Nyheter:

  • Torsdag 5. september kl. 23.41

    Nordås om Gjert-fremtiden: – Tar stilling til det etter rettssaken

    Narve Gilje Nordås (25) har ikke lagt en plan for hva han gjør ved de ulike scenarioene før rettssaken mot trener Gjert Ingebrigtsen kommer.

  • Torsdag 5. september kl. 23.16

    Dukket opp på 5. divisjonstrening i Lofoten: – Det her tok helt av

    Fra balløya til Ballstad for Pep Guardiola. Det skapte oppstandelse hos både store og små.

  • Torsdag 5. september kl. 23.15

    17-åring tiltalt for å ha byttet klær med drapsforsøk-siktet

    Politiet mener klesbyttet kan ha påvirket bevis i knivstikkingssaken på Grorud. Neste uke starter rettssaken.

  • Torsdag 5. september kl. 23.09

    Trafikkulykke ved Bømlo

    Nødetatene har rykket ut etter melding om en trafikkulykke ved Stokkajuvtunellen i Bømlo torsdag kveld. En bil skal ha kjørt i fjellveggen i nærheten av tunnelen. Fører er ved bevissthet men det er store materielle skader på kjøretøy. Fører av bilen er tatt med til legevakt for sjekk, og må også avgi blodprøver til politiet. Tunnelen var i en periode stengt, men nå er vegen åpen igjen, melder Sør-Vest politidistrikt.

  • Torsdag 5. september kl. 22.53

    Sjå Vestlandsrevyen 22.55

    Etne kommune var varmast i landet i dag, og slo temperaturrekorden for september frå 2021. Programleiar er Øyvor Bakke.

  • Torsdag 5. september kl. 22.52

    Bil kjørte inn i hus i Skien

    Nødetatene rykker ut til en trafikkulykke i Skien torsdag kveld. En bil har kjørt inn i et hus. Det er to personer i bilen, og begge fremstår uskadd, men kjøres til legevakt for sjekk. Det er store skader på huset, melder Sør-Øst politidistrikt

  • Torsdag 5. september kl. 22.50

    En bil har kjørt inn i et hus i Skien: Fikk hoste- eller nyseanfall

    Sjåføren mistet kontroll over bilen og kjørte inn i husveggen.

  • Torsdag 5. september kl. 22.41

    San Marino med første seier noensinne i en tellende kamp

    (San Marino – Liechtenstein 1–0) Verdens dårligste landslag har endelig gjort det! Laget med 195 tap på 206 kamper har vunnet en offisiell fotballkamp.

  • Torsdag 5. september kl. 22.39

    Norges Bank ekskluderer seks selskaper fra oljefondet

    Hovedstyret i Norges Bank besluttet å ekskludere seks utenlandske selskaper fra oljefondet etter råd fra det uavhengige Etikkrådet.

  • Torsdag 5. september kl. 22.36

    Se siste tv-sending fra NRK Sørlandet

  • Torsdag 5. september kl. 22.26

    Norsk kvinne drapssiktet i Spania: Ektemannen påført åtte knivstikk og flere forsvarssår

    Mens den drapssiktede kvinnen hevder hun handlet i nødverge da ektemannen ble drept, så mener spanske rettsmedisinere at han har forsøkt å forsvare seg mot angrepet.

  • Torsdag 5. september kl. 22.08

    Brann i verksted på Ålgård: Sikkerhetsavstand på 50 meter

    E39 åpnes igjen på Ålgård etter brannen i et verksted.

  • Torsdag 5. september kl. 21.54

    Ronaldo har scoret 900 mål!

    (Portugal – Kroatia 2–1) Cristiano Ronaldo har nok en milepæl – i en alder av 39.

  • Torsdag 5. september kl. 21.51

    Storhamar-tap i Mesterligaen

    Storhamar tapte 1–4 mot sveitsiske Lions Zürich i Hamar OL-amfi torsdag kveld. Kampen var sesongens første kamp i Mesterligaen. Totalt skal Storhamar spille seks innledende kamper i turneringen.

  • Torsdag 5. september kl. 21.48

    AP: FBI ransaker hjemmene til topp-politikere i New York

    Boligene til minst to viseordførere og en tidligere politileder i New York er ransaket av det føderale amerikanske politiet FBI, melder AP.

  • Torsdag 5. september kl. 21.43

    Opplysninger til VG: Brann-spiller får debuten fra start

    Etter det VG erfarer er Felix Horn Myhre (25) blant de elleve som starter for Norge.

  • Torsdag 5. september kl. 21.41

    Disse tre stedene kan vinne Oslo bys arkitekturpris

    Oslo bys arkitekturpris er kommunens pris til ny og god arkitektur, og er blitt delt ut siden 2002. Torsdag 5. september ble årets tre finalister avslørt: Eventlokalet Ambassaden Utestedet Carls Friluftsområdet Nye Langøyene Det er Rådet for byarkitektur og Byutviklingsutvalget som har innstilt finalistene. I innstillingen står det at Ambassaden er en «allerede gammel bygning er revitalisert på en innovativ og iderik måte slik at den vil være varig og stå seg over tid». Utestedet Carls beskrives blant annet som «et etterlengtet tilskudd til bylivet på Carl Berner og dens nærliggende områder». Om Nye Langøyene står det at «prosjektet har i stor grad tatt hensyn til de stedlige omgivelsene og utformet landskapet på en vakker, storslagen og samtidig enkel måte.» Vinneren offentliggjøres 10. oktober, hvor prisen deles ut av ordføreren i Oslo rådhus. I fjor vant gjenåpningen av Hovinbekken fra Hasle T til Ensjø T.

  • Torsdag 5. september kl. 21.39

    Flomrammede i Telemark: – Må belage oss på en natt til

    I Notodden kommune er Ann Linn Eide en av de som fremdeles evakuert etter at det gikk jordras i hagen hennes. Flommen i Telemark har skapt store ødeleggelser.

  • Torsdag 5. september kl. 21.34

    Jakob Ingebrigtsen på annenplass etter sykdom: – Ble litt stang ut

    Jakob Ingebrigtsen ble slått igjen på oppløpet, men løp såpass bra at han kaller egen tid «latterlig».

  • Torsdag 5. september kl. 21.33

    Iveland sa likevel ja til byvekstavtalen

    Iveland kommunestyre sa i kveld ja til byvekstavtalen som Kristiansandsregionen har framforhandlet med staten. Vedtaket ble gjort med knappest mulig flertall, 10 mot 7 stemmer. Tidligere stemte et stort flertall i formannskapet mot avtalen, men i kommunestyret ble det altså flertall for å godta avtalen. Dermed har alle de fem kommunene godkjent avtalen med staten.

  • Torsdag 5. september kl. 21.25

    Skremte med balltre i Sandefjord

    Like før klokken 20.30 fikk politiet melding om at det hadde kommet en ungdomsgjeng med balltre for å skremme andre ungdommer som oppholdt seg ved Gokstad skole i Sandefjord. Politiet opplyser at de har vært på stedet og snakket med ungdommene. – Noen har visstnok beskyldt hverandre for noe, men uvisst hva det er. Ingen personer har blitt skadet, sier operasjonsleder Marianne Stabell Mørch ved Sør-Øst politidistrikt.

  • Torsdag 5. september kl. 21.16

    Meglertopp refser egen bransje: – Blir litt flau

    Meglersjef Christoffer Askjer mener mange i bransjen er for opptatte av å snakke opp boligmarkedet. Andre boligtopper kjenner seg ikke igjen.

  • Torsdag 5. september kl. 21.05

    Henriette Jæger vant i Zürich

    Henriette Jæger fra Aremark (21) løp inn til 50,49 og seier på 400 meter i Diamond League-stevnet i Zürich torsdag. Løpet hadde riktig nok ikke Diamond League-status, og Jæger hadde både best personlig rekord og best årsbeste tid av de åtte løperne på startstrek. Seieren kom derfor ikke overraskende. Susanne Gogl-Walli fra Østerrike ble nummer to med 50,60, mens 52,10 ga 3.-plass for Anastazja Kus fra Polen. NTB

  • Torsdag 5. september kl. 21.05

    Trafikkulykke i Sunnfjord

    Det er meldt om ei trafikkulykke mellom to bilar i 80-sona på Angedalsvegen i Sunnfjord. Det er ein eldre mann og ei ung kvinne som har kollidert front mot front, delvis i side. Begge førarane er vakne. Politi og ambulanse har vore på staden, og begge dei involverte blir køyrt i ambulanse til traumemottaket ved Førde sjukehus. Bilbergar er på veg mot ulykkesstaden.

  • Torsdag 5. september kl. 20.57

    Naudetatar har rykt ut til overtent garasje på Ålgård

    Politiet er i Sandnesveien på Ålgård etter melding om brann i ein garasje. – Det er mykje røyk i området som følge av brannen. Bebuarar i nærleiken blir bedt om å lukke vindauge og ventilar, skriv operasjonsleiar Roger Litlatun i politiet rett over klokka 21. Det er overtenning i garasjen, der det skal vere fleire bilar og motorsyklar. Mannskap frå Ålgård og Sandnes er på staden og driv med sløkningarbeid. Roger Litlatun i politiet seier det truleg er snakk om ein næringseigedom, ikkje ein privat garasje. – Det er sannsynlegvis ein næringsgarasje. Det er i sentrum, men eg er ikkje sikker, seier Litlatun til NRK. Det skal ikkje vere personar i bygget. Litt før klokka 21.24 melder politiet at det framleis er opne flammar. Det var publikum som først meldte frå om brannen. Vegen vil bli stengt mellom rundkøyringa Bruhammaren/E39 Sandnesveien og rundkøyringa Solåsveien/E39 Sandnesveien på grunn av brannen.

  • Torsdag 5. september kl. 20.49

    Kommunedirektør i Nannestad må fratre stillingen sin

    Runar Kristiansen har vært kommunedirektør i Nannestad kommune siden 2021. Nå må han gå av grunnet manglende tillit hos gruppelederutvalget, skriver Romerikes Blad. Eidsvoll Ullensaker Blad omtalte toppsjefens avgang først. – Vi i forhandlingsutvalget jobber for å komme til enighet med Runar Kristiansen om en avslutning av arbeidsforholdet, sier ordfører i Nannestad, Christian Bendz til Romerikes Blad. Kristiansen selv sier at det skal ha oppstått en uenighet mellom ham og den politiske ledelsen. – Uenigheten har gjort det utfordrende å utføre mine oppgaver på en tilfredsstillende måte og opprettholde min integritet som kommunedirektør, sier han til Romerikes Blad.

  • Torsdag 5. september kl. 20.41

    Ny farsott? Denne skal la deg lage slush og frappuccino hjemme

    Berlin/Tek.no: Ninjas ismaskin «Creami» har blitt litt av en farsott på sosiale medier, og også innad i redaksjonen har vi vært begeistret for den innovative iskrem-doningen.

  • Torsdag 5. september kl. 20.38

    Kjær klar for semifinale i US Open

    Nicolai Budkov Kjær (18) stormer videre på tennisbanen. Torsdag slo han den 5.-seedede rumeneren Luca Preda 6-3, 1-6, 7-5 i kvartfinalen i US Open.

  • Torsdag 5. september kl. 20.38

    Moped kolliderte med bil

    En moped har kollidert med en bil på Kystveien i Arendal. Ifølge politiet er det ikke kjent hvor store skader det er snakk om. Trafikken står i begge retninger.

  • Torsdag 5. september kl. 20.35

    Tommel ned for utredning av vindkraft i Drangedal

    Torsdag kveld stemte lokalpolitikerne i Drangedal over videre utredning av vindkraft i kommunen. Et flertall på tolv mot åtte stemmer sa nei til planene. Ap, Høyre, Venstre og Frp ga tommel ned, mens Sp, MDG, KrF og SV stemte for. Ordføreren i Drangedal, Stina Sætre (Sp), sier hun er lei seg for at det ble slik, men at hun respekterer vedtaket. Fred. Olsen Renewables AS, Drangedal kraft og Telemark energi har ønsket å bygge 57 vindturbiner. De har hatt store planer i det aktuelle området, som ligger på grensa mellom Drangedal og Nome kommune i Telemark. Det planlagte arealet er 32 kvadratkilometer, like stort som halve Horten kommune. Millionene skulle samtidig drysse over kommunene om de sa ja. Slik blir det trolig ikke.

  • Torsdag 5. september kl. 20.28

    Fylkesvei i Gausdal stengt

    Fylkesvei 2442 mellom Værskei og Lenningen i Gausdal er stengt på grunn av skader på vegen, melder Vegvesenet.

  • Torsdag 5. september kl. 20.28

    Deler av Oslofjordtunnelen stenger torsdag kveld

    Oslofjordtunnelen i strekningen Frogn/Asker i Akershus stenger torsdag kveld 5. september. Den stenger klokka 22.00, og vil først åpnes igjen klokka 05.30 fredag morgen. Årsaken er vedlikeholdsarbeid, melder Vegtrafikksentralen øst.

  • Torsdag 5. september kl. 20.19

    Hannjerv felt i Rendalen

    Det ble felt en hannjerv i Rendalen kommune torsdag, melder Statsforvalteren i Innlandet. Med fellingen er det nå 28 jerv igjen av kvoten i Hedmark region.

  • Torsdag 5. september kl. 20.08

    Avlyser dyreauksjon

    Helgas livdyrauksjon under Lyngdal Dyrskue blir avlyst, melder Lister24. Grunnen er ifølge Mattilsynet fare for smittsom sykdom. Auksjonen regnes som kjernen under landbruksmessa som samler flere tusen mennesker.

  • Torsdag 5. september kl. 20.05

    Nettavisen-måling: Frp landets største parti

    Sylvi Listhaug tror en viktig årsak er at Ap og Høyre har blitt så like.

  • Torsdag 5. september kl. 20.00

    Stjal bilnøkler i Sandefjord

    To menn i henholdsvis 20- og 40-årene er mistenkt for tyveri av flere bilnøkler. Torsdag ettermiddag fikk politiet melding om at de to mennene hadde vært innom et bilfirma i Sandefjord samme morgen og forsynt seg med nøkler. Politiet sjekket overvåkningsbilder fra stedet og fant frem til de to gjerningspersonene. Alle bilnøklene er funnet og de mistenkte er avhørt på stedet, melder politiet.

  • Torsdag 5. september kl. 19.59

    Warholm skadet etter showløp – tror sesongen er over

    Men løpestjernen angrer ikke på showløpet mot Armand Duplantis.

  • Torsdag 5. september kl. 19.54

    Båt har sunket i Fredrikstad: Tre personer berget i land

    Det ble satt i gang en redningsaksjon etter at en båt med tre person om bord sank i innsjøen Visterflo ved Fredrikstad. Kort tid etter hendelsen meldte politiet at alle de tre som var om bord var berget i land, og ble undersøkt av helsepersonell. Alle virker å være uskadd, sier politiet.

  • Torsdag 5. september kl. 19.54

    NHO-sjefen vil legge karensdag på bordet

    NHO-sjef Ole Erik Almlid sier at nok er nok. – Dette går ikke lenger. Høyre og Ap kan ikke lenger frede sykelønnsordningen, sier han.

  • Torsdag 5. september kl. 19.51

    Melding om båt som har sunket - tre personer reddet opp av vannet

    Det var en om bord som meldte ifra om at båten holdt på å synke.

  • Torsdag 5. september kl. 19.45

    To menn tiltalt for grov hvitvasking og tyveri av biler

    To menn i 30-årene må møte i tingretten i oktober, tiltalt for grov hvitvasking og tyveri av elleve biler av typen Toyota land cruiser og Rav4. Bilene ble holdt skjult i et lagerlokale på Østre Toten. Ifølge tiltalen ble bilenes kjennetegn formidlet til en ukjent person, som skulle skaffe falske skilter. I tillegg ble nøklene omprogrammert. Begge to er delaktige, men den ene startet med tyveriene fra desember i 2022. Den andre var ikke delaktig før juni i 2023. Han er også tiltalt for å ha forsøkt å ødelegge bevis. Begge to ble pågrepet i oktober i fjor. Den ene skal også ha hatt over 3700 liter brennevin og 340 gram hasj. Politiet meldte i november i fjor at det tror at dette var et kriminelt internasjonalt nettverk, der bilene ble endret og sendt ut av landet. 27 biler har blitt meldt savnet og en bil som ble meldt stjålet i Innlandet i september i fjor, ble funnet igjen i Belarus med ukrainske skilter. Les mer om da de to ble pågrepet:

  • Torsdag 5. september kl. 19.42

    Sjå Vestlandsrevyen 19.45

    Folk flokka seg til parkar og strender for å nyta sydentemperaturane i dag – Etne slo jamvel noregsrekorden. Programleiar er Øyvor Bakke

  • Torsdag 5. september kl. 19.37

    Stavanger Aftenblad: Kommunen held igjen 700.000 frå Stavanger Høgre etter revisorrapport

    Stavanger kommune held igjen 700.000 kroner av støtta til Stavanger Høgre si bystyregruppe etter manglar som har blitt avdekt i revisorrapporten for 2023. Det skriv Stavanger Aftenblad. Leiar for politisk sekretariat i Stavanger kommune, Hanne Navdal Vatnaland, stadfestar ovanfor Aftenbladet at dei held igjen middel inntil dei får avklaring på ein del punkt. Stavanger kommune gir 4,6 millionar kroner i partistøtte til Stavanger Høgre. Det er 15 prosent av dette beløpet som no blir halde igjen, ifølge avisa. I revisorrapporten frå selskapet Abacus, som er gjeve att av Aftenbladet, står det mellom anna at dokumentasjon på bokførte kostnadar er mangelfull. Abacus skriv også at det er svak internkontroll, noko som gjer det vanskeleg å konkludere med gyldigheita til kostnadar. Det er også avdekt problem med leverandørreskontro, som gir oversikt over kva kunden skyldar leverandørane sine. Fungerande leiar for bystyregruppa til Høgre i Stavanger, Hilde Karlsen, seier dei ikkje har plikt til å følge bokføringslova. – I retningslinjene til Stavanger kommune står det at vi skal ha rekneskap med godkjend revisorberetning, og det har vi. Dei punkta revisoren peikar på har vi teke tak i og justert våre interne rutinar, seier ho til avisa.

  • Torsdag 5. september kl. 19.34

    Sylskarpt fra Carl Frode Tiller. Bokanmeldelse: «Arbeidarhjerte»

    Carl Frode Tiller (54) er ute med første bok i en ny trilogi – og han leverer et sylskarpt portrett av en mann som mister seg selv.

  • Torsdag 5. september kl. 19.33

    Se TV-sendinga klokka 19.45

  • Torsdag 5. september kl. 19.30

    Dødsulykken i Heggedal: Utvider siktelsen mot sjåfør

    Den siktede ble først siktet for brudd på Vegtrafikkloven paragraf 3 med dødsfølge. Nå utvider politiet siktelsen, ifølge Budstikka. – Vi har utvidet siktelsen til å gjelde § 281, for uaktsomt å ha forvoldt en annens død, forklarer politiadvokat Lene Risten i Enhet Vest i Oslo politidistrikt til avisa. En ung kvinne mistet livet etter en bilulykke søndag morgen 11. august. Fire kvinner i 20-åra var i bilen.

  • Torsdag 5. september kl. 19.25

    Utagerende menn i Sandefjord

    Politiet har fått meldinger om to utagerende menn ved en brygge i Homestrand. De to mennene skriker og slår rundt seg, ifølge meldingene som har kommet inn til operasjonssentralen. Politiet er på vei til stedet.

  • Torsdag 5. september kl. 19.25

    Utagerende mann i Sandefjord

    Politiet har fått meldinger om to utagerende menn ved en brygge i Homestrand. De to mennene skriker og slår rundt seg, ifølge meldingene som har kommet inn til operasjonssentralen. Klokken 20.30 opplyser politiet at det dreier seg om én mann som hadde vært aggressiv og slått og sparket til ting. Vedkommende stakk fra stedet da politiet kom, men patruljen fikk kontroll på ham etter hvert. Mannen er etterlyst for ikke å ha møtt til soning og ble tatt med inn til arresten.

  • Torsdag 5. september kl. 19.23

    Ja til byvekstavtale

    Kommunestyret i Birkenes har torsdag kveld vedtatt byvekstavtalen, der staten skal bidra med 214 millioner kroner hvert år i ti år til kommunene i kristiansandsregionen. Også Vennesla har sagt ja til avtalen torsdag kveld, melder Vennesla Tidende.

  • Torsdag 5. september kl. 19.20

    MC-fører til legevakt etter sammenstøt

    Føreren av en motorsykkel har blitt kjørt til legevakten av ambulanse etter et sammenstøt med en bil i Verdal. Politiet oppretter sak.

  • Torsdag 5. september kl. 19.15

    Christian Ringnes (70) bekrefter ny kjæreste

    Eiendomsmilliardæren viser frem sin nye flamme på rød løper.

  • Torsdag 5. september kl. 19.13

    Mener viktig tallgrunnlag er utelatt om ny skolestruktur – det avviser fylkeskommunen

    Fylkestinget jobber med ny skolestruktur i Innlandet. Årsaken er synkende elevtall, som fører til strammere økonomi. Flere skoler er foreslått nedlagt. Blant annet Dokka videregående skole. Og Ola Tore Dokken, leder i regionrådet i Gjøvikregionen hevdet i en pressemelding i dag at den politiske ledelsen har hatt feil tallgrunnlag. – Prognosene viser at det vil være langt flere elever i Innlandet i 2032 enn det fylkeskommunen har lagt til grunn i sine utredninger, noe som endrer hele saken. Det er sannsynlig at vi kommer til å trenge flere plasser, ikke færre, sier han. Det avviser fylkesrådsmann Tron Bamrud i en melding til NRK. – Det stemmer ikke. Jeg er ikke kjent med at det er feil i tallgrunnlaget. For tiden går vi gjennom nesten 500 høringssvar, skriver han. Han sier de vil sørge for oppdaterte tall og økonomiske vurderinger i saken som legges frem i oktober. Målet til Innlandet fylkeskommune er at den nye skolestrukturen skal settes i gang allerede fra høsten 2025.

  • Torsdag 5. september kl. 19.09

    Reagerer på stengt treningssenter

    Flere reagerer på at det eneste offentlige treningsrommet på Tonstad i Sirdal er stengt, melder Sirdalmedia. Det er kommunen som har stengt tilbudet på grunn av manglende rydding.

  • Torsdag 5. september kl. 19.07

    ILA-smitte på Hitra og Frøya

    Mattilsynet har innført restriksjoner ved sju lokaliteter for lakseoppdrett på Hitra og Frøya. Det er påvist ILA-smitte ved to anlegg på Frøya som drives av Måsøval AS. Infeksiøs anemi (ILA) er en smittsom virussykdom hos laks, og er ikke farlig for mennesker. Vernesonen blir opprettholdt til laksen i anleggene er slaktet, utstyret er desinfisert og lagt i brakk i en periode på intil 2 år.

  • Torsdag 5. september kl. 19.02

    Christian Ringnes (70) bekrefter ny kjæreste

    Eiendomsmilliardæren viser frem sin nye flamme på rød løper.

  • Torsdag 5. september kl. 19.02

    Christian Ringnes (70) bekrefter ny kjæreste

    Eiendomsmilliardæren viser frem sin nye flamme på rød løper.

  • Torsdag 5. september kl. 19.02

    Kjørte med høy promille – og gjorde det igjen uten førerkort

    En mann i slutten av 20-åra må møte i Vestre Innlandet tingrett i slutten av november, tiltalt for å ha kjørt uaktsomt flere ganger. To ganger i fjor skal han ha fyllekjørt i Lillehammer, og første gang han ble stoppet hadde han en promille på 1,2. I april i fjor skal han også ha kjørt bil ut på E39 i Ålesund slik at en bil som kom kjørende langs vegen måtte bremse kraftig ned. Deretter kjørte han vinglete og nærmet seg motgående kjørefelt. Han hadde ikke gyldig førerkort, siden han ble fratatt dette som følge av fyllekjøringen. Mannen er også tiltalt for å ha stjålet bensin og for besittelse av narkotika.

  • Torsdag 5. september kl. 18.58

    Hederspris til Per Arne Glorvigen

    Torsdag kveld mottok Per Arne Glorvigen æresprisen Anders Jahres kulturpris, en pris han deler med Hege Schøyen og Ingrid Bjørnov. – De tre prisvinnernes kunstnerskap er svært forskjellige, men på hver sin måte har de vært helt sentrale for utvikling av formidling gjennom sine kunstnerskap, har prisutvalgets leder Åse Kleveland uttalt tidligere, melder NTB. Prisen på totalt 1,5 millioner kroner ble utdelt i Universitetets aula i Oslo torsdag kveld. Musikeren og komponisten oppvokst i Dovre har bandoneon som sitt hovedinstrument. Det er et trekkspillinstrument som forbindes med argentinsk tango, og Glorvigen er en internasjonalt anerkjent bandoneonist. Anders Jahres kulturpris har som formål å hedre utmerket arbeid, først og fremst innenfor norsk kulturliv. Prisen har blitt utdelt siden 1990.

  • Torsdag 5. september kl. 18.57

    13 – et lykketall for Solbakken og Norge?

    Det er Ståle Solbakkens siste sjanse, den som starter lenger unna enn noen gang. Og ikke har Norge vært lenger unna et mesterskap heller, siden 1980-tallet. Kan det snu med ulykkestallet 13?

  • Torsdag 5. september kl. 18.55

    Ferja går igjen

    Ferja mellom Launes på Hidra og Kvellandstrand i Flekkefjord går som normalt igjen etter at det tidligere i dag var teknisk trøbbel, melder Boreal.

  • Torsdag 5. september kl. 18.41

    Nå er Ernas tabbekvote full

    Denne gang viser hun ingen nåde.

  • Torsdag 5. september kl. 18.38

    Motorsykkelvelt på riksveg 555 mot Bergen

    Venstre felt på riksveg 555 i retning Bergen vart mellombels stengd ved Liaflaten etter at ein motorsykkel velta i vegbana. Vegbana er no rydda trafikken går som normalt. – Det er ein motorsykkel som har velta, og føraren har sjølv bestilt bilbergar. Ambulansen har vurdert at han ikkje har behov for helsehjelp, seier Tatjana Knappen ved Vest politidistrikt. Det er ikkje andre involverte i ulukka. Politiet opprettar sak.

  • Torsdag 5. september kl. 18.38

    Trafikkulukke på riksveg 555 mot Bergen

    Venstre felt på riksveg 555 i retning Bergen er stengd ved Liaflaten etter ei trafikkulukke. Naudetatane er på staden.

  • Torsdag 5. september kl. 18.38

    Leter etter ungdommer

    Politiet leter etter noen ungdommer på Lund i Kristiansand etter at en person skal ha blitt skutt med en softgun. Ingen ble ifølge politiet skadet.

  • Torsdag 5. september kl. 18.37

    Se kjendisene på blå løper før «The Bodyguard»

  • Torsdag 5. september kl. 18.33

    Jobbfasit fra USA: – Kan gi store kronebevegelser

    Markedene stålsetter seg for morgendagens jobbrapport. En skuffelse kan svekke kronen, ifølge sjefstrateg.

  • Torsdag 5. september kl. 18.32

    Inn med bøker, ut med iPad

    Mer fysiske skolebøker, og mindre iPad. Mer praktisk læring i alle fag, inn igjen med sløydsal og arbeidsrom, og læreren tilbake som sjef i klasserommet. Slik blir Arbeiderpartiets skolepolitikk de neste fire årene.

  • Torsdag 5. september kl. 18.25

    Flere involvert i slagsmål i Lademoparken

    Torsdag kveld rykket politiet ut til Lademoparken etter melding om et slagsmål. Flere personer skal ha vært involvert. Politiet opplyser at de har kontroll på flere personer på stedet. En person blir satt i arrest og vil bli anmeldt. Anre involverte har blitt undersøkt av ambulansepersonell på stedet og blitt avhørt av politiet. Politiet oppretter sak.

  • Torsdag 5. september kl. 18.25

    Slagsmål i Lademoparken

    Torsdag kveld rykket politiet ut til Lademoparken etter melding om et slagsmål. Flere personer skal ha vært involvert. Politiet opplyser at de har kontroll på flere personer på stedet.

  • Torsdag 5. september kl. 18.25

    Forbud mot russegensere på skolen: – Kan bli aktuelt med sanksjoner

    Fylkeskommunen hadde i dag rektormøte med alle rektorene på de 23 videregående skolene i Innlandet. På møtet snakket de om hvordan de skal praktisere vedtak om nye skoleregler, blant annet at russen ikke får gå med russegensere som viser en gruppe på skolen. Det vedtok fylkespolitikerne i Innlandet før sommeren. Bakgrunnen for fylkestingets vedtak er å hindre ekskludering blant elevene, forteller Ane Tonette Lognseth, assisterende kompetanse- og tannhelsesjef i fylkeskommunen. Hun sier tiltaket som blir gjort først er dialog med de elevene det gjelder, hvis man ser dette på skolen. – Og hvordan bruk av disse symbolene påvirker skolemiljøet negativt. Hvis det da ikke opphører, så kan det òg bli aktuelt med sanksjoner i tråd med det som gjelder i skolereglene for øvrig. Det kan være ulike anmerkninger eller andre reaksjoner. Det kommer an på alvorlighetsgrad, sier hun. Flere russegrupper og politiske partier har vært negative til vedtaket. Les mer

  • Torsdag 5. september kl. 18.13

    Hunter Biden vil erkjenne straffskyld i skattesak, sier forsvarer

    Torsdag kom presidentsønn Hunter Biden til retten der han ifølge advokaten sin vil erklære seg skyldig i saken om skatteunndragelse av 1,4 millioner dollar.

  • Torsdag 5. september kl. 18.07

    Flere temperaturrekorder i Agder

    Det er satt lokale varmerekorder for september flere steder i Agder i dag. På Lista ble det målt 26,9 grader i ettermiddag, mot 22,9 som var rekorden fra 1983. I Lyngdal ble rekorden på 24,9 fra 2005 slått, til fordel for dagens varme 27,2 grader. På Lindesnes fyr ble det også satt september-rekord med 22,8 grader.

  • Torsdag 5. september kl. 18.05

    Mattelærere drept: – Mistet livet for å forsvare elevene

    Lærerne Richard Aspinwall (39) og Christina Irimie (53), samt elevene Mason Schermerhorn (14) og Christian Angulo (14) ble drept under skoleskytingen i Georgia i USA onsdag.

  • Torsdag 5. september kl. 18.03

    I Brussel kan ingen høre deg skrike

    Det legges kommissærkabal i EU.

  • Torsdag 5. september kl. 18.01

    Slik har du aldri sett Ståle Solbakken

    Landslagssjef Ståle Solbakken (56) fikk føle på den sentralasiatiske gjestfriheten.

  • Torsdag 5. september kl. 17.56

    Truende mann på Buran

    Politiet rykket torsdag ettermiddag ut til Buran etter å ha mottatt meldinger om en mann som oppførte seg truende. Mannen bar på et balltre. Politiet fikk raskt kontroll på mannen og han blir satt i arrest. Politiet har ikke mottatt informasjon om at noen skal ha blitt skadet.

  • Torsdag 5. september kl. 17.42

    Glaskartunnelen stenger klokka 21:00

    Glaskartunnelen på E39 i retning Bergen har dei siste vekene vore stengd i retning Bergen sentrum frå klokka 18:00, av omsyn til nattesøvnen til nærbuande. Frå og med i dag stenger tunnelen til normal tid, altså mellom klokka 21:00 til klokka 05:30.

  • Torsdag 5. september kl. 17.39

    MC-velt på Verdal

    Politiet rykker ut til en MC som har veltet i Verdal. Ulykken framstår ikke alvorlig og føreren skal være våken.

  • Torsdag 5. september kl. 17.38

    Brannvesenet rykker ut etter melding om brann ved E39

    Brannvesenet rykker ut etter melding om synlege flammar i eit kratt ved E39 i Sørbøveien på Rennesøy. Det opplyser dei sjølv om klokka 17.30 torsdag.

  • Torsdag 5. september kl. 17.38

    Brannvesenet rykka ut etter melding om flammar ved E39

    Brannvesenet rykka i 17.30-tida torsdag ut etter melding om synlege flammar i eit kratt ved E39. Då brannvesenet kom til staden viste det seg at flammane stamma frå eit bål. Båleigar har fått beskjed om å melde frå til brannvesenet neste gong. Det seier John Helle, vaktleiar i Rogaland brann og redning, til Aftenbladet.

  • Torsdag 5. september kl. 17.38

    Følg Diamond League fra Zürich

    Stor friidrettskveld i vente med blant annet stjerneduellen mellom Josh Kerr og Jakob Ingebrigtsen.

  • Torsdag 5. september kl. 17.33

    Person påkjørt i Froland

    En person er påkjørt i Froland. Vedkommende blir ivaretatt av folk på stedet til nødetatene kommer. Personen er bevisst. Skadegrad utover dette er foreløpig ikke kjent. Politiet prøver å finne ut hva som har skjedd, og tar avhør og sikrer spor på stedet.

  • Torsdag 5. september kl. 17.32

    Ny varmerekord i Etne og Sauda

    Det er trolig satt ny norgesrekord i varmt septembervær: Torsdag ettermiddag opplyser Meteorologisk institutt til NRK at det mellom klokka 15 og 16 ble målt 30,6 grader i Etne i Vestland og 30,5 grader i Sauda i Rogaland. Selv om disse temperaturene først vil bli bekreftet i morgen, er det all grunn til å tro at det er satt ny norgesrekord, sier Linda Kleppe ved Meteorologisk institutt. – Både Etne og Sauda er værstasjoner som pleier å bli godkjente. Og da er det satt ny rekord i Norge for september, sier hun. Den tidligere rekorden var i Drammen i 2021, med 28,6 grader.

  • Torsdag 5. september kl. 17.31

    Bømlafjordtunnelen stengd på grunn av stansa køyretøy

    På E39 er Bømlafjordtunnelen stengd på grunn av eit stansa køyretøy og fotgjengarar i tunnelen, melder Vegtrafikksentralen.

  • Torsdag 5. september kl. 17.31

    Nedsett hastigheit i Bømlafjordtunellen

    På E39 er Bømlafjordtunnelen opna igjen, etter å ha vore stengd på grunn av eit stansa køyretøy og fotgjengarar i tunnelen. Det stansa køyretøyet er framleis i tunnelen, og det er nedsett hastigheit forbi havaristen.

  • Torsdag 5. september kl. 17.31

    Nedsatt hastigheit i Bømlafjordtunellen

    På E39 er Bømlafjordtunnelen opna igjen, etter å ha vore stengd på grunn av eit stansa køyretøy og fotgjengarar i tunnelen. Det stansa køyretøyet er framleis i tunellen, og det er nedsatt hastigheit forbi havaristen.

  • Torsdag 5. september kl. 17.22

    To førerkortbeslag i Stjørdal

    UP har hatt trafikkontroll i Skjelstadmarka i Stjørdal. Det ble utstedt 19 forenklede forelegg for hastighet. I tillegg ble to førerkort beslaglagt. Førerne som fikk førerkortet beslaglagt ble målt til henholdsvis 98 og 94 km/t. Fartsgrensen er 60 km/t på stedet.

  • Torsdag 5. september kl. 17.20

    Danske Ikea-kunder trukket for titusenvis: – Ekstremt lei oss

    En IT-feil hos Ikea har ført til at over 2000 kunder har blitt trukket for mye. Nå lover møbelgiganten at feilen ikke skal skje igjen.

  • Torsdag 5. september kl. 17.20

    Utforkøyring på E39 ved Kirkebirkeland

    Ein bil har køyrd utfor vegen på E39 ved Kirkebirkeland. Politiet er på veg til staden. Det kan oppstå kø på staden, melder Vegtrafikksentralen.

  • Torsdag 5. september kl. 17.17

    Wirecard-topper dømt til å betale milliarderstatning

    Tre tidligere Wirecard-direktører er dømt til å betale over halvannen milliard kroner til konkursboet etter det fallerte tyske betalingtjenesteselskapet.

  • Torsdag 5. september kl. 17.16

    Har laget film om «Den siste Gudfaren»

    I 30 år lekte mafiabossen katt-og-mus med politiet. Nå kommer filmen om Matteo Messina Denaro – ofte kalt «Den siste Gudfaren».

  • Torsdag 5. september kl. 17.04

    Politiet avbryt utrykking til Flesland

    Brannvesen og politi rykka ut på melding om røyk eller vassdamp på Flesland Lufthavn. Det er no stadfesta at det ikkje var snakk om brann på staden, og politiet avbryt utrykkinga.

  • Torsdag 5. september kl. 17.00

    Norgesrekorden er slått – igjen: 30,4 grader i Sauda

    Hvor i landet blir det varmest? Torsdag ettermiddag er det Sauda i Rogaland som leder.

  • Torsdag 5. september kl. 17.00

    Bil i lyktestolpe

    En bil har kjørt inn i en lyktestolpe ved avkjøringen til E6 ved Årvollkrysset i Moss. I bilen var det bare én person. Vedkommende fremstår lettere skadet, melder politiet.

  • Torsdag 5. september kl. 16.57

    Stenger Kanalbrua for båttrafikk

    Kanalbrua mellom Tønsberg og Nøtterøy stenges for ordinær båttrafikk på ubestemt tid. – Vi ønsker å sikre fremkommeligheten til øya og befolkningen der ute. Vi vil redusere båttrafikken inntil vi har mer klarhet i hvorfor det stoppet onsdag. Det sier Trond Haugstad som er seksjonsleder for drift og vedlikehold av fylkesveier i Vestfold fylkeskommune. For nyttetrafikk vil Kanalbrua åpnes på bestilling slik det alltid har blitt gjort, ifølge Haugstad. Kanalbrua ble stengt klokken halv ett natt til torsdag for akutt reparasjon etter trøbbel tidligere på dagen. – Brua er en gammel konstruksjon og alle konstruksjoner trenger vedlikehold. Det skjer ting uten at vi har mulighet til å forutse det. Vi gjør så godt vi kan og jobber kontinuerlig med vedlikehold, sier Haugstad. Han opplyser at fylkeskommunen har forsterket inspeksjonene. – Ved å stenge for båttrafikk minsker vi slitasjen på brua en periode.

  • Torsdag 5. september kl. 16.55

    Nato-øvelse utenfor Arendal

    En Nato-øvelse med flere norske og utenlandske fartøy skal holdes utenfor Arendal de neste to ukene. Det skal trenes på å redde personell fra ubåt, melder Forsvaret. Øvelsen arrangeres hvert tredje år, men det er mer enn ti år siden sist den ble holdt så langt nord.

  • Torsdag 5. september kl. 16.51

    Ingebrigtsen støtter (!) Kerr-utspill: – En del av spenningen

    VG har faktisk funnet en ting erkerivalene Jakob Ingebrigtsen (23) og Josh Kerr (26) er enige om.

  • Torsdag 5. september kl. 16.40

    Mann i 50-årene pågrepet og siktet

    En mann i 50-årene ble tirsdag pågrepet av politiet i Trondheim, det skriver Adresseavisen. Mannen er siktet for brudd på straffelovens paragraf 311. Paragrafen omhandler overgrepsmateriale av barn. Mannen ble pågrepet tirsdag og ble onsdag framstilt for varetektsfengsling. – Han har ikke tatt stilling til skyldspørsmål, men samtykket til varetekt i én uke, sier politiadvokat Suzanne Molund til avisa.

  • Torsdag 5. september kl. 16.35

    To avgangar innstilt på ferjesambandet Lavik - Oppedal

    På E39 er to avgangar innstilt på ferjestrekninga Lavik - Oppedal grunna lading. Det er avgangane klokka 16:40 frå Oppedal og 17:10 frå Lavik som blir innstilt.

  • Torsdag 5. september kl. 16.31

    Kulturministeren om Holmenkollen-bråk: – Basert på misforståelser

    Regjeringens varslede tilskuddsgrep som berører Holmenkollen, har ført til krass kritikk. Kulturminister Lubna Jaffery (Ap) mener det hele skyldes misforståelser.

  • Torsdag 5. september kl. 16.29

    Ber sjøfolk være ekstra varsomme i mørket

    Sjøfartsdirektoratet ber folk være ekstra oppmerksomme når de navigerer fartøy i mørket. Bakgrunnen er flere alvorlige ulykker med fritidsbåter den siste tiden. Direktoratet påpeker at fartøy som ferdes i nedsatt sikt eller mørket, skal være utstyrt med lanterner i henhold til sjøveisreglene. Det gjelder også mindre fartøy som kajakker og vannscootere.

  • Torsdag 5. september kl. 16.21

    Bil på taket i Kongsvinger

    En trafikkulykke mellom to biler i Kongsvinger fører til noe køer ved riksvei 2 ved Rasta. To personbiler har kollidert, der den ene ligger på taket. Nødetatene er på stedet. – Det er totalt fire personer involvert. Tre personer var i en bil og alle de tre er fraktet til legevakt for sjekk. Det var ett barn i bilen, sier oppdragsleder Marthe Lysholm til NRK. Trafikken dirigeres på stedet. I den andre bilen var det en person. – Det er mulig at den ene bilen kom over i motgående og møtt motgående kjøretøy, sier hun videre.

  • Torsdag 5. september kl. 16.21

    Bil havnet på taket i Kongsvinger

    En trafikkulykke mellom to biler i Kongsvinger førte til noe køer ved riksvei 2 ved Rasta. To personbiler kolliderte, der den ene lå på taket. – Det er totalt fire personer involvert. Tre personer var i en bil og alle de tre er fraktet til legevakt for sjekk. Det var ett barn i bilen, sa oppdragsleder Marthe Lysholm til NRK etter ulykken. I den andre bilen var det en person. – Det er mulig at den ene bilen kom over i motgående og møtt motgående kjøretøy, sier hun videre. Klokken 17.09 melder politiet at nødetatene er ferdig på stedet og at vegen er åpen igjen. Politiet skal følge opp ulykken.

  • Torsdag 5. september kl. 16.18

    Nå herjer luftveisinfeksjonene

    Helsedirektoratet og FHI melder om økning i luftveisinfeksjoner, og kommer med råd til hva du bør gjøre nå.

  • Torsdag 5. september kl. 16.17

    Syklist til sykehus etter trafikkulykke

    En syklist er kjørt til sykehus for sjekk etter en trafikkulykke på Færvik i Arendal. Syklisten er forslått, men bevisst. Politiet er i kontakt med vitner til hendelsen.

  • Torsdag 5. september kl. 16.13

    Nato-Stoltenberg med ny Kina-advarsel

    Jens Stoltenberg ber vestlige land merke seg at Russland og Kina samarbeider stadig tettere - og at de trolig vil støtte hverandre dersom det startes nye kriger i Asia eller Europa.

  • Torsdag 5. september kl. 16.12

    15-åring funnet død - politiet advarer mot partydop

    Forrige uke rykket ambulanse ut og fant en 15 år gammel gutt livløs. Det skriver Avisa Nordland. En av politiets hypoteser er at 15-åringen er død som følge av overdose på narkotika. Avisa Nordland kjenner til at det blant ungdom i Salten sirkulerer MDMA, også kjent som ecstasy og molly, i dette aldersmiljøet. Seksjonslederen vil ikke bekrefte ANs opplysninger om at gutten skal ha inntatt MDMA, men sier følgende på generelt grunnlag: – Jeg vil benytte anledningen til å advare mot MDMA fordi det er svært potent. Bruk av narkotika er forbundet med livsfare, sier seksjonsleder for etterforskning på Bodø politistasjon, Alf Gunnar Holm.

  • Torsdag 5. september kl. 16.12

    Brann i bil

    Brannvesenet rykker ut etter melding om brann i en bil på Elveveien i Larvik. Ifølge politiet er bilen overtent. Ingen personer har kommet til skade. Klokken 16.42 melder politiet at brannvesenet har kontroll på brannen. Ett kjørefelt er åpnet for trafikk igjen. Klokka 17.21 melder politiet at bilberger har hentet bilen og veien er helt åpen igjen.

  • Torsdag 5. september kl. 16.06

    Når pappa kjøper pils til deg

    Kanskje vi må ta det som et tegn når foreldre kjøper alkohol til barna sine.

  • Torsdag 5. september kl. 16.02

    Trafikkulykke i Sandefjord

    Nødetatene har rykket ut til en trafikkulykke i Sandefjord. Ifølge politiet er en bil og en motorsykkel involvert. Politiet opplyser at ulykken har skjedd i et kryss og motorsyklisten er oppegående. Lovens håndhevere mener det fremstår som at bilisten har brutt vikeplikten på stedet. Det meldes for øvrig om mindre skader på både motorsyklisten, tohjulingen og den involverte bilen.

  • Torsdag 5. september kl. 16.01

    Byrådslederen i Oslo raser mot regjeringa

    Høyres byrådsleder Eirik Lae Solberg reagerer kraftig på regjeringens forslag om å kutte støtten til Ullevaal stadion. – Dette viser at vi har en gjennomført Oslo-fiendtlig regjering, slår Solberg fast. Tidligere denne uka ble det også kjent at regjeringen foreslår å vrake Holmenkollen som nasjonalanlegg. De to forslagene får byrådslederen til å se rødt. Han mener at regjeringen herjer med idretten i Oslo. – Jeg fatter ikke hvorfor regjeringen holder på med disse forslagene. Kultur og likestillingsminister, Lubna Jaffery, avviser kritikken fra Solberg. Jaffery forteller at både hun og regjeringen bryr seg om Oslo. – Nå holder vi blant annet på med en utredning om et nytt nasjonalteater. Jeg regner med at Erik Lars Solberg ikke syns at det er Oslo-fiendtlig. Ministeren understreker at Oslo ikke blir nedprioritert av regjeringen.

  • Torsdag 5. september kl. 15.59

    Avkøyring frå Damsgårdstunnelen til Michael Krohns gate stengd

    I Dams­gårds­tunnelen retning sentrum er av­køyringa til Michael Krohns gate stengd på grunn av melding om olje­søl. Entreprenør jobbar no på staden med å koste. Tunnelløpet er forventa stengd ein periode medan det blir lagt ut absorberande middel.

  • Torsdag 5. september kl. 15.59

    Damsgårdstunnelen retning sentrum opna igjen

    Dams­gårds­tunnelen har vore stengd i retning sentrum på grunn av oljesøl i av­køyringa til Michael Krohns gate. Tunnelløpet er no opna igjen, men sjølve avkøyringa mot Michael Krohns gate forblir stengd inntil vidare.

  • Torsdag 5. september kl. 15.59

    Damsgårdstunnelen retning sentrum stengd

    I Dams­gårds­tunnelen retning sentrum er av­køyringa til Michael Krohns gate stengd på grunn av melding om olje­søl. Entreprenør jobbar no på staden med å koste. Tunnelløpet er forventa stengd fram til klokka 17:45 medan det blir lagt ut absorberande middel.

  • Torsdag 5. september kl. 15.52

    Ruskjører tatt i Tønsberg

    Politiet har sikret seg nødvendige prøver av en mann i 30-årene som er mistenkt for kjøring i ruspåvirket tilstand ved Sem i Tønsberg. Ifølge politiet hadde mannen heller ikke gyldig førerkort og politiet oppretter sak også på dette forholdet.

  • Torsdag 5. september kl. 15.47

    Diesellekkasje ved Leistadkrysset

    Politi og brannvesen rykker torsdag ettermiddag ut til en diesellekkasje fra en lastebil i Leistadkrysset i Malvik. Det skal dreie seg om omtrent 150–200 liter med diesel. Lekkasjen skal ha skjedd på pendlerparkeringen ved E6. Trafikkavviklingen blir derfor ikke forhindret av lekkasjen. Brannveset jobber med å fjerne dieselen på stedet.

  • Torsdag 5. september kl. 15.47

    Diesellekkasje i Leistadkrysset

    Politi og brannvesen rykker torsdag ettermiddag ut til en diesellekkasje fra en lastebil i Leistadkrysset i Malvik. Det skal dreie seg om omtrent 150–200 liter med diesel.

  • Torsdag 5. september kl. 15.47

    Lastebil kjørte av veien: – Et forferdelig smell

    Nabo Jan Ivar Engebretsen skvatt til da han skulle hente avisen i postkassen og en lastebil kolliderte i en lyktestolpe like ved.

  • Torsdag 5. september kl. 15.45

    Bårdshaug bru er i rute

    Utbedringene av Bårdshaug bru på E39 er i rute. Det skriver Statens vegvesen i en pressemelding. Arbeidene på brua vil ferdigstilles før 1. oktober. Likevel blir ikke brua åpnet for ordinær toveistrafikk før rundt nyttår. Trafikken fra Ørlandet/øyregionen og mot Trondheim går over brua mens arbeidene pågår. Trafikken fra Trondheim har fortsatt omkjøring gjennom Orkanger sentrum.

  • Torsdag 5. september kl. 15.41

    Bårdshaug bru i rute

    Statens vegvesen melder at de er i rute med utbedringa av Bårdshaug bru på E39 i Orkland. Brua er åpen for trafikk i en retning, men det er fortsatt omkjøring via Thamshavn og Orkanger for trafikk til E39 mot Ålesund, 710 mot Agdenes/Valset og 714 mot Hitra/Frøya. Det er forventet at Bårdshaug bru vil åpne for trafikk igjen begge veger fra nyttår, melder Statens Vegvesen. Det er i gang omfattende vedlikeholdsarbeid på brua etter at det ble oppdaget at det ikke var kontakt mellom noen av brubjelkene og pilarene.

  • Torsdag 5. september kl. 15.34

    Britisk konkurransetilsyn skal granske salg av Oasis-konsertbilletter

    Bandet sier selv i en uttalelse at de ikke var klar over at billettene ville bli solgt gjennom dynamisk prising.

  • Torsdag 5. september kl. 15.33

    De mange togforsinkelsene rundt Oslo påvirker bedrifter

    I en ny undersøkelse fra NHO Oslo og Viken svarer hele 6 av 10 bedrifter i regionen at samferdselsproblemene i og rundt Oslo påvirker dem. Noen av konsekvensene de melder om er problemer med å levere varer, færre kunder og gjester, at de ansatte oftere må jobbe hjemmefra og at ansatte til og med har sluttet i jobben. De tre områdene som påvirkes mest er Akershus, Oslo og Buskerud. – Disse tallene viser tydelig at trafikale utfordringer i og rundt Oslo har en betydelig negativ innvirkning på næringslivet og de ansatte, sier regiondirektør i NHO Viken og Oslo, Vegard Einan. Han mener det umiddelbart må tiltak på plass for å redusere trafikkproblemene – Nå må samferdselsministeren ta ansvar og koordinere etater, kollektivtilbydere og myndigheter.

  • Torsdag 5. september kl. 15.33

    Sørlandsbanen åpner i natt

    Bane Nor håper å åpne Sørlandsbanen i natt etter at det har gått flere ras mellom Lunde og Drangedal. Alle dagens togavganger mellom Oslo og Kristiansand er innstilt og det er satt opp buss eller taxi for reisende. Ifølge Bane Nor gjenstår det et omfattende arbeid rett sør for Lunde etter uværet i går.

  • Torsdag 5. september kl. 15.32

    Lar seg bruke rått

    Red Bull kan le hele veien til banken etter at statskanalen lot seg bruke rått og skamløst. Hvor mye makt skal energidrikk-produsenten få ?

  • Torsdag 5. september kl. 15.32

    Oppgang på Wall Street

    Markedet venter på viktige arbeidsmarkedstall fredag.

  • Torsdag 5. september kl. 15.32

    Tek-selskapene slår tilbake på Wall Street

    Wall Street endte blandet mens markedet venter på viktige arbeidsmarkedstall fredag.

  • Torsdag 5. september kl. 15.32

    Tek-selskapene slår tilbake Wall Street

    Det er blandet på Wall Street mens markedet venter på viktige arbeidsmarkedstall fredag.

  • Torsdag 5. september kl. 15.29

    Oppljostunnelen opna att

    Riksveg 15 over Strynefjellet er opna for trafikk i retning Grotli. Fjellovergangen var ein periode heilt stengd mellom Hjelle og Grotli grunna problem med ein kuldeport i Oppljostunnelen. Problemet skal no vere løyst. Om ikkje så lenge blir det opna for trafikk mot Stryn.

  • Torsdag 5. september kl. 15.27

    Strømbrudd i Bykle

    I Bykle har 652 boliger mistet strømmen i ettermiddag. Ifølge Glitre Nett er årsaken foreløpig ukjent, men selskapet jobber med å finne feilen. Glitre opplyser at strømmen kan komme tilbake for så å falle ut igjen, opptil flere ganger. Før selskapet finner feilen er det vanskelig å si når strømmen vil være permanent tilbake.

  • Torsdag 5. september kl. 15.15

    Vil bygge ny kraftlinje i vest

    Statnett bygger mye nett for tiden. Nå foreslår de en linje som åpner for økt kraftforbruk hos Hydro og Norsun i Sogn.

  • Torsdag 5. september kl. 15.14

    12 bøtelagt i fartskontroll

    Politiet har hatt kontroll langs Hobølveien i Indre Østfold. 12 personer ble bøtelagt i en 60-sone. Høyeste målte hastighet var 78km/t.

  • Torsdag 5. september kl. 15.10

    Oppsplittelsen av Vestre Innlandet skjer til våren

    Seksjonssjefen for kommunikasjon ved domstoladministrasjonen, Yngve Brox opplyser til NRK at oppsplittelsen skal tre i kraft i 2. kvartal i 2025. Seksjonssjefen for kommunikasjon ved domstoladministrasjonen, Yngve Brox. forklarer at det er mye som skal på plass før oppsplittelsen kan skje. - Vi først avklere om nåværende sorenskriver vil fortsette i stillingen, og vi må avgjøre hvor de ulike sorenskriverne skal ha arbeidssted.Uansett må vi ansette en sorenskriver til, sier Brox. Likevel er det et annet aspekt ved prosessen Yngve Brok mener er den største utfordringen. - Vi må sørge for at IT-systemet vårt fungerer etter oppsplittelsen før vi gjennomfører den. Det er krevende fordi det er et komplekst system, sier han. Brox forteller også at domstoladministrasjonen har som mål å gjennomføre denne prosessen uten at behandlingen av rettssaker blir utsatt.

  • Torsdag 5. september kl. 15.00

    Kommuneoverlege stenger skolelokaler

    Kommuneoverlege Kine Kallstad stenger Bodø videregående skoles lokaler på flymuseet for undervisning. Det rammer flyfagelevene. I dag er det rundt 70 elever på Vg2 og Vg3, og rundt 10 lærere som bruker flymuseets bygg Q til undervisning. Lokalene stenger allerede fredag 6. september, skriver Nordland fylkeskommune i en pressemelding. – Fylkeskommunen jobber nå på spreng med å finne gode alternativer, sier Lise Henriette Rånes, fylkesråd for utbygging og eiendom. Helse- og miljøtilsyn Salten IKS utførte et tilsyn 26. april i år, og da kom det fram at det var lekkasje og fuktskader i bygget. Dette må utbedres for at lokalene skal kunne tas i bruk til undervisning igjen. Situasjonen er utfordrende, sier Rånes. – Ja, slike utbedringer er dessverre ikke gjort over natta, det er utbedringsarbeid som vil ta tid, og dessverre må elevene våre nå ut av disse lokalene. Mens den teoretiske undervisningen vil foregå på Bodø videregående skole, blir det mer utfordrende med den praktiske undervisningen der elevene får jobbe med fly, sier fylkesråd for utdanning og kompetanse, Joakim Sennesvik. – Det er ikke bare enkelt å flytte store fly eller finne nye lokaler som har plass til store fly. Men folkene våre både på skolen og i avdelingene våre jobber på spreng for å finne alternativer.

  • Torsdag 5. september kl. 14.58

    Avslutter søk etter savnet mann

    Politiet avslutter søket etter den 76-år gamle mannen som har vært savnet i Verdal siden søndag. Det opplyser politiet i en pressemelding torsdag ettermiddag. Søket ble avsluttet onsdag kveld etter at politiet har fulgt opp tips som har kommet inn. Det er ikke mistanke om at den savnede er utsatt for noe kriminelt, men politiet har fått opplyst at han trolig lider av demens. Politiet oppfordrer derfor innbyggere i Verdal til å sjekke garasjer, boder, båter og lignende. Selv om søket avsluttes ønsker politiet fortsatt tips. Den savnede er omtrent 170 cm høy og har kortklipt grått hår. Han er muligens ikledd brun skinnjakke og rødlig bukse. Politiet ber alle som har gjort observasjoner eller har opplysninger om mannen om å ta kontakt på telefon 02800. Store ressurser har vært satt inn i søket etter mannen. Onsdag søkte over 100 personer etter mannen. I tillegg ble det satt inn et Sar Queen-helikopter og droner i søket.

  • Torsdag 5. september kl. 14.48

    Løten-saken: Kvinne fortsatt fengslet

    Påtalemyndigheten tar sikte på å få Løten-drapet opp i retten i løpet av våren 2025. Det kommer frem i en kjennelse fra Østre Innlandet tingrett, der den siktede kvinnen varetektsfengsles i nye 12 uker. Kvinnen i 40-årene som er siktet for drap eller medvirkning til drap på 37 år gamle Ole Andreas Sønstvedt fra Grenland har sittet i varetekt siden 26. januar. Påtalemyndigheten ønsker at hun skal sitte i varetekt frem til hovedforhandling. I kjennelsen står det at retten legger vekt på at det er et svært sterkt mistankegrunnlag, og at det vil støte allmennhetens rettsfølelse dersom siktede er på frifot.

  • Torsdag 5. september kl. 14.48

    Løten-saken: Vil ha rettssak til våren

    Påtalemyndigheten tar sikte på å få Løten-drapet opp i retten i løpet av våren 2025. Det kommer frem i en kjennelse fra Østre Innlandet tingrett, der den siktede kvinnen varetektsfengsles i nye 12 uker. Kvinnen i 40-årene som er siktet for drap eller medvirkning til drap på 37 år gamle Ole Andreas Sønstvedt fra Grenland har sittet i varetekt siden 26. januar. Påtalemyndigheten ønsker at hun skal sitte i varetekt frem til hovedforhandling. I kjennelsen står det at retten legger vekt på at det er et svært sterkt mistankegrunnlag, og at det vil støte allmennhetens rettsfølelse dersom siktede er på frifot. Kvinna har hele veien nekta straffskyld og mener noen andre har prøvd å legge skylda på henne.

  • Torsdag 5. september kl. 14.47

    Prøver å rydde veien etter ras

    Det vil være mange reguleringer på E6 i Jamtlia i dagene som kommer. Tirsdag ble strekningen i Rana stengt etter at en stein og et tre raste ur i veien. Statens vegvesen prøver nå å rydde opp på stedet. Frem til klokken 19 i kveld vil bli gjennomslipp for vogntog hver time. For mindre kjøretøy er det omkjøring via fylkesvei 7364 gjennom Plurdalen. Fra klokken 19.00 til klokken 07.00 vil det være lysregulering på stedet. Fredag morgen vil det bli gjennomslipp hver time fra klokken 07.00 frem til klokken 11, før de setter opp lysregulering. Den vil være oppe frem til mandag morgen klokken 07.00. Mandag til onsdag i neste uke vil det være innslipp hver time mellom klokken 07.00 og klokken 19.00. Alternativ omkjøring for mindre kjøretøy er gjennom Plurdalen. Vegvesenet håper å være ferdig med arbeidet innen onsdag kveld.

  • Torsdag 5. september kl. 14.45

    MC kjørte av veien i Drangedal

    Politiet opplyser at nødetatene rykket ut til en trafikkulykke på Sannesveien i Drangedal torsdag ettermiddag. En motorsykkel hadde kjørt av veien, men ifølge politiet ble føreren bare lettere skadet. Motorsyklisten ble tatt med til legevakt for sjekk.

  • Torsdag 5. september kl. 14.44

    Brann i bussdekk

    En buss er evakuert ved Jonsten i Råde etter brann i et bakhjul. Brannvesenet er på stedet. Påkjøringen til E6 er stengt mens nødetatene jobber på stedet..

  • Torsdag 5. september kl. 14.44

    Håper å åpne Sørlandsbanen i natt

    Bane Nor håper å åpne Sørlandsbanen i natt etter at det flere ras mellom Lunde og Drangedal. Det sier kommunikasjonsrådgiver Harry Korslund i Bane Nor. Alle dagens togavganger mellom Oslo og Kristiansand er innstilt og det er satt opp buss eller taxi for reisende. Korslund sier det gjenstår et omfattende arbeid rett sør for Lunde etter uværet i går. På Bratsbergbanen er det stengt mellom Nordagutu og Notodden, skriver Bane Nor og ny oppdatering er ventet klokka 16.00.

  • Torsdag 5. september kl. 14.44

    Sesongen over for belgisk sykkelstjerne etter Spania-krasj

    Sykkelprofilen Wout Van Aert sykler ikke flere ritt denne sesongen etter rundkastet som tvang ham til å bryte Vuelta a Espana nylig.

  • Torsdag 5. september kl. 14.39

    Mann frikjend for å ha valdtatt ei kvinne i 1995

    Ein mann i 50-åra er i Hordaland Tingrett frikjend for valdtekt. Valdtekten han vart tiltalt for skal ha skjedd i 1995, ifølgje kvinna som melde han til politiet i 2022. To av tre dommarar meiner det er tvil kring kva som eigentleg skjedde. Fagdommar i retten, Johan Eggen, meiner det ikkje er tvil om at ein grov valdtekt fann stad, men med dissens vart mannen frikjend. Påtalemakta har no to veker på seg til å avgjere om dei vil anke avgjersla.

  • Torsdag 5. september kl. 14.38

    Haaland-kaos i Kasakhstan: – De hadde ikke kontroll

    Alle ville ha en bit av Norges største stjerner.

  • Torsdag 5. september kl. 14.36

    Ny temperaturrekord for september: 29 grader i Sand i Ryfylke

  • Torsdag 5. september kl. 14.32

    Vålerenga tar nytt grep – vil utestenge supportere på tvers av idretter

    Supportere som begår reglementsbrudd på Vålerenga-arrangementer, risikerer å bli straffet med utestengelse fra kamper i alle klubbens ulike idretter.

  • Torsdag 5. september kl. 14.24

    Politiet har opprettet sak mot avgått Høyre-ordfører

    Politiet oppretter sak for å finne ut om det er grunnlag for å etterforske tidligere Høyre-ordfører Sissel Knutsen Hegdal for privat bruk av partimidler.

  • Torsdag 5. september kl. 14.22

    Lekker olje fra seilbåt i Vågen

    Det lekker olje fra en seilbåt som ligger til kai i Vågen i Bergen. Det er usikkert hvor mye olje, og hvorfor seilbåten lekker. – Vi har lagt lenser rundt seilbåten for stoppe spredningen, sier Lars Petter Lorvik i 110 Vest.

  • Torsdag 5. september kl. 14.22

    Politiet oppretter sak etter ordfører-avgang

    Politiet har mottatt dokumenter fra Høyre etter at Stavanger-ordfører Sissel Knutsen Hegdal (H) i går valgte å gå av, etter nyheten om at hun misbrukte partimidler i privat sammenheng. Politiadvokat Rune Gjertsen opplyser i en pressemelding at de på bakgrunn av informasjonen de har mottatt, nå har valgt å opprette sak. Høyre sendte over det de har av relevant dokumenter, i forbindelse med at Sissel Knutsen Hegdal har brukt penger fra Stavanger Høyre bystyregruppes midler til private formål. – Politiet vil nå gå gjennom dokumentene for å se om det er rimelig grunn til å igangsette etterforskning, sier Gjertsen. Politiet har på nåværende tidspunkt ikke ytterligere opplysninger i saken.

  • Torsdag 5. september kl. 14.21

    Tyskland: Politiet skjøt og drepte mann ved det israelske konsulatet i München

    Mannen skal ha vært inspirert av massakren under OL i München i 1972, som skjedde på samme dato det året.

  • Torsdag 5. september kl. 14.21

    Lyngdal kommune begrenser kontorpynt

    Lyngdal blir første kommune i landet som begrenser hva ansatte kan ha av pynt eller symboler på kontoret. Et flertall i formannskapet vedtok i ettermiddag regler for hva ansatte kan ha på kontorene sine. Kommunen påpeker at ansattes kontorer og åpne landskap er offentlige steder, og derfor ikke bør innredes som private sfærer, eller utsmykkes på et vis som kan skade Lyngdal kommunes omdømme.

  • Torsdag 5. september kl. 14.16

    Stoltenberg: Verden er blitt farligere

    Verden er blitt farligere, mer uforutsigbar og preget av vold og maktutøvelse. Slik beskriver Jens Stoltenberg sine ti år i Nato. Men han sier ingenting om hva han skal gjøre etter 1. oktober.

  • Torsdag 5. september kl. 14.14

    Brann i traktor i Eikelandsosen

    Brannvesenet er i Eikelandsosen etter melding om brann i en traktor. Brannen har spredt seg til en låve, og brannvesenet har startet slukking.

  • Torsdag 5. september kl. 14.14

    Vil stanse fisking i Færder og Indre Oslofjord

    Miljødirektoratet anbefaler stans av all fiske i områder i Indre Oslofjord og deler av Færder og Ytre Hvaler nasjonalparker for å redde Oslofjorden. Det innebærer forbud mot tråling og annet yrkesfiske, og fritidsfiske i ti år, opplyser Klima- og miljødepartementet. Fiskeridirektoratet foreslo før sommeren tre alternativer for tiltak i Oslofjorden. Miljødirektoratet har nå levert sin anbefaling og mener forslaget som innebærer fiskestans i de tre områdene, i størst grad kan bidra til en renere fjord. – Vi støtter Fiskeridirektoratets alternativ som går ut på nullfiske i viktige deler av fjorden og mener det er nødvendig for å nå målene i tiltaksplanen for Oslofjorden, sier direktør Ellen Hambro i Miljødirektoratet. Tiltaksplanen er tydelig på at det må tas grep i fiskerinæringen for å bedre miljøtilstanden i fjorden, ifølge Hambro. En ny rapport fra Havforskningsinstituttet viser dessuten at fritidsfiske og yrkesfiske til sammen er den største påvirkeren i Ytre Oslofjord. – Det haster med å redde Oslofjorden, sier klima- og miljøminister Tore O. Sandvik (Ap). Han skal nå vurdere hvilke nye tiltak som skal innføres. (NTB)

  • Torsdag 5. september kl. 14.14

    Vil stanse fisking i Færder

    Miljødirektoratet anbefaler stans av all fiske i områder i Indre Oslofjord og deler av Færder og Ytre Hvaler nasjonalparker for å redde Oslofjorden. Det innebærer forbud mot tråling og annet yrkesfiske, og fritidsfiske i ti år, opplyser Klima- og miljødepartementet. Fiskeridirektoratet foreslo før sommeren tre alternativer for tiltak i Oslofjorden. Miljødirektoratet har nå levert sin anbefaling og mener forslaget som innebærer fiskestans i de tre områdene, i størst grad kan bidra til en renere fjord. – Vi støtter Fiskeridirektoratets alternativ som går ut på nullfiske i viktige deler av fjorden og mener det er nødvendig for å nå målene i tiltaksplanen for Oslofjorden, sier direktør Ellen Hambro i Miljødirektoratet. Tiltaksplanen er tydelig på at det må tas grep i fiskerinæringen for å bedre miljøtilstanden i fjorden, ifølge Hambro. En ny rapport fra Havforskningsinstituttet viser dessuten at fritidsfiske og yrkesfiske til sammen er den største påvirkeren i Ytre Oslofjord. – Det haster med å redde Oslofjorden, sier klima- og miljøminister Tore O. Sandvik (Ap). Han skal nå vurdere hvilke nye tiltak som skal innføres. (NTB)

  • Torsdag 5. september kl. 14.13

    Lyngdal overtar Forundringsparken

    Et enstemmig formannskap i Lyngdal vedtok i ettermiddag å betale 6 millioner kroner for å overta Forundringsparken. Etter flere forhandlingsmøter med Sparebanken Sør, overtar nå kommunen det over 80 dekar store området. Opprinnelig var planen å lage en temapark over Anne-Cath. Vestlys liv. Forundringsparken AS ga opp aktiviteten i september 2022, skriver Lister24.

  • Torsdag 5. september kl. 14.12

    TV-anmeldelse «Dates in Real Life»: Oppgradert ungdomsserie

    Ida, med hjertet online.

  • Torsdag 5. september kl. 14.12

    Haukeland overtek rettsmedisinsk

    Haukeland universitetssjukehus tek over ansvaret for rettsmedisin. Det opplyser Universitetet i Bergen i ei pressemelding. Tidlegare i år vart det slått alarm om manglande kapasitet på obduksjon ved Gades Institutt. Instituttet sorterer under UiB, og har ansvaret for rettsmedisinske undersøkingar og obduksjonar i Bergen og omland. No er altså UiB og Helse Bergen samde om overføring av ansvaret verknad frå 1. januar neste år.

  • Torsdag 5. september kl. 14.11

    Pep Guardiola på plass i Lofoten

    Det melder Lofotposten. Manchester Citys suksessrike manager ble først oppdaget i Oslo for to dager siden, der han informerte om at han skulle til Lofoten på ferie for å fiske. Nå har han altså landet i Ballstad, der han skal oppholde seg på Hattvika Lodge. Guardiola, som til vanlig trener superstjernene Erling Braut Haaland og Oscar Bobb i Manchester, ville ikke si noe til Lofotpostens reporter.

  • Torsdag 5. september kl. 14.06

    Ny arbeidsulykke i Bygland

    I Bygland skal en person ha falt ca. 3 meter i forbindelse med arbeid på et bygg. Vedkommende er bevisst. Hendelsesforløp og skadeomfang for øvrig ukjent. Ambulanse og politi på vei. Også denne arbeidsulykken skal ha skjedd i Jordalsvegen.

  • Torsdag 5. september kl. 13.56

    Akillesen til Viaplay-profil Jonas Bergh-Johnsen (38) røk

    Nå venter uker med krykker og 86 trappetrinn uten heis.

  • Torsdag 5. september kl. 13.54

    Fredly klarer ikke bake kransekake alene

    Det gjenstår å se om Arne Fredlys aksjeraid i Kongsberg Automotive blir noe mer enn en halvgod smellbonbon-vits.

  • Torsdag 5. september kl. 13.53

    KrF-nestleder er sykmeldt

    Ida Lindtveit Røse (31) er sykmeldt fram til 15. september.

  • Torsdag 5. september kl. 13.46

    Stavanger Høyre vil ikke undersøke tidligere pengebruk

    Høyre i Stavanger vil ikke se på pengebruken fra bystyrets konto tilbake i tid, selv om misbruk av denne kontoen førte til at Stavanger-ordføreren trekker seg.

  • Torsdag 5. september kl. 13.44

    Solfest i Rogaland: Ny nasjonal varmerekord

    Sola skinner i Rogaland. Klokka 14 målte Sand i Ryfylke 29 grader. Dette er en ny nasjonal rekord for september. Det bekrefter Yr. Den tidligere rekorden ble satt i Drammen i 2021. Da var temperaturen 28.6 grader. Vats i Vindafjord kommune har i dag målt 28,8 grader. – Det er veldig varmt. Såpass varmt at det har kommet inn flere, så langt ubekreftede rekorder. Det er flere som har potensiale for rekord, sier statsmeteorolog Lars Andreas Selberg.

  • Torsdag 5. september kl. 13.44

    Solfest i Rogaland: Tangering av tidligere rekord

    Sola skinner på Vats i Vindafjord kommune, og i dag kan de tangere rekorden for varmest dag i september som foreløpig er i Drammen på 28.6 grader. – Det er veldig varmt. Såpass varmt at det har kommet inn flere, så langt ubekreftede rekorder. På Vats i Vindafjord er det faktisk tangering av norsk rekord i Drammen. Det er flere som har potensiale for rekord, for eksempel Sola og Hjelmeland med 28 grader, sier statsmeteorolog Lars Andreas Selberg. Han påpeker at temperaturen ikke er bekreftet enda, men Selberg ser på det som lite sannsynlig at det ikke blir slik.

  • Torsdag 5. september kl. 13.44

    Arbeidsulykke i Bygland

    I Bygland skal en arbeider ha falt fra drøye to meters høyde i forbindelse med arbeid på en kran. Vedkommende er våken og bevisst. Ulykken har skjedd på Jordalsvegen. Ambulanse er på stedet. Vedkommende kjøres til legekontroll.

  • Torsdag 5. september kl. 13.35

    Michel Barnier utpekt som ny statsminister i Frankrike

    Frankrikes president Emmanuel Macron har sett seg ut Michel Barnier som  Gabriel Attals arvtaker.

  • Torsdag 5. september kl. 13.27

    KrF-nestleder Ida Lindtveit Røse sykmeldt

    Nestleder i Kristelig Folkeparti Ida Lindtveit Røse er sykmeldt til 15. september, får NRK opplyst. Røse er i dag andre nestleder i KrF, som står uten partileder etter at Olaug Bollestad nylig gikk av som leder. Det er første nestleder Dag-Inge Ulstein som fungerer som partileder i KrF nå. Partiet skal etter planen velge ny partileder på et ekstraordinært landsmøte i januar. Røse er også fylkesråd for næring, idrett, mangfold og folkehelse i Akershus.

  • Torsdag 5. september kl. 13.25

    Tre mopeder fikk bruksforbud etter kontroll på skole

    Statens vegvesen hadde onsdag en kontroll på en skole i Grimstad. 21 mopeder og motorsykler ble kontrollert. Det ble oppdaget tekniske mangler på 13 kjøretøy. Tre av dem fikk bruksforbud. På en av motorsyklene kom det for mye støy fra en ombygd eksospotte. Her må eier enten sette eksospotta tilbake til original stand, eller dokumentere at ombyggingen er godkjent.

  • Torsdag 5. september kl. 13.24

    Stengt på Strynefjellet

    Riksveg 15 er mellombels stengd mellom Hjelle og Grotli. Årsaka er problem med ein kuldeport inne i Oppljostunnelen, melder Vegtrafikksentralen. Entrerprenør er på staden for å feilsøke.

  • Torsdag 5. september kl. 13.21

    Nei til narkohunder på skolen!

    Narkorazzia i skoletiden er det dårligste forslaget på lang tid.

  • Torsdag 5. september kl. 13.17

    Vil at regjeringa dekker utgifter etter flom

    Vi forventer at regjeringa sørger for at kommunene som er rammet av ekstremvær, får dekket utgifter. Det sier Rødts stortingsrepresentant Tobias Drevland Lund ra Telemark som har sendt spørsmål til kommunal- og distriktsministeren. Flere kommuner i Telemark fikk skader etter flom i går. Lund påpeker at det er andre gang på kort tid at Midt-Telemark har fått ødeleggelser på grunn av uvær. Han sier kommunene i Telemark må vite at kostnadene ikke må gå på bekostning av andre tjenester til innbyggerne.

  • Torsdag 5. september kl. 13.14

    Reuters: Andrij Sybiha utnevnt som ny utenriksminister i Ukraina

    Ukrainas viseutenriksminister Andrij Sybiha er utnevnt som ny utenriksminister etter Dmytro Kulebas avgang, opplyser ukrainske folkevalgte til Reuters.

  • Torsdag 5. september kl. 13.07

    Politiet: Ikke sett på saken ennå

    Onsdag ble det kjent at Stavanger-ordfører Sissel Knutsen Hegdal (H) under valgkampen i 2023 brukte partipenger i private sammenhenger. Politiet varslet samme dag at de ville vurdere forholdene. Klokken 13 torsdag ettermiddag opplyser kommunikasjonsavdelingen i Sør-Vest politidistrikt til NRK at de foreløpig ikke har sett på saken. Torsdag morgen opplyste Høyre sentralt at de ikke vil anmelde saken til politiet, men at de har sendt alt av dokumenter de har til politiet.

  • Torsdag 5. september kl. 13.05

    Samferdselsministeren enig i anbefalinger: Dropper mer nedskalering av E6 over Lågen

    Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) sier til Gudbrandsdølen Dagningen at regjeringen stiller seg bak anbefalingene til Nye Veier og Lillehammer kommune, om å fortsette med de opprinnelige planene for ny E6 forbi Lillehammer. Samferdselsdepartementet ønsket en vurdering av muligheten for ytterligere nedskalering for å kunne krysse Lågendeltaet med ny bru. Nye veier og Lillehammer kommune mente at ytterligere nedskalering ville utsatt utbyggingen med flere år. Regjeringen stiller seg nå bak vurderingen om å droppe nedskalering. Dermed er det opp til Nye Veier når bygging av ny firefelts E6 over Lågen kan starte.

  • Torsdag 5. september kl. 13.05

    Samferdselsministeren: Opp til Nye Veier når E6-utbygging starter

    Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) sier til Gudbrandsdølen Dagningen at regjeringen stiller seg bak å fortsette med de opprinnelige planene for ny E6 forbi Lillehammer. Dette kom først som en anbefaling fra Nye Veier og Lillehammer kommune, etter at det ble snakk om å skalere ned prosjektet. De mente at dersom man nedskalerte prosjektet, ville det fått store konsekvenser for når anleggsarbeidene kunne starte. Regjeringen stiller seg nå bak dette. Dermed er det nå opp til Nye Veier når bygging av ny firefelts E6 over Lågen kan starte.

  • Torsdag 5. september kl. 13.03

    Kongsvinger bru stenges

    Fylkesveg 196 stenges ved Kongsvinger bru kl. 18 , og åpnes igjen kl. 06 fredag morgen. Tone Sorken i Statens Vegvesen, sier til NRK at det blir en kort omkjøring som skiltes, og at det trolig ikke vil påvirke trafikken i noen stor grad.

  • Torsdag 5. september kl. 12.56

    Bilbrann i Porsgunn

    Nødetatene på vei til en bil som brenner på Bergsbygda i Porsgrunn. Det var to personer i bilen, men de har kommet seg ut.

  • Torsdag 5. september kl. 12.54

    Lady Gaga viser seg med forloveden

    De har vært sammen i fire år, men det er første gang popstjernen (38) går på rød løper med Michael Polansky (46).

  • Torsdag 5. september kl. 12.49

    Har funnet årsak til helikopterulykke i Arendal

    Havarikommisjonen mener piloten feilberegnet landingen slik at helikopteret tippet bakover og falt ned en skråning ved Tollnes i Arendal i juni i fjor. To personer ble kjørt til sykehus med lettere skader. Havarikommisjonen har ikke funnet feil med motor eller varslingssystem, og påpeker blant annet pilotens lave erfaringsnivå.

  • Torsdag 5. september kl. 12.47

    Den siktede båtføreren i 30-årene sørget selv for henting av den ødelagte vannskuteren

    Politiet tror ikke det svekker bevisverdien. Det skriver Stavanger Aftenblad. En mann i 30-årene er siktet for å ha forårsaket ulykken i helgen der to tenåringsgutter mistet livet. En 46 år gammel mann gikk søndag formiddag tur på Rossøya da han fant vannskuteren som tenåringene hadde kjørt. Mannen la ut bilde av vannskuteren på en Facebook-gruppe, og fikk etter kort tid en melding fra mannen som nå er siktet. Mannen i 30-årene skrev at han muligens kunne ha kollidert med vannskuteren om natten, og at han ville komme bort for å se på den. Da 46-åringen forlot stedet, var vannskuteren i ferd med å bli slept bort, forteller han til avisa. Båten som ble brukt er eid av selskapet som den siktede båtføreren er medeier i. Siden ble vannskuteren heist over på brannbåten Vektaren før den ble overlatt til politiet. – På dette tidspunktet var ikke mannen i 30-årene siktet. Fartøyet var skadet, og det er ingen grunn til å tro at bevisverdien er svekket, sier politiadvokat Øyvind Bore til avisen.

  • Torsdag 5. september kl. 12.41

    Siktet båtfører hentet selv vannscooteren dagen etter sammenstøtet

    Båtføreren som er siktet i ulykken hentet selv vannscooteren dagen etter sammenstøtet, skriver Stavanger Aftenblad.

  • Torsdag 5. september kl. 12.41

    Trump-aksje tilbake til start

    Det har vært store svingninger i Trump Media-aksjen i 2024, men nå er prisen tilbake på samme nivå som i januar. Det har gitt presidentkandidaten en kjempesmell.

  • Torsdag 5. september kl. 12.40

    Volvo skroter mål om kun elbiler innen 2030

    Den svenske bilprodusenten Volvo har besluttet å skrote sitt mål om å selge kun elektriske biler innen 2030. Det melder blant annet Reuters.

  • Torsdag 5. september kl. 12.36

    Etterforsker mulig voldssak i Arendal.

    Politiet i Arendal etterforsker mulig vold på Bjorbekk i helgen. Politiet rykket ut etter melding om slåssing utenfor Kiwibutikken. En mindreårig ble tatt med til legevakt. Ifølge Agderposten er det tre personer involvert i saken. Foranledningen til slåssingen er foreløpig ikke kjent.

  • Torsdag 5. september kl. 12.35

    Martin Ødegaard om babynyheten: – Det største i livet

    Landslagskapteinen møtte pressen for første gang etter avsløringen.

  • Torsdag 5. september kl. 12.35

    Fant død nise i spøkelsesgarn i Lofoten

    Etter flere tips fjernet Fiskeridirektoratet forrige uke 24 garn ved Kvannkjosen ved Risvær i Lofoten. Garnene hadde stått i sjøen i flere måneder, melder direktoratet på Facebook. De var ikke merket og hadde stått og spøkelsesfisket over lengre tid. Garnene inneholdt både levende og døde fisk og skalldyr, blant annet en død nise og tre store levende hummer.

  • Torsdag 5. september kl. 12.31

    Haaland nominert til ny pris – kan bli månedens spiller i Premier League

    Erling Braut Haaland er storfavoritt til å bli kåret til månedens spiller i den engelske toppdivisjonen i fotball for august. Torsdag offentliggjorde Premier League liste over de åtte nominerte til prisen. Haaland er ikke overraskende med og har selskap av Bukayo Saka (Arsenal), Bryan Mbeumo (Brentford), Amadou Onana (Aston Villa), Cole Palmer (Chelsea), David Raya (Arsenal), Mohamed Salah (Liverpool) og Danny Welbeck (Brighton). Den norske Manchester City-stjernen har innledet sesongen forrykende. Sju mål på de første tre kampene er fasiten. De to siste oppgjørene har begge endt med hattrick. Dermed vil det være svært overraskende dersom ikke Haaland stikker av med prisen han nå er nominert til. I dagene framover venter landskamper mot Kasakhstan og Østerrike for Haaland. (©NTB)

  • Torsdag 5. september kl. 12.27

    Kollisjon i Flekkefjord

    I Flekkefjord kolliderte to biler i Itlandsveien i ettermiddag. Ingen personskader. Begge biler er ute av veibanen. Bilberger er på vei.

  • Torsdag 5. september kl. 12.23

    Bama oppmodar til kjøp av norske plommer

    Fruktleverandøren Bama oppmodar kundar om å kjøpe norske plommer i butikk. Det kjem fram av ei pressemelding torsdag. I same melding skriv dei at dei ikkje importerer utanlandske plommer i norsk sesong. – Det som måtte vere igjen av importerte plommer i butikkane no er i nokre få butikkar, og er importert før den norske sesongen. Vidare står det at utfordringa i år har vore ein ekstremt god plommehaust, som har gitt 200 tonn meir plommer enn venta. I pressemeldinga står det at «når slikt skjer, går alle aktørane saman om å prøve å selje enno meir gjennom auka aktivitet og kampanjar overfor forbrukar». Målet til fruktleverandøren, som leverer til Norgesgruppen og Rema 1000, er no å selje så mykje av dei 200 tonna som mogleg. – Vi gjer alt som står i vår makt for å selje norske plommer.

  • Torsdag 5. september kl. 12.21

    Forfatter ut mot «House of the Dragon»-endringer

    Hjernen bak «Game of Thrones»-universet er ikke bare fornøyd med andre sesong av HBOs dramatisering.

  • Torsdag 5. september kl. 12.20

    Byfjordtunnelen stengt

    Byfjordtunnelen mellom Stavanger og Mortavika på E39 er midlertidig stengt grunna et vogntog med stans i bakken på veg opp mot Stavanger.

  • Torsdag 5. september kl. 12.18

    Kollisjon i Holtålen

    To biler har kollidert i Aunvegen i Holtålen sentrum. Begge bilene står utenfor veien. Det er ikke kjent hvordan det går med de involverte.

  • Torsdag 5. september kl. 12.18

    Trafikkulykke på Stord

    Det har vært en trafikkulykke på Stord på E39 ved Kylvik. Ifølge politiet skal det være to biler involvert. Det skal ikke være kø på stedet. Det er store materielle skader på begge bilene. To personer er kjørt til legevakten for en sjekk. Klokken 13.26 er begge bilene hentet av bilberger, og politiet har avsluttet på stedet. Det blir opprettet sak etter hendelsen.

  • Torsdag 5. september kl. 12.14

    Haaland nominert til ny pris – kan bli månedens spiller i Premier League

    Erling Braut Haaland er storfavoritt til å bli kåret til månedens spiller i den engelske toppdivisjonen i fotball for august.

  • Torsdag 5. september kl. 12.12

    Deltagerrekord for Trondheim maraton

    Flere enn 10.000 har meldt seg på Trondheim Maraton lørdag. Det er soleklar ny deltagerrekord. Distansene varierer fra 500 meter til et helt maraton på 42 kilometer. Løping er veldig populært om dagen - noe som de som arrangerer løp merker godt.

  • Torsdag 5. september kl. 12.11

    Sverige gir folk mer å rutte med: Senker inntektsskatten

    Den svenske regjeringen kutter i inntekts- og pensjonsskatten for å gi folk bedre kjøpekraft.

  • Torsdag 5. september kl. 12.06

    Zeshan Shakar: Sa opp jobb og forlag på samme dag

    Stjerneforfatter Zeshan Shakar (41) går fra Gyldendal forlag og jobben i Oslo rådhus. Nå starter han eget forlag med rapperen Don Martin (45).

  • Torsdag 5. september kl. 11.59

    Flertall vil frata Märtha Louise prinsessetittelen

    Märtha Louise bør droppe prinsessetittelen, mener flertallet av nordmenn i en ny undersøkelse.

  • Torsdag 5. september kl. 11.45

    Regjeringen vil kutte i støtten til Ullevaal stadion

    Ullevaal stadion får beholde statusen som nasjonalanlegg, men regjeringen foreslår at tilskuddene til fotballens nasjonalarena reduseres de neste årene, melder VG. Det er statens bidrag til investeringer til idrettsdelen av anlegget som regjeringen nå vil redusere, fra dagens 50 prosent til en tredjedel. Oslos byrådsleder reagerer kraftig på forslaget og sammenligner det med at England skulle ha avskiltet Wembley som sin nasjonale fotballarena. – Et vanvittig og helt uforståelig forslag. Jeg stiller spørsmålet om hva galt vi som bor i Oslo-området har gjort, sier Eirik Lae Solberg til VG. I høringsnotatet legger Kulturdepartementet vekt på at Ullevaal stadion trolig i liten grad vil bli brukt til EM- eller VM-kamper. Tirsdag ble det også klart at regjeringen vil vrake Holmenkollen som nasjonalanlegg.