Nyheter:

  • Søndag 8. september kl. 23.12

    Røykutvikling i enebolig ved Iveland

    Nødetatene rykker ut etter melding om røykutvikling i enebolig ved Iveland søndag kveld. Dette skal komme fra vaskerommet, det er ikke observert flammer. Beboere er ute av huset, melder Agder politidistrikt. Rundt midnatt melder 110-sentralen at det ikke har vært åpne flammer. Brannvesenet er ferdig på stedet.

  • Søndag 8. september kl. 22.41

    Benket Ronaldo reddet Portugal

    (Portugal – Skottland 2–1) Cristiano Ronaldo (39) ble henvist til benken for første gang i en tellende landskamp siden VM i 2022, men det løsnet ikke for vertene før superveteranen entret gressmatta.

  • Søndag 8. september kl. 22.33

    Trafikkulykke i Sør-Odal: – Fremstår alvorlig

    To personer er involvert i ulykken. En er fløyet til sykehus.

  • Søndag 8. september kl. 22.18

    Person med våpenlignende gjenstand i Mysen

    Politiet rykket ut med flere enheter da de fikk melding om at en person var observert med en våpenlignende gjenstand i en bolig i Mysen. Vedkommende skal ha siktet mot veien. – Vi rykket raskt ut til stedet og fikk kontroll på noen personer. Det sier Atle Vesttorp, operasjonsleder i Øst politidistrikt. Politiet gikk gjennom boligen uten å gjøre funn av våpen, forteller Vesttorp.

  • Søndag 8. september kl. 21.59

    Magnus Carlsen knuste finalemotstanderen: – Han er møkka lei

    (Magnus Carlsen-Alireza Firouzja 23,5–7,5) Norges sjakkprofil mener at han var nær sitt toppnivå da Alireza Firouzja (21) ble feid av brettet med helgens største seierssifre.

  • Søndag 8. september kl. 21.55

    Eldre mann frastjålet lommeboka

    Politiet fikk klokka 21.43 melding fra en eldre mann om at to unge gutter stjal lommeboka hans og løp mot Graabrødregaten i Tønsberg, melder politiet. Guttene var rundt 170 cm, lyse i huden og hadde lue. Politiet søker etter gjerningspersonene og tar i mot forklaring fra fornærmede.

  • Søndag 8. september kl. 21.45

    Full stans i togtrafikken på Sørlandsbanen

    Togtrafikken mellom Kristiansand og Marnardal er fortsatt stengt på grunn av problemer med strømtilførselen, skriver Go Ahead på sin nettside. Det har vært full stans i trafikken siden 16 i dag. Ett tog står på linjen mellom Kristiansand og Nodeland. – Det jobbes nå med å få flyttet dette toget inn til Nodeland stasjon. Når toget har kommet inn til Nodeland vil de reisende bli flyttet over i nytt togsett og kjørt videre mot Stavanger, skriver Go Ahead. To tog fra Stavanger til Oslo er innstilt. Ett tog fra Oslo til Stavanger er også innstilt. Det jobbes med å finne alternativ transport til passasjerene.

  • Søndag 8. september kl. 21.35

    E18-strekning stengt etter bilvelt

    En bil har veltet på E18 inngående ved Ulvøya, skriver politiet klokka 21.33 søndag kveld. – Ingen synlige skader utover at en har et kutt i panna, opplyser operasjonsleder Tor Grøttum. Ifølge Vegtrafikksentralen fører velten til at veien er stengt i begge retninger mellom Ormøya og Ulvøya. Det er omkjøring via E6.

  • Søndag 8. september kl. 21.32

    Equinor med milliardsatsing på litium

    Selskapet satser på utvinning av litium i USA og håper å tjene på elbilboomen.

  • Søndag 8. september kl. 21.28

    Harepest påvist i Folldal

    Det er påvist harepest i Folldal kommune. Det skriver kommunen selv på sine nettsider. De skriver at det gir grunn til å være på vakt, og at det er spesielt viktig nå i jaktsesongen. Harepest kan også smitte til mennesker og forårsake sykdom. FHI skriver på sine nettsider at harepest vanligvis gir et forholdsvis mildt sykdomsbilde hos mennesker, og at symptomer er feber, frysninger, hodepine og tretthet. Sykdommen behandles med antibiotika.

  • Søndag 8. september kl. 21.27

    Funn av levninger i Meråker

    Levningene ble funnet i terrenget og meldt fra om av en sauebonde.

  • Søndag 8. september kl. 21.05

    Forbereder seg på enorme nedbørsmengder: – Helt vilt!

    Klimaforsker Bjørn Hallvard Samset (46) har advart lenge, og for Svein Roar Coldevin (54) og naboene i Gjøvik har alvoret skylt over dem for lengst.

  • Søndag 8. september kl. 21.02

    Grønland-folk om Frp: – Det er bullshit

    VG spurte fem personer på Grønland om de synes det er trygt der.

  • Søndag 8. september kl. 20.53

    Avslører kjønnet på barnet

    – Vi gleder oss stort, sier Ragnhild Margrethe Andersen Grødal til VG.

  • Søndag 8. september kl. 20.48

    Nigeria: Minst 48 omkom da tankbil eksploderte

    Minst 48 mennesker har mistet livet i en eksplosjon som oppsto da en tankbil kolliderte med en lastebil i Nigeria.

  • Søndag 8. september kl. 20.43

    Travtriumf for TV-profil gir over én million: – Min største seier

    Morten Langli (50) forbindes gjerne med stødige fotballkommentarer på TV 2.

  • Søndag 8. september kl. 20.41

    Lyngdal formannskap vil bosette flere mindreårige flyktninger

    Lyngdal formannskap mener at kommunen kan ta imot seks enslige mindreårige flyktninger i året, i tillegg til de 20 flyktningene kommunen har vedtatt å bosette i året, skriver Lister 24. I vedtaket kommer det frem at kommunen vurderer å bosette tre enslige mindreårige under 16 år innenfor antallet på seks, dersom kommunen kan gi et faglig godt omsorgstilbud på tvers av de ulike tjenestene som er involvert og de økonomiske rammene.

  • Søndag 8. september kl. 20.29

    Voldshendelse i Sandnes

    Politiet er i kontakt med en person har blitt slått i Sandnes sentrum. Han blør litt ifra tinningen. Gjerningsperson er ikke til stede. Politiet tar avhør av fornærmede. Ambulansen tok med seg fornærmede til legevakten. Politiet oppretter sak.

  • Søndag 8. september kl. 20.24

    Bil i fjellveggen i Eigersund

    Ein bil har køyrt av vegen og har treft fjellveggen på FV44 Soknedalsveien i Eigersund. Førar var aleine i bilen. Førar har sjølv gått ut av bilen. Trafikken står i begge retningar. Skadestaden er sikra. Naudetatane er framme på staden.

  • Søndag 8. september kl. 20.22

    Brann i bygning i Hadsel

    Politiet skriver i politiloggen at de har fått i melding om brann i en bygning i Hadsel i Stokmarknes. Nødetatene er på vei, men kan ikke bekrefte hva slags bygning det er snakk om, eller om evakuering er nødvendig, føre de er fremme ved stedet. – Tipser fortalte om full fyr på stedet. Det fremstår som brann, sier operasjonsleder June Strand Jenssen i politiet i Nordland.

  • Søndag 8. september kl. 20.22

    Brann i bygning i Hadsel – evakuering pågår

    Det brenner i en bygning i Hadsel i Stokmarknes. Brannvesenet har startet slukking i bygget der brannen startet, og evakuert både dette bygget og nabobygget. Brannen startet i en bygning som både huser butikkjeden Elkjøp og to etasjer med leiligheter. – Alle er nå evakuert, sier Agne Brunes, vaktkommandør ved 110-sentralen. Det vil si at ingen er savnet. Han forteller at siste melding de fikk inn var at det er mye sort røyk som kommer ut av bygget. – Det er et alvorlig tegn. Det betyr at det er mye «muffens» i røyken. Derfor bør skuelystne holde seg unna og unngå å puste inn røyk, oppfordrer han. Politiet fikk inn melding om brannen omkring kl. 20 i dag. – Tipser fortalte om full fyr på stedet, sier operasjonsleder June Strand Jenssen i politiet i Nordland. Samleplass for evakuering er ved hotellet ved siden av. Der kan evakuerte møte representanter fra kommunen.

  • Søndag 8. september kl. 20.12

    Tre personer i slåsskamp i veibanen

    Tre personer skal ha vært i slåsskamp i veibanen ved Farvannet i Kristiansand, skriver politiet. Bilen og personene er ikke lenger på stedet. Politiet er på vei for å gjøre undersøkelser.

  • Søndag 8. september kl. 19.58

    Vegen er open igjen etter bilulykke i Etne

    Det har vore ei trafikkulykke med ein bil på E134 ved Norheimstranda i Etne kommune. Ein person var meldt at var ute av bilen. Trafikken stod på staden. Det blei jobba med å opne vegen, og det var manuell dirigering. Førar av bilen var aleine i bilen og blir tatt med til Ølen legevakt for sjekk. Klokka 21.06 er vegen rydda og opna. Politiet opprettar sak. Førarkortet til bilførar blei beslaglagt.

  • Søndag 8. september kl. 19.58

    Trafikken står etter bilulykke i Etne

    Det har vore ei trafikkulykke med ein bil på E134 ved Norheimstranda i Etne kommune. Ein person var meldt at var ute av bilen. Trafikken står på staden. Det blir jobba med å opne vegen, og det er manuell dirigering. Bilbergar er bestilt. Naudetatane er på staden. Førar av bilen var aleine i bilen og blir tatt med til Ølen legevakt for sjekk.

  • Søndag 8. september kl. 19.58

    Ulykke med bil i Etne

    Det har vore ei trafikkulykke med ein bil på E134 ved Norheimstranda i Etne kommune. Ein person er ute av bilen. Naudetatane på veg mot staden.

  • Søndag 8. september kl. 19.57

    Øvelseskjørte i 120 km/t – ledsager mistet førerkortet

    Slikt skjer ikke særlig ofte, ifølge politiet.

  • Søndag 8. september kl. 19.52

    Grønbæk-scoring og Poulsen-magi for Danmark

    (Danmark-Serbia 2–0) For tre måneder siden var ikke Albert Grønbæk god nok for Danmark. Nå dominerer han for «de danske drenge».

  • Søndag 8. september kl. 19.50

    Sofie Vollan: - Jeg trenger ikke alkohol, for jeg er ruset på livet

    Modelltvillingene Sofie og Idunn Vollan (21) har jobbet døgnet rundt de siste to årene. Nå har de tatt grep, og har det bedre enn på lenge.

  • Søndag 8. september kl. 19.50

    Død mann funnet i sjøen

    Brannvesenet har funnet en død person i sjøen ved Skansen småbåthavn i Trondheim, melder politiet. Tidligere i dag starta politiet et søk etter en savna mann fra samme området. Politiet sier at det er grunn til å tro at dette er den savnede mannen. Pårørende er varsla. Ifølge politiet er det ingen grunn til å tro at det har skjedd noe kriminelt. Mannen skal ha vært i 40-årene.

  • Søndag 8. september kl. 19.49

    Kansellert ferjeavgang grunna lading

    E39-Ferja Lavik-Oppedal får kansellert avgang frå Oppedal klokka 19:40 og frå Lavik klokka 20.10 grunna naudsynt lading.

  • Søndag 8. september kl. 19.47

    Kristiansand Topphåndball vinner serieåpning med syv mål

    Kristiansand Topphåndball vinner bortekampen mot Bækkelaget søndag kveld. Laget vant 30–23. Det var Henrik Øygarden, Lars Eirik og Tollef Oskar Lindqvist Larsen som stod for flest av målene. De tok seks mål hver.

  • Søndag 8. september kl. 19.46

    Brann i garasje i Sunnfjord

    Det brann sundag i ein garasje Storetrævegen i Vassenden i Sunnfjord. Det kom mykje røyk frå garasjen og det var observert flammar. Bebuarar prøvde å sløkke brannen. Klokka 19.48 var brannvesenet på staden, og klokka 19.57 var brannen sløkt. Klokka 20.45 var naudetatane ferdige på staden. Bebuaren som fekk i seg røyk vart sjekka av helsepersonell på staden og dimittert. Politiet oppretta sak.

  • Søndag 8. september kl. 19.36

    Mann funnet død etter leteaksjon i Trondheim

    Mannen ble funnet i sjøen i området Skansen.

  • Søndag 8. september kl. 19.33

    Lange køer på E6

    Søndag kveld er det kø mellom Kløfta og Arteid bru på E6 i retning Oslo. Årsaken er at to biler har fått stans. En bil står på veiskulder, og en i venstre felt. Det melder Vegtrafikksentralen øst, som sier at det er «trafikale utfordringer og lange køer bakover». Køen skal være løst opp i nå, melder Romerikes Blad i 20.30-tiden.

  • Søndag 8. september kl. 19.21

    Fem farlige fanger på rømmen i Portugal

    De beskrives som «svært voldelige mennesker» som «gjør alt for å beholde friheten».

  • Søndag 8. september kl. 19.14

    Rekordlav støtte til monarkiet i NRK-måling

    Samtidig mener syv av ti at prinsesse Märtha Louise må miste tittelen.

  • Søndag 8. september kl. 19.09

    E16 stengt i Indre Arna

    E16 har vore stengt i Indre Arna mellom rundkøyringa ut frå Arnanipatunnelen og Øyrane Torg, retning mot Bergen. Dette grunna ei trafikkulykke og bilberging. Kranbil var på staden for å hjelpe til. Alternativ omkøyring var via Fv587, Hardangervegen. Vegen er no open igjen.

  • Søndag 8. september kl. 19.02

    Kylie Jenner og Jordyn Woods gjenforent på TikTok

    – Har dere savnet oss, mimer realitystjernen i en video som på kort tid har fått millioner av visninger.

  • Søndag 8. september kl. 19.01

    Politiet: Person banket og ranet på Holmlia

    En person er utsatt for et ran på Holmlia. Det melder Oslo-politiet klokka 19.00 søndag. – Banket og fratatt et pengebeløp. Fornærmede er ikke skadet. Vi har søkt i området og kontroller nå noen ungdommer som kan være aktuelle, skriver operasjonsleder Tor Kr. Grøttum. I en oppdatering opplyser politiet om at de etter undersøkelser på stedet klassifiserer hendelsen som «tyveri med derpåfølgende vold». – To personer blir anmeldt for disse forholdene. Det blir også tatt beslag i penger de to mistenkte var i besittelse av, melder operasjonsleder Grøttum.

  • Søndag 8. september kl. 19.00

    Person ranet på Holmlia i Oslo

    En person ble utsatt for et ran på Holmlia i Oslo søndag kveld.

  • Søndag 8. september kl. 18.50

    Walz til angrep på Vance etter skoleskyting

    Etter den siste av mange skoleskytinger i USA, uttalte Trumps visepresidentkandidat at han ikke likte at skoleskytinger «var en del av livets realiteter».

  • Søndag 8. september kl. 18.37

    Henriette Jæger toer etter kanonavslutning

    21-åringen avsluttet sesongen med sterke 50,22 i Zagreb søndag.

  • Søndag 8. september kl. 18.34

    Jæger avsluttet sesongen med andreplass – nå venter øreoperasjon

    Henriette Jæger avsluttet en kjempesesong med andreplass på 400 meter i et stevne i Zagreb søndag. Hun løp inn til tiden 50,22 – den fjerde beste tiden i hennes karriere på distansen. En vanvittig sluttspurt på oppløpssiden tok henne opp på den nest gjeveste plassen på podiet. – Jeg tror jeg nok åpna litt rolig til å være meg. Jeg kunne nok åpna litt hardere. Jeg kjente at når det var 100 meter igjen, at jeg hadde ganske mye mer å gå på. Så da var det bare å «gønne» på de siste hundre, og så ble det en veldig bra oppløpsside, sier Jæger til NRK. Jæger ble nummer to bak jamaicanske Stacey Ann Williams. Amerikanske Shamier Little ble nummer tre. Dette var det siste løpet for sesongen for Jæger, for nå venter en øreoperasjon for 21-åringen. – Jeg har en trommehinne som er ganske betent. Det er vel egentlig bare for å forebygge at den ikke blir noe verre. Jeg har slitt med hørsel i mange år, og grunnet en trommehinne som ikke er helt som den skal. Kirurgen min gjorde en operasjon på meg for fem år siden som ble veldig vellykka, så nå er det bare å gjøre det samme på andre øret, sier Jæger. Operasjonen gjør at hun ikke får trent på tre-fire uker. Det betyr blant annet at hun måtte takke nei til Diamond League-finalen i Brussel. – Det er litt kjedelig. Jeg har alltid sittet og sett på Diamond League-finalen, og det har alltid vært en drøm å kunne være med der. Men jeg har sett på denne operasjonen i så lang tid og vært så bevisst på den datoen, og vært mentalt klar for den, så på den andre siden er det en veldig god grunn til ikke å være med, sier Jæger. 2024 har vært fullt av rekorder for Jæger. Senest i juli forbedret hun sin norske rekord på 400 meter med nesten ett sekund. Det var samtidig ny nordisk rekord- Under OL i Paris ble hun den første norske kvinnen til å løpe 400 meter i et OL. Der endte hun på åttendeplass i finalen.

  • Søndag 8. september kl. 18.33

    Gasslekkasje på Herøya

    Nødetatene har rykket ut etter melding om gasslekkasje fra Herøya Industripark i Porsgrunn. Ikke opplysninger om personskade og det skal ikke være fare for omgivelsene, opplyser politiet. Dreier seg om en lokal alarm. Målinger viser mindre gass i området, opplyser operasjonsleder Roger Aaser like før klokka åtte. Klokka 20.40 er hendelsen under kontroll og nødetatene avslutter på stedet. Ansvarlig virksomhet vil rutinemessig ettergå hendelsen, melder politiet. I en ny oppdatering klokka ni opplyser operasjonsleder Aaser at det ikke har vært en reell lekkasje, men at bakgrunnen for hendelsen ertrolig en misforståelse og feiltolkning av et måleapparat.

  • Søndag 8. september kl. 18.27

    Sjeføkonom: – Norges Bank kan komme i en skvis

    Norsk prisvekst og en fersk oppdatering fra Norges Banks regionale nettverk, er blant det som vil kunne prege overskriftene den kommende uken.

  • Søndag 8. september kl. 18.26

    Kjøretøy i autovernet

    Et enslig kjøretøy har kjørt i autovernet ved Flyplassvegen på Sola. Det er ingen personskade, men materielle skader på kjøretøyet. Bilberger kom frem til stedet, bilen ble fjernet, og politiet oppretter sak på forholdet.

  • Søndag 8. september kl. 18.25

    Dixie (8) «funnet» etter syv år: – Ganske forvirrende

    …for hvem er egentlig eieren?

  • Søndag 8. september kl. 18.24

    Motorsykkelvelt i Vågsbotn i Bergen

    På E39 i Vågsbotn har to motorsyklar velta i rundkøyringa. Dei to involverte er oppegåande og motorsyklane er ute av vegen. Politiet er ferdig på staden. Det er ikkje oppretta politisak, og det er kkje meldt om personskade.

  • Søndag 8. september kl. 18.12

    Varsler jord- og flomskredfare for deler av Sørlandet

    Mandag formiddag til tirsdag formiddag er det sendt ut gult farevarsel for jord- og flomskredfare, skriver Meteorologisk institutt. Det er ventet kraftig regnbyger, opp mot 30–60 mm i døgnet. – Grunnvannstanden og vannmetningsgraden i bakken er allerede svært høy. Skredfaren er størst der bygene treffer. Bratte skråninger, samt bekker og elveløp med stor vannføring er spesielt utsatt, skriver meteorologene på sin nettside. Faren for jord- og flomskred i varslingsområdet vil øke utover ettermiddag og natt til tirsdag.

  • Søndag 8. september kl. 18.04

    Foreldre demonstrerte for flere ansatte i barnehagene

    Med en klar oppfordring til politikerne demonstrerte foreldre og fagforbund foran Stortinget for økt bemanning i barnehagene. Flere hundre hadde samlet seg på Eidsvolls plass søndag ettermiddag til felles markering. Under slagordet «Nok er nok» oppfordret representanter fra Foreldreopprøret, Barnehageopprøret og Utdanningsforbundet og Fagforbundet Barn og Oppvekst Oslo politikerne til å gjøre noe med bemanningen i landets barnehager. Aksjonsgruppa Foreldreopprøret med 23.000 medlemmer på Facebook, under ledelse av Ida Madslien, har utarbeidet åtte krav for å gjøre barns hverdag i barnehagen forsvarlig. Disse punktene går på økning av bemanning og finansiering. Stortinget skal i høst vedta en ny barnehagelov. Målet er å få til et bredt barnehageforlik for første gang siden 2003. Forhandlingene startet opp før sommeren, men partiene ble ikke enige om alt og måtte utsette til høsten. Tirsdag møttes de igjen. Hege Bae Nyholt (R) er leder i utdanningskomiteen på Stortinget og deltar i forhandlingene om den nye barnehageloven. Hun ber regjeringen om å bruke flertallet av partier som har sagt at de støtter bedre grunnbemanning. – Rødt kan bare støtte et avtale om ny barnehagelov som sikrer betydelige forbedringer i grunnbemanningen, og som sikrer at alle pengene som bevilges til barn og ansatte, faktisk går til det. – Dette er ikke noe hokus pokus, men krever politisk vilje og handlekraft. Regjeringspartiene har allerede et flertall her, de er velkomne til å bruke det når som helst, legger hun til. (NTB)

  • Søndag 8. september kl. 18.02

    Full stans på Sørlandsbanen

    Det er full stans mellom Kristiansand og Nodeland stasjon på grunn av strømproblemer, skriver Bane Nor på sin nettside. Det jobbes med å rette feilen, men det er usikkert hvor lang tid det vil ta.

  • Søndag 8. september kl. 18.00

    Sammenstøt mellom to motorsykler

    Nødetatene har rykket ut etter melding om sammenstøt mellom to motorsykler på Bjørntvedtvegen i Skien. De involverte er våkne og bevisste, melder politiet. En av motorsyklistene, gutt i tenårene, har smerter i arm og skulder. Han kjøres til akuttmottaket i ambulanse. Den ene motorsyklisten sto stille og skulle svinge til venstre, og ble da truffet bakfra av den andre, opplyser politiet som oppretter sak.

  • Søndag 8. september kl. 17.58

    MC-ulykke i Sør-Odal – luftambulanse på stedet

    Det har vært en trafikkulykke mellom en bil og en motorsykkel i Sør-Odal i Innlandet.

  • Søndag 8. september kl. 17.58

    Kendrick Lamar blir hovedartist under Super Bowl 2025

    Rapperen skal opptre under pause-showet i 2025.

  • Søndag 8. september kl. 17.50

    Fant 70-åring i Sandnes

    Politiet så etter en 70 år gammel dame i Sandnes. Klokken 18.00 ble damen er funnet i god behold.

  • Søndag 8. september kl. 17.50

    Ser etter en 70-åring i Sandnes

    Politiet leter etter en 70-åring i Sandnes. Hun er rundt 169 cm høy, har rød bluse eller grønn t- skjorte. Hun har også blå bukse og blå joggesko.

  • Søndag 8. september kl. 17.46

    Glimt-damene seiret over rivalene

    Kampen mellom damelagene til Bodø/Glimt og Tromsø idrettslag (TIL) endte 2-1 til Bodø/Glimt. Lise Dissing og Anna Johansen hadde sendt ballen i TIL-målet en gang hver innen 24 spilte minutter på banen. Få minutter senere fikk Bodø/Glimt-spiller Lærke Hammer rødt kort, og det ble dømt straffe til TIL. Mali Trøan tok straffen og skåret TIL sitt første og siste mål i løpet av kampen i 31. spillerminutt. Andre omgang forløp uten mål til noen lag, men ett gult kort til hver. TILs kort gikk til Emma Granlind og Glimts kort gikk til Cecilie Falch i henholdsvis 80. og 88. spillerminutt.

  • Søndag 8. september kl. 17.43

    NM-gull til FSK

    FSKs kvinnestafettlag med Marie Olaussen, Jenny Danevad og Kamilla Steiwer gikk rett til topps i NM i orientering i dag. Det skriver Fredriksstad Blad. Totaltiden til damene på laget fra Fredrikstad ble 1.43.55 timer.

  • Søndag 8. september kl. 17.38

    Drammen: Jente angrepet av tre hunder

    Jenta, som er under skolealder, får behandling for bittskader og skrubbsår.

  • Søndag 8. september kl. 17.34

    Trafikkulykke i Sør-Odal: Bil og motorsykkel involvert

    Nødetatene fikk kl. 17.17 melding om trafikkulykke i Sør-Odal, der en bil og en motorsykkel er involvert. Skadeomfanget er ukjent. Man må regne med redusert fremkommelighet, opplyser Innlandet politidistrikt.

  • Søndag 8. september kl. 17.30

    Voldshendelse i Skien

    Det har vært en voldshendelse på en privatadresse ved Skien sentrum. Ingen personer er alvorlig skadet, opplyser politiet. Mistenkte er en kvinne i 20-årene, og fornærmede er en mann i 30-årene. Kvinnen anmeldes og blir bortvist fra adressen.

  • Søndag 8. september kl. 17.08

    Gullvinnar Tommy Urhaug blei heidra

    Gullvinnaren og bordtennisspelaren, Tommy Urhaug, blei heidra med vass-bru over flyet då han landa på Flesland sundag ettermiddag. Både familie, vener, fans, ordførar i Alver kommune og fylkesordførar i Vestland møtte opp. Det gjorde også eit korps, og det var dermed full feiring i Bergen for å feire gullet frå Paralympics 2024.

  • Søndag 8. september kl. 17.04

    Arna-Bjørnar tapte mot Kolbotn

    Sarah Fatemeh Zangeneh markerer for full tid i Arna, hvor det ender 1–2 mellom Arna-Bjørnar og Kolbotn. Gjestene Kolbotn, i hvitt, trekker det lengste strået i sekspoengsoppgjøret på nedre halvdel av tabellen. Lagene tok pause på 1–1 etter scoringer av Vilde Vedeler og Ebba Niss, før Marie Moen Preus fullførte Kolbotns snuoperasjon da hun sørget for 1–2 tidlig i den andre omgangen. Omgangen skred så frem med en del «nesten» til begge lag, men i en kamp som ga de fremmøtte få målsjanser, måtte man vente til sluttminuttene før det ble noe i nærheten av dramatikk. Både Linnea Laupstad og Johanne Fridlund hadde gode langskudd, forsøk som fort kunne gitt de fremmøtte mer å skrive hjem om.

  • Søndag 8. september kl. 16.56

    Eikeland reddet sølvjagende Brann mot byrivalen

    Tabelltoer Brann fikk det alt annet enn enkelt hjemme mot Åsane i Toppserien søndag, men en sen scoring signert Amalie Eikeland sørget for at rødtrøyene vant 1-0. Tre poeng betyr at Brann har 14 poeng opp til serieleder Vålerenga. Ned til Rosenborg på bronseplass skiller det tre poeng. Trønderne har i likhet med Brann spilt én kamp mindre enn VIF. Brann var ventet å gjøre kort prosess med nedrykkstruede Åsane søndag, men fikk det alt annet enn enkelt på eget gress. Avgjørelsen falt så sent som i det 72. minutt. Innbytter Rakel Engesvik fikk kontroll på en bakromspasning fra Ingrid Stenevik, og foran mål ventet Eikeland. Fra kloss hold sendte 29-åringen hjemmelaget i ledelsen. Dermed tok Brann alle tre poengene. I de to andre toppseriekampene søndag vant Stabæk 1-0 borte mot Lyn, mens Kolbotn også tok tre poeng på fremmed gress da de slo tabbeljumbo Arna-Bjørnar 2-1.

  • Søndag 8. september kl. 16.54

    Slåsskamp på Ruten i Sandnes

    Politiet har fått inn en melding om at to stykker sloss på ved Ruten i Sandnes. Politiet er på stedet, og det skal være rolig nå, opplyser politiet. Begge de involverte ble bortvist fra stedet.

  • Søndag 8. september kl. 16.28

    Jente (1,5) angrepet av ørn i Trøndelag: – Veldig dramatisk

    Jenta skal ha fått ørnekloen centimeter unna øyet.

  • Søndag 8. september kl. 16.15

    MC og mopedbil i trafikkulykke

    En MC og en mopedbil skal ha vært i en trafikkulykke i Flekkefjord, melder politiet. Det skal ha skjedd en påkjørsel bakfra. Det fremstår ikke alvorlig. Det er ingen alvorlige skadet. Trafikken flyter forbi på stedet.

  • Søndag 8. september kl. 16.12

    Ashley Tisdale har blitt mamma for andre gang

    «High School Musical»-stjernen deler gladnyheten uker etter at hun fortalte om sykdom under svangerskapet.

  • Søndag 8. september kl. 16.00

    3D-printer gamle plattformdeler: – Sparer mye tid

    Selskaper som Equinor, Aker og Exxon satser på 3D-printing for å spare penger og ressurser. Nå vil et oppstartsselskap bygge fabrikk i Mo i Rana.

  • Søndag 8. september kl. 15.58

    Barn angrepet av ørn

    En 20 måneder gammel jente ble angrepet av ørn på Svorkmo i Trøndelag på lørdag, det opplyser politiet. – Vi fikk beskjed av AMK at ei jente var blitt angrepet av ørn, men at det ikke fremstår alvorlig. Men hun var sendt med en ambulanse. Vi fikk beskjed på vegne av AMK om å varsla viltnemnda om dette, sier operasjonsleder Ellen Maria Brende til NRK. Leder i fallviltgruppa i gamle Orkdal, Per Kåre Vinterdal bekrefter hendelsen og sier at de har avlivet ørna.

  • Søndag 8. september kl. 15.53

    Ukrainas nyeste våpen: «Dragedroner»

    Dronene slipper brennende termitt over trær og vegetasjon for å eksponere russiske tropper, om den ikke dreper eller skader dem direkte.

  • Søndag 8. september kl. 15.43

    Oslo SV med stortingsliste: Marian Hussein på topp

    Nominasjonskomiteen til Oslo SV har lagt fram sitt førsteutkast til stortingslisten. På de øverste tre plassene står Marian Hussein, Sunniva Holmås Eidsvoll og Andreas Sjalg Unneland. - Jeg er innmari stolt og takknemlig over å bli foreslått på førsteplassen til Oslo SVs stortingsliste. Det er ikke hverdagskost for en alenemor fra Stovner, sier Marian Hussein, nestleder i SV og stortingsrepresentant fra Oslo, i en pressemelding fra partiet. Her er topp 10: 1. Marian Hussein, Stovner, 1986 2. Sunniva Holmås Eidsvoll, Grünerløkka, 1983 3. Andreas Sjalg Unneland, Grünerløkka, 1994 4. Cato Brunvand Ellingsen, Søndre Nordstrand, 1972 5. Stina Baarne Hassel, Gamle Oslo, 1980 6. Ella Beate Helland Lyngstad, SU-kandidat / Søndre Nordstrand, 2004 7. Rami Samandar, Alna, 1984 8. Silje Synøve Høgelid, Sagene, 1994 9. Edvard Botterli Udnæs, St.Hanshaugen, 2001 10. Eva Halvorsen, Alna, 1950 Forslaget er enstemmig og skal ut på høring hos lokallagene frem til 20. oktober. Endelig innstilling legges frem 2. november, og nominasjonsmøtet avholdes 2. desember.

  • Søndag 8. september kl. 15.33

    Uavgjortdrama: Storhamar rystet fransk storhet

    (Storhamar – Metz 29–29) Storhamar var bare ni sekunder fra seier i Champions League-comebacket.

  • Søndag 8. september kl. 15.33

    Rykka ut til valdshending i Trondheim

    Politiet rykka ut til melding om ein valdshending på Byåsen i Trondheim. – Me har kontroll på to fulle menn som har slost med kvarandre, melder operasjonsleiar Svein Helgetun i Trøndelag politidistrikt. Dei involverte skal ikkje vere alvorleg skadd.

  • Søndag 8. september kl. 15.29

    Brann i kontainer

    Nødetatene har rykket ut på brann i kontainer på Semsvegen på Notodden. Politiet opplyser at kontaineren er frittstående og det er ikke spredningsfare. Ingen personer er skadet. Rundt klokka 16 er brannen slukket og politiet er ferdige på stedet. Årsaken til brannen er ikke kjent.

  • Søndag 8. september kl. 15.29

    Brann i container

    Brannvesenet rykker ut på brann i container på Semsvegen på Notodden.

  • Søndag 8. september kl. 15.29

    Hund har bitt sau i Bymarka

    Politiet melder om skadet sau i Bymarka og at en løshund er observert i nærheten. Ifølge Adresseavisen skal hunden ha bitt sauen. – Seks minutter etter den første meldingen kom det melding om en sau med sår ved halsen. Dette var ved Fjellseter kapell. Derfor rykker vi ut, sier operasjonsleder Ellen Maria Brende. Politiet undersøker saken nå.

  • Søndag 8. september kl. 15.29

    Sau skada i Bymarka

    Politiet melder om skadet sau i Bymarka og at en løshund er observert i nærheten. Oppdatering: Politiet avkrefter at hunden har bitt sauen. De fant tre sauer der en av de var skadet. Såret skal ha sett gammelt ut. En veterinær har vært på stedet og avlivet sauen grunnet dyrevelferd.

  • Søndag 8. september kl. 15.15

    Livløs person funnet i sjøen etter leteaksjon i Fitjar

    En livløs person er funnet i sjøen på Fonno i Fitjar kommune i Vestland. Det skjer i forbindelse med en leteaksjon som startet etter funn av en førerløs båt. – Det bekreftes fra stedet funn av en livløs person i sjøen – vest for funnsted til båten. Vedkommende er brakt til land, skriver Hovedredningssentralen (HRS) i en melding på X litt før klokken 14.30. Pårørende er varslet. Leteaksjonen startet klokken 12 søndag etter at HRS ble varslet om en førerløs båt ved Fonno. Redningsleder Owe Frøland sa til Bergens Tidende at de mistenkte at én person var savnet. – Vi har funnet en mulig eier som det ikke oppnås kontakt med. Vi vet heller ikke hvor mange som eventuelt har vært i båten eller hvem som har kjørt den, sa han. Store ressurser ble tatt i bruk i leteaksjonen. HRS fikk også bistand fra blant annet alle nødetatene, Kystvakten, SAR Queen-helikopter fra HRS, ambulansebåt og frivillige. (©NTB)

  • Søndag 8. september kl. 15.12

    Biltyv arrestert

    En bil som ble meldt stjålet tidligere i år er funnet i Engelsviken i Fredrikstad kommune. Politiet har gjort undersøkelser, sikret spor og funnet gjenstander i bilen som kan knyttes opp mot en mistenkt i saken. Vedkommende er funnet og pågrepet, melder politiet.

  • Søndag 8. september kl. 15.04

    Kjørt til legevakt etter elgpåkjørsel

    To personer ble kjørt til legevakt etter en elgpåkjørsel søndag ettermiddag. Politiet fikk først melding om hendelsen kl. 13.37. Påkjørselen skjedde langs riksveg 2 sør for Kongsvinger. Ifølge avisa Glåmdalen var det en periode lange køer på stedet, men disse er løst opp og trafikken går som normalt. Viltnemnda gjør søk etter elgen.

  • Søndag 8. september kl. 14.59

    Bil kjørte av vegen og havna på taket

    En bil har søndag ettermiddag kjørt av fylkesveg 202 på Magnor. Politiet fikk melding om hendelsen kl. 14.43. Bilen ligger på taket utenfor vegbanen. Det var kun fører i bilen, og politiet melder om at vedkommende er ute av bilen og ved bevissthet. Det er ukjent skadegrad på personen, og nødetatene er på veg. Trafikanter må påregne redusert fremkommelighet på stedet.

  • Søndag 8. september kl. 14.31

    Motorsykkel av veien - fremstår som alvorlig

    En motorsykkel har kjørt av veien ved Hellestøl i Flekkefjord. Ulykken fremstår som alvorlig, ifølge politiet. Ambulanse og politi er framme på stedet. Trafikken passerer i ett felt.

  • Søndag 8. september kl. 14.31

    MC-ulykke i Flekkefjord: Mann fløyet til Sørlandet sykehus

    Mannen er bevisst og i våken tilstand.

  • Søndag 8. september kl. 14.29

    Høyre vil senke lakseskatten og gjøre den enklere

    Høyre vil kutte den omstridte lakseskatten «betydelig» og gi havbruksnæringen bedre rammebetingelser i sitt nye partiprogram.

  • Søndag 8. september kl. 14.13

    Krever svar fra eiendomsmeglerkontor etter tomtehandel

    Finanstilsynet vil undersøke alle salg de siste fem årene hos ett av Schala & Partners’ kontor.

  • Søndag 8. september kl. 13.53

    Røykutvikling fra stekeovn

    Nødetatene har rykket ut til Strengenvegen i Nome etter melding om røykutvikling fra et privathus. Ifølge politiet kommer røykutviklingen fra en komfyr på kjøkkenet. Det er ikke opplysninger om at det er brann. Alle personene på adressen er ute av boligen, skriver Sør-Øst politidistrikt på X. En halv time senere oppdater politiet meldingen med at situasjonen er under kontroll. – Det er kontroll på stedet. Det har vært åpne flammer fra en kjele med olje, sier operasjonsleder Lise Bjørnsund.

  • Søndag 8. september kl. 13.25

    – Flomskadde områder er utsatt

    Områder i Telemark som ble utsatt for flom denne uke er utsatt med regnværet som kommer i løpet av det neste døgnet. – Det skal regne mindre i Vestfold og Telemark enn andre steder på Østlandet, men steder med flomskader er utsatt når det kommer ny nedbør, sier Thomas Væringsstad, vakthavende hydrolog ved Flomvarslinga hos NVE. Det meste av nedbøren treffer Innlandet og Trøndelag, der det er meldt oransje nivå, mens farevarselet for Vestfold og Telemark nå er på gult nivå. Det er ikke snakk om styrtregn, men nedbør som varer i mange timer.

  • Søndag 8. september kl. 13.12

    Tenåring til sykehus etter trafikkulykke

    Nødetatene har rykket ut til Setervegen i Skien etter melding om en ulykke på en lett motorsykkel. – Fører er en ung mann i tenårene. Han er oppegående, men har skader i en hånd, sier operasjonsleder Lise Bjørnsund. Mannen blir kjørt til sykehus for behandling.

  • Søndag 8. september kl. 13.05

    Livløs person funnet i sjøen etter leteaksjon i Fitjar – mann i 50-årene død

    Store ressurser deltok i søket.

  • Søndag 8. september kl. 13.05

    Når er det på tide å slutte?

    Jeg begynner å bli lei av jobben min, som etter hvert gir meg lite utfordringer. Er det på tide å prøve noe nytt?

  • Søndag 8. september kl. 12.43

    Trafikkulykke i Vestby

    En rulleskigåer og en bil har støtt sammen på veien over E6 ved Vestby nord, i Akershus. Ambulanse og politi er på stedet. I en oppdatering skriver politiet at rulleskigåeren ble påkjørt i et gangfelt. Han er kraftig forslått, men er ikke alvorlig skadet, ifølge politiet, som har beslaglagt bilførerens førerkort og opprettet sak. Begge er menn i førtiårene, opplyser politiet.

  • Søndag 8. september kl. 12.41

    Leteaksjon i Fitjar etter funn av førerløs båt

    En stor leteaksjon ble søndag formiddag satt i gang etter at Hovedredningssentralen fikk melding om at en førerløs skjærgårdsjeep sto inn møt land ved øya Fonno i Fitjar kommune. Det opplyser vakthavende redningsleder ved Hovedredningssentralen, Owe Frøland, til NRK. – Basert på observasjoner og undersøkelser har vi en mistanke om at båten kan ha gått på med maskinkraft. Vi jobber med å få tak i mulig eier eller personer som har brukt båten. Vi vet ikke hvem eller hvor mange som kan være involvert. – Parallelt har vi iverksatt sjøsøk med båtressurser og organiserer frivillige mannskaper for søk i strandsoner. I tillegg driver luftressurser med søk i både land- og sjøområder. Hovedredningssentralen ble varslet klokken 10.40, ifølge Frøland. Store ressurser tas i bruk i leteaksjonen. HRS får bistand fra blant annet alle nødetatene, Kystvakten, SAR Queen-helikopter fra HRS, ambulansebåt og frivillige.

  • Søndag 8. september kl. 12.31

    Brann i bygning på NTNU I Trondheim

    Politiet melder om at det brenn i eit tak på ein bygning på Gløshaugen campus på NTNU i Trondheim. Naudetatane er på veg.

  • Søndag 8. september kl. 12.31

    Rykka ut til brann frå solcellepanel på NTNU

    Naudetatane rykka ut til ein brann frå solcellepanel på eit tak på campus Gløshaugen på NTNU i Trondheim. Brannvesenet fekk fort kontroll på brannen. Dei melder at røyken som kjem frå taket no ikkje er farleg, men ber folk om å halde avstand slik at naudetatane får jobba uforstyrra. – Det er alt for tidleg å seie kva årsaka er. Det kan vere fleire, seier fungerande brigadeleiar i brannvesenet Rune Wiggo Johnsen. Bygget er eit lite bygg som står for seg sjølv på Gløshaugen og blir brukt til å teste alternative energikjelder. Det var ingen personar i bygget då det begynte å brenne.

  • Søndag 8. september kl. 12.23

    Elsyklist torpederte sykkelritt i Danmark: En alvorlig skadet

    Det smalt voldsomt da en elsyklist kolliderte med et felt med konkurransesyklister i Danmark lørdag.

  • Søndag 8. september kl. 12.14

    Manndoms­prøven

    VG var med 15 år gamle Halvor Gjems og onkelen Odd Arne på rådyrjakt i Sverige.

  • Søndag 8. september kl. 12.10

    Satte fyr på stol i tunnel

    Nødetatene rykket i formiddag ut til Langbryggene i Skien etter melding om røykutvikling. Ifølge brannvesenet var det røykutvikling i tunnelen til de gamle jernbaneskinnene. – En person skal ha satt fyr på en stol inne i tunnelen. Det har medført at brannalarmen i Bane Nor-bygget har blitt utløst, sier innsatsleder i politiet til TA.

  • Søndag 8. september kl. 12.00

    Harris spiller sjakk mens Trump spiller dam

    De økonomiske konsekvensene av hvem som vinner valget i USA, er mindre klare.

  • Søndag 8. september kl. 11.48

    Flomfare på Østlandet – oppjusterer farevarsel til oransje nivå

    Mens store deler av Sør-Norge rammes av kraftige nedbørsmengder, kan innbyggerne i Nord-Norge skvise ut de siste restene av solkremen.

  • Søndag 8. september kl. 11.48

    Oransje farevarsel for deler av Østlandet og Trøndelag

    Faresignalet for kraftig nedbør er endret fra gult til oransje nivå for deler av Østlandet og Trøndelag. Det melder Meteorologisk institutt. Det ventes 60-80 mm nedbør på 24 timer. Lokalt kan det komme mer. Varsom.no har sendt ut oransje farevarsel for deler av Østlandet og sørlig del av Trøndelag. – Det er dessverre et område som ikke tåler så mye regn. Så dermed er det nok konsekvenser i vente, sier statsmeteorolog Charalampos Sarchosidis.

  • Søndag 8. september kl. 11.37

    Trafikkulykke i Kristiansand

    En syklist er involvert i en trafikkulykke på Gislemyrveien i Kristiansand, melder politiet. Syklisten har smerter men fremstår ikke som alvorlig skadet. Ifølge politiet skal syklisten ha truffet en bil som kjørte på veien. Ulykken skaper ikke trøbbel for trafikken på stedet. Syklisten blir tatt hånd om av helsepersonell.

  • Søndag 8. september kl. 11.24

    Svensk krangel mellom landslagssjef og stortalent: – Kjempeskuffet

    De åpnet Nations League med seier, men noe helt annet opptar Sverige.

  • Søndag 8. september kl. 11.12

    Nye skjenkeregler i Arendal

    Det kan nå skjenkes alkohol i forbindelse med idrettsarrangement og på idrettsanlegg i Arendal, skriver Agderposten. Politikerne i bystyret har vedtatt at det kan serveres alkohol på egne områder, der barn ikke har adgang. Daglig leder Per Carsten Michelsen i ØIF Arendal er glad for at det blir en oppmykning av regelverket.

  • Søndag 8. september kl. 10.34

    Saksøker Vinmonopolet

    Akademikerforbundet lar seg ikke imponere av lønnskutt til butikkledere.

  • Søndag 8. september kl. 10.31

    Militærøvelse i Halden

    Heimevernet gjennomfører militærøvelse i Tistedal i Halden, søndag. Det vil være synlige personer i militæruniform med våpen i et større område rundt Asak skole. Det vil også kunne høres skudd med løsammunisjon som blir avfyrt, forteller Henrik Larsen, oppdragsleder i Øst politidistrikt. Øvelsen intensiveres fra nå og utover dagen.

  • Søndag 8. september kl. 10.31

    Musikk er kjærlighet

    Jeg fremsetter følgende hypotese: Verdens tyranner hører aldri på musikk.

  • Søndag 8. september kl. 10.18

    Hva er riktig kronekurs overfor euro?

    Rekordsvak krone har vært et gjennomgående tema de siste månedene. Men er kronen så svak?

  • Søndag 8. september kl. 10.14

    Bil mista campingvogn under køyretur i Orkanger

    Ein bil har mista ei campingvogn i Havneveien i Orkanger. Campingvogna står i grøfta og eit køyrefelt er delvis sperra på staden. Det er ingen personskade, melder politiet.

  • Søndag 8. september kl. 10.10

    Ingen tatt i ruskontroll

    Ingen ble tatt for promillekjøring da Utrykningspolitiet hadde ruskontroll på Nøtterøveien i Færder kommune. 26 førere ble kontrollert, men alle blåste til 0,0. En av de kontrollerte personene ble anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort.

  • Søndag 8. september kl. 9.47

    Mulig innbrudd i garasjeport

    Politiet har rykket ut til Strandgata etter melding om innbrudd. Operasjonsleder i politiet, Erik Marvik Rasmussen, bekrefter at det er en knust rute i en garasjeport. Men det ser ikke ut til at noe er borttatt. Eieren av bygget vil bli varslet, og politiet avslutter på stedet.

  • Søndag 8. september kl. 9.47

    Innbrudd viste seg å være noe annet

    Politiet har rykket ut til Strandgata etter melding om innbrudd. Ifølge politiet er det bekreftet at en rute er knust. Ifølge operasjonsleder i Politiet, Erik Marvik Rasmussen, viste det seg at det ikke var noe innbrudd. Skadeverket stammet trolig fra et arrangement fra i kveld. Det var ingen folk i lokalet, og ingenting ble tatt.

  • Søndag 8. september kl. 9.47

    Stopp verden: Har Tyskland mistet troen på seg selv?

    Ytre høyre stormer frem, økonomien går dårlig og regjeringen er massivt upopulær. Tyskland er i krise.

  • Søndag 8. september kl. 9.16

    «Barisvær» flere steder i morgen

    Mandagen blir god og varm flere steder i Nordland på mandag, melder Meteorologisk institutt. Temperaturene vil komme opp mot 25 grader nesten over alt, ifølge yr.no. Lengst ut mot kysten, i Lofoten og Vesterålen ser temperaturene ut til å bli noe lavere. Yr melder om tett opp mot 20 grader på det varmeste. Og allerede tirsdag synker temperaturene litt igjen, i tillegg meldes det om regn flere steder.

  • Søndag 8. september kl. 9.08

    Bil med hengar køyrde inn i gjerde og fiberskap for internett

    Ein bil med hengar har køyrd av vegen på riksveg 3 i Rennebu. Det var fire personar i bilen, men ingen er skadd. Førar er ein mann i 60-åra. Bilen køyrde ned eit gjerde og eit fiberskap for internett, melder politiet. Førar og passasjerar blir tatt med til politistasjonen for avhøyr.

  • Søndag 8. september kl. 9.06

    Frykter aktivitetstilbud kan forsvinne

    Ledelsen i Tvedestrand Turn & Idrettsforening frykter flere aktivitetstilbud kan forsvinne fordi foreldre ikke involverer seg nok, skriver Tvedestrandsposten. Sportslig leder for håndballgruppen, Hanne Larsen Sletta, ser klare tegn til en nedgang i foreldres deltakelse etter pandemien. Flere lag mangler trenere, og uten dem står barnas håndballaktivitet i fare. Foreningen sliter også med å finne trenere til svømmegruppen og turngruppen.

  • Søndag 8. september kl. 9.02

    Rooth sovnet midt i OL-dramaet: – Skulle bare slappe av litt

    Mens Markus Rooth (22) var på vei mot OL-gull, drømte han seg plutselig bort en halvtime.

  • Søndag 8. september kl. 8.50

    Venter styrtregn i natt

    Det er ventet mye regn i vestlige deler av Agder i natt. Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel for styrtregn. Regnet skal vare fram til mandag morgen.

  • Søndag 8. september kl. 8.50

    Venter styrtregn og lyn i natt

    Det er ventet mye lyn i Agder og Rogaland fra søndag kveld til mandag morgen. Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel. – Det vil være lokale forskjeller i intensiteten. Noen steder vil ikke få tordenvær, skriver meteorologene. Det er også sendt ut gult farevarsel for styrtregn i vestlige deler av Agder. Regnet skal vare fram til mandag morgen.

  • Søndag 8. september kl. 8.41

    Vant US Open og rekordsum: – Herregud!

    Aryna Sabalenka (26) var i ekstase etter nattens seier i US Open.

  • Søndag 8. september kl. 8.38

    Mann i 20-årene endte i arresten

    Klokken 01.15 I natt fikk politiet meldinger om en plagsom og skummel mann i Stavanger sentrum. Mannen i 20-årene kom med verbale trusler mot en patrulje, og dyttet en politibetjent. Han ble satt i arresten, og anmeldt for politivold.

  • Søndag 8. september kl. 8.38

    Mann i arresten etter vold og trusler

    En mann i slutten av 20-årene ble natt til søndag kjørt i arresten etter å ha slått etter en vekter inne på McDonalds i Fredrikstad. Politiet fikk melding om hendelsen 00.13. Mannen anmeldes for vold, trusler, forulemping- og hindring av offentlig tjenesteperson.

  • Søndag 8. september kl. 8.36

    Fortsatt kritisk til legevakten

    Statsforvalteren i Agder mener det ikke er blitt gjort nok forbedringer ved legevakten i Arendal etter at det ble avdekket flere lovbrudd i driften i fjor, skriver Agderposten. Statsforvalteren mener blant annet at legevakten driver med en for høy risiko for svikt av pasientsikkerheten. Enhetsleder på legevakten, Urd Berntsen, sier de har gjort flere grep siden fjorårets tilsyn. Hun sier de vil gjøre flere tiltak utover høsten. Statsforvalteren har sendt saken til Statens helsetilsyn som skal vurdere om legevakten får pålegg om å rette opp i feilene.

  • Søndag 8. september kl. 8.20

    Firehjuling kjørte i fjellvegg

    En person er kjørt til legevakt for sjekk etter å ha kjørt i en fjellvegg på firehjuling i Kvinesdal natt til søndag, melder politiet. Det er mistanke og kjøring i ruspåvirket tilstand. Det vil bli tatt blodprøve av sjåføren.

  • Søndag 8. september kl. 8.18

    Mistet førerkortet på E39

    En mann i 20-årene som ble målt til 111 km/t i 80-sonen på E39 i Kvinesdal natt til søndag har fått førerkortet beslaglagt, melder politiet.

  • Søndag 8. september kl. 8.16

    Skuespilleren Henny Moan er død

    Den kjente skuespilleren ble 88 år gammel.

  • Søndag 8. september kl. 8.16

    Skuespilleren Henny Moan er død

    Den kjente skuespilleren ble 88 år gammel.

  • Søndag 8. september kl. 8.15

    Eit forsvar for skulebolle!

    Omtrent dagleg reagerer eg på korleis store influensarar i sosiale media snakkar om mat og kropp.

  • Søndag 8. september kl. 8.14

    Stoppet mann med kniv i Bodø sentrum

    Natt til søndag fikk politiet i Bodø melding om at en mann var observert med kniv å utestedet Hundholmen. Det var snakk om en mann i 20-årene, som ble pågrepet på stedet. Politiet skal avhøre mannen søndag, men understreker at det aldri var snakk om en trusselsituasjon.

  • Søndag 8. september kl. 8.10

    Glemte å sette bilen i «park» – havnet i sjøen

    En bileier i Mosjøen glemte natt til søndag å sette bilen i parkeringsmodus. Det endte med at bilen trillet ut i sjøen ved Ytterøra. Politiet forteller at det ikke var noen personer i bilen, og at det ble bestilt bilberging. Bortsett fra det gjør ikke politiet noe mer i saken.

  • Søndag 8. september kl. 8.07

    Tre unge mista førerkortet

    En kvinne i 20-årene ble fratatt førerkort etter å ha kjørt altfor fort på E6 i Ringsaker natt til søndag. Bilen hun kjørte ble målt til 161 km/t i 110 km sonen i gjennomsnittsmålingen. UP har opprettet sak. Samme natt mistet en mann i 20 årene førerkortet, mistenkt for promillekjøring. Han ble målt av UP til 150 km/t i 110 km sonen i Ringsaker. Natt til lørdag ble 20-åring ble fratatt førerkortet da han ble målt til 155 km/t på E6 i Ringsaker.

  • Søndag 8. september kl. 8.04

    Spilte høy musikk og måtte parkere bilen

    To bilførere i Sandefjord ble i natt bortvist fra Haukerød for resten av natten og måtte parkere bilene. Årsaken var at de to, som er i 20-årene, hadde spilt høy musikk og forstyrret natteroen.

  • Søndag 8. september kl. 8.01

    Flere bortvist fra sentrum

    Flere personer ble bortvist fra sentrumsområder i Vestfold og Telemark i natt. Kl. 00:03: En kvinne i 30-årene ble ved midnatt bortvist fra Tønsberg sentrum for resten av natten. Kvinnen var beruset og hadde slått to andre personer etter en krangel, opplyser politiet. Kl. 01:21: To gutter i tenårene bortvist fra Tønsberg sentrum for resten av natten. Guttene hadde vært involvert i slagsmål. Kl. 01:23: En mann i 20-årene ble bortvist fra Skien sentrum for resten av natten. Mannen var beruset og ville ikke følge pålegg fra et utested om å forlate stedet. Kl. 01:43: ble to menn i 40-årene bortvist fra Sandefjord sentrum for resten av natten. En av mennene blir anmeldt for å ha vært i besittelse av et balltre på offentlig sted. Den andre mannen var hissig og utagerende. Kl. 01:43: En mann i 30-årene ble bortvist fra Porsgrunn sentrum for resten av natten. Mannen var beruset, kranglete og ville ikke høre på verken vakter eller politiet. Kl. 03.43: En mann i 60-årene ble bortvist fra Skien sentrum for resten av natten. Mannen var beruset og kom med ekle seksuelle tilnærmelser mot andre på stedet, skriver Sør-Øst politidistrikt på X.

  • Søndag 8. september kl. 8.01

    Kranglete kvinne bortvist fra sentrum

    En kvinne i 30-årene ble ved midnatt bortvist fra Tønsberg sentrum for resten av natten. Kvinnen var beruset og hadde slått to andre personer etter en krangel, opplyser politiet.

  • Søndag 8. september kl. 8.00

    Kolliderte med elg

    En MC-fører kolliderte med en elg i Ringsaker natt til søndag. Føreren ble kjørt til sykehuset i Lillehammer og skal være lettere skadd. Elgen døde på stedet.

  • Søndag 8. september kl. 7.57

    Slo mann i ansiktet

    En mann i 30-årene ble pågrepet av politiet i en bolig i Trysil sent i går kveld. Mannen skal ha slått en annen i ansiktet inne i boligen.

  • Søndag 8. september kl. 7.36

    Dette er helt genialt

    Det er ikke ofte vi ser like flotte innovasjoner som i HMD Skyline.

  • Søndag 8. september kl. 7.27

    Nordmenn fengslet i kokainbåt-saken: - Ingen advokat, ingen tolk

    Midt på natten skal mannen i 60-årene ha blitt tatt ut av fengselscellen i Spania for å signere et dokument han ikke forsto noe av.

  • Søndag 8. september kl. 7.02

    Oslo: En person til sykehus med stikkskader

    Natt til søndag kom politiet i kontakt med en person som hadde stikkskade i ryggen. Vedkommende er fraktet til sykehus, og betegnes som ikke alvorlig skadd. Politiet antar at åstedet for hendelsen er i sentrumsområdet, men traff på fornærmede et annet sted i Oslo. Politiet gjør undersøkelser rundt mulig åsted, melder Oslo politidistrikt.

  • Søndag 8. september kl. 7.02

    Oslo: Mann til sykehus med stikkskader

    Natt til søndag kom politiet i kontakt med en mann som hadde en stikkskade i ryggen. Han er fraktet til sykehus, og og skal ikke være alvorlig skadet, ifølge politiet. Mannen er i slutten av 20-årene, opplyser politiet. Politiet antar at åstedet er i sentrumsområdet, men traff på mannen et annet sted i Oslo. De undersøker det som kan ha vært åstedet og om det var vitner til det som skjedde.

  • Søndag 8. september kl. 6.59

    Mann 20-årene funnet med stikkskade i Oslo

    Mannen i slutten av 20-årene er kjørt til sykehus.

  • Søndag 8. september kl. 6.47

    Landets minste og nyeste tilsyn, Dagligvaretilsynet i Porsgrunn, har ikke hatt én formell sak på tre

    Tilsynets fremste oppdrag er å passe på at den ferske loven om god handelsskikk overholdes. Men siden det kommer inn så få saker, tar Dagligvaretilsynet nå på seg andre oppgaver. I høst skal tilsynet, sammen med Sifo, kartlegge og analysere såkalte innvandrerbutikker i dagligvarebransjen. – Jeg hadde forventet mer. Ikke at vi skulle bli nedringt med saker, men at det er så stille, det hadde jeg ikke trodd, sier direktør Tor Erik Engebretsen i Dagligvaretilsynet til E24. Organisasjonen ble opprettet 1. januar 2021. Ifølge årsrapporten fra i fjor har tilsynet seks ansatte som «benytter arbeid fra hjemmekontor i utstrakt grad.» Tilsynet er lokalisert i Porsgrunn, og består av direktør, en jurist, to fagpersoner innen dagligvareområdet og to fagpersoner innen administrasjon og virksomhetsstyring. De ansatte er bosatt i Grenlands-området, Vestfold, Østfold og Oslo. (NTB)

  • Søndag 8. september kl. 6.15

    Mann tatt i 135 kilometer i timen i 40-sonen i Oslo

    En bilist i Ole Deviks vei mellom Bryn og Alnabru i Oslo, ble sent lørdag kveld målt til 135 kilometer i timen i en laserkontroll. Det er 40-sone på stedet. – Mannen mistenkes også for ruskjøring, vi har sikret oss blodprøve av ham, forteller operasjonsleder Eirik Sannes i Oslo politidistrikt til NTB. Bilister som kjører 95 kilometer for fort i en 40-sone, straffes med fengsel. På den snaue timen laserkontrollen varte kjørte tre bilførere så fort at de mistet førerkortet på stedet. Politiet stilte seg opp med lasermåleren klokken 22.50 og avsluttet kontrollen 55 minutter senere. (NTB)

  • Søndag 8. september kl. 6.15

    Mann tatt i 135 kilometer i timen i 40-sone i Oslo

    En bilist i Ole Deviks vei mellom Bryn og Alnabru i Oslo, ble sent lørdag kveld målt til 135 kilometer i timen i en fartskontroll. Det er 40-sone på stedet. – Mannen mistenkes også for ruskjøring, vi har sikret oss blodprøve av ham, forteller operasjonsleder Eirik Sannes i Oslo politidistrikt til NTB. Bilister som kjører 95 kilometer for fort i en 40-sone, straffes med fengsel. På den snaue timen laserkontrollen varte kjørte tre bilførere så fort at de mistet førerkortet på stedet. Politiet stilte seg opp med lasermåleren klokken 22.50 og avsluttet kontrollen 55 minutter senere. (NTB)

  • Søndag 8. september kl. 6.00

    «Das Auto» i trøbbel

    Europas største bilprodusent har møtt veggen. Brutale kutt vil gå på tysk stolthet løs.

  • Søndag 8. september kl. 6.00

    Dagligvaretilsynet får ingen saker

    Landets minste tilsyn har ikke hatt én formell sak på tre år. «En utfordring», vedgår Næringsdepartementet.

  • Søndag 8. september kl. 5.45

    Norge bommet på alle cornerne: – Skyter oss selv i foten

    Norge hadde 12 hjørnespark mot Kasakhstan. Ingen av dem traff en nordmann. Ikke godt nok, vedgår landslagssjefen.

  • Søndag 8. september kl. 5.35

    Edmundo González har fått asyl i Spania

    Venezuelas tidligere presidentkandidat Edmundo González har flyktet fra landet og fått asyl i Spania, melder AP

  • Søndag 8. september kl. 5.15

    10 anmeldt for ruskjøring på sparkesykkel

    Politiet har i natt hatt promillekontroll for førere av elsparkesykler i sentrum av Tromsø, melder Troms politidistrikt.

  • Søndag 8. september kl. 3.23

    Savnet mann i Trondheim funnet i god behold

    20-åringen som ble meldt savnet i Klæbu i Trondheim, ble funnet i god behold, melder politiet i Trøndelag i en oppdatering klokken 03:16 natt til søndag. Det ble satt i gang leteaksjon etter at mannen ble meldt savnet fredag. Røde Kors og Norske Redningshunder bisto politiet i leteaksjonen.

  • Søndag 8. september kl. 3.13

    Russland vil ha ny atomdoktrine: – Ikke særlig troverdig

    Vladimir Putins talsmann sier at Moskva vil justere sin atomdoktrine. USA og Vesten får skylden.

  • Søndag 8. september kl. 2.54

    «Kidnappet» bjørnunge – og ga den hurtigmat

    Da to menn i Canada kom over en bjørnunge, tok de den like godt med seg på 10 timers kjøretur.

  • Søndag 8. september kl. 2.42

    MC-fører alvorlig skadd i ulykke i Dalane i Rogaland

    En motorsyklist ble alvorlig skadet i en ulykke i en tunnel ved Hauge i Dalane natt til søndag.

  • Søndag 8. september kl. 2.26

    Enorme protester mot Netanyahu

    Hundretusener demonstrerte for åttende kveld på rad.

  • Søndag 8. september kl. 2.15

    Meldinger om flere smell på Strømmen

    Politiet har mottatt flere meldinger om en rekke smell på Strømmen sentrum på Romerike natt til søndag. Vi har flere patruljer i området for å undersøke hva som har forårsaket smellene, melder Øst politidistrikt. I en oppdatering klokken 02:46 opplyser politiet at smellene trolig er forårsaket av fyrverkeri. Det er ingen meldinger om at noen er skadd.

  • Søndag 8. september kl. 1.51

    Gutt slått og fraranet klokke på Jessheim

    En 15 år gammel gutt ble sent lørdag kveld truet og slått av det som beskrives som to voksne menn i Jessheim sentrum og deretter ranet for en klokke. Ranet skjedde i Gotaasalleen i Jessheim, og politiet ble varslet om saken klokken 22.49 lørdag kveld Operasjonsleder Melissa Krag i Øst politidistrikt forteller til NTB hva som skjedde: – Fire tenåringsgutter går sammen langs veien. En mørk stasjonsvogn stanser, to menn kommer ut fra baksetet i bilen og går bort til guttene. To av guttene løp fra stedet, mens to ble stående igjen. Begge disse ble truet og betraktes som fornærmet i saken. Etter hvert klarer også en tredje gutt å løpe fra stedet. 15-åringen som står igjen blir truet med kniv, slått i bakholdet og fraranet en klokke, forteller operasjonslederen. Det var minst tre personer i bilen, som deretter kjørte fra stedet. Krag forteller at det ikke ble vist fram noen kniv, kun truet med det. Politiet har gjennomført innledende samtaler med guttene. De vil bli formelt avhørt senere. (NTB)

  • Søndag 8. september kl. 1.36

    Skyting fra skogsområde mot biler på motorvei i Kentucky

    Flere personer skal være skutt og alvorlig skadet, melder politiet. Ingen er så langt pågrepet.

  • Søndag 8. september kl. 1.28

    Byen dukker opp fra sjøen

    Den ekstreme tørken i Hellas gjør nå at en landsby dukker opp fra vannmassene.

  • Søndag 8. september kl. 0.55

    Leter etter mann i 20-årene

    Lørdag kveld melder politiet at de har satt i gang en leteaksjon etter en mann som er savnet i Klæbu i Trondheim. Frivillige ressurser bistår politiet i søket. Mannen er ca. 170 cm høy, har normal/slank kroppsbygning, skjegg og blondt krøllete hår. Han er muligens iført blå jakke, mosegrønne sko og har en sort ryggsekk. Politiet har opprettet en tipstelefon som kan ringes ved observasjoner eller opplysninger: 73 48 94 00. Ifølge nidaros.no har mannen vært savnet siden fredag formiddag og har ikke vært sett siden han forlot arbeidsplassen i Klæbu den dagen. Han ble meldt savnet av familien lørdag. Søket fortsetter utover natten.

  • Søndag 8. september kl. 0.55

    Leiter etter mann i 20-årene

    Lørdag kveld melder politiet at de har satt i gang en leiteaksjon etter en mann som er savnet i Klæbu i Trondheim. Frivillige ressurser bistår politiet i søket. Mannen er ca. 170 cm høy, har normal/slank kroppsbygning, skjegg og blondt krøllete hår. Han er muligens iført blå jakke, mosegrønne sko og har en sort ryggsekk. Politiet har opprettet en tipstelefon som kan ringes ved observasjoner eller opplysninger: 73 48 94 00. Ifølge nidaros.no har mannen vært savnet siden fredag formiddag og har ikke vært sett siden han forlot arbeidsplassen i Klæbu den dagen. Han ble meldt savnet av familien lørdag. Søket fortsetter utover natten.