Siste nytt:

  • I dag kl. 10.52

    Helse Nord-ledelsen: – Foregår ikke noen «nedrige ressurskonflikter»

    – Svært krevende diskusjoner om framtidas helsetjenester i Nord-Norge fortjener bedre enn uttalelser som ikke gjør annet enn å spre unødig frykt i befolkninga. Det skriver administrerende direktør Marit Lind og viseadm. direktør Ola Jøsendal i Helse Nord i en kronikk. De to viser til et innlegg i nordnorske aviser fra 16. mai der gruppelederne i fylkestinget i Nordland går ut med sitt syn på PCI-saka. «Som fylkespolitikere i Nordland kan vi ikke sitte stille og se på at viktige helsetilbud i Nordland blir utsatt for en nedrig ressurskonflikt hvor statistikk og fakta kryssklippes, vris og vendes for å fremme bestemte syn.», skriver gruppelederne. I dagens kronikk imøtegår Helse Nord-ledelsen kritikken og skriver: «Det foregår selvsagt ikke noen nedrige ressurskonflikter. Det som derimot foregår, både hos oss i Nord-Norge og alle andre steder i landet, er svært krevende diskusjoner om prioritering av helsetjenester.»

  • I dag kl. 10.50

    Trafikkulykke på Kvamskogen

    Naudetatane har fått melding om ei trafikkulykke på Kvamskogen. Ein bubil har køyrd av vegen og eit felt er stengt. Brannvesen og politi er på veg.

  • I dag kl. 10.44

    Santelmann aktuell som Harry Hole i storsatsing

    Skuespiller Tobias Santelmann fra Lindesnes er fornøyd med å ha landet rollen som Harry Hole i netflix sin kommende krimsatsing. Santelmann skal spille hovedrollen i serien «Detective Hole», som er basert på boken «Marekors» av Jo Nesbø. Innspillingen starter i Oslo om få dager. Pia Tjelta skal spille rollen som Holes kjæreste Rakel Fauke. Forfatter Nesbø er øverste kreative ansvarlige for serien.

  • I dag kl. 10.42

    Svensk avis: Far erkjenner å ha drept sine to barn i Södertälje

    En 37 år gammel mann har erkjent å ha drept sine to barn i Södertälje for fire uker siden, viser rettspapirer som Dagens Juridik har fått tilgang til.

  • I dag kl. 10.36

    Rytterne i Giroen krever ruteendring

    Rytterforeningen CPA ber i en uttalelse om at fjellpasset Umbrail fjernes fra dagens etappe i Giro d'Italia. Syklistene går ikke i gang før grep gjøres. Nedbør i form av regn og snø, samt svært kalde temperaturer, venter trolig Tobias Foss og resten av feltet tirsdag. Tirsdag morgen kom det fram at rytterne ikke vil delta på etappen om ikke Umbrail-passet fjernes. CPA-leder Adam Hansen har på X delt uttalelsen som foreningen har sendt til rittledelsen i Italia.

  • I dag kl. 10.34

    Vil smadre prisrekorden i Bergen – ber om 128 millioner

    – Det har aldri vært eiendom som dette for salg i Bergen, så det blir spennende å se hvordan markedet responderer, sier eiendomsmegler Tom Jørgensen i Privatmegleren.

  • I dag kl. 10.31

    Sjåfør erkjenner straffskyld for uaktsomt drap i Namsos

    Nichlas Teigmo Hansen (19) mistet livet i ulykken.

  • I dag kl. 10.26

    Oljefondet og medvirkningsansvar

    Nei, Torbjørn Røe Isaksen, det handler ikke om aktivisme.

  • I dag kl. 10.26

    Lastebil køyrd på eit vegskilt

    Ein lastebil har køyrd på eit vegskilt i Bergen sentrum. Føraren er vaken og orientert. Føraren blir undersøkt av helsepersonell på staden. Det er mindre skader på lastebilen, men trafikken flyt greitt forbi.

  • I dag kl. 10.26

    Lastebil køyrd i lyktestolpe

    Ein lastebil har køyrd i ein lyktestolpe i Bergen sentrum. Føraren er vaken og orientert. Det er mindre skader på lastebilen, men trafikken flyt greitt forbi.

  • I dag kl. 10.21

    Prinsesse Anne på Vemork

    Britiske prinsesse Anne er tirsdag på privat besøk på Vemork ved Rjukan. Der skal hun se det berømte tungtvannsanlegget.

  • I dag kl. 10.21

    Prinsesse Anne på Vemork

    Britiske prinsesse Anne er tirsdag på privat besøk på Vemork ved Rjukan. Der skal hun se det berømte tungtvannsanlegget.

  • I dag kl. 10.21

    Graabak skada seg på trening

    Kombinert-utøveren Jørgen Graabak har fått en verst tenkelig start på VM-oppkjøringa på hjemmebane. I slutten av april falt han på rulleski - og nå er det konstatert at han har fått to brudd i albuen, skriver Adresseavisen. Bruddet betyr at han ikke kan trene som normalt på fem uker.

  • I dag kl. 10.18

    Havrettsdomstol kommer med sin første klimaavgjørelse

    I sin første klimarelaterte avgjørelse noensinne, vil Den internasjonale havrettsdomstolen komme med en rådgivende uttalelse om forurensing av havet. Den rådgivende uttalelsen, som ikke er rettslig bindende, ble forespurt av en gruppe øynasjoner som står overfor klimadrevet havnivåstigning. Den internasjonale havrettsdomstolen (ITLOS) skal spesifikt avgjøre om karbonutslipp absorbert av havet skal betraktes som havforurensing, og hvorvidt land er forpliktet til å beskytte havmiljøene. – Det er virkelig et tilfelle av David mot Goliat: De minste nasjonene i verden påberoper seg folkerettens makt mot de store forurenserne, sier Payam Akhavan, som fører saken på vegne av øynasjonene. Selv om ITLOS' avgjørelse ikke er rettslig bindende, vil den kunne være med på å veilede land i deres klimapolitikk og brukes som presedens i andre klimasaker.

  • I dag kl. 10.16

    Stenger jernbanestrekninger i sommer

    Det blir buss for tog på Vestfoldbanen i sommer. Årsaken er at det skal utføres arbeid flere steder. – Vi bygger og moderniserer jernbanen for å gi pendlere og reisende et bedre transporttilbud, sier Victor Hansen, direktør for kunde- og trafikkinformasjon. Fra 29. juni til 14. juli stenges strekningen mellom Brakerøya og Sande. Fra 15. juli til 28. juli blir det stengt mellom Brakerøya og Stokke, opplyser Bane Nor.

  • I dag kl. 10.15

    Norske Mette (35) feiret seier med Tom Brady

    Det er ikke så mange forunt å feire seirer med en av USAs største idrettsprofiler gjennom tidene.

  • I dag kl. 10.14

    Så lenge blir det buss for tog i sommer

    Det blir nok en buss-sommer for de som ønsker å ta toget fra Østfold og til Oslo i juli og august. Bane Nor har nå lagt ut datoene for når en kan vente seg å måtte bytte ut skinnene med asfalt. Østfoldbanen vil stenges for togtrafikk mellom Oslo S og Ski. Stengingen vil være fra 22. juli til og med 4. august.

  • I dag kl. 10.13

    VM-håpet Jørgen Graabak har flere brudd etter treningsulykke

    Kombinertstjernen Jørgen Graabak har fått nedslående nyheter etter et fall på rulleski. Inngangen til den viktige VM-sesongen blir helt annerledes enn trønderen hadde sett for seg.

  • I dag kl. 10.11

    Bodø kommune vil ha lukkede anlegg

    Bodø kommune jobber for tiden med et stort arbeid for hvordan kommunen skal angripe fremtiden. Kommuneplanen for 2026 til 2036 tar opp blant annet by- og stedsutvikling, næring og verdiskapning, samt sjøområder og strandsonen. I sistnevnte kommer det frem at det skal legges til rette for lukkede sjøbaserte anlegg i fiskeoppdrettet. Det skal også legges til rette for oppdrett av arter lavt i næringskjeden. – Vi er nå første kommune i Norge som i overordnet plan ønsker å legge til rette for lukket sjøbasert oppdrett, sier ordfører Odd Emil Ingebrigtsen til IntraFish. Målsettingen er å legge til rette for at havbruk skal ha mindre påvirkning på områdene rundt. Planen ble etter bystyret 16. mai sendt ut på høring.

  • I dag kl. 9.59

    Øistein Andresen innstilt som ny styreleder i Eviny

    Det melder Bergens Tidende. Det var under tirsdagens møte i forretningsutvalget at den innstilte styrelederen ble gjort kjent av byrådsleder Christine Meyer (H). Jan Erik Kjerpeseth er nåværende leder for energiselskapet. Beslutningen om hvem som eventuelt tar over for Kjerpeseth er ifølge BT ventet under Evinys generalforsamling tirsdag.

  • I dag kl. 9.59

    Borch kjemper om OL-billett

    Roeren Kjetil Borch fra Horten får i dag en aller siste mulighet til å kvalifisere seg til sommerens OL i Paris. 34-åringen deltar i singelsculler i den siste kvalifiseringsregattaen, og må bli blant de to beste i ettermiddagens finale for å komme seg til mesterskapet. Borch tok sølv i singelsculler i forrige OL. Han har varslet at han kommer til å legge opp etter mesterskapet i Paris.

  • I dag kl. 9.56

    Full passasjer satt i arresten

    En beruset mann i 30-årene ble satt i arresten etter at han var til sjenanse for andre passasjerer på Torp Sandefjord lufthavn i morges. Politiet rykketut etter melding fra flyplassen om en overstadig beruset person.

  • I dag kl. 9.54

    Trafikken på Østfoldbanen i gang igjen

    Trafikken på togstrekningen mellom Oslo S og Kolbotn er nå i gang igjen. Togtrafikken ble stengt rett før klokken 8.00 i dag grunnet en hendelse ved sporet. Selv om trafikken er i gang igjen, skriver Bane Nor at man fortsatt må regne med forsinkelser og innstillinger.

  • I dag kl. 9.52

    Rektorer i Bergen kan nå politianmelde egne elever

    Denne uken innfører skolebyråd i Bergen Daniel Hägglund (Frp) tiltak som gjør det mulig for rektorer å politianmelde egne elever ned til 12 år. – Vi gjør ikke dette fordi vi tror at det skal få bort problemet. Det er mange tiltak som trengs, men i de alvorligste sakene mener vi at anmeldelse er riktig, sier Hägglund til Bergens Tidende. Han mener det er viktig å vise at gjentatte grove handlinger får konsekvenser, skriver avisa. Skoleansatte i Bergen har meldt om 1700 tilfeller av fysisk vold hittil i år.

  • I dag kl. 9.52

    Togtrafikken mellom Oslo S og Kolbotn i gang igjen

    Togtrafikken mellom Oslo S og Kolbotn er i gang igjen etter å ha vært stengt i noen timer på grunn av en hendelse ved sporet. Selv om trafikken er i gang igjen, skriver Bane Nor at man fortsatt må regne med forsinkelser og innstillinger.

  • I dag kl. 9.51

    Muotka tar gjenvalg

    Norske Samers Riksforbund (NSR) sitt landsstyre fremmer Silje Karine Muotka som forslag til presidentkandidat. Det opplyser NSR i en pressemelding. Muotka som har ledet Sametinget som sametingspresident i snart en hel periode, gis nå full tillit til å fortsette. – Silje Karine er meget driftig, og har på disse tre årene som sametingspresident satt i gang mange viktige politiske prosjekter. Hun er stødig og har en utrettelig vilje til å gjøre det beste for det samiske folket, sier leder i NSR Beatrice Iren Fløystad. Muotka tok over som president etter at Aili Keskitalo gikk av i 2021. Hun har lang fartstid i NSR og har vært leder både for NSR-N og for NSR.

  • I dag kl. 9.47

    Cagliari – Fiorentina

  • I dag kl. 9.37

    Erkjente straffskyld for dødsulykke

    Sjåføren av bilen som kjørte av veien på Otterøya i Namsos 16. juni i fjor - erkjente straffskyld for uaktsomt drap og promillekjøring da rettsaken etter ulykka starta for en time siden. Tre andre unge menn er tiltalt for å ha medvirka til ulykka som kosta kompisen deres livet. Bilen med guttene skal ha kjørt i stor fart da sjåføren mista kontrollen og kjørte utenfor riksveien. Sjåføren hadde en promille på 1,72.

  • I dag kl. 9.23

    Ulovlige flytegarn inndratt i Hardangerfjorden

    Søndag ble det dratt inn to ulovlige flytegarn i Hardangerfjorden, i Ullensvang kommune. Det melder Miljødirektoratet, som sto for inndragningen. Årsaken var at garnene sto i strid med nedsenkingspåbudet. I det ene garnet ble det funnet sjøørret, som ble sluppet ut igjen i sjøen. Nedsenkingspåbudet omfatter at garn med maskevidde større enn 32 millimeter må senkes minst tre meter under havoverflaten, og gjelder fra og med 1. mars til 30. september.

  • I dag kl. 9.18

    Ulovlig garn i Lofoten

    Statens Naturoppsyn hentet 16. mai opp ei umerka garnlenke i Flakstad kommune. Garnlenken var omtrent 60 meter lang og var i strid med regional forskrift.

  • I dag kl. 9.12

    Innbrudd i containere

    Politiet har vært på åstedsundersøkelse etter melding om innbrudd i to containere tilhørende forskjellige firmaer på Hundvåg i Stavanger. Kun batteriverktøy og tilhørende batterier er foreløpig meldt stjålet. Sak opprettes når anmeldelse kommer fra firmaene.

  • I dag kl. 9.08

    Bankkunder trukket dobbelt

    Den pensjonerte presten Sverre Henriksen (73) var blant dem som fikk sjokk da han sjekket kontoen i dag.

  • I dag kl. 9.06

    Vil tjuvstarte leilighetsnormen

    Utbyggere må få bygge flere mindre leiligheter selv om ny leilighetsnorm ennå ikke er vedtatt i bystyret. Det mener byutviklingsbyråd i Oslo, James Stove Lorentzen (H). Dagens regler forbyr leiligheter på under 35 kvadratmeter i bydelene St. Hanshaugen, Sagene, Grünerløkka og Gamle Oslo, mens praktiseres også utenfor. Byrådet vil at normen skal mykes opp og bare gjelde i deler av de fire bydelene. Hensikten er å få bygd flere mindre og billigere leiligheter. I Hammersborgserklæringen vil Høyre- og Venstre-byrådet senke minstekravet til 30 kvadratmeter og tillate flere leiligheter mellom 30 og 50 kvm. I et notat til byutviklingsutvalget skriver Lorentzen at det vil ta tid å få nye regler vedtatt i bystyret. Derfor vil han at plan- og bygningsetaten allerede nå behandler saker ut fra signalene i byrådserklæringen. Han mener at dette kan gjøres uten et formelt bystyrevedtak fordi normen er veiledende og ikke juridisk bindende.

  • I dag kl. 9.04

    Samarbeidsprosjekt mot lovløse MC-klubber

    Politiet i Agder og kommunene øst i fylket er i gang med et samarbeidsprosjekt rettet mot lovløse, såkalte 1 % motorsykkelklubber. Politiet og representanter fra kommunene skal informere om prosjektet på et presstreff i Arendal i dag.

  • I dag kl. 9.03

    Jo Nesbø om Tobias Santelmann: – Nesten for opplagt

    Jo Nesbø sier til VG at det nesten var et for åpenbart valg at Tobias Santelmann skulle spille Harry Hole.

  • I dag kl. 9.01

    Margit (22) vil på Stortinget etter MDG-Lans nei: – Må bli mer selvsikre

    Margit Martinsen (22) vil fylle skoene til de store MDG-profilene Lan Marie Berg og Rasmus Hansson, som gir seg på Stortinget neste år. Hun varsler at det blir nominasjonskamp.

  • I dag kl. 9.00

    Oslo Børs klatrer: – Går forbausende bra

    Shippingaksjer stiger markant, og oljeselskap bykser etter «signifikant funn».

  • I dag kl. 9.00

    Panteselskap bykser på Oslo Børs

    Panoro Energy stiger markant etter «signifikant» oljefunn. Børsen klatrer etter langhelgen.

  • I dag kl. 8.58

    Tar opp kampen med MacBook Air: Lover betydelig bedre ytelse - og AI

    Copilot+PC skal være det ypperste du får av tynne Windows-maskiner.

  • I dag kl. 8.57

    Bør assistert dødshjelp avkriminaliseres i Norge?

    Ja, de som ønsker kvalifisert hjelp til å avslutte et uutholdelig liv på en fredelig og verdig måte må få det.