Nyheter:

  • Torsdag 8. august kl. 23.52

    Gaven fra «mor» er den søteste hevnen

    (Norge-Danmark 25–21) Forsvar er det beste angrep.

  • Torsdag 8. august kl. 23.49

    Derfor ble Brann-spillerne forbannet

  • Torsdag 8. august kl. 23.13

    CrossFit Games-deltager døde under konkurranse

    Serbiske Lazar Ðuki? (28) døde under i en svømmeetappe i prestisjekonkurransen CrossFit Games i Texas i USA.

  • Torsdag 8. august kl. 22.56

    Katrine Lunde og Norge til OL-finalen: – En helt ny standard

    (Norge – Danmark 25–21) Katrine Lunde og superforsvaret sendte Norge til OL-finalen.

  • Torsdag 8. august kl. 22.53

    Rubinselskap søker rekonstruksjon – får ikke solgt edelstenene

    – Selv om utvinningen av rubiner på Grønland har vært vellykket, har dessverre ikke Greenland Ruby lyktes i å oppnå tilstrekkelig inntekter til å betjene selskapets gjeld, skriver selskapet i en pressemelding.

  • Torsdag 8. august kl. 22.42

    St. Mirren utlikna mot Brann i sluttspurten – uavgjort i Skottland

    Etter mykje stanging kom målet for Brann då Felix Horn Myhre fekk ballen i mål etter 75 minutt. Men i nittiande minutt svarte St. Mirren, og kampen enda 1-1 i Skottland.

  • Torsdag 8. august kl. 22.39

    Mistet seieren på overtid

    Det ble bare for nesten for Brann i første oppgjør i kvalifiseringskampen til serieligaen. Felix Horn Myhre sørget for at gjestene tok ledelsen 0-1 etter 75 minutter spilt, noe som så ut til å bli sluttresultatet. Men på overtid utlignet vertene. Dermed endte det 1-1 i Skottland mot St. Mirren FC. Uavgjort ble det også for Tromsø, som møtte skotske Kilmarnock. Gjestene fra nord snudde kampen fra 1-0 til 1-2, men på overtid utlignet vertene, og fastsatte sluttresultatet til 2-2. Begge lag spiller returoppgjør neste torsdag.

  • Torsdag 8. august kl. 22.39

    Brann rotet bort seieren etter kontroversiell avgjørelse

    (St. Mirren – Brann 1–1) Da Brann kastet ballen ut av spill like før slutt forventet de å få den tilbake fra skottene. Istedenfor kjempet St. Mirren til seg en corner og scoret.

  • Torsdag 8. august kl. 22.21

    Seieren glapp på overtid for Tromsø

    Tromsø så ut til å sikre en sterk seier borte mot Kilmarnock, men det endte 2-2 etter en overtidsscoring i kvalifiseringen til conferenceligaen.

  • Torsdag 8. august kl. 22.19

    E18 stengt mellom Grimstad og Arendal

    E18 mellom Grimstad og Arendal holdes stengt torsdag kveld og natt til fredag på grunn av vedlikehold, skriver Agderposten. Veien skal være stengt allerede ved Harebakken og helt til Øygårdsdalskrysset. Veien åpnes klokken 6 fredag morgen.

  • Torsdag 8. august kl. 22.12

    Russegründer kjøpte hytte til nesten 30 mill.

    Salgssummen er langt under det selger ønsket seg for hytteluksusen.

  • Torsdag 8. august kl. 22.12

    SAS-fly med kabintrykksfeil – landet i Amsterdam

    Det skulle fra Brussel til København, men en mulig feil kom i veien, skriver Expressen.

  • Torsdag 8. august kl. 22.06

    Amper stemning ved skole i Sandefjord

    Politiet har rykket ut til Varden ungdomsskole i Sandefjord etter melding om litt amper stemning mellom ungdommer i ungdomsskolealder. Politiet opplyser at ved patruljens ankomst var det rolig. Politiet snakker med de som er på stedet.

  • Torsdag 8. august kl. 21.56

    Realitydeltager tiltalt for vold

    TV-profilen er tiltalt for blant annet å ha klasket til og tatt kvelertak på en kvinne.

  • Torsdag 8. august kl. 21.55

    Kjørte av veien

    Politiet i Sør-Vest melder om at en bil har kjørt av veien og havnet på taket i Randaberg. Nødetatene skal være på stedet. Politiet oppdaterer med at det ikke er trafikale problemer, og føreren skal være bevisst. Vedkommende blir kjørt til sykehus.

  • Torsdag 8. august kl. 21.32

    Brann i leilighet i Hommelvik

    Brannvesenet har rykket ut til en brann i Hommelvik i Malvik kommune.Brannvesenet er på stedet og har startet slukking, samt sendt inn røykdykkere. Ingen skal være skadd og det skal ikke være noen inne i bygget.

  • Torsdag 8. august kl. 21.27

    Store tap for rubinselskap – inn i gjeldsforhandlinger

    I 2017 gikk Nord-Norges største entreprenørselskap LNS i gang med å utvinne rubiner fra en gigantisk rubingruve på Grønland. Rubingruva Aapalluttoq, som på grønlendernes språk kalaallisut betyr Det røde fjell, ligger i ingemannsland ved Fiskenæsset sørvest på Grønland. Etter hvert ble Greenland Ruby etablert, der LNS Mining eier 67 prosent. Forekomsten av den sjeldne edelstenen ble anslått til 400 millioner karat, og er den største kjente forekomsten av rubiner i fast fjell. Funnet tilsvarer over 70 kilometer med rubiner, som skulle sikre for drift i 10 år, men LNS trodde den gang at det er rubiner nok til å drifte gruven i hele 30 år. LNS satset på å ta ut 40 tonn i året. Dersom alt ble tatt ut på en gang ville markedet bli oversvømt. Sju år senere ble rubingruva stengt. I dag sendte Greenland Ruby ut en pressemelding hvor de forteller om store økonomiske tap. – Greenland Ruby jar ikke lyktes i å oppnå tilstrekkelig inntekter til å betjene selskapets gjeld. Nå har styret i selskapet besluttet å søke en finansiell rekonstruksjon av selskapet. Administrerende direktør Arnt Eirik Rørnes i Greenland Ruby forklarer dette med økte renter, inflasjon og dyrtid, som har gjort markedet betydelig mer krevende. Rekonstruksjon innebærer at en bedrift forhandler med alle kreditorer om en samlet ordning, for å rydde opp i gjeldssituasjonen. En typisk rekonstruksjon går ut på at gjelden blir redusert og at betaling blir utsatt, slik at hele eller deler av virksomheten kan fortsette i stedet for å gå konkurs. Dagens eiere har investert nærmere 1,5 mrd. norske kroner i Greenland Ruby. Disse investeringene er i all hovedsak allerede nedskrevet, ifølge Rørnes. I samråd med selskapets største kreditor, Nebari Natural Resources Credit Fund I, har styret nå besluttet å søke en rettslig beskyttet rekonstruksjon av selskapet. Målet med rekonstruksjonen er å unngå et oppbud og å reetablere et konkurransedyktig selskap, ifølge Rørnes. – Styret har valgt å søke en rekonstruksjon fordi det fortsatt har tro på Greenland Ruby og virksomheten på Grønland. Styret mener også at selskapet har et uforløst potensial til å skape arbeidsplasser og verdier på Grønland, avslutter Rørnes. Begjæringen om rekonstruksjon er levert til tingretten i København og Nuuk, og rekonstruksjonsprosessen vil starte umiddelbart.

  • Torsdag 8. august kl. 21.17

    Beslagla våpen i Kragerø

    Like før klokken 20.30 torsdag rykket politiet ut til en privat adresse ved Fossing i Kragerø etter melding om at en person skjøt flere skudd med et våpen ut mot vannet. – Det skal ha vært andre personer i båt ute på vannet, men det er ingen ting som tyder på at skuddene var rettet mot disse, sier operasjonsleder Espen Reite ved Sør-Øst politidistrikt. Politiet mottok heller ingen opplysninger om at noen var skadet. En mann i 40-årene bekreftet at det var han som skjøt ut mot vannet med et luftvåpen. Politiet beslagla flere våpen, og mannen ble anmeldt for brudd på våpenloven.

  • Torsdag 8. august kl. 21.17

    Skjøt med luftvåpen i Kragerø

    Like før klokken 20.30 torsdag rykket politiet ut til en privat adresse ved Fossing i Kragerø etter melding om at en person skjøt flere skudd med et våpen ut mot vannet. – Det skal ha vært andre personer i båt ute på vannet, men det er ingen ting som tyder på at skuddene var rettet mot disse, sier operasjonsleder Espen Reite ved Sør-Øst politidistrikt. Politiet mottok heller ingen opplysninger om at noen var skadet. – Patruljen kom i kontakt med en mann i 40-årene som bekrefter at det var han som skjøt ut mot vannet med et luftvåpen. Patruljen undersøker saken nærmere, sier Reite.

  • Torsdag 8. august kl. 21.16

    Branntilløp i bolig

    Nødetatene er på stedet etter melding om branntilløp i en bolig i Søgne, melder politiet. Ingen er meldt skadet.

  • Torsdag 8. august kl. 21.12

    Brann i boblebad på terrasse

    Det skal brenne i et boblebad på en terrasse i en bolig i Froland, melder politiet. Slukningsarbeidet pågår og det skal være kontroll på brannen. Det skal ikke være noen personer inne i boligen. Politiet foretar avhør på stedet.

  • Torsdag 8. august kl. 20.52

    Ukrainas fremrykk i Russland: Skal ha kontroll over strategisk by

    Noe av det mest oppsiktsvekkende er mangelen på motstand fra Russland, mener forsvarsekspert Palle Ydstebø.

  • Torsdag 8. august kl. 20.43

    Kjørte i lyktestolpe i Fredrikstad - føreren av bilen har stukket av

    En bil har kjørt i en lyktestolpe i Fredrikstad. Føreren av bilen har stukket av. Politiet har patruljer som nå leter etter det de antar er to menn i 20-årene. Ledninger ligger på bakken. E-verket er derfor varslet, opplyser Øst politidistrikt.

  • Torsdag 8. august kl. 20.40

    Kronprins Haakon: Håper fortsatt at Mette-Marit skal kunne reise til OL

    Mette-Marit skulle opprinnelig reise til Frankrike tidligere denne uken.

  • Torsdag 8. august kl. 20.40

    Nord-forsker Mads Skauge med i NFFs VAR-utvalg

    Torsdag kveld ble det klart hvem som får plass i Norges Fotballforbund sitt VAR-utvalg. Mads Skauge, forsker ved Nord universitet og talsmann i J-feltet, er en av to fra supporter-Norge som har fått plass. VAR-debatten har tatt fyr i norsk fotball denne sesongen. Flere supportere vil ha vekk VAR fra Eliteserien. Det toppet seg da kampen mellom Rosenborg og Lillestrøm ble stoppet og utsatt i juli etter at det ble aksjonert mot VAR med fiskekaker, bluss og tennisballer. Tidligere Ap-ordfører i Oslo, Raymond Johansen, leder utvalget. Arbeidet skal pågå fra 12. august til 18. november. Utvalget har totalt 13 medlemmer som representer toppklubbene, supporterne, dommerne, NISO, trenerforeningen og landslaget.

  • Torsdag 8. august kl. 20.36

    Kvinne tatt med kniv i Skien

    Torsdag kveld fikk politiet melding om at det var amper stemning mellom fire personer i Skien sentrum. – Patruljen kom i kontakt med personene og en kvinne i tenårene var i besittelse av en kniv. Hun blir anmeldt for forholdet, opplyser operasjonsleder Espen Reite ved Sør-Øst politidistrikt. Kvinnen var på stedet sammen med en mann i 20-årene og begge ble bortvist fra stedet.

  • Torsdag 8. august kl. 20.33

    Eigersund har fått dekninga tilbake

    – Me er sjølvsagt leie oss for at dette har tatt 4–5 dagar, og det beklagar me sterkt. Det skriv dekningsdirektør i Telenor, Bjørn Amundsen, i ein e-post til NRK. Det var laurdag eit område rundt Varberg i Eigersund fekk problem med dekninga, på grunn av feil på ein basestasjon. Nå i kveld er feilen mellombels fiksa, melder Telenor. Om ei veke vil fleire komponentar bli bytta ut, men dette er komponentar som må bestillast nye.

  • Torsdag 8. august kl. 20.32

    Vestfold-golfere dropper solbriller i OL –  ekspert reagerer

    Overraskende få av golfspillerne i OL bruker solbriller når de spiller. Det får Max' golfekspert Caroline Martens til å reagere. – La oss snakke litt om dette med solbriller. Det er faktisk veldig viktig, sa den tidligere proff-golferen under torsdagens sending fra Paris. Hun mener alt for få tar øyebeskyttelse på alvor. – Den skaden man faktisk kan få av sola i øynene med tanke på hvor mye man er ute, den kan være ganske kjip. Jeg kjenner til flere golfere som har måttet operere øynene fordi de har hatt store solskader, sa Martens. En runde på OL-banen tar omtrent fem timer, og de fleste er ute og spiller når solen er på sitt sterkeste. Mange bruker riktignok caps som gir noe skygge i ansiktet. Celine Borge fra Tønsberg er blant golfspillerne i OL som ikke bruker solbriller på banen. – Jeg får det ikke til å passe under capsen i hvert fall, de krasjer i bremmen. Men jeg vet ikke hva andre sliter med, sier Celine Borge til Max. Det har heller ikke den andre norske deltageren, Madelene Stavnar fra Nøtterøy. – Jeg pleier faktisk ikke å bruke solbriller, men jeg merker at øyene mine er ekstremt tørre og slitne, så jeg burde nok gjort det, sier hun til Max. Heller ikke hun trives med kombinasjonen caps og solbriller. – Dere er ganske eksponert der ute, er man redd for øyeskader? – Jeg kan faktisk ikke nok om det, dessverre. Vi er veldig nøye med solkrem og det er også derfor vi går med lange ermer for å ta vare på huden. Men det med øynene har jeg ikke helt satt meg inn i, men det er helt sikkert noe vi burde, svarer Stavnar. Et tøft sistehull gjorde at Celine Borge falt noe tilbake på listene. Det tredje slaget havnet i bunkeren bak greenen. Til slutt ble det en bogey for det norske golfhåpet fra Vestfold. – Jeg ville gjerne gjort det bedre. Jeg følte ikke at jeg slo så bra, men scoren ble ikke helt krise, sier Borge.

  • Torsdag 8. august kl. 20.32

    Vestfold-golfere dropper solbriller i OL – ekspert reagerer

    Overraskende få av golfspillerne i OL bruker solbriller når de spiller. Det får Max' golfekspert Caroline Martens til å reagere. – La oss snakke litt om dette med solbriller. Det er faktisk veldig viktig, sa den tidligere proff-golferen under torsdagens sending fra Paris. Hun mener altfor få tar øyebeskyttelse på alvor. – Den skaden man faktisk kan få av sola i øynene med tanke på hvor mye man er ute, den kan være ganske kjip. Jeg kjenner til flere golfere som har måttet operere øynene fordi de har hatt store solskader, sa Martens. En runde på OL-banen tar omtrent fem timer, og de fleste er ute og spiller når solen er på sitt sterkeste. Mange bruker riktignok caps som gir noe skygge i ansiktet. Celine Borge fra Tønsberg er blant golfspillerne i OL som ikke bruker solbriller på banen. – Jeg får det ikke til å passe under capsen i hvert fall, de krasjer i bremmen. Men jeg vet ikke hva andre sliter med, sier Celine Borge til Max. Det har heller ikke den andre norske deltageren, Madelene Stavnar fra Nøtterøy. – Jeg pleier faktisk ikke å bruke solbriller, men jeg merker at øynene mine er ekstremt tørre og slitne, så jeg burde nok gjort det, sier hun til Max. Heller ikke hun trives med kombinasjonen caps og solbriller. – Dere er ganske eksponert der ute, er man redd for øyeskader? – Jeg kan faktisk ikke nok om det, dessverre. Vi er veldig nøye med solkrem og det er også derfor vi går med lange ermer for å ta vare på huden. Men det med øynene har jeg ikke helt satt meg inn i, men det er helt sikkert noe vi burde, svarer Stavnar. Et tøft sistehull gjorde at Celine Borge falt noe tilbake på listene. Det tredje slaget havnet i bunkeren bak greenen. Til slutt ble det en bogey for det norske golfhåpet fra Vestfold. – Jeg ville gjerne gjort det bedre. Jeg følte ikke at jeg slo så bra, men scoren ble ikke helt krise, sier Borge.

  • Torsdag 8. august kl. 20.31

    Avkjøring stengt i Festningstunnelen etter trafikkulykke

    Nødetatene er på vei til Festningstunnelen vestgående ved avkjøringen mot sentrum vest. – Avkjøringen er stengt, skriver politiet på X. Det skyldes at en MC har veltet. Skadeomfanget er uklart. – Det var to personer på MC, begge framstår lettere skadet. Ambulanse er på vei, skriver politiet i en oppdatering.

  • Torsdag 8. august kl. 20.29

    Tidligere byrådsleder Raymond Johansen skal lede NFFs VAR-utvalg

    Norges Fotballforbund har pekt ut Raymond Johansen som leder for arbeidsgruppen som skal utrede problemstillinger ved videodømmingsverktøyet VAR. Gruppen og mandatet ble presentert på et pressetreff på Ullevaal stadion torsdag. Fotballpresident Lise Klaveness var til stede. Johansen har tidligere erfaring fra fotballen som sportslig leder i Vålerenga, der han sluttet i 2009. Johansen var byrådsleder i Oslo fra 2015 til høsten 2023. Siden den gang har han vært i stillingen som generalsekretær i Norsk Folkehjelp. – Jeg ble litt overrasket da Lise ringte og spurte om jeg ville påta meg denne oppgaven. Etter å ha tenkt meg om, svarte jeg ja til det. Først og fremst fordi jeg er glad i fotball, sa Johansen. I mandatet står det at gruppen skal analysere VAR i dybden, men ikke konkludere med noe. – Jeg har fulgt med i debatten rundt dette spørsmålet og skjønner at det er mye følelser i dette. Det er utrolig deilig å få et mandat der man ikke skal ta stilling. Vi skal snu alle steiner, fortsatte Johansen. Med seg i arbeidsgruppen får han blant andre klubbrepresentanter, dommere og representanter fra landslag. Brede Hangeland er en av dem.

  • Torsdag 8. august kl. 20.27

    Kongehusekspert: – En stor skandale

    Kongehusekspert mener kronprinsessens sønn har et moralsk ansvar.

  • Torsdag 8. august kl. 20.25

    Kent Ranum med millionutbytte

    Ordfører i Trondheim, Kent Ranum (H), tok i fjor ut 15,7 millioner kroner i utbytte fra sitt selskap Kolvik Invest AS. Det skriver Adresseavisen. – Det er slik i dag at hvis du eier aksjer, så må du betale formuesskatt. Det må du ta utbytte for å kunne gjøre. Dette er opptjente penger, og det er det, sier ordføreren til avisa.

  • Torsdag 8. august kl. 20.21

    Storbank venter sterkere krone: – Fått seg en trøkk

    Den norske kronen har fått seg en trøkk, men er ikke knocket ut, mener britiske HSBC.

  • Torsdag 8. august kl. 20.19

    Raymond Johansen skal lede VAR-utvalget

    Den tidligere byrådslederen sier at arbeidsgruppen skal «snu alle steiner, og det skal bli moro».

  • Torsdag 8. august kl. 20.18

    Donald Trump vil møte Kamala Harris til debatt

    Donald Trump gikk torsdag til angrep på visepresidentkandidat Tim Walz og nevnte en rekke datoer hvor han var villig til å møte Kamala Harris til debatt.

  • Torsdag 8. august kl. 20.15

    Ny Scorsese-film fra Sicilia

    Martin Scorsese vender «hjem» til Sicilia i sin nye film.

  • Torsdag 8. august kl. 20.03

    Redningsaksjon etter kajakkvelt i Larvik

    Politiet opplyser at det er iverksatt en redningsaksjon etter melding om to kajakker som har veltet ved Nevlunghavn i Larvik. – Én person har kommet seg til land og én person er ikke gjort rede for, sier operasjonsleder Espen Reite ved Sør-Øst politidistrikt. Klokken 20.07 melder politiet at den siste personen har kommet seg til land og at alle involverte er gjort rede for. Ingen personer skal være skadet. Hovedredningssentralen koordinerte aksjonen og lokal redningssentral bisto. Politiet snakket med kajakkpadlerne som henholdsvis er i 50- og 60-årene. De har forklart at en av kajakkene gikk rundt. En person på en hytte observerte dette og tok seg ut i robåt og brakte padleren inn til land. Dette medførte at padlerne kom vekk fra hverandre og den andre padleren varslet nødetatene.

  • Torsdag 8. august kl. 19.49

    Brann i bod i Solheimslien sløkt

    Naudetatane rykka ut til eit leilegheitsbygg i Solheimslien i Bergen etter melding om røyk frå kjellaren. Det vart lokalisert brann i ein bod, og dei har starta evakuering. Brannen er no sløkt. Det er ikkje meld om at nokon er utsett for helseskadelege mengder røyk, melder Vest politidistrikt.

  • Torsdag 8. august kl. 19.49

    Røyk frå kjellar i Solheimslien i Bergen

    Naudetatane rykkar ut til eit leiligheitsbygg i Solheimslien i Bergen. Det er meld om røyk frå kjellaren.

  • Torsdag 8. august kl. 19.45

    Bil kjørt av veien på Fv33

    En bil med to personer har kjørt av veien på fylkesvei 33 ved Gjøvikvegen i Østre Toten. Politiet var på stedet og har nå avsluttet arbeidet. Personene kjøres til sykehus for en sjekk.

  • Torsdag 8. august kl. 19.33

    Tre gutter stakk av fra politiet på Ammerud

    Politiet er på Ammerud der en bil prøvde å undra seg kontroll. – Bilen ble parkert på stedet og tre gutter løp fra stedet, skriver politiet. Det søkes i område etter guttene.

  • Torsdag 8. august kl. 19.30

    Sjå TV-sendinga her

  • Torsdag 8. august kl. 19.27

    Sjå Vestlandsrevyen 19.30

    Draumen om OL-gullet brast for Mol og Sørum. Programleiar er Jan Børge Leirvik.

  • Torsdag 8. august kl. 19.26

    Avisa Nordland: Glimt-duo mister toppkamp

    Verken Brede Moe eller Ulrik Saltnes blir å se i toppkampen mot Viking lørdag. Begge blir igjen i Bodø på grunn av skade. Det bekrefter Glimt-lege Morten Søgård til Avisa Nordland torsdag kveld. – Vi skal ta MR-bilder av begge to i morgen, sier Søgård til avisen. Brede Moe hadde tydelige smerter mot slutten av kampen mot Jagiellonia Bia?ystok onsdag kveld, og ble byttet ut med skade. Ulrik Saltnes gikk av til pause i samme kamp. Bodø/Glimt topper Eliteserien syv poeng foran Brann. Viking er på tredjeplass med åtte poeng bak, men har en kamp mindre spilt.

  • Torsdag 8. august kl. 19.21

    Savnet kvinne funnet

    En eldre kvinne som var savnet fra Strømme i Kristiansand torsdag er funnet, melder politiet. Kvinnen beskrives som oppegående og blir ivaretatt av politi og helsepersonell.

  • Torsdag 8. august kl. 19.14

    Mol/Sørum tapte semifinale-drama mot Tyskland: – Det er rart at det skjer

    (Mol/Sørum-Ehlers/Wickler 13–21, 21–17, 13–15) Norske håp har sviktet på rad og rekke i OL. Sandvolleyballgutta klarte heller ikke å nå OL-finalen.

  • Torsdag 8. august kl. 19.06

    Fører kjørte 138 km/t i 80-sone

    Ett førerkort ble beslaglagt og 25 forenklede førerkort utstedt i en fartskontroll i ettermiddag. Kontrollen ble foregikk på fylkesvei 33 i Tonsåslinna i Etnedal. Høyeste hastighet som ble målt var 138 km/t i 80-sone.

  • Torsdag 8. august kl. 19.04

    Burde sett dette komme

    Israel fratar norske diplomater deres status i Palestina. Norges iskalde forhold til Israel går utover palestinerne.

  • Torsdag 8. august kl. 19.04

    Konsertanmeldelse: Raye, Øyafestivalen: Alle elsker Raye

    Britisk soulpop-sensasjon bringer sårt tiltrengt stjernefaktor til Tøyenparken.

  • Torsdag 8. august kl. 19.01

    Nær 60.000 uten jobb i Vestfold og Telemark

    Hele 58.890 personer mellom 20 og 66 år i Vestfold og Telemark sto uten jobb eller utdanningsløp ved inngangen til 2024. Det er nesten en fjerdedel av befolkningen i denne aldersgruppen i de to fylkene. På ett år har det blitt 1340 flere arbeidsledige i samme aldersgruppe og kun Østfold og Agder har en høyere andel utenforskap. Nav-direktør Anders Anundsen i Vestfold og Telemark erkjenner at de to fylkene har ligget dårlig an på denne statistikken i veldig mange år. – Det har blant annet blitt forklart med befolkningssammensetning fordi vi har en høy andel eldre i våre to fylker. En annen forklaring har vært hva slags sosial profil og arbeidsliv vi tradisjonelt har hatt. Det er vanskelig å finne én enkeltårsak eller noen få årsaker til at vi skal ligge blant det høyeste utenforskapet i hele landet. Anundsen beskriver situasjonen som gedigen samfunnsutfordring for hele landet. – Men det er en særskilt utfordring for Vestfold og Telemark å ikke bli liggende der nede vi ligger nå. Nav-direktøren mener utenforskapet har mange negative konsekvenser. – Først og fremst for de som står utenfor arbeidslivet. Det kan ha mange konsekvenser for den enkelte, blant annet fordi det er mye god helse i det å være i arbeid. En viktig del for alle mennesker er å kjenne at man bidrar inn i et samfunn. Anundsen sier også at det skaper store konsekvenser for kommunene som får en befolkningssammensetning som bidrar mindre over skatteseddelen, samt andre sosiale konsekvenser. – Vi vet at høyt utenforskap bidrar til å generere ytterligere høyt utenforskap gjennom det som kalles sosial reproduksjon. Vi er nødt til som samfunn å snu denne trenden i fellesskap. Da er arbeidsgivere, kommuner, fylkeskommuner og Nav helt sentrale aktører for å bidra til det. Han mener vi må erkjenne at mange av de som er utenfor arbeidslivet har en såkalt restarbeidsevne. – Det betyr at de ikke har full arbeidskapasitet, men kan for eksempel ha en deltidsjobb. Vi vet også at en av de største utfordringene fremover vil være å få nok arbeidskraft til bedriftene våre. Da må vi inkludere folk med redusert arbeidsevne. Arbeidsgiverne må være innstilt på at de for eksempel å ha to-tre ansatte som gjør den jobben som før ble gjort av én. I tillegg påpeker Anundsen at vi må være villig til å bygge kompetanse i bedriftene sammen med Nav. – Vi kan ikke løse disse utfordringen alene, men samarbeidet med andre aktører er nøkkelen her. Han viser til at Nav har en stor virkemiddelpakke. – Både når det gjelder lønnstilskudd, mentortilskudd, opplæringstilskudd og andre måter å gi kompetanse på sammen med bedriftene.

  • Torsdag 8. august kl. 18.58

    Har slukket bilbrann

    En brann i en bil på Tinnheia i Kristiansand er slukket, melder politiet. Det skal ikke ha vært personer i bilen.

  • Torsdag 8. august kl. 18.57

    Kvinne sakna i Bergen

    Politiet leitar etter ei dement kvinne som er sakna i området rundt Danmarksplass i Bergen. Kvinna er i 70-åra og har på seg ein brun vest, melder politiet.

  • Torsdag 8. august kl. 18.57

    Bil og MC har kollidert i Halden

    Det har vært en trafikkulykke på riksvei 220 i Halden. En bil og en motorsykkel er involvert i ulykken. Nødetatene er fremme på stedet. – Det er mindre materielle skader på kjøretøyene, sier vaktleder i Øst 110-sentralen Lars Erik Robertsen.

  • Torsdag 8. august kl. 18.57

    Trafikkulykke i Halden

    Brannvesenet har rykket ut til en trafikkulykke i Rokkeveien i Halden.

  • Torsdag 8. august kl. 18.55

    Mange husstander uten vann i Kvinesdal

    Mange husstander har torsdag fått melding om at de mister vannet på grunn av en vannlekkasje, skriver avisen Agder. – De holder på å skifte det ødelagte røret nå, sier Rolf Arne Ditlefsen i kommune til avisen. Kommunen anbefaler at folk lar vannet renne en stund når vannet er tilbake.

  • Torsdag 8. august kl. 18.50

    Kontroll på brann i Malvik

    Brannvesenet har kuttet strømmen på trafoen i Malvik der det var meldt om kraftig svart røyk. Det er startet slukking og brannvesenet mener å ha god kontroll.

  • Torsdag 8. august kl. 18.42

    Motorsykkel kjørt av veien ved fv.2446

    Nødetatene er på fylkesvei 2446 ved Kjørkjislette i Nord-Aurdal. En motorsykkel har kjørt av veien. – Fører er oppegående og våken og vil bli sjekket av ambulanse, melder politiet. De skriver videre at ulykken ikke fremstår veldig alvorlig. Veien er nå åpnet for trafikk og fører kjørt til sykehus for nærmere sjekk, melder politiet kl. 18:57.

  • Torsdag 8. august kl. 18.32

    Savnet mann funnet i god behold

    Mannen som har vært savnet i Bymarka er funnet i god behold torsdag kveld. Det skriver politiet på X. – Han har vært på besøk hos noen venner og har ikke vært klart over at han ble meldt savnet, sier Ole Petter Hollingen i politiet.

  • Torsdag 8. august kl. 18.31

    Feilen på sporet mellom Lillestrøm og Oslo S er rettet

    Feilen som oppsto på sporet mellom Lillestrøm og Oslo S sent torsdag ettermiddag er rettet. – Du må fortsatt regne med forsinkelser og innstillinger, skriver Bane Nor i en trafikkmelding. Disse toglinjene kan påvirkes: Drammen - Oslo lufthavn/Oslo Airport, Flytoget Drammen - Lillehammer, Dovrebanen Skien - Eidsvoll, Vestfold- og Gardermobanen Kongsberg - Eidsvoll, Gardermobanen Drammen - Dal, Hovedbanen Asker - Kongsvinger, Kongsvingerbanen Oslo S - Trondheim S, Dovrebanen Spikkestad - Lillestrøm, Hovedbanen Stabekk - Oslo lufthavn/Oslo Airport, Flytoget

  • Torsdag 8. august kl. 18.31

    Politiet: Bil havnet i vannet i Tønsberg

    En person skal fortsatt ha vært i bilen da den havnet i vannet.

  • Torsdag 8. august kl. 18.31

    Bil i vannet i Tønsberg – én person brakt i land

    Sør-Øst 110 melder at brannvesenet rykker ut etter melding om en bil som har kjørt i vannet ved Kanalveien i Tønsberg. Politiet opplyser at det skal være én person i bilen som er i ferd med å synke. Klokken 18.32 melder politiet at personen skal være ute av bilen og i ferd med bli brakt til land. Bilføreren får tilsyn av ambulansepersonell på stedet og redningshelikopteret har avbrutt oppdraget. Politiet undersøker hendelsesforløpet.

  • Torsdag 8. august kl. 18.31

    Bil med person i vannet i Tønsberg

    Sør-Øst 110 melder at brannvesenet rykker ut etter melding om en bil som har kjørt i vannet ved Kanalveien i Tønsberg. Politiet opplyser at det skal være én person i bilen som er i ferd med å synke. – Bilen skal ha kjørt i vannet ved siden av Kanalbrua. Bilen er delvis nedsenket i vann og personen er fortsatt i bilen, sier operasjonsleder Espen Reite ved Sør-Øst politidistrikt. Det er også sendt et redningshelikopter til stedet. Klokken 18.32 melder politiet at personen skal være ute av bilen og i ferd med bli brakt til land. Bilføreren får tilsyn av ambulansepersonell på stedet og redningshelikopteret har avbrutt oppdraget. Politiet undersøker hendelsesforløpet.

  • Torsdag 8. august kl. 18.31

    Bil i vannet i Tønsberg – mindreårig gutt brakt i land

    Sør-Øst 110 meldte klokken 18.27 at brannvesenet rykket ut etter melding om en bil som hadde kjørt i vannet ved Kanalbrua i Tønsberg. – Da vi kom til stedet, så vi at det var en bil delvis under vann og at det satt en person i bilen, sier politiets innsatsleder på stedet, Thorleif Rustad. Kort tid etter meldte politiet på X at personen var brakt i land. – Hvordan gikk det å redde ut personen? – Det gikk veldig greit. Overflatereddere fra brannvesenet i Tønsberg var raskt på stedet, og fikk hentet han ut av bilen. Politiet opplyser videre at personen som befant seg i bilen er en mindreårig gutt. Han er sjekket ut av ambulansepersonell på stedet. – Gutten blir kjørt hjem sammen med sine foresatte. Det fremstår som at bilen har stått parkert, at håndbrekket har blitt tatt av og at bilen har trillet i vannet, sier operasjonsleder Espen Reite ved Sør-Øst politidistrikt. Politiet undersøker hendelsesforløpet og tar vitneavhør på stedet. Bilberger er på vei.

  • Torsdag 8. august kl. 18.24

    Bil kjørte av veien i Nome

    En bil med tre personer har kjørt av veien på riksvei 36 ved Ulefoss. Politiet opplyser at de involverte er oppegående og ute av bilen. Det fremstår som det ene forhjulet har kommet på utsiden av veikanten som har ført til utforkjøringen, skriver politiet på X. Hendelsen har skjedd i lav hastighet. Klokka 19.27 melder politiet at de involverte er sjekket ut av ambulanse, og nødetatene avslutter på stedet. Politiet skal etterforske hva som har skjedd.

  • Torsdag 8. august kl. 18.20

    Trafikkulykke på Sagene

    Nødetatene er på vei til Sagene bydel i Oslo, etter melding om en trafikkulykke med en personbil. Bilen har kjørt inn i et tre, og fører skal være skadet. Det er uvisst hva slags skader det er snakk om. Politiet mistenker at det er snakk om promillekjøring.

  • Torsdag 8. august kl. 18.20

    Frankrike til OL-finale etter svensk sjokk: – Det er veldig surt

    (Sverige – Frankrike 28–31 e.e.o.) Frankrike slet seg til OL-finalen etter å ha blitt rystet av Sverige.

  • Torsdag 8. august kl. 18.19

    Ti fikk bot på Saltfjellet – kjørte 133 km/t i 80-sonen

    Utrykningspolitiet (UP) har gjennomført en fartskontroll på E6 på Saltfjellet. Ti sjåfører fikk bot og en mistet lappen, melder politiet i Nordland. Den høyeste hastigheten ble målt til 133 kilometer i timen i 80-sonen. En annen sjåfør ble målt til 115 km/t.

  • Torsdag 8. august kl. 18.18

    Vipers-svenske misset

    Jamina Roberts, som til daglig spiller håndball i Vipers Kristiansand, scoret fem mål da Sverige tapte semifinalen i OL mot Frankrike etter ekstraomganger torsdag kveld.

  • Torsdag 8. august kl. 18.16

    Glatt på Sluppen

    En varebil har kjørt av veien ved SLuppen i Trondhem. Det skal være svært glatt på stedet. Ikke personskade, ikke store materielle skader. VTS varslet mtp glatt veibane.

  • Torsdag 8. august kl. 18.11

    Røykutvikling i Malvik

    Politiet har fått melding om røykutvikling fra en trafo.Det meldes om kraftig, sort røyk fra trafoen. Ikke behov for å evakuere noen, men noen naboer er bedt om å trekke innendørs og lukke vinduer.

  • Torsdag 8. august kl. 18.07

    Stansa køyretøy på E39 ved Åsane Senter

    Eit køyretøy har stansa i høgre felt på E39 i nordgåande retning ved Åsane Senter, like etter avkøyringa mot Tertnes. Bilbergar er på veg og politiet er på staden, melder Vegtrafikksentralen. Det vart først meld at køyretøyet sto ved avkøyringa mot senteret, men Vegtrafikksentralen har opplyst at det er ved avkøyringa mot Tertnes.

  • Torsdag 8. august kl. 18.07

    Fri ferdsel på E39 ved Åsane Senter etter bilberging

    Eit køyretøy stansa i høgre felt på E39 i nordgåande retning ved Åsane Senter, like etter avkøyringa mot Tertnes. Bilbergar har no vore på staden og det er fri ferdsel, melder Vegtrafikksentralen.

  • Torsdag 8. august kl. 18.04

    17-åring varetektsfengsles etter knivstikking på Tjuvholmen

    En 17-åring ble torsdag varetektsfengslet etter en knivstikking på Tjuvholmen. Tenåringen fengsles i inntil to uker med brev- og besøkskontroll i hele fengslingsperioden. Ifølge kjennelsen fra Oslo tingrett fengsles tenåringen på grunn av fare for bevisforspillelse. Han er siktet for drapsforsøk og hatkriminalitet. 17-åringen nekter straffskyld. Det var natt til lørdag at to menn i 20-årene ble angrepet ved uteserveringen på Bølgen og Moi på Tjuvholmen i Oslo. De ble også utsatt for homofiendtlige ytringer. To andre mindreårige og en annen 17-åring er siktet i saken. Sistnevnte fremstilles for varetektsfengsling fredag.

  • Torsdag 8. august kl. 17.57

    Trafikkork etter ulykke på E18 i Bærum – tre personer skadet

    Det har vært en trafikkulykke med flere biler involvert på E18 vestgående. Tre personer skal være skadet. – Totalt fire biler involvert, og tre personer skal være skadet, men det er snakk om mindre alvorlige skader, sier operasjonssentralen i Oslopolitiet til NRK. Ulykken fører til lange køer på E18, opplyser politiet. – Det er viktig at folk kjører sakte forbi ulykkesstedet og at personer som kjører i motgående holder fokus i sin egen kjøreretning, oppfordrer politiet. Trafikken dirigeres forbi ulykkesstedet i høyre felt. Klokken 18.37 melder politiet at bilberger er på stedet og jobber med å fjerne bilene. Det er fortsatt saktegående kø i høyre kjørefelt.

  • Torsdag 8. august kl. 17.57

    Ulykke på E18 i Bærum – tre personer skadet

    Nødetatene er på vei til melding om trafikkulykke med flere biler involvert på E18 vestgående. Tre personer skal være skadet. – Totalt fire biler involvert, og tre personer som skal være skadet. Ikke kjent skadeomfang. Politiet henstiller personer som kjører i motgående, om å holde fokus i sin egen kjøreretning, skriver politiet i Oslo i en melding på politiet.no. Ulykken fører til lange køer på E18, opplyser politiet. Trafikken dirigeres forbi ulykkesstedet i høyre felt.

  • Torsdag 8. august kl. 17.57

    Ulykke på E18 i Bærum skaper trafikkork

    Nødetatene er på vei til melding om trafikkulykke med flere biler involvert på E18 vestgående. Det er meldt om personskade innledningsvis. – Politiet kommer tilbake til mer når vi er fremme på stedet, opplyser de på X. Ulykken medfører i kø på E18, opplyser politiet. Trafikken dirigeres forbi ulykkesstedet i høyre felt.

  • Torsdag 8. august kl. 17.57

    Toget fra Lieråstunnelen på vei til Drammen

    Et tog med 160 passasjerer om bord, som sto fast i Lieråstunnelen mellom Asker og Drammen, er nå på vei til Drammen.

  • Torsdag 8. august kl. 17.56

    Farevarsel for styrtregn på Helgeland

    Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel for styrtregn for Helgeland. Det kan komme 20 millimeter nedbør i timen enkelte steder. Varselet gjelder fra torsdag kveld til 01.00 natt til fredag. De advarer om fare for overvann i tettbygde områder, lokale oversvømmelser, bekke- og elveløpsendringer og jord- og flomskred der regnbygene treffer. Styrtregnet kan også føre til vanskelige kjøreforhold grunnet overvann og fare for vannplaning. I tillegg kan veier bli stengt på kort varsel.

  • Torsdag 8. august kl. 17.49

    Schibsted-selskaper slipper å bli gransket etter klager

    Bilbransje-sjef setter spørsmålstegn ved Konkurransetilsynets kompetanse etter å ha fått kald skulder.

  • Torsdag 8. august kl. 17.39

    Trafikkulykke i Nordre Follo

    Politiet har fått melding om en møteulykke i Nordre Follo. –Opplysninger tilsier at det kan være personskade, skriver politiet på X. Nødetatene er fremme på stedet. I en oppdatering i syvtiden skriver politiet at to personer i den ene bilen tas med til sykehus for videre undersøkelser, men de fremstår ikke alvorlig skadd. Alle nødetater er ferdig på stedet.

  • Torsdag 8. august kl. 17.35

    160 togpassasjerer satt fast i Lieråstunnelen

    Et tog med 160 passasjerer om bord sto torsdag fast i Lieråstunnelen mellom Asker og Drammen i over halvannen time. Feilen førte til flere forsinkelser og innstillinger sent torsdag ettermiddag. Litt før klokken 19 var toget ute av tunnelen og kom til Drammen kort tid senere. – Vi har et tog stående i Lieråstunnelen. Det er en teknisk feil på toget og vi tror per nå at vi klare å få toget i gang igjen. Toget er på vei til Drammen og har endestasjon der. Det er 160 passasjerer om bord, sa pressevakt Siv Egger Westin i Vy til NTB ved 17.40-tiden. Samtidig var det sent torsdag ettermiddag også feil på det ene av to spor i Romeriksporten. – Det var en teknisk feil på togsettet, men det var en feil som lot seg løse av personellet om bord. Det togsettet skal ikke kjøre noe mer i dag og vil bli sjekket, sier Westin i Vy til NTB. Reisende må fortsatt regne med forsinkelser og innstillinger.

  • Torsdag 8. august kl. 17.35

    Innstilte og forsinkede tog på to toglinjer i Oslo-område

    Bane Nor melder om forsinkelser og innstillinger på grunn en feil på sporet mellom Oslo S og Lillestrøm og at et tog sperrer sporet mellom Drammen og Asker. – Foreløpig vet vi ikke hvor lang tid det vil ta, skriver Bane Nor i trafikkmeldingen klokken 17.21. Like etter kom det melding om at et tog sperrer sporet mellom Drammen og Asker. Dette fører også til forsinkelser og innstillinger.

  • Torsdag 8. august kl. 17.35

    160 passasjerer fast på tog i Lieråstunnelen

    Et tog med 160 passasjerer om bord står fast i Lieråstunnelen mellom Asker og Drammen. Dette fører til forsinkelser og innstillinger torsdag ettermiddag. – Det er et passasjertog som har tekniske problemer, sier pressevakt Anne Kirkhusmo i Bane Nor til NTB. Feilen fører til forsinkelser og innstillinger mellom Drammen og Asker. – Vi har et tog stående i Lieråstunnelen. Det er en teknisk feil på toget og vi tror per nå at vi klare å få toget i gang igjen. Toget er på vei til Drammen og har endestasjon der. Det er 160 passasjerer om bord, sier pressevakt Siv Egger Westin i Vy til NTB. Samtidig er det sent torsdag ettermiddag også feil på det ene av to spor i Romeriksporten. – Foreløpig vet vi ikke hvor lang tid det vil ta, skriver Bane Nor i trafikkmeldingen klokken 17.21.

  • Torsdag 8. august kl. 17.35

    Kampen om vippestatene

    Dette er velgerne som kan redde Kamala Harris.

  • Torsdag 8. august kl. 17.32

    Bil kjørt i fjellvegg i Akershus – fører oppegående

    Politiet melder at en bil har kjørt ut i en sving og truffet en fjellvegg. Føreren, en mann i 40-årene, er oppegående og tas med av ambulanse for en kontroll på legevakt. – Bergingsbil er ennå ikke fremme, så veien har foreløpig noe redusert fremkommelighet inntil ryddet, skriver politiet i Øst. Trafikkulykken skjedde på fylkesvei 170 i Aurskog-Høland.

  • Torsdag 8. august kl. 17.27

    Nobelprisvinner Muhammad Yunus tatt i ed som leder for overgangsregjering i Bangladesh

    Fredsprisvinner Muhammad Yunus er tatt i ed som leder for en overgangsregjering i Bangladesh etter at statsminister Sheikh Hasina ble presset til å gå av.

  • Torsdag 8. august kl. 17.22

    Væpnet politiaksjon på Jessheim

    Bevæpnet politi tok seg i ettermiddag inn i en bolig på Jessheim. Det skriver Romerikes Blad. Tre personer skal ha blitt pågrepet og en person ble ivaretatt av helse. Politiet sier til avisen at de har gjennomført planlagt aktivitet knyttet til en privatadresse, men ønsker ikke å gå inn på hva aksjonen knytter seg til. – Jeg kan avkrefte at dette er knyttet opp til noen hendelse i forkant. Dette var en målrettet aktivitet. Jeg kan ikke utdype dette ytterligere, sier operasjonsleder Gisle Sveen.

  • Torsdag 8. august kl. 17.20

    Mistanke om ruskjøring etter utforkjøring

    En bil har kjørt av veien på Mørkved i Bodø. Politiet miskenker ruspåvirket kjøring. Det er ikke meldt om personskader.

  • Torsdag 8. august kl. 17.11

    Advarer: «Hjerteskjærende skrik» i hagen

    – Hvorfor går robotklipperne om natten?

  • Torsdag 8. august kl. 17.09

    Fly er forsinket

    Flere fly fra og til Kristiansand lufthavn Kjevik er forsinket, melder Avinor. Grunnen skal være en rullebane på Gardermoen som er stengt etter at et fly punkterte.

  • Torsdag 8. august kl. 17.09

    Fly forsinket

    Flere fly fra og til Kristiansand lufthavn Kjevik er forsinket, melder Avinor. Grunnen skal være en rullebane på Gardermoen som er stengt etter at et fly punkterte.

  • Torsdag 8. august kl. 17.07

    Søker etter kvinne

    Politiet søker etter en eldre kvinne som er savnet fra Strømme i Kristiansand. Hun er 1,65 meter høy, og går muligens med gåstaver.

  • Torsdag 8. august kl. 17.01

    Lastebilbrann på E6

    Nødetatene rykker ut til brann i en lastebil på E6 i Straumen i Sørfold. Brannvesenet er i gang med slukking, melder politiet. Det er ikke meldt om personskader. Sjåføren er i kontakt med helsepersonell på stedet.

  • Torsdag 8. august kl. 16.59

    Aggressiv mann på Namsos

    Politiet rykket torsdag ettermiddag ut til melding om en aggressiv og beruset mann på et kjøpesenter i Namsos. Mannen skal ha oppført seg truende overfor en vekter og nektet å oppgi personalia til politiet. Mannen blir kjørt til arresten, opplyser politiet.

  • Torsdag 8. august kl. 16.53

    Høyeste gasspris så langt i år

    Geopolitisk uro sender prisen på gass til ny årstopp i Europa.

  • Torsdag 8. august kl. 16.48

    Villaksen er ikke tjent med et system som overestimerer effekter av lakselus

    En forbedring av dagens system for havbruksforvaltning vil komme både villaks og oppdrett til gode

  • Torsdag 8. august kl. 16.46

    Skadet klatrer reddet ned fra klatresti

    En person som skadet beinet sitt i en klatresti i Nomelandsfjellet i Valle er blitt hentet ned av luftambulanse, melder politiet. Personen får tilsyn av helsepersonell.

  • Torsdag 8. august kl. 16.37

    Observerte bilfører med ølboks i Holmestrand

    Politiet ble varslet da en sjåfør på E18 ved Holmestrand ble observert med en ølboks i bilen. Politiet opplyser at bilen varierte i hastighet og holdt på å kollidere med andre biler på sin ferd i sørgående retning. Politiet stanset bilen rett før Hanekleivkrysset på E18. Bilføreren, en mann i 40-årene, mistenkes for kjøring i alkoholpåvirket tilstand. Mannen blir fremstilt for prøvetaking.

  • Torsdag 8. august kl. 16.30

    Trafikkulykke i Skien

    Nødetatene er på vei til Rødmyr-området i Skien etter melding om trafikkulykke mellom to biler. Politiet opplyser at to personer sjekkes av ambulansepersonell. Ifølge politiet fremstår det som at bilene har møttes i en sving på stedet. Politiet jobber med trafikkavvikling. Bilberger er på vei til stedet. Ved 16.50-tiden opplyser politiet at ingen personer kom til skade i sammenstøtet. – Det fremstår som at den ene bilen har begynt å skli i svingen og kjørt inn i den andre bilen som kom i motsatt retning, sier operasjonsleder Espen Reite ved Sør-Øst politidistrikt. Føreren av den ene bilen, en mann i 20-årene, ble anmeldt for forholdet og fikk førerkortet midlertidig beslaglagt.

  • Torsdag 8. august kl. 16.21

    To personer til sykehus etter MC-velt

    To personer kjøres til sykehus for sjekk etter å ha veltet på motorsykkel på fylkesvei 413 ved Auestad i Arendal. De to fremstår ikke som alvorlig skadet, ifølge politiet.

  • Torsdag 8. august kl. 16.18

    Northug advarer Johaug

    Den tidligere skikongen mener Johaugs comeback skaper mentalt hodebry for konkurrentene.

  • Torsdag 8. august kl. 16.14

    Oslo-byrådet gir grønt lys til bygging av idrettsanlegg på Ekeberg

    Byrådet i Oslo har bestemt at kommunen skal bygge et nytt idrettsanlegg på Ekeberg.

  • Torsdag 8. august kl. 16.12

    VG: Én av rullebanene på Gardermoen stengt etter at Hercules-fly punkterte

    Flytrafikken avvikles nå kun på én av flyplassens to rullebaner, skriver avisen. Det skyldes en punktering på et av Forsvarets Hercules-fly som sperrer den ene av de to rullebanene på Oslo lufthavn Gardermoen. Avinor opplyser til NRK at rullebanen kun er delvis stengt. – Fly av mindre størrelse har fortsatt anledning til å bruke rullebanen fordi de ikke trenger så lang rullebane for å lette, sier pressekontakt i Avinor, Carita Storm Røsaasen. Rullebanen er kun midlertidig stengt. – Det har ikke vært skade på hverken personell eller materiell, annet enn dekkene. Slik jeg forstår det har det skjedd på rullebanen, sier Forsvarets talsperson Aleksander Engborg Hage til VG. Det har samtidig dukket opp noen småforsinkelser på Avinors nettsider for både avganger og ankomster til Oslo Lufthavn Gardermoen.

  • Torsdag 8. august kl. 16.09

    Hercules-fly punkterte på Oslo Lufthavn – rullebane ble delvis stengt

    Hverken folk eller fe ble skadet, opplyser Forsvaret.

  • Torsdag 8. august kl. 16.00

    Nesten en av fire uten arbeid eller i utdanning i Vestfold og Telemark

    Nesten 59 000 personer mellom 20 og 66 år jobbet ikke eller var i utdanning ved utgangen av 2023, ifølge Nav. Det er 1300 flere personer enn året før. Vestfold og Telemark er blant fylkene i landet med høyest utenforskap, ifølge Nav. NAV-direktør Anders Anundsen i Vestfold og Telemark sier de skal samle gode krefter for å bedre situasjonen.

  • Torsdag 8. august kl. 15.57

    Dekningstrøbbel i Eigersund

    Telenor har dei siste dagane hatt trøbbel med mobildekninga i store deler av Eigersund. Dalane tidende har fått tips om at fleire bebuarar i Egersund og Eigerøy har vore utan dekning sidan søndag morgon. Ifølgje Telenor sin dekningsdirektør, Bjørn Amundsen, er det feil på ei sikring i ein av basestasjonane deira i området. – Det gjeld primært området rundt Varberg. Folk vil kunne oppleva at dekninga innandørs er dårlegare, og at hastigheita er tregare, seier Amundsen til NRK. Det er nå entreprenørar på veg ut, og håpet er at feilen skal vera fiksa i løpet av kvelden.

  • Torsdag 8. august kl. 15.56

    Vil til land rundt Middelhavet i sommer

    Det har vært stor etterspørsel etter flyruter rundt Middelhavet i sommer fra Torp Sandefjord lufthavn. Det opplyser flyplassen selv. 194 000 passasjerer reiste til eller fra Torp i juli. Det er ifølge flyplassen bedre tall enn forventet og på samme nivå som samme måned i fjor.

  • Torsdag 8. august kl. 15.52

    To biler i ulykke i Arna

    To biler var involvert i en trafikkulykke på E16 ved avkjørselen til Ytre Arna, på vestsiden av Sætretunnelen. Det var trolig en møteulykke, som har skjedd når den ene bilen skulle svinge av veien. Begge bilene fikk mindre skader, og partene fylte ut skademelding. Ingen personskader.

  • Torsdag 8. august kl. 15.51

    To leteaksjoner i Bymarka

    Det har pågått et større søk etter en mann i Bymarka. Mannen var forsvunnet i området Skjellbreia. Det ble benyttet bla. redningshelikopter i søket. Mannen var savnet siden kl 1323 i dag, men ved firetiden opplyser politiet at vedkommende er funnet i god behold. I tillegg pågår det framdeles en leteaksjon etter en annen savnet mann i Bymarka. Han har vært savnet siden søndag.

  • Torsdag 8. august kl. 15.51

    Warren Buffett eier nå flere «T-bills» enn den amerikanske sentralbanken

    Berkshire Hathaway, ledet av Warren Buffett, eier nå flere «treasury bills» enn Federal Reserve, skriver CNBC. Det etter et massivt nedsalg i sin største aksjepost.

  • Torsdag 8. august kl. 15.49

    Jeg har født seks barn, jeg vet!

    Jeg vet at det kan være ubehagelig under fødsel. Men jeg er redd kvinner i dag stoler mer på en app, enn de gjør på seg selv.

  • Torsdag 8. august kl. 15.44

    Forsvarsdepartementet saksøker verftet som bygde KNM «Helge Ingstad»

    Regjeringsadvokaten stadfestar søksmålet overfor VG. Det er det spanske verftet Navantia som sto bak bygginga av fregatten som no blir saksøkt av Forsvarsdepartementet. – Det føregår ein rettsleg prosess mellom Forsvarsdepartementet og verftet Navantia, men på noverande tidspunkt er det ikkje naturleg å gje fleire detaljar om søksmålet, seier advokat hos Regjeringsadvokaten, Ole Kristian Rigland, til VG. Verken Regjeringsadvokaten eller Forsvarsdepartementet ønskjer å kommentere kva søksmålet baserer seg på til avisa. Fregatten KNM «Helge Ingstad» kolliderte med tankskipet «Sola TS» i 2018. Ingen omkom, men fregatten til over 4 milliardar kroner vart totalskadd. Vaktsjefen på fregatten er dømd til 60 dagars fengsel på vilkår for aktløyse.

  • Torsdag 8. august kl. 15.44

    Forsvarsdepartementet saksøkar verftet som bygde KNM Helge Ingstad

    Regjeringsadvokaten stadfestar saksmølet ovanfor VG. Det er det spanske verftet Navantia som sto bak bygginga av fregatten, og som no blir saksøkt av Forsvarsdepartementet. – Det held på ein rettsleg prosess mellom Forsvarsdepartementet og verftet Navantia, men på noverande tidspunkt er det ikkje naturleg å gje fleire detaljar om søksmålet, seier advokat hos Regjeringsadvokaten, Ole Kristian Rigland, til VG. Verken Regjeringsadvokaten eller Forsvarsdepartementet ønskjer å kommentere kva søksmålet baserer seg på til avisa. Fregatten KNM «Helge Ingstad» kolliderte med tankskipet «Sola TS» i 2018. Ingen omkom, men fregatten til over 4 milliardar kroner vart totalskadd. Vaktsjefen på fregatten er dømd til 60 dagars betinga fengsel for aktløyse.

  • Torsdag 8. august kl. 15.44

    Forsvarsdepartementet saksøker verftet som bygde KNM Helge Ingstad

    Regjeringsadvokaten stadfestar søksmålet overfor VG. Det er det spanske verftet Navantia som sto bak bygginga av fregatten, og som no blir saksøkt av Forsvarsdepartementet. – Det føregår ein rettsleg prosess mellom Forsvarsdepartementet og verftet Navantia, men på noverande tidspunkt er det ikkje naturleg å gje fleire detaljar om søksmålet, seier advokat hos Regjeringsadvokaten, Ole Kristian Rigland, til VG. Verken Regjeringsadvokaten eller Forsvarsdepartementet ønskjer å kommentere kva søksmålet baserer seg på til avisa. Fregatten KNM «Helge Ingstad» kolliderte med tankskipet «Sola TS» i 2018. Ingen omkom, men fregatten til over 4 milliardar kroner vart totalskadd. Vaktsjefen på fregatten er dømd til 60 dagars vilkårsbunde fengsel for aktløyse.

  • Torsdag 8. august kl. 15.42

    Trafikkulykke på Askøy

    En bil har kjørt over et gjerde og en ned i en skog i Strusshamn på Askøy. Føreren er ute av bilen og er våken, men har smerter. Nødetatene er på vei til stedet.

  • Torsdag 8. august kl. 15.36

    MC-velt i Arendal

    En motorsykkel har veltet på fylkesvei 413 i nærheten av Auestad i Arendal. Føreren av motorsykkelen er ved bevissthet, ifølge politiet. Skadeomfanget er ukjent. Politi om ambulanse er på vei til stedet.

  • Torsdag 8. august kl. 15.36

    Forsvarsdepartementet saksøker spansk verft

    Forsvaret har tidligere truet med søksmål mot det spanske verftet Navantia, som bygget skipet «KNM Helge Ingstad».

  • Torsdag 8. august kl. 15.32

    Ungdomskriminalitet: Lover merkbar endring i løpet av høsten

    – Skal kriminaliteten bort, må narkotikaen også det, mener finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp).

  • Torsdag 8. august kl. 15.31

    Byrådet vil bygge Campus Ekeberg i kommunal regi

    Byrådet i Oslo vil bygge Campus Ekeberg som et idrettsanlegg i regi av kommunen, men skoledelen av prosjektet droppes. Det skriver Oslo kommune. Idretts- og skoleprosjektet Campus Ekeberg har i flere år stått på vent, fordi det trenger en lånegaranti fra kommunen for å bli bygget. Ved å bygge idrettsanlegget i kommunal regi slipper byrådet en godkjenning fra staten. – Samtidig inviterer vi Bækkelagets Sportsklub og Oslo idrettskrets til etter hvert å bli medeiere i anlegget, sier byråd for kultur og næring, Anita Leirvik North (H). I 2022 sa det rødgrønne flertallet nei til en garanti på 1,8 milliarder kroner. Den økonomiske risikoen er for høy, mente idrettsbyråden fra SV. Den nye løsningen vil bli billigere enn det opprinnelige forslaget. Men prosjektet vil fortsatt koste milliarder. Campus Ekeberg skal bestå av fire nye flerbrukshaller, én turnhall, tre saler for kampsport, sju dansesaler og et treningssenter.

  • Torsdag 8. august kl. 15.31

    Wall Street åpner opp

    Det er turbulente tider på Wall Street. Torsdag åpner det amerikanske markedet i pluss.

  • Torsdag 8. august kl. 15.31

    Oppgang på Wall Street

    Det er turbulente tider på Wall Street. Torsdag åpner det amerikanske markedet i pluss.

  • Torsdag 8. august kl. 15.31

    Solid opptur på Wall Street etter hint om lavere arbeidsledighet

    Torsdag stiger Wall Street-indeksen markant etter at ukentlige arbeidsledighetstall var lavere enn ventet.

  • Torsdag 8. august kl. 15.31

    Markant oppgang på Wall Street: – Lettelse

    Teknologisektoren ledet an i den brede oppgangen på New York-børsen. Det skjer etter at ukentlige arbeidsledighetstall var lavere enn ventet.

  • Torsdag 8. august kl. 15.28

    Smuglermistenkt kvinne sendt til Spania

    En kvinne i 50-årene fra Sørlandet som er mistenkt i en omfattende narkotikasak i Spania er blitt sendt til Madrid, skriver Fædrelandsvennen. Minst 50 personer i flere europeiske land ble pågrepet i saken i slutten av juni etter krav fra spansk politi. Tre personer ble pågrepet på Sørlandet, ifølge avisa. De tre avviser anklagene. Politiet i Spania sier at etterforskningen er rettet mot «verdens største narkoseilbåtliga».

  • Torsdag 8. august kl. 15.26

    Hergeirsson fnyser av IHF: – Svarer ikke på spørsmålet

    Håndballpresidenten er mer fornøyd med IHF-svar enn landslagssjefen.

  • Torsdag 8. august kl. 15.21

    Går til søksmål mot Bane Nor

    Entreprenørene i det italienske arbeidsfellesskapet Sapi Nor som bygger dobbeltspor fra Nykirke til Barkåker i Vestfold, har gått til søksmål mot Bane Nor. Det skriver fagbladet Byggindustrien. Ifølge rettsboken etter et planleggingsmøte i Oslo tingrett er partene uenige om den midlertidig utbetalingen er oppfylt etter kontrakten. Bane Nor vet ikke når saken skal opp for retten.

  • Torsdag 8. august kl. 15.13

    Amedia hadde problemer

    En rekke aviser ble rammet.

  • Torsdag 8. august kl. 15.09

    Trafikkuhell i Sandnes

    Det har kome inn ei melding om eit trafikkuhell på Somaveien i Sandnes. Det melder 110-sentralen på X.

  • Torsdag 8. august kl. 15.09

    Motorsyklist til sjukehus etter trafikkuhell i Sandnes

    Det har vore eit trafikkuhell med ein motorsykkel på Somaveien, like ved Lurabyen. Føraren av motorsykkelen er vaken, men har smerter i kragebein og hofte. Han blir frakta til Stavanger universitetssjukehus. Det er ikkje trafikale utfordringar i samanheng med trafikkuhellet, ifølgje operasjonsleiar i Sør-Vest politidistrikt, Sindre Lotsberg.

  • Torsdag 8. august kl. 15.07

    Klatrer har skadet beinet i Valle - redningshelikopter på vei

    Et redningshelikopter er på vei til klatrestien ved Nomelandsfjell i Valle for å hente ned en klatrer, melder politiet. Klatreren har skadet benet sitt og guidene klarer ikke å få ham ned. Politiet er på stedet med innsatsleder.

  • Torsdag 8. august kl. 15.02

    Forlenger for RBK

    Cesilie Andreassen har underteikna ein ny avtale med Rosenborgs kvinnelag i fotball som strekker seg ut 2026-sesongen. - Jeg har kjempelyst å spille for Rosenborg. Derfor var valget enkelt. Jeg har også et mål om å vinne mer med Rosenborg og utvikle både meg selv og laget videre, sier hun til rbk.no.

  • Torsdag 8. august kl. 14.56

    Fem tatt for mobilbruk under kjøring

    Fem personer fikk forenklet forelegg for bruk av mobiltelefon under en trafikkontroll i dag. Kontrollen ble gjort av utrykningspoliti på E16 ved Skarnes. 25 førere fikk forenklet forelegg for hastighet, og den høyeste hastighet 84 km/t i 60 sone, melder politiet.

  • Torsdag 8. august kl. 14.47

    Trenar i karantene etter fire gule kort

    FKHs keeper- og dødballtrenar Kamil Rylka må sone karantene under kampen mot HamKam laurdag, etter å ha fått sitt fjerde gule kort for sesongen mot Bodø/Glimt sist helg. Det skriv Haugesunds avis. Til saman har benken i FKH fått åtte gule kort denne sesongen. FKHs hovudtrenar Sancheev Manoharan, som med sine tre gule kort sjølv står i fare for å hamne i karantene, er klar på at det ikkje er godt nok. På bana er FKH også det laget i Eliteserien som har fått flest gule kort i 2024.

  • Torsdag 8. august kl. 14.46

    Sint gamer løslatt

    Politiet har opprettet straffesak mot en mann i 30-årene som laget bråk for naboene i Skien natt til i dag. Hendelsen skjedde på Klyve der politiet ble oppringt av flere naboer som klaget på støy fra mannens leilighet. Politiet karakteriserer mannen som «høyt oppe etter gaming», og beskriver han som lite samarbeidsvillig. Da politiet ville skru ned lydnivået, kom mannen med trusler og spyttet på polititjenestepersonene. Han ble pågrepet, men nektet å forklare seg for politiet. Mannen er løslatt, men siktet for forulemping av offentlig tjenesteperson.

  • Torsdag 8. august kl. 14.46

    Åtte bilførere bøtelagt i Sveio

    Åtte bilførere fikk forenklede forelegg i en fartskontroll på E16 ved Førde i Sveio i ettermiddag. Høyeste hastighet i 60-sonen på stedet var på 75 kilometer i timen.

  • Torsdag 8. august kl. 14.43

    Fornøyd med at andre satser på vikingturisme

    Det er bra at det satses på vikingturisme flere steder i Norge. Det sier Ole Harald Flåten i Stiftelsen Oseberg Vikingarv i Tønsberg. I Egersund i Rogaland lanseres det nå en ny satsing der målet er å lokke flere vikinginteresserte turister til Vestlandet. Flåten sier at Oseberg Vikingarv, jobber med å etablere et vikingsenter i Tønsberg, er glade for at det satses på vikinghistorie andre steder også.

  • Torsdag 8. august kl. 14.40

    Ny teknologi skal hindre ulykker på planoverganger

    Kunstig intelligens skal analysere bilder fra et kamera ved planovergangene og automatisk varsle togfører hvis et kjøretøy står fast mellom bommene. Åtte av de 39 stedene som skal få teknologien, er på Vestfoldbanen. I fjor var det over 800 nestenulykker på planoverganger og Larvik er blant stedene med flest nestenulykker, ifølge Bane Nor.

  • Torsdag 8. august kl. 14.40

    Fortsatt varetektsfengsling for siktet kvinne i Løten-saken

    Den drapssiktede kvinnen i Løten-drapet varetektsfengsles i fire nye uker. Det kommer frem etter et fengslingsmøte torsdag ettermiddag. Fengslingsmøtet foregikk uten den siktede kvinnen til stede. Kvinnen ble pågrepet 25. januar i år, nå siktet for drap eller medvirkning til drap på Ole Andreas Sønstvedt (37) fra Grenland. Politiet fortsetter etterforskningen og mener det er fare for bevisforspillelse.

  • Torsdag 8. august kl. 14.40

    Fortsatt varetektsfengsling for siktet kvinnen i Løten-saken

    Den drapssiktede kvinnen i Løten-drapet varetektsfengsles i fire nye uker. Det kommer frem etter et fengslingsmøte torsdag ettermiddag. Fengslingsmøtet foregikk uten den siktede kvinnen til stede. Kvinnen ble pågrepet 25. januar i år, nå siktet for drap eller medvirkning til drap på Ole Andreas Sønstvedt (37) fra Grenland. Politiet fortsetter etterforskningen og mener det er fare for bevisforspillelse.

  • Torsdag 8. august kl. 14.37

    Front mot front-kollisjon i Lofoten – én til sykehus

    Nødetatene har rykket ut til en trafikkulykke ved Hagskaret i Vestvågøy. To kjøretøy og to personer er involvert i ulykken. Begge er bevisste, skriver politiets operasjonsleder June Strand Jensen i en melding. Ifølge Lofotposten er det snakk om en front mot front-ulykke. Det er 80-sone på stedet. En person er sendt til sykehus, skriver Jensen i en oppdatering. Politiet mistenker en av sjåførene for ruskjøring og har beslaglagt førerkortet til vedkommende. Fylkesvei 815 var stengt i begge retninger, men ble åpnet opp for trafikk igjen klokken 16.19.

  • Torsdag 8. august kl. 14.37

    Front mot front-kollisjon i Lofoten

    Nødetatene har rykket ut til en trafikkulykke ved Hagskaret i Vestvågøy. To kjøretøy og to personer er involvert i ulykken. Begge er bevisste, skriver politiets operasjonsleder June Strand Jensen i en melding. Ifølge Lofotposten er det snakk om en front mot front-ulykke. Det er 80-sone på stedet. Fylkesvei 815 var stengt i begge retninger, men ble åpnet opp for trafikk igjen klokken 16.19.

  • Torsdag 8. august kl. 14.37

    Front mot front-kollisjon i Lofoten – veien stengt

    Nødetatene har rykket ut til en trafikkulykke ved Hagskaret i Vestvågøy. To kjøretøy og to personer er involvert i ulykken, melder politiet. Begge er bevisste, skriver operasjonsleder June Strand Jensen. Ifølge Lofotposten er det snakk om en front mot front-ulykke. Det er 80-sone på stedet. Fylkesvei 815 er stengt i begge retninger. Omkjøring er via Sennesvik.

  • Torsdag 8. august kl. 14.30

    Trafikkulykke i Tønsberg

    Brannvesenet rykker ut på trafikkuhell i Tønsberg.

  • Torsdag 8. august kl. 14.17

    Skal undersøke gasslekkasjen

    Yara skal rutinemessig iverksette gransking av gasslekkasjen på Hærøya Industripark i Porsgrunn i dag. 3400 ansatte ble evakuert, men kunne gå tilbake til jobbene sine etter tre timer, bortsett fra til et område som var avsperret. Ingen personer ble skadet etter lekkasjen. Fungerende direktør Johan Marius Ly i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap sier Yara varslet dem om hendelsen og at de vil vurdere tilsyn etter at de har fått en rapport om hendelsen.

  • Torsdag 8. august kl. 14.13

    Dette har vi advart om lenge

    Norske storbyer forvandles sakte men sikkert i feil retning. Dette har vi advart om lenge.

  • Torsdag 8. august kl. 14.06

    Brann i enebolig på Bønes

    Det er meldt om kraftig brann fra underetasjen i bolig på Bønes. Det er meldt om svart røyk fra boligen.

  • Torsdag 8. august kl. 14.06

    Brann i enebolig på Bønes slått ned

    Det brenner i underetasjen i en enebolig på Bønes i Bergen. Brannen ble først meldt slukket, men det riktige er at brannen er slått ned. Det er ingen personer i leiligheten. Brannvesenet fikk melding om brannen klokken 13.52 torsdag. Det ble da meldt om svart røyk fra boligen. Brannvesenet har rykket ut med ressurser fra hovedbrannstasjonen, Sandviken og Fana.

  • Torsdag 8. august kl. 14.06

    Brann i enebolig på Bønes slukket

    Brannen i underetasjen i en enebolig på Bønes i Bergen, er slukket. Det er ingen personer i leiligheten. Brannvesenet fikk melding om brannen klokken 13.52 torsdag. Det ble da meldt om svart røyk fra boligen. Brannvesenet rykket ut med ressurser fra hovedbrannstasjonen, Sandviken og Fana.

  • Torsdag 8. august kl. 14.03

    Vedfabrikk konkurs

    Vedfabrikken Trekraft på Bjelland i Lindesnes har meldt oppbud for fire av seks selskaper i konsernet, skriver Fædrelandsvennen. Selskapene med ti ansatte har en samlet gjeld på 65 millioner kroner. Bostyrer Lars Christian Bohne forklarer at to eiendomsselskaper fremdeles er under rekonstruksjoner. Trekraft AS ble etablert høsten 2019 med formål om industriell produksjon av ved og fyringsprodukter, basert på kortreist tømmer.

  • Torsdag 8. august kl. 13.59

    Redningsaksjon i Reinebringen

    Hovedredningssentralen bekrefter overfor Lofotposten at det pågår en aksjon i Reinebringen. En person har fått hjertestans i trappene i fjellet. Både redningshelikopter og ambulansehelikopter er på stedet. Reinebringen er et fjell i Moskenes kommune i Lofoten.

  • Torsdag 8. august kl. 13.56

    Mindreårig tiltalt for å ha knivstukket politibetjent

    En mindreårig gutt fra Setesdal er tiltalt for å ha knivstukket en politibetjent i brystet under et ordensoppdrag, skriver Agderposten. Hendelsen skal ha skjedd 11. april i et privat hjem i Setesdal. Betjenten hadde på seg stikkvest og ble ikke skadet av stikket. Gutten har vært varetektsfengslet siden hendelsen i april og har nylig blitt løslatt. Saken skal gå for retten i august.

  • Torsdag 8. august kl. 13.56

    Sykkelknapp i mørk tunnel

    Syklister som skal sykle gjennom Frostaporten på fylkesveg 753 mellom Åsen og Frosta, må nå trykke på en egen knapp. En liten knapp er satt opp på begge sider av tunnelen Frostaporten. Løsningen skal sikre at bare syklister blir registrert. I følge Trøndelag fylkeskommune, som er vegeier, skal løsningen fungere slik at en syklist som nærmer seg en av tunnelåpningene trykker på merket knapp. Dette aktiverer et varselblink som er festet over et fareskilt med syklist. Varsellyset skal advare førere av andre kjøretøy om å vise hensyn i tunnelen. Årsaken til at det er viktig med slik varsling er at denne tunnelen både er mørk og har høy fartsgrense (70 km/t).

  • Torsdag 8. august kl. 13.52

    Motorsykkelvelt på Voss

    En motorsykkel veltet på E16 på vestsiden av Vangstunnelen på Voss i ettermiddag. Motorsykkelen hadde lav fart da ulykken skjedde. Føreren skal ikke ha blitt skadet. Trafikken går som normalt forbi stedet.

  • Torsdag 8. august kl. 13.50

    Har landets største andel unge i utenforskap

    Andelen unge som verken står i jobb eller er i utdanning, øker for første gang siden Nav startet sine målinger. Siden 2017, da Nav startet å lage statistikken, har antallet sunket, men i fjor snudde trenden for første gang. Nærmere 4000 flere i aldersgruppen sto utenfor ved utgangen av året. Det gjør at totalt 111.000 personer i aldersgruppen er i utenforskap, tilsvarende 16 prosent av dem mellom 20 og 29 år. Fylkene med høyest andel utenforskap var Østfold, Vestfold, Telemark og Agder, med over 22 prosent. Lavest var det i Akershus, Vestland og Rogaland, som alle hadde under 19 prosent. Blant kommunene har Sogndal den laveste andelen i utenforskap, med 14 prosent, mens Vega har den høyeste med 33 prosent.

  • Torsdag 8. august kl. 13.50

    Politiet om Høiby-saken: Flere etterforskningsskritt gjenstår

    Oslo-politiet sier det gjenstår flere etterforskningsskritt i saken der Marius Borg Høiby er siktet for kroppskrenkelse og skadeverk. – Det gjenstår flere etterforskningsskritt, blant annet avhør, som politiet så snart som mulig vil forsøke å gjennomføre, skriver pressesjef Unni Grøndal i Oslo-politiet i en pressemelding. Politiet vil ellers ikke kommentere detaljer i saken, av hensyn til etterforskningen. Politiet bekrefter samtidig at den fornærmede kvinnen i saken har fått oppnevnt Mette Yvonne Larsen som bistandsadvokat. Larsen ønsket ikke å kommentere saken overfor NRK tidligere torsdag. Kronprinsesse Mette-Marits sønn har ikke villet la seg avhøre ennå, har hans forsvarer Øyvind Bratlien tidligere uttalt til NRK. Han oppfordrer mediene og andre til ikke å forhåndsdømme i saken.

  • Torsdag 8. august kl. 13.45

    Stjal mobiler for over 300.000

    Politiet har sikret video fra overvåkningskamera. Ingen er foreløpig pågrepet.

  • Torsdag 8. august kl. 13.43

    Ble pågrepet og sluppet fri - tre dager senere knivstakk han

    Mannen som knivstakk en kvinne i Lofoten hadde tre dager tidligere blitt pågrepet av politiet for besittelse av kniv. Han ble etter hvert sluppet fri av helsevesenet. Tre dager senere ble en kvinne knivstukket i ryggen på sykkeltur med sin sønn. Gjerningspersonen var den samme som ble pågrepet med kniv.

  • Torsdag 8. august kl. 13.39

    Stort tyveri av telefoner i Kristiansand

    I løpet av dagen er det blitt stjålet 20-30 telefoner fra to forskjellige butikker i Kristiansand, melder politiet. Politiet har sikret videoovervåkning fra butikkene. Det opprettes sak på tyveriene.

  • Torsdag 8. august kl. 13.39

    20-30 mobiler stjålet i Kristiansand

    Det er blitt stjålet mellom 20 og 30 telefoner fra to forskjellige butikker i Kristiansand i løpet av dagen, melder politiet. Mobilene har en samlet verdi på mer enn 300.000 kroner, skriver VG. Politiet har sikret videoovervåkning fra butikkene. Det opprettes sak på tyveriene.

  • Torsdag 8. august kl. 13.39

    20-30 telefoner stjålet i Kristiansand

    Det er blitt stjålet mellom 20 og 30 telefoner fra to forskjellige butikker i Kristiansand i løpet av dagen, melder politiet. Politiet har sikret videoovervåkning fra butikkene. Det opprettes sak på tyveriene.

  • Torsdag 8. august kl. 13.26

    NRK etter Gjert-intervju: – Kanskje litt vel jovial tone

    I et intervju med Gjert Ingebrigtsen stilte Tore Strømøy flere spørsmål om sønnen Jakob Asserson Ingebrigtsen (23). Voldstiltalen ble ikke nevnt med et ord.

  • Torsdag 8. august kl. 13.23

    Ripple lettet etter milliardbot for kryptosalg

    Ripple-sjefen risikerte i utgangspunktet en mye høyere bot og betegner det som en seier både for selskapet og kryptoindustrien.

  • Torsdag 8. august kl. 13.22

    Tror prisveksten kan gi store utslag i kronekursen

    Fredag kan være med å avgjøre når første rentekutt kommer, og potensielt skape svingninger i kronekursen.

  • Torsdag 8. august kl. 13.20

    Kidnappingssiktede koblet til kriminelt nettverk

    To av de siktede i bortføringssaken i Kristiansand har tidligere blitt koblet til det svenske kriminelle nettverket «Lejonen». Det kommer fram i rettsdokumenter som NRK har fått innsyn i. De har begge nektet for å være en del av nettverket. Mennenes forsvarere ønsker ikke å kommentere saken.

  • Torsdag 8. august kl. 13.17

    Tvinger frem et svar

    Hetsen mot Imane Khelif er uverdig, men OL-suksessen tvinger frem et svar om hvordan idrett for kvinner må beskyttes.

  • Torsdag 8. august kl. 12.59

    Filmanmeldelse «Det ender med oss»: Melodrama-o-rama!

    Redd for jentelus, sier du? Da bør du unngå nærkontakt med denne filmen.

  • Torsdag 8. august kl. 12.55

    Tjuvholmen-knivstikkingen: 17-åring nekter straffskyld

    Forsvarer Thomas Skilbred sier en av de siktede nekter straffskyld for drapsforsøk og hatkriminalitet. I dag var det fengslingsmøte for den ene 17-åringen som er siktet etter knivstikkingen på Tjuvholmen natt til lørdag. – Det er viktig for oss å ta avstand fra drapsforsøk, og at seksuell legning ikke var noe motivasjonsfaktor i hendelsesforløpet, påpeker forsvarer. To menn i 20-årene ble angrepet ved uteserveringen på Bølgen og Moi på Tjuvholmen i Oslo. De ble også utsatt for homofiendtlige ytringer.

  • Torsdag 8. august kl. 12.54

    To bilførere mistet førerkortet i Elverum

    Utrykningspolitiet gjennomførte laserkontroll på Rv. 2 (Solørvegen) i Elverum torsdag ettermiddag. To personer fikk sine førerkort beslaglagt etter kontrollen i 80-sonen. Høyeste målte hastighet var 124 km/t. 15 personer fikk forenklede forelegg.

  • Torsdag 8. august kl. 12.49

    Oppretter fire nye skoleklasser

    Vestland fylkeskommune oppretter fire ny klasser i den videregående skolen. To av klassene er i bygg og anleggsteknikk og lagt til Askøy videregående skole. I tillegg blir det opprettet en klasse i salg, service og reiseliv ved Sandsli videregående og en studiespesialiserende klasse ved Olsvikåsen. Skoleopptaket er nå avsluttet. 82 prosent av søkerne har fått tilbud om den skoleplassen de ønsket seg.

  • Torsdag 8. august kl. 12.39

    Fornærmede har fått bistandsadvokat etter Høiby-siktelse

    Den fornærmede kvinnen i Marius Borg Høiby-saken har bedt om å få Mette Yvonne Larsen som bistandsadvokat. Det bekrefter Larsen selv til Aftenposten. – Jeg kommer ikke til å kommentere saken ytterligere, sier Larsen til avisen. Kronprinsesse Mette-Marits sønn, Marius Borg Høiby ble pågrepet og siktet av politiet for kroppskrenkelse og skadeverk på søndag. Høiby har ikke forklart seg enda etter råd fra sin forvarer, advokat Øyvind Bratlien.

  • Torsdag 8. august kl. 12.37

    Skipsreder Kristian Eidesvik er død

    Skipsreder, eiendomsutvikler og tidligere Frp-politiker Kristian Eidesvik er død, 78 år gammel.

  • Torsdag 8. august kl. 12.33

    Bil kjørt inn i strømstolpe i Åsnes

    En personbil har kjørt av veien i Åsnes. Bilen skal ha kjørt ned en strømstolpe og veien ble sperret på grunn av en kabel i veibanen. Bilsjåføren var alene i bilen og tilsees av helsepersonell på stedet. Sjåføren skal være en kvinne i 80-årene og fremstår som oppegående ifølge politiet. Veien skal være åpen igjen nå ifølge vegtrafikksentralen.

  • Torsdag 8. august kl. 12.33

    Bil kjørt inn i strømstolpe på Åsnes

    En personbil har kjørt av veien ved Åsnes. Bilen skal ha kjørt ned en strømstolpe og veien er sperret på grunn av en kabel i veibanen. Bilsjåføren var alene i bilen og tilsees av helsepersonell på stedet. Sjåføren skal være en kvinne i 80-årene og fremstår som oppegående ifølge politiet.

  • Torsdag 8. august kl. 12.15

    Brann i bil i Haugesund

    Det har vært en brann i en bil om sto i en garasje, i Longhammarvegen, inne på Obs bygg sin Drive in i Haugesund. Brann og politi kom fort til stedet og brannen er slukket.

  • Torsdag 8. august kl. 12.10

    – Et forventningspress han ikke har opplevd før

    Atlético Madrid viser muskler på overgangsmarkedet. Det gjør Alexander Sørloths nye lag til en gullfavoritt.

  • Torsdag 8. august kl. 12.05

    Røyk fra leilighet i Øygarden

    Det er meldt om røyk fra en leilighet i et bygg på Botnafjellet ved Straume i Øygarden. Det skal være flere boenheter i bygget. Nødetatene er på vei til stedet.

  • Torsdag 8. august kl. 12.05

    Brann i leilighet på Straume i Øygarden

    Det er meldt om brann i en leilighet på Straume i Øygarden. Det skal være flere boenheter i bygget. Nødetatene sender store ressurser til stedet. Politiet bekrefter klokken 12.09 at det er brann på adressen. Ingen personer er savnet. Tre personer blir kontrollert av helsepersonell. Brannvesenet melder at de har kontroll på brannen.

  • Torsdag 8. august kl. 12.04

    Tjuvholmen-knivstikkingen: Ofrene trolig skrevet ut av sykehus i dag

    De to mennene som ble angrepet på Tjuvholmen natt til lørdag blir trolig utskrevet av sykehus i dag. Det opplyser deres bistandsadvokat Sigurd Ihlen. En av mennene måtte opereres etter å ha blitt knivstukket. – Operasjonen har gått bra, og tilstanden er stabil, sier han. To menn i 20-årene ble angrepet ved uteserveringen på Bølgen og Moi på Tjuvholmen i Oslo. De ble også utsatt for homofiendtlige ytringer. – De er sterkt preget av det som har skjedd, sier Ihlen. Totalt er fire tenåringer siktet i saken for drapsforsøk og hatkriminalitet. Politiet har siktet to 17-åringer, én 15-åring og én 14-åring. Siktelsen var først for grov kroppsskade, men ble siden endret til drapsforsøk og hatkriminalitet.

  • Torsdag 8. august kl. 12.03

    Sarpsborg selger midtstopper til Nederland

    Eliteserieklubben Sarpsborg 08 har kommet til enighet med nederlandske Cambuur om et salg av spanske Arnau Casas. Det opplyser Sarpsborg på sine nettsider. Casas ble hentet gratis til Sarpsborg fra Barcelona i fjor sommer og har vært på banen i åtte eliteseriekamper denne sesongen. – Det er en permanent overgang, og vi har fått en sum vi er fornøyd med, gitt situasjonen. Vi kan ikke annet enn å ønske ham alt godt og lykke til videre, sier Sarpsborgs sportssjef Hampus Andersson.

  • Torsdag 8. august kl. 11.52

    Mann sparket i dører hos Nav

    Det ble meldt om en utagerende mann i Nav sine lokaler i Møllendalsveien i Bergen i formiddag. Mannen skal ha sparket i dører og vært til sjenanse for de ansatte. Politiet rykket ut, men mannen hadde folatt stedet da de kom frem.

  • Torsdag 8. august kl. 11.47

    Prioriter forebygging. Nå!

    De siste uker og måneder har det rast debatter og vært skrevet mange nyhetssaker om Vipps-ran og annen kriminalitet begått av ungdom fra levekårsutsatte bydeler.

  • Torsdag 8. august kl. 11.46

    Sjekker for våpen før partilederdebatten

    Agder-politiet varsler flere visitasjonskontroller under Arendalsuka neste uke. Totalt er det ventet opp mot 200.000 besøkende. – Ett av de forebyggende tiltakene er visitasjonskontroll. Politiet vil kunne foreta visitasjon av personer for å se etter kniv eller andre våpen, sier operasjonsleder Vidar Arnesen til NRK. Det vil skje i form av stikkprøver, ifølge Arnesen. – Og så vil kanskje enkelte arrangement være gjenstand for visitasjon, som for eksempel partilederdebatten, legger han til.

  • Torsdag 8. august kl. 11.45

    Myndighetene om Taylor Swift-terroravlysning: Planla drap utenfor stadion

    Østerriksk politi har en tredje mistenkt (15) i saken. Hovedmistenkte (19) skal ha tilstått, og planen skal ha vært å drepe Swift-fans utenfor stadion.

  • Torsdag 8. august kl. 11.25

    Arbeidsulykke i Bjørnafjorden

    En mann i 60-årene er skadet i en arbeidsulykke på Lepsøy i Bjørnafjorden. Den skadde skal være våken og bevisst og blir fraktet til Haukeland universitetssjukehus med ambulanse. Ifølge politiet dreier det seg om en fallulykke.

  • Torsdag 8. august kl. 11.19

    Nora Mørk om semi-marerittet: – Ikke hyggelige minner

    Nora Mørk (33) har vært toppscorer i to OL på rad. Men det har stoppet i semifinalen.

  • Torsdag 8. august kl. 11.14

    Disse fondene får terningkast én nå

    Dine Penger sammenligner over 200 fond. 4 fond ligger helt nederst akkurat nå. Dette bør du gjøre om du har en av dem.

  • Torsdag 8. august kl. 10.57

    Råkjørte med MC på E18

    En MC-fører ble målt til å ha kjørt i 134 kilometer i timen i 110-sonen på E18. Vedkommende ble stoppet ved Ramsum i Sandefjord hvor det viste seg at føreren heller ikke hadde gyldig førerkort. Politiet oppretter sak.

  • Torsdag 8. august kl. 10.57

    Israel straffer norske diplomater – Norge lover reaksjoner

    Israel trekker tilbake den diplomatiske statusen til norske representanter i palestinske områder. Norge mener det er en «ekstrem handling» – og lover reaksjoner.

  • Torsdag 8. august kl. 10.56

    3500 ansatte evakuert på Herøya Industripark etter gasslekkasje

    De ansatte har blitt bedt om å ta seg til beskyttelsesrom.

  • Torsdag 8. august kl. 10.56

    3500 ansatte evakueres fra Herøya Industripark på grunn av gasslekkasje

    De ansatte blir bedt om å ta seg til beskyttelsesrom.

  • Torsdag 8. august kl. 10.56

    3500 ansatte evakueres på Herøya Industripark etter gasslekkasje

    De ansatte har blitt bedt om å ta seg til beskyttelsesrom.

  • Torsdag 8. august kl. 10.56

    3500 ansatte evakueres fra Herøya Industripark etter gasslekkasje

    De ansatte har blitt bedt om å ta seg til beskyttelsesrom.

  • Torsdag 8. august kl. 10.56

    3500 ansatte ble evakuert på Herøya Industripark etter gasslekkasje

    De ansatte ble bedt om å ta seg til beskyttelsesrom.

  • Torsdag 8. august kl. 10.50

    Vil ha nytt bibliotek på Lagmannsholmen

    Man bør se på muligheten for et nytt bibliotek i Kristiansand når Lagmannsholmen skal bygges ut. Det sier administrerende direktør i Skeie Eiendom, Tom Bredesen. Fædrelandsvennen har spurt flere utbyggere om hva de mener den nye bydelen som i dag er containerhavn bør romme. Bredesen mener man fortsette å dyrke kulturinstitusjonenen i området og være forsiktig med å utkonkurrere bysentrum på handel.

  • Torsdag 8. august kl. 10.49

    Gassflaske fra krigen førte til utrykning

    En tysk gassflaske fra Nazi-Tyskland under 2. verdenskrig førte til at politiets bombegruppe rykket ut til Elverum i dag. Gassflaska hadde kommet inn på Hornmoen gjenvinningsstasjonen og det var usikkert hva den inneholdt. Gassflaska viste seg å være tom.

  • Torsdag 8. august kl. 10.49

    Positivt resultat i ruskontroll

    Politiet har hatt trafikkontroll med fokus på rus i Grimstad. 75 sjåfører ble kontrollert ved Feviksmarka, men ingen testet positivt.

  • Torsdag 8. august kl. 10.48

    Må by på mer enn fotball

    I dag sparkes fotballturneringen Lyngdal Cup i gang – og det med rekordmange lag på plass. 245 lag med spillere mellom 10 og 14 år skal være med i turneringen som arrangeres for 42. gang. William Foss i cupkomiteen sier han tror suksessen ligger i å legge til rette for lek utenom selve fotballen. – Det er viktig å forstå at for en 10-åring kan et hoppeslott være like gøy som selve fotballen, sier Foss.

  • Torsdag 8. august kl. 10.45

    Sonos utsetter lanseringer etter app-trøbbel

    Sonos skulle lansere to nye produkter i løpet av året, men nå utsettes lanseringene, skriver The Verge.

  • Torsdag 8. august kl. 10.39

    3400 ansatte evakueres ved Herøya Industripark i Porsgrunn på grunn av gasslekkasje

    Det melder NRK. Det skal ikke være fare for omgivelsene.