Siste nytt:

  • I dag kl. 8.53

    Dobbeltdrapssiktet ber om en byttehandel

    Mannen som er siktet for å ha drept kjæresten sin og et vitne ber om å bli flyttet til et annet fengsel før han stiller i politiavhør, skriver TV 2. Politiet mener at den siktede 39-åringen drepte kjæresten sin i 20-årene i september 2022. I juli 2023 ble Stig Kyrre Nybråten (54) funnet død i en leilighet i Porsgrunn. 39-åringen ønsker ikke å gå i avhør med politiet om drapet på Nybråten før han flyttes til et annet fengsel. Politiet har ikke godtatt kravet. – Vi mener at han er godt ivaretatt der han er, og det er dessuten ikke så lett å bytte. Det er visse fengsler som ikke kan ta han imot av sikkerhetsmessige årsaker, sier politiadvokat Tine Henriksen til TV 2.

  • I dag kl. 8.52

    Lover «norgeshistoriens» største 17. mai-fest

    Det er dyrt å leve for tiden. Men det stopper oss ikke fra å punge ut tusenvis av kroner for bord til nasjonaldagen.

  • I dag kl. 8.52

    Skadetrøbbel for ung OL-helt

    Den britiske skatestjernen Sky Brown (15) må stå over helgens OL-kvalifisering grunnet kneskade.

  • I dag kl. 8.51

    17.mai eller «dagsfylla»?

    Nasjonaldagen er ikke et frikort for å drikke seg sanseløs. Eller, det burde ikke være det.

  • I dag kl. 8.50

    Enighet i lønnsoppgjøret for grossister

    Torsdag morgen ble Virke og Fellesforbundet, Parat og Yrkestrafikkforbundet (YTF) enige i årets lønnsoppgjør for grossister.

  • I dag kl. 8.45

    Brann i Vanvikan

    Brannvesenet er på vei til en brann i Vanvikan i Indre Fosen. Ifølge 110-sentralen skal det være et branntilløp i en bolig. Brannvesenet er på vei til stedet.

  • I dag kl. 8.43

    Vil ha svensk samarbeid om russebusser

    Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) vil ha hjelp av svenskene for å få slutt på utrygge russebusser. – Mange av bussene som har fått påvist store feil og mangler denne våren er leid i Sverige, som har andre regler enn vi har, sier han i en pressemelding. Senest denne uka fikk flere russebusser bruksforbud etter en kontroll på Jessheim. I én av dem var gulvet så gjennomrustet at russen sto i fare for å falle gjennom under kjøring. Etter at Norge stramma inn regler for ombygging av busser, har mange utleieselskaper i stedet leid inn busser fra Sverige, ifølge statsråd Nygård. – Skadeomfanget i disse bussene kan bli stort, og vi kan ikke vente med å gjøre noe til det har skjedd en alvorlig ulykke, sier han. Nå har han kontkate den svenske infrastrukturministeren for å se på hvordan landene sammen kan løse utfordringene rundt russebusser på tvers av grensene. – Jeg vil ikke være noen festbrems, og jeg ønsker at alle skal ha en bra russetid, men vi kan ikke kompromisse på trafikksikkerheten.

  • I dag kl. 8.38

    Fikk en kvart million for utsettelse

    Mal i sør fikk 250.000 kroner for å utsette oppdraget med bølgeveggen i Kilden teater og konserthus. Det skriver Fædrelandsvennen. Vedlikeholdet skulle vært utført i sommer, men på grunn av åpningen av Kunstsilo og press fra blant andre Nicolai Tangen, er arbeidet med bølgeveggen utsatt til neste år. Daglig leder i Mal i sør Yngvar Aamodt, sier til Fædrelandsvennen at prosessen har vært ryddig, men at det gjenstår å se hva konsekvensene av utsettelsen blir for bølgeveggen.

  • I dag kl. 8.32

    Gladnytt for badeglade

    Badeglade kan fint hoppe ut i det våte element i Sarpsborg. For badevannet har god kvalitet. Det viser prøvene kommunen er i gang med å ta, skriver de på sin nettside. Både i Tunevannet, Høysand, Feriehjemmet, Ullerøy og Revebukta er det trygt å bade per nå. Det er ingen tegn til oppblomstring av blågrønnalger i Tunevannet.

  • I dag kl. 8.30

    Christian Printzell Halvorsen blir ny Schibsted-sjef

    Schibsted rekrutterer internt når Kristin Skogen Lund erstattes.

  • I dag kl. 8.24

    Fotgjengar påkøyrd i Fyllingsdalen

    Ein person er påkøyrd av ein bil i Fyllingsdalen torsdag morgon. Ulukka skal ha skjedd ved eit gangfelt, opplyser politiet.

  • I dag kl. 8.24

    Gut påkøyrd av bil i Fyllingsdalen

    Ein gut er påkøyrd av ein bil i Fyllingsdalen torsdag morgon. Ulukka skal ha skjedd ved eit gangfelt, opplyser politiet. Guten skal vera vaken og medviten, og det var sjåføren sjølv som varsla naudetatane. Politi og ambulanse er på veg til staden. Ulukka står ikkje fram som alvorleg, opplyser politiet.

  • I dag kl. 8.23

    Enighet i jordbruksoppgjøret

    Det er enighet mellom staten og begge bonde-organisasjonene om en jordbruksavtale, får NRK opplyst.

  • I dag kl. 8.21

    Fjellovergang åpner neste uke

    Tirsdag 21. mai åpner fylkesvei 450 Brokke-Suleskard for sesongen. Vegen mellom Setesdal og Sirdal er blitt en populær rute mellom øst og vest, og mange ser fram til åpningen i mai hvert år. – Det er relativt hard is på flere steder over fjellet. Men vi regner med at vegen åpner tirsdag 21. mai som planlagt, dersom ingenting uforutsett skjer, sier byggeleder Runar Gautestad i Agder fylkeskommune.

  • I dag kl. 8.17

    Hester på rømmen på Frøya

    Det løper to hester i veien på Dyrvik i Frøya kommune. De skaper, ifølge politiet, en del farlige situasjoner i trafikken. Politiet jobber med å få tak i eieren av hestene.

  • I dag kl. 8.15

    Fylkesråd: Går mot løsning for tomt til Glimts nye stadion

    – Vi er på vei til å finne en god løsning for tomt til ny storstue for Bodø/Glimt, sier fylkesråd for utbygging og eiendom i Nordland fylkeskommune, Lise Henriette Rånes i en pressemelding. I pressemeldingen skriver Nordland fylkeskommune at de ønsker å inngå en avtale med klubben om en festetomt på Thalleveiåkeren i Bodø. Dagens verdi på tomta er på rundt 81 millioner kroner. Det skal imidlertid være for dyrt for klubben. En festeavtale betyr at Bodø/Glimt kan få disponere tomta mot en festeavgift eller betale en såkalt utkjøpsklausul. – Inntektene for fylkeskommunen vil totalt sett bli rimelig like, men for Bodø/Glimt innebærer det at utgiftene blir fordelt over mange flere år. Da vil ikke engangskostnaden bli så stor at den går ut over andre deler av drifta, sier Rånes Fylkesråden ser fram til å få på plass en storstue og arena i Nordland som kan huse både internasjonale kamper og landskamper.

  • I dag kl. 8.01

    Svært lite vann i magasinene i nord

    En tørr og kald vinter har ført til at det nå er svært lite vann i magasinene i nord. Vannstanden er på 20,5 prosent. Så lavt har det ikke vært på rundt 30 år. Til tross for at det også er lite vann i magasinene i resten av landet, er ikke Norges vassdrag- og energidirektorat (NVE) bekymret over situasjonen. – Ressurssituasjonen i Nord-Norge er veldig god. Samtidig har kraftsystemet i nord forandret seg de siste årene med flere vindkraftanlegg i både Nord-Norge og Nord-Sverige. Det gjør at hele kraftsystemet nå har mer kraft i seg, sier seksjonssjef i NVE, Ann Myhrer Østenby. Ifølge Salten Kraftsamband (SKS) følger ikke lite vann i magasinene nødvendigvis til høyere strømpriser. – Dette kan bli en sommer der vi kobler oss litt mer mot sørnorske priser og områdene rundt oss. Det er en fornybar bølge som velter over kontinentet og slår inn i sør, noe som fører til lavere priser, sier forvaltningssjef Johnny Horsdal.

  • I dag kl. 8.00

    Norsk fastlandsøkonomi vokste med 0,2 prosent i første kvartal

    Svak vekst preger fortsatt norsk økonomi, men den klarer seg bedre enn Norges Bank hadde trodd.

  • I dag kl. 7.59

    Får sleppa ut farlege kjemikaliar frå skip

    Miljødirektoratet har godkjent søknad frå Equinor om utslepp av kjemikaliar frå produksjonsskipet Johan Castberg, skriv E24. Utsleppa skal skje i fjorden mellom Stord og Kvinnherad i samband med testing av skipet, som snart er ferdig. Fleire av kjemikaliane er veldig giftige, men Miljødirektoratet meiner mengdene er små og at konsekvensane vil vera avgrensa. I tillegg til kjemikaliar, skal skipet sleppa ut kloakk og avløpsvatn i testperioden. Over 500 personar skal vera om bord. Miljødirektoratet er uroa for desse utsleppa, og meiner dette må verta fortynna på best mogleg måte. Naturvernforbundet seier til E24 at Equinor burde gjort meir for å avgrensa utsleppa.

  • I dag kl. 7.59

    Kjedekollisjon i Sandnes - E39 sperra i et felt

    Tre biler er involvert i kjedekollisjonen. Årsaken skal være påkjørsel bakfra på E39 ved Gamle Åslandsvei i Sandnes. Alle personene er ute av bilene. Det er ikke personskader. Trafikken er sperret i sørgående retning. Det er mindre materielle skader på kjøretøyene. Det jobbes litt over klokka 08 med å flytte bilene vekk fra veibanen, skriver politiet i deres logg.

  • I dag kl. 7.59

    Kjedekollisjon i Sandnes - E39 åpnet igjen

    Tre biler er involvert i kjedekollisjonen. Årsaken skal være påkjørsel bakfra på E39 ved Gamle Åslandsvei i Sandnes. Alle personene er ute av bilene. De involverte har blitt sjekket av helsepersonell. Trafikken ble sperret i sørgående retning etter kollisjonen. Veien er nå åpnet igjen. Det er mindre materielle skader på kjøretøyene.

  • I dag kl. 7.59

    Lillestrøm: Taxisjåfør kjørte ned veisperringer

    En taxi kjørte gjennom veisperringer og dyttet vekk veidirigent med bilen.

  • I dag kl. 7.56

    United-kaptein Fernandes med utspill om fremtiden: – Da kommer jeg til å dra

    «Klubben vil absolutt beholde ham. Det er ikke noe spørsmål», svarer manager Erik ten Hag.

  • I dag kl. 7.53

    Ferge innstilles på grunn av tekniske problemer

    A-ruten mellom Sandnessjøen, Løkta og og Donna er innstilt torsdag på grunn av tekniske problemer. Det skriver vegtrafikksentralen på X.

  • I dag kl. 7.51

    Hun strålte, og han brøt kleskoden i Cannes

    Stjernene i den nye «Mad Max»-filmen var omsvermet på rød løper onsdag,

  • I dag kl. 7.46

    Tatt i 143 km/t i 80-sona

    Ein person vart målt til 143 km/t i 80-sona på E39 ved Raunholm i Fitjar onsdag kveld, skriv Sunnhordland. Vedkommande mista førarkortet. Ein annan bilførar, som vart målt til 119 km/t i same område, mista også førarkortet. Til saman vart det to førarkortbeslag og to forenkla førelegg under kontrollen, skriv avisa.

  • I dag kl. 7.41

    Gordon foran VAR-avstemning: – Gjør det bedre eller bli kvitt det

    Newcastle-spiller Anthony Gordon forstår ikke at VAR ikke ga ham straffespark i første omgang mot Manchester United onsdag.

  • I dag kl. 7.32

    Kids inntekter økte til 696 millioner kroner i første kvartal

    Interiørkjeden økte både salget og resultatet.

  • I dag kl. 7.09

    Svingte unna rådyr – endte i grøfta

    En sjåfør er lettere skadet etter en trafikkulykke på fylkesvei 26, Elvdalsvegen, i Trysil. Politiet fikk melding om ulykken litt etter klokka halv 7. Ulykken skjedde da sjåføren måtte svinge unna et rådyr. Bilen endte i grøfta der den rullet rundt. Sjåføren er kjørt til legevakta for sjekk.

  • I dag kl. 7.06

    To til legevakt etter brann i enebolig

    Nødetatene har rykket ut til en enebolig i brann i Rissa i Indre Fosen. Alle som bor i huset skal ha kommet seg ut, melder politiet klokka 6.50. En halvtime etterpå melder politiet at brannen er slukket. Brannvesenet driver med utlufting av huset. To personer er sendt til legevakt med ambulanse for helsesjekk.

  • I dag kl. 7.06

    Brann i enebolig i Rissa

    Nødetatene er på vei til eneboligen som brenner i Rissa i Indre Fosen. Alle som bor i huset skal ha kommet seg ut.

  • I dag kl. 7.06

    Første kvenske manus

    I kveld skal Det kvenske teateret ,Kventeateret, for første gang ha en forestilling som kun er på kvensk. Det skjer i Brest i Frankrike. Det nye stykket heter "La de små barn komme til meg" (på kvensk: Sallikkaa lasten tulla mun tykö). Stykket er skrevet i forbindelse med et EU-prosjekt hvor de deltar sammen med sju andre minoritetsteater i Europa. (Prosjektet heter: "Ph?n? – Giving Minority Languages a Voice")

  • I dag kl. 6.47

    Russebuss kjørte med to personer på taket: – Livsfarlig

    Like før klokken 06.00 torsdag morgen fikk politiet melding om to personer på taket av en russebuss. – Bussen kjørte på E6 gjennom Nordbytunnelen retning Sverige, ifølge politiet. Det ble observert på kamera langs veien. – Vi rykket ut med flere ressurser i forsøk på å lokalisere rett buss. Dette er livsfarlig aktivitet. Bussen ble borte før politiet klarte å lokalisere den. – Å sitte på taket på en buss på E6 er noe vi ser svært alvorlig på, sier operasjonsleder Henrik Larsen. Hadde politiet fått kontroll på bussen, ville det både fått konsekvenser for russen og for sjåføren.

  • I dag kl. 6.40

    Vil beholde bassenget i Arendal

    Havnestyret i Arendal sier nei til å leie ut bassenget i Arendal gjestehavn. Det skriver Agderposten. Bassenget begynner å bli gammelt og trenger totalrenovering. For å finansiere millionkostnadene ble det vurdert å leie ut bassenget til en kommersiell aktør i Oslo. Men i går kveld sa Havnestyret enstemmig nei til dette.

  • I dag kl. 6.38

    Russebuss kjørte med to personer på taket: – Livsfarlig

    Like før klokken 06.00 torsdag morgen fikk politiet melding om to personer på taket av en russebuss. – Bussen kjørte på E6 gjennom Nordbytunnellen retning Sverige, ifølge politiet. Det ble observert på kamera langs veien. – Vi rykket ut med flere ressurser i forsøk på å lokalisere rett buss. Dette er livsfarlig aktivitet. Bussen ble borte før politiet klarte å lokalisere den. – Å sitte på taket på en buss på E6 er noe vi ser svært alvorlig på, sier operasjonsleder Henrik Larsen. Hadde politiet fått kontroll på bussen, ville det både fått konsekvenser for russen og for sjåføren, ifølge operasjonslederen.

  • I dag kl. 6.35

    E6 i Ås: Russ på busstak

    Politiet har mottatt melding om en russebuss med to personer på taket.

  • I dag kl. 6.32

    Megler på overtid: Fare for grossiststreik

    En streik kan føre til tomme butikkhyller.

  • I dag kl. 6.29

    Torsdag 16. mai: Dette har skjedd i natt

    Slovakias statsminister skal være ved bevissthet etter attentatforsøket.

  • I dag kl. 6.19

    Siktet for å ha skutt mot bolig

    Politiet i Flekkefjord har siktet en person, for å ha skutt mot en privat bolig. Mannen som bor i huset har uttrykt seg kritisk mot Flekkefjord sykehus, der han selv er feiloperert. Politiet mener kritikk av lokalsykehuset er et mulig motiv for hendelsen.

  • I dag kl. 6.15

    Taxisjåfør dyttet vekk trafikkdirigent med bilen

    Politiet er i Lillestrøm torsdag morgen, etter at en taxi kjørte igjennom sperringer som er satt opp på grunn av veiarbeid. – Da trafikkdirigenten forsøkte å stanse taxien, så akselererte taxisjåføren og dyttet vekk trafikkdirigenten med bilen. – Ingen ble skadet, skriver politiet. Førerkortet ble beslaglagt på stedet.