Nyheter:

  • Tirsdag 24. september kl. 23.53

    Meldinger om nye israelske angrep i Libanon

    For tredje dag på rad meldes det om israelske luftangrep i Libanon. Også i Israel har luftalarmen gått i morgentimene onsdag.

  • Tirsdag 24. september kl. 22.55

    Sjå Vestlandsrevyen 22.55

    Servalen er funnen av politiet. Eigaren vart pågripen etter å ha halde seg i skjul i eitt år. Programleiar er Silje Rognsvåg.

  • Tirsdag 24. september kl. 22.47

    Jeger fra Haugalandet savnet

    Det pågår en redningsaksjon i Røldalsfjellet etter en mann fra Haugalandet. Det bekrefter både Hovedredningssentralen (HRS) og politiet i Vest til Haugesunds Avis. Mannen skal ha vært en del av et jaktlag, men mistet kontakt. Mannen har vært savnet siden 20-tiden, men både HRS og politiet bekrefter at de har hatt kontakt med den savnede mannen gjennom mobil. Redningshelikopteret fra Sola blir tatt i bruk i leteaksjonen, og mannskaper fra Røde Kors er på vei.

  • Tirsdag 24. september kl. 22.46

    Brann i en container i Førde

    Klokken 22.38 meldte politiet om brann i en container i Førde. Ifølge dem skal det ha vært kraftige flammer og mye røyk. Containeren skal være omkring ti meter fra bygg ifølge brannvesenet. Politier melder at de er på plass på stedet klokken 22.43. Klokken 22.48 melder politiet at brannvesenet er på stedet. Brannen er slukket, melder politiet klokken 22.50.

  • Tirsdag 24. september kl. 22.45

    Se kveldens siste TV-sending 22.55

  • Tirsdag 24. september kl. 22.39

    City videre i ligacupen uten Haaland – 16-åring debuterte

    (Manchester City - Watford 2–1, Chelsea - Barrow 5–0) Manchester City sløste med sjansene, men tok seg likevel videre til fjerde runde i ligacupen.

  • Tirsdag 24. september kl. 22.30

    Dro inn fisk på 250 kg etter 10 minutter

    Tre fiskere havnet midt i en stim av gigantiske makrellstørjer.

  • Tirsdag 24. september kl. 22.17

    Arendal KrF ønsker Lossius

    Arendal KrF ønsker seg Jorunn Lossius fra Lillesand på toppen av stortingslista til KrF i Agder. Det ble enstemmig vedtatt på medlemsmøte tirsdag kveld. Jørgen Kristiansen fra Kristiansand er innstilt som nummer to, og Georg Gulli fra Lindesnes som nummer tre.

  • Tirsdag 24. september kl. 21.56

    Varsler kuling onsdag morgen

    Meteorologisk institutt sender gult farevarsel og melder kuling fra svenskegrensen til Lindesnes onsdag morgen og ettermiddag. Det oppfordres til ikke å dra ut i småbåt og vurdere å la båten ligge. I Indre Skagerrak skal faren øke klokken 07 onsdag morgen og være over klokken 12. Yr melder sørvest periodevis sterk kuling på 20 meter per sekund. Fra svenskegrensa til Lindesnes meldes det fra onsdag formiddag sørvestlig perioder med stiv kuling 15 m/s. Denne skal avta sent onsdag ettermiddag.

  • Tirsdag 24. september kl. 21.53

    Uavhengige pris-sjekkere kastet ut av Kiwi: – Vi blir ofret i spillet

    Nettsiden «Enhver» har engasjert advokat John Christian Elden mot dagligvaregiganten. Konkurransetilsynet er usikre på hvor grensene skal gå for prissammenligning i dagligvarebransjen.

  • Tirsdag 24. september kl. 21.48

    Grove trusler etter valg av russepresident

    Etter valget av russepresident i Elverum er det kommet trusler av en slik karakter at den nyvalgte russepresidenten har valgt å anmelde det til politiet. Truslene kom på appen Jodel, der man kan legge inn anonyme innlegg, melder Østlendingen. Den nyvalgte russepresidenten får ros av politiet og rektor for å ha levert anmeldelsen. Politiet omtaler truslene som alvorlige og opplyser at det også skal ha blitt framsatt drapstrusler.

  • Tirsdag 24. september kl. 21.47

    Næringsministeren står fast ved regjeringens batteristrategi

    For et drøyt år siden la daværende næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) frem fem tiltak for å få fart på batterisatsingen i Norge. Tiltakene fikk kritikk for å være for «puslete», men Vestre sto på sitt. Siden da har flere prosjekter fått flatt batteri, blant annet Freyr i Mo i Rana. Tirsdag var nåværende næringsminister Cecilie Myrseth (Ap) i Bodø på en stor industrikonferanse, og sa at regjeringen ikke viker fra strategien til tross. – Vi jobber med å følge opp det, og ikke minst jobber jeg med en ny industripolitikk. Vi trenger batterier i fremtiden om vi skal få til den grønne omstillingen. – Hvordan skal vi få det til? – Det er privat kapital som er nødt til å lede an og som må gjøre vurderinger av hva som er lønnsomt. – Gjør det inntrykk at flere ikke får det til, som for eksempel Freyr? – Ja, selvsagt. Jeg ønsker at alle skal lykkes, men det må også være lønnsomt. Det er privat kapital som må lede an der og gjøre de risikovurderingene som er. Så har vi ordninger som kan man kan søke om risikoavlastning dersom det er prosjekter som er god nok.

  • Tirsdag 24. september kl. 21.37

    Mann i 20-årene slapp ut av arresten: Var tilbake 15 minutter senere

    – Han var ikke helt samarbeidsvillig.

  • Tirsdag 24. september kl. 21.37

    Brann i butikk

    Det begynte å brenne i et varmeskap i en dagligvarebutikk på Fevik i Grimstad. Brannen skal være slukket med pulverapparat. Flere personer fikk i seg røyk, men ble sjekket ut av ambulanse på stedet, opplyser politiet.

  • Tirsdag 24. september kl. 21.30

    Nytt fotballbane-raseri i Oslo: – Noen på toppen har snakket sammen

    Her skulle det innen få år stå klar en ny, helårs kunstgressbane til en klubb i nød. Trodde de. For planene forsvant plutselig – uten forvarsel.

  • Tirsdag 24. september kl. 21.27

    Bravida trekker seg fra sykehusutbygging – saksøker helseforetaket

    Entreprenørgiganten Bravida tar Helse Stavanger til retten for en rekke forhold i byggingen av nye Stavanger universitetssjukehus. Bravida sier de har rundt 250 millioner kroner utestående og mener det har vært uforsvarlige endringer av prosjektet underveis, skriver Stavanger Aftenblad. Selskapet har vært engasjert i fase en av utbyggingen av nye Stavanger universitetssjukehus, eller Nye SUS, som prosjektet heter. Dette arbeidet er de stort sett ferdige med i løpet av oktober. Men Bravida vil ikke lenger søke på flere oppdrag i prosjektet. Istedenfor blir det en tre måneder lang sivilsak mot Helse Stavanger i Sør-Rogaland tingrett neste år. Bravida har i sitt prosesskriv til retten uttrykt hvordan endrede krav fra byggeledelsen underveis i arbeidet har ført til store ekstrautgifter for dem. Helse Stavanger mener Bravida har fremmet uberettigede krav. – Som offentlig foretak forvalter vi fellesskapets midler, og med det oppfatter vi at det følger et ansvar for å avvise krav vi mener er uberettigede, sier prosjektdirektør Kari Gro Johanson til Aftenbladet. (©NTB)

  • Tirsdag 24. september kl. 21.26

    Stjernetreneren forsvant fra rampelyset – her er han i Bodø

    Porto-president Andre Villas-Boas smilte da han ankom Bodø tirsdag. Det skjer etter et år med voldelige opptøyer og skittkasting for en storklubb i trøbbel.

  • Tirsdag 24. september kl. 21.20

    Stoltenberg om Midtøsten: – Veldig alvorlig situasjon

    Nato-allierte USA har sendt soldater til Midtøsten og flere advarer om at voldsspiralen er i ferd med å komme ut av kontroll. Dette sier Nato-sjefen.

  • Tirsdag 24. september kl. 21.20

    Fire dyre båtmotorer stjålet i Færder

    Båtmotorer til flere hundre tusen kroner kan være stjålet fra Torød Båtforening. Sør-Øst politidistrikt skriver at de fikk melding om tyveriene 18.40 tirsdag kveld. De antar at det har skjedd i løpet av natten. Det dreir seg om fire ganske nye motorer på mellom 90 og 120 hestekrefter. Politiet har vært på stedet, men så langt ikke snakket med båteierne. De oppretter sak.

  • Tirsdag 24. september kl. 21.19

    To FN-ansatte drept i Libanon

    FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) har mistet to ansatte i Israels angrep i Libanon.

  • Tirsdag 24. september kl. 21.18

    Salget av tamagotchier doblet seg i fjor

    Det digitale kjæledyret har fått en oppgradering.

  • Tirsdag 24. september kl. 21.08

    Pågrepet to ganger på én dag

    En mann i 20-årene fra Oslo ble tirsdag kveld sluppet fri fra arresten i Lillestrøm. Han utførte øyeblikkelig skadeverk på politistasjonen før han forlot stedet og ble igjen pågrepet, skriver politiet på X. Det tok ca. et kvarter fra mannen ble løslatt til han ble pågrepet på ny.

  • Tirsdag 24. september kl. 21.06

    Artist tiltalt: Skal ha deltatt i akebrett-smugling av narkotika

    Politiet fikk melding om en bil som sto fast i snøen. I bilen var det over 100 kilo narkotika.

  • Tirsdag 24. september kl. 21.06

    Brant i en bil langs E6 ved Ringebu

    Brannvesenet og politi rykket ut til melding om brann i kjøretøy langs E6 ved Fåvang i Ringebu ved 20-tiden tirsdag kveld. Brannet ble slukket av seg selv før brannvesenet kom til stedet. – Antas å skyldes varmgang i bremser, melder politiet. Politiet skal følge opp saken.

  • Tirsdag 24. september kl. 21.03

    Skjøt opp fyrverkeri inn på skole

    Politiet fikk tirsdag kveld melding om at noen har skutt opp fyrverkeri inne på Stav skole. Oppskytningen skal ha skjedd mens det var korpsøvelse på skolen, skriver politiet på X. Ingen skal ha blitt skadet, og brannvesenet lufter ut røyken fra skolebygget. Politiet har gjort undersøkelser på stedet og oppretter sak på hendelsen.

  • Tirsdag 24. september kl. 20.59

    Fyllekjørte med barn i bilen

    En politipatrulje har stanset en bil i Halden sentrum med en beruset sjåfør. I bilen satt sjåførens sønn på ett år. Barnet er nå tatt hånd om av moren. Føreren anmeldes av politiet og barnevernet er varslet.

  • Tirsdag 24. september kl. 20.43

    Tiltalt for snikfilming i Mikkelparken

    Ein mann i 30-åra frå Hardanger er tiltalt for å ha laga eller skaffa seg rundt 6000 bilete og filmar som seksualiserer eller viser overgrep av barn. Det skal ha skjedd over ein to-årsperiode. Han er også tiltalt for seksualiserande filming av eit barn i nær relasjon, og av ei jente i omkledningsrommet i familieparken i Kinsarvik. Begge var i småskulealder.

  • Tirsdag 24. september kl. 20.43

    Tiltalt for snikfilming i Mikkelparken 

    Ein mann i 30-åra frå Hardanger er tiltalt for å ha laga eller skaffa seg rundt 6000 bilete og filmar som seksualiserer eller viser overgrep av barn. Det skal ha skjedd over ein to-årsperiode. Han er også tiltalt for seksualiserande filming av dottera si heime, og av ei anna jente i omkledningsrommet i familieparken i Kinsarvik. Begge var i småskulealder.

  • Tirsdag 24. september kl. 20.43

    Tiltalt for snikfilming

    Ein mann i 30-åra frå Hardanger er tiltalt for å ha laga eller skaffa seg rundt 6000 bilete og filmar som seksualiserer eller viser overgrep av barn. Det skal ha skjedd over ein to-årsperiode.

  • Tirsdag 24. september kl. 20.40

    Ekspert om mediedekningen: – Bekymret

    Sakene rundt Marius Borg Høiby kommer trolig til å prege nyhetsbildet i lang tid fremover. – Det kommer til å gjøre veldig vondt, veldig lenge, for veldig mange mennesker, sier mediekritiker Anki Gerhardsen.

  • Tirsdag 24. september kl. 20.30

    Ladeproblem stoppar Lavik-Oppedal-ferja

    På E39 er det ladeproblem på ferjesambandet Lavik-Oppedal. Det gjer at avgangen klokka 20.40 frå Oppedal er innstilt, opplyser vegtrafikksentralen.

  • Tirsdag 24. september kl. 20.30

    Rev ned kvinne på sykkel

    Politiet har pågrepet en mann som skal ha revet en kvinne på sykkel over ende. Hendelsen skjedde på gamle Lundsbrua i Kristiansand sentrum. Kvinnen er brakt til sykehus for undersøkelse.

  • Tirsdag 24. september kl. 20.11

    Fikk melding om mann med skytevåpen

    Politiet fikk melding om en mann med skytevåpen i området Havstein i Trondheim. De rykket ut med flere enheter. Det ble funnet et luftvåpen hjemme hos mannen. Dette er inndratt og mannen blir anmeldt.

  • Tirsdag 24. september kl. 20.09

    Gyldendal går gjennom omstridt Ap-bok: - Kritikken gjør inntrykk

    Gyldendal har ikke oversikt over hvor mange feil som er i boken «Partiet» - men de er forberedt til både å rette og beklage til enkeltpersoner etter en intern gjennomgang.

  • Tirsdag 24. september kl. 20.08

    Rekdal ut mot dommeren etter kontroversielle situasjoner: – Latterlig!

    (VIF – AaFK 4–1) Aalesund-trener Kjetil Rekdal var ikke blid på sidelinjen på Intility Arena.

  • Tirsdag 24. september kl. 20.06

    Din backup når motivasjonen svikter

    Motivasjon er en drivkraft som kan få fart på både livet og karrieren. Men når den svikter, finnes det en reserveløsning.

  • Tirsdag 24. september kl. 20.03

    Spekulanter satser på oljeprisfall: – Det er en supernegativ posisjonering

    Forventningen om økt oljeproduksjon fra OPEC+ henger som en mørk sky over markedet, mener analysesjef.

  • Tirsdag 24. september kl. 20.02

    Meieri-brannen er sløkt

    Brannen i det nedlagde industribygget som husa Bergensmeieriet på Mindemyren er nå sløkt. Politiet er ferdig på staden. Brannvesenet jobbar framleis med utlufting, melder Vest politidistrikt.

  • Tirsdag 24. september kl. 19.58

    Batteritrøbbel i Sverige ødelegger ikke for Morrow

    Nyheten om at det svenske batteriselskapet Nortvolt må si opp 1600 ansatte, ødelegger ikke for satsingen til batterifabrikken i Arendal. Det sier konsernsjef i Morrow Batteries, Lars Christian Bacher. – Vi har valgt en helt annen tilnærming. En stegvis, industriell tilnærming hvor vi ikke gaper over for mye, sier Bacher. Men konsernsjefen innrømmer at det haster med å få på plass et milliardlån fra staten på 1,5 milliarder kroner. Næringsminister Cecilie Myrseth (Ap) vil ikke love et slikt lån. – Det er privat kapital som må gjøre risikovurderingene, så har vi en ordning der man kan søke om risikoavlastning dersom man har prosjekter som er gode nok, sier Myrseth.

  • Tirsdag 24. september kl. 19.50

    Trafikkulykke i Holtålen

    En bil har kjørt av fylkesvei 30 ved Gåre-Grenda i Holtålen. En person er involvert. Personen skal ikke være alvorlig skadet. Veien er åpen.

  • Tirsdag 24. september kl. 19.40

    Sjå tv-sendinga her

  • Tirsdag 24. september kl. 19.31

    Sjå Vestlandsrevyen 19.45

    Småbygder i Kvinnherad går mot flyttestraumen. Har fulle barnehagar. Programleiar er Silje Rognsvåg.

  • Tirsdag 24. september kl. 19.24

    Tenåringsfører mistenkt for ruskjøring

    Sør-Øst politidistrikt skriver på X at de klokken 18.35 stanset en bilist i Sandfjord for kontroll. Føreren var en mann i tenårene. Politiet mistenker ruskjøring og oppretter sak. Bilisten blir bedt om å avlegge blodprøve.

  • Tirsdag 24. september kl. 19.11

    Flere ungdommer involvert i ransforsøk i Oslo

    En ungdomsgjeng skal ha truet en person med å si at de hadde kniv på Skullerud i Oslo. Politiet har anholdt fem personer etter ransforsøket. – Samtlige involverte er under 18 år. Vi fant en kniv på en av de anholdte etter ransaking, skriver politiet. Den forærmede ble ikke fysisk skadet, og politiet jobber med å hente inn mer informasjon og varsle foresatte.

  • Tirsdag 24. september kl. 19.07

    Vedum tar attval

    Trygve Slagsvold Vedum bekreftar overfor NRK at han vil ta attval som partileiar for Senterpartiet. 45 år gamle Vedum har vore partileiar i ti år. Da finansministeren fekk spørsmålet på Dagsnytt 18 på NRK tysdag kveld, stadfesta han valet. – Eg kan svare ja, sjølvsagt. Viss partiet vil ha meg, kjem eg til å seie ja igjen, seier Vedum. Samtidig bekreftar Ap-leiar og statsminister Jonas Gahr Støre overfor Vårt Land at han tar attval som partileiar. (NTB/NRK)

  • Tirsdag 24. september kl. 18.59

    Kan bli en voldsspiral: Frykter at Libanon kan bli ødelagt som Gaza

    Krigen i Midtøsten er inne i en ny fase. Alt er avhengig av hva Israel gjør de neste dagene, ifølge ekspertene.

  • Tirsdag 24. september kl. 18.55

    Veibygging i gang igjen om et halvt år

    Arbeidet på fylkesvei 415 mellom Simonstad og Selåsvatn gjenopptas ikke før om et halvt år, skriver Tvedestrandsposten. Veibyggingen ble stanset etter at RA1 Anlegg gikk konkurs. Nå er prosjektet forsinket. – Det gjenstående arbeidet må ut på anbud igjen, og det vil ta tid, sier prosjektleder i Agder fylkeskommune Paul Ridola til Tvedestrandsposten.

  • Tirsdag 24. september kl. 18.53

    Ran i Stavanger sentrum

    Politiet har pågrepet to personer for ran i Stavanger sentrum. Tirsdag kveld fikk politiet melding om at en person var ranet i nærheten av jernbanestasjonen. Politiet var like i nærheten og fikk kontroll på både fornærmede og to gjerningspersoner. Fornærmede ble truet med en spiss gjenstand. Gjerningspersonene fikk med seg noen gjenstander av ubetydelig verdi. Fornærmede er ikke fysisk skadd.

  • Tirsdag 24. september kl. 18.52

    Fastrente: – Tilbudene nå er veldig gode

    Det er stort sprik mellom flytende og fast boliglånsrente.

  • Tirsdag 24. september kl. 18.47

    Drapet i Nord-Odal: – I en avsluttende fase

    Mannen i 50-årene som er siktet for drap eller medvirkning til drap på 44 år gamle Bård-Andre Spildrejorde i mars i år ble i går varetektsfengslet i åtte nye uker. – Etterforskningen er nå i en avsluttende fase og vi tar sikte på å oversende en innstilling til statsadvokaten i løpet av høsten, skriver politiadvokat Christine Lundstein i en e-post til NRK. Mannen ble pågrepet i april. Spildrejorde døde som følge av flere skuddskader. Politiet meldte i juli at de identifiserte drapsvåpenet, og at dette ble funnet utendørs av en tilfeldig forbipasserende kvinne en uke etter drapet. Politiet mener mistankegrunnlaget er sterkt mot mannen. I kjennelsen skriver retten at det foreligger «forhold som i særlig grad styrker mistanken». – Det vil ikke være riktig av oss å gå nærmere inn på de konkrete forhold som danner mistankegrunnlaget, skriver hun videre. Broren i 30-årene ble først pågrepet for drapet, men ble løslatt noen timer senere etter at mistanken ble svekket. Han er fremdeles siktet, opplyser Lundstein til NRK.

  • Tirsdag 24. september kl. 18.45

    Slagsmål på Ruten

    Politiet har rykket ut til Ruten buss- og togstasjon i Sandnes etter melding om slagsmål mellom to personer. Politiet har kontroll på de involverte. En person skal være lettere skadd. Politiet har avhørt vitner og de involverte. Sak er oppretta.

  • Tirsdag 24. september kl. 18.43

    TV 2: Iver Knotten med positiv dopingprøve - nekter skyld

    Toppsyklist Ivar Knotten (25) fra Re har ikke konkurrert siden bane-EM i januar. Nå snakker han med TV 2 om årsaken: Etter NM i banesykling i desember, fikk han en positiv dopingprøve. Knotten sier til TV 2 at han er uskyldig. – Prøven som ble tatt i desember ga ingen utslag. Men da den senere ble testet på nytt i en tilfeldig kontroll, så var den positiv, sier han til kanalen. Stoffet som slo ut skal være Ibutamoren, et stoff Verdens antidopingbyrå (WADA) oppgir kan misbrukes for å oppnå «mindre kroppsfett, større muskelmasse og økt styrke og stamina». Knotten sier deres teori er at han har fått i seg stoffet via kosttilskudd. Saken ligger hos Antidoping Norge, som skal avgjøre om det blir sendt påtale til Norges Idrettsforbund. Syklisten, som i fjor tok sølv i NM-tempoen, beskriver de siste månedene som et mareritt og et helvete.

  • Tirsdag 24. september kl. 18.42

    Brann på Varhaug

    Naudetatane er på veg til Varhaug i Hå etter melding om brann i bygning. Det er røykutvikling frå kjellaren, men ingen personar er inne i huset.

  • Tirsdag 24. september kl. 18.40

    Fremtidens boliger

    Tusenvis av gamle boliger står tomme i Norge. Det vil Agnes (19) gjøre noe med.

  • Tirsdag 24. september kl. 18.33

    Brannen i «operameieriet» kan vere påtent

    Brannen i det gamle bygget til Bergensmeieriet på Minde i Bergen fremstår som å ha blitt starta med vilje, ifølge Vest politidistrikt. Vitne har filma fire ungdomar ta seg inn i bygget, før dei etter kort tid kom ut igjen. Deretter kom det svart røyk frå bygget. Politiet har klokka 18.30 ikkje kontroll på desse ungdomane. Opera Bergen brukte i fjor sommar dette nedlagte industribygget til framsyninga Carmen, og seinast 3. september i år til framsyninga Don Carlo.

  • Tirsdag 24. september kl. 18.33

    Meieri-brannen kan vere påtent

    Brannen i det gamle bygget til Bergensmeieriet på Minde i Bergen fremstår som å ha blitt starta med vilje, ifølge Vest politidistrikt. Vitne har filma fire ungdomar ta seg inn i bygget, før dei kort tid kom ut igjen. Deretter kom det svart røyk frå bygget. Politiet har klokka 18.30 ikkje kontroll på desse ungdomane.

  • Tirsdag 24. september kl. 18.27

    Norsk proffsyklist med positiv dopingprøve

    Ett år etter at Iver Knotten syklet for Norge i VM, har 25-åringen levert en positiv dopingprøve. Det melder TV 2.

  • Tirsdag 24. september kl. 18.11

    Millionbot etter arbeidsulykker

    Kabelprodusenten Nexans har blitt pålagt et gebyr på 1,8 millioner kroner av Arbeidstilsynet, melder Halden Arbeiderblad. Det har vært en rekke arbeidsulykker hos bedriften de siste årene. Ifølge avisa peker Arbeidstilsynet blant annet på manglende ledelse og manglende kartlegging av risiko hos kabelgiganten. Nexans har akseptert gebyret.

  • Tirsdag 24. september kl. 18.10

    Servalen er funne og eigaren pågripen

    Eigaren av den nasjonalt servalen Nino er pågripen av politiet, etter over eitt år på rømmen. Det melder VG.

  • Tirsdag 24. september kl. 18.00

    Servalen Niño funnet av politiet: Eier pågrepet

    Servalen Niño er funnet av politiet, skriver VG. Kattedyret og eieren har vært på rømmen i over ett år. – Niño sin eier ble pågrepet i 5–6-tiden i morges i Haugesund-området, sier eierens advokat Roy André Håkonsen Arteid til avisen. Eieren av servalen har tidligere innrømmet at hun importerte dyret ulovlig. Hun er tiltalt for brudd på dyrevelferdsloven og naturmangfoldloven. Rettssaken mot eieren skulle etter planen gå i august, men ble utsatt på grunn av sykdom.

  • Tirsdag 24. september kl. 17.50

    Brann på Minde i Bergen

    Det brenn i det gamle «Meieribygget» som er under ombygging til bustadføremål på Mindemyren i Bergen. Klokka 17.47 melde Vest politidistrikt at ein patrulje hadde observert mykje svart røyk frå bygget i Kanalveien, og opne flammar frå 1. etasje. Folk som bur i området vart bedne om å halde vindauga lukka. Klokka 18.10 melder Vest politidistrikt at brannvesenet har nokonlunde kontroll på brannen. Dei har vore inne i 1. etasje og sløkt to brannar. Dei tar seg nå vidare oppover i bygget. Politiet fekk inn fleire naudtelefoner om brannen.

  • Tirsdag 24. september kl. 17.49

    32 bruksforbud på grensa

    32 kjøretøy fikk bruksforbud da Statens vegvesen hadde kontroll langs grensa ved Svinesund og Ørje mandag og natt til tirsdag. Blant annet ble et svensk vogntog stanset med defekte lastestropper og uten fungerende bremselys på tilhengerne.

  • Tirsdag 24. september kl. 17.47

    Servalen Niño funnet av politiet – eier pågrepet

    Servalen Niño ble rikskjendis da eieren gikk i skjul for å unngå å miste det afrikanske kattedyret. Tirsdag morgen ble hun pågrepet av politiet etter over ett år på rømmen.

  • Tirsdag 24. september kl. 17.34

    Oda-storeier får kritikk: – Trojansk hest

    Investor Anders Storeng mener oppkjøpsfondet Verdane prøver å fremstille seg som redningsmenn, men peker på interessekonflikter.

  • Tirsdag 24. september kl. 17.29

    Butikktyver pågrepet i Gjøvik

    Politiet fikk kl. 16.00 i dag melding om et pågående tyveri i en butikk i Gjøvik. Politiet rykket ut og fikk kontroll på to personer fra Romania. Det er tatt beslag i noe tyvegods. Begge er kjørt til arrest.

  • Tirsdag 24. september kl. 17.22

    Hauketo togstasjon stengt på grunn av flom

    Vy melder at stasjonen stengte klokken 16.30 på grunn av flom. Det skriver Avisa Oslo. Dette påvirker trafikken på Follobanen.

  • Tirsdag 24. september kl. 17.22

    Hauketo togstasjon åpnet igjen etter flom

    Én time etter at Vy meldte at stasjonen stengte, er den åpnet igjen. Det skriver Avisa Oslo. Det var på grunn av flom at stasjonen ble stengt kl. 16.30 tirsdag ettermiddag. Dette påvirket trafikken på Follobanen.

  • Tirsdag 24. september kl. 17.22

    Anne Holt ut mot «Partiet»: Burde trekkes umiddelbart

    Forfatter, jurist og tidligere Arbeiderparti-politiker Anne Holt fra Larvik er krass i sin kritikk av den omdiskuterte nye boka om Arbeiderpartiet. Flere har påpekt feil i «Partiet – en innsideberetning om Arbeiderpartiets fall», og forlaget Gyldendal har sagt de vil rette feil i neste opplag av boken. I en tråd på egen Facebook-side om boka mandag, skriver Holt blant annet at «Boka skulle selvsagt ikke vært utgitt i sin nåværende form» og «Boka burde trekkes umiddelbart». Tirsdag ettermiddag, etter omtale i Aftenposten om angivelige nye feil i boken, skriver Holt at saken begynner å bli absurd. «Hele denne saken er nå blitt det berømte togkræsjet i sakte film.» mener hun. Det var VG som først omtalte Holts kommentarer i forbindelse med boka.

  • Tirsdag 24. september kl. 17.06

    Frigir navn etter dødsulykken på Voss

    Det var 31 år gamle Martin Strøm som omkom i ulykken på Voss lørdag. Det opplyser fungerende politistasjonssjef Bjørn Inge Aarsand til Avisa Hordaland. . Lørdag iverksatte politiet en redningsaksjon etter at en speedflyer landet i en steinrøys. Mannen ble fraktet til Haukeland universitetssjukehus og bekreftet omkommet. – Politiet vil undersøke utstyret han hadde på seg, sa politiadvokat Linn Søfteland til NRK søndag. Den omkomne var bosatt i Bergen.

  • Tirsdag 24. september kl. 17.05

    Forslår å selge Levermyr stadion

    Kommunedirektør i Grimstad Magnus Mathisen, foreslår å selge Levermyr stadion for å spare penger. Kommunen må redusere utgiftene med 100 millioner kroner for å ikke havne på Robek-lista. Kommunedirektøren foreslår også å kutte toppidrettstilskudd til Jerv.

  • Tirsdag 24. september kl. 16.53

    Internt bråk i INP – engasjerer advokat

    Det er internt bråk i INP. Sist uke ble det kjent at sentralstyret hadde ekskludert lederen og nestlederen i fylkeslaget i Vestland, Thomas Hellevang og Bjarte Helland. Samtidig vedtok sentralstyret at fylkeslaget skulle legges ned. De ekskluderte politikerne har mottatt støtte fra resten av fylkesstyret og har nå engasjert advokat John Christian Elden i et mulig søksmål, skriver BT. Også tidligere partileder Joar Nesse mener sentralstyret ikke har hjemmel i vedtektene når de ekskluderer og legger ned fylkesstyret i Vestland.

  • Tirsdag 24. september kl. 16.53

    Har funnet bilfører etter trafikkuhell

    Politiet er kommet i kontakt med føreren av bilen som kjørte videre etter et trafikkuhell på E39 ved meieriet i Kristiansand. To biler var involvert i uhellet tirsdag ettermiddag. Partene fyller ut skademelding. Det opprettes ikke sak på hendelsen, opplyser politiet.

  • Tirsdag 24. september kl. 16.41

    Norsk tenåring omkom etter fallulykke i Slovenia

    Myndighetene i Slovenia ser på hendelsen som en ulykke, ifølge lokale medier.

  • Tirsdag 24. september kl. 16.40

    Ny vei åpner torsdag

    Den nye fylkesveien mellom Neskilen og Arendal havn åpner torsdag 26. september klokka 14. Åpningen foretas av fylkesordfører Arne Thomassen og ordfører i Arendal Robert Cornels Nordli. Den nye veien fører det meste av trafikken til og fra Arendal havn vekk fra Eydehavn sentrum. Det forventes at trafikksikkerheten for beboere og trafikanter vil bli betraktelig bedre.

  • Tirsdag 24. september kl. 16.37

    Kristjansson på topp for Rødt i Rogaland

    Sittende stortingsrepresentant Mimir Kristjansson er innstilt til topplass på stortingslista til Rødt Rogaland. – Det er veldig gledelig at Rødt i Rogaland ser ut til å ville ha meg på topp i fire nye år, sier Kristjansson til NRK. På andreplass har nominasjonskomiteen innstilt Naomi Wessel fra Haugesund. – Jeg er veldig glad for å få med meg Naomi Wessel på andreplass, hun har gjort en kjempejobb for oss i fylkestinget, sier Kristjansson. Det er totalt 20 navn på lista, og utover de to ovennevnte er det tre stykker som var på stortingslista sist. Kristjansson ble Rogalands første Rødt-representant på Stortinget noensinne, da han ble valgt inn på utjamningsmandat i 2021.

  • Tirsdag 24. september kl. 16.37

    Haaland tangerer ikke bare Ronaldo – han er enda raskere

    Ingen spillere har scoret 100 mål for én klubb raskere enn Erling Braut Haaland.

  • Tirsdag 24. september kl. 16.34

    Støtt får ikke ferjetilbud likevel

    Når det nå lyses ut nytt ferjeanbud i Meløybassenget, er ikke Støtt med som en del av tilbudet. Det skriver Nordland fylkeskommune i ei pressemelding. – Investeringskostnadene for å gjeninnføre Støtt er på nær 150 millioner kroner. Jeg er skuffet over at kostnadsbildet gjør det umulig å få til, sier fylkesråd Marianne Dobak Kvensjø. I januar kom hun med gladnyheten om at de hadde lyttet til folket på Støtt og at de ville legge til en ukentlig avgang til og fra Støtt. Dette blir nå ikke noe av. Fylkesråden sier de har kartlagt investeringsbehovene for en rekke ferjekaier. Kostnaden for å utbedre ferjekaia på Støtt vil være mellom 30 og 40 millioner kroner. I tillegg er det behov for et betydelig mudringsarbeid. – Det er store masser på bunnen inn mot ferjekaia som må fjernes. Kostnadene med mudringsarbeidet er alene beregnet til over 100 millioner kroner. Investeringer på 150 millioner kroner er rett og slett ikke bærekraftig, og må sees i sammenheng med hvordan vi forvalter de offentlige ressursene i en tid med betydelige utfordringer og kostnadsvekst, sier Kvensjø. Hun sier de i stedet vil fortsette med båt-tilbudet slik det er i dag. – Støtt har fem daglige anløp med hurtigbåt, syv på sommeren. Persontransport til Støtt er altså svært godt dekket opp. I tillegg er det anløp av Kystgodsruta seks ganger i uka. Selv om Kystgodsruta ikke primært frakter biler, har den også mulighet til det. Båt-tilbudet slik det har fungert i en god del år nå, vil videreføres på samme nivå som i dag Fylkesråden lyser nå ut konkurransen om ferjedrift for Sund – Horsdal – Sørarnøy og Ørnes – Vassdalsvik – Meløysund – Bolga på nytt. – Vi senker kravet til alder på fartøyene, men opprettholder dagens ruter, og vil også ha inn tilbud på større fartøy enn i dagens trafikk. Men i tillegg tar vi altså ut Støtt fra anbudsutlysningen, sier Dobak Kvensjø.

  • Tirsdag 24. september kl. 16.32

    Kjøpte «meme»-aksjer for eksens sparepenger – risikerer fengsel

    Kvinnen skal ha blitt lovet skyhøy avkastning før hun overførte 770.000 kroner til ekskjærestens konto. Pengene så hun aldri igjen.

  • Tirsdag 24. september kl. 16.29

    Stakk fra stedet etter trafikkuhell

    En bilfører stakk fra stedet etter et trafikkuhell på E39 ved avkjøringa til Kartheia i Kristiansand. En bil som kom fra Hellemyr sneiet borti en annen bil, før den kjørte fra stedet. Bilen er beskrevet som sort og kjørte mot Kristiansand sentrum, opplyser politiet.

  • Tirsdag 24. september kl. 16.20

    Datatabbe i Østre Toten

    Østre Toten kommune innrømmer at det har skjedd en sikkerhetssvikt da personlige helseopplysninger ved et uhell ble skrevet ut i en barnehage. Meningen var at utskriftene skulle komme fra en skriver i rådhuset, melder Totens Blad. Det var kommunen som selv meldte fra til Datatilsynet om tabben. Feilen hadde sammenheng med at flere skrivere er byttet ut, og dermed skjedde forvekslingen. I alt 55 personer er berørt av hendelsen, og skal få informasjon fra kommunen. Feilen varte 3–5 timer, og kommunen mener det er lite sannsynlig at noen utenfor kommunen har lest papirene. Østre Toten ble landskjent i 2021 da kommunen ble rammet av et stort dataangrep.

  • Tirsdag 24. september kl. 16.18

    Mistanke om ruskjøring etter ulykke

    En bilfører er mistenkt for ruskjøring etter en kollisjon på E18 ved avkjørselen til Rona i Kristiansand. Ingen skal ha blitt skadet i uhellet, opplyser politiet. Den ene bilen har kjørt inn i den andre bakfra. Førerkortet til bilføreren som er mistenkt for ruskjøring er beslaglagt. Bilene er flyttet ut av veien og trafikken flyter greit forbi stedet.

  • Tirsdag 24. september kl. 16.15

    Reagerer på nedleggelse av møteplass

    Brukere av Kirkens Bymisjon i Tvedestrand er sjokkert over at tilbudet legges ned. Det skriver Tvedestrandsposten. Tilbudet «Møteplassen» legges ned fra 1. oktober, etter manglende samarbeidsavtale med kommunen. Brukere av tilbudet er bekymret og mener at kommunens tilbud ikke kan fylle tomrommet som blir igjen ved nedleggelsen, skriver avisa.

  • Tirsdag 24. september kl. 16.14

    Crone ferdig i Brann

    Svenn Crones kontrakt med Brann blir ikke forlenget etter sesongen, melder Bergensavisen. Crone har fortiden heller ikke tilbud fra noen andre klubber. Crone kom til Brann i 2022 og står oppført med 85 kamper. Denne sesongen har han startet i 16 kamper.

  • Tirsdag 24. september kl. 16.14

    Oslo nærmere klimamålet

    Hovedstaden er et skritt nærmere målet om å bli nullutslippsby. Oslo bystyre har vedtatt at 95 prosent av alle klimagassutslipp i byen skal være borte i 2030 sammenlignet med 2009. I klimabudsjettet som byrådet legger fram i morgen, er prognosen 69 prosent utslippskutt i 2030. For ett år siden trodde Oslo kommune de bare skulle klare 63 prosent kutt. – Dette er kjempebra og styrker troen på at vi skal nå klimamålene våre, sier miljø- og samferdselsbyråd Marit Kristine Vea (V). Grunnen til den økte optimismen er ifølge Vea at elektrifiseringen går raskere og at elbiler, elvarebiler og ellastebiler fikk forutsigbare og gode betingelser i bomringene i ny Oslopakke 3. – Men en prognose på 69 prosent er fortsatt et stykke unna 95 prosent. Hva skal til? – Det viktigste er at vi får staten med på laget. Vi trenger at staten tillater oss å gjennomføre ambisiøs klimapolitikk, enten det er å slippe til elvarebiler og ellastebiler i kollektivfeltene eller å etablere nullutslippssone i sentrum, sier Marit Vea.

  • Tirsdag 24. september kl. 16.12

    Morten Jentoft slutter i NRK

    Morten Jentoft har bestemt seg for å slutte i NRK. 68-åringen går av med pensjon, og har sin siste arbeidsdag i NRK denne uken. Bergenseren startet i NRK 1983 og er kanskje mest kjent for å ha vært NRKs korrespondent i Russland i to perioder. De siste årene har Jentoft dekket krigen i Ukraina tett for NRK.

  • Tirsdag 24. september kl. 16.08

    Dobler styrehonorarene i Fjæreheia

    Styret i Fjæreheia Amfi AS skal få dobbelt så høye honorarer som de fikk ved oppstart. Det skriver Agderposten. Styremedlemmene har til nå fått 24.000 kroner per år, dette økes til 45.000 kroner. Honoraret for styreleder Kjersti Løken Stavrum økes fra 48.000 kroner til 100.000 kroner.

  • Tirsdag 24. september kl. 16.06

    Vil ha sorgpermisjon for foreldre

    KrF vil etablere klare rutiner og retningslinjer for oppfølging av familier som opplever barnedød. Nestleder Ida Lindtveit Røse sier at etterlatte ikke skal være prisgitt hvilken kommune de bor i, men at alle skal sikres god oppfølging i etterkant av noe så traumatisk som å miste et barn. Slik kan alle foreldre få nødvendig støtte og omsorg. I fjor foreslo KrF å innføre sorgpermisjon for etterlatte foreldre, noe stortinget stemte ned. Men Røise sier til NRK at partiet vil arbeide for bedre oppfølging og rammer for de som sørger. Og at de ikke har gitt opp å innføre en rett til sorgpermisjon for etterlatte foreldre, lik den ordningen som finnes i Danmark. Dette vil gi foreldrene tid og rom til å bearbeide sorg uten press fra arbeidslivet. Hvert år dør rundt 300 barn under fire år i Norge. Bak disse tallene er det familier som står i ulike livssituasjoner og en krevende hverdag. Til felles har de at de har opplevd det verste foreldre kan oppleve. Mange foreldre som mister et barn i dag har behov for tid til å bearbeide tapet.

  • Tirsdag 24. september kl. 16.03

    Ha fast trekk til fondet dagen etter lønning

    Sparing i aksjefond trenger ikke være vanskelig. Her er studentenes egne tips for at pengene dine skal vokse.

  • Tirsdag 24. september kl. 15.59

    Til sammen 13 GHB-overdoser i Trondheim

    Totalt har det vært 13 GHB-overdoser i Trondheim de to siste ukene. Det bekrefter Anita Mian i helse- og overdoseteamet til Nidaros. – Vi hadde en på fredag. Det er den siste vi har fått inn. Det har altså ikke vært noe i helga, i går eller i dag, sier Mian til avisa. Totalt har nå to menn blitt siktet i saken. GHB-en knyttes til rusmiljøet i Trondheim og Nordmøre.

  • Tirsdag 24. september kl. 15.54

    Buss og bil kolliderte i Bodø

    Politiet i Nordland har fått melding om en trafikkulykke i Bodø sentrum, mellom en buss og en persaonbil. Det er ikke meldt om personskader, og politi og ambulanse har ankommet stedet.

  • Tirsdag 24. september kl. 15.52

    Hun bli ny direktør for Festspillene i Nord-Norge

    Styret i Festspillene i Nord-Norge har i dag ansatt en ny direktør. – Jeg er glad for at vi har fått på plass en så kunstnerisk sterk, strategisk og inkluderende ny festspilldirektør, sier styreleder Roald Linaker. Den nye direktøren er Susanne Næss Nielsen, og kommer fra jobben som leder for Davvi – Senter for scenekunst. Hun er utdannet journalist og har styreerfaring fra flere relevante organisasjoner, inkludert Festspillene i Nord-Norge i perioden 2012-2020. – Jeg gleder meg til å bygge videre på den sterke posisjonen Festspillene har i Nord-Norge. Denne festivalen er en sentral samfunnsbygger, og jeg ønsker å videreutvikle det – både med partnere som allerede kjenner Festspillene godt, men også med nye aktører som ikke kjenner festivalen så godt enda, sier Nielsen i en pressemelding. Den nye festspilldirektøren vil gjøre Harstad til sin nye hjemby i løpet av første halvår i 2025, og ser fram til å bli enda bedre kjent med byen. – Festspillenes samspill med Harstad by har alltid vært sentralt for gjennomføringen, så jeg gleder meg til å bli bedre kjent med folk og håper det skal bli mange fine turer i det vakre landskapet som en ekstra bonus.

  • Tirsdag 24. september kl. 15.50

    Utreder fastlege for mulig overmedisinering av barn

    Etter en klage fra foreldrene til et barn under 16 år, vil Statsforvalteren i Vestfold og Telemark utrede om en fastlege i Vestfold kan ha overmedisinert barnet deres. Det skriver Tønsberg Blad. Ifølge klagen er det en annen fastlege som har påpekt mulig feilmedisinering. – Slik jeg ser det har det ikke egentlig vært noen reell sykdom her, og jeg er usikker på om barnet i det hele tatt har hatt sykdommen, skriver den andre legen. Statsforvalteren skal videre finne ut om det er grunnlag for tilsyn eller ikke i saken.

  • Tirsdag 24. september kl. 15.44

    Eldre mann skadet - tre tenåringer mistenkt

    I Tønsberg sentrum fikk politiet en melding om en voldshendelse utendørs like over klokken 15 tirsdag. En mann i 80-årene er lettere skadet og tre gutter i tenårene var innledningsvis mistenkt i saken. – Ifølge vitner har det vært en krangel i forkant som har ført til håndgemeng og at mannen har falt, sier operasjonsleder Roger Aaser. Mannen har fått tilsyn av ambulansepersonell. Politiet har opprettet sak og snakker med vitner for å få klarhet i hendelsesforløpet. Like før 17 oppdaterer politiet at det har vært fire tenåringsgutter involvert. To av dem skal ha vært mest aktive og én av disse skal ha slått mannen i ansiktet med knyttet hånd. Mannen falt som følge av slaget, men har ingen synlige skader. Siden guttene er mindreårige, er de ikke pågrepet. Foreldre/verger er varslet, opplyser politiet.

  • Tirsdag 24. september kl. 15.42

    9000 mistet strømmen i Stjørdal

    Tirsdag ettermiddag mista 9000 kunder strømmen i Stjørdal, skriver Adresseavisen. 15.15 skal nesten alle ha fått strømmen tilbake, unntatt ni som blir uten strøm fram til 16.15-tida. – På grunn av ombygging på Eidum kraftstasjon har en del i Stjørdal vært forsynt med strøm via linje fra Verdal. En liten feil førte derfor til at mange ble rammet, sier pressevakt Ingvild Asp i Tensio til avisa.

  • Tirsdag 24. september kl. 15.42

    Trafikkulykke på E18 i Bærum

    Nødetatene er på vei til en trafikkulykke på E18 inngårnde ved Sandvika i Bærum. To biler skal ha kollidert, ifølge politiet. Dette fører til mye kø. I en oppdatering klokken 16.08 skriver politiet at den ene bilen har kjørt, mens den andre venter på bilberger. Trafikken går litt fremover, men det er restkø bakover.

  • Tirsdag 24. september kl. 15.35

    Bård (44) drept i Nord-Odal: «Hva faen gjør du her?»

    Disse ordene skal Bård André Spildrejordet (44) ha uttalt rett før han ble skutt og drept.

  • Tirsdag 24. september kl. 15.33

    Krever kraftige kutt i bevilgningene til kongefamilien

    En antimonarkistisk gruppe i Storbritannia hevder det britiske kongehuset koster innbyggerne over 6 milliarder kroner årlig.

  • Tirsdag 24. september kl. 15.31

    Wall Street starter i pluss

    Det amerikanske aksjemarkedet følger verdens børser oppover etter Kina-stimuli.

  • Tirsdag 24. september kl. 15.31

    Wall Street endte i pluss

    Visa-aksjen falt markant på en USA-børs som ble løftet noe videre etter mandagens oppgang.

  • Tirsdag 24. september kl. 15.31

    Blandet på Wall Street

    Det amerikanske aksjemarkedet vingler etter mandagens oppgang.

  • Tirsdag 24. september kl. 15.31

    Wall Street stiger

    Det amerikanske aksjemarkedet løftes noe videre etter mandagens oppgang.

  • Tirsdag 24. september kl. 15.29

    Studenter + fylla = Sant

    Alle trenger en rolig helg iblant. En helg man ikke lurer på hvor det er vors eller hvem som blir fullest.

  • Tirsdag 24. september kl. 15.28

    Brann i Sel slukket

    En brann i en bolig på Sandbumoen i Sel ble raskt slukket i dag. Det hadde tatt fyr i et batteri som sto på utsiden av bygningen. Nødetatene kom til stedet og fikk slukket brannen.

  • Tirsdag 24. september kl. 15.26

    Skal utbedre glatte rundkjøringer

    Fylkeskommunen skal utbedre to rundkjøringer i Tønsberg. Rundkjøringene på Korten og Kilen er blitt skiltet med at veibanen er glatt når det er vått. Derfor skal fylkeskommunen øke friksjonen på underlaget. Fylkesvei 300 inn mot Frodeåstunnelen i Tønsberg er humpete, fordi grunnen synker ved Vellebekken. Humpene kan være krevende dersom man har tunge kjøretøy, advarer rådgiver Glenn Frode Wik Lauritsen i fylkeskommunen.

  • Tirsdag 24. september kl. 15.26

    Sauer skaper trøbbel i Bergenstrafikken

    Det melder BA. – Folk bråbremser og politiet skal være tilkalt, ifølge en tipser til avisen, som befinner seg ved Krambua. Politiet er i kontakt med eieren av sauene.

  • Tirsdag 24. september kl. 15.23

    Ikea dropper byggeplanene i Vestby

    Det har lenge vært uklart hva som skulle skje med Ikea-jordet i Vestby kommune, men etter at departementet la ned bygge- og deleforbud, kom den endelige avgjørelsen. – Vi stanser prosjektet, sier Ikea-direktør Carl Aaby til Vestby Avis. Planen var et Ikea-varehus på 13.000 kvadratmeter med over 1100 parkeringsplasser og grønt tak med beplantning på toppen. Totalt skulle bygningsmassen utgjøre 36.000 kvadratmeter. NRK har tidligere omtalt konflikten, hvor problemet har vært at det nye varehuset hadde gått på bekostning av en kornåker som kan produsere 10.000 brød i året. Begrunnelsen for bygge- og deleforbudet er at regjeringen mener at varehusplanene på Ikea-jordet strider mot nasjonale interesser. Aaby sier de kommer til å beholde tomten som de kjøpte i 2013. I dag dyrkes det dyrefór der.

  • Tirsdag 24. september kl. 15.23

    Løvstakktunnelen stengt

    Det melder Vegtrafikksentralen. Årsaken er en lastebil som er for høy til å komme seg gjennom. Politiet er på veg for å hjelpe den med å snu.

  • Tirsdag 24. september kl. 15.21

    Granat funnet på Solastranden

    Det var en tom granat som ble funnet på Solastranden i forrige uke. Politiets bombegruppe og forsvaret ble koblet på etter funn av en mistenkelig gjenstand, som nå viser seg å ha vært en granat. Det skriver Solabladet.

  • Tirsdag 24. september kl. 15.19

    Bodø kommune har mottatt et varsel i barnehage- og skolesaken

    Varselet er sendt inn i forbindelse med et brev som kommunen sendte til grunnskolene i Bodø. Det melder Avisa Nordland. I brevet, som NRK har omtalt, ba kommunen elevene om råd til hvordan de skulle løse pengekrisen i skolepolitikken. Ifølge lærerne var brevet helt uforståelig. Varselet er sendt fra foreldre ved Saltstraumen skole. Ifølge Avisa Nordland skriver foreldrene blant annet at brevet er brudd på god forvaltningspraksis. «Det framstår dessuten som grovt uetisk av skoleeier å gjøre dette bare for å ha på papiret at det har vært «elevmedvirkning» i sakens anliggende, og at offentlighetsprinsippet i forvaltningen ligger til grunn», står det i varselet. Foreldrene ber kommunen om å avbryte prosessen og at skoleeieren legger til rette for dialog med elevene gjennom deres foresatte, skriver AN.

  • Tirsdag 24. september kl. 15.14

    Ikea dropper planene i Vestby

    Det har lenge vært uklart hva som skulle skje med Ikea-jordet i Vestby kommune, men etter at departementet la ned bygge- og deleforbud, kom den endelige avgjørelsen. – Vi stanser prosjektet, sier Ikea-direktør Carl Aaby til Vestby Avis. Planen var et Ikea-varehus på 13.000 kvadratmeter med over 1100 parkeringsplasser og grønt tak med beplantning på toppen. Totalt skulle bygningsmassen utgjøre 36.000 kvadratmeter. NRK har tidligere omtalt konflikten, hvor problemet har vært at det nye varehuset hadde gått på bekostning av en kornåker som kan gi nok til 10.000 brød i året. Begrunnelsen for bygge- og deleforbudet er at regjeringen mener at varehusplanene på Ikea-jordet strider mot nasjonale interesser. Aaby sier de kommer til å beholde tomten som de kjøpte i 2013. I dag dyrkes det dyrefór der.

  • Tirsdag 24. september kl. 15.12

    Kristjansson på topp for Rødt i Rogaland

    Sittende stortingsrepresentant Mimir Kristjansson er innstilt til topplass på stortingslista til Rødt Rogaland. Videre er Naomi Wessel fra Haugesund innstilt til andreplassen. Det er totalt 20 navn på lista, og utover de to ovennevnte er det tre stykker som var på stortingslista sist. Kristjanssons mandat er første gang Rødt eller dets forgjengere har fått stortingsrepresentanter fra Rogaland, og han ble valgt på utjevningsmandat. (NTB)

  • Tirsdag 24. september kl. 15.09

    Strømbrudd i Sarpsborg

    Flere hundre beboere på Greåker i Sarpsborg er rammet av et strømbrudd tirsdag ettermiddag, skriver Sarpsborg Arbeiderblad. Elvia opplyser til avisa at de jobber med å lokalisere og rette feilen. Ifølge Elvias strømbrudd-kart er nå drøyt hundre adresser uten strøm.

  • Tirsdag 24. september kl. 14.59

    Hold lunsjen varm med testens beste mattermos

    ...eller kald, om det er det du vil.

  • Tirsdag 24. september kl. 14.59

    Kanskje den verste vekkerklokken som finnes

    Klokken er 07:40. Etter fire alarmer og en slumre-evne som gjør deg til olympisk mester i «buss-spurting», er du klar for å møte dagen. Om enn med genseren på vrangen, to ulike sko og et hår like flidd som «Weird-Barbie».

  • Tirsdag 24. september kl. 14.57

    Kontroll på mann som knuste ruter

    Politiet i Agder har kontroll på en mann som har knust ruter på en kommunal bolig i Lyngdal. Det er også skader på inventaret i bygget, melder politiet. Kommunen er orientert om hærverket.

  • Tirsdag 24. september kl. 14.56

    Trafikkulykke i Røros

    En bil med en kvinne i 60-åra er involvert i ulykka. Nødetatene er framme på stedet og kvinnen blir undersøkt av ambulanse. Trafikkulykka skjedde på fylkesvei 30 i Røros, i området ved Rognes. Politiet skriver at det er mulig å passere ulykkesstedet.

  • Tirsdag 24. september kl. 14.56

    Trafikkulykke i Midtre Gauldal

    En bil med en kvinne i 60-åra er involvert i ulykka. Nødetatene er framme på stedet og kvinnen blir undersøkt av ambulanse. Trafikkulykka skjedde på fylkesvei 30 i Midtre Gauldal, i området ved Rognes. Politiet skriver at det er mulig å passere ulykkesstedet.

  • Tirsdag 24. september kl. 14.56

    Vil ha 200 millioner til parker og grøntområder

    Byrådsleder Eirik Lae Solberg (H) og byråd for miljø og samferdsel, Marit Kristine Vea (V), lover større parker i Oslo. Det skriver Aftenposten. I Oslo-budsjettet som blir lagt frem onsdag, vil byrådet foreslå å bruke 50 millioner kroner mer på parker og grøntområder sammenlignet med det forrige budsjettet. Målet er å årlig få 50 millioner kroner, slik at man til slutt står igjen med en kostnad på 200 millioner kroner. 40 millioner kroner skal årlig gå til å bygge ut nye parker og mer nærnatur, skriver avisa. 10 millioner kroner ønskes øremerket til mer vedlikehold. Blant områdene hvor man ønsker større parker og grøntområder er Nydalen, Tøyen og Økern i Oslo. – Ikke alle har tilgang til egne grøntområder eller har en grønn lunge i nærheten av der de bor. Det er viktig for trivsel. Vi mener at det er god sosialpolitikk at alle har tilgang til grønne lunger, sier Solberg til Aftenposten.

  • Tirsdag 24. september kl. 14.55

    Meny-sjef Vegard Kjuus går til Kiwi

    Tar over for Jan Paul Bjørkøy (69) som gir seg etter 13 år.

  • Tirsdag 24. september kl. 14.51

    Bil og sykkel i trafikkuhell - jente til sykehus

    En syklist og en bil er involvert i et trafikkuhell ved Grønndokkmoen i Lyngdal. Ingen personer skal være alvorlig skadet, ifølge politiet. – En jente blir med ambulanse til sykehus i Kristiansand for videre oppfølging, opplyser politiet i en oppdatering.

  • Tirsdag 24. september kl. 14.51

    Bil og sykkel i trafikkuhell

    En syklist og en bil er involvert i et trafikkuhell ved Grønndokkmoen i Lyngdal. Ingen personer skal være alvorlig skadet, ifølge politiet. Politiet er på stedet og snakker med de involverte.

  • Tirsdag 24. september kl. 14.50

    Uriah Heep med avskjedsturné: – Ingen av oss blir yngre

    Det legendariske britiske rockebandet tar farvel med fansen på en siste verdensturné.

  • Tirsdag 24. september kl. 14.39

    Biskop i Borg valgt til president i europeisk råd for religiøse ledere

    Biskop i Borg, Kari Mangrud Alvsvåg, er valgt til president i Det europeiske rådet for religiøse ledere, ECRL. Rådet består av ledere fra en rekke trossamfunn. – Det er en fantastisk tillit å bli møtt med, jeg er selvfølgelig svært takknemlig for utnevnelsen, sier Alvsvåg i en pressemelding fra Den norske kirke. Sist Norge hadde en leder i rådet var da det ble opprettet i 2002. Da ble Gunnar Stålsett i Oslo bispedømme valgt som presidenten. Borg bispedømme dekker fylkene Østfold og Akershus med unntak av Asker og Bærum, og har sete i Fredrikstad.

  • Tirsdag 24. september kl. 14.34

    Mann anmeldt for ruskjøring

    En mann som ble stoppet av politiet i Åseral tirsdag ettermiddag er anmeldt for kjøring i ruspåvirket tilstand, melder politiet. Mannen hadde ikke gyldig førerkort.

  • Tirsdag 24. september kl. 14.32

    Tre personer vil bli kommuneoverlege i Lillesand

    To menn og en kvinne har søkt på jobben som kommuneoverlege i Lillesand, skriver Lillesands-Posten. Blant søkerne er Amalie Kollstrand (27) fra Arendal som i dag er lege på overgrepsmottaket på Sørlandet sykehus. Muhammed Bashir (58) er fastlege i Kongsberg. En mannlig søker har fått godkjent at hans navn skal unntas offentligheten.

  • Tirsdag 24. september kl. 14.28

    Ski-Norge og NFF mister kjempeavtale: – Et av de mest betydningsfulle partnerskapene i norsk idrett

    Norges Skiforbund og Norges Fotballforbund mister svært inntektsbringende sponsoravtaler med Equinor neste år. Det betyr at Norges Skiforbund har mistet sine to største sponsoravtaler på kort tid.

  • Tirsdag 24. september kl. 14.23

    Åpnet nytt studietilbud i Setesdal

    I dag åpnet et nytt desentralisert studie i e-helse og velferdsteknologi på Fagskolen i Agder i Evje. Studiet er et samarbeid mellom fagskolen, Setesdal regionråd og Setesdal videregående skolen. – Helseteknologi er en stor del av fremtiden. Vi står overfor en utfordring i helse- og omsorgssektoren hvor vi ikke har like mange ansatte som eldre og pleietrengende. Da kan teknologi hjelpe på mange måter, sier studieleder Marit Bolstad Tveide.

  • Tirsdag 24. september kl. 14.14

    Oliver Ingrosso og Zoe-Fay Brown venter barn igjen

    Pernilla Wahlgren skal bli bestemor igjen.

  • Tirsdag 24. september kl. 14.10

    Rekordmange reiste Moss-Horten i juli

    Over 240 000 kjøretøy tok fergesambandet Moss-Horten i sommermåneden juli. Det er ny rekord og rundt 3000 flere kjøretøy sammenlignet med samme periode i fjor. Det viser ferske tall fra autopassbrikke-utsteder Skyttelpass. – Det er en økning av norske bilister som bruker sommeren i Norge, og det er en eksplosjon av utenlandske bilturister, sier administrerende direktør i Skyttelpass, Vidar Raa. Det er Bastø Fosen som kjører fergene mellom Moss og Horten.

  • Tirsdag 24. september kl. 14.09

    Mistenkt for ruskjøring etter kollisjon med tre

    En mann i 60-årene er mistenkt for ruskjøring etter en trafikkulykke på Teie i Færder kommune. Politiet rykket ut etter at det kom melding om at en bil hadde kjørt inn i et tre. Det er ikke meldt om personskader i forbindelse med ulykken.

  • Tirsdag 24. september kl. 14.06

    Fergeproblem over Fensfjorden

    Fergesambandet mellom Leirvåg i Austrheim og Sløvåg i Gulen har vært innstilt i flere timer på grunn av tekniske problemer. Det står en lang kø av biler og venter, opplyser Statens vegvesen. Fjord1 meldte først at fergen ville være tilbake fra Sløvåg kl. 13.45, men opplyser nå at det er innstilt i alle fall til og med avgangen fra Leirvåg kl. 14.15.

  • Tirsdag 24. september kl. 14.03

    Fersk rapport: Norsk industri skaper store ringvirkninger

    En ny ringvirkningsanalyse viser at verdiskapingen i kraftforedlende industri i 2023 utgjorde 68 milliarder kroner, og skaper jobber for 22 000. Det gjør denne industrien til en av de viktigste verdiskaperne i fastlands-Norge. Det kommer fram i Ringvirkningsanalysen 2024, som ble lagt frem under en industrikonferanse i Bodø i dag. I tillegg kommer verdien av alle varer og tjenester som leveres til industrien, og det industrien og ansatte er avhengig av. Verdiskapingen av direkte og indirekte leveranser beløper seg til 168 milliarder kroner og 94 000 årsverk. Rapporten viser også at kraftforedlende industri med sine 22 000 årsverk skaper grunnlag for hele 72 000 årsverk ellers i Norge. – Denne rapporten viser at norsk kraftforedlende industri spiller en veldig viktig rolle i det norske samfunnet. Det er store verdier, mange arbeidsplasser og positive ringvirkninger som skapes i lokalsamfunn over hele landet, sier Harald Solberg, administrerende direktør i Norsk Industri.

  • Tirsdag 24. september kl. 14.01

    HamKam-spiller operert for flere brudd i kjeven: – Har hatt det bedre

    HamKams Vidar Ari Jónsson var mandag kveld gjennom et inngrep etter at han fikk seg en tøff hodesmell i eliteseriekampen mot Lillestrøm lørdag. Hamar-klubben opplyser om skadesituasjonen til islendingen i en oppdatering på egne nettsider tirsdag. Jónsson skadet seg i en duell med LSK-spiller Frederik Elkær. HamKam opplyser at HamKam-spilleren ble operert på kjevekirurgisk avdeling på Ullevål sykehus etter å ha fått påvist flere brudd i underkjeven. Operasjonen betegnes som vellykket. – Jeg føler meg ok. Har selvfølgelig hatt det bedre, men kjenner at alt er på riktig plass etter operasjonen. Jeg er sliten nå og har smerter, men det blir bedre og bedre, sier Jónsson fra sykesenga på Ullevål. (©NTB)

  • Tirsdag 24. september kl. 14.00

    Advarer mot boksekamper blant ungdom

    Bamble kommune advarer om at ungdom arrangerer boksekamper. Det skjer i skoletiden og på fritida. Politiet og skole har i høst jobbet for å stoppe dette, skriver TA. Kommunen har nå gått ut med informasjon til foresatte slik at de kan snakke med barna sine om dette. Kommunen er bekymret over skader som kan oppstå, press for å stille opp og negativ sosial kontroll.

  • Tirsdag 24. september kl. 13.47

    Trafikkulykke i Kristiansand

    En personbil og en varebil har kollidert på fylkesvei 3975 i Søgne i Kristiansand, melder politiet. De to involverte personene er sjekket av ambulanse på stedet. Det er foreløpig ikke meldt om alvorlig personskade. Ulykken skal dreie seg om en påkjørsel bakfra. Trafikken går forbi på stedet, ifølge politiet.

  • Tirsdag 24. september kl. 13.45

    Det er rett og slett ikke sant

    Min plan var å la bokutgivelsen «Partiet» passere i øyekroken som partsinnlegg i en historie som for min del ble avsluttet for flere år siden. Men Gyldendals håndtering har gjort det umulig.

  • Tirsdag 24. september kl. 13.41

    Vil ha Åslaug Sem-Jacobsen på topp

    Stortingspolitiker Åslaug Sem-Jacobsen er foreslått til å være toppkandidat for Telemark Senterparti til stortingsvalget neste år. Det går en enstemmig nominasjonskomite inn for. De synes Sem-Jacobsen har gjort en god jobb for Telemark de to periodene hun har sittet på Stortinget. Den endelige nominasjonslista blir vedtatt 2. november.

  • Tirsdag 24. september kl. 13.38

    Apotekansatt utsatt for vold

    En ansatt ved et apotek i Mandal skal ha blitt slått til av en mann, melder politiet. Det er ikke meldt om alvorlig personskade. Politiet er på stedet og i kontakt med en mulig mistenkt. – Ender med at en mann blir bortvist fra området. Ingen anmeldelse fra noen av partene, skriver operasjonsleder Eyvind Formoe i en oppdatering.

  • Tirsdag 24. september kl. 13.35

    RBK-profil ute i flere måneder med kneskade

    Santeri Väänänen kan miste resten av sesongen etter en smell på trening.

  • Tirsdag 24. september kl. 13.32

    Blar opp nye milliarder: Forlenger skogsatsing til 2035

    Hvert år bruker Norge milliarder på skogvern i land som Brasil. Nå forlenges satsingen. – Det suverent viktigste bidraget Norge gir, sier statsministeren.

  • Tirsdag 24. september kl. 13.26

    Dømt for voldtektsforsøk i badstue

    En 23 år gammel mann, som er bosatt i Vestfold, er dømt til to år og ti måneders fengsel for frihetsberøvelse og voldtektsforsøk av en 30 år gammel kvinne i en badstue i Oslo. Forsvarer Tor Magnus Fagermo skriver til NRK at han foreløpig ikke har vært i kontakt med sin klient. – Det er å forvente at saken blir anket, opplyser Fagermo. Overgrepet skjedde natt til tirsdag 30. januar i år. Verken tiltalte eller fornærmede har tilknytning til Oslo. Mannen skal ha forsøkt å ha seksuell omgang med kvinnen ved hjelp av vold og trusler. Han holdt også kvinnen innesperret i badstuen fra klokken 2 om natten til klokken 7 på morgenen. Kvinnen skal ha sagt i retten at hun fryktet for sitt eget liv. Mannen er i tillegg til fengsel dømt til å betale 140.000 kroner i oppreisningserstatning til fornærmede.

  • Tirsdag 24. september kl. 13.23

    Har gitt fellingstillatelse på ulv i Søndre Land

    Statsforvalteren har gitt fellingstillatelse på ulv i Søndre Land. Det melder Oppland Arbeiderblad. Det skjer etter at de mandag ble informert om skader på geiter i Fall i Søndre Land. Etter at de var ute og undersøkte skadene, var de ganske sikre på at skadene stammer fra ulv. Rådgiver hos Statsforvalteren Lisa Roverud Rusten opplyser til avisa at fellingstillatelsen gjelder på østsida av Randsfjorden i Søndre Land. Det er ikke gjort noen observasjoner av ulv eller av andre skadde dyr enn geitene i Fall. Ole Knut Steinset i SNO sier til avisa at de holder muligheten åpen for at det kan dreie seg om skader fra en stor hund. De har sendt spyttprøve til DNA-testing for å bli mer sikre.

  • Tirsdag 24. september kl. 13.21

    Kristin Harila på «hemmelig» Himalaya-tur: Vil hente død venn

    Kristin Harila (38) er på vei opp et av verdens høyeste fjell. Hun skal hente kroppen til avdøde Tenjen Lama Sherpa (35).

  • Tirsdag 24. september kl. 13.21

    Kirkens Bymisjon gir seg i Tvedestrand

    Kirkens Bymisjon avslutter hele sin virksomhet i Tvedestrand fra 1. oktober, skriver Tvedestrandsposten. Seksjonsleder Anders Pladsen sier de ikke har fått til en samarbeidsavtale med kommunen og at de derfor ikke ser grunnlaget for videre drift. Kommunedirektør Jan Magne Stensrud i Tvedestrand sier det er leit at Kirkens Bymisjon legger ned driften i kommunen.

  • Tirsdag 24. september kl. 13.18

    iPhone-problemer etter iOS18-oppdatering

    Flere brukere melder om problemer med berøringsskjermen.

  • Tirsdag 24. september kl. 13.17

    Blåtunge påvist: Pollestad orientert om siste utvikling

    Landbruks- og matminister Geir Pollestad (Sp) deltok mandag på et orienteringmøte om virussykdommen blåtunge. Sykdommen er påvist i Agder og Rogaland. – Vi står i en alvorlig situasjon, og det er viktig for meg å bli løpende orientert fra Mattilsynet på siste status, sier Pollestad på departementets nettside (ekstern lenke). På møtet deltok sauenæringen, Mattilsynet og Veterinærinstituttet. Før tilfellene i høst, hadde det ikke blitt registrert tilfeller av blåtunge i Norge siden 2009. – Dette tar vi på alvor i departementet. Det er en kilde til uro og frykt for mange bønder, sier Pollestad. Blåtunge rammer først og fremst sau og storfe, men også geit, ville hjortedyr, kamel og lama kan bli smittet. Sykdommen spres med et blodsugende insekt som heter sviknott. Blåtunge smitter ikke direkte mellom dyr, og sykdommen smitter ikke mennesker.

  • Tirsdag 24. september kl. 13.10

    HamKam-spiller operert for flere brudd i kjeven: – Hatt det bedre

    HamKams Vidar Ari Jónsson var mandag kveld gjennom et inngrep etter at han fikk seg en tøff hodesmell i eliteseriekampen mot Lillestrøm lørdag.

  • Tirsdag 24. september kl. 13.10

    Trafikkulykke i Trondheim

    Ifølge Statens vegvesen skal det ha skjedd en trafikkulykke ved Studentersamfundet i Trondheim. Politiet sier til Adresseavisen at en personbil og en betongbil krasja. Ingen ble skadet. To kjørefelt var stengt i Klostergata og det var manuell dirigering på stedet. Klokka 13.50 var veien åpen igjen.

  • Tirsdag 24. september kl. 13.04

    Nominert til årets viktigste leder

    Onsdag 25. september deler Skoleforbundet ut Viktigste Leder-prisen for første gang. Prisen går til en leder innen oppvekst og utdanning som har gjort en innsats utenom det vanlige. Blant de nominerte er Anne Gundersen, enhetsleder ved Sand barnehage i Nord-Odal. Stig Johannessen, forbundsleder i Skolelederforbundet, sier det er nødvendig å anerkjenne viktigheten av ledelse for at barn og unge skal utvikle kunnskap, ferdigheter og holdninger for å kunne mestre livene sine og delta i arbeid og fellesskap i samfunnet. Prisen deles ut av kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun på årets Viktigste Leder-konferanse på Gardermoen, onsdag 25. september, kl. 10:00. De to andre nominerte er Ottar Sakseid, SFO-leder ved Sande skole i Sola, og Michelle Varga Weme, rekor på Vik skole i Hole.

  • Tirsdag 24. september kl. 13.03

    Strømbrudd i Lillesand

    Rundt 1245 husstander i Lillesand er uten strøm tirsdag ettermiddag som følge av en feil på strømnettet. Det viser Glitre Nett sin dekningsoversikt. – Årsaken er foreløpig ukjent, men vi jobber med å finne feilen, skriver selskapet.

  • Tirsdag 24. september kl. 12.57

    Bodø kommune utsetter barnehage- og skolebehovsplanen

    Ny barnehage- og skolebehovsplan for Bodø vil være klar for fremleggelse for bystyret i desember. Planen skulle i utgangspunktet bli lagt fram bystyret for endelig behandling 31. oktober. Det melder Bodø kommune på sin hjemmeside. For å kunne gjennomføre en forsvarlig saksbehandling med kvalitet, ser kommunedirektøren at det er behov for mer tid, skriver Bodø kommune. I mars bestemte Høyre, Venstre og Frp at én av naboskolene Alstad eller Hunstad barneskole skulle legges ned. Uten å si hvilken. Politikerne bestemte også å legge ned tre barnehager. Vedtaket til kommunen ble i juni opphevet av Statsforvalteren i Troms og Finnmark. Årsaken var at saksutredningen viste lite tegn til at barna hadde blitt hørt, slik Grunnloven krever. Administrasjonen i Bodø kommune vil levere en plan til endelig behandling i bystyret i desember. I forkant skal planen behandles i ungdomsrådet og velferdsutvalget. Planen kan da behandles før bystyret behandler budsjett og økonomiplan.

  • Tirsdag 24. september kl. 12.50

    Razzia hos Deutsche Börse

    Mistanker om kartellvirksomhet har ført til ransaking av den tyske børsoperatøren Deutsche Börse.

  • Tirsdag 24. september kl. 12.40

    Klassequizen: 10 poeng til Alstad skole

    Første Bodø-skole ut i årets Klassequiz er Alstad ungdomsskole. Skolen har kommet seg til fylkesfinalen flere ganger, og våren 2023 vant Alstad hele landsfinalen. Felix Øien, Hanna Nordland og Even Kvarsvik hadde troen på at de også ville gjøre det bra i Klassequizen. Det endte med 10 poeng til Alstad, og de ligger dermed i tet sammen med Husøy skole på Træna og Dønna barne – og ungdomsskole. ???? Hør Alstad ungdomsskole på P1 (24. september 2024)

  • Tirsdag 24. september kl. 12.33

    La fram kuttforslag i Grimstad

    Kommunedirektør i Grimstad, Magnus Mathisen, la i dag fram omfattende kuttforslag for lokalpolitikerne, skriver Grimstad Adressetidende. Sammenlagt foreslås det å kutte 100 millioner kroner i driften sammenlignet med i dag. Det foreslås blant annet å kutte 50 millioner kroner i helse- og omsorgssektoren og 33 millioner kroner i oppvekstsektoren. Det er også forslått at det skal være færre representanter i kommunestyret. Forslagene er foreløpige og skal utredes før de kommer i budsjettforslaget for 2025.

  • Tirsdag 24. september kl. 12.25

    Frigir navn på omkommet

    Det var 78 år gammel Tore Wiig, fra Oslo, som omkom i båtulykka på Litltissvatnet i Lierne 15. september. Politiet ser på dødsfallet som ei ulykke og mistenker ikke at noe kriminelt har skjedd.

  • Tirsdag 24. september kl. 12.23

    Friskmelder vannet i Vallebygda

    Innbyggere i Vallebygda i Valle trenger ikke lenger å koke drikkevannet sitt, skriver Setesdølen. En lekkasje som oppstod nær en gjødselkjeller gjorde torsdag forrige uke at kommunen gikk ut med et kokevarsel. Tirsdag har kommunen fått svar på prøver av vannet som viser at det ikke er forurenset, skriver avisen.

  • Tirsdag 24. september kl. 12.18

    Det var Tore Wiig (78) som omkom etter å ha dratt ut med båt i Lierne

    Politiet anser hendelsen som en ulykke, og mistenker ikke at det ligger noe kriminelt bak dødsfallet.

  • Tirsdag 24. september kl. 12.18

    Musikkutstyr for over 2 millioner er kommet til rette

    17. september forsvant en tilhenger med musikkutstyr verdt over 2 millioner kroner. I dag skriver artist Einar Fadnes at gjerningspersonen har tatt kontakt, og de har fått tilhengeren tilbake. Tre konserter ble avlyst som følge av at musikkutstyret ble stjålet. Men nå kan de gjennomføres. – Tusen takk for alle som har hjulpet oss. Nå blir alle konserter gjennomført som planlagt, skriver Fadnes på sin facebookside. Tidligere konserter på Åsane kulturhus ble også likevel gjennomført, takket være hjelpsomme sjeler som stilte opp med låneutstyr. Utstyret som var stjålet skulle også brukes av blant andre dePresno, Josefin Winther og Thom Hell senere i høst.

  • Tirsdag 24. september kl. 12.16

    Nytt underskudd for flyskolen

    Flyskolen OSM Aviation Academy i Arendal gikk med 7,8 millioner kroner i underskudd i fjor, skriver Agderposten. Skolen har gått med totalt 40 millioner kroner i underskudd siden oppstarten i 2017. Ledelsen er likevel optimistisk med tanke på videre drift i Arendal og Froland.

  • Tirsdag 24. september kl. 12.16

    Personsøkerangrepet: PST oppretter undersøkelsessak rundt norskeid firma

    Politiets sikkerhetstjeneste oppretter en undersøkelsessak for å avklare om de bør etterforske en angivelig norsk kobling mot personsøkerangrepet i Libanon.

  • Tirsdag 24. september kl. 12.11

    Danske får ikke fortsette i Brann

    Svenn Crones kontrakt med Brann blir ikke forlenget etter sesongen. Det bekrefter høyrebacken selv.

  • Tirsdag 24. september kl. 12.11

    Oscar-drømmen knust for Damon og Affleck-dokumentar

    Filmen «Kiss the Future» blir ikke vurdert til Oscar etter feil i kinovisningene.

  • Tirsdag 24. september kl. 12.09

    Tyveri fra båtfirma

    Politiet har gjort undersøkelser etter et tyveri fra en bedrift i Holmestrand. I løpet av helgen er det stjålet to girkasser til båtmotorer fra bedriften. I tillegg er ytterligere to motorer skadet, opplyser Sør-Øst politidistrikt. Delene som er stjålet har en anslått verdi på mellom 200.000 og 300.000 kroner.

  • Tirsdag 24. september kl. 12.06

    MC-velt

    En person har veltet på motorsykkel ved Sund i Inderøy. Fører sier han er uskadd, men blir undersøkt av helse på stedet.

  • Tirsdag 24. september kl. 12.04

    Arteta om Haaland-bråket: – En del av sporten

    Erling Braut Haaland konfronterte Mikel Arteta etter storkampen på Etihad søndag. Arsenal-sjefen virker ikke å bry seg.

  • Tirsdag 24. september kl. 12.02

    Mann dømt til samfunnsstraff for ran på Nøtterøy

    En 21 år gammel mann er i Vestfold tingrett dømt til 357 timers samfunnsstraff for ran. 21-åringen har erkjent at han var med på å rane en annen mann for 10.000 kroner på Nøtterøy i fjor sommer. Ifølge dommen har den fornærmede mannen slitt med psykiske plager etter ranet. Retten mener det er positivt at 21-åringen har kommet seg inn i et nytt miljø og mener det er grunn til å håpe at han vil holde seg unna ny kriminalitet. I tillegg til samfunnsstraffen er mannen dømt til å betale 48.000 kroner i oppreisning og erstatning til ransofferet.

  • Tirsdag 24. september kl. 11.57

    Kvinne tiltalt for å mishandle barna sine

    En kvinne må i januar møte i Østre Innlandet Tingrett. Kvinnen er tiltalt for mishandling i nære relasjoner. Kvinnen skal blant annet ha utsatt ett av de tre barna sine for fysisk vold, trusler og krenket han psykisk i flere år. Også et av kvinnens andre barn skal ha blitt utsatt for vold, og det tredje barnet skal ha sett mishandlingen foregå.

  • Tirsdag 24. september kl. 11.55

    To MC-førere mistet lappen

    To MC-førere mistet lappen etter å ha blitt tatt i en fartskontroll i Arendal. Til sammen fire personer fikk bot etter kontrollen på Rykeneveien. Høyeste hastighet ble målt til 80 kilometer i timen i en 50-sone.

  • Tirsdag 24. september kl. 11.53

    Etterforsker gressklipperbrann i Sandefjord

    Politiet har gjort undersøkelser av en utbrent gressklipper ved et idrettsanlegg i Sandefjord. Det er mistanke om at brannen er påsatt. Saken skal etterforskes videre, opplyser Sør-Øst politidistrikt.

  • Tirsdag 24. september kl. 11.52

    Leter etter innbruddstyver

    Politiet i Agder har lett etter to personer som mistenkes for innbrudd i en bolig i Kristiansand uten resultat. – Innbruddstyvene ble sett under forsøket, og stakk av fra stedet, skriver politiet på X. Tyveriet skal undersøkes videre.

  • Tirsdag 24. september kl. 11.52

    Israel sier de utfører nye angrep mot Libanon

    Det israelske militæret har sagt at de vil eskalere angrepene mot Libanon tirsdag.

  • Tirsdag 24. september kl. 11.44

    Siktet for kroppskrenkelse etter vold på toget

    To tenåringer over 18 år, er sluppet fri etter at de ble pågrepet natt til søndag for å ha slått både en konduktør og en vekter på toget ved Gausel stasjon i Stavanger lørdag kveld. De to ungdommene er fortsatt siktet for kroppskrenkelse.

  • Tirsdag 24. september kl. 11.43

    Knapt flertall for å strømme formannskapsmøter i Sel

    Sent mandag kveld vedtok et knapt flertall i kommunestyret i Sel at formannskapsmøtene skal strømmes. Det skjer etter at flertallet i formannskapet alt hadde sagt nei til å strømme møtene. Siden 2018 har kommunestyremøtene i Sel blitt strømmet, men nå skal dette altså også gjelde formannskapsmøtene. Monica Håskjold Eide, som representerer Arbeiderpartiet i både kommunestyret og i formannskapet, er fornøyd med vedtaket. – Jeg synes at åpenhet er et viktig prinsipp som vi bør søke i alle anledninger. Det gir tillit til politikk når man har en gjennomsiktighet til de politiske prosessene, sier hun til NRK. Ap-politikeren sier at det var en stemme fra Senterpartiet som til slutt gjorde at 13 representanter stemte for og 12 imot.

  • Tirsdag 24. september kl. 11.42

    Farevarsel om snø i Trøndelag

    Det kan komme mellom 5-15 cm med snø i fjellet fra onsdag morgen til torsdag morgen. Snøgrensa vil være på mellom 800 og 1000 meter over havet. Det kan komme lokalt mer snø i høyfjellet. Det er i fjellet i sør-delen av fylket det vil komme mest snø.

  • Tirsdag 24. september kl. 11.36

    To hus tapt i brann i Helgeland i natt

    Sent mandag kveld rykket brannvesenet ut til Tosbotn, hvor et hus stod i brann. Det ubebodde huset var overtent da brannvesenet kom fram, melder Brønnøysunds Avis. – Ingen skal være savnet eller skadd, sa vaktkommandør ved 110 Nordland Magne Brunes og la til at det dreier seg om et nedlagt gårdsbruk med bolighus og driftsbygninger. 110 Nordland fikk melding om hendelsen kl. 22.05. Rett over kl. 23 var huset tapt til flammene. Tidligere på kvelden hadde politiet fått melding om en fullt overtent enebolig på Gjerøy i Rødøy. Brann og helse rykket ut. – To personer som bodde i huset kom seg ut. Ikke meldt om personskade. Politiet gjør undersøkelser i saken og oppretter sak, meldte politiet. Per nå har ikke politiet noen formening om hva som forårsaket brannen.

  • Tirsdag 24. september kl. 11.29

    Hva skjer i Libanon?

    Her er det du trenger å vite.

  • Tirsdag 24. september kl. 11.25

    Fredriksen-topp betalte 34 millioner for Sveits-utflytters villa

    I 2022 flyttet han til Sveits. Nå er villaen i Oslo solgt, en million kroner under prisantydning.

  • Tirsdag 24. september kl. 11.25

    Fredriksen-topp betalte 34 millioner for vestkantvilla

    Villaen ble solgt en million kroner under prisantydning.

  • Tirsdag 24. september kl. 11.25

    Sveits-utflytter solgte villa for 34 millioner til Fredriksen-topp

    I 2022 flyttet han til Sveits. Nå er villaen i Oslo solgt, en million kroner under prisantydning.

  • Tirsdag 24. september kl. 11.21

    Frastjålet musikkutstyr til to millioner: – Levert tilbake

    Fortvilte over tapet – men nå ser historien ut til å ha fått en lykkelig slutt.

  • Tirsdag 24. september kl. 11.15

    Dødsulykken på Sandvika storsenter: – En voldsom hendelse

    Bilen kjørte gjennom et autovern, et jerngjerde og en murvegg i parkeringshuset, før den havnet på bakken.

  • Tirsdag 24. september kl. 11.14

    Farevarsel om snø i fjellet

    Onsdag morgen er det meldt nedbør, og i deler av fjellet i Sør-Norge er nedbøren ventet å komme som snø. Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel om snø, som gjelder fra onsdag kl. 08 til torsdag kl. 11. Det er i de nordlige delene av fjellet i Sør-Norge at farevarselet gjelder for, deriblant Dovrefjell, Strynefjellet, Sognefjellet og Vikafjell. Ifølge Meteorologisk institutt er det ventet mellom 5 og 15 cm snø over 800-1000 m.o.h., og derfor vil noen reiser i fjellet kunne lengre tid. De ber om at kjørende bruker riktige dekk og kjører etter forholdene.

  • Tirsdag 24. september kl. 11.04

    Etterlyser biler etter innbrudd

    Natt til i dag har det vært innbrudd i Mo industripark i Mo i Rana. To biler er stjålet; en rød Nissan Navara med kjennemerke YA63334 (se bildet), og en hvit Toyota Dyna, pickup, med kjennemerke YA59392. Politiet ønsker tips i saken.

  • Tirsdag 24. september kl. 11.03

    Aksjeråd: Dette satser ekspertene på nå

    Ekspertene stokker om i sine porteføljer denne måneden. Hadde du fulgt rådene til Dine Pengers aksjeeksperter siden oppstarten, hadde du vært mangemillionær.

  • Tirsdag 24. september kl. 10.59

    Mann dømt for voldtektsforsøk i badstue i Oslo

    En 23 år gammel mann er dømt til to år og ti måneders fengsel for frihetsberøvelse og voldtektsforsøk av en 30 år gammel kvinne i en badstue i Oslo. Forsvarer, Tor Magnus Fagermo, skriver til NRK at han foreløpig ikke har vært i kontakt med sin klient. – Det er å forvente at saken blir anket, opplyser Fagermo. Overgrepet skjedde natt til tirsdag 30. januar i år. Verken tiltalte eller fornærmede har tilknytning til Oslo. Tiltalte bor på Østlandet og er rumensk statsborger, mens fornærmede er fra Belgia og var på reise i Norge. Mannen skal ha forsøkt å ha seksuell omgang med kvinnen ved hjelp av vold og trusler. Han holdt også kvinnen innesperret i badstuen fra klokken 2 om natten til klokken 7 morgenen. Kvinnen skal ha sagt i retten at hun fryktet for sitt eget liv. Mannen er i tillegg til fengsel dømt til å betale 140.000 kroner i oppreisningserstatning til fornærmede.

  • Tirsdag 24. september kl. 10.57

    Mann dømt for voldtektsforsøk i badstue i Oslo

    De involverte har to vidt forskjellige versjoner av hva som skjedde i badstuen.

  • Tirsdag 24. september kl. 10.49

    Bombetrusselen i Bergen: Her blir mannen pågrepet

    Mannen er siktet for terrortrulser ved flere tilfeller.

  • Tirsdag 24. september kl. 10.47

    Kina-grep løfter aksjer verden over: – Ekstremt viktig for Hydro og Elkem

    Luksus, teknologi og råvareaksjer er blant sektorene som leder an.

  • Tirsdag 24. september kl. 10.46

    Syv fikk fartsbot

    Syv personer fikk fartsbot etter en kontroll på E 39 i Lindesnes. Høyeste fart ble målt til 78 kilometer i timen i en 60-sone.

  • Tirsdag 24. september kl. 10.46

    Oppbevarte 166 kg hasj på et lager

    En mann i 50-årene og en mann i 40-årene er tiltalt for å ha oppbevart over 166 kg hasj på et lager i Birkenes. De er også tiltalt for å ha overlevert flere bagger og sekker med hasj til andre personer i Lillesand og Birkenes i en periode i 2022. Saken skal opp i tingretten 14. oktober.

  • Tirsdag 24. september kl. 10.36

    Ian Somerhalder: Derfor ble han borte fra rampelyset

    Stjernen forteller hvorfor han har tatt en pause fra skuespillerkarrieren.

  • Tirsdag 24. september kl. 10.26

    Vil fengsle mann etter bombetrusler

    Politiet vil varetektsfengsle mannen som mandag ble pågrepet og siktet for terrortrusler mot Nav Åsane og Åsane senter. Det bekrefter politiadvokat Jørgen Henriksen til NRK. Politiet begrunner ønsket med gjentakelsesfare.

  • Tirsdag 24. september kl. 10.13

    Trafikkulykke på E18 i Oslo - saktegående trafikk

    Det skal ha vært et uhell mellom to biler på motorveien.

  • Tirsdag 24. september kl. 10.09

    Dømt for underslag og bedragerier

    En mann i 50-årene er i Vestfold tingrett dømt til fengsel i to og et halvt år for grov økonomisk kriminalitet. Mannen er blant annet dømt for å ha underslått nesten 1,4 millioner kroner fra sitt eget selskap og for selv å ha beholdt mer enn 1,2 millioner kroner som egentlig skulle vært brukt til å betale materialer til en hytte selskapet skulle bygge. Han er i tillegg til fengselsstraffen dømt til å betale mer enn 3,1 millioner kroner i erstatning til to selskap og en privatperson. Det er foreløpig ikke kjent om dommen kommer til å bli anket.

  • Tirsdag 24. september kl. 10.09

    Ulykke mellom syklist og bil i Oslo

    Nødetatene er på vei til en trafikkulykke hvor en syklist og en bilist skal ha kollidert ved Lilleaker i Oslo. – Syklisten er oppegående og har snakket med politipatruljen, skriver politiet på X. Vedkommende blir undersøkt av helsepersonell for smerter i overkroppen. Det er lite trafikk i området så skaper ikke spesielle trafikale utfordringer.

  • Tirsdag 24. september kl. 10.08

    Nav Åsane holder åpent som normalt etter trussel

    Nav-kontoret i Åsane holder åpent som normalt i dag, etter mandagens bombetrussel. Det opplyser fylkesdirektør i Nav Vestland, Bjarte Hysing-Olsen til NRK. Før kontoret åpnet dørene, inviterte tillitsvalgte til et møte for å svare på spørsmål fra de ansatte. – Det er klart det er en belastning for de ansatte. Alle sånne hendelser gjør oss urolige, og alle sånne hendelser er veldig uheldige for arbeidsmiljøet. Men desto viktigere er det at vi samles, slik at ansatte føler at det er trygt å komme tilbake på jobb. Hysing-Olsen forteller at de har rutiner for oppfølging av de ansatte, etter slike type hendelser.

  • Tirsdag 24. september kl. 10.02

    Farlig god børsstemning

    Mye ser tilsynelatende topp ut på børsene. Men fallgruvene kan fortsatt drepe festen.

  • Tirsdag 24. september kl. 9.57

    Grovt ran i Mosjøen

    Politiet jakter gjerningspersonen som truet ansatt og stakk av med kontanter.

  • Tirsdag 24. september kl. 9.56

    Stordalen åpner ølkrig – utfordrer danske giganter

    Etter pandemien har hotellkongen bevisst skaffet seg flere ben å stå på. Nå angriper Petter A. Stordalen (61) en ny bransje.

  • Tirsdag 24. september kl. 9.55

    Nå kan du vippse også til Sverige

    Fra og med i dag er det mulig å bruke Vipps til å sende penger til Sverige. Tidligere i sommer ble det mulig å gjøre dette også i Danmark og Finland. Dansk-finske MobilePay slo seg sammen med den norske betalingstjenesten Vipps i sommer. Siden da har man enkelt kunne sende penger over disse landegrensene på samme måte som mellom nordmenn, melder TV 2. Svenske Swish ble invitert med i samarbeidet, men takket nei. Dermed har Vipps etablert seg selvstendig i Sverige, og fra og tirsdag kan man altså bruke tjenesten også i vårt nærmeste naboland. – Vi har som mål å forenkle hele Norden. Derfor er vi utrolig glade og spente over at vi nå er tilgjengelig i Sverige, sier Vipps-sjef Rune Garborg i en pressemelding. Ifølge ham har utvidelsen i sommer til Danmark og Finland vært en suksess. (NTB)