Nyheter:

  • Fredag 13. september kl. 23.48

    Ny nordlys-natt i Sør-Norge: – Fantastisk opplevelse

    For andre natt på rad bød himmelen på et spektakulært lys-show.

  • Fredag 13. september kl. 23.41

    Partiet Liberalistene legger ned

    Det ekstraordinære landsmøtet vedtok å legge ned partiet Liberalistene med 51 stemmer mot 1.

  • Fredag 13. september kl. 23.37

    USA med kjempestart i Solheim Cup – «Tutta» og Europa langt bak

    Lagkaptein Suzann «Tutta» Pettersen måtte se Europa slite tungt på første dag av golfturneringen Solheim Cup. USA leder med fire poeng.

  • Fredag 13. september kl. 23.29

    Nødetater rykket ut til filminnspilling

    Rett før klokka 21 ble det først meldt om at et mulig fly hadde krasja, og at det var smell og røyk i et område i Holtaheia i Strand kommune. Brannvesen, redningshelikopter og luftambulanse ble sendt til stedet. Det viste seg å være en filminnspilling. Det har vært et bål og brukt eksplosiver. Nå skal politiet etterforske hva som har skjedd, melder Sør-Vest politidistrikt.

  • Fredag 13. september kl. 23.01

    Fortsatt togtrøbbel på Gardermobanen

    Det har vært problemer på en rekke toglinjer på Østlandet fredag ettermiddag og kveld. Gardermobanen sliter fortsatt, og ny oppdatering er varslet i natt. Klokken 23 er feilen fortsatt ikke rettet, og Bane Nor varsler en ny oppdatering klokken 2 natt til lørdag. Feilen påvirker Flytoget, Dovrebanen, Vestfold- og Gardermobanen og Hovedbanen, opplyser Bane Nor ifølge NTB.

  • Fredag 13. september kl. 22.56

    Stortalent reddet Norge i Davis Cup – Ruud tapte

    Casper Ruud greide ikke å spille seg til seier i Davis Cup fredag kveld. Nicolai Budkov Kjær (18) leverte en imponerende kamp og sørger for at håpet lever for Norge.

  • Fredag 13. september kl. 22.31

    Ryerson-assist da Dortmund slo formlag

    Julian Ryerson la til rette for 3-1-scoringen da Dortmund slo Heidenheim 4–2 i tysk Bundesliga fredag kveld.

  • Fredag 13. september kl. 22.22

    Nekter straffskyld for badstue-drama: «Hva i helvete gjør du?»

    Kvinnen sier hun var redd for å bli drept i badstuen. Den tiltalte mannen har en helt annen versjon.

  • Fredag 13. september kl. 22.17

    Sørlandsbanen stengt hele helga

    Sørlandsbanen vil i helga være stengt fra fredag klokka 21.40 til mandag klokka 07.20. Årsaken er vedlikeholdsarbeid. Ifølge Go-Ahead vil det settes opp alternativ transport. De ber reisende se reiseplanleggeren for oppdatert informasjon.

  • Fredag 13. september kl. 22.10

    Avisartikkel kan ha satt fyr på rentehåp

    Etter at Wall Street Journal publiserte en artikkel, har forventningene til dobbelt rentekutt i USA økt kraftig.

  • Fredag 13. september kl. 22.09

    Graham Hansen åpnet målkontoen – to scoringer i Barcelona-seier

    Caroline Graham Hansen scoret to ganger da Barcelona slo Real Sociedad 3–1 i den spanske toppdivisjonen i fotball fredag.

  • Fredag 13. september kl. 21.54

    Noah tapte i retten – hunden Sam kan bli avlivet

    Dyrevernsorganisasjonen Noah tok staten til retten for å redde hunden Sam, som ble begjært avlivet etter et saueangrep. Tingretten mener vedtaket er gyldig.

  • Fredag 13. september kl. 21.54

    Slagsmål i Stjørdal

    Politiet rykket fredag kveld ut til en privat adresse i Stjørdal der det ble meldt om slagsmål. Framme på stedet melder politiet at det nå framstår rolig og ingen er meldt skadd.

  • Fredag 13. september kl. 21.42

    Tap for HamKam

    HamKam tapte 0–3 borte mot Bodø/Glimt i en kamp i eliteserien i fotball. Bodø/Glimt leder serien klart. HamKam ligger på 9. plass etter dagens kamp, men alle lag har ikke spilt like mange kamper.

  • Fredag 13. september kl. 21.34

    Rekord for Grimstad maraton

    Grimstad maraton arrangeres lørdag, og aldri har det vært flere løpere påmeldt. Rundt 900 stiller på startstreken i sørlandsbyen, som er over en dobling fra i fjor, forteller initiativtaker Rune Nøstvik til NRK. – Det er helt spinnvilt og gøy. Håper Grimstads befolkning, altså de som ikke løper, stiller opp og heier langs løypa, sier Nøstvik. Dette er tiende gangen Grimstad maraton arrangeres.

  • Fredag 13. september kl. 21.32

    Jakob Asserson Ingebrigtsen vant Diamond League-finalen i Brussel: – Stort å se ham leke med verdenseliten

    23-åringen fra Sandnes løp inn til seier på 1500-meteren med tiden 3:30.37. Etter løpet svarte han på halvmaraton-ryktene.

  • Fredag 13. september kl. 21.31

    Jobbet gratis i helger i åtte år

    En ansatt i Tokke kommune i Telemark har ifølge sakspapirene til kommunestyret fått for lite lønn utbetalt siden 2016. Det er Telemarksavisa som skriver om saken der den ansatte har jobbet i full stilling, men kun fått betalt for å jobbe 82,3 prosent. Feilen skal skyldes en svikt i regnskapsprogrammet Agresso. Den ansatte jobber nemlig 17,7 prosent av stillingen i helgene. Det er denne helgejobbingen vedkommende har utført gratis i åtte år. Feilen ble rettet 1. mai i år, og nå diskuteres det hvor mye den ansatte skal få etterbetalt. Siden foreldelsesfristen er tre år og egentlig utgått, skal kommunestyret avgjøre om den ansatte skal få utbetalt enten 780.000 kroner for de siste åtte årene, eller 324.000 for de tre siste årene. Saken avgjøres 17. september.

  • Fredag 13. september kl. 21.18

    Drømmestart for Vålerenga da Bonsaksen slo gamle lagkamerater

    (Vålerenga Frisk Asker 5–2): Frisk Asker startet best - men så vartet Vålerenga opp med storspill i Jordal Amfi.

  • Fredag 13. september kl. 21.17

    Barnehage skylder 54 mill: Tvangsselges

    Brattås barnehage på Nøtterøy tapte ifølge Tønsberg Blad anken i lagmannsretten, og nå skal eiendommen tvangsselges. Husbanken begjærte eiendommen tvangssolgt på grunn av tre misligholdte lån på til sammen 54.544.957 kroner. Barnehagen har ikke betalt avdrag og renter på disse siden september 2023. Vestfold tingrett besluttet i mai at eiendommen skulle tvangsselges. Barnehagen anket da til Agder langmannsrett. Husbanken ønsker nå et raskt salg av eiendommen. Ifølge TB kan kjennelser som dette som hovedregel ikke ankes videre til Høyesterett.

  • Fredag 13. september kl. 21.15

    Fortsatt togforsinkelser og innstillinger på Østlandet

    Det har vært forsinkelser og innstillinger på en rekke toglinjer på Østlandet fredag ettermiddag og kveld. Bane Nor meldte først om en signalfeil ved Hokksund på sine nettsider ved 17-tiden fredag. Denne er nå rettet, og trafikken går som normalt. Kort tid etter meldte de om en feil på sporet mellom Lillestrøm og Oslo lufthavn, og at de jobbet med å rette feilen. Klokken 20.30 er feilen fortsatt ikke rettet, og Bane Nor varsler en ny oppdatering klokken 22. Feilen påvirker Flytoget, Dovrebanen, Vestfold- og Gardermobanen og Hovedbanen, opplyser Bane Nor.

  • Fredag 13. september kl. 21.01

    Legger plan om oppussing av Asker rådhus på is

    Asker rådhus har et stort behov for oppussing. Nå er planer om å rehabilitere bygget for 171 millioner kroner lagt på is, skriver Budstikka. Det er kommunedirektør Lars Bjerke som bekrefter det og sier at det skyldes utfordrende økonomi i kommunen. – Vi vil ikke legge frem en sak nå, men kommer tilbake på et senere tidspunkt, når vi har bedre oversikt over den alvorlige økonomiske situasjonen, sier han til avisen

  • Fredag 13. september kl. 20.54

    Brann i hytte i Strand

    Politiet meldte rett før klokka 21 om brann i ei hytte i Holtaheia i Strand kommune. Brannvesenet opplyser om at dei først blei varsla om at det var eit mogleg fly som hadde krasja, men at dei no kategoriserer hendinga som udramatisk. Dei skal først ha fått meldingar om eit smell og røyk i område. Det er snakk om ei gammal hytte som har tatt fyr. Det er ikkje meldt om personskadar, og politiet skriv at dei har kontroll på brannen. Nils Simmerøy, vaktleiar i brannvesenet, seier til NRK at dei ikkje fryktar at det har vore personar i hytta. Brannvesenet rykka først ut med full styrke. HRS, redningshelikopter og luftambulanse blei også sendt ut til staden saman med politiet.

  • Fredag 13. september kl. 20.50

    Glimt kjørte over HamKam – Høgh delt toppscorer i Eliteserien

    (Bodø/Glimt – HamKam 3–0) Bodø/Glimt cruiser videre og tok sin 15. seier for sesongen.

  • Fredag 13. september kl. 20.43

    Barndomskompisen om avdøde Gaute Strid: – Et arbeidsjern

    Fredag fikk Jim-Rune Husås (38) beskjeden han fryktet: Levningene som ble funnet i Meråker var den savnede kameraten Gaute Strid.

  • Fredag 13. september kl. 20.40

    Motorsykkel kjørte av veien i Vennesla

    En motorsykkelfører er kjørt med ambulanse til sykehus for undersøkelser etter å ha kjørt av en grusvei i Vennesla tidligere i kveld. Personen skal ikke være alvorlig skadet. Politiet oppretter sak.

  • Fredag 13. september kl. 20.38

    Motorsykkelulukke ved Haukeland sjukehus

    Det er redusert framkome grunna ei trafikkulukke med ein motorsykkel på fv. 587 Hardangerveien ved Haukeland i Bergen, melder vegtrafikksentralen.

  • Fredag 13. september kl. 20.38

    Motorsykkelulukke ved Haukeland

    Det vart redusert framkome grunna ei trafikkulukke med ein motorsykkel på fv. 587 Hardangerveien ved Haukeland i Bergen klokka 20.40. Klokka 21.10 melder politiet at motorsykkelen er ute av vegen, og at sjåføren er køyrd med ambulanse til legevakta grunna smerter i overkroppen. Vedkomande er vaken og medviten. Det er ikkje mistanke om ruspåverka tilstand, ifølgje Vest politidistrikt.

  • Fredag 13. september kl. 20.35

    Meldinger om masseslagsmål i Drammen

    Flere meldte ifra til politiet om slagsmålet.

  • Fredag 13. september kl. 20.29

    Par fra Valdres fikk pris

    Jørgen Andrisson Kvam (26) og Thea Sandsengen (27) fra Vang i Valdres er kåret til Årets unge bonde 2024 under Dyrsku’n i Seljord. Paret imponerte juryen med hvordan de driver gården med en kombinasjon av tradisjonelle og nye løsninger. Siden de overtok gården i 2022, har de drevet melkeproduksjon, og har utvidet til storfekjøttproduksjon. Juryen la vekt på at paret har gjort investeringer som er bra for miljøet og dyrevelferden. – Dette er så utrolig stas. Det var så mange andre dyktige bønder som var nominerte. At det ble oss, hadde vi ikke trodd. Vi skal bruke dette året på å motivere enda flere ungdommer til å gå inn i landbruket, sier paret. Landbruks- og matminister Geir Pollestad var juryleder og delte ut prisen. – Jørgen og Thea er fantastiske eksempler på hvordan unge bønder kan ta vare på gamle tradisjoner, samtidig som de tenker nytt og framtidsrettet. Vi trenger flere som dem, sier ministeren.

  • Fredag 13. september kl. 20.29

    Ble kåret til årets unge bonde

    Jørgen Andrisson Kvam (26) og Thea Sandsengen (27) fra Vang i Valdres er kåret til årets unge bonde 2024 under Dyrsku’n i Seljord. Paret imponerte juryen med hvordan de driver gården med en kombinasjon av tradisjonelle og nye løsninger. Siden de overtok gården i 2022, har de drevet melkeproduksjon, og har utvidet til storfekjøttproduksjon. Juryen la vekt på at paret har gjort investeringer som er bra for miljøet og dyrevelferden. – Dette er så utrolig stas. Det var så mange andre dyktige bønder som var nominerte. At det ble oss, hadde vi ikke trodd. Vi skal bruke dette året på å motivere enda flere ungdommer til å gå inn i landbruket, sier paret. Landbruks- og matminister Geir Pollestad var juryleder og delte ut prisen. – Jørgen og Thea er fantastiske eksempler på hvordan unge bønder kan ta vare på gamle tradisjoner, samtidig som de tenker nytt og framtidsrettet. Vi trenger flere som dem, sier ministeren.

  • Fredag 13. september kl. 20.16

    Buss for tog i helgen

    Hele Sørlandsbanen og deler av Vestfoldbanen står i helgen. Det betyr mye buss for tog for de reisende. Mellom Kristiansand og Oslo er banen stengt fra fredag klokken 21.40 til mandag klokken 07.20. Sørlandsbanen blir berørt av arbeider fra Mjøndalen i øst til Kristiansand i vest. Vy opplyser at stengningen påvirker strekningene Brakerøya-Kongsberg og Brakerøya-Holmestrand. Disse er stengt noe kortere, fra lørdag natt klokken 03.05 til mandag natt 02.00. Operatørene ber de reisende sjekke deres respektive reiseplanleggere for nærmere informasjon.

  • Fredag 13. september kl. 20.13

    Ulovlig teinefiske i Larvik

    Politiet har vært på Soyabrygga i Larvik etter melding om noen som dro inn mange teiner og har gjort dette over flere dager. Teinefiske er ulovlig i dette området, og politiet har beslaglagt de umerkede teinene og avhørt tre menn på stedet.

  • Fredag 13. september kl. 20.00

    Mann bortvist fra Solsiden

    Politiet har fått kontroll på en mann som har oppført seg utagerende utenfor et spisested på Solsiden. Mannen har blitt bortvist fra stedet.

  • Fredag 13. september kl. 19.48

    Tror ikke økonomien vil påvirke

    Vipers-kaptein Katrine Lunde tror ikke de økonomiske problemene til klubben vil påvirke laget når det spiller sin første hjemmekamp i gruppespillet i mesterligaen i morgen. – Akkurat nå føler jeg at det ikke er så mye vi kan gjøre med det. Vi gjør det vi kan og ellers har vi fokus på det vi skal gjøre på parketten, sier hun. I dag hadde laget sin siste trening før den viktige hjemmekampen mot Rapid Bucuresti.

  • Fredag 13. september kl. 19.44

    Mushaga Bakenga tildelt United-stjernes pris

    Den norske fotballprofilen Mushaga Bakenga får «Marcus Rashford Award» for sitt arbeid med å bygge en skole i Kongo. Det bekreftes av nettstedet World Football Summit. Prisen deles ut av FIFPRO, den internasjonale fagforeningen for fotballspillere. – Det er en enorm ære å motta denne prisen, ikke bare for meg og familien min, men også for alle de fantastiske menneskene som jobber sammen med oss på skolen i Kongo. Denne anerkjennelsen betyr mye, og jeg håper den kan inspirere flere til å bidra og hjelpe de som trenger det mest, sier Bakenga til VG. Prisutdelingen finner sted i Sevilla neste uke, men trønderen får ikke anledning til å være til stede for å motta prisen.

  • Fredag 13. september kl. 19.41

    Mushaga Bakenga tildelt Marcus Rashford-pris: – En enorm ære

    32-åringen fra Trondheim får prisen for sitt arbeid med å bygge en skole i Kongo.

  • Fredag 13. september kl. 19.26

    Se TV-sendingen direkte fra 19.30

    Sissel Knutsen Hegdal søker om fritak fra ordførervervet. Mer om dette i TV-sendinga fra 19.30.

  • Fredag 13. september kl. 19.25

    Sjå Vestlandsrevyen 19.30

    Marita er gravid, men har verken rett på foreldrepengar eller foreldrestipend. Programleiar er Mariann Reikerås.

  • Fredag 13. september kl. 19.25

    Fikk pakke fra BikBok: – Krøp ut kryp

    Da Marte Feirud (22) fikk melding om at BikBok-pakken var kommet ble hun kjempeglad. Men gleden var kortvarig.

  • Fredag 13. september kl. 19.23

    – Det er ingen som kommer for å hjelpe

    Vegårshei kommune er blant et økende antall kommuner som havner på Robek-lista, som er et register over kommuner som ikke har hatt god nok kontroll på økonomien. Assisterende statsforvalter i Vestfold og Telemark Fred-Ivar Syrstad, tror ikke kommuner med stor gjeld kan vente seg noen ekstra penger fra staten for å rydde opp i økonomien. – Det er ingen som kommer for å hjelpe en kommune som er i en vanskelig økonomisk situasjon, sier han.

  • Fredag 13. september kl. 19.16

    Bil har kjørt i grøfta i Eigersund

    En bil ha kjørt i grøfta ved Hellvik i Eigersund. Ifølge politiet er en person kjørt til sykehus med ukjent skadeomfang.

  • Fredag 13. september kl. 19.16

    En kjørt til sykehus etter utforkjøring i Eigersund

    En bil ha kjørt i grøfta ved Hellvik i Eigersund. Ifølge politiet er en person kjørt til sykehus med ukjent skadeomfang. Politiet meldte først om at det ikke var snakk om alvorlige personskader.

  • Fredag 13. september kl. 19.08

    Tveita-skytingen: Tingretten vil løslate fem av de pågrepne

    Totalt åtte personer er pågrepet i forbindelse med skytingen på Tveita i Oslo 30. august. Tingretten vil løslate fem av dem, men de sitter fortsatt i varetekt. Tre personer var allerede pågrepet etter skyteepisoden på Tveita 30. august, og besluttet varetektsfengslet i fire uker. Etterforskningen så langt har knyttet flere personer til hendelsen og torsdag ble ytterligere fem personer ble pågrepet i en større politiaksjon i Oslo- og Drammens-området. De fem ble fremstilt for varetektsfengsling fredag. Tingretten ga medhold i at de skal bli løslatt, men med oppsettende virkning ettersom påtalemyndigheten har anket til lagmannsretten, melder Avisa Oslo. De fem blir dermed likevel sittende i varetekt inntil videre. Ingen ble skadet da flere skudd ble avfyrt kvelden 30. august på Tveita. Skuddene ble avfyrt mot en bil. Oslo politidistrikt fikk bistand fra Sørøst politidistrikt da de fem ble pågrepet torsdag. Politiet var bevæpnet og hadde på seg skuddsikre vester under pågripelsene. Det var også hundebil og dronebil til stede i Vestfossen.

  • Fredag 13. september kl. 19.00

    Olav H. Hauge-prisen utdelt under opninga av Poesifestivalen i Ulvik

    Under opninga av Poesifestivalen i Ulvik i Hardanger fredag kveld, fekk poet Martin Ingebrigtsen Olav H. Hauge-stipendet. Juryen la vekt på det leikne og utprøvande i poesien hans, sa juryleiar Pedro Carmona-Alvarez under utdelinga. Stipendet er på 150.000 kroner og går til ein norsk lyrikar, songar eller tekstforfattar under 40 år som har gitt ut inntil tre diktsamlingar eller eigne større songverk, og som har vist eit særleg poetisk talent. Stipendet gjeld for lyrikk både på nynorsk, bokmål og dialekt. Martin Ingebrigtsen er frå Trondheim og debuterte med diktboka Riv av seg ansiktet i 2018.

  • Fredag 13. september kl. 18.59

    Oda-ansatte satset 42 mill. et halvår før verdikollaps

    Oda-ansatte gikk inn med egne sparepenger, vel vitende om at det ville komme en ny emisjon bare måneder senere. Nå er aksjene verdiløse.

  • Fredag 13. september kl. 18.54

    Magnus Carlsen nær fiasko i sjakk-OL – var elleve minutter for sen til start

    Magnus Carlsen kom lovlig sent til brettet i partiet mot colombianske Roberto Garcia Pantoja, men vant for Norge i den tredje runden av sjakk-OL i Budapest.

  • Fredag 13. september kl. 18.54

    Ulykke mellom sykkel og bil

    En person er kjørt til sykehuset i Lillehammer etter en kollisjon mellom en sykkel og en bil i Follebu i Gausdal. Politiet har gjort undersøkelser på stedet og det opprettes sak.

  • Fredag 13. september kl. 18.52

    Mann (84) døde – ulykkesrapport klar

    Statens vegvesens ulykkesanalysegruppe (UAG) har ferdigstilt sin rapport etter at en 84-årig mann var i en ulykke på riksvei 36 ved Øyekast i Porsgrunn 8. september i fjor. Mannen døde på sykehus 29 dager etter ulykken der personbilen han førte kom over i motgående kjørefelt og kolliderte med et vogntog. Varden har fått innsyn i deler av rapporten og skriver at UAG mener det ikke foreligger tilfredsstillende dokumentasjon for å fremme og begrunne hypoteser om hvorfor ulykken skjedde og årsaker til det dødelige utfallet. Én av grunnene til at ulykkesanalysegruppen sitter på mindre informasjon enn de pleier, kan være at dødsfallet skjedde såpass lenge etter ulykken. Føreren av vogntoget ble også fraktet til sykehus. Hun rakk å bremse og redusere hastigheten noe før kollisjonen.

  • Fredag 13. september kl. 18.50

    Elisabeth Andreassen i betent hyttestrid: Varsler søksmål

    Elisabeth «Bettan» Andreassen vurderer å gå til rettslige skritt, etter flere års hyttestrid med Asker kommune.

  • Fredag 13. september kl. 18.38

    Ordføreren i Springfield: – Kjæledyrene deres er trygge

    Det spørs om Donald Trump blir bedt på middag hos Springfield-ordføreren med det første.

  • Fredag 13. september kl. 18.36

    Justin Timberlake har tilstått fyllekjøring

    Stjernen ble dømt til både bot og samfunnstjeneste.

  • Fredag 13. september kl. 18.23

    Tre personer i vannet etter båtvelt

    Tre personer havnet i vannet etter at en båt veltet ved Steinbusjøen i Vang i Valdres, melder politiet på X. De tre var nedkjølte og ble undersøkt av helsevesenet, men er nå transportert til ei hytte der de hadde tilhold. Det var to menn i 60-årene og ei jente i tenårene som havnet i vannet. Det ble satt i gang en stor redningsaksjon med flere luftressurser og lokale redningsressurser ble varslet.

  • Fredag 13. september kl. 18.16

    Nordland teater kan bli rammet av streik fra onsdag

    Tirsdag er det mekling i Teateroverenskomsten. Hvis meklingen ikke lykkes, vil i første omgang Riksteatret og to andre teatre bli rammet av streik. Stridens kjerne er arbeidsvilkår for ansatte som reiser på turné, skriver Fagforbundet i en pressemelding fredag. Vårens lønnsforhandlinger for ansatte ved 20 teatre endte med brudd. Den største uenigheten gjelder hvordan reisetid for ansatte som er på turné, skal registreres. Teknikere på turné får i dag bare registrert ett kvarter for hver time de tilbringer i turnébussen, ifølge Fagforbundet. – Vi jobber for en løsning som både ivaretar de ansatte på en god måte og imøtekommer teatrenes behov. Vi håper på et godt utfall av meklingen og at vi unngår streik, sier Odd Haldgeir Larsen, som leder forhandlingene for Fagforbundet. Fagforbundet har i flere år jobbet for å endre disse bestemmelsene i avtalen, som de ansatte opplever som svært urimelige. – Medlemmene våre ute på turné har allerede en svært belastende arbeidshverdag og er borte fra hjemmet i lange perioder. Da er det viktig at arbeidsvilkårene gjenspeiler dette. Vi håper dette kan løses med hjelp fra mekler, sier Mari Røsjø, leder for Fagforbundet Teater og Scene, i pressemeldingen. Hvis meklingen ikke fører fram, vil i første omgang 56 medlemmer i Fagforbundet være i streik fra arbeidsdagens start onsdag 18. september. Det er disse teatrene som i første omgang vil bli berørt: Riksteatret, Nordland Teater og Turnéteatret i Trøndelag. Teateroverenskomsten er en avtale mellom LO Stat/Fagforbundet og arbeidsgiver Spekter/teatrene. Fagforbundet forhandler sammen med NTL og Creo. (NTB)

  • Fredag 13. september kl. 18.12

    Ulykke mellom motorsykkel og bil

    En fører av en motorsykkel ble kjørt til sykehuset i Hamar etter en ulykke mellom en motorsykkel og en personbil i Løten. Ulykken skjedde i Kongsvegen ved krysset til Meierigvegen. Vegen var en periode stengt i ett felt, men er nå åpen igjen.

  • Fredag 13. september kl. 18.12

    Trafikkproblemer på E6 etter uhell

    Nødetatene er på vei til E6 nordgående ved avkjøringen til Frogner i Lillestrøm. Der skal tre biler være involvert i et trafikkuhell. Det er ikke meldt om personskader, men det skaper problemer for trafikken på stedet. Bilberger er bestilt. – Nødetatene er fremme på stedet. Trafikken flyter forbi i høyre felt. Ingen personskader, skriver politiet. Veien er ryddet og åpnet igjen i 19-tiden.

  • Fredag 13. september kl. 18.11

    Skred førte til 200 meter høy tsunami i fjord på Grønland

    Merkelige, jevne rystelser registrert av jordskjelvmålere i ni dager. Årsaken var en kjempebølge som gynget fram og tilbake i en fjord på Grønland.

  • Fredag 13. september kl. 18.07

    Danske får sjansen for Glimt i midtforsvaret

    Dansken Villads Nielsen får sjansen i tospann med Odin Bjørtuft i midtforsvaret for Glimt mot HamKam i kveld. Det etter at både Brede Moe og Jostein Gundersen ble bekreftet ute med sykdom. Glimts lagoppstilling er som følger (4-3-3): Haikin - Sjøvold, Nielsen, Bjørtuft, Bjørkan - Evjen, Berg, Fet - Määttä, Høgh, Hauge. Kampen kan du følge på radio eller direkte i vårt livesenter her.

  • Fredag 13. september kl. 18.07

    Flere tog innstilt etter feil på Gardemobanen

    Det er uvisst hvor lang tid det vil ta å rette opp i problemet.

  • Fredag 13. september kl. 17.59

    Hellas tilbyr skattelettelser for å bremse Airbnb

    – Dette er en stor sak og et alvorlig problem, sier innbygger.

  • Fredag 13. september kl. 17.59

    MC-fører til sykehus

    Fredag kveld rykket nødetatene ut til en trafikkulykke mellom en bil og en MC på E6 på Lundamo. MC-føreren har blitt kjørt til sykehus og politiet gjør undersøkelser på stedet.

  • Fredag 13. september kl. 17.57

    Påtalemyndigheten: NHL-stjernen Gaudreau ble drept av fyllekjører

    Bilisten som kjørte på og drepte NHL-stjernen Johnny Gaudreau og hans bror, hadde over 0,8 i promille.

  • Fredag 13. september kl. 17.57

    Tilstod knivstikking i Trondheim

    En mann i 20-årene innrømmer å stå bak knivstikkingen ved Nedre Elvehavn i Trondheim i august. Det skriver avisa Nidaros. Mannen er sammen med to andre menn siktet for drapsforsøk. I retten skal vedkommende ha forklart at det var han som knivstakk den fornærmede. Den siktede hevder det var den fornærmede som først gikk til angrep og at han handlet i nødverge. Det var i august den fornærmede skal ha blitt dratt ut av en bil på Nedre Elvehavn og blitt stukket med kniv. Fornærma måtte fjerne et organ i magen. Før knivstikkinga skal det ha blitt ropt «snitch».

  • Fredag 13. september kl. 17.42

    Togforsinkelser og innstillinger på Østlandet

    Det er forsinkelser og innstillinger på en rekke toglinjer på Østlandet, opplyser Bane Nor opplyser på sine nettsider ved 17-tiden fredag. De meldte først om en signalfeil ved Hokksund, som påvirker Sørlandsbanen, Bergensbanen, Hovedbanen og Gardermobanen. Feilen ble meldt rettet kl. 18.04, men man må fortsatt regne med forsinkelser. Kort tid senere melder de om en feil på sporet mellom Lillestrøm og Oslo lufthavn. De vet ikke hvor lang tid det vil ta å rette denne feilen. – Vi jobber med å rette feilen. Ny oppdatering kl. 20.30, skriver de i en trafikkmelding. Feilen kan påvirke Flytoget, Dovrebanen, Vestfold- og Gardermobanen og Hovedbanen, opplyser Bane Nor.

  • Fredag 13. september kl. 17.39

    Vraket Giske: – Blir krevende å samle laget

    Trond Giske ville på stortingsvalgsliste, men ble vraket av nominasjonskomiteen. – For splittende, sier lederen for komiteen.

  • Fredag 13. september kl. 17.33

    Villmannskjøring på E6

    En mann i 20-årene fikk førerkortet beslaglagt og vil bli anmeldt etter å ha kjørt fort og farlig på E6. UP observerte at føreren kjørte forbi både på høyre og venstre side, samt på forbikjøringsfeltet ved Midtstranda i Hamar. Farten ble målt til 153 kilometer i timen i en 110-sone. UP ga tegn til at bilen skulle stoppe, men føreren fulgte ikke pålegget. UP fikk stoppet kjøretøyet i Moelv og mannen ble avhørt.

  • Fredag 13. september kl. 17.28

    To menn fengslet etter Ammerud-skytingen

    To menn i 20-årene er varetektsfengslet i fire uker, siktet for drapsforsøk etter skytingen i Groruddalen i august. Det har retten bestemt. Begge to er ilagt brev- og besøksforbud i hele perioden. Ytterligere en mann er siktet i saken, han vil fremstilles for fengsling lørdag. Det var fredag 2. august politiet i Oslo rykket ut etter melding om skudd på Ammerud i Groruddalen. Vitner fortalte om minst 4 til 5 skudd.

  • Fredag 13. september kl. 17.27

    Cristiano Ronaldo: – Vi har skrevet historie

    Portugiseren er den første i verden som når stor milepæl i sosiale medier.

  • Fredag 13. september kl. 17.24

    Innbrudd i Bodø

    Politiet har fredag rykket ut til Bodø sentrum etter melding om innbrudd i leilighetskomplekset Meierikvartalet. Det skriver Avisa Nordland. Det skal ha vært innbrudd i flere av bodene i bygget. Politiet har enda ikke full oversikt over alt som skal ha blitt stjålet. Politiet opplyser til avisa at de nå skal se på kameraovervåkning på det aktuelle tidspunktet for å kunne identifisere tyvene. – Det vi har gjort, er å se på kameraovervåkning, og video fra tidspunktet er hentet ut. Firmaet som installerte overvåkningen har bidratt med dette. Vi vet at det er blitt stjålet elsparkesykler, modellfly og kontrollere til disse, samt noen andre verdisaker. Vi har ikke full oversikt over mer enn det, sier Kristiansen til AN.

  • Fredag 13. september kl. 17.17

    Han tar over etter Skjalg Fjellheim

    Kim Hannisdal blir kommunikasjonsdirektør i Helse Nord. Det bekrefter Helse Nord selv på sine hjemmesider. Hannisdal jobber i dag som spesialrådgiver i Arbeidsgiverforeningen Spekter, med ansvar for helsepolitiske spørsmål. Han har tidligere vært kommunikasjonsdirektør ved Sunnaas sykehus og i mange år jobbet med samfunnskontakt på helseområdet. Stillingen han går inn i nå er et vikariat for Skjalg Fjellheim, som i august takket ja til å bli ny statssekretær for Trygve Slagsvold Vedum i Finansdepartementet.

  • Fredag 13. september kl. 17.14

    Ancelotti forsvarer stjernespillernes svake form: – Bare et spørsmål om tid

    Hverken Kylian Mbappé eller Vinicius Junior har levert som forventet for Real Madrid i sesonginnledningen. Hovedtrener Carlo Ancelotti tar dem i forsvar.

  • Fredag 13. september kl. 16.57

    Ansetter økonomidirektør etter Lier-Hansen-saken

    Norsk Industri peker på den nyopprettede stillingen som et tiltak etter at den forrige toppsjefen, Stein Lier-Hansen, brukte nær 11 millioner kroner på jakt og fiske.

  • Fredag 13. september kl. 16.53

    Kraftig bot til vossabedrift

    Voss Liftutleige får eit såkalla overtredelsesgebyr på 300.000 frå Arbeidstilsynet etter ei arbeidsulukke i fjor vinter. Det melder avisa Hordaland. Arbeidsulukka skjedde i samband med bruk av ein kran, og førte til at ein tilsett vart alvorleg skadd. Tilsynet grunngir gebyret med manglande HMS og risikovurdering. Voss Liftutleige seier til Hordaland at dei tek saka til etterretning, men at dei er usamde i Arbeidstilsynet sitt vedtak.

  • Fredag 13. september kl. 16.52

    To biler kolliderte – fører stakk av

    En mann i 20-årene blir anmeldt for å stukket av etter et trafikkuhell mellom to biler i krysset mellom Vangsvegen og Grønnegata i Hamar. Mannen hadde ikke førerkort og vil også bli anmeldt for å ha stukket av fra trafikkuhellet. Ulykken skjedde da mannen kjørte inn i en annen bil bakfra. Ingen ble skadet i uhellet.

  • Fredag 13. september kl. 16.41

    Pernilla Wahlgren har sagt «ja» til Christian Bauer for andre gang

    Nå feirer de kjærligheten med storslått bryllupsfest i spanske Marbella.

  • Fredag 13. september kl. 16.37

    Kjørte inn i biler på bensinstasjon

    En bilfører ble fratatt førerkortet etter å ha kjørt inn i to biler på en bensinstasjon i Ringvegen på Gjøvik. Føreren forsøkte å kjøre mellom to biler, men det var ikke plass. Ingen personer ble skadet, men det oppsto materielle skader.

  • Fredag 13. september kl. 16.29

    Buss med stans på Mosseveien i Oslo

    Politiet melder at en buss har stans på Mosseveien utgående ved Fiskevollen. Bilberger er på vei.

  • Fredag 13. september kl. 16.29

    Buss med stans på Mosseveien i Oslo er fjernet

    Politiet melder at en buss har stans på Mosseveien utgående ved Fiskevollen. Bilberger er på vei. Bussen er nå fjernet, opplyser politiet kl. 16.40.

  • Fredag 13. september kl. 16.22

    Lang kø mellom Kvål og Ler

    NRK Trafikk melder om bilstans på E6 like sør Ler. Dette fører til lang kø sørover mellom Kvål og Ler.

  • Fredag 13. september kl. 16.06

    Ber om fengsling av siktede etter voldshendelse på Grønland

    Politiet ber om varetektsfengsling av mannen som er siktet etter en alvorlig voldshendelse på Grønland i Oslo, torsdag kveld. – Vi vil be om fengsling i fire uker, på grunn av fare for bevisforspillelse, sier politiadvokat Anne Chatrine Aga til NRK. Fengslingsmøte vil gå i Oslo tingrett, lørdag. Mannen i 30-årene er siktet for drapsforsøk. Ifølge politiet skal han ha utsatt en jevnaldrende mann for fysisk vold. Fornærmede er alvorlig skadet og behandles på sykehus. Politiet forteller fredag at han er utenfor livsfare.

  • Fredag 13. september kl. 16.06

    Jakob-spekulasjoner: – Skal offentliggjøre et spennende navn

    Mye tyder på at Jakob Asserson Ingebrigtsen (23) skal konkurrere i halvmaraton for første gang til helgen. Nå kaller København halvmaraton inn til pressekonferanse.

  • Fredag 13. september kl. 16.03

    Skrantesjuke hos elg i Telemark

    Mattilsynet melder at det er påvist atypisk skrantesjuke i Notodden hos en elgku som ble avlivet. Skrantesjuke er dødelig for hjortedyr, men det er aldri påvist smitte til mennesker, verken fra levende dyr eller kjøtt. Den atypiske varianten oppstår trolig spontant i eldre dyr. Den er funnet hos elg og hjort ulike steder i landet, i tillegg til i Sverige og Finland. Mattilsynet ber folk melde fra om de ser syke hjortedyr. Symptomer på skrantesjuke er avmagring, hyppig urinering og unormal oppførsel, som for eksempel at dyr ikke skyr mennesker. De oppfordrer også jegere og andre til å sende inn prøver av hjerne og lymfeknuter for kartlegging.

  • Fredag 13. september kl. 16.01

    E6 åpen for trafikk

    E6 i Gudbrandsdalen er åpen igjen etter å ha vært stengt etter et jordras tidligere i dag. Geologer har undersøkt området og har ikke funnet noe som tyder på at det vil komme nye skred på stedet. Raset gikk mellom Tretten og Fåvang. Dette var et betydelig mindre ras enn det som gikk tirsdag.

  • Fredag 13. september kl. 16.00

    Vi har prøvd den syltynne brettemobilen Honor Magic V3

    Honor Magic V3 er en telefon det er enkelt å like.

  • Fredag 13. september kl. 15.57

    Har problemer med ungdom i Farsund sentrum i helgene

    Ungdom som flokker seg i Farsund sentrum i helgene og begår alvorlig kriminalitet har blitt et stort problem. Det skriver Lister24. Politistasjonssjef Jan Åge Sakariassen i Farsund og Lyngdal informerte om dette på kommunestyremøtet torsdag. – Det er snakk om barn og ungdom i lav alder som oppholder seg i sentrum til sent på morgenkvisten. Statistikken på kriminalitet i Farsund er høy, sa Sakariassen ifølge avisen. Ha la til at dette er utfordrende for de som bor i sentrum, for ungdommer som oppholder seg der og for politiet å håndtere. Problemet er tatt videre til Politidirektoratet og politimesteren, ifølge Sakariassen. Problemene legger også tidvis beslag på patruljer fra Mandal, Byremo, Kvinesdal og Flekkefjord.

  • Fredag 13. september kl. 15.55

    Det var savnede Gaute Strid som ble funnet i Meråker

    Gaute Strid har vært savnet siden 17. desember 2022. Søndag ble han funnet i skogen i Meråker.

  • Fredag 13. september kl. 15.54

    Bransjenettsted: flere elbiler enn bensinbiler på norske veier

    Historisk milepæl nås i september.

  • Fredag 13. september kl. 15.54

    Forsvarsministeren åpnet flyfaglinja

    I dag var det offisiell åpning av flyfaglinja ved Fosen videregående skole. Utdanninga åpner ett år tidligere enn først planlagt. Det er stor mangel på flyteknikere i Norge og denne utdanninga har et tett samarbeid med kampflybasen på Ørlandet. Forsvarsminister Bjørn Arild Gram var en av de som klippet snora. Han understreket hvor viktig dette utdanningstilbudet er, og at å utdanne nok personell, som etter hvert kan få seg jobb i Forsvaret, vil ha veldig mye å si for Norge sin kampkraft.

  • Fredag 13. september kl. 15.43

    Forsinket åpning av E6 på Ringebu etter ras

    E6 mellom Lillehammer og Ringebu er fortsatt stengt mellom Tretten og Fåvang fordi det pågår opprydningsarbeid etter raset tidligere i dag. Ifølge Statens vegvesen kan E6 åpne tidligst kl. 16, men åpningstidspunktet kan bli noe forsinket.

  • Fredag 13. september kl. 15.42

    Hva kommer AI til å bety for våpenindustrien?

    Samspillet mellom krigføring og AI i er rask utvikling. Hva må vi følge med på? Få med deg hele artikkelserien til E24 om AI

  • Fredag 13. september kl. 15.42

    Hva betyr AI for menneskeheten?

    Noen er redd AI betyr slutten for menneskeheten, andre ser på det som en redning. Få med deg hele artikkelserien til E24 om AI

  • Fredag 13. september kl. 15.42

    Kan AI viske ut skillene mellom liv og død?

    AI kan klone personligheten din, på den måten kan nære og kjære kommunisere med deg – selv når du ikke er der. Få med deg hele artikkelserien til E24 om AI

  • Fredag 13. september kl. 15.42

    Hvordan kan AI revolusjonere helseindustrien?

    Er denne pillen løsningen på raskere diagnostisering? Få med deg hele artikkelserien til E24 om AI

  • Fredag 13. september kl. 15.42

    AI vil føre til endringer i arbeidsmarkedet

    Hvor mange arbeidsplasser kommer til å bli påvirket at AI de neste årene? Få med deg hele artikkelserien til E24 om AI

  • Fredag 13. september kl. 15.42

    Hvor stort kommer AI til å bli?

    Er vi i startgropen på hvor stort AI kommer til å bli? Få med deg hele artikkelserien til E24 om AI

  • Fredag 13. september kl. 15.31

    Boeing faller på Wall Street etter storstreik

    Det meste av flyproduksjonen til Boeing vil stanses som følge av streiken, ifølge CNBC. S&P 500 stiger for femte dag på rad.

  • Fredag 13. september kl. 15.31

    Grønn uke på Wall Street – Trump-aksje til værs etter uttalelse

    Trump-aksjen spretter opp etter tøff uke. S&P 500 stiger for femte dag på rad.

  • Fredag 13. september kl. 15.31

    Oppgang på Wall Street – Trump-aksje til værs etter uttalelse

    Trump-aksjen spretter opp etter tøff uke. S&P 500 stiger for femte dag på rad.

  • Fredag 13. september kl. 15.24

    Samme kongeørn stod bak angrep mot mennesker

    Bildeanalyser gjør at Miljødirektoratet kan slå fast at det er samme ørn som har hatt nærkontakt med mennesker i Vang, Holtålen og Orkland kommuner. Det skriver direktoratet i en pressemelding. – Det er helt unikt med slike konfrontasjoner mellom kongeørn og mennesker vi har sett flere steder i Norge de siste par ukene. Vi kjenner ikke til liknende hendelser verken i Norge eller internasjonalt. Den nå avlivede ørnen hadde svært unormal adferd og manglet skyhet overfor mennesker, sier Susanne Hanssen, seniorrådgiver i Miljødirektoratet.

  • Fredag 13. september kl. 15.24

    Kollisjon i Bømlafjordtunnelen

    Ein bubil og ein personbil kolliderte i Bømlafjordtunnelen på E39 i 15-tida. Det skal vera snakk ein påkjørsel bakfrå. Politiet opplyser at to personar er frakta til Stord sjukehus i ambulanse. Tunnelen var stengt etter kollisjonen, men er no opna med redusert fartsgrense.

  • Fredag 13. september kl. 15.24

    Ulykke i Bømlafjordtunnelen

    Politiet melder om kollisjon mellom en bobil og personbil. Det skal være snakk om en påkjørsel bakfra. Bømlafjordtunnelen er stengt i begge retninger.

  • Fredag 13. september kl. 15.21

    Samme kongeørn involvert i flere angrep mot mennesker

    De tre angrepene skjedde i løpet av fire dager.

  • Fredag 13. september kl. 15.19

    Nordmann (25) siktet for knivangrep mot tre dørvakter i Spania

    Den 25 år gamle mannen var på ferie da han ble pågrepet for å ha gått til angrep med kniv på en populær nattklubb i Marbella.

  • Fredag 13. september kl. 15.13

    Må betale 140.000 kroner i bot

    Eier av rørleggerfirmaet Holbæk Rør AS er ilagt et overtredelsesgebyr på 130.000 kroner av Kristiansand kommune. Gebyret ilegges for delvis uaktsom og delvis forsettlig overtredelse av søknadsplikten i plan- og bygningsloven, skriver Fædrelandsvennen. I tillegg må han betale 10.000 kroner i tvangsmulkt. Kommunen konkluderer med at loven er brutt i 17 tilfeller over et tidsrom 25 år. Tiltakene er nå rettet, og de ulovlige forhold er opphørt. Steinar Holbæk sier til avisen at han ikke på noe tidspunkt har hatt noen intensjon om å gjøre noe galt.

  • Fredag 13. september kl. 14.57

    En bil kjørte inn i tre andre biler

    Tre biler har fått materielle skader etter at en bil kjørte inn dem i Mandal. Denne bilen har også fått skader. Det meldes ikke om personskader.

  • Fredag 13. september kl. 14.56

    Bil kjørt av veien i Namsos

    Nødetatene rykker fredag ettermiddag ut til Namdalseid etter melding om at en bil har kjørt a veien og veltet.

  • Fredag 13. september kl. 14.53

    Beste termokopp

    Vi har testet 24 termokopper, og kvaliteten varierer enormt.

  • Fredag 13. september kl. 14.45

    Lei kald mat til lunsj?

    Denne fikser problemet – og koster bare noen få hundrelapper.

  • Fredag 13. september kl. 14.43

    Domfelt etter at sofa falt av på E18

    En mann i 70-årene er i Vestfold tingrett framdømt retten til å kjøre bil i tre måneder etter at han slurvet på en kjøretur på E18 i august i år. Mannen skulle frakte en sofa på en tilhenger, men sikret ikke sofaen godt nok. Da mannen var mellom Sandefjord og Larvik falt sofaen ned på veibanen. Ingen ble skadd, men retten skriver i dommen at det kunne gått galt. – Hendelsen kunne ført til alvorlige skader på biler og personer bak siktede og retten anser det som heldig at ikke hendelsen fikk mer alvorlige konsekvenser for omgivelsene. Mannen må også betale en bot på 7.000 kroner.

  • Fredag 13. september kl. 14.38

    Motorsykkel har kjørt inn i bil

    Det er ikke meldt om alvorlig personskade etter at en motorsykkel har kjørt inn i en personbil i Nodeland i Kristiansand. Nødetater er på vei.

  • Fredag 13. september kl. 14.36

    En bil har kjørt inn i to andre biler

    Det er ikke meldt om personskade. Politiet og ambulanse er ved Torjusheigata i Mandal, etter at en bil har kjørt inn i to andre biler.

  • Fredag 13. september kl. 14.28

    Løslot truende mann

    Mannen som i går ble pågrepet i Tønsberg med en avsagd hagle i sekken, er løslatt. Mannen som er i 30-årene, innrømmet i avhør at han hadde hatt et ulovlig våpen og en kniv på seg da han ble pågrepet. Politiet ble tilkalt fordi mannen oppførte seg aggressivt og truende mot forbipasserende i Tønsberg sentrum. Politiet opplyser at mannen har andre uoppgjorte saker som han senere må svare for i retten.

  • Fredag 13. september kl. 14.26

    Nordmann døde i fallulykke i Italia

    Mannen ble fraktet til sykehus, men livet sto ikke til å redde.

  • Fredag 13. september kl. 14.22

    Arteta om Ødegaard-skaden: – Trenger flere tester

    Mikel Arteta sier Martin Ødegaard må gjennom flere tester før de vet hvor lenge de må klare seg uten Arsenal-kapteinen.

  • Fredag 13. september kl. 13.58

    Herregud, for en uke for Vow-sjefen

    Mandag bør Vow-krisen være løst, og det er DNBs ansvar.

  • Fredag 13. september kl. 13.57

    Har fått melding om bilbrann

    Brannvesenet rykker ut til en mulig bilbrann på Ulefoss, opplyser Sør-Øst 110-sentral.

  • Fredag 13. september kl. 13.52

    Kraftig røykutvikling i menighetshus

    Nødetatene er på vei til en kirke ved Slemdal i Oslo, etter melding om brann i menighetshuset ved siden av kirken. – Melder om kraftig røykutvikling fra tak. Ingen spredningsfare, skriver politiet på X. Det er ukjent om det er personer inne i bygget. Klokken 13.59 skriver brannvesenet at de iverksetter brannslokking på stedet.

  • Fredag 13. september kl. 13.52

    Brann i menighetshus

    Nødetatene er på vei til en kirke ved Slemdal i Oslo, etter melding om brann i menighetshuset ved siden av kirken. – Skal brenne i taket. Ukjent om det er personer inne i bygget, skriver politiet på X.

  • Fredag 13. september kl. 13.52

    Brann i menighetshus er slokket

    Brannen i menighetshuset ved Slemdal i Oslo er slukket, men det er fortsatt noe røyk. Menighetshuset er ved siden av kirka og det ble meldt om kraftig røykutvikling fra taket. – Ingen spredningsfare, skrev politiet på X. Det er ukjent om det er personer inne i bygget. Klokken 14.15 er det ikke gjennomført innvendig sjekk av menighetshuset.

  • Fredag 13. september kl. 13.48

    Fagforening: Norwegian truer med å stenge baser i Stavanger og Trondheim

    Norwegian Kabinforening skriver i brev at de ansatte må jobbe 18 dager mer i året for samme lønn, hvis basene skal holdes åpne.

  • Fredag 13. september kl. 13.48

    Hauger på 13.-plass i kvalifiseringen

    Dennis Hauger (21) får et vanskelig utgangspunkt foran helgens to formel 2-løp i Baku i Aserbajdsjan.

  • Fredag 13. september kl. 13.47

    Innstiller fergeavganger på Helgeland

    På grunn av mannskapsmangel blir fergeavgangen fra Levang klokken 13:55 innstilt. Ruten gjenopptas med avgang fra Nesna klokken 14:35 Det opplyser Torghatten Nord på sine nettsider. Videre ber fergeselskapet reisende om å være forberedt på at alle turer mellom Nesna og Levang kan bli innstilt etter klokken 20:30 i kveld. Ifølge Torghatten Nord jobbes det med å skaffe båt til persontransport for avganger som innstilles.

  • Fredag 13. september kl. 13.44

    Overgrepssiktet fengslet i ytterligere åtte uker

    Idrettslederen som er siktet for seksuelle overgrep mot barn i Lyngdal er fengslet i ytterligere åtte uker med brev- og besøksforbud. De første fire ukene i full isolasjon, viser kjennelsen fra Agder tingrett. Den siktede har fått medieforbud i perioden han er fengslet. Onsdag ble siktelsen mot idrettslederen utvidet til å gjelde gjentatte fysiske seksuelle overgrep mot barn under 14 år. Fra før var han siktet for befatning med seksualiserte fremstillinger av flere barn.

  • Fredag 13. september kl. 13.43

    Fire personer involvert i trafikkulykke

    Politiet rykker ut til en trafikkulykke på E6 Ankenes i Narvik, opplyser de. Totalt fire personer i to biler er involvert. Like før klokka 14 melder politiet at en person blir undersøkt av ambulanse. Trafikken går som normalt.

  • Fredag 13. september kl. 13.43

    Helsesekretær dømd for bedrageri av to pasienter

    Ein helsesekretær ved eit helsesenter i bergensområdet er dømd for bedrageri av to pasienter på rundt 90 år, skriv Bergens Tidende. Ho tilbydde seg å køyra pasientane heim etter legetimar og handla for dei. På den måten fekk ho både bankkort og kode. Kvinna tappa kontoen til den eine pasienten for 17 500 kroner. På kontoen til den andre tok ho ut i overkant av 74 000 kroner. Kvinna er også dømd for Nav-bedrageri på nesten 200 000 kroner. Hordaland tingrett har sett straffa til 105 dagar i fengsel.

  • Fredag 13. september kl. 13.43

    Helsesekretær dømd for bedrageri av to pasientar

    Ein helsesekretær ved eit helsesenter i bergensområdet er dømd for bedrageri av to pasientar på rundt 90 år, skriv Bergens Tidende. Ho tilbydde seg å køyra pasientane heim etter legetimar og handla for dei. På den måten fekk ho både bankkort og kode. Kvinna tappa kontoen til den eine pasienten for 17 500 kroner. På kontoen til den andre tok ho ut i overkant av 74 000 kroner. Kvinna er også dømd for Nav-bedrageri på nesten 200 000 kroner. Hordaland tingrett har sett straffa til 105 dagar i fengsel.

  • Fredag 13. september kl. 13.38

    Guardiola etter Haaland-vennen Ivar Eggjas dødsfall: – Våre tanker er med ham

    Erling Braut Haaland (24) får anledning til å ta fri etter familievennen Ivar Eggjas dødsfall denne uken.

  • Fredag 13. september kl. 13.36

    Sissel Knutsen Hegdal: – Jeg søker om fritak i dag

    Sissel Knutsen Hegdal beklager til kommunens innbyggere. Nå søker hun om fritak fra ordførervervet - men fortsetter som bystyrerepresentant.

  • Fredag 13. september kl. 13.36

    Hegdal søker om fritak i dag

    Det skriver Stavanger-ordfører Sissel Knutsen Hegdal i en pressemelding gjennom sin rådgiver Trond Birkedal. – Jeg vil beklage til kommunens innbyggere for den uroen som har vært. Beslutningen om å trekke meg som ordfører var for å unngå at en intern konflikt i Høyre skulle påvirke jobben til beste for innbyggerne, skriver hun. Det var onsdag forrige uke at Knutsen Hegdal valgte å trekke seg. Tiden etter har vært usikker, da hun ikke hadde søkt fritak - før fredag. – Det er ikke med lett hjerte jeg søker fritak fra den mest meningsfylte jobben jeg har hatt i hele mitt liv. Jeg er svært lei meg for at jeg nå skuffer de som har heiet på meg og alle de som jeg har samarbeidet nært med. Hun meldte seg også ut av partiet Høyre, og er nå uavhengig representant. – Jeg vil takke for det gode samarbeidet med alle representantene i bystyret. En spesiell takk til V, KRF, FRP og PP for det nære samarbeidet, både i mindretall og flertall. Jeg er trygg på at Stavanger har mange dyktige folkevalgte som nå kan videreføre det viktige politiske arbeidet. Hun skriver at hun kommer til å følge avtalen som er signert med H, Frp, KrF, V og Pp.

  • Fredag 13. september kl. 13.32

    Meteorologen: Bruk lørdagen godt

    Helgen nærmer seg med stormskritt. Du bør nyte lørdagen.

  • Fredag 13. september kl. 13.32

    Bane Nor får bot etter utslipp i Moss

    Bane Nor må betale en halv million i bot, etter at de brøt forurensningsloven i forbindelse med utslipp fra et anleggsarbeid i Moss. Utslippet gikk ut i Gunnarsbybekken i 2022. – Det var Bane Nor selv som meldte avvikene til Statsforvalteren, sier utbyggingsdirektør Bettina Sandvin i Bane Nor. Vannet inneholdt for høye mengder kobber og sink. Bane Nor skal betale boten, men erkjenner ikke skyld og mener at entreprenøren som utførte arbeidet er ansvarlig for utslippene.

  • Fredag 13. september kl. 13.24

    Arkeologisk Museum i Stavanger har åpna igjen

    Etter en lengre periode med nedstenging grunnet oppussing, åpner Arkeologisk museum og en ny utstilling om steinalderens mangfold i Stavanger i dag.

  • Fredag 13. september kl. 13.24

    Stordalen må stanse ulovlig bygging på Bygdøy i Oslo

    Oslo kommune truer hotellmilliardæren Petter Stordalen med tvangsmulkt om han ikke stopper arbeidet han har satt i gang på strandeiendommen sin.

  • Fredag 13. september kl. 13.23

    Regjeringen svikter seksåringene

    Mer lek for seksåringene kan gi barna glede og mestring, mindre skolevegring, bedre skoleresultater, mer lærelyst og bedre psykisk helse. Hva venter kunnskapsministeren på?

  • Fredag 13. september kl. 13.22

    Kollisjon mellom bil og sparkesykkel på Horisont

    Politiet melder om en kollisjon mellom en bil og en sparkesykkel på Horisont kjøpesenter. Politiet er på vei og det er ikke meldt om personskade.

  • Fredag 13. september kl. 13.21

    Elg i boligområde kan skape problemer

    Fallviltgruppa i Kristiansand er på Andøya i Vågsbygd i Kristiansand, etter flere meldinger om en elg som går rundt i hager der. Til Fædrelandsvennen sier Øystein Lindberg i fallviltgruppen at de ikke vil skyte elgen. Han ber folk ta hensyn og ikke jage elgen opp.

  • Fredag 13. september kl. 13.16

    Furre fortsetter som direktør

    Harald Furre fortsetter som direktør for Kilden teater-og konserthus i Kristiansand, til 2031. Furre takker ja til styrets tilbud om forlenget åremål, opplyser Kilden i en pressemelding. Den tidligere ordføreren blir den lengstsittende direktøren i Kildens historie.

  • Fredag 13. september kl. 13.11

    Burde blitt enige

    Advokat Jostein Nordbø som representerer kommunedirektør Dag Willien Eriksen i Kragerø, mener det burde vært mulig å komme fram til en sluttavtale med kommunen. – Vi mener det ikke er grunnlag for oppsigelse, og våre krav ligger innenfor det som er vanlig i slike saker, sier Nordbø. Han utelukker ikke at saken kan havne i retten. Kommunestyret i Kragerø vedtok å si opp kommunedirektør Dag Willien Eriksen i et møte i går kveld.

  • Fredag 13. september kl. 13.04

    Mann arrestert etter fleire overdosar i Trondheim

    Politiet seier at dei arrestert og sikta ein mann for narkotikalovbrot etter ei rekke GHB-overdosar i Trondheim dei siste dagane. Dei siste to dagane har ti personar tatt overdose på GHB i byen. Torsdag slo politiet alarm om farleg narkotisk stoff i omløp. VG meldte om arrestasjonen først.

  • Fredag 13. september kl. 13.04

    VG: Mann arrestert etter fleire overdosar i Trondheim

    Politiet seier til VG at dei arrestert og sikta ein mann for narkotikalovbrot etter ei rekke GHB-overdosar i Trondheim dei siste dagane. Dei siste to dagane har ti personar tatt overdose på GHB i byen. Torsdag slo politiet alarm om farleg narkotisk stoff i omløp.

  • Fredag 13. september kl. 13.03

    Mann pågrepet etter flere overdoser i Trondheim

    Minst syv av de ti personene som har tatt overdose skal ha fått GHB fra samme flaske.

  • Fredag 13. september kl. 12.57

    Se den nye Playstation 5-opplevelsen

    Oppdatering lar deg tilpasse velkomstskjermen og legger til nye funksjoner.

  • Fredag 13. september kl. 12.47

    Varselskilt klar for Brufjellhålene

    Nå er nye skilt klare til å monteres ved ved Brufjellhålene i Flekkefjord. Skiltene beskriver at fjellet ned til jettegrytene kan være glatt, og at folk må holde seg til merket rute. skriver Agder. Skiltene informere også om at det er risiko for drukning. Etter to hendelser med dødsulykker ved Brufjellhålene i Flekkefjord i år, har kommunen nå flere tiltak på gang. Skiltene er en del av tiltakene.

  • Fredag 13. september kl. 12.46

    Ukens låter: The Weeknd, Stavangerkameratene og Charlie XCX

    Bilkjøring og dansing står i sentrum for ukens låter. Som det ofte gjør i helgene.

  • Fredag 13. september kl. 12.28

    Dagbladet: Sikta for drapsforsøk etter Ammerud-skytinga

    – Tre personar er arresterte og sikta for drapsforsøk. Det seier politiadvokat Anne Cathrine Aga i Oslo politidistrikt til Dagbladet. Fredag 2. august rykte politiet i Oslo ut etter melding om skot på Ammerud i Groruddalen. Vitne fortalde om minst 4 til 5 skot. To av dei sikta skal framstillast for varetektsfengsling fredag, og den siste av dei sikta skal framstillast laurdag, seier politiadvokat Aga til Dagbladet. Forsvararen for ein av dei sikta, Usama Ahmad, seier at klienten hans ikkje har teke stilling til straffskuld. – Han har ikkje forklart seg enno, seier Ahmad til avisa.

  • Fredag 13. september kl. 12.28

    Dagbladet: Tre sikta for drapsforsøk etter Ammerud-skytinga

    Tre personar er arresterte og sikta for drapsforsøk. Det seier politiadvokat Anne Cathrine Aga i Oslo politidistrikt til Dagbladet. Fredag 2. august rykte politiet i Oslo ut etter melding om skot på Ammerud i Groruddalen. Vitne fortalde om minst 4 til 5 skot. No har politiet arrestert og sikta tre personar for drapsforsøk. To av dei sikta skal framstillast for varetektsfengsling fredag, og ein laurdag seier politiadvokat Aga til Dagbladet.

  • Fredag 13. september kl. 12.27

    Aktor ber om forvaring for sverddrap i Trondheim

    Aktor vil legge ned påstand om forvaring for mannen som er tiltalt for å ha drept en kvinne med sverd i Trondheim.

  • Fredag 13. september kl. 12.21

    Trafikkulykke i Halden

    Nødetatene har rykket ut til Halden etter melding om en trafikkulykke mellom bil og MC. Det skal ha vært en person i bilen og to på MC. Alle kjøres til sykehus.

  • Fredag 13. september kl. 12.20

    Nå kommer en mer praktisk skole

    Nå skal elevene lære mer med hendene, ikke bare hodet.

  • Fredag 13. september kl. 12.19

    Fem personer i trafikkulykke i Oppdal

    Politiet har mottatt melding om trafikkulykke mellom to biler i Oppdal sentrum. Fem personer er involvert i ulykken. Nødetater rykker ut. Brannvesenet er på stedet og melder at det går bra med alle de involverte.

  • Fredag 13. september kl. 12.18

    Slik vil Nordtun gjøre skolen mer praktisk og mindre teoritung

    Valgfag på barneskolen, mer praktisk læring i alle fag og et system for å få oversikt over fravær. Det er noen av skolegrepene Kari Nessa Nordtun ønsker seg.

  • Fredag 13. september kl. 12.16

    Kjerkol vraka av flertallet

    Flertallet i nominasjonskomiteen i Trøndelag Ap, valgkrets Nord-Trøndelag, har vraka Ingvild Kjerkol på lista til Stortingsvalget 2025. Et flertall bestående av fire personer har følgende forslag: 1. Bente Estil (Lierne) 2. Vebjørn Gorseth (Steinkjer) 3. Stian Sagvold (Verdal) 4. Ann Inger Leirtrø (Stjørdal) Mindretallet på tre personer har Ingvild Kjerkol (Stjørdal) på topp og Amund Hellesø (Nærøysund) på andreplass. Videre følger Vebjørn Gorseth fra Steinkjer, og nevnte Bentil Estil.

  • Fredag 13. september kl. 12.14

    Sparkesykkelulykke i Skien

    En kvinne i 20-årene er kjørt til sykehus etter en trafikkulykke i Skien. Ifølge politiet kjørte kvinnen inn i en fjellvegg, men hun skal ikke være alvorlig skadet.

  • Fredag 13. september kl. 12.11

    Doula: Anmeldt etter uassistert hjemmefødsel

    Doula Anette L’Orsa forteller at hun var i avhør hos politiet etter at hun ble anmeldt for brudd på helsepersonelloven og for å ha satt mor og barn i fare.

  • Fredag 13. september kl. 12.01

    Haaland kåret til månedens spiller i Premier League

    Månedens spiller for august i Premier League gikk ikke overraskende til Manchester City-spiss Erling Braut Haaland.

  • Fredag 13. september kl. 12.01

    Erling Braut Haaland kåret til månedens spiller i Premier League

    Månedens spiller for august i Premier League gikk ikke overraskende til Manchester City-spiss Erling Braut Haaland. Nordmannen satte inn sju scoringer på de tre første Premier League-kampene denne sesongen. De nærmeste utfordrerne på toppscorerlisten står med tre nettkjenninger. Mandag ble Haaland den store helten for Norge da han sørget for 2-1-scoringen mot Østerrike i nasjonsligaen. Det er tredje gang Haaland får utmerkelsen. Harry Kane og Sergio Agüero er de to som har vunnet prisen flest ganger med sju. Haaland kom til Manchester City sommeren for to år siden. På den tiden har han scoret 70 mål på 69 kamper i Premier League. I alle turneringer er det blitt 97 mål på 102 kamper totalt for Manchester City. (NTB)

  • Fredag 13. september kl. 12.00

    Kommunen vurderer å legge ned to skoler

    I dag ble ledelsen ved Håland skole, sør i Sola kommune orientert om at kommunedirektøren vurderer endringer i skolestrukturen i forbindelse med sin budsjettfremlegging, skriver Solabladet. Også Sola skole står i fare for å bli lagt ned, og at elevene blir flyttet til Jåsund. – Ingen ting er bestemt og avgjort, understreker kommunedirektør Knut Underbakke som ikke ønsker å kommentere ytterligere.

  • Fredag 13. september kl. 11.58

    Ikke ta med narkotika på skolen

    Hvis man er redd for å bli stigmatisert for å bli tatt for å ha med narkotika på skolen, er beskjeden klar: Ikke gjør det.

  • Fredag 13. september kl. 11.55

    Haugesund lufthavn treng snart meir pengar

    Framtida for Haugesund lufthamn, Karmøy ligg i hendene til politikarane. Det seier lufthamnsjef Tore Lillenes til Haugesunds avis. Totalt har eigarane skote inn 77 millionar kroner. Nå er det berre litt over fem millionar kroner igjen. I tillegg har gjelda auka frå 23 millionar til 41 i slutten på 2023. Det positive er at passasjertalet har gått opp det siste året, seier lufthamnsjefen.

  • Fredag 13. september kl. 11.52

    Buss har veltet og ligger på taket

    Veien skal ha gitt etter og en buss skal ha veltet og ligger på taket ved Rennebu i Trøndelag. Det skal være en ungdomsskoleklasse om bord i bussen. – Vi har opplysninger om at passasjerene er i ferd med å komme seg ut av bussen, melder politiet. Politiet opplyser at de har lang utrykningsveg, men har rykket ut til stedet.

  • Fredag 13. september kl. 11.50

    Rennebu: Melding om buss som skal ha veltet og ligger på taket

    Det skal være en ungdomsskoleklasse om bord i bussen.

  • Fredag 13. september kl. 11.50

    Buss på taket i Rennebu

    Politiet har fått melding om buss som skal ha veltet og ligger på taket. Nødetatene rykker ut til stedet. Det skal være en ungdomsskoleklasse i bussen, og politiet har opplysninger om at de skal være i ferd med å komme seg ut. Første ambulanse skal være på stedet, og ingen skal være alvorlig skadd. Årsaken til bussvelten skal være at vegen har gitt etter.

  • Fredag 13. september kl. 11.50

    Buss på taket i Trøndelag

    Vegen skal ha gitt etter og en buss skal ha veltet og ligger på taket ved Rennebu i Trøndelag. Det skal være en ungdomsskoleklasse om bord i bussen. Første enhet fra ambulanse har ankommet ulykkesstedet og melder at ingen passasjerer skal være alvorlig skadd. – Patrulje på stedet melder at 12 elever har lettere skader, opplyser operasjonsleder Einar Larsen Røstum. Elevene blir fraktet til legevakten i Trondheim. Vegen bussen kjørte på er en smal grusveg inn mot Jøldalshytta.

  • Fredag 13. september kl. 11.41

    WHO har annonsert vaksine mot mpox

    Vaksinen kan bli brukt i nødstilfelle ved et mpox-utbrudd.

  • Fredag 13. september kl. 11.39

    Mener prisbelønt statlig fellesavtale er blitt misligholdt

    «Endringer i fakturagrunnlaget» og virksomheter som ble trukket «store beløp», fikk direktoratet til å reagere. Avtalten omfatter 155 virksomheter med rundt 100.000 ansatte.

  • Fredag 13. september kl. 11.36

    Oppfordrer til å vedta handlingsplan mot familiefattigdom

    Flere organisasjoner oppfordrer politikerne i Kristiansand til å vedta en handlingsplan for bekjempelse av familiefattigdom. Røde Kors, Redd Barna, Strømmestiftelsen, Frelsesarmeen, Matsentralen, Blå Kors, Kirkens Bymisjon og Arkivet fred- og menneskesenter har skrevet en felles uttalelse sendt alle representantene. Saken skal opp i bystyre neste uke, og organisasjonene mener en helhetlig innsats mot fattigdom vil lønne seg på sikt, både økonomisk og sosialt. Tall viser at 12,5 % av barna i Kristiansand lever i fattigdom, og forskning viser at oppvekst i fattigdom har alvorlige konsekvenser for barn, familier og samfunnet.

  • Fredag 13. september kl. 11.33

    Bil med stans på E18

    En bil har stanset i østgående løp på E18 et stykke øst for avkjøring til Tvedestrand. Politiet er på stedet til bilberger er på plass.

  • Fredag 13. september kl. 11.20

    Reservefartøy på vei

    Reservefartøy MF Lifjord er på vei til fergestrekningen Jektevik - Nordhuglo - Hordanes, melder Vegtrafikksentralen. Fergestrekningen har vært innstilt siden klokken 05:44 fredag. Oppstarten på fergen er ikke bekreftet.

  • Fredag 13. september kl. 11.20

    Reservefartøy på vei

    Reservefartøy MF Lifjord er på vei til fergestrekningen Jektevik - Nordhuglo - Hodnanes, melder Vegtrafikksentralen. Fergestrekningen har vært innstilt siden klokken 05:44 fredag. MF Lifjord er på plass. Oppstart er klokken 11:55 fra Hodnanes, og deretter etter oppsatt rutetabell.

  • Fredag 13. september kl. 11.20

    Fergestrekningen var innstilt i flere timer

    Fergestrekningen Jektevik – Nordhuglo – Hodnanes var innstilt i flere timer fredag morgen og formiddag. Fergestrekningen går mellom Stord, øyen Huglo og Tysnes. Reservefartøy MF Lifjord ble sendt til fergestrekningen for å drifte ruten. I 11.30-tiden meldte Vegtrafikksentralen at oppstart på ruten igjen var satt til klokken 11:55 fra Hodnanes, og deretter etter oppsatt rutetabell.

  • Fredag 13. september kl. 11.14

    Åpner for 113 meter høye vindturbiner i Lillesand

    Flere politikere i Lillesand er positive til å sette opp vindturbiner langs E18 ved Kjerlingland. Det skriver Fædrelandsvennen. Det er snakk om to 113 meter høye vindturbiner, og energien skal i hovedsak brukes lokalt og utbyggingen skal skje i et næringsområde.

  • Fredag 13. september kl. 11.14

    Ødegaard-tallene skaper problemer: – Veldig kritisk

    Kaptein Martin Ødegaards skade gir dårlig nytt for Arsenal, som står overfor syv kamper de neste tre ukene.

  • Fredag 13. september kl. 11.12

    Strandryddeuka er i gang

    I dag starter Norges nasjonale ryddedugnad, strandryddeuka. Årlig plukker minst 40 000 frivillige personer søppel og annet som ikke skal være på stranda. Nasjonalparkforvalter Anne Sjømæling i Færder sier det betyr mye at strender blir rydda. Hun sier fugler bruker blå tråder de finner til reir og at fugler og dyr kan sette seg fast i dem. Hun og Dag- Roald Wisløff i Oslofjorden friluftsråd fant søppel på Ringshaugstranda i Tønsberg (bildet).

  • Fredag 13. september kl. 11.11

    Meldte at campingvognen var utsatt for skade – stemte ikke

    En mann i 30-årene fra Vestoppland må møte i retten i november, tiltalt for grovt forsikringsbedrageri. Mannen skal ha innlevert skademelding til et forsikringsselskap og gitt informasjon til utreder og takstmann om at campingvognen var utsatt for en skade, til tross for at dette ikke stemte. Feilopplysningene kunne gitt erstatning på nesten 375.000 kroner, ifølge tiltalen. Forsøket mislykkes idet selskapet mistenkte at opplysningene ikke var riktig og dermed avslo kravet.

  • Fredag 13. september kl. 11.11

    Har meldt seg ut av Ap

    Atle Helljesen har meldt seg ut av Arbeiderpartiet, og vil ikke ha noe mer med politikken i Tvedestrand å gjøre. Det skriver Tvedestrandsposten. Helljesen har nylig søkt om fritak for ledervervet i kontrollutvalget, og 25. september skal kommunestyret behandle hans søknad om å bli fritatt fra for resten av perioden. Han ber også om fritak fra vervet som varamedlem til kommunestyret.

  • Fredag 13. september kl. 11.10

    Fallulykke på arbeidsområde

    Politiet mottok i formiddag melding om at det skal ha skjedd ei fallulykke på et anleggsområde på Risvollan i Trondheim. Ulykka skal ha skjedd noe tidligere i dag uten at politiet har blitt varsla. Ambulanse har allerede vært på stedet og tatt med seg pasienten som er en mann i 50-åra. Arbeidstilsynet er orientert om saken, og politiet har oppretta sak.

  • Fredag 13. september kl. 11.06

    E6 stengt i Ringebu etter jordras

    Politiet har fått melding om et jordras ut i ett kjørefelt på E6 i Ringebu.

  • Fredag 13. september kl. 11.06

    Nytt jordras i Ringebu – E6 sperres igjen

    Det er meldt om et lite jordras ut i ett kjørefelt på E6. En personbil ble truffet av noe jord, men kunne kjøre selv ut av massene. E6 er sperret og nødetatene er på veg til stedet for vurdering, skriver politiet på X. Vegen er stengt til geolog har sjekket nærmerer og til vegen er ryddet.

  • Fredag 13. september kl. 11.06

    Nytt jordras i Ringebu – E6 stenges igjen

    Meldt om et lite jordras ut i ett kjørefelt på E6. En personbil ble truffet av noe jord, men kunne kjøre selv ut av massene. E6 vil bli sperret og nødetatene er på veg til stedet for vurdering, i følge politiet.

  • Fredag 13. september kl. 11.05

    Legger fram nytt forslag i barnehage- og skolesaken 31. oktober

    Kommunedirektør i Bodø kommune Kjell Hugvik skal etter planen legge fram et nytt forslag til barnehage- og skolebehovsplan 2024 til 2034 for velferdsutvalget 16. oktober. Forslaget skal deretter legges fram for bystyret for endelig behandling 31. oktober. Det kommer fram i saksdokumentene til bystyret. Det var Bodø Nu som meldte om nyheten først. I mars bestemte Høyre, Venstre og Frp at én av naboskolene Alstad eller Hunstad barneskole skulle legges ned. Uten å si hvilken. Politikerne bestemte også å legge ned én barnehage i sentrum, uten å si hvilken. Vedtaket til kommunen ble i juni opphevet av Statsforvalteren i Troms og Finnmark. Årsaken var at saksutredningen viste lite tegn til at barna hadde blitt hørt, slik Grunnloven krever. I kommunedirektørens forslag til vedtak heter det at Bodø bystyre tar avgjørelsen til Statsforvalteren i Troms og Finnmark til orientering. Videre bes kommunedirektøren fremme et forslag til barnehage- og skolebehovsplan 2024–2034 i tråd med saksbehandlingsreglene i FNs barnekonvensjon.

  • Fredag 13. september kl. 11.00

    Ukens Investtech: Tre kjøp i bank, shipping og laks

    Investtech venter blant annet mer kurshopp i shippingaksje som er på rekordnivå, både på «kort, mellomlang og lang sikt».

  • Fredag 13. september kl. 10.59

    Ber om ni års forvaring for sverddrap

    Aktor ber om ni års forvaring for den 27 år gamle mannen som drap ei kvinne med sverd i Trondheim. – Retten skal ikkje vurdere kva som er best for tiltalte, men om han er tilrekneleg. Det seier aktor som meiner drapstiltalte er tilrekneleg og derfor må dømast til fengsel i form av forvaring. Tiltalte har erkjent å ha drepe ei kvinne (45) ved å ha slått henne i hovudet med fire sverdslag.

  • Fredag 13. september kl. 10.56

    Innbrudd i Arendal

    Det har vært et innbrudd hos en bedrift på Myrene i Arendal i løpet av natten, melder politiet. De er på stedet og gjør undersøkelser.

  • Fredag 13. september kl. 10.52

    To menn siktet for grov kroppsskade etter hendelse på Karmøy

    To menn i 20- og 40-årene er pågrepet og siktet for grov kroppsskade etter en hendelse på Karmøy torsdag ettermiddag.

  • Fredag 13. september kl. 10.52

    To menn pågrepet og siktet for grov kroppsskade på Karmøy

    To menn i 20- og 40-årene er pågrepet og siktet for grov kroppsskade eller medvirkning til dette etter en voldshendelse på Veavågen på Karmøy i går ettermiddag, skriver politiet i en pressemelding. Fornærmede er en mann i 40-årene. – Politiet fikk inn melding om at en mann lå bevisstløs på bakken. Han ble fraktet til Haugesund sykehus med ambulanse, skriver politiadvokat Fredrik Martin Soma i pressemeldingen. Det er fremdeles tidlig i etterforskningen. Begge siktede og en del vitner har blitt avhørt. Den fornærmede mannen er foreløpig ikke avhørt. Det er for tidlig å si noe om foranledning, men politiet har opplysninger om at det skal ha vært et slagsmål i forbindelse med hendelsen. De involverte personene kjente hverandre, opplyser politiet. Det vurderes fortløpende om den siktede mannen i 20-årene skal fremstilles for varetektsfengsling. Den siktede mannen i 40-årene er løslatt. Politiet har vakthold på stedet der hendelsen skjedde.

  • Fredag 13. september kl. 10.50

    Brøytesjåfør-angrep avgjort: bot på 25.000 kr

    Mannen som i februar i år angrep en brøytebilsjåfør i Røyken må nå betale 25.000 kr i bot. Det melder Budstikka. Politiet ville først gi mannen en bot på 10.000 kr, men Maskinentreprenørenes Forbund reagerte og mente straffen var for lav. Nå har partene blitt enig om en høyere bot etter megling. – Det er greit for andre i anleggsbransjen å se at det blir tatt på alvor, sier brøytesjåføren som ble angrepet til avisen. Advokat John Christian Elden har hjulpet brøytebilsjåføren er fornøyd med at boten ble høyere. – Det skal ikke være ansvarsfritt å angripe arbeidsfolk som utfører sin jobb til fellesskapets beste. Min klient er også fornøyd med støtten fra Maskinentreprenørenes Forbund, som grep inn da politiet sviktet innledningsvis, sier Elden.

  • Fredag 13. september kl. 10.38

    Minusgrader flere steder: Her kommer kulden

    Kong vinter blir mektigere og mektigere.

  • Fredag 13. september kl. 10.33

    Dave Grohls utroskapsskandale: Går ut mot viralt babybilde

    En talsperson for Dave Grohl sier bildet som utgir seg for å være av frontfigurens nyfødte barn utenfor ekteskapet er falskt.

  • Fredag 13. september kl. 10.32

    Sender ut farsvarsel for kuling

    Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel for kuling langs Nordlandskysten. Sjøen kommer til å bygge seg opp og det kan være farlig å være ute i småbåt, skriver Yr.no Meteorologisk institutt anbefaler å vurdere og la båten ligge. Fra Støtt til Lødingen forventes det sør og sørvestlig stiv kuling med 15 meter i sekundet på fredag. Faren vil avta på lørdag ifølge Yr.no Fra Skomvær til Andenes forventes det sørlig periodevis sterk kuling med 20 meter i sekundet. Fredag ettermiddag vil vinden minke til sørvestlig stiv kuling 15 meter i sekundet.

  • Fredag 13. september kl. 10.31

    Vraket Giske snakker ut: – Fortsatt optimist

    8 av 9 ønsket han ikke tilbake på Stortinget. Så hva gjør Trond Giske (Ap) nå?

  • Fredag 13. september kl. 10.26

    Meteorologane: – Vinteren nærmar seg

    Nattefrosten er komen og det er målt temperaturar under 0 grader på rundt førti målingsstadar i landet, melder Meteorologane på X. Juvvasshøe i Lom var den kaldaste staden, med -6,9 grader celsius.

  • Fredag 13. september kl. 10.26

    Meteorologane: – Vinteren nærmer seg

    Nattefrosten er komen og det er målt temperaturar under 0 grader på rundt førti målingsstadar i landet, melder Meteorologane på X. Juvvasshøe i Lom var den kaldaste staden, med -6,9 grader celsius.

  • Fredag 13. september kl. 10.23

    Skal få ungdommers mening om russefeiring

    Ungdommens fylkesutvalg skal besøke flere videregående skoler for å få innspill til hvordan russefeiringen bør være. Det kommer frem i en pressemelding fra Agder fylkeskommune. Utvalget diskuterte i går forslaget til ny russefeiring, der feiringen blant annet er foreslått flyttet til etter eksamen og et sterkere tilsyn av kommersielle aktører. Fylkesdirektør for utdanning i Agder, Arly Hauge, roser ungdommens fylkesutvalg for deres engasjement og mener at ungdommen har store påvirkningsmuligheter. – Dette handler ikke bare om hvordan russefeiringen i Agder skal være, men også om hvordan Agder kan være med å påvirke hvordan innholdet i ny nasjonal russefeiring skal være, sier Hauge.

  • Fredag 13. september kl. 10.21

    Innbrudd i Verdal

    Politiet har fått melding om et innbrudd på Verdal Stasjon. Politiet rykker ut til stedet. Ifølge politiet har en ansatt kommet over en sovende person på et rom. Politiet sjekker ut hva som har skjedd. Litt senere opplyser politiet at det var en mann i slutten av 30-åra som hadde lagt seg til å sove på Verdal Stasjon. Vedkommende er vekket opp og dimittert fra stedet. Politiet oppretter skal på forholdet.

  • Fredag 13. september kl. 10.20

    Enda en GHB-overdose i Trondheim

    En tiende person har fått bistand etter en GHB-overdose i Trondheim, som skal ha skjedd natt til fredag. Det melder Adresseavisen. – Det har gått bra, men vi er oppe i ti stykker nå. Dette skjedde i natt, men da ble vedkommende godt ivaretatt av personale. Det sier avdelingsleder, Anita Mian, ved helse- og overdoseteamet fredag formiddag til NRK.

  • Fredag 13. september kl. 10.20

    Trafikkulykke i Kristiansand

    To biler skal ha kollidert i østgående retning i Oddernestunellen på E18 i Kristiansand. Tre personer er involvert i ulykken. Begge bilene er flyttet ut av tunellen, og det er ikke meldt om alvorlig personskade. Trafikken går som normalt på stedet.

  • Fredag 13. september kl. 10.18

    Signalfeilen på T-banen er rettet

    Fredag morgen førte signalproblemer på Borgen stasjon til flere timer med forsinkelser på alle T-banelinjene gjennom Oslo sentrum. Feilen er nå rettet ifølge Sporveien, men reisende må fremdeles regne med store forsinkelser på alle linjer.

  • Fredag 13. september kl. 10.07

    Bilbrann i Eidsvåg

    Brannvesenet fikk en nødtelefon kl. 9:57 om en brann innvendig i en personbil i Eidsvåg i Bergen. Personen som meldte om brannen forsøkte å slukke brannen selv, men det var mye røyk. 110 Vest opplyser om at det brant under førersetet i bilen. Brannvesenet fikk slukket brannen etter kort tid, og beskriver hendelsen som en liten brann.

  • Fredag 13. september kl. 10.04

    Ap på offensiven etter sjokk-exit: – Det viktigste er å få et flertall på plass

    Det er kaos i Stavanger-politikken. Hvem som skal være ordfører er ukjent – men Arbeiderpartiet er på offensiven.

  • Fredag 13. september kl. 10.03

    To syklister har kollidert

    Politiet har fått melding fra AMK om at to syklister har kollidert i Trondheim. Nødetatene på stedet melder at begge syklistene er ved bevissthet. Den ene av dem får oppfølging av helse på stedet. Politiet opplyser at de involverte er en mann i 30-åra og ei kvinne i 70-åra. Han er uskadd mens hun kjøres til legevakta for sjekk. Sammenstøtet skal ha skjedd på et fortau.

  • Fredag 13. september kl. 10.00

    Conradi vil gjøre Ibsen tilgjengelig for barn

    Henrik Ibsen er utvist fra norsk skole. Kåre Conradi vil ta ham inn i varmen igjen.