Nyheter:

  • Lørdag 31. august kl. 23.17

    Haaland roses opp i skyene – men Guardiola advarer om at alvoret ennå ikke har begynt

    (West Ham – Manchester City 1–3) Selv ikke med pistol (!) kan midtstopperne stanse Erling Braut Haaland (24), sier manager Pep Guardiola.

  • Lørdag 31. august kl. 23.02

    Greenwood scoret to på ett minutt – ødela Kings Toulouse-debut

    Mason Greenwood har herjet i fransk fotball etter exiten fra Manchester United. Lørdag scoret han to lynraske mål i Marseilles 3-1-seier over Toulouse.

  • Lørdag 31. august kl. 22.51

    175 passasjerer sto fast på Bergensbanen

    Ettermiddagstoget fra Oslo til Bergen sto stille siden klokken 20 lørdag kveld.

  • Lørdag 31. august kl. 22.46

    Raseri etter at gisler ble funnet døde: – Landet kommer til å skjelve

    Seks gisler, tatt av Hamas 7. oktober i fjor, er ifølge det isreaelske forsvaret funnet «brutalt drept» i en tunnel under Rafah på Gazastripen.

  • Lørdag 31. august kl. 22.44

    Sudan: – En krig mot folket

    Mens verdens øyne er rettet mot Gaza og Ukraina, fortsetter en av historiens styggeste kriger i Sudan.

  • Lørdag 31. august kl. 22.36

    Viktor Hovland klatret kanonrunde i tourmesterskapet

    Viktor Hovland radet periodevis opp med birdier og slo seg helt opp i toppen av listene på lørdagens tredjerunde av PGA-tourmesterskapet i Atlanta.

  • Lørdag 31. august kl. 22.10

    Alle Oasis-konsertene er utsolgt

    Billettsalget åpnet lørdag formiddag. Nå er alle konsertene i Storbritannia og Irland utsolgt.

  • Lørdag 31. august kl. 21.54

    240 togpassasjerar står fast på Bergensbanen

    Ein straumfeil vest for Voss – mellom Bulken og Evanger – omlag sidan klokka 20 gjer at 240 passasjerar ikkje kjem vidare mot Bergen. To ettermiddagstog frå Oslo skulle klokka 20 og 22 vidare frå Voss med totalt 200 passasjerar, men vart ståande på stasjonen. Og eit lokaltog med 75 passasjerar står fast på den straumlause delstrekninga litt lenger vest. Klokka 23 hadde Vy berre klart å skaffe alternativ transport for 35 av dei 200 på Voss, og ingen av dei 75 i lokaltoget.

  • Lørdag 31. august kl. 21.54

    175 togpassasjerar står fast på Bergensbanen

    Ein straumfeil vest for Voss – mellom Bulken og Evanger – omlag sidan klokka 20 gjer at 175 passasjerar ikkje kjem vidare mot Bergen. Ettermiddagstoget frå Oslo står på Voss med 100 passasjerar, og eit lokaltog som gjekk frå Voss 19.51 står fast der straumfeilen er. Pressevakt Olav Nordli i Bane Nor seier til NRK klokka 21.30 at eit arbeidstog og personell snart er framme ved det straumlause lokaltoget. De skal vere ein køyreledning som har blitt reve ned. Den må først sikrast. – Håpet er at lokaltoget deretter kan dyttast tilbake til Bulken. Så får ein vurdert situasjonen og behovet for alternativ transport, seier han. Kommunikasjonssjef i Vy, Åge-Christoffer Lundeby, seier at dei berre har klart å skaffe to maxitaxiar. – Det er nesten umogleg å finne alternativ transport i kveld. Vi har førebels berre 35 plassar for dei 100 som ventar på Voss. For dei 75 som sit fast i lokaltoget, har han inga løysing klar. Han har heller inga løysing for det andre ettermiddagstoget frå Oslo som skulle passert Voss klokka 22.05, eller for to andre lokaltog Myrdal-Voss-Bergen i kveld. For folk som har planlagt togtur er rådet hans: – Følg med i Vy-appen, og ikkje reis akkurat nå viss du ikkje må. Han opplyser at toga mellom Bergen og Dale går.

  • Lørdag 31. august kl. 21.17

    Straumstans på Vossabanen

    Bergensbanen mista litt etter klokka 20 i kveld i køyrestraumen mellom Bulken og Evanger. Det har ført til at lokaltoget som gjekk klokka 19.51 frå Voss mot Bergen, står fast der utan straum. Og toget frå Oslo som skulle vore i Bergen 21.33, står framleis på Voss. Bane NOR veit førebels ikkje kvar feilen ligg, eller kor lang tid feilretting vil ta. Verken dei eller Vy opplyser på sine nettsider korleis passasjerar som er på – eller skal med – tog på Bergens- eller Vossabanen skal forhalde seg. Men ifølge Bane Nor vil ein prøve å sette opp alternativ transport dersom straumproblema blir langvarige.

  • Lørdag 31. august kl. 21.12

    Haaland har «bilsamling» med Stavanger-milliardær i Luxembourg-selskap

    Fotballproff Erling Braut Haaland og oppkjøpstopp Ole Ertvaag har et felles selskap i Luxembourg, som eier en «bilsamling» verdt 33 millioner kroner.

  • Lørdag 31. august kl. 21.07

    Svensk politi søker etter savnet norsk mann i 60-årene

    En norsk mann i 60-årene er savnet i Älvdalen i Sverige, like over grensen fra Engerdal. Letemannskaper har funnet kanoen hans opp ned.

  • Lørdag 31. august kl. 21.03

    Svensk politi søker etter savnet norsk mann i 60-årene

    En norsk mann i 60-årene er savnet i Älvdalen i Sverige, like over grensen fra Engerdal. Letemannskaper har funnet kanoen hans opp ned. Han har vært savnet siden mandag, skriver svensk politi i en pressemelding. Sist noen hadde kontakt med mannen, befant han seg ved Övre Hågåsjön og ba om å bli hentet i Foskros, drøyt to mil lenger sør. Han har proviant for en uke, og befant seg i en større kano med sine to hunder. Politihelikopter ble rekvirert og fant kanoen liggende opp ned i elva Hågåån. De to hundene han hadde med seg, ble funnet på samme sted, skriver NTB. Redningsmannskaper og søkehunder ble sendt for å lete etter mannen, men området ligger over en mil fra nærmeste vei og er vanskelig tilgjengelig. De pårørende er varslet om omstendighetene. I 20-tiden lørdag kveld sier operasjonsleder Maths Thörn ved politiet at søket er avblåst for dagen. – Vi håper og tror at han har tatt seg til land, sier Thörn til nyhetsbyrået TT.

  • Lørdag 31. august kl. 20.57

    Innbytter Sørloth assisterte vinnermålet da Atletico Madrid vant etter overtidsdrama

    Aleksander Sørloth måtte igjen finne seg i på starte på innbytterbenken, men kom inn og slo den målgivende pasningen da Atletico Madrid slo Athletic Bilbao 1-0 lørdag.

  • Lørdag 31. august kl. 20.41

    Oppdretter i Flekkefjord risikerer gigantbot

    Mattilsynet har varslet at Mowis anlegg i Skipningsdalen i Flekkefjord risikerer en bot på 465.526 kroner per dag hvis de ikke får ned lusenivået innen 9. september. Det skriver E24. Lusenivået hos lakseoppdretteren ble innrapportert på 0,93 voksne hunnlus i snitt per fisk, nesten dobbelt så mye som maksgrensen på 0,5 lus. Kommunikasjonsdirektør Ola Helge Hjetland i Mowi forteller at de er under grensen igjen. – Vi fikk dessverre et overraskende påslag av lus, men de ansatte håndterte situasjonen svært godt og fikk nivået under grensen raskt. Det er nå svært lave lusenivå på anlegget, sier han til E24.

  • Lørdag 31. august kl. 20.41

    Mowi risikerer gigantbot

    Mattilsynet har varslet at Mowis anlegg i Skipningsdalen i Flekkefjord risikerer en bot på 465.526 kroner per dag hvis de ikke får ned lusenivået innen 9. september. Det skriver E24. Lusenivået hos lakseoppdretteren ble innrapportert på 0,93 voksne hunnlus i snitt per fisk, nesten dobbelt så mye som maksgrensen på 0,5 lus. Kommunikasjonsdirektør Ola Helge Hjetland i Mowi forteller at de er under grensen igjen. – Vi fikk dessverre et overraskende påslag av lus, men de ansatte håndterte situasjonen svært godt og fikk nivået under grensen raskt. Det er nå svært lave lusenivå på anlegget, sier han til E24.

  • Lørdag 31. august kl. 20.40

    Her er brudeparet med sine nærmeste

    Prinsesse Märtha (52) og Durek Verrett (49) er sparsomme med å røpe detaljer, siden bryllupet «er solgt». Men ett bilde gir de fra seg.

  • Lørdag 31. august kl. 20.40

    Elverum håndball tapte

    Det ble en for tøff oppgave for Elverums håndballherrer borte mot tyske MT Melsungen i ettermiddag. De tapte til slutt 23-28 i Europaligaen. Dermed må Elverum vinne med minimum fem mål hjemme i Terningen neste lørdag for å gå videre.

  • Lørdag 31. august kl. 20.33

    Drømmestarten fortsetter for Nusa – Leipzig brøt Leverkusen-rekke

    (Bayer Leverkusen-RB Leipzig 2–3) Antonio Nusa (19) leverte målpoeng for tredje kamp på rad da han serverte spissmakker Loïs Openda (26) i seieren over regjerende Bundesliga-mester Bayer Leverkusen.

  • Lørdag 31. august kl. 20.30

    Viser styrke

    I all elendigheten for kongehuset virker ikke det bisarre prinsessebryllupet så malplassert likevel.

  • Lørdag 31. august kl. 20.30

    Europa-oppsettet er klart: Bodø/Glimt møter Manchester United 28. november

    Bodø/Glimts kamp mot Manchester United i europaligaen spilles på Old Trafford i slutten av november. Porto blir nordlendingenes første motstander.

  • Lørdag 31. august kl. 20.26

    Mistenkelige flammer i Porsgrunn

    Sør-Øst 110 melder at brannvesenet rykker ut på mistenkelige flammer i området Drangedalsveien/Svanvikvegen i Porsgrunn.

  • Lørdag 31. august kl. 20.26

    Mistenkelige flammer i Porsgrunn – bål kom ut av kontroll

    Sør-Øst 110 melder at brannvesenet rykker ut på mistenkelige flammer i området Drangedalsveien/Svanvikvegen i Porsgrunn. Ved Sør-Øst 110-sentralen får NRK opplyst at et bål var kommet ut av kontroll. Brannvesenet fikk slukket bålet relativt raskt og var også i dialog med personene som hadde tent opp bålet.

  • Lørdag 31. august kl. 20.23

    Nok et Haaland-hat trick – tangerte tre legender: – Aldri sett bedre ut

    (West Ham – Manchester City 1–3) Thierry Henry, Harry Kane og Michael Owen er nå alle tangert av en 24-åring fra Bryne.

  • Lørdag 31. august kl. 20.06

    Nytt Odd-tap – fortsatt nederst på tabellen

    Fredrikstad er bare to poeng unna sølvplass i Eliteserien etter 2-0-seier hjemme mot Odd lørdag. Odd er tabelljumbo med 18 poeng på 21 kamper. Skienslaget har kun vunnet én av de siste ti kampene, og det begynner å se skummelt ut for Kenneth Dokkens menn. Lørdag var de bare farlig på dødballer før pause, men noen minutter inn i 2. omgang kunne de fort ha tatt ledelsen. Da skapte de en gedigen målsjanse, men Sheriff Sinyan klarte ikke å score fra god posisjon fra rundt fire meters hold. Da blir det vanskelig å vinne bortekamper i det gjeveste selskap. Odds bestemann var keeper Kjetil Haug, og også det sier sitt om kampbildet. Etter to strake tap ble det igjen seier for de røde og hvite. Det var lagets andre trepoenger på de siste seks kampene, men den ikke altfor sterke rekken har likevel vært nok til å holde tritt med lagene i toppen bak suverene Bodø/Glimt. Lørdagens seier gjør at de holder stand på 5.-plass, og den plasseringen kan fort gi europacupspill kommende sesong. Riktignok har FFK flere spilte kamper enn lagene over seg på tabellen, men det er uansett bare to poeng opp til Viking på 2.-plass før søndagens kamper. Dagens første mål kom i det 59. minutt. Da felte Odds Sheriff Sinyan FFKs Jeppe Kjær på ureglementert vis innenfor 16-meteren, og det ble straffespark. Fredrikstads toppscorer Morten Bjørlo gjorde 1-0 på sikkert vis. Det var hans niende scoring i årets seriesesong. Odds keeper Kjetil Haug ble sendt den ene veien og ballen den andre. Samme Bjørlo skjøt et direkte frispark i tverrliggeren og ned 13 minutter senere, og der kunne den giftige midtbanespilleren blitt tomålsscorer. Uansett var det mer eller mindre kjørt da Henrik Kjelsrud Johansen la på til 2-0 i det 82. minutt. Johansen viste styrke da han headet ballen inn det lengste hjørnet etter et langt innkast av Daniel Eid. Fredrikstad vant fullt fortjent på hjemmebane. (©NTB)

  • Lørdag 31. august kl. 20.04

    Seier for FFK: 2–0 mot Odd

    Etter to strake tap ble det igjen seier for Fredrikstad. De røde og hvite sikret 2-0-seier på hjemmebane lørdag kveld. Laget er da bare to poeng unna sølvplass i Eliteserien. – Det er viktig å slå tilbake etter en litt dårligere periode, sier Morten Bjørlo, som sikret det første målet for FFK. – Hvis vi skal ha ambisjoner om å være med opp i toppen og pushe de andre lagene mot Europa, er Odd et lag vi slår hjemme. Vi gjør en god presentasjon, så det er deilig med både mål og tre poeng. Etter seieren holder FFK stand på 5.-plass.

  • Lørdag 31. august kl. 20.04

    Seier for FFK: 2-0 mot Odd

    Etter to strake tap ble det igjen seier for Fredrikstad. De røde og hvite sikret 2-0-seier på hjemmebane lørdag kveld. Laget er da bare to poeng unna sølvplass i Eliteserien.

  • Lørdag 31. august kl. 19.55

    To Glimt-profiler usikre før Godset-kampen

    Både midtstopper Odin Bjørtuft og midtbanespiller Håkon Evjen er usikre før møtet med Strømsgodset søndag. Det skriver Avisa Nordland. Glimts assistenttrener Gaute Helstrup sier til avisen at Bjørtuft har vært syk og trente ikke lørdag. Han sier også at Evjen fikk en liten smell i onsdagens kamp mot Røde Stjerne. – Det er usikkert per nå om de kan bidra eller ikke mot Strømsgodset, sier Helstrup til AN. Etter det skuffende tapet mot serberne i midtuken, ble skuffelsen muligens fort glemt da man trakk Manchester United opp av hatten under fredagens trekning til Europaligaen. Men allerede søndag er det ny kamp i Eliteserien, hvor Glimt foreløpig har en åtte poengs luke ned til Viking og Brann (én kamp mindre spilt).

  • Lørdag 31. august kl. 19.51

    Fredrikstad meldte seg på i toppstriden: –? Hadde det på følelsen

    (Fredrikstad FK - Odds Ballklubb 2–0) Odd hadde lite å stille opp med da de gjestet «Plankebyen» lørdag kveld.

  • Lørdag 31. august kl. 19.32

    HamKam vant lokaloppgjør

    HamKams kvinnelag i fotball vant 3-0 mot Kongsvinger i ettermiddag. Nathalie Rønquist Jørgensen, Linnea Holmsveen Moen og Mari Fisketjøn Indrebø scoret målene. HamKam topper tabellen i 2.divisjon, Kongsvinger er på åttendeplass.

  • Lørdag 31. august kl. 19.23

    Vant sin tredje strake nordisk-tittel

    Jarand-Matias Vold Gunvaldsen fra Grimstad vant sin tredje strake tittel som nordisk mester lørdag. Klubbkamerat Jonas Jørgensen vant juniorklassen, mens lillesanderen Wilde Moi vant bronse i kvinneklassen. Mesterskapet ble kjørt i Salo, like utenfor Helsinki i Finland. – Jeg er veldig fornøyd med å bli kronet nordisk mester atter en gang. Kjøringen var veldig bra i dag, og hele teamet mitt har jobbet supert under hele konkurransen, sier Vold Gunvaldsen i en pressemelding. Storebror Jacob-Olaus Vold Gunvaldsen kjørte inn til en sterk 7. plass. Søndag er det klart for lagkonkurranse. Der er målet gull, etter at svenskene vant knepent i fjor.

  • Lørdag 31. august kl. 19.14

    Flere tyveri på Steinkjer – to pågrepet

    Politiet melder om at det har vært flere tyveri fra privatadresser på Steinkjer lørdag kveld. Etter tips og observasjoner har politiet pågrepet to personer som nå er satt i arrest. Tyvgods har blitt tilbakelevert til sine eiere og saker opprettes.

  • Lørdag 31. august kl. 19.07

    Singelulykke i Vesterålen - bil kjørte i lyktestolpe

    Politet i Nordland har fåt melding om en trafikkulykke på Børøya i Hadsel kommune. Det er snakk om én bil med én person inni som har truffet en lyktestolpe. – Det er ikke meldt om personskader, og trafikken går forbi stedet. Det er marielle skader på bilen, melder politiet i Nordland.

  • Lørdag 31. august kl. 19.04

    Raphinha holdt lekestue da Barcelona ydmyket Valladolid

    Den spanske fotballstorheten Barcelona har fått en drømmestart på sesongen under klubbens nye trener Hansi Flick. Lørdag ble det målfest og 7–0 mot Valladolid.

  • Lørdag 31. august kl. 19.01

    Kjernekraft-råd: – Bør ikke prøve å finne opp hjulet på nytt

    – Det er en stor global gjenoppstandelse for kjernekraft, sier lederen for en bransjeorganisasjon i Canada. Han tror land som Norge kan lære av Canada.

  • Lørdag 31. august kl. 18.57

    Person påkøyrd av Bybanen

    Naudetatane er på Danmarksplass etter melding om at ein person er påkøyd av Bybanen, melder Vest politidistrikt. – Personen skal ligge fastklemt under banen. Det er ei alvorleg ulukke, seier operasjonsleiar Bjarne Rebnor i Vest politidistrikt. Sørgåande bybane går som normalt. Nordgåande bybane står forbi ulukkesstaden, melder politiet.

  • Lørdag 31. august kl. 18.53

    Person påkøyrd av Bybanen i Bergen

    Naudetatane er på Danmarksplass etter melding om at ein person er påkøyd av Bybanen, melder Vest politidistrikt. – Personen skal ligge fastklemt under banen. Det er ei alvorleg ulukke, seier operasjonsleiar Bjarne Rebnor i Vest politidistrikt. Skyss melder etter ulukka at det er driftsstans på bybanelinje 1 mellom Byparken og Slettebakken, men normal drift mellom Bergen lufthavn og Slettebakken.

  • Lørdag 31. august kl. 18.52

    Kvinne påkjørt av bybanen - pågår livreddende førstehjelp

    Kvinnen i 50-årene er fraktet til sykehus der hun fortsetter å få hjerte- og lungeredning.

  • Lørdag 31. august kl. 18.52

    Rystet Mjelde av med hodeskade – Arna-Bjørnar tok sesongens første seier

    I det 18. forsøket tok Arna-Bjørnar sin første seier i Toppserien med 2-1 over Stabæk lørdag. Stjernen Maren Mjelde måtte gå av banen tydelig rystet etter en hodesmell.

  • Lørdag 31. august kl. 18.42

    Bil og motorsykkel kolliderte i Skien

    Politiet melder at en bil har kjørt inn i en motorsykkel i ved Nylende i Skien. Bilen skal ha hatt lav fart da kollisjonen skjedde. Tre personer er involvert i ulykken, to personer i bilen og en på motorsykkelen. Politiet opplyser at ingen er fastklemt og at alle er våkne. Ambulansepersonell tar seg av MC-føreren som klager på smerter i et bein. Motorsyklisten ble etter hvert kjørt til sykehus. Trafikken flyter fint forbi ulykkesstedet.

  • Lørdag 31. august kl. 18.40

    Syklist og MC-passasjer til sjukehus – totalt seks ulukker på tre timar

    Det har vore til saman seks trafikkulukker i Vestland på tre timar i ettermiddag, inkludert fire sykkelulukker der personar vart frakta til sjukehus, alvorleg eller hardt skadde. Det har vore MC-ulukker i Samnanger og Luster, og mindre alvorlege bilulukker i Alver og Askøy. I tillegg vart ein mannleg syklist i 50-åra frakta til Haukeland universitetssjukehus med alvorlege skader etter ei ulukke i Tokagjelet i Kvam. Politiet fekk 14.30 melding om at syklisten var funne utanfor munninga til Tokagjelstunnelen i retning Hansagjeltunnelen. I 15-tida fekk politiet melding om ei MC-ulukke i Dimmelsvik sør for Rosendal i Kvinnherad. Der hadde to personar på ein motorsykkel blitt kasta av. –Dei framstod i utgangspunktet ikkje som skadde, men passasjeren vart frakta til Stord sjukehus for vidare behandling, seier operasjonsleiar Bjarne Rebnor i Vest politidistrikt.

  • Lørdag 31. august kl. 18.32

    Utedo tok fyr i Holmestrand

    Politiet opplyser at de har fått melding om brann i en utedo i Holmestrand. Doen står rundt tre meter unna et bolighus. Brannvesenet og politiet er på stedet. Det opplyses at det ikke er meldt om personskade. Klokken 18.47 kan politiet opplyse at utedoen ikke har vært benyttet på over 30 år. Doen er ikke tilkoblet strøm og brannårsaken er foreløpig ukjent, ifølge politiet.

  • Lørdag 31. august kl. 18.26

    Storhamar overrasket og slo Vipers

    Storhamar sto for en håndballbragd, og slo Vipers Kristiansand 29-28 etter et drama av en kamp i ettermiddag. Stillingen var 14-14 til pause. Storhamars håndballkvinner har gått høyt ut og sagt at de i år skal detronisere Vipers. Kristiansandslaget hadde ikke tapt mot Storhamar på fire og et halvt år og har Norges to mest profilerte landslags-målvakter, Katrine Lunde og Silje Solberg, men selv ikke dem kunne stoppe Storhamar.

  • Lørdag 31. august kl. 18.24

    Odd-supporter til sykehus i Fredrikstad

    Flere politipatruljer rykket ut til Værste-brua, rett utenfor Fredrikstad Stadion, etter melding om bråk. – En Odd-supporter lå nede etter å ha blitt slått på eller over det ene øyet. Det ble meldt fra stedet at det muligens har blitt brukt et knokejern på Odd-supporteren, sa operasjonsleder Kjetil Ringseth til Fredrikstad Blad. Odd-supporteren skal ha blitt påført bruddskader. Opptrinnet fant sted en drøy halvtime før kampstart mellom Fredrikstad og Odd, skriver lokalavisa. – Der har det vært slåssing og klammeri mellom ulike supportere. Patruljene våre har kontroll, men det er dårlig stemning på stedet, sa operasjonsleder Ringseth ved 17.30-tiden. Samtidig ble en person reddet opp fra Vesterelva. – Vi undersøker nå om det er en sammenheng mellom hendelsene, sa operasjonsleder Ringseth. Avisa Varden skriver at de er kjent med at en Odd-supporter havnet i elva etter slåsskampen. – Vi var på vei for å hjelpe til. Han kom seg opp igjen uten hjelp, sier en representant for brannvesenet i Fredrikstad til Varden. Line Refsdal i Odd forteller til Varden at de jobber med saken, men at de vet svært lite. – Vi kan ikke utale oss nå, vi vet ikke hva som har skjedd.

  • Lørdag 31. august kl. 18.24

    Bråk før Odd-kamp i Fredrikstad

    Flere politipatruljer rykket ut til Værste-brua, rett utenfor Fredrikstad Stadion, etter melding om bråk. Opptrinnet fant sted en drøy halvtime før kampstart mellom Fredrikstad og Odd, skriver Fredrikstad Blad. – Der har det vært slåssing og klammeri mellom ulike supportere. Patruljene våre har kontroll, men det er dårlig stemning på stedet, sa operasjonsleder Kjetil Ringseth ved 17.30-tiden. En person ble sendt til Kalnes med med bruddskader i ansiktet. – Vi mistenker at det er brukt knokejern, sa politiets innsatsleder Anders Strømsæther til Fredrikstad Blad. Samtidig ble en person reddet opp fra Vesterelva. – Vi undersøker nå om det er en sammenheng mellom hendelsene, sa operasjonsleder Ringseth.

  • Lørdag 31. august kl. 18.20

    Kollisjon på Frogn i Akershus – mistenker rus

    To biler har kollidert i krysset mellom Sundbyveien og Årungveien i området Årungen, melder politiet. Det er kun mindre personskader, men en av bilførerne fremstår beruset og det vil bli tatt prøver av vedkommende. Trafikken dirigeres manuelt på stedet inntil bilberger har ryddet veien.

  • Lørdag 31. august kl. 18.18

    Første Vipers-tap mot norsk motstand på over fire år: – Et sjokk

    Storhamar ble det første norske laget til å slå Vipers Kristiansand på 125 kamper.

  • Lørdag 31. august kl. 18.17

    Nygifte Märtha og Durek: – Har ventet så mange år

    Etter et enormt hemmelighetskremmeri viste brudeparet seg endelig i Geiranger – til elleville tilstander.

  • Lørdag 31. august kl. 18.15

    Krasj på gårdsplass i Lillestrøm: – Fremstår beruset

    Klokken 15.46 fikk politiet melding om to personer som sjanglet og satte seg inn i en bil i Fetsund. En patrulje fant bilen på gårdsplassen til bileier hvor den hadde kjørt inn i en annen bil. – Fører fremstår godt beruset og ble kjørt til legevakt for blodprøve. Han hadde heller ikke førerkort, sier operasjonsleder Kjetil Elnan Ringseth i Øst politidistrikt. Bilføreren blir anmeldt for flere forhold.

  • Lørdag 31. august kl. 18.14

    Sjokktap for Vipers

    Vipers tapte 28-29 borte mot Storhamar i serieåpningen i den norske håndballserien for kvinner. Det var det første tapet mot et norsk lag siden februar 2020, da Storhamar slo dem. Etter det har Vipers spilt 125 kamper mot norske lag uten å tape.

  • Lørdag 31. august kl. 18.11

    MC-ulykke i Drangedal

    Politiet melder at det har skjedd en ulykke i Drangedalsveien hvor en motorsykkel med én person er involvert. Politiet opplyser at MC-føreren har vondt i en ankel som muligens er brukket. Trafikken går som normalt forbi ulykkesstedet. Politiet melder at det ikke er mistanke om ruskjøring, men oppretter sak på hendelsen.

  • Lørdag 31. august kl. 18.07

    Satte seg opp mot politiet – ble tvangsinnlagt

    Politiet opplyser at de lørdag fikk melding om en mann som forsøkte å stjele en el-sykkel utenfor Jula-butikken i Sandefjord. En patrulje fikk kontroll på mannen og bortviste ham fra stedet. Litt senere på dagen var den samme mannen tilbake på Jula, angivelig for å hente sin egen sykkel. I den sammenheng fremviste han noe som ble oppfattet som en kniv. Politiet fikk kontroll på mannen som satte seg kraftig opp mot politiet. Mannen blir anmeldt for trusler og skadeverk i form av tagging på en dør ved Jula-forretningen. Politiet opplyste først at mannen ble innbrakt til arresten. Klokken 18.45 kan imidlertid lovens håndhevere informere om at mannen ble fremstilt for helsevesenet som besluttet å tvangsinnlegge ham. Mannen i 20-årene er fra Sandefjord og meget godt kjent av politiet fra tidligere.

  • Lørdag 31. august kl. 18.07

    Satte seg opp mot politiet – endte i arresten

    Politiet opplyser at de lørdag fikk melding om en mann som forsøkte å stjele en el-sykkel utenfor Jula-butikken i Sandefjord. En patrulje fikk kontroll på mannen og bortviste ham fra stedet. Litt senere på dagen var den samme mannen tilbake på Jula, angivelig for å hente sin egen sykkel. I den sammenheng fremviste han noe som ble oppfattet som en kniv. Politiet fikk kontroll på mannen som satte seg kraftig opp mot politiet. Mannen blir anmeldt for trusler og skadeverk i form av tagging på en dør ved Jula-forretningen. Politiet opplyser at han også ble innbrakt til arresten.

  • Lørdag 31. august kl. 18.06

    Uavgjort for Jerv

    Jerv spilte uavgjort 0–0 hjemme mot Eik Tønsberg lørdag ettermiddag. Jerv ligger dermed fortsatt på andre plass i 2. divisjon, seks poeng bak Hødd og fire poeng foran dagens motstander. Andreplassen gir kvalifisering for opprykk til 1. divisjon.

  • Lørdag 31. august kl. 17.51

    Mållaust mellom Åsane og LSK

    Det enda 0-0 for Åsane på heimebane mot LSK Kvinner laurdag. Åsane står dermed framleis utan siger i Toppserien til nå i sesongen. – Alt i alt ein lite spektakulær fotballkamp, oppsummerte NRKs Erik Dahm Rise i kampreferatet.

  • Lørdag 31. august kl. 17.47

    Arna-Bjørnar slo Stabæk

    Arna-Bjørnar tok årets første Toppserie-siger då dei på bortebane laurdag slo Stabæk 2-1. Ifølge kampreferatet til NRKs Tarald Foss vann bergenslaget fullt fortent: – Dei starta i 100 og tok heimelaget på senga. 1-0 kom på eit langskot frå Linnea Sælen etter 20 minutt, og Vilde Veglo dobla til 2-0 med eit skot frå 40 meter rett før pause. Arna-Bjørnar tar med det tre viktige poeng i kampen mot nedrykk.

  • Lørdag 31. august kl. 17.47

    Sjåfør alvorlig skadet etter kollisjon i Bærum – havnet i motgående felt

    En sjåfør er kjørt til sykehus med alvorlige skader etter å ha havnet i motgående kjørefelt og kollidert med andre biler i Hamangtunnelen i Bærum lørdag. – En sjåfør har muligens fått et illebefinnende og havnet over i motgående felt i Hamangtunnelen. Til sammen er tre kjøretøy og sju personer involvert i kollisjonen, skriver politiet i politiloggen klokken 17.21. Den mistenkte sjåføren er kjørt til sykehus med alvorlige, men trolig ikke livstruende, skader. Ett felt er åpnet i Hamangtunnelen og politiet dirigerer manuelt inntil videre, opplyser politiet klokken 17.42. Bilbergere er på stedet og det er igangsatt opprydning.

  • Lørdag 31. august kl. 17.44

    Slagsmål før Eliteserie-kamp i Fredrikstad – mistenker bruk av knokejern

    Flere supportere var involvert i bråk før Eliteserie-kampen mellom Fredrikstad og Odd.

  • Lørdag 31. august kl. 17.39

    Mener deler av skole bør rives

    Skoleledelsen ved Vigeland ungdomsskole i Lindesnes mener deler av skolebygget er i så dårlig stand at det bør rives og bygges nytt. Det skriver avisa Lindesnes. På skolen er det utfordringer med dårlig inneklima og ventilasjon, noe som fører til trøtthet og hodepine hos elever og lærere. Kommuneoverlege Viggo Lütcherath har vært på tilsyn på skolen, og mener det er fem avvik som må rettes. – Avvikene blir registrert i våre systemer, og i samarbeid med skolen vil vi se på hvilke muligheter vi har for å rette opp i problemene, sier Geir Aamdal, avdelingsleder for bygg i Lindesnes kommune. Skolen og byggeier har fått frist til å følge opp avvikene i løpet av høsten.

  • Lørdag 31. august kl. 17.36

    Slagsmål ved Værstebrua - en person er skadet

    Politiet har rykket ut til Værstebrua i Fredrikstad med store ressurser. Flere fotballsupportere skal ha vært i et slagsmål like før 17:30. En person skal ha blitt slått med et knokejern i ansiktet, og blir kjørt til sykehuset. – Her var det et slagsmål mellom FFK-supportere og Odd-supportere, forteller innsatsleder på stedet, Anders Strømsæther. FFK og Odd møter hverandre i Eliteserien 18:00. Den skadde personen er en Odd-supporter. Strømsæther beskriver situasjonen som kaotisk. – Når politiet kommer så forsvinner partene hver til sitt, og nå er de spredd - trolig inne på stadion. Ingen er pågrepet i saken enda. Oppdragsleder i politiet, Kjetil Ringseth, forteller at en person samtidig skal ha havnet i elva like ved brua. – Han er fått opp, og det er usikkert om det har noen sammenheng med slagsmålet, sier Ringseth.

  • Lørdag 31. august kl. 17.36

    Slagsmål før kamp - en person er skadet

    Politiet har rykket ut til Værstebrua i Fredrikstad med store ressurser. Flere fotballsupportere skal ha vært i et slagsmål like før 17:30. En person skal ha blitt slått med knoken i ansiktet, og blir kjørt til sykehuset. – Her var det et slagsmål mellom FFK-supportere og Odd-supportere, forteller innsatsleder på stedet, Anders Strømsæther. FFK og Odd møter hverandre i Eliteserien 18:00. Den skadde personen er en Odd-supporter. Strømsæther beskriver situasjonen som kaotisk. – Når politiet kommer så forsvinner partene hver til sitt, og nå er de spredd - trolig inne på stadion. Ingen er pågrepet i saken enda. Oppdragsleder i politiet, Kjetil Ringseth, forteller at en person samtidig skal ha havnet i elva like ved brua. – Han er fått opp, og det er usikkert om det har noen sammenheng med slagsmålet, sier Ringseth.

  • Lørdag 31. august kl. 17.36

    Slagsmål ved Værstebrua - en person er skadd

    Politiet har rykket ut til Værstebrua hvor flere fotballsupportere har vært i et slagsmål like før 17:30. En person skal ha blitt slått med et knokejern i ansiktet, og blir kjørt til sykehuset. – Her var det et slagsmål mellom FFK-supportere og Odd-supportere, forteller innsatsleder på stedet, Anders Strømsæther. Den skadde personen er en Odd-supporter. Strømsæther beskriver situasjonen som kaotisk. – Når politiet kommer så forsvinner partene hvert til sitt, og nå er de spredd - trolig inne på stadion. Ingen er pågrepet i saken enda. Oppdragsleder i politiet, Kjetil Ringseth, forteller at en person samtidig skal ha havnet i elva like ved brua. – Han er fått opp, og det er usikkert om det har noen sammenheng med slagsmålet, sier Ringseth.

  • Lørdag 31. august kl. 17.33

    Flere personer involvert i slåsskamp

    Flere personer skal ha vært involvert i en slåsskamp på Singsaker i Trondheim. – Litt før halv fem fikk vi meldinger om at fem-seks personer skal ha vært involvert i et slagsmål, sier Trond Hangaas ved politiets operasjonssentral. Én av de involverte skal ha framstått blodig i ansiktet. Hangaas forteller at politiet sammen med ambulanse rykket ut til stedet. 18:24 opplyser politiet at to personer er tatt med til legevakt for videre sjekk. Én person er blitt bortvist fra stedet og politiet oppretter sak på ordensforstyrrelse.

  • Lørdag 31. august kl. 17.28

    Stor kollisjon i Bærum

    En sjåfør har kjørt i motgående felt i Hamangtunnelen, tilsammen er 3 kjøretøy og 7 personer involvert.

  • Lørdag 31. august kl. 17.28

    Uavgjort til pause

    Det står 14–14 til pause i serieåpningen mellom Storhamar og Vipers Kristiansand. Hjemmelaget åpnet kampen best, men Vipers tok over føringen utover i omgangen. Mot slutten slo derimot Storhamar tilbake, og utlignet til 14–14 rett før pause.

  • Lørdag 31. august kl. 17.25

    Ordensforstyrrelse i Trondheim

    Lørdag kveld innbringer politiet to personer fra Midtbyen i Trondheim. De to skal ha vært innvolvert i ordensforstyrrelse, slagsmål og tyveri.

  • Lørdag 31. august kl. 17.24

    Brann leiar 2-0 borte mot Røa

    Stillinga er 0-2 i Toppserie-kampen Røa – SK Brann laurdag ettermiddag. Du kan sjå kampen på NRK2 her. Kampen starta 16.45. Marthine Østenstad scora på straffe etter 14 minutt, og Signe Gaupset etter 39 minutt (arkivfoto)

  • Lørdag 31. august kl. 17.24

    Brann vann enkelt 2-0 borte mot Røa

    Stillinga vart 0-2 i toppserie-kampen Røa – SK Brann laurdag ettermiddag. Marthine Østenstad scora på straffe etter 14 minutt, og Signe Gaupset etter 39 minutt (arkivfoto). – Gaupset var kampens store spelar, og gjorde nærast kva ho ville i solsteiken på Røabanen. Tre fullt fortente poeng til Brann, ifølge NRKs kommentator Jesper Horsinek. Med denne sigeren ligg Brann nå på andreplass i Toppserien, framføre Rosenborg. Her kan du sjå kampen på NRK2 og kampreferatet.

  • Lørdag 31. august kl. 17.23

    Håndballthriller for Storhamar

    Det står 14-14 til pause mellom Storhamar og Vipers Kristiansand. Lagene har byttet på å ha ledelsen i kampen, og Storhamar satte inn 14-14 med bare få sekunder igjen. Kampen er viktig siden Vipers er spådd å være Storhamars største konkurrent i år.

  • Lørdag 31. august kl. 17.17

    Trafikkuhell mellom bobil og vogntog

    En bobil og et vogntog var involvert i et mindre trafikkuhell i Orkland lørdag kveld. De to møtende kjøretøyene skal ha sneiet hverandre. Vogntoget stanset ikke, og ble deretter innhentet av bobilen.

  • Lørdag 31. august kl. 17.14

    Trikk kollidert med personbil i Oslo

    En trikk og en personbil har kollidert i Dronning Eufemias gate ikke langs fra Bispegata, melder politiet. Det er ingen personskade, men bilen må taues inn, noe som fører til ekstra mye saktegående trafikk i området. – Vi har beslaglagt sjåførens førerkort fordi vi mistenker at han har brutt svingforbud til venstre og deretter krasjet med trikken, sier operasjonsleder Rune Kremmervik Hekkelstrand. Politiet oppretter sak. Trafikken flyter i 18-tiden som normalt i området.

  • Lørdag 31. august kl. 17.11

    Anniken Jørgensen og Theo Engelstad er gift

    Nå kan Anniken «Annijor» Jørgensen (28) og Theodor Engelstad (29) kalle seg kone og mann.

  • Lørdag 31. august kl. 17.09

    Alvorleg skadd i MC-ulukke i Jostedalen

    Ein motorsyklist var involvert i ei ulukke ved Leirmo på Jostedalsvegen i Luster i 16.30-tida. – MC-en skal ha kome borti ein murkant, slik at føraren vart kasta av og fekk sykkelen over seg, seier operasjonsleiar Bjarte Rebnor Vest politidistrikt. Føraren var vaken og bevisst, og skal ha vore alvorleg, men ikkje livstrugande skadd. Mannen er i 20-åra. Han vart frakta med luftambulanse til Førde sjukehus i 17.40-tida. Vegen vart i 18-tida opna att.

  • Lørdag 31. august kl. 17.09

    MC-ulukke i Jostedalen

    Ein motorsyklist er involvert i ei ulukke ved Leirmo på Jostedalsvegen i Luster. Naudetatane er på staden. Vegen er stengd som følge av ulukka, melder Vest politidistrikt. – MC-en har hatt eit samanstøyt med ein murkant. Sykkelen velta og føraren har fått den over seg, seier operasjonsleiar Bjarte Rebnor til Sogn Avis.

  • Lørdag 31. august kl. 17.09

    Dårlige nyheter for Solbakken og Norge – Ajer og Daland byttet ut med skade

    Få dager før han skal på landslagssamling ble Kristoffer Ajer byttet ut med skade i Premier League lørdag. Også Jesper Daland ble byttet ut med skade.

  • Lørdag 31. august kl. 17.06

    Politiet kjørte inn i bil etter biljakt gjennom Oslos gater

    Politiet forsøkte å stanse en bil nederst i Trondheimsveien etter melding om uvøren kjøring. – Sjåføren kjørte som en villmann og patruljen måtte avbryte forsøket på å stanse bilen. En passasjer kom seg ut av bilen før sjåføren spant videre, sier operasjonsleder Rune Kremmervik Hekkelstrand. Ti minutter senere kjørte sjåføren inn i flere biler nedenfor Sinsenkrysset. Sjåføren kjørte så uforsvarlig at en patrulje måtte kjøre inn i bilen i Østgaards gate for å stoppet sjåførens ferd videre. – Vi har nå kontroll på tre personer som satt i bilen da vi stoppet den. Ingen personer er skadet, men vi har fått meldinger om flere biler som ble påkjørt av sjåføren i området ved Mailundveien, sier operasjonslederen.

  • Lørdag 31. august kl. 17.06

    Eks-verdensmesteren: – Han kan bli den beste i neste generasjon

    Lewis Hamilton (39) i Mercedes ble nummer seks i lørdagens kvalifisering. Hvor god er hans erstatter Andrea Kimi Antonelli (18)?

  • Lørdag 31. august kl. 17.05

    Politiet kjørte inn i bil etter biljakt i Oslo: - Kjørte villmann

    Sjåføren kjørte så villmann at politipatruljen først ikke fant det forsvarlig å kjøre etter bilen, sier operasjonsleder Rune Hekkelstrand til VG.

  • Lørdag 31. august kl. 16.58

    Dårlig start for Vipers

    Vipers ligger under 2–5 etter de første ti minuttene i serieåpningen borte mot Storhamar. Vipers mangler flere spillere til kampen mot de siste års nest beste lag i Norge. Både Nina Koppang, Carin Strömberg og Jana Knedlikova er blant spillerne som ikke er med til kampen.

  • Lørdag 31. august kl. 16.40

    Høyre: Arbeiderpartiet får oftere streikekjeft

    Høyre mener Arbeiderpartiet oftere får kjeft fra internasjonale organisasjoner enn dem selv når det gjelder å avbryte streiker: – Komisk det Høyre holder på med her, svarer Ap.

  • Lørdag 31. august kl. 16.40

    E18 i Bærum er delvis stengt

    En pickup-sjåfør har mistet en del grov grus ut av tilhengeren på E18 utgående før Lysakerlokket, opplyser politiet. Det gjøres opprydningsarbeid på stedet og to kjørefelt er derfor stengt inntil videre. Politiet jobber med å finne sjåføren. Kort tid etter melder politiet at de er i kontakt med den mistenkte sjåføren.

  • Lørdag 31. august kl. 16.40

    E18 i Bærum åpnet etter grus-uhell

    En pickup-sjåfør har mistet en del grov grus ut av tilhengeren på E18 utgående før Lysakerlokket, opplyser politiet. Det gjøres opprydningsarbeid på stedet og to kjørefelt er derfor stengt inntil videre. Politiet jobber med å finne sjåføren. Kort tid etter melder politiet at de er i kontakt med den mistenkte sjåføren. – E18 utgående før Lysaker er åpnet etter opprydning for 10 minutter siden. Vi følger opp saken og sjåføren videre, skriver politiet kl. 17.40.

  • Lørdag 31. august kl. 16.40

    Rapperen Fatman Scoop (53) er død

    Artisten kollapset og fikk hjerte- og lungeredning på scenen, viser en video.

  • Lørdag 31. august kl. 16.40

    Rapperen Fatman Scoop (53) er død

    Artisten kollapset og fikk hjerte- og lungeredning på scenen, viser en video.

  • Lørdag 31. august kl. 16.31

    MC-fører kjørte dobbelt så fort som fartsgrensen - mistet førerkortet

    Utrykningspolitiet har lødag gjennomført lasekontroll i en 50-sone på Tuv ved Saltstruamen. I den forbindelse ble en MC fører i 30-årene målt med laser til 102 km/t. – UP har opprettet sak og førers førerkort er tatt i beslag. Saken sendes videre til jurist som skal vurdere saken videre, melder politiet.

  • Lørdag 31. august kl. 16.30

    Her er brudebildet

    Nygifte prinsesse Märtha Louise (52) og Durek Verrett (49) har skjult seg bak laken gjennom bryllupsdagen. Nå har Hello! publisert det første brudebildet.

  • Lørdag 31. august kl. 16.15

    Nettavisen: Olaug Bollestad forlenger sykemelding

    Olaug Bollestad sin sykemelding blir forlenget til 30. september.

  • Lørdag 31. august kl. 16.10

    15 forelegg for høy fart

    UP avholdt i ettermiddag fartskontroll i en 80-sone i Stange, Fylkesvei 24 Grønflekkoia. 15 bilførere fikk utstedt forenklet forelegg for å ha kjørt for fort. Ytterligere en sjåfør ble anmeldt og fikk førerkortet beslaglagt, etter å ha kjørt i 146 kilometer i timen.

  • Lørdag 31. august kl. 16.02

    Tips fra publikum stoppet ruskjører

    Politiet mottok lørdag ettermiddag tips fra publikum om en bilist med mistenkelig kjøreadferd i Søgne. Politiet fikk stoppet bilen, og den kvinnelige sjåføren fremstilles for blodprøve etter utslag på blåsetest på stedet. Kvinnen ble fratatt førerkortet og anmeldt.

  • Lørdag 31. august kl. 16.01

    Aftenposten: Siktet næringslivstopp har sagt opp

    Næringslivstoppen som er siktet for ulovlig å ha filmet personer på badet under Arendalsuka, har sagt opp stillingen sin.

  • Lørdag 31. august kl. 16.00

    Hvaldimir er død

    Hvaldimir, Norges mest berømte hvithval, er død.

  • Lørdag 31. august kl. 15.48

    Sesongen over for Sondre Guttormsen

    En lårskade gjør at stavhoppper Sondre Guttormsen har konkurrert for siste gang denne sesongen.

  • Lørdag 31. august kl. 15.48

    Koanda hyllet av hundrevis

    OL-vinner Solfrid Koanda ble hyllet av hundrevis hjemme i Grimstad i dag. Vektløfteren ble hyllet av både ordfører, fylkesordfører, idrettspresident, Agder idrettskrets og Olympiatoppen Sør. I tillegg til rosende ord, mottok også 25-åringen 50.000 kroner fra fylkeskommunen, 25.000 kroner fra Grimstad kommune og 10.000 kroner fra Agder idrettskrets. – Det betyr veldig mye for videre satsing og jeg syns det er utrolig hyggelig at de vil være med å bidra. De har troen på meg og det er veldig fint å høre alle de fine ordene om meg og at de virkelig ser all jobben jeg har lagt ned, sier Koanda til Agderposten.

  • Lørdag 31. august kl. 15.47

    Til Haukeland etter MC-ulukke i Samnanger

    Ein mannleg motorsyklist i 40-åra vart alvorleg skadd og send med luftambulanse til Haukeland universitetssjukehus etter ei ulukke på fylkesveg 49 ved rundkøyringa mellom Hagaåstunnelen og Samnangervatnet i 15.30-tida. – Motorsykkelen traff kanten på midtrabatten, seier operasjonsleiar Bjarne Rebnor i Vest politidistrikt. Han seier det ikkje er mistanke om høg fart. Men føraren skal ha vore bevisstlaus ei kort stund før naudetatane kom til staden, slik at det var mistanke om moglege hodeskader. Vegtrafikksentralen melde klokka 16.10 av vegen vart opna for fri ferdsel.

  • Lørdag 31. august kl. 15.47

    MC-ulukke i Samnanger

    Naudetatane er på staden etter melding om ei trafikkulukke på fylkesveg 49 ved rundkøyringa mellom Hagaåstunnelen og Samnangervatnet i 15.30-tida. Ein motorsyklist er involvert, melder Vest politidistrikt. Det er ikkje opplyst om skadeomfanget. Vegen er nå opna for fri ferdsel, melder Vegtrafikksentralen klokka 16.10.

  • Lørdag 31. august kl. 15.46

    Bil kjørte av veien - kjørte videre og kræsjet i tre

    I Overhalla kjørte en bil med tre personer av veien og ut på et jorde. Før politiet kom til stedet kjørte bilen videre og skal deretter ha kræsjet i et tre i en hage ikke langt unna. – Sjåføren har erkjent å være påvirket av rus, sier Trond Hangaas ved politiets operasjonssentral. Han opplyser at det ikke er meldt om skader på noen av de involverte. Politiet sikrer bevis på stedet og oppretter sak.

  • Lørdag 31. august kl. 15.46

    Bil kjørte av veien – kjørte videre og krasjet i tre

    I Overhalla kjørte en bil med tre personer av veien og ut på et jorde. Før politiet kom til stedet kjørte bilen videre og skal deretter ha krasjet i et tre i en hage ikke langt unna. – Sjåføren har erkjent å være påvirket av rus, sier Trond Hangaas ved politiets operasjonssentral. Han opplyser at det ikke er meldt om skader på noen av de involverte. Politiet sikrer bevis på stedet og oppretter sak.

  • Lørdag 31. august kl. 15.46

    Bil kjørt av veien i Overhalla

    I Overhalla har en bil med tre personer kjørt av veien og ut på et jorde. Samtlige i bilen framstår uskadd. Politiet er på vei til stedet.

  • Lørdag 31. august kl. 15.46

    Rallybil havnet på taket

    Politiet opplyser at de har mottatt en melding fra Rally Larvik om en deltakerbil som har rullet rundt flere ganger. Bilen med to personer ligger nå på taket. Føreren har kommet seg ut, men kartleseren sitter fortsatt i kjøretøyet. Nødetater på vei til stedet, opplyser politiet. Klokken 15.45 melder politiet at kartleseren ikke sitter fastklemt og får hjelp til å komme seg ut. Ifølge politiet er det ingen røyk eller lekkasje fra bilen. Bilen ligger utenfor veibanen og Rally Larvik blir ikke stanset som følge av uhellet. Ifølge politiet skal det være ytterligere tre kjøretøy i konkurransen som skal passere ulykkesstedet. Nødetatene har minimum 15 minutters utrykningstid og politiet antar at rally-konkurransen er ferdig før de ankommer stedet. Klokken 16.22 melder politiet at nødetatene er fremme på ulykkesstedet. Begge personene som satt i bilen er bevisste og blir sjekket av ambulansepersonell. Sikkerheten på stedet blir ivaretatt av politiet. Klokken 17.46 melder politiet at begge personene som satt i rallybilen blir kjørt til akuttmottaket ved sykehuset i Tønsberg. Dette for å gjøre ytterligere undersøkelser. Politiet oppretter sak på hendelsen.

  • Lørdag 31. august kl. 15.46

    Trafikkulukke i Alver

    Ein bilførar er køyrd til lokal legevakt for sjekk, etter ei trafikkulukke på fylkesveg 57 Lindåsvegen i Alver. Bilen kjørde ut av vegen i 15.30-tida. Føraren, som var åleine i bilen, var vaken, bevisst og komen ut, melde Vest politidistrikt. Klokka 16 er naudetatane ferdige på staden.

  • Lørdag 31. august kl. 15.33

    Båtbrann i Oslofjorden slukket

    Nødetatene har fått melding om brann om bord på et fartøy som ligger i Middagsbukta i Asker. Det er en person om bord som har varslet, og det er ikke meldt om personskade. Brannen er slukket, opplyser politiet like før klokken 4. – Båtføreren er uskadd og har blitt sjekket ut av ambulanse. Brannen ble slukket relativt tidlig, så båten kan muligens ta seg inn til land selv, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen. Det var kun en person om bord. Ifølge politiet startet brannen i akterenden av fartøyet som er en båt på 40 fot.

  • Lørdag 31. august kl. 15.33

    Båtbrann i Oslofjorden

    Nødetatene har fått melding om brann om bord på et fartøy som ligger i Middagsbukta i Asker. Det er en person om bord som har varslet, og det er ikke meldt om personskade. Ifølge politiet brenner det i akterenden av fartøyet som er en båt på 40 fot.

  • Lørdag 31. august kl. 15.25

    Absurd utvisning da Arsenal gikk på hjemmesmell: – Ble satt ut

    (Arsenal – Brighton 1–1) Declan Rices røde kort skaper reaksjoner. Martin Ødegaard ble byttet ut etter flere tøffe dueller, men Arsenal-manageren beroliger før landskampene.

  • Lørdag 31. august kl. 15.21

    Hauger knep VM-poeng på Monza-sprinten

    Dennis Hauger falt bakover i feltet og ble nummer åtte i lørdagens Formel 2-sprint på Monza-banen i Italia.

  • Lørdag 31. august kl. 15.11

    Politiet måtte bistå bussjåfør

    I Trondheim rykket en politipatrulje ut for å hjelpe en bussjåfør med å håndtere en vanskelig passasjer. Vedkommende var beruset og skal ha kastet opp. Politiet opplyser at passasjeren er tatt ut av bussen og blir kjørt hjem.

  • Lørdag 31. august kl. 15.11

    Politiet må bistå bussjåfør

    I Trondheim er en politipatrulje på vei for å hjelpe en bussjåfør med å håndtere en vanskelig passasjer. Vedkommende er beruset og skal ha kastet opp.

  • Lørdag 31. august kl. 15.09

    Ansatte fortviler over nedbemanning ved Veterinærhøgskolen

    Fredag fikk 20 ansatte ved Veterinærhøgskolen i Ås beskjed om at 7,7 årsverk skal kuttes, melder Khrono. Flere av de ansatte reagerer på prosessen, som de mener har gått for fort. – Slik det gjøres nå er det en sjokkopplevelse for de ansatte, og jeg frykter for de ansattes helse grunnet den rå prosessen som nå gjennomføres, sier hovedtillitsvalgt i NTL, Signe Kroken til avisen. Ifølge Kroken har det vært korte frister og manglende sakspapirer som ikke er sendt ut til rett tid. – Dette skaper ikke reell medbestemmelse, sier Kroken som har bedt ledelsen stanse prosessen. Det kom nylig frem at NMBU har bedt Veterinærhøgskolen om å spare minst 30 millioner kroner. Dekanen ved Veterinærhøgskolen sier at de har vært i en omstillingsprosess siden desember 2023 som følger statens retningslinjer. – Flere av tiltakene innebærer overtallighet. Vi ønsker i det lengste å unngå oppsigelser, sier dekan Anne Storset.

  • Lørdag 31. august kl. 15.06

    Brann i bu i Klæbu

    Nødetatene rykket lørdag ettermiddag ut til melding om en brann i ei bu i Klæbu. I 16-tida opplyser Gunnar Sundli ved 110-sentralen i Trondheim at brannen raskt ble slukket av privatpersoner på stedet. – Da brannvesenet kom dit var brannen allerede slukket, sier Sundli.

  • Lørdag 31. august kl. 15.03

    Emil Frederiksen lånes ut fra Rosenborg

    Rosenborg og Horsnes har blitt enig om en låneavtale for den danske vingen. Det skriver RBK på sine nettsider lørdag ettermiddag. Låneavtalen strekker seg fram til sommeren 2025. Fredriksen kom til Rosenborg i fjor sommer og har spilt 27 kamper for trønderne.

  • Lørdag 31. august kl. 14.56

    Krasj fra start i Formel 2

    En kjempesmell fra start preget Formel 2-løpet på Monza lørdag.

  • Lørdag 31. august kl. 14.55

    Fylkesvei 562 Ravnangervegen ved Krokås åpen for fri ferdsel

    Det var redusert ferdsel på veien tidligere i dag etter et trafikkuhell mellom to biler. Vegtrafikksentralen melder nå om at det er fri ferdsel forbi stedet.

  • Lørdag 31. august kl. 14.54

    AFP: Poliovaksineringen er i gang i Gaza

    Den planlagte vaksineringen av palestinske barn i Gaza mot polio er i gang, opplyser enklavens helsedepartement til AFP.

  • Lørdag 31. august kl. 14.36

    Nå er prinsesse Märtha Louise (52) og Durek Verrett (49) gift

    I en seremoni på Vinjevollen i Geiranger har prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett gitt hverandre sitt ja.

  • Lørdag 31. august kl. 14.36

    Nå er prinsesse Märtha Louise (52) og Durek Verrett (49) gift

    I en seremoni på Vinjevollen i Geiranger har prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett gitt hverandre sitt ja.

  • Lørdag 31. august kl. 14.10

    Ny bankfusjon: – Sjelden sett positive utslag for kundene

    Forbrukerne kan i liten grad tjene på sammenslåingen, mener økonom Hallgeir Kvadsheim.

  • Lørdag 31. august kl. 14.09

    Rentegrepet som sparer deg for tusenvis av kroner

    Nå kan du forskuttere rentekuttene til Norges Bank. Men du bør være klare over ulempene.

  • Lørdag 31. august kl. 13.59

    Trafikkuhell på fylkesvei 562 Ravnangervegen ved Krokås

    To biler har hatt en sidefrontkollisjon på Ravnagervegen ved Krokås. Politiet og ambulanse er på stedet. Fire personer er involvert i ulykken. Operasjonsleder i Vest Politidistrikt Tatjana Knappen sier at de fire har det bra og fremstår uskadd. Bilberger er på vei til stedet.

  • Lørdag 31. august kl. 13.55

    Sagøy klar for semifinale i Paris

    Badminton-spilleren Helle Sofie Sagøy fra Klæbu kunne juble for semifinaleplass i Paralympics etter at hun vant den siste gruppespillskampen mot japanske Haruka Fujino. Sagøy vant lørdagens oppgjør med settsifrene 21-14, 21-14. Som gruppevinner hopper hun over kvartfinalen og kan se fram til duell om finaleplass. Badmintonesset konkurrerer i SL4-klassen. Hun vant også den første puljekampen mot thailandske Nipada Saensupa i strake sett.

  • Lørdag 31. august kl. 13.42

    Mobildekningen tilbake i Meløy – dette var årsaken

    Fredag kveld var store deler av Meløy kommune uten mobildekning. Årsaken skal ifølge kommunen ha vært feil på en fiberkabel. Det ble på kort varsel opprettet midlertidige fysiske møtepunkter for kontakt med nødetatene tre steder i kommunen, og kommunen innførte ekstra tilsyn i hjemmetjenesten. Klokken 09 lørdag morgen melder kommunen at dekningen er tilbake igjen. – Feil i fiberkabelen skal nå være rettet og mobildekningen er tilbake, opplyser kommunen. Det ekstra tilsynet i hjemmetjenesten er dermed også avviklet.

  • Lørdag 31. august kl. 13.41

    Båt drevet i land på Sandøya

    Politiet har fått melding om en hvit Medline rib med Yamaha motor som har drevet i land nordvest på Sandøya i Porsgrunn. – Det fremstår som om den har slitt seg, opplyser politiet.

  • Lørdag 31. august kl. 13.38

    Næringslivstopp siktet for snikfilming har sagt opp jobben

    Det bekrefter styrelederen i organisasjonen til NRK. Mannen hadde en toppstilling i en norsk næringsorganisasjon. Han skal ha plassert et skjult kamera på badet i leiligheten han delte med en politiker, to kolleger og en journalist under Arendalsuka. Mannen er siktet for seksuelt krenkende eller annen uanstendig atferd. Hans forsvarer Alexander Nyheim Jenssen har tidligere sagt at mannen er innstilt på å samarbeide med politiet. – Min klient er først og fremst svært lei seg og skamfull over saken og ønsker å bidra til en rask, ryddig og rettferdig avklaring i rettssystemet av hensyn til de som er berørt.

  • Lørdag 31. august kl. 13.36

    Jan Thomas stylet Märtha Louise

    Det er stylist Jan Thomas Østervold fra Skien som skal style prinsesse Märtha Louise til bryllupet. Det skriver Se og Hør. - Jeg er kjempestolt og beæret over å ha fått dette store oppdraget av prinsessen. Det innebar at jeg har hjulpet henne med håret, både torsdag og fredag, og skal bidra også i dag, sier kjendisstylisten og fortsetter: - Jeg kan selvfølgelig ikke si noe om hvordan hun kommer til å se ut, men jeg lover at det blir «amazing»! Det sier stylisten til avisa. Vielsen til Märtha Louise og Durek Verrett skulle startet 23:00, men er forsinket.

  • Lørdag 31. august kl. 13.35

    Sagøy sikret semifinale

    Badmintonspiller Helle Sofie Sagøy vant 2-0 i sett og tok nok en seier i Paralympics lørdag. Hun er dermed klar for semifinalen og et steg nærmere målet om medalje. Sagøy slo japaneren Haruka Fujino 21-14 i første sett og andre sett 21-14. – Det var gøy, men jeg merket det var litt spenning. Jeg gjorde det jeg trengte å gjøre. Jeg er superfornøyd med å nå semifinalen, sier Sagøy til NRK. – Tenk at vi står i semifinale. Jeg er så stolt av henne, sier trener Sonja Wåland. Sagøy har to av to seiere i Paralympics etter å ha slått Nipada Seansupa 2-0 i sett i første kamp. Semifinalene spilles søndag 16.40. Etter fjerdeplassen i forrige Paralympics har Sagøy blitt verdensmester (2022) og europamester (2023).

  • Lørdag 31. august kl. 13.35

    Helikopter med 22 om bord er savnet i Russland

    Et helikopter med 22 personer om bord, flesteparten av dem turister, har forsvunnet på den russiske Kamtsjatka-halvøya øst i landet, ifølge lokale myndigheter.

  • Lørdag 31. august kl. 13.35

    Aftenposten: Siktet næringslivstopp har sagt opp

    Næringslivstoppen som er siktet for ulovlig å ha filmet personer på badet under Arendalsuka, har sagt opp stillingen sin.

  • Lørdag 31. august kl. 13.32

    Trafikkulykke mellom MC og bil

    En bil og en motorsykkel skal være involvert i en trafikkulykke på E18 på Varoddbroa i Kristiansand, melder politiet. Det er ikke meldt om alvorlig personskade. Trafikken skal flyte i begge retninger. Kl. 14.38: Bergingsbil har fjernet bilen.

  • Lørdag 31. august kl. 13.30

    Damsgårdstunnelen stengt for veiarbeid

    Vegtrafikksentralen opplyser at Damsgårdstunnelen mot Bergen sentrum er stengt som følge av planlagt arbeid. Køene strekker seg ut til Liaflaten. Anbefalt omkjøring er via fylkesvei 556 Straumeveien og E39 Fjøsangerveien.

  • Lørdag 31. august kl. 13.30

    Kraftig svart røyk frå bustad i Haugesund – person har fått i seg røyk

    Politiet seier dei har fått melding om brann i eit trehus i Haugesund. Ein person har vore inne i huset og har fått i seg røyk. Personen blir sett til av helse. Politiet arbeider med å få oversikt over bebuarane i leilegheitene. Dei melder at det kjem kraftig svart røyk frå ei av leilegheitene. Klokka 13.31 melder politiet at brannen er sløkt, men dei er ikkje kjent med årsaka. Politiet skal ha kontroll på dei som skal bu i leilegheita som no er ikkje til å bu i etter brannen.

  • Lørdag 31. august kl. 13.19

    Brann i tomannsbolig slukket

    Brannen i tomannsboligen i Arendal er nå slukket, skriver politiet. De har gjennomsøkt boligen. Brannvesenet driver med etterslukking.

  • Lørdag 31. august kl. 13.19

    Kjørte i 146 kilometer i timen i 80-sona

    Tre sjåfører mista førerkortet etter å ha kjørt for fort i 80-sona på Riksveg 2 ved Sigernessjøen i Kongsvinger lørdag. 14 sjåfører fikk bot for å ha brutt fartsgrensen, mens 3 sjåfører fikk bot for å ha brukt mobilen mens de kjørte. Høyeste målte hastighet i 80-sona var 146 kilometer i timen.

  • Lørdag 31. august kl. 13.15

    Flere biler i trafikkulykke på E18 – veien delvis sperret

    Nødetatene er på vei til E18 inngående i Bærum, rett før avkjøringen til Sandvika. Der har det vært en trafikkulykke mellom flere kjøretøy, opplyser politiet. Skadeomfanget er ukjent, men veien er delvis sperret og trafikken går sakte forbi. – Det er fire kjøretøy som er involvert i ulykken og totalt seks personer. Det er ikke meldt om personskade, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen kl. 13.23. Kjøretøyene har en del materielle skader og bilberger er bestilt. Klokken 2 jobber nødetatene jobber fortsatt på stedet. Bilberger er kommet og vil starte bergingen. To av kjørefeltene er stengt, men trafikken passerer i kollektivfeltet, melder Statens vegvesen.

  • Lørdag 31. august kl. 13.15

    Flere biler i trafikkulykke på E18 – veien åpnet

    Nødetatene er på vei til E18 inngående i Bærum, rett før avkjøringen til Sandvika. Der har det vært en trafikkulykke mellom flere kjøretøy, opplyser politiet. To kjørefeltene ble stengt som følge av ulykken, men veien er nå åpen for trafikk, melder vegvesenet kl. 14.12. – Det er fire kjøretøy som er involvert i ulykken og totalt seks personer. Det er ikke meldt om personskade, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen kl. 13.23. Ingen personer ble skadet i ulykken, men kjøretøyene har en del materielle skader og bilberger er bestilt. Klokken 2 jobber nødetatene jobber fortsatt på stedet. Bilberger er kommet og vil starte bergingen.

  • Lørdag 31. august kl. 13.14

    Flere kjøretøy involvert i ulykke på E18

    Ingen personskader, men trafikale utfordringer, melder Oslo politidisktrikt.

  • Lørdag 31. august kl. 13.13

    Vielsen er i gang: Märtha Louise er hvit brud

    Märtha Louise og Durek Verrett er snart mann og kone.

  • Lørdag 31. august kl. 13.12

    Kjørte i feil kjøreretning i Trondheim

    I Trondheim har en bil kjørt i feil kjøreretning på E6 sørover gjennom Grillstadtunnelen og videre på Omkjøringsvegen. Bilen ble stoppet av en entreprenør fra Vegtrafikksentralen før det skjedde en ulykke. Politiet etterforsker hendelsen.

  • Lørdag 31. august kl. 13.02

    Ådne Holter vant eliteklassen i Birken

    Ådne Holter fra Lillehammer CK og profflaget Uno X vant eliteklassen i Birken for andre året på rad og satte ny løyperekord. Han kom i mål på tida 2.32.35, hele 3,5 minutter raskere enn den tidligere løyperekorden på 2.36.07, som Holter satte under fjorårets sykkelbirken.

  • Lørdag 31. august kl. 12.35

    Kø på E16 etter trafikkuhell

    Et trafikkuhell på E16 Vormsund i Nes, fører til en del kø på stedet. – Det er ingen personskade. Trafikken går sakte forbi ulykkesstedet, men det blir noe kø, skriver politiet. Klokken halv to er veien ryddet. Politiet har tatt beslag i førerkortet til den ene føreren, som svingte ut på E16 uten å overholde vikeplikten.

  • Lørdag 31. august kl. 12.32

    Innbrudd i to biler på Jessheim

    Politiet opplyser at det har vært innbrudd i to biler som har stått parkert utenfor LHL-sykehuset på Jessheim. Innbruddene skal ha skjedd i løpet av de siste par timene. – Vi har en patrulje på stedet som sikrer spor og går gjennom videoovervåkning, skriver politiet kl. 12.25. Det var ingen overvåkningskameraer som fanget opp innbruddene, men det ble funnet blodspor på den ene bilen som ble sikret. Politiet oppretter sak.

  • Lørdag 31. august kl. 12.30

    Perfekt brukervennlighet til en god pris

    Google Pixel 9 er alt du trenger i en telefon.

  • Lørdag 31. august kl. 12.25

    Melding om trafikkulykke i Hå

    Klokken 12.18 fikk politiet melding om en trafikkulykke i Undeimsvegen. Mannskap fra Nærbø stasjon rykker ut. – Bilen ligger i grøften og fører har kommet ut av den. Uvisst om fører er skadet, skriver politiet.

  • Lørdag 31. august kl. 12.16

    Melding om brannutvikling i tunnel i Stavanger

    Klokken 12:12 fikk politiet melding om brannutvikling i en bil i Byfjordtunnelen i Stavanger. Kort tid senere skriver politiet at bilen har kjørt ut av tunnelen, og at det er uvisst om det brenner i den eller ei. Klokken 12.26 skriver politiet at meldingen fremstår som overdrevet. Det er mest sannsynlig kun eksos, og politiet avbryter utrykningen. Tunnelen er åpnet. Politiet er på vei til stedet.

  • Lørdag 31. august kl. 12.12

    Folkemøte mot gondolplaner til Jostedalsbreen

    Det ble holdt et folkemøte på Skei i Jølster lørdag. Det var Forum for Natur og Friluftsliv og interessegruppa for Gondolfri Jostedalsbre som inviterte til arrangementet. NRK har tidligere omtalt striden rundt gondolplanene. Ifølge Firda, måtte møtet flyttes etter arrangørene mottok et advokatbrev. Planen var at møtet skulle holdes i Lundebotnen i Jølster, men planene ble endret i siste liten. Brevet viste angivelig til paragraf 10 friluftsloven. Den slår fast at organisert aktivitet på et område med allemannsrett, kan kreve samtykke fra grunneier dersom det er nevneverdig skade for naturen. Eventyrer og ekspedisjonsfører Stein P. Aasheim, legger ikke skjul på hva han mener om planene. – Jeg reagerer på at fjellene og naturen ikke har noen verdi før man såkalt har «tilrettelagt», for ellers ligger fjellet der brakk. Det er samme holdning som ligger til grunn for gondolen, sier Aasheim. Steinar Dvergsdal er en av aksjonærene i gondolprosjektet. Han var ikke imponert over det han hørte på møtet. – Det er område som er gjennomhullet av krafttunnelleer og kraftdammer, og som nettopp er i grensen til nasjonalparken. Så det er ikke et urørt område slik som det blir fremstilt, sier Dvergsland.

  • Lørdag 31. august kl. 12.03

    Funksjonshemmedes dag i Porsgrunn

    I dag arrangeres Funksjonshemmedes dag på Ælvespeilet i Porsgrunn. I Porsgrunn sine gater kunne du se Brevik Musikkorps spille og foreningen «Sykling uten alder». Jenny Jensen og Aleksander Walmann skal holde konsert.

  • Lørdag 31. august kl. 11.42

    Humortrio sensurert av Snapchat

    Humortrioen Kveli, Rånes og Bremseths video om Gayr Brein og hans bevegelser til musikk ble for sterk kost for Snapchat. For da de prøvde å sette inn en annonse for innslaget, ble de nemlig sensurert, skriver Trønder-Avisa. Dermed måtte trioen finne en annen video som reklame på Snapchat for forestillingen sin.

  • Lørdag 31. august kl. 11.39

    Prinsessebryllupet: Disse skal sitte ved brudeparets bord

    Kongelige, artister, skuespillere og produsenter er blant gjestene som samles til bryllupsmiddag i «Geirangersalen» lørdag.

  • Lørdag 31. august kl. 11.23

    Brann i bolig i Arendal

    Det blir meldt om sterk røykutvikling på stedet.

  • Lørdag 31. august kl. 11.15

    Nå tjener danskene mer enn oss

    – Har radert ut hele kjøpekraftsforbedringen vi har hatt på denne siden av årtusenskiftet, sier sjeføkonom.

  • Lørdag 31. august kl. 11.14

    Brann i bolig – sterk røykutvikling

    Det skal brenne i en tomannsbolig i Arendal, sier operasjonsleder i Agder politidistrikt Linn Andresen. – Det er ikke en overtent bygning som vi forstår det, men det skal være sterk røykutvikling på steder, sier vakthavende i 110 Agder Grunde Homme. Det brenner fortsatt i boligen, men det skal ikke være spredningsfare til andre boliger. – Vi har søkt gjennom med røykdykkere uten å ha gjort noen funn, sier innsatsleder for brann Toralf Juva på stedet. Innsatsleder forteller at det er en utfordrende brann å slukke. – Det har spredt seg til hulerom i vegger og tak, så da er det vanskelig å komme til alle steder, sier Juva. Politiet har ikke kommet i kontakt med de som bor der per nå forteller Andresen til NRK.

  • Lørdag 31. august kl. 11.10

    Drivende båt i Porsgrunn

    Politiet har fått tips om en drivende båt forbi Karlsvika i Porsgrunn. – Det er en hvit Veslefrikk 480 med Evinrude-motor. opplyser politiet. Båten har trolig slitt seg, skriver politiet på X og kommer med en oppfordring: – Har du en tilsvarende type båt: Sjekk om den ligger der du fortøyde den.

  • Lørdag 31. august kl. 10.58

    Nattebråk

    01:57 i natt stanset politiet en åpenbart beruset mann i 30 årene i Porsgrunn. – Han nektet å blåse i alkometer, uten at dette akkurat fremmet hans sak, skrev politiet på X. Like før ble en kvinne i 20-årene stanset i Færder, på grunn av mistanke om beruselse. Det ble tatt prøver av henne og hun fikk førerkortet beslaglagt.

  • Lørdag 31. august kl. 10.54

    Anmeldt for besittelse av narkotika

    I natt ble en mann i 20 årene anmeldt for besittelse av mindre mengder narkotika. Han ble også bortvist fra Tønsberg sentrum.

  • Lørdag 31. august kl. 10.52

    Kø på E18 på grunn av Ikea-arrangement

    Det skal være kø på E18 ved Ikea Sørlandet, på grunn av et populært arrangement på varehuset, skriver Fædrelandsvennen. Inn til varehuset skal det også være kø med personer i pysjamas. Kundene som møter opp i pysjamas mellom klokken 10.00 og 11.00 får et gavekort og gratis frokost, skriver avisen.

  • Lørdag 31. august kl. 10.36

    Kina og Filippinene skylder på hverandre for sammenstøt mellom skip

    Et filippinsk og et kinesisk skip har støtt inn i hverandre ved en omstridt atoll i Sør-Kinahavet, og begge land legger skylden på sammenstøtet på det andre.

  • Lørdag 31. august kl. 10.18

    Märtha Louise og Durek Verrett med salsadans

    Magasinet Hello! har delt en video av Märtha Louise og Durek Verrett der de viser sine dansekunster på salsafesten fredag.

  • Lørdag 31. august kl. 10.06

    To skyteepisoder i Eskilstuna i Sverige – én død og én skadet

    En mann som ble skutt i Eskilstuna i Sverige fredag, er død, opplyser politiet. I en ny skyteepisode lørdag er én skadet.

  • Lørdag 31. august kl. 10.02

    Skarstein rodde inn til finaleplass

    Birgit Skarstein vant oppsamlingsheatet i roing under Paralympics i Paris lørdag formiddag. Dermed er hun klar for finalen på søndag. Trønderen gjorde som hun ville, førte an hele veien, og kontrollerte inn seieren med flere sekunder ned til konkurrentene i det andre heatet.

  • Lørdag 31. august kl. 10.00

    Slo tilbake etter nedturen: – Ga ikke en kalori mer enn jeg trengte

    Etter en grusom opplevelse fredag, kunne Skarstein endelig starte jakten mot gullet. Nå har hun en liten fordel, siden hun passerte målstreken først.

  • Lørdag 31. august kl. 10.00

    Johaug forsvarer egen plan: Møter knapt de beste før VM

    Når Therese Johaug (36) stiller på startstreken under VM i Trondheim, har hun knapt møtt rivalene de siste tre årene.

  • Lørdag 31. august kl. 9.58

    Grimstad skal feire OL-gull: – Utrolig stolte

    I dag skal Grimstad kommune feire Solfrid Koanda sitt OL-gull med en fest i Byhaven lørdag formiddag, skriver kommunene på sine nettsider. – At vi har fått en OL-vinner er utrolig stort, og Solfrid har virkelig satt Grimstad på kartet. Vi er utrolig stolte av henne, så OL-gullet må jo feires, sier ordfører Beate Skretting. Feiringen starter klokken 13.00, med ordføreren som leder festen og Koanda som hovedgjest. Arrangementet er et samarbeid mellom Grimstad kommune, Agder fylkeskommune og Grimstad Min By.

  • Lørdag 31. august kl. 9.37

    Dyrevernsorganisasjon har saksøkt staten – vil redde hund

    En hund ble begjært avlivet etter et saueangrep i Gudbrandsdalen i 2023. Nå tar dyrevernsorganisasjonen Noah staten til retten for å få omgjort beslutningen. Hunden Sam har vært i politiets varetekt siden juni 2023, mens saken er blitt behandlet i rettsvesenet, skriver Gudbrandsdølen Dagningen. Mandag behandler Oslo tingrett det nyeste kapittelet i saken. Organisasjonen Noah – for dyrs rettigheter har overtatt eierskapet av hunden, og saksøker nå staten med hensikt å få omgjort beslutningen om å avlive den. Det var den 16. juni 2023 at hunden trolig angrep, bet og skadet fem sauer og to lam på Mysusæter i Gudbrandsdalen. I regjeringsadvokatens sluttinnlegg kommer det fram at ett av lammene døde som følge av skadene, mens resten av dyrene måtte nødslaktes. Bonden krevde erstatning på 71.229 kroner fra eieren, som også fikk en bot. I Vestre Innlandet tingrett ble hundeeieren frikjent, men samtidig dømt til å betale 36.000 kroner i erstatning. I etterkant av angrepet ble hunden altså begjært avlivet, en beslutning som ble påklaget. Eieren fikk ikke medhold i klagen sin. På et tidspunkt overtok Noah eierskapet til hunden, og dermed det juridiske ansvaret for dyret og regningene for kennelen den holdes på. De ønsker å ta saken videre på grunn av endringene i hundeloven som trådte i kraft et halvt år før angrepet.

  • Lørdag 31. august kl. 9.24

    18-åring erstatter Lewis Hamilton i Mercedes

    Andrea Kimi Antonelli (18) blir Mercedes-fører i Formel 1 neste år. Italieneren tar over plassen etter Lewis Hamilton.

  • Lørdag 31. august kl. 8.46

    Angelina Jolie vil forlate Hollywood

    Bare barna og et trøblete forhold til eksmannen Brad Pitt (60) hindrer skuespiller og regissør Angelina Jolie (49) i å flytte fra Los Angeles.

  • Lørdag 31. august kl. 8.41

    Knallsterk snuoperasjon av Ruud – videre til 4. runde i US Open

    Det norske tennisesset Casper Ruud er klar for 4. runde i den prestisjetunge Grand Slam-turneringen US Open. Bare én gang tidligere har nordmannen nådd så langt i New York. Da tok han seg attpåtil hele veien til finalen, der det ble tap for det spanske stjerneskuddet Carlos Alcaraz. Det skjedde for to år siden. Natt til lørdag norsk tid vartet Ruud opp med en mesterlig snuoperasjon mot kinesiske Shang Juncheng i 3. runde, og vant med settsifrene 6-7, 3-6, 6-0, 6-3, 6-1. Neste hinder på veien mot en ny finale i New York er amerikanske Taylor Fritz, som slo argentinske Francisco Comesana 3-0 i sett. I motsetningen til Ruud er flere tungvektere allerede ute av US Open. Natt til fredag forsvant 2022-vinner Alcaraz, mens regjerende mester Novak Djokovic røk ut natt til lørdag etter tap 1-3 i sett mot australske Alexei Popyrin. (NTB)

  • Lørdag 31. august kl. 8.41

    Tre personer til sykehus etter slagsmål i Ski

    Politiet rykket natt til lørdag ut til Ski etter melding om et pågående slagsmål med flere personer.

  • Lørdag 31. august kl. 8.38

    Klager på skatt på Hvaler kan ta år å behandle

    Hvaler kommune har behandlet ferdig 150 av 757 klager på ny takst for eiendomsskatt. Kommunen varsler nå at det kan gå lang tid før alle klagene på eiendomsskatt er avgjort. I mange klagetilfeller vil det måtte gjennomføres en ny befaring av eiendommen. Halvparten av de rund 600 gjenværende sakene kan bli avgjort i skattenemnda, fordi det ligger an til at klager får medhold. De andre klagene skal behandles av og vedtas i overskattetakstnemnda. Avgjørelsene blir sendt ut fortløpende. Hvaler kommune varsler at noen saker først kan bli avgjort mot slutten av neste år eller først i 2026.

  • Lørdag 31. august kl. 8.24

    En person pågrepet etter slåsskamp i Oslo

    Natt til lørdag pågrep politiet en person etter et slagsmål på Vestli i Oslo. En person hevdet å ha blitt truet med våpen. Rett før klokken ett natt til lørdag meldte politiet at de var på vei til T-banestasjonen på Vestli i Oslo etter melding om en slåsskamp mellom flere personer. – Et vitne forteller at en person har siktet på en annen med et våpen. Men dette er ikke verifisert, opplyste operasjonsleder Line-Merethe Skott i Oslo politidistrikt i en melding til pressen. Kort tid senere meldte politiet at de var i kontakt med en person som sier seg truet med våpen. – Vedkommende er uskadd, og det er en relasjon mellom partene. Vi jobber nå med informasjonsinnhenting for å få klarhet i hendelsesforløpet, skriver Skott. Ved 4-tiden opplyser politiet at en person er pågrepet i saken. (©NTB)

  • Lørdag 31. august kl. 8.22

    Siri Gåsemyr Staalesen takker nei til renominasjon

    Etter 14 år i Oslo Arbeiderparti, har Siri Gåsemyr Staalesen besluttet å takke nei til renominasjon. Siden 2010 har Staalesen hatt en rekke sentrale roller i partiet, inkludert leder av kvinnenettverket og partisekretær.

  • Lørdag 31. august kl. 8.22

    Siri Gåsemyr Staalesen takker nei til gjenvalg

    Etter 14 år i Oslo Arbeiderparti, har Siri Gåsemyr Staalesen besluttet å takke nei til gjenvalg på Stortinget. Hun har sittet på Stortinget siden 2017 og er i dag boligpolitisk talsperson for Arbeiderpartiet. Siden 2010 har Staalesen hatt en rekke sentrale roller i partiet, inkludert leder av kvinnenettverket og partisekretær.

  • Lørdag 31. august kl. 8.20

    Voldshendelse natt til lørdag

    Det var en voldshendelse natt til lørdag i sentrum i Kristiansand, melder politiet. Det var ingen personskader som trengte oppfølging av helsevesen. To personer anses som fornærmede. Gjerningspersonen forlot stedet før politiet kom frem.

  • Lørdag 31. august kl. 8.16

    To personer tatt for promillekjøring

    To personer har blitt tatt for å kjøre i ruspåvirket tilstand natt til lørdag, skriver politiet. En i Lindesnes lang Audnedalsveien og en på E18 i Tvedestrand. Begge førere ble fratatt førerkort.

  • Lørdag 31. august kl. 8.16

    Flere slagsmål natt til lørdag

    Like etter klokka to natt til lørdag var flere personer involvert i en slåsskamp utenfor et spisested i Hamar sentrum. Ingen kom til skade, ifølge Hamar Arbeiderblad. To personer i 20-åra ble bortvist fra sentrum fram til lørdag morgen. Også på Tretten var det en slåsskamp natt til lørdag. To personer var involvert. Politiet etterforsker saken.

  • Lørdag 31. august kl. 8.13

    Sendt til sykehus etter kollisjon

    Én person er sendt ti sykehus i Sandnessjøen etter en kollisjon mellom to personbiler på fylkesvei 78 ved Søfting nord for Mosjøen fredag kveld. Til sammen tre personer var involvert i ulykken. Politiet melder at de to andre er uskadd.

  • Lørdag 31. august kl. 8.08

    Bil rygget på andre biler to ganger i Stavanger

    Lørdag morgen klokken 07:16 fikk politiet melding om at en bil hadde rygget på andre biler to ganger. Hendelsen skjedde på Storhaug. Politiet fikk kontakt med føreren av bilen og en passasjer. Føreren, en mann i 30-årene, ble sendt til legevakten for blodprøver.

  • Lørdag 31. august kl. 7.58

    Brann i bolighus i Porsgrunn

    Deler av taket har kollapset i den kraftige brannen. Det var ingen inne i huset da brannen startet.

  • Lørdag 31. august kl. 7.56

    Boligbrann i Porsgrunn – ingen inne i huset

    Nødetatene rykket lørdag morgen ut til en boligbrann i Porsgrunn. – Politiet har nå kommet i kontakt med beboere, som bekrefter at det ikke skal være personer inne. Det er uklart hva som har forårsaket brannen og dette vil bli gjenstand for videre etterforskning. Huset er ikke beboelig, skriver politiet på X klokka 09.10. Det var tidligere uavklart om noen befant seg inne i huset. – Det er registrert fire beboere som vi jobber med å få kontroll på, sier politiets innsatsleder Ståle Fuglaas til NRK. Han sa brannvesenet har søkt gjennom huset, foreløpig uten funn. – Vi anser det som lite trolig at det er folk i huset. Deler av overetasjen har rast sammen, sier Fuglaas. Et vitne har fått i seg røyk, men er ikke alvorlig skadd. Like før klokka 08.30 melder NRKs reporter på stedet at det ikke er noen synlige flammer på stedet, men mye røyk. Det var naboer som meldte fra om brannen klokka 07.50. Klokka 08.41 skriver politiet på X at brannvesenet har kontroll på brannen. Kort tid etterpå får NRK opplyst fra innsatsleder at brannvesenet driver med etterslukking.

  • Lørdag 31. august kl. 7.40

    To mistenkt for ruskjøring

    En mann er mistenkt for ruskjøring etter en utforkjøring i Bjugn natt til lørdag. I Trondheim er en mann mistenkt for promillekjøring i Fjellseterveien. Også denne bilen hadde kjørt av veien, melder politiet.

  • Lørdag 31. august kl. 7.39

    Fem drept i ukrainsk angrep på Belgorod, ifølge russisk guvernør

    Fem mennesker er drept i et ukrainsk angrep mot den russiske byen Belgorod og regionen med samme navn, ifølge lokale myndigheter.

  • Lørdag 31. august kl. 7.27

    Sørlandsbanen er stengt i helga

    På strekningen mellom Kristiansand og Stavanger settes det opp buss for tog, skriver Bane Nor. Frem til mandag 2. september klokka 03:00 gjøres det arbeid på sporet, og dermed stenges strekningen for trafikk.

  • Lørdag 31. august kl. 7.05

    Lover store endringer i den økonomiske politikken: – Mye er valgflesk

    100-dagers plan, pristak på mat og økte skatter til næringslivet står på menyen dersom Kamala Harris blir USAs 47. president.

  • Lørdag 31. august kl. 7.01

    Nå bytter SAS allianse: Dette må du vite

    Fra søndag bytter SAS flyallianse. Dette vil ha innvirkning på et av SAS’ største trekkplastre – bonusprogrammet.

  • Lørdag 31. august kl. 7.01

    Skatteløftet

    Arbeiderpartiet vil ta oksygenet i rommet.

  • Lørdag 31. august kl. 6.46

    Søknad om utvidelse av Fisketorget i Oslo avslått

    Plan- og bygningsetaten (PBE) har avslått en søknad om rammetillatelse for Rådhusbrygge 4. Søknaden omfattet bruksendring til bevertning og etablering av en permanent uteservering. Det melder Estate nyheter. PBE mener at hovedaktiviteten i bygget skal være salg av fisk, og at den foreslåtte endringen tilsidesetter dette. De mener også at den foreslåtte uteserveringen vil påvirke fremkommeligheten for fotgjengere og passasjerer som står i kø til øybåtene. Styreleder Tore Stangebye i Fisketorget i Oslo er skuffet over avslaget og mener at grunnlaget for å drive fisketorg er borte, da det ikke lenger er fisk i Oslofjorden.

  • Lørdag 31. august kl. 6.14

    Novak Djokovic ute av US Open etter overraskende tap

    Regjerende mester Novak Djokovic røk natt til lørdag overraskende ut av US Open etter å ha tapt 1-3 i sett for australske Alexei Popyrin.

  • Lørdag 31. august kl. 5.00

    Drittlei prinsessebryllupet? Vi har kuren!

    Alt du trenger for en rojal spillhelg uten kongelig drama.

  • Lørdag 31. august kl. 4.44

    Mann ranet i Lillestrøm

    Politiet etter forsker et ran av en mann i slutten av tenårene i Lillestrøm natt til lørdag. Mannen skal ha blitt fraranet klokke og penger av to maskerte personer som utsatte han for trusler, opplyser Øst politidistrikt. – Politiet har søkt etter gjerningspersonene med patruljer og hund uten resultat. Fornærmede er avhørt og politiet oppretter sak, skriver operasjonsleder Pål Bjerlland i politiloggen.

  • Lørdag 31. august kl. 4.33

    En overdose kjærlighet

    Prinsessen utfordrer og provoserer. Og gjør rommet litt større for oss andre.

  • Lørdag 31. august kl. 3.49

    Casper Ruud måtte gjennom maraton-kamp i US Open

    (Casper Ruud-Shang Juncheng 6–7 (1–7), 3–6, 6–0, 6–3, 6–1) Casper Ruud (25) fikk trøbbel med nummer 72 i verden.

  • Lørdag 31. august kl. 3.25

    Mann prøvde å storme presseområde på Trump-møte

    Mannen kom seg over et gjerde før han prøvde å klatre opp på en plattform med TV-reportere og kameraer.

  • Lørdag 31. august kl. 3.19

    Raheem Sterling blir gjenforent med Arteta

    Raheem Sterling (29) skal spille for Arsenal denne sesongen og blir dermed gjenforent med Mikel Arteta.

  • Lørdag 31. august kl. 2.29

    Putin hyllet «den spanske journalisten»: Er han Kremls spion?

    Vladimir Putin (71) tok personlig imot den spanske journalisten Pablo González (42) i den store fangeutvekslingen mellom Russland og Vesten.

  • Lørdag 31. august kl. 1.37

    Taxisjåfør truet med pistol – politiet avfyrte flere varselskudd

    En kvinne i 30-årene er mistenkt for å ha avfyrt skudd i Sandnes natt til lørdag.

  • Lørdag 31. august kl. 1.30

    Mann knivstukket i Oslo – alvorlig skadet

    En mann i 20-årene er fraktet til sykehus etter å ha blitt knivstukket i en leilighet på Bøler. En mann i 60-årene er pågrepet.

  • Lørdag 31. august kl. 1.17

    Mann knivstukket i leilighet på Bøler i Oslo

    En mann i 20-årene ble fraktet til sykehus med alvorlige skader etter å ha blitt knivstukket i en leilighet på Bøler i Oslo. En mann i 60-årene ble pågrepet. Operasjonsleder Line-Merethe Skott i Oslo politidistrikt opplyser til NTB at det er en relasjon mellom de involverte. – Vi vet ikke hva som skal ha vært foranledningen, men mannen i 20-årene ble knivstukket, sier hun. Han ble betegnet som alvorlig skadet og fraktet til sykehus. Hun opplyser videre at den fornærmede mannen nå skal være i stabil tilstand. Politiet meldte om hendelsen klokken 23.20. (NTB)

  • Lørdag 31. august kl. 0.58

    Drosjesjåfør truet med pistol i Sandnes

    Politiet har rykket ut til E39 i Sandnes etter melding om en trusselsituasjon, der en drosjesjåfør skal ha blitt truet med en pistol. – Politiet leter etter en kvinnelig gjerningsperson som har stukket fra stedet. E39 er stengt inntil videre, opplyser operasjonsleder Roger Litlatun i Sør-Vest politidistrikt. Hendelsen skal ha skjedd ved Stangeland. Politiet har kontroll på den mistenkte gjerningspersonen.

  • Lørdag 31. august kl. 0.50

    Kajakkpadler funnet etter redningsaksjon i Frøya

    Det ble ved 22-tiden fredag kveld satt i gang en redningsaksjon etter melding om en savnet kajakkpadler ved Vågøya i Frøya kommune i Trøndelag. Rundt klokka 00.15 meldte Hovedredningssentralen Sør-Norge at kajakkpadleren var lokalisert på en holme. – Vedkommende er i god behold, og tas med inn til land, skriver HRS på X.

  • Lørdag 31. august kl. 0.14

    Brann i bil på Romsås i Oslo

    Det brant natt til lørdag i en bil på Romsås. Politiet meldte først om mulig spredningsfare til en annen bil, men etter kort tid var spredningsfaren over. Klokka 00.50 meldte politiet at brannen er slukket.

  • Lørdag 31. august kl. 0.04

    Søk etter kajakkpadler i Frøya

    Det er satt i gang et søk etter en savnet kajakkpadler ved Vågøya i Frøya kommune, opplyser Hovedredningssentralen Sør-Norge. Både redningshelikopter, redningsskøyte sivile båter og nødetatene bidrar i søket, melder HRS på X.