Nyheter:

  • Torsdag 26. september kl. 23.29

    Trump: Skal møte Zelenskyj fredag

    USAs tidligere president Donald Trump sier han skal møte Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i New York fredag.

  • Torsdag 26. september kl. 23.28

    Glimt-motstander slått av Tottenham med ti mann

    (Tottenham-Qarabag 3–0) Stortalentet Lucas Bergvall (18) fikk sjansen fra start for Tottenham, men da Radu Dr?gu?in (22) fikk marsjordre ble svensken ofret.

  • Torsdag 26. september kl. 23.27

    Vasker vekk woke: Harris vinner nye velgere med triks og høyre-dreining

    Kamala Harris’ «høyre om»-dreining har skaffet henne støtte fra uventet hold. Og nå er hun også avslørt i video-triksing.

  • Torsdag 26. september kl. 23.23

    Ungarn: Norsk-eid selskap bare et mellomledd i personsøkersaken

    Ungarns kontraetterettning mener personsøkerne aldri har vært i Ungarn eller Bulgaria, ifølge leder av parlamentets sikkerhetskomité.

  • Torsdag 26. september kl. 23.23

    To fotgjengere påkjørt av bil på Hamar

    To fotgjengere ble påkjørt av en bil på Hamar torsdag kveld. Fotgjengerne ble tilsett av ambulanse på stedet, uten funn av skade. Politiet foretar avhør og forsøker å finne ut av hva som har skjedd, melder Innlandet politidistrikt klokken 22.52 I en oppdatering klokken 23.32 melder politiet at føreren av personbilen har fått førerkortet i beslag.

  • Torsdag 26. september kl. 23.15

    Xplora vil kjøpe mobilprodusenten Doro for 863 millioner

    Selskapet med telefoner utviklet spesielt for seniormarkedet kan bli eid av det norske selskapet som lager smartklokker til barn.

  • Torsdag 26. september kl. 22.53

    Sørloth og Atlético slet mot Celta – så ble Alvarez matchvinner

    Celta skapte flust av sjanser, men Alexander Sørloth og Atlético Madrid vant 1-0 i La Liga etter et sent vinnermål av Julian Alvarez.

  • Torsdag 26. september kl. 22.42

    Startet Spleis for å berge Protestfestivalen

    Protestfestivalen i Kristiansand har startet en Spleis for å sikre videre drift. Målet er å få dekket et økonomisk etterslep på rundt 200.000 kroner, som festivalen har slitt med i mange år. Protestfestivalen har gått i økonomisk balanse fram til 2023, men i 2024 har den fått økt underdekning, blant annet på grunn av generelt økt kostnadsnivå, ifølge en presseuttalelse fra festivalens grunnlegger og leder, Svein Inge Olsen. – Det innebærer at situasjonen per i dag er meget alvorlig. Det står om Protestfestivalens være eller ikke være, skriver Olsen, som også deler en kronikk. Der skildrer han hva festivalen har vært siden oppstarten for 25 år siden. – Viktigheten nasjonalt er beskrevet av en rekke kjente personer. Sterkest inntrykk på meg gjorde Fritt Ord-direktør Knut Olav Åmås' ord til årets festival om at den var tidlig ute med aktuelle temaer, og blant de første til å ta tilbake religion i den offentlige samtalen, heter det i kronikken. Det er ikke første gang Protestfestivalen har hatt et behov for støtte: I 2016 startet Jahn Teigen en pengeinnsamling til festivalen. Han stilte også opp år etter år med sang og i debatter, uten honorar, ifølge festivalens hjemmeside. – Jeg er ikke optimist av natur, som ham. Men jeg har ikke gitt opp håpet om å komme helskinnet gjennom dagens krise og er ubeskjeden nok til å mene at festivalen trengs i den skjebnetid som Norden og verden befinner seg i, avslutter Olsen. (NTB)

  • Torsdag 26. september kl. 22.30

    Se kveldens siste TV-sending 22.55

  • Torsdag 26. september kl. 22.12

    MC prøvde å unndra seg kontroll

    Det er opprettet en straffesak mot en MC fører som unndro seg kontroll på E39 ved Fasselandsvannet i Lindesnes. Vedkommende ble stanset av politiet ved Vigeland. Politiet har også mistanke om ruskjøring, skriver de. I den samme kontrollen fikk to trafikanter forenklede forelegg. Den høyeste farten som ble målt vat 99 km/t/t i 70-sona.

  • Torsdag 26. september kl. 22.12

    Seier til Storhamar

    Ishockey elitedivisjonen: Storhamar – Sparta 2–1

  • Torsdag 26. september kl. 22.04

    Ungdom til sykehus: Politiet mistenker atypiske rusreaksjoner hos flere

    Politiet og helsevensenet har ved to anledninger rykket ut til et kjøpesenter i Hamar etter melding om atypiske rusreaksjoner.

  • Torsdag 26. september kl. 22.02

    Ole Gunnar Solskjær: Kunne fått sparken i Molde

    Med Erling Braut Haaland i stallen var Ole Gunnar Solskjær nær ved å miste trenerjobben.

  • Torsdag 26. september kl. 22.02

    Alvorlig trafikkulykke ved Kongsvinger

    Det har vært en trafikkulykke mellom en lastebil og personbil på riksveg 2 ved Kongsvinger, melder politiet på X (Twitter). Der opplyser de om at nødetatene er på stedet og en person fraktes til sykehus med Luftambulanse. Det er to personer involvert, en i hvert kjøretøy. Skadegraden er foreløpig ukjent. Vegen er stengt og det vil bli skiltet omkjøring, opplyser politiet.

  • Torsdag 26. september kl. 21.52

    Flere unge personer med atypiske rusreaksjoner

    Politiet og helsevesen har ved to anledninger i torsdag kveld rykket ut til CC stadion i Hamar hvor det er meldt om «atypiske rusreaksjoner» hos flere tenåringer. Politiet melder at to av disse var nesten bevisstløse da de kom til åstedet. De involverte er til behandling hos helsevesenet. Det holdes åpent hvorvidt andre ungdommer kan ha inntatt rusmidlene.

  • Torsdag 26. september kl. 21.52

    Politiet: Flere tenåringer med «atypiske rusreaksjoner» – tre til sykehus

    Ved to anledninger torsdag kveld rykket nøtetater ut til CC Stadion på Hamar etter meldinger om flere unge personer med «atypiske rusreaksjoner». Her ble tre tenåringer funnet nesten bevisstløse, og flere forlot stedet da politiet ankom. Det er per nå ikke kjent hva ungdommene skal ha fått i seg, og politiet holder åpent hvorvidt andre ungdommer kan ha inntatt det samme. De bevistløse tenåringene er til behandling hos helsevesenet og foreldrene deres er informert om hendelsen. Kl. 22.30 forteller operasjonsleder Bård Einar Hoft til NRK at de ikke tror hendelsen er relatert til det farlige stoffet som har vært i omløp i Trondheim den siste tiden. – Det er ingen holdepunkter for at det er en sammenheng, sier Hoft.

  • Torsdag 26. september kl. 21.52

    Politiet om flere tenåringer med atypiske rusreaksjoner

    Nødetater har hatt to utrykninger til et kjøpesenter i Hamar etter meldinger om flere ungdommer med «atypiske rusreaksjoner». Her ble tre tenåringer funnet nesten bevisstløse, mens flere forlot stedet i det politiet ankom. Det er per nå ikke kjent hva ungdommene skal ha fått i seg, og politiet holder åpent hvorvidt andre ungdommer kan ha inntatt det samme. Kl. 22.30 forteller operasjonsleder Bård Einar Hoft til NRK at de ikke tror hendelsen er relatert til det farlige stoffet som har vært i omløp i Trondheim den siste tiden. – Det er ingen holdepunkter for at det er en sammenheng, sier Hoft. De bevistløse tenåringene er til behandling hos helsevesenet og foreldrene deres er informert om hendelsen.

  • Torsdag 26. september kl. 21.52

    Trafikkulykke i Kongsvinger: – Kritisk skadet

    Luftambulansen rykket torsdag kveld ut til en møteulykke mellom lastebil og personbil i Kongsvinger.

  • Torsdag 26. september kl. 21.43

    Ny inflasjonsfasit fra USA: – Nær målet

    Sjeføkonom mener lønnskostnadene er under kontroll, men Fed er delt om videre rentekutt. Markedet er delt i synet på et nytt dobbelt rentekutt.

  • Torsdag 26. september kl. 21.20

    «Helene» oppjustert: Blir nivå 4-orkan

    Florida stålsetter seg for orkanen «Helene».

  • Torsdag 26. september kl. 21.14

    Rykket ut til slåsskamp på Norheim

    Politiet rykket ut til Norheim i Karmøy etter melding om mulig slagsmål mellom flere ungdommer. Det var rolig på stedet da politiet ankom. og etter kontakt med flere personer avsluttet politiet på stedet.

  • Torsdag 26. september kl. 21.11

    Det skjulte budskapet

    Du har kanskje sett det i kommentarfeltene. Forsker mener det er en såkalt «dog whistle».

  • Torsdag 26. september kl. 21.10

    Arendal Ap vil ha Tellef Inge Mørland på førsteplass

    Arendal Arbeiderparti vil ha Tellef Inge Mørland på topp til Stortingsvalglista til Aust-Agder Arbeiderparti neste år. Det ble bestent på representantskapet i kveld. Mørland er i dag Stortingsrepresentant for Aust-Agder, noe han har vært siden 2017.

  • Torsdag 26. september kl. 21.06

    Magnus Stangeland tiltalt for ulovlig fiske

    Den tidligere stortingsmannen og næringslivstoppen Magnus Stangeland er tiltalt for ulovlig fiske, melder Bergensavisen. Han kan få inndratt båten sin, med både motor og utstyr. Han skal ha satt ut et flytegarn i vannet ved Austevoll i juni i fjor. Garnet hadde en total lengde på 88 meter, og var syv meter høyt. Det var ikke nedsenket, og verken merket med registreringsmerke, navn eller adresse, skriver avisen. Politiet påtraff Stangeland idet han undersøkte flytegarnet ved Stolmen i Austevoll. – Jeg trodde politiet hadde annet å gjøre enn å forfølge en gammel mann. Jeg er 83 år og ønsker fred og ro. Nå blir det rettssak. Jeg synes det er tøft, sier Magnus Stangeland til BT.

  • Torsdag 26. september kl. 20.55

    Haavi-scoring da Roma sikret Champions League-plass

    Emilie Haavi scoret det første målet i Romas 7-2-seier over sveitsiske Servette borte i siste kvalifiseringsrunde til Champions League.

  • Torsdag 26. september kl. 20.54

    Gås i veien på Fjøsangerveien

    En gås har forvillet seg ut på E39 Fjøsangerveien melom Kristianbrg og Krambrua. Gåsa nekter å fly sin vei, melder Vegtrafikksentralen. Politiet er på vei for å geleide gåsen inn på trygg grunn.

  • Torsdag 26. september kl. 20.51

    Ellevill snuoperasjon i sluttminuttene for Narvik hockey

    Etter tre strake tap i debutsesongen på øverste nivå i norsk hockey, løsnet det endelig hjemme mot Stjernen. Narvik kom best i gang og scoret 1–0 fem minutter ut i første periode. To minutter før periodeslutt utlignet Stjernen til 1–1. Gjestene fra Fredrikstad gikk opp i ledelsen 2–1 i andre periode. Stillingen holdt seg helt til det var to minutter igjen på klokken i tredje og siste periode. Da scoret Narvik to mål på drøye 30 effektive spillesekunder – og snudde kampen fra 1–2 til 3–2. Kronen på verket kom ni sekunder før slutt, da Narvik satte inn 4–2. Neste kamp for Narvik hockey er førstkommende lørdag, hjemme mot Lillehammer.

  • Torsdag 26. september kl. 20.45

    Vålerenga og Oilers fortsetter poengfangsten – Frisk Asker vant med tolv mål

    Vålerenga vant 5-1 over Lillehammer, mens Stavanger Oilers slo Lørenskog med samme sifre i eliteserien i ishockey torsdag. Comet fikk en marerittkveld.

  • Torsdag 26. september kl. 20.43

    Slutt for lokalradio

    Radio Kvinesdal innstiller driften i sin nåværende form, skriver Lister24. – Radioen legges i praksis ned ja, og nå jobbes det med på hvilken måte det skal skje med hensyn til kreditorer, sier daglig leder Alf Myhre til Avisen Agder. Store økonomiske utfordringer er årsaken til at lokalradioen har sin siste ordinære sending på fredag. – Når først situasjonen er som den er, skal Sørlandsradioen videreføre bingoen med de samme utsalgsstedene. Men fra nå av blir bingoen på onsdager. Og så prøver vi å fortsette med fredagssendinger på frivillig basis, sier daglig leder Alf Myhre. Radio Kvinesdals første sending var på lufta i januar 1985.

  • Torsdag 26. september kl. 20.43

    Tjuvholmen-siktet nå også tiltalt for ran på Deichman

    En 17 år gammel gutt er tiltalt for vold og ran på Deichmanske bibliotek. Sammen med en 15-åring skal han ha slått og sparket to andre 15-åringer inne på biblioteket i april i år. Det skriver Avisa Oslo. Gutten er fra før av siktet for drapsforsøk og hatkriminalitet av et homofilt par som ble angrepet og knivstukket på Tjuvholmen i august i år. Den samme gutten er også siktet for ran på Borgen T-banestasjon. Her skal han sammen med tre andre tenåringer ha omringet og slått en 14 år gammel gutt og ranet ham for dyre klær og en klokke. 17-åringen må møte i Oslo tingrett 18. oktober. I tillegg må fem andre tiltalte ungdommer også møte i tingretten denne dagen: fire gutter og én jente. Alle er i alderen 15 til 17 år og tiltalt for å enten ha vært involvert i Deichman-saken eller Borgen-saken.

  • Torsdag 26. september kl. 20.37

    Supportere tar politiet til retten etter Odd-Fredrikstad-bråk

    Etter fotballbråk der en Odd-supporter blant annet fikk brudd i ansiktet, har fire Fredrikstad-fotballsupportere tatt politiet til retten for å få lov til å se fotball fra stadion. De fire FFK-supporterne har fått forbud mot å oppholde seg på Sarpsborg stadion når Sarpsborg 08 møter Fredrikstad Fotballklubb i lokaloppgjør. Politiadvokaten opplyser at supporterne enten er tidligere straffet eller har pågående straffesaker på seg som handler om vold. Sakene stammer blant annet fra kampen mellom Fredrikstad og Odd i slutten av august.

  • Torsdag 26. september kl. 20.30

    Northug om VM-uttak: – Sundby begynner å bli en fornuftig mann på sine gamle dager

    – Petter Northug må trylle om han skal til ski-VM i Trondheim. Men han har vist før at han er en tryllekunstner.

  • Torsdag 26. september kl. 20.30

    God timing, Kjærstad. Anmeldelse: «Valgdager»

    Jan Kjærstad rakk ikke å lese skandaleboken «Partiet» før han gjorde seg ferdig med sin nye roman «Valgdager». Men kanskje har han sett for mye på TV-serien «Makta»?

  • Torsdag 26. september kl. 20.21

    Bakkeinvasjon i Libanon: Kan bli dødelig felle for Israel

    Israels militærsjef har åpnet for å sende soldater inn i Libanon. Det kan bli et mareritt, mener ekspert - Ikke bare for de sivile, men også for soldatene som går inn.

  • Torsdag 26. september kl. 20.16

    Knivstikking-siktede ungdommer tiltalt for ran og Deichman-vold

    Flere ungdommer er tiltalt for vold inne på Deichmanske bibliotek i Oslo og ran av flere tenåringer. I tillegg er to av dem siktet for knivstikking på Tjuvholmen.

  • Torsdag 26. september kl. 20.11

    Skal synges og leses Prøysen i 24 timer uten stopp

    Alf Prøysen skal hedres i helgen. Det skjer i Prøysenhuset, der det skal synges og leses Prøysen i 24 timer. – Det tror jeg blir strålende, rett og slett. Spesielt for alle dem skal være her å synge og medvirke på allsangen. Det tror jeg blir helt supert, sier Pernille Stramrud, dirigent i Solheimkoret. Hun sier det både skal danses, spilles, synges og leses.

  • Torsdag 26. september kl. 20.10

    Skada person redda i Stryn

    Ein person har falt og skada seg på fjelltur i Stryn. Vedkommande er henta av redningshelikopter og brakt til sjukehus i Førde. – Personen blir henta ut. Eg veit ikkje noko om tilstand, seier redningsleiar Johan Mannsåker i Hovedredningssentralen. Personen falt ned ein skrent ved fjellet Gryta nord for Stryn sentrum torsdag kveld. Vedkommande var ein del av eit turfølge. Redningshelikopteret fløy frå Florø.

  • Torsdag 26. september kl. 19.54

    Ikke lov å le på hytta: Kjendisene på rød løper

  • Torsdag 26. september kl. 19.52

    Personbil krasja inn i lastebil i Nærøysund

    Ein personbil krasja inn i hekken på ein lastebil på Foldavegen, melder politiet. Førar av personbilen blir tatt med til legevakta for ein sjekk.

  • Torsdag 26. september kl. 19.42

    Se Vestlandsrevyen klokken 19.45

    Vi kommer til å mangle 8000 helsearbeidere i Vestland framover. For en av fire som går av med pensjon de neste fem årene jobber i helsevesenet. Programleder er Silje Rognsvåg.

  • Torsdag 26. september kl. 19.39

    Er det verdt det, Trond?

    Beskyldningene hagler mot Trond Giskes metoder for å komme tilbake på Stortinget. Det er krise i Aps gamle utstillingsvindu.

  • Torsdag 26. september kl. 19.38

    Bil kjørte inn i mur i Gjøvik

    En bil kjørte inn i en mur i Gjøvik. Nødetatene rykket ut, men ingen personer ble skadet i uhellet som skjedde i lav hastighet, melder politiet. Politiet fikk melding om ulykken klokken 15.35. Føreren av bilen ble anmeldt for brudd på vegtrafikkloven og fikk førerkortet beslaglagt.

  • Torsdag 26. september kl. 19.34

    Hopp i foreldre som velger lenger perm

    Kjersti Toppe (Sp) synes det er topp med et hopp fra 18 prosent i juni til 28 prosents dekningsgrad i juli og august.

  • Torsdag 26. september kl. 19.20

    Se TV-sendinga fra Rogaland 19.45

    For første gang på over 20 år kan det bli eliteseriefotball på Jæren igjen. Mer om dette i TV-sendinga fra 19.45.

  • Torsdag 26. september kl. 19.19

    Ishockeykamp utsatt på grunn av busstrøbbel

    Kampstart i ishockeykampen mellom Storhamar og Sparta er utsatt etter busstrøbbel, melder Hamar Arbeiderblad. Ifølge avisen havarerte først bussen som fraktet spillerne fra Sarpsborg. Erstatningsbussen kolliderte så med en bil da den skulle parkere utenfor hallen.

  • Torsdag 26. september kl. 19.16

    Mann tiltalt for drapsforsøk mot samboer

    En mann i 30-årene fra Agder er tiltalt for drapsforsøk etter å ha slått sin daværende samboer med en slegge og brutt besøksforbudet han var ilagt. I tillegg til drapsforsøk er mannen i midten av 30-årene tiltalt for vold, trusler og brudd på besøksforbud. Ifølge tiltalen slo han sin daværende kjæreste flere ganger med en 1,2 kilo tung slegge, skriver Fædrelandsvennen. Voldshendelsen skjedde på en privat adresse i Arendal 27. februar i år. Kvinnen overlevde ettersom hun klarte å beskytte seg mot flere av slagene, og deretter klarte å flykte til et nabohus, heter det i tiltalen. Mannen var på dette tidspunktet ilagt besøksforbud mot kvinnen. Ifølge tiltalen tok han ved en annen anledning kvelertak på kvinnen og slo henne i hodet med knyttet neve og en stekepanne gjentatte ganger. Mannens forsvarer, advokat Øivind Sterri, sier at han på nåværende tidspunkt ikke har noen kommentar til tiltalen. Kvinnens bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen sier at de vil kreve erstatning. Mannen må møte i Agder tingrett 25. november, og det er satt av tre dager til rettssaken. (NTB)

  • Torsdag 26. september kl. 19.15

    Sondre Justad datet Astrid S

    Avslører hemmelig forhold i ny dokumentar.

  • Torsdag 26. september kl. 19.11

    Bilbrann i Kongsvinger

    Politi og brannvesen rykket ut etter melding om brann i et kjøretøy i Kongsvinger. Det var brann i motorrommet, som raskt ble slokket av brannvesenet. Ingen personer ble skadet.

  • Torsdag 26. september kl. 19.08

    Politikerne reddet Raufoss Fotball

    Raufoss Fotball unngår konkurs. Det er klart etter at Vestre Toten kommunestyre har hastebehandlet en søknad fra klubben om å dekket noe av kravet fra Skatteetaten. Det samlede kravet fra Skatteetaten er 1,35 millioner kroner, og kommunen dekker nå en million av dette, melder Totenidag. Det var svært delte meninger om vedtaket, og flere politikere uttrykte bekymring for økonomien i klubben. Noen påpekte imidlertid at hvis kommunen bidrar til konkurs, ville det føre til enda større tap for kommunen, og at de blir ansvarlige for driften av Raufoss Storhall alene.

  • Torsdag 26. september kl. 19.05

    Slutt for sivilt redningshelikopter

    Om nokre få dagar skal ikkje lenger helikopterselskapet CHC fly søk- og redningsoppdrag frå Florø. I slutten av månaden går nemleg kontrakten med styresmaktene ut. – Det er vemodig og trist at ein skal forsvinne, seier pilot Rune Helland. Torsdag blei det sju år lange engasjementet markert. 30. september skal 330-skvadronen ta over. Til saman har dei vore ute på 2410 oppdrag sidan oppstarten i 2017. Det er omtrent eit oppdrag om dagen. Mannskapet kan også sjå tilbake på 5000 timar i lufta på søk- og redningsoppdrag. Den opphavlege kontrakten var på tre år, men blei forlenga med fire år.

  • Torsdag 26. september kl. 19.02

    Stor interesse for ny Oslofjordtunnel

    Det er stor interesse for E134 Oslofjordforbindelsen – byggetrinn 2. Nå er listen over entreprenører som vil delta i konkurransen klar, melder Statens vegvesen. Totalt seks entreprenører ønsker å delta i konkurransen om å bli prekvalifisert: 1) AF Gruppen Norge AS 2) Arbeidsfellesskap EIFFAGE Gènie Civil – Obrascon Huarte Lain S.A 3) Arbeidsfellesskap Hære Entreprenør AS, Isachsen Anlegg AS, Contur AS 4) Skanska Norge AS 5) Veidekke Entreprenør AS 6) Arbeidsfellesskap WEBUILD S.P. A og FCC Construction SA – Vi er fornøyde med den store interessen for prosjektet, og gleder oss til å se gjennom tilbudene. Vi ser frem til en spennende videre prosess frem mot tildeling av entreprisen, sier delprosjektleder Vibeke Malvik.

  • Torsdag 26. september kl. 19.00

    Netanyahu: Vi fortsetter angrepene med full styrke

    Israel har ingen planer om å stanse angrepene mot Hizbollah-militsen og inngå en avtale om våpenhvile, sier statsminister Benjamin Netanyahu.

  • Torsdag 26. september kl. 18.48

    Viking-talent (19) tvunget til å legge opp

    Vikings talentfulle midstopper, Jone Berg, legger opp. Det skriver klubben i artikkel på sine nettsider. Under en rutinemessig kontroll tidligere i år, ble det oppdaget en feil på Bergs hjerte. Siden den gang har det pågått en prosess for å finne ut om midstopperen kunne fortsette å spille fotball på toppnivå. Det kan han dessverre ikke. For kort tid siden fikk han den tunge beskjeden, skriver klubben. – Jeg har hele tiden vært innstilt på at det skulle ordne seg, og det har vært vanskelig å ikke vite hva som kom til å skje. Men jeg har funnet andre ting å fylle dagene med og for å tenke på litt andre ting. Men det vil ta tid å komme seg over dette, sier Berg til klubben. Berg fikk en kamp for Viking, mot Raufoss i NM i fjor.

  • Torsdag 26. september kl. 18.41

    Åpnet vei til 200 millioner

    Torsdag ettermiddag åpnet den nye veien mellom Neskilen og Arendal havn, skriver Agderposten. Veien skal ha en prislapp på 198 millioner kroner. Den nye veien er første del av et større veiprosjekt. Den resterende strekningen skal etter planen gå videre opp til Morrow Batteries og E18, skriver avisen.

  • Torsdag 26. september kl. 18.40

    Dette er Aps kraftplan: – Skulle ha startet for 8-10 år siden

    Nye kraftgrep fra Ap skal unngå krise i industrien. – Energipolitikken har vært et forsømt område, sier energiminister Terje Aasland (Ap).

  • Torsdag 26. september kl. 18.34

    Skulle kjøre til Bergen med 2,4 i promille

    En mann i 30-årene fra Haugalandet er i Haugaland og Sunnhordland tingrett dømt til fengsel i 24 dager etter at han ble stanset med en promille på 2,41. Mannen forklarte i retten at han tok seg et par cider etter jobb før han satte seg i bilen i retning Bergen. Han ble stanset av politiet på Stord, cirka 10 kilometer før ferjeleiet i Sandvikvåg hvor han skulle ta ferje. Da hadde han allerede kjørt flere mil. Mannen mister også sertifikatet i 2 år og 6 måneder, og må betale en bot på 47.000 kroner til det offentlige.

  • Torsdag 26. september kl. 18.20

    Anerkjennelse til industriklynge i Gjøvik

    Bedriften Digital Innlandet, som ligger i Gjøvik, får delta i et nasjonalt prosjekt for bedre IKT-sikkerhet. Det ble offentliggjort under en markering i dag. Digital Innlandet er vertskap for en stor nasjonal organisasjon som jobber med digital nyskaping. De samarbeider også med Raufoss Industripark. Denne organisasjonen er nå blitt valgt ut til å bli med i dette samarbeidet, etter å ha konkurrert med 42 andre bedriftsklynger om deltakelse. I alt 11 av disse ble valgt ut som deltakere. Klyngesamarbeid innebærer at alle deltakende bedrifter tjener penger, selv om de er konkurrenter overfor hverandre.

  • Torsdag 26. september kl. 18.13

    Motorsykkel kjørt av veien i Alver

    En motorsykkel har kjørt av veien på Solendvegen i Alver. Fører av motorsykkelen er våken og bevisst. Motorsykkelen ligger utenfor veien og det skal være mulig å passere stedet. Politi og ambulanse rykker ut til stedet. Det melder vest politidistrikt.

  • Torsdag 26. september kl. 18.13

    Motorsykkel av veien i Alver

    En motorsykkel kjørte av veien på Solendvegen i Alver torsdag. Føreren var våken og bevisst etter ulykken. Føreren var en mindreårig gutt. Han blir kjørt av ambulanse til lokal legevakt for videre undersøkelser. Politiet fikk melding om ulykka klokka 18.08. En drøy time senere var veien ryddet og åpen for trafikk.

  • Torsdag 26. september kl. 18.12

    Langrenn: Mister 17 millioner kroner etter sponsor-slutt

    På kort tid takket de to største sponsorene til langrenn for seg. De etterlater seg et stort økonomisk hull.

  • Torsdag 26. september kl. 18.11

    Det borgerlige byrådet vil gjør det dyrere med elbil i Oslo

    I dag betaler elbilister 30 prosent av det folk med fossilbiler betaler i parkering. Men nå ønsker det borgerlige byrådet at elbilistene betaler 50 prosent av det fossilbilistene betaler. Det betyr at elbilistene får en økning på parkeringspriser i Oslo på 67 prosent. For eksempel vil da parkeringsprisene innenfor ring 1 gå opp fra 26 kroner til 43 kroner for én time. Det reagerer Elbilforeningen kraftig på. – Elbil skal være for alle som trenger bil, sier kommunikasjonssjef i Elbilforeningen, Unni Berge. Elbilforeningen mener byrådet nå vil gjøre det lettere for ressurssterke mennesker med egen garasje å eie elbil enn for alle andre. – Det virker som at byrådet mener at hvis du er elbilist i Oslo så skal du helst ha din egen garasje. Man stiller elbilister som ikke har tilgang til egen parkeringsplass eller garasje i en veldig vanskelig situasjon, sier Berge. Hun er bekymret for at færre vil bytte ut fossilbilen med elbil. – Byrådet skjønner ikke situasjonen til de som ikke har tilgang til parkering eller lading hjemme.

  • Torsdag 26. september kl. 18.11

    Det borgerlige byrådet gjør det dyrere med elbil i Oslo

    Blant annet vil de øke parkeringsprisen for elbiler med 67 prosent. Det betyr for eksempel at innenfor ring 1 i Oslo går prisene opp fra 26 kroner til 43 kroner. Det reagerer Elbilforeningen kraftig på. – Elbil skal være for alle som trenger bil, sier kommunikasjonssjef i Elbilforeningen, Unni Berge. Elbilforeningen mener byrådet nå gjør det lettere for ressurssterke mennesker med egen garasje å eie elbil enn for alle andre. – Det virker som at byrådet mener at hvis du er elbilist i Oslo så skal du helst ha din egen garasje. Man stiller elbilister som ikke har tilgang til egen parkeringsplass eller garasje i en veldig vanskelig situasjon, sier Berge. Hun er bekymret for at færre vil bytte ut fossilbilen med elbil. – Byrådet skjønner ikke situasjonen til de som ikke har tilgang til parkering eller lading hjemme.

  • Torsdag 26. september kl. 18.07

    Kjørte inn i vegg i Skien

    En bilfører i 50-årene mistenkes for ruskjøring etter at han kjørte inn veggen på et bilopphuggeri i Skien. – Det blir meldt at bilen har kjørt inn i et bord og en stol på stedet, og deretter inn i en vegg, opplyser operasjonsleder Espen Reite til NRK. Politiet tror ikke det var snakk om stor hastighet. Føreren ble undersøkt av ambulansepersonell og virker uskadet. – Vedkommende blir fremstilt for prøvetaking, med tanke på mistanke om ruspåvirkning. Så blir han anmeldt for forholdet, sier operasjonslederen. Mannen hadde heller ikke gyldig førerkort, opplyser politiet.

  • Torsdag 26. september kl. 18.01

    Varetektsfengsler mann siktet for produksjon av overgrepsmateriale som seksualiserer barn

    En mann i 30-årene er i Hordaland tingrett besluttet varetektsfengslet i to uker. Mannen er siktet for å ha produsert overgrepsmateriale som seksualiserer barn, ifølge fengslingskjennelsen. Retten mener det er en nærliggende fare for at mannen vil forspille bevis i saken. Han får også brev- og besøksforbud, på grunn av fare for at siktede kan få andre personer til å fjernslette data som politiet ikke har rukket å sikre.

  • Torsdag 26. september kl. 18.01

    Varetektsfengsler mann siktet for overgrepsmateriale som seksualiserer barn

    En mann i 30-årene er i Hordaland tingrett besluttet varetektsfengslet i to uker. Mannen er siktet for å ha produsert overgrepsmateriale som seksualiserer barn, ifølge fengslingskjennelsen. Retten mener det er en nærliggende fare for at mannen vil forspille bevis i saken. Han får også brev- og besøksforbud, på grunn av fare for at siktede kan få andre personer til å fjernslette data som politiet ikke har rukket å sikre.

  • Torsdag 26. september kl. 18.01

    Varetektsfengsler mann siktet for besittelse av overgrepsmateriale

    En mann i 30-årene er i Hordaland tingrett besluttet varetektsfengslet i to uker. Mannen er siktet for å ha produsert overgrepsmateriale som seksualiserer barn, ifølge fengslingskjennelsen. Retten mener det er en nærliggende fare for at mannen vil forspille bevis i saken. Han får også brev- og besøksforbud, på grunn av fare for at siktede kan få andre personer til å fjernslette data som politiet ikke har rukket å sikre.

  • Torsdag 26. september kl. 17.55

    Forfatterne bak «Partiet»: – Selvfølgelig kan man ikke ettergå det som står her

    Kritikken har haglet mot Dagbladet-journalistene Jørgen Gilbrant og Steinar Suvatne. De to innrømmer at metoden de har valgt har svakheter, men tror ikke de er blitt brukt av kildene.

  • Torsdag 26. september kl. 17.48

    Fanfavoritten Daniel Ricciardo ferdig i Formel 1

    Daniel Ricciardo (35) er ferdig som Formel 1-fører i RB-teamet og erstattes av Liam Lawson (22).

  • Torsdag 26. september kl. 17.48

    Ny arealplan er vedtatt i Trondheim

    Bystyret i Trondheim vedtok i dag ein ny KPA, kommuneplanen sin arealdel. Planen bestemmer kva områda og areala i kommunen skal brukast til og vernar mellom anna Tillermarka frå næringsutbygging. I tillegg sikrar arealplanen ein bynaturpark på Lade og halve området Overvik blir ført tilbake til landbruksareal. Men medan skogen på Tiller no blir verna, må byrådet leite etter nye område som kan settast av til næringsutbygging i Trondheim. Sentrum-høgre har blitt einige med SV om den nye arealplan, men det var likevel ikkje alle politikarane i Høgre som var fornøgd med dette. Fire av politikarane i Høgre stemte mot arealplanen, men planen blei likevel vedtatt med 38 stemmer for mot 29 stemmer. Det var Rødt, Framstegspartiet og Arbeidarpartiet som stemte mot arealplanen.

  • Torsdag 26. september kl. 17.40

    Casper Ruud-nedtur - utslått i første runde

    (Casper Ruud-Jordan Thompson 6–7 (5–7), 1–6) Det ble bråstopp i Tokyo for Casper Ruud (25).

  • Torsdag 26. september kl. 17.40

    Hestar har sprunge inn i tunnel

    Gullringtunnelen i Luster er stengd fordi to hestar skal ha sprunge inn i tunnelen.

  • Torsdag 26. september kl. 17.40

    Hestar stengde tunnel i Luster

    To hestar sprang inn i Gullringtunnelen i Luster torsdag ettermiddag. Tunnelen vart stengd ein kort stund, før eigaren følgde hestane ut. Operasjonsleiar Knut Dahl-Michelsen seier at hestane kom frå ein gard i nærleiken. Politiet fekk melding om saka frå folk på staden, men patruljen rakk ikkje fram før saka vart løyst.

  • Torsdag 26. september kl. 17.40

    Hestar har sprunge inn i tunnel i Luster

    Gullringtunnelen i Luster er stengd fordi to hestar skal ha sprunge inn i tunnelen. Politi er på veg, melder Vegtrafikksentralen. Det er snakk om to fjordinger.

  • Torsdag 26. september kl. 17.35

    Stanset i 103 km/t i 60-sonen

    En MC-fører ble i ettermiddag målt til 103 km/t i 60-sonen. Føreren ble fratatt førerkortet.

  • Torsdag 26. september kl. 17.34

    Israel sier landet har fått løfte om ny militærhjelp fra USA

    Israel opplyser at de har fått en ny pakke med militærhjelp fra USA, verdt 8,7 milliarder dollar. Palestinas president ber omverdenen slutte å væpne landet.

  • Torsdag 26. september kl. 17.34

    Kald helg i vente!

    Brrr, de blå gradene nærmer seg.

  • Torsdag 26. september kl. 17.31

    Person observert med mulig våpen

    Politiet pågrep i ettermiddag en person i området Frivoll i Grimstad. Det skjedde etter at flere meldte ifra om at vedkommende gikk rundt med et mulig våpen. – Personen ble sjekket og hadde ikke på seg våpen, skriver politiet i en oppdatering. Vedkommende er nå dimittert.

  • Torsdag 26. september kl. 17.17

    Overgrepssaken i Lyngdal: – Et betydelig databeslag

    Idrettslederen i Lyngdal er siktet for forhold som strekker seg tilbake til 2011.

  • Torsdag 26. september kl. 17.05

    Over 500 henvendelser til Giftinformasjonen

    Giftinformasjonen har aldri fått så mange spørsmål om sopp og mulig soppforgiftning som i september. Mens 431 personer kontaktet Giftinformasjonen med spørsmål og bekymringer rundt sopp i september i fjor, hadde 519 gjort det til og med torsdag formiddag. I høst er flere personer behandlet ved blant annet Sørlandet sykehus i Kristiansand etter å ha spist giftig sopp.

  • Torsdag 26. september kl. 17.00

    Krever strengere sikkerhetskrav til lastebiler etter Høyesterettsdom

    Yrkestrafikkforbundet etterlyser strengere sikkerhetskrav til lastebiler etter at en trailersjåfør i dag ble dømt for uaktsomt drap i Høyesterett. Sjåføren kjørte på en elsyklist på St. Hanshaugen i Oslo i 2022. Elsyklisten lå i blindsonen til sjåføren. Det var bare i noen få sekunder sjåføren kunne ha oppfattet den myke trafikanten. Fagforeningen for lastebilsjåfører peker på at det i dag er tillatt med noen blindsoner rundt lastebiler og vogntog. De mener moderne teknologi kan gi sjåførene bedre oversikt, og at lastebileiere kan forbedre situasjonen. – Men da må det stilles krav, og det må det gjøres fra myndighetenes side, sier kommunikasjonsjef i forbundet, Adrian Pracon.

  • Torsdag 26. september kl. 17.00

    Når vil vind og sol ta over?

    Antageligvis tidligere enn du tror.

  • Torsdag 26. september kl. 16.56

    Mann i 20-årene hadde overgrepsmateriale på telefonen - dømt til åtte måneders fengsel

    Det var etter tips fra Nasjonalt senter for savnede og utnyttede barn (MCMEC) i USA at politiet i Norge fikk tips om mannen. Da politiet ransaket boligen ble det på domfeltes telefon funnet lenker til skytjenester som inneholdt en større mengde materiale som fremstiller overgrep mot barn. Retten beskriver overgrepsmaterialet som grovt, og retten har lagt til grunn av deler av materialet er av barn under 10 år. Mannen ble først dømt til seks måneders fengsel i tingretten, men da han anket saken til Hålogaland lagsmannsrett, ble dommen skjerpet til åtte måneders fengsel.

  • Torsdag 26. september kl. 16.53

    Personsøkersaken: Nordmannen er etterlyst internasjonalt

    Sporene etter mannen slutter i USA. Onsdag ble han offisielt meldt savnet.

  • Torsdag 26. september kl. 16.51

    Bil raste ned skråning

    En bil havnet torsdag ettermiddag av veien i Bregnesvingen like ved Lillesand sentrum. Bilen står i en skråning og er stroppet fast for å ikke rase videre ned. En nærliggende tursti er avsperret som følge av hendelsen. Sjåføren var eneste person i bilen, og skal være uskadet, opplyser politiet.

  • Torsdag 26. september kl. 16.46

    Bil har køyrd av vegen på Varhaug

    Naudetatane er på veg til ei utforkøyring på Varhaug i Hå. Ein personbil skal ha køyrd utfor vegen og velta. Bilen ligg no ute på eit jorde. Førar av bilen er frakta til SUS. Vedkommande skal ha vore ute av bilen og ved bevisstheit når politiet først fekk melding. Årsaka til utforkøyringa er foreløpig ukjent. Vegtrafikksentralen opplyser at fylkesveg 44 ved Bratland kryss i Hå er stengd.

  • Torsdag 26. september kl. 16.45

    New Yorks ordfører korrupsjonstiltalt på fem punkter

    New York Citys demokratiske ordfører Eric Adams er tiltalt for å ha mottatt bestikkelser i en føderal korrupsjonssak. Han avviser skyld og nekter å gå av.

  • Torsdag 26. september kl. 16.44

    Mange vil bli standup-komiker

    Det å bli standup komiker er mer populært enn noen gang. Det bekrefter flere standup-miljøer i Oslo og andre store byer i Norge. «Reis Deg komikerklubb» ligger i Homansbyen i Oslo og er en av Norges eldste og største komikerklubber. Daglig leder her tror det er flere grunner til at så mange nå vil bli komikere. – Det er veldig eksponert nå, det har aldri vært mer standup på sider som TikTok, Instagram, Netflix og YouTube, sier Joakim Skage. Han legger til at mange nok tror det å være komiker er enklere enn det faktisk er. – Du ser noen stå på scenen og er morsom og så føler du at du er jo morsom, du også. «Jeg har sagt morsomme ting, jeg. Hvorfor kan ikke jeg gjøre det der?».

  • Torsdag 26. september kl. 16.38

    Pengeinnsamling til bortviste supportere

    Det er startet en pengeinnsamling til juridisk hjelp til fotballsupportere fra Fredrikstad som har fått besøksforbud til lørdagens lokaloppgjør mot Sarpsborg 08. Søndre Østfold tingrett behandler i dag besøksforbudet mot to av dem. Politiet forbyr i alt åtte supportere, fire fra Sarpsborg og fire fra Fredrikstad, å være på Sarpsborg stadion og enkelte områder i Sarpsborg sentrum på lørdag ettermiddag og kveld.

  • Torsdag 26. september kl. 16.36

    Formueshopp for prinsesse Märtha Louise

    På ett år har formuen steget med over 23 millioner kroner

  • Torsdag 26. september kl. 16.33

    Kjørte i tre i Bø - kan påvirke strømtilførsel

    Sør-Øst politidistrikt melder at de ble kontaktet av føreren av en bil som hadde kjørt av Vinbekkvegen i Bø og inn i et tre. Føreren, en mann i 80-årene kjøres sykehus for undersøkelse. Bilberger er på stedet. Førerkortet ble midlertidig beslaglagt og politiet oppretter sak. Politiet oppdaterer klokken 16.49 at el-entreprenør jobber på stedet siden det er en strømstolpe som ble påkjørt. Dette kan få innvirkning til strømleveranse til kunder i nærområdet, melder de.

  • Torsdag 26. september kl. 16.33

    Kjørte i tre – fikk beslaglagt førerkort

    Sør-Øst politidistrikt melder at de ble kontaktet av føreren av en bil som hadde kjørt av Vinbekkvegen i Bø og inn i et tre. Føreren, en mann i 80-årene kjøres sykehus for undersøkelse. Bilberger er på stedet. Førerkortet ble midlertidig beslaglagt og politiet oppretter sak.

  • Torsdag 26. september kl. 16.28

    Norsk tipping har fått milliongebyr

    Lotteritilsynet har konkludert med at Norsk Tipping må betale et gebyr på 4,5 millioner kroner etter at de utbetalte 25 millioner kroner ved en feil, melder NTB. Lotteritilsynet har konkludert i saken etter at de i juni sendte et varsel om overtredelsesgebyr til Norsk Tipping, heter det i vedtaket NTB har fått tilgang til. Norsk Tipping ble i mars kontaktet av en kunde som hadde spilt på nettkasinoet «KongKasino» på deres sider. Der mottok personen en utbetaling på 25 millioner kroner til tross for at loven tilsier at man ikke kan vinne mer enn 100.000 kroner på spillet, foruten en jackpot på fem millioner kroner. Norsk Tipping kontaktet deretter Lotteritilsynet, som nå har oversendt Norsk Tipping gebyret på 4,5 millioner kroner for feilen. Størrelsen på gebyret påvirkes også av at «KongKasino» er et spill som gir økt fare for spilleavhengighet, skriver Lotteritilsynet. (NTB)

  • Torsdag 26. september kl. 16.27

    Kollisjon mellom to personbilar på Karmøy

    Politiet og brann rykka torsdag ettermiddag ut til ein kollisjon mellom to personbilar på Karmøy. Dei involverte personane framstår som uskadde, ifølge politiet. Bilbergar har henta begge køyretøy, og trafikken flyt som normalt.

  • Torsdag 26. september kl. 16.18

    Norsk Tipping ilagt milliongebyr: – Alvorlig systemsvikt

    Lotteritilsynet har konkludert med at Norsk Tipping må betale et gebyr på 4,5 millioner kroner etter at de utbetalte 25 millioner kroner ved en feil.

  • Torsdag 26. september kl. 16.18

    Norsk Tipping ilagt milliongebyr for flere brudd på pengespilloven: – Alvorlig systemsvikt

    Lotteritilsynet har konkludert med at Norsk Tipping må betale et gebyr på 4,5 millioner kroner etter at de utbetalte 25 millioner kroner ved en feil.

  • Torsdag 26. september kl. 16.13

    Akademiet saksøker staten etter fagskole-nei

    Skolekjeden Akademiet tar staten til retten etter at Nokut satte foten ned for at de kunne kalle seg fagskole.

  • Torsdag 26. september kl. 15.57

    Solskjær åpner for å bli landslagstrener

    Ole Gunnar Solskjær gjorde en sjelden opptreden – og innrømte at han er åpen for dialog om landslagsjobben.

  • Torsdag 26. september kl. 15.54

    Trafikkulykke på Lyderhornsveien

    En motorsykkel og en bil var involvert i en trafikkulykke på Lyderhornsveien i Bergen torsdag ettermiddag. Det var en 16-åring som kjørte motorsykkelen, og han er brakt til sykehus i ambulanse. Skadeomfanget er ikke kjent, melder Vest politidistrikt. Ulykken skjedde på Fylkesvei 558 i retning sentrum. Veien er nå åpnet.

  • Torsdag 26. september kl. 15.49

    Samanstøyt ved Strømsbrua i Stavanger

    Politiet meldte rett før halv fire torsdag om eit samanstøyt ved Strømsbrua i Stavanger. Ein syklist og ein sparkesyklist skal først ha køyrd i kvarandre. Samanstøyten gjorde at sparkesyklisten falt inn i vegbanen, og trefte ein passerande buss. Sparesyklisten er frakta til SUS for sjekk. Politiet opplyste tidlegare om at det var snakk om ein mindre personskade. Det skal vere trafikale utfordringar på staden.

  • Torsdag 26. september kl. 15.49

    Samanstøyt mellom syklist og buss

    Politiet har fått melding om ein syklist som har blitt påkøyrd i Ladegårdsveien i Stavanger. Det er truleg mindre personskadar på syklisten, opplyser politiet. Det skal vere trafikale utfordringar på staden.

  • Torsdag 26. september kl. 15.45

    Ble målt til 172 km/t i 80-sone: Fikk førerkortet beslaglagt

    En sjåfør i 20-årene må vinke farvel til førerkortet etter å ha blitt målt til hele 172 km/t i 80-sonen på Tynset i Innlandet.

  • Torsdag 26. september kl. 15.43

    Bilbrann i Sandnes

    Politiet og brannvesen rykka torsdag ut i samband med ein bilbrann ved brannstasjonen i Sandnes. Brannen starta i motorrommet, og blei raskt sløkt. Det er ikkje meldt om personskade.

  • Torsdag 26. september kl. 15.41

    Kjørte 172 km/t i 80-sona

    To førere blir anmeldt og fikk førerkortet beslaglagt etter en fartskontroll på riksvei 3 i området Krokmoen sør for Tynset, melder politiet. Den ene av de to ble målt til 172km/t i 80 sonen. – Det er mer enn dobbelt av lovlig hastighet, sier operasjonsleder hos politiet i Innlandet, Bård Einar Hoft til NRK. Mannen er i begynnelsen av 20-årene. – Er det en 80-sone, er det en 80-sone av en grunn. Når du kjører i 172 km/t, når du har tatt det valget, er det slik at du får en drastisk redusert reaksjonstid om noe skulle oppstå i vegbanen, sier han videre.

  • Torsdag 26. september kl. 15.34

    Vei langs Farris stenges på ubestemt tid

    Fra mandag stenger Vassvikveien langs Farris på ubestemt tid. Det melder Østlands-Posten. Larvik kommune opplyser at veien stenges fra Farriseidet til barkfyllingen på Sky fordi betongrekkverket er i dårlig stand. «Det er gjennomført en befaring av strekningen og betongrekkverket er vesentlig redusert. Det er derfor tatt en beslutning om å stenge denne delen av veien for biltrafikk. Langs strekninger er det ikke avkjørsler til boliger eller hytter.» Ifølge kommunen brukes veien av drøyt 100 kjøretøy daglig, deriblant skolebuss og noe tungtrafikk. Det står ikke noen om hva som skal gjøres videre, men at veien er «stengt inntil videre fremdrift er avklart.»

  • Torsdag 26. september kl. 15.33

    Barth Eide omtalt i utskjelt Ap-bok: – Absolutt ikke riktig

    Norges nåværende utenriksminister nekter for at han fikk «munnkurv».

  • Torsdag 26. september kl. 15.31

    Var klar for Manchester United - så fikk Moyes sparken

    Toni Kroos har vunnet Champions League fem ganger med Real Madrid, men historien hadde blitt en helt annen om utskjelte David Moyes hadde fått fortsette som manager i Manchester United.

  • Torsdag 26. september kl. 15.31

    Wall Street steg

    USA-børsene endte i pluss i forkant av fredagens inflasjonsfasit.

  • Torsdag 26. september kl. 15.31

    Wall Street stiger

    USA-børsene er i pluss i forkant av fredagens inflasjonsfasit.

  • Torsdag 26. september kl. 15.31

    Wall Street stiger fra start

    Tek-aksjer leder an børsoppgangen i USA.

  • Torsdag 26. september kl. 15.24

    Personbil og buss har kollidert

    Nødetatene er på vei til E134 ved Visnesvegen på Karmøy hvor en personbil og en buss har kollidert i en rundkjøring. Det er ikke meldt om personskade. Politiet opplyser kvart på fire at trafikken nå flyter som normalt.

  • Torsdag 26. september kl. 15.17

    TA-redaktør går av

    I en pressemelding torsdag, skriver Telemarksavisa at deres sjefredaktør og administrerende redaktør Ove Mellingen har varslet at han vil avløses etter nyttår. Mellingen, som blir 60 i oktober, har jobbet i TA siden 1993 og ble ansatt som sjefredaktør i 1998. Ove Mellingen vil fortsette i TA som kommentator, og stå i rollen som redaktør og direktør fram til en etterfølger er på plass, opplyser avisen. – Som eiere er vi fantastisk fornøyd med det TA-gjengen har fått til. Vi skulle gjerne hatt med oss Mellingen som redaktør videre, men har full respekt for det valget han nå gjør, sier styreleder og direktør i Amedia, Jan Arild Tveten i pressemeldingen.

  • Torsdag 26. september kl. 15.16

    Bil trilla baklengs inn i buss i Trondheim

    Ein bil skal ha trilla baklengs i sakte fart og treft ein buss o på Østre Rosten i Trondheim. Det skal ikkje vere personskade eller materielle skadar, melder politiet. Førar av bilen blir tatt med til legevakta for ein sjekk.

  • Torsdag 26. september kl. 15.16

    Samanstøyt mellom bil og buss i Trondheim

    Ein bil og ein buss har kollidert på Østre Rosten i Trondheim. Ambulanse er på staden og politiet er på veg, melder politiet.

  • Torsdag 26. september kl. 15.15

    Den minste og beste powerbanken

    Aldri mer tomt for strøm på mobilen i lommevennlig format!

  • Torsdag 26. september kl. 15.10

    Viral dvergflodhest gir pengestrøm – har satt grense på fem minutter

    Dvergflodhesten Moo Deng har dratt titusenvis besøkende til dyrehagen hun er vokst opp i etter å ha blitt kjent på internett.

  • Torsdag 26. september kl. 15.09

    Åpner ny utstilling på Kunstsilo

    Torsdag kveld klokka 18 åpner Kunstsilo ny utstilling med keramikk av Axel Salto og briten Edmund De Waal. Dette er første nye utstillingen på Kunstsilo siden åpningen i mai. Keramikken av Axel Salto er både fra Nicolai Tangen-samlingen, Clay keramikkmuseum i Danmark og fra private samlere. – Keramikken til Axel Salto er veldig ekspressiv og uttrykksfull, i kontrast til den poetiske måten Edmund De Waal jobber med keramikk og porselen, sier en fornøyd kurator Hanne Cecilie Gulstad ved Kunstsilo.

  • Torsdag 26. september kl. 15.06

    Internt brev avslører bråk rundt OL-vinneren: – Gufs fra fortiden

    Syv uker etter OL-gullet i Paris, har det blåst opp til storm i miljøet rundt vektløfteren Solfrid Koanda (25).

  • Torsdag 26. september kl. 15.06

    Minst 14 drept i israelsk angrep mot skole nord i Gaza

    Minst 14 personer er drept i et israelsk angrep mot en skole i flyktningleiren Jabalia nord på Gazastripen, ifølge palestinsk helsepersonell.

  • Torsdag 26. september kl. 15.04

    Presisering om beitekrav for kyr på bås er klar

    Lengda på beitetida følger nå av kva arealsoner beiteområda ligg i. Ifølge regjeringa vil dette gjere det enklare for bøndene å vite kor lang den obligatoriske beitetida skal vere. – Det har vore uklart korleis kravet om 12 eller 16 vekers beitetid for kyr skal praktiserast. Nå blir beitekrav og beitetilskot sett i samanheng, og kopla til arealsonene i jordbruksavtalen. Det gjer at reglane vil vere lettare å forstå og etterleve, seier landbruks- og matminister Geir Pollestad.

  • Torsdag 26. september kl. 15.03

    Ber SAS by på kortbaneruter

    Fylkesordfører Hans-Jacob Bønå (H) i Finnmark vil ha bedre flytilbud og oppfordrer SAS til å legge inn anbud på FOT-rutene ved neste korsvei.

  • Torsdag 26. september kl. 14.57

    «Hvorfor har du ikke hår?»

    Det at noen har en synlig annerledeshet, gir deg ikke rett til å spørre.

  • Torsdag 26. september kl. 14.43

    Fengslet for å ha tent på bolig

    Mannen som mandag kveld ble pågrepet og siktet for å ha tent på en bolig i Rendalen har nå blitt fengslet i fire uker. Østre Innlandet tingrett har også gitt påtalemyndigheten medhold i at mannen i 30-årene skal ha brev- og besøksforbud i to av ukene. Påtalemyndigheten ønsker å avhøre vitner uten at den siktede skal ha mulighet til å påvirke. De mener også at det er «nærliggende fare» for bevisforspillelse samt sterk sannsynlighet for gjentakelsesfare dersom den siktede blir løslatt.

  • Torsdag 26. september kl. 14.43

    Fengslet for å ha tent på boligen

    Mannen som mandag kveld ble pågrepet og siktet for å ha tent på en bolig i Rendalen har nå blitt fengslet i fire uker. Østre Innlandet tingrett har også gitt påtalemyndigheten medhold i at mannen i 30-årene skal ha brev- og besøksforbud i to av ukene. Påtalemyndigheten ønsker å avhøre vitner uten at den siktede skal ha mulighet til å påvirke. De mener også at det er «nærliggende fare» for bevisforspillelse samt sterk sannsynlighet for gjentakelsesfare dersom den siktede blir løslatt.

  • Torsdag 26. september kl. 14.39

    En kjærlig knyttneve! Anmeldelse: Brynjulf Jung Tjønn: «Norsk kjærleik»:

    Norges kanskje fremste brukspoet akkurat nå fortsetter å dykke ned i sin egen biografi – og kommer opp til overflaten med dikt som dirrer av stillfaren nerve.

  • Torsdag 26. september kl. 14.37

    Tiltalt for voldtekter av åtte barn under 14 år

    En mann i Stjørdal er tiltalt for blant annet voldtekt av åtte barn under 14 år. I følge tiltalen skal mannen i 40-årene ha forgrepet seg på ei jente i boligen sin fire ganger i løpet av en periode på tre måneder i 2022. – Dette er en alvorlig og omfattende tiltale som omhandler en tidsperiode på nesten 20 år, sier konstituert statsadvokat Hans Vang til Adresseavisen. Det kan bli aktuelt å be om forvaring, opplyser aktor.

  • Torsdag 26. september kl. 14.31

    Utsetter neste Assassin’s Creed etter dårlig Star Wars-salg

    Lanseringen av Assassin’s Creed Shadows utsettes fra den opprinnelige lanseringsdatoen 15. november til 14. februar neste år. Det melder utgiver Ubisoft i forbindelse med en oppdatering rundt selskapets økonomiske mål.

  • Torsdag 26. september kl. 14.25

    a-ha med historisk milepæl

    «Take On Me» har nå passert to milliarder (!) avspillinger på YouTube.

  • Torsdag 26. september kl. 14.22

    Stort strømbrudd i Tønsberg

    Strømmen er borte hos fler enn 3000 kunder i Tolvsrød-området i Tønsberg, viser en oversikt fra nettselskapet Lede. Det er foreløpig uklart når strømmen kommer til å være tilbake. I 15-tiden sier Ledes kommunikasjonssjef at det ikke er noe strømbrudd. Også Tønsbergs Blad meldte om strømbrudd på Presterød, Tolvsrød, Ringshaug, Ilebrekke og Vallø i 14-tiden torsdag.

  • Torsdag 26. september kl. 14.09

    Posten skal spare 1 milliard – kutter 250 stillinger

    Posten Bring må spare 1 milliard kroner innen 2026 og kutter 250 årsverk. Og flere kutt kommer.

  • Torsdag 26. september kl. 14.09

    Posten kutter 250 stillinger

    Posten skal spare 1 milliard og kutter 250 stillinger, ifølge Fagbladet Posthornet. Nedbemanningen omfatter stab- og støttefunksjoner – blant annet ved konsernets hovedkontor i Posthuset i Oslo, og på regions- og divisjonsnivå. Enda flere kutt er planlagt, og ansatte vil tidligst få mer informasjon om det i slutten av oktober, opplyser Posten Bring til fagbladet.

  • Torsdag 26. september kl. 14.08

    FriFagbevegelse: Posten skal spare 1 milliard - kutter 250 stillinger

    – Markedet er beintøft og marginene er små.

  • Torsdag 26. september kl. 14.08

    Ny enighet: Vil bruke 9,5 milliarder på karbonfangst

    Oslo-politikerne har blitt enige om en ny milliardplan for å bygge karbonfangst-anlegg på Klemetsrud.

  • Torsdag 26. september kl. 14.00

    Ny bydel i Sandnes rammet

    En ny bydel i Sandnes er rammet av uønskede bakterier i drikkevatnet. Kommunen ber nå innbyggere i Bogafjell om å koke vatnet, etter at det i dag er funnet tarmbakterier i en vannprøve. Nytt prøvesvar er ventet lørdag ettermiddag I går ble det påvist E. coli-bakterier i en vannprøve på Lura. Her kommer det nytt prøvesvar klokken 13 i morgen. Innbyggere i de to bydelene som må koke drikkevatnet, har fått varsel om dette via tekstmelding fra kommunen.

  • Torsdag 26. september kl. 14.00

    Bil og sykkel i trafikkulykke i Tønsberg

    Nødetatene rykker ut til en trafikkulykke på Husvik i Tønsberg. En bil og en sykkel er involvert. Syklisten er et barn. Vedkommende er våken og barnets mor er på stedet, opplyser politiet.

  • Torsdag 26. september kl. 13.59

    Oslo klare for karbonfangst

    Oslo kommune er klar for å gå videre med karbonfangst-anlegget på Klemetsrud. Ifølge VG har byrådet og Arbeiderpartiet blitt enige om en plan for hvordan prestisjeprosjektet kan bli realisert. I april i fjor ble bremsen satt på fordi prosjektet lå an til å sprekke med 3 milliarder kroner. Totalt er karbonfangst og -lagring ved anlegget for søppelforbrenning på Klemetsrud anslått å koste 9,5 milliarder kroner. Av dette skal kommunen betale 3,65 milliarder, staten 2,7 milliarder og Hafslund Oslo Celsio 4,3 milliarder, ifølge Oslo kommunes plan. I tillegg er det lagt opp til å bytte teknologileverandør. Planen er avhengig av at Stortinget sier ja til å betale statens andel. Karbonfangst på Klemetsrud er en forutsetning for at Oslo skal nå målet om 95 prosent kutt i klimagassutslipp i 2030. Hvis alt går etter planen, vil anlegget stå ferdig i 2029.

  • Torsdag 26. september kl. 13.53

    Statsbudsjettet: 887 millionar kroner til Enøk

    Regjeringa løyver 887 millionar kroner til energieffektivisering i bustader i budsjettforslaget sitt for 2025. – Ap/Sp-regjeringa er opptatt av at vanlege folk skal få lågare straumrekningar og meir energieffektive bustader, seier energiminister Terje Aasland (Ap) til NTB. Samanlikna med budsjettet for i år, så er løyvingane litt mindre. Heile forslaget til statsbudsjett for 2025 blir lagt fram 7. oktober.

  • Torsdag 26. september kl. 13.47

    Bil kjørte i fjellveggen

    En bil har kjørt i fjellveggen, inne i Toventunnelen. Ulykken skjedde ca. en kilometer inn i tunnelen fra Mosjøen-siden. Sjåføren var alene i bilen, er skal være oppegående, ifølge politiet. Bilberger er på stedet. Så snart bilberger er ferdig, vil tunnelen bli åpnet for normal trafikk.

  • Torsdag 26. september kl. 13.46

    Slåsskamp på Ringsaker vgs. – politiet er på stedet

    Politiet er på Ringsaker videregående skole etter melding om slåsskamp på skolen. De fikk først melding om hendelsen kl. 12.31, etter at slåsskampen var over. Politiet har ikke opplysninger om alvorlig personskade, og ingen involverte har hatt behov for helsehjelp i etterkant.

  • Torsdag 26. september kl. 13.46

    Lave drivstoffpriser

    Drivstoffprisene var under 17 kroner i Kristiansand torsdag formiddag. I Sørlandsparken kostet en liter diesel 16,19 kroner mens en liter bensin lå på 18,19 kroner. Energianalytiker i Nordea, Thina Saltvedt, sier at prisfallet på råolje er en årssak til lavere drivstoffpriser. – Diesel og bensin er produkter laget av råolje, så når prisen på råolje faller, faller også bensin- og dieselprisene på sikt, sier hun. Leder for lojalitet og kommunikasjon i Circle K, Kjetil Foyn, sier at de nå har lave priser flere steder i landet. Han bekrefter at konkurranse er årsaken. – Det er en priskrig som pågår hele tiden. Man kjemper om å få kundene til sine stasjoner, da skrus prisene ned for å tiltrekke seg flest mulig kunder, sier han Om de lave prisene kommer til å vare eller ikke, er vanskelig å si, ifølge energianalytiker Saltvedt. Men hun forteller at det blir spennende å følge med på hva Saudi-Arabia kommer til å gjøre fremover. – Hvis de øker produksjonen vil det bli mye tilgjengelig olje i et marked der store nasjoner, som Kina, sliter litt med økonomien og dermed kanskje har behov for mindre olje. Det kan bety at oljeprisen kan bli noe lavere, sier hun.

  • Torsdag 26. september kl. 13.46

    Lave drivstoffpriser på Sørlandet

    Drivstoffprisene var under 17 kroner i Kristiansand torsdag formiddag. I Sørlandsparken kostet en liter diesel 16,19 kroner mens en liter bensin lå på 18,19 kroner. Energianalytiker i Nordea, Thina Saltvedt, sier at prisfallet på råolje er en årssak til lavere drivstoffpriser. – Diesel og bensin er produkter laget av råolje, så når prisen på råolje faller, faller også bensin- og dieselprisene på sikt, sier hun. Leder for lojalitet og kommunikasjon i Circle K, Kjetil Foyn, sier at de nå har lave priser flere steder i landet. Han bekrefter at konkurranse er årsaken. – Det er en priskrig som pågår hele tiden. Man kjemper om å få kundene til sine stasjoner, da skrus prisene ned for å tiltrekke seg flest mulig kunder, sier han Om de lave prisene kommer til å vare eller ikke, er vanskelig å si, ifølge energianalytiker Saltvedt. Men hun forteller at det blir spennende å følge med på hva Saudi-Arabia kommer til å gjøre fremover. – Hvis de øker produksjonen vil det bli mye tilgjengelig olje i et marked der store nasjoner, som Kina, sliter litt med økonomien og dermed kanskje har behov for mindre olje. Det kan bety at oljeprisen kan bli noe lavere, sier hun.

  • Torsdag 26. september kl. 13.44

    Munch-museet ber om hjelp til å kjøpe Munch-bilder

    Munch-museet i Oslo ber om økonomisk støtte for å kjøpe Munch-samlingen til forretningsmann Petter Olsen, som tidligere i september ble slått konkurs. Det skriver Dagens Næringsliv. Olsen har hatt en av Norges største private Munch-samlinger, som han har vist fram på Ramme gård i Vestby i Akershus, tidligere Edvard Munchs sommerbolig. Kunsten skal nå selges av bostyrer etter konkursen, men Munch-museet har ikke råd til å kjøpe samlingen. – Vi er overhodet ikke i en finansiell stilling til å gjøre det. Vi skulle veldig gjerne hatt noen store fond for å sikre oss økonomisk, så vi kunne kjøpe kunst. For de midlene finnes ikke i Oslo kommune, som vi er eid av, sier direktør Tone Hansen til Dagens Næringsliv.

  • Torsdag 26. september kl. 13.41

    Fengsel etter 162 kilometer i timen

    En mann er dømt til 21 dager i fengsel etter råkjøring på E-6 i Melhus i august. I 90-sonen ble han målt til 162 kilometer i timen. Sjåføren i 30-årene mister også førerkortet i 18 måneder og må ta ny førerprøve.

  • Torsdag 26. september kl. 13.27

    Seks måneders fengsel etter apotekran

    En mann er dømt til seks måneder i fengsel etter å ha ranet et apotek i Stjørdal i august i år. Han viste fram en lapp til en ansatt der det stod at det var et ran og at han skulle ha fentanyl. På lappen stod det også at den ansatte ikke måtte skrike eller tilkalle politiet. Han sa også at han hadde en pistol. Riktig straff ville ha vært ni måneder i fengsel, men siktede får tre måneder tilståelsesrabatt.

  • Torsdag 26. september kl. 13.20

    Siktet for lovbrudd flere år tilbake i tid

    Idrettslederen i 30-årene fra Lyngdal er siktet for å ha oppbevart overgrepsmateriale helt tilbake til 2011, skriver Fædrelandsvennen. Dette kommer frem i fengslingskjennelsen fra Agder tingrett, som har vært unntatt offentlighet. Fædrelandsvennen har bedt retten om at innholdet i kjennelsen kan gjengis, og har fått medhold i dette. Mannen er også siktet for gjentatte seksuelle overgrep mot barn. Siktelsen har en strafferamme på inntil 21 års fengsel.

  • Torsdag 26. september kl. 13.18

    Ny enighet: Vil bruke 9,5 milliarder på karbonfangst

    Oslo-politikerne har blitt enige om en ny milliardplan for å bygge karbonfangst-anlegg på Klemetsrud.

  • Torsdag 26. september kl. 13.10

    Milliardærstriden om Solstad: 251 aksjonærer har meldt interesse for gruppesøksmål

    Saken oppdateres...

  • Torsdag 26. september kl. 13.10

    Kistefos-advokat: 251 aksjonærer har meldt interesse for gruppesøksmål

    Motparten mener Sveaas-leiren har satt i gang en propagandaaksjon.

  • Torsdag 26. september kl. 13.10

    Sveaas-leiren: 251 aksjonærer har meldt interesse for gruppesøksmål

    Motparten mener Sveaas-leiren har satt i gang en propagandaaksjon.

  • Torsdag 26. september kl. 13.10

    Sveaas-leiren: 251 har meldt interesse for gruppesøksmål

    Investor Christen Sveaas vil få med seg en lang rekke aksjonærer i et gruppesøksmål. Motparten mener Sveaas-leiren har satt i gang en propagandaaksjon.

  • Torsdag 26. september kl. 13.10

    Netflix bekrefter ny sesong av «Hjem til jul»

    Ida Elise Broch vender tilbake som Johanne fem år senere, skriver Kampanje.

  • Torsdag 26. september kl. 13.06

    Har valgt entreprenør til skredsikring og utbedring i Ullensvang

    Nye Veier har valgt ut entreprenør Risa AS til arbeidet med skredsikring og utbedring av riksvei 13 mellom Djupevik og Kviturtunnelen i Ullensvang. Det opplyser Samferdselsdepartementet. – Norske veier skal være trygge for alle trafikanter, og derfor er arbeidet på denne strekningen viktig. Skredsikringen vil bidra til færre stenginger og redusert risiko for ulykker, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap). Forventet byggestart er våren 2025, og arbeidet er forventet å være ferdig i løpet av høsten 2026.

  • Torsdag 26. september kl. 13.02

    Sjanseløse mot Saudi-skvisen

    Saudi-Arabia sportsvasker så mange flater at de snart fremstår gullende rene. Kritikere havner i en stadig vanskeligere skvis.

  • Torsdag 26. september kl. 13.02

    Fortsatt økning i luftveisinfeksjoner: Mangler kikhostevaksiner

    Luftveisinfeksjonene øker i Norge, viser Folkehelseinstituttets ukesrapport torsdag. Ekspertene kommer med klare råd om vaksinering, og om hva som er lurt å gjøre om barna dine hoster seg gjennom natten.

  • Torsdag 26. september kl. 13.00

    Trafikkulykke i Bamble

    Brannvesenet rykker ut til en trafikkulykke i Herreveien i Bamble kommune, opplyser Sør-Øst 110-sentral.

  • Torsdag 26. september kl. 12.52

    Kronen svekkes i takt med oljeprisen: – Berg-og-dal-bane

    Etter at kronen tidligere denne uken var på sitt sterkeste nivå mot euro på to måneder, har utviklingen snudd etter oljenyheter.

  • Torsdag 26. september kl. 12.52

    Kronekursfall etter oljenyheter: – Berg-og-dal-bane

    Etter at kronen tidligere denne uken var på sitt sterkeste nivå mot euro på to måneder, har utvikling snudd etter oljenyheter.

  • Torsdag 26. september kl. 12.51

    Mann i 40-åra tiltalt for snikfilming av barn

    En mann i 40-åra er i Hordaland tingrett tiltalt for å ha snikfilmet et barn på badet. Han skal også ha sendt seksuelt krenkende bilder til det samme barnet, og seksuelt krenkende meldinger til et annet. Mannen er også tiltalt for å ha oppbevart en batong, en machete, og fire andre kniver, noe politiet mener er brudd på våpenloven.

  • Torsdag 26. september kl. 12.50

    Bil har stoppet på E18

    Nødetatene har rykket ut til en bil som har stanset på E18 ved Undrumsdal i Tønsberg kommune. Det har vært røykutvikling fra bilen. Årsaken er trolig en oljelekkasje, opplyser Sør-Øst politidistrikt. Det har ikke vært brann i bilen. Ett kjørefelt er stengt i nordgående retning, opplyser Statens vegvesen.

  • Torsdag 26. september kl. 12.46

    Trafikkulykke på Nøtterøy

    Tre personer er kjørt til sykehuset etter en trafikkulykke i Kirkeveien på Nøtterøy. Skadeomfanget på de involverte er foreløpig ukjent, opplyser politiet. Ulykken skjedde da to biler kolliderte ved Teie. Veien er ryddet og åpnet for normal trafikk.

  • Torsdag 26. september kl. 12.37

    Trond Mohn selger seg ut av Bergensavisen

    Amedia har inngått en avtale med Trond Mohn og Sparebanken Vest om å kjøpe tilbake Bergensavisen (BA). Amedia står nå som eneste eier. Det var i 2004 Mohns selskap Metava og Sparebanken Vest gikk inn som aksjonærer med henholdsvis 20 og 10 prosent, da avisen hadde store finansielle problemer. – Dette er slutten på et godt kapittel i BAs historie, sier Amedias visekonsernsjef og finansdirektør, Gisle Torheim, i en pressemelding. Torheim legger vekt på at engasjementet til Mohn og Sparebanken Vest var avgjørende for å stabilisere BA og sikre drift i en kritisk periode. – Vi er fornøyd med BAs gode utvikling, og har hatt mange gode og spennende diskusjoner i styret opp gjennom årene. Nå ser jeg ser frem til å følge BA videre som leser, sier Mohn.

  • Torsdag 26. september kl. 12.33

    Sandvika-ulykken: Politiet utelukker ikke feil på bilen

    Feil på bilen kan fortsatt ikke utelukkes som en mulig årsak til dødsulykken på Sandvika storsenter mandag. Det sier politiadvokat Kathrine Eilertsen til NRK. – Inntil vi får den tekniske undersøkelsen fra Statens vegvesen kan vi ikke utelukke noe, sier hun. Onsdag ble en pårørende som var vitne til hendelsen avhørt av politiet. Da fortalte hen at de ikke kjente til noen feil på bilen. – Men det gjør oss ikke mer sikre på hva årsaken er, understreker Eilertsen.

  • Torsdag 26. september kl. 12.30

    Eieren til servalen Niño om pågripelsen: – Gjemte husnøklene under førersetet

    I over ett år har kvinnen i 20-årene vært på rømmen med servalen Niño. En trafikktabbe førte til at politiet pågrep henne, forteller hun til VG.

  • Torsdag 26. september kl. 12.26

    Har sendt ut farevarsel om snø

    Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel om snø i nordlige deler av fjellet i Sør-Norge. Dette gjelder fjellområdene sør for Trondheim og ned mot Bergen. Varselet gjelder fra natt til fredag til lørdag morgen. Det er ventet rundt 5–20 cm snø over 600–800 meter. Det ventes mest snø i vestlige strøk.

  • Torsdag 26. september kl. 12.26

    Mer snø i vente i fjellet – sender ut nytt farevarsel

    Snøen er ventet å fortsette å lave ned i fjellet i Sør-Norge. Meteorologisk institutt har sendt ut et gult farevarsel om snø før nordlige deler av fjellet i Sør-Norge både for fredag og lørdag. Farevarselet gjelder for fjellområdene Dovrefjell, Strynefjellet, Sognefjellet, Vikafjell og Trollheimen. Meteorologisk institt opplyser at det fra natt til fredag er ventet rundt 5-20 cm snø over 600-800 meter, lokalt mer snø i høyfjellet. Det ventes mest snø i vestlige strøk.

  • Torsdag 26. september kl. 12.26

    Mer snø i vente i fjellet

    Snøen er ventet å fortsette å lave ned i fjellet i Sør-Norge. Meteorologisk institutt har sendt ut et gult farevarsel om snø før nordlige deler av fjellet i Sør-Norge både for fredag og lørdag.

  • Torsdag 26. september kl. 12.21

    Står fast ved rassted

    En semitrailer har fått problemer langs E18 i Tvedestrand, ca. 250 meter fra rasstedet og lysreguleringen, skriver Agderposten. – Det skaper en del trafikale utfordringer, opplyser en trafikkdirigent til avisen. Politiet opplyser at bilberger er på vei.

  • Torsdag 26. september kl. 12.19

    Norge må gi mye mer til Ukraina, og vi må gi det nå!

    Det hjelper ikke med lovnader til det ukrainske folket om pengestøtte langt frem i tid om Putin har valset over Ukraina i mellomtiden. Norge gir fremdeles for lite, for sent. Og det er svært alvorlig at regjeringen fortsatt ikke har tatt konsekvensene av sin egen analyse.

  • Torsdag 26. september kl. 12.17

    Arbeidsulykke på Ilseng fengsel

    Politiet fikk kl. 11.22 melding om at en innsatt på Ilseng fengsel var blitt skadet i forbindelse med arbeid på et verksted på fengselet. Vedkommende er kjørt til Hamar sykehus, og politiet har vært på stedet og har gjort undersøkelser. Politiets operasjonsleder Øyvind Bakken opplyser til NRK at det skal dreie seg om fall fra et stillas. Han er ikke kjent med hvilken høyde det er snakk om eller skadeomfanget konkret. Politiet har ikke fått informasjon om at det skal dreie seg om livstruende skader.

  • Torsdag 26. september kl. 12.08

    Hexagon Purus sukrer emisjonen som må komme

    Hexagon-selskapenes hovedeier binder seg til masten i Hexagon Purus.

  • Torsdag 26. september kl. 12.07

    Politiet ber publikum om hjelp etter grovt ran

    Måndag kveld 23. september blei kiosken utanfor sjukehuset i Mosjøen rana. Det var Hege Therese Fjellstad som var på jobb då gjerningspersonen kom inn måndag kveld. Ho skal ha blitt trua med kniv og gjerningspersonen skal ha fått med seg rundt 10.000 kroner frå kiosken. No ber politiet i Nordland publikum om hjelp. – Det er av interesse å snakke med alle som har vore i området rundt sjukehuskiosken måndag 23. september mellom klokka 18:15 og 19:15, då du kan ha informasjon som kan bringe politiet vidare i etterforskinga, seier Eirik Blomli, politiadvokat i Nordland politidistrikt. Dei ønsker også å få kontakt med bilar som har kamera i bilen og som har filma i området rundt Nyrurd/Skjervengan i same tidsrom. Politiet kan kontaktast på 02800. Personen politiet ønsker kontakt med er skildra slik: • Mann, cirka 170 cm høg og normal kroppsbygning • Kledd i mørke klede med sekk på ryggen • Svart sykkel med skrift på Biletet viser ein syklist som passerer mellom Power og Rema 1000 på Nyrud rett før klokka 19:00, måndagskveld. Politiet ønskjer å kome i kontakt med denne personen.

  • Torsdag 26. september kl. 12.04

    Støtter bare en havvind-utbygging

    Regjeringen vil støtte kun ett prosjekt for utbygging av flytende havvind på Utsira nord, og subsidieringen av utbyggingen begrenses til 35 milliarder kroner. Det bekrefter energiminister Terje Aasland til Dagens Næringsliv. – Norsk sokkel, med norske leverandører, har gode muligheter til å gjennomføre et slikt prosjekt med denne betalingsviljen fra statens side, sier Aasland til avisen. Arvid Nesse, leder i bransjenettverket Norwegian Offshore Wind, sier leverandørindustrien er skuffet, fordi de hadde regnet med at to prosjekter skulle få støtte.

  • Torsdag 26. september kl. 12.00

    Dette blir Playstation 5 Pro-prisen

    Sonys nye Playstation 5 Pro er tilgjengelig for forhåndsbestilling fra og med torsdag, og dermed får vi også vite den norske prisen på herligheten.

  • Torsdag 26. september kl. 12.00

    BankID BankAxept sluker dansk ID-forhandler

    Oppkjøpet gir BankID BankAxept en «flying start» på det internasjonale arbeidet, sier toppsjefen.

  • Torsdag 26. september kl. 11.58

    Regjeringa vil ikkje endre reglane

    Fiskeri- og havminister Marianne Sivertsen Næss avviser at det er nødvendig å oppdatere eller skjerpe regelverket for kven som skal ta ansvar i forureiningssaker på sjøen. – Eg kan ikkje sjå at hendinga tilseier behov for å endre regelverket ved denne typen hendingar, skriv ho til Stortinget. Det konkrete hendinga er den havarerte lekteren på Stadlandet, der Kystverket brukte 20 dagar på å konkludere med at det juridiske ansvaret med å følge opp saka skal ligge hos kommunen (Stad).

  • Torsdag 26. september kl. 11.55

    Folk på Lura sikrar seg flaskevatn

    Dei lokale butikkane på Lura i Sandnes merkar godt etterspørselen etter vatn på flasker i dag, skriv Sandnesposten. I går kveld viste ein vassprøve på Lura at drikkevatnet var smitta av e-coli-bakteriar. Då Rema 1000-kjøpmannen i Gamleveien, Harald Nilsen, kom på jobb i dag hadde det meste av flaskevatn utan kolsyre forsvunne frå hyllene. – Me hadde heilt fullt av femliters vassflasker i går, men nå er alt tomt, seier Nilsen.

  • Torsdag 26. september kl. 11.55

    Vipps hadde tekniske problemer

    Noen brukere fikk ikke logget inn på appen.

  • Torsdag 26. september kl. 11.50

    Motorsykkeluhell på Bryne

    Ein MC førar har velta på motorsykkelen sin på Bryne. Føraren oppegående og blir tilsett av helsepersonell, skriv politiet.

  • Torsdag 26. september kl. 11.33

    MC-uhell i Fredrikstad

    En 16 år gammel gutt er fraktet til sykehus etter at han kjørte av veien med lett motorsykkel på Lilleborgeveien i Fredrikstad, melder politiet. 16-åringen var våken etter uhellet, men hadde smerter, skriver politiet på X.

  • Torsdag 26. september kl. 11.32

    Mann falt fem meter ned fra tre i Oslo

    Det har skjedd en arbeidsulykke i Oslo, der en mann har falt fem meter ned fra et tre. Klokken 11.45 melder politiet at personen er kjørt til sykehus med ukjent skadeomfang. – Per nå er det for tidlig å si noe om årsak. Skadeomfanget er ukjent og det mistenkes indre skader. Politiet blir på stedet og undersøker omstendighetene, siden fallet har skjedd i forbindelse med arbeid. Det opprettes sak.

  • Torsdag 26. september kl. 11.30

    Fornøyde studenter bruker mer og mer KI

    For syvende året på rad har NOKUT (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanninga) gjennomført en undersøkelse av hvor godt fornøyd studentene ved de norske fagskolene er. 24.000 studenter ved 61 fagskoler har fått tilbud om å delta. Nesten 9500 har svart på undersøkelsen, og resultatene viser at de fleste er fornøyde med utdannelsen. Direktør ved NOKUT, Kristin Vinje, er godt fornøyd. Samtidig peker hun på at flere ønsker større engasjement fra arbeidslivet. – Det de sier er at de ønsker seg flere bedrifter inn i undervisningsopplegget slik at de får litt mer praktisk inntrykk i hva de skal inn i etter endt utdanning. Forsknings- og høyere utdanningsminister Oddmund Hoel, er glad for det stadig blir flere fagskolestudenter i Norge. – Det trenger vi. Og nok en gang ser vi heldigvis at de er veldig fornøyde med utdanningen de får. Denne regjeringen har satset målrettet på høyere yrkesfaglig utdanning gjennom flere år. Vi er helt avhengige av fagskolene for å dekke behovet for fagfolk i hele Norge, både i dag og framover. Seks av ti studenter opplyser også om at de bruker KI i utdannelsen. Vinje forteller at det blant annet brukes som sparringpartner og til tekstanalyse. – Fagskolestudentene sier selv de bruker KI til å blant annet forklare og kvalitetssikre tekster, men også som en diskusjonspartner, og det er klart at dette kan gi både muligheter og utfordringer på sikt.

  • Torsdag 26. september kl. 11.27

    Konkurransen i gang om Bodø/Glimts nye arena

    Bodø/Glimt sitt arbeid med ny arena går framover, melder klubben i ei pressemelding på sine nettsider. Onsdag 18. september sparka klubben, i samarbeid med Advansia, i gang ein pris- og designkonkurranse som engagjerer tre ulike entreprenørar som skal kome med forslag på pris og design på den nye stadionen. Entreprenørane som er med i konkurransen er Consto, Econord og Hent. Styreleiar i Bodø/Glimt, Inge Henning Andersen, er fornøgd med arbeidet så langt og gler seg til å sjå kva klubben mottat av dei ulike entreprenørane. – Vi er veldig glade for at konkurransen endeleg er i gang. Når vi mottar forslag til design, skal vi ut i byen og sjå kva folk synest om utsjånaden på vår nye arena og opplevinga vi ønsker å skape, seier Andersen. Dei har no sett i gang ein prosess med tre entreprenørar.

  • Torsdag 26. september kl. 11.27

    Mann bortvist fra butikk i Vennesla

    En mann er bortvist fra en butikk på Vikeland i Vennesla etter å ha forstyrret ro og orden. Mannen skal ha skremt kunder og ansatte, melder politiet.

  • Torsdag 26. september kl. 11.23

    Bømoen AS går rettens vei mot fallskjermklubb

    Som NRK tidligere har omtalt, har den betente konflikten mellom investorselskapet Bømoen AS og fallskjermklubben i lang tid splittet ekstremsportbygda Voss. I august ble det kjent at selskapet saksøkte Voss kommune, og krevde erstatning på flere titalls millioner kroner. Nå tar Bømoen AS saken til Hordaland tingrett, med mål om å få kastet ut fallskjermklubben fra området. Det skriver Avisa Hordaland. Bømoen AS eier området med flystripe i Voss Herad. De mener fallskjermklubben siden 2023 har manglet rettslig grunnlag til å drifte der. Selv vil de bruke området til næringsliv og nye boliger. Voss fallskjermklubb har ifølge avisen fått frist denne uken til å svare tingretten.

  • Torsdag 26. september kl. 11.22

    «Partiet» utsolgt: Venter med nytt opplag

    Den utskjelte boken «Partiet» er utsolgt eller reservert over hele landet – og på lageret er det tomt. Men nytt opplag må vente.

  • Torsdag 26. september kl. 11.09

    Dødsulykken på Sandvika storsenter: – Ingen kjente problemer med bilen

    Politiet er i kontakt med bilprodusenten, men sier det ikke er kjente problemer med bilen som kjørte ut av fjerdeetasje.

  • Torsdag 26. september kl. 11.08

    Oljeprisen faller: Peker på Libya

    Torsdag faller oljeprisen. Det knyttes til nyheter som kan påvirke oljeproduksjonen i Libya og Saudi-Arabia.

  • Torsdag 26. september kl. 11.08

    Ullevålsveien har blitt oppgradert

    Ullevålsveien fra Thor Olsens gate til Colletts gate har blitt oppgradert, skriver Oslo kommune på sin nettside. Det er tilrettelagt for mye trafikanter ved å bygge ut bredere fortau, opphøyde sykkelfelt, tryggere busslommer og to småparker. – Kjørefelt og sykkelfelt i Ullevålsveien var for smale. Sykkelfeltene nå skal bedre fremkommeligheten og trafikksikkerhetten for syklister, og redusere omfanget av sykling på fortauet. Det har innebært fjerning av all langsgående gateparkering, som vil si omtrent 100 parkeringsplasser, med unntak av noen parkeringsplasserplasser ved St. Olav domkirke. Ved Colletts gate og Schwensens gate har det kommet to torg. De har fått grønne arealer som sikrer bedre håndtering av overvann.

  • Torsdag 26. september kl. 11.06

    Forlenger ikke fellingstillatelse

    Fellingstillatelsen på ulven som har ferdes i området mellom Froland og Åmli blir ikke forlenget, det bekrefter Statsforvalteren. Det var Norsk Sau og Geit avdeling Agder som søkte Statsforvalteren om fellingstillatelse etter at SNO konkluderte med at det etter alt å dømme var ulv som hadde tatt 11 sauer. Ulven skal sist ha blitt observert på et viltkamera i Evje og Hornnes kommune lørdag.

  • Torsdag 26. september kl. 11.04

    Mandy Moore (40) har fått en datter: – Evig takknemlig

    Skuespilleren Mandy Moore er nå trebarnsmor.

  • Torsdag 26. september kl. 11.00

    Hastebehandlar søknad

    Helse Midt-Noreg vil hastebehandle søknaden frå Helse Møre og Romsdal om å få dekt ekstrakostnadene med Helseplattforma. Det skriv Romsdals Budstikke. Helse Midt-Noreg set opp eit ekstraordinært styremøte 7. oktober. Saka er så alvorleg for heile regionen, og spesielt for Helse Møre og Romsdal, at søknaden bør avgjerast på eit ekstraordinært møte, sa styreleiar Odd Inge Mjøen (bildet) under dagens styremøte. Helse Møre og Romsdal har søkt om å få dekt 200 millionar kroner frå Helse Midt-Noreg.

  • Torsdag 26. september kl. 11.00

    Strømbrudd i Arendal

    530 husstander er uten strøm ved Rykene i Arendal torsdag formiddag etter at det har oppstått feil på strømnettet. Det viser Glitre Nett sin dekningsoversikt. – Årsaken er foreløpig ukjent, men vi jobber med å finne feilen, skriver selskapet.

  • Torsdag 26. september kl. 10.46

    Gir 60 millioner kroner til mineralprosjekt

    Innovasjon Norge gir 60 millioner kroner i tilskudd til selskapet Rare Earths Norway. Pengene skal gå til et pilotprosjekt for bearbeiding av sjeldne jordartsmetaller på Fensfeltet i Nome kommune, skriver Kanalen. – Dette er innovasjon av stor strategisk betydning for å skape ny næringsaktivitet og for europeisk forsyning av metaller som er viktige for det grønne skiftet, sier administrerende direktør i Innovasjon Norge, Håkon Haugli. Tidligere i år ble det kjent at Europas største forekomst av sjeldne jordartsmineraler er funnet i Telemark. Mineralene brukes blant annet til produksjon av vindturbiner, mobiltelefoner og forsvarsmateriell.

  • Torsdag 26. september kl. 10.45

    Lastebil kjørte seg fast

    I Trondheim kjørte en mindre lastebil seg fast i jernbanebrua i Strandvegen torsdag formiddag. Bilen er nå trukket løs fra brua, som vil bli undersøkt for eventuelle skader. All togtrafikk er midlertidig stoppet, melder politiet.

  • Torsdag 26. september kl. 10.40

    Liva Ingebrigtsen møtte veggen: – Det er toppidrettens pris

    I vår kjente Liva Ingebrigtsen at kroppen sa stopp. Hun ristet da hun hentet mannen Henrik Ingebrigtsen på flyplassen.

  • Torsdag 26. september kl. 10.33

    Slutt for «Den tynne blå linjen»

    Den populære, svenske politiserien legges ned.

  • Torsdag 26. september kl. 10.33

    Kun én av fire helse- og omsorgsarbeidere i kommunene har heltidsjobb

    Andelen som jobber heltid i kommunale helse- og omsorgstjenester, er på vei oppover, men fortsatt lav, viser nye tall fra Helsedirektoratet. I 2023 var andelen heltid i kommunale institusjoner 25 prosent og i hjemmetjenesten 28 prosent, skriver Helsedirektoratet. I 2016 var andelen henholdsvis 19 og 20 prosent. Gjennomsnittlig stillingsprosent blant disse yrkesgruppene var henholdsvis 59 og 57 prosent. Oslo er fylket der høyest andel jobber heltid i kommunale helse- og omsorgsinstitusjoner (32,7 prosent), mens Troms og Finnmark er best når det kommer til heltid i hjemmetjenester (30,7 prosent). I begge kategorier ligger Innlandet på bunn. – Det er bra at vi ser en økning i heltidsstillinger og stillingsprosent, men andelen er fortsatt for lav. Vi ønsker flere heltidsansatte, da dette har positive ringvirkninger for brukere, pasienter og deres pårørende. De trenger å forholde seg til færre personer, slik at de kan oppleve tryggheten ved å være kjent med dem som skal hjelpe, sier divisjonsdirektør Helen Brandstorp i Helsedirektoratet. Leder Lill Sverresdatter Larsen i Norsk Sykepleierforbund (NSF) reagerer på tallene. – Dette går utover trygghet og stabilitet i pasientoppfølgingen, og det kan føre til at kommunene i større grad må ty til innleie. Våre tall viser at Kommune-Norge bruker stadig mer på innleie av sykepleiere, sier hun til TV 2. (©NTB)

  • Torsdag 26. september kl. 10.29

    Person ranet med kniv i Porsgrunn

    Tre personer er pågrepet etter at en person ble ranet i en bolig i Porsgrunn i dag tidlig. Den fornærmede ble truet med kniv til å gi fra seg dyre klær, og til å overføre penger via Vipps, opplyser Sør-Øst politidistrikt. Ransofferet ble ikke fysisk skadet. Alle de tre mistenkte personene er i slutten av tenårene. Det var vitneavhør og undersøkelser på åstedet som førte politiet til pågripelsene, sier innsatsleder Ståle Fuglaas.

  • Torsdag 26. september kl. 10.29

    Klassequizen: 7 poeng til Kippermoen ungdomsskole

    I hvilket land ligger Waterloo, der Napoleon tapte det berømte slaget? Det var ett av spørsmålene som laget fra Kippermoen ungdomsskole tok på strak arm. Heine Jacobsen, Linnea Vesterbekkmo og Sander Ottesen sa etter quizen at de burde klart minst ett poeng til. Særlig det ene spørsmålet om hvilket nummer i alfabetet bokstaven J har skulle de så gjerne svart riktig på. I neste uke er det høstferie i Nordland, og da tar også Klassequizen en liten pause. Vi er tilbake med ei ny skole mandag 7. oktober. ???? Hør Kippermoen ungdomsskole på P1 (26. september 2024) ???? Se full poengoversikt

  • Torsdag 26. september kl. 10.28

    Porsgrunn: Tre tenåringer pågrepet for ran på privat adresse

    Tenåringene stjal merkeklær og truet seg til Vipps-overføring.

  • Torsdag 26. september kl. 10.24

    Nesttunvegen opna for manuell dirigering

    Nesttunvegen på Paradis i Bergen er opna igjen, og trafikken blir førebels dirigert manuelt. Vegen vart stengd i går formiddag, i samband med installering av verdas største plastbru.