Siste nytt:

  • I dag kl. 14.37

    Riksvei rundt Hovden sentrum

    Politikerne i Bykle skal ta stilling til om de ønsker at riksvei 9 skal legges utenfor sentrum. Oppdaterte planer viser at omkjøringsveien, inkludert en ny rundkjøring, vil kost 60 millioner kroner. Kommunens andel blir 12 millioner kroner.

  • I dag kl. 14.34

    Persontrafikken på Ofotbanen starter opp igjen etter flere måneder

    Det melder svenske Trafikverket på sine nettsider. Persontrafikken har vært stengt siden 6. mars, mens godstrafikken til tider har gått som normalt. Strekningen har nemlig vært preget av flere avsporinger i vinter og solslyng på svensk side for et par uker siden. – Det føles utrolig godt at vi nå endelig kan slippe all trafikk på strekningen. Alle involverte har gjort sitt ytterste for å være klare i henhold til prognosen vi setter. Nå har vi fått et godkjent jernbaneanlegg, sier Simon Sunna, leder for jernbaneseksjonen i Trafikverket. I perioden det kun har vært åpnet for godstrafikk er det byttet ut 30.000 meter med jernbane. Det gjør at de fremover håper å slippe problemer med solslyng. – Til tross for alt dette arbeidet og utfordrende forhold, har vi klart å fullføre etter prognosen vår. Vi er takknemlige for hvor mange som har meldt sin interesse for å være med på et så komplisert restaureringsarbeid, sier Sunna.

  • I dag kl. 14.27

    Lokal investor ønsker å investere i Start

    Den lokale investoren Eivind Godtfred Sandvik er villig til å investere i IK Start dersom medlemmene sier nei til de amerikanske investorene. Det skriver avisa KRS. Sandvik sier han er villig til å gå inn med en million kroner med forbehold om at flere andre også bidrar. – Jeg er villig. Jeg og flere andre. Jeg går inn med en million og jeg vet at flere er villige til å stille med det samme beløpet. Dette får vi til, sier Sandvik til avisa. Minst to tredjedeler av medlemmene i Start må si ja til de amerikanske investorene på det ekstraordinære medlemsmøtet tirsdag kveld dersom den skal bli noe av. Forslaget er at amerikanerne skal gå inn med 40 millioner i klubben de neste ti årene.

  • I dag kl. 14.18

    Trenger du ny TV til fotball-EM?

    Her er modellene vi ville kjøpt nå.

  • I dag kl. 14.18

    Pågrepne etter Halden-brann: Var i konflikt med beboer

    De to personene som er pågrepet etter brannen i Halden i natt var i konflikt med en av beboerne. Det sier politiadvokat Torgeir Lutro. – Bakgrunnen er opplysninger vi har om at det skal ha vært en konflikt mellom disse to personene og en beboer i huset, sier Lutro. Det er en miks av tekniske undersøkelser, vitneforklaringer og annen etterforskning som ligger bak pågripelsen. De to avhøres utover dagen. – Politiets hovedhypotese er at brannen er påsatt, legger Lutro til. Det er basert på observasjoner og tekniske undersøkelser på åstedet.

  • I dag kl. 14.14

    Morten Abel stiller ut kunst i Mandal

    Musiker og nå også kunstner Morten Abel stiller ut kunsten sin i Galleri Buen i Mandal i sommer. Det skriver avisa Lindesnes. Utstillinga som har fått navnet «Et skjelett gikk inn på en bar», består av verk han har jobbet med det siste året – 23 malerier og én skulptur. – Det er litt nervepirrende å la folk få se på kunsten sin på denne måten, men jeg tror det er en veldig sunn prosess, sier Abel til avisa. Utstillinga blir stående til 4. august.

  • I dag kl. 14.08

    Bil med stans i Nygårdstunnelen

    Vegtrafikksentralen Vest ber bilister kjøre forsiktig i Nygårdstunnelen, etter melding om en bil med stans i venstre felt, retning Sotra.

  • I dag kl. 14.06

    Drapet i Mjøndalen: Gjerningsmannen erkjenner å ha knivstukket barnemor

    Politiet har video av hendelsen.

  • I dag kl. 14.04

    Bil med campingvogn kjørte ut på E6

    En bil med campingvogn har kjørt av veien ved Stormoen nord for Namsskogan. En person er involvert i ulykken. Veien er ikke stengt.

  • I dag kl. 14.04

    Trafikkuhell på E6

    En bil har kjørt av veien ved Stormoen nord for Namsskogan. Det er ikke medt om at veien er stengt.

  • I dag kl. 14.03

    Dagbladet nedbemanner: – Noe vi skulle ønske vi kunne unngått

    Opptil 40 årsverk kan bli kuttet i eierkonsernet Aller Media, 15 av dem i Dagbladet.

  • I dag kl. 14.01

    Meklingen i oljebransjen er i gang – streikefare på norsk sokkel

    Meklingen mellom IE&FLT og Offshore Norge i oljeserviceoppgjøret er i gang hos Riksmekleren i Oslo. Uten enighet ligger det an til streik på norsk sokkel.

  • I dag kl. 14.01

    Saftig bot etter dronefilming av ørn

    I hekketiden i 2023 kjørte to menn drone nær et kongeørn-reir i Telemark. Etter at de la ut video av droneflygningen, ble de anmeldt. Nå er de to bøtelagt med henholdsvis 30.000 og 15.000 kroner. Ifølge politiet viser videoen at ørnen letter fra redet, forsøker å fly vekk, men blir deretter fulgt etter av dronen i luften. De to mennene har akseptert boten, men ifølge politiet mener de to at flyvingen ikke har skadet ørnen. – Vi mener dette er svært alvorlig, sier politiinspektør Hans Egil Seljordslia i Sør-Øst politidistrikt.

  • I dag kl. 13.52

    Trafikkulykke i Halden

    En motorsykkel har kollidert med en lastebil i forbindelse med forbikjøring på på Iddefjordsveien i Halden. Ingen personer er alvorlig skadet, opplyser politiet.

  • I dag kl. 13.35

    Ekspresidenten: Må i retten etter VM-kysset

    Den tidligere spanske fotballpresidenten må møte i retten i februar som følge av at han kysset Spania-spiller Jennifer Hermoso på munnen.

  • I dag kl. 13.31

    Flere biler ble skadet på ferge: Matros trykte på feil knapp

    Søndag kveld gikk det galt på bilferga MF «Værøy» som lå til kai i Bodø. Ifølge Avisa Nordland åpnet fergemannskapet luken til nedre bildekk, samtidig som det fortsatt var biler parkert oppå luken. – Beskrivelsen av hendelsen er riktig. Dette skjedde ved en menneskelig feil. Da matrosen på dekk skulle åpne baugporten, kom han til å trykke på knappen for å åpne lemmen til nedre bildekk, sier kommunikasjonssjef i Torghatten, Magne Gisvold, til avisen. Han opplyser at totalt seks biler ble skadet. Ingen av dem fikk omfattende skader. – Vi kommer selvsagt til å sørge for at bileierne blir kompensert for utgifter knyttet til dette. Det har vi også formidlet til eierne.

  • I dag kl. 13.30

    ØIF-spiller tatt ut til landslagssamling

    ØIF-spilleren Mario Matic er en av 20 spillere som skal delta på landslagssamling for de norske håndballherrene i Oslo 24.–29. juni. Det skriver Agderposten. ØIF-spilleren var i utgangspunktet ikke tatt ut, men ble hentet inn i troppen etter et forfall, ifølge avisen. Treningsleiren er en del av OL-forberedelsene.

  • I dag kl. 13.29

    Mye regn så langt i juni

    Rjukan er et av stedene som har opplevd betydelig mer nedbør enn normalt i juni, skriver meteorologene på X. Byen i Tinn kommune har hatt 102 prosent over normalnedbøren for hele juni.

  • I dag kl. 13.28

    Tass: Putin besøker Nord-Korea denne uken

    Det skal ifølge nyhetsbyrået skje tirsdag og onsdag.

  • I dag kl. 13.22

    Har valgt entreprenør

    Styret i Nye Veier AS vil gi Hæhre jobben med å bygge ferdig E6 mellom Ranheim og Sveberg. Det bekrefter prosjektsjef Magne Ramlo overfor Adresseavisen mandag. Den sørlige delen av Ranheim-Værnes-prosjektet skal bygges ut som firefelts motorveg, i hovedsak for fartsgrense 110 km/t.

  • I dag kl. 13.17

    Det var Astri Karin Bjørnevik (53) som omkom i fallulykken i Volda

    Kvinnen falt da hun var på fjelltur i de 1490 meter høye Kårdalstindane.

  • I dag kl. 13.08

    Vårt Land: KrF-nestleder Dag Inge Ulstein tar ikke gjenvalg på Stortinget

    KrFs nestleder Dag Inge Ulstein sier nei til gjenvalg på Stortinget.

  • I dag kl. 13.06

    Vårt Land: Dag-Inge Ulstein (KrF) sier nei til gjenvalg

    KrFs første nestleder Dag-Inge Ulstein sier nei til gjenvalg på Stortinget. Det bekrefter Ulstein selv til Vårt Land. – I dag har jeg altså fortalt lederen av valgnemnda og den lokale nominasjonskomiteen at jeg ikke tar gjenvalg til Stortinget, sier Ulstein til avisen. Ulstein ble innvalgt på Stortinget fra Hordaland i 2021. Han var tidligere utviklingsminister i Solberg-regjeringen, og har tidligere også vært byråd i Bergen. Etter at Kjell Ingolf Ropstad måtte gå av som partileder på grunn av pendlerboligsaken i 2021, fikk Ulstein støtte fra flere fylkeslag for å etterfølge Ropstad som leder. Han valgte å ikke stille som lederkandidat, og Olaug Bollestad ble leder i stedet.

  • I dag kl. 13.01

    Ekteparet Anne-Grethe (74) og Per Anton Brennskag (75) omkom i trafikkulykke

    Ekteparet krasjet med en lastebil på riksvei 3 i Tynset fredag 14. juni.

  • I dag kl. 13.00

    Beruset mann anmeldt for truende oppførsel

    En beruset mann i 30-årene truet og fremsatte trusler mot andre på Myre i Vesterålen mandag formiddag, melder politiet på X. Han var også utagerende da politiet ba han forlate stedet. Mannen er tatt med i dukkenskapsarresten av politiet og blir anmeldt for forholdet.

  • I dag kl. 12.59

    Tidligere advokatassistent dømt for grov hvitvasking av 64 millioner

    En kvinne i 50 årene er ved Oslo tingrett dømt til tre års fengsel for å ha skjult og hvitvasket ektemannens grove underslag av klientmidler.

  • I dag kl. 12.38

    Dømt etter promillekjøring i Oppdal

    En mann er dømt til 28 dager i fengsel for promillekjøring og for å ikke ha gyldig førerkort. I mars kjørte han med en passasjer i bilen i Oppdal. Det var flere berusede fotgjengere i området i forbindelse med en festival. Kjøringa utgjorde derfor en ekstra stor fare, mener retten. Promillen ble målt til 1,48. Siktede i 20-årene må også betale en bot på 9 tusen kroner og være uten førerkort i to år og 8 måneder. Han har fått tre forelegg tidligere, det siste i 2023 for uaktsom kjøring. Dette gjør at straffen skjerpes, går det fram av dommen fra Trøndelag tingrett.

  • I dag kl. 12.34

    Giftet seg fem dager før drapet: – Forsto han hadde blitt kontrollert

    Fire måneder etter at Oliver Ravn Rønning (22) møtte 19-åringen på en datingapp, ble han slått ihjel med et balltre hjemme.

  • I dag kl. 12.30

    Syklist til sykehus etter trafikkulykke

    En person er lettere skadet etter en trafikkulykke på Vesterveien i Kristiansand. Personen skal ha kjørt en enhjulet elektrisk sykkel. Vedkommende kjøres til sykehus med ambulanse for sjekk. Politiet oppretter sak.

  • I dag kl. 12.22

    Orderud-saken blir ikke gjenopptatt

    Per og Veronica Orderud får ikke en ny sjanse i retten etter trippeldrapet på Orderud gård i 1999.

  • I dag kl. 12.19

    Nye SUS: Nær 1.3 milliarder dyrere

    Nye SUS har en budsjettramme på 11,205 milliarder kroner. Per mai 2022 var den overskredet med 933,3 millioner kroner. Fra mai 2022 og til i dag, har prognosen økt med ytterligere 336,4 millioner kroner – samlet 12,475 milliarder kroner Til sammen utgjør dette en økning på 1269,8 millioner kroner, ca. 11 prosent utover den godkjente budsjettrammen. De viktigste årsakene til kostnadsøkningen er følgende: * Det var lagt inn en årlig prisjustering på 3 prosent i den godkjente kostnadsrammen, men den reelle prisstigningen har vært mye høyere fra og med 2021. * Svak kronekurs har medført økte kostnader på medisinsk-teknisk utstyr. * Re-prosjektering og økninger innenfor de ulike kontraktene som følge av bestilte endringer fra byggherre, spesielt i forbindelse med utvidelsen av B-bygget. * Utsatt oppstart på grunn av forsinkelser i elektroarbeidene.

  • I dag kl. 12.09

    Arne Olav Brundtland bisettes: «Takk, Olav»

    Gro Harlem Brundtlands ektemann, Arne Olav, ble 87 år gammel.

  • I dag kl. 12.07

    Nye SUS: Planlegger innflytting i november 2025

    Stavanger universitetssjukehus (SUS) planlegger nå for innflytting i det nye sykehuset på Ullandhaug i løpet av november 2025. Det skriver de i en pressemelding. – Det har vært helt avgjørende å få landet et nytt tidspunkt, og jeg er veldig glad for at vi nå kan planlegge for innflytting i november 2025, sier administrerende direktør Helle Schøyen ifølge en pressemelding. I januar i år ble det klart at den planlagte innflyttingen i mai 2025 måtte utsettes på grunn av forsinkelser i elektroarbeidene.

  • I dag kl. 12.07

    Skadd i masseslagsmål

    En ung gutt ble natt til i går innlagt på sykehus etter å ha blitt påført et spark mot hodet på Bruborg i Levanger. Det skriver Trønder-Avisa. Det skal ha vært mange involverte i slagsmålet, og politiet tror rundt 30 personer var på stedet under hendelsen. Gjengslagsmålet ble filma, og etterforskningsleder Kjetil Mollan sier til avisa at vold er aldri godt å se på, men en blir skremt når en ser det som skjer på denne filmen.

  • I dag kl. 11.59

    Kjøres til legevakt etter påkjørsel

    En fotgjenger skal ha blitt påkjørt av en bil på en parkeringsplass i Voiebyen i Kristiansand. Personen er ved bevissthet, men har vondt i en fot. Vedkommende kjøres til legevakt av ambulanse. Politiet oppretter sak.

  • I dag kl. 11.51

    Lysefjordferjen er forsinket

    En time forsinkelse må påregnes for ferjen i Lysefjorden grunnet tekniske problemer, melder Norled.

  • I dag kl. 11.44

    Farevarsel lyn

    Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel om mye lyn i deler av Møre og Romsdal og Trøndelag fra i ettermiddag. Farevarselet er på gult nivå. Det kan også bli kraftige lokale regnbyger. Det kan være lurt å trekke ut kontakta på elektriske apparater.

  • I dag kl. 11.35

    Ber regjeringen om storbytilskudd til Nedre Glomma

    Klokken 14 i dag møter ordførerne i Fredrikstad og Sarpsborg Kommunaldepartementet og Finansdepartementet, for å overbevise dem om at de to byene bør få storbytilskudd. Tilskuddet gis til store byer for å kompensere for særskilte utfordringer de har innen rus, psykisk helse og sosiale forhold. I dag får Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Drammen og Kristiansand storbytilskudd, men byområdet i Nedre Glomma har minst like store sosiale utfordringer som disse byene, mener ordførerne. Om de lykkes, betyr det 34 millioner kroner ekstra til Fredrikstad og 24 til Sarpsborg, sier Sarpsborgs ordfører Magnus Arnesen. – Det er mange millioner, og betyr at vi kan ansette flere folk til å jobbe forebyggende mot barn og unge. Vi ser i disse tider at det et stort behov, og vi kan jobbe enda hardere med å få flere i jobb i arbeidsmarkedet vårt, for å gjøre noe med den eskalerende barnefattigdommen vi har sett i de to byene våre de siste årene, sier Arnesen.

  • I dag kl. 11.33

    Økt tro på økonomien

    Folks tro på bedre økonomiske tider er på vei tilbake. Det viser en fersk forventningsundersøkelse Sparebank1 Østlandet har gjort. 1200 privatpersoner og 1300 bedrifter deltok i undersøkelsen. Både bedrifter og husholdninger har nå større tro på framtida, sier sjeføkonom Bjørn Erik Orskaug i Sparebank1 Østlandet. – Samla sett er det større tro på framtida. Det har nok mye å gjøre med lønnsvekst, lavere prisvekst og forventninger om rentekutt fra Norges Bank framover. De fleste tror at det ikke blir noe rentekutt før tidligst i desember, sier sjeføkonom Orskaug.

  • I dag kl. 11.33

    Lett MC-fører mistet førerkortet i fartskontroll

    Utrykningspolitiet beslagla førerkortet til en 17 år gammel gutt på lett motorsykkel. Farta hans ble målt til 85 kilometer i timen i 50 sonen på Gamle Ravei i Larvik.