Nyheter:

  • Søndag 4. august kl. 23.59

    Sandvolleyball: Lag, Menn

    Sommer-OL 2024: 06. august kl 15:00

  • Søndag 4. august kl. 23.49

    OL-arrangøren: Lagkonkurransen i triatlon vil bli gjennomført mandag

    Lagkonkurransen i triatlon vil gå som planlagt mandag morgen, med svømming i Seinen, opplyser arrangøren søndag kveld.

  • Søndag 4. august kl. 23.39

    Sky News: Hoteller med asylsøkere angrepet i Storbritannia

    Demonstrantene trosser klar advarsel fra statsministeren om ikke å delta i opptøyene. Søndag ble to hoteller som skal huse asylsøkere angrepet.

  • Søndag 4. august kl. 23.29

    Mann funnet død i vann etter sykkelulykke

    Søndag ble en syklist funnet død i ved Sværsvann mellom Oslo og Nordre Follo. Syklisten var en mann i 50-årene. Pårørende er varslet, opplyser politiet til NRK. Det var VG som meldte om saken først. – Et vitne meldte ifra til politiet om at han hadde observert en sykkel i veikanten og var redd for at det hadde skjedd en ulykke, da det er bratt ned til vannet like ved veien, sier jourhavende politiadvokat Linda Tingesdal til NRK. Politiet rykket ut og fant mannen i vannet like før klokken 17. – Han ble erklært død på stedet. Det hele fremstår som en tragisk ulykke. Han blir rutinemessig obdusert. men ingenting tilsier at det er noe mer enn en ulykke, sier Tingesdal.

  • Søndag 4. august kl. 23.29

    VG: Mann funnet død i vann etter sykkelulykke

    En syklist er funnet død ved Sværsvann, på grensen mellom Oslo og Nordre Follo, skriver VG. Det er en mann i 50-årene. Pårørende er varslet, ifølge avisen. – Foreløpig fremstår det mest sannsynlig å være en ulykke. Det er funnet en sykkel og en mann liggende i vannet. Han har etter all sannsynlighet druknet. Det kan se ut som om han har veltet på sykkelen og rullet ut i vannet, sier politiadvokat Morten Lundén til avisen.

  • Søndag 4. august kl. 23.24

    Mann funnet død – trolig druknet etter sykkelulykke

    En syklist er funnet død ved Sværsvann, på grensen mellom Oslo og Nordre Follo.

  • Søndag 4. august kl. 23.12

    Nå lever det igjen!

    Det finnes ikke bedre medisin for den olympiske bevegelse enn liv og leven i kjærlighetens by.

  • Søndag 4. august kl. 22.48

    Kort fortalt: Dette er Imane Khelif-saken

    Bokseren Imane Khelif er OL i Paris 2024s store snakkis. Her får du oversikt over hva saken dreier seg om.

  • Søndag 4. august kl. 22.11

    Spenning rundt markedsutslagene til uken: – Vi er sårbare for resesjon

    Olav Chen og Robert Næss mener den kommende uken vil dreie seg mye om hvordan markedene fordøyer de ferske arbeidsmarkedstallene og kvartalsrapportene fra tek-gigantene i USA.

  • Søndag 4. august kl. 22.06

    Bobil gikk i oppløsning under kjøretur

    En bobil gikk søndag kveld i oppløsning mens fører var på kjøretur langs Haldenveien på Løken. Det skriver Romerikes Blad. – Innringer hadde sett bobilen miste hele veggen. Veggen lå igjen og bobilen stoppet opp ved veikanten, forteller Gisle Sveen, operasjonsleder i Øst politidistrikt til avisen. Politiet følger opp saken og bilfører.

  • Søndag 4. august kl. 21.50

    Nordås til OL-finale etter panikk og tellefeil: – Jeg begynner å bli dement

    Narve Gilje Nordås (25) er i OL-finalen på 1500 meter - selv om han sliter med å telle til seks.

  • Søndag 4. august kl. 21.36

    Thomas Mardal enda på ellevte plass i OL-finalen i slegge

    Thomas Mardal kvalifiserte seg til OL-finale i sleggekast tidlegare i veka. I kveld stod sjølve finalen, og 27-åringen frå Gloppen enda på ein ellevte plass. Hans første kast var det beste, på 74,25 meter.

  • Søndag 4. august kl. 21.27

    Braste igjennom bom før ferden endte på privat eiendom

    En mann er siktet for å ha kjørt i påvirket tilstand etter at han kjørte bil igjennom en bom og havnet på gårdsplassen til en privatadresse på Ilseng i Stange kommune. Føreren av bilen er en mann med lokal tilknytning. Operasjonsleder i Innlandet politidistrikt, Bård Einar Hoft, opplyser at ingen ble skadet i hendelsen. – Huseieren på stedet meldte inn hendelsen og tok kontroll over kjøretøyet ved å ta nøkkelen fra den siktede. Han fremstilles for bevissikring og bilen taues vekk.

  • Søndag 4. august kl. 21.14

    Ingebrigtsen etter semifinaleseier mot Kerr: – Var han her?

    Jakob Asserson Ingebrigtsen (23) er klar for OL-finale på 1500 meter etter en duell med erkerivalen Josh Kerr (26). Også Narve Gilje Nordås (25) er videre.

  • Søndag 4. august kl. 21.12

    Seier for Rosenborg mot Tromsø

    Rosenborg vant 1-0 og tok 3 poeng over Tromsø i kveldens kamp. Det begynte positivt for Rosenborg som har hatt en hel treningsuke til å forberede seg til kampen siden de spilte 2-2 mot Fredrikstad forrige lørdag. Det er på hjemmebane Alfred Johanssons menn har tatt klart flest poeng i år. 13 av 18 poeng har blitt hentet på Lerkendal. Forrige RBK-kamp på hjemmebane ble avbrutt på grunn av fiskekaker, tennisballer og pyro på banen. Dette ble heldigvis unngått under kveldens kamp. Rosenborg hadde flere sjanser til å score mål, uten hell i første omgang. Etter en tam og sjansefattig første omgang gikk lagene til pause med stillingen 0-0. Det var ikke før i andre omgang at Noah Holm slo inn et mål, kun minutter etter spillerbytte. Rosenborg var klart best i kveldens kamp, og vant 1-0. De tok også tre poeng over Tromsø.

  • Søndag 4. august kl. 21.06

    Trafikkulykke på Tjøme

    To biler har kollidert ved Vrengenbrua på Tjøme i Færder. Brannvesenet er på stedet. Politiet er på vei. Det ser ikke ut til at noen personer er skadet i ulykken, melder politiet.

  • Søndag 4. august kl. 21.05

    Mann tiltalt for hatefulle ytringer

    En mann i 80-årene er tiltalt for hatefulle ytringer mot en ansatt på et sykehjem på Helgeland. Det melder Helgelendingen. Mannen skal blant annet ha uttalt «du din svarting» og «du med den hijaben, du har ingenting å gjøre her», skriver avisa, som har fått tilgang til tiltalen. Mannen er tiltalt for paragraf 18 forsettlig eller grovt uaktsomt å ha fremsatt en diskriminerende eller hatefull ytring overfor den ansatte på sykehjemmet. Hendelsen skal ha funnet sted i mai. Det er satt av én dag til å behandle saken i Helgeland tingrett, skriver Helgelendingen.

  • Søndag 4. august kl. 21.02

    Værvarsel for Agder mandag

    Mandag: Skiftende bris, vestlig frisk bris på kysten vest for Oksøy først på dagen. Stort sett oppholdsvær og perioder med sol. Kilde: Meteorologisk institutt.

  • Søndag 4. august kl. 20.44

    Stangevegen i Hamar stenges i to uker

    Stangeveien i Hamar blir stengt i to uker fremover fra og med i dag. Årsaken er vedlikehold på brua over Rørosbanen, like ved avkjøringa til Espern, melder kommunen. Alternativ rute blir om Åkersvikvegen forbi Vikingskipet, alternativt via E6. Omkjøringen, som også påvirker bussrutene, blir skilta. Gående og syklende kan bruke brua som vanlig.

  • Søndag 4. august kl. 20.40

    Bilkollisjon i Elverum

    To biler har søndag kveld kollidert i en rundkjøring på Grindalsmoen i Elverum kommune. Det var en person i den ene bilen, og to i den andre, opplyser Geir Rune Ekse, i politiet i Innlandet. – Fører av den ene bilen har ikke gyldig førerkort. Det er bilføreren som ikke hadde gyldig førerkort som ikke overholdt vikeplikten. Vedkommende er brakt til legevakten, informerer Ekse. – Det opprettes sak på kjøring uten gyldig førerkort og på trafikkuhellet, det er ikke mistanke om ruskjøring, legger Ekse til.

  • Søndag 4. august kl. 20.37

    Pengene renner ut av kjendisspekket e-sportklubb

    Artist Kjartan Lauritzen og broren «Teddy» fikk med seg kjendiser som Arif og Alexander Kristoff på e-sportbølgen, men selskapet 777 Esport sliter i sponsormarkedet.

  • Søndag 4. august kl. 20.34

    Ayoub ble skutt lørdag: – Dette er vår skjebne

    Regionen holder pusten for storkrig. Samtidig fortsetter volden mot palestinere på Vestbredden.

  • Søndag 4. august kl. 20.34

    Trafikkulykke på Gran

    Nødetatene har rykket ut til en trafikkulykke på Jorstadlinna i Gran kommune. Det er en syklist og en bil som har kollidert, sykelisten er et barn som er ved bevissthet og oppegående, opplyser operasjonsleder, Bård Einar Hoft, i Innlandet politidistrikt. Vegen er åpen for trafikk.

  • Søndag 4. august kl. 20.28

    Norge ble utspilt av Danmark – Sagosen kalles «en skygge av seg selv»

    (Danmark – Norge 32-25) Den dårlige nyheten: Norge ble utspilt. Den gode: Tapet har ingen stor betydning.

  • Søndag 4. august kl. 20.06

    Motorsyklist tatt for køyring utan førarkort

    Kl. 17.40 stoppa politiet ein motorsyklist for kontroll på Varhaug på Jæren. Føraren stakk av, men blei seinare funnen av patruljen, melder politiet. Det viste seg at vedkomande ikkje hadde gyldig førarkort. Politiet mistenker også køyring i påverka tilstand. Blodprøve er tatt og sak er oppretta på hendinga.

  • Søndag 4. august kl. 20.03

    Vålerenga utestenger supportere etter vold og rasisme

    I forbindelse med bortekampen mot Moss på lørdag skjedde det flere uønskede hendelser. Det skal ifølge Avisa Oslo dreie seg om både rasistiske uttalelser og vold. Blant annet skal en fra og en datter i en bil ha blitt utsatt for slag og sprak, skriver avisen. – Dette er hendelser som ikke skal skje og som vi ikke vil assosieres med, sier daglig leder i VIF, Svein Graff til Avisa Oslo. Klubben jobber med å innhente mer informasjon om episoden, blant annet videomateriale og å snakke med vitner. Klubben sier de vil sanksjonere de ansvarlige. – De blir utestengt. Vi slår knallhardt ned på dette, sier Graff. Han har på vegne av Vålerenga besøkt og gitt blomster til en av Moss sine frivillige, som jobbet med innspillet på borteseksjonen. Klubben har også oppsøkt og beklaget overfor faren og datteren som satt i bilen, og Moss FK. – Jeg beklager på vegne av Vålerenga og vil si unnskyld til Moss fotballklubb og de berørte, sier Graff.

  • Søndag 4. august kl. 20.03

    Vålerenga vil utestenge supportere etter vold og rasisme

    I forbindelse med bortekampen mot Moss på lørdag skjedde det flere uønskede hendelser. Det skal ifølge Avisa Oslo dreie seg om både rasistiske uttalelser og vold. Blant annet skal en fra og en datter i en bil ha blitt utsatt for slag og sprak, skriver avisen. – Dette er hendelser som ikke skal skje og som vi ikke vil assosieres med, sier daglig leder i VIF, Svein Graff til Avisa Oslo. Klubben jobber med å innhente mer informasjon om episoden, blant annet videomateriale og å snakke med vitner. Klubben sier de vil sanksjonere de ansvarlige. – De blir utestengt. Vi slår knallhardt ned på dette, sier Graff. Han har på vegne av Vålerenga besøkt og gitt blomster til en av Moss sine frivillige, som jobbet med innspillet på borteseksjonen. Klubben har også oppsøkt og beklaget overfor faren og datteren som satt i bilen, og Moss FK. – Jeg beklager på vegne av Vålerenga og vil si unnskyld til Moss fotballklubb og de berørte, sier Graff.

  • Søndag 4. august kl. 19.43

    Reuters: Harris intervjuer tre visepresidentkandidater søndag

    Kamala Harris skal snart kunngjøre sin utvalgte visepresidentkandidat. Søndag intervjuet hun tre toppkandidater i boligen sin i Washington D.C.

  • Søndag 4. august kl. 19.33

    Væretunnelen åpen igjen

    Væretunnelen på E6 ble søndag kveld stengt en times tid etter at et kjøretøy hadde stanset. Like før klokken 20 melder Vegtrafikksentralen at tunnelen er åpen igjen.

  • Søndag 4. august kl. 19.33

    Væretunnelen stengt

    Væretunnelen på E6 er søndag kveld stengt etter at et kjøretøy har stanset. Det melder Vegtrafikksentralen klokka 19.30.

  • Søndag 4. august kl. 19.33

    14 bøter og eit beslag av førarkort

    Sundag kl. 19.00 avslutta utrykkingspolitiet ein trafikkontroll på Ryfylkevegen i Målandsdalen. 14 sjåførar har fått bøter og ein sjåfør har både blitt meldt til politiet og fått førarkortet sitt beslaglagt. Høgaste målte fart var 137 km/t i 80-sona, skriv politiet.

  • Søndag 4. august kl. 19.32

    Uavgjort for Viking

    Kampen mellom HamKam og Viking ble en scoringsfest uten like, men lagene vant lite på det da kampen endte 3-3. De deler poengene etter en vill andre omgang, og det er nok helt greit etter en kamp ingen av lagene ville tape.

  • Søndag 4. august kl. 19.29

    Hva er han laget av?

    (Djokovic-Alcaraz 7/6-7/6) Tårene etter OL-gullet forteller alt. Det er ikke lenger noen tvil om hvem som er størst.

  • Søndag 4. august kl. 19.28

    Finne endte måltørken med flott mål i etterlengtet Brann-seier: – Det var fint det

    (Strømsgodset – Brann 2–3) Etter syv ligakamper uten scoring ble det endelig nettsus igjen for Bård Finne.

  • Søndag 4. august kl. 19.24

    Tett og jevn kamp mellom Fredrikstad - KFUM

    På Fredrikstad stadion ble resultatet 0-0 mellom FFK og KFUM i Eliteserien søndag. Siste lagene møttes møtte KFUM sterk motstand av østfoldingene som vant 4-1 på bortebane. Lagene er tabellnaboern etter 17 serierundet. Fredrikstad ligger på 5.-plass, men KFUM følger på plassen bak.

  • Søndag 4. august kl. 19.24

    Uavgjort mellom Fredrikstad og KFUM

    På Fredrikstad stadion endte resultatet 0–0 mellom Fredrikstad og KFUM i Eliteserien søndag. Sist Fredrikstad spilte mot KFUM vant østfoldingene 4–1 på bortebane. Lagene er tabellnaboer etter 17 serierunder. Fredrikstad ligger på 5.-plass, men KFUM følger på plassen bak. FFK-trener Andreas Hagen var greit fornøyd med søndagens kamp. – Det er små marginer i dag som gjør at vi ikke vinner kampen. Vi må jobbe med å spille med ballen og når motstanderen legger seg lavt, det er der vi må utvikle spiller generelt, sier Hagen. Dette er fjerde gang på rad at Fredrikstad spiller uavgjort på hjemmebane. Sist gang de vant på eget kunstgress var 16. mai mot Strømsgodset.

  • Søndag 4. august kl. 19.18

    Trafikkuhell i tunnel i Lysebotn

    Kl. 18.52 fekk politiet ei melding om ein motorsykkel som hadde krasja i ein tunnel i Lysebotn. Føraren har smerter i armane og ein fot, og er frakta med ambulanse til sjukehus i Flekkefjord for ein nærare sjekk, melder politiet. Politiet har gjennomført avhøyr av vitne og involverte, og opprettar sak på hendinga.

  • Søndag 4. august kl. 19.18

    Klar for OL-semifinale

    Håvard Bentdal Ingvaldsen, fra Moelv, løp søndag kveld forsøk på 400 meter i Paris. Av de totalt sju startende, ville de tre beste gå direkte til semifinalene. Resten har en ekstra mulighet til å kvalifisere seg til semifinalen i et oppsamlingsheat. Men det skulle vise seg at Bentdal Ingvaldsen ikke trengte en mulighet til. Mannen fra Moelv startet rolig, men leverte et sterkt midtparti og kom i mål som nummer tre på tiden 45,46 sekunder.

  • Søndag 4. august kl. 19.17

    Sarpsborg 08 slo Sandefjord på hjemmebane

    Sarpsborg 08 vant 2–1 hjemme mot Sandefjord i Eliteserien søndag. Sarpsborg sin kantspiller, Sondre Ørjasæter, bidro sterkt i en viktig seier i bunnstriden for Sarpsborg. Ti minutter inn i kampen satte Stafen Johansen ballen sikkert i mål. Sandefjord utlignet to minutter etter pause. I 2. omgang hadde Ørjasæter en målgivende pasningen på vinnermålet til Victor Halvorsen. Sarpsborg spiller hjemme mot Odd neste søndag.

  • Søndag 4. august kl. 18.59

    Lehne Olsen raste etter Lillestrøm-tap: – Helt utrolig at vi gir fra oss denne kampen

    (Kristiansund – Lillestrøm 2–1) Kristiansund kom under mot Lillestrøm, men klarte til slutt å vende til seier «hjemme» søndag ettermiddag.

  • Søndag 4. august kl. 18.59

    Ørjasæter-show da Sarpsborg slo Sandefjord

    (Sarpsborg 08 – Sandefjord 2–1) Sondre Ørjasæter skaffet straffespark og sørget for en målgivende pasning da Sarpsborg seiret hjemme mot Sandefjord.

  • Søndag 4. august kl. 18.59

    KFUM reiste seg etter braktapet hjemme mot Fredrikstad: – Helt enormt å se på

    (Fredrikstad – KFUM Oslo 0–0) Det var et revansjelysten KFUM-lag som måtte se seg fornøyd med poengdeling borte mot Fredrikstad.

  • Søndag 4. august kl. 18.59

    Viking snublet borte mot HamKam – kunstmål holdt ikke til seier

    (HamKam – Viking 3–3) Viking tapte to viktige poeng i medaljekampen.

  • Søndag 4. august kl. 18.59

    Poengdeling på Briskeby

    HamKam møtte søndag kveld Viking hjemme på Briskeby. Kampen skulle vise seg å bli svært innholdsrik. Det var laget fra Stavanger som scoret kampens første mål på straffe etter 26 minutter, signert Zlatko Tripic. HamKam utlignet i det 60 minutt, hvor Viking`s Sondre Bjørshol var siste mann på ballen, før den gikk i eget mål. Stillingen var dermed 1–1. Det skulle ende opp med å bli en svært innholdsrike siste halvtime av kampen. For i det 66 minutt scorer Edvin Austbø for Viking. Kun seks minutter senere reduserer HamKam`s Vegard Kongsro til 2–2. I det 84 minutt tar hjemmelaget ledelsen for første gang i kampen, etter en scoring av Brynjar Bjarnason. Det var allikevel ikke kampens siste mål, for ledelsen holdt bare i tre minutter. I det 87 minutt utlignet Sander Svendsen for Viking. Kampen endte dermed med poengdeling, og sluttresultatet ble 3–3.

  • Søndag 4. august kl. 18.58

    Brann vann 2–3 over Strømsgodset på bortebane

    Brann stikk av med sigeren på bortebane mot Strømsgodset. I 20. minutt sørgar Bård Finne for det første målet, og knapt to minutt etter slumpar Godset-spelar Valsvik til med eit sjølvmål. Nokre minutt før pause får Strømsgodset sitt første mål i kampen, og stillinga står 1–2 til Brann etter første omgang. I andre omgang sender Brann-spelar Sander Erik Kartum ballen i mål i 63. minutt. To minutt på overtid får Godset-spelar Ardraa ei siste scoring. Kampen endar 2–3 til Brann på Marienlyst stadion i Drammen. Brann spelar i dag, for første gong, med nye tredjedrakter. Draktene er kvite med raudt trykk og har svake notelinjer trykt på seg. Det skal vere ein hyllast til Bergen som ein stolt og særeigen musikkby, skriv Brann på sine heimesider. Ein kan spekulere i kva melodi draktene skal vise, men BA har allereie avslørt at det truleg er Fjorden Baby! sin slager «Himmelen». Brann er no på andre plass på tabellen med 33 poeng, sju poeng bak serieleiar Bodø/Glimt og eit poeng framfor Viking.

  • Søndag 4. august kl. 18.55

    Triatlet innlagt på sykehus med E.coli – Belgia trekker seg fra lagkonkurransen

    Triatleten Claire Michel (35) er innlagt på sykehus med E.coli-infeksjon. Derfor stiller ikke Belgia i den planlagte lagkonkurransen i OL mandag.

  • Søndag 4. august kl. 18.54

    Bil kjørt i fjellvegg

    Nødetatene rykket søndag kveld etter melding om bil som har kjørt i en bergvegg ved Foldereid i Nærøysund, opplyser operasjonsleder i politiet, Einar Larsen Røstum. Det skal ha vært én person i bilen. – Vedkommende er ute av bilen. Skal ha et kutt i hodet. Uvisst skadegrad utover dette, opplyser Røstum. Ulykken har skjedd i 80- sone. Det er store materielle skader på bilen, forteller Røstum til NRK. Ambulanse er på stedet, og føreren blir sendt til legevakt.

  • Søndag 4. august kl. 18.54

    Bil kjørt i fjellvegg i 80-sone

    Nødetatene rykket søndag kveld etter melding om bil som har kjørt i en bergvegg ved Foldereid i Nærøysund, opplyser operasjonsleder i politiet, Einar Larsen Røstum. Det skal ha vært én person i bilen. Personen var ved bevissthet da nødetatene kom frem til stedet. – Vedkommende er ute av bilen. Skal ha et kutt i hodet. Uvisst skadegrad utover dette, opplyser Røstum. Ulykken har skjedd i 80- sone. Det er store materielle skader på bilen, forteller Røstum til NRK. Føreren er sendt til legevakt. Politiet er på stedet og gjør undersøkelser. Bilen dekker delvis et kjørefelt, og bergingsbil er på vei.

  • Søndag 4. august kl. 18.47

    Alexander Kristoff vant første etappe av Arctic Race

    Alexander Kristoff på Uno-X Mobility ble først over målstreken i Rognan under Arctic Race of Norway, søndag kveld. – Jeg visste at jeg var i form til å klare det, men det er likevel en jobb som skal gjøres, sa Kristoff etter målgang ifølge en pressemelding fra Arctic Race of Norway. – Laget dro meg opp på en veldig god måte mot slutten. Dermed kunne jeg vente på det riktige tidspunktet. Jeg kom litt ut på siden, men jeg følte at jeg hadde det under kontroll. Med seieren leder Kristoff også i sammendraget, og skal sykle med Midnattsoltrøya, som er ledertrøya i Arctic Race of Norway. Kristoff holder også den blå poengtrøya. Dette ble Kristoff sin sjette etappeseier i sykkelrittet. Første etappen i rittet gikk fra Bodø til Rognan og var 155,5 kilometer langt. Det var i alt 108 ryttere som stilte til start i Bodø. Nederlandske Jelle Johannink for TDT-Unibet kapret påfugltrøya som beste klatrer. Johannink fikk også vikingtrøya som beste lagkamerat. Belgiske Milan Fretin er beste unge rytter etter første etappe og syklet for det franske laget Cofidis.

  • Søndag 4. august kl. 18.38

    To båtar har krasja i Selvågen i Haugesund

    Politiet fekk kl. 18.14 melding om to båtar som har krasja i området Selvågen i Haugesund, ved grensa til Sveio. Det var seks personar involverte i ulukka. To i ein båt og fire i den andre, melder politiet. To av dei hamna i sjøen, men blei rask henta opp igjen. Ein person skal ha kome i klem då den eine båten krasja i den andre. Ein har fått ei skade i ein fot. To blir frakta til legevakta for ein sjekk. Alle involverte er komne på land.

  • Søndag 4. august kl. 18.38

    Barn påkjørt av elektrisk rullestol

    Et barn undersøkes av ambulansepersonell etter å ha blitt påkjørt av en elektrisk rullestol i Porsgrunn sentrum. Politiet er på stedet og det skal ikke være problemer i trafikken.

  • Søndag 4. august kl. 18.38

    Treåring påkjørt av elektrisk rullestol

    Et tre år gammelt barn sendes til sykehus for undersøkelser og behandling etter å ha blitt påkjørt av en elektrisk rullestol i Porsgrunn sentrum. Treåringen var våken da nødetatene kom til stedet og ble først undersøkt av ambulansepersonell. Rullestolen ble kjørt av en kvinne i 60-årene, melder politiet, som har tatt rullestolen i beslag og kjørt kvinnen hjem. Ulykken skal ha skjedd på en gangvei.

  • Søndag 4. august kl. 18.38

    3-åring påkjørt av elektrisk rullestol

    Et tre år gammelt barn sendes til sykehus for undersøkelser og behandling etter å ha blitt påkjørt av en elektrisk rullestol i Porsgrunn sentrum. 3-åringen var våken da nødetatene kom til stedet og ble først undersøkt av ambulansepersonell. Rullestolen ble kjørt av en kvinne i 60-årene, melder politiet. Ulykken skal ha skjedd på en gangvei.

  • Søndag 4. august kl. 18.26

    Forventer boligprisvekst: – Bankene har delvis skylden

    Flere boligeksperter har endret mening om hvordan prisene skal utvikle seg resten av året.

  • Søndag 4. august kl. 18.25

    Turgåer er hentet ned fra Svolværgeita

    Svolvær alpine redningsgruppe ble sendt ut for å bistå en turgåer som hadde gått seg fast i området Svolværgeita i Vågan kommune i Nordland søndag ettermiddag. Vakthavende ved Hovedredningssentralen Nord-Norge, Tore Wangsfjord, forteller til NRK at personen har kommet seg ned fra fjellet og er i god behold. – Det gikk veldig greit. Det var to personer fra Svolvær alpine redningsgruppe som geleidet han ned, så det var ingen problem, sier Wangsfjord. Ifølge Wangsfjord var turgåeren nede klokken 17:40. HRS Nord-Norge fikk først melding om hendelsen klokken 15:10.

  • Søndag 4. august kl. 18.09

    Kamelen: – Ble ranet for 150.000

    Rapperens ferie tok en brå vending.

  • Søndag 4. august kl. 18.01

    I verdenstoppen med luselønn

    Bronsevinner Hermann Sogn Tomasgaard (30) legger opp etter OL. Han synes ikke at kjæresten skal vente lenger på at han skal få bedre råd.

  • Søndag 4. august kl. 17.51

    Drukningsulykke Mandal

    Politiet rykker ut sammen med de andre nødetatene etter melding om drukningsulykke i Mandal. Uavklart hendelsesforløp og skadeomfang, skriver politiet på X/Twitter. Det er et barn som er involvert. Pasient puster selv og håndteres videre av helsepersonell, opplyser politiet. Ifølge Fædrelandsvennen skal det ha vært et barn som fikk pusteproblemer på land, altså ikke en drukningsulykke. Hendelsen skal ha skjedd på det kjente badestedet Sjøsanden.

  • Søndag 4. august kl. 17.50

    Tre biler i kjedekollisjon på E6 på Ullensaker

    To blir måtte berges og nødetatene rykke ut etter en ulykke på E6 søndag kveld. – Det er seks personer som er involvert i ulykken, ingen av dem er fastklemt, sier operasjonsleder i Øst politidistrikt, Gisle Sveen. Ingen ser ut til å være alvorlig skadet. Én person har smerter i ryggen. Bilene stod i veibanen i venstre fil på E6 ved Kløfta i Ullensaker, og det forårsaket en del kø. – Det er nok ganske begrenset gjennomfart for trafikken der nå, sa politiet mens det pågikk. Like før klokken syv om kvelden har bilberger fjernet bilene og veien er igjen åpnet for trafikk.

  • Søndag 4. august kl. 17.47

    Vålerenga oppretter sanksjonssak etter supporterbråk

    Vålerenga varsler at klubben skal opprette sanksjonssak og potensielt utestenge supportere etter kampen mot Moss i 1. divisjon på lørdag. Klubben har fått rapporter om at en person blant Vålerenga-fansen kom med rasistiske utsagn mot andre Vålerenga-supportere, noe som førte til et sammenstøt på tribunen. – Vålerenga har nulltoleranse for all diskriminering og trakassering. Og la det være krystallklart: Personer vi avdekker begår rasisme eller er voldelige er ikke velkommen på våre kamper. De blir utestengt. Vi er i gang med å innhente fakta og identifisere de ansvarlige, og vil slå knallhardt ned på dette, sier daglig leder Svein Graff. I tillegg presset en gruppe supportere seg inn på kampen, uten å ha billett. Etter kampen ble en bil med en far og datter angrepet av Vålerenga-supportere. Dette kommer også til å bli slått ned på av Oslo-klubben. – Dette er uakseptabelt. Vi innhenter nå videomateriale og vitneutsagn, og oppretter sanksjonssaker. Vi har dialog med Moss FK og politiet. Vårt uavhengige sanksjonsutvalg vil behandle sakene. Vi har utestengt personer tidligere denne sesongen, og godtar ikke slik oppførsel. Samtidig beklager jeg på vegne av Vålerenga og vil si unnskyld til Moss fotballklubb og de berørte, sier Graff. (©NTB)

  • Søndag 4. august kl. 17.47

    Vålerenga utestenger supportere etter bråk

    I kjølvannet av supporterbråket før, under og etter oppgjøret mot Moss, oppretter Vålerenga sanksjonssaker.

  • Søndag 4. august kl. 17.46

    Starmer etter opptøyene: – Jeg garanterer at dere vil angre på å ha deltatt

    Storbritannias statsminister Keir Starmer advarer de som står bak opptøyene i landet om at de vil bli straffeforfulgt så strengt som loven tillater.

  • Søndag 4. august kl. 17.41

    Kjøretøy avskiltet etter tauing på E6

    – Søndag ettermiddag fikk politiet inn melding om et kjøretøy som tauet et annet, kjøringen skulle bære preg av å være uaktsomt utført, informerer operasjonsleder Bård Einar Hoft, i Innlandet politidistrikt. Hendelsen skjedde på E6 ved Espa i Stange. – Begge kjøretøyene ble også avskiltet på stedet da det var nedlagt bruksforbud fra Statens vegvesen på begge kjøretøyene, opplyser Hoft. Det var store mangler på begge kjøretøyene: * Begge kjøretøyene sto i tillegg på tre utslitte vinterdekk hver * Bilen som tauet hadde i tillegg ett utslitt sommerdekk * Bilen som tauet hadde ikke lys, og den som ble tauet hadde ikke strøm, hvilket medfører at alt av lys, horn og hjelpesystemer. Bilførerne er i slutten av 20-årene, hendelsen vil få konsekvenser for dem, opplyser operasjonslederen. – De anmeldes for uaktsom kjøring samt alle de øvrig påpekte manglende. Tauingen skjedde med en lastestropp på rundt halvannen meter. – Tauing på E6 skal heller ikke forekomme annet ved svært korte strekk i nødstilfeller, informerer Hoft.

  • Søndag 4. august kl. 17.39

    Gjenåpner toglinjen mellom Lillestrøm og Gardermoen

    Trafikken mellom Lillestrøm og Gardermoen gjenopptas nå. Det melder BaneNor.

  • Søndag 4. august kl. 17.34

    Brann i bil - fører slukket brannen selv

    Politiet mottok søndag ettermiddag melding om brann i en bil i Viggja i Skaun. Fører skal ha kjent en brent lukt etter at bilen var parkert etter en kjøretur. – Fører av kjøretøyet hadde selv fått slukket brannen med pulverapparat, opplyser operasjonsleder Einar Larsen Røstum. Politi og brann har vært på stedet. Fører skal ikke ha fått noen skader, opplyser Røstum. Politiet oppretter sak på forholdet.

  • Søndag 4. august kl. 17.34

    Brann i bil

    Politiet mottok søndag ettermiddag melding om brann i en bil i Viggja i Skaun. Fører skal ha kjent en brent lukt etter at bilen var parkert etter en kjøretur. – Fører av kjøretøyet hadde selv fått slukket brannen med pulverapparat, opplyser operasjonsleder Einar Larsen Røstum. Politi og brann har vært på stedet. Fører skal ikke ha fått noen skader, opplyser Røstum. Politiet oppretter sak på forholdet.

  • Søndag 4. august kl. 17.23

    Mannen som ble drept i Spania var fra Bærum

    Mannen som ble funnet drept i Spania natt til fredag, var fra Bærum. Det skriver Budstikka. De har fått bekreftet at familien er bosatt i Bærum, og har drevet felles forretning i lengre tid. Mannens kone ble etter dødsfallet siktet for drap, men hevder hun handlet i nødverge. Hun skal selv ha fått skader. Familiens barn skal ha vært til stede i huset i Spania der mannen døde. Saken etterforskes av spansk politi. Utenriksdepartementet bekrefter også at de er kjent med saken.

  • Søndag 4. august kl. 17.13

    Flere traktorklippere stjålet

    Tre dyre traktorklippere har blitt stjålet i Innlandet denne helgen. Det skriver Glåmdalen. Den første ble meldt stjålet på Brandval lørdag morgen. Senere i helgen har det blitt stjålet to traktorklippere, henholdsvis på Våler og Arneberg, begge to av merket Husqvarna. Det skal være snakk om dyre sitteklippere til en verdi på mellom 50.000 til 100.000 kroner hver. Operasjonsleder i politiet Innlandet, Rune Vegard Huse, kommer med en oppfordring. – Vi vil gjerne ha tips, sier han til Glåmdalen.

  • Søndag 4. august kl. 17.13

    Trafikkulykke i Moss

    Nødetatene har rykket til en trafikkulykke i Rådhusgata i Moss. To biler er involvert. Politiet opplyser at det trolig ikke er snakk om personskader, kun materielle skader.

  • Søndag 4. august kl. 17.13

    Trafikkulykke i Moss – fører løp fra stedet

    Nødetatene rykket søndag ettermiddag til en trafikkulykke i Rådhusgata i Moss. To biler var involvert. Politiet opplyser at fører og to passasjerer av bilen som forårsaket kollisjonen løp fra stedet. Politiet mistenker kjøring uten gyldig førerkort. Det er trolig ikke snakk om personskader, kun materielle skader. Politiet jobber med å kartlegge situasjonen.

  • Søndag 4. august kl. 17.08

    Spennende avslutning mellom Brann og Strømsgodset!

    Spennende avslutning mellom Brann og Strømsgodset!

  • Søndag 4. august kl. 17.01

    Novak Djokovic oppløst i tårer etter OL-triumfen

    (Djokovic-Alcaraz 7–6, 7–6) Novak Djokovic (37) manglet bare én tittel i karrieren. Søndag ettermiddag kom endelig OL-gullet i tennis.

  • Søndag 4. august kl. 16.37

    Personbil har forårsaka tre trafikkulukker på Straume i Øygarden

    Kl. 15.28 fekk politiet ei melding om ein personbil som hadde køyrd inn i ein anna bil i Arefjordvegen på Straume utanfor Bergen. Føraren skal ha stukke av frå staden og deretter kollidert fleire stadar sørover, melder politiet. Totalt har føraren forårsaka tre trafikkulukker og materielle skade på fleire køyretøy. – Han skal ha ropt og skrike mot andre på staden, og hadde ei farleg køyring vidare. Han haldt også på å køyre ned nokre born som stod langs vegen, fortel operasjonsleiar Espen Loftesnes i politiet. Politiet seier at mistenkte er ein mann i 30-åra. Han har blåst over lovleg verdi i alkometer og har ikkje gyldig førarkort. Føraren av personbilen er frakta til traumemottaket på Haukeland Universitetssjukehuset. Politiet melder at føraren er vaken, men at skadeomfanget elles er ukjent. Føraren kjem til å bli meldt for fleire forhald. Det er ikkje meldt om personskadar på andre enn føraren. Politiet ønsker kontakt med vitne til hendinga på tlf. 02800. Dei ønsker spesielt å prate med førar av ein kvit Volvo stasjonsvogn, som var ved Arefjordvegen på det tidspunktet.

  • Søndag 4. august kl. 16.37

    Personbil køyrde inn i ein anna bil på Straume i Øygarden

    Kl. 15.28 fekk politiet ei melding om ein personbil som hadde køyrd inn i ein anna bil i Arefjordvegen på Straume utanfor Bergen. Føraren skal ha stukke av frå staden, melder politiet.

  • Søndag 4. august kl. 16.30

    Motorsykkelulykke i Hægebostad

    En motorsykkel har kjørt av veien i Hægebostad i Agder. Luftambulanse er på stedet, og føreren skal være bevisst.

  • Søndag 4. august kl. 16.25

    Aremark samles for å heie på Henriette Jæger i OL

    Henriette Jæger fra Aremark løper forsøksheat på 400 meter i OL i Paris klokken 12 mandag. I Aremark har de i den anledning satt opp en storskjerm i storsalen på Furulund. Der er det gratis å komme for de som vil se løpet sammen med andre, melder Aremark kommune på sine nettsider. Kommunen med snaue 1.346 innbyggere er svært stolte av å fostre en friidrettsstjerne som Jæger, sier ordføreren. – Det er stort for Aremark. Vi skal ha storskjerm og samles for å heie alt vi orker. Vi har nok de samme forhåpningen som Henriette – hun skal videre fra forsøksheatet og håper at hun får en tid under 50 sekunder, sier ordfører i Aremark Håkon Tolsby. Dørene åpner klokka 11.30

  • Søndag 4. august kl. 16.24

    Rykker ut for å hente ned turgåer

    Ifølge Lofotposten skal en person ha behov for hjelp med å komme seg ned fra Fløya i området ved Svolværgeita søndag ettermiddag. Det opplyser Hovedredningssentralen Nord-Norge til Lofotposten. Ifølge HRS Nord Norge skal det ikke være snakk om en skadet person, skriver avisa. Svolvær alpine redningsgruppe (SARG) rykker ut til stedet. Det er foreløpig ikke sendt ut redningshelikopter. Ifølge Lofotposten forteller vakthavende ved hovedredningssentralenat de ikke sender redningshelikopter, dersom oppdraget kan løses med redningsgruppen.

  • Søndag 4. august kl. 16.24

    Rykker ut for å hjelpe turgåer i Lofoten

    En person skal ha behov for hjelp med å komme seg ned fra Fløya i området Svolværgeita i Vågan kommune i Nordland søndag ettermiddag. Ifølge HRS Nord-Norge skal det ikke være snakk om en skadet person. Redningssentralen fikk melding om hendelsen klokken 15:10 søndag. – Det er en person som har gått seg fast i fjellet og som sliter med å komme seg ned for egen maskin. Det forteller vakthavende ved Hovedredningssentralen Nord-Norge, Mari Lillestø, til NRK. Svolvær alpine redningsgruppe (SARG) er sendt ut for å hjelpe personen ned. Det er foreløpig ikke sendt ut redningshelikopter. Ifølge Lofotposten forteller vakthavende ved hovedredningssentralen at de ikke sender redningshelikopter, dersom oppdraget kan løses med redningsgruppen.

  • Søndag 4. august kl. 16.16

    OL over for Beatrice Nedberge Llano

    Den bergenske OL-debutanten, Beatrice Nedberge Llano, klarte ikkje å kvalifisere seg frå slegge-kvalifiseringa sundag. Til NRK seier hovudpersonen sjølv at det er kjipt å ikkje få ut det ho er god på: – Men det er ein del av reisa. Det gjer at eg har trua på at eg kjem til å finne ut av det i andre meisterskap. – Kva var det som gjekk gale i dag? – Det er teknisk rot. Eg ville så mykje, så det blei overtenning. Det er ingenting eg angrar på. Eg prøvde så godt eg kunne, seier Llano. Sjølv om skuffelsen er stor, er ho stolt av å ha kome seg til OL i Paris. – Eg veit at det ikkje er siste gang, seier ho. – Så vi ser deg i neste OL i Los Angeles? – Det satsar vi på, seier ho med eit smil. Trenar Nathan Ott fortel at han er stolt av Llano. – Ho gjekk for det. Det er berre dei små tinga som manglar, seier Ott til NRK. Llano sitt siste kast enda på 64,77. På dei tre forsøka, enda det beste kastet på 66,92.

  • Søndag 4. august kl. 16.16

    Kristoffer Ventura endte på delt 43. plass

    Kristoffer Ventura fra Moss endte på en delt 43.plass med argentinske Emiliano Grillo i golfturerningen i OL. Ventura spilte en ujevn runde under avslutningsrunden søndag. Mossingen spilte sin beste runde på turneringens andre dag. Ventura endte sisterunden søndag på to slag under par, ett slag bedre enn totalen. Den amerikanske verdenseneren i golf, Scottie Scheffler, hadde full kontroll på fjerde og siste dag av golfturneringen, og tok OL-gullet i golf.

  • Søndag 4. august kl. 16.16

    Kristoffer Ventura på en foreløpig 44. plass

    Kristoffer Ventura fra Moss spilte en ujevn runde under avslutningsrunden i OL-golfen i Paris. Dermed endte han sisterunden på to slag under par, ett slag bedre enn totalen. 29-åringen ligger på en foreløpig delt 44. plass.

  • Søndag 4. august kl. 16.10

    Kjedekollisjon i Skiptvet

    Fire biler skal være involvert i en kjedekollisjon i Skiptvet. Det skriver Smaalenenes Avis. En bil skal ifølge politiet ha bråstoppet. Ingen personer er skadet. Kun mindre materielle skader på bilene.

  • Søndag 4. august kl. 16.00

    Kort OL-møte med familien: – Fikk gitt dem en klem før de ble jaget ut

    I OL har han markert seg med blått øye og rødt kort. Men utenfor banen gjelder andre verdier.

  • Søndag 4. august kl. 15.54

    Politiet: Seksuell legning kan ha vært motivet for knivstikking

    Politiet tror de to mennene som ble angrepet på Tjuvholmen i Oslo natt til lørdag, ble angrepet på grunn av sin seksuelle legning. – Dette er noe etterforskningen søker å avklare, sier politiadvokat Nina Henrichson Kresse til NRK. Fire tenåringer er siktet for grov kroppsskade. To av dem er 17 år, de to andre er 14 og 15 år gamle. Den ene av de to mennene har knivskader, den andre er påfårt annen kroppsskade, sier poltitet til NRK. Skadene er ikke livstruende. De to mennene er i 20-årene.

  • Søndag 4. august kl. 15.49

    25 palestinere drept i angrep på skole i Gaza, ifølge palestinske medier

    Minst 25 palestinere er drept, og flere andre er såret etter et israelsk angrep søndag, melder det palestinske nyhetsbyrået WAFA.

  • Søndag 4. august kl. 15.39

    Saktegående kø på E18

    Sommerferien er over for mange og det fører til mye trafikk på E18 mellom Kragerø og Drammen i retning Oslo. I Grenlandsområdet var det om lag 20 minutters forsinkelse like etter klokken 15.30. Det går også sakte fra sør i Telemark mot Oslo, melder Vegvesenet.

  • Søndag 4. august kl. 15.36

    Her svømmer hun med Hvaldimir: – Sender helt feil signal

    I strid med tidligere advarsler, skal Hvaldimir flyttes. Nå får nye videoklipp fagfolk til å steile.

  • Søndag 4. august kl. 15.31

    Alvdal-burger 66 prosent dyrere enn i Oslo

    Ved Jafs i Alvdal, som ligger rett ved siden av en Tesla-ladestasjon, koster samme burger over hundrelappen mer enn i Oslo: – Forsøker ikke å lure noen, sier kroeier.

  • Søndag 4. august kl. 15.30

    Hedret for kulturminnevern

    Åse Værland Breiung fra Vegårshei ble søndag ettermiddag overrasket med Fortidsminneforeningens Hedersnål. Hun får prisen for sin innsats gjennom mer enn førti år på Vegårshei Bygdetun. – Her har hun lagt ned et betydelig antall dugnadstimer og vært en pådriver for flere opplegg rettet mot barn og unge. I tillegg har hun ved en rekke anledninger profilert bygdetunet og verdien av å «ta vare på fortida», sier styreleder Torgrim Landsverk i Fortidsminneforeningen i Aust-Agder. Fortidsminneforeningens Hedersnål tildeles personer for mangeårig og storartet innsats for å bevare kulturminner, vern om gamle bygg og fremme interessen for tradisjonshåndverk. Det er 12. gang utmerkelsen går til en person i Agder. Åse Værland Breiung har tidligere mottatt Kongens fortjenstmedalje og Vegårshei kommunes kulturpris.

  • Søndag 4. august kl. 15.22

    Beslagla førerkort – sjåfør virket ruset

    Utrykningspolitiet har beslaglagt førerkortet til en mann i 20-årene på Bispeveien i Tønsberg. UP stoppet bilen for kontroll, og mannen fremstod ruset, melder politiet. Blodprøver er tatt og mannen er anmeldt.

  • Søndag 4. august kl. 15.20

    Svenskenes nye helt med sekskantet racket: – Før var det Zlatan, nå er det Truls

    (Truls Möregårdh-Fan Zhendong 1–4) Mannen med den sekskantede racketen har skapt «pingis-feber» hos «Söta bror».

  • Søndag 4. august kl. 15.11

    AP: Undersøkelse viser at opposisjonen vant i Venezuela

    En analyse nyhetsbyrået AP har gjort av resultatutskrifter etter valget i Venezuela, viser at opposisjonskandidaten fikk betydelig flere stemmer enn president Nicolás Maduro.

  • Søndag 4. august kl. 15.09

    15 dager for telefontrussel

    En mann i 70-årene har i Vestre Innlandet tingrett tilstått at han truet en saksbehandler hos politiet med «ta hagla si og ta de eller skyte de». Strafferammen for trusler overfor en offentlig tjenesteperson, for å få dem til å gjøre eller ikke gjøre noe, er på inntil tre år. Selv om mannen tilstod og bidro til oppklaring av saken, legger retten vekt på at truslene er «svært alvorlige.» Mannen ble derfor idømt 15 dagers fengsel, en dom han har vedtatt.

  • Søndag 4. august kl. 14.54

    Person forsøkt teken med i bil mot si vilje i Kristiansand

    Ein person er forsøkt teken med mot si vilje i ein bil i Kristiansand, melder politiet i Agder. Politiet seier dei har kontroll på offeret, og har gripe tre personar.

  • Søndag 4. august kl. 14.52

    Tiltalt for grovt bedrageri og trugslar

    Ein mann i 40- åra er tiltalt for ei rekkje lovbrot, mellom anna grovt bedrageri og trugslar. Ifølge tiltalen betalte ikkje mannen rekningar på nær 600.000 kr frå firmaet som pussa opp badet til han og sambuaren. Hordalendingen er også tiltalt for å ha truga tilsette frå dette firmaet, mellom anna skal han ha sendt dei nokre patroner. Han skal også ha oppretta fiktive føretak for å skaffe seg kredittkort. Han skal ifølge tiltalen ha brukt 60.000 kroner på kredittkorta. Ved tre høve skal den tiltalte også ha bestilt varer frå eit IT-firma til eit fiktivt firma han oppretta. Det enda med at IT-firmaet stod i fare for eit tap på 230.000 kroner, ifølge tiltalen. Hordalendingen må også svare for at han skal ha teke kontakt med ei kvinne han hadde besøksforbod mot ei rekkje gonger.

  • Søndag 4. august kl. 14.47

    Bortføring i Kristiansand: – Fremstår som et internt oppgjør

    Politiet ser svært alvorlig på saken.

  • Søndag 4. august kl. 14.30

    Tilbyr sovesaler til boligløse studenter

    Boligløse studenter i Bergen og Oslo får nå tilbud om å bo på sovesal. De får også tilbud om hotellrabatter.

  • Søndag 4. august kl. 14.27

    Drukningsulykke i Rauma: – Bekreftet omkommet

    Det ble gjennomført livreddende førstehjelp, men livet sto ikke til å redde.

  • Søndag 4. august kl. 14.26

    30 minutt ventetid Lavik - Oppedal

    På grunn av mykje trafikk må sjåførar vente seg om lag 30 minutt ekstra ventetid frå Lavik på fergejsambandet E39 Lavik- Oppedal, melder Norled.

  • Søndag 4. august kl. 14.19

    Bil har trilla ut i Tveitevannet i Bergen

    Politiet fekk klokka 14.08 melding om ein bil som har trilla ut i Tveitevannet ved Wergeland i Bergen. Det er ikkje folk i bilen og den står på grunt vatn. Politiet er framme på staden. Kupeen er over vatn. Politiet er i kontakt med bileigaren som er på staden. Køyretøyet stod parkert på ein bensinstasjon like ved før den trilla ut i vatnet. Det må bilbergar til for å få bilen opp att.

  • Søndag 4. august kl. 14.05

    Skjøt i retning mot andre jegere - må ut med 12.000 i bot

    En mann i 50-årene må ut med 12.000 kroner etter at han under reinsdyrjakt i Lom i fjor høst løsnet et skudd i nærheten av andre jegere. En av de andre jegerne som vitnet, fortalte at han hørte en lyd han oppfattet som en kule som passerte nært over ham, kommer det frem i dommen. Retten mener han var i stand til å vurdere forholdene rundt seg, og visste det var andre jegere i området. Vestre Innlandet tingrett kom frem til at jegeren handlet uaktsomt da han løsnet to skudd som kunne skapt fare for andre mennesker.

  • Søndag 4. august kl. 14.01

    Bil kjørte av veien nord for Dombås

    To personer er kjørt til sykehus med ambulanse etter en utforkjøring ved E6 nord for Dombås. Skadeomfanget er ukjent. Ifølge politiet er det snakk om en singelulykke med et enslig kjøretøy som har kjørt av vegen. Brannvesenet dirigerer trafikken forbi ulykkesstedet. Noe kø må påregnes.

  • Søndag 4. august kl. 14.01

    Trafikkuhell ved Dovre

    Nødetatene er på vei til E6 Dovre etter et trafikkuhell, ifølge Vegtrafikksentralen øst. De melder om redusert fremkommelighet på stedet.

  • Søndag 4. august kl. 14.01

    Sender ut farevarsel for skogbrann

    Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel på gult nivå om skogbrannfare i Nordland. Den venta tidsperioden er måndag 05. august klokka 08:00. Dei tilrår å ikkje bruke eld, og følge lokale instruksjonar.

  • Søndag 4. august kl. 13.56

    To elger ved E18 i Sandefjord

    To elger var en periode innenfor viltgjerdet til E18 ved Natvall i Sandefjord, og fartsgrensen ble satt midlertidig ned. I en ny oppdatering klokka 14 skriver politiet at elgene har snudd og gått tilbake samme vei som de kom fra. Det har ikke oppstått noen situasjoner, melder de.

  • Søndag 4. august kl. 13.54

    Forseinkingar i Sunnhordlandsruten

    Grunna tekniske problemer med MS Admiralen blir det truleg forseinkingar i rute 1 i Sunnhordlandsruten i dag, melder Norled.

  • Søndag 4. august kl. 13.49

    Protesterer på OL-oppsettet: – Ikke fair play

    Reagerer sterkt på kamptidspunktene for kvartfinalene i OL.

  • Søndag 4. august kl. 13.48

    Innbrot i leilegheit i Bergen

    Ubedne gjester har i løpet av helga teke seg inn i ei leilegheit på Gyldenpris i Bergen. Her er det stole mellom anna ein TV og ein PC, og det har blitt rota rundt i bustaden. Politiet er på staden for åstadundersøking.

  • Søndag 4. august kl. 13.27

    Tett trafikk på E18 i Grenland

    På E18 mellom Kragerø og Drammen er det mye trafikk i retning Oslo. Ved Grenlandsområdet er det saktegående med rundt 20 minutter forsinkelse, melder Vegtrafikksentralen.

  • Søndag 4. august kl. 13.22

    HamKam rekrutterer 19-åring fra egne rekker

    Leo Haug Utkilen fra Prestrud har signert proffkontrakt med HamKam, melder klubben på egne nettsider. Midtbanespilleren kom til HamKam fra Storhamar i 2019, og har 29 kamper for rekruttlaget. – Leo elsker fotball og vi må som regel holde ham igjen så det ikke blir for mye. Hver gang vi gir ham en dag fri er han på Briskeby og trener alene eller med kamerater, sier rekruttrener Håkon Kristiansen på nettsidene om klubbens nye proffsignering.

  • Søndag 4. august kl. 13.21

    WHO: Over 175.000 dør av hete i Europa hvert år

    Over 175.000 mennesker dør av hete i Europa hvert år, sier Verdens helseorganisasjon (WHO). Det er fryktet at tallene vil øke over de neste årene.

  • Søndag 4. august kl. 13.13

    Innbrudd i bolig i Sandefjord

    I løpet av natta har det vært innbrudd i en bolig i Sandefjord sentrum. Det er stjålet blant annet smykker. Politiet har vært på stedet, og gjort åstedsundersøkelse og sikret spor.

  • Søndag 4. august kl. 13.12

    Markus Rooth etter OL-drømmen: – Det er helt feil i hodet mitt!

    Markus Rooth (22) fikk merke hvordan et OL-gull i friidrett endrer livet da han var med familien foran Triumfbuen.

  • Søndag 4. august kl. 13.07

    Minst 73 drept og hundrevis såret i nye protester i Bangladesh

    Nok en gang tar de desperat til gatene. Studentene krever rettferdighet for familiene til de drepte demonstrantene og at statsministeren går av.

  • Søndag 4. august kl. 12.57

    Blandet sjøhyttemarked: – Ikke lett i år

    I fjor var sommerhyttemarkedet «dødt», ifølge eiendomsmegler. I år er markedet noe bedre, men meglerne merker dyrtiden.

  • Søndag 4. august kl. 12.56

    Bilstans på E18

    En bil har fått stans på Grenlandsbrua på E18 i Porsgrunn. I retning Larvik var veien stengt en kort periode. Men er klokka 13 åpen for trafikk igjen, melder Vegtrafikksentralen.

  • Søndag 4. august kl. 12.45

    – Minst 100 telefoner om vannlekkasjer i Bærum

    Brannvesenet har fått mange telefoner om vannlekkasjer søndag formiddag. – Jeg har ikke nøyaktig tall, men jeg vil anslå at det er minst 100 adresser som har fått vann inn i husene sine, sier vaktkommandør i Oslo Brann- og redningsetat, Glenn Gulbrandsen, til NRK. Redningsetaten dekker også Bærum og Asker. Folk har meldt om vanninntrengning fra terrenget ved Bærums Verk, Kolsås og Lommedalen. – Det har vært travelt i dag. Det kan jeg underskrive på. Gulbrandsen sier det er vanskelig å anslå skadeomfanget. – Men at det vil koste ganske mange tusenlapper, det er sikkert. Det har vært kø for å få hjelp av Brannvesenet i Bærum i dag. – Vi klarer ikke hjelpe alle samtidig, og vi har mange på vent. Vår oppfordring er at hvis du har vann på vei inn i bolig eller kjeller, så ta kontakt med forsikringsselskapet og gjør tiltak for å begrense. Samtidig har ikke Brannvesenet fått en eneste melding om vannproblemer i forbindelse med styrtregnet i Oslo. Det var Budstikka som først skrev om saken.

  • Søndag 4. august kl. 12.45

    Flere vannlekkasjer i Bærum

    Brannvesenet har fått flere telefoner om flere vannlekkasjer søndag formiddag. Folk har meldt om vanninntrengning fra terrenget ved Bærums Verk, Kolsås og Lommedalen. Det skriver Budstikka. Vaktkommandør i Oslo brann- og redningsetat, Glenn Gulbrandsen, sier de har ikke kapasitet til å hjelpe alle. – Vår oppfordring er at hvis du har vann på vei inn i bolig eller kjeller, så ta kontakt med forsikringsselskapet og gjør tiltak for å begrense. Og legger til: – Vi klarer ikke hjelpe alle samtidig, og vi har mange på vent, sier Gulbrandsen til avisa.

  • Søndag 4. august kl. 12.42

    Tidlig menstruasjon kan øke risikoen for depresjon: – Føler seg annerledes

    Puberteten skjer tidligere nå enn før. Ny norsk studie viser at tidlig menstruasjon gir økt risiko for depresjon.

  • Søndag 4. august kl. 12.40

    Iuel med mammabeskjed etter OL-suksess: – Håper ikke jeg legger press på andre

    Under ett år etter at Amalie Iuel (30) ble mamma ved keisersnitt, var den norske profilen tilbake i OL. På 400 meter hekk tok 30-åringen seg direkte videre til semifinale for andre gang i karrieren.

  • Søndag 4. august kl. 12.00

    Åpne propper med god passform

    Topp lyd fra Galaxy Buds3.

  • Søndag 4. august kl. 11.58

    Ukraina-støtten må beregnes separat

    Norges ambisjon bør være at landets støtte til Ukraina er i toppen i Europa, både i absolutte tall og som andel av BNP.

  • Søndag 4. august kl. 11.50

    Mann var savnet i Østmarka – funnet i live

    – Savnede er funnet i live, ved Myrdammen, av søksmannskaper. Han er medtatt og helseressurser er på vei for å ivareta han. Pårørende er varslet, skriver Øst politidistrikt på X. Mannen gikk seg vill i Østmarka lørdag. Det var bakkemannskap fra sivilforsvaret som fant mannen like før klokken 12 søndag, opplyser politiet til NRK. – Ambulanse er på vei. Luftambulanse har nå ankommet funnstedet, sier operasjonsleder Melissa Krag i Øst politidistrikt. Politiet takker for stort engasjement og tips som de mener kan ha reddet liv. Mannen hadde vært i området siden lørdag formiddag. Han skal kun ha vært kledd for en dagstur, skriver NTB. Det har vært kraftige regnbyger i området i løpet av natten og det er sendt ut farevarsel for styrtregn i store deler av Østlandet. I natt og i morgentimene har ikke et helikoptersøk vært mulig på grunn av været. Men klokken 10 melder politiet at det er satt i gang et helikoptersøk. – Kona var i kontakt med ham ved 16-tiden, og da sa han at han hadde gått seg vill. Siste kontakt var ved 19-tiden, sa operasjonsleder Joakim Ormaasen til NTB søndag morgen. Nå er altså mannen funnet i fin form. Han hadde lagt seg i en gapahuk da det ble mørkt lørdag. Politiet fikk bistand fra frivillige mannskap med ulike ressurser, Sivilforsvaret og Forsvaret.

  • Søndag 4. august kl. 11.45

    Tatt på fersken etter innbrudd

    Søndag formiddag fikk politiet melding om at noen var i ferd med å bryte seg inn i en bolig på Hånes i Kristiansand. De dro til stedet, og kunne pågripe en person like i nærheten med gods som stammer fra boligen. Vedkommende er kjørt i arrest, mens politiet gjør ytterligere undersøkelser på stedet. Det opplyser politiet i Agder på X.

  • Søndag 4. august kl. 11.19

    Kasinoer kan bli lovlige i Thailand

    Thailand vurderer å legalisere kasinoer for å tiltrekke turister og skape fart i økonomien.

  • Søndag 4. august kl. 11.09

    18-åring varetektsfengslet i to uker

    En 18 år gammel mann fra Porsgrunn er varetektsfengslet i to uker. Mannen er siktet for ran, vold mot politiet, drapstrusler mot naboer, skadeverk og bæring av kniv. Siktede har erkjent straffeskyld for deler av siktelsen, men mener at han ikke husker noe på grunn av rus. 18-åringen ble senest i februar dømt til ungdomsstraff for ran, kroppsskader og trusler.

  • Søndag 4. august kl. 11.05

    NFF endrer VAR-formulering: – Det var ikke vår intensjon

    Norges Fotballforbunds formuleringer om videodømming bidro til full forvirring – og en del irritasjon. Nå har de gjort endringer etter at VG tok kontakt.

  • Søndag 4. august kl. 11.02

    Kronen svakest av toppvalutaene i 2024

    Norges valuta gjør det aller verst blant verdens mest omsatte.

  • Søndag 4. august kl. 10.59

    Turist har blitt frastjålet bil

    En tysk turist har blitt frastjålet bilen sin fra en parkeringsplass på Lade i Trondheim. Tyveriet skal ha skjedd etter klokken 05.00. Det er også stjålet mat, stoler og litt campingutstyr fra teltet til turisten. – Politiet drar til stedet for å snakke med fornærmede og gjøre noen undersøkelser, opplyser operasjonsleder hos politiet, Anlaug Oseid.

  • Søndag 4. august kl. 10.58

    Ingebrigtsen fnyser av legendens Kerr-dom: – Det må han vel si

    Jakob Asserson Ingebrigtsen tror Michael Johnson har økonomiske motiv når han kaller Josh Kerr «en bedre løper».

  • Søndag 4. august kl. 10.55

    Fem til sjukehus etter frontkollisjonen i Åsane

    Ein familie på fem blir tekne med til Haukeland universitetssjukehus for vidare undersøkingar etter trafikkulykka i Åsane, der to bilar frontkolliderte like etter 10.00. T Det er ukjent skadeomfang, men det er opplyst om at det ikkje skal vere alvorleg. Det melder Vest politidistrikt. Totalt sju personar var involverte i hendinga. Politiet melder at dei har oppretta sak og at den eine sjåføren er fråteken førarkortet. Køyretøya er fjerna. Mesta er på staden for å vurdere forholda før vegen kan opnast att. Det er ein god del oljesøl i området. Vegtrafikksentralen melder klokka 11.08 at for dei som skal til eller frå Nordhordland, så går trafikken fint forbi E39.

  • Søndag 4. august kl. 10.50

    Ammerud-skytingen: Utelukker ikke at flere våpen ble brukt

    Ingen har blitt pågrepet etter skytingen på Ammerud i Oslo fredag kveld. Politiet forsøker fortsatt å kartlegge involverte parter og få klarhet i hendelsesforløpet. Skytingen skjedde rett utenfor en boligblokk. Og på stedet ble det lagt igjen en revolver. – Per nå kan vi ikke bekrefte at den har blitt brukt i skytingen, sier krimleder Ole Magnus Danielsen i Oslo politidistrikt. – Kan det hende at flere våpen har blitt brukt? – Ja, det kan ikke utelukkes. Politiet har beskrivelser av både antatt fornærmet og gjerningsperson. Men det ønsker de ikke å gå ut med nå. – Det er i så fall noe vi vurderer om vi skal gå ut med etter hvert. Men vi gjør ikke det helt ennå, sier Danielsen.

  • Søndag 4. august kl. 10.50

    Vei åpnet etter lyktestolpe-krasj

    Veien er nå åpnet og trafikken går greit forbi etter at en bil tidligere søndag formiddag kjørte på en lyktestolpe på fylkesvei 439 ved Try i Kristiansand. Ifølge politiet ble ingen personer skadet i ulykken, men lyktestolpen lå en stund over et kjørefelt og sperret for trafikk. Dette problemet er nå løst, melder politiet i Agder på X.

  • Søndag 4. august kl. 10.50

    Bil krasjet – lyktestolpe sperrer veien

    En bil har kjørt på en lyktestolpe på fylkesvei 439 ved Try i Kristiansand. Ifølge politiet er ingen personer skadet i ulykken, men lyktestolpen ligger over et kjørefelt og sperrer dette. Veitrafikksentralen er varslet.

  • Søndag 4. august kl. 10.46

    TV 2: Knivstikkingen ved Nationaltheatret etterforskes som drapsforsøk

    Krimleder Ole Magnus Danielsen i Oslo-politiet opplyser til TV 2 at knivstikkingen ved Nationaltheatret lørdag etterforskes som et drapsforsøk. Det var en kvinne som lørdag ble knivstukket i nærheten av Nationaltheatret i Oslo sentrum. Hun ble sendt til sykehus. – Vi kommer til å prioritere å følge opp fornærmede i dag, og om hun er i stand til å la seg avhøre, sier krimlederen til TV 2. Innsatsleder Kristoffer Bang sa lørdag til NRK at det var lite som tydet på at det var en tilfeldig handling. – Vi vet ikke hva relasjonen var mellom offer og gjerningsmann, men avhør av vitner tyder på at de kjente hverandre, og at det ikke er tilfeldig det som har skjedd, sa Bang. Politiet brukte elektrosjokkvåpen for å få kontroll på det de mener er gjerningsmannen. De tok også beslag i en kniv de mener ble brukt. Flere personer ringte nødnummeret og varslet om en mulig knivstikking i Oslo sentrum lørdag.

  • Søndag 4. august kl. 10.45

    Knivstikking ved Nationaltheatret: Etterforskes som drapsforsøk

    Lørdag ble en kvinne knivstukket i Oslo sentrum.

  • Søndag 4. august kl. 10.43

    Livet som furry

  • Søndag 4. august kl. 10.41

    Opnar for manuell dirigering i Åsane

    Politiet har opna for manuell dirigering ved E16 Arnavegen i Åsane, der trafikken har stått i ro ein periode etter ei trafikkulykke. Eitt felt er opent og politiet dirigerer trafikken forbi ulykkesstaden.

  • Søndag 4. august kl. 10.36

    Tjuvholmen-knivstikkingen: Hypotesen om hatkriminalitet er styrket

    Natt til lørdag ble to menn i 20-årene knivstukket på Tjuvholmen i Oslo. Fire tenåringer er siktet for grov kroppsskade. To av dem var under 15 år. Søndag sier jourhavende jurist, Nina Henrichson Kresse, at hypotesen om at dette kan dreie seg om hatkriminalitet er styrket. – Det skyldes etterforskningsskrittene vi har gjort. Så vi mener hypotesen har styrket seg noe. Men det er fortsatt for tidlig å konkludere. Det var TV 2 som første opplyste om dette. Politiet er sparsommelige med detaljer rundt etterforskningen. Det skyldes både at saken er i en innledende fase og det er flere unge som er siktet. – De som ble varetektsfengslet i går, de er da avhørt eller gitt anledning til å forklare seg. De er i hvert fall forsøkt avhørt, sier Kresse. De to mennene som ble knivstukket er fortsatt innlagt på sykehus og er ikke livstruende skadd.

  • Søndag 4. august kl. 10.13

    Løslatt etter trusselsituasjon med kniv

    Mannen som fredag ble anholdt etter en trusselsituasjon i Gjøvik, ble løslatt lørdag, sier politiadvokat Julie Dalsveen til NRK. Fredag fikk politiet melding om at en mann skal ha blitt skadet etter å ha flyktet fra det politiet beskrev som en trusselsituasjon. Ifølge Dalsveen var det snakk om trusler fremsatt med kniv på en adresse i Gjøvik. Politiadvokaten ønsker ikke å si noe om hva som har kommet frem i avhørene av de to mennene i 20-årene. Saken blir etterforsket videre.

  • Søndag 4. august kl. 10.12

    Flere promillekontroller vest i Agder

    Politiet har i morgentimene søndag gjennomført promillekontroller både ved fylkesvei 465 i Kvinesdal og E39 i Mandal. Til sammen 80 førere er kontrollert, og ingen blåste over lovlig verdi, opplyser politiet i Agder på X.

  • Søndag 4. august kl. 10.11

    Få alvorlige redningsaksjoner på fjellet i sommer

    Nordmenn bruker ikke bare sommerferien til å dra utenlands eller på båtferie langs kysten, men også fjellet blir brukt. Røde Kors roser fjellturistene i år. Det gode været i Nord-Norge har resultert i mange oppdrag for Røde Kors Hjelpekorps, men få alvorlige redningsaksjoner, opplyser organisasjonen i en pressemelding. En foreløpig gjennomgang av hjelpekorpsenes innsats i store fjellområder viser at behovet for hjelp i sommerfjellet har vært på nivå med de siste årene. Fra 1. mai til 1. august ble det registrert 55 aksjoner i Nordland, noe som er i tråd med tidligere år. Flere turgåere trengte assistanse etter å ha skadet seg på råtten is og snø på Svartisen, Norges nest største isbre. I Sør-Norge har det vært flere leteaksjoner og henteoppdrag, blant annet i forbindelse med flommen i Bø-elva i Telemark i midten av juli, som krevde evakuering og opprettelse av en førstehjelpsstasjon. I de mest populære turområdene har behovet for ekstra innsats vært relativt lite, særlig på Trolltunga, hvor godt forebyggende arbeid har hatt effekt. Også i Jotunheimen, spesielt rundt Galdhøpiggen og Besseggen, har det vært stor aktivitet. Oppland Hjelpekorps melder at selv om flere søker hjelp, har det kun vært et par mindre hendelser i høyere fjellområder i sommer. – Flere ringer etter hjelp i tide, noe som kan være grunnen til færre store redningsoppdrag, sier operativ leder Mats Holthe i Oppland. (©NTB)

  • Søndag 4. august kl. 10.10

    Bruker helikopter i søket etter savnet mann

    Politiet skriver på X at mannen som har vært savnet siden i går, mest sannsynlig har gått inn i Østmarka ved Marikollen i Rælingen kommune. I natt og i morgentimene har ikke et helikoptersøk vært mulig på grunn av været. Men klokken 10 melder politiet at det er satt i gang et helikoptersøk. De får også bistand fra frivillige mannskap med ulike ressurser, Sivilforsvaret og Forsvaret.

  • Søndag 4. august kl. 10.10

    Frontkollisjon i Åsane – sju personar involverte

    Naudetatane rykkjer ut til ei trafikkulykke på E16 Blindheimsveien, før rundkøyring i Vågsbotn i Åsane. Det er to bilar som har frontkollidert. Det er sju personar som er involverte i hendinga. Alle er vakne og medvitne, melder Vest politidistrikt. Det er store trafikale problem på staden, og trafikken står. Ingen av bilane er køyrbare og bilbergar blir rekvirert, melder politiet, som no er framme på staden. Vegen er per no stengd og det blir jobba med å opne for manuell dirigering.

  • Søndag 4. august kl. 10.10

    Sju personar i frontkollisjon i Åsane – opnar for manuell dirigering

    Naudetatane rykte like etter 10.00 ut til ein frontkollisjon på E16 Blindheimsveien, før rundkøyring i Vågsbotn i Åsane. Det er sju personar som er involverte i hendinga. Tre av desse er barn. Alle dei involverte er vakne og medvitne, men skadegrad utover dette er ukjent, melder Vest politidistrikt. Det er uvisst om nokon av personane må til legevakt eller sjukehus. Det er store trafikale problem på staden, og trafikken står. Vegen var stengt ein periode, men det er no opna for manuell dirigering. Ingen av bilane er køyrbare og bilbergar blir rekvirert, melder politiet. Det er noko lekkasje frå bilane. Airbagen på det eine køyretøyet har blitt løyst ut. Årsaka til ulykka er enno ukjent.

  • Søndag 4. august kl. 10.10

    Sju personar i frontkollisjon i Åsane - E16 er stengt

    Naudetatane rykkjer ut til ein frontkollisjon på E16 Blindheimsveien, før rundkøyring i Vågsbotn i Åsane. Det er sju personar som er involverte i hendinga. Tre av desse er barn. Alle dei involverte er vakne og medvitne, men skadegrad utover dette er ukjent, melder Vest politidistrikt. Det er uvisst om nokon av personane må til legevakt eller sjukehus. Det er store trafikale problem på staden, og trafikken står. Ingen av bilane er køyrbare og bilbergar blir rekvirert, melder politiet. Det er noko lekkasje frå bilane. Airbagen på det eine køyretøyet har blitt løyst ut. Vegen er per no stengd og det blir jobba med å opne for manuell dirigering. Årsaka til ulykka er enno ukjent.

  • Søndag 4. august kl. 10.10

    Styrtregn på Østlandet 

    Det er meldt om fare for kraftige regnbyger og lokale variasjoner i intensitet og mengde over store deler av Østlandet, inkludert deler av Østfold. Yr melder om lokale variasjoner i intensitet og mengde, at nedbørens plassering er usikker og at været kan endres raskt. Lokalt kan nedbøren variere mellom 20 og 30 mm i timen.

  • Søndag 4. august kl. 10.10

    Fare for overvann og lokale oversvømmelser

    Det er meldt om fare for kraftige regnbyger og lokale variasjoner i intensitet og mengde over store deler av Østlandet, inkludert deler av Østfold. Dette kan medføre fare for overvann og lokale oversvømmelser, noe som kan gi lokalt vanskelige kjøreforhold og fare for vannplaning, skriver veitrafikksentralen Øst. Yr melder om lokale variasjoner i intensitet og mengde, at nedbørens plassering er usikker og at været kan endres raskt. Lokalt kan nedbøren variere mellom 20 og 30 mm i timen.

  • Søndag 4. august kl. 10.07

    Hypotesen om hatkriminalitet styrket etter knivstikkingen på Aker Brygge

    Politiet bekrefter at etterforskningen har styrket mistanken om hatmotiv bak knivstikkingen på Aker Brygge.

  • Søndag 4. august kl. 10.05

    Farevarsel for indre strøk av Vestland

    Meteorologisk institutt sender ut gult farevarsel for styrtregn. Varselet gjeld for indre strok av Vestland, og gjeld frå og med søndag morgon klokka 08.00 og fram til 16.00 i ettermiddag. Kraftige regnbyer på rundt 20 mm/t er observert i Hardanger, og dei beveger seg nordaust. Det er lokale variasjonar i intensitet og mengde, og vêret kan endre seg raskt, står det i varselet.

  • Søndag 4. august kl. 10.03

    Farevarsel om lyn

    Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel om lyn i nordlige deler av Sør-Norge fra søndag ettermiddag. Det gjelder store deler av Trøndelag. – Det er ganske sannsynlig at det blir mye lyn i Trøndelag i ettermiddag, sier vakthavende meteorolog, Geir Ottar Fagerlid, til Adresseavisen. Meteorologisk institutt varsler at faren for mye lyn vil øke fra klokken 12.00, og vil være over klokken 23.00. Det er varslet styrtregn i samme område, hvor det er ventet at nedbøren vil passere 20 millimeter i timen.

  • Søndag 4. august kl. 9.53

    Ingstad til MR-undersøkelser: – Det er dritt

    Vilde Ingstad skal søndag morgen på MR-undersøkelse etter skaden hun pådro seg i sluttminuttene mot Tyskland i OL.

  • Søndag 4. august kl. 9.50

    Pågående innbrudd i Trondheim

    Politiet rykket ut til melding om et pågående innbrudd i en bod i Trondheim klokken 09.48. – Politiet kom raskt til stedet, og har kontroll på ei dame, skriver operasjonsleder Anlaug Oseid. Klokken 10.17 opplyser Oseid at det ingenting har blitt stjålet, men at det er rotet til i bakkant av en garasje. To personer er bortvist fra stedet.

  • Søndag 4. august kl. 9.42

    Buss køyrde i bil i Bergen

    Ein buss har køyrd inn i ein parkert bil i C. Sundts gate i Bergen. Det er ikkje meldt om personskade, men politiet er på staden og undersøkjer saka.

  • Søndag 4. august kl. 9.38

    Mobiltelefon begynte å brenne – brannvesen rykte ut

    Brannvesenet rykte for kort tid sidan ut til ein kontroll i Hollendergaten i Bergen etter at det kom melding om ein mobiltelefon som hadde begynt å brenne. Brannen slutta av seg sjølv og det er ingen andre skader i bygget, melder 110 Vest.

  • Søndag 4. august kl. 9.29

    Styrtregn på Østlandet

    Det er meldt om fare for kraftige regnbyger og lokale variasjoner i intensitet og mengde over store deler av Østlandet, inkludert sørvest i Innlandet. Yr melder om lokale variasjoner i intensitet og mengde, at nedbørens plassering er usikker og at været kan endres raskt. Lokalt kan nedbøren variere mellom 20 og 30 mm i timen.

  • Søndag 4. august kl. 9.24

    Kollisjon i Oslo - riksvei 4 er åpnet igjen

    Nødetatene rykket ut etter at to personbiler kolliderte ved Rommen i Oslo søndag morgen.

  • Søndag 4. august kl. 9.24

    Styrtregn i Oslo: – Veldig, veldig glatt

    Styrtregnet kom tidligere enn forventet til Oslo. Det merkes i morgentimene.

  • Søndag 4. august kl. 9.19

    OL-friidrett, søndag 4. august

  • Søndag 4. august kl. 9.17

    Front mot front på riksvei 4 i Oslo

    Politiet meldte klokken 09.14 at to personbiler har krasjet ved Rommen i Oslo. Bilene frontkolliderte med hverandre og har fått store materielle skader. Totalt var det fem personer i bilene, sier operasjonsleder Sven Martin Ege i oslopolitiet. – De blir tilsett nå av helsevesenet, men ikke meldt om noen alvorlige skader der. Det var full stans i trafikken på riksvei 4 i begge retninger like etter ulykken. Klokken 09.37 melder politiet at veien er åpen igjen.

  • Søndag 4. august kl. 9.17

    Full stans på riksvei 4 i Oslo etter kollisjon

    Politiet melder at to personbiler har krasjet ved Rommen i Oslo. Bilene frontkolliderte med hverandre og har fått store materielle skader. Totalt var det fem personer i bilene, sier operasjonsleder Sven Martin Ege i oslopolitiet. – De blir tilsett nå av helsevesenet, men ikke meldt om noen alvorlige skader der. Det er full stans i trafikken på riksvei 4 i begge retninger. Bilberger på vei.

  • Søndag 4. august kl. 9.02

    Ferjesambandet Stårheim – Isane innstilt

    Fv. 616 ferjesambandet Stårheim – Isane er innstilt inntil vidare grunna driftsproblem, melder Vegtrafikksentralen.

  • Søndag 4. august kl. 9.01

    – Tvedestrand tvinger boligeierne til å gå til sak

    Huseierne-sjefen mener politikerne rømmer unna økonomiske forpliktelser når de velger ikke å betale tilbake feilaktig eiendomsskatt.

  • Søndag 4. august kl. 8.59

    Trump om fangeutvekslingen: – Gjorde noen forferdelige avtaler

    Republikanernes presidentkandidat sparte ikke på rosen til Russlands president under en tale i Georgia etter fangeutvekslingen.

  • Søndag 4. august kl. 8.50

    OL-helten Rooth: – Jeg hadde aldri klart det uten dem

    Markus Rooth (22) bor fortsatt hos foreldrene sine og tror det er nøkkelen bak sensasjonen i Paris. Han håper OL-gullet ikke forandrer livet.

  • Søndag 4. august kl. 8.48

    Arrestert etter slagsmål i Pollen

    En person havnet i arresten etter et slagsmål i Pollen i Arendal natt til søndag. Politiet rykket ut med flere patruljer og fikk kontroll på flere personer. En av dem hadde på seg kniv. Det opplyser politiet i Agder på X.

  • Søndag 4. august kl. 8.37

    Tunnel åpnet igjen etter motorstans

    Teistedalstunnelen på E39 ved Fedafjord i Kvinesdal er nå åpen igjen i begge retninger, etter at en bil fikk motorstans inne i tunnelen tidligere søndag morgen. Det opplyser politiet i Agder på X.

  • Søndag 4. august kl. 8.37

    Tunnel på E39 stengt i Kvinesdal

    Teistedalstunnelen på E39 ved Fedafjord i Kvinesdal er stengt i østgående retning fordi en bil har fått motorstans i tunnelen. Bilberger og politiet er på vei til stedet for å få åpne veien raskest mulig, opplyser politiet i Agder på X.

  • Søndag 4. august kl. 8.33

    Mistet båtførerbeviset etter promillekontroll

    I Arendal mistet en person båtførerbeviset sitt etter at vedkommende blåste over lovlig verdi i en kontroll natt til søndag. Politibåten i Arendal stanset også en annen båtfører natt til søndag, og også han blåste over lovlig verdi og blir anmeldt. I Kristiansand kontrollerte politibåten 13 båter i løpet av vakta. Det resulterte i en bot for manglende flytemiddel, og en båtfører som ble anmeldt for å ha kjørt båt i påvirket tilstand.

  • Søndag 4. august kl. 8.31

    Promillekøyring i Odda

    Politiet kom i natt over ein mann i Odda som flytta på ein bil. Då dei tok kontakt med vedkommande, synte det seg at mannen i 30-åra var rusa, seier operasjonsleiar Knut Dahl- Michelsen i Vest politidistrikt.

  • Søndag 4. august kl. 8.29

    Tre personar i drukkenskapsarresten

    Tre personar hamna i drukkenskapsarresten i Bergen i natt. Elles har det vore ein del bråk og hendingar, men ingen valdsepisodar i Vestland, seier operasjonsleiar Knut Dahl-Michelsen i Vest politidistrikt.

  • Søndag 4. august kl. 8.22

    Bil hamna på jorde- mistenkjer kvinne for fyll

    Ein kvinne er mistenkt for å ha køyrd bil i rusa tilstand i natt. Kvinna køyrde utpå eit jorde i Bømlo og ein patrulje kom i kontakt med henne. Det blir oppretta sak og kvinna er fråteken førarkortet.

  • Søndag 4. august kl. 8.22

    Kjørte full hjem fra fest

    En bil kjørte ut av veibanen sent natt til søndag på Østre Råstadvei i Sandefjord. Fører, som var en mann i 60-årene, blåste til over lovlig verdi på alkometer. Han skal ha vært på fest, opplyser politiet. Han ble tatt med til legevakt for sjekk, men fremsto uskadet. Sak opprettes, melder politiet.

  • Søndag 4. august kl. 8.20

    Tatt med narkotika i Kristiansand

    Politiet har pågrepet en mann på havna i Kristiansand. Det skjer etter at tollvesenet tidligere natt til søndag stanset en mann som hadde på seg mindre mengder narkotika fra utlandet. Det opplyser politiet i Agder på X.

  • Søndag 4. august kl. 8.17

    Manøvrerte båt med høy promille

    En lokal mann i tretti år er anmeldt etter å ha manøvrert en båt med for høy promille i Iddefjorden sent lørdag kveld. Han ble stanset av politiet mellom Knivsøya og Brattøya og blåste da til godt over lovlig grense, opplyser politiet. Han ble tatt med til land og avhørt og deretter sendt hjem. Båten ble parkert for kvelden. For båter under 15 meter kan du maksimalt ha en promille på 0,8.

  • Søndag 4. august kl. 8.15

    Barna våre fortjener bedre forbilder

    Jeg får så vondt av at min fjorten år gamle datter vokser opp med influencere som romantiserer plastisk kirurgi.

  • Søndag 4. august kl. 8.14

    Nektet å si navnet sitt – havnet i arresten

    Politiet mottok i morgentimene søndag meldinger om krangling i en bolig i Lindesnes, og dro til stedet. Her traff de en overstadig beruset mann, som nektet å si navnet sitt. Han ble derfor tatt med i arresten, opplyser politiet i Agder på X.

  • Søndag 4. august kl. 8.12

    Flere trafikkuhell i Rogaland gjennom natten

    Stavanger: Klokken 02.55 rykket politiet ut på melding om trafikkulykke på Hundvåg ring. Én bil var involvert i hendelsen, og føreren fremstod som uskadet - etter å ha kjørt inn i et skilt. Bømlo: En kvinne i 30-årene fikk førerkortet beslaglagt etter å ha kjørt ut av veien og inn på et jorde. Politiet mente hun fremsto som alkoholpåvirket og ble fremstilt for blodprøvetaking. Suldal: Politiet kom i kontakt med en bilfører som hadde kjørt i grøften på Sand. Føreren, en mann i 40-årene, fremstod påvirket og ble anmeldt for kjøring i alkoholpåvirket tilstand, samt kjøring uten førerkort.

  • Søndag 4. august kl. 8.09

    Flere ungdommer i slagsmål i Tønsberg

    Klokka halv tolv lørdag kveld var flere ungdommer i slagsmål på Tolvsrød i Tønsberg. To personer ble skadet og en ble sendt ti sykehus for sjekk. Han fremstår ikke alvorlig skadet, opplyste politiet. Slagsmålet har startet på gateplan, og flere kom til fra ulike fester i nærområdet.

  • Søndag 4. august kl. 8.09

    Politikontroll på Mjøsa

    Lørdag kveld og natt til søndag patruljerte politiet på Mjøsa utenfor Hamar med båt. Her sjekket de 18 båter. To av båtførerene, begge menn i 40-årene, ble anmeldt, mistenkt for å ha kjørt båt i ruset tilstand. Og hvis du skulle lure: For båter under 15 meter kan du maksimalt ha en promille på 0,8; mens for større båter og skip er promillegrensen 0,2.

  • Søndag 4. august kl. 8.07

    Flere bortvisninger i natt

    Både i Foynhagen i Tønsberg og Wrightegaarden i Langesund måtte politiet gi flere bortvisninger lørdag kveld, på grunn av ordenforstyrrelser og utagerende adferd. På Fjordfesten i Sandefjord ble det gitt fire bortvisninger gjennom hele kvelden, ellers var det generell god stemning, melder politiet. Kvart over to i natt ble en mann i 20-årene bortvist fra Notodden sentrum etter å ha vært i basketak med sin egen bror.

  • Søndag 4. august kl. 8.03

    Sjåfør køyrde av vegen – mistenkjer rus

    Ein bil køyrde av vegen i Nøstegaten i Bergen i natt. Sjåføren, ei kvinne i 20- åra, viste seg å vere rusa. Politiet opprettar sak. Kvinna mister førarkortet og blir politimeld for køyring i rusa tilstand.

  • Søndag 4. august kl. 7.51

    Knivstikking på Sofienberg – én skadet

    Politiet bekrefter overfor VG at en mann i 30-årene er sendt til sykehus.

  • Søndag 4. august kl. 7.51

    Knivstikking på Sofienberg

    Politiet er på stedet sammen med helse.

  • Søndag 4. august kl. 7.51

    Politiet: Mann knivstukket på Grünerløkka i Oslo

    Oslo-politiet har rykket ut til en voldshendelse på Sofienberg i bydel Grünerløkka. – Er på stedet sammen med helse, skriver Oslo-politiet i politiloggen. Operasjonsleder Sven Martin Ege opplyser til NRK at en mann er knivstukket i armen. – Mannen virker oppegående, sier Ege. Fornærmede er i 30-årene. Politiet har tatt kontroll på en annen person som var på stedet. Det er ukjent for politiet om personene har kjennskap til hverandre, men i forkant av knivstikkingen skal det ha vært en voldshendelse, opplyser operasjonslederen. – Videre etterforskning må avklare hendelsesforløpet, sier Ege. Fornærmede er kjørt til sykehus.

  • Søndag 4. august kl. 7.39

    Broren til den drepte mannen i Alicante: – En familie som er ødelagt

    – Jeg fikk sjokk, sier mannen om å få beskjeden om at broren var drept.

  • Søndag 4. august kl. 7.36

    Én drept og flere såret etter knivangrep i Tel Aviv

    Den antatte gjerningsmannen er en palestiner fra Vestbredden.

  • Søndag 4. august kl. 7.20

    Podkast: Fascismen som ikke vil dø

    Hvorfor kommer høyreekstremismen alltid tilbake?

  • Søndag 4. august kl. 7.09

    Labert issalg i juli: – Kommer ikke til å fremstå som noen drømmemåned

    Ustabilt vær la en demper på issalget i årets viktigste feriemåned.

  • Søndag 4. august kl. 6.08

    Raseri mot tysk OL-takling: – Helt ordinær

    (Norge-Tyskland 30–18) Håndballekspert og topptrener Ole Gustav Gjekstad støtter ikke raseriet mot den tyske taklingen som satte Vilde Ingstad ut av spill.

  • Søndag 4. august kl. 6.00

    Leteaksjon etter savnet mann i Lørenskog

    Det pågår en leteaksjon etter en mann som har gått seg vill i Østmarka i Lørenskog. Mannen har vært i området siden lørdag formiddag. Han skal kun være kledd for en dagstur, skriver NTB. Det har vært kraftige regnbyger i området i løpet av natten og det er sendt ut farevarsel for styrtregn i store deler av Østlandet. – Kona var i kontakt med ham ved 16-tiden, og da sa han at han hadde gått seg vill. Siste kontakt var ved 19-tiden, sier operasjonsleder Joakim Ormaasen til NTB søndag morgen. Både politiet og letemannskaper fra den frivillige redningstjenesten har vært i søk etter mannen siden i går kveld. Også hundepatruljer og helikoptre har deltatt. – Det har ikke vært mulig å bruke helikopter de siste timene på grunn av været, men vi håper å få et redningshelikopter i luften etter hvert. Vi vil også intensivere letingen og øke antall mannskaper fra morgenen av, sier Ormaasen.

  • Søndag 4. august kl. 5.33

    Unntakstilstand i Florida

    Stormen Debby kan bli orkan før den treffer land.

  • Søndag 4. august kl. 5.00

    Stor lyd til hagen: Vi tester større bluetooth-høyttalere

    Sommeren er høytid for utendørsaktiviteter. Enten det er grilling i hagen, piknik i parken eller late dager på stranden, er det mange som setter pris på litt musikk i bakgrunnen.

  • Søndag 4. august kl. 4.58

    Far og datter funnet etter leteaksjon ved Besseggen

    Den filippinske faren og hans datter er funnet etter leteaksjonen ved Besseggen i Vågå i Innlandet, melder politiet. Begge er i god behold. Funnet ble gjort av et redningshelikopter. – Politiet takker de frivillige som deltok i søket, skriver politiet.

  • Søndag 4. august kl. 4.38

    Øker parkeringsavgiften på OUS: – Jeg har vurdert å slutte

    Ansatte på Oslo Universitetssykehus må nå betale 40 prosent mer for å parkere på jobb.

  • Søndag 4. august kl. 3.38

    Liverpool kjørte over Manchester United

    (Manchester United – Liverpool 0–3) De røde djevlene klarte ikke å stoppe Arne Slots gutter i generalprøven.

  • Søndag 4. august kl. 2.35

    Savnet i fjellet i Vågå

    To turister var savnet etter at de ikke kom tilbake etter å ha gått over et fjell i Vågå.

  • Søndag 4. august kl. 2.33

    Til sykehus etter vold i Haugesund

    Politiet melder at det har vært en voldshendelse i Haugesund sentrum. En mann i 30-årene er sendt til sykehus. To menn i 20-årene er pågrepet og siktet. – Politiet gjennomfører vitneavhør og gjør videre etterforskningsskritt, skriver politiet.

  • Søndag 4. august kl. 2.22

    Leteaksjon etter utenlandske turister ved Besseggen

    To turister er savnet etter at de ikke kom tilbake etter å ha gått over Besseggen.

  • Søndag 4. august kl. 2.02

    Leteaksjon etter utenlandske turister ved Besseggen

    Politiet har iverksatt en leteaksjon etter en mann i 50-årene og hans datter på Vågå i Innlandet. Begge er fra Filippinene. Turistene kom ikke tilbake til Gjendesheim etter å ha gått over Besseggen fra Memurubu. – De tok båten fra Gjendesheim klokken 07.45 lørdag morgen, og skulle bruke dagen på å gå tilbake igjen, men har ikke kommet tilbake til resten av vennene sine på Gjendesheim, sier operasjonsleder Christian Svarstad. Det var de savnedes kone og mor som meldte fra til politiet. Et redningshelikopter fra Ørlandet deltar i søket. Tidligere deltok også en luftambulanse. – I tillegg har vi flere droner, både politidroner og fra frivillige. Vi har akkurat fått ut frivillige søksmannskaper som skal søke gjennom det aktuelle området, sier Svarstad litt over klokken 03. De savnede skal være kledd etter forholdene. – Det er oppholdsvær, høyt skydekke og omtrent 7–8 grader. Relativt gode værforhold tatt i betraktning høyden de befinner seg i, sier Svarstad.