Siste nytt:

  • I dag kl. 14.19

    Meteorologene: Nå kommer varmen tilbake

    Gradestokken kan igjen bikke 20 grader!

  • I dag kl. 14.06

    Smertene ble for store for norsk sykkelprofil – måtte bryte Giro d'Italia

    Den norske sykkelproffen Torstein Træen måtte tirsdag stå av Giro d'Italia som følge av krasjen på åpningsetappen.

  • I dag kl. 14.01

    Melding om ulykke med MC

    Det er meldt om en trafikkulykke på veien mellom Kristiansand og Vennesla. En MC har kjørt ut av veien. En person involvert, skriver politiet som er på vei til stedet.

  • I dag kl. 13.59

    Paraplyvær på Kristi himmelfartsdag

    Dersom man drømmer å tilbringe den ekstra fridagen på torsdag ute i vårsolen, blir man trolig skuffet, ifølge meteorologene.

  • I dag kl. 13.57

    Innbrudd i Stavanger - stjal verdier for 700.000

    Nå ber politiet om tips.

  • I dag kl. 13.54

    Ber om tips etter tyveri av betydelige verdier

    Politiet ber om tips etter flere tyverier, skriver de i en pressemelding.

  • I dag kl. 13.54

    Tyver stjal fotoustyr for 700.000 kroner: Politiet ber om tips

    Politiet ber om tips etter flere tyverier, skriver de i en pressemelding. Natt til i går, like før klokken 03.30, fikk politiet melding fra et vekterselskap om et pågående innbrudd i lokalene til Stavanger Foto. Politiet rykket umiddelbart ut, men tyvene hadde forlatt åstedet før politiet kom frem. Søk i området rundt gav ikke resultat. Overvåkningsbilder fra lokalene viser to mørkkledde og maskerte personer. Det er sannsynlig at de tok seg inn via inngangspartiet, som var knust da politiet kom til åstedet. – Innbruddet fremstår profesjonelt og planlagt, da de fikk med seg noen av de mest kostbare produktene i butikken. Lyden på det innhentede overvåkningsmaterialet gir mistanke om at tyvene kan ha snakket sammen på østeuropeisk, men dette vet vi ikke sikkert, sier politiadvokat Linn Bakken Bertelsen. Politiet har ikke komplett oversikt over utbyttet, men foreløpig er det kartlagt at de mistenkte har fått med seg kamera og utstyr til rundt 700.000 kroner. Det er gjennomført åstedsundersøkelse på stedet, men politiet har foreløpig få spor å gå etter. – Ingen er pågrepet eller mistenkt i saken. Vi ber nå publikum om hjelp. De som har opplysninger om mistenkelig aktivitet rundt Stavanger Foto i løpet av natt til mandag, eller i dagene før bes kontakte politiet, sier Bertelsen.

  • I dag kl. 13.52

    Kartlegging: Pålagt risikoverktøy brukt før 5 av 95 partnerdrap

    Selv om minst 23 av parene hadde kjent voldshistorikk, var det store flertallet helt ukjente for politiet.

  • I dag kl. 13.49

    Måtte totalvrake Fisker Ocean etter dørbulk

    Nå sier fabrikken at de ikke forventer å produsere flere.

  • I dag kl. 13.47

    Å Energi-sjef valgt som styreleder i Fornybar Norge

    Konsernsjef i sørlandsbaserte Å Energi, Steffen Syvertsen, er valgt som ny styreleder i Fornybar Norge. Det melder Å Energi i en pressemelding. – Fornybar Norge er en tydelig og kompetent stemme som deltar aktivt i debatten om hva som trengs for at Norge skal lykkes med det grønne skiftet, sier Syvertsen. Fornybar Norge er en landsomfattende interesse- og arbeidsgiverorganisasjon for næringer som jobber med fornybar energi.

  • I dag kl. 13.46

    Ferjerederi ilagt millionbot av NVE

    Rederiet Norled AS har mottatt et overtredelsesgebyr fra NVE på to millioner kroner for å ha bygget elektriske anlegg uten tillatelse.

  • I dag kl. 13.45

    Rømt oppdrettslaks på Hitra

    Rundt 14 tusen laks rømte fra et oppdrettsanlegg på Hitra søndag kveld. Laksen rømte fra ett av Lerøy sine anlegg i Fillfjorden. Det var Lerøy selv som oppdaget rømmingene etter en skade på nota på anlegget ved Reitholmen utenfor Fjellværøya. Det er satt ut flere tusen meter med garn for å fange så mye av fisken som mulig, skriver Intrafish. Lerøy har også samarbeid med lokale fiskere i området.

  • I dag kl. 13.41

    Prisen på TV-fotball stuper: – Vi kan ikke være naive

    Fotballpresident Lise Klaveness sier at NFF har «høy beredskap» på at TV-inntektene kan falle.

  • I dag kl. 13.39

    Bekymret over sikkerhet i russebussene

    Det er vår i lufta og «rullingen» er i full gang mange steder i landet. Trygg Trafikk er bekymret for trafikksikkerheten for russen og ber samferdselsministeren ta grep før vi får flere alvorlige ulykker.? Det skriver de selv i en pressemelding. Russebussene er ofte gamle og i dårlig stand, og mange fungerer som rullende diskotek. Skade- og ulykkespotensialet er stort, og også politiet og Statens vegvesen er bekymret over utviklingen. Deres kontroller på veien avdekker blant annet feil og mangler på bremser, fjæring og karosseri, overlast, brannfarlig montering av lyd og lys og sjåfører som ikke er kvalifisert eller som bryr seg om sikkerhet. – Flere av russebussene er nærmest tikkende bomber på veien. Dette har blitt en kultur som har sklidd fullstendig ut, og vi kan ikke lenger stå å se på at flere titalls russ danser rundt i alkoholrus i gamle utrygge busser med høy hastighet. Vi unner all ungdom en fantastisk feiring etter endt skolegang, men vi kan ikke risikere å miste noen av ungdommene våre i en tragisk russebussulykke, sier Tanja Loftsgarden, avdelingsleder i Trygg Trafikk.

  • I dag kl. 13.34

    Vestfoldbedrifter trenger ansatte

    Bedriftene i Vestfold mangler nesten 1500 arbeidstakere, viser Navs bedriftsundersøkelse for 2024. Det er størst mangel på arbeidskraft i helsesektoren, men det er også behov for flere tømrere, butikkmedarbeidere, kokker og frisører. 21 prosent av bedriftene i fylket regner med å øke antallet ansatte det neste året, mens 11 prosent tror det går mot nedbemanning, ifølge undersøkelsen.

  • I dag kl. 13.33

    Dømt for trusler og brudd på kontaktforbud

    En mann i 30-årene er dømt til ti måneders fengsel for en rekke trusler mot sin ekssamboer. I tillegg er han dømt for flere brudd på besøks- og kontaktforbud overfor ekssamboeren. Den trusseldømte mannen erkjente delvis straffskyld da han møtte i retten. Han har allerede sonet en tredjedel av straffen sittende i varetekt. I en av meldingene han er dømt for å ha sendt, skrev mannen at han aldri kom til å gi seg, og at han kom til å havne i fengsel. «Jeg er psyko og dreper deg, og ler av deg. Jeg skal se på liket ditt og le av deg», skrev han. Mannen i 30-årene er også dømt til to års kontaktforbud overfor ekssamboeren. Det første året blir han ilagt omvendt voldsalarm, og må holde seg unna Moss, Råde, Rygge, Vestby og deler av Sarpsborg og Fredrikstad.

  • I dag kl. 13.23

    Kommunismens sanne ansikt

    Det er forstemmende å se at mediene og offentligheten tar så lett på de ekstreme holdningene som kommer til overflaten i Rød Ungdom og i deler av Rødt.

  • I dag kl. 13.19

    Ukraina: Russiske agenter pågrepet - mistenkt for drapsplaner mot Zelenskyj

    Det melder den ukrainske etterretningstjenesten (SBU) på Telegram.

  • I dag kl. 13.16

    Frykter han ikke kommer seg ut

    Kommuneoverlege i Lillesand, Thor-Erling Engemyr, frykter han blir sittende fast på Gazastripen etter at Israel overtok grenseovergangen i Rafah og stengte den. I et intervju med VG forteller han at han tenker mest på de mange menneskene som befinner seg i Rafah, en by sør i Gaza som er stappfull av internflyktninger. Engemyr håper å komme seg hjem til Norge før 17. mai, en dag som for ham handler om frihet og trygghet. – Det er den fineste dagen i året. Så jeg blir veldig lei meg om jeg ikke kommer hjem til 17. mai, sier han.

  • I dag kl. 13.15

    Disney nærme strømmeoverskudd

    Underholdningsselskapet gikk i pluss på Disney+ og Hulu. Fornøyelsesparkene står fortsatt for størsteparten av overskuddet.

  • I dag kl. 13.08

    – Da raste livet sammen

    Jostein Sørstrønen fortalte i vitneboksen om sitt livs verste dag da datteren Stine Sofie på åtte år ble drept i Baneheia. Han vitnet ikke i straffesaken for mer enn 20 år siden, da orket han ikke å være til stede verken i byretten eller lagmannsretten. I dag sitter han i vitneboksen i Sandnes og forteller med rolig og stødig stemme. Jostein Sørstrønen forteller om hvor fint datteren alltid hadde hatt det sammen med Lena. Aktor Andreas Schei spør ham om resten av denne helgen. – Det var helt svart. Og jeg var veldig redd for at de aldri skulle bli funnet. – Og hva skjedd etter at de ble funnet, spør aktor. – Da raste livet sammen, rett og slett. Jeg følte også en belastning for at det var jeg som hadde barna denne helgen.

  • I dag kl. 13.08

    –  Et fantastisk sted før 19. mai 2000

    Jostein Sørstrønen fortalte i vitneboksen om sitt livs verste dag da datteren Stine Sofie på åtte år ble drept i Baneheia. Han vitnet ikke i straffesaken for mer enn 20 år siden, da orket han ikke å være til stede verken i byretten eller lagmannsretten. I dag sitter han i vitneboksen i Sandnes og forteller med rolig og stødig stemme. Jostein Sørstrønen forteller om hvor fint datteren alltid hadde hatt det sammen med Lena. Aktor Andreas Schei spør ham om resten av denne helgen. – Det var helt svart. Og jeg var veldig redd for at de aldri skulle bli funnet. – Og hva skjedd etter at de ble funnet, spør aktor. – Da raste livet sammen, rett og slett. Jeg følte også en belastning for at det var jeg som hadde barna denne helgen.

  • I dag kl. 13.07

    Gressbrann i Gjesdal

    Mannskap fra Ålgård og Stangeland rykker ut på melding om en gressbrann på Husafjellveien i Gjesdal.

  • I dag kl. 13.07

    Gressbrann i Gjesdal: En del røyk i området

    Mannskap fra Ålgård og Stangeland rykker ut på melding om en gressbrann på Husafjellveien i Gjesdal. Brannen er nær tett bebyggelse. Derfor har politiet også sendt patruljer til stedet, skriver de i deres logg. Det er meldt om en del røyk i området. Boliger rundt Husafjellet oppfordres til å holde vinduer lukket og stenge ventiler. Det er ikke fare for spredning til bebyggelse. Brannvesenet i gang med slukking av brannen.

  • I dag kl. 13.07

    Aktor ber om fengselsstraff for to tiltalte etter kirkevoldtekt

    Aktor la ned påstand om fengselsstraff for begge de to mennene som er tiltalt for en grov voldtekt av en 13 år gammel jente ved domkirken i Molde i fjor.

  • I dag kl. 13.00

    Nokia 3210 er på vei tilbake

    Sammen med det legendariske spillet «Snake».

  • I dag kl. 12.58

    Veisalt forurenser flere innsjøer på Østlandet – påvirker levende organismer

    Flere veinære innsjøer påvirkes negativt av salting på veiene. Både levende organismer og sirkulasjonsmønsteret påvirkes av større saltkonsentrasjon. Resultatene fra «Undersøkelse av veinære innsjøer 2023» viser at påvirkning fra veisalt utgjør et problem for vannkjemien og sirkulasjonsmønsteret i en rekke innsjøer nær hovedveier i Østfold, Oslo, Akershus, Buskerud, Telemark og Vestfold. – I 10 innsjøer hadde naturlig sirkulasjon i vannmassene stoppet opp på grunn av salttilførsler, slik at det ikke var oksygen igjen på bunnen, såkalt saltindusert oksygensvinn. 28 av 37 innsjøer hadde ulik grad av saltpåvirkning, skriver Statens vegvesen i en pressemelding. (NTB)

  • I dag kl. 12.46

    Høyspentledning førte til gressbrann

    Tirsdag ettermiddag i Gran falt en høyspentledning ned og antente gress og lyng. Brannen ble raskt slukket, og ingen personer ble skadet.

  • I dag kl. 12.44

    Ekspert om Kreml-tale: – Putin innser at han ikke klarer det

    Vladimir Putin (71) avviser ikke dialog med Vesten. En ekspert mener det er et signal om at han har gitt opp å ta hele Ukraina.

  • I dag kl. 12.42

    Norled må betale to millionar

    Norled må betale to millionar kroner i gebyr for eit brot på energilova. I samband med elektrifiseringa av sambandet Årvika-Koparnes, bygde reiarlaget eit ladeanlegg på Årvika ferjekai i Sande kommune i Møre og Romsdal. Dette skjedde før NVE hadde behandla konsesjonen og gjeve løyve til anlegget. NVE, som har gjeve Norled gebyret, skildrar lovbrotet som alvorleg. – Dette undergrev heile konsesjonsordninga, og er noko vi vil slå hardt ned på framover, seier seksjonssjef Anne Johanne Kråkenes.

  • I dag kl. 12.41

    DNB og Delphi Fondene: Aksjene ekspertene satser på

    Hadde du fulgt rådene til Dine Pengers aksjeeksperter siden oppstarten, hadde du vært mangemillionær. Dette anbefaler de akkurat nå.

  • I dag kl. 12.38

    Kjørte av vegen – stakk fra stedet

    Tirsdag formiddag søkte politiet etter en mann i 20-årene som var involvert i en trafikkulykke i Tylldalen i Tynset. Mannen hadde nemlig kjørt av vegen med moped og forlatt stedet. Politiet fant mannen noen timer senere, og fraktet ham til lege for sjekk.

  • I dag kl. 12.33

    Faktisk.no: Hjelper ashwagandha mot stress?

    Leger Faktisk.no har snakket med er ikke like positive som influencer Oskar Westerlin, og i Danmark er det ulovlig å selge.

  • I dag kl. 12.30

    Vil bli toppkandidat

    Torunn Ostad fra Grimstad ønsker å bli Høyres toppkandidat i Aust-Agder ved stortingsvalget neste år. Svein Harberg tar ikke gjenvalg og Høyre skal velge en etterfølger. Ostad (52) er vararepresentant i dag. Hun er også gruppeleder for Høyre i fylkestinget.

  • I dag kl. 12.28

    Forsøkte å stjele penger fra butikk i sentrum

    Politiet melder at en person har prøvd å stjele penger fra et kasseapparat i en butikk i sentrum av Kristiansand. Politiet har kontroll på en mulig mistenkt, og er på stedet for å undersøke hva som har skjedd, opplyser de på X.

  • I dag kl. 12.27

    Faren til Stine Sofie: – Da raste livet sammen

    Hun ble bare 8 år gammel. Nå forteller faren om henne, og om den siste gangen han så Stine Sofie. Jostein Sørstrønen mistet sin eneste datter i Baneheia. Nå vitner han om den siste gangen han så Stine Sofie Sørstrønen i live.

  • I dag kl. 12.15

    Mulig pilotstreik i ferien: – Selvfølgelig kan vi ende der

    Norwegian og pilotene forhandler på overtid. Det kan true det som ventes å bli en ny rekordsommer.

  • I dag kl. 12.15

    Norsk Folkehjelp får Hurraprisen

    17. mai-utvalget har besluttet at årets Hurrapris går til Norsk Folkehjelp Stavanger. Hurraprisen er en årlig pris til en enkeltperson, lag eller forening som i løpet av en lengre periode har utvist frivillig samfunnsinnsats i Stavanger. Det er 17. mai-utvalget som har etablert prisen. Prisen deles ut til de som har vist aktivt engasjement og praktisk handling til beste for fellesskapet. Det blir også vektlagt om den frivillige innsatsen har barn og ungdom som målgruppe. Prisbeløpet er på 15.000 kroner.

  • I dag kl. 12.14

    Brann på Fusa videregående skole

    Nødetatene rykket ut til brann ved Fusa videregående skole i Eikelandsosen i 12-tiden. Hele skolen ble evakuert. Ingen skal ha kommet til skade. Klokken 13.38 ble brannen meldt slukket. Brannvesenet opplyste tidligere til BT om røyk fra taket.

  • I dag kl. 12.13

    Forest tapte anken – poengtrekket på fire poeng blir stående

    Nå vet Nottingham Forest hva som må til for å holde plassen i Premier League.