Nyheter:

  • Lørdag 28. september kl. 23.38

    Norske Martin på vei ut fra Libanon: – Våknet til bomberegn

    Flere tusen mennesker flykter nå fra Libanon til Syria.

  • Lørdag 28. september kl. 23.33

    Arteta etter kryptisk City-melding: – Jeg elsker Pep

    Det har vært tilløp til ordkrig mellom stjernemanagerne Pep Guardiola og Mikel Arteta.

  • Lørdag 28. september kl. 22.59

    Serieleder Barcelona røk på kjempesmell – seiersrekken brutt

    (Osasuna – Barcelona 4–2) Etter en feilfri start på La Liga-sesongen gikk det ordentlig galt for Barcelona lørdag kveld.

  • Lørdag 28. september kl. 22.15

    Graham Hansen scoret i storseier – Barcelona vant 10–1

    Caroline Graham Hansen fant veien til nettmaskene da Barcelona slo Granada hele 10–1 i den spanske toppdivisjonen lørdag.

  • Lørdag 28. september kl. 21.53

    Fredrikstad reddet av VAR – vant Østfold-derbyet

    (Sarpsborg-Fredrikstad 0–1) Et sitrende og dramatisk Østfold-derby endte med Fredrikstad-seier.

  • Lørdag 28. september kl. 21.43

    Nede fra Besseggen etter sju timer

    Politiet fikk melding om at fire turister trengte hjelp klokken 14.40 i dag, da de hadde forsøkt å gå en snarvei og satte seg fast. De var ikke godt nok kledd for været og ble reddet av Besseggenpatruljen. – Alle fire er nå nede og i god behold, sier operasjonsleder hos politiet, Øyvind Bakken til NRK. Det er ikke behov for helseoppfølging, sier han videre. Røde kors møtte også de fire på vegen.

  • Lørdag 28. september kl. 21.31

    Truet til seg penger – søker etter gjerningsmann i Gjøvik

    Politiet fikk melding om at en person hadde truet til seg et ukjent kontantbeløp i en dagligvarebutikk i Gjøvik, melder politiet. – Politiet søker etter gjerningsmannen i området. Ingen personer er skadet.

  • Lørdag 28. september kl. 21.29

    Rykket etter melding om røykutvikling i boligblokk

    Klokken 21.26 lørdag kveld meldte politiet om røykutvikling fra en boligblokk i Trondheim. Beboere skal selv ha evakuert seg fra blokka, skriver politiet. Da nødetatene kom frem til stedet så de ingen røyk. Etter å ha undersøkt blokka nærmere, konstanterte brannvesenet like før klokken 22 at det ikke var brann på stedet. – Kjenner en svak lukt av tørketrommel på stedet. Alarmen er manuelt utløst, opplyser operasjonsleder Roger Mogstad. Beboerne kunne etter hvert gå tilbake til leilighetene sine igjen.

  • Lørdag 28. september kl. 20.59

    Politiet rykka ut til melding om gjeng med våpen

    Politiet har hatt store ressursar i bydelen Bjørdal i Oslo. Operasjonsleiar Bjørn Gunnar Nyseter seier til NRK at politiet fekk melding om at personar hadde observert våpen blant ei samling av personar i bydelen. Politiet var på staden i ein og ein halv time med både dronar, hund og helikopter utan å gjere funn. – Vi har vore sterkt til stades der utan at det har ført til noko resultat. – Vi har ikkje noko informasjon som tyder på at det har vore eit våpen i bruk, legg Nyseter til. Politiet seier dei trappar ned innsatsen på staden.

  • Lørdag 28. september kl. 20.56

    Sahraoui med to lekre assist i Lille-seier

    Osame Sahraoui (23) noterte seg for to målgivende pasninger da Lille vant 3–0 borte mot Le Havre. Det bidro til Jonathan Davids hattrick.

  • Lørdag 28. september kl. 20.46

    Trafikkulykke på Frøya

    Politiet melder lørdag kveld om en trafikkulykke på Frøya. Det skal være to kjøretøy involvert i en påkjøring bakfra. Politiet er på stedet. – En person på vei til legevakt med skade i hånd, opplyser operasjonsleder Roger Mogstad.

  • Lørdag 28. september kl. 20.40

    Magnus Carlsen til finalen: – Det var ikke noe særlig

    Magnus Carlsen (33) er klar for vinnerfinalen i Champions Chess Tour-turneringen.

  • Lørdag 28. september kl. 20.39

    Bil kjørt av veien i Moss

    En bil har kjørt av veien og gjennom viltgjerdet på E6 i Moss. Det var en kvinne i 50-årene som var sjåfør. Det var ingen andre personer i bilen. Kvinnen er kjørt til sykehus med moderate skader. Veien blir nå ryddet. Politiet oppretter sak.

  • Lørdag 28. september kl. 20.35

    Hva nå, Iran?

    Etter drapet på Hassan Nasrallah og likvideringen av nesten hele lederskapet i Hizbollah står Iran overfor et skjebnesvangert valg.

  • Lørdag 28. september kl. 20.35

    Diddy-skandalen som rammer verdensstjernene

    Alvorlige anklager rammer musikk-mogulen Sean «Diddy» Combs. En rekke verdensstjerner knyttes nå til artistens mørke verden. Inkludert USAs neste president.

  • Lørdag 28. september kl. 20.26

    Liverpool vant mot Wolves tross utrolig tabbe

    (Wolverhampton – Liverpool 1–2) Liverpool-stopper Ibrahima Konaté markerte seg på både positivt og negativt vis da rødtrøyene inntok tabelltopp i Premier League.

  • Lørdag 28. september kl. 20.01

    Rødt-representanter i Oslo foreslo slutt på Pride-flagging – har meldt seg ut av partiet

    Torsdag fremmet partiet Rødts to representanter i Stovner bydel i Oslo forslag om å slutte å bruke Pride-flagg. De to har nå meldt seg ut av partiet.

  • Lørdag 28. september kl. 20.00

    Trafikkulykke i Skien

    En person er kjørt til legevakten med smerter i nakken etter en trafikkulykke mellom tre biler ved Menstadbrua i Skien. De andre involverte er uskadde. Det har ikke vært trafikale problemer på stedet. Årsaken er at den ene bilen kjørte i bilen foran, som traff bilen foran seg igjen, opplyser politiet.

  • Lørdag 28. september kl. 20.00

    Brann slo Haugesund

    Stillingen endte 1 - 0 i SK Branns favør, i oppgjøret mot FK Haugesund. Det var Aune Heggebø som på bortebane klinket inn kampens eneste scoring i 36. spilleminutt. Dermed ligger Brann på 2.plass på tabellen i Eliteserien, mens Haugesund er nede på 13.plass.

  • Lørdag 28. september kl. 19.54

    Merete (19) flyttet ut i havgapet for å satse på oppdrett

    NORDHEIM, MØRE OG ROMSDAL (E24): Verdens største oppdrettsselskap opplever at hele bransjen er i endring. Det gir kamp om unge talenter.

  • Lørdag 28. september kl. 19.54

    Brann med viktig seier i medaljekampen – Haugesund sløste med sjansene

    (Haugesund – Brann 0–1) Aune Heggebø (23) scoret sitt første eliteserie-mål på over to måneder.

  • Lørdag 28. september kl. 19.50

    Brann i traktor i Vestre Slidre

    Det brant i en traktor i Vestre Slidre. Politiet fikk melding om brannen klokken 19.32. Sjåføren hadde kommet seg ut av traktoren og hadde ingen skader, og det var ikke fare for spredning, opplyste operasjonsleder hos politiet Øyvind Bakken. Klokken 20.52 melder politiet at brannen er slukket.

  • Lørdag 28. september kl. 19.49

    Oppretter sak etter vannplaning

    Politiet rykket klokken 18.00 ut til melding om at en bil med flere personer hadde havnet i autovernet ved Sandvedkrysset. – Det har gått fint med alle involverte. Ingen personer ble skadet, sier operasjonsleder Steinar Knudsen i politiet. Bilen var fremdeles kjørbar. Bilen skal ha fått vannplaning, men politiet har etter undersøkelser valgt å opprette sak.

  • Lørdag 28. september kl. 19.30

    Fire svensker i problemer på Besseggen: – Begynte å bli nedkjølte

    Besseggenpatruljen følger de fire mennene ned fra fjellet.

  • Lørdag 28. september kl. 19.22

    Kjørte 103 km/t i 80-sonen

    Politiet ga fartsbøter til fem personer etter en trafikkontroll på Østre Trysilvegen ved Gjetsjøen. Høyeste hastighet var 103 km/t i 80-sonen.

  • Lørdag 28. september kl. 19.17

    Leter etter biltyv

    Politiet har rykket ut til Roaldsøy, hvor de leter etter en antatt kjent gjerningsmann som mistenkes for biltyveri. Politiet melder at bilen, en lilla Renault Zoe, ble stjålet i Klubbgata i Stavanger. Den ble deretter funnet igjen forlatt på Roaldsøy etter en halvtime. Klokken 19.45 melder politiet at de har pågrepet den antatte gjerningspersonen. Vedkommende er plassert i arresten.

  • Lørdag 28. september kl. 19.05

    Konfrontasjon mellom supportere i Sarpsborg: Politiet brukte tåregass

    Politiet brukte tåregass da det oppsto konfrontasjon mellom supporterne før lokaloppgjøret mellom Sarpsborg 08 og Fredrikstad Fotballklubb i Eliteserien. Før kampstart skal det ha oppstått slåsskamp mellom supporterne. I tillegg ble det kastet pyro og bøtter.

  • Lørdag 28. september kl. 19.01

    Eide i FN: – Vi står på randen av en regional storkrig

    – Midtøsten opplever en av sine mørkeste timer, sa utenriksminister Espen Barth Eide da han fra FNs talerstol oppfordret alle stater til å anerkjenne Palestina.

  • Lørdag 28. september kl. 18.50

    Bjørn Fjukstad (75) savnet på havet i to uker: Helt rett å avslutte søket

    Ikke grunnlag for videre søk, konkluderte HRS forrige helg. Tidlig lørdag steg Bjørn Fjukstad (75) i land etter 14 dager som savnet.

  • Lørdag 28. september kl. 18.50

    Søndagens vær

    Det er minking til vestlig bris. Enkelte regnbyger lengst vest først på dagen, ellers opphold og perioder med sol. Om kvelden blir det sørlig bris og tilskyende, skriver Yr i sitt værvarsel for søndag.

  • Lørdag 28. september kl. 18.45

    FFK møter Sarpsborg: Supporterne klare for lokaloppgjør

    Rundt 300 kampklare FFK-supportere har nå ankommet Sarpsborg stadion med buss fra Fredrikstad. Det nærmer seg kampstart klokken 20.00. Ifølge Sarpsborg Arbeiderblad er det trafikale utfordringer i Korsgata grunnet opptog med S08-supportere. Billettene til lokaloppgjøret mellom Sarpsborg 08 og Fredrikstad Fotballklubb ble utsolgt på minutter. Kampen skulle opprinnelig gå av stabelen søndag ettermiddag. Men Sarpsborg 08 ba om å flytte den til lørdag, grunnet ønske om folkefest i byen. Politiet har kalt oppgjøret en risikokamp. Tidligere denne uken sendte politiet brev om besøksforbud til åtte supportere, for å forsøke å forhindre bråk. Fire fra Sarpsborg og fire fra Fredrikstad. Supporterne fikk beskjed om at de ikke fikk oppholde seg på stadion eller områdene rundt mellom klokken 16.00 og 24.00 på kampdagen.

  • Lørdag 28. september kl. 18.35

    Melder om slaps på Saltfjellet

    Vegtrafikksentralen nord melder på X at på E6 over Saltfjellet er det snøslaps på vegen. De skriver også at det vil bli snø og kaldere utover natten og morgendagen.

  • Lørdag 28. september kl. 18.27

    Trafikkulykke mellom bil og syklist i Oslo

    Politiet skriver på X at det har vært en trafikkulykke mellom en bil og syklist i Oslo. Syklisten blir fraktet til sykehus med ukjent skadeomfang.

  • Lørdag 28. september kl. 18.27

    Rakett traff huset til Nour (6): – Venter på at hun skal våkne

    Det renner inn med skadede på Rayka sykehus i Libanon. Fortsetter angrepene som nå, vil sykehuset kollapse.

  • Lørdag 28. september kl. 18.22

    IDF: Høytstående etteretningsmedlem i Hizbollah drept

    I følge en talsperon for IDF, er høystående etteretningsmedlem Hassan Khali Yassin, drept i Sør-Beirut lørdag.

  • Lørdag 28. september kl. 18.04

    Arsenal vant i vilt overtidsdrama

    (Arsenal – Leicester 4–2) Et selvmål av Wilfred Ndidi ble redningen for Arsenal da Mads Hermansen sto som en levende vegg mellom Leicester-stengene.

  • Lørdag 28. september kl. 17.58

    Mann bortvist fra serveringssted

    En mann i 50-årene er bortvist fra et serveringssted i Tønsberg. Han laget ordensproblemer. Mannen klagde på stekeos fra serveringsstedet.

  • Lørdag 28. september kl. 17.57

    Seier for Rosenborg i semifinalen i cupen mot Røa!

    15 år gamle Karna Sødahl vartet opp med en elegant scoring da Rosenborg slo Røa 3-1 på bortebane og tok seg til cupfinale for annen sesong på rad. Med ti minutter igjen av den første omgangen fikk RBKs stortalent godt treff da hun stilte inn siktet fra hjørnet av gjestenes boks. – Jeg får ballen utenfor sekstenmeteren. Først tenkte jeg at jeg skulle slå innlegg, men så valgte jeg skudd i stedet. Så får den akkurat bue nok til at keeperen ikke klarer å ta den, sa Sødahl til NRK om egen scoring. 15-åringen ble tidligere i september RBKs yngste målscorer på seniornivå noensinne. Lørdag ble hun igjen toneangivende for trønderne. Før Sødahls mål hadde Elin Sørum sendt gjestene foran fra krittmerket etter et kvarter spilt. På overtid av den første omgangen ble vondt til verre for Røa da Sara Nordin satte ballen i eget mål. Like etter sidebyttet fikk RBKs Camilla Linberg muligheten til å sette inn 4-0 på straffespark, men Røas sisteskanse Louise Högrell reddet forsøket. Med et kvarter igjen å spille reduserte Julie Hoff Klæboe for vertene, men rødtrøyene kom aldri nærmere ekstraomganger. I det 81. spilleminutt traff gjestene stolpen. I slutten av august foreslo styret i Vålerenga Fotball at årets cupfinale for kvinner skulle bli spilt uten VAR. Det ble fremmet i et brev til Toppfotball Kvinner (TFK). På medlemsmøtet til TFK 19. september stemte et flertall av klubbene imot VIFs forslag, noe som var i tråd med innstillingen fra styret i TFK. VAR ble for første gang benyttet på kvinnesiden under fjorårets cupfinale. Da vant RBK 1-0 mot VIF. Søndag tar sistnevnte imot Brann i den andre semifinalen. (©NTB)

  • Lørdag 28. september kl. 17.57

    Rekdal raser mot eget lag: – Jeg blir griseflau

    (Aalesund – Mjøndalen 0–1) Tre minutter på overtid tapte Aalesund og trener Kjetil Rekdal svært viktige poeng i bunnkampen.

  • Lørdag 28. september kl. 17.56

    Dramatisk redningsaksjon ved oversvømt sykehus i Tennessee

    Over 50 personer måtte reddes fra taket av sykehuset etter at orkanen Helene traff sørstatene. – Det skumleste jeg noensinne har opplevd.

  • Lørdag 28. september kl. 17.55

    Kongsvinger ble festbrems da Vålerenga kunne sikret opprykket

    Når Bryne gjorde jobben hjemme mot Moss, trengte bare Vålerenga å vinne borte mot Kongsvinger for å være sikret et opprykk til Eliteserien. Men slik skulle det ikke bli. Kampen på Gjemselund var bare kvarteret gammel da Eric Taylor sendte hjemmelaget i ledelsen etter en kontring. Kvarteret senere utlignet Muamer Brajanac for VIF. Scoringen var ikke spesielt vakker, men fra fem meter kranglet dansken ballen i mål. Fem minutter etter pausen havnet Kongsvinger igjen i ledelsen da Jesper Grundt hamret ballen i nettet. Brajanac satte sitt andre med 13 minutter igjen å spille da han brystet ballen i mål fra to meter. Flere scoringer skulle det ikke bli, og dermed må hovedstadslaget utsette opprykksfesten. Det skiller 13 poeng ned til Moss på tredjeplass, med fem kamper igjen av sesongen. Kongsvinger på sin side ligger på femteplass i 1. divisjon.

  • Lørdag 28. september kl. 17.54

    Trafikkulykke i Eidsvoll – fløyet til sykehus

    Sjåføren får behandling på stedet.

  • Lørdag 28. september kl. 17.53

    Alvorlig trafikkulykke i Eidsvoll – sjåfør kritisk skadd

    Øst politidistrikt skriver på X at alle nødetater er på vei til en singelulykke i Eidsvoll. En mann i 30-årene skal ha kjørt ut av veien. Bilen havnet på taket, og føreren var fastklemt. Han er nå frigjort av nødetatene. – Vedkommende er kritisk skadd, sier operasjonsleder Gisle Sveen Luftambulansen rykket også ut til stedet. Det er foreløpig usikker hva som er årsaken til ulykken. – Vi antar at høy hastighet har vært en faktor, men vi etterforsker bredt i forhold til om det kan være rus som er involvert. Ifølge politiet skal det kun ha vært en person i bilen.

  • Lørdag 28. september kl. 17.53

    Alvorlig trafikkulykke i Eidsvoll

    Øst politidistrikt skriver på X at alle nødetater er på vei til en trafikkulykke i Eidsvoll. Ifølge dem fremstår ulykken som alvorlig, og politiet tror at det kun har vært en person i bilen. Foreløpig har de ingen sikker informasjon på skadegraden til sjåføren.

  • Lørdag 28. september kl. 17.53

    Uavgjort mellom Ranheim og LFK

    Ranheim og Levanger spilte 1–1 i Obos-ligaen lørdag ettermiddag. Bendik Bye ga Ranheim ledelsen, mens William Bjeglerud utlignet for LFK mot slutten av kampen.

  • Lørdag 28. september kl. 17.50

    Seier for Start

    Fotballklubben Start vant 4–0 mot Sandnes Ulf i lørdagens oppgjør i 1. divisjon. Start har nå vunnet de siste tre kampene de har spilt, og ligger på en foreløpig 11. plass. Mustapha Isah, Kristoffer Hoven og Wilhelm Vorsager sto for Kristiansandslaget sine scoringer. Sandnes Ulf-spiller Eirik Asante Gayi fikk rødt kort like før kampslutt.

  • Lørdag 28. september kl. 17.44

    Tromsø: Funn av menneskelevninger i fjæra

    Grunn til å tro at levningene har ligget i sjøen og blitt skylt inn til land, melder politiet.

  • Lørdag 28. september kl. 17.44

    Butikktyv hadde masse narkotika og penger

    En mann i begynnelsen av 30-årene ble stanset av vektere på Mediegården i Stavanger mistenkt for butikktyveri. Da viste det seg at mannen hadde på seg cirka 100 gram hasj, cirka 25.000 kroner og tyvegods, Politiet har opprettet sak for besittelse av narkotika, heleri og tyveri av merkeklær for cirka 11.000 kroner.

  • Lørdag 28. september kl. 17.39

    Trafikkulykke i Skien

    Nødetatene rykker ut etter melding om en trafikkulykke mellom to biler i Skien. Det fremstår ikke alvorlig, melder politiet. Det skal være mindre materielle skader. – Alle involverte er oppegående.

  • Lørdag 28. september kl. 17.39

    Trafikkulykke i Skien

    Politiet har dirigert trafikken ved Dag Eilivsons gate i Skien, etter en trafikkulykke mellom to biler. Ulykken skjedde ved innkjøringen til Herkules kjøpesenter. En person er kjørt til sykehus for sjekk. Det skal være mindre materielle skader på bilene. Førerkortet til en sjåfør er tatt i beslag for brudd på vikeplikten.

  • Lørdag 28. september kl. 17.27

    Gjelsvik innstilt på topp hos Sp i Akershus

    Sigbjørn Gjelsvik er innstilt på førsteplass og Else Marie Tveit Rødby på andreplass på i forslaget til stortingsliste for Akershus Senterparti.

  • Lørdag 28. september kl. 17.16

    Redningsaksjon på Bessegen: Ikke kledd for forholdene

    Politiet fikk melding om fire menn på Besseggen som hadde gått av stien og fått problemer klokken 14.40 i dag. Besseggenpatruljen fikk lokalisert de fire og bistår dem nå. – De fire var ikke kledd og utstyrt for forholdene, melder politiet. Politiet og frivillige bakkmanskaper er på veg mot området. – En luftambulanse er også i området og forsøker å bistå hvis værforholdene tillater det. Det er snø i området, melder politiet.

  • Lørdag 28. september kl. 16.58

    Snøvær på Haukelifjell

    På 134 over Haukelifjell har det lagt seg snø. Nå oppfordrer Statens vegvesen at bilistene tar forholdsregler. – Det er en fordel med vinterdekk nå, det har meldt litt ruskevær, sier Kenneth Gunleikskås, trafikkoperatør i Statens vegvesen. Det har blitt mildere utover dagen, men natta vil by på minusgrader. – Vi har ikke fått inn rapporter om at det er noe ekstraordinært der nå, sier Gunleikskås. Likevel forventer Tryg Forsikring mange bilskader i høstferien. – Altfor mange tar sjansen på å kjøre til fjells med sommerdekk eller slitte gamle vinterdekk, sier Jeanett Tennefoss i Tryg i en pressemelding. I fjor registrerte forsikringsbransjen nesten 30 000 bilskader i de to ukene med høstferie. – Is som legger seg i løpet av natten er ofte en utfordring, da det kan være vanskelig å oppdage at veibanen er glatt, sier Tennefoss.

  • Lørdag 28. september kl. 16.57

    Cole Palmer ble historisk - ingen har flere målpoeng enn Chelsea-stjernen

    (Chelsea – Brighton 4–2) Chelseas gullkalv scoret fire mål på bare 20 minutter i 1. omgang.

  • Lørdag 28. september kl. 16.17

    Savnet jeger funnet død

    Politiet i Nordland ble lørdag varslet om at et jaktlag savnet en mann i 70 årene i Gildeskål. Det ble sendt redningshelikopter fra Bodø, hundefører og droneoperatør fra politiet og mannskaper fra Røde Kors og Norske Redningshunder til stedet. Rundt halv tre ble mannen funnet av redningshelikopteret og ble dessverre bekreftet omkommet. Pårørende er varslet og blir ivaretatt av kriseteam. – Politiet gjør noen undersøkelser på stedet. Det er ikke mistanke om at det har skjedd noe straffbart, men vi oppretter en undersøkelsessak, sier operasjonsleder Veronica Helen Nylund til NRK. – Hva kan dere si om hva som har skjedd? – Det her fremstår som en ulykke. Men på grunn av at han ble omkommet, så ønsker vi bare å gjøre noen rutinemessige undersøkelser.

  • Lørdag 28. september kl. 16.10

    Brann i omsorgsbolig i Bærum

    Oslo 110-sentral skriver på X at de har rykket ut til en adresse i Rykkinn etter melding om brann i en bemannet omsorgsbolig. – Brannvesenet har kontroll på brannen, skriver Oslo-politiet på X. Alle beboere og ansatte ha kommet seg ut av boligen. Politiet snakker nå med dem for å finne ut av hva som er årsaken til brannen. Ingen skal være skadet.

  • Lørdag 28. september kl. 16.10

    Omsorgsbolig i Bærum ubeboelig etter brann

    Lørdag ettermiddag begynte det å brenne i en omsorgsbolig i Rykkinn i Bærum kommune. Alle beboere og ansatte skal ha kommet seg uskadd ut av boligen. Ifølge politiet er det store brannskader i sokkeletasjen, og røykskader i resten av bygget. – Omsorgsboligen er ikke beboelig og beboerne må derfor innlosjeres på alternativt bosted, skriver politiet. Brannvesenet fikk etter kort tid kontroll på brannen Politiet jobber nå med å finne ut av hva som er årsaken til at det begynte å brenne.

  • Lørdag 28. september kl. 16.10

    Boligbrann i Bærum

    Oslo 110-sentral skriver på X at de har rykket ut til en adresse i Rykkinn etter melding om brann i en bygning. – Brannvesenet har kontroll på brannen, skriver Oslo-politiet på X. Ifølge politiet skal alle beboere ha kommet seg ut av boligen, og det er foreløpig ingenting som tyder på at noen er skadet.

  • Lørdag 28. september kl. 16.06

    Brann i bolig i Løten

    Nødetatene fikk melding om brann i en bolig klokken 15.37. – Boligen er overtent. Brannvesenet og politiet er på stedet, meldte politiet kort tid senere. Brannvesenet startet slukking og det har ikke vært spredningsfare. Ifølge politiets opplysninger skal det ikke ha vært noen inne i huset og det var heller ikke opplysninger om at noen er skadet. Klokken 16.47 melder politiet at brannvesenet har kontroll på brannen. Taket skal ha rast ned og en vegg står igjen.

  • Lørdag 28. september kl. 16.06

    Brann i bolig i Løten

    Nødetatene fikk melding om brann i en bolig klokken 15.37. – Boligen er overtent. Brannvesenet og politiet er på stedet, meldte politiet kort tid senere. Brannvesenet startet slukking og det var ikke spredningsfare. Ifølge politiets opplysninger skal det ikke ha vært noen inne i huset og det var heller ikke opplysninger om at noen er skadet. Brannvesenet fikk kontroll på brannen etter hvert. Klokken 17.54 melder politiet at brannvesenet jobbet med etterslukking.

  • Lørdag 28. september kl. 15.58

    Opplysninger til VG: Kokain, ecstasy og cannabis i urinprøve

    Prøvene politiet tok av voldssiktede Marius Borg Høiby (27) gjorde utslag på flere narkotiske stoffer.

  • Lørdag 28. september kl. 15.53

    Kate Hudson strålte på rød løper

    Skuespiller Kate Hudson (45) poserte side om side med mamma Goldie Hawn (78) og stefar Kurt Russell (73) på stjernespekket galla.

  • Lørdag 28. september kl. 15.51

    Molde vant målfest hjemme mot Tromsø

    (Molde – Tromsø 5–3) Magnus Wolff Eikrem og Kristian Eriksen var nok en gang toneangivende da Molde sikret en viktig seier i sølvkampen.

  • Lørdag 28. september kl. 15.42

    100 jenter deltok på Jentefotballens dag

    100 jenter i alderen fra seks til 14 år deltok på Jentefotballens dag på Lyngdal stadion, skriver Lister24. Jentene som deltok fikk blant annet trene med damelagene til Viking og Start. – Vi har aldri arrangert en dag som dette tidligere, og for oss er det viktig at vi har et godt tilbud innen fotball for jentene i klubben, sier Benedikte Kvavik Hananger i arrangørkomiteen.

  • Lørdag 28. september kl. 15.33

    Tolv bilførere fikk forenklet forelegg

    Tolv bilførere fikk forenklet forelegg da politiet hadde trafikkontroll på riksvei 9 ved Mosby i Kristiansand i ettermiddag. Høyeste hastighet ble målt til 65 km/t i 50 sonen, skriver politiet.

  • Lørdag 28. september kl. 15.29

    Gjelsvik innstilt på topp hos Sp i Akershus

    Sigbjørn Gjelsvik er innstilt på førsteplass og Else Marie Tveit Rødby på andreplass på i forslaget til stortingsliste for Akershus Senterparti. – Høringen i lokallagene viste at det var solid oppslutning om Sigbjørn Gjelsvik som førstekandidat; en nasjonal profil som løfter viktige Akershus-saker. Det skriver Anders Klaseie, som leder nominasjonskomiteen. Gjelsvik (50) er bosatt på Lillestrøm og har lang fartstid i Senterpartiet og Nei til EU. Han sier han er svært motivert for fire nye år på Stortinget. Senterpartiet har to representanter innvalgt i inneværende periode. Den endelige stortingslista blir klar når nominasjonsmøtet til Akershus Senterparti finner sted 2. november. (NTB)

  • Lørdag 28. september kl. 15.28

    Gutt påkjørt på Tau

    Politiet har fått melding om en gutt som har blitt påkjørt i Fiskåvegen på Tau. Hastigheten skal ha vært lav. Gutten er våken og står oppreist

  • Lørdag 28. september kl. 15.25

    Haaland fikk blodig smell: – Vi får se med ham i morgen

    (Newcastle – Manchester City 1–1) Erling Braut Haaland (24) fikk hard medfart og forlot Newcastle lett haltende.

  • Lørdag 28. september kl. 15.17

    Mann siktet for drapsforsøk etter voldshendelse i Sandnes

    Klokken 06.41 lørdag fikk politiet melding om at en mann hadde blitt utsatt for vold på en adresse i Sandnes.

  • Lørdag 28. september kl. 15.17

    Fem personar involvert i trafikkulykke i Sunnfjord

    Fem personar er involvert i ein trafikkulykke i Askevollkrysset i Førde. Aller er vakne og oppegåande, melder Vest politidistrikt. Det er trafikale problem på staden. Naudetatane er på plass.

  • Lørdag 28. september kl. 15.16

    Mann siktet for drapsforsøk etter voldshendelse i Sandnes

    Politiet skriver at fornærmede er en mann i 30-årene, og siktede er en mann i 20-årene. Det er ingen kjent relasjon mellom partene. Det var i morgentimene at politet fikk melding om hendelsen. Den siktede mannen vil bli fremstilt for varetekt i Sør-Rogaland tingrett i morgen klokka 09.00. – Politiet vil begjære mannen varetektsfengslet i fire uker, sier politiadvokat Sveinung Andersen Den fornærmede er innlagt på sykehus med ukjent skadeomfang. – Han har vært i stand til å la seg avhøre, sier Andersen, og legger til at også siktede har avgitt forklaring til politiet.

  • Lørdag 28. september kl. 15.01

    Brekktunnelen åpen igjen etter bilstans

    Brekktunnelen på E39 mellom Orkanger og Trondheim er åpen igjen. Dette etter at den ble holdt stengt en liten periode lørdag ettermiddag grunnet bilstans. Det melder vegtrafikksentralen.

  • Lørdag 28. september kl. 14.53

    Rana Blad: Over to tonn valser stjålet

    Natt til tirsdag brøt noen seg inn i Mo Industripark. I tillegg til at to biler ble stjålet, skal nå også over to tonn med valser blitt borte. Det sier POD-manager ved Celsa Armeringsstål, Terje Ditlefsen til Rana Blad. – Vi er ikke fri for valser, men det er tatt et antall. Akkurat hvor mange er vanskelig å si, og jeg ønsker heller ikke å si noe om beløp, sier han til avisa. Valser brukes blant annet til bearbeiding av metallisk materiale. Ditlefsen sier videre til avisa at de har omstilt produksjonen, og at dette ikke får andre konsekvenser enn det økonomiske. – Vi håper selvfølgelig at politiet finner valsene og at vi får dem tilbake. Vi kan ikke forstå at noen har bruk for dem, vi er det eneste valseverket i Norden, sier han. Han anslår at det som er tatt veier drøyt to tonn. – Det er ikke noe du tar med deg i trillebåra, akkurat. Det er mange kilo, sier Ditlefsen.

  • Lørdag 28. september kl. 14.51

    Trafikkuhell i Tysvær

    Det har vært et trafikkuhell på E134 øst for Førretunnelen i Tysvær. To biler med to personer i hver bil. Alle involverte fremstår som uskadd. Trafikken flyter greit forbi stedet.

  • Lørdag 28. september kl. 14.38

    Oslo tildelt VM i 2029 i skiskyting - ønsker å ha stafett i Frognerparken

    På IBU-kongressen i Beograd lørdag ble det klart hvor verdensmesterskapene i skiskyting i 2028 og 2029 skal arrangeres. Etter at Hochfilzen ble tildelt mesterskapet i 2028, var spørsmålet hvem som skulle få mesterskapet i 2029. Det endte med at Oslo fikk tildelingen, som gjør at Holmenkollen igjen blir vertskap for et verdensmesterskap. Det var VM i anlegget også for bare noen år siden, tilbake i 2016. I innsalget av Holmenkollen ble det også pekt på det norske nasjonalanleggets ikoniske status i skimiljøet verden over. Samtidig henviste den norske delegasjonen til at skiskyting i øyeblikket er den mest populære vinteridretten hos norske TV-seere. Det ble også lovet planer for å oppgradere dagens Kollen-anlegg både for publikum, utøvere og medier. Deretter kom ambisjonen om at den blandede stafetten skal flyttes fra Kollen til Frognerparken. – Planen er blant annet å sette opp midlertidige skyteskiver. Tenk hvilke TV-bilder det ville blitt, sa Emilie Nordskar. (NTB/NRK)

  • Lørdag 28. september kl. 14.36

    Holmenkollen tildelt VM i skiskyting i 2029 – vil ha spektakulær stafett i Frognerparken

    Holmenkollen skal igjen være vertskap for VM i skiskyting. Det skjer i 2029. Målet er at den blandede stafetten skal gå mellom statuene i Frognerparken.

  • Lørdag 28. september kl. 13.51

    Mehl vil la 17-åringer ta førerkort

    Ungdom på bygda bør kunne få kjøre bil allerede når de er 17 år gamle, mener justisminister Emilie Enger Mehl (Sp). Justisministeren har latt seg inspirere av en dansk ordning. Hun ble klar over forslaget da hun tilfeldigvis hørte et radioinnslag under et besøk i Danmark nylig. Mehl syntes forslaget var så godt at hun forhørte seg nærmere med sin danske ministerkollega da hun møtte ham, ifølge TV 2. Danskene har foreslått at 17-åringer får ta førerkort, med noen innskrenkninger. Ungdommene får ikke lov til å kjøre om natten, det vil si mellom klokken 20 og klokken 5. Promillegrensa skal senkes til null for sjåfører under 20 år. – Jeg syns det er forbilledlig, og jeg mener Norge bør gjøre det samme, sier Mehl til kanalen. Hun mener imidlertid at adgangen til å ta førerkort som 17-åring, må begrenses til distriktene her i landet. – De største byene våre har et godt kollektivtilbud, og de har et mer komplisert trafikkbilde i sentrum, påpeker hun. Mehl skal spille inn forslaget til Senterpartiets programkomité slik at de kan diskutere om det skal legges fram som forslag på landsmøtet til våren. (NTB)

  • Lørdag 28. september kl. 13.46

    Sanna Marin: – En svakhet mange ledere har

    Sanna Marin var 34 år da hun ble statsminister. Her er fem av hennes viktigste lærdommer.

  • Lørdag 28. september kl. 13.40

    Tiande siger for Stoltzen-kongen

    Thorbjørn Ludvigsen tok sigaren i Stoltzekleiven Opp for tiande gong. Han vant med tida 8.11 opp dei 800 trappetrinna i Bergen. Det var 27 sekund før andremann Callum Smith. Ingen har fleire førsteplassar i Stoltzen enn Ludvigsen. Emma Dyrhovden blei raskaste kvinne med ei tid på 10 minutt blank. Ho vant dermed for tredje gong på rad. Totalt seks tusen deltek i det som går for å vere årets brattaste motbakkeløp med over 300 meter stigning.

  • Lørdag 28. september kl. 13.40

    Stordalen på topp for Frp i Vestfold

    Morten Stordalen blir førstekandidat til Stortinget for Vestfold Frp før valget neste høst. Det ble klart etter at partiet hadde nominasjonsmøte i Tønsberg, lørdag. På de neste plassene har partiet nominert Bjørn-Kristian Svendsrud og Anne Grethe Hauan. Frp skriver i en pressemelding at de håper å få inn to stortingsrepresentanter fraVestfold etter valget neste år.

  • Lørdag 28. september kl. 13.33

    Amalie Sæten tok første plass i NM

    Amalie Sæten fra Kristiansand tok førsteplass under NM i gateløp. Det er første gang 5 kilometer gate arrangeres i NM-sammenheng. Inne på de siste 300 meterne økte Sæten farten. Da fikk hun også den nødvendige luken og tok det historiske gullet med en tid rundt 16.12-16.13. – Det var egentlig ganske god kontroll. Men likevel må du jobbe. Det er alltid tyngre enn du tror, sier Sæten til NRK etter gullet.

  • Lørdag 28. september kl. 13.25

    Filip Ingebrigtsen vant NM-gull i gateløp

    Filip Ingebrigtsen vant lørdagens NM i gateløp. Det er 31-åringens første norske mesterskap på fire år.

  • Lørdag 28. september kl. 13.20

    Tidligere Arsenal-keeper bøtelagt for motorsag-angrep

    Jens Lehmann gikk løs på garasjen til naboen med motorsag. Det ble kostbart.

  • Lørdag 28. september kl. 13.16

    Widerøe-fly landa på Flesland med éin motor

    Eit passasjerfly frå Widerøe har landa på Flesland med motorkraft på éin av to motorar. Flyet landa trygt klokka 13.10, melder Vest politidistrikt. Ifølge Widerøe var 45 passasjerar var om bord. Flyet var på veg frå Ålesund til Bergen. – Undervegs frå Ålesund får cockpit ein indikasjon på at det er ein feil. Da følger de prosedyrane de har for akkurat det tilfellet. Det inneber å skru av den eine motoren. Det opplyser Katarina Solli i Widerøe til NRK. Det er snakk om ein maskin av typen Dash 8. Kapteinen har nå ein debrief med passasjerane for å forklare kva som skjedde. Politiet blei varsla om saka klokka 12.50. Fleire tiltak vart sett i verk for å førebu landinga. Både politi, brannvesen og ambulanse blei sendt til flyplassen. Operasjonsleiar Eirik Loftesnes seier at dei har skalert ned innsatsen på staden.

  • Lørdag 28. september kl. 13.16

    Widerøe-fly mista motorkraft – måtte lande på Flesland

    Eit passasjerfly frå Widerøe har landa på Flesland etter at det mista krafta på éin motor. Flyet landa trygt klokka 13.10, melder Vest politidistrikt. Politiet blei varsla om saka klokka 12.50.

  • Lørdag 28. september kl. 13.16

    Flere hundre gikk i pridetog

    I øsende regnvær gikk flere hundre i prideparaden i Namsos sentrum lørdag ettermiddag. Toget gikk fra Kulturhuset og ned til Festplassen i sentrum. Paraden arrangeres av organisasjonen Namdalspride.

  • Lørdag 28. september kl. 13.15

    Restaurantkjede endrer logo etter alkokrangel

    Et kreativt utformet «Y» i logoen til Hygge skapte trøbbel for restaurantkjeden i fjor. Gjøvik kommune mente den kunne assosieres med alkohol, mens eier Ismaeli Ibrahim Wali uttalte at slike glass ble brukt til å servere dessert med. Nå har restaurantkjeden endret på logoen, melder Oppland Arbeiderblad. Wali bekrefter til NRK at logoendringen, som allerede er innført i Gjøvik, også vil komme til de andre restaurantene på Hamar og Lillehammer, selv om de andre kommunene ikke har sagt noe på utformingen.

  • Lørdag 28. september kl. 13.15

    Hvil i fred, ordet trend

    Er du bare fullstendig bitt av basillen med å sole rævhollet ditt? Da kan du gjøre det, vel vitende om at du sannsynligvis også er trendy. Livet, altså. Så mange muligheter!

  • Lørdag 28. september kl. 13.14

    Viggo Venn i flydrama: – Vi kjente at det rykket litt

    En indikasjon på en teknisk feil gjorde at pilotene måtte skru av én av flyets motorer.

  • Lørdag 28. september kl. 13.06

    Rykker ut til trafikkulykke i Ullensaker

    Øst politidistrikt skriver på X at de er på vei til en trafikkulykke mellom to biler på Ullensaker. Fire personer skal være involvert i ulykken, deriblant to barn. – Alle involverte er oppegående og uten personskader. Ambulansen er på stedet og ivaretar personene som var involvert i ulykken.

  • Lørdag 28. september kl. 13.06

    Fire personer sendt til legevakt etter ulykke i Ullensaker

    Øst politidistrikt skriver på X at de rykket ut til en trafikkulykke i Ullensaker lørdag ettermiddag. Fire personer skal være involvert i ulykken, deriblant to barn. – Det virker ikke å være personskade, men de involverte er kjørt til legevakten for en sjekk. Politiet mistenker at årsaken til uhellet er brudd på vikeplikten, og oppretter sak.

  • Lørdag 28. september kl. 12.52

    Tonje Brenna (Ap) foreslås som toppkandidat i Akershus

    Det melder Arbeiderpartiet (Ap) i en pressemelding. Brenna er arbeids- og inkluderingsminister og nestleder i Ap.

  • Lørdag 28. september kl. 12.52

    Tonje Brenna (Ap) foreslås som toppkandidat i Akershus

    Det skriver fylkeslaget i en pressemelding. Brenna er arbeids- og inkluderingsminister og nestleder i Arbeiderpartiet. – Dette er et listeforslag spekket med flinke folk! Det er en helhetlig liste, der alle deler at Akershus er representert, skriver Torbjørn Ness, leder av nominasjonskomiteen. Det kom inn over 70 forslag på hvem som skal stå på neste års stortingsliste. Endelig stortingsliste for Akershus Arbeiderparti blir vedtatt lørdag 23. november.

  • Lørdag 28. september kl. 12.43

    Politiet henlegg valdssak mot Djerv-midtstoppar

    Politiet har henlagt valdssaka mot Djerv-midtstoppar Hamse Ali, som leverte anmeldelse om rasistisk motivert vald. Det melder BT. Det er verken vitne, overvakingsbilete eller spor frå åstaden som kan sette politiet på spor av gjerningspersonane, seier politiadvokat Per Øyvind Valland til avisa. Politiadvokaten understrekar at det Ali fortel er foreneleg med dei skadane han fekk. Det var førre helg at Ali blei utsett for vald. Han vekk mellom anna hjerneristing, knekt nase og fire tenner slått ut. Djerv har oppretta ein innsamlingsaksjon for Ali, for å hjelpe med kostnadar knytt til skadane han fekk. Klokka 12.40 har dei samla inn 118.000 kroner til Ali.

  • Lørdag 28. september kl. 12.43

    Politiet legg vekk valdssak mot Djerv-midtstoppar

    Politiet har lagt vekk valdssaka mot Djerv-midtstoppar Hamse Ali, melder BA og BT. Det er verken vitne, overvakingsbilete eller spor frå åstaden som kan sette politiet på spor av gjerningspersonane, seier politiadvokat Per Øyvind Valland til avisa. Det var førre helg at Ali blei utsett for vald. Han vekk mellom anna hjerneristing, knekt nase og fire tenner slått ut. Djerv har oppretta ein innsamlingsaksjon for Ali. Dei skriv at han blei utsett for grov rasistisk vald. – Han var på veg heim frå ein fest med laget sitt, men da han nesten var kome fram til banen, blei han angripen brutalt av seks menn, skriv dei. Klokka 12.40 har dei samla inn 118.000 kroner til Ali.

  • Lørdag 28. september kl. 12.38

    Sporvekselfeil på Lysaker – kan bli innstillinger i togtrafikken

    Reisende på Drammenbanen og Askerbanen kan få planene spolert lørdag.

  • Lørdag 28. september kl. 12.38

    Tok VM-bronse

    Parasyklisten Christian Gyldenøhr (38) tok bronse i VM lørdag morgen, skriver TV2. Franske Mathieu Bosredon tok gullet. Gyldenøhr bor i Kristiansand.

  • Lørdag 28. september kl. 12.32

    Bil i grøfta ved Tennebekk i Bergen

    Ein bil har sklidd av vegen og hamna i grøfte ved Tennebekk i Bergen. Det er berre materielle skader. Bilen skal bli frakta vekk med bilbergar. Vest politidistrikt fekk melding om ulykka klokka 11.54.

  • Lørdag 28. september kl. 12.18

    Aukra: Busser i brann: - Heftig

    Lørdag ettermiddag sto fem busser i full fyr utenfor et verksted i Aukra.

  • Lørdag 28. september kl. 12.13

    Ti elsparkesyklister tatt i promillekontroll på Grünerløkka

    Oslo-politiet hadde fredag kveld promillekontroll ved Ankerbrua på Grünerløkka i Oslo. Ti elsparkesyklister blåste over lovlige verdier. – Den høyeste målte promillen var 1,2, sier operasjonsleder Tor Grøttum til Avisa Oslo. Kontrollen foregikk fra klokka 20.30 til like før midnatt. Grensen for promille ved kjøring av elsparkesykkel er 0,2, altså det samme som vedå kjøre bil. – Det er absolutt fare for fører, og det kan føre til både død og ulykke. Det er viktig at vi hindrer ruskjøring, sier Grøttum. Alle de ti som hadde promille over lovlige verdier, blir anmeldt. (NTB)

  • Lørdag 28. september kl. 12.09

    Trafikkulykke ved Lyderhorntunnelen

    Lyderhorntunnelen i Bergen var er stengd i retning mot sentrum på grunn av ein trafikkulykke laurdag føremiddag Det har vore ein påkøyrsel bakfrå, melder Vest politidistrikt. Det var berre materielle skader. Politiet har avslutta arbeidet på staden, og vegen er open for trafikk.

  • Lørdag 28. september kl. 12.02

    Gikk for fastrente i 2020: – Jeg vant over banken

    Interessen for fastrente har eksplodert de to siste ukene, ifølge de store bankene. Da Camilla Lagestad (45) bandt renten i 2020 fikk hun råd om å ikke gjøre det.

  • Lørdag 28. september kl. 11.53

    Beckham-familien støttet mamma Victoria

    Harper (13), Cruz (19), Romeo (22), Brooklyn (25) og David Beckham (49) satt alle på første rad da Victoria Beckham (50) viste sin nye kolleksjon i Paris.

  • Lørdag 28. september kl. 11.48

    Dagens vær

    Det blir nordvestlig bris, og frisk bris utsatte steder. På kysten vest for Oksøy blir det nordvest liten kuling på kysten, opp i stiv kuling vest for Lindesnes fram til i ettermiddag. Det kan bli enkelte regnbyger lengst vest, som snø over 600–800 meter, ellers for det meste pent vær, skriver Yr på sine nettsider.

  • Lørdag 28. september kl. 11.46

    Svensk og norsk bil kolliderte i Kongsvinger

    I ellevetiden ble det meldt om en trafikkulykke på E6 mellom nybrua og gamlebrua i Kongsvinger. To biler skal ha kollidert, en norskregistrert og en svenskregistrert. Det skal ha vært én person i hver bil, og føreren av den ene blir kjørt legevakta av ambulanse, ifølge politiet, og det skal være redusert fremkommelighet på stedet.

  • Lørdag 28. september kl. 11.43

    Full ordkrig om tannlegehjelp i Oslo: – Helt useriøst

    Oslo-byrådet kutter i tannlegehjelp til unge voksne. Nå er det full splid, og helsebyråd Saliba Andreas Korkunc (H) blir beskyldt for feilinformasjon – noe han nekter for.

  • Lørdag 28. september kl. 11.24

    Mener Horneland famler i blinde: – Ulikt ham

    Nå får tidligere Brann-spiller Jonas Grønner et tydelig svar fra Brann-treneren.

  • Lørdag 28. september kl. 11.23

    Dr. Dropin satser i London: Ser muligheter i krise

    LONDON (E24): Etter Sveits-flopp ønsker Dr. Dropin å tiltrekke seg pasienter fra et kriserammet britisk helsevesen.

  • Lørdag 28. september kl. 11.20

    Yama Wolasmal forsøker å få familien ut av Beirut

    NRKs korrespondent Yama Wolasmal forteller om en forferdelig natt i Libanons hovedstad Beirut med flere titall bombeangrep.

  • Lørdag 28. september kl. 11.18

    Malvikegen åpen etter ulykke

    I Hommelvik er Malvikvegen åpen igjen etter bilvelten lørdag formiddag. Bilføreren er en mann i 40-årene, og han er mistenkt for ruskjøring, melder politiet.

  • Lørdag 28. september kl. 11.05

    To menn tiltalt for drap i Lørenskog

    I april i fjor ble en mann funnet død på en parkeringsplass. Nå er to menn i 20-årene tiltalt for drap.

  • Lørdag 28. september kl. 11.00

    Lønner det seg, egentlig? Vi kårer beste mobilabonnement til familien

    Det er et vrimmel av mobilabonnementer der ute, men lønner det seg ikke å samle hele familien på samme faktura?

  • Lørdag 28. september kl. 11.00

    Plateanmeldelse: Ramón – «Torres Tivoli»: Tivoli søker attraksjoner

    Det blir noe uforløst og monotont over Ramóns oppgjør med farsarven.

  • Lørdag 28. september kl. 10.57

    Romerikes Blad: To menn tiltalt for drap etter at mann ble funnet død i Lørenskog i fjor

    To menn er tiltalt etter at en mann i 20-årene ble funnet død på en parkeringsplass i Lørenskog april i fjor. Begge de tiltalte nekter straffskyld, melder avisen. De tiltalte på 20 og 24 år, skal ha tvunget drapsofferet til å gi fra seg mobiltelefon og kode, for dermed å kunne vippse 14.400 kroner til seg selv. Begge har tidligere blitt dømt for voldelige handlinger. Politiet har ikke funnet drapsvåpenet, men har kartlagt hva slags kniv det er snakk om og når den ble kjøpt.

  • Lørdag 28. september kl. 10.52

    Ruspåvirket sjåfør

    I en ruskontroll ved Lakkegata skole i Oslo fikk en bilfører utslag på bruk av narkotika, skriver politiet på X. Politiet oppretter sak og fører samtykker til beslag av førerkortet.

  • Lørdag 28. september kl. 10.15

    – Ikke «business as usual», men det er business

    Næringsminister Cecilie Myrseth (Ap) sier norsk næringsliv «kan og vil bidra mer» i Ukraina. NHO-topp Idar Kreutzer mener behovene er store.

  • Lørdag 28. september kl. 10.11

    Rullet ut av politibil i fart: – Det var ikke bra i det hele tatt

    Politiet sier en kamerat åpnet døren fra utsiden.

  • Lørdag 28. september kl. 9.58

    IDF: Hizbollah-leder Hassan Nasrallah drept i israelsk angrep

    Irans øverste leder reagerer kraftig på Hizbollah-lederens død.

  • Lørdag 28. september kl. 9.58

    Her er elgen ved flyplassen

    En elg er observert på jordene på sørsiden av Stavanger lufthavn i Sola. Randi Storhaug som jobber med vilt i kommunen, tror ikke dyret kommer seg inn på flyplassen. – Den kommer seg nok ikke inn dit, det er verre om den begynner å vandre i urbane strøk, sier hun. I går ble en elg observert litt lenger sør på Soma i Sandnes. Det kan godt være det samme dyret, ifølge Storhaug. – Men enn så lenge har den ikke vært noen fare for trafikk eller noe, sier hun. Storhaug forteller at det er elg i skogholtene lenger sør, og at disse av og til streifer rundt.

  • Lørdag 28. september kl. 9.43

    Emma Watson i sorg over Maggie Smiths død

    Skuespiller Emma Watson (34) hyller den tidligere «Harry Potter»-kollegaen sin.

  • Lørdag 28. september kl. 9.33

    Feil på bom stengde Eidsvågtunnelen i Bergen

    E39 Eidsvågtunnelen retning Åsane i Bergen har vore stengd i to omgangar laurdag morgon på grunn av tekniske problem med bommen. Først var vegen stengd i 40 minutt til klokka 8. Så var tunnelen stengd ein dryg halvtime fram til klokka 9.50. Vegen er no open for trafikk.

  • Lørdag 28. september kl. 9.33

    Feil på bom stenger Eidsvågtunnelen i Bergen

    E39 Eidsvåg tunnelen i Bergen er stengd i retning Åsane for å reparere ein feil med bommen. – Elektrikar er på staden, melder Vegtrafikksentralen Vest. Dei skriv at tunnelen ikkje blir stengd lenge. Også tidlegare i dag har tunnelen vore stengt på grunn av tekniske problem. Da var den stengd i 40 minutt og opna klokka 8.

  • Lørdag 28. september kl. 9.32

    Bil veltet i Hommelvik

    I Hommelvik i Malvik kommune har en bil veltet, og ligger på siden i Malvikvegen. Bilen ligger i vegbanen, og vegen er derfor stengt, melder politiet. Føreren er ved bevissthet, men måtte ha hjelp av brannvesenet for å komme seg ut av bilen.

  • Lørdag 28. september kl. 9.31

    – Vil ikke kritisere billigkjedene, men ...

    I en årrekke har byTiMo-gründer og klesdesigner Tine Mollatt (60) gledet kvinner med romantiske, luftige og frigjørende klesplagg. Nå står mennene for tur.

  • Lørdag 28. september kl. 9.30

    Anker frikjennelsen av Jannik Sinner

    Verdens antidopingbyrå (WADA) anker saken om verdensener i tennis, Jannik Sinner, til idrettens voldgiftsrett (CAS).

  • Lørdag 28. september kl. 9.29

    Mistenker ruskøyring etter ulykke i Kvinnherad

    Ein bil har køyrt i grøfta i Kvinnherad. Ein mann i 30-åra er involvert, og han er ikkje skada. Politiet mistenker at mannen har køyrt i ruspåverka tilstand og at han ikkje har gyldig førarkort. Dei tar prøver av mannen og opprettar sak. Politiet fekk melding om ulykka klokka 7.40 laurdag morgon.

  • Lørdag 28. september kl. 9.26

    Har vi bare kunnskap til å øke produksjonen av oppdrettslaks, men ikke til å redusere den?

    Oppdrettsnæringen protesterer kraftig når de må redusere mengden oppdrettslaks på grunn av miljøpåvirkningene.

  • Lørdag 28. september kl. 9.16

    Melding om nedbrent gapahuk

    Det er meldt om en nedbrent gapahuk ved Morvigpynten i Grimstad. Det skal ha skjedd i løpet av natten, skriver politiet.

  • Lørdag 28. september kl. 9.12

    Premier League-keeper fikk to kampers karantene av Fifa – slo til kameramann

    Argentinas landslagskeeper Emiliano Martínez er utestengt fra lagets to kommende VM-kvalifiseringskamper som følge av uanstendig oppførsel.

  • Lørdag 28. september kl. 9.10

    Stjal el-sykkel, kom ikke langt

    Lørdag morgen fikk politiet melding om et pågående innbrudd i en bedrift i Hamar sentrum. Tyven skulle ha forlatt stedet på en stjålet el-sykkel. Kort tid etter at politiet rykket ut, fant de vedkommende på en splitter ny el-sykkel. Mannen i 20-årene erkjente tyveriet, og patruljen som fant tyven syklet sykkelen tilbake til bedriften, melder politiet.

  • Lørdag 28. september kl. 8.55

    Forsøkte å stikke av fra politiet

    En motorsykkelfører i 20-årene forsøkte å stikke av fra politiet etter å ha blitt tatt i fartskontroll i Porsgrunn i natt. Føreren ble målt til 171 km/t i 60-sonen. Han forsøkte deretter å slippe unna politiet, men kjørte ut i en sving. Han ble tatt med til traumemottak på sykehus for oppfølging, men hadde ikke pådratt seg alvorlige skader etter utforkjøringen. En annen mann i slutten av tenårene fikk også førerkortet beslaglagt etter å ha kjørt 136 km/t på samme strekning.

  • Lørdag 28. september kl. 8.54

    USA skal ha avvist rapport om Israels blokkering av nødhjelp

    To amerikanske etater hevder Israel bevisst hindrer nødhjelp til Gaza, men Antony Blinken skal ha avvist rapporten.

  • Lørdag 28. september kl. 8.50

    Svensk ulv felt i Søndre Land

    En svensk hannulv ble fredag kveld felt ved Halmrast i Søndre Land kommune. Ulven, som Statsforvalteren i Innlandet ga utvidet fellingstillatelse på tidligere på kvelden, ble felt klokken 19.30, opplyser rådgiver Anette Sand i Søndre Land til Oppland Arbeiderblad. – Det var en veldig effektiv felling; det var lite styr både for ulven og de som var involvert i fellingen, forteller hun til avisen. Ulven, en hann på cirka 40 kilo fra Sverige, er den samme som ble observert på Ringsaker i juli i år. Sand forteller at ulven tidligere i uken har skapt mye uro, spesielt på Halmrast, hvor to geiter ble drept. (©NTB)

  • Lørdag 28. september kl. 8.48

    Mehl vil la 17-åringer ta førerkort

    Ungdom på bygda bør kunne få kjøre bil allerede når de er 17 år gamle, mener justisminister Emilie Enger Mehl (Sp).

  • Lørdag 28. september kl. 8.40

    Therese Johaug: – Det går en jævel i deg!

    På den greske øya Limnos kjører langrennssdronningen intense treningsdager på opptil tolv timer. Alt for å oppnå historisk VM-gull på hjemmebane.

  • Lørdag 28. september kl. 8.39

    Slo til en ambulansearbeider

    I 01-tiden i natt slo en mann til en ambulansearbeider på legevakten i Sandnes. Politiet pågrep mannen og fikk satt ham i arresten. Samtidig i Stavanger ble en mann slått ned på et utested. Han blødde fra hodet. Gjerningspersonen stakk fra stedet.

  • Lørdag 28. september kl. 8.38

    Varebil brant på Uthaug

    En varebil brant på Uthaug i Ørland kommune lørdag morgen. Bilen stod like ved en garasje, men brannvesenet klarte å slukke brannen etter kort tid, melder politiet.

  • Lørdag 28. september kl. 8.35

    Måtte søke ly i en grotte

    Fire personer kom seg vekk fra stien på tur til Storvassbu i Sauda i går. Den ene voksne og de tre barna hadde godt med tøy med seg og søkte ly en grotte. Frivillige fra Røde Kors fant dem etterhvert, og fikk dem trygt tilbake til veien.

  • Lørdag 28. september kl. 8.31

    Olav Nils Sunde kjøpte leilighet for 110 millioner av OL-vinner

    «Kongen av Tjuvholmen» eier allerede Norges dyreste leilighet. Nå har rederen kjøpt ny luksusbolig.

  • Lørdag 28. september kl. 8.30

    To bilister i Moss anmeldt

    Politiet fikk i natt melding om en bil hvor det var mistanke om at fører ikke var edru. Sjåføren hadde parkerte og forlatt bilen før politiet kom til stedet, men et observant vitne kunne gi en god beskrivelse av fører, en kvinne i 40-årene. Politiet fant henne og hun blåste til langt over lovlig verdi. Seinere på natten stanset up en bil på E6 i Rygge som hadde kjørt i 155 km/t i 110-sonen. Sjåføren, en mann i tenårene fra Bærum er anmeldt og førerkortet hans er beslaglagt.

  • Lørdag 28. september kl. 8.27

    Snø på fleire vegar i høgda

    Det har snødd fleire stader i natt i Vestland fylke. – Dette gjeld både fjellovergangar og vegar som ligg i høgare strøk. Sjekk vêrmelding, vegmelding og webkamera på 175.no før du køyrer, melder Vegtrafikksentralen vest. Ein må ha vinterdekk på vinterføre, slår dei fast.

  • Lørdag 28. september kl. 8.25

    Politiet måtte bruke ropert

    I 22-tiden i går kveld måtte politiet rykke ut med flere patruljer til et utested i Stavanger. Det var nemlig amper stemning og uro i køen inn til stedet. Politiet måtte bruke ropert for å trenge gjennom bråket, og så måtte de sette opp gjerder. Det ble beskrevet som kaos.

  • Lørdag 28. september kl. 8.19

    Krasjet i vegg i Sarpsborg

    En bil kjørte natt til lørdag inn i en murvegg vis a vi McDonald's i Sarpsborg. Det er fler titalls meter med børnespor, det tyder på uvettig kjøring, ifølge politiet er det ikke mistanke om kjøring i rus. Bilfører, en kvinne i 20- årene fra Fredrikstad er kjørt til legevakta, mens passasjeren ble kjørt til sykehuset på Kalnes for videre undersøkelser. Sjåføren blir anmeldt og førerkortet beslaglagt. Det ble store materielle skader på bilen, og på en mur som hører til et gatekjøkken.

  • Lørdag 28. september kl. 8.15

    Slo til vekter

    Natt til lørdag skal en vekter blitt slått av en gjest i Gran. Ifølge politiet skal gjesten ha vært kranglete i døra. Gjesten dro fra stedet før politiet ankom. Vedkommende kan imidlertid vente seg kontakt med politiet i ettertid, da identiteten er kjent. Politiet melder ellers om to personer som skal ha slåss utenfor et serveringssted på Gjøvik samme natt. En mann i 40-årene ble bortvist fra stedet.

  • Lørdag 28. september kl. 8.15

    Kutt i hodet etter slåsskamp

    En mann i 60-årene har fått et kutt i hodet i en voldshendelse i Porsgrunn i natt. Politiet opplyser at de rykket ut etter melding om slåssing. De fant den skadede mannen, to andre involverte hadde stukket fra stedet.

  • Lørdag 28. september kl. 8.13

    Nattens hendelser

    • Totalt tre personer ble bedt om å forlate Arendal og Kristiansand sentrum av politiet. • En mann er pågrepet etter innbrudd i et leilighetsbygg. Den mistenkte mannen skal ha hatt tyvgods, og ble oppdaget av politiets drone. • En mann er bortvist fra Kristiansand sentrum etter meldinger om at en person knuffet ned flere andre personer. • To personer ble sjekket av ambulanse etter å ha kjørt i autovernet på E18 i Kristiansand. Begge er uskadd. Veien er åpen i begge retninger lørdag morgen. • Det er meldt om innbrudd i en bedrift i Lillesand. Politiet har vært på stedet, og skriver at det er uklart hva som er stjålet.

  • Lørdag 28. september kl. 8.02

    118 km/t i 50-sone i Oslo sentrum

    Politiet fikk uttelling for en trafikkontroll i Oslo natt til lørdag.

  • Lørdag 28. september kl. 8.00

    Meldte sol - fikk snø

    Da Tore Syversen (60) kikket ut av vinduet i Elverum lørdag morgen, ble han veldig overrasket.

  • Lørdag 28. september kl. 8.00

    Forsinkelser i togtrafikken

    En feil på en sporveksel førte til forsinkelser i togtrafikken lørdag morgen. Feilen er nå rettet, og togene går som normalt. Flytoget, RE10, RE11, R12 og F6 ble påvirket.

  • Lørdag 28. september kl. 7.56

    Kjørte i 118 kilometer i timen i Oslo sentrum

    En person mistet lappen etter å ha kjørt i 118 km/t i 50-sone midt i Oslo sentrum, natt til lørdag. Politiet gjennomførte en trafikkontroll i Håkon 5's gate. Fem personer fikk førerkortbeslag, tre av dem for hastighet. En person kjørte i alkoholpåvirket tilstand. To personer anmeldes for kjøring uten gyldig førerkort.

  • Lørdag 28. september kl. 7.54

    Tysk turist kjørte av vegen på Oppdal

    En bil har kjørt av riksveg 70 på Oppdal. Bilen ligger på siden, og føreren er oppegående. Det er en tysk turist i 60-årene, opplyser politiet.

  • Lørdag 28. september kl. 7.54

    Bil kjørte av vegen på Oppdal

    En bil har kjørt av riksveg 70 på Oppdal. Bilen ligger på siden, og føreren er oppegående, opplyser politiet.

  • Lørdag 28. september kl. 7.52

    Aggressiv ungdom falt ut av politibil

    I Levanger ble en ungdom nektet adgang til et utested, og ble så aggressiv at politiet ble tilkalt. De tok med seg ungdommen i en politibil, hvor han fortsatte å slå og sparke. En annen ungdom kom til, og klarte å åpne bildøra slik at den andre falt ut av politibilen i fart, opplyser politiet til Trønder-Avisa. Ungdommen fikk en skade i en fot, og ble kjørt til legevakta. Begge ungdommene blir anmeldt etter nattas hendelse.

  • Lørdag 28. september kl. 7.39

    Ble innelåst på Melhustorget

    Politiet måtte hjelpe to tenåringer som ble innelåst på Melhustorget natt til lørdag. De to gikk inn i bygget for å lade telefonene sine, men da ble lyset slukket og dørene låst. Politiet ble tilkalt, og hentet ut guttene før de kjørte de hjem.

  • Lørdag 28. september kl. 7.36

    Til sykehus etter utforkjøring

    En mann i 20-årene er fløyet til St. Olavs hospital etter en utforkjøring på Oppdal lørdag morgen. Ulykken skjedde ved Oppdalsporten på E6. Det er mistanke om ruskjøring, og bilføreren har heller ikke gyldig førerkort, melder politiet.

  • Lørdag 28. september kl. 7.34

    Etterforsker voldshendelse

    Politiet har startet etterforskning etter en voldshendelse ved et spisested i Namsos, melder politiet. To menn i 20-årene ble kjørt til legevakta for sjekk. Den ene skal ha blitt slått i hodet med en glassflaske. En mann i 40-årene er mistenkt i saken.

  • Lørdag 28. september kl. 7.23

    Brann i badstue

    Klokken 03.45 fikk politiet melding om brann i en badstue på Ullensaker. Ingen personer ble skadet, opplyser politiet. Det er foreløpig ukjent hvorfor det begynte å brenne, og politiet oppretter sak på forholdet.

  • Lørdag 28. september kl. 7.19

    Bilbrann på Stovner - fremstår påsatt

    Det har brent i en bil på Stovner natt til lørdag, rett ved Stovner videregående skole. Ingen ble skadet. – Det fremstår som at brannen er påsatt, sier operasjonsleder Øyvind Hammervold. Det startet å brenne i kupeen. Det var et mindre branntilløp, som ble raskt slukket, opplyser Hammervold. Politiet opplyser at de undersøker omstendighetene, og oppretter sak. Brannen ble slukket i 03-tiden.

  • Lørdag 28. september kl. 7.19

    Bilbrann på Stovner

    Det har brent i en bil på Stovner natt til lørdag, rett ved Stovner videregående skole. Politiet opplyser at de undersøker omstendighetene, og oppretter sak. Brannen ble slukket i 03-tiden.

  • Lørdag 28. september kl. 7.16

    Alle klager skal med

    Det viser seg at noe av det viktigste som skjedde i Arbeiderpartiet det siste tiåret, handler om Bjørnar Skjæran.

  • Lørdag 28. september kl. 7.15

    Strømsparing kan kreve 410 mrd.: – Syns ikke det er avskrekkende dyrt

    2030-målet om strømkutt i bygninger kan kreve inntil 69 milliarder i årlige investeringer, ifølge NVE. – Vil være veldig forsiktig med å love at de dype lommene nå åpnes på vidt gap, sier statssekretær.

  • Lørdag 28. september kl. 6.00

    Slik er Kompletts billigste «gaming-pc»

    Kan det holde med integrert grafikk?

  • Lørdag 28. september kl. 4.20

    Orkanen «Helene»: TV-reporter reddet kvinne fra flom på direkten

    En TV-reporter i Atlanta i USA avbrøt sin direktesending om orkanen Helene for å redde en kvinne fra en bil som holdt på å bli tatt av voldsomme vannmasser.

  • Lørdag 28. september kl. 3.43

    Tørken herjer med Amazonas

    Det er ett av verdens største elvesystemer. Nå er elvene i Amazonas i Brasil bare en skygge av seg selv.

  • Lørdag 28. september kl. 2.50

    Skadet jeger reddet fra fjellet

    En skadet jeger ble reddet ut av fjellet i Aurland i Vestland fylke grytidlig lørdag morgen. Mannen i 50-årene hadde falt og slått bakhodet. Han blødde og var desorientert, meldte Vest politidistrikt i 2-tida natt til lørdag. Flyværet var dårlig, og mannskaper fra Røde Kors dro opp mot jaktlaget, som besto av tre personer. De befant seg på ei hytte i Hovdunga. Røde Kors kom fram klokka 5.30. En halvtime senere var det bedre flyvær, og luftambulansen kom og henta pasienten.

  • Lørdag 28. september kl. 2.50

    Skadet jeger sitter fast på fjellet

    Dårlig flyvær gjør at en skadet jeger i Aurland i Vestland fylke må hentes ned fra fjellet av Røde Kors-mannskaper. Vest politidistrikt skriver på politiloggen natt til lørdag at de klokken 1.19 fikk meldingen om at en jeger i et jaktlag på Hovdunga i Aurland hadde skadet seg og blødde fra et sår i hodet. Ifølge opplysningene skal jegeren være noe desorientert, og helsepersonell ønsker derfor at han blir hentet ned fra fjellet for nærmere undersøkelser. Det er lett snødrev i området og det er ikke flyvær verken for luftambulanse eller redningshelikopter. Derfor er mannskaper fra Røde Kors i ferd med å dra opp til jaktlaget. Jaktlaget befinner seg på en hytte i området. (NTB)

  • Lørdag 28. september kl. 1.12

    Nye israelske angrep i Beirut: – Ingen ser ut til å klare å stanse Netanyahu

    Kort tid etter at de ba innbyggerne om å evakuere, har Israel slått til mot flere nabolag sør i Beirut.

  • Lørdag 28. september kl. 1.12

    ATV-fører fraktet til sykehus i luftambulanse

    En mann i 20-årene er fraktet til Haukeland universitetssjukehus i luftambulanse etter en ulykke i Gulen kommune i Vestland fredag kveld. Vest politidistrikt fikk først melding om ATV-ulykken klokken 22.58 fredag. Meldingen gikk ut på at en ATV med to personer i 20-årene hadde veltet på en parkeringsplass på Byrkenes i Gulen. Begge var våkne og bevisst, men ingen av dem hadde brukt hjelm. Klokken 0.54 natt til lørdag opplyser operasjonsleder Frode Kolltveit at føreren av kjøretøyet er fraktet i luftambulanse til sykehus, men at skadeomfanget ikke er kjent. Politiet har mistanke om at føreren var alkoholpåvirket, og blodprøver vil bli tatt. Passasjere, en kvinne i 20-årene, er avhørt. (NTB)