Nyheter:

  • Søndag 29. september kl. 23.49

    To menn skutt i Sverige – jakter gjerningspersoner

    To menn er funnet med skuddskader i Sundbyberg like nordvest for Stockholm.

  • Søndag 29. september kl. 23.45

    Kyrgios med nytt stikk mot Sinner etter dopinganklagene: – Ikke så uskyldig likevel?

    Tennisstjernen reagerte raskt på sosiale medier etter nyheten om anken mot Sinner.

  • Søndag 29. september kl. 22.53

    Unge kvinner i kamp for Kamala

    Kamela Harris står aller sterkest blant kvinner under 30 år. De unge kan vinne valget for Harris.

  • Søndag 29. september kl. 22.36

    Skandalescener i hett Madrid-derby: Måtte roe ned egne fans

    (Atletico Madrid – Real Madrid 1–1) Overtidsscoring, grisetakling og rødt kort på overtid ble punktum for en særdeles dramatisk kveld i Madrid.

  • Søndag 29. september kl. 22.19

    Fjerner treningsapparater

    Kvinesdal kommune har fjernet alle treningsapparatene i Kvinaparken, melder kommunen. Grunnen er hensyn til sikkerheten.

  • Søndag 29. september kl. 22.02

    Trump-velgere om Harris: – Hun er «bullshit»

    Marxist, løgner og idétyv. Donald Trumps tilhengere feller en hard dom over Kamala Harris.

  • Søndag 29. september kl. 22.02

    «Månedens viktigste tall» på vei: – Arbeids­markedet er det viktige nå

    Skal det bli flere doble rentekutt fra USAs sentralbank, må det kommer svake jobbtall, tror sjeføkonom Kjetil Martinsen.

  • Søndag 29. september kl. 21.53

    Viltpåkjørsel på E18 ved Bergsengkrysset

    Nødetatene rykker ut etter melding om viltpåkjørsel på E18 nordgående retning ved Bergsengakrysset i Holmestrand. To biler skal være involvert, det er ikke meldt om personskader.

  • Søndag 29. september kl. 21.53

    Viltpåkjørsel på E18 ved Bergsengakrysset

    Nødetatene er på stedet etter melding om viltpåkjørsel på E18 i nordgående retning ved Bergsengakrysset i Holmestrand. To biler skal ha truffet et rådyr. Ingen personer er skadd. Rådyret ligger ute av veibanen.

  • Søndag 29. september kl. 21.47

    Emosjonelt tap for Oliver Solberg: – En enorm nedtur

    Tårene presset på for Oliver Solberg (23) etter at gullet kan ha gått tapt i rally-VM.

  • Søndag 29. september kl. 21.46

    Storhamar hockey tapte mot Oilers

    Stavanger Oilers møtte Storhamar hockey i dag. Kampen endte 3–2 til laget i Stavanger. Storhamar ledet 2-1, men i tredjeperioden slo Stavanger-laget til, og vant kampen. – Dette var en blytung match, både for meg selv og laget. I dag var det mørkt, sier Storhamar-spiller Andreas Dahl til H-A. Han fikk to utvisninger for å hevne seg på Oilers-spillere langt borte fra pucken, ifølge avisen. Dette er det første tapet mot Oilers siden april 2023, skriver de videre.

  • Søndag 29. september kl. 21.45

    Syv knuste vinduer på Mølnargården museum

    Like etter klokken 21.30 søndag kveld melder politiet om at syv vinduer skal være knust i Mølnargården museum i Bjugn. – Fremstår som skadeverk, opplyser operasjonsleder Roger Mogstad. Saken vil bli anmeldt over helgen.

  • Søndag 29. september kl. 21.36

    VG: Mann i 30-årene død etter trafikkulykke i Eidsvoll

    En mann i 30-årene er død etter en trafikkulykke på Eidsvoll, melder VG. Det var lørdag ettermiddag at nødetatene rykket til melding om en alvorlig trafikkulykke. Mannen skal ha kjørt ut av veien. Bilen havnet på taket, og føreren var fastklemt. Luftambulansen rykket også ut til stedet. Politiet beskrev mannen som kritisk skadet. Det er foreløpig usikkert hva som er årsaken til ulykken.

  • Søndag 29. september kl. 21.32

    Nicolai Tangen ønsker ikke kjøpe Petter Olsens Munch-malerier

    – Ingen planer om dette, forteller Nicolai Tangen til Fædrelandsvennen når han får spørsmål fra avisen om han er interessert i å kjøpe Munch-maleriene som nå skal selges. Det er Petter Olsens kunstsamling som eier kunsten. Industrimannen er slått personlig konkurs, og det er bestemt av bostyrer at kunstsamlingen skal selges. Olsen eide Ramme gård, som tidligere fungerte som Edvard Munchs sommerbolig. Olsens Munch-samling omtales av ham selv som den største i Norge på private hender. Munchmuseet i Oslo har sagt de ikke har råd til Petter Olsens Munch-malerier. Direktør Tone Hansen ved Munchmuseet har bedt om hjelp til å få kjøpt inn Munch-kunsten fra forretningsmannen Petter Olsens konkursbo. – Munchmuseet kjøper ikke inn kunst. Vi er overhodet ikke i en finansiell stilling til å gjøre det. Vi skulle veldig gjerne hatt noen store fond for å sikre oss økonomisk så vi kunne kjøpe kunst. For de midlene finnes ikke i Oslo kommune, som vi er eid av, sa Hansen til Dagens Næringsliv torsdag.

  • Søndag 29. september kl. 21.31

    Kjørte uten førerkort i 95km/t i 60 sone

    Politiet forsøkte å stanse en bil på Voldsvegen i Skien, uten hell. Etter en stund fant de bilen ved Flakvarp og fikk kontroll på sjåføren som er en dame i 20 årene. Hun hadde ikke gyldig førerkort og politiet mistenker at hun kjørte i ruspåvirket tilstand. – Nødvendige prøver blir tatt, opplyser politiet. Hun ble målt til 95km/t i en 60 sone.

  • Søndag 29. september kl. 21.28

    Brann i garasje i Halden

    Nødetatene er ved Øberg i Halden etter melding om brann i garasje. Brannvesenet har god effekt på slukkingsarbeidet og det er ikke spredningsfare til øvrig bygg, ifølge politiet. Det er snakk om en mindre brann og brannvesenet skal ha kontroll. Ingen personer er skadd. Politiet er nå ferdig på stedet, og oppretter sak.

  • Søndag 29. september kl. 21.27

    De færreste selskaper har grunn til å stresse over nytt bærekraftsdirektiv

    EUs nye bærekraftsdirektiv, CSRD, har fått en del til å sette kaffen i halsen. Men frykten for et nytt og storstilt rapporteringsregime er stort sett ubegrunnet.

  • Søndag 29. september kl. 21.20

    Sandefjord tapte 1–0 mot Rosenborg

    Edvard Tagseth scoret kampens eneste mål, men keeper Sander Tangvik ble dagens mann med et fyrverkeri av en kamp da Rosenborg slo Sandefjord 1–0 søndag. Tangvik var i det helt umulige hjørnet for gjestene fra Trondheim med en haug feberredninger på kunstgresset i hvalfangerbyen. Hjemmelagets frustrasjon steg i takt med antallet redninger fra RBK-målvakten. – Du kommer inn i en flytsone og føler deg ustoppelig. Det er deilig å få den. I dag trengte vi det også, sa Tangvik til TV 2 etter kampen. – Det er vanskelig å komme på en bedre kamp akkurat nå, la han til. Drøyt midtveis i annen omgang vartet sisteskansen opp med en fenomenal beinparade da Stefán Ingi Sigurdarson fikk avslutte fra kloss hold. Også returen tok Rosenborg-keeperen seg av. – Som keeper er det vel ikke mulig å komme nærmere en tier på børsen enn Tangvik har gjort i denne kampen, utbrøt TV 2-kommentator Amund Lutnæs. Jager Europa-spill De første 45 minuttene i Sandefjord endte målløse, men det ga ikke noe godt bilde på begivenhetene. Det var nemlig kjempestore sjanser i begge ender. Ulrik Yttergård Jenssen hadde to tidlige muligheter for gjestene, men avslutningene var ikke riktig gode nok. I motsatt ende av banen vartet Tangvik opp med flere kjemperedninger. Både Jakob Dunsby og Simon Amin kunne sendt Sandefjord foran før pause, men lyktes ikke. Seieren løftet Rosenborg til femteplass på tabellen. Trønderne som ikke har tapt siden tidlig i august har i tillegg god kontakt med Viking og Molde på plassene foran Nedrykkstruet For Sandefjord er situasjonen stikk motsatt. Mannskapet til Hans Erik Ødegaard er på kvalifiseringsplassen og har så til de grader nedrykksspøkelset hengende over seg. Tabelljumbo Lillestrøm er kun poenget bak. Trøsten for Sandefjord er at laget har én kamp til gode på de øvrige lagene i bunnstriden. (NTB)

  • Søndag 29. september kl. 21.19

    Vil ikke kjøpe Munch-samling

    Sjefen for oljefondet, Nicolai Tangen fra Kristiansand, har ifølge Fædrelandsvennen ingen planer om å kjøpe Norges største private Munch-samling som nå skal selges. Det er industrimannen Petter Olsen, som nylig ble slått personlig konkurs, som eier samlingen av malerier.

  • Søndag 29. september kl. 21.17

    Seier for Rosenborg mot Sandefjord!

    Det stod lenge 0- 0 til begge lagene frem til andre omgang hvor Edvard Tagseth scoret Rosenborgs første mål! Det ble 1-0 til Rosenborg mot Sandefjord på bortebane søndag kveld! – Rosenborg drar i land seieren og det er ene og alene Sander Tangvik sin fortjeneste. Sisteskansen leverer en av årets prestasjoner der han har en haug av vanvittige redninger. For selv om Rosenborg hadde en del ball, spesielt i første omgang, så skapte de ikke så voldsomt med sjanser. Stikk motsatt for Sandefjord som har et vel av muligheter og de kunne, og burde, scoret fire-fem ganger her. Men det handler jo om å få ballen i nettet og dermed er det trønderne som kan pakke med seg tre poeng på veien hjem til Trondheim, skriver NRKs fotballkommentator Christoffer Ramnæs Hjalmarsson.

  • Søndag 29. september kl. 21.17

    Seier for Rosenborg mot Sandefjord

    En scoring av Edvard Tagseth sørget for at Rosenborg vant 1–0 på bortebane mot Sandefjord i Eliteserien søndag kveld. – Rosenborg drar i land seieren og det er ene og alene Sander Tangvik sin fortjeneste. Sisteskansen leverer en av årets prestasjoner der han har en haug av vanvittige redninger. For selv om Rosenborg hadde en del ball, spesielt i første omgang, så skapte de ikke så voldsomt med sjanser. – Stikk motsatt for Sandefjord som har et vel av muligheter og de kunne, og burde, scoret fire-fem ganger her. Men det handler jo om å få ballen i nettet og dermed er det trønderne som kan pakke med seg tre poeng på veien hjem til Trondheim, skriver NRKs fotballkommentator Christoffer Ramnæs Hjalmarsson.

  • Søndag 29. september kl. 21.11

    Mann siktet – truet til seg penger fra dagligvarebutikk i Gjøvik

    Lørdag kveld søkte politiet etter en gjerningsperson som hadde truet til seg et ukjent kontantbeløp i en dagligvarebutikk i Gjøvik. Etterforskning i formiddag førte til at en person ble avhørt og siktet, forteller operasjonsleder hos politiet, Øyvind Bakken til NRK. – Det ble ransaket på en adresse i Gjøvik. En mann i 50-årene er siktet, og han har erkjent de faktiske forholdene, forteller Bakken. Politiet vet ikke hvor mye penger han stjal.

  • Søndag 29. september kl. 21.09

    «Ustoppelige» Tangvik reddet RBK-seieren

    (Sandefjord-Rosenborg 0–1) Rosenborg har slitt på bortebane denne sesongen. Det var intet unntak på Jotun Arena, men Sander Tangvik (21) gikk ikke med på å tape i Sandefjord.

  • Søndag 29. september kl. 21.05

    Erik ten Hag om egen jobb: – Jeg er ikke bekymret

    (Manchester United - Tottenham 0–3) Noen få kamper inn i Erik ten Hags tredje sesong som Manchester United-manager kommer spørsmålet: Hvor er fremgangen?

  • Søndag 29. september kl. 20.50

    To menn pågrepet for voldtekt

    Vest politidistrikt har søndag pågrepet to menn for voldtekt, i to ulike saker. – Det er to uavhengige saker og mennene har ingenting med hverandre å gjøre, annet enn at de begge er pågrepet for voldtekt, sier politiadvokat Lene Cecilie Christiansen. Christiansen vil ikke utgi informasjon om de to mennenes alder, eller alder på fornærmede. – De vil begge fremstilles for fengsling. I begge saker ser politiet det nødvendig å ha dem fengslet med fare for bevisforspillelse, sier Christiansen. BA omtalte saken først.

  • Søndag 29. september kl. 20.49

    Carlsen til storfinalen: - Crazy kamp

    Magnus Carlsen (33) slo Alireza Firouzja etter et tabbetrekk av 21-åringen.

  • Søndag 29. september kl. 20.42

    Innbrudd på Wergeland

    Politiet rykket i 19-tiden ut til melding om innbrudd i bolig på Wergeland i Bergen. – En person kom hjem til at døren var brutt opp og alle skap var endevendt. Blant annet er en bunad og flere smykker stjålert, sier operasjonsleder i politiet, Helge Blindheim.

  • Søndag 29. september kl. 20.38

    Slik blir bolighøsten: – Det har absolutt bremset opp

    I Oslo er det fortsatt god trøkk, men ellers i landet begynner det ifølge meglertopper å bli høstkjølig i boligmarkedet.

  • Søndag 29. september kl. 20.28

    Avslutter leteaksjonen etter mann i 70-årene

    Politiet avslutter leteaksjonen etter den 77 år gamle mannen som forsvant fra Førde sentralsjukehus torsdag. Mannen antas å være omkommet. Flere hundre frivillige samt mannskap fra sivilforsvaret har søkt etter mannen i over tre døgn, hvor det har blitt tatt i bruk blant annet politihunder og droner. – Det har vært en omfattende leteaksjon siden torsdag kveld. Tid, vær og helsesituasjon til den savnede, gjør alle at det ikke lenger er forenelig med liv at han skal kunne bli funnet i live nå, sier operasjonsleder i politiet, Helge Blindheim, til NRK. – Leteaksjonen er dermed avsluttet. Det vil bli tatt en ny beslutning om det skal startes søk etter antatt omkommet person, tilføyer Blindheim. BT omtalte saken først.

  • Søndag 29. september kl. 20.22

    Mindre brann ved Gokstad skole i Sandefjord

    Nødetatene rykket ut til melding om brann i en dør på skolen. Det er et lite bål som brenner ved inngangspartiet. Politiet opplyser at det er betong rundt bålet og ingen spredningsfare. Flere ungdommer løp fra stedet da politiet kom frem, rektor blir orientert. Bålet er slukket.

  • Søndag 29. september kl. 20.02

    Kontroll på brann i Dovre

    Det har brent kraftig i to bygninger på Dovre. Brannen startet i en hovedbygning som ble totalskadet, og det spredte seg til nabobygningen som inneholdt gasser. Politiet meldte at det var eksplosjonsfare på grunn av brannen i bygningen. Nå melder politiet at brannvesenet har kontroll, men etterslukningsarbeid vil pågå fremover. – Det siger noe røyk fra brannstedet og ned i bygda/dalføret. Brannvesenet anbefalere at beboere holder dører og vinduer lukket for å unngå ubehag, skriver politiet. Det var ikke fare for spredning til andre boliger og ingen personer er meldt skadet. Det skal settes opp noen sperringer på vegene i forbindelse med brannen, opplyser Øyvind Bakken hos politiet til NRK.

  • Søndag 29. september kl. 20.01

    Dokken frykter ikke å miste trenerjobben

    Odd tapte 3–1 mot KFUM Oslo på Skagerak Arena i kveld. – Vi taper jo i dag mot et lag som er bedre enn oss. Så taper vi også kampen på at vi spiller litt i hendene på KFUM, sier trener Kenneth Dokken. Han sier kampen er et tilbakeslag, men han har fortsatt troa på å redde plassen i eliteserien. – Det snur fort i den eliteserien her, og nå får vi en god periode frem til vikingkampen og får jobbet med laget. Spørsmål om Dokken får beholde trenerjobben er ikke noe han tenker på. – Det er ikke det jeg frykter, det jeg frykter er at vi ikke skal prestere bedre enn det vi gjør i dag.

  • Søndag 29. september kl. 19.50

    «Beverly Hills Cop»-skuespiller John Ashton er død

    Veteranskuespilleren ble 76 år gammel.

  • Søndag 29. september kl. 19.49

    Trafikkulykke på E10

    Søndag kveld klokken 19:47 melder politiet om en trafikkulykke på E10, Moskenesveien ved Rostaddalen. Det skal være snakk om et kjøretøy som er involvert. Nødetater er på stedet.

  • Søndag 29. september kl. 19.49

    Bil havnet på taket i Moskenes

    Søndag kveld klokken 19:47 meldte politiet om en trafikkulykke på E10, Moskenesveien ved Rostaddalen. En personbil har rullet rundt og havnet på taket i lav fart. Det skal ikke være snakk om personskader. Nødetater er på stedet og veien er åpen.

  • Søndag 29. september kl. 19.46

    Ute av håndball-NM

    Kristiansand er ute av håndballcupen for menn etter å ha tapt 23–27 borte mot Nærbø i åttedelsfinalen søndag kveld.

  • Søndag 29. september kl. 19.42

    Formsterke Maanum ble matchvinner for Arsenal

    Frida Maanum scorer på bestilling for tiden og sto bak kampens eneste mål da Arsenal vant 1-0 over Leicester i den engelske superligaen i fotball søndag.

  • Søndag 29. september kl. 19.29

    Hvordan unngå at jobben går utover familien?

    Hva gjør jeg når hodet er fullt av jobb også hjemme og jeg har kort lunte overfor familien?

  • Søndag 29. september kl. 19.29

    En person fløyet til Ullevål sykehus etter trafikkulykke i Vinje

    Vedkommende er betegnet som alvorlig skadd, men har vært bevisst hele tiden, opplyser politiet. Det er uklart hva som har skjedd i forkant av trafikkulykken. Nødetatene fikk melding om en bil som lå på siden 18.04. Nødetatene fikk personen ut av bilen cirka ti minutter etter de ankom stedet. Personen har klaget på smerter i ryggen. Politiet meldte først at vedkommende fikk helsehjelp på stedet. Politiet snakket med vitner på stedet og gjennomførte en åstedsundersøkelse. Trafikken ble sperret i begge retninger ved ulykkesstedet, men rundt 20.30 ble bilen gjernet og veien åpnet.

  • Søndag 29. september kl. 19.29

    En mann ble flydd til Ullevål sykehus etter trafikkulykke i Vinje

    En mann er betegnet som alvorlig skadd etter en trafikkulykke i Vinje søndag kveld. Nødetatene rykket ut til melding om en bil som lå på siden i 18-tiden. Personen i bilen var bevisst, og klaget på smerter i ryggen. Da nødetatene kom frem 18.20 undersøkte ambulansepersonell mannen, samtidig som de jobbet med å få vedkommende ut av bilen. Ti minutter etter fikk de mannen ut av kjøretøyet og han fikk helsehjelp på stedet. Trafikken ble sperret i begge retninger, ved ulykesstedet. 19.22 ble mannen fløyet til Ullevål sykehus av en luftambulanse, han har vært bevisst hele tiden. Årsaken til ulykken er ukjent. Politiet har snakket med vitner på stedet og gjennomført en åstedsundersøkelse. Bilen ble fjernet 20.37 og veien åpnet igjen.

  • Søndag 29. september kl. 19.26

    En person alvorlig skadet etter trafikkulykke i Vinje: Flys til Ullevål sykehus

    Personen er bevisst, men politiet betegner personen som alvorlig skadet.

  • Søndag 29. september kl. 19.17

    To menn pågrepet etter å ha forsøkt å ta seg inn i atomavfallsanlegg

    Politiet pågrep søndag to menn som skal ha forsøkt å ta seg inn på atomdeponiet i Himdalen i Aurskog-Høland, melder Romerikes Blad.

  • Søndag 29. september kl. 19.15

    To menn pågrepet etter å ha forsøkt å ta seg inn i atomavfallsanlegg på Romerike, melder RB

    Politiet pågrep søndag formiddag to menn som tidligere på dagen skal ha forsøkt å ta seg inn på atomdeponiet i Himdalen i Aurskog-Høland, melder RB. – Det ble gjort en observasjon av to personer utenfor Himdalen atomavfallsanlegg som var iført hansker og finlandshette. Disse forsøkte å ta seg inn i anlegget. På stedet var det også et kjøretøy uten skilter, sier jourhavende jurist i Øst politidistrikt, Morten Lundén, til Romerikes Blad. Han sier til avisa at personene er siktet for å ta seg uberettiget inn på området. – Vi etterforsker nå hvorfor de forsøkte å ta seg inn i atomavfallsanlegget, sier han. Det var søndag morgen at politiet rykket ut med politihelikopter og flere patrulje. De to personene som skal ha forsøkt å ta seg inn i atomdeponiet, ble pågrepet søndag formiddag. Anlegget i Himdalen i Aurskog-Høland brukes til å lagre radioaktivt avfall, og det er bygd som fire separate fjellhaller med felles atkomsttunnel. Én hall benyttes som lager for plutonium-holdig avfall, de tre andre hallene er et deponi hvor avfallet blir støpt inn i betongsarkofager. De to mennene som er pågrepet, er i 20- og 30-årene. Den ene har nektet å forklare seg, mens den andre har fått oppnevnt Sol Elden som forsvarer. Hun forteller til NRK at hun ikke kan kommentere saken da hun ikke har fått alle dokumentene ennå. Det er ikke tatt stilling til om personene kan framstilles for fengsling.

  • Søndag 29. september kl. 19.08

    Odd tapte på hjemmebane

    Odd tok ledelsen hjemme mot KFUM Oslo etter en gave fra bortelagets keeper Emil Ødegaard, men Kåffa sikret 3-1-seier til slutt i Eliteserien søndag. Oslo-laget klønet det til for seg selv etter et drøyt kvarters spill. Keeper Emil Ødegaard prøvde forgjeves å nå ballen på en corner, men feilberegnet totalt da ballen gikk i ryggen til hjemmelagets Bork Bang-Kittilsen og i mål. Men bortelaget klarte å snu kampen i sin favør. Først scoret Moussa Njie et flott mål etter en snau halvtime, før Robin Rasch kvitterte fra krittmerket like før pause. Straffesparket kom på litt finurlig vis, da Simen Hestnes gikk ned i feltet etter lett kontakt fra Espen Ruud. Dommer Christian Moen falt idet han skulle dømme straffespark og pekte på straffemerket i knestående posisjon. Etter pause la Johannes Nunez på til 3–1 med en flott volleyscoring og sikret seieren for KFUM. Odd ligger nest sist i Eliteserien, med bare Lillestrøm bak seg. KFUM ligger stadig på 7.-plass, et stykke unna lagene foran og bak seg på tabellen. KFUM møter Stabæk i kvartfinalen i cupen neste helg, mens Odd spiller først kamp igjen 20. oktober, borte mot Viking i Eliteserien. (©NTB)

  • Søndag 29. september kl. 18.55

    Brann i kjøretøy på Vestre Toten

    Det brenner kraftig i et kjøretøy på Vestre Toten, melder politiet. Klokken 19.04 melder politiet at brannvesenet har startet slukking. – Bilen står parkert ute på et jorde og den er overtent. Det er ikke spredningsfare, skriver de videre. Ingen personer er meldt skadet som følge av bilbrannen.

  • Søndag 29. september kl. 18.54

    Hauge på landslaget etter drømmeuke

    (Bodø/Glimt – Kristiansund BK 4–0) Jens Petter Hauge scoret to mot Porto i Europa League onsdag og to nye mot KBK søndag. Nå er kantspilleren tatt ut til landslaget.

  • Søndag 29. september kl. 18.53

    Seier for Kolstad i åttendelsfinale mot Bergen!

    Det ble seier for Kolstad Håndball i åttendedelsfinalen i NM mot Bergen på hjemmebane søndag kveld. Det hele endte 32-28 til Kolstad.

  • Søndag 29. september kl. 18.53

    Seier for Kolstad i finale mot Bergen!

    Det ble seier for Kolstad Håndball i finalen i NM mot Bergen på hjemmebane søndag kveld! Det hele endte 32-28 til Kolstad.

  • Søndag 29. september kl. 18.50

    Åpent på europaveien

    Nedeneskrysset på E18 i Arendal er åpen for trafikk igjen etter en trafikkulykke søndag formiddag, melder Vegtrafikksentralen.

  • Søndag 29. september kl. 18.49

    Studenthuset i Oslo står i fare

    Onsdag la byrådet frem budsjettet for 2025, uten nye midler til studenthuset i St. Olavs gate 23. Nå frykter studentlederne at prosjektet kan bli skrinlagt, skriver Avisa Oslo. – Får vi ikke på plass nok finansiering i 2025, ryker hele studenthuset, sier Hans-Markus Jensvold Kverneng fra Velferdstinget til avisa. Staten har foreløpig ikke gitt sitt tilsagn, og studentene advarer om at det haster. Det nye studenthuset er ment å bli et viktig samlingspunkt for Oslos 90 000 studenter, men bygget krever omfattende rehabilitering.

  • Søndag 29. september kl. 18.49

    United ydmyket i «skrekkelig» oppvisning: – Tror ikke det jeg ser

    (Manchester United – Tottenham 0–3) «Du får sparken i morgen» sang Tottenham-fansen mot Erik ten Hag. Manchester United ble ydmyket på eget gress – igjen.

  • Søndag 29. september kl. 18.45

    Ligger under halvveis

    Kristiansand ligger under 11–14 til pause borte mot Nærbø i åttedelsfinalen i NM i håndball for menn.

  • Søndag 29. september kl. 18.40

    Lillestrøm ydmyket igjen: – Kan ikke bli mye verre

    (Lillestrøm-Viking 1–4) LSK måtte svare etter 0–5 på Hamar sist runde. Svaret ble nok en ydmykelse.

  • Søndag 29. september kl. 18.31

    Brann i Dovre: – Eksplosjonsfare

    En bygning er nedbrent, og det brenner kraftig i nabobygget, melder politiet.

  • Søndag 29. september kl. 18.31

    Eksplosjonsfare på grunn av brann i bygning på Dovre

    Det brenner i en bygning på Dovre, og det skal være eksplosjonsfare som følge av gass i bygningen. Det skal ikke være spredningsfare, melder politiet. – Det er gass i bygningen og sikkerhetssonen er på 300 meter, sier operasjonsleder hos politiet, Øyvind Bakken til NRK. Politiet oppfordrer folk til å holde seg unna området. Brannen startet i en hovedbygning som nå er totalskadet, og det er nabobygningen som nå brenner og inneholder gasser. Det er ikke fare for spredning til andre boliger. Det er heller ikke opplysninger om at noen er skadet.

  • Søndag 29. september kl. 18.31

    Eksplosjonsfare etter brann i bygning på Dovre

    Det brenner i en bygning på Dovre, og det skal være eksplosjonsfare som følge av gass i bygningen. Det skal ikke være spredningsfare, melder politiet. – Det er gass i bygningen og sikkerhetssonen er på 300 meter, sier operasjonsleder hos politiet, Øyvind Bakken til NRK. Politiet oppfordrer folk til å holde seg unna området. Brannen startet i en hovedbygning som nå er totalskadet, og det er nabobygningen som nå brenner og inneholder gasser. Det er ikke fare for spredning til andre boliger. Det er heller ikke opplysninger om at noen er skadet.

  • Søndag 29. september kl. 18.24

    Disse Hizbollah-toppene er drept: – Under et voldsomt press

    Én etter én har Israel tatt livet av Hizbollahs sentrale ledere. Det er med på å demoralisere Hizbollah, mener en ekspert – samtidig som hundretusenvis tvinges på flukt.

  • Søndag 29. september kl. 18.20

    Youtube-stjerne Logan Paul har fått barn

    Prime-gründeren og hans danske kjæreste Nina Agdal deler nyheten selv på Instagram søndag ettermiddag.

  • Søndag 29. september kl. 18.20

    Youtube-stjerne Logan Paul har fått barn

    Logan Paul og hans danske kjæreste Nina Agdal deler nyheten selv på Instagram søndag ettermiddag.

  • Søndag 29. september kl. 18.10

    Branntilløp i Tønsberg

    Brannvesenet og politiet har vært på en adresse etter melding om røykutvikling. Ingen skal være skadd. – Det skal ha vært et branntilløp i et gulvteppe, det er luftet ut, opplyser politiet.

  • Søndag 29. september kl. 18.07

    Trafikkulykke i Vinje

    En bil ligger på siden ved Totak i Vinje. Det er en person i bilen. Nødetatene fikk vedkommende ut av kjøretøyet ti minutter etter de ankom ulykkesstedet. Personen er bevisst og har klaget på smerter i ryggen. Vedkommende får hjelp av ambulansepersonell på stedet. Trafikken flyter greit forbi ulykkesstedet.

  • Søndag 29. september kl. 18.05

    Singelulykke med MC i Sarpsborg

    Det har vært en ulykke med en MC i Skjeberg i Sarpsborg i kveld. Årsaken til ulykken er at MCen skal ha kjørt for langt ut på veikanten og truffet en lyktestolpe. MC-føreren beskrives som lettere skadd. Vedkommende blir med ambulanse for videre undersøkelser. Nødetatene er ferdig på stedet og politiet oppretter sak.

  • Søndag 29. september kl. 17.58

    Brann i bygning på Dovre

    Det brenner i en bygning på Dovre og det er opplyst at det er et verksted i bygningen, melder politiet. Nødetatene er på veg til stedet.

  • Søndag 29. september kl. 17.54

    Drømmesesongen fortsetter – Vålerenga til cupfinale

    (Vålerenga-Brann 3–1) Brann startet best på Intility – men så våknet Vålerenga og sikret cupfinale for de kongeblå.

  • Søndag 29. september kl. 17.42

    Glimt sikret poengledelse etter målfest

    Søndag kveld møttes Bodø/Glimt og Kristiansund på Aspmyra i den 24. serierunden av Eliteserien. Halvveis ut i første omgang fikk Bodø/Glimt straffe etter Ulrik Saltnes fikk KBKs Dan Peter Ulvestad i ryggen. Jens Petter Hauge tok straffesparket, som ble lagt elegant i nettet. Få minutter senere var Kristiansund-spiller Michael Lansing uheldig og scorte selvmål etter et hjørnespark fra Philip Zinckernagel. 2-0 til Glimt. Like før første omgang ble rundet av var Hauge igjen på ballen, og sikret 3-0 etter målgivende fra Zinckernagel. I det 63. minuttet gikk Zinckernagel etter ballen med hodet først. 4-0 til hjemmelaget med påfølgende stor jubel fra tribunen. Hjemmelaget befinner seg på toppen av serietabellen, med 53 poeng på bok. Nordmøringene ligger på 11. plass på tabellen med 26 poeng.

  • Søndag 29. september kl. 17.42

    Glimt valset over Kristiansund

    Søndag kveld møttes Bodø/Glimt og Kristiansund på Aspmyra i den 24. serierunden av Eliteserien. Halvveis ut i første omgang fikk Bodø/Glimt straffe etter Ulrik Saltnes fikk KBKs Dan Peter Ulvestad i ryggen. Jens Petter Hauge tok straffesparket, som ble lagt elegant i nettet. Få minutter senere var Kristiansund-spiller Michael Lansing uheldig og scorte selvmål etter et hjørnespark fra Philip Zinckernagel. 2-0 til Glimt. Like før første omgang ble rundet av var Hauge igjen på ballen, og sikret 3-0 etter målgivende fra Zinckernagel. I det 63. minuttet gikk Zinckernagel etter ballen med hodet først. 4-0 til hjemmelaget med påfølgende stor jubel fra tribunen. Hjemmelaget beholder med det poengluka på sju poeng ned til Brann på andreplass. Det gjenstår seks serierunder av årets Eliteserie.

  • Søndag 29. september kl. 17.42

    Målfest for Glimt på hjemmebane

    Søndag kveld møtes Bodø/Glimt og Kristiansund på Aspmyra i den 24. serierunden av Eliteserien. Hjemmelaget befinner seg i skrivende stund på toppen av serietabellen, med 50 poeng på bok. Nordmøringene ligger på 11. plass på tabellen med 26 poeng. Halvveis ut i første omgang fikk Bodø/Glimt straffe etter Ulrik Saltnes fikk KBKs Dan Peter Ulvestad i ryggen. Jens Petter Hauge tok straffesparket, som ble lagt elegant i nettet. Få minutter senere var Kristiansund-spiller Michael Lansing uheldig og scorte selvmål etter et hjørnespark fra Philip Zinckernagel. 2-0 til Glimt. Like før første omgang ble rundet av var Hauge igjen på ballen, og sikret 3-0 etter målgivende fra Zinckernagel. I det 63. minuttet gikk Zinckernagel etter ballen med hodet først. 4-0 til hjemmelaget med påfølgende stor jubel fra tribunen.

  • Søndag 29. september kl. 17.42

    3-0 til Glimt etter straffespark og selvmål

    Søndag kveld møtes Bodø/Glimt og Kristiansund på Aspmyra i den 24. serierunden av Eliteserien. Hjemmelaget befinner seg i skrivende stund på toppen av serietabellen, med 50 poeng på bok. Nordmøringene ligger på 11. plass på tabellen med 26 poeng. Halvveis ut i første omgang får Bodø/Glimt straffe etter Ulrik Saltnes får KBKs Dan Peter Ulvestad i ryggen. Jens Petter Hauge tar straffesparket, som legges elegant i nettet. Få minutter senere er Kristiansund-spiller Michael Lansing uheldig og scorer selvmål etter et hjørnespark fra Philip Zinckernagel. 2-0 til Glimt. Like før første omgang rundes av er Hauge igjen på ballen, og sikrer 3-0 etter målgivende fra Zinckernagel.

  • Søndag 29. september kl. 17.35

    Salgsboom for julekalendere: – En bølge som skyller inn

    Julekalendere med skjønnhetsprodukter slippes grytidlig, og flere blir utsolgt nesten umiddelbart. Nettbutikken Skinsecret solgte koreansk hudpleie for 1,3 millioner på to dager.

  • Søndag 29. september kl. 17.21

    Trafikkulykke mellom motorsykkel og bil

    Klokken 17.17 søndag ettermiddag melder politiet om en trafikkulykke mellom en MC og bil i Trondheim. En mann i 20-årene var fører av en tung MC og slet med å bremse da han skulle svinge til venstre. Han traff flere biler og ble lettere skadet, opplyser operasjonsleder Roger Mogstad. Føreren av motorsykkelen er kjørt til legevakt med mulig brudd i hånda. Politiet oppretter sak.

  • Søndag 29. september kl. 17.19

    Vikar fra Vennesla

    Eivind Drivenes fra Vennesla skal være vikar på Stortinget på nyåret, skriver Vennesla Tidende. Sp-politikeren skal vikariere for partifelle Anja Abusland, som skal ut i fødselspermisjon.

  • Søndag 29. september kl. 17.16

    Jonas Abrahamsen brøt landeveisrittet i VM

    Tobias Foss og Johannes Staune-Mittet er i bruddet i landeveisrittet i sykkel-VM i Sveits søndag. Jonas Abrahamsen har stått av. Nordmennene var offensive fra start og var med i flere bruddforsøk. Med rundt 230 kilometer igjen til mål fikk Foss og fem andre ryttere nødvendig avstand ned til feltet til å etablere et brudd. Med seg hadde han blant annet tyske Simon Geschke og portugisiske Rui Oliveira. Med drøyt ti mil igjen fikk tetgruppen besøk av Staune-Mittet og noen flere ryttere. Favoritt Tadej Pogacar stakk også fra hovedfeltet og er oppe i tetgruppen. Med 100 kilometer igjen til mål ble det norske laget redusert til fem da Abrahamsen valgte å bryte. – Kroppen er sykt sliten. Det koster å være i form hele året, jeg tror jeg får svi for det nå. Jeg tror aldri jeg har hatt så dårlige bein og vært så sliten som nå. Det er sykt kjedelig, sa han til TV 2. Rittet går over 273,9 kilometer fra Winterthur til Zürich i Sveits. (©NTB)

  • Søndag 29. september kl. 17.16

    Valget i Østerrike: Ligger an til brakseier til ytre høyre-partiet FPÖ

    Ytre høyre-partiet FPÖ ligger an til å få drøyt 29 prosent av stemmene i valget i Østerrike, viser prognose. Konservative ÖVP er nummer to med drøyt 25 prosent.

  • Søndag 29. september kl. 17.09

    Fikk bot etter funn av knokejern i boligen

    En kvinne i slutten av 20-årene ble nylig dømt til å betale en bot på 7.000 kroner etter at politiet fant et knokejern, også kjent som en slåsshanske, gjemt under en sofapute under en ransaking i september i fjor. Hun innrømmet å ha knokejernet for trygghet og for å forsvare seg, men at hun ikke ville bruke det. Hun nektet straffskyld, som førte til rettssak i Vestre Innlandet tingrett. Ifølge våpenloven er det forbudt å eie våpen som knokejern, og retten mente at dette er allmennkunnskap. Kvinnen må også tåle å bli fratatt knokejernet og betale 2000 kroner ekstra til det offentlige, fordi saken ble behandlet i retten. Slik ser et knokejern ut:

  • Søndag 29. september kl. 17.09

    Tadej Poga?ar med solo-gull i VM: – Noe av det råeste

    Tadej Poga?ar (26) kjørte i 50 kilometer alene til VM-gull. Han skriver seg inn i sykkelhistorien med historisk trippel.

  • Søndag 29. september kl. 17.08

    Grovt tyveri fra firmabil i Sandefjord

    I helgen har en bedrift i Sandefjord blitt frastjålet verktøy for opp mot 150 000 kroner. – Det er knust en rute for å komme inn i bilen og deretter stjålet diverse verktøy, opplyser politiet. Politiet har gjennomført en åstedsundersøkelse.

  • Søndag 29. september kl. 17.07

    Knuste bakrute

    Tre menn i 20–40 årene er pågrepet og mistenkt for å ha knust en bakrute på en bil på Storhaug. Det skal ha blitt brukt en flaske til å knuse vinduet. Den er nå beslaglagt.

  • Søndag 29. september kl. 16.56

    Tvangsflyttinger i Norge: – Hjerterått

    Ingen vet hvor mange som tvangsflyttes i Norge. Nå kan VG avsløre at norske kommuner de siste fem årene har gjennomført 116 ufrivillige flyttinger.

  • Søndag 29. september kl. 16.38

    Luftangrep mot Houthiene i Jemen

    Israel bekrefter at de har gjennomført et omfattende luftangrep mot den Houthi-kontrollerte havnebyen Hodeidah i Jemen.

  • Søndag 29. september kl. 16.32

    Strømprisen synker

    Prisen for strøm på Sørlandet blir i gjennomsnitt 31,4 øre per kilowattime mandag. Det er lavere enn snittet søndag. Strømmen er dyrest mellom klokka 8 og 9 mandag morgen.

  • Søndag 29. september kl. 16.26

    «Days of Our Lives»-stjerne Drake Hogestyn er død

    Skuespilleren tapte kampen mot kreft.

  • Søndag 29. september kl. 16.22

    HamKam reddet poeng mot Strømsgodset

    Eirik Ulland Andersen sørget for Strømsgodset-ledelse etter 36 minutters spill på Marienlyst søndag ettermiddag, da han var sist på ball etter et godt angrep. Med tre poeng ville drammenserne ha klatret til øvre halvdel av eliteserietabellen, men det skulle ikke holde. Et minutt før full tid kom nemlig utligningen for HamKam. Skuddet fra Snorre Strand Nilsen gikk via Godset-stopper Gustav Valsvik, som i stedet for å klarere satte ballen i eget nett. – Det var uflaks for ham og flaks for meg, sa Strand Nilsen til TV 2. Kampen endte 1-1. Med henholdsvis 28 og 29 poeng ligger Strømsgodset (10. plass) og HamKam (åttendeplass) begge relativt godt an i den tette bunnkampen i eliteserien.

  • Søndag 29. september kl. 16.19

    Til uka kan du kreve å få betale med kontanter

    Fra tirsdag 1. oktober kan du som forbruker kreve å betale med kontanter i alle salgslokaler der det selges varer eller tjenester, som på kino og restauranter. – Regelverket har vært for uklart. Folk skal være trygge på at de får betale når de går i butikken, på restaurant eller til frisøren, sier Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) Nettavisen. I juni 2024 vedtok Stortinget regjeringens forslag til endringer i finansavtaleloven, som lar en forbruker ha rett til å betale med kontanter i alle salgslokaler der næringsdrivende selger varer eller tjenester, forutsatt at selgeren tar imot betaling for varen eller tjenesten i dette lokalet. Endringen trer i kraft 1. oktober 2024. 600.000 nordmenn er ikke digitale, av ulike årsaker, skriver avisen. Regjeringen mener disse gruppene må ha samme mulighet til å betale som alle andre, og har derfor sørget for at retten til å betale med kontanter styrkes. (©NTB)

  • Søndag 29. september kl. 16.16

    Pappa Sørloth før Madrid-derbyet: – Et av høydepunktene du kan få med deg som fotballspiller

    Atlético Madrid møter Real Madrid søndag kveld. Alexander Sørloth (28) kan få en sentral rolle.

  • Søndag 29. september kl. 15.56

    Fortsatt stengt på E18

    E18 ved Nedenes i Arendal vil være stengt i østgående retning en stund framover etter en trafikkulykke søndag formiddag, melder politiet. Omkjøring er skiltet.

  • Søndag 29. september kl. 15.54

    Jordras i Verdal

    Like før klokken 16 søndag ettermiddag melder politiet om et jordras i Verdal, ned mot Vistvikvegen og Leksdalsvatnet. – Raset skal ikke gå over vei. Teknisk vakt Verdal og politiet på vei. Skal fortsatt være bevegelse i raskanten, opplyser operasjonsleder Roger Mogstad.

  • Søndag 29. september kl. 15.54

    Gård evakueres etter jordras i Verdal

    Like før klokken 16 søndag ettermiddag melder politiet om et jordras i Verdal, ned mot Vistvikvegen og Leksdalsvatnet. – Raset skal ikke gå over vei. Teknisk vakt Verdal og politiet på vei. Skal fortsatt være bevegelse i raskanten, opplyser operasjonsleder Roger Mogstad. – Politiet har besluttet at en gård på nedsiden av raset evakueres inntil geotekniker/geolog har vurdert videre rasfare, opplyser Mogstad.

  • Søndag 29. september kl. 15.30

    Vant i Grimstad

    Jerv vant 5–2 over Vard Haugesund i en 2. divisjonskamp i fotball søndag ettermiddag.

  • Søndag 29. september kl. 15.00

    UP-sjef jubler over dom: – Vi har et ganske aggressivt miljø

    Høyesterett har gitt påtalemyndigheten medhold i å inndra en bil etter «villmannskjøring». Jusprofessorer er imidlertid kritiske.

  • Søndag 29. september kl. 14.46

    Frances Bean har blitt mamma

    Kurt Cobain og Courtney Loves (60) datter, Frances Bean Cobain (32), overrasket sine 1,6 millioner følgere.

  • Søndag 29. september kl. 14.29

    Paraglider landet på hustak i Oslo

    Søndagsturen gikk ikke helt etter planen for en uheldig paraglider i Oslo.

  • Søndag 29. september kl. 14.10

    Paraglider landet på hustak på Kjelsås i Oslo

    Politiet i Oslo skriver at paraglideren er nede på bakken nå, etter å ha landet på taket til et hus. Verken person eller huset skal ha bli skadet.

  • Søndag 29. september kl. 14.09

    Mann stjal klær fra butikk i Trondheim

    En mann i 40-årene er mistenkt for tyveri fra en klesbutikk i Trondheim sentrum. Politiet fikk tips fra publikum om tyveriet. Nå har klesbutikken fått tilbake varer til en verdi av rundt 9000 kroner, melder politiet.

  • Søndag 29. september kl. 14.00

    – Jeg liker ikke denne knappen

    God, men litt kjedelig ny iPhone.

  • Søndag 29. september kl. 13.57

    Meteorolog: – Høstferien kommer med et lite brak

    Stikkordene? Store kontraster: Varmegrader, snø og storm.

  • Søndag 29. september kl. 13.38

    Lewis Hamilton åpner opp om depresjon: – Har slitt med psykisk helse hele livet

    Formel 1-stjernen forteller om psykiske utfordringer og en tøff oppvekst.

  • Søndag 29. september kl. 13.36

    Stjal elektronisk utstyr fra studenter

    I Trondheim ble studenter frastjålet elektronisk utstyr i en leilighet på Møllenberg natt til søndag. Politiet klarte å spore opp tyvgodset i løpet av søndag formiddag ved hjelp av sporing, og eierne har fått tilbake utstyret, opplyser politiet. En kvinne er mistenkt for å stå bak tyveriet, og vil bli anmeldt.

  • Søndag 29. september kl. 13.36

    Stjal datautstyr fra studenter

    I Trondheim er flere studenter frastjålet datautstyr i en leilighet på Møllenberg i løpet av natta. Politiet klarte å spore opp tyvgodset i løpet av søndag formiddag, og eierne har fått tilbake utstyret, opplyser politiet. Tyven er også avhørt, og skal ha innrømmet tyveriet som nå er anmeldt.

  • Søndag 29. september kl. 13.33

    Melder om kraftige vindkast i nord

    Meteorologene melder om kraftige vindkast natt til tirsdag i nord. Vinden treffer Nordland først, men blir kraftigst lenger nord. I Troms og Finnmark er det mulighet for svært kraftige vindkast. – Vi anbefaler å vurdere tiltak på forhånd for å begrense skade, skriver Meteorologene på X.

  • Søndag 29. september kl. 13.30

    Inflasjons­sjamanisme

    Alle deler av definisjonen på sjamanisme kan brukes for å beskrive dagens pengepolitikk.

  • Søndag 29. september kl. 13.30

    Gullfeberen når nye høyder: – Har merket en stor økning

    GÖTEBORG (E24): Folk strømmer til for å selge gull, men pristoppen er trolig ikke nådd.

  • Søndag 29. september kl. 13.04

    Mye snø i fjellene i Nord-Norge

    Snøværet i Nord-Norge fortsetter inn i neste uke. Enkelte steder kan det komme 10 til 25 centimeter med nysnø. Meteorologene har sendt ut gult farevarsel for snø i både Nordland og Troms og Finnmark. Søndag er snøgrensen på rundt 400 til 500 meter i Nordland. Det gjelder blant annet Bjørnfjell, Saltfjellet og Krutfjellet. – Lokalt kan det komme 10 til 25 centimeter med nysnø i løpet av ett døgn, advarer meteorologene. I Troms og Finnmark er det ventet snø i områdene over 200 meter søndag. Det gjelder blant annet Kvænangsfjellet, Skibotndalen og Gratangsfjellet. I løpet av tolv timer kan det komme 5 til 15 centimeter med snø enkelte steder. Faren for at mye snø på kort tid i Nord-Norge, er over mandag morgen. (©NTB)

  • Søndag 29. september kl. 13.01

    Bobil har kjørt av veien i Siljan

    Nødetatene rykket ut til en trafikkulykke i Siljan. Politiet melder at en bobil har kjørt av veien. Føreren er ute av bilen og har fått lettere skader etter ulykken. Sjåføren er en mann i 50-årene. Han er kjørt til sykehus for sjekk. Førerkortet hans er beslaglagt og saken er anmeldt. Det er uvisst hva som er årsaken til utforkjøringen, opplyser politiet.

  • Søndag 29. september kl. 12.50

    Rektorstillinga på Høgskolen i Innlandet lyses ut

    Høgskolen i Innlandet har nå lyst ut stillingen som rektor, melder Østlendingen. Stillingen er nemlig en såkalt åremålstilling, det er altså på forhånd avklart hvor mange år ansettelsesforholdet skal vare. I høgskolens tilfelle er det snakk om et åremål på fire år, og neste periode starter 1. mai 2025. Nylig ble det vedtatt at Høgskolen i Innlandet kan bli et universitet. Rektoren for neste periode får i så fall ansvaret for å gjennomføre og forankre overgangen. – Ja, jeg vil søke på nytt. Jeg har et sterkt ønske om å bidra til å etablere høgskolen som et universitet. Jeg ser fram til å legge fram mine tanker og vurderinger rundt dette for innstillingsutvalget, sier dagens rektor, Peer Jacob Svenkerud, til avisa.

  • Søndag 29. september kl. 12.44

    Barna fikk opphold i Norge - men er fanget i Gaza

    I Rogaland venter et nytt hjem på søsknene Lana (2), Leen (12), Haitham (15), Taha (18) og Mohammed Amro (19). Men de får ikke hjelp av Norge til å komme seg ut av Gaza.

  • Søndag 29. september kl. 12.39

    Her er det noe som skurrer

    Det trengs flere anlegg for idrett og fritid. Men det er ingen selvfølge at staten skal støtte alle mulige planer.

  • Søndag 29. september kl. 12.39

    Sauer fjernet fra togskinner

    Sauene som stengte Sørlandsbanen i formiddag er nå fjernet. Strekningen er åpen for trafikk, men man må fortsatt regne med forsinkelser, skriver Bane Nor i en trafikkmelding.

  • Søndag 29. september kl. 12.38

    Over 200 erstatningskrav etter pensjonert tannlege i Hedmark

    Den kritikkverdige behandlingen av et tresifret antall pasienter har pågått i mange år og kom for dagen etter at tannlegen hadde sluttet i praksisen. Tannlegens tidligere pasienter oppsøkte sine nye tannleger, der tilfelle etter tilfelle med mangelfull behandling ble avdekket, skriver Hamar Arbeiderblad. Den mangelfulle og sviktende behandlingen er detaljert beskrevet i skaderapporten fra Norsk pasientskadeerstatning (NPE). Det handler blant annet om rotfyllinger som ikke er helsefaglig og tannlegefaglig godt nok utført, og langvarige betennelser som kan forklares med mangelfull hygiene under tannlegebehandlingen. Klagene handler også om broer og implantater som ikke holder mål, og som spesialistene nå fastslår må erstattes. – Det er 227 meldte søknader med registrert skadevolder. Av disse kan det nevnes at 108 søknader er avgjort, hvorav 99 saker har endt i erstatningssøkers favør og ni søknader er avslått. Resterende søknader er under behandling, sier seniorrådgiver Bente Tautra i NPE. Ifølge de nye eierne, en stor tannlegekjede, er alle tilfellene av mangelfull behandling knyttet til den tidligere eieren og tannlegen. Selv er tannlegen ikke enig i mange av klagene. Han synes det er påfallende at klagesakene først dukket opp etter at hans tidligere pasienter fortsatte som kunder i klinikken, men med fire nye tannleger. – Jeg er skuffet over at disse pasientene ikke kom til meg og klaget dersom de opplevde smerter eller hadde problemer med tennene, sier han til avisen. Han erkjenner likevel at NPE og han som fagmann nok ikke er enige om alt: – Dette handler om rotfyllinger. Vi er ikke enige om hva som er mangelfull behandling. Å rotfylle innebærer alltid en risiko, sier han. (©NTB)

  • Søndag 29. september kl. 12.13

    Mann pågrepet for voldtekt i Kongsberg

    Hendelsen skal ha skjedd natt til søndag, opplyser politiet.

  • Søndag 29. september kl. 11.47

    Stenger Holmfoss bru

    Natt til mandag 30. september stenges fv. 304 ved Holmfoss bru i Larvik for all trafikk. Brua vil være stengt fra 22.00 søndag kveld og frem til 06.00 mandag. Årsaken til at brua er stengt er nødvendig vedlikehold.

  • Søndag 29. september kl. 11.46

    Trafikkuhell på E39 i Bergen

    Det er trafikale problem på E39 ved kanalveien i Bergen i retning Flesland, melder Vegtrafikksentralen. Bilberger er på veg.

  • Søndag 29. september kl. 11.46

    Hjort påkøyrt på Fjøsangerveien i Bergen

    Ein hjort blei påkøyrd på E39 Fjøsangerveien retning sør søndag føremiddag. Ulykka skapte trafikale problem. – Politiet væpna seg i tilfelle hjorten måtte bli avliva på staden. Den kom seg etter kvart på beina og har gått opp i terrenget, seier operasjonsleiar Eirik Loftesnes i Vest politidistrikt. Den involverte bilen er taua vekk og trafikken flyer som normalt på staden. Hjorten fekk skader på beina. – Det var ikkje behov for å avlive den på staden frå politiets side, seier Loftesnes. Politiet fekk melding om ulykka klokka 11.21.

  • Søndag 29. september kl. 11.46

    Kvinne dømt til fengsel for å ha stjålet penger fra moren

    En kvinne i 50-årene ble tidligere i uka dømt til fem måneders fengsel for å ha stjålet halv million kroner fra sin egen mor. Overføringene fra mor til datter skjedde i tidsrommet 2018-2021, og kvinnen har tilbakebetalt erstatningsbeløpet hun ble idømt i en tidligere, sivil sak. Østre Innlandet tingrett anser handlingene som bevist utover enhver rimelig tvil, og grovt underslag. Strafferammen for grovt underslag er fengsel i inntil seks år. Tingretten mente handlingene kvalifiserte til seks måneder, blant annet av allmennpreventive hensyn. Kvinnen fikk imidlertid én måneds reduksjon på grunn av lang saksbehandlingstid, samt det faktum at kvinnen har gjort opp for seg, skriver retten i dommen.

  • Søndag 29. september kl. 11.45

    Trafikkulykke i Arendal: - Fremstår alvorlig

    En bil med fem personer har kjørt ut av veien og inn i et tre.

  • Søndag 29. september kl. 11.34

    Alvorlig trafikkulykke på E18 ved Arendal – en person bevisstløs

    Det er meldt om en trafikkulykke på E18 ved Arendal, skriver 110-sentralen på X. – En bil med totalt fem personer i har kjørt ut av vei og inn i tre. Minst en person skal være bevisstløs. Ulykken fremstår alvorlig, skriver politiet. Bilen skal ha rullet rundt. Alle skal være ute av kjøretøyet. Kødannelse i østgående retning, skriver politiet. Veien er stengt på stedet, skriver Vegtrafikksentralen.

  • Søndag 29. september kl. 11.34

    Alvorlig trafikkulykke på E18 ved Arendal – fire til sykehus

    Det er meldt om en trafikkulykke på E18 ved Arendal, skriver 110-sentralen på X. – En bil med totalt fem personer i har kjørt ut av vei og inn i tre. Minst en person skal være bevisstløs. Ulykken fremstår alvorlig, skriver politiet. Fire involverte kjøres sykehus. Den femte undersøkes av ambulanse på stedet. Bilen skal ha rullet rundt. Alle skal være ute av kjøretøyet. Kødannelse i østgående retning, skriver politiet. Veien er stengt på stedet, skriver Vegtrafikksentralen.

  • Søndag 29. september kl. 11.34

    Melding om trafikkulykke på E18

    Det er meldt om en trafikkulykke på E18 ved Nedenes, skriver 110-sentralen på X. Veien er stengt på stedet, skriver Vegtrafikksentralen.

  • Søndag 29. september kl. 11.32

    Bil har mista hjul på E16

    Ein bil mista eit hjul på E16 ved Gaupåsvatnet mellom Vågsbotn og Arna søndag føremiddag, melder Vegtrafikksentralen. Hendinga førte til ein del trafikktrøbbel, men det er ikkje meldt om personskadar. Vegen er no rydda, og trafikken flyt som normalt.

  • Søndag 29. september kl. 11.22

    Varetektsfengsles i fire uker

    Mannen i 20-årene som er siktet for drapsforsøk etter en voldshendelse i Sandnes i går, er i dag varetektsfengslet i fire uker. – Siktede ilegges brev- og besøkskontroll i hele fengslingsperioden, sier politiadvokat Sveinung Andersen, ifølge en pressemelding. Siktede vil bli avhørt av politiet i dag. – I tillegg fortsetter vi med vitneavhør, samt undersøkelser av digitale og fysiske beslag. Det er fortsatt for tidlig å gå inn på foranledning, motiv og hendelsesforløp, all den tid det gjenstår sentrale etterforskningsskritt, sier Andersen. Den siktede erkjenner ikke straffskyld. – Men han vil samarbeide med politiet, sier forsvarer Karianne Kroken Sævereide til NRK.

  • Søndag 29. september kl. 11.09

    Strømsparing kan bli dyrt: – Stiller oss kritiske

    Norges mål om strømsparing kan kreve investeringer på hundrevis av milliarder, ifølge NVE. – Stiller oss kritiske til konklusjonene, sier fagsjef i NHO Elektro.

  • Søndag 29. september kl. 11.07

    Sørlandsbanen stanset på grunn av sauer i togsporet

    Det er full stans på Sørlandsbanen mellom Moi og Sira på grunn av flere sauer i togsporet. Dette kan ta tid, advarer Bane Nor. – Sauene må fjernes før trafikken gjenopptas, skriver Go Ahead som drifter togene på Sørlandsbanen. Sørlandsbanen (F5) mellom Stavanger og Oslo påvirkes av togstansen. (NTB/NRK)

  • Søndag 29. september kl. 10.57

    Prinsesse Theodora giftet seg - endelig

    Den greske prinsessen (41) fikk endelig sin amerikanske advokat, Matthew Kumar (34) - som hun har forsøkt å gifte seg med to ganger tidligere.

  • Søndag 29. september kl. 10.56

    Rebel Wilson og Ramona Agruma gift

    Skuespilleren sa ja til Ramona Agruma i en liten seremoni på Sardinia.

  • Søndag 29. september kl. 10.52

    Ingen fikk forelegg i trafikkontroll

    Ingen fikk forenklet forelegg, eller noen annen form for reaksjon da politiet hadde promillekontroll på E39 i Lindesnes. Totalt 55 biler ble kontrollert, skriver politiet.

  • Søndag 29. september kl. 10.50

    Krystallklar etter forbundets sponsorsmell: – Vi må gå i oss selv

    Langrenn opplever kritikk for manglende synlighet, profiler og nå kan en sponsorkrise være på trappene. Det har Therese Johaug (36) sterke meninger om.

  • Søndag 29. september kl. 10.48

    Finalen i klubb-VM spilles på kjempestadion i New Jersey

    Den første finalen i den nye utgaven av klubb-VM spilles på et NFL-stadion i utkanten av New York. Samme arena er vert for VM-finalen i 2026.

  • Søndag 29. september kl. 10.39

    Kjørte av vegen på snøføre

    I Verdal har en bil kjørt av vegen vest for Innsvatnet. Ingen personskade, og bilberging er bestilt. Det er snø i vegbanen, melder politiet.

  • Søndag 29. september kl. 10.11

    Én savnet etter hyttebrann i Salten

    Hytta er nedbrent.

  • Søndag 29. september kl. 10.10

    Håper framleis å finne sakna 77-åring i live

    Søket etter 77-åringen som blei sakna frå sjukehuset i Førde torsdag, blir utvida i dag. Han var tynnkledd då han blei borte, og politiet er svært bekymra for mannen. – Det blei ikkje gjort funn i går. I natt har det vore mannskap på lyttepostar i søksområdet, seier operasjonsleiar Eirik Loftesnes i Vest politidistrikt søndag morgon. Søndag skal Heimevernet ta del i leitinga. – Det søket vi har planlagt, er søk for å finne vedkommande i live, seier operasjonsleiaren. Oppfordringa til folk om å sjekke eigedommen sin, står ved lag. Mannskapa skal leite i bygningar der 77-åringen kan ha tatt tilhald. – Håpet er at han har gått inn eit stad, seier Loftesnes.

  • Søndag 29. september kl. 9.50

    Her gir Netanyahu grønt lys

    I en bunker nesten 20 meter under bakken, skal Hizbollahs lederskap ha vært samlet fredag.

  • Søndag 29. september kl. 9.48

    Forvalter flytter fond til Sverige: – Nettopp hva vi har fryktet

    Alfred Berg varsler utflagging av sine aksje- og rentefond. Bransjeforeningen advarer om tap av norske arbeidsplasser, kapital og kompetanse.

  • Søndag 29. september kl. 9.41

    Fører sendt til sykehus etter motorsykkel tok fyr under kjøring

    Søndag formiddag tok en motorsykkel fyr på E6 mellom Korslundtunnelen og Minnesund i Eidsvoll kommune. Ifølge politiet skal motorsyukkelen ha bygnt å brenne underkjøring. Føreren er kjørt til sykehus med brannskader. Høyre felt, i sydgående retning, var i en periode strengt forbi stedet. Morotsykkelen er nå berget og feltet er nå åpnet igjen.

  • Søndag 29. september kl. 9.41

    Brann i motorsykkel på E6 i Eidsvoll

    Nødetatene har rykket ut til E6 sydgående retning, mellom Korslundtunnelen og Minnesund, etter melding om brann i en motorsykkel. – Fører har brannskader, får behandling av ambulansen, skriver Øst politidistrikt på X. Høyre felt er strengt forbi stedet, men ifølge politiet skal det ikke være noe trafikale utfordringer.

  • Søndag 29. september kl. 9.23

    TV 2: Haaland har investert i eksklusiv bolig i Marbella

    Fotballstjernen har sikret seg en eksklusiv boenhet på den spanske solkysten.

  • Søndag 29. september kl. 9.16

    Kinas krisepakke: – Langt fra noen bazooka

    Koordinerte krisegrep fra Kina skapte børsfest i Asia og løftet flere norske aksjer. Men det er grunn til å være skeptisk til videre oppgang.

  • Søndag 29. september kl. 9.07

    Brann i hytte i Hamarøy

    Politiet i Nordland har fått melding om at det brenner i ei hytte i Hamarøy. Nødetatene har rykka ut og er på vei.

  • Søndag 29. september kl. 9.07

    Person savnet etter hyttebrann

    Politiet i Nordland fikk søndag morgen melding om brann i ei hytte i Hamarøy. Nødetatene er på stedet, og hytta er nedbrent, ifølge politiet. – En person er savnet i forbindelse med brannen, sier operasjonsleder Yngvar Fredriksen. Brannvesenet driver nå med etterslukking. Til NRK sier han at hytta var i full fyr og nesten nedbrent da nødetatene kom fram. – Det var to personer i hytta. En av personene har kommet seg ut, sier han videre. Ifølge Fredriksen skal denne personen ikke være skadet. Politiet kan ikke si noe om årsak enda, men har startet etterforskning.

  • Søndag 29. september kl. 8.59

    Rykka ut til pipebrann i Bodø

    Rundt klokken to natt til søndag fikk politiet inn en melding om en pipebrann på Mørkved i Bodø. Politiet og brannvesenet rykka ut. Ingen i boligen ble skadet, og brannvesenet fikk slokka brannen. Det ble en del skader på pipa og området rundt. – Brannen startet med at noen hadde fyrt i ovnen, og da hadde det tatt fyr i pipa, sier operasjonsleder June Strand Jensen til Avisa Nordland. Politiet har gjort en del undersøkelser på stedet og oppretter sak.

  • Søndag 29. september kl. 8.55

    Thomas Myhre: – Bryne rykker opp

    Bryne ligger svært godt an til opprykk etter 3–0-seieren over Moss på Jæren i går. Bryne ligger nå på andreplass som gir direkte opprykk til Eliteserien, og det er hele sju poeng ned til Moss på tredje. Moss-trener Thomas Myhre tror Bryne klarer det. – Du vet aldri i fotballen, så jeg skal ikke avskrive noen, men jeg tror Bryne tar det. Og det vil i så tilfelle være fullt fortjent, sier Myhre til Aftenbladet.

  • Søndag 29. september kl. 8.54

    Thomas Seltzer: Trump og den amerikanske psyken

    Norges mest punka USA-ekspert med ferske analyser av sitt andre hjemland.

  • Søndag 29. september kl. 8.53

    Brann i ubebodd hus i Larvik

    Et hus i Larvik brant ned i løpet av natten. Huset ligger på en nedlagt gård. Ifølge politiet skal ingen mennesker bo på adressen. Brannvesenet fikk etter hvert kontroll og hindret at brannen spredte seg. Ifølge Østlandsposten har bygget stått tomt en stund og var frakoblet vann og strøm. Huset har tidligere vært leid ut, men var nå i så dårlig forfatning at det ikke lenger var noen som bodde der.

  • Søndag 29. september kl. 8.48

    Vart slått av gjest på restaurant

    Ein mann skal ha blitt slått av ein annan gjest på ein restaurant i Kristiansand sentrum natt til søndag. Personen fekk skader i ansiktet, men det skal ikkje vere snakk om alvorlege skader. Mannen som var mistenkt vart pågripen i sentrum seinare på natta og sett i arresten, opplyser politiet.

  • Søndag 29. september kl. 8.45

    Bilbrann stengte E39

    En bil som tok full fyr stengte trafikken på E39 i Lyngdal natt til søndag. Bilen sto midt i veibanen da den brant.En person i bilen var uskadd, men tok seg selv til legevakten. Like før klokken tre natt til søndag var veibanen ryddet.

  • Søndag 29. september kl. 8.43

    Seilbåt hadde problemer i Skagerrak

    En seilbåt som lørdag kveld fikk motor- og styringsproblemer i Skagerrak, måtte ha hjelp for å komme seg til land. – Den blir slept inn til Kristiansand av redningsskøyta, mens kystvaktskipet KV Nornen bistår. Seilbåten befinner seg rundt 22 kilometer utenfor Flekkerøya, og slepet har nettopp begynt, opplyste vakthavende redningsleder Siv Namork i Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB ved 0.30-tiden natt til søndag.

  • Søndag 29. september kl. 8.35

    Politibetjent sparka i andletet

    Ein politibetjent vart sparka i ansiktet av ein rusa mann i 30-åra i Bergen i natt. Før dette hadde mannen vore valdeleg mot vektarar og ei kvinne i sentrum av byen. – Vedkommande sette seg opp mot politipatruljen og sparka ein politimann i andletet, skriv Vest politidistrikt. Han vart sett i varetekt. Det er ikkje opplyst om at kvinna eller vektene blei skada. Heller ikkje politibetjenten hadde behov for legehjelp etter hendinga, seier operasjonsleiar Eirik Loftesnes til NRK søndag morgon.

  • Søndag 29. september kl. 8.33

    Satt fast i fjellet

    Klokka 23 i går kveld måtte frivillige fra Røde Kors ut for å hjelpe to personer som satt fast på fjellet. De var på vei til hytta Blåfjellenden i Gjesdal. Det snødde tett, men de to var godt kledd og hadde primus og mat. Etter noen timer kom redningsfolkene fram og tok dem med til Blåfjellenden.

  • Søndag 29. september kl. 8.31

    Bil varslet om ulykke i Indre Østfold

    Via en bils e-call fikk nødetatene i natt melding om en utforkjøring i Indre Østfold. I det politiet kom til ulykkesstedet kjørte det en bil i stor fart fra stedet. Det var ingen personer ved bilen da politiet kom til stedet. Et vitne hadde sett at det var to personer i ulykkesbilen og ga politiet en beskrivelse. Det førte til at politiet oppsøkte en adresse, og fant en skadet mann i 20-årene som passet til beskrivelsen. Han ble kjørt til sykehus. Seinere ble passasjeren lokaliser, han var uskadd. Det er mistanke om at årsaken til ulykken er rus og høy hastighet. Nødvendige prøver sikret av fører, og førerkortet beslaglagt, melder Øst politidistrikt.

  • Søndag 29. september kl. 8.28

    Peikte på mann med pistol i Bergen

    Ein mann i 30-åra meldte til politiet i natt at han var blitt peikt på med ein pistol i Bergen. Den mistenkte var saman med to andre personar. Ingen skot vart fyrt av. – Ut ifrå skildringar og observasjonar kom politiet i kontakt med dei i ein leilegheit like ved, skriv Vest politidistrikt. Politiet fann ein pistol i leilegheita, og den mistenkte mannen blei sett i varetekt. Også dei to andre blei brakt inn til politistasjonen. Dei fekk melding om hendinga kvart på 1.

  • Søndag 29. september kl. 8.28

    Mann peikt på med pistol i Bergen

    Ein mann i 30-åra meldte til politiet i natt at han var blitt peikt på med ein pistol i Bergen. Den mistenkte var saman med to andre personar. Ingen skot vart fyrt av. – Ut ifrå skildringar og observasjonar kom politiet i kontakt med dei i ein leilegheit like ved, skriv Vest politidistrikt. Politiet fann ein pistol i leilegheita, og den mistenkte mannen blei sett i varetekt. Også dei to andre blei brakt inn til politistasjonen. Dei fekk melding om hendinga kvart på 1.

  • Søndag 29. september kl. 8.26

    Falt i sjøen

    Både i Haugesund og i Stavanger falt berusa menn i sjøen i natt. Rundt midnatt måtte en mann 20-årene varme seg i politibilen etter et ufrivillig bad i Vågen i Stavanger. Og noen timer etterpå var det en mann i 30-årene som falt i sjøen ved Indre Kai i Haugesund. Der måtte en vekter trekke ham opp.

  • Søndag 29. september kl. 8.21

    Knuste rute på skole

    Litt over klokka 01 i natt fikk politiet melding om en mann i 20-årene som hadde knust en rute på Vigrestad storskule i Hå. Et skolekorps hadde en samling på skolen og mange av dem ble vekket av hendelsen.

  • Søndag 29. september kl. 8.20

    Vald og rasistiske rop i Bergen

    Ein vekter måtte skilje to menn i 30-åra etter vald i Bergen i 3-tida i natt. – Den mistenkte skal ha komme med gjentatte rasistiske utsegn og drapstruslar til den andre. Den mistenkte skal også ha dratt den fornærma ned i bakken. Den valdelege mannen blei sett i varetekt. Vedkommande var rusa, melder Vest politidistrikt.

  • Søndag 29. september kl. 8.19

    Til sykehus etter utforkjøring

    I tretiden natt til søndag kjørte en enslig bil av veien i Sel. Det var sjåføren selv som meldte fra om ulykken. Han ble kjørt til sykehus på Lillehammer for videre behandling, melder politiet. De to passasjerene i bilen ble kjørt legevakt. Ifølge politiet er ulykkesårsaken ukjent, men det er ikke mistanke om ruskjøring.

  • Søndag 29. september kl. 8.18

    Politiet kontrollerte drosjenæringa

    Politiet i Trondheim har i helga kontrollert drosjenæringa i byen. Ni personer fikk gebyr, to fikk forelegg, og to sjåfører ble anmeldt for brudd på parkeringsbestemmelsene, opplyser politiet.

  • Søndag 29. september kl. 8.17

    To menn kjørte ut i ei elv

    To unge menn kjørte en bil ut i ei elv ved Momyr i Åfjord søndag morgen. Det var snø på veien, og vanskelige kjøreforhold på stedet, opplyser politiet. De to unge mennene gikk selv fra stedet, men ble etter hvert hentet av luftambulansen og fløyet til St. Olavs hospital i Trondheim for behandling.

  • Søndag 29. september kl. 8.15

    Ikke disse som trenger «16 ukers helvete»

    De som virkelig trenger en livsstilsendring, er ikke idrettsutøvere som vil tilbake til matchvekt.

  • Søndag 29. september kl. 8.13

    Voldelig person til glattcella

    Natt til søndag skal en mann i 20-årene vært voldelig mot både en vekter på et utested i Lillehammer, samt mot politibetjenten som kom til for å ta med seg 20-åringen. Dermed ble det en tur til arresten for mannen, som ifølge politiet nektet å oppgi personalia. Vekteren tok seg en tur til legevakten for videre undersøkelse etter å ha klaget på smerter i hodet. Flere steder i Innlandet, som Kongsvinger, Elverum og Hamar, har kranglete og/eller berusede gjester blitt fortalt at de ikke får være på stedene de var på i løpet av natten. I Gran ble en ung mann bortvist to ganger, før han til slutt ble tatt med til sentralarresten fordi han ikke klarte å forholde seg til beskjedene om å holde seg unna.

  • Søndag 29. september kl. 8.12

    Mye bråk og uro i Trøndelag

    Politiet i Trøndelag har hatt mange oppdrag i forbindelse med fyll og bråk natt til søndag. I Trondheim ble fire unge menn bortvist fra sentrum etter tilløp til slåssing utenfor et utested. En kvinne i 40-årene er mistenkt for innbrudd i en bod i en bygård i Trondheim. I Verdal ble en mann bortvist fra sentrum fordi han skal ha laget bråk. Han angrep blant annet en person som politiet snakket med. På Hitra måtte politiet fjerne en hissig mann fra et hotell. Mannen spyttet bartenderen i ansiktet, og blir anmeldt. I Stjørdal ble en mann bortvist fra sentrum. Årsaken var at han var svært beruset og oppførte seg dårlig. På Klæburock ble tre personer tatt av politiet for dårlig oppførsel. En av dem ble kjørt til arresten. I Trondheim skal en mann ha oppført seg truende mot en kvinne inne på en kebabrestaurant. Politiet valgte å vise han bort fra sentrum for resten av natta.

  • Søndag 29. september kl. 8.10

    Snø på flere fjelloverganger i Nordland

    Vegtrafikksentralen nord skriver på X at det er sørpe eller snødekke på flere veger i Nordland. Og på Saltfjellet har det vært et trafikkuhell, der en lastebil har kjørt av veien, ifølge politiet. Veiene det har kommet snø på er: E6 Saltfjellet E12 Umbukta E10 Bjørnfjell R77 Junkerdalen R73 Krutfjellet F812 over Misvær F813 over Beiarfjellet.

  • Søndag 29. september kl. 8.09

    Messi reddet poeng i Inter Miamis tredje strake uavgjortkamp

    Lionel Messi scoret sitt 15. mål på 16 kamper da han lørdag utlignet til 1–1 for Inter Miami i MLS-kampen mot Charlotte FC.

  • Søndag 29. september kl. 8.06

    Mann med kniv på serveringssted i Mosjøen

    Politiet fikk i natt melding om en mann med kniv inne på et serveringssted i Mosjøen. Ingen personer ble fysisk skadet i forbindelse med hendelsen, ifølge politiet. Men de ønsker tips dersom noen har sett en mann løpende fra Campingvegen rundt klokka 23:05 lørdag. Mannen var rundt 1,70 høy og hadde på seg en svart hettegenser og en svart bukse, ifølge politiet.

  • Søndag 29. september kl. 8.02

    Hvor er Anita?

    Monica låser seg inn hos datteren. Det er noe som ikke stemmer.

  • Søndag 29. september kl. 7.45

    Jane Fonda: – Vi kan ikke miste fire nye år

    Skuespillerveteranen bruker all sin tid på klimaaktivisme før presidentvalget.

  • Søndag 29. september kl. 7.12

    Flere trafikkulykker i Trøndelag: – Folk må tenke seg om

    Tidlig søndag morgen har det vært to utforkjøringer i Åfjord i Trøndelag.

  • Søndag 29. september kl. 6.45

    Noen tar feil om renten

    Markedet tror ikke på verdens viktigste rentesettere. Hvem som får rett, kan prege aksjer og norske boliglån.

  • Søndag 29. september kl. 6.39

    Jordfeil på Oslo S funnet og rettet

    Togtrafikken går som normalt igjen etter at Oslo S en kort tid ble rammet av jordfeil. Kun Flytoget ble rammet av stansen. På sine nettsider skrev Bane Nor klokken 6.19 søndag morgen at det kunne ta tid å finne feilen, og lovte en ny oppdatering klokken 7.30. Pressevakt Anne Kirkhusmo i Bane Nor opplyser til NTB at feilen imidlertid ble funnet og rettet opp allerede klokken 6.38, og at togtrafikken dermed vil gå som normalt. – Det var kun Flytoget som ble rammet i særlig grad av denne feilen siden det er tidlig søndag morgen. Vi har sett at Flytoget har skrevet ut noen taxirefusjoner, og det vil nok bli noen forsinkelser, men vi håper at passasjerene rekker flyene sine, sier Kirkhusmo.

  • Søndag 29. september kl. 6.39

    All togtrafikk på Oslo S stoppet på grunn av jordfeil

    Togtrafikken er stengt ved Oslo S søndag morgen på grunn av jordfeil, opplyser Bane Nor. Det kan ta tid å rette feilen. På sine nettsider skriver Bane Nor at ny oppdatering kommer klokken 7.30. Du må regne med forsinkelser, og at noen tog kan bli innstilt, skriver Vy på sine nettsider. Feilen rammer også Flytoget, Go Ahead og SJ Norge.

  • Søndag 29. september kl. 6.28

    Jordfeil stanset togtrafikk på Oslo S

    – Du må fortsatt regne med forsinkelser og innstillinger, skriver Bane Nor på sine nettsider.

  • Søndag 29. september kl. 5.14

    Utforkjøring i Askøy – tre personer i 20-årene til sykehus

    Bilen ligger rundt fem meter fra veibanen, opplyser politiet.

  • Søndag 29. september kl. 5.00

    Kan Music Frame gjøre for høyttalere det The Frame har gjort for TV-er?

    Vi har testet.

  • Søndag 29. september kl. 5.00

    Svak krone skaper trøbbel for studenter: – Jeg sjekker kursen hele tiden

    LONDON (E24): Den svake kronekursen har ført til kraftig prisøkning for norske studenter i England. Antallet nordmenn som studerer i utlandet faller.

  • Søndag 29. september kl. 4.58

    Storflom i Nepal: 101 døde og 64 savnet

    Oversvømmelser og jordskred skaper livsfarlige situasjoner.

  • Søndag 29. september kl. 4.46

    Satt fast etter utforkjøring på Askøy

    Én person måtte hjelpes ut av bilen etter en singelulykke i Leirdalen på fylkesvei 563 på Askøy natt til søndag. Politiet fikk en automatisk oppringning fra bilen, en såkalt e-call, etter at airbagen ble utløst da ulykken skjedde klokken 4.03 natt til søndag. Vest politidistrikt opplyser at da de kom i kontakt med en av de involverte kunne vedkommende opplyse at det var tre personer i bilen og at det kom noe røyk fra kjøretøyet, som er en elbil. En av de tre kom seg ikke ut av bilen, men var våken og bevisst. Da nødetatene kom til stedet lå bilen godt utenfor veien, men brannmannskapene fikk den fastklemte personen ut av bilen og opp til veien hvor helsepersonell overtok, melder politiet klokken 4.20. Det er ukjent skadeomfang på de involverte. Øvrig trafikk kan passere. På grunn av bilberging må bilister påregne noe stans i området etter hvert. (NTB)

  • Søndag 29. september kl. 3.29

    Lillestrøms kollaps: To hovedårsaker trekkes frem

    Etter en enorm snuoperasjon var LSK landets beste lag for to år siden. Nå er de igjen på kollisjonskurs. Hvordan havnet de her?

  • Søndag 29. september kl. 2.45

    Pekes ut som Hizbollah-lederens mulige etterfølgere

    Israel har tilintetgjort store deler av Hizbollah-ledelsen.

  • Søndag 29. september kl. 1.58

    Etterspillet av orkanen: Se «Helenes» herjinger

    Den tropiske orkanen har rast gjennom USAs sør-østlige delstater de siste dagene. Nå vender amerikanere tilbake til hjemmene sine.

  • Søndag 29. september kl. 1.35

    Mann til sykehus etter voldshendelse i Molde

    Personen har kuttskader, opplyser politiet.

  • Søndag 29. september kl. 0.45

    To masseskytinger i samme gate: – Avskyelige drap

    Fredag kveld ble 17 personer i en liten by i Sør-Afrika skutt og drept.