Nyheter:

  • Mandag 12. august kl. 23.53

    The Times: City-høringen starter i september

    Manchester City er anklaget på 115 punkter. Nå skal høringen snart endelig settes i gang.

  • Mandag 12. august kl. 22.48

    Sjå Vestlandsrevyen 22.55

    Politiet undersøker korleis drukningsulukka i Kvinnherad kunne skje. Programleiar er Charlotte Haarvik Sanden.

  • Mandag 12. august kl. 22.37

    FBI vil etterforske påståtte iranske dataangrep

    Iran blir beskyldt for å ha forsøkt å påvirke den amerikanske valgkampen.

  • Mandag 12. august kl. 22.20

    Klarte å slukke brann

    Det oppstod brann på komfyren i en bolig i Sandvikbakken i Sandnes. Brannen ble meldt klokken 22.12. Brannen ble slukket før brannvesenet kom fram, men førte til mye røykutvikling.

  • Mandag 12. august kl. 22.17

    Fikk raskt kontroll på husbrann

    Det ble meldt om en husbrann i Vestkroken på Nærbø i Hå like over klokken 22.00, Nødetatene rykket ut, og Brannvesenet fikk raskt kontroll over brannen. Det er ukjent hvor store skader brannen har medført.

  • Mandag 12. august kl. 22.14

    Sykdomsplaget Ruud spiller likevel ikke double i Cinncinati Open

    Casper Ruud har slitt med sykdom den siste tiden og dropper doublespill under ATP-turneringen i amerikanske Cincinnati denne uken.

  • Mandag 12. august kl. 22.11

    Unike funn i Pompeii: Døde for nesten 2000 år siden

    Arkeologer har funnet levningene av ytterligere to mennesker som omkom da vulkanen Vesuv begravde byen for snart 2000 år siden.

  • Mandag 12. august kl. 22.06

    Leteaksjon i Sognefjorden etter to turister

    Hovedreningssentralen Sør-Norge søker etter en robåt med to turister som har dratt ut tidliger i dag.

  • Mandag 12. august kl. 22.02

    Leita etter to personar i robåt

    Hovudredningssentralen søkte måndag kveld etter ein robåt med to utanlandske turistar i Sognefjorden. Dei skal ha dratt ut frå Leikanger i løpet av måndag i ein båt utan motor. Redningsskøyte, brannbåt og redningshelikopter var med i søket. Hovudredningssentralen opplyser til NRK klokka 22.07 at søket er avslutta, då det er observert ein robåt i nærområdet. – Det er stadfesta at dette er dei to som var sakna. Det er uvisst om det er ei misforståing som ligg bak, seier Andreas Bull i Hovudredingssentralen.

  • Mandag 12. august kl. 21.57

    Nå vil Jakob Ingebrigtsen bli mer kjent med Filippa

    25. juni ble Jakob Asserson Ingebrigtsen (23) pappa. Nå håper han endelig å kunne tilbringe mer tid med datteren.

  • Mandag 12. august kl. 21.54

    Mister naboer til Airbnb-utleie: – Trist for nabolaget

    Sveinung Igesund frykter for fremtiden til det lille nabolagsmauet i Bergen.

  • Mandag 12. august kl. 21.54

    Næringsutvikling i Ukraina kan gjøre Norge til en ledende digital nasjon

    Sikkerheten i Europa står på et vippepunkt, og næringsutvikling i Ukraina er nå helt sentralt for sikkerhetspolitikken i Europa. Samtidig med å bistå Ukraina, kan vi gjøre Norge til en digital nasjon.

  • Mandag 12. august kl. 21.50

    Person med kniv ved Vaterland bru i Oslo

    Politiet er ved Vaterland bru etter at de mottok melding om en person som løp med kniv. Politiet har kontroll på det de antar er rett person, men har foreløpig ikke funnet kniv på personen. I en oppdatering skriver politiet at ikke skal ha vært brukt eller sett noen kniv. – Noe uvisst hendelsesforløp, som endte med bortvisning og at partene kan anmelde hverandre i ettertid, sier operasjonsleder Marita Aune.

  • Mandag 12. august kl. 21.50

    Løve satte kjøttbit i halsen – måtte avlives

    Foran tilskuere kjempet løven Azizi for sitt liv.

  • Mandag 12. august kl. 21.42

    Kvinne slått i ansiktet under Palestina-demo

    En mann slo en kvinne i ansiktet mens hun demonstrerte for Palestina mandag. Aksjonsgruppa for Palestina blokkerte inngangen til flere offentlige bygg, blant annet Norges Bank i Oslo. I en video aksjonsgruppa selv har lagt ut på Instagram, forsøker en mann som ønsker å komme inn i Norges Bank, å dytte demonstrantene vekk. Det ender med at han med knyttet neve slår en av kvinnene som demonstrerer. – Det var skummelt. Hun sto der med sin sønn og fikk et slag i ansiktet. At en fredelig demonstrasjon fremprovoserer vold, er alvorlig, sier talsperson for aksjonsgruppen, Rami Samandar til avisen Vårt Oslo. Politiet opprettet først ikke sak, men har nå åpnet etterforskning på eget initiativ. – På bakgrunn av det vi har sett på videoen, har vi nå åpnet etterforskning på eget initiativ, sier politiadvokat Kai-Gunnar Schwed Nygård i Oslo politidistrikt til NTB.

  • Mandag 12. august kl. 21.30

    Værskifte på Agder

    Et lavtrykk nærmer seg Sørlandet og det ventes mye nedbør og sterk vind sør i Agder tirsdag. Dette gjør at meteorologene vurderer to farevarsler. – Det kan bli ganske kraftige byger, og det er sannsynlig at det kommer torden med disse bygene. Vi har ikke sendt ut noe farevarsel ennå, for det er foreløpig litt usikkert hvordan lavtrykket blir. Vi vet mer om dette i morgen tidlig. Da kan det hende at vi sender ut farevarsel for enten styrtregn eller torden – eller begge deler. Det sier vakthavende meteorolog Per Egil Haga til Agderposten. I tillegg til mye regn skal det også blåse friskt langs kysten. Det er allerede sendt ut gult farevarsel om kuling fra Oksøy og vestover.

  • Mandag 12. august kl. 21.19

    Kvinne slått under demonstrasjon utenfor Norges Bank – politiet åpner etterforskning

    Politiet opprettet først ikke sak, men har nå åpnet etterforskning på eget initiativ.

  • Mandag 12. august kl. 21.04

    Opposisjonen i Bergen vil diskutere bybane-kompromiss

    Venstre og KrF i Bergen opnar for å diskutere tunnel-kompromisset for bybanen til Åsane. Det skriv partia i ei pressemelding måndag. Forslaget blei lansert av byrådet i Bergen og fylkestoppar i Vestland for å få fortgang i bygginga av neste bybane-trinn. No tek fleire parti imot ein invitasjon frå Høgre om vidare diskusjonar. Men kva utfallet blir, er det for tidleg å seie noko om, skriv Venstre og KrF. Også Ap i Bergen er opne for å diskutere forslaget, skriv BT. Gruppeleiar Rune Bakervik stadfestar til NRK at han er villig til å ta samtalane som er nødvendige: – Samtidig så krev dette alternativet svar på ei rekke spørsmål som vi no må få avklart, seier Bakervik. Forslaget skal opp i fylkesutvalet og samferdsleutvalet i Vestland onsdag.

  • Mandag 12. august kl. 20.51

    Bama tilbakekaller ferdigsalater etter funn av listeria

    De ulike ferdigsalatene er blant annet solgt til butikkene til Rema 1000, Coop og Norgesgruppen, skriver Bama i en pressemelding. Produktene har siste forbruksdag i tidsrommet 12. august og 19. august i år. De er laget ved Nordic Lunch sitt anlegg på Rommen i Oslo. Kjedene er varslet, og butikkene er i prosess med å få fjernet produktene. Bama ber kunder kaste allerede kjøpte produkter.

  • Mandag 12. august kl. 20.47

    Bama tilbakekaller 14 produkter etter funn av listeria

    Prøver av anlegget viste funn av listeria. Nå fjernes 44.000 varer fra butikker rundt om i Norge.

  • Mandag 12. august kl. 20.39

    LSK tvinges ut på keeperjakt

    Lillestrøm-keeper Mads Hedenstad Christiansen må gjennom et inngrep i ankelen. Det sender LSK-ledelsen ut på jakt etter en ny sisteskanse.

  • Mandag 12. august kl. 20.37

    – Viktig med uenighetsfellesskapet

    Arendalsuka åpnet i dag. Leder av uka, Harald Stanghelle, mener det akkurat nå er spesielt viktig og samles rundt debatter og synliggjøre uenighet. – Vi lever i en tid med tøffere debattklima, sterkere polarisering, det er et fragmentert bilde hva vi forholder oss til og nettopp i en slik tid er det viktig å ha det uenighetsfellesskap der vi respeterer hverandre.

  • Mandag 12. august kl. 20.36

    Sjåfør mistenkes for ruskjøring i Moss

    19.00 fikk politiet melding om en bil som vinglet på E6. Politiet stanset bilen. Sjåføren fikk førerkortet beslaglagt og mistenkes for å være ruspåvirket.

  • Mandag 12. august kl. 20.36

    Dødsulykken i Asker: – Berører alle som er involvert

    Kriseteamene i Bærum og Asker kommune bistår de pårørende etter ulykken som kostet en ung kvinne livet.

  • Mandag 12. august kl. 20.36

    Brann i bod på Vigrestad

    Nødetatene rykker ut til Vigrestad etter at det meldes om brann i en bod. Saken oppdateres. – Vi har startet slukking. Boden er ikke langt unna bolig, så vårt fokus er å forhindre spredning, sier vaktleder Christer Gilberg i 100-sentralen Sør-Vest. Klokka 20.39 skriver politiet at brannen er slukket. Det er ingen store skader.

  • Mandag 12. august kl. 20.28

    Se til Minnesota, Trygve!

    Skal vi tro Sp-leder og bonde Trygve Slagsvold Vedum er det en klar og tydelig sammenheng mellom et ønske om rusreform og et negativt syn på kjøtt. Men stemmer det?

  • Mandag 12. august kl. 20.12

    Reknar med å opne vegen i Flatanger tysdag kveld

    Geologar har undersøkt rasområdet på fylkesveg 6306 i Flatanger etter at massar og store steinblokker raste ut i vegen. Tysdag 13. august skal entreprenør starte arbeidssikring før vegen blir rydda og mellombels lappa. Dersom alt går etter planen blir vegen opna for trafikk tysdag kveld, melder Trøndelag fylkeskommune i ei pressemelding. Seinare skal det gjennomførast tyngre sikring av vegen, men dette krev tyngre utstyr og meir planlegging.

  • Mandag 12. august kl. 20.09

    Høyre vil nekte unge å bli helt ufør

    Høyre-leder Erna Solberg foreslår drastiske tiltak for å hindre at unge faller utenfor arbeidslivet.

  • Mandag 12. august kl. 20.08

    Trafikkulykke i Vefsn

    Siste: Politiet har gjort undersøkelser på stedet, og oppretter sak. Veien er nå åpen igjen. En trailer og en bil ska være involvert i en trafikkulykke på E6 ved Laksforsen i Vefsn kommune. Nødetatene er på tur til stedet, melder politiet klokken 20:07. – Foreløpig er ett felt åpent for trafikk, men det må påregnes at det kan bli stans i trafikken etter hvert, skriver politiet. Yngvar Fredriksen ved politiets operasjonssentral forteller at fem personer skal ha vært involvert i ulykken. Alle er ved bevissthet, ifølge Fredriksen. – Alle er ute av bilene og går på egne ben. Ambulansen er akkurat kommet på stedet og politiet er der om få minutter.

  • Mandag 12. august kl. 20.06

    Hamas: Gissel drept av vakt

    Det rapporterer Reuters mandag kveld.

  • Mandag 12. august kl. 20.06

    Hamas: Gissel drept av vakt

    Det rapporterer Reuters mandag kveld.

  • Mandag 12. august kl. 20.05

    Varetektsfengsles etter knivstikk-episode

    To menn i 20-årene er siktet for drapsforsøk etter knivstikking i Skien sentrum lørdag kveld. Nå blir de varetektsfengsla i to uker. Den ene siktede stiller seg uforstående til siktelsen og vil anke fengslingskjennelsen. I tillegg til de to mennene i 20-årene, er politiet fortsatt på jakt etter ytterligere én person de mener var delaktig i drapsforsøket. Det er et bekjentskap mellom de siktede og fornærmede. Fornærmede, en mann i starten av 20-årene, er kritisk skadd, men utenfor livsfare. Etterforskningen fortsetter med politiet som sikrer opptak fra videoovervåking, snakker med vitner og går gjennom beslaglagte mobiltelefoner.

  • Mandag 12. august kl. 19.59

    Stal klokke og slo til vektar på kjøpesenter i Trondheim

    Tidlegare i dag stal ein mann ei Apple-klokke frå ein butikk på City Lade i Trondheim. Mannen i 20-åra slo også til ein vektar før han forsvann. No kom vedkommande tilbake på kjøpesenteret og blei stoppa av politiet i nærleiken. Vedkommande er tatt med til politistasjonen.

  • Mandag 12. august kl. 19.56

    – En del av Musks agenda

    Det er knyttet spenning til Tesla-gründerens intervju med den republikanske presidentkandidaten på X.

  • Mandag 12. august kl. 19.55

    Det hvite hus: Angrep fra Iran kan komme denne uken

    Det varsler John Kirby, sikkerhetspolitisk talsperson for Det hvite hus.

  • Mandag 12. august kl. 19.52

    Rekdal reagerer kraftig etter spytteepisode: – Uholdbart

    Kjetil Rekdal er rasende etter at Moctar Diop (19) spyttet en motspiller i ansiktet under en kamp mellom Aalesunds rekrutter og Skedsmo søndag, skriver Sunnmørsposten.

  • Mandag 12. august kl. 19.40

    Skal ikke selge medaljen

    OL-vinner Solfrid Koanda kom hjem til Sørlandet med gullmedaljen rundt halsen i dag. Vektløfteren har tidligere spøkt med at et salg av den olympiske gullmedaljen kunne gitt etterlengtede penger i treningskassa. Det blir allikevel ikke aktuelt. – Det var bare for tull jeg sa det, den skal ikke selges, men jeg sa det for å gjøre et humoristisk poeng ut av at jeg sliter økonomisk. Men slik er det i mange idretter. Spesielt i vektløfting er det vanskelig å leve av idretten, sier Koanda.

  • Mandag 12. august kl. 19.34

    – En del av Musks agenda

    Det er knyttet spenning til Tesla-gründerens intervju med den republikanske presidentkandidaten på X.

  • Mandag 12. august kl. 19.33

    – En spiss sitt liv

    Alexander Sørloth sa han skulle slå seg til ro. Under et år senere flyttet han på seg og familien igjen.

  • Mandag 12. august kl. 19.30

    Sar Queen rykket ut til Reinebringen

    Mandag ettermiddag skriver Lofotposten at Sar Queen rykket ut fra Bodø til et oppdrag på Reinebringen. – Det dreide seg om et helseoppdrag, sier Gaute Frøystein ved hovedredningssentralen til Lofotposten, Ifølge Frøystein skal en person ha blitt syk et stykke opp i sherpatrappa. Personen er flydd til Leknes lufthavn og bli tatt hånd om av helsepersonell der, skriver avisa.

  • Mandag 12. august kl. 19.26

    Sjå Vestlandsrevyen 19.35

    Dramatisk redningsaksjon i Kvinnherad - 13-åring omkom etter drukningsulukke. Programleiar er Charlotte Haarvik Sanden.

  • Mandag 12. august kl. 19.16

    Knut Storberget skal lede ekspertgruppe om kriminalitet

    Statsforvalter Knut Storberget skal lede ekspertgruppe om barne- og ungdomskriminalitet, melder Statsforvalteren i Innlandet. Det er regjeringen som nå setter ned to ekspertgrupper. Storberget skal lede den ene, som er om tiltak overfor gruppen som begår gjentatt eller alvorlig kriminalitet. Den andre handler om hvordan man kan bli bedre på forebygging. Ekspertgruppen skal vurdere hvordan hensynet til barnets beste og samfunnsvernet best kan ivaretas. Gruppen skal også se på muligheten for å etablere Nasjonale Trygghetshus. Fristen for arbeidet er 1. mars 2025. Storberget var i flere år justisminister.

  • Mandag 12. august kl. 19.16

    Knut Storberget skal lede ekspertgruppe om barne- og ungdomskriminalitet

    Knut Storberget hos Statsforvalteren i Innlandet skal lede ekspertgruppe om barne- og ungdomskriminalitet, melder Statsforvalteren. Det er regjeringen som nå setter ned to ekspertgrupper om barne- og ungdomskriminalitet. Storberget skal lede den ene, som er om tiltak overfor gruppen som begår gjentatt eller alvorlig kriminalitet. Den andre handler om hvordan man kan bli bedre på forebygging. Ekspertgruppen skal vurdere hvordan hensynet til barnets beste og samfunnsvernet best kan ivaretas. Gruppen skal også se på muligheten for å etablere Nasjonale Trygghetshus. Fristen for arbeidet er 1. mars 2025. Storberget var i flere år justisminister.

  • Mandag 12. august kl. 19.15

    Stjal telefoner for 230.000 kroner: – Løp fra stedet

    Politiet vil prøve å finne ut om tyveriet har sammenheng med lignende tyverier andre steder i landet.

  • Mandag 12. august kl. 19.08

    Skulle kjøre med høy promille fra Hamar til Gjøvik – dømt til fengsel

    En jente i slutten av tenårene må sone i fengsel i 36 dager etter at hun kjørte sterkt beruset og krasjet på E6 i mars i år. Jenta tilsto i retten. Før hun ble pågrepet, skal hun ha kollidert og kjørt videre. Hun skal ha blitt stoppet på E6 ved Stange ved 03-tiden på natten. Bilen hadde store skader på venstre side. Da det ble tatt blodprøve en time senere, var promillen på 1,8. Hun hadde planer om å kjøre fra Hamar til Gjøvik, men kjørte feil vei, antageligvis på grunn av at hun var så beruset, står det i dommen. I dommen står det at kjøringen kunne ha endt med en alvorlig trafikkulykke med personskade. Påtalemyndigheten foreslo betinget fengsel, men retten mente det var for mildt. Jenta er også dømt til å betale en bot på 10.000 kroner og får ikke kjøre bil på tre år. Hun må også ta ny førerprøve.

  • Mandag 12. august kl. 19.07

    Narvik: Fridykker sendes til sykehus med luftambulanse: – Blitt dårlig

    Gruppen varslet selv om hendelsen.

  • Mandag 12. august kl. 19.00

    Dykkerulykke i Narvik

    Politi og Akuttmedisinsk kommunikasjonssentral ble varslet om en dykkerulykke utenfor Narvik like før klokken seks mandag kveld. – En person hadde blitt dårlig etter oppstigning. Vedkommende er nå på tur med luftambulansen til UNN i Tromsø. Ifølge politiet skal det være snakk om fritidsdykking. Det var en gruppe på tolv dykkere som var sammen. – Vi er i en innledende fase hvor vi tar avhør av de som var om bord i båten. Dersom det er noen som trenger oppfølging med tanke på opplevelsen som de har hatt, så er vi behjelpelig med det. Det sier Yngvar Fredriksen ved politiets operasjonssentral til NRK. Politiet er på stedet og gjør undersøkelser, sier Fredriksen.

  • Mandag 12. august kl. 18.58

    Over 25.000 følger med når Malene (34) lager matpakke

    Malene Isaksen vil inspirere andre til å gjøre litt mer ut av maten de sender med barna. – Jeg har fått kritikk for at jeg sender med yoghurt med sukker og brødskiver med skinkeost i matboksen, sier hun.

  • Mandag 12. august kl. 18.55

    Mannen som skal «redde» Sandnes på plass

    Sandnes Ulf har sikret seg en ny trener som de håper skal holde laget unna nedrykksstriden i 1. divisjon. Steinar Nilsen har trent både Brann og Tromsø, og han har også en utenlandskarriere som spiller for de italienske klubbene Milan og Napoli. Se mer i TV-sendinga 19.35.

  • Mandag 12. august kl. 18.55

    Tok imot OL-dronninga på Sola

    Camilla Herrem fikk sitt andre OL-gull lørdag da Norge knuste vertsnasjonen Frankrike i finalen. Sent i ettermiddag var Herrem tilbake på norsk jord, og det var mange som hadde møtt opp på Stavanger lufthavn for å ta imot OL-dronninga. Se mer i TV-sendinga 19.35.

  • Mandag 12. august kl. 18.39

    Analytiker etter gasshopp: – Påvirker deg og meg direkte

    Analytiker frykter strømprishopp etter at ukrainske styrker tok kontroll over gasspunkt.

  • Mandag 12. august kl. 18.36

    Vil etablere asylmottak på to adresser i Ringebu

    Ostra Consult AS har levert et tilbud til Utlendingsdirektoratet om å etablere asylmottak på to adresser i Ringebu. Det skriver Gudbrandsdølen Dagningen. Det er snakk om 120 faste plasser, pluss en opsjon på ytterligere 30 plasser. Det er også lite man trenger å gjøre på disse adressene for å komme i gang, forteller daglig leder i Ostra Consult til GD. Han forventer en avklaring fra UDI i september, og med oppstart i november. Selskapet driver flere mottak i Norge. Blant annet i Sel kommune, som også har fått varsler om kritikkverdige forhold. UDI sa i april opp driften av mottaket. Les mer om begrunnelsen her.

  • Mandag 12. august kl. 18.32

    Ukraina angriper fortsatt i Russland: - De kan ikke gi seg til å marsjere mot Moskva

    Putin lover å sparke fienden ut av Russland: - Han kan ikke annet, sier militærstrategen Palle Ydstebø.

  • Mandag 12. august kl. 18.24

    Skistar Trysil vil kjempe for lokal videregående skole

    Skistar Trysil vil også kjempe for å beholde Trysil videregående skole. Det skriver Østlendingen. Blant flere andre skoler, er også Trysil vgs. en av skolene som er foreslått nedlagt av fylkeskommunen, ifølge avisen. Skistar Trysil vil jobbe for å beholde videregående opplæring i kommunen og Gudrun Sanaker Lohne i selskapet forteller til avisen at de har sendt inn sine forslag til Innlandet fylkeskommune. Blant annet foreslår de en spisset toppidrettssatsing med friski. I løpet av sommeren skal de bygge en ny og bedre park, sier Sanaker Lohne til avisen.

  • Mandag 12. august kl. 18.23

    Rop skyldtes kanovelt

    Rop som utløste en redningsaksjon på Hillestadheia i Åmli i Agder skyldtes kanovelt, opplyser politiet. De belgiske turistene som var i kanoen er alle gjort rede for og er i trygghet.

  • Mandag 12. august kl. 18.20

    Indeks: Studenter har råd til halvparten leieboligene

    Ifølge studentindeksen har ikke studenter i dag råd til å bo uten vesentlig ekstrainntekt i tillegg til lån og stipend fra Lånekassen.

  • Mandag 12. august kl. 18.20

    Indeks: Studenter har råd til halvparten av leieboligene

    Ifølge studentindeksen har ikke studenter i dag råd til å bo uten vesentlig ekstrainntekt i tillegg til lån og stipend fra Lånekassen.

  • Mandag 12. august kl. 18.12

    Ukrainas forsvarssjef: Kontrollerer 1000 kvadratkilometer av Russland

    Ukrainske styrker holder stand i det russiske fylket Kursk, opplyser den ukrainske forsvarssjefen mandag.

  • Mandag 12. august kl. 18.12

    Ukrainas forsvarssjef: Kontrollerer 1000 kvadratkilometer av Russland

    Ukrainske styrker holder stand i det russiske fylket Kursk, opplyser den ukrainske forsvarssjefen mandag.

  • Mandag 12. august kl. 18.11

    OL-stjernene tilbake på norsk jord – mottatt som helter på Gardermoen

    Med gullmedaljer i bagasjen ble håndballjentene tatt imot med blomster og hurrarop på Gardermoen mandag. Flere andre medaljevinnere kom med samme fly.

  • Mandag 12. august kl. 18.07

    Starter redningsaksjon etter mulige rop om hjelp

    Politiet har startet en redningsaksjon på Hillestadheia i Åmli i Agder. Bakgrunnen er opplysninger om at noen skal ha ropt etter hjelp i området. Nødressurser og politihelikopter er på vei.

  • Mandag 12. august kl. 18.07

    Buss stengte Frøyatunnelen

    Frøyatunnelen var stengt på grunn av en buss som har stoppa inne i tunnelen. Bussen har nå kommet seg ut og tunnelen er åpen igjen.

  • Mandag 12. august kl. 18.07

    Ledebilkjøring i Frøyatunnelen

    Frøyatunnelen er stengt på grunn av en buss som har stoppa inne i tunnelen. Det blir ledebilkjøring ganske snart. Det er usikkert hvor lenge dette varer.

  • Mandag 12. august kl. 18.05

    Pågrep mann i Sandnes

    Politiet har pågrepet en mann i Porsmyrveien i Sandnes etter at han var truende inne i en butikk. Mannen ble pågrepet utenfor butikken. Det er ingen som er skadet på stedet. Politiet oppretter sak og foretar avhør av vitner på stedet.

  • Mandag 12. august kl. 17.41

    En kritisk skadet etter båtkollisjon i Oslofjorden

    Det har blitt gjennomført livreddende innsats på den skadede personen.

  • Mandag 12. august kl. 17.40

    Starter fadderuken på sovesal: – Veldig problematisk

    Mange steder i landet er det lange køer på studentboliger. I Oslo må flere starte studiene på seksmannsrom.

  • Mandag 12. august kl. 17.29

    Knivstikkingen på Aker Brygge: Politiet har fått video av hendelsen

    Politiet etterforsker fortsatt om handlingen er motivert av de fornærmedes seksuelle legning.

  • Mandag 12. august kl. 17.28

    Ishockeylegende døde på ferie i Lofoten

    Det var den svenske ishockeylegenden Boo «Bosse» Ahl som fikk hjertestans og døde på Reinebringen fredag. Det melder Dagbladet mandag ettermiddag. Politiet har tidligere bekreftet at den omkomne var svensk statsborger. Bosses tidligere klubb, HV71 er i dyp sorg etter dødsfallet. – Det er en ekstrem tung beskjed vi har fått. Bosse var elsket av HV-fansen og var en fantastisk godt likt medarbeider. Vi vil huske ham for gleden og den omsorgsfulle personen han var. Våre tanker går til familien i dag, sier klubbdirektør i HV71 Richard Nylin i en uttalelse på klubbens hjemmeside. Ahl spilte på både ungdoms- og seniornivå for HV71 i Sverige, og var med på å vinne SM-gull i 1995 og i 2004. Ahl ble 54 år gammel.

  • Mandag 12. august kl. 17.26

    Person alvorlig skadet: Båt i ferd med å synke i Oslofjorden

    – Politiets innledende forståelse er at en båt med trolig fire personer har kollidert med noe, skriver politiet på X. Nødetatene er nå fremme i område sør for Bjerkøya i Asker etter melding om at en båt er i ferd med å synke. – Vi har trolig kontroll på alle personene som har vært i båten, skriver politiet på X. Det var personene som var om bord i båten som selv meldte fra til politiet om at de var i ferd med å synke. Det skriver Budstikka. De jobber med å behandle eventuelle skader på stedet.

  • Mandag 12. august kl. 17.26

    Båt er i ferd med å synke i Oslofjorden

    Nødetatene er nå fremme i område sør for Bjerkøya etter melding om at en båt er i ferd med å synke. – Vi har trolig kontroll på alle personene som har vært i båten, skriver politiet på X. Det var personene som var om bord i båten som selv meldte fra til politiet om at de var i ferd med å synke. Det skriver Budstikka. De jobber med å behandle eventuelle skader på stedet.

  • Mandag 12. august kl. 17.25

    Tiltalt etter alvorlig ulykke med motorsykkel

    En mann i slutten av 40-årene er tiltalt etter at han i Vågå i juni i fjor frontkolliderte med en motorsykkel i forbindelse med en forbikjøring i motgående kjørefelt. Det oppstod alvorlige personskader på føreren av motorsykkelen, i tillegg til store materielle skader på kjøretøyene. Føreren av motorsykkelen skal ha blitt påført brudd flere steder på kroppen og han måtte også opereres. Mannen ble senere innlagt på en rehabiliteringsavdeling og ble utskrevet i oktober i fjor, men slet fortsatt. Det er statsadvokaten som har tatt ut tiltale mot sjåføren av bilen. Mannen er tiltalt etter to tiltalepunkter, at han ikke har kjørt varsomt eller hensynsfullt og for uaktsomt å ha skadet en annen person. Saken skal opp i retten i september.

  • Mandag 12. august kl. 16.59

    Diskuterte Vipers fremtid

    I ettermiddag var styret og aksjonærer i håndballklubben Vipers samlet til ekstraordinær generalforsamling for å diskutere klubbens fremtid. Vipers har alvorlige økonomiske problemer. På møtet redegjorde styreleder i Vipers Peter Gitmark for hva styret mener kan redde klubben. Seks punkter ble lagt fram som tiltak for å bedre klubbens økonomi.

  • Mandag 12. august kl. 16.56

    Død person i sjøen var mann i 70 årene

    Den døde personen som ble funnet i sjøen på Gjeving i Tvedestrand lørdag, var en mann i 70-årene, skriver Tvedestrandsposten. Ifølge avisen er avdøde nå identifisert og pårørende er informert. Det skal ikke være noe som tyder på at det ligger noe straffbart bak dødsfallet. Mannen var ikke bosatt i distriktet.

  • Mandag 12. august kl. 16.48

    13-åring omkom etter å ha hamna i elv i Kvinnherad

    Barnet hamna i Bondhuselva i Kvinnherad i Vestland måndag føremiddag. Etter ein omfattande redningsaksjon vart 13-åringen frakta til Haukeland universitetssjukehus med helikopter, men vart erklært død på sjukehuset, melder politiet. Barnet var med sine pårørande. Dei er turistar frå utlandet, ifølgje politiet.

  • Mandag 12. august kl. 16.46

    Bekreftet: Álvarez til Atlético Madrid – blir spisskollega med Alexander Sørloth

    Julián Álvarez er klar for Atlético Madrid og blir lagkamerat med Alexander Sørloth. Overgangen gir Manchester City en betydelig sum.

  • Mandag 12. august kl. 16.44

    Politiet: vær obs på skolebarn langs veiene

    Det nærmer seg skolestart og det betyr mange myke trafikanter ute på veier og fortau. Utrykningspolitiet ber alle som skal kjøre bil om å være ekstra oppmerksomme. Politiet kommer til å ha mange kontroller der de sjekker både fart, rus og sikring av barn i bil, opplyser politiet.

  • Mandag 12. august kl. 16.22

    Sogneprest om prinsessebryllupet: – Et helt vanlig bryllup

    Sogneprest Margit Lovise Holte, som skal vie prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett, deler detaljer om den kommende vielsen.

  • Mandag 12. august kl. 16.21

    Trafikkulukke på E6 i Trondheim

    Naudetatane rykka ut til ei trafikkulukke på Omkøyringsvegen i Trondheim. To bilar er involvert i ulukka ved Nardolokket. Vegen er no open og trafikken går som normalt. – Alle involverte er på beina, melder operasjonsleiar Roger Mogstad i Trøndelag politidistrikt. Airbagar er utløyste i begge bilane.

  • Mandag 12. august kl. 16.16

    Bilbrann på E134 i Kvitseid

    Brannvesenet rykker ut på brann i bil langs E134 ved Hauglandvegen i Kvitseid.

  • Mandag 12. august kl. 16.16

    Stor bilbrann på E134 i Kvitseid – veien helt stengt

    Nødetatene rykker ut på brann i bil langs E134 ved Brunkeberg i Kvitseid. Det skal dreie seg om brann i et kjøretøy med flere biler på lasteplanet, ifølge politiet. Brannen har spredt seg fra lastebilen og til de andre kjøretøyene. Det er foreløpig ikke meldt om noen skadde. Veien er helt stengt. Veivakta er på vei for å skilte omkjøring.

  • Mandag 12. august kl. 16.16

    Stor bilbrann på E134 i Kvitseid – veien åpnet igjen

    Nødetatene rykket ut på brann i bil langs E134 ved Brunkeberg i Kvitseid. Brannen har spredt seg fra lastebilen og til de andre kjøretøyene på lasteplanet. Det er ikke meldt om noen skadde. Veien ble stengt, men er nå åpen igjen.

  • Mandag 12. august kl. 15.46

    Gymnaselev døde etter hjertestans

    Rundt klokken 18 søndag ble en person funnet i terrenget på Hovden i Bykle kommune i Agder.

  • Mandag 12. august kl. 15.40

    Siktede er fremdeles ikke avhørt etter dødsulykken i Asker

    Natt til søndag omkom en kvinne i starten av 20-årene i en trafikkulykke i Heggedal i Asker kommune. Sjåføren ble søndag ettermiddag siktet for brudd på aktsomhet med dødsfølge. – Siktelsen dreier som om at man ikke har opptrådt etter aktsomhetsnormen som det er et strengt krav til i trafikken, sier politiadvokat Lene Risten i Oslo-politiet. Kvinnen er ikke pågrepet og Risten forteller at hun ikke avhørt av politiet enda. – Dette er belastende for alle de involverte. Politiet håper å få avhørt den siktede kvinnen og de to andre som satt i bilen tirsdag. Nå jobber politiet med å finne ut av hva som er årsaken til ulykken. Verken sjåføren, eller de to andre som satt i bilen, ble fysisk skadet.

  • Mandag 12. august kl. 15.38

    Gullvinner Solfrid Koanda har landet på Kjevik

    Solfrid Koanda fra Grimstad som lørdag tok OL-gull i 81 kilos klassen i vektløfting, landet i ettermiddag på Kjevik. Der ble hun blant annet møtt av Grimstad-ordfører Beate Skretting og familie. – Det er fantastisk å komme hjem, sier den nybakte OL-vinneren. Koandas gull betraktes som sensasjonelt da det bare er fire år siden 25-åringen startet med vektløfting.

  • Mandag 12. august kl. 15.31

    Wall Street åpner med oppgang

    New York-børsen klatrer fra start etter forrige ukes turbulens. Denne uken rettes øynene mot en rekke nøkkeltall.

  • Mandag 12. august kl. 15.31

    Wall Street vinglet seg gjennom dagen: – Volatiliteten kan komme tilbake

    New York-børsen vekslet mellom opp- og nedgang på ukens første handelsdag, i påvente av en rekke viktige nøkkeltall.

  • Mandag 12. august kl. 15.31

    Wall Street snur ned

    New York-børsen vingler fra start etter forrige ukes turbulens. Denne uken rettes øynene mot en rekke nøkkeltall.

  • Mandag 12. august kl. 15.31

    Wall Street vingler: – Pleier å være veldig volatilt i august

    New York-børsen veksler mellom opp- og nedgang mandag. Denne uken rettes øynene mot en rekke nøkkeltall.

  • Mandag 12. august kl. 15.31

    Wall Street vingler: – Markedet pleier å være veldig volatilt i august

    Mandag vingler New York-børsen etter forrige ukes turbulens. Denne uken rettes øynene mot en rekke nøkkeltall.

  • Mandag 12. august kl. 15.29

    Utenlandsk ungdom falt i Bondhuselva – tilstand fortsatt ukjent

    – Vi vet fortsatt ikke noe om tilstanden til barnet som ble hentet opp fra Bondhuselva, sier innsatsleder for brann i Kvinnherad, Are Blokhus til NRK klokken 15.10. Blokhus forteller at det er snakk om en mindreårig ungdom med utenlandsk statsborgerskap. Store ressurser har bidratt i redningsaksjonen, som Blokhus beskriver som svært krevende. – Det har vært opptil tolv personer i aksjon i vannet samtidig, sier han. Nødetatene fikk først melding om ulykken klokken 11.36. Klokken 13.53 ble barnet hentet opp av vannet, og det ble satt i gang livreddende førstehjelp før barnet ble flydd til Haukeland sykehus i redningshelikopter.

  • Mandag 12. august kl. 15.27

    Mann rømte fra fengslingsmøte i Tønsberg: – Ønsker ikke inngripen mot vedkommende

    Politiet i Tønsberg leter etter en mann i 30-årene som klokken 15.00 mandag rømte fra et fengslingsmøte i Tønsberg tingrett.

  • Mandag 12. august kl. 15.26

    Mann i 30-årene rømte fra fengslingsmøte

    Politiet leter etter en mann i 30-årene som rømte fra et fengslingsmøte i Vestfold tingrett klokka 15. Mannen anses ikke som farlig for publikum, men politiet ønsker ikke at andre skal gripe inn i situasjonen. Mannen er sist sett løpende i retning Solvang. Politiet er tilstede med flere politipatruljer og leter etter vedkommende.

  • Mandag 12. august kl. 15.26

    Mann i 30-årene rømte fra fengslingsmøte – politiet finner han ikke

    Politiet leter etter en mann i 30-årene som rømte fra et fengslingsmøte i Vestfold tingrett klokka 15. Mannen anses ikke som farlig for publikum, men politiet ønsker ikke at andre skal gripe inn i situasjonen. Mannen ble sist sett løpende i retning Solvang cirka en halvtime senere. Politiet har lett med drone, hatt flere patruljer ute, besøkt flere adresser og fulgt opp tips fra publikum. Likevel er han ikke å finne. – Nå som det har gått så lang tid kan han potensielt være langt unna, så vi holder alle muligheter åpne, sier operasjonsleder Maruis Fosvold. Han sier også at politiet vil fortsette letingen.

  • Mandag 12. august kl. 15.26

    Mann i 30-årene rømte fra fengselsmøte

    Politiet leter etter en mann i 30-årene som rømte fra et fengslingsmøte i Tønsberg tingrett klokka 15. Mannen anses ikke som farlig for publikum, men politiet ønsker ikke at andre skal gripe inn i situasjonen. Mannen er sist sett løpende i retning Solvang. Politiet er tilstede med flere politipatruljer og leter etter vedkommende.

  • Mandag 12. august kl. 15.24

    Fraråder bading på Heyerdahlstranda i Moss

    Etter melding om kloakklukt tok Moss kommune vannprøver på Heyerdahlstranda på Nes i Moss fredag forrige uke. Resultatene viste høye verdier av koliforme bakterier. Kommuneoverlegen fraråder derfor bading på stranda inntil videre, skriver kommunen i en pressemelding. Det er satt opp skilt ved stranda Nye prøver er tatt mandag 12. august, svaret på de prøvene ventes onsdag 14. august. Per nå kjenner kommunen ikke årsaken til det høye bakterieinnholdet, og de fraråder bading fram til resultatene viser god badevannskvalitet, skiver Moss kommune.

  • Mandag 12. august kl. 15.17

    Frykter flere arbeidsgivere må ta grep: – Kronen er veldig usikker

    Den svake kronen rammer arbeidsinnvandringen. Valutastrateg mener det er naturlig at flere bedrifter garanterer lønnen for sine utenlandske ansatte.

  • Mandag 12. august kl. 15.08

    Forsøk på ny omkamp om lakselus?

    Vurderingene representerer ikke faglig konsensus innen fagfeltet.

  • Mandag 12. august kl. 15.05

    Skal vurdere tiltak etter dødsfall ved Brufjellhålene

    Natt til mandag ble Mateusz Dziaba (27) funnet død i sjøen utenfor Brufjellhålene i Flekkefjord. Han var polsk statsborger. Pårørende er varslet. Det er den andre dødsulykken ved Brufjellhålene hittil i år. I mars omkom et samboerpar etter at de falt ut i sjøen. Kommunen skal nå vurdere behov for innføring av nye tiltak.

  • Mandag 12. august kl. 15.05

    Alle får plass på videregående skole

    Vestfold fylkeskommune har tatt et krafttak slik at alle søkere får plass på videregående skole i år. Før helgen sto 245 søkere uten plass. I løpet av torsdag og fredag fikk disse elevene tilbud om plass likevel. Fylkesadministrasjonen har blant annet opprettet nye plasser på flere linjer for å etterkomme den økte interressen for yrkesfag. Andelen søkere på yrkesfag har økt fra 50 prosent i fjor til 54 prosent i år. Skoleåret 2024/2025 søkte 9.459 personer til videregående skole i Vestfold. Det er en økning på 181 søkere fra i fjor. Fylkesordfører Anne Strømøy synes er gledelig med flere søkere spesielt fordi mange unge er utenfor jobb eller utdanningsløp. – Det er en ønsket utvikling at flere søker seg til yrkesfag, sier hun.

  • Mandag 12. august kl. 15.01

    Hvitt pulver funnet på NHH

    En ansatt ved Norges Handelshøyskole (NHH) fant et brev med et hvitt pulver i posthyllen sin mandag. BT omtalte funnet først. Nå skal pulveret undersøkes av politiet. – Dette er leit for den ansatte. Vi vet ikke om dette er en veldig dårlig spøk eller om det er noe mer alvorlig. Det er det for tidlig å si noe om, sier Geir Michalsen, direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt. Den ansatte har vært på ferie, så det er uklart hvor lenge brevet har ligget i hyllen.

  • Mandag 12. august kl. 14.58

    Polsk statsborger omkom i Brufjellhålene

    En polsk mann på 27 år ble funnet omkommet etter å ha falt fra Brufjellhålene i Flekkefjord søndag ettermiddag. Mannen var polsk statsborger, men bodde og jobbet i Rogaland. Etterforskningen så langt viser at mannen var på tur i området med venner da han falt i sjøen. Det er ikke mistanke om noe kriminelt. Avdøde er identifisert og pårørende er varslet.

  • Mandag 12. august kl. 14.57

    Atb sett opp nattbussar i fadderperioden i Trondheim

    Frå tysdag 13. august til og med søndag 25. august, utanom natt til måndag, utvidar Atb nattbusstilbodet i Trondheim. – Vi veit at dette er eit behov under fadderperioden i Trondheim, og justerer tilbodet deretter for studentane. Det seier Grethe Opsal, direktør for marknad og kommunikasjon i AtB. Det utvida nattbusstilbodet gjeld linjene 102 (Studentersamfundet – Valentinlyst – Dragvoll/Jakobsli) og 113 (Sentrum – Moholt – Tunga – Stokkan). På kvardagar køyrer linjene kvar heile time frå klokka 01:00 til klokka 03:00.

  • Mandag 12. august kl. 14.55

    11-åring knivstukket i London: – Min plikt å redde dem

    En mann er pågrepet etter knivangrepet, opplyser britisk politi.

  • Mandag 12. august kl. 14.50

    Trafikkuhell mellom bil og motorsykkel

    Naudetatane rykka ut til eit trafikkuhell i Orkland. Personbilen skal ha køyrd inn i eit autovern, så køyrde motorsykkelen køyrde inn i bakenden av bilen. Ingen personar skal vere skadd, melder politiet.

  • Mandag 12. august kl. 14.47

    Venter 160.000 besøkende til Arendal

    Arendalsuka 2024 er nå i gang. Stortingspresident Masud Gharahkhani sto for den offisielle åpningen. I løpet av uka ventes det 160.000 besøkende til sørlandsbyen. Over 2100 poster står på programmet.

  • Mandag 12. august kl. 14.42

    Ny busslinje mellom Ellingsrudåsen og Bislett

    Ruter skriver i en pressemelding at busslinje 26 vil starte opp mandag 19. august. Kollektivselskapet har fått mye kritikk for å kutte i busstilbudet i Groruddalen. Byråd for miljø og samferdsel i Oslo kommune, Marit Vea, er glad for at den nye busslinja kommer i drift. – Med dette tar vi første skritt mot en styrking av busstilbudet i Groruddalen, skriver miljøbyråden i pressemeldingen. Det skal benyttes ti elbusser på linjen. Dette er busser som gjenbrukes og tidligere kjørte andre steder i Oslo. Linjen starter på Ellingsrådsåsen og følger den gamle traseen til linje 25 mot Trosterud. Der vil linjen krysse dalbunnen og kjøre opp Nedre Kalbakkvei før den kjører over Årvoll og Bjerke ned mot Carl Berner, Alexander Kiellands plass og ender på Bislett.

  • Mandag 12. august kl. 14.37

    Barth Eide til NRK: Norsk brev førte til konflikt med Israel

    Utenriksministeren mener brevet har skyld i opptrappingen av konflikten med Israel.

  • Mandag 12. august kl. 14.36

    Mann mistet førerkortet – kjørte 93 km/t i 60-sone

    Under UPs laserkontroll i Bispeveien i Tønsberg mandag ettermiddag ble det en mann i 30-årene målt i å kjøre 93 km/t i en 60-sone. Førerkortet til mannen ble beslaglagt. Mannen samtykket ikke til dette.

  • Mandag 12. august kl. 14.36

    Kun ett felt sørover forbi Jessheim i tre dager

    Folk må regne med kø og venting når E6 forbi Jessheim innsnevres til ett felt sørover fra tirsdag og tre døgn framover. Årsaken er arbeid lang veien. Innsnevringen skjer fra midnatt natt til tirsdag og er planlagt å vare til midnatt natt til fredag. – Om arbeidene blir ferdig tidligere, kan veien åpnes før det har gått tre døgn, melder Statens vegvesen. Arbeidet består i grunnboring. Den skjer som oppfølging og kvalitetssikring av en NGI-rapport knyttet til Dølibekken for å avdekke om det er kvikkleire i området som kan påvirke E6 og jernbanen, opplyser Vegvesenet. – Det må ventes kø og ventetid knyttet når E6 i løpet av natten innsnevres til ett kjørefelt, melder Vegvesenet mandag. (NTB)

  • Mandag 12. august kl. 14.23

    Anmeldes etter droneflyging i Arendal

    En person blir anmeldt for uautorisert droneflyging i Arendal sentrum. Politiet oppretter sak og dronen er beslaglagt. I dag starter Arendalsuka og det er ventet 160.000 besøkende til sørlandsbyen i løpet av uka.

  • Mandag 12. august kl. 14.23

    Politiet ønsker tips etter voldshendelse i Trondheim

    En mann i 20-årene ble utsatt for vold med en skarp gjenstand ved Nedre Elvehavn i Trondheim. I forkant av hendelsen skal han ha blitt dratt ut av en hvit elbil. Det hele skal ha skjedd mellom klokka 02.20 og 02.40 natt til søndag. – Vi ser alvorlig på volden som ble utøvd mot fornærmede. Vi etterforsker hendelsen og ønsker tips fra publikum som kan ha sett eller hørt noe i det aktuelle tidsrommet, eller som vet noe om hendelsen. Det sier påtaleansvarlig, John R. Sødahl Furunes i Trøndelag politidistrikt. Det er ingen som er pågrepet, men politiet etterforsker opp mot konkrete personer i et kjent miljø. – Vi anser ikke personene som farlig for andre og det er grunn til å tro at dette er et oppgjør innad i et miljø, legger Sødahl Furunes til. Mandag gjør hundepatrulje fra politiet undersøkelser i området. Politiet ber vitner til hendelsen melde seg og om tips på telefon 73 48 94 00 eller via tips.politiet.no/trondelag.

  • Mandag 12. august kl. 14.20

    Barn blir fløyet til sykehus med redningshelikopter

    Barnet som havnet i Bondhuselva i Kvinnherad blir fløyet til sykehus med redningshelikopter. – Pasienten blir fløyet til sykehus med redningshelikopter, mens det pågår livreddende førstehjelp, sier Sigurd Børve, politistasjonssjef i Kvinnherad. Han vil ikke si noe om tilstanden til barnet. – Barnet ble hentet opp klokken 13.53. – Hvor lenge har barnet ligget under vann? – Formentlig fra litt før meldingen kom til oss klokken 11.36, sier Børve.

  • Mandag 12. august kl. 14.12

    Kvinne i 60-årene anmeldt for fyllekjøring

    Politiet har anmeldt en kvinne i 60-årene i Færder for bilkjøring i alkoholpåvirket tilstand mandag ettermiddag. Kvinnen ble stanset av politipatruljen etter tips fra noen som reagerte på adferden hennes i forkant av kjøringen. Kvinnens førerkort ble beslaglagt.

  • Mandag 12. august kl. 14.11

    Dyr strøm på Sørlandet mandag

    Mandag vil prisen i området Sørvest-Norge (NO2) passere to kroner per kilowattime, skriver Europower. Årsaken til den høye prisen er prissmitte fra kontinentet. Sørlandet eksporterer strøm til både Danmark og Tyskland, og dette fører til den høye prisen i området.

  • Mandag 12. august kl. 14.08

    Barn hentet opp av elven – flys til sykehus

    Barnet flys til Haukeland sykehus med redningshelikopter mens det pågår livreddende førstehjelp. – Personen er kommet opp av elven, og blir ivaretatt av leger fra luftambulanse og SAR Queen. De jobber iherdig med personen, sier innsatsleder for brann i Kvinnherad, Are Blokhus. – Barnet flys til sykehus med redningshelikopter mens det pågår livreddende førstehjelp, opplyser Sigurd Børve, politistasjonssjef i Kvinnherad. Han vil ikke si noe om tilstanden til barnet. – Barnet ble hentet opp klokken 13.53. – Hvor lenge har barnet ligget under vann? – Formentlig fra litt før meldingen kom til oss klokken 11.36, sier Børve. Mellom 12 og 14 personer har vært ute i elven for å redde barnet, blant annet to fra alpin redningsgruppe og to redningsdykkere fra Sola, opplyser innsatsleder for brann i Kvinnherad, Are Blokhus. – Personen har sittet fast i elven på grunn av sterk vannføring. Det har vært en utrolig krevende operasjon. Blokhus forteller at det er stri strøm i elven, og at et stort vanntrykk har holdt barnet fast. – Personen vært under vann, opplyser han.

  • Mandag 12. august kl. 14.08

    Barn hentet opp av elven

    Barnet som var i Bondhuselva i Kvinnherad er nå hentet opp av elven. – Siste status er at det nå er personen hentet opp av elven. Den blir ivaretatt av leger fra luftambulanse og SAR Queen, sier Are Blokhus, innsatsleder i brannvesenet i Kvinnhread. – Hva har skjedd? – Personen har sittet fast i elven på grunn av sterk vannføring. Det har vært en utrolig krevende operasjon, med 12-14 personer ute i elven for å redde personen. Den forulykkede har vært under vann, sier Blokhus.

  • Mandag 12. august kl. 14.07

    Person fastklemt etter bilulykke

    En person er fastklemt etter en bilulykke på Østre Aker vei i Oslo, melder politiet. Brannvesenet jobber med å få løs personen. Det er to biler involvert i ulykken, som har skjedd i utgående retning like etter avkjøringen til Stovner, ifølge politiet. Veien er sperret i begge løp.

  • Mandag 12. august kl. 14.07

    Trafikkulykke på Østre Aker vei i Oslo

    En person var fastklemt etter ulykken. Denne personen er nå frigjort. Operasjonsleder Øyvind Schalla-Aasen i Oslo-politiet forteller at alle som er involvert i ulykken er kun lettere skadet. – Men samtlige personer vil bli kjørt til legevakt med ambulanse. Det er to biler involvert i ulykken, som har skjedd i retning ut av Oslo, like etter avkjøringen til Stovner, ifølge politiet.

  • Mandag 12. august kl. 14.05

    Person var fastklemt etter trafikkulykke i Oslo

    Nødetatene i Oslo rykket mandag ettermiddag ut på en trafikkulykke mellom to biler i Oslo.

  • Mandag 12. august kl. 13.53

    Lufthansa og Widerøe inngår samarbeid

    Den tyske luftfartskjempen starter Widerøe-samarbeid fra samme dag som SAS bryter med Star Alliance.

  • Mandag 12. august kl. 13.52

    36 dødsfall meldt som uønskede pasienthendelser

    Totalt 36 dødsfall ved Sørlandet sykehus har blitt meldt som uønskede pasienthendelser første halvår i år. Det skriver Agderposten. I Arendal dreier det seg om sju dødsfall ved somatisk avdeling. Fagdirektør Susanne Hernes ved Sørlandet sykehus sier til avisen at fokuset ligger på å lære av disse hendelsene. Hun mener økningen skyldes innføringen av et nytt meldesystem i 2019 og målrettet arbeid for å gjøre det trygt og vanlig for medarbeidere å melde fra om uønskede hendelser. – Når fagpersoner ser eller opplever noe som bør meldes, så har vi lav terskel for å melde det inn. En uønsket hendelse er ikke nødvendigvis at noen har gjort en feil, sier Hernes.

  • Mandag 12. august kl. 13.52

    Ny målestasjon i Hunderfossen

    Denne uka skal det graves i Gudbrandsdalslågen for å få på plass en ny målestasjon for minstevannføring i elva. Målestasjonen skal være ved Hunderfossen kraftverk. Arbeidet starter onsdag 14. august og vil pågå til og med onsdag 21. august.

  • Mandag 12. august kl. 13.52

    Geologer undersøker rasstedet i Flatanger

    Geologer undersøker nå rasstedet på fylkesveg 6306 ved Beingårdsvatnet i Flatanger. Masser og store steinblokker raste ut i natt, og veien er fortsatt stengt. Det betyr at drøyt 100 fastboende i bygdene Oppland, Jøssund, Hasvåg og Småværet i Flatanger samt Sætervika i Osen kommune ikke har veiforbindelse. – Geologene må få undersøke om det er trygt å rydde veien, eller om vi må foreta tiltak i fjellet. Det sier Harald Van Der Linden, byggeleder for Fjellsikring og tunnel i Trøndelag fylkeskommune til NRK. Han ber folk smøre seg med tålmodighet inntil videre. Nye vurderinger om veien kan åpnes skal bli gjort tirsdag. Fylkeskommunen vil komme med nærmere informasjon etter at geologene har undersøkt rasområdet.

  • Mandag 12. august kl. 13.47

    Kriseteam er på plass ved Bondhusvatnet

    Psykososialt kriseteam er på plass ved Bondhusvatnet i Kvinnherad etter at et barn falt i elven rundt klokken 11.30 i dag. Det opplyser ordfører i Kvinnherad, Vegard Bjørnevik, til NRK. – På nåværende tidspunkt ønsker jeg ikke å komme med flere uttalelser, sier Bjørnevik.

  • Mandag 12. august kl. 13.47

    Eksperter: Dette må til for at euroen skal koste åtte kroner

    Drømmer du deg tilbake til sydenturer og storbyferier da valutakursene var nede i 6-8-10 (dollar, euro, pund)? Nå avslører ekspertene hva som må til for at det skal skje.

  • Mandag 12. august kl. 13.44

    Glimt-duo kan rekke viktig Europa-kamp

    Bodø/Glimt håper å få Ulrik Saltnes og langtidsskadde Runar Espejord klare til tirsdagens returkamp i Champions League-kvalifiseringen. Det står 1-0 til Glimt etter forrige ukes borteseier over polske Jagiellonia Bialystok. På Aspmyra skal de gulkledde gjøre sitt for å sikre avansementet. Kanskje skjer det med bidrag fra både Saltnes og Espejord. Førstnevnte måtte ut med skade i Polen og mistet helgens 1-1-møte med Viking. – Ulrik er ute på feltet nå, så vi får se hvordan det går, sier Glimt-trener Kjetil Knutsen til Avisa Nordland. Espejord har ikke spilt siden han pådro seg en lårskade i sesongoppkjøringen i februar. Knutsen antar at spissen er i tirsdagens tropp. – Han er nok ikke klar for 90 minutter. Det har vært en tung jobb for ham, men han har virkelig hatt en imponerende motivasjon. Det har gått litt lengre tid enn hva han kanskje hadde håpet, men han har lagt inn et godt stykke arbeid. Brede Moe er derimot fortsatt uaktuell. Stopperen ble i likhet med Saltnes skadet i den første kampen mot Jagiellonia Bialystok. (NTB)

  • Mandag 12. august kl. 13.09

    Svært krevende redningsaksjon i elv i Kvinnherad

    Det foregår en redningsaksjon i Bondhuselva i Kvinnherad. En person har havnet i elven. Innsatsleder for brann i Kvinnherad, Are Blokhus sier på telefon til NRK at redningsarbeidet er svært krevende. – Dette er en veldig stri elv. Det er et møysommelig arbeid både for sikkerhet for mannskap og sikkerhet for personen i elven, sier Blokhus. Det er fire overflatedykkere ute i vannet. Redningsdykkere fra Sola er også på stedet.

  • Mandag 12. august kl. 13.07

    Svensk politi henlegger sak mot Eurovision-deltager Joost Klein

    Joost Klein (26) ble utestengt fra finalen i Malmö, etter angivelig å ha opptrådt truende. Den nederlandske kringkasteren krever nå møte med EBU – som fastholder at det var riktig å diskvalifisere artisten.

  • Mandag 12. august kl. 13.03

    Trafikkuhell i Indre Fosen

    En bil har havna utafor vegen ved Sagberget i nærheten av fergeleiet på Rørvik. Bilen skal ha vært ned i grøfta før den kom opp på vegen igjen. Ett felt er sperret på stedet. Det skal være en sjåfør og to barn i bilen. Nødetatene har rykket ut til stedet.

  • Mandag 12. august kl. 12.55

    Nytt fellingsløyve på ulv

    Denne helga er det funne to nye skadde lam i Dalane, som blir knytt til ulven som har herja her den siste tida. Lamma hadde bitskadar, og blei funne på Gaudland i Sokndal, skriv Dalane Tidende. Skadefellingsløyve på ulven gjekk ut fredag, men allereie laurdag blei det gitt nytt løyve, fortel Arve Aarhus, leiar for skadefellingslaget i Rogaland, til avisa. Totalt er det nå dokumentert at ulven har skada eller drepe 22 sauer i distriktet.

  • Mandag 12. august kl. 12.47

    Barn omkom etter drukningsulykke i Kvinnherad

    Barnet ble erklært død på sykehuset.

  • Mandag 12. august kl. 12.42

    Tiltalt for drapstrusler mot fengselsbetjenter

    En mann i 40-årene er tiltalt for å ha drapstruet to fengselsbetjenter i Indre Østfold fengsel. Han er også tiltalt for å ha truet med å brenne ned hele fengselet, før han forsøkte å starte en brann inne på sin egen celle. Smaalenenes Avis omtalte tiltalen først.

  • Mandag 12. august kl. 12.39

    Nordås om OL-bråket: – Det var slitsomt

    Narve Gilje Nordås (25) varsler at sesongen kan være over allerede. Han innrømmer også at oppladningen til OL var utfordrende.

  • Mandag 12. august kl. 12.33

    16-åring tiltalt for voldtekt av 7 år gammel jente

    En 16 år gammel gutt er tiltalt for voldtekt av en 7 år gammel jente. Voldtekten skal ha blitt begått et sted på Østlandet i fjor sommer. Den unge gutten skal også ha forsøkt å få jentas bror til å ha seksuell omgang med henne. Det er ikke kjent hvordan han stiller seg til anklagene.

  • Mandag 12. august kl. 12.31

    Barn har havnet i elv i Kvinnherad

    Nødetatene fikk melding klokken 11.36 om et barn som hadde havnet under vann i en elv i Kvinnherad. Det pågår en stor redningsaksjon hvor politiet, brannvesenet, flere ambulanser og helikoptere er involvert. – Vi har sendt et redningshelikopter fra Sola. Meldingen er om et barn som har havnet i en elv, sier redningsleder Bjarte Mong i Hovedredningssentralen. – Er barnet under vann? – Vi vet ikke enda.

  • Mandag 12. august kl. 12.31

    Person har havnet i elv i Kvinnherad

    En person er i en elv og skal henge fast, sier redningsleder Bjarte Mong i Hovedredningssentralen. – Er personen under vann? – Vi vet ikke enda. Hovedredningssentralen fikk melding om hendelsen klokken 11.37. Det er store ressurser på vei til stedet. Redningshelikopter er sendt fra Sola, og politi, brannvesen og ambulanse er også på vei.

  • Mandag 12. august kl. 12.24

    – OL 2028 i LA skal foregå uten biler

    Ordfører Karen Bass vil ha storsatsing på kollektivt i stedet.

  • Mandag 12. august kl. 12.18

    Aggressiv kar i Fjordgata

    Politiet fikk like etter klokka 12 melding om to som sloss i Fjordgata i Trondheim. Politiet dro til stedet og tok med seg en aggressiv mann til arresten. Det viser seg at den innbragte ble nektet adgang til en pub, og ble aggressiv på grunn av dette. Den innbragte er en mann i 40-årene som er kjent av politiet fra før. Ingen er skadet og det blir ikke oppretta sak.

  • Mandag 12. august kl. 12.14

    Politiet ønsker tips etter ran med kniv i Nordre Follo

    Politiet ønsker å komme i kontakt med vitner, etter at en 12-åring ble ranet og truet med kniv i Nordre Follo natt til mandag. Den mistenkte gjerningspersonen er en 15 år gammel gutt, ifølge politiet. – Han blir fulgt opp av forebyggende enhet i dag, sier avsnittsleder på etterforskningsseksjonen i Follo, Johan Knoph Bjerknes. 15-åringen ble avhørt sammen med foreldrene sine i natt. – Vi ønsker å komme i kontakt med vitner, hvis det er noen som har observert noe, sier Bjerknes.

  • Mandag 12. august kl. 12.08

    Jeg hadde jo bare en heftig sommer?

  • Mandag 12. august kl. 12.01

    Krever Trump for millioner

    Familien til avdøde Isaac Hayes går til søksmål mot den amerikanske presidentkandidaten.

  • Mandag 12. august kl. 11.58

    Strømmen tilbake i Lyngdal

    De 1371 husstandene i Lyngdal som var uten strøm mandag morgen har fått strømmen tilbake. Det viser Glitre Nett sin oversikt.

  • Mandag 12. august kl. 11.51

    Bilist tiltalt for å ha kjørt på elsparkesyklist i Oslo

    En mann i 60-årene er tiltalt etter at en elsparkesyklist ble påkjørt i Bygdøy allé i Oslo i april i år. Ifølge tiltalen var ikke bilføreren tilstrekkelig hensynsfull, aktpågivende og varsom da han 11. april i år svingte til høyre inn på Bygdøy allé, og kjørte på elsparkesyklisten som befant seg i veien. Den mannlige elsparkesyklisten fikk store skader i beina som følge av påkjørselen. Bilføreren i 60-årene er tiltalt for uaktsomt å ha forvoldt betydelig skade på elsparkesyklisten. Rettssaken er berammet i Oslo tingrett 19. november.

  • Mandag 12. august kl. 11.48

    Riksvei 41 åpen for tunge kjøretøy

    Riksvei 41 ved Herefoss i Birkenes er åpen for kjøretøy over 3,5 tonn igjen etter at en arbeidsmaskin havarerte. Det er nå ryddet på stedet, melder Veitrafikksentralen sør.

  • Mandag 12. august kl. 11.40

    Nedleggelse av legekontor i Gjøvik

    Selskapet Sentrumlegene Gjøvik AS legges ned i september, melder Oppland Arbeiderblad. Nedleggelsen betyr ikke at noen kommer til å miste sin fastlege, forsikrer Gjøvik kommune. De nåværende fastlegene ved senteret kommer til å fordele seg til andre legekontor i kommunen.

  • Mandag 12. august kl. 11.35

    Tottenham-spiller beklager bruk av lystgass

    – En alvorlig feilvurdering.

  • Mandag 12. august kl. 11.34

    Snart premiere for «Milliardærøya»

    Tolv år etter «Lilyhammer» vender serieskaperne Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin tilbake til Netflix med «Milliardærøya». Serien er innspilt på Frøya og skildrer ifølge omtalen «Norges mye omtalte oppdrettsnæring på en ny og humoristisk måte». I formiddag slapp strømmetjenesten den første traileren og bildene fra «Milliardærøya» – som har blant andre Bjarne Brøndbo på rollelisten, sammen med Ragne Grande, Svein Roger Karlsen, Kåre Conradi, Oddgeir Thune, Axel Bøyum, Manish Sharma, Frank Kjosås og Bjørn Sundquist. Trine Wiggen spiller en sentral rolle som den nådeløse eieren av et norsk oppdrettsselskap som planlegger å kjøpe opp sin lokale rival for å bli verdens største lakseprodusent, og det tas ikke uventet dårlig imot. Seriestart er 12. september.

  • Mandag 12. august kl. 11.34

    Rekordår for privat helseforetak: – Den helprivate andelen som vokser mest

    Nordmenn punget ut for private helsetjenester i fjor: Både Aleris og Volvat økte inntektene, mens det gikk dårligere for Dr. Dropin.

  • Mandag 12. august kl. 11.32

    Flere reiste til eller fra Oslo lufthavn i juli

    Nesten 2.750.000 passasjerer fløy til eller fra Oslo lufthavn i juli. Det er fire prosent flere enn i juli i fjor, viser statistikken fra Avinor. Tallene viser at det var en liten økning av folk som reiste til eller fra utlandet, og noen færre innenlandsreisende. På landsbasis økte trafikken med tre prosent og en stor del av veksten kommer av utenlandske turister til Norge, skriver Avinor i en pressemelding.

  • Mandag 12. august kl. 11.24

    Uhell skaper trafikkproblemer på E18

    Politiet er på E18 Vækerø, hvor det har vært et trafikkuhell som påvirker begge kjøreretninger. – Foreløpig info tilsier at en bil med tilhenger i inngående retning har mistet et hjul på hengeren, og dette hjulet traff en bil i utgående retning, skriver politiet på X. En av bilene står utenfor veibanen, men det er ventet en del kø i utgående kjøreretning. Ingen er skadet og bilberging er på vei, opplyser politiet.

  • Mandag 12. august kl. 11.20

    Vanningsrestriksjoner i Fredrikstad

    På grunn av høyt vannforbruk og anleggsarbeider på hovedvannledningen er det innført vanningsrestriksjoner i Fredrikstad og på Hvaler. Fra 12. august er det lettelser i vanningsrestriksjonene ved at det er tillatt å vanne med håndholdt slange. Men det er fremdeles forbud mot vanning med spreder, mot bruk av ubetjent slange og mot bruk av dryppvanningsanlegg, skriver kommunen på sine nettsider.

  • Mandag 12. august kl. 11.19

    I samtale med flere sponsorer

    Håndballklubben Vipers i Kristiansand er i dialog med flere potensielle store sponsorer. Det sier styreleder Peter Gitmark til NRK. – Vi er i dialog med flere store sponsorer som jeg håper vi kan lande før jul. Hvis vi lander det kombinert med at vi får inn frisk kapital nå er klubben i en helt annen situasjon, sier Gitmark. Han sier klubben håper å kunne lande en stor internasjonal sponsor i løpet av kort tid. Klubben trenger 3.5 millioner kroner innen nyttår og ytterligere 1,5 millioner innen mars for å unngå konkurs. I kveld holder Vipers Topphåndball AS ekstraordinær generalforsamling for å diskutere kapitalutvidelse og den økonomiske situasjonen.

  • Mandag 12. august kl. 11.18

    Sperret departementer – 11 innbrakt av politiet

    Mandag formiddag tar Aksjonsgruppa Palestina til gatene.

  • Mandag 12. august kl. 11.15

    Utenlandske turister ga trafikkboom på norske flyplasser

    4,9 millioner reisende var innom norske flyplasser i juli, melder Avinor. De forventer også at det blir flere utenlandske turister på norske flyplasser i årene fremover.

  • Mandag 12. august kl. 11.15

    Har tjent 800 000 kroner på parkering

    Fyresdal har fått inn 800 000 kroner på parkering i år, skriver avisa Telen. Hamaren aktivitetspark og tretoppveien har blitt en populær attraksjon i bygda. I fjor hadde de ikke avgift, men i år har det vært et tillitsbasert system der folk kan vipse penger. Men næringssjef Gerd Straume sier til avisa at etter at de fikk turistverter på parkeringa, har de merket at flere betaler. Hun sier til NRK at 42 000 mennesker har besøkt parken i år.

  • Mandag 12. august kl. 11.09

    1,4 millioner fisk kan være rammet av laksesykdom

    Søndag kveld varslet lakseelskapet Måsøval om funn av virus forenlig med ILA på de to lokalitetene Espnestaren og Måøydraga i Frøya kommune. Det skriver Intrafish. Til sammen er det snakk om nær 1,4 millioner fisk som kan være rammet av den alvorlige laksesykdommen. – Måsøval forholder seg inntil videre til mistanken som om det er en påvisning, og har innført tiltak for å redusere smitte og har varslet relevante sektormyndigheter. En eventuell påvisning kan medføre tvungen utslakting av hele eller deler av anleggene, med en tidslinje som vil avhenge av sykdomsbilde, logistikk og kapasitet for utslakting, skriver selskapet i meldingen. Lakseselskapet har hovedkontor på Frøya og produksjon i flere kommuner i Trøndelag og Møre og Romsdal.

  • Mandag 12. august kl. 10.53

    Bronse til Valdres i rallycross

    Petter Leirhol fra Valdres kjørte inn til en tredjeplass i helgas NM-runde i rallycross, og avstanden fram til de to beste i sammendraget økte. NM i rallycross foregår i Vikedal i Rogaland, melder avisa Valdres.

  • Mandag 12. august kl. 10.49

    Vil fengsle to menn for drapsforsøk

    Politiet vil be om varetektsfengsling av to menn som er siktet for drapsforsøk i Skien i helgen. Mennene som er henholdsvis 21 og 24 år, er siktet for å ha stukket en mann med kniv i Skien sentrum lørdag kveld. Politiet har også siktet en tredje person, som fortsatt er på frifot. Voldsofferet ble flydd til Ullevål sykehus i Oslo med kritiske skader, men er nå utenfor livsfare. Politiet vil be om to ukers varetektsfengsling av begge de to siktede.

  • Mandag 12. august kl. 10.47

    Elev på Hovden skigymnas døde

    En elev på Hovden skigymnas i Bykle døde etter å ha fått hjertestans i forbindelse med trening. Det bekrefter rektor Jens Petter Røed til NRK. Eleven ble funnet i terrenget på Hovden søndag, og fraktet til Haukeland universitetssykehus med helikopter. Livet stod ikke til å redde. – Dessverre fikk vi tilbakemelding fra sykehuset i natt om at eleven sitt liv ikke stod til å redde. Dette vil prege skolestarten og det som skjer her på Hovden i stor grad, sier Røed. Elevene ved skolen er blitt informert om situasjonen i dag. Bykle kommune stiller med helsepersonell for de som har behov for noen å snakke med, sier Røed.

  • Mandag 12. august kl. 10.44

    Svensk TV4 lager reality fra Norge

    TV4 flytter sin nye realityserie til Norge når 15 ukjente svensker skal bestige Stetind i Nordland.

  • Mandag 12. august kl. 10.37

    Vogntog med stans i Lørentunnelen

    Mandag formiddag fikk et vogntog stans i Lørentunnelen i vestgående retning. Høyre kjørefelt ble sperret som følge av stansen. I 11-tiden melder politiet at veien er åpnet. Klokken 11.17 er veien åpen igjen.

  • Mandag 12. august kl. 10.36

    Odal vindkraftverk: To av turbinene i drift igjen

    To av vindturbinene i Odal vindkraftverk startet opp igjen mandag, det melder avisa Glåmdalen. – De første turbinene i Odal Vindkraftverk er nå klare for å begynne å produsere igjen etter hendelsen 10. april, forteller Ina Engh Franzén, direktør for kommunikasjon og samfunn i Akershus Energi, til avisa. For fire måneder siden knakk et vingeblad på en vindturbin i Engerfjellet. Etter hendelsen ble det full driftsstand for alle de 34 turbinene på Engerfjellet og Songkjølen. Siden har det blitt gjennomført flere kontroller av vingene på alle turbinene i hele anlegget, skriver avisa. – Dette omfattende arbeidet gir oss full trygghet til å gjenoppta driften. Prosessen knyttet til hver enkelt turbin er omfattende og krever grundige inspeksjoner, sier Franzén.

  • Mandag 12. august kl. 10.29

    Tre personer evakuert etter gasslekkasje – får tilsyn av ambulanse

    Siste: Sju personer er sjekket av helsepersonell etter gasslekkasjen. Av disse blir fire personer kjørt til sykehus for ytterligere undersøkelser, melder politiet i Nordland. Nødetatene rykket ut til Hellskjæret/Store brannholmen i Svolvær etter melding om lekkasje av gass, mulig ammoniakk, i en verkstedhall. Tre personer har forlatt hallen som følge av lekkasjen og får tilsyn av ambulanse. – Det er uvisst hva som har forårsaket lekkasjen. Per nå er det ikke kjent fare for andre mennesker som følge av lekkasjen, eller fare for nye lekkasjer. Lekkasjen har skjedd i en hall hvor det utføres vedlikehold/reparasjoner av båter opplyser operasjonsleder Lars Halvorsen i Nordland politidistrikt. Brannvesenet gjør nå undersøkelser på stedet.

  • Mandag 12. august kl. 10.29

    Tre personer evakuert etter gasslekkasje – får tilsyn av ambulanse

    Nødetatene rykket ut til Hellskjæret/Store brannholmen i Svolvær etter melding om lekkasje av gass, mulig ammoniakk, i en verkstedhall. Tre personer har forlatt hallen som følge av lekkasjen og får tilsyn av ambulanse. – Det er uvisst hva som har forårsaket lekkasjen. Per nå er det ikke kjent fare for andre mennesker som følge av lekkasjen, eller fare for nye lekkasjer. Lekkasjen har skjedd i en hall hvor det utføres vedlikehold/reparasjoner av båter opplyser operasjonsleder Lars Halvorsen i Nordland politidistrikt. Brannvesenet gjør nå undersøkelser på stedet.

  • Mandag 12. august kl. 10.29

    Innlandet fylkeskommune med oppfordring før skolestart

    Neste uke starter 40.000 grunnskoleelever i Innlandet på skolen etter sommerferien. Nå ber Innlandet fylkeskommune alle om å ta et ansvar for å gjøre skolevegene tryggere. Det er satt opp skilt på vegene i skoleområder for å gjøre trafikantene oppmerksomme på at de kjører på en skoleveg. – Vi oppfordrer alle trafikanter til å være ekstra oppmerksomme og varsomme på disse vegene, og ta hensyn til skolebarna, sier Gunn Marit Lindmoen, nestleder i Innlandet fylkes trafikksikkerhetsutvalg (FTU). FTU oppfordrer de som bor nær skolen om å la bilen stå hjemme, og heller sykle eller gå til skolen med barna. Før skolestart anbefaler fylkeskommunen foreldre til å øve på skolevegen sammen med barna. – Det er viktig at elevene får gode vaner på egen skoleveg så tidlig som mulig, sier Lindmoen.

  • Mandag 12. august kl. 10.21

    Politiet fant stjålet elsykkel etter melding om krangling

    Politiet fikk kl. 08:48 melding om krangling mellom to rusa personer i Kanalveien i Bergen. Da patruljen kom fram var det ingen krangling, men to menn som mekket på en elsykkel. Det viste seg at sykkelen var meldt stjålet. Sykkelen ble tatt i beslag og vil bli gitt tilbake til eieren.

  • Mandag 12. august kl. 10.18

    De viktigste medaljene

    Slike bilder er akkurat det norsk toppidrett trenger mer av.

  • Mandag 12. august kl. 10.15

    Strømbrudd i Lyngdal

    Over 1300 husstander i Lyngdal er uten strøm mandag som følge av en feil på strømnettet. Det viser Glitre Nett sin oversikt. Det jobbes med å finne og rette feilen. Men det er vanskelig å si når strømmen vil være tilbake, ifølge selskapet.

  • Mandag 12. august kl. 10.06

    Gonorésmitte øker blant ungdom

    Kombinasjon av mye smitte, ubeskyttet sex og manglende testing bidrar til høye smittetall, melder Norges ingeniør- og teknologorganisasjon NITO.

  • Mandag 12. august kl. 10.05

    Satellittoppskyting vellykket: – Norges hittil største romprosjekt

    Natt til mandag ble to historiske norske satellitter skutt opp med en rakett fra SpaceX i California. De skal gi Arktis full bredbåndsdekning.

  • Mandag 12. august kl. 9.58

    Fjellheim har fått permisjon fra direktørstillingen i Helse Nord

    Administrerende direktør Marit Lind i Helse Nord opplyser til Dagens Medisin at Skjalg Fjellheim har søkt om og fått permisjon fra sin stilling i det regionale helseforetaket. Fredag ble det kjent at den mangeårige journalisten og avisredaktøren Skjalg Fjellheim blir ny statssekretær i Finansdepartementet for Trygve Slagsvold Vedum. – Selv om jeg svært gjerne skulle hatt Skjalg med på laget videre, har jeg full forståelse for at han har takket ja til jobben som statssekretær i Finansdepartementet, sier Helse Nord-direktør Marit Lind til Dagens Medisin.

  • Mandag 12. august kl. 9.26

    Har vært linket til Glimt: Hevder Solbakken er klar for ny klubb

    Ting har ikke gått på skinner for tidligere Glimt-spiller Ola Solbakken (25) etter overgangen til Roma. Etter to mislykkede låneopphold i Olympiakos og Urawa Red Diamonds, er trønderen nå på vei til en ny klubb. 25-åringen skal være klar for et nytt utlån til Serie A-klubben Empoli. Det melder den anerkjente overgangsjournalisten Fabrizio Romano på X. Kantspilleren har vært ryktet til en retur til Aspmyra denne sommeren, men fortsetter nå etter all sannsynlighet karrieren i Italia. Empoli unngikk nedrykk til Serie B med et nødskrik forrige sesong.

  • Mandag 12. august kl. 9.24

    Stortinget T-banestasjon er stengt

    Stortinget T-banestasjon holder stengt mandag morgen, opplyser Sporveien. Dette skyldes utfordringer med rulletrappene. – Vi har fagpersonell på stedet for å utbedre feilen, skriver Sporveien på X. Stasjonene skulle etter planen gjenåpne mandag, etter omfattende renoveringsarbeid i sommermånedene. – Etter planen skal stasjonen åpne igjen i løpet av dagen, og det vil nok ikke påvirke trafikken, sier Cathrine Myhren-Haugen, pressekontakt i Ruter til Avisa Oslo.

  • Mandag 12. august kl. 9.18

    Stjal GPS til 300.000

    Tyver har stjålet en GPS fra ei gravemaskin på Havstein i Trondheim i natt. GPS'en har en verdi på 300.000 kroner. Politiet har vært på stedet, sikra spor og undersøkt.

  • Mandag 12. august kl. 9.16

    Fylkesveg 24 i Nord-Odal delvis open igjen

    Fylkesveg 24 sør for Sand i Nord-Odal kommune er no rydda og open for trafikk igjen i eitt felt etter at eit vogntog sperra vegen måndag morgon. Ein lyktestolpe knakk på staden, men skal bli fiksa etter kvart, melder politiet. Politiet etterforskar saka.

  • Mandag 12. august kl. 9.11

    Nav ber Statsforvalteren sjekke tannlege i Indre Østfold

    En tannlege i Indre Østfold driver med unødvendige og altfor dyre behandlinger. Det mener Nav Indre Østfold, skriver Smaalenenes Avis. Nå har de bedt Statsforvalteren se nærmere på saken. I henhold til Nav kommer tannlegen med forslag til behandling som ofte faller utenfor hva deres system dekker. Smaalenenes Avis har vært i kontakt med tannlegen om kritikken, men vedkommende vil ikke å kommentere saken.

  • Mandag 12. august kl. 9.05

    Hyller potettollen: – På tide

    Potetbøndene Morten Tømte (62) og Amund Tømte (36) reagerer på overskriftene om dyr potet og sier tollen vil komme både bøndene og forbrukerne til gode.

  • Mandag 12. august kl. 9.00

    Oppgang på Oslo Børs – Trøim-selskap bykset

    Borr Drilling steg etter resultatvarsel.

  • Mandag 12. august kl. 9.00

    Oppgang på Oslo Børs – Trøim-selskap bykser

    Borr Drilling stiger etter resultatvarsel.

  • Mandag 12. august kl. 8.59

    Serval-saken i Hordaland tingrett utsatt

    Tingretten opplyser at utsettelsen skyldes sykdom hos den tiltalte i saken. I dag skulle rettssaken mot kvinnen som er tiltalt på brudd på dyrevelferdsloven og naturmangfoldloven starte. Forsvarer Roy Arteid sier at saken er utsatt, men vil ikke utdype mer om grunnene til det. Retten opplyser at saken skal omberammes. Når det skjer er ennå ikke klart.

  • Mandag 12. august kl. 8.47

    Tyveri på Borgeskogen

    Tyver har vært ferde på Borgeskogen i Sandefjord i løpet av helgen. En bedrift har meldt til politiet at det er stjålet kabler fra området. Politiet er på stedet og gjort undersøkelser.

  • Mandag 12. august kl. 8.33

    Stenger riksvei for tunge kjøretøy

    Riksvei 41 i Birkenes er stengt for kjøretøy over 3,5 tonn ved Herefoss etter at en arbeidsmaskin har havarert. Det melder Veitrafikksentralen sør. Personbiler kan passere.

  • Mandag 12. august kl. 8.27

    Mener Arendalsuka er ekstra viktig i år

    Det internasjonale og nasjonale debattklimaet gjør at det er ekstra viktig at forskjellige meninger møtes på Arendalsuka i år. Det mener leder for Arendalsukas hovedprogramkomité Harald Stanghelle. – Også i vårt land ser vi en sterkere polarisering og en debatt hvor det er mye hat og hets. Her er Arendalsuka og energien den skaper en form for demokratisk motgift, sier Stanghelle.

  • Mandag 12. august kl. 8.22

    Fødsel i Sinsenkrysset

    Fødselen skapte utfordringer i morgenrushet i Oslo, men nå er mor og den nyfødte på vei til sykehuset.

  • Mandag 12. august kl. 8.21

    Follesevegen på Askøy ryddet etter trafikkulykke

    Politiet fikk i dag tidlig melding fra føreren av bilen som krasjet i en mur på Follesevegen på Askøy. Kl. 08:16 melder politiet om at bilen er hentet av bilberger. Bilen hadde materielle skader på fronten. Føreren av bilen er oppegående, og kontakter legevakten selv dersom det blir behov. Politiet oppretter sak på ulykken.

  • Mandag 12. august kl. 8.21

    Fødsel i Sinsenkrysset

    Politi og ambulanse rykket til Sinsenkrysset i retning mot Storo i forbindelse med en pågående fødsel. Klokken 08.58 er både mor og den nyfødte fraktet til sykehus med ambulanse, ifølge politiet. Politiet ble kontaktet klokken 8 for å bistå ambulansen med trafikkdirigering, mens fødselen pågikk. En times tid senere hadde barnet kommet til verden. – Både veien og bussholdeplassen er nå åpnet for vanlig trafikk, skriver politiet i en oppdatering. I forbindelse med fødselen var et bussfelt og et kjørefelt stengt. Dette medførte i kø i området. Fødselen pågikk i en bil på bussholdeplassen.

  • Mandag 12. august kl. 8.21

    Kvinne fødte i Sinsenkrysset

    Politi og ambulanse rykket mandag morgen til Sinsenkrysset etter melding om en pågående fødsel. – Barnet ble født i Sinsenkrysset. Etter fødselen ble mor og den nyfødte fraktet til sykehus med ambulanse, sier operasjonsleder Øyvind Schalla-Aasen. Politiet ble kontaktet i 8-tiden for å hjelpe ambulansen med trafikkdirigering, mens fødselen pågikk. En times tid senere hadde barnet kommet til verden. Fødselen pågikk i en bil på bussholdeplassen. – Jeg vet ikke hvor vanlig det er med slike fødsler, men det er i hvert fall sjeldent at vi bistår pågående fødsler ved trafikkerte veier, sier Schalla-Aasen. I forbindelse med fødselen var et bussfelt og et kjørefelt stengt. Dette medførte i kø i området. Veien og bussholdeplassen ble åpnet for vanlig trafikk i 09-tiden. – Vi bistår så lenge ambulanse og leger jobber på stedet. Så tar det den tida det tar for å gjøre dette så trygt og godt som mulig, sa operasjonsleder Øyvind Schalla-Aasen klokken 08.26. Politiet har ikke kjennskap til status på mor og barn.

  • Mandag 12. august kl. 8.21

    Pågående fødsel i Sinsenkrysset skaper trafikkork

    Politi og ambulanse er i Sinsenkrysset i retning mot Storo i forbindelse med en pågående fødsel. – Vi har sperret av bussfelt og et kjørefelt, så trafikken går kun forbi i ett felt. Dette medfører kø i området, skriver politiet. Sinsenkrysset bussholdeplass retning vest er sperret som følge av arbeidet på stedet. Fødselen pågår i en ambulanse på bussholdeplassen. Politiet har ingen anslag på når barnet kommer til verden, i mellomtiden dirigerer de trafikken på stedet. – Vi bistår oss lenge ambulanse og leger jobber på stedet. Så tar det den tida det tar for å gjøre dette så trygt og godt som mulig, sier operasjonsleder Øyvind Schalla-Aasen.

  • Mandag 12. august kl. 8.17

    Ektemann må møte i retten tiltalt for drapsforsøk på kone

    Mannen som i november skal ha stukket konen sin med en kjøkkenkniv i ryggen, må mandag møte i retten. Mannen som er i 30-årene, er tiltalt for drapsforsøk. Kvinnen greide å flykte og overlevde angrepet da flere andre personer kom for å hjelpe henne. Kort tid før knivstikkingen skal han ha sendt konen flere truende meldinger der han blant annet skal ha truet med å drepe henne. Hendelsen skjedde på Tøyen i Oslo. Det er satt av fire dager til rettssaken.

  • Mandag 12. august kl. 8.16

    AMD slipper viktig sikkerhetsoppdatering

    Men det gjelder ikke alle brikkesettene.

  • Mandag 12. august kl. 8.10

    Signalfeil ved Fetsund rettet

    Bane Nor melder at det er forsinkelser og innstillinger pga. signalfeil ved Fetsund. Feilen er nå rettet.

  • Mandag 12. august kl. 7.52

    Kleveland ønsker fire nye år på Stortinget

    Senterpartiets stortingsrepresentant Kathrine Kleveland fra Vestfold vil ha fire nye år på Stortinget. På sin Facebook-side skriver hun at hun ikke har vært i tvil om at hun ønsker en ny periode og har gitt beskjed til Vestfold Senterparti. Hun kom inn på Stortinget i 2021 og opplyser at det da var 24 år siden partiet sist hadde representant fra Vestfold på Stortinget.

  • Mandag 12. august kl. 7.41

    Vogntog sperrar fylkesveg 24

    Eit vogntog sperrar fylkesveg 24 i Nord-Odal, like sør for Sand. Politiet er på veg til staden. Det er ikkje meldt om personskade, ifølgje politiets oppdragsleiar Juul Oskar Juliussen Harviken.

  • Mandag 12. august kl. 7.39

    Miljørørsla får støtte i Førdefjorden-saka

    Miljøorganisasjonane kjenner seg tryggare på siger før EFTA-domstolen skal behandle Førdefjord-saka i haust. Naturvernforbundet og Natur og Ungdom saksøkte staten etter at Nordic Mining fekk løyve til å dumpe gruveavfall i Førdefjorden - men tapte i Oslo tingrett. Avgjerda vart anka til lagmannsretten, som igjen har bede EFTA-domstolen behandle saka. No har EU-kommisjonen og ESA gjeve uttalar, som Miljøorganisasjonane meiner støttar deira sak - at løyva til fjorddeponi undergrev vassdirektivet og er ugyldig.

  • Mandag 12. august kl. 7.33

    Mistanke om ruskjøring

    Politiet har stansa ett kjøretøy på Fagernes i Narvik, der de har mistanke om ruspåvirka kjøring. Føreren var en mann i 20 årene. Han fikk førerkortet beslaglagt. – Bevissikring er utført og sak blir oppretta, skriver politiet på X.

  • Mandag 12. august kl. 7.32

    Bil krasjet i en mur på Askøy

    Politiet rykket ut kl. 07:17 til melding om en ulykke. En bil skal ha kjørt i en mur på stedet. Fører er ute av bilen, og det er manuell dirigering på stedet. Kl. 07:50 har politiet kommet frem til stedet. De melder om materielle skader i fronten av bilen. Bilberger er bestilt og på veg. Trafikken flyter greit på stedet.

  • Mandag 12. august kl. 7.29

    Trump-intervju og politikkfest

    Arendalsuka går av stabelen, og Donald Trump har varslet et stort intervju med Elon Musk.

  • Mandag 12. august kl. 7.23

    Ruter om morgenrushet: – La bilen stå

    Stengt Ring 1 og sommerferieslutt er ventet å gi økt trafikk inn og ut av Oslo, mandag morgen. Statens vegvesen og Ruter oppfordrer reisende til å la bilen stå. Ifølge Statens vegvesen er det ingen store køer på veiene inn og ut av Oslo i 07-tiden, mandag morgen. Reiser man på E18 fra Asker inn mot Oslo går det tregt, men køen løser seg opp ved Sandvika. – Nå er det tilbake til normalen for de fleste, så vi oppfordrer folk til å velge alternativ transport slik av vi unngår de store køene, sier trafikkoperatør Gunnar Dovland. Dette hjelper også Ruters busser med å komme frem i tide. – La bilen stå og heller reis kollektivt, så busser og passasjerer kommer raskere frem, sier kommunikasjonssjef i Ruter, Cathrine Myhren-Haugen.

  • Mandag 12. august kl. 7.23

    Pent vær - skyer i kveld

    Det blir en fin dag i Agder, men det skal skye til mot kvelden, ifølge statsmeteorolog Kristian Gislefoss.

  • Mandag 12. august kl. 7.21

    Tilbyr lederstilling i 30 prosent – prislapp 600.000 kroner

    Flakstad kommune tilbyr nå Moskenes å leie oppvekstsjef i 30 prosent stilling. Prislappen er på 600 tusen kroner. Dette skriver Lofotposten. Moskenes kommune har over tid hatt store utfordringer med både mangel på folk i administrasjonen – og store økonomiske vansker. Nabokommunene i Lofoten er bedt om å se på hvordan de kan bistå Moskenes kommune. Nå har Flakstad kommune tilbudt å leie ut oppvekstsjef Siv Anita Kuntze til Moskenes kommune i en 30-prosent stilling. Det har en årlig kostnad på 600.000 kroner. Rådmann Lena Hansson i Flakstad skriver at Flakstad har god ressurstilgang i denne tjenesten – og kan dermed avse oppvekstsjefen på deltid. Kommunedirektør Siri Halvorsen i Moskenes er glad for at Flakstad tilbyr noe helt konkret. – Vi er ennå i ferieavvikling, derfor har vi ikke rukket å diskutere det med Flakstad, sier Halvorsen til Lofotposten.