Nyheter:

  • Onsdag 11. september kl. 23.16

    Mann i 20-årene knivstukket ved Drammen videregående skole

    Politiet rykket til stedet etter melding om en slåsskamp.

  • Onsdag 11. september kl. 22.52

    Se Vestlandsreveyen 23.00

    Villreinen Rudolf fortsetter rundturen i Sunnfjord. Litt skremmende, synes elevene i Jølster. Programleder er Mariann Reikerås.

  • Onsdag 11. september kl. 22.44

    Erling Braut Haaland mistet nær familievenn og hjelper – agenten med minneord

    Erling Braut Haalands lojale hjelper, Ivar Eggja, gikk onsdag bort i en alder av 59 år. «For en legende du er Ivar. Ord kan ikke beskrive hvor mye du har betydd for meg. Ord klarer ikke å beskrive hvor mye du kommer til å bli savnet. Gi mer faen! Gi mer Faen. Akkurat det skal jeg gjøre. Tusen takk for alt din gærning. Måtte vi treffes igjen.», skriver Haaland i et innlegg på Instagram. VG omtalte saken først i Norge.

  • Onsdag 11. september kl. 22.35

    Ung mann skal ha blitt trua med pistol

    Ein 18-åring skal ha blitt trua med pistol til å ta ut pengar i Nes i Akershus onsdag ettermiddag. Fire personar er arrestert. Ifølge politiet er de arresterte menn i 20-årene frå Romerike og Oslo, opplyser NTB.

  • Onsdag 11. september kl. 22.31

    Rykker ut til røykutvikling i Fyllingsdalen

    Naudetatane rykka ca 22.20 ut til melding om røykutvikling frå ein bustad i Fyllingsdalen i Bergen. Brannvesenet melder 22.30 at det er snakk om tørrkoking, og at dei har kontroll på staden. Personen i huset er oppegåande og tilsnakkandes, ifølgje politiet.

  • Onsdag 11. september kl. 22.24

    Haaland i sorg: Hedrer sin nære venn

    Erling Braut Haalands (24) støttespiller Ivar Eggja døde onsdag, 59 år gammel. Haaland skriver at ord ikke kan forklare hvor mye han vil bli savnet.

  • Onsdag 11. september kl. 22.20

    Gutt skal ha blitt truet med pistol – fire pågrepet

    Onsdag ettermiddag skal en 18-åring ha blitt truet til å ta ut penger i en butikk i Nes.

  • Onsdag 11. september kl. 22.18

    Dropper nedleggelse

    Det har kommet sterke reaksjoner fra Hamarøy på utkastet til ny struktur i videregående skole. Nå har fylkesrådet bestemt seg for å ikke legge ned studiespesialiserende på Hamarøy. – Etter en første gjennomgang av høringssvarene har vi fått bekreftet og forsterket inntrykket av linjas og skolens betydning for samisk språk og kultur. Det betyr at kutt av studiespesialiserende på Hamarøy ikke vil bli anbefalt for fylkestinget, sier fylkesråd for utdanning og kompetanse, Joakim Sennesvik. Fylkesråd for finans og organisasjon, Aina Johanne Nilsen sier det er akkurat dette høringer er til for. – Vi har denne høringen av en grunn. Det er nettopp fordi alle som sitter med kunnskap om spesielle forhold rundt utdanningsstrukturen vår skal kunne komme med sine tilbakemeldinger. I dette tilfellet så vi raskt at grunnene til å opprettholde linja veier sterkere enn argumentene for å legge den ned. Da gir konklusjonen seg selv, sier hun.

  • Onsdag 11. september kl. 22.17

    NRK Sørlandet 23:00

  • Onsdag 11. september kl. 22.17

    Tre kjørte for fort

    Utrykningspolitiet hadde trafikkontroll i Tysværvågvegen i Tysvær onsdag kveld. Etter at kontrollen var avsluttet klokken 22. 00 var tre bilførere ilagt forenklet forelegg for høy fart. Høyeste hastighet som ble målt var 99 km/t i 80- sonen.

  • Onsdag 11. september kl. 22.14

    Prisen øker på matvarer: – Alt har blitt dyrere

    Ett produkt har steget 37 prosent i pris det siste året. Her er verstingene.

  • Onsdag 11. september kl. 22.05

    Flere kjørte for fort

    En bilfører ble fratatt førerkortet etter ha kjørt i 126 kilometer i timen i en 80-sone ved Sormerudsag på riksveg 2 i Elverum i kveld. Fire andre fikk forenklet forelegg. Utrykningspolitiet har også hatt kontroll i Kongsvinger. På riksvei 2 ved Mariåsen kjørte to bilførere for fort. Høyeste hastighet målt til 115 kilometer i timen i 80-sona.

  • Onsdag 11. september kl. 22.03

    Tek-fest på Wall Street: Trump-aksje raste

    Aksjemarkedene snudde opp etter inflasjonstall: Troen på dobbelt rentekutt «har nesten forduftet», sier sjefstrateg.

  • Onsdag 11. september kl. 22.03

    Tek-fest på Wall Street: Nvidia opp over 8 prosent

    Trump Media falt samtidig kraftig, og presidentkandidaten noterer et papirtap på 2,4 milliarder kroner på én dag.

  • Onsdag 11. september kl. 22.02

    Ringerike: Mann i tenårene på MC målt til 116 kilometer i timen i 50-sone

    Det melder Sør-Øst politidistrikt. Uforsvarlig, sier operasjonsleder.

  • Onsdag 11. september kl. 21.52

    Avduka dei første stjernene etter skriftleg løyve til Bergen Walk of Fame

    Onsdag blei fiolinvirtuosen Ole Bull på 1800-talet heidra på Bergen Walf of Fame. Det blei også visesongar Fred Ove Reksten som står bak låta «Jenter fra Bergen». Dei to steinhellene vart avduka onsdag, dagen etter at initiativtakar Roger Iversen for første gong fekk skriftleg løyve. – Det er kjempekjekt at fylkeskommunen også stiller opp, seier Iversen til NRK. – Rekner du med at kritikarane roar seg ned no? – Nei, bergensarar er sett saman på ein annan måte enn resten av befolkinga.

  • Onsdag 11. september kl. 21.41

    Mann pågrepet med narkotika

    I Larvik ble en mann i 20-årene pågrepet for bestittelse av narkotika da han kom av Color Line onsdag kveld. Det var Tollvesenet som stanset mannen, melder politiet.

  • Onsdag 11. september kl. 21.40

    Ny undersøkelse: Artister slakter Spellemann

    To av tre deltagere i en stor undersøkelse blant artister og musikere sier at musikkprisen er irrelevant eller i liten grad relevant for dem.

  • Onsdag 11. september kl. 21.38

    Forsinkelser på Dovrebanen

    Det er forsinkelser på Dovrebanen etter at et tre sperret jernbanesporet mellom Dombås og Hjerkinn i kveld. Treet er nå fjernet, men togpassasjerene må fortsatt regne med forsinkelser.

  • Onsdag 11. september kl. 21.34

    Orkanen Francine har truffet USA: – Tiden for å evakuere er forbi

    Orkanen traff land i delstaten Louisiana onsdag ettermiddag lokal tid.

  • Onsdag 11. september kl. 21.22

    Vei stengt i Brumunddal

    Byflatvegen i Brumunddal i Ringsaker er stengt etter at veien har rast ut. Ifølge Ringsaker Blad er det et stort hull med flere meters dybde i venstre kjørefelt fra Brumunddal. Entreprenører er på stedet. – I første omgang er veien stengt i et døgn, men entreprenørene må undersøke stedet. Det kan bli endringer, sier Einar Søberg i Innlandet fylkeskommune til Hamar Arbeiderblad.

  • Onsdag 11. september kl. 21.13

    – Som Manchester United-trener kan du ikke si det

    Manchester United-helten Cristiano Ronaldo er ikke imponert over hvordan hovedtrener Erik ten Hag leder klubben.

  • Onsdag 11. september kl. 21.13

    Mann løp i veibanen på riksvei 4

    Politiet har fått flere meldinger om en mann som løper i veibanen på riksvei 4 utgående, ved Linderud. Nødetatene er fremme på stedet. Kort tid etter melder politiet at de har kontroll på vedkommende. Personen er ført ut av veibanen og trafikken kan kjøre som normalt.

  • Onsdag 11. september kl. 21.06

    Mulig granat vurdert som ufarlig

    Politiet frykter at gjenstanden som ble funnet av to unge menn i en elv i Porsgrunn onsdag kan være en granat fra andre verdenskrig. Men i 19-tiden opplyser operasjonsleder Eskil Hagen Olsen til Varden at de har landet på at gjenstanden ikke er skarp og farlig. Den skal likevel undersøkes nærmere. Olsen forteller at Forsvaret skal håndterer saken videre.

  • Onsdag 11. september kl. 21.06

    Justin Timberlake inngår tilståelsesavtale

    Det melder en rekke amerikanske medier.

  • Onsdag 11. september kl. 21.06

    Justin Timberlake inngår tilståelsesavtale

    Det melder en rekke amerikanske medier.

  • Onsdag 11. september kl. 20.59

    Førerkortbeslag etter kontroll

    Det er gjennomført en laserkontroll i 60-sonen ved Sandstrand i Sortland. Dette resulterte i to forenklede forelegg og et førerkortbeslag. En mann i 40-årene ble avhørt og anmeldt etter å ha blitt målt til 93 km/t.

  • Onsdag 11. september kl. 20.41

    Venter nok et rentekutt: – Veksten kan bli for svak

    Inflasjonen i eurosonen nærmer seg målet, men høy lønnsvekst og økende tjenestepriser skaper fortsatt bekymring.

  • Onsdag 11. september kl. 20.40

    Slår tilbake: – Jeg er ordfører

    Forrige uke meldte Sissel Knutsen Hegdal (H) at hun trekker seg som ordfører. Nå åpner hun for å fortsette.

  • Onsdag 11. september kl. 20.31

    Kolstad fikk bank av mektige Barcelona: – Ikke fornøyd

    (Kolstad-Barcelona 30–35) Kolstad ble flere nummer for små før pause og tapte mot Barcelona i sesongens første gruppespillskamp i Champions League.

  • Onsdag 11. september kl. 20.29

    Bergensbanen forseinka etter trusselsituasjon

    Det har vore full stans på Bergensbanen etter at ein person ved Drammen stasjon sa at han hadde handgranatar. Politiet fekk kontroll på og arresterte ein mann i 50-åra. Dei har ikkje funne nokon farlege gjenstandar. Klokka 20.20 opplyser Vy at toga køyrer att, men at det kan ta litt tid før dei er i rute. – Du må derfor rekne med forseinkingar, og at enkelte avganger kan bli innstilt, skriv Vy på sine nettsider. Tidlegare onsdag var det også forseinkingar etter at sporet vart stengd mellom Finse og Myrdal.

  • Onsdag 11. september kl. 20.17

    Kolstad tapte mot den regjerende mesteren i mesterligaen

    Kolstad tapte 30–35 mot regjerende mester Barcelona i den første gruppespillkampen i mesterligaen på hjemmebane onsdag. – Litt blanda følelse om kampen, fornøyd med angrep- og forsvarsspillet i perioder i den andre omgangen. Men sitter med litt dårlig følelse at vi ikke når det nivået vi ønsker, sier Kolstad-spiller Sander Sagosen til NRK etter kampen. Trondheimslaget fikk det tøft fra start og lå under 13–20 til pause. – Den første omgangen var ikke bra. Jeg synes vi er naive og dårlige både fremover og bakover. Men det er andre omgangen det er noe å bygge videre på, sier Kolstad-trener Christian Berge til NRK. For i den andre omgangen gikk Kolstad rett i strupen på det spanske laget. Etter 43 minutter spilt lå de under med bare to mål på stillingen 23–25. Men de regjerende mesterne holdt unna og vant til slutt med fem mål. Kolstad møter ØIF Arendal i serien på søndag, før de tar turen til Tyskland torsdag 19. september hvor de møter Magdeburg i mesterligaen.

  • Onsdag 11. september kl. 20.13

    Drammen togstasjon måtte stenge etter trusler

    Det var full stans i trafikken ved Drammen stasjon på grunn av sikkerhetshensyn onsdag kveld.

  • Onsdag 11. september kl. 20.12

    Knutsen Hegdal til Stavanger Aftenblad: – Jeg er ordfører

    For en uke siden sa Stavanger-ordfører Sissel Knutsen Hegdal at hun går av som ordfører. I dag sier hun til Stavanger Aftenblad at hun fremdeles er ordfører. Hun har ikke sendt noen søknad om fritak fra vervet. Når avisa spør om hvorfor, svarer hun at hun er ordfører fram til en slik søknad foreligger. Nå er hun sykmeldt. Generalsekretær i Høyre, Tom Erlend Skaug, sier til avisa at det er opp til bystyret hvem som er byens ordfører og opp til Stavanger Høyre hvem som skal være deres ordførerkandidat.

  • Onsdag 11. september kl. 20.05

    Heidi Weng om Johaug-comeback: – Mange hensyn hun må ta

    Heidi Weng er usikker på hva det enorme mediefokuset gjør med Therese Johaug (36).

  • Onsdag 11. september kl. 20.02

    Hemmelig donor reddet idrettslag i Akershus

    5 millioner kroner fra en hemmelig donor redder Kolbotn Idrettslag fra konkurs. Det skriver Oppegård Avis. Klubben har slitt med en gjeld på over 4 millioner kroner siden kvinnefotballaget rykket ned fra Toppserien i 2022. Pengene fra donoren sletter gjelden, under forutsetning av at toppfotballsatsingen skilles ut fra resten av idrettslaget, og at klubben opprettholder breddetilbudet til barn og unge.

  • Onsdag 11. september kl. 19.52

    Regjeringen åpner for salg av forsvarsmateriell til Tyrkia

    Det bekrefter utenriksdepartementet til VG.

  • Onsdag 11. september kl. 19.51

    Brann på Berkåk

    Nødetatene rykket onsdag kveld ut til brann i en flishaug på Berkåk i Rennebu kommune. Brannvesenet melder at de har kontroll på brannen.

  • Onsdag 11. september kl. 19.49

    Vipers vant over Gjerpen

    Håndballaget Vipers vant over Gjerpen 38–29 i eliteserien onsdag kveld. Vipers ligger på en foreløpig 2. plass i ligaen etter tre spilte kamper.

  • Onsdag 11. september kl. 19.43

    Rykker ut til brann på Kråkerøy

    Brannvesenet i Fredrikstad er på Kråkerøy etter melding om brann i en bygning. Ingen personer skal være inne i bygget. Det er synlige flammer på stedet. – Det er ingen spredningsfare knyttet til brannen, melder vaktleder i Øst 110-sentralen Espen Stabell. Svart røyk skal sive ut av bygget, ifølge brannvesenet.

  • Onsdag 11. september kl. 19.43

    Rykket ut til brann på Kråkerøy

    Brannvesenet i Fredrikstad rykket ut til Kråkerøy etter melding om brann i en bygning. En person var registrert på adressen, men vedkommende var ikke hjemme. Ingen andre ble skadet. Meldingen kom inn like før klokken 19:45. Klokken 20:30 er brannen meldt slukket og brannvesenet har kontroll.

  • Onsdag 11. september kl. 19.38

    Løy om henrettede babyer og innvandrere som spiser folks kjæledyr

    Donald Trump skal ha løyet 30 ganger i nattens presidentdebatt.

  • Onsdag 11. september kl. 19.32

    Se Vestlandsrevyen klokka 19.45

    Forskere advarer: Fisk får dykkersyke og dør i vannkraft-elver. Programleder er Mariann Reikerås.

  • Onsdag 11. september kl. 19.30

    Høring om Oslo Nye 10. oktober

    Det blir høring i Oslo bystyre om den økonomiske situasjonen og framtida til Oslo Nye Teater 10. oktober. Det vedtok kultur- og utdanningsutvalget onsdag. Kravet om høring kom fra Arbeiderpartiet, SV og MDG. Det skjedde etter at kulturbyråd Anita Leirvik North (H) ga teateret beskjed om at de må klare seg med betydelig mindre penger fra Oslo kommune i framtida. I utvalgsmøtet opplyste teaterledelsen at de har repertoaret for 2025 klart. Oslo Nye har allerede lagt opp til store kostnadskutt for å klare seg med dagens tilskuddsnivå. Blant annet er antall produksjoner redusert fra 17 til 11. Ytterligere kutt vil bety at teateret misligholder inngåtte avtaler, ifølge direktør Jan Beckmann. – Det går ikke. Det er inngått bindende avtaler med kunstnere, frilansere og andre leverandører, og vi har forlenget leiekontrakten med Centralteatret. – Vi har ikke oversikt over de juridiske konsekvensene rundt det, advarte Beckmann.

  • Onsdag 11. september kl. 19.28

    Vålerenga-kvinnene med tiende strake seier i ligaen – slo Røa 2-0 på bortebane

    Røa-Vålerenga 0–2: Vålerenga fortsatte seiersrekken da de vant 2–0 borte mot Røa i Toppserien onsdag kveld.

  • Onsdag 11. september kl. 19.10

    Utvider siktelse mot idrettsleder i Agder

    En mann i 30-årene ble 17. august varetektsfengslet og siktet for befatning med seksualiserte fremstillinger av barn. Siktelsen er nå utvidet til også å gjelde gjentatte fysiske seksuelle overgrep mot barn under 14 år, skriver Agder politidistrikti en pressemelding. - Hvor mange barn som er fornærmet samlet eller enkeltvis i siktelsen ønsker jeg ikke å si noe mer konkret om nå, sier påtaleansvarlig i saken, politiadvokat Ingrid Thorsen i Agder politidistrikt.

  • Onsdag 11. september kl. 19.10

    Utvider siktelse mot idrettsleder i Agder

    Siktelsen er nå utvidet til også å gjelde gjentatte fysiske seksuelle overgrep mot barn under 14 år, opplyser Agder politidistrikt i en pressemelding.

  • Onsdag 11. september kl. 19.06

    Til sykehus etter trafikkulykke

    En motorsyklist ble kjørt til sykehuset i Hamar for behandling og kontroll etter å ha kollidert med en bil ved Hamar fengsel i Grønnegata i Hamar. Bilføreren framstår som uskadd. Politiet har beslaglagt førerkortet føreren fordi han brøt vikeplikten og forårsaket sammenstøtet.

  • Onsdag 11. september kl. 19.06

    Bil og motorsykkel i trafikkulykke

    En bil og en motorsykkel har kollidert ved Hamar fengsel i Grønnegata i Hamar. Ifølge politiet er det foreløpig ikke meldt om alvorlig personskade. Nødetatene er på stedet.

  • Onsdag 11. september kl. 18.58

    USA og Storbritannia gir Ukraina stor støttepakke – går til energi, helse og utdanning

    USA og Storbritannia gir Ukraina henholdsvis 717 millioner dollar og 600 millioner pund i støttepakker som blant annet skal hjelpe landets ødelagte energisektor, samt til helse og utdanning.

  • Onsdag 11. september kl. 18.56

    Frykter at flere trenger nyretransplantasjon etter inntak av giftig sopp

    – Det er en utrolig fortvilet situasjon, sier Sørlandet sykehus.

  • Onsdag 11. september kl. 18.54

    Alle vil bevare Tøyen Arena

    Alle partier i bystyrets samferdsels- og miljøutvalg står sammen om å redde Tøyen Arena fra riving. Den midlertidige hallen på den såkalte Sirkustomta skulle egentlig rives når flerbrukshallen på det nye Tøyenbadet er ferdig, men får nå stå. I tillegg får Tøyen Sportsklubb benytte mer av det gamle Munch-museet til sosiale aktiviteter. Byrådet blir bedt om å lage en plan for bruken av hele området mellom Finnmarkgata og Botanisk hage. For å fjerne enhver usikkerhet om framtida ønsket Tøyen Sportsklubb at politikere allerede nå skulle si at den planen skulle inneholde en permanent hall. Det var det imidlertid bare Ap, SV, MDG og Rødt som ville forplikte seg til da saken ble behandlet onsdag ettermiddag.

  • Onsdag 11. september kl. 18.54

    Båt har kantra i Trøndelag – fire personar plukk opp frå vatnet

    Det skal ha vore fire personar om bord i båten som kantra ved Gjæsinga i Åfjord kommune. – Dei fire er på veg til land. Våt og kald, men elles uskadde, melder operasjonsleiar Ole Petter Holling i Trøndelag politidistrikt. Personane blir tatt hand om av helse når dei kjem til land. Både sivile båtar, redningshelikopter og luftambulanse rykka ut til båthavariet.

  • Onsdag 11. september kl. 18.54

    Stor redningaksjon etter at båt kantret i Trøndelag

    Fire personer er plukket opp av vannet, etter at en båt kantret i Åfjord.

  • Onsdag 11. september kl. 18.49

    Jente utsatt for vold i Arendal

    Det er meldt om en mindreårig jente som skal ha blitt utsatt for vold av noen andre mindreårige jenter i Arendal Fornærmede skal ha blitt lugget og slått i ansiktet, ikke alvorlig skadd, skriver politiet. Politiet har ikke snakket med de mistenkte jentene, men har opplysninger om hvem dette er, skriver de videre.

  • Onsdag 11. september kl. 18.49

    Fant 1000 år gammel sølvskatt i Årdal

    Overraskelsen var stor da arkeologene under utgravingene i Årdal i Ryfylke fant en sølvskatt som er over 1000 år gammel. Der skulle Tårn Sigve Schmidt skulle anlegge en traktorvei, men den kommer til å ta litt mer tid enn planlagt. Se mer i TV-sendinga.

  • Onsdag 11. september kl. 18.40

    Brann i bod i Bodø

    Utrykningsenhetene rykket litt før kl. 18 onsdag kveld ut til en melding om en brann i en utebod i Trollåsveien i Bodø. Brannvesenet startet slukking kort tid etter. Det skal ikke ha vært spredningsfare til hus i nærheten, og heller ikke personskader. Like over kl. 18 melder brannvesenet at de har slukket brannen. Politiet skriver i politiloggen at de oppretter sak og etterforsker videe. Brannårsak er foreløpig ikke klar.

  • Onsdag 11. september kl. 18.36

    Ble innesperret og forsøkt voldtatt i badstue: – Svært skremmende

    Den tiltalte mannen er tidligere dømt for en voldtekt i Sverige.

  • Onsdag 11. september kl. 18.36

    E18 ved Tvedestrand åpnes for trafikk torsdag morgen

    Klokken 06 torsdag morgen åpnes det igjen for trafikk i begge retninger, opplyser Vegvesenet.

  • Onsdag 11. september kl. 18.33

    NM i skiskyting i Os

    NM i skiskyting i 2026 skal arrangeres i Os i Nord-Østerdalen. Det har styret i Norges Skiskytterforbund bestemt. Os og Røros idrettslag står som arrangører, og arrangementet skal gå på Hummelfjell TOS Arena. – Vi har søkt om dette i mange år, så nå var det veldig bra at det endelig ble vår tur, sier Bjørn Narjord som er kretsleder i Nord-Østerdal skiskytterkrets. Han sier at arenaen er klar for arrangementet, og at idrettslagene har mange flinke folk som er klare for dugnad.

  • Onsdag 11. september kl. 18.33

    E18 ved Tvedestrand åpnes for trafikk i begge retninger torsdag

    Fra torsdag morgen klokka 6 åpnes det for trafikk i begge retninger på E18 ved Tvedestrand i Agder, skriver Statens vegvesen i en pressemelding. – Det blir kun ett åpent kjørefelt, med trafikkdirigering og nedsatt hastighet. Trafikantene må derfor regne med noe ventetid, fortetter Ina Rognlid, byggeleder i Statens vegvesen. Det var natt til 6. september at det gikk ett ras over veien som blokkerte hele kjørebanen.

  • Onsdag 11. september kl. 18.26

    Kjørte for fort i Gran

    En bilfører ble fratatt førerkortet og 16 fikk forenklet forelegg etter en fartskontroll ved Fjordlinna i Gran i ettermiddag. Utrykningspolitiet hadde kontroll i en 60-sone. Høyeste hastighet ble målt til 86 kilometer i timen.

  • Onsdag 11. september kl. 18.10

    De uten boliglån sparer mindre: – En urovekkende begynnelse

    Folk med høy inntekt har strammet inn, mens de lavest lønnede har dratt kredittkortet oftere, viser nye tall fra DNB.

  • Onsdag 11. september kl. 18.03

    Knivstikkingen ved UiO: Student dømt til sju og et halvt års forvaring

    Studenten i 20-årene som knivstakk to ansatte ved Universitetet i Oslo (UiO) i fjor, er dømt til forvaring, melder Khrono. Dommen er i tråd med aktors påstand. I Oslo tingrett sto studenten tiltalt for drapsforsøk og grov kroppsskade. Under rettssaken sa han blant annet at han ikke angret på knivangrepet. Knivstikkingen skjedde ved Farmasøytisk institutt 24. august i fjor under et møte der studenten fikk begrunnelse for hvorfor han hadde strøket på eksamen. Studenten dømmes til forvaring fordi retten mener at det klar og nærliggende risiko for nye alvorlige lovbrudd, og at fengsel ikke gir et tilstrekkelig samfunnsvern. Han er også dømt til å betale flere hundre tusen i oppreisningserstatning til de to fornærmede.

  • Onsdag 11. september kl. 18.03

    Khrono: Studenten som knivstakk to UiO-ansatte dømt til 7.5 års forvaring

    Studenten som knivstakk to ansatte ved Universitetet i Oslo, er dømt til forvaring i sju år og seks måneder, melder Khrono. Dommen er i tråd med aktors påstand. I Oslo tingrett sto studenten tiltalt for drapsforsøk og grov kroppsskade. Under rettssaken sa han blant annet at han ikke angret på knivangrepet. Knivstikkingen skjedde ved Farmasøytisk institutt 24. august i fjor under et møte der studenten fikk begrunnelse for hvorfor han hadde strøket på eksamen.

  • Onsdag 11. september kl. 18.03

    Knivstikkingen ved UiO: Student dømt til 7.5 års forvaring

    Studenten i 20-årene som knivstakk to ansatte ved Universitetet i Oslo (UiO) i fjor, er dømt til forvaring, melder Khrono. Dommen er i tråd med aktors påstand. Studenten erkjente seg ikke skyldig da rettssaken gikk i Oslo tingrett i august, og sa blant annet at han ikke angret på knivangrepet. Retten mente imidlertid at studentens sosiale og personlige atferd og funksjonsevne trakk i retning av en klar risiko for nye alvorlige lovbrudd – og at vilkårene for forvaring dermed var til stede. Knivstikkingen skjedde i august i fjor under et møte der studenten fikk begrunnelse for hvorfor han hadde strøket på eksamen. Studenten er også dømt til å betale flere hundre tusen i oppreisningserstatning til de to fornærmede.

  • Onsdag 11. september kl. 18.03

    Her er Samsungs anti-ARM-våpen

    Intel på innsiden: Skal knuse konkurrenten på spillytelse.

  • Onsdag 11. september kl. 18.02

    Studenten som knivstakk to UiO-ansatte dømmes til 7,5 års forvaring

    Studenten har forklart i retten at han ikke angrer på angrepet.

  • Onsdag 11. september kl. 18.02

    Flere hoteller ble evakuert på Kreta etter brann

    250 nordmenn måtte evakuere hotelene sine i feriebyen Platanias på Kreta. Brannvesenet bekrefter nå at brannen er slukket.

  • Onsdag 11. september kl. 18.00

    Trafikkulykke i Fredrikstad

    Nødetatene er på vei til Begby i Fredrikstad etter melding om en trafikkulykke. Flere biler skal være involvert. Ifølge politiet er det ingen personskader. Fylkesvei 130 var stengt en kort periode. Nå dirigeres trafikken forbi manuelt.

  • Onsdag 11. september kl. 17.56

    Wærenskjold utenfor pallen i sykkel-EM

    Syklist Søren Wærenskjold fra Mandal ble nummer ni på tempoetappen i sykkel-EM i belgiske Limburg onsdag. – Det er tydelig at han ikke har hatt den dagen han håpet på underveis i dag, sier NRKs ekspertkommentator Thea Thorsen.

  • Onsdag 11. september kl. 17.55

    Trafikkulykke på Fana i Bergen

    Ein bil enda på eit jorde på Fana i Bergen etter ei trafikkulykke. To personar var i bilen, melder Vest politidistrikt. Skadeomfanget er uklart, men meldingane til politiet tydar på at det ikkje er alvorleg. Politiet og ambulanse drog til staden. Begge personane var ute av bilen. Bilbergar henta bilen i 18.40-tida.

  • Onsdag 11. september kl. 17.49

    Trafikken går som normalt på Mjåsund

    Bilbergingen er ferdig og trafikken går nå som normalt på E39 på Mjåsund i Tysvær. Det var tidligere onsdag ettermiddag at en personbil med henger kjørte av veien og trillet ned på et jorde. Føreren gikk selv ut av bilen, men ble kjørt i ambulanse til Haugesund sjukehus for sjekk.

  • Onsdag 11. september kl. 17.31

    Bombegruppe varslet etter mystisk elvefunn

    To unge menn fikk noe uventet på kroken da de fisket med magnet i Lilleelva på Kjølnes i Porsgrunn onsdag ettermiddag. Det melder Varden. Etter å ha tatt bilder, varslet de politiet, som igjen har varslet bombegruppen i Oslo. Operasjonsleder Eskil Hagen Olsen i Sør-Øst politidistrikt sier til NRK at politiet i samarbeid med bombegruppa, undersøker bilder av gjenstanden, før de skal konkludere med hva som skjer videre. – Vi frykter det kan være en granat fra 2. verdenskrig. Vi er i dialog med forvarer og bombegruppa. Gjenstanden ble funnet i elva og den ligger på bunnen nå, sier innsatsleder Sondre Dahl.

  • Onsdag 11. september kl. 17.29

    BMW kaller tilbake 5500 biler i Norge

    BMW tilbakekaller 5500 biler i Norge fordi det er avdekket problemer i det elektroniske bremsesystemet. Det samme gjelder for 500 Mini-er.

  • Onsdag 11. september kl. 17.25

    Sykkelulykke i Trondheim

    Nødetatene rykket i ettermiddag ut etter melding om en sykkelulykke i Trondheim. Syklisten - en kvinne i 30-åra - skal ha sklidd på grusen. Kvinnen blir kjørt til akuttmottaket. Skadeomfanget er ukjent.

  • Onsdag 11. september kl. 17.18

    Trump og Harris møttes dagen derpå til 11. september-markering

    Både Donald Trump og Kamala Harris deltok onsdag på minneseremonien for de nesten 3000 menneskene som ble drept i 11. septemberangrepet for 23 år siden.

  • Onsdag 11. september kl. 17.16

    Hadia Tajik stiller til valg for Oslo Ap

    Det skriver hun på Facebook.

  • Onsdag 11. september kl. 17.15

    Tande legger opp som følge av skrekkfallet: – Frykten er for stor

    Daniel-André Tande (30) gir seg i hoppbakken. Frykten sitter i etter skrekkfallet i Planica i 2021.

  • Onsdag 11. september kl. 17.14

    Mistenkt for kjøring i påvirket tilstand

    Politiet stanset onsdag ettermiddag en bil i Spannavegen i Haugesund. Føreren hadde ikke gyldig førerkort og patruljen mistenkte kjøring i påvirket tilstand. Sjåføren, en mann i 20-årene, har avlevert blodprøve hos legevakten og politiet oppretter sak.

  • Onsdag 11. september kl. 17.12

    Hadia Tajik ønsker å stå på stortingslista til Oslo Arbeidarparti

    Hadia Tajik ønsker å stille til val for Oslo Ap. Det skriv ho sjølv på Facebook onsdag. – Eg er motivert for å vere ein del av laget, og bidra på den måten dei engasjerte medlemmane i Oslo Ap vil, skriv ho. I mars takka ho nei til attval til Stortinget for Rogaland, men opna på same tid for at det kunne bli aktuelt å stille for Oslo.

  • Onsdag 11. september kl. 17.04

    Skal ha banka kvinne med trekjepp – får fire nye uker i varetekt

    I slutten av august ble en kvinne i slutten av tenårene sendt til sykehus etter å ha blitt overfalt på åpen gate i Ballangen i Narvik kommune. Kvinnen, som er av utenlands opphav, skal ha blitt sparka, samt slått med en trekjepp. Politiadvokat i Narvik, Elisabeth Nutti, sa til NRK at det for politi fremsto som hatkriminalitet. En mann i 20-årene ble pågrepet i etterkant, og siktet for volden. Nå er mannen varetektsfengslet i fire nye uker. Det skriver avisa Fremover, som henviser til en kjennelse fra Midtre Hålogaland tingrett. – Den siktede plasseres i institusjon og kan holdes tilbake der mot sin vilje og hentes tilbake ved unnvikelse, om nødvendig med tvang og med bistand fra offentlig myndighet, inntil annet er bestemt av påtalemyndigheten eller retten, men ikke utover 9. oktober, heter det i kjennelsen ifølge Fremover.

  • Onsdag 11. september kl. 16.53

    Busstrafikken øker i Grenland

    Fylkeskommunen melder at 3,15 millioner mennesker har reist med Fartes busser i Grenland så langt i 2024. Det er bare én prosent bak rekordåret 2019. – Tendensen er tydelig, det er vekst i antall bussreiser etter pandemien, sier Sven Tore Løkslid, fylkesordfører i Telemark fylkeskommune. Ruten som har økt mest, er pendelruten P10 mellom Porsgrunn Kammerherreløkka - Menstadbrua - Kjørbekk - Moflata og Gulset. Den startet opp høsten 2022 og har økt i antall reisende fra 39.075 i 2023 til 52.740 i 2024. Den største linjen er metrolinjen M1 med nesten én million reisende hittil i år.

  • Onsdag 11. september kl. 16.44

    Plutselig tok ørnen tak i Oline (1): – «Nå dør hun», tenkte jeg

    Tonje Jakobsen kastet seg rundt og tok kvelertak på ørnen da hun forsto hva som hadde skjedd bak ryggen hennes.

  • Onsdag 11. september kl. 16.44

    Tre personer fengslet etter mulig knivstikking i Oslo

    Tre personer er varetektsfengslet i fire uker, siktet for en mulig knivstikking i Oslo sentrum. Det har Oslo tingrett bestemt. Politiet har bedt om fengsling fordi det er fare for at de siktede ødelegger bevis. Det var natt til tirsdag en mann ble funnet med alvorlige stikkskader i Oslo sentrum. Han ble senere lagt i kunstig koma. De siktede er to menn i 30- og 40-årene og en kvinne i tidlig 20-årene. Alle ble ilagt delvis isolasjon under fengslingen. Ifølge politiadvokat Johannes Hafsahl, er den siktede kvinnen tidligere dømt for ran. En av de siktede mennene er også tidligere dømt for blant annet ran og kroppskrenkelse.

  • Onsdag 11. september kl. 16.42

    Turist fast på fjell i Lofoten

    En turist har gått seg fast på fjellet Fløya utenfor Svolvær sentrum i Lofoten. Det skriver Lofotposten. – Vi har en som har meldt til politiet at han er i trøbbel i nærheten av Svolværgeita, opplyser Marielle Bakklund hos Hovedredningssentralen Nord-Norge. Mannen har fortalt at han står fast i fjellsiden, men for øyeblikket er det vanskelig å si nøyaktig hvor posisjonen er, men at det er ovenfor Svolværgeita. – Vi vurderer situasjonen og setter i gang aksjon. Det skal være en lokal guide, som vi ikke kjenner til, i nærheten. Dette løses på et vis, enten ved hjelp av guiden eller Svolvær Alpine Redningsgruppe (SARG), sier Bakklund til avisa.

  • Onsdag 11. september kl. 16.35

    Aker BP-sjefen om oljeprisen: – Jeg er ikke bekymret

    Hverken Aker BP eller Petoro lar seg stresse av oljeprisfallet. – Norsk sokkel er mer enn robust nok til å takle det, sier Petoro-sjef Kristin Kragseth.

  • Onsdag 11. september kl. 16.28

    Studentenes sparetips

    Glem voksne økonomer med uoppnåelige råd. Vi har spurt studentene hvordan de mener du kan spare i hverdagen.

  • Onsdag 11. september kl. 16.17

    Lastebil kjørte seg fast i undergang Lillestrøm

    En lastebil har kjørt seg fast i undergang i Løkenveien under Fetveien, på Fetsund. Ingen personer er skadd, men lastebilen har fått store materielle skader. Politi og brannvesen på stedet. Ifølge politiet er undergangen skiltet med høydebegrensning på 3.5 meter. Men denne lastebilen er fire meter høy. Politiet er ferdige på stedet i 17-tiden. De melder at bergingsbil er på vei for å løsne og fjerne lastebilen.

  • Onsdag 11. september kl. 16.17

    Lastebil kjørte seg fast i Lillestrøm – store materielle skader

    En lastebil har kjørt seg fast i undergang i Løkenveien under Fetveien, på Fetsund. Ingen personer er skadd, men lastebilen har fått store materielle skader. Politi og brannvesen på stedet.

  • Onsdag 11. september kl. 16.17

    Lastebil kjørt seg fast i Lillestrøm – store materielle skader

    En lastebil har kjørt seg fast i undergang i Løkenveien under Fetveien, på Fetsund. Ingen personer er skadd, men lastebilen har fått store materielle skader. Politi og brannvesen på stedet.

  • Onsdag 11. september kl. 16.16

    Håndball-VM får ikke én krone fra regjeringen

    I januar arrangeres håndball-VM for herrer på Fornebu og Unity Arena, men Norges Håndballforbund har ennå ikke fått noen økonomisk støtte fra regjeringen, skriver Budstikka. President i Norges Håndballforbund, Kåre-Geir Lio, er både fortvilet og provosert over mangelen på støtte. – Jeg synes det er merkelig og urimelig at vi ikke får noen støtte fra den norske regjeringen. Regjeringen har selv sagt at de ønsker store internasjonale mesterskap til Norge, sier han til avisen. Håndballpresidenten peker samtidig på at regjeringen har gitt store summer til andre idrettsarrangementer. – Det som undrer meg er at alpint-VM i Narvik i 2029 får en støtte på 342 millioner kroner fra regjeringen, mens vi altså får null kroner. Null kroner, sier Lio. Håndball-VM spilles fra 15. januar til 2. februar i 2025.

  • Onsdag 11. september kl. 16.06

    Storeieren i Vow: Over én milliard kroner borte på tre år

    I to omganger tok DNB pant i investeringsselskapet Ingerø Reitens Vow-aksjer. Onsdag ble nesten alle aksjene, som en gang var verdt over milliarden, tvangssolgt – til bunnpris.

  • Onsdag 11. september kl. 15.57

    Trafikkulykke i Bergen sentrum

    En bil og en motorsykkel havnet i en trafikkulykke i Ibsens gate i Bergen sentrum onsdag, opplyser Vest politidistrikt. Politiet fikk melding om ulykken klokken 15.22. MC-føreren ble ikke skadet. Veien åpnet igjen, og trafikken går som normalt, ifølge politiet.

  • Onsdag 11. september kl. 15.54

    Benestad har mistet autorisasjonen som lege

    Statens helsetilsyn har fratatt Esben Esther Pirelli Benestad den begrensede autorisasjonen hen har hatt til å praktisere som lege. Det skriver Aftenposten. Benestad sier til avisen at hen vil klage på vedtaket via rettssystemet. I februar i fjor ble det kjent at Pirelli Benestad, som hadde jobbet som lege i 37 år, ble fratatt autorisasjonen. I fjor sommer ble vedtaket omgjort til begrenset autorisasjon. Helsetilsynet mener Benestad har arbeidet som selvstendig lege uten en overordnede, som var et krav for den begrensede autorisasjonen som hen hadde. Ifølge avisen peker Helsetilsynet på konkrete tilfeller hvor Benestad har diagnostisert pasienter med kjønnsinkongruens, noe hen ikke hadde bevilling til. – Helsetilsynet leter med lys og lykte etter noe de kan ta meg på, sier Benestad til avisen. Esben Esther Pirelli Benestad er en av Norges mest kjente LHBTQ+-forkjempere. Benestad er selv transperson, og har i nesten 40 år behandlet personer fra hele landet.

  • Onsdag 11. september kl. 15.50

    Esben Esther Pirelli Benestad har mistet autorisasjonen som lege

    Statens helsetilsyn har fratatt Esben Esther Pirelli Benestad (75) den begrensede autorisasjonen hen har hatt til å praktisere som lege, skriver Aftenposten.

  • Onsdag 11. september kl. 15.42

    Trafikkuhell på Forusbeen i Stavanger

    To biler er involvert i et trafikkuhell på Forusbeen i Stavanger. Føreren av den ene er kjørt til legevakt for sjekk. Politipatruljer på stedet har gjennomført avhør av de involverte og politiet oppretter sak.

  • Onsdag 11. september kl. 15.41

    Ukraina står overfor sin hardeste vinter i løpet av krigen

    Det erkjenner den ukrainske statsministeren.

  • Onsdag 11. september kl. 15.40

    Solørbanen fortsatt stengt

    Solørbanen mellom Kongsvinger og Elverum er fortsatt stengt på grunn av ras og store vannmengder. Ifølge Bane Nor kan det ta tid før banen åpner igjen. Det vil komme en ny oppdatering i morgen. Det går vanligvis ingen persontrafikk på Solørbanen, men kun godstrafikk.

  • Onsdag 11. september kl. 15.34

    Wall Street åpner blandet

    Trump sin aksje raser på blandet Wall Street.

  • Onsdag 11. september kl. 15.34

    Trump sin aksje raser på rød Wall Street

    Aksjemarkedene faller etter inflasjonstall: Troen på dobbelt rentekutt svinner hen.

  • Onsdag 11. september kl. 15.34

    Trump sin aksje raser på blandet Wall Street

    Aksjemarkedene er blandet etter inflasjonstall: Troen på dobbelt rentekutt svinner hen.

  • Onsdag 11. september kl. 15.31

    Trafikkulykke på E6

    Det har vært en trafikkulykke på E6 nordgående ved Vassumkrysset. To biler er involvert i en påkjørsel bakfra. Det er trolig ikke alvorlig personskade, men ulykken skaper trafikkproblemer, skriver politiet.

  • Onsdag 11. september kl. 15.31

    Kø på E6 etter trafikkulykke

    Det har vært en trafikkulykke på E6 nordgående ved Vassumkrysset. To biler er involvert i en påkjørsel bakfra. Det er trolig ikke alvorlig personskade, men ulykken skaper mye kø, skriver politiet. Klokken 15.51 melder de at bilene er berget og veien er åpnet igjen. Men det er fortsatt kø i området grunnet en bilstans i Nordbytunnelen som fører til at ett av feltene i tunnelen er stengt. Bilberger er på stedet. – Begge felt i Nordbytunnelen er åpnet igjen. Køene kommer til å løse seg opp etter hvert, melder politiet kl. 16.36.

  • Onsdag 11. september kl. 15.30

    32-åring fra Vegårshei blir trener for landslag i alpint

    Ingvild Brattekleiv (32) fra Vegårshei har fått jobb som fysisk trener for det norske kvinnelandslaget i alpint. Det skriver Agderposten. Brattekleiv har fortid som landeveissyklist på det norske landslaget og har deltatt i flere internasjonale sykkelritt. De siste tre årene har hun jobbet som idrettsbefal og idrettsspesialist på Haakonsvern i Bergen.

  • Onsdag 11. september kl. 15.27

    Skip har grunnstøtt i Bremanger

    Et lasteskip gikk på grunn i Skatestraumen etter at strømmen gikk på fartøyet onsdag ettermiddag. Nå er motoren i gang igjen, og lasteskipet seiler for egen maskin, melder Hovedredningssentralen (HRS). Skipet skal ha ligget inn mot et berg. Ingen av de ti personene om bord er meldt skadet, og skipet tar ikke inn vann. Det blir nå fulgt av en slepebåt til Florø for inspeksjon. – Det er et lasteskip som har fått blackout, det vil si strømstans, i Skatestraumen. De drifter inn mot noen holmer der, sa redningsleder Andreas Ingsøy i HRS. To redningsskøyter ble sendt til skipet for å bidra med sleping, før det fikk start på motoren. – Det ble først satt slep. Slepet røk og fartøyet driftet av igjen. Nå er det satt nytt slep, blant annet av redningsskøyte og en annen båt, sa Ingsøy.

  • Onsdag 11. september kl. 15.27

    Skip gikk på grunn i Bremanger

    Et lasteskip gikk på grunn i Skatestraumen i Bremanger onsdag ettermiddag. Det skjedde etter at motoren stanset og strømmen gikk. Nå er motoren i gang igjen, og lasteskipet seiler for egen maskin, melder Hovedredningssentralen (HRS). Skipet skal ha ligget inn mot et berg. Ingen av de ti personene om bord er skadet, og skipet tar ikke inn vann. Skipet mistet motorkraft i et trangt område med mye strøm. Det ble fulgt av en slepebåt til Florø for inspeksjon, og i 19.30-tiden kom det fram. Der har dykkere inspisert skipet, som vil seile videre tidlig torsdag. HRS meldte om hendelsen klokka 15.33. En redningsskøyte og et fiskefartøy var snart på plass. Fiskefartøyet kom fram først og fikk festet et slepetau, men det røyk. – Da gikk skipet i fjøresteinene, og vi måtte bare prøve å holde det i ro, sier båtfører Andreas Myrstad på redningsskøyta Simrad Buholmen. Kort tid etter startet motoren. Sammen med de to båtene som slepte, klarte skipet å komme seg av gårde. Ifølge rederiet er lasteskipet 110 meter langt. Det ble bygget i 2005. Skipet hadde ingen last om bord og hadde vært i Måløy for å fylle diesel. Det var på vei til å lastes med grus, før ferden skulle gå til Polen. Rederiet opplyser at hovedmotoren stanset på grunn av problemer med lufttrykket.

  • Onsdag 11. september kl. 15.27

    Vil forlenge bompengeperioden med flere år på Nord-Jæren

    Det ligger an til å mangle rundt fire milliarder kroner for å få realisert alle prosjektene som ligger inne i Bymiljøpakken på Nord-Jæren. Administrasjonen har foreslått enten å øke bomsatsene, kutte ut prosjekt, forskyve prosjekt til senere eller forlenge bompengeperioden. Styringsgruppen med blant andre ordførere på Nord-Jæren og fylkesordføreren, ble enige om at å forlenge bompengeperioden, var det beste forslaget. – Det er ikke aktuelt å øke bomsatsene. Økonomien til folk er presset nok fra før, sa fylkesordfører Ole Ueland (H). Bompengeperioden kan bli forlenget til 2038 hvis det blir godkjent av Stortinget.

  • Onsdag 11. september kl. 15.24

    Ødegaard mister flere storkamper: – En klubbtreners mareritt

    Martin Ødegaard er skadet i minst tre uker, har Norges landslagslege opplyst til VG. Det gjør at titteljagende Arsenal og trener Mikel Arteta må klare seg uten kapteinen i en rekke storkamper.

  • Onsdag 11. september kl. 15.22

    Russiske bombefly fløy over Barentshavet og Norskehavet – ble møtt av norske fly

    Flere russiske bombefly av typen Tu 160 har fløyet over Barentshavet og Norskehavet i forbindelse med en stor marineøvelse, melder Ria.

  • Onsdag 11. september kl. 15.03

    Godtebyen er konkurs

    Godtebyen AS, som siden 2018 har drevet med salg av snop i Stavanger sentrum, er konkurs. Det kommer fram i en kjennelse fra Sør-Rogaland tingrett. Tidligere i år gikk også avdelingen i Sandnes konkurs. Kjersti Lunde er oppnevnt som bostyrer. Skiftesamling vil bli holdt i november, ifølge kjennelsen.

  • Onsdag 11. september kl. 15.00

    Anmeldelse «Milliardærøya»: En merd for oss, en merd for deg

    Stjernespekket oppdrettssåpe karikert som trøndersk fiskesuppe.

  • Onsdag 11. september kl. 14.53

    Mitt råd til morgendagens ledere: Ta lederskap

    Jeg har møtt mange ledere som ikke tar lederskap.

  • Onsdag 11. september kl. 14.50

    Bil over i motsatt fil i Porsgrunn – kø på stedet

    I Skjelsvikkrysset i Porsgrunn har det vært en ulykke mellom to biler. Ifølge politiet har én bil kommet over i motsatt fil og truffet den andre bilen i siden. Brannvesenet dirigerer trafikken, det har bygget seg opp lange køer fra Heistad mot Skjelsvik.

  • Onsdag 11. september kl. 14.50

    Trafikkulykke i Porsgrunn

    I Skjelsvikkrysset i Porsgrunn har det vært en ulykke mellom to biler. Ifølge politiet har én bil kommet over i motsatt fil og truffet den andre bilen i siden. Det oppsto kø på stedet fra Heistad mot Skjelsvik. Trafikken går nå forbi stedet.

  • Onsdag 11. september kl. 14.50

    Bil over i motsatt fil i Porsgrunn

    I Skjelsvikkrysset i Porsgrunn har det vært en ulykke mellom to biler. Ifølge politiet har én bil kommet over i motsatt fil og truffet den andre bilen i siden. Nødetatene er på vei.

  • Onsdag 11. september kl. 14.46

    17 fylkesveger stengt

    17 fylkesveger i Innlandet er stengt på 21 punkter. Antallet stengte fylkesveger har det siste døgnet blitt redusert fra nesten 30 til 17 stengte fylkesveger. 17 bussruter er berørt av vegstengninger. Det skriver Innlandet fylkeskommune på sine nettsider.

  • Onsdag 11. september kl. 14.46

    Blummenfelt dropper Tour de France-plan – satser mot nytt OL

    Triatlet Kristian Blummenfelt har lagt planen om Tour de France på is og sikter mot OL i Los Angeles om fire år, melder Velo.

  • Onsdag 11. september kl. 14.44

    Nettsted: Blummenfelt dropper Tour de France-plan – satser mot nytt OL

    Triatlet Kristian Blummenfelt har lagt planen om Tour de France på is og sikter mot OL i Los Angeles om fire år, melder Velo. – Vi vil gi det en siste sjanse, sier Blummenfelts trener Olav Aleksander Bu til sykkelnettstedet Velo. Discovery omtalte saken først i Norge. 30 år gamle Blummenfelt vant OL i Tokyo i 2021, men skuffet med en 12.-plass i Paris-lekene tidligere i år. Det var i Paris at treneren Bu sa til TV 2 at det var «90 prosent sannsynlig» at Blummenfelt skulle satse på sykling neste år. Da var det ambisiøse målet gul trøye i Tour de France på sikt. – Til tross for resultatene i Paris er vi mer selvsikre på at det er mulig å gå tilbake fra ironman til OL, forklarer Bu. Blummenfelt vant et overlegent EM-gull i Ironman i august. (NTB)

  • Onsdag 11. september kl. 14.42

    Dennis Hauger i Formel 2 også neste år?

    Dennis Hauger (21) kan likevel komme til å kjøre Formel 2 neste år.

  • Onsdag 11. september kl. 14.42

    Tatt med overgrepsmateriale

    En vestfoldmann i 30-årene ble onsdag ettermiddag varetektsfengslet i to uker siktet for oppbevaring av overgrepsmateriale. Politiet opplyser at mannen ble pågrepet i en planlagt aksjon tirsdag morgen sør i Vestfold. Politiet har sikret seg flere elektroniske enheter fra mannen som ennå ikke er gjennomgått. Mannen ble varetektsfengslet på grunn av fare for at han skulle ødelegge bevis. Han er også underlagt brev- og besøkskontroll i fengslingsperioden.

  • Onsdag 11. september kl. 14.38

    Bil trillet ut på jorde på Haugalandet

    En bil med henger har kjørt av veien på E39 ved Mjåsund. Bil og henger har trillet med på et jorde. Det var en person i bilen. Fører av bilen har selv gått ut av bilen. Fører er kjørt til ambulanse til sykehuset i Haugesund for sjekk.

  • Onsdag 11. september kl. 14.30

    Prisveksten i USA falt til 2,5 prosent i august

    Inflasjonen i USA fortsetter nedover og kom inn i tråd med analytikernes forventninger.

  • Onsdag 11. september kl. 14.28

    Arbeidsulykke i Arendal

    Nødetater rykker ut til melding om en arbeidsulykke på Stoa i Arendal. Ifølge politiet skal det være snakk om en mindre eksplosjonsartet hendelse på en arbeidsplass. – En person tok selv kontakt med helsepersonell i nærheten for en sjekk så vedkommende har vært ved bevissthet, sier operasjonsleder Ronny Aateigen Andersen. Han opplyser at de fikk melding om hendelsen rundt 25 minutter etter at den hadde skjedd. Både politi og ambulanse er på stedet.

  • Onsdag 11. september kl. 14.28

    Person ble skadet i arbeidsulykke i Arendal

    En person ble i ettermiddag skadet i en arbeidsulykke på Stoa i Arendal. Ifølge politiet framstår det som ammunisjon har ekplodert i forbindelse med arbeid med et våpen. Vedkommende som ble skadet skal selv ha oppsøkt legehjelp før politiet kom til stedet. Skadeomfanget er ukjent, men vedkommende skal være bevisst. Politiet oppretter sak på forholdet.

  • Onsdag 11. september kl. 14.25

    OL-utøver utestengt for kokainkjøp

    Landhockeyspilleren Tom Craig ble pågrepet for kokainhandel under Paris-OL. Australieren er nå suspendert de neste seks månedene.

  • Onsdag 11. september kl. 14.25

    Busskaoset: Kritiserer elektrisk oppvarming

    Elektrisk oppvarming av bussene innvendig var en viktig grunn til at mange elbusser hadde mye dårligere rekkevidde enn antatt sist vinter. Det sa flere av deltagerne på onsdagens bystyrehøring om busskaoset. På to store Unibuss-kontrakter i Oslo var til sammen 259 busser helektriske, det vil si at strøm fra batteriet også blir brukt til å varme opp kupeen. Det vanlige på elbusser ellers i landet er å bruke en tilleggsbrenner, som for eksempel kan drives av biodiesel. Både Kollektivtrafikkforeningen og Unibuss-konkurrentene VY Buss, Connect Bus og Nobina pekte på helektriske busser som et problem. Onsdag fortalte NRK at Unibuss har tatt konsekvensen av dette og skal montere biodiesel-brennere på 183 elbusser i indre by. I tillegg får 76 busser i Oslo øst ekstra batteripakker. Ifølge Unibuss ble halvparten av batterikapasiteten brukt til å varme opp kupeen på de kaldeste dagene sist vinter. På dagens høring tok også Ruter-sjef Bernt Reitan Jenssen selvkritikk på bruken av elektrisk oppvarming. – I etterpåklokskapens lys er det en vurdering vi hadde gjort annerledes hvis vi hadde hatt den erfaringen vi har nå, sa han. Reitan Jenssen la til at markedet hadde tilbudt løsningen og sagt at det var mulig å få til.

  • Onsdag 11. september kl. 14.20

    Russebuss-sjef dømt for underslag

    Kvinnen i 20-årene er dømt for å ha lurt 21 russejenter.

  • Onsdag 11. september kl. 14.12

    Kvinne dømt i sak om russebuss

    En kvinne i 20-årene er av Hordaland tingrett dømt til fengsel i fem måneder, for å ha lurt 21 jenter hun var bussjef for i russetiden. To måneder av straffen er betinget. Ifølge tiltalen underslo kvinnen 700.000 kroner fra russebussens medlemmer. Hordaland tingrett har nå slått fast at kvinnen skal tilbakebetale rundt 525.000 kroner. I tingretten nektet kvinnen straffskyld, og holdt fast ved at hun ikke har brukt russebussens penger på private formål. Tingretten avfeier kvinnens forklaring og mener underslaget er særlig grovt, ettersom det dreier seg om et betydelig beløp, kan karakteriseres som et særlig tillitsbrudd og er begått over lang tid. – Min klient er svært skuffet over tingretttens dom, og dommen vl bli anket, sier forsvarer Bertil Christian Hast Rønnestad til NRK.

  • Onsdag 11. september kl. 14.11

    Politimann ilagt bot etter å ha kjørt på bil under utrykning

    Spesialenheten har gitt en politimann et forelegg på 5000 kroner for uaktsom kjøring etter at han kjørte inn i en bil i et lyskryss under en utrykning i Bergen.

  • Onsdag 11. september kl. 14.09

    KrFU-leder villig til stille som ny nestleder i KrF

    KrFU-leder Hadle Rasmus Bjuland fra Hå sier KrF har store oppgaver foran seg etter en krevende tid. Han er åpen for å stille som ny nestleder i partiet. I et langt intervju med VG onsdag sier Bjuland at han ser store muligheter i utfordringene som Kristelig Folkeparti står overfor. Han stiller seg åpen til eventuelt å tre inn som ny nestleder. – Nå er det en prosess på gang. Det er et tidlig stadium i prosessen og mange gode kandidater. Dersom partiet vil at jeg skal gjøre en jobb som nestleder, stiller jeg meg til disposisjon, sier Bjuland til NTB. (NTB)

  • Onsdag 11. september kl. 13.41

    KrFU-lederen etter krisen: – Skal lage mye bråk

    KrFU-leder Hadle Rasmus Bjuland mener KrF kan reise seg ved å tørre å være mer «bråkete».

  • Onsdag 11. september kl. 13.32

    Ønsker ikke å oppgi antall rammet av soppforgiftning

    En håndfull personer er behandlet ved Sørlandet sykehus i Kristiansand (SSK) etter å ha inntatt giftig sopp de siste ukene. Å spise giftig sopp kan gi skade på lever og nyrer. Seksjonsleder ved akuttmottaket på SSK Anne Cathrine Nyberg sier at det er ikke så veldig mye helsepersonell får gjort, annet enn å prøve å tømme magesekken og eventuelt gi kull når soppen først er inntatt. – Det er derfor viktig å unngå å få den i seg. Nyberg ønsker ikke å oppgi hvor mange pasienter det er snakk om.

  • Onsdag 11. september kl. 13.25

    CNN-måling: Flertallet mener Harris utkonkurrerte Trump

    Ifølge en ny meningsmåling mener et flertall av velgerne at Kamala Harris vant debatten mot Donald Trump.

  • Onsdag 11. september kl. 13.24

    Gjennomsøker funnsted i Meråker på nytt med hundepatruljer

    Politiet er onsdag tilbake på området i Meråker der de søndag fant levninger.

  • Onsdag 11. september kl. 13.18

    Frigir navn på omkomne etter brannen i Tønsberg

    Det var 25 år gamle Lill Martine Håkestad Borge fra Tønsberg og 29 år gamle Trym Erik Mangen fra Oslo som omkom i leilighetsbrannen på Eik utenfor Tønsberg på mandag. Navnene frigis etter samråd med de pårørende. Politiet etterforsker fortsatt dødsbrannen. – Vi håper obduksjon og åstedsundersøkelser vil gi svar på brannårsaken. Det er krevende undersøkelser og det er for tidlig å si noe om når vi får svar, sier politiadvokat Fredrik Borg Johannessen. Politiet tror ikke det har skjedd de to noe kriminelt.

  • Onsdag 11. september kl. 13.18

    Lill (25) og Trym (29) døde i brannen i Tønsberg

    Det var 25 år gamle Lill Martine Håkestad Borge fra Tønsberg og 29 år gamle Trym Erik Mangen fra Oslo som omkom i leilighetsbrannen på Eik utenfor Tønsberg på mandag. Navnet gis ut i samråd med de pårørende. Politiet etterforsker fortsatt dødsbrannen. – Vi håper obduksjon og åstedsundersøkelser vil gi svar på brannårsaken. Det er krevende undersøkelser og det er for tidlig å si noe om når vi får svar, sier politiadvokat Fredrik Borg Johannessen. Politiet tror ikke det har skjedd de to noe kriminelt.

  • Onsdag 11. september kl. 13.18

    Lill Martine (25) og Trym Erik (29) døde i brannen i Tønsberg

    Det var 25 år gamle Lill Martine Håkestad Borge fra Tønsberg og 29 år gamle Trym Erik Mangen fra Oslo som omkom i leilighetsbrannen på Eik utenfor Tønsberg på mandag. Politiet etterforsker fortsatt dødsbrannen. – Vi håper obduksjon og åstedsundersøkelser vil gi svar på brannårsaken. Det er krevende undersøkelser og det er for tidlig å si noe om når vi får svar, sier politiadvokat Fredrik Borg Johannessen. Politiet tror ikke det har skjedd de to noe kriminelt.

  • Onsdag 11. september kl. 13.13

    Pågrep ny mann i pistol-sak

    Nok en mann er pågrepet etter beslaget av en pistol i Porsgrunn søndag ettermiddag. Politiet mener mannen overleverte pistolen til en 24 år gammel svenske som ble varetektsfengslet tirsdag. 24-åringen var sammen med en annen mann da de ble pågrepet, men bare svensken ble fengslet. Mannen fra Sverige er fra før dømt i både Sverige og Norge, og er også under etterforskning for frihetsberøvelse i Sør-Vest politidistrikt. Politiet opplyser at den nye pågrepne skal avhøres i løpet av dagen. Deretter blir det tatt stilling til om han skal løslates eller fremstilles for varetektsfengsling. Mannen er hjemmehørende i Telemark og er i slutten av 30-årene, opplyser politiet.

  • Onsdag 11. september kl. 13.10

    Han er ny styreleder i Nordlandssykehuset

    Olav Godtfred Klausen ble i dag utnevnt som ny styreleder i Nordlandssykehuset etter Jan Frich. I tillegg kommer Anne Sissel Faugstad inn som nesteleder, skriver Nordlandssykrehuset i en melding. Jan Frich fratrer styreledervervet når han starter i jobben som administrerende direktør i Helse Midt-Norge RHF. Olav Godtfred Klausen rykker opp fra nestledervervet og blir ny styreleder. Samtidig utnevnes Anne Sissel Faugstad som ny nestleder i styret. Faugstad har lang fartstid som helseleder, og har er tidligere viseadministrerende direktør ved Haukeland universitetssykehus. Faugstad satt også i det regjeringsoppnevnte Sykehusutvalget 2022-2023, og ble tildelt prisen som Årets helseleder i 2017.

  • Onsdag 11. september kl. 13.08

    Økonomien kan redde Trump

    Kamala Harris svarer dårlig på et av de viktigste spørsmålene for velgerne.

  • Onsdag 11. september kl. 13.08

    Lill Martine (25) og Trym (29) omkom i boligbrannen i Tønsberg

    De ble funnet sammen med tre hunder.

  • Onsdag 11. september kl. 13.02

    Arbeidsulykke på Nammo

    Én person er sendt til sykehus etter en ulykke på Nammos testsenter i Vestre Toten, melder Oppland Arbeiderblad. Nammos informasjonsdirektør forteller avisen at ulykken skjedde som følge av en feilfunksjon på et våpen, men at det ikke er snakk om en skuddskade. Ove Stian Ovrum i Innlandet politidistrikt bekrefter hendelsen overfor NRK. – Det er en som er fraktet til sykehuset for undersøkelser, men han er betegnet som lettere skadd, opplyser han. Arbeidstilsynet er varslet om hendelsen og politiet oppretter sak.

  • Onsdag 11. september kl. 12.54

    Svømmehallen ved Bodin videregående skole gjenåpnes ikke

    Svømmehallen har vært i drift i over 40 år, men har på grunn av tekniske problemer ikke vært i drift siden høsten 2022. Bodø kommune og Nordland fylkeskommune har i fellesskap finansiert svømmeanlegget. Bodin videregående skole har brukt anlegget på dagtid, mens det har vært disponert av Bodø kommune på ettermiddager og helger. Med det nye bassenget ved Bodø Spektrum, har Bodø kommune besluttet å samle all bassengaktivitet der. Dermed vil 30 prosent av Bodin videregåendes driftskostnader falle bort. Når Bodø kommune har falt på denne avgjørelsen, velger Nordland fylkeskommune ifølge en pressemelding å avvikle driften. Behovet for et eget basseng for Bodin videregåendes elever er ikke stort nok til at Nordland fylkeskommune kan prioritere dette alene, ifølge fylkesråd Lise Henriette Rånes. – Dersom anlegget skal driftes i nye 40 år, er det estimert vedlikeholdskostnader på mellom 40 og 60 millioner kroner. Derfor anbefaler fylkeskommunen at arealene brukes til andre formål.

  • Onsdag 11. september kl. 12.54

    Svømmehallen ved Bodø videregående skole gjenåpnes ikke

    Svømmehallen har vært i drift i over 40 år, men har på grunn av tekniske problemer ikke vært i drift siden høsten 2022. Bodø kommune og Nordland fylkeskommune har i fellesskap finansiert svømmeanlegget. Bodin videregående skole har brukt anlegget på dagtid, mens det har vært disponert av Bodø kommune på ettermiddager og helger. Med det nye bassenget ved Bodø Spektrum, har Bodø kommune besluttet å samle all bassengaktivitet der. Dermed vil 30 prosent av Bodin videregåendes driftskostnader falle bort. Når Bodø kommune har falt på denne avgjørelsen, velger Nordland fylkeskommune ifølge en pressemelding å avvikle driften. Behovet for et eget basseng for Bodin videregåendes elever er ikke stort nok til at Nordland fylkeskommune kan prioritere dette alene, ifølge fylkesråd Lise Henriette Rånes. – Dersom anlegget skal driftes i nye 40 år, er det estimert vedlikeholdskostnader på mellom 40 og 60 millioner kroner. Derfor anbefaler fylkeskommunen at arealene brukes til andre formål.

  • Onsdag 11. september kl. 12.53

    Melding om trafikkulykke i Flekkefjord

    Det er meldt om trafikkulykke ved Svegeskogen i Flekkefjord. En bil og en moped involvert, totalt to personer. – Mopedist er ved bevissthet, oppe og står og gir uttrykk for at hen har smerte, skriver politiet.

  • Onsdag 11. september kl. 12.52

    Tiltalt for gruppevoldtekt på bursdagsfest: – De var venninner

    De fire tiltalte kvinnene i slutten av tenårene nektet straffskyld da rettssaken begynte i Agder tingrett onsdag.

  • Onsdag 11. september kl. 12.51

    Slagsmål ved skole i Bergen

    Politiet rykket til slagsmål ved Årstad videregående skole i Bergen hvor to ungdommer var involvert. – Ingen er fysisk skadet, og det var rolig da politiet kom til stedet, melder operasjonsleder Helge Blindheim.

  • Onsdag 11. september kl. 12.48

    Ny standard: Bruk platetoppen til å gi strøm til andre kjøkkenapparater

    Vi har sett nærmere på «Ki».

  • Onsdag 11. september kl. 12.48

    Trump-aksje faller i førhandelen

    TMTG-aksjen daler etter nattens debatt mellom presidentkandidatene Donald Trump og Kamala Harris.

  • Onsdag 11. september kl. 12.44

    Medier: Liverpool-profil ute i minst fire uker

    Harvey Elliott blir ikke å se for Liverpool den neste måneden. Han pådro seg brudd i foten på landslagsoppdrag, melder The Times og The Telegraph.

  • Onsdag 11. september kl. 12.43

    Kim Wigaard (36) er Årets Ladejarl

    Hedres med to millioner kroner av REMA 1000-gründer Odd Reitan for sin innsats i demenssaken.

  • Onsdag 11. september kl. 12.38

    NJ anker Bodø Nu-dom til Høyesterett

    – Mener det er riktig at saken blir prøvd for Høyesterett, sier NJ-leder Dag Idar Tryggestad til Medier24. Avisen Bodø Nu er i Borgarting lagmannsrett frikjent for brudd på opphavsretten og markedsføringsloven. Dette etter at de i oktober 2023 ble dømt i tingretten for brudd på opphavsretten. Det var i 2022 at avisa publiserte en artikkel hvor de etter rettens mening i for stor grad har kopiert en podkast studentene hadde laget. Dermed landet retten på at avisa hadde brutt opphavsretten. Men retten var i tvil om resultatet. Blant annet om siteringen er innenfor eller utenfor det som er vanlig sitatpraksis i norsk presse. I juli i år kom lagmannsretten fram til at siteringen var innenfor vanlig sitatpraksis i norsk presse. De to studentene ble dømt til å betale saksomkostninger fra tingretten og lagmannsretten på totalt 501.249 kroner, men dette dekkes av medlemsorganisasjonen Norsk Journalistlag. Nå blir dommen i lagmannsretten anket videre til Høyestereett. NJ-advokat Vibeke Lærum sier til Medier 24 at lagmannsrettens dom etter deres syn er preget av mangelfulle drøftelser og flere rettsanvendelsesfeil. – Det er uheldig hvis dommen blir stående, ikke minst fordi den skaper uklarhet om grensene for bruk av andres opphavsrettslig beskyttet materiale, sier advokat Vibeke Lærum til Medier24. NRK gjør oppmerksom på at en av studentene har et ansettelsesforhold i NRK.

  • Onsdag 11. september kl. 12.34

    Ulykke mellom bil og sparkesykkel i Fredrikstad

    Politiet melder om en ulykke mellom en bil og en ung mann på elsparkesykkel i Fredrikstad. Nødetatene er på stedet. Sparkesyklisten skal ha fått et kutt i hodet og kjøres til sykehus for videre behandling.

  • Onsdag 11. september kl. 12.31

    Oppstartsmidler til ny E16 og ny togtrasé mellom Bergen og Voss

    På en pressekonferanse på Arna stasjon kunne finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) fortelle at det blir gitt oppstartsmidler til ny E16 og ny togtrasé mellom Bergen og Voss. – Nå skal veien bygges, nå skal jernbanen bygges, og dette er et viktig nasjonalt prosjekt. Dette handler om å binde Norge sammen, sier Slagsvold Vedum. Det er satt av 40 milliarder kroner til å bygge prosjektet. – Det kommer også til å være anleggsaktiviteter eller byggeaktiviteter i 2025. Så dette betyr at dette prosjektet blir realisert. Det handler om å utvikle regionen her, utvikle hele landet, sier Nygård.

  • Onsdag 11. september kl. 12.29

    Martin Johnsrud Sundby om Petter Northug: – Det er et problem

    Martin Johnsrud Sundby (39) er ikke i tvil om hva som skjer hvis Petter Northug (38) får gå under VM i Trondheim.

  • Onsdag 11. september kl. 12.20

    Byfjordtunnelen er stengt

    Byfjordtunnelen i Stavanger på E39 er stengt på grunn av gjenstander i vegbanen. Entreprenør er på vei.

  • Onsdag 11. september kl. 12.20

    Byfjordtunnelen er åpnet igjen

    Byfjordtunnelen i Stavanger på E39 er åpnet igjen etter å ha vært stengt på grunn av gjenstander i vegbanen. De er nå fjernet.

  • Onsdag 11. september kl. 12.12

    Fikk pålegg om å holde seg borte fra fergekai

    Politiet i Bodø har rykket ut i forbindelse med melding om ruset, utagerende person på fergekaia i Bodø. Politiet opplyser at de har vært i kontakt med vedkommende, som roet seg ned. – Vedkommende fått pålegg om å holde seg borte fra området meldingene kom fra, skulle etterkomme dette, melder Nordland politidistrikt.

  • Onsdag 11. september kl. 12.06

    Uniformert politi øver på Tverlandet

    Politiet i Bodø øver med uniformerte styrker på Tverlandet og rundt gamle Løding skole ut dagen til ca kl 1530, melder Nordland politidistrikt.

  • Onsdag 11. september kl. 11.55

    Dømt for hallikvirksomhet

    En 53 år gammel mann er dømt til sju måneders fengsel etter at han leide ut leiligheter til prostituerte i Tønsberg og Larvik. Mannen leide også ut leiligheter andre steder på Østlandet, men nekter for at han visste at leietakerne solgte sex. Retten har også inndratt 940.000 kroner som den mener er et forsiktig anslag av hva mannen har tjent på virksomheten.

  • Onsdag 11. september kl. 11.55

    Hamse-drapet: – Aldri meningen at noen skulle bli truffet

    Mannen som er tiltalt for drapet på Hamse Hashi Adan på Mortensrud i Oslo, sier han ikke mente å drepe 20-åringen. Rettssaken mot de to brødrene Valon og Visar Avdyli startet i går, og ifølge Dagbladet erkjenner Valon å ha avfyrt skuddene som traff Adan. Han sier imidlertid at han skjøt for å skremme, ikke for å drepe. – Jeg lurte på om han snublet eller om jeg faktisk traff ham i benet. Tenkte at det håper jeg at jeg ikke gjorde. Så skjøt jeg ferdig og dro. Jeg så i media at han ene var skadet. Jeg ble helt sjokkert av det. Det var aldri meningen at noen skulle bli truffet, sier han ifølge Dagbladet. Valon Avdyli nekter derfor straffskyld for drapet og drapsforsøk på syv andre som var på stedet.

  • Onsdag 11. september kl. 11.53

    Ringebu: E6 åpner ikke i dag

    E6 er fortsatt stengt, og skal ikke åpnes igjen i dag, melder Statens vegvesen onsdag formiddag. De informerer om at det vil bli gjort en ny vurdering av gjenåpning på torsdag.

  • Onsdag 11. september kl. 11.52

    Kim Wigaard er Årets Ladejarl

    Kim Wigaard er kåret til Årets Ladejarl 2024 for sitt arbeid med musikkens kraft i demensomsorgen. – Det er en stor ære for meg å bli Årets Ladejarl 2024, jeg er helt tom for ord, sier vinneren i ei pressemelding. I dag dirigerer Kim fire kor og reiser rundt i Norge for å spre kunnskap om musikkens kraft og hvordan det er å være pårørende til personer med demens. Han er kjent som dirigent for Demenskoret i serien på NRK TV. Prisen ble delt ut under Årets Ladejarl-seremoni på Lade Gaard i Trondheim. Prisen på 2.000.000 kroner er finansiert og gitt av Reitan As.

  • Onsdag 11. september kl. 11.52

    Årets Ladejarl

    Kim Wigaard er kåret til Årets Ladejarl 2024 for sitt arbeid med musikkens kraft i demensomsorgen. -Det er en stor ære for meg å bli Årets Ladejarl 2024, jeg er helt tom for ord, sier vinneren i ei pressemelding. I dag dirigerer Kim fire kor og reiser rundt i Norge for å spre kunnskap om musikkens kraft og hvordan det er å være pårørende til personer med demens. Han er kjent som dirigent for Demenskoret i serien på NRK TV. Prisen ble delt ut under Årets Ladejarl-seremoni på Lade Gaard.

  • Onsdag 11. september kl. 11.44

    Vi er heldige som har dem

    Monarkiet er viktigere enn noen gang.

  • Onsdag 11. september kl. 11.43

    Dovrebanen åpner igjen

    Etter å ha vært stengt mellom Hunderfossen og Ringebu i over et døgn etter flere ras, åpner Dovrebanen for trafikk igjen fra klokka tolv. Det sier pressevakt, Øystein Stavdal Paulsen, i Bane Nor til NRK. – Togene vil gå med noe nedsatt kjørehastighet da det fortsatt er mye vann i området, opplyser han.

  • Onsdag 11. september kl. 11.43

    Offshore-beilere banker på døren hos Siem: – Svært mange har kontaktet oss

    Bransjeveteranen forlot daværende Siem Offshore med ni skip. I et hett marked får han mange forespørsler om sammenslåing.

  • Onsdag 11. september kl. 11.42

    Stavanger Ap blir ilagt irettesettelse

    Datatilsynet kommer med en irettesettelse til Stavanger Ap. Tilsynet mener partilaget brøt personvernloven da de i fjor sendte politiske budskap til småbarnsforeldre på e-post. – Vi har nå fattet endelig vedtak om irettesettelse av Stavanger Arbeiderparti – på vegne av flertallspartiene, skriver Datatilsynet. Irettesettelse er en mildere form for straff enn bot.

  • Onsdag 11. september kl. 11.22

    Bergensbanen stengd mellom Finse og Myrdal

    Ein feil på ein sporveksel gjer at Bergensbanen no er stengd Hallingskeid stasjon, mellom Finse og Myrdal, melder Bane Nor. – Eit arbeidslag er på veg og håpet er å kunne opne banen igjen kring klokka 13, seier pressevakt Øystein Stavdal Paulsen.

  • Onsdag 11. september kl. 11.18

    Lindesnes Høyre vil ha Teigland på topp

    Lindesnes Høyre vil ha Hannah B. Teigland som toppkandidat for partiet i Vest-Agder valgkrets ved stortingsvalget neste år, skriver Fædrelandsvennen. Partiet holdt prøvenominasjon mandag. De vil ha Per-Terje Gabrielsen på andreplass på lista. 15 medlemmer stemte i prøvenominasjonen, opplyser foreningsleder Brede Pedersen til avisa.

  • Onsdag 11. september kl. 11.16

    Arkeologer fant sølvskatt fra vikingtiden

    I Årdal i Hjelmeland er det funnet fire kraftige armringer i sølv, med ulik utsmykning. De er trolig fra 900-tallet. – Dette er definitivt det største jeg har opplevd i min karriere, sier arkeolog og prosjektleder Volker Demuth ved Arkeologisk museum ved Universitetet i Stavanger. Arkeologer startet å grave i området da bonde Tårn Sigve Schmidt skulle lage en ny traktorvei. Han tok selv kontakt med arkeologene for å sjekke om det fantes noe der å ta vare på. Utgravingen viser at det har ligget en stor og mektig vikinggård i området. Den består av flere hus til både mennesker og dyr, fra 900-tallet. Arkeologene fant også rester av gryter i kleberstein, nagler, knivblader og brynesteiner til å slipe verktøy på.

  • Onsdag 11. september kl. 11.16

    Siste viktige tall før rentemøte i USA: – En tap-tap-situasjon

    Prisveksten i USA begynner å nærme seg målet på 2 prosent, men veien videre blir en vanskelig balansegang for den amerikanke sentralbanken Federal Reserve.

  • Onsdag 11. september kl. 11.14

    Rauma: Spansk kvinne ble meldt savnet i 2023 – funnet omkommet tirsdag

    Tirsdag ettermiddag ble det gjort funn av en død person i Rauma.

  • Onsdag 11. september kl. 11.09

    Trafikkuhell i Sarpsborg

    Det har skjedd et mindre trafikkuhell i Sarpsborg sentrum, i rundkjøringen utenfor Festiviteten. Uhellet skal ha skjedd i 11-tiden onsdag. To biler berges fra stedet. Føreren av den ene bilen, en mann i 30-årene, blir anmeldt. Førerkortet hans er også midlertidig tatt i beslag. Føreren av den andre bilen kjøres til fastlegen for en sjekk.

  • Onsdag 11. september kl. 11.05

    Tidligere Manchester United-spiller risikerer fengsel

    Den tidligere Manchester United-profilen Anderson (36) kan havne i fengsel hjemme i Brasil om han ikke innfrir ubetalte barnebidrag på over en halv million.

  • Onsdag 11. september kl. 11.02

    Hjelmeland: Arkeologer fant urørt vikingskatt: – Største jeg har opplevd

    Vikinger gravde ned sølvskatten ved en fjellskrent i Årdal i Hjelmeland kommune. Over 1000 år senere står arkeologer fra Stavanger med den i hendene.

  • Onsdag 11. september kl. 11.01

    OA: Gjøvik videregående åpnet igjen etter asbestfunn

    Gjøvik videregående har nå åpnet igjen som normalt etter at det ble funnet asbest i gamle takplater, melder Oppland arbeiderblad i 11-tiden onsdag. Rektor ved skolen, Bjørn Matsson, bekrefter ovenfor OA at det nå er tatt tilstrekkelige prøver, og forsikrer om at bygget nå er trygt å komme tilbake til.

  • Onsdag 11. september kl. 11.00

    Investtech-analyse: Selg denne shippingaksjen

    Investtech venter fall for populær aksje.

  • Onsdag 11. september kl. 10.57

    Fly måtte snu

    Et fly som skulle fly fra Oslo til Trondheim i dag måtte snu. Flyet hadde ankommet trøndersk luftrom, men istedenfor å lande på Værnes så fløy det tilbake til Oslo Lufthavn. Ifølge Avinor var det været som var årsaken. – Det skyldes at det er mye vind, såkalt «cross vind», så sterk vind at det blir vanskelig å lande, sier Monica Fasting i Avinor ved Oslo Lufthavn.

  • Onsdag 11. september kl. 10.57

    Tar betent skolesak i Bodø til Stortinget

    Bodø kommune har bygget nytt rådhus, nytt konkurransebasseng og brukt flere titalls millioner for å bli europeisk kulturhovedstad. I vår kom baksmellen. Bodø kommune må spare for å unngå å havne på Robek-lista, og kommunedirektøren har foreslått å legge ned flere skoler og barnehager. Flertallet i bystyret vedtok en rekke drastiske endringer, blant annet nedlegging av Gjæran barnehage og ungdomstrinnet ved Saltstraumen skole. I løpet av høsten skal bystyret ta stilling om de skal legge ned enten barneskolen på Hunstad eller Alstad, samt hvilken barnehage i sentrum som skal legges ned. Saken har vakt voldsomme protester blant elever, foreldre og ansatte. En rekke bystyrerepresentanter klaget inn lovligheten ved forslaget til Statsforvalteren. De mener vedtakene er gjort uten å ta tilstrekkelig hensyn til barns beste I løpet av høsten skal bystyret behandle siste del av den betente saken. Signalene fra posisjonen tyder på at enten Alstad eller Hunstad barneskole styrer mot en nedleggelse. Begge skolene har om lag 300 elever hver. Nå tar stortingsrepresentant Sofie Marhaug i Rødt saken til Stortinget. I et skriftlig spørsmål til kunnskapsministeren spør hun om regjeringen vil stramme inn dagens praksis, for å sørge for at kommuner ikke kan legge ned barnehager og skoler ulovlig? – I sommer tok Statsforvalteren lovlighetsklagen fra en rekke bystyrerepresentanter til følge. Da vedtaket ble kjent ugyldig, var allerede noen av de ulovlige vedtakene i ferd med å bli gjennomført (nedlegging av Gjæran barnehage og ungdomstrinnet på Saltstraumen skole). Marhaug mener det er dypt problematisk at Bodø kommune har lagt ned barnehage- og skoletrinn ulovlig. – Jeg har valgt å stille spørsmål om de ulovlige vedtakene om å legge ned Gjæran barnehage og Saltstraumen. Jeg er redd for at det er en praksis hvor man legger ned barnehager og skoler over en lav sko uten å ha fulgt prosedyrene som må følges i saksbehandlingen av så alvorlige vedtak for de det gjelder, for barna, sier hun til NRK. Og legger til: – Jeg er redd for at den praksisen skal spre seg, og at man tenker at hvis vi gjør det raskt nok, så kan vi legge ned selv om vi ikke tar hensyn til barnets beste for eksempel. – Jeg mener man iallfall bør ha et tidsvindu og en planhorisont som er så lang at det faktisk er mulig å levere en lovlighetsklage og få den vurdert uten at vedtaket settes i verk, sier Marhaug. Og legger til: – Jeg håper dette ikke skjer igjen. Jeg håper vi kan få en strammere forvaltning, sånn at kommuner ikke tar seg for store friheter, men legger opp til et løp som gir bedre prosesser enn det vi har sett i Bodø kommune og det vi ser i Stord nå. Kunnskapsministeren har foreløpig ikke svart på spørsmålet.

  • Onsdag 11. september kl. 10.56

    Skada epler fra hagl blir ikke kastet

    500 tonn epler i Midt-Telemark med skader fra hagl fra et uvær i juni blir nå til eplemost. Dermed unngår eplebøndene og tape millioner av kroner på eplene som normalt ville blitt kasta. Det er første gang på 40 år at fruktbonde Halvor Holtskog ikke leverer et eneste eple til butikkene. Han er glad for at det skal lages mer eplemost enn vanlig for å hjelpe fruktbønder som har skada epler.

  • Onsdag 11. september kl. 10.50

    Ønsker mer fokus på forebygging av selvmord

    FNs verdensdag for selvmordsforebygging ble markert over hele landet tirsdag. Selvmordsstatistikken viser at 155 personer mistet livet til selvmord i Oslo og Akershus i fjor. Statssekretær Karl Kristian Bekeng i Helse- og omsorgsdepartementet ønsker at det satses mer på forebygging og hjelpeapparat. – For å få bedre forståelse for de komplekse årsakene til at mennesker tar selvmord og også bedre å kunne hjelpe etterlatte, må vi fokusere på dette fremover. Han vil at hjelpeapparatet og lavterskeltilbudet bygges opp slik at det blir enklere å be om hjelp, samt at det psykiske helsevernet satses på slik at mennesker får den hjelpen de trenger når de trenger det.

  • Onsdag 11. september kl. 10.49

    Fem nye mistenkte for drapet på svenske Emilia (14)

    Fra før av er tre personer mistenkt.

  • Onsdag 11. september kl. 10.45

    Drapstiltaltes mor vitner

    I dag fortsetter rettssaken etter at ei kvinne ble drept med sverd på Byåsen i Trondheim i april i fjor. I dag vitner mora til den drapstiltalte mannen i 20-åra. Hun starta vitnemålet med å henvende seg til drapsofferets foreldre og sønn, skriver Adresseavisen. Hun fortalte retten at sønnen hadde store problemer i oppveksten, og at hun valgte vekk jobb for å følge opp sønnen.

  • Onsdag 11. september kl. 10.38

    Frykter at Grimstad kan havne på Robek-lista

    Kommunedirektør i Grimstad, Magnus Mathisen, vil foreslå kutt i driften på 100 millioner kroner sammenlignet med i dag. Det kom fram i dagens kommunestyre, skriver Agderposten. Kommunen ligger an til å måtte bruke 75 millioner kroner fra disposisjonsfondet i år. Mathisen frykter kommunen kan havne på Robek-lista hvis det ikke tas grep. Et foreløpig kuttforslag skal presenteres for lokalpolitikerne 24. september.

  • Onsdag 11. september kl. 10.36

    Forlenget fengsling etter brann

    En mann i slutten av 50-årene er i Telemark tingrett varetektsfengslet i fire nye uker siktet etter den såkalte mordbrann-paragrafen. Mannen er siktet for å ha tent på et hus i Osebakken i Porsgrunn i slutten av mai der det var folk til stede, men ingen ble skadd. Politiet venter på rapportene fra brannvesenet og rettspsykiaterne før saken kan sendes til retten. Ifølge fengslingskjennelsen kan rettssaken mot mannen bli behandlet i løpet av november.

  • Onsdag 11. september kl. 10.29

    Knuser Vedum i ny måling: – Bør innse det nå

    Senterpartiet kan ikke lenger holde døren til regjering stengt for SV. Det er beskjeden fra SV-lederen, som inviterer til samarbeid.

  • Onsdag 11. september kl. 10.25

    Valgobservatør fulgte debatt mellom Trump og Harris

    Stortingsrepresentant Bård Hoksrud (Frp) fra Telemark fulgte den amerikanske valgkampdebatten i natt mellom presidentkandidatene Donald Trump og Kamala Harris. Hoksrud skal være observatør i valget i USA i november. Hoksrud mener begge kandidatene nådde sine velgere. – Jeg oppfatter at det er to kandidater som veldig vil få fram sitt budskap på sin måte og har to forskjellige måter å argumentere på. Han vil ikke si hvem han mener vant, siden han må holde seg nøytral i forbindelse med oppdraget som valgobservatør.

  • Onsdag 11. september kl. 10.15

    Joe Jonas og Sophie Turner skilt

    Skilsmissedokumentene ble signert fredag.

  • Onsdag 11. september kl. 10.14

    Hadde seksuelle animerte videoer og bilder av barn – dømt til fengsel

    En mann i 30-årene er dømt til fengsel i 60 dager for å ha besittet fremstillinger av seksuelle overgrep av barn eller fremstillinger som seksualiserer barn. I 2022 var mannen ifølge dommen i besittelse av en animert film med varighet på 24 minutter, mer enn 100 animerte bilder og 2 fotografier som fremstiller seksuelle overgrep mot barn. Den dømte mannen, som bodde i Vestoppland, har i avhør ikke erkjent straffskyld. Han erkjenner det politiet har konfiskert, men at han ikke var kjent med at det var lagret ulovlig materiale på disse.

  • Onsdag 11. september kl. 10.09

    Møter pressen på Arna stasjon

    Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) kommer begge til Arna stasjon i dag for å møte pressen kl. 12.30. Der vil de ventelig presentere nyheter om ny E16 og ny trasé på Bergensbanen mellom Arna og Voss. De to var samme sted i mars, like før Nasjonal Transportplan (NTP) ble lagt fram. Den gang lovet Vedum å sette av 38,9 milliarder kroner til prosjektet, samt mulig byggestart i 2025 eller 2026.

  • Onsdag 11. september kl. 10.09

    Lover mer penger til kulturen i Vestfold

    Kulturen i Vestfold får mer penger når Vestfold fylkeskommune trekker seg ut av Teater Ibsen. Det sier fylkesordfører Anne Strømøy i Vestfold. Fylkeskommunen har bevilget 4,6 millioner kroner til regionteateret, som fylkestinget nå har bestemt å ikke eie lenger med Skien kommune og Telemark fylkeskommune. Strømøy sier de har gått en runde med advokatene før vedtaket i går. Leder for kulturutvalget i Skien, Hans Edvard Askjer, mener at Vestfold må betale for å gå ut av eierskapet i Teater Ibsen.

  • Onsdag 11. september kl. 10.08

    Etterlyser vitner etter ulykke i Halden

    En mopedist ble onsdag morgen påkjørt av en bil i krysset fv 220/Hannibal Sehesteds gate i Halden. Politiet etterlyser nå vitner til ulykken fordi bilisten kjørte fra stedet. Bilen ble beskrevet som sort, mulig Mercedes E-klasse. Mopedisten ble ikke skadet, opplyser politiet.

  • Onsdag 11. september kl. 10.01

    Drapstiltalt forklarer seg: – Ville markere meg

    Den tiltalte la mye vekt på en hendelse som skjedde noen dager før drapet.

  • Onsdag 11. september kl. 10.01

    Nå er DNB på begge sider av Vow-bordet

    Men én ting kan være positivt for aksjonærene.

  • Onsdag 11. september kl. 9.58

    Legen om Ødegaard: Landskampene henger i en tynn tråd

    Det skal ikke være brudd i Martin Ødegaards ankel, men Norges Nations League-kamper i oktober er i fare.

  • Onsdag 11. september kl. 9.56

    Avvikler tannklinikken i Misvær

    Når tannlegen som i dag jobber ved Misvær tannklinikk går av med pensjon, betyr det også kroken på døra for tannklinikken, skriver Nordland fylkeskommune i en melding. – Pasientene vil nå i stedet kunne velge mellom de andre tannklinikkene i Salten, sier fylkesråd Lise Henriette Rånes, som har ansvaret for det offentlige tannhelsetilbudet i Nordland. Hun legger til: – Erfaringsmessig er det vanskelig å rekruttere ny tannlege til enmannsklinikker i redusert stilling. Samtidig som vi ville ha måttet investere mye penger i nye lokaler, forklarer fylkesråd Lise Henriette Rånes som begrunnelse for at man velger å legge ned Misvær tannklinikk når tannlegen ved årsskiftet vil pensjonerer seg.

  • Onsdag 11. september kl. 9.56

    Russegründer og mangemillionær solgte hytte for 22,5 mill.

    Henrik Børke Nørstrud har tjent seg styrtrik på salg av russeklær. Nå har han sopt inn over 20 millioner kroner til, etter å ha kvittet seg med en av hyttene sine på Tjøme.

  • Onsdag 11. september kl. 9.55

    Trysil: Alle veger åpnet igjen etter uværet

    Flere veger i Trysil ble stengt som følge av flom og ras de siste to dagene. Onsdag formiddag er alle berørte fylkesveger og riksveger åpnet igjen, melder Trysil kommune på sine sider.