Nyheter:

  • Tirsdag 10. september kl. 23.54

    Sean «Diddy» Combs dømt til å betale 100 millioner dollar

    Det skjer etter at rapperen, musikkprodusenten og forretningsmannen ikke svarte på anklagene i en sivilrett i Michigan.

  • Tirsdag 10. september kl. 23.00

    Palestina har for første gang fått en offisiell plass i FNs hovedforsamling

    For første gang har Palestina tatt plass blant FNs 193 medlemsland i hovedforsamlingen i New York.

  • Tirsdag 10. september kl. 22.53

    Se Vestlandsrevyen 22.55

    Ingvild mistet broren til selvmord. Nå advarer hun politikerne mot å kutte i tilbudet til psykisk syke. Programleder er Mariann Reikerås.

  • Tirsdag 10. september kl. 22.42

    18 fylkesveier fortsatt flomstengt i Innlandet

    Tirsdag kveld er det fortsatt 18 fylkesveier i Innlandet som er stengt på 23 punkter grunnet flom. Noen av veiene kan måtte holde stengt i flere dager. Dette opplyser Innlandet fylkeskommune på sine nettsider.

  • Tirsdag 10. september kl. 22.40

    Ny kjempetabbe av United-stjernen Matthijs de Ligt: – Grusomt

    (Nederland – Tyskland 2–2) Manchester United-stopperen har lagt bak seg to marerittkamper for det nederlandske landslaget.

  • Tirsdag 10. september kl. 22.39

    Harry Kane sørget for England-seier: Drømmescoring med gullsko

    (England–Finland 2–0) I sin landskamp nummer 100 smalt det igjen fra Englands kaptein.

  • Tirsdag 10. september kl. 22.37

    NRK Sørlandet 22:55

  • Tirsdag 10. september kl. 22.35

    Lå brakk – nå skal de representere Norge

    Hadsel videregående på Melbu åpnet for elever på linjen restaurant- og matfag for to år siden. Før det var utdanningen nedlagt, skriver BLV. Siden den gang har populariteten skutt i været, og BLV melder at linja var så populær i fjor at den hadde venteliste. Ikke nok med det; nå skal elevene fra Hadsel videregående representere Norge på Europas største mat-, reiselivs- og landbruksmesse i Berlin. – Jeg storgleder meg, sier elev Oda Hågensen til BLV.

  • Tirsdag 10. september kl. 22.32

    Dave Grohl: – Jeg har blitt far utenfor ekteskap

    Foo Fighters-vokalisten skriver på Instagram at han har fått barn med en annen kvinne enn han er gift med.

  • Tirsdag 10. september kl. 22.14

    Flere forgiftet av sopp i Kristiansand

    En håndfull personer er behandlet ved Sørlandet sykehus i Kristiansand etter å ha inntatt giftig sopp de siste ukene. Å spise giftig sopp kan gi skade på lever og nyrer. Sykehuset opplyser at det er flere år siden et liknende antall pasienter er lagt inn med nyresvikt på grunn av giftig sopp. Det er viktig å ta symptomer som magesmerter, oppkast og diaré etter å ha spist sopp, på alvor, advarer sykehuset. En av de farligste soppartene, er spiss giftslørsopp, som flere ganger er blitt forvekslet med traktkantarell.

  • Tirsdag 10. september kl. 22.05

    Stengte veger påvirker bussrutene

    Stengte veger påvirker også busstransporten i Innlandet. Onsdag vil 16 busslinjer bli berørt. – Vi informerer de kollektivreisende gjennom våre kanaler slik som innlandstrafikk.no, på telefon 02040 og i appen Entur, sier enhetsleder Tommy Forseth i Innlandstrafikk i en pressemelding.

  • Tirsdag 10. september kl. 22.03

    Flere lagt inn på sykehus med komplikasjoner etter å ha spist giftig sopp

    Sørlandet sykehus advarer befolkningen om konsekvensene av å få i seg giftig sopp.

  • Tirsdag 10. september kl. 22.03

    18 fylkesveger fortsatt stengt

    18 fylkesveger i Innlandet er fortsatt stengt på 23 punkter. Noen veger vil bli stengt i flere dager. Vestsidevegen i Ringebu er en av vegene som fortsatt er stengt. – Vi har i løpet av tirsdagen åpnet flere fylkesveger, og vi fortsetter onsdag arbeidet med å åpne vegene som fortsatt er stengt, sier seksjonssjef Arne Fredheim i Innlandet fylkeskommune i en pressemelding. Fredheim understreker at det vil ta noen dager før alle de stengte vegene vil åpne for trafikk. Han sier også at det tirsdag kveld fortsatt regner, noe som gjør at det fortsatt kan oppstå nye skader på vegene ettersom det allerede er mye vann i bakken.

  • Tirsdag 10. september kl. 21.50

    Derfor må onkel Skrue på slankern

    Hvorfor må et av Norges mest innbringende selskaper si opp 500 ansatte?

  • Tirsdag 10. september kl. 21.49

    Buss skalper trafikkproblemer

    Det er redusert framkommelighet på riksvei 25 ved Høgberget i Elverum. Årsaken er en buss som har fått stans på stedet. Berging er på veg.

  • Tirsdag 10. september kl. 21.49

    Buss skaper trafikkproblemer

    Det er redusert framkommelighet på riksvei 25 ved Høgberget i Elverum. Årsaken er en buss som har fått stans på stedet. Berging er på veg.

  • Tirsdag 10. september kl. 21.37

    Mann pågrepet i Sverige etter tyveri

    Mannen som tirsdag ettermiddag er blitt jaktet på av både norsk og svensk politi er nå pågrepet. Det melder politiet. Mannen ble pågrepet i Töcksfors i Sverige, og er mistenkt for å stå bak et tyveri og innbrudd i Rakkestad. Han sendes nå tilbake til Norge.

  • Tirsdag 10. september kl. 21.33

    Brann i Gvarv

    Nødetatene er på vei til Gvarv etter melding om brann og kraftig røykutvikling i en bolig. Politiet melder etter ankomst om mye røyk, men ingen åpne flammer fra boligen. Brannvesenet sender inn røykdykkere for slukking. Eier oppgir per telefon at det ikke skal være noen i boligen.

  • Tirsdag 10. september kl. 21.32

    Slik blir hat-debatten

    Kamala Harris har sparret med en «Donald Trump-kopi», mens Trump selv sier han skal «feie gulvet» med motkandidaten.

  • Tirsdag 10. september kl. 21.11

    Fire klatrere funnet døde ved toppen av Mont Blanc

    Fire klatrere – to italienere og to sørkoreanere – er funnet døde ved toppen av Mont Blanc etter at de ble overrasket av dårlig vær i helgen.

  • Tirsdag 10. september kl. 21.08

    Trafikkulykke i Grimstad

    En person på motorsykkel har vært i en trafikkulykke på Fevik i Grimstad. Vedkommende er våken og bevisst, men har smerter i et bein. Politi og ambulanse er på vei til stedet.

  • Tirsdag 10. september kl. 21.05

    Elden krever avhør av undercover-agent

    Advokat John Christian Elden blir advokaten til Aslak (79). Nå vil han be om ransaking av politiets datasystemer og avhør av den hemmelige politiagenten.

  • Tirsdag 10. september kl. 20.53

    37-fots båt stjålet i Sande

    Politiet melder tirsdag kveld at de har gjort åstedsundersøkelse ved Nordre Jarlsberg Brygge i Sande etter melding om at en motorbåt på 37 fot er stjålet i løpet av de siste dagene. Båten hadde også to påhengsmotorer. Politiet oppretter sak.

  • Tirsdag 10. september kl. 20.44

    Slagsmål i Hamar

    Fire personer har vært involvert i et slagsmål ved Ankerskogen i Hamar. Ifølge politiet er ingen skadet, men alle ble bortvist fra stedet.

  • Tirsdag 10. september kl. 20.43

    Trumps «hemmelige våpen» mot Kamala Harris

    Mens Harris forbereder seg på presidentvalget, har Donald Trump funnet en uventet alliert i kampen om Det hvite hus.

  • Tirsdag 10. september kl. 20.42

    «Barbie»-stjernen viste frem magen på rød løper

    Margot Robbie (34) venter sitt første barn med filmprodusenten Tom Ackerley (34).

  • Tirsdag 10. september kl. 20.37

    Fylket gir løyve til Bergen walk of fame

    Vestland fylkeskommune har for første gang gitt skriftleg løyve til Bergen Walk of fame. Det skapte stor oppstandelse då mangemilliardær og austlandsfødte John Fredriksen fekk ei stjerne i juli. Etterpå blei det kjent at initiativtakar Roger Iversen aldri hadde fått eit skriftleg løyve frå verken kommunen, vegvesenet eller fylket. I løyvet set fylket ikkje krav til utveljing av namn, men til utforming når det gjeld trafikksikkerheit. Dessutan må Iversen sjølv skaffe andre aktuelle løyve. Det kan vere frå plan- og bygningsetaten i Bergen kommune når det gjeld kva materiale som skal brukast, eller bruk og vedlikehald i politivedtektene. Det opplyser fagkoordinator Anders Lie-Nielsen i avdeling for infrastruktur og veg, til NRK.

  • Tirsdag 10. september kl. 20.37

    Ståle Solbakken flytter: Har lagt ut huset for salg

    Men landslagssjefen flytter ikke langt.

  • Tirsdag 10. september kl. 20.35

    Oslo på andreplass i årets kommune-NM

    Oslo tar en solid andreplass i årets kommune-NM, kun slått av Sola, mens Bærum kommer på tredjeplass. Rangeringen, som er utarbeidet av NHO, måler langsiktig økonomisk bærekraft i landets kommuner. Ifølge NHO-sjeføkonom Øystein Dørum er det store, sentrale kommuner som gjør det best i rangeringen. – Disse kommunene har typisk yngre befolkninger, høyere inntekts- og utdanningsnivå, samt en større andel private jobber, noe som gir bedre økonomisk grunnlag, sier Dørum. Oslo, som befinner seg i vekst, har en økonomisk profil som preges av flere yngre innbyggere, lavere sykefravær og mer næringsmessig variasjon. Dette bidrar til byens høye plassering i årets kåring, selv om kommunen også må takle økte kostnader og høyere renter. Årets kommune-NM tar utgangspunkt i 19 indikatorer og har som mål å vurdere økonomisk bærekraft, ikke kvaliteten på tjenester eller levevilkår.

  • Tirsdag 10. september kl. 20.33

    Trafikkuhell på E6 i Halden

    Politiet melder om at det har vært et trafikkuhell på E6. Ulykken skal ha skjedd i sydgående retning før Svinesundparken. En bil har kjørt av veien og ut på en åker. Det er dårlig sikt på stedet, med mye vann på veien og generelt mye regn. Politiet mener de involverte fremstår som ikke skadet.

  • Tirsdag 10. september kl. 20.26

    U21-landslaget tapte 0-3 for Italia etter Baldanzi-hattrick – EM-håpet lever likevel

    Norges U21-landslag måtte se seg slått 0-3 av Italia, og gruppeseier i EM-kvalifiseringen er utenfor rekkevidde. Sluttspillhåpet lever likevel.

  • Tirsdag 10. september kl. 20.25

    Svenske tatt med skytevåpen – varetektsfengslet

    Én av de to mennene som ble tatt med ulovlige skytevåpen i Porsgrunn søndag, ble tirsdag ettermiddag besluttet varetektsfengslet i fire uker. Det melder Telemarksavisa. Mannen i 20-åra, en tidligere straffedømt svenske, har også brev- og besøksforbud til 24. september. Han er siktet for ulovlig befatning med skytevåpen, en pistol som tilsynelatende er ekte. Også den andre mannen i 20-årene er fortsatt siktet, men ble løslatt etter avhør. – Politiet ser svært alvorlig på slik bevæpning på offentlig sted og vi vil gi et tydelig signal om det, sier politifullmektig Margit Slåtta Flothyl til TA.

  • Tirsdag 10. september kl. 20.12

    Søstrene måtte amputere: - Hvor er mamma?

    Verden ville redde Gazas barn fra polio. Dagen etter at Hanan (3) og Misk (1) fikk vaksinen, ble de truffet av en israelsk bombe. VG møtte de hardt skadde barna på sykehus.

  • Tirsdag 10. september kl. 20.04

    Hizbollah-kommandant drept i israelsk angrep mot Libanon

    Et israelsk angrep mot Bekaadalen øst i Libanon tok tirsdag livet av en kommandant i Hizbollah-militsen, opplyser det israelske militæret og en Hizbollah-kilde.

  • Tirsdag 10. september kl. 20.02

    Lettere, tynnere og større: Slik er nye Apple Watch Series 10

    Cupertino/California: Apple Watch Series 10 er selskapets jubileumsmodell, og mange hadde nok trodd at de skulle slenge på en «X» i navnet for å markere det hele.

  • Tirsdag 10. september kl. 20.00

    Handelsbanken: Venter «formidabel» boligprisvekst

    Lavere renter, høy lønnsvekst, lite boligbygging og mange i jobb vil gi kraftig boligprisvekst de neste årene, tror Handelsbanken: – Vi ser for oss et mer ekstremt prispress i Oslo.

  • Tirsdag 10. september kl. 20.00

    Kjenner du deg selv?

    Investerer du tid i å bli kjent med deg selv, er det lettere å ta gode valg i arbeidslivet og få en spennende karriere.

  • Tirsdag 10. september kl. 19.45

    Se Vestlandsrevyen klokka 19.45

    Studentene flykter fra mindre steder. Høgskolen i Sogndal har mistet 1000 studenter. Programleder er Mariann Reikerås.

  • Tirsdag 10. september kl. 19.29

    Vêret kjem til å påverke ferjetrafikken

    Vêret kjem til å få konsekvensar for fleire ferje- og båtruter i Rogaland det kommande døgnet. Frå før er det klart at E39-sambandet mellom Arsvågen og Mortavika skal gå til og frå Hanasand i staden for Mortavika, men også fleire ruter i Ryfylke blir påverka. Norled melder at ferja frå Kvitsøy til Mekjarvik klokka 06.15 onsdag morgon blir innstilt på grunn av vertilhøva.

  • Tirsdag 10. september kl. 19.26

    Forsker: Så lite gir det å lete videre etter olje

    Brannfakkel i oljelandet: Forsker og økonom Ådne Cappelen har regnet på hva Velferds-Norge kan tjene på fortsatt leting etter olje og gass. – Det er beskjedent, sier han.

  • Tirsdag 10. september kl. 19.21

    Flere avganger med Bastø Fosen innstilt

    På grunn av dårlig vær og mye vind har flere avganger mellom Moss og Horten blitt innstilt tirsdag kveld. Det melder Moss Avis. Avgangene det gjelder er: kl. 17:45, 18:20 og 19:15 fra Moss, samt kl. 18:30 og 19:05 fra Horten. Det må regnes med noe forsinkelse for alle de som ønsker å ta turen med ferga tirsdag.

  • Tirsdag 10. september kl. 19.13

    Warholm holdt skade skjult hele sommeren: – Som å ha et gnagsår i ræva i tre måneder

    Karsten Warholm (28) sitter igjen med et såret selvbilde og to (!) skadde lår etter en 2024-sesong «under pari».

  • Tirsdag 10. september kl. 19.11

    Avslutter søk etter mann i Marker

    I 16.40-tiden tirsdag meldte politiet at de gjorde søk etter en mann i Marker, litt sør for Ørje. Dette er nå avsluttet uten funn. Saken etterforskes videre. Mannen mistenkes for å ha begått et tyveri på en adresse i Rakkestad.

  • Tirsdag 10. september kl. 18.56

    Otovo-sjefen etter massive kutt: – Hele sektoren stresstestes

    Otovo-gründeren sier de ansatte er «blitt sviktet», men at selskapene som kommer ut av nedturen vil være «utrolig robuste».

  • Tirsdag 10. september kl. 18.55

    Truende mann på Trondheim torg

    Politiet har kontroll på en mann på Trondheim torg. Mannen skal ha vært verbalt truende mot en vekter.

  • Tirsdag 10. september kl. 18.52

    Røykutvikling frå buss i E39-tunnel

    Naudetatane drog til Byfjordtunellen på E39 nord for Stavanger etter melding om røykutvikling frå ein buss. Ifølge politiet viste røyken seg å vere ein lekkasje frå kjøleanlegget til Kystbussen. Bussen kan ikkje køyre vidare med passasjerar, og busselskapet har bede om å få erstatningsbuss til staden. Det er om lag 20 om bord. Vegtrafikksentralen melde at tunnelen var stengd. Rett etter klokka 19 blei tunnelen opna med redusert hastigheit.

  • Tirsdag 10. september kl. 18.51

    Har kreft, men er i full jobb

    Sjukefråværet når nye høgder og er på over 7 prosent. Derfor blir sjukelønnsordninga nå debattert. Lastebilsjåfør Bjørn Olaf Undheim har kreft, men er i full jobb. Neste år er det ti år sidan han fekk diagnosen. Sjå meir i TV-sendinga, kor du også får høyre legen sitt perspektiv.

  • Tirsdag 10. september kl. 18.42

    Haiker stod farlig plassert på E18

    Politiet har i ettermiddag vært på E18 ved Harebakken i Arendal for å få en haiker ut av veien. Haikeren var ifølge politiet til fare for seg selv der han stod. Politiet henviste vedkommende til et mer velegnet haikested.

  • Tirsdag 10. september kl. 18.27

    Vil representere Venstre på Stortinget

    Stig Vaagan fra Hamar er valgt til førstekandidat i Hedmark Venstre og Kristin Jess-Bakken fra Østre Toten er valgt til førstekandidat for Venstre i Oppland. Det ble klart etter nominasjonsmøtet i helgen. De to er valgt til førstekandidater til stortingsplass i hver sine gamle fylker og andrekandidater i det andre. Resten av lista er felles for Innlandet fra 3.-plassen, som gikk til nestleder i Norges Unge Venstre Omar Svendsen-Yagci.

  • Tirsdag 10. september kl. 18.21

    Sykehuset Innlandet har oppbemannet

    Både ambulanser og luftambulanse er bemannet opp i forbindelse med nedbøren som har kommet de siste dagene. I et fylkesberedskapsråd med kommunene i Innlandet i dag, opplyste representanten fra Sykehuset Innlandet at de ser på muligheter for flere luftambulanser ettersom E6 mellom Fåvang og Ringebu er stengt. E6 er stengt ved Krekke i Ringebu på grunn av jordskred. Statens vegvesen skal ta en ny vurderingen på nedstengingen onsdag kl. 11. Omkjøring går via riksvei 3 Østerdalen.

  • Tirsdag 10. september kl. 18.14

    Risikerer forvaring for å ha skutt 15-åring

    Det kan ende med forvaring for den tiltalte 20-åringen etter skuddene på Godlia i Oslo i fjor. En 15-åring ble skadet, en annen fikk en pistolkule gjennom klærne. Skuddene ble løsnet den 28. oktober i fjor, mannen var da 19 år. Avisa Oslo skriver at statsadvokatene i Oslo varsler at de vil nedlegge påstand om tre års forvaring når rettssaken mot 20-åringen avvikles i Oslo tingrett i januar. 15-åringen som ble fysisk skadet av skuddene, ble ikke livstruende skadet. Mannen ble først siktet for drapsforsøk, men er tiltalt for grove trusler med bruk av skarpladd skytevåpen «på et sted hvor det oppholdt seg mange mennesker og det oppsto etterfølgende personskader». Avisa Oslo skriver at han erkjenner å ha avfyrt skuddene, men nekter straffskyld. Ifølge Nordstrands Blad er den tiltalte 20-åringen dømt en rekke ganger tidligere, blant annet for vold mot politiet og trusler.

  • Tirsdag 10. september kl. 18.06

    Bortvist fra sentrum etter ufin oppførsel

    En mann er bortvist fra sentrum etter at han skal ha fektet med armene og stanset biler i Arendal i ettermiddag. Mannen fremstod ifølge politiet som påvirket. Han er bortvist fra sentrum frem til onsdag morgen klokken 08.00.

  • Tirsdag 10. september kl. 17.59

    Jobber med å åpne riksvei 25

    Riksvei 25 har siden natt til tirsdag vært stengt ved Midtskogberget på grunn av skade på vegnettet. I et møte med Statsforvalteren i Innlandet tirsdag ettermiddag, kom det frem at Vegvesenet håper å kunne åpne veien i løpet av kvelden. Det er nå omkjøring på stedet og mulig å kjøre riksvei 25 mellom Elverum og Trysil.

  • Tirsdag 10. september kl. 17.56

    Grasbana vart øydelagd av tornado - no får idrettslaget ny bane

    Nore Neset idrettslag i Bjørnafjorden har fått fire millionar kroner til ny kunstgrasbane. For to veker blei banen deira øydelagd av voldsomme vindkast, og idrettslaget var ikkje forsikra mot slikt. No har Fana Sparebank gitt pengar til ny bane. Dagleg leiar i idrettslaget, Eirik André Hesthamar, seier i ei pressemelding at dei er svært glade for støtta.

  • Tirsdag 10. september kl. 17.53

    Flomvarselet er nedjustert

    NVE nedgraderte tirsdag formiddag flomfaren fra oransje til gult for innlandet og sørlige deler av Trøndelag. NVE kategoriserer sine varsler i fire grupper fra det laveste nivået som er grønt, til gult, oransje og rødt som høyeste nivå. Jord- og flomskredfaren er fortsatt på oransje nivå på Østlandet, men gjelder fra tirsdag formiddag et mindre område ettersom enkelte kommuner har fått nedjustert farenivået. Flere kommuner som ikke fikk like mye nedbør som ventet på mandag, er tatt helt ut av varslet, ifølge NVE.

  • Tirsdag 10. september kl. 17.52

    Her er PlayStation 5 Pro

    Kan doble bildeflyten på maks grafikk.

  • Tirsdag 10. september kl. 17.51

    Person lagt i kunstig koma etter knivstikking i Oslo

    En person er lagt i kunstig koma etter å ha blitt knivstukket flere ganger i ryggen i Oslo sentrum tidlig tirsdag morgen. Tre personer er pågrepet i saken. Det skriver Dagbladet. – Fornærmede er blitt påført det som tilsynelatende er knivstikkskader i overkropp og dels også på underkroppen, sier politiadvokat Johannes Hafsahl til avisa. Hafsahl opplyser at personen ikke er i livsfare, men er lagt i koma av medisinske årsaker, noe som ikke er uvanlig. Politiet har pågrepet to menn i 30- og 40-årene og en kvinne tidlig i 20-årene. Det er uklart om det er noen relasjon mellom de pågrepne og den fornærmede. – Flere av dem som er pågrepet, er godt kjent for politiet fra før, sier Hafsahl.

  • Tirsdag 10. september kl. 17.51

    Lagt i kunstig koma etter knivstikking

    En person er lagt i kunstig koma etter å ha blitt knivstukket flere ganger i ryggen i Oslo sentrum tidlig tirsdag morgen. Tre personer er pågrepet i saken. Det skriver Dagbladet. – Fornærmede er blitt påført det som tilsynelatende er knivstikkskader i overkropp og dels også på underkroppen, sier politiadvokat Johannes Hafsahl til avisa. Hafsahl opplyser at personen ikke er i livsfare, men er lagt i koma av medisinske årsaker, noe som ikke er uvanlig. Politiet har pågrepet to menn i 30- og 40-årene og en kvinne tidlig i 20-årene. Det er uklart om det er noen relasjon mellom de pågrepne og den fornærmede. – Flere av dem som er pågrepet, er godt kjent for politiet fra før, sier Hafsahl.

  • Tirsdag 10. september kl. 17.49

    Truende busspassasjer

    Politiet rykket tirsdag ettermiddag ut etter flere meldinger om en mann som oppførte seg truende mot en bussjåfør i Trondheim. Ingen er skadet og politiet har kontroll på mannen.

  • Tirsdag 10. september kl. 17.47

    Randsfjordferja innstilles fra onsdag

    Alle avganger med Randsfjordferja Elrond innstilles mellom Horn og Tangen i Gran fra og med onsdag morgen, det kommer frem via Innlandstrafikk sin ruteplanlegger EnTur. Årsaken er at det er ventet at vannstanden i Randsfjorden vil stige slik at det kan bli utfordringer med av- og påkjøring på ferja. Randsfjordferja innstilles derfor fram til vannstanden synker. Innlandstrafikk opplyser at de har sørget for alternativ transport for skoleelever i perioden Randsfjordferja er innstilt. Det er ikke bestemt hvor lenge ferja blir innstilt.

  • Tirsdag 10. september kl. 17.46

    Brann i bil i Melhus

    Politi og brannvesen er på vei til Melhus etter melding om brann i en bil. Ingen skal være skadet og det skal ikke være fare for spredning.

  • Tirsdag 10. september kl. 17.38

    Equinors utsikt fra oljetåka

    Equinors finansdirektør mener den globale energiomstillingen dabber av. Han forveksler Equinors manglende tempo med det som faktisk skjer i verden.

  • Tirsdag 10. september kl. 17.27

    Fotballens fremste trussel

    Kampen om tiden kan rive samholdet i internasjonal fotball i fillebiter.

  • Tirsdag 10. september kl. 17.24

    Trafikkulykke i Hjartdal

    En enslig bil skal ha kjørt ut av veien ved Sauland i Hjartdal. Ifølge meldingen til politiet er kun én person involvert og bilfører oppegående. Klokken 17.43 melder politiet at bilen står delvis ut i veibanen og at det er noe oljesøl på Saulandvegen. Bilberger er på vei. Bilfører opplyser til politiet at han fikk sleng på bilen og deretter kjørte i fjellveggen. I 19.30-tiden melder politiet at bilen er berget og det er normal ferdsel på stedet.

  • Tirsdag 10. september kl. 17.22

    22 fylkesveger i Innlandet er stengt

    Nå er det 22 stengte fylkesveger i Innlandet, men det er 30 ødelagte punkter på disse 22 vegene. Det opplyste Lars Dalhaug i Innlandet fylkeskommune i et fylkesberedskapsmøte i ettermiddag.

  • Tirsdag 10. september kl. 17.21

    Fant beinrester: – Blir kvalm av å tenke på det

    Dagen etter at politiet hentet ut et lik i Meråker, fant journalister beinrester ved funnstedet. Stedet var ikke sperret av.

  • Tirsdag 10. september kl. 17.18

    Mia Rusthen på beina igjen etter ulykken

    Roadraceren Mia Rusthen er i stadig framgang etter den livstruende ulykken i juni. Familien har på Instagram lagt ut en video der hun går selv. Det er første oppdatering fra familien siden slutten av juli. Videoen viser Rusthen som lett støttet av søsteren går langs en brygge. I teksten står det at bildene er tatt under en etterlengtet permisjon fra Sunnaas sykehus. – Det går framover på alle måter med Mia. Steg for steg, dag etter dag, gjør hun framskritt og mestrer mer og mer igjen. Hun er helt rå, jobber beinhardt som alltid, gjennom både latter, tårer og fortvilelse, og hun gir seg ikke selv om det er mest fristende til tider, står det i oppdateringen på Instagram. – Det er Mia som er tilbake! Like smart, sterk, søt, følsom, sta, morsom og herlig som hun alltid har vært. Rusthen veltet i juni stygt på Misano-banen i Italia under tidenes første VM-runde i roadracing for kvinner. Hun pådro seg flere skader, deriblant en svært alvorlig hodeskade. Etter at hun kom hjem til Norge har hun vært til rehabilitering blant annet på Sunnaas. (NTB)

  • Tirsdag 10. september kl. 17.16

    Lørenskog vil kutte i psykisk helsetjeneste: – Dette er kjempealvorlig

    Lørenskog kommune har foreslått å kutte flere stillinger i Forebyggende psykisk helsetjenese (FPH), et lavterskeltilbud for veiledning og behanding av lettere til moderate psykiske plager. Det skriver Romerikes Blad. Tillitsvalgte mener kuttene er alarmerende og vil rasere tilbudet. – Det er innbyggerne jeg er mest bekymret for. Dette er kjempealvorlig og uforsvarelig, sier Ingvill Hekne, hovedtillitsvalgt i psykologiforeningen i Lørenskog, til avisa. I 2023 mottok FPH 678 nye saker på barneteamet og 793 nye saker på voksenteamet. Psykososialt kriseteam har hatt en økning i antall saker på 50 prosent fra året før. Kommunedirektøren skal legge frem en økonomiplan som sikrer bærekraftig økonomi, men ingen tjenester er skjermet fra kutt. Forslagene vil bli presentert 1. november, og kommunestyret vil behandle dem 11. desember.

  • Tirsdag 10. september kl. 17.13

    Mistenkt for ruskjøring uten førerkort

    En bilfører i 30-årene ble stoppet av politiet i Sandefjord. Mannen viste seg å kjøre uten gyldig førerkort og mistenkes for kjøring i ruspåvirket tilstand. Politiet vil ta prøver av mannen og anmelder ham for forholdene.

  • Tirsdag 10. september kl. 16.54

    Mia Rusthen tilbake på beina etter skrekkulykken: – Vi er overlykkelige

    I en video i sosiale medier viser roadracer Mia Rusthen (22) en nyhet til glede for fansen, selv om hun står midt i en blodtøff periode.

  • Tirsdag 10. september kl. 16.53

    Lørentunnelen stengt

    Lørentunnelen retning Smestad er stengt etter røykutvikling fra en bil. Brannvesenet er på stedet. Klokken 17.07 er tunnelen åpnet igjen.

  • Tirsdag 10. september kl. 16.52

    Full åpning av Helltunnelen

    E6 Helltunnelen åpner litt før kl. 17 mandag for normal ferdsel. Tunnelen har vært stengt deler av tirsdag etter at store nedbørsmeldinger skapte oversvømmelse i tunnelen. Kvart over tre åpnet tunnelen for trafikk, men fartsgrensa ble satt ned til 50km/t. Tunnelen er nå åpen for normal ferdsel med vanlig fartsgrense.

  • Tirsdag 10. september kl. 16.47

    Jakter mann ved grensen i Marker

    Politiet meddeler at en mann har stukket fra en bil like ved riksgrensen til Sverige. Nærmere bestemt litt sør for Ørje. Bilen har kjørt seg fast og fører har tatt seg videre til fots. Politiet sier vedkommende mistenkes for et grovt tyveri gjort i en bolig i Rakkestad tidligere tirsdag. Helikopter og hundepatrulje er ute og leter. Også svensk politi bistår i arbeidet.

  • Tirsdag 10. september kl. 16.46

    Bil i grøfta i Kinsarvik

    Ein bil hamna i grøfta i Kinsarvik i Ullensvang kommune tysdag ettermiddag. Sjåføren sleit med å komme seg ut, men er no ute av bilen, melder brannvesenet. Vedkommande var ikkje fastklemd. Riksveg 13 opna på staden i 18.15-tida etter å ha vore stengd i halvannan time. Brannvesenet tok hand om ein mindre lekkasje frå bilen.

  • Tirsdag 10. september kl. 16.43

    Oljeprisen under 70 dollar

    Frykt for redusert etterspørsel fra USA og Kina sender oljeprisen til laveste nivå på nesten to år.

  • Tirsdag 10. september kl. 16.41

    Kristiansander på landslaget i håndball

    Kristiansander Martine Kårigstad Andersen er blant spillerne som er tatt ut til en treningssamling i håndballandslagstroppen om to uker. Andersen spiller i Vipers, men er lånt ut til Fana denne sesongen. Ifølge Fædrelandsvennen har Andersen kun spilt én landskamp for håndballkvinnene tidligere, mot Frankrike i fjor. Også Vipers-spillerne Sunniva Næs Andersen og Tuva Ulsaker Høve er tatt ut til troppen.

  • Tirsdag 10. september kl. 16.34

    Israels forsvarsminister: Gaza-operasjonene nærmer seg fullført

    Israels forsvarsminister Yoav Gallant sier at militæret nærmer seg å fullføre operasjonene i Gaza, og at fokuset nå skal rettes mot grensen til Libanon.

  • Tirsdag 10. september kl. 16.24

    To menn fengslet etter skudd på Mortensrud

    To menn, 19 og 22 år, er varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, samt fullstendig isolasjon i to uker, etter at skudd ble avfyrt på Mortensrud i Oslo natt til mandag. Begge er fengslet fordi politiet frykter de kan ødelegge bevis. Mennene er siktet for grov ulovlig befatning med skytevåpen på offentlig sted, eller medvirkning til dette i forbindelse med saken. Den ene av mennene har godtatt kjennelsen, mens den andre har bedt om betenkningstid.

  • Tirsdag 10. september kl. 16.20

    Mopedfører veltet

    I Tønsberg har en forbipasserende brannbil kommet over et trafikkuhell. En enslig mopedfører har veltet i rundkjøringen på fylkesvei 308 ved Korten. Ifølge politiet ser det ut til at mopedfører har sklidd i regnet. En mann i 70-åra er kjørt til sykehus for undersøkelser.

  • Tirsdag 10. september kl. 16.00

    Skader på Dovrebanen: Usikkert når den kan åpne igjen

    Det kan ta tid å få åpnet Dovrebanen igjen. Dovrebanen ble stengt på to strekninger mandag kveld, mellom Brumunddal – Moelv, og Ringebu – Hunderfossen. I et beredskapsmøte med Statsforvalteren og kommunene i Innlandet tirsdag ettermiddag, fortalte Geir Revdahl i Bane Nor at det er flere skader på strekningen Ringebu – Hunderfossen som følge av regnværet mandag. Revdahl sier til NRK at det er usikkert når de kan åpne Dovrebanen, men at de håper det er mulig i løpet av fredag. I en pressemelding skriver Bane Nor at de ikke kan gi noe planlagt åpningstidspunkt før deres fagfolk har sjekket at det ikke er fare for flere ras eller utglidninger. På strekningen Brumunddal – Moelv er det ei stikkrenne som må skiftes ut. Bane Nor håper å få åpna strekningen igjen i løpet av tirsdag kveld eller natt til onsdag.

  • Tirsdag 10. september kl. 15.57

    DNB-sjefen om kostnads- og jobbkutt: – Må prioritere strammere

    – Det handler om å levere de beste produktene og tjenestene til gode priser, sier konsernsjef Kjerstin Braathen.

  • Tirsdag 10. september kl. 15.56

    Tre bilar i trafikkulukke på Minde i Bergen

    Tre bilar var involvert i ei trafikkulykke på Mindrelokket klokka 15.50. Ulykka skjedde i sørgåande retning på E39. 50 minutt seinare hadde bilane blitt frakta bort, og vegen er no open for trafikk. Ingen blei skada, ifølgje politiet. Ulukka førte til lange køar.

  • Tirsdag 10. september kl. 15.43

    66-åring omkom i drukningsulykke

    Det var 66 år gamle Jan Inge Danielsen som omkom i drukningsulykken i Søgne lørdag ettermiddag. Avdøde var bosatt i Søgne, opplyser politiet i Agder. – Politiet fikk lørdag ettermiddag melding om at en person hadde falt i sjøen. Det ble utført hjerte- og lungeredning, men livet sto dessverre ikke til å redde. Det er ingenting som tyder på at det har skjedd noe straffbart, sier politifullmektig Ingrid Bjerke i Agder politidistrikt.

  • Tirsdag 10. september kl. 15.41

    Har fått ni anmeldelser etter dekkhærverk

    Totalt 44 biler ble funnet med ødelagte dekk etter hærverk i Sørlandsparken og på Hånes natt til mandag. Politiet opplyser at de hittil har mottatt ni anmeldelser. – Antageligvis kommer det flere så vi har ikke den hele og fulle oversikten ennå, sier leder for felles straffesaksinntak i Agder politidistrikt Jan Nesland. Politiet oppfordrer de fornærmede til å levere en egen anmeldelse på skadeverket med en så detaljert faktabeskrivelse som mulig. De sier det er for tidlig å si noe om hvor stort beløp skadeverket utgjør. Ingen er så langt mistenkt i saken. Politiet går nå gjennom videomateriale, og foretar både tekniske og taktisk etterforskningsskritt i saken. – Vi ønsker fremdeles tips i saken dersom folk har observert noe spesielt natt til søndag eller mandag, sier Nesland.

  • Tirsdag 10. september kl. 15.37

    Bilbrann på St.Hanshaugen i Oslo

    Nødetatene er på vei til St.Hanshaugen etter melding om brann i en bil. Det skal ikke være spredningsfare, forteller operasjonsleder i Oslo politiet, Vidar Pedersen til NRK. – Vi har også fått beskjed om at alle skal være ute av bilen, sier Pedersen. Klokken 15.54 opplyser politiet at brannen er slukket og at bilen vil bli fjernet om kort tid.

  • Tirsdag 10. september kl. 15.31

    E39-ferje endrar hamn på grunn av vêret

    Fjord1, som køyrer ferja mellom Arsvågen og Mortavika på E39, gjer ruteendringar på grunn av vêret. Frå i kveld klokka 22 kjem ferja til å gå frå Hanasand på Rennesøy i staden frå Mortavika. Også Hanasand ligg på Rennesøy, men lenger aust. Den første ferja sørover frå Arsvågen til Hanasand går klokka 21.55. Fjord1 gjer ei ny vurdering i morgon tidleg om ein kan legge ruta tilbake til Mortavika.

  • Tirsdag 10. september kl. 15.31

    Wall Street åpner opp – Apple faller etter milliardnederlag

    Tek-gigantene Apple og Google må betale milliarder av euro etter rettslig nederlag i Europa.

  • Tirsdag 10. september kl. 15.31

    Bankfall på Wall Street – JP Morgan raser

    Flere storbanker faller på Wall Street tirsdag. Det gjør også tek-giganten Apple, som må betale milliarder av euro etter rettslig nederlag i Europa.

  • Tirsdag 10. september kl. 15.31

    Bredt bankfall på Wall Street: Storbanken JP Morgan raste over fem prosent

    Flere storbanker falt på Wall Street tirsdag. Det gjorde også tek-giganten Apple, som må betale milliarder av euro etter rettslig nederlag i Europa.

  • Tirsdag 10. september kl. 15.31

    Blandet på Wall Street – Apple faller etter milliardnederlag

    Tek-gigantene Apple og Google må betale milliarder av euro etter rettslig nederlag i Europa.

  • Tirsdag 10. september kl. 15.30

    Renseanlegg blir 400 millioner dyrere

    Sarpsborg kommune kan tirsdag melde at det nye renseanlegget på Alvim kan bli ytterligere 400 millioner kroner dyrere. Noe som vil kunne tilsvare 1400 kroner ekstra pr. husstand i Sarpsborg. – Vi står midt i byggeprosessen, og den varslede økningen er alvorlig, sier kommunedirektør Turid Stubø Johnsen. Tidligere i år viste prognosene at rammen på 1,3 milliarder kroner var nok til å bygge ferdig prosjektet. I august la Norconsult frem en oppdatering med en forventet økning i kostnadene. Den største økningen i kostnader er knyttet til byggingen av selve bygget.

  • Tirsdag 10. september kl. 15.24

    Skjelettet til Hvaldimir doneres til UiA

    Fiskeridirektoratet har bestemt at skjelettet til Hvaldimir skal doneres til Naturmuseum og Botanisk hage ved Universitetet i Agder. Det skriver Veterinærinstituttet i en pressemelding. – Saken har vekket stor offentlig interesse, og Fiskeridirektoratet anerkjenner derfor at det er av allmenn interesse at levningene beholdes for ettertiden, skriver Veterinærinstituttet. NRK har tidligere omtalt at flere har ønsket å få deler av den avdøde kjendishvalen.

  • Tirsdag 10. september kl. 15.21

    Jan Inge Danielsen omkom i drukningsulykke

    Det var 66 år gamle Jan Inge Danielsen som omkom i drukningsulykken i Søgne sist lørdag.

  • Tirsdag 10. september kl. 15.20

    Bil kjørte i bergveggen

    I Namsos har en bil kjørt i bergveggen. Det opplyser politiet. Bilen kjørte inn i autovernet og kjørte deretter i bergveggen på motsatt side av veien. Det skal ha vært to personer i bilen. Begge er ved bevissthet og framstår ikke alvorlig skadd, men blir fraktet til sykehus for en sjekk.

  • Tirsdag 10. september kl. 15.20

    Kan ta flere uker å sikre rasstedet

    Uventet porøst fjell gjør at det kan ta mange uker å sikre rasstedet ved E18 i Tvedestrand. Det opplyser avdelingsdirektør Tore Jan Hansen, i Statens vegvesen sør. Han sammenligner fjellet med en løk der det faller av nye lag etter hvert som området renskes. Han sier det derfor er usikker når veien kan åpnes for vanlig trafikk, men frykter det kan ta mange uker. Hansen sier de arbeider for å finne bedre omkjøringsalternativ enn via Vegårshei. – Veien er for dårlig til å håndtere denne trafikkmengden, sier han. Fylkesutvalget i Agder krevde i dag at E18 mellom Tvedestrand og Risør overvåkes og sikres for ras snarest, men Hansen sier dette er en urealistisk og omfattende jobb.

  • Tirsdag 10. september kl. 15.20

    RBK-Sæter og Jim Solbakken avslutter samarbeidet

    Rosenborg-spiller Ole Sæter har ikke lenger Jim Solbakken som agent, bekrefter sistnevnte overfor Nettavisen.

  • Tirsdag 10. september kl. 15.17

    Påstand om ubetinget fengsel for belgiske soldater etter slagsmål

    Påtalemyndigheten mener de belgiske soldatene som ble pågrepet etter en voldshendelse i Åndalsnes i februar, må sone en ubetinget fengselsdom.

  • Tirsdag 10. september kl. 15.16

    Brann i vaskemaskin

    Røykdykkere har tatt seg inn i en leilighet i Tordenskjoldsgate i Kristiansand for å bære ut en vaskemaskin. Brannvesenet rykket ut til stedet på grunn av røykutvikling fra maskinen.

  • Tirsdag 10. september kl. 14.58

    Kjedekollisjon på E6 i Oslo – veien delvis åpnet

    Nødetatene er på E6 ved Ulven i Oslo, i retning mot Moss etter melding om en kjedekollisjon. Det er snakk om en påkjørsel bakfra og totalt er fem biler involvert, forteller operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo-politiet til NRK. Ingen er alvorlig skadet, men en person har blitt fraktet til sykeshus for en sjekk, opplyser Pedersen. Veien er delvis stengt og det er ekstra kø mellom Furuset og Ulven som følge av ulykken. – Det går svært tregt på stedet, og folk må belage seg på kø, sier operasjonslederen.

  • Tirsdag 10. september kl. 14.58

    Kjedekollisjon på E6 i Oslo – veien er stengt

    Nødetatene er på E6 ved Ulven i Oslo, i retning mot Moss etter melding om en kjedekollisjon. Det er snakk om en påkjørsel bakfra og totalt er fem biler involvert, forteller operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo-politiet til NRK. Ingen er alvorlig skadet, men en person har blitt fraktet til sykeshus for en sjekk, opplyser Pedersen. Veien er stengt og det er ekstra kø mellom Furuset og Ulven som følge av ulykken. – Det går svært tregt på stedet, og folk må belage seg på kø, sier operasjonslederen.

  • Tirsdag 10. september kl. 14.58

    Kjedekollisjon på E6 i Oslo

    Nødetatene er på E6 ved Ulven i Oslo, i retning mot Ring 3 og Ryen etter melding om en kjedekollisjon Totalt er fem biler involvert, men skadeomfanget er foreløpig ukjent, forteller operasjonslederen i Oslo politiet til NRK. Venstre felt er stengt og det er ekstra kø mellom Furuset og Ulven som følge av ulykken.

  • Tirsdag 10. september kl. 14.55

    Vannet strømmet rundt huset: – Var «fight or flight»-modus

    Vannet kom på en fryktelig tett visitt hjemme hos Vetle og Nora mandag kveld.

  • Tirsdag 10. september kl. 14.54

    Trafikkulykke i Namsos

    I Namsos er fylkesveg 766 stengt ved Kleiva, mellom Sjøåsen og Tøttdalen. Stengingen skyldes en trafikkulykke. Nødetatene er på vei.

  • Tirsdag 10. september kl. 14.52

    Fly fra Trondheim til Ålesund måtte snu

    Tirsdag måtte et Widerøe fly fra Trondheim til Ålesund snu. Det skriver Adresseavisen. – Vi fikk en teknisk feil like før flyet passerte Molde, som gjorde at vi valgte å returnere til Trondheim, sier kommunikasjonssjef Catharina Solli til avisa. 17 passasjerer som skulle fra Trondheim til Ålesund er booket om til et senere fly, mens fire passasjerer er booket om til en flygning av Norwegian.

  • Tirsdag 10. september kl. 14.51

    Ja til byvekstavtalen i fylkestinget

    Agder fylkesting har med stort flertall (38 -11) vedtatt byvekstavtalen som Kristiansandregionen har framforhandlet med staten. I forrige uke sa alle de fem kommunene ja til avtalen. Målet med byvekstavtalen er å stanse økningen i biltrafikken. En rekke tiltak skal føre til at flere tar buss, sykler eller går. Staten gir 2,1 milliarder kroner ekstra til regionen de neste ti årene. Antallbomstasjoner i Kristiansand skal økes fra dagens fem til 15 og takstene skal heves.

  • Tirsdag 10. september kl. 14.50

    Bilder vekker oppsikt: Hugo Larsson i trening etter Sverige-exiten

    Har Hugo Larsson virkelig vært skadet?

  • Tirsdag 10. september kl. 14.41

    Planlegger nytt avhør av båtføreren

    Politiet planlegger å ta et nytt avhør av båtføreren som er siktet etter vannskuterulykken der to tenåringsgutter mistet livet. Strandbuen meldte saken først. Overfor NRK opplyser politiet om at de håper å få det til i løpet av uken. Båtføreren er siktet for å ha uaktsomt forvoldt noens død. Han erkjenner ikke straffeskyld.

  • Tirsdag 10. september kl. 14.40

    Vow-sjefens «tvangssalg» krever forklaring

    Meldingen om at banken har tvunget frem et salg av toppsjefens Vow-aksjer er mest av alt pussig.

  • Tirsdag 10. september kl. 14.37

    Stengt vei i Trondheim etter trafikkulykke

    Fylkesvei 6682 var stengt i Bjørndalen mellom Romolslia og påkjøring til Osloveien mandag ettermiddag. Stengingen skyldtes en trafikkulykke. 15:15 er veien ryddet og åpnet for trafikk.

  • Tirsdag 10. september kl. 14.37

    Stengt vei etter trafikkulykke

    Fylkesvei 6682 er stengt i Bjørndalen mellom Romolslia og påkjøring til Osloveien. Stengingen skyldes en trafikkulykke.

  • Tirsdag 10. september kl. 14.27

    Huaweis foldetelefon kan foldes på to steder

    Men koster en liten formue.

  • Tirsdag 10. september kl. 14.25

    Skjerdalsvegen opna att

    Fylkeveg 5625 Skjerdalsvegen i Aurland er opna att etter steinraset måndag kveld. Det opplyser Vegtrafikksentralen. Grunna ytterlegare nedbørsmengde som er i vente, varslar dei likevel at det er fare for nattestenging.

  • Tirsdag 10. september kl. 14.24

    Renåvangen legges ned

    Etter 37 år med tilbud om behandling til rusavhengige, legges Renåvangen i Rendalen ned. Det skriver stiftelsen selv på sine nettsider. Stiftelsen har fått beskjed om at de er ute av anbudsrunden mellom Helse Sør-Øst og private ideelle avtaleparter innenfor spesialisert rusbehandling. Dermed legges tilbudet i Rendalen ned. Renåvangen har i dag 29 beboere, og lengre venteliste enn på lenge, ifølge stiftelsen. – Den store Renåvangen-familien sørger, de ansatte er opptatt av å ivareta alle så godt de kan i denne krevende situasjonen, samtidig som de selv går en svært krevende hverdag i møte, skriver de. Renåvangen har rundt 25 årsverk fordelt på 35 ansatte.

  • Tirsdag 10. september kl. 14.21

    Tidligere Swedbank-sjef dømt til fengsel: – Et sjokk

    Svensk lagmannsrett har dømt tidligere Swedbank-sjef Birgitte Bonnesen til ett år og tre måneders fengsel. Hun skal ifølge retten ha gitt villedende opplysninger knyttet til mistanker om hvitvasking i Estland.

  • Tirsdag 10. september kl. 14.21

    Tidligere Swedbank-sjef dømt til fengsel

    Svensk lagmannsrett har dømt tidligere Swedbank-sjef Birgitte Bonnesen til ett år og tre måneders fengsel. Hun skal ifølge retten ha gitt villedende opplysninger knyttet til mistanker om hvitvasking i Estland.

  • Tirsdag 10. september kl. 14.21

    Jordskred i Melhus

    Det har gått et jordskred på fylkesvei 6578, Lebergsveien, mellom Lundamo og Kvål. Det er ikke mulig å passere på stedet, ifølge Statens vegvesen. En entreprenør er på vei for å se på skredet. Omkjøring blir via E6.

  • Tirsdag 10. september kl. 14.18

    Hvem skal gjøre hva i Helgelandssykehuset?

    Onsdag skal Helgelandssykehuset ha et ekstraordinært styremøte hvor styret skal vedta mandat for funksjons- og oppgavedeling, før de gir oppdraget videre til administrasjonen. Sykehuset må både spare penger og endre måten de jobber på. Ifølge styrepapirene regner sykehuset med å mangle 170 millioner kroner i 2025. Høringsforslaget som nå skal vedtas får ni dagers høringsfrist. I juli ble det vedtatt at tjenestetilbudet i Helgelandssykehuset skal basere seg på en modell med ett sykehus, lokalisert med akuttsykehus i Mo i Rana og akuttsykehus i Sandnessjøen. Det skal være tilstedeværelse fra ledelsen ved alle lokalisasjoner. Det skal også være fødeavdelinger i både Sandnessjøen og Mo i Rana. Siden tidligere beslutninger tilsier at ortopedi og tarmkreftkirurgi er lagt til Mo i Rana, skal det vies særlig oppmerksomhet for å sikre det kirurgiske tilbudet og beredskapen i Sandnessjøen på lang sikt. Fagmiljøene i Mo i Rana og Sandnessjøen skal også ha tilstrekkelig spesialistkapasitet til at disse kan tilby polikliniske tjenester i Brønnøysund og Mosjøen, heter det i styrepapirene.

  • Tirsdag 10. september kl. 14.17

    Trafikkulykke i Nome

    Brannvesenet rykker ut til en lastebil som har veltet i Nome.

  • Tirsdag 10. september kl. 14.17

    Lastebil har veltet i Nome

    En lastebil har kjørt av vegen i Nomevegen, ved Jamdal. Ulykken har skjedd i lav hastighet. – En lastebil med bil og henger som er lastet med løsmasser, ligger på siden, sier Glenn Espen Kustner, vaktleder Sør-Øst 110-sentral. Politiet har bestilt tungberger. Brannvesenet er på stedet. Trafikken går forbi på stedet.

  • Tirsdag 10. september kl. 14.15

    Mann omkom etter sykkelulykke ved Tokagjelet

    I en pressemelding opplyser Vest politidistrikt om at det var 57 år gamle Per Helge Jondahl som omkom i sykkelulykken ved Fylkesvei 49, ved Tokagjelet i Kvam Herad 31.august. Jondahl døde 6.september, av skadene han ble påført i ulykken.

  • Tirsdag 10. september kl. 14.10

    Straffen redusert for tiltalte etter Ikea-skytingen

    Lagmannsretten har redusert straffen for Mats Wibe-Lund (45) som ble dømt i forbindelse med en skyteepisode ved Ikea i Oslo i fjor.

  • Tirsdag 10. september kl. 14.08

    BMW tilbakekaller 1,5 millioner biler med bremseproblemer

    Tyske BMW kaller tilbake 1,5 millioner biller på grunn av problemer med bremsene. Samtidig kutter selskapet prognosen for produksjonen i år.

  • Tirsdag 10. september kl. 14.04

    Frp nest størst i Nordland på fersk måling

    Fremskrittspartiet får 21 prosent på en fersk måling Norstat har gjort for NRK Nordland. Det er en økning på 8.8 prosentpoeng fra stortingsvalget i 2021, og betyr at de er nest største parti i fylket på målingen. Mest tilbake går Senterpartiet som måles til 8.3 prosent. Det er ned 12.9 prosentpoeng fra valget i 2021. Arbeiderpartiet får på målingen 26.3 prosent, mens Høyre oppnår 17.7 prosent.

  • Tirsdag 10. september kl. 13.58

    Glomma stiger

    Alt regnet som har rammet Innlandet og deler av Trøndelag, gir økt vannføring i Glomma. Nå er det på vei sørover, men vil først komme til Østfold i helga. Øyeren vil trolig være på sitt høyeste på søndag, og mandag vil flomtoppen nå Sarpsborg, opplyser vakthavende hydrolog i NVE, Elise Trondsen I Sarpsborg er det ventet en topp på rundt 2000 kubikkmeter per sekund på mandag.

  • Tirsdag 10. september kl. 13.54

    Black Ops 6: Dropper tidlig kampanjetilgang

    Activision sier utviklerne er travelt opptatt med å gjøre alt klart til lansering.

  • Tirsdag 10. september kl. 13.44

    Helltunnelen stengt til i ettermiddag

    E6 Helltunnelen i Stjørdal forblir stengt til i ettermiddag. Statens vegvesen opplyser at det vil bli gjort en ny vurdering for åpning av tunnelen kl 1730. Tunnelen har vært stengt siden tirsdag morgen på grunn av store nedbørsmengder som har ført til vann inne i tunnelen.

  • Tirsdag 10. september kl. 13.43

    Barth Eide fordømmer angrepet mot teltleiren på Gaza

    Både Norges utenriksminister og FNs spesialkoordinator for fredsprosessen i Midtøsten, fordømmer Israels angrep.

  • Tirsdag 10. september kl. 13.38

    Knut Ivar omkom i trafikkulykka på E10 ved Kanstad

    Det var Knut Ivar Stormy fra Vestbygd i Lødingen som omkom i trafikkulykka på E10 på Kanstad i slutten av august. – Etterforskningen av saken pågår fortsatt, hvor det så langt er gjennomført en rekke tekniske og taktiske etterforskningsskritt, sier etterforskningsleder i Nordland politidistrikt Morten Engen Jacobsen i en pressemelding. Årsak til ulykken er det fortsatt for tidlig å si noe om, da det gjenstår endelige rapporter fra obduksjon, kriminaltekniker og Statens Vegvesen sin ulykkesgruppe.

  • Tirsdag 10. september kl. 13.38

    Knut Ivar omkom i trafikkulykka på E10

    Det var Knut Ivar Stormyr fra Vestbygd i Lødingen som omkom i trafikkulykka på E10 i Lødingen i slutten av august. Det skriver politiet i Nordland i en pressemelding. – Etterforskningen av saken pågår fortsatt, hvor det så langt er gjennomført en rekke tekniske og taktiske etterforskningsskritt, sier etterforskningsleder i Nordland politidistrikt Morten Engen Jacobsen. Årsak til ulykken er det fortsatt for tidlig å si noe om, da det gjenstår endelige rapporter fra obduksjon, kriminaltekniker og Statens vegvesen sin ulykkesgruppe. Natt til onsdag 28. august rykka etter melding om en kollisjon mellom en personbil og en lastebil på E10 i Lødingen. De skal ha kollidert front mot front.

  • Tirsdag 10. september kl. 13.38

    Kronprinsparet vil ikke kommentere Høiby-saken: – Takk for all omtanke

    Kronprinsesse Mette-Marit (51) nektet å kommentere situasjonen rundt sønnen Marius Borg Høiby (27).

  • Tirsdag 10. september kl. 13.36

    Prins Sverre Magnus har flyttet til Trondheim

    Kronprinsparet bekrefter at prinsen (18) har flyttet ut av barndomshjemmet.

  • Tirsdag 10. september kl. 13.32

    Eksepsjonelt varm start på september – 100 stasjoner har satt rekord

    Den første høstmåneden har fått en unormalt varm start. Flere fylker har satt nye rekorder for maksimumstemperatur. – Til sammen har vi også rundt 100 stasjonsrekorder, melder Meteorologene på X. Samtidig har det vært tropenatt i Nordland, kanskje for første gang i september siden målingene begynte. Fem fylker har slått sine gamle rekorder for september: Vestland med 30,6 grader i Etne, Rogaland med 30 grader i Fister, Innlandet med 28,2 grader i Nord-Odal, Østfold med 27,5 grader i Brekke og Troms med 25,9 grader i Harstad. De 30,6 gradene i Etne var også ny norgesrekord for september. Den gamle varmerekorden på 28,6 grader fra Drammen i 2021 ble nærmest knust. Over store deler av verden settes nye varmerekorder oftere enn før som følge av klimaendringene. Siden i fjor har dessuten værfenomenet El Niño gitt temperaturene et ekstra løft mange steder. (NTB)

  • Tirsdag 10. september kl. 13.22

    Politiet leter etter savnet eldre dame

    Politiet leter etter en dame på 86 år som er savnet i Bergen. Hun skal være iført blå joggedress, har hvitt hår og bærer muligens på en sort veske. Politiet ber om tips på telefonnummer 02800. Rundt klokken 13.30 melder politiet at den savnede kvinnen er funnet i god behold.

  • Tirsdag 10. september kl. 13.15

    Operatunnelen åpnet igjen

    Venstre felt på E6 Operatunnelen under Svartdalen i Oslo var stengt i retning Moss fordi det er en fotgjenger i tunnelen, melder Vegtrafikksentralen øst på X. Klokken 13.23 melder de at tunnelen er åpen igjen.

  • Tirsdag 10. september kl. 13.14

    Krever rassikring på større deler av E18

    Fylkesutvalget i Agder ber Statens vegvesen om snarlig å sikre E18 ved Lundeslettene i Tvedestrand. – Veitraseen må være trygg for de som kjører der. Med det raset som nylig gikk har vi sett at dette strekket ikke er trygt i dag, sier fylkesordfører ArneThomassen (H). Fylkespolitikerne har i dag vedtatt en uttalelse der de ber Statens vegvesen om å prioritere trafikksikring av E18 mellom Tvedestrand og Risør. – Vi må sikre den delen av E18 som foreløpig ikke har fått firefelts motorvei, og vær helt sikker på at det ikke kan komme flere rasm sier Thomassen. – Vegvesenet må prioritere og sette inn ressurser på denne strekningen snarest. Han mener dette også viser at det er stort behov for å bygge ny firefelts E18 øst i Agder mellom Tvedestrand og Risør. Og sender ballen videre til kommunene i området. – Kommunene må sette i gang med planarbeid slik at man kan få planlagt ny vei snarest, sier Thomassen. – Det har både Nye Veier, Agder fylkeskommune og Statens vegvesen foreslått, legger han til.

  • Tirsdag 10. september kl. 13.06

    Flere farevarsler i Rogaland

    Meteorologisk institutt har tirsdag sendt ut flere farevarsler for Rogaland, gjeldende fra sent tirsdag kveld til onsdag ettermiddag. Det er sendt ut gult farevarsel for regn, og det kan komme opp mot 60–70 millimeter nedbør i løpet av 12 timer. Det kan også komme kraftige byger med 20 mm nedbør i løpet av én time. I tillegg er det sendt ut gult farevarsel for mye lyn i Rogaland, som kan dra med seg kraftige vindkast.

  • Tirsdag 10. september kl. 12.57

    Arbeidsulykke i Sandefjord

    12:21 fikk politiet melding om en truck som hadde tippet på Kullerød i Sandefjord. Politiet er på stedet, trucken hadde ikke veltet. – Fører er kjørt til sykehuset for undersøkelser, opplyser politiet. Åstedsundersøkelse pågår.

  • Tirsdag 10. september kl. 12.54

    Bil med motorstans på Sotrabroen

    Politiet har fått inn melding om en bil med motorstans på Sotrabroen. Bilen står i retning Sotra. Dette fører til kø på stedet. Politipatrulje er på vei, og bilberger er bestilt.

  • Tirsdag 10. september kl. 12.54

    Legesenter må holde stengt

    Grue legesenter holder stengt både tirsdag og onsdag på grunn av vanninntrengning. Det skriver Grue kommune på sine hjemmesider. Også Grue helsetun, rådhuset, Grue barne- og ungdomsskole og Gruehallen har vært ramma av vann som har kommet inn i byggene det siste døgnet. Kommunen har satt kriseledelsen i gult beredskapsnivå.

  • Tirsdag 10. september kl. 12.53

    Venter mye lyn på Sørlandet

    Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel om lyn i deler av Agder og på Vestlandet. Faren gjelder fra sent tirsdag kveld til onsdag ettermiddag. – Hold deg unna åpne sletter og store trær, oppfordrer Meteorologisk institutt.

  • Tirsdag 10. september kl. 12.49

    Karen Elene Thorsen er gravid

    Det melder hun på Instagram.

  • Tirsdag 10. september kl. 12.43

    Arsenal-journalist freser etter Ødegaard-skade: – Katastrofalt

    Etter den stygge smellen mot Østerrike mandag kveld, hinket Martin Ødegaard (25) seg inn på et privatfly i retning England i dag. Der er frustrasjonen stor.

  • Tirsdag 10. september kl. 12.40

    Skjerdalsvegen framleis stengd

    Fylkesvegen mellom Aurlandsvangen og Skjerdal i Aurland er framleis stengd. Etter planen skulle vegen opne klokka 11. Ein geolog er på staden og vurderer området der Trygve Skjerdal møtte rømme bilen måndag kveld. Dei siste opplysningane frå Fylkeskommunen er at vegen opnar seinast klokka 14.

  • Tirsdag 10. september kl. 12.40

    Må i fengsel etter grovt skattesvik

    En mann i 50-årene er i Sør-Rogaland tingrett dømt til fengsel i åtte måneder på grunn av grovt skattesvik. I løpet en periode på tre år mellom 2018 og 2021 unnlot han å betale i overkant av 1,1 millioner kroner i skatter og avgifter til det offentlige gjennom sitt eget enkeltmannsforetak. Han må også betale en bot på 100.000 kroner.

  • Tirsdag 10. september kl. 12.39

    Apple og Google må punge ut milliarder i EU: – En seier for Europas innbyggere

    De amerikanske tek-gigantene Apple og Google må punge ut milliarder av euro etter å ha gått på nederlag i EUs øverste domstol.

  • Tirsdag 10. september kl. 12.38

    DN: Stein Lier-Hansen gjør comeback i lønnsforhandlinger

    Tidligere Norsk Industri-direktør Stein Lier-Hansen skal forhandle lønn for den private barnehagekjeden Fus kommende uke, skriver Dagens Næringsliv.

  • Tirsdag 10. september kl. 12.37

    Politihelikopter i Holmestrand

    I forbindelse med inndragelse av et kjøretøy, forsøkte en bilfører å kjøre fra politiet og ville ikke stanse. Politihelikopter har vært med på oppdraget. Nå har politiet fått kontroll på bil og fører, det har ikke oppstått personskader eller materielle skader.

  • Tirsdag 10. september kl. 12.37

    Målt til 173 km/t på Sørlandet

    Ein hordalending i 40-åra må klare seg 21 månader utan førarkort. Mannen vart i sommar målt til 173 km/t i ei 100-sone på E18 på Sørlandet. I tillegg til førarkortbeslaget, vart mannen dømd til 14 dagar i fengsel.

  • Tirsdag 10. september kl. 12.33

    Over 200 skademeldinger etter regnet

    Forsikringsselskapet Gjensidige har registrert nær 100 skademeldinger som følge av nedbøren det siste døgnet. Ifølge forsikringsselskapet er Ringsaker, særlig Brumunddal, blant de som er hardest rammet. Ringebu og Gausdal er også hardt rammet. – Jeg har snakket med flere fortvilte folk som har kjelleren full av vann, sier kommunikasjonssjef Bjarne Aani Rysstad i Gjensidige til NRK. Også forsikringsselskapet Fremtind har passert over 100 skademeldinger som følge av nedbøren. – Så langt er skadeomfanget mindre enn vi fryktet, men det er selvsagt veldig alvorlig for de som er rammet. Noen må evakueres fra hjemmene sine, hovedsakelig på grunn av fare for ras og stengte veier, sier skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen i Fremtind. Forsikringsselskapet forventer å motta flere skademeldinger som følge av regnværet i dagene fremover.

  • Tirsdag 10. september kl. 12.33

    Nærmere 100 skademeldinger etter regnet

    Forsikringsselskapet Gjensidige har registrert nær 100 skademeldinger som følge av nedbøren det siste døgnet. Ifølge forsikringsselskapet er Ringsaker, særlig Brumunddal, blant de som er hardest rammet. Ringebu og Gausdal er også hardt rammet. – Jeg har snakket med flere fortvilte folk som har kjelleren full av vann, sier kommunikasjonssjef Bjarne Aani Rysstad i Gjensidige til NRK. Også forsikringsselskapet Fremtind har registrert mange skader som følge av nedbøren. – Så langt har vi registrert over 50 skader i tilknytning til regnværet, men det er fortsatt tidlig. Vi venter at antall skademeldinger vil øke, sier skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen i Fremtind.

  • Tirsdag 10. september kl. 12.31

    Politiet: Hadde forebyggende samtale med Marius Borg Høiby i fjor

    Konkrete vurderinger rundt årsaken til samtalen eller innholdet i denne, ønsker ikke politiet å gå nærmere inn på.

  • Tirsdag 10. september kl. 12.31

    Politiet: Hadde forebyggende samtale med Marius Borg Høiby i fjor

    Konkrete vurderinger rundt årsaken til samtalen eller innholdet i denne, ønsker ikke politiet å gå nærmere inn på.

  • Tirsdag 10. september kl. 12.23

    Våknet til «forsvunnet» oppkjørsel: – Ser jeg syner?

    Tryslingenes hus ble betraktelig mindre tilgjengelig over natten.

  • Tirsdag 10. september kl. 12.20

    DNB vil kutte 500 årsverk

    Ferske kostnadskutt rammer ansatte i Norges største bank. Tillitsvalgt er kritisk.

  • Tirsdag 10. september kl. 12.19

    Person omkom etter påkjørsel

    En person omkom etter å ha blitt påkjørt av toget mellom Larvik og Sandefjord tirdag morgen. Pårørende er varslet, melder politiet.

  • Tirsdag 10. september kl. 12.13

    En kvinne og en mann omkom i brannen i Tønsberg

    En kvinne og en mann, begge i slutten av tjueårene omkom i brannen i Tønsberg i går. – Det er for tidlig å si noe om årsaken til brannen, men vi håper dette er noe etterforskningen vil avdekke, sier politiadvokat Fredrik Borg Johannessen. Krimteknikere vil undersøke brannstedet så fort det lar seg gjøre. – Politiet har avhørt flere vitner i saken, noe vi også håper vil bidra til å gi et bilde av hva som har skjedd i denne alvorlige hendelsen der to unge mennesker mistet livet, sier Borg Johannessen. Politiet har så langt ingen holdepunkter for at det skal ha skjedd noe straffbart i saken.

  • Tirsdag 10. september kl. 12.10

    SpaceX-romfartøy på vei – mannskapet skal teste risikabel romvandring

    SpaceX’ Polaris Dawn-ekspedisjon er skutt opp fra Kennedy-senteret i Florida. De fire privatfinansierte astronautene om bord er på et risikabelt oppdrag.

  • Tirsdag 10. september kl. 12.07

    Trafikkulykke i Ringsaker

    Fylkesveg 213, Turistvegen, i Ringsaker kommune er stengt i begge retninger på grunn av et trafikkuhell.

  • Tirsdag 10. september kl. 12.07

    Alvorlig trafikkulykke i Ringsaker

    En bil har kjørt inn i en fjellvegg mellom Lillehammer og Ringsaker kommune. Politiets operasjonsleder, Christian Svarstad, omtaler ulykken som alvorlig. En person er involvert i ulykken. Vedkommende blir fraktet til Ullevål sykehus med luftambulanse. Skadeomfanget er ukjent. Vegen er stengt i begge retninger.

  • Tirsdag 10. september kl. 12.06

    Formel 1-kuppet et faktum – mesterhjerne og tittelgarantist klar for Aston Martin

    Adrian Newey har løftet den ene Formel 1-stjernen etter den andre til VM-tittel. Nå er det klart at Aston Martin har sikret seg ingeniørguruens tjenester.

  • Tirsdag 10. september kl. 12.04

    En kvinne og en mann i slutten av 20-årene omkom i brannen i Tønsberg

    Politiet opplyser at det er for tidlig å si noe om brannårsak.

  • Tirsdag 10. september kl. 11.51

    Jeg skulle aldri bli 30

    Det kan føles skummelt å snakke om selvmord. Men det er enda skumlere å late som det ikke skjer.

  • Tirsdag 10. september kl. 11.48

    Fikk pris for selvmordsforebyggende arbeid

    I dag mottok Nordland fylkeskommune en nasjonal pris for arbeidet som er lagt ned for å forebygge selvmord blant unge. Det er Leve, Landsforeningen for etterlatte ved selvmord, som årlig deler ut Olaf-prisen. Fylkesråd Arne Ivar Mikalsen og Ronny Olsen, som leder arbeidet med selvmordsforebygging i fylket, tok imot prisen i Oslo. – Siste år opplevde vi stor nedgang i registrerte selvmord i fylket, spesielt blant våre unge. Utviklinga er selvfølgelig gledelig, og det er viktig å feire de seirene vi får på dette området. Likevel skal vi ikke glemme at 28 mennesker tok livet sitt i Nordland i 2023. Dette er tragisk for alle involverte, og et tap for oss som samfunn, sa Olsen i sin takketale. I begrunnelsen fra juryen heter det: «Nordland fylkeskommune har over tid pekt seg ut ved sitt utrettelige engasjement (...) De har klart å samle seg om dette viktige forebyggingstiltaket og det står det respekt av.» I 2014 vedtok fylkestinget i Nordland en nullvisjon for selvmord som første fylkeskommune i Norge. I dag får alle ansatte et kurs som en del av det forebyggende arbeidet mot selvmord. Nå ønsker Mikalsen å komme i gang med å kartlegge hvert enkelt selvmord. – Vi vil at Nordland skal bli pilotfylke for dette. (...) Vi vil kanskje aldri få vite om vi konkret har hindra noen i å ta sitt eget liv, men vi mener like fullt at arbeidet må gjøres, hver dag, sa fylkesråd Arne Ivar Mikalsen da han mottok prisen.

  • Tirsdag 10. september kl. 11.47

    SpaceX-romfartøy på vei – mannskapet skal teste risikabel romvandring

    SpaceXs Polaris Dawn-ekspedisjon er skutt opp fra Kennedy-senteret i Florida. De fire privatfinansierte astronautene om bord er på et risikabelt oppdrag.

  • Tirsdag 10. september kl. 11.46

    Fører tatt for ulovlig kjøring i kollektivfeltet to ganger på fem minutter

    Mindre enn tre uker har gått siden sist gang, men tirsdag fikk en fører to forelegg på samme dag for ulovlig kjøring i kollektivfeltet på E18 i Bærum.

  • Tirsdag 10. september kl. 11.44

    No blir det vått – igjen

    Det er venta mykje nedbør frå seint tysdag kveld til onsdag ettermiddag. Meteorologane har sendt ut gult varsel for store nedbørsmengder for Rogaland og sørlege delar av Vestland. Det er venta vedvarande byeaktivitet, med opp til 70 millimeter nedbør over 12 timar. Det kan også kome lokalt kraftige byer på inntil 20 millimeter nedbør på ein time. Det er fare for overvatn i tettbygde strok og ved bekke- og elveløp. Vegar kan bli stengde. Det er også sendt ut farevarsel om lyn for delar av Vestlandet og Agder i same periode. – Hald deg unna opne sletter og store tre, er oppmodinga.

  • Tirsdag 10. september kl. 11.42

    Nødløsning for Dyrsku'n i år

    – Det blir dessverre ingen kalvemønstring og, og det blir heller ikke saueklipping. Så det er jo en del ting som vi går ut her, og det er veldig kjedelig, sier styreleder Aslak Snarteland. Bakgrunnen er at det er påvist smitte av blåtungevirus på sau på Sørlandet. Viruset har kommet med sviknott fra Danmark. – Det er en nødløsning, men for Dyrsku'n sin del som en helhet, så vil det bli dyr på Dyrsku'n ulike steder, sier Snarteland. Det blir storfe og geit i små isolerte grupper på 3 forskjellige steder, men ingen sauer. – For sau er viruset ganske dramatisk, det kan ofte medføre dødsfall. For voksen storfe er det som en hard influensa, men vi er jo ikke interessert i å være en smittekilde, det vil vi helst ikke, sier Snarteland.

  • Tirsdag 10. september kl. 11.37

    Ny fotballspiller har signert for Odd

    Den svenske fotballspilleren Alexander Fransson skal spille for eliteserieklubben Odd ut sesongen. Midtbanespilleren har signert kontrakt, ifølge fotballklubbens nettside. Odd ligger i bunnen av tabellen i eliteserien. 30-åringen har spilt åtte landslagskamper for Sverige og har spilt for flere utenlandske klubber. Trener Kenneth Dokken mener Fransson er en god tilvekst og at det er viktig at han får den tiden han trenger for å komme opp på matchnivå.

  • Tirsdag 10. september kl. 11.34

    Bergensmusikeren Calle Hamre er død

    Bergensmusikeren Carl Espen «Calle» Hamre er død, skriver Bergens Tidende. Han spilte blant annet i 90-tallsbandet Butterfly Garden og Kong Klang. Butterfly Garden ble omtalt som den første bergensbølgen, sammen med Pogo Pops og Barbie Bones. Han ga ut sitt første soloalbum i 2019. De siste årene holdt han låtskriverseminarer og underviste på musikkskole. Til avisen uttrykker musikerkollega Simen Walle sin sorg. – Vi har mistet en av de beste låtskriverne Bergen har hatt de siste 50 årene, og jeg har mistet en utrolig god venn, sier Walle. Hamre ble 54 år gammel.

  • Tirsdag 10. september kl. 11.30

    NVE: Fortsatt fare for flom og skred

    Faren for flom og skred vedvarer for områdene langs Mjøsa og de større innsjøene ved Drammensvassdraget, opplyser Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE). Vannstanden i Gudbrandsdalslågen og Glomma har steget det siste døgnet. For Glomma forventes flomtoppen lørdag, men den kraftigste økningen er ventet torsdag, ifølge NVE. Vannet renner ned til blant annet Mjøsa og til de større innsjøene i Drammensvassdraget. Dermed kommer vannet til å stige her de neste dagene. – Innbyggere og beredskapsansvarlige langs Tyrifjorden, Randsfjorden og Sperillen har fremdeles mulighet til å forebygge skader av flommen som beveger seg nedover de neste dagene og inn mot helgen, sier vaktleder Seija Stenius.

  • Tirsdag 10. september kl. 11.29

    Brann i Ullensvang

    Naudetatane rykte ut etter melding om brann i koplingsskap på utsida av ein bustad i Ullensvang i Odda. Alle som er til stades har kome seg ut, melder 110-sentralen. Klokka 12 melder brannvesenet at dei har kontroll på staden.

  • Tirsdag 10. september kl. 11.27

    Politiet anmeldte Borg Høiby (27): – En mengde uakseptable henvendelser

    I forrige uke ble Marius Borg Høiby ilagt besøksforbud overfor sin ekskjæreste. Det var politiet som gikk til anmeldelse av ham.

  • Tirsdag 10. september kl. 11.27

    Politiet anmeldte Borg Høiby (27): – En mengde uakseptable henvendelser

    I forrige uke ble Marius Borg Høiby ilagt besøksforbud overfor sin ekskjæreste. Det var politiet som gikk til anmeldelse av ham.

  • Tirsdag 10. september kl. 11.24

    Pauser togtrafikken i helgen

    Togtrafikken på Sørlandsbanen mellom Kristiansand og Mjøndalen settes på pause i helgen i forbindelse med vedlikeholdsarbeid, melder Bane Nor. Mellom 14. og 16. september skal det blant annet byttes ut sviller og skinner. Det skal også gjøres vedlikehold på Arendalsbanen. Det kjøres buss for tog på strekningene som rammes.

  • Tirsdag 10. september kl. 11.24

    Pausen togtrafikken i helgen

    Togtrafikken mellom Kristiansand og Mjøndalen settes på pause i helgen i forbindelse med vedlikeholdsarbeid, melder Bane Nor.

  • Tirsdag 10. september kl. 11.24

    NAF: – Skremmende sårbart

    Tirsdag morgen er en rekke vegstrekninger i Sør-Norge stengt på grunn av flom eller ras. – Det er skremmende å se hvor sårbart vegnettet er, sier Ingunn Handagard, pressesjef i NAF. Klimasikring av vegene må prioriteres, mener NAF. Nå haster å det med å trappe opp arbeidet med å sikre vegene, mener hun. – Vi etterlyser en helhetlig satsing på klimasikring. Fordi konsekvensene blir så store når flom og skred lammer vegnettet. Derfor bør sikring av vegnettet mot nedbør og klimaendringer ses under ett. Både riks- og fylkesveger må settes i stand til å stå imot oftere og kraftigere nedbør, sier Handagard.

  • Tirsdag 10. september kl. 11.23

    Dømt for seksuell handling

    En mann i midten av 60-årene bosatt i Vestoppland er dømt til fengsel i 35 dager etter at han skal ha gjort en seksuell handling med et barn under 16 år. Mannen var stebestefar og skal ha lagt seg oppå og forsøkte å kysse jenta, som var i begynnelsen av tenårene for et par år siden. Mannen har tilstått og er også dømt til å betale erstatning på 20.000 kroner til jenta.

  • Tirsdag 10. september kl. 11.21

    Vil ha Lætif Akber som Rødt-topp

    Nominasjonskomiteen i Rødt foreslår at Lætif Akber skal stå på topp på partiets liste ved stortingsvalget neste år. Akber foreslås til å toppe listen sammen med Frida Graneng, Glenn Seland og Mari Fjordheim Fjermedal både i Aust- Agder og Vest-Agder valgkrets. Nominasjonskomiteens forslag er sendt på høring i partiet. Når lokallagene har uttalt seg lages det en endelig innstilling til nominasjonsmøtet 26. oktober.

  • Tirsdag 10. september kl. 11.19

    Kronprinsparet på plass i Trøndelag

    Tirsdag er kronprinsparet på plass i Selbu på sin tre dager lange reise i Trøndelag. Kronprinsessen tok seg god tid til å hilse på mange av de fremmøtte, og kronprinsen sa at de lenge har gledet seg til å starte besøket i Trøndelag. – Det er veldig koselig å være i gang, sier han til NRK. Kronprinsparet skal besøke totalt fire kommuner. Videre skal de til Malvik og Midtre Gauldal, og torsdag avsluttes reisen i Trondheim.

  • Tirsdag 10. september kl. 11.09

    Krangel om fôrflåten ved Stad

    Stad kommune og Kystverket er ikkje samde om fôrflåten i fjæresteinane ved Stad er avfall eller ureining – og om slepet for snart tre veker sidan var ei eller to einingar. Det kjem fram i eit notat frå møtet mellom dei to og Statsforvaltaren i går. Fôrflåten var på slep nordover då slepebåten Waterlord gjekk på grunn. Sidan har fôrflåten blitt liggande i fjæresteinane i naturreservatet utanfor Hoddevika. Sjølv om partane er usamde, går kommunen i gang med å varsle pålegg om fjerning og tvangsmulkt.

  • Tirsdag 10. september kl. 11.07

    Diamond League-finalen ryker for Warholm

    Sesongen er over for Karsten Warholm (28) etter smellen han pådro seg i 100 meter-duellen mot Armand Duplantis (24).

  • Tirsdag 10. september kl. 10.48

    Vestfold fylkeskommune vil ikke lenger være eier av Teater Ibsen i Skien

    Det vedtok fylkestinget med knappest mulig flertall. Dermed blir Vestfold og Telemark eneste sted i Norge uten regionteater. I 34 år har regionteateret med sete i Skien vært et tredelt samarbeidsprosjekt, med Skien kommune og fylkeskommunene Telemark og Vestfold på eiersiden. Snart er det slutt. Det betyr at Teater Ibsen kan miste 15 millioner kroner når fylkeskommunen trekker seg ut ved utgangen av 2025.

  • Tirsdag 10. september kl. 10.40

    Vil varetektsfengsle mann med pistol

    Politiet ber i dag om fire ukers varetektsfengsling for en mann som ble pågrepet med en pistol i Porsgrunn sentrum søndag. Politiet frykter at bevis går tapt i etterforskingen og at det er fare for gjentakelse, sier politifullmektig Margit Slåtta Flothyl. Mannen er siktet for å være bevæpnet på offentlig sted. Politiet undersøker hva pistolen skulle brukes til og hvordan han fikk den. En annen mann er også siktet i saken, men ble løslatt etter avhør i går.

  • Tirsdag 10. september kl. 10.39

    Her er Ødegaard på krykker

    Her hinker Norges kaptein inn på et privatfly tirsdag morgen. Nå venter MR-undersøkelse i London.

  • Tirsdag 10. september kl. 10.38

    Frifunnet for uaktsomt drap etter båtulykke

    Mannen som var tiltalt for uaktsomt drap på sin egen sønn er frifunnet av Hordaland tingrett. Mannen kjørte en hurtiggående båt i Byfjorden i Bergen i 2022, da båten veltet. Sønnen hans på elleve år døde senere av skadene. TV 2 omtalte dommen først. Aktor i saken la ned påstand om ti måneders betinget fengsel, mens forsvareren la ned påstand om full frifinnelse for båtføreren.

  • Tirsdag 10. september kl. 10.38

    Frifunnet for uaktsomt drap

    Mannen som ble tiltalt for uaktsomt drap på sin egen sønn er frifunnet av Hordaland tingrett. TV 2 omtalte saken først.

  • Tirsdag 10. september kl. 10.36

    Far frifunnet for uaktsomt drap etter båtulykke i Bergen

    Sønnen på 11 år døde på sykehus ti dager etter ulykken i Byfjorden i Bergen.

  • Tirsdag 10. september kl. 10.30

    Mann pågrepet på Stovner etter knivtrusler

    Politiet rykket tirsdag formiddag ut til Stovner i Oslo til noe de kaller en trusselsituasjon. En mann skal ha blitt truet med kniv, men ingen er skadet, skriver politiet. De involverte er to voksne menn, ifølge Oslo-politiet. De har kontroll på det de antar er gjerningsmannen. Til NRK sier politiets operasjonsleder at dette skjedde i en leilighet og at de ser på det som en isolert hendelse. – Ut fra de opplysningene vi har, så har det ikke vært fare for tredjeperson her, sier operasjonsleder Sven Martin Ege. – Dette er to personer som kjenner hverandre. Det er også kjenninger av oss, sier Ege. Gjerningsmannen er kjørt til arresten. Kniven ble funnet i leiligheten, som han hadde forlatt.

  • Tirsdag 10. september kl. 10.30

    Politiutrykning til Stovner

    Politiet har rykket ut til Stovner i Oslo til noe de kaller en trusselsituasjon. En person skal ha blitt truet med kniv, men ingen er skadet, skriver politiet. De involverte er to voksne menn, ifølge Oslo-politiet. De har kontroll på det de antar er gjerningsmannen, men vet ikke noe mer om hva som har skjedd.

  • Tirsdag 10. september kl. 10.27

    Nesten tusen uten strøm i Larvik

    Tirsdag formiddag mistet til sammen 935 kunder strømmen ved Tjøllingvollen og Valeby, utenfor Larvik, melder SB. Strømmen forsvant i 09 tiden, en time etter skal de fleste ha fått strømmen tilbake. Rett før 10.30 er det 23 husstander som er uten strøm.

  • Tirsdag 10. september kl. 10.27

    Kamala Harris store sjanse

    90 minutter i Philadelphia kan avgjøre det amerikanske presidentvalget. Debatten natt til onsdag er det viktigste øyeblikket i valgkampen.

  • Tirsdag 10. september kl. 10.25

    Stavsjøfjelltunnelen åpnet

    Tunnelen mellom Trondheim og Stjørdal er åpna igjen i retning Stjørdal. Den var stengt ei stund i nordgående felt på grunn av saktegående kø. Helltunnelen er fortsatt stengt på grunn av mye vann inne i tunnelen og på sørsiden av den.

  • Tirsdag 10. september kl. 10.21

    Mange stengte veger i Innlandet

    Tirsdag morgen er nesten 30 fylkesveger i Innlandet stengt på grunn av ras eller flom. Fylkeskommunen forventer også flere skader i løpet av dagen. De stengte vegene har konsekvenser for busstrafikken, særlig i Gausdal. Der er seks busslinjer innstilt på grunn av stengte veger. Ifølge fylkeskommunen er situasjonen med stengte veger nå verst i Gausdal, Øyer, Ringebu og Ringsaker kommuner. Også i Sør-Aurdal, Trysil og Kongsvinger er det stengte fylkesveger. – Situasjonen endrer seg fra time til time og vi forventer at det kan bli skader på flere veger utover dagen. Vi er spent på hvordan været blir utover kvelden, i og med at det er meldt mer regn da, sier enhetsleder Lars Alhaug i Innlandet fylkeskommune. Randsfjordferja går foreløpig som normalt mellom Horn og Tangen i Gran kommune, men vannstanden i Randsfjorden er høy, og ferja kan bli innstilt på grunn av dette.

  • Tirsdag 10. september kl. 10.20

    Ranheimspiller til Aris Limassol

    Fotballspiller Dennis Gaustad lånes ut fra Ranheim til kypriotiske Aris Limassol ut sesongen. Aris Limassol er et av de beste lagene på Kypros, og klubben har også sikret seg opsjon på kjøp av 20-åringen, melder Ranheim på sine hjemmesider. – Det er spennende å være i et nytt land med nye utfordringer, sier Dennis Gaustad.

  • Tirsdag 10. september kl. 10.16

    Toto skal ha konsert i Oslo i 2025

    Toto skal opptre i Oslo 25. februar neste år.

  • Tirsdag 10. september kl. 10.13

    Historisk varme: 100 værstasjoner har satt rekord

    Tropenatt i Narvik i september og varmerekord i Tromsø. Og flere fylker har satt rekorder for maktemperatur. – Ganske sykt, sier meteorologen.

  • Tirsdag 10. september kl. 10.12

    Helleveien i Kragerø åpen for trafikk

    Helleveien i Kragerø er åpen for trafikk etter en bil kjørte av veien. Politiet er ferdig på stedet. Bilen hadde kjørt i en lyktestolpe med diverse kabler som ble knekt. 10:05 er politiet ferdig på stedet, lyktestolpen er sikret og veien er åpen for fri ferdsel igjen. Politiet har opprettet sak.

  • Tirsdag 10. september kl. 10.11

    Agenten bekrefter: Narve Gilje Nordås stiller i Diamond League-finalen i Brussel

    Narve Gilje Nordås (25) har fått plass og stiller på startstreken på 1500 meter under Diamond League-finalen i Brussel kommende fredag. Det bekrefter Nordås' agent Nic Bideau overfor NTB. Det er bare et visst antall løpere som får være med i de ulike øvelsene i Diamond League-finalen, og det var ikke umiddelbart klart om Nordås ville få plass på 1500-meteren etter Diamond League-stevnet i Zürich sist torsdag. Der løp rogalendingen sin første konkurranse siden OL i Paris og klokket inn 3.34,31 og 12.-plass på Letzigrund Arena. – Det var et resultat som ikke sto i stil med målet. Jeg prøvde å avansere, men ble pinne stiv med én gang, sa Nordås til NRK etter løpet. Jakob Ingebrigtsen ble nummer to med 3.29,52 i den samme konkurransen. Ingebrigtsen er også klar for 1500-meterfinalen i Brussel. Hans kandidatur har det aldri vært noen tvil om. Det er også 5000-meterfinale samme kveld som det er 1500 meter i Brussel. Der stiller naturlig nok verken Nordås eller Ingebrigtsen. (©NTB)

  • Tirsdag 10. september kl. 10.11

    Hadde kniv i bukselommen i Sandnes

    Politiet er i kontakt med en person som hadde en kniv synlig i bukselommen i Vågsgata i Sandnes. Kniven er beslaglagt, og det opprettes sak på bæring av kniv på offentlig sted.

  • Tirsdag 10. september kl. 10.08

    Haukland og Snekkestad nominert til Jenteprisen

    Kronprinsesse Mette-Marit står også på listen sammen med 107 andre jenter og kvinner.