Nyheter:

  • Onsdag 25. september kl. 23.33

    Biden kunngjør ny milliardpakke til Ukraina

    Pakken er på 375 millioner dollar. Beløpet bikker nesten fire milliarder norske kroner.

  • Onsdag 25. september kl. 23.26

    Lagkameratene med klar beskjed til helten: – Jeg prøver så godt jeg kan!

    Enn så lenge er Jens Petter Hauge tapt for Glimt etter sesongen. Nå har lagkameratene begynt lobbyvirksomhet.

  • Onsdag 25. september kl. 22.59

    Anne (76) har endret spillereglene for norsk klimapolitikk

    Sveitserinnene endret europeisk klimalov for godt. Norsk klimalov holder ikke lenger mål, konkluderer en ny rapport.

  • Onsdag 25. september kl. 22.52

    Liverpool enkelt videre til 4. runde i Ligacupen – Haalands City møter Tottenham

    (Liverpool – West Ham 5–1) Liverpool-trener Arne Slot viser at han tar den hjemlige cupen på alvor. I neste runde venter tøff Premier League-motstand.

  • Onsdag 25. september kl. 22.50

    Ny Europa-smell for Manchester United: – Må seg meg i speilet

    (Manchester United – Twente 1–1) Er dette starten på nok en nedtur i Europa for Manchester United?

  • Onsdag 25. september kl. 22.39

    Se kveldens siste TV-nyheter

  • Onsdag 25. september kl. 22.25

    Voldberg tapte nær 100 mill. på aksjer i fjor

    Tore Aksel Voldbergs aksjeportefølje krympet videre i fjor. – Forventer en del usikkerhet fremover, skriver han.

  • Onsdag 25. september kl. 22.21

    Putin vil endre Russlands atomdoktrine

    Land som støtter angrep på Russland kan regnes som angripere, varsler presidenten.

  • Onsdag 25. september kl. 22.17

    Alexander Rugert-Raustein på førsteplass til stortingslista

    Nominasjonskomiteen til Rogaland MDG har valgt å innstille Alexander Rugert-Raustein på førsteplass til stortingslista før valget 2025. – Takk for tilliten, skriver Rugert-Raustein på sin Facebook-side. Videre sier han det er stort å bli nominert til å stå i spissen. – Et tegn for stor tillit og en stor oppgave, sier MDG-politikeren.

  • Onsdag 25. september kl. 22.11

    Bil kjørt av veien i Rana

    Politiet har fått melding om en trafikkulykke i Rana. En bil skal ha kjørt av veien. Sjåføren var alene i bilen, og fremstår som uskadet, ifølge politiet.

  • Onsdag 25. september kl. 22.07

    Tiltalt for mishandling og vold i fire tidligere forhold

    En mann er tiltalt for mishandling i fire tidligere forhold. Politiet fikk først tips om mannen for to år siden. I etterforskningen kom det opplysninger om flere fornærmede. – Det er en alvorlig sak. Det er en stor sak som har krevd ganske mye ressurser over lengre tid, sier politiadvokat Mari Jøndal Bjertnæs til NRK. Det er gjennomgått store mengder databeslag i saken. I tiltalen beskrives omfattende og alvorlige hendelser som har skjedd mot kvinnene. Mannen er tiltalt for blant annet mishandling, for vold og hensynsløs atferd og for å ha forfulgt en av kvinnene. Mannen kan risikere flere år i fengsel. – Strafferammen på mishandling i nære relasjoner er inntil seks års fengsel, sier hun. Saken skal opp i oktober.

  • Onsdag 25. september kl. 22.06

    Setter barn i arresten oftere

    Ingen andre politidistrikt hadde mindreårige oftere i cella enn Agder i fjor. Det skriver Fædrelandsvennen, som har hentet tallene fra Politidirektoratets rapport om arrestforholdene i Norge. 26 barn i alderen 15–17 år ble plassert i celle totalt 50 ganger. Tallet omfatter arrestene i Arendal og Kristiansand. Agder politidistrikt opplyser at noe av økningen kan knyttes til enkelte ungdommer som er plassert på barnevernsinstitusjoner i Agder.

  • Onsdag 25. september kl. 21.59

    Nordmann vant over 80 millioner i Vikinglotto

    Noen som har det.

  • Onsdag 25. september kl. 21.48

    Teknologidirektør Mira Murati forlater OpenAI

    Det er ikke klart hvem som tar over den sentrale jobben i AI-selskapet.

  • Onsdag 25. september kl. 21.47

    Hærverk på Vestfolds eldste bygning

    Vestfoldmuseene oppdaget denne uken tagging på en 600 år gammel bygning på Tallak i Tønsberg. Ansatt Øystein Orerød sier til Tønsbergs Blad at dette er det mest alvorlige han har vært borti av hærverk. Rådgiver Henriette Hedemann Skogvold kaller saken alvorlig miljøkriminalitet. – Huset er fra 1407 og ble flyttet til Tønsberg fra Hof på 1950-tallet, sier Orerød. På museets hjemmeside blir bygget på Vestfoldtunet beskrevet som «Vestfolds eldste profane bygning, et middelalderloft, datert 1407.» Museet vet ennå ikke hvor omfattende skadene er, og saken er anmeldt til politiet.

  • Onsdag 25. september kl. 21.36

    Utklassing for Gjøvik

    I 1. divisjon i ishockey gikk det veldig bra for Gjøvik i kveld: De slo Kongsvinger 8-0 på bortebane.

  • Onsdag 25. september kl. 21.33

    Trebarnsmor Hanne (27) fikk sjokkbeskjed etter fødselen: – Vi var livredde

    Lille Sanna ble født med Downs syndrom og hjertefeil. Nå er hun en berikelse for familien. Men i Norge fødes det færre som Sanna.

  • Onsdag 25. september kl. 21.19

    Tatt i 130 km/t

    En bilfører ble stoppet i 130 kilometer i timen på E18 i Grimstad. UP gjennomførte laserkontroll i 100-sonen ved Molland. Det ble skrevet ut totalt seks forenklede forelegg, opplyser politiet.

  • Onsdag 25. september kl. 21.15

    Start opp på trygg plass

    Start slo Åsane 3-1 hjemme på Sør Arena onsdag kveld. Eirik Schulze, Mathias Grundetjern og Kristoffer Hoven scoret for Start. Start er nå oppe på en foreløpig 12. plass i 1.divisjon med 27 poeng.

  • Onsdag 25. september kl. 21.14

    Mistenkelig gjenstand levert til advokatkontor: Kontaktet bombetjenesten

    I dag mottok politiet i Stavanger en melding om en mistenkelig gjenstand som ble levert til advokatfirmaet SjødinMeling i sentrum av byen. Gjenstanden ble levert til kontoret på tirsdag, men på grunn av omstendighetene rundt leveringen, valgte politiet å sette i gang en etterforskning. Firmaet huser flere profilerte advokater, som advokat Brynjar Meling. Ifølge Meling var det også firmaet som kontaktet politiet – Vi mottok først en e-post som vi oppfattet som noe ubehagelig og i går kom det en gjenstand til kontoret hvor vi fant grunn til å ikke åpne pakken, sier Meling. Etter dette kontaktet de politet. Politiet ba også om bistand fra nasjonale beredskapsressurser og politiets bombetjeneste. Bombetjenesten har avklart at gjenstanden var ufarlig, ifølge politiet. Politiet valgte å ikke evakuere bygget, men iverksatte nødvendige tiltak.

  • Onsdag 25. september kl. 21.11

    Uavgjort for Raufoss

    I Obos-ligaen ble det uavgjort for Raufoss på hjemmebane i dag : 1-1 mot Ranheim.

  • Onsdag 25. september kl. 21.09

    Palestinske medisinstudenter besøker Helgeland

    Ti palestinske medisinstudenter skal i starten av oktober besøke Helgelandssykehuset i Sandnessjøen og omkringliggende for å lære mer om helsetjenester i distriktene. De ti studentene er tatt inn ved Universitetet i Oslo dette høstsemesteret etter at de aller fleste utdanningsinstitusjonene på Gaza er lagt i ruiner. På programmet står besøk på sykehuset i Sandnessjøen, besøk på helsesenteret og sykehjemmet på Herøy, samt et besøk på ambulansestasjonen på Dønna og hjemreise med ambulansebåten. Reisen og besøket til Helgeland dekkes av en lokal tverrpolitisk støttegruppe for Palestina.

  • Onsdag 25. september kl. 21.08

    Seier for Kongsvinger i Obos-ligaen

    I Obos-ligaen har Kongsvinger slått Mjøndalen 2–1 på bortebane.

  • Onsdag 25. september kl. 21.07

    Sogndal gikk på sitt sjette tap på rad

    Sogndal åpnet med et brak mot topplaget Bryne på Fosshaugane Campus. Allerede etter ett minutt tok de hvitkledde ledelsen, men gleden skulle ikke vare lenge. Før hjemmepublikummet rakk å sette seg, utlignet Sanel Bojadzic for Bryne i det tredje spilleminutt. Sogndal tok igjen ledelsen etter 19 minutter, men Bryne snudde kampen og ledet 3–2 til pause. Det ble ingen flere scoringer og dermed gikk Sogndal på sitt sjette tap på rad i 1. divisjon.

  • Onsdag 25. september kl. 21.04

    Skinner i refleksvest

  • Onsdag 25. september kl. 21.02

    Portugal reagerer etter Glimt-bragd: «Mareritt i Norge»

    (Bodø/Glimt – Porto 3–2) Portugisiske medier er lite imponert av det de så fra den europeiske fotballgiganten.

  • Onsdag 25. september kl. 21.02

    Pubdød i England

    Britiske puber frykter økte skatter og avgifter fremover.

  • Onsdag 25. september kl. 21.00

    Kolstad med solid seier

    Kolstad sikret seg 29-25-seier i Champion League-kampen mot kroatiske FK Zagreb i kveld. Det stor likt etter pause, men i andre omgang dro Kolstad fra. Sander Sagosen ble skadet i første omgang og fraktet til sykehus for sjekk.

  • Onsdag 25. september kl. 20.49

    Seier for Elverum mot Kristiansand

    I eliteserien i håndball har Elverum vunnet 27–25 mot Kristiansand på bortebane.

  • Onsdag 25. september kl. 20.42

    Hauge-show da Glimt tok Europa-skalp med ti mann: – Han er helt enestående

    (Bodø/Glimt-Porto 3–2) Isak Määttäs røde kort kunne spolert festen for Glimt. Da hjelper det å ha Jens Petter Hauge som festsjef.

  • Onsdag 25. september kl. 20.34

    KS bekymret for kommuner i Agder

    KS er bekymret for den økonomiske situasjonen til flere kommuner i Agder. Det sier leder av KS Agder Torunn Høyum-Eriksen. Tirsdag la kommunedirektøren i Grimstad fram forslag om å kutte 100 millioner i driften sammenliknet med i dag. – Dette er jo en alvorlig situasjon både for Grimstad og de andre kommunene som sliter, sier Høyum-Eriksen. Ifølge henne har KS oppfordret regjeringen til å komme på banen. Samtidig er hun klar på at kommunene må omstille seg. – Vi ser at befolkningen endrer seg. Det blir jo færre barn og flere eldre, og vi kommer til å måtte bruke mye penger på beredskap i samfunnet. Så det er ikke realistisk at det vil komme store ekstra overføringer til kommunene framover. Hun sier at i 2022 ga 17 prosent av kommunene tilbakemelding om at de hadde lite økonomisk handlingsrom. I 2023 hadde det økt til 40 prosent. – Så det har blitt drastisk verre, men det har utviklet seg over tid, sier Høyum-Eriksen.

  • Onsdag 25. september kl. 20.29

    Valdresflye åpen igjen

    Valdresflye ble stengt ved 15-tiden i dag som følge av uvær. Ved 19-tiden var vegen åpen igjen, opplyser Mikael Olsen, trafikkoperatør ved Vegtrafikksentralen Øst til NRK. – Det var første gangen Valdresflye ble stengt på grunn av snø denne sesongen, sier han. Vegen blir ikke vinterstengt før nærmere jul. Det kan være glatte veger. Han sier at de ikke har hatt noen trafikkhendelser i forbindelse med snøen i dag. Det forteller også politiet til NRK. Fra da vegen ble stengt tidligere i dag:

  • Onsdag 25. september kl. 20.25

    Foreslår forbod mot syrin og andre plantar som skader norsk natur

    Miljødirektoratet foreslår forbod mot innførsel, omsetjing og utsetjing av 97 framande plantar som skader norsk natur. Syrin og kjend klatreplante blir foreslått forbode, ifølgje ei pressemelding frå Miljødirektoratet. Forslaget er at det skal bli forbode å innføre dei skadelege plantane til Noreg, å selje eller gi dei bort og å plante dei ut. Mange er plantar som framleis blir brukte som prydplantar i hagar og grøntanlegg, slik som den velkjende syrinen Syringa vulgaris eller klatreplanten villvin. – Syrin utgjer med dei førekomstane som finst i dag eit stort problem, særleg i Oslofjordområdet. Ved å forby innførsel, omsetjing og utsetjing av syrin og fleire andre framande skadelege planteartar ønskjer vi å forhindre ytterlegare spreiing, og redusere framtidige nedkjempingskostnader for samfunnet, seier miljødirektør Ellen Hambro. Forbodet er ikkje foreslått å ha tilbakeverkande kraft. Det vil seie at dei som har desse plantane i hagen frå før kan behalde dei, men ikkje dele dei med andre, setje ut eller kaste dei i naturen, slik at dei kan spreie seg. Problemet med dei framande skadelege planteartane er at dei utkonkurrerer plantar som høyrer heime i norsk natur, og som er viktige for mellom anna insekt og anna naturmangfald. Syrin til dømes, dannar tette kratt som gjer det vanskeleg for andre plantar å sameksistere. Den kan fortrengje kritisk trua artar som dvergtistel, solrose, fargemyske, smaltimian og den sårbare arten drakehovud, som er ein prioritert art etter naturmangfaldlova.

  • Onsdag 25. september kl. 20.21

    Vålerenga sikret Champions League-gruppespill – knuste Anderlecht

    (Vålerenga – Anderlecht 3–0, 5–1 sammenlagt) Vålerenga skal spille Champions League-fotball for første gang i klubbens historie.

  • Onsdag 25. september kl. 20.13

    Nok en melding om slagsmål i Tønsberg

    Onsdag kveld fikk politiet også 19.32 melding om et slagsmål i Tønsberg sentrum. Dette skulle være mellom to personer, men med 10–15 ungdommer på stedet. Patruljene har kontakt med to personer og undersøker hva som har skjedd. En tenåring opplyser at han er slått, og oppsøker legevakt. To personer i slutten av tenårene og begynnelsen av 20-årene blir bortvist fra stedet. Også i 17.40-tiden rykket politiet ut etter melding om slagsmål. Da bortviste de tre personer fra bussentralen etter at en mann i 20-årene oppga at han var slått ned.

  • Onsdag 25. september kl. 20.12

    Start jakter nye tre poeng

    Start leder 2-1 mot Åsane på Sør Arena etter mål av Mathias Grundetjern og Eirik Schulze. Begge målene til Start kom tidlig i andre omgang, før Åsane utlignet på straffespark. Start har tatt sju poeng på de tre siste seriekampene. Med seier i kveld rykker Start opp på trygg plass i førstedivisjon. Følg kampen.

  • Onsdag 25. september kl. 20.05

    Innbyggere på Lura bør koke drikkevannet

    En vannprøve har slått ut positivt på E. coli, opplyser Sandnes kommune på sine nettsider. Funnet ble gjort under en av kommunens rutinekontroller. Det er snakk om lave nivåer, og kommunen mistenker at det er en feilprøve. Stavanger aftenblad omtalte saken først. Innbyggere som bør koke vannet skal ha fått varsel på SMS. Kommunen vil sende ut en ny SMS når de har fått inn nye prøvesvar. Inntil da bør man koke drikkevannet.

  • Onsdag 25. september kl. 20.00

    Blir det høyere rente av å øke oljepengebruken?

    Fremleggelsen av statsbudsjettet for 2025 nærmer seg. Oljefondet er rekordstort. Vil norsk økonomi gå over styr hvis man bruker mer oljepenger?

  • Onsdag 25. september kl. 19.59

    Vinmaker risikerer livet for årets avling

    Maher Harb (42) og familien flyktet fra hovedstaden til fjellene i Libanon, men nå er også stedene som før var trygge under angrep.

  • Onsdag 25. september kl. 19.48

    Virkelig, Gyldendal? Ingen grunn til å trekke boken?

    «Vi ser ingen grunn til å trekke boken», sier Gyldendals direktør. Jeg setter min lit til at forlagets varslede gjennomgang ender med at boken trekkes.

  • Onsdag 25. september kl. 19.44

    Jusekspert om politiagenten som flyttet inn: – Forferdelig inngripende

    Aslak trodde han hadde fått en venn, men ble lurt av en politimann. Saken er et godt eksempel på hvor stor menneskelig skade undercover-agenter gjør, mener jusekspert.

  • Onsdag 25. september kl. 19.44

    Kolstad – RK Zagreb: Sander Sagosen ute med skade

    Likt til pause (13–13) i Trondheim spektrum når Kolstad møter kroatiske FK Zagreb. Sander Sagosen måtte gå av banen etter 11 minutter fordi han fikk seg en smell i skulderen.

  • Onsdag 25. september kl. 19.41

    Sjå tv-sendinga her

  • Onsdag 25. september kl. 19.41

    Sjå Vestlandsrevyen 19.45

    For første gong skal legar no bli utdanna i Sogn og Fjordane. Regjeringa legg 20 studieplassar til Førde. Programleiar i Vestlandsrevyen er Silje Rognsvåg.

  • Onsdag 25. september kl. 19.41

    Skien kommune mot nok et underskudd

    Ifølge Telemarksavisa går Skien kommune mot et underskudd på minst 150 millioner kroner for 2024. I fjor var driftsunderskuddet 185 millioner kroner. – Vi kan ikke frede noe som helst, det er klart at det blir store kutt neste år, sier ordfører Marius Roheim Aarvold til TA. Han sier at de blir nødt til å ta av kommunenes fond. Skien har nemlig fått over 400 millioner kroner i utbytte fra Skagerak i samme periode de har hatt 350 millioner i manko på drift.

  • Onsdag 25. september kl. 19.39

    Sagosen sendt til sykehus etter stygg smell: – Det er trist

    (Kolstad - Zagreb 29–25) Sander Sagosen skrek av smerte da han pådro seg en skulderskade i Kolstads mesterligakamp mot Zagreb.

  • Onsdag 25. september kl. 19.37

    Mopedulykke i Vennesla

    To mopeder er involvert i en trafikkulykke på Skarpengland i Vennesla. Politi og ambulanse er på stedet. En person er lettere skadet, og kjøres til sykehus av ambulanse.

  • Onsdag 25. september kl. 19.29

    Åmot vil beholde klasseturer til Tyskland og Polen

    Hovedutvalget for oppvekst og kultur i Åmot har med fire mot en stemme vedtatt at de populære klasseturene for tiendeklassene til Tyskland og Polen skal fortsette. Kommunedirektøren hadde foreslått å spare penger ved å gjennomføre turer til Oslo og Utøya i stedet, melder Østlendingen. Denne turen ville ført til en totalkostnad på 290.000 kroner, mens turen til Polen og Tyskland blir på ca. 650.000 kroner. Ungdomsrådet har tidligere uttalt seg kritisk til forslaget fra kommunedirektøren. Kommunestyret skal ta endelig stilling til saken seinere i høst.

  • Onsdag 25. september kl. 19.28

    Knotten klamrer seg til analyse-håp etter funn

    Et produkt som selges i amerikanske dagligvarebutikker har gitt dopingtatte Iver Knotten (25) et nytt håp om å bli trodd.

  • Onsdag 25. september kl. 19.18

    Stakk av fra påkjørt gutt

    En gutt i barneskolealder har forklart til politiet at han ble påkjørt av en «mopedsykkel» ved sykkelparkeringen ved Lunde skole i Skien. Gutten sier at han fikk vondt i kneet og at mopedsykkelen med fører iført sort og brun jakke forlot stedet i retning sentrum uten å stoppe. Politiet har opprettet sak.

  • Onsdag 25. september kl. 19.18

    Politiet vil ha tips etter branntilløp i Gran

    Flere mindre branntilløp og oppskyting av fyrverkeri gjør at politiet nå skal gjennomføre flere bekymringssamtaler med foreldre. Lørdag kveld fikk politiet melding om branntilløp ved ballbingen på Jaren skole. Ikke lenge etter kom det melding om at avfall var påtent ved Brandbu barneskole og at det var satt fyr på en T-skjorte i undergangen ved Gran rådhus. Politiet har inntrykk av at det er mindreårige og ønsker derfor kontakt med foreldre, skriver avisa Hadeland.

  • Onsdag 25. september kl. 19.15

    Stenger fylkesvei med umiddelbar virkning

    Det ene kjørefeltet på Tistedalsveien ved Fossholtet i Halden stenges med umiddelbar virkning, melder Østfold fylkeskommune. Kjørefeltet på fylkesveien stenges på grunn av skader på en støttemur. – Vi ser at muren må forsterkes eller erstattes, og trenger noe tid på å finne ut hva som er mest aktuelt. I mellomtiden må vi unngå at tilstanden forverres, og vi har foreløpig ikke noe klart svar på hvor lenge et kjørefelt må holdes stengt, sier seksjonsleder Arne Bjørklund. Det blir lysregulering på stedet.

  • Onsdag 25. september kl. 19.12

    Røykutvikling på matbutikk i Sandnes

    Klokken 19.05 fikk politiet inn en melding om røykutvikling fra Rema 1000 butikk i Skaarlia. Det skal komme røyk fra et rom på baksiden av bygget. Brannvesenet er på stedet. Ifølge politiet kan det se ut som at det er kjølegass. Det skal ikke være snakk om brann.

  • Onsdag 25. september kl. 19.07

    Nordnets spareøkonom slutter

    Bjørn Erik Sættem har funnet seg en ny jobb.

  • Onsdag 25. september kl. 19.06

    ABC News: Eksplosjon ved rettslokale i California

    Nødetatene rykker ut etter melding om en eksplosjon ved Santa Maria Courthouse i California.

  • Onsdag 25. september kl. 19.02

    Svømmebasseng stengt etter legionellafunn

    Svømmebassenget ved Tjodalyng skole i Larvik har vært stengt siden i vår. Ifølge Østlands-Posten er grunnen et funn av legionellabakterier. Rektor Terje Berglie sier til avisen at skolen ble pålagt av kommuneoverlegen å stenge bassenget da. Så sent som i august viste nye prøver fremdeles legionella. Kommunens eiendomsavdeling har lyst ut legionellasikring ved skolen anbud på. Rektoren håpoer barna kan få svømmeundervisning tilbake i løpet av høsten.

  • Onsdag 25. september kl. 19.01

    Modig om brutal oppvekst! Anmeldelse: Jawad Raja: «Skapt for ære»

    Denne boken er en brutal brikke i Raja-familiens puslespill. Abida Rajas sønn og Abid Rajas nevø, Jawad, beskriver en oppdragervold som nesten ikke er til å fatte.

  • Onsdag 25. september kl. 18.59

    Kjørte i parkert bil i Haugesund

    Politiet er på parkeringsplassen til Aksdalsenteret i Haugesund. De fikk inn en melding om et mindre elektrisk kjøretøy som har kjørt inn i en parkert bil. Føreren er en eldre dame, hun blir sjekket av ambulanse.

  • Onsdag 25. september kl. 18.59

    Kjørte i parkertbil i Haugesund

    Politiet er på parkeringsplassen til Aksdalsenteret i Haugesund. De fikk inn en melding om et mindre elektrisk kjøretøy som har kjørt inn i en parkert bil. Føreren er en eldre dame, hun blir sjekket av ambulanse.

  • Onsdag 25. september kl. 18.57

    Støtter Tellef Inge Mørland

    Medlemsmøtet i Evje og Hornnes Arbeiderparti støttet enstemmig listen med Tellef Inge Mørland på topp. – Evje og Hornnes Arbeiderparti ser Tellef Inge Mørland som vår mann på stortinget. Han har vært tydelig og snakket Setesdal sin sak. Han er selv fra en mindre kommune og vi opplever at han kjenner utfordringene våre godt, sier Tor Øyvind Hansen, leder av Evje og Hornnes Arbeiderparti.

  • Onsdag 25. september kl. 18.47

    Tre bortvist etter slagsmål i Tønsberg

    Sør-Øst politidistrikt bortviste onsdag kveld tre personer fra bussentralen i Tønsberg sentrum. En mann i 20-årene oppga at han var slått til, og politiet opprettet sak på hendelsen.

  • Onsdag 25. september kl. 18.46

    Sportsforretning i Gjøvik konkurs

    Gamletorvet Sport i Gjøvik begjærer oppbud og legger hovedansvaret over på Gjøvik kommune. Daglig leder Thomas Standerholen-Frydenlund sier til Oppland Arbeiderblad at de ikke har fått nok hjelp av kommunen til å håndtere salgssvikten som skyldtes vegarbeid i sentrum. Han nevner en rekke eksempler på at kommunen ikke har vært behjelpelig med å kompensere for disse ulempene. Jan Tore Karlsen i Gjøvik kommune svarer at han har forståelse for at alle gravearbeidene har vært en utfordring. Han sier at utskiftning av det gamle vann- og avløpsanlegget har vært en nødvendighet, og at kommunen har prøvd å minimere ulempene for de forretningsdrivende.

  • Onsdag 25. september kl. 18.45

    Spansk media: Celsa Nordic kan bli solgt til De forente arabiske emirater

    Det er spanske El Economista som i går, tirsdag, meldte at ryktene knyttet til et salg av Celsas internasjonale virksomhet er i ferd med å ta seg opp. Det skriver Rana Blad. Avisa har tidligere meldt at de nåværende eierne av Celsa-konsernet, kreditorene etter konkursen i det spanske familieselskapet, vil selge den internasjonale delen av selskapet. Den spanske avisen melder nå at de nåværende eierne av Celsa-konsernet har blitt kontaktet av stålselskapet Emirates Steel, som nylig ble omdøpt til EM Steel, om et mulig kjøp av den internasjonale virksomheten til Celsa. EM Steel er i sin helhet eid av det statlige fondet Abu Dhabi Developmental Holding Company, som holder til i Abu Dhabi i De forente arabiske emirater, og er regnet som et av verdens 10 største investeringsfond.

  • Onsdag 25. september kl. 18.42

    Straks startskot for Sogndal-Bryne

    Snur Sogndal skuta etter fem strake tap, eller går dei på sitt sjette strake tap? Kampstart klokka 19! Følg kampen her.

  • Onsdag 25. september kl. 18.37

    Nye målinger: Nærmest dødt løp mellom Trump og Harris

    Etter at Harris har hatt et forsprang på meningsmålingene, puster Trump henne nå i nakken.

  • Onsdag 25. september kl. 18.33

    Frykter for husene sine

    Planene om ny E18 gjennom Tvedestrand skaper usikkerhet og frykt blant beboere langs den mest aktuelle traseen. Det skriver Agderposten. Beboere langs «Korridor 20» som Agderposten har snakket med frykter husrivning, og at mange må leve med usikkerheten i årevis.

  • Onsdag 25. september kl. 18.29

    Hannjerv felt i Ringebu

    En hannjerv har blitt felt i Ringebu kommune, melder Statsforvalteren i Innlandet. Gjenværende kvote er ni dyr.

  • Onsdag 25. september kl. 18.25

    Væpnet politiaksjon i Os

    Politiet har i ettermiddag pågrepet en mann i 40-årene på en privat adresse i Os. Mannen er siktet for ulovlig bevæpning på offentlig sted, melder Vest politidistrikt. Det skal være snakk om en pistollignende gjenstand. Politiet har ikke funnet våpenet, og vet ikke om det er snakk om et skarpt våpen eller en replika, opplyser politioverbetjent Christine Grindstein til NRK. Forholdet dreier seg om en observasjon som ble gjort i formiddag, også denne i Os. Politiet var bevæpnet under oppdraget. Pågripelsen foregikk uten dramatikk. Mannen vil transporteres til arresten i Bergen sentrum. Politiet jobber fortsatt på stedet, blant annet med ransaking.

  • Onsdag 25. september kl. 18.15

    Regjeringen ber om soningsoverføring for norsk lakseselger fengslet i Kina

    En kvinne som jobbet med å selge norsk laks i Kina, har sittet fengslet i Kina siden 2018. Nå ber regjeringen om soningsoverføring til Norge.

  • Onsdag 25. september kl. 18.09

    Unggutt får sjansen fra start - Slik starter Glimt mot Porto -

    Lagoppstillingene til den første europaligakampen til Bodø/Glimt er klare, og Kjetil Knutsen starter med 19 år gamle Villads Nielsen i midtforsvaret. Dansken signerte for Glimt i vår fra U19-laget til Norsjælland, og har hittil i sesongen vært mest på benken. Men de siste par kampene har stopperen fått mer og mer tillit, og starter toppkampen mot Porto i tospann med Odin Bjørtuft i midtforsvaret. Bodø/Glimt (4-3-3): Haikin - Sjøvold, Nielsen, Bjørtuft, Bjørkan - Evjen, Berg, Saltnes - Määttä, Høgh, Hauge Porto (4-3-3): Costa - Joao Mario, Perez, Ze Pedro, Moura - Gonzalez, Marko Grujic, Eustaquio - Borges, Omorodion, Jaime

  • Onsdag 25. september kl. 18.09

    Unggutt får sjansen fra start - Slik starter Glimt mot Porto

    Lagoppstillingene til den første europaligakampen til Bodø/Glimt er klare, og Kjetil Knutsen starter med 19 år gamle Villads Nielsen i midtforsvaret. Dansken signerte for Glimt i vår fra U19-laget til Norsjælland, og har hittil i sesongen vært mest på benken. Men de siste par kampene har stopperen fått mer og mer tillit, og starter toppkampen mot Porto i tospann med Odin Bjørtuft i midtforsvaret. Bodø/Glimt (4-3-3): Haikin - Sjøvold, Nielsen, Bjørtuft, Bjørkan - Evjen, Berg, Saltnes - Määttä, Høgh, Hauge Porto (4-3-3): Costa - Joao Mario, Perez, Ze Pedro, Moura - Gonzalez, Marko Grujic, Eustaquio - Borges, Omorodion, Jaime

  • Onsdag 25. september kl. 18.07

    Svenskene håper på «monsterkutt»: – Jeg har sluttet å kjøpe ost

    Göteborg (E24): Utviklingen i den svenske økonomien nærmer seg bunnen. Men hvis befolkningen er for sparsomme, kan oppturen bli seig.

  • Onsdag 25. september kl. 18.02

    Utløste storaksjon for politiet på grunn av paraply: – Det regnet ute

    Mannen skulle bare hente noen etter en operasjon. Det førte til tungt bevæpnet politi og massiv aksjon.

  • Onsdag 25. september kl. 18.02

    Leter fortsatt etter mannen som ranet kiosk i Mosjøen

    Politiet leter fortsatt etter mannen som truet en ansatt med kniv og ranet sykehuskiosken i Mosjøen. Det skriver Helgelendingen. – Vi leter ennå, og har ikke kommet noe nærmere en oppklaring, sier seksjonsleder for politiet i Mosjøen, Snorre Bogfjellmo til avisa. Han sier videre at de har fått flere tips fra publikum, men at disse så langt ikke har brakt dem noe videre i etterforskningen. – Vi har enda ikke noe navn å gå ut fra, og vi håper den eller de som har sett noe eller vet hvem vedkommende er, tar kontakt med politiet. Ifølge Bogfjellmo utgjør gjerningspersonen ingen direkte fare for publikum. – Ranet virker å være en desperat handling, og han ba om unnskyldning til den ansatte. Det viser at gjerningspersonen har både empati og medfølelse selv om handlingen anses som et grovt ran, sier Bogfjellmo.

  • Onsdag 25. september kl. 17.53

    Porto fikk spektakulært møte med nordlyset i Bodø

    Tirsdag kveld landet det portugisiske storlaget Porto i Bodø før møtet med Glimt onsdag kveld. Og heldige var de også med været, da både oppholdsvær og nordlys lagde en spektakulær ramme. På X (tidligere Twitter) har klubben lagt ut flere bilder av nordlyset, inkludert et bilde av et Porto-skjerf på en stein, mens himmelen er farget grønn. «Magien av Europa-kvelder er tilbake», skriver fotballklubben. Kampstart på Aspmyra er klokken 18.45, og kampen kan du både følge og høre her.

  • Onsdag 25. september kl. 17.46

    Oslo-budsjettet: Kutter «beskjedent» i eiendomsskatt – øker kommunale avgifter kraftig

    De fleste boligeiere i Oslo må forberede seg på økninger i kommunale avgifter på flere tusen kroner. Samtidig får de et lite kutt i eiendomsskatten.

  • Onsdag 25. september kl. 17.44

    Vinteren banker på i Trøndelag

    Vinteren er på veg og i dag har det snødd tett på Oppdal.

  • Onsdag 25. september kl. 17.30

    Ødegaard snakker ut om skaden: – Det var det som gjorde meg redd

    Arsenal-kaptein Martin Ødegaard åpner opp om skadesituasjonen han nå står i. For midtbanegeneralen er det en relativt fersk opplevelse.

  • Onsdag 25. september kl. 17.24

    Regjeringa gir 1,3 milliarder til forskningsinfrastruktur

    Regjeringa og forskningsrådet vil satse mer på forskningsinfrastruktur. I dag ble det fordelt 1,3 milliarder til forskjellige prosjekt over hele landet. 200 millioner skal brukes på videreutvikle Norges aller kraftigste superdatamaskiner, som litt forenkla er enorme regnemaskiner. Blant annet trenger man kraftige maskiner til kunstig intelligens, fordi det er enorme datamengder som skal prosesseres. – Kunstig intelligens kan løse mange store utfordringer. Regjeringa ønsker å bevilge 200 millioner til tungregningskapasitet, men også 40 millioner til å starte arbeidet med en norsk språkmodell, sier digitaliseringsminister Karianne Tung (Ap) og fortsetter: – Det er fordi vi trenger at robotene rett og slett snakker norsk. De må forsto norsk kultur, norske samfunnsforhold og den norske helsa til oss nordmenn når vi skal bruke teknologien.

  • Onsdag 25. september kl. 17.24

    I den hemmelighetsfulle hage

    Kronprinsparet har en strategi. Spørsmålet er hvor lenge de kan leke stilleleken.

  • Onsdag 25. september kl. 17.21

    Tunsbergtunnelen har opna

    Tunsbergtunnelen på Riksveg 13 har opna etter å ha vore stengd på grunn av eit stansa køyretøy i vegbana.

  • Onsdag 25. september kl. 17.21

    Tunsbergtunnelen stengd

    Tunsbergtunnelen på Riksveg 13 er stengd etter at eit stansa køyretøy står i vegbana.

  • Onsdag 25. september kl. 17.10

    Kraftig gebyrhopp i Oslo

    Vann- og avløpsgebyrene i Oslo vil øke med over 63 prosent fram mot 2027. Det ifølge byrådets økonomiplan for årene framover, som de la fram i dag sammen med budsjettet. Gebyrene øker der med ca. 18 prosent hvert år fram til 2027. Neste år vil en som bor i en bolig på 87 m2 betale 9128 kroner i vann- og avløpsgebyr om du inkluderer moms. Summen er 12451 kroner for en bolig på 120 m2. Renovasjonsavgiften vil derimot etter planen bare øke med 4 prosent neste år, og så prisjusteres i årene etter.

  • Onsdag 25. september kl. 17.03

    Selger samme vare – den ene krever en mye høyere pris

    De to er hovedkonkurrenter i strømmarkedet og selger nøyaktig samme vare. Likevel tar den ene nå 46 prosent høyere pris av nye kunder enn den andre.

  • Onsdag 25. september kl. 16.56

    Glimt skal opp mot «milliard-spiss»: – Rå fysikk

    I sommer forsterket Bodø/Glimt spissplassen med spiller fra Egersund. Porto hentet sin nye spiss fra Atletico Madrid.

  • Onsdag 25. september kl. 16.54

    Mener ungdom i Farsund stemples

    Ungdomsleder i farsund Torrey Skeibrok, er kritisk til politiets fremstilling av problemene med ungdom i sentrum. – Vi kjenner oss ikke igjen i beskrivelsen av hvordan ungdom blir fremstilt. Dette er ikke hele bildet av ungdomsmiljøet i Farsund, sier Skeibrok til Lister 24. Politiet har tidlligere ytret bekymring for ungdomsssituasjonen i Farsund i helgene, og vist til blant annet «flokking» der ungdom har flokket seg rundt politiet og hindret dem i deres arbeid. – Vi har aldri opplevd at det har vært så fint som nå, selv om det av og til skjer ting vi ikke ønsker skal skje. Vi ser også at de fleste foreldre tar ansvar og stiller opp, sier Skeibrok til avisa.

  • Onsdag 25. september kl. 16.45

    Varoddbrua åpner tidligere enn planlagt

    Innen kort tid åpnes Varoddbrua for normal trafikk og 80-sone. Arbeidet med å reparere fugene på brua er ferdig nesten én og en halv måned før tida, skriver Fædrelandsvennen. Det jobbes for at broene skal kunne åpnes for vanlig trafikk allerede torsdag eller fredag.

  • Onsdag 25. september kl. 16.40

    Trafikkulykke på E6

    Det har vært en trafikkulykke på E6 mellom Årvollkrysset og Halmstadkrysset i sørgående retning, melder Vegtrafikksentralen. Ulykken har skapt lange køer. Politiet har bedt de involverte bilene om å finne et bedre egnet sted å skrive skademeldinger.

  • Onsdag 25. september kl. 16.38

    Aftenbladet: Ikke sikkert at fritakssøknaden er god nok

    Sissel Knutsen Hegdal søkte i går om å få fritak fra vervet som ordfører i Stavanger. Ifølge Stavanger Aftenblad er det ikke sikkert at søknaden til Hegdal var god nok. I søknaden må hun vise til at det vil være en «vesentlig ulempe» at hun fortsetter i vervet som ordfører. Den eneste årsaken som skal ha blitt oppgitt er at hun nå er utmeldt av partiet Høyre, og at i samarbeidsavtalen mellom de tidligere flertallspartiene står det at høyre skal være ordfører. Ifølge politisk sekretariat, Hanne Navdal Vatnaland, kan det være at hun må oppgi flere opplysninger. – Vi er ikke ferdig med denne saken ennå. Det kan være at vi har behov for mer informasjon enn det som står i søknaden. Til syvende og sist er det imidlertid bystyret som ut fra en skjønnsmessig vurdering avgjør om det skal gis fritak eller ikke, sier Vatnaland til Aftenblad. 14. oktober skal bystyret stemme over fritakssøknaden fra ordføreren.

  • Onsdag 25. september kl. 16.37

    Nestenkollisjon mellom buss og tog

    En buss ble nesten påkjørt av et godstog ved rutebilstasjonen i Kristiansand onsdag morgen. Det opplyser en av busspassasjerene til Fædrelandsvennen. Bussen skal ha kjørt på rødt lys ved planovergangen like før hendelsen, og endt med å få bommen i busstaket.

  • Onsdag 25. september kl. 16.36

    Storeier vil selge aksjer verdt 1,2 milliarder kroner i Odfjell Drilling

    Odfjell Partners, som kontrolleres av styremedlem Helene Odfjell og familien, vurderer å selge opptil 23,4 millioner aksjer i riggselskapet etter kurshopp.

  • Onsdag 25. september kl. 16.35

    Bil hamna i autovernet

    Ein bil som køyrt inn i autovernet på Bømlo. Det verkar å vere eit mindre uhell der bilføraren blir skildra som uskadd. Det er berre éin person i bilen og bilen er framleis køyrbar. Politiet opprettar ikkje sak.

  • Onsdag 25. september kl. 16.34

    Trafikkulykke mellom lastebil og syklist

    Nødetatene rykket ut til Alexander Kiellands plass i Oslo hvor det har vært en kollisjon mellom et kjøretøy og en syklist. – Syklisten er fraktet til sykehus. Vi jobber for å avklare årsaken. Per nå så er det mye trafikk der, som vi også må dirigere vekk fra stedet, sier operasjonsleder Sven Christian Lie i politiet. Syklisten er kjørt til sykehus med ukjent skadeomfang.

  • Onsdag 25. september kl. 16.33

    Haaland tok farvel med familievenn

    Erling Braut Haaland var med på å frakte kisten ut til bårebilen da Ivar Eggja ble minnet i en seremoni i Bryne onsdag. Eggja døde 11. september etter kortids sykdom. Han var en nær venn av Haaland-familien. Onsdag var Manchester Citys storscorer på plass i Bryne for å ta en siste farvel med mannen som fulgte ham tett i rollen som en hjelper over flere år. Også far Alfie Haaland bar Eggjas kiste, skriver VG. Bårebilen fikk applaus da den passerte de frammøtte utenfor Storstova. Erling Braut Haaland reiste mandag til Norge i privatfly. Han fikk fri fra Citys ligacupkamp mot Watford tirsdag. (©NTB)

  • Onsdag 25. september kl. 16.32

    Oslo: Alvorlig trafikkulykke mellom syklist og lastebil

    Syklisten betegnes som alvorlig skadet.

  • Onsdag 25. september kl. 16.30

    Frykter boligprosjekt blir ferieboliger

    Knut Henning Thygesen (Rødt) frykter boligprosjektet på Krana i Risør ender opp med å bli dyre ferieboliger for turister, skriver Aust-Agder blad. IMS ønsker å bygge mellom 240 og 300 nye boliger på Krana. – Det grunnleggende spørsmålet som må stilles etter vårt syn er for hvem disse «boligene» skal bygges for, om det er for risørfolk, for å styrke den faste bosettingen og være et positivt bidrag for bydelen Krana, skriver Thygesen i et brev til kommunedirektøren.

  • Onsdag 25. september kl. 16.18

    Forskerpris til sørlandsprofessor

    Professor Lena Merete Tallaksen fra Mandal er tildelt den internasjonale hydrologi-prisen 2024. Det skriver Lindesnes avis. Hun er den første norske forskeren som har mottatt denne prisen. Tallaksen får prisen «for å ta den hydrologiske forståelsen av ekstreme værhendelser til nye fronter for å forbedre våre samfunn» står det i begrunnelsen. Tallaksen er professor i hydrologi ved institutt for geofag ved Universitetet i Oslo (UiO).

  • Onsdag 25. september kl. 16.18

    Student anker dom etter knivangrep på UiO

    24-åringen som ble dømt til forvaring i sju år og seks måneder for å ha knivstukket to UiO-ansatte i august i fjor, anker deler av dommen. – Han er rett og slett ikke enig i dommen. Han er for så vidt ikke enig i at det er et drapsforsøk heller, men har valgt å ikke anke den posten fordi han tviler på at han vil nå fram med det, sier mannens forsvarer, advokat Petar Sekulic, til Khrono. Det var 24. august i fjor at den 24 år gamle studenten angrep to UiO-ansatte med en kniv. Angrepet skjedde etter at han hadde fått beskjed om at han hadde strøket på en konteeksamen. Det var under et møte med de to ansatte om hvorfor han hadde strøket, at knivstikkingen fant sted. Den ene ansatte ble alvorlig skadet, mens den andre ble lettere skadet. Mannen anker nå den delen av dommen som omfatter angrepet mot sistnevnte. (NTB)

  • Onsdag 25. september kl. 16.16

    Personsøkersaken: Politiet har mottatt savnetmelding

    Nordmannen som kobles til salget av eksploderende personsøkere i Libanon er nå offisielt meldt savnet.

  • Onsdag 25. september kl. 16.12

    Melding om bevæpnet person på Møllenberg

    Politiet har rykket ut med flere enheter til Møllenberg i Trondheim. De har fått melding om en person som er bevæpnet i området. De søker etter personen, men sier at situasjonen er uoversiktlig. Politiet sier at de kun har fått en melding om dette. En person ble observert i et bygg på Møllenberg. Politiet er fortsatt på stedet og søker gjennom bygget.

  • Onsdag 25. september kl. 16.10

    Lærdalstunnelen open igjen

    Lærdalstunnel har opna igjen etter at den var mellombels stengd på grunn av eit vogntog med problem.

  • Onsdag 25. september kl. 16.09

    Arnanipatunnelen stengd

    Arnanipatunnelen på E16 er steng på grunn av ein gjenstand som heng frå taket og slår borti køyretøy. Entreprenørar er på veg.

  • Onsdag 25. september kl. 16.05

    Melding om to personer med kniv i Sandnes

    Politiet fikk i ettermiddag melding om to menn som angivelig skulle bære kniv synlig i sentrum av Sandnes. Politiet var ute med flere patruljer for å forsøke å finne personene. Men søket er nå avsluttet uten resultat. Det er ingen meldinger som tyder på at andre personer er blitt truet.

  • Onsdag 25. september kl. 16.04

    Influencere bør takke nei!

    Den siste tiden har flere norske influencere reklamert for kaloritellings-appen «Lifesum». Det burde de virkelig ikke gjøre.

  • Onsdag 25. september kl. 15.52

    Trafikkulykke i Hommelvik

    Nødetatene rykker ut etter at to biler har kjørt i hverandre i Hommelvik. Politiet skriver at en bil har kjørt inn i siden på en annen bil. Det virker som det har gått greit med de involverte. Vikepliktsbrudd er årsaken til ulykka. De to involverte bilene står i veibanen og er til hinder for trafikken.

  • Onsdag 25. september kl. 15.51

    Siktet etter brann på Leka

    En person er siktet etter brannen på Leka i Trøndelag natt til lørdag, skriver Namdalsavisa. Den gamle branngarasjen brant ned. Politiadvokat Ane Kolstad Stemre sier til avisa at de jobber med flere hypoteser i etterforskninga. En av hypotesene er at noen har tent på branngarasjen. En person ble pågrepet tirsdag kveld og er nå siktet i saken. Personen ble løslatt etter avhør tirsdag kveld. – Selv om en person er siktet i saken, er vi fortsatt i en tidlig fase av etterforskninga, sier Stemre til avisa.

  • Onsdag 25. september kl. 15.50

    Trafikkuhell i Naustdal

    Politiet melder om et trafikkuhell mellom to biler i Øyravegen i Naustdal. Totalt fire personer var involvert, men ingen er skadd og trafikken går som normalt.

  • Onsdag 25. september kl. 15.44

    Vil gi over 100 ungdom sommerjobb i skogen

    Hovedutvalg for næring i Innlandet har vedtatt å gi 1,28 millioner kroner til et prosjekt for sommerjobb i skogen i perioden 2024–2025. Det er Skogselskapet som står bak prosjektet. Sommerjobbene skal gå til unge mellom 15–25 år, slik at de får seg jobberfaring og praksis i skogbruk. Forslaget om å støtte prosjektet ble fremmet av Senterpartiet på vegne av Sp, Ap og Høyre, og ble enstemmig vedtatt i hovedutvalget. Målet for prosjektet er å få med 70 ungdommer i år og 100 ungdommer i 2025, fordelt på 15 til 20 skogsområder i Innlandet. Skogbruket trenger hvert år 40–60 skogsoperatører og cirka 50 bachelor- og masterstudenter innen skogfag. Snittalderen på skogsentreprenører er i dag over 50 år. – Bransjen forteller om et stort behov for rekruttering, og disse sommerjobbene bidrar til det. Fylkeskommunen skal nå gå i dialog med Skogselskapet for å finne langsiktig utvikling av prosjektet, sier leder i hovedutvalget Per Gunnar Sveen (Ap).

  • Onsdag 25. september kl. 15.43

    Har kommet til enighet i Trondheim

    Sentrum-Høyre-partiene og SV har blitt enige om ny arealplan i Trondheim. Det bekrefter Berit Tiller til NRK. Hun er gruppeleder i Høyre. Partiene har kalt inn til en pressekonferanse klokka 16. Tiller sier at partiene skal legge fram to pakker som skal behandles i bystyret torsdag. Den ene handler om bestemmelser og arealer, der de har fått med seg SV. Den andre handler om tomta Rotvolltrekanten. Her er ikke SV med, så de andre partiene må hente flertall et annet sted.

  • Onsdag 25. september kl. 15.42

    Erling Braut Haaland tok et siste farvel med Ivar Eggja

    Onsdag var Erling Braut Haaland og far Alfie til stede på Bryne for å minnes sin venn og «altmuligmann» Ivar Eggja.

  • Onsdag 25. september kl. 15.37

    Frifunnen for ærekrenkingar

    Ein hundeoppdrettar i Sunnfjord er frifunnen for ære­krenkingar. Ein annan hunde­oppdrettar frå Telemark gjekk til sak mot kennel­eigaren frå Sunnfjord, som ho meinte hadde sett fram ære­krenkande skuldingar. Ho kravde 800.000 kroner i erstatning. Opp­drettaren vann ikkje fram i retten og er no dømd til å betale saks­kostandane til opp­drettaren frå Sunn­fjord på vel 252.000 kroner.

  • Onsdag 25. september kl. 15.36

    Lærdalstunnelen stengt

    Vegtrafikksentralen skriver at E16 Lærdalstunnelen er stengt grunnet et vogntog med problemer.

  • Onsdag 25. september kl. 15.32

    Henlegger sakene etter dødsfall i Stavern

    Riksadvokaten besluttet den 12. september at begge dødsfallene i Stavern i januar og mars 2024 skal henlegges med begrunnelsen «intet straffbart forhold anses bevist».

  • Onsdag 25. september kl. 15.31

    Meta-byks på negativ Wall Street

    USA-børsene sendes nedover etter oppgang gjennom uken så langt. Meta-aksjen stiger etter brillelansering.

  • Onsdag 25. september kl. 15.31

    Fall på Wall Street

    USA-børsene er blandet etter oppgang gjennom uken så langt. Bilaksjer er blant det som sendes nedover.

  • Onsdag 25. september kl. 15.31

    Meta steg forsiktig på blandet Wall Street

    USA-børsene ble for det meste sendt nedover etter oppgang tidligere i uken. Bilaksjer var tynget etter analyse.

  • Onsdag 25. september kl. 15.31

    Oppgang på Wall Street

    USA-børsene er forsiktig opp etter oppgang gjennom uken så langt. Investorer venter nå på fredagens inflasjonstall.

  • Onsdag 25. september kl. 15.30

    Stavern-saken: Riksadvokaten henlegger saken etter to personer ble funnet døde

    I lang tid var den avdøde kvinnen siktet for drap. Nå er saken henlagt.

  • Onsdag 25. september kl. 15.28

    Trafikkulykke på E18 - ett felt stengt

    Det har vært en trafikkulykke i vestgående felt på E18 ved Bjørndalssletta i Kristiansand, melder politiet. Venstre felt er stengt på stedet, melder Veitrafikksentralen sør. Ulykken skal dreie seg om en påkjørsel bakfra, ifølge politiet.

  • Onsdag 25. september kl. 15.28

    Trafikkulykke på E18

    Det har vært en trafikkulykke i vestgående felt på E18 ved Bjørndalssletta i Kristiansand, melder politiet. Ulykken skal dreie seg om en påkjørsel bakfra, ifølge politiet. Ulykken fører til kø. Veien er ryddet på stedet, melder Veitrafikksentralen sør.

  • Onsdag 25. september kl. 15.23

    Må betale bot etter å ha skåldet levende gris

    Under et tilsyn ved Nortura i Steinkjer i juli så oppdaget inspektører fra Mattilsynet at ei purke ble skåldet uten at den var død. Det skriver Steinkjer24. Skålding vil si at man løsner hår eller fjær av et dyr i kokende vann. Nortura Steinkjer har fått en bot på 25.540 kroner etter dette. – De involverte har tatt dette veldig tungt. Dessverre kan vi aldri garantere oss mot feil, men vi har satt inn flere tiltak for å forebygge at dette kan skje igjen, sier fabrikksjef Kenneth Aastrøm Hynne til Trønder-Avisa.

  • Onsdag 25. september kl. 15.21

    Person på sparkesykkel påkjørt i Stavanger sentrum

    Politiet fikk i ettermiddag melding om en person på sparkesykkel som er påkjørt i sentrum utenfor Radisson Blu Atlantic Hotel. Vi er i kontakt med personen som var på sparkesykkelen nå. Han er oppe og står, men har litt vondt i et kne. Fører av bilen er ikke på stedet lengre, men vil bli kontaktet for forklaring.

  • Onsdag 25. september kl. 15.21

    En okse på to hjul

    Vi har testet lastesykkelen som også er en fatbike.

  • Onsdag 25. september kl. 15.19

    Sandvik og Gahr Støre varsler historisk innsats mot naturtap

    Statsminister Jonas Gahr Støre og fungerende klima- og miljøminister Tore O. Sandvik forteller til NRK har de har satt av 100 millioner til natur i det kommende statsbudsjettet. 30 millioner kroner til restaurering av natur, for eksempel til å reparere myr. 20 millioner til prosjektet Natursats, der kommuner kan søke om midler til naturtiltak. I tillegg kommer 50 millioner til et nytt naturkart, som NRK omtalte tidligere i september. Den omtalte naturmeldingen kommer fredag denne uka.

  • Onsdag 25. september kl. 15.15

    Får daglige henvendelser om blåtunge

    Mattilsynet får daglige henvendelser fra bønder som frykter at sau er smittet av dyresykdommen blåtunge. – Vi får inn to til tre mistenkte sauer per dag. Vi tar prøver av de dyra som er mistenkt, sier seksjonssjef i Mattilsynet avdeling Agder, Gunn Kristin Osaland. Sykdommen kan være dødelig for sau. Viruset som sist ble påvist i Norge for 15 år siden er blitt påvist i 21 anlegg i Agder og Rogaland.

  • Onsdag 25. september kl. 15.14

    Fv. 51 over Valdresflye stengt

    Fylkesveg 51 over Valdresflye er stengd på grunn av uvêr. Det melder vegtrafikksentralen.

  • Onsdag 25. september kl. 15.11

    VG+

    Du har allerede VG+

  • Onsdag 25. september kl. 15.07

    Bygger helårsanlegg i Tydal

    Tydal i Trøndelag er valgt ut som et av steder der det skal bygges pilotanlegg i prosjektet «Ski, sykkel- og aktivitetsanlegg i Midt-Norge». Det skriver Skiforbundet i en pressemelding. – Fantastisk for oss, og vi er kjempefornøyde med å bli valgt ut som en av pilotene. Nå gleder vi oss til å komme i gang. Dette kan skape flere møteplasser for egenorganisert aktivitet gjennom hele året for ski, sykkel og andre aktiviteter. Vi er en liten kommune som har mange hytteeiere, og et slikt helårsanlegg bidrar svært positivt for hele bygda, forteller Ola Morten Græsli i Tydal IL ski, forteller Ola Morten Græsli i Tydal IL ski. Målet med prosjektet er at skal bygges inntil 20 helårsanlegg i Trøndelag og i Møre og Romsdal.

  • Onsdag 25. september kl. 14.57

    Hjem henter penger igjen: – Mangler et produkt folk trenger

    Finn-utfordreren Hjem har måttet finne ny sjef og allerede hentet mer penger, men likevel slår selskapet egne forventninger. – Blir svært utfordrende, sier analytiker.

  • Onsdag 25. september kl. 14.54

    Trakk sak om omstridte ambulansekutt

    Styret i Nordlandssykehuset skulle i dag behandle et forslag om kutt av ambulanseberedskap i Lofoten og Salten. Forslagene skulle spare sykehuset for 12 millioner kroner årlig, og beskrives som «avgjørende for å sikre foretakets økonomiske bærekraft». I Lofoten er det foreslått kuttet en ambulansebil i Vest-Lofoten, og i Salten skulle 1 av 2 døgnbiler i Saltdal erstattes med en dagbil. Samtlige kommuner i Lofoten og Indre Salten har protestert mot de foreslåtte kuttene. – Får vi én samtidighetskonflikt så kan det gå liv, sa styremedlem Gunnar Jan Olsen fra Andenes under styremøtet. Styremedlem Jonne Kalstad påpekte derimot at styret også måtte tørre å gjøre prioriteringer. – Vi snakker om beredskap. På et punkt må vi sette strek, og si at beredskapen er god nok. Styremedlem Frida Andræ la frem et forslag om at saken skulle tilbake til adm.dir, der de berørte kommunene måtte involveres på en bedre måte. Flere styremedlemmer signaliserte at de ønsket å støtte dette forslaget. Før styret ble bedt om å stemme over de to ulike forslagene, valgte adminstrende direktør Siri Tau Ursin å trekke saken.

  • Onsdag 25. september kl. 14.48

    Nå skal Mattilsynet avgjøre servalen Niños skjebne

    Flere løsninger ligger på bordet – men hva Mattilsynet vil vurdere er høyst uklart.

  • Onsdag 25. september kl. 14.45

    Stavanger-ordfører fortsatt sykemeldt

    Stavanger-ordfører Sissel Knutsen Hegdals sykemelding forlenges til 29. oktober, opplyser hun til NRK. Hun har vært sykemeldt siden 4. september, etter at hun varslet egen avgang på grunn av misbruk av partimidler. 14. oktober skal bystyret i Stavanger avgjøre om Knutsen Hegdal blir fritatt fra vervet som ordfører. Stavanger Aftenblad omtalte saken først.

  • Onsdag 25. september kl. 14.45

    Flere båtinnbrudd i Sandefjord

    Politiet har fått melding fra Auksjon.no om at det har vært innbrudd og tyveri av båtmotorer i løpet av natten. Tyven(e) har skåret hull i veggen og fjernet undervannshus på flere av motorene. Politeit kjører til Borgeskogen for åstedsundersøkelse.

  • Onsdag 25. september kl. 14.42

    Påkjørsel på E6 Omkjøringsveien

    Politiet melder om at det ha vært en påkjørsel bakfra på E6 Omkjøringsveien i Trondheim. Skadeomfanget er ukjent. Politiet er på vei til stedet sammen med ambulanse. Det er mye trafikk så det dannes fort kø. Vegtrafikksentralen har satt ned farten på strekningen.

  • Onsdag 25. september kl. 14.39

    Airbnb-utleier skal ha filmet leietakere i dusjen

    Vest politidistrikt har tatt ut tiltale mot en mann i 40-årene, som angivelig skal ha filmet flere leietakere i en leilighet han leide ut gjennom Airbnb og Finn. Ifølge tiltalen er det minst to fornærmede i saken – et fransk ektepar som var på ferie i Norge i april 2022. Det var de selv som fant kameraet, og varslet fra til politiet. – Hvorfor har det tatt så lang tid før politiet tok ut tiltale? – Saken har vært offer for kapasitetsutfordringer i politiet. I tillegg har det vært en teknisk utfordrende sak å etterforske, sier politiadvokat Camilla Moe. Mannen skal ha filmet de to i dusjen på badet, med et kamera som lignet et ladeadapter. Politiet har sikret seg videomateriale som viser minst 10 personer til, men de vet ikke hvem dette er da det er utenlandske turister. Mannen erkjenner ikke straffskyld. Forsvarer Yngvil Semb Hartmann skriver i en tekstmelding til NRK at hun er på ferie.

  • Onsdag 25. september kl. 14.26

    Prince-danser Cat er død

    En av den avdøde poplegendens mest kjente samarbeidspartnere er død, 60 år gammel.

  • Onsdag 25. september kl. 14.22

    Gråkallbanen hedres med frimerke

    Gråkallbanen, Trondheims egen trikkelinje, markerer i år 100-årsjubileum. Nå hedres den av Posten med eget frimerke. – Frimerkeutgivelsen der Gråkallen er motiv, hyller og feirer en av Trondheims mest kjære og betydningsfulle transportmidler, som har vært en naturlig del av byens liv siden 1924, sier Silje Skogstad. Hun er konserndirektør for strategi, bærekraft og kommunikasjon i Posten Bring. I tillegg til jubileumsfrimerket til Gråkallbanen, gis det også ut et eget frimerke i anledning Raumabanens 100-årsjubileum. Begge frimerkene er designet av Børge Bredenbekk og kommer i et opplag på 285.000 hver.

  • Onsdag 25. september kl. 14.11

    Fant GHB og GBL på badet

    En kvinne i 40-årene fra Vestfold er dømt til 45 timers samfunnsstraff, etter at politiet fant nesten en liter GBL og halvannen liter GHB på badet hennes under en ransaking i mars 2023. Da politiet gjennomførte ransakingen skal kvinnen ha kommet kjørende til stedet ruspåvirket. Hun må også betale 30.000 kroner i bot til statskassen, og mister lappen i tolv måneder.

  • Onsdag 25. september kl. 14.09

    Varsler Ousdal-rapporter i oktober

    Rapportene som gjennomgår lånevirksomheten til den avdøde Sandnes-advokaten Per Asle Ousdal, vil forhåpentligvis være klare i løpet av oktober. Det sier advokat Audun Lillestølen til NRK. Ousdal etterforskes av Økokrim mistenkt for millionsvindel mot en rekke rogalendinger. Rapportene vil blant annet vise hvem som fikk betalt tilbake penger, etter å ha lånt ut gjennom Ousdal. Lillestølen, sammen med revisor Kjetil Andersen i EY, gransker Ousdals svindelvirksomhet på oppdrag for Tilsynsrådet for advokatvirksomhet.

  • Onsdag 25. september kl. 14.07

    Fotballhall åpen etter hærverk

    Fotballhallen til Birkenes IL er åpen igjen etter at det ble gjort hærverk i hallen 2. juli, skriver Lillesands-Posten. Styreleder Kjetil Aamlid sier til avisa at de nå har installert overvåkningskameraer både inne og ute. Han anslår at idrettsslaget måtte ut med opptil 30.000 kroner for å rydde opp etter hærverket.

  • Onsdag 25. september kl. 14.06

    Astrid Uhrenholdt Jacobsen fant kjærligheten på Tinder

    Tidligere skistjerne Astrid Uhrenholdt Jacobsen (37) forteller om hvordan hun traff kjæresten Ingeborg Djupnes (35).

  • Onsdag 25. september kl. 13.56

    Bil av veien mellom Tyin og Årdal

    En bil har kjørt av veien på fylkesvei 53 mellom Tyin og Årdal. Føreren var alene i bilen. Det skal ha vært snø og glatt på ulykkesstedet. I en oppdatering 14.46 melder politiet at de avslutter på stedet, og at det ikke er meldt om personskader.

  • Onsdag 25. september kl. 13.50

    Uhell med elsparkesykkel i Trondheim

    Politi og ambulanse rykket ut til et elsparkesykkeluhell på Heggstadmoen i Trondheim. Elsparkesyklisten har skader i foten. Ingen andre kjøretøy er involvert.

  • Onsdag 25. september kl. 13.47

    Kalte 22 millioner i underskudd forbedring – fikk kjeft av Statsforvalteren

    Moskenes kommune er blant Norges fattigste kommuner. De har tidligere sagt at de er konkurs og bankerott. Statsforvalteren i Nordland har brukt mye ressurser på å hjelpe kommunen, og under tirsdagens kommunestyremøte stilte de med tre representanter for å advare mot å styre mot enda mer underskudd. De siste prognosene viser nemlig at Moskenes vil bruke 22 millioner kroner for mye i år, som kommer på toppen av tidligere års overforbruk. Det skriver Lofotposten. Fungerende statsforvalter Monica Andreassen Iveland var tydelig i sin kommunikasjon til politikerne i Moskenes: – I fjor hadde man et akkumulert merforbruk på 121,2 millioner kroner. Prognosen til kommunen viser at det ligger an til et samla merforbruk på 143 millioner kroner. Dette er helt tydelig ikke en bedring i utviklinga, det er en forverring, gjengir Lofotposten. Det står i kontrast til det kommunen selv hadde påpekt i sakspapirene; at 22 millioner kroner i underskudd er en forbedring sammenlignet med fjorårets 31 millioner kroner. Ordet forbedring ble imidlertid foreslått fjernet av kommunedirektør Randi Gregersen, noe de andre var enig i. – Dokumentene som er lagt frem bærer preg av at vi har hatt dårlig tid. Mitt råd er at vi utsetter saken, sa Randi Gregersen ifølge Lofotposten. Politikerne var enig også i det, og nå er budsjettreguleringen utsatt. Med andre ord fortsetter jobben med å finne sparetiltak i lofotkommunen.

  • Onsdag 25. september kl. 13.46

    Kleppetunnelen stengt

    Vegtrafikksentralen melder at Kleppetunnelen på fylkesvei 44 er stengt for inspeksjon. Omkjøring er skiltet.

  • Onsdag 25. september kl. 13.45

    Finansbyråden om Oslo-budsjettet: – Tar tøffe grep

    Finansbyråd Hallstein Bjercke (V) la onsdag fram det han kaller et omstillingsbudsjett for Oslo kommune. Han varsler trangere tider.

  • Onsdag 25. september kl. 13.44

    Mann siktet for grov narkotikaovertredelse

    En mann er varetektsfengslet i fire uker etter at han ble stoppet da han kom til Larvik med ferge på fredag. Mannen er siktet for grov narkotikaovertredelse. Politiadvokat Maria Conradi vil ikke si hva slags stoff det dreier seg om, men forteller at det er snakk om betydelige mengder. Politiet etterforsker saken, og venter blant annet på analyser av beslaget. Den siktede mannen har samtykket til varetektsfengsling. Vestfold tingrett har bestemt at mannen kan holdes i full isolasjon i to uker. Han har også fått brev- og besøksforbud i hele fengslingsperioden.

  • Onsdag 25. september kl. 13.39

    Jubel for Eliteserien – opp mot 100 millioner kroner til klubbene utenfor europaspill

    Eliteserieklubbene som ikke deltar i Europa, får et kjempeløft etter at Uefa har vedtatt å åpne pengesekken enda mer. Grepet begeistrer Norsk Toppfotball (NTF).

  • Onsdag 25. september kl. 13.37

    Grønn svada

    Blir verden til et bedre sted av 1100 nye rapporteringskrav?

  • Onsdag 25. september kl. 13.27

    Mbappe mister Madrid-derby

    Onsdag kom nyheten om at Kylian Mbappe er ute i flere uker. Det betyr at han ikke spiller derbyet mot Alexander Sørloth og Atletico Madrid førstkommende søndag.

  • Onsdag 25. september kl. 13.22

    Taxi-skytingen i Sandnes: Videre fengsling for siktede

    Kvinnen som er siktet for drapsforsøk etter at hun truet en taxisjåfør og en annen person, samt løsnet skudd i Sandnes natt til lørdag 31. august, ble framstilt for varetektsfengsling i fire uker. Fengslingsmøtet fant sted i Sør-Rogaland tingrett 2. september. Saken er fremdeles under etterforskning. Mandag 30. september har siktede vært fengslet i fire uker. – Siktede vil fremstilles for videre fengsling på mandag på grunn av gjentakelsesfare, sier politiadvokat i Sør-Vest politidistrikt, Mads Lerum.

  • Onsdag 25. september kl. 13.22

    Bil kjørte ut og inn i autovern i Nord-Aurdal

    Politiet fikk kl. 12.47 melding om en bil som hadde kjørt ut og kollidert med et autovern mellom Fagernes og Leira i Nord-Aurdal. Det skal ikke være skade på person, men bilen er ikke kjørbar.

  • Onsdag 25. september kl. 13.21

    Elgjegere transporterte våpen ulovlig

    To jegere har fått advarsel for ulovlig transport av våpen i bil, skriver politiet i Namdalen på Facebook. Lokalavisa Snåsningen omtalte saka først. Politiet minner om at våpen skal være pakket sånn at de ikke er synlig eller lett tilgjengelig. – Skytevåpen og ammunisjon skal være adskilt under transport. Våpenkort skal medbringes sammen med våpenet og fremvises etter forespørsel fra politiet, skriver politiet. Onsdag startet elgjakta og politiet har totalt kontrollert 19 jeger i Grong og Snåsa. De sjekket promille, våpentransport, oppskyting, jegeravgift og jakt langs veg.

  • Onsdag 25. september kl. 13.19

    Haitisk gruppe i Ohio tar ut sak mot Trump og Vance over kjæledyr-uttalelse

    Ble anklaget for å spise kjæledyrene til folk – nå tar en ideell organisasjon ut sak mot Donald Trump.

  • Onsdag 25. september kl. 13.17

    Oslo-byrådet varsler kutt i eiendomsskatten på 80 mill.

    Løftet fra Oslo Høyre var at eiendomsskatten skulle fjernes innen fire år. Nå kuttes den «moderat».

  • Onsdag 25. september kl. 13.17

    Flere Morrow-arbeidere under etterforskning

    To nye arbeidere ved batterifabrikken Morrow i Arendal undersøkes for manglende arbeidstillatelse, skriver Agderposten. Da politiet aksjonerte mot fabrikken forrige uke ble syv personer fratatt tilgangen til fabrikken fordi de manglet arbeidstillatelse. – Det totale antallet personer de har informert at de undersøker er ni, sier kommunikasjonssjef Naja Boone til avisa.

  • Onsdag 25. september kl. 13.07

    Brann i konteiner i Andebu

    Brannvesenet har slukket en liten brann i en konteiner i Andebu i Sandefjord kommune. Årsaken til brannen kan ha vært sveisearbeider som førte til at avfallet i konteineren ble varmt, opplyser Sør-Øst politidistrikt. Det ble opprettet en sikkerhetsavstand på 300 meter da nødetatene fikk melding om brannen, men den er nå opphevet. Ansatte på stedet ble evakuert, men har nå fått lov til å gå tilbake på jobb.

  • Onsdag 25. september kl. 13.06

    Verdens største plastbro fraktes til Paradis

    Verdens største gangbro i plast blir onsdag fraktet fra Fjøsanger til Paradis, hvor den skal plasseres fra bybanestoppet over hovedvegen. Gang- og sykkelbroen ankom Bergen med båt fra Arendal tidligere i september. Broen er 42 meter lang og veier 47 tonn. Den er laget av plastkompositt, og må fraktes på spesialkjøretøy. Se fraktingen her:

  • Onsdag 25. september kl. 13.06

    Stenger tannklinikk i Bygland midlertidig

    Det offentlige tannklinikken i Bygland stenges fra 1. oktober fordi lokalene ikke er gode nok. Det melder Agder fylkeskommune i en pressemelding. Pasienter i Bygland med rettigheter til offentlige tannhelsetjenester vil få tilbud ved Evje tannklinikk.

  • Onsdag 25. september kl. 13.03

    Oslo-byrådet kutter 37 millioner kroner i tannlegehjelp til unge voksne

    Personer mellom 21 og 24 år i Oslo mister det subsidierte tilbudet de har hos private tannleger. Byrådet sparer 37 millioner kroner på grepet.

  • Onsdag 25. september kl. 13.02

    Full jubel i klubben i øst: Byrådet vil satse 500 millioner på fotballbaner i Oslo

    Holmlia-barna er hørt. De skal få spille fotball på oppvarmet bane om vinteren. Det rører klubblederen.

  • Onsdag 25. september kl. 13.00

    Har rettet opp lekter i Eydehavn

    Lekteren med en anleggsmaskin som holdt på å kantre i Eydehavn i helgen er nå rettet opp. Det sier havnefogd Rune Hvass i Arendal til NRK. – Lekteren er rettet opp og situasjonen er mer kontrollert enn hva den har vært, sier Hvass. Det jobbes nå med å få byttet ut lekteren. Før dette kan gjøres må anleggsmaskinen løftes på land. Dette skal gjøres i løpet av uken, sier Hvass.

  • Onsdag 25. september kl. 12.57

    Anmeldt etter hengervelt

    En bilfører er anmeldt av politiet etter at en tilhenger med store sekker med stein veltet på brua over E6 ved Årvoll i Moss. Hendelsen førte til en del kø i området, og det tok en stund før steinene ble berget og stedet ble ryddet. Det var krevende både å komme seg av E6 fra sør og inn på E6 nordover, ifølge Moss Avis. – Fører blir anmeldt for mangelfull sikring av lasten, sier operasjonsleder Jon Erik Nygård i Øst politidistrikt.

  • Onsdag 25. september kl. 12.48

    Sjekk ut Ghost of Tsushima-oppfølgeren og alt annet nytt fra State of Play

    Natt til onsdag arrangerte Sony sitt State of Play-arrangement, og avslørte en rekke kommende spill og nyheter.

  • Onsdag 25. september kl. 12.44

    Brann i kjøretøy i Stavanger

    Politiet melder om brann i et kjøretøy ved Eiganes i Stavanger. Brannvesen og politi har kontroll på stedet. Det skal ikke ha vært spredningsfare, og det er ingen involverte personer. Årsaken er uklar, skriver politiet.

  • Onsdag 25. september kl. 12.38

    Undersøker høyt smell i Skien

    Politiet har fått melding om et høyt smell i Skien. En innringer har fortalt at et vindu har sprukket og at gjenstander har falt ned fra veggen. En patrulje er på vei til stedet for å gjøre undersøkelser, opplyser Sør-Øst politidistrikt.

  • Onsdag 25. september kl. 12.33

    Fengsel for dagpengebedrageri

    En kvinne er dømt til 30 dager i fengsel for bedrageri av dagpenger. Hun mottok dagpenger uten å opplyse NAV om at hun jobbet deltid i en kommune i Værnesregionen. I løpet av halvannet år mottok hun nesten 130 tusen kroner hun ikke hadde krav på, går det fram av tilstålelsessaken fra Trøndelag tingrett.

  • Onsdag 25. september kl. 12.33

    Sikkerhetssone opphevet på Snarøya i Bærum

    Brannvesenet har nå tettet gasslekkasjen på Haldenveien på Snarøya. Sikkerhetssonen som først ble utstedt er derfor opphevet. Naboer og andre påvirket av hendelsen kan gå tilbake til normal drift, melder politiet.

  • Onsdag 25. september kl. 12.25

    Utskjelte forfattere snakker ut: – Vil ikke fremstå arrogante

    Selv ikke sjefen deres kan svare på om det de skriver er sant. Hva sier forfatterne selv?

  • Onsdag 25. september kl. 12.21

    Meteorologene: Litt bingo å varsle været for høstferien

    Neste uke er det høstferie i store deler av landet. Meteorologisk institutt er forsiktig med å love mer enn at det ikke er noen ekstreme høststormer på gang. I Nord-Norge, særlig i Nordland, kan det bli en del nedbør de nærmeste dagene, særlig langs kysten. – Lørdag ser ut som det blir den fineste dagen, med bra vær i Troms, Finnmark og deler av Nordland. Men lørdag kveld kommer det litt værsystemer som beveger seg videre oppover Nordland, sier Skjervagen. Generelt vil det bli litt kaldere fram mot helga. – I nord vil det bli rundt 6–7 grader veldig mange steder de neste dagene, og de kan de få alt mellom 5 og 8 grader i helga. I fjellet og i indre strøk blir det selvsagt litt kaldere enn i lavlandet langs kysten, og minusgrader må påregnes. – Det gjelder å følge litt med, være forberedt. Det har kommet snø på flere av fjellovergangene nå, så jeg tror ikke jeg ville kjørt der på sommerdekk. Og skal man ut på tur, kanskje i høyden, ville jeg nok tenke ull og boblejakke, og sjekke for regn i forkant, sier statsmeteorologen.

  • Onsdag 25. september kl. 12.15

    Gyldendal-styret skal orienteres om omstridt Ap-bok

    Styret i Gyldendal blir orientert om den utskjelte boken «Partiet» - og forlaget inviterte onsdag til åpent møte for de ansatte om boka.

  • Onsdag 25. september kl. 12.12

    Mann dømt til fengsel for vold mot sin egen hund

    En mann i 40-årene er dømt for å ha kastet hunden sin i bakken ved to anledninger og deretter ha kakket og sparket den.

  • Onsdag 25. september kl. 12.10

    Mann pågrepet for oppfordring til forbrytelse mot menneskeheten

    Mannen i 50-årene ble pågrepet tirsdag 24. september i en planlagt aksjon fra Kripos.

  • Onsdag 25. september kl. 12.01

    Mann dømt til 18 dagers fengsel for vold mot hund

    En mann fra Vesterålen ble dømt til 18 dagers betinget fengsel og 8000 kr i bot for vold mot hund. Det skriver politiet i en pressemelding. En mann i 40-årene er i Hålogaland lagmannsrett dømt for å ha kastet hunden sin i bakken ved to anledninger, og deretter sparket den. Lagmannsretten mente dette kvalifiserte for straff etter dyrevelferdslovens §37, og dømte han til 18 dagers betinget fengsel og en bot på kr 8000. – Denne dommen er viktig, fordi det er relativt sjeldent vi klarer avdekke vold mot dyr, samt at dommen viser at det medfører strenge straffer dersom en ikke behandler dyrene på en god måte, sier Sølvi Elvedahl, politiadvokat i Nordland politidistrikt. De skriver i meldingen at husdyr er sårbare da de er prisgitt menneskene som har ansvaret for dem. Heldigvis gikk det bra med denne hunden. – Dyrevelferdsloven skal fremme god dyrevelferd og respekt for dyr. De tilfellene som er blitt pådømt etter dyrevelferdsloven har ofte strenge straffer. Det er viktig at allmennheten kjenner til og respekterer dyrets vern, sier Elvedahl. Den siktede mannen ga en uforbeholden tilståelse i retten og har erkjent å ha opptrådt som beskrevet i politiets siktelse. I tingretten fikk mannen en dom på 21 dager ubetinget fengsel. Domfelte anket over straffen til Hålogaland lagmannsrett hvor han fikk 18 dager betinget fengsel og en ubetinget bot på 8000 kroner.

  • Onsdag 25. september kl. 11.52

    Dødsulykken på Sandvika storsenter: – Har hatt en viss hastighet

    Politiet sier bilen ikke sto ved veggen, men var «plassert noe innover» i parkeringshuset.

  • Onsdag 25. september kl. 11.50

    Mann pågrepet – siktet for vold mot kvinne

    En mann i 20-åra i Innherred ble tirsdag pågrepet av politiet. Han er sikta for vold mot en kvinne han har hatt en relasjon til, skriver Trønder-Avisa. Avisa snakket med etterforskningsleder Kjetil Mollan onsdag. Han bekrefter at mannen fortsatt sitter i arrest, og at det vurderes å fremstille mannen for varetektsfengsling. – Det har bakgrunn i tidligere hendelser mellom partene, og det totale bildet i saken, sa Mollan til avisa.

  • Onsdag 25. september kl. 11.50

    To pågrepet for hærverk på biler

    To personer er pågrepet og siktet for hærverk på flere titalls biler på Hånes og Sørlandsparken i Kristiansand. Det opplyser politifullmektig Ingrid Bjerke i Agder politidistrikt til NRK. De siktede er en mann i 20-årene og en mindreårig gutt. Hærverket har skjedd i perioden 7. til 9. september.

  • Onsdag 25. september kl. 11.45

    Nye båtprisar i Vestland

    Frå 1. oktober blir det nye prisar og rabattreglar på båtrutene, varslar Skyss. Målet er å gje heile fylket like reglar og rettferdige prisar. Reiser du inntil 15 kilometer, vil båtturen koste 47 kroner. Askøybåten, Nordhordlandsbåten og båtrutene i Florabassenget får ingen endringar, og har framleis same prisar og rabattreglar som buss og bybane.

  • Onsdag 25. september kl. 11.41

    Regjeringen vil ha 15 studieplasser for medisin på Lillehammer

    Regjeringa foreslår å bruke 1,5 millioner kroner til 15 nye studieplasser i medisin på Lillehammer. Dette er del av en samarbeidsmodell mellom Universitetet i Oslo og Sykehuset i Innlandet, hvor de tre siste studieårene vil ha base på Lillehammer. De tre første vil ha base i Oslo. På denne måten kan studentene alt vite at de har praksisplass i Innlandet. Hele fylket vil bli brukt som praksisarena. – Det er viktig å rekruttere fagfolk i regionen vår, og vi vet at de som tar utdanning i regionen har større sjanse for å etablere seg der etterpå, sier Marit Knutsdatter Strand (Sp), som sitter i utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget. Dette er del av et forslag om å bruke 7,6 millioner kroner på totalt 50 nye studieplasser i medisin på ulike desentraliserte studiemodeller i landet.

  • Onsdag 25. september kl. 11.38

    Ny opptaksordning til videregående i Trøndelag

    Til neste år er det ikke sikkert ungdom får lov til å gå på den videregående skolen som er nærmest dem. Det blågrønne flertallet i fylket har bestemt at fra og med neste år er det er karakterene som avgjør hvilken skole man får begynne på. Det skriver Trønder-Avisa. Man går altså bort fra nærskoleprinsippet (du får tilbud om studie på den skolen som ligger nærmest der du bor og som har den studieretninga man søker) til et karakterbasert opptak, det som kalles fritt skolevalg. Men, det er ikke helt fritt vilt, for det karakterbaserte opptaket gjelder innenfor den regionen man bor i. Trøndelag deles inn i regionene Trøndelag sør, Fosen, Innherred-Værnes og Namdal. Karakterbasert opptak i Trondheim fortsetter som før. Den nye inntaksordninga skal bestemmes i fylkestinget i midten av oktober.

  • Onsdag 25. september kl. 11.35

    Strand vil gå frå 34. plass til seierspallen

    Strand vil bli Rogalands mest attraktive kommune for busetting og næringsetablering, skriv Strandbuen. Ifølge NHO si rangering kommune-NM er Strand på 34. plass i Norge. Det er opp fem plasser frå i fjor, men ennå eit godt stykke frå topp-plassen. Meir negativt for Strand er posisjonen kommunen har i Rogaland. Der er dei på 10. plass, ein plass ned på popularitetslista frå i fjor.

  • Onsdag 25. september kl. 11.34

    Avlyser saue-program på Bjerkreimsmarken

    På grunn av sauesykdommen blåtunge som nå sprer seg i Rogaland og Agder, avlyses alt program som har med sauer å gjøre på Bjerkreimsmarken i helga. – Vi må passe på at det ikke sprer seg videre. Det er trist, sier leder i Bjerkreim sau og geit, Svend Georg Apeland. På Bjerkreimsmarken pleier de ha en stor hall fylt med sauer der dyra kåres, samt auksjon. Dette blir ikke noe av i år. Blåtungeviruset finnes nå i 21 anlegg i Rogaland og Agder. Sykdommen rammer først og fremst sau og storfe, men også geit, ville hjortedyr, kamel og lama kan bli smittet. Sykdommen spres med et blodsugende insekt som heter sviknott. Blåtunge smitter ikke direkte mellom dyr, og sykdommen smitter ikke mennesker.

  • Onsdag 25. september kl. 11.29

    DNB setter opp fastrenten igjen

    Storbanken følger dermed konkurrenten Nordea som satt opp fastrenten igjen denne uken.

  • Onsdag 25. september kl. 11.28

    Snø på Hemsedalsfjellet: – Bruk vinterdekk!

    På riksvei 52 over Hemsedalsfjellet er det nå snødekke. Det viser bildene fra Statens vegvesens webkamera. – Bruk vinterdekk!, er oppfordringen fra Vegtrafikksentralen Vest.

  • Onsdag 25. september kl. 11.28

    Mulig gasslekkasje på Snarøya i Bærum – ber folk holde seg innendørs

    Nødetatene er på Haldenveien på Snarøya etter melding om en potensiell gasslekkasje fra en nedgravd tank. Klokken 11.49 opplyser politiet at brannvesenet har kontroll på situasjonen. Det er snakk om en 300 liters propantank som det lekker fra. Kl. 12.29 melder politiet at de har kontroll på gasstanken, og at faren er avblåst. Brannvesenet har kontroll på situasjonen og jobber med teknisk utbedring av gasstanken. – De håper å løse dette innen 30-60 minutter, skriver Oslo-politiet på X. Beboere som bor innenfor 100 meter radius fra Haldenveien 67 til 85 bes fortsatt om å holde vinduer lukket og holde seg innendørs.

  • Onsdag 25. september kl. 11.27

    Gasslekasje i Bærum - beboere ble bedt om å holde seg innendørs

    Det skal dreie seg om en 300 liters propantank som det lakk fra på Snarøya i Bærum.

  • Onsdag 25. september kl. 11.25

    Beruset og uten førerkort

    En mopedfører i Lillesand er anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort samt i påvirket tilstand, oppyser politiet.

  • Onsdag 25. september kl. 11.25

    Tiltalt for falsk forklaring: Aktor vil 90 dagers fengsel

    Kvinnen som er tiltalt for å ha gitt politiet en falsk forklaring etter Pride-terroren, risikerer 90 dagers fengsel. Det skriver VG. – Jeg har lagt ned påstand om 90 dager fengsel, der 60 er betinget, sier aktor Anne Cathrine Aga til avisen. Kvinnen har hele tiden hevdet at hun ble skutt under terrorangrepet 25. juni 2022. Da hun forklarte seg for retten sa hun at hun fikk operert ut en kule på et sykehus etter terrorangrepet. Men påtalemyndigheten mener hun ikke ble skutt og viser blant annet til manglende legejournaler.

  • Onsdag 25. september kl. 11.25

    Tiltalt for falsk forklaring: Aktor ber om 90 dager fengsel

    Kvinnen som er tiltalt for å ha gitt politiet en falsk forklaring etter Pride-terroren, risikerer 90 dagers fengsel. Det skriver VG. – Jeg har lagt ned påstand om 90 dager fengsel, der 60 er betinget, sier aktor Anne Cathrine Aga til avisen. Kvinnen har hele tiden hevdet at hun ble skutt under terrorangrepet 25. juni 2022. Da hun forklarte seg for retten sa hun at hun fikk operert ut en kule på et sykehus etter terrorangrepet. Men påtalemyndigheten mener hun ikke ble skutt og viser blant annet til manglende legejournaler.

  • Onsdag 25. september kl. 11.20

    Må koke vannet - vet ikke hvorfor

    Ballstad-befolkningen har i tre uker måtte koke vannet. Fortsatt har ikke kommunen funnet årsaken til at bakterienivået er for høyt. Det skriver Lofotposten. 4. september innførte Vestvågøy kokevarsel på vannet for alle husstander fra Brekka og til Ballstad. Bakgrunnen for kokevarselet var at det var blitt gjort funn av koliforme bakterier (ikke e.coli) i vannprøver på den kommunale vannforsyningen. Fagansvarlig for vann og avløp i Vestvågøy kommune, Tom Kristian Halland, sier til avisa at han skjønner frustrasjonen. – Vi tar fortløpende nye prøver og det er fortsatt et for høyt innslag av koliforme bakterier i vannet, sier Tom Kristian Halland. Likevel har de ennå ikke funnet årsaken til bakteriene. Men de vet er at vannet er rent når det går ut fra rensestasjonen. Derfor har de satt i gang tiltak for å øke forbruket slik at vannet fortere blir skiftet ut i ledningsnettet. Prøvene i det siste har vist nedadgående tall, men er fortsatt for høyt, ifølge Halland.

  • Onsdag 25. september kl. 11.17

    Snø flere steder på fjellet: – Bruk vinterdekk

    Det snør, det snør!

  • Onsdag 25. september kl. 11.14

    Får støtte for å bli mer klimavennlig

    Sortland Havn KF får støtte til et forprosjekt for å utvikle driften av havna med nullutslippsteknologi og sirkulære løsninger. Det kommer frem i Miljødirektoratet sin pressemelding om klima-støtte. Støtteordningen skal gi lokalt tilpassede løsninger som kutter klimagassutslipp. Miljødirektoratet fikk over 400 søknader om Klimasats-støtte i 2024. Nå er søknadene vurdert, og årets pott på 270 millioner kroner fordeles på 227 prosjekter. – Jeg er imponert over de mange prosjektene i årets søknadsbunke. Kommuner og fylkeskommuner løser komplekse utfordringer og kutter utslipp på helt nye måter, sier miljødirektør Ellen Hambro. Hun sier at de nå får mange søknader hvor kommuner og fylkeskommuner bruker rollene som myndighet, eier og drifter, innkjøper og samfunnsutvikler for å redusere utslipp i mange sektorer, for eksempel innen vann- og avløp, bygg og anlegg og areal- og transportplanlegging.

  • Onsdag 25. september kl. 11.09

    SV og MDG forlater forhandlingene om bybanen til Åsane

    Et ultimatum fra byrådspartiene fører til at SV må forlate forhandlingene om bybanen til Åsane. Det skriver de i en pressemelding. – Det viktigste kravet SV gikk inn i disse forhandlingene med var at vi nå må rydde all tvil til side og slå fast en gang for alle at bybanen til Åsane skal bygges, enten det skjer med tunnelalternativet eller langs den vedtatte dagløsningen, sier SVs gruppeleder Mikkel Grüner. – Derfor kan vi ikke akseptere at byrådet begynner arbeidet med å oppheve den ferdigregulerte dagløsning før det foreligger en ferdig reguleringsplan og statlig finansiering for et tunnelalternativ, fortsetter han. Han mener bergenserne fortjener en avklaring på om bybanen faktisk bygges til Åsane også hvis det viser seg at tunnelalternativet ikke er gjennomførbart enten av praktiske, tekniske, eller økonomiske grunner. MDG trekker seg også fra forhandlingene. – MDG fikk ikke garantier for at bybanen til Åsane blir bygget, og bryter derfor forhandlingene, sier gruppeleder for Miljøpartiet De Grønne i Bergen, Thor Haakon Bakke.

  • Onsdag 25. september kl. 11.09

    SV og MDG forlater bybaneforhandlinger – byrådet vil ikke justere bompenger

    Et ultimatum fra byrådspartiene fører til at både SV og MDG forlater forhandlingene om ny bybanetrasè til Åsane. – Det viktigste kravet SV gikk inn i disse forhandlingene med var at vi nå må rydde all tvil til side og slå fast en gang for alle at bybanen til Åsane skal bygges, enten det skjer med tunnelalternativet eller langs den vedtatte dagløsningen, sier SVs gruppeleder Mikkel Grüner. – Derfor kan vi ikke akseptere at byrådet begynner arbeidet med å oppheve den ferdigregulerte dagløsning før det foreligger en ferdig reguleringsplan og statlig finansiering for et tunnelalternativ, fortsetter han. Han mener bergenserne fortjener en avklaring på om bybanen faktisk bygges til Åsane også hvis det viser seg at tunnelalternativet ikke er gjennomførbart enten av praktiske, tekniske, eller økonomiske grunner. – Byrådspartiene la i dag fram noen klare og tydelige ultimatum, som vi i MDG ikke kunne akseptere videre. Det ene var at Høyre, Frp og Sp kan ikke gå med på at vi skal ha en plan B om en tunnelløsning ikke skulle la seg realisere, sier gruppeleder for MDG i Bergen, Thor Haakon Bakke. Han viser videre til at byrådspartiene ikke kunne gå med på å vente på en helt klar, byggbar plan, før det opprinnelige vedtaket oppheves, og at byrådet vil utsette den lokale finansieringen av bybanetraseen til 2028. Høyres forhandlingsleder Eivind Bolstad-Nævdal, som fortsatt sitter i forhandlinger skriver til NRK at målet om en bredere enighet i bybane-saken står fast. – Vi kommer derfor til å forsette forhandlingene med AP, Venstre, Rødt og KrF.

  • Onsdag 25. september kl. 11.09

    SV forlater forhandlingene om bybanen til Åsane

    Et ultimatum fra byrådspartiene fører til at SV må forlate forhandlingene om bybanen til Åsane. Det skriver de i en pressemelding. – Det viktigste kravet SV gikk inn i disse forhandlingene med var at vi nå må rydde all tvil til side og slå fast en gang for alle at bybanen til Åsane skal bygges, enten det skjer med tunnelalternativet eller langs den vedtatte dagløsningen, sier SVs gruppeleder Mikkel Grüner. – Derfor kan vi ikke akseptere at byrådet begynner arbeidet med å oppheve den ferdigregulerte dagløsning før det foreligger en ferdig reguleringsplan og statlig finansiering for et tunnelalternativ, fortsetter han. Han mener bergenserne fortjener en avklaring på om bybanen faktisk bygges til Åsane også hvis det viser seg at tunnelalternativet ikke er gjennomførbart enten av praktiske, tekniske, eller økonomiske grunner.

  • Onsdag 25. september kl. 11.09

    SV og MDG forlater bybane-forhandlingene

    Et ultimatum fra byrådspartiene fører til at både SV og MDG forlater forhandlingene om ny bybanetrasè til Åsane. – Det viktigste kravet SV gikk inn i disse forhandlingene med var at vi nå må rydde all tvil til side og slå fast en gang for alle at bybanen til Åsane skal bygges, enten det skjer med tunnelalternativet eller langs den vedtatte dagløsningen, sier SVs gruppeleder Mikkel Grüner. – Derfor kan vi ikke akseptere at byrådet begynner arbeidet med å oppheve den ferdigregulerte dagløsning før det foreligger en ferdig reguleringsplan og statlig finansiering for et tunnelalternativ, fortsetter han. Han mener bergenserne fortjener en avklaring på om bybanen faktisk bygges til Åsane også hvis det viser seg at tunnelalternativet ikke er gjennomførbart enten av praktiske, tekniske, eller økonomiske grunner. – Byrådspartiene la i dag fram noen klare og tydelige ultimatum, som vi i MDG ikke kunne akseptere videre. Det ene var at Høyre, Frp og Sp kan ikke gå med på at vi skal ha en plan B om en tunnelløsning ikke skulle la seg realisere, sier gruppeleder for MDG i Bergen, Thor Haakon Bakke. Han viser videre til at byrådspartiene ikke kunne gå med på å vente på en helt klar, byggbar plan, før det opprinnelige vedtaket oppheves, og at byrådet vil utsette den lokale finansieringen av bybanetraseen til 2028. Høyres forhandlingsleder Eivind Bolstad-Nævdal, som fortsatt sitter i forhandlinger skriver til NRK at målet om en bredere enighet i bybane-saken står fast. – Vi kommer derfor til å forsette forhandlingene med AP, Venstre, Rødt og KrF.

  • Onsdag 25. september kl. 11.04

    Investtech-analyse: Veien videre for aksjer som fikk Kina-løft

    Shippingaksje skjøt fart på Oslo Børs etter stimulipakke fra Kina. Slik er utsiktene for rederiet og to andre aksjer basert på teknisk analyse.

  • Onsdag 25. september kl. 11.00

    Regjeringen vil øke tilskuddene for sjøfolk

    Regjeringen vil i statsbudsjettet øke makstakene i samtlige tilskuddsmodeller for sjøfolk. Økningen er en prisjustering på rundt 5500 kroner. – Regjeringen ønsker å videreføre tilskuddsordningen for sysselsetting av sjøfolk. Vi legger inn en prisjustering og hever makstakene for ordningen, sier fiskeri- og havminister Marianne Sivertsen Næss (Ap) til NRK. Hun mener økningen er viktig for å rekruttere og opprettholde den maritime kompetansen. Det er også et overordnet mål at flere skal velge en maritim utdanning. – Det er viktig for sikkerheten og beredskapen vår, sier Næss. Forbundsleder Kurt Inge Angell i Norsk Sjømannsforbund hilser økningen velkommen, men skulle gjerne sett at den var enda større. – Alle er vel enige om at det burde være mer. Men så lenge man ivaretar og ikke kutter, så havner man ikke bakpå. Statsbudsjettet legges fram 7. oktober.

  • Onsdag 25. september kl. 10.57

    Elkjøp-krøll: Tilbyr telefondeksler til 800.000 kroner

    En glipp i nettbutikken kan gi telefonen din beskyttelse verdt en bil.

  • Onsdag 25. september kl. 10.55

    E24s studio under Oslo Business Forum

    Oslo Business Forum pågår onsdag og torsdag. Her kan du se programmet i E24s studio direkte, og tidligere sendinger med blant annet Jacob Schram.