Nyheter:

  • Mandag 9. september kl. 23.29

    15 personar i naudbu ved Trolltunga

    Fjellvakter bistår fleire personar som er våte og kalde og ønsker hjelp ved Trolltunga i Ullensvang i Hardanger. 15 personar er no i ei naudbu, melder Vest politidistrikt. Tysdag morgon opplyser operasjonsleiar Tore-Andre Brakstad at situasjonen er under kontroll, og at ingen har behov for ytterligare hjelp. Etter mange redningaksjonar ved det populære turmålet i Hardanger, vart det for eit par år sidan bygd fleire naudbuer for ekstra tryggleik.

  • Mandag 9. september kl. 23.18

    En seier som var langt mer enn en SEIER

    ULLEVAAL STADION (VG) (Norge-Østerrike 2–1) Kan en seier i fotball komme mer som bestilt? Jeg mener nei. Nå var det langt fra fantastisk det som foregikk ute på den flunkende nye Ullevaal-matta, men Ståle Solbakken og Norge vant - akkurat da det gjaldt som mest.

  • Mandag 9. september kl. 23.13

    Ekspolitiker foreslo skuddpremie på Senterungdommen: Svarer med anmeldelse

    Et ørneutspill fikk det til å koke over for tidligere Høyre-politiker Henning Warloe.

  • Mandag 9. september kl. 23.06

    Slik er iPhone 16 Pro

    Vi har prøvd de nye iPhone 16-modellene.

  • Mandag 9. september kl. 22.51

    Sjå Vestlandsrevyen 22.55

    Brann-spelar Felix Horn Myhre skåra då Noreg slo Austerrike på fullsett Ullevaal i kveld. Programleiar er Mariann Reikerås.

  • Mandag 9. september kl. 22.51

    Dovrebanen stengt flere steder

    Dovrebanen er stengt mellom Brumunddal og Moelv på grunn av vanskelige værforhold. – Dette kan ta tid, skriver Bane Nor på sine nettsider. Det er venta ei ny oppdatering tirsdag klokka 08.00. Tidligere mandag kveld ble Dovrebanen også stengt mellom Fåvang og Hunderfossen på grunn av ras. Her er det venta ny oppdatering tirsdag klokka 07.00

  • Mandag 9. september kl. 22.45

    Se kveldens siste TV-nyheter 22.55

  • Mandag 9. september kl. 22.44

    Deadline: James Earl Jones, stemmen bak «Darth Vader», er død

    Skuespilleren ble 93 år gammel.

  • Mandag 9. september kl. 22.43

    Jobber for å holde vannet unna meieriet

    Høy vannføring i elva Gausa truer med å bryte flomvollen ved Q-meieriet ved Segalstad bru i Gausdal kommune. Q-meieriet selv, entreprenører, brannvesenet og kommunen har i kveld jobba for å styrke flomvollen og holde vannet ute. – Om det ikke kommer mer regn nå, så ser det ut til å gå bra, sier Anette Musdalslien, ordfører i Gausdal kommune til NRK. Det er foreløpig ikke vann inne på meieriet. Sjef for Q-meieriene, Kristine Aasheim, sier til NRK at de jobber med forebyggende arbeid på stedet, og har gjort det gjennom hele dagen. – Foreløpig har vi kontroll. Vi har fått god hjelp fra brannvesenet, kommunen og entreprenører, sier Aasheim. Mannskap blir værende ved meieriet utover natta så lenge det er behov, opplyser hun.

  • Mandag 9. september kl. 22.41

    Haaland matchvinner for Norge etter VAR-drama - ett mål unna rekorden

    (Norge- Østerrike 2–1) Etter en flere minutter lang VAR-sjekk kunne Erling Braut Haaland, Ståle Solbakken og et fullsatt Ullevaal til slutt juble.

  • Mandag 9. september kl. 22.34

    Leter etter person som har gått seg vill

    Politiet leter etter en person som har gått seg vill på Baneheia, skriver politiet. I forbindelse med dette vil det bli benyttet blålys og noen sirener. Politiet har kalt ut en politihund og dronepilot som skal hjelpe til.

  • Mandag 9. september kl. 22.16

    Ingen politibåter vest for Arendal

    Politiet har ingen båter som opererer vest for Arendal på grunn av feil ved flere av båtene, skriver Fædrelandsvennen. De regner med å ha politibåt i Kristiansand operativ igjen om få uker. – Vår og høst bruker vi politibåtene til beredskap og mer tilfeldig patruljetjeneste, gjerne knyttet opp til arrangementer og lignende, sier leder for felles enhet for operative tjenester i Agder politidistrikt Bård Austad. Det vil derfor ikke påvirke politiets arbeid på sjøen i nevneverdig grad.

  • Mandag 9. september kl. 22.16

    Ødegaard ut i smerter

    (Norge-Østerrike 2–1) Martin Ødegaard måtte støttes av banen etter et overtråkk mot Østerrike.

  • Mandag 9. september kl. 22.06

    Bil står i ras i Aurdal

    En bil står i raset, men ingen er i bilen, ifølge Vest politidistrikt. Det var føreren som meldte selv fra om raset. Vedkommende er ikke skadet. Fv. 5625 er stengt i området.

  • Mandag 9. september kl. 22.01

    Mann evakuerte bil då det raste over vegen

    Eit steinras gjekk over fv. 5625 Skjerdalsvegen mellom Aurland og Skjerdal måndag kveld. Vegen er stengd, melder Statens vegvesen. Det vert teke ny vurdering klokka 11 tysdag føremiddag. Mannen som varsla om raset måtte sjølv evakuere bilen han sat i då raset kom i det kjente rasområdet, opplyser vegtrafikksentralen. – Han kom køyrande og merka at det raste foran han, evakuerte bilen og sprang i sikkerheit. Dersom personar ser ein bil med lys på i eit rasområde, kan det verke dramatisk, men personen skal vere i sikkerheit, seier trafikkoperatør Eirik Elnes til NRK.

  • Mandag 9. september kl. 22.01

    Ras stenger veg mellom Aurland og Skjerdal

    Eit steinras har gått over Skjerdalsvegen mellom Aurland og Skjerdal. Vegen er stengd, melder Statens vegvesen. Det er ikkje kjend når vegen opnar eller kor stort raset er. Ein bil utan nokon personar i står i raset.

  • Mandag 9. september kl. 21.53

    Politiet har rykket ut til Høybråten i Oslo etter melding om smell

    Politiet har funnet rester av fyrverkeri på stedet, opplyser Oslo-politiet til NRK rett før klokka 22.30. Operasjonsleder Øyvind Hammervold sa like før klokka 22 at det var meldt om smell i området rundt Høybråten. – Utgangspunktet er at vi har fått inn melding om smell i området, sier han. Høybråten ligger nordøst i Oslo. Han kan ikke si noe mer enn dette på nåværende tidspunkt.

  • Mandag 9. september kl. 21.50

    Harvey Weinstein hastet til sykehus

    Den varetektsfengslede tidligere filmprodusenten måtte gjennomgå en hjerteoperasjon.

  • Mandag 9. september kl. 21.50

    Harvey Weinstein hastet til sykehus

    Den varetektsfengslede tidligere filmprodusenten måtte gjennomgå en hjerteoperasjon.

  • Mandag 9. september kl. 21.45

    Flere hundre uten strøm i Gausdal

    Over 500 husstander er uten strøm i Gausdal. Det viser strømbruddskartet til Elvia. Det er den vestre delen av kommunen som er råka av strømbruddene. – Elvia jobber med å utbedre dette, sier Anette Musdalslien (Sp), ordfører i Gausdal kommune. Cecilie Gregersen, kommunikasjonsrådgiver i Elvia, skriver i en SMS til NRK at de ikke vet hva som er årsaken til strømbruddet. – Vi har mannskaper i området som jobber med feilsøking. Vi jobber for at alle berørte skal få tilbake strømmen så fort som mulig, skriver hun.

  • Mandag 9. september kl. 21.41

    Apple slipper «vanlige» AirPods med støydemping

    Og nye funksjoner til eksisterende AirPods Pro.

  • Mandag 9. september kl. 21.35

    Tyveri fra flere butikker på Sørlandssenteret

    En person er pågrepet for tyveri fra flere forretninger på Sørlandssenteret i Kristiansand, skriver politiet. Vedkommende har blitt tatt med til arrest.

  • Mandag 9. september kl. 21.34

    Kraftig nedbør: – Jeg er nødt til å holde meg våken i natt

    Flere veier i Innlandet er stengt på grunn av oversvømmelse.

  • Mandag 9. september kl. 21.29

    Teknisk trøbbel på ferje mellom Ranavik og Skjersholmane

    Ferjesambandet mellom Ranavik og Skjersholmane er innstilt på grunn av tekniske utfordringar, melder Vegtrafikksentralen. Ifølge trafikkmeldinga regner dei med at problema blir løyst i løpet av natta. Sambandet er ein del av fylkesveg 500 og går mellom Kvinnherad og Stord.

  • Mandag 9. september kl. 21.23

    Apple har lansert iPhone 16

    Helt ny knapp og nye design.

  • Mandag 9. september kl. 21.21

    Førerkort beslaglagt

    En mann i 20-årene fikk førerkortet midlertidig beslaglagt etter å ha kjørt av veien på Åsgårdstrandveien i Tønsberg mandag kveld. Føreren er uskadet og bilen er berget, melder politiet.

  • Mandag 9. september kl. 21.20

    Telemarketing-selskap slått konkurs

    Telemarketing-selskapet Skycall med avdelingskontor i Kristiansand ble slått konkurs, skriver Avisen KRS. Selskapet skal ha en gjeld på nærmere 7 millioner kroner. Rundt 40 til 50 ansatte på de forskjellig kontorene i landet har blitt rammet. Selskapet ble etablert av unge gründere i 2020. Hovedkontoret til selskapet er på Lysaker.

  • Mandag 9. september kl. 21.13

    Slutt for kjøp av populære verdipapirer: – Selvfølgelig kjedelig

    Nye EU-regler gjør at det fra 1. oktober ikke lenger vil være mulig å handle amerikanske børsnoterte aksjefond.

  • Mandag 9. september kl. 20.58

    Avhør gjenstår etter dødsbrann

    To mennesker og tre hunder mistet livet i en rekkehusbrann på Eik i Tønsberg mandag morgen. Pårørende er varslet. Mandag kveld har politiet fortsatt vakthold og planlegger kriminaltekniske undersøkelser tirsdag. – Det gjenstår noen avhør og den kriminaltekniske undersøkelsen, opplyser politiadvokat Julie Sandvik. Brannårsak har politiet så langt ingen formening om. – Det er tatt beslag i boligen. Men av hensyn til etterforskning kan jeg ikke gå ut med noen nærmere informasjon om hva vi så langt har av opplysninger. Men det er så langt ikke noe som tyder på at brannen er påtent, sier Sandvik.

  • Mandag 9. september kl. 20.56

    Høyre møter motstand om LoVeSe-forslag

    Kampen om det såkalte LoVeSe-området preget norsk politikk i en årrekke. Nå vil Høyre løfte diskusjonen på nytt. I det ferske førsteutkastet til nytt partiprogram tar Høyre til orde for å konsekvensutrede de tre aktuelle områdene. Området Nordland VI bør utredes med sikte på gjenåpning, mener Høyre. Når det gjelder de to områdene Nordland VII og Troms II mener programkomiteen at man bør vurdere særlig hvilke konsekvenser gjenåpning vil ha for mangfold og sårbare økosystemer. En mulig gjenåpning blir kontant avvist av Venstre og KrF, som er Høyres samarbeidspartnere på borgerlig side. – Det er uaktuelt å åpne Lofoten og Vesterålen for oljeboring slik Høyre vil, sier stortingsrepresentant Ola Elvestuen (V). Han peker på at dette er et av verdens viktigste gyteområder og av de største fiskeriområdene for torsk. – Lofoten, Vesterålen og Senja skal forbli uberørt av oljevirksomhet, både for å bevare naturen og for å ta ansvar i klimakampen, sier Elvestuen. Også KrF bruker ordet «uaktuelt». – Disse sårbare områdene har blitt lagt bort, og miljøutfordringene er ikke blitt mindre siden den gang, tvert imot, sier stortingsrepresentant Kjell Ingolf Ropstad til E24.

  • Mandag 9. september kl. 20.56

    E6 stengt mellom Fåvang og Tretten i Gudbrandsdalen

    To kjørefelt er rammet av oversvømmelse på E6 ved Krekke i Ringebu kommune. Vegen er stengt ved Krekke langs Losna mellom Fåvang og Tretten. Anbefalt omkjøring er rv. 3 Østerdalen.

  • Mandag 9. september kl. 20.50

    NHL-stjerne døde i tragisk ulykke – i begravelsen avslørte kona at hun er gravid

    Den mangeårige NHL-stjernen Johnny Gaudreau og broren Matthew omkom nylig i en trafikkulykke. I talen i mandagens begravelse fortalte kona at hun venter barn.

  • Mandag 9. september kl. 20.43

    Kjendistung Netflix-premiere

  • Mandag 9. september kl. 20.33

    Minst 18 mennesker drept i Syrisk småby etter kraftig israelsk angrep

    Innbyggere i den vanligvis fredelig syriske byen Masyaf ble skrekkslagne da Israel slo til mot et forskningssenter i byen natt til mandag.

  • Mandag 9. september kl. 20.23

    Brann i leilegheitsbygg i Bergen

    Det brenner i eit loft på eit leilegheitsbygg i Lotheveien i Bergen, melder brannvesenet. Tre bygningar ligg tett i tett, og det brenner frå det i midten, ifølge Vest politidistrikt. Politiet melder at ingen er i bygget, som er under rehabilitering. Alle naudetatane er på staden, og det skal ikkje vere behov for å evakuere fleire bygningar. – Røykdykkarar held på med å lokalisere varmgangen, seier vaktkommandør Håkon Myking i 110-sentralen til NRK. Årsaka til brannen er ikkje kjend.

  • Mandag 9. september kl. 20.23

    Brann i leilegheitsbygg sløkt

    Det brant i eit leilegheitsbygg i Lotheveien i Bergen måndag kveld. Tre bygningar ligg tett i tett, og det brant i det i midten, ifølge Vest politidistrikt. Brennvesenet fikk melding om brannen klokka 20, og ein halvtime seinere var den sløkt. Politiet melder at ingen er i bygget, som er under rehabilitering. Alle naudetatane er på staden, og det var ikkje behov for å evakuere fleire bygningar. – Røykdykkarar held på med å lokalisere varmgangen, sa vaktkommandør Håkon Myking i 110-sentralen til NRK. Ifølge politiet tok det fyr i ein støvsugar, som er heilt utbrend. Det brant også i parketten. Ingen blei skada.

  • Mandag 9. september kl. 20.23

    Brann i bygg i Bergen

    Det brenner i eit loft på eit bygg i Lotheveien i Bergen, melder brannvesenet.

  • Mandag 9. september kl. 20.19

    Brann i garasje

    Nødetatene er mandag kveld på vei til en adresse på Byåsen i Trondheim etter melding om brann i en garasje. 110-sentralen opplyser at det er sort røyk fra garasjen, men ingen åpne flammer. Roger Gjersvold ved 110-sentralen opplyser virker som om at det har vært en eksplosjon inne i garasjen. – Det har vært et lite smell som har flytta ytterveggen med 30 centimeter.

  • Mandag 9. september kl. 20.18

    Aggressiv mann i Trondheim

    Mandag kveld har politiet innbrakt en mann i slutten av 30-åra. Mannen skal ha opptrådt aggressivt på flere steder i sentrum. Han blir anmeldt for flere forhold, blant annet skadeverk på en bil.

  • Mandag 9. september kl. 20.16

    To pågrepet med skytevåpen

    To menn i midten av 20-årene ble søndag kveld pågrepet med skytevåpen i Porsgrunn sentrum. Mennene, som er kjenninger av politiet, har mandag sittet i avhør. – Saken etterforskes nå videre. En av personene er løslatt etter avhører. Den andre fremstilles for varetektsfengsling tirsdag, opplyser politiadvokat i Sør-Øst politidistrikt, Jarle Vist, til NRK.

  • Mandag 9. september kl. 20.09

    Beboere evakuert på Fåvang

    Flere beboere er evakuert fra et hus på Fåvang, ifølge politiet i Innlandet. Huset ligger tett på en elv som renner ned i Lågen.

  • Mandag 9. september kl. 20.09

    Hus evakuert på Fåvang

    Et hus er evakuert på Fåvang på grunn av mye vann i en nærliggende elv. Ifølge politiet er brannvesenet på stedet sammen med Ringebu kommune for å vurdere situasjonen. Det er fare for at huset og en vei skal få skader på grunn av de store vannmassene.

  • Mandag 9. september kl. 20.09

    Flere hus evakuert på Fåvang

    Flere hus er evakuert på Fåvang på grunn av mye vann i en nærliggende bekk. Ifølge politiet er brannvesenet på stedet sammen med Ringebu kommune for å vurdere situasjonen. Det er fare for at husene og en vei skal få skader på grunn av de store vannmassene.

  • Mandag 9. september kl. 20.02

    Dovrebanen er stengt

    Dovrebanen er stengt mellom Kvitfjell og Ringebu på grunn av ras. Øystein Stavdal Paulsen i Bane Nor sier det har gått et lite ras ved Losna. – Vi er bekymret for at det skal gå flere ras, og har derfor stengt banen til en geolog har sett på forholdene, sier Paulsen. Det vil skje tidligst i morgen tidlig.

  • Mandag 9. september kl. 19.48

    Green Yard Feda har fått ny kontrakt

    Skipsverftet Green Yard Feda har fått i oppdrag å demontere avlusningsanlegget på det som har vært verdens største avlusningsskip MS «Steyer», skriver Lister24. – Dette er et svært viktig oppdrag innen retrofit-markedet som vi dreier mer av oppmerksomheten vår mot, sier administrerende direktør ved Green Yard Hans Jørgen Fedog til avisen. Han er litt usikker på hvor mange som vil jobbe med dette oppdraget, men sier at de vil øke bemanningen etter hvert. Ombyggingen skyldes at skipet som tidligere har blitt brukt til avlusing av fisk i havbruksnæringen, nå skal over i energisektoren.

  • Mandag 9. september kl. 19.48

    Bygger om skip til energisektoren

    Green Yard Feda har fått oppdraget med å demontere avlusningsanlegget på det som har vært verdens største avlusningsskip MS «Steyer», skriver Lister24. – Dette er et svært viktig oppdrag innen retrofit-markedet som vi dreier mer av oppmerksomheten vår mot. Hvor mange som vil jobbe med dette oppdraget er jeg litt usikker på, men vi vil øke bemanningen etter hvert, sier administrerende direktør ved Green Yard Hans Jørgen Fedog til avisen. Skipet som tidligere har blitt brukt til avlusing av fisk i havbruksnæringen, skal nå over i energisektoren.

  • Mandag 9. september kl. 19.47

    Forseinkingar på Bergensbanen etter at tog traff stolpe

    Fleire tog er forseinka og kan bli innstilt etter at det blei stans på Bergensbanen måndag ettermiddag. Eit tog frå Bergen til Oslo skal ha køyrd på eit utliggar-stolpe, og det førte til straumproblem, opplyser Vy til BT. – Toget har køyrd på ein utstikkar som tilhøyrer kontaktleidningsanlegget, og knust ruta på toget, seier Øystein Stavdal Paulsen, pressevakt hjå Bane Nor til NRK. Hendinga skjedde mellom Trengereid og Arna. – Skaden på eine frontruta gjorde at dei måtte snu lokomotivet på Voss for å få ei uskadd frontrute på veg mot Oslo, held Paulsen fram. Togbana opna att rundt klokka 19. Toget som traff stolpen vart ein dryg time forseinka til Oslo, og neste avgang kan bli ytterlegare forseinka. – Det er opna att mellom Dale og Arna, men kan vere forseinkingar og enkelte innstillingar. Følg med i Vy-appen, seier Vys kommunikasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby til NRK.

  • Mandag 9. september kl. 19.44

    Slutt for telefonsalgfirma – skylder på VG-artikkel

    Alle selskapene til telefonsalgfirmaet Windmill er enten slått konkurs eller tvangsoppløst. – Alle kundene har rømt, sier medeier Haakon Lunde.

  • Mandag 9. september kl. 19.37

    Sjå Vestlandsrevyen 19.45

    I Viksdalen i Sunnfjord kan folk kjøpe øl på sjølvbetening. Ulovleg, meiner Helsedirektoratet. Programleiar er Mariann Reikerås.

  • Mandag 9. september kl. 19.37

    Oversvømmelse i Ringebu

    Statens vegvesen melder om oversvømmelse på fylkesvei 2568 ved Strandborgen i Ringebu.

  • Mandag 9. september kl. 19.33

    Olsviktunnelen stengd etter trafikkuhell

    Fv. 562 Olsviktunnelen i Bergen er stengt grunna eit trafikkuhell, melder vegtrafikksentralen. Politiet melder at ein bil har køyrd på ein annan i retning Sotra. Begge sjåførane skal vere uskadde og oppegåande.

  • Mandag 9. september kl. 19.33

    Olsviktunnelen open etter trafikkuhell

    Folk kan igjen køyre gjennom Olsviktunnelen på Fylkesveg 562 i Bergen etter at den var stengd måndag kveld, melder Vegtrafikksentralen. Ifølge politiet hadde ein bil hadde køyrd på ein annan i retning Sotra. Begge sjåførane skal vere uskadde og oppegåande.

  • Mandag 9. september kl. 19.28

    Professor: – Fugler er raske til å hakke på hvaler

    Hvithvalen Hvaldimir ble ikke skutt og drept, viser den foreløpige obduksjonsrapporten. Det er funnet en 35 centimeter lang pinne i munnen hans. En professor ved UiT forklarer at den typen hull som ble funnet på Hvaldimir, ikke er uvanlige på døde hvaler. Se mer i TV-sendinga.

  • Mandag 9. september kl. 19.27

    Ekstraordinært møte – men holder grunnen hemmelig

    Ordfører i Hadsel, Kjell-Børge Freiberg (H), kaller inn til ekstraordinært styremøte i kommunen torsdag. Det skriver VOL. Det er to saker på planen, hvor den viktigste er økonomirapport for 2. tertial. Økonomirapporten er imidlertid ikke klar. – Økonomirapporten kommer til å bli sendt ut og bli offentlig med en gang den er ferdig fra administrasjonen, og det er den ikke. Den er under utarbeidelse, og jeg kommer ikke til å kommentere en økonomirapport som ikke er framlagt, sier han til VOL. På spørsmål fra VOL om det er grunn til bekymring svarer Freiberg: – Jeg er orientert om hva som i hovedtrekk ligger i økonomirapporten, og har valgt å innkalle kommunestyret som følge av det. Så får vi ta diskusjonen og detaljene i den når den formelt er ferdig. Økonomirapporten vil bli oversendt til politikerne i løpet av tirsdag morgen.

  • Mandag 9. september kl. 19.16

    Haaland én av tre toppspillere i EA Sports FC

    Erling Braut Haaland er én av kun tre spillere som gis den høyeste poengvurderingen i 2025-utgaven av det uhyre populære dataspillet EA Sports FC. Lionel Messi ligger historisk lavt.

  • Mandag 9. september kl. 19.05

    Turgåarar i Gloppen ute av fjellet

    Dei to turgåarane i 70-åra som blei sakna i går kveld i Gloppen, har komme seg ned frå fjellet til ein traktorveg i saman med leitemannskap, melder Vest politidistrikt på X. Dei to vart funne i hytta Gjegnabu ved Hyen i tidlegare i dag. Dei blei beskrivne som kalde, men i god form. Vêret har vore dårleg, og i natt blei leiteaksjonen pausa i nokon timar.

  • Mandag 9. september kl. 19.05

    Märtha Louise vil ikke svare på spørsmål om prinsessetittel

    70 prosent mener at prinsessen bør miste tittelen ifølge NRK-måling: – Jeg kommer ikke til å kommentere det, svarer Märtha Louise til VG.

  • Mandag 9. september kl. 19.02

    Ole Gustav Gjekstad aktuell: – En god kandidat

    Ole Gustav Gjekstad (56) peker seg ut som en mulig etterfølger for Thorir Hergeirsson (60).

  • Mandag 9. september kl. 18.56

    Bistår turistar på tur på Helvetesnutane

    Raudekrossen drog før klokka 17 av garde frå Finse til Helvetesnutane på Hardangerjøkulen, der eit turfølge med fire utanlandske turistar trong hjelp. Ein av dei skal ha slått og skadd kneet og treng medisinsk hjelp, og hen klarar ikkje å gå vidare, melder Vest politidistrikt.

  • Mandag 9. september kl. 18.38

    Aksjeras for Gucci-eier

    Det er tøffe tider for luksusmerkene. Gucci-aksjen har falt til det laveste nivået på syv år – og styrer mot sitt verste år siden finanskrisen, ifølge Bloomberg.

  • Mandag 9. september kl. 18.34

    Fransk VM-helt med Mbappé-kommentar: – Ble fanget i konflikter og problemer

    Med kapteinsbindet rundt armen fortsatte motgangen for Kylian Mbappé (25) da Frankrike tapte 1–3 for Italia i fredagens Nations League-åpning.

  • Mandag 9. september kl. 18.32

    Vurderer mistillit etter varslingssak

    Fremskrittspartiet og Høyre i Vestby kommune vurderer å stille mistillitsforslag mot Arbeiderparti-ordfører Tom Anders Ludvigsen, som følge av varslingssaken mot ordføreren. Det skriver Vestby avis. De borgerlige partiene sier mistillit vil være aktuelt hvis ikke Arbeiderpartiet eller Ludvigsen selv tar grep. Gruppeleder i Vestby Ap, Trond Finstad, sier til lokalavisen at han ikke vil kommentere uttalelsene. Varslingssaken mot ordfører Ludvigsen skal behandles i kommunestyret 7. oktober.

  • Mandag 9. september kl. 18.32

    Vurderer mistillitsforslag mot Vestby-ordføreren

    Fremskrittspartiet og Høyre i Vestby kommune vurderer å stille mistillitsforslag mot Arbeiderparti-ordfører Tom Anders Ludvigsen, som følge av varslingssaken mot ordføreren. Det skriver Vestby avis. De borgerlige partiene sier mistilit vil være aktuelt hvis ikke Arbeiderpartiet eller Ludvigsen selv tar grep. Gruppeleder i Vestby Ap, Trond Finstad, sier til lokalavisen at han ikke vil kommentere uttalelsene. Varslingssaken mot ordfører Ludvigsen skal behandles i kommunestyret 7. oktober.

  • Mandag 9. september kl. 18.29

    Tror menighetsvedtak blir anket

    Tilsynsmann i Frikirken tror at menighetsvedtaket i Kristiansand frikirke som omhandlet seksuell legning blir anket, skriver Fædrelandsvennen. – Jeg har fått signaler på at vedtaket blir anket. Noe annet ville vært merkelig. Dette er jo en svært krevende sak, og det var et veldig jevnt resultat. Dermed blir det antakelig et nytt menighetsmøte om saken. Det sier tilsynsmann i Søndre presbyterium i Frikirken Jan Inge Ringsby til avisen. Onsdag i forrige uke stemte et flertall av medlemmene i Kristiansand frikirke for at alle mennesker, uansett legning, kan ha oppgaver i menigheten som ikke innebærer ordinasjon. Ifølge Ringsby kan vedtaket ankes dersom noen opplever at det er i strid med Frikirkens lære eller bestemmelser.

  • Mandag 9. september kl. 18.26

    Bil brenner i Halden

    Nødetatene har rykket ut til en bil i brann i Halden. Det melder Halden Arbeiderblad. Brannen har oppstått ved Aspedamveien ved Nyborg. Bilen befinner seg på en grusbane, og brannvesenet er på plass og startet slukking.

  • Mandag 9. september kl. 18.24

    Oversvømmelser i Gausdal

    Flere veier er rammet av oversvømmelse i Gausdal og i Øyer. På fylkesvei 255 mellom Svatsum og Brattlandshågån er det mye vann. På fylkesvei 2528 er det meldt om oversvømmelse både ved Brustuen og Frøyse. Fylkesvei 254 kan bli stengt ved Østringsvegen på grunn av oversvømmelse.

  • Mandag 9. september kl. 18.24

    Flere oversvømmelser i Gausdal

    Flere veier er rammet av oversvømmelse i Gausdal. På fylkesvei 255 mellom Svatsum og Brattlandshågån er det mye vann. På fylkesvei 2528 er det meldt om oversvømmelse både ved Brustuen og Frøyse.

  • Mandag 9. september kl. 18.22

    Trafikkulukke på Voss

    110-sentralen i Vest melder om ei trafikkulukke ved Flatlandsmo camping på Voss med ein buss og ein personbil. – Det er 14 personar i bussen som framstår som oppegåande, og ein må få utvida helsehjelp, seier vaktkommandør Helge Lund til NRK. Naudetatane er på veg til staden.

  • Mandag 9. september kl. 18.22

    Trafikkulukke med bil og buss på Voss

    110-sentralen i Vest melder om ei trafikkulukke på riksveg 13 i krysset ved Hardangervegen og Fennavegen på Voss med ein buss og ein personbil. – Det er 14 personar i bussen som framstår som oppegåande, og ein må få utvida helsehjelp, seier vaktkommandør Helge Lund til NRK. Vest politidistrikt opplyser at bussen har køyrd i bilen bakfrå. Det var berre ei kvinne i bilen, som skal ha vore medvitslaus, før ho var vaken. Ho blir sendt til sjukehus med ambulanse. Det er ikkje meldt nokon skade på kvinna, melder politiet klokka 18.38. Ingen andre er skadd i hendinga. Både bussen og bilen står i vegbana. I 18.40-tida melder politiet at vegen er stengt, og at det vil bli manuell dirigering i det eine feltet etter kvart.

  • Mandag 9. september kl. 18.22

    Torfinn Gaupås er ny hamnedirektør

    Torfinn Gaupås (42) er tilsett som ny hamnedirektør i Karmsund Havn IKS, skriv selskapet i ei pressemelding. Gaupås har bakgrunn frå maritim logistikk og har dei siste åra leia den maritime satsinga hos Gasnor i rolla som kommersiell direktør marine. Han har også tidlegare jobba i hamneselskapet både som forretningsutviklar og kommersiell direktør. – Eg ser veldig fram til å ta fatt på oppgåva med å leie eit av Noregs største havneselskaper, seier Gaupås i meldinga. Han byrjar i jobben 1. januar 2025.

  • Mandag 9. september kl. 18.21

    Oversvømmelse på fylkesvei i Nordre Land

    Fylkesvei 2432 mellom Rud og Bakke i Nordre Land er rammet av oversvømmelse. Det skal ha rent vann fra ei stikkrenne og inn mot huset til en innringer, ifølge Vegrafikksentralen Øst.

  • Mandag 9. september kl. 18.21

    Stenger tunnel for å øve på tunnelbrann

    Løvstakktunnelen i Bergen er stengt frå klokka 18 til rundt klokka 21 på grunn av ei øving for naudetatane. Tunnelen skal fyllast av teaterrøyk for å simulere ei ulukke mellom ein lastebil og ein buss. Røyken kan også komme ut på Melkeplassen grunna ventilasjon frå tunnelen. Vestland fylkeskommune står bak øvinga.

  • Mandag 9. september kl. 18.17

    Gjenvinningsgigant kjøper Rømskog næringspark

    Selskapet Geminor AS har kjøpt Rømskog næringspark i Aurskog-Høland, melder Indre Akershus blad. Konsernet er blant de største i Europa innenfor material- og energigjenvinning, og har kontorer i ni land. Geminor sier de vil skape nye, lokale arbeidsplasser i næringsparken. Den skal bli et knutepunkt for selskapets aktivitet innenfor biobrensel.

  • Mandag 9. september kl. 18.10

    Fylkesvei stengt pga. oversvømmelse i Sør-Aurdal

    Fylkesvei 2460 på Nybråten i Sør-Aurdal er stengt på grunn av oversvømmelse, melder Statens vegvesen. Veien blir trolig stengt en stund.

  • Mandag 9. september kl. 18.08

    Steinskred på E16 i Vang: To kjørefelt påvirket

    Vegtrafikksentralen Øst melder at det har gått et steinskred/jordskred på E16 i Vang i Valdres. To kjørefelt er påvirket. Det har kommet en stein veien som har truffet en bil. Steinen er cirka 40 cm i diameter. Ingen personer er skadd, men det er uklart hvor store materielle skader det er. Vegen er ikke stengt og blir ikke stengt per nå. – Vi har sendt opp en vegentreprenør som skal opp og sjekke, sier trafikkoperatør Jeanett Andresen.

  • Mandag 9. september kl. 18.08

    Steinskred på E16 i Vang: Bil truffet av stein

    Vegtrafikksentralen Øst melder at det har gått et steinskred på E16 i Vang i Valdres. Det har kommet en stein veien som har truffet en bil. Steinen er cirka 40 cm i diameter. Ingen personer skal være skadd, men det er uklart hvor store materielle skader det er, ifølge trafikkoperatør Jeanett Andresen. Vegen er ikke stengt og blir ikke stengt per nå. – Vi har sendt opp en vegentreprenør som skal opp og sjekke, sier trafikkoperatør i Statens vegvesen, Jeanett Andresen.

  • Mandag 9. september kl. 18.08

    Oljefondet storeier i tek-aksjer: Dette er «din» jafs av Apple

    Når globale teknologiselskaper som Apple legger frem nyheter, kan det også påvirke «din» aksjepost i Oljefondet.

  • Mandag 9. september kl. 18.07

    Flykter fra infernoet

    Joel Ayon er på vei ut av infernoet som herjer i California. Minst 14 skogbranner sprer seg i rekordfart.

  • Mandag 9. september kl. 18.01

    24-åring tiltalt for sverddrap: – Mange bekymringsmeldinger

    Påtalemyndigheten mener det er nærliggende fare for at mannen på nytt skal begå alvorlig vold dersom han får en tidsbestemt straff.

  • Mandag 9. september kl. 17.59

    E16 åpen igjen i ett kjørefelt

    E16 er åpen igjen omtrent en mil sør for Bagn i Valdres, etter å ha vært helt stengt på grunn av oversvømmelse. Statens vegvesen advarer om at den kan bli stengt på ny.

  • Mandag 9. september kl. 17.57

    Bekk gikk over sine bredder: Vann fosset mellom to hus

    Politiet fikk melding kl. 17.26 om en bekk som hadde gått over sine bredder i Gausdal, og at vannet fosset mellom to hus. Etter noe jobbing og graving på stedet gikk vannstanden noe ned. Teknisk etat i Gausdal kommune følger opp saken videre, opplyser politiet.

  • Mandag 9. september kl. 17.38

    Bil totalskadd etter trafikkulukke i Bergen

    Ein bil har køyrd i rekkverket rundt 100 meter før Fløyfjellstunnelen i nordgåande retning i Bergen. Bilen skal vere totaltskadd og det skal komme røyk frå airbag i bilen, melder Vest politidistrikt. Sjåføren var åleine i bilen og skal vere oppegåande, ifølgje 110-sentralen. Klokka 18 melder politiet at den unge mannen får førerkort beslaglagd og skal avhøyrast på politistasjonen. Han er sjekka av helsepersonell og skal vere ok. Det er ikkje mistanke om rus. Trafikken passerte først i eitt felt, men vegen vart stengd mens bilbergar fjerna bilen. Open att i 18.10-tida.

  • Mandag 9. september kl. 17.36

    Borg Høiby-saken: Ekskjæresten skal i nye avhør

    Bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen bekrefter at den fornærmede kvinnen skal i et nytt avhør denne uken.

  • Mandag 9. september kl. 17.31

    Valdshending i Bergen sentrum

    Turist skal ha blitt slått til og lagt i bakken etter at han fotograferte grafitti på Nedre Korskirkealmenning i Bergen. Politiet fekk melding klokka 16.40 om at to personar sloss, men det var over før dei kom til staden. Den fornærma mannen i 40-åra var ikkje så skadd at han trong helsehjelp, men fekk rift i jakka si og var skitten på kleda. Politiet opprettar sak, men veit ikkje kven den mistenkte er.

  • Mandag 9. september kl. 17.30

    Prinsesse Kate (42) er ferdig med cellegift

    Det deler hun i en videomelding mandag ettermiddag.

  • Mandag 9. september kl. 17.21

    Politiet måtte tilbake til funnsted

    Mandag måtte politiet tilbake til stedet det søndag ble funnet levninger etter en død person. Da lå det fortsatt beinrester på funnstedet. Det skriver Adresseavisen. – Jeg har ikke sett bildene, men hvis det hører til vår sak, så burde dette vært sikret i natt, sier politifaglig etterforskningsleder Øyvind Jørgensen til avisa. Mandag ettermiddag kom politiet tilbake til funnstedet og plukket med seg beinrester og en tøybit.

  • Mandag 9. september kl. 17.17

    35.000 boliger i faresonen

  • Mandag 9. september kl. 17.01

    Berg ser muligheter mot «ekstreme Østerrike» – Solbakken skeptisk til teori

    Norge klarte ikke å score mot et Kasakhstan-lag som «parkerte bussen». Akkurat på dét området kunne mandagens motstander knapt vært mer ulik.

  • Mandag 9. september kl. 16.59

    Fylkesvei 43 holdes stengt i perioder

    Fylkesvei 43 ved Kvellandsbrua blir stengt flere perioder på nattetid neste uke på grunn av støpearbeid på Kvellandsbrua, skriver Hægebostad kommune på sin nettside. Natt til tirsdag 17. september til 19. september kl. 21 til 06 vil veien holdes stengt. Omkjøring er via Fylkesvei 451 Brådlandsveien.

  • Mandag 9. september kl. 16.55

    E16 ble stengt ved Bagn, men er åpnet i ett felt

    E16 ble en periode stengt noen mil sør for Bagn i Valdres, etter at veien er ble oversvømt. Veien er nå åpen igjen i ett felt, men kan bli stengt på kort varsel. Det er muligheter for omkjøring er via fylkesveg 2458 Austsidevegen for personbiler. Tyngre kjøretøy kan kjøre riksveg 7.

  • Mandag 9. september kl. 16.55

    E16 er stengt sør for Bagn i Valdres

    E16 er stengt noen mil sør for Bagn i Valdres, etter at vegen er blitt oversvømt. Det er omtrent ved Fønhus vegen er stengt. Omkjøring er via fylkesveg 2458 Austsidevegen for personbiler. Tyngre kjøretøy må kjøre rv. 7.

  • Mandag 9. september kl. 16.54

    Bilulykke i Lærdal

    Ein bil har køyrd i autovernet i Lærdal. Det er ikkje snakk om personskade, men materielle skader, melder Vest politidistrikt på X. Hendinga skjedde klokka 16.36, og bilen står i eit av køyrefelta på Lærdalsvegen ved Tønjum. Trafikken passerer i eitt felt.

  • Mandag 9. september kl. 16.53

    Trafikkulykke i Bærum

    Politi og ambulanse er på vei til et sammenstøt mellom en moped og bil på Fornebu i Bærum. Det er foreløpig ukjent skadeomfang og omstendigheter, opplyser politiet.

  • Mandag 9. september kl. 16.46

    Tidligere russiske skiskytterstjerner fikk anke avvist av CAS

    De tidligere skiskytterstjernene Jevgenij Ustjugov og Svetlana Sleptsova nådde ikke fram i Idrettens Voldgiftsrett med sine anker i dopingsakene mot dem.

  • Mandag 9. september kl. 16.37

    Bil tok fyr under kjøring

    På Stiklestad i Verdal tok en bil fyr mandag ettermiddag. Det skriver avisa Innherred. Bilen tok fyr under kjøring. Sjåføren var den eneste i bilen og vedkommende klarte å raskt kjøre inn til siden og komme seg ut. Ingen personskader skal ha oppstått, men bilen ble helt utbrent, skriver Innherred.

  • Mandag 9. september kl. 16.36

    Stjal lakksko, tromme og sverd fra sirkus

    Tyver brøt seg inn i teltet til Cirkus Arnardo på Øvrevoll i Bærum natt til lørdag og stjal flere ting, skriver Budstikka. Blant tingene som er stjålet er to sverd, én svart lakksko, en popkornspade, en hundre år gammel stortromme, en sopelime og flere tepper. Sirkusdirektør Are Arnardo sier de aldri har hatt innbrudd før. – Vi vurderer å få opp overvåkingskameraer her nå. Det som er synd, er at disse tingene ikke har noen verdi for andre, sier han til Budstikka.

  • Mandag 9. september kl. 16.36

    Ut mot Rockstar etter «GTA 6»-tilbud: – Dra til helvete

    Det blir ingen «Temptation» av Heaven 17 på GTA-radioen, om Martyn Ware (68) får viljen sin.

  • Mandag 9. september kl. 16.36

    Politiet ba om mer penger til prinsessebryllupet - fikk nei

    Politiet i Møre og Romsdal ønsket ekstra pengestøtte fra sentralt hold for å dekke kostnadene til prinsessebryllupet i Geiranger.

  • Mandag 9. september kl. 16.27

    Sjåfører til legevakt i Skien

    Politiet melder at to bilførere er kjørt til legevakta for sjekk etter et trafikkuhell mellom to biler i samme kjøreretning ved Elstrømbrua. Klokken 16.05 er veien ryddet og politiet oppretter sak.

  • Mandag 9. september kl. 16.26

    Trafikkulykke i Vennesla

    Det har vært en trafikkulykke på Ålefjærveien i Vennesla. Et kjøretøy har krasjet og gått rundt. Alle personene er ute av bilen. De er oppegående og ved bevissthet, melder politiet. Veien er nå ryddet og trafikken går som normalt, oppdaterer politiet.

  • Mandag 9. september kl. 16.26

    Trafikkulykke i Kristiansand

    Det har vært en trafikkulykke på Ålefjærveien I Kristiansand. Et kjøretøy har krasjet og gått rundt. Alle personene er ute av bilen. De er oppegående og ved bevissthet, melder politiet. Trafikken blir dirigert manuelt til bilberger kommer.

  • Mandag 9. september kl. 16.15

    Stengt i begge retninger i natt

    Veien forbi rasstedet på E18 ved Lundevannet i Tvedestrand blir stengt i begge retninger mellom kl. 02.00 og 05.00 i natt. Det blir merket omkjøring via Vegårshei.

  • Mandag 9. september kl. 16.15

    Nå kommer høstværet: – Kan bli kaos

    Meteorologen oppfordrer folk til å unngå unødvendige reiser. I Innlandet er det satt krisestab.

  • Mandag 9. september kl. 16.13

    Bergensbanen med strømproblemer: – Dette vil ta tid

    Bergensbanen er stengt mellom Dale og Arna grunnet strømproblemer.

  • Mandag 9. september kl. 16.01

    Redningsaksjon: To personer hentet opp fra vannet i Vestland

    De to personene skal ha falt i vannet fra en kajakk eller kano - nødetatene har kontroll på stedet.

  • Mandag 9. september kl. 16.00

    Premier League på billigsalg: – Pengene går til kriminelle

    For en tiendedel av Viaplay-prisen er det mulig å skaffe seg TV-tilgang til engelsk fotball.

  • Mandag 9. september kl. 15.59

    MC og bil i trafikkulykke

    I Trondheim er politi og ambulanse på stedet etter en trafikkulykke mellom en bil og MC. Begge involverte er oppegående og blir sjekket av helsepersonell.

  • Mandag 9. september kl. 15.58

    Oversvømmelse på E16

    Det er redusert fremkommelighet på E16 sør for Bagn i Sør-Aurdal kommune på grunn av oversvømmelse. Ifølge Vegtrafikksentralen øst er det en stikkrenne som har tetta seg som fører til oversvømmelsen. Begge kjørefeltene er ramma, men det er mulig å passere, ifølge Vegtrafikksentralen. Også på Vest-Torpavegen, fylkesveg 2432 i Nordre Land kommune, er det redusert fremkommelighet på grunn av oversvømmelse.

  • Mandag 9. september kl. 15.53

    Redningsaksjon etter kajakkvelt i Etne

    Nødetatene og redningshelikopter rykket ut til Åkrafjorden i Etne etter melding om kajakkvelt. To personer havnet i vannet, men kom seg etter hvert på land og er i god behold, melder Hovedredningssentralen. Politiet melder at de kom seg opp på land på egenhånd. – Politi og ambulanse er i kontakt med personene. De er litt våte og kalde, men ellers ok, skriver Sør-vest politidistrikt på X.

  • Mandag 9. september kl. 15.52

    Togtrøbbel på Romerike

    En signalfeil mellom Jessheim og Dal fører til forsinkelser og innstillinger på Hovedbanen, melder Bane Nor. Det er uklart hvor lang tid det vil ta å fikse feilen. Dette rammer linje R13 mellom Drammen og Dal.

  • Mandag 9. september kl. 15.50

    Monarkiet hører hjemme i historiebøkene

    Monarkiet er et udatert system som ikke hører hjemme i et moderne demokrati.

  • Mandag 9. september kl. 15.49

    Dekk i veien – E18 stengt

    E18 ved Stenbjørnrødtunnelen i Horten er stengt etter melding om et dekk i venstre kjørefelt. Veivakta er på vei til stedet.

  • Mandag 9. september kl. 15.49

    Dekk på E18 ryddet

    E18 ved Stenbjørnrødtunnelen i Horten er åpnet i sørgående felt etter at et dekk ble fjernet fra veibanen.

  • Mandag 9. september kl. 15.45

    Trafikkulykke i Lindesnes

    To biler har kollidert til Daleveien ved Sodland i Lindenes. Det skal ikke framstå som en alvorlig ulykke, ifølge politiet. To personer er involvert, en i hvert kjøretøy. Begge er oppegående og ved bevissthet. Trafikken skal gå greit forbi stedet, men kan bli noe nedsatt når nødetatene kommer frem, skriver politiet på X.

  • Mandag 9. september kl. 15.45

    Sjøforsvaret følger russiske fartøy utanfor Noreg

    Korvetten KNM «Storm» har dei siste dagane følgt tre russiske fartøy vest for Noreg. Dei russiske fartøya segler i internasjonalt farvatn, melder Forsvaret i ei pressemelding. – Den russiske marinen har nå starta øving Okean. Øvinga gir høgare aktivitet både frå Nordflåten og Østersjøflåten i nærområda våre, i tillegg til langtrekkande fly, seier sjefen for Forsvarets operative hovudkvarter, Rune Andersen.

  • Mandag 9. september kl. 15.43

    Redningsgrupper samlet i Trøndelag og Innlandet

    Norsk Folkehjelp samler troppene for å hjelpe til med det voldsomme været i Trøndelag og Innlandet. Alle redningsgruppene deres i området skal være samlet for å kunne bistå det offentlige ved behov. Mandag er det sendt ut oransje farevarsel for regn, jordskred og flom sør i Trøndelag og store deler av Innlandet. Det er også meldt kraftig regnvær tirsdag.

  • Mandag 9. september kl. 15.41

    Overførte en halv million kroner til seg selv fra moren – uten hennes samtykke

    En kvinne i 50-årene fra Hedmarken er tiltalt for grovt underslag, for å ha overført inntil en halv million kroner fra sin mors kontoer til privat bruk ved flere anledninger. Ifølge tiltalen skjedde overføringene uten morens samtykke og i perioden fra februar 2017 til september 2021. Kvinnen må møte i retten senere denne måneden.

  • Mandag 9. september kl. 15.37

    Svært mange boliger til salgs i Østfold

    Skal du kjøpe deg bolig i Østfold har du nå uvanlig mye velge mellom. For øyeblikket er det nesten 2700 boligannonser på finn.no for boliger til salgs i fylket vårt. Det er ca. 10 prosent flere annonser enn på samme tid i fjor, opplyser finn.no De ser også at en del av boligene har ligget ute en stund. Leder for Norges Eiendomsmeglerforbund i Østfold, Thor-Martin Frøyland, sier det nå er færre som kommer på visning, og at det tar i snitt 52 dager å selge en bolig i Østfold.

  • Mandag 9. september kl. 15.31

    Wall Street åpner med bred oppgang

    Wall Street slår tilbake etter grusom uke. Sjefstrateg tror markedet overreagerte forrige uke.

  • Mandag 9. september kl. 15.31

    Bred oppgang på Wall Street

    Wall Street slår tilbake etter grusom uke. Flyprodusent steg etter å sannsynligvis ha avverget en større streik.

  • Mandag 9. september kl. 15.29

    Lunde overrasket over trener-exit

    Landslagskeeper Katrine Lunde fra Kristiansand synes det er trist at Thorir Hergeirsson gir seg som landslagssjef etter EM i desember. – Han er en god trener, en god samtalepartner, et godt menneske. Han ser personer. Man har det bra med Thorir. Han er flink til å lese mennesker, sier Lunde.

  • Mandag 9. september kl. 15.28

    Stengt i Lisleherad på grunn av oversvømmelse

    Fylkesveien ved Schia i Lisleherad er stengt etter at Kåsabekken gikk over sine bredder mandag ettermiddag, skriver Telen. Det er usikkert hvor lenge veien vil være stengt. Årsaken til at bekken gikk så stor så raskt, er at det i terrenget fortsatt ligger store mengder vann i grunnen som skal ut til bekker og småelver.

  • Mandag 9. september kl. 15.22

    Anleggsselskap har gått konkurs: – 21 ansatte har mistet jobben

    Anleggsselskapet RA1 Anlegg er konkurs med 91,7 millioner i gjeld. Det skriver Agderposten. – 21 ansatte har mistet jobben ved konkursåpning i dag, sier bostyrer Christian Bohne til NRK. Bohne forteller at de arbeider med å få solgt virksomheten, redde arbeidsplasser og få realisert verdiene som ligger i selskapet. – Så gjenstår det å se om det er mulig å få videreført arbeidsplasser også. Veien videre er å informere alle kreditorer om konkursen. Det er å veilede de ansatte i forhold til lønnsgarantidekning, hjelpe de med å søke lønnsgarantidekning. Og så skal vi gå gjennom historikken til virksomheten, sier han. Nyheten om konkursen kommer i kjølvannet av at morselskapet RA1 Gruppen og søsterselskapene RA1 Bygg og RA1 Eiendom er slått konkurs. Til sammen er det 70 ansatte som har mistet jobben i de fire selskapene. 44 av de fra RA1 Bygg, fem fra RA1 Eiendom og ingen ansatte i RA1 gruppen, ifølge bostyrer for tre av selskapene Kai Knudsen.

  • Mandag 9. september kl. 15.22

    Anleggsselskap har gått konkurs

    Anleggsselskapet RA1 Anlegg er konkurs med 91,7 millioner i gjeld. Det skriver Agderposten. – 21 ansatte har mistet jobben ved konkursåpning i dag, sier bostyrer Christian Bohne til NRK. Bohne forteller at de arbeider med å få solgt virksomheten, redde arbeidsplasser og få realisert verdiene som ligger i selskapet. – Så gjenstår det å se om det er mulig å få videreført arbeidsplasser også. Veien videre er å informere alle kreditorer om konkursen. Det er å veilede de ansatte i forhold til lønnsgarantidekning, hjelpe de med å søke lønnsgarantidekning. Og så skal vi gå gjennom historikken til virksomheten, sier han. Nyheten om konkursen kommer i kjølvannet av at morselskapet RA1 Gruppen og søsterselskapene RA1 Bygg og RA1 Eiendom er slått konkurs.

  • Mandag 9. september kl. 15.20

    Kommunen setter krisestab i Sel

    Sel kommune har satt krisestab og følger værsituasjonen nøye. Mandag og tirsdag er det varslet mye nedbør i Innlandet og Nord-Gudbrandsdal. Kommunen oppfordrer grunneiere til å holde bekkeløp åpne, sjekke taknedløp, sluk og stukkrenner. De ber også folk tenke seg om og vurdere om det er nødvendig å reise ut når det verste regnet står på.

  • Mandag 9. september kl. 15.20

    Kommuner setter krisestab

    Kommunene Sel og Ringsaker har satt krisestab og følger værsituasjonen nøye. Mandag og tirsdag er det varslet mye nedbør. Innbyggerne oppfordres til å ta ansvaret for egen eiendom. De ber også folk tenke seg om og vurdere om det er nødvendig å reise ut når det verste regnet står på.

  • Mandag 9. september kl. 15.19

    Dømt til psykisk helsevern for to drapsforsøk

    En 41 år gammel kvinne er dømt til tvungent psykisk helsevern etter å ha angrepet to ansatte i helsevesenet i Trondheim i november 2023.

  • Mandag 9. september kl. 15.16

    Trafikkulykke i Levanger

    Nødetatene rykket mandag ettermiddag ut til Mulelia i Levanger etter melding om en trafikkulykke. To biler var involvert, men ingen ble alvorlig skadd. Det var noe kø på stedet en periode, men veien er nå ryddet og trafikken flyter som normalt. Politiet oppretter sak.

  • Mandag 9. september kl. 15.10

    Forsøkte å få inn 22,7 kg cannabis til Norge – ble stanset i tollkontroll

    En mann i midten av 20-årene fra Vestoppland er dømt til fengsel i to år og ni måneder for å blant annet ha forsøkt å innføre 22,7 kg cannabis fra USA til Norge i september 2022. Pakken var sendt til hans hjemmeadresse og ble stanset i tollkontroll på Gardermoen, står det i dommen. Mannen tilsto og erkjente i retten at han har hatt store problemer med bruk av narkotika, og at dette ble finansiert ved salg av narkotika. Han skal ha forklart at han tjente om lag opp mot 100.000 kroner på salg av hasj over en periode på nesten seks år. Mannen er også dømt til å betale en bot 20.000, i tillegg til å få inndratt en iPhone 12 pro, 17.700 kroner i kontanter og en apple watch. Han får heller ikke føre førerkortpliktig motorvogn tre år og seks måneder, fordi han skal ha kjørt ruset ved to anledninger. Han må også betale 2000 kroner i saksomkostninger til staten.

  • Mandag 9. september kl. 15.09

    Vi fulgte Apple-lanseringen direkte

    Nye iPhoner, AirPods og Apple Watch.

  • Mandag 9. september kl. 15.09

    Reagerer på Høyres oljeplaner for Lofoten

    I sitt utkast til nytt partiprogram åpner Høyre for å konsekvensutrede Nordland VI, Nordland VII og Troms II. Leder i Naturvernforbundet, Truls Gulowsen, reagerer sterkt på dette forslaget. – Høyre er dermed villige til å risikere være mest sårbare naturområder. Forslaget blir fremmet i en tid der verden og Norge skriker etter en mer rettferdig og grønnere omstilling. Ifølge Gulowsen og Naturvernforbundet betyr Høyres forslag å oppgi klimakampen. Etterspørselen etter norsk gass vil fortsette i flere tiår fremover, ifølge Høyres utkast til nytt partiprogram. Europa regner Norge som en stabil og bærekraftig eksportør. Derfor er det ifølge partiet viktig at Norge opprettholder og videreutvikler denne posisjonen. Aktiviteten på norsk sokkel skal skje innenfor rammene av våre klimaforpliktelser, der forutsetningen er at produksjonen skal skje med tilnærmet null utslipp, ifølge Høyre.

  • Mandag 9. september kl. 15.08

    Dømt til psykisk helsevern for angrep på helsetilsette

    Kvinna som var tiltalt for to drapsforsøk på tilsette i helsetenesta i Trondheim, er dømt til tvungent psykisk helsevern. I november 2023 oppsøkte kvinna (41) Saupstad helsestasjon for å få vete kvar ungen hennar var. Tiltalte brukte både kniv og barberblad, men sa i retten at det var dei tilsette som angreip henne. Ho nekta straffskuld og meiner ho ikkje er sjuk. Aktor meinte kvinna måtte dømast for drapsforsøk. Tingretten meiner det er snakk om grov kroppsskade og kroppsskade i staden.

  • Mandag 9. september kl. 15.08

    Dømt til psykisk helsevern for to drapsforsøk

    Kvinna som er tiltalt for to drapsforsøk på tilsette i helsetenesta i Trondheim, er dømt til tvungent psykisk helsevern. I november 2023 oppsøkte kvinna (41) Saupstad helsestasjon for å få vete kvar ungen hennar var. Tiltalte brukte både kniv og barberblad, men sa i retten at det var dei tilsette som angreip henne. Ho nekta straffskuld og meiner ho ikkje er sjuk.

  • Mandag 9. september kl. 15.02

    Følger russisk fartøygruppe vest av Norge

    Den norske korvetten KNM «Storm» har de siste dagene fulgt tre russiske fartøy fra Østersjøflåten som seiler vest av Norge. Den russiske seilasen har skjedd i internasjonalt farvann, og vurderes så langt til å ha skjedd på en sikker måte. – Den russiske marinen har nå startet øvelse Okean. Øvelsen gir høyere aktivitet både fra Nordflåten og Østersjøflåten i våre nærområder, i tillegg til langtrekkende fly, sier viseadmiral Rune Andersen, sjef for Forsvarets operative hovedkvarter (FOH). – Dette var vi forberedt på, og vi har planlagt å følge med på russiske bevegelser sammen med våre allierte. Forsvaret skriver i pressemeldingen at de alltid følger situasjonen i Norges nærområder tett. De sier de har god oversikt over aktivitet gjennom egne operasjoner og sensorer i tillegg til samarbeid med allierte.

  • Mandag 9. september kl. 14.59

    Vipers har landet ny sponsoravtale

    Vipers Kristiansand har tegnet en sponsoravtale med Å Energi. Det skriver Fædrelandsvennen. Styreleder i Vipers Peter Gitmark sier til avisa at det er snakk om en ettårig avtale og sier den har stor symbolverdi. – Vipers har lenge ønsket å få med en sterk merkevare som Å Energi. Derfor oppleves dette som en stor seier, sier styrelederen. Vipers er avhengig av å få inn fem millioner kroner innen februar neste år for å unngå konkurs.

  • Mandag 9. september kl. 14.54

    Sju personer vil bli klinikksjef ved Sykehuset Telemark

    Sju personer, tre kvinner og fire menn, har søkt på stillingen som klinikksjef ved Sykehuset Telemark, skriver Varden. Sykehuset skal ansette ny klinikksjef ved medisinsk klinikk etter at Jørn Vegard Sagen takket ja til ny jobb ved Akershus Universitetssykehus.

  • Mandag 9. september kl. 14.48

    Mener ny parkeringsplass ved Oslo Lufthavn kan bedre trafikksikkerheten

    Siden det kan være farlig at folk parkerer på rasteplassen eller langs E16 rett før Oslo Lufthavm ønsker Avinor å bygge en ny parkeringsplass et annet sted. Det sier statsforvalteren nei til, og begrunner det blant annet med at tiltaket er i strid med mål om redusert klimagassutlipp og økt bruk av kollektivtransport. Bernt Arne Skatvedt, direktør eiendom og kommersiell ved Oslo Lufthavn, sier at løsningen er ment å bidra til bedre trafikksikkerhet for reisende til Oslo Lufthavn. I tillegg mener han at løsningen kan avlaste politiet som i perioder bruker mye tid på trafikkfarlige situasjoner. – Det er mange som ikke kan eller ønsker å reise kollektivt, og vi har et ansvar for å legge til rette for dem også. Han legger til at tilgangen på kollektivtransport til flyplassen ikke er like god utenfor Stor-Oslo.

  • Mandag 9. september kl. 14.47

    En person til sykehus etter ulykke

    En person er sendt til sykehuset på Kalnes i Sarpsborg etter en ulykke. Personen ble påkjørt av en bil i nærheten av Torvbyen kjøpesenter i sentrum av Fredrikstad. – Pasienten blir kjørt Kalnes grunnet mulig skade i hoften, melder politiet. Fører av bilen får førerkortet beslaglagt.

  • Mandag 9. september kl. 14.37

    Herrem fikk klump i magen av Hergeirssons avgang: – Forferdelig trist

    Nøkkelspiller Camilla Herrem (37) ble lei seg da Thorir Hergeirsson (60) varslet sin avgang.

  • Mandag 9. september kl. 14.32

    Fuktig uke i vente

    Uka i Sør-Norge blir preget av mye fukt og ustabile luftmasser, skriver Meteorologene på X. Dermed er det bygevær i vente de neste dagene. På Østlandet blir det tørrere jo lenger ut i uka vi kommer.

  • Mandag 9. september kl. 14.28

    Uvær i Sør-Norge

  • Mandag 9. september kl. 14.26

    Mannskapsmangel i flere ferjesamband

    Flere fergesamband på Sør-Helgeland er innstilt eller opplever endringer grunnet mannskapsmangel, melder Brønnøysunds Avis. Blant annet er avgangene fra Igerøy til Tjøtta i dag mandag klokken 17 og fra Tjøtta klokken 18.10 innstilt.

  • Mandag 9. september kl. 14.21

    Vogntog fikk stans på E18

    Et vogntog har fått stans i vestgående retning på E18 ved Timenes i Kristiansand. Årsaken skal være et ødelagt dekk. Politiet er på stedet og bistår.

  • Mandag 9. september kl. 14.21

    Hergeirsson ferdig som landslagssjef etter 15 år

    Thorir Hergeirsson (60) har ledet Norge til ti gull i OL, VM og EM, men nå er det over: Suksesstreneren gir seg etter EM i desember. – EM blir mitt siste mesterskap. Jeg stopper da. Det føles riktig for meg, sier Hergeirsson på en pressekonferanse på Ullevaal mandag.

  • Mandag 9. september kl. 14.16

    Har fått video av dødsulykken på Danmarks plass

    Politiet har fått video av dødsulykken som skjedde lørdag 31. august på Danmarks plass i Bergen, skriver Bergens Tidende. En kvinne mistet livet etter at hun ble påkjørt av en bybanevogn. Saken blir etterforsket av politiet. Politiet har fått video av både vognen og bybanestoppet. – Foreløpig ser det ut som at det var umulig for bybaneføreren å stanse i tide. Mer enn det kan jeg ikke si nå, sier politiadvokat Kjersti Kathrine Svendsen som er påtaleansvarlig i saken til BT.

  • Mandag 9. september kl. 14.09

    Farevarsel: – Venter kraftige vindkast

    Meteorolgisk institutt har sendt ut gult farevarsel for kraftige vindkast i indre strøk av Nordland og Troms fra tirsdag. Fra tirsdag formiddag ventes lokalt kraftige vindkast på 25-27 meter i sekundet fra sørøst. Vinden vil øke først i indre strøk av Nordland, og minke sist i indre strøk av Troms. Meteorologene anbefalinger folk å sikre løse gjenstander og sjekke veimeldinger dersom man skal ut i trafikken. – Løse gjenstander kan blåse avgårde og enkelte reiser vil kunne få lenger reisetid, er meldingen i varselet.

  • Mandag 9. september kl. 14.04

    Satte ny bestenotering på kveite i forrige uke

    Uke 36 står for høyeste kveiteomsetning så langt i år. Det melder Norges Råfisklag. I forrige uke ble det omsatt 98 tonn fersk kveite til en verdi av 6,2 millioner. Forrige topp kom i uke 34 med 80 tonn og 5 millioner i omsetning. Størst kvantum ble levert i Troms. Der ble 32 tonn av totalen levert. Vest-Finnmark er nummer to med 18 tonn.

  • Mandag 9. september kl. 14.03

    Ordfører-saken i bystyret i dag

    Gruppeleder for Arbeiderpartiet i Stavanger, Dag Mossige, tok opp ordfører-situasjonen i Stavanger under dagens bystyremøte. – Det er mange bystyrerepresentanter som spør oss om hva som skjer, og vi har ingen annen informasjon om hva som står i media. Så det er stor offentlig interesse å høre om flertallet er enige i at ordføreren skal gå av, og om det er kommet en søknad om hun skal gå av, sier Mossige. Sissel Knutsen Hegdal varslet onsdag i forrige uke at hun gir seg som ordfører i Stavanger. Årsaken er at ordføreren har brukt partimidler til privat forbruk under valgkampen 2023. Ingen fra det politiske flertallet besvarte spørsmålet i møtet. Tormod Losnedal (H) ble oppnevnt som settevaraordfører.

  • Mandag 9. september kl. 14.03

    Tar opp ordfører-saken i bystyret i dag

    Gruppeleder for Artbeiderpartiet i Stavanger, Dag Mossige, sier til NRK at han vil ta opp ordfører-situasjonen i Stavanger under dagens bystyremøte. – Det er mange bystyrereprestanter som spør oss om hva som skjer, og vi har ingen annen informasjon om hva som står i media. Så det er stor offentlig interesse å høre om flertallet er enige i at ordføreren skal gå av, og om det er kommet en søknad om hun skal gå av, sier Mossige. Sissel Knutsen Hegdal varslet onsdag i forrige uke at hun gir seg som ordfører i Stavanger. Årsaken er at ordføreren har brukt partimidler til privat forbruk under valgkampen 2023.

  • Mandag 9. september kl. 14.02

    Hergeirsson gir seg som landslagssjef: – Det var krevende

    ULLEVAAL STADION (VG) Thorir Hergeirsson (60) forlenger ikke kontrakten. Det var følelsesmessig tøft å gi beskjeden til trenerkollegene søndag.

  • Mandag 9. september kl. 13.59

    En av to fagforeninger: Norsk Kabinforening stemmer ja til SAS-avtale

    Medlemmene i Fellesforbundets Norsk kabinforening har stemt ja til den nye avtalen. Nå gjenstår avstemning blant medlemmene i Parat.

  • Mandag 9. september kl. 13.59

    En av to fagforeninger: Stemmer ja til SAS-avtale

    Medlemmene i Fellesforbundets Norsk Kabinforening har stemt ja til den nye avtalen. Nå gjenstår avstemning blant medlemmene i Parat.

  • Mandag 9. september kl. 13.58

    Ber vegvesenet prioritere sikring på E18

    Fylkesordfører Arne Thomassen foreslår at politikerne kommer med en uttalelse til Statens vegvesen etter raset i Tvedestrand. Han ønsker at vegvesen prioritere sikring på E18 mellom Tvedestrand og Risør. Samtidig jobber de mot kommunene for å få til en reguleringsplan for ny E18 på strekningen.

  • Mandag 9. september kl. 13.57

    Ny KI-modell identifiserer bevisst jamming

    En ny KI-modell kan identifisere bevisste forsøk på å forstyrre radio- og satellittsignaler, såkalt jamming. Nasjonal kommunikasjonsmyndighet i Lillesand tester modellen. – Denne KI-modellen gjør det mulig å skille mellom bevisst jamming og forstyrrelser som skyldes andre typer feil, sier John-Eivind Velure, fungerende direktør i Nkom. Det er forskere ved Universitetet i Agder som har utviklet modellen, kalt Tsetlin. Testene som er gjort så langt, viser svært gode resultater, ifølge Nkom. Jamming kan brukes i elektronisk krigføring. Russland har tidligere fått skylden for omfattende GPS-jamming i Finnmark. (NTB)

  • Mandag 9. september kl. 13.51

    Stopp i togtrafikken

    Det blir stopp i all togtrafikk ved Nordagutu stasjon fra 13.–16. september. Dette skyldes at Bane Nor fornyer jernbanens signalanlegg over hele landet. – Arbeidet vil medføre støy, særlig for de nærmeste naboene, skriver Midt-Telemark kommune på sine nettsider.

  • Mandag 9. september kl. 13.47

    Alarm i Brevik

    Brannvesenet sjekker ut en alarm som høres i Torgbakken i Brevik. Det skal ikke være noen brann på stedet.

  • Mandag 9. september kl. 13.47

    Været er helt spinnvilt, er det ikke?

    Og vi har vel alle en liten anelse om hva noe av det faktisk skyldes.

  • Mandag 9. september kl. 13.43

    Sofie Karlstad bekrefter kjæreste

    Influenceren åpner opp om sitt nye forhold.

  • Mandag 9. september kl. 13.38

    Mindreårige tiltalt for å ha slått person med knokejern

    Fem mindreårige gutter er tiltalt for kroppskrenkelse, etter at de i mars gikk til angrep på en person i Sarpsborg. De skal ha slått personer med knokejern gjentatte ganger. Ifølge tiltalebeslutningen ble volden utført etter gjensidig oppfordring i ord og handling ved at den enkelte unnlot å gripe inn mot de voldshandlinger som ble utført. Rettssaken starter 9. oktober i Søndre Østfold tingrett.

  • Mandag 9. september kl. 13.37

    Styrtregn på nylagt Ullevaal-matte: – Kan få kjørt seg

    Martin Ødegaard og Norge får en tøff oppgave mot Østerrike under ufyselige forhold i kveld.

  • Mandag 9. september kl. 13.32

    Fallulykke i Bergen: Mann i 40-årene omkom

    Nødetatene i Bergen rykket ut etter melding om en fallulykke fra et stillas. Det ble startet livreddende innsats på stedet, men mannen i 40-årene omkom.

  • Mandag 9. september kl. 13.31

    Arbeidsulykke i Bergen

    Klokken 13.28 rykket nødetatene ut til en arbeidsulykke i Bergen. Politiet beskriver hendelsen som en mulig fallulykke.

  • Mandag 9. september kl. 13.31

    Kina er ikke vennen din

    Reiser Jonas Gahr Støre til Kina med en femten år gammel analyse i bagasjen?

  • Mandag 9. september kl. 13.28

    Politiet: – Ingen tegn på at Hvaldimir ble skutt

    Det opplyser politiet etter at den foreløpige obduksjonsrapporten er klar. – Vi har nå mottatt en rapport om foreløpige undersøkelser fra Veterinærinstituttet, og det er ingen funn fra obduksjonen som tyder på at Hvaldimir er skutt, sier Amund Preede Revheim, leder ved Nordsjø- og miljøseksjonen ved felles etterretning og etterforskningsenhet i Sør-Vest politidistrikt. Bilder har vist at hvalen hadde noen synlige sår på utsiden av huden. – Disse er helt overfladiske. Ett av sårene er noe dypere, men disse skadene har ikke påvirket vitale organer eller er av dødelig art, skriver politiet. Det ble funnet en 35 cm lang og cirka 3 cm bred pinne som satt fast inne i munnen på Hvaldimir. – Obduksjonen viste at magesekken hans var tom. I tillegg var de fleste organer brutt ned. Det er ikke noe i undersøkelsene som er gjort som bygger opp om at det er menneskelig aktivitet som direkte har medført Hvaldimirs død, sier Preede Revheim.

  • Mandag 9. september kl. 13.28

    Foreløpig obduksjonsrapport: Hvaldimir ble ikke skutt

    Politiet vil ikke etterforske dødsfallet videre.

  • Mandag 9. september kl. 13.28

    Vålerenga må slå Anderlecht for å ta seg til mesterligaen

    Anderlecht fra Belgia blir Vålerengas siste hinder i kampen om å ta seg til gruppespillet i mesterligaen for første gang. Lørdag tok Vålerenga seg videre fra første kvalifiseringsrunde, etter å ha slått rumenske Farul Constanta 3-1. De må vinne sammenlagt over Anderlecht i to kamper i 2. kvalifiseringsrunde for å ta seg til mesterligaens gruppespill. Det første oppgjøret spilles i Belgia. Kvalifiseringskampene spilles 18./19. og 25./26. september, og vinnerne tar seg til gruppespillet der Barcelona, Lyon, Bayern München og Chelsea er direktekvalifisert. Gruppespillet i mesterligaen trekkes 27. september. De første kampene spilles 8./9. oktober, og gruppespillet avsluttes rett før jul. (NTB/NRK)

  • Mandag 9. september kl. 13.22

    Sommer i nord: – Flere steder ligger an til å få 25 grader

    Tromsø sin varmerekord kan bli slått i dag.

  • Mandag 9. september kl. 13.14

    Lover robotklipper som ikke trenger kantklipper

    Berlin/Tek.no: Robotklipper- og -støvsugerprodusenten Dreame varsler en ny versjon av sin Roboticmower med en kutteplate som kan flyttes horisontalt etter behov.

  • Mandag 9. september kl. 13.04

    Helsenorge: Innlogging skal fungere igjen

    Innloggingen til den nasjonale tjenesten Helsenorge skal nå fungere igjen, etter at flere hadde problemer med å logge seg inn mandag formiddag. – Feilen er rettet. Innloggingen skal nå fungere igjen. Men vi følger med den neste tiden for å sikre at nettsiden fungerer slik den skal, sier pressevakt ved Norsk Helsenett, Lovise Kjørsvik, til NRK. Norsk Helsenett drifter Helsenorge, som er det offentlige nettstedet for informasjon om og tilgang til helsetjenester. Tjenesten brukes blant annet når man skal bestille time hos fastlegen.

  • Mandag 9. september kl. 12.59

    Kontakt med de to savnede

    Mannskaper fra Røde Kors er i kontakt med de to savnede på hytten på Gjengabu. Ifølge politiet er de to kalde, men i god form. – Vi jobber ut ifra at de er i stand til å gå ned selv. Og vi vil selvfølgelig bistå dem med det med det redningsmannskapet vi har der oppe, sier innsatsleder Ole Jørgen Eide. Det planlegges nå hvordan de skal få de to mennene ut av fjellet.

  • Mandag 9. september kl. 12.55

    Solbakkens skjebne ligger i spillernes hender

    Det kan fort være kampen som bestemmer Ståle Solbakkens skjebne. Jeg tror ikke norsk fotball tåler en ny svak kamp med et påfølgende tap mot Østerrike mandag kveld.

  • Mandag 9. september kl. 12.45

    Aasland får orientering om uværet

    Energiminister Terje Aasland (Ap) besøker mandag ettermiddag Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) for å få orientering om nedbøren på Østlandet. Møtet skjer i NVEs varslingsrom og begynner klokka 15.15, skriver Energidepartementet. NVE har varslet at enkelte deler av Østlandet og sørlige deler av Trøndelag kan få like store skader som etter ekstremværet Hans. Det er oransje farenivå for både flom og jordskred. (NTB)

  • Mandag 9. september kl. 12.42

    Helse Norge har problemer

    Det skriver de selv på sine nettsider. Ifølge NRK har flere personer problemer med å logge inn.

  • Mandag 9. september kl. 12.42

    Tiltalt for drap og syv drapsforsøk: Hevder det var en ulykke

    Drapstiltalte Valon Avdyli (37) nekter for å ha skutt og drept Hamse Hashi Adan (20) med vilje – men 37-åringen er åpen om at han hadde et behov for å markere seg.

  • Mandag 9. september kl. 12.42

    Innsigelsene mot planene om nytt vanntårn trekkes

    Avdelingen for kommunalteknikk i Bamble kommune ønsker å bygge et vanntårn som sikrer framtidig vannforsyning til Langesundhalvøya. Nå kan vanntårnet bygges, etter mekling hos Statsforvalteren. Det skjer mot en lovnad om en skånsom og begrenset arealbruk fra kommunens side, forteller plan- og byggesakssjef Finn Roar Bruun til Porsgrunns Dagblad. Statsforvalteren har varslet og kommet med innsigelser på planene, blant annet fordi det er forekomster av den truede arten Rød Skogsfrue i området.

  • Mandag 9. september kl. 12.39

    De siktede etter Mortensrud-skytingen avhøres

    De to mennene som er siktet etter melding om skudd ved Mortensrud skole natt til mandag, avhøres av politiet mandag dersom de vil forklare seg. Mennene på 19 og 22 år er siktet for grov ulovlig befatning med skytevåpen på offentlig sted, eller medvirkning til dette i forbindelse med saken. Tirsdag vil det bli vurdert om de skal fremstilles for varetektsfengsling. – Det kan bli aktuelt med flere pågripelser, sier politiinspektør Trine Dyngeland Leiros. – Politiet ser svært alvorlig på skyting i det offentlige rom, og saken prioriteres høyt. Det utelukkes ikke at det kan være flere involverte i saken, skriver Oslo-politiet i en oppdatering til mediene mandag formiddag. De to siktede mennene har fått oppnevnt forsvarere – Hilde Marie Ims for 19-åringen og Sugin Varatharajan for 22-åringen

  • Mandag 9. september kl. 12.39

    Helsenorge bekrefter problemer med nettside

    Flere har opplevd problemer når de har forsøkt å logge seg på den nasjonale tjenesten Helsenorge mandag formiddag. Tjenesten brukes blant annet når man skal bestille time hos fastlegen. – Vi har identifisert feilen. Vi jobber med å løse problemet så raskt som mulig, sier pressevakt ved Norsk Helsenett, Lovise Kjørsvik, til NRK. Norsk Helsenett drifter Helsenorge, som er det offentlige nettstedet for informasjon om og tilgang til helsetjenester.

  • Mandag 9. september kl. 12.29

    Forsinkelser på Sørlandsbanen

    Tog kan bli innstilt eller forsinket på linjene som går gjennom Kongsberg stasjon som mandag er stengt på grunn av vanskelige værforhold. Sørlandsbanen (F5) og linje Gardermobanen (R12) mellom Kongsberg og Eidsvoll påvirkes. Bane Nor skriver at passasjerer må regne med forsinkelser og innstillinger. Vy melder at problemet skyldes en signalfeil.

  • Mandag 9. september kl. 12.26

    Lyn stoppet hjemreisen fra Storbritannia for nesten alle ansatte

    70 ansatte i Jæren Sparebank sitter værfaste i Storbritannia. De hadde vært på samling der i helgen, og skulle fløyet hjem søndag kveld. Men på grunn av været med mye lyn ble flyet kansellert. Ny flyavgang er mandag kveld. – Vi klarer å drive banken selv om mange av oss er i Storbritannia. Vi har fått flyttet på noen avtaler, og vi har gode folk som er hjemme, sier administrerende direktør Geir Magne Tjåland. Banken har om lag 90 årsverk.

  • Mandag 9. september kl. 12.06

    Støre etter Xi-møte: Nordmenn får 15 dagers visumfrihet til Kina

    Norske statsborgere trenger ikke lenger søke visum for opphold i Kina på opptil 15 dager, kunngjorde statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) mandag.

  • Mandag 9. september kl. 12.04

    Per Sortedal har søkt toppjobb etter bråket på rådhuset

    Sortedal har søkt på jobben som kommunedirektør i Porsgrunn, sier han til Varden. Den tidligere kommunalsjefen har vært fungerende rådmann siden desember 2023. – Tror du at du får jobben? – Det har jeg ikke så mange tanker om. Men det er klart jeg søker for å få den. Jeg har tillit til at ansettelsesutvalget plukker ut den beste, sier han til avisa.

  • Mandag 9. september kl. 12.01

    Politiet om datainnbrudd: – Ikke styrket mistanke

    Politiet etterforsker fortsatt saken der en mann er siktet for datainnbrudd hos firmaet ISAR Aerospace på Andøya. I slutten av juni ble mannen, som er utenlandsk statsborger, pågrepet og varetektsfengslet. To uker senere ble han løslatt. Han har hele tiden nektet straffskyld. Politiinnspektør Steffen Ravnåsen sier til NRK at han regner med at saken er ferdig etterforsket innen utgangen av oktober. – Foreløpig er ikke mistanken mot siktede styrket, påpeker han.

  • Mandag 9. september kl. 11.58

    Ulykke i Sandefjord

    En bilfører er kjørt til sykehus for sjekk etter å ha kjørt inn i et autovern på Vestre Andebuvei i Sandefjord. Ifølge politiet fremstår bilføreren som uskadet. Autovernet er skadet og Vegtrafikksentralen er varslet. En bilberger har hentet bilen.

  • Mandag 9. september kl. 11.56

    Arctic Securities får bot på 2 millioner

    Stockholmsbørsen bøtelegger det norske meglerhuset og trekker tilbake rådgiver-tillatelse.

  • Mandag 9. september kl. 11.56

    Vil ta minst én uke til før full åpning

    Det vil ta minst én uke til før E18 åpner helt ved Lundeslettene i Tvedestrand etter raset som gikk forrige uke. Det sier byggeleder i Statens vegvesen Ina Rognlid til Fædrelandsvennen. Mandag morgen åpnet ett felt i sørgående retning på veien. Trafikken nordover må fremdeles bruke omkjøringsveien.

  • Mandag 9. september kl. 11.45

    Norse Atlantic trenger en stor heiagjeng

    Spørsmålet er om flyselskapets heiagjeng er stor og ikke minst lojal nok.

  • Mandag 9. september kl. 11.44

    Vil ta formuesskatten til retten: – Det er ingen milliardærdebatt

    Småbedriftseier Lars Oscar Øvstegård fra Ørsta ønsker å gå til sak mot staten for å avklare om formuesskatten bryter grunnloven og menneskerettighetene.

  • Mandag 9. september kl. 11.39

    Skole ble evakuert etter røykutvikling – såpedispenser begynte å brenne

    Brannvesenet rykket ut til Moelv ungdomsskole litt etter klokken 11 i Ringsaker etter melding om røykutvikling i en garderobe. – Det var noe som ble påtent i en vask som har ført til at en såpedispenser begynte å brenne, opplyser politiet ikke lang tid senere. Det ble noen små brann- og sot skader. Evakueringen er opphevet. Ifølge politiet skal det ha vært en mindre brann, som ble slukket. Det førte til en del røyk i bygget og skolen ble derfor evakuert. Politiet etterforsker brannen.

  • Mandag 9. september kl. 11.39

    Skole evakuert etter røykutvikling

    Brannvesenet har rykket ut til Moelv ungdomsskole i Ringsaker etter melding om røykutvikling i en garderobe. Nødetatene fikk meldingen litt over klokka 11. Ifølge politiet skal det ha vært en mindre brann, som ble slukket. Det førte til en del røyk i bygget og skolen ble derfor evakuert. Hva som har forårsaket brannen er foreløpig usikkert, men røykdykkere er på vei inn i det røyklagte området.

  • Mandag 9. september kl. 11.37

    Moped har kjørt av veien

    En moped har kjørt av på Kystveien i Kristiansand. Det melder politiet som er på vei til stedet med ambulanse.

  • Mandag 9. september kl. 11.35

    Gult farevarsel – veg er stengt

    Høgåsveien i Notodden er stengt på grunn av vannmassene som har kommet mandag formiddag, melder Telen. – Akkurat nå kommer man seg ikke til og fra Høgås, sier avdelingsleder for Ingeniørvesenet i kommunen, Kjell Andrew Kløverød til avisen. Nødetater og hjemmehjelptjenesten blir sluppet gjennom veisperringen. Hvor lenge veien vil være stengt er foreløpig uklart. E134 er ikke påvirket av stengingen, men kommunen utelukker ikke at det kan skje om vannet også når Europaveien. Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel for flomfare på store deler av Østlandet. Områder i Telemark som ble utsatt for flom forrige uke, er også utsatt nå. I Notodden er det meldt 21 mm regn og det er økende fare for flom og jord/flomskred. I Bø i Midt-Telemark er det også meldt mye nedbør, 15mm.

  • Mandag 9. september kl. 11.27

    Regjeringen ønsker E134 til Bergen via Odda og Trengereid

    Regjeringen har nå valgt hvilken trasé som skal knytte Bergen til E134 over Haukelifjell, som er hovedveisambandet mellom Øst- og Vestlandet. Denne tilknytningen blir kalt «arm til Bergen» eller «Hordalandsdiagonalen». Samferdselsdepartementet ber Statens vegvesen om å gå videre med konsept 1 (turkis, lengst nord på kartet). Dette alternativet følger hovedsakelig dagens fylkesvei 49 fra Trengereid til Jondal, videre til Odda og langs riksvei 13 til Jøsendal. – Med utviklingsstrategien ønsker vi å få bedre kunnskap om utfordringene, mulig trinnvis utbygging og hvilke strekninger som bør prioriteres i det videre arbeidet, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård i en pressemelding. Regjeringen velger dermed alternativet som Statens vegvesen anbefalte i fjor. – Strekningen har lang reisetid med dårlig veistandard enkelte steder og deler av strekningen er rasutsatt, sier Nygård. Full utbygging var i fjor beregnet å koste 42,3 milliarder kroner, inkludert tunnel under Kvamskogen og ny bro over Hardangerfjorden sør for Jondal. Det vil redusere kjøretiden mellom Bergen og Seljestad med nesten halvannen time, fra 187 til 101 minutter. Det sørligste av alle vurderte alternativer har vært ny veg (rosa/rød) fra Åkrafjorden via Husnes til Tysnes, med tilkobling til den planlagte Hordfast-utbyggingen på E39.

  • Mandag 9. september kl. 11.27

    Skal lages utviklingsstrategi for E134

    Regjeringen har valgt konsept for E134 arm til Bergen, skriver de i en pressemelding. E134 binder kommunene Vindafjord i Rogaland og Etne i Vestland sammen, og er sterkt trafikkert. Samferdselsdepartementet ber Statens vegvesen om å gå videre med alternativet konsept 1, som hovedsakelig følger dagens fylkesvei 49 fra Trengereid til Jondal, videre til Odda og langs riksvei 13 til Jøsendal. – Med utviklingsstrategien ønsker vi å få bedre kunnskap om utfordringene, mulig trinnvis utbygging og hvilke strekninger som bør prioriteres i det videre arbeidet, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård. Tall fra Statens vegvesen fra i fjor viste at over 4000 biler og trailere brukte E134 mellom de to kommunene hver dag.

  • Mandag 9. september kl. 11.27

    Heimevernet øver i Vestfold

    Publikum må i enkelte perioder regne med noe støy og trafikk med militære kjøretøy og personell, opplyser Heimevernet. Øvelsen varer frem til 15. september. Dette er en del av den årlige treningen til Heimevernet, med fokus på å utvikle soldatferdigheter, reaksjonsevne og evnen til å beskytte befolkningen og infrastruktur.

  • Mandag 9. september kl. 11.23

    Tarjei (25) fra Steigen vil på Stortinget

    Nordland Venstre gjennomførte i helgen sitt nominasjonsmøte på Fauske. Der ble Tarjei Svalbjørg enstemmig valgt som partiets førstekandidat, skriver partiet i en pressemelding. Svalbjørg er utdannet statsviter og har bakgrunn fra sjømatnæringen. I nåværende Stortingsperiode (2021-2025) har Venstre ingen representanter fra Nordland. Ifølge Svalbjørg har ikke dagens regjering klart å føre en økonomisk politikk mot renteøkningene. Samtidig hemmer skatteøkningene næringslivet langs kysten. Et sterkt Venstre er nødvendig å sikre en bærekraftig kystpolitikk, hevder førstekandidaten. Bodøs varaordfører, Ida Gudding Johnsen, er partiets andrekandidat, mens Mads Hansen fra Rana er tredjekandidat.

  • Mandag 9. september kl. 11.23

    Regjeringen bevilger to ekstra millioner kroner til Skibladner

    Regjeringen øker den statlige bevilgningen til Skibladner med to millioner kroner. Finansminister Trygve Slagsvold Vedum kom med nyheten på Skibladnerbrygga på Gjøvik nå klokka 11. - Skibladner er en stolt og viktig del av historien vår rundt Mjøsa. Jeg er fornøyd med at vi i Senterpartiet og Ap nå sørger for at regjeringa stiller opp med fem millioner kroner i året for å sikre framtida til Skibladner, sier finansministeren. Dårlig vær førte til stor svikt i antall passasjerer på Skibladner i sommer. Etter flere problematiske år gikk styret for to uker siden ut og sa det trengtes mer statlige penger hvis hjuldamperen skal holde rutetilbudet den har hatt.

  • Mandag 9. september kl. 11.21

    Høyre vil kutte grunnrenteskatt på oppdrett til rundt 15 prosent

    Det er en reduksjon på 10 prosentpoeng fra dagens nivå.

  • Mandag 9. september kl. 11.21

    Høyre ser for seg grunnrenteskatt på oppdrettsnæringen på rundt 15 prosent

    Det er i så fall en reduksjon på 10 prosentpoeng fra dagens nivå.

  • Mandag 9. september kl. 11.19

    Vannskuterulykken: Obduksjonsrapporten er klar

    Politiet har mottatt de foreløpige obduksjonsrapportene etter at Gabriel Johan Misiewicz-Myhre (15) og Noah Østerhus Ask (16) ble funnet døde i Hidlefjorden 1. september. – Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at guttene sannsynligvis har dødd nærmest umiddelbart som følge av hodeskader. Det er ikke gjort funn som tilsier drukning, sier politiadvokat Øyvind Bore ifølge en pressemelding. Politiet skriver i pressemeldingen at de fortsetter etterforskningen av ulykken. Mange etterforskningsskritt er gjennomført, men det gjenstår fremdeles mye arbeid. Politiet fortsetter blant annet med den tekniske gjennomgangen av fartøyene og utstyret om bord, der politiet arbeider med å hente ut tilgjengelige data om fartøyenes ferd umiddelbart før ulykkestidspunktet. Gjennomgangen av tilgjengelige elektroniske enheter tilhørende de involverte fortsetter også. – Vi vil analysere skader og avtrykk på fartøyene for å se om det kan være samsvar. Dette vil ta noe tid å få svar på, sier Bore ifølge pressemeldingen.

  • Mandag 9. september kl. 11.18

    Vannscooter-ulykken: Døde av hodeskader

    Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at guttene sannsynligvis har dødd nærmest umiddelbart som følge av hodeskader.