Nyheter:

  • Lørdag 17. august kl. 23.43

    Fyrte på fortau i Trondheim: - Voodoo­rituale

    Det var forklaringen mannen i 60-årene ga til politiet for hvorfor han tente på Bibelen.

  • Lørdag 17. august kl. 23.43

    Hovland med i seierskampen i storturnering: – Klassegolf!

    Viktor Hovland er virkelig i dytten etter et svakt OL. Regjerende mester i sluttspillet på PGA-touren kjemper om seieren.

  • Lørdag 17. august kl. 23.21

    Person alvorlig skadet etter sykkelulykke i Tønsberg

    Politiet i Tønsberg rykker ut til melding om en sykkelulykke.

  • Lørdag 17. august kl. 23.14

    Skulle returnere til jorden i juni – kan bli værende til februar

    Når får astronautene komme hjem?

  • Lørdag 17. august kl. 23.14

    Russland nærmer seg strategisk by: – Kampene fortsetter døgnet rundt

    Den ukrainske offensiven i Russland skulle trekke russiske soldater vekk fra østfronten. Hvor mye har Kursk-offensiven egentlig hjulpet?

  • Lørdag 17. august kl. 23.12

    Hovland i tetsjiktet i Memphis etter feilfritt spill

    Viktor Hovland har fortsatt sitt solide spill på tredje runde av den første turneringen i årets PGA-sluttspill i golf. Hovland har gått tredje runde på tre slag under par når det gjenstår noen hull. Det har ført ham opp til 3.-plass på ti slag under par totalt. Opp til den japanske lederen Hideki Matsuyama skiller det seks slag. Hovland leverte glitrende på annen runde fredag med sju slag under par. Lørdag slet han lenge med å rulle ballen i for birdie selv om han ga seg selv mange gode muligheter. To birdier var fasit etter de første 14 hullene. – Han har hatt mye på hullkanten i dag. Han er bunnsolid og føler han har fått dårlig betalt, sa Max-kommentator Per Haugsrud da Hovland bommet så vidt på hull 14. Hullet etter fikk han noe å glede seg over da Hovland rullet i dagens tredje birdie. Dermed er 26-åringen for alvor med i kampen om en topplassering. (NTB)

  • Lørdag 17. august kl. 23.05

    Bekreftet: Philip Zinckernagel returnerer til Bodø/Glimt

    Danske Philip Zinckernagel (29) signerer igjen for Bodø/Glimt etter 3,5 år i andre klubber. Kantspilleren skal hjelpe de gulkledde i Europa. Klubben opplyser om Zinckernagels retur på sine nettsider. Zinckernagel spilte 89 kamper for Glimt mellom 2018 og 2021 etter overgangen fra Sønderjyske. Han gikk så til engelsk fotball og Watford, og har siden spilt for Nottingham Forest, Olympiakos, Standard Liège og Brugge. Hos sistnevnte har han vært lagkamerat med Hugo Vetlesen og Antonio Nusa. Nå er han tilbake på Aspmyra og skal bidra i klubbens jakt på mesterligaspill. Glimt spiller playoff mot serbiske Røde Stjerne der første kamp går i Bodø tirsdag. Glimt er sikret minst ligaspill i europaligaen kommende vinter. Glimt har forsterket laget stort denne sesongen. Nylig ble det klart at Sondre Auklend kjøpes fri fra sin kontrakt i Viking. (NTB)

  • Lørdag 17. august kl. 23.02

    Østerriker vant Eurovision Young Musicians

    Fiolinist Leonhard Baumgartner (17) fra Østerrike vant en av verdens viktigste musikkonkurranser, Eurovision Young Musicians 2024. Finalen var et samarbeid mellom NRK og EBU (Den Europeiske Kringskastingsunionen), og ble sendt fra Stormen Konserthus i Bodø på NRK1 og i ti andre europeiske land. 11 av verdens beste unge solister fremførte sine stykker på scenen i kveld sammen med Kork. Baumgartner fremførte Henri Vieuxtemps: Violin Concerto No. 5, og imponerte både publikum og juryen, som ble ledet av norske Tabita Berglund. 20 år gamle Sebastian Egebakken Svenøy fra Oslo representerte Norge, og briljerte på scenen som første deltaker, men fikk dessverre ingen pallplass.

  • Lørdag 17. august kl. 22.41

    Brann i pariserhjul på tysk festival: Rundt 30 skadet

    Brannen brøt ut i én vogn i pariserhjulet, før den spredde seg videre.

  • Lørdag 17. august kl. 22.21

    Ulvejakten fortsetter: Kan ha tatt opp mot 34 sau

    Natt til lørdag ble to nye sauer tatt av ulven som har herjet Sør-Rogaland siden slutten av juli.

  • Lørdag 17. august kl. 22.11

    Fire personer involvert i ulykke i Fredrikstad

    To biler med totalt fire personer har vært involvert i en ulykke i Fredrikstad. Nødetatene er på stedet.

  • Lørdag 17. august kl. 22.08

    Advarer broren etter «hjemløs» periode og skade: – Må komme seg på plass

    Ryggtrøbbel og en «hjemløs» sommer. Det har ikke gått på skinner for Even Northug (28) den siste måneden. Nå ber Petter Northug (38) lillebroren konsentrere seg om én eneste ting fremover.

  • Lørdag 17. august kl. 22.08

    Knusande nederlag for Arna-Bjørnar mot Vålerenga

    Kampen enda 0-6 til Vålerenga etter eit knusande tap for Arna-Bjørnar på bortebane. To av skåringane kom på under eitt minutt tidleg i førsteomgang. Til pause var stillinga 0-3, og i andreomgang gjekk det berre nedover for bergensarane.

  • Lørdag 17. august kl. 22.07

    Tre biler har kjørt i hverandre i Fredrikstad

    Tre biler har kjørt i hverandre på Rolvsøyveien i Fredrikstad. – Én person har smerter og mottar helsehjelp på stedet. Fremstår ikke hardt skadd, melder politiet.

  • Lørdag 17. august kl. 21.28

    Mann falt og døde: – Aldri noensinne opplevd noe lignende

    En mann i 40-årene falt og døde under et fjelløp. Kort tid før ulykken meldte han og lagkameraten om at de var i god form, forteller konkurranselederen.

  • Lørdag 17. august kl. 21.24

    Tsunamivarsel etter jordskjelv nord i Russland

    Det er registert et skjelv med 7 i styrke på Kamtsjatkahalvøya i Russland, ifølge EMSC.

  • Lørdag 17. august kl. 21.04

    IAEA med varsku: – Ekstremt bekymret

    En eksplosiv fra en drone skal ha truffet en vei rundt utsiden av det ukrainske atomkraftverket Zaporizjzja.

  • Lørdag 17. august kl. 21.03

    Medier: Philip Zinckernagel returnerer til Bodø/Glimt

    Danske Philip Zinckernagel signerer igjen for Bodø/Glimt etter 3,5 år i andre klubber. Kantspilleren skal hjelpe de gulkledde i Europa. VG og Nettavisen skriver lørdag om avtalen som skal være nær forestående. Zinckernagel spilte 89 kamper for Glimt mellom 2018 og 2021. Han gikk så til engelsk fotball og Watford, og har siden spilt for Olympiakos, Standard Liège og Brugge. Hos sistnevnte har han vært lagkamerat med Hugo Vetlesen og Antonio Nusa. VG og Nettavisen skriver at Zinckernagel er på plass i Bodø og at kun formaliteter gjenstår før han igjen kan ikle seg den gule drakten. (©NTB)

  • Lørdag 17. august kl. 20.59

    Seilbåt kantret under regatta

    Redningsselskapet måtte i aksjonen da en seilbåt kantret under «Askøy Rundt».

  • Lørdag 17. august kl. 20.47

    Philip Zinckernagel blir Glimt-spiller

    Glimt bekrefter returen.

  • Lørdag 17. august kl. 20.24

    Lokalpolitiker om vindkraft: – Selvfølgelig er det krevende

    Lokalpolitikerne har fått mer makt over vindkraften. Den ønsker de å beholde.

  • Lørdag 17. august kl. 20.04

    Zuccarello samlet NHL-stjerner til hockeyfest i Lillehammer

    Det ble mange scoringer da Mats Zuccarello stilte et NHL-proppet lag mot eliteseriemotstand i en tett på utsolgt Håkons hall lørdag kveld. Zuccarello All Stars vant 6-5 i veldedighetskampen mot EHL All Star. Norges fremste ishockeyspiller bidro med to assist, og den siste kom da Kirill Kaprizov styrte inn det avgjørende vinnermålet. Showet i Lillehammer markerte at det er gått ti år siden Zuccarello dro i gang en årlig sommerkamp i Norge. Inntekter fra Zuccarellos All Stars-kamp har gjennom årene gått til veldedige organisasjoner som retter seg mot barn og unge. (©NTB)

  • Lørdag 17. august kl. 19.56

    Det røk på slutten for Lillestrøm igjen – Godset med første seier siden mai

    (Strømsgodset – Lillestrøm 3–2) Elias Hoff Melkersen ble tomålsscorer på overtid i Drammen. Det er ikke akkurat mindre tett i bunnkampen i Eliteserien nå.

  • Lørdag 17. august kl. 19.55

    Aasland (Ap): – Dette varmer hjertet til en energiminister

    Etter 14 år med maltraktering er målet at fisk og ål kan svømme gjennom kraftverket uten å bli ihjelkutta. Kraftverket har fått mye kritikk fordi fisk og ål ble drept i forbindelse med kraftproduksjon, men en ny løsning får skryt fra energiminister Terje Aasland fra Porsgrunn

  • Lørdag 17. august kl. 19.50

    Elon Musks X stenger ned i Brasil

    Det skjer med «med umiddelbar virkning», opplyser selskapet.

  • Lørdag 17. august kl. 19.45

    Ligue 1-kamp stoppet i lengre tid grunnet alvorlig hodeskade

    Lille-spiller Angel Gomes ble båret ut etter å ha fått behandling i 25 minutter.

  • Lørdag 17. august kl. 19.40

    Marcus & Martinus (22): – Vi ble mobbet av norsk media

    Den norske duoen er oppgitt over norsk media etter å ha deltatt i Eurovision Song Contest for Sverige. De avslører også hvor redde de var på grunn av alle sikkerhetstiltakene i Malmö.

  • Lørdag 17. august kl. 19.34

    Dette blir et vepsebol

    Striden om hvem som bør få konkurrere som kvinne blir fort enda skarpere i Paralympics enn den var i OL.

  • Lørdag 17. august kl. 19.13

    Kjersti Stenseng og Tom Tvedt har giftet seg

    Arbeiderpartiets partisekretær, Kjersti Stenseng, og den tidligere idrettspresidenten, Tom Tvedt, giftet seg lørdag. Paret feiret dagen på Gålå der paret er bosatt, skriver VG. Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap), helse- og omsorgsminister Jan Christian Vestre (Ap) og arbeid- og inkluderingsminister Tonje Brenna (Ap) var blant gjestene i bryllupet. – I dag feirer vi Kjersti og Tom – gratulerer med kjærligheten, har statsministeren skrevet under et bilde han la ut fra feiringen på Instagram. Stenseng og Tvedt har vært kjærester siden 2015. – Det er lagt opp til en liten lunsj utendørs med gjestene på lørdag, fortalte Stenseng til Gudbrandsdølen Dagningen tidligere denne uken. Tvedt er nå forbundsleder i Norsk forbund for utviklingshemmede, men har også jobbet som lokalpolitiker i Arbeiderpartiet. Stenseng har vært partisekretær siden 2015. (Bildet viser paret i bryllupet til Haddy Njie og Trond Giske i Trondheim i 2019.) (©NTB)

  • Lørdag 17. august kl. 19.06

    Konsertanmeldelse: Golfklubb, Findings: Tettknadde partyvibber

    Golfklubb gjør mye ut av et begrenset utgangspunkt på Findings.

  • Lørdag 17. august kl. 18.55

    Fare for sau i veibanen

    Vegtrafikksentralen melder om fare for mye sau i og ved veibanen på E10 i Vågan kommune i Nordland.Varselet gjelder fra E10 Jordneset til Vestpollen. Ifølge Statens vegvesen skal faren avta mandag ettermiddag. På fylkesvei 7630 ved Raftsundet til Tennestrand i Hadsel kommune er det også fare for dyr i veibanen. Ifølge Statens vegvesen gjelder varselet frem til 31. august klokken 12:00.

  • Lørdag 17. august kl. 18.54

    Superspeed er forsinka

    Superspeed som skulle hatt avgang til Hirtshals klokka 1630, er forsinket og ligger fortsatt til kai i Kristiansand. Det skriver Fædrelandsvennen. Årsaken skal være en teknisk feil i selskapets IT-systemer, som gjør at de ikke får ut riktige passasjerlister. Det opplyser salgs – og markedssjef Nina Moland Andersen til avisa.

  • Lørdag 17. august kl. 18.42

    AN: Glimt skal ha avslått bud

    Ifølge den danske avisa Tipsbladet, skal Bodø/Glimt ha avvist bud på venstrebacken Adam Sørensen, skriver Avisa Nordland. Tipsladet skriver at den nedelandske klubben Utrecht skal ha forsøkt å signere den danske fotballspilleren på en låneavtale med kjøpsopsjon. Ifølge Tipsbladet skal det være uaktuelt med en låneavtale for Sørensen.

  • Lørdag 17. august kl. 18.40

    Hat trick for Tvedten da Vålerenga knuste bunnlaget

    Vålerenga økte ledelsen i serien etter at de tok en leken 6-0 seier mot bunnlaget Arnar-Bjørnar. Olaug Tvedten ledet an med tre av målene i 6-0-seieren over Arna-Bjørnar i Toppserien i fotball for kvinner lørdag. Vålerenga har tatt poeng i sine seks siste kamper. – For en kamp av Olaug Tvedten, sa NRKs ekspertkommentator Carl-Erik Torp. Sara Hørte sendte Vålerenga foran da hun satte inn 1-0 etter bare ni minutter, og Tvedten doblet ledelsen for Vålerenga da hun satte inn 2-0 ett minutt senere. Stine Brekken satte ballen i nettet og økte ledelsen tre minutter før sidebytte. Lagene gikk i garderoben på stillingen 3-0 etter første omgang. Noen minutter ut i andre omgang scoret Tvedten sitt andre mål da hun gjorde 4-0, og etter 65 minutters spill limer Tvedten ballen i det lengste kryssett, og hat tricken er et faktum.Rett etterpå økte Vålerenga ved Tuva Espås. Dermed endte oppgjøret 6-0. Arnar-Bjørnar kjemper nede i bunnstriden mot Bergens-kollega Åsane som ligger kun noen få poeng foran.

  • Lørdag 17. august kl. 18.24

    Casper (24) samler på hodeskaller: – Jeg er litt gæren

    Med paralleller til seriemordere, vekker den uvanlige hobbyen oppsikt og misforståelser. Men for Casper handler det ikke om å drepe dyr.

  • Lørdag 17. august kl. 18.22

    Karbonfangst i Oslo utsatt – tror anlegg kan stå klart 2028 eller 2029

    Karbonfangst fra Oslos søppelforbrenningsanlegg på Klemetsrud er utsatt, og hverken anlegg eller terminaler for å transportere gassene er påbegynt.

  • Lørdag 17. august kl. 18.16

    Kjersti Stenseng og Tom Tvedt har giftet seg

    Arbeiderpartiets partisekretær og den tidligere presidenten i Norges idrettsforbund har giftet seg.

  • Lørdag 17. august kl. 18.14

    Politiet undersøker melding om person med kniv

    Politiet er ved Breivatnet i Stavanger etter melding om person med kniv i parken i området. Dei har kontakt med personen det skal gjelde, men ikkje funne nokon kniv. – Det er ikkje meldt om truslar i samband med kniven, opplyser Sør-vest politidistrikt.

  • Lørdag 17. august kl. 18.01

    Slåssing ved St. Olavs hospital

    Politiet rykker ut etter melding om slåssing mellom to personer ved St. Olavs hospital. En av de involverte personene er vekter. En mann i 30-årene skal ha stjålet fra en kiosk inne på sykehuset, og blitt konfrontert av vekteren. Det resulterte i et basketak. Politiet informerer at ingen av de involverte er skadet, og at mannen i 30-årene er bortvist fra stedet. Vekteren anmelder mannen for tyveri og vold.

  • Lørdag 17. august kl. 17.52

    Drømmestart for Ødegaards Arsenal – Strand Larsen hindret av feberredning

    (Arsenal – Wolverhampton 2–0) Arsenal begynte denne sesongen på samme måte som den forrige sluttet.

  • Lørdag 17. august kl. 17.52

    Tok gull i veteran-VM i friidrett

    Anny Undheim fra Finsland i Kristiansand vant lørdag gull i veteran-VM i friidrett. Det skriver Fædrelandsvennen. Hun tok gullmedalje i øvelsen 300 meter hekk, i klassen kvinner fra 65 år og løp inn til tiden 54.39. Veteran-VM arrangeres i Gøteborg og har 8000 deltakere. Norge har 180 deltakere med i mesterskapet, ifølge avisa.

  • Lørdag 17. august kl. 17.35

    Indre Østfold: Fremsto beruset bak rattet

    Politiet har kontroll på en mann i 30-årene som skal ha fremstått beruset da han satt bak rattet på en bil i Indre Østfold lørdag ettermiddag.

  • Lørdag 17. august kl. 17.21

    EYM 2024 i Bodø i kveld: – Dette blir stort

    I kveld er den internasjonale konkurransen i klassisk musikk, Eurovision Young Musicians (EYM). – Jeg kan love litt Grand Prix-stemning, sier Arild Erikstad, programleder for Hovedscenen, og var selv i juryen som plukket ut Norges finalist. – Dette blir stort. 11 av Europas beste unge solister fra hele Europa skal opptre på, i noen land, direktesendt TV. I Norge sendes det hele to timer etter selve konserten, på NRK1 kl. 21 eller når du vil i NRK TV. 20 år gamle Sebastian Egebakken Svenøy fra Oslo er Norges håp. Han skal fremføre Camille Saint-Saëns: Piano Concerto No. 5, 3rd movement. Konserten er i Stormen Konserthus i Bodø i forbindelse med byens status som kulturhovedstad. Det er andre gangen denne konkurransen arrangeres i Norge. Sist gang var i Bergen i år 2000 da byen var kulturhovedstad. Bli bedre kjent med EYM i denne TV-saken (07:15 uti sendingen)

  • Lørdag 17. august kl. 17.19

    Trafikkulykke i Kragerø

    Nødetatene har rykket ut til en trafikkulykke i Sannidal i Kragerø. Bilen havnet i grøfta og traff et skilt. En mann i slutten av tenårene er kjørt til legevakta for behandling, melder politiet.

  • Lørdag 17. august kl. 17.08

    To til Lærdal sjukehus etter trafikkulukke

    Ein mann og ei kvinne blir frakta med ambulanse til Lærdal sjukehus etter trafikkulukka på gamlevegen frå Aurland laurdag ettermiddag. Vegen var stengt ei stundt etter at turistane køyrde ein personbil i ein betongkant. Bilen fekk store materielle skadar, og bilbergar er på plass.

  • Lørdag 17. august kl. 17.03

    Uavgjort mellom Åsane og Stabæk på heimebane

    Det blei ein jamn og mållaus kamp då Stabæk vitja Åsane arena laurdag. Åsanes keeper, Savanna Duffy, fekk raudt kort seks minutt på overtid, då ho handsa utanfor eigen boks.

  • Lørdag 17. august kl. 17.00

    Klæbo satser på hårprodukter – doblet omsetningen

    Sammen med sin medeier bygger Johannes Høsflot Klæbo et merke innen hår- og hudpleie. Nå vurderer han å markedsføre produktene med profiler innen «musikk og business».

  • Lørdag 17. august kl. 17.00

    Klæbo satser på hårprodukter – doblet omsetningen

    Sammen med sin medeier bygger Johannes Høsflot Klæbo et merke innen hår- og hudpleie. Nå vurderer han å markedsføre produktene med profiler innen «musikk og business».

  • Lørdag 17. august kl. 16.58

    Tiltalt for grovt bedrageri av eldre kvinner

    To unge drammensere er tiltalt for grovt bedrageri av en kvinne i 70-årene fra Halden. I november i fjor troppet de opp hjemme hos kvinnen og utga seg for å være fra Økokrim, ifølge tiltalen. De skal deretter ha fått tilgang til kvinnens bankkort, kodebrikke, PC og telefon, før de kjøpte varer hos Eplehuset for 467.000 kroner. En av mennene er også tiltalt for å ha lurt til seg penger eller verdier for over 200.000 kroner fra to andre kvinner i 80-årene. Rettssaken skal etter planen gå i Søndre Østfold tingrett i oktober.

  • Lørdag 17. august kl. 16.57

    Brann tapte 0-2 for Rosenborg på bortebane

    Rosenborg hamra inn det første målet heilt i starten av kampen, og første omgang var elles resultatlaus. Branns keeper redda eit straffespark uti 2. omgang, og kampen var elles jamn, men trøndarane greidde å skåre sitt andre mål litt seinare i toppoppgjeret.

  • Lørdag 17. august kl. 16.55

    Viktig seier til Rosenborg

    Det ble soleklar seier til Rosenborg i møtet mot Brann. Stillingen endte 2–0 til RBK, som fortsatt ligger som nummer 2 på tabellen. Kampens første scoring gikk til Selma Sól Magnúsdóttir få minutter inn i første omgang, og Ine Berre styrket ledelsen med mål i andre omgang.

  • Lørdag 17. august kl. 16.54

    Tvedten-hattrick i Vålerengas storseier – nytt tap for Mjelde og Arna-Bjørnar

    Vålerenga tok sin sjuende strake seier da tabelljumbo Arna-Bjørnar ble slått 6-0 i Toppserien lørdag. Olaug Tvedten scoret tre ganger.

  • Lørdag 17. august kl. 16.52

    Bilulykke ved Bratsberg

    En bil har kjørt av vegen og inn i autovernet ved Amundsdalen i Trondheim. Politiet er på stedet, og melder at bilen har knust front og sperrer et kjørefelt. Fører av bilen sier seg uskadet.

  • Lørdag 17. august kl. 16.49

    Dokumenter: Dette var Matthew Perrys siste ord til assistenten

    Han skal ha bedt om en ny dose ketamin. Det kommer frem i avtalen Matthew Perrys personlige assistent har inngått med påtalemyndigheten.

  • Lørdag 17. august kl. 16.40

    Kulingen: Statsforvalteren gir tillatelse til forurensende virksomhet på Verholmen

    Bodø-selskapet Fish Farm International AS søkte i 2022 om å etablere et 10-tonns landbasert oppdrettsanlegg på Verholmen i Bolgværet i Meløy kommune. Det ble søkt om produksjon av matfisk med et årlig fôrforbruk på 20.283 tonn og en årlig produksjon av 10.724 tonn fisk. Søknaden ble først avslått av Statsforvalteren i Nordland med bakgrunn i forurensningsloven. I Statsforvalterens begrunnelse ble det pekt på at et oppdrettsanlegg ville medført store inngrep i et tilnærmet uberørt område. Det som imidlertid ble avgjørende for avslaget var ifølge Statsforvalteren store forurensingsmessige ulemper i form av negative konsekvenser, spesielt makroalge- og bunndyrsamfunn, naturmangfold og fugleforekomster i området. Avgjørelsen ble klagd inn til Statsforvalteren. Nå skriver Kulingen at Statsforvalteren snur i saken. Fish Farm International får tillatelse til å etablere oppdrettsanlegg. Dette med bakgrunn i at samfunnsnytten er overveiende stor. Selskapet har blant annet bidratt til arbeidsplasser, boliger og tilflytting til øya, skriver avisa. Kulingen har fått innsyn i Statsforvalterens vedtak. Ifølge avisa ser Statsforvalteren positivt på utviklingen av landbasert oppdrett på Verholmen. Samtidig er det knyttet en viss usikkerhet rundt mulige konsekvenser ved kunnskapsutvikling av nye teknologier. Derfor mener Statsforvalteren at produksjonsformen det er søkt om å etablere ideelt sett bør testes ut i områder hvor risikoen for større miljøskader er mindre, skriver avisa.

  • Lørdag 17. august kl. 16.40

    Kulingen: Statsforvalteren gir tillatelse til oppdrettsanlegg på Verholmen

    Bodø-selskapet Fish Farm International AS søkte i 2022 om å etablere et 10-tonns landbasert oppdrettsanlegg på Verholmen i Bolgværet i Meløy kommune. Det ble søkt om produksjon av matfisk med et årlig fôrforbruk på 20.283 tonn og en årlig produksjon av 10.724 tonn fisk. Søknaden ble først avslått av Statsforvalteren i Nordland med bakgrunn i forurensningsloven. I Statsforvalterens begrunnelse ble det pekt på at et oppdrettsanlegg ville medført store inngrep i et tilnærmet uberørt område. Det som imidlertid ble avgjørende for avslaget var ifølge Statsforvalteren store forurensingsmessige ulemper i form av negative konsekvenser, spesielt makroalge- og bunndyrsamfunn, naturmangfold og fugleforekomster i området. Avgjørelsen ble klagd inn til Statsforvalteren. Nå skriver Kulingen at Statsforvalteren snur i saken. Fish Farm International får tillatelse til å etablere oppdrettsanlegg. Dette med bakgrunn i at samfunnsnytten er overveiende stor. Selskapet har blant annet bidratt til arbeidsplasser, boliger og tilflytting til øya, skriver avisa. Kulingen har fått innsyn i Statsforvalterens vedtak. Ifølge avisa ser Statsforvalteren positivt på utviklingen av landbasert oppdrett på Verholmen. Samtidig er det knyttet en viss usikkerhet rundt mulige konsekvenser ved kunnskapsutvikling av nye teknologier. Derfor mener Statsforvalteren at produksjonsformen det er søkt om å etablere ideelt sett bør testes ut i områder hvor risikoen for større miljøskader er mindre, skriver avisa.

  • Lørdag 17. august kl. 16.39

    Mener skolene må gjøre mer med trafikksikkerheten

    Trygg Trafikk ber kommuner og skoler ta større ansvar for skoleveien. Mandag er det skolestart mange steder og Trygg Trafikk vil ha enda flere hjertesoner ved skoler. Hjertesone betyr en trafikksikker sone rundt skolen med lite biltrafikk og med korttidsparkering for henting og levering. – En trygg skolevei er til syvende og sist kommunens og skolens ansvar. Derfor håper vi enda flere kommuner og skoler tar initiativ til å etablere hjertesoner. Men det er også mye vi foreldre kan gjøre for å skape trygge skoleveier, sier opplæringssjef Lena Westrum i Trygg Trafikk.

  • Lørdag 17. august kl. 16.29

    Jenssen viste muskler og vant jaktstarten i Toppidrettsveka

    Jan Thomas Jenssen var sterkest i spurten og vant jaktstarten under Toppidrettsveka i Trondheim lørdag.

  • Lørdag 17. august kl. 16.21

    Evakuerte får flytte hjem etter ras i Nordkjosbotn

    Alle som var evakuert fikk lørdag flytte hjem igjen etter et jordras sør for Nordkjosbotn i Balsfjord i Troms. E6 åpnes igjen lørdag ettermiddag.

  • Lørdag 17. august kl. 16.18

    Båret av banen etter skrekkskade

    Kampen mellom Nottingham Forest og Bournemouth ble stoppet i flere minutter på grunn av en grusom ankelskade.

  • Lørdag 17. august kl. 16.17

    Dette er krise for familien

    De eldre i kongefamilien kan ikke rydde opp etter Marius Borg Høiby. Men likevel forventes det at de gjør noe.

  • Lørdag 17. august kl. 16.10

    Gaza-markering skaper trafikkproblemer

    Flere trikker står fast i Oslo sentrum på grunn av store folkemengder i gatene etter en støttemarkering for Gaza på Youngstorget. Det skriver Dagbladet. Ruter sier til avisen at det er forsinkelser på 15-20 minutter på linjene 17, 18 og 19 gjennom Oslo sentrum. Trikkene på linje 17 og 18 snur derfor på Jernbanetorget og på Tinghuset, framfor å kjøre i kø gjennom sentrum. Ruter ber reisende beregne ekstra tid hvis de skal gjennom byen i ettermiddag.

  • Lørdag 17. august kl. 16.10

    Gaza-markering skapte trafikkproblemer

    Flere trikker stod fast i Oslo sentrum på grunn av store folkemengder i gatene etter en støttemarkering for Gaza på Youngstorget. Det skriver Dagbladet. Ruter sier til avisen at det er forsinkelser på 15-20 minutter på linjene 17, 18 og 19 gjennom Oslo sentrum. Trikkene på linje 17 og 18 snur derfor på Jernbanetorget og på Tinghuset, framfor å kjøre i kø gjennom sentrum. Ruter ber reisende beregne ekstra tid hvis de skal gjennom byen i ettermiddag. Kl. 18.30 er problemene over for trikken, og alle linjer kjører som normalt.

  • Lørdag 17. august kl. 16.10

    Trikkeproblemer etter Gaza-markering

    Flere trikker står fast i Oslo sentrum på grunn av store folkemengder i gatene etter en støttemarkering for Gaza på Youngstorget. Det skriver Dagbladet. Ruter sier til avisen at det er forsinkelser på 15-20 minutter på linjene 17, 18 og 19 gjennom Oslo sentrum. Trikkene på linje 17 og 18 snur derfor på Jernbanetorget og på Tinghuset, framfor å kjøre i kø gjennom sentrum. Ruter ber reisende beregne ekstra tid hvis de skal gjennom byen i ettermiddag.

  • Lørdag 17. august kl. 16.08

    Spørsmål og svar om mpox: – Bør du vaksinere deg?

    WHO har erklært mpox for en internasjonal krise. Dette sier ekspertene om viruset.

  • Lørdag 17. august kl. 16.03

    To skadet i arbeidsulykke i Oslo

    To personer er skadet etter å ha falt fire meter fra et stillas ved Bestum skole, vest i Oslo, melder politiet. Begge personene er kjørt til sykehus for behandling. – Begge var i store smerter. Det mistenkes at de kan ha pådratt seg indre skader, skriver operasjonsleder Eirik Sannes på X. Politiet beskriver hendelsen som en arbeidsulykke, men har foreløpig ikke mer informasjon om hva som har skjedd. De avhører vitner på stedet og undersøker åstedet.

  • Lørdag 17. august kl. 16.03

    To skadet i fallulykke i Oslo

    To personer er skadet etter å ha falt fire meter fra et stillas ved Bestum skole, vest i Oslo, melder politiet. Begge personene er kjørt til sykehus for behandling. – Begge var i store smerter. Det mistenkes at de kan ha pådratt seg indre skader, skriver operasjonsleder Eirik Sannes på X. Politiet beskriver hendelsen som en arbeidsulykke, men har foreløpig ikke mer informasjon om hva som har skjedd. De avhører vitner på stedet og undersøker åstedet.

  • Lørdag 17. august kl. 16.03

    To personer skadet i fallulykke i Oslo

    To personer er skadet etter å ha falt fire meter fra et stillas ved Bestum skole, vest i Oslo, melder politiet. Nødetatene er på stedet og personene får behandling av helsepersonell. Politiet beskriver det som en arbeidsulykke, men har foreløpig ikke mer informasjon om hva som har skjedd.

  • Lørdag 17. august kl. 16.02

    Trafikkulukke i Aurland

    Ein personbil køyrde utfor vegen og inn i ein betongkant på fv. 5627 Bjørgavegen, som er gamlevegen mellom Aurland og Lærdal. Det skjedde laurdag like etter klokka 15. Dei to turistane i bilen, ei kvinne og ein mann, skal vere lettare skadd, men ute av bilen. Alle airbagar blei utløyste og det vart store materielle skadar på bilen og noko oljelekkasje, melder Vest politidistrikt. Det er noko trafikkale problem på staden.

  • Lørdag 17. august kl. 16.01

    Trapper opp leteaksjon etter savnet mann i Ringsaker

    Frivillige mannskaper er nå innkalt for å delta i letingen etter en mann i 20-årene ved Ljøsheim i Ringsaker kommune i Innlandet. Mannen var på en hytte sammen med familie og er ikke kjent i området. Han skal ha forlatt hytta tidlig om morgenen lørdag. Politi og familie har lett etter ham, men uten resultater. Den savnede er mørkhudet med halvlangt hår og dreds. Han var iført en svart olabukse, røde joggesko og brunaktig hettegenser. Observasjoner kan meldes til politiet på telefon 02800.

  • Lørdag 17. august kl. 15.56

    Ingen pågrepet etter overfall med kniv i Moss

    Torsdag kveld ble en kvinne truet med kniv og overfalt i et skogsområde i Moss. Lørdag er det fortsatt ingen som er pågrepet for overfallet, skriver Moss Avis. Politistasjonssjef i Moss Henning Dalbye sier til avisen at de har mottatt en rekke tips, men at ingen av tipsene har ført politiet nærmere mannen som sto bak overfallet.

  • Lørdag 17. august kl. 15.49

    Andersson knusende overlegen i VM-løypene

    Ebba Andersson er i praktslag denne sommeren og vant det siste ordentlige rulleskirennet i VM-anlegget i Granåsen.

  • Lørdag 17. august kl. 15.47

    Brann slit mot Rosenborg: 0-1 etter første runde

    Rosenborg skåra allereie fire minutt inn i toppoppgjeret i Eliteserien mot Branns kvinnelag. Resten av førsteomgang var elles mållaust på utselde Koteng Arena i Trondheim. Samstundes vitjar Stabæk Åsane arena for eit oppgjer i Toppserien. Førsteomgang var heilt utan skåringar.

  • Lørdag 17. august kl. 15.47

    Trafikkulykke på E18 ved Gjerstad

    En bil med to personer har kjørt av E18 i sørgående retning ved Akland. Begge personene er ute av bilen og skal være i ok form, ifølge politiet. Det er noe kødannelse på stedet.

  • Lørdag 17. august kl. 15.42

    17.000 flere skal sortere matavfall i Fredrikstad

    25. november starter Fredrikstad kommune med innhenting av matavfall hos innbyggere på Kråkerøy og Rolvsøy. – Vi begynner å kjøre ut dunker nå, men det er viktig at folk merker seg at de ikke må begynne å ta de i bruk før i november. Det er først da vi gjør første tømming av matavfall, sier virksomhetsleder for renovasjon André Svendsen i en pressemelding. Totalt er det 17.000 personer som blir berørt, ifølge Fredriksstad Blad.

  • Lørdag 17. august kl. 15.39

    Reagerer på Ingebrigtsen-diskusjon: – Er dere sinnssyke?

    Bør Jakob Asserson Ingebrigtsen (23) satse på 1500 meter eller ikke i fremtidige mesterskap?

  • Lørdag 17. august kl. 15.33

    MC kjørte av veien på Evje

    En MC med en person skal ha kjørt ut i en grøft på fylkesvei 42 ved Stålevatnet i Evje og Hornnes. Fører er ved bevissthet, men kjøres til sykehus for oppfølging. Ulykkesstedet skal være sikret. Politiet oppretter sak.

  • Lørdag 17. august kl. 15.29

    Saka økte Arsenals ledelse!

    Saka økte Arsenals ledelse!

  • Lørdag 17. august kl. 15.28

    Brann i London sentrum: Rundt 125 brannmannskap i arbeid

    Det er mye røyk i området som følge av brannen i Somerset House.

  • Lørdag 17. august kl. 15.27

    Salah herjet da Slot fikk drømmedebut i Premier League: – En glede å se på

    (Ipswich Town – Liverpool 0–2) Nå mener Liverpool-journalist James Pearce å se en klar forskjell på Arne Slot og Jürgen Klopp.

  • Lørdag 17. august kl. 15.16

    Jerv tapte på hjemmebane

    Jerv tapte 1–3 mot Brattvåg på hjemmebane i ettermiddag. Jervs ene mål kom i det 79. minutt. Jerv ligger nå på 2. plass i avd. 1 i 2. divisjon i fotball.

  • Lørdag 17. august kl. 15.11

    Trehjuling brant

    En person ble kjørt til legevakt med mindre brannskader etter brann i en trehjuling i Sandnes lørdag ettermiddag. Politiet meldte først om bilbrann, men det viste seg å være en trehjuling som tok fyr etter at den var parkert.

  • Lørdag 17. august kl. 15.11

    Bilbrann i Sandnes

    Politi og brannvesen har rykket ut til en bilbrann i Sandnes. Det skal være en del røyk i området, men ikke spredningsfare, melder politiet.

  • Lørdag 17. august kl. 15.07

    Historisk vinner av Grenserittet

    For første gang i historien har en haldenser vunnet Grenserittet. Ole Rekdahl rullet nemlig inn til suveren seier på oppløpet ved Kommandantboligen på tiden 2.33.08. – En fin revansje dette for rittet i 2022, da det glapp på det samme oppløpet, og endte med den sure 4.-plassen, sier Rekdahl til Halden Arbeiderblad.

  • Lørdag 17. august kl. 14.54

    Rettssak etter Grünerløkka-drap starter onsdag

    Onsdag starter rettssaken etter at en 25 år gammel mann ble knivstukket og drept i en leilighet på Grünerløkka i Oslo 21. mai i fjor. Det skriver TV 2. Hans daværende kjæreste, en 39 år gammel kvinne, er tiltalt for drapet. Kvinnens forsvarer, advokat Ole Petter Drevland, sier til TV 2 at hun vil nekte straffskyld. Rettsaken skal vare i fem dager.

  • Lørdag 17. august kl. 14.54

    Snakket med venner da han ble drept

    Den 25 år gamle mannen som ble drept i en leilighet på Grünerløkka i Oslo 21. mai i fjor snakket med to venninner på telefonen idet han ble knivstukket. Det skriver TV 2. Hans daværende kjæreste, en 39 år gammel kvinne, er tiltalt for drapet. Onsdag begynner rettssaken mot kvinnen i Oslo tingrett. Den varer i fem dager. Kvinnens forsvarer, advokat Ole Petter Drevland, sier til TV 2 at hun vil nekte straffskyld.

  • Lørdag 17. august kl. 14.54

    Israel beordrer ny tvangsevakuering i Gaza

    Den israelske hæren har varslet nye angrep mot flyktningleiren Maghazi og andre områder i Gaza og har beordret tvangsevakuering av rundt 170.000 palestinere.

  • Lørdag 17. august kl. 14.53

    Storfamilie utslettet i Gaza: – Han var en fredelig mann

    En hel familie på 18 personer ble drept i et rakettangrep i Gaza tidlig lørdag morgen. Blant dem 11 barn i alderen to til 22 år.

  • Lørdag 17. august kl. 14.47

    Ødegaard og Larsen fra start i norsk Premier League-møte

    Martin Ødegaard og Jørgen Strand Larsen er med i startoppstillingen når Arsenal og Wolverhampton innleder Premier League-sesongen i London lørdag. Det ble klart da klubbene slapp sine startoppstillinger fem kvarter på avspark. Ødegaard er Arsenal-kaptein og en naturlig del av Mikel Artetas utvalgte. Jørgen Strand Larsen er ny i Wolverhampton denne sesongen og får sjansen i første kamp. Den norske landslagsspissen kom fra Celta Vigo og skal forsterke angrepet til Wolves.

  • Lørdag 17. august kl. 14.42

    Mange tusen vil se FFK-Brann

    Det blir folksomt på tribunen under FFKs hjemmekamp mot Brann på søndag. 8000 tusen billetter er allerede solgt, melder FFK. Brann ligger på tredjeplass i ligaen, og på tabellen er det bare to poeng som skiller FFK og laget fra Bergen.

  • Lørdag 17. august kl. 14.25

    Vindkraftlobbyister i motvind

    – Vi lever i oljetåka, vil jeg påstå. Og vi ser ikke helt klart.

  • Lørdag 17. august kl. 14.15

    Rykket ut til trafikkuhell

    Nødetatene rykket lørdag ettermiddag til Bogafjell i Sandnes etter melding om et trafikkuhell mellom bil og motorsykkel. Fører av motorsykkel skal være bevisst og våken og er tatt med til legevakt for sjekk, melder politiet. Trafikken på stedet dirigeres.

  • Lørdag 17. august kl. 14.15

    Rykker ut til trafikkuhell

    Nødetatene rykket lørdag ettermiddag til Bogafjell i Sandnes etter melding om et trafikkuhell mellom bil og motorsykkel. Fører av motorsykkel skal være bevisst og våken, melder politiet. Trafikken på stedet dirigeres.

  • Lørdag 17. august kl. 14.08

    Ellen Bojer Nordstoga er død

    Ellen Bojer Nordstoga fra Vinje er død, melder avisa Varden. Hun var folkemusiker, kveder og kulturarbeider. Hun døde natt til 16. august på Vinje sjukeheim og avisa gjengir sønnen Odd Nordstogas tekst, etter hans tillatelse, der han kommenterer morens bortgang. Hun ble 83 år gammel og begraves fra Vinje kyrkje fredag 30. august. Ordfører Jon Richard Kleven (Sp) i Vinje sier til NRK at hans medfølelse går til familien. – Jeg vil løfte fram Ellen Bojer Nordstoga som en kulturbærer. Hun har lært nye generasjoner kveding, folkedans og overført kunnskapen slik at den lever videre. Lista over det hun har gjort er lang, sier Kleven. Hun har tidligere fått Vinjes kulturpris. Nordstoga fikk i 2016 Stiftelsen Norsk kulturarvs gullnål, der hun var styremedlem i mer enn 10 år.

  • Lørdag 17. august kl. 13.58

    Bilulykke i Hadsel - store materielle skader

    Politiet i Nordland melder om en singelulykke hvor én bil og person er involvert. Ulykken skal ha skjedd på fylkesvei 7636 på Bitterstad i Hadsel kommune. Sjåføren skal være ved bevissthet, men det er store materielle skader. Veien vil være stengt inntil videre, opplyser politiet. Fylkesvei 7636 går mellom Bitterstad i Hadsel og Frøskeland i Sortland.

  • Lørdag 17. august kl. 13.49

    Fireåring forsvant på skogstur

    En fire år gammel gutt ble meldt savnet etter at han forsvant på skogstur med faren sin lørdag formiddag. Gutten ble borte da de to var på tur ved Vadet i Tistedalen i Halden. Fireåringen forsvant i et område nært vann, så politiet engasjerte alle tilgjengelige ressurser, slik som politipatruljer, hundepatrulje, helikopter og brannvesen med dykkere, forteller operasjonsleder i Øst politidistrikt, Tom Sandberg, Heldigvis ble det en lykkelig slutt. Etter halvannen time kom fireåringen til rette. – Det var det en smart gutt. Han hadde gått hjem til boligen til faren sin, og ble funnet der i god behold, sier Sandberg.

  • Lørdag 17. august kl. 13.34

    Får Bølgen-dom på tirsdag

    Tirsdag offentliggjøres rapporten om Frogn kommunes arbeid med omstridte Bølgen-bad de siste ti årene, skriver Akershus amtstidende. Byggingen av badet førte til store økonomiske problemer for kommunen etter budsjettsprekker og et sviende tap i retten. Romerike revisjon har siden i fjor høst evaluert kommunens håndtering av saken. Ordfører Sigbjørn Odden (H) håper å få svar på ubesvarte spørsmål rundt saken. – Målet er ikke å finne syndebukker, men at vi lærer hva vi kan gjøre bedre i så store og kompliserte prosesser, sier han til lokalavisen.

  • Lørdag 17. august kl. 13.25

    Ulukke mellom buss og bil på E39

    Naudetatane er på veg til E39 ved Gamle Bergen etter ei trafikkulukke mellom ein buss og ein bil. Det er førebels ikkje meldt om personskadar.

  • Lørdag 17. august kl. 13.25

    Ulukke mellom buss og to bilar på E39

    Naudetatane er på veg til E39 Åsanevegen ved Gamle Bergen etter ei trafikkulukke mellom ein buss og to bilar. Det er ikkje meldt om personskadar. Eitt felt er stengt og det er redusert framkome. Dei to bilane som er involvert treng bilberging.

  • Lørdag 17. august kl. 13.24

    Kan Netanyahu ødelegge Israel?

    Israel er dypt splittet - kan landet rakne? Ulike grupper står mot hverandre, og Netanyahu leder tidenes mest ekstreme og ytterliggående regjering.

  • Lørdag 17. august kl. 13.09

    Strindheimtunnelen er stengt

    – Strindheimtunnelen er stengt i retning mot sentrum på grunn av et løst lysarmatur i taket, melder Vegtrafikksentralen. Entreprenør er på veg til stedet. Vegtrafikksentralen oppdaterer lørdag ettermiddag at tunnelen er åpen for trafikk i begge retninger.

  • Lørdag 17. august kl. 13.02

    Bobb operert for benbruddet: – Et tungt slag for det norske landslaget

    Oscar Bobb (21) ble fredag operert for beinbruddet han pådro seg på Manchester City-trening tidligere denne uken. Han er ved godt mot.

  • Lørdag 17. august kl. 12.59

    Bil ligger på taket

    En bil skal ligge på taket i veibanen ved Våtnestrøm på Iveland, ifølge politiet i Agder. Det skal ikke være personer i eller ved bilen, hunepatrulie starter søk.

  • Lørdag 17. august kl. 12.59

    Bil ligger på taket – eier funnet

    En bil skal ligge på taket i veibanen ved Våtnestrøm på Iveland, ifølge politiet i Agder. Politi og hundepatruljen har funnet en person i skogen omtrent 200 meter fra hendelsesstedet. Personen fremstår ikke alvorlig skadet, men sendes til sykehuset for sjekk. Personen det er kontroll på er eier av bilen. Det er mistanke om kjøring i påvirket tilstand.

  • Lørdag 17. august kl. 12.46

    Karbonfangst i Oslo utsatt igjen

    Søppelforbrenningsanlegget på Klemetsrud står for 17 prosent av Oslos klimagassutslipp. For å klare klimamålene sine må kommunen bygge et anlegg for karbonfangst. Nå er milliardprosjektet utsatt igjen, og klimamålene henger i en tynn tråd, skriver Avisa Oslo. I fjor vår ble planene satt på vent, fordi budsjettet lå an til å sprekke med 3 milliarder kroner. Eierne, det kommunalt eide selskapet Hafslund Celsio, har etter det forsøkt å kutte kostnader i prosjektet. Nå sier Hafslund Celsio til Avisa Oslo at investeringene i prosjektet skal behandles på nytt i høst. – Dette betyr at vi kan ha et CO2-fangstanlegg i Oslo i 2028/29, sier kommunikasjonssjef Truls Jemtland til lokalavisen. Staten har tidligere lovet å støtte prosjektet med 3,4 milliarder kroner, mens Oslo kommune vil investere 2,1 milliarder. Prosjektet er en del av den statlige Langskip-satsingen. Det inkluderer også byggingen av en CO2-terminal i Oslo havn. Derfra skal lasteskip frakte gassen til Vestland, hvor den pumpes under Nordsjøen for permanent lagring.

  • Lørdag 17. august kl. 12.46

    Karbonfangst i Oslo fortsatt på vent

    Søppelforbrenningsanlegget på Klemetsrud står for 17 prosent av Oslos klimagassutslipp. For å klare klimamålene sine må kommunen bygge et anlegg for karbonfangst. Nå sier eier Hafslund Celsio at de trenger mer tid på å kutte kostnader i milliardprosjektet. Dermed henger klimamålene i en tynn tråd. Saken ble først omtalt av Avisa Oslo. I fjor vår ble planene satt på vent, fordi budsjettet lå an til å sprekke med 3 milliarder kroner. Eierne, det kommunalt eide selskapet Hafslund Celsio, har siden det lett etter mulige kostnadskutt. Nå sier Hafslund at de trenger mer tid til dette. – Vi jobber fortsatt intenst med å muliggjøre tiltak som kan bidra til realisering av dette viktige prosjektet, sier kommunikasjonssjef Truls Jemtland. En mulighet de har undersøkt er innsparinger på CO2-terminalen som må bygges i Oslo havn. Der skal gassen lastes på skip som går til Øygarden, der gassen skal pumpes under Nordsjøen for permanent lagring. Investeringene i prosjektet skal behandles på nytt i høst. – Dette betyr at vi kan ha et CO2-fangstanlegg i Oslo i 2028/29, sier Jemtland. Staten har tidligere lovet å støtte prosjektet med 3,4 milliarder kroner, mens Oslo kommune vil investere 2,1 milliarder.

  • Lørdag 17. august kl. 12.45

    Ny etterlysning etter skyting i Moss

    Politiet sender nå ut en internasjonal etterlysning på en sjette person etter at en svensk mann ble skutt med flere skudd utenfor Mossehallen i november i fjor. Den etterlyste er en 34 år gammel mannlig tyrkisk og svensk statsborger som er godt kjent for svensk politi. Han oppholder seg nå Tyrkia, skriver politiet i en pressemelding. For kort tid siden ble en femte person pågrepet og siktet. Han blir utlevert til Norge denne uken. Denne personen er også svensk statsborger. Han er godt kjent for svensk politi, og er knyttet til et etablert kriminelt nettverk i Sverige. Han vil bli begjært varetektsfengslet. – Vi kan ikke akseptere at tunge kriminelle begår alvorlig kriminalitet i våre nabolag. Lokalbefolkningen skal være trygge i Øst politidistrikt. Derfor fokuserer vi tungt inn i etterforskningen av denne typen saker, for å sørge for at de som står bak dette blir tatt og straffet, sier Thomas Stærk, politiinspektør og leder for Felles enhet for etterforskning, forebygging og etterretning i Øst politidistrikt. Mannen som ble skutt med flere skudd var en svensk statsborger i 30-årene med forbindelser i et svensk kriminelt nettverk. Øst politidistrikt har siden skytehendelsen drevet omfattende etterforskning. De har siktet og fått utlevert fire personer fra Sverige. Tre av disse er svenske statsborgere. Den fjerde er syrisk statsborger bosatt i Sverige. Alle fire er siktet for å ha en rolle i saken. Tre av disse er varetektsfengslet. En er løslatt.

  • Lørdag 17. august kl. 12.42

    Intet nytt fra Frp

    Frps Sylvi Listhaug og Erlend Wiborg slår inn åpne dører i sin kronikk om hvordan integreringsproblemer gir grobunn for kriminalitet.

  • Lørdag 17. august kl. 12.42

    Streiker etter legedrap: – Jeg er fortsatt traumatisert

    Den 31 år gamle turnuslegen skulle legge seg etter en lang vakt, da hun ble brutalt voldtatt og drept inne på sykehuset der hun jobbet.

  • Lørdag 17. august kl. 12.32

    Mistenkt for promillekøyring

    Ein mann i 40-åra er teken hand om av politiet etter mistanke om promillekøyring i Stryn.

  • Lørdag 17. august kl. 12.30

    Redningsbåt etter hektisk morgen: – En whiskey-historie!

    Har du hørt historien om to menn og en kvinne som sto fast på en øy? – Ikke bare lett å overtale voksne til å stå i bare trusen, sier kaptein.

  • Lørdag 17. august kl. 12.30

    De beste dingsene for studentlivet

    Fra fest i parken til eksamenslesing på lesesalen: studietiden er her.

  • Lørdag 17. august kl. 12.19

    Vil jobbe for at Vestfold får politiske posisjoner

    – Jeg vil kjempe for at vi kommer i viktige posisjoner for Vestfold, sier Senterpartiets stortingsrepresentant Kathrine Kleveland fra Vestfold. Vestfold er blant fylkene uten maktpolitikere de siste fire årene. En oversikt som NRK har gjort, viser stor forskjell på hvilke fylker som har politikere med lederposisjoner i parti, regjering eller på Stortinget. Kleveland sier at hun har forsøkt å få folk i posisjoner fra fylket. – Når jeg ser at vi kommer langt ned på en slik liste, så har jeg lyst til å jobbe for at vi skal komme høyere opp. Saker fra Vestfold hun mener må løftes, som har betydning over fylkets grenser, er den kritiske tilstanden i Oslofjorden, men også matproduksjon og gode samferdselsløsninger.

  • Lørdag 17. august kl. 12.17

    Mpox utløser internasjonal krise: – Bør vurderes om alle barn skal få vaksine

    Koppevaksinen bør vurderes inn i barnevaksinasjonsprogrammet, mener vaksineforsker Gunnveig Grødeland. Det er ikke aktuelt nå, sier FHI.

  • Lørdag 17. august kl. 12.02

    Liverpool uten forsterkninger før Premier League-starten: – Gjorde alt for å hente ham

    Arne Slot (45) innrømmer mislykket forsøk på å hente EM-vinner.

  • Lørdag 17. august kl. 12.00

    Trafikkulykke i Bjørvikatunnelen

    En lastebil og en personbil er involvert.

  • Lørdag 17. august kl. 11.59

    Økning i forsøk på forsikringssvindel

    Forsikringsselskapet Fremtind hadde en økning på 53 prosent i forsøk på forsikringssvindel i 2023 sammenlignet med året før, skriver Tønsbergs Blad. Det er flest forsøk på svindel når det gjelder innbo og reise, mens beløpene er høyest innen uføre dekninger. Leder Lisa Cathrin Olsen for utredning i Fremtind sier til avisa at de avdekker forsikringssvindel ved hjelp av teknologi, kunnskapsrike medarbeidere og andre måter. Nylig ble et par fra Færder er dømt til betale forsikringsselskapet nesten 580 000 kroner for ikke å ha vært ærlig om hva de hadde mistet av eiendeler i en brann, ifølge avisa. I tillegg måtte de betale forsinkelsesrente og saksomkostninger. Parets advokat har varslet til avisa at dommen vil bli anket.

  • Lørdag 17. august kl. 11.58

    Trafikkulykke i Bjørvikatunnelen i Oslo

    Nødetatene er på vei til E18 Bjørvikatunnelen i Oslo, der det er meldt om en trafikkulykke i østgående retning. To kjørefelt er stengt. – Lastebil og personbil involvert. Alle personer skal være ute av kjøretøyene, skriver operasjonsleder i politiet, Per-Ivar Iversen, på X. Ingen er alvorlig skadd, men en person klager på smerter i ryggen, ifølge politiet. Uhellet har trolig skjedd i forbindelse med feltskifte.

  • Lørdag 17. august kl. 11.52

    Kollisjon mellom båt og vannskuter

    Politi og ambulanse er på stedet der det har vært en kollisjon mellom en båt og en vannskuter ved Langenes i Kristiansand. De to som var på vannscooteren kjøres legevakten for sjekk, mens de som var i båten er uskadd, melder politiet

  • Lørdag 17. august kl. 11.45

    Båt gikk på land – én fisker falt i vannet

    En båt gikk lørdag formiddag på land på øya Gjengningen, vest for Sævelandsvik på Karmøy, melder politiet. Båten fikk problemer med manøvreringen i dårlig vær og gikk på land. Den ene av de to fiskerne falt i vannet da båten traff øya, men kom seg fort i land og er tatt med til legevakt for sjekk. En båt fra Røde Kors fikk kjørt fiskerne inn til land i Sævelandsvik. Båten gikk ned kort tid etter. Politiet har gjennomført avhør og oppretter undersøkelsessak.

  • Lørdag 17. august kl. 11.41

    Gratis kikhostevaksine til ansatte på skoler i Bærum

    Ansatte ved skoler og barnehager i Bærum kommune får tilbud om gratis vaksine mot kikhoste i høst. Årsaken er et rekordhøyt antall smittetilfeller i 2024 og frykt for økt smittespredning ved skolestart, skriver Budstikka. – Vi har fått innmeldt tredoblet antall tilfeller per 100.000 innbyggere i forhold til landet samlet, sier Bjørg Tønnesen Dysthe, smittevernoverlege i Bærum. Lege Jonas Kielland Garvik sier til avisa at smitten dominerer året før man får en ny vaksinedose, altså ofte blant barnehagebarn og elever på 1. og 9. trinn. For å unngå smittespredning og sykefravær vil kommunen derfor dra ut til skoler og barnehager etter høstferien, og tilby vaksine mot sesonginfluensa og kikhoste.

  • Lørdag 17. august kl. 11.28

    Fire Nordlandskommuner dårligst ut på kommunebarometer

    Nordland fylke kommer dårlig ut på årets kommunebarometer. Nederst på lista troner, Træna, Røst, Moskenes og helt nederst - Vevelstad. Kommunebarometeret er en sammenligning av kommunene i landet, og baseres på nøkkeltall innenfor kommunens ulike sektorer. Dette skal gi en tilgjengelig oversikt over hvordan en kommune driftes. Nordland har 41 kommuner, 25 av kommunene er markert med rødt for laveste plassering på barometeret. Beste plassering i Nordland er Bodø kommune på 18. plass.

  • Lørdag 17. august kl. 11.27

    Over 150 ungdommer samlet på Tiller

    Midnatt, natt til lørdag, melder politiet at over 150 ungdommer var i nærheten av Kirka på Tiller i Trondheim. – Det er mange godt berusede ungdommer. Flere er også mindreårige, skriver operasjonsleder Bjørnar Gaasvik. Politiet var nødt til å sende ytterligere ressurser til området for å få avsluttet festen, da det var mørkt og vanskelig å finne alle ungdommene. En av ressursene politiet benyttet var drone, som ble brukt til å søke over området. Politiet oppfordret foreldre til å ta kontakt med barna sine dersom de oppholdt seg i området.

  • Lørdag 17. august kl. 11.15

    Fikk foten kjørt over av taxi

    Natt til lørdag mottok politiet melding om en kvinne som hadde fått foten kjørt over av en taxi i Trondheim. Hendelsen skjedde i et gangfelt. Taxien kjørte fra stedet, men politiet kom i kontakt med sjåføren som ble anmeldt for forholdet, fikk førerkortet beslaglagt og bortfall av løyve i ettertid.

  • Lørdag 17. august kl. 11.11

    Leitar etter sakna mann

    Politiet leitar etter ein sakna mann i Lauvlia i Ringsaker. Mannen er sakna frå ei hytte. Han er i 20-åra og har på seg svart olabukse, raude joggesko og brunaktig hettegenser. Mannen er mørk i huda og har halvlangt hår med fletter, såkalla dreads.

  • Lørdag 17. august kl. 11.03

    Larvik-politiker ny politisk rådgiver for statsråd

    Senterpartiets Oda Maria Irgens Hokstad (28) fra Larvik er utnevnt til å være politisk rådgiver for kommunal- og distriktsminister Erling Sande. Hun startet i stillingen fredag 16. august, ifølge regjeringa. Hun har siden 2021 vært andre vararepresentant til Stortinget for Vestfold for Senterpartiet.

  • Lørdag 17. august kl. 11.03

    Den gamle hovedstaden synker – i dag flyttes den over 1000 km

    Mer enn 300 milliarder kroner går med på flyttingen av hovedstaden som får nytt presidentpalass og skal huse utdanningsinstitusjoner, sykehus og botaniske hager.

  • Lørdag 17. august kl. 11.03

    Den gamle hovedstaden synker – i dag flyttes den 2000 km

    Mer enn 300 milliarder kroner går med på flyttingen av hovedstaden som får nytt presidentpalass og skal huse utdanningsinstitusjoner, sykehus og botaniske hager.

  • Lørdag 17. august kl. 10.41

    Trafikkulykke på E6 i Troms

    En person til sykehus med ukjent skadeomfang.

  • Lørdag 17. august kl. 10.23

    Trafikken går som normalt

    Politiet melder at campingvogna som stod i nordgåande felt på Mjøsbrua no er fjerna. Dermed går trafikken som normalt, ifølgje politiet. Tidlegare i dag lausna campingvogna frå ein bil som var på veg nordover på E6.

  • Lørdag 17. august kl. 10.04

    Bilbrann i Kristiansand

    Brannvesent er igang med slukking av bil som står i full fyr i Kristiansand. Personene som var i bilen skal ha kommet seg ut. Hendelsen har skjedd nær Timeneskrysset i retning mot Kjevik, melder politiet i Agder. Veien er stengt på stedet, ifølge Vegtrafikksentralen.

  • Lørdag 17. august kl. 10.04

    Bilbrann i Kristiansand slukket

    Brannen i en bil i Kristiansand er slukket, melder politiet. Politiet meldte om brannen klokken ti lørdag. Personene som var i bilen kom seg ut. Hendelsen skjedde nær Timeneskrysset i retning mot Kjevik.

  • Lørdag 17. august kl. 10.01

    Mista campingvogn

    På Mjøsbrua har ein bil mista campingvogna. Vogna står i nordgåande løp. Det er ikkje meldt om skadar, men der skal vere trafikkale utfordringar. Politiet er på staden.

  • Lørdag 17. august kl. 9.54

    Syklist Ingvild Gåskjenn fra Horten klar for sykkellaget Uno-X

    Ingvild Gåskjenn fikk sitt definitive gjennombrudd internasjonalt med tredjeplassen i Amstel Gold Race tidligere denne sesongen. Nå er hun klar for Uno-X. Det norske laget bekrefter signeringen av 26-åringen i sine mediekanaler lørdag. Horten-jenta Gåskjenn sjokkerte både seg selv og andre med pallplassen i Amstel Gold Race. Det er den sterkeste norske plasseringen i det prestisjetunge endagsrittet noen gang. Sykkelprofilen har de siste sesongene syklet for Liv AlUla Jayco-laget. Nå vender hun altså på mange måter hjem. 26-åringen har syklet både kvinnenes Giro d'Italia og Vuelta a Espana denne sesongen. I det sistnevnte rittet vartet hun opp med en rekke plasseringer helt i toppen av resultatlistene. Sammenlagt ble det en sterk 14.-plass. Hun representerte nylig Norge under OL i Paris. (NTB)

  • Lørdag 17. august kl. 9.26

    Beslagla fem springkniver i Sandefjord

    En mann i 20-årene var i besittelse av fem springkniver i Badeparken i Sandefjord lørdag morgen. Politiet har beslaglagt knivene. Saken er anmeldt, opplyser politiet.

  • Lørdag 17. august kl. 9.25

    Rykket ut til kjøkkenbrann

    Nødetatene rykket lørdag morgen ut brann på et kjøkken i Klepp. Melder slukket brannen selv, men ble tatt med av ambulanse til legevakt for sjekk, melder politiet.

  • Lørdag 17. august kl. 9.16

    Barcelona-stjernes far takker politihelt etter dramatisk knivstikking

    Fotballspilleren Lamine Yamals far har fått reise hjem fra sykehuset etter at han onsdag ble knivstukket. Nå takker han en spesiell politimann for hjelpen.

  • Lørdag 17. august kl. 9.16

    MC-ulykke på Herøy - hentet av ambulanse

    En mann i 20-årene måtte hentes av ambulanse etter en motorsykkelulykke på Herøy. Det opplyser politiet på X. Mannen skal ha kjørt av veien, og vært ved bevissthet. Politet har gjort undersøkelser på stedet, og oppretter sak.

  • Lørdag 17. august kl. 9.16

    MC-ulykke i Herøy - hentet av ambulanse

    En mann i 20-årene måtte hentes av ambulanse etter en motorsykkelulykke i Herøy kommune i Nordland. Det opplyser politiet på X. Mannen skal ha kjørt av veien, og vært ved bevissthet. Politet har gjort undersøkelser på stedet, og oppretter sak.

  • Lørdag 17. august kl. 9.11

    Rv. 555 rydda og open

    Kl. 09.09 melder politiet at rv. 555 ved Straume i Øygarden er rydda og at dei avsluttar på staden. Personen som var i bilen, som hamna inn i ein lyktestolpe, er vaken og medviten.

  • Lørdag 17. august kl. 8.52

    Anmelder tagging

    To skoler i Fredrikstad har i løpet av sommeren blitt så tilgriset av tagging at kommunen har anmeldt sakene til politiet. Grunnen er at omfanget av taggingen er stor og at det vil koste mye å fjerne spraymalingen. – Før disse hendelsene har kommunens ansatte brukt 123 timer til sammen i år på å fjerne tagging fra offentlige bygg, sier etatssjef for bygg og eiendom i Fredrikstad kommune, Thea Gaulen, til Fredriksstad Blad. Taggingen i sommer har gått hardest ut over Råkollen skole og Borge ungdomsskole. Gaulen sier hun håper anmeldelsene vil ha preventiv virkning.

  • Lørdag 17. august kl. 8.40

    Etterlyst 21-åring pågrepet i natt

    Trøndelag politidistrikt gikk fredag kveld ut med offentlig etterlysning etter en 21 år gammel mann. Han er siktet for drapsforsøk eller medvirkning til dette, etter en knivstikking i Trondheim natt til søndag 11. august. Natt til lørdag ble den etterlyste mannen pågrepet av politiet i Lillestrøm kommune. Han vil nå bli fraktet til Trøndelag og framstilles for varetektsfengsling. Fengslingsmøtet vil trolig skje søndag, melder politiet.

  • Lørdag 17. august kl. 8.38

    Trøndelag: Etterlyst mann i 20–årene pågrepet

    Han er siktet for drapsforsøk eller medvirkning til det.

  • Lørdag 17. august kl. 8.28

    Lekkasjen er stanset – påvirker ikke busstrafikken

    Diesellekkasjen i garasjeanlegget til Kolumbus er stanset. – Lekkasjen medfører ingen driftsforstyrrelser. Bussene var ferdig tanka for dagen da lekkasjen oppsto, sier administrerende direktør i Kolumbus Edith Nøkling. Det var tidlig lørdag morgen at politi og brannvesen rykket ut til Moseidsletta på Forus i Stavanger, fordi flere tusen liter diesel hadde lekket ut fra en tank og rant i og rundt garasjeanlegget. Det har ikke vært fare for brann eller eksplosjon. Brannvesenet har gjort flere tiltak opp mot forurensing. Politiet har avhørt personer på stedet og gjort åstedsundersøkelser, melder operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt John Laurits Ask. Det er Connect som drifter bussene til Kolumbus, regiondirektør Jon Nordmark sier til NRK at årsaken til lekkasjen var en slange som hoppet av en dieselpumpe. – Vi har døgnbemanning og dette ble raskt fanget opp slik at beredskapsstab raskt kom på plass, sier han. Noe av dieselen skal ha rent ut i Foruskanalen, ifølge brannvesenet. Sola kommune og Kystverket er varsla.

  • Lørdag 17. august kl. 8.22

    Bil sto i brann

    En bil sto i brann ved Vågsbygdveien i Kristiansand sent fredag kveld. Brannvesen og politiet rykket ut og fikk kontroll på brannen. Ifølge politiet er det ikke personskade etter brannen, og veien skal nå være åpen igjen.

  • Lørdag 17. august kl. 8.19

    Båtfører tatt med for høy promille

    En person får inndratt førerkort og blir anmeldt for å kjøre båt med for høy promille i Pollen i Arendal, natt til lørdag, det melder politiet.

  • Lørdag 17. august kl. 8.18

    Svensk mann omkom i fallulykke

    En svensk mann i 40-årene omkom etter et fall på fjellet Branten i Narvik. Mannen ble bekreftet omkommet på stedet, melder politiet som fikk meldingen klokken 20:20 fredag. Ifølge VG deltok mannen på orienteringsløpet Björkliden Arctic Mountain Marathon. Han skal ha løpt sammen med en annen løper da ulykken skjedde.

  • Lørdag 17. august kl. 8.16

    Anmeldt for urinering

    To personer er anmeldt for urinerig på offentlig sted, natt til i dag, melder politiet i Agder. Hendelsen skjedde i Kristiansand sentrum.

  • Lørdag 17. august kl. 8.15

    Selda (21) tråkket på sprøytespiss: – Smerten varte lenge

    Kanylen gikk gjennom joggeskoen og inn i foten.

  • Lørdag 17. august kl. 8.15

    Fem personer satt i arrest

    Fem personer er satt i arrest i Kristiansand natt til lørdag grunnet beruselse, melder politiet. Tre av dem blir anmeldt for å ikke følge politiets pålegg om å forlate sentrum. En for å ha slått en vekter i ansiktet. Vekteren ble ikke skadet ifølge politiet.

  • Lørdag 17. august kl. 8.13

    Mann kjørte med bil som hadde bruksforbud

    Politiet kontrollerte en bilfører i Horten etter å ha fått tips om en bil som hadde kjørt med blålys natt til lørdag. Da politiet finner bilen, har den en leddbar. Politiet opplyser at han blir anmeldt for å ha falske skilt på bilen og å kjøre med en bil som hadde bruksforbud. Mannen hadde heller ikke gyldig førerkort.

  • Lørdag 17. august kl. 8.08

    Viltpåkjørsel på Skarnes

    Like før midnatt køyrde ein motorsyklist på eit rådyr i Rønningsvegen på Skarnes. Både politiet og ambulanse kom til staden. Føraren av motorsykkelen hadde mindre skadar i ei hand og blei køyrd til sjukehus for undersøking.

  • Lørdag 17. august kl. 8.05

    Slåsting på Skarnes

    To gjestar på ein utestad på Skarnes hamna i slagsmål seint i går kveld. Politiet blei tilkalla og dei to personane blei viste bort frå staden.

  • Lørdag 17. august kl. 8.04

    Trafikkulukke ved Straume

    Det har vore ei trafikkulukke på rv. 555 ved Straume i Øygarden etter at ein bil køyrde av vegen og inn i ein lyktestolpe. Politiet er no framme på staden og melder om at trafikken flyt i begge retningar.

  • Lørdag 17. august kl. 8.03

    To personar til sjukehus

    Det har skjedd ei trafikkulukke på Vestre Solørveg på Brandval. Det er ein bil som har køyrd av vegen. To personar som var i bilen er køyrde til sjukehus for behandling, men det er ikkje klarlagt kor skadde dei er. Politiet melder at begge er medvitne. Politiet har sikta ein person for å ha køyrd bilen i påverka tilstand.

  • Lørdag 17. august kl. 8.01

    Med pappa har det snudd for Fossesholm: – Altså, stakkars mann!

    Det går en kule varmt, diskusjonene er høylytte og de er begge stabukker. Men Helene Marie Fossesholm (23) elsker sin nye trener.

  • Lørdag 17. august kl. 7.57

    Et helt spesielt liv

    Dette er historien om en gutt som skulle få en helt spesiell rolle i den norske kongefamilien – og en mor som strekker seg langt for å beskytte ham.

  • Lørdag 17. august kl. 7.38

    Risikosport for åpen scene

    Et feilvalg fra teaterprodusent Karianne Jæger (45) kan i verste fall bety konkurs.

  • Lørdag 17. august kl. 7.36

    Se, en spade

    Det er viktig at vi har et bredt fokus på avanserte graveredskaper.

  • Lørdag 17. august kl. 7.09

    Vannet tilbake på Aurskog-Høland

    Vannlekkasjen på Bjørkelangen, som gjorde at flere hundre var uten vann i Aurskog-Høland fredag kveld, er nå reparert. Alle skal ha fått igjen vannet, skriver kommunen på sine sider. Dersom innbyggerne opplever luft og grums i vannet, anbefaler kommunen å åpne kranen nærmest inntaket, og la det renne til det er klart og uten luft.

  • Lørdag 17. august kl. 6.12

    Flere tusen liter diesel renner ut i bussgarasje

    Politiet og brannvesenet rykker ut til Moseidsletta på Forus i Stavanger. – Flere tusen liter skal ha lekket ut og renner ut i og rundt garasjeanlegget til transportleverandøren Kolumbus, skriver politiet.

  • Lørdag 17. august kl. 5.19

    Mann falt under fjelløp i Narvik - døde

    Politiet opplyser at den svenske mannen i 40-årene falt flere titalls meter.

  • Lørdag 17. august kl. 5.15

    En skuffende Ultra-klokke

    Hvorfor så uferdig, Samsung?

  • Lørdag 17. august kl. 5.00

    Megler solgte 13 boliger på én uke: – Mange som virkelig bruker mye penger

    Det fosskoker i boligmarkedet. Nå tror boligtopp man vil ha en oppsiktsvekkende prisvekst, også i høst.

  • Lørdag 17. august kl. 3.19

    Slik kan Trump vinne

    Kamala Harris har stjålet oppmerksomheten. Donald Trump har likevel en god mulighet til å vinne. Men bare hvis han klarer å holde fokus, noe han åpenbart sliter med.

  • Lørdag 17. august kl. 2.42

    Blodig mann sendt til sykehus

    Politiet melder at de har funnet en blodig mann i 50-årene i Porsgrunn i Telemark natt til lørdag. Mannen er sendt til sykehus for nærmere undersøkelser. – Politiet mistenker at han har blitt utsatt for vold og oppretter en sak på forholdet, skriver de. Operasjonsleder Jan Kristian Johnsrud opplyser klokka 08.20 lørdag at mannen fikk skader i ansiktet etter å ha vært involvert i en slåsskamp med en annen mann. – Det er uvisst om han har andre skader, sier han. Ingen er så langt pågrepet i saken eller mistenkt for forholdet. Ifølge Johnsrud skal den fornærmede og vitner avhøres.

  • Lørdag 17. august kl. 2.12

    Mann sto midt i elv i Trondheim: – Lovet ham 500 kroner

    Politiet i Trondheim fikk natt til lørdag melding om en person midt i Nidelva.

  • Lørdag 17. august kl. 0.47

    Filmet trafikkulykke - fikk bot

    Sent fredag kveld fikk politiet i Øst en melding om en lett MC som hadde kjørt i et autovern i Ås. To personer er involvert i ulykken.

  • Lørdag 17. august kl. 0.15

    Ten Hag hviler Garnacho etter hardkjøret: – Han trengte en pause

    (Manchester United - Fulham 1–0) Det er den sterkestes rett, sier United-sjef Erik ten Hag – og derfor må stjerneskuddet Alejandro Garnacho vente.

  • Lørdag 17. august kl. 0.07

    11 grunner til at Ukraina gikk inn i Russland

    Ukraina sjokkerte både Moskva og eksperter over hele verden da de tok seg inn i Russland.