Nyheter:

  • Lørdag 14. september kl. 23.27

    Storflom i Sentral-Europa: – Vi har en krevende natt i vente

    Elver har gått over sine bredder og flere hus er ødelagt.

  • Lørdag 14. september kl. 23.15

    Trumps debatt-nekt: – Han er sin egen verste fiende

    Eksperter mener Donald Trumps beslutning om å si nei til nye debatter kan være en taktikk for å unngå flere dårlige prestasjoner.

  • Lørdag 14. september kl. 23.07

    Bilbrann i Indre Fosen

    En bil brant ved Rissa kirke i Indre Fosen sent lørdag. Fører kom seg ut av bilen som er helt utbrent. Politiet har startet etterforskning for å finne ut hvorfor den tok fyr.

  • Lørdag 14. september kl. 22.54

    Real Madrid-stjernen Vinícius Júnior herjet og hysjet mot publikum

    (Real Sociedad – Real Madrid 0–2) «Kjærlighet og en arm rundt ham». Det var Real Madrid-sjefens svar på hvordan få stjernespiller Vinícius Júnior (24) i gang denne sesongen. Det ser ut til å fungere.

  • Lørdag 14. september kl. 22.53

    Sancho med målgivende i debuten: – Briljant

    (Bournemouth – Chelsea 0–1) Etter en trøblete tid i Manchester United, fikk Jadon Sancho en overbevisende debut for Chelsea i Premier League.

  • Lørdag 14. september kl. 22.15

    Russefest stanset i Kristiansand

    En russefest med mindreårige til stede ble stanset på Søm i Kristiansand lørdag kveld. Agder politidistrikt rapporterer fra Vestre Fuglevik, hvor det er russeslipp. Politiet ber foresatte om å få sine mindreårige ungdommer trygt hjem fra stedet. (NTB)

  • Lørdag 14. september kl. 22.13

    GHB-siktet i Trondheim løslatt

    Mannen som er siktet i forbindelse med GHB-overdosene i Trondheim, er løslatt. Siktelsen er opprettholdt, skriver Adressa. Han ble løslatt fordi politiet mener det ikke er fare for at bevis skal gå tapt. Politiet etterforsker fortsatt hans rolle i saken der ti personer fikk overdose av stoffet GHB. Alle som havnet på sykehus er utskrevet.

  • Lørdag 14. september kl. 22.05

    Forsvarer svindler-deltakelse i «Skal vi danse»

    Tidligere denne måneden ble det klart at svindeldømte Anna Sorokin stiller i amerikanske «Skal vi danse» med fotlenke. Nå går kanalen ut mot kritikken.

  • Lørdag 14. september kl. 21.52

    Bussbrann i Mysen

    Nødetatene rykket i kveld ut til brann i en buss på Momarken i Indre Østfold. Flere personer skal ha fått i seg røyk, men ingen skal være alvorlig skadd, skriver politiet på X. Brannen er slukket.

  • Lørdag 14. september kl. 21.47

    Ugandisk friidrettsprofil ble satt fyr på av kjæresten – fikk militær begravelse

    Tusenvis av sørgende tok lørdag farvel lørdag med friidrettsprofilen Rebecca Cheptegei, som nylig døde etter å ha blitt tent på av kjæresten.

  • Lørdag 14. september kl. 21.42

    En person har stukket av etter ATV-ulykke

    Nødetatene rykker ut til trafikkulykke på Leinstrand. Politiet melder at en ATV er involvert i ulykken og at det foreløpig er uklar skadegrad. – Det skal angivelig ha vært tre personer på en ATV, hvor en person har stukket av etter ulykken, sier operasjonsleder Tobias Liaklev Andersen. De to involverte personene som er igjen på stedet er lettere skadd og får behandling på stedet. – Vi leter nå etter den tredje personen, blant annet med hund, sier Andersen. Flere personer har vært vitne til ulykken. Både forbipasserende og beboere melde hendelsen inn til politiet.

  • Lørdag 14. september kl. 21.42

    ATV-ulykke på Leinstrand

    Nødetatene rykker ut til trafikkulykke på Leinstrand. Politiet melder at en ATV er involvert i ulykken og at det foreløpig er uklar skadegrad.

  • Lørdag 14. september kl. 21.38

    Raser mot støyende motorsyklister: – Finnes en egen plass i helvete for dem

    SVs justisboss mener det er et helvetes leven fra biler og motorsykler. Nå vil han straffe bråkmakerne.

  • Lørdag 14. september kl. 21.38

    Vil gi skjenkebevilling til butikker og frisører

    Venstre-politiker i Elverum, Martin Grønbekk Moen mener det er på tide å tenke nytt om alkoholpolitikken. Han foreslår derfor at alminnelig skjenkebevilling for øl og vin også kan gis til frisører, hudpleiesalonger, tattoosalonger, brudesalonger, klesbutikker og bokhandlere med egnede konsepter. Det skriver Østlendingen. – Poenget er ikke å skape mer fokus på alkohol, men å gi bedrifter en mulighet til å tilby det som en del av en hyggelig opplevelse, enten det er å prøve brudekjolen eller lese en bok, sier Grønbekk Moen til avisa. Politikerne i Elverum skal snart vedta alkoholpolitisk handlingsplan for perioden 2024–2028.

  • Lørdag 14. september kl. 21.08

    Jerv tok en solid seier i lokaloppgjøret

    Jerv vinner 3–0 mot Arendal på lørdagens lokaloppgjør på Levermyr. Svenske Peter Wilson står for alle de tre målene til Grimstad-laget. Jerv startet kampen klart best og presset Arendal bakover. Etter 15 minutter kom målet Jerv jaget. Åtte minutter senere var Wilson frempå igjen, da han ble spilt gjennom av Sindre Osestad. Wilson la ballen elegant i det lengste hjørnet bak Smedplass. Det skriver Agderposten. Etter pause fikk Jerv umiddelbart et mål til. Slik holdt resultatet seg til kampen ble avsluttet.

  • Lørdag 14. september kl. 21.02

    Tunnel på E6 stengt ved Malvik

    Vegtrafikksentralen melder at Væretunnelen er stengt i retning Trondheim på grunn av bilstans.

  • Lørdag 14. september kl. 21.01

    Trafikkulykke i Kvinnherad

    Det har vært en frontkollisjon mellom to personbiler i Kvinnherad, melder operasjonsleder i Vest politidistrikt, Frode Kolltveit. To personer er involvert i ulykken. Ingen av dem er fastklemt. Ulykken har skjedd i en 60-sone. Ambulanse og brannvesen er på stedet. – En person er meldt å være oppegående. Person nummer to er opplyst å være skadet, ifølge Kolltveit. Begge personene er våkne. Bergingsbil er bestilt. – Det er noe lekkasje i området, trolig kjølevæske fra bilene. Man må regne med tidvis stans i trafikken og noe manuell dirigering som følge av ulykken. – Den ene bilføreren, en mann i 70-årene, fremstod beruset, melder politiets operasjonsleder. Politiet vil ta blodprøve av mannen.

  • Lørdag 14. september kl. 20.58

    FFK gikk på stortap for Molde

    Molde slapp inn mål etter 40 sekunder i hjemmekampen mot Fredrikstad, men med flott og effektiv fotball ble det 6-1-seier i Eliteserien lørdag. Det var ikke mye som tydet på Molde-overtak da Simen Rafn sendte gjestene i ledelsen allerede etter 40 sekunder. Før pause hadde imidlertid vertene snudd kampen og mer til. Molde er nummer tre på tabellen med tre poeng opp til Viking på annenplass, som har en kamp mer spilt enn Molde. Brann er poenget bak Molde med en kamp mindre spilt. Fredrikstad ligger på en sterk 5.-plass etter opprykket i fjor. Laget fra plankebyen har imidlertid tapt tre av sine fire siste kamper. NTB

  • Lørdag 14. september kl. 20.47

    Ruskjøring på E18

    En mann i 20-årene i Sandefjord har fått førerkortet beslaglagt etter ruskjøring på E18. Politiet fikk melding lørdag kveld om en bil som kjørte svært fort og vinglete, og som nesten kolliderte i flere andre biler. Bilen ble stanset ved Semslinna utenfor Tønsberg. Politiet sikret nødvendige prøver av mannen.

  • Lørdag 14. september kl. 20.39

    Tre sørlendinger vant millioner i Lotto

    Lørdag kveld vant tre menn fra Agder millionsummer i Lotto, skriver Agderposten. To av mennene var supertrekningen. Summen lå på 34 millioner delt på 32 personer. Arendalittene vant dermed en million kroner hver. I tillegg var det også seks Lotto-spillere som gjettet seg til alle syv rette i trekningen. Premien lå på 2,8 millioner per person. En av de heldig er en mann fra Arendal.

  • Lørdag 14. september kl. 20.26

    40 nordmenn har blitt millionærer lørdag kveld

    I skrivende stund ringer Norsk Tipping de heldige vinnerne for å dele gladnyheten!

  • Lørdag 14. september kl. 20.24

    Tap for Storhamar i mesterligaen

    Storhamars ishockeyherrer røk 1-4 for Växjö i mesterligaen lørdag. Andreas Martinsen fikk ikke fullføre kampen etter det dommerne mente var en takling mot hodet. Etter tre kamper i mesterligaen står dermed fjorårets beste norske ishockeylag med ett poeng. Det kom i straffeslagnederlaget mot sveitsiske Genève-Servette fredag, melder NTB. Lørdag ble Växjö for gode i en kamp der dommerne gjentatte ganger måtte tåle mishagsytringer mot seg fra tribunene. Storhamar fikk i alt 33 utvisningsminutter mot Växjös åtte.

  • Lørdag 14. september kl. 20.24

    Tap for Storhamar i CHL

    Storhamar tok i mot Växjö i Champions Hockey League lørdag kveld. Det endte med seier til gjestene. Växjö vant kampen 4-1.

  • Lørdag 14. september kl. 20.15

    Stavanger Oilers våknet i tide til sterk seier – Sparta rundspilte Stjernen i hett derby

    Stavanger Oilers var lenge i trøbbel i serieåpningen mot Lillehammer, men slo knallhardt tilbake i tredje periode og halte i land en sterk 4-2-seier. Sparta ydmyket Stjernen.

  • Lørdag 14. september kl. 20.11

    Ishockey: Tap for Lillehammer

    I eliteserien i ishockey tapte Lillehammer 2-4 mot Stavanger i kveld.

  • Lørdag 14. september kl. 20.11

    ATV involvert i trafikkuhell

    En ATV med to personer har veltet på Mjåvannsvegen i Kristiansand, melder politiet. De involverte er våkne og bevisste. Personene blir kjørt til sykehuset og legevakt for videre oppfølging. Ulykken skal ha skjedd på en grusvei.

  • Lørdag 14. september kl. 20.03

    Lokaloppgjør – 2–0 til Jerv til pausen

    I lokaloppgjøret mellom Arendal og Jerv på Levermyr er stillingen 2–0 til Grimstad-klubben til pausen. Det er svenske Peter Wilson som står for målene.

  • Lørdag 14. september kl. 19.51

    Fredrikstad med kjempesmell mot Molde: – Hva er det som skjer!?

    (Molde - Fredrikstad 6–1) Før minuttet var gått åpnet Fredrikstad med scoring. Så svarte Molde – med seks i retur.

  • Lørdag 14. september kl. 19.50

    Skaperne av «Milliardærøya»: – Hadde trodd de skulle være mer mistenksomme

    I den nye TV-serien kan man kjenne igjen både Salmars hovedkontor og foredlingsfabrikk på Frøya. – De var rett og slett veldig åpne, sier Anne Bjørnstad.

  • Lørdag 14. september kl. 19.45

    Ingebrigtsen før sjokkdebuten: – Veldig stor kontrast

    Jakob Asserson Ingebrigtsen (23) aner ikke om han har sjanse til å vinne København Halvmaraton.

  • Lørdag 14. september kl. 19.26

    Utforkjøring i Holmestrand

    Nødetater rykker ut til en trafikkulykke på Hvittingfossveien i Holmestrand. Ifølge politiet har en bil kjørt av veien ved Sundbyfoss. Fører fremstår uskadd. Bilen er hentet av bilbeger, opplyser politiet klokka 20.15.

  • Lørdag 14. september kl. 19.23

    Mann med kniv bortvist og anmeldt

    Politiet fikk lørdag kveld flere meldinger om en mann med kniv i Horten sentrum. Mannen, som er i 40-årene, skal ikke ha truet noen direkte. Til politiet forklarer han at han viste frem kniven på grunn av en hendelse mellom noen ungdommer. Ifølge politiet var de raskt på stedet og fikk kontroll på han. Mannen anmeldes for bæring av kniv og kniven er tatt i beslag, opplyser politiet. Han er også bortvist fra sentrum til i morgen klokka 08.00.

  • Lørdag 14. september kl. 19.23

    Mann med kniv – politiet har kontroll

    Politiet har fått flere meldinger om en mann med kniv i Horten sentrum. Ingen skal være direkte truet. Politiet er på stedet og har kontroll på mannen.

  • Lørdag 14. september kl. 19.20

    Vei åpnet etter trafikkulykke

    Opplandsveien i Grimstad er åpnet igjen etter trafikkulykken som oppstod tidligere i dag, melder politiet. To biler med tre personer kolliderte og havnet i grøfta. Ingen er alvorlig skadet. De involverte skal være en mann i 50-årene, en kvinne i 60-årene og en jente under 18 år.

  • Lørdag 14. september kl. 19.13

    Brann i transformatorkiosk ved barneskole er slukket

    I kveld har det brent kraftig i en transformatorkiosk ved Kalvatræet barneskole i Åsane. Klokken 20.14 er brannen slukket, melder operasjonsleder i Vest politidistrikt, Frode Kolltveit. Ifølge brannvesenet har brannen startet i et bosspann før den spredte seg til transformatorkiosken. Brannvesenet måtte vente med slukking til strømmen var skrudd av. Klokken 20.45 er 49 kunder fortsatt uten strøm, ifølge BKK sine nettsider. Naboer til Kalvatræet skole ble tidligere i kveld oppfordret til å lukke dører og vinduer på grunn kraftig røyk, men klokken 20.41 melder politiet at det ikke lenger er røyk i området som er til fare for beboere. Årsaken til brannen er foreløpig ukjent og det blir opprettet sak, opplyser operasjonsleder i Vest politidistrikt, Frode Kolltveit.

  • Lørdag 14. september kl. 19.13

    Brann i transformatorkiosk ved barneskole

    Det brenner kraftig i en transformatorkiosk ved en Kalvatræet barneskole i Åsane, melder operasjonsleder i Vest politidistrikt, Frode Kolltveit. – Det skal ikke være fare for verken personer eller spredning, opplyser han. Brannvesenet er fremme på stedet. De melder om mye svart røyk i området. Naboer til Kalvatræet skole oppfordres til å lukke dører og vinduer på grunn av røyken. Ifølge brannvesenet har brannen startet i et bosspann, før den spredte seg til transformatorkiosken. De opplyser at de må vente med slukking til strømmen er skrudd av. 309 kunder er berørt av strømbrudd i området, ifølge BKK sine nettsider.

  • Lørdag 14. september kl. 19.13

    Brann i transformatorkiosk ved barneskole – mye røyk i området

    Det brenner kraftig i en transformatorkiosk ved en Kalvatræet barneskole i Åsane, melder operasjonsleder i Vest politidistrikt, Frode Kolltveit. – Det skal ikke være fare for verken personer eller spredning, opplyser han. Brannvesenet er fremme på stedet. De melder om mye svart røyk i området. Naboer til Kalvatræet skole oppfordres til å lukke dører og vinduer på grunn av røyken. Ifølge brannvesenet har brannen startet i et bosspann før den spredte seg til transformatorkiosken. De opplyser at de må vente med slukking til strømmen er skrudd av. Klokken 1922 er 309 kunder er berørt av strømbrudd i området, ifølge BKK sine nettsider.

  • Lørdag 14. september kl. 19.01

    MC-ulykke i Ål: Livreddende førstehjelp pågår

    Fører antas å være kritisk skadet, melder politiet.

  • Lørdag 14. september kl. 18.53

    Uro og usikkerhet etter at direktøren måtte gå på dagen

    Torsdag formiddag ble kommunedirektøren i Hadsel kommune oppsagt på dagen. Det skjedde under et ekstraordinært styremøte. Nå stiller de hovedtillitsvalgte i kommunen seg bak den tidligere direktøren, Janne Kankaala. – Den plutselige og uventede oppsigelsen av kommunedirektøren har medført uro og usikkerhet blant ansatte i organisasjonen. Vi mener derfor det er viktig at kommunestyret gir mer utfyllende informasjon om hvorfor kommunedirektøren ble oppsagt, sier en samlet gruppe hovedtillitsvalgte i Hadsel til avisa VOL. De forteller at oppsigelsen har kommet som et sjokk på mange i kommunen, og at ansatte gir uttrykk for at det er helt uforståelig. – Vi har opplevd ham som en imøtekommende, inkluderende og lyttende leder som i møte med oss har vist respekt for våre meninger, og gjennom dette bidratt til et bedre samarbeidsklima, sier de til avisa. Ordfører Kjell-Børge Freiberg sier til VOL at han ikke har fått noen forespørsel fra de tillitsvalgte om å utbrodere rundt årsaken til at Kankaala måtte gå på dagen.

  • Lørdag 14. september kl. 18.25

    Pågrepet for grove verbale trusler

    En mann er pågrepet for å ha fremsatt grove verbale trusler mot personer i et borettsslag på Hægeland i Vennesla, skriver politiet. Ingen personer er fysisk truet.

  • Lørdag 14. september kl. 18.20

    Høibys forsvarer: – Stemmer ikke at han nektet å forklare seg

    Marius Borg Høibys advokat, Øyvind Bratlien, reagerer på politiets uttalelser lørdag.

  • Lørdag 14. september kl. 18.09

    Oilers med borteseier mot Lillehammer

    Sesongstarten for hockeylaget Stavanger Oilers endte med tomålsseier på bortebane mot Lillehammer Idrettsklubb. Stillingen etter tredje periode ble 2-4 i favør Oilers. Målskårere for Stavanger-laget var Martin Gran, André Bjelland Strandborg, Cliff Watson og Mathias Trettenes, alle i siste periode.

  • Lørdag 14. september kl. 17.57

    Viking slo KFUM etter selvmål

    Et selvmål av den svært spesielle sorten signert veteranen Haitam Aleesami ble avgjørende da Viking slo KFUM 1-0 i Eliteserien lørdag. Seieren betyr at andreplasserte Viking har lagt Brann fire poeng bak seg på tabellen. Bergenserne har samtidig to kamper til gode. KFUM er nummer sju og har fortsatt nedrykksstreken på betryggende avstand. (NTB)

  • Lørdag 14. september kl. 17.56

    Grealish roser Haaland: – Jeg har så stor respekt for Erling

    (Manchester City - Brentford 2–1) Erling Braut Haaland (24) leverte råsterkt og var nære nok et hattrick i ligaen, etter en svært tøff uke der hans nære venn og støttespiller gikk bort.

  • Lørdag 14. september kl. 17.56

    Utrolig selvmål ga Viking seieren mot KFUM

    (Viking - KFUM 1–0) Et selvmål av den svært spesielle sorten signert veteranen Haitam Aleesam sørget for Viking-seier.

  • Lørdag 14. september kl. 17.55

    Første tap for Arne Slot og Liverpool: – Hvetebrødsdagene er over

    (Liverpool - Nottingham Forest 0–1) For første gang siden 1969 gikk Nottingham Forest seirende ut av et Anfield-oppgjør mot Liverpool.

  • Lørdag 14. september kl. 17.54

    Uskadd i scooterulykke

    Nødetater rykker ut til en ulykke med en el-scooter i Breivik i Porsgrunn. En person skal ha falt av scooteren i lav fart, ifølge politiet. Ambulanse, som kom først til stedet, har sjekket fører og opplyser om at personen er uskadd. Politiet avbrøt planlagt utrykning.

  • Lørdag 14. september kl. 17.54

    Scooter-ulykke i Porsgrunn

    Nødetater rykker ut til en ulykke med en el-scooter i Brevik i Porsgrunn. En person skal ha falt av scooteren i lav fart. Personen virker ikke å være veldig skadet, opplyser politiet.

  • Lørdag 14. september kl. 17.46

    Kjeftet og ropte på naboer

    En mann i 60-årene skal ha oppført seg plagsom og skremmende i et nabolag i Skien. Politiet fikk i 17-tiden lørdag meldinger om at mannen satt i trappa, og kjeftet og ropte på folk i området. Politiet har vært på stedet og bedt mannen om å roe seg ned.

  • Lørdag 14. september kl. 17.42

    To biler har kollidert

    To biler har kollidert og havnet i grøfta på Opplandsveien i Grimstad, melder politiet. En av bilene skal ha kommet over i motgående kjørefelt. Den andre prøvde å svinge unna uten å lykkes. De tre personene involvert i ulykken er bevisste og skal ikke være alvorlig skadet. De fraktes til akuttmottaket ved Arendal sykehus for videre behandling. Trafikken går forbi i et felt. Bilberger er bestilt.

  • Lørdag 14. september kl. 17.40

    Bortvist for forsøkt sykkeltyveri

    En mann i 20-årene er lørdag ettermiddag bortvist fra Sandefjord sentrum etter å ha forsøkt å stjele sykler. Politiet opplyser at de fikk kontroll på mannen. Han har også stjålet sykler tidligere, ifølge politiet. Mannen får ikke komme tilbake til sentrum før søndag klokka 08.00.

  • Lørdag 14. september kl. 17.38

    Uavgjort for Vipers i Mesterligaen

    Det endte 30–30 hjemme mot Rapid Bucuresti. Begge lag hadde muligheten til å score i sluttsekundene, men begge mislyktes. Dermed endte det med ett poeng til begge lag.

  • Lørdag 14. september kl. 17.26

    Prøvde å stjele handlevogn med øl

    Flere personer skal ha forsøkt å stjele en handlevogn med øl fra en butikk i Krøgenes i Arendal, skriver politiet på X. De ble stanset av ansatte. Politiet ser etter personene i området.

  • Lørdag 14. september kl. 17.26

    Mistenkte tyveri av øl: – Muligens en misforståelse

    Politiet mistenkte at flere personer skal ha forsøkt å stjele en handlevogn med øl fra en butikk i Krøgenes i Arendal. – Politiet har sjekket og det fremstår som at det ikke har vært et tyveri. Muligens en misforståelse, skriver operasjonsleder i Agder politidistrikt Arve Johan Myklebust.

  • Lørdag 14. september kl. 17.13

    Brann i en rundballpresse

    Nødetatene rykker ut til brann i en rundballpresse i Melhus. Det melder politiet. Ingen personer skal ha fått i seg røyk, og det er ikke fare for spredning. Klokken 17.39 melder politiet at brannen er slukket. De oppretter sak på forholdet.

  • Lørdag 14. september kl. 17.09

    Fem (!) forskjellige målscorere for Brann

    Brann fortsetter å ha et lite grep på sølvmedaljen i Toppserien etter en sterk 5-0-seier over Kolbotn lørdag. Uvanlig mange bidro til målfesten. Fem forskjellige målscorere tegnet seg på scoringslisten til gjestene: I tur og orden scoret Amalie Eikeland, Signe Gaupset, Nora Lie Eghdami, Johanna Renmark og Anna Aahjem. Etter lørdagens kamp er Kolbotn på åttendeplass på tabellen med 19 poeng, mens Brann ligger på andreplass med 43 poeng. (NRK / NTB)

  • Lørdag 14. september kl. 17.08

    Offisiell åpning av Krigshistorisk løype:– Dokumentere og sikre de gamle ferdselsveiene

    I dag var den offisielle åpningen av Krigshistorisk løype ved Kalvøysund festning i Flosta i Arendal, skriver Agderposten. De siste to årene har lokale ildsjeler ryddet og merket tre kilometer med tursti. – Ambisjonen vår er å dokumentere og sikre de gamle ferdselsveiene, sier styreleder Karl Olav Wroldsen i Flosta historielag til avisen. Flosta historielag har fått midler av Riksantikvaren og Kulturdepartementet via Agder fylkeskommune. Målet er å få fram de gamle ferdselsveiene, krigshistorien og gjøre det kjent for publikum. Løypen går via Bråvikgården, Valåsen, Øygardsåsen og videre på Kyststien tilbake til festningen.

  • Lørdag 14. september kl. 16.56

    Stakk av etter å ha kjørt inn i lyktestolpe i Oslo

    Nødetatene er på vei til Risløkka i Oslo, der en bil skal ha kjørt inn i en lyktestolpe. To stykker skal ha løpt fra bilen i retning Økern. – Politiet har kontroll på en fører som ble igjen på stedet. Vi søker etter de to som løp fra stedet, sier operasjonsleder Roy Langengen. Fører av bilen blir kjørt til sykehus og politiet mistenker at han har kjørt med promille.

  • Lørdag 14. september kl. 16.53

    Nekter tilgang til «oligark-register»: – Inn i hampen motbakke

    Regjeringen lovte media og sivilsamfunnet tilgang til det kommende eierskapsregisteret. Men personsøk vil de ikke tillate.

  • Lørdag 14. september kl. 16.52

    MC av vegen i Hamar

    En jente i tenåra kjørte av vegen på lett motorsykkel i Narmovegen i Hamar i ettermiddag. Hun hadde ikke høy fart, men fikk sleng på motorsykkelen og havnet i grøfta, melder politiet. Det var tre lettmotorsykler i følge. Jenta er undersøkt av ambulansepersonell og skal være uskadet, men kjøres til sjukehus for sjekk.

  • Lørdag 14. september kl. 16.52

    MC av vegen i Ringsaker

    En jente i tenåra kjørte av vegen på lett motorsykkel i Narmovegen i Ringsaker i ettermiddag. Hun hadde ikke høy fart, men fikk sleng på motorsykkelen og havnet i grøfta, melder politiet. Det var tre lettmotorsykler i følge. Jenta er undersøkt av ambulansepersonell og skal være uskadet, men kjøres til sjukehus for sjekk.

  • Lørdag 14. september kl. 16.52

    Espresso-panikk i Italia

    Høyere kaffepriser skaper nervøsitet i et av Europas mest kaffedrikkende land.

  • Lørdag 14. september kl. 16.48

    Marius Borg Høiby pågrepet i Innlandet

    Marius Borg Høiby (27) ble pågrepet på grunn av brudd på et besøksforbud han er ilagt. Bruddet skal ha skjedd den 7. september. Høiby ble pågrepet på en hytte i Gausdal i Innlandet fredag kveld og satt i arrest i Oslo. Han ble løslatt lørdag ettermiddag.

  • Lørdag 14. september kl. 16.40

    ATV-ulykke i Oslo – én alvorlig skadet

    Én person sendt til sykehus etter en ATV-ulykke i Oslo.

  • Lørdag 14. september kl. 16.38

    Uavgjort til pause

    Det står 16–16 ved pause i Vipers sin hjemmekamp mot Rapid Bucuresti. Rumenerne startet kampen best, men Vipers slo tilbake. Hjemmelaget ledet på det meste 14–11 åtte minutter før pause, men bortelaget sikret 16–16 få sekunder før pause.

  • Lørdag 14. september kl. 16.26

    Sekshjuling med tre personer veltet i Oslo – én alvorlig skadet

    En sekshjuling har veltet og rullet ned en slalåmbakke i Oslo, opplyser politiet. Det var tre personer ombord da den veltet. – Status per nå er at fører av er alvorlig skadet og de to passasjerene er letter skadet. Ambulanse jobber med pasientene, sier operasjonsleder Roy Langengen kl. 16.38. Føreren er kjørt til sykehus. De to passasjerene på den veltede sekshjulingen blir kjørt til legevakt av ambulanse for ytterligere sjekk. Ulykken skal ha skjedd 300 meter opp i en slalåmbakke. Ifølge et vitne NRK har pratet med snurret den flere ganger rundt, mens den falt nedover bakken. – Per nå kjenner vi ikke årsaken til ulykken. Vi har beslaglagt kjøretøyet og vil gjøre undersøkelser av det, sier Langengen. På stedet har det vært et arrangement og føreren av sekshjulingen jobbet med nedrigging av dette da ulykken fant sted.

  • Lørdag 14. september kl. 16.26

    ATV-ulykke i Oslo– én alvorlig skadet

    En sekshjuling har veltet og rullet ned en slalåmbakke i Oslo, opplyser politiet. Det var tre personer ombord da den veltet. – Status per nå er at fører av er alvorlig skadet og de to passasjerene er letter skadet. Ambulanse jobber med pasientene, sier operasjonsleder Roy Langengen kl. 16.38. Føreren er kjørt til sykehus. De to passasjerene på den veltede sekshjulingen blir kjørt til legevakt av ambulanse for ytterligere sjekk. Ulykken skal ha skjedd 300 meter opp i en slalåmbakke. Ifølge et vitne NRK har pratet med snurret den flere ganger rundt, mens den falt nedover bakken. – Per nå kjenner vi ikke årsaken til ulykken. Vi har beslaglagt kjøretøyet og vil gjøre undersøkelser av det, sier Langengen. På stedet har det vært et arrangement og føreren av sekshjulingen jobbet med nedrigging av dette da ulykken fant sted.

  • Lørdag 14. september kl. 16.26

    ATV med tre personer veltet i Oslo – én alvorlig skadet

    En ATV har veltet og rullet ned en slalåmbakke i Oslo, opplyser politiet. Det var tre personer på ATV-en da den veltet. – Status per nå er at fører av ATV er alvorlig skadet og de to passasjerene er letter skadet. Ambulanse jobber med pasientene, sier operasjonsleder Roy Langengen kl. 16.38. Føreren er kjørt til sykehus. De to passasjerene på den veltede ATV-en blir kjørt til legevakt av ambulanse for ytterligere sjekk. Ulykken skal ha skjedd 300 meter opp i en slalåmbakke. Ifølge et vitne NRK har pratet med snurret ATV-en flere ganger rundt, mens den falt nedover bakken. – Per nå kjenner vi ikke årsaken til ulykken. Vi har beslaglagt ATV-en og vil gjøre undersøkelser av den, sier Langengen. På stedet har det vært et arrangement og føreren av ATV-en jobbet med nedrigging av dette da ulykken fant sted. Kjøretøyet er en sekshjuling, ifølge politiet.

  • Lørdag 14. september kl. 16.26

    ATV har veltet i Oslomarka – skal være personskade

    En ATV skal ha veltet og rullet rundt i et område i Oslomarka, opplyser politiet Det er meldt om personskade. Nødetatene er på vei til stedet.

  • Lørdag 14. september kl. 16.26

    Haaland utligner for Manchester City

    Erling Braut Haaland satte lørdag ettermiddag sitt åttende mål for Premier League-sesongen under Manchester Citys kamp mot Brentford. Stillingen er 1-1 etter 20 minutter spilt. Du kan følge kampen her.

  • Lørdag 14. september kl. 16.24

    Leter etter to gutter på fem og syv år

    To gutter på fem og syv år har vært borte fra hjemmet sitt i et par timer på Hånes i Kristiansand, skriver politiet. Guttene har blitt funnet og er hjemme, oppdaterer politiet.

  • Lørdag 14. september kl. 16.18

    Politiet om Høiby-pågripelsen: – Står meget trygt i den beslutningen vi har tatt

    Marius Borg Høiby ønsket ikke å forklare seg for politiet lørdag.

  • Lørdag 14. september kl. 16.16

    Stanset ruset mann på vannscooter uten båtlappen

    Politibåten har stanset en båtfører på vannscooter i Snarøysundet i Bærum. Føreren som er en mann i 30-årene, manglet både båtførerbevis og høyhastighetsbevis. Høyhastighetsbevis kreves for kjøring av fritidsfartøyer som kan gå i 50 knop eller mer. Fører hadde også høy promille. – Fart og rus kan føre til alvorlige hendelser hvor liv kan gå tapt, sier operasjonsleder Roy Langengen. Politiet oppretter sak

  • Lørdag 14. september kl. 16.02

    Røyk i bil ved kjøpesenter i Bjørnafjorden

    Klokken 15.32 meldte brannvesenet om røykutvikling i en bil som stod på parkeringsplassen utenfor ved Amfi-senteret i Bjørnafjorden. Røyken kom fra motorrommet i bilen, melder operasjonsleder i Vest politidistrikt, Frode Kolltveit. Brannvesen og politi rykket ut til stedet. Ingen personer har blitt skadet. Klokken 15.41 var det ikke lenger synlig røyk. Klokken 15.58 opplyser Kolltveit at det ikke har vært brann, kun røykutvikling.

  • Lørdag 14. september kl. 16.02

    Aggressiv mann anmeldt for butikktyveri

    En mann i 30-årene er bortvist fra en butikk i Tønsberg i 24 timer da han skal ha oppført seg aggressivt, opplyser politiet. Mannen skal også ha stjålet varer fra butikken, blant annet en blender, opplyser butikkansatte til politiet. De ansatte fikk selv kontroll på mannen. Politiet har vært på stedet og bortvist mannen i ett døgn. Han er også anmeldt av butikken for tyveriet.

  • Lørdag 14. september kl. 15.56

    Veg stengt etter mindre steinras

    Fylkesveg 70 mellom Lønset og Gjøra er stengt på ubestemt tip etter et mindre steinras. – Vegtrafikksentralen har sendt ut entreprenør og geolog for å rydde samt vurdere videre tiltak, melder politiet.

  • Lørdag 14. september kl. 15.51

    Eggesalat tilbakekalles etter rekefunn

    SalatMestern AS tilbakekaller et mindre parti av Eggesalat 180 gram etter funn av reker.

  • Lørdag 14. september kl. 15.51

    Mann nektet å betale for taxitur

    En mann i 40-årene i Tønsberg er lørdag ettermiddag anmeldt for å ha nektet å betale for en taxitur på 5700 kroner, opplyser Sør-Øst politidistrikt. Taxisjåføren, som i 15-tiden sto med kunden utenfor politistasjonen i Tønsberg, meldte ifra til politiet som bisto med å få personalia til mannen. Noen minutter senere skal mannen ha knust noen vindusruter på Vestfold kunstsenter i Tønsberg sentrum. Politiet skriver på X at de raskt fikk kontroll på mannen. Han er innbrakt til arrest.

  • Lørdag 14. september kl. 15.41

    Påkjørsel i Raufoss sentrum

    En bil har blitt påkjørt bakfra i Storgata på Raufoss. Airbagene ble utløst og ingen ble skadet, melder politiet i Innlandet. Det ble en del materielle skader og førerkortet til en mann i 30-åra er beslaglagt.

  • Lørdag 14. september kl. 15.36

    Marius Borg Høiby ble pågrepet på hyttetur

    Marius Borg Høiby (27) var ifølge forsvareren på jakttur da han ble pågrepet sent fredag kveld.

  • Lørdag 14. september kl. 15.26

    Opptur for Manchester United – Rashford med sin første scoring siden mars

    (Southampton – Manchester United 0–3) United slo kraftig tilbake etter en forferdelig start på kampen. En strafferedning fra André Onana ble vendepunktet.

  • Lørdag 14. september kl. 15.23

    Trafikkulykke mellom bil og syklist

    En bil skal ha truffet en syklist på Heiveien på Vegårshei, skriver politiet. Alle involverte er uskadd. Politiet og ambulansen er på stedet.

  • Lørdag 14. september kl. 15.22

    Redningsaksjon i Årdal

    Det pågår en redningsaksjon i Øvre Årdal, opplyser operasjonsleder i Vest politidistrikt, Frode Kolltveit. To kvinner har vært på tur mellom Botnanosi og Øvre Årdal, og en av dem har fått skader i en fot. Kvinnene trenger derfor hjelp til å komme seg ned fra fjellet.

  • Lørdag 14. september kl. 15.22

    Kvinne ble skadet på fjelltur i Årdal – hentet med redningshelikopter

    I ettermiddag pågikk det en redningsaksjon i Øvre Årdal. To kvinner var på tur mellom Botnanosi og Øvre Årdal, og en av dem fikk skader i en fot, opplyser operasjonsleder i Vest politidistrikt, Frode Kolltveit. Kvinnene trengte derfor hjelp til å komme seg ned fra fjellet. Mannskaper fra Røde Kors rykket ut, men opplyste til politiet at det var vanskelig å få den skadde kvinnen ut. Redningshelikopter måtte derfor bistå i redningsaksjonen. – Redningshelikopteret har hentet opp kvinnen og hun var trygt nede i Øvre Årdal klokken 15.19, ifølge Kolltveit. Det var ikke behov for ambulanse.

  • Lørdag 14. september kl. 15.21

    Brudd i forhandlingene om skolestruktur i Vestland

    Det ble brudd i forhandlingene om ny skolestruktur i Vestland fredag kveld. Det skriver Fjordenes Tidende. I vår kom det forslag om å legge ned flere videregående skoler i fylket, samt ulike linjer. Det har ført til reaksjoner rundt om i fylket. Mandag skal det være møte i opplæringsutvalget i Bergen.

  • Lørdag 14. september kl. 15.19

    Buchardt kjøper nok et skisenter

    Alpinco, som fra før eier skidestinasjonene Kvitfjell og Hafjell, kjøper Oppdal skisenter. Ambisjonen er å utvikle Oppdal til et helårsdestinasjon. Det melder NTB. Alpinco eies av milliardær Arthur Buchardt og sønnen Anders Buchardt. Daglig leder I Alpinco, Odd Stensrud, sier til NTB at det ikke vil skje store endringer fra dag én, men at selskapet har store og langsiktige planer for Oppdal som både ski- og helårsdestinasjon. Oppdal skisenter har siden 2011 vært eid av Wenaas-gruppen. Kjøpesummen på skisenteret er ikke kjent.

  • Lørdag 14. september kl. 15.17

    Var Børsens «mest vellykkede»: Nå er nesten ingenting igjen

    Vow-aksjen hadde gått opp flere tusen prosent, uten at ledelsen eller hovedaksjonæren tok gevinst. Så kom kollapsen. Hva skjedde?

  • Lørdag 14. september kl. 15.02

    Norris-sjokk i Baku: – Det kan avgjøre VM

    Lando Norris (24) misset totalt i kvalifiseringen til Aserbajdsjan Grand Prix. Trøsten var at Max Verstappen (26) også slet.

  • Lørdag 14. september kl. 14.49

    Brann i kjøkkenvifte

    Det brøt ut en mindre brann i en kjøkkenventilator i Elverum lørdag ettermiddag. Brannen startet i en stekepanne under matlaging, men beboeren fikk slukket brannen før nødetatene kom til stedet. Ingen ble skadet under hendelsen.

  • Lørdag 14. september kl. 14.48

    Kjørte uten gyldig førerkort

    En bilfører i 70-årene ble stanset i Kongsvinger lørdag ettermiddag. Da politiet kontrollerte føreren, fant de ut at vedkommende ikke hadde førerkort.

  • Lørdag 14. september kl. 14.46

    Trafikkulykke i Lommedalen

    Politiet har fått melding om en trafikkulykke i Lommedalen i Bærum. To biler skal være involvert. Nødetatene er på vei.

  • Lørdag 14. september kl. 14.11

    Mistet førerkortet i fartskontroll

    En bilist mistet førerkortet i en trafikkontroll på Fevikveien i Grimstad lørdag formiddag. Vedkommende ble målt til 81 km/t i 50-sonen, opplyser politiet på X. Ytterligere elleve bilister ble bøtelagt for å ha kjørt for fort.

  • Lørdag 14. september kl. 14.11

    En kvinne pågrepet for tyveri i Bodø

    Politiet i Nordland har pågrepet en person for biltyveri i Bodø lørdag. – Politiet har kontroll på bilen. I bilen er det også funnet gjenstander som synes å være stjålet, skriver de i Politiloggen. I tillegg skal politiet ha fått melding om innbrudd og forsøk på innbrudd i Bodøsjøen-området, nærmere bestemt Garnveien og Trålveien. – Politiet ber beboere i området sjekke garasjer og boder mtp innbrudd eller tyveri, og kontakte politiet hvis det oppdages. Operasjonsleder i politiet, Lars Halvorsen, sier til Avisa Nordland at den pågrepne personen er en kvinne i 30-årene og kjent for politiet. Kvinnen er siktet for biltyveri.

  • Lørdag 14. september kl. 14.11

    Skal ha stjålet både bil og gjenstander

    Politiet i Nordland har pågrepet en person for biltyveri i Bodø lørdag. – Politiet har kontroll på bilen. I bilen er det også funnet gjenstander som synes å være stjålet, skriver de i Politiloggen. I tillegg skal politiet ha fått melding om innbrudd og forsøk på innbrudd i Bodøsjøen-området, nærmere bestemt Garnveien og Trålveien. – Politiet ber beboere i området sjekke garasjer og boder mtp innbrudd eller tyveri, og kontakte politiet hvis det oppdages. Operasjonsleder i politiet, Lars Halvorsen, sier til Avisa Nordland at den pågrepne personen er en kvinne i 30-årene og kjent for politiet. Kvinnen er siktet for biltyveri.

  • Lørdag 14. september kl. 13.51

    Pareto-topp om grønt aksjefall: – Verdier som var helt meningsløse

    Mange grønne selskaper har slitt med høy rente og prisvekst og konkurranse fra Kina.

  • Lørdag 14. september kl. 13.48

    Dysku'n skaper stor trafikkkork

    Lørdag ettermiddag oppdaterer Vegvesenet at det fremdeles er store forsinkelser på E134 og RV36 på vei inn mot Seljord. Ifølge Varden gikk køen over flere kilometer på riksvei 36 langs Seljordsvatnet. Vegvesenet kobler køen til Dyrsku'n-arrangementet i Seljord.

  • Lørdag 14. september kl. 13.48

    Stadig stor trafikkork til Dyrsku'n

    Lørdag ettermiddag oppdaterer Vegvesenet at det fremdeles er store forsinkelser på E134 og RV36 på vei inn mot Seljord. Ifølge Varden gikk køen over flere kilometer på riksvei 36 langs Seljordsvatnet. Vegvesenet kobler køen til Dyrsku'n-arrangementet i Seljord.

  • Lørdag 14. september kl. 13.46

    Væpnet aksjon på Karmøy: – Ingen fare for tredje personer

    Væpnet politi rykket ut til en privat adresse etter at det ble fremsatt grove trusler.

  • Lørdag 14. september kl. 13.37

    Ammerud-skytingen: Ytterligere én mann fengslet

    En mann er varetektsfengslet i fire uker, siktet for drapsforsøk etter skytingen i Groruddalen i august. Det sier politiadvokat Anne Cathrine Aga til NRK. – Han fengsles på grunn av fare for bevisforspillelse, sier Aga. Den siktede er ilagt brev- og besøksforbud i hele perioden, i tillegg til delvis isolasjon. To andre menn i 20-årene er siktet for drapsforsøk i samme sak. Begge to ble varetektsfengslet fredag, i Oslo tingrett. Det var fredag 2. august politiet i Oslo rykket ut etter melding om skudd på Ammerud i Groruddalen. Vitner fortalte om minst 4 til 5 skudd.

  • Lørdag 14. september kl. 13.18

    Væpnet politiaksjon på Karmøy

    Operasjonsleder Victor Fenne-Jensen i Sør-Vest politidistrikt opplyser at det er sendt ut flere patruljer mot Åkrehamn etter en trusselsituasjon på Karmøy. – Slik det fremstår for oss, har det vært alvorlige drapstrusler, og vi har derfor en del ressurser ute for å få kontroll på trusselutøveren, sier Fenne-Jensen til NRK. Det var Haugesunds Avis som først meldte om hendelsen. Personene var ikke på stedet da politiet kom fram. Det letes i området. – Ingen er skadet, og ingenting indikerer noen fare for allmennheten. Det er en relasjon mellom de involverte, sier Fenne-Jensen. Klokken 14.20 forteller Fenne-Jensen til NRK at to personer er pågrepet i saken. – Politiet var i dialog med dem på telefon. De meldte seg selv inn til politiet i Haugesund uten dramatikk, og søket er avsluttet. De to skal nå inn i avhør.

  • Lørdag 14. september kl. 13.15

    Utvider siktelsen mot Marius Borg Høiby (27)

    Totalt er det nå fire fornærmede i saken.

  • Lørdag 14. september kl. 13.11

    Ras sperrar fylkesveg i Sogndal

    Politiet har rykt ut etter melding om eit steinras over fylkesveg 5615 Fimreitevegen i Sogndal. Det skal ha gått ved Klingebergodden. – Melder observerte raset, observerte ikkje at personar, køyretøy eller bygningar vart tekne, melder politiet. Det er fare for nye ras og politiet oppmodar folk om å halde seg unna det rasutsette området. Vegen er stengd. Cirka klokka 13.15 er politiet på staden. – Det er sjølvsagt kjedeleg for dei som bur der at dei ikkje kjem seg innover, men entreprenør er no på veg og må gjere si vurdering, seier trafikkoperatør Stein Nestås til NRK like etter klokka 13.15. Klokka 15.33 opplyser politiet at geolog er på plass på staden.

  • Lørdag 14. september kl. 13.11

    Fylkesveg i Sogndal opna igjen etter ras

    Politiet rykka i ettermiddag ut etter melding om eit steinras over fylkesveg 5615 Fimreitevegen i Sogndal. Det skal ha gått ved Klingebergodden. – Melder observerte raset, observerte ikkje at personar, køyretøy eller bygningar vart tekne, opplyser politiet. Vegen blei stengd i nokre timar medan entreprenør vurderte raset. Geolog var på staden klokka 15.06, og vurderte at det var snakk om eit steinsprang og ikkje eit ras, melder politiet. Klokka 16.04 blei vegen opna igjen. Det skal gjerast ein ny vurdering av vegen måndag eller tysdag.

  • Lørdag 14. september kl. 13.11

    Ras sperrer fylkesveg i Sogndal

    Politiet har rykt ut etter melding om eit steinras over fylkesveg 5615 Fimreitevegen i Sogndal. – Melder observerte raset, observerte ikkje at personar, køyretøy eller bygningar vart tekne, melder politiet. Det er ukjent kor stort raset er, men vegen er stengd.

  • Lørdag 14. september kl. 13.09

    Ny nedtur for Dennis Hauger - overraskende vinner

    Sprintløpet i Baku lørdag ble en ny skuffelse for Dennis Hauger (21). Viaplay-kommentatorene synes det er merkelig at Joshua Dürksen (20) tar sin første seier.

  • Lørdag 14. september kl. 13.07

    Får med seg broren som hare under halvmaraton: – Ser for meg hodeløs løping

    Når Jakob Asserson Ingebrigtsen (23) debuterer på halvmaraton står nok en rekord for fall.

  • Lørdag 14. september kl. 12.57

    Mann fengslet etter vold på Grønland i Oslo

    Mannen som er siktet for drapsforsøk etter en alvorlig voldshendelse på Grønland i Oslo, ble lørdag varetektsfengslet. – Han fengsles i fire uker, på grunn av fare for bevisforspillelse, sier politiadvokat Anne Chatrine Aga til NRK. Den siktede er ilagt brev- og besøksforbud i hele fengslingsperioden. Mannen i 30-årene skal torsdag ha utsatt en jevnaldrende mann for fysisk vold. Fornærmede er alvorlig skadet og behandles på sykehus. Politiet opplyste fredag at han er utenfor livsfare.

  • Lørdag 14. september kl. 12.55

    Bussdrapet henlagt – familien ber politikerne ta grep

    Fetteren ble drept av en 14-åring. Nå vil familien ha en debatt om den kriminelle lavalderen i Norge.

  • Lørdag 14. september kl. 12.54

    Milliardær kjøper skisenter

    De nye eierne vil gjøre Oppdal skisenter til en helårsdestinasjon.

  • Lørdag 14. september kl. 12.42

    Kollisjon på Dokka

    Tre personer blir kjørt til Gjøvik sykehus, og en preson til legevakt, etter at to personbiler har vært involvert i et trafikkuhell på fylkesvei 33, Nordsinne i Nordre Land. Trafikken går som normalt på stedet.

  • Lørdag 14. september kl. 12.41

    Mistet henger på Mjøsbrua

    En bil mistet hengeren på Mjøsbrua, ifølge Vegtrafikksentralen. Politiet forteller til Oppland Arbeiderblad at det hele fremstår som udramatisk, og det skal ikke være til hinder for trafikken.

  • Lørdag 14. september kl. 12.27

    Foreslår Melby på topp på Oslo Venstres stortingsliste

    Venstre nominasjonskomité har lørdag lagt fram sitt forslag til stortingslisten i 2025. Og det er partileder Guri Melby som foreslås til topplassen for partiet i Oslo. – Jeg er stolt og glad over å bli innstilt på topp i Oslo til stortingsvalget neste år, og veldig motivert for jobben som skal legges ned i den lange valgkampen fremover, sier Guri Melby. På de to neste plassene har komiteen innstilt stortingsrepresentant Grunde Kreken Almeland og Marit Kristine Vea, som i dag er byråd for miljø og samferdsel i Oslo. Tidligere nestleder i partiet og byråd i Oslo, Ola Elvestuen som i dag sitter på Stortinget, er ikke på listen. Men det er fremmet en mindretallsinnstilling på tredjeplassen for Elvestuen. Ungdomskandidat Hans Jacob Huun Thomsen er innstilt på en fjerdeplass, mens Oslo Venstres leder Anna Dåsnes og Hans Kristian Voldstad følger på de to neste plassene. Ved forrige valg kom Venstre inn med tre mandater fra Oslo.

  • Lørdag 14. september kl. 12.27

    Foreslår Melbye på topp på Oslo Venstres stortingsliste

    Venstre nominasjonskomité har lørdag lagt fram sitt forslag til stortingslisten i 2025. Og det er partileder Guri Melbye som foreslås til topplassen for partiet i Oslo. – Jeg er stolt og glad over å bli innstilt på topp i Oslo til stortingsvalget neste år, og veldig motivert for jobben som skal legges ned i den lange valgkampen fremover, sier Guri Melby. Det er nominasjonsutvalget i Oslo Venstre som presenterer deres forslag til Stortingsliste. Den endelige listen blir avgjort senere. På de to neste plassene har komiteen innstilt stortingsrepresentant Grunde Kreken Almeland og Marit Kristine Vea, som i dag er byråd for miljø og samferdsel i Oslo. Ved forrige valg kom Venstre inn med tre mandater fra Oslo.

  • Lørdag 14. september kl. 12.18

    Kristoffs halvbror til topps i junior-EM – Ørn-Kristoff sikret EM-gull

    Felix Ørn-Kristoff (18), halvbroren til Alexander Kristoff, gikk helt til topps i junior-EM i sykling lørdag.

  • Lørdag 14. september kl. 12.14

    Hafjell-eier kjøper Oppdal skisenter

    Alpinco overtar skisenteret i Oppdal. Selskapet eier skiheisene i både Hafjell og Kvitfjell, – Oppdal er en perle både sommer som vinter, og det skal vi sørge for at flere oppdager, sier Odd Stensrud i Alpinco til Opp.no.

  • Lørdag 14. september kl. 12.01

    Store forsinkelser inn mot Dyrsku'n

    Vegtrafikksentralen Sør melder om store forsinkelser på E134 og RV36 inn mot Seljord. VTS mener trafikken er i forbindelse med Dyrsku'n og oppfordrer trafikkantene til å vise hensyn og kjøre forsiktig.

  • Lørdag 14. september kl. 12.00

    Én ovn for det meste

    Wilfas multiovn er både en stekeovn, airfryer og mikro.

  • Lørdag 14. september kl. 11.53

    Brann i kjøledisk på Meny

    Lørdag varslet en butikkansatt ved Meny Borre i Horten om brann i en kjøledisk. Brannmannskapene ved Kopstad hadde allerede rykket ut på alarm, og fant kjøledisken dratt ut av butikken. – De ansatte har gjort en kjempejobb, og alle som var i butikken hadde evakuert ut, sier brannmester Petter Olsen. Brannen var slukket da brannvesenet kom, så de kjølte ned disken med vann. – Det er lett brannrøyk inne i butikken. Vi kjører vifter for å lufte ut røyken og jobber for at butikken kan gjenåpnes, sier Olsen. Ifølge politiet ble ingen personer skadet.

  • Lørdag 14. september kl. 11.34

    Måler radioaktivitet i Setesdal

    Norges geologiske undersøkelse (NGU) er i gang med målinger fra helikopter fra Bygland og nordover og øst til Gjøvdal og Kvipt i Fyresdal. Undersøkelsene pågår i seks uker framover, for å avdekke eventuelle rester av radioaktivt stoff etter Tsjernobyl-ulykken i 1986. Det skriver Setesdølen. Det ble også gjennomført målinger over Bygland sommeren 2021.

  • Lørdag 14. september kl. 11.34

    78 kjøretøy med mangler stoppet ved Dyrsku'n

    Statens vegvesen oppgir at de i tilknytning til Dyrsku'n i Seljord kontrollerte 168 kjøretøy torsdag og fredag. Av disse hadde hele 78 tekniske mangler. Kontrollene resulterte i 7 anmeldelser, 26 bruksforbud, 3 avskiltinger og 11 gebyrer. Vegvesenet tok også stikkprøver av disesel, og fant tre tilfeller som så ut som farget diesel. Om prøveanalysene bekrefter dette, får førerne et avgiftskrav på 20.000 kroner. (For ordens skyld: Gjødselsprederen på bildet hadde alt i orden)

  • Lørdag 14. september kl. 11.34

    Trafikkulykke i Moss

    To personer fraktes til Sykehuset Østfold Kalnes etter en trafikkulykke i Moss. De to, en kvinne i 40-årene og en tenåringsgutt, som satt i samme bil. Årsaken til ulykken er ikke klar. Politiet etterforsker saken videre, etter å ha gjort seg ferdig på ulykkesstedet.

  • Lørdag 14. september kl. 11.22

    Rykte ut til melding om bil i full fyr i Kvam

    Politi og brann rykte laurdag formiddag ut til melding om ein bil som stod i full fyr i Tørvikbygdi i Kvam. Ein halvtime seinare, like før klokka 11, melde dei at sløkkingsarbeidet var i gang og at det ikkje er spreiingsfare. – Ingen er melde skadde eller sakna/fastklemde, skriv politiet.

  • Lørdag 14. september kl. 11.20

    Marius Borg Høiby (27) er løslatt

    Fredag kveld ble Marius Borg Høiby pågrepet av politiet. Forsvareren hans opplyser lørdag at Høiby nå er løslatt.

  • Lørdag 14. september kl. 11.09

    Utforkjørsel i Sauda

    Nødetatene er på vei til Amdalsvegen i Sauda etter melding om en utforkjørsel. En personbil skal ha kjørt ut av veien i en sving. Føreren er ved bevissthet. Kollisjonsputer er løst ut, og bilen har materielle skader, skriver politiet klokken 11.15. Føreren blir tatt med til legevakt for sjekk.

  • Lørdag 14. september kl. 11.04

    Flere promillekontroller lørdag formiddag

    Politiet har i formiddagstimene lørdag kontrollert nærmere 250 bilister for promille i to ulike kontroller. På E18 ved Ørbekk i Arendal ble 200 kontrollerte, og ingen blåste over lovlig verdi. Det ble heller ikke gitt noen reaksjoner til noen av de 43 som ble kontrollert på riksvei 44 i Flekkefjord, opplyser politiet på X.

  • Lørdag 14. september kl. 11.00

    Bil i fjell ved Brokelandsheia

    En bil med to personer skal ha kjørt inn i noe fjell ved utkjøringen av næringsområdet på Brokelandsheia i Gjerstad, opplyser politiet på X. Det er ikke meldt om alvorlig personskade, og de involverte skal være ute av kjøretøyet. Politiet og ambulanse på vei til stedet.

  • Lørdag 14. september kl. 11.00

    Trafikkuhell ved Brokelandsheia

    En bil med to personer skal ha kjørt inn i noe fjell ved utkjøringen av næringsområdet på Brokelandsheia i Gjerstad, opplyser politiet på X. Det er ikke meldt om alvorlig personskade, og de involverte skal være ute av kjøretøyet. Bilen står utenfor veibanen og trafikken flyter fint på stedet.

  • Lørdag 14. september kl. 10.56

    FN-ansatt drept i israelsk angrep på Vestbredden

    En ansatt i FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA) er drept i et israelsk angrep nord på den okkuperte Vestbredden.

  • Lørdag 14. september kl. 10.49

    Stoltenberg beklager at Nato ikke gjorde mer

    Nato burde ha rustet opp Ukraina i et forsøk på å forhindre den russiske invasjonen, sier avtroppende generalsekretær Jens Stoltenberg.

  • Lørdag 14. september kl. 10.39

    Medvedev truer med å utslette Kyiv

    Eks-president Dmitrij Medvedev hevder Russland har konvensjonelle våpen som kan utslette Ukrainas hovedstad Kyiv. Ekspert tror ikke han har støtte hos den militære ledelsen.

  • Lørdag 14. september kl. 10.35

    Jakob Asserson Ingebrigtsen debuterer på halvmaraton

    OL-mesteren på 1500- og 5000-meter prøver seg på en helt annen øvelse.

  • Lørdag 14. september kl. 9.58

    Veg var sperra i Øygarden på grunn av trafikkulykke

    Litt etter klokka 09.00 laurdag rykka politi og brannvesen ut etter melding om ei trafikkulykke i Øygarden. Ein bil og ein buss hadde kollidert. Det var meldt om mindre skadar på køyretøya. Klokka 09.56 melder politiet at dei er ferdige på staden, og at det ikkje er meldt om personskadar. Vegen er open for fri ferdsle. – Bilbergar har henta personbilen og bussen har køyrt frå staden for eiga maskin, skriv dei på X.

  • Lørdag 14. september kl. 9.51

    Trøbbel innenfor porten

    Marius Borg Høibys kontakt med politiet er både urovekkende og betryggende.

  • Lørdag 14. september kl. 9.50

    Slik er det å være fransk i Norge!

    Paris er bare to flytimer unna Oslo, men det er mer enn Nordsjøen som skiller Frankrike og Norge. Hva er de største kulturforskjellene mellom franskmenn og nordmenn?

  • Lørdag 14. september kl. 9.15

    Litauen vil ikke ta imot «Ruby»

    Statsministeren i Litauen, Ingrida Šimonyt?, opplyser at lasteskipet «Ruby» ikke vil få tillatelse til å seile inn til havnen Klaip?da for å reparere skipet, melder den statlige nyhetskanalen LRT. Skipet, som er lastet med 20.000 tonn ammoniumnitrat fra Russland, ble tidligere beordret vekk fra Tromsø havn. Skipet har seilt med skader i skroget fra det forlot Russland. Det var Nordlys som først omtalte uttalelsen til statsministeren.

  • Lørdag 14. september kl. 9.00

    Haaland "nærmest umulig" å stoppe, mener Brentford-manager Thomas Frank

    Brentford-manager Thomas Frank (50) mener at Erling Braut Haaland (24) er historisk god til å bevege seg i boksen.

  • Lørdag 14. september kl. 8.27

    Var ufin på bussen

    En mann er anmeldt for ordensforstyrrelse etter at han i natt skal ha oppført seg ufint og truende overfor andre passasjerer på en buss i Kristiansand. Det opplyser politiet på X.

  • Lørdag 14. september kl. 8.26

    Slo til vektere

    Både i Sandefjord og Tønsberg fikk politiet melding om menn som slo til vektere sent fredag og natt til lørdag. Klokken 22.47 skal en vekter ved rutebilstasjonen i Tønsberg ha blitt slått til. Politiet kom til stedet og bortviste en mann i 30-årene fra stedet. 01.36 fikk politiet meding fra vektere på et utested i Sandefjord om at en mann slo til en vekter og oppførte seg ugreit. Dette var en mann i 30-årene som ble innbragt arrest og anmeldt for forholdet.

  • Lørdag 14. september kl. 8.21

    Oppga uriktig navn til politiet

    En mann ble satt i arresten etter bråk ved et utested i Arendal i natt, opplyser politiet på X. Han er også anmeldt for å ha oppgitt uriktig navn til politiet.

  • Lørdag 14. september kl. 8.21

    Fører til sykehus etter ulykke i Tønsberg

    Fredag kveld klokken 21.33 fikk politiet melding om at en bil hadde kjørt i en lyktestolpe på Hvittingfossveien. Det var én person i bilen, med ukjent skadeomfang. Vedkommende ble kjørt med ambulanse til sykehus. Lyktestolpen sperret veien, men ble fjernet.

  • Lørdag 14. september kl. 8.20

    To personer til sykehus etter elgpåkjørsel

    To personer ble sendt til sykehus for sjekk etter at en personbil kjørte på en elg ved Efjordtunnelen i Narvik kommune i natt. Elgen er død, og Viltnemnda ble varslet. Elgen ble funnet død rundt 50 meter fra bilen. Hendelsen skjedde nord for Efjordtunnelen i Narvik kommune.

  • Lørdag 14. september kl. 8.19

    Menn bortvist etter bråk

    Politiet måtte natt til lørdag bortvise to menn fra sentrum på grunn av bråk. Den ene mannen skal ifølge politiet på X ha oppført seg kranglete på et utested, mens den andre skal ha vært i klammeri med andre personer.

  • Lørdag 14. september kl. 8.18

    Tre havnet i vannet i Moss

    Tre personer havnet i vannet i Mossesundet rett over midnatt. Ifølge politiet mistet en av dem balansen og dro de to andre med seg ut av båten. En av dem kom seg på land mens brannvesenet fikk de to andre ut av vannet. En person ble sendt til legevakten etter å ha blitt nedkjølt, men alle tre var etter forholdene i god behold, opplyser politiet.

  • Lørdag 14. september kl. 8.17

    Mistet førekortet

    En person har fått førerkortet beslaglagt etter en fartskontroll på E16 i Nord Aurdal fredag kveld. To andre fikk forenklet forelegg, og den høyeste hastigheten politiet målte i 80-sonen var på 118 kilometer i timen.

  • Lørdag 14. september kl. 8.17

    Flere hendelser for politiet i Rogaland natt til lørdag

    I Stavanger ble en beruset mann i 20-årene innbragt til arresten etter ufin oppførsel. En mann i slutten av tenårene blir anmeldt mot kroppskrenking mot en vekter på et utested, også i Stavanger. Klokken 01.25 slo en gjest til en vekter da han ble forsøkt tatt ut fra et utested i Stavanger. Mannen i 40-årene ble bortvist og anmeldt for ordensforstyrrelse. Politiet fikk melding klokken 3.53 om et trafikkuhell ved Madland i Hå. Det var to gutter i tenårene i bilen, som endte på et jorde og mistet et dekk. Fører blåste 0 i alkometeret, men erkjente å ha sovnet bak rattet. Han fikk fratatt førerkortet sitt. I Sandnes stoppet en politipatrulje et kjøretøy, hvor fører, en mann i 40-årene, fremstod ruspåvirket. Nødvendige prøver ble tatt, og førerkort beslaglagt. Klokken 04.17 fikk politiet melding om en mann som utagerte på legevakten i Haugesund. Politiet fikk raskt kontroll på mannen.

  • Lørdag 14. september kl. 8.15

    Til legevakt etter vold i Arendal

    En mann ble i natt pågrepet og satt i arresten, mistenkt for å ha utøvet vold mot en annen mann utenfor et utested i Arendal. Fornærmede ble fraktet til legevakten etter episoden, men var ifølge politiet på X våken og ved bevissthet. Politipatruljer har foretatt avhør av vitner og oppretter sak på hendelsen.

  • Lørdag 14. september kl. 8.13

    Mistenkt for kjøring i beruset tilstand

    Natt til lørdag kjørte en bil av veien på Vestre Totenveg i Gjøvik. Politiet fikk kontroll på to personer de mistenker har tilknytning til ulykken. Begge ble kjørt inn for å sjekke om mistanken stemte om at de var beruset. Bilen har store materielle skader, pluss et skilt som ble kjørt ned.

  • Lørdag 14. september kl. 8.10

    Trippeltrøbbel i Trondheim

    Politiet i Trondheim måtte rykke ut tre ganger på grunn av samme mann i natt. Først fikk de beskjed om at noen hadde sneket seg inn i oppgangen til et hus på Strindheim. Han skal ha vært både i kjelleren og ved postkassene. Da politiet kom fra klokka 00:25 fant de mannen liggende i oppgangen. De kjørte han til et hotell i sentrum. En halvtime seinere ringte resepsjonisten fra hotellet. Mannen skal ha spytta på gulvet og var ubehagelig. Men da politiet kom på plass hadde han stukket av. Til slutt fikk politiet melding om tyveri av varer fra en kiosk i sentrum. Ved halv to-tida blei han tatt. – Mannen i 30-åra har laga nok ufred i natt, fraktes derfor til arresten, skriver politiet i loggen sin.

  • Lørdag 14. september kl. 7.46

    Person fraktet ut av Ekebergtunnelen

    – En full person rotet seg inn i tunnelen, noen hundre meter, sier operasjonsleder i Oslopolitiet, Bjarne Pedersen. Det var Veitrafikksentralen som oppdaget mannen på sine videoopptak og varslet politiet. Det var noe trafikk i tunnelen, og Veitrafikksentralen måtte stenge det ene kjørefeltet for å få mannen transportert trygt ut. – Det er ikke et ordentlig fortau der inne, men en mindre kant det kan gå an å gå på. Han var helt tydelig beruset, og var til fare for seg selv, sier Pedersen. Politiet fikk mannen trygt ut av tunnelen rundt klokken 04.00 natt til lørdag.

  • Lørdag 14. september kl. 7.37

    Én konge, én lov, én mynt

    Magnus Lagabøtes Landslov inneholdt den første paragrafen om falskmyntneri i norsk regi.

  • Lørdag 14. september kl. 7.36

    Generasjon Greta Thunberg er...borte

    Hva var det som skjedde? Denne uken fikk vi en pekepinn.

  • Lørdag 14. september kl. 7.35

    - Jeg opplever nok aldri noe sånt igjen

    Cecilie Malm Brundtland (62) har viet sitt liv til kunsten. Og til å hjelpe andre som vil kjøpe, selge eller investere i kunst.

  • Lørdag 14. september kl. 5.27

    Uvanlig travel natt for politiet i Bergen

    Det har vært mye å gjøre for politiet i Bergen natt til lørdag. De har rykket ut til flere slåsskamper. – Det mest alvorlige har vel egentlig vært mengden slagsmål. Det har ikke vært noen alvorlige skader. Noen har blitt kjørt til legevakten. Men oss bekjent har det heldigvis ikke vært alvorlige personskader, sier operasjonsleder Knut Dahl-Michelsen i Vest politidistrikt. Han oppfordrer folk til å passe på alkoholinntaket og oppføre seg når man er ute i bybildet.

  • Lørdag 14. september kl. 5.00

    Rimelige superskjermer for gaming

    Vi har testet de billigste ultrabrede skjermene – og ja, det er tøft!

  • Lørdag 14. september kl. 4.55

    Gardermobanen: Trafikken går som normalt

    Det var problemer på en rekke toglinjer på Østlandet fredag. Feilen påvirket Gardermobanen hele kvelden, men er nå rettet. – Feilen på sporet mellom Lillestrøm og Oslo lufthavn er rettet, skriver Bane Nor. Trafikken går som normalt.

  • Lørdag 14. september kl. 4.55

    Gardermobanen: Trafikken går som normalt igjen

    Det var problemer på en rekke toglinjer på Østlandet fredag. Feilen påvirket Gardermobanen hele kvelden, men er nå rettet. – Feilen på sporet mellom Lillestrøm og Oslo lufthavn er rettet, skriver Bane Nor. Trafikken går som normalt.

  • Lørdag 14. september kl. 3.59

    Ballerinastjerne Michaela Mabinty DePrince er død

    Danseren, som blant annet har opptrådt med Beyoncé, ble 29 år gammel.

  • Lørdag 14. september kl. 3.27

    Norsk VAR-kamp får oppmerksomhet i England

    Fiskekaker, tennisballer og champagnekorker. ESPN-journalist Mark Ogden bare «måtte» besøke Norge.

  • Lørdag 14. september kl. 3.16

    Oslo: Person påkjørt av buss – skadet i foten

    Nødetatene rykket ut til en melding om at en person var påkjørt av en buss på Storo natt til lørdag. Det er en person som har blitt overkjørt på foten, opplyser politiet til NTB. – Det framstår som et uhell hvor sjåføren trolig ikke kan lastes for ulykken, skriver politiet på X.

  • Lørdag 14. september kl. 2.45

    Trump om kontroversiell støttespiller: – Jeg er uenig med uttalelsene hun har gitt

    Laura Loomer har havnet i søkelyset etter Donald Trumps kommentarer om migranter som spiser kjæledyr.

  • Lørdag 14. september kl. 2.15

    Brann i lagerbygg i Øvre Eiker

    En tredjedel av bygget har rast, opplyser politiet.

  • Lørdag 14. september kl. 2.03

    Sentral-Europa forbereder seg på ekstremflom

    I Tsjekkia er det ventet rundt 100 mm nedbør i løpet av lørdag.

  • Lørdag 14. september kl. 2.00

    Lil Wayne om Super Bowl-skuffelsen: – Det gjorde veldig vondt

    Rapstjernen forteller at han ikke var mentalt forberedt på at noen andre enn ham skulle få det ærefulle pauseshow-oppdraget.

  • Lørdag 14. september kl. 1.29

    Sean «Diddy» Combs anker dommen på 100 millioner dollar

    Artisten Sean «Diddy» Combs anker dommen der han ble dømt til å betale 100 millioner dollar, som tilsvarer en milliard norske kroner, i et søksmål om seksuelle overgrep.

  • Lørdag 14. september kl. 0.49

    Mann død i trafikkulykke i Sverige – påkjørt av flere biler

    Politiet tror mannen i 40-årene har havnet i veibanen etter å ha falt av en firehjuling.

  • Lørdag 14. september kl. 0.23

    E6 i Østfold: Trafikkulykke i Råde

    Det har vært en trafikkulykke på E6 sørgående ved Missingmyr i Råde. Nødetatene er på vei, det fremstår ikke som det er kritisk personskade, ifølge politiet. Det kan bli noe kø på stedet.

  • Lørdag 14. september kl. 0.21

    Paven refser Trump og Harris: – Man må velge mellom to onder

    – Begge er imot livet, enten det er den som jager bort migranter eller den som dreper barn.