Nyheter:

  • Tirsdag 13. august kl. 23.35

    Opplysninger til VG: Sarpsborgs Henrik Meister nærmer seg Rennes

    Sarpsborgs danske storscorer kan bli Rennes-spiller etter en strålende sommer i Østfold, ifølge VGs informasjon.

  • Tirsdag 13. august kl. 23.14

    Person funnet skadet på gaten – uklart hva som har skjedd

    Sent tirsdag kveld ble en mann funnet skadet og blodig på Torshov, opplyser politiet. – Vi fikk melding rett før klokken 22.30 om en delvis blodig person som lå i veien. Da vi kom dit var det vanskelig å fastslå hva som faktisk har skjedd, sier operasjonsleder Marita Aune til NRK. Mannen har hodeskader og er kjørt til sykehus for behandling. Skadeomfanget er foreløpig uvisst. – Hendelsesforløpet er uvisst. Derfor ønsker vi nå kontakt med personer som har vært i området i tidsrommet her, som har sett eller kan ha sett noe, sier Aune. Politiet jobber nå med å undersøke hva som har skjedd. – Vi kan ikke utelukke at det har skjedd en voldshendelse, men vi kan heller ikke konstatere at det har vært det, sier Aune. Den skadde mannen er ikke avhørt. Han er heller ikke identifisert. Det har vært trafikale problemer i området, men like før midnatt melder politiet at gaten er åpnet for normal trafikk igjen.

  • Tirsdag 13. august kl. 22.54

    Blodig mann funnet på gaten – politiet etterlyser vitner

    Oslo-politiet er usikre på hva som har skjedd.

  • Tirsdag 13. august kl. 22.53

    Sjå Vestlandsrevyen 23

    Skiskyttar Johannes Thingnes Bø siktar høgt inn i komande sesong: Vil slå Ole Einar Bjørndalens rekord. Programleiar er Charlotte Haarvik Sanden.

  • Tirsdag 13. august kl. 22.28

    Trondheim: Ber foreldre hente ungdommene sine

    Politiet har fått meldinger og flere berusa ungdommer på Grilstad marina i Trondheim. Det er en utendørs fest hvor stemninga har blitt aggressiv. Politiet oppfordrer foreldre som har mindreårige på festen om å vurdere å hente dem hjem.

  • Tirsdag 13. august kl. 22.27

    Seher Kaya etter vennens dødsfall: – Vet ikke om jeg kan støtte dette lenger

    Norske Seher Kaya (26) vurderer å avslutte satsingen på Crossfit Games etter at Lazar Dukic (28) omkom under konkurransen.

  • Tirsdag 13. august kl. 22.16

    Stanset med kjæresten bakpå MC

    En ungdom på lett motorsykkel ble stanset da han kjørte forbi en sivil politibil på Tasta i Stavanger ved 22 tiden tirsdag kveld. Ungdommen, som hadde kjæresten sittende på, ble målt til 89 km/t i 60-sonen. Førerkortet ble beslaglagt, men han ville ikke la seg avhøre før foreldrene var til stede. Hans mor er informert av politiet om saken.

  • Tirsdag 13. august kl. 22.06

    Telemark-elever må la mobilen ligge fra nå

    Nå skal alle mobiltelefoner til elever på videregående skoler i Telemark ligge avskurdd i sekken i skoletida. Det har nemlig Stig Kolbjørnsen (AP) og resten av hovedutvalgsleder for utdanning i Telemark vedtatt i dag. Saken skal fortsatt opp i fylkestinget, men Kolbjørnsen er rimelig sikker på at vedtaket vil stå fordi det er stor enighet om dette. Også ungdomsrådet i Telemark stiller seg bak vedtaket. – Vi legger til rette for at elevene skal lære mest mulig, sier Kolbjørnsen. Han mener mobilen nok skal litt av skylda for at elever svarer at de sliter med konsentrasjon og motivasjon i ulike undersøkelser. Elevene vil fortsatt kunne bruke mobilen i friminuttene.

  • Tirsdag 13. august kl. 22.05

    NRK Sørlandet 22:59

  • Tirsdag 13. august kl. 22.05

    NRK Sørlandet 22:55

  • Tirsdag 13. august kl. 22.00

    Trafikkulykke mellom bil og MC i Færder

    Nødetatene har rykket ut til en trafikkulykke mellom bil og MC ved Teie i Færder. Begge førerne ble sett til av ambulansepersonell. Føreren av motorsykkelen fikk beslaglagt førerkortet etter ulykken.

  • Tirsdag 13. august kl. 21.56

    Studentene er klare for en uke med fest: – Må holde på lykkepromillen

    Studentenes fadderuke er i gang for fullt. Samtidig varsler politiet økt tilstedeværelse i bybildet.

  • Tirsdag 13. august kl. 21.51

    Hadde ugyldig førerkort og var beruset – stanset i Kongsvinger

    Politiet stanset en mann i 20-årene i Kongsvinger sentrum i kveld. Mannen hadde ikke gyldig førerkort, noe han blir anmeldt for. Han er også anmeldt for å ha kjørt i påvirket tilstand, melder politiet.

  • Tirsdag 13. august kl. 21.43

    Arendalsuka er et etterretningsmål

    Politiets sikkerhetstjeneste (PST) arrangerte i dag et historisk folkemøte under Arendalsuka. De har i forkant av årets arrangement advart om at Arendalsuka er et mål for etterretning. Leder for PST i Agder Knut Aurebekk sier det samles mange der som kan være interessante for fremmede lands etterretning. – Det kan være fremtidige og nåværende politikere, ansatte i departementer og direktorater, og folk som jobber i teknologibedrifter eller innen forskning, sier Aurebekk til NRK. PST arrangerer i år tre egne panelsamtaler under Arendalsuka.

  • Tirsdag 13. august kl. 21.43

    Ønsker å gjøre om flyplass i Valdres om til motorsportanlegg

    Valdres Gatebil har i 15 år ønsket å gjøre om Fagernes flyplass Leirin til et motorsportanlegg. Det skriver Oppland arbeiderblad. Styreleder for Valdres Gatebil, William Scott, sier til avisen at de har bedt om tillatelse fra Avinor før. – Det er et ubrukt område som kunne gitt både ungdom og voksne et veldig bra tilbud. Det er ikke mange anlegg rundt om i Norge. Dette kan også være et godt bidrag for å få racerkjøring bort fra veiene, sier Scott til avisen. Han anser det som lite sannsynlig at de får gjennomslag for forslaget, blant annet fordi de største utfordringene er å overbevise kommunen og staten om å støtte prosjektet.

  • Tirsdag 13. august kl. 21.30

    Monsteroverskudd for Trond Mohn: Gir bort nær halvparten

    Etter to år hardt i minus, bød fjoråret på en solid opptur for Trond Mohns investeringsselskap.

  • Tirsdag 13. august kl. 21.26

    Mann skadd på Lofoten-fjell

    Klokken 1845 fikk politiet henvendelse fra AMK om en person som har skadet kneet sitt på tur til Flakstatinden. Frivillige hjelpemannskaper ble kontaktet og Røde kors bistår mannen som har skadet seg på Flakstadtinden. Røde kors er nå kommet opp til mannen og stabiliserer skaden. Når pasientens skade er stabilisert vil de frakte han ned på båre, melder politiet.

  • Tirsdag 13. august kl. 21.26

    Når hele huset lukter nudler

    Altfor mange foreldre opplever å få dagene sine forringet av ungdommenes hurtigmatvaner.

  • Tirsdag 13. august kl. 21.23

    Hadia Tajik (Ap) mener høyre-siden tøffer seg: – Falt ikke ned fra et kokostre

    Hadia Tajik (Ap) vil løse den harde ungdomskriminalitet-nøtten. Høyre og FrP er ikke imponert.

  • Tirsdag 13. august kl. 21.11

    Bekreftet: De Ligt klar for Manchester United

    Manchester United bekrefter signeringer fra Bayern München.

  • Tirsdag 13. august kl. 20.51

    Magiske minutter sendte Glimt til Champions League-playoff: – Man får gåsehud

    (Bodø/Glimt - Jagiellonia 4–1, 5–1 sammenlagt) Bodø/Glimt er sikret minst hundre millioner i klubbkassen og et nytt gruppespill i Europa.

  • Tirsdag 13. august kl. 20.42

    Oljefondet opp 1.980 milliarder kroner i første halvår

    Microsoft troner øverst på listen over Oljefondets største aksjeplasseringer. Eierandelen i Tesla har falt.

  • Tirsdag 13. august kl. 20.39

    Et nederlag for Putin

    Ukrainas overraskelsesangrep på russisk jord er ydmykende for Vladimir Putin. Det som har skjedd den siste uken avslører det russiske regimets sårbarhet.

  • Tirsdag 13. august kl. 20.34

    Blodig mann sendt til sjukehuset

    Politiet rykka ut med fleire einingar etter melding om at ein blodig mann gjekk i gata i Bergen sentrum i 19-tida. Dei fekk kontroll på mannen som skal ha nokre skadar, men truleg ikkje livstruande. – Vi veit ikkje kva som har skjedd, vedkomande er ikkje særleg samarbeidsvillig, opplyser Vest politidistrikt. Til BT seier politiet at mannen er køyrd til Haukeland universitetssjukehus, og at dei har mistanke om at skadane er påført av andre.

  • Tirsdag 13. august kl. 20.34

    Blodig mann sendt til sjukehuset - ein mann arrestert

    Politiet rykka ut med fleire einingar etter melding om at ein blodig mann gjekk i gata i Bergen sentrum i 19-tida. Dei fekk kontroll på mannen som skal ha nokre skadar, men truleg ikkje livstruande. – Vi veit ikkje kva som har skjedd, vedkomande er ikkje særleg samarbeidsvillig, opplyser Vest politidistrikt først. Mannen vart køyrd til Haukeland universitetssjukehus. Like før klokka 21 opplyser politiet at dei har arrestert ein mann i området og mistenkt han. Dei sikrar no spor på staden og gjer avhøyr.

  • Tirsdag 13. august kl. 20.34

    Tilbyr ny behandling til personer med spiseforstyrrelse

    Rundt 5 prosent av den norske befolkningen lider av en overspisingslidelse eller bulimi, men få får hjelp. Denne høsten starter derfor et nytt behandlingstilbud i Færder kommune. Behandlingen går ut på å gi personer som lider av en spiseforstyrrelse kognitiv atferdsterapi og treningsterapi i grupper. Målet er å gi pasientene hjelp til å hjelpe seg selv. Det er Gro Thorbjørnsen i Færder friskliv og mestring og Mette Hulaas i spiseforstyrrelsespoliklinikken på Sykehuset i Vestfold (Spis) som samarbeider om prosjektet. – Vi har en del tilbud vi ser at pasientene ikke kommer i mål med. Nå har vi mer kunnskap og tror vi kan hjelpe på en bedre måte, sier Thorbjørnsen. Fredrikstad kommune har gått foran, og det er denne erfaringen Thorbjørnsen og Hulaas nå bygger sitt program på. Folk som vil bli med på denne behandlinga kan kontakte Thorbjørnsen gjennom Færder kommune. De har allerede startet å plukke ut søkere de mener denne behandlinga er relevant for. Dette starter i midten av september og vil vare i cirka 20 uker.

  • Tirsdag 13. august kl. 20.33

    Budkrig om norsk barnebok i utlandet

    Den norske barneboken «Livet er livsfarlig» er solgt til seks land allerede før den er utgitt på norsk.

  • Tirsdag 13. august kl. 20.22

    Rykka ut til melding om knivstikking – det stemte ikkje

    Politiet rykka ut til melding om ei alvorleg valdshending i Trondheim. På grunn av alvoret i meldinga rykke politiet ut med stort mannskap, men det viste seg å ikkje stemme. – Akkurat kva som har skjedd og korleis misforståinga oppstod veit me ikkje, melder operasjonsleiar Svein Helgetun.

  • Tirsdag 13. august kl. 20.11

    Tilsyn reagerer på oppkjøp av tømme- og spyle-bedrift

    Konkurransetilsynet varslar at dei vurderer å gripe inn mot at Norva24 Vest kjøper opp Vitek Miljø. Tilsynet fryktar oppkjøpet vil føre til «høgare prisar eller lågare kvalitet for kundar» i Hordaland. Årsaka er at dei meiner kjøpet vil «føre til redusert konkurranse i marknaden for tømme- og spyletjenester», då selskapa er dei to største aktørane i marknaden i Hordaland. Bedriftene har 15 arbeidsdagar på seg til å svare før tilsynet skal treffe endeleg vedtak i saka.

  • Tirsdag 13. august kl. 20.04

    Mjelde-tap i debuten for Arna-Bjørnar – Kolbotn med langt steg mot trygg plass

    Maren Mjelde debuterte for Arna-Bjørnar noen timer etter å ha signert for gamleklubben, men hun måtte tåle tap i bunnoppgjøret mot Kolbotn.

  • Tirsdag 13. august kl. 19.56

    Ulovlig droneflygning i Bodø

    Politiet fikk i kveld melding om at det ble flydd en drone i Bodø sentrum. Ifølge politiet kunne denne ha vært til hinder for flytrafikken. Flyplassen i Bodø ligger nemlig nært flyplassen. – Politiet har kommet i kontakt med dronepilot og har kontroll på dronen, skriver operasjonsleder i Nordland politidistrikt, Ina Kristin Selfors i en melding. De oppretter sak og tar avhør av dronepiloten.

  • Tirsdag 13. august kl. 19.54

    Mjelde-tap i debuten for Arna-Bjørnar

    Maren Mjelde debuterte for Arna-Bjørnar noen timer etter å ha signert for gamleklubben, men hun måtte tåle tap i bunnoppgjøret mot Kolbotn. Eline Hegg sto fram med mål og assist for Kolbotn da gjestene vant 2–0 og tok et langt steg mot ny kontrakt i Toppserien. Laget har bare Åsane og tirsdagens motstander bak seg, men er nå henholdsvis 10 og 12 poeng foran. Arna-Bjørnar må etter tapet konsentrere seg om duellen med Åsane om å få kvalifiseringsplassen og unngå direkte nedrykk. Mjelde har signert en kontrakt ut sesongen for å prøve å hjelpe gamleklubben til ny kontrakt. Det ble kjent tidligere på dagen, og tirsdag kveld startet hun i midtforsvaret i sin første norske toppseriekamp siden 2016.

  • Tirsdag 13. august kl. 19.30

    Sjå Vestlandsrevyen 19.35

    Norsk reiseliv blir stempla som klimaversting. Reiselivsorganisasjonar er ikkje einige. Programleiar er Charlotte Haarvik Sanden.

  • Tirsdag 13. august kl. 19.19

    Fredrikstad legevakt flytter onsdag morgen

    Onsdag morgen flytter Fredrikstad legevakt til Dokka 1 A. Den nye adressen er like ved der legevakten er nå. Flyttingen er midlertidig og skyldes utviding av dagens lokaler. Legevakten skal brukes på samme måte som før. – Vi ber om forståelse for at dette er en midlertidig lokasjon, og at lokalene ikke er like velegnede som våre vanlige. – Vi har planlagt godt for å kunne ha en sikker drift her, og alle som kommer skal selvsagt få forsvarlig helsehjelp, sier virksomhetsleder Heidi Veland.

  • Tirsdag 13. august kl. 19.17

    Tror på krone-signaleffekt: – Ville styrket seg umiddelbart

    Olav Chen i Storebrand tror et signal fra regjeringen kunne ha styrket kronen.

  • Tirsdag 13. august kl. 19.09

    Se TV-sendinga klokka 19.35

  • Tirsdag 13. august kl. 18.53

    Person fikk brannskader etter båtbrann i Sandnes

    Nødetatene er på plass i Havnegata i Sandnes etter melding om brann i en båt. Brannen skal være slukket av folk i båten. En person hår fått svidd ermer og hår og tilses av helse. Mulig årsak kan være arbeid i motorrom som har antent noe brennbar væske. Det er lite spor etter brann i båten. Den skadde vil bli kontaktet i etterkant for å få klarhet i hva som har skjedd. Politiet oppretter sak.

  • Tirsdag 13. august kl. 18.43

    Kong Charles-sedler solgt for ti ganger verdien

    Sedler med kong Charles III på har samlet inn over 10 millioner kroner på auksjon.

  • Tirsdag 13. august kl. 18.32

    Politiet pågrep truende mann med skytevåpen midt i Oslo

    Politiet pågrep tirsdag ettermiddag en mann som holdt i et et skytevåpen midt i Oslo sentrum, opplyser Gro Sandnes i ved politiet operasjonssentral. Det er snakk om et enhåndsvåpen. – Om det er ekte eller ikke må vi komme tilbake til, sier Sandnes. Under aksjonen avfyrte politiet et varselskudd. – Det er en del av prosedyren når politiet håndterer personer som truer andre med våpen. Mannen pekte med våpenet i retning tilfeldig forbipasserende, men ingen skal være skadet. Politiet skal raskt ha fått kontroll på mannen. Et vitne NRK snakket med på stedet, sier mannen forsøkte å ta seg inn på anleggsområdet hvor det nye regjeringskvartalet er under oppføring. Mannen skal ha truet anleggsarbeiderne på stedet og viftet med det som ble oppfattet som et skytevåpen. NRKs reporter på stedet forteller at politiet har sperret av deler av gaten. Politiet sier at de per nå ikke kan verifisere vitneopplysninger. – Når vi har fått han vekk derfra må vi få snakket med vitner.

  • Tirsdag 13. august kl. 18.32

    Politiet pågrep truende mann med våpen midt i Oslo

    Politiet pågrep tirsdag ettermiddag en mann som holdt i et våpen midt i Oslo sentrum. Under aksjonen avfyrte politiet et varselskudd. Mannen pekte med våpenet i retning tilfeldig forbipasserende, men ingen skal være skadet. Politiet skal raskt ha fått kontroll på mannen.

  • Tirsdag 13. august kl. 18.31

    Politiet avfyrte varselskudd i Oslo sentrum – tre personer fornærmet

    Folk løp i frykt og det ble iverksatt en massiv politiaksjon etter at en mann truet forbipasserende med det som viste seg å være et replikavåpen.

  • Tirsdag 13. august kl. 18.31

    Politiet avfyrte varselskudd i Oslo sentrum – ingen skadet

    En mann truet flere i området med våpen. Det førte til at politiet løsnet varselskudd.

  • Tirsdag 13. august kl. 18.25

    Historisk Ap-hus er reddet

    Det historiske huset ved Ormetjern i Arendal hvor Arbeiderpartiet ble stiftet i august 1887 er nå reddet for ettertiden. En gave fra en privatperson i Oslo gjør det mulig for støtteforeningen Demokratihusets venner å kjøpe eiendommen og overdra den til Fortidsminneforeningen i Norge som fremtidig eier. Det skriver støtteforeningen i en pressemelding. Kjøpesummen er 1, 5 millioner kroner.

  • Tirsdag 13. august kl. 18.17

    Slik stiller Glimt mot Jagiellonia Bialystok

    Bodø/Glimt stiller med følgende startoppstilling mot Jagiellonia Bialystok i 3. runde av kvalifisering til Mesterligaen (4-3-3): Haikin - Sjøvold, Bjørtuft, Gundersen, Bjørkan - Brunstad Fet, Berg, Evjen - Määttä, Høgh, Hauge. Kampen vil bestemme om Bodø/Glimt går videre til play-off til Mesterligaens gruppespill. Den første kampen i Polen endte 1-0 til Glimt etter et selvmål fra Diéguez.

  • Tirsdag 13. august kl. 18.14

    Budsjettkrise og milliardunderskudd for sykehusene

    19 av 20 sykehus i Norge klarer ikke følge budsjettet sitt. – Underfinansiering gjør at mange pasienter ikke får den hjelpen de trenger, sier president i Legeforeningen.

  • Tirsdag 13. august kl. 18.06

    Person død etter fallulykke i Mosjøen

    Rundt kl 1300 fikk politiet melding om en fallulykke på Lukttinden i Mosjøen. Noen sivile hadde kommet over en mann som var bevisstløs. De startet med livredning på stedet etter anvisning fra AMK. Luftambulansen kom til stedet rundt klokka 14 og overtok behandling av pasienten. Pasienten, mann i 40 årene, ble dessverre erklært død på stedet av legen i Luftambulansen. De pårørende er varslet om hendelsen, og politiet oppretter sak.

  • Tirsdag 13. august kl. 18.06

    Mann død etter fallulykke i Vefsn

    Rundt kl. 1300 fikk politiet melding om en fallulykke på Lukttinden i Vefsn. Noen sivile hadde kommet over en mann i 40 årene som var bevisstløs. – De startet med hjerte og lungeredning på stedet, sier operasjonsleder Ina Kristin Selfors til NRK. Luftambulansen kom til stedet rundt en time etterpå og overtok behandling av mannen. Mannen ble dessverre erklært død på stedet av legen i Luftambulansen. – De pårørende er varslet om hendelsen, og politiet oppretter sak, sier Selfors. Hun legger også til at mannen er bosatt på Helgeland. Selfors forteller at det ikke skal ha vært vitner til hendelsen, og at de derfor ikke vet nøyaktig hva det er som har forårsaket dødsfallet. – De som møtte han hadde møtt han på toppen, også hadde de funnet han på tur ned igjen, sier Selfors. Lukttinden er et fjell i Vefsn kommune i Nordland. Det har en høyde på 1348 meter over havet. Videre nå vil politiet avhøre turgåerne som fant mannen. – Også vil den avdøde undersøkes for å prøve å finne årsak til hendelsen, sier Selfors.

  • Tirsdag 13. august kl. 18.04

    Mann i 40-årene døde etter fallulykke i Mosjøen

    Mannen ble funnet av andre turgåere.

  • Tirsdag 13. august kl. 18.02

    Moustafa Zeidan på utlån til Rosenborg

    Rosenborg og Malmö er enige om en utlånsavtale for Svensk-palestineren. Det melder RBK i en pressemelding. Midtbanespilleren skrev under på en avtale med Rosenborg i ettermiddag og er klar for sin første trening med trønderne onsdag. – Det er fantastisk å komme til Rosenborg. Det er en stor ære å komme hit. Det er en stor klubb med en fantastisk arena og fasiliteter. Jeg har en veldig god følelse, sier Zeidan til klubben. Utlånsavtalen med Malmö strekker seg ut denne sesongen, men det er en mulighet for at overgangen blir gjort permanent. I tillegg har danske Luka Racic signert for RBK ut sesongen 2025.

  • Tirsdag 13. august kl. 18.01

    Kvinne knivstukket i Oslo natt til tirsdag – fremstår som et tilfeldig møte

    En kvinne ble innlagt på sykehus etter å ha blitt knivstukket på Sinsen i Oslo natt til tirsdag.

  • Tirsdag 13. august kl. 17.54

    Én siktet etter båtulykken i Asker

    Ulykken skjedde i Asker mandag. En mann ble kritisk skadet.

  • Tirsdag 13. august kl. 17.52

    Nato-analysen: Russland tar enorme kostnader med krigen i Ukraina

    Nato-ledelsen fastholder at Ukraina gjør det bedre enn fryktet i sin forsvarskrig mot Russland. Og at Russland bruker store ressurser på å holde på de delene av Ukraina som de erobret i 2022.

  • Tirsdag 13. august kl. 17.43

    Kvinne knivstukket på Sinsen natt til tirsdag

    En kvinne er innlagt på sykehus med lettere skader etter en voldshendelse på Sinsen i Oslo natt til tirsdag. Kvinnen kontaktet politiet i 04.20-tiden og fortalte at hun hadde blitt stukket med kniv. Hun skal ha havnet i en konflikt med noen hun traff i området. Det fremstår som et tilfeldig møte, og politiet har opprettet straffesak. Det sier krimleder Håkon Johannessen i Oslo politidistrikt til NRK tirsdag ettermiddag. Ingen er så langt pågrepet.

  • Tirsdag 13. august kl. 17.40

    Mista førarkortet etter råkøyring i 80-sone

    Ein person er meldt til politiet og fått førarkortet beslaglagt etter å ha køyrd i 124 km/t i 80-sone på E134 Bergstø i Etne kommune. Utrykningspolitiet skreiv også ut 13 forenkla forelegg, eitt gebyr og avskilta ein bil, melder Sør-vest politidistrikt.

  • Tirsdag 13. august kl. 17.35

    Bil med flere personer av vegen i Lillehammer

    En bil med tre personer kjørte av vegen ved Hunderfossen i Lillehammer. Politiet fikk melding om ulykken klokken 17.23. Politiet meldte først at det var ukjent skadeomfang på de involverte, men melder litt etter klokken 18 at alle tre er fraktet til sykehus for sjekk. Vegen er stengt, melder Vegtrafikksentralen Øst. Bilberger er på vei.

  • Tirsdag 13. august kl. 17.29

    Bortvist fra skole - kniv tatt i beslag

    Fire ungdommer er bortvist fra Sortland ungdomsskole sine områder. Én av ungdommene anmeldes for bæring av kniv på offentlig sted, melder politiet. To kniver er tatt i beslag, samt små mengder narkotika. Politiet oppretter sak på forholdet.

  • Tirsdag 13. august kl. 17.29

    Flere norske mål med på russisk angrepsliste

    Britiske Financial Times har fått tilgang på hemmelige russiske dokumenter og kart, som viser at flere steder i Norge er eller var mål for den russiske krigsflåten i en potensiell konflikt med Nato. På listen er blant annet Rena, der den norske spesialstyrken holder til, skriver Aftenposten. Dokumentene skal være del av en presentasjon for en gruppe offiserer i perioden 2008–2014. Fabian Hoffmann, som er spesialist på atomvåpenpolitikk og strategi ved Universitetet i Oslo, sier til avisen at han tror et overraskelsesangrep er mulig, men svært usannsynlig. Han sier også at han ville blitt overrasket om akkurat denne planen eksisterte slik den er nå, siden slike planer ofte blir endret på.

  • Tirsdag 13. august kl. 17.10

    Aldri vært færre sekundærboliger i Oslo: – Ingen grunn til å tro at det vil gå noe bedre

    Utleieboliger selges unna. Nå er andelen sekundærboliger på et rekordlavt nivå.

  • Tirsdag 13. august kl. 17.08

    MC-ulykke i Larvik – to tenåringer kritisk skadet

    Begge satt på samme lettmotorsykkel.

  • Tirsdag 13. august kl. 17.08

    Syklist til sykehus etter trafikkulykke

    En mann i 70-åra på sykkel er kjørt til sykehus etter en trafikkulykke med en bil på Heddalsveien i Notodden. Politiet er på stedet og etterforsker hendelsen. Bilfører er også en mann i 70-åra. Han har fått førerkortet sitt beslaglagt.

  • Tirsdag 13. august kl. 16.56

    Voldtektsdømt OL-utøver i tårer etter kritikken

    Voldtektsdømte Steven van de Velde (30) ble møtt med kritikk og buet på i OL. Nå forteller nederlenderen hvordan han opplevde lekene.

  • Tirsdag 13. august kl. 16.53

    Voldshendelse i Ringsaker

    Politiet rykket ut etter melding om en voldshendelse på Stavsjø klokken 15.48 i ettermiddag. En tenåring er fraktet til legevakt med ukjent skadeomfang, melder politiet. – Vi har snakket med fornærmede og vitner til hendelsen, også jobber vi med å følge opp den informasjonen vi har fått, sier operasjonsleder Jannicke Silseth Eide til NRK. Politiet har gjort undersøkelser på stedet.

  • Tirsdag 13. august kl. 16.52

    Tre til sykehus etter dresinulykke

    Fem ungdommer fra Tyskland ble skadet i ulykken med en dresin i Flekkefjord i Agder. En av dem er fløyet til sykehus i Stavanger. En annen kjørt til sykehus i Kristiansand, og en tredje til sykehus i Flekkefjord. De to siste ble sjekket av lege på stedet. De fem var en del av et reisefølge.

  • Tirsdag 13. august kl. 16.50

    Tenåringer på MC kritisk skadd etter ulykke

    Nødetatene har rykket ut etter melding om en trafikkulykke langs Helgeroaveien i Larvik. En motorsykkel med to tenåringagutter på har kollidert med en traktor. De to guttene er kritisk skadet og fraktes til Ullevål med luftambulanse. Traktorsjåføren får helsehjelp av ambulansepersonell. Veien er stengt.

  • Tirsdag 13. august kl. 16.50

    To personer på MC kritisk skadd etter ulykke

    Nødetatene har rykket ut etter melding om en trafikkulykke langs Helgeroaveien i Larvik. En motorsykkel med to menn på har kollidert med en traktor. De to mennene skal være kritisk skadet. Traktorsjåføren får helsehjelp av ambulansepersonell. Det er sendt to luftambulanser til stedet. Veien er stengt.

  • Tirsdag 13. august kl. 16.50

    MC har kollidert med traktor i Larvik

    Nødetatene rykker ut etter melding om trafikkulykke langs Helgeroaveien i Larvik. En motorsykkel med to menn på har kollidert med en traktor. Luftambulansen er på vei og veien stengt.

  • Tirsdag 13. august kl. 16.38

    Utsetter søknadsfrist for direktørstilling

    Kunstsilo har valgt å utsette søknadsfristen for direktørstillingen. Det skriver Avisen KRS. Styreleder Stein Olav Henrichsen sier til avisa at dette gjøres fordi de har fått mange henvendelser fra utlandet og Norge den siste tiden. – Vi har hatt et bra antall søkere allerede. Det har vært en del henvendelser i kjølvannet av ferien, sier han. Nåværende direktør Reidar Fuglestad slutter ved nyttår.

  • Tirsdag 13. august kl. 16.35

    Trafikkuhell i Strindheimtunnelen i Trondheim

    Det har vært et trafikkuhell i Strindheimtunnelen i Trondheim. Ett felt er stengt mot senturm.

  • Tirsdag 13. august kl. 16.27

    Knutsen om de offensive tallene: – Det driter jeg i

    Til tross for en rekke offensive storsigneringer før sesongen, er det Patrick Berg som er Glimts toppscorer denne sesongen.

  • Tirsdag 13. august kl. 16.22

    Trafikkulykke på Notodden

    Brannvesenet rykker ut på trafikkulykke på Heddalsvegen på Notodden.

  • Tirsdag 13. august kl. 16.20

    Et sosialt eksperiment med norsk ungdom

    En streng narkotikapolitikk handler om solidaritet med de svakeste.

  • Tirsdag 13. august kl. 16.20

    Bil mista hjul ved Sirkus shopping i Trondheim

    Politiet rykka ut eit trafikkuhell ved Sirkus shopping i Trondheim. Det er ingen personskade, men ein del kø på staden. Årsaka er at eint hjul losna og fall av. Bilberging er på veg.

  • Tirsdag 13. august kl. 16.18

    Ennå langt frem for Ap

    Jonas puster Erna i nakken på VGs nye måling. Men det blåser fortsatt en mild høyrevind over Norge.

  • Tirsdag 13. august kl. 16.18

    Trafikkulykke i Lunde

    Brannvesenet rykket ut på trafikkulykke på Nomevegen i Lunde. En bil kjørte kjørte av veien og rullet ned en grøft. Bilen havnet i en bekk, men begge personene i bilen kom seg ut og er kjørt legevakt av ambulansen.

  • Tirsdag 13. august kl. 16.18

    Bil havnet på taket i Lunde

    To personer i 20-åra er kjørt til legevakt etter en trafikkulykke langs Nomevegen i Lunde. – Bilen kom utenfor veiskulderen, tok noen runder og står på hodet i et bekkeleie, sier brannsjef Svein Ove Kåsa i Nome og Midt-Telemark brann og redning. Personene ble ikke fastklemt og kom seg ut av bilen for egen maskin. Veien er stengt i begge retninger, men åpnet igjen klokka 18.10.

  • Tirsdag 13. august kl. 16.13

    Et kjørefelt stengt på E18 i Kristiansand

    Et kjørefelt er stengt i Timenesbakken på E18 i Kristiansand etter at en bil har havnet i grøfta. Ingen har blitt skadet i trafikkuhellet.

  • Tirsdag 13. august kl. 16.11

    Trafikkulykke mellom lett MC og personbil

    En person er fraktet til legevakt for sjekk etter en trafikkulykke mellom en lett MC og personbil ved Brandbu i Gran. Klokken 17.40 melder politiet at ingen personer ble alvorlig skadet i ulykken. Trafikken går som normalt, melder politiet.

  • Tirsdag 13. august kl. 16.02

    Luka Racic klar for Rosenborg

    Den danske midtstopperen har skrevet under på en kontrakt for RBK som strekker seg ut 2025-sesongen. Det melder klubben i en pressemelding. – Det første inntrykk man får av Rosenborg, er at det er en stor klubb. Det er mye historie i veggen og man blir inspirert av alle troféene. 25-åringen kom til Trondheim mandag kveld og skrev under kontrakt tirsdag. – Han er en atletisk, fysisk stopper. Det er en dyktig forsvarsspiller med styrker i duellspill og kan forsvare store områder, sier Alfred Johansson. Rosenborg-treneren beskriver lagets nye midtstopper som en spiller med mange fine kvaliteter. – Han har lederegenskaper og er god på å kommunisere og coache backlinjen. Offensivt er han god på å ta med seg ballen framover, legger Johansson til. Dansken har tidligere spilt for FC Københavns ungdomsavdeling, for engelske Brentford og sist i toppligaklubben Volos. I tillegg er Moustafa Zeidan på utlån til Rosenborg. RBK og Malmö er enige om en utlånsavtale for Svensk-palestineren ut sesongen. Både Racic og Zeidan er spilleklar allerede nå og har sin første trening med laget onsdag formiddag.

  • Tirsdag 13. august kl. 16.00

    Zagros (23) studerer juss og medisin samtidig

    23-åringen deler sine beste studietips, og et «smutthull» som kan gjøre det lettere å komme inn på realfagsstudier. – De som vil studere medisin burde vite om dette.

  • Tirsdag 13. august kl. 15.56

    Buss og moped i kollisjon i Stavanger

    Politiet melder om eit trafikkuhell på Vestre Åmøy i Stavanger. Det er ein moped og ein buss som har kollidert. Mopedføraren klager på smerter i ein fot. Etatar på staden melder om mindre skader, og at det skal dreie seg om ei lett motorsykkel. Trafikken står, men er i ferd med å løysast opp av politiet.

  • Tirsdag 13. august kl. 15.53

    Rune Bratseth sørger over død Bremen-kjempe: – En trist dag

    Werder Bremen-legenden Willi Lemke signerte Rune Bratseth og ledet den tyske storheten til enorm suksess. Tirsdag bekreftet familien hans bortgang.

  • Tirsdag 13. august kl. 15.49

    Barn påkjørt i Kristiansand

    Et barn har fått mindre skader etter å ha blitt påkjørt av en bil på Grim i Kristiansand. Barnet er kjørt til sykehus for sjekk. Politiet er på stedet.

  • Tirsdag 13. august kl. 15.49

    Barn påkjørt

    Et barn har fått mindre skader etter å ha blitt påkjørt av en bil på Grim i Kristiansand. Barnet er kjørt til sykehus for sjekk. Politiet er på stedet.

  • Tirsdag 13. august kl. 15.40

    Midlertidig skole er ikke klar i Bagn

    Ekstremværet «Hans» ødela ungdomsskolen i Bagn i Sør-Aurdal. Elevene har måtte flytte undervisningssted to ganger i løpet av ett år, først til en nedlagt barneskole og så til kommunehuset. Skolen som skal bli en midlertidig løsning skulle stå ferdig innen skolestart 19. august. Men nå blir dette utsatt igjen, melder avisa Valdres. Modulskolen skal nå stå ferdig 2. september. Den midlertidige skolen kan bli brukt i flere år framover, ifølge avisen.

  • Tirsdag 13. august kl. 15.36

    Mette-Marit har snakket med fornærmede etter sønnens siktelse

    Politiet kan foreløpig ikke kommentere kronprinsessens kontakt med den fornærmede kvinnen.

  • Tirsdag 13. august kl. 15.30

    Oppgang på Wall Street – Starbucks stiger kraftig etter sjefbytte

    Etter en trøblete start på uken løfter tek-aksjer stemningen på Wall Street tirsdag.

  • Tirsdag 13. august kl. 15.30

    Tek-aksjer løftet Wall Street

    Teknologisektoren dro opp stemningen på Wall Street før morgendagens inflasjonstall. Starbucks steg kraftig etter sjefsbytte.

  • Tirsdag 13. august kl. 15.30

    Kraftig tek-hopp Wall Street

    Etter en trøblete start på uken løfter tek-aksjer stemningen på Wall Street tirsdag.

  • Tirsdag 13. august kl. 15.28

    Matkøene vokser i Norge

    Flere steder i Norge er det nå så mange som ønsker gratis matposer at de som deler ut maten ikke har hatt nok mat. Forskningsorganisasjonen FAFO har kartlagt hvem som står i matkøene og blant annet funnet at: - To av tre mottar offentlige stønader. - To av tre er født utenfor Norge, fire av ti har ukrainsk bakgrunn. - Over halvparten en barnefamilier - 25 prosent mottar alderspensjon eller uføretrygd. – De voksende matkøene gjenspeiler at vi er i en dyrtid og at det er flere som tidligere klarte seg, som nå ber om hjelp. Og det er flere som deler ut matposer og det er mer prat om at det er mulig å få matposer fra organisasjonene, sier FAFO-forsker Inger Lise Skog Hansen. På Arendalsuka har FAFO i dag stilt spørsmål om de voksende matkøene betyr at den norske velferdsstatens sikkerhetsnett er i fare.

  • Tirsdag 13. august kl. 15.26

    Én person siktet etter båtulykken i Asker

    Det bekrefter politiadvokat Lene Risten i en e-post til NRK. Litt over klokken 17 mandag kveld fikk politiet melding om en båt som var på vei til å synke. – Politiet kom raskt til stedet, og det framsto for patruljen på stedet som om en båt med fire personer har kollidert med noe, skriver Risten. En eldre mann ble kritisk skadet i ulykken og fløyet til sykehus med luftambulanse. Politiet jobber nå med å få oversikt over hendelsesforløp og hva som er årsaken til ulykken.

  • Tirsdag 13. august kl. 15.23

    Fire personer skadd i dresinulykke

    Fire personer er skadd etter en dresinulykke i Flekkefjord i ettermiddag. Ingen framstår som kritisk skadd, ifølge politiet. Alle de involverte er bevisste. Årsaken til ulykken skal være at en dresin har kjørt inn i to stillestående dresiner. Luftambulanse skal være på vei.

  • Tirsdag 13. august kl. 15.23

    Brann i sagbruk

    Nødetatene rykket ut på brann i et sagbruk i Kodal. Samtlige som har vært tilstede på sagbruket er evakuert. Det er ikke sett flammer, men røykutvikling fra en flishaug, ifølge politiet. Politiet skriver 15:52 på X at det skal ha vært en varmeutvikling i flishaugen, og ikke brann. Politiet skal ha avsluttet.

  • Tirsdag 13. august kl. 15.21

    Camilla Nygård (18) fra Vennesla omkom på Hovden

    Det var Camilla Nygård (18) fra Vennesla som omkom av hjertestans mens hun var ute og trente på Hovden søndag. Nygård var elev ved Hovden skigymnas. Navnet frigis i samråd med de pårørende. 18-åringen deltok i et løp i regi av skolen da hun ble funnet bevisstløs i terrenget. Det ble raskt iverksatt livreddende helsehjelp, og hun ble fløyet med redningshelikopter til Haukeland sykehus for videre behandling. Livet sto ikke til å redde og Nygård døde på sykehuset. Dødsfallet er helserelatert.

  • Tirsdag 13. august kl. 15.21

    Nusa klar for storklubb: – Føles riktig

    Antonio Nusa er klar for RB Leipzig – og skal spille tysk Bundesliga og Champions League.

  • Tirsdag 13. august kl. 15.21

    Nusa klar for storklubb: – Føles riktig

    Antonio Nusa er klar for RB Leipzig – og skal spille tysk Bundesliga og Champions League.

  • Tirsdag 13. august kl. 15.19

    Vei i Flatanger fortsatt stengt etter ras

    Veien ved Beingårdsvatnet (fylkesvei 6306) i Flatanger blir ikke åpna i dag. Planen var at veien skulle åpnes tirsdag kveld. Nå skriver vegvesenet at veien mest sannsynlig blir åpna onsdag. Masser og store steinblokker raste ut i veien natt til mandag. De betyr at de 100 fastboende i bygdene Oppland, Jøssund, Hasvåg og Småværet i Flatanger, i tillegg til Sætervika i Osen kommune, ikke har veiforbindelse.

  • Tirsdag 13. august kl. 15.18

    Camilla Nygård (18) døde på Hovden: - Hun var blid og omsorgsfull

    18-åringen var på en organisert fellestrening. Skolens rektor forteller at medelever er svært preget.

  • Tirsdag 13. august kl. 15.16

    Reuters: Eksplosjoner hørt i Tel Aviv

    Reuters siterer israelske medier på dette.

  • Tirsdag 13. august kl. 15.11

    Dropper deponi i Dybingsvatnet

    Norge Mineraler AS går ikkje vidare med Dybingsvatnet i Lund, som eit mogleg deponi for gruveverksemd i området. Det skriv Dalane Tidende. Då prosjektet blei presentert i vinter, var tanken at massane på 16 millionar tonn i året skulle plasserast i Nodlandsvatnet i Eigersund og/eller Dybingsvatnet i Lund. Kva selskapet tenker om deponi nå vil koma fram når planinitiativet skal presenterast. Men allereie nå opplyser altså selskapet at Dybingsvatnet er ute av plane, mellom anna på grunn av at det er eit naturreservat i området.

  • Tirsdag 13. august kl. 15.10

    Politiet takker sivile etter båtulykke i Asker

    Politiet takker sivile båtfolk i Asker for deres innsats etter båtulykken mandag kveld. Uten dem kunne liv ha gått tapt, skriver oslopolitiets sjøtjeneste i en post på Instagram. Fire personer ble skadet i ulykken ved Bjerkøya utenfor Blakstad. Alle fire ble sendt til Ullevål sykehus, med én person, en eldre mann, kritisk skadet. Båten skal ha kollidert med en stake, noe som førte til at den begynte å synke.

  • Tirsdag 13. august kl. 15.05

    Ingen bybanevedtak med det første

    Arbeiderpartiets Rune Bakervik sier at det er en rekke spørsmål som må avklares, og at det er vanskelig å anslå noe tidshorisont. Bergen Arbeiderparti kommer derfor ikke til å ha noen vedtak klare før samferdselsutvalget i Vestland fylke har møte i morgen onsdag. Byrådet har flertall for å legge banen i tunnel og kutte to underjordiske stoppesteder. Pr i dag er reguleringsplanen vedtatt med at banen skal gå over Bryggen, men både fylket og kommunen må være enige.

  • Tirsdag 13. august kl. 14.57

    Grønlitunnelen stengt etter trafikkuhell

    Politiet er på vei til Grønlitunellen under Ekeberg hvor det har vært et mindre trafikkuhell. Det er ikke meldt om personskade, men tunnelen er sperret i begge retninger. – Det fremstår som et mindre trafikkuhell, bilene er plassert slik at veien er blokkert, forteller operasjonsleder, Bjarne Endal Pedersen, til NRK.

  • Tirsdag 13. august kl. 14.56

    Dresin-ulykke i Flekkefjord

    Flere turister skal være involvert, og én av dem er bevisstløse. Nødetatene er på vei, melder politiet.

  • Tirsdag 13. august kl. 14.54

    Flere turister involvert i dresinulykke i tunnel i Flekkefjord

    En dresin har veltet i en tunnel ved Flekkefjord. Ifølge politiet er flere turister involvert, og én person skal være bevisstløs. – Nødetatene rykker ut, men ulykkesstedet er vanskelig tilgjengelig, skriver politiet på X/Twitter.

  • Tirsdag 13. august kl. 14.54

    Fem tyske ungdommer skadet i dresin-velt i Flekkefjord

    Politiet i Agder melder at flere utenlandske turister er involvert i en velt på dresinbanen i Flekkefjord.

  • Tirsdag 13. august kl. 14.53

    Ikke ufør fordi det er gøy

    Hadde jeg kunnet jobbe, hadde jeg selvfølgelig gjort det.

  • Tirsdag 13. august kl. 14.52

    En av landets best styrte kommuner

    Kvinesdal er en av landets best styrte kommuner, melder Lister24. – Dette er kjempehyggelig for Kvinesdal, og alle i hele organisasjonen vår fortjener honnør for den jobben de gjør. Dette kommer ikke av seg selv, sier ordfører Per Sverre Kvinlaug (KrF) til avisen. Han retter en stor takk til alle de 700 ansatte i kommunen. Undersøkelsen er gjort av Storebrand, og baserer seg på KOSTRA-tall. Kvinesdal kommer på 11. plass, mens Aukra kommune kommer på 1. plass, ifølge avisen.

  • Tirsdag 13. august kl. 14.51

    Trump/Musk-samtalen: – Virket preget av alderen

    Samtalen med Tesla-gründeren vil neppe vinne nye velgere, mener USA-ekspert.

  • Tirsdag 13. august kl. 14.46

    Brann i kjøretøy

    Brannvesenet er på vei til Laget i Tvedestrand, der det meldes om brann i et kjøretøy, skriver Agderposten.

  • Tirsdag 13. august kl. 14.44

    Kraftig røykutvikling på Helle knivfabrikk

    Det er meldt om kraftig røykutvikling på Helle knivfabrikk i Holmedalsvegen i Askvoll, melder operasjonsleder Frode Kolltveit i Vest politidistrikt. – Det er observert røyk inne i bygget og over taket, sier vaktkommandør Lars Petter Lorvik ved 110-sentralen. – Bygget er evakuert og det er ikke meldt om personskader, sier han. Klokken 14.57 melder politiet at det har vært røykutvikling i et ventilasjonsanlegg. Det har ikke vært åpne flammer. – Fire ansatte har blitt eksponert for røyk og blir tilsett av helsepersonell, opplyser politiets operasjonsleder. Det pågår utlufting.

  • Tirsdag 13. august kl. 14.41

    Knivstikking i Skien – politiet søker etter gjerningspersoner

    Væpnet politi har rykket ut til Stevneplassen i Skien etter melding om knivstikking. Operasjonsleder Lise Bjørnsund ved Sør-Øst politidistrikt opplyser at politiet har kontroll på fornærmede og at flere ressurser nå søker etter gjerningspersoner. Fornærmede, en ung mann, er overlatt til helsepersonell og kjørt til akuttmottaket på Skien sykehus. Skadeomfanget er foreløpig ukjent. Det var flere vitner til hendelsen, ifølge innsatsleder Marius Dale. – De er på vei til Grenland politihus for å bli avhørt av etterforskere. Vi på stedet vil sikre bevis fra skadestedet, sier han.

  • Tirsdag 13. august kl. 14.41

    Knivstikking i Skien – politiet har pågrepet 4 personer

    Politiet har pågrepet fire personer i en leilighet nær åstedet der knivstikkingen skal ha skjedd. Væpnet politi rykket ut til Stevneplassen i Skien etter melding om knivstikking. Operasjonsleder Lise Bjørnsund ved Sør-Øst politidistrikt opplyser at politiet har kontroll på fornærmede og at flere ressurser nå søker etter gjerningspersoner. Fornærmede, en ung mann, er overlatt til helsepersonell og kjørt til akuttmottaket på Skien sykehus med stikkskader. Det var flere vitner til hendelsen, ifølge innsatsleder Marius Dale. – De er på vei til Grenland politihus for å bli avhørt av etterforskere. Vi på stedet vil sikre bevis fra skadestedet, sier han.

  • Tirsdag 13. august kl. 14.41

    Politiet ber om tips etter knivstikkingen på Tjuvholmen

    Det skriver Oslo-politiet i en pressemelding. – Mistankegrunnlaget er styrket når det gjelder siktelsen på drapsforsøket og grov kroppsskade, sier politiadvokat Marie Steen Habberstad. Natt til lørdag 3. august ble to menn i 20-årene angrepet av fire tenåringer ved restauranten Bølgen og Moi på Tjuvholmen i Oslo. Fire gutter i tenårene er siktet. Den yngste av dem er 14 år. I tillegg til drapsforsøk og grov kroppsskade er de fire guttene også siktet for hatkriminalitet. Politiets hovedhypotese er at ofrenes seksuelle legning er årsaken til at de ble angrepet. Saken etterforskers fortsatt med høy prioritet, og i pressemeldingen skriver politiet at de fremdeles ønsker tips fra publikum. De to som er over kriminell lavalder er varetektsfengslet i to uker. De to andre blir tatt hånd om av barnevernet.

  • Tirsdag 13. august kl. 14.40

    Brann i bil på Færder

    Brannvesenet rykker ut på brann i en bil i Kirkeveien/ Skarpahagaveien.

  • Tirsdag 13. august kl. 14.40

    Brann i bil i Færder

    Brannvesenet rykket ut etter en melding om brann i en bil i krysset mellom Kirkeveien og Skarphagaveien. Brannen oppstod i motorrommet under kjøring og det var kun fører i bilen. En forbipasserende slukket brannen med pulverapparat. Ingen ble skadet. Bilen er nå berget og politiet oppretter sak.

  • Tirsdag 13. august kl. 14.39

    Tidsnød for småaksjonærer i SAS: – Redd det du kan

    Det er fortsatt handel i SAS-aksjen bare et par timer før den strykes.

  • Tirsdag 13. august kl. 14.39

    Bidens store industrisatsing rammet av forsinkelser

    40 prosent av mottagerne av «Bidens grønne skattepakke» har blitt satt på pause eller blitt stanset. Norsk selskap sier de enda venter på klarhet om hvordan pakken fungerer.

  • Tirsdag 13. august kl. 14.38

    Mann påkjørt av lastebil i Fyllingsdalen

    Klokken 14.26 fikk politiet melding om at en mann er blitt påkjørt av en lastebil i Fyllingsdalen. – Pasienten er våken og bevisst og blir ivaretatt av personer på stedet, opplyser operasjonsleder Frode Kolltveit i Vest politidistrikt. Ulykken har skjedd ved et fotgjengerfelt, melder Kolltveit. Mannen var fotgjenger. Han har fått et kutt i ansiktet, men det er uklart om det er snakk om andre personskader. Klokken 14.38 opplyser politeit at mannen blir tatt med i ambulanse og at det er noe kø i området.

  • Tirsdag 13. august kl. 14.32

    Fire pågrepet etter knivstikking i Skien

    Fire personer er pågrepet i forbindelse med knivstikking av en mann i 20-årene.

  • Tirsdag 13. august kl. 14.22

    Gutten som omkom i Kvinnherad var fra Ungarn

    Den 13 år gamle gutten som omkom i en drukningsulykke i Bonddalselva mandag var fra Ungarn. Det opplyser politiet i en pressemelding. Gutten var på ferie i Norge sammen med foreldrene sine. Under turen gikk gutten ut på en stein mellom stien og elven for å ta et bilde. Han mistet fotfestet og skled ned i elven. Der ble han tatt av stri elv, og ført et kort stykke nedover før han ble sittende fast under vann, skriver politiet.

  • Tirsdag 13. august kl. 14.18

    Stadig mer ekstremvær

    – Ekstremværet i Norge blir stadig verre. Nedbøren blir stadig mer intenst, sier klimaforsker Bjørn H. Samset ved CICERO Senter for klimaforskning. Det betyr at det blir flere og mer alvorlige ødeleggelser på grunn av flom og oversvømmelser. – Det vi tidligere kalte 50-årsflom og 200-årsflom kommer nå langt hyppigere, sier Samset. På et arrangement på Arendalsuka i dag går CICERO-forskeren gjennom ulike scenarier for ekstremvær i Norge. Konkusjonen er at vi her til lands vil merke klimaendringene stadig sterkere.

  • Tirsdag 13. august kl. 14.10

    Mannen som ble funnet død i Halden falt i elva

    Forrige uke ble en mann funnet død i Tistaelva i Halden. En overvåkingsvideo fra stedet, som politiet har hentet inn, viser at mannen falt i vannet fra bryggepromenaden. – Han var alene og det var ingen andre involvert. Så politiet mistenker ikke at det ligger noe kriminelt bak dødsfallet, sier etterforskningsleder ved Halden politistasjon Håvard Strand til Halden Arbeiderblad.

  • Tirsdag 13. august kl. 14.07

    World Cup-arrangementene genererte millioner

    Vinterens to World cup-arrangement i Kvitfjell genererte 157 millioner norske kroner til regionen. Det viser en ringvirkningsanalyse som Sponsor Insight har gjort på oppdrag fra arrangøren, Hafjell-Kvitfjell Alpin AS og Alpinco. Daglig leder i Hafjell-Kvitfjell Alpin, Ole Kristian Kirkerud, er overrasket over det høye tallet. – Dette er mer enn jeg hadde trodd. Det viser at arrangement skaper en enorm verdi i en region, sier han i en pressemelding. Til vinteren skal det være sju World Cup-arrangement i Kvitfjell.

  • Tirsdag 13. august kl. 13.55

    Dømt til 13 års forvaring

    En mann i 40-årene fra Kristiansand er dømt for å ha voldtatt to ekskoner og en tidligere samboer, skriver Fædrelandsvennen. Mannen er dømt til 13 års forvaring, og må betale drøyt én million kroner i erstatning. – Agder tingrett mener faren for nye voldshandlinger er så stor at han må dømmes til forvaring, skriver avisen.

  • Tirsdag 13. august kl. 13.54

    Melding om person som driver hærverk på hytte

    Personen skal knuse ruter og inventar på en hytte, opplyser politiet.

  • Tirsdag 13. august kl. 13.53

    UD: Norsk borger arrestert i Tyrkia

    Ambassaden i Ankara tilbyr konsulær bistand i tråd med vanlig praksis.

  • Tirsdag 13. august kl. 13.52

    Vi har testet smartklokker for barn med GPS og telefon

    Og funnet vår favoritt.

  • Tirsdag 13. august kl. 13.52

    To rusede sjåfører i trafikkulykke

    Politiet fikk klokka 12.05 melding om en kollisjon mellom to biler i Sarpsborg. Det var også et slagsmål på ulykkesstedet. Ingen personer ble skadet i hendelsen, men vitner har sagt til politiet at den ene parten var meget hissig. Begge førerne som var involvert i kollisjonen var ruspåvirket og fremstilles for blodprøve. Begge har fått førerkortene beslaglagt.

  • Tirsdag 13. august kl. 13.51

    Fremdeles noe forsinkelser i togtrafikken

    Tirsdag morgen var det full stans i togtrafikken på grunn av en jordfeil ved Oslo S. Feilen ble rettet litt før klokken 9, men ifølge pressevakt i Bane Nor Kirsten McDonagh må de reisende regne med forsinkelser i ettermiddag. – All trafikk var jo ramma, så følgeforsinkelser vil være på de mest trafikkerte linjene. McDonagh betrygger de som skal reise med toget at det ikke er snakk om store forsinkelser.

  • Tirsdag 13. august kl. 13.50

    Følte seg truet av Joost Klein – skuffet over henleggelsen

    Fotografen beskriver episoden som traumatiserende, og vurderer ifølge sin advokat å be om at saken vurderes på ny.

  • Tirsdag 13. august kl. 13.49

    20 sjåfører fikk bot

    20 personer fikk forenklet forelegg da utrykningspolitiet gjennomførte laserkontroll i en 60-sone på E10 ved Grundstad i Vestvågøy kommune. Høyeste hastighet ble målt til 85 kilometer i timen.

  • Tirsdag 13. august kl. 13.45

    TV 2: Vil utvide siktelsen mot 34-åring etter Øygarden-drapet

    I januar 2024 ble en mann siktet for drap på sin samboer, Tina Milena Solberg. Politiet vil nå utvide drapssiktelsen mot 34-åringen. TV 2 meldte dette først. Politiadvokat Eli Valheim bekrefter overfor NRK at de kommer til å utvide drapssiktelsen mot 34-åringen. Hun vil ikke si hva de vil utvide siktelsen til å gjelde. – Etterforskningen pågår fortsatt, sier Valheim. Mannen har tidligere erkjent straffskyld og er siktet for drapet. Han har gjennom sin forsvarer, Jørgen Riple, uttalt at det ikke var meningen å drepe kvinnen og forklart at det var en situasjon som kom ut av kontroll. Hendelsen skjedde i Øygarden i Hordaland 7. januar 2024. (©NTB)

  • Tirsdag 13. august kl. 13.37

    Stjal smykker i Indre Østfold

    Midt på lyse dagen har noen brutt seg inn i en bolig på Knapstad i Indre Østfold og stjålet smykker. Innbruddet skal ha skjedd mellom klokken 09.00 og 12.00 tirsdag. I en melding til pressen skriver politiet at ingen er mistenkt for innbruddet per nå.

  • Tirsdag 13. august kl. 13.30

    Opplysninger til VG: Antonio Nusa har signert for tysk storklubb

    Ifølge VGs opplysninger har landslagsspiller Antonio Nusa (19) signert for RB Leipzig.

  • Tirsdag 13. august kl. 13.29

    Ny rapport: Én av fire mellomledere jobber i et stressende miljø

    – Én av fire mellomledere i skolen sier at de jobber i et stressfylt ledelsesmiljø. Det er en del av jobben deres å løse problemer som oppstår, men skolene klarer ikke å bygge opp den støtten de trenger for å håndtere det, sier forsker Linda Hye ved Universitetet i Agder i en pressemelding. Sammen med kollegaene Morten Øgård og Morten Baldersheim står hun bak en ny forskningsrapport om mellomledere i skolen. – Å skape gode ledelsesmiljøer handler ikke om koseklubber, men om å gi reell støtte når de vanskelige sakene kommer. For disse sakene vil komme, sier Hye.

  • Tirsdag 13. august kl. 13.26

    Ordfører siktet for besittelse av overgrepsmateriale - trekker seg

    Ordføreren ble pågrepet i juni. Nå har politikeren bedt om å få trekke seg fra sine verv.

  • Tirsdag 13. august kl. 13.24

    Sammenstøt mellom trikk og syklist

    Nødetatene er på Grefsen etter melding om sammenstøt mellom en trikk og en syklist. – Syklisten skal være oppegående og blir kjørt til legevakten for undersøkelser, skriver politiet på X. – Det fremstår akkurat nå som at syklisten har kjørt inn i trikken.

  • Tirsdag 13. august kl. 13.19

    Millionsprekk for Statsraad Lehmkuhl

    Seglskipet Statsraad Lehmkuhl i Bergen får forlenga verkstadopphaldet sitt ut over hausten. Grunnen er at det er oppdaga uventa mykje dårleg stål i skipsbotn og master. Skipet har lege i dokk på Laksevåg sidan april, og skulle vore ferdig i september. Kostnadane til verkstadopphaldet aukar no med 25 prosent, til 77 millionar kroner. – I tillegg går ein glipp av inntekter frå planlagde oppdrag, seier administrerande direktør Haakon Vatle i Stiftelsen Seilskipet Statsraad Lehmkuhl til NRK. Her kan du følgja vår livestream frå dokken på Laksevåg.

  • Tirsdag 13. august kl. 13.16

    Lynnedslag trolig årsak til boligbrann i Alver

    En enebolig i Eikangervåg i Alver står i brann. En person bor i boligen, og vedkommende er ute og fysisk uskadet, ifølge politiet. Politiet har fått opplysninger om at lynnedslag trolig er årsaken til brannen. Det har vært tett med lyn i Nordhordland tirsdag, og det er sendt ut gult farevarsel for lyn i området. Brannvesenet er på stedet. – Det brenner fortsatt. Huset står for seg selv, og det er ikke spredningsfare per nå, sier vaktkommandør Lars Petter Lorvik ved 110-sentralen.

  • Tirsdag 13. august kl. 13.11

    Stjal og var utagerende

    Politiet har anholdt en mann i 40-åra inne på Amfi Rørvik i Nærøysund. Han har vært inne i en butikk og stjålet varer, samt vært utagerende og sint, ifølge politiet.

  • Tirsdag 13. august kl. 13.05

    Bekreftet: Antonio Nusa klar for Leipzig

    Fotballkometen Antonio Nusa er nå klar for et skifte til den tyske storklubben RB Leipzig, Det melder klubben selv på X/Twitter. Nusa skal bære nummer syv på ryggen i den tyske toppklubben. – Jeg er så glad for å være her, og jeg kan ikke vente til å se dere (fansen) på stadion. Jeg ser veldig frem til sesongen, sier en smilende Nusa i en video på klubbens X-konto. Den tyske avisen Bild publiserte tirsdag ettermiddag bilder av nordmannen på plass i det som skal bli hans nye hjemby. Tenåringen skal ha vært ønsket av flere klubber i Tyskland og England, og så sent som i januar var Nusa høyaktuell for Premier League-klubben Brentford. Den overgangen falt imidlertid sammen i tolvte time. Nusa debuterte i Eliteserien for Stabæk som 16-åring i 2021 og slo gjennom med et brak. Han ble solgt til Brugge samme år og har spilt over 80 kamper for den belgiske klubben. Unggutten fikk i fjor høst debuten for det norske landslaget og leverte svært godt. (NTB)

  • Tirsdag 13. august kl. 13.05

    Medier: Antonio Nusa på vei til Leipzig – enighet om lønnsbetingelser

    Fotballkometen Antonio Nusa skal være nær et skifte til den tyske storklubben RB Leipzig, melder blant andre den tyske avisen Bild, som tirsdag ettermiddag publisert bilder av Nusa på plass i det som kan bli hans nye hjemby. Nordmannen skal være enig med Leipzig om kontraktsbetingelser. Det skal også være muntlig enighet mellom Nusas belgiske klubb, Brugge, og Leipzig. Også overgangseksperten Fabrizio Romano og fotballjournalisten Matteo Moretto sitter på tilsvarende opplysninger. Så sent som i januar var Nusa høyaktuell for Premier League-klubben Brentford. Den overgangen falt imidlertid sammen i tolvte time. Nusa fikk i fjor høst debuten for det norske landslaget og leverte svært godt. (NTB)

  • Tirsdag 13. august kl. 13.04

    Skremte barn

    En beruset mann i 40-årene er bortvist fra et barnehageområde i Færder. Ifølge politiet ble ungene skremt av oppførselen hans.

  • Tirsdag 13. august kl. 12.57

    Senterpartiet med krisetall

    Tre partier sliter voldsomt på VGs siste partibarometer. Sp, Miljøpartiet De Grønne og KrF.

  • Tirsdag 13. august kl. 12.56

    Klesbutikkjede begjærte seg selv konkurs

    Kjeden har slitt lenge. Nå har de slått seg selv konkurs etter at flere av de ansatte ikke hadde fått lønn på flere måneder.

  • Tirsdag 13. august kl. 12.44

    Politiet har stoppet butikktyv i Førde

    Politiet tatt hånd om en butikktyv etter at han har vært inne i en butikken og forsøkt å ta med seg diverse parfymer til en verdi av noen tusen kroner. Tyven er mann i 30-årene. Han er tatt med inn til politistasjonen i Førde for avhør og videre oppfølging.

  • Tirsdag 13. august kl. 12.42

    139 km/t i 80-sone

    Utrykningspolitiet har avholdt fartskontroll på E6 Harran tirsdag. Resultatet ble 15 forenklede forelegg samt ett førerkortbeslag. Hastighet på denne var 139 km/t i 80-sone.

  • Tirsdag 13. august kl. 12.40

    Innsatt sprutet avføring på fengselsbetjent

    En mann i 30-årene er tiltalt for trusler mot fengselsbetjenter i Mandal. Den innsatte skal blant annet ha sprutet gammel avføring fra en såpeflaske på fengselsbetjentene. Mannen skal også ha kastet varm kaffe på ansatte, spyttet og kommet med en rekke trusler. Det er Statsadvokatene i Agder som har tatt ut tiltalen. Saken skal opp i Agder tingrett i midten av september.

  • Tirsdag 13. august kl. 12.35

    Kollisjon mellom bil og syklist i Oslo

    Nødetatene er ferdige på stedet etter et sammenstøt mellom en syklist og en bil i området rundt Kjelsås. Det var ingen personskade, og politiet oppretter ikke sak.

  • Tirsdag 13. august kl. 12.33

    TV 2: Åpner for å utvide siktelsen mot Høiby

    Det kan bli nødvendig å utvide siktelsen mot Marius Borg Høiby, sier politiadvokat Henriette Taxt Rødstadli i Oslo politidistrikt til TV 2. Hun presiserer at dette ikke er uvanlig å gjøre underveis i en etterforskning. Høiby er siktet for kroppskrenkelse og skadeverk i en leilighet på Frogner i Oslo natt til 4. august.

  • Tirsdag 13. august kl. 12.31

    Brann i enebolig i Alver

    Kl. 12.17 fikk brannvesenet melding om en brann i en enebolig på tre etasjer i Alver kommune. Det brenner i øverste del av boligen. – Personen som meldte om brannen var alene i huset og er uskadet, opplyser operasjonsleder i Vest politidistrikt, Frode Kolltveit. Kvinnen er ikke fysisk skadet, men blir tatt hånd om av ambulansepersonell, ifølge politiet. Klokken 12.50 opplyser politiet at det fortsatt ikke er kontroll på brannen. Det er ikke spredningsfare til verken bygg eller kjøretøy, ifølge politiet.

  • Tirsdag 13. august kl. 12.31

    Boligbrann i Alver slukket

    Kl. 12.17 fikk brannvesenet melding om en brann i en enebolig på tre etasjer i Alver kommune. Det brant i øverste del av boligen. Klokken 13.27 melder politiet at brannen er slukket. – Personen som meldte om brannen var alene i huset og er uskadet, opplyser operasjonsleder i Vest politidistrikt, Frode Kolltveit. Kvinnen er ikke fysisk skadet, men blir tatt hånd om av ambulansepersonell, ifølge politiet.

  • Tirsdag 13. august kl. 12.27

    Boligsalget og nybygging på vei opp

    Salget av nye boliger har økt med 45 prosent i Hedmark i andre kvartal i år, sammenlignet med samme tid i fjor. I Oppland er salget på samme nivå som i fjor. Det viser tall fra Boligprodusentenes Forening, som ble publisert tirsdag. I Hedmark er det også igangsatt mer boligbygging i andre kvartal i år, mens det fortsatt er en stor nedgang i Oppland sammenlignet med andre kvartal i fjor. På landsbasis viser salget av nye boliger en forsiktig oppgang.

  • Tirsdag 13. august kl. 12.22

    - Skuffet, sint og oppgitt

    Wayne Rooney (38) fikk en tøff start i sin nye managerjobb.

  • Tirsdag 13. august kl. 12.20

    Nødsignal utløst på Helgeland

    Det har blitt utløst nødsignal i Lomsdal-Visten nasjonalpark på Helgeland. Det skriver Hovedredningssentralen Nord-Norge på X. Luftambulanse fra Brønnøysund er sendt til posisjonen. En person skal ha en skadet ankel og får helsehjelp. Det skal ikke være snakk om alvorlige skader.

  • Tirsdag 13. august kl. 12.14

    Arbeidsulykke på Kokstad – en lærling har fått kutt i fingre

    En lærling i 20-årene ble skadet i arbeidsulykke på Kokstad rundt klokken 10.00 tirsdag. – En arbeider skal ha fått kutt i noen fingre under arbeid med en sag, opplyser operasjonsleder Frode Kolltveit i Vest politidistrikt. Det er ukjent skadeomfang, men pasienten våken og bevisst. Vedkommende er brakt til Bergen legevakt av en annen ansatt, ifølge politiet, som er på stedet og gjør undersøkelser. Arbeidstilsynet blir rutinemessig varslet, opplyser politiet.

  • Tirsdag 13. august kl. 12.14

    Arbeidsulykke på Kokstad – person har fått kutt i fingre

    – En arbeider skal ha fått kutt i noen fingre under arbeid med en sag, opplyser operasjonsleder Frode Kolltveit i Vest politidistrikt. Det er ukjent skadeomfang, men pasienten våken og bevisst. Vedkommende er brakt til Bergen legevakt av en annen ansatt, ifølge politiet, som er på stedet og gjør undersøkelser.

  • Tirsdag 13. august kl. 12.13

    Tre ting som er viktigere enn en karriereplan

    Det er helt andre ting du bør fokusere på hvis du vil nå langt, skriver DNB-sjefen.

  • Tirsdag 13. august kl. 12.07

    Sammenstøt mellom syklist og bil

    Politiet melder om et sammenstøt mellom syklist og bil i Bodø. Syklisten skal ha kjørt på rødt lys og sendes til lege for helsesjekk.

  • Tirsdag 13. august kl. 12.06

    Forsvarstopp ber Norge skru opp Ukraina-støtten

    Norge bør bidra med vesentlig mer støtte til Ukraina, mener viseadmiral Louise Dedichen.

  • Tirsdag 13. august kl. 12.01

    Stor økning i MDMA-beslag – kokainbeslagene tilbake på mer vanlig nivå

    Kokainbeslagene er på tilbake på et mer vanlig nivå etter rekordåret 2023.

  • Tirsdag 13. august kl. 12.00

    Mann mistenkt for ruspåvirket kjøring på Hjellestad

    I formiddag gjennomførte utrykningspolitiet en fartskontroll i 50-sonen på Hjellestad. Fire sjåfører fikk bot etter kontrollen. Høyeste hastighet ble målt til 63 km/t. I tillegg er en mann i 40-årene mistenkt for ruspåvirket kjøring. Han ble tatt med til legevakt for blodprøve, og politiet har beslaglagt førerkortet hans.

  • Tirsdag 13. august kl. 11.58

    Maren Mjelde skal hjelpe Arna-Bjørnar i nedrykkskampen – signerte kort kontrakt

    Fotballprofilen Maren Mjelde har skrevet under på en avtale med Arna-Bjørnar. Veteranen har tilbrakt de siste sju sesongene i Chelsea.

  • Tirsdag 13. august kl. 11.58

    Maren Mjelde har signert for Arna-Bjønar

    Landslagsspiller Maren Mjelde går fra Chelsea til nedrykksstrid i Toppserien. Hun returnerer til barndomsklubben Arna-Bjørnar. Det melder klubben på Instagram. Hun forlot Arna Bjørnar i 2012, da hun forlot Norge for tyske Turbine Potsdam. Hun var innom Kopparbergs/Göteborg og Avaldsnes før hun dro til Chelsea i 2016. Der har hun spilt siden, før det i vår ble kjent at hun ville forlate London-klubben. Mjelde har spilt 176 kamper for landslaget. – For Arna-Bjørnar Fotball er det med stor glede og begeistring at Maren igjen velger å ikle seg Arna-Bjørnar drakten. Et godt samarbeid med våre sponsorer og samarbeidspartnere gjør det mulig å gjennomføre denne signeringen, skriver klubben i en pressemelding. Arna-Bjørnar ligger på sisteplass med tre poeng etter at 14 kamper er spilt. Åsane ligger på kvalifiseringsplassen over med 5 poeng. Arna-Bjørnar har 9 poeng opp til trygg plass.

  • Tirsdag 13. august kl. 11.55

    Meråker uten mobildekning

    Store deler av Meråker er uten mobildekning. Telenor er klar over feilen, men kan foreløpig ikke si noe årsaken, skriver Meråkerposten. De jobber med å fikse feilen, men kan foreløpig ikke si noe om hvor lang tid det tar. Feilen rammer blant annet kommunens trygghetsalarmer.

  • Tirsdag 13. august kl. 11.55

    Meråker var uten mobildekning

    Store deler av Meråker var uten mobildekning tirsdag formiddag. – Vi har vært i kontakt med Telenor og varslet om feilen, men foreløpig vet vi ingenting om hva årsaken til feilen er og dermed heller ikke noe estimert rettetid, sa beredskapskoordinator i Meråker kommune, Håvard Nicolausson, til Meråkerposten tidligere tirsdag. Like etter klokka 12 kom dekningen tilbake, men den kan fortsatt oppleves som ustabil, ifølge avisa. Feilen rammet blant annet kommunens trygghetsalarmer. Det er fortsatt uklart hva som er årsaken.

  • Tirsdag 13. august kl. 11.54

    Kommunen tapte på eiendomsprosjekt

    Søndre Land kommune har tapt 1,25 millioner kroner etter å investert i et eiendomsselskap i Oslo i 2019. Selskapet ble solgt i år med stort tap, og dermed var det flere aksjonærer, inkludert Søndre Land, som tapte penger, melder Oppland Arbeiderblad. Kommunen sier at et slikt tap er beklagelig, men at denne typen aksjekjøp alltid har en viss risiko. Thea Markeng i kommunens økonomiavdeling mener det ikke er noen tvil om at Søndre Land kommune generelt har hatt en svært god avkastning på langsiktige plasseringer.

  • Tirsdag 13. august kl. 11.54

    Rusa mann prøvde å stanse trafikken

    Politiet har kontroll på det de beskriver som en svært rusa og utagerende mann som satt i rundkjøringa ved Sirkus Shopping i Trondheim. Han forsøkte å stanse trafikken som kjørte forbi. Mannen ble innbrakt av politiet.

  • Tirsdag 13. august kl. 11.50

    Undersøkelse: Over halvparten av ungdommer bruker mobilen ulovlig i bilen

    Over halvparten av ungdommer klarer ikke å la mobilen ligge i fred mens de kjører bil, viser ny undersøkelse.

  • Tirsdag 13. august kl. 11.49

    Best boligmuligheter for sykepleiere i Porsgrunn og Skien

    For single sykepleiere vil 61,4 prosent av boligomsetningen i Porsgrunn/Skien være mulig å kjøpe i 2024. Dette er den høyeste prosentandelen i Norge, viser ferske tall fra Sykepleierindeksen 2024. Sykepleierindeksen viser hvor stor andel av omsatte boliger i Norge en singel sykepleier får finansiering til å kjøpe. Sykepleieryrket er egnet fordi inntekten representerer en typisk god norsk inntekt, og er i liten grad konjunkturavhengig. I første halvdel av 2024 var gjennomsnittslønnen de tok utgangspunkt i 682 980 kroner. På landsbasis kan sykepleiere kjøpe 31,4 prosent av de tilgjengelige boligene i Norge. I Oslo, som ligger nederst på lista, kan kun 2,4 prosent av boligomsetningen i byen kjøpes av en singel sykepleier.

  • Tirsdag 13. august kl. 11.48

    Åpner større bibliotek på Mortensrud

    Fredag 16. august åpner et nyoppusset Deichman-bibliotek på Mortensrud, skriver Oslo kommune i en pressemelding. – Deichman Mortensrud har vært et unikt og veldig populært bibliotek. Men kapasiteten var sprengt, derfor får Mortensrud nå et nyoppusset og mye større bibliotek, sier seksjonsleder Christian Slaaen. Biblioteket får også et eget ungdomsrom. Lørdag 31. august klokken 12 blir det åpningsfest, skriver kommunen i pressemeldingen.

  • Tirsdag 13. august kl. 11.45

    Mann i 30-årene siktet etter innbrudd på Nav i Sveio

    Politiet har ransaket hos og avhørt en mann i 30-årene etter innbruddet i Nav-lokalene i Sveio. – Hjemme hos mannen ble det funnet noen gjenstander som tilhører Nav-kontoret, sier operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt, Victor Fenne-Jensen. Han vet foreløpig ikke hvilke gjenstander det er snakk om. – Det var også rotet og romstert en del inne i lokalene, så det vil ta litt tid å rydde opp. Mannen er siktet i saken, men er ikke satt i arrest, opplyser Fenne-Jensen. Han er kjent for politiet fra før. – Nå blir det opprettet en sak, og så får han enten et forelegg eller så blir det tatt ut en tiltale. Han vil uansett få en reaksjon, avslutter Fenne-Jensen.

  • Tirsdag 13. august kl. 11.40

    Har råd til en av fire boliger i Stavanger

    Selv med et godt lønnsoppgjør i år har ikke sykepleiernes mulighet til å kjøpe bolig bedret seg nevneverdig i første halvår 2024, ifølge Eiendom Norge. I Stavanger er én av fire boliger tilgjengelig. Eiendom Norge presenterer to ganger i året sin såkalte sykepleierindeks. Den måler hvor stor andel av de omsatte boligene en singel sykepleier får finansiering til å kjøpe. Eiendom Norge beregner gjennomsnittsinntekten til sykepleieren til rundt 683.000 kroner i første halvår, opp fra 657.000 kroner i 2023. Det gjør at sykepleierens lånekapasitet øker fra 3,075 millioner kroner til om lag 3,2 millioner.

  • Tirsdag 13. august kl. 11.40

    Sykepleiere har råd til en av fire boliger i Stavanger

    Selv med et godt lønnsoppgjør i år har ikke sykepleiernes mulighet til å kjøpe bolig bedret seg nevneverdig i første halvår 2024, ifølge Eiendom Norge. I Stavanger er én av fire boliger tilgjengelig. Eiendom Norge presenterer to ganger i året sin såkalte sykepleierindeks. Den måler hvor stor andel av de omsatte boligene en singel sykepleier får finansiering til å kjøpe. Eiendom Norge beregner gjennomsnittsinntekten til sykepleieren til rundt 683.000 kroner i første halvår, opp fra 657.000 kroner i 2023. Det gjør at sykepleierens lånekapasitet øker fra 3,075 millioner kroner til om lag 3,2 millioner.

  • Tirsdag 13. august kl. 11.29

    Rekordmange låner tur- og fritidsutstyr

    Rekordmange har lånt tur- og fritidsutstyr fra Kirkens bymisjons skattkammer i Moss i sommer. Utlånet har doblet seg, sett i forhold til i fjor, forteller Fabian Andersen, avdelingsleder for Skattkamrene i Østfold. Folk trenger alt fra SUP-brett, til telt, soveposer og brettspill. Andersen tror den store økningen bunner i strammere økonomi og at folk er mer opptatt av gjenbruk og bærekraft. Også hos Kirkens Bymisjon i Fredrikstad har antallet utlån i sommer økt med 50 prosent sett i forhold til fjor.

  • Tirsdag 13. august kl. 11.20

    Gode badetemperaturer: – Hopp i havet

    Meteorologene kommer i dag med følgende oppfordring: – Hopp i havet, for en badetemperatur! – Nå er det 16–18 grader i sjøen i Nordland og faktisk varmere enn på Vestlandet og i Trøndelag. Høyest badetemperatur er det likevel på Sørlandskysten og i Oslofjorden. Sjekk ut din temperatur havvarsel.no, er beskjeden fra meteorologene.

  • Tirsdag 13. august kl. 11.12

    Ferske tall: Sykepleiere har bare råd til 2,4 prosent av boligene i Oslo

    Sykepleierindeksen for 2024 viser at en singel sykepleier kun har råd til 2,4 prosent av boligene i Oslo. På landsbasis har en sykepleier råd til 31,4 prosent av de tilgjengelige boligene på markedet, noe som er en liten nedgang fra i fjor.

  • Tirsdag 13. august kl. 11.04

    Taxisjåfør knivstukket - mann siktet for drapsforsøk

    I en epost skriver politiadvokat Ulrikke Simonette Samsonsen Basthus at en mann er pågrepet og siktet for drapsforsøk. – Personen som er siktet var passasjer i taxien. Ut over dette er ikke politiet kjent med at det har vært noen relasjon mellom partene. Det skal heller ikke ha vært noen andre involverte i hendelsen. Ifølge Samsonsen skal det ha blitt gjort funn av kniv på åstedet.

  • Tirsdag 13. august kl. 11.04

    Taxisjåfør knivstukket på Ulven – mann siktet for drapsforsøk

    I en e-post skriver politiadvokat Ulrikke Simonette Samsonsen Basthus at en mann er pågrepet og siktet for drapsforsøk. – Personen som er siktet var passasjer i taxien. Ut over dette er ikke politiet kjent med at det har vært noen relasjon mellom partene. Ifølge politiet skal det ikke ha vært noen andre involverte i hendelsen, og det skal ha blitt gjort funn av kniv på åstedet. – Under pågripelsen anså politiet det nødvendig å benytte elektrosjokkvåpen for å få kontroll på siktede. Taxisjåføren er innlagt på sykehus med stikkskader. Politiet jobber nå med å få avklart skadeomfang. Siktede foreløpig ikke avhørt, men politiet vil få gjennomført det så raskt som mulig.

  • Tirsdag 13. august kl. 11.04

    Opplysninger til VG om Høiby-saken: Politiet etterforsker slag og kvelertak

    Politiet mener voldssiktede Marius Borg Høiby (27) skal ha slått den fornærmede kvinnen, tatt kvelertak på henne og ødelagt ting i leiligheten hennes på Frogner.

  • Tirsdag 13. august kl. 11.03

    Taxisjåfør knivstukket: Mann siktet for drapsforsøk

    Personen som er siktet, var passasjer i taxien.

  • Tirsdag 13. august kl. 11.00

    En sykepleier kan kjøpe 1 av 50 boliger i Oslo: – Sånn kan vi ikke ha det

    Sykepleierstudentene Nina Bianca Pedersen (22) og Anja Stene Olsen (22) vurderer både å leie og flytting fra Oslo når studiene er ferdig.

  • Tirsdag 13. august kl. 10.58

    Politiet om Marius Borg Høiby: Har så langt ikke ønsket å forklare seg

    Høiby var i politiets arrest i nesten ett døgn. Nå er politiet i dialog med forsvareren om et mulig avhør.

  • Tirsdag 13. august kl. 10.57

    Nye detaljer i Høiby-saken: Høiby ønsket ikke forklare seg

    I en ny oppdatering fra Oslo-politiet kommer det fram at politiet fikk melding om hendelsen Marius Borg Høiby er siktet for kl 12.30 søndag 4. august. Pågripelsen av Høiby skjedde nesten 4 timer senere, på Jansløkka skole i Asker, skriver politiet i en pressemelding. – Politiet dro ut til den aktuelle leiligheten der dette skal ha skjedd. Basert på opplysninger fra fornærmede og undersøkelser gjort på stedet, ble det besluttet å anmelde Høiby. Det ble deretter besluttet å pågripe ham for kroppskrenkelse, heter det i pressemeldingen signert påtaleleder Henriette Taxt Røstadli. Høiby ble løslatt 5. august kl 15.39, og satt altså nesten ett døgn i arresten. – Høiby har ikke ønsket å forklare seg per nå, men politiet er i dialog med forsvarer om mulig avhør, står det videre i meldingen. Politiet vil, ifølge meldingen, foreta oppfølgingsavhør av fornærmede, samt hente inn opplysninger fra vitner og annen dokumentasjon i saken.

  • Tirsdag 13. august kl. 10.55

    100 vedkubber i veien

    Ryddemannskaper er sendt ut for å fjerne en god del vedkubber som ligger i veien langs Kodalsveien i Sandefjord. Ifølge politiet ligger det rundt 100 spredt over en kilometer i nordgående retning.

  • Tirsdag 13. august kl. 10.54

    Venter over 100 mm flere steder: – Gir en skikkelig dusj

    – Regn-entusiastene kan glede seg, skriver meteorologene.

  • Tirsdag 13. august kl. 10.52

    Tyv tatt med våpen

    En mann i 40-åra anholdt av politiet mistenkt for tyveri og trusler i flere butikker i Trondheim sentrum og på Lade. Mannen var også i besittelse av et luftvåpen da han ble stoppa. Han blir anmeldt for tyveri og trusler.

  • Tirsdag 13. august kl. 10.45

    Falske nyheter setter ekte mennesker i fare

    Desinformasjon er mer enn en teoretisk trussel mot demokratiet. Bare se hva som skjer i England.

  • Tirsdag 13. august kl. 10.44

    Kraftig økning i grensehandelen i første halvår

    Nordmenn handlet for 5,1 milliarder kroner på dagsturer til utlandet i første halvår. Det er en økning på 583 millioner kroner sammenlignet med samme periode i fjor. Tallene tilsvarer en økning på 12,9 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, skriver Statistisk sentralbyrå (SSB). Nordmenn gjennomførte nesten 2,3 millioner dagsturer over grensen, noe som utgjør en økning på 360.000 turer fra samme periode året før. – Grensehandelen pleier å ta seg opp rundt høytider og ferieperioder, når folk har tid til å dra på dagsturer over grensen. Få solskinnsdager flere steder i starten av sommeren kan ha bidratt til at flere valgte å ta en dagstur over grensen, sier seniorrådgiver Guro Henriksen i SSB. (NTB)

  • Tirsdag 13. august kl. 10.42

    Økning i nyboligsalget i Nordland

    Det har vært en stor økning i antall solgte nye boliger i Nordland første halvår sammenlignet med samme periode i fjor. Det opplyser Boligprodusentene i en pressemelding. Nyboligsalget steg med 43 prosent for Nordland, noe som er over gjennomsnittet på landsbasis. Frem til juli 2024 ble det solgt 182 nye boenheter i Nordland. I fjor ble det kun solgt 127 nye boenheter. På landsbasis er det i alt solgt 7768 nye boenheter første halvår. Det er en økning på 12 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Boligbyggingen har imidlertid vært svært lav, skriver Boligprodusentene. – Første halvår 2024 er igangsettingen det laveste vi har målt. Salget flatet ut våren 2024 og viser nå forsiktig oppgang. For første gang på to og et halvt år er salget høyere enn igangsettingen de siste tolv måneder, men nivået er fortsatt bare halvparten av boligbehovet, skriver de i en pressemelding.

  • Tirsdag 13. august kl. 10.41

    To personer har status som fornærmet etter vold på Palestina-demo – mann i 80-årene mistenkt

    To personer har status som fornærmet etter at det ble utøvd vold mot propalestinske demonstranter utenfor Norges Bank mandag. En mann i 80-årene er mistenkt. – Den mistenkte mannen er ikke pågrepet og politiet arbeider for å gjennomføre avhør av ham, sier politiadvokat Helene Skogstrand Setlo i Oslo politidistrikt til NTB. Saken etterforskes som kroppskrenkelse, og politiet jobber med å innhente videoovervåking for å kartlegge hendelsesforløpet. (NTB)

  • Tirsdag 13. august kl. 10.39

    Klaesson ferdig i ny klubb etter 37 dager

    Kristoffer Klaessons tid i Raków Cz?stochowa er over, bare en drøy måned etter at den norske målvakten begynte i den polske klubben.

  • Tirsdag 13. august kl. 10.37

    Venter mye regn og lyn i Agder

    Det ventes mye regn og lyn i Agder fra tirsdag klokken 14.00. Det melder Meteorologisk institutt som har sendt ut gult farevarsel. – Det er fare for tordenvær med mye lyn. Det vil være lokale forskjeller i intensitet. Noen steder vil ikke få tordenvær, skriver meteorologene.

  • Tirsdag 13. august kl. 10.36

    13-åring på ferie druknet: – En kaotisk situasjon

    Gutten som omkom skulle ta et bilde da han falt i elven.

  • Tirsdag 13. august kl. 10.36

    Ringsaker-kvinne blir sjef på festningen

    Gyda Ellefsplass Olssen fra Jessnes i Ringsaker blir ny kommandant ved Akershus festning, melder Forsvarets Forum. Olssen er født i Elverum og har en rekke EM- og VM-titler innenfor skyting både i militære og sivile mesterskap. Hun kommer fra stillingen som leder av det nasjonale luftoperasjonssenteret. Den formelle sjefsbyttet skjedde ved en høytidelig markering ved Akershus i går, der forsvarssjefen deltok.

  • Tirsdag 13. august kl. 10.32

    Motorshow-ulykken i Oslo: – Bilen hadde redusert bremsekraft

    Rettssaken mot far og sønn som er tiltalt etter motorshow-ulykken på Bjerke i Oslo er nå i gang. Politiadvokat i Oslo politidistrikt, Tone Bysting forteller at Statens vegvesen har forklart hva de mener er årsaken til ulykken. – Det kom frem at bilen hadde redusert bremsekraft, og den fremstår også å være noe modifisert for å kjøre i show, forteller Bysting. Fem personer ble skadet da bilen kjørte inn i en folkemengde under motorshowet april i 2022. Rettssaken går uten at tiltalte far og sønn er til stede. – De har valgt å ikke være her. Verken Bysting, eller forsvarerne vet hvor de to befinner seg.

  • Tirsdag 13. august kl. 10.32

    Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard nominert til gjev pris for andre år på rad

    Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard er også i år blant de seks utvalgte som kan vinne spillerforeningen PFAs gjeveste utmerkelse: årets spiller i engelsk fotball. Nominasjonene ble kunngjort tirsdag. Kåringen skjer i Manchester 20. august.

  • Tirsdag 13. august kl. 10.23

    Viking har signert Christian Cappis

    – Jeg er veldig glad for å ha signert for Viking. Viking er en av de største klubbene i Norge og har et veldig spennende prosjekt på gang, sier Christian Cappis. Mandag ettermiddag ankom den amerikanske midtbanespilleren Christian Cappis byen for å sluttføre en overgang til klubben. Etter å ha bestått den medisinske testen mandag og signert tirsdag, er han nå ny Viking-spiller. Midtbanespilleren kommer fra Brøndby og har signert en kontrakt ut 2027. Han har tidligere også spilt for Hobro i Danmark, i tillegg til et utlånsopphold hos Molde.

  • Tirsdag 13. august kl. 10.23

    30 norske brannfolk kan sendes til Hellas

    Det kan bli aktuelt å sende brannmannskaper fra Telemark for å bistå de kraftige skogbrannene i Hellas. – Vi har 30 stykker fra Telemark som er klare til å pakke ryggsekken og er klare til å bistå dersom det skal bli aktuelt. Det sier Ove Stokkeland, skogbrannanalytiker i Grenland brann og redning. Sommeren 2022 reiste brannmannskaper fra Telemark til Hellas for å hjelpe til å slukke skogbrannene som foregikk den gang. Stokkeland forteller at brannene rundt Athen nå er verre enn den gang. – Det er flammefronter på 25–30 meter. Hellas har hatt en ekstremt heftig sesong så langt. De siste to månedene har vært historisk varme. Stokkeland forteller at det er opp til Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap og Justis- og beredskapsdepartementet å bestemme om bistanden fra Telemark skal sendes.

  • Tirsdag 13. august kl. 10.22

    Taxisjåfør knivstukket: Undersøker om det er en relasjon

    En taxisjåfør ble knivstukket på Ulven natt til tirsdag. Fornærmede er på sykehus. Den siktede er i arresten. Politiadvokat Ulrikke Simonette Basthus i Enhet Øst forteller at de driver innledende etterforskningsarbeid. En av tingene de vil få klarhet i, er om det er en relasjon mellom de involverte. – Det blir antakelig avhør av siktede i dag, hvis han ønsker, sier Basthus til NTB. – Det er snakk om to menn mellom 40 og 50 år, som er involvert i hendelsen. Om det er en relasjon mellom dem, er en av tingene vi ser på, sier hun videre. Politiet håper å få avklart mer om hendelsesforløpet i løpet av dagen. De håper også å få snakket med fornærmede, som er på sykehus.