Siste nytt:

  • I dag kl. 6.51

    Møte om byggeforbud i Moss

    Mandag får mossinger mulighet til å stille spørsmål til kommune, Bane Nor og Norges geotekniske institutt om kvikkleire og bygge og deleforbudet som er varslet. I området som er omfatter er Moss havn og området i og omkring Fjordveien og Melløs. Bakgrunnen er at det er kvikkleire i området. forbindelse med arbeidene med dobbeltsporet vil ethvert annet tiltak kunne påvirke områdestabiliteten. Møte mandag er på Teams. Kommunen, Bane Nor og Norges geotekniske institutt vil informere.

  • I dag kl. 6.45

    Ministerbesøk i Setesdal

    Energiminister Terje Aasland fra Arbeiderpartiet er i Setesdal i dag for å delta på en konferanse om energi. Her skal framtidens behov for kraft og muligheter for utvikling diskuteres.

  • I dag kl. 6.43

    Drapstrusler mot politi og Nav

    En mann i slutten av 50-åra fra Gjøvik er tiltalt for grove trusler mot politiet, Nav og et legesenter. Han truet blant annet med at han skulle drepe fire politibetjenter og barna deres. Han truet også med å sprenge eller tenne på et legesenter og privathuset til en av legene der. Mannen skal også ha gjort hærverk i en fengselscelle og en politibil.

  • I dag kl. 6.41

    Sparket og slo vekter

    En mann i slutten av 20-årene er tiltalt for å ha utøvet vold mot to vektere utenfor et utested i Hamar i mai i fjor. Mannen skal ifølge tiltalen fra Østre Innlandet tingrett ha tatt seg inn på et privat arrangement i lokalet. Han fikk beskjed om å forlate, og sparket en vekter i ansiktet og magen, og en annen i armen. Mannen skal også ha hatt på seg en kniv. Saken skal opp i retten i august.

  • I dag kl. 6.37

    Brann i Stavanger under kontroll

    Brannmannskapene har kontroll på en boligbrann i Stavanger. Åtte familier ble evakuert.

  • I dag kl. 6.20

    Fredag 3. mai: Dette skjedde i natt

  • I dag kl. 6.14

    Solcelleparken i Hjartdal møter motstand

    Solkraftparken som planlegges i Hjartdal kan dekke kraftbehovet for opp mot 10 000 husstander. Men nå møter prosjektet politisk motstand, blant annet fra Senterpartiet som stemte imot å gå videre med planene da de var oppe til politisk behandling. Kommunestyrerepresentant, Margit Romtveit, mener at prosjektet ikke er lønnsomt, og kan gå ut over sårbar natur.

  • I dag kl. 6.11

    Redertopp om dystre utsikter: – Prispress vil komme tilbake

    Mærsks containerfrakt tapte penger på driften tross Rødehavet-opptur. Senere i år ventes de positive effektene å forsvinne. – Det er realiteten, sier sjefen.

  • I dag kl. 6.11

    Analysesjef: To toppvalg i ventet vinnersektor

    Småsparere selger aksjer i flere toneangivende rederier på Oslo Børs. Analysesjef øyner gylne tider for et av selskapene, og ser også til Wall Street.

  • I dag kl. 6.10

    Rentekutt kan drøye: – Det blir bare verre og verre

    Selv om økonomien går greit, håper den ferske boligeieren Lars Trones at renten settes ned til høsten.

  • I dag kl. 6.07

    Betaler 40 000 på lånet med én lønn: – Helt ekstremt

    Nå er vi på rentetoppen. Hvor lenge vi skal være her, orker ikke alle å tenke på.

  • I dag kl. 6.06

    Tre menn hentet med helikopter

    Tre unge menn ble reddet med helikopter etter å ha gått seg fast i Glamregjelet i fjellet over Trengereid i går kveld. De kom seg verken opp eller ned og varslet politiet, skriver BT. Mennene var hentet ut like etter klokken 21. Ingen av dem ble skadet.

  • I dag kl. 6.00

    119 km/t i Fritz C. Riebers vei

    En kvinne i 20-årene ble stoppet i en bil etter å ha kjørt i 119 kilometer i timen i Fritz C. Rieber vei i Bergen i natt. Kvinnen var også uten førerkort og er anmeldt.

  • I dag kl. 5.56

    Slagsmål på utested i Bergen

    Flere politipatruljer rykket ut til Bergen sentrum i natt etter at det var meldt om slagsmål på et utested. Politiet fikk raskt kontroll på stedet. Ingen personer ble skadet.

  • I dag kl. 5.48

    Vil ha muslimsk feiring som høytidsdag

    Lederen i Grønn Ungdom, Tobias Stokkeland fra Kristiansand, vil gjøre den muslimske feiringen id al-fitr til en av Norges nasjonale høytidsdager, skriver Vårt Land. Forslaget blir fremmet når Miljøpartiet De Grønne har landsmøte denne helga.

  • I dag kl. 5.37

    Bil totalvrak i Oslo - passasjerer forsvant

    En bil har kjørt av veien i Maridalen i Oslo.

  • I dag kl. 5.31

    Bier mistet husene sine

    Fem bikuber i Holum i Lindesnes brant opp sent i går kveld, melder brannvesenet. Brannen ble slukket omtrent ved midnatt.

  • I dag kl. 5.30

    Trafikkulykke i Maridalen i Oslo – personer løp fra ulykken

    Politiet opplyser om at en bil skal ha kjørt av veien og fått store materielle skader. Bilen beskrives som et totalvrak. Operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Gjermund Stokkli, bekrefter at fire personer har løpt fra stedet. – Politiet vet ikke hvordan tilstanden på personene er, og søker med mange politipatruljer og -droner for å finne dem. Litt før klokken 6 skriver politiet på X at de har funnet tre av personene som var i bilen. Disse ble tatt kontroll på ved Majorstua T-banestasjon. De blir sjekket av ambulanse og politiet mistenker kjøring i ruspåvirket tilstand, skriver de på X.

  • I dag kl. 5.30

    Trafikkulykke i Maridalen i Oslo – Mindreårige løp fra stedet

    Operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Gjermund Stokkli, bekrefter at fire personer har løpt fra stedet. Like før klokken 06.00 fikk politiet kontroll på tre av personene ved Majorstuen T-banestasjon. Alle de tre er gutter på 16 år. – De blir sjekket av ambulanse og politiet mistenker kjøring i ruspåvirket tilstand, skriver de på X. Ifølge politiet kjørte bilen av veien og fikk store materielle skader. Bilen beskrives som et totalvrak.

  • I dag kl. 5.30

    Trafikkulykke i Maridalen i Oslo: To personer har løpt fra stedet

    Politiet opplyser om at en bil skal ha kjørt av veien og fått store materielle skader. Bilen beskrives som et totalvrak. Politiet på X skriver at mye tyder på at det har vært fire personer i bilen, men at alle hadde forlatt stedet da politiet ankom. Operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Gjermund Stokkli, bekrefter at to personer har løpt fra stedet. – Politiet vet ikke hvordan tilstanden på personene er, og søker med mange politipatruljer og -droner for å finne dem. Stokkli opplyser om at politiet tror de to personene er skadet etter ulykken.

  • I dag kl. 5.24

    Skjerper kampen mot uønsket østers

    Den uønskede arten stillehavsøsters invaderer stadig større deler av skjærgården på Sørlandet. Statsforvalteren i Agder inviterer derfor til plukkeaksjon i Kristiansand og Tvedestrand, sier vannforvalter Kristine Kerlefsen.

  • I dag kl. 5.22

    Ruskjøring Steinkjer

    En mann i 40-åra har fått førerkortet beslaglagt på grunn av ruskjøring. Politiet fatta mistanke om ruskjøring og stoppa bilen i Steinkjer i 2-tida i natt. Han ble tatt med til legevakta for prøvetaking da de innledende testene tyda på at han var påvirka av narkotika. Politiet opplyser at det også ble funnet en mindre mengde narkotika i bilen.

  • I dag kl. 5.14

    Brann i bolig på Finnøy - evakuerer nabohus

    Et bolighus og en garasje stå i full fyr i Storehamn på Finnøy i Stavanger like før klokken 05.00, fredag morgen. Klokken 05.30 er de som bor i syv andre hus i nærheten evakuerte til et bedehus i området. – Det er ennå ikke meldt om at brannen er under kontroll, seier operasjonsleder i politiet SørVest, Victor Fenne-Jensen. Boligen som begynte å brenne er i utkanten av et byggefelt og det er fare for at brannen kan spre seg. Arbeidsforholdene for brannvesenet skal være vanskelige. – Det er også sterk vind i omårdet, sier operasjonsleder i politiet i SørVest, Victor Fenne-Jensen. Brannen skjer i Storehamn, i Hesbyvågen på nordsida av Finnøy. Så langt er syv boliger evakuert.

  • I dag kl. 5.14

    Brann i bolig i byggefelt på Finnøy

    Et bolighus og en garasje sto i full fyr på Finnøy i Stavanger like før klokken 05, fredag morgen. Brannen skjer i Storehamn, i Hesbyvågen på nordsida av Finnøy. Boligen er i utkanten av et byggefelt og det er fare for at brannen kan spre seg. Det er også sterk vind i omårdet, sier operasjonsleder i politiet i SørVest, Victor Fenne-Jensen.

  • I dag kl. 4.59

    Israel bekrefter dødsfallet til 49-årig Gaza-gissel

    Israelske myndigheter har bekreftet at 49-årige Dror Or, som ble tatt som gissel av Hamas, er død. Israel tror nå det er 129 gisler igjen på Gazastripen.

  • I dag kl. 4.55

    Boligbrann ved Finnøy i Stavanger – spredningsfare

    Nødetatene har rykket ut til Finnøy i Rogaland etter melding om brann i en bolig og en garasje. Beboere på stedet skal ha evakuert seg selv ut. Nabohus blir evakuert, melder Sør-Vest politidistrikt på X fredag morgen klokken 04.52 Klokken 05.07 melder politiet at brannvesenet har startet slukkearbeidet. – Det er krevende arbeidsforhold, med mye vind. Dette øker spredningsfare til hus og terreng, opplyser Sør-Vest politidistrikt. Totalt syv boliger er blitt evakuert. Beredskapsvakten i Stavanger kokmmune er varslet.

  • I dag kl. 4.55

    Boligbrann ved Finnøy i Stavanger

    Nødetatene er på vei til Finnøy i Stavanger etter melding om brann i en bolig og en garasje. Beboere på stedet skal ha evakuert seg selv ut. Nabohus blir evakuert av personer på stedet i påvente av nødetatene, melder Sør-Vest politidistrikt på X fredag morgen klokken 04.52

  • I dag kl. 2.46

    Boris Johnson ble nektet å stemme uten legitimasjon

    Den tidligere statsministeren ble først avvist ved valglokalet på grunn av manglende ID.

  • I dag kl. 2.21

    NFFs lønnskostnader økte med 44 mill.: – Vi er nødt til å satse

    Norges Fotballforbunds totale lønnskostnader økte med 22 prosent i 2023.

  • I dag kl. 1.23

    Funnet med pose over hodet

    Først var ekteparet forsvunnet. Så fant en fisker en kropp flytende i havet.

  • I dag kl. 0.26

    Polititjenesteperson utsatt for voldshendelse på utsted i Oslo sentrum

    En polititjenesteperson har blitt fraktet til legevakt for behandling etter å ha blitt angrepet og bitt av en person som utagerte på et utested i Oslo sentrum. – Vi har kontroll på den utagerende personen, melder Oslo politidistrikt på X natt til fredag.

  • I dag kl. 0.22

    Politibetjent skadet etter ordensoppdrag

    En politibetjent får behandling på legevakten.

  • Torsdag 2. mai kl. 23.47

    Person påkjørt og slått i Oslo – gjerningsperson stakk

    SISTE: En person er pågrepet, opplyser operasjonleder Gjermund Stokkli ved Oslo politidistrikt til NRK klokken 03.40 natt til fredag. En person skal ha blitt påkjørt av en bil og deretter trolig blitt slått og sparket flere ganger. Politiet søker etter en bil som har kjørt fra stedet, melder Oslo politidistrikt på X. – Personen er alvorlig/kritisk skadd, etter å ha blitt utsatt for vold, og i tillegg også antagelig ha blitt påkjørt av en bil. Det kan se ut som en villet handling, forteller operasjonsleder Gjermund Stokkli til NRK. Politiet fikk mange nødtelefoner fra området rundt klokken 23.32 torsdag kveld. Politiet søkte etter en stor og sort BMW som stakk fra stedet. – Vi snakker med flere vitner på stedet, sier Stokkli. Klokken 00.09 melder politiet at de har funnet bilen hensatt i nærheten. – Vi søker fortsatt etter en eller flere gjerningspersoner, opplyser operasjonsleder Gjermund Stokkli.

  • Torsdag 2. mai kl. 23.44

    Mann kritisk skadet etter vold i Oslo

    Politiet melder at mannen er kritisk, men ikke livstruende skadet. En er pågrepet.

  • Torsdag 2. mai kl. 23.26

    Politiaksjon på Romerike - ber folk holde seg innendørs

    Det pågår en stor politiaksjon etter melding om en trusselsituasjon på Bjørkelangen i Akershus. Politiet ber folk om å holde seg innendørs fordi det er en pågående aksjon. Personen er enda ikke pågrepet. – Vi har en formening om hvem dette er, men vi har ikke lokalisert personen enda, sier Svein Welle, operasjonsleder i Øst politidistrikt. Hendelsen startet ifølge politiet ved et gatekjøkken i området. Flere personer ringte politiet og fortalte om en person med våpen. – De opplevde mannen som truende og ringte derfor politiet, sier Welle. Det er ikke meldt om noen skadde. Welle sier de ikke har noen grunn til å tro at mannen vil gå til angrep på tilfeldige. Likevel ber de folk holde seg borte fra området. Oslo politidistrikt bistår med helikopter i politiaksjonen. Hundepatruljer og beredskapstropp er også tilstede, sier Welle.

  • Torsdag 2. mai kl. 23.26

    Politiaksjon på Romerike - Politiet ber folk holde seg innendørs

    Det pågår en stor politiaksjon etter melding om en trusselsituasjon på Bjørkelangen i Akershus, melder VG. Politiet ber folk om å holde seg innendørs fordi det er en pågående aksjon. Gjerningspersonen var ved 23.20-tiden ikke pågrepet, skriver VG. – Vi har ikke kontroll på gjerningspersonen, men er i ferd med å sirkle ham inn, sier operasjonsleder Simen Walle i Øst politidistrikt. Hendelsen startet ifølge politiet ved et gatekjøkken i området. Flere personer ringte politiet og fortalte om en person med våpen, skriver NTB. Oslo politidistrikt bistår med helikopter i politiaksjonen, får NRK opplyst. Det er ikke meldt om noen skadde.

  • Torsdag 2. mai kl. 23.26

    En person pågrepet i væpnet politiaksjon på Romerike

    SISTE: Politiet har pågrepet en person på en adresse i Bjørkelangen. Gjerningspersonen hadde skytevåpen ved pågripelsen, sier operasjonsleder Svein Walle i politiet Øst til NRK. Politiet meldte om pågripelsen på x klokken 00:44 natt til fredag. Torsdag kveld rykket væpnet politi ut etter melding om en trusselsituasjon på Bjørkelangen i Akershus. Politiet ba tidligere folk om å holde seg innendørs fordi det var en pågående aksjon. Det var VG som først meldte om saken. Ved midnatt, natt til fredag, meldte politiet i en oppdatering at det ikke var noe som tilsa at det var fare for publikum, men oppfordret til å holde avstand til områder hvor det var aktivitet med politi. – Vi har en formening om hvem dette er, men vi har ikke lokalisert personen enda, sa operasjonsleder Svein Walle, i Øst politidistrikt til NRK tidligere. Hendelsen startet ifølge politiet ved et gatekjøkken i området. Flere personer ringte politiet og fortalte om en person med våpen. – De opplevde mannen som truende og ringte derfor politiet, sier Walle. Det er ikke meldt om noen skadde. Oslo politidistrikt bistod med helikopter i politiaksjonen. Hundepatruljer og beredskapstropp var også til stede, ifølge Walle.

  • Torsdag 2. mai kl. 23.26

    Væpnet politiaksjon på Romerike

    SISTE: Politiet har pågrepet en en person på en adresse i Bjørklangen. Formentlig gjerningspersonen, melder politiet Øst i en oppdatering klokken 00:44 Det pågår en væpnet politiaksjon etter melding om en trusselsituasjon på Bjørkelangen i Akershus. Politiet ba tidligere folk om å holde seg innendørs fordi det er en pågående aksjon. Personen er enda ikke pågrepet. Ved midnatt, natt til fredag, melder politiet i en oppdatering at det ikke er noe som tilsier at det er noen fare for publikum pr. nå, men anmoder om at man holder avstand til områder hvor det er aktivitet med politi. – Vi har en formening om hvem dette er, men vi har ikke lokalisert personen enda, sier Svein Welle, operasjonsleder i Øst politidistrikt. Hendelsen startet ifølge politiet ved et gatekjøkken i området. Flere personer ringte politiet og fortalte om en person med våpen. – De opplevde mannen som truende og ringte derfor politiet, sier Welle. Det er ikke meldt om noen skadde. Welle sier de ikke har noen grunn til å tro at mannen vil gå til angrep på tilfeldige. Likevel ber de folk holde seg borte fra området. Oslo politidistrikt bistår med helikopter i politiaksjonen. Hundepatruljer og beredskapstropp er også til stede, sier Welle.

  • Torsdag 2. mai kl. 23.20

    Pågrepet etter væpnet aksjon - truet politiet med skytevåpen

    Politiet jaktet på en gjerningsperson som ble pågrepet like før klokken 01.

  • Torsdag 2. mai kl. 22.57

    Sjå Vestlandsrevyen 23.00

    Ein mann i 30 åra omkom i ei paragliderulukke på fjellet Hoven i Loen i ettermiddag. Programleiar er Jan Børge Leirvik.