Siste nytt:

  • I dag kl. 11.42

    Ekspertene stusser: – Ten Hag må ha tenkt «hva gjorde jeg galt?»

    Jadon Sancho herjet i semifinalen i Champions League. Hvorfor slo han aldri til i Manchester United?

  • I dag kl. 11.37

    Mann i 40-årene i fyllearresten i Bergen

    En mann i 40-årene er satt i drukkenskapsarrest etter at han har vært verbalt truende mot folk på Nesttun. Mannen fikk pålegg om å forlate stedet tidligere i dag, men etterkom ikke dette.

  • I dag kl. 11.35

    Skadet i arbeidsulykke i Kvam

    Nødetatene har rykket ut til en arbeidsulykke i Omavegen i Kvam. En person skal ha kommet i klem mellom en gaffeltruck og en palle. Den skadde klager over smerter i låret, men skal ellers være oppegående. Politiet undersøker det som har skjedd.

  • I dag kl. 11.34

    Brann slukket i eldresenter i Larvik

    Det er ikke fare for spredning, opplyser politiet.

  • I dag kl. 11.34

    Brann i Larvik

    Nødetatene har rykket ut etter melding om brann i et leilighetsbygg i Larvik. Skadeomfang er foreløpig ikke kjent.

  • I dag kl. 11.32

    Rykteflom om ny Nintendo Switch

    «Switch 2» kan bli bakoverkompatibel og få 4K-støtte.

  • I dag kl. 11.30

    Trafikkulykke ved E6 Stjørdal

    To biler har kollidert i rundkjøring ved Kvithammer i Stjørdal. Øvrig trafikk påvirkes. Nødetatene er på vei til stedet. Politiet opplyser til NRK at ulykka skal ha skjedd i lav fart. Det er ikke meldt om personskade, men mindre skader på bilene.

  • I dag kl. 11.30

    Trafikkulykke på E6 Stjørdal

    To biler har kollidert i rundkjøring ved Kvithammer i Stjørdal. Øvrig trafikk påvirkes. Nødetatene er på vei til stedet.

  • I dag kl. 11.30

    Dømt for sex mot barn under 16 år

    En mann og ei kvinne i 20-åra er tiltalt for seksuell handling mot barn under 16 år. Mannen skal høsten 2022 ha befølt ei 13-årig jente, som kvinna skal ha satt ham i kontakt med. Hun var også til stede i boligen da befølingen fant sted. Kvinna er også tiltalt for å ha fotografert seksualiserte bilder av 13-åringen og sendt til mannen.

  • I dag kl. 11.30

    Filmanmeldelse «Lærerværelset»: Krig i klasserommet

    Foreldre med barn i skolealder kan med fordel se denne Oscar-nominerte filmen. Lærere bør se den to ganger.

  • I dag kl. 11.24

    Story House Egmont kutter 60 årsverk

    Spareplanen for fjoråret holdt ikke, nå må magasinutgiveren kutte 60 årsverk i Norge.

  • I dag kl. 11.23

    Kraftig utsettelse av nye E18

    Nye E18 fra Gjerstad til Tvedestrand utsettes kraftig, skriver Tvedestrandsposten. På et underutvalgsmøte i dag forteller Nye Veier at nye E18 ikke lenger er prioritert hos selskapet. – Vi anbefaler nå at vi endrer plantype fra detaljreguleringsplan til kommunedelplan, fordi vi ser at økonomien i prosjektet er lavt Sett opp mot våre øvrige prioriteringer i Nye Veier, så vil det gå noen år før denne veien er moden for bygging. Det å sette i gang en detaljreguleringsplan sender feil signaler, da det er en del undersøkelser og prosesser som det ikke er hensiktsmessig å gå i gang med nåværende tidspunkt. Det sa prosessveileder for Nye Veier, Stian Blindheim på møtet ifølge avisa.

  • I dag kl. 11.22

    Høyresida med ris og ros om barnevernsstrategi

    Både Høyre og Frp er glade for at regjeringa nå peker ut en retning for barnevernet. – Det er godt regjeringa endelig tar et steg i riktig retning for å bygge ned siloene i barnevernet og få slutt på at barn blir kasteballer i systemet, sier Høyres Tage Pettersen til NRK. Torsdag la regjeringa fram sin barnevernstrategi. De varsler blant annet mer helseoppfølging av barna og bedre samarbeid på tvers. – Dessverre sier regjeringa ingenting om hvordan disse tiltakene skal finansieres, påpeker Frps Silje Hjemdal. Hun sier NRKs instukids-avsløringer er hjerteskjærende, og at de nå venter på de konkrete tiltakene. Høyres Pettersen sier han forventer at regjeringa nå følger opp med penger i budsjettene framover. – Hvis ikke er dette bare tomme ord fra Toppe, sier han. Samtidig reagerer partiene på at strategien ikke varsler noen endring når det gjelder private institusjoner. Regjeringa har ønska å fase ut bruken av kommersielle aktører i barnevernet. Noen av dem er størst innenfor sine felt, påpeker Hjemdal. – Det er nettopp dette som fører til at barna må flytte mer enn nødvendig. – Sårbare barn venter i kø på fosterhjem, akutthjelp og helsehjelp. Her må regjeringa endre kurs og ta alle gode krefter i bruk, både offentlige, ideelle og kommersielle, sier Tage Pettersen (H).

  • I dag kl. 11.17

    Regjeringen vil øke med syv milliarder til Forsvaret

    Det opplyser regjeringen på et pressekonferanse.

  • I dag kl. 11.13

    Forsvaret får 7 milliarder til

    Forsvaret får ytterligere 7 milliarder kroner i revidert nasjonalbudsjett, sa statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) på en pressekonferanse i dag. – Vi skal øke den operative evnen til Forsvaret. 2 milliarder kroner går til å trene, øve og fly mer, og for å håndtere den ekstraordinære kostnadsveksten, sa Støre. Forsvarsbudsjettet øker fra 91 milliarder kroner til 104 milliarder allerede i år. Det er viktig for å sikre vår frihet, sier finansminister Trygve Slagsvold Vedum.

  • I dag kl. 11.07

    Trafikkulykke Frøya

    Nødetatene har rykka ut til ei trafikkulykke ved Ervika på Frøya. En moped har kjørt i grøfta. Fører skal være bevisst, ellers ukjent skadeomfang ifølge politiet. Like etter klokka 1130 opplyser politiet til NRK at det er en lett motorsykkel som har sklidd ut i en sving, trolig på grunn av grus i vegbanen. Føreren, en gutt i tenåra, blir kjørt i ambulanse til legevakta for sjekk.

  • I dag kl. 11.07

    Elev dømt for legeerklæringer

    En 19-åring er dømt for dokumentforfalskning fordi han leverte falske legeerklæringer til skolen. Har man mer enn 10 prosent udokumentert fravær i et fag, får man ikke standpunktkarakter. Det prøvde eleven å unngå å overstige, ifølge Aftenposten. Straffen er en bot på 8000 kroner.

  • I dag kl. 11.06

    Søker etter to jenter (11) i Sandefjord

    Politiet leter sammen med flere andre etter to 11 år gamle jenter i Sandefjord. Den ene av de to skal ha hatt sykkel. De to har ikke møtt på skolen i dag. Den ene er ca 160cm høy, normalt bygget, lys i huden, mørke øyne og mørkt hår. Den andre jenta er ca 140cm, iført en veldig stor brun genser, lys olabukse, brunt hår hvor nederste del av håret er litt lysere. Hun er utstyrt med en lyseblå sekk. Et redningshelikopter er også med i søket. Politiet ønsker tips på tlf 02800.

  • I dag kl. 11.06

    Politiet leter etter to 11-åringer i Sandefjord

    Jentene møtte ikke på skolen i morges.

  • I dag kl. 11.03

    Regjeringen vil øke med syv milliarder til Forsvaret

    Det opplyser regjeringen på et pressekonferanse.

  • I dag kl. 11.02

    Frank Løke med oppdatering: – Nå sliter jeg

    På vei opp Mount Everest kommer Frank Løke med ny oppdatering.

  • I dag kl. 11.00

    Varslet 150 medarbeidere: Statkraft vil selge fjernvarmen

    Statkraft leter etter nye eiere for fjernvarmevirksomheten sin. – Videre vekst i selskapet vil kreve betydelige investeringer, sier konserndirektør.

  • I dag kl. 10.58

    Aggressiv butikktyv

    Politiet bistår butikkansatte på en butikk på Havstad på Byåsen i Trondheim. En mann i 20-åra har stjålet i butikken og opptrer aggressivt mot de ansatte. Politiet har kontroll på stedet.

  • I dag kl. 10.56

    Buss for en 10-er i sommer

    Det blir buss for en 10-er i sommer, melder Innlandstrafikk. I hele juli kan du reise med buss for 10 kroner. Målet er at flere skal velge bort bilen oftere og velge miljøvennlige måter å komme seg frem på der det er mulig, sier Iselin Vistekleiven (AP) som er leder for Innlandets hovedutvalg for samferdsel. I juli i fjor var det over 50 000 flere reiser det vil si en økning på 15 prosent fra samme måned året før.

  • I dag kl. 10.51

    Obos-prisene i Oslo falt 0,6 prosent i april

    Dette er første måned med prisfall i 2024. April-tallene var svakere enn normalt.

  • I dag kl. 10.50

    Kristoffer Joner (51) møtte veggen etter «Krigsseileren»

    Skuespilleren har ikke jobbet på to år etter filmen som lørdag kan vinne flere priser under Gullruten.

  • I dag kl. 10.49

    Brannen i Moss under kontroll

    Brannvesenet har kontroll over brannen i en boligblokk i Moss.

  • I dag kl. 10.47

    Skal diskutere videoovervåkning

    Videoovervåkning av Arendal sentrum skal være tema for et politirådsmøte mellom kommunen og politiet i Arendal. Det sier ordfører Robert Cornels Nordli på bystyremøtet torsdag. Ifølge Nordli er dette en sak som engasjerer både innbyggerne og næringslivet sterkt. Han sier også at denne saken har vært tema over lengre tid, også før drapet på en apotekansatt i Arendal sentrum 2. april.

  • I dag kl. 10.46

    Brann i boligblokk i Moss

    Brannvesenet har rykket ut til brann i en blokk utenfor Moss sentrum. Det er røykutvikling og åpne flammer på et tak, melder Øst politidistrikt. Naboer i området bes om å lukke vinduene.

  • I dag kl. 10.46

    Brann boligblokk i Moss

    Brannvesenet har rykket ut til brann i en blokk utenfor Moss sentrum. Det er røykutvikling og åpne flammer på et tak, melder Øst politidistrikt. Naboer i området bes om å lukke vinduene.

  • I dag kl. 10.41

    Russejenter fikk hjelp ved overgrepsmottak under landstreff

    Tre jenter fikk hjelp etter landstreffet på Fredriksten festning i Halden. Til helgen venter Norges største russetreff.

  • I dag kl. 10.37

    Halvert resultat fra Petoro første kvartal

    I første kvartal 2024 leverte Petoro 60 milliarder kroner i kontantstrøm fra Statens direkte økonomiske engasjement (SDØE). Dette er 57 milliarder mindre enn i første kvartal 2023. – Etter ett par år med unormalt høye gasspriser var oppnådd gasspris i første kvartal 51 prosent lavere enn samme kvartal i fjor. Det spiller i stor grad inn på resultatet, sier administrerende direktør i Petoro, Kristin Kragseth. Hun forteller også at produksjonen av olje og gass fra SDØE-porteføljen ikke har vært så høy i årets tre første måneder siden samme tid i 2018,

  • I dag kl. 10.35

    Dømt for ruspåvirket kjøring

    En mann i 30 -åra fra Innlandet er i Romerike og Glåmdal tingrett dømt for å ha kjørt bil uten førerkort og i ruspåvirka tilstand på E16 i Sør-Odal i juni i fjor. Tre timer etter kjøring viste blodprøva av ham en promille på 2,39. Han er også dømt for tyveri og for å ha hatt med skytevåpen og kniv på offentlig sted. Retten satte den samlede straffen til fengsel i 8 måneder og bot på 10.000 kroner.

  • I dag kl. 10.34

    Stakk kompis med bajonett: Opprettholder tvungent psykisk helsevern

    En mann i førtiårene ble i 2016 dømt til tvungent psykisk helsevern, etter at han blant annet påførte en venn livstruende skader med en bajonett, og mishandlet sin samboer. Han ble også dømt for bruk og oppbevaring av narkotika. Han har søkt om at behandlingen avsluttes, men Vestfold tingrett mener det fortsatt er en «nærliggende, kvalifisert og reell fare for ny alvorlig integritetskrenkelse», dersom ikke det tvungne psykiske helsevernet for mannen videreføres. Mannen søkte om det samme i 2022, men fikk altså avslag. Han bor i dag på en institusjon i Vestfold.

  • I dag kl. 10.24

    Kollisjon syklist og bilist i Stavanger

    Det skjedde en kollisjon mellom en sykkel og en bil i Muségata på Våland i Stavanger, ca. 10.20. Politiet tror foreløpig ikke at det er snakk om en alvorlig personskade.

  • I dag kl. 10.19

    Leteaksjon etter mann i Kristiansand

    En mann er savnet fra sitt hjem i Straiskleiva i Kristiansand. Politiet setter igang en leteaksjon. Han ble sist sett onsdag ettermiddag. Politiet ønsker tilbakemelding på 02800 om noen har sett han i tidsrommet fra onsdag ettermiddag til idag.

  • I dag kl. 10.19

    Leteaksjon etter en eldre mann i Kristiansand

    En eldre mann er savnet fra sitt hjem i Straiskleiva i Kristiansand. Politiet setter igang en leteaksjon. Han ble sist sett onsdag ettermiddag. Politiet ønsker tilbakemelding på 02800 om noen har sett han i tidsrommet fra onsdag ettermiddag til idag.

  • I dag kl. 10.16

    Tusen takk, Simen Velle!

    Det er få ting jeg og FpU-lederen er enige om. Men nå fortjener han skryt.

  • I dag kl. 10.12

    Sa informasjonen var hemmelig – det stemte ikke

    Forsvaret avgraderte i fjor informasjon om medaljesaken, men unnlot å informere forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) på fire og en halv måned.

  • I dag kl. 10.09

    Elbiler får ikke bruke kollektivfelt i Oslo

    Innfører forbud nå.