Nyheter:

 • Fredag 8. februar kl. 23.56

  Uheldig debutant - men likevel 2. plass i stafetten

  Emilie Ågheim Kalkenberg fikk en tung startetappe på stafetten - men Norge gikk seg fra 15. til 2. plass på verdenscupstafetten i Canmore.

 • Fredag 8. februar kl. 23.56

  Norsk syndebukk - men likevel 2. plass i stafetten

  Emilie Ågheim Kalkenberg fikk en tung startetappe på stafetten - men Norge gikk seg fra 15. til 2. plass på verdenscupstafetten i Canmore.

 • Fredag 8. februar kl. 23.44

  Pappa Svindal: – Stolt over at han er elsket av så mange

  ÅRE (VG) Aksel Lund Svindal (36) jakter sin siste medalje som idrettsutøver på toppnivå. Med seg har han som alltid en stolt pappa. Bjørn Svindal (69) har reist i en berg-og-dalbane med følelser gjennom karrieren.

 • Fredag 8. februar kl. 23.30

  Solskjær: – Du kan ikke bare kjøpe en superstjerne

  MANCHESTER (VG) Ole Gunnar Solskjær (45) tror Manchester United kan kjempe om Premier League-trofeet allerede neste sesong, men understreker at å punge ut for superstjerner ikke nødvendigvis er riktig vei til målet.

 • Fredag 8. februar kl. 22.48

  Spilte med sørgebind i treningskamp

  Fauske/Sprint spilte i kveld med sørgebind i treningskamp mot MIL Fotball. Dette gjorde de for å hedre fauskeværingene Elias Dypaune (18) og Alexander Sollihaug (18) som omkom i trafikkulykken torsdag morgen. Begge spilte på forskjellige nivå i Fauske-klubben. – Det var rørende og trist, sier leder i MIL, Mona Berling, om markeringen.

 • Fredag 8. februar kl. 22.15

  Normal trafikk på Bergensbanen

  Like etter klokken 22 melder Bane Nor at det igjen er normal trafikk på Bergensbanen mellom Voss og Ueland. Tidligere på kvelden var det forsinkelser på togstrekningen grunnet problemer med lysregulering.

 • Fredag 8. februar kl. 22.02

  Mann knivstukken i Porsgrunn

  Ein mann i 70-åra har blitt knivstukken utanfor Porsgrunn sentrum i Telemark. Det stadfestar Sør-Øst politidistrikt til VG. Ingen er arrestert i saka. Mannen er køyrt til sjukehuset i Telemark. Skadeomfanget er ukjent, ifølgje avisa.

 • Fredag 8. februar kl. 22.00

  Sikta Frp-ar sett fri etter avhøyr

  Den tillitsvalde i Rogaland Frp som er sikta for valdtekt etter ei politisk samling i Haugesund, vart i kveld sett fri etter eit sju timar langt avhøyr med politiet. – Han har samarbeida på alle tenkelege måtar, seier forsvararen hans, Jørgen Riple.

 • Fredag 8. februar kl. 21.59

  Slukker branntilløpet

  Det kommer litt gnister fra det ene hjørnet på industribygget på Akland i Risør. Brannvesenet er på stedet og jobber med å slukke branntilløpet, melder politiet på Twitter.

 • Fredag 8. februar kl. 21.50

  Gull til Birkeland og Norge

  De norske skiskyttergutta med Lars Helge Birkeland på laget tok en overlegen seier på stafetten i verdenscupen i Canada. Frankrike endte på andreplass og Russland på tredje.

 • Fredag 8. februar kl. 21.50

  Erkjenner ikke straffskyld for angivelig voldtekt på politisk samling

  Mannen i 20-årene som er siktet for voldtekt etter en politisk samling i Haugesund forrige helg, erkjenner ikke straffskyld, sier hans forsvarer.

 • Fredag 8. februar kl. 21.48

  Thingnes Bø og Norge slo knockout på alle

  Med Johannes Thingnes Bø på ankeretappen slo Norge knockout på alle i verdenscupstafetten i Canada. Før det hadde Lars Helge Birkeland, Vetle Sjåstad Christiansen og Erlend Bjøntegaard lagt et solid grunnlag.

 • Fredag 8. februar kl. 21.45

  Brannen på Akland har blusset opp

  Politiet melder på Twitter at brannen fra i natt i Molandsveien på Akland i Risør har blusset opp igjen. Det brenner i taket på kontorbygningene. Nødetatene er på vei.

 • Fredag 8. februar kl. 21.45

  Branntilløp i søppelkasse i Rana

  Det var tidligere i kveld branntilløp i en søppelkasse i Rana, melder 110-sentralen. Den er slukket.

 • Fredag 8. februar kl. 21.42

  Brann i industrihall blussa opp att

  Brannen i ein industrihall i Akland i Risør i Aust-Agder frå i natt, skal ha blussa opp igjen. Det melder Agder 110-sentralen på Twitter. Det har byrja å brenne i kontordelen av bygget. Naudetatane er på veg til staden.

 • Fredag 8. februar kl. 21.36

  Likestillingsombudet refser Ap-ledelsen for Giske-saken

  Arbeiderpartiet vurderte ikke om varslene mot Trond Giske var brudd på loven om seksuell trakassering. Det skulle partiet ha gjort, mener Likestillingsombudet.

 • Fredag 8. februar kl. 21.34

  Fylkesveg stengd

  Fylkesveg 92 frå Bjordal til Matre er stengd på grunn av uvêr og oppryddingsarbeid. Ny vurdering laurdag morgon klokka ni.

 • Fredag 8. februar kl. 21.30

  Faren til fetteren fikk pressepris

  Faren til Birgitte Tengs sin fetter er tildelt årets pressepris av Haugaland journalistlag. Prisen ble delt ut i kveld under Vinterkonferansen i Haugesund. Juryen påpeker at faren har stilt opp i media, men samtidig vært kritisk til medienes dekning.

 • Fredag 8. februar kl. 21.30

  Kværner ser konturene av et betonggjennombrudd: Skal utvikle understellskonsept til Hywind Tampen

  Equinor jobber nå med å utvikle det som kan bli den første elektrifiseringen av et oljefelt ved hjelp av flytende havvindmøller. Men kostnadene må ned og nå er Kværner hyret inn for å se om man kan få til det ved å bytte ut stål- med betongunderstell.

 • Fredag 8. februar kl. 21.26

  Mye vann på E6 ved Korsegården

  Politiet melder fredag kveld at det er mye vann i veibanen på E6 i sørgående retning ved Korsegården i Ås, skriver Østlandets Blad. Det er meldt store nedbørmengder i helgen og mye av det som regn. Bilister bes kjøre etter forholdene.

 • Fredag 8. februar kl. 21.25

  Litt harde på gassen

  UP var ute med laseren i Flora i ettermiddag. Men på nær to timar var det «berre» fire bilistar som måtte punge ut i 80-sona. Høgste farten blei målt til 90 km/t.

 • Fredag 8. februar kl. 21.25

  Shala klar for Vålerenga

  Herolind Shala (27) skal ha kommet til enighet med Vålerenga om en toårskontrakt, og slutter seg til lagets treningsleir i Marbella i helgen.

 • Fredag 8. februar kl. 21.25

  Shala skal være klar for Vålerenga

  Herolind Shala (27) skal ha kommet til enighet med Vålerenga om en toårskontrakt, og slutter seg til lagets treningsleir i Marbella i helgen.

 • Fredag 8. februar kl. 21.25

  Shala på vei til Vålerenga

  Herolind Shala (27) skal være enig med Vålerenga om en toårskontrakt, og slutter seg til lagets treningsleir i Marbella i helgen etter det VG erfarer.

 • Fredag 8. februar kl. 21.19

  Undersøker om sikta er tilrekneleg

  Mannen som er sikta for drapet på ei kvinne (42) på Bjørndal i Oslo er blitt undersøkt for å sjekke om han er strafferettsleg tilrekneleg. Rettspsykiateren vil no lage ei kortfatta erklæring, på bakgrunn av dokument og ein samtale med mannen.

 • Fredag 8. februar kl. 21.19

  Midlertidig stengt Fv 37

  Fylkesvei 37 i Vierli mellom Krossen og Arabu vil bli stengt i perioder på 30 minutter på grunn av berging av et vogntog.

 • Fredag 8. februar kl. 20.50

  En hund etter siste skrik

  Mens langbeinte modeller sprader ned catwalken på nedre Manhatten under moteuken i New York, har de mer kortbeinte labbet over podiene i Midtown.

 • Fredag 8. februar kl. 20.42

  Vil servere 92.000 retter

  Målet for «Spis ute uka» i Kristiansand er å servere like mange retter som det er innbyggere i byen. I år vil det si 92.000. Torvet Bistro er med for første gang og har hatt tre ganger så mange gjester til lunsj hver dag.

 • Fredag 8. februar kl. 20.37

  Birkeland går stafett

  De norske skiskyttergutta er klare for stafett i Canmore i Canada. Laget består av Lars Helge Birkeland fra Birkenes, Vetle Sjåstad Christiansen, Erlend Bjøntegaard og Johannes Thingnes Bø. Følg den spennende stafetten her.

 • Fredag 8. februar kl. 20.13

  – Hordalending drept i Sverige

  En mann i 50-årene, som skal være født og oppvokst i en kommune i Hordaland, ble funnet død i Sverige 7. januar i år, skriver BT. Svensk politi sier til avisen at mannen ble drept. En mann i 20-årene, som kjente normannen, har tilstått drapet.

 • Fredag 8. februar kl. 20.05

  Analytiker: Streng regulering for forbrukslånsbankene vil drive frem flere sammenslåinger

  Monobank og Brabanks fusjon markerer muligens starten på en tid for konsolidering og svakere konkurranse i bransjen. Det er i stor grad drevet av norske myndigheters strenge regulering, mener analytiker. 

 • Fredag 8. februar kl. 20.02

  Forsinkelser på Bergensbanen

  Bane Nor melder at det er forsinkelser på Bergensbanen mellom Urdland og Voss. Årsaken skal være en teknisk feil som hindrer dem i å gi grønt lys. Foreløpig er toget mellom Bergen og Myrdal og toget mellom Oslo og Bergen, rammet av forsinkelsen.

 • Fredag 8. februar kl. 19.51

  Nicki Bille tiltalt i saker om våpen og vold

  Den tidligere fotballstjernen Nicki Bille (31) må i retten. Han er tiltalt i to saker som handler om å ha truet med våpen, knyttneveslag mot en dørvakt - og besittelse av kokain.

 • Fredag 8. februar kl. 19.43

  Kvinnen som sprer frykt

  Hun har vært bartender lenger enn hun har vært politiker. Likevel stjal Alexandria Ocasio-Cortez (29) showet da Donald Trump skulle tale til nasjonen.

 • Fredag 8. februar kl. 19.37

  Tidligere olje-topp raser mot nettselskapene: - Burde ikke få ta utbytte

  Strømprisene i Norge har i løpet av 2018 og starten av 2019 nådd et historisk høyt nivå. Nettselskapene må ta deler av skylden, skal man tro Svein Roar Brunborg.

 • Fredag 8. februar kl. 19.37

  Knallhard Linda Hofstad Helleland: – IOC fremstår som en sekt

  DRAMMEN (VG) Linda Hofstad Helleland (41) omgås verdens mektigste idrettsledere i det daglige og er alt annet enn overrasket over uttalelsene til FIS-president Gian Franco Kasper (75) denne uken.

 • Fredag 8. februar kl. 19.32

  Person sendt til legevakten

 • Fredag 8. februar kl. 19.29

  Brannårsaken er ukjent

  Det er fortsatt uvisst hva som var årsaken til storbrannen i industribygget på Akland i Risør natt til fredag. Hele industriområdet har i dag vært evakuert.

 • Fredag 8. februar kl. 19.17

  Kolonnekjøring på E134

 • Fredag 8. februar kl. 19.15

  Mye nedbør gir isglatte veier: – Vurder om du må kjøre

  Det blir mildt og vått i Rogaland, Hordaland, Østfold og Agder-fylkene i helgen. Lokalt skal det bøtte ned mellom 100 og 120 mm de neste dagene. Statens vegvesen oppfordrer til å vurdere om du må kjøre.

 • Fredag 8. februar kl. 19.12

  Kollisjon i Sortland sentrum

  To biler har kollidert i Sortland sentrum, melder politiet. Det er snakk om mindre personskader.

 • Fredag 8. februar kl. 19.04

  Toppblogger krever 634.000 kroner i prisavslag og erstatning etter skjeggkre-funn

  Jørgine Vasstrand, bedre kjent som bloggeren «Funkygine», går til sak etter å ha funnet skjeggkre i leiligheten i Oslo. Hun krever prisavslag og erstatning på 634.000 kroner.

 • Fredag 8. februar kl. 19.04

  Regn skaper problem på E18

 • Fredag 8. februar kl. 19.01

  Fare for vannplaning på E18

  Vegtrafikksentralen sør melder at kraftig regn har ført til mye vann på E18 på strekningen Risør- Kragerø- Porsgrunn. Vær obs for på fare for vannplaning, advarer de på Twitter.

 • Fredag 8. februar kl. 18.59

  Svinebesetning på Helgeland rammet

  Mattilsynet bekrefter MRSA-smitte på én gård på Helgeland, skriver Brønnøysund avis. Smitten har rammet en svinebesetning. Det er første gang smitten er påvist i Norge på to år.

 • Fredag 8. februar kl. 18.50

  Sjå Vestlandsrevyen her

 • Fredag 8. februar kl. 18.49

  Millionar til forskingsinstitutt

  Måløy marine ressurssenter (MMR) fekk i dag 6 millionar kroner i støtte. Sparebanken Sogn og Fjordane og Sparebanken Vest gav 3 millionar kroner kvar. MMR har som mål å bli eit forskingsinstitutt for marint næringsliv i fylket.

 • Fredag 8. februar kl. 18.47

  Veronica Kristiansen må ta lang pause: – Håper å unngå operasjon

  Lørdag møter hun søsteren Jeanett for første i et internasjonalt oppgjør. Veronica Kristiansen spiller med en vond skade for Györ mot Vipers. Etter sesongen må landslagsstjernen ta en lang pause fra all håndball.

 • Fredag 8. februar kl. 18.44

  Se Midtnytt fredag 1850

  8. februar

 • Fredag 8. februar kl. 18.42

  Kolonnekjøring på RV 13

  Rv 13 Vikafjellet har kolonnekjøring på grunn av uvær, melder Statens vegvesen.

 • Fredag 8. februar kl. 18.42

  Sjå NRK Østafjells

 • Fredag 8. februar kl. 18.41

  Signalfeil på Vestfoldbanen

  Det er signalfeil på Vestfoldbanen på Tønsberg stasjon. Det fører til at toga må køyre med låg fart gjennom stasjonen. NSB har informasjon om kva for konsekvensar det har for togrutene.

 • Fredag 8. februar kl. 18.41

  Se nyhetene fra Rogaland direkte

 • Fredag 8. februar kl. 18.41

  Ekstrem nedbør gir isglatte veier: – Vurder om du må kjøre

  Det blir mildt og vått i Rogaland, Hordaland, Østfold og Agder-fylkene i helgen. Lokalt skal det bøtte ned mellom 100 og 120 mm de neste dagene. Statens vegvesen oppfordrer til å vurdere om du må kjøre.

 • Fredag 8. februar kl. 18.39

  Se distriktsnyhetene kl. 18.50

 • Fredag 8. februar kl. 18.36

  Vanskelege køyreforhold

  Vegtrafikksentralen melder om vanskelege køyreforhold på Fylkesveg 356 Telemark mellom Vollskrysset i Skien og Straumekrysset i Drangedal. Det er regn som fryser til is på bakken. Fleire bilar står fast og nokre har sklidd over i motgåande køyrefelt.

 • Fredag 8. februar kl. 18.34

  Se TV-sendingen 18.50

 • Fredag 8. februar kl. 18.33

  NRK Sørlandet kl. 18.50

 • Fredag 8. februar kl. 18.30

  Hund uten eier i Strømstad

  Polisen i Strømstad etterlyser eieren av en hund av blandingsrase som er funnet i grensebyen mot Østfold. – Det er en fin hund som det er rart ingen savner, sier Daniel Bodin i Strømstadspolisen til Bohusläningen. Hunden ble funnet 20. januar.

 • Fredag 8. februar kl. 18.24

  Siktede for Bjørndal-drapet ble pågrepet på en buss

  Mannen i 30-årene som er siktet for drap etter at en kvinne ble funnet død på Bjørndal i Oslo torsdag, har forklart seg på en måte som gjør at han knytter seg til handlingen.

 • Fredag 8. februar kl. 18.24

  Norge fikk sølv i lagtempo

  INZELL (VG) Norge klarte ikke å følge opp OL-gullet på fredagens lagtempo-VM i Inzell - men tok en sterk sølvmedalje.

 • Fredag 8. februar kl. 18.24

  Norge tok VM-sølv i lagtempo bak Kramer & co

  INZELL (VG) Norge klarte ikke å følge opp OL-gullet på fredagens lagtempo-VM i Inzell, men tok sølvmedaljen foran Russland. Sverre Lunde Pedersen (26) var rett og slett for sterk for lagkameratene Sindre Henriksen og Håvard Bøkko.

 • Fredag 8. februar kl. 18.24

  Norge tok VM-sølv i lagtempo

  INZELL (VG) Norge klarte ikke å følge opp OL-gullet på fredagens lagtempo-VM i Inzell - men tok en sterk sølvmedalje.

 • Fredag 8. februar kl. 18.24

  Sølvguttene måtte rope på «Kong Sverre»: – Han bare dro ifra

  INZELL (VG) Norge klarte ikke å følge opp OL-gullet på fredagens lagtempo-VM i Inzell, men tok sølvmedaljen foran Russland. Sverre Lunde Pedersen (26) var rett og slett for sterk for lagkameratene Sindre Henriksen og Håvard Bøkko.

 • Fredag 8. februar kl. 18.23

  Energikostnadene i været: Dyr gass rammer Yara

  Gassprisen i Europa skjøt i været i vinter, og Yara fikk en smell fra den høyeste prisen siden 2014. Men inn i 2019 faller prisen, og på sikt håper konsernsjefen at en global boom innen flytende naturgass (LNG) skal bidra til lavere priser.

 • Fredag 8. februar kl. 18.22

  Eldre mann tatt for ruskjøring

  En mann i 70-åra tatt for å ha kjørt i påvirket tilstand.

 • Fredag 8. februar kl. 18.19

  Kommunen fjerner snø

  Kristiansand kommune inspiserer avløp foran helgens varslede regnvær. Her er en mann fra kommunen i full sving med å fjerne snø som ligger over et avløp for å unngå oversvømmelse.

 • Fredag 8. februar kl. 18.13

  Lindén funnen medvitslaus på cella

  20 år gamle Makaveli Lindén, som er sikta for knivdrap på Majorstua i Oslo, vart i slutten av januar funnen medvitslaus på cella i Frankrike. Det opplyser statsadvokat Pascal Labonne-Collin til TV 2. Han er no overført til eit spesialsjukehus i Lyon.

 • Fredag 8. februar kl. 18.11

  Kraftaksjer til kommunene

  Det er flertall i Østfold fylkesting for å fordele verdien av Østfold Energi på alle østfoldkommunene etter folketall, skriver SA. Det betyr at den halvdelen av kraftselskapet som fylket eier, fordeles på alle de nåværende østfoldkommunene før Viken etableres.

 • Fredag 8. februar kl. 18.10

  140 km/t over Dovrefjell

  En motorsyklist har fått 16 dagers ubetinget fengsel etter å ha kjørt 140 kilometer i timen på E6 over Dovrefjell. I tillegg mister han førerkortet i seks måneder, melder Gudbrandsdølen Dagningen.

 • Fredag 8. februar kl. 18.00

  Levi til Elfsborg

  Rosenborg-spilleren Jonathan Levi lånes ut til den svenske klubben IF Elfsborg. Rosenborg har inngått en avtale om å låne ut kantspilleren ut 2019, skriver rbk.no. – Levi trenger mer spilletid. Da er dette en god løsning og et riktig steg for hans utvikling, sier RBK-trener Eirik Horneland.

 • Fredag 8. februar kl. 17.59

  Tester elektrisk brannbil i Oslo

  I helgen prøver brannvesenet en el-brannbil i Oslo, blant annet for å teste framkommelighet i snø og i trange gater. Den helelektriske brannbilen er den eneste i verden og produsenten har valgt ut Oslo brann- og redningsetat til å teste den.

 • Fredag 8. februar kl. 17.58

  Kolonnekøyring på Haukelifjell

  Det er innført kolonnekøyring på E134 over Haukelifjell. Det er på den vestre delen mellom Haukelitunnelen og Liamyrane bom i Røldal det er kolonnekøyring på grunn av uver.

 • Fredag 8. februar kl. 17.57

  Kolonnekjøring over Haukeli

  Vegtrafikksentralen Region sør melder på Twitter at det nå er kolonnekjøring på E 134 fra Haukelitunnelen til Liamyr på grunn av uvær.

 • Fredag 8. februar kl. 17.53

  Tapte i Spania

  Sarpsborg 08 tapte 2-1 mot Zenit St. Petersburg i treningskampen i Spania i kveld. Sarpingene lå under 2-0 i andre omgang, men nysigneringen Lars-Jørgen Salvesen reduserte mot slutten av kampen.

 • Fredag 8. februar kl. 17.52

  Kolonnekjøring på E134

  På E134 Haukelifjell er det kolonnekjøring på den vestlige delen av fjellovergangen mellom Haukelitunnelen og Liamyr pga uvær.

 • Fredag 8. februar kl. 17.50

  Røros i Klassequizen

  Røros skole fikk ni poeng i Klassequizen i ettermiddag.

 • Fredag 8. februar kl. 17.42

  Mistenkt for promillekøyring

  Ein mann i 40-åra blei i ettermiddag stogga på E39 på Eikås i Jølster, mistenkt for promillekøyring. Mannen blir tatt med til legevakta i Førde for blodprøve.

 • Fredag 8. februar kl. 17.32

  NM i Brass i Bergen i helga

  Denne helga er det NM for brass i Grieghallen i Bergen. 76 vaksenkorps frå heile landet er på plass og skal konkurrera i seks ulike divisjonar i dag og i morgon. Og i morgon kveld er det festkonsert og premieutdeling.

 • Fredag 8. februar kl. 17.30

  Sentrale kilder i Venstre: Trine Skei Grande bør gå av neste år

  Sentrale kilder i Venstre sier at Trine Skei Grande bør gå av som partileder på landsmøtet neste år, og at hun bør avklare dette allerede nå.

 • Fredag 8. februar kl. 17.26

  Kjøring på isen er forbudt

  Nord-Aurdal kommune understreker at det er forbudt å kjøre over isen på Strandefjorden, melder Valdres. Det har vært en debatt om saken etter at politiet stengte en brøytet strekning som går over isen.

 • Fredag 8. februar kl. 17.22

  Ringsaker kommune vant rettssak

  Ringsaker kommune har vunnet en rettssak mot en entreprenør. Anlegg Øst Entreprenør saksøkte kommunen for over 4 millioner fordi de var uenige om en kontrakt på flomsikringsarbeider i Brumundda. Nå har firmaet tapt saken, skriver Ringsaker Blad.

 • Fredag 8. februar kl. 17.20

  Kan bli vanskelige kjøreforhold

  Vegtrafikksentralen Region sør melder på Twitter at nedbør og regn som fryser på bakken kan gi vanskelige kjøreforhold på Sør- og Østlandet det neste døgnet. Alle mannskaper er ute å gjør tiltak på vegene. Avpass farten og kjør etter forholdene, skriver de.

 • Fredag 8. februar kl. 17.18

  Utsetter omstridt krypto-avgift - igjen

  Det omdiskuterte vedtaket som skal gi datasentre som driver med utvinning av kryptovaluta full el-avgift utsettes for andre gang.

 • Fredag 8. februar kl. 17.17

  Hamburger kostet 10. 000 kroner

  En student i 20-årene har fått 10.000 kroner i bot og må sone 18 dager i fengsel etter å ha kjørt med 1, 8 i promille. Han hadde vært på bar, men kjørte likevel til Mc Donalds for å kjøpe nattmat. Han mister også førerkortet i to år, skriver Agderposten.

 • Fredag 8. februar kl. 17.16

  Sølv til Lorentzen

  – Følte meg freshere i dag enn forrige helg, sier Lorentzen, som aldri har gått en raskere 500 m og setter norsk rekord. Ruslan Murashov tok gullet, 13 hundredeler foran Lorentzen, mens Viktor Mushtakov tok bronsen. Nå gleder Lorentzen seg til 1000 m i morgen.

 • Fredag 8. februar kl. 17.15

  Sa ja til 24 flyktninger til Gran

  Formannskapet i Gran går inn for at kommunen skal ta imot 24 flyktninger i år. I tillegg kommer familiegjenforening. Vedtaket ble gjort mot Frp's ene stemme, og saken skal endelig avgjøres i kommunestyret, melder Hadeland.

 • Fredag 8. februar kl. 17.15

  Håvard Lorentzen tok VM-sølv

  INZELL (VG) Håvard Holmefjord Lorentzen (26) tok VM-sølv på 500 meter i Inzell fredag. Han ble bare slått av russiske Ruslan Murasjov.

 • Fredag 8. februar kl. 17.15

  Håvard Lorentzen tok VM-sølv: – Et lettelsens skrik

  INZELL (VG) Håvard Holmefjord Lorentzen (26) tok VM-sølv på 500 meter i Inzell fredag etter å ha senket sin personlige rekord med seks hundredeler. Han ble bare slått – med 13/100 – av russiske Ruslan Murasjov (26), som satte banerekord.

 • Fredag 8. februar kl. 17.15

  Håvard Lorentzen tok VM-sølv: – God som gull

  INZELL (VG) Håvard Holmefjord Lorentzen (26) tok VM-sølv på 500 meter i Inzell fredag etter å ha senket sin personlige rekord med seks hundredeler. Han ble bare slått – med 13/100 – av russiske Ruslan Murasjov (26), som satte banerekord.

 • Fredag 8. februar kl. 17.11

  Tenåringer siktet for ran

  Politiet har siktet en 15-åring og en 17-åring for ran i Kongsvinger sentrum, melder Glåmdalen. Det var i går politiet fikk melding om at en ungdom ble banket opp. De to siktede løp fra stedet, men ble etter kort tid pågrepet.

 • Fredag 8. februar kl. 17.10

  Populært i Trysil

  Etter at leilighetsprosjektet The Lodge Trysil ble presentert i februar 2017, er det solgt 70 leiligheter for til sammen 250 millioner kroner. Det skjer til tross for at prisen på leilighetene har steget med 15 prosent, skriver Østlendingen.

 • Fredag 8. februar kl. 17.05

  Resultatløs ulvejakt

  Det er ikke igangsatt ulvejakt utenfor ulvesona ennå, fordi jegerne ikke har funnet ferske ulvespor som de kan gå etter, sier leder i Norges jeger- og fiskeforbund, Knut Arne Gjems. Han sier at det har kommet mye snø som skjuler sporene.

 • Fredag 8. februar kl. 16.59

  Pasientombudet kritisk til øyelege

  Pasientombud Anne Lise Kristensen mener øyelegen i Narvik, som tilbød seg å operere en kvinne på 84 år for grå stær for 12 000 kroner, har hatt en fullstendig manglende respekt for pasienten. – Det hele fremstår som lureri, sier Kristensen til NRK.

 • Fredag 8. februar kl. 16.56

  Ikke tatt av skred på Finse

 • Fredag 8. februar kl. 16.54

  Denne nettleserappen gjør Netflix mye bedre

 • Fredag 8. februar kl. 16.52

  Ragnhild Mowinckel tok VM-bronse

  ÅRE/OSLO (VG) Ragnhild Mowinckel (26) turte først ikke juble - men kunne endelig slippe følelsene løs da VM-bronsen var klar.

 • Fredag 8. februar kl. 16.52

  Ragnhild Mowinckel tok VM-bronse: – Det her var digg!

  ÅRE/OSLO (VG) Ragnhild Mowinckel (26) turte først ikke juble – men kunne endelig slippe følelsene løs da VM-bronsen var klar etter at Ramona Siebenhofer kom fire hundredeler for sent i mål.

 • Fredag 8. februar kl. 16.52

  Ragnhild Mowinckel tok VM-bronse: – Veldig lettet

  ÅRE/OSLO (VG) Ragnhild Mowinckel (26) turte først ikke juble – men kunne endelig slippe følelsene løs da VM-bronsen var klar etter at Ramona Siebenhofer kom fire hundredeler for sent i mål.

 • Fredag 8. februar kl. 16.52

  Ragnhild Mowinckel tok VM-bronse

  ÅRE/OSLO (VG) Ragnhild Mowinckel (26) turte først ikke juble – men kunne endelig slippe følelsene løs da VM-bronsen var klar etter at Ramona Siebenhofer kom fire hundredeler for sent i mål.

 • Fredag 8. februar kl. 16.50

  Stor snøskredfare

  Det er stor snøskredfare i Rogaland, melder Fylkesmannen. Det er snakk om rødt varsel, som er det nest høyeste nivået. Fylkesmannen ber kommunene vurdere varsling og tiltak.

 • Fredag 8. februar kl. 16.50

  Vil ha bedre responstid

  – Justisministeren må trå til, skal politiet få bedre responstid i Vinje. Det sier ordfører Jon Rikard Kleven i Vinje. Sammen med andre ordførere i Vest-Telemark møtte han politimesteren i dag. Kleven har reagert på at politiet har for lang responstid.

 • Fredag 8. februar kl. 16.46

  Ligger under til pause

  Sarpsborg 08 ligger under 1-0 til pause mot det russiske storlaget Zenit St. Petersburg. Sarpingene fikk et mål imot etter kun to minutter og maktet ikke å sette press på russerne før pause. Treningskampen spilles i Benidorm i Spania og vises på SA-TV.

 • Fredag 8. februar kl. 16.43

  Fotgjenger påkjørt på Stokka

  En fotgjenger er påkjørt av en bil ved Stokka kirke i Stavanger. Personen fremstår som lettere skadd. Politi og helsepersonell er på stedet. Politiet ønsker å komme i kontakt med føreren av en sort bil. Og vitner bes kontakte politiet på 02800.

 • Fredag 8. februar kl. 16.35

  Hentes av luftambulanse på Finse

 • Fredag 8. februar kl. 16.35

  – Folk bør ta sine forholdsregler

  Teknisk direktør i Kristiansand kommune, Terje Lilletvedt, ber folk om å ta sine forholdsregler og rense takrenner, rister og sluk. – Vi er i gang med å inspisere kritiske avløp foran helgens varslede regnvær, sier han til kommunens hjemmesider.

 • Fredag 8. februar kl. 16.34

  Ulykke på Finse

 • Fredag 8. februar kl. 16.28

  Harstadværing klar for TIL

  Harstadværingen Anders Jenssen blir nå TIL-spiller. 25-åringen har skrevet under en ettårskontrakt, med muligheter for forlengelse. Jenssen har de siste årene spilt for TUIL.

 • Fredag 8. februar kl. 16.26

  Dømt for seksuelt overgrep

  En mann i slutten av 30-årene ble i Vesterålen tingrett dømt til tvungen omsorg etter å ha seksuelt misbrukt en annen mann i Sortland i 2016. Begge de to mennene er psykisk utviklingshemmet. Han ble også dømt til å betale 50.000 kroner i erstatning.

 • Fredag 8. februar kl. 16.23

  Ropstad møter barnevernet

  Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) møter nå representanter frå barnevernet i Stavanger kommune. Bakgrunnen er opprøret blant det tilsette i barnevernet den siste tiden.

 • Fredag 8. februar kl. 16.17

  Slik er sportshelgen på TV

  Svindal setter utfor for siste gang, VM på skøyter fortsetter og langrennsløperne skal ut i en viktig sprint før VM i Seefeld. I tillegg skal Solskjær og Manchester United i ilden igjen, og det blir søsterduell når Györ tar imot Vipers.

 • Fredag 8. februar kl. 16.15

  Fare for problemer i trafikken

  Vegtrafikksentralen advarer bilister om vanskelig kjøreforhold i kveld, fordi det kommer store nedbørsmengder. Det er særlig på mindre veier hvor de venter at det kan bli problemer.

 • Fredag 8. februar kl. 16.15

  Derfor er Drammen–Oslo Norges mest trøblete togstrekning

  Nesten én av fire forsinkelser og innstillinger på norske jernbaner i fjor oppsto på strekningen Drammen–Oslo.

 • Fredag 8. februar kl. 16.02

  Begge felt åpen i Damsgårdstunnelen

  Begge felt er åpen igjen i Damsgårdstunnelen på rv 555 etter bilberging.

 • Fredag 8. februar kl. 15.56

  HØR: Tonstad skule i klassequizen

  Svein Oskar Waldeland, Erlend Oskar Risnes og Karoline Haughom fra Tonstad ungdomsskole fikk 10 poeng i Klassequizen. Det betyr at de deler førsteplassen med Lista ungdomsskole, Torridal skole, og Blomdalen ungdomsskole.

 • Fredag 8. februar kl. 15.56

  Tonstad skule i klassequizen

  Svein Oskar Waldeland, Erlend Oskar Risnes og Karoline Haughom fra Tonstad ungdomsskole fikk 10 poeng i Klassequizen. Det betyr at de deler førsteplassen med Lista ungdomsskole, Torridal skole, og Blomdalen ungdomsskole.

 • Fredag 8. februar kl. 15.54

  E6 ryddet etter bilstans

  E6 er ryddet etter en bilstans før væretunnelen retning Værnes, opplyser Statens vegvesen.

 • Fredag 8. februar kl. 15.49

  Maren Lundby-suksessen fortsetter: sjette seier renn på rad

  Maren Lundby fortsetter å herje i verdenscupen i hopp. Fredag klinket hun til med sin sjette strake seier i slovenske Ljubno.

 • Fredag 8. februar kl. 15.48

  Bekymret over Babcock-utvikling

  I dag ble det klart at forhandlingene mellom Babcock og selskapet LT Tech har brutt sammen. LT Tech er arbeidsgiver for teknikerne til ambulanseflyene og er ansatt av Lufttransport AS, som drifter flyene til 1. juli i år. Helsepolitisk talsperson for Ap, Ingvild Kjerkol, mener utviklingen er bekymringsverdig og har sendt spørsmål til helseminister Bent Høie om hva som gjøres videre.

 • Fredag 8. februar kl. 15.48

  Bilstans på E6

  Høyre felt på E6 før Væretunnelen retning Værnes er stengt på grunn av en bilstans. Bergingsbil er på stedet.

 • Fredag 8. februar kl. 15.44

  Motorola fornyer billigserien vi digger

  Dette er den nye Moto G7-serien, med Moto G7 Plus i front.

 • Fredag 8. februar kl. 15.36

  Felt stengt i Damsgårdstunnelen

  I Damsgårdtunnelen på rv 555 er høyre felt i retning vest stengt på grunn av bilberging. Politiet opplyser at føreren melder om motorstans, men at vedkommende mangler førerkort.

 • Fredag 8. februar kl. 15.29

  Lundby vant igjen

  Maren Lundby tok sin sjette seier på rad, og sin sjuende totalt denne sesongen da hun vant dagens verdenscuprenn i slovenske Ljubno. Med to hopp på 90,5 meter vant Lundby foran japanske Sara Takanashi og hjemmehåpet Ursa Bogataj.

 • Fredag 8. februar kl. 15.27

  Regn kan skape trøbbel

  Folk advares mot at regnet som er meldt i helgen kan skape problemer. Beredskapskoordinator Svein Skaara i Skien sier det er spesielt viktig å lede vann vekk fra husveggene, siden mange sluk nå er fryst.

 • Fredag 8. februar kl. 15.25

  Ny eller gammel modell? Dette gir deg høyest fondsavkastning

  DNB kutter kraftig i gebyrene, men innfører suksesshonorar. Lønner det seg å bytte?

 • Fredag 8. februar kl. 15.22

  Setskog Skøytefestival er avlyst

  Setskog Skøytefestival er avlyst. Skøytefestivalen skulle gå på søndag, men på grunn av alt regnet som er meldt frykter arrangørene store mengder overvann, melder Indre Akershus Blad. (Illustrasjonsfoto.)

 • Fredag 8. februar kl. 15.21

  10 900 kr i bot

  En sjåfør fikk 10900 kroner i bot for overlast og et kjøretøy ble avskiltet under Statens vegvesen sin kontroll av tungtransport på Bergen Trafikkstasjon i dag. 15 kjøretøy ble kontrollert.

 • Fredag 8. februar kl. 15.15

  Ny direktør for Bergen Kino

  Jeanette Heggland er ansatt som ny administrerende direktør ved Bergen kino. Hun begynner i stillingen 1. mai 2019. Heggland er 47 år og har ledet flere kommersielle bedrifter. Hun kommer fra jobb som adm.dir. for Åsane Handel.

 • Fredag 8. februar kl. 15.13

  Nygårdstunnelen åpen

  Nygårdstunnelen på rv 555 er nå åpen igjen etter en kollisjon mellom en lastebil og en personbil.

 • Fredag 8. februar kl. 15.12

  84-åring dømt etter påkjørsel

  En 84 år gammel kvinne er dømt til 25 dagers betinget fengsel etter at hun kjørte på en 37 gammel mann i et gangfelt på Drengsrud i Asker i 2017, skriver Budstikka. Mannen ble kritisk skadet. Hun må også betale ham 100 000 kroner i erstatning.

 • Fredag 8. februar kl. 15.12

  Glimt vant over Tromsdalen

  Bodø/Glimt vant i dag 3-0 over Tromsdalen i en treningskamp. Alle tre målene kom i andre omgang og ble scoret av Patrick Berg, Jens Petter Hauge og Morten Ågnes Konradsen, alle fra Bodø.

 • Fredag 8. februar kl. 15.09

  Nominert til Spellemannsprisen 2018

  Fem sørlendinger er nominert: komponist Jan Bang fra Kristiansand, felespiller Johanne Flottorp fra Åmli, «Country Heroes» med vokalist Gørund Wålandsmyr fra Arendal, «Unge Beirut» med Elias Tchaba fra Vennesla og «Moskus» med pianist Anja Laudal fra Flekkefjord.

 • Fredag 8. februar kl. 15.07

  Pipebrann i Gjesdal

  Brannvesenet rykker ut på pipebrann i Skogveien i Gjesdal. Innringer ser flammer fra en pipe.

 • Fredag 8. februar kl. 15.05

  Tror Viken-kontor blir dyrere

  Prisen på Viken fylkes hovedkontor i Sandvika kan bli langt høyere enn antatt, mener Frps fylkespolitiker Vibeke Limi. Kontoret er beregnet å koste opp mot en milliard, som bl.a. skal dekkes inn ved salg av eiendommer de tre Viken-fylkene eier nå.

 • Fredag 8. februar kl. 15.03

  Fyrtårn for Kinn

  Eit stilisert fyrtårn kan bli kommunevåpenet til nye Kinn kommune. Forslaget vart lagt fram for politikarane i fellesnemnda i dag. Dei skal bestemme seg iløpet av dei neste vekene.

 • Fredag 8. februar kl. 15.01

  Tenåringsgutt reddet ut av bygningskollaps i Istanbul etter to døgn i ruinene

  To dager etter bygningskollapsen i Istanbul er en 16 år gammel gutt reddet ut i live. Minst 14 har mistet livet i ulykken.

 • Fredag 8. februar kl. 14.53

  Nygårdstunnelen stengt

  I Nygårdstunnelen på rv 555 i retning vest har en lastebil og en personbil kollidert. Det skal være store materielle skader, men ingen personer skal være skadd, opplyser politiet. Det skal ikke være farlig gods i lastebilen. Tunnelen er nå stengt.

 • Fredag 8. februar kl. 14.51

  Alle felt åpne etter trøbbel på E6

 • Fredag 8. februar kl. 14.50

  Tyverisiktet varetektsfengslet

  En mann i 30-årene er varetektsfengslet i to uker, siktet for flere tyverier i Vesterålen. Ifølge politiet skal mannen ha gjort innbrudd i båter og stjålet kjøretøy i Andøy og på Sortland. Politiet jobber blant annet med å avhøre vitner.

 • Fredag 8. februar kl. 14.50

  Siktet for flere tyverier

  En mann i 30-årene er varetektsfengslet i to uker, siktet for flere tyverier i Vesterålen. Ifølge politiet skal mannen ha gjort innbrudd i båter og stjålet kjøretøy i Andøy og på Sortland. Politiet jobber blant annet med å avhøre vitner.

 • Fredag 8. februar kl. 14.46

  Pareto-topp Petter Dragesund frikjent for bedrageri

  To personer er i Oslo tingrett dømt for grovt bedrageri og markedsmanipulasjon. Pareto-toppen Petter Dragesund frikjennes.

 • Fredag 8. februar kl. 14.46

  Hege Bøkko: - Usikker på fremtiden

  INZELL (VG) Foran sin 500-meter i distanse-VM er Hege Bøkko (27) usikker på om hun kommer til å fortsette skøyte-karrieren etter en sesong preget av nedturer.

 • Fredag 8. februar kl. 14.38

  Nye bevis i russevaldtektsaka

  Advokaten til russejenta som skal ha blitt valdteken i Spania under ein russetur til Mallorca i fjor haust, har lagt fram nye bevis for domstolen i Spania. Det fortel bistandsadvokat Anette Stegegjerdet Norberg til NRK. Ho vil ikkje gå inn på kva bevis det er.

 • Fredag 8. februar kl. 14.28

  Fire brukte mobil ulovlig

  Fire bilførere har fått forelegg for ulovlig mobilbruk etter at UP hadde kontroll i Fredrikstad i formiddag.

 • Fredag 8. februar kl. 14.26

  Model 3 leveres med Autopilot skrudd av i Europa

  Oppdatert: Autopilot er nå godkjent og forventes skrudd på snarlig.

 • Fredag 8. februar kl. 14.25

  Økt snøskredfare i Hardanger

  Snøskredfaren i Hardanger har nå økt fra betydelig til stor denne helgen, melder NVE sin snøskredvarsling. – Folk bør unngå de bratteste fjellområdene, sier vaktleder i Snøskredvarslingen, Odd Arne Mikkelsen.

 • Fredag 8. februar kl. 14.20

  Skredkurs etter ulykke

  Eiken snøscooterklubb tar sikkerhetsgrep etter ulykken der en 16 år gammel gutt fra Åseral døde i et snøskred søndag, skriver Lister24. Klubben vil arrangere gratis skredkurs og hente inn tilbud på skredsøkere til medlemmene.

 • Fredag 8. februar kl. 14.14

  Måtte skru av telefonen - for å ta nytt gull

  INZELL (VG) Sverre Lunde Pedersen (26) fikk så mange gratulasjoner etter VM-seieren på 5000 meter at han til slutt måtte skru av telefonen for å få litt søvn før han skal gå i spissen for Norge i kampen om en ny gullmedalje på lagtempo fredag ettermiddag.

 • Fredag 8. februar kl. 14.03

  Diskuterer politiavtalen

  Responstid og beredskap står på agendaen når ordførerne i Vest-Telemark i dag møter politimesteren. Ingen av ordførerne har villet skrive under på samarbeidsavtalen med politiet. I Vinje kan ikke politiet garantere en responstid på under to timer.

 • Fredag 8. februar kl. 14.02

  Skiløpar utløyste snøskred

  Ein skiløpar utløyste to snøskred i nærleiken av Sogndal skisenter fredag føremiddag. Det melder skisenteret sjølv på Facebook. Det var same person som utløyste begge skreda. Ingen vart skadd av skredet, som gjekk i området mot det populære skiområdet Blåfjell. Det er betydeleg snøskredfare i Indre Sogn.

 • Fredag 8. februar kl. 14.01

  Solskjær kåret til månedens manager i Premier League

  MANCHESTER (VG) Ole Gunnar Solskjær (45) vant prisen for månedens beste manager i Premier League på første forsøk som Manchester United-manager.

 • Fredag 8. februar kl. 14.00

  Anmeldt etter promillekjøring

  På E 39 i Nordhordland stanset en politipatrulje mann i 50-årene bak rattet. Mannen påvirket av alkohol, og ble sendt til legevakten for blodprøve. Mannen er anmeldt og førerkortet hans er beslaglagt.

 • Fredag 8. februar kl. 13.56

  Føler seg truet på flere fronter: Slik er Israels angrep mot Iran – i Syria

  BEIRUT (VG) De siste årene har Israel bombet flere tusen mål i Syria, uten å innrømme ansvar. Nå åpner de opp: I dette intervjuet forteller det israelske forsvaret VG hvordan de mener Iran truer dem på to fronter.

 • Fredag 8. februar kl. 13.53

  Gled ned i en grøft

  Traktorsjåføren er brakt til legevakt til sjekk med mindre klem- eller slagskader til hodet etter uhellet. Ingen alvorlige skader. Traktoren skal ha glidd ned i en grøft sier operasjonsleder Tom-Ove Hammer.

 • Fredag 8. februar kl. 13.53

  Liverpool satte Premier League-rekord: Resultatet rundet 100 millioner pund

  Titteljagende Liverpool satte milepæl i forrige sesong.

 • Fredag 8. februar kl. 13.52

  Nettverksfeil slo ut flytrafikken

  All flytrafikk i norsk luftrom ble en periode stanset i morgentimene fredag på grunn av en nettverksfeil mellom Norge og flyorganisasjonen Eurocontrol. Det kommer til å være forsinkelser utover dagen, melder Avinor.

 • Fredag 8. februar kl. 13.51

  Fratatt førerkortet etter ulykke

  En 60 år gammel kvinne kjørte ned en skråning og traff et skilt og en lyktestolpe i Fitjar tidligere i formiddag. Kvinnen er nå fraktet til sykehuset for observasjon. Politiet har beslaglagt førerkortet hennes og opprettet sak.

 • Fredag 8. februar kl. 13.50

  Kjedekollisjon ved Ikea på Furuset

 • Fredag 8. februar kl. 13.50

  Slipper å betale - har bøter nok

  En 19 år gammel mann som er dømt for vold mot en politimann, slipper å betale saksomkostninger. Årsaken er at mannen har over 30.000 kroner i ubetalte bøter fra før, og anses som uten økonomisk evne. Det har Kristiansand tingrett bestemt.

 • Fredag 8. februar kl. 13.50

  Vurder å droppe bilen

  Det er svært glatt på veiene i Østfold, og det er ventet enda vanskeligere kjøreforhold det neste døgnet. Folk bør vurdere å droppe å kjøre bil, sier leder i Trygg Trafikk i Østfold, Paal-Gunnar Mathisen.

 • Fredag 8. februar kl. 13.49

  Slik får du deltidsjobb som ung

  16-åringene Erling og Georg har drømmejobben mange misunner dem – til over 200 kroner timen. Motivasjon og lite fravær er nøkkelen for å få deltidsjobb.

 • Fredag 8. februar kl. 13.46

  Kjedekollisjon ved Ikea på Furuset

  Fem biler er involvert i en kjedekollisjon ved Ikea på E6 på vei ut av Oslo. Ett felt er sperret. Tauebil skal fjerne bilene, som ikke kan kjøre selv. Dette vil føre til ekstra mye fredagskø ut av Oslo, melder politiet.

 • Fredag 8. februar kl. 13.45

  Brundtland avlyser ISFiT

  Gro Harlem Brundtland skulle ha deltatt på ISFiT fredag kveld, men den tidligere statsministeren har meldt sykdomsforfall.

 • Fredag 8. februar kl. 13.41

  Traktorulykke i Lofoten

  En person er sendt til behandling etter en singelulykke med traktor på Valberg i Lofoten. Det skal være snakk om klemskader og skadeomfanget er ikke kjent. Det melder Nordland politidistrikt på Twitter.

 • Fredag 8. februar kl. 13.40

  Klæbo må i retten etter bilulykke

  Skistjernen Johannes Høsflot Klæbo (22) må møte i Sør-Trøndelag tingrett etter at han var involvert i en trafikkulykke før jul.

 • Fredag 8. februar kl. 13.39

  Bil i fjellveggen

  Ein bil har køyrt i fjellveggen på fylkesveg 55 mellom Høyanger og Balestrand. Føraren er teken til sjukehuset i Førde. Det skal vera store skadar på bilen.

 • Fredag 8. februar kl. 13.37

  Endrer ikke rutiner etter ulykke

  Sjøforsvaret har ikke endret rutiner for bruk av sporingssystemet AIS etter ulykken med fregatten Helge Ingstad. Det bekrefter kommandørkaptien Torill Herland. For øyeblikket opererer forsvarets etteretningsfartøy Marjata i Oslofjorden. Oslofjorden er sterkt trafikkert, men likevel seiler nå det store etteretningsfartøyet tidvis uten AIS som gjør at andre båter kan se hvor militærfartøyet er.

 • Fredag 8. februar kl. 13.30

  Fylkesmannen stoppar kjøpesenter

  Fylkesmannen vil ikkje godta ei utviding av Måløy Stormarked i Vågsøy. Fylkesmannen ber kommunen endre planen for området. Mellom anna må kommunen ta stilling til kor i Vågsøy ein vil satse på handel, og trafikktryggleiken. Heller ikkje Vegvesenet godtek planen fordi ein ynskjer avkøyringsfelt frå riksveg 15, og tryggingstiltak for mjuke trafikantar. Dei meiner også planen for kjøpesenteret er i strid med statlege retningsliner.

 • Fredag 8. februar kl. 13.30

  Fyrtårn for Kinn

  Eit stilisert fyrtårn kan bli kommunevåpenet for nye Kinn kommune. Forslaget vart presentert under møte i fellesnemnda i dag. Fleire av politikarane skrytte av arbeidet, men blant tilhøyrarane var ikkje alle like nøgde.

 • Fredag 8. februar kl. 13.24

  Kissel gjør comeback i Stavanger

  Den amerikanske løperen Dan Kissel (32) returnerer til Stavanger og norsk ishockey etter to år i Sveits. 32-åringen skal spille for Stavanger fra neste sesong og har undertegnet en toårskontrakt.

 • Fredag 8. februar kl. 13.24

  Adressa: Klæbo må møte i retten

  Langrennsprofil Johannes Høsflot Klæbo må møte i Sør-Trøndelag tingrett etter at han var involvert i en trafikkulykke på Byåsen i desember 2018. Det melder Adresseavisen. Klæbo kjørte inn i en forankjørende bil som hadde stoppet for et gangfelt.

 • Fredag 8. februar kl. 13.24

  Klæbo må møte i retten

  Langrennsprofil Johannes Høsflot Klæbo må møte i Sør-Trøndelag tingrett etter at han var involvert i en trafikkulykke på Byåsen i desember 2018. Det melder Adresseavisen. Klæbo kjørte inn i en forankjørende bil som hadde stoppet for et gangfelt.

 • Fredag 8. februar kl. 13.20

  To nominert til Spellemannprisen

  Ingeborg Oktober fra Hamarøy og Tonje Unstad fra Liland i Evenes, er begge nominert til Spellemannprisen i hver sin kategori. Oktober er nominert i kategorien Viser for «Skjømmingsboka» mens Unstad i kategorien Barnemusikk med «Musling med Melk». Prisutdelingen sendes på NRK1 30. mars.

 • Fredag 8. februar kl. 13.16

  Vogntog sperrer fylkesveg 757

  Et utenlandsk vogntog sperrer fylkesveg 757 ved Ulvilla i Verdal etter å ha kjørt ut av vegen. Ingen er skadd, melder politiet.

 • Fredag 8. februar kl. 13.15

  Justad nominert til fire priser

  Lofotingen Sondre Justad har blitt nominert til fire spellemannpriser. Han er nominert til følgende: Årets låt for «Ikke som de andre», Årets musikkvideo for «Ikke som de andre», Årets popartist for albumet «Ingenting i paradis» og Årets album for «Ingenting i Paradis».

 • Fredag 8. februar kl. 13.14

  Dyr olje bidro til resultat-bommen: Kostnadssmell for Hydro

  Dyre råvarer bidro til Hydros skuffende tall i fjerde kvartal, delvis på grunn av høyere oljepris. Men råvarekostnaden skal falle i første kvartal.

 • Fredag 8. februar kl. 12.46

  Ny status i dødsulykke

  Den foreløpige undersøkelsen av dødsulykken i Saksenviktunnelen tyder på at det er personbilen som har kommet over i motgående kjørefelt og truffet front mot front med traileren som var på tur nordover. Spor indikerer at trailersjåføren har forsøkt å gjøre unnamanøver. På bakgrunn av dette mener politiet at trailersjåføren ikke har hatt mulighet til å unngå sammenstøt.

 • Fredag 8. februar kl. 12.46

  Bergensere nominert til Spellemann

  Femten bergensere er nominert til årets Spellemannspris. Blant disse er stjerner som Alan Walker, Kygo (bildet) og Aurora. Razika har også fått sin fjerde nominasjon til Spellemannprisen. Bandet har sitt siste år som band, og dermed en siste sjanse til å vinne.

 • Fredag 8. februar kl. 12.38

  Presidentkandidat: Støtter spill-monopolet

  DERFOR BØR JEG BLI NY IDRETTSPRESIDENT: I slutten av mai skal det velges ny idrettspresident når det innkalles til idrettsting på Lillehammer. Valgkomiteen legger frem sin innstilling i april, men seks kandidater er i dag aktuelle for vervet. Disse seks har fått ti likelydende spørsmål og presenteres over seks dager i VG.

 • Fredag 8. februar kl. 12.26

  Kvinne beruset

  En kvinnelig bilførere i i 60 årene ble stanset av politiet. Hun fremstår som alkoholpåvirket. Kvinnen hadde kjørt ned en skråning og truffet et skilt og en lyktestolpe. Hun er fraktet til sykehuset for observasjon. Det er tatt beslag i hennes førerkort og sak opprettes.

 • Fredag 8. februar kl. 12.24

  Stanset med usikret last

  Politiet stanset en bil grunnet usikret last. Blant annet stakk de gipsplater ut fra bilen. Bilføreren kunne heller ikke framvise gyldig førerkort. Sjåføren i 30 årene anmeldes for forholdet.

 • Fredag 8. februar kl. 12.22

  Siktede er fjernet fra verv

  Fylkesleder Bente Thorsen i Rogaland Frp bekrefter overfor NRK at hun er informert om en «uønsket hendelse» natt til søndag. Den anmeldte er fjernet fra alle offisielle verv i partiet og strøket fra valglistene inntil videre, skriver NTB.

 • Fredag 8. februar kl. 12.22

  Den anmeldte er fjernet fra verv

  Fylkesleder Bente Thorsen i Rogaland Frp bekrefter overfor NRK at hun er informert om en «uønsket hendelse» natt til søndag. Den anmeldte er fjernet fra alle offisielle verv i partiet og strøket fra valglistene inntil videre, skriver NTB.

 • Fredag 8. februar kl. 12.19

  Blir Sp-leder

  Margrethe Handeland, ordføreren i Hægebostad, er foreslått som leder av Agder Senterparti. I helgen slås Aust- og Vest-Agder Senterparti sammen, og Handeland blir da trolig valgt som den første lederen.

 • Fredag 8. februar kl. 12.12

  Eiendomsskattesak skal behandles i Høyesterett

  Striden om eiendomsskatt i Oslo er ikke over. Før sommeren skal Høyesterett behandle saken.

 • Fredag 8. februar kl. 12.05

  Eiendomsskatt til Høyesterett

  Striden om eiendomsskatten i Oslo skal behandles i landets øverste rettsinstans. Det har Høyesteretts ankeutvalg besluttet. En gruppe skattytere har saksøkt Oslo kommune, og begge parter anket hver sin del av dommen i lagmannsretten.

 • Fredag 8. februar kl. 12.00

  Kommentar: Selg dine Hydro-aksjer

  En rekke store selskaper har rapportert tall for fjerde kvartal. Vi har en ren kjøpsanbefaling på ett av selskapene som rapporterte i går, mens vi har en ren salgsanbefaling på et annet.

 • Fredag 8. februar kl. 11.54

  Kan bli vanskelige kjøreforhold

  Det kan bli vanskelige kjøreforhold flere steder på sør- og Østlandet. Se oversikt på yr.no.

 • Fredag 8. februar kl. 11.51

  Fører mistenkt for promillekjøring

  En kvinne i 60 årene var alene i bilen under ulykken ved Årskog industriområde i Fitjar. Politiet opplyser at kvinnen fremstår som alkoholpåvirket og at det vil tas prøver.

 • Fredag 8. februar kl. 11.51

  Råda 20-åring til å melda valdtekt

  Leiar i Rogaland Frp, Bente Thorsen, seier til NRK at ho fekk høyre om ei uønskt hending på eit partiarrangement på sundag. – Eg gav då råd at saka skulle meldast til politiet, seier Thorsen om valdtektssaka.

 • Fredag 8. februar kl. 11.48

  Seks avgjørende spørsmål for deg som vurderer smart ladeboks

  Strømmen er dyrest når folk flest foretrekker å lade elbilen. Dette burde du vite hvis du tenker på å investere i ny, smart hjemmeladestasjon.

 • Fredag 8. februar kl. 11.46

  Vanskelige kjøreforhold i fjellet

 • Fredag 8. februar kl. 11.44

  VM-mester trener i Trysil

  Etter å ha sikret VM-gull i super-G, reiste Mikaela Shiffrin til Trysil med helikopter. Hun skal finpusse formen til neste utfordring i VM i Åre. Shiffrin nøyer seg med slalåm og storslalåm i resten av mesterskapet, skriver Dagbladet.

 • Fredag 8. februar kl. 11.44

  Sperringer fjernet ved posthus

  Sperringene rundt posthuset i Bodø sentrum er fjernet og den mistenkelig pakken skal undersøkes nærmere. – Alle opplysninger hittil tyder på at det er udramatisk, sier innsatsleder Thorben Westgård i Nordland politidistrikt til Avisa Nordland.

 • Fredag 8. februar kl. 11.42

  Ragnhild Mowinckel med supert utgangspunkt: - Herlig kjørt fra start til mål

  ÅRE (VG) Ragnhild Mowinckel (26) traff mye bedre enn på utfortreningen og kjørte inn til 3. plass i utfordelen av superkombinasjonen i VM.

 • Fredag 8. februar kl. 11.42

  Ragnhild Mowinckel sterk i VM: - Herlig kjørt fra start til mål

  ÅRE (VG) Ragnhild Mowinckel (26) traff mye bedre enn på utfortreningen og kjørte inn til ledelse i utfordelen av superkombinasjonen i VM. Rennet pågår fortsatt.

 • Fredag 8. februar kl. 11.36

  Uskadd etter trafikkulykke

  Brannvesenet er på stedet etter en ulykke ved Årskog industriområde i Fitjar og opplyser at føreren er ute av bilen. Vedkommende skal være uskadd og sjekkes av lege på stedet. Bilberger er på vei.

 • Fredag 8. februar kl. 11.33

  Sjekker mistenkelig pakke

  Politiet har sperret av posthuset i Bodø sentrum etter melding om en mistenkelig pakke, skriver Avisa Nordland. – En mistenkelig pakke skal sjekkes ut, sier operasjonsleder Tom Ove Hammer i Nordland politidistrikt til avisa.

 • Fredag 8. februar kl. 11.29

  Vurderer å trekke VM-søknaden

  Julie Indstad Hole i Arbeidarpartiet er usikker på om Trondheim bør søke om VM. Det skriv Adresseavisen. Ho er kritisk til at sjefen i Det internasjonale skiforbundet i går sa at det er lettare å arrangere OL i diktaturstatar.

 • Fredag 8. februar kl. 11.29

  Lørdagens travtips: Garderer storfavoritten i V75-jackpot

  Ingen klarte syv rette i V75 forrige lørdag. Dermed venter det over 2,5 millioner kroner ekstra i syverpotten på Forus Travbane lørdag.