Nyheter:

  • Fredag 6. september kl. 23.45

    MC-fører til sykehus etter trafikkulykke i Bodø

    Nødetatene rykket ut etter melding om en lett MC som hadde kjørt av veien ved Fv. 834 ved Geitvågen i Bodø fredag kveld. MC-føreren er fraktet til sykehuset etter å ha truffet et skilt. Fører var bevisst. Det er ikke mistanke om kjøring med promille, melder Nordland politidistrikt.

  • Fredag 6. september kl. 23.22

    Trafikkulykke på E18: – Ganske store materielle skader

    Brannvesenet forteller at det er store vrakrester og oljesøl i veibanen.

  • Fredag 6. september kl. 22.59

    Norges forsvar stemples som «feige»

    TV 2-ekspert Jesper Mathisen lot seg ikke imponere av Norge og stiller spørsmål ved om Ståle Solbakkens plan er god nok.

  • Fredag 6. september kl. 22.58

    Avslutter i Nato: - Russland har gjort meningsfull dialog umulig

    Jens Stoltenberg kom til Nato for ti år siden med en ambisjon om å snakke mer med Russland. Når han snart forlater Nato, slår han fast at det ikke er mulig akkurat nå.

  • Fredag 6. september kl. 22.55

    Tidligere leiemorder dømt til 25 års fengsel etter drapet på gangsteren James «Whitey» Bulger

    Livstidsfangen Fotios «Freddy» Geas (57) fikk dommen av en føderal domstol i delstaten West Virginia.

  • Fredag 6. september kl. 22.54

    «The Tonight Show» droppes på fredager

    Det amerikanske talkshowet med Jimmy Fallon må kutte en dag fra sendeskjemaet.

  • Fredag 6. september kl. 22.41

    Hareide-opptur i Nations League – vant åpningskampen

    (Island – Montenegro 2–0, Slovenia – Østerrike 1–1) Åge Hareide har fått en pangstart i Nations League. En annen senkamp ble en slags gavepakke til det norske landslaget.

  • Fredag 6. september kl. 22.19

    Eigersund: Båt har gått på skjær – alle reddet

    Like før midnatt melder hovedredningssentralen Sør-Norge at alle involverte er gjort rede for, og søket avsluttes.

  • Fredag 6. september kl. 22.16

    To skadet etter båt gikk på skjær i Eigersund

    To personer skal være skadet etter at en båt har gått på skjær i Eigersund, melder politiet. – Begge er ved bevissthet. Ingen skal ikke være alvorlig skadet, opplyser operasjonsleder i politiet Rune Tallaksen ved Sør-Vest politidistrikt. Totalt ti personer skal ha vært om bord i båten. – Det er snakk om en fritidsbåt med flere personer om bord som har gått på et skjær i høy hastighet, sier vakthavende redningsleder ved Hovedredningssentralen Hans Jakob Gulliksen. Ingen personer skal være savnet.

  • Fredag 6. september kl. 22.08

    Nytt drama mellom Niemann og Carlsen: – Det er noe rart

    (Magnus Carlsen-Hans Niemann 17,5–10,5, kampen pågår) For første gang siden 4. september 2022 spilte Magnus Carlsen (33) og Hans Niemann (21) sjakk i samme rom. Det skjedde ikke uten drama.

  • Fredag 6. september kl. 22.01

    Verste uke siden mars 2023: S&P ned over 4 prosent

    Stemningen surnet på Wall Street etter viktige jobbtall. – Markedet er nervøst, sier sjefstrateg.

  • Fredag 6. september kl. 21.57

    Blåste i alkometer til langt over lovlig verdi

    En mann i 30-årene er anmeldt av utrykningspolitiet for promillekjøring. Han ble stanset i en bil på Voldsvegen i Skien og blåster i alkometer til langt over tilltatt verdi, opplyser Sør-Øst politidistrikt. Mannens førerkort ble beslaglagt på stedet.

  • Fredag 6. september kl. 21.50

    – 140 minutters svettehelvete

    I stekende varme på Mallorca-flyplassen måtte passasjerene i Norwegian-flyet vente i to timer og 20 minutter før klimaanlegget virket.

  • Fredag 6. september kl. 21.49

    Kvinne fikk mildere straff på grunn av dårlig forfalskning

    En kvinne som var tiltalt for dokumentforfalskning fikk en mildere straff på grunn av dårlig og ikke troverdig forfalskning, skriver Agderposten. Hun ble dømt til 18 dager betinget fengsel med to års prøvetid. I november i fjor skal kvinnen ha sendt et falskt dokument til sin tidligere samboer for å skremme han til å betale penger han skal ha skyldt henne. Motivet for handlingen var også en grunn til mildere straff.

  • Fredag 6. september kl. 21.38

    Til sykehus etter gassflaske-brann

    En person er sendt til Ullevål sykehus med brannskader etter brann i en gassflaske på en balkong i Oslo fredag kveld. Det sier operasjonsleder Per-Ivar Iversen i Oslo politidistrikt. Ifølge Iversen er det ikke snakk om omfattende brannskader. Åtte personer ble evakuert da det brøt ut brann i en gassflaske tilhørende en gassgrill på en veranda i Bjørvika. Brannen spredte seg ikke og ble slukket raskt. Alle skal nå være tilbake i boligene sine.

  • Fredag 6. september kl. 21.25

    Vestvågøy: 40 til 50 storfe i brennende fjøs

    En brann har spredt seg fra et fjøs til et annet i Vestvågøy fredag kveld.

  • Fredag 6. september kl. 21.21

    Nær dobling av inntektene for Sondre Justad

    Millionene renner inn for den populære artisten, men han er beskjeden på lønn og utbytte.

  • Fredag 6. september kl. 21.16

    Oppsagt forsker saksøker UiO

    En forsker ved Universitet i Oslo (UiO) saksøker universitetet etter å ha blitt sagt opp. Det melder Uniforum og Khrono. Ifølge avisene har fire stipendiater meldt fra om kvinnen til et forskningsetisk utvalg ved universitet, i to separate saker. Stipendiatene mente de ble fratatt rettigheter som forfattere i forskningsartikler de hadde bidratt til. I et av tilfellene ble kvinnen felt for vitenskapelig uredelighet. Da skal hun helt ha fjerna stipendiatens navn fra artikkelen. Fellelsen om uredelighet kom for ca. to uker siden, ifølge Khrono. Etter dette har kvinnen blitt sagt opp av universitetet. Hun mener oppsigelsen er ugyldig, og vil også ha erstatning fra universitetet. Søksmålet starter i Oslo tingrett 23. september.

  • Fredag 6. september kl. 21.04

    Buss for tog på Østfoldbanen

    Lørdag 7. september blir det buss for tog på Østfoldbanen på flere strekninger. Vy sier det vil pågå arbeid på sporet til natt til søndag. Ifølge Ås avis vil hele Østfoldbanens østre linje - mellom Oslo S og Rakkestad - være stengt lørdagen. På vestre linje vil det være buss for tog mellom Ås og Oslo, mens togene sørover fra Ås går som normalt. Til Aas avis sier Bane Nor at også Blixtunnelen stenges, det vil si at heller ikke Follobanen går. Pressevakt Olav Nordli sier til avisa at de vil bruke dagen med stengte skinner godt. – Det gjøres et mylder av aktiviteter, blant annet skal vi bytte skinner og sviller flere steder. Det jobbes på Kolbotn, hvor man er igang med plattformer og så videre, sier han. I tillegg vil det utføres vedlikehold og sjekk av anlegg.

  • Fredag 6. september kl. 20.36

    Beruset passasjer kapret taxi

    Politiet grep inn etter at en beruset taxipassasjer ble voldelig mot en taxisjåfør. Passasjeren satte seg også i førersetet og kjørt bilen et kortere strekke. – Personen var verbalt truende, nok til at sjåføren ville forlate taxien, sier operasjonsleder Per-Ivar Iversen i Oslo politidistrikt. Ifølge Iversen ramponerte den mannlige passasjeren bilen innvendig etter en krangel om betaling. Politiet skriver på X/Twitter at de har kontroll på mannen. Hendelsen fant sted i Gamlebyen i 20-tiden fredag kveld. (NTB)

  • Fredag 6. september kl. 20.36

    Beruset passasjer angrep sjåfør

    Politiet grep inn etter at en beruset taxipassasjer ble voldelig mot en taxisjåfør. Passasjeren satte seg også i førersetet og kjørt bilen et kortere strekke. Ifølge operasjonsleder Per-Ivar Iversen i Oslo politidistrikt ramponerte den mannlige passasjeren bilen innvendig etter en krangel om betaling. Politiet skriver på X/Twitter at de har kontroll på mannen. Hendelsen fant sted i Gamlebyen i 20-tiden fredag kveld. (NTB)

  • Fredag 6. september kl. 20.30

    Kvinne til arresten etter truende oppførsel

    Politiet har pågrepet en kvinne i 40-årene som oppførte seg utagerende og truende i Brevik i Porsgrunn kommune. Hun sparket en politibetjent i beinet og anmeldes for forholdet. Kvinnen er tatt med til arresten, opplyser politiet.

  • Fredag 6. september kl. 20.26

    Milliard-forskjellen Norge ikke utnyttet: – Enkelt å peke på sånne ting

    (Kasakhstan - Norge 0–0) Ståle Solbakken har et mannskap med anslått verdi på fire og en halv milliarder kroner. Det er 29 ganger så mye som laget man ikke greide å slå.

  • Fredag 6. september kl. 20.24

    Rundt 1000 på Gjøvik mistet internett

    Fredag kveld rundt klokka 17.15 mistet rundt 1000 husstander på Gjøvik internett, ifølge Oppland Arbeiderblad. Dette skyldtes en feil hos Altibox. Til avisa sier kommunikasjonssjef hos Altibox, Andreas Veggeland, at de hadde en feil som førte til at om lag 1000 Eidisva-kunder var uten tjenester en drøy time. – Feilen ble imidlertid rettet klokka 18.50, så kundene skal være på nett igjen nå, sier han til avisa klokken 19.38. Feilen skal ha blitt forårsaket av et strømbrudd.

  • Fredag 6. september kl. 20.23

    Blod, svette og tårer

    Her er noen av de beste bildene fra Paralympics i Paris.

  • Fredag 6. september kl. 20.23

    Ny kommunedirektør i Bærum

    Torge Railo er konstituert som kommunedirektør i Bærum, melder Budstikka. Railo har fram til nå vært direktør for bymiljø, eiendom og utbygging i kommunen. Tidligere har han erfaring fra blant annet Oslobygg og Oslos plan- og bygningsetat. Konstitueringen er midlertidig, og gjelder fram til det blir ansatt en permanent ny kommunedirektør. Det skjer trolig rundt februar 2025, skriver Budstikka. Railo tiltrer stillingen fordi nåværende kommunedirektør Geir B. Aga går av i slutten av september.

  • Fredag 6. september kl. 20.11

    «El Profesor» om fengselslivet: – Brutale forhold her

    Den utpekte lederen i kokainbåt-ligaen er flyttet til et beryktet fengsel i Colombia. – Hvis du ikke kjenner folk, så sliter du, sier han.

  • Fredag 6. september kl. 20.09

    Antibiotikaresistente bakterier ved Oslo-sykehus

    Flere tilfeller av meticillinresistente gule stafylokokker (MRSA) har blitt påvist ved Oslo universitetssykehus (Ous) siden fredag forrige uke. Det melder VG. Avdelingsleder på smittevernavdelingen på Ous, Egil Lingaas, vil ikke kommentere hvor mange tilfeller det dreier seg om. Men til VG bekrefter han at 110 studenter og opptil 40 lærere, leger og pasienter har blitt eller skal bli testet for bakteriene. – Hittil er det ikke noe smitteutbrudd. Selv om vi finner flere samtidig, så er det ikke nok til å si at det er smitteutbrudd. Min rolle er å finne smittekilde, hvem som er smittet og identifisere, sier Lingaas. Han understreker at eventuell smitte til pasienter kan være alvorlig og sier at de nå jobber med å skaffe seg oversikt. Prøvesvar ventes å foreligge i løpet av den kommende uken. – Jeg kan si at generelt når vi har disse bakteriene, så går det utover driften, fordi isoleringen krever enerom. Og man må ha eget personell og ekstra klær, så koster det penger og påvirker sykehusets kapasitet. Det har store konsekvenser for pasienter og ansatte, sier Lingaas. (NTB)

  • Fredag 6. september kl. 20.09

    Antibiotikaresistente bakterier påvist ved Oslo universitetssykehus

    Flere tilfeller av meticillinresistente gule stafylokokker (MRSA) har blitt påvist siden fredag forrige uke. Det melder VG. Avdelingsleder på smittevernavdelingen på Oslo universitetssykehus (OUS), Egil Lingaas, vil ikke kommentere hvor mange tilfeller det dreier seg om. Men til VG bekrefter han at 110 studenter og opptil 40 lærere, leger og pasienter har blitt eller skal bli testet for bakteriene. – Hittil er det ikke noe smitteutbrudd. Selv om vi finner flere samtidig, så er det ikke nok til å si at det er smitteutbrudd. Min rolle er å finne smittekilde, hvem som er smittet og identifisere, sier Lingaas. Han understreker at eventuell smitte til pasienter kan være alvorlig og sier at de nå jobber med å skaffe seg oversikt. Prøvesvar ventes å foreligge i løpet av den kommende uken. – Jeg kan si at generelt når vi har disse bakteriene, så går det utover driften, fordi isoleringen krever enerom. Og man må ha eget personell og ekstra klær, så koster det penger og påvirker sykehusets kapasitet. Det har store konsekvenser for pasienter og ansatte, sier Lingaas. (NTB)

  • Fredag 6. september kl. 19.48

    Mann siktet for seksuelle overgrep mot kvinne og hest

    En utenlandsk statsborger bosatt i Drammens-området er siktet for voldtekt av en kvinne og seksuelt overgrep mot en hest.

  • Fredag 6. september kl. 19.46

    Nicolai Budkov Kjær klar for finale i US Open – øyner sjelden bragd i New York

    Nicolai Budkov Kjær (18) er klar for sesongens andre singlefinale i en Grand Slam-turnering for juniorer.

  • Fredag 6. september kl. 19.28

    Se Vestlandsrevyen klokken 19.30

    Lars Kjetil tok rekordmålingen i Etne, men målingen kommer med en bismak. Programleder er Silje Rognsvåg.

  • Fredag 6. september kl. 19.28

    Flere tilfeller av antibiotikaresistente bakterier påvist på OUS

    Smittesporingen er belastende for driften, sier avdelingsleder.

  • Fredag 6. september kl. 19.27

    109 i 70-sone

    UP har hatt en laserkontroll i en 70-sone på fv. 65 mellom Svorkmo og Fannrem. 17 førere fikk forenklet forelegg for fartsovertredelser. Høyeste var 109 km/t.To førere fikk førerkortet beslaglagt. I tillegg blir en fører anmeldt pga. mistanke om ruspåvirkning.

  • Fredag 6. september kl. 19.22

    Se TV-sendingen klokka 19.30

  • Fredag 6. september kl. 19.18

    – Kristestemning i bydelene

    At byrådet i Oslo har varslet at de vil kutte flere milliarder kroner i budsjettet til hovedstaden får Rødt til å se rødt. – Å kutte i det forebyggende arbeidet nå vil garantert gi høyere utgifter på sikt, med mer ungdomskriminalitet. Og det er det siste vi trenger i denne situasjonen vi er i, sier gruppeleder i Oslo Rødt, Siavash Mobasheri. Flere lokalpolitikeref frykter at fritidsklubber og andre forebyggende tiltak vil bli kuttet først når byrådet nå skal spare penger. – Det er hjerterått av byrådet, og de viser at de ikke skjønner de sosiale problemene i byen vår, sier Mobasheri. Han mistenker budsjettkuttene kommer fordi inntekter blir borte dersom eiendomsskatten blir fjernet i Oslo, slik Høyre lovet å gjøre under valgkampen. Mobasheri sier de folkevalgte i bydelene han har vært i kontakt med er fortvilet. – Det er fullstendig katastrofestemning. Det er jo ingensteder å kutte, men samtidig må de gjennomføre kuttene fordi byrådet har varslet historiske kutt i velferden.

  • Fredag 6. september kl. 19.13

    Dom i hysjpengesak mot Trump utsatt til etter valget

    Dommeren i hysjpengesaken mot Donald Trump har utsatt straffeutmålingen til 26. november, tre uker etter høstens presidentvalg.

  • Fredag 6. september kl. 19.11

    Dom i hysjpengesaken mot Trump utsatt til etter valget

    Dommeren i hysjpengesaken mot Donald Trump har utsatt straffeutmålingen til 26. november, tre uker etter høstens presidentvalg.

  • Fredag 6. september kl. 19.03

    Stein Lier-Hansens jaktkompis siktet for grovt bedrageri

    – Siktelsen knytter seg til fiktiv fakturering av Norsk Industri, for det som blir kalt representasjonsjakt, sier førstestatsadvokat Bård Thorsen i Økokrim.

  • Fredag 6. september kl. 19.01

    Åkrafjordtunnelen åpnet igjen

    Tunnelen på E134 i Etne var stengt på grunn av bilberging, men er nå åpnet igjen.

  • Fredag 6. september kl. 19.01

    Åkrafjordtunnelen stengt

    Tunnelen på E134 i Etne er stengt på grunn av bilberging. Bilberger er på stedet på.

  • Fredag 6. september kl. 18.56

    Meldte om båtbrann i Horten – var damp

    Nødetatene har rykket ut til en båt som brenner utenfor Linden Park i Horten, meldte politiet like før klokka sju. I en ny oppdatering skriver de at det er avklart at det ikke brenner i båten, men damp fra motoren. Politiet avslutter.

  • Fredag 6. september kl. 18.56

    Båtbrann i Horten

    Nødetatene har rykket ut til en båt som brenner utenfor Linden Park i Horten.

  • Fredag 6. september kl. 18.54

    Ny partnerdraps­kommisjon får ikke begynt arbeidet: – Krevende hensyn

    – Det er noen krevende hensyn å ta, men mitt inntrykk er at det er bred støtte i Stortinget, sier justisminister Emilie Enger Mehl (Sp).

  • Fredag 6. september kl. 18.51

    Frontkollisjon i Lyngdal

    Politiet ha fått melding om to biler som har frontkollidert på fylkesvei 4078 ved Rosfjordsanden. – Alle skal være ute av bilene. Nødetatene er på vei til stedet, skriver politiet. Ambulansen har kjørt alle tre involverte til sykehuset. Det skal ikke være en alvorlig ulykke, oppdaterer politiet.

  • Fredag 6. september kl. 18.51

    Ulykke med moped og bil

    Nødetatene har rykket ut til en trafikkulykke mellom moped og bil i Sandefjord. Mopedføreren er kjørt til legevakt. Politiet oppretter sak.

  • Fredag 6. september kl. 18.42

    Brann har spredt seg til fjøs med dyr på Vestvågøy

    Politite meldte kl. 18.42 i kveld om brann i et fjøs på Sennesvika i Vestvågøy. Det var ikke dyr i dette fjøset. 19.08 oppdaterer politiet med at brannen har spredt seg videre til et fjøst ved siden av. I dette fjøset er det kyr. Operasjonsleder June Strand Jensen ved politiet i Nordland sier at det er mye vind på stedet. Derfor er spredningsfaren stor. - Det er alvorlig fare for dyrene i fjøset, sier hun til NRK. Jensen opplyser om at det er planlagt evakuering av kyrene. Det er ikke foreløpig meldt om spredningsfare til andre hus i nærheten. Brannvesen har startet slokking.

  • Fredag 6. september kl. 18.42

    Brann i fjøs på Vestvågøy

    Politite melder om brann i et fjøs på Sennesvika i Vestvågøy. Det skal ikke være dyr i fjøset. Nødetater er på vei til stedet.

  • Fredag 6. september kl. 18.42

    Brann spredt seg til fjøs med dyr på Vestvågøy

    Politite meldte kl. 18.42 i kveld om brann i et fjøs på Sennesvika i Vestvågøy. Det var ikke dyr i dette fjøset. 19.08 oppdaterer politiet med at brannen har spredt seg videre til et fjøst ved siden av. I dette fjøset er det dyr. Brannvesen har startet slokking.

  • Fredag 6. september kl. 18.39

    Kvinne skutt og drept: – Vi er knust

    En 26 år gammel tyrkisk-amerikansk kvinne ble skutt og drept under en demonstrasjon mot israelske bosetninger på den okkuperte Vestbredden.

  • Fredag 6. september kl. 18.34

    Tikk takk... tiden jobber mot Solbakken nå

    (Kasakhstan-Norge 0–0) Selv om det ikke er noe spesielt som er galt: Noen ganger må du faktisk gjøre en endring - kun for å endre. Fordi det fungerer ikke, uansett hva du gjør. Når ting har låst seg så passer ikke den gamle nøkkelen. Og da må du ha en ny.

  • Fredag 6. september kl. 18.34

    Prins fylte 18 – første gang på fire tiår

    18-årsdagen til den japanske arveprinsen Hisahito er en milepæl i keiserfamilien.

  • Fredag 6. september kl. 18.19

    Åpner E18 tidligst søndag

    E18 ved Tvedestrand er fremdeles stengt etter raset som gikk over veien i natt. Geologer og fjellklatrere har fredag ettermiddag undersøkt rasstedet. Statens vegvesen sier til NRK at de vil jobbe på stedet utover kvelden for å rydde unna så mye som mulig for eventuelt å åpne ett felt. Dette vil i så fall tidligst skje søndag.

  • Fredag 6. september kl. 18.19

    Åpner E 18 tidligst søndag

    E 18 i Tvedestrand er fremdeles stengt etter raset som gikk over veien i natt. Geologer og fjellklatrere har fredag ettermiddag undersøkt rasstedet. Statens vegvesen sier til NRK at de vil jobbe på stedet utover kvelden for å rydde unna så mye som mulig, for eventuelt å åpne ett felt. Dette vil i så fall tidligst skje søndag.

  • Fredag 6. september kl. 18.15

    Mann til arresten etter truende og utagerende oppførsel

    Politiet har tatt med en mann i 30-årene til arresten, etter at han ikke fulgte politiets pålegg om å ikke oppholde seg i Sandefjord sentrum. Årsaken til pålegget var truende og utagerende adferd og ruspåvirkning. Mannen blir anmeldt for forholdet.

  • Fredag 6. september kl. 18.00

    – Den varmeste dagen har passert

    Sommeren har inntatt Sør-Norge, men i neste uke snur det.

  • Fredag 6. september kl. 17.52

    Mann siktet for voldtekt på festival

    Mannen i 20-årene anklages for å ha utført en voldtekt inne på en festivaldo under Sarpsborgfestivalen sist helg.

  • Fredag 6. september kl. 17.50

    Krisestart for Norge - klarte kun uavgjort i Kasakhstan

    (Kasakhstan - Norge 0-0) Et norsk sjansesløseri i Almaty gjør at Ståle Solbakkens menn har fått en grusom start på Nations League-gruppespillet.

  • Fredag 6. september kl. 17.44

    Trafikkulykke i Dalseidtunnelen – tunnel åpnet igjen

    Det har skjedd en trafikkulykke i Dalseidtunnelen på E16 i Vaksdal. Som følge av ulykken var tunnelen stengt, men er nå åpnet igjen. Det skal være snakk om en påkjørsel bakfra. Det er tre biler som er involvert, og totalt syv personer i disse bilene. Airbagene er utløst. Det skal ikke være noen personskade. Nødetatene er ferdige på stedet.

  • Fredag 6. september kl. 17.44

    Trafikkulykke i Dalseidtunnelen – tunnel stengt

    Det har skjedd en trafikkulykke i Dalseidtunnelen på E16 i Vaksdal. Som følge av dette er tunnelen stengt. Det skal være snakk om en påkjørsel bakfra. Det er tre biler som er involvert, og airbagene er utløst. Det er totalt syv personer involverte. Det skal ikke være noen personskade. Nødetatene er på plass, og det er satt i gang manuell dirigering forbi ulykkesstedet.

  • Fredag 6. september kl. 17.42

    Tre personer pågrepet etter mulig trusselsituasjon

    Tre personer er pågrepet etter å ha fremsatt trusler mot en person på en bedrift i Sørlandsparken i Kristiansand, melder politiet. Det skal ikke ha vært kunder til stede. De involverte skal kjenne hverandre.

  • Fredag 6. september kl. 17.39

    Har ansatt midlertidig sjef for Vikingskipet

    Ståle Møystad Østhaug er ansatt som sjef for Hamar Olympiske Anlegg ut året, opplyser Hamar Arbeiderblad. Hva som skjer med stillingen etter nyttår er uavklart. Østhaug tar over etter Tom Erik Hovde, som sluttet i sommer. – Da Tom Erik (Hovde) fikk en mulighet på Lillehammer, så ble det en plass som måtte fylles fram til i hvert fall årsskiftet. Jeg ble spurt, og sa velvillig ja. Vikingskipet er et veldig spennende sted og et historisk bygg som har tålt tidens tann, og er vel så aktuelt i dag med stadig nye og store arrangementer, sier Østhaug til avisa. Hamar Olympiske anlegg har blant annet som formål å drive Vikingskipet, Hamar Olympiske Amfi og Storhamar Ishall.

  • Fredag 6. september kl. 17.37

    Trump-tilhenger om Kamala Harris: – Har sviktet på vakt

    Donald Trump (78) er i New York for å be om en ny rettssak og holdt fredag en pressekonferanse. Tilhengerne hans hevder Kamala Harris er den store skurken.

  • Fredag 6. september kl. 17.21

    Brann i halmpresse

    Nødetatene har rykket ut på brann i en halmpresse i Skien. Ingen personer skal være skadet og det er ikke spredningsfare, opplyser politiet som oppretter sak.

  • Fredag 6. september kl. 17.19

    Mistanke om sykdommen blåtunge i Lyngdal

    Sykdommen blåtunge er påvist i et sauehold i Kristiansand. Det er også mistanke om smitte i ytterligere tre sauehold i Lyngdal og Kristiansand. Det skriver Mattilsynet i en pressemelding. Blåtunge smitter ikke mennesker, men rammer drøvtyggere. – Det er tatt ut prøver fra saueholdene der det er mistanke om smitte, og Mattilsynet venter på resultatene av disse, skriver Guro Frydenlund i Mattilsynet. Dyrene som har fått påvist smitte er avlivet. Det er så langt påvist smitte hos to dyr, og disse er avlivet. Blåtunge ble sist påvist i Norge i 2009. Sykdommen rammer primært sau og storfe og kan være dødelig for sauer, men gir sjeldent dødsfall hos storfe. Sykdommen kan også ramme andre drøvtyggere, som geit, alpakka og hjortedyr. Viruset har den siste tiden spredd seg nordover i Europa og blant annet til Danmark. Blåtunge smitter ikke direkte mellom dyr, men blir overført fra dyr til dyr med blodsugende sviknott, som antakelig har spredd seg med vinden, opplyser Mattilsynet.

  • Fredag 6. september kl. 17.15

    Mann pågrepet ved hjelp av elektrosjokkvåpen på Notodden

    Politiet mottok flere meldinger om en utagerende mann i Notodden sentrum. Mannen stanset trafikken, sparket i biler, åpnet bildører til biler i veibanen og gikk fysisk til angrep på flere bilførere, ifølge politiet. Klokka 15.25 pågrep politiet mannen i sentrum, og det ble benyttet elektrosjokkvåpen under pågripelsen. Mannen blir anmeldt for flere voldshendelser, skadeverk og vold mot politiet.

  • Fredag 6. september kl. 17.11

    Dårlig kvalitet på kornet på grunn av regn

    Bønder har mista kvaliteten på kornet på grunn av all regnet. Det forteller bonde Roar Meen i Skien. Ifølge bonden er alt bedre enn i fjor, men veldig mange bønder har mista matkvaliteten på hveten i år. – Spesielt hveten tåler ikke mye regn, særlig kombinert med varmt vær. Det blir noe med bakekvaliteten, og da blir det heller dyrefôr. For Meen blir det da en krone ned i kiloen, som blir rundt 100.000 kroner mindre i inntekter, forteller han.

  • Fredag 6. september kl. 17.10

    NRK: Kommunen anker stupeulykken til Nyland

    Geir Kåre Nyland vant i lagmannsretten, men nå vil Oslo kommune ha en ny runde. - Det viser en totalt manglende forståelse, sier Nylands advokat.

  • Fredag 6. september kl. 17.05

    Anker stupeulykke-dom til Høyesterett

    Oslo kommune anker dommen etter stupeulykken ved Munchmuseet. MMA-utover Geir Kåre Nyland ble lam etter å ha stupt fra bryggekanten ved museet. Nyland mener det var for dårlig informasjon på brygga om at det var farlig å stupe derfra. Kommunen har tapt saken i to instanser - senest i lagmannsretten i juni. Nå velger de å anke til Høyesterett, skriver Bymiljøetaten i en e-post til NRK. «Saken reiser viktige prinsipielle spørsmål om kommunens ansvar ved stupeulykker, og hvor langt kommunens ansvar for sikringstiltak langs bryggekanter strekker seg,» skriver etatens kommunikasjonsdirektør Arve Rosland. Ankefristen var i dag, 6. september. Nylands advokat Christian Lundin mener det er beklagelig at kommunen anker dommen.

  • Fredag 6. september kl. 17.02

    Kan ikke si hvor mange som er filmet

    Politiet kan ennå ikke si hvor mange som er filmet i snikfilmingsaken under Arendalsuka tidligere i høst, eller hvor langt tilbake i tid opptakene går. Den siktede næringstoppen ble i går avhørt i fire timer. Han erkjente da straffskyld for siktelsen, opplyser politiadvokat Geir Magne Søfteland i Agder politidistrikt til NRK. – Han ga sin versjon av saken. Han var samarbeidsvillig og svarte på de spørsmål politiet stilte, sier han. Dagens Næringsliv meldte i forrige uke at politiet sitter på over 1000 videofiler fra tilbake til 2021. NRK fikk også bekreftet dette. Men politiet kan ennå ikke si noe om det totale omfanget, fordi hele det beslaglagte materialet ennå ikke er undersøkt. Siktedes advokat Alexander Nyheim Jenssen har ikke svart på NRKs henvendelse i dag. Men da saken ble kjent, varslet han at hans klient ville samarbeide med politiet. – Han er innstilt på å samarbeide med politiet, for å kunne avklare alle aspekter i saken, herunder legge alle kortene på bordet og erkjenne de faktiske forhold, skrev Jenssen i en uttalelse til NRK.

  • Fredag 6. september kl. 17.00

    70 barn savnet etter skolebrannen i Kenya, ifølge myndighetene

    Minst 17 elever omkom i en brann på en internatskole i Kenya, ifølge kenyansk politi. Minst 16 andre er alvorlig brannskadet, og dødstallet kan stige.

  • Fredag 6. september kl. 16.56

    Mann anmeldt for fyllekjøring

    En fører er anmeldt etter mistanke om ruspåvirkning, det melder politiet. Dette skjedde etter at politiet hadde laserkontroll mellom Svorkmo og Fannrem. I tillegg fikk to personer førerkortet beslaglagt og 17 personer fikk bot.

  • Fredag 6. september kl. 16.55

    Alt er et minefelt

    NRK-ledelsen landet på riktig svar. Men tidspunktet for avpublisering av «Team Ingebrigtsen» reiser flere spørsmål.

  • Fredag 6. september kl. 16.39

    To fra Nordland bytter departement

    Tomas Norvoll (Ap) er utnevnt som ny statssekretær for næringsminister Cecilie Myrseth. Han var tidligere statssekretær for Digitaliserings- og forvaltningsminister Karianne Oldernes Tung. Norvoll, som er oppvokst på Andenes og bosatt i Bodø, har før det blant annet vært fylkesrådsleder i Nordland fylkeskommune i perioden 2013–2022. Anette Kristine Davidsen (Ap) fra Hadsel tar over som statssekretær for digitaliserings- og forvaltningsministeren.

  • Fredag 6. september kl. 16.35

    To biler kolliderte

    To biler med tre personer involvert har kollidert på E39 ved Vågsbygdporten i Kristiansand, melder politiet. Alle tre skal være oppegående og fremstår ikke alvorlig skadet. Bilberger har hentet bilen og trafikken går som normalt i begge felt, oppdaterer politiet.

  • Fredag 6. september kl. 16.34

    Seksåring døde etter påkjørsel – sjåfør dømt

    Mannen i 40-årene er dømt til 60 dagers ubetinget fengsel.

  • Fredag 6. september kl. 16.31

    Sparket ansatt

    Politiet har bortvist en mann fra Trondheim torg. Bakgrunnen er en konfrontasjon med vektere og at han sparket en ansatt på en butikk.

  • Fredag 6. september kl. 16.30

    Roborocks nye skal kunne forsere dobbelt så høye terskler

    Færre utilgjengelige rom for robotstøvsugeren.

  • Fredag 6. september kl. 16.28

    Trafikkulykke på E6 ved Grane

    Politiet skriver i politiloggen at de har fått inn melding om en trafikkulykke på E6 ved Grane, Laksfors. Ett kjøretøy har kjørt av veien. Det skal bare ha vært en preson i bilen, han har kommet seg ut av kjøretøyet. Nødetatene er på vei til stedet.

  • Fredag 6. september kl. 16.24

    Tredje størst på Insta: Nå skal hun være dollarmilliardær

    Selena Gomez selger sminke, spiller i Only Murders in the Building og er den tredje mest fulgte på Instagram. Nå skal hun også være dollarmilliardær.

  • Fredag 6. september kl. 16.24

    Ber om Oslo Nye-høring

    Minst tre partier i Oslo bystyre ber om høring om Oslo Nye, skriver Avisa Oslo. Oslo kommune eier teateret, som har store økonomiske problemer. Både Ap, SV og MDG stiller seg bak et krav om høring. Og de har nok representanter til at Oslos kulturbyråd da må stille opp og svare. – Jeg mener prosessen rundt Oslo Nye Teater har vært alt annet enn ryddig håndtert, sier MDGs Rauand Ismail til avisa. – Her er det åpenbart misforståelser det er greit å få oppklart, sier kulturbyråd Anita Lervik North, som bekrefter at hun stiller i høringa. Alt før sommeren varsla byrådet store kutt i teateret. Og nå har sendt et oppdragsbrev hvor de ber teateret tilpasse seg et betydelig lavere tilskudd. De vil også at de skal vri målgruppa mer mot unge. – Man lurer på om det er byrådet selv som skal programmere teater i Oslo, sier Aps Eivor Evenrud til AO.

  • Fredag 6. september kl. 16.21

    Gjøvikbanen: Signalfeil retta

    Signalfeilen ved Movatn langs Gjøvikbanen er retta, ifølge Bane Nor. Feilen har forårsaket innstillinger og forsinkelser fredag. Reisende må imidlertid fremdeles regne med innstillinger og forsinkelser.

  • Fredag 6. september kl. 16.10

    Trafikkulykke på Sotra - bilene fjernet

    Politi og ambulanse har rykket ut til Sotra etter melding om en trafikkulykke på riksvei 555 i vestgående retning. Det skal være snakk om en påkjørsel bakfra. Bilene står i venstre felt. Både politi og bilberger er på stedet. Det er ikke noen personskade, ifølge politiet. Klokken 16.35 melder politiet at bilene er fjernet og at de avslutter på stedet.

  • Fredag 6. september kl. 16.10

    Trafikkulykke på Sotra

    Politi og ambulanse har rykket ut til Sotra etter melding om en trafikkulykke på riksvei 555 i vestgående retning. Det skal være snakk om en påkjørsel bakfra. Bilene står i venstre felt. Både politi og bilberger er på stedet. Det er ikke noen personskade, ifølge politiet.

  • Fredag 6. september kl. 16.03

    Stenger vei for reparasjon

    E134 i Notodden er stengt rett øst for Tuven, fordi veien må repareres, melder Vegtrafikksentralen. Det er oppdaget et synkehull i eller nær europavegen. – Det blir stengt 3–4 timer. Entreprenører driver med en akutt reparasjon, sier trafikkoperatør Anne Lande på Vegtrafikksentralen Sør. Statens vegvesen anbefaler omkjøring via Gvarv på riksvei 36 og fylkesvei 360.

  • Fredag 6. september kl. 16.03

    Sørlandsbanen stengt mellom Vestfossen og Kongsberg

    Sørlandsbanen er stengt i strekningen mellom Vestfossen og Kongsberg på grunn av strømproblemer, skriver Bane Nor på sin nettside. Foreløpig er det usikkert hvor lang tid det vil ta. Det jobbes med å rette feilen.

  • Fredag 6. september kl. 16.03

    Mener etterdønninger av koronapandemien påvirker sykefraværet

    Fagforbundets leder Mette Nord fra Porsgrunn tror ikke folk er syke og borte fra jobben uten grunn. Andre kvartal var sykefraværet det høyeste på 15 år. Da var fraværet på 7, 1 prosent, ifølge Statistisk sentralbyrå og Nav. Nord sier mye av sykefraværet er i helse- og omsorgsyrkene, hvor hun sier ansatte har mer å gjøre enn før. Dessuten påvirker koronarestriksjonene oss fortsatt, mener hun. – Vi skal ikke glemme at vi hadde en pandemi for bare noen år siden, hvor man helt konsekvent skulle være hjemme med et lite host. Det er etterdønninger av denne perioden ennå. Hun er opptatt av det må tilrettelegges på jobben for at vi kan jobbe, hvis vi har vondt i kroppen.

  • Fredag 6. september kl. 16.02

    Barne- og ungdomspsykiater om ADHD: – Medisineringen har sklidd ut

    Hvis vi fortsetter som nå, vil stadig flere som ikke fikser skolen, bli definert som syke, frykter Henriette Kirkaune Sandven.

  • Fredag 6. september kl. 16.02

    Løslater 17-åringen: «Eidsberg fengsel er lite egnet for et barn»

    17 år gammel gutt fortalte om rus i voksenfengsel. Nå blir han løslatt mot meldeplikt.

  • Fredag 6. september kl. 16.00

    Felt i Ryfylketunnelen opent igjen etter havari

    Høgre felt i enden av Ryfylketunnelen i retning mot Tau var stengd fredag grunna ein personbil som hadde havarert. Feltet er opent igjen, og det er no fri ferdsel på staden, opplyser vegtrafikksentralen 16.18.

  • Fredag 6. september kl. 16.00

    Felt i Ryfylketunnelen stengd grunna havari

    Høgre felt i enden av Ryfylketunnelen i retning mot Tau er stengd, opplyser Vegtrafikksentralen. Årsaka er ein personbil som har havarert.

  • Fredag 6. september kl. 15.52

    Vallaviktunnelen stengt - person triller en moped

    Riksvei 13 Vallaviktunnelen mellom Granvin og Hardangerbrua er stengt i begge retninger fordi en person triller på en moped, melder Vegtrafikksentralen. Tunnelen vil åpne igjen når vedkommende er ute av tunnelen.

  • Fredag 6. september kl. 15.51

    Kjørte i 132 km/t i 80-sone

    Utrykningspolitiet hadde en trafikkkontroll i 80-sona langs Telnesveien på Tynset rundt klokka 12 fredag. Der ble en fører målt kjørende i 132 km/t, og ble anmeldt og fikk førerkortet beslaglagt. UP skrev totalt ut 10 forenklede forelegg for hastighet under kontrollen.

  • Fredag 6. september kl. 15.50

    Kø på omkjøringsvei i Vegårshei etter ras

  • Fredag 6. september kl. 15.48

    Trafikkulykke i Tønsberg

    Fire personer er kjørt til sykehus for sjekk etter en frontkollisjon mellom to biler på Velleveien i Tønsberg. – De fremsto ikke som alvorlig skadet da vi var på stedet, sier operasjonsleder Marius Fosvold. Begge bilene har skader og må fraktes vekk av en bilberger. Politiet skal undesøke årsaken til ulykken.

  • Fredag 6. september kl. 15.48

    Metacon avvikler stålfabrikken i Rakkestad

    Metacon avvikler stålfabrikken sin i Rakkestad, melder Rakkestad Avis. Rundt 30 ansatte blir berørt. På grunn av markeds-, rente- og valutasituasjon er det ikke bærekraftig å opprettholde egenproduksjon av stål, sier daglig leder for Metacon AS, Tony Øvrevik. Nå jobbes det med et salg av stålfabrikken, med mål om å sikre flest mulig arbeidsplasser hos en ny eier.

  • Fredag 6. september kl. 15.48

    Bloomberg: Selena Gomez er milliardær

    32-åringen kan le hele veien til banken.

  • Fredag 6. september kl. 15.45

    Må heises ut fra fjellet etter å ha blitt truffet av stein

    De to kvinnene som er truffet av stein på vei til Stølsnotinden i Årdal, må bli heist ut av helikopter. Det melder politiet. Det er ikke mulig å lande på stedet.

  • Fredag 6. september kl. 15.44

    Høyesterett har avvist anken i Lanes-drapet

    Norges Høyesterett har avvist anken til den dømte 32-åringen, som politiet mener er hovedmannen bak drapet på Bård Lanes. Det sier advokat Trygve Staff til Tønsbergs Blad. – Realiteten er at mange straffesaker ikke kommer opp i Norges Høyesterett. Når det er sagt, så mener jeg det absolutt er grunner til at Høyesterett burde sett på politiets arbeid i forkant av drapet, sier Staff til avisa. Advokat Øyvind Sterri som representerte 34-åringen, som er dømt til 16 år i fengsel for å være med på drapsplanleggingen, bekrefter også til avisa at klientens anke er avvist. De tar avgjørelsen til etterretning. Etter det avisa erfarer er også anken fra en 24-åring fra Brasil avvist. Lanes ble skutt og drept på et handelsområde i Tønsberg 20. april 2021. Fire menn er dømt i både tingretten og lagmannsretten til lange fengselsstraffer.

  • Fredag 6. september kl. 15.42

    Trafikkulykke mellom bil og MC på Forus

    Politiet reiste fredag ut til ei trafikkulykke mellom ein motorsykkel og ein bil ved avkøyrselen til Ikea i sørgåande felt på motorvegen. Motorsyklisten blei tilsett av helse på staden, men det verkar ikkje som det er nokon personskade, opplyser operasjonsleiar Rune Tallaksen i politiet. Eit felt på motvegen var stengd i ein periode, men er no opent igjen.

  • Fredag 6. september kl. 15.42

    Gir ikke opp Orderud-gjenopptakelse

    Etter avslaget fra Gjenopptakelseskommisjonen tidligere i sommer, varsler Per Orderuds advokat at en ny begjæring om gjenopptakelse er på vei. – Ny sak begynner å bli klar, sier advokat Arvid Sjødin til VG fredag. Sjødin arbeider for at Per Orderud skal få opp gjenopptatt straffesaken om medvirkning til drap på søsteren og foreldrene sine i 1999. I juni fikk Orderud og ekskona hans, Veronika Orderud, avslag fra Gjenopptakelseskommisjonen på kravet om ny behandling. – Det er helt ubegripelig, sa en gråtkvalt Per Orderud da resultatet var klart. Avslaget ble betegnet som feil av Sjødin og privatetterforsker Tore Sandberg, som siden har snudd bunken for å fremme en ny sak om gjenopptakelse. Sjødin og Sandberg beskriver hvordan kommisjonen ikke har villet snakke med vitner og personer som sier de vet hvem som er rette gjerningsperson. – Gjenopptakelseskommisjonens avgjørelse er funnet befengt med betydelige feil, sier Sandberg til avisen. Leder av Gjenopptakelseskommisjonen, Anne Kamilla Silseth, sier til VG at hun vil avvente hva som kommer fra Orderuds advokat. Hun viser imidlertid til at avgjørelsen fra juni var svært grundig. (NTB)

  • Fredag 6. september kl. 15.34

    Hva er et «nyttig» studie?

    «Trenger vi alle studentene?» spør Milan Aran i et innlegg i VG.

  • Fredag 6. september kl. 15.32

    Ny varmerekord på Romerike

    Torsdag ble det satt ny varmerekord på Romerike. Forrige varmerekord for september ble satt i 2021, og var på 25,6 grader. Men 5. september viste kvikksølvet på målestasjonen på Aurskog 27,1 grader. Varmest i Norge torsdagen var det i Etne kommune i Vestland. Der viste gradestokken hele 30,6 grader.

  • Fredag 6. september kl. 15.31

    Wall Street åpner opp etter jobbtall

    De amerikanske børsene setter kursen oppover etter viktige tall fra arbeidsmarkedet.

  • Fredag 6. september kl. 15.31

    Børsfallet tiltar i USA: – Markedet er nervøst

    De amerikanske indeksene vender ned etter viktige jobbtall. Nasdaq faller markant.

  • Fredag 6. september kl. 15.31

    USA-børsene: Teknologiaksjer snur ned

    De amerikanske indeksene spriker etter jobbtall. Nasdaq snur til nedgang.

  • Fredag 6. september kl. 15.31

    Slagsmål i Stavanger sentrum

    Klokka 15.30 fekk politiet melding om eit slagsmål mellom to menn i Stavanger sentrum. Kort tid etterpå opplyste politiet om at dei hadde kontroll på tre personar. Ingen av dei trengde tilsyn frå lege. – Ein mann i 40 årene blei tatt med til politistasjonen. Han var hissig mot politiet og blir meldt for vald mot politiet, opplyser operasjonsleiar Rune Tallaksen rett over klokka 16.30 fredag.

  • Fredag 6. september kl. 15.30

    16-åringer skal ikke dra på fylla

    De aller fleste foreldre har aldri kjøpt alkohol til barna sine, og det gjør de lurt i.

  • Fredag 6. september kl. 15.29

    Forsinkelser og innstillinger på Gjøvikbanen

    Det er forsinkelser og innstillinger på Gjøvikbanen fredag. Det melder Bane Nor på sine sider. Årsaken er en signalfeil ved Movatn. Bane Nor kommer med en ny oppdatering klokka 16.

  • Fredag 6. september kl. 15.27

    Ukens låter: Arif Murakami & Stig Brenner, Emma Steinbakken og Camila Cabello

    … samt en forbausende oppløftende Alan Walker-låt: Lydsporet til en gloheit helg er servert.

  • Fredag 6. september kl. 15.17

    Årdal: Melding om at stein har truffet mor og datter

    De to har nå blitt hentet ut.

  • Fredag 6. september kl. 15.16

    Mor og dotter trefte av stein i Jotunheimen

    Ein stein har falle ned og treft ei mor og ei dotter på tur til Stølsnostinden i Årdal. Begge skal vere trefte hovudsakleg i beina. Ingen er fastklemde. Begge er opplyst å vere bevisste, men det er ukjent skadeomfang, melder politiet. Eit redningshelikopter og luftambulanse er på veg.

  • Fredag 6. september kl. 15.16

    Stein trefte mor og dotter

    Ein stein har falle ned og treft ei mor og ei dotter på tur til Stølsnostinden i Årdal. Begge skal vere trefte hovudsakleg i beina. Ingen er fastklemde. Begge er opplyst å vere bevisste, men det er ukjent skadeomfang, melder politiet. Eit redningshelikopter og luftambulanse er på veg.

  • Fredag 6. september kl. 15.14

    Ulykke på E6

    Politiet er på plass ved Patterødkrysset i Moss etter melding om en trafikkulykke. Det er snakk om en påkjørsel på E6. To biler skal være involvert. Føreren av den ene bilen blir kjørt til sykehuset for videre undersøkelser.

  • Fredag 6. september kl. 15.11

    Trafikkulykke på E6 i Moss

    To biler har vært involvert i en trafikkulykke på E6 ved Patterødkrysset i Moss. En bil har kjørt inn i en annen bakfra. Ulykken har skjedd i sørgående retning. Føreren av den ene bilen kjøres til Sykehuset Østfold for undersøkelser. Trafikken går forbi i ett felt.

  • Fredag 6. september kl. 15.11

    Storaksjonærer vil kaste Oda-gründeren ut av styret

    Først ble han presset ut av sjefsstolen. Nå ser det ut til at Karl Munthe-Kaas’ tid i Oda er fullstendig over.

  • Fredag 6. september kl. 15.10

    Politiker anmeldt av kommunen

    Politiker Frank Rørheim er politianmeldt av Froland kommunen etter å ha delt taushetsbelagt informasjon knyttet til helsekjøp for to brukere i kommunen på Facebook onsdag, skriver Agderposten. Anmeldelsen ble levert fredag morgen.

  • Fredag 6. september kl. 15.09

    Landslagsspiller Thorsby ut mot NFF-sponsor: – Det holder ikke

    Deler ut «gult kort» til en av fotballforbundets hovedsponsor for U-landslagene.

  • Fredag 6. september kl. 15.07

    Amerikansk kvinne drept i demonstrasjon mot israelske bosetninger, ifølge palestinske kilder

    En amerikansk statsborger ble skutt og drept av israelske styrker under en demonstrasjon mot Israels bosetninger på den okkuperte Vestbredden, ifølge palestinske kilder.

  • Fredag 6. september kl. 15.04

    Uavhengig oppfølging av rådmannssaken

    Bystyret i Porsgrunn kommune godkjente torsdag kveld at Vestfold og Telemark revisjon skal gjennomføre en uavhengig oppfølging av den såkalte rådmannssaken. Spørsmålene som skal behandles er som følger: Hvilke tiltak ble foretatt i tidslinjen fra kommunalsjefene uttrykte sin bekymring overfor ordfører, til det ble vedtatt en sluttpakke for rådmann? Var tiltakene som ble foretatt i tråd med Porsgrunn kommunes interne prosedyrer, og med lov- og avtaleverk? Har Porsgrunn kommune gode nok interne prosedyrer for å ivareta slike prosesser på en tilfredsstillende måte? Rose-Marie Christiansen, kommunedirektør i Porsgrunn, gikk tidligere i år ut i studiepermisjon, etter at hun først var sykemeldt. Avtalen var et resultat av en uenighet om hvordan kommunen ledes og mistillit fra sin egen ledergruppe på rådhuset. Ifølge Varden var det opposisjonspartiene Høyre og Rødt som fremmet forslag om gransking, i bystyremøtet 30. mai. De to største posisjonspartiene, Frp og Ap, ville la saken ligge og stemte mot forslaget. To andre posisjonspartier, SV og Sp, mente imidlertid at en slik gransking var nødvendig, skriver avisen.

  • Fredag 6. september kl. 14.59

    Syke sauer i Agder

    Sykdommen blåtunge er påvist i ett sauehold i Kristiansand, ifølge Mattilsynet. Det er mistanke om smitte i ytterligere tre sauehold i Agder. Sykdommen smitter ikke mellom mennesker, men rammer drøvtyggere.

  • Fredag 6. september kl. 14.47

    Kollisjon mellom moped og bil på Radøy

    En bil og en moped har kollidert på Manger på Radøy. Ifølge politiet skal mopeden ha kjørt inn i siden på bilen. Mopedføreren har muligens brukket foten, men er våken, melder politiet. Klokken 14.55 opplyser de at en luftambulanse har landet på stedet. Pasienten er fortsatt på stedet og blir behandlet av helsepersonell. Ifølge politiet virker det som pasienten etter hvert må fraktes til Haukeland Universitetssykehus i luftambulanse. Klokken 15:08 opplyser politiet at pasienten fraktes til Haukeland Universitetssykehus i luftambulanse. Bilføreren er uskadet. Veien er åpen og trafikken går som normalt, etter manuell dirigering på stedet. Klokken 16.23 melder politiet at de er ferdige på stedet og at de oppretter sak på hendelsen.

  • Fredag 6. september kl. 14.37

    Orderud-saken: Kommer med ny begjæring

    Privatetterforsker Tore Sandberg og Per Orderuds advokat Arvid Sjødin, mener gjenopptakelseskommisjonen har gjort betydelige feil.

  • Fredag 6. september kl. 14.36

    Mann siktet for voldtekt i Sarpsborg

    En ung kvinne anmeldte forrige helg en voldtekt under Sarpsborgfestivalen i Kulåsparken i Sarpsborg. Nå har politiet siktet en mann i 20-årene, skriver Sarpsborg Arbeiderblad. Mannen ble avhørt av politiet fredag, men erkjenner ikke straffskyld.

  • Fredag 6. september kl. 14.30

    Det ble skapt 142.000 nye jobber i USA i august

    «Månedens viktigste tall» var lavere enn ventet. Kronen svinger etter det viktige tallslippet.

  • Fredag 6. september kl. 14.30

    Sjekk ut platetoppen uten kokesoner

    Og den AI-drevne kombimaskinen som skal gjøre alt selv.

  • Fredag 6. september kl. 14.29

    Reagerer kraftig på Skarstein-behandling: – Skremmende

    Nå forteller den tidligere Paralympics-mesteren Nils-Erik Ulset (41) om egne opplevelser.

  • Fredag 6. september kl. 14.28

    Mari Bella er saksøkt og må skifte navn

    Mari Eriksen Bølla, med artistnavnt «Mari Bella», er saksøkt og må skifte navn, skriver VG. Bølla er fra Bryne og var finalist i talentkonkurransen «Stjernekamp» på NRK i fjor. Nå viser det seg at en annen artist bruker navnet «Maribelle»; et navn hun har enerett på. Bølla endrer artistnavn til MARI, skriver VG.

  • Fredag 6. september kl. 14.27

    Hovedvei åpnet etter ulykke

    Svanvikvegen i Skien er åpnet igjen, etter at to biler kolliderte front mot front like før klokken 13. Bilene er berget. To personer ble kjørt til sykehus etter ulykken, som medførte full stans i trafikken over en periode.

  • Fredag 6. september kl. 14.24

    Hvem skal vinne for Jonas?

    Talentene slutter, mens gamle slitere vil tilbake. Hvem skal egentlig vinne valget for Ap og Jonas Gahr Støre?

  • Fredag 6. september kl. 14.24

    Hurtigbåt på grunn på Helgeland

    Hurtigbåten MS «Nesøy» fra Lovundskyss skal ha gått på grunn ved Lyngøya i Lurøy på Helgeland, melder HRS. Det er ikke meldt om alvorlige personskader. Redningsskøyta «Leif-Erik Simonsen» er sendt for å assistere. Ambulansebåten «Eyr Myken» er også på stedet. Hovedredningssentralen Nord-Norge meldte om hendelsen klokka 14.19 fredag ettermiddag.

  • Fredag 6. september kl. 14.23

    Flyttar på ferjene på Sognefjorden

    C-ruta på trekantsambandet Dragsvik-Hella-Vangsnes er mellombels innstilt. Årsaka er at ferja Hella blir flytta lenger ut på fjorden, til ferjesambandet Lavik-Oppedal. Her har B-ruta vore innstilt sidan i føremiddag grunna tekniske problem.

  • Fredag 6. september kl. 14.23

    Hurtigbåt har gått på grunn på Helgeland

    En hurtigbåt har gått på grunn på Helgeland. En redningsskøyte er sendt for å assistere. Det er ikke meldt om alvorlige personskader.

  • Fredag 6. september kl. 14.20

    LSK Kvinner nærmer seg konkursstupet – kan måtte avbryte sesongen om kort tid

    LSK Kvinner kan gå konkurs før inneværende sesong er omme. Fredag fikk spillerne den dystre beskjeden.

  • Fredag 6. september kl. 14.14

    Trafikkuhell i Sandnes

    Nødetatene er på vei til E39 ved avkjørselen til Ganddal etter melding om et trafikkuhell. Det skal være tre biler involvert, men ingen personskade. Det er noe kø på stedet. Bilen er nå hentet og veien er åpen.

  • Fredag 6. september kl. 14.13

    Avslutter etterforskningen etter drapet på Rahavy (30)

    Rahavy Varatharajan ble skutt og drept i januar i år. Nå er politiet ferdig med drapsetterforskningen.

  • Fredag 6. september kl. 14.06

    Funn av levninger etter død person ved Brufjellhålene

    Fredag er det gjort funn av levninger etter en død person i sjøen ved Brufjellhålene på grensen mellom Agder og Rogaland.

  • Fredag 6. september kl. 14.06

    Nye Veier snur om E6

    Nye Veier snur og skal bygge firefelts E6 mellom Ranheim og Værnes likevel, skriver Adresseavisen. Utbygginga av denne strekninga starta allerede i 2020 og var planlagt ferdig i 2025, før planene ble avbrutt. I dag er planen at den sørligste delen av veistrekninga skal stå klar i 2027.

  • Fredag 6. september kl. 14.05

    Filmanmeldelse «Beetlejuice Beetlejuice»: 1980-tallet står opp fra de døde

    Småtrivelig spøkelsestog.

  • Fredag 6. september kl. 14.02

    Politiet: Funn av levninger i sjøen ved Brufjellhålene

    Fredag har dykkere fra brannvesent gjort funn av en død person i sjøen ved Brufjellhålene, på grensen mellom Agder og Rogaland. Det melder politiet i en pressemelding. Funnet er gjort i forbindelse med et planlagt søk etter en polsk statsborger i 20-årene, som har vært savnet siden 24. mars. Mannen og kjæresten gikk tur i området da de falt i sjøen, og kvinnen ble funnet omkommet etter kort tid. Personen ble funnet på 18 meters dyp. – Personen bærer preg av å ha ligget lenge i sjøen. Personen er ikke identifisert, men funn på stedet tyder på at det er savnede som nå er funnet. De pårørende til den savnede mannen fra Polen er informert om funnet, sier politistasjonssjef i Flekkefjord og Kvinesdal politistasjonsdistrikt, Liv Versland Seland. Det er ingen andre som er meldt savnet i området. – Bakgrunnen for søket i dag var observasjoner fra dykkere som var med i søk under en annen dødsulykke på samme sted i august i år. Mannen som omkom i august ble hentet opp, men værforholdene gjorde at man ikke kunne foreta ytterligere undersøkelser på det tidspunktet, sier Seland.

  • Fredag 6. september kl. 14.02

    Politiet: Funn av levninger i sjøen i Brufjellhålene

    Fredag har dykkere fra brannvesent gjort funn av en død person i sjøen ved Brufjellhålene, på grensen mellom Agder og Rogaland. Det melder politiet i en pressemelding. Funnet er gjort i forbindelse med et planlagt søk etter en polsk statsborger i 20-årene, som har vært savnet siden 24. mars. Mannen og kjæresten gikk tur i området da de falt i sjøen, og kvinnen ble funnet omkommet etter kort tid. Personen ble funnet på 18 meters dyp. – Personen bærer preg av å ha ligget lenge i sjøen. Personen er ikke identifisert, men funn på stedet tyder på at det er savnede som nå er funnet. De pårørende til den savnede mannen fra Polen er informert om funnet, sier politistasjonssjef i Flekkefjord og Kvinesdal politistasjonsdistrikt, Liv Versland Seland. Det er ingen andre som er meldt savnet i området. – Bakgrunnen for søket i dag var observasjoner fra dykkere som var med i søk under en annen dødsulykke på samme sted i august i år. Mannen som omkom i august ble hentet opp, men værforholdene gjorde at man ikke kunne foreta ytterligere undersøkelser på det tidspunktet, sier Seland.

  • Fredag 6. september kl. 14.00

    Avslørte Sony neste PlayStation her?

    Sony-bilde kan bekrefte design og snarlig PS 5 Pro-lansering.

  • Fredag 6. september kl. 13.58

    Beslagla 5 førerkort i fartskontroll på E18

    Fem bilførere har mistet førerkortet i en trafikk-kontroll på E18 i Holmestrand for å ha kjørt for fort. Høyeste hastighet hadde føreren som kjørte i 148 kilometer i timen i 100-sonen ved Bentsrud. To bilførere blir anmeldt for å ha vært ruset og over 20 andre bilførere fikk forenklede forelegg for høy fart.

  • Fredag 6. september kl. 13.57

    Sluttar som verftsdirektør

    Tor Leif Mongstad trer av som administrerande direktør frå våren 2025. Mongstad har hatt ulike roller sidan han byrja ved skipsverftet i Leirvik i Hyllestad tilbake i 2002. I fjor haust fekk Havyard Leirvik tyrkiske eigarar i Tersan Shipyard. Medan Sveinung Vestbø tek over som administrerande direktør, går Mongstad inn i styret for Tersan Havyard.

  • Fredag 6. september kl. 13.56

    Repstad Anlegg har inngått kontrakt verdt en halv million

    Repstad Anlegg fra Kristiansand har inngått en kontrakt på 500 millioner kroner med det franske selskapet Eiffage, skriver Fædrelandsvennen. Kontrakten gjelder for bygging av en seksjon mellom Gartnerløkka og Kolsdalen på E18 til E39.

  • Fredag 6. september kl. 13.52

    «Situationships»: – Gikk for langt

    Uforpliktende forhold, såkalte «situationships» er blitt mer vanlig, sier relasjonseksperter. De synes flere bør spørre seg: Vil jeg egentlig dette? Lina (29) endte opp med å bli såret.

  • Fredag 6. september kl. 13.41

    Kollektivfeltet gjenåpnes for elbiler på E18 fra Asker til Lysaker lørdag

    Det åpnes imidlertid kun for helgekjøring.

  • Fredag 6. september kl. 13.34

    Skremte folk med pil og bue

    Politiet har rykket ut til Borgestad i Skien og tatt kontroll på en person som har oppført seg skremmende ovenfor folk. Vedkommende har bl.a. pekt på dem med pil og bue, opplyser Sør-Øst politidistrikt på X. – Vi fikk melding om en person som har sprunget rundt og skreket til folk og sikta på dem med pil og bue, slik at de ble redde og utrygge, sier operasjonsleder Eskil Hagen Olsen til NRK. Hendelsen skjedde i et boligfelt. Ingen personer ble skadet. – Vi har søkt både utendørs og innendørs, men ikke funnet noen som er utsatt for noe vold fra denne personen. Den aktuelle personen er også uskadet, sier operasjonslederen. Politiet etterforsker saken og snakker med vitner på stedet.

  • Fredag 6. september kl. 13.30

    Trafikkuhell ved Slåttevikkrysset i Bergen

    Politi og brannvesen rykker ut til E29 ved Slåttevikkrysset i Bergen etter melding om et trafikkuhell. Ifølge politiet skal det ikke være personskade, men det skal ligge noe nedfall i veibanen.

  • Fredag 6. september kl. 13.28

    Holdt krisemøte – frykter LSK kvinner går konkurs om få uker

    Alle varsellamper lyser i kriserammede LSK Kvinner. Fredag hadde klubben et møte med spillerne der de informerte om at de risikerer å gå konkurs før sesongen er omme. – Vi har hatt jevnlig møte med jentene hele tiden om situasjonen. I dag har vi snakket om at økonomien er alvorlig. Dersom vi ikke får inn en sponsor, så risikerer vi at vi går konkurs før sesongen er over, sier Lotte Lundby Kristiansen, konstituert styreleder i LSK Kvinner, til NRK. Hun sier sponsormarkedet er tøft og de sliter med å få inn midler. – Det er stor fare for at klubben legges ned før sesongen er ferdig. Vi håper vi skal klare å gjennomføre sesongen for jentenes skyld, men vi måtte informere om at det er så alvorlig som det er, sier styrelederen. LSK-toppen sier de håper å i det minste kunne spille kampen mot Røa. Hun kan imidlertid ikke garantere at det blir flere kamper etter det. – Det er helt forferdelig, og det er veldig trist overfor jentene. Det er forferdelig trist overfor kvinnefotballen på Romerike, at små jenter ikke har lokale forbilder å se opp til er en tragedie, sier Kristiansen. LSK-trener André Bergdølmo sier de har rundt 12-14 spillere tilgjengelig. – Jeg tror de fleste er enige om å stå løpet ut denne sesongen, slik at det blir en rettferdig sesong, sier Bergdølmo. Han sier det kan gå kort tid før klubben LSK Kvinner er historie. – Om noen uker, hvis vi ikke får hjelp fra ekstrerne, så er det kroken på døra for et godt fotballag, sier treneren. Til NRK sier kaptein Emilie Woldvik følgende: – Jeg har egentlig ingen kommentar til deg før kampen i morgen.

  • Fredag 6. september kl. 13.19

    Denne vanvittige bærbare har innebygget håndkontroll

    Vi har også prøvd Acers ROG Ally-utfordrer.

  • Fredag 6. september kl. 13.07

    Vil gi mer makt til Konkurransetilsynet tross store protester

    Næringsministeren håper dette vil bidra til lavere matvarepriser. Virke reagerer på dagligvarefokuset.

  • Fredag 6. september kl. 13.06

    Har ikke felt ulv

    30. august ble det gitt fellingstillatelse på én ulv i tre kommuner, etter at elleve sauer og lam ble funnet hardt skadet eller drept i Froland og Åmli. Ulven er ikke tatt fredag ettermiddag da tillatelsen går ut. Ifølge Statsforvalteren i Agder vil ikke fellingstillatelsen bli forlenget,

  • Fredag 6. september kl. 13.03

    Elden reagerer på avpublisering av «Team Ingebrigtsen»

    Fredag bestemte NRK seg for å avpublisere hele TV-serien «Team Ingebrigtsen». Gjert Ingebrigtsens advokat John Christian Elden mener det bidrar til forhåndsdømming.

  • Fredag 6. september kl. 13.02

    Front mot front i Skien

    Nødetatene har rykket ut til Voll i Skien etter melding om kollisjon mellom to biler. Det skal dreie seg om en front-mot-front-kollisjon. Fire personer var i bilene, men alle skal være våkne, ifølge politiet. To av dem er kjørt til sykehus. En bil har kommet over i motgående kjørefelt. Sjåføren av bilen blir anmeldt for uaktsom kjøring og fikk førerkortet beslaglagt. Ulykken skjedde i Svanvikveien.

  • Fredag 6. september kl. 13.02

    Front mot front i Porsgrunn

    Nødetatene har rykket ut til Voll i Porsgrunn etter melding om kollisjon mellom to biler. Det skal dreie seg om en front-mot-front-kollisjon. Fire personer var i bilene, men alle skal være våkne, ifølge politiet. To av dem er kjørt til sykehus. En bil har kommet over i motgående kjørefelt. Sjåføren av bilen blir anmeldt for uaktsom kjøring og fikk førerkortet beslaglagt. Ulykken skjedde i Svanvikveien.

  • Fredag 6. september kl. 12.57

    Politiet advarer om falske sedler i omløp

    Politiet har fått flere henvendelser om falske 1000,- kroner-sedler som er i omløp. Det er sedler som er forsøkt omsatt og sedler som er funnet, skriver politiet i Trøndelag. Politiet har startet etterforskning og driver med innhenting av videoovervåkning fra de aktuelle områdene. – Det oppfordres til skjerpet årvåkenhet når personer ønsker å betale med 1000,- kroner-sedler i den nærmeste tiden. Bildet viser en av beslagene politiet gjorde i dag.

  • Fredag 6. september kl. 12.54

    Mulig traktorbrann

    Like før klokka 13.00 meldte politiet om brann/røykutvikling fra en traktor i Lyngdal. Politiet har vært i kontakt med sjåføren som sier at et teknisk havari på motoren førte til noe røykutvikling.

  • Fredag 6. september kl. 12.52

    Bil totalskadet i brann

    En bil er totalskadet etter en bilbrann i Tvedestrand. Personene i bilen kom seg ut av bilen, og det er ikke meldt om personskade, melder politiet.

  • Fredag 6. september kl. 12.43

    Aker BP-sjefen i hemmelig brev: «Tiltagende og alvorlige konsekvenser»

    I dag vitnet Karl Johnny Hersvik i Aker BP om tap av milliardbeløp dersom oljefelt må stanses på grunn av klimasøksmålet. I mars varslet han staten om permitteringer og tapte arbeidsplasser i et hemmelig brev.

  • Fredag 6. september kl. 12.37

    Saksøkt: Mari Bella må skifte navn

    En annen artist varemerkeregistrerte navnet «Maribelle». Det får konsekvenser for «Stjernekamp»-finalisten.

  • Fredag 6. september kl. 12.26

    Stoppa bilist på Brandval

    Ein person blir meldt til politiet for køyring i påverka tilstand, melder politiet. Bilen vart stoppa for kontroll ved brua på Brandval. Sjåføren har mista lappen og må til legesjekk for å sikre bevis.

  • Fredag 6. september kl. 12.24

    Aida Dahlen til finale i bordtennis i Paralympics

    Aida Husic Dahlen (33) dominerte i semifinalen i S8-klassen i bordtennis under Paralympics i Paris og er klar for finale lørdag.

  • Fredag 6. september kl. 12.24

    Sørlending til finale

    Aida Dahlen fra Kristiansand er klar for finalen i bordtennis i Paralympics i Paris. 33-åringen vant 3–0 i sett mot sin tyske motstander i semifinalen fredag ettermiddag. Dahlen spiller finale lørdag klokka 14 mot en kinesisk motstander. Dahlen vant tidligere i lekene bronsemedalje i double.

  • Fredag 6. september kl. 12.24

    Grimstad varmest på Sørlandet

    Gradestokken viste i dag 18,7 grader i badevannet ved Vågsholtbukta i Grimstad. Til nå er det dagens høyeste måling i Agder. Ved Hovedøya i Oslo ble det målt 18,9 grader, og er fredagens varmeste i Norge. I Agder er også målt relativt høye badevannstemperaturer ved Berse i Birkenes og Hanthosundet i Tvedestrand på 18,5 grader og Kilsund i Arendal på 18 grader. Litt lenger opp i høyden er det varmeste badevannet i Agder registrert ved Epleviktangen i Tvedestrand på 18,1 grader. (NTB)

  • Fredag 6. september kl. 12.21

    Endúr Maritime skal vedlikeholde Kongeskipet for inntil 100 millioner

    Selskapet skal blant annet utføre vedlikehold av motor- og kontrollsystemer.

  • Fredag 6. september kl. 12.10

    Registrerte ikke omsetning på 4 millioner kroner

    En mann i 60-årene er siktet for grov regnskapsovertredelse fordi han ikke registrerte omsetning på minst 4 millioner kroner. Mannen fra Østerdalen hadde et foretak og førte ikke løpende regnskap over selskapets inntekter, utgifter, eiendeler og gjeld, står det i tiltalen. Ifølge lovdata kan mannen risikere inntil seks år i fengsel. Mannen må møte i tingretten i oktober.

  • Fredag 6. september kl. 11.56

    Ønsker 350 nye jobber ved Mjøstårnet i Ringsaker

    Målet er å få 350 nye jobber i to nye bygg mellom Mjøstårnet og E6 i Ringsaker. Det forteller eiendomsinvestor Arthur Buchardt til Hamar arbeiderblad, som vil invistere en halv milliard kroner i kontorbyggene, som han håper å få godkjent av kommunestyret. Ifølge avisen har det tatt et par år å få reguleringsplanen klar for politisk behandling, og det kom ingen innvendinger da saken onsdag denne uken var oppe til behandling i planutvalget.

  • Fredag 6. september kl. 11.52

    Huseier får bot etter dødsbrann

    Huseieren som leide ut boligen der et polsk ektepar brant inne, må betale ei bot på 35.000 kroner. Boligen var ikke godkjent som bolig og politiet mente han burde bøtelegges for vesentlige brudd på plan- og bygningsloven. Det ble også lagt ned et krav fra aktor om inndragning av pengene han tjente på leieforholdet på 122.500 kroner. Lagmannsretten har landa på at utleierne skal slippe å betale tilbake dette beløpet. Han ble frifunnet for dette av tingretten, men saken ble anka.

  • Fredag 6. september kl. 11.52

    Huseier slipper bot etter dødsbrann

    Huseieren som leide ut boligen til et polsk ektepar som brant inne i Oppdal, slipper å betale bot og må heller ikke betale tilbake pengene han tjente på leieforholdet. Boligen var ikke godkjent som bolig og politiet mente han burde bøtelegges for vesentlige brudd på plan- og bygningsloven. Han ble frifunnet for dette av tingretten, men saken ble anka. Nå har også Frostating lagmannsrett forkasta anken.

  • Fredag 6. september kl. 11.48

    NRK fjerner TV-serien «Team Ingebrigtsen»

    NRK fjerner TV-serien «Team Ingebrigtsen». Det bekrefter kringkastingssjef Vibeke Furst Haugen i en pressemelding. – Dette skjer som følge av direkte kontakt med medvirkende familiemedlemmer, som uttrykker at seriens tilgjengelighet er en stor belastning for dem, sier Fürst Haugen. Serien gikk på NRK mellom 2016–2021. Siden den gang har alle sesongene, foruten den første, vært tilgjengelig gjennom NRKs strømmetjeneste.

  • Fredag 6. september kl. 11.46

    NRK avpubliserer TV-serien «Team Ingebrigtsen»

    Det bekrefter Mette Yvonne Larsen, bistandsadvokat for fem av søsknene Ingebrigtsen, til Aftenposten fredag formiddag.

  • Fredag 6. september kl. 11.36

    Kraftig bilbrann i Oslo – vei delvis stengt

    Trondheimsveien ved Linderud er stengt i inngående retning fordi det brenner i en bil. Det brenner kraftig i bilen, opplyser politiet, men ingen mennesker skal være skadet. Et kjørefelt er nå åpnet i inngående kjøreretning, skriver politiet i en oppdatering kl. 12.05.

  • Fredag 6. september kl. 11.36

    Kraftig bilbrann i Oslo – vei stengt

    Trondheimsveien ved Linderud er stengt i inngående retning fordi det brenner i en bil. Det brenner kraftig i bilen, opplyser politiet, men ingen mennesker skal være skadet.

  • Fredag 6. september kl. 11.36

    Bilbrann i Oslo

    Trondheimsveien ved Linderud er stengt i inngående retning fordi det brenner i en bil. Det brenner kraftig i bilen, opplyser politiet, men ingen mennesker skal være skadet.

  • Fredag 6. september kl. 11.36

    Kraftig bilbrann i Oslo

    Trondheimsveien ved Linderud var fredag formdidag stengt i inngående retning på grunn av bilbrann. Det brant kraftig i en bil, opplyser politiet, men ingen mennesker ble skadet. Etter en halvtimes tid ble et kjørefelt er nå åpnet i inngående kjøreretning. Rundt 13:45 åpna begge felt som normalt.

  • Fredag 6. september kl. 11.36

    Norsk artist og manager fornærmet i en straffesak

    En mann i 20-årene er tiltalt for å ha truet en kjent norsk artist og artistens manager både verbalt og med balltre, viser en tiltale fra Oslo tingrett. Mannen skal ha oppsøkt managerens kontor høsten 2023. I tiltalen står det at han «tok opp et balltre fra en pose og slo mot veggen med balltreet mens han beveget seg mot» manageren. I tillegg har han truet med å banke opp artisten i flere Instagram-meldinger. – Mine klienter har tillit til at politiet og påtalemyndigheten ivaretar deres hensyn. Vi er glade for at politiet har tatt saken på alvor, sier advokat Astri Rønningen Stautland i Elden Advokatfirma.

  • Fredag 6. september kl. 11.33

    Kraftig bilbrann på riksvei i Oslo

    En politipatrulje kom over den brennende bilen i Trondheimsveien fredag formiddag.

  • Fredag 6. september kl. 11.32

    Krever at ny Nato-luftkommando legges til Bodø og Sørreisa

    Forsvarsforum Nord krever at en ny Nato-luftkommando må legges til Bodø og Sørreisa. Det kommer frem i en pressemelding fra Nordland fylkeskommune. – Det er rett og slett sånn at nordområdepolitikken må løftes fra ord til handling i denne saken. Da er Bodø og Sørreisa det eneste naturlige valget for et luftkommandosenter for NATO. Det uttaler fylkesordfører i Troms, Kristina Torbergsen (Ap), fylkesrådsleder i Nordland, Svein Eggesvik (Sp) og fylkesordfører i Finnmark Hans-Jacob Bønå (H), i en felles uttalelse i pressemeldingen. Russlands invasjon av Krym, etterfulgt av fullskala invasjon av Ukraina, har endret det sikkerhetspolitiske bildet i nord. I tillegg er Sverige og Finland nå medlem av Nato. – Dette er sentrale utviklingstrekk som også påvirker mulighetsrommet i nord, sier Torbergsen. Vedtaket ble fattet da forumet møttes i Bardufoss 3. september. Forumet består av fylkeskommunene i nord, samt flere av kommunene i nord. Flere råd er i tillegg medlem av forumet, som blir ledet av fylkesordføreren i Troms.

  • Fredag 6. september kl. 11.30

    Bodø/Glimt slår tilbake mot ukultur-påstander om alkohol på Aspmyra

    Bodø/Glimt-ledelsen avviser at det på Aspmyra er en ukultur knyttet til å ta med seg alkohol fra VIP-områdene ut på tribunen under kamp.

  • Fredag 6. september kl. 11.21

    Gode tall for høyresiden i Agder

    I en ny partimåling for valgkretsene Aust- og Vest-agder går Arbeiderpartiet fra 20,8 prosent ved forrige valg, til 14,3 prosent i denne målingen. Senterpartiet fikk 10,3 prosent i 2021, og faller 3,8 prosent. Respons Analyse har målingen på oppdrag fra Fædrelandsvennen og Agderposten. Velgerne har stort sett gått til Høyre og Fremskrittspartiet sier politisk redaktør i Fædrlandsvennen Vidar Udjus.

  • Fredag 6. september kl. 11.18

    Albumanmeldelse Paris Hilton «Infinite Icon»: Selvsentrert lobbydans

    Paris Hilton introduserer oss nok en gang til det viktigste i livet: Seg selv.

  • Fredag 6. september kl. 11.14

    «Rikingen» utsatt for trusler og utpressing etter innbrudd

    – Kripos er koblet på saken, sier bistandsadvokaten til Lars Ole «Rikingen» Johansen til VG.

  • Fredag 6. september kl. 11.11

    Formel 1: Bearman erstatter utestengte Magnussen i Aserbajdsjan

    Oliver Bearman får en smak av sitt kommende liv som Formel 1-fører under neste helgs VM-runde i Aserbajdsjan.

  • Fredag 6. september kl. 11.08

    Vil legge ned Norges eldste flyplass

    Det går mot slutten for Kjeller flyplass på Romerike. Kommunedirektøren i Lillestrøm mener planene om å bygge ut området med boliger og næringsbygg ikke kan kombineres med flyplass, skriver Romerikes Blad. Nå er det opp til politikerne å avgjøre saken. Kjeller er Norges eldste flyplass. Den åpnet i 1912, og blant annet driver landets to største flyklubber hver sin flyskole her.

  • Fredag 6. september kl. 11.01

    – Ingen utslipp i Farris

    Verken diesel eller olje har rent ned i Farris etter bilbrannen på Farrisbrua i morgentimene. En feierbil sto i full fyr og førte til at E18 måtte stenges, tidlig fredag morgen. Det har aldri vært oljeprodukter eller forurensing direkte i vannet, men det som har gått i grøfta ved siden av veien, melder Larvik kommune.

  • Fredag 6. september kl. 11.00

    Ukens Investtech: De sterkeste storselskapene

    24 selskaper på Oslo Børs omsettes for 50 millioner kroner eller mer per dag. Her er de sterkeste og svakeste blant dem nå.

  • Fredag 6. september kl. 10.52

    Trond Giske må betale 53.000 etter søksmål

    Trond Giske blei saksøkt av handverkarfirmaet Salvatori AS etter dei pussa opp badet i leilegheita hans i Oslo. Handverkarfirmaet og Giske inngjekk ein avtale om oppussing av eit bad i 2021. Partane blei einige om at arbeidet skulle gjerast i ein periode på fem veker til ein fastpris. Dette førutsette at det ikkje skulle skje noko tilleggsarbeid. Men etter at arbeidet blei forsinka haldt Giske tilbake delar av kontraktsummen og usemja oppstod. Samstundes som Giske må betale 53.404 kroner til Salvatori AS får Giske 29.964 kroner i erstatning frå firmaet. Kravet var opphavleg på opp mot 250.000 kroner. Dermed slepp Giske å betale store delar av kravet. – Eg er glad for at Salvatori sitt forsøk på å få betalt for fiktive tilleggsarbeid kontant er avvist, skriv Giske i ei tekstmelding til E24.

  • Fredag 6. september kl. 10.51

    Vil ikkje behandle ordføraren annleis etter vintabbe

    – I lys av hendinga under kampen mot Røde Stjerne kjem FK Bodø/Glimt til å prioritere tydelegare markering av reglar i Sportsbaren framover, skriv Bodø/Glimt i ei pressemelding på sine eigne nettsider. Frå tidlegare blir det kommunisert ut til alle gjestar før kvar kamp at alkohol på tribuna ikkje er lov. Det vil altså bli tydelegare presisert, står det i pressemeldinga. Aspmyra Sportsbar har i fleire sesongar vore drifta som ein møteplass for partnarar, supportarar og andre inviterte. Etter kampen mot Røde Stjerne vekte ordførar i Bodø, Odd Emil Ingebrigtsen i Høgre, oppsikt etter at han tok med seg vin ut på tribuna. Han vil ikkje bli behandla noko annleis, presiserer Bodø/Glimt. – FK Bodø/Glimt har på ingen måte tenkt å behandle ordføraren annleis enn kva ein gjer med andre personar på Aspmyra Stadion, skriv Simen Pettersen og held fram: – Kjem du til kva som helst inngang på Aspmyra berande på alkohol, blir dette tatt frå deg, og du blir gjort merksam på at det ikkje er tillatt med alkohol inne på tribuna. Pettersen skriv også at dei ikkje opplever å måtte gi beskjeden til same personar fleire gongar. Ordføraren har sjølv lagt seg flat og sagt at det heile var ein glipp. – Eg gløymde meg rett og slett av. Eg skulle ikkje ha tatt det med meg ut, har han sagt til NRK:

  • Fredag 6. september kl. 10.48

    NFF søker om millionstøtte til Champions League-finalen

    Norges Fotballforbund har søkt Oslo kommune om 4,9 millioner kroner til å lage folkefest når Champions League-finalen for kvinner avholdes i Oslo i 2026. Kampen spilles i mai om to år, men NFF er i full gang allerede med å planlegge. I søknaden, som er undertegnet fotballpresident Lise Klaveness og generalsekretær Karl-Petter Løken, står det at både NFF og Uefa budsjetterer med «betydelige underskudd i forbindelse med arrangementet og anser dette som en viktig investering i kvinnefotballen». NFF har budsjettert med et underskudd på nærmere 5 millioner kroner. «Ut over et tilskudd fra Uefa, som ikke er tilstrekkelig til å dekke alle utgifter i et høykostland som Norge, har NFF ingen inntekter i forbindelse med arrangementet», skriver forbundet. (NTB)

  • Fredag 6. september kl. 10.46

    NFF søker om millionstøtte til Champions League-finalen

    Norges Fotballforbund har søkt Oslo kommune om 4,9 millioner kroner til å lage folkefest når Champions League-finalen for kvinner avholdes i Oslo i 2026.

  • Fredag 6. september kl. 10.42

    Trond Giske må betale 53.000 til håndverker

    Ap-politikeren slipper å betale store deler av erstatningskravet etter at han ble saksøkt av Salvatori Bad.

  • Fredag 6. september kl. 10.40

    Vil ha Stordalen på topp igjen

    Nominasjonskomiteen i Vestfold Frp foreslår at Morten Stordalen skal stå øverst på partiets liste til neste års stortingsvalg. Stordalen har vært stortingsrepresentant siden 2013. Bjørn-Kristian Svendsrud og Anne Grethe Hauan er foreslått til plass nummer to og tre på lista. Partiets liste skal vedtas på et nominasjonsmøte i slutten av september.

  • Fredag 6. september kl. 10.39

    Shippingtopp erkjenner straffskyld for siktelse fra Arendalsuka

    Mannen som er siktet for snikfilming har blitt avhørt og erkjent straffskyld for det han er siktet for.

  • Fredag 6. september kl. 10.32

    Politiet: Erkjenner straffskyld for siktelse fra Arendalsuka

    Mannen som er siktet for brudd på straffelovens §298, som gjelder seksuelt krenkende atferd offentlig eller uten samtykke, under Arendalsuka i august erkjenner straffskyld, skriver politiet i en pressemelding. Mannen, som hadde en toppstilling i en norsk næringsorganisasjon, skal ha plassert et skjult kamera på badet i leiligheten han delte med en politiker, to kolleger og en journalist. – Siktede fortalte der sin versjon av saken, svarte på spørsmål fra politiet og han har erkjent straffskyld for det han er siktet for knyttet til Arendalsuka, sier politiadvokat Geir Magne Søfteland i Agder politidistrikt. Avhøret varte i fire timer, ifølge politiet. Det er per i dag tre fornærmede i saken. Politiet utelukker ikke at siktelsen kan bli endret, og sier de fortsatt er tidlig i etterforskningen. Mannens advokat Alexander Nyheim Jenssen har tidligere uttalt at siktede ønsker å samarbeide med politiet. – Min klient er først og fremst svært lei seg og skamfull over saken og ønsker å bidra til en rask, ryddig og rettferdig avklaring i rettssystemet av hensyn til de som er berørt, sa advokaten.

  • Fredag 6. september kl. 10.32

    Snikfilmingssaken: Erkjenner straffskyld for siktelse fra Arendalsuka

    En leder i en næringslivsorganisasjon er siktet etter å ha snikfilmet på et bad under Arendalsuka.

  • Fredag 6. september kl. 10.32

    Meteorologene sjekker flere titalls mulige varmerekorder: – Ekstremt

    Etter en brennhet torsdag sjekker Meteorologisk institutt flere titalls potensielle varmerekorder. Ekstremt og bekymringsfullt, mener meteorologen.

  • Fredag 6. september kl. 10.31

    Sørloth om suksesstreneren: – Det er veldig sjelden du ser

    Mens debatten raser om manglende vinnermentalitet hos norske spillere, får Alexander Sørloth lære av en av de aller beste.

  • Fredag 6. september kl. 10.25

    Ferjetrøbbel på Sognefjorden

    B-ruta på E39-sambandet Lavik-Oppedal er mellombels innstilt. Årsaka er tekniske problem. Norled melder at det blir avgong kvar heil og halv time frå Lavik og Oppedal.

  • Fredag 6. september kl. 10.24

    Brann i rekkehus

    Nødetatene har rykket ut etter melding om røykutvikling i et rekkehus på Bjørntvedt i Porsgrunn. Det er foreløpig ikke kjent om noen personer er skadd.