Siste nytt:

  • I dag kl. 21.52

    Kjøretøy mistet hjul på E18 øst for avkjøring til Ikea

    Et kjøretøy har mistet hjul og trafikken står på stedet på E18 i Lillesand 700 meter øst for avkjøringen til Ikea, melder politiet. Det er veiarbeid på stedet og trafikken går kun i østgående kjørebane. Politiet dirigerer trafikken.

  • I dag kl. 21.45

    Mallorca og Ibiza har fått nok av fulle turister

    Innfører nå forbud mot drikking på offentlig sted flere steder.

  • I dag kl. 21.41

    Hvem har klipt halen til Sproti?

    Den 23 år gamle hesten hadde allerede fått sommerklippen.

  • I dag kl. 21.41

    Rapport fra Rafah: – Vi overlever så vidt fra dag til dag

    Det skulle være det siste trygget stedet i Gaza. Nå flykter titusener ut av byen mens stridsvognene rykker inn i grensebyen Rafah.

  • I dag kl. 21.40

    Fikk ikke solgt villa til 380 mill. – gir den bort i stedet

    Mangemilliardæren tok et sjeldent grep da han ikke fikk solgt luksuseiendommen sin til prisantydning.

  • I dag kl. 21.24

    Reagerer på hemmelighold og lakselidelser hos Mowi

    MDGs Rasmus Hansson frykter at næringen og staten risikerer omdømmet til norsk laks ved å la fiskelidelser fortsette. Mowi kjenner seg ikke igjen, og sier de tar utfordringene på alvor.

  • I dag kl. 20.57

    Steiner på jernbanelinja

    Politiet har fått melding om at det ligger steiner på jernbanelinja i Levanger. Steinene skal være fjernet. Togleder har blitt informert om at toget går i sakte fart i området.

  • I dag kl. 20.56

    Tyveri i Sandefjord

    Politiet har fått melding om en robåt som er stjålet. Båten er gammel, lys med blått bunnstoff og uten påhenger. Eieren skal ha ringt politiet og anmeldt saken. Naboer har observert noen som stjal båten fra Ormstadvika i Sandefjord.

  • I dag kl. 20.40

    Mopedførar til sjukehus

    Ein mopedførar er køyrd til Gjøvik sjukehus etter ei utforkøyring på fv 246 ved Borglund i Østre Toten. Naudetatane kom raskt til staden. Føraren var bevisst, men skadegraden er det ikkje opplyst om.

  • I dag kl. 20.33

    Ti husstander uten vann på Nomeland i Vennesla

    10 husstander på Nomeland i Vennesla er uten vann og omkring 150 husstander på Homstean og Slettebråten må spare på vann, skriver Vennesla kommune i en pressemelding. Det skal være feil i et styringssystem i Homstean vannverk og Nomeland vannverk. Kommunen håper å rette feilen på lørdag.

  • I dag kl. 20.17

    Nordlysalarm fra Meteorologisk institutt

    Meteorologisk instituttet melder om stor sjanse for nordlys i natt. Også i Sør-Norge. – Det er høy aktivitet, men nordlyset kan være veldig flyktig. Slik at det er høy aktivitet i bare noen minutter, sier vakthavende meteorolog Hanne Beate Skattør fra Meteorologisk institutt. Men for den ivrige nordlystitter er det likevel noen hinder, enten om du bor i nord eller sør. Bor du i nord er det lyset som er problemet. – Det skal jo være litt mørkt for at man skal kunne se nordlyset. Nå er det alminnelig tussmørke. Da er det relativt lyst på himmelen, selv om solen har gått ned, sier Skattør. KP-indeksen er på 5 tyder. Det betyr at man også kan se nordlys i Sør-Norge hvis man ser mot nord. – Lenger sør blir det mørkt nok, så der kan det være større sjanse. Men lenger sør er det andre hindringer. Der er det nemlig foreløpig overskyet. – Spørsmålet er om skyene sprekker opp, sier meteorologen.

  • I dag kl. 20.17

    Ruud kollapset mot kompisen – ute av Italian Open

    (Miomir Kecmanovic - Casper Ruud 0–6, 6–4, 6–4) En låsning i ryggen snudde kampen på hodet for Casper Ruud (25).

  • I dag kl. 20.17

    Forlenget varetekt for 16-åring etter Oslo S-knivstikking

    Varetektsfengslingen for en gutt som er en av de åtte siktede etter knivstikkingen ved Oslo S 21. april, ble fredag forlenget med to nye uker. Gutten ble først begjært varetektsfengslet for knivstikkingen 23. april. Den 16 år gamle gutten er siktet for medvirkning til drapsforsøk etter at en 17 år gammel gutt ble knivstukket i en taxi utenfor Oslo S. Saken ble først etterforsket som grov kroppsskade, men onsdag denne uken ble siktelsene endret til drapsforsøk. I fengslingskjennelsen fredag skriver Oslo tingrett at det er skjellig grunn for å mistenke at han hadde en «relativt sentral rolle i drapsforsøket på Oslo S», men at 16-åringen ikke var den som knivstakk fornærmede. I kjennelsen står det at gutten så sent som i begynnelsen av april i år ble løslatt fra varetekt i en annen sak der han er siktet for oppbevaring av skytevåpen, og oppbevaring og salg av narkotika. (©NTB)

  • I dag kl. 20.14

    Aftenbladet: Avslutter søk

    Politiet avslutter søket i Dale-området i Sandnes, skriver Aftenbladet. De har ikke funnet noen personer i nød. Et redningshelikopter, drone og hunder har søkt etter personer etter at politiet i 17-tiden fikk melding om at et skrik i området.

  • I dag kl. 20.10

    Elev død av smittsom hjernehinnebetennelse i Fredrikstad: – Dypt tragisk

    Personer som ikke er kontaktet trenger ikke å bekymre seg, ifølge Fredrikstad kommune.

  • I dag kl. 20.06

    Bare norske og samiske flagg ønskes i 17. mai-toget i Sandefjord

    17. mai-komiteen i Sandefjord oppfordrer til bruk av kun norske og samiske flagg i barnetoget og borgertoget på nasjonaldagen. Det skriver SB. Lederen for komiteen, Silje Mikkelsen Haugelund, mener at 17. mai ikke er en arena for politiske ytringer eller symbolske demonstrasjoner. Haugelund forklarer at oppfordringen er gitt på grunn av den anspente globale situasjonen, og at de ønsker at fokuset på nasjonaldagen skal være på fred, frihet og demokrati. Selv om bruk av utenlandsk flagg i tog ikke er forbudt ved norsk lov, håper komitélederen at oppfordringen om norske og samiske flagg følges. Birgit Pettersen, medlem av Palestina-komiteen i Sandefjord, sier at de ikke har diskutert bruk av palestinske flagg i 17. mai-togene, og at 17. mai er en norsk festdag.

  • I dag kl. 20.01

    Hva er det som skjer i Eurovision?

    Israel kan vinne Eurovision. Det bør ikke tolkes som en støtte til Netanyahus brutalitet i Gaza.

  • I dag kl. 20.01

    Bekreftet: Mbappé forlater PSG

    Kylian Mbappé (25) forlater PSG. Det bekrefter han selv i egne kanaler.

  • I dag kl. 20.01

    Mbappé forlater PSG: – Det er følelsesladet

    Kylian Mbappé (25) forlater PSG. Det bekrefter han selv i egne kanaler.

  • I dag kl. 20.01

    Spent i Malmö før Eurovision-finalen: – Jeg skiter fullkomment i Netanyahu

    På balkongen henger Palestina-flagget – men i Eurovision heier 73-åringen på Israels Eden Golan (20).

  • I dag kl. 20.00

    Eiendomsmegler ble frifunnet

    Megleren som ble saksøkt for å ha markedsført bolig som fritidsbolig ble i dag frifunnet, skriver Tvedestrandsposten. Brødrene som kjøpte boligen oppdaget at bygget vil ha boplikt hvis de en dag selger det, og saksøkte dermed megleren. Agder Tingrett frikjente megleren, og kjøperne må betale advokatregningen hans og sin egen. Brødrene har en måned på å anke dommen.

  • I dag kl. 19.57

    Tennebø sørget for full VIF-jubel: – Det her jobbet vi hardt for

    LSK Kvinner kjempet hardt i derbyet mot Vålerenga, men måtte til slutt gi tapt. 1-0-seieren til VIF ga en luke ned til Rosenborg.

  • I dag kl. 19.42

    Sender ut snøskredvarsel for Ofoten

    Et varsel om moderat snøskredfare er sendt ut for Svartisen, Salten og Ofoten. Det vil si gul faregrad. Det foreløpige varselet gjelder fra søndag, opplyser Varsom.no. Et fullstendig varsel kommer lørdag ettermiddag. Tidligere i dag ble det samme varselet sendt ut for Indre Troms, Nord-Troms og Lyngen.

  • I dag kl. 19.34

    Trafikkulykke i Bærum

    Nødetatene er på vei til Fornebu etter melding om en trafikkulykke i Snarøyveien. – Sannsynligvis kun en bil involvert. Trolig ikke personskade, skriver politiet på X.

  • I dag kl. 19.31

    Se fredagens TV-sending direkte

  • I dag kl. 19.20

    Se Vestlandsrevyen 19.30

    Endelig fikk norske Ayla (3) og Asya (2) pappa hjem til Stord fra Gaza. Programleder er Mariann Reikerås.

  • I dag kl. 19.18

    Ingen funn – fortsetter søk

    Politi og redningsmannskap har foreløpig ikke funnet noen i nød ved Dale i Sandnes. De fortsetter imidlertid å søke med drone og hunder i området. Politiet trykket på den store røde knappen etter melding om skrik og rop i 17-tiden.

  • I dag kl. 19.12

    To nye artister til Parken

    Fredag ble det klart at Marstein og Fay Wildhagen blir å se og høre på Parkenfestival i år. Rapperen Marstein startet karrieren som en del av rapkollektivet Undergrunn. I 2022 tok han steget ut som soloartist, og gjorde stor suksess med EP-en «Medici Marstein» som blant annet inneholder suksesslåta «Frida Kahlo». Folkpop-artisten Fay Wildhagen har vunnet flere priser for sin musikk, deriblant en Spellemann etter å ha produsert albumet «Møtested – en hyllest til Anne Grete Preus» som ble gitt ut i 2023. Fra før er det kjent at Kaizers Orchestra, The Cardigans, Keane, Emma Steinbakken, Span, Joey Valance & Brae, Motorpsycho, Yung Gravy, Honningbarna, Ásgeir og Charlie Cunningham også skal spille på festivalen.

  • I dag kl. 19.10

    Gilje Nordås sjanseløs i Qatar: – Her var det langt frem

    Narve Gilje Nordås (25) gjorde sesongbeste, men ble bare nummer seks på 1500 meter i Doha.

  • I dag kl. 18.40

    «Mannen som løste markedet» er død

    Hedgefondforvalteren Jim Simons ble 86 år gammel. Han var god for 345 milliarder kroner.

  • I dag kl. 18.37

    Økonomi-trøbbel for Østfold og Buskerud etter Viken-splitting

    Buskerud og Østfold må kutte flere hundre millioner kroner hver etter at Viken ble oppløst. De ber om hjelp fra regjeringen til å tilby lovpålagte tjenester. Det skriver NTB, som siterer Altinget. Buskerud må kutte 7 prosent av driftsutgiftene etter oppsplittingen av Viken. – Vi er i samme situasjon som Buskerud. I økonomiplanen vi la i desember i fjor, ble det vedtatt en sparepakke på i størrelsesorden 200–300 millioner, sier fylkesordfører Sindre Martinsen-Evje (Ap). – Det er dramatiske kutt på driften. En reduksjon på 8 prosent fra 2023 Viken-nivå. Fylkesordførerne i både Buskerud og Østfold har sendt brev til kommunalministeren om den svært vanskelige situasjonen etter oppdelingen av Viken. Tirsdag kommer regjeringen både med revidert nasjonalbudsjett og kommuneproposisjonen, med det økonomiske opplegget for kommuner og fylkeskommuner for neste år. I tillegg legger regjeringen fram forslag til nytt inntektssystem for kommunene.

  • I dag kl. 18.37

    Nederlands deltaker skal ikke opptre på generalprøven fredag kveld

    Joost Klein får ikke opptre på juryprøvene fredag kveld.

  • I dag kl. 18.36

    Norge knust i VM-åpningen: – Spiller dum hockey

    (Sveits – Norge 5–2) De hang med i 20 minutter, men så raknet det for de norske gutta.

  • I dag kl. 18.32

    Bussjåfør skal ha blitt utsatt for vold

    Klokka 18.13 fikk politiet melding om en bussjåfør som ble utsatt for vold av en beruset passasjer på Nordheim bussterminal i Haugesund. Politiet er i kontakt med bussjåføren og har kontroll på en mulig gjerningsmann.

  • I dag kl. 18.31

    Mange såg lysande ring rundt sola

    Folk over store delar av Innlandet har i ettermiddag sett ein tydeleg halo – ein lysande ring rundt sola. Slike ringar er mest vanlege å sjå om vinteren når det er kaldt. Ifølge magasinet Illustrert Vitenskap oppstår ringane når sollyset blir bøygd av iskrystallar høgt oppe i atmosfæren. Iskrystallane er som regel sekskanta og enten flate eller blyantforma. Og dei oppstår vanlegvis høgt oppe i luftlaga, i såkalla cirrusskyer. Mange har også tatt bilde av haloen i dag og delt det på sosiale medier. Dette bildet er tatt av Trine Sølvsberg og sendt til NRK i dag.

  • I dag kl. 18.27

    Ung gutt skal ha blitt ranet

    Klokka 17.42 fikk politiet melding om at en ung gutt nettopp skal ha blitt ranet av to andre gutter på Madlasandnes. De skal ha stjålet en mobiltelefon, men den skal ha blitt funnet. Politiet foretar undersøkelser, men de har ikke vært i kontakt med de mistenkte enda. Den fornærma gutten har mindre fysiske skader.

  • I dag kl. 18.02

    Gåsefamilie lager trøbbel på E18

    En gåsefamilie har forvillet seg ut på E18 i vestgående retning ved Sandvika i Bærum, melder politiet. En patrulje jobber med å få fulgt fuglene ut av veien. Gåsefamiliens gåtur fører til noen trafikale utfordringer på stedet. – Politipatrulje tok kontroll på gåsungene og sørget for å få dem både sjøsatt og gjenforent med sine foreldre, skriver politiet kl. 18.27.

  • I dag kl. 18.02

    Gjess på E18 i Bærum

    En gåsefamilie har forvillet seg ut på E18 i vestgående retning ved Sandvika i Bærum, melder politiet. En patrulje jobber med å få fuglene ut av veien.

  • I dag kl. 18.01

    Linn Therese ønsker å bli hjemmeværende husmor

    Linn Therese mener Norges glemte arbeidsplass er hjemmet. Trenden «tradwives» har fått fotfeste på sosiale medier. – Et interessant skifte, sier trendforsker.

  • I dag kl. 17.59

    Branntilløp i boligblokk

    Nødetatene har fått melding om branntilløp i en boligblokk på Rælingen. Branntilløpet skal være i søppelrommet i blokka. Kvart over seks er brannen slukket. – Det har brent i en søppelcontainer. Ingen er skadet, men det er mye røykspredning i bygget, så nå må det luftes ut, sier Arne Normi i 110-sentralen Øst. En person har fått i seg noe røyk og blir sjekket av helse. Brannvesenet var på stedet like etter kl. 18.