredje person som var der er uskadd.

 • Lørdag 3. mars kl. 10.29

  Dømd for promillekøyring til sjøs

  Ein mann er dømd til fengsel i 14 dagar for promillekøyring med båt. Mannen vart teken av politiet i byfjorden i Kristiansand i fjor sommar. 56-åringen vart målt til 2,21 i promille. Han er også ilagt køyreforbod for båtar som krev båtførarbevis.

 • Lørdag 3. mars kl. 10.24

  Ekspertstrid om «IP-bevis» i Edvartsen-saken

  Både Norges Fotballforbund og Svein-Erik Edvartsen (38) har brukt IT-eksperter til å utarbeide hver sin rapport foran den kommende rettssaken mellom partene. Konklusjonene i rapportene spriker.

 • Lørdag 3. mars kl. 10.14

  Følg Maren Lundby i verdenscup

  Maren Lundby hoppet tredje lengst (91,5 meter) i prøveomgangen i verdenscupen i Rasnov i Romania i dag. Følg rennet her.

 • Lørdag 3. mars kl. 10.14

  Følg Maren Lundby i verdenscupen

  Maren Lundby hoppet tredje lengst (91,5 meter) i prøveomgangen i verdenscupen i Rasnov i Romania i dag. Følg rennet her.

 • Lørdag 3. mars kl. 10.12

  Mener linjerydding ikke er nok

  Bonde Nils Moland mistet strømmen utallige ganger i vinter. At Agder Energi Nett nå bevilger 50 millioner kroner for å sikre linjegatene, beroliger ham ikke. – Is på linjene har også vært et problem. Å fjerne trær hjelper ikke mot det, sier han.

 • Lørdag 3. mars kl. 9.53

  Butikkansatt følte seg truet

  En ansatt i en dagligvarebutikk på Kronstad i Bergen ble utsatt for utagerende oppførsel fra fire ungdommer. Politiet fikk melding om hendelsen lørdag klokken 09.30. Ingen skal være skadet. Politiet er nå på stedet, og har foreløpig ikke oversikt over hva som har skjedd.

 • Lørdag 3. mars kl. 9.53

  Butikkansatt slått av kunde

  En ansatt i en dagligvarebutikk på Kronstad i Bergen ble slått av en kunde. Politiet fikk melding om hendelsen lørdag klokken 09.30. Mistenkte er pågrepet og satt i arresten.

 • Lørdag 3. mars kl. 9.48

  NTB: Enighet i forhandlingene om ny offentlig tjenestepensjon

  Etter lange, nattlige forhandlinger er det enighet om en ny offentlig tjenestepensjonsordning, etter det NTB erfarer.

 • Lørdag 3. mars kl. 9.48

  NTB: Enighet i forhandlingene om ny offentlig tjenestepensjon

  Etter lange, nattlige forhandlinger er det enighet om en ny offentlig tjenestepensjonsordning. Ansatte i offentlig sektor får en AFP-ordning lik den i privat sektor, etter det NTB erfarer.

 • Lørdag 3. mars kl. 9.41

  Oljefond-milliarder i Macao: Her knyttes kasinoer til kinesisk mafia

  6,7 milliarder Oljefond-kroner står i gamblingselskaper med virksomhet på Macao. Forskere mener halvøyas kasinoer har klar innflytelse fra kinesisk mafia.

 • Lørdag 3. mars kl. 9.40

  Suspensjonen avgjøres

  Styret i Agder Høyre skal i dag ta stilling til suspensjonen av Knut B. Aall. Han var ordførerkandidat ved forrige valg og ble suspendert av Tvedestrand Høyre. De mener han har brutt Høyres progam og reglement. Aall mener han ikke har gjort noe galt.

 • Lørdag 3. mars kl. 9.34

  Planla slåsskamp på Snapchat

  Ungdommene som var involvert i en slåsskamp i Stavanger sentrum fredag kveld, hadde planlagt oppgjøret på Snapchat. Det var to gutter på 14 og 16 år som slåss. Flere ungdommer var til stede under slagsmålet i Geoparken i sentrum. Det ble ikke brukt våpen. Ingen ble skadet.

 • Lørdag 3. mars kl. 9.31

  Innbrudd i skogsmaskin

  I løpet av natta har det vært innbrudd i en skogsmaskin på Gjellbekksætra på Knapper i Nord-Odal. Det er blant annet stjålet styringssystem, pc, skjerm og verktøy.

 • Lørdag 3. mars kl. 9.28

  Her er tegnene på rotteinvasjon

  – Rottene kommer inn når det er kaldt, sier skadedyrekspert. Dette bør du se etter om du frykter rottebesøk.

 • Lørdag 3. mars kl. 9.27

  Kolonnekøyring over Haukelifjell

  Det er kolonnekøyring på E134 over Haukelifjell frå Haukelitunnelen til Liamyrane bom i Røldal. Det har vore samanhengande kolonnekøying over fjellet sidan klokka 20 fredag kveld.

 • Lørdag 3. mars kl. 9.27

  Journalist frifunnet for voldtekt

  En journalist i 30-årene ble i tingretten dømt til over fire års fengsel for voldtekt av en kvinne i 20-årene. Nå har lagmannsretten frifunnet ham.

 • Lørdag 3. mars kl. 9.27

  Tror ungdommer avtalte slåsskamp

  En del ungdommer var fredag kveld involvert i en slåsskamp i Stavanger. Ifølge politiet er det mye som tyder på at slåsskampen var avtalt på forhånd. Politiet har tatt kontakt med foreldrene til de mistenkte.

 • Lørdag 3. mars kl. 9.17

  Situasjonen er avklart

  Brannvesenet har retunert etter utrykk på en pipebrann i Rana, 110-sentralen melder at stiuasjonen er nå avklart.

 • Lørdag 3. mars kl. 9.14

  Zuccas superkeeper historisk etter 100 redninger

  (Calgary Flames- New York Rangers 1–3) Henrik Lundqvist feiret sin 36 årsdag med å redde 50 skudd i andre kamp på rad og sørget dermed for borteseier nummer to på rad til Mats Zuccarellos New York Rangers.

 • Lørdag 3. mars kl. 9.13

  Bombetrussel mot NAV Eidsberg

  NAV-kontoret i Mysen ble utsatt for en bombetrussel for to uker siden, skriver Smaalenenes Avis. En pakke som kunne se ut som en bombe ble funnet i postmottaket til kontoret. Politiet ble tilkalt og slo fast at det ikke var noen bombe, men de etterforsker saken.

 • Lørdag 3. mars kl. 8.59

  Frykter lærerflukt

  Rektorer på Hundvåg frykter at den nye bomringen på Nord-Jæren kan føre til at flere lærere slutter på skolene i bydelen. Unormalt mange lærere i Stavanger ønsker å bytte skoler fra høsten av, skriver Aftenbladet. Fra 1. oktober innføres det nye bomringer på Nord-Jæren.

 • Lørdag 3. mars kl. 8.52

  Carlos (31) føler seg sviktet av Trump

  WASHINGTON, D.C. (VG) Som 15-åring ble han tatt ulovlig med inn i USA av sine foreldre. Med en kongress som ikke klarer å bli enige om innvandringspolitikken, frykter Carlos Esteban Arellano for sin fremtid.

 • Lørdag 3. mars kl. 8.47

  Det brenner i en skorstein

  110-sentralen i Bodø melder på sin Twitterkonto om brann i en skorstein på Gruben i Rana kommune. Brannvesenet er på vei til stedet.