Nyheter:

  • Søndag 22. september kl. 23.05

    Sørloth-assist sikret poeng i byderby

    (Rayo Vallecano-Atletico Madrid 1–1) Alexander Sørloth sto for flott assist til utligningsmålet, men Atlético Madrid måtte nøye seg med ett poeng i derbykampen mot Rayo Vallecano.

  • Søndag 22. september kl. 22.58

    Vil ha mer olje – blir slaktet

    Han bak var finansminister da oljefondet sto i null. Han foran er politisk sjef for et oljefond på 18.495 milliarder. De er enige om en ting: Vi må lete etter mer.

  • Søndag 22. september kl. 22.50

    Arsenal-utvisningen skaper debatt: – Det er så åpenbart

    (Manchester City - Arsenal 2–2) Arsenal-sjef Mikel Arteta ble satt i en nesten umulig situasjon av dommer Michael Oliver.

  • Søndag 22. september kl. 22.22

    Mopeder har kollidert

    To mopeder har kollidert i en rundkjøring ved Nidarvoll. Det skal ikke være en alvorlig ulykke, ifølge politiet.

  • Søndag 22. september kl. 22.06

    Bilbrann i Orkdal

    Det er brann i en bil i Eldalsveien i Orkland. Brannvesenet er på stedet og slukker. Ingen personer skal ha kommet til skade, melder politiet.

  • Søndag 22. september kl. 22.05

    Storseier for Sagosen og Kolstad - topper tabellen

    Den regjerende mesteren Kolstad vant 35-24 borte mot Fjellhammer i eliteserien i håndball søndag. Trønderne topper tabellen foran Drammen og Halden.

  • Søndag 22. september kl. 21.32

    Rentemøte i Sverige til uken: – Spennende hvor langt ned renten skal

    Mens Norges Bank holder igjen er Sveriges Riksbank godt i gang med å sette ned rentene. Til uken er det ventet enda et svensk rentekutt.

  • Søndag 22. september kl. 21.24

    KBK og Odd delte poengene etter VAR-annullering og sjansesløseri

    Både Kristiansund og Odd skapte store målsjanser under eliteserieoppgjøret søndag. Kampen endte likevel 0-0 etter sjansesløseri.

  • Søndag 22. september kl. 21.24

    Tromsø herjet med nedrykkstruede Sandefjord: – Et hav av forskjell

    Tromsø tok et langt steg ut av nedrykksstriden med 3-0-seier på hjemmebane mot Sandefjord. De blåkledde gjestene ligger stadig i bunnsjiktet av Eliteserien.

  • Søndag 22. september kl. 21.20

    Vestfoldbanen er åpen igjen

    Bane Nor opplyser at Vestfoldbanen er åpen igjen mellom Larvik og Tønsberg etter å ha vært stengt i flere timer søndag. Passasjerer må fortsatt regne med forsinkelser og innstillinger.

  • Søndag 22. september kl. 21.10

    Fredrikstad holdt unna til 3-2 mot Viking – nervedrama etter sene reduseringer

    To reduseringer i sluttspurten tente poenghåpet for Viking, men Fredrikstad stakk av med seieren i 3-2-oppgjøret i Eliteserien søndag.

  • Søndag 22. september kl. 21.05

    Elverum Håndball vant hjemme mot Arendal

    Håndballherrene i Elverum vant 33–28 over ØIF Arendal hjemme i Treningen Arena søndag kveld. Gjestene kom best i gang, mens Elverum slet med å komme skikkelig i gang. Sondre Gjerdalen (Elverum) dro på seg etter en VAR-sjekk etter 20 spilte minutter, etter å ha revet ned ØIF-spilleren Pepe Lukacs. Elverum hentet seg inn igjen og tok med seg en 18-15-ledelse til pause. Arendal hentet inn den ledelsen ganske raskt og utlignet til 20–20 etter seks minutter av andre omgang. Lagene holdt følge lenge, men det ble likevel for tøft å slå Elverum på egen hjemmebane for laget fra Arendal. Med ti minutter igjen ledet Elverum med fire mål og holdt det frem til dommeren blåste i fløyten på 60 minuttersmerket.

  • Søndag 22. september kl. 20.49

    Ny studie hevder at covid-19 kom fra marked: – Prøver å lukke hele diskusjonen

    Forskere mener nå at de har mer bevis for at covid-19 stammer fra et matmarked i Wuhan. Norske eksperter er skeptiske.

  • Søndag 22. september kl. 20.44

    Elgpåkjørsel på E18 i Ås

    På E18 Kråkstad i ås i Akershus er det redusert fremkommelighet på grunn av elgpåkjørsel. – Nødetatene er på vei, melder Statens Vegvesen.

  • Søndag 22. september kl. 20.41

    Trafikkulykke i Lillestrøm: Nødetater er på vei

    Klokken 21:08 er veien åpnet igjen. To biler er involvert i ulykken på E6 sydgående rett før Skedsmokorset, ifølge politiet. Vegtrafikksentralen opplyser om at venstre felt i retning Oslo er stengt. Espen Stabell, vaktleder hos Øst 110, forteller at brannvesenet er på vei, men at det fremstår som en relativt udramatisk hendelse. – Det skal dreie seg om påkjørsel bakfra i lav hastighet, sier han. – Ulykken vil nok få trafikale konsekvenser. Det ser ut som det er mye kø.

  • Søndag 22. september kl. 20.36

    Storhamar slo Arctic Eagles 7 -0

    Arctic Eagles fra Narvik ble slått 7–0 av Storhamar i eliteserien ishockey søndag. Kampen ble spilt på CC-Amfi i Hamar. Seieren i kampen som var utsatt fra 1. serierunde sørget for at Storhamar sluttet seg til Vålerenga og Stavanger på tabelltopp. De tre har full pott etter tre spilte kamper. For Storhamar ble det en god helg med seks poeng og 9–0 i målscore på to dager. Lørdag ble Comet slått 2–0 i Halden. Vålerenga topper tabellen med bedre målforskjell enn Storhamar og Stavanger. Frisk Asker og Sparta følger tre poeng bak. Narvik er sist på tabellen som ett av tre poengløse lag. (NTB)

  • Søndag 22. september kl. 20.26

    Mann i 30-årene døde i luftsportulykke på Voss

    Mannen ble bekreftet omkommet lørdag. – Det er natrulig at politiet vil undersøke utstyret han hadde på seg, sier politiadvokat Linn Søfteland til NRK. Ulykken skjedde i Raundalen på Voss rundt 14.30 lørdag ettermiddag. Mannen skal ha hatt en hard landing eller styrtet mot en steinrøys. Det ble satt i gang en leteaksjon. Mannen ble funnet og ble fraktet til Haukeland universitetssjukehus med ukjent skadeomfang.

  • Søndag 22. september kl. 20.25

    Mann i 30-årene omkom i speedflyer-ulykke

    Ulykken skjedde i Raundalen på Voss lørdag.

  • Søndag 22. september kl. 20.05

    Runar tapte

    I eliteserien i håndball for menn tapte Runar fra Sandefjord 25-34 borte for Halden søndag. Dette var fjerde runde i serien.

  • Søndag 22. september kl. 20.02

    Astrid Uhrenholdt Jacobsen (37) har født

    Den tidligere skistjernen og kjæresten Ingeborg Djupnes (35) har blitt foreldre.

  • Søndag 22. september kl. 20.01

    Seier til Gjerpen

    Skiens-laget Gjerpen vant 29-22 borte over Romerike Ravens i fjerde runde i eliteserien i håndball for kvinner. Gjerpen er på 10. plass på tabellen etter søndagens kamp.

  • Søndag 22. september kl. 19.58

    Larvik vant igjen

    Larvik håndballklubb fikk sin fjerde strake seier da de vant 42–16 borte over Haslum i eliteserien for kvinner søndag. Larvik er på andreplass på tabellen med en mindre kamp spilt enn Sola, som topper tabellen.

  • Søndag 22. september kl. 19.57

    Kolstad-seier på bortebane

    Kolstad vant mot Fjellhammer i kveld. Stillingen ble 24–35 i favør trønderne. Kampen var jevn inntil 23 spilte minutter, da var stillingen 13-13. Til pause ledet Kolstad med tre mål.

  • Søndag 22. september kl. 19.37

    Fullstendig kaos i toppkampen – utligning åtte minutter på overtid

    (Manchester City – Arsenal 2–2) Og da kastet Erling Braut Haaland (24) ballen på Arsenal-stopper Gabriel – som førte til nye tumulter.

  • Søndag 22. september kl. 19.37

    Kommunen styrer mot å bruke 20 millioner mer enn de har

    Vestvågøy kommune har et merforbruk på nesten 20 millioner kroner for årets budsjett. Det melder Lofot-Tidende. Kommunens budsjett er på 1,2 milliarder kroner. I økonomirapporten for andre tertial forklares merforbruket blant annet med lavere inntekter knyttet til flyktningsektoren, som er 25 millioner kroner lavere enn først budsjettert. Samtidig skal kommunen hatt et større forbruk enn forventet knyttet til oppvekst, finans samt samfunn og teknikk. Kommunen har brukt mindre penger enn først antatt på helse, mestring, og kommuneledelse.

  • Søndag 22. september kl. 19.34

    Politiet ferdig på stedet - trenger stor kran for å redde maskin

    Politiet er ferdig med sine oppgaver i Eydehavn hvor en anleggsmaskin som står på en lekter holder på å kantre. Entreprenøren som er ansvarlig for lekteren vil nå ta over og holde kontakten med relevante aktører. – Lensing av lekter lar seg ikke gjennomføre og det ser ut som båt eller lekter med stor krankapasitet må hentes inn, skriver politiet i sin logg, melder politiet.

  • Søndag 22. september kl. 19.29

    Ikea-topp prøvde Temu – advarer mot benektelse

    Pris er Ikeas beste oppfinnelse, pleier styreleder Lars-Johan Jarnheimer å si. Nå kjøper han sandpapir fra Kina.

  • Søndag 22. september kl. 19.27

    Uavgjort mellom Odd og Kristiansund

    Det ble 0–0 mellom Kristiansund og Odd i eliteserien i fotball for menn søndag. 3182 tilskuere så kampen i Kristiansund.

  • Søndag 22. september kl. 19.07

    Sandefjord tapte mot Tromsø

    Sandefjord Fotball tapte 3-0 borte mot Tromsø i eliteserien i fotball for menn søndag. Sandefjord-trener Hans Erik Ødegaard pådro seg sitt fjerde gule kort i forrige serierunde mot Brann, og så kampen fra tribunen få grunn av at han måtte sone karantene. Sandefjord hadde fire strake kamper uten tap før de møtte Tromsø. Men Sandefjord greide ikke å ta poeng og ligger på 14.-plass på tabellen.

  • Søndag 22. september kl. 19.03

    Bradley ferdig i Stabæk - Riise overtar

    Lørdagens 3-2-tap mot Start ble Bob Bradleys siste som Stabæk-trener. Det opplyser klubben på egne nettsider. – Etter en lengre periode med begrenset utvikling og varierende resultater har vi i samråd med Bob blitt enige om å avslutte samarbeidet. Samtidig er vi veldig takknemlige for det arbeidet og den innsatsen Bob har lagt ned i klubben og vi ønsker han lykke til fremover, uttaler Espen Moe, styreleder i Stabæk Fotball i en pressemelding. Bjørn Helge Riise overtar ansvaret for laget ut sesongen. Stabæk ligger på 7. plass i 1. divisjon.

  • Søndag 22. september kl. 19.00

    Bradley ferdig som Stabæk-trener – Riise overtar

    Lørdagens 2–3-tap for Start ble den siste kampen som Stabæk-sjef for Bob Bradley (66).

  • Søndag 22. september kl. 18.58

    Storhamar Ishockey med overlegen seier hjemme mot Narvik

    Dagen etter at Storhamar-laget tok 2–0 seier over Comet Halden i Halden Ishall, vant de 7–0 over Narvik hjemme på CC Amfi søndag. Jacob Berglund tar med seg et hat trick med sine tre scoringer, mens Cangelosi, Schneider, Dahl og Rønningen bidrar med hver sin scoring. De gule og blå står dermed med tre av tre mulige seiere i årets sesong, før de møter Sparta hjemme på torsdag.

  • Søndag 22. september kl. 18.53

    RBK-show: Knuste Haugesund

    Rosenborg vartet opp med storspill og sjansebonanza da Haugesund ble slått 4-0 på Lerkendal søndag. RBK kunne ha scoret langt flere mål. Det var tidvis ren enveiskjøring fra hjemmelagets side, og da var ikke seieren et mål for stor da de klatret opp til 5.-plass på tabellen med sju serierunder igjen. Punktum ble satt da innbytter Ole Sæter puttet på til 4-0 i det 88. minutt. Før det hadde Noah Holm, Emil Konradsen Ceide og Sverre Halseth Nypan scoret for trønderne.

  • Søndag 22. september kl. 18.50

    Ceïde-show mot FKH: – Den fødte «rosenborger»

    (Rosenborg - Haugesund 4–0) Emil Konradsen Ceïde viste sine kunster mot Haugesund. Nå har trønderne klatret helt til femteplassen på tabellen.

  • Søndag 22. september kl. 18.49

    Den tredje siktede tar betenkningstid om varetektsfengsling

    De tre mennene i 20-årene som er siktet for grove trusler med våpen etter Linderud-skytinga, ble varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud fredag. En av mennene samtykket til fengslingen, mens andremann tok betenkningstid. Tredjemann tok seg også betenkningstid, skriver politiadvokat Tharsiga Tess Skavås i en SMS til NRK. – De involverte har to uker på å anke kjennelsen. Ingen ble skadet under skytingen ved Linderud skole, men barn ved 9- og 10-årsalderen ble vitne. Mennene er kjent for politiet fra før og hendelsen fremstår ikke som tilfeldig. Politiet har funnet våpen som kan ha sammenheng med skytingen.

  • Søndag 22. september kl. 18.45

    Bil i feil retning på E18 - mann i 80-årene mistet lappen

    Politiet måtte stenge E18 ved Larvik etter melding om at en bil kjørte i feil kjøreretning.

  • Søndag 22. september kl. 18.43

    Bil kjører i feil kjøreretning på E18 i Larvik

    Politiet har fått melding om en bil som kjører i feil kjøreretning på E18 i Larvik. Bilen kjører nordover fra Bommestad i sørgående retning. Politiet har sperret av E18. Politiet melder klokka 18.50 at det åpner opp for trafikk igjen, fordi bilen trolig har snudd og kjørt i riktig retning. Politiet jobber med å finne ut hvem som har kjørt feil. Senere opplyser politiet at de har funnet føreren. Mannen i 80-årene har fått beslaglagt førerkortet sitt.

  • Søndag 22. september kl. 18.43

    Mann kjørte i feil kjøreretning på E18 og mistet førerkortet

    Politiet har fått melding om en bil som kjører i feil kjøreretning på E18 i Larvik. Bilen kjører nordover fra Bommestad i sørgående retning. Politiet har sperret av E18. Politiet melder klokka 18.50 at det åpner opp for trafikk igjen, fordi bilen trolig har snudd og kjørt i riktig retning. Politiet jobber med å finne ut hvem som har kjørt feil. Senere opplyser politiet at de har funnet føreren. Mannen i 80-årene fikk beslaglagt førerkortet sitt.

  • Søndag 22. september kl. 18.30

    Trump sier han utelukker å stille til valg i 2028

    Republikanernes presidentkandidat Donald Trump sier han ikke vil stille som kandidat i valget i 2028 dersom han taper årets valg.

  • Søndag 22. september kl. 18.18

    Kan jeg spørre om hjemmekontor på jobbintervju?

    Å ha muligheten til å jobbe hjemmefra er helt avgjørende for meg, men når er det lurt å ta opp dette som jobbsøker?

  • Søndag 22. september kl. 18.02

    MC-fører til sykehus

    Litt før klokken 16.00 søndag ettermiddag kunne politiet melde om at det hadde vært en ulykke på Rudskogen i Rakkestad. En motorsykkelfører var involvert i hendelsen. Politiet sier i 17.30-tiden søndag at føreren nå er fraktet til sykehus for videre undersøkelser.

  • Søndag 22. september kl. 18.02

    Ytre høyre-partiet AfD nest størst i delstatsvalget i Brandenburg

    Det viser valgdagsmålingen, ifølge flere internasjonale medier.

  • Søndag 22. september kl. 17.56

    Trafikkulykke i Oslo sentrum: Nødetater på vei

    Det skal dreie seg om en påkjørsel bakfra. To biler er involvert, skriver politiet på X.

  • Søndag 22. september kl. 17.23

    Skremmende opplevelse på hengekøyetur: – Han onanerte

    Maria Brox sier hun møtte en mann som onanerte i skogen, men droppet å anmelde etter en prat med politiet. Antallet henleggelser av slike saker øker.

  • Søndag 22. september kl. 17.22

    Anleggsmaskin kan velte ut i vannet

    En større pelemaskin som står på en lekter utenfor i vannet ved havna i Eydehavn i Arendal holder på å velte, opplyser politiet som nå er på stedet. Havnesjef og entreprenør er varslet om situasjonen. – Brannvesen er også på vei til stedet for å gjøre undersøkelser og eventuelle tiltak opp mot evt. forurensing, opplyser operasjonsleder Knut Odde i Agder politidistrikt. En pelemaskin brukes til å drive peler, lange stenger av tre, strål eller betong, ned i bakken for å støtte konstruksjoner.

  • Søndag 22. september kl. 17.21

    Lekter med gravemaskin var i ferd med å kantre i Arendal

    En lekter med en gravemaskin var søndag i fare for å kantre ved havna i Eydehavn i Arendal kommune.

  • Søndag 22. september kl. 17.18

    Nevnt 327 ganger i boken: – Har ikke blitt forelagt noe av det før trykking

    Den nye Ap-boken: Hadia Tajik sier hun aldri ble forelagt noen av påstandene knyttet til henne. Forlaget bekrefter at de har fraveket vanlige rutiner. Ap vil ikke begynne noen prosess mot boken.

  • Søndag 22. september kl. 17.12

    Bodøværing ble verdensmester i puslespill

    Kristin Thuv fra Bodø stakk i helgen av med førsteplass i verdensmesterskapet i puslespillbygging i Valladolid i Spania. I finalen bygges de et puslespill på 500 brikker. Deltakerne har maksimalt 90 minutter på seg, og den raskeste til å fullføre puslespillet vinner. Thuv fullførte puslespillet på 37 minutter og 58 sekunder. Det er imidlertid ikke første gangen Thuv deltatt i verdensmesterskaper. Da Thuv deltok i VM i puslespill i 2022 kom hun på en andreplass og fullførte puslespillet på 41 minutter og 27 sekunder.

  • Søndag 22. september kl. 17.11

    MC-fører kjørt ut av veien ved Vallset kirke

    Kl. 17 fikk politiet melding om at en person har kjørt ut av veien med motorsykkel ved Vallset kirke i Stange. Vedkommende er oppegående, men med noen skader opplyser politiet, som er på vei til stedet.

  • Søndag 22. september kl. 17.11

    Slagsmål i Stavanger

    To kvinner har slåss i Steingata i Stavanger. Politiet rykket ut, og da de kom frem var det slutt på slåssingen. Ingen er alvorlig skadet. Politiet var i kontakt med den av de to kvinnene. Den andre kvinnen hadde forsvunnet fra stedet. Kvinnen patruljen snakket med ønsket ikke å samarbeide og hun ville ikke anmelde forholdet.

  • Søndag 22. september kl. 16.52

    Kjørt uten førerkort

    Søndag ettermiddag stoppet politiet en sjåfør i Kristiansand sentrum som kjørte uten førerkort. Personen anmeldes, melder politiet.

  • Søndag 22. september kl. 16.52

    Flere kilometer kø på E6 mot Oslo

    Det er ryddet på stedet etter en trafikkulykke på E6 i sørgående retning nord for Oslo, men kjørende må fortsatt regne med forsinkelser.

  • Søndag 22. september kl. 16.50

    Ulykke på E6 skaper kilometere med kø

    På E6 sydgående etter Lindeberg i Akershus har det vært en trafikkulykke. Ifølge Vegtrafikksentralen har det vært en påkjørsel bakfra i venstre felt. Klokken 17:12 melder politiet på X at veien er ryddet og at trafikken går som normalt. – Det er ikke meldt om annet enn lettere skade, ifølge politiet. På Google Maps klokken 16:40 ser man at det er seks kilometer med kø og saktegående trafikk fra nord for avkjøringen til Kløfta.

  • Søndag 22. september kl. 16.39

    Brann rundspilte serieleder Bodø/Glimt før pause – vant 4–1 i Bergen etter VAR-hjelp

    Brann herjet med Bodø/Glimt i Bergen før pause og ledet 3–0 til pause. Til slutt ble det 4–1 til hjemmelaget. Punktum ble satt til 4–1 langt inn i overtiden da Niklas Castro gjorde sitt andre for kvelden. – Deilig. I dag tenkte jeg at jeg bare skulle ha det gøy. Magisk, sa tomålsscoreren til TV 2. – Godt å se at vi kan sparke litt fra oss her også. Denne var svært viktig for oss. Det gir en god følelse til resten av det som skal skje at vi klarer å levere mot de beste, sa Branns trener Eirik Horneland. Brann tok sin andre hjemmeseier på rad for første gang siden mai, og de slo serielederen akkurat som de gjorde i 4-2-kampen hjemme sist år. Brann tok seg opp på 2.plass på tabellen før resten av søndagskampene skal spilles. 2.plassen i Eliteserien er viktig da den gir rett til kvalifiseringsspill til mesterligaen. Bodø/Glimt topper fortsatt tabellen med sju poeng og har sju serierunder igjen å spille. (NTB)

  • Søndag 22. september kl. 16.30

    Trafikkproblemer i Moss

    Det har skjedd et trafikkuhell i Moss ved Mosseelva bru. Tre biler er involvert, og det er snakk om mindre materielle skader på bilene. Det forteller brannvesenet som bistår på stedet. Trafikken dirigerres nå av brannvesenet og det er ventet trafikale utfordringer den nærmeste tiden.

  • Søndag 22. september kl. 16.30

    Kjedekollisjon i Moss

    Søndag ettermiddag skjedde det et trafikkuhell i Moss ved Mosseelva bru. Tre biler var involvert, og det var snakk om mindre materielle skader på bilene, ifølge brannvesenet som bistod på stedet. Trafikken er blitt dirigert og det er ventet trafikale utfordringer. Politiet melder om det opprettes sak for uaktsom kjøring på en bilfører. Rundt klokken 17.00 søndag meldes det om at bilberger har vært på stedet. En av de involverte i ulykken er blitt kjørt til legevakt for kontroll.

  • Søndag 22. september kl. 16.23

    Eide om risiko for storkrig i Midtøsten: – Mye farligere nå

    Personsøkerangrepene i Libanon har ført Midtøsten til bristepunktet. Nå jobbes det på spreng for å forhindre eskalering, sier utenriksminister Espen Barth Eide.

  • Søndag 22. september kl. 16.18

    HamKam-kvinner rykker opp

    Med 2-0 seier over Sarpsborg 08 søndag, er HamKams A-lag for kvinner klare for 1. divisjon neste år. Klubbens toppscorer Madelen Dahlstrøm satt sesongens 16 mål i sin første sesong for HamKam. Innbytter Melina Sofie Hanssen fikk også sitt 5. mål for klubben. Med to kamper igjen å spille i serien er det matematisk umulig for 2. plassholder Grei å ta igjen Hamar-laget. Dermed venter nest øverste divisjon.

  • Søndag 22. september kl. 15.56

    MC-ulykke på Rudskogen

    En motorsykkelfører skal ha hatt en ulykke på Rudskogen i Rakkestad. Hendelsen har skjedd inne på en lukket bane. Politiet melder om at skadeomfanget er uklart, men at personen er ved bevissthet. Nødetatene er på stedet.

  • Søndag 22. september kl. 15.53

    Trafikkulykke i Hægebostad

    En enslig bli skal ha kjørt av veien og ligger på siden ved Hamran i Hægebostad. Ingen er alvorlig skadet etter ulykken, men fører av bilen har problemer med å komme seg ut på egen hånd. Nødetatene er på vei til stedet. Det skal ikke være noen trafikale utfordringer per nå.

  • Søndag 22. september kl. 15.49

    Derfor er det trøbbel når han ikke scorer

    Stopp Haaland, og Manchester City stopper.

  • Søndag 22. september kl. 15.45

    Norris tar innpå Verstappen: – Skadebegrensning

    52 poeng skiller Lando Norris (24) opp til VM-leder Max Verstappen (26) etter at McLaren-føreren triumferte i Singapore søndag.

  • Søndag 22. september kl. 15.27

    Tomålshelten i dialog om ny avtale: – Det er opp til Brann

    (Brann-Bodø/Glimt 4–1) Niklas Nygaard Castro-show og dansk dynamitt sørget for en bergensk festdag. Nå er formspilleren i dialog om ny kontrakt.

  • Søndag 22. september kl. 15.05

    TV 2 frastjålet kamerautstyr til opp mot en million kroner

    Tre menn er pågrepet og tyvgodset er kommet til rette igjen, opplyser politiet.

  • Søndag 22. september kl. 15.04

    Bil har kjørt av veien på Ekeberg i Oslo

    Bilføreren er ute av bilen og fremstår ikke alvorlig skadd, skriver politiet på X. – Det er redusert fremdrift forbi ulykken.

  • Søndag 22. september kl. 14.54

    Oslobyrådet må kutte 2,3 milliarder på fire år

    – Situasjonen er nok mer krevende enn vi trodde da vi satt og laget byrådserklæring.

  • Søndag 22. september kl. 14.54

    Tror på omkamp om omstridt Equinor-felt

    Den ferske britiske regjeringen kan bidra til å stanse Equinors gigantutbygging utenfor Shetland, mener miljøadvokat Tessa Khan.

  • Søndag 22. september kl. 14.53

    Kjørte i 71 km/t i 50-sone

    Sju bilførere fikk forenklet forelegg for å ha kjørt for fort da utrykningspolitiet hadde laserkontroll i 50-sonen på riksvei 9 på Grim i Kristiansand i ettermiddag. – Høyeste hastighet var 71 km/t, opplyser politiet.

  • Søndag 22. september kl. 14.40

    Surfer på tidevannet

    Her er ukens nyhetsbilder som både gleder og berører.

  • Søndag 22. september kl. 14.39

    Vestfoldbanen er stengt

    Bane Nor opplyser at jernbanen er stengt mellom Stokke og Larvik på grunn av strømproblemer. Ny oppdatering er ventet klokka 16.00. Ifølge Vy må passasjerer regne med forsinkelser og at noen tog kan bli innstilt. Bane Nor jobber med å rette feilen.

  • Søndag 22. september kl. 14.36

    Savnet mann i Lillehammer funnet

    Politiet takker publikum for god hjelp etter at en savnet mann i 70-årene ble funnet i god behold, da han forsvant fra sitt turfølge ved Birkebeineren skistadion i Lillehammer. Mannen i 70-årene ble borte fra følget sitt under en sopptur.

  • Søndag 22. september kl. 14.36

    Eldre mann savnet i Lillehammer

    Det letes etter en eldre, dement mann i området ved Birkebeineren skistadion, Kanten kro, Kanalen og Lysgårdbakkene i Lillehammer. Mannen i 70-årene ble borte fra følget sitt under en sopptur. Den savnede er 182 centimeter høy, tynn og er iført en blå janus strikkejakke, grønn bukse og han bruker briller. Eventuelle observasjoner kan meldes til politiet på tlf. 02800.

  • Søndag 22. september kl. 14.28

    Blir døgnåpent - skal ansette flere

    McDonalds i Mandalskrysset skal bli døgnåpent fra 1. november og utvider staben med 20 nye ansatte, skriver avisen Lindesnes. Mange av de ansatte er unge eller rekruttert via Nav, og burgerkjeden blir rost for sitt inkluderingsarbeid.

  • Søndag 22. september kl. 14.16

    Trafikkulykke på Notodden

    Brannvesenet rykker ut på trafikkulykke like utenfor Notodden sentrum. Skadeomfang er foreløpig ukjent.

  • Søndag 22. september kl. 14.16

    Bil kjørte inn i hage på Notodden

    Brannvesenet rykker ut på trafikkulykke like utenfor Notodden sentrum. Skadeomfang er foreløpig ukjent. Politiet opplyser at en bil har kjørt inn i en hage og kjørt ned et gjerde og busker. Politiet er på stedet og har kontroll. Det er foreløpig ikke meldt om at noen personer er skadet. Føreren av bilen blir sett til av helsepersonell.

  • Søndag 22. september kl. 14.16

    Båt- og ferjetrafikken i gang igjen

    Ferjen som går mellom Mekjarvik og Kvitsøy er tilbake i vanlig rute etter at tåken lettet søndag. Også i båtruten Stavanger-Byøyene- Hommersåk er det vanlig rutetabell som gjelder etter at tåken forsvant.

  • Søndag 22. september kl. 14.05

    Ruud slo tilbake med Alcaraz: – Jeg var flau

    (Carlos Alcaraz/Casper Ruud–Ben Shelton/Frances Tiafoe 6–2, 7–6) Casper Ruud og Carlos Alcaraz kunne juble for en viktig og leken seier, etter enormt spill.

  • Søndag 22. september kl. 13.51

    E134 åpnet for normal trafikk

    E134 er nå åpnet for normal trafikk gjennom Hjartdal, etter at en lastebil kjørte i grøfta tidlig søndag morgen. Vegvesenet har jobbet på stedet i flere timer. Kjøretøyet er fjernet.

  • Søndag 22. september kl. 13.50

    150 evakuert etter brann i kjøreledning

    Vestfoldbanen er søndag ettermiddag fortsatt stengt mellom Tønsberg og Larvik.

  • Søndag 22. september kl. 13.48

    Strømprisen mandag: Minsteprisen blir den laveste i landet

    Med lavere temperaturer blir vi mer opptatt av strømprisen. Nå melder nettstedet «Hva koster strømmen» om en snittpris på 19,5 øre per kilowattime (kWh) mandag og en makspris på 20,7 øre. Mandagens snittpris per kWh er 0,3 øre høyere enn søndag og 16,1 øre høyere enn samme dag året før, viser tallene. Maksprisen blir på 20,7 øre mellom klokka 07 og 08. Minsteprisen blir på 17,9 øre mellom klokka 23 og 00 og er den laveste i landet.

  • Søndag 22. september kl. 13.47

    Mer data til folket! Dette er de beste mobilabonnementene

    Det har vært rolig i mobilmarkedet så langt i år, men nylig kastet Happybytes hansken og senket prisene på mange av sine abonnement, samtidig som de lanserte flere nye.

  • Søndag 22. september kl. 13.34

    Kjøreledning tok fyr

    Brannvesenet rykket søndag ettemiddag ut etter melding om brann ved Lille Gokstadvei i Sandefjord. Det viste seg at det var en kjøreledning på jernbanen som hadde tatt fyr. Bane Nor melder på sine sider at det er stengt mellom Stokke og Larvik på grunn av strømproblemer.

  • Søndag 22. september kl. 13.30

    Vitne etter eksplosjonene: – Som en episode av «Black Mirror»

    Flere vitner beskriver panikk og kaos etter at flere tusen personsøkere eksploderte tidligere denne uken. Amnesty mener angrepet var brudd på folkeretten.

  • Søndag 22. september kl. 13.30

    Gasseventyret som kan felle Kamala

    Det bobler gass opp fra jorden i Pennsylvania. Det skaper trøbbel for Kamala Harris.

  • Søndag 22. september kl. 13.19

    Biler med problemer på E6

    På E6 mellom Melhus og Kvål har to biler fått problemer, opplyser Statens vegvesen. Bilene har fått problemer i hver sin kjøreretning, men står begge i nærheten av Hofstad. Fartsgrensa er midlertidig satt ned på strekninga. Kl 14:12 opplyser Statens vegvesen at bilberginga i sørgående felt er avslutta. Fartsgrensa er likevel satt ned til 70 km/t på stedet grunnet oljesøl i vegbanen som ikke er ryddet enda.

  • Søndag 22. september kl. 13.07

    Trafikkulykke på Husnes

    Politiet rykket i formiddag ut etter melding om en trafikkulykke på Husnes. Det var en bil som ble funnet langs Toralivegen på Husnes med store materielle skader. Politiet fant ingen i eller ved bilen. – Der har vi nå etter en stund kommet i kontakt med det vi mistenker har vært fører. Der er det mistanke om mulig ruskjøring, sier operasjonsleder i Vest politidistrikt, Eirik Loftesnes. En mann i 30-årene. Det er ikke meldt om alvorlig personskade. – Det var knust frontrute, og store skader på fronten av bilen. Den har kjørt ut av veien og truffet blant annet autovern og knekt flere trær i en skrent på utsiden av veien. Den var plassert rundt 10 til 15 meter fra veien, sier Loftesnes.

  • Søndag 22. september kl. 13.06

    Nekter å svare på hvor ofte politiet går undercover

    Ingen kan svare på hvor ofte politiet infiltrerer nordmenns privatliv med undercover-agenter. Det betyr at mange kan ha krav på erstatning - uten å ane det.

  • Søndag 22. september kl. 13.00

    Røkkes kryptoselskap: Kjøpte bitcoin på bunnivåer

    Etter et brutalt kursfall i 2022, gjorde Kjell Inge Røkkes kryptoselskap Seetee flere gode kjøp i fjor.

  • Søndag 22. september kl. 12.55

    Fortsatt ingen tegn til den savnede mannen som skulle seile til Svalbard

    Hovedredningssentralen opplyser at det fortsatt ikke er noen tegn til den savnede mannen som seilte fra Vannøya i Troms i retning Longyearbyen på Svalbard. Alle båter i farvannet mellom Svalbard og Troms har blitt bedt om å holde øye etter den savnede motorseileren. Blant annet KV «Bjørnøya» og forskningsskipet «G.O. Sars» er ute for å se etter båten søndag. Den savnede mannen begynte seilasen fredag forrige uke.

  • Søndag 22. september kl. 12.51

    Studenter ber regjeringa gripe inn i fagskole-konflikt

    Ca. 700 studenter kan miste studiepoeng fordi fagskolen de går på ikke er godkjent. Det skriver E24 og Khrono. Nå ber fagskolestudentenes organisasjon regjeringa gripe inn og sikre at studentenes rettigheter ivaretas. I sommer gikk AOF, Arbeiderbevegelsens opplysningsforbund, konkurs. Foreninga drev med kurs for fagbevegelsen og hadde også fagskole som ga studiepoeng innen blant annet helse og omsorg. Dette var utdanning godkjent av Nokut. I sommer kjøpte Akademiet opp konkursboet. De har videreført fagskole-tilbudet AOF hadde. Men nå har Nokut sendt brev om at tilbudet ikke lenger er godkjent, skriver E24. De mener en akkreditering som fagutdanning ikke bare kan kjøpes opp av en annen privat aktør. Og siden Akademiet ikke har søkt om ny akkreditering er utdanninga ikke godkjent. Akademiet mener det er feil, og at de fortsatt har akkreditering, melder Khrono. De driver akkurat samme tilbud i samme lokaler med samme ansatte, påpeker de. Organisasjon for Norske Fagskolestudenter frykter studentene har kasta bort tid og ressurser på studier som ikke godkjennes. De ber nå regjeringa gripe inn, skriver avisa.

  • Søndag 22. september kl. 12.36

    NM-dobbel for Botn og Knotten på Lillehammer

    Johan-Olav Botn og Karoline Knotten stakk av med gullet på både sprinten og fellesstarten i helgens NM i rulleskiskyting. Tross to strafferunder vant Botn søndagens fellesstart i Lillehammer klart. Stårheim-utøveren slo Martin Uldal med 40,6 sekunder, mens det skilte 1.03,8 til bronsevinner Vebjørn Sørum. Dagen før tok Botn sprintseieren med 3,2 sekunders margin på Sørum. Også da hadde han to bomskudd. Bronsen gikk til Espen Uldal. I kvinneklassen holdt Knotten unna og slo Ragnhild Femsteinevik med 18 sekunder. Lørdag var det 56,6 sekunder mellom dem på sprinten. Da tok Frida Dokken sprintbronsen, men på fellesstarten spratt Ingrid Tandrevold opp fra 15.- til 3.-plass. Sykdom var årsaken til at Johannes Thingnes Bø og Vetle Sjåstad Christiansen ikke stilte til start i helgens NM-renn. Den nasjonale åpningen i skiskyting er lagt til Sjusjøen og varer fra 15. til 17. november. (©NTB)

  • Søndag 22. september kl. 12.32

    Ingebrigtsen-filmerne: – De er ekstreme

    Duoen som har filmet den nye Ingebrigtsen-serien er blitt overrasket over flere ting.

  • Søndag 22. september kl. 12.21

    Promillekontroll i Kvinesdal

    Politiet har hatt promillekontroll på Kvinesheiveien i Kvinesdal. – 53 bilførere kontrollert, ingen utslag på promille, opplyser politiet.

  • Søndag 22. september kl. 12.11

    Laks og faenskap i Trøndelag

    Et av verdens vakreste kystlandskap gjør furore på Netflix i serien «Milliardærøya». Det varmer et trønderhjerte noe så voldsomt.

  • Søndag 22. september kl. 12.08

    Sky News: Israel nekter for å stå bak personsøker- og walkie talkie-angrepene

    Israels president, Isaac Herzog, avviste at Israel har noe med disse angrepene å gjøre.

  • Søndag 22. september kl. 12.08

    Trafikktrøbbel - person sitter i veibanen

    Politiet melder om at en person sitter i veibanen i Åmli. – Dette skaper trafikale utfordringerm, opplyser politiet, som er på vei til stedet.

  • Søndag 22. september kl. 11.58

    Sju år gammel gutt fant ett kilo hasj

    Politiet hentet søndag om lag ett kilo hasj på en adresse i Stavanger, etter at en far hadde meldt fra om at sønnen hadde funnet en pakke i terrenget. Faren opplyste at sønnen på ti år fant dette for om lag tre år siden da han var ute og lekte. Han hadde gjemt pakken, da han ikke viste hva det var. – Han synes det var et spennende funn, men hadde ikke tenkt så mye på det etter at han gjemte pakken ute i terrenget, sier operasjonsleder Roger Litlatun. Foreldrene viste ikke at sønnen for tre år siden hadde funnet pakken med hasj. Lørdag hadde gutten sett på nyhetene hvordan hasj så ut, og syntes dette lignet på det han hadde funnet for om lag tre år siden. Da fortalte han foreldrene om funnet for tre år siden. Faren kontaktet deretter politiet. Politiet var søndag med og hentet hasjen, som bar preg av å ha ligget ute noen år. – Det var pakket inn i plast, og hadde form av plater. Det blir ikke finnerlønn på ti-åringen. – Når noen finner penger, kan det bli finnerlønn. Men det er ikke så enkelt med hasj. Han har fått mye skryt av politiet. Det er kjempebra at han ga beskjed, siker Litlatun.

  • Søndag 22. september kl. 11.58

    Sju år gammel gutt fant et kilo hasj

    Politiet har vært på en adresse i Stavanger og hentet ca. ett kilo med formentlig hasj. Melder opplyste at hans sønn på ti år fant dette for om lag tre år siden når han var ute og lekte. Han hadde gjemt dette da han ikke viste hva det var. – Han synes det var et spennende funn, men hadde ikke tenkt så mye på det etter at han gjemte pakken ute i terrenget, sier operasjonsleder Roger Litlatun. Foreldrene viste ikke at sønnen hadde funnet pakken med hasj for tre år siden. I går hadde gutten sett på nyhetene hvordan hasj så ut og syntes dette lignet på det han hadde funnet for om lag tre år siden. Da fortalte han foreldrene om funnet for tre år siden, som så kontaktet politiet. Politiet var i dag med å hentet hasjen som bar preg av å ha ligget ute noen år. – Det var pakket inn i plast, og hadde form av plater. Det blir ikke finnerlønn på ti-åringen. – Når noen finner penger, kan det bli finnerlønn. Men det er ikke så enkelt med hasj. Han har fått mye skryt av politiet. Det er kjempebra at han ga beskjed.

  • Søndag 22. september kl. 11.54

    Autoritære land har en stor fordel i det globale AI-kappløpet

    LOS ANGELES – Den kan ikke kopieres av demokratiske land.

  • Søndag 22. september kl. 11.40

    Syvåring fant 1 kilo hasj – tre år senere kom politiet på døren

    Gutten var ute og lekte i Stavanger da han fant hasjen. Han bestemte seg for at det var en god idé å gjemme narkotikaen.

  • Søndag 22. september kl. 11.35

    Kraftig økning utenfor storbyene: – Søker seg til attraktive områder

    Boligforsker tror nordmenn nå trekker mot de mest attraktive og sentrale delene av landet.

  • Søndag 22. september kl. 11.25

    Lasteskip krasjet i strømkabel i Sognefjorden

    Et lasteskip har sammenstøtt med en fjordspennline som var under oppføring i Sognefjorden.

  • Søndag 22. september kl. 11.12

    Kommunen fikk ingen søkere til fastlegestilling

    Sortland kommune fikk ingen søkere da de nylig lyste ut stilling som fastlege. Det skriver nettavisa vol.no. Søknadsfristen var 1. september. Men ingen søkere hadde meldt seg. Ifølge enhetsleder for legetjenesten i Sortland, Mona Georgsen, skal den utlyste stillinga erstatte en lege som har slutta. Pasienter som står på en liste uten lege vil inntil få videre få vikarer inntil det kommer en eventuell ny fastlege på plass, forteller hun til vol.no. – Vurderer kommunen noen rekrutteringstilskudd for å lokke søkere til stillingen? – Vi har allerede gode ordninger og vurderer ikke ytterligere tiltak akkurat nå, sier Georgsen til avisa. Georgsen skriver at ingen fastleger i Sortland har ledig plass på listen sin per i dag. Onsdag ble det klart at regjeringa ønsker å slette deler av studiegjelda til studenter som flytter til distriktskommuner. I Vesterålen gjelder den nye ordninga for alle kommuner utenom én, Sortland. Ordfører i Sortland Grete Ellingsen (H) mener dette i utgangspunktet er en spennende ordning for kommunene i Nord-Norge. – Men det er helt hull i hodet at Sortland har falt ut, sa hun til NRK tidligere denne uka.

  • Søndag 22. september kl. 11.09

    81 bilister sjekket for promille

    En rekke bilister på fylkesvei 418 ved Brokelandsheia og på riksvei 9 ved Krossen i Kristiansand ble i formiddag vinket inn til kontroll der politiet ville sjekke om de var kjørbare Det var utrykningspolitiet som avholdt promillekontroller. 54 personer ble kontrollert på Krossen, mens 27 bilister ble kontrollert på Brokelandsheia. – Ingen utslag på promille noen av stedene, opplyser politiet.

  • Søndag 22. september kl. 10.59

    Botn med NM-dobbel i rulleskiskyting – syke landslagsløpere sto over

    Johan-Olav Botn stakk av med NM-gullet på både sprinten og fellesstarten i rulleskiskyting. Ingen fra herrelandslaget tok medalje i helgen. Tross to strafferunder vant Botn søndagens fellesstart i Lillehammer klart. Stårheim-utøveren slo Martin Uldal med 40,6 sekunder, mens det skilte 1.03,8 til bronsevinner Vebjørn Sørum. Dagen før tok Botn sprintseieren med 3,2 sekunders margin på Sørum. Også da hadde han to bomskudd. Bronsen gikk til Espen Uldal. Sykdom var årsaken til at Johannes Thingnes Bø og Vetle Sjåstad Christiansen ikke stilte til start i helgens NM-renn. Lørdag ble Sturla Holm Lægreid beste løper fra elitelandslaget på 7.-plass, mens Tarjei Bø fikk samme resultat søndag. Botn er også kommende sesong en del av rekruttlandslaget. Den nasjonale åpningen i skiskyting er lagt til Sjusjøen og varer fra 15. til 17. november. (©NTB)

  • Søndag 22. september kl. 10.50

    Helte drivstoff på ung mann og tente på

    En ung mann er skadet etter å ha fått drivstoff helt på seg på en campingplass i Strömstad lørdag kveld. Deretter skal gjerningspersoner ha tent på. Politiet utreder hendelsen som grov mishandling, men har ingen mistenkte, melder Strömstads Tidning. Gjerningspersonene skal ha løpt fra plassen. Den skadde mannen, som er under 20 år, ble kjørt til sykehus med brannskader. Han skal ha vært våken og i stand til å prate, skriver avisa.

  • Søndag 22. september kl. 10.49

    Lasteskip sammenstøtte med strømkabel i Sognefjorden

    Politiet melder at de i dag tidlig fikk melding om et lasteskip som hadde sammenstøtt med en fjordspennlinje, eller strømkabel, som er under oppføring i Sognefjorden utenfor Sogndal. Det er ikke meldt om personskade. Kabelen skal være påført skade som følge av sammenstøtet. Dette skal ikke medføre noen umiddelbar konsekvens for publikum. Politiet er på stedet og gjør undersøkelser. Foreløpig er ikke omfanget av skaden kjent for politiet. De har opprettet sak på hendelsen, og vil foreta tekniske undersøkeler og vitneavhør ut over dagen. Årsaken til hendelsen er ikke kjent.

  • Søndag 22. september kl. 10.49

    Lasteskip traff strømkabel i Sognefjorden

    Politiet melder at de i dag tidlig fikk melding om et lasteskip som hadde støtt sammen med en strømkabel som er under oppføring i Sognefjorden. Politiet fikk melding om hendelsen via AMK klokken 06.36 i morges. Det er ikke meldt om personskade. Kabelen skal være påført skade som følge av sammenstøtet. Dette skal ikke medføre noen umiddelbar konsekvens for publikum. Politiet er på stedet og gjør undersøkelser. Foreløpig er ikke omfanget av skaden kjent for politiet. De har opprettet sak på hendelsen, og vil foreta tekniske undersøkelser og vitneavhør utover dagen. Årsaken til hendelsen er ikke kjent.

  • Søndag 22. september kl. 10.49

    Lasteskip traff med strømkabel i Sognefjorden

    Politiet melder at de i dag tidlig fikk melding om et lasteskip som hadde sammenstøtt med en strømkabel som er under oppføring i Sognefjorden utenfor Sogndal. Det er ikke meldt om personskade. Kabelen skal være påført skade som følge av sammenstøtet. Dette skal ikke medføre noen umiddelbar konsekvens for publikum. Politiet er på stedet og gjør undersøkelser. Foreløpig er ikke omfanget av skaden kjent for politiet. De har opprettet sak på hendelsen, og vil foreta tekniske undersøkeler og vitneavhør ut over dagen. Årsaken til hendelsen er ikke kjent.

  • Søndag 22. september kl. 10.48

    Mopedist kjørte av veien

    En mopedfører blir tilsett av helse, etter at han kjørte i grøfta ved Korten i Tønsberg søndag formiddag. Han skal ikke være alvorlig skadet, men fikk noen skrubbsår. Trafikken går som normalt på stedet, opplyser politiet.

  • Søndag 22. september kl. 10.36

    Buss for tog øst for Oslo

    Togstrekninga mellom Strømmen og Lillestrøm er stengt for togtrafikk fram til natt til mandag. Det ifølge trafikkmelding fra Bane Nor. Det jobbes på sporet, og derfor kjøres det buss for tog. Det påvirker både lokaltoget mellom Spikkestad og Lillestrøm og hovedbanen.

  • Søndag 22. september kl. 10.26

    Holger Rune: – Har alltid tid til en kjæreste

    Holger Rune (21) prøver å få napp på datingapp.

  • Søndag 22. september kl. 10.15

    Sexskildringene får meg til å rødme

    Et helt livsløp får plass mellom permene i Gaute Heivolls trettende roman, en kjærlighetsfortelling som strekker seg over mer enn førti år.

  • Søndag 22. september kl. 10.11

    Eiendomsgigant ser comeback for kriserammet marked

    Eiendomskjempen Blackstone øyner u-sving etter rentekutt. – En flom av tiltro kommer tilbake i markedet, sier Europa-sjef James Seppala.

  • Søndag 22. september kl. 10.06

    Popduoen M2M gjenforenes

    Det er 22 år siden duoen gikk hver sin vei.

  • Søndag 22. september kl. 10.06

    Popduoen M2M gjenforenes

    Det er 22 år siden duoen gikk hver sin vei.

  • Søndag 22. september kl. 9.57

    Avslører: Har samme tatovering som datteren (15)

    Angelina Jolie (49) og datteren Vivienne (16) har skaffet seg identiske tatoveringer etter å ha deltatt i samme Broadway-show.

  • Søndag 22. september kl. 9.54

    Rusa sjåfør med kniv i bilen

    Politiet i Oslo har stoppa en bil hvor sjåføren så ut til å være påvirka av rusmidler. Personen hadde også en kniv i bilen, og oppga i tillegg falsk personalia til politiet. Det skriver Oslopolitiet selv på X. Personen er kjørt til arresten for å ta prøver, og vil bli anmeldt.

  • Søndag 22. september kl. 9.44

    Abid Raja: islam, integrering og «den dansevideoen»

    Da Abid Raja skrev om sin ungdomstid, ble han hyllet. Nå har han skrevet om islam, innvandring og integrering og får kjeft.

  • Søndag 22. september kl. 9.39

    TV 2: Nærmere 3000 har fått betydelige skader etter «uønskede pasienthendelser»

    Tallene stammer fra bare de siste fem årene i 15 av 19 helseforetak, skriver TV 2. I snitt skjer det nesten 600 uønskede hendelser hvert eneste år, som ender med at pasientene får betydelig skade. 2939 pasienter har fått skader som regnes som betydelige, 957 har dødd. Det dreier seg om feil som kommunikasjonssvikt mellom og innad på ulike sykehus, feil eller forsinket diagnostikk og andre prosedyrefeil. Samlebetegnelsen for disse er «uønskede pasienthendelser». Siden 2019 har det ikke fantes en nasjonal oversikt over disse, og TV 2 har måttet samle dem inn selv. (NTB)

  • Søndag 22. september kl. 9.38

    Innstilt båtavgang søndag kveld til Røvær og Feøy

    Avgang fra Haugesund til Feøy kl.21:45 med retur innstilles. Avgang Haugesund kl.22:45 fremskyndes til kl.22:25. Dette grunnet hviletidsbestemmelser for mannskapet, melder Norled.

  • Søndag 22. september kl. 9.34

    Tåke fører til forsinkelser i ferje- og båttrafikken

    I ruten Mekjarvik-Kvitsøy er det forsinkelser på grunn av tåke, melder rederiet Boreal. I rute 800 Stavanger-Byøyene-Hommersåk, er det også forsinkelser på grunn av tåke, melder Fjord1

  • Søndag 22. september kl. 9.26

    Sauer i veibanen på E6 ved Hafjell

    Det er observert sauer i veibanen på E6 nord for Lillehammer. Politiet oppfordrer til forsiktig kjøring. Sauene er observert i veibanen i området Fåberg/Hafjell, skriver operasjonsleder Terese Hoff Bylterud. Veitrafikksentralen er orientert, og man prøver å komme i kontakt med beitelaget i området. (©NTB)

  • Søndag 22. september kl. 9.18

    Fortsatt gode badetemperaturer

    Landets høyeste badetemperatur i sjøen i dag blir i Kristiansand med 15,5 grader. Det er mellom klokken 14 og 17, og ved samme tid blir det bølger på rundt 0,3 meter på det meste. Temperaturen i lufta blir 19 grader på det høyeste mellom, klokken 14 - 16, ifølge Yr.no. I dag er det høstjevndøgn, og heretter blir nettene lengre enn dagene.

  • Søndag 22. september kl. 9.00

    Mann i 50-årene pågrepet for tyveri i bedrift i Haugesund

    Grytidlig søndag morgen fikk politiet melding om et pågående innbrudd i en bedrift i Karmsundsgata i Haugesund. Politiet rykket ut til stedet og undersøkte bygget. Bygget var tomt, men en patrulje fant en mann like ved som passet til beskrivelsen og som også var i besittelse av det en mener er tyvegods. En mann i 50 årene er pågrepet og kjørt i arrest.

  • Søndag 22. september kl. 8.57

    Anmeldt for å låne ut mopeden

    En jente ble tatt med i ambulanse for sjekk etter at hun kolliderte med en bil på Kvernelandsvegen ved 1900-krysset i Time kommune like etter midnatt. Hun kjørte en moped uten førerkort. Eieren av mopeden kom til stedet, og ble anmeldt for å ha overlatt kjøretøyet til en person som ikke hadde gyldig førerkort.

  • Søndag 22. september kl. 8.55

    Voldshendelse i Verdal

    Politiet rykket ut til en voldshendelse i Verdal sentrum like før klokka 03 natt til søndag. En person skal ha blitt utsatt for vold og ble hentet av ambulanse. Politiet opplyser søndag morgen at den skadde ikke er livstruende skadet og at de jobber for å pågripe den mistenkte mannen. Hendelsen skal ha funnet sted utenfor et utested.

  • Søndag 22. september kl. 8.34

    Mann i 60-årene truet vekter på utested

    En mann i 60-årene var truende mot vektere da han skulle bortvises fra et utested i Stavanger natt til søndag. Mannen nektet også å følge politiet pålegg om å fjerne seg. Han ble dermed satt i arresten.

  • Søndag 22. september kl. 8.33

    Ungdommer sloss på Lillestrøm stasjon

    Lørdag kveld sloss flere ungdommer utenfor Lillestrøm stasjon. Det melder Romerikes Blad. Politiet sier til avisa at to ungdommer ble angrepet av fire andre. – De to fornærmede har blitt slått og den ene hadde et lite kutt i hodet som måtte sys, sier operasjonsleder Ronny Samuelsen i Øst politidistrikt. Det kan ha blitt brukt et knokejern. De involverte var alle ungdommer, mellom 14 og 17 år.

  • Søndag 22. september kl. 8.33

    Voldshendelse på overnattingssted i Ringsaker

    Tre personer, to menn og ei dame, var i natt involvert i en voldshendelse på et overnattingssted i Ringsaker. To av dem ble tatt med til legevakt for sjekk, men ingen av dem var alvorlig skadet, melder politiet.

  • Søndag 22. september kl. 8.30

    Slåssing på Avaldsnes

    En mann og tre jenter slåss på et idrettsanlegg på Avaldsnes på Karmøy rundt midnatt. Ingen personer ble skadet og ingen av de involverte ønsket å anmelde noe.

  • Søndag 22. september kl. 8.29

    Håndgemeng og urinering i Gjøvik

    To menn ble i natt bortvist fra Gjøvik sentrum etter at de var involvert i en håndgemeng utenfor et utested i byen. To andre menn i 20-årene anmeldes også for urinering på offentlig sted, melder politiet.

  • Søndag 22. september kl. 8.27

    Tenåringer stoppet togtrafikken

    Et tog måtte stanse da det løp to ungdommer i togsporet ved Ganddal stasjon rundt midnatt. Personell på toget forsøkte å snakke med ungdommene, men det ble dårlig stemning. Politiet ga tenåringsguttene pålegg om å dra hjem. De blir også anmeldt for ordensforstyrrelse ved å hindre togtrafikken.

  • Søndag 22. september kl. 8.25

    Skiftet dekk langs E6 - mistet førerkortet

    En kvinne fikk lørdag kveld førerkortet sitt beslaglagt og anmeldes for å ha kjørt i påvirket tilstand. Politiet fikk først inn meldinger om en bilfører som foretok dekkskift i venstre kjørefelt på E6 i Stange. Da de kom til stedet stod bilen plassert utenfor vegbanen.

  • Søndag 22. september kl. 8.24

    Trafikkuhell på Storasundvegen på Karmøy

    To personer ble kjørt til legevakten for sjekk etter at to biler var involvert i et trafikkuhell på fv4808 Storasundvegen på Karmøy like før midnatt. Uhellet skal ha skjedd i lav hastighet. Alle kom seg ut av bilene på egen hånd.

  • Søndag 22. september kl. 8.24

    Bil havna på taket – en person til legevakta

    Politi og ambulanse måtte i natt rykke ut til ei utforkjøring på Ørnes i Meløy. En bil med 3 personer hadde kjørt i grøfta og havna på taket. Alle tre var våkne og bevisste, men en av dem hadde hodesmerter og ble tatt med til legevakta. Politiet oppretter sak, skriver de på X.

  • Søndag 22. september kl. 8.22

    Forsøk på tyveri på byggeplass

    Like før klokken 06 søndag morgen meldte politiet at de har fått kontroll på en mann i Østbyen i Trondheim. Mannen ble observert på en byggeplass og forsøkte å unndra seg politiet. Det ble funnet gods på mannen som stammer fra byggeplassen. Han blir anmeldt for tyveri.

  • Søndag 22. september kl. 8.22

    Forsøk på tyveri fra byggeplass

    Like før klokken 06 søndag morgen meldte politiet at de har fått kontroll på en mann i Østbyen i Trondheim. Mannen ble observert på en byggeplass og forsøkte å unndra seg politiet. Det ble funnet gods på mannen som stammer fra byggeplassen. Han blir anmeldt for tyveri.

  • Søndag 22. september kl. 8.22

    Kjørte i grøfta og stanset ikke for politiet

    En mann i 60-årene er siktet for å ha kjørt i påvirket tilstand etter en utforkjøring i Rendalen sent lørdag kveld. Ifølge politiet klarte mannen å få bilen opp på vegen igjen før patruljen ankom stedet. Da de møtte ham og signaliserte at han skulle stanse, etterkom han ikke dette før etter en stund. Mannen blir anmeldt også for dette forholdet. Førerkortet hans er beslaglagt.

  • Søndag 22. september kl. 8.19

    13-åringer ranet i Trondheim

    Ved 23-tiden lørdag kveld fikk politiet melding om to 13 år gamle gutter som hadde blitt truet av en eldre guttegjeng på Byåsen i Trondheim. Guttene skal ha blitt truet til å gi fra seg en genser og en el-sparkesykkel. Politiet tok forklaring fra guttene og en beskrivelse av gjerningspersonene. Ingen mistenkte er blitt funnet. Politiet oppretter sak.

  • Søndag 22. september kl. 8.17

    Vant norgesmesterskap i rally

    Henning Solberg tok et uventet NM-gull i rally da sesongen ble avsluttet under Rally Hedmarken i helgen. Solberg, som nå er 51 år var selv overrasket over at det gikk hans vei da hans argeste konkurrent ødela bilen på den siste fartsprøven. Til tross for at det var et uhell helt på tampen som ga han gullet, klarer Solberg lett å glede seg over prestasjonen: – Dette må jeg si var mitt beste NM-gull noen gang. Så mye dritt som jeg har hatt rundt meg i mange år, så er det bare å dedikere denne til familien min som har stått rundt meg i mange år. Sist Henning Solberg vant sammenlagt var for over 20 år siden.

  • Søndag 22. september kl. 8.15

    Kjørte på bakhjulet - fikk førerkortet beslaglagt

    Utrykningspolitiet stanset sent lørdag kveld en motorsyklist som kjørte på bakhjulet i Lena sentrum. Føreren var en mann i slutten av tenårene. Vedkommende anmeldes for uaktsom kjøring og førerkortet hans er beslaglagt, melder politiet.

  • Søndag 22. september kl. 8.15

    Kjære foreldre, ikke kjøp alkohol til barna!

    Som foreldre må vi våge å være tydelige, selv om det kan gjøre oss upopulære.

  • Søndag 22. september kl. 8.13

    Saktegående trafikk etter ulykke

    Ulykkesgruppen jobber på stedet, etter at en lastebil kjørte i grøfta ved Hjartdalsvegen tidlig søndag morgen. Føreren av lastebilen ble fløyet til sykehus med luftambulanse. Det er varslet at det vil ta minst fire timer før veien er ryddet.

  • Søndag 22. september kl. 8.10

    Til sykehus etter slåsskamp i Våler

    En gutt i slutten av tenårene ble i natt kjørt til sykehus for behandling av slagskader etter en slåsskamp ved et utested i Våler. Den mistenkte gjerningsmannen er en annet gutt i tenårene. Han hadde reist fra stedet da politiet kom. Politiet opplyser at de vet hvem vedkommende er og har informasjon om bakgrunnen for voldshendelsen. Han vil bli innkalt til avhør.

  • Søndag 22. september kl. 8.03

    Stanset ruspåvirket sjåfør i Bergen

    I går kveld stanset en politipatrulje en bil i kanalveien i Bergen. Den mannlige føreren var beruset, i tillegg til at bilen ikke hadde gjennomført EU-kontroll. Føreren ble anmeldt for kjøring i påvirket tilstand og fikk førerkortet beslaglagt. Bilen ble også avskiltet.

  • Søndag 22. september kl. 7.45

    Leietakere sliter mer med inkassosaker enn boligeiere

    Kredinor har for første gang fordelt inkassokravene i selskapet på om kunden eier eller leier bolig, skriver Dagens Næringsliv. Tallene viser at leietakerne står for 80 prosent av sakene til tross for at de utgjør omtrent 20 prosent av befolkningen. Av nye saker selskapet mottok i andre kvartal i år, var 50 prosent fra leietakere og resten fra boligeiere. 67 prosent av kundene som eier egen bolig, klarte å løse floken og betale inkassokravet før det var gått 60 dager. For leietakerne er løsningsgraden kun 35 prosent. Denne forskjellen, inkludert gamle saker som ikke er gjort opp, gjør at leietakerne står for 80 prosent av de aktive sakene hos Kredinor. (NTB)

  • Søndag 22. september kl. 7.43

    Minst 51 døde i eksplosjon i iransk gruve

    Minst 51 personer har mistet livet etter en gasseksplosjon i en kullgruve i Iran.

  • Søndag 22. september kl. 7.30

    «Artisten» Broholm hylles av lagkameratene: – Bryr seg ikke om andre

    RBKs nye stortalent Marius Broholm (19) gir blaffen i hva andre mener om ham. Nå begynner folk å få øynene opp for den lille teknikeren.

  • Søndag 22. september kl. 7.18

    Nye angrep mellom Israel og Hizbollah - Israel stenger skoler i nord

    Israel har valgt å stenge alle skolene nord i landet som følge av nye angrep fra Hizbollah. Israel bekrefter at de har svart på angrepene.

  • Søndag 22. september kl. 7.09

    Håndgemeng, bråk og ståk i Stokke

    Politiet måtte natt til søndag rykke ut til Stokke gjentatte ganger, etter melding om tumulter mellom flere ungdommer ved et festlokale. Meldingen gikk blant annet ut på at det var truet med jernstenger, etter at flere ungdommer hadde blitt nektet adgang til en fest. Politiet var på stedet flere ganger i løpet av natten. Oppsummert fikk ingen alvorlige skader i forbindelse med uoverensstemmelse. Det er heller ingen som vil bli anmeldt, opplyser politiet.

  • Søndag 22. september kl. 7.08

    Leietakere sliter mer med inkassosaker enn boligeiere

    Leietakere har betydelig større problemer med å betale inkassokravene enn boligeiere. Det viser tall fra Kredinor.

  • Søndag 22. september kl. 7.03

    Truet dørvakt med kniv

    Natt til søndag varslet en dørvakt politiet, etter at han hadde blitt truet med kniv av en ungdom utenfor et utested ved brygga i Sandefjord. Den ansatte observerte den mistenkte til politiet kom til stedet og fikk kontroll på gutten. Sistnevnte blir anmeldt for flere forhold, deriblant bæring av kniv og besittelse av narkotika.

  • Søndag 22. september kl. 6.30

    Hvor lenge holder euforien?

    Endelig er det kraftige amerikanske rentekutt her. Investorer verden over jubler. Men er oppgangen i «alt» egentlig et søppelrally?

  • Søndag 22. september kl. 6.00

    Økonomer tok feil om rentekutt: – Som å spå været om ett år

    Økonomenes spådom for rentekutt i år slo ikke til. Hvis de får rett om 2025 kan det bli opptil 6 rentekutt.

  • Søndag 22. september kl. 5.57

    Fører av lastebil alvorlig skadet

    Føreren av en lastebil er fraktet til sykehus med alvorlige skader etter en utforkjøring på E134 i Telemark natt til søndag.

  • Søndag 22. september kl. 5.13

    Lastebilsjåfør til sykehus etter utforkjøring i Hjartdal

    En lastebilsjåfør er fraktet til Ullevål sykehus med alvorlige skader etter en utforkjøring på E134 i Hjartdal kommune i Telemark natt til søndag, skriver NTB. Sjåføren satt ikke fastklemt, men måtte ha hjelp fra nødetatene til å komme seg ut av førerhuset. Ifølge politiet klaget han over smerter i nakken. Lastebilen var lastet med stålskrot da den kjørte ut på E134 i Hjartdal rundt klokken 4.20 natt til søndag.

  • Søndag 22. september kl. 4.14

    To tenåringer pågrepet etter vold på tog i Stavanger

    To gutter i tenårene er pågrepet etter at en vekter og en konduktør lørdag kveld ble utsatt for vold ved Gausel togstasjon i Stavanger. Politiet meldte ved 21.30-tiden lørdag om et slagsmål inne på et tog. Ifølge politiet utøvde flere ungdommer vold mot både vekter og konduktør på toget. – En person kjørt til legevakt for undersøkelser etter å ha blitt slått i ansiktet, opplyste Sørvest politidistrikt klokken 22.10. Gjerningspersonene forlot stedet, men natt til søndag kom politiet i kontakt med to personer i Sandnes som de mistenker hadde noe med hendelsen å gjøre. – To gutter i tenårene ble pågrepet og kjørt i arrest, skriver Sørvest politidistrikt. (NTB)

  • Søndag 22. september kl. 2.53

    Israel har stormet Al Jazeeras kontor på Vestbredden – beordret stenging, melder kanalen selv

    Israelske militærstyrker skal ha stormet TV-kanalen Al Jazeeras kontor i Ramallah på Vestbredden og ber om at det stenges.

  • Søndag 22. september kl. 2.50

    Kjempesmell da boksestjernen ble knust på Wembley

    Britiske Anthony Joshua (34) ble slått ned fire ganger, og fullstendig ydmyket av landsmannen Daniel Dubois (27).

  • Søndag 22. september kl. 2.43

    Advarte kongefamilien mot Fayed

    En tidligere sikkerhetssjef sier han advarte den britiske kongefamilien og uttrykte bekymring før prinsesse Diana dro på ferie med Mohamed Al Fayed.

  • Søndag 22. september kl. 2.24

    Påkjørt av buss - fremstår alvorlig

    En person er påkjørt av en buss i Kristiansand.

  • Søndag 22. september kl. 2.19

    Person påkjørt i Kristiansand sentrum

    En person er kjørt til sykehus med ambulanse etter en påkjørsel ved rutebilstasjonen i Kristiansand. – Ulykken fremstår pr. nå som alvorlig. Uviss skadegrad på vedkommende, opplyser operasjonsleder Frode Vang i Agder politidistrikt. Politiet meldte om ulykken klokka 02.11 natt til søndag.

  • Søndag 22. september kl. 2.19

    Person påkjørt av buss i Kristiansand – fremstår alvorlig

    En person er kjørt til sykehus med ambulanse etter å ha blitt påkjørt av en buss i nærheten av rutebilstasjonen i Kristiansand. Skadeomfanget er ukjent, men ulykken fremstår som alvorlig, ifølge politiet. – Politiet er på stedet og er i kontakt med buss og sjåfør. Vi undersøker videre hva som faktisk har skjedd. Det gjøres undersøkelser på stedet, og eventuelle vitner blir avhørt, opplyser operasjonsleder Frode Vang i Agder politidistrikt. Politiet meldte om ulykken som skjedde i Vestre Strandgate klokka 02.11 natt til søndag.

  • Søndag 22. september kl. 1.40

    Truet med «rambokniv»

    En person skal ha kommet seg inn i et hus i Drammen med en stor kniv og truet og slått minst en person.

  • Søndag 22. september kl. 1.28

    Truende mann med kniv pågrepet i Trondheim

    En truende mann med kniv ble natt til søndag pågrepet utenfor en boligblokk på Kattem i Trondheim. Det er ikke meldt om personskade. Politiet rykket ut med flere væpnende patruljer. De opplyser at vedkommende ble pågrepet på stedet uten dramatikk. Det er ikke meldt om personskade i forbindelse med hendelsen. – Kjørt i arrest og anmeldes, skriver Trøndelag politidistrikt klokken 1.06 natt til søndag. (NTB)

  • Søndag 22. september kl. 0.33

    Deler gladnyhet

    Tiril Sjåstad Christiansen og forloveden Stian Lauritzen venter barn nummer tre.