Nyheter:

  • Tirsdag 20. august kl. 23.57

    Bil i autovern på E18 i Larvik

    En bil har kjørt i autovernet på E18 ved Bommestad i Larvik. Det har skjedd i retning Sandefjord. Det var tre personer i bilen, med det er ikke meldt om personskade. Det er redusert framkommelighet på stedet, ifølge politiet i Sør-Øst.

  • Tirsdag 20. august kl. 23.39

    Putin besøker Tsjetsjenia for første gang på 13 år

    For første gang siden 2011 er Russlands president Vladimir Putin på besøk i Tsjetsjenia, der han blant annet har møtt leder Ramzan Kadyrov.

  • Tirsdag 20. august kl. 23.25

    Vikersund-siktedes forsvarer: – Svært lei seg

    Guttens forsvarer hevder at han ble kalt «ne***» og «terrorist» i opptakten til episoden.

  • Tirsdag 20. august kl. 23.00

    En pågrepet etter voldshendelse på videregående skole i Oslo

    En person er pågrepet etter en voldshendelse på en videregående skole sør i Oslo mandag. Politiet fikk mandag ettermiddag melding om at en elev var skadet etter vold med en skarp gjenstand. Skolen stengte etter hendelsen. En person er nå pågrepet og siktet for grov kroppsskade, opplyser politiet til Nordstrands Blad. (NTB)

  • Tirsdag 20. august kl. 22.51

    Glimt ett steg nærmere mesterligaen tross sjansesløsing

    Bodø/Glimt slo Røde Stjerne 2–1 i playoff-kampen til mesterligaen tirsdag kveld. Med det har nordlendingene et godt utgangspunkt før returoppgjøret. – Det er en kamp vi er klart best, vi kunne vunnet enda mer. Vi slår et godt fotballag. Det skal vi ta med oss til neste uke når alt skal avgjøres, sier Glimt-profil Jostein Gundersen til NRK. – Var dere fornøyde i garderoben etter kampen? – Vi er fornøyd med mye, spesielt hvordan vi kom ut i andre omgang. Vi må stå bedre imot de gangene de dominerer der nede (i Beograd). De kommer til å kjenne på en bedre selvtillit da, sier Gundersen. Philip Zinckernagel fikk en halv omgang i sin re-debut for Bodø/Glimt. Han er fornøyd med kampen. – I utgangspunktet en fin kamp og god prestasjon. Vi slipper inn mål på slutten, men det er veldig fin start på andre omgang, sier dansken til NRK. Odin Bjørtuft og Isak Dybvik Määttä scoret de gulkleddes mål, og sørget for 2-0-ledelse etter én times spill. Det hadde vært et utsøkt utgangspunkt før returoppgjøret i Serbia for Bodø/Glimt, men et kvarter før slutt ble det 2–1 da Ognjen Mimovic skled ballen i mål etter et frispark. – Jeg er både fornøyd og litt misfornøyd. Vi kommer ut etter pause og fyrer på alle sylindre og er på vårt beste. Vi gir bort momentumet i kampen og de spiser seg mer inn i det. De får sånn sett en fortjent redusering etter hvert, sier Patrick Berg. Kjetil Knutsen mener også at de mister momentum etter 2-0-scoringen og at de gjør for mange feil. – Kanskje vi tenker konsekvenser, det kan hende, sier Glimt-sjefen til TV 2. Returkampen spilles i Beograd onsdag 28. august, og vinneren sammenlagt tar seg til mesterligaen. Bortemål teller ikke.

  • Tirsdag 20. august kl. 22.51

    Nullen røk igjen for Bodø/Glimt på Aspmyra: – Føles veldig unødvendig

    (Bodø/Glimt – Røde Stjerne 2–1) Sjansen for norsk Champions League-deltagelse for første gang på 17 år er til stede, men den kunne vært enda større.

  • Tirsdag 20. august kl. 22.51

    Sjå Vestlandsrevyen 23.00

    Statsministeren opna den nye blokka på Førde sentralsjukehus i dag. Mykje er blitt nytt og moderne, men sjukehuset hadde likevel ynskt seg meir. Programleiar er Jan Børge Leirvik.

  • Tirsdag 20. august kl. 22.31

    TV-nyheter 22:55

  • Tirsdag 20. august kl. 22.30

    Slutt: Bodø/Glimt mot Crvena Zvezda

  • Tirsdag 20. august kl. 22.04

    Phil Foden vant prestisjepris foran Haaland og Ødegaard

    Men de to norske Premier League-stjernene ble begge belønnet med en plass på årets lag.

  • Tirsdag 20. august kl. 21.58

    Eksplosjon på Elkem Bremanger – ingen skadd

    Det har vært en eksplosjon i en ovn hos Elkem Bremanger, melder 110 Vest. Det er ikke meldt om personskader, men ifølge Firdaposten har en person fått tilsyn av ambulanse på stedet. Brannvesenet er på stedet, det er mye røyk i hallen, men ingen åpne flammer. Røykdykkere går inn i smelteverket i Svelgen. Det er kontroll på alt av personell på stedet, ifølge Vest politidistrikt. – Det har vært en reaksjon i en digle. Jeg vil ha mer oversikt før jeg kan si noe mer. Vi har kontroll på plassen, sier verksdirektør Arne Werge-Olsen til NRK.

  • Tirsdag 20. august kl. 21.46

    Haaland på årets PL-lag

    Både Erling Braut Haaland (Manchester City) og Martin Ødegaard (Arsenal) er med i elleveren som ble presentert på den engelske spillerforeningens prisgalla i Manchester tirsdag. De to nådde likevel ikke ikke helt opp da spillerforeningen kåret Phil Foden til årets spiller. Prisgallaen fant sted i Manchester tirsdag kveld, og Haaland og Ødegaard var akkurat som i fjor blant de seks nominerte til den aller gjeveste prisen. De to nordmennene var sterkt med på å prege Premier League for de to lagene som kjempet om seriegullet sist sesong. Haaland og Ødegaard er begge nominert til prisen som årets spiller. Laget består av fem Arsenal-spillere og fire City-spillere i tillegg til én fra Liverpool og én fra Aston Villa. Laget: David Raya (Arsenal) – William Saliba (Arsenal), Virgil van Dijk (Liverpool), Gabriel (Arsenal), Kyle Walker (Manchester C.) – Rodri (Manchester C.), Declan Rice (Arsenal), Martin Ødegaard (Arsenal) – Erling Braut Haaland (Manchester C.), Phil Foden (Manchester C.), Ollie Watkins (Aston Villa). (©NTB)

  • Tirsdag 20. august kl. 21.46

    Haaland på årets PL-lag – men ikke beste spiller

    Både Erling Braut Haaland (Manchester City) og Martin Ødegaard (Arsenal) er med i elleveren som ble presentert på den engelske spillerforeningens prisgalla i Manchester tirsdag. De to nådde likevel ikke helt opp da spillerforeningen kåret Phil Foden til årets spiller. Prisgallaen fant sted i Manchester tirsdag kveld, og Haaland og Ødegaard var akkurat som i fjor blant de seks nominerte til den aller gjeveste prisen. De to nordmennene var sterkt med på å prege Premier League for de to lagene som kjempet om seriegullet sist sesong. Haaland og Ødegaard er begge nominert til prisen som årets spiller. Laget består av fem Arsenal-spillere og fire City-spillere i tillegg til én fra Liverpool og én fra Aston Villa. Laget: David Raya (Arsenal) – William Saliba (Arsenal), Virgil van Dijk (Liverpool), Gabriel (Arsenal), Kyle Walker (Manchester C.) – Rodri (Manchester C.), Declan Rice (Arsenal), Martin Ødegaard (Arsenal) – Erling Braut Haaland (Manchester C.), Phil Foden (Manchester C.), Ollie Watkins (Aston Villa). (©NTB)

  • Tirsdag 20. august kl. 21.46

    Haaland på årets PL-lag

    Både Erling Braut Haaland (Manchester City) og Martin Ødegaard (Arsenal) er med i elleveren som ble presentert på den engelske spillerforeningens prisgalla i Manchester tirsdag. De to nordmennene var sterkt med på å prege Premier League for de to lagene som kjempet om seriegullet sist sesong. Haaland og Ødegaard er begge nominert til prisen som årets spiller. Laget består av fem Arsenal-spillere og fire City-spillere i tillegg til én fra Liverpool og én fra Aston Villa. Laget: David Raya (Arsenal) – William Saliba (Arsenal), Virgil van Dijk (Liverpool), Gabriel (Arsenal), Kyle Walker (Manchester C.) – Rodri (Manchester C.), Declan Rice (Arsenal), Martin Ødegaard (Arsenal) – Erling Braut Haaland (Manchester C.), Phil Foden (Manchester C.), Ollie Watkins (Aston Villa). (©NTB)

  • Tirsdag 20. august kl. 21.43

    Telenorproblemer er løst: – Kundene vil kunne bruke T-we som normalt

    Feilen rammer ikke brukere av vanlig TV-tjeneste via boks, sier Telenor.

  • Tirsdag 20. august kl. 21.41

    Politiet har startet etterforskning

    Politiet har startet etterforskning etter syreutslippet på Herreveien i Bamble mandag formiddag, skriver Varden. Jesper Vestbø er etterforskningsleder for miljøkriminalitet i Sør-Øst politidistrikt, og han sier til avisa at dette er en prioritert sak. Han sier også at de må finne ut hva væsken faktisk inneholder og hvilke konsekvenser det får for miljøet. Mandag formiddag ble Fylkesvei 353, Herreveien i Bambe mellom Skjerkøya og Asdal stengt etter at en tankbil lastet med syreinnhold lakk 5.000 liter ut på veien og i natur i området.

  • Tirsdag 20. august kl. 21.32

    Nordfjording tiltalt for valdtekt

    Ein nordfjording er tiltalt for å ha valdteke ei kvinne i Ålesund i fjor sommar, melder Fjordabladet. Statsadvokatane i Møre og Romsdal har tatt ut tiltale mot nordfjordingen i 20- åra. Han må møte i Møre og Romsdal tingrett i november.

  • Tirsdag 20. august kl. 21.19

    E6 sperret: Kjedekollisjon i Sarpsborg

    Nødetatene har rykket ut til E6 nord for Kalnes i Sarpsborg etter en kjedekollisjon. Ifølge politiet skal tre biler være involvert. Tre personer skal ha blitt skadet, opplyser politiets operasjonsentral, men det skal ikke være snakk om alvorlige skader. De følges opp av helsepersonell på stedet, og fraktes trolig videre til sykehuset på Kalnes for videre kontroll. Ulykken har skjedd i nordgående retning og E6 er sperret på ulykkesstedet. Det er omkjøring sør for ulykkesstedet via fv 118.

  • Tirsdag 20. august kl. 21.19

    Kjedekollisjon på E6 i Sarpsborg

    Nødetatene har rykket ut til E6 ved Utne camping i Sarpsborg etter en kjedekollisjon. Ifølge politiet skal tre biler være involvert. Ulykken har skjedd i nordgående retning.

  • Tirsdag 20. august kl. 21.16

    Trailer stod i brann på E6

    Brannvesenet og politi er på veg til E6 nord for Steinkjer til ein trailer som har stått i brann. Brannen skal vere slokken, men det er framleis stor røyklutviking, melder politiet.

  • Tirsdag 20. august kl. 21.16

    Trailer begynte å brenne på E6

    Brannvesenet og politi rykka til E6 nord for Steinkjer til ein trailer som har stått i brann. Brannvesenet opplyser at det hadde begynt å brenne i bremsane på traileren. Brannen er sløkt og bremsane er kjøla ned.

  • Tirsdag 20. august kl. 21.12

    Brakseier for Åfoss

    Synnøve Bjaarstad Aspheim scoret to mål da Åfoss vant 6-1 over Heddal i serieåpningen i 1. divisjon 5. divisjon 7er, Telemark - Høst. Linnéa Patricia Lien Eriksson sendte Åfoss 7er foran da hun satte inn 1-0 etter kun tre minutters spill, og Aspheim fikk nettsus og doblet ledelsen for Åfoss 7er tre minutter senere. Maja Stenbro Vedvik økte ledelsen for Åfoss 7er da hun satte inn 3-0 etter 24 minutter. Det ble ikke scoret flere mål før pause. Lagene gikk i garderoben på stillingen 3-0. Etter 42 minutters spill økte Åfoss 7er ved Mari Abrahamsen Salvesen. Innbytter Johanne Haugan Listul reduserte til 1-4 for Heddal 7er seks minutter senere. Åfoss 7er økte ledelsen da innbytter Gunn Heidi Flohr Alfsen satte ballen i nettet etter 54 minutter. Dermed var stillingen 5-1, og ett minutt før slutt scoret Aspheim sitt andre mål da hun gjorde 6-1. Like etterpå blåste dommeren i fløyta for siste gang. Den endelige stillingen i oppgjøret ble 6-1. (©NTB)

  • Tirsdag 20. august kl. 21.11

    Flere felt stengt på E6 etter trafikkulykke

    Nødetatene er på E6 ved Alnabru etter en lastebil og to personbiler skal ha kollidert. Det er ikke meldt om personskade, men tre av fire felt er stengt som følge av ulykken.

  • Tirsdag 20. august kl. 21.09

    Mulig voldshendelse i Vågsbygd

    Det skal ha skjedd en mulig voldshendelse mellom to personer like ved Vågsbygd senter i Kristiansand, melder politiet. Det er ikke meldt om alvorlig personskade. En person skal ha løpt fra stedet. Politiet skal ha kontroll personen de mistenker.

  • Tirsdag 20. august kl. 21.06

    Atlantic Sapphire vil hente 630 millioner

    Den landbaserte oppdretteren vil hente penger med 98 prosent rabatt fra dagens kurs.

  • Tirsdag 20. august kl. 21.01

    Siktet for å ha drept stefar – løslatt fra varetekt

    Den 22 år gamle drapssiktede mannen slipper å sitte fengslet, og er tilbake i jobb igjen etter drapet på Bjørkelangen i mai.

  • Tirsdag 20. august kl. 20.55

    Politiet leter etter mann som har løpt inn i biler i Stavanger

    Politiet har fått melding om en mann som løper inn i og slår biler i veien ved lyskrysset i Haugåsveien i Stavanger. Mannen har nå løpt ut av veien. Politiet har ikke klart å finne mannen og avslutter på stedet.

  • Tirsdag 20. august kl. 20.55

    Hexagon Composites «melker» aksjemarkedet

    Hexagon Composites henter 300 millioner i ny egenkapital etter kursfest for aksjen.

  • Tirsdag 20. august kl. 20.51

    Politiet søker jente etter trafikkhendelse

    Like før klokken 19 fikk politiet melding om et trafikkuhell hvor en jente skal ha blitt påkjørt ved Ålgård Outlet i Gjesdal kommune . Politiet fant ikke jenta, men kom etter hvert i kontakt med føreren som hadde kjørt fra stedet. Føreren stilte seg uforstående til en påkjørsel, og politiet mistenker ruskjøring. Politiet opplyser at de ønsker å komme i kontakt med jenta eller andre som kan kjenne igjen hendelsen. Politiet meldte senere at de har kommet i kontakt med jenta, som befant seg på legevakt.

  • Tirsdag 20. august kl. 20.46

    Kvinne dømd til 21 dagar fengsel for hatefulle ytringar

    Ei kvinne er dømd for å komme med hatefulle ytringar til ein mann i 20-åra på i Trondheim i fjor. Kvinna i 50-åra skal ha komme med ei rekke rasistiske ord og uttrykk til fornærma som var på jobb på ein bensinstasjon. Ho skal også mellom anna ha sagt «du må skaffe deg jobb, det er eg som betaler lønna di» til mannen som kom til Noreg i 2003. Under rettssaka, som gjekk i Trøndelag tingrett 19. august, erkjente kvinna seg skuldig. Då sa kvinna at ho forstod at fornærma blei lei seg og sint på grunn av ytringane hennar. Tiltalte skal også ha komme med ei rekke rasistiske ord og uttrykk til to taxisjåførar som var inne på den same bensinstasjonen, forklarte fornærma under rettssaka. Etter at fornærma irettesette kvinna kom ho med hatefulle ytringar mot han. Kvinna er dømd til 21 dagar betinga fengsel med ei prøvetid på to år. I tillegg må ho betale ei bot på 6000 kr. Retten ser det som straffeskjerpande at handlinga er gjort i prøvetida for ei påtaleunnlating frå 2022 for eit likande forhold. Dommen frå tingretten var einstemmig.

  • Tirsdag 20. august kl. 20.45

    «It Ends with Us»-skuespiller tar et oppgjør etter spekulasjoner

    Brandon Sklenar forsvarer kvinnene bak filmen «It Ends with Us».

  • Tirsdag 20. august kl. 20.35

    16-åring tiltalt for knivstikking ved Oslo S

    En 16-åring er tiltalt for å ha stukket en gutt i magen og låret ved Oslo S den 24. november i fjor. Det skriver Avisa Oslo. Offeret ble påført et sju centimeter langt kutt i låret og et tre centimeter langt kutt i magen, som penetrerte gjennom bukveggen. 16-åringen skal også ha løpt etter en annen gutt med en kniv og truet med å drepe ham. Saken skal opp i Oslo tingrett mandag.

  • Tirsdag 20. august kl. 20.24

    Derfor kutter Sverige renten før Norge

    Det kan bli fem rentekutt i Sverige i år, mens Norges Bank har signalisert at vi må vente til 2025 her til lands.

  • Tirsdag 20. august kl. 20.18

    Sjekker MC-fører for brudd

    Motorsyklisten fra singelulykken i Halden i ettermiddag er sendt til sykehuset på Kalnes med et mulig kravebensbrudd. Det opplyser politiet nå i kveld. Det er nå ryddet på ulykkesstedet.

  • Tirsdag 20. august kl. 20.12

    Einar (14) i mål etter 100 kilometer i vannet

    – Litt sliten, men godt å bli ferdig, sa Einar Langmoen Ørum da han kom opp fra vannet ved Lillehammer tirsdag kveld. 14-åringen fra Moelv har tilbakelagt over 100 kilometer i Mjøsa, fra Minnesund og altså helt opp til Lillehammer. Den siste etappen fikk han litt ekstra oppmuntring av trommevirvel og jubel fra de mange fremmøtte på kaia. Svømmeturen startet forrige tirsdag, og underveis har han samlet inn penger til Redd barnas arbeid i Ukraina. Innsamlingen har resultert i over 140.000 kroner. – Da jeg hørte om det ble jeg overrasket, for jeg trodde det var umulig. Jeg er stolt av ham og hans foreldre, sa Elizabeth Berg, som selv er fra Ukraina, og en av mange som hadde møtt opp for å se 14-åringen vel i mål.

  • Tirsdag 20. august kl. 20.10

    NRK: Prinsessebryllupet solgt til tabloidgigant Hello

    Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett skal ha solgt bilderettighetene til britiske Hello Magazine. TV-rettighetene skal være knyttet til Netflix.

  • Tirsdag 20. august kl. 20.03

    Øyner mer børsbyks for rederi: – Tror ratene vil stige igjen

    Analytiker venter at «supersyklusen» vil fortsette for Oslo Børs-rederi.

  • Tirsdag 20. august kl. 19.53

    Kjørte 106 km/t i 80-sone

    En fartskontroll i 80-sonen langs riksvei 25 i Trysil resulterte i to forenklede forelegg. Høyeste hastighet ble målt til 106 kilometer i timen, melder politiet.

  • Tirsdag 20. august kl. 19.47

    Etterforsker idrettsleder fra Agder

    Politiet har pågrepet en mann og siktet ham for befatning med seksualiserte fremstillinger av barn.

  • Tirsdag 20. august kl. 19.44

    Idrettsleder i Agder under etterforskning

    En mann i 30-årene er varetektsfengslet og siktet for befatning med seksualiserte fremstillinger av barn. Det er mistanke om flere fornærmede barn, herunder barn den siktede har kommet i kontakt med som idrettsleder, skriver Agder politidistrikt i en pressemelding.

  • Tirsdag 20. august kl. 19.43

    Normal trafikk på fylkesvei 37 i Vinje

    Fylkesvei 37 Øye Bru i Vinje er nå åpnet for normal trafikk etter at et vogntog veltet og sperret veien tidligere i ettermiddag.

  • Tirsdag 20. august kl. 19.41

    Sjå Vestlandsrevyen 19:45

    Ein mann heldt på å miste livet i ei drukningsulykke då han kantra i ein kano i Nordfjord i dag. Tormod Nilsen drog ut med båt og redda mannen. Sjå Vestlandsrevyen 19:45. Programleiar er Jan Børge Leirvik.

  • Tirsdag 20. august kl. 19.33

    Tiltalt for sabotasje mot vassverk

    Ein mann som er tiltalt for sabotasje mot eit vassverk i Hyllestad, nekta straffskuld då saka mot han starta i Sogn og Fjordane tingrett i dag. Det melder Firda. Etter at det blei oppdaga ei rekkje feil ved eit av vassverka i kommunen, blei det installerte viltkamera. Det fanga den tiltalte på film, og mistanken går ut på at han står bak feila ved vassverket.

  • Tirsdag 20. august kl. 19.32

    Turnstjerne fikk OL-overraskelse: – Krevde 26.000 dollar for en flaske champagne

    OL-mester Simone Biles måtte droppe edle dråper da hun var på byen etter avslutningsseremonien i Paris sist helg.

  • Tirsdag 20. august kl. 19.24

    Trafikkuhell på Voss

    En bil har havnet utenfor veien og truffet en lyktestolpe på E16 rett før Vangstunnelen på Voss. Bilen står på gresset. Det er ikke meldt om personskade. Politiet er på vei til stedet.

  • Tirsdag 20. august kl. 19.24

    Over 800 har mistet strømmen i Bamble

    Rundt 850 kunder har mistet strømmen i Bamble, skriver Varden. Strømmen forventes tilbake før klokken 21, melder Lede i en melding. Flesteparten av de berørte befinner seg mellom Stathelle og Rugtvedmyra. Det er også meldt om boliger uten strøm i Porsgrunn. Her er 33 kunder ved Osebro rammet.

  • Tirsdag 20. august kl. 19.24

    Bråk med ungdomsgjeng – mann utsatt for vold

    Hendelsen skal ha skjedd ved byparken i Bergen.

  • Tirsdag 20. august kl. 19.22

    Gjødsel kan bli drivstoff på Jæren

    Om tre år kan et gigantisk biogassanlegg stå klart i Klepp. Husdyrgjødsel skal bli til klimavennlig drivstoff for tungtransporten. Da kan bøndene fortsette med like mange dyr, selv om gjødselreglene blir strengere. Se mer i TV-sendinga.

  • Tirsdag 20. august kl. 19.16

    For et kaos

    Olaug Bollestad kan neppe overleve som partileder i KrF.

  • Tirsdag 20. august kl. 19.15

    Savnet kvinne til rette

    Kvinnen i 30-årene som var savnet fra Stridsklev-området i Porsgrunn er kommet til rette, melder politiet.

  • Tirsdag 20. august kl. 19.13

    Brann på brannstasjon: – Ikke hverdagskost

    Brannkonstablene på Kopstad brannstasjon møtte åpne flammer på badstuen.

  • Tirsdag 20. august kl. 19.12

    300.000 kroner til Pride-arrangementer i Innlandet

    Et rent flertall i fylkesutvalget i Innlandet gikk inn for å gi 300.000 kroner til ulike Pride-arrangementer i Innlandet i 2024. Det til tross for at fylkeskommunedirektørens innstilling var å avslå søknaden, da det ikke var avsatt penger til dette, melder fylkeskommunen. Fylkeskommunedirektøren ville heller vurdere eventuell støtte til FRI Innlandet for 2025 i forbindelse med budsjettbehandlingen. Ifølge en pressemelding fra Innlandet Arbeiderparti kommer midlene fra et disponibelt fond. Pengene går til FRI Innlandet, som får i oppdrag å fordele pengene. Hanne Alstrup Velure (H) fremmet forslaget på vegne av Høyre, Ap, MDG og SV, og uttalte følgende: – Vi ser til stadighet eksempler på hatkriminalitet. Pride er forebyggende arbeid i praksis. Vi trenger slike markeringer og vi trenger kunnskapsformidling for å forebygge hatkriminalitet. Bildet er fra Vinterpride i Lillehammer i 2020

  • Tirsdag 20. august kl. 19.12

    Økt sikkerhet på Coldplays Wien-konserter etter Taylor Swift-trusler

    Coldplays fire konserter i Wien denne uka finner sted under skjerpede sikkerhetstiltak som følge av terrortruslene mot Taylor Swifts konserter i samme by.

  • Tirsdag 20. august kl. 19.08

    Politi truet med kniv i Haugesund

    En politibetjent ble truet med kniv i forbindelse med et oppdrag i Haugesund ved Vardaleitet. Politiet brukte et elektrosjokkvåpen og fikk kontroll på mannen. Han ble pågrepet og innsatt i arrest.

  • Tirsdag 20. august kl. 19.08

    Politi brukte elektrosjokkvåpen på mann som truet med kniv

    En politibetjent ble truet med kniv i forbindelse med et oppdrag i Haugesund ved Vardaleitet. Politiet brukte et elektrosjokkvåpen og fikk kontroll på mannen. Han ble pågrepet og innsatt i arrest.

  • Tirsdag 20. august kl. 19.06

    17 ganger så dyr strømpris på Sørlandet

    I kveld er strømmen på Sørlandet 17 ganger dyrere enn i resten av landet. Energianalytiker Tor Reier Lilleholt, sier til Agderposten at økningen skyldes strømprisene i resten av Europa. Strømprisen vil holde seg relativt dyr gjennom natten før den faller igjen rundt klokken 10 i morgen tidlig. Onsdag blir det for øvrig gratis strøm mellom 13.00 og 15.00, før prisene øker igjen inn mot kvelden.

  • Tirsdag 20. august kl. 19.05

    Brann i badstua på brannstasjon

    Tirsdag ettermiddag brøt det ut brann i badstua på Kopstad brannstasjon i Horten. Noen av mannskapene trente på trimrommet, da brannalarmen ble utløst. – Da vi kom dit var det åpne flammer på toppen av badstuovnen, vi slokket brannen raskt med hageslangen som vi bruker til å spyle garderoben, sier underbrannmester Trond Skuggedal. Brannen startet fordi vannbøtta og øsa var plassert oppe på ovnen, og sto der da badstuovnen ble slått på. – Vi og alle andre som bruker badstue må både før og etter bruk sjekke at brennbare gjenstander ikke har falt ned eller er hensatt på ovnen. Jeg tror alle i VIB for all framtid kommer til å huske det, sier brannsjef Jan Helge Kaiser. Brann og branntilløp på brannstasjoner er ikke hverdagskost, legger brannsjefen til. Brannen ble oppdaget tidlig, og rask innsats fra mannskapene på stasjonen førte til at brannen ble raskt slukket og ingen skade på stasjonsbygningen. – Det viktigste er selvfølgelig at ingen ble skadd. Politiet ble også varslet, og har opprettet sak for videre etterforskning.

  • Tirsdag 20. august kl. 18.59

    Utsatt for vold av ungdomsgjeng på Bybanen

    En mann i 40-årene har skader i ansiktet etter en voldshendelse inne på Bybanen i Bergen sentrum. Den fornærmede har havnet i bråk med rundt ti ungdommer inne på Bybanen. Det er ingen relasjon mellom dem. – Vi har ikke kontroll på ungdommene. Vi har få beskrivelser å gå etter, sier operasjonsleder Knut Dahl-Michelsen til NRK. Det er tilfeldig forbigående som har meldt fra om den skadde mannen. Han blir tatt med til legevakten med ambulanse.

  • Tirsdag 20. august kl. 18.59

    Voldshendelse i Byparken

    En mann har skader i ansiktet etter en voldshendelse ved Bybanen i Byparken i Bergen senturm. Ambulanse har behov for helsehjelp og en ambulanse er på vei. Det er uklart hvor volden fant sted. – Et tilfeldig vitne meldte om hendelsen, sier operasjonsleder Knut Dahl-Michelsen i politiet.

  • Tirsdag 20. august kl. 18.58

    Frekk på kjøpesenter – ble bortvist

    En kvinne skal ha vært frekk mot andre kunder på Sørlandssenteret i Kristiansand, melder politiet. Hun har blitt bortvist fra senteret og får ikke være der før i morgen etter klokken 10.00.

  • Tirsdag 20. august kl. 18.53

    Trafikkuhell på Husnes

    Det er meldt om et trafikkuhell i Kaldestadvegen på Husnes i Kvinnherad. Involverte personer virker uskadd. Politiet er på vei.

  • Tirsdag 20. august kl. 18.42

    Dronningens Trump-dom: – Veldig frekk

    Donald Trumps beundring av avdøde dronning Elizabeth skal ikke ha blitt gjengjeldt.

  • Tirsdag 20. august kl. 18.41

    Arvingen og reserven

    Kimen til undergangen ligger innebygget i det norske monarkiet selv.

  • Tirsdag 20. august kl. 18.33

    340 har skrevet under – ønsker boplikt

    340 innbyggere i Lindesnes kommune har skrevet under på at de ønsker å beholde boplikten. De mener fjerning av boplikten vil påvirke bosetting negativt og frykter for den lokale skolens fremtid. I kveld har omtrent 70 personer møtt opp på folkemøtet i Spangereid grendehus hvor lokalpolitikerne er invitert til å redegjøre for sitt syn og svare på innbyggerne sine spørsmål.

  • Tirsdag 20. august kl. 18.32

    Singelulykke med MC i Halden

    Nødetater har rykket ut i Halden til en motorsyklist etter en ulykke. Føreren er oppe og går, melder politiet.

  • Tirsdag 20. august kl. 18.30

    Ny politisk rådgiver for energiministeren

    Snorre Erichsen Skjevrak (Ap) er ny politisk rådgiver for energiminister Terje Aasland fra Porsgrunn. Jorid Juliussen Nordmelan slutter som politisk rådgiver for Aasland etter to og et halvt år i jobben. Skjevrak kommer fra jobben som spesialrådgiver for næringspolitikk i Industri Energi, den største fagforeningen i olje-, gass- og landindustri.

  • Tirsdag 20. august kl. 18.30

    Senterpartiet lekker medlemmer

    14 av 17 fylkeslag har mistet mer enn 10 prosent av medlemmene siden Senterpartiet havnet i regjering, melder Nationen. I en fylkesoversikt over medlemsfallet som Nationen har fremskaffet, har medlemstallet sunket i samtlige fylker foruten Svalbard. Der var det ingen medlemmer i 2021, ved årsskiftet 2023/24 hadde Svalbard ett medlem. I Hedmark har medlemstallet gått ned med 13,5 prosent, fra 1317 medlemmer i 2021 til 1139 i 23/24. I Oppland har Senterpartiet mistet 10,9 prosent av medlemmene, fra 1712 til 1525, ifølge Nationen.

  • Tirsdag 20. august kl. 18.29

    Lederbilkjøring gjennom Hitratunnelen

    Et vogntog har stanset i høyre felt ved Hitratunnelen. Vogntoget står i baken opp mot fastlandet, det melder Vegtrafikksentralen midt på X. Vogntoget skal ha fått motorstopp, tungberger er bestilt. Det vil bli lederbilkjøring gjennom tunnelen.

  • Tirsdag 20. august kl. 18.29

    Vogntog blokkerer vei

    Et vogntog har stanset i høyre felt ved Hitratunnelen. Vogntoget står i baken opp mot fastlandet, det melder Vegtrafikksentralen midt på X. Vogntoget skal ha fått motorstopp, bilberging er bestilt.

  • Tirsdag 20. august kl. 18.25

    KrF til NRK: – Svært krevende situasjon for alle

    I en felles uttalelse svarer fire KrF-topper på dagens mediedekning.

  • Tirsdag 20. august kl. 18.17

    Bil kjørte ut av veien i Tinn

    Nødetatene er på vei til Håkanesvegen midt mellom Rjukan og Tinnoset etter melding om at en bil har kjørt ut av veien og inn i et fjell. Bilen skal ha kjørt i lav hastighet. Det var tre personer i bilen. Det er ikke kjent om noen er skadd, men ifølge politiet virker ikke ulykken alvorlig. Ambulanse er på stedet og undersøker de involverte.

  • Tirsdag 20. august kl. 18.16

    Krever flere kloakk-tømmestasjoner i Oslofjorden

    Klima- og miljøminister Andreas Bjelland Eriksen (Ap) krever at kommunene rundt Oslofjorden bygger flere tømmestasjoner for kloakk. 1. juli ble det forbudt for alle fritidsbåter i Oslofjorden å tømme kloakk i sjøen. Norboat, båtbransjens organisasjon, kritiserer regjeringen for å ha innført forbudet uten at nødvendig infrastruktur er på plass.

  • Tirsdag 20. august kl. 18.13

    Leter etter savnet kvinne i Porsgrunn

    Politiet er på Stridsklev i Porsgrunn og leter etter en kvinne i 30-årene som er savnet. Hun har vært savnet siden i dag tidlig. Politiet vil gjerne ha tips på 02800.

  • Tirsdag 20. august kl. 18.11

    Tre personer involvert i kollisjon i Skien

    En varebil og en personbil kolliderte i krysset Gregorius Dagssons gate/Blåbærlia i Skien tirsdag kveld. Tre personer er involvert, men alle er uskadd. En av bilene skal ha brutt vikeplikten og kollidert med den andre bilen.

  • Tirsdag 20. august kl. 17.43

    Mistenkt for å ha kjørt i rus

    Utrykningspolitiet stoppet en bil for kontroll i Undrumsdal i Tønsberg tirsdag ettermiddag. Føreren av bilen, en mann i 30-årene fra Tønsberg, mistenkes for å ha vært påvirket av narkotika. Han ble tatt med for å ta nødvendige prøver, og fikk førerkortet beslaglagt.

  • Tirsdag 20. august kl. 17.27

    Fylkesvei i Vinje stengt

    Fylkesvei 37 nord for Åmot i Vinje er stengt fordi et vogntog som har veltet sperrer veien ved Øye bru, like sør for Totak-vannet. Tungberger er på plass, men det er usikkert hvor lang tid det vil ta før trafikken kan passere.

  • Tirsdag 20. august kl. 17.23

    Bekymret for Skibladner

    Mjøsas hvite svane har så langt denne sesongen hatt opp mot 3000 færre passasjerer, melder OA. Dårlig vær får skylden for passasjerfallet. Det bekymrer direksjonsformann Bjørn Blichfeldt i AS Oplandske Dampskibsselskap. Økte utgifter til drivstoff og strøm i forbindelse med vinterlagring tar på, advarer han, ifølge OA.

  • Tirsdag 20. august kl. 17.22

    Kilder til VG: Bollestad signaliserte selv at hun ville trekke seg før anklager om press

    Ifølge VGs opplysninger skal KrF-leder Olaug Bollestad selv ha tatt opp med partiledelsen at hun ønsket å gå av. Så stilte hun opp i et møte med sentralstyret, der hun skal ha anklaget partiledelsen for å legge press på henne.

  • Tirsdag 20. august kl. 17.16

    Oslo Nav-ansatt dømt for underslag av 1,6 millioner kroner

    En tidligere Nav-ansatt i Oslo er dømt for grovt underslag, dokumentforfalskning og identitetskrenkelse. Det skriver Aftenposten. Han misbrukte klienters kontoer til å nedbetale egen gjeld og regninger for totalt 1,6 millioner kroner ved å forfalske fakturaer og fullmakter. Mannen ble dømt til ett år og ti måneders fengsel, hvorav åtte måneder er betinget med prøvetid på to år. Han har tidligere blitt dømt for dokumentforfalskning og bedrageri. Bydelen har informert de berørte brukerne og tilbakebetalt midlene som er underslått. Det vurdereres også tiltak for bedre kontroll internt.

  • Tirsdag 20. august kl. 17.09

    Selger kommunal tomt til kreftforskningssenter

    Oslo kommune selger flere eiendommer ved Radiumhospitalet til Oslo Science Hub, opplyser de i en pressemelding. På tomtene skal det bygges et nytt stort kreftforskningssenter. Prisen er foreløpig satt til 23 millioner kroner, men den kan bli justert når reguleringen av området er ferdig.

  • Tirsdag 20. august kl. 17.08

    Kilde usikker på om han rekker sesongen: – Noe av det tøffeste jeg har vært med på

    Aleksander Aamodt Kilde (31) sliter med tilbakeslag i skulderen, men er fortsatt «supermotivert» for å klare et comeback.

  • Tirsdag 20. august kl. 17.06

    Coop- butikkar i Førde og Høyanger blir lagde ned

    Manufakturavdelinga på Coop Mega i Førde og Coop Sport i Høyanger blir lagde ned. Det vedtok styret i Coop Nordvest i dag. Årsaka er marknadsutviklinga, seier styreleiar i Coop Nordvest, Geir Årvik til Firda. I Førde forsvinn dermed sju arbeidsplassar, medan to faste stillingar går tapt i Høyanger. Det blir jobba med å finne nye jobbar til personane.

  • Tirsdag 20. august kl. 17.03

    Brann i pipe

    Det skal brenne i en bygning i Flosta i Arendal, melder politiet. De mistenker at det trolig kun er snakk om pipebrann og ikke i selve bygningen. Brannvesenet og politiet er på stedet. Det skal ikke være noen åpne flammer.

  • Tirsdag 20. august kl. 16.43

    Mann slo til politimann

    Politiet har vært ved Sandefjord lufthavn og tatt kontroll på en mann som har slått til en politimann. Mannen er i polsk statsborger og i 30-årene, bosatt i Eggedal. Politiet ble tilkalt etter at mannen hadde tatt bilnøklene til taxien han satt i. Mannen fikk pålegg om å forlate området, men ble ikke etterkommet. Da politiet på nytt kom til stedet ble mannen utagerende og slo til en politimann. Han kom også med trusler mot politiet. Mannen er pågrepet, tatt med til arresten og blir anmeldt.

  • Tirsdag 20. august kl. 16.40

    Solgte tidligere Start-spiller til engelsk klubb – Klubben får ikke en krone

    Da den engelske klubben Cardiff bekreftet tirsdag å ha hentet tidligere Start-spiller Jesper Daland for over 50 millioner kroner fikk ikke start en krone, ifølge Fædrelandsvennen. I 2021 ble Daland solgt til den belgiske klubben Cercle Brugge i 2021. Da sikret Start seg en videresalgsklausul på 15 prosent av fremtidig overskudd av et salg. Da Kristiansand-klubben ble enig om en exit-avtale med Start En Drøm sikret investorene seg fremtidige inntekter knyttet til spillersalg. – Som en del av avtalen som ble inngått mellom Start og Start En Drøm, ble rettighetene på videresalgsklausuler overført til dem. Så det som står i årsmøtepapirene er helt riktig, sier Daglig leder i Start Sveinung Hedding-Valvik.

  • Tirsdag 20. august kl. 16.37

    Ran av ungdomsskoleelever på Ensjø

    Politiet søker etter gjerningspersonene bak et ran på Ensjø i Oslo. Ranet skal ha skjedd i forbindelse med noen ungdomsskoleelever som skulle selge noen gjenstander etter avtale. Elevene skal ha møtt antatt kjøper i området rundt Ensjø T-bane og ble der utsatt for et ran. De fornærmede guttene ble truet med vold og måtte gi fra seg mobil og klesplagg, opplyser operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Rune Hekkelstrand. – Vi jobber med sikring av elektroniske spor som kan hjelpe oss med å identifisere de mistenkte. Ingen er skadet som følge av ranet.

  • Tirsdag 20. august kl. 16.37

    Kristiansund BK med salgsrekord – Heine Bruseth til Orlando City

    Kristiansund har solgt Heine Gikling Bruseth (20) til MLS-klubben Orlando City for den største overgangssummen i klubbens historie.

  • Tirsdag 20. august kl. 16.36

    Rumener med pepperspray på grensa

    Tollerne på Svinesund fant pepperspray hos en rumensk borger i 30-årene i ettermiddag. Mannen er anmeldt og fratatt sprayen, opplyser politiet.

  • Tirsdag 20. august kl. 16.35

    Politiet: Ungdommer ranet etter avtalt salg

    Hendelsen skal ha skjedd i området Ensjø t-bane i Oslo, opplyser politiet.

  • Tirsdag 20. august kl. 16.33

    Slagsmål ved Korskirken

    Det er meldt om slagsmål mellom syv-åtte personer ved Korskirken i Begen sentrum. Politiet er på stedet. Ingen personer virker skadd. Politiet avslutter på stedet.

  • Tirsdag 20. august kl. 16.31

    Snuoperasjon i Buskerud Frp: Jon Helgheim får førsteplassen

    Jon Helgheim (Frp) vil gjøre comeback på Stortinget. Nå er han innstilt på førsteplass på Fremskrittspartiets stortingsvalgsliste.

  • Tirsdag 20. august kl. 16.20

    Veien åpen etter trafikkuhell i Åsane

    Biler er fjernet etter trafikkulykken ved Vågsbotn i Arnavegen på E16. Veien er nå åpnet for fri ferdsel. To personbiler og en lastebil var involvert i ulykken. Føreren av lastebilen, en mann i 20-årene, fikk beslaglagt førerkortet etter ulykken. – Det var en totalvurdering av antall kjøretøy og skadepotensial på stedet, sier operasjonsleder Knut Dahl-Michelsen. Det er ikke mistanke om ruspåvirket kjøring.

  • Tirsdag 20. august kl. 16.11

    Verdensener Jannik Sinner frikjent etter positive dopingprøver

    Tennisstjernen Jannik Sinner (23) testet positivt på clostebol i forbindelse med Indian Wells.

  • Tirsdag 20. august kl. 16.05

    Slagsmål på Grorud: Politiet søker etter tenåringer

    Politiet er på Romsås senter etter melding om et slagsmål mellom flere ungdommer ved senteret. Klokken 16.45 opplyser politiet om at de har anholdt flere personer i forbindelse med hendelsen. – Vi jobber nå med å finne ut av hvilken rolle disse har i saken. Ifølge politiet fremstår det som at det har vært et slagsmål med over ti involverte knyttet til et serveringssted på senteret. – Innledningsvis fikk vi melding om at en av de involverte hadde en kniv, opplyser operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Rune Hekkelstrand. Ingen ble skadet under hendelsen.

  • Tirsdag 20. august kl. 16.05

    Slagsmål på Grorud: Funn av knokejern

    Politiet er på Romsås senter etter melding om et slagsmål mellom flere ungdommer ved senteret. Klokken 16.45 opplyser politiet om at de har anholdt flere personer i forbindelse med hendelsen. Det skal være snakk om tre yngre gutter, og det ble blant annet funnet et knokejern på en av dem som nå er beslaglagt. Guttene blir nå fulgt opp videre av politi, barnevern og foresatte, opplyser politiet. Ingen ble skadet under hendelsen.

  • Tirsdag 20. august kl. 16.05

    Verdens eldste person er død, 117 år gammel

    Verdens eldste person, Maria Branyas Morera fra Spania, er død, melder familien hennes. Hun ble 117 år og 168 dager.

  • Tirsdag 20. august kl. 16.02

    Superlekene til Sørlandet

    Superlekene kommer til Grimstad og Sørlandet for første gang, skriver Grimstad Adressetidende. Gratisarrangement er for målgruppen utviklingshemmede, og handler om at alle skal få være med i idretten. Superlekene arrangeres i Sparebanken Sør amfi Grimstad 16. november.

  • Tirsdag 20. august kl. 16.00

    Folketrygdfondets gullinvestering: – Helt fantastisk selskap

    Folketrygdfondet dro inn 25 milliarder kroner i første halvår. Spesielt én aksje skiller seg ut.

  • Tirsdag 20. august kl. 15.53

    Finansbyråden med kuttplan på 65 millionar kr

    Bergens ferske finansbyråd, Jacob Mæhle (H), la tysdag fram ein plan for å kutte 65 millionar kroner i den tronge kommuneøkonomien. Dei som må kutte mest er områda eldre, helse og omsorg (23 millionar kr), barnehage og skule (20,4 millionar kr) og barnevern, sosiale tenester og mangfald (11,4 millionar kroner). Det kjem i tillegg til eit tidlegare vedtak om å kutte 30 millionar kroner fordelt på byrådsavdelingane, som mellom anna går på stans i tilsettingar i administrative stillingar. SVs Mikkel Grüner er særleg sjokkert over kutt i barnevernet. – Etter det vi har vore gjennom i denne byen med tanke på barnevernet, er eit kutt på 11,5 millioner kroner innan dette området fullstendig uansvarleg, seier han til BA.

  • Tirsdag 20. august kl. 15.46

    Vil beholde lokalt vindkraft-veto: – Med økt makt følger økt ansvar

    Krafttopper vil beholde det kommunale vetoet i vindkraftsaker. – Nasjonalisering skapte motstand, da må vi ikke gjøre samme feil igjen, sier Eviny-sjefen.

  • Tirsdag 20. august kl. 15.43

    Bil i autovern i Eigersund

    En bil i autovernet på E39 i nærheten av Hestadvatnet i Eigersund er nå fjernet. Føreren fremstår uskadd. Trafikken skal flyte forbi stedet. Patruljen er ferdig på stedet og oppretter ikke sak.

  • Tirsdag 20. august kl. 15.40

    Løslater menn som er siktet for drapsforsøk

    To menn på 21 og 24 år som er siktet for å ha forsøkt å drepe en annen mann i Skien lørdag 10. august, løslates tirsdag ettermiddag. Voldsofferet som er en mann i 20-årene ble knivstukket flere ganger ved Landmannstorget. Han ble kritisk skadd og fikk livreddende behandling ved Ullevål sykehus. Mannen er nå på bedringens vei. En 18 år gammel kvinne som også er siktet for drapsforsøket, ble etterlyst i forbindelse med saken. Politiinspektør i Sør-Øst politidistrikt, Odd Skei Kostveit, sier til NRK at kvinnen nå har meldt seg for politiet. – Hun ble pågrepet lørdag og avhørt. Deretter ble hun løslatt, sier Kostveit. Han vil ikke si hva de tre siktede har forklart, men én av dem har tidligere hevdet at han handlet i nødverge. Politiinspektøren sier det ikke blir gjort endringer i siktelsene før saken er ferdig etterforsket. De to mennene er egentlig varetektsfengslet i enda en uke, men Kostveit sier politiet nå har sikret bevisene i saken, og at derfor ikke er nødvendig at mennene sitter i varetekt.

  • Tirsdag 20. august kl. 15.38

    Brann i bobil på Strynefjellet

    Det brenner i en bobil på riksvei 15 Strynefjellet, ved Breidalsvannet, melder operasjonsleder Christian Svarstad ved Innlandet politidistrikt. – Vi vet foreløpig ikke hva som har skjedd, men det skal ikke være meldt om personskader, sier Svarstad. Brannvesenet er på stedet, opplyser han.

  • Tirsdag 20. august kl. 15.38

    Grue-drapet er sendt til statsadvokaten – ferdig med etterforskning

    Politiet i Innlandet er ferdig med etterforskningen på drapet på 75 år gamle Aina Hynne i Grue 26. januar i år. – Saken er ferdigbehandlet hos Innlandet politidistrikt, og er sendt statsadvokaten. Det gis ikke opplysninger om innholdet i innstillingen før statsadvokaten har behandlet saken, sier politiadvokat Anja Ruud i en e-post til NRK. Det er statsadvokaten som skal ta ut en eventuell tiltale. Den 1. juli ble mannen varetektsfengslet i åtte nye uker. Rettspsykiaterne mener 31-åringen som er siktet for drapet, er strafferettslig utilregnelig. Politiet har tidligere meldt at kvinnen ble drept som følge av stump vold mot hode, og politiet tok beslag i en hammer. Før drapet, skal den drepte kvinnen ha hjulpet den siktede med praktiske gjøremål over lengre tid.

  • Tirsdag 20. august kl. 15.34

    Deler av Østerås kjøpesenter vil være stengt i lang tid

    Brannvesenet er fortsatt ved Østerås kjøpesenter i Bærum etter brannen som oppstod mandag ettermiddag. – Nå er vi gått over i en fase hvor vi får lov til å gå litt inn på bygget for å se omfanget, forteller senterleder, Erik Gjemble. I løpet av natten raste deler av taket ned som følge av brannen. Det gjorde det vanskelig for slukningsarbeidet. Brannen ble først slukket rundt klokken 06.00 i morges. – Det jeg kan si foreløpig er at senteret vil bli stengt i dag, og for enkelte leietakere og butikker vil det nok være stengt i flere dager fremover, forteller Gjemble.

  • Tirsdag 20. august kl. 15.33

    Oppfølger med dampende erotikk! Bokanmeldelse: Ingeborg Arvola: «Vestersand»

    Ingeborg Arvola (50) følger opp supersuksessen «Kniven i ilden» – og vil garantert treffe et stort publikum også med bok nummer to i serien «Sanger fra ishavet».

  • Tirsdag 20. august kl. 15.32

    Wall Street brøt vinnerrekken

    Handelsdagen endte i rødt, etter åtte strake dager med oppgang. Markedet venter spent på mulige rentesignaler denne uken.

  • Tirsdag 20. august kl. 15.32

    Wall Street faller forsiktig fra start

    Pilene peker forsiktig nedover tirsdag, etter åtte handelsdager på rad med oppgang.

  • Tirsdag 20. august kl. 15.29

    Politiet: Serbisk fotballsupporter slo til flere personer i Bodø

    Supporteren skal ha slått to tilfeldige personer og en politimann før han ble pågrepet.

  • Tirsdag 20. august kl. 15.24

    Trafikkulukke mellom bil og syklist i Trondheim

    Naudetatane rykker ut til Valentinlyst og eit samanstøyt mellom ein bil og ein syklist, melder politiet. Syklisten skal vere vaken, men seier han har smerter i nakke og rygg. Både bil og syklist skal ha kome frå same veg då bilen stoppa for ein fotgjengar. – Syklisten kom då på innsida av bilen og sykla inn i framskjermen på bilen, melder operasjonsleiar Svein Erik Wagnild.

  • Tirsdag 20. august kl. 15.17

    Brann i bobil på Strynefjellet

    Tyske turister hadde vært på tur til Geiranger med bobilen, da de plutselig begynte å lukte røyk. – Vi kjente lukten av røyk og svingte ut av veien. Da gikk det ganske fort før bobilen var overtent, sier tyskeren som eier bobilen. Turistene opplyser at alle som var i bobilen har kommet seg ut. Brannen var kraftig, men er i firetiden nesten slukket, ifølge politiet, som opplyser om at de fire tyske turistene alle er uskadd. Ifølge vaktleder Erik Sørhagen ved 110 Innlandet rykket brannmannskap fra Skjåk og Geiranger ut. – Alle i bobilen har kommet seg trygt ut og ble ivaretatt av forbipasserende bilister, samt noen anleggsarbeidere som jobber i nærheten. Brannen skal ikke påvirke trafikken, da bobilen står parkert ved en rasteplass. Hos politiet sier operasjonsleder Christian Svarstad ved Innlandet politidistrikt at de foreløpig ikke vet hva som har skjedd. Meldingen om brannen kom inn til politiet klokken 14.55.

  • Tirsdag 20. august kl. 15.15

    Person skal ha slått til en person i Bodø

    Politiet melder at en person skal ha gått bort til en bil, åpnet døren og slått til person i bilen. Politiet har kontroll på personen, skriver Remi Johansen ved politiets operasjonssentral. Den mistenkte forsøkte å stille av og slo også til en polititjenesteperson under pågripelsen. Politiet pågrep personen og vedkommende er satt i arrest. Politiet oppretter sak og jobber med å få avhørt fornærmede i bilen. Politiet melder at mistenkte er serbisk supporter. Vedkommende skal først ha slått til en person i en bil, kommet seg inn bakinngangen på Annas gatekjøkken, slått til en ansatt der, kastet ut derifra, og deretter pågrepet av politiet. De fornærmede vil bli avhørt på et senere tidspunkt. Ingen skal være skadet.

  • Tirsdag 20. august kl. 15.15

    Serbisk supporter skal ha slått til flere personer i Bodø

    En serbisk supporter er pågrepet i Bodø sentrum. Vedkommende skal først ha slått til en person i en bil, kommet seg inn bakinngangen på Annas gatekjøkken, slått til en ansatt der, kastet ut derifra, og deretter pågrepet av politiet. De fornærmede vil bli avhørt på et senere tidspunkt. Ingen skal være skadet. Politiet har kontroll på personen, skriver Remi Johansen ved politiets operasjonssentral. Den mistenkte forsøkte å stikke av og slo også til en polititjenesteperson under pågripelsen. Politiet pågrep personen og vedkommende er satt i arrest. Rundt klokka 13 ankom et fly med serbiske supportere Bodø for første av to kvalifiseringskamper til Mesterligaen. Serbiske Røde Stjerne møter Bodø/Glimt på Aspmyra klokka 21 i kveld.

  • Tirsdag 20. august kl. 15.14

    Tre kjøretøy i trafikkulykke på E16 i Bergen – veien er stengt

    E16 er helt stengt på Vågsbotn i Bergen etter en trafikkulykke med to personbiler og en lastebil.

  • Tirsdag 20. august kl. 15.12

    Herreveien åpnet for normal trafikk

    Fylkesvei 353 Herreveien i Bamble er nå åpnet for trafikk mellom Skjerkøya og Asdalstranda. Det er manuell dirigering på stedet.

  • Tirsdag 20. august kl. 15.10

    Rømling pågrepet

    En 36 år gammel mann som rømte fra et fengslingsmøte i Vestfold tingrett mandag 12. august, er pågrepet. Det bekrefter politifullmektig i Sør-Øst politidistrikt, Hannah Emilie Lund Kartnes, til NRK. 36-åringen ble fremstilt for varetektsfengsling siktet for en grov narkotikaforbrytelse. Politiet ønsker ikke å si hva slags stoff eller mengde det dreier seg om. Mannen stakk av etter at han fikk lov til å ta seg en røyk etter fengslingsmøtet. To ansatte fra Kriminalomsorgens transporttjeneste passet på mannen, men klarte ikke å stoppe han da han løp av sted. Mannen er ikke regnet som farlig og var på frifot i én uke før han ble pågrepet.

  • Tirsdag 20. august kl. 15.10

    Fare for styrtregn onsdag

    Det er sendt ut farevarsel for styrtregn store deler på Østlandet i løpet av onsdag formiddag. For Innlandets del er det snakk om de sørlige delene av Innlandet og helt opp til nord for Lillehammer. Det skal være snakk om kraftige regnbyger, med lokale variasjoner i intensitet og mengde, og været kan endres raskt. – Nedbørens plassering er usikker. Lokalt er nedbøren ventet å passere 15–20 millimeter timen, skriver meteorologene.

  • Tirsdag 20. august kl. 15.10

    Varsler styrtregn onsdag

    Det er sendt ut farevarsel for styrtregn store deler på Østlandet i løpet av onsdag formiddag, melder Yr. For Innlandets del er det snakk om de sørlige delene i regionen og helt opp til nord for Lillehammer. Det skal være snakk om kraftige regnbyger med lokale variasjoner i intensitet og mengde, og raskt skiftene vær. – Nedbørens plassering er usikker. Lokalt er nedbøren ventet å passere 15–20 millimeter timen, skriver meteorologene. Mulige konsekvenser kan være blant annet fare for overvann i tettbygde områder, lokale oversvømmelser og jord- og flomskred der regnbygene treffer. Her er noen av Yr sine anbefalinger: ? Hold deg oppdatert om utviklingen av været og værvarselet ? Hold deg unna bratte skråninger, samt bekker med stor vannføring ? Behov for beredskap skal vurderes fortløpende av beredskapsaktører ? Rensing av dreneringsveier og stikkrenner anbefales slik at vannet kan renne unna ? Sjekk veimeldinger (175.no) ? Tilpass farten og kjør etter forholdene ? Unngå unødvendig ferdsel utsatte steder ? Ikke kjør bil i vann dypere enn 30 cm

  • Tirsdag 20. august kl. 14.57

    Tre kjøretøy involvert i trafikkulykke på E16

    Arnavegen på E16 i Bergen har vært stengt like etter Vågsbotn som følge av en trafikkulykke, melder Vegtrafikksentralen. Vegen er nå åpen for trafikk. To personbiler og en lastebil er involvert i ulykken. Tre ambulanser og politi har vært på stedet. – Personene som er involvert i ulykken virker våkne og bevisste, opplyser Olsen.

  • Tirsdag 20. august kl. 14.57

    Tre kjøretøy involvert i trafikkulykke på E16 – veien er stengt

    Arnavegen på E16 i Bergen er stengt like etter Vågsbotn som følge av en trafikkulykke, melder Vegtrafikksentralen. To personbiler og en lastebil er involvert i ulykken. – Veien er helt stengt, melder operasjonsleder Ole Ronny Olsen i Vest politidistrikt. Tre ambulanser og politi er på plass på stedet. – Personene som er involvert i ulykken virker våkne og bevisste, opplyser Olsen. Bilberger er på vei til stedet.

  • Tirsdag 20. august kl. 14.55

    Jakta på villrein starter i dag

    I dag starter villreinjakta på Hardangervidda. Flere enn 1000 jegere fra alle sider av nasjonalparken skal i aksjon i løpet av jakta. I år er det gitt fellingstillatelse på 3500 dyr, mot 4000 i fjor. Alle dyrene som felles, skal sjekkes for sykdom. Så langt i år er det påvist to tilfeller av skrantesjuke.

  • Tirsdag 20. august kl. 14.54

    Vil flytte skiskyting-linja frå Stryn til Voss

    Fylkesadministrasjonen er budde på reaksjonar når dei vil flytte landslina for skiskyting Stryn til Voss, som frå før har Toppidrettslinje i samarbeid med Olympiatoppen. Fredag presenterte fylkesadministrasjonen det nye framlegget til det vidaregåande skuletilbodet i Vestland. Fylkeskommunen har fått 700 innspel under høyringsrunden for det førre framlegget.

  • Tirsdag 20. august kl. 14.54

    Vil flytte skiskyting -linja frå Stryn til Voss

    Fylkesadministrasjonen er budde på reaksjonar når dei vil flytte landslina for skiskyting Stryn til Voss, som frå før har Toppidrettslinje i samarbeid med Olympiatoppen. Fredag presenterte fylkesadministrasjonen det nye framlegget til det vidaregåande skuletilbodet i Vestland. Fylkeskommunen har fått 700 innspel under høyringsrunden for det førre framlegget.

  • Tirsdag 20. august kl. 14.52

    Beredskapsøvelse ved UiA

    Sykepleierstudenter ved Universitetet i Agder skal sammen med politiet, Sivilforsvaret og Sørlandet sykehus ha en beredskapsøvelse onsdag og torsdag denne uken. Øvelsen skal holdes på campus i Kristiansand. Det skal blant annet bli øvet på å håndtere en større ulykke, og det vil bli rigget til et bussulykke-scenario.

  • Tirsdag 20. august kl. 14.52

    Tre våte dagar i vente

    Ingen grunn til å legge vekk paraply eller regnklede, for no går vi tre svært våte dagar i vente. Mest nedbør får vestlendingane i dag. Torsdag kjem også restane av syklonen « Ernesto» innom fylket vårt og tek med seg regn og vind, melder Meterologene på X.

  • Tirsdag 20. august kl. 14.49

    Netflix-regissør lager dokumentar om Märtha og Durek

    Et TV-team følger det forlovede paret i opptakten til bryllupet.

  • Tirsdag 20. august kl. 14.49

    Slutt på matavfallsposer i butikken i en rekke kommuner

    41.000 husholdninger tilknyttet Innherred Renovasjon skal nå få poser til matavfall levert rett hjem, samtidig skal ordning med utdeling av poser i butikk avvikles i ni kommuner. Det gjelder Levanger, Verdal, Inderøy, Frosta, Stjørdal, Meråker, Malvik, Selbu og Tydal kommune. Det skriver Trønder-Avisa. Innherred Renovasjon har sett en økning i forbruk og feil bruk av matposer som følge av de økte prisene på bæreposer i butikkene. Borettslag og sameier vil få samlet levering av poser. Utdeling av poser til husholdninger starter fra neste uke.

  • Tirsdag 20. august kl. 14.46

    Ny kommunedirektør i Moskenes klar

    Randi Gregersen er ansatt som midlertidig kommunedirektør i Moskenes, melder kommunen i en pressemelding. Gregersen var også kommunedirektør fra høsten 2022 til sommeren 2023. I går ble det kjent at kommunedirektør Siri Halvorsen har inngått sluttavtale. – Jeg ser frem til å jobbe godt sammen med administrasjonen og politikerne i kommunen, og å gjøre det jeg kan for å hjelpe til i en utfordrende situasjon, sier Gregersen i pressemeldingen.

  • Tirsdag 20. august kl. 14.44

    Frivillige vakter skal hindre at golfballer forsvinner

    Sandefjord golfklubb har satt inn frivillige vakter på kveldstid etter at golfballer for 100 000 kroner forsvant på kort tid i sommer. Morten Johannessen i golfklubben sier til NRK at de mistenker at noen har stjålet ballene fra driving rangen, der golferne kan øve på svingen. Før sesongstart kjøpte golfklubben inn 20.000 nye baller til driving rangen, men etter to måneder var det bare 8.000 igjen, skriver Sandefjords Blad. Etter at ballene forsvant, har klubben satt inn tiltak som å plukke opp ballene oftere.

  • Tirsdag 20. august kl. 14.44

    Vårt Land: Olaug Bollestad anklaget nestledere og generalsekretær for kupp

    Partilederen skal ha kommet med anklagene i et sentralstyremøte 6. august, én uke før partiet mottok varselet mot henne.

  • Tirsdag 20. august kl. 14.39

    Herreveien i Bamble er fortsatt stengt

    Herreveien i Bamble er fortsatt stengt. Trafikkoperatør Sofie Knutsen på Vegtrafikksentralen sier det tas sikte på å åpne veien for manuell dirigering i løpet av dagen. En strekning på rundt 800 meter måtte asfalteres og forurensede masser måtte fjernes, etter en lekkasje fra en tankbil med spesialavfall i går.

  • Tirsdag 20. august kl. 14.18

    Slik bytter du iPhone-batteriet selv

    Billig og enkelt.

  • Tirsdag 20. august kl. 14.13

    Ingen tid å miste

    USAs utenriksminister Antony Blinken kom til Israel på mandag med et tydelig budskap: Den beste, og kanskje siste, muligheten til å oppnå en våpenhvile og frigivelse av gisler er nå.

  • Tirsdag 20. august kl. 13.52

    Slik blir været i prinsessebryllupet

    Om under to uker går Märtha Louise (52) og Durek Verrett (49) sitt bryllup av stabelen.

  • Tirsdag 20. august kl. 13.47

    Kollisjon mellom bil og elsparkesykkel

    Det har vært en kollisjon mellom elsparkesykkel og bil i Jens Gjerløws vei i Arendal. Det fremstår ikke som at noen har blitt alvorlig skadd, skriver politiet.

  • Tirsdag 20. august kl. 13.46

    Vil ha elbiler i bussfila nå

    Elbilene må tilbake i kollektivfeltet på E18, og det må skje nå. Det krever Asker, Bærum og Akershus fylkeskommune i et felles utspill tirsdag. Det skjer etter at Statens vegvesen mandag åpnet for å vurdere endringer i helgene, men kun fra Asker og inn mot Holmen og Slependen. Akershus-politikerne vil åpne bussfila hele veien inn til Oslo i helgene. De vil også tillate elbiler med tre eller flere i bilen i kollektivfeltet til enhver tid. Fylkesrådsleder i Akershus, Anette Solli (H), sier at det er på tide å slutte å vurdere og begynne å handle. – Situasjonen for innbyggerne i Asker og Bærum er uholdbar og ødelegger hverdagen til folk. Det står på sideveiene også fordi trafikken forflytter seg, sier hun. Akershus, Asker og Bærum har flere ganger bedt om et krisemøte med samferdselsminister Jon-Ivar Nygård uten å ha fått det. – Kriseforståelsen til samferdselsministeren er temmelig dårlig. Det er ikke mulig å få en dialog om dette, sier Anette Solli.

  • Tirsdag 20. august kl. 13.44

    Farevarsel om styrtregn i Oslo-området

    Onsdag morgen får du en solid forsmak på høsten om du bor i Oslo og omegn.

  • Tirsdag 20. august kl. 13.33

    Magnus Warming ferdig i Brann

    Dansken får overgang til dansk fotball og er selt til Lyngby. Det skriv klubben i ei pressemelding på Brann.no. Magnus Warming kom til Brann frå Italia sommaren 2023, og under året sitt i Brann har han notert seg for 24 obligatoriske kampar. Warming har hatt fire scoringar. To i cupen, eitt i Eliteserien og eitt i Conference League. – Eg vil seie takk til alle i klubben som har tatt meg godt imot. Trenarar, lagkameratar og supporterar. Eg skulle gjerne bidratt meir, men sånn er fotballen, seier han til Brann.no. – Og det er ingen hemmelegheit at eg ikkje likar å fly, så det blir fint for meg å komme tilbake til Danmark der ein reiser med buss til kampane.

  • Tirsdag 20. august kl. 13.33

    Ny avtale i stor boligutbygging i Lørenskog

    Selvaag bolig har inngått avtale med byggentreprenør Ø.M. Fjeld om å bygge 210 leiligheter fordelt på 10 blokker, ved siden av skianlegget Snø i Lørenskog. Det skriver Romerikes blad. Utbyggingen er en del av det Selvaag kaller Snøbyen, et område mellom skianlegget og Lørenskog stasjon. Der er det bygget 1200 leiligheter siden 2014, og 700 til er på vei.

  • Tirsdag 20. august kl. 13.32

    Farevarsel for styrtregn for deler av Østlandet

    Onsdagsmorgen er det sendt ut gult farevarsel for styrtregn for Oslofjordområdet. Meteorologene skriver at det er lokale variasjoner i intensitet og mengde, og været kan endres raskt. Lokalt er nedbøren ventet å passere 15-20 mm i timen. Det anbefales å holde seg unna bratte skråninger, samt bekker med stor vannføring. Rensing av dreneringsveier og stikkrenner anbefales slik at vannet kan renne unna. Farevarselet gjelder fra klokka 06.00 til 12.00.

  • Tirsdag 20. august kl. 13.32

    Farevarsel for styrtregn

    Onsdagsmorgen er det sendt ut gult farevarsel for styrtregn for Oslofjordområdet. Meteorologene skriver at det er lokale variasjoner i intensitet og mengde, og været kan endres raskt. Lokalt er nedbøren ventet å passere 15-20 mm i timen. Det anbefales å holde seg unna bratte skråninger, samt bekker med stor vannføring. Rensing av dreneringsveier og stikkrenner anbefales slik at vannet kan renne unna.

  • Tirsdag 20. august kl. 13.30

    Ida (24) ble innlagt med fødselsdepresjon: – Alt var tungt

    Ida Ekker var deprimert og slet med angst. Da hun ble innlagt med fødselsdepresjon, fikk hun svar på hva som egentlig kunne ligge bak.

  • Tirsdag 20. august kl. 13.29

    Trafikkuhell mellom buss og personbil i Vindafjord

    Politi og nødetater rykker ut til Saudavegen i Vindafjord etter melding om et trafikkuhell. Det skal være en buss og en personbil involvert. Personbilen ligger på siden. Det er ikke meldt om alvorlig personskade. Alle skal være ute av kjøretøyene. Vegen er stengt forbi ulykkesstedet. Politiet og ambulanse er fremme på stedet. Det skal være en buss uten passasjerer som er involvert. En personbil med tre personer har havnet på siden. De involverte blir tilsett av ambulanse. Veien er sperret. Det vil bli bestilt bilberging.

  • Tirsdag 20. august kl. 13.23

    Etterlyser vitner etter dødsulykke

    Fredag døde en motorsyklist etter å ha kollidert med en lastebil på Stovner i Oslo. Nå ber politiet om at vitner til hendelsen melder seg, skriver Avisa Oslo. Den omkomne er ennå ikke formelt identifisert, så politiet vil ikke si noe om hvem hen var. Lastebilsjåføren er rutinemessig siktet for uaktsom kjøring, men politiet sier det er for tidlig å si noe om hvem som har ansvaret for kollisjonen.

  • Tirsdag 20. august kl. 13.22

    Personbil påkjørt av lastebil i Ringsaker

    En personbil skal være påkjørt av en lastebil på Fv. 227 på Kylstad i Ringsaker. Foreløpig er ikke meldt om personskade ifølge politiet, som er på vei til stedet.

  • Tirsdag 20. august kl. 13.18

    Bilbrann i Tysvær

    Politiet og nødetater rykker ut til en adresse i Aksdalsvegen i Aksdal etter melding om bilbrann. Politiet og brann er fremme på stedet. Det har vært brann i et kjøretøy som er slukket. Politiet avhører bileier som er på stedet.

  • Tirsdag 20. august kl. 13.13

    Skal avhøre involverte etter slagsmål

    Politiet skal avhøre de involverte etter et slagsmål i Wergelandsparken i Kristiansand sentrum i går kveld. – Vi er helt i innledningen av etterforskningen og kan derfor ikke si noe om hendelsesforløp og bakgrunn for dette, sier etterforskningsleder Erlend Omland i Agder politidistrikt. En person skal ha blitt utsatt for vold, vedkommende ble ikke alvorlig skadd i hendelsen.

  • Tirsdag 20. august kl. 13.12

    Sammenstøt mellom syklist og bil

    Ved Viggja Oppvekstsenter i Orkland kommune har det vært et sammenstøt mellom en syklist og en bil. Syklisten er våken, men skal ha smerter i en fot og blir kjørt til legevakt av en annen bilist. Politiet opplyser at de sender en patrulje til stedet.

  • Tirsdag 20. august kl. 13.06

    Fotballprofilen Jesper Daland klar for Cardiff i engelsk fotball

    Kristiansanderen Jesper Daland har signert en fireårskontrakt med Cardiff i den engelske mesterskapsserien. Klubben bekrefter signeringen i sine mediekanaler tirsdag. Daland har undertegnet en fireårskontrakt. – Jeg er klar for å komme i gang. Jeg har spilt noen kamper allerede denne sesongen, og jeg er veldig spent og ser fram til den videre reisen her, sier Daland. City-sjef Erol Bulut er fornøyd med signeringen – Vi er glade for at Jesper kommer til oss. Vi prøvde å hente ham i januar, men det var ikke mulig, siden hans daværende klubb ikke ville la ham gå. Han er en flott forsvarsspiller, men også god med ballen i oppbyggingsfasen av spillet. Han vil løfte oss mye, sier han. Daland kommer fra Cercle Brugge. (NTB)

  • Tirsdag 20. august kl. 13.06

    Jesper Daland klar for Cardiff i engelsk fotball

    Kristiansanderen Jesper Daland har signert en fireårskontrakt med Cardiff i den engelske mesterskapsserien. Fotballklubben bekrefter signeringen i sine mediekanaler tirsdag. Daland har undertegnet en fireårskontrakt. – Jeg er klar for å komme i gang. Jeg har spilt noen kamper allerede denne sesongen, og jeg er veldig spent og ser fram til den videre reisen her, sier Daland. City-sjef Erol Bulut er fornøyd med signeringen – Vi er glade for at Jesper kommer til oss. Vi prøvde å hente ham i januar, men det var ikke mulig, siden hans daværende klubb ikke ville la ham gå. Han er en flott forsvarsspiller, men også god med ballen i oppbyggingsfasen av spillet. Han vil løfte oss mye, sier han. Daland kommer fra Cercle Brugge i Belgia. (NTB)

  • Tirsdag 20. august kl. 13.06

    Sotrabrua stengt retning Bergen

    Rv555 Sotrabrua er stengt retning Bergen. Brua blir stengt nokre minutt mens kostebilane jobbar for å fjerne oljesøl. Klokka 13.15 var brua open for fri ferdsel.

  • Tirsdag 20. august kl. 12.56

    Interesse for vindkraft i Vegårshei

    Politikerne i Vegårshei er positive til at det arbeides videre med utbygging av vindkraft i kommunen. Tre selskaper har meldt sin interesse og det kan være snakk om mellom 15 og 30 store vindturbiner vest i kommunen. Det kom fram under formannskapsmøtet i dag. – I dag stemte vi ikke for verken ja eller nei til vindkraft, men det var om å sette i gang en planprosess for å utrede konsekvenser. Og mer kunnskap, det vil alltid være nyttig å ha før en tar en endelig avgjørelse, sier varaordfører Arild Flaten (Sp).

  • Tirsdag 20. august kl. 12.53

    EU viderefører planer om straffetoll på kinesiske elbiler

    Men tollen kuttes kraftig for kinesiskproduserte Teslaer.

  • Tirsdag 20. august kl. 12.47

    Høyesterettsanke av drapssak i Kirkenær avslått

    Høyesteretts ankeutvalg har enstemmig avslått anken fra forvaringsdømte Tom Richard Rambo, ifølge Glåmdalen. Rambo er dømt i både tingretten og lagmannsretten for å ha mishandlet og drept kjæresten Lisa Karlsen 1. mars 2022 i hennes eget hjem på Kirkenær i Grue kommune. Han tilsto handlingen og ble dømt til 15 års forvaring i begge rettsinstanser. I Høyesteretts begrunnelse skal det ikke være tilstrekkelig grunn til at anken blir fremmet for Høyesterett. Gjerningsmannens forsvarer sier til Glåmdalen at han vil begjære avgjørelsen omgjort og fremme saken for Den europeiske menneskerettsdomstolen. – Jeg vil legge fram dette som en hastesak for Den europeiske menneskerettsdomstolen. Rambo skal ha opphold i institusjon med helse og omsorg, sier Sigurd Klomsæt til avisen.

  • Tirsdag 20. august kl. 12.47

    Høyesterettsanke av drapsak i Kirkenær avslått

    Høyesteretts ankeutvalg har enstemmig avslått anken fra forvaringsdømte Tom Richard Rambo, ifølge Glåmdalen. Rambo er dømt i både tingretten og lagmannsretten for å ha mishandlet og drept kjæresten Lisa Karlsen 1. mars 2022 i hennes eget hjem på Kirkenær i Grue kommune. Han tilsto handlingen og ble dømt til 15 års forvaring i begge rettsinstanser. I Høyesteretts begrunnelse skal det ikke være tilstrekkelig grunn til at anken blir fremmet for Høyesterett. Gjerningsmannens forsvarer sier til Glåmdalen at han vil begjære avgjørelsen omgjort og fremme saken for Den europeiske menneskerettsdomstilen. – Jeg vil legge fram dette som en hastesak for Den europeiske menneskerettsdomstolen. Rambo skal ha opphold i institusjon med helse og omsorg, sier Sigurd Klomsæt til avisen.

  • Tirsdag 20. august kl. 12.41

    Bygningsbrann i Sokndal

    Nødetatene rykker ut på melding om bygningsbrann i Kvam i Sokndal. Det skal være snakk om brann og/eller røykutvikling i en enebolig. Det skal ikke være personer inne i bygningen. – Det er meldt om røyk som siver ut av en ventil oppe på taket. Vi kontrollerer hva som skjer. Det er ingen åpne flammer og alle er ute av huset, sier vaktleder i 110-sentralen Sør-Vest, Nils Simmerøy Brannvesenet jobber med å gjennomsøke huset. Det skal ikke være en pågående brann. Det har vært brann i et rom i boligen. Brannen ble slukket seg selv før brann og politi kom til stedet. Politiet er i kontakt med eier av boligen og gjør videre undersøkelser.

  • Tirsdag 20. august kl. 12.40

    Person på el-scooter påkjørt i Strand

    Politiet rykker ut til melding om et trafikkuhell i Ryfylkevegen på Tau. En person på el-scooter har blitt truffet en bil. Person på el-scooter klager på smerter i fot. Fører av el-scooter blir tilsett av ambulanse på stedet. Trafikken flyter fint forbi. Politiet snakker med involverte og vitner. El-scooter-sjåføren skulle krysse veien da det oppstod et sammenstøt med personbilen. Politi og ambulanse er klokka 13.42 ferdig på stedet. Begge parter er avhørt på stedet. Politiet oppretter sak.

  • Tirsdag 20. august kl. 12.40

    Lekket salpetersyre har begynt å brenne i Horten

    25 liter salpetersyre har begynt å brenne og beboere i området er bedt om å lukke vinduer og dører.

  • Tirsdag 20. august kl. 12.40

    Lekket salpetersyre har begynt å brenne i Horten - beboere bes om å lukke vinduer

  • Tirsdag 20. august kl. 12.40

    25 liter saltpetersyre brenner i Horten

    Brannvesenet varslet om en CBRNE-hendelse hvor 25 liter saltpetersyre har begynt å brenne i Horten, melder politiet. Skal stå ute på asfaltert område. Nærmeste beboere blir oppfordret til lukke dører og vinduer. Nødetatene har rykker ut.

  • Tirsdag 20. august kl. 12.40

    25 liter saltpetersyre brant i Horten

    Brannvesenet varslet om en CBRNE-hendelse hvor 25 liter saltpetersyre har begynt å brenne ved en bedrift i Horten, melder politiet. Det skal stå ute på asfaltert område. Nærmeste beboere ble oppfordret til lukke dører og vinduer. Klokka 12.47 opplyser politiet at røyken blåser nordover og at nærmeste naboer skal være utenfor sikkerhetsavstand. Det er nå helt ufarlig å bevege seg i området. Syren har kommet i kontakt med et annet stoff og antent. Brenner som er bål, og det er ikke spredningsfare, melder Vestfold interkommunale brannvesen. Brannen er slukket. – Vi tettet avløpet på stedet for å hindre at slokkevannet, med rester av syren, rant i det offentlige avløpsnettet, sier brannmester Thor Arne Strand. Politiet på stedet samler informasjon fra de ansatte. Sak vil bli opprettet.

  • Tirsdag 20. august kl. 12.38

    Seriemorder-mistenkt på rømmen i Kenya

    Den kenyanske mannen som er mistenkt for seriemord på 42 kvinner i Kenya, har rømt fra sin fengselscelle i Nairobi.

  • Tirsdag 20. august kl. 12.36

    EU viderefører planer om straffetoll på kinesiske elbiler

    EU viderefører planene om straffetoll på elbiler fra Kina på opptil 36 prosent. Men tollen kuttes kraftig for kinesiskproduserte Tesla'er.

  • Tirsdag 20. august kl. 12.29

    Saka til Snekkestad etterforskast som vald i nære relasjonar

    Saka til Julianne Snekkestad, ekskjærasten til Marius Borg Høiby, vert etterforska som vald i nære relasjonar. Det stadfestar hennar bistandsadvokat Petter J. Grødem til NRK. Snekkestad fekk førre veke status som fornærma. Tidlegare tysdag opplyste òg John Christian Elden at hans klient Nora Haukland har fått status som fornærma. Seinare vart det presisert i ei pressemelding at saka hennar vert vurdert som mogleg vald i nære relasjonar. Ho skal i avhøyr seinare denne veka, opplyser Elden. – Det vert ikkje gjeve ytterlegare opplysningar før avhøyret har funne stad, skriv bistandsadvokaten. Saka til Snekkestad og Haukland skal vere såkalla undersøkingssaker. Denne koden brukast i saker der politiet førebels ikkje har nok informasjon til å vurdere om det skal opprettast ei straffesak. – Det at eit offer har status som fornærma, betyr ikkje at den som vert etterforska, er sikta, skreiv Elden til NRK.

  • Tirsdag 20. august kl. 12.10

    Skole-Norge: Flere lærere strever med mobilforbudet

    Mange skoleledere på videregående synes det er krevende å håndheve mobilforbudet. Nesten syv av ti mener det i noen grad eller i stor grad er utfordrende å få elever til å legge fra seg mobilen.

  • Tirsdag 20. august kl. 12.02

    Trafikkuhell i Gjesdal

    Politiet og nødetater rykker ut til krysset Ålgårdsvegen/Fjermestadvegen etter melding om et trafikkuhell. Det skal være to biler involvert og alle personer skal være ute av bilene. Det er kø på stedet. Tre personer skal være involvert. En person klager på smerter i rygg, og en annen klager på smerter i rygg og hode. De blir tilsett av helse. En person blir tatt med videre av ambulanse. Det er bestilt bilberging til to bilder. Trafikken blir dirigert forbi ulykkesstedet.

  • Tirsdag 20. august kl. 12.00

    Gjorde endring i «Forræder»: – Fikk en telefon natten før

    Kun timer før årets «Forræder» skulle filmes måtte Dennis Vareide hive seg rundt for å bli med.

  • Tirsdag 20. august kl. 11.51

    «Girjegumpi» versjon Bodø

    Det omreisende kultur- og arkitekturfenomenet «Girjegumpi» har i år base i Bodø. Nordlandsbyen er europeisk kulturhovedstad 2024 og har invitert arkitekt og kunstner Joar Nango som en del av programmet, skriver arkitektur.no. Midt i Bodø sentrum har de laget et uteamfi for samtaler og andre eventer. Akkurat nå er de ferd med å bygge en tradisjonell pitesamisk jordgamme som en del av gammeskole-prosjektet – en workshop hvor samisk ungdom får lære seg gammel tradisjonskunnskap og bygging i naturmaterialer. «Girjegumpi» var før Bodø i Venezia under fjorårets biennale. Tidligere har Nango også bygget et søsterprosjekt for National Gallery of Canada. Hele poenget med prosjektet er at det tilpasser seg stedet det kommer til.

  • Tirsdag 20. august kl. 11.51

    «Girjegumpi» i Bodø

    Loga sámegillii. Det omreisende kultur- og arkitekturfenomenet «Girjegumpi» har i år base i Bodø. Nordlandsbyen er europeisk kulturhovedstad 2024 og har invitert arkitekt og kunstner Joar Nango som en del av programmet, skriver arkitektur.no. Midt i Bodø sentrum har de laget et uteamfi for samtaler og andre eventer. Akkurat nå er de ferd med å bygge en tradisjonell pitesamisk jordgamme som en del av gammeskole-prosjektet – en workshop hvor samisk ungdom får lære seg gammel tradisjonskunnskap og bygging i naturmaterialer. «Girjegumpi» var før Bodø i Venezia under fjorårets biennale. Tidligere har Nango også bygget et søsterprosjekt for National Gallery of Canada. Hele poenget med prosjektet er at det tilpasser seg stedet det kommer til.

  • Tirsdag 20. august kl. 11.50

    Randi Gregersen er midlertidig kommunedirektør

    Randi Gregersen er ny midlertidig kommunedirektør i Moskenes. Det melder kommunen i ei pressemelding. Ho tek over etter at Siri Halvorsen gjekk av i helga. Gregersen har tidlegare vore kommunedirektør i Moskenes og Røst. – Eg ser fram til å jobbe godt saman med administrasjonen og politikarane i kommunen, og å gjere det eg kan for å hjelpe til i ein utfordrande situasjon, seier Gregersen i pressemeldinga.

  • Tirsdag 20. august kl. 11.49

    Person i vannet i Stad kommune

    Politiet har fått melding om en person i vannet i Stad kommune i Nordfjord i Vestland. Alle nødetater er varslet og på vei mot stedet, melder operasjonsleder Ole Ronny Olsen i Vest politidistrikt. – Det skal ha skjedd mellom Lote fergekai og Hennebygda, sier innsatsleder for politiet, Roger Gundersen. – Vedkommende var ute i en kano som kantret. En båt reiste ut og har fått han opp av vannet, sier Gundersen. Ifølge politiet er personen våken og bevisst.

  • Tirsdag 20. august kl. 11.37

    Milliardsmell for Oda-partner

    Norske Oda og svenske Mathem har vært «en enorm skuffelse», mener største eier. Investeringer på totalt 3,6 milliarder svenske kroner er skrevet ned til null.

  • Tirsdag 20. august kl. 11.31

    Ordfører topper forslag til stortingsliste

    Ordfører i Lindesnes Alf Erik Andersen topper nominasjonskomiteen i Vest-Agder Frp sin liste til stortingsvalget i 2025, skriver avisen Lindesnes. – Jeg er veldig glad for at nominasjonskomiteen har kommet med den innstillingen de har og jeg skal gjøre mitt for å få tilliten som er nødvendig for å toppe lista når vi går inn i valgkampen, sier Andersen til avisa. Partiet skal stemme over kandidatene på stortingslisten i november.

  • Tirsdag 20. august kl. 11.22

    Herreveien åpnes for trafikk etter giftutslipp

    Herreveien i Bamble åpnes for trafikk igjen rundt klokka 12. I går morges lakk det ut rundt 5000 liter med spesialavfall, fra en tankbil som kjørte på Herreveien. Avfallet var såpass skadelig at asfalten gikk i oppløsning. Asfalten på den aktuelle strekningen ble frest vekk i natt og i formiddag ble forurensede masser fra grøftekantene gravd vekk og fjernet. Det blir dirigering forbi arbeidsstedet.

  • Tirsdag 20. august kl. 11.20

    Unge meninger: «Studer smart!»

  • Tirsdag 20. august kl. 11.17

    Smadret superbil under forbikjøring – fikk 12.000 i bot

    Ferrarisjåføren ble først nektet å kjøre videre på norske veier – så snudde politiet.

  • Tirsdag 20. august kl. 11.15

    Trafikkulykke på E39

    Ein motorsykkel har velta på E39 ved Nygårdstangen i i Bergen. Ulykka har skjedd i nordgåande køyrefelt. Politiet opplyser at førar er vaken og medviten. Bilbergar er på veg.

  • Tirsdag 20. august kl. 11.15

    Slik får du teamet til å funke

    Å lede et team har blitt mer komplisert enn før. Tre faktorer avgjør om du får folk til å jobbe godt sammen og levere resultater.

  • Tirsdag 20. august kl. 11.13

    Avis: Kylian Mbappé med gigantkrav mot PSG – har koblet på Uefa i saken

    Fotballikonet Kylian Mbappé hevder å ha svimlende 640 millioner kroner til gode av gamleklubben PSG. Nå skal han ha tatt nye skritt for å få pengene.

  • Tirsdag 20. august kl. 11.13

    Asker sliter økonomisk: foreslår å stenge fire skoler

    Asker kommune må spare over 237 millioner kroner i løpet av 2025. Kommunedirektøren la i dag frem flere forslag til hvordan kommunen kan klare det. Blant annet foreslås det å stenge de fire skolene Folkestad barneskole, Røyken ungdomsskole, Hyggen barneskole inkludert barnehage og Solberg barneskole. Også fire kommunale barnehageavdelinger vurderer kommunen å stenge. Det foreslås også at åpningen av et nytt sykehjem utsettes, og at tilskudd til frivillighet, kultur og idrett reduseres. Kommunale eiendommer vurderes også solgt. Høyre-kommunen vil imidlertid ikke vurdere å innføre eiendomsskatt, bekrefter kommunikasjonssjef i Asker kommune, Jon Bakkerud. Samtidig foreslås det at 20 årsverk i kommunens administrasjon tas ned. Det betyr ikke at noen trenger å miste jobben, mener Bakkerud, og viser til at etter hvert som ansatte slutter i jobben på naturlig vis i løpet av de neste to årene, vil ikke nye ansattes frem til de 20 årsverkene er innspart. – Det er et klart mål at alle beholder jobben i kommunen, sier han. Bakkerud sier at det også er et mål å redusere investeringer i vann- og avløp i kommunen fordi innbyggerne da vil få lavere gebyrer. Samtidig skriver de i forslagene at de har mål om å øke befolkningsveksten: «En befolkningsvekst på 1,8 prosent vil kunne medføre økte skatteinntekter.» – Er det forsvarlig å øke befolkningsveksten samtidig som investeringene i vann- og avløp begrenses? – Det er et godt spørsmål, og det er til diskusjon, svarer Bakkerud. Endelig bestemmelser for hvilke innsparings-vedtak kommunen vil gjøre skjer 10. desember i år.

  • Tirsdag 20. august kl. 11.13

    Asker kommune sliter økonomisk: foreslår å stenge fire skoler

    Asker kommune må spare over 237 millioner kroner i løpet av 2025. Kommunedirektøren la i dag frem flere forslag til hvordan kommunen kan klare det. Blant annet foreslås det å stenge de fire skolene Folkestad barneskole, Røyken ungdomsskole, Hyggen barneskole inkludert barnehage og Solberg barneskole. Også fire kommunale barnehageavdelinger vurderer kommunen å stenge. Det foreslås også at åpningen av et nytt sykehjem utsettes, og at tilskudd til frivillighet, kultur og idrett reduseres. Kommunale eiendommer vurderes også solgt. Høyre-kommunen vil imidlertid ikke vurdere å innføre eiendomsskatt, bekrefter kommunikasjonssjef i Asker kommune, Jon Bakkerud. Samtidig foreslås det at 20 årsverk i kommunens administrasjon tas ned. Det betyr ikke at noen trenger å miste jobben, mener Bakkerud, og viser til at etter hvert som ansatte slutter i jobben på naturlig vis i løpet av de neste to årene, vil ikke nye ansattes frem til de 20 årsverkene er innspart. – Det er et klart mål at alle beholder jobben i kommunen, sier han. Bakkerud sier at det også er et mål å redusere investeringer i vann- og avløp i kommunen fordi innbyggerne da vil få lavere gebyrer. Samtidig skriver de i forslagene at de har mål om å øke befolkningsveksten: «En befolkningsvekst på 1,8 prosent vil kunne medføre økte skatteinntekter.» – Er det forsvarlig å øke befolkningsveksten samtidig som investeringene i vann- og avløp begrenses? – Det er et godt spørsmål, og det er til diskusjon, svarer Bakkerud. Endelig bestemmelser for hvilke innsparings-vedtak kommunen vil gjøre skjer 10. desember i år.

  • Tirsdag 20. august kl. 11.10

    Årets trafikksikkerhetskommune er Verdal

    Verdal er kåra til Årets trafikksikkerhetskommune 2024. Prisen er på én million kroner, og gis til en kommune som har utmerket seg gjennom tydelig god innsats, klare mål og ambisjoner for trafikksikkerhet, og en god plan for å nå disse målene. Verdal har tatt viktige steg for å bedre trafikksikkerheten og har prioritert dette arbeidet høyt over lengre tid. De siste årene har kommunen også hatt en positiv nedgang i antallet personskadeulykker, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård i ei pressemelding.

  • Tirsdag 20. august kl. 11.09

    TV 2: Tenåringer tiltalt for gruppevoldtekt av jente

    To gutter på 15 og 16 år er tiltalt for å ha voldtatt en jente på under 14 år i januar i år.

  • Tirsdag 20. august kl. 11.09

    Tenåringer tiltalt for gruppevoldtekt av jente

    To gutter på 15 og 16 år er tiltalt for å ha voldtatt en jente på under 14 år i januar i år. Voldtekten skal ha skjedd i en kommune i Nordhordland i Vestland fylke. Begge guttene er også tiltalt for å ha truet med å drepe offeret, dersom hun anmeldte voldtekten til politiet. Ifølge tiltalen skal guttene også ha gjort filmopptak av voldtekten. TV 2 meldte om tiltalen først.

  • Tirsdag 20. august kl. 11.06

    Else Kåss Furuseth med i ny julekalender

    Flere kjente kjendiser dukker opp i TVNorges nye julekalender «Nissesvingen» 1. desember.

  • Tirsdag 20. august kl. 11.01

    Tre kvinner har status som fornærmet i Høiby-saken

    Sakene til både Nora Haukland og Juliane Snekkestad vurderes som vold i nære relasjoner, opplyser deres advokater.

  • Tirsdag 20. august kl. 10.59

    Elden: – Høibys ekskjæreste har fått status som fornærma

    Marius Borg Høyby sin tidligere ekskjæreste, Nora Haukland, har fått status som fornærma. – Oslo tingrett har oppnevnt meg som bistandsadvokat for henne i sak som vurderes som vold i nære relasjoner etter straffeloven prg 282, skriver John Christian Elden, til NRK. Han legger til at Haukland ikke selv har anmeldt noe, men at hun forholder seg til at politiet har valgt å ettergå dette. At en person har status fornærmet, gjør ikke at den som etterforskes er siktet.

  • Tirsdag 20. august kl. 10.39

    Færre biler første skoledag etter Ring 1-stengning

    Det var mindre trafikk i Oslo første skoledag i år enn i fjor. Om lag 13.000 færre biler passerte Fjellinjens bomstasjoner mandagen skolen startet i år enn samme dag i fjor. Det er en nedgang på 1,1 prosent. Ifølge bompengeselskapet ble trafikken første skoledag i fjor dempet av byggearbeider på Bygdøylokket. At det var en ytterligere nedgang i år forklarer Fjellinjen med stengningen av Ring 1 og at elbilene er kastet ut av kollektivfeltene. Det har vært knyttet spenning til om stengningen av Ring 1-tunnelene gjennom Oslo sentrum vil føre til mer trafikk i bygatene. Bymiljøetaten i Oslo kommune opplyser at de teller biler i Maridalsveien, i Finnmarkgata og over Vøyenbrua på Ring 1. Etaten vil se dataene i en større sammenheng før de går ut med dem og vurderer tiltak. Divisjonsdirektør Rune Gjøs sier til NRK at det tar om lag tre måneder før et nytt kjøremønster får satt seg etter større omlegginger av veisystemet.

  • Tirsdag 20. august kl. 10.38

    Fredningsforslag Britannia Hotell ute på høring

    Forslaget om å frede Britannia Hotell i Trondheim er nå sendt ut på høring. Det er Trøndelag fylkeskommune som foreslår fredninga, som er hjemla i kulturminneloven. Britannia Hotel er et av Norges eldste hotell, med kontinuerlig drift siden 1870-tallet. Fredningsforslaget omfatter fasader mot Dronningens gate og Apotekerveita, takets utvendige fasade, Speilsalen og Palmehaven i sin helhet samt Arne Korsmos trapperom fra 1. etasje til kjeller, med tilhørende telefonboks, og loftkuppelens innvendige takkonstruksjon. Eventuelle merknader til fredningsforslaget må sendes Trøndelag fylkeskommune innen 30. september.

  • Tirsdag 20. august kl. 10.38

    Gravemaskin har tippet ned skråning i Mo i Rana

    Føreren av gravemaskinen er ved bevissthet og fraktet til sykehus.

  • Tirsdag 20. august kl. 10.37

    Nå ser vi 16-tallet på dieselprisen!

    Tirsdag morgen kostet en liter diesel rett under 17 kroner i Oslo. Det er ikke dagligdags. I Østfold betaler du enda mindre.

  • Tirsdag 20. august kl. 10.35

    Mann dømt for Nav-svindel

    En mann er dømt til 45 dager i fengsel for å ha lurt til seg 180.000 kroner han ikke hadde krav på fra Nav, skriver Agderposten. Mannen fra østre Agder fikk dagpenger fra Nav i en periode på 10 måneder selv om han var i jobb. Han innrømmet straffskyld for dette i retten.

  • Tirsdag 20. august kl. 10.35

    Sjømat viktig for matvareberedskapen

    Nye tall viser at Norge er selvforsynt ved hjelp av sjømat hvis krise og krig lammer landet. Rapporten ble offentliggjort på fiskerimessa Nor-Fishing i Trondheim, som starta i dag. – Fisk og sjømat må være en sentral del av regnestykket når vi ser på total- og matvareberedskapen i Norge, særlig i en tid med så mye urolighet rundt og i Europa sier Sverre Johansen, generalsekretær i Norges Fiskarlag i ei pressemelding.

  • Tirsdag 20. august kl. 10.35

    Arbeidsulykke på Mo Industripark

    Nødetatene rykker ut til Mo Industripark etter melding om arbeidsulykke, melder politiet i Nordland. Det skal være en gravemaskin som har tippet ned en skråning. Politi, helse og brannvesen er på stedet. Gravemaskinen skal ha sklidd og falt ca 10-12 meter opplyser politiet. Gravemaskinfører tilses av helse på stedet. Skadeomfanget er fortsatt ukjent, men fører har ikke vært fastklemt i gravemaskinen og har kommet seg ut av denne selv. Den skadde er fraktet bort med ambulanse, fortsatt ved bevissthet, opplyser politiet klokka 11:03.

  • Tirsdag 20. august kl. 10.32

    Ap om avlyst trimtime i skolen: Erkjenner at det blir for firkantet

    Det største regjeringspartiet kommer med en selverkjennelse: Det var ikke så lurt å gå inn for en time fysisk aktivitet hver eneste skoledag.

  • Tirsdag 20. august kl. 10.31

    Standpunktkarakterer på videregående: Stort sett samme snitt som sist

    Standpunktkarakterene i videregående skole steget noe sammenlignet med før pandemien. Men endringene fra i fjor er svært små. I flertallet av fagene er karakteren uendret fra skoleåret 2022–2023 til 2023-2024, skriver Utdanningsdirektoratet i en pressemelding. Fra før pandemien er altså forskjellene mye større: Siden 2013–2014 har elevene gått opp en halv karakter i snitt i kroppsøving. Og sammenlignet med 2018-2019, som var det siste fulle skoleåret før pandemien, har karakteren gått litt opp i mange fellesfag. – En av forklaringene til endring i karakterer er at det ble innført nye læreplaner i 2020. I kroppsøving er faget dreiet til å bli et mindre idrettsrettet fag, og det kan ha påvirket vurderingspraksisen, sier avdelingsdirektør Per Kristian Larsen-Evjen. Jentene får høyere karakterer enn guttene i de fleste fag, med størst forskjell i norsk og fremmedspråk. Guttene ligger på topp i kroppsøving, samt i eksamenskarakterer i en del realfag. (©NTB)

  • Tirsdag 20. august kl. 10.27

    Anmeldt for promillekjøring

    En sjåfør som ble stoppet av politiet på Fevik i Grimstad tirsdag ettermiddag er anmeldt for promillekjøring. Sjåføren har fått førerkortet sitt beslaglagt. Det opprettes sak, melder politiet på X.

  • Tirsdag 20. august kl. 10.24

    Skal ta stilling til om byrådet i Oslo skal hete byregjering

    I dag tar Oslo-politikerne stilling til KrFs forslag om å døpe om byrådet til byregjering. Øyvind Håbrekke, gruppeleder for KrF i Oslo bystyre, mener mange Oslo-folk ikke forstår hva byrådet gjør. – Vi som prøver å forklare det, forklarer det med at det er nettopp ei byregjering, sier Håbrekke. – Dette er bare en forenkling som gjør at folk skal vite hvem som styrer byen, og forstå det politiske systemet i Oslo. Forslaget om navneendring ble først fremmet i 2016 av byrådsleder Raymond Johansen, men latterliggjort av den borgerlige opposisjonen. I tillegg fastslo Kommunaldepartementet at navneskiftet var i strid med kommuneloven. I mai i år sa byrådsleder Eirik Lae Solberg fra Høyre følgende: – Jeg klarer meg helt fint med tittelen jeg har. – Det har jo vært oppe før, men ikke blitt noe av, så hvorfor prøver du deg om igjen nå, Håbrekke? – Vi ser at vi lever i en verden med masse falske nyheter, desinformasjon og en del krefter rundt oss, både i og utenfor Norge, prøver å så mistillit rundt de demokratiske institusjonene. Da må vårt svar være å styrke de institusjonene, gjøre det enkelt for folk å forstå hvem som har ansvar for hva. Forslaget skal behandles av bystyrets finansutvalg tirsdag ettermiddag. Dersom det får flertall går saken videre til bystyret.

  • Tirsdag 20. august kl. 10.24

    KrF i Oslo: Vil at byrådet skal hete byregjering

    I dag tar Oslo-politikerne stilling til KrFs forslag om å døpe om byrådet til byregjering. Øyvind Håbrekke, gruppeleder for KrF i Oslo bystyre, mener mange Oslo-folk ikke forstår hva byrådet gjør. – Vi som prøver å forklare det, forklarer det med at det er nettopp ei byregjering, sier Håbrekke. – Dette er bare en forenkling som gjør at folk skal vite hvem som styrer byen, og forstå det politiske systemet i Oslo. Forslaget om navneendring ble først fremmet i 2016 av byrådsleder Raymond Johansen, men latterliggjort av den borgerlige opposisjonen. I tillegg fastslo Kommunaldepartementet at navneskiftet var i strid med kommuneloven. I mai i år sa byrådsleder Eirik Lae Solberg fra Høyre følgende: – Jeg klarer meg helt fint med tittelen jeg har. – Det har jo vært oppe før, men ikke blitt noe av, så hvorfor prøver du deg om igjen nå, Håbrekke? – Vi ser at vi lever i en verden med masse falske nyheter, desinformasjon og en del krefter rundt oss, både i og utenfor Norge, prøver å så mistillit rundt de demokratiske institusjonene. Da må vårt svar være å styrke de institusjonene, gjøre det enkelt for folk å forstå hvem som har ansvar for hva. Forslaget skal behandles av bystyrets finansutvalg tirsdag ettermiddag. Dersom det får flertall går saken videre til bystyret.

  • Tirsdag 20. august kl. 10.17

    Skal etterforske brann

    Politiet har opprettet en undersøkelsessak etter en kraftig brann på Søndre Falkum i Skien mandag kveld. Brannen som startet i et uthus, spredte seg til hovedhuset og en nabogarasje. Ingen ble skadd i brannen. Det er foreløpig ikke mistanke om noe kriminelt, men politiet har opprettet undersøkelsessaken for å prøve å finne brannårsaken.