Siste nytt:

  • I dag kl. 13.03

    Bank of England holder renten uendret på 5,25 prosent

    Sentralbanken i Storbritannia gjør ingen rentegrep denne gangen heller.

  • I dag kl. 13.01

    Karmøytunnelen stengt

    En bil har fått stans i tunnelen. Årsaken er ukjent, og politiet er på vei til stedet. Tunnelen er stengt.

  • I dag kl. 12.54

    Forsinkelser på E18

    Det er tett trafikk og forsinkelser i sørgående retning på E18, opplyser Statens vegvesen. Det er rundt 10 minutters forsinkelse ved Drammen og 20 minutter ved Langangen i Telemark. Trafikken er fortsatt økende, ifølge Vegtrafikksentralen.

  • I dag kl. 12.51

    Utpekt som stalkeren i «Baby Reindeer» – stiller i TV-intervju

    Kvinnen skal være inspirasjonen bak stalkeren «Martha Scott» i Netflix-suksessen. Denne uken satte hun seg ned med TV-kjendisen Piers Morgan.

  • I dag kl. 12.49

    Krasj under sykkelritt

    To syklister skal ha kommet borti hverandre under et sykkelritt i Meldal. Nødetatene rykker ut.

  • I dag kl. 12.45

    Over 800 kunder uten strøm i Lindesnes

    Torsdag ettermiddag er rundt 800 strømkunder i Lindesnes uten strøm. Det viser strømbruddkartet til Glitre nett. – Inntil vi har lokalisert feilsted og årsak til hendelsen er det vanskelig å si når strømmen vil være permanent tilbake igjen, skriver strømselskapet.

  • I dag kl. 12.43

    Ny keeper til Vipers

    Håndballaget Vipers har signert målvakten Dina Frisendal på lån fra Fana for hele neste sesong. Det skriver Kristiansands-klubben på sine nettsider. 19-åringen har spilt i flere mesterskap med landslaget på aldersbestemt nivå.

  • I dag kl. 12.19

    Melding om nødraketter i Sandefjordsfjorden - nødetater på vei

  • I dag kl. 12.19

    Nødrakett sett i Sandefjordsfjord

    Noen har skutt opp nødraketten uten å ha vært i nød, melder Hovedredningssentralen.

  • I dag kl. 12.18

    Hallgeir Kvadsheim: Hvor bør jeg plassere bufferpengene?

    Sindre lurer på om han bør ha bufferkontoen på en sparekonto eller i aksjefond. Hallgeir svarer.

  • I dag kl. 12.17

    Erna Solberg om krisen: – Jeg tror ikke mange hadde klart å stå i det

    Etter 20 år som Høyre-leder, er Erna Solberg åpen om sin største personlige og politiske nedtur – og planen for å få orden på norsk økonomi, helsekøer og skoleutfordringer.

  • I dag kl. 12.17

    Fri ferdsel i Fløyfjellstunnelen

    Entreprenør har fjerne plastposen i vegbana på E39 Fløyfjellstunnelen, og det er fri ferdsel att.

  • I dag kl. 12.14

    Melding om nødbluss i Sandefjord

    Brannvesenet i Sandefjord rykker ut etter at det har kommet melding fra noen som sett et nødbluss i Sandefjordsfjorden, opplyser Sør-Øst 110-sentral. Flere redningsressurser har gjort søk i området, men mannskapene har ikke kommet i kontakt med noen som har vært i nød. Søket er nå avsluttet, opplyser Hovedredningssentralen.

  • I dag kl. 12.02

    Vålerenga-talent må trolig legge opp

    Den unge Vålerenga-spissen Jacob Dicko Eng (19) har fått en brutal beskjed.

  • I dag kl. 12.02

    Skal ha etterlate person i hjelpelaus tilstand

    Ein mann i 40- åra er fengsla for å ha etterlate ein person i hjelpelaus tilstand. Mannen er varetektsfengsla i to veker, skriv Bergens Tidende. Mannen blei pågripen i Bergen tysdag.

  • I dag kl. 11.42

    Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard kan bli årets spiller i Premier League

    Erling Braut Haaland kan både bli kåret til årets spiller og årets unge spiller i Premier League denne sesongen. Martin Ødegaard er også nominert i den førstnevnte kategorien.

  • I dag kl. 11.24

    Trafikkulykke på E6

    Nødetatene er på vei til E6 ved Storebaug etter melding om en trafikkulykke. En bil skal ha kjørt i midtdeler. – Det er ikke meldt om personskade. Men det er store materielle skader på bilen og autovernet, sier operasjonsleder i Øst politidistrikt, Atle Vesttorp. Trafikken går sakte forbi ulykkesstedet.

  • I dag kl. 11.21

    Dømt til fengsel for å ikke ha levert leiebiler

    En mann i 70-årene er i Telemark tingrett dømt til fengsel i ett år og tre måneder for grovt underslag. Mannen dømmes for å ikke ha levert tilbake to leiebiler da kontraktene utløp tidligere i år. Ifølge dommen hadde de to bilene en samlet verdi på drøyt 2,2 millioner kroner. Mannen tilsto da saken ble behandlet i retten. Han ba om betenkningstid for å avgjøre om dommen skal ankes.

  • I dag kl. 11.04

    Høgre felt i Fløyfjellstunnelen i Bergen stengt

    Høgre felt på E39 Fløyfjellstunnelen i retning mot Bergen sentrum er stengt i delar av tunnelen. Årsaka er ein plastpose i vegbana, melder Vegtrafikksentralen, som ber folk passe på. Entreprenør er på veg.

  • I dag kl. 11.02

    Kjempeskipet koster 80 milliarder: – Det badla på seg, for å si det sånn

    STORD (E24): Sveiseproblemer og coronakrise ble «en giftig cocktail» for Norges største produksjonsskip, ifølge Equinor-sjefen. Finansministeren venter likevel superprofitt.

  • I dag kl. 11.02

    Kjempeprosjektet koster 80 milliarder: – Det badla på seg, for å si det sånn

    STORD (E24): Sveiseproblemer og coronakrise ble «en giftig cocktail» for Norges største produksjonsskip, ifølge Equinor-sjefen. Finansministeren venter likevel superprofitt.

  • I dag kl. 11.02

    Nils Kristen Sandtrøen stiller til gjenvalg

    35-åringen fra Tynset tar gjenvalg for Innlandet Arbeiderparti. Det bekrefter han til NRK torsdag. – Jeg er supermotivert, sier den nåværende stortingsrepresentanten. Sandtrøen kan bli toppkandidat for Hedmark etter at det tidligere denne uken ble klart at Anette Trettebergstuen ikke tar gjenvalg. Selv vil han ikke spekulere i hvem som blir listetopp.

  • I dag kl. 10.49

    Bidens ultimatum: Slik reagerer Israel

    Israels FN-ambassadør kaller USAs trussel om å holde igjen våpenforsyninger, veldig skuffende.

  • I dag kl. 10.47

    Bil taues bort i Bømlafjordtunnelen

    Politiet melder om en bil med stans i bunnen av Bømlafjordtunnelen mellom Stord og Sveio. Hastigheten i tunnelen er satt ned og trafikken flyter greit. Politiet blir på stedet til bilen er tauet bort.

  • I dag kl. 10.40

    Marcus og Martinus skuffet over norske Eurovision-kommentatorer

    Marcus og Martinus har blitt kalt svikere og landsforrædere fordi de representerer Sverige i Eurovision. Tvillingene synes det er ugreit. – Vi blir for eksempel kalt for «brødrene Quisling» og sånne ting. Det synes vi er langt over streken, sier Marcus Gunnarsen i duoen Marcus og Martinus til Aftenposten. Kommentaren de sikter til, er skrevet av Ralf Lofstad i Dagbladet. Han sier til avisen at det er humoristisk ment, og at han tar til etterretning at vitsen ikke faller i smak hos alle. Duoen understreker at det er tradisjon å representere andre land enn sitt fødeland i Eurovision. De sier også at de håper å kunne representere Norge i konkurransen i framtiden. – Selvfølgelig har vi lyst til det. Det er jo hjemlandet vårt, sier Marcus. (©NTB)

  • I dag kl. 10.29

    Gåte er klar for semifinale i Eurovision

    I kveld skal Gåte kjempe om ein finaleplass i den andre semifinalen i Eurovision Song Contest. Bandet hadde generalprøve i går til eit fullsett Malmö arena. – Etter ei lang rekke med prøvar var det heilt sjukt fint å endeleg få opptre framfor eit fullsett Malmö Arena på kvelden. Me kunne føle energien og trøkket frå publikum heilt opp til scenen. No gler me oss vilt til morgondagens semifinale. Det sa vokalist Gunnhild Sundli i går kveld. Semifinalen blir sendt direkte frå Malmö arena på NRK1 og i NRK TV klokka 21.

  • I dag kl. 10.28

    Politiet: Stille og rolig natt til Kristi Himmelfartsdag

    Det har vært en stille natt til Kristi Himmelfartsdag for politiet i Østfold. Ingen hendelser av alvorlig karakter. – Vi har ikke hatt noen store oppdrag. Det er en stille formiddag så langt også, sier operasjonsleder i Øst politidistrikt, Atle Vesttorp.

  • I dag kl. 10.24

    Anker dommen etter ulykke på Sørenga

    Oslo kommune anker dommen etter en ulykke på Sørenga i 2018, der en lege skadet seg da han forsøkte å redde en livløs person som hadde stupt i vannet. I tingretten ble kommunen frikjent, men Borgarting lagmannsrett slo tidligere i år fast at kommunen er erstatningsansvarlig etter det som skjedde. – For Oslo kommune er det viktig å få avklart hvor langt kommunens ansvar strekker i saker som denne, sier kommunikasjonsdirektør Arve Rosland i Bymiljøetaten til NRK. Lagmannsretten begrunnet sin avgjørelse med at den undersjøiske vollen på stedet var menneskeskapt og mente at kommunen hadde plikt til å sørge for at faren ble varslet tydeligere. Legen Henning Hoyer fikk et komplisert ankelbrudd da han hoppet i sjøen, og han fikk varige mén. – Kommunen mener at lagmannsretten har anlagt en for streng norm da retten kom til at kommunen har ansvar for skaden Hoyer pådro seg da han hoppet ut fra kaifronten i Bjørvika, sier Rosland. Hoyer døde kort tid før ankesaken startet. Senere denne måneden starter en annen ankesak i lagmannsretten etter en stupeulykke ved bryggen ved Munchmuseet i Bjørvika. I mai 2021 ble daværende MMA-utøver Geir Kåre Nyland lam fra brystet og ned da han stupte og traff et betongelement under vann med hodet først. Da denne saken var oppe for Oslo tingrett ble kommunen dømt til å betale erstatning til Nyland, men anket saken.

  • I dag kl. 10.23

    Nedsett fart i Bømlafjordtunnelen

    Det er nedsett fart på E39 Bømlafjordtunnelen mellom Stord og Sveio, melder Vegtrafikksentralen. Årsaka er eit køyretøy som fekk stopp inne i tunnelen. Bilbergar er på veg. Vegen var stengt ein periode, men det er no nedsett hastigheit, melder Vegtrafikksentralen.

  • I dag kl. 10.09

    Etterforsker hærverk på skole

    Mer enn 15 vindusruter ble knust av store steiner på Rosseland skole i Kristiansand onsdag kveld, skriver Fædrelandsvennen. – Vi ser alvorlig på hendelsen. Mange vindusruter er knust. Det medfører store kostnader, og det går ut over elevene, sier Rita Hansen i Felles straffesaksinntak (FSI) ved Agder politidistrikt. Politiet har avhørt vitner etter hendelser, og sier at de har noen mistenkte.

  • I dag kl. 10.02

    Amazon og Start videre i cupen

    Amazon Grimstad og Start Kvinner gikk begge videre til andre runde i NM i fotball onsdag kveld. Amazon vant 4–0 over Arendal, og Start vant 3–1 mot Snøgg.

  • I dag kl. 9.59

    Rister på hodet over vraking: – Skandaløst

    Henrik Dønnestad (27) ble en av vinterens store kometer, men likevel ikke funnet god nok for landslaget. Det får en av hans nye lagkamerater til å stusse.

  • I dag kl. 9.58

    Ingen pågrepet etter knivstikking i Oslo

    Politiet jobber fortsatt med å identifisere gjerningspersonen som knivstakk en mann ved Vår Frelsers Gravlund i Oslo i går kveld. – Per nå tror vi at det kun er én gjerningsperson, sier krimleder i Oslo-politiet, Morten Kalhagen. Politiet vet foreløpig ikke hva motivet bak knivstikkingen er. – Slik vi forstår det har de to møttes i forkant av hendelsen, men det er uklart hva som har ført til at det har eskalert og endt i en alvorlig voldssak, sier Kalhagen. Politiet understreker at det ikke er snakk om et tilfeldig angrep, og at det skal være en relasjon mellom offeret og gjerningspersonen. Offeret er alvorlig skadet, men skal være utenfor livsfare. – Han var i går kveld i dialog med politiet, og vi har gjennomført det innledende avhøret av ham, sier Kalhagen. Mannen blir ivaretatt av helsepersonell.

  • I dag kl. 9.50

    Almeland etter Velles dom: – Langt ifra alle som er like heldige

    Venstre-politiker Grunde Almeland mener dagens ruspolitikk skaper et større klasseskille i Oslo.

  • I dag kl. 9.38

    Mann sikta for kroppskrenking mot kvinne

    Ein mann i 40- åra er pågripen og sikta for kroppskrenking mot ei kvinne i 40-åra. Hendinga skjedde natt til i dag i bergensområdet. Sikta sit i arresten, opplyser jourhavande Lasse Solheim. Han kan per no ikkje seie meir om hendinga eller dei involverte, og har ikkje oversikt over skadeomfanget til kvinna.

  • I dag kl. 9.07

    Full og kranglete mann kasta i arresten

    Ein mann i 20- åra blei i natt sett i drukkenskapsarresten etter at han hadde laga mykje bråk og slo mot vektarar i Bergen. Mannen var overstadig rusa og greidde ikkje å ta vare på seg sjølv, skriv politiet. Mannen blir politimeld for ordensforstyrringar.

  • I dag kl. 9.07

    Malmö holder pusten før Eurovision-protester

    Torsdag er mer enn 30.000 demonstranter ventet i bygatene under Eurovision. Terrorfrykten er også stor. Over 1000 politifolk skal stå for sikkerheten.

  • I dag kl. 8.59

    Amanda og Sergio fra «Love is Blind» har født

    For ett år siden fridde Sergio Rincón til Amanda Jonegård uten å vite hvordan hun så ut. Nå er de blitt foreldre.

  • I dag kl. 8.58

    Kjørte 50 km/t over fartsgrensen

    En mann ble sent onsdag kveld tatt av politiet da han kjørte i 131 kilometer i timen i en 80-sone. Fører er en mann i 50-årene fra Romerike, og hendelsen fant sted i Vormsund i Nes. Mannen mister førerkortet og politiet oppretter straffesak. Kort tid senere kjørte en mann i 60-årene i 120 kilometer i timen langs samme strekning. Også han mister førerkortet. – Dette er høye hastigheter. Man risikerer å sette både seg selv og andre i fare når man kjører slik, sier operasjonsleder i Øst politidistrikt, Atle Vesttorp.

  • I dag kl. 8.56

    Mann til sjukehuset etter ulykke – mistenkjer promille

    Naudetatane rykte i natt ut etter at det kom melding om ei ulykke i Kvinnherad på fv. 5048 Høylandsbygdvegen. Ein mann i 20- åra var involvert. Han var våken og bevisst etter hendinga, og blei frakta til sjukehuset på Stord. Politiet mistenkjer at mannen var rusa då han køyrde bilen. Det var store materielle skader på bilen, som var i autovernet før den stoppa i vegen. Bilen blei henta av bilbergar og vegen er opna for trafikk att.