Nyheter:

  • I dag kl. 18.11

    Voldshendelse på Notodden

    Politiet har rykket ut til voldshendelse på Notodden. En person fremstår lettere skadd. Politiet har kontroll på to personer som er knyttet til hendelsen. Hendelsesforløpet er foreløpig uklart.

  • I dag kl. 18.10

    Begrenset kapasitet på ferge grunnet farlig last

    Torghatten Nord AS informerer om begrenset kapasitet på avgangen fra Kilboghamn til Jektvik kl 19:05. MF Melfjord kan ta max 12 passasjerer grunnet farlig last.

  • I dag kl. 18.06

    Trafikkulykke mellom to kjøretøy i Stjørdal

    Nødetatene rykker ut etter politiet har mottatt melding om trafikkulykke mellom to kjøretøy på E6 ved Hell.

  • I dag kl. 18.06

    Trafikkulykke i Asker

    Nødetaten er i Gamle Drammensvei i Asker, der det har vært en trafikkulykke mellom to biler. – En person klager på smerter i en arm. Bilberger er på vei, skriver politiet.

  • I dag kl. 17.48

    Marit Kolbro konstituert som ny kommunedirektør i Larvik

    Kolbro har allerede fungert som kommunedirektør over en periode i Gro Herheims sykefravær. Nå fortsetter hun til en ny permanent løsning er på plass. Herheim starter i ny stilling som regiondirektør for KS Vestfold og Telemark 1. januar 2025. – Det blir en spennende utfordring. Jeg har egentlig aldri drømt om å være kommunedirektør, men jeg gleder meg til det, og føler meg heldig som har fått denne muligheten, sier Kobro. Ordfører Birgitte Gulla Løken leder arbeidsutvalget som skal rekruettere en permanent kommunedirektør. Utvalget skal planlegge fremtiden til uka. – Som ordfører er jeg godt fornøyd med å ha konstituert en kommunedirektør med inngående innsikt i organisasjonen og kommunen.

  • I dag kl. 17.36

    Rekord for løping – over 100.000 på tre løp

    På Finn.no prøver folk forgjeves å kjøpe startplass til lørdagens Oslo Maraton. De er for sent ute. Det er rekordtall for de store løpene.

  • I dag kl. 17.35

    Kjørte 90 km/t i 70-sonen

    En bilist ble målt til å kjøre i 90 km/t i 70-sonen på E39 ved Drangeid i Flekkefjord. Tilsammen 24 førere fikk forenklet forelegg.

  • I dag kl. 17.32

    Dag Inge Ulstein snur – vil bli KrF-leder

    Nestlederen i KrF har tidligere sagt at han ikke vil bli ny partileder i KrF. Nå bekrefter partiet til NRK at han likevel ønsker å bli Olaug Bollestads etterfølger. Ulstein er i dag fungerende partileder. Han sier til VG at han og familien var fast bestemt på at han skulle gi seg i toppolitikken. – Men så må vi forholde oss til den situasjonen som har vært i KrF. Ansvaret for både partiet og de hjemme er sterkt. Jeg kjenner utrolig sterk motivasjon, sier han til avisen.

  • I dag kl. 17.32

    Flere fartskontroller

    Det er gjennomført fartskontroller i Lyngdal og Arendal i dag. På fylkesvei 410 Strengereid i Arendal fikk 14 førere forenklet forelegg for fartsovertredelse. Høyeste målte hastighet var 82 km/t i 60-sonen. På fylkesvei 43 ved Farbrot i Lyngdal fikk seks bilister forenklet forelegg. Høyeste hastighet ble målt til 75 km/t i 60 sonen.

  • I dag kl. 17.32

    Kvinne skadd etter hard landing med hangglider

    En kvinne har en mulig skade i anklene etter å ha hatt en hard landing med hangglider i Trondheim. – AMK får bistand fra Røde Kors til å transportere pasienten ut av Bymarka, melder politiet.

  • I dag kl. 17.31

    Dag Inge Ulstein snur: Vil bli partileder i KrF

    Er Dag Inge Ulstein KrFs redningsmann eller kuppmaker? – Ingen av delene, svarer han.

  • I dag kl. 17.19

    Svensk kjemiselskap åpner produksjonsanlegg i Kongsvinger

    Det svenske kjemiselskapet Arom-dekor Kemi åpnet torsdag et nytt produksjonsanlegg for AdBlue i Kongsvinger. Det skriver Glåmdalen, som var på den offisielle åpningen torsdag. Administrerende direktør, Jim Lingman, forteller at Kongsvinger ligger bra til geografisk med tanke på at deres hovedkontor er i Sverige. Foreløpig er det bare to ansatte på anlegget. AdBlue er et produkt som brukes i kjøretøy som har avgassrensesystem med SCR-teknologi. I dag finnes teknologien i så å si alle personbiler og tunge kjøretøy med dieselmotorer.

  • I dag kl. 17.11

    Steinras på E39 ved Lenefjorden

    Det er ikke meldt om skader på personer eller kjøretøy, etter at et steinras har gått på E39 ved Lenefjorden i Lyngdal. Massene dekker deler av veibanen på stedet, melder veitrafikksentralen. Politipatruljer er på vei.

  • I dag kl. 16.57

    Cupfinalen spilles med VAR – Vålerenga fikk ikke medhold

    Toppfotball Kvinner stemte ned Vålerengas forslag om en VAR-fri cupfinale 24. november.

  • I dag kl. 16.54

    Listhaug i Danmark for å lære: Slakter og utfordrer Solberg

    Frp-leder Sylvi Listhaug svinger pisken mot Erna Solberg.

  • I dag kl. 16.45

    Dramatisk kuttliste i Arendal

    Fungerende kommunedirektør i Arendal, Karl Mork presenterte en lang liste med budsjett-tiltak for å kutte i kommunens utgifter. Kommunen må spare over 200 millioner kroner. Torsdag presenterte Mork flere små og store sparetiltak for politikerne i byen. Blant annet kan gratis mat i barnehagene forsvinne, og det kan bli innført avgiftsparkering ved alle kommunale bygg, skriver Agderposten.

  • I dag kl. 16.43

    Brot mellom Bjørnafjorden kommune og NSF

    Bjørnafjorden kommune og Norsk Sykepleierforbund har sidan hausten 2023 drøfta arbeidstidsordningar og turnus for medlemmar i forbundet. Det er no brot i dette partssamarbeidet. Det melder kommunen i ei pressemelding torsdag. – Vi er leie for at drøftingane ikkje har ført fram. Vi ønskjer at våre tilsette skal ha så gode arbeidstidsordningar som mogleg, men det er avhengig av vilje også frå involvert arbeidstakarorganisasjon, seier kommunedirektør Arild McClellan Steine. NSF ønskjer ikkje å signera turnusane, då dei ikkje er samde i profilen i turnusane knytt til vaktlengde og oppmøtedagar. Dette betyr ifølge meldinga at NSF-medlem vil få ein turnus som er i tråd med arbeidsmiljølova sine avgjerder, men som ikkje er gjennomsnittsberekna.

  • I dag kl. 16.37

    Skien kommune får bot av Arbeidstilsynet

    Arbeidstilsynet dro på uanmeldt tilsyn ved Kjørbekkhøgda skole, hvor håndverkere monterte solcellepanel på taket. Det endte med at håndverkene måtte stoppe arbeidet, som følge av mangelfull sikring mot fall, skriver TA. I Duestien barnehage hadde Skien kommune engasjert et firma uten nødvendige kvalifikasjoner til å sette opp solcelleanlegg. Dette førte til videre tilsyn med Skien kommune, hvor det ble avdekket at kommunen som byggherre ikke har fulgt regelverket. Noe som resulterte i syv pålegg til kommunen.

  • I dag kl. 16.28

    Førerkort beslaglagt etter nedkjøring av bom på E6 ved Biri

    Torsdag kveld forteller politiet i Innlandet at de har beslaglagt førerkortet til en kvinne i 70-årene, etter at hun kjørte ned en veibom på E6 ved Biri. Operasjonsleder Bård Einar Hoft opplyste til Oppland Arbeiderblad torsdag ettermiddag at politiet tok opp jakten på en bilfører kjørte gjennom bommen i nordgående løp på E6 ved Biri travbane. Operatør Barbro Evensen ved Vegtrafikksentralen bekreftet hendelsen overfor avisen. Hun og kollegene så hendelsen på video, da de ventet på åpne E6 igjen etter vegarbeid. – Det er en stor bom, med rødblink og reflekser. Den dekker hele veibanen. Bremselyset på bilen skrudde seg på rett før den smalt inn i bommen, sa Evensen. – Derfor har vi ikke fått åpnet E6 som planlagt klokka 15.15, men åpnet akkurat nå, sa hun til avisen.

  • I dag kl. 16.28

    Politiet jakter bilist som kjørte ned bom på E6 ved Biri

    Operasjonsleder Bård Einar Hoft opplyser til Oppland Arbeiderblad at politiet har tatt opp jakten på en bilfører som har kjørt gjennom bommen i nordgående løp på E6 ved Biri travbane torsdag ettermiddag. Operatør Barbro Evensen ved Vegtrafikksentralen bekrefter hendelsen overfor Oppland Arbeiderblad. Hun og kollegene så hendelsen på video, da de ventet på åpne E6 igjen etter vegarbeid. – Det er en stor bom, med rødblink og reflekser. Den dekker hele veibanen. Bremselyset på bilen skrudde seg på rett før den smalt inn i bommen, sier hun til Oppland Arbeiderblad, før hun fortsetter: – Derfor har vi ikke fått åpnet E6 som planlagt klokka 15.15, men åpnet akkurat nå, sier hun klokka 15.45.

  • I dag kl. 16.24

    Elvelangs i Oslo – forventer 30.000

    Torsdag kveld, slukkes lyset langs Akerselva, og blir erstattet med 4500 fakler. Elvelangs går nemlig av stabelen for 23. gang, men kun for én kveld. Da kan de som vandrer langs Akerselva nyte levende musikk, lyskunst og installasjoner. Faktisk så mange som mellom 100 og 150 ulike innslag. Hele ruten langs elven er 8 kilometer lang, men det er nok å se på mindre strekninger. Og det blir trolig mye folk. – Vi har gjort et anslag på at det er rundt 30 000 som er med på Elvelangs når det er godt vær og det er det meldt i kveld. Så det blir fullt. Det sier kulturkonsulent Andreas Fætten som er med å arrangere Elvelangs. Arrangementet er helt gratis, og varer fra klokken 20 til 23.

  • I dag kl. 16.22

    Rentekuttene drøyer: Sverige kan få fem kutt før Norge begynner

    Mens andre land senker rentene venter Norges Bank. Sentralbanksjef Ida Wolden Bache peker på to årsaker.

  • I dag kl. 16.18

    Mange ulykker med dyr

    Agder er blant fylkene med flest viltpåkjørsler. Ifølge ferske tall fra Statistisk sentralbyrå har rundt 9.000 dyr blitt påkjørt i Norge de siste to årene. Norstat har spurt bilførere om de har opplevd farlige situasjoner med vilt mens de kjører. 17 prosent av mannlige sjåfører svarer ja, mens blant kvinner er antallet ni prosent. Undersøkelsen er gjort for Frende Forsikring. Det er flest som har hatt skumle møter med vilt i Nordland (21 prosent), Innlandet, Telemark og Agder (19 prosent), og Buskerud (18 prosent). Katrine Skajå Gunnarsli, som er rådgiver med ansvar for vilt i Agder fylkeskommune, sier det er flest påkjørsler av rådyr, som det er mye av i Agder.

  • I dag kl. 16.17

    Trafikkulykke mellom buss og taxi

    En buss skal ha kollidert med en buss i Prinsens gate i Trondheim. Det skriver Nidaros. Kommunikasjonsansvarlig i AtB, Ole-Fredrik Lambertsen sier til Nidaros at de har lite informasjon om ulykken, men at det skal kun dreie seg om materielle skader.

  • I dag kl. 16.14

    Vogntog i grøft i Bamble – trafikale utfordringer

    Politiet er på Herreveien i Bamble, hvor et vogntog har kjørt i grøften. Det er ikke farlig gods på vogntoget. Sjåføren er ikke skadd. Det er trafikale utfordringer på stedet, politiet bistår med dirigering. Bilberger er på vei.

  • I dag kl. 16.14

    Tenåring løp mot politiet med jernstang – må møte i retten

    En gutt i tenårene er tiltalt for å ha truet en tjenesteperson, etter at han i mai løp etter en politibetjent med en jernstang i Indre Østfold. Han ga seg da politiet fant fram elektrosjokkvåpen og rettet det mot han. Ingen ble skadet i hendelsen. Kort tid før dette skal gutten ha brukt jernstangen til å knuse et speil, en frontrute og flere vinduer på to biler i nærheten. Han er også tiltalt for å ha slått en kvinne i ryggen med en vedkubbe. Saken skal opp i Follo og Nordre Østfold tingrett i oktober.

  • I dag kl. 16.13

    Opplysninger til VG: Mener teledata avslører Marius Borg Høiby (27)

    Marius Borg Høiby har nektet for at han ringte ekskjæresten. Men politiet mener teledata avslører ham.

  • I dag kl. 16.12

    Kodalveien er åpen etter ulykke

    To biler er berget i Kodalveien i Andebu, og veien er åpen igjen. Den ene bilen har kommet over i motgående kjørefelt og truffet den andre. En kvinne i 20-årene ble fratatt førerkortet. En mann i 50-årene ble kjørt til sykehus for sjekk, kvinnen ble undersøkt av ambulansepersonell på stedet. Begge bilene har store materielle skader.

  • I dag kl. 16.08

    21 % av bilførere i Telemark har opplevd skumle situasjoner med vilt

    Over 9000 vilt ble drept av bil i 2023 og 2024, melder elbil24. Frende forsikring anbefaler å søke med blikket i sideterrenget og se etter spor eller tegn på at det kan være dyr i området. Telemark er blant fylkene hvor flest har opplevd farlige situasjoner med vilt, ifølge en spørreundersøkelse, gjennomført av Frende. 2 % av bilførerne i Vestfold opplever det samme.

  • I dag kl. 16.06

    Ny tenåring fengslet etter drapsforsøk på Rodeløkka

    En ung mann i slutten av tenårene ble torsdag varetektsfengslet i to uker, i Oslo tingrett. – Han blir fengslet med brev- og besøksforbud, og isolasjon i hele fengslingsperioden, sier politiadvokat Ingvild Myrvold til NRK. Tenåringen er siktet for drapsforsøk eller medvirkning til dette etter en knivstikking på Rodeløkka, søndag kveld. – Under fengslingsmøtet begjærte han seg løslatt og erkjente ikke straffskyld, sier politiadvokaten. En annen tenåring er siktet for det samme i saken, også han er varetektsfengslet i to uker, med de samme begrensningene. Politiet ønsket i utgangspunktet fengsling i fire uker for begge mennene, grunnet fare for bevisforspillelse.

  • I dag kl. 16.03

    Enda to menn varetektsfengslet for drapsforsøk etter Haugesund-skytingen

    De siktede, som er menn i 20-årene, blir nå varetektsfengslet i fire uker. Tidligere i dag ble også to andre menn varetektsfengslet i fire uker, i den samme saken. Det ble avgjort i et fengslingsmøte i Haugaland og Sunnhordland tingrett i Haugesund i dag. En uke er med fullstendig isolasjon, og brev- og besøksforbud i hele fengslingsperioden. Det var klokken 19.15 mandag kveld politiet fikk melding om at det skulle ha vært avfyrt skudd i turområdet Haraldsvang i Haugesund. To personer er skadde i sammenheng med hendelsen. En med stikkskader, og en med skuddskader.

  • I dag kl. 16.02

    Målt i 154 km/t i 110-sone

    En mann i 20-årene ble stanset på E18 etter å ha blitt målt i 154 km/t i 110-sonen. Mannen kjøre MC, men hadde ikke gyldig førerkort. MCen hadde ikke gyldig forsikring og slitte dekk. Mannen blir anmeldt for forholdene og MCen ble avskiltet.

  • I dag kl. 16.01

    – Vi kjenner alle på frykt, vi kjenner alle på redsel

    Hva krever det egentlig å våge seg inn i bokseringen?

  • I dag kl. 16.00

    Ekte «nestegenerasjons» bærbare

    Nye ARM-brikker gir endelig rå batteritid, ytelse og lite støy til Windows-bærbare.

  • I dag kl. 15.55

    Israels militære sier de angriper Hizbollah-mål i Libanon

    Samtidig anklager Hizbollah-lederen Israel for å stå bak en «massakre» i landet etter angrepene tirsdag og onsdag.

  • I dag kl. 15.55

    Utagerte hos Nav i Moss

    En mann i 40-årene ble i ettermiddag bortvist fra Moss sentrum. Mannen som er lokal, skal ha vært utagerende på Nav, og satt seg opp mot en vekter på stedet, skriver Moss Avis. Politiet har opprettet sak.

  • I dag kl. 15.45

    Endelig kom en batteridrevet soloppgang for Rec Silicon

    Rec Silicon-aksjonærene har ventet lenge, men endelig har kursoppgangen kommet.

  • I dag kl. 15.44

    Gran kommune trekker avtale etter klage på anbudsprosess

    Gran kommune inngår ikke kontrakt om ny driftsstasjon med Åsmund Pettersen & Sønn. Det skiver avisa Hadeland. Årsaken er at Arja Eiendomsutvikling AS klaget Gran kommune inn for Klagenemnda for offentlige anskaffelser (Kofa), etter at de endte som nummer to i konkurransen om å huse kommunens nye driftsstasjon. Klagenemnda mener kommunen brøt ved kunngjøring av konkurransen. Gran kommune kunngjorde en konkurranse for leie av lokaler til en kommunal driftsstasjon, men nemnda mener dette egentlig var en bygge- og anleggskontrakt Kommunalsjef Leif Arne Vesteraas orienterte kommunestyret om nemndas avgjørelse torsdag. Konklusjonen ble at de avlyser kontrakten som lå klar til signering med anbudsvinneren. – Vi må vurdere om vi skal utlyse ny konkurranse, sier kommunalsjefen.

  • I dag kl. 15.43

    Mener foreldre må på banen

    De siste ukene har det tidvis vært mange utfordringer med mye ungdom i sentrum av Farsund. Ofte samles ungdommene i store flokker, og kan også hindre politiet i sitt arbeid – Det er masse bråk, det er hærverk, det er rus, det er alkohol, det er flokking. Sånn ønsker vi ikke å ha det i vår kommune, sier ordfører Ingrid Williamsen i Farsund. Jakob Østhassel er SLT-koordinator i kommunen. Han sier de prøver å appellere til foreldre. – Vi prøver å få opp natteravnordninga. Da prøver vi å appellere til ungdomsskoleforeldre, at de tar ansvar og stiller opp.

  • I dag kl. 15.35

    Prinsesse Ingrid Alexandra forlenger førstegangstjenesten

    Førstegangstjenesten for prinsesse Ingrid Alexandra forlenges med tre måneder.

  • I dag kl. 15.35

    Prinsesse Ingrid Alexandra forlenger førstegangstjenesten

    Førstegangstjenesten for prinsesse Ingrid Alexandra forlenges med tre måneder.

  • I dag kl. 15.32

    Samarbeid tema på forsvarskonferansen

    Sterkere samarbeid mellom Norge og Sverige over landegrensene er tema på forsvarskonferansen i Stjørdal i dag. Medlem i den svenske riksdagen, Mikael Oscarsson, sier til NRK at man må forberede seg på krig for å unngå at det blir krig. – Transport av utstyr via Trøndelag videre østover inn i Sverige er noe av det som er viktig for å kunne forsvare Sverige og Finland og også de baltiske landene, sier Oscarsson. Forsvarsminister Bjørn Arild Gram viser til at NATO har forventninger om at de nordiske landene skal kunne ruste opp seg og bli en mer selvstendig enhet i NATO. Han viste også til at den sivile delen av samfunnet må forberede seg på å bidra og ta enda større ansvar i framtida.

  • I dag kl. 15.31

    Wall Street skyter fart fra start

    De amerikanske aksjemarkedene følger verdens børser oppover torsdag

  • I dag kl. 15.29

    Mann ble fratatt førerkort

    Klokka 13.56 fikk politiet melding om en bil med vinglete kjøreatferd. Bilen skal delvis ha vært ute i grøften. Mannen kjørte inn på en parkeringsplass, hvor han ble stanset. Sjåføren i 60-årene anmeldes for overtredelse av vegtrafikkloven §3 og ble fratatt førerkortet.

  • I dag kl. 15.28

    Jonas (26) topper Rogaland KrFs liste

    Olaug Bollestads favoritt Jonas Andersen Sayed (26) topper forslaget til Rogaland KrFs stortingsliste. KrFU-leder Hadle Bjuland er vraket.

  • I dag kl. 15.28

    NFF har gitt grønt lys – Avaldsnes blir til Haugesund

    Fra 1. januar tar FK Haugesund formelt over kvinnesatsingen til Avaldsnes. Norges Fotballforbund fikk gjennom papirarbeidet denne uken.

  • I dag kl. 15.27

    En kjørt til sykehus etter trafikkulykke i Sandefjord

    En mann i 50-årene er kjørt til sykehus for sjekk etter en møteulykke på Kodalveien i Andebu. En kvinne i 20-årene ble undersøkt av ambulansepersonell på stedet. – Det er store materielle skader på begge bilene, sier operasjonsleder Vegar Dale Møane. Politiet dirigerer trafikken på stedet, hvor det er kø. Bilberger er på stedet.

  • I dag kl. 15.19

    Snille gutter som tar litt kokain

    Vestkantguttene slipper unna, mens østkantguttene blir syndebukkene.

  • I dag kl. 15.15

    Politiet ønsker tips om flerfarget varebil i Sandefjord

    Politiet ønsker tips etter at et mindreårig barn skal ha blitt kontaktet av en mann i en varebil i Sandefjord i morges. Eventuelle tips kan gis ved å ringe til telefonnummer 47696500. Barnets far forteller til NRK at en mann i varebilen skal ha tatt tak i sønnens arm. Sønnen sparket deretter mannen. Politiet har ikke holdepunkter for å si at det har skjedd noe straffbart, men ønsker å få klarhet i hva som har skjedd. Hendelsen skal ha skjedd i Haneholmveien i Viriklia-området mellom 07.30 og 07.45. Politiet ber folk som har vært i eller i nærheten av dette området på denne tiden om tips og særlig hvis noen har videoopptak.

  • I dag kl. 15.07

    Studentombud i Oslo opplever kraftig økning i saker

    Studentombudet ved Oslo Met opplever en kraftig økning i antall saker, 423 i fjor mot 289 året før, skriver Khrono. Forsinket sensur og mangelfulle begrunnelser er noen av de vanligste sakene. Det er også en økning i henvendelser om trakassering. I en rapport til styret ved universitetet skriver studentombud Rebekka Midgaard at tallene er alvorlige. Ifølge Khrono frykter styret at studentombudet ikke har nok ressurser til å gjennomføre lovpålagte oppgaver. Men grunnet den økonomiske situasjonen ved universitetet er det vanskelig å få inn et ombud til, mener prorektor Silje Fekjær.

  • I dag kl. 15.06

    Person var fastklemt i postbil i Narvik

    Nødetatene meldte i formiddag at en liten elekronisk bil hadde veltet på Fagernes i Narvik. Fremover skriver at den aktuelle bilen var en postbil. Innsatsleder Michael Heimlund ved politiet i Narvik opplyser til Fremover den lille åpne elbil har veltet i det den skulle snu, og at føreren havnet i klemme under bilen. – Det er opplyst om at føreren har ligget under bilen i halv time, sier Heimlund til Fremover. Sjåfør skal være lettere skadd, og er kjørt til sykehus.

  • I dag kl. 15.04

    Havila Kystruten gi opp å legge til kai i Bodø. måtte gi opp å legge til kai

    Havila Kystruten måtte gi opp å legge til kai i Bodø i dag. Det skriver Avisa Nordland. Havila Polaris, som skipet heter, kom fra Ørnes og snudde omtrent på femøringen i indre havn – før skipet forlot i retning Lofoten. Mediekontakt i Havila Kystruten, Lasse A. Vangstein, bekrefter overfor Avisa Nordland at skipet ikke klarte å legge til kai i Bodø torsdag. – Planen var å legge til 13.05, men det var rett og slett litt for mye vind i Bodø – og vinden kom fra feil retning, som gjorde det spesielt vanskelig å legge til, sier han og legger til: – Vi gikk inn for å prøve, men det gikk ikke. Og vi risikerer ingenting. Etter planen skulle de fortsette nordover kl. 15.20, men de valgte istedet å fortsette mot Vestfjorden og Stamsund. Hurtigbåten Elsa Laula Renberg kom seg derimot ikke fra Ørnes på turen nordover. Passasjerene ble sendt med buss til Bodø på grunn av været.

  • I dag kl. 15.02

    Hun blir ny kommunikasjonsdirektør i NFF

    Ragnhild Ask Connell (48) får toppstilling i fotballforbundet.

  • I dag kl. 15.01

    Samkjøring økt i Trysil og Engerdal

    Siden februar har 400 personer lastet ned appen Nabogo, som er en app som organiserer samkjøring. Det er gjennomført over 1700 samkjøringer i de to kommunene, skriver Trysil kommune på sine hjemmesider. Prosjektleder for SITE Mobility, Marthe Dyrud, som står bak appen, forteller i en egen nyhetsmelding at august måned hadde flest samkjøringer i kommunene med 379 samkjøringer. Appen er gratis å bruke, men passasjerer som sitter på må kompensere sjåføren gjennom appen for sin andel av kjøreturen.

  • I dag kl. 15.01

    Samkjøring populært i Trysil og Engerdal

    Siden februar har 400 personer lastet ned appen Nabogo, som er en app som organiserer samkjøring. Det er gjennomført over 1700 samkjøringer i de to kommunene, skriver Trysil kommune på sine hjemmesider. Prosjektleder for SITE Mobility, Marthe Dyrud, som står bak appen, forteller i en egen nyhetsmelding at august måned hadde flest samkjøringer i kommunene med 379 samkjøringer. Appen er gratis å bruke, men passasjerer som sitter på må kompensere sjåføren gjennom appen for sin andel av kjøreturen.

  • I dag kl. 14.58

    Mann med kniv i Kristiansand sentrum

    En mann ble observert med kniv i Kristiansand sentrum. To kniver og en hammer er tatt i beslag fra en mann på stedet, skriver politiet. Det er ikke meldt om at noen har blitt truet. – Vi har dialog, men det noe ampert og uoversiktlig, skriver politiet.

  • I dag kl. 14.55

    Jørn Lier Horsts sin bok skal bli teater

    Detektivbyrå nr.2 skal være den første familieteater forestillingen på revyscenen Edderkoppen i Oslo. Karakterene Tirill, Oliver og sporhunden Åtto blir å se på scenen i en interaktiv forestilling – der barna i publikum selv skal velge hvem som er den skyldige. – Vi gjør det på en spesiell måte: Jeg har laget en ny historie, «Operasjon Edderkopp», skrevet slik at ungene i salen får lov å være med på å løse mysteriet selv. Vi har skrevet flere avslutninger så skuespillerne må øve inn flere mulige løsninger, sier Jørn Lier Horst og mener det er vri som passer godt: – Det er mange nysgjerrige unger rundt om som blir engasjert og gjerne vil være med, også i vanlige forestillinger! (©NTB)

  • I dag kl. 14.50

    Trafikkulykke i Sandefjord

    Nødetatene er på vei til melding om en møteulykke mellom to biler på Kodalveien i Andebu. Skadeomfanget er ukjent, men de involverte skal være ute av bilene. Trafikken går sakte forbi ulykkesstedet.

  • I dag kl. 14.50

    Trafikkulykke i Sandefjord - trafikken står

    Nødetatene er på stedet etter en melding om en møteulykke mellom to biler på Kodalveien i Andebu. Skadeomfanget er ukjent, men de involverte skal være ute av bilene. Trafikken står i begge retninger. Bilberger vil være på stedet om cirka 15 minutter.

  • I dag kl. 14.50

    Edderkoppen i Oslo skal satse på familieteater

    Den legendariske revyscenen Edderkoppen i Oslo skal satse på familieteater – og henter inn Detektivbyrå nr. 2 som første forestilling ut. Ifølge pressemeldingen skal Edderkoppen Scene sammen med Viktoria Productions ta fatt i markedet for teater til barneteater, som man mener det ikke er for mye av – med unntak av juleperioden. Tjuvstarten skjer med «Reisen til Julestjernen» nå i år, før Detektivbyrå nr. 2 settes opp i februar 2025. Deretter vil det bli presentert skandinaviske og internasjonale klassikere for barn, samt flere urpremierer basert på kjente norske barnebøker, meldes det.

  • I dag kl. 14.42

    Fant stjålet elsykkel på Finn

    Politiet fikk melding om at en elsykkel verdt 80.000 kroner, var stjålet på Tasta i Stavanger i natt. Eier av elsykkelen hadde funnet igjen sykkelen sin på Finn.no. Jourhavende jurist besluttet ransaking på adressen til mistenkte. Elsykkelen ble funnet på adressen og overlevert til rettmessig eier. Politiet har opprettet sak.

  • I dag kl. 14.33

    Jonas Andersen Sayed foreslås på førsteplassen til Rogaland KrF

    Nominasjonskomiteen i Rogaland KrF foreslår Jonas Andersen Sayed til førsteplassen på fylkeslagets stortingsliste for valget neste år. Det kunngjorde de i en pressemelding. Dersom fylkeslaget velger Andersen får han dermed plassent til Olaug Bollestad, som gir seg i politikken.

  • I dag kl. 14.32

    Brann i enebolig i Nord-Odal

    Rundt kl. 14:15 fikk politiet melding om brann i en enebolig i Gardvik i Nord-Odal. Brannvesenet er på stedet og har ikke funnet noen personer i huset. Slukning pågår.

  • I dag kl. 14.22

    Bil kjørte av veien - livreddende førstehjelp

    En bil skal ha kjørt av Rørosveien og ut på et jorde i Tynset kommune. Bilen står omtrent 50 meter utenfor vegen på et jorde. Det er ikke kjent hva som har skjedd. Nødetatene er på stedet og gir livreddende førstehjelp.

  • I dag kl. 14.19

    Norsk statsborger kobles til selskap som undersøkes for salg av personsøkere til Hizbollah

    Et selskap registrert i Bulgaria kobles til salg av personsøkerne til Hizbollah som eksploderte, ifølge en ungarsk avis. Ifølge dokumenter VG har innhentet skal selskapet være stiftet av en mann bosatt i Oslo.

  • I dag kl. 14.16

    Foreslår Ulstein og Syversen på topp

    Tidligere stortingspolitiker Hans Olav Syversen og fungerende leder Dag Inge Ulstein bør bli ny leder av Kristelig Folkeparti. Det gikk fylkesstyret i Vestfold inn for i går, til tross for at Ulstein har sagt at han ikke vil stille. – De er kompetente til å ta en lederjobb, er populære, har god oversikt og kan virke samlende på partiet, sier fylkesleder Ole Døvik i Vestfold. Fylkeslagene har frist til 1. oktober med å foreslå kandidater til ny leder som skal velges i januar, etter at Olaug Bollestad trakk seg i august. Fylkesstyret i Telemark skal bestemme seg for hvem de vil ha på topp i neste uke.

  • I dag kl. 14.12

    Svensk IS-dømt kvinne tiltalt for forbrytelser mot menneskeheten

    En 52 år gammel svensk kvinne er tiltalt for folkemord, forbrytelser mot menneskeheten og alvorlige krigsforbrytelser hun skal ha begått for IS i Syria.

  • I dag kl. 14.11

    Ber folk la brøytestikkene stå

    Flere steder langs vegene i Innlandet har brøytestikkene kommet opp. Hvert år forsvinner brøytestikker etter at de er satt opp. Nå ber Innlandet fylkeskommune folk om å la brøytestikkene stå i fred. – Brøytestikkene skal hjelpe trafikantene til å vise hvor vegen går. Dette er spesielt viktig i dårlig vær slik som ved tåke og snøvær. Når brøytestikkene forsvinner, bidrar dette til å gjøre trafikksikkerheten dårligere, sier seksjonssjef Arne Fredheim for vegseksjonen i Innlandet fylkeskommune. I tillegg skal brøytestikkene hjelpe brøytemannskapene til å vise vegkanter og objekter langs vegene det er viktig å ta hensyn til for å unngå skader på materiell.

  • I dag kl. 14.09

    Politiaksjon i Arendal

    Politiet har omringet et hus i Arendal, ifølge Fædrelandsvennen. – Det er en etterforskningssak, på vegne av et annet politidistrikt. Det er en person vi skal prøve å få tak i, sier operasjonsleder Ronny Aateigen Andersen i Agder politidistrikt til avisen.

  • I dag kl. 14.03

    Jakobs drøm på halvmaraton og maraton: – Kanskje etter OL i 2032

    Jakob Asserson Ingebrigtsen (24) fikk et brutalt møte med halvmaraton. Bror Filip spår at det er veldig lenge til Jakob skal satse fullt på de lengste distansene.

  • I dag kl. 14.01

    «Armand» med Renate Reinsve blir norsk Oscar-kandidat

    Årets håp for Norge om nominasjon og pris i verdens største filmprisutdeling hviler nå på denne filmens skuldre.

  • I dag kl. 14.00

    Oslo Nye får kutt på 37 millioner kroner

    Oslo Nye Teater må klare seg med 53 millioner kroner i 2025. skriver Aftenposten. Byrådet kutter dermed pengestøtten fra Oslo kommune med 37 millioner kroner når forslaget til budsjett blir lagt fram onsdag i neste uke. – Det er behov for omstilling. Teateret har fått en stor andel av kulturbudsjettet, men har ikke klart å holde seg innen det høye tilskuddet, sier kulturbyråd Anita Leirvik North (H) til avisen. Allerede i juni sa hun til NRK at Oslo Nye må klare seg med mindre penger i framtida. 4. september fikk teateret beskjed om at kuttene ville bli betydelige. Teaterdirektør Jan Beckmann sa da at teateret i så fall måtte misligholde inngåtte avtaler med kunstnere, frilansere og andre leverandører. I vår ga Anita Leirvik North teateret lage flere alternative kriseplaner. Den mest dramatiske innebærer at både Hovedscenen og Centralteatret blir lagt ned, og at bare Trikkestallen på Torshov overlever.

  • I dag kl. 13.59

    Se «AirDrop for Windows» og våre andre videoer fra IFA-messen

    IFA-messen i Berlin er over, og brakte med seg en kaskade av små og store nyheter innenfor bransjen vi dekker.

  • I dag kl. 13.49

    Tog innstilt på Sørlandsbanen

    Toget som skulle gått fra Oslo S klokka 15.23 til Stavanger i dag er innstilt på strekningen mellom Oslo og Kristiansand. Dette skyldes feil på togsettet, skriver Go-Ahead, som drifter togene på Sørlandsbanen.

  • I dag kl. 13.43

    Bil av vegen ved Tynset

    En bil har kjørt av vegen ved Tynset og havna ut på et jorde. Nødetatene er på stedet.

  • I dag kl. 13.41

    Ja til «Bjørgulv og stuten»

    Flertallet i Bygland kommunestyre har vedtatt å ta imot skulpturen «Bjørgulv og stuten» som en gave. Skulpturen plasseres på Presteneset, ved det ønskede stedet ved Oseløa. Politikerne forutsetter at gaven ikke skal føre til utgifter for kommunen. Vedtaket ble gjort med 10 mot 5 stemmer.

  • I dag kl. 13.37

    Limi topper stortingslisten for Akershus Frp

    Frps nestleder Hans Andreas Limi er innstilt på førsteplass for Akershus Frp-liste til stortingsvalget neste år. Dermed kan 63-åringen få en fjerde periode på Stortinget. Himanshu Gulati (36) får andreplassen, mens Liv Thon Gustavsen (57) foreslås på tredjeplass. De tre øverste plassene på det endelige listeforslaget fra nominasjonskomiteen er dermed helt likt stortingslisten fra forrige stortingsvalg.

  • I dag kl. 13.34

    Bil i autovernet på E6

    En bil har kjørt i autovernet på E6 i nordgående retning ved Årvoll i Moss. To personer skal være i bilen. De er ikke skadd, melder politiet, som er på stedet.

  • I dag kl. 13.34

    Røykte hasj, kjørte i autovernet på E6

    En bil har kjørt i autovernet på E6 i nordgående retning ved Årvoll i Moss. To personer skal være i bilen. De er ikke skadd, melder politiet, som er på stedet. Fører sier at han har røykt hasj før kjøringen. Han har heller ikke gyldig førerkort. Mannen kjøres til legevakten for blodprøve.

  • I dag kl. 13.33

    Limi topper stortingslisten for Akershus Frp

    Frps nestleder Hans Andreas Limi er innstilt på førsteplass for Akershus Frp-liste til stortingsvalget neste år. Dermed kan 63-åringen få en fjerde periode på Stortinget.

  • I dag kl. 13.26

    Forskarforbundet om studielån-sletting: – Håplaus prioritering

    Medan regjeringa vil bruke store summar på å slette studielånet til folk i distriktet, må universitet og høgskular kutte i stillingar og studietilbod. Forskarforbundets leiar, Guro Lind, reagerer sterkt på forslaget om å slette deler av studielånet for folk som buset seg i distrikta. – Dette er ei håplaus prioritering. Universitet og høgskular over heile landet kuttar no i studietilbod, dei kuttar i forskingstid, talet på tilsette, og på høgskulen i Innlandet blir studentar tvinga til å skrive oppgåver saman på grunn av dårleg økonomi. Onsdag vart det kjent at regjeringa vil slette opp mot 25.000 kroner årleg av studiegjelda til folk som bur og jobbar i distriktskommunar. For folk i Nord-Troms og Finnmark, vil dei slette 60.000 kroner av gjelda årleg. Kostnaden er venta å vere rundt 1,3 milliardar kroner. – Eg forventar at politikarar prioriterer det viktigaste først, og det er at kvaliteten på forsking og undervisninga er god, seier Lind.

  • I dag kl. 13.18

    Bil mista hjul på E39

    Ein bil har mista hjulet i sørgåande løp på E39 ved Sandviken i Bergen. Hjulet har treft frontruta på ein møtande bil. Det er nokre trafikale utfordringar på staden, men ingen personskadar. Politiet er på staden, og bergingsbil er rekvirert.

  • I dag kl. 13.17

    Mann varetektsfengslet for drapsforsøk etter Haugesund-skytingen

    Den siktede, som er en mann i 30-årene, blir nå varetektsfengslet i fire uker. Det ble avgjort i et fengslingsmøte i Haugaland og Sunnhordland tingrett i Haugesund i dag. En uke er med fullstendig isolasjon, mens han vil ha brev- og besøksforbud i hele fengslingsperioden. Siktelsen gjelder forsøk på drap. Siktede erkjenner ikke straffskyld. Det var klokken 19.15 mandag kveld politiet fikk melding om at det skulle ha vært avfyrt skudd i turområdet Haraldsvang i Haugesund. To personer er skadde i sammenheng med hendelsen. En med stikkskader, og en med skuddskader. Ifølge fengslingskjennelsen har siktede forklart at han ikke kjenner fornærmede fra før. Tidligere i dag ble en annen mann varetektsfengslet i fire uker, i den samme saken. Han er siktet for grov kroppsskade, men erkjenner ikke straffskyld. Det er to fengslingsmøter som gjenstår i dag.

  • I dag kl. 13.11

    Helseministeren i Libanon: 25 døde etter onsdagens angrep

    Helseministeren sier at 608 er skadet.

  • I dag kl. 13.05

    Risør ønsker Kroglund på topp

    Risør Arbeiderparti foreslår Cecilie Knibe Kroglund fra Lillesand som Aust-Agder Arbeiderparti sin toppkandidat ved stortingsvalget neste høst. Nominasjonskomiteen presenterte nylig en delt løsning, en liste med Kroglund på topp og en med nåværende stortingsrepresentant Tellef Inge Mørland på topp.

  • I dag kl. 13.00

    Bank of England holder renten uendret

    Etter kuttet forrige måned holdes renten i Storbritannia i ro denne gangen.

  • I dag kl. 12.59

    Filmanmeldelse «The Substance»: Spinnvill feminisme

    Kroppshorror-nørder og feminister, foren dere!

  • I dag kl. 12.57

    Boret hull i dieseltank

    Det har blitt boret hull i dieseltanken til en bil som har stått parkert i et garasjeanlegg i Slalåmbakken i Moss. Det har vært liknende hendelser på samme sted tidligere, melder politiet. En patrulje er på stedet for å gjøre undersøkelser.

  • I dag kl. 12.57

    Boret hull i dieseltank på bil

    Det har blitt boret hull i dieseltanken til en bil som har stått parkert i et garasjeanlegg i Slalåmbakken i Moss. Det har vært liknende hendelser på samme sted tidligere, melder politiet. En patrulje er på stedet for å gjøre undersøkelser.

  • I dag kl. 12.53

    Lavere kraftpriser

    Energikonsernet Skagerak Energis halvårsresultat i år er dårligere enn i fjor på grunn av lavere kraftpriser. Det skriver selskapet i en pressemelding. Brutto driftsinntekter første halvår i år var på nesten 3,2 milliarder kroner mot rundt 4,1 milliard kroner samme periode i fjor. Skagerak Energi produserer og leverer kraft og har hovedkontor i Porsgrunn.

  • I dag kl. 12.51

    Bil kjørt i betonggris i Skien

    Nødetatene har rykket ut til Gulset i Skien etter melding om en bil som har kjørt inn i en betonggris. En mann i 60-årene har fått sitt førerkort beslaglagt, og det er mistanke om ruskjøring, opplyser politiet.

  • I dag kl. 12.51

    Plantasjen legger ned

    Plantasjen legger ned avdelinga si i Steinkjer for å spare penger. I alt 14 av kjedens utsalgssteder er planlagt nedlagt over hele landet. Målet er å nedbemanne med 250 ansatte. Også kjedens nettbutikk er avvikla. Iflg Plantasjens pressemelding, har de ikke greid å gjøre bedriften lønnsom til tross for omfattende økonomiske tiltak.

  • I dag kl. 12.49

    Brann i lastebil slukket

    Brannen i en lastebil på fylkesvei 1166, Gamle Kongevei, i Sarpsborg er slukket. Det er en lite trafikkert vei, og brannen førte ikke til trafikale problemer. Ingen personer kom til skade, skriver politiet.

  • I dag kl. 12.49

    Brann i lastebil

    Det skal brenne i en lastebil på fylkesvei 1166, Gamle Kongevei, i Sarpsborg. Det skal være åpne flammer i girkassen. Nødetatene er på vei til stedet. Det er ikke meldt om personskade, skriver politiet.

  • I dag kl. 12.49

    Plantasjen legger ned butikker i Skien og Larvik

    Plantasjen Norge AS legger ned 14 av selskapets 69 butikker i Norge. Det opplyses i en pressemelding. Det vil også bli gjennomført nedbemanninger i enkelte sentrale funksjoner i selskapet. – Butikknedleggelsene og nedbemanningene er nødvendige for å sikre en bærekraftig økonomisk fremtid for Plantasjen Norge, skriver selskapet. I Vestfold og Telemark er det butikkene på Kjørbekk i Skien og på Øya i Larvik som blir lagt ned lille julaften i år.

  • I dag kl. 12.46

    Legger ned butikk på Mo

    Plantasjen legger ned 14 av 69 av sine butikker i Norge, melder NTB. Butikkene legges ned for å spare kostnader. Det vil også gjennomføres nedbemanninger skriver gartnerikjeden i en pressemelding. Følgende butikker vil legges ned lille julaften i år: Asker, Askøy, Bjørkelangen, Grünerløkka, Kjørbekk, Lund, Lyngdal, Mandal, Mo i Rana, Slemmestad, Steinkjer, Vestby, Østsiden og Øya Larvik.

  • I dag kl. 12.46

    Legger ned Plantasjen-butikk på Mo

    Plantasjen legger ned 14 av 69 av sine butikker i Norge, melder NTB. Butikkene legges ned for å spare kostnader. Det vil også gjennomføres nedbemanninger skriver gartnerikjeden i en pressemelding. Følgende butikker vil legges ned lille julaften i år: Asker, Askøy, Bjørkelangen, Grünerløkka, Kjørbekk, Lund, Lyngdal, Mandal, Mo i Rana, Slemmestad, Steinkjer, Vestby, Østsiden og Øya Larvik.

  • I dag kl. 12.44

    Plantasjen nedbemanner i Kongsvinger

    Plantasjen legger ned 14 av sine 69 butikker i Norge. I tillegg skal de nedbemanne i enkelte sentrale funksjoner ved kontoret i Kongsvinger og på Skedsmo. Dette blir gjort for å spare kostnader, skriver gartnerikjeden i en pressemelding. Butikkene som blir lagt ned lille julaften i år er: Asker, Aksøy, Bjørkelangen, Grünerløkka, Kjørbekk, Lund, Lyngdal, Mandal, Mo i Rana, Slemmestad, Steinkjer, Vestby, Østsiden og Øya Larvik.

  • I dag kl. 12.44

    Plantasjen legger ned 14 butikker

    Plantasjen legger ned 14 av sine 69 butikker i Norge. En av dem ligger på Østsiden i Fredrikstad. Butikkene legges ned for å spare kostnader. Det vil også gjennomføres nedbemanninger skriver gartnerikjeden i en pressemelding.

  • I dag kl. 12.41

    Plantasjen legger ned tre butikker i Agder

    Plantasjen legger ned butikkene på Lund i Kristiansand, Lyngdal og Mandal. Det skriver kjeden i en pressemelding. Nasjonalt legges det ned 14 butikker. – Butikknedleggelsene og nedbemanningene er nødvendige for å sikre en bærekraftig økonomisk fremtid for Plantasjen Norge, skriver selskapet i en pressemelding.

  • I dag kl. 12.40

    TV 2: Kronprinsen fortsatt taus om Høiby: – Ikke tid og sted

    Kronprins Haakon ønsket ikke å svare på spørsmål om Marius Høiby under sitt besøk på Freia sjokoladefabrikk torsdag.

  • I dag kl. 12.38

    Plantasjen legger ned 14 butikker i Norge

    250 ansatte mister jobben hos butikkjeden.

  • I dag kl. 12.37

    Plantasjen legger ned 14 butikker i Norge

    Plantasjen legger ned 14 av 69 av sine butikker i Norge. Opptil 250 ansatte kan miste jobben i løpet av året.

  • I dag kl. 12.37

    Dette er den nye bluetooth-funksjonen

    Auracast kan få store konsekvenser for hvordan vi bruker bluetooth.

  • I dag kl. 12.33

    Drapforsøk på Rodeløkka: En av de siktede fremstilles for varetektsfengsling i dag

    Det bekrefter politiadvokat, Ingvild Myrvold, til NRK. Mannen, som er i slutten av tenårene, har blitt avhørt av politiet, men Myrvold vil ikke gå inn på hva han har fortalt. Han nekter straffskyld. Mandag ble en annen ung mann i slutten av tenårene pågrepet. Han ble varetektsfengslet i to uker onsdag. Begge er siktet for drapsforsøk eller medvirkning til dette – Det fremstår som de to siktede er venner, eller kjenner hverandre fra før, forteller Myrvold. Det var søndag kveld at en mann i 20-årene ble påført flere knivstikk på Rodeløkka. Mannen var kritisk skadet, men er utenfor livsfare. Ifølge politiadvokaten virker det ikke som han har noen relasjon til de to siktede. – Per nå er det ikke noe som tilsier at det er snakk om gjengkriminalitet, opplyser Myrvold.

  • I dag kl. 12.33

    Drapforsøk på Rodeløkka i Oslo: Fremstiller én siktet for varetektsfengsling

    Det bekrefter politiadvokat, Ingvild Myrvold, til NRK. Mannen, som er i slutten av tenårene, har blitt avhørt av politiet, men Myrvold vil ikke gå inn på hva han har fortalt. Han nekter straffskyld. Mandag ble en annen ung mann i slutten av tenårene pågrepet. Han ble varetektsfengslet i to uker onsdag. Begge er siktet for drapsforsøk eller medvirkning til dette. – Det fremstår som de to siktede er venner, eller kjenner hverandre fra før, forteller Myrvold. Det var søndag kveld at en mann i 20-årene ble påført flere knivstikk på Rodeløkka. Mannen ble kritisk skadet, men er nå utenfor livsfare. Ifølge politiadvokaten virker det ikke som han har noen relasjon til de to siktede. – Per nå er det ikke noe som tilsier at det er snakk om gjengkriminalitet, opplyser Myrvold.

  • I dag kl. 12.32

    Michael Jordan har solgt giganteiendom

    Basketballstjernens luksusvilla lå ute på markedet i 12 år.

  • I dag kl. 12.29

    Frosta-saken: Vurderer å klage på henlagte saker

    Flere kvinner fikk sakene sine henlagt, da tiltalen mot Frosta-legen Arne Bye ble kjent tirsdag.

  • I dag kl. 12.28

    Trodde mann var påkjørt – kan ha falt

    – Den ledende hypotesen er per nå at det ikke har skjedd noe straffbart, da personens skader er forenlige med fall, sier etterforskningsleder Bjørn Henrik Schage. Det var torsdag morgen at en forbipasserende vekter fant en alvorlig skadet mann ved Slemdalsveien. Politiet sperret av veien i begge retninger, og etterlyste bilfører som hadde kjørt på mannen. De ba også folk sjekke bilen sin i tilfelle noen hadde kjørt på mannen uten å merke det. Hendelsen er under etterforskning, og politiet jobber ut fra flere hypoteser. Selv om de nå tror et fall er mer sannsynlig enn en påkjørsel, holder de alle dører åpne. – Politiet etterforsker saken ut ifra ulike hypoteser, deriblant om det likevel kan dreie seg om en påkjørsel, sier Schage.

  • I dag kl. 12.28

    Trodde manne var påkjørt – kan ha falt

    – Den ledende hypotesen er per nå at det ikke har skjedd noe straffbart, da personens skader er forenlige med fall, sier etterforskningsleder Bjørn Henrik Schage. Det var torsdag morgen at en forbipasserende vekter fant en alvorlig skadet mann ved Slemdalsveien. Politiet sperret av veien i begge retninger, og etterlyste bilfører som hadde kjørt på mannen. De ba også folk sjekke bilen sin i tilfelle noen hadde kjørt på mannen uten å merke det. Hendelsen er under etterforskning, og politiet jobber ut fra flere hypoteser. Selv om de nå tror et fall er mer sannsynlig enn en påkjørsel, holder de alle dører åpne. – Politiet etterforsker saken ut ifra ulike hypoteser, deriblant om det likevel kan dreie seg om en påkjørsel, sier Schage.

  • I dag kl. 12.25

    Mann varetektsfengslet i forbindelse med voldsepisoden i Haugesund

    De tre mennene som er siktet for drapsforsøk i forbindelse med voldshendelsen i Haraldsvang i Haugesund mandag kveld blir i dag fremstilt for varetektsfengsling i Haugaland og Sunnhordland tingrett i Haugesund. I tillegg til disse tre framstilles én for grov kroppsskade. Det er denne personen som nå varetektsfengsles. Dette er en mann i 20-årene. Siktelsen gjelder overtredelse av straffeloven § 274 første ledd jf. § 273 jf. § 15. Påtalemyndigheten har begjært at siktede blir varetektsfengslet i inntil fire uker. Påtalemyndigheten har også begjært brev- og besøksforbud inntil fire uker, samt isolasjon i en uke. Forsvarer Eirik Helland sier de vurdere å anke dommen. – Han erkjenner ikke straffskyld, sier han.

  • I dag kl. 12.22

    Trafikkulykke i Porsgrunn

    Nødetatene er på plass i Sverres gate i Porsgrunn etter melding om en trafikkulykke. Meldingen oppdateres.

  • I dag kl. 12.22

    Person påkjørt i Porsgrunn

    Nødetatene er på plass i Sverres gate i Porsgrunn etter melding om en fotgjenger som er påkjørt. En kvinne i 60-årene har noe smerter, men er ved bevissthet og kjøres til akuttmottaket i ambulanse. Hun er trolig kun lettere skadet, opplyser politiet. Ulykken skjedde ved et fotgjengerfelt. Bilfører, en mann i 40-årene, har fått status som mistenkt i saken og har fått sitt førerkort beslaglagt. Operasjonsleder Roger Aaser sier til Varden at et kjørefelt er sperret og at det er litt kø på stedet.

  • I dag kl. 12.15

    Trolig ja til skulpturen på Presteneset

    Bygland kommunestyre skal i ettermiddag ta stilling til om kommunen skal ta imot den omdiskuterte skulpturen «Bjørgulv og stuten». Etter det NRK erfarer, vil flertallet av politikerne si ja til gaven og at den plasseres på det ønskede stedet på Presteneset. Dermed må politikerne gi dispensasjon fra reguleringsplanen. Politikerne forutsetter at gaven ikke vil gi kostnader for kommunen.

  • I dag kl. 12.15

    Få holder brannøvelse hjemme

    Bare 23 prosent av oss har gjennomført en brannøvelse i hjemmet vårt. Det viser en fersk undersøkelse gjort av Kantar Media på vegne av Brannvernforeningen, Gjensidigestiftelsen og Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB). Ifølge Brannvernforeningen undervurderer altfor mange verdien av å holde brannøvelser i hjemmet. – Å være godt forberedt kan utgjøre forskjellen på liv og død i en brannsituasjon, sier administrerende direktør Rolf Søtorp i Brannvernforeningen.

  • I dag kl. 12.15

    Damsgårdstunnelen stengd

    Ein lastebil har vore oppi ein høgdeavgrensar og ei vifte i Damsgårdstunnelen i Bergen. Tunnelen er stengd og entreprenørar er på veg.

  • I dag kl. 12.06

    Hæren skal blir yngre!

    Hæren skal vokse fra én til tre brigader frem mot 2036. Da vil gjennomsnittsalderen til våre soldater bli yngre. Hvilke utfordringer byr dette på og hvordan skal vi løse disse?

  • I dag kl. 12.04

    Enorm pågang i bystyresalen i Bodø - måtte avvise folk

    Bodø kommunes bystyre behandler i dag en rekke saker som har engasjert lokalbefolkningen, deriblant kutt i leirskole og tilbudet åpen barnehage. En rekke elever hadde møtt opp for å overvære behandlingen i bystyret, men på ett tidspunkt var det helt fullt på galleriet over politikerne. Derfor måtte kommunen avvise at flere fremmøtte kunne få slippe inn for å overvære møtet.

  • I dag kl. 12.04

    Enorm pågang i bystyresalen i Bodø - måtte avvise fremmøtte

    Bodø kommunes bystyre behandler i dag en rekke saker som har engasjert lokalbefolkningen, deriblant kutt i leirskole og tilbudet åpen barnehage. En rekke elever hadde møtt opp for å overvære behandlingen i bystyret, men på ett tidspunkt var det helt fullt på galleriet over politikerne. Derfor måtte kommunen avvise at flere fremmøtte kunne få slippe inn for å overvære møtet.

  • I dag kl. 12.04

    Tidligere Harrods-sjef anklaget for flere voldtekter av ansatte

    Fem kvinner sier at de ble voldtatt av avdøde Mohamed Al Fayed da de jobbet ved det kjente London-varehuset.

  • I dag kl. 11.58

    Bil veltet i Narvik - fører ble fastklemt

    Nødetatene rykket torsdag formiddag ut til melding om en bilulykke i Narvik. Meldingen gikk ut på at en liten elektrisk bil hadde veltet. Fører av bilen var våken og bevisst, men var fastklemt. Nødetatene kom til stedet og fikk etter hvert frigjort føreren fra kjøretøyet. Føreren er nå overtatt av helsepersonell.

  • I dag kl. 11.47

    Mange fartsbøter i Grong

    Politiet har skrevet ut 14 forenkla forelegg i to fartskontroller i Grong i dag. Utrykningspolitiet kontrollerte trafikken i både ei 50-sone og i ei 80-sone.

  • I dag kl. 11.41

    Protesterer mot kutt i kunstnarstipend i Bergen

    Torsdag vedtok byrådet i Bergen å halde tilbake 2,7 millionar kroner som skulle gått til stipend til profesjonelle kunstnarar og kulturarbeidarar i år. Årsaka er det tronge kommunebudsjettet. Mange kulturarbeidarar møtte opp for å protestere før byrådsmøtet i rådhuset, til liten nytte. Dei meiner konsekvensane er store på lang sikt, ifølgje BT. Ap-toppane Rune Bakervik og Linn Kristin Engø meiner kuttet i kunstnarstipend er dramatisk. – Dette er sjølve oppskrifta på ein fattigare by. Og eg er redd det markerar starten på slutten for Bergen som stolt kulturby, skriv Engø på Facebook-sida si.

  • I dag kl. 11.33

    – Norges Bank straffer dem som sitter nederst ved bordet

    Christoffer Heggholmen (32) snur på hver krone. – Norges Bank risikerer å kaste en hel haug med folk ut i fattigdom.

  • I dag kl. 11.31

    Trafikkulykke i Moss: – Mulig kritisk skadet

    Det har vært en trafikkulykke i Moss der en MC har veltet.

  • I dag kl. 11.28

    Alvorlig MC-ulykke i Moss

    En mann i 60-årene er kjørt til Sykehuset Østfold etter en MC-ulykke i Moss sentrum. Mannen skal være alvorlig skadd, melder politiet. – Politiet er fortsatt på stedet og gjennomfører undersøkelser, sier politiets operasjonsleder Kjetil Ringseth. Det skal ikke ha vært andre kjøretøy involvert i ulykken.

  • I dag kl. 11.28

    MC-ulykke i Moss

    En lett-MC har veltet i Fjordveien i Moss. MC-føreren er kjørt til sykehuset Østfold for undersøkelser, sier operasjonsleder i politiet, Kjetil Ringseth. Det skal ikke ha vært andre kjøretøy involvert i ulykken.

  • I dag kl. 11.26

    Knuste inventar på trafikkstasjonen i Haugesund

    Politiet fikk i formiddag melding om at en dame hadde vært innom trafikkstasjonen og knust inventar, og vært ufin da hun ikke fikk et prøveskilt. Kvinnen forlot stedet men kom tilbake igjen etter kort tid. Politiet var i kontakt med kvinnen i 30 årene. Hun blir anmeldt for ordensforstyrrelse på offentlig sted og fikk beskjed om å forlate stedet.

  • I dag kl. 11.23

    Bystyreutval utset bybane-saka

    Forhandlingane om ny bybane-løysing er ikkje i mål. Dermed får ikkje byutviklingsutvalet til bystyret i Bergen behandla saka slik dei skulle torsdag ettermiddag. No tek utvalet sikte på eit ekstramøte om bybanen før bystyremøtet 2. oktober, opplyser utvalsleiar Chris Jørgen Rødland til NRK. Før den tid må forhandlingane mellom byrådspartia og opposisjonen vere over. Dei starta opp att tysdag denne veka etter uvisse om møteverksemda bak lukka dører var lovleg. Ifølgje Rødland har dei no "gode samtalar".

  • I dag kl. 11.21

    Avaldsnes blir en del av FK Haugesund fra nyttår av

    Fra 1. januar tar FK Haugesund formelt over kvinnesatsingen til Avaldsnes. Norges Fotballforbund fikk gjennom papirarbeidet denne uken. Godkjennelsen innebærer at all aktivitet fra og med 1. januar 2025 offisielt samles under organisasjonsnummeret til FK Haugesund, skriver klubben på sine nettsider. Denne sesongen har Haugesunds damelag i 1. divisjon offisielt hatt navnet Avaldsnes i påvente av søknad og behandling i Norges Fotballforbund. Etter 2023-sesongen ble det klart at Avaldsnes mistet lisensen i Toppserien og ble degradert i divisjonssystemet. I januar i år la Haugesund og Avaldsnes fram planene om sammenslåing. Etter at begge klubbers styrer godkjente søknaden om plassovertakelse i ekstraordinære årsmøter tidligere i år, ble søknaden om plassovertakelse siden oversendt Norges Fotballforbund 26. august i år. Onsdag ble det klart fra NFF-hold. (NTB)

  • I dag kl. 11.17

    Anbefaler tiltak mot blåtungevirus

    Det er ikke påvist blåtungevirus i Vestfold og Telemark, men Mattilsynet anbefaler tiltak for å beskytte drøvtyggere mot sviknott som sprer virussykdommen. Blåtungevirus ble påvist på sau på Sørlandet i begynnelsen av september og nå er det registrert 27 smittede sauer og ett tilfelle av smitte hos storfe, i fem forskjellige kommuner i Agder og Rogaland, skriver Dagbladet. Blåtunge er en virussykdom som rammer drøvtyggere, som sau og storfe, men også hjortedyr. Mattilsynet antar at det er høyere risiko for blåtunge i de sørligste delene av Norge. Faresonen strekker seg langs kysten fra svenskegrensen til Haugesund, samt store deler av det sentrale Østlandet, så langt nord som Elverum. Blåtunge smitter ikke direkte mellom dyr, men blir overført fra drøvtygger til drøvtygger med blodsugende sviknott. Mattilsynet anbefaler å holde dyrene innendørs rett før og etter soloppgang eller solnedgang, samt om natten når sviknotten er aktiv. Alternativt under tak.

  • I dag kl. 11.15

    Professor mener coronavaksine kan stå bak sykdom: – Katastrofe for dem som rammes

    Norsk Sykepleierforbund (NSF) forventer at en ny rapport skal gjøre det enklere å få pasientskadeerstatning for personer som sliter med de vanligste plagene etter vaksinering.

  • I dag kl. 11.14

    Dronning Margrethe innlagt etter fall

    Dronningen ble kjørt til Rikshospitalet i København.

  • I dag kl. 11.09

    Henlegger politiskudd mot 22-åring

    Natt til søndag 9. juli i fjor ble en 22 år gammel mann skutt i brystet av politiet under en væpnet aksjon på Grønland i Oslo. Ifølge NTB har Spesialenheten nå henlagt saken, fordi «intet straffbart forhold anses bevist». – Hendelsen fremstår som et svært uheldig resultat av et lite sannsynlig sammenfall av hendelser, skriver Spesialenheten i sin avgjørelse. Dermed kan heller ikke politimannen stilles til strafferettslig ansvar for det. Skuddene ble avfyrt under en aksjon i fjor sommer. En 22 år gammel mann ble skutt i brystet av en politimann fra beredskapstroppen. Han fikk en skade i ryggmargen og er blitt lam i begge beina etter han ble skutt av politiet. Politimannen har forklart at skuddet gikk av etter at skjoldet hans kom borti avtrekkeren på tjenestevåpenet hans.

  • I dag kl. 11.09

    Spesialenheten henlegger politiskudd mot 22-åring

    Natt til søndag 9. juli i fjor ble en 22 år gammel mann skutt i brystet av politiet under en væpnet aksjon på Grønland i Oslo. Ifølge NTB har spesialenheten nå henlagt saken, fordi «fordi intet straffbart forhold anses bevist».

  • I dag kl. 11.07

    Stigende dødstall i Myanmar etter tyfon

    Dødstallet i Myanmar har nå steget til 268 som følge av flom og jordskred etter tyfonen Yagi.

  • I dag kl. 11.05

    Snart kommer kulden: – Nyt de sommerlige dagene

    Onsdag var det over 20 grader flere steder i Sør-Norge. I dag blir det nesten like varmt.

  • I dag kl. 10.59

    Til sykehus etter trafikkulykke

    To personer er kjørt til sykehus for sjekk etter en trafikkulykke ved Strømsbu i Arendal. Personene skal ikke være alvorlig skadet, ifølge politiet. Ulykken skal dreie seg om en påkjørsel bakfra. Politiet undersøker saken.

  • I dag kl. 10.55

    Felles aksjon for å bevare ambulansetjenesten i Moskenes kommune

    Eldrerådet og Ungdomsrådet i Moskenes kommune går sammen for å bevare ambulansetjenesten, ifølge en pressemelding. I en felles aksjon går de inn for å sikre fortsatt tilstedeværelse av ambulansetjenesten i kommunen. Initiativet kommer som en direkte respons på den pågående vurderingen av nedskjæringer i lokale helse- og beredskapstjenester, der Moskenes risikerer å miste sin stasjonerte ambulanse. Både eldrerådet og ungdomsrådet uttrykker stor bekymring for hva en slik nedleggelse vil bety for innbyggernes trygghet og sikkerhet, særlig med bakgrunn i kommunens geografiske beliggenhet og begrensede tilgang til akuttmedisinske tjenester. Lang avstand til nærmeste sykehus og krevende værforhold store deler av året, gjør ambulansetjenesten til en livsviktig ressurs for kommunen, melder leder i kommunens eldreråd Svein Gunleif Olsen.

  • I dag kl. 10.51

    Flom i Nord-Italia – minst 1000 evakuert

    Den norditalienske regionen Emilia-Romagna er rammet av store oversvømmelser, og minst 1000 personer er hittil blitt evakuert.

  • I dag kl. 10.50

    Lier: Melding om at noen har kjørt ned et gjerde og skadet fire nye biler

    Det er foreløpig ukjent hvem som har gjort dette.

  • I dag kl. 10.45

    Kringkastingsorkestret til Røros

    Kringkastingsorkestret, KORK, kommer til Vinterfestspill i Bergstaden 2025. KORK vil delta på to av de store kirkekonsertene under festspillene på Røros i mars. På åpningskonserten torsdag 13. mars får publikum gleden av å høre den prisbelønte cellisten Amalie Stalheim som solist med KORK, samt en eksklusiv opptreden med selveste Sissel Kyrkjebø. Fredag 14. mars stiller KORK med hele 45 musikere under ledelse av dirigent Patrik Ringborg. På programmet står blant annet Edvard Griegs Klaverkonsert i a-moll, med den internasjonalt anerkjente pianisten Sergio Tiempo fra Venezuela som solist. I løpet av festspillene vil publikum kunne oppleve nærmere 20 konserter, med et bredt spekter av musikk, ifølge ei pressemelding fra Vinterfestspill i Bergstaden.

  • I dag kl. 10.30

    Linderud-skytingen: Politiet har funnet våpen

    Politiet har funnet et våpen som kan ha sammenheng med skytningen ved skolen i onsdag. Det er sendt inn til kriminalteknisk undersøkelse, og det er per nå for tidlig for politiet å si noe mer konkret om hva slags type våpen, skriver politiet i en pressemelding. Onsdag ble tre menn i 20-årene pågrepet og siktet i løpet av ettermiddagen og kvelden. – Saken er foreløpig kodet som grove trusler med skytevåpen, skriver politiet. Politiet tar sikte på å fremstille de siktede for varetektsfengsling i morgen med bakgrunn i bevisforspillelsesfaren. Partene er kjent for politiet, og hendelsen fremstår per nå som ikke tilfeldig. Politiet har per nå ikke grunn til å tro at det er flere involverte, skriver de i pressemeldingen.

  • I dag kl. 10.30

    Skytingen ved Linderud skole i Oslo: Politiet har gjort funn av våpen

    Politiet har funnet et våpen som kan ha sammenheng med skytningen ved skolen i onsdag. Det er sendt inn til kriminalteknisk undersøkelse, og det er per nå for tidlig for politiet å si noe mer konkret om hva slags type våpen, skriver politiet i en pressemelding. Onsdag ble tre menn i 20-årene pågrepet og siktet i løpet av ettermiddagen og kvelden. – Saken er foreløpig kodet som grove trusler med skytevåpen, skriver politiet. Politiet tar sikte på å fremstille de siktede for varetektsfengsling i morgen med bakgrunn i bevisforspillelsesfaren. Partene er kjent for politiet, og hendelsen fremstår per nå som ikke tilfeldig. Politiet har per nå ikke grunn til å tro at det er flere involverte, skriver de i pressemeldingen.

  • I dag kl. 10.29

    Gratis leksehjelp i realfag

    Fra mandag får mange elever i Vestfold tilbud om gratis leksehjelp og veiledning i realfag. Det er ENT3R Vestfold som tilbyr dette til elever i ungdomsskolen og videregående skole. Tilbudet er gratis og vil foregå hos Universitetet i Sørøst-Norge på campus Bakkenteigen og på Færder, Greveskogen og Horten videregående skoler. Ifølge ENT3R faller mange elever av realfagene, uten ekstra hjelp. – Det gjelder spesielt matematikk i overgangen fra mellomtrinnet til ungdomsskolen, sier Siri Omholt, nasjonal koordinator for ENT3R.

  • I dag kl. 10.29

    Skyting ved Linderud skole: Gjort funn av våpen

    Våpenet er sendt inn til kriminalteknisk undersøkelse.

  • I dag kl. 10.28

    Rekordmange studerer økologisk landbruk

    Høgskolen i Innlandet opplever at rekordmange ønsker utdanning i økologisk landbruk. 207 studenter fikk plass ved årsstudiet på Blæstad i Hamar i år, og utdanningen er nå den største innen landbruk i Norden, sier studentprogramansvarlig, Thomas Cottis. Han tror de treffer trender i tiden med studiet. – Det er betydelig interesse for jordbruk og produksjon av mat, og da er økologisk landbruk en selvfølge for mange, sier Cottis.

  • I dag kl. 10.28

    Kronen styrker seg etter ny renteprognose

    Norges Bank påpeker at kronen har svekket seg i sommer, men regnet med at kronen ville styrke seg litt etter dagens nye renteutsikter.

  • I dag kl. 10.27

    Ny direktør ved Diakonhjemmet sykehus

    Kari-Jussie Lønning (55) er ansatt som ny administrerende direktør ved Diakonhjemmet sykehus i Oslo, ifølge en pressemelding fra sykehuset. Lønning kommer fra samme stilling ved Modum bad i Modum kommune. Hun blir Diakonhjemmets første kvinnelige toppsjef.

  • I dag kl. 10.17

    Sjeføkonom Kyrre Knudsen tror på fire rentekutt neste år

    – Jeg har endret mening. Jeg tror nå at første rentekutt kommer i mars. Årsaken er den svake kronen, sier sjeføkonom Kyrre Knudsen i Sparebank 1 SR-Bank. Før trodde Knudsen at første rentekutt kom før jul i år. I dag ble det klart at Norges Bank holder renta uendret. De vil trolig holde renta uendret ut året. – Dette var som ventet, både beslutningen og forklaringen, sier Knudsen.

  • I dag kl. 10.14

    Anmeldt for ordensforstyrrelse

    En mann i 20-årene er arrestert etter å ha oppført seg aggressivt på Helsehuset i Fredrikstad. Han ropte og skrek og prøvde å bryte seg inn på kontorer, opplyser politiets operasjonsleder, Kjetil Ringseth. Mannen blir anmeldt for ordensforstyrrelse.

  • I dag kl. 10.14

    Politiet om prinsessebryllupet: Kostet minst 550.000 kroner

    Selv om deler av de samlede kostnadene mangler, vet politiet at de har utgifter på rundt 550.000 kroner.

  • I dag kl. 10.09

    Trafikkulykke i Arendal

    En person er skadet etter en trafikkulykke ved Strømsbu i Arendal, melder politiet. To biler var involvert i ulykken. Sjåføren av den andre bilen skal være uskadd. Trafikken passerer forbi ulykkesstedet. Politi og ambulanse er på stedet.

  • I dag kl. 10.08

    Gir 40 millioner til havforskning

    Sparebanken Sør gir gjennom Sør-fondet 40 millioner kroner til havforskning og kystovervåkning langs Sørlandskysten. Dette skjer i regi av Havforskningsinstituttet på Flødevigen, Innakva-klyngen og Centre for Coastal Research, CCR. Pengene skal brukes til marin forskning, kunnskapsutvikling og næringsutvikling, både på land og i sjøen. Satsingen skal blant annet brukes på ny teknologi og det skal opprettes flytende kystforskningstasjoner.

  • I dag kl. 10.05

    Sjeføkonom: – Beredt til å heve renten hvis kronen svekker seg

    Norges Bank holder styringsrenten i ro på 4,5 prosent i et forsøk på å få prisveksten ned, ifølge økonomer. Samtidig er det kommet nye signaler på rentekutt for neste år.

  • I dag kl. 10.05

    Sjeføkonom etter rentebeslutning: – De er fortsatt beredt til å heve renten hvis kronen svekker seg

    Norges Bank holder styringsrenten i ro på 4,5 prosent. Samtidig er det kommet nye signaler på rentekutt for neste år.

  • I dag kl. 10.04

    Analytiker: Norges Bank signaliserer tre rentekutt i 2025: – Veldig nære fire

    Kuttet kommer nærmere, men det er lite sannsynlig at det skjer i år.

  • I dag kl. 10.04

    Analytiker: Norges Bank signaliserer tre rentekutt i 2025

    Sentralbanken nedjusterer rentebanen noe, men anslår fortsatt tre kutt i 2025.

  • I dag kl. 10.03

    Raftoprisen til Cubas mest kjente politiske fange

    Raftostiftelsen gir sin årlige pris til cubanske Luis Manuel Otero Alcántara, for «hans kamp mot et autoritært styre gjennom kunsten».

  • I dag kl. 10.02

    Norges Bank venter at boligprisene stiger med 2,9 prosent i år

    I juni ventet Norges Bank at boligprisene skulle stige med 3,3 prosent i år. Nå venter banken en prisvekst på 2,9 prosent.

  • I dag kl. 10.00

    Luis Manuel Otero Alcántara blir tildelt Raftoprisen

    Den cubanske kunstaktivisten Luis Manuel Otero Alcántara får tildelt Raftoprisen 2024 for arbeidet sitt med å bruke kunst til å vise motstand mot autoritære regime.

  • I dag kl. 10.00

    Norges Bank holder styringsrenten uendret på 4,5 prosent

    – Vi mener det er behov for å holde renten på dagens nivå en stund til, men tidspunktet for å sette renten ned nærmer seg, sier sentralbanksjef Ida Wolden Bache.

  • I dag kl. 10.00

    Norges Bank holder styringsrenten uendret

    Sentralbanksjef Ida Wolden Bache sier det er behov for å holde renten på dagens nivå en stund til, men at tidspunktet for rentekutt nærmer seg.

  • I dag kl. 9.49

    Ber om fire uker varetektsfengsling for drapsforsøk i Haugesund

    De tre mennene som er siktet for drapsforsøk i forbindelse med voldshendelsen i Haraldsvang i Haugesund mandag kveld blir i dag fremstilt for varetektsfengsling i Haugaland og Sunnhordland tingrett i Haugesund. I tillegg fremstilles en av mennene som er siktet for grov kroppsskade. – Vi har begjært varetektsfengsling i fire uker på bakgrunn av bevisforspillelsesfare og bedt om brev- og besøksforbud, samt 1 uke isolasjon på samtlige, sier politiadvokat Christine Kleppa En person ble skutt og en annen knivskadet i det politiet mener er et oppgjør i det kriminelle miljøet.

  • I dag kl. 9.48

    Takk for at du sier fra, Malin!

    Er du i en sårbar situasjon, skal du slippe å få et TV-kamera dyttet opp i fleisen.

  • I dag kl. 9.47

    Ørjan Raknes Forthun innstilt som kommunedirektør i Askøy

    Ørjan Raknes Forthun er innstilt som ny kommunedirektør i Askøy, melder kommunen på si nettside. Eystein Venneslan gjekk av som kommunedirektør 31. juli etter at fleire parti ønska at han trakk seg. Også Forthun gjekk i fjor av frå ei tilsvarande stilling i Alver kommune med ein sluttavtale på 3,3 millionar kroner, etter at kommunestyret mista tilliten til han. Askøy kommunestyre skal ta stilling til saka 26. september. Forthun vil starte i jobben allereie 1. oktober, melder kommunen.

  • I dag kl. 9.47

    Steinras på Ring 3 i Oslo

    Ifølge Akersposten gikk det et steinras på Ring 3 ved Smedstad torsdag morgen. – Geoteknikker har nå hatt vurdering på stedet og det må på plass forsterket rassikring på stedet, sier trafikkoperatør i Statens vegvesen, Barbro Evensen Vengangen, til avisa. Inntil videre må høyrefelt holdes stengt frem til rassikring er på plass. Dette fører til køer på stedet. Ingen ble skadet i raset, men store mengder stein har rast ut i veien.

  • I dag kl. 9.47

    Stort steinras på Ring 3 i Oslo

    Det gikk et stort steinras på Ring 3 ved Smestad torsdag morgen. Ingen ble skadet i raset, men store mengder stein har rast ut i veien. Ifølge trafikkoperatør, Barbro Evensen Venhagen, i Statens vegvesen er nå veibanen ryddet. – Men det har vært geotekniker på stedet som gjør en vurdering på om vi kan åpne, forteller Venhagen. Derfor holdes høyrefeltet i vestgående retning stengt inntil videre. Dette fører til mye kø på stedet Det er foreløpig usikker når feltet vil åpnes, men Venhagen forteller at det kan ta flere timer.

  • I dag kl. 9.45

    E18 åpnet etter ras

    E18 er nå åpnet i begge retninger ved Lundeslettene i Tvedestrand hvor det gikk et ras natt til 6. september, skriver Agderposten. Ina Rognlid i Statens vegvesen forteller at det fortsatt skal gjøres arbeid på strekningen og at det må regnes med noe venting. Det er så langt ukjent hvor lang tid det vil ta å bli ferdig med opprydningen, sier Rognlid.

  • I dag kl. 9.43

    Fylkesveg 24 åpner igjen

    Fylkesveg 24 gjennom Stange kommune åpner igjen før morgentrafikken i morgen tidlig. Vegen har vært stengt i 10 dager for å skiftet en stikkrenne. Det vil fortsatt pågå arbeider langs vegen og det vil fortsatt vært redusert fremkommelighet, melder Innlandet fylkeskommune.

  • I dag kl. 9.42

    Nødetatene øver i Bærum

    Nødetatene i Oslo vil de fire neste torsdagene ha en Plivo-øvelse rundt Lysaker og Sandvika. Plivo står for pågående livstruende vold, og man vil kunne se ambulanse- og brannpersonell, i tillegg til synlig bevæpnet politi. I forbindelsen med øvelsen vil det bli avfyrt skudd fra markørvåpen. Det også vil iscenesatt brann og røykutvikling. Området det øves på vil være merket med skilt og instruktører vil være der for å informere publikum. Øvelsen finner sted mellom klokken 9.30 og 12.30.

  • I dag kl. 9.35

    Mulig ulovlig bål

    Politiet er på vei til en adresse i Time etter at brannvesenet meldte om et stort bål med avfall som er forbudt å brenne.

  • I dag kl. 9.35

    Lar ulovlig bål brenne ut

    Et stort bål med avfall som er forbudt å brenne i Time, skal få brenne ut har brannvesenet bestemt. Det er ikke fare for spredning i forbindelse bålet. Politiet foretar avhør av mann i 50-årene som laget bålet.

  • I dag kl. 9.32

    Anker ikke frikjennelse etter voldtekt i 1995

    En mann i 50-årene ble frikjent i Hordaland tingrett for en voldtekt som skal ha skjedd i 1995. Dommen vil ikke bli anket. – Den er godtatt, skriver statsadvokat Benedicte Hordnes til NRK. Den fornærmede kvinnen har tidligere fortalt til NRK at hun ble truet på livet og voldtatt av mannen en vinternatt for snart 30 år siden. I dag lever hun med psykiske skader og posttraumatisk stresslidelse. Da mannen begynte å sende meldinger til henne mange år senere, gikk hun til politiet. De oppfordret henne til å anmelde mannen.

  • I dag kl. 9.28

    Kommuner ut mot nye straffer for ulovlig snøskuterkjøring

    Kommuner i indre Agder er kritisk til at det er foreslått strengere straffer for ulovlig kjøring med snøskuter i utmark, skriver Fædrelandsvennen. Et utvalg har blant annet foreslått at strafferammen for dette bør utvides til to års fengsel i de mest alvorlige tilfellene. Ordfører i Åseral, Inger Lise Stulien, mener fengselsstraff for å kjøre på snø er altfor strengt. Mens både DNT og Naturvernforbundet mener utvalget burde gått lengre i sine forslag.

  • I dag kl. 9.27

    NFF vil bøtelegge Glimt etter fiskebolle- og tennisballkasting

    Norges fotballforbunds påtalenemnd har gitt beskjed til Bodø/Glimt om at de ønsker å straffe klubben etter at det ved to anledninger ble kastet ting fra tribunen og inn på kunstgresset. Det skriver Avisa Nordland. Den ene hendelsen skjedde da Brann gjestet Aspmyra 7. juli. Da måtte kampen stoppes i ett minutt etter at tennisballer ble kastet inn på banen. For dette vil påtalenemnden bøtelegge Glimt med 65.000 kroner. Og i kampen mot Haugesund kastet supportere fiskeboller inn på kunstgresset, og kampen ble stoppet i 10 minutter. Etter hendelsen besluttet klubben å utestenge ni supportere i opptil 30 kamper. NFFs påtalenemnd vil for denne hendelsen bøtelegge Glimt med 60.000 kroner. Til sammen utgjør de to hendelsene 125.000 kroner for Glimt i bøter. Det er doms- og sanksjonsutvalget i NFF som beslutter hvorvidt innstillingen fra påtalenemnda tas til følge.

  • I dag kl. 9.18

    Brannvesenet øver i Austevoll

    Brannvesenet skal øve i Kolbeinsvik i Austevoll, melder 110 Vest. Det vil bli røyk i området mellom klokken 10:00 og 15:00.

  • I dag kl. 9.15

    Innbrudd på verkested i Trondheim

    Politiet har oppretta sak etter et innbrudd på et verksted i Trondheim i natt. En grå motorsykkel av typen Honda Varadero skal være stjålet. Politiet har vært på stedet og gjort undersøkelser.

  • I dag kl. 9.06

    Døde i juni – dukket opp på NRK

    Kunsttyven Pål Enger døde i sommer, men torsdag dukket han opp i en fersk episode av «Gauteshow» på NRK.

  • I dag kl. 9.01

    Oslo Børs åpner opp

    Rec Silicon skyter opp i tidlig handel etter å ha inngått en flerårig avtale.

  • I dag kl. 9.01

    Rec Silicon skyter opp etter avtale

    Selskapet har signert en flerårig avtale for levering av silan fra fabrikken i Moses Lake.

  • I dag kl. 8.48

    Nintendo saksøker Palworld-skaperen

    Etter mange beskyldninger om kopiering og plagiat, har Nintendo og The Pokemon Company bestemt seg for å saksøke Palworld-utvikler Pocketpair Inc. Det melder selskapene selv i en pressemelding.

  • I dag kl. 8.48

    Trafikkuhell mellom syklist og bilist i Stavanger

    En syklist og en bil har vært involvert i et trafikkuhell på Langflåtveien i Stavanger. Syklisten skal ikke være alvorlig skadet. Syklisten er ei dame i 50-årene. Sykkelen har fått noe skader. De involverte fyller ut skademelding. Politiet opplyser om at det ikke blir noen sak.

  • I dag kl. 8.39

    Høyesterett skal behandle dommen i politivoldssaken i Kongsberg i november

    En politimann i Kongsberg ble dømt til 120 dagers fengsel i lagmannsretten i den såkalte politivoldssaken. Høyesterett skal behandle dommen 12. og 13. november.

  • I dag kl. 8.39

    Erling Braut Haaland rykker oppover på rikinglisten

    Haaland øker formuen med en halv milliard ifølge Kapital.

  • I dag kl. 8.34

    Libanons regjering gjør forberedelser før mulig krig med Israel

    Rundt 100 skoler kan tas i bruk og matlagrene fylles opp i Libanon for å være forberedt på en eventuell opptrapping.

  • I dag kl. 8.32

    Ullensaker: Trafikkulykke med el-sparkesykkel

    Ulykken fremstår ikke så alvorlig som først antatt.

  • I dag kl. 8.31

    Iron Maiden til Trondheim

    Heavy metal-bandet Iron Maiden kommer til Trondheim. De skal spille på Trondheim Rocks 5. juni neste år. Iron Maiden starter sin Run for your lives turné i Budapest 27. mai. Turneen markerer at det er 50 år siden Steve Harris dannet bandet i slutten av 1975.

  • I dag kl. 8.31

    Ung gutt kjørte ut i sving på el-sparkesykkel

    Politi og ambulanse er på stedet. – El-sparkesykkelen har kjørt ut i en sving, skriver politiet på X. – Gutten blir kjørt til sykehus med benbrudd i leggen. Ingen andre skal være involvert.

  • I dag kl. 8.27

    Innsjekk og bagasjedropp blir nytt på Oslo lufthavn

    Denne høsten flyttes passasjerer over til et nytt innsjekkingsområde i avgangshallen på Oslo lufthavn. Samtidig flyttes bagasjen til et nytt bagasjeanlegg.

  • I dag kl. 8.27

    Kollisjon mellom ein moped og ein firehjuling i Hardanger

    Det har vore ein kollisjon mellom ein moped og ein firhjuling/ATV i Kvam. Det var to personar på ATVen, og ein førar på mopeden. Begge køyretøy har køyrt i same retning, og det skal vere snakk om ein påkøyrsel bakfrå. Føraren av mopenden er frakta til til sjukehus i ambulanse. Personen har skrubbsår i ansiktet og på kroppen. Dei to på ATVen er uskadde. Alle er ute av vegen. Trafikken på staden går som normalt.

  • I dag kl. 8.19

    Farlig dyrevirus har spredt seg til Rogaland

    Blåtungeviruset har hittil bare spredd seg i Agder - men nå har sykdommen nådd et sauehold i Sokndal i Rogaland, ifølge Veterinærinstituttet.

  • I dag kl. 8.18

    Norges rikeste

    Finanstidsskriftet Kapital har nå lansert lista over Norges 400 rikeste. På toppen av lista troner skipsreder John Fredriksen. Han etterfølges av cruisereder Torstein Hagen og hedgefondforvalteren Ole Andreas Halvorsen. Nestemann på lista er trønderske Odd Reitan, også kjent som Rema-Reitan. På sjuendeplass finner vi frøyværingen og laksegründeren Gustav Witzøe. Alle de tre rikeste nordmennene er nå bosatt i utlandet. Kapital-redaktør Vibeke Holth sier det er verdt å merke seg at milliardærene som har flagga ut, det siste året har hatt dobbelt så høy avkastning på formuen sin enn patriotene som har blitt værende hjemme.

  • I dag kl. 8.16

    Vil ha boplikt i hele Færder

    Flertallet i Hovedutvalget for plan, teknikk og miljø går inn for å innføre boplikt i hele Færder kommune. Det skriver Tønsbergs Blad. I dag er det kun boplikt på Tjøme og på Hjemseng Brygge på Nøtterøy. Arbeiderpartiet, INP, Felleslista (Rødt/SV), KrF, Senterpartiet og MDG mener boplikten er et viktig grep for å sikre et levende lokalsamfunn. – Det er en viktig grunn. Vi ser at de blir utarmet med et stort antall fritidsboliger, sa Karen Lie fra Ap i møtet. Saken avgjøres av kommunestyret.

  • I dag kl. 8.14

    Iron Maiden tilbake til Norge

    Tungrocklegendene i Iron Maiden er klar for Norge på sin jubileumsturné i 2025 med konserter i Trondheim og Stavanger.

  • I dag kl. 8.09

    Haaland er blant Norges rikeste – klatrer 46 plasser på lista

    Erling Braut Haaland er nummer 194 på Kapitals liste over Norges 400 rikeste personer. I fjor var han nummer 240, som vil si at han har klatret hele 46 plasser siden i fjor. Det betyr at han er over navn som Olav Thon. Lista toppes av shippingmilliardær John Fredriksen, med sine svimlende 253 milliarder kroner i formue. Ifølge Kapitals liste har Haaland en samlet formue på 2,30 milliarder kroner. Det er en økning på 500 millioner, en halv milliard, siden i fjor. Overgangen fra Borussia Dortmund til Manchester City i 2022 førte til et solid formueløft for jærbuen, som førte til at han i fjor ble tidenes første fotballspiller på Kapitals 400-liste.

  • I dag kl. 8.02

    Bose lanserer billigere QuietComfort-propper

    Bose lanserer QuietComfort Earbuds, som er et rimeligere og enklere alternativ til deres QuietComfort Earbuds Ultra. Prisen er satt til 2499 kroner, som plasserer dem identisk med Apples nye Airpods 4 med støydemping.

  • I dag kl. 8.00

    Iron Maiden til Stavanger

    Lørdag 7. juni 2025 spiller det britiske heavy metal-bandet Iron Maiden på SR-Bank Arena i Stavanger. – Dette er bare så ellevilt! Vi gleder oss til en hitparade når et av verdens desidert største rockeband skal fylle stadion neste sommer, sier arrangør Øivind Ekeland i en pressemelding. Ordinært billettsalg starter 26. september.

  • I dag kl. 7.53

    Vy vet ikke når togtrøbbelet vil være fikset

    Romerikes Blad skriver at flere av Vy sine tog er tatt ut av drift på grunn av vedlikehold. Selskapet håpet at togene kunne bli tatt i bruk igjen i august, men fremdeles er ikke problemene løst. – Vi er veldig lei oss for at vi fortsatt ikke er tilbake til normalen med nok togsett på alle avganger, sier kommunikasjonssjef Siv Egger Westi til avisa. Hun vet ikke når togtrafikken vil gå som normalt igjen, men sier det vil ta tid før det er merkbart flere tog i trafikk. Togene ble tatt ut av drift for å bli ombygd. I tillegg er flere tog på verksted på grunn av store skader etter kollisjoner. Vy har verken hatt nok folk eller kapasitet til å raskt reparere togene. – Derfor er én av de viktigste tingene vi gjør, å bemanne opp på verkstedene, sier Westli. Hun sier oppbemanningen gjør at de får utført vedlikeholdet på kortere tid.

  • I dag kl. 7.50

    Fem uker satt av til Baneheia-ankesak

    Ankesaken mot Jan Helge Andersen starter 22. april i Gulating lagmannsrett. Det er satt av fem uker til ankesaken. Det fremgår at Gulatings berammingsliste, skriver Fædrelandsvennen. En enstemmig Sør-Rogland tingrett slo i juli fast at Andersen var skyldig etter tiltalen og dømte ham til to års fengsel. Andersen fikk bare to års fengsel, siden han allerede var dømt for og har sonet 19 års fengsel for overgrep og drap på Stine Sofie Sørstrønen (8). 21 år er det han maksimalt kunne dømmes til. Etter å ha tatt betenkningstid anket han dommen til lagmannsretten. (NTB)