Nyheter:

  • Mandag 23. september kl. 23.34

    Opplysninger til VG: Siktet for å ha mishandlet ekskjærester over tid

    Politiet mener Marius Borg Høiby (27) har brukt vold mot og kontrollert to av ekskjærestene sine over en lengre periode.

  • Mandag 23. september kl. 23.24

    Journalist hevder han ble nektet adgang etter Saudi-kritikk

    – I løpet av 20 år som journalist har jeg aldri blitt nektet adgang til noe sportsarrangement.

  • Mandag 23. september kl. 23.11

    Siste sjanse for Holmlia-barna: - Det er jo så brutalt

    Denne uken kan «Den delte fotballbyen» bli litt mer samlet. Eller enda mer splittet.

  • Mandag 23. september kl. 22.54

    Sikta for terrortrussel – vedgår at han var der

    Mannen i 50-åra som er sikta for terrortrussel mot eit Nav-kontor i Åsane i Bergen, har ikkje tatt stilling til straffskuld. Men mannen, som er frå Bergen, vedgår at han var på Åsane Storsenter i det aktuelle tidsrommet. Det seier vakthavande politiadvokat Arne Fjellstad i Vest politidistrikt til NRK. Politiet skal i morgon vurdere om dei vil be om varetekstfengsling. Den sikta er norsk. Han vart arrestert då han kom køyrande i Bergen sør klokka 16.20. Ifølge BT har politiet måndag undersøkt huset hans i Arna bydel.

  • Mandag 23. september kl. 22.53

    Se kveldens siste TV-sending 22.55

  • Mandag 23. september kl. 22.53

    Sjå Vestlandsrevyen 22.55

    Bergenseren siktet for terrortrussel mot nav-kontor i Åsane har blitt avhørt. Han har ikke tatt stilling til skyldspørsmålet.

  • Mandag 23. september kl. 22.53

    Tiltalt for tyveri fra sykehus

    En mann i 30-årene er tiltalt for å ha stjålet en PlayStation 5 fra barneavdelingen ved Sørlandet sykehus i Arendal, skriver Agderposten. Mannen skal også ha stjålet en ATV, tre motorsager og en kantklipper fra Granestua. Mannen som også er tiltalt for ruskjøring og kjøring uten førerkort må møte i retten 17. oktober.

  • Mandag 23. september kl. 22.34

    Politiet stanset bil med person på panseret

    Politiet melder at de har stanset en bil ved City Nord i Bodø som kjørte med en person på panseret. Sjåføren er anmeldt og får førerkortet beslaglagt, ifølge politiet.

  • Mandag 23. september kl. 22.26

    Sophie Elise med ny podkast: – Helt alene

    Det skriver influenseren selv i sosiale medier.

  • Mandag 23. september kl. 22.11

    Ap-topp: – Må ta de jævla bandittene

    For å bekjempe arbeidslivskriminalitet lanserer Arbeiderpartiet en rekke tiltak i utkastet til partiprogram.

  • Mandag 23. september kl. 22.05

    Norge vil evakuere flere syke fra Ukraina

    Støre-regjeringen skal bruke 100 millioner på å fly ukrainere ut fra det krigsherjede landet til behandling i Europa.

  • Mandag 23. september kl. 22.02

    Aggressiv mann bortvist fra Trondheim torg

    Politiet har bortvist en mann i 40-årene fra Trondheim torg i kveld. Mannen skal ha vært beruset og aggressiv, melder politiet.

  • Mandag 23. september kl. 21.58

    Rykket ut til melding om røykutvikling i Fyllingsdalen

    Klokken 21.55 melder politiet at nødetatene rykker ut etter melding om mulig røykutvikling fra en leilighet. Politiet melder 21.58 at de er på stedet. Det skal ikke være brann, men foråsaket av matos.

  • Mandag 23. september kl. 21.58

    Røykutvikling i Fyllingsdalen

    Klokken 21.55 melder politiet at nødetatene rykker ut etter melding om mulig røykutvikling fra en leilighet.

  • Mandag 23. september kl. 21.54

    Mann siktet etter boligbrann i Rendalen

    En mann i 30-årene er pågrepet og siktet for å ha forårsaket en brann i et bolighus i Rendalen. Han blir fremstilt for lege og kjøres politiarrest, melder politiet. Politiet fikk melding om brannen ved 18.50-tiden mandag kveld. – Det brenner i ene delen av huset. Det er overtent, fortalte operasjonsleder Ove Stian Ovrum hos politiet i Innlandet, like etter klokken 19. Brannvesenet har kontroll på brannen og jobber med etterslukking. Nabohuset har fått røykskader, og kommunen jobber med å finne alternativ bopel for dem i natt.

  • Mandag 23. september kl. 21.31

    Flere boenheter totalskadet etter brann i Øvre Eiker

    Kommunen har satt krisestab for å hjelpe dem som ikke kan flytte hjem.

  • Mandag 23. september kl. 21.24

    Avis: Haaland i Norge – står over ligacupen

    Manchester City-spissen har fått fri fra tirsdagens ligacupkamp og har flydd til til Norge, ifølge Manchester Evening News og Dagbladet.

  • Mandag 23. september kl. 21.13

    Kanselleringar på Tysnes-ferja

    Driftsproblem på ferjestrekninga Halhjem – Våge gjer at avgangane kl. 22.10 frå Våge og 22.55 frå Halhjem er innstilte måndag kveld. Tysdag morgon blir avgangane frå Våge 05.30 og frå Halhjem 06.10 innstilte. Det melder Vegtrafikksentralen.

  • Mandag 23. september kl. 21.11

    Engelsk avis: Haaland fått fri fra kamp – skal i begravelse

    Erling Braut Haaland har fått fri fra Manchester Citys ligacupkamp mot Watford tirsdag for å delta i begravelsen til familievenn Ivar Eggja. Det skriver Manchester Evening News. Tidligere mandag publiserte Dagbladet en artikkel med bilde av Haaland på Sola flypass. Familievenn Eggja døde tidligere i september. Han ble 59 år gammel. «For en legende du er Ivar. Ord kan ikke beskrive hvor mye du har betydd for meg. Ord klarer ikke å beskrive hvor mye du kommer til å bli savnet. Gi mer faen! Gi mer Faen. Akkurat det skal jeg gjøre. Tusen takk for alt din gærning. Måtte vi treffes igjen», skrev Haaland i et innlegg på Instagram den gang.

  • Mandag 23. september kl. 21.10

    Vennesla KrF vil ha Lossius på topp

    Vennesla KrF vil ha Jorunn Lossius på toppen av stortingslista til valget neste år, skriver Fædrelandsvennen. Lokallaget hadde sitt nominasjonsmøte mandag kveld. Jørgen Kristiansen foreslås som andrekandidat.

  • Mandag 23. september kl. 21.05

    Vil kunne bøtelegge gårdeiere

    Arendal kommune ønsker å selv kunne bøtelegge gårdeiere i sentrum for manglende snørydding, melder Agderposten. I dag har kommunen begrensede muligheter til å håndheve reglementet om snørydding ettersom det kun er politiet som har mulighet til å bøtelegge. Derfor ønsker man nå å endre vedtektene, slik at også kommunen vil ha myndighet til dette. Saken skal behandles i samfunnsutvalget denne uken.

  • Mandag 23. september kl. 20.53

    Kritiserer Ekeberg-banen etter Molde-smell: - Kroppen var ødelagt

    (KFUM-Molde 1–1) Molde måtte vinne for å holde følge med Brann i kampen om andreplassen, men fikk slite i Oslo - både med kroppen og mot motstanderen.

  • Mandag 23. september kl. 20.52

    Pågrepet etter voldshendelse

    Én person er pågrepet etter en trussel/voldshendelse i Moss. Hendelsen skjedde ved 17-tiden. Det hele startet som en slåsskamp mellom to personer på en privatadresse. Etter en stund kom den ene tilbake til stedet med en øks. Personen med øks er pågrepet av politiet. Ingen ble alvorlig skadet i hendelsen. Politiet har kontroll på øksen. De involverte er lokale menn i 40- og 50-årene.

  • Mandag 23. september kl. 20.22

    Boeing øker tilbudet for å stanse storstreiken

    Flyprodusentens aksje stiger på Wall Street etter nyheten.

  • Mandag 23. september kl. 20.19

    Sandvika: Bil falt fra parkeringshus – fører omkom

    Bilen kjørte ut fra fjerde etasje i parkeringshuset på Sandvika storsenter.

  • Mandag 23. september kl. 20.17

    Bil har kjørt ut av parkeringshus – ukjent høyde

    Nødetatene rykket ut til parkeringshuset på Sandvika Storsenter i Bærum etter melding om at en bil trolig har kjørt ut fra en hittil ukjent høyde. Politiet har funnet en bil med fører. Det jobbes nå med førstehjelp. – Trolig alvorlig skade, skriver politiet på X.

  • Mandag 23. september kl. 20.15

    Vil ha krigssykehus i Narvik

    Forsvaret ønsker å etablere seg med egne ansatte på Narvik sykehus. Det sa forsvarssjef Erik Kristoffersen under Helsekonferansen i Narvik i dag. – Narvik sykehus er et sykehus som egner seg veldig godt til å være et krigssykehus. Et sykehus som kan rekvireres i tilfelle konflikt og krig, og som kan brukes som en del av den militære beredskapen. Målet er å styrke helseberedskapen i hele Nato, ifølge Kristoffersen. Det arktiske klimaet kan gi særlige utfordringer i en krigs- eller konfliktsituasjon, og Narviks beliggenhet gjør sykehuset her velegnet til å styrke den militære helseberedskapen ikke bare i Norden, men i hele Nato, mener forsvarssjefen. Før jul skal regjeringen legge frem totalberedskapsmeldinga som vil gi viktige føringer for etableringen av krigssykehuset i Narvik.

  • Mandag 23. september kl. 20.08

    Stakk av med bil på tomgang

    Politiet fikk mandag melding om tyveri av en bil som sto på tomgang i forbindelse med levering av mat i Tønsberg. Det dreier seg om en sølvfarget 2007-modell VW Golf. Politiet søker etter bilen.

  • Mandag 23. september kl. 19.56

    Raser over omstridt bok : – Helt på styr

    PR-rådgiver Svein Tore Bergestuen gikk hardt ut mot Dagbladet-journalistene Steinar Suvatne og Jørgen Gilbrant og boken «Partiet» i mandagens «Dagsnytt 18» på NRK.

  • Mandag 23. september kl. 19.55

    Truet med skytevåpen på massasjestudio

    Politiet rykket ut til Ullensaker hvor to personer skal ha truet to ansatte på et massasjestudio. – Det ble blant annet truet verbalt med bruk av skytevåpen. Det er trolig snakk om 2 gjerningspersoner, disse har forsvunnet fra stedet. På grunn av noe språkutfordringer har politiet ennå ikke fått alle detaljer i hendelsesforløpet, skriver politiet. Ingen er pågrepet så langt.

  • Mandag 23. september kl. 19.45

    FHI-overlege om klamydiatester: – Gir falsk trygghet

    Smitten av kjønnssykdommer øker blant tenåringer. Overleger er kritiske til hurtigtester på nett eller i butikk.

  • Mandag 23. september kl. 19.42

    Politiet: Truet om skytevåpen på massasjestudio

    Ingen er pågrepet.

  • Mandag 23. september kl. 19.36

    Mistenkt for Trump-attentat: La igjen attentatlapper hos bekjent

    «Kjære verden», starter den ene lappen med.

  • Mandag 23. september kl. 19.33

    Sjå Vestlandsrevyen 19.45

    Bergensar i 50-åra sikta for terrortrussel mot Nav-kontor i Åsane. Programleiar Silje Rognsvåg.

  • Mandag 23. september kl. 19.32

    Sjå kveldens tv-sending her

  • Mandag 23. september kl. 19.21

    Tror mann falt i sjøen og druknet

    Politiet regner med at mannen som ble funnet i sjøen på Gjeving i Tvedestrand i august, falt i vannet da han gjorde båten klar til bruk, skriver Tvedestrandsposten. Politiet baserer sin teori på at mannen skulle ut og fiske den dagen og at båten hadde nøkkelen i tenningen og fortsatt var fortøyd.

  • Mandag 23. september kl. 19.21

    Feil i strømnettet – må utsette fotballkamp

    Feil i en trafo gjør at kampen mellom Verdal IL og Rosenborg 2 (3. divisjon) mandag kveld må utsettes litt, skriver Trønder-Avisa. Feilen gjør at de ikke får lys i lyskasterne ved banen. – Det er for mørkt til å spille. En elektriker jobber med saken, sier Nils Petter Strand til NRK. Strand er sportslig leder i Verdal IL. Kampstart er utsatt til 19.30. Både elektrikeren og Nils Petter Strand har troa på at de skal være klare til da. Når det gjelder selve kampen sier Strand at de må ha troa på å vinne. – Rosenborg stiller ungt, men det er dyktige gutter som er med. Han viser til at tre av de som starter for Rosenborg 2 også var med i kampen til Rosenborgs A-lag mot Haugesund. Den kampen endte med 4–0 til RBK.

  • Mandag 23. september kl. 19.19

    McLaren ut mot Ricciardo-runde: – Det skal ikke være A- og B-lag

    Max Verstappen (26) og Red Bull fikk hjelp av søsterstallen RB og Daniel Ricciardo (35) i Singapore. Det får McLaren til å reagere.

  • Mandag 23. september kl. 19.12

    Rettssak om mulig drapsforsøk utsatt igjen

    Rettssaken hvor en mann og en kvinne er siktet for drapsforsøk på en kvinne i 40-årene i Mo i Rana februar i fjor, er utsatt nok en gang. Det skriver Helgelands Blad. Rettssaken har vært forhåndsberammet tre ganger, det vil si at man setter av tid i retten før en tiltale er tatt ut. Men alle tre gangene har ikke statsadvokaten rukket å ta ut tiltale tidsnok før forhandlingene skulle starte. Politiadvokat Joachim Nymann sier til Helgelands Blad at det saken ikke vil bli berammet flere ganger før tiltalen blir tatt ut. Statsadvokat Jorild Steindal sier til avisen at hun håper å komme med en tiltale i løpet av kort tid.

  • Mandag 23. september kl. 19.12

    Norge kan få høyere rente enn USA: – Blir en syretest for kronen

    Det blir «klin umulig» å få inflasjonen ned til målet hvis kronekursen er svak, sier seniorstrateg.

  • Mandag 23. september kl. 19.09

    Bank frifunnet etter søksmål fra kristiansander

    Agder tingrett har frifunnet Spareskillingsbanken etter søksmål fra en bedriftskunde fra Kristiansand, melder fvn.no. Kristiansanderen hevder han ble neddopet og bedratt for et stort beløp på jobbreise i Oslo. Han gikk til sak med krav om at selskapet hans fikk tilbake 285.000 kroner. Mannens selskap dømmes til å betale bankens saksomkostninger på drøyt 128.000 kroner.

  • Mandag 23. september kl. 19.07

    Tok kontroll på en kvinne med kniv

    Politiet har tatt kontroll på en kvinne ved Pilestredet i Oslo etter at hun skal ha hatt en kniv. Politiet skriver videre at ingen er skadet. Kvinnen skal ha truet en person med kniven. – Vi jobber nå med å avhøre vitner og eventuelle fornærmede parter i saken, skriver politiet.

  • Mandag 23. september kl. 18.54

    Brann i enebolig i Rendalen

    Det brenner i en enebolig i Otnes i Rendalen, melder politiet. – Det brenner i ene delen av huset. Det er overtent, sier operasjonsleder Ove Stian Ovrum hos politiet i Innlandet. Personene som bor i huset er gjort rede for. En person har muligens fått i seg noe røyk, og blir sett til av helsepersonell. Like før klokka 21 melder politiet at brannvesenet har kontroll på brannen, og nå jobber med etterslukking. Nabohuset har fått røykskader, og kommunen jobber med å finne alternativ bopel for dem i natt.

  • Mandag 23. september kl. 18.43

    Fant livløs person i Hitra

    Politiet har funnet en livløs i person i sjøen ved Hitra i Trøndelag etter en redningsaksjon. Personen ble erklært død på stedet av lege. Et redningshelikopter fra Ørland bisto politiet i redningsaksjonen. De pårørende er varslet.

  • Mandag 23. september kl. 18.39

    Havnestreik kan skape trøbbel for fraktmarkedet

    Norske selskaper er ikke forberedt på konsekvensene av en streik i shippingmarkedet, mener Patrik Berglund i Xeneta. Julehandelen ser derimot ikke ut til å være i fare.

  • Mandag 23. september kl. 18.39

    Fraktmarkedet trues av storstreik

    Konsekvensene av en storstreik i amerikanske havner kan bli omfattende for fraktmarkedet.

  • Mandag 23. september kl. 18.34

    Ulykke på E6 i Stjørdal

    En bil har kjørt i grøfta ved Forbordsaunet på E6 ved Skatval i Stjørdal, skriver Adresseavisen. Føreren ringte selv og varslet om uhellet. Bilberger er på vei og det er ikke store materielle skader. Føreren er oppegående og det er ikke mistanke om promillekjøring. Uhellet har ikke innvirkning på trafikkflyten.

  • Mandag 23. september kl. 18.29

    Nordmann kobles til eksploderende personsøkere: Arbeidsgiveren vil melde ham savnet

    Hverken arbeidsgiver eller familie har fått kontakt med nordmannen på flere dager.

  • Mandag 23. september kl. 18.27

    Politiet: Mann i 50-åra sikta for terrortrussel i Bergen

    Ein mann i 50-åra er pågripen i samband med at det blei funne ein sekk ved eit Nav-kontor i Bergen, opplyser politiet. Han er sikta for terrortrussel. Politiet seier dei vil etterforske saka vidare, men at det ikkje er planlagt fleire pågripingar i saka. Bombegruppa undersøkte sekken måndag ettermiddag, og fann ut at innhaldet var ufarleg.

  • Mandag 23. september kl. 18.25

    Trafikkuhell på ferjekaia i Horten

    Politiet har rykket ut til ferjekaia i Horten etter melding om trafikkuhell. En lastebil har kjørt borti en personbil og forlatt stedet, ifølge lovens håndhevere. Politiet opplyser at det er en del skader på personbilen og undersøker hendelsesforløpet nærmere. Forholdet vurderes anmeldt.

  • Mandag 23. september kl. 18.20

    Hva gjør vi hvis Trump vinner?

    Norge må forberede seg på begge utfall av det amerikanske valget. Det er i praksis helt åpent hvem som vinner 5. november. Hvordan skal Norge takle en runde to med Trump?

  • Mandag 23. september kl. 18.15

    Bubs-mangel: – Norske og svenske forbrukere prioriteres

    Godterimerket Bubs har blitt ekstremt populært, forteller produsenten Orkla. Nå reagerer både nordmenn og svensker på at godteriet mangler i butikkhyllene.

  • Mandag 23. september kl. 18.08

    Raufoss fotball fikk poengtrekk av NFF

    Lisensutvalget i Norges Fotballforbund (NFF) har trukket Raufoss ett poeng for ikke å ha nådd delmål i den økonomiske handlingsplanen. Det skriver Oppland Arbeiderblad (OA). – Raufoss har en handlingsplan som må følges. Hvis en klubb ikke klarer delmålene så er reaksjonene poengtrekk. Raufoss har ikke klart delmål i den økonomiske handlingsplanen. Derfor trekkes de ett poeng, sier Rune Nordhaug i NFF til OA. Raufoss og Lillestrøm kvinner var de eneste klubbene i de to øverste divisjonene som fikk poengtrekk. Lillestrøm kvinner blir trukket tre poeng. Fem strake seire i 1. divisjon har sendt laget fra Toten opp på femteplass på tabellen med 35 poeng. Men om Raufoss ikke anker avgjørelsen fra lisensutvalget, betyr det at de går fra 35 til 34 poeng. – Vi gjør alt vi kan for å løse den situasjonen, men det er svært utfordrende, sier styreleder Mathias Engebakken i Raufoss fotball til OA. Raufoss har lenge vært i en krevende økonomisk situasjon. Les mer om det her:

  • Mandag 23. september kl. 17.58

    Trafikkulykke i Løten

    En personbil og en el-sparkesyklist er involvert i ei trafikkulykke i Løten. El-sparkesyklisten er kjørt til Hamar sykehus for undersøkelser. Vedkommende er ved bevissthet, ifølge politiet. Politiet etterforsker saken.

  • Mandag 23. september kl. 17.57

    Trafikkulykke i Trondheim

    Mandag ettermiddag havna to biler i et sammenstøt på Eberg i Trondheim. Det forteller politiet til Adresseavisen. Fire personer ble undersøkt av helsevesenet. Ingen var alvorlig skadet. – Airbag er utløst, men ulykken har skjedd i lav hastighet. Det dreier seg om en påkjørsel bakfra, sier Volden.

  • Mandag 23. september kl. 17.52

    Buss for tog i fire døgn

    Bane Nor skal jobbe på Dovrebanen sør for Dovre. Det betyr buss for tog i fire døgn fra lørdag 28. september til natt til onsdag 2. oktober. – På programmet står store oppgaver knyttet til byggingen av nytt dobbeltspor gjennom Stange, samt et mylder av andre aktiviteter for en sikker, pålitelig og komfortabel jernbane, skriver Bane Nor i en pressemelding. Fra lørdag morgen 28. september og fram til natt til onsdag 2. oktober går det altså ikke persontog mellom Eidsvoll og Dombås. Natt til søndag 29. september til morgenen utvides stengingen til også å omfatte strekningen mellom Gardermoen og Eidsvoll. Persontogene erstattes med buss i disse periodene. – Merk at SJ Norge erstatter togene på linje F6 med buss på hele strekningen mellom Oslo og Trondheim. Nattog innstilles uten alternativ transport, skriver Bane Nor videre.

  • Mandag 23. september kl. 17.48

    Israel angriper Beirut – USA sender styrker til Midtøsten

    Militæret hevder de har gjennomført et målrettet angrep i hovedstaden. Nå varlser de en «ny fase».

  • Mandag 23. september kl. 17.41

    Bombetrusselen i Bergen: Innholdet i sekk ved Nav-kontor var ufarlig, opplyser politiet

    Bombegruppen er ferdig med sine undersøkelser etter trusselen mot Nav-kontoret i Bergen mandag. Innholdet var ifølge politiet ufarlig. – Det vil si at vi nå fortløpende opphever alle sperringer, når vi har fått etablert litt mindre sperringer rundt det som for oss nå er et åsted der vi kan jobbe videre, sier innsatsleder Tordis Myrseth, ifølge NTB.

  • Mandag 23. september kl. 17.41

    Ministeren la ned grunnsteiner på ny flyplass

    Mandag ble grunnsteiner fra en rekke kommuner på Helgeland lagt ned i forbindelse med byggingen av den nye flyplassen i Mo i Rana. Én etter én gikk de oppmøtte ordførerne på Helgeland frem for å legge ned grunnstein (om lag halvparten av ordførerne hadde i forkant meldt avbud til markeringen Les mer om det her). Deretter fikk samferdselsminister Jon Ivar Nygård (Ap) æren av å grave boksen ned. – Det er et veldig stort prosjekt som selvfølgelig betyr mye lokalt for regionen. Så vil dette først få stor betydning når man lykkes fullt ut med å få ruter hit, og få til destinasjonsutvikling, sier Nygård til NRK. Også konsernsjef i Avinor, Abraham Foss, var til stede på markeringen. – Nå får vi tilgang til stamrutenettet på Helgeland. Helgeland har mange forutsetninger for å videreutvikle seg, men har hittil hatt for svak tilgang til resten av Norge og verden. Det er fire flyplasser på Helgeland i dag, inkludert i Rana. Kritikere av flyplassen har fryktet for at deres lokale kortbaneflyplass kan bli nedlagt som følge av satsingen. På spørsmål om de andre flyplassene har noe å frykte, svarer Foss at det er et politisk spørsmål. – Lufthavnstruktur i Norge er utelukkende et politisk spørsmål, det bestemmer ikke Avinor. Men det som vil avgjøre er om det er behov for ruter på de ulike stedene. Nygård var imidlertid rask å frede de tre andre lufthavnene i regionen. – Ja, det kan jeg. Regjeringen har vært helt krystallklar på at den flyplasstrukturen vi har, skal vi ha fremover også. – Men varer det bare til regjeringens tid er over? – Det tror ikke jeg, men det må andre politikere svare på. Men på vår vakt vil flyplasstrukturen bestå.

  • Mandag 23. september kl. 17.39

    Carly Rae Jepsen (38) er forlovet

    Artisten har delt et bilde sammen med Cole M. G. N, som sto for frieriet.

  • Mandag 23. september kl. 17.36

    Redningshelikopter bistår politiet i redningsaksjon

    Et redningshelikopter fra Ørland bistår politiet i en redningsaksjon. Det bekrefter Hovedredningssentralen (HRS) til avisa Hitra-Frøya. Helikopteret tok av like etter 16.

  • Mandag 23. september kl. 17.34

    Oslofjordtunnelen stengt etter brann i bil

    Nødetatene har rykket ut til Oslofjordtunnelen etter melding om brann i en personbil. Bilen stanset før det kom flammer under bilen og de andre bilene i tunnelen skal ha kommet seg raskt ut, opplyser Vegtrafikksentralen. Brannvesenet er nå fremme og tunnelen er nå stengt i begge retninger i forbindelse med brannslukning. Det er omkjøring via Oslo eller fergesambandet Horten-Moss.

  • Mandag 23. september kl. 17.32

    Eigarskapen over Høyangertrappene formelt overført til stiftingar

    Det vakte sterke reaksjonar då det for tre år sidan vart kjent at industritrappene i sentrum av Høyanger skulle rivast. I dag signerte Statkraft avtalen med to stiftingar som skal ta over eigarskapen av denne – og industritrappa heilt inne i Dalsdalen. Av tryggleiksomsyn er trappene stengde, men om litt kan dei igjen bli ynda turmål:

  • Mandag 23. september kl. 17.32

    Oslofjordtunnelen er stengt grunnet brann i bil

    E134 Oslofjordtunnelen er stengt i begge retninger på grunn av brann i personbil, opplyser Statens vegvesen. Personbilen stoppet før det begynte å komme flammer under bilen. De andre bilene i tunnelen skal ha kommet seg ut, ifølge VTS. Nødetater har rykket ut. Omkjøring via Oslo eller fergesambandet Horten/Moss.

  • Mandag 23. september kl. 17.32

    Oslofjordtunnelen stengt etter brann i bil

    Nødetatene har rykket ut til Oslofjordtunnelen etter melding om brann i en personbil. – Status nå er at alle personer skal være ute av tunnelen, ingen er skadet og brannvesenet er inne i tunnelen og prøver å slukke brannen, sier operasjonsleder i Øst politidistrikt, Ronny Samuelsen. Bilen stanset før det kom flammer under bilen og de andre bilene i tunnelen skal ha kommet seg raskt ut, opplyser Vegtrafikksentralen. Tunnelen er nå stengt i begge retninger i forbindelse med brannslukning. – Den vil være stengt en stund. Det er uvisst når den åpner igjen, sier Samuelsen. Kl. 18.20 skriver politiet på X at de antar tunnelen vil være stengt i tre til fire timer. Årsaken til brannen er foreløpig ukjent, opplyser politiet. Det er omkjøring via Oslo eller fergesambandet Horten-Moss.

  • Mandag 23. september kl. 17.24

    I Sør-Libanon: – Hører lyden av teppebombing nærme seg

    Mens VG snakker med musikeren Ali Sabbah, pakker familien hans noen få eiendeler og flykter nordover fra den israelske bombingen.

  • Mandag 23. september kl. 17.21

    Nedslående beskjed for City-stjerne: – En varslet katastrofe

    En uke etter at han selv var sterkt kritisk til kampbelastningen, meldes det at Rodri er ute resten av sesongen. Nå bør noe skje, mener ekspert.

  • Mandag 23. september kl. 16.52

    Betalte for nakenbilde av jente under 16 år – dømt til fengsel

    En mann i slutten av tenårene er dømt til fengsel i 45 dager for å ha sendt 1000 kroner til ei jente for å sende han nakenbilde av henne. Jenta var under 16 år og mannen mottok bilde av jenta naken i februar i år. I retten forklarte mannen at han ikke visste at jenta var under 16 år før han så bildene av jenta. Ifølge han skal han ha bedt om nakenbilde raskt etter et par korte meldinger. I dommen fra Østre Innlandet tingrett står det at selv om han var uviten om alderen, kan man likevel straffes for dette. Mannen er også dømt til å få mobiltelefonen sin inndratt. Han tilsto i retten og fikk derfor strafferabatt.

  • Mandag 23. september kl. 16.48

    Bil skal ha køyrd inn i tunnelvegg

    Naudetatane er på veg etter melding om at ein bil har køyrd inn i tunnelveggen i Bømlafjordtunnelen. To bilar og totalt fire personar er involverte i ulykka. Ingen personar skal vere skadde. Det er litt materielle skadar og det ein bil trengst å bli taua vekk. Tunnelen er no opna igjen, etter å ha vore mellombels stengd. Politiet opprettar sak.

  • Mandag 23. september kl. 16.32

    Oslo får nytt barnehage-, skole- og lærlingombud

    Jarle Dukic Sandven blir Oslos nye barnehage-, skole- og lærlingombud. Han er utdannet lærer og har mange års erfaring som leder i Osloskolen. Nå kommer han fra stillingen som oppvekstsjef i Bydel Grorud. – Det å være ombud er en utrolig meningsfull jobb, sier ordfører Anne Lindboe. Barnehage-, skole- og lærlingombudet skal jobbe for at barn og unge i Oslo får oppfylt sine rettigheter i barnehage og skole. – Med sin pedagogiske bakgrunn, omfattende ledererfaring og dype faglige kunnskap, er jeg sikker på at innbyggerne er i trygge hender med Jarle som det nye ombudet i Oslo, sier ordføreren. Sandven starter i jobben 1. januar 2025. – Flere skal få råd og støtte når deres rettigheter ikke blir ivaretatt. Med utgangspunkt i barn og unges stemme skal vi være en synlig og tydelig aktør i arbeidet for at flere opplever inkludering i Oslos barnehager, skoler og lærebedrifter, sier Sandven selv.

  • Mandag 23. september kl. 16.29

    Varetektsfengsla etter brann i Sogndal

    Ein mann i 40-åra er varetektsfengsla etter ein bustadbrann i Sogndal natt til laurdag. Bebuarane i huset kom seg ut på eigen hand, og huset er totalskadd.

  • Mandag 23. september kl. 16.25

    Slåsskamp på Grünerløkka

    Politiet rykket ut til Ringnes park etter melding om at to menn sloss på gaten. De mistenker at de to voksne mennene har begynt å slåss inne på et treningssenter, og så fortsatt på utsiden. Politiet har nå kontroll på begge, og vil prøve å finne ut hva som har ført til slåsskampen. De to mennene er ikke alvorlig skadet.

  • Mandag 23. september kl. 16.15

    Dømt for promillekjøring

    En mann i 40-årene må betale 60.000 kroner i bot og sone 21 dager i fengsel etter at han fyllekjørte på Hauerseter i Ullensaker i februar. I dommen fra Romerike og Glåmdal tingrett står det at melder beskrev mannen som «helt borte», og blodprøvene viste over 2,5 i promille. I tillegg til både bot og fengsel mister mannen førerkortet i to år og tre måneder.

  • Mandag 23. september kl. 16.14

    Dømt til fengsel for valdtekt av barn

    Ein mann i 40-åra er i Sør-Rogaland tingrett dømt til to år og tre månaders fengsel for valdtekt av barn under 14 år, seksuelt krenkande åtferd overfor barn under 16 år og framstilling av seksuelle overgrep mot barn. Han skal ifølge dommen blant anna ha forsøkt å få andre til å ha seksuell omgang med barn på Filippinane via Skype mot pengar. Overgrepet skulle filmast og sendast til han over nett. Dette overgrepet blei ikkje utført. Han skal også ha kontakta personar under 18 år via Snapchat og bede dei sende seksuelle bilete og videoar av seg sjølv mot pengar. Han oppgav å vere mellom 13 og 17. Då han blei pågripen i 2022, hadde han lagra 28 slike bilete. Dette er det einaste punktet han har erkjent seg skuldig i. I dommen går det også fram at direkteoverførte bestillingsovergrep av barn har blitt eit betydeleg kriminalitetsproblem. Desse er vanskeleg å avdekke og ein trur mørketala er store. Filippinane blir av Unicef beskrive som eit globalt episenter for slike overgrep.

  • Mandag 23. september kl. 16.11

    270 millioner kroner til fritidsklubbene

    Gjensidigestiftelsen gir 270 millioner kroner til norske fritidsklubber. Det ble offentliggjort mandag ettermiddag. – Denne satsningen blir den første delen av det vi håper blir et stort og varig løft for fritidsklubber i Norge. Nå inviterer de politikere, andre stiftelser og næringsliv til å bli med på Fritidsklubbløftet, skriver Ungdom og Fritid (Landsforeningen for fritidsklubber og ungdomshus) på nettsidene sine. Ungdom og Fritid skriver at pengene blant annet skal gå til å etablere flere fritidsklubber og øke kvaliteten på klubbene.

  • Mandag 23. september kl. 16.00

    Kjedekollisjon i Skien

    Nødetatene har rykket ut etter melding om sammenstøt mellom fire biler i Telemarksvegen. Politiet opplyser at én person skal ha smerter i nakken, men alle involverte er bevisste og oppegående. Ambulansepersonell undersøker de involverte og politiet undersøker hendelsesforløpet. Politiet melder om trafikale utfordringer og dirigerer trafikken forbi ulykkesstedet. Politiet meldte først at det var tre biler involvert, men endret dette til fire da de ankom stedet. Klokken 16.37 opplyser politiet at veien er ryddet og trafikken går som normalt. Politiet melder at det har vært en kjedekollisjon foran et lysregulert overgangsfelt og oppretter sak på forholdet.

  • Mandag 23. september kl. 16.00

    Fire biler kolliderte i Skien

    Nødetatene har rykket ut etter melding om sammenstøt mellom fire biler i Telemarksvegen. Politiet opplyser at én person skal ha smerter i nakken, men alle involverte er bevisste og oppegående. Ambulansepersonell undersøker de involverte og politiet undersøker hendelsesforløpet. Politiet melder om trafikale utfordringer og dirigerer trafikken forbi ulykkesstedet. Politiet meldte først at det var tre biler involvert, men endret dette til fire da de ankom stedet.

  • Mandag 23. september kl. 16.00

    Arne Baumann slutter som generalsekretær i Skiforbundet

    Fortsetter i stillingen ut november.

  • Mandag 23. september kl. 15.59

    Trafikkulykke i Indre Østfold

    Politiet har fått melding om en trafikkulykke i Skiptvet i Indre Østfold. En motorsykkel og en bil er involvert. Ulykken har skjedd i Librukrysset. Mc-føreren, en mann i 60-årene fra Enebakk, er fraktet til Sykehuset Østfold med bruddskader, opplyser politiet. Årsaken til ulykken er trolig et vikepliktsbrudd. Nødetatene er på stedet. Berging er på vei.

  • Mandag 23. september kl. 15.52

    Jeg var «han rare»

    Hvis du bor i en liten bygd: Denne er til deg.

  • Mandag 23. september kl. 15.42

    Røykutvikling i bolighus på Karmøy

    Nødetatene rykker ut til melding om røykutvikling i et bolighus på Skudeneshavn i Karmøy. Ifølge branvesenet som nå er på stedet, har det vært røykutvikling fra en komfyr. De har nå kontroll på stedet.

  • Mandag 23. september kl. 15.39

    Fjordlina så skadd at ho må fjernast.

    Fjordspenlinia over Sognefjorden som blei påkøyrd av eit lasteskip i helga er så skadd at den ikkje kan reparerast, skriv Statnett i ei pressemelding. Dei annslår at det kjem til å ta ei veke å fjerne fjordspennlina, gitt at vêrforholda tillet arbeidet.

  • Mandag 23. september kl. 15.39

    Fjordspennlina så skadd at ho må fjernast etter kollisjon

    Fjordspennlina over Sognefjorden som blei påkøyrd av eit lasteskip i helga, er så skadd at den ikkje kan reparerast, skriv Statnett i ei pressemelding. Ei fjordspennline er ei kraftleidning som heng over fjordar. – Skipet trefte rett på fjordspennlina, og eit godt stykke er så skadd at vi ikkje kan reparerer den. Lina har eit lag med aluminium rundt ein stålkjerne, og på eit godt stykke av lina er aluminiumen meir eller mindre skrelt av, seier kommunikasjonssjef Martha Hagerup Nilson i Statsnett. Dei anslår at det kjem til å ta ei veke å fjerne fjordspennlina, gitt at vêrforholda tillèt arbeidet. Arbeidet med ned nye fjordspennet vil starte opp igjen til våren 2025, då vêrutfordringar gjer at denne typen arbeid ikkje kan gjerast på hausten og vinteren. – Målet er framleis at dei nye kraftleidningane mellom Aurland og Sogndal skal settast i drift i 2025. Fjordspennet er del av den nye 420 kV-linja mellom Fardal og Aurland.

  • Mandag 23. september kl. 15.33

    Utlendinger selger norsk vindkraft: – Stemmer med føttene

    Mathilde Tybring-Gjedde (H) er bekymret etter at flere utlendinger har solgt seg ut av norsk vindkraft. – Tegn på at de ikke ser på Norge som investerbart.

  • Mandag 23. september kl. 15.32

    Wall Street stiger fra start

    USA-børsene løftes noe videre etter sist ukes renteopptur.

  • Mandag 23. september kl. 15.32

    Wall Street endte i pluss

    Tesla-aksjen steg i en positiv start på Wall Street-uken.

  • Mandag 23. september kl. 15.32

    Wall Street stiger

    Intel-aksjen bykser videre etter forrige ukes opptur.

  • Mandag 23. september kl. 15.32

    144 personer i Oslo kontaktet angående meslinger

    Alle de 144 personene som var på legevakten da en meslingsmittet person var innom, er nå varslet og fulgt opp av helsevesenet. Det var alle de besøkende som var på legevakten onsdag 18. september mellom klokken 10.00 og 15.30 som legevakten har ønsket å komme i kontakt med. – Vi har god oversikt over situasjonen og følger med, sier kommuneoverlege Nomera Shakeel. I Oslo er 95 prosent av befolkningen vaksinert mot meslinger. Det gjør at en situasjon som den som skjedde på Oslo legevakt ikke trenger å få så store konsekvenser som det kunne fått, mener kommuneoverlegen. – Hvis du har fått vaksinen eller har gjennomgått meslinger så er du godt beskyttet, også som voksen.

  • Mandag 23. september kl. 15.31

    Haaland slaktes av Arsenal-helt: – En feig handling

    Erling Braut Haaland (24) får både ris og ros etter 2–2-kampen mot Arsenal på søndag.

  • Mandag 23. september kl. 15.22

    Ordfører etter oppsigelser: – Trist

    Ordfører i Arendal, Robert Cornels Nordli (Ap) synes det er trist at det svenske batteriselskapet Northvolt har måtte si opp 1600 ansatte, skriver Agderposten. Nordli har flere ganger besøkt fabrikken for å hvordan de kan dra nytte av erfaringene fra batterisatsingen. – Det er trist det som skjer. Jeg har hørt litt ulike signaler på hva som skjer i Skellefteå. Jeg føler veldig med alle de involverte på fabrikken og i kommunen, sier han til avisen.

  • Mandag 23. september kl. 15.12

    Ein sikta etter kollisjon i Sognefjorden

    Ein person er sikta etter at ei fjordspennline i Sognefjorden blei påkøyrd i helga. Fjordspennet er del av den nye 420 kV-linja mellom Fardal og Aurland i Sogn. Det fortel politiadvokat Kjetil Tomren i Vest politidistrikt. Tomren fortel at det har vore dialog mellom vaktbåtar på staden og lasteskipet som kolliderte med luftspennet. Politiet undersøker kva som er årsaka til samanstøyten. – Vi har gjort promilletest av mannskapet, der det er ein som har utslag på promilletesten. Vi undersøker om det kan vere ein samanheng mellom ruspåverking og kollisjon. Det er ein av mannskapet på lastebåten som har fått utslag på promilletesten. Han understrekar at det er for tidleg å konkludere om det er ein samanheng. – Målet er å finne ut om dette er menneskeleg svikt eller ein teknisk svikt. I ei pressemelding skriv Statnett at lina er så skadd at ho ikkje kan reparerast. – Skipet trefte rett på fjordspennlina. Lina har eit lag med aluminium rundt ein stålkjerne, og på eit godt stykke av lina er aluminiumen meir eller mindre skrelt av, seier kommunikasjonssjef Martha Hagerup Nilson i Statnett. Dei anslår at det kjem til å ta ei veke å fjerne fjordspennlina, gitt at vêrforholda tillèt arbeidet. Det er ikkje venta at opninga av det nye fjordspennet vil bli utsett. – Målet er framleis at dei nye kraftleidningane mellom Aurland og Sogndal skal settast i drift i 2025.

  • Mandag 23. september kl. 15.00

    Vi har prøvd briller med innebygget «høreapparat»

    Her er en interessant kombiløsning.

  • Mandag 23. september kl. 14.52

    Mann dømt til tvungen omsorg for sverddrap i Trondheim

    En mann (24) er dømt til tvungen omsorg for å ha drept Elisabeth Karete Bjørkavåg Ravnå med sverd i Trondheim i april i fjor.

  • Mandag 23. september kl. 14.52

    Paco fikk sparken

    Den tidligere Odd-treneren Pål Arne «Paco» Johansen får ikke fortsette som hovedtrener for den svenske klubben Häcken. Han har fått sparken etter en lang rekke svake resultater, skriver NTB. Etter 23 serierunder befinner Häcken seg på 9.-plass i Allsvenskan med 33 poeng. Malmö leder med 53 poeng.

  • Mandag 23. september kl. 14.42

    Samiske aviser får 43 millioner kroner i støtte

    NTB melder at de samiske avisene Ávvir, Ságat, Snåsningen og NordSalten Avis får til sammen nær 43 millioner kroner i støtte fra Medietilsynet. Målet er å synliggjøre det samiske skriftspråket. Dagsavisen Ávvir får 23,2 millioner kroner, mens Ságat får 17,8 millioner kroner i produksjonsstøtte. Ávvir kommer ut på nordsamisk, mens Ságat utgis på norsk. De to andre mottakerne er lokalaviser som får støtte til skriftlig materiale på samisk. Snåsningen får 760.178 kroner, mens NordSalten Avis får 950.222 kroner. Støtteordningen er rettet mot aviser som har den samiske befolkningen som sin målgruppe, eller som regelmessig publiserer saker på samisk.

  • Mandag 23. september kl. 14.33

    Pågrepet etter trusselsituasjon

    En person er pågrepet etter en trusselsituasjon på Nav i Brumunddal. Politiet er på stedet og følger opp de ansatte. – Det ble ikke trua med våpen, men det ble framsatt grove trusler, sier Frode Øvreås, operasjonsleder hos politiet i Innlandet. Ingen er fysisk skadd, men Nav holder stengt ut dagen etter hendelsen, ifølge politiet. – Det er kontroll på situasjonen, men det er en hendelse som har vært ubehagelig for de ansatte på Nav, sier Øvreås. Politiet etterforsker saken.

  • Mandag 23. september kl. 14.27

    Tysk påtalemyndighet tar ut tiltale mot våpenforhandler

    Tysk påtalemyndighet vil straffeforfølge personen som solgte våpenet som ble brukt i et drap på Kvikne i Tynset kommune i fjor høst. Det skriver VG. En tysk mann ble i januar tiltalt for drapet på kvinnen. I mars ble mannen funnet død på cella i Tyskland, og i ettertid ble saken henlagt av statsadvokaten. Ifølge VG skriver den tyske avisa Westfälische Nachrichten at statsadvokaten i Münster har tatt ut tiltale mot en våpenhandler fra det vestlige Müsterland. Tiltalen gjelder uaktsomt drap og uaktsom overtredelse av våpenloven, begge deler ved unnlatelse. Mannen skal nemlig ikke ha hatt våpenlisens.

  • Mandag 23. september kl. 14.20

    UIA-ansatt får Radka Toneff Minnepris

    Artist, låtskriver og førsteamanuensis Torun Berg Eriksen ved UiAs Institutt for rytmisk musikk er tildelt den høythengende Radka Toneff Minnepris for 2024. Det skriver universitetet i en pressemelding. – Det oppleves som en enorm anerkjennelse av arbeidet mitt gjennom de siste 20 årene, sier Eriksen. Prisen er på 100 000 kroner og deles ut annethvert år.

  • Mandag 23. september kl. 14.09

    Pilot ble sparket - nå er han tilkjent 1,3 milloner i erstatning

    En pilot fikk avskjed begrunnet med blant annet grove brudd på flysikkerhet. Nå forteller LO-advokatene at han har vunnet frem på alle punkter og blitt tilkjent nærmere 1,4 millioner i erstatning. Arbeidsgiver - Avincis Aviation Norway AS - tidligere Babcock, begrunnet avskjeden med at piloten ikke var til å stole på og at han ved en rekke anledninger hadde gjort seg skyldig i grove brudd på sikkerhetsbestemmelser. Det ble også anført flere andre forhold som gjorde at han etter selskapets syn var uegnet som pilot. Det ble og anført fra arbeidsgiver at piloten hadde en negativ og giftig atferd som var ødeleggende for arbeidsmiljøet. Det forelå flere anonyme varslinger. Etter 14 dagers hovedforhandling og bevisførsel ble dom i saken avsagt i forrige uke av Salten og Lofoten tingrett (sak 23-091602TVI-TSOL/TBOD) Dommen er på 110 sider. I dommen kler retten av arbeidsgivers argumentasjon, og gir piloten fullt medhold på alle punkter. Retten har forståelse for at enkelte kolleger/ledere kunne oppleve han som krevende å samarbeide med, men ledelsen tok ikke dette opp med han og han fikk ikke anledning til å forbedre seg. Avskjeden kan etter rettens syn heller ikke opprettholdes som oppsigelse, og retten avviser arbeidsgivers påstand om at arbeidsforholdet må opphøre. Han tilkjennes erstatning med 1,37 millioner og fulle saksomkostninger.

  • Mandag 23. september kl. 14.07

    Per Ciljan Skjelbred forlenger med Ranheim

    37-åringen har signert for én ny sesong.

  • Mandag 23. september kl. 14.06

    Fem mindreårige er mistenkt etter voldshendelse i Råde

    Fem personer er mistenkt etter en voldshendelse i Råde fredag kveld. Alle de mistenkte er under 18 år. En mann i 20-årene ble sendt til Ullevål sykehus med hodeskader etter å ha blitt angrepet av en gruppe ungdommer i Karlshus. – Vi jobber fortsatt med å kartlegge hvem som har vært involvert. Per nå er det fem mistenkte, men vi utelukker ikke flere mistenkte, sier Sara Westgaard Torgersen, jourhavende jurist i Øst politidistrikt. Politiet ser svært alvorlig på saken og ber folk som kan ha opplysninger i saken om å ta kontakt.

  • Mandag 23. september kl. 14.05

    Bombetrussel mot Nav-kontor i Bergen – jobbet med en sekk

    Vekter forteller om sekk med «klokke» og ledninger.

  • Mandag 23. september kl. 14.05

    Masseoppsigelser i batterifabrikk i Nord-Sverige

    Det svenske batteriselskapet Northvolt, som produserer batterier til elbiler, sier opp 1600 av sine ansatte, melder NTB. Det dreier seg om 1000 ansatte i Skellefteå, 400 i Västerås og 200 i Stockholm, skriver selskapet i en pressemelding. Northvolt har 6500 ansatte. Tidligere i september ble det klart at deler av selskapets fabrikk i Skellefteå stenges inntil videre, men det var da ikke klart hvor mange som kom til å miste jobben.

  • Mandag 23. september kl. 14.03

    Væpna politi omringar Åsane Storsenter etter bombetrussel

    Væpna politi omringar Åsane Storsenter, som er evakuert etter ein bombetrussel mot eit lokalt NAV-kontor. Kontoret er evakuert. Nasjonale bereidskapsressursar er kopla på, og bombegruppa er på veg mot Bergen med helikopter. Politiet har førebels ikkje lokalisert mogleg gjerningsperson. Det er oppretta ein sikkerheitssone på 200 meter, melder Vest politidistrikt. Naudetatane er på på staden med store ressursar, og det kan oppstå trafikale problem i området.

  • Mandag 23. september kl. 13.57

    Kvinne drept i Kvikne: Våpenhandler tiltalt

    Den tyske kvinnen (24) ble funnet i en innsjø i den norske fjellheimen. Nå vil tysk påtalemyndighet straffeforfølge han som solgte drapsvåpenet.

  • Mandag 23. september kl. 13.44

    Vil ha nye parkeringsregler i Oslo

    Byrådet vurderer å lage nye parkeringsregler i Oslo. Nå skal de starte med å gå gjennom hvordan dagens parkeringsnorm fungerer. – Det er et mål for oss å redusere bilbruk og klimagassutslipp, og det skal også parkeringsnormen gjenspeile. Samtidig må vi ha en parkeringsnorm som legger til rette for en enkel hverdag for de som trenger det, sier byråd for byutvikling, James Stove Lorentzen, i en pressemelding. Byrådet sa da det tiltrådte at det vil myke opp parkeringsnormens regler for noen type store boligprosjekter i ytre by – Dette så det ikke oppstår trafikkfarlige situasjoner i gatene rundt pga. uoversiktlig gateparkering. Det er også viktig for byrådet at det er tilstrekkelig parkeringsplasser for brukere og pårørende ved kommunens institusjoner og helsetilbud, står det i pressemeldingen. Når evalueringen er ferdig skal det lages forslag til endringer. Deretter kan folk og ulike aktører få komme med sine innspill.

  • Mandag 23. september kl. 13.36

    Brønnøyværing ferdig i Häcken

    Den tidligere Odd-sjefen Pål Arne «Paco» Johansen får ikke fortsette som hovedtrener for den svenske klubben Häcken. Han har fått sparken etter en lang rekke svake resultater, melder NTB. Brønnøyværingen tok over som trener i desember i fjor. De tidligere Glimt-spillerne Marius Lode og Amor Layouni spiller nå for Häkcen.

  • Mandag 23. september kl. 13.36

    Lange køer på E6 ved Biristrand: Vogntog har fått stans

    Mandag ettermiddag er det lange køer på E6 ved Biristrand mellom Gjøvik og Lillehammer. Det opplyser Innlandet politidistrikt kl. 13.26. Årsaken til køene er at et vogntog har fått stans i sørgående retning. Det er ukjent hvorfor vogntoget har fått stans.

  • Mandag 23. september kl. 13.36

    E6 stengt i sørgående retning ved Biristrand: Vogntog har stans

    E6 er helt stengt for trafikk i sørgående retning på Biristrand mellom Lillehammer og Gjøvik. Det opplyser trafikkoperatør Gry Solli til NRK kl. 13.37. Årsaken er at det er et vogntog som har fått stans i dette kjørefeltet. Trafikkoperatøren opplyser at de kommer til å stenge bommene på E6 i området, slik at trafikken ledes på omkjøringsvei. Det er usikkert hvor lenge E6 vil være stengt på grunn av vogntoget. Kl. 13.50 er det lang kø i sørgående kjørefelt.

  • Mandag 23. september kl. 13.32

    Kitron-raset kan være en fortjent overreaksjon

    Som alltid kan man spørre seg om Kitrons resultatvarsel burde kommet tidligere.

  • Mandag 23. september kl. 13.32

    Pål Arne Johansen ferdig i Häcken – ønsker ny jobb umiddelbart

    Pål Arne «Paco» Johansen (47) har fått sparken i Sverige etter snaut åtte måneder i klubben, men nordmannen lar seg ikke knekke av den grunn.

  • Mandag 23. september kl. 13.31

    Seks entreprenører ønsker å drifte riksvegene i Hedmark

    Neste år starter ny driftskontrakt for riksvegene i Hedmarksregionen, og totalt seks entreprenører har meldt seg på i konkurransen om kontrakten. Det opplyser Statens vegvesen i en pressemelding. Kontrakten omfatter drift av 632 kilometer riksveg i Hedmark, og jobben innebærer å holde vegene trygge og framkommelige ved bl.a. brøyting, vedlikehold og beredskap. Det er Mesta as, Ommedal maskin as, Presis vegdrift as, Risa as, Stian Brenden maskin as og Svevia as som har meldt sin interesse for kontrakten. Videre skal Statens vegvesen velge tre til fire entreprenører som går videre til forhandlinger.

  • Mandag 23. september kl. 13.23

    Tiltalt for seksuell omgang med psykisk utviklingshemmet mann

    En mann i 60-årene fra Agder er tiltalt for å ha skaffet seg seksuell omgang med en person som er lettere psykisk utviklingshemmet. Handlingene skal ha skjedd på arbeidsplassen hvor de begge var ansatt fra 2014 til 2018. Mannen i 60-årene er også tiltalt for å ha sendt et nakenbilde til den samme personen. Rettssaken er berammet i Sør-Rogaland tingrett i februar neste år.

  • Mandag 23. september kl. 13.15

    Kjetil Knutsen på radaren til storklubb

    Kjetil Knutsens verdi som trener ble ikke falmet av stortapet mot Brann på søndag, skal vi tro belgiske medier. Det er Avisa Nordland som siterer belgiske HLN på at belgiske Anderlecht har Knutsen på blokken når de skal finne seg en ny trener. Forrige uke ble Brian Riemer sparket av Anderlecht og jakten på en erstatter er i gang. Knutsen skal være av interesse, men skal visstnok ikke være øverst på listen. Ifølge avisen er det ikke startet noen samtaler med kandidater, hvor navn som Mark Van Bommel, Karel Geraerts og Kasper Hjulmand trekkes fram som mulige alternativer. Anderlecht er den mestvinnende klubben i Belgia med hele 34 seriemesterskap og mange cuptriumfer. Det siste seriegullet kom i 16/17-sesongen, og klubben ligger nå på en 6. plass etter åtte spilte kamper.

  • Mandag 23. september kl. 13.15

    Kobber for 50.000 kroner stjålet fra Rådebedrift

    Tyver har stjålet ruller med kobber fra en bedrift i Langøyveien i Råde. Kobberet har en verdi på nærmere 50.000 kroner. Politiet fikk melding om tyveriet ved 08-tiden mandag morgen og har vært på stedet og sikret spor. – Vi har ingen beskrivelse av gjerningspersonen(e), og ønsker tips dersom noen har observert noe mistenkelig, sier Henning Dalbye, politistasjonssjefen i Moss til Moss Avis.

  • Mandag 23. september kl. 13.13

    Sjekker overvåkningsbilder etter trafikkulykke

    En mann i 40-årene ble alvorlig skadet da han ble påkjørt av en buss ved rutebilstasjonen i Kristiansand natt til søndag. Mandag kan ikke politiet gi noen ytterlige opplysninger om mannens helsetilstand. Politiet har nå opprettet sak etter trafikkulykken. De mener de har et godt bilde over hva som har skjedd. Poliet har sikret overvåkingsvideo etter ulykken, men ønsker å få flere vinkler. – Vi vil undersøke om det kan finnes andre steder som kan ha fanget opp hendelsen, skriver politifullmektig Emma Ranestad i Agder politidistrikt til NRK. Det gjenstår fremdeles flere avhør. Derfor vil politiet ikke gå ut med mer informasjon om ulykken nå. – Bussjåføren er så klart preget av hendelsen og han er også tatt med inn i avhør, sier Jan Nesland, leder av felles straffesaksinntak.

  • Mandag 23. september kl. 13.06

    Mener flere kommuner handler i strid med offentlighetsprinsippet

    Norges Presseforbund har i en rapport kartlagt norske kommuner som tar i bruk digitale møteportaler, og har funnet at minst 156 kommuner i landet bruker slike. Ifølge Presseforbundet handler 53 av disse kommunene i strid med offentlighetsprinsippet når de bruker portalene, og flere av dem er i Innlandet. Det opplyser bransjemediet Journalisten. Bakgrunnen for rapporten er utstrakt bruk av politikerportaler i norske kommuner. Dette er portaler som kommunepolitikere blant annet bruker til å fremme politiske forslag. Følgende kommuner i Innlandet gir ikke tilstrekkelig innsyn, ifølge presseforbundet: Kongsvinger, Sør-Fron, Nord-Fron, Grue, Vang, Tynset, Nordre Land, Østre Toten, Elverum, Ringebu, Gran og Nord-Odal. Sindre Granly Meldalen, rådgiver i presseforbundet, opplyser til Journalisten at det varierer hvor alvorlig offentlighetsbruddene er blant kommunene.

  • Mandag 23. september kl. 13.04

    Northvolt vil si opp 1600 ansatte

    Det svenske batteriselskapet gjør store kutt. – Beslutningene vi kunngjør i dag er både utfordrende og smertefulle, sier toppsjef Peter Carlsson.

  • Mandag 23. september kl. 13.03

    Blør etter flere givere

    Blodbankene er alltid ute etter flere som kan dekke behovet. VG tok turen innom en av de 30 blodbankene i landet for å sjekke forholdene.

  • Mandag 23. september kl. 13.01

    Sjukehuset Innlandet skal ned 100 årsverk

    Sjukehuset Innlandet må ned med 100 årsverk for å komme i økonomisk balanse ved utgangen av året. Samtidig skal dei behandle fleire pasientar fortare, ventelistene skal ned. Styremøtet i Sjukehuset Innlandet kom i dag, måndag, med ei klar melding til administrasjonen i sjukehuset: Økonomien må i balanse, mellom anna for å få att midlar til å kjøpe nødvendig, nytt utstyr. I slutten av førre veke fekk kvar enkelt avdelingsleiar vite kor mange årsverk dei skal ta ned. På møtet i dag sa administrerande direktør Alice Beate Andersgaard at det ikkje er snakk om oppseiingar. Nokre er midlertidige stillingar, andre er stillingar som står ledig og ikkje blir erstatta. Det er ved divisjonane Elverum-Hamar og Gjøvik-Lillehammer underskotet er størst. Altså ved dei somatiske avdelingane. Nokre avdelingar slit med å rekruttere til ledige stillingar, og har difor ståande ledige årsverk, Dei treng ikkje kutte meir, fordi dei allereie går i økonomisk balanse. Innan psykiatrien er det ikkje overforbruk, der er det store utfordringar med å fylle stillingar, spesielt er det mangel på legar. Samtidig har sjukehuset krav på seg frå det nasjonale Ventetidsløftet om å redusere ventelistene. Til dette har regjeringa løyvd ekstra midlar. Dei går mellom anna til å ha opne poliklinikkar på kveldstid. Men på lengre sikt må også poliklinikkane greie å behandle fleire på dagtid. I dag er snitt-ventetida for pasientar 77 dagar, det gjeld både første behandling og til kontrollar. Men innan utgangen av året skal den ned til 70 dagar Innan psykiatrien har ventelistene gått ned, spesielt innan barne- og ungdomspsykiatrien.

  • Mandag 23. september kl. 12.59

    Multikill lever opp til navnet sitt

    Dyr, men effektiv maskin for å bli kvitt mus i huset.

  • Mandag 23. september kl. 12.55

    Trafikkulykke mellom to biler i Porsgrunn

    Nødetater er på vei til til stedet etter melding om trafikkulykke mellom to biler på Sundjordet i Porsgrunn, melder politiet om. To personer er involvert, og begge skal være ute av kjøretøyene. Hendelsen skal ha skjedd i lav hastighet. Politiet melder klokka 14.10 at føreren av det ene kjøretøyet, en kvinne i 60-årene, mistenkes for brudd på vikeplikt. Kvinnen blir anmeldt og fikk førerkortet midlertidig beslaglagt. Nødetater avslutter på stedet.

  • Mandag 23. september kl. 12.55

    Stenger deler av E 18 mandag kveld

    E18 stenges mandag kveld mellom Arendal og Grimstad på grunn av veiarbeid, melder Agderposten. Strekningen holdes stengt fra 21.00 mandag kveld til 06.00 onsdag morgen. Veien er stengt i begge retninger.

  • Mandag 23. september kl. 12.50

    FA til VG: Ballkasting får ikke etterspill for Haaland

    Erling Braut Haaland (24) kastet en ball i hodet på Arsenal-spiller Gabriel Magalhães. Det får ingen konsekvenser for nordmannen.

  • Mandag 23. september kl. 12.41

    FK Haugesund i rød sone hos NFF

    Fotballklubben Haugesund (FKH) er havnet i rød sone hos Norges Fotballforbund. I dag leverte Norges Fotballforbund (NFF) den halvårlige oversikten over økonomien til norske toppklubber. FKH har som eneste klubb i Eliteserien havnet i kategori en, altså i rød sone. Klubben må nå utarbeide en økonomisk handlingsplan, der de blant annet må oppfylle alle krav for å bli en kategori to-klubb innen tre år. – Vi har havnet i denne posisjonen ettersom vi så langt i år har lavere inntekter enn budsjettert. Dette gjelder i hovedsak på spillersalg. Dette kan rettes opp i, sier daglig leder i FKH, Martin Fauskanger. Viking FK og Bryne FK er i grønn sone. Eigersund IK og Sandnes Ulf er i gul sone.

  • Mandag 23. september kl. 12.41

    Mann roper og banker i dører på Lademoen

    Politiet rykker ut til melding om en mann som roper og banker i dører på Lademoen i Trondheim. Mannen skal ha sovet i en trappeoppgang. Etter at han ble vekket, begynte han da å gå rundt på utsiden og rope og banke på dører i området.

  • Mandag 23. september kl. 12.41

    Mann ropte og banket på dører på Lademoen

    Politiet rykker ut til melding om en mann som roper og banker i dører på Lademoen i Trondheim. Mannen skal ha sovet i en trappeoppgang. Etter at han ble vekket, begynte han da å gå rundt på utsiden og rope og banke på dører i området. Politiet har vært på stedet og har kontroll på en mann i 20 årene. Vedkommende er nå innbrakt til politiarresten og det blir opprettet sak på ordensforstyrrelse.

  • Mandag 23. september kl. 12.35

    Slokket bilbrann

    Brannen som startet i et aggregat montert på en bil i Stavern er slokket av personer på stedet, melder politiet. Politiet meldte 12:28 mandag at nødetatene var på vei til Vardeveien i Stavern etter melding om brann i en bil. Ingen personer skal være skadet eller eksponert for røyk melder politiet.

  • Mandag 23. september kl. 12.27

    Færre svensker drar til Norge på jobb

    Antall arbeidspendlere fra Sverige er mer enn halvert på ti år. Det viser tall fra SSB som er presentert i dag. Det er særlig innenfor hotell-, restaurant og handelsnæringen at det er færre grensependlere. Men også for arbeidstakere innenfor helse og byggebransjen har det vært en merkbar nedgang. Samtidig er det en viss økning i grensependlingen etter pandemien, da det var på det laveste. De største svenske pendlerkommunene til Norge er Strömstad, Årjäng og Göteborg og rundt halvparten av grensependlerne kommer fra regionene Västra Götaland og Värmland.

  • Mandag 23. september kl. 12.25

    Frykter dårlig kommuneøkonomi går ut over skolesatsing

    Elevorganisasjonen mener det trengs flere fagpersoner i skolen, men frykter mange kommuner ikke har økonomiske ressurser til dette. Tidligere i september la regjeringen fram stortingsmeldingen som skal bidra til bedre læring, motivasjon og trivsel på ungdomstrinnet og at kommunene må prioritere å bygge et godt lag rundt eleven. – Hvis man skal legge fram en ungdomsmelding som sier at man skal prioritere laget rundt eleven, så er det også viktig å presisere at man skal gi kommunene pengene som trengs for å kunne gjøre dette, sier Hedda Bråten, leder av EO i Østfold. EO mener skolepsykologer, miljøarbeider og helsesykepleiere bør være tilgjengelig på skolene hver dag. – Hvis ikke du har det bra på skolen så klarer du heller ikke lære bra, sier Bråten.

  • Mandag 23. september kl. 12.17

    To personer involvert i voldshendelse

    Politiet har kontroll på to personer som var involvert i en voldshendelse ved Vår Frue Kirke i Trondheim sentrum. Da politiet kom til stedet hadde begge forlatt stedet, men ble funnet igjen kort tid senere. – Eierforholdet omkring en mobiltelefon er foranledningen til hendelsen, opplyser Einar Larsen Røstum i politiet. Den ene parten skal ha blitt slått i armen, men vedkommende skal ikke ha fått noen skader som følge av dette.

  • Mandag 23. september kl. 12.15

    Skal ha observert mann med kniver i Sandnes

    Et vitne meldte politiet om en observasjon av en mann med kniver i hendene. Politiet har foreløpig ikke sett noe til denne mannen, men de sjekker fremdeles i sentrumsnære områder.

  • Mandag 23. september kl. 12.15

    Skal ha observert mann med kniver i Sandnes: Var ikke kniver

    Et vitne meldte politiet om en observasjon av en mann med kniver i hendene i Sandnes. Politiet har kommet i kontakt med en person som har gått med noe i hendene som ikke var en kniv, men noe som kunne ligne på en. Saken avsluttes.

  • Mandag 23. september kl. 12.13

    Apple-legende bekrefter prosjekt med OpenAI

    Men hva det handler om vites ikke.

  • Mandag 23. september kl. 12.11

    Nekter for falsk forklaring etter Pride-terroren: – Helt sikker på at jeg ble skutt

    I avhør viste kvinnen i 20-årene frem det som skulle være en skuddskade etter terroren i 2022. Men ingen av sykehusene i Oslo hadde registert henne som pasient denne helgen.

  • Mandag 23. september kl. 12.09

    LSK Kvinner trekkes tre nye poeng

    LSK Kvinner er trukket tre poeng for brudd på tidligere inngåtte handlingsplaner. Det er klubblisensnemnda som har tatt avgjørelsen, opplyser Norges Fotballforbund i en pressemelding. LSK Kvinner ble også trukket ett poeng i mai. Klubben har 14 dagers klagefrist. LSK Kvinner sliter stort med økonomien, og lagets konstituerte styreleder Lotte Lundby Kristiansen fortalte til NTB forrige uke at det er mulig at laget må trekkes fra Toppserien før sesongen er omme. – Vi mangler en del penger for å fortsette ut året, sa fungerende styreleder Lotte Lundby Kristiansen til NRK da det ble klart at det ikke ble noen sammenslåing med Lørenskog. (NTB)

  • Mandag 23. september kl. 12.09

    Lager bok om drapet på rapperen Nils «Einár» Grönberg

    Boken skal hete «Utpekad: Goaren».

  • Mandag 23. september kl. 12.08

    Start fortsatt i rød sone

    Fotballklubben Start er fortsatt plassert i rød sone økonomisk. Det kommer frem i en pressemelding fra Norges Fotballforbund i dag. Klubben slipper unna poengtrekk på to poeng, etter de amerikanske investorene inntog i klubben. Men siden klubben er i rød sone er fortsatt underlagt en økonomisk handlingsplan fra NFF. – I handlingsplanen er det definert noen delmål klubben skal oppnå underveis. Klubben oppnådde sitt delmål ved rapporteringen per 30.06.2024, skriver Thorkild Lillesveen i Norges Fotballforbund til NRK. Kravet til klubben var å vise til positiv egenkapital innen 30. juni. I rapporteringen fordeles klubbene i kategoriene grønn, gul og rød ut fra hvordan økonomien ser ut.

  • Mandag 23. september kl. 12.03

    Mann framstilt for varetektsfengsling etter husbrann

    Ein mann i 40-åra vert framstilt for varetektsfengsling etter ein husbrann i Sogndal natt til laurdag. Mannen som er sikta for grovt skadeverk, er kjent for politiet frå før og har sjølv tidlegare budd i huset, seier Sondre Lillebostad som er straffesaksansvarleg i Sogn. Han seier mannen har samtykka til varetektsfengsling.

  • Mandag 23. september kl. 12.02

    LSK Kvinner fratrukket tre nye poeng

    Det melder Norges Fotballforbund i en pressemelding.

  • Mandag 23. september kl. 11.56

    Preston-spiller etterforskes for biting

    Det engelske fotballforbundet (FA) skal undersøke en episode fra Championship hvor Blackburns Owen Beck angivelig ble bitt av Milutin Osmajic.

  • Mandag 23. september kl. 11.55

    Etterforsker dødsulykken på Voss

    Politiet er i gang med etterforskning etter speedflyer-ulykken på Voss. Det var lørdag at lokalt politi fikk nødtelefon fra en i flygerfølget. Mannen skal ha hatt en hard landing eller styrtet mot en steinrøys. Vedkommende ble hentet fra ulykkesstedet med et redningshelikopter fra Sogndal, og sendt til sykehus. Senere ble han bekreftet omkommet. – De var i et følge på flere personer, så vi tar utgangspunkt i at det var flere av de som hoppet fra samme sted, sier politistasjonssjef på Voss Bjørn Inge Aarsand. Stasjonssjefen understreker at de enda er i et tidlig stadium av etterforskningen, men at de etter hvert vil snakke med de andre som var involvert og undersøke utstyret som var i bruk.

  • Mandag 23. september kl. 11.51

    Mann dømt for brannbombe mot Slottet

    Mannen fikk strafferabatt på grunn av tilståelse, prosessøkonomisk besparelse og helseutfordringer, sier politiet.

  • Mandag 23. september kl. 11.43

    Bømlafjordtunellen åpen igjen

    E39 Bømlafjordtunellen er nå åpen for trafikk. Tunnelen var stengt en kort periode etter mistanke om brann i et kjøretøy. Nå melder Vegtrafikksentralen at det var et brudd i en kjølevæskeslange som førte til røykutvikling. Bilen står i en havarilomme og venter på bilberging.

  • Mandag 23. september kl. 11.35

    Held nattestengt på riksveg 5 i Bøyadalen

    Statens vegvesen skal byta ei stikkrenne på rv. 5 i Bøyadalen frå måndag 30. september klokka 22.45 til tysdag 1. oktober klokka 05.45. På dagtid vil det bli lysregulering og/eller manuell trafikkdirigering. Ventetida kan bli inntil 15 minutt, melder Statens vegvesen.

  • Mandag 23. september kl. 11.35

    Nattestenger riksveg 5

    Statens vegvesen skal byta ei stikkrenne på rv. 5 i Bøyadalen frå måndag 30. september klokka 22.45 til tysdag 1. oktober klokka 05.45. På dagtid vil det bli lysregulering og/eller manuell trafikkdirigering. Ventetida kan bli inntil 15 minutt, melder Statens vegvesen.

  • Mandag 23. september kl. 11.31

    Kongsvinger: Over 800 abonnenter var uten strøm

    Mandag formiddag var 808 abonnenter i Kongsvinger uten strøm. Det melder avisa Glåmdalen. Kommunikasjonsrådgiver i Elvia Cecilie Gregersen sier til avisa at feilen oppsto kl. 09.14. En time senere hadde de enda ikke funnet årsaken til feilen. Ifølge Elvias strømbruddskart hadde alle fått tilbake strømmen kl. 10.25.

  • Mandag 23. september kl. 11.30

    Kiwi og Rema kaster ut prisjegere fra egne butikker

    Nå får ikke prisjegerne til Coop og Rema sjekke priser hos Kiwi, Meny og andre Norgesgruppen-butikker lenger.

  • Mandag 23. september kl. 11.30

    Nettavisen: Kiwi og Rema kaster ut prisjegere fra sine butikker

    Nå får ikke prisjegerne til Coop og Rema sjekke priser hos Kiwi, Meny og andre Norgesgruppen-butikker lenger.

  • Mandag 23. september kl. 11.30

    Kiwi og Rema kaster ut prisjegere fra sine butikker

    Nå får ikke prisjegerne til Coop og Rema sjekke priser hos Kiwi, Meny og andre Norgesgruppen-butikker lenger.

  • Mandag 23. september kl. 11.30

    Nettavisen: Kiwi og Rema kaster ut prisjegerne fra sine butikker

    Dagligvarekjedene får ikke lenger sende prisjegere til å sjekke prisene hos konkurrentene.

  • Mandag 23. september kl. 11.26

    E39 Bømlafjordtunnelen stengt på grunn av røykutvikling

    E39 Bømlafjordtunnelen er stengd på grunn av røykutvikling i eit stansa køyretøy. Brannvesenet er på staden. Sannsynleg årsak til røykutviklinga er lekkasje av kjølevæske. Det er ikkje meld om personskade. Bilbergar er bestilt, og tunnelen vil om kort tid bli opna med redusert hastigheit.

  • Mandag 23. september kl. 11.24

    – Det kan være lurt å ta frem støvlene

    Regn, regn, regn, over hele landet. I tillegg rådes enkelte nordlendinger til å finne frem vinterdekkene.

  • Mandag 23. september kl. 11.23

    Enorm prisøkning for YouTube Premium i Norge

    Varslet kundene lørdag morgen.

  • Mandag 23. september kl. 11.17

    Dømt til tvungen omsorg etter sverd-drap

    24-åringen som drepte en kvinne med sverd på Byåsen i Trondheim i fjor, ble i dag dømt til tvungen omsorg. Nidaros meldte om dommen først. Den dømte må i tillegg betale 44.500 kroner i oppreisning til hver av de tre etterlatte. Mannen erkjente på første dag i retten at han hadde drept kvinnen. I rettsaken har det vært et tema hvorvidt mannen var strafferettslig tilregnelig. Trøndelag tingrett mener mannen lider av en psykisk utviklingshemning og var utilregnelig på handlingstidspunktet.

  • Mandag 23. september kl. 11.16

    Åpner opp om familiedramaet: – Har vært intenst

    De siste tre ukene har Mathias Dyngeland (28) flydd mellom Branns kamper og sykehuset i Trondheim for å ta vare på sin syv måneder gamle sønn.

  • Mandag 23. september kl. 11.16

    Fremkommelig igjen på E6 utenfor Lillehammer

    Klokka 10.44 mandag melder Vegtrafikksentralen Øst at E6 er helt åpen igjen for trafikk utenfor Lillehammer. Omtrent en time tidligere opplyste de at det var redusert fremkommelighet i nordgående retning like ved Vingnes. Årsaken var en henger som hadde mistet et dekk.

  • Mandag 23. september kl. 11.12

    Tyveri fra rørleggerbil i Skien

    Politiet melder at det fremstår som at noen har stukket hånden inn gjennom et åpen vindu i en bil parkert i Liegata i Skien og stjålet håndverktøy og rørleggerdeler til en verdi av ca 12.000 kroner. Forholdet har skjedd i løpet av helga. Politiet var på stedet mandag morgen etter melding om tyveri fra en firmabil parkert på stedet. Bilen disponeres av en rørleggerbedrift. Patruljen oppretter sak og har avsluttet på stedet.

  • Mandag 23. september kl. 11.12

    Færder får fribyforfatter

    Den syriske poeten, skribenten og journalisten Hussein Al-Dahir er Færder kommunes første friby-forfatter. En friby er en by eller kommune som tar imot forfulgte forfattere, journalister, bloggere, kunstnere eller musikere, slik at de kan uttrykke seg fritt. Færder kommune opplyser at Hussein Al- Dahir skal jobbe sammen med den sudanske journalisten, Asia Gaboush, som er friby-forfatter i Tønsberg.

  • Mandag 23. september kl. 11.11

    Alpinistenes sportssjef Claus Johan Ryste forlenget kontrakten

    Claus Johan Ryste har skrevet under på en kontrakt som gjør ham til sportssjef for alpint i Norges Skiforbund til 2030.

  • Mandag 23. september kl. 11.09

    Naboer reagerer på helikopterstøy – Norsk Luftambulanse beklager

    Naboer i Ås reagerer på støy fra helikopterne til Norsk Luftambulanse, skriver Ås avis. Det var i august at luftambulansen åpnet sitt nye treningssenter på Haug gård i Ås. Nå klager naboer over mye helikoptertrafikk i området. Blant annet hevder en nabo til avisa at det har vært 34 flygninger på en dag. Norsk Luftambulanse beklager og stopper all flyging i området. De lover nå bedre kommunikasjon og varsling fremover.

  • Mandag 23. september kl. 10.57

    Mulig sabotasje på Titania: PST er varslet

    Portvakten på Titania fikk alarm natt til 27. juli. Kraftstasjonen hadde stoppet på grunn av en alarm ved Lonedammen. Titania er en bergverksbedrift som har gruver med dagbrudd og oppredningsverk på Tellnes i Sokndal. Titania sin elektrovakt ble oppringt og så ganske umiddelbart at kablene til trykkcellene var av og at det lå kabelbiter rett under. Det var flere kuttmerker på kabelbitene. Titania har anmeldt saken til politiet og de har varslet PST. Administrerende direktør i Titania, Dag Arve Larsen sier til NRK at det har skjedd to andre lignende hendelser i sommer. – Det er noen som har kappa med vilje. Det er ikke noen tvil om det. Det er alvorlig, sier han. Han sier politiet har henlagt saken. – Hvis de ikke har noe å jobbe etter, så er det en naturlig konsekvens av saken, sier han.

  • Mandag 23. september kl. 10.57

    Mulig sabotasje mot steinbrudd i Rogaland: PST er varslet

    Portvakten på Titania fikk alarm natt til 27. juli. Kraftstasjonen hadde stoppet på grunn av en alarm ved Lonedammen. Titania er en bergverksbedrift som har gruver med dagbrudd og oppredningsverk i Sokndal i Rogaland. Titania sin elektrovakt ble oppringt og så ganske umiddelbart at kablene til trykkcellene var av og at det lå kabelbiter rett under. Det var flere kuttmerker på kabelbitene. Titania har anmeldt saken til politiet og de har varslet PST. Administrerende direktør i Titania, Dag Arve Larsen sier til NRK at det har skjedd to andre lignende hendelser i sommer. – Det er noen som har kappa med vilje. Det er ikke noen tvil om det. Det er alvorlig, sier han. Han sier politiet har henlagt saken. – Hvis de ikke har noe å jobbe etter, så er det en naturlig konsekvens av saken, sier han.

  • Mandag 23. september kl. 10.52

    Elsykkel og bil kolliderte

    Det var en el-sykkel og en bil som kolliderte i et fotgjengerfelt på Grim i Kristiansand tidligere i formiddag. Syklisten ble undersøkt av ambulanse på stedet og ifølge politiet er vedkommende uskadd eller lettere skadd. Politiet oppretter sak.

  • Mandag 23. september kl. 10.48

    Øker honorar til styret som skal kutte ved Oslo Nye

    De ansatte ved Oslo nye teaters representant kritiserer at byrådet øker honorarene til det nye styret, skriver Avisa Oslo. Fredag ble det kjent at kulturbyråd Anita Leirvik North (H) kutter 37 millioner kroner i neste års budsjett for det kommunalt eide teateret, og bytter ut hele styret. Samtidig øker byrådet honorarene til styremedlemmene kraftig, fra til sammen 537.000 kr til 805.000 kr. – Hun bruker mer penger på nye styremedlemmer, som skal gjennomføre kutt for teateret, sier skuespiller Eldar Skar, vararepresentant for de ansatte i styret, til Avisa Oslo. Byråd North svarer avisen at de økte honorareren kun gjelder i 2025, og at årsaken er at omstillingen på teateret vil være et stort arbeid for styret.

  • Mandag 23. september kl. 10.39

    Sender CO2-kompensasjon på høyring

    Regjeringa vil endre CO2-kompensasjonsordninga for å få ei støtteordning som er «meir økonomisk berekraftig, føreseieleg for staten og som bidrar til at bedriftene kuttar utslepp og bruker mindre straum». Forslaget er nå sendt på høyring. Høyringsfristen er på 7 veker. – Eg ser fram til innspel frå både industrien og andre interesserte på utforming av forskrifta. Vi har vore opptatte av å sikre ei effektiv og føreseieleg ordning som hindrar karbonlekkasje og samtidig støttar opp under omstillingsarbeidet til bedriftene, seier klima- og miljøminister Tore O. Sandvik.

  • Mandag 23. september kl. 10.39

    Sendar CO2-kompensasjon på høyring

    Regjeringa vil endre CO2-kompensasjonsordninga for å få ei støtteordning som er «meir økonomisk berekraftig, føreseieleg for staten og som bidrar til at bedriftene kuttar utslepp og bruker mindre straum». Forslaget er nå sendt på høyring. Høyringsfristen er på 7 veker. – Eg ser fram til innspel frå både industrien og andre interesserte på utforming av forskrifta. Vi har vore opptatte av å sikre ei effektiv og føreseieleg ordning som hindrar karbonlekkasje og samtidig støttar opp under omstillingsarbeidet til bedriftene, seier klima- og miljøminister Tore O. Sandvik.

  • Mandag 23. september kl. 10.37

    Dømt til tvungent psykisk helsevern etter knivdrap i Nittedal

    En mann i 50-årene er dømt til tvungent psykisk helsevern etter å blitt funnet skyldig i knivdrap på en kvinne i Nittedal i november i fjor. Det melder Varingen. Det var 17.november i fjor at politiet fikk melding om en voldshendelse. En kvinne i 50-årene ble funnet med alvorlige skader, og kort tid senere ble hun erklært død. Retten har nå konkludert med at mannen var psykotisk og utilregnelig da drapet skjedde. Mannen må også betale erstatning til de etterlatte

  • Mandag 23. september kl. 10.34

    Forsvaret søker etter savnet seiler med overvåkingsfly

    En mann som har vært savnet siden 13. september er fremdeles ikke funnet. Han seilte mot Svalbard fra Vannøya i Troms og har ikke vist livstegn siden.

  • Mandag 23. september kl. 10.29

    Gjev ikkje opp utskipingshamn i Bremanger

    Det nederlandske selskapet Bontrup gjev ikkje opp planen om å bygge den omstridde utskipingshamna i Bremanger. Tidlegare i september blei kommunestyret einig om å stanse prosjektet. – Innbyggarinitiativet har ikkje brakt nokon nye fakta fram i lyset. Så inntil vi har forstått argumenta, ser vi ingen grunn til å endre på reguleringsplanen, skriv Bontrup til NRK. Avgjerda frå kommunestyret kom på plass etter eit innbyggarinitiativ. Bontrup seier dei no skal diskutere «nøyaktig kva som er deira problem med den allereie vedtatte reguleringsplanen» med kommunestyret. Planane har møtt stor motstand både i Noreg i og i utlandet. Hamna villa ha lege nær Vingen helleristningsområde. I tillegg til har det vore strid om kor øydeleggande utskipingshamna vil vere for kystregnskogen i området. Det nye kommunevedtaket gjeld ikkje det planlagde steinbrotet på fjellet Aksla. NRK har spurt om Bontrup om dei planlegg nokon juridiske framstøyt, noko dei ikkje svarar på. – Sjølvsagt tek vi lokale bekymringar på alvor. Same kor skånsam løyvet og reguleringsprosessen har vore, kan det hende at nokon av desse bekymringane har blitt oversett, skriv dei.

  • Mandag 23. september kl. 10.27

    Solgte herredshuset i Bygland for én krone

    Det har lenge vært snakk om å rive herredshuset i Bygland sentrum, men nå er det solgt for én krone til RSM Bolig AS. Det skriver Setesdølen. Dersom kjøper ikke gjennomfører sine planer for bygget, kan kommunen kjøpe det tilbake innen tre år. Den eldste delen av huset ble bygd i 1937. Etter at kommuneledelsen flyttet ut på 80-tallet, har det blant annet vært regnskapskontor og ungdomsklubb i lokalene. Bygget har stått tomt de tre siste årene.

  • Mandag 23. september kl. 10.26

    Etterlyser tiltak for skolevegring: – Vi vet allerede mer enn nok

    – Jeg har sett hvordan familien, barna, foreldrene og lærerne på skolen lider. De står helt hjelpeløse. Da er det til ettertanke at det stadig sies at vi vet for lite om denne gruppen. Det sier professor i spesialpedagogikk ved Universitetet i Sørøst-Norge, Marie-Lisbet Amundsen. Gjennom et forskningsprosjekt har Amundsen i over to år fulgt 40 familier som sliter med barn med skolevegring. Hun sier at man allerede vet mye om de barna som sliter med skolevegring til at man burde kunne sette inn tiltak. – Seks av ti strever med det faglige arbeidet. Fire av ti har ingen venner på skolen. Og halvparten har ikke noen gode relasjoner til noen voksne på skolen. Det sier seg selv at da blir det utrygt å være der. Amundsen mener en løsning blant annet er å sette inn spesialpedagogiske ressursteam på skolene. Dette har det tidligere vært men er helt fraværende i mange kommuner i dag. – Så mener jeg jo at den spesialpedagogiske pengesekken må flyttes nærmere skolen og barna der det gjelder. Vi må slutte å øse milliarder utover forskningsmiljø når barn samtidig ikke får ikke den hjelpen de har behov for og lærerne går ned knestående fordi de ikke klarer å imøtekomme barna som har behov for ekstra hjelp og støtte i skolehverdagen. Amundsen holdt foredrag om temaet på Universitetet i Sør-Øst Norge i anledning forskningsdagene forrige uke.

  • Mandag 23. september kl. 10.25

    BT: Ber om forvaring for mann i 20-årene

    Mandag la påtalemyndigheten ned påstand om forvaring for en mann i 20-årene, som er siktet for voldtektsforsøk og knivstikking. Det melder BT. Forvaringen innebærer en tidsramme på fem år, og en minstetid på tre år. Hendelsen fant sted i en leilighet på Landås i Bergen i september 2022.

  • Mandag 23. september kl. 10.25

    Ber om forvaring for mann i 20-årene

    Mandag la påtalemyndigheten ned påstand om forvaring for en mann i 20-årene, som er siktet for voldtektsforsøk og knivstikking. Det melder BT. Forvaringen innebærer en tidsramme på fem år, og en minstetid på tre år. Hendelsen fant sted i en leilighet på Landås i Bergen i september 2022.

  • Mandag 23. september kl. 10.16

    Stenger skole grunnet lave temperaturer

    Værøy skole er stengt. Årsaken skal være lave temperaturer i klasserommene. Kommunedirektør i Værøy kommune, Erling Sandnes, forteller at han er kjent med at elever er sendt hjem. Sandnes sier at varmen på skolen gikk av i helgen. Ifølge Sandnes har teknisk etat i øykommunen sagt at de skal få temperaturen opp igjen. Værøy skole ligger på Sørland og har elever 1.-10. klasse.

  • Mandag 23. september kl. 10.14

    Nødetater i øvelse på Stord lufthavn

    Om du skulle se utrykningskjøretøy i området rundt Stord Lufthavn i tidsrommet mellom 10 og 13 mandag, er det grunnet en øvelse som pågår. – Alle nødetater deltar, og det kan bli begrenset tilgang til flyplassområdet, skriver politiet.

  • Mandag 23. september kl. 10.06

    Går det denne gangen?

    Vi må over tyve år tilbake for å finne samme press for å fjerne formuesskatten, men det er langt fra fri sikt.

  • Mandag 23. september kl. 10.05

    Toppkomiker til Gjøvik

    En av verdens mest berømte stand up-komikere, Michael McIntyre, kommer til Fjellhallen i Gjøvik 18. november. McIntyre er kjent for de fleste nordmenn både fra hans utsolgte show Europa rundt og for sitt eget TV-show, «Michael McIntyre's Big Show», på BBC1. Med sine sylskarpe og hysterisk morsomme observasjoner på hverdags- og familielivet har McIntyre etablert seg som Storbritannias største komiker. Han har opptrådt rekordhøye 28 ganger på O2 Arena i London, som har en kapasitet på 16 000 personer. Billetter til showet blir lagt ut onsdag klokka 10.

  • Mandag 23. september kl. 10.02

    Disse kjendisene er klare for «16 ukers helvete»

    John Arne Riise og Bernt Hulsker blant deltakerne i ny sesong av det populære TV-programmet.

  • Mandag 23. september kl. 10.00

    Sbanken-sjefen: – Tilliten mellom oss og kundene er virkelig brutt

    Mandag starter Sbanken-leder Øyvind Thomassen i ny jobb i DNB. Han lover bedring for kundene etter et «utrolig tøft» år.

  • Mandag 23. september kl. 10.00

    Nordlaks kjøper ny tomt utenfor Harstad

    På Rødskjær utenfor Harstad, planlegger Nordlaks å bygge sitt fjerde og største smoltanlegg. – Det kan bli opp mot 50 arbeidsplasser direkte og over 100 i tilknytning, sier konsernsjef Eirik Welde, i en pressemelding. Nordlaks har i dag tre smoltanlegg; på Innhavet, i Mørsvika og i Nusfjord. Anlegget på Rødskjær kan bli tre ganger så stort som på Innhavet og huse flere millioner fisk. Ifølge selskapet selv vil prosjektet vil være i milliardklassen og vil gjøre det mulig for Nordlaks å la laksen/smolten bli større på land før den settes ut i sjø. Tradisjonelt har laksen/smolten vært 150-200 gram når den settes ut i sjøen, mens såkalt storsmolt er mellom 500 gram og én kilo. Byggestart er planlagt til 2027.

  • Mandag 23. september kl. 9.59

    Redusert fremkommelighet på E6 utenfor Lillehammer

    Det er mandag formiddag redusert fremkommelighet på E6 like før Vingnes i retning Lillehammer. Årsaken er en båthenger som har mista et hjul. – Det vil bli litt kø i begge retninger, sier Gry Solli, trafikkoperatør i Statens vegvesen, til NRK like før kl. 10 mandag. Politiet er på stedet og dirigerer trafikken.

  • Mandag 23. september kl. 9.58

    Tesla Norge tapte ankesak – dømt for å redusere ladehastigheten

    Tesla Norge er dømt for å ha redusert ladehastigheten på førstegenerasjons Tesla Model S. Fire eiere er tilkjent prisavslag på 50.000 kroner i lagmannsretten.

  • Mandag 23. september kl. 9.57

    Person påkjørt i Kristiansand

    En person er påkjørt ved Grim Torv i Kristiansand. Politi og ambulanse har rykket ut.. – En bil og totalt to personer er involvert, opplyser politiet. Det skal være en fotgjenger som er påkjørt. Vedkommende er ved bevissthet og blir undersøkt av ambulanse på stedet.

  • Mandag 23. september kl. 9.50

    Fikk ja til nye asylmottak i Ringebu og Engerdal

    Utlendingsdirektoratet (UDI) har nylig gjennomført konkurranser for etablering av flere nye asylmottak, og i region Indre Øst fikk de inn to tilbud. Disse var Engerdal kommune og Ostra Consult AS (Ringebu), og begge fikk innvilget kontrakt. Det skriver avisa Dølen. Ifølge avisa skriver UDI i sitt tildelingsbrev at de aktuelle bygningene i Ringebu fremstår til dels slitt og noe mangelfullt opp mot det som er god nok standard. Tilbyderen har imidlertid lovet oppgraderinger, og derfor blir vurderingen justert opp til god nok (7 poeng).

  • Mandag 23. september kl. 9.49

    Togkollisjon i Sverige – minst ti personer skadet

    Det er full stopp i togtrafikken etter at et tog og en traktor kolliderte.

  • Mandag 23. september kl. 9.45

    Mistanke om ruskjøring

    Politiet har kontrollert en bilfører på Myrene i Arendal på grunn av mistanke om kjøring i påvirket tilstand. – Det er sikret nødvendig prøve, og anmeldelse opprettes, opplyser politiet.

  • Mandag 23. september kl. 9.30

    Zendaya om berømmelsen: – Vet ikke om det er for meg

    Skuespillerstjernen er usikker på om hun takler presset som følger med kjendislivet.

  • Mandag 23. september kl. 9.20

    Buss for tog mellom Fredrikstad og Halden

    Bane Nor jobber på sporet mellom Fredrikstad og Halden denne uka og strekningen er derfor stengt for togtrafikk. Vy kjører buss for tog på strekningen fra mandag og til og med fredag.

  • Mandag 23. september kl. 9.19

    Bilbrann på Askøybroen

    Nødetatene er på vei til Askøybroen etter melding om brann i et kjøretøy. Føreren av bilen har kommet seg ut. Ifølge politiet skal bilen stå i en busslomme på bysiden av broen.

  • Mandag 23. september kl. 9.19

    Bilbrann på Askøybroen slukket

    Askøybroen ble midlertidig stengt som følge av brann i et kjøretøy. Kjøretøyet sto i en busslomme på bysiden av broen, og føreren hadde kommet seg ut av bilen da nødetatene kom til stedet. Brannen er nå slukket og trafikken går som normalt. Askøybroen er nå åpen for fri ferdsel.

  • Mandag 23. september kl. 9.17

    Lekteren er sikret

    Lekteren med en anleggsmaskin om bord, som er i ferd med å kantre i Eydehavn, er foreløpig sikret. – Den står trolig med det ene hjørnet i bunnen, derfor står den veldig skrått. Lekteren med pelemaskinen må reddes fra sjøsiden, sier havnefogd Rune Hvass i Arendal. – Den veier cirka 100 tonn, og derfor forsøker man å få tak i en kraftig nok lekter som kan håndtere tyngden, sier han. Det kan trolig skje mot slutten av uka. Det er lagt ut lenser for å samle opp potensiell forurensning. Men det har ikke vært observert noen form for lekkasje av dieselforurensning.

  • Mandag 23. september kl. 9.16

    Eide om politisk vold i USA: – Toppen av et isfjell

    Utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) frykter at den dype splittelsen i USA vil bli enda større frem mot presidentvalget.

  • Mandag 23. september kl. 9.03

    Oppgang på Oslo Børs

    Børsen endte i pluss, mens Kitron-aksjen falt markant etter resultatvarsel.

  • Mandag 23. september kl. 9.03

    Nedgang på Oslo Børs

    Børsen svever rundt null, mens Kitron-aksjen faller.

  • Mandag 23. september kl. 8.53

    Kanalbrua oppgraderes

    Natt til tirsdag begynner arbeidet med å bytte ut kantstein og legge ny asfalt på Kanalbrua, mellom Nøtterøy og Tønsberg. Gangveiene over brua vil bli stengt, en av gangen, mens arbeidene pågår. Klaffene vil også få ny asfalt, og når dette arbeidet skal gjøres vil trafikken bli manuelt dirigert. Dette vil foregå om natten. Entreprenøren som skal utføre arbeidet sier at arbeidet vil foregå jevnt utover høsten.

  • Mandag 23. september kl. 8.48

    Røssesundbrua oppgraderes

    Reparasjoner og vedlikehold av Røssesund bru i Færder starter denne uka. Dermed blir det lysregulering og manuell dirigering av trafikken. Brua skal få nytt rekkverk og ny asfalt, blant annet. Ifølge Vestfold fylkeskommune er den 250 meter lange brua fra 1952 smal, og det blir trangt når arbeidet pågår fram til sommeren 2025.

  • Mandag 23. september kl. 8.41

    Mann tatt for innbrudd på Forus

    En person er pågrepet på stedet etter å ha gjort innbrudd hos et firma. Mannen som er pågrepet, var også truende verbalt mot de ansatte, samt tok en truck og kjørte rundt på denne. Det er gjort innbrudd ved å knuse vindu i to bygg tilhørende samme bedrift.

  • Mandag 23. september kl. 8.33

    Vil stenge Brufjellhålene for turister

    Grunneier Sara Anne Åboen vil stenge området ved Brufjellhålene i Flekkefjord midlertidig etter tre dødsfall i år, skriver Fædrelandsvennen. Også verneområdeforvalter Ronny Skansen kritiserer Flekkefjord kommune for manglende involvering i sikkerhetstiltak og etterlyser bedre vern av området. Rådmann i Flekkefjord, Bernhard Nilsen, avviser kritikken og sier at kommunen jobber for å få på plass tiltak som vil redusere risikoen.

  • Mandag 23. september kl. 8.28

    Milliardinvesteringer og ny spesialstyrke til Ramsund

    I 2011 ble den siste operative skvadronen i Marinejegerkommandoen flyttet fra Ramsund til Haakonsvern i Bergen. Nå er de på vei tilbake. Det skriver Fremover. Allerede for fire år siden ba Stortinget om at det skulle etableres en ny operativ skvadron i Marinejegerkommandoen (MJK) med base i Ramsund. Men det har latt vente på seg. Årsaken, sier forsvarssjef Eirik Kristoffersen, er pengemangel. Men nå skal det investeres tre milliarer kroner til nye kaianlegg, lagre, kaserner og anlegg innen 2026. – Vi ser en økt interesse, særlig fra USA og UK for å trene i Ramsund. Og det gjør de ikke for å være greie mot oss, sier spesialstyrkesjef Joar Eidheim, til avisa. – Når amerikanske styrker bruker treningsfeltet i Ramsund er det fordi det er viktig for beskyttelsen USA.