Siste nytt:

  • I dag kl. 11.10

    Hadde med seg drone inn i Usbekistan – får ikke reise ut av landet

    Nicholas Thon Jørgensen (22) fra Nøtterøy får ikke reise ut av Usbekistan. Det skriver Tønsbergs Blad. Han er på rundreise i Sentral-Asia og har med seg en drone. Det mener politiet i landet at er ulovlig. 22-åringen sier til avisa at tollere gjennomlyste bagasjen på grensekontrollen i Usbekistan og at alt da var i orden. Men på togstasjonen i hovedstaden reagerte politiet på dronen. Jørgensen forteller at de tok fra han passet og at han nå ikke kan forlate landet før tidligst fredag.

  • I dag kl. 11.08

    Valgerd Svarstad Haugland slutter som statsforvalter

    Etter å ha vært statens dame for flere fylker på Østlandet siden 2011, slutter Valgerd Svarstad Haugland nå som statsforvalter etter året er omme. Hennes åremål går ut 31. desember i år, og hun søker ikke om å få stillingen på ny, melder Vårt Land. Svarstad Haugland startet som fylkesmann i Oslo og Akershus, så statsforvalter i Oslo og Viken og til sist statsforvalter i Østfold, Buskerud, Oslo og Akershus. KrF-politikeren er tidligere lærer. Hun var sentral i to av regjeringene til Kjell Magne Bondevik (KrF), da hun fra 1997 til 2000 var barne- og familieminister, og fra 2001 til 2005 var kultur- og kirkeminister. (©NTB)

  • I dag kl. 11.05

    Tiltalt etter drapet ved Lofsrud skole i 2021

    Valon Avdyli (37) er tiltalt for drapet på Hamse Adan 7. oktober 2021, skriver Avisa Oslo. Avdyli er samtidig tiltalt for drapsforsøk på sju andre menn på stedet. De sju klarte å løpe vekk uten å bli truffet da Avdyli begynte å skyte. Valon Avdyli ble pågrepet og satt fengslet Tyrkia, i mars 2023. Senere ble han utlevert til Norge.

  • I dag kl. 11.00

    Et kjøp og to salg blant programvareselskapene

    Denne uken ser vi nærmere på tre programvareselskaper på Oslo Børs.

  • I dag kl. 10.48

    Venter på omvendt voldsalarm

    En mann fra Sarpsborg er varetektsfengslet inntil to uker etter brudd på besøksforbud. Han er tidligere dømt for blant annet vold og trusler mot fornærmede i saken. Han er også mistenkt for vold i nære relasjoner. Ifølge forsvareren er mannen en kandidat for omvendt voldsalarm. Politiet sier det vil ta noe tid før dette kan være på plass.

  • I dag kl. 10.41

    Tollerne reagerte på dette - dagen etter fant de 150 kilo kokain festet til skip

    En mørk natt i april i fjor gjorde Tolletaten og politiet et av Norgeshistoriens største kokainbeslag.

  • I dag kl. 10.39

    Ny svømmehall i Grimstad vedtatt

    Grimstad kommune har vedtatt at det skal legges ny svømmehall på tomta til Tønnevoldsskogen barnehage. Svømmehallen skal erstatte svømmebassenget på Levermyr og varmtvannsbassenget på Berge Gård, skriver Agderposten.

  • I dag kl. 10.34

    Fosterhjemskrisen fortsetter – kun én av fire fosterforeldre ville blitt det på ny

    Det er fortsatt ikke nok fosterhjem til barna som har behov for det. Til enhver tid står det 200 barn i kø, viser Fosterhjemsundersøkelsen. Nær to av tre fosterforeldre er usikre eller kan ikke anbefale andre å bli fosterhjem, viser årets Fosterhjemsundersøkelse. Fosterhjemskrisen består i at det ikke finnes nok fosterhjem. Undersøkelsen viser ar over to hundre barn står i kø i påvente av et nytt trygt hjem, og kun 25 prosent av dagens fosterforeldre vil påta seg oppdraget på nytt. – Fosterhjemsundersøkelsen viser at hvis ikke systemet rundt fosterhjemmene bedres betraktelig, vil vi ikke løse fosterhjemskrisen. Nå raser grunnmuren i barnevernet, advarer generalsekretær Tone Granaas i Norsk Fosterhjemsforening i en pressemelding. Hun påpeker at undersøkelsen også viser at fosterforeldre synes det er meningsfylt å hjelpe barn og unge, og at de ikke forventer «en dans på roser». Likevel mener mange at systemet rundt barna og fosterhjemmene fungerer såpass dårlig at det blir for belastende for dem å stå i oppdraget. (©NTB)

  • I dag kl. 10.33

    BA: Mann siktet for å ha forlatt person i hjelpeløs tilstand

    En mann er pågrepet og siktet for å ha hensatt en annen person i hjelpeløs tilstand, skriver BA. Politiet vil ikke si til avisen om personen er i live eller ikke. Mannen ble pågrepet tirsdag, og politiet har ikke tatt stilling til om mannen skal fremstilles for varetektsfengsling.

  • I dag kl. 10.32

    Miss USA gir fra seg kronen: – Kommer nok som et sjokk

    Noelia Voigt (24) vant Miss USA i september, men trekker seg nå av hensyn til sin mentale helse.

  • I dag kl. 10.32

    Hvorfor «hater» folk på russen?

    Når jeg er på jobb som vekter på nattestid, er det ikke russen jeg synes det er ubehagelig å møte på.

  • I dag kl. 10.29

    Ruter-tall for 2023: Kundene er tilbake

    13 prosent flere reiste kollektivt i Oslo og Akershus i 2023 enn året før. Det betyr at kundene er tilbake etter pandemien, skriver Ruter i en pressemelding. Mot slutten av året var kollektivtransport, gange og sykling tilbake på samme nivå som i 2019. Flere ganger i løpet av fjoråret lå tallet over 2019-nivå. Året sett under ett viser tallene at 97 prosent av passasjerene er tilbake, ifølge Ruter. Veksten er størst i de indre bydelene i Oslo, i Oslo vest og i Bærum. Det var også her flest reisende valgte bort kollektivtrafikk under korona. Områder som Groruddalen og Søndre Nordstrand hadde en mindre passasjerøkning enn gjennomsnittet.

  • I dag kl. 10.27

    Aibel og Hitachi Energy inngår rammeavtale med RWE for å få fart på havvindutbygging

    Samarbeidet skal utvikle tre store HVDC-prosjekter. Prosjektene muliggjør overføring av elektrisitet fra havvindparker til tilknytningspunkter på land. Prosjektet skal konvertere vekselstrøm til likestrøm for effektiv langdistanseoverføring til land, hvor den vil bli konvertert tilbake til vekselstrøm.

  • I dag kl. 10.23

    Væpnet øvelse i sentrum av Haugesund

    I tidsrommet 10.30-14.00 i dag vil det bli gjennomført en større samvirkeøvelse med nødetatene i Haugesund sentrum. Dette betyr at det vil være til stede en del synlig bevæpnet politi, samt flere ressurser fra brann- og helsevesen.

  • I dag kl. 10.15

    Brann i kjøretøy på Mære

    Nødetatene har rykket ut til en adresse på Mære etter melding om brann i et kjøretøy. Politiet er på stedet og bistår med slukking.

  • I dag kl. 10.15

    RWE sikrer Aibel-kapasitet: – Solid avtale for oss

    Tyske RWE sikrer kapasitet hos norske Aibel til tre havvindplattformer gjennom en rammeavtale. – Svært stor kontrakt for oss, sier Aibel-sjef Mads Andersen.

  • I dag kl. 10.11

    Derfor kan svenskene kutte renten – og ikke Norge

    Økonomene trekker frem tre grunner for at svenskene kan kutte, imens vi må vente.

  • I dag kl. 10.11

    – Tilsmusset for alltid

    Kylian Mbappé får det glatte lag etter Champions League-exiten mot Dortmund.

  • I dag kl. 10.06

    Fikk bot for å ha løsnet skudd mot reinsdyr

    En mann i slutten av 50-årene fikk en bot på 10.000 kroner fordi han løsnet skudd mot et reinsdyr i Lom i august i fjor. Skuddet ble avfyrt uten sikker bakgrunn, og havnet i retning mot en jeger, står det i forelegget. Mannen er ikke lokal. Han har ikke godtatt boten og saken skal opp i Vestre Innlandet tingrett i juni.

  • I dag kl. 10.06

    Sender ut gult farevarsel for snø i Troms og Nordland

    Meteorologisk institutt melder på X at det fra torsdag kveld er ventet snø i fjellet i Troms og Nordland. Det er vente opp mot 15 centimeter snø på over 300 til 400 meter over havet. – På de høyeste fjellovergangene kan det legge seg snø og slaps, opplyser de. Vakthavende meteorolog, Sjur Wergeland, fraråder folk å kjørte over de mest høytliggende fjellovergangene i nord ute vinterdekke. – Det er nok ikke lurt å kjøre over fjelloverganger på sommerdekk. Vind fra vest kan gi snøfokk utsatte steder. Det gule farevarselet for snø avtar utover fredag.

  • I dag kl. 10.03

    Ål-drapene: Var ikke påvirket av beroligende

    Politiet tror fortsatt at Ingunn, Signe og Sander Slaatten sov da de ble drept. Ifølge politiet sov én av dem med ørepropper.

  • I dag kl. 10.02

    Fiske verst for Oslofjorden

    Fiske er den menneskelige aktiviteten som påvirker Ytre Oslofjorden aller mest. Det mener forskere ved Havforskningsinstituttet som har vurdert risikokilder i Ytre Oslofjord. De har rangert årsakene til at Oslofjorden er syk. Fiske, miljøgifter, mikroplast, fysisk påvirkning og næringssalter er verstingene – i den rekkefølgen, sier havforsker Johanna Myrseth Aarflot. Fiske er øverst på verstinglista, både på grunn av fritidsfiske og det kommersielle fiske av blant annet reker.

  • I dag kl. 10.01

    Norges Bank: Husholdningene er sårbare for økonomisk tilbakeslag

    Norske husholdninger har mye gjeld og er derfor fortsatt sårbare for et tilbakeslag i en tid med høye renter og stor usikkerhet, advarer Norges Bank.

  • I dag kl. 10.01

    Arbeidsulykke på Sotra

    Klokka 09.51 fekk politiet melding om ei arbeidsulykke ved Tellnes Næringspark på Sotra. Ein mann i 50-åra kom i klem mellom ei campingvogn og ein garasjeport. Mannen kom seg raskt laus, og skal berre ha fått skrubbsår, melder Vest politidistrikt i ei oppdatering.

  • I dag kl. 9.52

    Den svenske kronen svekkes etter rentekutt

    I dag har den norske kronen vært mer verdt enn den svenske.

  • I dag kl. 9.47

    Politiet fjernet demonstranter foran Stortinget

    Palestina-demonstranter blokkerte inngangen til Stortinget onsdag morgen.

  • I dag kl. 9.38

    Havarert vogntog på motorveien

    På E39 mellom Stavanger og Sandnes i sørgående retning ved IKEA: Et vogntog med havari i høyre felt. Kan komme brått på. Klokken 10.15: Vogntoget er nå tauet vekk og veien er åpnet for vanlig trafikk igjen.

  • I dag kl. 9.37

    Mann skadet av vinkelkutter

    En mann i 30-årene er skadet i en arbeidsulykke på et verksted ved en bedrift på Espehaugen i Bergen. Den skadde skal ha fått et kutt i overkroppen av en vinkelkutter og er fraktet til Haukeland Universitetssjukehus. Ulykken skjedde klokken 08.30 og politiet gjør nå undersøkelser på stedet.

  • I dag kl. 9.37

    Båtmotor stjålet i Lindesnes

    Politiet har sikret spor etter et tyveri av en båtmotor ved Mones båthavn i Lindesnes. Politiet oppfordrer andre som har båt liggende der om å sjekke om båt og motor er intakt.

  • I dag kl. 9.31

    Minnesmerke over falne flygarar under krigen

    I dag klokka 11, blir det reist eit minnesmerke på Sola kyrkjegard over dei om lag 650 allierte flygarar og flymannskap som mista livet i kampar over Rogaland under krigen. Dette var soldatar frå 14 forskjellege land, som blei skotne ned av tyske jagarfly eller tysk luftvern, fortel lokalhistorikar Atle Skarstein:

  • I dag kl. 9.30

    Første rentekutt på åtte år i Sverige

    Den svenske sentralbanken åpner for ytterligere to kutt senere i år.

  • I dag kl. 9.23

    Ung person omkom i motorsykkelulykke i Aurskog-Høland

    – Det er en lett MC med en person som er involvert i ulykken. Livet til fører sto dessverre ikke til å redde og livreddende førstehjelp er avsluttet på stedet, opplyser politiet. Politiet skrev tidligere at det fremsto som en alvorlig ulykke, og at det utføres livreddende førstehjelp på stedet. Luftambulansen var også på vei. Ifølge politiet er det snakk om singelulykke der motorsykkelen har kjørt av veien. Veien der ulykken har skjedd er stengt og omkjøring blir skiltet.

  • I dag kl. 9.23

    Alvorlig motorsykkel-ulykke i Aurskog-Høland

    Nødetatene har rykket ut etter en trafikkulykke i Auskog-Høland. Politiet skriver på X at det fremstår som en alvorlig ulykke, og at det utføres livreddende førstehjelp på stedet. Luftambulansen er på vei.

  • I dag kl. 9.22

    Ungdomskriminaliteten øker sterkt i Oslo

    Antall politianmeldelser mot barn og unge i alderen 10–17 år økte med 56 prosent fra 2022 til 2023.

  • I dag kl. 9.22

    Gutt (16) død i MC-ulykke i Aurskog-Høland

    Det ble utført hjerte- og lungeredning, men livet sto ikke til å redde.

  • I dag kl. 9.22

    Dette er flaggreglene

    Er frigjøringsdagen en flaggdag? Og hvilke andre dager flagger vi i Norge? Her får du fasiten.

  • I dag kl. 9.13

    Ny konkurs i Agder Gruppen

    Et av Agder Gruppens datterselskaper, Agder Maskintransport er konkurs. Selskapet har tolv ansatte. 24. april ble det kjent at Agder Gruppens morselskap, samt datterselskapene Agder Rental og Agder Anleggsenter var konkurs. Over 100 ansatte mister jobben som følge av dette.

  • I dag kl. 9.09

    Mann dømt til fengsel i 16 år for å ha drept sin gravide kone

    Kvinnen i 20-årene ble tilbudt plass på krisesenter dagen før hun ble drept med en kjøkkenkniv i sitt eget hjem. Nå er ektemannen hennes dømt.

  • I dag kl. 9.09

    Mann dømt til fengsel i 16 år for å ha drept sin gravide kone

    Kvinnen i 20-årene ble tilbudt plass på krisesenter dagen før hun ble drept med en kjøkkenkniv i sitt eget hjem. Nå er ektemannen hennes dømt.

  • I dag kl. 9.06

    NIF bekrefter: Besseberg fratatt æresmedlemskapet i NIF

    Anders Besseberg (78) strippes for æresmedlemskapet i Norges Idrettsforbund.