Siste nytt:

  • I dag kl. 10.40

    140 millioner kroner til idrettsanlegg i Innlandet

    Disse pengene skal fordeles på 180 anlegg i Innlandet. – Det er idrettshaller, svømmeanlegg og fotballanlegg som får mest støtte og det går også relativt store beløp til idrettshus, friluftslivsanlegg, is-anlegg, mindre utendørsanlegg og skianlegg. Det sier Tom Svellet (Ap), leder av hovedutvalg for kultur i Innlandet fylkeskommune i en pressemelding. Pengene kommer fra spillemidlene, og Innlandets fordeling til idrettsanlegg ble vedtatt av politikerne onsdag. Det er bestemt at dagsturhytter i Innlandet skal prioriteres i fordelinga, og det er foreslått støtte til hytter i Ringebu, Lom, Skjåk og Stange.

  • I dag kl. 10.28

    Politiet oppretter sak mot bussjåfør etter forbikjøring i Bodø

    Mandag ble en farlig forbikjøring gjort av en rutebuss i Bodø fanget på video. Flere har reagert på forbikjøringen på sosiale medier og saken har fått stor interesse i lokale medier. Nå har politiet opprettet sak mot bussjåføren, skriver Bodø Nu. – Jeg kan bekrefte at vi oppretter etterforskning. Det som skjer nå er at vi har kalt inn sjåføren til avhør, sier politiadvokat Torje Imøy til avisen. Han sier videre at politiet jobber med å sikre videoer fra hendelsen. Driftsleder for busselskapet Nordlandsbuss, Geir Pedersen, sier til avisen at de har opprettet en personsak på sjåføren, og derfor ikke har noen ytterligere kommentarer til saken.

  • I dag kl. 10.19

    Vil ha åtte nye uker i varetekt for drapssiktet

    Påtalemyndigheten vil be om åtte ukers forlenget varetekt av mannen som er siktet for drapet på en 35 år gammel kvinne utenfor et apotek i Arendal i april. Det sier politiadvokat Vanja Bruvoll i Agder politidistrikt til NRK. Den videre fengslingen begrunnes med at det er fare for av bevis kan gå tapt i saken. Politiet mener også det er fare for gjentakelse. Den 63 år gamle mannen har ikke ønsket å la seg avhøre av politiet. Fengslingsmøtet finner sted fredag.

  • I dag kl. 10.15

    DNB: Tregheter i nettbanken

    DNB melder om trøbbel i nettbanken for kunder.

  • I dag kl. 10.15

    Storbrann i Arvidsjar – Coop-butikk brant ned til grunnen

    Tirsdag begynte det å brenne i Arvidsjaur sentrum i Nord-Sverige. Ifølge Aftonbladet oppsto brannen i en Coop-butikk. Arvidsjaur kommune skriver på sine nettsider at innbyggerne ble bedt om å holde seg innendørs og holde vinduer og dører stengt. Coop-butikken var under oppussing. Admnisitrerende direktør i Coop Norrbotten, Tomas Hansson, opplyser til P4 Norrbotten at de jobber med andre løsninger for å forsyne befolkningen med mat. Onsdag holdes trolig grunnskolene i kommunen stengt på grunn av brannen. – Vedtaket er 99 prosent ferdig. Men vi ønsker likevel å avvente og se hvordan røykutviklingen påvirker litt senere i kveld, sa kommunalsjef Lena Ruth tirsdag.

  • I dag kl. 10.13

    Byråden har ryddejobben i Oslo-fotballen: Drar frem Stockholm-tall

    Anita Leirvik North ber om litt realisme. Hun peker på at Oslo har langt flere kunstgressbaner per barn enn Stockholm.

  • I dag kl. 10.13

    Nei til forsøk med genmodifisert laks i sjøen i Masfjorden

    Miljødirektoratet har avslått ein søknad frå Havforskingsinstituttet om å setta ut genmodifiserte laksar i feltforsøk i sjøen ved sitt forskingsanlegg i Matre i Masfjorden. – Vi vurderer at det er fare for miljømessige skadeverknader, sjølv om sjansane for at dette kan skje er svært låg, seier direktør Ellen Hambro i Miljødirektoratet. Dette kunne blitt første gong i verda at genredigert laks blir sett ut i eit naturleg havmiljø. Hensikta var å finna ei løysing for havbruksnæringa der rømt oppdrettslaks ikkje kan øydelegga genene til villaksstammene. Vitskapskomiteen for mat og miljø har to gonger tilrådd å avslå søknaden.

  • I dag kl. 10.12

    Til topps med «Jævla menn»: Andrev Walden selger mest i Norge

    Nå er det svenske Andrev Walden (48) som topper den norske bestselgerlisten med «Jævla menn».

  • I dag kl. 10.07

    Ber politikerne avvise klager på vedtaket om Sodevika

    Rådmannen i Lindesnes ber lokalpolitikerne avvise klagene på vedtaket om å bygge ut skjærgårdsområdet Sodevika for næring, skriver avisen Lindesnes. I februar vedtok politikerne et kompromiss hvor 40 prosent av området settes av til næring, mens resten bevares. Det har kommet inn klager fra 95 personer på vedtaket. Lokalpolitikerne skal behandle klagene torsdag. Hvis klagene ikke tas til følge innebærer det at saken ikke settes på pause mens Statsforvalteren i Agder behandler sakene.

  • I dag kl. 10.04

    Ulykke mellom bil og moped i Larvik

    Det har vært en ulykke mellom en bil og en moped ved Fritzøe Brygge i Larvik. Mopedisten har smerter i kne og hofte. Nødetatene rykker ut.

  • I dag kl. 9.52

    CNN: Amerikansk artilleri brukt i Rafah-angrep

    Minst 45 personer ble drept i angrepet søndag. Nå har CNN analysert seg frem til at amerikansk artilleri ble brukt.

  • I dag kl. 9.50

    Forfalsket eu-godkjenninger

    En mann i 20-åra er i Romerike og Glåmdal tingrett dømt til 150 timers samfunnsstraff for å ha levert inn falske eu-godkjenninger. Glåmdalen skriver at mannen arbeidet som bilmekaniker ved et bilverksted i glåmdalsdistriktet, og forfalsket EU-godkjenninger for kjøretøy 86 ganger i løpet av en periode på 11 måneder fra 2020 til 2021. Han sendte inn bekreftelse på at bilene var eu-godkjent, men uten at dette ble registrert i verkstedet egne systemer, inntatt i regnskapet eller fakturert fra selskapet. I stedet mottok han penger fra kunder på sin egen konto.

  • I dag kl. 9.48

    Lørenskog vil ha mer penger

    Ordføreren i Lørenskog, Amine Mabel Andresen fra Høyre, sier kommunen trenger mer penger for å kunne gi de nødvendige tjenestene til innbyggerne. – Samlet sett får Lørenskog 34 millioner mer neste år til å bygge gode tjenester til sine innbyggere, svarer er kommunal- og distriktsminister Erling Sande. Men ordføreren mener de fortsatt mangler penger, og peker på at Lørenskog er en av kommunene rundt Oslo med høyest befolkningsvekst. Spesielt frustrert er hun over at det såkalte «veksttilskuddet» er redusert slik at kommunen taper 60 millioner kroner på dette spesifikke tilskuddet. – For meg er det helt uforståelig. Når vi først blir bedt om å ta et samfunnsoppdrag og tar det på aller høyeste alvor, og så skal vi miste tilskuddet som skal gå til barnehage, skoler, sykehjemsplasser og de tjeneste som kommunen skal gi til innbyggerne sine, sier hun. Men kommunal- og distriktsministeren er uenig i dette. – Veksttilskuddet er bare en bitte liten bit av de store endringene vi gjør i inntektssystemet. Ser du helt isolert på den vesle biten, taper Lørenskog litt penger der. Men så vinner Lørenskog på andre grep vi gjort, så samlet sett får Lørenskog 34 millioner mer neste år til å bygge gode tjenester til sine innbyggere, presiserer han.

  • I dag kl. 9.39

    Brann i skog og gress

    Brannvesenet og politiet rykker ut til skog/gress-brann i Vuku i Verdal. 110-sentralen opplyser at det skal være et bål som har kommet ut av kontroll. Folk på stedet prøver å begrense skadene mens de venter på brannvesenet. Klokka 1015 meldes det at det er kontroll på brannen. Brannvesenet blir på stedet ei stund fordi det er fare for at brannen kan blusse opp igjen.

  • I dag kl. 9.38

    Utforkjøring Levanger

    Nødetatene har rykket ut etter melding om at en bil som har kjørt ut av veien på Levanger. Ingen trafikale utfordringer ifølge politiet. Politiet har oppretta anmeldelse etter utforkjøring. Det er ukjent skadegrad på sjåføren, ei kvinne i 20-åra.

  • I dag kl. 9.37

    Offisermessa på Fjøløy blir turisthytte

    Stavanger Turistforening opnar frå 1. juni den tidlegare offisermessa på Fjøløy fort som turisthytte. Turisthytta har 26 sengeplasser, fordelt på to bygg, og er stor nok til å ta imot heile skuleklassar, seier Erik Gram Kverneland, driftsansvarleg for nærturisme. Fjøløy fort ligg i nærleiken av Utstein Kloster. Fra før har Stavanger Turistforening Fjøløy turisthytte i same området. Den har 8 sengeplasser.

  • I dag kl. 9.37

    Klopp ut mot rivalene i tårevåt avskjed: – Hadde ikke overlevd

    Liverpool tok et siste farvel med Jürgen Klopp og feiret tyskerens ni år i klubben.

  • I dag kl. 9.28

    Drammen: En til sykehus etter brann

    Det er meldt om kraftig røykutvikling fra en restaurant i Drammen.

  • I dag kl. 9.27

    Ny varmerekord i Indias hovedstad – 49,9 grader

    Det er registrert ny temperaturrekord i den indiske hovedstaden New Delhi. Rekorden lyder nå på 49,9 grader. Myndighetene advarer mot vannmangel.

  • I dag kl. 9.26

    Varetektsfengslet etter biljakt

    En mann er varetektsfengslet i fire uker etter at han sist lørdag forsøkte å stikke av fra politiet i en biljakt i Vestre Toten, skriver OA. Politiet hadde forsøkt å stanse bilen hans med spikermatte uten hell. Til slutt ble en politibil nødt til å dytte bilen hans av veien. Mannen i 50 åra er tidligere dømt for å ha kjørt bil uten gyldig førerkort hele 17 ganger. Retten mente mannens adferd i trafikken er spesielt urovekkende, og at det er stor fare for at han begår ny kriminalitet.

  • I dag kl. 9.24

    Sør-Korea: Mottar ballonger med avføring fra Nord-Korea

    Sørkoreanske myndigheter ber innbyggerne holde seg innendørs.

  • I dag kl. 9.04

    Toppsjefen i Fredriksen-rederi går av

    Lars-Christian Svensen takker for seg i Golden Ocean.

  • I dag kl. 9.04

    Fikk byggejobb

    Hovden Hytteservice har fått jobben med å bygge seks kilometer ny vei på riksvei 9 mellom Hoslemo og Geiskelid i Bykle. Strekningen skal være ferdig våren 2026, skriver Setesdølen.

  • I dag kl. 9.02

    Oppgang fra start på Oslo Børs

    Børsen holder seg på rekordhøye nivåer. Bioteknologiselskap hopper etter tallslipp.

  • I dag kl. 9.02

    Oppgang på Oslo Børs

    Børsen holder seg på rekordhøye nivåer. Bioteknologiselskap hopper etter tallslipp.

  • I dag kl. 8.53

    Kan være slutt for Dynamic Island

    Britisk komponentfabrikk legger ned.

  • I dag kl. 8.48

    Kan bli pilotstreik i Norwegian: – Mange vil kunne få problemer

    – Sannsynligheten for streik er nok relativt høy, mener flyanalytiker.

  • I dag kl. 8.45

    Sikrer ulykkeskryss i Sannergata

    Et utsatt kryss i Oslo skal nå bli tryggere: sikringen av krysset Sannergata og Fagerheimgata på Grünerløkka i Oslo er i gang. I tillegg til økt trafikk fra Ring 1 henger arbeider sammen med at det har vært ulykker der, ifølge bymiljøetaten. Blant annet krasjet i høst en bil inn i en sykkelbutikk som ligger i krysset. Det vil blant annet bygges en trafikkøy og bredere fortau, bli bedre oppmerking, og høyresving fra vest i Sannergata mot sør i Fagerheimgata blir forbudt.

  • I dag kl. 8.41

    Viaplay sikrer seg nye år med europeisk fotball

    Strømmetjenesten har sikret seg rettighetene til Europa League og Conference League.

  • I dag kl. 8.40

    Motorsykkel kjørte ut av vegen

    En motorsykkel har kjørt ut av vegen i Nærøysund. Føreren får behandling av ambulanse på stedet. Skadeomfanget er ifølge politiet ukjent, men føreren skal være bevisst og snakker. Klokka 0910 opplyser politiet til NRK at motorsyklisten flys til sykehus med luftambulanse.

  • I dag kl. 8.37

    MC av veien i Trøndelag

    En enslig MC har kjørt av veien i Nærøysund i Trøndelag.

  • I dag kl. 8.32

    Kjørte vinglete i Sandefjord

    Like før klokka åtte fikk politiet melding om en bil som kjørte vinglete på Gokstadveien i Sandefjord. Politiet fikk kontroll på bilen etter kort tid. Fører, mann i 20-åra, hadde ikke gyldig førerkort og det er mistanke om ruskjøring. Fremstilles for blodprøve og sak opprettes.

  • I dag kl. 8.31

    Førerkortbeslag Viggja

    En ungdom mista i dag morges førerkortet i en fartskontroll på fylkesveg 800 i Viggja i Orkland kommune. Målinga viste 94 km/t i 50-sona. Politiet oppretter anmeldelse.

  • I dag kl. 8.28

    Dette er deltagerne i «Farmen kjendis» 2025

    Tolv nye kjendiser har inntatt Fredheim gård og skal konkurrere om seieren i årets «Farmen kjendis». Se hele oversikten på VG!

  • I dag kl. 8.24

    Mange tiår siden så mange mistet strømmen

    Uværet i går kveld førte til at 40 000 av Elvias kunder på Østlandet mistet strømmen. Kommunikasjonssjef i Elvia, Morten Schau kan ikke huske sist det var så mange strømbrudd. – Jeg har sett på de siste 30 åra og kan ikke huske sist det var maken til uvær. Det er lynnedslag i luftledninger som er årsaken til alle strømbruddene, forteller han til NRK. Fortsatt er det 490 abonnenter som er strømløse i Stange, Kongsvinger, Sør-Odal, Åsnes og Stor-Elvdal. Morten Schau, kommunikasjonssjef i Elvia sier de har folk ute og håper de fleste skal ha fått tilbake strømmen innen kort tid.

  • I dag kl. 8.23

    Største svenske støttepakke til Ukraina hittil – gir våpen for 13 milliarder kroner

    Sveriges regjering kunngjør tirsdag en ny militær støttepakke til Ukraina bestående av våpen og annet materiell for 13 milliarder kroner.

  • I dag kl. 8.11

    Nordmenn reiste rekordmye

    Tidlig påske bidro til at nordmenn reiste rekordmye i årets første kvartal.

  • I dag kl. 8.08

    Ulykke på E18: Alle kjørefelt sperret

    Oslo politidistrikt melder onsdag morgen om en trafikkulykke på E18 ved Asker. – Alle kjørefelt foreløpig sperret. Ikke informasjon om alvorlig personskade, sier politiet. Nødetatene er på stedet. De involverte kjøretøyene er flyttet over i kollektivfelt. – Fire biler og seks personer er involvert i ulykken. Det ryddes nedfall i de andre kjørefeltene og vi vil kunne åpne minst ett kjørefelt ganske snart, sier politiet.

  • I dag kl. 8.08

    Ulykke på E18: Ett kjørefelt sperret

    Oslo politidistrikt meldte onsdag morgen om en trafikkulykke på E18 ved Asker. – Fire biler og seks personer er involvert i ulykken, sier politiet. Nødetatene er på stedet og de involverte kjøretøyene er flyttet over i kollektivfelt. Først ble alle kjørefelt sperret, men nå er alle utenom ett åpnet igjen. – To kjørefelt, midtre og venstre, åpnes nå for trafikk. Ikke informasjon om alvorlig personskade, sier politiet. Ingen er alvorlig skadet.

  • I dag kl. 8.07

    Trafikkulykke i Skien

    Nødetatene har rykket ut etter at en bil har kjørt i grøfta i Skien. Føreren er en kvinne i 20-åra, som sier seg uskadd. Politiet opplyser at det er mistanke om ruskjøring og kvinnen er fremstilt for blodprøve. Det er besluttet førerkortbeslag.