Nyheter:

  • Mandag 30. september kl. 22.50

    Se Vestlandsrevyen klokken 22.55

    Hamse Ali fikk hjernerystelse, brakk nesen og mistet fire tenner etter at han ble utsatt for vold i Nygårdsparken. Han fikk massiv støtte. Nå åpner politiet saken på nytt. Programleder er Jan Børge Leirvik.

  • Mandag 30. september kl. 22.38

    Båttyver tatt etter politijakt i Oslofjorden

    To politibåter og ett helikopter var involvert da en båt ble stjålet fra Fagerstrand mandag kveld. To mistenkte ble pågrepet i Horten, skriver Dagbladet. Politiet fikk melding om tyveriet mellom 18 og 19.

  • Mandag 30. september kl. 22.03

    Eide møtte Blinken: – Økende frustrasjon

    Israel hører ikke på noen, heller ikke sin nærmeste støttespiller, sier utenriksminister Eide etter å ha møtt USAs utenriksminister.

  • Mandag 30. september kl. 22.00

    Wall Street: Beste første ni måneder av året for S&P 500 siden 1997

    Alle de tre store indeksene avslutter den historisk tøffe måneden i pluss.

  • Mandag 30. september kl. 21.55

    Gir seg som trener

    Fotballtrener Espen Haug gir seg som trener for den færøyske klubben Klaksvik etter sesongen. Det melder Oppland Arbeiderblad. Klubben skriver på sine nettsider at det er på grunn av personlige årsaker at Haug ønsker å flytte tilbake til familien i Norge. – Det har vært en ære å være en del av KI familien. Men nå etter sesongen er tiden inne for noe nytt. KI og Færøyene vil alltid være i mitt hjerte, skriver Haug på sin egen Facebook-profil. Haug roser klubben, og sier at han har hatt en kjempefin og lærerik tid. – Vi skilles som venner. Jeg har hatt et vanvittig fint opphold her på Færøyene. Vi fikk åtte kamper i Europacuper, den erfaringa fra det var en vanvittig opplevelse og jeg ville aldri vært det foruten.

  • Mandag 30. september kl. 21.44

    Slagsmål i Sandefjord

    Politiet har rykket ut etter melding om slagsmål på en parkeringsplass i Sandefjord sentrum. Ifølge operasjonsleder ved Sør-Øst politidistrikt har patruljen kontroll på tre personer i 40- og 50-årene som var involvert. Politiet opplyser at det ikke virker som noen er skadet. Politiet skriver på X kl. 21.30 at mennene har dratt hvert til sitt. De ønsker å anmelde hverandre, og har fått beskjed om å gjøre det når de er edru, opplyser operasjonsleder i Sør-Øst politistrikt, Marianne Stabell Mørch.

  • Mandag 30. september kl. 21.27

    Skrur opp strømprisene

    Fra og med i morgen skrur Norges og Innlandets største nettleieselskap opp prisene ved å øke nettleien. Det skriver Elvia selv på sine nettsider. Selskapet skriver at økningen for en gjennomsnittlig leilighet vil bli på cirka 50 kroner i måneden. For en enebolig cirka 180 kroner ekstra i måneden. Nettleie er det du betaler for at strømmen du bruker skal transporteres til boligen. Nettleien går blant annet til drift av nettet, til vedlikehold og ny-investeringer i nett, til beredskap, til elsikkerhet og el-tilsyn. De nye prisene gjelder fra 1. oktober og vil synes først på regninga i november.

  • Mandag 30. september kl. 21.19

    Fagermo overtar Lillestrøm

    Tidligere Odd-trener Dag-Eilev Fagermo er ansatt som ny hovedtrener for Lillestrøm. Fagermo fra Akkerhaugen i Telemark har stått uten trenerjobb siden han fikk sparken i Vålerenga sommeren 2023. – Dette er en utfordring som jeg er særdeles motivert for, og jeg gleder meg veldig til å treffe spillerne og resten av trenerteamet. Det er en spennende spillergruppe som har et stort potensial, og jeg skal gjøre alt som er i min makt for at Lillestrøm skal gjøre det best mulig resten av sesongen, sier Dag-Eilev Fagermo i en uttalelse på Lillestrøms hjemmesider.

  • Mandag 30. september kl. 21.11

    Dag-Eilev Fagermo tar over Lillestrøm – Nielsen ferdig som hovedtrener

    Etter en måned er det slutt: David Nielsen og Lillestrøm skiller lag. Dag-Eilev Fagermo er ansatt som ny hovedtrener.

  • Mandag 30. september kl. 21.05

    Syklist kollidert med fotgjenger i Bergen

    Politiet er på stedet etter melding fra AMK om at en syklist har kollidert med en fortjenger på Haukelandsveien i Bergen. Vedkommende har falt i bakken og blør fra et kutt i pannen. Fotgjengeren er en mann i 40-årene. Syklisten er en mann i 60-årene. Han har fått et kutt ved øyet. Ambulanse er også på plass, og begge blir tilsett av ambulansepersonell. Politiet er i dialog med begge parter. Hendelsen fremstår som et uhell, og det blir ikke opprettet sak fra politiets side.

  • Mandag 30. september kl. 20.58

    TV 2: Gjekstad blir ny landslagssjef for håndballkvinnene

    Kanalen hevder å ha kilder mandag på at tidligere Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad er den utvalgte som ny landslagssjef. Norges Håndballforbund presenterer først tirsdag hvem som skal avløse Thorir Hergeirsson som landslagssjef. 56 år gamle Gjekstad gjorde stor suksess som trener for Vipers Kristiansand. Nå leder han Odense i dansk håndball. (©NTB)

  • Mandag 30. september kl. 20.58

    Rykker ut til mulig brann i skorstein

    Brannvesenet rykker ut for å sjekke en mulig brann i en skorstein på Flaktveit i Bergen.

  • Mandag 30. september kl. 20.55

    Skandalescener i svensk fotballderby – spillerne sendt i garderoben etter høye smell

    Nabo-oppgjøret mellom IFK Göteborg og Gais ble avbrutt og spillerne ble sendt i garderoben tidlig i annen omgang mandag. Bråk på tribunen var årsaken.

  • Mandag 30. september kl. 20.48

    Torghatten Nord innstiller ferger

    På grunn av dårlig vær i Vestfjorden har Torghatten Nord innstilt alle avganger med «MF Hornstind» mellom Svolvær og Skrova inntil videre. Det skriver Torghatten Nord på sine nettsider. Fergeselskapet melder at ny melding vil foreligge når ruten blir gjenopptatt.

  • Mandag 30. september kl. 20.41

    Nærmer seg ny landslagssjef – Gjekstad landet mandag kveld

    Klokken 22 mandag kveld landet Ole Gustav Gjekstad på Gardermoen. Tirsdag morgen presenteres han trolig som Thorir Hergeirssons erstatter.

  • Mandag 30. september kl. 20.21

    Stjålet bil funnet i Oslo

    – På Bryn har vi stoppet en bil som var påsatt et stjålet kjennemerke, skriver politiet på X. Sjåføren er pågrepet fordi det viste seg at bilen var stjålet. – Bilen var meldt stjålet for over en uke siden, mens skiltene ble meldt stjålet i helga.

  • Mandag 30. september kl. 20.19

    Gladmelding til Glimt-fansen – mange flere kan få Old Trafford-billett

    Bodø/Glimts 3855 billetter til europaligakampen mot Manchester United på Old Trafford forsvant fort. Nå kan supportere uten billett øyne nytt håp. Billettene til storkampen ble lagt ut mandag klokken 12, og en time senere opplyste Glimt at billettene var revet bort. Glimt åpnet et digitalt venterom halvannen time før salgsstart. Mandag kveld har den nordnorske klubben en ny beskjed til fansen. «Glimt har i lengre tid jobbet for å få tak i enda flere billetter på Old Trafford enn de opprinnelige 3855, og mandag ettermiddag kom det en potensiell løsning», skriver klubben på egne nettsider. Håpet er at et betydelig antall flere billetter kan tilfalle tilreisende Glimt-supportere. «I skrivende stund må vi avvente noen endelige sikkerhetsklareringer fra lokalt politi, men håper å kunne dele mer informasjon med dere i løpet av uken», skriver Glimt. De som ønsker billett bes om å registrere seg. Oppgjøret mot de rødkledde, som kjemper i motvind under manager Erik ten Hag, spilles 28. november. De gulkledde pangåpnet i europaligaen med å slå Porto på eget kunstgress sist uke. Torsdag venter belgiske Union Saint-Gilloise på bortebane. Kamper mot Sporting Braga, Qarabag og Besiktas venter også for hovedtrener Kjetil Knutsen og co. før jul. (NTB)

  • Mandag 30. september kl. 20.10

    Første gang på seks år: – Det er tidlig

    September startet med sol og varme. Nå har høsten – og kulden – kommet for fullt.

  • Mandag 30. september kl. 20.08

    Er hjemmekontoret blitt den nye au pairen?

    Man kan ikke gjøre karriere hjemmefra.

  • Mandag 30. september kl. 20.08

    Bendik Hareides «surrealistiske» jobb i England: – Det var en unik mulighet

    Hvorfor ikke bare bli med og kjøpe en engelsk fotballklubb? Det gjorde norske Bendik Hareide.

  • Mandag 30. september kl. 20.04

    Pågrep mann etter vold og trusler mot unggutter

    Politiet har pågrepet en voksen mann etter melding om at to unge gutter hadde blitt utsatt for vold og trusler på Vear i Tønsberg. – Guttene hadde stått og kikket på noe utenfor en bedrift og så hadde en mann som arbeidet på stedet kommet og tatt tak i dem, sier operasjonsleder Marianne Stabell Mørch ved Sør-Øst politidistrikt. Mannen skal ha dratt guttene med seg inn i bedriften og vært veldig truende og hardhendt. – Det ble besluttet pågripelse av mannen. Han ble pågrepet klokka 17.40. Sak er opprettet og blir fulgt opp videre, sier Stabell Mørch.

  • Mandag 30. september kl. 20.03

    Brann i kyllingfjøs

    Det har brent i et kyllingfjøs i Ringsaker. Det er ifølge politiet ingen dyr i fjøset og det skal ikke ha vært spredningsfare til andre bygg. Brann og politi er på stedet.

  • Mandag 30. september kl. 19.50

    Mistenkelig person pågrepet i Fossegrenda

    Politiet melder at en mann i femtiårene er kjørt inn til arresten i Trondheim etter at han ble observert med ei øks, syklende rundt i området Fossegrenda.

  • Mandag 30. september kl. 19.44

    Se Vestlandsrevyen klokken 19.45

    I 13 år har de kranglet om bybanen til Åsane, og fortsatt er de ikke enige. I dag trakk Arbeiderpartiet og Venstre seg fra forhandlingene om tunnel-traseen. Arbeiderpartiets gruppeleder, Rune Bakervik, er gjest i Vestlandsrevyen. Programleder er Jan Børge Leirvik.

  • Mandag 30. september kl. 19.40

    Nesten 5000 rogalendinger påmeldt årets hummerfiske

    I morgen starter jakten på havets sorte gull. Årets hummerfiskesesong i Rogaland varer fra 1. oktober til 30. november. Per 30. september er 4987 rogalendinger påmeldt hummerfisket, ifølge Fiskeridirektoratet. Det er over 1300 færre enn under fjorårets fiske. For å få lov til å fiske hummer, må du registrere deg via Fiskeridirektoratet sine nettsider. Det er fortsatt lov å registrere seg, selv etter at hummerfisket har startet.

  • Mandag 30. september kl. 19.35

    Skår i comeback-gleden for Oasis

    Byrådet i Edinburgh krever at den populære brødreduoen punger ut.

  • Mandag 30. september kl. 19.26

    Se TV-sendingen direkte fra 19.45

    Brynes traktortribuner får internasjonal oppmerksomhet - kjent youtuber var på stadion i helga for å filme jærbuene. Mer om dette i TV-sendinga fra Rogaland 19.45.

  • Mandag 30. september kl. 19.15

    Nå starter mudringen

    Arbeidet med å etablere en ny dypvannskai og mudre i farleden foran Toraneskaia er i full gang. Deponiområdet er ferdigstilt, og alle tiltak for å sikre en effektiv og trygg gjennomføring av mudringen er på plass. Det skriver Kystverket i en pressemelding. Totalt skal det mudres over 100.000 kubikkmeter masser, noe som tilsvarer omtrent 15.000 lastebillass. Arbeidet vil hovedsakelig utføres med kranlekter og grabb, som er ideelt for store mudringsdybder samtidig som det sikrer god kontroll og minimal spredning av partikler i sjøen. De mudrede massene vil bli lastet og transportert på sjøen med hjelp av lektere og slepebåter. Ved å unngå landtransport minimeres belastningen på det lokale veinettet og nærmiljøet.

  • Mandag 30. september kl. 19.07

    Mener kutt i lostjeneste er uakseptabelt

    Nærings- og Fiskeridepartementet har bedt Kystverket om å foreslå flere tiltak med mål om å kutte kostnader. I svaret fra Kystverket foreslåes det nå å kutte losformidlingstjenesten i Lødingen med til sammen 3,4 stillinger. Det betyr at stasjonen ikke lenger vil være døgnåpen. Losformidlingstjenesten i Horten foreslås kuttet med 6,4 stilinger. I tillegg kommer det forslag om fritak fra losplikt for båter mellom 70-100 meter. Disse tiltakene gjør at Kystverket skal spare 30 millioner i året på et totalbudsjett på nærmere 1 mrd. – Totaliteten i forslaget fra Kystverket synes å være en klar svekkelse av sikkerhet, beredskap og tilstedeværelse langs kysten, mener ordfører Hugo Jacobsen i Lødingen. Jacobsen mener den nylige situasjonen med fartøyet «Ruby» (bildet) har vist hvor viktig det er med god beredskap og at vi har institusjoner langs kysten som kapasitet til å reagere og handle riktig. – Med en nedbygd beredskap uten overskudd til å handle vil det bli vanskeligere å håndtere situasjonene som kommer til å oppstå i fremover, mener han.

  • Mandag 30. september kl. 19.04

    Bru kan bli stengt på kort varsel

    Gimsøystraumen bru på E10 i Vågan kommune i Nordland kan bli stengt på kort varsel på grunn av sterk vind. Det melder Statens vegvesen på sine nettsider. Brua stenger og åpner automatisk etter vindvarslingsutstyr på brua. Brua stenges dersom det blåser opp til 28 meter i sekundet. Klokken 18:50 mandag kveld var vindhastigheten 20,9 meter i sekundet. Det er meldt stiv kuling fra sørvest med vindkast på opptil 29 meter i sekundet ved ellevetiden i kveld, ifølge Yr.no

  • Mandag 30. september kl. 18.59

    Eldre kvinne svindlet for over 100.000 kroner

    Mandag ettermiddag opplevde to eldre kvinner å bli svindlet av noen som utga seg for å være politi og bank.

  • Mandag 30. september kl. 18.51

    Bakkeinvasjon i Libanon har startet

    Israelske bakkestyrker har innledet begrensede og målrette angrep mot Hizbollah-mål i Sør-Libanon, opplyser det israelske forsvaret (IDF) natt til tirsdag.

  • Mandag 30. september kl. 18.51

    Svindlere utgir seg for å være politi

    – I ettermiddag har vi mottatt to svindelmeldinger hvor eldre kvinner har blitt svindlet av noen som har utgitt seg for å være politi og bank. Det skriver politiet på X. Først skal kvinnene ha blitt oppringt av "politiet", deretter av "banken". Ved å utgi seg fikk svindlerne kvinnene til å tro at de allerede var blitt svindlet. Deretter skal svindlerne ha informert om at "politiet"var nødt til å komme å hjelpe dem. – Deretter har "politimenn" kommet hjem til kvinnene og tatt kortene og sagt at de skulle hjelpe dem med å løse svindelen. Den ene kvinnens konto har blitt tømt for mer enn 100000kr. Bankene er informert og vi har tatt imot anmeldelser på forholdene.

  • Mandag 30. september kl. 18.51

    Svindlere stjal 100.000 kroner ved å utgi seg for å være politi

    – I ettermiddag har vi mottatt to svindelmeldinger hvor eldre kvinner har blitt svindlet av noen som har utgitt seg for å være politi og bank. Det skriver politiet på X. Først skal kvinnene ha blitt oppringt av svindlere som utga seg for å være politiet og banken. Svindlerne brukte et manipulert telefonnummer og derfor vet politiet foreløpig ikke hvem som står bak. Ved å utgi seg fikk svindlerne kvinnene til å tro at de allerede var blitt svindlet. Deretter skal svindlerne ha informert om at politiet var nødt til å komme å hjelpe dem. – Deretter har "politimenn" kommet hjem til kvinnene og tatt kortene og sagt at de skulle hjelpe dem med å løse svindelen. Disse politimennene var i realiteten svindlere. – Den ene kvinnens konto har blitt tømt for mer enn 100.000 kroner. – Bankene er informert og vi har tatt imot anmeldelser på forholdene. Politiet og banken kommer aldri hjem til folk for å ta kort, koder eller andre personlige opplysninger i slike saker. – Disse opplysningene er personlige og skal aldri deles med andre. – Hvis du opplever at "politiet" eller "banken" ikke lar deg legge på samtalen, eller sjekke med den ekte banken, så er dette svindel, avslutter politiet.

  • Mandag 30. september kl. 18.44

    Damp frå varmtvatn førte til røykutvikling på Frøya

    Naudetatane har rykka ut til melding om røykutvikling på eit kjøpesenter på Sistranda på Frøya. Etter undersøkingar frå brannvesenet viste det seg at røyken var damp frå varmtvatn som kom frå eit hol i sprinklaranlegget.

  • Mandag 30. september kl. 18.39

    Bjørnebye hentet Klaesson til dansk fotball etter tidlig Polen-exit

    Fotballkeeperen Kristoffer Klaesson brøt kontrakten med polske Raków Cz?stochowa etter kun en drøy måned. Nå har Stig Inge Bjørnebye hentet ham til Danmark.

  • Mandag 30. september kl. 18.36

    Skogens konge dukket opp takket være Banto (12): – Felte en tåre

    Elgjakten er i gang, og for noen blir det tårevått.

  • Mandag 30. september kl. 18.26

    Kastet steiner på bil i Arendal

    Flere personer skal ha mandag kveld ha kastet steiner på en bil på Blødekjær i Arendal. Politiet har vært på stedet og snakket med bileier. Personene hadde forlatt stedet da politiet ankom. Bilen har fått materielle skader og politiet oppretter sak på skadeverk.

  • Mandag 30. september kl. 18.24

    Ungdomspolitikere ble bedt om å fjerne cannabiskampanje: – Helt satt ut

    Nå legger skoleledelsen seg flat og beklager.

  • Mandag 30. september kl. 18.15

    Evakuerte i Verdal får flytte heim

    De som ble evakuert etter at det gikk et ras i Verdal i går, får nå flytte heim igjen. Kommunedirektør i Verdal, Geir Olav Jensen, sier til NRK at geotekniker har gjort vurdering i området og har gitt klarsignal til at de evakuerte kan flytte tilbake. Det var søndag ettermiddag at det gikk et jordras i området i forbindelse med nydyrkningstiltak. Jensen bekrefter at kvikkleire er en del av bildet og at en kombinasjon av tilført masse og blokkerte drensrør har gitt vanntrykk i massene. Én av de to veiene som stengte er fremdeles stengt. Det gjelder området Moholtveien. – Vi følger situasjonen videre og geotekniker gjør ny vurdering i morgen, sier Jensen.

  • Mandag 30. september kl. 18.12

    Politiet søker i område etter slagsmål

    Politiet søker etter personer som skal ha vært involvert i et slagsmål på Grim i Kristiansand. Partene skal ha forlatt stedet i flere biler. Det er ukjent om noen har kommet til skade.

  • Mandag 30. september kl. 18.11

    En studie i seigpining

    Dette trofeet kan fort ha kostet mer enn det smakte for Manchester United.

  • Mandag 30. september kl. 18.09

    Stenger vann og vei i Kvinesdal på grunn av lekkasje

    Flere husstander i området Birkelandsstrand i Kvinesdal blir helt eller delvis uten vann mellom klokken 21.00 tirsdag kveld og 06.00 onsdag morgen. Årsaken er utbedring av en akutt vannlekkasje ved Birkelandsstrand, opplyser kommunen. De berørte husstandene har fått sms av kommunen og det vil bli etablert vannpost på Feda skole. Husstander i området Sande, Sandsåsen og Lindlandsbakken kan oppleve redusert vanntrykk. Mellom klokken 12.00 på tirsdag og klokken 15.00 på onsdag vil veien stenges ved Birkelandsstrand. – Vi etterstreber med å gjøre veien tilgjengelig så snart som mulig, skriver kommunen på sine nettsider.

  • Mandag 30. september kl. 17.52

    Attentat-mistenkt nekter straffskyld

    Ryan Routh (58) erklærte seg ikke skyldig da han ble framstilt i et rettsmøte mandag. 

  • Mandag 30. september kl. 17.50

    Opprettholder trolig sperringer til onsdag

    Sperringene rundt de tre bygningene som brant på Dovre tidligere denne uka, vil trolig ikke fjernes før onsdag. Det sier brannsjef Åge Tøndevoldshagen til GD. Årsaken er ifølge brannsjefen noe usikkerhet knyttet til gassflasker som ligger på tomta. – Vi anser eksplosjonsrisikoen som veldig lav, men føler tiltaket vi gjør er prinsipielt viktig. Vi tar ingen sjanser, sier Tøndevoldshagen til avisa.

  • Mandag 30. september kl. 17.36

    SV innstiller Haltbrekken på topp

    Trøndelag SV innstiller Lars Haltbrekken på topp til sin stortingsliste for 2025. På andreplass står Hilde Marie Gaebpie Danielsen, og Bisma Aleem på tredjeplass. – Vi står foran store utfordringer. Verden og Norge trues av klimakrise og tap av natur. Kampen for å kutte utslipp og ta vare på naturen blir helt sentralt i alt vi gjør, og jeg er svært glad for at nominasjonskomiteen har gitt meg tillit til å fortsette denne kampen på Stortinget, sier Lars Haltbrekken i en pressemelding. Frist for lokallagene til å komme med innspill er 4. oktober og listene vedtas på nominasjonsmøtet 9. november.

  • Mandag 30. september kl. 17.34

    NBA-giganten Dikembe Mutombo er død

    Dikembe Mutombo huskes som én av de beste forsvarsspillerne i den nordamerikanske basketballigaen noen gang. Nå er han død, 58 år gammel.

  • Mandag 30. september kl. 17.26

    Redningsaksjon i Seljord

    Politi og brannvesen har iverksatt en redningsaksjon i Åmotsdal etter melding om en person som har sklidd ned og står fast i en skrent. – Det er snakk om en mann som står fast i glatt og ulendt terreng og som trenger hjelp til å komme seg opp, forklarer vaktleder ved Sør-Øst 110 til NRK. Mannen, som var ute på sauesanking da uhellet skjedde, er ikke skadet, opplyser brannvesenet.

  • Mandag 30. september kl. 17.18

    Norsk selskap håndplukket av Nato: Selger til Kina

    Teknologibedriften Water Linked fikk millionstøtte av Nato. Samtidig står Natos «strategiske konkurrent» Kina på selskapets kundeliste.

  • Mandag 30. september kl. 17.17

    Minst 107 døde og 600 savnet etter orkanen «Helene»

    Det sier Biden i en pressekonferanse om situasjonen.

  • Mandag 30. september kl. 17.15

    Nye SUS blir 340 millioner kroner dyrere

    I styremøtet til Helse Stavanger i dag kom det frem at det er nye overskridelser på det nye sykehuset til Stavanger universitetssjukehus på Ullandhaug. Overskridelsene er på 340 millioner kroner. Det betyr at sykehuset må spare enda mer fra 2026 enn tidligere planlagt. Beløpet øker fra 200 til 260 millioner kroner hvert år. – Vi må spare ytterligere 340 millioner på driften i perioden 2025–2029. Det er ingen tvil om at risikoen er stor, og at vi står overfor en betydelig utfordring, sa økonomidirektør Tor Albert Ersdal i styremøtet, skriver Stavanger Aftenblad.

  • Mandag 30. september kl. 17.09

    Behandlingen av søksmål mot Viggo Kristiansen utsatt

    Denne uken skulle tingretten ha behandlet tidligere støttespiller Eivind Pedersens søksmål mot Viggo Kristiansen. Nå er det klart at saken går i mars neste år.

  • Mandag 30. september kl. 17.08

    Som voksen forsto Anders hva han opplevde: Nå tar fagfolk grep

    Hver femte ungdom har opplevd seksuelle krenkelser fra jevnaldrende. Anders Jepsen forteller at han som barn ble utsatt for seksuell skadelig adferd av et eldre barn. Hva skulle han gjøre?

  • Mandag 30. september kl. 16.58

    Mann hadde over 1000 filmer som viste overgrep mot barn

    En mann er i Sør-Rogaland tingrett dømt til fengsel i ett år og to måneder etter han hadde over 1800 bilder og 1000 videoer som seksualiserte barn eller viste seksuelle overgrep mot barn. Vidoene hadde han lastet ned fra et fildelingsnettverk. Det ble funnet ulovlig materiale på til sammen tolv enheter som mannen eide. Mannen hadde også flere seksualiserte bilder av en navngitt jente under 14 år på sin telefon. Han har erkjent straffskyld.

  • Mandag 30. september kl. 16.57

    Bruksforbud etter kontroll

    Fire kjøretøy har fått bruksforbud etter en utekontroll ved Verdal kontrollstasjon. Ett av disse var et vogntog som var for tungt, og hvor det ble gitt 8200 kroner i overlastgebyr. En sjåfør ble tatt for brudd på kjøre- og hviletid, melder Statens Vegvesen.

  • Mandag 30. september kl. 16.53

    Kåre Mol slutter som trener for sandvolleystjernene

    Anders Mol (27) bekrefter at faren Kåre Mol er ferdig som trener for ham selv og Christian Sørum (28).

  • Mandag 30. september kl. 16.53

    Kåre Mol slutter som trener for sandvolleystjernene

    Anders Mo bekrefter at faren Kåre Mol er ferdig som trener for ham og Christian Sørum.

  • Mandag 30. september kl. 16.51

    Arbeiderpartiet og Venstre bryter bybaneforhandlingene: – Vi er drittlei av å krangle om dette

    Det opplyser politisk rådgiver for Arbeiderpartiets bystyregruppe i Bergen, Rasmus L. Rasmussen, i en pressemelding. De sier at det ikke lengre er grunnlag for å fortsette forhandlingene om Bybanen til Åsane Mandag morgen møttes bybaneforhandlerne til nok et møte på rådhuset. Det endte med skuffelse for opposisjonspartiene. – Aller helst skulle vi klart å stå her som et samlet byråd og fortalt at Bybanen skal bygges, men det gjør vi ikke i dag, sier Rune Bakervik (Ap). Han forteller videre at dersom det hadde det vært opp til dem, så hadde de vært i gang med å bygge bybanen til Åsane allerede. Bakervik og Per-Arne Larsen (V) møtte pressen klokken 17.15 i ettermiddag. – Vi er drittlei av å krangle om dette, sier Larsen. Larsen poengterer at Venstre har gått inn i forhandlingene uten noen krav eller ultimatum og at de har sagt oss villige til å stemme for det nye forslaget om å bygge tunnel forbi sentrum. – I dag ble det klart at avstanden mellom oss er for stor. Jeg spurte Eivind Nævdal-Bolstad (H) om det betyr at vi går fra møtet, og da svarte han ja. I forrige uke ble det klart at både SV og MDG også trekker seg fra bybaneforhandlingene. De trakk seg etter et ultimatum fra byrådspartiene.

  • Mandag 30. september kl. 16.51

    Arbeiderpartiet og Venstre bryter bybaneforhandlingene

    Det opplyser politisk rådgiver for Arbeiderpartiets bystyregruppe i Bergen, Rasmus L. Rasmussen, i en pressemelding. – Det er ikke lengre grunnlag for å fortsette forhandlingene om Bybanen til Åsane, skriver han. Mandag morgen møttes bybaneforhandlerne til nok et møte på rådhuset. Det endte med skuffelse for opposisjonspartiene. Rune Bakervik (Ap) og Per-Arne Larsen (V) skal møte pressen klokken 17.15 i ettermiddag. – Venstre har gått inn i forhandlingene uten noen krav eller ultimatum og vi har sagt oss villige til å stemme for det nye forslaget om å bygge tunnel forbi sentrum. Det vi har forventet i retur er at alle avtalepartene tar ansvar for å sikre en Bybane til Åsane uavhengig av trasé, skriver Larsen på sin Facebook-side. – Uansett hvordan vi vrir og vender på det, vil reguleringen av en ny tunnel, en ny holdeplass og nye kombinasjoner av planer innebære en risiko man ikke kan bli kvitt. Vi har vært villig til å stå i den risikoen, dersom vi bare har en plan for hva som skjer dersom det ikke er mulig å realisere den nye ideen, legger han til. I forrige uke ble det klart at både SV og MDG også trekker seg fra bybaneforhandlingene. De trakk seg etter et ultimatum fra byrådspartiene.

  • Mandag 30. september kl. 16.51

    Arbeiderpartiet og Venstre bryter med bybaneforhandlingene

    Det opplyser politisk rådgiver for Arbeiderpartiets bystyregruppe i Bergen, Rasmus L. Rasmussen i en pressemelding. – Det er ikke lengre grunnlag for å fortsette forhandlingene om byanen til Åsane, skriver han. Rune Bakervik (Ap) og Per Arne Larsen (V) skal møte pressen klokken 17.15 i ettermiddag.

  • Mandag 30. september kl. 16.50

    Utagerende person pågrepet i Trondheim

    En mann i 30-årene har oppført seg truende mot ansatte i en forretning i Nordre gate i Trondheim, melder politiet. Mannen skal ha vært i besittelse av en rekke kniver.

  • Mandag 30. september kl. 16.46

    Skifter stikkrenne etter uvær

    Etter uværets herjinger for tre uker siden skiftes det ut en stikkrenne på riksvei 25 ved Kjernmolia i Søre Osen i Trysil kommune. Arbeidene starter torsdag. Det bygges omkjøringsvei. Målet er å bli ferdig med arbeidene rundt månedsskiftet oktober-november, melder Statens vegvesen.

  • Mandag 30. september kl. 16.46

    Syklist påkjørt av bil i Førde

    En jente på sykkel er påkjørt av bil i Førde. Jenta er oppe og går, opplyser politiet. Sykliste skal ha kommet syklende ut i et gangfelt. Det er ikke kommet opplysninger om skadeomfang på jenta. Hun skal ha brukt hjelm. Trafikken passerer forbi. Politiet rykker ut til stedet.

  • Mandag 30. september kl. 16.42

    Trafikkuhell på Motorveien

    Nødetatene rykker ut på melding om påkjørsel bakfra på E39 Motorveien i sørgående retning. Påkjørselen skal ha skjedd litt sør for avkjørsel til Kvadrat. To biler er involvert, men påkjørselen skal ha skjedd i lav hastighet. Begge førerne er oppegående. Det er trafikale utfordringer på stedet, ifølge politiet. Ved 17.30-tiden er begge bilene fjernet fra stedet.

  • Mandag 30. september kl. 16.42

    Arbeiderpartiet vil ha havvind på Helgeland

    Arbeiderpartiet tar til orde for havvind langs Helgelandskysten. Det kommer fram i Arbeiderpartiets førsteutkast til nytt partiprogram. «Havvind er den største nasjonale energi- og industrisatsingen i nyere tid, og Nord-Norge skal være med», slår Ap fast i partiprogrammet, som ble lagt frem av Tonje Brenna. Det var Helgelands Blad som omtalte partiprogrammet først. Videre skriver Arbeiderpartiet at modne områder og prosjekter som Trænabanken og GoliatVIND kan realiseres raskt. Trænabanken er et område utenfor Træna hvor det er et rikt fiskeliv. GoliatVIND er et demonstrasjonsanlegg for flytende havvind på om lag 75 megawatt utenfor Finnmark. Arbeiderpartiet har som mål at områder i nord skal lyses ut senest i 2027, heter det i partiprogrammet.

  • Mandag 30. september kl. 16.42

    Hepatitt A-smitte er påvist i Bergen

    Smitten har skjedd på en skole i Bergen.

  • Mandag 30. september kl. 16.25

    Hepatitt A-smitte ved skole i Bergen utløser massevaksinering

    I forrige uke sendte Smittevernkontoret i Bergen ut en melding til foresatte og ansatte ved Nattland skole i Bergen om at det er påvist smitte ved skolen. Det melder Bergensavisen. Det skal ikke være mange som er smittet, men i samråd med folkehelseinstituttet har de vurdert at alle ansatte og elever ved 1. til 4. trinn bør vaksineres. Hepatitt A er et virus som kan forårsake leverbetennelse. Viruset smitter via avføring til munnen, som for eksempel ved skitne hender etter toalettbesøk som berører mat eller drikke. Det smitter Årlig blir det meldt inn rundt 40 tilfeller i Norge. Ifølge avisen skal vaksineringen skje tirsdag og onsdag denne uken.

  • Mandag 30. september kl. 16.25

    Det blir litt hult, Jonas

    Vi trenger flere politifolk og langsiktige tiltak som virker, mot den økende volden i samfunnet vårt. Skal vi få det, ser vi også ut til å trenge en ny regjering.

  • Mandag 30. september kl. 16.21

    Sarpsborg 08 bekrefter: 25 personer fikk helsehjelp

    25 personer fikk helsehjelp før og under fotballkampen mellom Sarpsborg 08 og Fredrikstad lørdag. Det bekrefter sikkerhetsansvarlig i Sarpsborg 08, Heidi Arneberg, til NRK. – Vi har prøvd å gjøre alt vi kunne og innenfor de rammer som vi har. Å få til et sikkert arrangement, men jeg syns det er trist at noen ødelegger et arrangement. For det er et familiearrangement, og det er barn her òg, sier hun. Begge lags supportere barket sammen utenfor stadion i timene før kampstart 20:00 på lørdag. Flere personer ble stoppet ved inngangen fordi de hadde fyrverkeri og bluss på seg. – Vi kan bare visitere dem, ikke ransake. 15 personer ble avvist fordi de hadde fyrverkeri eller bluss på seg, sier Arneberg.

  • Mandag 30. september kl. 16.06

    Brann i bolighus på Lovund

    Et bolighus med fire leiligheter på Lovund i Lurøy kommune skal ha stått i brann, melder politiet. Brann og ambulansepersonell er på stedet. En person blir ivaretatt av helse da vedkommende skal ha pustet inn røyk. Ingen personer skal ha kommet til skadet, ifølge politiet. Bygget er gjennomsøkt og brannen er slukket. Skadeomfang på bygget er per nå ukjent for politiet. Politiet har på nåværende tidspunkt ikke kommet seg til Lovund på grunn av været. Det blir iverksatt etterforskning av hendelsen.

  • Mandag 30. september kl. 16.05

    Glimt med gladnyhet: – Får flere billetter

    Mandag la Bodø/Glimt la ut billetter til bortekampen mot Manchester United. Omtrent 10 minutter etter 12:00 er billettene revet bort. Kampen blir spilt 28. november. Hver kunde kunne kjøpe fire billetter, og det var totalt 3855 billetter til salgs. Tidligere mandag formiddag slet Glimt.no med nettsidene på grunn av etterspørselen. Mandag ettermiddag kom Glimt.no med en gladnyhet: – Det ser ut til at vi får tak i et betydelig antall flere billetter til kampen på Old Trafford. Vi venter på noen sikkerhetsavklaringer fra hjemmelaget, og deler mer info så raskt vi vet mer, skriver Glimt.no.

  • Mandag 30. september kl. 16.04

    To pågrepet etter tyveri i Kristiansand

    Politiet har pågrepet to menn som er mistenkt for å ha stjålet to båter og begått tyveri i en fritidsbolig i Randesund i Kristiansand. De to er også mistenkt for å ha kjørt bil i ruspåvirket tilstand. Begge båtene er levert tilbake til eierne, opplyser politiet mandag kveld.

  • Mandag 30. september kl. 15.58

    Lokale polititopper dømt til fengsel etter Halloween-kaos i Sør-Korea

    Over 150 personer omkom da kaoset brøt ut i Seoul i 2022. En norsk kvinne var blant de døde. Nå er to lokale politisjefer dømt til tre år i fengsel.

  • Mandag 30. september kl. 15.37

    Nok en person pågrepet i narkotikasak i Halden

    En fjerde person er pågrepet i en narkotikasak i Halden, der tre 18-åringer sitter varetektsfengslet. Det opplyser politiadvokat Anders Kristoffer Johansen til NRK. NRK har tidligere fått opplyst at politiet beslagla over 20 kilo hasj og noen kilo pulver – trolig amfetamin – på adressen der 18-åringene ble pågrepet. Den fjerde siktede, en 39 år gammel mann, er siktet for medvirkning til grov narkotikaovertredelse. Han sitter varetektsfengslet med brev- og besøksforbud. – Politiet jobber ut ifra en rekke hypoteser, men en viktig del av etterforskningen fremover blir å avdekke hans rolle, sier Johansen.

  • Mandag 30. september kl. 15.32

    Mulig drapsforsøk i Sandnes: Erkjenner ikke straffskyld

    Mannen i 20-årene som er sikta for drapsforsøk etter en voldshendelse i Sandnes på lørdag erkjenner ikke straffskyld, skriver Stavanger Aftenblad. Mannen ble på søndag varetektsfengslet i fire uker. Hendelsen skjedde hjemme hos den sikta mannen og det var flere personer til stede, ifølge politiet. Alle er avhørt som vitner. Fornærmede er innlagt på sykehus med ukjent skadeomfang, men politiet har fått gjennomført et avhør av mannen på sjukehuset.

  • Mandag 30. september kl. 15.30

    Svak Wall Street-åpning på kvartalets siste handelsdag

    Det ser likevel ut til at de amerikanske børsene ender med oppgang i kvartalet sett under ett.

  • Mandag 30. september kl. 15.30

    Svak Wall Street-åpning på kvartalets siste dag

    Det ser likevel ut til at de amerikanske børsene ender med oppgang i kvartalet sett under ett.

  • Mandag 30. september kl. 15.30

    Svak Wall Street på kvartalets siste dag

    Det ser likevel ut til at de amerikanske børsene ender med oppgang i kvartalet sett under ett.

  • Mandag 30. september kl. 15.27

    Mann siktet for voldtekt i Bergen sentrum i helgen

    En mann i slutten av 20-årene skal fremstilles for varetektsfengsling tirsdag, siktet for å ha voldtatt en kvinne i Bergen sentrum natt til søndag.

  • Mandag 30. september kl. 15.16

    Mistanke om flere tilfeller av blåtunge i Rogaland

    Det er i dag kommet inn to nye mistanker om dyresykdommen blåtunge i Rogaland til Mattilsynet. Også i helgen ble det tatt prøve fra en besetning hvor det er mistanke om blåtunge. De tre tilfellene er i Hauge i Dalane, på Ualand og i Sandnes. Fra før er det påvist blåtunge i fire saue-besetninger i Sokndal og i Eigersund. Blåtunge er en virus-sykdom med stor dødelighet.

  • Mandag 30. september kl. 15.12

    Lokal Frp-topp ber kongefamilien om å rydde opp

    Stortingspolitiker Marius Nilsen (Frp) fra Grimstad er kritisk til hvordan kongefamilien har håndtert sakene rundt kronprinsessen sønn, Marius Borg Høiby. – Når man ser hvor unnfallende kronprinsparet har vært den siste tiden, så er det nesten slik at jeg revurderer min støtte til monarkiet om de ikke skjerper seg og tar ansvar, sier han til Agderposten.

  • Mandag 30. september kl. 15.11

    Trafikkuhell i Stavanger

    Nødetatene rykker ut på melding om et trafikkuhell i Gauselveien i Stavanger. Det skal være en påkjørsel bakfra i lav hastighet. Trafikken går sakte forbi stedet. To bilførere er involvert, begge er oppegående og er tilsett av helse på stedet. Trafikken dirigeres via bussveien og trafikken flyter bra på stedet. En bil trenger bilberger. En mannlig fører i 20-årene har fått førerkortet beslaglagt.

  • Mandag 30. september kl. 15.05

    Tore André Flo ferdig i Sogndal

    Det bekrefter klubben mandag.

  • Mandag 30. september kl. 15.04

    Butikk utsatt for to innbrudd på én helg

    Klesbutikken Bertrand i Lillesand ble denne helgen frastjålet klær for tusenvis av kroner, skriver Agderposten. I løpet av helgen skal det ha skjedd to ulike innbrudd i butikken. Daglig leder Marcus Bertrand Marcussen sier til avisen at han er oppgitt over situasjonen. Politiet har gjort undersøkelser i butikken, og blant annet beslaglagt et par arbeidshansker og et skrujern som tyvene skal ha lagt igjen.

  • Mandag 30. september kl. 15.02

    Bøtelagt for å ha publisert sensitiv info om barn

    En mann fra Indre Østfold er bøtelagt for å ha publiserte sensitive opplysninger om sitt barn på YouTube. Boten er på 8.000 kroner. I retten tilstod han å ha lagt ut opplysningen i sammenheng med en barnevernssak. I avhør forklarte han at ville hjelpe barnet. Men Follo og Nordre Østfold tingrett viser til at også barn har rett til et privatliv, og skriver også i dommen at det er et økende problem at barn blir eksponert på internett i forbindelse med omsorgskonflikter.

  • Mandag 30. september kl. 14.53

    Bollestad: – Samarbeidet med stortingsgruppen vil gå fint

    Olaug Bollestad sier hun vil bruke det siste året på Stortinget til blant annet å fremme viktige saker for Rogaland. I morgen er hun tilbake som stortingsrepresentant for KrF etter å ha vært sykemeldt. Bollestad gikk av som leder for KrF 22. august etter at hun fikk tre varsler om sin lederstil. Bollestad har i ettertid ment hun ble presset av ledelsen i KrF til å trekke seg som partileder. Bollestad sier til NRK at samarbeidet i stortingsgruppen vil gå helt fint når hun nå kommer tilbake.

  • Mandag 30. september kl. 14.51

    Gir ut gratisbilletter til lørdagens kamp

    Start tilbyr gratisbilletter til alle under 15 år til lørdagens kamp mot Bryne, skriver Fædrelandsvennen. – Det hadde vært bra med 4000-5000 tilskuere. Klarer vi enda høyere er det veldig, veldig gøy, sier mediesjef i Start, Vetle Stousland, til avisen.

  • Mandag 30. september kl. 14.48

    Svensk avis: Har skværet opp – tilbake på landslaget

    Sveriges landslagssjef Jon Dahl Tomasson skal tatt kontakt for å snakke ut med Hugo Larsson, som nå er ventet tilbake i landslagstroppen.

  • Mandag 30. september kl. 14.48

    Grønt lys for «Baby Reindeer»-rettssak

    En amerikansk dommer har konkludert med at Netflix-serien «Baby Reindeer» feilaktig fremstilles som en sann historie.

  • Mandag 30. september kl. 14.43

    Jaktlaget fikk sjokk da de åpnet låvedøra: – Helt vanvittig

    Jaktlaget til Kjetil Molstad har gledet seg til jakt i nesten ett år. Nå har motivasjonen fått seg en kraftig knekk.

  • Mandag 30. september kl. 14.41

    Blåtungevirus påvist 27 steder i Agder

    Hittil er det påvist blåtungevirus i 27 ulike besetninger i Agder, opplyser Mattilsynet til NRK. Totalt er det dødelige viruset påvist hos sauer og kuer i 33 ulike besetninger i Agder, Rogaland og Østfold. Viruset har en dødelighet på 30 prosent.

  • Mandag 30. september kl. 14.40

    En mann skal ha dratt en kvinne inn i en bil og voldtatt henne i Bergen sentrum

    Mannen er siktet for voldtekt, og skal fremstilles for fengsling på tirsdag. Det skriver BT. – Saken gjelder overgrep inne i en bil. Det er ingen kjent relasjon mellom mannen og kvinnen forut for hendelsen, sier politiadvokat Marcus Monsen til avisen. Mannen, som er i slutten av 20-årene, meldte seg søndag ettermiddag og ble pågrepet på stedet. Dette etter at politiet hadde vært på adressen hans og snakket med huseieren. Natt til søndag skal en kvinne ha gått ute på Nygårdshøyden, rundt klokken tre. Da skal mannen ha dratt kvinnen inn i en bil. Mannens forsvarer Ingvar Frostad ønsker ikke å kommentere saken til avisen på nåværende tidspunkt.

  • Mandag 30. september kl. 14.40

    Mann skal ha voldtatt kvinne etter å ha dratt henne inn i en bil

    En mann skal ha dratt en kvinne inn i en bil og voldtatt henne i Bergen sentrum natt til lørdag. Mannen er siktet for voldtekt, og skal fremstilles for fengsling på tirsdag. Det skriver BT. – Saken gjelder overgrep inne i en bil. Det er ingen kjent relasjon mellom mannen og kvinnen forut for hendelsen, sier politiadvokat Marcus Monsen til avisen. Mannen, som er i slutten av 20-årene, meldte seg søndag ettermiddag og ble pågrepet på stedet. Dette etter at politiet hadde vært på adressen hans og snakket med huseieren. Natt til søndag skal en kvinne ha gått ute på Nygårdshøyden, rundt klokken tre. Da skal mannen ha dratt kvinnen inn i en bil. Mannens forsvarer Ingvar Frostad ønsker ikke å kommentere saken på nåværende tidspunkt.

  • Mandag 30. september kl. 14.33

    Syklist sendt til sykehus

    En syklist er sendt til sykehus for sjekk etter å ha kjørt inn i en planke som stakk ut fra en bilhenger. Ulykken skjedde på Lund i Kristiansand. Syklisten er ikke alvorlig skadet, ifølge politiet.

  • Mandag 30. september kl. 14.27

    Välbe-uttalelse vekker oppsikt: – Hvis vi hadde sluppet en bombe over London

    Skipresident Jelena Välbe kritiseres etter et svar på hvordan Russland skal komme inn i internasjonal idrett igjen.

  • Mandag 30. september kl. 14.19

    Håndball: Disse møtes i NM-kvartfinalene

    Regjerende cupmester Kolstad skal opp mot Nærbø i NM-kvartfinalen for menn.

  • Mandag 30. september kl. 14.18

    Hamar: Trafikkulykke mellom syklist og bil

    Nødetater har rykket ut til en trafikkulykke mellom personbil og syklist. Syklisten sjekkes opp av ambulanse på stedet og skal være ved bevissthet. Det er uavklart om personen vil fraktes til sykehus eller legevakt for videre oppfølging. Politiet gjør undersøkelser på stedet og avhører involverte.

  • Mandag 30. september kl. 14.12

    Mistenker nytt tilfelle av blåtunge

    Lindesnes-bonde Tor Helge Kjellbye mistenker et nytt tilfelle av blåtungevirus etter å ha funnet enda en død ku, opplyser han til NRK. Han har fra før av mistet åtte kyr til det dødelige viruset, ifølge Lindesnes Avis. Han mistenker nå et niende dødsfall. Blåtunge er påvist hos sau og storfe 33 ulike steder i Agder, Rogaland og Østfold, skriver Mattilsynet i en epost til NRK. Viruset har opp mot 30 prosent dødelighet. Sykdommen smitter ikke direkte mellom dyr, men viruset blir overført fra dyr til dyr med blodsugende sviknott som kommer til Norge med vinden.

  • Mandag 30. september kl. 14.00

    Ankesaken til Matapour starter i februar

    I juli ble Zaniar Matapour dømt for terror i forbindelse med skytingen i Oslo natt til den 25. juni 2022.

  • Mandag 30. september kl. 13.57

    Derfor tok Sophie Elise keisersnitt

    Sophie Elise Isachsen (29) åpner sin nye podkast-serie med å snakke om fødselshistorien hun ikke hadde tenkt å dele.

  • Mandag 30. september kl. 13.52

    Vurderer solkraftverk i Skien

    I en pressemelding mandag, skriver Skagerak kraft at de undersøker muligheten for et solkraftverk på Finndalsåsen i Skien. De har gjort avtale med en grunneier om å utrede prosjektet på et 337 dekar stort areal. Ved full utbygging er potensialet ifølge kraftselskapet en produksjon på 27 gigawattimer (GWh) per år, like mye som forbruket til 1500 eneboliger. Prosjektskissen er presentert for administrasjonen i Skien kommune. Den skal også presenteres for politikerne i Utvalg for teknisk sektor 1. oktober. Et solkraftprosjekt i denne størrelsen krever støtte fra Skien kommune. Det må søkes konsesjon hos Norges Vassdrags og Energidirektorat (NVE) for å bygge anlegget.

  • Mandag 30. september kl. 13.45

    Lagmannsretten behandler Matapour-anke

    Borgarting lagmannsrett behandler anken til Zaniar Matapour etter pride-skytingen i Oslo 25. juni 2022. Det er satt av syv uker til saken, som etter planen skal starte 4. februar neste år. Matapour ble i sommer dømt til 30 års fengsel for terrorangrepet. – Saken reiser flere spørsmål som trenger avklaring fra en høyere instans enn tingretten, sa forsvarer Henrik Ramstad til NRK da det ble kjent at dommen ble anket.

  • Mandag 30. september kl. 13.43

    Stenger E18-tunnel

    Torsdag denne uken stenges Grimstadporten på E18 som følge av en beredskapsøvelse, skriver Statens vegvesen i en pressemelding. Det vil derfor være omkjøring via Rykene fra klokken 19 torsdag kveld og frem til klokken 06 fredag morgen. – Vi beklager ulempene og forstår at stengte tunneler er utfordrende for trafikantene, men dette er viktig for beredskapen. Øvelsen gir oss mulighet til å øve på ulike scenarier og forberede oss på uforutsette hendelser, skriver vegvesenet i meldingen. Alle nødetater, Vegtrafikksentralen og operasjonssentralene skal delta i øvelsen. Under øvelsen vil blant annet tunnelen bli fylt med røyk. – Om naboer og andre skulle se røyk komme ut fra tunnelåpningen, kan de bare ta det med ro da dette er en del av øvelsen.

  • Mandag 30. september kl. 13.36

    Politiet gjenåpner henlagt straffesak

    Politiet i Bergen har besluttet å gjøre ytterligere undersøkelser etter 25 år gamle Hamse Ali ble utsatt for vold i Nygårdsparken 21. september. Det skriver politiet i en e-post. Saken ble henlagt på grunn av manglende opplysninger om gjerningspersoner. Politiet skriver at medieoppslag har gitt saken mye oppmerksomhet og politiet har fått noen henvendelser i etterkant. De skriver at dette gir grunnlag for å gjøre ytterligere undersøkelser og saken blir derfor gjenåpnet. Politiet ønsker tips i saken og ber personer som kan sitte med opplysninger om å ta kontakt.

  • Mandag 30. september kl. 13.36

    Politiet gjenåpner voldssak i Bergen

    Nye henvendelser til politiet gjør at de vil undersøke saken nærmere.

  • Mandag 30. september kl. 13.31

    Christiania Glasmagasin legger ned butikker

    Butikkjeden gikk i minus i 2023 og skal nå spare flere titalls millioner.

  • Mandag 30. september kl. 13.31

    – Kommer det et hevnangrep? Ja, selvfølgelig!

    – Han var den farligste, sier israelske Juval om drapet på Hizbollah-leder Hassan Nasrallah. Han er sikker på at et hevnangrep kommer.

  • Mandag 30. september kl. 13.28

    DN: Nicolai Tangen vil ikke si om han vil fortsette som sjef for Oljefondet

    Oljefondssjef Nicolai Tangen vil ikke svare på om han vil fortsette i sjefsstillingen. Det skriver Dagens Næringsliv. Tangens åremålsperiode på fem år går ut i september neste år. Stillingen vil bli lyst ut i god tid før dette, opplyser Norges Bank til avisen.

  • Mandag 30. september kl. 13.26

    Kjørte 134 km/t i 80-sonen

    En person har mistet førerkortet etter å ha blitt målt til 134 km/t i 80-sonen på riksvei 9 ved Hægeland i Vennesla kommune. Bilføreren ble stoppet i forbindelse med en fartskontoll. I tillegg fikk seks andre personer bøter for høy fart.

  • Mandag 30. september kl. 13.24

    BTS–stjernen dømt for fyllekjøring

    Suga (31) fra K-pop-bandet BTS kjørte elsparkesykkel i beruset tilstand.

  • Mandag 30. september kl. 13.20

    Gutt (17) tiltalt for å ha satt fyr på solarium

    En 17-åring fra Sørlandet er tiltalt for å ha satt fyr på et solarium. En kvinne lå og solte seg under hendelsen, men klarte å redde seg ut når hun hørte brannalarmen, ifølge tiltalen. Brannen førte til at hele bygget ble totalskadet.

  • Mandag 30. september kl. 13.09

    Flere fond vurderer utflagging: – Ikke overrasket over utviklingen

    Fondsbransjen har lenge advart om norske konkurranseulemper. Nå vurderer også landets største kapitalforvalter utflagging.

  • Mandag 30. september kl. 13.06

    Libanons svakhet er Hizbollahs styrke

    Så lenge staten ikke fungerer, vil Hizbollah fortsette å være de libanesiske sjiamuslimenes foretrukne alternativ.

  • Mandag 30. september kl. 13.04

    Person fraktes til traumemottak etter arbeidsulykke i Trøndelag: Falt 3–4 meter

    Personen har ukjent skadegrad, opplyser politiet.

  • Mandag 30. september kl. 13.01

    Politiet: Kvinne antatt omkommet etter hyttebrann på Hamarøy

    En kvinne i 60-årene er ikke gjort rede for etter hyttebrannen på Hamarøy i Salten søndag morgen.

  • Mandag 30. september kl. 13.00

    Kvinne i 60-årene savnet etter hyttebrann – trolig omkommet

    Det skriver politiet i Nordland i en pressemelding. Det var søndag morgen at politiet fikk melding om en hyttebrann i Hamarøy. En kvinne i 60-årene er ikke gjort rede for etter brannen. Kvinnen er ikke bosatt i Nordland. – Politiet har dessverre grunn til å tro at hun har omkommet i forbindelse med brannen, sier politiadvokat Maria Skog. Politiet har per nå ingen formening om brannårsak, og kriminalteknikere har startet undersøkelser i branntomta. De skriver at etterforskningen vil vise om det er mulig å fastslå brannårsak.

  • Mandag 30. september kl. 12.49

    Her bør du vere obs

    Skal du køyre riksveg 52 over Hemsedalsfjellet, bør du vere observant framover. Ved Eldrevatnet vart det i føremiddag sett fleire titals tamrein i vegbana. Filefjell Reinlag har nokre hundre dyr i området, som blir lokka inn i vegbana av saltinga. Dyra skal vere i området til 1. november.

  • Mandag 30. september kl. 12.46

    TV 2: To menn løslatt etter innbruddsforsøk på atomdeponi

    Begge mennene er løslatt ettersom politiet ikke ser behov eller grunn til å varetektsfengsle dem. – Motivet er foreløpig ukjent, men politiet har noen hypoteser om intensjonen bak innbruddet, opplyser politiadvokat Tage Johannesen i Øst politidistrikt til TV 2. De to mennene er i 20- og 30-årene og er siktet for uberettiget å ha tatt seg inn på området. Ifølge observasjoner skal de ha vært iført finlandshetter og hansker da de skal ha tatt seg inn på området. Politiet har avhørt den ene av de to mennene. Den andre mannen ønsker ikke å avgi forklaring. Mannen som er avhørt, erkjenner ikke straffskyld. Politiet fikk meldingen om hendelsen i 7-tiden søndag morgen. De rykket ut med politihelikopter og flere patruljer. Anlegget brukes til å lagre lavt- og mellomaktivt avfall, og det er bygd som fire separate fjellhaller med felles atkomsttunnel.

  • Mandag 30. september kl. 12.46

    Medier: Dembélé straffes etter krangel – ute av troppen mot Arsenal

    Paris Saint Germains stjernespiller Ousmane Dembélé er ikke skadet, men får likevel ikke reise til London for mesterliga-oppgjøret mot Arsenal.

  • Mandag 30. september kl. 12.36

    Bloomberg: Apple-smartskjerm med homeOS kommer i 2025

    Den dyreste varianten kan få en egen robot-arm.

  • Mandag 30. september kl. 12.34

    Vei i Time stengt etter trafikkulykke

    Det har vært en trafikkulykke mellom to kjøretøy i Hognestadveien i Time kommune. Det er tre involverte personer, hvorav to har behov for helsetilsyn. Airbager ble utløst. Ingen er fastklemt. Veien er stengt inntil videre.

  • Mandag 30. september kl. 12.34

    Tre skadet i frontkollisjon på Hognestadvegen i Time.

    Det har vært en trafikkulykke mellom to kjøretøy i Hognestadvegen i Time kommune. Det er tre involverte personer, som er kjørt til sykehus for videre oppfølgning. Ulykken skal ha skjedd under forbikjøring, hvor aktuell bil har truffet motgående. Bilfører mistenkes for kjøring i ruspåvirket tilstand og uten førerrett. Politiet foretar videre avhør og undersøkelser på stedet. Ett felt er åpnet for trafikk.

  • Mandag 30. september kl. 12.34

    Tre skadet i trafikkulykke på Hognestadvegen i Time.

    Det har vært en trafikkulykke mellom to kjøretøy i Hognestadvegen i Time kommune. Det er tre involverte personer, som er kjørt til sykehus for videre oppfølgning. Ulykken skal ha skjedd under forbikjøring, hvor aktuell bil har truffet motgående. Bilfører mistenkes for kjøring i ruspåvirket tilstand og uten førerrett. Politiet foretar videre avhør og undersøkelser på stedet. Ett felt er åpnet for trafikk.

  • Mandag 30. september kl. 12.33

    Nå dumpes luksus­hyttene: – Alle bud blir vurdert

    Noe skjer i markedet denne høsten. Det flommer av dyre hytter på Finn. Er det nå drømmen kan bli virkelighet for oss vanlige lønnsmottagere?

  • Mandag 30. september kl. 12.25

    Vold i Kristiansand sentrum

    Det har vært en voldshendelse i Wergelandsparken i Kristiansand. To personer er fornærmet i saken, men disse fremstår nærmest uskadd, opplyser politiet. De fornærmede og vitner blir avhørt. Politiet har ikke kontroll på mistenkte personer. Tre personer er sett løpende fra stedet.

  • Mandag 30. september kl. 12.22

    40 prosent økning i svindelforsøk

    I august var det 40 prosent flere svindelforsøk blant kundene til Sparebank 1 SR-Bank i Lyngdal sammenlignet med i fjor, skriver Lyngdals avis. – – Det settes svindelrekord måned for måned, selv om vi blir bedre og bedre. Det betyr bare at svindlerne og deres metoder blir stadig mer avanserte og proffe. Det har aldri vært så gode grunner til å være årvåkne, sier banksjef i Simon Stene til avisa.

  • Mandag 30. september kl. 12.15

    Utsolgt på minutter

    Bodø/Glimt la ut billetter til bortekampen mot Manchester United 12:00 mandag. Omtrent 10 minutter over 12:00 er billettene revet bort. Hver kunde kunne kjøpe fire billetter, og det var totalt 3855 billetter til salgs. Tidligere mandag formiddag slet Glimt.no med nettsidene på grunn av etterspørselen. Kampen blir spilt 28. november.

  • Mandag 30. september kl. 12.13

    Justin Baldoni i ny filmkrangel

    «It Ends with Us»-stjernen Justin Baldoni har sikret seg rettighetene til filmen om basketspilleren Craig Hodges. Men nå angrer Hodges.

  • Mandag 30. september kl. 12.06

    Johaug svarer Karlsson – nådde heftig grense: – Jeg er stolt

    Hvor står hun egentlig, undret den svenske skistjernen Frida Karlsson (25) om rivalen Therese Johaug (36). Nå får hun svar.

  • Mandag 30. september kl. 12.00

    DJ til Palmesus

    Den australske DJ-en Fisher kommer til neste års Palmesus i Kristiansand. Dette blir hans eneste opptreden i Norge i 2025, skriver festivalen i en pressemelding. – Dette er den første av mange store artistslipp til neste års festival, som lover å levere en lineup i verdensklasse, skriver festivalen videre.

  • Mandag 30. september kl. 11.53

    Medier: Erik ten Hag mister ikke jobben denne uken

    Likevel er det ingen tvil om at presset på den nederlandske sjefen øker.

  • Mandag 30. september kl. 11.48

    Kostbart å ruste opp rekrutteringsanlegg for hopp

    Drifta av rekruttanlegget, altså de mindre hoppbakkene i Granåsen i Trondheim, krever så mye dugnadsinnsats at det går ut over satsinga på unge hoppere. Det sier Roald Olsen, leder for Byåsen IL hopp og kombinert. Tall, som ble lagt fram på et møte i Granåsen i dag, viser at det trengs 20 millioner kroner for å ruste opp rekruttanlegget. De pengene finnes ikke i dag.

  • Mandag 30. september kl. 11.46

    Hizbollah skal velge ny leder

    Etter at Hizbollahs leder ble drept i et israelsk angrep fredag, skal gruppen så fort det lar seg gjøre velge en ny leder.

  • Mandag 30. september kl. 11.39

    Drikkevatnet i Bogafjell er friskmeldt

    Drikkevatnet på Bogafjell er friskmeldt, og kan drikkast som normalt, opplyser Sandnes kommune måndag. – Kokevarselet for abonnentar i området på Bogafjell blei oppheva i dag. Vassprøver viser at kvaliteten på drikkevatnet igjen er god og vatnet kan drikkes som normalt, står det på kommunen si nettside. Kokevarselet for bebuarar på Lura blei avslutta fredag. Det blei sett ut kokevarsel for dei to områda etter ei vassprøve onsdag førre veke slo positivt ut på E.coli. Funnet blei gjort under ein av kommunens rutinekontrollar. Det var snakk om låge nivå, og kommunen mistenkte at det var snakk om ei feilprøve.

  • Mandag 30. september kl. 11.31

    Aston Martin-aksjen raser etter resultatvarsel

    Flere bilprodusenter faller kraftig på børs. Peker på økt konkurranse og lavere etterspørsel fra Kina.

  • Mandag 30. september kl. 11.20

    Beslagla førerkort til beruset vogntogfører

    Politiet beslagla førerkortet på stedet til en fører av et vogntog etter flere meldinger om rar kjøring på E18 i Sande i morges. Føreren blåste til over tillatt verdi på alkometeret og er mistenkt for bruk av narkotika, melder politiet.

  • Mandag 30. september kl. 11.20

    Kjørte vinglete, beslagla førerkort til fører av semitrailer

    Politiet beslagla førerkortet på stedet til en fører av en semitrailer etter flere meldinger om vinglete kjøring på E18 mellom Drammen og Sande morges. Føreren er siktet for ruskjøring og ble stoppet i Sande. Han blåste til over tillatt verdi på alkometeret og er mistenkt for bruk av narkotika, melder politiet.

  • Mandag 30. september kl. 11.19

    Kragerø kommune nedbemanner

    Kragerø Blad Vestmar har mandag fått innsyn i et skriv konstituert kommunedirektør Marianne Stärk Gurrich har delt på Kragerø kommunes intranett mandag morgen. Ifølge avisa, skriver kommunedirektøren der: «Vi kan ikke lenger si at vi står overfor en varslet krevende omstilling i vår kommune. Vi befinner oss midt i den.» Hun skriver videre at de første stegene i omstillingen vil inkludere reduksjon i antall årsverk. – Det er med tungt hjerte vi nå må informere dere om at vi i den situasjonen vi befinner oss i, ikke kan utelukke at dette vil medføre oppsigelser, skriver Gurrich. Kommunedirektøren sier de vil basere seg på naturlig avgang så langt det lar seg gjøre, men at de er forbedredt på at dette ikke er nok. Årsaken er ifølge KV dårlig økonomi og budsjettkutt.

  • Mandag 30. september kl. 11.10

    Martens flytter til Os

    Bakehuset Martens flytter fra Kokstad i Bergen til Os i Bjørnafjorden. Bedriften har kjøpt en 15 mål stor tomt i Lyseparken. Målet er å flytte inn i de nye lokalene i 2026 eller 2027. Martens har 85 ansatte og er Norges eldste bakeri.

  • Mandag 30. september kl. 11.07

    Melding om bil i feil kjøreretning

    Det er meldt om at en bil kjører i feil kjøreretning på E39 ved Søgne i Kristiansand. Bilen kjører østover i vestgående fil. Politiet har vært på stedet og ikke sett noe til bilen.

  • Mandag 30. september kl. 11.07

    Bil i feil kjøreretning

    Det er meldt om at en bil kjører i feil kjøreretning på E39 ved Søgne i Kristiansand. Bilen kjører østover i vestgående fil. Politiet er på vei til stedet.

  • Mandag 30. september kl. 11.05

    To sendt til legevakten etter kjedekollisjon

    To personer ble tatt med til legevakt for kontroll etter kjedekollisjonen i Karmsundgata i Haugesund. Det er ingen mistanke om kjøring i ruspåvirket tilstand opplyser politiet. Bilberger har hentet skadde kjøretøy. Trafikken flyter normalt.

  • Mandag 30. september kl. 11.03

    Griezmann avslutter landslagskarrieren: – Med et hjerte fullt av minner

    Verdensmester Antoine Griezmann (33) gir seg på det franske landslaget.

  • Mandag 30. september kl. 10.51

    Motorstopp på E6 Omkjøringsveien

    En bil har fått motorstopp på E6 Omkjøringsveien i Trondheim. Bilen står i høyre kjørefelt i nordgående retning og lager noe trafikale problemer.

  • Mandag 30. september kl. 10.48

    120 PC-er stjålet fra skole i Sørumsand

    I løpet av helgen har det vært innbrudd på Sørumsand videregående skole i Lillestrøm kommune i Akershus. Både PC-er og mobiltelefoner er stjålet. Ifølge Øst politidistrikt er 120 PC-er og 10 til 15 mobiltelefoner stjålet, skriver de på X. Politiet ønsker tips om saken. Tips kan sendes inn via Politiet.no.

  • Mandag 30. september kl. 10.40

    Personsøkerangrepet: Savnet nordmann skal ha forlatt USA

    Nordmannen bak det bulgarske selskapet som kobles til de eksploderende personsøkerne i Libanon er meldt savnet av norsk politi.

  • Mandag 30. september kl. 10.38

    Innbrudd på Sørumsand Vgs: 120 PC-er stjålet

    I tillegg skal det ha blitt stjålet mellom 10 og 15 mobiltelefoner.

  • Mandag 30. september kl. 10.34

    Nordmann voldssiktet i Strømstad

    En nordmann i 20-årene ble i helga pågrepet for vold av politiet i Strømstad. Han er siktet for grov kroppskrenkelse. Det var ifølge politiet to grupper på til sammen rundt ti personer som flere ganger startet bråk i byen lørdag kveld. Politiet måtte flere ganger gå inn og roe situasjonen ned. Til slutt ble nordmannen pågrepet og flere andre anmeldt, sier politietterforsker Monika Ahlin til Strømstads tidning.

  • Mandag 30. september kl. 10.33

    Trondheim: Person alvorlig skadet i arbeidsulykke

    En arbeider har fått en større glassrute over seg, ifølge politiet.

  • Mandag 30. september kl. 10.24

    Dødsulykken i Sandvika: Bilen ble sjekket for feil på akselerasjon

    Volvo opplyser til VG at de ikke fant noen feil på bilen.

  • Mandag 30. september kl. 10.23

    Bygningsbrann i Valle

    Det er meldt om en bygningsbrann i Valle kommune. Alle beboere skal ha kommet seg ut av huset, skriver politiet. Brannvesenet er i gang med slukking.

  • Mandag 30. september kl. 10.18

    Arbeider har fått glassrute over seg

    En arbeider har fått en større glassrute over seg. Arbeideren er frigjort, men er skadet. Nødetatene er på vei. Ulykka skal ha skjedd i nærheten av Valentinlyst i Trondheim. Klokka 10.32 opplyser politiet at arbeideren framstår som alvorlig skadd og at helse jobber på stedet. Politiet opplyser at arbeidsulykka har skjedd på et anleggsområde, og at det er en mann som er skadet. Politiet sier at skadene trolig er alvorlige, og at det skal være snakk om kuttskader.

  • Mandag 30. september kl. 10.09

    Sjåfør siktet etter ulykke på E18

    Føreren av bilen som var involvert i den alvorlige ulykken på E18 ved Nedeneskrysset i Arendal søndag, er siktet for uaktsom kjøring, skriver Agderposten. Politiinspektør Unni Guldberg sier til avisen at det er en foreløpig siktelse, som skjer i forbindelse med at førerkortet ble beslaglagt. Søndag opplyste politiet at ett barn er alvorlig skadet. Mandag sier politiinspektør Guldberg til NRK at det var en voksen og fire barn i alderen 7–9 år i bilen. – Føreren av bilen hadde en familiær tilknytning til to av barna. Guldberg sier det foreløpig er for tidlig å si noe om hendelsesforløpet eller årsak til ulykken. Politiet jobber nå med å avhøre personer som har vært i området og kan ha sett ulykken.

  • Mandag 30. september kl. 10.06

    Glimt sliter med nettsidene

    Mandag formiddag legges billettene til Manchester United – Bodø/Glimt ut for salg. Det skal selges 3766 billetter og salget starter 12:00. Opprinnelig skulle kundene kunne stille seg i kø klokken 10:00. Like over 10:00 er det vanskelig å komme inn på Glimt.no. – Vi har utfordringer med nettsiden vår ifm. slipp av billetter til Manchester United. Vi jobber på spreng med å løse saken, men her er linken til salget som åpner klokken 12:00, skriver Glimt på egne Facebook-sider. Det informeres også om at kørommet vil åpne 10:30. Kampen spilles 28. november.

  • Mandag 30. september kl. 10.00

    Norges Bank holder kronesalget uendret i oktober

    Det er få endringer i kronekursen etter nyheten om at kronesalget fortsetter på samme nivå ut oktober.

  • Mandag 30. september kl. 10.00

    Norges Bank skal selge 400 millioner kroner per dag

    Det er små bevegelser i kronekursen etter nyheten om at kronesalget fortsetter på samme nivå ut oktober.

  • Mandag 30. september kl. 9.58

    Stans på Nordlandsbanen

    Det er stengt ved Skonseng på grunn av feil på sporet, opplyser Bane Nor mandag morgen. Hvor lang tid det vil ta før feilen er rettet opp vet de ikke. Som følge av det er det kjøres det alternativ transport på den innstillte strekningen mandag morgen.

  • Mandag 30. september kl. 9.56

    Vurderer å anke varetektfengsling

    Mannen i 20-årene som er siktet for drapsforsøk etter en voldshendelse i Sandnes i går, vurderer å anke varetektsfengslingen i fire uker. Det sier advokaten hans, Karianne Kroken Sævereide. – Siktede ble ilagt brev- og besøkskontroll i hele fengslingsperioden. 20-åringen ble avhørt i flere timer på søndag. – I tillegg fortsetter vi med vitneavhør, samt undersøkelser av digitale og fysiske beslag. Det er fortsatt for tidlig å gå inn på foranledning, motiv og hendelsesforløp, all den tid det gjenstår sentrale etterforskningsskritt, sier politiadvokat Sveinung Andersen. Den siktede erkjenner ikke straffskyld. – Men han vil samarbeide med politiet, sier forsvarer Karianne Kroken Sævereide til NRK.

  • Mandag 30. september kl. 9.54

    Green Day til Norge

    Rockebandet Green Day tar turen til Tons of Rock i Oslo neste sommer.

  • Mandag 30. september kl. 9.50

    Haldenser vil ha steinbrudd i Strömstad

    Firmaet, Naturstenkompaniet Norge, ønsker å gjenoppta drift av et gammelt steinbrudd i Björneröd ved Krokstrand i Strömstad. Det melder Strömstad Tidning. Haldenseren, Bjørn Egil Eriksen, er daglig leder for firmaet og mener det «skrikes» etter svensk sten. – Både svensk og norsk markeder er interessert i den norsk-svenske steinen. Fremfor alt så skriker det svenske markedet etter granitt, sier Bjørn Egil Eriksen til Strömstad Tidning. Men forslaget høster også skepsis. De lokalt boende i området i nærheten av det mulig kommende steinbruddet, sier til avisen at de er urolige for mye trafikk og hvordan et slikt brudd vil påvirke artsmangfoldet på stedet.

  • Mandag 30. september kl. 9.46

    Trafikkuhell mellom buss og personbil i Bodø

    Nødetatene rykker ut til et trafikkuhell mellom buss og personbil i Bodø sentrum. Det meldes om kun materielle skader, melder politiet i Nordland.

  • Mandag 30. september kl. 9.46

    Svenneby reagerer etter «Stem Frp»-meldinger - stengte kommenterfelt

    Unge Høyre-lederen påpeker at det i andre kommentarfelt blir brukt på en rasistisk måte.

  • Mandag 30. september kl. 9.42

    Varsler tøffere Ap: – Vi skal knuse gjengene

    Ap-nestleder Tonje Brenna varsler en tøffere linje i kriminalitetspolitikken. Hun sier at hun heller leser krimbok enn «Partiet».

  • Mandag 30. september kl. 9.38

    Kjedekollisjon i Haugesund

    Kjedekollisjonen skjedde i Karmsundgata i Haugesund. Det ser ikke ut som noen er fysisk skadd, skriver politiet, som også opplyser at noen er i sjokk og bør ha helsetilsyn. Det er køer på stedet.

  • Mandag 30. september kl. 9.36

    Melding om kuer ved veien

    Det er meldt om at det er kuer ved Molandsveien i Arendal like i nærheten av veibanen, skriver politiet.

  • Mandag 30. september kl. 9.34

    Opprettholder sperring rundt branntomt på Dovre

    Sperringene rundt de tre bygningene som brant på Dovre i går, opprettholdes inntil videre. I den ene bygningen skal det ha vært flere gassflasker. Brannsjef i Lesja Dovre brannvesen, Åge Tøndervoldshagen, sier til NRK at de har vært på befaring på branntomta i morges. Tomta er godt nedkjølt, men i samråd med politiet har de valgt å holde området sperret en stund til for sikkerhets skyld. Vegen forbi brannstedet er åpnet for trafikk, men Tøndervoldshagen ber folk holde seg unna branntomta.

  • Mandag 30. september kl. 9.31

    Lite futt! Anmeldelse: Silje Ulstein: «Store vakre troll»

    Husker du krimdebutboken som fikk slakt i VG og toppscore i Dagbladet? Her er oppfølgeren.

  • Mandag 30. september kl. 9.30

    Klagesak frå politikar behandla bak lukka dører

    Utval for samfunn i Hå kommune behandla torsdag ei byggesak-klage frå ein politikar i Hå kommunestyre bak lukka dører, skriv Jærbladet. Politikaren har klaga på bøter på tilsaman 60.000 kroner etter å ha lagt til rette for bubilparkering på tomta si. Eit nær samla utval støtta kommunen sitt vedtak om bøter. Saka blei behandla bak lukka dører fordi det var personsensitive opplysningar i saka, seier Utvalsleiar Magnus Ånestad (KrF)

  • Mandag 30. september kl. 9.01

    Oppgang på Oslo Børs – krakk i Spetalen-aksje

    Tørrlastrederier stiger etter nye økonomiske tiltak i Kina, mens bilfrakt trekkes ned. IT-selskapet Arribatec stuper etter varsel om pengetrøbbel.

  • Mandag 30. september kl. 9.01

    Oslo Børs åpner opp etter løft i oljeprisen

    Oslo Børs åpner opp i kjølvannet av store utslag på børsene i Asia og oppgang i oljeprisen. Shippingaksjer stiger etter nye økonomiske tiltak i Kina.

  • Mandag 30. september kl. 9.01

    Shippingaksjer stiger etter Kina-fest

    Tre shippingaksjer stiger etter nye økonomiske tiltak i Kina. IT-selskapet Arribatec stuper etter varsel om pengetrøbbel.

  • Mandag 30. september kl. 8.53

    Forvalter med brannfakkel om kapitalmarkedsdager: – Bortkastet

    Thomas Nielsen i First-fondene liker ikke kapitalmarkedsdager. Han skulle ønske selskapene jobbet med å øke verdiene, og ellers holdt kjeft.

  • Mandag 30. september kl. 8.43

    Røykutvikling i bustad i Stavanger

    Det er i bydelen Storhaug det er meldt om røykutvikling i ein privat bustad. Brannvesenet rykker ut. Brannvesenet melder kort tid seinare at røyken har avtatt og at det ikkje er fare for andre som bur i nærleiken. Det var truleg matlaging som førte til røykutviklinga.

  • Mandag 30. september kl. 8.38

    Marine Le Pen i retten – anklages for å ha trikset med EU-midler

    Le Pen og andre ledende franske høyrenasjonalister må mandag møte i retten anklaget for å ha trikset til seg EU-midler.

  • Mandag 30. september kl. 8.26

    Nesten 60 millioner til fylkesveiene

    Regjeringen vil gi nær en halv milliard ekstra til opprusting av fylkesveiene i statsbudsjettet. En økning på 11,4 prosent, melder NTB. Østfold får 58,5 millioner kroner til opprustning av fylkesveier i neste års statsbudsjett. Det er en økning på 8,8 millioner kroner fra hva fylket fikk i år. Forslaget til statsbudsjettet legges fram neste mandag, 7. oktober. Totalt for hele landet er det foreslått å bruke nesten en halv milliard kroner mer i 2025-budsjettet enn i 2024-budsjettet. – Veldig mye av disse pengene går til opprustning og fornying, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) til NTB.

  • Mandag 30. september kl. 8.25

    Truet mann, nå starter rettssaken

    To menn i 20-årene må møte i Oslo tingrett mandag, tiltalt for grov frihetsberøvelse. Det var i desember 2024 at mennene holdt en annen mann fanget i en leilighet. Her skal de ha slått, sparket og truet mannen på livet med ulike våpen. Blant annet skal de, ifølge tiltalen, ha stukket en avsagd hagle inn i munnen hans før de fyrte av et skudd, som gikk i veggen over hodet hans. Det er satt av tre dager til rettssaken.

  • Mandag 30. september kl. 8.20

    Bil med stans skapar lange køar inn mot Bergen

    Ein bil fekk stans på FV. 562 i Olsviktunnelen måndag morgon. Dette har skapt lange køar inn mot Bergen frå Askøy, opplyser Vegtrafikksentralen. Uhellet vart meldt rett før klokka 08.00. I samband med berginga må køyrefeltet mot Bergen sperrast. Klokka 08.22 opplyser Vest politidistrikt at bilen er fjerna, og vegen opna.

  • Mandag 30. september kl. 8.20

    Bil med stans skapte lange køar inn mot Bergen

    Ein bil fekk stans på FV. 562 i Olsviktunnelen måndag morgon. Dette skapte lange køar inn mot Bergen frå Askøy, opplyste Vegtrafikksentralen. Uhellet vart meldt rett før klokka 08.00. I samband med berginga måtte køyrefeltet mot Bergen sperrast. Klokka 08.22 opplyser Vest politidistrikt at bilen er fjerna, og vegen opna.

  • Mandag 30. september kl. 8.19

    Kan dette være en billigere Model 3?

    Forbipasserende filmet en prototype på veien i San Francisco.

  • Mandag 30. september kl. 8.11

    Står øvst på Raudt-lista i Sogn og Fjordane

    Rita Tonning (59) frå Sunnfjord er innstilt som førstekandidat for Raudt i Sogn og Fjordane til neste års Stortingsval, skriv nominasjonsnnemnda i ei pressemelding. Ho har politisk erfaring frå kommunepolitikken i Sunnfjord og sit no på fylkestinget i Vestland. I dag har Raudt ingen stortingsrepresentantar frå Sogn og Fjordane.

  • Mandag 30. september kl. 8.08

    Venter rolig høstferie

    Røde Kors Hjelpekorps forventer en rolig høstferie i naturen i Agder denne uka. Alexander Øen i hjelpekorpset ber folk som skal ut i naturen om å huske nok tøy. – Nå på høsten er det vanskelig å kle seg riktig. Det kan være kaldt fra morgenen, men bli gode temperaturer på dagtid, og så blir det veldig kaldt på kveld og natt igjen, sier han.

  • Mandag 30. september kl. 8.06

    Ståle Solbakken røper: Bodø/Glimts Jens Petter Hauge får landslagsplass

    Landslagssjef Ståle Solbakken bekreftet søndag kveld at Bodø/Glimts formspiller Jens Petter Hauge er med når han tar ut sin neste landslagstropp tirsdag. Det var i TV 2-programmet «Fotballkveld» at landslagssjefen forskutterte en nyhet foran de kommende landskampene. – Jens Petter Hauge er klink inne, sa Solbakken på direkten. Glimt-spilleren står foreløpig bokført med ti landskamper. Den siste kom i juni for over to år siden. Nå venter altså nasjonsligakamper mot Slovenia og Østerrike for Hauge. Søndag herjet han igjen da serieleder Glimt slo Kristiansund 4-0 i eliteserien. Hauge scoret to ganger. – Jeg har stått i det over tid og hatt tro på meg selv. Trenerteamet og lagkameratene har tro på meg. Det flyter godt om dagen, og jeg føler meg i fantastisk god form, sa formspilleren til TV 2 om egen utvikling.

  • Mandag 30. september kl. 7.56

    Misfornøyd med maten på bystyremøtene i Oslo

    Vegetarmaten som serveres på bystyrets møter i Oslo er smakløs og dårlig tilberedt. Det mener Høyres Heidi Larssen, som ønsker at de også kan velge kjøtt og fisk, skriver Avisa Oslo. I fjor høst bestemte kommunen at vegetarmat er standard på arrangementer i kommunal regi, inkludert bystyremøter. Rødts Siavash Mobasheri kaller utspillet pinlig, og mener det ikke er noen grunn til å klage på mat de får på skattebetalernes regning. Han synes maten er helt grei.

  • Mandag 30. september kl. 7.46

    Stuan reagerer på færre verdenscuprenn

    Det blir færre verdenscuprenn i kombinert denne sesongen enn på flere år. Det liker sportssjef Ivar Stuan fra Løten dårlig. Det internasjonale Skiforbundet bekreftet terminlistene fredag. De viser at det kun blir seks verdenscuphelger for kvinner og åtte for menn. Forrige sesong var tallene til sammenligning åtte og ti. – Vi synes det er lite. Det er en veldig tynn verdenscupliste både for kvinner og menn, sier Stuan til NTB.

  • Mandag 30. september kl. 7.42

    Sjoko-brekk i Tønsberg

    03.57 natt til mandag fikk Sør-Øst politidistrikt melding om innbrudd i bolig i Tønsberg sentrum. De fikk kontroll på to gutter i tenårene og avhørte fornærmede. Klokken 05.43 meldte politiet at det virket som guttene kun hadde stjålet sjokolade. Det ble opprettet sak og guttene ble overlatt til sine foresatte.

  • Mandag 30. september kl. 7.40

    Kombinertsjefen reagerer på stjernenes glisne terminlister: – Absolutt ikke bra

    Verdenscupkalenderen i kombinert er slankere enn på flere år. Det liker sportssjef Ivar Stuan dårlig. – Mens langrenn er i Tour de Ski og hopperne er i hoppuka, sitter vi og spiser kalkun hjemme, sier han.

  • Mandag 30. september kl. 7.32

    Regjeringen setter av millioner til Det Norske Teatret

    Mens Oslo Nye Teater fortviler over kutt i budsjettet, kan ansatte og publikum ved Det Norske Teatret, bare et kvartal unna, slippe jubelen løs. Regjeringen setter av 15 millioner kroner i året til teateret i kommende statsbudsjett. -Vi i regjeringen er opptatt av å styrke scenekunstfeltet, og Det Norske Teatret er et viktig teater for oss, spesielt med tanke på nynorsken, men de har også et stort oppdrag når det gjelder kunstnerisk virksomhet, sier kulturminister Lubna Jaffery. Teatersjef Erik Ulfsby er glad for tilskuddet. - Dette er noe vi har jobbet for lenge. Nå får man en kunstnerisk frihet som er helt nødvendig for et stort og ambisiøst teater som Det Norske Teatret. Byrådet i Oslo, som har ansvaret for naboen Oslo Nye Teater, har planer om å kutte 37 millioner fra den årlige støtten til teateret.

  • Mandag 30. september kl. 7.31

    Stort sett oppholdsvær

    Årets siste septemberdag byr på gråvær, men stort sett opphold. – Det er vind fra sørøst i dag. Frisk bris på kysten, opp i liten kuling vestover i Agder, sier statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe. Det kan bli litt regn, men meteorologen kan betrygge med at det stort sett bare er snakk om beskjedne mengder. – Og temperaturen kommer opp i 13–14 grader nær kysten, og litt lavere innover i landet, sier Walløe.

  • Mandag 30. september kl. 7.24

    PostNord-pakker på avveie etter containerinnbrudd

    Natt til mandag meldte Sør-Øst politidistrikt om innbrudd i containere ved Post Nord-senteret på Elveveien i Larvik. Innbruddet ble rapportert inn 22.33 søndag av en ansatt i PostNord. Tre containere var brutt opp. – Den ansatte sier at det er en del pakker der som har blitt åpnet opp. Trolig er det snakk om en del verdier, sier oppdragsleder Solveig Valderhaug. Hun opplyser at politiet ikke har noe tidspunkt på når innbruddet skal ha skjedd, og så langt ingen gjerningspersoner. – Vi har vært der og fått gjort åstedsundersøkelse. Og så skal vi hente inn kameraovervåkning i ettertid, sier oppdragslederen. Politiet etterforsker saken. Pressesjef i PostNord Norge, Haakon N. Olsen, opplyser til NRK at de mandag skal losse alt fra containerne, slik at de får registrert skader og manko på alt som er stjålet. – Per nå er flere pakker skåret, åpnet og tømt for varer, skriver han i en e-post.

  • Mandag 30. september kl. 7.24

    Post kan være på avveie etter containerinnbrudd

    Natt til mandag meldte politiet om innbrudd i containere som skal tilhøre Post Nord på Elveveien i Larvik. Innbruddet ble rapportert inn 22.33 søndag. Mandag morgen sier politiet til Østlands-Posten at det er uvisst hva som er stjålet, men at det kan være snakk om post. Politiet har foretatt åstedsundersøkelse og sak er opprettet.

  • Mandag 30. september kl. 7.21

    Dette skjer i dag: Børsras og -fest, nytt partiprogram og taler fra sentralbanksjefer

    Dette er dagens viktigste hendelser.

  • Mandag 30. september kl. 7.20

    Publiserte sensitive opplysninger om barnet på YouTube

    En mann fra Indre Østfold, som publiserte flere sensitive opplysninger om sitt barn på YouTube, er dømt til 8000 kroner i bot. I retten tilstod han å ha lagt ut opplysningen knytte til blant annet barnevern og helse. I avhør forklarte han at hensikten var å hjelpe barnet. Follo og nordre Østfold tingrett peker på menneskers rett til privatliv og skriver videre at det er et økende problem at barn blir eksponert på internett i forbindelse med omsorgskonflikter.

  • Mandag 30. september kl. 7.18

    Trafikkulykke i Trondheim

    Politiet melder om et trafikkuhell ved Leangen i Trondheim. Det skal være bil mot syklist. Syklisten er oppegående og har trolig lettere skader. Nødetater på tur til stedet. Rundt klokka 0730 opplyser politiet til NRK at syklisten får tilsyn av ambulansepersonell på stedet. Politiet opplyser at ulykka skal ha skjedd i forbindelse med at bilen skulle svinge av vegen. Like før klokka 8 opplyser politiet at syklisten, en mann i 20-åra er kjørt til legevakta. Bilføreren, en mann i 50-åra er avhørt. Førerkortet er ikke tatt i beslag.

  • Mandag 30. september kl. 7.13

    Personsøkerangrepet: Fikk millioner fra israelsk bankkonto

    Norskeid firma pekes ut som mellomledd i salget av de eksploderende personsøkerne, ifølge opplysninger til VG.

  • Mandag 30. september kl. 7.08

    Tekniske problemer på ferjestrekning

    Ferjestrekningen Hofles-Geisnes-Lund, på fylkesveg 769/776, innstilles inntil videre på grunn av tekniske årsaker. Det melder Veitrafikksentralen.

  • Mandag 30. september kl. 7.08

    Går til sak mot forsikringsselskap

    Fire gartnerier i Agder og Vestfold som til sammen fikk skader og tap i omsetning på over en halv milliard kroner etter ekstremværet i januar, har nå saksøkt Gjensidige. Forsikringsselskapet har tidligere avslått krav om erstatning etter uværet fordi de mener snøtyngde-skade ikke dekkes av forsikringen. Det bestrider generalsekretær Morgan Andersson i Norsk Gartnerforbund. NRK har vært i kontakt med Gjensidige, som ikke ønsker å gå nærmere inn i saken når den nå skal inn i rettsapparatet. Kommunikasjonssjef Pål Rune Eklo bekrefter at de har mottatt stevningen, og registrerer at gartneriene har et annet syn på saken enn Gjensidige.

  • Mandag 30. september kl. 7.07

    Langt skadeavbrekk for operert Vipers-stjerne – mister håndball-EM

    Vipers Kristiansand-stjernen Nina Koppang er operert for en kneskade og blir borte fra håndballen i lang tid. EM-sluttspillet i november og desember går fløyten.

  • Mandag 30. september kl. 7.07

    Bilførar fråteken førarkort etter ulukke med syklist

    Naudetatane rykte ut til Kjøtteinsvegen på Stord måndag morgon, etter at ein bil og ein syklist var involvert i ein kollisjon i krysset Bjellandsvegen. – Syklisten er frakta til sjukehus i ambulanse, opplyser operasjonsleiar Anders Oppedal i Sør-Vest politidistrikt. Syklisten skal ha vore medviten etter ulukka. Ifølgje politiet skal bilføraren ha brote vikeplikta. Førarkortet til vedkommande er no beslaglagt.

  • Mandag 30. september kl. 7.07

    Syklist til sjukehus etter ulukke på Stord

    Naudetatane rykte ut til Kjøtteinsvegen på Stord måndag morgon, etter at ein bil og ein syklist var involvert i ein kollisjon i krysset Bjellandsvegen. – Syklisten er frakta til sjukehus i ambulanse, opplyser operasjonsleiar Anders Oppedal i Sør-Vest politidistrikt. Syklisten skal ha vore medviten etter ulukka. Politiet held fram med etterforsking på staden, men vegen er no opna for trafikk.

  • Mandag 30. september kl. 7.07

    Ulukke mellom bil og syklist på Stord

    Naudetatane rykte ut til Kjøtteinsvegen på Stord måndag morgon. Der skal ein syklist og ein bil ha vore involvert i ein kollisjon. Ifølgje operasjonssentralen i Sør-Vest politidistrikt skal syklisten vera medviten. Ambulansepersonell er på staden. Ulukka vart meldt klokka 06.59.