Nyheter:

  • Mandag 19. august kl. 23.51

    Ålesund: En person til sykehus med stikkskade

    Det opplyser politiet mandag kveld.

  • Mandag 19. august kl. 23.28

    Sørloth scoret i Atletico-debuten – reddet poeng mot gamleklubben

    (Villarreal – Atletico Madrid 2–2) Alexander Sørloth (28) startet sesongen der han slapp. Så ble han noe overraskende byttet ut.

  • Mandag 19. august kl. 22.58

    Vardy tente Leicester – Bentancur av på båre

    (Leicester – Tottenham 1–1) Ringreven Jamie Vardy (37) fikk hjemmefansen til å koke. Men det ble stille da Rodrigo Bentancur (27) pådro seg en stygg skade.

  • Mandag 19. august kl. 22.54

    Sjå Vestlandsrevyen 22:54

    Rullestolbrukar Raymond får ikkje jobb i barnevernsinstitusjon. Sjå Vestlandsrevyen 22:54. Programleiar er Jan Børge Leirvik.

  • Mandag 19. august kl. 22.52

    Voldsvideo spres: – Alt gikk i svart

    Runar Magnussen (55) ble slått ned på høylys dag. Nå er en gutt i slutten av tenårene pågrepet og siktet for kroppsskade.

  • Mandag 19. august kl. 22.33

    Mistenkelig gjenstand i Bjerkreim

    Politiet er på en adresse på Vikeså i Bjerkreim etter funn av en mistenkelig gjenstand. Bombegruppa er på vei for å hente gjenstanden og det er vakthold på stedet. Det er ikke fare for allmennheten, melder politiet i Sør-Vest klokka 22.20.

  • Mandag 19. august kl. 22.33

    Mistenkelig gjenstand i Bjerkreim – bombegruppa er på plass

    Politiet er på en adresse på Vikeså i Bjerkreim etter funn av en mistenkelig gjenstand. Bombegruppa er på plass på stedet. De skal hente ut gjenstanden og det er vakthold på stedet. Det er ikke fare for allmennheten, melder politiet i Sør-Vest klokka 22.20. Ifølge Stavanger Aftenblad er ytterligere et politihelikopter på plass på Forus, hvor politiet har et kompetansesenter. Politiet sier til NRK 00.15 at de av hensyn til etterforskningen ikke kan si noe mer om gjenstanden eller hendelsen.

  • Mandag 19. august kl. 22.32

    Funn av mistenkelig gjenstand på Vikeså – bombegruppen er rekvirert

    Det opplyser politiet mandag kveld.

  • Mandag 19. august kl. 22.30

    141 fjellrevvalper født så langt i år

    Hvert år bruker Norge mer enn 10 millioner kroner på å bevare fjellreven, som er Norges mest utrydningstruede pattedyr. I år er det født 141 fjellrever.

  • Mandag 19. august kl. 22.27

    Ulv skoten i Verdal

    Måndag kveld blei ein ulv skoten i Verdal. – Me fekk fellingstillating for to veker sidan på grunn av at han hadde revet mykje sau. Det er dokumentert 16 kadaver. Det seier rådgjevar for skog og utmark i Verdal kommune, Roar Leirset. Ulven har operert i Verdal, Meråker og på svensk side av grensa. Og i føremiddag såg kommunen ulven på viltkamera og mannskap blei rykka ut for å felle ulven. – Det er ein vanskeleg art å jakte på og i Trøndelag har me lite trening på å jakte på ulv, legg Leirset til som rosar dei involverte jaktlaga. Totalt har 13 personar frå Verdal, Levanger og Meråker vore på jakt etter ulven i kveld. Ulven blei skoten med han var på veg etter ein saueflokk. – No håpar me det ikkje dukkar opp fleire kadaver og at me har lukkast med å få ut ulven og at det berre var ein. Men det veit ein aldri, seier Leirset. Det var Adresseavisen som meldte om ulven først.

  • Mandag 19. august kl. 22.21

    Brann i vaskemaskin i Førde

    Det brant i en vaskemaskin i Runnaleitet i Førde i Sunnfjord. Brannen er nå slukket. To personer ble evakuert fra boligen. Det er ikke meldt om personskader.

  • Mandag 19. august kl. 22.12

    Trafikkulukke i Trondheim

    Naudetatane rykker ut til ei trafikkulukke ved Solsiden i Trondheim. To bilar er involvert.

  • Mandag 19. august kl. 21.57

    Fire Innlandskommuner på kommunetoppen

    Blant årets topp 30 kommuner på Kommunebarometeret, finner vi Gran (10), Hamar (12), Gjøvik (16) og Tynset (17). Kommunebarometeret er en sammenligning av landets kommuner basert på 157 nøkkeltall innen 12 ulike sektorer. Tallene er i hovedsak hentet fra SSBs Kostra-database for 2023, i tillegg statistikk fra kilder som Utdanningsdirektoratet, Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet og Norsk kulturindeks fra Telemarksforskning.

  • Mandag 19. august kl. 21.48

    Tidligere kongressmedlem George Santos erklærer seg skyldig i bedrageri

    Tidligere kongressmedlem George Santos har erklært seg skyldig på flere tiltalepunkter i bedragerisaken mot ham, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

  • Mandag 19. august kl. 21.13

    Bil køyrde av vegen på Frøya

    Ein bil har køyrd av vegen ved Slettaskogen på Frøya. Ved kontroll av førar blåste han til over den lovlege verdien av køyring i motorvogn, melder politiet. Politiet opprettar anmelding og inndrar førarkortet til mannen i 40-åra.

  • Mandag 19. august kl. 21.12

    Rekordmange påmeldt til Skeive Sørlandsdager

    Det er rekord for antall påmeldte lag og organisasjoner til Skeive Sørlandsdager, skriver Avisa KRS. Til helgen starter Skeive Sørlandsdager, hvor likestilling og mangfold er i fokus. I år er det også program for barn og unge. Arrangørene har vært i dialog med politiet og er klar over at Pride og barn ofte skaper debatt.

  • Mandag 19. august kl. 21.07

    Uavgjort for Kongsvinger

    Kongsvinger fikk et sterkt uavgjort resultat 1-1 borte mot Bryne i kveld. Bryne ligger på andre plass på tabellen, og var derfor favoritt. Noa Williams scoret Kongsvingers mål. Kongsvinger er nå på åttende plass i første divisjon..

  • Mandag 19. august kl. 21.06

    Stortap for Sogndal

    Sogndal tapte 3–0 mot Moss i kveld. Dermed ligg Sogndal på sjetteplass på tablellen, medan Moss ligg på andreplass. Sogndal-spelar Martin Sjølstad var uheldig 53 minutt ut i kampen og plasserte ballen i eige mål, noko som gav motstandarane 2–0. Til slutt enda kampen 3–0 64 minutt ut i kampen.

  • Mandag 19. august kl. 21.00

    Drømmekveld for Moss – for fullt med i opprykkskampen til Eliteserien

    Moss herjet i toppkampen i 1. divisjon mot Sogndal. Samtidig snublet opprykksrivalene. Nå øyner Thomas Myhres mannskap opprykk til Eliteserien. 3-0-seieren mot Sogndal hjemme på Melløs mandag kom i form av en tidlig scoring fra Thomas Jakobsen, et selvmål av Sogndals Martin Sjølstad etter pause og et påfølgende mål av vingen Benarfa. Trepoengeren sender Moss opp på tredjeplassen på tabellen, all den tid flere andre opprykksaktuelle lag snublet i sine kamper. Egersund måtte tåle en stygg 1-4-smell for Raufoss, mens Bryne måtte nøye seg med 1–1 mot Kongsvinger. Etter 19 serierunder skiller dermed kun målforskjellen Moss og nevnte Bryne i kampen om den viktige andreplassen som gir eliteseriebillett foran neste sesong. (©NTB)

  • Mandag 19. august kl. 20.59

    Start klarte uavgjort mot Lyn

    Til tross for et sterkt bortepoeng, ligger Start på direkte nedrykksplass i første divisjon med elleve kamper igjen av sesongen. Kampen endte 2–2. Sander Sjøkvist scoret det første målet etter kun 12 sekunder. Nykommer Mustapha Isah sørget for det andre målet i kampen.

  • Mandag 19. august kl. 20.58

    Tap for Sandnes Ulf

    Stabæk tar med seg tre poeng hjem fra Sandnes mandag kveld. Det skulle ta sin tid før den første scoringen kom, men da Tommy Høiland sendte vertene i ledelsen, våknet de tilreisende for alvor og svarte med tre relativt raske scoringer. Dermed blir Sandnes Ulf værende på sisteplass, mens Stabæk klatrer opp til en fjerdeplass.

  • Mandag 19. august kl. 20.55

    Troner på målinger i nøkkelstater: – Alfa og omega

    Kamala Harris går inn i landsmøtet med ferske valgmålinger i ryggen. Men vil det holde frem til valget i november?

  • Mandag 19. august kl. 20.55

    Uavgjort på Bryne

    Bryne spilte uavgjort 1–1 mot Kongsvinger hjemme mandag kveld. Scoringene kom begge i første omgang, og andre omgang ble en omgang hvor begge lag ikke maktet å score på sjansene. Kveldens resultat i andre kamper gjør at Bryne fortsatt er på direkte opprykk, men Moss har nå like mange poeng. For Kongsvinger fortsetter rekken med uavgjort, og de står nå med fire strake uavgjort.

  • Mandag 19. august kl. 20.48

    Tyveri i elektrobutikker

    To elektrobutikker på Norheim i Karmøy har hatt tyveri av flere mobiltelefoner i ettermiddag, melder politiet. Politiet har vært på stedet og sikret spor og opprettet sak.

  • Mandag 19. august kl. 20.38

    Ny trener klar for Kvik Halden

    Kjetil Bragvin Andreassen er klar som ny hovedtrener for Kvik Halden, skriver Halden Arbeiderblad. Tidligere mandag ble det kjent at Hugo Vicentes forlot klubben, etter å ha ledet klubben til ti poeng på 16 kamper.

  • Mandag 19. august kl. 20.32

    En person utsatt for vold

    En person skal ha blitt utsatt for vold av tre ukjente personer i Wergelandsparken i Kristiansand, melder politiet. Vedkommende er bevist og blir undersøkt av helsepersonell. Politiet har kontroll på de tre personene de mistenker for å stå bak forholdene.

  • Mandag 19. august kl. 20.31

    Voldshendelse i Kristiansand

    Politiet har kontroll på tre personer som mistenkes for å stå bak.

  • Mandag 19. august kl. 20.22

    Klæbos hytteutbygger konkurs

    43 ansatte mister jobben når Jøra Bygg melder oppbud.

  • Mandag 19. august kl. 20.20

    Tror Zinckernagel kan bli tungen på vektskålen

    Tirsdag får Bodø/Glimt besøk av det serbiske laget Røde Stjerne, og i neste uke venter returoppgjøret på bortebane. Vinner de sammenlagt over de to kampene går de videre til den gjeveste fotballturneringen for klubblag, Mesterligaen. Fotballekspert og tidligere Glimt-stjerne Trond Olsen, har tro på at Bodø/Glimt kan sjokkere de serbiske stjernene. – Dette er de to største kampene i klubbfotballen på norsk jord så langt i år. Er Glimt på plass i morgen og leverer på sitt beste kan det også gå, sier han til NRK og legger til: – Jeg håper de er veldig offensive, tøffe og tør å være seg selv. Da tror jeg det går. Nylig ble det klart at den Philip Zinckernagel kommer tilbake til Bodø. Olsen tror han kan bli en viktig brikke i kampen om gruppespill i Mesterligaen. – Det er ei enorm signering for Glimt. Det han har vist tidligere i Glimt-drakten sier sitt. Han kan heve laget betraktelig, og kan bli tungen på vektskålen.

  • Mandag 19. august kl. 20.19

    Brann i uthus i Skien sredte seg til bolig

    Brannvesenet har kontroll på brannen og kommer til å bli på stedet utover natten.

  • Mandag 19. august kl. 20.07

    Tap for Egersund

    Raufoss tok sin første seier siden 23. juni da de slo Egersund 4–1 mandag kveld. Raufoss ledet lenge 4–0 over gjestene, men Magnus Lankhof Dahlby reduserte for Egersund rett før slutt.

  • Mandag 19. august kl. 19.59

    Bondelagets innovasjonspris til studenter

    I dag er det slik at hvete som ikke når visse krav, ikke kan brukes som mat til mennesker. Kornet blir da brukt til dyrefôr. Dette har studentene Vinthujah Langeswaran, Elisabeth Mikalsen Egelid og Martin Figgè Eilertsen ved Høgskolen i innlandet sett nærmere på. De har laget en oppgave som ser på utfordringene rundt ressursutnyttelse og selvforsyning, og har som forretningsidé å produsere mel til menneskeføde av hvete som i dag klassifiseres som fôrhvete. Oppgaven fikk innovasjonsprisen til Innlandet Bondelag og Sparebank1 Østlandet, melder bondelaget.

  • Mandag 19. august kl. 19.56

    Brann i uthus i Skien- har spredt seg til bolighus

    En kraftig uthus-brann på Søndre Falkum i Skien mandag kveld spredte seg til et bolighus. Alle som bodde i huset kom seg ut. – Jeg har fortsatt ikke fått bekreftet at det ikke lenger er spredningsfare, sier operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Marianne Mørch til NRK ved 22-tiden. Det er svært mye røyk i området og folk bes om å trekke bort fra stedet. Naboer bes om å lukke dører og vinduer. Taket på hovedhuset har rast sammen. Ingen fra brannvesenet eller andre ble skadd som følge av dette. Brannen spredde seg også til en nabogarasje, men den fikk brannvesenet kontroll på. Katrine Ånestad er innsatsleder i Grenland brann- og redning. Ved 21.20-tiden sier hun at de har brukt mye ressurser for å få kontroll på bebyggelsen i nabolaget. – Nå hjelper vi eier av huset med å få ut verdigjenstander før vi må pøse på mer vann. Hun sier arbeidet med slukking er utfordrende, og at de kommer til å holde på i området flere timer fremover.

  • Mandag 19. august kl. 19.56

    Brann i uthus i Skien- spredte seg til bolighus

    En kraftig uthus-brann på Søndre Falkum i Skien mandag kveld spredte seg til et bolighus. Alle som bodde i huset kom seg ut. Klokka 22.22 melder politiet at brannvesenet har kontroll på brannen. – Jeg har fortsatt ikke fått bekreftet at det ikke lenger er spredningsfare, sier operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Marianne Mørch til NRK ved 22-tiden. Det er svært mye røyk i området og folk bes om å trekke bort fra stedet. Naboer bes om å lukke dører og vinduer. Taket på hovedhuset har rast sammen. Ingen fra brannvesenet eller andre ble skadd som følge av dette. Brannen spredde seg også til en nabogarasje, men den fikk brannvesenet kontroll på. Katrine Ånestad er innsatsleder i Grenland brann- og redning. Ved 21.20-tiden sier hun at de har brukt mye ressurser for å få kontroll på bebyggelsen i nabolaget. – Nå hjelper vi eier av huset med å få ut verdigjenstander før vi må pøse på mer vann. Hun sier arbeidet med slukking er utfordrende, og at de kommer til å holde på i området flere timer fremover.

  • Mandag 19. august kl. 19.56

    Brann i uthus i Skien

    Det brenner kraftig i et uthus på Søndre Falkum i Skien. Brannen har spredd seg til et bolighus, men alle i huset er ute. – Det er spredningsfare, sier operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Marianne Mørch. Det er svært mye røyk i området og folk bes om å trekke bort fra stedet. Naboer bes om å lukke dører og vinduer. Taket på hovedhuset har rast sammen. Ingen fra brannvesenet eller andre ble skadd som følge av dette. Brannen har nå også spredd seg til en nabogarasje, men den har brannvesenet kontroll på.

  • Mandag 19. august kl. 19.56

    Brann i uthus i Skien – spredte seg til bolighus

    En kraftig uthus-brann på Søndre Falkum i Skien mandag kveld spredte seg til et bolighus. Alle som bodde i huset kom seg ut. Klokka 22.22 melder politiet at brannvesenet har kontroll på brannen. – Jeg har fortsatt ikke fått bekreftet at det ikke lenger er spredningsfare, sier operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Marianne Mørch til NRK ved 22-tiden. Det er svært mye røyk i området og folk bes om å trekke bort fra stedet. Naboer bes om å lukke dører og vinduer. Taket på hovedhuset har rast sammen. Ingen fra brannvesenet eller andre ble skadd som følge av dette. Brannen spredde seg også til en nabogarasje, men den fikk brannvesenet kontroll på. Katrine Ånestad er innsatsleder i Grenland brann- og redning. Ved 21.20-tiden sier hun at de har brukt mye ressurser for å få kontroll på bebyggelsen i nabolaget. – Nå hjelper vi eier av huset med å få ut verdigjenstander før vi må pøse på mer vann. Hun sier arbeidet med slukking er utfordrende, og at de kommer til å holde på i området flere timer fremover.

  • Mandag 19. august kl. 19.56

    Brann i uthus i Skien- har spredd seg til bolighus

    En kraftig uthus-brann på Søndre Falkum i Skien mandag kveld spredde seg til et bolighus. Alle som bodde i huset kom seg ut. – Det er fortsatt spredningsfare, sier operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Marianne Mørch til NRK ved 21-tiden. Det er svært mye røyk i området og folk bes om å trekke bort fra stedet. Naboer bes om å lukke dører og vinduer. Taket på hovedhuset har rast sammen. Ingen fra brannvesenet eller andre ble skadd som følge av dette. Brannen spredde seg også til en nabogarasje, men den fikk brannvesenet kontroll på. Katrine Ånestad er innsatsleder brann. Ved 21.20-tiden sier hun at de har brukt mye ressurser for å få kontroll på bebyggelsen i nabolaget. – Nå hjelper vi eier av huset med å få ut verdigjenstander før vi må pøse på mer vann. Hun sier arbeidet med slukking er utfordrende, og at de kommer til å holde på i området flere timer fremover.

  • Mandag 19. august kl. 19.55

    Storseier til Raufoss

    Det ble en stor opptur for Raufoss sitt herrelag i fotball i kveld. De vant 4-1 hjemme mot Egersunds IK. Raufoss er med seieren på 9. plass på tabellen.

  • Mandag 19. august kl. 19.54

    Start leder til pause

    Start møter i kveld Lyn på bortebane i 1. divisjon, og sørlandslaget fikk en drømmestart med mål fra Sander Sjøkvist etter kun 12 sekunder. Men hjemmelaget slo raskt tilbake, og utlignet til 1–1 etter 10 minutter. Etter en snau halvtime sørget nykommer Mustapha Isah for 2-1-ledelse til Start, som også er stillingen til pause.

  • Mandag 19. august kl. 19.43

    AP: Blinken sier at Netanyahu har akseptert forslag om våpenhvile på Gazastripen

    Blinken uttalte seg etter å ha hatt et 2,5 times møte med Israels statsminister Benjamin Netanyahu tidligere på dagen.

  • Mandag 19. august kl. 19.38

    Beruset fører mistet lappen

    Politiet stoppet en personbil på Ørland klokken 17.43. Føreren av bilen var beruset, og førerkortet ble beslaglagt på stedet, det skriver politiet på X. De har sikret bevis i saken og oppretter anmeldelse.

  • Mandag 19. august kl. 19.37

    Sjå Vestlandsrevyen 19:45

    Rullestolbrukar Raymond får ikkje jobb i barnevernsinstitusjon. Sjå Vestlandsrevyen 19.45. Programleiar er Jan Børge Leirvik.

  • Mandag 19. august kl. 19.37

    Bærum: Fant sykkel som ble meldt stjålet for ti år siden

    Moralen er å anmelde sykkeltyveri med rammenummer!

  • Mandag 19. august kl. 19.36

    Filmfestivalen i Haugesund i gang

    I Haugesund åpna den årlige filmfestivalen i går. I dag er den store premieredagen, og NRK har vært ved den røde løperen. Se mer i TV-sendinga.

  • Mandag 19. august kl. 19.31

    Trafikkulykke i Stjørdal

    Nødetatene rykket ut til en trafikkulykke I Hegra i Stjørdal kommune. Det dreiet seg om en UTV som hadde rullet rundt i en skarp sving og ned i en åker. Det var to personer i kjøretøyet. Begge fremsto uskadet. Politiet etterforsker saken.

  • Mandag 19. august kl. 19.28

    Sørpa full måne

    I kveld er den på sitt fineste.

  • Mandag 19. august kl. 19.26

    Over 200 døde etter kraftig regnvær og flom i Pakistan

    Mer enn 200 mennesker har mistet livet som følge av kraftig regn og flom i Pakistan siden starten av monsunsesongen i juli, ifølge myndighetene.

  • Mandag 19. august kl. 19.18

    Zelenskyj: – Russlands røde linje har smuldret opp

    Den ukrainske presidenten sier ukrainske styrker kontrollerer mer territorium i Russland.

  • Mandag 19. august kl. 19.17

    Krog ambassadør for VM i Trondheim

    Magnus Krog fra Høydalsmo er utnevnt til offisielle ambassadører for ski-VM i Trondheim kommende vinter. Den tidligere kombinertløperen er en av flere som skal bidra til å skape oppmerksomhet om arrangementet.

  • Mandag 19. august kl. 19.11

    En bil kjørte av veien

    En bil med to personer skal ha kjørt av veien på fylkesvei 420 ved Vallesverdfjorden i Lillesand, melder politiet. Det fremstår ikke som alvorlig personskade. De involverte blir undersøkt av ambulanse.

  • Mandag 19. august kl. 19.01

    Stein i veibanen

    En stein skal være i veibanen på fylkesvei 439 østgående retning ved Farvannsbakken i Kristiansand, skriver politiet. Vegtrafikksentralen er varslet.

  • Mandag 19. august kl. 18.54

    Mari Holm Lønseth toppkandidat fra Trondheim Høyre

    Justispolitisk talskvinne, Mari Holm Lønseth, ble enstemmig foreslått til renominasjon etterfulgt av Henrik Kierulf av Trondheim Høyre. Mandag kom Trondheim høyre frem til sitt innspill til Stortingslisten. Partiet kommer også med det som kan tolkes som et lite stikk til Trondheim Arbeiderparti. – Trondheim Høyres prøvenominasjonsmøte startet uten debatt om møtet skulle være lukket for pressen, står det i pressemeldingen. Da Trondheim Ap holdt sitt møte vedtok de å kaste pressen på gangen før debatten startet. Videre på innspillet til Trondheim Høyre står fylkesleder Christian Ingebrigtsen og ungdomskandidat Vegard Sem. Sistnevnte er fortiden rådgiver til Trondheims ordfører, Kent Ranum.

  • Mandag 19. august kl. 18.53

    De umulige forhandlingene

    Luis (70) ble kidnappet og satt 129 dager i Hamas-fangenskap. Nå forhandles det om resten av gislene.

  • Mandag 19. august kl. 18.47

    Neste Eurovision blir i Basel eller Genève

    Det er de sveitsiske byene Basel og Genève som skal kjempe om å få være vertskap for neste års Eurovision-konkurranse, ifølge Sveits' kringkastingsorganisasjon.

  • Mandag 19. august kl. 18.45

    Kvinne lagde bråk i Skien

    Mandag kveld fikk politiet melding om at en kvinne hylte og skrek, og hindret hjemmetjenesten i å gjøre jobben sin med en pasient i Eikornrød i Skien. Politiet ga kvinnen et pålegg om å holde fred. Det klarte hun ikke, og politiet tok kvinnen med i arresten.

  • Mandag 19. august kl. 18.45

    Brann i Lillehammer sentrum

    Det er meldt om røykutvikling i en enebolig i Lillehammer sentrum. Brannvesen og politiet er på stedet. Det skal ha vært brann på stedet, denne er nå slukket, melder politiet i Innlandet.

  • Mandag 19. august kl. 18.40

    Skadeplaget Messi ute av Argentina-troppen

    Lionel Messi (37) gikk gråtende av banen under Copa America-finalen i juli. Siden har han ikke spilt.

  • Mandag 19. august kl. 18.39

    Selma Ibrahim er forlovet

    NRK-profilen deler gladnyheten på Instagram.

  • Mandag 19. august kl. 18.36

    Ulykke på E18 ved Lanner

    Nødetatene rykker ut til trafikkulykke på E18 ved Lanner, retning mot Porsgrunn. En bil har kjørt i en sperring i forbindelse med veiarbeid på stedet. Føreren av bilen skal ikke være skadd.

  • Mandag 19. august kl. 18.27

    Tre frå Vestland med i Farmen

    Den 20. utgåva av Farmen har tre deltakarar med frå Vestland. Miriam Jasmin Vik frå Svelgen, Madelen Mindresunde frå Sandane og Lea Steen (24) frå Bergen er blant dei 16 forpaktarane som i haust flyttar inn på Gjedtjernet gård.

  • Mandag 19. august kl. 18.19

    Makrellstørja har kome

    Fiskeridirektoratet har den siste tida fått inn fleire meldingar om makrellstørje langs kysten. Nyleg brasa det ei makrellstørje på 300 kilo inn i ei merd ved Marøy Havbruk utanfor Florø. - Det er viktig å oppdage slike hendingar raskt for å hindre og avgrense rømming av fisk, skriv direktoratet. Makrellstørje blir ofte oppdaga ved endra åtferd hos oppdrettsfisken. Slike hendingar skjer særleg i Møre og Romsdal, Trøndelag og Vestland mellom august og november.

  • Mandag 19. august kl. 18.19

    Makrellstørjen har komen

    Fiskeridirektoratet har den siste tida fått inn fleire meldingar om makrellstørje langs kysten. Nyleg brasa det mellom anna ei makrellstørje på 300 kilo inn i ei merd ved Marøy Havbruk utanfor Florø. - Det er viktig å oppdage slike hendingar raskt for å hindre og avgrense rømming av fisk, skriv direktoratet. Makrellstørje blir ofte oppdaga ved endra åtferd hos oppdrettsfisken. Slike hendingar skjer særleg i Møre og Romsdal, Trøndelag og Vestland mellom august og november

  • Mandag 19. august kl. 18.14

    Elbilforbudet på E18: Statens vegvesen vurderer å slippe elbiler til på kollektivfeltet igjen

    Det kan bli aktuelt å gjenåpne kollektivfeltet for elbiler i helgene på E18 i Asker og Bærum, sier Statens vegvesen.

  • Mandag 19. august kl. 18.11

    Vurderer å slippe elbiler tilbake i kollektivfeltet i helgene

    Statens vegvesen vil vurdere å slippe elbiler tilbake i kollektivfeltet i helgene. Det skriver Aftenposten. Elbilforeningen har sagt at elbiler bør få bruke kollektivfeltet igjen i helger og på store utfartsdager. Hensikten med forbudet er å begrense trafikken til Oslo sentrum i forbindelse med Ring 1-stengningen. Flere har uttrykt misnøye for det, blant annet ordføreren i Asker, Lene Conradi fra Høyre. På Facebook skrev hun søndag kveld at lokalbefolkningen føler seg sperret inne, skriver avisa. Hun mente også at det er galskap at trafikken står på lokalveier og fylkesveier, når kollektivfeltet på E18 mot Oslo står tomt. Halvard Gavelstad, prosjektleder trafikk i Statens vegvesen, holder fast ved at elbilforbudet har fungert, men avviser ikke overfor Aftenposten at det kan bli aktuelt å vurdere endringer på E18 vest fra Asker og inn mot Holmen og Slependen.

  • Mandag 19. august kl. 18.03

    RBK-treneren kan eskalere kompisens krise: – Blir nok ingen tekstmeldinger

    De bodde under samme tak, jobbet i samme klubb og har støttet hverandre i et stadig økende press i Norge.

  • Mandag 19. august kl. 18.01

    Store prisforskjeller på strøm – dyrest på Sørlandet

    Strømmen på Sørlandet på sitt dyreste vil koste 1,4 kroner/kWh i morgen, som er mye høyere enn resten av landet, skriver Agderposten. Noen steder vil prisen falle helt ned til 4 øre/kWh. Oslo og Bergen faller 36 prosent, mens Sørlandet kun faller med 5 prosent.

  • Mandag 19. august kl. 17.55

    Skal flytte fra landet – nå selger han strandeiendom til 70 millioner

    Prisen kan bli rekord på den eksklusive øya, ifølge megleren.

  • Mandag 19. august kl. 17.55

    Beruset mann med pistol

    Politiet i Innlandet fikk i ettermiddag melding om at en beruset mann med luftpistol var observert i Elverum sentrum. Det skal imidlertid ikke ha vært noen trusselsituasjon. Politiet tok kontroll på mannen, som blir anmeldt for ulovlig bevæpning på offentlig sted.

  • Mandag 19. august kl. 17.41

    Svenske kronprinsesse Victoria: – Jeg ser frem til en interessant og givende studietid

    Sveriges kronprinsesse sto mandag kamuflert sammen med andre studenter i forsvaret.

  • Mandag 19. august kl. 17.40

    Ombyggingen antas å bli dobbelt så dyr

    Ombyggingen av Øvre Slettheia skole til barnehage blir dobbelt så dyrt som først antatt, skriver Fædrelandsvennen. Ombyggingen skulle opprinnelig koste 15 millioner kroner. Under planleggingen i vår kom det frem at prisen steg til 23,5 millioner. I sommer ble den antatte kostnaden økt til 28,7 millioner kroner. Ifølge avisen har Kristiansand kommune økonomiske utfordringer. Ved utgangen av året er det ventes det et underskudd på 253 millioner kroner.

  • Mandag 19. august kl. 17.32

    Snekkestad skal i nytt avhør om Marius Borg Høiby

    Juliane Snekkestad var fredag i avhør med politiet, og skal i nytt avhør, bekrefter hennes advokat.

  • Mandag 19. august kl. 17.28

    Sportssjef for skytterne gir seg

    Sportssjef Tor Idar Aune har sagt opp sin stilling i Norges Sportsskytterforbund. De norske skytterne har hatt stor suksess i Aunes tid i jobben. Aune ble ansatt som sportssjef i januar 2016. Han har vært sentral i å bygge opp satsingen rundt det norske skytterlandslaget til det den er i dag. Den mangeårige sportssjefen leverte inn sin oppsigelse i juni, men har takket ja til å jobbe ut året.

  • Mandag 19. august kl. 17.26

    Stengjer Mannheller ferjekai i natt

    Mannheller ferjekai stenger natt til 20. august. Årsaka er slitasjeskade på ein heisebjelke som løftar brua opp og ned, og difor må bjelken erstattast. Siste avgang frå Mannheller før arbeida startar blir klokka 23.00, medan siste avgang frå Fodnes blir 22.40. Fyrste avgang frå Mannheller etter arbeida er klokka 04.00. Fyrste frå Fodnes er klokka 03.30.

  • Mandag 19. august kl. 17.25

    Snekkestad skal i nytt avhør om Marius Borg Høiby

    Juliane Snekkestad var fredag i avhør med politiet, og skal i nytt avhør, bekrefter hennes advokat i dag. Etter at Borg Høiby kom med en uttalelse om kroppskrenkelse mot en kvinne, har to andre ekskjærester skrevet på sosiale medier om lignende opplevelser, og så blitt innkalt til avhør hos politiet. Snekkestad er en av dem. Hun har status som fornærmet. – Motivasjonen hennes er todelt. Hun vil fortelle sin historie og hun vil forhindre at andre blir utsatt for det samme. Hun vil fortsette å samarbeide med politiet og gi dem den informasjonen de trenger i nye avhør, sier advokat Petter Grødem til NRK. Marius Borg Høiby har ikke kommentert de nye anklagene,

  • Mandag 19. august kl. 17.20

    Lovbrot i avlastingsheimar: – Svært alvorleg

    Lovbrota som er avdekka gjennom Helsetilsynet sitt landsomfattande tilsyn med barne- og avlastingsheimar er svært alvorlege, seier Karl Haakon Sævold, styreleiar i stiftinga SOR. Stiftinga arbeider med rettigheitene til personar med utviklingshemming. Sævold etterlyser handling og seier det no er viktig at kommunane tar rapporten på alvor.

  • Mandag 19. august kl. 17.19

    Kvinne slått ned i Oslo sentrum – etterforskes som hatkriminalitet

    En kvinne skal natt til søndag ha blitt slått ned av tre menn på Grønland i Oslo. Saken etterforskes som hatkriminalitet.

  • Mandag 19. august kl. 17.18

    Kvinne slått ned i Oslo – etterforskes som hatkriminalitet

    Klokken 3.30 natt til søndag ble politiet varslet om at en kvinne var blitt slått ned av tre menn på Grønland i Oslo. – En av hypotesene vi jobber ut fra er om hendelsen er helt eller delvis hatmotivert, og saken er høyt prioritert. Tre har status som mistenkt i saken, sier politiadvokat Caroline Lieungh til Nettavisen. Saken etterforskes av Nasjonalt kompetansemiljø innen hatkriminalitet i Oslo politidistrikt. Politiet kjenner identiteten til de mistenkte mennene.

  • Mandag 19. august kl. 17.16

    Nittedal: Trafikkulykke mellom bil og lastebil

    Nødetatene er på stedet, melder politiet på X. Hagantunnelen nordgående på Riksvei 4 er stengt. – Det er en varebil som har kjørt inn i en lastebil bakfra. Det er store materielle skader. Det sier Ole-Martin Isebakke, vaktleder i Øst 110-sentral. Ulykken skal ha skjedd i forbindelse med oppbremsing for kø. Føreren av personbilen er kjørt til sykehus med moderate skader, ifølge politiet.

  • Mandag 19. august kl. 17.03

    Avlyser turer til Møysalen

    Møysalen Nasjonalparksenter, som arrangerer guidede turer til Møysalen, melder at de kommer til å kansellere resten av de planlagte turene til toppen i år. Det skriver VOL. – På grunn av særdeles kompliserte forhold på toppen av Møysalen (breen er sterkt nedsmeltet), så kanselleres resten av de planlagte turene for 2024. Dette er av sikkerhetsmessige årsaker, skriver senteret i en oppdatering på egen Facebook-side, ifølge VOL.

  • Mandag 19. august kl. 17.01

    40 mister jobben

    Over 40 ansatte står uten jobb etter at Gausdal-firmaet Jøra Bygg AS går til skifteretten og melder oppbud. Det melder GD. De ansatte ble informert om avgjørelsen da de kom på jobb mandag morgen. Styreleder og medeier Johan Georg Johnsen skriver i en e-post til GD at de ikke lenger ser muligheten for videre drift, etter en krevende tid i hyttemarkedet. – Vi har de siste månedene snudd alle steiner med håp om å redde Jøra Bygg AS. Nå var det ikke flere steiner å snu. I samråd med banken ble vi enige om at oppbud dermed var det rette.

  • Mandag 19. august kl. 16.57

    FN: Flomkatastrofen i Jemen har rammet titusenvis

    Flommen i Jemen har til nå krevd minst 60 menneskeliv, og titusenvis av andre er rammet av naturkatastrofen, ifølge FN.

  • Mandag 19. august kl. 16.56

    Blir årets avslutningsfilm i Haugesund

    Odd Einar Ingebretsens spillefilmdebut Nok får sin verdenspremiere i Haugesund, som årets avslutningsfilm. Ingebretsen er filmregissør fra Holmestrand. Filmen handler om en mor-datter-relasjon som brått går mot slutten når moren en dag forteller at hun ikke lenger ønsker at de skal ha kontakt. Vi følger dem gjennom det som blir deres siste samtale. Ingebretsen vil være til stede på rød løper under filmfestivalen i Haugesund sammen med filmens skuespillere Ine Wilmann og Anneke von der Lippe.

  • Mandag 19. august kl. 16.56

    Une Bastholm på topp i Akershus

    Tidligere partileder Une Bastholm er innstilt som Miljøpartiet De Grønnes listetopp i Akershus til stortingsvalget neste år. Det skriver Akershus MDG i en pressemelding. Hun er enstemmig foreslått som nummer én av nominasjonskomiteen, fulgt av Hans Martin Enger og Kristoffer Robin Haug. Une Bastholm er stortingsrepresentant for Akershus også i dag. Tidligere har hun vært innvalgt for Oslo. Hun var partileder i MDG fra 2020 fram til hun trakk seg i august 2022, tre måneder etter at hun ble gjenvalgt. Stortingsvalglista blir endelig vedtatt på nominasjonsmøtet 14. november.

  • Mandag 19. august kl. 16.51

    Gratis utekino for studenter i Trondheim

    Trondheims internasjonale filmfestival, Kosmorama, arrangerer sammen med NTNU gratis utekino for studenter i Trondheim torsdag 22. august klokken 18.00. Arrangementet har fått støtte fra NFI. Det skriver Kosmorama i en pressemelding. Det er filmen Dream Scenario, som er regissert av norske Kristoffer Borgli som skal vises frem på Frimerket på Gløshaugen. – Vi gleder oss over å kunne tilby et gratis og alkoholfritt arrangement til byens studenter nå i starten av studieåret, og håper så mange som mulig benytter seg av muligheten til å se kvalitetsfilm under åpen himmel, skriver markeds- og kommunikasjonsansvarlig i Kosmorama, Miriam Frøiland Haug.

  • Mandag 19. august kl. 16.50

    Skadet foten, ble hentet ned fra fjellet

    Mandag rykket Redningshelikopteret Sar Queen ut fra Bodø til Kirkefjorden. De hadde fått melding at en mann hadde skadet foten, skriver Lofot-Tidende. Mannen ble etterpå fløyet til Leknes lufthavn der han ble overlatt til helsevesenet for videre oppfølging.

  • Mandag 19. august kl. 16.48

    Fylkesvei 353 stengt etter dieselsøl

    Fylkesvei 353 Rugtvedtkrysset og Herre i Bamble: Herreveien er stengt mellom Skjerkøya og Asdalstranda på grunn av skade i veibanen etter blant annet dieselsøl. Statens vegvesen opplyser at det er lokal omkjøring for personbiler, mens tunge kjøretøy har omkjøring via Porsgrunn.

  • Mandag 19. august kl. 16.45

    Seksåringen Edvard om skolestart: - Jeg gleder meg til å leke!

    Edvard Friberg Aga (6) gleder seg mest til å leke med klosser og kulebane når han nå har begynt i første klasse. Pappa Magnus Aga (35) håper det blir fokus på praktisk læring, og mindre stillesitting.

  • Mandag 19. august kl. 16.35

    Dømt for å skyte fetter

    En 31 år gammel mann fra Skien er i Telemark tingrett dømt for å ha skutt den 17 år gamle fetteren sin i hodet. Han dømmes til to måneder betinget fengsel med en prøvetid på to år, og fire måneder ubetinget fengsel som han allerede har sonet i varetekt. Det var helgen 12. og 13. februar i 2022 at vådeskuddet gikk av. Fetteren fra Oslo-området kom på besøk til Skien, og hadde med seg et våpen. 31-åringen forklarte i retten at de to lekte med våpenet og at det gikk av ved et uhell.

  • Mandag 19. august kl. 16.33

    Svenske medier: Moren til «Den kurdiske reven» skal være pågrepet

    Moren til Rawa Majid, gjenglederen kjent som «Den kurdiske reven», skal være pågrepet i Irak, melder svenske medier.

  • Mandag 19. august kl. 16.31

    Rusa sjåfør stoppa på E6

    Politiet har stoppa ein bil på E6 i Trondheim der førar var ruspåverka. Førar er ein mann i 30-åra. Bevis er sikra og mannen blir meldt til politiet.

  • Mandag 19. august kl. 16.29

    12 kjørte for fort

    Politiet avholdt i dag trafikkontroll i Sigrid Undsets veg i Lillehammer. 12 sjåfører ble ilagt forenklede forelegg for å ha kjørt for fort. Høyeste målte hastighet var 55 kilometer i timen i en 40-sone.

  • Mandag 19. august kl. 16.29

    Partnerdrapssaken i Halden er ferdig etterforsket

    Drapssaken der en kvinne i 70-årene ble skutt og drept av ektemannen sin i en leilighet i Halden i september i fjor er ferdig etterforsket. Det opplyser påtaleansvarlig Torgeir Lutro til NRK. Siden siktede har erkjent å ha drept sin kone, har hoveddelen av etterforskningen handlet om hvorvidt siktede er strafferettslig tilregnelig eller ikke. En rettspsykiatrisk undersøkelse har tidligere konkludert med at det er usikkert om han kan straffes. Lutro ønsker ikke å gå nærmere inn på konklusjonene fra undersøkelsene som er gjort av siktede. – Dette er ting som politiet tar opp i sin innstilling til statsadvokaten, og som per nå er taushetsbelagt. Saken ligger nå på statsadvokatens bord, før den skal videre til Riksadvokaten for en endelig vurdering av om det skal tas ut tiltale, eller om saken skal henlegges.

  • Mandag 19. august kl. 16.27

    To kjøretøy involvert i trafikkulykke

    To kjøretøy skal være involvert i en trafikkulykke på Vesterveien ved Gartnerløkka i Kristiansand, skriver politiet. Begge bilene er fjernet fra veien og trafikken går som normalt. Det skal ikke være alvorlig personskade.

  • Mandag 19. august kl. 16.26

    Slagsmål mellom flere personer

    Flere personer skal ha vært i et slagsmål på Grim i Kristiansand, melder politiet. Ambulansen og politiet er på stedet og i kontakt med flere av de involverte.

  • Mandag 19. august kl. 16.25

    Kvinne hentet med redningshelikopter på Livarden

    Kvinnen som falt og slo seg på tur på Livarden ved Unneland i Arna i Bergen, er hentet ut med redningshelikopter. Tilstanden er ukjent, men hun har vært våken og bevisst underveis. Kvinnen er engelsktalende og var alene da ulykken skjedde.

  • Mandag 19. august kl. 16.25

    Dame i nød på Livarden

    Det pågår en redningsaksjon på Livarden i Fana i Bergen. – En kvinne har falt og slått seg. Vi vet ikke alvorlighetsgraden ennå, sier operasjonsleder Steinar Hausvik i politiet. Kvinnen er bevisst og våken.

  • Mandag 19. august kl. 16.25

    Kvinne skadd på Livarden

    En kvinne har falt og slått seg på Livarden ved Unneland i Arna i Bergen. Hun er lokalisert og blir hentet ut med redningshelikopter. – Vi vet ikke alovorlighetsgraden ennå. Hun er våken og bevisst, sier operasjonsleder Steinar Hausvik i politiet.

  • Mandag 19. august kl. 16.25

    Redningsaksjon: Kvinne hentet ut fra Livarden

    Kvinnen som falt og slo seg på tur på Livarden ved Unneland i Arna i Bergen, er hentet ut med redningshelikopter. Tilstanden er ukjent, men hun har vært våken og bevisst underveis. Kvinnen er engelsktalende og var alene da ulykken skjedde.

  • Mandag 19. august kl. 16.20

    Rykker ut til valdshending i Meråker

    Politiet rykker ut til ei uoversiktleg hending mellom ein mann og ei kvinne i Meråker. Det er ukjent kva som har skjedd. Operasjonsleiar Else Helen Stokkebø opplyser til NRK at det skal vere snakk om ei valdshending. Dei involverte ha tatt seg over grensa til Storlien i Sverige. Svensk politi jobbar vidare med saka.

  • Mandag 19. august kl. 16.19

    Frida Leonore studerer i USA: – Veldig uforutsigbart

    Influencer Frida Leonore er blant de mange norske studentene som skal studere i USA under presidentvalget. Hun er urolig for tiden fremover, og skulle ønske hun hadde påvirkningskraft.

  • Mandag 19. august kl. 16.16

    Brann på kjøpesenter i Bærum

    Kraftig røykutvikling fra taket på Østerås senter i Bærum – brannvesenet rykker ut med flere biler, melder 110-sentralen. En tipser sier til Budstikka at det brenner på taket. Politiet skriver også at de har fått flere meldinger om brann på taket.

  • Mandag 19. august kl. 16.14

    Bæreum: Kraftig røykutvikling Østerås senter

    Det skal brenne på taket. Senterlederen sier de stenger ned inntil videre.

  • Mandag 19. august kl. 16.14

    Bærum: Takbrannen på Østerås senter er slukket

    Det er store vannskader som følge av sukkingen.

  • Mandag 19. august kl. 16.00

    Billettboom for Oslo jazzfestival

    Oslo Jazzfestival solgte 35 prosent flere billetter til 2024-utgaven enn i fjor. Nærmere 11.000 billetter ble solgt til festivalen, som ble arrangert 11.-17. august. 20 av 80 konserter på festivalen var utsolgt. – Vi svever fortsatt, sier festivalsjef Line Juul i en uttalelse. – Det er stas at interessen for jazz og rytmisk kvalitetsmusikk lever i beste velgående, sier Juul.

  • Mandag 19. august kl. 16.00

    Samarbeidsmøte på grensa

    I dag var det et samarbeidsmøte på Morokulien på grensa mellom Norge og Sverige. Formålet med besøket var å sette søkelys på grensependlere og andre utfordringer i grensesamarbeidet mellom de to landene. Kamilla Thue, ordfører i grensekommunen Eidskog, forteller at det er flere utfordringer knyttet til det å være en grensekommune. – En grensegjengeravtale gjør at man i gjennomsnitt betaler 3.000 mer i skatt enn hvis man hadde jobba i Sør-Odal eller i Oslo. Med tanke på valutakursene som har endret seg i norsk disfavør, så er vi bekymra for at man betaler mer i skatt. Og at man får mindre inntekt gjør at man ikke er så interessert i å jobbe på norsk side. Hun sier videre at de i Eidskog er helt avhengig av arbeidskraften som bor på svensk side. – Jeg opplever at alle er enige i visjonen om at vi skal ha verdens mest bærekraftige og integrerte region i Norden. Men da må vi faktisk få løfta og gjort noe med de problemene som faktisk er her. Og det er flere enn man tror. Norges utviklingsminister, Anne Beathe Tvinnerheim, var også til stede, og sa at samarbeidet vil bli satt høyt på dagsplanen framover: – Vi må jobbe på tvers av de to landene, selvfølgelig. Og så handler det om små endringer i regelverk, enten det handler om transportsektoren, justissektoren, finanssektoren. Vi må jobbe sammen. Det høres enkelt ut, men det er ganske komplekst.

  • Mandag 19. august kl. 15.59

    Aggressiv mann på legevakten i Bergen

    En mann er aggressiv og hyler og skriker på Bergen legevakt. Politiet har kontroll på mannen.

  • Mandag 19. august kl. 15.56

    Sparkesyklist involvert i ulykke i Moss

    En sparkesyklist har vært involvert i en ulykke i krysset der Dyreveien og Varnaveien møtes i Moss, skriver Moss Avis. Ifølge avisen har sparkesyklisten blitt påkjørt av en bil i et fotgjengerfelt. Ulykken inntraff like før klokken 15.30.

  • Mandag 19. august kl. 15.34

    Knivoverfallet i Moss: Ber vitner melde seg

    Politiet har fortsatt ingen mistenkte etter at en kvinne ble overfalt med kniv da hun var på joggetur i Carlbergskogen i Moss torsdag kveld. Det opplyser politiinspektør Lars Reinholdt-Østbye til NRK. Politiet går nå ut med en oppdatert beskrivelse av den antatte gjerningsmannen: Det skal være snakk om en gutt eller ung mann i 16–25-årsalderen som er rundt 175–180 centimeter høy, med utseende fra Midtøsten. Han har mørkt eller svart hår ned til øyebrynene, og var kledd i mørke klær på gjerningstidspunktet, ifølge den fornærmede kvinnen. Gjerningsmannen skal ha båret en kniv med et kort knivblad, som han kuttet opp kvinnens tights med. Politiet ber personer som befant seg i Carlbergskogen torsdag kveld om å melde seg, slik at de kan kartlegge observasjoner og bevegelser i området. De vil også komme i kontakt med personer og virksomheter i området som har overvåkingskameraer. – Dette gjelder også de som har biler med overvåkingskameraer, som sto parkert rundt det aktuelle området torsdag kveld.

  • Mandag 19. august kl. 15.33

    Ingen skadde i ulykke i Kipletunnelen

    Ingen personar blei skadde i trafikkuhellet mellom to bilar i Kipletunnelen i ettermiddag. Vest politidistrikt melder naudetatane er ferdige på staden.

  • Mandag 19. august kl. 15.31

    Siktede etter Prinsdal-skyting avhøres

    En person er siktet etter skytingen på Prinsdal i Oslo i natt. Politiet skal forsøke å avhøre siktede i løpet av dagen. Politiet opplyste først om at skytingen fant sted på Hauketo. Riktig sted er ifølge politiet Prinsdal. Prinsdal er et boligstrøk i bydel Søndre Nordstrand i Oslo. Politiadvokat Trine Elisabeth Selnes i Oslo politidistrikt vil ikke gå inn på hendelsesforløpet eller motivet for skytingen, men opplyser at det ikke fremstår som en tilfeldig handling, skriver hun i en epost til NTB. Både siktede og fornærmede er kjent for politiet fra før. Ingen ble skadet i hendelsen. Politiet meldte klokken 1.07 at de rykket ut etter melding om et høyt smell og skrik på Hauketo. Knappe 20 minutter senere bekreftet de at det hadde blitt avfyrt skudd. En person ble da pågrepet, og politiet beslagla et våpen. (NTB)

  • Mandag 19. august kl. 15.31

    Person hentet opp av vannet

    En person hadde havnet i Otra i Kristiansand sentrum, men er nå på land. Vedkommende blir undersøkt av amulanse på stedet, skriver politet.

  • Mandag 19. august kl. 15.31

    Kvikkleire kan skape trøbbel for Førdepakken

    Funn av kvikkleire langs Angedalsvegen gir Førdepakken i Sunnfjord nye utfordringar, melder Firda. Det er planlagt ei bru over Jølstra ved Førdehuset. Men kvikkleire ved elva gjer at geologar tilrår T-kryss framfor rundkøyring i samband med brua. I tillegg er er det svært langt ned til fast fjell der fundamenta til brua kjem. Det er førebels uvisst kva følgjer funna får vidare for bruprosjektet.

  • Mandag 19. august kl. 15.31

    Wall Street steg for åttende dag på rad: – Fortsetter å puste lettet ut

    Den positive utviklingen fra forrige uke fortsetter for de amerikanske aksjemarkedene.

  • Mandag 19. august kl. 15.31

    Oppgang på Wall Street: – Resesjonsdebatten vil fortsette

    Den positive utviklingen fra forrige uke fortsetter for de amerikanske aksjemarkedene.

  • Mandag 19. august kl. 15.31

    Svakt opp på Wall Street: – Resesjonsdebatten vil fortsette

    Børsuken starter med svak oppgang på Wall Street. Goldman Sachs melder samtidig om 20 prosent lavere forventing til resesjon.

  • Mandag 19. august kl. 15.29

    Rykker ut til bilbrann i Rissa

    Naudetatane rykka ut til melding om brann i ein elbil i Rissa i Indre Fosen. Brannen er no sløkt. Årsaka til brannen er ukjent. Politiet opprettar anmelding og skal etterforske saka.

  • Mandag 19. august kl. 15.24

    Brannkampen mot FC Astana utseld på få minutt

    Torsdagens kamp mellom Brann og FC Astana på Brann Stadion blei utseld på berre få minutt. Dersom du ønskjer deg billett til Conference League-kampen, må du anten kjøpe deg restaurantplass eller skrive seg på venteliste og håpe på flaks. Totalt er Brann sine kring 14.500 billettar utselde, melder sportsklubben på nettsidene sine.

  • Mandag 19. august kl. 15.17

    Fiskeridirektoratet tok opp 290 teiner i Ryfylke.

    Fiskeridirektoratets sjøtjeneste har denne helgen tatt opp 290 teiner i Ryfylke. Teinene er tatt opp etter mottatt tips fra lokalbefolkning og fiskere i området. – Området det ble tatt opp teiner fra var rundt Rennesøy, Brimse, Talgje og Finnøy, sier sjef for sjøtjenesten Rolf Harald Jensen, på fiskeridirektoratets nettsider. Det ble funnet cirka 110 taskekrabber, tre torsk, flere flyndrer og én død sel i teinene. – All levende fangst ble satt ut igjen, sier Jensen. Teier, iler og blåser er tatt i beslag og levert politiet. – I forkant av at teinene ble fjernet har Fiskeridirektoratet rekognosert og kartlagt området, sier Jensen. – Vi fant flere titalls vak, som bar preg av å ha stått veldig lenge i sjøen. Teiner og vak var heller ikke merket, sier han.

  • Mandag 19. august kl. 15.17

    Fiskeridirektoratet tok opp 290 teiner i Ryfylke

    Fiskeridirektoratets sjøtjeneste har denne helgen tatt opp 290 teiner i Ryfylke. Teinene er tatt opp etter mottatt tips fra lokalbefolkning og fiskere i området. De bar preg av å ha stått lenge i sjøen og var heller ikke merket. – Området det ble tatt opp teiner fra var rundt Rennesøy, Brimse, Talgje og Finnøy, sier sjef for sjøtjenesten Rolf Harald Jensen, på fiskeridirektoratets nettsider. Det ble funnet cirka 110 taskekrabber, tre torsk, flere flyndrer og én død sel i teinene. – All levende fangst ble satt ut igjen, sier Jensen. Teier, iler og blåser er beslaglagt og levert politiet.

  • Mandag 19. august kl. 15.16

    Foreldre, pust med magen!

    Er det én ting dagens foreldre er gode på, så er det å stille høye krav til oss selv.

  • Mandag 19. august kl. 15.12

    Sjokoladekonflikten mellom Orkla og Mondelez ender med forlik

    Etter dommen i Oslo tingrett, som ga Orkla medhold i at blåfargen på Stratos-sjokoladen er en del av deres merkevare, har partene nå inngått et forlik. Det betyr at dommen fra tingretten ikke blir anket. – Vi har hatt god dialog med Orkla, sier kommunikasjonssjef Øyvind Olufsen i Mondelez til Kampanje. Partene anerkjenner hverandres ønske om å beskytte egne varemerkers kjennetegn, herunder farger, skriver avisen. (NTB)

  • Mandag 19. august kl. 15.03

    Sjokoladekonflikten mellom Orkla og Mondelez ender med forlik

    Krangelen om Boble og Stratos ender med at Mondelez endrer emballasjen på Freia Boble-sjokoladen.

  • Mandag 19. august kl. 15.00

    Dette skjer om du ikke betaler restskatten

    Regninger bør alltid betales til forfall, men restskatten er det ekstra viktig at du tar deg av før fristen.

  • Mandag 19. august kl. 14.52

    Trafikale utfordringar etter trafikkuhell i Bergen

    Det er trafikale utfordringar i Kipletunnelen i Bergen etter eit trafikkuhell mellom to bilar. Den eine bilen har køyrd i den andre bakfrå. Ifølge politiet er det truleg ikkje personskade. Politiet og bilbergar er på veg, melder Vest politidistrikt på X.

  • Mandag 19. august kl. 14.50

    Vil skjenke alkohol på bussturar

    Transportselskapet Ovesen Transport AS på Bømlo har søkt kommunen om skjenkeløyve på bussturar med feststemte passasjerar, melder Bømlo-Nytt. Kommunen har bede om meir informasjon om det praktiske, om alkoholfrie alternativ og prosedyrar for å handtere rusa personar. Det svarar selskapet på i eit brev 12. august. Dei vil tilby brus og vatn på flaske, sjekke passasjerar ved påstiging, og la sjåføren følge med på rusnivået undervegs på reisa. Det er også sjåføren som eventuelt skal ta skjenkestopp undervegs på reisa dersom folk ønsker meir enn dei 2–3 einingane dei vil få utdelt ved starten på turen.

  • Mandag 19. august kl. 14.46

    To bilar i trafikkulykke i Bergen

    Naudetatane er på plass ved Haukeland universitetssjukehus, der to bilar er involverte i ei trafikkulykke. Totalt er tre vaksne og eitt barn involvert. Dei blir sett til av helsepersonell, og det blir jobba med å rydde på staden.

  • Mandag 19. august kl. 14.38

    VG: Sørfold-drapene er ferdig etterforsket

    Like før klokken 5 natt til første nyttårsdag rykket nødetatene ut etter melding om knivstikking på en privatadresse i Sørfold kommune i Indre Salten i Nordland. Da politiet tok seg inn i huset, fant de fem personer, hvor tre av dem var døde. Senere har politiet bekreftet at det var Elin Nordhei Bordi (56) og Terje Åsmund Nordhei (46) drept på stedet. I tillegg ble en 19 år gammel mann ble funnet død. 19 åringen ble senere siktet i saken. Nå melder VG at politiet har avsluttet arbeidet. – Vi har ventet på at Den rettsmedisinske kommisjon skulle komme med sine erklæringer etter gjennomgang av obduksjonsrapportene. Uttalelsene fra DRK er akkurat kommet og saken er ferdig etterforsket i dag, skriver Pedersen i en uttalelse til VG. Politiet har tidligere uttalt at de kanskje aldri vil finne svaret på hvorfor 19-åringen drepte stefaren og moren.

  • Mandag 19. august kl. 14.34

    Lokalavis konkurs

    Nettavisen N247 har meldt oppbud, melder Fædrelandsvennen. Gratisavisen har drevet i Søgne i Kristiansand i over ti år. Ansvarlig redaktør og eier Nicolai Pedersen vil ikke kommentere konkursen i stor grad. – Markedet har falt og rentene har økt, sier han.

  • Mandag 19. august kl. 14.33

    Trafikkuhell i Eidskog

    En påkjørsel bakfra i Eidskog skaper redusert fremkommelighet i begge retninger på riksvei 2, melder Vegtrafikksentralen Øst.

  • Mandag 19. august kl. 14.23

    Butikktyv utestengt i seks måneder

    En mann i 30-årene er bortvist fra Hamar sentrum frem til tirsdag morgen. Mannen skal ha vært ruset og vanskelig, ifølge politiet. I tillegg har butikken der mannen skal ha stjålet varer fra, utestengt mannen i seks måneder. Han blir også anmeldt for bæring av kniv på offentlig sted, melder politiet.

  • Mandag 19. august kl. 14.13

    Sørfold-drapene ferdig etterforsket: – Ikke funnet noe motiv

    Natt til første nyttårsdag ble ekteparet Elin Nordhei Bordi (46) og Terje Åsmund Nordhei (46) drept i sitt eget hjem. Nå har politiet avsluttet sitt arbeid.

  • Mandag 19. august kl. 14.06

    Vil slå sammen barneskoler i Sauda

    Kommunedirektøren i Sauda anbefaler å slå sammen de tre barneskolene i kommunen til én felles skole. Det skriver Stavanger Aftenblad. Kommunedirektør Vegard Thise mener en felles barneskole er den beste og mest fremtidsrettede løsningen for Sauda, men forslaget møter motstand. Det har kommet 79 uttalelser i høringsrunden, der mange er bekymret for lengre skolevei og tap av nærskoler i lokalsamfunnene. Synkende elevtall og behov for mer robuste fagmiljøer er blant hovedargumentene for forslaget.

  • Mandag 19. august kl. 14.04

    Sandnes halvmaraton er avlyst

    Sandnes halvmaraton som skulle holde sted den 21. september er avlyst. Det kommer fram på deres Facebook-side: «Grunnen er at løpslederen ikke har kapasitet grunnet av en krevende jobbsituasjon, og vi ser allerede nå at det blir vanskelig å gjennomføre løpet på en kvalitetsmessig måte. Vi beklager eventuelle ulemper dette måtte medføre og takker for deres forståelse og støtte». Alle påmeldte vil, ifølge Thor Hesselberg i Sandnes halvmaraton, innen kort tid få refundert påmeldingsavgiften.

  • Mandag 19. august kl. 14.03

    Krever 1.9 millioner fra kommunen

    En mann har saksøkt Kristiansand kommune og krever 1,9 millioner. Han mener barnevernet ikke gjorde nok for han de hadde han under oppfølgning, skriver Avisen KRS. – Vi mener kommunen handlet mangelfullt i hans barndom. De hadde hele tiden kontakt med hans familie og burde sett at hans situasjon ikke ble bedre tross tiltakene som ble satt inn, sier hans advokat Caroline Brochmann Byhring til avisen. Kommunens advokat sier slike saker er vonde og vanskelige, men er uenig om oppfølgingen. – Det menes at kommunen ikke har gjort nok. Saksøker var under barnevernets oppfølgning fra 90-tallet til 2000-tallet. Vi får ikke tak i når det kunne vært gjort mer, sier advokat Elisabeth Cecilie Gaarder-Hansen. Barnevernstjenesten mener det er gjort en tilfredsstillende jobb, forteller hun. Tingretten har satt av fire dager til saken.

  • Mandag 19. august kl. 14.03

    Kjørte i 71 km/t i 40-sone

    Utrykningspolitiet har hatt trafikkkontroll på Borre i Horten. Sju førere har fått forenklet forelegg og en har fått førerkortet beslaglagt etter å ha kjørt i 71 km/t i en 40-sone.

  • Mandag 19. august kl. 14.01

    Se direkte: Kjetil Knutsen og Patrick Berg før skjebnekampen

    Tirsdag spiller Bodø/Glimt det første av to oppgjør mot serbiske Røde Stjerne fra Beograd. På spill står deltagelse i Mesterligaen. Hvis Glimt tar seg videre vil de gulkledde sikre flere hundre millioner i inntekter. Her kan du se pressekonferansen før kampen med Glimt-trener Kjetil Knutsen og midtbanegeneral Patrick Berg.

  • Mandag 19. august kl. 14.01

    Pressekonferanse: Kjetil Knutsen og Patrick Berg før skjebnekampen

    Tirsdag spiller Bodø/Glimt det første av to oppgjør mot serbiske Røde Stjerne fra Beograd. På spill står deltagelse i Mesterligaen. Hvis Glimt tar seg videre vil de gulkledde sikre flere hundre millioner i inntekter. Her kan du se pressekonferansen før kampen med Glimt-trener Kjetil Knutsen og midtbanegeneral Patrick Berg.

  • Mandag 19. august kl. 13.53

    Frigir navn etter fallulykke

    Det var Robert Nystad, 49 år fra Lurøy, som omkom i fallulykken på Lukttinden, tirsdag 13. august. Navnet frigis i samråd med de pårørende. Det var rundt kl. 1300 13. august at politiet fikk melding om en fallulykke på Lukttinden i Vefsn. Noen sivile hadde kommet over en mann i 40 årene som var bevisstløs. – De startet med hjerte og lungeredning på stedet, fortalte operasjonsleder Ina Kristin Selfors til NRK. Luftambulansen kom til stedet rundt en time etterpå og overtok behandling av mannen. Mannen ble dessverre erklært død på stedet av legen i Luftambulansen. – De pårørende er varslet om hendelsen, og politiet oppretter sak. Det skal ikke ha vært vitner til hendelsen, og politiet vet derfor ikke nøyaktig hva det er som har forårsaket dødsfallet.

  • Mandag 19. august kl. 13.50

    Robert Nystad (49) omkom i fallulykke i Nordland

    Ulykken fant sted på Luktvasstinden tirsdag forrige uke.

  • Mandag 19. august kl. 13.50

    Robert Nystad (49) omkom i fallulykke i Nordland

    Tirsdag 13. august fikk politiet melding fra noen som hadde kommet over en bevisstløs mann på Lukttinden i Mosjøen.

  • Mandag 19. august kl. 13.49

    Gladmelding for Glimt

    Begge de to nysigneringene til Bodø/Glimt rakk registreringsfristen til de to oppgjørene mot Røde Stjerne i siste kvalifisering til Mesterligaen. Det bekrefter Kjetil Knutsen til TV 2. Både Michal Tomi? og Philip Zinckernagel rakk registreringsfristen til UEFA og er klar for dobbeltoppgjøret. Dette betyr at to spillere må ut av den originale troppen. Ifølge Knutsen er det ikke klart hvem dette blir. Ulrik Saltnes er klarert for å spille kamp etter at han pådro seg en skade under oppgjøret mot Jagiellonia Bialystok. Brede Moe må fremdeles se kamper fra tribunen etter å ha skadet seg i samme kamp. Første kampen mot Røde Stjerne spilles tirsdag klokken 21 på Aspmyra. Motsatt oppgjør spilles onsdag 28. august i Serbia. Disse kampene avgjør hvem av de to klubbene som går videre til seriespillet i Mesterligaen.

  • Mandag 19. august kl. 13.47

    Havtil følger opp Equinor etter hending på Gullfaks C

    – Det er litt vanskeleg å seie kor alvorleg akkurat denne hendinga her er, seier Øyvind Midttun som er kommunikasjonsrådgjevar og pressekontakt i Havtil. Havindustritilsynet fekk informasjon om ei «brønnkontrollhending» på Gullfaks C i går. Havtil har følgt opp Equinor for å få meir informasjon om det som har hendt, og om selskapet si handtering av dette. Equinor skal ha flytta ikkje-essensielt personale frå plattforma, medan fleire blei attende. Det skal ikkje ha vore ein kritisk situasjon, men produksjonen er førebels stoppa. Midttun seier det er for tidleg å seie om det blir gransking av hendinga. – Det skal eg ikkje forskottere. No avventar me meir informasjon frå operatørselskapet, seier han.

  • Mandag 19. august kl. 13.42

    Vi ble overrasket over Havforskningsinstituttet

    «Konsensus» – bringer det oss videre eller kan det være en hindring for nødvendig utvikling til beste for villaksen?

  • Mandag 19. august kl. 13.40

    MC veltet i Tønsberg

    Nødetatene har rykket ut til en MC som har veltet ved Korten i Tønsberg. Politi på stedet sier til Tønsbergs Blad at MC-en ser ut til å ha vinglet ut av rundkjøringen og truffet kantsteinen. Føreren er kjørt til legevakt for sjekk. Det er mistanke om ruskjøring, melder politiet. Vedkommende hadde heller ikke gyldig førerkort og MC-en var uregistrert.

  • Mandag 19. august kl. 13.40

    Motorsykkel veltet i Tønsberg

    Nødetatene har rykket ut til en motorsykkel som har veltet ved Korten i Tønsberg.

  • Mandag 19. august kl. 13.39

    Politiet med oppfordring til publikum før storkamp

    Tirsdag 20. august, blir det ny fotballfest i Bodø når Bodø/Glimt tar imot Røde Stjerne på Aspmyra. Politiet vil i den forbindelse ha synlig tilstedeværelse før, under og etter kampen for å sørge for ro og orden, og at arrangementet går fint for seg. Det melder politiet i Nordland i ei melding. De ser gjerne at publikum har en lav terskel for å ta kontakt. Hålogalandsgata mellom Torvgata og Fritjof Nansens vei vil stenges mellom kl. 1730–2400. Det vil være parkeringsforbud fra kl. 15.00-24.00 på samme strekning, og politiet oppfordrer til at tilskuerne lar bilen stå for å unngå trafikale utfordringer før og etter kamp. Lyskryss mellom Hålogalandsgata og Parkveien settes i gult blink fra kl. 1730–2400. Det vil bli kødannelser og politiet oppfordrer publikum til å være tidlig ute. De som skal på kampen bes om å følge anviste innganger og utganger, og sette seg inn i reglene som gjelder. Politiet ber om at flest mulig benytter seg av kollektivtransport, sykkel eller samkjører til kampen for å hindre store kødannelser.

  • Mandag 19. august kl. 13.30

    Burger King til Steinkjer

    Restauranten er tenkt som en drive-thru – og skal etter planen bygges ved Rema 1000-butikken på Nordsia. Det skriver Trønder-Avisa. Burger King ønsker, ifølge ei pressemelding fra Ferm Eiendom AS, åpning av restauranten så raskt som mulig, men dette vil være avhengig av offentlig behandling av byggesøknad. De anslår at de trenger 30 ansatte.

  • Mandag 19. august kl. 13.24

    Voldshendelse på Oslo-skole

    Politiet er på Bjørnholt videregående skole i Oslo etter en voldshendelse der det er brukt en skarp gjenstand. – Det fremstår som en elev, som er lettere skadet og er kjørt til sykehus, forteller operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Roy Langengen. Voldshendelsen skal ha skjedd inne på skolen og flere politipatruljer leter nå etter gjerningspersonen. Operasjonslederen forteller at de fikk melding om hendelsen litt over klokken 13 mandag. – Vi var på stedet med en patrulje allerede, som bevæpnet seg. Vitner til hendelsen blir avhørt av politiet for å finne ut av hvem som står bak voldshendelsen.

  • Mandag 19. august kl. 13.24

    Voldshendelse på Oslo-skole: søker etter gjerningsperson

    Politiet søker etter en person etter en voldshendelse på Bjørnholt videregående skole. Under hendelsen skal det ha blitt brukt en skarp gjenstand. – En elev er lettere skadet og er kjørt til sykehus, forteller innsatsleder i Oslo politidistrikt, Svend Bjelland. Voldshendelsen skal ha skjedd inne på skolen og flere politipatruljer leter nå etter gjerningspersonen. – Vi har en formening om hvem som har gjort det her, og søker aktivt etter vedkommende, sier innsatsleder. – Han vet selv hva han har gjort og ber han om å ta kontakt med politiet så vi kan få avklart det på en fornuftig måte. Innsatsleder forteller at de fikk melding om hendelsen litt over klokken 13 mandag. Politiet vil foreløpig ikke kommentere om gjerningspersonen er elev ved skolen. Det er også for tidlig å si noe om foranledningen til hendelsen, sier innsatslederen.

  • Mandag 19. august kl. 13.23

    Voldshendelse med skarp gjenstand på videregående skole i Oslo

    Politi og ambulanse har rykket ut til skolen.

  • Mandag 19. august kl. 13.23

    Voldshendelse på videregående skole: Politiet leter etter mistenkt

    En elev er lettere skadet etter en voldshendelse med en skarp gjenstand på Bjørnholt videregående skole.

  • Mandag 19. august kl. 13.22

    Søker etter gjenstand etter drapsforsøk

    Mandag er politiet ved havnebassenget ved Solsiden i Trondheim i forbindelse med etterforskning av en straffesak. Politiadvokat John R. Sødahl Furunes bekrefter til Adresseavisen at søket som pågår dreier seg om drapsforsøket natt til 11. august. – Vi har mottatt opplysninger om at det kan finnes gjenstander i vannet, som er knyttet til denne hendelsen. Med bakgrunn i dette gjør vi nå noen undersøkelser med undervannsdrone, sier Furunes til NRK.

  • Mandag 19. august kl. 13.08

    Får krass kritikk: «Mislykket start på megaprosjektet»

    Uavgjort mot Mallorca med et stjernegalleri uten like går ikke ubemerket hen i Spania.

  • Mandag 19. august kl. 13.08

    Advarer Norges Bank mot å fokusere for mye på kronen

    Svensk ekspert er fremme med pekefingeren.

  • Mandag 19. august kl. 13.08

    Tok utdanning til 750.000. Nå er hun jobbsøkende med strøvakter i bofellesskap

  • Mandag 19. august kl. 13.05

    Slutter i Melodi Grand Prix

    Etter 10 år som musikkansvarlig og prosjektleder for Melodi Grand Prix forlater Stig Karlsen jobben.

  • Mandag 19. august kl. 13.04

    Melding om slagsmål i Kristiansand sentrum

    Det er kommet flere meldinger om et slagsmål i Wergelandsparken i Kristiansand sentrum, skriver politiet. Politiet er kontakt med noen av partene og nøster i hva som har skjedd. En person skal ha fått noen mindre skader, og ambulanse er på vei til stedet.

  • Mandag 19. august kl. 13.00

    Vil at eksterne skal se på tiltak ved Brufjellhålene

    Flekkefjord kommune vil engasjere ekstern fagekspertise for på nytt å vurdere eventuelle tilpasninger eller utvidelse av fysiske tiltak ved Brufjellhålene. Det opplyser rådmann Bernhard Nilsen til NRK. Torsdag var kommunen på befaring i området der tre utenlandske turister har mistet livet de siste månedene. Det var for å se på om informasjonen om ruta eller merkingen ned til selve Brufjellhålene skal endres. Kommunen har tidligere opplyst at de også vil undersøke mulighetene for å få etablert en bedre mobildekning i området.

  • Mandag 19. august kl. 12.54

    Eggimporten falt videre i juli

    I juli ble det importert 189 tonn egg til Norge, et kraftig fall fra tidligere i år. Totalt er det importert 2380 tonn egg til Norge hittil i år, skriver Nationen. De har tallene sine fra Statistisk sentralbyrå (SSB). Det er mer enn tre ganger mer enn til samme tid i fjor, noe som skyldes at det har vært for lite norske egg på markedet. Tollsatsen for import av egg ble først redusert, men så fjernet fra 14. mai. Likevel har altså eggimporten falt kraftig fra rekordmåneden mai – da det kom 750 tonn egg fra andre land til Norge. Dette skyldes blant annet store sykdomsutbrudd i Europa, samt svak kronekurs. For å få opp produksjonen har både Nortura og Den Stolte Hane nå sagt at de vil betale mer til eggprodusentene. (NTB)

  • Mandag 19. august kl. 12.49

    Priskutt i grønnsakdisken: – Ikke la deg lure

    I kjølvannet av de nye kostholdsrådene byr butikkene opp til dans i frukt og grønnsakhyllene, men ekspert mener man ikke må la seg lure av kampanjene.

  • Mandag 19. august kl. 12.36

    Trafikkuhell på Ullandhaugveien

    Politiet er på stedet ved Ullandhaugvegen i nærheten av Brustadbua etter melding om et trafikkuhell. Det skal kun være en bil og en sjåfør involvert. Fører skal være ute av bilen og tilsynelatende uskadd. Ingen trafikale problemer på stedet. Fører blir tilsett av helse.

  • Mandag 19. august kl. 12.36

    – Et omreisende sirkus

    Lotteri, Vipps-innsamling og flere store sponsorer er nye tiltak som skal sikre Vipers-økonomien i fremtiden, foreslår styreleder Peter Gitmark. – Klubben er for tiden et omreisende sirkus der vi tar kontakt med mange, sier styrelederen. Spillere, ansatte, aksjonærer og sponsorer har mandag møtt opp på Hartmanns brygge i Kristiansand for å høre om klubbens økonomiske fremtid.

  • Mandag 19. august kl. 12.29

    Albumanmeldelse Post Malone «F1 Trillion»: Hest Malone

    Greit med gøy, men vel så mye høy når Post Malone tar turen til Nashville.

  • Mandag 19. august kl. 12.21

    Person pågrepet etter innbrudd

    I løpet av helga har det vært innbrudd hos et firma i Sandefjord. Politiet har gjort åstedsundersøkelse og en person er pågrepet. Ifølge politiet hadde bedriften meldt inn at det var stjålet utstyr for mellom 50.000 og 100.000 kroner.

  • Mandag 19. august kl. 12.21

    Politiet jobber med å identifisere to personer som forstyrret demonstrasjonstoget for Gaza

    Politiet har bilder av to mistenkte, som forstyrret demonstrasjonen for Gaza i Stavanger på lørdag, men personene er foreløpig ikke identifisert. Det sier politiadvokat Cathrine Stensby-Johannessen. En kvinne og en mann prøvde å ta et flagg fra en av demonstrantene, og slo henne også i hodet med en metalltermos, hevder arrangørene. – Vi har vært i kontakt med den fornærmede kvinnen, og vurderer nå videre etterforskningsskritt, sier politiadvokat Cathrine Stensby-Johannessen. Politiet er interessert i opplysninger som kan bidra til å identifisere de mistenkte.

  • Mandag 19. august kl. 12.13

    Vipers-møtet: – Ønsker at alle står sammen nå

    Spillere, sponsorer, aksjonærer, styremedlemmer og støttespillere er i dag samlet for å snakke om fremtiden til Vipers Kristiansand. – Jeg ønsker at alle står sammen nå, sier fersk OL-vinner og Vipers-spiller Katrine Lunde. Styreleder Peter Gitmark innledet møtet med å beklage for den økonomiske situasjonen som klubben er i. Vipers Kristiansand står i fare for å gå konkurs allerede i oktober. I dag skal styret presentere en mulig plan for å redde økonomien.

  • Mandag 19. august kl. 12.11

    Lufthansa innstiller alle flyvinger til Tel Aviv, Teheran, Beirut, Amman og Arbil denne uken

    Det tyske flyselskapet Lufthansa forlenger innstillingen av alle flygninger til en rekke byer i Midtøsten til og med 26. august.

  • Mandag 19. august kl. 11.43

    Mann har meldt seg etter påkjørsel

    Mannen som natt til lørdag kjørte på en person som stod å snakket med en politipatrulje på fylkesvei 43 i Farsund har meldt seg til politiet, skriver Lister24. – Han er blitt avhørt av politiet og er blitt dimittert. Jeg kan ikke si noe om detaljene i det han har forklart, men han har sagt at det var han som kjørte bilen og han har erkjent forholdet, sier politistasjonssjef i Farsund og Lyngdal, Jan Åge Sakariassen til avisa. Mannen som ble påkjørt skal ikke ha blitt alvorlig skadet.

  • Mandag 19. august kl. 11.38

    Kom tilfeldig over trafikkulukke

    Ambulanse har rykt ut til ei trafikkulukke mellom Loen og Olden i Stryn. Ein politipatrulje kom tilfeldig over ulukka, der ein MC og bil er involvert. MC-føraren er bevisst, men har smerter. I føremiddag har politiet også rykt ut til ein bubil som køyrde av vegen i Stardalen i Sunnfjord - og ei påkøyrsle bakfrå på E39 ved Krambua i Bergen.

  • Mandag 19. august kl. 11.37

    Til legevakt etter trafikkulykke

    En person er kjørt til legevakt for sjekk etter å ha vært involvert i en trafikkulykke i Skonnertveien i Kristiansand mandag, melder politiet. Total var to biler og fire personer involvert i ulykken. Politiet oppretter sak på hendelsen.

  • Mandag 19. august kl. 11.27

    Bil kjørt i autovernet på E6

    En bil har kjørt i autovernet på E6 i Spydeberg like ved Askim bru østover. Politiet opplyser at det ikke er meldt om personskade. Bilen står på veiskulderen og må berges. Trafikken kan passere forbi stedet.

  • Mandag 19. august kl. 11.23

    Leiv Rune Mjølsnes (H) trekker seg som gruppeleder

    Gruppeleder i Sandnes Høyre, Leiv Rune Mjølsnes, trekker seg med umiddelbar virkning. Bakgrunnen er avisartikler fra Stavanger Aftenblad (ekstern lenke) som omhandler fakturaer som skulle vært betalt av Mjølsnes privat og ikke av Hekkan Burger, der han var daglig leder og styreleder. Det opplyser ordfører i Sandnes, Kenny Rettore, i en pressemelding. Sandnes Høyre sin gruppenestleder Kine Myhre er fungerende gruppeleder.

  • Mandag 19. august kl. 11.22

    Coldplay står for tidenes største rocketurné

    Coldplays verdensturné «Music of the Spheres» utropes til tidenes mest innbringende rocketurné.

  • Mandag 19. august kl. 11.14

    Skal spille i ny storsatsing

    Skuespiller Agnes Kittelsen fra Kristiansand skal spille en rolle i den nye Netflix-storsatsingen på Jo Nesbøs Harry Hole. Det er klart etter at strømmetjenesten offentliggjorde rollelisten mandag morgen. Innspillingen av serien begynte i mai.

  • Mandag 19. august kl. 11.12

    Kommunedirektøren i Moskenes har gått av

    Kommunedirektør i Moskenes Siri Halvorsen, har fratrådt jobben. Det melder kommunen, gjengitt av Lofotposten. Halvorsen sluttet i stillingen i helga, og det er inngått sluttavtale, melder ordfører Hanna Sverdrup i pressemeldinga. – Kommunen vil konstituere en foreløpig kommunedirektør og starte rekrutteringen av Halvorsens erstatter. I mai meldte Lofotposten om en åpen konflikt mellom ordføreren og kommunedirektøren. Ifølge avisen hadde Halvorsen levert et varsel som blant annet er rettet mot Sverdrup. Moskenes sliter stort økonomisk og slo seg selv konkurs i februar.

  • Mandag 19. august kl. 11.06

    Skoler kan bli lagt ned i Asker

    Asker kommune varsler skolenedleggelser som følge av den stramme kommuneøkonomien, skriver Budstikka. Kommunen må nemlig spare nesten en halv milliard kroner og skal ha et ekstraordinært møte om situasjonen tirsdag. Hvilke skoler det er snakk om, vil ordføreren foreløpig ikke si noe om. En årsak er regjeringens nye fordelingsmodell for norske kommuner, som gjør at Asker får 256 millioner kroner mindre å rutte med fra 2025.

  • Mandag 19. august kl. 10.54

    Fritidsbåt med problemer i Åna-Sira

    En fritidsbåt med utenlandske fisketurister fikk problemer på grunn av vær utenfor Åna-Sira. Kystradio Sør gikk ut med melding. Redningssentralen, båt og redningshelikopter ble sendt mot området. Båten ble lokalisert og slept i havn av LOS. Alt er bra med de to ombord, melder Hovedredningssentralen.

  • Mandag 19. august kl. 10.54

    Fisketurister fikk problemer

    En fritidsbåt med utenlandske fisketurister som fikk problemer i Åna-Sira i Flekkefjord er blitt slept i havn. Det melder Hovedredningssentralen Sør-Norge. – Alt bra med de to ombord, skriver de på X.

  • Mandag 19. august kl. 10.48

    Høibys forsvarer ønsker ikke å kommentere de nye anklagene

    To av Marius Borg Høibys tidligere kjærester har anklaget ham for vold, og en av dem har vært i politiavhør. Høibys forsvarer ønsker ikke å kommentere dette.

  • Mandag 19. august kl. 10.48

    Forsvararen til Høiby ønskjer ikkje å kommentere nye skuldingar

    – Dette er ei politisak. Som forsvarar for Marius er det ikkje mogleg eller rett av meg å kommentere alle nye påstandar eller opplysningar i media. Vi kjem tidlegast til å kommentere litt meir viss politiet tek nye formelle steg i saka, skriv advokat Øyvind Bratlien i ei melding til NTB. Tidlegare i august vart sonen til til kronprinsesse Mette-Marit sikta for kroppskrenking og skadeverk etter ei valdshending på Frogner 4. august. Dei tidlegare kjærastane Juliane Snekkestad og Nora Haukland har i sosiale medium skulda Høiby for vald. Snekkestad var i eit forhold med Høiby frå 2018 til 2022, Haukland frå 2022 til 2023. Fredag førre veke var Snekkestad i avhøyr hos politiet. Høiby er kun sikta for tilfellet på Frogner, og førre veke innrømte han at han utøvde vald mot ei kvinne han omtalar som ein kjærast og øydelagde gjenstandar heime hos ho. Han beklaga seg i det same fråsegnet. Høiby skal avhøyrast av politiet denne veka. Hendinga førte til at kronprinsessa si reise til Paris for å heie på dei norske utøvarane i OL vart utsett med nokre dagar. – Det er jo ei alvorleg sak når politiet er involvert som dei er. Samstundes er det ikkje rett av meg å gå inn i saka no, trur eg, sa kronprinsen då han møtte pressa i Paris.

  • Mandag 19. august kl. 10.45

    Bil rullet rundt

    En bil skal ha havna i grøfta og trilla rundt. Ulykka har skjedd langs Røravegen (E6) i Inderøy kommune. Det er ikke meldt om alvorlig personskade på de to i bilen. Nødetatene er på vei til stedet.

  • Mandag 19. august kl. 10.41

    Kronprinsessa fyller 51 år

    19. august fyller kronprinsesse Mette-Marit 51 år. – Fødselsdagen til kronprinsessa vert markert privat, opplyser kommunikasjonsrådgjevar Sara Svanemyr ved Det Kongelege Hoff til NTB.

  • Mandag 19. august kl. 10.37

    Kommunen stoppar grunnundersøkingar i Helleland-området

    Eigersund kommune nektar å godkjenne grunnundersøking på cirka 420 eigedommar i Helleland-området, som Norge Mineraler har søkt om. Selskapet Norge Mineralar som vil starte gruvedrift i området, har klaga vedtaket inn til Statsforvaltaren, skriv Dalane Tidende. Norge Mineraler har ennå ikkje levert inn det såkalla planinitiativet der dei skal fortelje korleis dei ser for seg gruvedrifta, og det derfor at kommunen seier nei til grunnundersøkingar.

  • Mandag 19. august kl. 10.34

    To biler i trafikkulykke

    To biler er involvert i en trafikkulykke i Skonnertveien i Kristiansand, melder politiet. Det skal være til sammen fire personer i bilene. De beskrives bevisste. Ingen personer skal være fastklemt, ifølge politiet som er på stedet. Trafikken skal gå som normalt.

  • Mandag 19. august kl. 10.29

    Skal spille i Harry Hole-serie

    Anders Baasmo Christiansen fra Hamar og Atle Antonsen fra Lillehammer er blant flere kjente skuespillere som blir å se i Netflix-storsatsingen basert på Jo Nesbøs bøker om Harry Hole. I morges offentliggjorde strømmetjenesten rollelisten, der det tidligere har vært kjent at Tobias Santelmann skal spille Harry Hole. Innspillingen av serien startet i mai, og premiere på første sesong med ni episoder blir i 2026, ifølge Netflix.

  • Mandag 19. august kl. 10.29

    Hytter et opp viktige beiteområde

    Ei ny forsking frå Norsk institutt for bioøkonomi (Nibio) viser at hytter og hyttefelt tek stadig større plass i viktige beiteområde i fjellet i Sør-Noreg. – Når ein ser på beitekvalitetskarta til Nibio, ser vi at veldig mange hytter og hyttefelt blir bygd på areal som har veldig høg beitekvalitet, seier Christian Pedersen, forskar ved Nibio. Ifølgje forskinga blir ikkje omsyn til beitekvaliteten godt nok vurdert når ein planlegg nye hytter. – Det betyr at hytteutbygginga i den sørnorske fjellheimen kjem i direkte konflikt med beiteressursar og matproduksjonsareala våre. – Det er ei bekymring. Dette er ei stor, omfattande arealmessig utfordring, seier forskaren. I dag er det nesten 450 000 hytter i Noreg. I gjennomsnitt vart det bygd rundt 6400 hytter i året frå 2014 til 2023. Forskarane har sett på heile Sør-Noreg, og meiner dette ikkje berre er ei lokal problemstilling, men noko ein må sjå meir heilskapleg på.

  • Mandag 19. august kl. 10.29

    Sykkelstjernen Julian Alaphilippe klar for Uno-X-rival Tudor

    Overgangen som kan gi Uno-X trøbbel i kamp om en Tour de France-plass, er klar. Julian Alaphilippe skifter til Tudor.

  • Mandag 19. august kl. 10.27

    RBK-sjefen om Nypan: – Hadde du spurt ham nå, så er han sur på meg

    Rosenborg-stjerneskuddet Sverre Nypan (17) ble for en sjelden gang henvist til benken mot Viking. Det tror ikke treneren han likte spesielt godt.

  • Mandag 19. august kl. 10.13

    Én død og seks savnet etter britisk yacht sank utenfor Italia

    En ett år gammel jente skal være blant de overlevende.

  • Mandag 19. august kl. 10.02

    Fremdeles forsinkelser i togtrafikken

    Det er fremdeles forsinkelser og innstillinger i togtrafikken på grunn av en feil på sporet mellom Lillestrøm og Oslo lufthavn, skriver Bane Nor. De meldte først om problemene ved 7-tiden i morges. Kl. 13 melder Bane Nor at problemene er rettet. Reisende må likevel påregne forsinkelser og innstillinger utover ettermiddagen.

  • Mandag 19. august kl. 10.02

    Sporfeil rammet tog på Romerike

    En feil på sporet mellom Lillestrøm og Oslo lufthavn rammet flere tog, blant annet Flytoget og regiontog mellom Oslo og Lillehammer, Trondheim og Eidsvoll Det meldte Bane Nor ved 7-tiden i morges. Kl. 13 melder Bane Nor at problemene er rettet.

  • Mandag 19. august kl. 9.59

    Vurderer endringer i fengselet på Evje

    Kriminalomsorgen region Sørvest skal se på mulighetene for å gjøre hele eller deler av kvinnefengselet på Evje til et mannsfengsel, skriver Agderposten. Årsaken er at andelen varetektsfengslede menn i Norge har økt betraktelig de siste månedene, ifølge Kriminalomsorgsdirektoratet. Leder i Agder fengsel, Rolf Velle, sier utredningen har skapt uro for de ansatte på Evje.

  • Mandag 19. august kl. 9.53

    Hølland bru blir stengt

    Hølland bru på Ogna i Hå kommune, vert stengt frå i dag, mandag 19. august. Omkjøringsvegen blir skilta. Brua vert stengt frå klokka 15 i dag, måndag. Hølland bru er 181 år gammal, og har både skader og står til forfall. Brua er heller ikkje konstruert med tanke på så tunge køyretøy som det er i dag. Brua blir totalrenovert og skal opnast for trafikk igjen før jul.

  • Mandag 19. august kl. 9.52

    Frykter for hjemmekontoret: – Må tilrettelegge for at hverdagen går opp

    Betyr slutten på pandemien også slutten på hjemmekontor? KrF-nestleder Ida Lindtveit Røse ber arbeidsgivere beholde fleksibiliteten.

  • Mandag 19. august kl. 9.47

    Rettssak: Dyttet papir ned i halsen på jente

    Denne uka starter en rettssak der en 38 år gammel mann bosatt i Oslo er tiltalt for drapsforsøk eller medvirkning til dette, etter at han dyttet en papirklump ned i halsen på en to år gammel jente. Jenta overlevde fordi hun fikk førstehjelp av ambulansepersonell, står det i tiltalen. Det står også at mannen har slått jenta flere ganger i ansiktet. Rettssaken starter tirsdag i Romerike og Glåmdal tingrett i Lillestrøm. I samme sak er jentas mor tiltalt for barnemishandling. I tiltalen står det at moren har tvangsforet jenta og dusjet henne i kaldt vann.

  • Mandag 19. august kl. 9.44

    Fire menn i retten for cannabisdyrking og strømtyveri

    Fire menn sitter denne uken på tiltalebenken i Telemark tingrett, tiltalt for å ha dyrket cannabis i stor stil inne i en fjellhall i Porsgrunn. Tre nordmenn erklærte seg skyldige, mens en dansk statsborger nekter straffskyld. To av nordmennene er også tiltalt for å ha stjålet strøm for 600.000 kroner i forbindelse med den ulovlige produksjonen. Dette nekter de begge å ha gjort. Plantasjen, som ligger midt i et boligområde, ble avslørt av lukt fra ventilasjonssystemet.

  • Mandag 19. august kl. 9.41

    Vil be om to nye uker i isolasjon

    I dag er det planlagt nye fengslingsmøter for de fire siktede etter bortføringssaken i Kristiansand i begynnelsen av august. – Påtalemyndigheten ønsker to nye uker med isolasjon, sier advokat Bjørge Usterud Tveito, som er forsvarer til en av de siktede. De fire mennene er siktet for å ha bortført en mann i 20-årene. I forrige uke opplyste politiet til NRK at etterforskningen fortsatt pågår for fullt.

  • Mandag 19. august kl. 9.36

    Skolestart = trafikkontroller

    I dag er første skoledag for mange grunnskoleelever. I den forbindelse utfører politiet en rekke trafikkontroller. Ved Låby Skole i Halden har politiet nå avsluttet sin trafikkontroll. Rundt 30 kjøretøy ble kontrollert og det ble ikke gitt noen reaksjoner, melder politiet.

  • Mandag 19. august kl. 9.36

    Trafikkontroll ved barneskole

    I dag er første skoledag for mange grunnskoleelever. I den forbindelse utfører politiet en rekke trafikkontroller. Ved Låby skole i Halden har politiet nå avsluttet sin trafikkontroll. Rundt 30 kjøretøy ble kontrollert og det ble ikke gitt noen reaksjoner, melder politiet.

  • Mandag 19. august kl. 9.33

    Må møte i retten etter å ha revet hus

    En mann i 40-årene er tiltalt etter å ha revet et bevaringsverdig bygg i Mandal. Mannen hadde ifølge tiltalen kun fått tillatelse til restaurering og ombygging. Rettssaken starter i november. Mannen er tiltalt for brudd på plan- og bygningslovens paragraf 32-9, som kan gi oppimot ett års fengselsstraff.