Siste nytt:

  • I dag kl. 16.52

    Caravaggio-maleri gjenoppdaget som ekte

    Det spanske Prado-museet bekreftet mandag at et bilde som skulle auksjoneres bort i Madrid i 2021, virkelig er et verk av den berømte barokkmaleren Caravaggio.

  • I dag kl. 16.52

    1000 færre elbiler gjennom bomstasjonene mandag

    Mellom klokka 06 og 09 kjørte ca. 1000 færre elbiler gjennom bomstasjonene inn til Oslo, sammenlignet med for en uke siden. Det kan ha en sammenheng med at det i dag, 6. mai, ble forbudt for elbiler å kjøre i kollektivfeltene i Oslo og Akershus. Totalt 23.030 lette og tunge el- eller nullutslippskjøretøy passerte bygrensen i morgenrushet. Forrige mandag var tallet 24.124.

  • I dag kl. 16.49

    Stor etterspørsel etter teoriprøver

    Det har vært stor etterspørsel etter teoriprøver på trafikkstasjonene i Agder hittil i år, og ifølge Statens vegvesen vil dette fortsette. Etterspørselen etter praktiske førerprøver vil øke gradvis, blant annet fordi MC-sesongen er i gang. Ventetiden på praktiske førerprøver vil trolig også øke på grunn av økt etterspørsel og ferieavvikling for ansatte.

  • I dag kl. 16.47

    Trafikkulykke på E14

    Politiet melder om en trafikkulykke på Mellomriksvegen (E14) i Stjørdal. Ulykken skal ha skjedd ved Kornhaugen.

  • I dag kl. 16.36

    Person påkjørt i Skien

    Nødetatene er i Skien etter melding om et trafikkuhell. En person skal være påkjørt av en bil og tilsees av helsevesenet. Vedkommende fremstår oppegående og er våken, melder politiet. Trafikken går forbi skadestedet.

  • I dag kl. 16.36

    Carl I. Hagen (80) til TV 2: - Tar ikke gjenvalg nå

    Men han vil ikke lukke døren til Stortinget helt.

  • I dag kl. 16.35

    Foreløpig værmelding: Typisk bunadsvær

    Sommervarmen er over i Sør-Norge. Men det blir ikke så altfor gærent på nasjonaldagen.

  • I dag kl. 16.33

    Blodig treningsstart for Frida Karlsson

    Langrennsidolet Frida Karlsson har gått på trynet igjen.

  • I dag kl. 16.25

    Mann skadet i skytingen på Linderud i Oslo natt til søndag

    En mann i 20-årene er identifisert som fornærmet etter en skyting natt til søndag.

  • I dag kl. 16.21

    Mann skadet etter skytingen på Linderud

    En mann i 20-årene er identifisert som fornærmet etter skytingen på Linderud i Oslo natt til søndag. – Vedkommende er skadet, men har ikke livstruende skader, sier kommunikasjonsrådgiver i politiet, Silje Tamara Daugstad til NRK. Så langt er ingen pågrepet i saken. – Politiet jobber videre med å innhente informasjon, blant annet for å kartlegge hendelsesforløpet og involverte i saken, sier Daugstad.

  • I dag kl. 16.04

    Trump fikk bot av retten - for tiende gang

    For tiende gang er USAs tidligere president Donald Trump bøtelagt for å ha vist forakt for retten i den såkalte hysjpenge-saken. Han trues også med fengsel.

  • I dag kl. 15.56

    Marcus & Martinus tippes nord og ned i Eurovision-finalen

    Bettingselskapene har mer tro på Norges bidrag.

  • I dag kl. 15.55

    Brann i industribygg i Bergen

    Det brenn i eit industribygg på Titlestad i Bergen. Alle i bygget skal vera ute. Klokka 16.45 fortel vaktkommandør Trond Landaas ved 110-sentralen til NRK at brannmannskapa framleis jobbar med sløkking, men at det ikkje lenger er fare for at brannen spreier seg ut i terrenget. Ein person skal ha fått i seg røyk, og blir behandla av ambulansepersonell på staden, opplyste operasjonsleiar Helge Blindheim i Vest politidistrikt til NRK klokka 16.10. Litt seinare oppjusterte han dette til at to personar blir sett til av helsepersonell. Brannvesenet varsla politiet klokka 15.49. Politiet kom til staden rundt ein halvtime seinare. Det er opne flammer gjennom taket, opplyser politiet. Det veltar tett, svart røyk ut av bygget. Naboar blir ikkje evakuerte, men har fått beskjed om å halda seg inne og lukka vindauga. – Det brenn godt på staden, sa Landås i 16-tida. Det var førebels uklart kva som er inne i bygget, og det kunne vera spreiingsfare til skog i området. Ifølge politiet er det een del maskinar og lastebilar inne i bygget, som skal være ein 1000 kvadratmeter stor «stålhall». – Det er nevnt at det kanskje også er ein del batteri i bygget, noko som jo kan gi giftig gass viss dei brenn. Vi har ikkje heilt oversikt endå, seier Blindheim.

  • I dag kl. 15.45

    Kilder til VG: Alexander Stöckl varsler søksmål mot skiforbundet

    Landslagstrener på det norske hopplandslaget, Alexander Stöckl (50), har i et brev varslet søksmål mot sin egen arbeidsgiver – Norges Skiforbund.

  • I dag kl. 15.43

    Kjære Rød Ungdom, takk for oss

    Bråket i Rød Ungdom har ført til at flere medlemmer har meldt seg ut. Likevel er ikke engasjementet vårt borte.

  • I dag kl. 15.43

    SV reagerer på at UNE anker

    SV reagerer kraftig på at Utlendingsnemnda (UNE) anker vedtaket fra Oslo tingrett som slo fast at utvisningsvedtaket til firebarnsfar Liban Sora fra Karmøy, var ugyldig. – Dette er dramatisk for en familie som nå igjen må leve utrygt. Det er ekstra alvorlig at UNE rir denne kjepphesten nå når FN advarer mot retur til Etiopia, skriver kommunikasjonsrådgiver Martin Grüner Larsen i SV. SV forventer at statsråden og regjeringen viser lederskap i tråd med gjeldende budsjettavtale og rådene til Baumannutvalget om alternativ til utvisning i saker som berører barn i Norge

  • I dag kl. 15.30

    Oppgang på Wall Street

    Håp om rentekutt drar Wall Street oppover.

  • I dag kl. 15.20

    Solgte minileilighet – fikk over 147.000 per kvadratmeter

    Eiendomsmegler mener skyhøye kvadratmeterpriser viser et alvorlig underskudd på små leiligheter i Oslo. Nå ber hun byrådet følge opp egne valgløfter.

  • I dag kl. 15.13

    Kødannelse i Baneheiatunellen i Kristiansand

    Det er noe kø i Baneheiatunellen i Kristiansand etter at en moped fikk stans i vestgående retning. Mopeden har kommet seg videre.

  • I dag kl. 15.12

    Må undersøke fuglar

    Guleslettene Vindkraft i Bremanger/Kinn må framleis undersøke kva påverknad vindkraftverket har på fugletrekket. Det har NVE bestemt. Då vindkraftverket fekk konsesjon i 2017 fekk NVE ansvar for å følgje opp undersøkinga og innføre avbøtande tiltak for eventuelle vesentlege verknader for fugl. Det vart gjort undersøkingar både i 2021 og 2022. Desse viste at mange fuglar flyg i høgde som gir risiko for kollisjonar. Det er anslått at nær 400 fuglar har døydd. Dei nye undersøkingane skal gå over minimum tre etterfølgande år, med frist til 2028 for gjennomføring. – Vidare undersøkingar gjer at også at vi kan komme med meir treffsikre tiltak for å redusere eventuelle negative følgjer, seier Anne Johanne Kråkenes, seksjonssjef for miljøtilsynet i NVE. Vidareføring av undersøkingane kan gi relevant kunnskap om verknadane av vindkraftverk på fugl.

  • I dag kl. 15.09

    Ready: Må dele opp banen i treningssoner

    Fotballtrener Christian Madsen i Oslo vest-klubben fortviler: – Vi er 160–170 barn på banen samtidig.

  • I dag kl. 15.04

    Elnar Holmen går fra BRUS til SKS

    Til å lede arbeidet med SKS sin nye satsning innen «Ny Fornybar», har SKS valgt å ansette Elnar Remi Holmen (37). Holmen kommer fra stillingen som administrerende direktør i Bodøregionens utviklingsselskap (BRUS). Det skriver kraftkonsernet i en pressemelding. – Vi er veldig glade for at Elnar har takket ja til å jobbe sammen med oss for utvikling av fornybar energi i SKS, sier Liina Veerme, konsernsjef i SKS. De siste 5 årene har han utviklet og formet BRUS, men er nå klar for nye oppgaver – Som leder av BRUS kjenner jeg godt til SKS, og ser frem til å ta fatt på oppgavene som ligger foran oss med satsingen på Ny fornybar. Jeg er takknemlig for lærerike og spennende år i BRUS, men er klar for å nye utfordringer som jeg mener SKS vil gi meg, sier Holmen.

  • I dag kl. 14.59

    Kate Beckinsale: – Hater å snakke om det

    Filmstjernen Kate Beckinsale (50) tar kraftig oppgjør med alle som anklager henne for å ha fikset på utseendet.

  • I dag kl. 14.59

    Bollestad reagerer på nyhet om sykepleierstudent Benedikte

    NRK har tidligere fortalt om sykepleierstudent Benedikte Fjellheim i Narvik som knakk foten midt i studiet og får ikke fortsette før neste år. Hun mener hun kunne fullført praksisen med krykker, men universitetet sa nei med henvisning til EU-direktiv og nasjonale regler. Nå reagerer KrFs partileder Olaug Bollestad på at Benedikte ikke får fortsette. Bollestad er selv sykepleier. – Det går rett og slett ikke an! Her må UiT og helsevesenet rydde opp slik at Benedikte og studenter som kommer i en lignende situasjon som henne får fortsette studiet, sier hun. Andre studiesteder NRK har snakket med sier de ville løst en slik situasjon annerledes. – Sykepleierstudenter må kunne forvente like praksismuligheter uavhengig studiested, sier Bollestad. Hun mener UiT burde ha strukket seg for å ha imøtekommet studenten bedre. – Vi trenger flere, ikke færre, sykepleiere, og da må vi tilrettelegge for at de får fullført utdannelsen sin.

  • I dag kl. 14.54

    Solgt tre millioner over prisantydning: – Ikke noe å skryte av

    Kjøperne må belage seg på å bruke millioner på oppussing, ifølge megleren.

  • I dag kl. 14.42

    Kajakk har velta på Inderøy – padlar redda seg sjølv i land

    Naudetatane rykker ut til ein kajakk som har velta ved Straumen på Inderøy. – Då brannvesenet kom til staden hadde kajakkpadlaren kome seg i land. Det seier vaktleiar 110-sentralen Midt, Eivind Schjødt. Det var ein person som hadde sett at kanopadlaren velta. Så mista vedkommande padlaren av synet og varsla naudetatane. – Padlaren hadde alt i orden med sikkerheitsutstyr. – Det heile gjekk udramatisk for seg, legg Schjødt til.

  • I dag kl. 14.42

    Kano har velta på Inderøy

    Naudetatane rykker ut til ein kano som har velta ved Straumen på Inderøy. – Brannvesenet på staden har observasjon på ein person som passar til beskrivinga. Dette vil bli sjekka ut opp i mot om vedkommande har komme seg i kajakken igjen. Det opplyser operasjonssledar i Trøndelag politidistrikt Bjørnar Gaasvik.

  • I dag kl. 14.42

    Kano har velta på Inderøy – padlar redda seg sjølv i land

    Naudetatane rykker ut til ein kano som har velta ved Straumen på Inderøy. – Då brannvesenet kom til staden hadde padlaren kome seg i land. Det seier vaktleiar 110-sentralen Midt, Eivind Schjødt. Det var ein person som hadde sett at kanopadlaren velta. Så mista vedkommande padlaren av synet og varsla naudetatane. – Padlaren hadde alt i orden med sikkerheitsutstyr. – Det heile gjekk udramatisk for seg, legg Schjødt til.

  • I dag kl. 14.36

    Død person i Rælingen ikke utsatt for noe kriminelt

    Politiet vet nå hva som skjedde med personen som ble funnet død i en utbrent bil i Rælingen tirsdag i forrige uke. Etterforskning og obduksjon viser at personen ikke ble utsatt for en kriminell handling. Personen er identifisert og de pårørende er varslet.

  • I dag kl. 14.30

    Trafikkulykke i Gulen

    Nødetatene rykker ut etter melding om en singelulykke på Byrknesvegen i Gulen. Det er en person i kjøretøyet. Brannvesenet er på stedet. De ivaretar skadestedet og pasient til øvrige nødetater kommer frem. Politi og ambulanse er på vei, men har noe utrykningstid. Det er materielle skader på bilen.

  • I dag kl. 14.30

    Singelulykke i Gulen

    Nødetatene rykker ut etter melding om en singelulykke på Byrknesvegen i Gulen. Det er en person i kjøretøyet. Brannvesenet er på stedet. De ivaretar skadestedet og pasient til øvrige nødetater kommer frem. Politi og ambulanse er på vei, men har noe utrykningstid. Det er materielle skader på bilen.

  • I dag kl. 14.28

    Kjørte altfor fort med tilhenger

    En mann i 30-årene ble målt til 122 kilometer i timen med tilhenger på E18 ved Bentsrud i Holmestrand. Det er 100-sone på stedet, men fartsgrensen med henger er 80 kilometer i timen. Mannen mistet førerkortet, opplyser politiet.

  • I dag kl. 14.26

    Melding om mann med rullator på E6

    Mandag ettermiddag mottok politiet mange telefoner om en eldre mann med rullator, som hadde forvillet seg ut på E6 Moholt i Trondheim. – Politiet har nå fått mannen inn i eget kjøretøy, opplyser politiet klokken 14.30.

  • I dag kl. 14.26

    Innbrudd på Fridalen skole i Bergen

    I løpet av helgen har det skjedd et innbrudd på Fridalen skole i Bergen. Litt før klokken 6 i dag tidlig ble rektoren ved skolen, Harald Borge, oppringt av renholderne på skolen. – De hadde oppdaget at det hadde blitt voldsomt tilgriset på mat- og helserommet. Personalrommet var også tilgriset, men ikke i like stor skala, sier han. De valgte å ringe politiet, og det ble opprettet sak. – Det eneste som er stjålet er mellom 50 og 60 sjokomelk, ellers er det i hovedsak hærverk. Kjøkkenet er så ødelagt at det vil ta flere dager å rengjøre. Jeg vil anta at det er stengt ut uken. Skolen bruker også dette kjøkkenet for å lage mat til barna på SFO, men der har de funnet en løsning. Hærverket kan bli dyrt, tror Borge. – Mat og helse er et av de gøyeste fagene, så selvfølgelig er barna lei seg for det. Barna sier de ikke har forståelse for hvordan noen kan ødelegge den skolen vi er så glad i, avslutter han.

  • I dag kl. 14.25

    Veskefunn knyttet til ran

    Politiet har funnet en veske full av mobiltelefoner ved Hovlandveien i Sandefjord. De mener den stammer fra ranet fra en privatbolig i helgen. To maskerte menn med skytevåpen skal da ha tatt seg inn i boligen og truet kvinnene som var til stede. Gjerningsmennene er fortsatt på frifot, og politiet kjenner ikke deres identitet. De ønsker tips i saken.

  • I dag kl. 14.25

    Ingen brann på Kråkerøy

    Tørrkoking under matlaging er årsaken til at brannalarmen gikk i en bolig på Kråkerøy i Fredrikstad, opplyser politiet. Brannvesenet har kontroll på stedet.

  • I dag kl. 14.23

    Shearer støtter Haalands reaksjon: – Jeg elsker det

    Erling Braut Haalands oppførsel skaper debatt i England. Tidligere storscorer Alan Shearer applauderer nordmannen.

  • I dag kl. 14.17

    Rykker ut til brann på Kråkerøy

    Nødetatene er på vei til et boligfelt på Kråkerøy i Fredrikstad etter melding om brann.

  • I dag kl. 14.15

    Brann i fjøs i Hadsel

    Politiet i Nordland melder om brann i et fjøs i Hadsel. Det skal ikke være dyr i fjøset. – Fjøset kan ikke berges, skriver politiet. Brannvesenet kontrollerer nærliggende bygg til fjøset, men det er per nå ikke fare for spredning.

  • I dag kl. 14.09

    Gikk med 50 millioner i overskudd

    Åseral kommune gikk med 50 millioner i overskudd på grunn av store kraftinntekter. Det skriver Fædrelandsvennen. Det tilsvarer mer enn 50.000 kroner per innbygger. Årsaken til overskuddet er den uvanlige situasjonen med høye strømpriser, sier Inger Lise Stulien (Ap), ordfører i Åseral.