Nyheter:

  • Lørdag 21. september kl. 23.18

    Henning Solberg norgesmester etter 21 år: – Deilig etter all driten

    Det har vært mye drama rundt Henning Solberg (51) og økonomien de siste årene.

  • Lørdag 21. september kl. 22.58

    Melhus hyller MMA-Meek etter seier: – All respekt til deg, Emil

    Emil Meeks siste dans, og første kamp i bokseringen, endte i tap mot Kevin Melhus.

  • Lørdag 21. september kl. 22.46

    Han var med i fangeutvekslingen: Dette mener han skjer om Putin dør

    Oleg Orlov (70) var en av fangene i byttehandelen med Vesten. Til VG snakker han om hvor avhengig regimet er av å vinne krigen – og sammenligner frykten i Putins Russland med Stalin-tiden i Sovjet.

  • Lørdag 21. september kl. 22.35

    Forsinkelser på Østfoldbanen

    Bane Nor melder om forsinkelser på Østfoldbanen etter melding om en person i sporet ved Ski stasjon. Trafikken ble stanset, men er nå i gang igjen. Politiet opplyser til NRK at de har vært på stedet uten å finne personer i sporet.

  • Lørdag 21. september kl. 22.35

    Ski stasjon stengt på grunn av sikkerhetshensyn

    Bane Nor melder om forsinkelser på Østfoldbanen. Ski stasjon er stengt på grunn av sikkerhetshensyn. – Vi avklarer situasjonen, skiver Bane Nor i en trafikkmelding. Bane Nor opplyser til NRK at de undersøker melding om en person i sporet og at det kjøres med redusert hastighet.

  • Lørdag 21. september kl. 22.13

    Ukraina: Boligblokk i Kharkiv truffet av russisk rakettangrep

    Minst 12 personer skal være skadet.

  • Lørdag 21. september kl. 21.46

    Brann i kjøretøy i Hå

    Politi og brannvesen rykker ut til melding om en brann i et kjøretøy på Nærbø i Hå. Brannmannskap fra Nærbø rykker ut. Det skal være full overtenning. – Det er en personbil som står i fyr. Det er ingen spredningsfare og brannvesenet er i gang med slukking på stedet, sier vaktkommandør i 110 Sør-Vest, Tor Kåre Steinskog.

  • Lørdag 21. september kl. 21.42

    Mann utsatt for vold i Bergen

    En voksen man skal ha blitt utsatt doe vold av fem til seks ungdommer, melder Vest politidistrikt. Hendelsen skal ha skjedd på Lagunen terminal i Bergen. Han skal ha blitt slått i hodet, men er våken og klar. Det er uvisst hva som er årsak til hendelsen. Ungdommene har forsvunnet fra stedet. Politiet avhører mannen og oppretter sak.

  • Lørdag 21. september kl. 21.38

    Kjørte 124 km/t i 80-sone

    Lørdag kveld hadde utrykningspolitiet fartskontroll i Bodøtunnelen. En sjåfør ble målt til 124 km/t i 80-sonen. Personen blir anmeldt og får førerkortet beslaglagt, melder politiet.

  • Lørdag 21. september kl. 21.37

    Brann i firehjuling på Stord

    Politiet rykker ut til Rubbestadneset på Stord etter melding om en brann i en firehjuling.

  • Lørdag 21. september kl. 21.37

    Brann i firehjuling på Bømlo

    Politiet rykker ut til Rubbestadneset på Bømlo etter melding om en brann i en firehjuling. Klokken 22.13 meldte politiet brannen slukket. De avhører eier av kjøretøyet og oppretter sak.

  • Lørdag 21. september kl. 21.35

    Slagsmål på tog i Stavanger

    Politiet er på stedet på Gausel togstasjon i Stavanger etter melding om slagsmål inne på et tog. Det skal ha vært flere ungdommer som har utøvd vold mot både vekter og konduktør på toget. Gjerningspersonene har forlatt stedet og politiet leter i området.

  • Lørdag 21. september kl. 21.34

    HamKam ydmyket Lillestrøm

    HamKam kjørte over et tafatt Lillestrøm og vant hele 5-0 på Briskeby lørdag. Hjemmelaget showet og utnyttet feil på feil i de bakre rekkene til Kanarifuglene. – Det var 45 grusomt dårlige minutter av oss, sier LSK-trener David Nielsen til NRK.

  • Lørdag 21. september kl. 21.30

    Berusede ungdommer på badeplass i Stavanger

    Politiet har mottatt mange meldinger om flere berusede ungdommer på Vaulen badeplass i Stavanger. Det skal være opp mot 400 ungdommer på stedet. Det har blitt skutt opp fyrverkeri der. Mange av ungdommene er mindreårige og åpenbart beruset, skriver Sør-Vest politidistrikt.

  • Lørdag 21. september kl. 21.21

    Samlet inn 1743 meter plank

    Plankebyen Fredrikstad kunne i lørdag kveld smykke seg med å ha samlet inn 1743 meter med plank. Altså 1,7 kilometer. Plankekjøringen skulle skje i løpet av én time. NRK-programmet «Alle mot 1» gjennomførte lørdag et forsøk hvor folk hjemme kunne tippe den totale lengden samlet plan Fredrikstad kunne samle på én time. Rundt 1000 hadde møtt opp på kunstgressbanen på Begby.

  • Lørdag 21. september kl. 21.19

    Ungdommar rana i Drøbak

    Tre ungdommar er rana eller forsøkt rana i Drøbak, ifølge politiet. Det skal dreie seg om eitt ran og eitt ransforsøk. Dei er frårana klede. Ingen er fysisk skadd, skriv politiet. Også gjerningspersonane er ungdommar. Politiet etterforskar saka, og ingen er så langt pågripe.

  • Lørdag 21. september kl. 21.12

    Kjørte uten førerkort

    Politiet har stanset en bilist som ikke hadde førerkort i Hægebostad. Bilen ble også avskiltet på grunn av en alvorlig teknisk feil. Politiet oppretter sak på forholdet.

  • Lørdag 21. september kl. 20.53

    Mystisk bok om mysteriet Ap

    Den nye boken om Jonas Gahr Støres periode som Ap-leder er en eneste lang harang om hvor uegnet Jonas Gahr Støre er som Ap-leder. Man kan jo lure på hvem som er hovedkildene.

  • Lørdag 21. september kl. 20.44

    Mann angripen av fleire unge menn i Oslo

    Ein mann er laurdag kveld angripen av fleire unge menn i Oslo, melder politiet. Mannen blei slegen og sparka i overkroppen, men er ikkje alvorleg skadd. Han er undersøkt av helsepersonell på staden. Valden skal ha blitt utført av tre-fire unge menn. Politiet har leita etter mennene, men har så langt ikkje funne dei.

  • Lørdag 21. september kl. 20.43

    Utbetaler daglig lønn i bitcoin: – Hvorfor får man bare lønn én gang i måneden?

    Utviklerne ville teste en ny lønnsmodell. Nå kan ansatte velge å få lønn daglig. I bitcoin. «En skattemessig risiko», sier BI-professor.

  • Lørdag 21. september kl. 20.34

    Mpox sprer seg raskt: – Alle bør være bekymret

    Smitten er ikke under kontroll og barn ser ut til å bli hardt rammet. Nå haster det, mener FHI.

  • Lørdag 21. september kl. 20.24

    Mindre branner ved skoler i Gran

    I tidsrommet kl. 19–20 fikk politiet melding om to mindre branner ved Brandbu barneskole og Jaren skole. Det skal ha brent i noe gress og i søppeldunk. Brannene, som er slukket, fremstår påtent og politiet etterforsker derfor videre.

  • Lørdag 21. september kl. 20.22

    Erik ten Hag reagerer på Rashford-påstander: – Det er bare sprøtt

    (Crystal Palace – Manchester United 0–0) United-manageren likte ikke Sky Sports-ekspert Jamie Redknapp sine spekulasjoner etter kampen.

  • Lørdag 21. september kl. 20.14

    NRK-program vil samle plank fra Fredrikstad

    NRK-programmet «Alle mot 1» har lørdag kveld bestemt seg for å besøke plankebyen Fredrikstad. Grunnen er et forsøk hvor de vil at alle som befinner seg i omegn skal ta med seg én planke hver til Begby ILs kunstgressbane. Deretter skal plankene samles opp, og den totale lengden måles. Treverket må være inne til måling før kl. 21.00.

  • Lørdag 21. september kl. 20.06

    Veien i Grane åpner på søndag

    Veien i Grane er fortsatt stengt som følge av raset som gikk fredag morgen. Turmovegen skal etter planen åpnes klokken åtte i morgen tidlig. Det forteller Stian Rystad i Statens vegvesen til NRK. – Massene som kom ned på veien er fjernet. Det er også etablert en steinfylling i overkant av veien, som kan motstå sig fra massene som ligger igjen i skråningen, sier Rystad. Ifølge Rystad vil det være vakthold frem til mandag. Da vil det bli gjort nye vurderinger av geoteknikere.

  • Lørdag 21. september kl. 20.06

    Mann døde etter fallulykke i Sogndal

    En mann er funnet død i et bratt og ulendt terreng i Sogndal i Vestland. Vedkommende er identifisert, og pårørende er varslet. Avdøde er en mann i 50-årene. Politiet anser foreløpig hendelsen som en fallulykke. Mannen kom bort fra jaktlaget sitt. Han dukket ikke opp på jaktposten sin som avtalt, og jaktlaget fikk ikke kontakt med han. Da de ikke kom i kontakt med han, kontaktet de politiet. Politiet ble varslet klokken 14 lørdag. – Hva er det som gjør at dere anser det som en fallulykke? – Det er basert på omstendigheter på stedet og tilbakemeldinger fra redningshelikopteret som reddet han opp, sier operasjonsleder Morten Rednord. Det har vært brukt redningshelikopter i søket etter mannen. De fant han i 16-tiden i dag. Mannen ble erklært død på stedet. Avdøde vil bli obdusert og politiet oppretter en undersøkelsessak

  • Lørdag 21. september kl. 20.04

    Jeger døde i fallulykke

    Gikk på jakt da han kom bort fra følget sitt.

  • Lørdag 21. september kl. 19.57

    Åpne flammer i komposthaug

    Politi og brannvesen har rykket ut etter melding om røykutvikling og åpne flammer i et gjenvinningsanlegg i Orkland. Det skal brenne i en komposthaug, og ikke være fare for spredning.

  • Lørdag 21. september kl. 19.55

    Festaften på Briskeby for HamKam over Lillestrøm

    Det ble en målfest på Briskeby Arena, da HamKam vant hele 5–0 over Lillestrøm lørdag kveld. Mohamed Ofkir og Vegard Kongsro trenger kun et drøyt kvarter på å sette hvert sitt mål mot gjestene. Servitør av HamKams første mål, Vidar Ari Jónsson, må ut med skade etter 25 minutter spilt. Islendingen ble sendt til sykehuset umiddelbart, skriver Hamar Arbeiderblad, etter hodesmellen som kom etter en voldsom duell mot Lillestrøms Markus Karlsbakk. Moses Mawa setter Hamar-lagets tredje, før Vegard Kongsro igjen header inn klubbens fjerde mål i tilleggsminuttene av første omgang. Andre omgang blir ikke like målrik, men midtstopper Brynjar Ingi Bjarnason legger på til 5–0 for HamKam like før fulltid. Dermed ender 23 serierunde i Eliteserien med 5–0 seier for HamKam over Lillestrøm.

  • Lørdag 21. september kl. 19.54

    Kapteinen får strykkarakter i lokalavisen: – Bare å unnskylde seg

    (HamKam - Lillestrøm 5–0) Lillestrøms håp om å holde seg i Eliteserien falmer. Nå har de satt en ny, mørk rekord i klubbens historie.

  • Lørdag 21. september kl. 19.46

    Overtent fjøs i Narvik

    Nødetatene rykker ut etter melding om brann i et fjøs i Ballangen i Narvik kommune. Bygget skal være overtent, ifølge politiet. Det er ikke meldt om personskade eller dyr i bygget.

  • Lørdag 21. september kl. 19.46

    Overtent fjøs i Narvik – E6 stengt

    Nødetatene rykker ut etter melding om brann i et fjøs i Ballangen i Narvik kommune. Bygget skal være overtent, ifølge politiet. E6 ved Forsåtunnelen er stengt som følge av brannvesenets slokkeinnsats. Politiet bekrefter at det verken er dyr eller personer på eiendommen. Klokken 20:43 melder politeit at bygget er nedbrent og at nødetatene har kontroll på stedet. Det iverksettes nå etterforskning av brannen.

  • Lørdag 21. september kl. 19.40

    Trump-velger om migranter: «Torturerer griser og spiser ender»

    Ryktene om innvandrere som mishandler dyr fortsetter å spre seg i USA. «Jeg har sett det på TikTok», sier en 21 år gammel Trump-velger til VG.

  • Lørdag 21. september kl. 19.31

    MC kjørte ut i innsjø i Telemark

    En mann er alvorlig skadet etter ulykken, opplyser Sør-Øst politidistrikt.

  • Lørdag 21. september kl. 19.29

    Motorsykkel har kjørt i Seljordsvannet

    Nødetatene rykker ut til trafikkulykke hvor en motorsykkel har kjørt ut i Seljordsvannet i Telemark. En person er involvert, opplyser politiet. Det jobbes med å få personen opp av vannet. Politiet opplyser at personen er delvis på land og alvorlig skadet. Luftambulansen er også på vei til stedet. Senere opplyser politiet at personen er oppe av vannet og bevisst. Riksvei 36 er stengt på stedet. Politiet fikk melding om ulykken like før klokka 19.30. Klokka 20.57 ble veien åpnet igjen.

  • Lørdag 21. september kl. 19.27

    Tap for Vipers

    Vipers klarte ikke hente seg inn og tapte mot det ungarske håndballaget Györ i lørdagens Champions League kamp. Stillingen ble 27–22 til Györ. Kampen ble spilt i Ungarn. Lagene har møttes mange ganger før, og det er Györ som er vunnet flest av dem. Men Vipers har slått dem både i semifinalen og finalen tidligere.

  • Lørdag 21. september kl. 18.57

    Kastet ting på biler

    En person er kjørt bort fra Farsundsveien av politiet etter vedkomne skal ha kastet gjenstander på biler som kjørte forbi. Det er ikke meldt om noen skader, melder politiet.

  • Lørdag 21. september kl. 18.52

    Trafikkulykke i Samnanger

    Haukanestunnelen på fv. 49 i Samnanger er stengt grunnet en trafikkulykke. Det melder vegtrafikksentralen vest. To biler er involvert og alle personene i bilene er våkne og bevisste. Brannvesenet har kontroll på stedet, og omtaler ulykken som et mindre trafikkuhell.

  • Lørdag 21. september kl. 18.51

    Ligger langt bak til pause

    Vipers ligger en godt stykke bak Györ når det blåses til pause under lørdagens Champions League kamp. Györ leder 14–9 til pause.

  • Lørdag 21. september kl. 18.46

    Viktige poeng til Start

    Start sikret seg tre viktige poeng da de slo Stabæk på bortebane lørdag. Resultatet ble 3–2 til Start. Dermed ligger Snart over Mjøndalen på tabellen, og ligger på kvalikplass med syv kamper igjen.

  • Lørdag 21. september kl. 18.33

    Harris sier ja til ny debatt - Trump sier det er for sent

    CNN har invitert de to presidentkandidatene til ny debatt i oktober.

  • Lørdag 21. september kl. 18.30

    Kortspillselskap saksøker SpaceX for 15 millioner dollar

    Selskapet Cards Against Humanity anklager Elon Musk-selskapet for å ha ødelagt et landområde de kjøpte for å stoppe Trumps grensemur.

  • Lørdag 21. september kl. 18.30

    Kampen om norsk oljevirkelighet

    I en rettssal i Oslo pågår et slag om klimaeffekten av norsk olje og gass. Saken kan bli avgjørende for norsk sokkels fremtid.

  • Lørdag 21. september kl. 18.14

    EliteHockey-ligaen: Lillehammer med sesongens første seier, Storhamar vant i Halden

    Lørdag ettermiddag tok Lillehammer sesongens første seier i EliteHockey-ligaen mot Lørenskog. Hjemmekampen endte 5–4 til Lillehammer, etter mål fra Nicolas Webik (2), Noah Andersson, Matthew Sredl og Benjamin Almquist. Storhamar vant 0–2 over Comet Halden, hvor de slet med å få uttelling i de første to periodene i Halden Ishall. I tredje periode setter Sander Dilling Hurrød inn kampens første mål. Sekunder før kampen er slutt setter Håvard Salsten inn kampens siste mål.

  • Lørdag 21. september kl. 18.11

    Viktige poeng for Sandnes Ulf

    Sandnes Ulf slo Sogndal 1–0 på hjemmebane lørdag. Det var Tommy Høiland som skåret seiersmålet 36 minutter ut i kampen. Sandnes Ulf ligger sist på tabellen i 1. divisjon med 16 poeng. Det er seks poeng opp til Mjøndalen som ligger på nest nederste plass på tabellen.

  • Lørdag 21. september kl. 18.10

    Godset tok sjelden seier med trener Isnes på tribunen – vant 2–1 mot Sarpsborg

    (Strømsgodset - Sarpsborg 08 2–1) Strømsgodset sto med kun én seier på de siste ni kampene før Sarpsborg ble slått 2-1 på Marienlyst lørdag.

  • Lørdag 21. september kl. 18.05

    Nok et tap for Sogndal

    Sogndal tapte 1.-divisjonskampen mot Sandnes Ulf. Dette blir lagets fjerde tap på rad. Sandnes Ulf sikret en hardt tilkjempet 1-0-seier hjemme mot Sogndal, etter at Tommy Høiland elegant chippet inn kampens eneste mål i første omgang. Sogndal dominerte store deler av andre omgang og skapte flere farlige sjanser, men Ulf-forsvaret stod imot presset.

  • Lørdag 21. september kl. 17.57

    OBOS-ligaen: Stortap for Kongsvinger, seier for Raufoss

    Helgens fotballkamper i OBOS-ligaen er unnagjort for lagene fra Innlandet lørdag ettermiddag. Hjemme på Gjemselund tapte Kongsvinger hele 5–1 mot nedrykkstruede Aalesund. De fire første målene kom i første omgang, siste målet imot kom på straffe i andre omgang. Oscar Forsmo Kapskarmo gjør nederlaget litt mindre med sin første scoring for Kongsvinger ni minutter før slutt. Kongsvinger ligger nå på 8. plass på tabellen. Raufoss klatrer forbi Kongsvinger til 5. plass og opprykkskvalifiseringsplass etter at de vant 1–0 borte mot Levanger. Kampens eneste mål ble scoret av Adrian Aleksander Hansen etter 77 minutter spilt.

  • Lørdag 21. september kl. 17.53

    Første Núñez-mål siden april: «Hvorfor skyter du?!»

    (Liverpool – Bournemouth 3–0) Darwin Núñez beviste at han var en bedre fotballspiller enn Arne Slot – ifølge Slot.

  • Lørdag 21. september kl. 17.51

    Voldshendelse etter påkjørsel

    En person skal ha fått et slag i ansiktet i etterkant av en trafikkulykke hvor et barn ble påkjørt av en sykkel. Det skal ikke være snakk om noen alvorlige personskader, men politiet oppretter sak på forholdet.

  • Lørdag 21. september kl. 17.51

    Uavgjort mellom Bryne og Vålerenga

    Toppkampen i 1. divisjon endte 1–1 mellom Bryne og Vålerenga. Jones El-Abdellaoui skåret Vålerengas mål 62 minutter ut i kampen. Bryne svarte i det 66.minutt ved Sanel Bojadzic. Over 3000 tilskuere var og så på kampen. Vålerenga ligger på toppen av tabellen med 52 poeng etter 23 kamper, mens Bryne er nummer to med 43 poeng.

  • Lørdag 21. september kl. 17.46

    Fant død hund i sjøen

    Linn Krogh Hansen fant en død hund i sjøen da hun skulle bade i Kragerø lørdag formiddag, skriver TA. Hun så dyret og fikk fisket det opp. En representant fra kommunen kom og hentet dyret, som ble funnet ved Gunnarsholmen. Kommunen fikk tips om hunden på fredag, men fant den ikke da de lette. Det er ikke kjent hvem som eier hunden eller hvorfor den havnet i sjøen.

  • Lørdag 21. september kl. 17.41

    Turist sklei ned isbre ved Galdhøpiggen

    NRK fikk lørdag ettermiddag tips om redningsaksjon ved Galdhøpiggen. Politiet forteller til NRK at en person har sklidd ned isbreen Svelnosbreen rett ved Galdhøpiggen. Personen er uskadd. Luftambulansen reiste til stedet og sjekket personen, men politiet omtaler hendelsen som «svært lite dramatisk».

  • Lørdag 21. september kl. 17.41

    Turist sklidd ned isbre ved Galdhøpiggen

    NRK fikk lørdag ettermiddag tips om redningsaksjon ved Galdhøpiggen. Politiet forteller til NRK at en person har sklidd ned isbreen Svelnosbreen rett ved Galdhøpiggen. Personen er uskadd, men kommer seg ikke vekk fra stedet. Dette førte til at Luftambulansen reiste til stedet, men politiet kaller hendelsen «svært lite dramatisk».

  • Lørdag 21. september kl. 17.31

    Sprangryttersken Longem: Vant anken i retten

    Hun har kjempet en lang kamp for å bli trodd. Nå har Marie Valdar Longem vunnet en stor seier:

  • Lørdag 21. september kl. 17.13

    Brukte 70.000 på lego-utgave av Nordlandssykehuset: – Helt likt

    I dag ble et stort byggverk bestående av titusener legobrikker avduket i det nyopprettede besøksområdet for barn på barneavdelingen på Nordlandssykehuset. Det kommer fram i en pressemelding. Byggverket er en tro kopi av selve sykehuset og er bygget og levert av Bodø brikkebyggelag. – Da vi hadde utstillingen Klossefesten på Stormen bibliotek i fjor, kom jeg i prat med Kirsti Agnethe Neset som er overlege her på barneklinikken. Hun var veldig imponert over det hun så på Klossefesten og fortalte meg at de hadde startet prosjektet Barnevennlig sykehus og at de skulle ha en utstilling som skulle presentere for barn hvordan det var å være på et sykehus, både som pasient og pårørende. Dette for at barn ikke skal være redde. Det sier Morten Knutsen i Bodø Brikkebyggelag som har vært både initiativtaker og prosjektleder for lego-utgaven av Nordlandssykehuset. Bygget ble påbegynt i februar og ferdigstilt forrige helg. Det har i alt vært mellom 15 og 20 personer som har vært involvert i byggingen. Totalt består bygget av deler for 70.000 kroner. Bygget ble finansiert av sponsorer og loddsalg med premier fra Lego Norge. Brikkebyggelaget fikk også 30.000 fra barneavdeling. Fagdirektør ved Nordlandssykehuset Tonje Elisabeth Hansen er svært fornøyd med resultatet. – Jeg er så heldig at jeg fikk legge ned grunnsteinen i sykehuset da byggingen startet. For et bygg det har blitt. Det er jo helt likt det ekte sykehuset. Jeg synes det er så bra at det kan være en så fin del av dette området, som skal forklare barna hva som skjer på sykehuset. – Vi har tenkt på å bruke dette bygget pedagogisk, og da er baksiden perfekt, som viser alle de ulike situasjonene på de ulike rommene på sykehuset. Lego-bygget skal stå fast på besøksområdet til barneavdelingen, men kommer også til å vises fram på Klossefesten som går av stabelen i Stormen bibliotek lørdag 30. november og søndag 1. desember i år.

  • Lørdag 21. september kl. 17.08

    Til sykehus etter MC-ulykke

    En person er sendt til sykehus etter en motorsykkelulykke ved Skomrag i Lyngdal. Årsake til ulykken er at motorsyklisten skal ha kjørt av veien. Det er ingen trafikale problemer på stedet, melder politiet.

  • Lørdag 21. september kl. 17.08

    MC-ulykke i Lyngdal

    En motorsyklist har kjørt av veien ved Skomrag i Lyngdal. Skadeomfanget er ukjent, melder politiet som er på vei til stedet.

  • Lørdag 21. september kl. 17.00

    Bortvist for drikking i Tresse

    Politiet har bortvist person fra Tresse i Kristiansand fordi personen drakk alkohol. Personen kan ikke komme tilbake før i morgen på grunn av drikking på offentlig sted, som ikke er lov.

  • Lørdag 21. september kl. 16.51

    Kjempeopptur for Rekdal – AaFK kjørte over Kongsvinger

    (Kongsvinger - Aalesund 1–5) Etter 2–0-seieren mot Sandnes Ulf forrige uke, fortsetter AaFK jobben for fornyet deltakelse i Obos-ligaen.

  • Lørdag 21. september kl. 16.47

    MC-ulykke i Eidsvoll

    Nødetatene er på vei til en motorsykkelulykke i området Haga på Eidsvoll. Skadeomfanget er ukjent, melder Øst politidistrikt.

  • Lørdag 21. september kl. 16.47

    MC-fører alvorlig skadet i Østfold

    Motorsykkelen kjørte inn i autovernet i en høyresving og føreren ble kastet ned en skråning, opplyser politiet.

  • Lørdag 21. september kl. 16.44

    Varetektsfengsler mann siktet for vold

    En mann i 30-årene er Hordaland tingrett besluttet varetektsfengslet i fire uker. Mannen er siktet for kroppsskade. Han varetektsfengsles på grunn av unndragelsesfare og fare for bevisforspillelse. Det vil si at retten ser grunn til å frykte at siktede vil flykte for å unngå straff, eller at siktede vil kunne ødelegge bevisene i saken.

  • Lørdag 21. september kl. 16.40

    Brann i bygg

    Det brenner i et toalettbygg ved Lomsesanden i Farsund. Brannen skal ha startet i en søppeldunk, melder politiet. Brannvesenet er på vei. Brannen er nå slukket.

  • Lørdag 21. september kl. 16.26

    Meeks siste dans: – Det er ganske magisk

    Lørdag går Emil Meek (36) sin første boksekamp i karrieren, så legger han hanskene på hyllen. Denne gangen for godt.

  • Lørdag 21. september kl. 16.18

    Lewis Hamilton og Mercedes slo tilbake: – Det har vært en katastrofe

    Lewis Hamilton (39) klaget voldsomt på forhånd, men gjorde en sterk kvalifisering. Han er likevel usikker foran Singapore Grand Prix søndag.

  • Lørdag 21. september kl. 16.18

    Alvorlig MC-ulykke i Aremark

    Lørdag ettermiddag meldte politiet om at det hadde vært en singelulykke med motorsykkel i Aremark. Ulykken ble betegnet som alvorlig. Nødetatene ankom stedet, og kl. 17.10 meldes det om at føreren fraktes til Ullevål sykehus med helikopter. Personen skal ha kjørt inn i et autovern og blitt kastet av sykkelen. Veien hvor hendelsen skjedde var i en periode stengt. Rundt klokken 17.30 er veien åpnet igjen.

  • Lørdag 21. september kl. 16.18

    Vei stengt etter MC-ulykke i Aremark

    Politiet melder om at det har vært en singelulykke med motorsykkel i Aremark. Ulykken fremstår alvorlig, melder politiet. Hendelsen skjedde i Bjørkebekkveien, og veien er sperret i begge retninger. Nødetatene er ankommet stedet.

  • Lørdag 21. september kl. 16.18

    Motorsykkelulykke i Aremark

    Politiet melder om at det har vært en singelulykke med motorsykkel i Aremark. Ulykken har skjedd i Bjørkebekkveien. Nødetatene er på vei til stedet.

  • Lørdag 21. september kl. 16.18

    Bilbrann var bål

    Brannvesenet rykker ut etter melding om bilbrann i Andebu. Det melder Sør-Øst 110-sentralen. Utrykningen ble avbrutt, fordi det viste seg å være et bål.

  • Lørdag 21. september kl. 16.18

    Bilbrann i Andebu

    Brannvesenet rykker ut etter melding om bilbrann i Andebu. Det melder Sør-Øst 110-sentralen. Utrykningen ble avbrutt, fordi det viste seg å være et bål.

  • Lørdag 21. september kl. 16.16

    Direktøren tar stilling til kutt i ambulansetilbudet i Lofoten

    Nordlandssykehuset går mot gigantunderskudd i 2024 og må derfor gjøre omfattende kutt. Tidligere i år ble det kjent at Nordlandssykehuset denne høsten skal behandle spørsmålet om rokeringer av ambulanser i Lofoten. På onsdag skal styret i Nordlandssykehuset ta stilling i saken. I saksdokumentene til møtet kommer det frem at administrerende direktør, Siri Tau Ursin, støtter forslaget om å redusere tilbudet i Gravdal fra to ambulanser i døgnberedskap, til én bil i døgnvakt og én i dagvakt. Ambulansen som nå er i døgnberedskap i Moskenes flyttes til Ramberg, og de to bilene som i dag er Vågan blir værende der. Det var Lofotposten som omtalte saken først. «Dette krever nødvendige omlegginger i bemanning. Ved behov skal risikoreduserende tiltak iverksettes» heter det i direktørens vurdering». Det nevnes videre at det foreslås ekstra tiltak for ambulansetjenesten i sommermånedene. «Det skal utredes tiltak for ytterligere å styrke beredskapen i sommermånedene i vestre deler av Lofoten. Nordlandssykehuset vil søke samarbeid med kommunene i dette». Sykehusdirektøren mener det er gjort et svært grundig arbeid i prosessen og takker for innspill.

  • Lørdag 21. september kl. 15.53

    Dette forandrer alt

    Varslene om en storkrig i Midtøsten har lenge vært tydelige. Nå er faren blitt overhengende.

  • Lørdag 21. september kl. 15.34

    Tre nye siktede varetektsfengslet i Vangen-saken i Haugesund

    Tre nye personer ble lørdag varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud og en uke i isolasjon i Haugesund. De tre er siktet for drapsforsøk og for grov kroppsskade etter at det mandag denne uken ble avfyrt skudd i turområdet Vangen i Haugesund. – Min klient erkjenner ikke skyld etter siktelsen og kjennelsen er påanket, sier advokat Olav Ramel Haaland som representerer en av de som er siktet for grov kroppsskade. Også mannen som er siktet for drapsforsøk i fengselingsmøtet lørdag, anket kjennelsen til lagmannsretten En mann ble skutt og en annen knivskadet. Begge er utenfor livsfare. Fra før er det varetektsfengslet fire personer, og i alt er ni personer siktet i saken. Fire er siktet for drapsforsøk, og fem er siktet for grov kroppsskade. En av de siktede er satt fri. Politiet mener dette er et oppgjør i det kriminelle miljøet.

  • Lørdag 21. september kl. 15.34

    MC-ulykke i Tvedestrand

    En motorsyklist har lørdag formiddag kjørt av veien syd for Heggland i Tvedestrand. Det skal ikke være snakk om alvorlige personskader, melder politiet.

  • Lørdag 21. september kl. 15.25

    Det israelske forsvaret hevder de har utryddet omtrent hele Hizbollah-ledelsen

    Ni Hizbollah-topper skal være drept, ifølge IDF.

  • Lørdag 21. september kl. 15.22

    Dansebandopprør i Sverige: Ber Norge om «dansemoms»-hjelp

    Söta Bror har høyere moms på konserter med dans enn på vanlige konserter. – En stor vits, sier Ole Ivars-sjefen, som vant kampen mot «dansemomsen» i Norge.

  • Lørdag 21. september kl. 15.18

    Vil ha digitalt kirkevalg

    Kirkerådet håper kirkevalget også kan gjennomføres digitalt fra 2027. Det skriver Den norske kirke på sine sider. Forslaget nå skal på høring, og det er mulig å sende inn høringssvar. Ved kirkevalget i 2023 stemte kun en av ti ved kirkevalget. Totalt hadde 3 millioner nordmenn stemmerett under dette valget. I forkant av valget skrev NRK om at flere unge under 30 ville inn i kirkepolitikken og stilte til valg, noe leder av ungdomsutvalget i Den norske kirke mener er veldig viktig for kirkens fremtid. Les mer om den saken her:

  • Lørdag 21. september kl. 15.14

    21 bilførere tatt i laserkontroll

    21 bilførere fikk bøter for å ha kjørt for fort i 60-sonen på Barkåker i Tønsberg. Utrykningspolitiet hadde laserkontroll på Undrumveien. Høyeste hastighet hadde personen som kjørte i 84 kilometer i timen i 60-sonen. I tillegg ble en bilfører anmeldt for å ha brukt mobiltelefonen under kjøring.

  • Lørdag 21. september kl. 15.12

    Bil i gjerde i Ytrebygda

    En bil har kjørt inn i et gjerde på Steinsvikskrenten i Ytrebygda i Bergen. Det melder brannvesenet. En person skal være involvert. Bilen står halvveis inn i en hage.

  • Lørdag 21. september kl. 15.06

    Har millionlønn: – Ingen bryr seg om hvor og hva du har studert

  • Lørdag 21. september kl. 15.02

    Tiltalt for seksuelle handlinger med barn

    En mindreårig gutt er tiltalt for seksuelle handlinger med barn under 14 år. Ifølge tiltalen skal gutten skal ha utført handlingene mot et ti år yngre barn like etter han selv fylte 16 år, skriver Lillesands-Posten. Saken skal etter planen behandles i Agder tingrett i midten av oktober.

  • Lørdag 21. september kl. 15.01

    Trafikkulykke på Hyllestad

    Vest politidistrikt melder om en trafikkulykke på Åfjordvegen på Hyllestad. Det er en bil som er involvert, og den ligger på taket. En person var i bilen, men er nå kommet ut. Bilen lå i veibanen og sperret delvis for annen trafikk. Føreren av bilen er våken og bevisst, men er kjørt i ambulanse til Førde sykehus. Ulykkesstedet er ryddet, og nøetatene avslutter på stedet.

  • Lørdag 21. september kl. 14.50

    Ølet flyter

    Lørdag startet årets Oktoberfest.

  • Lørdag 21. september kl. 14.30

    Brann i en fritidsbåt i Tynset

    Det brenner i en fritidsbåt ved Savalen i Tynset kommune. Det skal ikke være folk på båten. Ifølge politiet ble brannen forsøkt slukket mens båten lå ved ei brygge. Dette lykkes ikke og de om bord gikk i land og båten ble dyttet ut på vannet. Nødetatene er på stedet.

  • Lørdag 21. september kl. 14.30

    Luftsportulykke på Voss

    Politiet har iverksatt en redningsaksjon i forbindelse med en luftsportulykke i Raundalen på Voss. En speedflyer skal ha landet i en steinrøys. Redningshelikopter er på vei til stedet. Luftambulansen er på stedet og har lokalisert personen. Det pågår arbeid på ulykkesstedet for å heise ut vedkommende.

  • Lørdag 21. september kl. 14.30

    Luftsportulykke på Voss – person fløyet til Haukeland

    Politiet har iverksatt en redningsaksjon i forbindelse med en luftsportulykke i Raundalen på Voss. En speedflyer skal ha landet i en steinrøys. Redningshelikopter og Luftambulansen var på stedet og lokaliserte personen. Personen er heist ut av ulykkesstedet med redningshelikopter og fraktes til Haukeland universitetssjukehus. Skadeomfanget er ukjent.

  • Lørdag 21. september kl. 14.23

    Savnet mann i Åsane

    Politiet leter etter en 73 år gammel mann, som er savnet fra en institusjon i Åsane. Mannen har grått hår, lyseblå T-skjorte, mørkeblå kardiganjakke, joggebukse og sko. Politiet ber om at publikum som har tips eller observasjoner ringer til telefonnummer 02800.

  • Lørdag 21. september kl. 14.23

    Fant savnet mann i Åsane

    Politiet lette etter en 73 år gammel mann, som er savnet fra en institusjon i Åsane. Mannen har nå kommet til rette og er i god behold, opplyser politiet.

  • Lørdag 21. september kl. 14.22

    Brann i åker

    Politie og brannvesen er ved Staurheim i Midt-Telemark etter melding om brann. En korntreske har kommet borti en strømledning og revet av denne. På bakken har det dermed tatt fyr i åkeren. Det er kontroll på brannen, og ikke fare for spredning eller personskade.

  • Lørdag 21. september kl. 14.21

    Bil i trafikkulykke i Fana

    En bil er involvert i en trafikkulykke i Steinsvegen i Fana i Bergen. Personen skal være ute av bilen. Politiet mistenker at føreren er ruspåvirket. Personen fremstilles for blodprøve.

  • Lørdag 21. september kl. 14.21

    Bil i gjerde i Fana

    En bil er involvert i en trafikkulykke i Steinsviksveien i Fana i Bergen. Personen skal være ute av bilen. Politiet mistenker at føreren er ruspåvirket. Personen fremstilles for blodprøve. Bilen har kjørt inn i et gjerde og står halvveis inn i en hage.

  • Lørdag 21. september kl. 14.11

    Arrestert for ordensforstyrrelse

    En person er arrestert i Wergelandsparken i Kristiansand fordi han nektet å gjøre som politiet bad ham om. Personen er anmeldt for dette og ordensforstyrrelse. Politiet opplyser at det var samlet en del rusede og berusede personer i parken som forstyrret ro og orden. Flere av dem ble bortvist fra stedet.

  • Lørdag 21. september kl. 14.06

    ATV-ulykke i Lindesnes

    En ATV med to personer har veltet på Åviksveien i Lindesnes. Begge personene var ved bevissthet etter ulykken, og brannvesen, ambulanse og politi er på stedet. Ambulansepersonell har undersøkt de to personene, og politiet opplyser at det ikke virker som om de er alvorlig skadde. – En person har smerter i ryggen og kjøres til sykehus i Kristiansand for nærmere sjekk, opplyser politiet. Trafikken går greit forbi stedet, ifølge politiet.

  • Lørdag 21. september kl. 13.56

    Bærum anker diskriminerings-tap

    Bærum kommune er i diskrimineringsnemnda blitt pålagt å betale 30.000 kroner i oppreisning til en tidligere ansatt. Det melder Budstikka. Kvinnen mener hun ble utsatt for gjengjeldelse fra kommunen etter at hun varsla om forhold ved en institusjon i kommunen. I nemnda fikk hun medhold i at hun var blitt utsatt for urettmessig gjengjeldelse. Men Bærum kommune vil ikke betale boten, og har nå anka saken inn til retten. – Etter kommunens syn har det ikke funnet sted noen gjengjeldelse mot den ansatte, skriver advokat Henrik Aakrann hos kommuneadvokaten i en e-post til Budstikka.

  • Lørdag 21. september kl. 13.56

    Lars Rem blir FrPs førstekandidat i Oppland

    Lars Rem (til høyre på bildet under) fra Østre Toten er valgt som listetopp for Fremskrittspartiet i Oppland valgkrets foran stortingsvalget i 2025. Det er klart etter at partiet hadde nominasjonsmøte lørdag. I en pressemelding uttaler Rem at han vil jobbe for å gjennomføre flere viktige veiutbygginger i Oppland, mer midler til politiet, fritt behandlingsvalg i helsevesenet og at skattenivået må senkes. Finn Krokeide (til venstre på bildet) fra Gjøvik ble nominert på andreplass, mens Jul Tore Kittelsrud fra Gran ble nominert på tredjeplass.

  • Lørdag 21. september kl. 13.56

    Lars Rem er førstekandidat for Frp i Oppland

    Lars Rem (til høyre på bildet under) fra Østre Toten er valgt som listetopp for Fremskrittspartiet i Oppland valgkrets foran stortingsvalget i 2025. Det er klart etter at partiet hadde nominasjonsmøte lørdag. I en pressemelding uttaler Rem at han vil jobbe for å gjennomføre flere viktige veiutbygginger i Oppland, mer midler til politiet, fritt behandlingsvalg i helsevesenet og at skattenivået må senkes. Finn Krokeide (til venstre på bildet) fra Gjøvik ble nominert på andreplass, mens Jul Tore Kittelsrud fra Gran ble nominert på tredjeplass.

  • Lørdag 21. september kl. 13.54

    Motorsykler i trafikkulykke på Stord

    To motorsykler er involvert i en ulykke i Leirvik på Stord. Den ene føreren blir tatt med til legevakten. Politiet etterforsker hendelsen. Ulykken fremstår ikke alvorlig.

  • Lørdag 21. september kl. 13.50

    Bodø/Glimt har signert 18-åring fra egne rekker

    – Det er veldig artig at Bodø/Glimt tror på meg, så det er i hvert fall et steg framover. Det betyr at jeg gjør noe rett. Det sier Magnus Fagervik Antonsen til Glimts egen hjemmeside. Unggutten, som fylte 18 år tidligere i år, har skrevet under på en proffkontrakt som strekker seg fram til sommeren 2027. Han kom til Glimt fra bydelsklubben Grønnåsen i 2018.

  • Lørdag 21. september kl. 13.34

    Erna Solberg: – Victor Norman banet vei

    Med Victor Normans bortgang har Norge mistet en fremragende økonom, en kreativ fornyer av den offentlige forvaltningen, og en engasjert samfunnsbygger og debattant.

  • Lørdag 21. september kl. 13.33

    Her velges USAs president

    Det amerikanske valget avgjøres i et fåtall kommuner. I lille Betlehem skaper velgernes makt både splittelse og forvirring.

  • Lørdag 21. september kl. 13.32

    Mann funnet død i vann i Bergen sentrum

    Den 29 år gamle mannen ble erklært død på stedet.

  • Lørdag 21. september kl. 13.17

    Frykter skole kan miste 160 elever

    Tvedestrand videregående skole risikerer å miste 160 elever på grunn av foreslåtte endringer i fylkestinget, skriver Tvedestrandsposten. Endringene innebærer å flytte linjer og elever mellom Tvedestrand og Risør, noe som også kan berøre mellom 20 og 25 ansatte. Bakgrunnen for endringene er synkende elevtall i fylket og ønske om å spare penger.

  • Lørdag 21. september kl. 13.15

    NRK gjør rett i å holde tilbake dokumenter

    Å verne om kilder er helt avgjørende for at NRK skal kunne gjøre maktkritisk journalistikk. Sivilombudet mangler grunnleggende forståelse for pressefriheten og truer kildevernet når de krever redaksjonelle dokumenter utlevert.

  • Lørdag 21. september kl. 13.11

    Bil i brann på E6

    På E6 nordgående ved Slangveien i Sarpsborg har en bil med brann i motorrommet stanset på veiskulderen. Fører kom seg selv ut av bilen og det er ikke meldt om personskade. Nødetatene på stedet.

  • Lørdag 21. september kl. 13.07

    To biler kolliderte på Stordbrua

    To biler er involvert i en trafikkulykke på Stordbria. Det fremstår ikke som om personene er skadd. Trafikken flyter forbi. Det er dårlig sikt og lysregulering på stedet på grunn av veiarbeid, opplyser politiet.

  • Lørdag 21. september kl. 12.59

    Person i Lille Lungårdsvann i Bergen

    En person ble observert ute i Lille Lungegårdsvann i Bergen sentrum. Forbipasserende varslet nødetatene. Personen er nå hentet opp av redningdykkere fra Brannvesenet. Vedkommende blir ivaretatt av helse.

  • Lørdag 21. september kl. 12.56

    Trikk mot ambulanse i Thereses gate i OSlo

    Nødetatene rykker ut etter at en trikk og en ambulanse har kollidert i Thereses gate. Det er en del materielle skader, men ikke meldt om personskade, sier operasjonsleder Øyvind Hammervold til NRK ca kl. 12:58.

  • Lørdag 21. september kl. 12.49

    Bergen: Tåke skaper problemer for flytrafikken på Flesland

    – Det er ganske lenge siden noen fly har landet på Flesland, og det vil påvirke trafikken utover formiddagen, sier kommunikasjonssjef Cathrine Framholt i Avinor til BT. Problemet er tett tåke. Klokken 11.30 var det 18 forsinkede avganger fra Flesland, ifølge Avinors nettsider. Sju avganger er kansellerte. Det er også forsinkelser i ankomsten på Flesland. Passasjerene blir bedt om å møte opp til oppsatt tid. Det er usikkert når situasjonen blir bedre.

  • Lørdag 21. september kl. 12.48

    Går mot nye 250 millioner i underskudd

    Nordlandssykehuset kan ende med 250 millioner kroner i underskudd i 2024. Det er like stort som gigantunderskuddet i 2023. Det skriver Avisa Nordland. – Kjøp av helsetjenester er lavere i august enn i juli, men er likevel over budsjett i august. Det er kjøp av kurdøgn fra andre regioner, kjøp av laboratorium, røntgentjenester og fristbruddkostnader som har høyere kostnader enn budsjettert denne måneden, skriver administrerende direktør i Nordlandssykehuset, Siri Tau Ursin, til styret. Fristbruddkostnadene var 61,6 mill. kroner per august 2024 i Nordlandssykehuset og det er mer enn 16 prosent høyere enn på samme tid i fjor. Styret i Nordlandssykehuset har møte i Bodø 24. september.

  • Lørdag 21. september kl. 12.43

    Trødde på gassen i Hunnedalen

    En mannlig bilfører i 40 årene ble målt til 126 km/t i 80 km/t sonen på fv450 i Hunnedalen i Gjesdal kommune. Føreren fikk sitt førerkort beslaglagt som følge av fartsovertredelsen.

  • Lørdag 21. september kl. 12.37

    Kamp i Toppserien utsatt etter tåkekaos

    Toppserien-kampen mellom Brann og Røa, som skulle spilles lørdag klokken 16.45, er foreløpig utsatt. Det bekrefter Knut Bjørn Nordheim, arrangementskonsulent i Norges Fotballforbund, overfor NRK. Årsaken er at Røa-spillerne fortsatt befinner seg på Gardermoen etter at flyet de satt på til Bergen ikke fikk landet. – Vi måtte returnere til Oslo på grunn av dårlig sikt og tåke i Bergen. Nå har vi fått et nytt fly klokka 15, sier Røa-trener Geir Nordby til NRK. Han opplyser at kampen er utsatt til 18.00. Nordby er fornøyd med løsningen. – Dette betyr ikke noe for oppladningen. Vi har fokus og ønsker å spille kamp, sier han. Brann ligger før lørdagens kamp på andreplass i Toppserien, Røa ligger på sjetteplass.

  • Lørdag 21. september kl. 12.33

    Utenlandsk mann bortvist fra butikker i Gjøvik

    En utenlandsk bladselger er bortvist fra en Kiwi-butikk i Gjøvik. Ifølge politiet har opptrådt plagsomt overfor kunder ved at han har stilt seg i vegen for folk, og ikke villet flytte seg. Politiet melder at mannen, som er i 30-årene, i tillegg bortvises fra alle andre lignende butikker i Gjøvik kommune ut dagen.

  • Lørdag 21. september kl. 12.32

    Akershus gir 150.000 til TV-aksjonen

    Akershus fylke har bestemt seg for å gi 150.000 kroner til årets TV-aksjon. Det melder Varingen, som gjengir en pressemelding fylkesrådet har sendt ut. Årets TV-aksjon er til inntekt for Barnekreftforeningen. For abonnenter – Kreft er en forferdelig sykdom, og det er spesielt ille når det rammer barn og deres familier. Derfor ligger denne saken spesielt nært mitt hjerte, sier fylkesrådsleder Anette Marie Solli (H) i pressemeldinga. Aksjonsdagen er 20. oktober, men allerede nå kan man donere penger.

  • Lørdag 21. september kl. 12.30

    Aktor ber om samfunnsstraff for voldtektstiltalt venninnegjeng

    Fire venninner som er tiltalt for å ha voldtatt en femte venninne, risikerer å idømmes samfunnsstraff og erstatningskrav på flere hundre tusen kroner.

  • Lørdag 21. september kl. 12.28

    Helena Hope vant Oslo Maraton for kvinner

    Helena Hope fra Haugesund ble beste kvinne i Oslo Maraton. Hun løp på tiden 2.51.43. Hope representerer klubben Spirit friidrettsklubb i Stavanger. Hope hadde det tøft mot slutten, men vant med over fire minutter foran nummer to. – Ja, jeg er veldig glad for å komme i mål. Det var bare å holde beina i gang på slutten, sier Helena Hope. Ca. fem minutter etter henne løp Anne Årrestad fra Oslo-klubben Vidar inn til en andreplass. Deretter Line Askheim, som ikke tilhører noe idrettslag. Hope kom i mål som nummer 70 av totalt 4500 deltakende løpere på helmaraton, uavhengig av kjønn.

  • Lørdag 21. september kl. 12.28

    Helena Hope vant Oslo Maraton

    Helena Hope fra Haugesund ble beste kvinne i Oslo Maraton. Hun løp på tiden 2.51.43. Hope representerer klubben Spirit friidrettsklubb i Stavanger. Ca. fem minutter etter henne løp Anne Årrestad fra Oslo-klubben Vidar inn til en andreplass. Deretter Line Askheim, som ikke tilhører noe idrettslag. Hope kom i mål som nummer 70 av totalt 4500 deltakende løpere på helmaraton, uavhengig av kjønn.

  • Lørdag 21. september kl. 12.16

    Saft suse! Sjekk det prishoppet

    Appelsinsaft-elsker Mona Fingarsen (46) betaler nær dobbelt så mye for en saftflaske nå som i mars 2023. Kiwi mener at de har en god forklaring på den saftige prisøkningen.

  • Lørdag 21. september kl. 12.14

    «Bonus-sønnen» til trenerlegende vant Oslo Maraton

    Håkon Brox blir 40 år rett etter nyttår. Det stoppet ham ikke fra å vinne Oslo Maraton lørdag på tiden 2.25,25. Helena Hope (31) vant dameklassen på 2.51,43.

  • Lørdag 21. september kl. 12.06

    Måtte betale flere tusen kroner for bagasje: – Jeg synes den er litt drøy

    Andreas Nilsen (37) følte seg «ranet» etter bagasjeforvirring. Forbrukerrådet mener selskapet bør ta lærdom og spesifisere retningslinjene.

  • Lørdag 21. september kl. 12.05

    Påhengsmotorer stjålet i Sogndal

    Politiet har fått melding om at flere påhengsmotorer er stjålet fredag og lørdag i Sogndal og Balestrand. Politiet ber om at publikum tipser dem dersom de har observasjoner eller finner henslengte båter uten motor.

  • Lørdag 21. september kl. 12.00

    Knust skjerm og dårlig batteri?

    Vi bytter begge deler på iPhone 12 – og viser deg hvordan.

  • Lørdag 21. september kl. 11.57

    Minst 17 skal være drept i israelsk angrep på skole i Gaza

    Minst 17 personer er drept i et israelsk angrep på en skole som ble brukt til å huse internt fordrevne palestinere i Gaza by, ifølge sivilforsvaret på Gaza.

  • Lørdag 21. september kl. 11.56

    Løpeveteran vant Oslo maraton for første gang

    Håkon Brox (39) tok en klar seier i en fulltegnet Oslo maraton. Bragden overrasket trenerlegenden Jack Waitz. Det var bare en sprekk som kunne gjøre seierskampen spennende, men Brox sto distansen på 42.195 meter. Tjalve-mannen tikket inn til 2.25.25. Han slo Frode Stenberg med 2.43 minutter. Prestasjonen kom selv om det var lenge siden sist Brox hadde løpt så langt. – Det er ti år siden jeg konkurrerte sist, så det var over forventning. Det gikk greit halvveis, så da var det bare å kjøre på, sa Brox i seiersintervjuet. – Jeg har vært i dårlig form i ti år. Hadde du pratet med meg for ett år siden, hadde jeg ikke klart 10 kilometer på under 35 minutter, la han til. Brox ble nummer to i 2011, men 13 år senere sto han øverst på resultatlista. Han var alene i tet i hele siste halvdel av maratonen. Tidligere i løpet ble Jack Waitz overrasket over det han så av sin bonussønn. Jack Waitz har nemlig vært kjæresten til Oslo Maraton-vinnerens mor, Synøve Brox, i ti år. – Jeg synes dette er veldig moro. Det viser at det er mulig å kombinere det med en krevende jobb og to barn. Jeg vet at han har løpt ganske mye, men det tilsier ikke at han skal lede et maratonløp. Det er ganske spesielt, sa Waitz i VGTVs direktesending. Helena Hope ble også en suveren vinner. På det meste var hun foran med åtte minutter, men fikk det litt tungt mot slutten og noterte 2.51.43. Hun representerte klubben Spirit. – Jeg tror jeg hadde sting halvveis, så det gjaldt å holde beina i gang og ikke gi seg, sa Hope etter seieren. Aldri før hadde så mange meldt seg på til Oslo maraton som i år. Samtlige distanser var utsolgt, og i alt besto startlistene av over 23.000 navn. Litt over 4500 av disse var på helmaratonen. Nytt av året var det at løperne på veien var innom tartandekket på Bislett stadion. Som vanlig hadde maratonen start og målgang på Rådhusplassen.(©NTB)

  • Lørdag 21. september kl. 11.54

    Kvinne (18) siktet etter skudd mot buss og politihus

    En 18 år gammel kvinne er i Hordaland tingrett fengslet i fire uker. Hun er siktet for å ha skutt på busser og politihuset i Fyllingsdalen i Bergen med et luftgevær. – Kvinnen har erkjent at det er hun som står bak. Det er nok et utslag av frustrasjon, sier jourhavende politiadvokat Linn Søfteland til NRK. Politiet ønsket å fengsle kvinnen, fordi de mener at det er fare for gjentakelse. Kvinnen har noen få straffesaker på seg fra tidligere.

  • Lørdag 21. september kl. 11.53

    Politiet har mistenkte etter voldshendelse i Råde

    Politiet har mistenkte i saken hvor en ung mann i begynnelsen av 20-årene fredag kveld ble utsatt for vold av flere personer i Karlshus i Råde kommune Jourhavende jurist hos politiet, Eirik Sire Skjeldrum sier til NRK lørdag at ingen er pågrepet i saken, men det skal være tre mistenkte. – Vi jobber med få tatt avhør av dem i løpet av dagen. Politiet vil jobbe videre med etterforskning i løpet av lørdag kveld. De håper å vite mer om hendelsen og hvordan den står i løpet av søndagen. Den fornærmede ble kjørt til Ullevål sykehus med det som ble beskrevet som alvorlige skader i nakke og i ansiktet. – Det har vist seg å være mindre alvorlig enn fryktet, det er kun snakk om mindre bruddskader, sier Westgaard Torgersen til Moss Avis på lørdag.

  • Lørdag 21. september kl. 11.49

    Bjuland gjenvalgt som KrFU-leder

    Landsmøtet i Kristelig Folkepartis Ungdom har gjenvalgt Hadle Rasmus Bjuland til leder for ungdomspartiet. (NTB)

  • Lørdag 21. september kl. 11.46

    Motorseiler savnet, skulle til Svalbard

    En motorseiler med én mann om bord er savnet etter at båten forlot Vannøya i Troms forrige fredag.

  • Lørdag 21. september kl. 11.32

    Snart må du betale for parkering i Lillesand

    Fra og med 1. mai innføres det parkeringsavgift for kommunale parkeringsplasser i Lillesand, skriver Lillesandsposten. Bystyret har bestemt at man skal kunne parkere gratis i én time.

  • Lørdag 21. september kl. 11.25

    Pesto (ni måneder) er rekordtung

    Han er med sine 22 kilo dobbelt så stor som sine foreldre.

  • Lørdag 21. september kl. 11.03

    Victor Norman er død

    Tidligere Høyre-topp og statsråd Victor Norman er død. Han ble 78 år gammel.

  • Lørdag 21. september kl. 11.01

    Tidligere statsråd Victor Norman er død

    Den tidligere høyrepolitikeren Victor Norman er død. Han ble 78 år gammel. Han var statsråd i Bondevik-regjeringen og professor ved NHH.

  • Lørdag 21. september kl. 10.58

    Forsinket 28 år på rad: – Budsjettprosessen er fullstendig ødelagt

    Leder for uavhengig tenketank advarer om at USA mangler finanspolitisk kontroll.

  • Lørdag 21. september kl. 10.58

    Har begynt å rydde opp etter raset – vurderer å åpne veien

    Veien i Grane der det gikk et ras i går kan bli åpna allerede i ettermiddag, skriver avisa Helgelendingen. – LNS (Leonard Nilsen og sønner, entreprenør på stedet) har starta opp med å rydde veien, sier Stian Rystad i Statens vegvesen til avisa. – I ettermiddag skal Grane kommune avgjøre om veien kan åpnes igjen. Det kan hende at veien blir åpna med vakthold, så stengt igjen ved nedbør, forklarer Rystad videre og bekrefter at veien kun skal være åpen når det er trygt. Statens vegvesen har ifølge Helgelendingen bekrefta at det var løsmasser lagret i forbindelse med E6-bygginga, som raste ut. Det var altså i går at raset gikk over Turmoveien på Valryggen i Grane og flere personer måtte evakueres.

  • Lørdag 21. september kl. 10.55

    Eks-Mossad-agent til VG: – De vet ikke at de er en del av operasjonen

    Det er fullt mulig å være en del av en etterretningsoperasjon uten å selv være klar over det, sier tidligere Mossad-agent til VG.

  • Lørdag 21. september kl. 10.50

    – Hadde sjelen i fødebyen Risør

    Tidligere Høyre-statsråd Victor Norman er død. Victor Norman ble født i Risør og gikk på Kristiansand Handelsgymnasium, som han avsluttet i 1965. I NRK-programmet Sommer i P2 i 2015 beskrev Norman seg selv som «praktiserende og begeistret bergenser», men la til at han fremdeles hadde sjelen i fødebyen Risør.Byrådsleder i Bergen, Christine B. Meyer (H), var gift med Norman. Hun bekrefter dødsfallet.

  • Lørdag 21. september kl. 10.48

    Anmeldelse «So long, Marianne»: En livsvarig forlovelse

    For lang serie om det altfor korte og likevel langvarige forholdet mellom Leonard Cohen og Marianne Ihlen.

  • Lørdag 21. september kl. 10.42

    Victor Norman er død

    Tidligere statsråd, Victor Norman, er død. Han er også ektefellen til byrådsleder i Bergen, Christine Meyer (H). – Min kjæreste, fantastiske mann og aller beste venn sovnet stille inn i går kveld, skriver hun på sin Facebook-side.

  • Lørdag 21. september kl. 10.40

    Victor Norman er død

    Tidligere Høyre-topp og statsråd Victor Norman er død. Han ble 78 år gammel.

  • Lørdag 21. september kl. 10.40

    Høyre etterlyser kutt i helsekøene: – Mye ord og lite handling

    Høyre lurer på hvor det blir av kuttet i helsekøene som helseministeren har lovet. Helsekøene har tvert imot økt etter at han lanserte løftet i mai. – Helseminister Vestre har lovet bedring – men det blir mye ord og lite handling, sier Høyres Erlend Svardal Bøe til NTB. Svardal Bøe er ikke imponert over det Vestre har fått til og har egne løsninger: – Høyre vil sikre pasientene raskere hjelp gjennom at den offentlige helsetjenesten skal samarbeide med private og ideelle som har ledig behandlingskapasitet. Helseminister Jan Christian Vestre slår kontant tilbake på kritikken fra Høyre: – Nå vil ventetida gå litt opp, og så vil den begynne å gå ned, sier han til NTB. Helseministeren avviser fullstendig at han bare kommer med ord og ikke handling. Det rulles nå ut hundrevis av tiltak over hele Sykehus-Norge, ifølge han. – Poliklinikkene utvider åpningstidene. Vi får til bedre oppgavedeling mellom helsepersonell. Vi kommer sannsynligvis i år til å sette rekord i kjøp fra private aktører. Og vi tar i bruk ny digitalisering, sier Vestre til NTB. – Vi har en plan. Høyre har overhodet ingen plan, legger han til.

  • Lørdag 21. september kl. 10.15

    Northug bekrefter: Klar for Beitostølen

    For første gang på seks år stiller Petter Northug (38) til start under den nasjonale langrennsåpningen på Beitostølen.

  • Lørdag 21. september kl. 10.14

    Ber folk i Valle om å koke vatnet

    Etter ein lekkasje i Valle torsdag må alle i Vallebygda koke vatnet inntil vidare, skriv kommunen på deira nettside. Lekkasjen oppstod då ein vasslange vart riven av under graving. Lekkasjen er nær ein gjødselskjellar. – Så langt me veit har alle vatn. Likevel kan me ikkje garantere for vasskvaliteten, difor sender me ut kokevarsel. Det gjeld inntil me har reparert lekkasjen og ikkje minst fått sendt vatnet til testing og får klarsignal, seier leiar teknisk i Valle kommune, Magnus Berg. Det er uvisst kva tid vatnet i Vallebygda kan friskmeldast att.

  • Lørdag 21. september kl. 10.14

    Northug stiller på Beitostølen

    Petter Northug deltar på den nasjonale åpningen på Beitostølen for første gang siden 2018. – Jeg gleder meg til å få startnummer på brystet igjen og til å gjøre Beitostølen-comeback. Det er noen år siden sist jeg gikk der, sier Petter Northug til TV 2

  • Lørdag 21. september kl. 10.11

    Northug stiller på Beitostølen

    Petter Northug deltar på den nasjonale åpningen på Beitostølen for første gang siden 2018, bekrefter stjernen selv overfor TV 2. – Jeg gleder meg til å få startnummer på brystet igjen og til å gjøre Beitostølen-comeback. Det er noen år siden sist jeg gikk der, sier Petter Northug til TV 2. Kanalen skriver at Northug etter planen skal gå to renn på Beitostølen, sprint klassisk som arrangeres fredag 22. november og 10 kilometer fri søndag 24. november. På spørsmål om hvorfor han skal gå, svarer Northug: – Jeg har lyst til å gå enkelte løp i tradisjonelt langrenn gjennom sesongen. Kroppen har fungert bra den siste tiden og jeg har hatt en mer fornuftig inngang til sesongen enn jeg hadde i fjor. Jeg fikk gode svar mot slutten av fjorårssesongen med pallplass i Norgescup og NM-sølv, og det ga meg motivasjon.

  • Lørdag 21. september kl. 10.08

    Ber om samfunnsstraff for voldtektstiltalt venninnegjeng

    De fire venninnene som er tiltalt for å ha voldtatt en femte venninne, kan risikere samfunnsstraff. Påtalemyndigheten mener de fire venninnene skal dømmes for grov uaktsom voldtekt. Aktor ber om samfunnsstraff på 360 timer for hver av de fire venninnene.

  • Lørdag 21. september kl. 9.59

    Kina svømmer i melk

    Prisbevisste forbrukere og fallende fødselstall har ført til at melkelagrene i Kina flommer over.

  • Lørdag 21. september kl. 9.51

    Satt fast på fjellhylle ved Kjerag

    Politiet har i samarbeid med frivillige hjelpemannskap og Hovedredningssentralen i Sør-Norge, assistert en mann i 30-årene som satt fast på en fjellhylle på vei til Kjerag i Lysefjorden. Mannen var i følge med flere andre, og de fikk varslet politiet lørdag morgen. Frivillige mannskaper fikk firt mannen trygt ned fra fjellhyllen. Han er uskadd.

  • Lørdag 21. september kl. 9.40

    Tiltalt for å ha kjørt i 167 km/t – må møte i retten

    Politimesteren i Nordland har tatt ut tiltale mot en kvinne i 20-årene fra Vågan. skriver Lofotposten. I tiltalen kommer det fram at bilen ble målt til en hastighet på 167 km/t i en 80-sone på E10 ved Storhaugen i Vågan. Det vil si over det dobbelte av lovlig hastighet. Kjøringa skjedde i april i år. Ifølge et rundskriv fra riksadvokaten er utgangspunktet fengselsstraff fra og med 136 km/t når fartsovertredelsen har skjedd i en 80-sone. Blir hun dømt risikerer hun også bot og førerkortbeslag, ifølge Lofotposten. Det er satt av en dag til saka i Salten og Lofoten tingrett i oktober.

  • Lørdag 21. september kl. 9.36

    Meslinger påvist på legevakten i Oslo

    En pasient har fått påvist meslinger på legevakten i Oslo. – Vi har oversikt over pasientene som oppholdt seg i de samme områdene i det aktuelle tidsrommet. Legevakten har ringt til alle det gjelder, men ikke alle har besvart telefonen. Det skriver kommuneoverlege Tanja Tomasevic. Alle som var på legevakten onsdag 18. september klokken 10.00-15.30, bes om å ta kontakt med legevakten hvis de ikke allerede har snakket med dem, hvis de ikke er vaksinert eller vet at de er vaksinert. Det er snakk om 144 pasienter og deres pårørende som har oppholdt seg i smitteområdene. ?Meslinger smitter gjennom luften og ved kontakt med væske fra luftveier. Sykdommen er svært smittsom, men de som er vaksinert er godt beskyttet mot smitte.

  • Lørdag 21. september kl. 9.36

    Northug hjelper tyskernes Birken-renn: – Som et synkende skip

    König Ludwig Lauf er for Tyskland som Birken er for Norge. Nå skal det tyske rennet heve statusen – og henter inn Petter Northug (38) for hjelp.

  • Lørdag 21. september kl. 9.31

    Pasient på legevakten i Oslo har fått påvist meslinger

    En pasient som senere fikk påvist meslinger, oppholdt seg på legevakten i Oslo den 18. september.

  • Lørdag 21. september kl. 9.31

    25 barn fikk hjemmeundervisning

    I skoleåret 2023/2024 var det 25 barn i Rogaland som fikk privat hjemmeundervisning, skriver Statsforvalteren i Rogaland. Denne opplæringen innebærer at foreldrene selv underviser barna sine hjemme. Kommunene har plikt til å føre tilsyn med at hjemmeundervisningen er tilsvarende som opplæring gitt i den offentlige skolen.

  • Lørdag 21. september kl. 9.19

    Person mistenkt for brannstiftelse etter boligbrann i Sogndal

    Politiet tror brannen i en enebolig i Sogndal natt til lørdag var påsatt. En person er pågrepet, mistenkt for brannstiftelse.

  • Lørdag 21. september kl. 9.19

    Tok ut 100 millioner kroner i utbytte i årene før tvangssalg

  • Lørdag 21. september kl. 8.55

    Bil kjørte inn i et tre i Bjørnafjorden

    En bil har kjørte av veien og inn i et tre på Skeisflaten på Hagavik i Bjørnafjorden. Føreren er en mann i 30-årene. Politiet mistenker at han var ruspåvirket. Han er fraktet til Haukeland universitetssjukehus med ukjent skadeomfang. – Han forsøkte å folrate stedet. Vi fant ham etter en stund, sier operasjonsleder Bjarte Rebnord. Andre trafikanter meldte fra om bilen. Det er store skader på bilen etter hendelsen, som var meldt stjålet. Nødetatene er på stedet.

  • Lørdag 21. september kl. 8.42

    Kvinne (18) fremstilles for fengsling

    En 18 år gammel kvinne fremstilles for fengsling klokken 10 i Hordaland tingrett. – Hun er siktet for å ha skutt på noen busser og på politihuset i Fyllingsdalen denne uken, sier jourhavende politiadvokat Linn Søfteland til NRK. Kvinnen har noen få straffesaker på seg fra tidligere. Politiet vil be om fire uker fengsling på grunn av gjentakelsesfare.

  • Lørdag 21. september kl. 8.35

    Tester nytt VAR-system: – Gjør spillet mer rettferdig

    Kan dette systemet erstatte dagens VAR?

  • Lørdag 21. september kl. 8.29

    Brannvesenet i Fredrikstad fyller 150 år

    I dag er det klart for feiring på brannstasjonen, og dørene står åpne for store og små som vil lære om brannsikkerhet og oppleve livet på brannstasjonen. Ordfører Arne Sekkelsten står for den offisielle åpningen, melder Fredrikstad kommune. Brannbjørnen Bjørnis har show og det blir historisk 150-årsforedrag med statsstipendiat Petter Ringen Johannessen

  • Lørdag 21. september kl. 8.28

    Var til sjenanse for folk i Gjøvik sentrum

    Politiet valgte i natt å innbringe en mann i 20-årene til arresten. Mannen var svært beruset og politiet mottok meldinger om ufin oppførsel.

  • Lørdag 21. september kl. 8.27

    Politiet fikk tips – mistanke om ruskjøring

    Etter tips fra publikum har politiet kontrollert føreren av en personbil i Mo i Rana sentrum. Føreren, en mann i 40-årene, framsto som berusa for patruljen, skriver politiet på X. De har sikra seg bevis og oppretta sak. –

  • Lørdag 21. september kl. 8.25

    Mann skrek og hamret på dører

    En overstadig beruset mann i 50-årene ble sent fredag kveld pågrepet av politiet på Kolbu i Østre Toten kommune. Mannen hadde da hamret på dører og skreket og hylt, ifølge politiet. Han ble innbrakt til sentralarresten på Hamar fordi man mente at han ikke skal ha vært i stand til å ta vare på seg selv.

  • Lørdag 21. september kl. 8.24

    Nedbrent bil – ukjent årsak

    Politiet fikk i natt melding om brann i en personbil på FV17. ved Utskarpen i Rana. – Ikke snakk om personskade, melder politiet på X. Bilen er nedbrent og dratt ut av veibanen og eieren er avhørt. Politiet vet ikke årsaken til bilbrannen.

  • Lørdag 21. september kl. 8.21

    Påkjørt i gangfelt i Haugesund

    En kvinne i 30-årene ble natt til lørdag, påkjørt av bil i et gangfelt i Torggata i Haugesund. Kvinnen ble tatt med av ambulanse for sjekk. Påkjørselen skjedde i lav hastighet. Det er uklart hva som har skjedd. Politiet oppretter sak, men fører av bilen beholder førerkortet.

  • Lørdag 21. september kl. 8.18

    Mann angrepet av flere andre på Hundvåg

    Natt til lørdag ble en mann i 30-årene angrepet og slått til av flere personer i nærheten av Lunde på Hundvåg i Stavanger. Gjerningspersonene hadde forlatt stedet da politiet kom. Mannen ble kjørt til legevakt for sjekk og politiet oppretter sak.

  • Lørdag 21. september kl. 8.16

    Slått ved togstasjonen på Bryne

    Natt til lørdag ble en mann utsatt for vold ved togstasjonen på Bryne. Mannen skal ha blitt skallet til av en mann og også blitt slått til av en kvinne. Det er uklart hva som har skjedd, skriver politiet. Fornærmede trengte ikke helsetilsyn.

  • Lørdag 21. september kl. 8.15

    Mistenkt for garasjeinnbrudd i Kongsvinger

    Politiet fikk i natt melding om et pågående innbrudd i en garasje i Kongsvinger. En patrulje som søkte i området møtte på tre personer med en stjålet sykkel. De har fått status som mistenkte for innbruddet og anmeldes. Sykkelen er levert tilbake til eieren, melder politiet i Innlandet.

  • Lørdag 21. september kl. 8.15

    Promillekjøring i Trondheim

    Politiet meldte i firetiden natt til lørdag at de mottok et tips om promillekjøring i Trondheim. En politipatrulje lokaliserte bilen og fant føreren liggende flatt ut like ved. Politiet sikret bevis og opprettet sak.

  • Lørdag 21. september kl. 8.13

    Til legevakt etter voldshendelse

    En person ble tatt med til legevakt etter en voldshendelse utenfor et utested i Markens gate i Kristiansand sentrum i natt, opplyser politiet. Politiet oppretter sak, men opplyser at det ikke er noen mistenkte i saken foreløpig.

  • Lørdag 21. september kl. 7.22

    Newzealandsk pilot fri etter halvannet år i fangenskap

    For drøyt 18 måneder siden ble flygeren Phillip Mehrtens fra New Zealand tatt til fange av separatister i den indonesiske Papua-provinsen. Nå er han løslatt.

  • Lørdag 21. september kl. 7.15

    Norsk lege minnes drept medisinstudent i Gaza

    Legestudent Abdul Abdulrahman Alnajjar (21) jobbet tett med de norske legene i Gaza. Nå er han blant over 40.000 drept i israelske angrep.

  • Lørdag 21. september kl. 7.12

    Lettelser i luften

    Milliardærene plukket uforvarende opp et triks fra norsk fagbevegelse.

  • Lørdag 21. september kl. 7.10

    Hund varslet om innbruddstyv

    Like etter klokken 04 fikk politiet telefon fra en person i Tønsberg sentrum, som hadde oppdaget en innbruddstyv i leiligheten sin. Eieren ble vekket av at hunden bjeffet. Politiet var raskt på stedet, og fikk kontroll på tyven. Han hadde tyvegodset på seg, og blir anmeldt for dette. Tyven fikk imidlertid gå videre, men er bortvist fra sentrum for en periode. Lovbruddet blir etterforsket videre.

  • Lørdag 21. september kl. 7.07

    Rullet inn på restaurant med elmoped

    Politiet fikk natt til lørdag melding om at en ung mann kjørte sin elektriske moped inn i lokalene til en McDonalds-restaurant i Porsgrunn. Da patruljen kom til stedet viste det seg å være mindre spektakulær kjøring enn først antatt. Gutten ønsket nemlig bare å lade mopeden sin, noe han ble anomodet om å gjøre et annet sted.

  • Lørdag 21. september kl. 6.50

    Ruspåvirket mindreårig kjørte bil i grøfta

    Ved 02-tiden natt til lørdag kjørte en bil ut i grøfta i Asker. Politiet fikk kontroll på sjåføren som var uskadd. – Den mistenkte sjåføren er under 18 år og har ikke førerkort, skriver de på X. – En ung gutt som var passasjer hadde forlatt stedet før vi ankom, men vi har vært i kontakt med hans foreldre, og han er heller ikke skadet. Mistenkte blåste til langt over lovlig verdi. – Han ivaretas videre av familie. Vi oppretter sak på trafikkuhell, promillekjøring og kjøring uten gyldig førerkort.

  • Lørdag 21. september kl. 6.46

    Voldsepisode på utested: Vekter har skader i ansiktet

    Oslo-politiet melder på X at det har vært en voldsepisode på et utested i Bærum natt til lørdag. – Vi har kontroll på det vi mener er gjerningspersonen. Mistenkte ble ifølge politiet pågrepet og kjørt til arresten. – Han var ikke veldig samarbeidsvillig med politiet underveis. Vekteren skal ha blitt slått flere ganger i ansiktet og ble kjørt til legevakta for behandling.

  • Lørdag 21. september kl. 6.31

    Brann i el-sparkesykkelbatteri i leilighet

    Nødetatene er på Kringsjå i Oslo etter melding om brann i et elsparkesykkelbatteri i en leilighet. – Beboer er sjekket av ambulansen og er ikke skadet, skriver politiet på X. Det skal være mye røyk i leiligheten og oppgangen, men det luftes ut. Brannen skal være slukket.

  • Lørdag 21. september kl. 5.58

    Brannvesenets garasje brant ned på Leka

    Brannbiler og materiell har gått tapt etter at det natt til lørdag begynte å brenne i en garasje som huset brannvesenets kjøretøy på Leka i Trøndelag. – Det er meldt om full overtenning av en garasje som huser brannvesenets kjøretøy, meldte Trøndelag politidistrikt klokken 4.15. Halv åtte opplyser Roger Gjersvold ved 110-sentralen at garasjen er fullstendig nedbrent. Han forteller at det lokale brannvesenet ikke kunne bidra med slukking. – Alt utstyret deres var i garasjen. Andre brannstasjoner fra landsida måtte komme med ferge for å ta det som var igjen av slukking og sikringsarbeid. Det er foreløpig ikke kjent hva som er årsaken til brannen. Politiet opplyser at de har gjort avhør og at saken vil etterforskes over helga.

  • Lørdag 21. september kl. 5.53

    Libanesiske helsemyndigheter: Minst 31 drept - tre barn

    Dødstallene stiger etter angrepene i Beirut fredag.

  • Lørdag 21. september kl. 5.00

    1400 kilometer på elsykkel til 100.000

    Innimellom sies det at vi burde sykle testsyklene enda mer. At vi ikke får erfare alle detaljene, og slitasjen, som oppstår på en sykkel i de vanlige testene vi gjennomfører. Denne sommeren har vi altså gått inn for det motsatte. Tung, tung testing av én modell.

  • Lørdag 21. september kl. 4.26

    Brann hos brannvesenet

    Det brenner i brannvesenets garasje på øya Leka i Trøndelag.

  • Lørdag 21. september kl. 4.03

    Satt fast i fjellet, er på vei ned

    De to mennene som satt fast i fjellet i Møre og Romsdal, er nå på vei ned med hjelp av Røde Kors og en alpin redningsgruppe.

  • Lørdag 21. september kl. 3.03

    Årets katt i Storbritannia jobber på krisesenter

    Marley vant prisen for sin evne til å trøste traumatiserte kvinner.

  • Lørdag 21. september kl. 2.52

    Truet med machete eller stor kniv

    Politiet rykket ut til flere ungdommer på Nordstrand i Oslo som skal ha følt seg truet av en jevnaldrende med machete eller stor kniv.

  • Lørdag 21. september kl. 2.39

    Politiet rykket ut til melding om knivtrusler ved Oslo-skole

    Politiet i Oslo rykket rundt midnatt natt til lørdag ut til Nordstrand skole etter meldinger om at en ung mann løp rundt med en machete/sverd og truet andre på stedet. De fornærmede skal være 17 år. – Vi fikk kontakt med flere fornærmede og involverte, men de to hovedmistenkte hadde forlatt på en motorsykkel. Litt etterpå fikk vi kontroll på de to på motorsykkelen. Den ene av de to er mistenkt for å ha truet med kniv eller machete, mens den andre skal ha hatt en mindre aktiv rolle. De mistenkte er begge 18 år. Ifølge VG skal det ikke være beslaglagt noe våpen. – Etter innledende etterforskning og avhør er de to mistenkte bortvist og dimittert fra stedet, opplyser operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo-politiet

  • Lørdag 21. september kl. 2.39

    Politiet rykket ut til melding om knivtrusler ved Oslo-skole

    Politiet i Oslo rykket rundt midnatt natt til lørdag ut til Nordstrand skole etter meldinger om at en ung mann løp rundt med en machete/sverd og truet andre på stedet. – Vi fikk kontakt med flere fornærmede og involverte, men de to hovedmistenkte hadde forlatt på en motorsykkel. Litt etterpå fikk vi kontroll på de to på MCen. Etter innledende etterforskning og avhør er de to mistenkte bortvist og dimittert fra stedet, opplyser operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo-politiet

  • Lørdag 21. september kl. 2.19

    Brann i enebolig i Sogndal

    En enebolig i Sogndal har brent. En person er pågrepet etter brannen.

  • Lørdag 21. september kl. 2.15

    Kalte seg for «svart nazist» på porno­nettsted: – Fortsetter valgkampen

    Republikanere frykter at avsløringene rundt guvernørkandidaten Mark Robinson kan påvirke presidentvalget.

  • Lørdag 21. september kl. 2.11

    Person pågrepet etter brann i Sogndal

    En person i 40-årene er pågrepet etter en boligbrann i Sogndal natt til lørdag. Politiet mistenker at brannen er påsatt. – Han ble pågrepet i nærheten av åstedet. Det er mistanke om at han har tatt noe med å gjøre at brannen startet, sier operasjonsleder Bjarte Rebnord. Det ble meldt om full overtenning i eneboligen rundt klokken to natt til lørdag. Fem personer fra omkringliggene hus ble evakuert. Brannen er slukket. Det er ikke meldt om personskader. Beboeren i huset kom seg ut på egen hånd, opplyser fungerende vaktleder Dan Inge Gjesdal ved 110-sentralen Vest til NTB. Det var fare for spredning til et nabohus som kun lå noen meter unna, men brannmannskapene forhindret at dette skjedde. Bygget er totalskadd.

  • Lørdag 21. september kl. 2.11

    Brann i enebolig i Sogndal

    Nødetatene har rykket ut til brann i en enebolig i Sogndal. Ved 2-tiden meldte 110-sentralen i Vestland om full fyr i boligen. Det skal ha vært en person i boligen som har kommet seg ut. – Så langt vi vet er ingen personer skadet, sier vaktleder Dan Inge Gjesdal til VG.

  • Lørdag 21. september kl. 2.11

    Brann i enebolig i Sogndal er slukket

    Brannen i en enebolig i Sogndal er slukket. Det er ikke meldt om personskader. Beboeren i huset kom seg ut på egen hånd, opplyser fungerende vaktleder Dan Inge Gjesdal ved 110-sentralen Vest til NTB. Han forteller at brannen ble meldt slukket klokken tre, en knapp time etter at nødetatene meldte at boligen sto i full fyr. Det var fare for spredning til et nabohus som kun lå noen meter unna, men brannmannskapene forhindret at dette skjedde. Det er ikke meldt om skadede personer. (NTB)

  • Lørdag 21. september kl. 1.44

    Første henrettelse på 13 år i Sør-Carolina

    Dødsdømt mann ble henrettet med giftsprøyte fredag.

  • Lørdag 21. september kl. 0.13

    Russland reagerer etter Carlsen-utspill

    Magnus Carlsen (33) får gjennomgå av russiske politikere og sportsprofiler etter at han torsdag kveld sto opp mot et kontroversielt forslag i sjakksporten.