Nyheter:

  • Fredag 20. september kl. 23.10

    Aldri sett denne typen skader på en så ny bru

    Under arbeidet på Hålogalandsbrua denne uka ble det oppdaget flere skader. Før brua ble asfaltert ble metallet dekket av to membraner. Nå har vegvesenet oppdaget to typer skader på membranen. Det melder Fremover, som siterer Teknisk ukeblad. Den ene skadetypen gjelder manglende heft mellom to membranlag. Det betyr at lagene ikke sitter godt nok festet til hverandre. – Dette vil føre til at asfalten ikke vil sitte til stålkassen og at samme type asfaltskader som vi ser på brua, vil kunne oppstå igjen etter noen år. Videre kommer det fukt inne mellom lagene, og brua har da stedvis i praksis fungerende membranlag som er ned mot halve tykkelsen av det som var prosjektert. Det sier seksjonsleder i Statens vegvesen Elisabeth Bech til Teknisk ukeblad. Den andre skadetypen gjelder membran som har blitt slipt helt ned mot stålet. – Det er kommet fukt under membranen, og rustangrep kan ses når membranen fjernes, sier Bech til Teknisk ukeblad. Statens vegvesen har aldri sett den type skader på en så ny bru som Hålogalandsbrua tidligere. Brua ble åpnet i desember

  • Fredag 20. september kl. 23.03

    Idrettslagsleder stanset arrangement for påståtte nynazister på Romerike

    Et arrangement for påståtte nynazister ble stanset i et klubbhus på Romerike. Lederen for idrettslaget klubbhuset tilhørte tok selv affære.

  • Fredag 20. september kl. 22.59

    Fraktet to personer til land

    De to personene som var ombord i en båt som gikk på skjær i Flekkefjord, fraktes til land med brannbåten. De skal være i god behold. Politiet melder at båten står stabilt og skal berges senere.

  • Fredag 20. september kl. 22.48

    Elon Musk møtte ikke opp til avhør – vil sanksjonere milliardæren

    Det amerikanske finanstilsynet gransker hans 44 milliarder dollar store oppkjøp av Twitter.

  • Fredag 20. september kl. 22.43

    Avslutter arrangement der fyrverkeri var brukt

    Politiet har snakket med deltakere og vakter som er tilstede på en samling i Sømsbukta i Kristiansand. Det er enighet om at arrangementet avsluttes kl 2300. Tidligere fredag kveld kom det flere meldinger til politiet om høy musikk og fyrverkeri.

  • Fredag 20. september kl. 22.35

    Opplysninger til VG: Hytta stormet av maskerte politifolk

    Marius Borg Høiby (27) og vennene hans skal ha sittet og drukket rødvin da hyttedøren plutselig ble åpnet. Inn kom det flere maskerte politifolk.

  • Fredag 20. september kl. 22.32

    Stanset fest for påståtte nynazister

    Leder i Funnefoss Vormsund idrettslag, Tom Sigurd Hagen, stanset i kveld i et arrangement som skal ha vært for nynazister i et klubbhus på Øvre Romerike. – Jeg så ingen annen utvei enn å be de avslutte arrangementet. Vi står på ingen måte inne for de holdningene de har, sier han til NRK. Det skal ha vært over 100 mennesker til stede på arrangementet.

  • Fredag 20. september kl. 22.30

    AI vil føre til endringer i arbeidsmarkedet

    Hvor mange arbeidsplasser kommer til å bli påvirket at AI de neste årene? Få med deg hele artikkelserien til E24 om AI

  • Fredag 20. september kl. 22.27

    Redningsskøyta på vei

    Redningsskøyta og brannbåten er på vei for å bistå etter at en båt gikk på skjær i Stolsfjorden i Flekkefjord. Det var to personer ombord i båten, men det skal ikke være skadet.

  • Fredag 20. september kl. 22.25

    Redningsaksjon i Flekkefjord: Båt gikk på skjær

    To personer er i god behold og fraktes til land.

  • Fredag 20. september kl. 22.21

    Båt har gått på skjær

    En båt har gått på skjær ved Espholmen i Flekkefjord, og tar inn vann. Det skal være to personer om bord i båten. HRS leder og koordinerer oppdraget.

  • Fredag 20. september kl. 22.19

    Konduktør skal ha blitt slått og spyttet på av guttegjeng

    På Oppegård togstasjon skal en konduktør ha blitt utsatt for vold av en guttegjeng. Konduktøren er ikke skadet etter voldshendelsen, opplyser operasjonsleder Kjetil Elnan Ringseth i Øst politidistrikt fredag kveld. Politiet har kontroll på guttene som er mistenkt for å ha slått og spyttet på konduktøren. (NTB)

  • Fredag 20. september kl. 22.13

    Politiet rykker ut etter melding om fyrverkeri

    Det har kommet flere meldinger om høy musikk og fyrverkeri fra Sømsbukta i Kristiansand. Politiet er på vei til stedet.

  • Fredag 20. september kl. 21.50

    Nordea utsatt for DDoS-angrep: – Ingenting er på avveie

    Det var ikke bare «rusk i maskineriet» som skapte trøbbel.

  • Fredag 20. september kl. 21.48

    Brann i hytte på Færder

    Like etter klokken 20 fikk brannvesenet melding om brann i en hytte på Hvasser i Færder. – Beboer har heldigvis fått slukket brannen selv. Det framstår for oss som om en lampe har falt ned og antent sofaen. Vi gjorde ikke slukkeinnsats, kun kontrollerte, sier brannmester Erik Nygaard. Beboeren hadde pustet inn litt røyk og ble tatt med i ambulanse for sjekk.

  • Fredag 20. september kl. 21.47

    Skjæran hardt ut mot Ap-bok: – Fri diktning

    – Vi har gode kilder, svarer forfatter.

  • Fredag 20. september kl. 21.37

    Trafikkulykke i Lærdal

    Nødetatene rykket ut etter melding om trafikkulykke i E16 Seltatunnelen i Lærdal. – To personbiler er involvert, med fem personer i. Ingen fraktes fra stedet med ambulanse, men oppfordres til å oppsøke legevakt for kontroll. Vurdert som uskadd, skriver operasjonsleder i politiet Stein Rune Halleraker.

  • Fredag 20. september kl. 21.23

    Guardiolas elever tar over toppjobbene – nekter å ta æren

    Rundt omkring i Europa dukker det nå opp flere og flere topptrenere med én ting til felles.

  • Fredag 20. september kl. 21.20

    Alvorlig skadet etter voldshendelse i Råde

    En ung mann i begynnelsen av 20-årene er blitt utsatt for vold av flere personer i Karlshus i Råde kommune. Det melder politiet. Den fornærmede er kjørt til Ullevål sykehus med alvorlige skader i nakke og i ansiktet. Han skal ikke være livstruende skadd. – Det fornærmede forklarer er at han har vært ute og gått. Og så har han blitt overfalt av fem personer. Han har blitt både slått og sparket, og fått slått ut en tann, sier Fredrik Solbakken i politiet. Politiet sier de arbeider med å sikre spor. Politiet fikk inn melding om hendelsen kl. 19.48, og var på stedet kl. 20.07. Det søkes nå etter gjerningspersoner.

  • Fredag 20. september kl. 21.17

    Mann til sykehus etter voldshendelse i Råde - søker etter gjerningspersoner

    Mannen har alvorlige, men ikke livstruende skader, opplyser politiet.

  • Fredag 20. september kl. 21.00

    Brutal og blodig krim!

    Karin Fossum feirer femti år som forfatter med en krim som er brutal og blodig, men samtidig en av hennes mest poetiske.

  • Fredag 20. september kl. 20.44

    Setter inn natteravner mot ungdomsuro

    Ordfører i Farsund, Ingrid Williamsen iverksetter natteravner i sentrum nå. De skal hovedsakling gå når utfordringene er størst fra fredag til søndag, men særlig på lørdager, skriver Lister24. Det var denne uken at politiet gikk ut og advarte om ungdommer som sprer uro og hindrer politiet i arbeidet. Nå ber politiet om hjelp fra foreldre og politikerne til å gjøre byen trygg.

  • Fredag 20. september kl. 20.38

    Fører fratatt førerkort på Rv. 2 i Kongsvinger

    Politiet anmelder og tar beslag i førerkort til en sjåfør å ha kjørt i 122 km/t i 80-sonen langs Rv. 2 ved Sigernessjøen sør for Kongsvinger. Det skjer etter en trafikkontroll som utrykningspolitiet gjennomførte på strekningen fredag kveld. I tillegg fikk fem førere forelegg for mobilbruk under kjøring og fire fikk forelegg for høy fart.

  • Fredag 20. september kl. 20.25

    Sjakktrekk om Putin

    Magnus Carlsen leder an i en heroisk kamp, men faren er overhengende for at brikkene faller ned på Putins side.

  • Fredag 20. september kl. 20.17

    Elsparkesykkel satte full fyr i enebolig i Gjøvik

    Like etter kl. 20 fredag kveld fikk politiet melding om en brann i en enebolig på Kopperud i Gjøvik. Det skal være en elsparkesykkel som tok fyr. Alle personene i huset er gjort rede for, melder politiet, som er på plass. Ifølge Oppland Arbeiderblad brenner det kraftig i eneboligen og røyken legger seg over hele nabolaget.

  • Fredag 20. september kl. 20.17

    Elsparkesykkel forårsaket kraftig brann i enebolig i Gjøvik

    Like etter kl. 20 fredag kveld fikk politiet melding om en brann i en enebolig på Kopperud i Gjøvik. Det skal være en elsparkesykkel som tok fyr. Én person er sendt til sykehuset etter å ha fått i seg røyk. Alle personene i huset er gjort rede for. Ifølge Oppland Arbeiderblad brenner det kraftig i eneboligen og røyken legger seg over hele nabolaget. Innsatsleder på stedet, Arild Engelund, forteller til avisa at det ikke skal være fare for spredning til andre bygg i nærheten. Arbeidet som legges ned nå handler om å minimere skadene, sier Engelund.

  • Fredag 20. september kl. 20.17

    Elsparkesykkel tok fyr i enebolig i Gjøvik

    Like etter kl. 20 fredag kveld fikk politiet melding om en brann i en enebolig. Det skal være en elsparkesykkel som tok fyr. Alle personene i huset er gjort rede for, melder politiet, som er på plass.

  • Fredag 20. september kl. 20.14

    Barn påkjørt i Gloppen

    Et barn på sykkel skal være påkjørt av en bil i Gloppen. Politi og ambulanse er på stedet. Luftambulanse er rekvirert. Politiet omtaler ulykken som alvorlig, grunnet hastigheten på bilen. Barnet skal være bevisst og oppegående, men skadeomfanget utover dette er ikke kjent. – Pasienten får behandling av helsepersonell på stedet. Vi har startet etterforskning av hendelsen, og er i kontakt med fører av bilen, sier operasjonsleder Stein Rune Halleraker. Nordstrandsvegen er stengt som følge av trafikkulykken, melder Vegtrafikksentralen.

  • Fredag 20. september kl. 20.14

    Trafikkulykke mellom personbil og barn på sykkel i Gloppen

    Politi og ambulanse rykket ut til en ulykke der et barn på sykkel skal være påkjørt av en bil i Gloppen. Luftambulanse er på vei til stedet. Nordstrandsvegen er stengt som følge av trafikkulykken, melder Vegtrafikksentralen. Politiet omtaler ulykken som alvorlig, men barnet skal være bevisst og oppegående.

  • Fredag 20. september kl. 20.14

    Rapport: Secret Service sviktet under Trump-attentatet

    En ny granskingsrapport peker på flere alvorlige feil av Secret Service og lokalt politi.

  • Fredag 20. september kl. 20.13

    Carlsen-smell i sjakk-OL – tapte med hvite brikker

    Magnus Carlsen fikk det stritt og fant ingen vei tilbake da han gikk på sitt første nederlag i årets sjakk-OL.

  • Fredag 20. september kl. 20.06

    Vegvesenet med tiltak etter bomnedkjøringen på E6 ved Biri

    Vegvesenet setter inn umiddelbare tiltak for å bedre sikkerheten ved bommen som ble kjørt ned i går på E6 ved Biri. Det skriver Hamar Arbeiderblad. Torsdag ettermiddag kjørte en kvinne i 70-årene igjennom bommen på motorveien, som var nede grunnet veiarbeid. To veiarbeidere måtte hoppe unna for å ikke bli påkjørt av kvinnen som fortsatte å kjøre etter sammenstøtet. Dette skal være den andre hendelsen ved denne bommen, som gjør at fylkeskommunen ser seg nødt til å sette inn ekstra tiltak. Det er satt inn en såkalt putebil med tydelig skilting og forsterket bommen for å sikre veiarbeiderne. Sjåføren som kjørte videre ble sporet opp av politiet senere på ettermiddagen. Hun fikk førerkortet beslaglagt og er anmeldt.

  • Fredag 20. september kl. 19.57

    Slåssing på lekeplass

    Politiet rykket fredag kveld ut til Haraldsvang naturpark i Haugesund etter melding om slåssing blant ungdommer på lekeplassen. En mann i 20-årene har skader i ansiktet. Politiet gjør avhør og undersøkelser på stedet. En patrulje har truffet på tre ungdommer som passer til beskrivelsene av de mistenkte. Disse er i samme alder som fornærmede.

  • Fredag 20. september kl. 19.54

    Politiet med foreløpig teori om brannårsak på Gruben

    Torsdag kveld rykket nødetatene ut til en brann i en garasje på Gruben i Rana kommune. Brannen spredte seg så til et bolighus som ble totalskadd. Flere naboer ble evakuert på grunn av fare for spredning. Da brannen ble slukket fikk de evakuerte lov til å vende tilbake til sine hus. I dag har krimteknikere vært på befaring på stedet, som ble sperret av i går kveld, melder Rana No. – De foreløpige undersøkelsene peker i retning at det er et uhell som har forårsaket brannen. Det gjenstår imidlertid sentrale etterforskningsskritt, og det er derfor for tidlig å si noe konkret om hva som har skjedd. Vi har få opplysninger per nå. Det sier politiadvokat Hedda Hovda Skaug til Rana No. Skaug understreker at politiet jobber med å få gjort krimtekniske undersøkelser og avhør av de involverte.

  • Fredag 20. september kl. 19.54

    Kollisjon i Stjørdal

    Tre biler er involvert i en kollisjon i rundkjøringa nord for Helltunnelen. Det meldes at trafikken står stille i øyeblikket. Nødetatene har rykket mot stedet.

  • Fredag 20. september kl. 19.54

    Kan bli brunt vann i Larvik

    Neste uke skal Kommunalteknikk utføre vedlikehold på vannledningsnettet. Arbeidet kan i verste fall føre til brunt vann i Prinsegata, Haralds gate, Håkons gate og Greveveien i Larvik. I forbindelse med arbeidet kan enkelte abonnenter i verste fall oppleve å få brunt vann eller små partikler i vannet. Dette er ufarlig og skyldes rust, løse partikler og humus har løsnet fra ledningene. Dersom brunt vann skulle oppstå, spyles dette ut via kaldtvannskranen nærmest vanninntaket. Unngå å tappe varmt vann og utsett lys klesvask til vannet er klart igjen. Vedlikeholdsarbeidet går fra mandag 23. til fredag 27. september i tidsperioden 09.00–14.00.

  • Fredag 20. september kl. 19.53

    Rykker ut til ulmebrann

    Nødetatene er på vei til Nordsjøvegen på Klepp etter melding om ulmebrann i en bygning.

  • Fredag 20. september kl. 19.53

    Rykket ut til ulmebrann

    Nødetatene rykket fredag kveld ut til Nordsjøvegen på Klepp etter melding om ulmebrann i en bygning. En person har fått i seg røyk og blir undersøkt av helsepersonell. Politiet melder like før klokken 20 at brannen er slukket.

  • Fredag 20. september kl. 19.49

    KrF vil fjerne nettleien: – Dønn usosial

    Utsikter til kraftig økt nettleie skaper debatt. KrF vil børste støvet av sitt forslag om at nettleien bør fjernes, og heller dekkes over statsbudsjettet.

  • Fredag 20. september kl. 19.39

    Isbjørn reiste fra Grønland til Island på isfjell – ble skutt

    Den første isbjørnen som har blitt observert på Island siden 2016, ble skutt av politiet etter trolig å ha ankommet på et isfjell fra Grønland.

  • Fredag 20. september kl. 19.31

    Linderud-skytingen: Politiet fikk gjennom fire ukers varetekt

    De tre mennene som er siktet etter skytingen ved Linderud skole i Oslo, ble fredag fremstilt for varetektsfengsling. – Retten ga medhold om fire ukers varetekt med brev- og besøksforbud, fordi det er fare for bevisforspillelse, sier politiadvokat Tharsiga Tess Skavås. Den ene har samtykket til fengslingen, den andre har tatt to ukers betenkningstid. Det er uklart hvordan den tredje forholder seg til fengslingen. Alle tre er siktet for grove trusler med våpen. Ingen ble skadet som følge av skytingen, men flere skolebarn ble vitne til hendelsen.

  • Fredag 20. september kl. 19.31

    Linderud-skytingen: Fire ukers varetekt for de siktede

    De tre mennene som er siktet for skytingen ved Linderud skole i Oslo, ble fredag fremstilt for varetektsfengsling. – Retten ga medhold om fire ukers varetekt med brev- og besøksforbud, fordi det er fare for bevisforspillelse, sier politiadvokat Tharsiga Tess Skavås. En av mennene samtykket til fengslingen, den andre har tatt to ukers betenkningstid. Det er uklart hvordan den tredje forholder seg til fengslingen. Alle tre er siktet for grove trusler med våpen. Ingen ble skadet som følge av skytingen, men en mann i 20-årene har status som fornærmet. De involverte er kjent for politiet fra før og hendelsen fremstår ikke som tilfeldig.

  • Fredag 20. september kl. 19.31

    Elgpåkjørsel på Fosen

    Nødetatene har rykket ut til en elgpåkjørsel på Fylkesveg 715. Påkjørselen har ført til personskade i form av kuttskader på fører av bilen, melder politiet. Vedkommende blir med i ambulansen.

  • Fredag 20. september kl. 19.25

    Se Vestlandsrevyen klokken 19.30

    I dag fikk kulturbyråden 1000 underskrifter mot kutt i kunstnerstipend. For skuespiller Vibeke Flesland Havre har et slikt stipend betydd mye. Programleder er Jan Børge Leirvik.

  • Fredag 20. september kl. 19.24

    Se TV-sendinga klokka 19.30

  • Fredag 20. september kl. 19.23

    Bygger verdens første 3D-printede hotell

    Overnattingsstedet El Cosmico i Texas bytter ut gamle campingvogner med futuristiske, 3D-printede boliger.

  • Fredag 20. september kl. 19.08

    Trafikkulykke på fylkesvei 17 i Meløy - mistenker promille

    Fredag kveld rykker politiet ut til en trafikkulykke på fylkesvei 17 ved Sneland i Meløy kommune. Én person er involvert i ulykken, melder politiet. SISTE 19:46: Skadene fremstår ikke som alvorlig, ifølge politiet. Sjåføren blir likevel fraktet med ambulanse til legevakt for sjekk. Politiet mistenker promillekjøring og oppretter sak på forholdet og gjør undersøkelser på stedet. Det er kun personbiler som slipper forbi ulykkesstedet inntil videre. Da politiet kom på stedet hang det ledninger over veibanen. Ifølge politiet har bilen truffet lyktestolpe og autovern før den har havnet i grøfta.

  • Fredag 20. september kl. 19.08

    Vei stengt etter trafikkulykke i Meløy

    Fredag kveld rykker politiet ut til en trafikkulykke på fylkesvei 17 ved Sneland i Meløy kommune. Det skal være én person involvert i ulykken. Det er per nå ukjent skadeomfang, melder politiet. Politi og ambulanse er fremme på stedet. Ambulansepersonell er i kontakt med sjåføren. Ifølge politiet har bilen truffet lyktestolpe og autovern før den har havnet i grøfta. Veien er stengt inntil videre da det henger lednigner over veibanen.

  • Fredag 20. september kl. 19.08

    Trafikkulykke i Meløy - ukjent skadeomfang

    Fredag kveld rykker politiet ut til en trafikkulykke på fylkesvei 17 ved Sneland i Meløy kommune. Det skal være én person involvert. Det er per nå ukjent skadeomfang, melder politiet.

  • Fredag 20. september kl. 19.08

    Trafikkdirigering etter ulykke på fylkesvei 17 i Meløy

    Fredag kveld rykker politiet ut til en trafikkulykke på fylkesvei 17 mellom Halsa og Glomfjord i Meløy kommune. Én person er involvert i ulykken, melder politiet. SISTE 19:46: Skadene fremstår ikke som alvorlig, ifølge politiet. Sjåføren blir likevel fraktet med ambulanse til legevakt for sjekk. Politiet mistenker promillekjøring og oppretter sak på forholdet og gjør undersøkelser på stedet. Det er kun personbiler som slipper forbi ulykkesstedet inntil videre. Da politiet kom på stedet hang det ledninger over veibanen. Ifølge politiet har bilen truffet lyktestolpe og autovern før den har havnet i grøfta. SISTE 20:27: Entrepenør er på stedet og overtar overtar trafikkdirigering frem til stolpe og kabel er fjernet.

  • Fredag 20. september kl. 19.08

    Trafikkulykke på fylkesvei 17 i Meløy

    Fredag kveld rykker politiet ut til en trafikkulykke på fylkesvei 17 ved Sneland i Meløy kommune. Én person er involvert i ulykken, melder politiet. SISTE 19:46: Skadene fremstår ikke som alvorlig, ifølge politiet. Sjåføren blir likevel fraktet med ambulanse til legevakt for sjekk. Politiet oppretter sak på hendelsen og gjør undersøkelser på stedet. Det er kun personbiler som slipper forbi ulykkesstedet inntil videre. Da politiet kom på stedet hang det ledninger over veibanen. Ifølge politiet har bilen truffet lyktestolpe og autovern før den har havnet i grøfta.

  • Fredag 20. september kl. 19.08

    Innbrudd på Elkjøp i Oslo: – Er snakk om flere hundre tusen kroner

    Natt til fredag var det innbrudd i Elkjøp-butikken på Ullevål i Oslo. Blant annet er nye iPhone 16 stjålet.

  • Fredag 20. september kl. 19.00

    Nordmann kobles til eksploderende personsøkere: Her slutter sporene

    Mannens arbeidsgiver i Norge har fortsatt ikke hørt fra ham.

  • Fredag 20. september kl. 18.48

    Drapet på Jonas Aarseth Henriksen skal opp for retten i februar 2025

    Retten har satt av seks uker fra 25. februar neste år til drapssaken der Jonas Aarseth Henriksen ble funnet død i Nes i 2023.

  • Fredag 20. september kl. 18.37

    Niso-lederen avfeier VAR-undersøkelser: – Helt uinteressant

    En undersøkelse blant syv av toppklubbene i Norge tyder på at et flertall av spillerne vil vrake videodømming. Lederen for spillernes fagforening bryr seg ikke.

  • Fredag 20. september kl. 18.34

    Politiet ønsker tips om forsvunnet 17-åring på Østlandet

    Siste: Gutten er nå funnet i god behold. Siden søndag ettermiddag har det pågått en stor leteaksjon etter en savnet person i Auli/Rånåsfoss-området i Akershus. Nå deler politiet bilde av 17-åringen for å få hjelp til å finne gutten. – Vi har ikke flere steder å lete og avslutter det aktive søket i området. Uten mer å gå på, trenger vi sårt tips fra publikum, sier operasjonsleder Fredrik Garshol Solbakken. Politiet ønsker opplysninger fra alle som kan ha observert gutten. De regner med at han befinner seg et sted sentralt på Østlandet. Har man sett gutten bes man ringe tipsmottaket på tlf. 989 08 092. – Vi søker bredt. Han kan ha reist med buss eller tog for alt vi vet, sier operasjonslederen.

  • Fredag 20. september kl. 18.28

    Equinor vraker planer om eksport av hydrogen

    Equinor sier det mangler etterspørsel for å gjennomføre planene om å produsere blått hydrogen som skal eksporteres til Europa, og skroter derfor prosjektet. – Når vi nå ser at verken rammevilkårene er til stede, tilbudssiden og etterspørselssiden mangler, så klarer vi ikke å løfte en så stor investering som rør for transport av blått hydrogen til Europa vil være, sier pressetalsperson i Equinor Magnus Frantzen Eidsvold til Energi og Klima. Blått hydrogen er hydrogen som produseres ved å bruke naturgass med karbonfangst og lagring. Hydrogen har blitt ansett som et klimavennlig drivstoffalternativ, ettersom det bare slipper ut vanndamp. Hvor klimavennlig hydrogen egentlig er, avhenger av hvordan det blir produsert. (NTB)

  • Fredag 20. september kl. 18.17

    Trafikken går som normalt etter ulykke på RV 9

    Trafikken flyter fint forbi ulykkesstedet på riksvei 9, ved Dåsnes i Evje og Hornnes. En person på sparkesykkel kolliderte med en bil tidligere fredag. Luftambulanse og ambulanse har vært på stedet. Skadeomfanget er ukjent.

  • Fredag 20. september kl. 18.10

    Rykker ut til røykutvikling på Osterøy

    Brannvesenet rykker ut etter melding om røykutvikling i et hus ved Haus på Osterøy.

  • Fredag 20. september kl. 18.10

    Rykket ut til røykutvikling på Osterøy

    Nødetatene rykket ut etter melding om røykutvikling i en blokkleilighet ved Haus på Osterøy. I en oppdatering 18.14 skriver politiet at det var brann i en dyne, som nå er slukket. Det er ikke meldt om skadde eller savnede personer.

  • Fredag 20. september kl. 18.05

    Mann truet tilfeldige personer

    Politiet har pågrepet en mann i slutten av 30-årene som truet og utagerte mot tilfeldige personer ved Meny i Stavern i Larvik. – Han har skremt mange personer, og han blir anmeldt for ordensforstyrrelse, sier operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Øystein Eikedalen. Mannen skal blant annet ha lagt en tilfeldig person i bakken, og politiet har fått mange meldinger om mannen.

  • Fredag 20. september kl. 18.05

    Mann truer tilfeldige personer

    Politiet har fått melding om en mann som truer og utagerer mot tilfeldige personer ved Meny i Stavern i Larvik. Politiet er på vei til stedet

  • Fredag 20. september kl. 18.03

    Rykker ut etter melding om smell

    Politiet har undersøkt i området rundt Strandahallen i Strand kommune, etter melding om smell og bruk av fyrstikker. Politiet fant ingen som bruker fyrstikker og de hørte ingen smell. De som eventuelt har gjort dette, er forsvunnet fra stedet, melder operasjonsleder.

  • Fredag 20. september kl. 18.03

    Rykket ut etter melding om smell

    Politiet har undersøkt i området rundt Strandahallen i Strand kommune, etter melding om smell og bruk av fyrstikker. Politiet fant ingen som bruker fyrstikker og de hørte ingen smell. De som eventuelt har gjort dette, er forsvunnet fra stedet, melder operasjonsleder.

  • Fredag 20. september kl. 18.00

    Foreslår seks innsparingsforslag i Tønsberg

    Stans i opptrappingen av antall lærlinger, og miljøterapeuter i skolene fra 2025, reversere styrkingen av grunnskolebudsjettet, stanse opptrappingen av arbeidet mot ungt utenforskap og reversere økningen i utgifter til midlertidige boliger. Det er de seks spareforslagene kommunedirektør Mette Vikan Andersen foreslår for å spare 273 millioner kroner innen utgangen av 2028. I tillegg vil hun korte ned sesongen for passasjerfergen Ole 4, som går mellom Husvik og Husøy.

  • Fredag 20. september kl. 17.58

    Luftambulanse på riksvei 9 etter ulykke

    Luftambulansen er hentet inn etter at en sparkesyklist kolliderte med en bil på rikvei 9, ved Dåsnes fredag ettermiddag. Ambulanse er også på stedet. Skadeomfanget er ikke klart. Politiet melder at det er noen trafikale problemer i området.

  • Fredag 20. september kl. 17.47

    Trafikkulykke i Indre Østfold: - Fremstår alvorlig

    To biler er involvert, opplyser politiet.

  • Fredag 20. september kl. 17.46

    Milliarder til Kristiansand-regionen

    Regjeringen har godkjent at Kristiansand-regionen får over to milliarder kroner over ti år. Pengene skal gi økt satsing på kollektivtrafikk, sykkel og gangveier, skriver Fædrelandsvennen. Mathias Bernander (H), ordfører i Kristiansand kommune, er i styringsgruppen for byvekstavtalen. Han sier at nå skal samtlige ordførere fra Kristiansand-regionen foreslå prosjekter som de ønsker midler til.

  • Fredag 20. september kl. 17.35

    Alvorlig trafikkulykke i Indre Østfold

    Nødetatene har rykket ut til en trafikkulykke ved Mysen på riksvei 22. Politiet beskriver ulykken som alvorlig. To biler og tre personer er involvert. Det er foreløpig meldt om materielle skader. Det var politi rett i nærheten da hendelsen skjedde. Luftambulansen er nå på stedet. – Veien kommer til å bli stengt ganske lenge, sier Kjetil Ringseth i politiet til NRK.

  • Fredag 20. september kl. 17.34

    Gyldendal bekrefter: Retter feil i bok om Ap

    TV 2-reporter Lars Joakim Skarvøy sier han ikke kysset Hadia Tajik (Ap) på munnen under en pride-markering.

  • Fredag 20. september kl. 17.30

    Sparkesyklist i bilulykke

    Skadeomfanget er ikke kjent, etter at en sparkesyklist ble påkjørt av en bil på riksvei 9 ved Dåsnes i Evje og Hornnes. Nødetatene er på vei til stedet.

  • Fredag 20. september kl. 17.26

    MC-fører til legevakt etter utforkjøring

    En motorsykkel har kjørt ut av veien i Hellandsbygda i Sauda. Sjåføren fremstår lettere skadet. Ambulanse har vært på stedet og kjører vedkommende til legevakten, opplyser politiet.

  • Fredag 20. september kl. 17.26

    MC-fører til sykehus etter utforkjøring

    En motorsykkel har kjørt ut av veien i Hellandsbygda i Sauda. Sjåføren fremstår lettere skadet. Ambulanse har vært på stedet og kjører vedkommende til legevakten, opplyser politiet. Klokka 18.33 opplyser politiet om at motorsyklisten er tatt med til Haugesund sjukehus for en sjekk. Han hadde smerter i en skulder. Politiet har vært på åstedet og undersøkt. Bilberger har hentet motorsykkelen. Ifølge politiet har MC-føreren opplyst om at en bil har vært involvert i ulykken.

  • Fredag 20. september kl. 17.15

    Kristoff utenfor topp ti i hektisk avslutning

    Det endte som forventet i en massespurt i Kampioenschap van Vlaanderen fredag, i den tilnærmet paddeflate løypa i Koolskamp. En velt med en drøy mil igjen førte til en stor splitt i feltet. Kun en 20-30-ryttere kom seg uhindret forbi, hvor Erik Nordsæter Resell var eneste nordmann i første gruppe. Alexander Kristoff var blant rytterne som selv jaktet febrilsk bak. Etter hvert fikk han hjelp av flere av lagkameratene og med fire kilometer igjen ble gruppene samlet. Samtidig var det flere av spurtkanonene som aldri kom seg tilbake til seierskampen etter velten, blant andre Fabio Jakobsen og Sam Welsford. I slutten ble Kristoff forsøkt hjulpet frem av blant andre Tord Gudmestad, men de norske rytterne kom seg ikke langt nok frem og var sjanseløse i kampen om seieren. Den gikk til Tim Merlier, mens Kristoff ble beste nordmann på en 17. plass.

  • Fredag 20. september kl. 17.07

    Stjålet elsparkesykkel funnet ved hjelp av sporing

    I løpet av dagen ble det stjålet en elsparkesykkel fra Gautesete skole i Stavanger. Eieren hadde sporing på elsparkesykkelen og kunne dermed oppdatere politiet på posisjonen dens. Politiet påtraff en mann i 30-årene i sentrum, som var i besittelse av den stjålne el sparkesykkelen. El-sparkesykkelen ble levert tilbake til eieren og den mistenkte ble anmeldt for forholdet.

  • Fredag 20. september kl. 17.06

    Trafikkulykke i Bergen

    En person er fraktet til legevakt med ambulanse etter en trafikkulykke ved Tellevikvegen i Bergen, mellom en personbil og en motorsykkel. Føreren av bilen er uskadd. Politiet melder om redusert fremkommelighet på stedet som følge av ulykken.

  • Fredag 20. september kl. 17.06

    Kollisjon i Sveisdalen

    En person er fraktet til legevakt med ambulanse etter en kollisjon ved Tellevikvegen, Sveisdalen i Bergen, mellom en personbil og en motorsykkel. Føreren av bilen er uskadd. Politiet oppretter sak på forholdet.

  • Fredag 20. september kl. 16.58

    Falt på elsparkesykkel

    En ung gutt i tenårene har falt på en elsparkesykkel i Fayes gate i Tønsberg. Han har trolig vrikket en ankel, opplyser politiet.

  • Fredag 20. september kl. 16.57

    Slagsmål på Farmandstredet

    Politiet har fått melding om slagsmål på Farmandstredet i Tønsberg. Flere personer skal være involvert. Politiet har kontroll på stedet. En mann i 30-årene er den politiet mener har vært den mest aktive i slagsmålet. Mannen ble gitt pålegg om å forlate sentrum frem til kl 08.00 i morgen.

  • Fredag 20. september kl. 16.56

    Kan bli siste «sommerhelg»

    I alle fall i Sør-Norge. Bergenserne kan glede seg til en solfylt lørdag, mens det i Nord-Norge allerede ligger et hvitt dryss på toppene.

  • Fredag 20. september kl. 16.51

    Lofotposten: Fant store mengder narkotika i parkert bil

    Fredag morgen rykket politiet ut til en bil som hadde stått parkert flere timer i en busslomme mellom Ballstad og Gravdal i Lofoten. I bilen satt det to personer som var kraftig ruset, skriver Lofotposten. – Da patruljen tok kontakt framsto de to i bilen som kraftig ruset. De var nesten ikke kontaktbar. På bakgrunn av at de var ruset, ble det bestemt at bilen skulle ransakes. I bilen ble det funnet narkotika. Dette ble beslaglagt og de to ble pågrepet. Det sier politistasjonssjef Ketil Finstad-Steira ved Vest-Lofoten politistasjon til Lofotposten Ifølge politisjefen er det snakk om en så stor mengde narkotika at begge personene blir framstilt for varetektsfengsling og siktet for grov narkotikaforbrytelse.

  • Fredag 20. september kl. 16.40

    Skole fant tomme pille-innpakninger

    Kjølnes ungdomsskole i Porsgrunn ber foresatte være oppmerksomme etter funn av tomme pilleinnpakninger på skolen i dag. Skolen skriver i en melding til foresatte at med inntak av mer enn en slik tablett må personen til sykehus, skriver Varden. Det er funnet 10 tomme pilleinnpakninger av typen Tramagetic Retard. Skolen har ikke avdekket at noen elever har tatt pillene, men ber foreldre være årvåkne. Leder Tor Ragnar Steffensen på forebyggende enhet i politiet sier til avisa at på generell basis kan pillene stamme fra folk som ikke har tilknytning til skolen.

  • Fredag 20. september kl. 16.35

    Etterlyser tips etter påkjørsel

    Politiet etterlyser vitner som kan ha sett ulykken som skjedde fredag ettermiddag, da en sparkesyklist kolliderte med en bil på Slettheia i Kristiansand. Sparkesyklisten ble brakt til legevakt, men det skal ikke være alvorlige skader. Bilen kjørte fra stedet like etter ulykken. Ulykken skjedde i Dallonaveien på Slettheia, cirka klokken 15.

  • Fredag 20. september kl. 16.34

    Truet og skremte folk ved Nordbyen i Larvik

    Politiet har kontroll på en mann som har skapt store ordensforstyrrelser ved Nordbyen kjøpesenter i Larvik. Mannen har truet og skremt personer verbalt. Han forlot stedet i buss, men begynte også der å true flere personer. Han er nå pågrepet og blir kjørt til arresten, opplyser politiet.

  • Fredag 20. september kl. 16.30

    TV-anmeldelse «The Penguin»: En gangster bare en mor kan elske?

    Mørk og tragisk og nesten veldig bra.

  • Fredag 20. september kl. 16.25

    Helt nytt styre i Oslo Nye

    Byråd for kultur og næring, Anita Leirvik North (H) har fredag utnevnt et nytt styre for Oslo Nye Teater. Hele styret kastes, med unntak av de ansattes representanter. Det nye styret vil kommer inn i en periode der det er ventet store endringer ved teateret. Senest torsdag kom det frem at teateret må klare seg med betydelig mindre støtte fra Oslo kommune. – Den økonomiske situasjonen krever også spisskompetanse og erfaring på omstilling, sier Anita Leirvik North. Ifølge North, har det nye styret bred erfaring innen økonomistyring og juridiske spørsmål. Jafar Altememy blir styreleder for teateret. Kommunen skriver at han har lang erfaring som toppleder og styreleder blant annet i Konserthuset.

  • Fredag 20. september kl. 16.25

    Nytt styre i Oslo Nye

    Byråd for kultur og næring, Anita Leirvik North (H) har fredag utnevnt et nytt styre for Oslo Nye Teater. Det nye styret vil kommer inn i en periode der det er ventet store endringer ved teateret. Senest torsdag kom det frem at teateret må klare seg med betydelig mindre støtte fra Oslo kommune. – Den økonomiske situasjonen krever også spisskompetanse og erfaring på omstilling, sier Anita Leirvik North. Ifølge North, har det nye styret bred erfaring innen økonomistyring og juridiske spørsmål. Jafar Altememy blir styreleder for teateret. Kommunen skriver at han har lang erfaring som toppleder og styreleder blant annet i Konserthuset.

  • Fredag 20. september kl. 16.17

    Byggefirma konkurs etter nesten 60 år

    17 ansatte mister jobben etter konkursen hos Viktoria Hus.

  • Fredag 20. september kl. 16.12

    Ingebrigtsen, Warholm og Rooth kan bli årets europeiske friidrettsutøver

    Karsten Warholm, Jakob Ingebrigtsen og Markus Rooth er med i det ti navn store feltet som kjemper om å bli årets mannlige utøver i europeisk friidrett.

  • Fredag 20. september kl. 16.11

    Kirkestøtte i Lyngdal

    Lyngdal kirkelig fellesråd får økt tilskuddet sitt for i år med nesten 850.000 kroner for å dekke merforbruk og økte kostnader. Det ble klart etter at kommunestyret vedtok tilskuddet med 15 mot 14 stemmer, skriver Lister 24. De økonomiske utfordringene kommer etter blant annet høyt lønns- og pensjonsoppgjør i 2023, prisstigning som har vært høyere enn ventet, og uforutsette utgifter i forbindelse med reparasjoner. Den økonomiske situasjonen i Lyngdal kirkelig fellesråd er vanskelig. Etter sammenslåingen av Audnedal og Lyngdal kommuner i 2020, har tildelingene av midlene til fellesrådet vært for lave.

  • Fredag 20. september kl. 16.11

    Fengsel for overgrepsbilder fra Instagram

    En mann i Orkland er dømt til 65 dager i fengsel for å ha hatt 90 overgrepsbilder av barn på en mobiltelefon. For mange år siden ble han med i en gruppe på Instagram der videoer av barn ble strømmet. Han tok skjermbilder, men har ikke noen tiltrekning mot barn, forklarte han i Trøndelag tingrett. Mobilen hadde han ikke brukt på lenge, sa siktede i begynnelsen av 30-årene.

  • Fredag 20. september kl. 16.10

    Fant to telefoner og tyv i Halden

    En person i Halden kunne i dag ringe politiet og si ifra at noen uvedkommende hadde befunnet seg i båten hans. To telefoner var forsvunnet og antatt stjålet. Båteieren kunne i samarbeid med politiet ta i bruk funksjonen «Find my iPhone», noe som førte dem til Halden sentrum. Der fant de to telefoner og en mann som hadde tyvegodset på seg. Mannen er nå kjørt til arresten og er anmeldt for forholdet, melder politiet.

  • Fredag 20. september kl. 16.09

    Equinor dropper eksport av hydrogen til Europa

    Equinor legger bort sine planer om å produsere hydrogen fra gass og eksportere det via rør til Europa.

  • Fredag 20. september kl. 16.08

    Påstand om 20 års fengsel for den tiltalte i Mortensrud-drapet

    Påtalemyndigheten ber om 20 års fengsel for Valon Avdyli (37), som er tiltalt for drapet på Hamse Hashi Adan (20).

  • Fredag 20. september kl. 16.08

    Påstand om 20 års fengsel for den tiltalte i Mortensrud-drapet

    Påtalemyndigheten ber om 20 års fengsel for Valon Avdyli, som er tiltalt for drapet på Hamse Hashi Adan (20) på Mortensrud i Oslo i 2021. Det bekrefter statsadvokat, Trude Antonsen til Dagbladet. Avdyli er også tiltalt for sju tilfeller av drapsforsøk i forbindelse med samme hendelse, etter at han løsnet flere pistolskudd mot en gruppe mennesker utenfor Lofsrud skole på Mortensrud. – Vi mener at han skal domfelles for drap og sju drapsforsøk. Det er mange straffbare forhold som ligger til grunn for påstanden, i tillegg til skjerpende momenter, som at dette skjedde på offentlig sted, sier Antonsen til avisen. Valons bror Visar Avdyli (34) er tiltalt i samme sak, men da for medvirkning til grov kroppsskade og grove trusler. Påtalemyndigheten ba om ti års fengsel for ham da saken ble avsluttet i Oslo tingrett fredag.

  • Fredag 20. september kl. 16.07

    Ber om svar på søppelhåndtering

    Statsforvalteren i Agder har bedt kommunene om en oppdatert oversikt over avfallshåndtering ved havnene i fylket, skriver Lister24. Alle havner, unntatt småbåthavner, skal ha en avfallsplan Kommunene må også redegjøre for om havnene er en del av kommunens avfallssystem.

  • Fredag 20. september kl. 16.03

    Museumsdirektør i Gudbrandsdalsmusea sier opp

    Øystein Rudi, som er museumsdirektør i Gudbrandsdalsmusea sa opp sin lederstilling torsdag. Det forteller Gudbrandsdølen Dagningen. Rudi skal nå gå videre til nye oppgaver, blant annet videreutvikling av Rudi Gard etter fem og et halvt år. – Vi vil takke Øystein for arbeidet han har gjort for Gudbrandsdalsmusea i disse årene. (...) Vi vil fortsette samarbeidet om å fremme kulturarven i Gudbrandsdalen, og ønsker samtidig lykke til med egne oppgaver, seier styreleder Cecilie Asp i en pressemelding. Hun legger til at styret har startet en prosess med å finne en etterfølger, men at museet vil fortsette driften som normalt.

  • Fredag 20. september kl. 16.00

    Er det mer å gå på for industrisektoren?

    I skrivende stund er industrisektorindeksen opp hele 34 prosent på Oslo Børs. Er det mer å gå på?

  • Fredag 20. september kl. 15.58

    Måsøval får mindre i erstatning etter lakseslakt

    Lakseselskapet Måsøval får 10 millioner mindre i erstatning enn det Trøndelag tingrett mente selskapet hadde krav på. Ankesaken i lagmannsretten endte med at Staten må betale 2,3 millioner kroner i erstatning etter at Måsøval måtte slakte mye laks i 2019. Det var Mattilsynet som varslet om at laksesykdommen Pankreas var påvist på et anlegg ved Kristiansund. Dette viste seg senere å være falsk alarm, men da hadde Måsøval allerede slaktet fisken. Måsøval er skuffet over dommen, går det fram av en børsmelding fra selskapet. Det opprinnelige kravet for produksjonstap var på nesten 30 millioner kroner.

  • Fredag 20. september kl. 15.57

    Trafikkulykke mellom sparkesyklist og bil

    Det er meldt om en ulykke mellom sparkesyklist og bil på Slettheia i Kristiansand. Sparkesyklist skal være oppegående. Bilen har kjørt fra stedet, skriver politiet.

  • Fredag 20. september kl. 15.57

    Linderud-skytinga: Politiet ber om fire ukers varetektsfengsling

    – Vi har bedt om fire ukers varetektsfengsling på samtlige siktede i saken. Det sier Tharsiga Tess Skavås til NRK. Tre menn i 20-årene er siktet etter Linderud-skytinga onsdag 18. september. Flere skydd ble avfyrt nær Linderud skole og barn i 9-10 årsalderen skal ha blitt vitne.

  • Fredag 20. september kl. 15.54

    Lastebilvelt i Ryfylkevegen

    En lastebil veltet i ettermiddag på et jorde ved riksveg 13, Ryfylkevegen i Hjelmeland. Personen i lastebilen, en mann i 50-årene, er undersøkt av helsepersonell og er uskadd. Det er ikke mistanke om ruskjøring, melder politiet. Lastebilen er berget opp fra jordet og veien er åpen.

  • Fredag 20. september kl. 15.48

    YouTube innfører reklame på pauseskjermen

    «Designet for å forstyrre mindre».

  • Fredag 20. september kl. 15.47

    Tre kritisk skadet etter trafikkulykke – én er i koma

    Tre personer er kritisk skadd etter den alvorlige frontkollisjonen på E16 ved Vormsund i Nes, torsdag kveld. En person ligger nå i koma. Det skriver Romerikes Blad. Totalt åtte personer var involvert da de to bilene kolliderte på veien. Alle ble fraktet til sykehus. – Helsetilstanden til tre av de involverte betegnes som kritisk. Det ser ut til å gå bra med to av de. En mann i 80-årene ble operert i natt og ligger i koma, sier etterforskningslederen Hege Cecilie Kvam til avisen. Vitner skal ha sett den ene bilen kjøre i høy fart før kollisjonen. Føreren av den ene bilen har fått førerkortet midlertidig beslaglagt. – Han er foreløpig siktet for ruspåvirket kjøring, sier Kvam til RB. Politiet fikk melding om ulykken ved 21-tiden torsdag kveld.

  • Fredag 20. september kl. 15.44

    Viaplay har sikret seg rettighetene til Saudi Pro League

    Fra og med i dag kan Viaplay-kunder se Cristiano Ronaldo og andre stjerner i aksjon direkte fra Saudi-Arabia. Selskapet forstår at det kan skape reaksjoner.

  • Fredag 20. september kl. 15.33

    Ungdom sendt til sykehus etter påkjørsel

    En ungdom ble fredag ettermiddag påkjørt av en bil på en p-plass på Midtstuen i Oslo. Personen virker å være påført alvorlige skader i en fot, men det er ikke livstruende. Pårørende er varslet, opplyser politiet. – Den skadde er kjørt sykehus for behandling. Politiet oppretter sak, sier operasjonsleder Vidar Pedersen.

  • Fredag 20. september kl. 15.31

    Wall Street åpner ned

    Nike-aksjen stiger kraftig, mens Trump-aksje faller for femte dag på rad.

  • Fredag 20. september kl. 15.31

    Nedgang på Wall Street

    Nike-aksjen stiger kraftig, mens Trump-aksje faller for femte dag på rad.

  • Fredag 20. september kl. 15.31

    Aksje hoppet etter oppkjøpsrykter

    Trump-aksjen falt for femte dag på rad, mens Intel steg kraftig etter oppkjøpsrykter. – Markedet viser en «glasset er halvfullt»-mentalitet, sier investeringsdirektør.

  • Fredag 20. september kl. 15.31

    Nike-aksjen stiger kraftig på Wall Street

    Samtidig faller Trump-aksjen for femte dag på rad.

  • Fredag 20. september kl. 15.28

    Bil med henger har fått motorstans

    Politiet melder at en bil med henger har fått motorstans i rundkjøringen Helganesvegen/ Karmøyvegen på Karmøy. Det er mye kø på stedet. Politiet er på vei.

  • Fredag 20. september kl. 15.27

    Front mot front på Osterøy

    To biler skal ha kollidert front mot front på Osterøy. Det skal være seks personer involvert. Alle er ute av kjøretøyene, og fremstår oppegående. Det skal være lekkasjer fra kjøretøyene. Det melder 110 Vest. Brannvesenet er fremme på stedet, og har kontroll.

  • Fredag 20. september kl. 15.24

    Dronning Margrethe (84) skrevet ut av sykehus

    Hun vil være sykmeldt i en lengre periode.

  • Fredag 20. september kl. 15.15

    Mann dømt i Høyesterett til fengsel for seksuelt overgrep på utested

    En mann er i Høyesterett dømt til to år og tre måneders fengsel etter at han stakk hånden under en kvinnes skjørt og stakk en eller flere fingre opp i hennes skjede. Hendelsen skjedde på et utested på Romerike i Akershus, høsten 2021. I 2022 ble mannen i 30-årene dømt for voldtekt i tingretten, og gitt en straff på to år og ti måneder i fengsel. Lagmannsretten mente derimot at to år og seks måneders fengsel var rett straff. – Ut fra nyere rettspraksis settes straffen til fengsel i to år og tre måneder, konkluderer Høyesterett.

  • Fredag 20. september kl. 15.12

    Nei, du er ikke en «kul forelder»

    Mange foreldre vil komme i dette dilemmaet: Du forstår at tenåringen din kommer til å dra på fest og antageligvis vil få tak i alkohol. Hva gjør man da?

  • Fredag 20. september kl. 15.11

    Supertalentet Frøya Dorsin (17) har skrevet under for PSG

    Rosenborgs gullkalv Frøya Dorsin (17) tar steget videre i karrieren og har signert en kontrakt med den franske storklubben Paris Saint-Germain. Det bekrefter PSG i sine mediekanaler. 17-åringen har for virkelig slått gjennom i Toppserien denne sesongen, hvor hun har notert seg for fem mål og tre målgivende på 18 kamper. Det har vekket interesse i utlandet, og allerede tirsdag kveld meldte TV 2 at 17-åringen var på plass i Paris, og at hun kom til å bli presentert som den franske klubbens nye spiller før helgen. Kanalen hevdet at PSG var enig med Rosenborg om en millionavtale (NTB).

  • Fredag 20. september kl. 15.03

    Løten-siktet avhørt på nytt: – Erkjenner fortsatt ikke straffskyld

    Kvinnen i 40-årene som er siktet for drap eller medvirkning til drap på 37 år gamle Ole Andreas Sønstvedt fra Grenland, ble avhørt på nytt onsdag denne uken. Den 5. september ble kvinnen varetektsfengslet i 12 uker, frem til 28. november. Retten mente det var et svært sterkt mistankegrunnlag i saken. Kvinnen har sittet i varetekt siden 26. januar. Politiet ønsker også flere avhør av henne på et senere tidspunkt. – Hva den siktede kvinnen sa i dette avhøret, kan vi ikke gå ut med, men hun erkjenner fortsatt ikke straffskyld, sier politiinspektør Liv Hilde Nytrøen i en e-post. Politiet har fortsatt ikke mottatt den endelige obduksjonsrapporten, i tillegg ventes det flere rapporter fra Kripos. Etterforskning nærmer seg slutten, men det gjenstår fortsatt noe igjen. Blant annet analyser, informasjon i samlerapporter og lage tidslinjer, skriver hun videre. – Det er nå dialog med Østre Innlandet tingrett for å finne mulige tidspunkter for en hovedforhandling.

  • Fredag 20. september kl. 15.00

    Gjenåpner atomkraftverk for å selge strøm til Microsoft

    AI-boomen blåser nytt liv i utkonkurrerte atomkraftverk.

  • Fredag 20. september kl. 15.00

    Casper Ruud tapte: Tung start for Europa i Laver Cup

    (Casper Ruud–Francisco Cerundolo 4–6, 4–6) Det hjalp ikke at tennislegenden Bjørn Borg og verdenstreer Carlos Alcaraz heiet fra benken, Casper Ruud tapte Europas første kamp mot verdenslaget.

  • Fredag 20. september kl. 14.59

    Ras over vei i Grane kommune

    På Valryggen i Grane har det gått et leirras over en vei. Det melder Helgelendingen. Statens vegvesen bekrefter til avisa at det har skjedd i sammenheng med bygging av en vei i nærområdet. – Det er lausmasser vi har lagret, jord og grus som vi ikke kan buke til veibygging, som har rast ut. Utenom at det har rast fra vårt lager på anlegg, vet vi ikke mer om årsaken, sier delprosjektleder Stian Rystad til avisa. Raset har skjedd på kommunal vei, og Rystad forteller at det skjedde omtrent klokken 09:40. Veien skal inntil videre være stengt til søndag. I mellomtiden skal Vegvesenet og firmaet Leonard Nilsen og sønner jobbe videre med å finne ut årsak og hvordan de kan rette opp. – Per nå er det ingen kommunale tjenester som er berørt. Vi følger opp det som har skjedd, sier kommunalsjef teknisk og næring, Børge Steinmo Johnsen i Grane kommune. Grane kommune har også informert egne innbyggere på nettsidene sine. Det er tre familier som bor innenfor selve raset, på Valryggen gård. Veien er sperret for trafikk omtrent 400 meter fra gården, mot E6. Steinmo Johnsen forklarer at det finnes en lang omvei derfra.

  • Fredag 20. september kl. 14.58

    Løten-siktet avhørt på nytt: – Erkjenner fortsatt ikke straffskyld

    Kvinnen i 40-årene som er siktet for drap eller medvirkning til drap på 37 år gamle Ole Andreas Sønstvedt fra Grenland, ble avhørt på nytt onsdag denne uken. Den 5. september ble kvinnen varetektsfengslet i 12 uker, frem til 28. november. Retten mente det var et svært sterkt mistankegrunnlag i saken. Kvinnen har sittet i varetekt siden 26. januar. Politiet ønsker også flere avhør av henne på et senere tidspunkt. – Hva den siktede kvinnen sa i dette avhøret, kan vi ikke gå ut med, men hun erkjenner fortsatt ikke straffskyld, sier politiinspektør Liv Hilde Nytrøen i en e-post. Politiet har ennå ikke fått den endelige obduksjonsrapporten, og flere rapporter fra Kripos er også ventet. Etterforskningen nærmer seg slutten, men det gjenstår fortsatt analyser, informasjon i samlerapporter og tidslinjer. – Det er nå dialog med Østre Innlandet tingrett for å finne mulige tidspunkter for en hovedforhandling.

  • Fredag 20. september kl. 14.57

    Vi har funnet det beste mekaniske tastaturet

    Oppdatert med flere knallgode modeller.

  • Fredag 20. september kl. 14.56

    Israel bekrefter angrep i Beirut

    Det israelske militæret gjennomførte et «målrettet angrep» i Libanons hovedstad, hevder de.

  • Fredag 20. september kl. 14.55

    Snekkestad vil ikke kreve penger av Høiby

    Juliane Snekkestad fra Tønsberg vil ikke kreve en krone i oppreisning eller erstatning av ekskjæresten Marius Borg Høiby uansett utfall av saken. Det sier hennes advokat Petter Grødem til TV 2. Høiby er siktet for vold i nære relasjoner, men det er ikke kjent hvordan han stiller seg til siktelsen. Grødem sier til kanalen at Snekkestads motivasjon er å få fram sannheten og forhindre at andre blir utsatt for det samme. Høibys advokat Øyvind Bratlien ønsker ikke å kommentere saken, skriver TV 2.

  • Fredag 20. september kl. 14.49

    17 bilførere tatt i fartskontroll

    17 bilførere fikk bøter for å ha kjørt for fort i Siljan i dag. Utrykningspolitiet hadde fartskontroll på fylkesvei 32 i 40-sonen. Høyeste hastighet hadde personen som kjørte i 61 kilometer i timen.

  • Fredag 20. september kl. 14.44

    Trafikkulykke i Tønsberg

    Nødetater er på vei etter melding om en syklist som skal vær påkjørt av en bil i Tønsberg. Det opplyser politiet. Syklisten blir undersøkt av ambulansepersonell. Føreren av bilen er uskadet.

  • Fredag 20. september kl. 14.43

    Nye skilt montert ved Brufjellhålene

    Nye advarselsskilt er montert ved turstien til Brufjellhålene i Åna-Sira i Flekkefjord for å advare turister om potensielle farer. De nye skiltene vil inneholde mindre tekst og flere varselsymboler for å være mer forståelige for utenlandske turister. To dødsulykker i år ved turistattraksjonen har begge involvert polske turister. Over 30.000 mennesker besøker Brufjellhålene hvert år.

  • Fredag 20. september kl. 14.43

    Framleis forseinkingar for ferjer

    Tåke fører framleis til problem for enkelte ferjesamband. E39-sambandet Anda-Lote i Nordfjord er innstilt, medan det noko lenger ute i fjorden er forseinkingar på Stårheim-Isane. Ferjesambandet Fedje-Sævrøy er venta i normal drift frå klokka 1430.

  • Fredag 20. september kl. 14.37

    Guardiola om Arsenals Ødegaard-savn: – Jeg føler med ham

    Manchester City-sjef Pep Guardiola skulle helst sett at Martin Ødegaard (25) var klar til søndagens toppkamp.

  • Fredag 20. september kl. 14.30

    Byfjordtunnelen stengt - røykutvikling i kjøretøy

    Byfjordtunnelen på E39 i Stavanger er stengt på grunn av røykutvikling fra et kjøretøy. Det bekrefter Statens Vegvesen.

  • Fredag 20. september kl. 14.30

    Byfjordtunnelen åpnet igjen

    Byfjordtunnelen på E39 i Stavanger ble fredag ettermiddag stengt på grunn av røykutvikling fra et kjøretøy. Tunnelen er nå åpnet.

  • Fredag 20. september kl. 14.28

    Kvinne pågrepet etter skudd mot politistasjon i Bergen

    En kvinne er pågrepet etter funn av kulehull på bygget der politistasjonen i Fyllingsdalen ligger. Saken ses i sammenheng med skyting mot busser i samme område.

  • Fredag 20. september kl. 14.24

    Gjenstand fra tunneltaket – skader på flere kjøretøy

    I nordgående retning på E18 i Gullitunnelen i Tønsberg har det kommet inn flere meldinger om gjenstand som henger ned fra tunneltaket, opplyser politiet. Det har medført skader på flere kjøretøy. Det er redusert hastighet på stedet, og politi og entreprenør er på vei til stedet.

  • Fredag 20. september kl. 14.24

    Redusert hastighet på E18

    I nordgående retning på E18 i Gullitunnelen i Tønsberg har det kommet inn flere meldinger om gjenstand som henger ned fra tunneltaket, opplyser politiet. Det viser seg å være en ledning i høyre felt, opplyser Vegtrafikksentralen. Det har medført skader på flere kjøretøy. Det er redusert hastighet på stedet, og politi og entreprenør er på vei til stedet.

  • Fredag 20. september kl. 14.18

    Flere sauer har fått påvist blåtunge

    Flere sauer i Rogaland har fått påvist virussykdommen blåtunge. Dermed er sauesankingen på potetfestivalen på Bryne avlyst. Blåtunge rammer kun drøvtyggere. Den ble påvist i ett sauehold i Rogaland tidligere denne uken. Den er også påvist i femten sauehold i Agder. Blåtunge blir overført via blodsugende knott, og den vil forsvinne når temperaturen synker under 10-12 grader, sier seksjonssjef hos Mattilsynet Agder, Gunn Kristin Osaland.

  • Fredag 20. september kl. 14.16

    Nord Universitet må gjennomføre drastiske omstillinger

    Ifølge Khrono skal Nord Universitet kutte i utgifter. Dette vil blant annet innebære å vurdere om studieprogrammer skal legges ned. Siden desember 2022 har Nord Universitet vært gjennom en omfattende økonomisk omstillingsprosess. Dette skyldes blant annet reduserte bevilgninger som følge av færre oppnådde studiepoeng blant studentene. Dermed kan ikke nedbemanning og nedleggelse av studieprogrammer utelukkes fremover. Universitetet må vurdere om det er fagområder eller studieprogrammer som skal tas helt ut av porteføljen, sier rektor Hanne Solheim Hansen til avisen. Ifølge rektor Solheim har universitetet jobbet med å effektivisere studieprogrammene, men at hun fremover ikke er sikker på om det er tilstrekkelig. Hun frykter at mer drastiske tiltak er nødvendige, som sannsynligvis må innebære at det er fagområder og studieprogrammer som må tas helt ut av porteføljen.

  • Fredag 20. september kl. 14.15

    Ulstein: – Jeg må prioritere hardt

    Dag-Inge Ulstein annonserte i går at han ønsker å bli partileder i KrF. Han hadde i utgangspunktet sagt nei til å fortsette i rikspolitikken. Selv om han ønsker å bli partileder, ønsker han ikke å stille til gjenvalg på Stortinget. – Det er for å kunne være ærlig, tro og mene at jeg skal få tid til de hjemme etter 12–13 år i toppolitikken, sier han til NRK. Han forteller at familien er de som betyr mest for ham. Han tror likevel det kommer til å bli krevende å lede partiet samtidig som han skal få tid til familien. – Jeg må prioritere hardt også framover. Men jeg har jo erfaring med å sitte her og vite hva det kreves av tid og lange dager her, sier han. Han forstår at folk er skeptiske til at han ikke tar gjenvalg på Stortinget. –Jeg må stå fast på det som jeg tror er mulig å få til, og som jeg tror er til det beste både for partiet og for familien.

  • Fredag 20. september kl. 14.15

    Ulstein om stortingsplassen: Skjønner at folk er skeptiske

    Dag-Inge Ulstein annonserte i går at han ønsker å bli partileder i KrF. Han hadde i utgangspunktet sagt nei til å fortsette i rikspolitikken. I et fersk intervju med NRK forteller han mer om valget mellom familie og politikken midt i KrF-krisen. Selv om han ønsker å bli partileder, ønsker han ikke å stille til gjenvalg på Stortinget. – Det er for å kunne være ærlig, tro og mene at jeg skal få tid til de hjemme etter 12–13 år i toppolitikken, sier han i et intervju med NRK Vestland. Han forteller at familien er de som betyr mest for ham. Han tror likevel det kommer til å bli krevende å lede partiet samtidig som han skal få tid til familien. – Jeg må prioritere hardt også framover. Men jeg har jo erfaring med å sitte her og vite hva det kreves av tid og lange dager her, sier han. Han forstår at folk er skeptiske til at han ikke tar gjenvalg på Stortinget. – Jeg må stå fast på det som jeg tror er mulig å få til, og som jeg tror er til det beste både for partiet og for familien.

  • Fredag 20. september kl. 14.11

    Innstilles som ny kommunedirektør i Vestvågøy

    51 år gamle Lill Stabell innstilles som ny kommunedirektør i Vestvågøy kommune. Det skriver Lofot-tidene fredag. Hun kommer fra jobben som kommunedirektør i Nesna kommune, hvor hun har jobbet de siste seks årene. Tidligere har hun vært økonomisjef i Måsøy kommune, og økonomirådgiver i Balsfjord kommune. – Det var mange svært gode kandidater til jobben, og nåløyet har vært trangt. Det har derfor vært både et krevende, men også veldig spennende arbeid, sier ordfører Jonny Finstad i en pressemelding.

  • Fredag 20. september kl. 14.10

    Norges Håndballforbund vil bruke Oslofjord Convention Center

    Norges Håndballforbund åpner for å bruke Oslofjord Arena i Oslofjord convention center i Stokke i Sandefjord. Håndballforbundet sa nei til å bruke hallen på grunn av tilknytningen til menigheten Brunstad Christian Church. Men nå vil håndballen bruke anlegget etter endringer i eierskap og organisasjonsstruktur, fordi det ikke er økonomiske bånd eller felles tjenester mellom Oslofjord Convention Center og menigheten. Det opplyser Oslofjord Convention Center i en pressemelding.

  • Fredag 20. september kl. 14.06

    Kari Nessa Nordtun fikk klær på kommunens regning – betaler tilbake 18.000

    Tidligere Stavanger-ordfører Kari Nessa Nordtun (Ap) betalte tilbake 18.000 kroner til kommunen etter at det ble oppdaget at utgifter til representasjonsklær hadde blitt dekket av kommunens midler. Det skriver Altinget. Kjøpene gjorde hun i 2019 og 2020. Nessa Nordtun er nå kunnskapsminister. Kjøpene ble gjort i forbindelse med hennes offisielle verv, men etter gjennomgang valgte Nordtun selv å refundere beløpet. Saken har skapt diskusjon om hvordan offentlige midler skal brukes til representasjon, og den tidligere ordføreren har uttalt at hun ønsker full åpenhet rundt saken. – Kommunen har nå sagt at de burde håndtert saken annerledes. Selv om de sier at de ikke vil kreve tilbakebetaling på grunn av tiden som har gått, så er jeg opptatt av at ting skal bli riktig. Om jeg har fått noe jeg ikke skulle ha fått, betaler jeg tilbake. Derfor har jeg betalt tilbake det opprinnelige beløpet i sin helhet, sier Nessa Nordtun til Altinget.

  • Fredag 20. september kl. 14.04

    Brann i kjøretøy på E16

    Nødetatene rykker ut til melding om brann i et kjøretøy på E16 rett øst for Skarnes i Innlandet. Ifølge politiet står kjøretøyet på en lomme ved vegen.

  • Fredag 20. september kl. 14.02

    Israel forsøker å få ICCs arrestordre på Netanyahu skrotet

    Israel har levert inn en «offisiell utfordring» mot arrestordren mot statsminister Benjamin Netanyahu som er utstedt av aktoren i ICC.

  • Fredag 20. september kl. 14.01

    Altinget: Kari Nessa Nordtun (Ap) kjøpte klær på kommunens regning

    Nå betaler hun tilbake 18 464 kroner.

  • Fredag 20. september kl. 13.54

    Hizbollah sier de har angrepet flere israelske baser

    Hizbollah hevder de har fyrt av flere runder med raketter mot flere israelske militærbaser fredag som svar på israelske angrep sør i Libanon.

  • Fredag 20. september kl. 13.53

    Oppdaget mulig kulehull på politistasjon i Bergen

    Klokken 13.51 melder politiet at de i løpet av fredag morgen oppdaget flere kulehull på et bygg i Bergen Vest, hvor blant annet en politistasjon holder til. – På morgenkvisten i dag var det ansatte ved politistasjonen som oppdaget skadeverk som så ut som kulehull på noen ruter på politistasjonen, sier operasjonsleder ved Vest politidistrikt Bjarte Rebnord. Ifølge politiet viser foreløpige undersøkelser tyder på det er forårsaket av luftvåpen. Rebnord opplyser at de har talt opp ni kulehull på rutene. Kriminalteknisk har vært på stedet og undersøkt bygget der skadeverket er utført. De har pågrepet en ung kvinne, som er mistenkt for skadeverket. Kvinnen er på vei til politihuset og det vil bli foretatt avhør videre utover dagen.

  • Fredag 20. september kl. 13.50

    Arbeidsulykke i Tromsø: – Fremstår som alvorlig

    Ulykken skal ha skjedd i forbindelse med arbeid på en anleggsmaskin.

  • Fredag 20. september kl. 13.48

    Ny person siktet etter overdoser i Trondheim

    Enda en person er siktet etter flere overdoser i Trondheim den siste tida, skriver avisa Nidaros. Onsdag og torsdag forrige uke var det ti overdoser på GHB i Trondheim. Dagene etter skjedde det flere overdoser i byen. – Opphavet til GHB-en knyttes til nettverk i Trondheim og Nordmøre, skriver politiadvokat Anne Grethe Weberg Gunnersen i en e-post til Nidaros. Totalt er to personer siktet i denne saka.

  • Fredag 20. september kl. 13.45

    Ny person siktet etter flere overdoser i Trondheim

    Opphavet til GHB-en knyttes til et nettverk i Trondheim og Nordmøre, skriver avisen Nidaros.

  • Fredag 20. september kl. 13.44

    Har pågrepet og siktet ytterligere to personer etter voldshendelsen i Haugesund

    Politiet har pågrepet ytterligere to menn i forbindelse med voldshendelsen i Haraldsvang i Haugesund mandag kveld. En av disse er siktet for drapsforsøk, mens den andre er siktet for grov kroppsskade. – Det er nå totalt fire personer som er siktet for drapsforsøk og fem siktede i saken som gjelder grov kroppsskade, sier politiadvokat Christine Kleppa. I går ble fire personer som har status som siktet etter voldshendelsen varetektsfengslet i fire uker. En mann som tidligere ble pågrepet etter mistanke om at han har vært involvert i den grove kroppsskaden er nå løslatt. – Vedkommende har fortsatt status som siktet, sier Kleppa. Det er foreløpig ikke tatt stilling til om flere av de pågrepne skal fengsles. Politiet fortsetter arbeidet med avhør, både av vitner og de siktede, samt gjennomgang av digitale og andre beslag. – Vi utelukker ikke flere pågripelser, sier politiadvokat Kleppa.

  • Fredag 20. september kl. 13.43

    Voldshendelse i Haugesund: Har pågrepet og siktet ytterligere to personer

    En er siktet for drapsforsøk, mens den andre er siktet for grov kroppsskade.

  • Fredag 20. september kl. 13.32

    Nye sjefer i Vipers

    Håndballklubben Vipers Kristiansand har i dag ansatt ny daglig leder og kommersiell leder. De to er Magnus Aglen og Karl Magnus Skretting. Styreleder i Vipers, Peter Gitmark, sier til NRK at det er avgjørende for å lykkes videre å få på plass de to rollene.

  • Fredag 20. september kl. 13.28

    Oslos kollektivselskap fikk ikke kontakt med bussene sine

    En ukjent teknisk feil gjorde at busser var borte fra Ruter-appen, skjermer på bussholdeplasser og for selskapet som har ansvar for kollektivtrafikken i Oslo.

  • Fredag 20. september kl. 13.25

    Nå er nye iPhone, AirPods og Apple Watch lansert

    Her er alt du må vite om de nye produktene.

  • Fredag 20. september kl. 13.17

    Regjeringen vil øke støtten til Ukraina

    Regjeringen foreslår å øke støtten til Ukraina med fem milliarder kroner i år, og gi minst 15 milliarder i året fram til 2030.

  • Fredag 20. september kl. 13.16

    Innbrudd i bedrift – stjålet for nesten en halv million

    I løpet av det siste døgnet har det vært innbrudd i en bedrift ved Floodmyrvegen i Porsgrunn. Det er blant annet stjålet kobber fra en lagerhall. Bedriften anslår at det kan være verdier for rundt 450.000 kroner. Politiet har gjennomført åstedsundersøkelse og oppretter sak på forholdet.

  • Fredag 20. september kl. 13.15

    Person pågrepet – siktet for trusler

    En person er pågrepet siktet for trusler mot en annen person i Lindesnes. Ingen personer er skadd og pågripelsen gikk rolig for seg, skriver politiet.

  • Fredag 20. september kl. 13.12

    Det svindyre ekstremværet

    Skred, flom og styrtregn vil koste ufattelige milliarder i tiden som kommer.

  • Fredag 20. september kl. 13.10

    Over 50 kommuner bruker politikerportaler folk ikke får se: – Svært alvorlig

    Mange norske kommuner bruker digitale portaler der folkevalgte kan legge inn politiske forslag. Men mange steder er de ikke synlige for allmennheten. – Grunnleggende demokratiske rettigheter blir brutt i over 50 norske kommuner. Det er svært alvorlig. Dette kan ikke Kommunal- og distriktsdepartementet stilltiende sitte og se på, sier leder Tron Strand i Pressens offentlighetsutvalg til Kommunal Rapport. I flere år har lokalavisa Østlands-Posten kjempet for å få mer innsyn i møteportalen til Larvik kommune etter at politikere stadig vekk har referert til forslag som ikke har vært tilgjengelige for allmennheten. Sivilombudet har gitt dem medhold. Siden da har Norges Presseforbund kartlagt hvilke kommuner som bruker slike portaler. Rapporten presenteres mandag, men allerede nå er hovedfunnene klare: 156 kommuner bruker denne typen portaler, og 53 av dem strider mot offentlighetsprinsippet. Storkommuner som Stavanger og Bærum er blant synderne, skriver Journalisten. (NTB)

  • Fredag 20. september kl. 13.01

    Butikksjef dømd for grovt underslag

    Ein butikksjef er dømd for å ha underslått til saman 896.000 kroner. Underslaget varte over om lag fire og eit halvt år, frå tidleg i 2019 til sommaren 2023. Butikksjefen er dømd til samfunnsstraff i 150 timar og må betale erstatning på 22.651 kroner.

  • Fredag 20. september kl. 13.00

    Ber kommunen trekke anken etter stupeulykken på Sørenga

    Fremskrittspartiet ber Oslo kommune umiddelbart trekke tilbake anken til Høyesterett om stupeulykken i 2021. Geir Kåre Nyland ble lam etter en alvorlig stupeulykke ved Tomtekaia i mai 2021, og har allerede vunnet frem i både Tingretten og Lagmannsretten. Begge instanser har slått fast at Oslo kommune har ansvaret for mangelfull skilting og sikring av ulykkesområdet, og er dermed erstatningspliktig. Til tross for dette har kommunen valgt å anke saken til Høyesterett. – Kommunens vedvarende rettsprosess vitner om en total mangel på forståelse for den enorme belastningen Nyland har opplevd, sier Magnus Birkelund, gruppeleder for Oslo FrPs bystyregruppe. – Siden ulykken har Nyland slitt med både fysiske og psykiske skader, og nå som kommunen har tapt i to rettsinstanser er det på høy tid at kommunen erkjenner sitt ansvar. Julianne Ofstad, varaordfører for FrP i Oslo, er skuffet over hvordan kommunen har håndtert saken. – Nå må kommunen ta ansvar og bidra til at Geir Kåre Nyland får den oppreisningen både Tingretten og Lagmannsretten har slått fast at han skal ha, sier Ofstad. – Det er sjokkerende at Oslo kommune, med et budsjett på 100 milliarder, insisterer på å kjøre denne saken mot en mann som har havnet i rullestol helt til siste instans, sier Birkelund.

  • Fredag 20. september kl. 12.57

    Vil bore etter litium i USA: Equinor i dialog om milliardstøtte

    Equinor og Standard Lithium får et foreløpig tilsagn om støtte på over to milliarder kroner fra USAs regjering. Målet er å levere litium produsert i USA.

  • Fredag 20. september kl. 12.54

    Derfor kan Sveaas få med seg mange i Solstad-striden

    Hvis Christen Sveaas lykkes med å få et gruppesøksmål i styreansvarssaken om Solstad Offshore, er det kun ett eneste argument for ikke å bli med.

  • Fredag 20. september kl. 12.49

    Fotgjenger påkjørt i Halden

    En fotgjenger er påkjørt i et fotgjengerfelt utenfor Tista senter i Halden, skriver Halden Arbeiderblad. Politiet fikk melding om ulykken klokka 11.37. Ifølge avisen er fotgjengeren fraktet til legevakt med ambulanse. Vedkommende skal ikke være alvorlig skadet.

  • Fredag 20. september kl. 12.44

    Politiaksjon mot batterifabrikk i Arendal – fant ulovlige arbeidere

    Da politiet besøkte Morrow Batteries i Arendal denne uken, fant de sju arbeidere som ikke hadde arbeidstillatelse. Agderposten skriver at aksjonen fant sted tirsdag denne uken, noe Morrow Batteries også bekrefter. – Under et besøk fra politiet tirsdag ble det identifisert sju personer som ikke kunne dokumentere korrekte dokumenter for tillatelse til arbeid i Norge. Det er en situasjon som ikke er akseptabel, og vi er glade for at politiet tar tak i dette, skriver kommunikasjonssjef Naja Boone til Agderposten. – Det er Morrows ansvar at alle ansatte i fabrikken har riktige dokumenter, selv om flere av de som jobber i fabrikken er ansatt hos underleverandører, skriver hun videre. Det var avdelingen for utlendingskontroll og etterforskning i Agder politidistrikt som sto bak aksjonen mot batterifabrikken som offisielt ble åpnet av statsminister Jonas Gahr Støre 16. august. (NTB)

  • Fredag 20. september kl. 12.43

    Nordmann døde i klatreulykke i Italia

    En mann i 30-åra fra Trøndelag døde i en klatreulykke i Italia forrige uke. Det skriver Adresseavisen. Trøndelag politidistrikt bekrefter overfor avisa at de har fått en anmodning fra Utenriksdepartementet om å varsle pårørende. Ulykka skjedde i Grotta dell’Edera i Finale Ligure vest i Italia. Den italienske regionavisa LiguriaOggi skriver at mannen skal ha falt ned fra en klippe. Han ble flydd til sykehus med helikopter, men livet sto ikke til å redde.

  • Fredag 20. september kl. 12.39

    Kasper (16) døde i ulykken på Nøtterøy

    Det var 16 år gamle Kasper Jørnsen Lerdahl fra Tønsberg som døde i trafikkulykken på Nøtterøy. Nødetatene fikk melding om en trafikkulykke klokka 19 onsdag kveld mellom en personbil og lett motorsykkel ved Borgheim på Nøtterøy. Det ble jobbet med livreddende førstehjelp på stedet. – Politiet har avsluttet undersøkelsene på ulykkesstedet, men ulykken etterforskes videre, opplyser Knut Erik Ågrav i politiet. Begge kjøretøyene skal ha kjørt i samme retning. Hittil i etterforskninga kan det se ut til at ulykken har skjedd i forbindelse med at motorsyklisten tar en forbikjøring i det bilen svinger til venstre, forteller Ågrav. Det er få som har sett selve ulykken. Han ønsker at folk som kom til stedet kort tid etter ulykken tar kontakt, for at politiet skal få vite nærmere hva som har skjedd.

  • Fredag 20. september kl. 12.38

    Katrine Lunde fikk hederpris

    Norges veterankeeper Katrine Lunde (44) fra Kristiansand har fått hedersbevisning fra Det europeiske håndballforbundet (EHF). Den tildeles én spiller på kvinne- og herresiden som leverte spesielt sterke prestasjoner under sommerlekene i Frankrike.

  • Fredag 20. september kl. 12.38

    Katrine Lunde fikk hedersutmerkelse

    Norges veterankeeper Katrine Lunde (44) fra Kristiansand har fått hedersbevisning fra Det europeiske håndballforbundet (EHF). Den tildeles én spiller på kvinne- og herresiden som leverte spesielt sterke prestasjoner under sommerlekene i Frankrike.

  • Fredag 20. september kl. 12.37

    Morrissey om sitt management: – Har kuttet alle bånd

    To dager etter at hans utfall mot sin tidligere partner ble motsagt, kommer en dramatisk oppdatering fra artisten.

  • Fredag 20. september kl. 12.33

    Kasper Jørnsen Lerdahl (16) omkom i ulykken i Færder

    Det var den 16 år gamle Kasper Jørnsen Lerdahl fra Tønsberg som omkom i ulykken i Færder kommune onsdag.

  • Fredag 20. september kl. 12.29

    Ryanair får ikke ta betalt for håndbagasje, sier domstol i Portugal

    Flyselskap Ryanair kan ikke ta betalt for håndbagasje, har en portugisisk domstol besluttet, melder Dagens Nyheter.

  • Fredag 20. september kl. 12.29

    Idretts-Norge med full slakt av nasjonal plan for anlegg

    Kommer med ni krav til Støre-regjeringen.

  • Fredag 20. september kl. 12.27

    Skipet «Ruby» befinner seg utenfor Flekkefjord

    Et skadet russisk skip med 20 000 tonn ammoniumnitrat er under slep langs kysten av Sørlandet. Ammoniumnitrat brukes til gjødsel, men er også et eksplosjonsfarlig stoff. Svenske myndigheter har i dag hatt krisemøter i tilfelle skipet kommer til deres kyst. Men i Norge blir båten kun fulgt opp og monitorert sier Ståle Sveinungsen som leder Sjøtrafikksentralen.

  • Fredag 20. september kl. 12.26

    Stine Bredal Oftedal nominert til høythengende pris – Lunde tildelt ny OL-utmerkelse

    Stine Bredal Oftedal er som én av tre spillere nominert til prisen som forrige sesongs beste håndballspiller. Hun avsluttet karrieren med OL-gull i sommer.

  • Fredag 20. september kl. 12.21

    Høyeksplosivt stoff i walkie-talkiene som eksploderte i Libanon

    Det melder Reuters.

  • Fredag 20. september kl. 12.21

    Tidligere butikksjef dømt for grovt underslag

    En tidligere butikksjef er dømt til 150 timer samfunnsstraff for grovt underslag etter å ha tatt til sammen 896.000 kroner i kontanter og varer fra arbeidsplassen sin over en periode på fire og et halvt år. Mannen fikk dommen i Haugaland og Sunnhordland tingrett i går. Pengene ble brukt til å betale ned personlig gjeld. Personen meldte selv fra til arbeidsgiveren da det ikke var mulig å betale tilbake, og samarbeidet deretter med politiet. Han er også dømt til å betale erstatning på 22.651 kroner til arbeidsgiveren.

  • Fredag 20. september kl. 12.13

    Miljødirektoratet strammer inn på laksefisket

    Det har vært rekordlave innsig av stor laks i elver rundt om i landet i år. Derfor strammer nå Miljødirektoratet inn fisket i elver hvor det har vært lite laks.

  • Fredag 20. september kl. 12.09

    Hund kilte seg fast

    Brannvesenet har vært i skogen ved Bjørbekk i Halden for å hjelpe en hund som hadde kilt seg fast. Den satt fast mellom store steiner, men brannvesenet fikk den løs ved bruk av løfteputer.

  • Fredag 20. september kl. 12.09

    Hund har kilt seg fast

    Brannvesenet er i skogen ved Bjørbekk i Halden for å hjelpe en hund som har kilt seg fast.

  • Fredag 20. september kl. 12.08

    Brann på Huntonitt

    Det brenner på fabrikken Huntonitt i Vennesla, melder politiet. Brannvesen og industrivern er i gang med innsats på stedet. Det er ikke meldt om at noen er skadet.

  • Fredag 20. september kl. 12.08

    Brann på Huntonitt – evakuerer deler av bedriften

    Det brenner på fabrikken Huntonitt i Vennesla, melder politiet. Delene av bedriften som ligger nærmest brannstedet er evakuert, skriver politiet, som vurderer om de skal evakuere flere. Det er per nå ikke spredningsfare til øvrig bygningsmasse. Brannvesen og industrivern er i gang med innsats på stedet. Det er ikke meldt om at noen er skadet.

  • Fredag 20. september kl. 12.01

    Mosebedrift i Rendalen dømt i tingretten

    Norske Moseprodukter AS er i Østre Innlandet tingrett dømt for å ha latt utenlandsk arbeidere jobbe for seg uten at de hadde lov til det. De er også dømt til å betale en bot på 200.000 kroner. Bedriften måtte møte i retten etter å ha fått bøter på over en million kroner for bruk av ulovlig arbeidskraft.

  • Fredag 20. september kl. 11.59

    Aftenposten: Varaordfører ut mot Oslo kommune etter stupeulykke

    Oslos varaordfører, Julianne Ofstad (FrP), vil at kommunen skal droppe anken etter stupeulykke og går dermed ut mot sin egen kommune.

  • Fredag 20. september kl. 11.56

    Markus Henriksen gir seg i Rosenborg etter sesongen

    Markus Henriksen forlenger ikke kontrakten med Rosenborg som går ut etter inneværende sesong. Det ga han beskjed om fredag. 32-åringens kontrakt med Rosenborg går ut ved årsskiftet og dermed er det slutt etter totalt ni sesonger fordelt på to perioder som A-lagsspiller. – Det er ingen lett avgjørelse. Det er ingen tvil om at Rosenborg er klubben i mitt hjerte, men det å gå ut med avgjørelsen føler det er den beste og mest ærlig måten å gjøre det på. Derfor sier jeg fra såpass tidlig som jeg gjør, sier Markus Henriksen (NTB).

  • Fredag 20. september kl. 11.55

    Et kjørefelt stengt på E18 i Holmestrand

    Høyre kjørefelt i nordgående retning på E18 ved Bringåkertunnelen i Holmestrand er midlertidlig stengt i forbindelse med et helseoppdrag. Politiet er på vei til stedet.

  • Fredag 20. september kl. 11.54

    Bil i lyktestolpe i Verdal

    En bil har kjørt inn i en lyktestolpe i Møllegata i Verdal. Uhellet skal ha skjedd i lav hastighet ifølge politiet, som har rykka ut til stedet. Det skal ikke være mistanke om beruselse.

  • Fredag 20. september kl. 11.48

    Ryanair får forbud mot håndbagasjegebyr

    En portugisisk domstol har gitt Ryanair Forbud mot å ta betalt for håndbagasje.

  • Fredag 20. september kl. 11.47

    Unge om ungdomskriminaliteten: – Bruker liksom ikke pengene på Rolex

    Fremskrittspartiet vil gripe tak i ungdomskriminalitet blant unge med innvandrerbakgrunn. Unge på Oslo øst ber politikere dra til... der de er.

  • Fredag 20. september kl. 11.45

    Trafikkuhell mellom sparkesykkel og bil i Stavanger

    Brannvesenet har fått melding om, og rykker ut på et trafikkuhell i Petroleumsveien i Stavanger. Det skal være snakk om et uhell mellom en sparkesyklist og bil. mellom sparkesyklist og bil. Sparkesyklisten er våken, men klager på smerter. Trafikken flyter rolig forbi stedet.

  • Fredag 20. september kl. 11.38

    To biler i trafikkulykke

    To biler er involvert i en trafikkulykke på Risørveien, melder politiet. De involverte personene beskrives som oppegående. Trafikken skal flyte greit forbi stedet, ifølge politiet.

  • Fredag 20. september kl. 11.34

    Kylie Minogue (56) på verdensturné

    Feirer karriereoppsving med sin største og mest omfattende turné på flere år.

  • Fredag 20. september kl. 11.29

    Normal drift på Fjelbergruta

    Frå klokka 11.35 bli det normal drift på ferjesambandet Fjelbergruta. Ferjesambandet var tidlegare innstilt på grunn av tett tåke, men no har tåka letta.

  • Fredag 20. september kl. 11.26

    Fremstilles for fengsling etter skytingen på Linderud

    De tre mennene i 20-årene, som er siktet etter skytingen på Linderud, fremstilles i dag for varetektsfengsling. Det bekrefter politiadvokat, Tess Skavås, i Oslo politidistrikt til NRK. Alle mennene er siktet for grove trusler etter det ble avfyrt skudd ved Linderud skole onsdag ettermiddag. Ingen ble skadet, men flere skolebarn ble vitne til hendelsen.

  • Fredag 20. september kl. 11.26

    Fremstilles for fengsling etter Linderud-skytingen

    To av de som er siktet etter skytingen på Linderud, fremstilles i dag for varetektsfengsling. Totalt er tre menn i 20-årene siktet i saken. En av dem har samtykket til varetektsfengsling, og saken vil derfor bli behandlet som kontorforretning. Det bekrefter politiadvokat, Tess Skavås, i Oslo politidistrikt til NRK. – For å få kontroll på opplysninger og at politiet kan etterforske saken, så er det behov for varetektsfengsling av samtlige. Politiet mener det er fare for bevisforspillelse i saken, og ønsker derfor fire uker varetektsfengsling for alle tre. Alle mennene er siktet for grove trusler etter det ble avfyrt skudd ved Linderud skole onsdag ettermiddag. Ingen ble skadet, men flere skolebarn ble vitne til hendelsen. I går bekreftet politiet at de har funnet et våpen som kan ha sammenheng med skyteepisoden. Skavås sier det er for tidlig å si hva slags type våpen det er snakk om.

  • Fredag 20. september kl. 11.26

    Innbrudd i bolig

    Det har vært innbrudd i en bolig på Cocheplassen i Bamble. Huset bærer preg av å vært gjennomsøkt, og det er også utløst et brannslokningsapparat inne i boligen. Det opplyser politiet som har vært på stedet og gjennomført åstedsundersøkelse. Det er uvisst hva som er stjålet. Politiet oppretter sak.

  • Fredag 20. september kl. 11.19

    God hørsel er komplisert – og gratis!

    Å tro at AirPods kan gjøre samme nytten som et høreapparat, er litt som å tro at små armringer kan gjøre samme nytten som en redningsvest.

  • Fredag 20. september kl. 11.16

    Akademiet kjøpte opp fagskole: Får ikke kalle seg fagskole

    Akademiet kjøpte opp LO-hjertebarn etter konkurs. Nå setter myndighetene ned foten. – Disse studentene vil bli stående uten et godkjent fagskoletilbud, sier Nokut-direktør.

  • Fredag 20. september kl. 11.15

    Mindreårig tatt med pistol og ammunisjon

    Tirsdag ettermiddag skal to unge menn ha blitt angrepet av tre andre menn på Slottsfjellet i Tønsberg. En av de fornærmede skal ha blitt slått med en pistollignende gjenstand i hodet. Alle de tre mistenkte ble tatt med til politistasjonen, og en av dem, en mindreårig gutt, ble pågrepet. Politiadvokat Pernille Nordendal sier til Tønsbergs Blad at undersøkelser viste at våpenet som ble brukt var ekte, med ammunisjon i magasinet. – Han er siktet for grov overtredelse av straffelovens paragraf 189 a, for ulovlig å ha med skytevåpen på offentlig sted. Han er også anmeldt for trusler og kroppskrenkelse, sier hun til avisa. Ifølge Tønsbergs Blad ønsker ikke politiadvokaten å gå i detaljer på hendelsesforløpet, men sier at det ikke ser ut til at partene kjente hverandre fra før.

  • Fredag 20. september kl. 11.14

    Golf har blitt populært blant unge gutter

    Interessen for golf øker blant unge, og hos Vestfold golfklubb har de fått nesten 300 nye medlemmer i år. Det er en økning i alle aldersgrupper og kjønn, men flertallet av de nye medlemmene er unge gutter mellom 13 og 19 år. Reidun Aas Johansen, sjef for økonomi og marked, tror sosiale medier har bidratt til rekrutteringen. – De unge koser seg med venner og legger ut på TikTok og Instagram at de koser seg på banen. Det er en god markedsføring for å få med flere, sier Aas Johansen.