Nyheter:

  • Fredag 16. august kl. 23.51

    Konsertanmeldelse: Undergrunn, Findings Festival: Knepen hjemmeseier i indre bane

    Undergrunn fillerister Bislett stadion på lekent og selvsikkert vis. Så var det publikum, da. 

  • Fredag 16. august kl. 23.51

    Konsertanmeldelse: Undergrunn, Findings Festival: Knepen hjemmeseier i indre bane

    Undergrunn fillerister Bislett stadion på lekent og selvsikkert vis. Så var det publikum, da. 

  • Fredag 16. august kl. 22.57

    I neste uke kan det bli flystreik

    Kabinansatte i SAS møter arbeidsgiveren hos Riksmekleren onsdag og torsdag i neste uke. Hvis partene ikke kommer i mål med en avtale, blir det flystreik.

  • Fredag 16. august kl. 22.52

    Stjernekjøpet Zirkzee sikret United-seier i debuten: – Kunne ikke vært bedre

    (Manchester United - Fulham 1–0) Joshua Zirkzees (23) drømmedebut sikret en drømmestart for Manchester United.

  • Fredag 16. august kl. 22.52

    Uniteds stjernekjøp sikret premiereseier

    (Manchester United - Fulham 1–0) Joshua Zirkzees (23) drømmedebut sikret en drømmestart for Manchester United.

  • Fredag 16. august kl. 22.20

    Norge har minst ferie i Skandinavia: – Hadde vi råd til 5 uker ferie i 1981, så har vi råd til det nå

    Våre svenske og danske naboer har nesten én uke mer ferie.

  • Fredag 16. august kl. 21.51

    Flere hundre uten vann på Aurskog Høland

    En stor vannlekkasje på Bjørkelangen har ført til at flere hundre beboere på Aurskog Høland nå ikke har vann. Det melder Romerikes Blad. – Det er ganske mange på Bjørkelangen som er uten vann når en sånn ledning ryker, sier Dag Ivar Høisveen, driftskoordinator vann og avløp, til avisen. Kommunen jobber med å rette feilen. – Det kommer til å ta noe tid, men vi håper at det er reparert i løpet av natten, sier Høisveen.

  • Fredag 16. august kl. 21.43

    Krone-baluba

    Kronekursen er langt fra det viktigste for folks økonomi, så er «kronekursen minutt for minutt» virkelig nødvendig?

  • Fredag 16. august kl. 21.37

    Redningsaksjon på Voss

    Hovudredningssentralen sendte i 21-tida eit redningshelikopter mot Stokkseldalen på Voss for å hjelpe ei kvinne i 60-åra som ikkje greier å ta seg ned frå fjellet. Ho er i fjellet i samband med sauegjeting, og ringte familien og fortalde at ho føler seg dårleg og er kald, opplyser Vest politidistrikt. Dei veit kor ho er, men det er dårleg dekning. Frivillige organisasjonar er orienterte. Klokka 22.15 kom eit familiemedlem og redningshelikopteret seg fram til kvinna. Ho blei heist inn i helikopteret og frakta ned frå fjellet, der ambulanse sjekka ho, melder politiet.

  • Fredag 16. august kl. 21.34

    Traktorhenger veltet i Tønsberg

    Politiet er på stedet etter melding om en traktorhenger som har veltet på Bispeveien i Tønsberg. Ingen personer er skadd i hendelsen.

  • Fredag 16. august kl. 21.22

    Vil felle eika som tar sikt der MC-ulykken skjedde

    Den lokale FRP-politikeren Knut Anvik mener den hule eika på Søndersrød i Helgeroa bør fjernes eller i det minste beskjæres. Det skriver Østlands-Posten. Etter at to gutter på 16 år ble hardt skada i en MC-ulykke på denne veien, mener Anvik at noe må gjøres for trafikksikkerheten. Han vil ta saken opp i hovedutvalg for samferdsel i Vestfold fylke der han sitter som leder. Eika er vernet for å ta vare på leveområder for over 1.500 arter av insekter, sopp og lav.

  • Fredag 16. august kl. 21.21

    Ruud utspilt etter sykdom: – Hadde ingen sjanse

    Casper Ruud var ikke i nærheten av å revansjere OL-tapet for Felix Auger-Aliassime. Han røk i strake sett i ATP Masters1000-turneringen i Ohio.

  • Fredag 16. august kl. 21.18

    Motorsykkelulukke på Stavang i Kinn

    Naudetatane rykka til Stavang i Kinn kommune, der to personar på ein lettmotorsykkel har vore i ei ulukke. Begge skal ha blitt kasta av og hamna utfor vegen, men skal vere vakne. Det er ukjent kor fort dei køyrde og om dei har skadar. Før ambulansen kom fram, var det personar til stades som varetok dei to. Lettmotorsykkelen har truleg køyrd i terrenget då det skjedde, og skal ha hamna i ei steinrøys, opplyser poltiiet i 21.50-tida. Klokka 22.15 kom meldinga om at det er to menn, ein i slutten av tenåra og den andre i 20-åra, og no blir begge frakta med helikopter til sjukehus, får NRK opplyst av politiet. Dei veit ikkje kor skadde dei er.

  • Fredag 16. august kl. 21.16

    Lastebil mistet lodd i rundkjøring i Gjøvik

    En lastebil har fredag kveld blitt stående i ei rundkjøring i Gjøvik. Det melder Oppland Arbeiderblad. Det er i rundkjøringa der Vestre Totenveg og Strandgata møtes at lastebilen står. Operasjonsleder i Innlandet politidistrikt, Rune Vegard Huse, sier til avisa at lastebilen har mistet noen lodd i rundkjøringa. Politiet er på stedet for å sørge for at trafikken går forbi. Operasjonslederen sier at det ikke er noen dramatikk og at trafikken flyter forbi. – Nå handler det bare om å få opp igjen lasten, sier han.

  • Fredag 16. august kl. 21.10

    Vil bygge 31 meter på toppen av Eldorado kino

    Eldorado Eiendom AS foreslår en stor utbygging av den kjente kinoen i Torggata, og forslaget er nå ute på høring. De vil bygge fem nye etasjer på toppen av det gamle bygget. Det skriver Avisa Oslo. Forslaget møter stor motstand fra både Plan- og bygningsetaten og Byantikvaren. De viser til at en slik utbygging vil være i strid med kommunens høydebestemmelse, at bygget vil være synlig fra flere steder i Oslo og at det gir negative konsekvenser for viktige kulturminner i området. Forslaget er på høring frem til 19. august.

  • Fredag 16. august kl. 21.04

    Mann i 50-årene kjørte i ruspåvriket tilstand

    Utrykningspolitiet har stanset og kontrollert en sjåfør i 50-årene lang Åshaugveien i Tønsberg. Han måtte gjøre en spyttest som ga utslag på narkotika. Nødvendige prøver er sikret, og politiet oppretter sak på forholdet.

  • Fredag 16. august kl. 20.45

    UDI har sagt opp tre kontrakter med Sana

    UDI har sagt opp tre kontrakter med den ideelle flyktningstiftelsen Sana om drift av asylmottak. Det skriver Fædrelandsvennen. Dette gjelder mottak i Vinstra og Larvik samt et for mindreårige asylsøkere i Porsgrunn. Det er blant annet avdekket avvik i forhold til vedlikehold, renhold og for lav bemanning. Administrerende direktør i Sana sier til avisen at de har hatt kvalitetsmessige utfordringer på noen av mottakene i en voldsom etableringsfase. Stiftelsen har ifølge egne hjemmesider 11 mottak i drift på oppdrag fra UDI. Stiftelsen drives fra Kristiansand.

  • Fredag 16. august kl. 20.44

    Vil ha 78 millioner på St. Hanshaugen: – Mye penger, men ikke dyrt

    Megler mener det er noen som vil bla opp.

  • Fredag 16. august kl. 20.30

    Etterlyser mann etter drapsforsøk

    Politiet søker etter en 21 år gammel mann. De tror han oppholder seg i Trondheim eller på Østlandet.

  • Fredag 16. august kl. 20.25

    – Du vil alltid være med oss

    Fredag tok mamma farvel med sin kjære datter Bita (22) som mistet livet i en trafikkulykke i Asker på søndag.

  • Fredag 16. august kl. 20.22

    Klæbo slått i VM-løypa: – Jeg er råtten – ikke pill råtten

    Amund Korsæth rullet inn til seier på 20 kilometer under Toppidrettsveka i VM-anlegget i Trondheim. Det ble for langt opp for Johannes Høsflot Klæbo i spurten.

  • Fredag 16. august kl. 19.55

    Snek seg inn da naboen var på ferie: – Det er en liten krig mellom oss

    Mens Vegard Havnes Von Wachenfeldt ante fred og ingen fare på ferie, ble det verst tenkelige flagget – for ham – heist utenfor hjemmet hans.

  • Fredag 16. august kl. 19.36

    Flykapasiteten i nord normaliseres melder Avinor

    – Kapasiteten er fortsatt noe begrenset, men mengden fly er såpass lav på kveldstid at vi forventer å håndtere mesteparten av den planlagte trafikken framover. Det sier pressevakt ved Avinor, Øystein Løwer. – Så vil det dessverre bli følgeforsinkelser som en konsekvens av dette på flere lufthavner, og passasjerer bes følge med på informasjonen de får fra sitt flyselskap, sier Løwer. Flytrafikken ble rammet av en midlertidig strømstans i Bodø tidligere i dag, noe som førte til at luftrommet ble stengt i Nord-Norge.

  • Fredag 16. august kl. 19.31

    Sjå kveldens tv-sending

  • Fredag 16. august kl. 19.25

    Sjå Vestlandsrevyen 19.30

    Palestinarar får ikkje gå på fredsgymnas i Fjaler. Justisministeren vil ikkje gripe inn i saka. Programleiar er Charlotte Haarvik Sanden.

  • Fredag 16. august kl. 19.09

    Tori Wrånes blir festspillkunstner

    Tori Wrånes fra Kristiansand blir neste års festspillkunstner under Festspillene i Bergen. Det skriver Bergens Tidende. Det er stor prestisje knyttet til Festspillutstillingen, og til avisen sier Wrånes at hun gleder seg til oppdraget: – Utstillingen er noe spesielt i Norge, men den er samtidig internasjonal. Det er et ærefullt oppdrag. Wrånes jobber blant annet med performancekunst, scenekunst, installasjon og musikk og ble nylig portrettert i NRK-serien Kunstnerliv.

  • Fredag 16. august kl. 19.00

    Mener staten nedprioriterer Kristiansand

    Ordfører i Kristiansand Mathias Bernander (H) mener staten nedprioriterer kommunen.

  • Fredag 16. august kl. 18.58

    Derfor selger storklubbene unna arvesølvet: – Det er kvalmende

    Styrer du en Premier League-klubb og har en gullgutt fra akademiet tilgjengelig? Da er det bare å selge ham fort som svint.

  • Fredag 16. august kl. 18.48

    Semitrailer truffet av jordras i Balsfjord - vurderer evakuering

    E6 er stengt, og kan måtte være det i lang tid.

  • Fredag 16. august kl. 18.46

    Tid for handling i Forsvaret

    Selv om personellsituasjonen i Forsvaret rent overordnet ser bra ut, må vi erkjenne at situasjonen for enkelte kategorier av personell er kritisk.

  • Fredag 16. august kl. 18.31

    Telenor-feil rettet - 30.000 berørt

    Telenorkunder utenfor Norges grenser hadde fredag trøbbel med å surfe på nett.

  • Fredag 16. august kl. 18.16

    Tommy Fury kommenterer utroryktene: – Rystet

    En talsperson avkrefter ryktene som har svirret.

  • Fredag 16. august kl. 18.15

    Viktor Hovland i tetsjiktet etter fantastisk golf – seks birdier på de ni første hullene

    Viktor Hovland (26) dro frem et realt birdieshow og gikk syv slag under par på fredagens runde i PGA-tourens første sluttspillturnering.

  • Fredag 16. august kl. 18.11

    16-åring nekter straffskyld for voldtekt av 7-åring

    Den 16 år gamle gutten som er tiltalt for voldtekt av en syv år gammel jente nekter straffskyld. Det opplyser hans forsvarer Thea M. Storeheier. Storeheier sier gutten opplever saken og tiltalen som belastende – Tiltalte avviser de forhold som fremkommer i tiltalen, de har ikke skjedd, skriver hun i en tekstmelding til NRK. 16-åringen er tiltalt for et overgrep som skal ha skjedd i fjor sommer. Han skal også ha vist frem pornografiske bilder til jenta.

  • Fredag 16. august kl. 18.01

    Skreiv ut 20 forenkla førelegg i Gloppen

    Utrykkingspolitiet skreiv ut 20 forenkla førelegg etter ein kontroll ved Byrkjelo i Gloppen i dag. Kontrollen var mellom 13.00-18.00 og blei halden i 60- sona. Høgste målte fart var 85 km/t.

  • Fredag 16. august kl. 18.01

    53 kjøreforbud på grensa

    Til sammen 53 tungbilsjåfører har fått kjøreforbud etter kontroller på grenseovergangen på Svinesund og Ørje denne uken. Overlast eller feilplassert last er en gjenganger. – Man skal spare tid og penger. Det kan være en bevisst handling, men vi ser også at det kan være mangel på kompetanse, sier Øyvind Ivar Grotterød, sjef ved Statens vegvesens stasjon på Svinesund.

  • Fredag 16. august kl. 17.49

    Tidligere larviksordfører Erik Bringedal er død

    Erik Bringedal sovnet inn fredag morgen etter å ha vært syk i en periode. Det melder Østlands-Posten. Høyre-politikeren ble 70 år gammel. Han var ordfører i fire år og hadde sin siste dag som ordfører i oktober 2023.

  • Fredag 16. august kl. 17.43

    Avinor: Har startet gjenåpning av luftrommet nord for Trondheim

    Et strømblunk på kontrollsentralen i Bodø gjorde at luftrommet ble stengt nord for Trondheim fredag, men feilen er nå rettet og luftrommet åpner gradvis. – Vi driver med en gradvis gjenåpning av luftrommet nå, forteller pressevakt Øystein Løwer i Avinor til NTB klokken 17.35. Det var altså et strømblunk på kontrollsentralen i Bodø som førte til at luftrommet stengte. – Strømblunk innebærer at strømmen har gått et øyeblikk, opplyste Løwer til NRK. Fordi de må restarte noen systemer var luftrommet midlertidig stengt nord for Trondheim. Nå åpner det altså gradvis. – Alla passasjerer som skal fly nord for Ørsta/Volda vil nok bli berørt, men de som allerede er i luften vil få landet trygt, og alle blir ivaretatt, sier pressevakt i Widerøe, Cathrina Solli, til NTB. Hun oppfordrer reisende til å følge med på informasjon fra flyselskapene, og møte opp til vanlig tid, om man ikke får annen beskjed. (NTB)

  • Fredag 16. august kl. 17.33

    Nordea utvider staben på Sørlandet

    Nordea utvider staben med mellom 20 og 30 ansatte på Sørlandet, melder Fædrelandsvennen. Det er hovedsakelig nye rådgivere og ansatte til kundesenteret Nordea ser etter. – Det er behov for nye folk grunnet god vekst, sier regionleder Mats Sandvik. Han legger til at det trengs arbeidskraft når Nordea tar over Danske Banks personkunder som konkurrenten kjøpte i fjor sommer. Rådgiverne som ansettes skal håndtere kunder fra hele Norge. Nordea har nå et par hundre ansatte i Kristiansand.

  • Fredag 16. august kl. 17.24

    UD om mpox: – Situasjonen er alvorlig

    Smitten har spredd seg til 13 land - og det må internasjonalt samarbeid til for å stanse folkehelsekrisen, mener UD.

  • Fredag 16. august kl. 17.23

    Anbefaler å slå sammen skolene Ringebu

    I en innstilling til levekårsutvalget i Ringebu kommer det frem at kommunedirektøren anbefaler å samle de tre skolene i Ringebu til én 1-10-skole. Det skriver avisa Dølen. Foreslått plassering er på tomta til Ringebu ungdomsskole, og forslaget innebærer plass til 450 elever og ferdigstillelse i 2028. Avisa skriver at kommunedirektøren argumenterer med at Ringebu kommune står overfor store investeringer i tida som kommer, og at det i lys av den demografiske utviklinga er viktig med mest mulig fremtidsretta og bærekraftig skolestruktur. Etter at levekårsutvalget har vurdert saken, går den videre til kommunestyret som skal gjøre vedtak til høsten.

  • Fredag 16. august kl. 17.17

    Olaug Nilssen får Amalie Skram-prisen

    Førde-forfattar Olaug Nilssen blir heidra for litteraturen sin med Amalie Skram- prisen. Juryen skriv følgande om bøkene til Nilssen: «Olaug Nilssen sitt forfattarskap er prega av temperatur, vilje, saklegheit, nyfike og opposisjon. Som Amalie Skram, vik ikkje Nilssen vekk i møte med det ubehagelege, det smertefulle og det skamlagde.» Prisen blir utdelt i Litteraturhuset i Bergen 22. august og står av diplom og eit reisestipend på 25.000 kr, melder Firda.

  • Fredag 16. august kl. 17.09

    Fire menn pågrepet i Sarpsborg

    Fire menn, mistenkt for vinningskriminalitet, er pågrepet ved en butikk på Tunejordet i Sarpsborg. – Mennene er mistenkt for å stå bak et nylig begått tyveri et annet sted i Sarpsborg, sier Andrea Holm ved politiets seksjon for etterforskning til Sarpsborg Arbeiderblad. De fire settes også i sammenheng med tyverier andre steder på Østlandet, skriver avisen. Mennene skal være i 20- og 30-årene.

  • Fredag 16. august kl. 17.08

    Luftrommet midlertidig stengt nord for Trondheim

    Det har vært et såkalt strømblunk på kontrollsentralen i Bodø, opplyser pressevakt ved Avinor, Øystein Løwer. Det innebærer at strømmen har gått et øyeblikk, forklarer Løwer. Fordi de må restarte noen systemer så er luftrommet er midlertidig stengt nord for Trondheim. Det er alt vi vet nå, sier pressevakta.

  • Fredag 16. august kl. 17.06

    Strømbrudd førte til flytrøbbel: - Kapasiteten i ferd med å normaliseres

    Et strømbrudd ved kontrollsentralen i Bodø fører til forsinkelser og innstillinger i flytrafikken rundt om i landet.

  • Fredag 16. august kl. 17.06

    Flere meldinger om flyproblemer

    VG har fått en rekke tips om flyproblemer.

  • Fredag 16. august kl. 17.06

    Feirer Katrine Lunde på Torvet

    I ettermiddag blir håndball-keeper Katrine Lundes OL-gull, det tredje i rekka, feiret på Torvet i Kristiansand. Det blir blant annet taler, konsert med Onsdagsbandet og gratis kake og is til de frammøtte. I tillegg til tre OL-gull har Vipers-spilleren to VM-gull og seks EM-gull. Markeringen er i regi av Kristiansand kommune og Agder fylkekommune.

  • Fredag 16. august kl. 17.03

    Stillestående kø i Smiehagentunnelen

    Vegen er nå ryddet og trafikken begynner så vidt å flyte som normalt i og utenfor Smiehagentunnelen. Det var i dag stillestående kø i området etter en påkjørsel inne i tunnelen. Ingen ble alvorlig skadet, men politiet varslet at det ville ta tid å få fjernet bilene og forventet kø. NRKs reporter på stedet beskrev køen som «stillestående». Ulykken skjedde i venstre felt.

  • Fredag 16. august kl. 17.03

    Forventer kø i Smiehagentunnelen

    Det har vært en påkjørsel inne i Smiehagentunnelen. Ingen skal være alvorlig skadet, men politiet skriver at det vil ta tid å få fjernet bilene så man må påregne kø. Ulykken har skjedd i venstre felt.

  • Fredag 16. august kl. 16.55

    Norges Bank fjernet to ord: – Usikkerheten har blitt stor på begge sider

    To ord ble tatt ut av pressemeldingen til Norges Bank ved rentemøtet denne uken.

  • Fredag 16. august kl. 16.55

    Køyrde ut på jorde

    Politiet fekk i ettermiddag melding om ein bil som stod på eit jorde på Austrått i Sandnes. Politiet rykka ut til staden og fekk kontakt med føraren. Undersøkingane deira så langt viser at føraren kom ut av ein tunnel og der stod trafikken stille grunna bilkø. Føraren køyrde ut for å unngå å køyre inn i køen. Det er ingen personskade.

  • Fredag 16. august kl. 16.49

    Skremmer kunder og ansatte på Rema1000

    Politiet er på en Rema1000 langs Lundevegen i Midt-Telemark etter melding om en mulig rusa mann som skremmer ansatte og kunder med atferden sin Politiet har kontroll på mannen i 50-årene og sender han til legevakta.

  • Fredag 16. august kl. 16.45

    E134 Rullestadtunnelen i Etne opna for fri ferdsel

    E134 Rullestadtunnelen i Etne har opna for normal ferdsel etter at ein bil fekk problem inne i tunnelen.

  • Fredag 16. august kl. 16.43

    Trafikkaos i Tromsø - 25 busser i kø

    Ifølge iTromsø er det en stengt bru, stengte tunneler og sentrumsgater, veiarbeid, og store arrangementer som trekker mange mennesker som er bakgrunnen for korken i byen.

  • Fredag 16. august kl. 16.35

    Frykter konsekvensene av stengt hall i Øvrebø

    Det er fortsatt uvisst hvor lenge Øvrebøhallen i Vennesla vil være stengt som følge av omfattende råteskader. Det skriver Vennesla Tidende. Øvrebø håndball frykter at den stengte hallen vil føre til at aktiviteten forsvinner. – De som går på håndball synes jo at det er spillet som er gøy. Da blir det fort lite motiverende hvis man kun kan drive alternativ trening, sier leder i Øvrebø håndball Cesilie Stølen til avisa. I dag teller håndballgruppa i overkant av 150 spillere, fordelt på 13 lag fra seks år og opp til seniornivå.

  • Fredag 16. august kl. 16.20

    Trafikkuhell i Lofoten

    Det har skjedd et trafikkuhell i en 70-sone på E10 Storeid i Vestvågøy kommune. Det skal ifølge politiet ha skjedd en påkjørsel bakfra. To biler med kun sjåfører skal være involvert. Ambulanse skal være på stedet. Det fremstår ikke som om det har skjedd noen alvorlige personskader. Det skal være noe nedfall i veibanen etter de involverte bilene, melder politiet.

  • Fredag 16. august kl. 16.20

    Striden om tiltak for unge uføre

    Høyre vil nekte syke unge under 30 år uføretrygd. Arbeiderpartiet vil følge dem opp bedre og gi dem sikker inntekt. Ingen av dem går langt nok.

  • Fredag 16. august kl. 16.12

    Slåssing på Orkanger

    Politiet har rykket ut til en adresse på Orkanger i Orkland etter melding om slåssing inne på en privat adresse. Uvisst hva som er situasjonen der. Ikke meldt om skadde.

  • Fredag 16. august kl. 16.12

    Utagerande butikktjuv

    Vektarar har tatt kontroll på ein butikktjuv som var utagerande i Stavanger sentrum. Politiet er på veg til staden.

  • Fredag 16. august kl. 16.08

    Harepest påvist i Valdres

    Det er påvist harepest i Valdres. Det melder avisa Valdres. Sykdommen er vanligst hos viltlevende dyr, men kan også smitte til mennesker. Kommuneoverlege i Nord-Aurdal kommune, Per Einar Jahr, sier til avisa at det er svært smittsomt og at det skal få bakterier til for å bli infisert. Smitte kan skje ved direkte kontakt med syke eller døde dyr, men også via drikkevann i tilfeller der smittede dyr dør og blir liggende i brønner, bekker og lignende. Anbefalingen er å unngå kontakt med døde eller syke gnagere i naturen, og å koke vannet dersom man henter det fra bekker og elver. Ifølge helsenorge.no gir harepest vanligvis et forholdsvis mildt sykdomsbilde hos mennesker. Sykdommen starter vanligvis akutt med feber, frysninger, hodepine og tretthet, og har normalt inkubasjonstid på 3-5 dager.

  • Fredag 16. august kl. 16.07

    Stine Bredal Oftedal har giftet seg

    Det deler ektemann Rune Dahmke på sin Instagram-profil.

  • Fredag 16. august kl. 16.02

    Fortsetter hundesøk utover kvelden

    Politiet fortsetter søk med hund utover kvelden etter at en kvinne i 20-årene ble knivoverfalt i Carlbergskogen i Moss torsdag kveld. – Dette er en alvorlig og skremmende hendelse, og jeg vil understreke at dette er en høyt prioritert sak for politiet som vi tar på største alvor, sier politiinspektør Lars Reinhold Østbye. Mannen som står bak overfallet er fortsatt på frifot. – Vi gjennomfører nå en rekke etterforskningsskritt for å få klarhet i hendelsesforløpet og for å ta gjerningspersonen, sier Reinholdt-Østbye.

  • Fredag 16. august kl. 16.01

    Redningsaksjon på Ørland

    Det har blitt iverksatt en redningsaksjon på Ørland etter melding om en savnet kajakkpadler. Hovedredningssentralen styrer aksjonen. – Det er sendt ut ressurser til søjs og i lufta, melder politiet. Klokken 16.24 opplyste politiet at den savnede var funnet i godt behold og at aksjonen avsluttes.

  • Fredag 16. august kl. 15.59

    Kajakkpadler funnet i god behold etter leteaksjon

    Det var Hovedredningssentralen (HRS) som styrte leteaksjonen.

  • Fredag 16. august kl. 15.58

    Stenger riksveg 13

    På riksveg 13 vest for Kinsarvik ved Auganes er eitt felt stengt på grunn av eit trafikkuhell. Det melder Vegtrafikksentralen. Køyretøyet ventar på berging, og det kan verte stopp i trafikken. Bilbergar er på veg.

  • Fredag 16. august kl. 15.56

    Nest mest hundreåringar i Vestland

    Vestland er det fylket i landet som har nest mest hundreåringar. Øvst på statistikken tronar Telemark, som hadde 35 hundreåringar eller eldre per hundre tusen innbyggjarar. Vestland følgjer etter med 32,4 og Oslo med 32,3. Professor emerita ved Universitetet i Bergen, Anette Hylen Ranhoff, seier variasjon i levealder er velkjend og eit mønster vi har sett lenge. – For Vestlandet og Telemark sin del er det nærliggjande å tenkje at fysisk aktivitet, sunt kosthald, gode familierelasjonar og færre skilsmisser medverkar til fleire hundreåringar, seier Ranhoff.

  • Fredag 16. august kl. 15.56

    Båt med tre personer i sank i Bamble

    Nødetatene rykket ut på melding om en racerbåt som har gått rundt i området Sildeberge i Bamble. Tre personer var om bord i båten, men alle kom seg opp av vannet, ifølge politiet. En person blir tatt med av ambulansen for en sjekk. Det er sannsynglivis vind som har gjorde at båten gikk rundt. Det flyter noe vrakrester igjen, men båten har sunket.

  • Fredag 16. august kl. 15.56

    Båt med tre personer sank i Bamble – fører hadde promille

    Nødetatene rykket ut på melding om en racerbåt som har gått rundt ved Sildeberge i Bamble. Båten sank, men de tre personene som var om bord kom seg opp på land. Én person blir tatt med av ambulansen for en sjekk. Det er sannsynligvis vind som gjorde at båten gikk rundt, ifølge politiet, men båtføreren blåste også til over lovlig verdi på en promilletest. Han skal også blodprøvetestes. Politiet oppretter sak.

  • Fredag 16. august kl. 15.56

    Båt med tre personer sank i Bamble

    Nødetatene rykket ut på melding om en racerbåt som har gått rundt ved Sildeberge i Bamble. Båten sank, men de tre personene som var om bord kom seg opp på land. Én person blir tatt med av ambulansen for en sjekk. Det er sannsynligvis vind som gjorde at båten gikk rundt, ifølge politiet.

  • Fredag 16. august kl. 15.56

    Båt med tre personer har gått rundt i Bamble

    Nødetatene rykker ut på melding om en racerbåt som har gått rundt i området Sildeberge i Bamble. Det skal ha vært tre personer om bord i båten, men alle er nå oppe av vannet, ifølge politiet.

  • Fredag 16. august kl. 15.55

    Vil myke opp øy-reguleringer

    Byrådet snur om streng regulering av de bebodde Oslo-øyene. Det melder de selv i en pressemelding. Beboerne på Malmøya, Ormøya, Ulvøya og Nedre Bekkelaget har siden 2019 hatt full byggestopp. Den videreføres, fram til ny reguleringsplan er på plass. I første forslag til reguleringsplan ville byrådet blant annet forby grunneiere fra å lagre kajakk og padlebrett i vannkanten. I tillegg ble det åpna for å ekspropriere eiendom for å sikre vedlikehold og offentlig tilgang til strandsonen. Nå har byrådet snudd. De mener ikke at ekspropriasjon er nødvendig, sier byråd for byutvikling James Stove Lorentzen. – Dugnadstradisjonen i dette området er sterk og har ført til godt vedlikehold på øyene Byrådet sender nå flere forslag til endringer på høring. Frist for å sende inn innspill er 6. september.

  • Fredag 16. august kl. 15.42

    Derfor prøvde eg single girl-challenge

    Denne sommaren har eg utfordra singellivet og har blant anna vore på fleire dater. Dette er det eg lærte av utfordringa.

  • Fredag 16. august kl. 15.40

    Glitre mener strømfeil på Vegårshei er fikset

    Glitre Nett mener de har fått rettet opp i feilen som har ført til flere strømbrudd på Vegårshei den siste uken, skriver Tvedestrandsposten. Magne Ingolf Madsen som driver bensinstasjon i bygda sier at strømmen har gått minst ti ganger det siste døgnet og at dette har gått ut over omsetningen. Pressevakt hos Glitre, Audun Brekke Sandhaug, sier til avisa at strømbruddene skyldes en sprekk i en transformatorstasjon som nå er byttet ut.

  • Fredag 16. august kl. 15.32

    Den ville flukten

    De vet ennå ikke hvilket helvete som venter.

  • Fredag 16. august kl. 15.31

    Billett fra mafiaen

    «Familien Cruz, familien Cruz, er dere til stede?»

  • Fredag 16. august kl. 15.31

    To pågrepet i Trondheim i politiaksjon

    Politiet pågrep to personer på Tiller i Trondheim i ettermiddag. I følge Adresseavisen er de siktet for å ha skjult personer som var på flukt. Politiadvokaten forteller til avisa at denne pågripelsen har kobling til drapsforsøket på Nedre Elvehavn natt til søndag 11. august. En mann skal ha blitt knivstukket tre ganger etter å ha blitt dratt ut av en bil.

  • Fredag 16. august kl. 15.31

    Ekskjæreste har vært i avhør: - Ber om fred og ro

    Politiet etterforsker saken mot Marius Borg Høiby (27) videre.

  • Fredag 16. august kl. 15.30

    Årets beste uke for S&P 500: – Mye av frykten har lagt seg

    Sterke makrotall har løftet New York-børsen den siste tiden. S&P 500-indeksen rundet av sin beste uke siden november i fjor.

  • Fredag 16. august kl. 15.30

    Bred oppgang på Wall Street

    Den brede S&P 500-indeksen ligger an til å runde av årets sterkeste uke.

  • Fredag 16. august kl. 15.30

    Wall Street snur oppover

    Den brede S&P 500-indeksen ligger an til å runde av årets sterkeste uke.

  • Fredag 16. august kl. 15.30

    Nedgang på Wall Street

    Vinnerrekken på Wall Street er på vei til å snu etter skuffende boligmarkedstall.

  • Fredag 16. august kl. 15.29

    Rykka til melding om røykutvikling frå tunnel

    Naudetatane rykka ut til Rullestadtunnelen i Etne etter melding om røykutvikling frå tunnelen. Mogleg frå eit køyretøy, meldte politiet, og stengte tunnelen. Så kom det melding om at det no verken er røyk eller brann, og at det kan ha vore varmgang i bremser. Tunnelen forblir stengt fram til bilbergar kjem. Personbilar kan køyre gamlevegen i staden, melder vegtrafikksentralen.

  • Fredag 16. august kl. 15.25

    Togforsinkelser i Drangedal – skjøv toget til stasjonen

    Det er togforsinkelser og innstillinger på grunn av strømproblemer mellom Drangedal og Lunde. Ifølge pressevakten i Bane Nor, Kirsten McDonagh, har kjøreledningen over togbanen falt ned slik at et Go-Ahead-tog er strømløst og ikke kommer seg videre. Toget ble skjøvet av et annet tog og er nå på Nakksjø stasjon. Passasjerene får komme seg over i et annet tog som skal tilbake til Drangedal. Det kjøres buss for tog mellom strekningen Det vil ta flere timer å fikse strømledningen, sier pressevakten.

  • Fredag 16. august kl. 15.25

    Togforsinkelser i Drangedal – 1.500 er berørt

    Det er togforsinkelser og innstillinger på grunn av strømproblemer mellom Nakksjø og Lunde. Ifølge pressevakten i Bane Nor, Kirsten McDonagh, har kjøreledningen over togbanen falt ned slik at et Go-Ahead-tog er strømløst og ikke kommer seg videre. Omtrent 1.500 reisende er berørt, ifølge pressevakta i Go-Ahead, Patrick Olsen. Problemet ble løst like etter 19:30, men følgefeilene fortsetter. De første passasjerene som ble rammet fikk komme seg over i et annet tog som skulle tilbake til Drangedal. De var på vei til Stavanger og er nå 5,5 timer forsinket. På Drangedal stasjon er det cirka hundre ventende akkurat nå, ifølge Christoffer Hermansen som selv er på vei fra Arendal til Oslo. Passasjerer venter på buss for tog, men ifølge pressevakta i Go-Ahead har det vært utfordrende å få tak i busser i dag. Pressevakt Olsen synes situasjonen er lei og beklager så mye til alle berørte.

  • Fredag 16. august kl. 15.25

    Togforsinkelser i Drangedal – forsøker å skyve toget

    Det er togforsinkelser og innstillinger på grunn av strømproblemer mellom Drangedal og Lunde. Ifølge pressevakten i Bane Nor, Kirsten McDonagh, er kjøreledningen over et Go-Ahead-tog falt ned. Det gjør at toget er strømløs. De forsøker nå å skyve toget som står stille med et annet tog til nærmeste stasjon som er på Nakksjø. Det kjøres buss for tog mellom strekningen Dette vil ta flere timer, sier pressevakten.

  • Fredag 16. august kl. 15.25

    Togforsinkelser i Drangedal

    Det er togforsinkelser og innstillinger pga. strømproblemer mellom Drangedal og Lunde. Det kjøres buss for tog mellom Drangedal og Lunde.

  • Fredag 16. august kl. 15.25

    Togforsinkelser i Drangedal – lang ventetid

    Det er togforsinkelser og innstillinger på grunn av strømproblemer mellom Nakksjø og Lunde. Ifølge pressevakten i Bane Nor, Kirsten McDonagh, har kjøreledningen over togbanen falt ned slik at et Go-Ahead-tog er strømløst og ikke kommer seg videre. Toget ble skjøvet av et annet tog og er nå på Nakksjø stasjon. Passasjerene fikk komme seg over i et annet tog som skal tilbake til Drangedal. På Drangedal stasjon er det cirka hundre ventende akkurat nå, ifølge Christoffer Hermansen som selv er på vei fra Arendal til Oslo. Passasjerer venter på buss for tog, men ifølge pressevakta i Go-Ahead har det vært utfordrende å få tak i busser i dag. – Mange har ventet i over to timer, forteller passasjer Hermansen. Det vil ta flere timer å fikse strømledningen, sier pressevakta i Bane Nor.

  • Fredag 16. august kl. 15.23

    Trafikkuhell på riksvei 80

    En personbil med kun sjåfør i bilen har vært involvert i et trafikkuhell på riksvei 80 Kistrand i Fauske kommune. Personen skal være ute av bilen og tas med av ambulanse til legevakt for sjekk. Det er ikke mistanke om promille. Bilen ligger på taket. Veien er delvis stengt. Det er noe kø på stedet, men trafikken blir dirigert forbi.

  • Fredag 16. august kl. 15.19

    Elise (25) er edru i fadderuken: – Har følt at jeg må ha en «gyldig» grunn

    Men det har ikke stoppet studenten fra å ta seg en skikkelig fest.

  • Fredag 16. august kl. 15.05

    RBK må spille for tomme tribuner

    Ankeutvalget i Norges Fotballforbund (NFF) har avvist Rosenborgs klage på at eliteseriekampen mot Lillestrøm skal spilles for tomme tribuner. Dermed blir avgjørelsen fra forbundets styre stående. Kampen spilles 21. august. Eliteserieoppgjøret mellom Rosenborg og Lillestrøm ble tidligere i sommer avbrutt etter gjentatte VAR-protester. Kort tid senere ble det besluttet at oppgjøret skulle gjenopptas for tomme tribuner. Den avgjørelsen valgte RBK å anke.

  • Fredag 16. august kl. 15.02

    NFF avviser Rosenborgs anke

    Norges Fotballforbund står på at Rosenborg-Lillestrøm skal spilles for tomme tribuner 21. august.

  • Fredag 16. august kl. 14.54

    Woke-kapitalismen

    Det er bare én ting å gjøre hvis noen krever å få vite hva bedriften din mener om abort.

  • Fredag 16. august kl. 14.51

    Arendalsuka kan tangere rekorden fra i fjor

    Besøket under Arendalsuka i år ligger an til å tangere rekorden på 160.000 fra i fjor. Det sier prosjektleder for Arendalsuka Tone Skindlo Taraldsen. – Vi er ikke ferdig telt ennå. Men jeg ser at vi kommer til å tangere rekorden, sier Skindlo Taraldsen.

  • Fredag 16. august kl. 14.51

    Røykutvikling i hytte i Nord-Odal: Ingen personskade

    Klokka 13.41 fikk Innlandet politidistrikt melding om røykutvikling i ei hytte i Nord-Odal. Både brannvesen og politi rykka ut. Ingen har kommet til skade, og det var kun små materielle skader etter hendelsen. Det var noen småflammer som sto opp langs en vegg som kom fra en ovn som sto inntil veggen, opplyser politiet på X. Politiet oppretter sak.

  • Fredag 16. august kl. 14.49

    Guro Pettersen er klar for portugisisk fotball

    Landslagskeeper Guro Pettersen har signert for portugisiske SF Damaiense. Det bekrefter klubben på sin Instagram-konto. 1. februar 2024 signerte 32-åringen for SV Werder Bremen i den tyske Bundesliga, hvor hun spilte siste del av sesongen. Hun forlot klubben etter sesongslutt. Pettersen har tidligere spilt tre perioder for Vålerenga. Hun har sju kamper for det norske landslaget.

  • Fredag 16. august kl. 14.46

    Os: Ungdom tiltalt for drapsforsøk

    Ifølge tiltalen skal ungdommen ha knivstukket fornærmede flere ganger.

  • Fredag 16. august kl. 14.44

    Ni personer utestenges fra Aspmyra

    Det melder TV 2. Etter fiskebollekastingen som skjedde i begynnelsen av august på Aspmyra, har ni personer blitt utestengt av Bodø/Glimt. Hendelsen skjedde i forbindelse med en VAR-protest fra enkelte supportere på J-feltet.

  • Fredag 16. august kl. 14.42

    Tenåring tiltalt for drapsforsøk på Os

    En tenåringsgutt under 18 år er tiltalt for drapsforsøk etter en knivstikking i Os sentrum i Bjørnafjorden i februar i år. Det opplyser politiet. Gutten skal ha stukket en annen gutt flere ganger i overkroppen. Påtalemyndigheten mener at et dødsfall ble unngått fordi en person avbrøt den tiltalte.

  • Fredag 16. august kl. 14.21

    Omkom etter badeulykke på Orrestranden

    En 20 år gammel mann fra Sandnes omkom i drukningsulykken på Orrestranden sist fredag. Det melder Sandnesposten idag. Det ble satt i gang en stor redningsaksjon da mannen ble meldt savnet etter bading. Både helikopter, båter og dykkere var på stedet. Han ble funnet 150 meter fra land og fraktet inn til stranden med luftambulanse. Det ble iverksatt livreddende førstehjelp på stedet, og han ble fløyet til Stavanger universitetssjukehus. Årsaken til ulykken er ikke kjent. Men det er et området der det kan være sterke strømmer i sjøen.

  • Fredag 16. august kl. 14.20

    Person påkøyrt på Kattem i Trondheim

    Naudetatane rykker ut til påkøyrsel av ein person i eit bustadfelt på Kattem i Trondheim. – Personen er vaken, det er ein fot som har blitt skada, melder operasjonsleiar Else Helen Stokkebø.

  • Fredag 16. august kl. 14.13

    Brudd på vannledning i Haugesund

    Det er mistanke om stort brudd på en vannledning ved Bleikemyr, Kvala og Kvalsvikområde nord i Haugesund, melder kommunen selv på sine nettsider. Dette påvirker vannforsyningen i nordre del av byen, og lavere trykk i springen flere steder. Noen beboere har fått melding om å koke vann som skal brukes til mat og drikke. Teknisk enhet arbeider med å finne ut hvor bruddet befinner seg, og kommunen ber om at folk ikke ringer til kommunen.

  • Fredag 16. august kl. 14.09

    Kom med klar beskjed til agenten: – Drit i alt annet

    Da Rosenborg-retur ble en mulighet, var Emil Konradsen Ceïde aldri i tvil.

  • Fredag 16. august kl. 14.04

    Gjenstand i veien på Askøybrua

    En entreprenør er på vei til Askøybrua, etter melding om gjenstander i veibanen. Det opplyser Vegtrafikksentralen Vest. Blant annet skal det ligge en skiltplate i kjørefeltet i retning Askøy.

  • Fredag 16. august kl. 14.03

    Rester av syklon kan treffe Vestland

    – Den tropiske syklonen «Ernesto» snurrer ute i Nord-Atlanteren med en hastighet på 155km/t, skriver Meteorologene på X. Neste uke kan restene etter syklonen treffe Norge og da kan det bli vått. Det er muligheter for mye nedbør og vind i Vestland, ifølge BT. Værmeldingen er basert på en langtidsmodell, så det er fortsatt noe usikkerhet knyttet til varselet.

  • Fredag 16. august kl. 13.57

    Ukens låter: Lady Gaga, Bruno Mars, 3Tos og Sia

    Ukens låter drar fra kjærlige smil mellom Lady Gaga og Bruno Mar, til et armklyping mellom Per Gessle og Albin Lee Meldau. En helt vanlig helg, med andre ord.

  • Fredag 16. august kl. 13.52

    – Meldt 26 grader i dag

    Marin hetebølge, regnbyger og over 20 grader. Været i helgen blir ... mmm ... variert.

  • Fredag 16. august kl. 13.51

    Tusenvis står i kø for å få studentbolig - men i Østfold står boligene enda tomme

    Over 12.500 studenter i landet står enda i kø for å få studentbolig. Samtidig står mange studentboliger i Østfold tomme. – Vi har ingen kø på studentboligene våre, sier Dag Lislerud Midtfjeld. Han er assisterende direktør i Studentsamskipnaden i Østfold. Midtfjeld forteller at det er i Fredrikstad det står flest ledige boliger. Tidligere har studentsamskipnaden leid ut ledige studentboliger til arbeidere.

  • Fredag 16. august kl. 13.33

    Bobb opereres i ettermiddag: – Vi er så lei oss

    Manchester City-manager Pep Guardiola oppdaterte pressen om skaden til Oscar Bobb (21).

  • Fredag 16. august kl. 13.31

    Fastslår at mpox-risikoen er moderat

    Det europeiske smittevernbyrået (ECDC) slår fredag fast at det er «moderat» risiko for mpox-smitte enkelte steder i Afrika. De ber land om å følge nøye med på turister som kommer fra rammede områder.

  • Fredag 16. august kl. 13.30

    Terox AS permitterer ansatte

    Terox AS i Flekkefjord permitterer rundt 30 ansatte, skriver avisen Agder. De ansatte skal ha blitt informert om situasjonen på et allmøte torsdag. Selskapet som tidligere het Agder Tunnelservice ble begjært konkurs i mars, men startet opp igjen som Terox. Ledelsen i selskapet har ikke kommentert saken til avisa.

  • Fredag 16. august kl. 13.29

    E39 Glaskartunnelen stengt fra klokken 18.00

    Rehabilitering av sørgående løp i Glaskartunnelen, E39 fra Åsane til Bergen fører til mer støyplager for beboere i området enn ventet. Sprenging og pigging skal derfor flyttes til kveldstid, opplyser vegvesenet. Det skal ha kommet inn svært mange klager på støy i det siste, og flere beboere har i perioder blitt sendt på hotell. – Folk i Ervikveien, Storbotn og Glaskaråsen har dessverre fått mye plager med støy i det siste. Noen av boligene ligger bare 30 meter fra tunneltraseen, og flere av husene er forankret direkte i fjell. I ukene framover skal vi sprenge plass til nye vifter, og derfor ser vi ingen annen løsning enn å flytte det mest støyende arbeidet til tidligere på kvelden, slik at folk kan få sove i timene etter midnatt, sier prosjektleder Kristian Dahle Sylta i Statens vegvesen. Arbeidet starter natt til mandag.

  • Fredag 16. august kl. 13.26

    Ronny møtte flammene utenfor vinduet: – Aldri vært så varm i ryggen før

    Ronny Pedersen og Bente Strandå har bodd i borettslaget i Rønvik i 20 år. Natt til fredag ble det slukt av flammer.

  • Fredag 16. august kl. 13.25

    Lesja og Dovre ber for Otta

    Både Lesja og Dovre kommunar ber om at Otta blir sikra som skolestad. Det går fram av forslaga til høyringssvar om den vidaregåande skolestrukturen i Innlandet. Det er tverrpolitiske utval som har utarbeidd forslaga. – Eit sterkt tilbod på Otta vil gjere at dei fleste av ungdomane i regionen framleis kan bu heime, står det i innspelet frå Lesja. Det er lokalavisa Vigga som skriv dette. I alle alternativa som Innlandet fylkeskommune skal ta stilling til, er skolestaden Dombås foreslått lagt ned. Dei to kommunane skriv at det beste hadde vore å oppretthalde Dombås. Men om det ikkje skjer, må elevane i deira kommunar få gode skysstilbod, og auka bortebuarstipend for dei som må bu på hybel. I Dovre sitt svar ber dei og om ei omstillingspakke for å bøte på dei negative konsekvensane om vidaregåande blir lagt ned. Kommunane skal behandle forslaga til høyringssvar i slutten av månaden. Fristen er 31. august,

  • Fredag 16. august kl. 13.25

    En barnestjerne

  • Fredag 16. august kl. 13.24

    Brann i personbil på Leknes

    En personbil på E10 Lofoten begynte å brenne ved Offersøya, melder NRK Trafikk. Trafikken kan nå passere på Offersøybrua vest for Leknes.

  • Fredag 16. august kl. 13.24

    Brann i kjøretøy i Lofoten

    En personbil på E10 Lofoten begynte å brenne ved Offersøya, melder NRK Trafikk. Trafikken kan nå passere på Offersøybrua vest for Leknes.

  • Fredag 16. august kl. 13.20

    Voldshendelse under Oslo pride etterforskes som hatkriminalitet

    To menn ble utsatt for vold natt til lørdag 29. juni på Grünerløkka i Oslo. Nå etterforsker politiet saken som hatkriminalitet i forbindelse med Oslo pride.

  • Fredag 16. august kl. 13.20

    Åmli trenger midlertidig kommunedirektør

    Lokalpolitikerne i Åmli skal konstituere en midlertidig kommunedirektør på torsdag, skriver Tvedestrandsposten. Årsaken er at kommunedirektør Christina Ødegård er sykemeldt og at assisterende kommunedirektør skal begynne i ny jobb. I saken til kommunestyret foreslås det at Inge-Egil Hauge, som nå er leder for habilitering og ressurs, blir konstituert kommunedirektør fram til Ødegård er tilbake.

  • Fredag 16. august kl. 13.10

    Etterlyser vitner til overfall

    Politiet i Tønsberg ber om hjelp fra publikum etter at en 19 år gammel kvinne ble overfalt på Skallevold torsdag ettermiddag. Ifølge politiet gikk kvinnen langs Granborgveien da hun ble angrepet bakfra og holdt fast ved 1315-tiden. Kvinnen ble lagt i bakken før gjerningspersonen slapp taket og syklet av gårde. 19-åringen har beskrevet gjerningspersonen som en gutt som var yngre enn henne. Han hadde på seg en mørkegrå t-skjorte og en bukse i samme farge. Han syklet fra stedet på en sykkel som ifølge kvinnen var for liten for gutten. Seksjonssjef for etterforskning i tønsbergpolitiet, Knut Erik Ågrav, sier politiet er avhengig av flere opplysninger for å finne den mistenkte gutten. Han sier at gutten var lys mørk i huden. – Hun har jo kun sett bakhodet på mistenkte da han sykla derfra. Vi er usikre på hårlengden, men fargen på håret er svart, sier Ågrav. Kvinnen ble ikke fysisk skadd i overfallet.

  • Fredag 16. august kl. 13.06

    51-åring ble funnet død

    Personen som ble funnet i fjæra i Flatanger i Trøndelag 11. august, er nå identifisert. Det var 51 år gamle Kent-Åge Vedvik som ble funnet død. Det skriver politiet i ei pressemelding. 51-åringen ble meldt savnet etter at han forsvant ved Sitter lørdag 20. juli. Det ble gjort omfattende søk i terrenget med mannskaper og hundepatruljer. Det ble også søkt med redningshelikopter, droner og undervannsdrone i sjøen. Mannen var hjemmehørende i Fosnavåg i Herøy kommune i Møre og Romsdal, men oppvokst i Flatanger kommune. Politiet har gjort flere avhør og undersøkelser, og mistenker ikke at det ligger noe kriminelt bak dødsfallet.

  • Fredag 16. august kl. 12.57

    Mot historisk børsoppgang: – Ikke oppsiktsvekkende

    Hovedindeksen på Oslo Børs steg fredag for niende dag på rad. Det kan komme flere milepæler de neste dagene.

  • Fredag 16. august kl. 12.50

    E6 i Steinkjer stengt – én alvorlig skadet

    Flere biler er involvert i ulykken.

  • Fredag 16. august kl. 12.50

    Voldshendelse under Oslo pride etterforskes som hatkriminalitet

    Natt til lørdag 29. juni rykket politiet ut til Olaf Ryes plass på Grünerløkka, etter melding om at to menn hadde blitt utsatt for vold. Politiadvokat Caroline Gunvaldsen Lieungh forteller at gjerningspersonene hadde stukket av fra stedet. 11. juli pågrep politiet en kvinne og en mann i 30-årene. Begge er nå siktet for vold, og kvinnen er siktet for hatefulle ytringer. – Det skal ha blitt sagt noe som var rettet mot det skeive miljøet under voldshendelsen. Volden skjedde under pride, og i nærheten av pride park. Ifølge politiet hadde de fornærmede på seg regnbueeffekter. De to personene er løslatt og mannen er foreløpig ikke avhørt. Begge skal være kjenninger av politiet fra før.

  • Fredag 16. august kl. 12.50

    Voldshendelse under pride etterforskes som hatkriminalitet

    Natt til lørdag 29. juni rykket politiet ut til Olaf Ryes plass på Grünerløkka, etter melding om at to menn hadde blitt utsatt for vold. Politiadvokat Caroline Gunvaldsen Lieungh forteller at gjerningspersonene hadde stukket av fra stedet. 11. juli pågrep politiet en kvinne og en mann i 30-årene. Begge er nå siktet for vold, og kvinnen er siktet for hatefulle ytringer. – Det skal ha blitt sagt noe som var rettet mot det skeive miljøet under voldshendelsen. Volden skjedde under pride, og i nærheten av pride Park. Ifølge politiet hadde de fornærmede på seg regnbueeffekter. De to personene er løslatt og mannen er foreløpig ikke avhørt. Begge skal være kjenninger av politiet fra før.

  • Fredag 16. august kl. 12.49

    Ulykke mellom sparkesykkel og bil

    Nødetatene er på vei til Hellestvedtveien i Bamble etter en ulykke mellom en bil og to personer på en sparkesykkel. Det er foreløpig uklart om noen personer er skadd.

  • Fredag 16. august kl. 12.49

    10-åringer kolliderte med bil

    To gutter på 10 år på en elektrisk sparkesykkel har kollidert med en stillestående bil på Hellestvedtveien i Bamble. Begge guttene er oppegående, men han ene kjøres til sykehus for en sjekk.

  • Fredag 16. august kl. 12.46

    E6 stengt etter alvorlig trafikkulykke

    Nødetatene har rykket ut til ei trafikkulykke på E6 ved Snåsavatnet. Flere biler er involvert. – Framstår alvorlig, skriver politiet. E6 er stengt inntil videre.

  • Fredag 16. august kl. 12.45

    Tesla i retten for ubetalte parkeringsregninger

    Nekter å betale for kameraparkering.

  • Fredag 16. august kl. 12.43

    Alvorlig trafikkulykke i Oslo – startet med livreddende førstehjelp

    En motorsykkel har kollidert med et vogntog øst i Oslo. Ifølge politiet dreier det seg om en alvorlig ulykke. – Det er snakk om en svært alvorlig ulykke og det er startet livreddende førstehjelp på stedet, sier operasjonsleder i politiet, Tor Gulbrandsen. Ulykken har skjedd i nærheten av Vestli i Oslo.

  • Fredag 16. august kl. 12.43

    Motorsyklist døde i trafikkulykke i Oslo

    En motorsykkel har kollidert med et vogntog øst i Oslo. Ifølge politiet dreier det seg om en alvorlig ulykke. – Det er snakk om en svært alvorlig ulykke og det er startet livreddende førstehjelp på stedet, sier operasjonsleder i politiet, Tor Gulbrandsen. En drøy halvtime etter første melding om ulykke sier politiet at føreren av motorsykkelen har mistet livet. – Nødetatene jobber på stedet med undersøkelser og informasjonsinnhenting. Det er flere vitner til ulykken. Det er jobbet med livreddende førstehjelp, men livet sto ikke til å redde, sier Gulbrandsen. Deler av Rv4 hvor ulykken har skjedd er stengt og det vil den være en stund, ifølge politiet. Det er satt opp omkjøring fra Gjelleråsen og Fossumkrysset. Ulykken fører til kø i området.

  • Fredag 16. august kl. 12.42

    Én død etter trafikkulykke i Oslo

    En motorsykkel har kollidert med et vogntog.

  • Fredag 16. august kl. 12.40

    Politidrone styrtet i Arendal

    En av Agder politidistrikts droner styrtet under et oppdrag på Arendalsuka torsdag, melder politiet. Dronen landet på taket til Trefoldighetskirken i Arendal sentrum og videre ned på bakken. Havariet medførte merker på taket på kirken, men ikke skade på personer eller annen eiendom. Dronen er totalskadet. – Vi ser alvorlig på hendelsen og er nå opptatt av å finne ut hva som er grunnen til havariet. Dronen sendes nå inn til nasjonale beredskapsressurser for undersøkelser, sier Vidar Arnesen, stabssjef i Agder politidistrikt.

  • Fredag 16. august kl. 12.36

    Forskerne fikk endelig hai på kroken i Vesterålen

    Etter fem lange dager til sjøs, fikk havforskerne årets første napp, skriver Havforskningsinstituttet. Årets første «fangst», en håbrann, var 265 centimeter lang og omtrent 200 kilo tung. Haien fikk to satellittmerker på finnen og DNA-prøve ble tatt. Merkene kommer til å sitte fast på haien og sende signal hver gang den kommer opp til overflaten. – Slik kan vi følge haien det neste året. Da kan vi finne ut om den holder seg her i Lofoten-området, eller om den kanskje tar en tur til varmere strøk når kulda setter inn, sier forsker Keno Ferter ved Havforskningsinstituttet. Merkingen av håbrann er en del av forskningsprosjektet «Haier på farten» der forskerne studerer hvordan pigghå, brugde og håbrann vandrer, oppfører seg og hvordan de blir påvirket av menneskelig aktivitet. Havforsker Ferter kan kan forresten betrygge om at det er helt trygt å bade i Vesterålen, selv om håbrannen blir kalt «hvithaiens fetter». – Håbrann er helt ufarlige for mennesker, det er ingen grunn til å frykte for liv og lemmer.

  • Fredag 16. august kl. 12.35

    Statsråden har mest støtte

    Statsråd for kommunaldepartementet Erling Sande har fått flest innspel som listetopp for Senterpartiet i Sogn og Fjordane. Sande har fått 15 innspel, eitt meir enn ungdomskandidat Emma Berge Ness frå Viksdalen. Årdølen Aleksander Øren Heen har fått 11 innspel. Nemnda tek sikte på å ha klart listeframlegget før jul, men den endelege lista til Stortingsvalet neste haust skjer 1. mars.

  • Fredag 16. august kl. 12.27

    Hærverk for 100.000 kroner

    Revehiet barnehage i Løten kommune har blitt utsatt for hærverk, melder kommunen på sine egne hjemmesider. Det var HA som først meldte om saken. Et av vinduene i barnehagen ble knust i løpet av helgen som var. Ifølge virksomhetsleder i barnehagen gjorde barna store øyne da de kom til barnehagen mandag. Kommunen opplyser på sin hjemmesider at totalkostnaden for hele skadeverket vil komme på rundt 100.000 kroner. – Disse pengene kunne blitt brukt til noe fint for lokalsamfunnet i stedet, sier vaktmester Ove Østberg til kommunen. Skadeverket er politianmeldt.

  • Fredag 16. august kl. 12.15

    Koster 24-26 mill. å reparere bybanevogn

    Bybanevognen som krasjet inn i endestasjonen ved Oasen i Fyllingsdalen i fjor vår, vil være ferdig reparert og tilbake i Bergen neste sommer, skriver BT. Reparasjonen i Tyskland vil totalt koste 24-26 millioner kroner, ifølge avisen. Elleve personer ble skadd i ulykken. Føreren ble først siktet, men saken mot ham ble henlagt fordi politiet ikke fant grunnlag for at noe straffbart hadde skjedd.

  • Fredag 16. august kl. 12.07

    Fra RBK til Nederland

    Rosenborg og FC Emmen er enige om en overgang for den finske spissen Agon Sadiku. Det skriver Rosenborg på sine nettsider. Sadiku kom til Rosenborg foran fjorårssesongen og har spilt 16 offisielle kamper og scoret fire mål for klubben.

  • Fredag 16. august kl. 12.04

    Glad for at batteriproduksjonen i Arendal kan starte

    Administrerende direktør Lars Christian Bacher sier han er stolt over at Morrows batterifabrikk i Arendal nå er offisielt åpnet. Bacher sier han ønsker å takke alle som har bidratt til at selskapet nå kan sette i gang med produksjon. – Dette viser at det faktisk er mulig å få til en battericellefabrikk i Norge. Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) var en av mange deltakere på den offisielle åpningen av batterifabrikken i dag. Støre var også på plass da byggingen startet for to år siden.

  • Fredag 16. august kl. 11.56

    Landslagsspiller klar for HamKams kvinnelag

    HamKams kvinnelag i fotball, som topper andredivisjon, styrker stallen foran høstsesongen. 18 år gamle Mariela Papadopaulou Bingen, som spiller på det norske J19-landslaget, kommer til HamKam fra spill i Vålerenga. Hun har tidligere spilt flere sesonger for Stabæk. Ifølge Hamar Arbeiderblad vraket landslagsspilleren tilbud fra både Vålerenga, Stabæk og Arna-Bjørnar.

  • Fredag 16. august kl. 11.55

    Mann løslatt etter den kraftige eksplosjonen på Kampen i Oslo

    Den unge mannen som ble pågrepet etter den kraftige eksplosjonen som gikk av utenfor en boligblokk på Kampen i Oslo onsdag, er løslatt av politiet. Det opplyser politiadvokat Helene Setlo i Oslo politidistrikt til NTB. – Siktede har ikke fått oppnevnt noen forsvarer, han er løslatt og han vil ikke bli fremstilt for fengsling. Årsaken til dette er at politiet har vurdert at vilkårene for fengsling ikke er oppfylt, da det ikke er fare for bevisforspillelse, gjentakelse eller unndragelse, sier Setlo. Onsdag rykket bevæpnet politi ut til Kampen med store ressurser etter å ha mottatt melding om en eksplosjon på ettermiddagen. Et stort område ble sperret av. Ingen personer eller bygninger ble skadet i eksplosjonen. Senere på kvelden ble mannen i slutten av tenårene pågrepet og siktet. Politiet har ikke sagt noe om hvilke typer eksplosiver som ble brukt.

  • Fredag 16. august kl. 11.54

    Ja, det er god omsorg å stille krav til sykmeldte

    Pasienten er mer fornøyd om legen hjelper dem å ikke bli sykmeldt.

  • Fredag 16. august kl. 11.46

    Åpner deler av middelalderparken

    Lørdag er en stor dag i den nye Middelalderparken. Da åpner deler av parken, og det skjer på dagen 400 år etter at det gamle Oslo brant for siste gang. Dette blir også første gang på 10 år at middelalderfestivalen er tilbake i gamle trakter, skriver Avisa Oslo. Men fremdeles gjenstår mye arbeid med parken, og blant annet er det uklart hva som skjer med det gamle Lokomotivverkstedet.

  • Fredag 16. august kl. 11.42

    Trafikkulykke Varhaug i Hå

    Mannskaper fra Nærbø brannstasjon har rykket ut på melding om en trafikkulykke på fylkesvei 44 i nærheten av Varhaug. To personbiler er involverte. Det ene kjøretøyet har kjørt inn i det andre bakfra. Tilsammen er fire personer involverte i ulykken. Meldingen kom like etter 11.30.

  • Fredag 16. august kl. 11.41

    Kjørte ruset uten gyldig førerkort

    Politiet har stanset en bil på Mosseveien, der fører fremsto ruset og ved testing ga det utslag på narkotika. – Fører hadde heller ikke gyldig førerkort, og blir dermed anmeldt for både ruspåvirket kjøring og kjøring uten gyldig førerkort, skriver politiet.

  • Fredag 16. august kl. 11.31

    Ektepar funnet døde

    Et ektepar er funnet døde i Kristiansand, skriver Fædrelandsvennen. – De døde er sendt til obduksjon for å få kartlagt dødsårsaken. I utgangspunktet er det ikke mistanke om at det har skjedd noe kriminelt, sier påtaleleder Terje Kaddeberg Skår til avisen.

  • Fredag 16. august kl. 11.31

    Ektepar funnet døde i Kristiansand

    Et ektepar i 50-årene er funnet døde i Kristiansand, opplyser påtaleleder i Agder politidistrikt, Terje Kaddeberg Skår til NRK. Politiet fant ekteparet etter at de tidligere i uken hadde mottatt en bekymringsmelding. – Så langt er det ingen konkrete holdepunkter for at det har skjedd noe straffbart, sier Kaddeberg Skår. De avdøde blir sendt til obduksjon. Det var Fædrelandsvennen som først omtalte dødsfallene.

  • Fredag 16. august kl. 11.27

    – Jeg gjorde ikke noe kriminelt

    I en ny dokumentar snakker trenerlegenden Sven Göran Eriksson om forhold til andre kvinner. – Sex er én av mange fine ting i livet for oss alle, sier svensken.

  • Fredag 16. august kl. 11.26

    Sammen skal vi få flere i jobb

    Regjeringen har et nytt, ambisiøst mål: innen 2030 skal vi ha 150.000 flere personer i arbeid. Det er bra for folk, og bra for fellesskapet.

  • Fredag 16. august kl. 11.18

    Hordaland: Opp mot 20 personar barka saman i slagsmål på Voss

    Mellom 15 og 20 personar skal ha vore involvert i eit masseslagsmål i Uttrågata i Voss sentrum sist helg, skriv Hordaland. – Det var hyl og skrik, folk vart lagt i bakken og sparka i andletet. Eg har aldri opplevd liknande på Voss, seier eit vitne til avisa. Mannskap frå både Bergen, Voss og Vik vart kalt ut. Bjørn Inge Aarsand, politistasjonsjef på Voss, seier til avisa at alt frå tenåringar til folk i 50-åra var involvert. Dei ser med største alvor på saka, seier han.

  • Fredag 16. august kl. 11.14

    Stavanger er god på klimatilpasning

    Stavanger er den kommunen i landet som gjør mest for å forberede seg på klimaendringene. Det viser en ny oversikt fra - norsk senter for bærekraftig klimatilpassing. De har rangert kommunene for andre år på rad. Stavanger er på topp, Oslo på andre plass og Bærum på tredje plass. Riksrevisjonen har tidligere konkludert med at myndighetene ikke har god nok oversikt over hvor det kan bli meir flom og skred, og ikke ser langt nok frem når de lager risikoanalyser.

  • Fredag 16. august kl. 11.12

    Nav-direktør er bekymret over høy andel unge uføre

    Andelen personer som får uføretrygd i Vestfold og Telemark holder seg relativt stabilt, ifølge Nav. Litt over 35 000 personer fikk uføretrygd i andre kvartal i år og det er en økning på 311 personer fra i fjor. Telemark blant fylkene i landet med høyest andel uføre totalt, men Vestfold hadde høyest andel under 30 år. Fylkesdirektør Anders Anundsen er særlig bekymret over den høye andelen unge uføre.

  • Fredag 16. august kl. 11.08

    Ingen brann i båt i Haugesund likevel

    Klokka 11.05 kom det melding om brann i en fortøyd småbåt i Haugesund. Få minutter senere kom kontrabeskjeden. Det var ikke brann, men røyk fra en nyoppstartet båtmotor.

  • Fredag 16. august kl. 11.06

    Anmelder Nye Veier for ulovlige inngrep i verneområde

    Statsforvalteren har anmeldt Nye Veier AS for alvorlig miljøkriminalitet i Frierflogene naturreservat i forbindelse med bygging av ny Grenlandsbru på E18 i Porsgrunn. Inngrepene omfatter skade på vegetasjon og deponering av masser, og har blant annet ført til ødeleggelse av en forekomst av en kritisk truet soppart, melder Statsforvalteren i Vestfold og Telemark. – Statsforvalteren ser alvorlig på at det er gjennomført ulovlige inngrep som har ført til betydelig miljøskade i naturreservatet og tap av truet natur, sier direktør i miljøavdelingen Grethe Helgås. Kommunikasjonsrådgiver i Nye Veier, Nils Bernt Rinde, sier til NRK at de selv meldte om dette til Statsforvalteren og at de beklager og skal rydde opp. Ifølge han er det snakk om et området på 80 kvadratmeter.

  • Fredag 16. august kl. 11.05

    Ukens Investtech: Den beste og verste aksjen på Oslo Børs nå

    En trygg havn i tider med turbulens.

  • Fredag 16. august kl. 11.04

    Stopper innspilling av svensk reality på Stetind

    Innspillingen av svenske «Berget» er stoppet som følge av at en svensk mann i 50-årene døde denne uken under innspillingen. Det skriver TV 4. – Torsdag kveld bestemte TV4 sin innholdsavdeling sammen med produksjonsselskapet Jarowskij at det ikke er rett tidspunkt for å fortsette innspillingen av Berget, skriver kanalen i en melding. – Deltakerne og produktionsteamet forlater innspillingsplassen fredag og drar hjem, melder kanalen internt.

  • Fredag 16. august kl. 10.58

    Svensk TV4 stanser innspillingen av «Berget» - døde foran kamera

    TV4 bekrefter nå at mannen i 50-årene døde under innspillingen av en av øvelsene i reality-serien. Nå stopper kanalen innspillingen på ubestemt tid og vil granske seg selv.

  • Fredag 16. august kl. 10.54

    Kjørte altfor fort – mister lappen

    En bilist blir anmeldt etter å ha kjørt altfor fort på riksvei 3 i Elverum. Rett etter klokka 10 i formiddag ble sjåføren målt til 137 kilometer i timen i 80-sona ved Sommerudsaga. Bilisten mistet også førerkortet.

  • Fredag 16. august kl. 10.54

    Kommune vil ikkje ha sirkus på skuleplass

    Austevoll kommune seier nei til at Cirkus Agora får setja opp sirkustelt utanfor Selbjørn skule i september, skriv avisa Marsteinen. Kommunalsjef Bjørn Christian Bjånesøy seier til avisa er at sirkuset ville setja opp sirkusteltet på skuleplassen i skuletida, noko dei seier nei til. Sirkusdirektør Jan-Ketil Smørdal trur på sui sida at saka skal løysa seg.

  • Fredag 16. august kl. 10.54

    Facebook må svare om dop-annonser

    Sett av tusenvis av EU-borgere.

  • Fredag 16. august kl. 10.48

    Northug imponerer – igjen: – Jeg tror de tenker at jeg er psykopat

    Petter Northug (38) bruker bare ett sekund på å tenke. Så bryter han ut i full latter.

  • Fredag 16. august kl. 10.48

    Færre uføretrygdede i Nordland

    Ved utgangen av juni mottok 19.569 nordlendinger uføretrygd. Det er 409 færre enn på samme tid i fjor, og er tredje år på rad med nedgang, viser ferske tall fra Nav. Antall uføretrygdede utgjør 13.1 prosent av befolkningen mellom 18 og 67 år. – Nedgangen i antall mottakere av uføretrygd skyldes i all hovedsak overgang til alderspensjon, og den store gruppen eldre uføretrygdede forsterker nedgangen, sier Cathrine Stavnes, direktør ved NAV Nordland i en pressemelding. Det er nå 369 803 mottakere av uføretrygd i landet, noe som utgjør 10,5 prosent av befolkningen.

  • Fredag 16. august kl. 10.42

    Flere vil studere landbruksfag ved NMBU

    Pilene peker oppover for landbruksfag i høyere utdanning. Særlig skogfaget ved NMBU er populært i år. Søkertallene til landbruksfagene i høyere utdanning har gått nedover de siste årene, men trenden ser ut til å snu, opplyser Landbruks- og matdepartementet. Til studiene i høst har 546 personer søkt landbruksfag som sitt førstevalg i høyere utdanning. Det er 28 flere søkere enn i 2023. Tallene er nesten på nivå med søkertallene i 2019. Det har vært en stor interesse for skogfaget ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) i år. 87 personer hadde skogfag ved NMBU som førstevalg. Det er 19 flere enn i fjor og en dobling fra 2019. Universitetet hadde opprinnelig beregnet 35 studieplasser for skogfaget i 2024, men på grunn av den store interessen fikk 70 søkere tilbud om studieplass.

  • Fredag 16. august kl. 10.38

    Melding om løs hest på E6

    Vegtrafikksentralen nord melder på twitter om en løs hest på E6 ved Eiteråga ved Rana. De ber publikum være observante.

  • Fredag 16. august kl. 10.24

    Innlandet har landets høyeste andel uføre

    Stadig flere personer mottar uføretrygd fra Nav – og Innlandet har den høyeste andelen uføre. Tall fra Nav viser at 369.800 personer mottok uføretrygd fra Nav ved utgangen av juni. Det er en økning på 1000 uføre fra forrige kvartal og 3500 flere enn for ett år siden. Andelen uføretrygdede i prosent av befolkningen var på 10,5 prosent for hele Norge sett under ett. I Innlandet er andelen 14,4? prosent, noe som altså er høyest i landet.

  • Fredag 16. august kl. 10.18

    Nilsen Tangen forlater Viking – klar for Sarpsborg 08

    Harald Nilsen Tangen bytter ut Viking med Sarpsborg 08. Fotballspilleren har signert en kontrakt som strekker seg ut 2027. Det bekrefter klubben på sine nettsider. – Jeg ser på det som en spennende mulighet til å utvikle meg videre. Så synes jeg Sarpsborg spiller fin fotball, så det kommer til å passe meg bra, sier Nilsen Tangen. 23-åringen gikk gradene i Viking, før han debuterte på A-laget i 2018. Siden har han vært på lån i Tromsdalen og Åsane. De siste årene har han etablert seg i Viking-troppen og står med 11 mål og 16 målgivende på 123 kamper for A-laget. (©NTB)

  • Fredag 16. august kl. 10.17

    Smart om #metoo fra Andrea Bræin Hovig

    En smart og ganske underholdende roman om da #metoo-alarmen gikk i teaterverdenen.

  • Fredag 16. august kl. 10.17

    Reduserer antall kjørefelt på E18

    Det blir færre kjørefelt på E18 Varoddbrua i Kristiansand mens brufuger byttes på den eldste av broene, skriver Statens vegvesen. Mens arbeidet pågår vil Varoddbrua få to kjørefelt i hver retning mot dagens tre. Det er satt av tre måneder til arbeidet, og forarbeidet starter 20. august.

  • Fredag 16. august kl. 10.12

    Hotellsmurt opptur for Hegnar

    Investeringen i hotellkjeden Scandic bidro sterkt til at Trygve Hegnar doblet overskuddet ifjor.

  • Fredag 16. august kl. 10.02

    Travis Scott dukket opp i sjelden Norge-genser

    Hva!? Er Travis Scott fan av det norske håndballandslaget, og kan det være Heidi Løke sin genser?

  • Fredag 16. august kl. 10.00

    Bekreftet: Konradsen Ceïde tilbake til RBK

    Returnerer fra Serie A.

  • Fredag 16. august kl. 9.59

    Ny politisk rådgiver for Geir Pollestad

    Henrik Nordtun Gjertsen (25) fra Sandnes er ny politisk rådgiver i Landbruks- og matdepartementet. Han kommer fra ulike verv i Norges Bygdeungdomslag (NBU), skriver departementet på sin nettside. Nordtun Gjertsen har en bachelor i utøvende folkemusikk fra Norges Musikkhøgskole og studerer nå på Veterinærhøgskolen.

  • Fredag 16. august kl. 9.55

    Stopper tilbud på Notodden sykehus

    Notodden sykehus stopper tilbudet om å utrede kronisk fatigue syndrom/ ME for voksne. Sykehuset Telemark opplyser på sin hjemmeside at det skyldes at Notodden sykehus framover ikke vil ha ressurser innenfor dette fagfeltet og at utredningen generelt er fastlegenes ansvar. Men pasienter som allerede er henvist og venter på time på Notodden sykehus, får dette.

  • Fredag 16. august kl. 9.31

    Rykte ut til Haukeland etter melding om utagering

    Politiet i Bergen måtte fredag morgon rykkja ut til Haukeland universitetssjukehus. Der hadde vektarar teke kontroll på ein person som skal ha vore utagerande. Etter kort tid var politiet på staden. Ifølgje operasjonsleiar Steinar Hausvik i Vest politidistrikt har dei kontroll på situasjonen.

  • Fredag 16. august kl. 9.17

    Tipset om beruset sjåfør

    Politiet fikk tips om at det luktet alkohol av en fører av vogntog under lossing av varer på Tiller. Politiet har kontrollert føreren og vedkommende blåste til over den lovlige verdien av alkohol for kjøring av motorvogn. Politiet har sikret bevis i saken og det blir opprettet anmeldelse for kjøring i beruset tilstand. Føreren fikk førerkortet beslaglagt.

  • Fredag 16. august kl. 9.14

    Mistet førerkort etter kontrollaksjon i Løten

    En norsk tungtransportsjåfør blir anmeldt og mistet førerkortet etter å ha blitt kontrollert ved Statens vegvesens stasjon på Ånestad i Løten. Samme dag hadde sjåføren blitt stoppet på en annen kontrollstasjon på vestlandet uten sjåførkort i fartsskriveren og med overlast. Da han ble stoppet med samme problem på Ånestad på kvelden endte det med anmeldelse og førerkortbeslag. En polsk turbussjåfør ble også anmeldt etter at han hadde registrert kjøre- og hviletiden på en annen persons sjåførkort. Dette gjøres for å skjule data slik at man kan kjøre mer og hvile mindre.

  • Fredag 16. august kl. 9.09

    Økt beredskap på grunn av ustabilt nett

    Sørlandet sykehus Kristiansand gikk fredag morgen over i grønn beredskap, skriver Fædrelandsvennen. Årsaken er ustabilt nett i Kristiansand. – Dette har ikke gått ut over pasientbehandling. Den økte beredskapen var mer et føre-var-prinsipp, sa kommunikasjonsdirektør Signy Svendsen. Rundt klokken 10.45 opplyser Svendsen til NRK at problemene er løst.

  • Fredag 16. august kl. 9.09

    Brann i båt på land

    Klokka 08.45 fekk brannvesenet melding om brann i ein båt i Ryfylkeveien i Sandnes. Mannskap frå Høle brannstasjon rykker ut .

  • Fredag 16. august kl. 9.09

    Brann i båt

    Klokka 08.45 fekk brannvesenet melding om brann i ein båt på Høle i Sandnes. Mannskap frå Høle brannstasjon rykka ut, men då var alt brannen sløkt, og ingen personar blei skadde.

  • Fredag 16. august kl. 9.04

    Fin kjøring ved skolestart

    Politiet har kontrollert trafikken i hele Trøndelag i forbindelse med skolestart. Det rapporteres om fin kjøring. Men det ble utstedt ett forenkla forelegg ved Namsos barne - og ungdomsskole for ikke å ha sikret et barn under 15 år. På Svorkmo ble det utstedt ett forenkla forelegg for bruk av telefon under kjøring. Ellers var det ingen reaksjoner fra politiet.

  • Fredag 16. august kl. 9.00

    Oppgang på Oslo Børs – Frontline bykser

    Børsen styrer nå mot niende dag på rad med oppgang.

  • Fredag 16. august kl. 9.00

    Flatt på Oslo Børs – Frontline bykser

    Stemningen på Oslo Børs har snudd nedover utover ettermiddagen fredag.

  • Fredag 16. august kl. 9.00

    Oslo Børs stiger – Frontline bykser

    Børsen styrer nå mot niende dag på rad med oppgang.

  • Fredag 16. august kl. 9.00

    Oslo Børs stiger fra start

    Børsen styrer nå mot niende dag på rad med oppgang.

  • Fredag 16. august kl. 9.00

    Niende dag med oppgang for Oslo Børs - lengste seiersrekke siden oktober 2013

    Børsen fortsatte oppturen på ukens siste handelsdag. – Sommerulykke det er korrigert for, sier forvalter.

  • Fredag 16. august kl. 8.56

    Kostholdsekspert: – Må ha politiske tiltak

    Ernæringsfysiolog Tine Sundfør forventer politisk oppfølging etter at de nye kostrådene ble lagt frem. Landbruksministeren sier det ikke er planer om å endre momsen på frukt og grønt.

  • Fredag 16. august kl. 8.54

    Tollefsens boliggigant har solgt boliger for fire milliarder

    Heimstaden Bostad fortsetter å hente ut gevinster fra boligsalg.

  • Fredag 16. august kl. 8.48

    Etterlyser tiltak mot overgrep i fadderuken: – Studenter føler seg utrygge

    Overgrepsmottakene i de største studentbyene får flere henvendelser i fadderuken. Norsk studentorganisasjon (NSO) mener utdanningsinstitusjonene tar for lite ansvar.

  • Fredag 16. august kl. 8.41

    Vogntog stanset på E6

    På E6 i Namsskogan har et vogntog stanset i nordgående felt rett nord for sentrum. Det er gode passeringsmuligheter. Bilberger er på vei.

  • Fredag 16. august kl. 8.41

    Knivhendelse i Moss: – Skar i tightsen med en kniv

    Politiet ønsker tips fra publikum.

  • Fredag 16. august kl. 8.39

    Brann på veranda på Ullern

    Nødetatene er på vei til Bestum, etter melding om brann på en terrasse. Omfanget er ukjent. Da politiet ankom stedet i 9-tiden var det delvis kontroll på branntilløpet. Brannvesenet fullfører slokningsarbeidet på stedet. – Brannen var på en veranda. Det er ingen personskade, skriver politiet.

  • Fredag 16. august kl. 8.25

    Vil ta ut ulverevir innenfor ulvesona

    Statsforvalterne i Innlandet, Oslo, Akershus og Østfold anbefaler å ta ut et ulverevir innenfor ulvesona i vinter. Det skriver nettstedet rovdyr.org, som er drevet av organisasjonen Folkeaksjonen ny rovdyrpolitikk. Primært anbefales det å ta ut alle individene i Boksjøreviret, som delvis ligger i Østfold og delvis i Sverige. Men dersom et helnorsk revir skal prioriteres, anbefaler statsforvalterne Risberget/Ulvåa-reviret, som strekker seg over Våler, Elverum og Åsnes kommuner i Innlandet. Statsforvalterne anbefaler å ta ut ei kvote på inntil seks ulver. Lisensfellingsperioden innenfor ulvesona varer fra 1. januar til 15. februar.

  • Fredag 16. august kl. 8.25

    Ukraina: Har tatt russisk by og ødelagt flere flybaser

    Satelittfoto viser ødeleggelser på flybaser i tre ulike regioner i Russland.

  • Fredag 16. august kl. 8.24

    Lamine Yamals far etter knivangrepet: – Så meg selv sveve mellom liv og død

    Fotballstjernen Lamine Yamals far, Mounir Nasraoui, snakket torsdag kveld ut etter at han ble knivstukket tidligere i uken.

  • Fredag 16. august kl. 8.23

    Etterslokking pågår fortsatt

    To personer ble sendt til sykehus og minst er 15 evakuert etter at det brøt ut brann i et boligbygg i Rønvik i Bodø. Brannvesenet ble varslet om brannen i 2-tiden natt til fredag. Det slo lenge åpne flammer ut av bygget, og det var mye røyk i området. En person som oppholdt seg i et nabobygg fortalte til NRK i natt at han hørte et høyt smell før det begynte å brenne. Rundt 40 personer er registrert på adressen. Brannmannskaper har gjennomsøkt bygget, og ingen er savnet. De to som ble fraktet til sykehus, er lettere skadet, opplyser pressevakt Helen Langfors Åsli ved Nordlandssykehuset til NRK. Vaktleder Ingvar Braute i Salten brann opplyser til NRK at det fortsatt pågår etterslokking. – Det vil fortsette så lenge det er behov for det, sier han.

  • Fredag 16. august kl. 8.23

    Etterslokking pågår fortsatt – politiet har starta etterforskning

    To personer ble sendt til sykehus med lettere skader og minst 15 er evakuert etter at det brøt ut brann i et boligkompleks i Rønvik i Bodø. Rundt 40 personer er registrert på adressen. Brannmannskaper gjennomsøkte i natt bygget, og ingen er savnet. Av de fire boligene er det to som ble direkte berørt av flammer. Det er boligkompleksene 1 og 3, ifølge politiet. Men trolig kan ikke beboerne i de øvrige leilighetene i bygg 5 og 7 heller returnere på kort sikt, da de kan være røyk- eller vannskadet. Brannvesenet ble varslet om brannen i 2-tiden natt til fredag. Det slo lenge åpne flammer ut av bygget, og det var mye røyk i området. En person som oppholdt seg i et nabobygg fortalte til NRK i natt at han hørte et høyt smell før det begynte å brenne. De to som ble fraktet til sykehus, er lettere skadet, opplyser pressevakt Helen Langfors Åsli ved Nordlandssykehuset til NRK. Vaktleder Ingvar Braute i Salten brann opplyser til NRK at det fortsatt pågår etterslokking. – Det vil fortsette så lenge det er behov for det, sier han. Politiet har allerede startet etterforskning. – Vi er i gang, men det blir først senere at kriminalteknikere kan starte sitt arbeid, sier operasjonsleder Stig Østbø ved Nordland politidistrikt.

  • Fredag 16. august kl. 8.18

    Mini-klubben lokker til seg avdankede stjerner

    Den ene stjernen etter den andre har dratt til lille Como, som ikke har spilt på øverste nivå på 21 år. Hvordan får de det til?

  • Fredag 16. august kl. 8.14

    Ryddet oljesøl på E134 etter lekkasje

    En mobilkran har hatt stans etter å ha lekket olje over flere kilometer på E134 ved Spikkestad i Asker, fredag morgen. Kjøretøyet er nå berget og veien åpnet. Statens vegvesen opplyser i 11-tiden at de er ferdige med å rydde veien, men det kan være rester av olje igjen. På stedet er det plassert skilter som informerer om glatt veibane. Oljesølet strakte seg helt fra området Linneslia langs Røykenveien og til Spikkestad. Politiet ba folk om å kjøre forsiktig der, spesielt motorsyklister. Sølet kan nemlig skape glatt og sleip veibane. Kjøretøyet sperret opprinnelig kjørefeltet i retning Oslofjordtunnelen og veien ble senere stengt fra rundkjøringen Gullaug fram til rundkjøringen i krysset Spikkestadveien. Dette førte til ekstra kø i morgenrushet. Klokken 08.32 ble veien åpnet for trafikk og politiet forlot stedet. Vegtrafikksentralen jobbet videre med opprydning av oljesølet. Politiet meldte først om hendelsen i 5-tiden natt til fredag.

  • Fredag 16. august kl. 8.14

    Må rydde opp oljesøl på E134 – vær varsom

    En mobilkran har hatt stans etter å ha lekket olje over flere kilometer på E134 ved Spikkestad i Asker, fredag morgen. Kjøretøyet er nå berget og veien åpnet, men det er fortsatt oljesøl i veibanen. – Det gjenstår arbeid med opprydning, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen. Oljesølet strekker seg helt fra området Linneslia langs Røykenveien og til Spikkestad. Politiet ber folk om å kjøre forsiktig der, spesielt motorsyklister. Sølet kan nemlig skape glatt og sleip veibane. Kjøretøyet sperret opprinnelig kjørefeltet i retning Oslofjordtunnelen og veien ble senere stengt fra rundkjøringen Gullaug fram til rundkjøringen i krysset Spikkestadveien. Dette har ført til kø i morgenrushet. Klokken 08.32 er veien åpnet for trafikk og politiet har forlatt stedet. Vegtrafikksentralen jobber videre med opprydning av oljesølet og man må fortsatt kjøre forsiktig på strekningen. Politiet meldte først om hendelsen i 5-tiden natt til fredag.

  • Fredag 16. august kl. 8.10

    Kvinne ble overfalt og truet i Moss - politiet ber om tips

    En kvinne i 20-årene skal ha blitt overfalt med kniv ved Carlberg-skogen i Moss i går kveld. Kvinnen skal ha vært på joggetur da hun ble lagt i bakken av en mann. – Hun ble truet, og fikk skåret opp tightsen sin, opplyser operasjonsleder i politiet, Tom Sandberg. Mannen løp så fra stedet. I dag søkes det med hund i området. Politiet ber folk holde distanse slik at spor ikke blir ødelagt. Politiet ber videre om tips fra folk i området som kan ha observert noe av interesse for saken. Spesielt ønsker de å komme i kontakt med de som skal ha hjulpet kvinnen etter hendelsen. Kvinnen skal ha fått mindre fysiske skader, men er preget av situasjonen, ifølge politiet. Politiet ble varslet om hendelsen 21:28. Carlberg-skogen er et populært turområde for lokale. Det var Moss Avis som omtalte saken først.

  • Fredag 16. august kl. 8.04

    Lovundlaks betalte nær 100 millioner i grunnrenteskatt

    Havbruksselskapet Lovundlaks i Lurøy har beregnet grunnrenteskatten på 97,7 millioner kroner i 2023, melder iLaks. Lovundlaks Sjø hadde en omsetning på 978,1 millioner kroner, og et driftsresultat på 312,2 millioner kroner. – Innføringen av grunnrenteskatt krevde at fokuset vi ønsker å ha på drift, måtte utvides til også å gjelde tung skattejuss. Oppsummert synes jeg vi allikevel klarte oss bra, sier daglig leder Jacob Palmer Meland til iLaks.