Nyheter:

  • Fredag 2. august kl. 23.37

    NRK: Helomvending etter Nordås-bråket før OL – Per Svela er i Paris

    Narve Gilje Nordås-hjelper Per Svela har fått akkreditering og er på plass i Paris.

  • Fredag 2. august kl. 23.37

    NRK: Helomvending etter Nordås-bråket før OL – Per Svela er i Paris

    Narve Gilje Nordås-hjelper Per Svela har fått akkreditering og er på plass i Paris.

  • Fredag 2. august kl. 23.12

    Stygge scener da Frankrike slo Argentina: – Virkelig ikke fornøyd

    (Frankrike – Argentina 1–0) Frankrike sendte Argentina ut av OL. Like etter kampslutt ble det fryktelig ampert.

  • Fredag 2. august kl. 23.06

    Politiet har fortsatt ikke funnet de involverte i skyteepisode

    Per klokken 23 har politiet fortsatt ikke funnet de involverte i en skyteepisode på Ammerud i Oslo fredag kveld. – Vi har fortsatt ikke kontroll på verken fornærmede eller mistenkte i saken per nå, sier innsatsleder Kristoffer Bang til NRK. Politiet vet foreløpig ikke helt hva som har skjedd. – Men vi vet iallfall at det har blitt avfyrt en betydelig mengde skudd på utsiden av blokken her, sier Bang. De søker fortsatt etter de involverte, men trapper ned aktiviteten.

  • Fredag 2. august kl. 22.51

    Redusert framkomst på fleire vegar laurdag 3. august

    Laurdag 3. august blir triatlonen Norseman arrangert, der utøvarane skal ta seg frå Eidfjord i Vestland til Austebygde i Telemark. Utøvarane skal mellom anna forbi Dyranut, Geilo og Dagali. Det kan gi redusert framkomst på rv. 7, fv. 40 og fv. 2814, mellom kl. 06.00 og 17.00, melder Statens vegvesen.

  • Fredag 2. august kl. 22.43

    England: Opptøyer ved politistasjon

    Fredag kveld var det store opptøyer i Sunderland.

  • Fredag 2. august kl. 22.34

    Rødt kort og dramatisk tap: – Ikke noen fine scener

    (Norge-Egypt 25–26) Håndballgutta falt i sluttminuttene, og Magnus Gullerud beklaget etter å ha blitt utvist for farlig spill.

  • Fredag 2. august kl. 22.34

    Fikk 6 i snitt etter 6 år i Norge

    Tariq (19) kom til Norge i desember 2017. Nå har han kommet inn på medisinstudiet i Oslo.

  • Fredag 2. august kl. 22.29

    Sveriges ambassade forlater Libanon

    Den svenske ambassaden i Libanon stenger, melder TV4 Nyhetene.

  • Fredag 2. august kl. 22.04

    MC og bil involvert i trafikkulykke

    En bil og en MC skal ha vært i en trafikkulykke på E18 ved Harebakken i Arendal, melder politiet. Det er ikke meldt om alvorlig personskade. MC-fører har blitt tatt med til sykehuset for videre undersøkelser. Ulykken skal ha skjedd ved påkjøringsrampen sørgående retning.

  • Fredag 2. august kl. 22.02

    Melding om brann i hytte i Sandnes

    Til NRK sier vaktleder Svein Nesse at det var hytteeieren selv som tok kontakt med nødetatene fra hytta. – Det kommer røyk ut fra veggen ved siden av pipa, sier Nesse, som sier at brannvesenet nå er i ferd med å rive veggen. Politiet i Sør-Vest meldte 22.00 om en brann i en hytte i Usken, en øy i Sandnes kommune. Brannvesenet skriver i en melding at hytten ligger på Uskaveien, og at mannskap fra Riska i Sandnes og Varmen stasjon i Stavanger rykket ut. Usken er en øy nær Hommersåk med båtforbindelse til Stavanger og Hommersåk.

  • Fredag 2. august kl. 21.50

    Slåsskamp på Steinkjer stasjon

    Klokken 21.45 fredag kveld rykker politiet etter melding om slåsskamp mellom fire ungdommer på Steinkjer stasjon. De fire skal ha vært om bord i toget og etterlatt seg rot og søl forut for slagsmålet. Ingen skal være skadd som følge av bråket, opplyser operasjonsleder Einar Larsen Røstum. – Politiet har kontroll på to av ungdommene. Vi vet også hvem de to siste er, skriver Røstum. – Politiet jobber med å kartlegge bakgrunnen for hendelsen.

  • Fredag 2. august kl. 21.44

    Motorsyklist har kjørt i grøfta

    Politiet og ambulanse rykker etter melding om en MC som har kjørt i grøfta langs Hemnevegen. – Fører er oppe og går, opplyser operasjonsleder Einar Larsen Røstum.

  • Fredag 2. august kl. 21.38

    Lillehammer klare for Norway Cup-finale

    Gutter 17-laget til Lillehammer Fotballklubb vant fredag sin semifinale i Norway Cup med 1-0 mot Sotra. Dermed er Lillehammer klare for finalespill. Den kampen går lørdag klokka 1630 og motstander er Førde.

  • Fredag 2. august kl. 21.28

    Brann i sparkesykkel i Klepp

    Brannvesenet fra Bryne rykket ut til en brann i en sparkesykkel i Heiamarka i Klepp kommune klokken 21.22 fredag kveld. Brannen skal være slukket, skriver politiet i Sør-Vest klokken 21.35. Sparkesykkelen stod parkert inne i et garasjeanlegg..

  • Fredag 2. august kl. 21.26

    Barth Eide om spionavtalen: Norge hadde «en stor fisk»

    Spillet for å få til den historiske fangeutvekslingen har pågått i lang tid. Ifølge utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) hadde Norge et av de viktige kortene som gjorde at avtalen ble mulig.

  • Fredag 2. august kl. 20.58

    Leticia Carvalho skal lede ISA

    Det har vært en dramatisk kamp om ledervervet i den internasjonale havbunnsmyndigheten (ISA). Nå er det klart hvem lederen for den neste perioden blir.

  • Fredag 2. august kl. 20.40

    Mol og Sørum slo kontroversiell motstander: – Ganske høy pipekonsert

    (Mol/Sørum-Immers/van de Velde 2–0) Den voldtektsdømte motstanderen ble pepet på – igjen, igjen og igjen. Makkeren hans er skuffet over publikum.

  • Fredag 2. august kl. 20.29

    Tiktok saksøkes av amerikanske myndigheter

    Myndighetene i USA mener at den populære appen har drevet ulovlig innsamling av data fra barn.

  • Fredag 2. august kl. 20.23

    Flere skudd avfyrt i Oslo: – Drittlei

    Det har blitt avfyrt skudd på Ammerud.

  • Fredag 2. august kl. 20.21

    Melding om skudd på Ammerud

    Politiet er på Ammerud i sammenheng med flere meldinger om smell. Ifølge vitner skal en person trolig ha avfyrt flere skudd med skytevåpen utendørs. Politiet har ikke kontroll på fornærmede eller gjerningsperson. Politiet gjennomfører søk i område med bevæpnede ressurser.

  • Fredag 2. august kl. 20.14

    Røykutvikling i buss i Bærum

    Brannvesenet er på Gamle Solbergvei hvor det har vært røykutvikling fra en buss. Røyken skal ha kommet fra bak i bussen. – Ingen åpne flammer, sier brannvesenet. Ingen personer er skadet. En bussjåfør skal ha forsøkt å stoppe røykutviklingen før brannvesenet ankom stedet. Røykutviklingen har avtatt og det fremstår udramatisk

  • Fredag 2. august kl. 20.12

    Nå kommer regnet tilbake – og her blir det verst

    I løpet av helgen blir det værskifte flere steder i landet.

  • Fredag 2. august kl. 20.02

    Innbrudd i hus i Horten

    Litt over klokka fire i ettermiddag fikk politiet melding om at uvedkommende hadde brutt seg inn i et hus i Horten. Det har skjedd i løpet av de siste fem dagene og det var rotet mye i flere rom. Et vindu var brutt opp, og smykker, klokker og bunadssølv var stjålet. Politiet har fortatt åstedsundersøkelse og saken er anmeldt.

  • Fredag 2. august kl. 20.01

    Når vil krigen ta slutt?

    Det har vært kontrastenes uke i Gaza.

  • Fredag 2. august kl. 19.55

    90.000 har besøkt Kunstsiloen

    Kunstsiloen har hatt nesten 90.000 besøkende siden de åpnet dørene, skriver Fædrelandsvennen. Målet deres var 150.000 besøkende i 2024. Så langt er de i rute.

  • Fredag 2. august kl. 19.54

    Melding om trafikkulykke mellom MC og elsparkesykkel.

    Nødetatene er på vei til Helgesens gate på Sofienberg. Der er det er meldt om trafikkulykke mellom motorsykkel og elsparkesykkel. Det skriver politiet på X.

  • Fredag 2. august kl. 19.40

    Garasje totalskadd i brann

    Brannen i en garasje på Lena er slukket. Politiet melder at bygningen er totalskadet, men at det ikke er noen personskader. Saken skal etterforskes.

  • Fredag 2. august kl. 19.37

    En av de løslatte fangene: – Ble deportert fra Russland mot min vilje

    Den russiske opposisjonspolitikeren Ilja Jasjin er tydelig preget da han møter pressen fredag.

  • Fredag 2. august kl. 19.33

    Ny spiller klar for Odd

    Sheriff Sinyan (28) har signert på en avtale med Odd ut 2024. Den norsk-gambiske midtstopperen har spilt i både Molde og Lillestrøm. Det siste året i Slavia Praha. Det melder Odd på sine nettsider. – Han er en moderne midtstopper som er like god til å forsvare seg til å angripe, og er en komplett forsvarsspiller sånn sett. Sheriff har opparbeidet seg bra med erfaring og vil komme inn og gi oss kvalitet både i form av det som skjer med og uten ball, sier trener Kenneth Dokken.

  • Fredag 2. august kl. 19.29

    Kulturministeren til sykkelrittet Arctic Race of Norway

    Kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery (Ap) besøker blant annet Arctic Race of Norway Village, kjører etappen fra Bodø til Rognan med Dag Otto Lauritzen i TV2-bilen, og deler ut premier i etterkant. Også næringsminister Cecilie Myrseth (Ap) skal til Arctic Race Norway i Bodø. Arctic Race of Norway arrangeres i Salten i Nordland fra lørdag til onsdag neste uke.

  • Fredag 2. august kl. 19.28

    Sjå TV-nyheitene frå Rogaland

  • Fredag 2. august kl. 19.27

    E39 i Tysvær er opna

    Oppdatering klokka 22.05: Vegen er opna. E39 ved Grinde har vore stengt i heile fredag ettermiddag etter ei alvorleg ulukke. Årsaka er at ulukkesgruppa i Statens vegvesen undersøker staden. Operasjonsleiar i Sør-Vest politidistrikt, John Laurits Ask, opplyste til NRK klokka 19.20 at vegen kjem til å vere stengd i om lag ein time til. Klokka 21.41 skriv politiet at ulykkesgruppa er ferdig på staden. Bilbergar arbeider med å få opna vegen att.

  • Fredag 2. august kl. 19.27

    E39 i Tysvær opnar truleg om ein time

    E39 ved Grinde har vore stengt i heile ettermiddag etter ei alvorleg ulukke. Årsaka er at ulukkesgruppa i Statens vegvesen undersøker staden. Operasjonsleiar i Sør-Vest politidistrikt, John Laurits Ask, opplyste til NRK klokka 19.20 at vegen kjem til å vere stengd i om lag ein time til. Klokka 21.41 skriv politiet at ulykkesgruppa er ferdig på staden. Bilbergar arbeider med å få opna vegen att.

  • Fredag 2. august kl. 19.26

    Kamala Harris har sikret nominasjonen som Demokratenes presidentkandidat

    Visepresident Kamala Harris har sikret seg nok stemmer å sikre nominasjonen som Demokratenes presidentkandidat, opplyser partiet fredag.

  • Fredag 2. august kl. 19.25

    Redningsaksjon i Helgelandstrappa

    Det pågår en redningsaksjon i Helgelandstrappa, melder flere øyenvitner ved 18-tiden fredag. Ambulansepersonell og et redningshelikopter er observert på stedet, mellom «H.M. Dronningens plass» og toppen av skaret, melder Helgelendingen. Hovedredningssentralen Nord-Norge har bistått et helseoppdrag i Helgelandstrappa da en turgåer skal ha blitt akutt syk. – Turgåeren er under behandling i redningshelikopteret og på tur til sykehus, sier Tore Wangsfjord ved HRS Nord-Norge til NRK.

  • Fredag 2. august kl. 19.23

    Ulykke ved Gaulosen

    Politiet har fått melding om en person som er dratt opp av sjøen ved Gaulosen i Melhus. Mulig drukningsulykke. Nødetatene rykker ut til stedet.

  • Fredag 2. august kl. 19.23

    Ulykke ved Øysand i Melhus

    Politiet har fått melding om en person som er dratt opp av sjøen ved Øysand i Melhus. Mulig drukningsulykke. Nødetatene er på stedet stedet.

  • Fredag 2. august kl. 19.23

    En person dratt opp av sjøen i Trondheim: – Livet sto ikke til å redde

    Ambulanse og politi er fremme på stedet.

  • Fredag 2. august kl. 19.22

    Bil med campingvogn fikk stans i tunnel

    En bil med en campingvogn har fått stans på E18 i Steinsåstunnelen østgående retning i Lillesand, melder politiet. Bilen står i en nødlomme og bilberging er varslet.

  • Fredag 2. august kl. 19.18

    Sjå Vestlandsrevyen kl. 19.30

    Musikkfestivalen Beyond the Gates fyller Bergen med svartkledde metalfans desse dagane. I kveld speler både Enslaved og Satyricon i byen si finkulturelle storstove, Grieghallen. Sjå meir i Vestlandsrevyen. Programleiar er Silje Rognsvåg.

  • Fredag 2. august kl. 19.14

    Person slo ansiktet etter fall på elsparkesykkel

    Nødetatene er i Thereses gate på Bislett i forbindelse med en trafikkulykke. En person er i følge politiet forslått i ansiktet, etter fall på elsparkesykkel. Trolig har sparkesyklisten hektet i et skilt, falt av sykkelen og trolig vært bevistløs en kort periode. – Fører er bevist og blir undersøkt av ambulanse, skriver politiet. Ulykken framstår som en singelulykke.

  • Fredag 2. august kl. 19.14

    Person fremstår skadet etter fall på elsparkesykkel på Bislett

    Nødetatene er i Thereses gate på Bislett i forbindelse med en trafikkulykke. En person framstår skadet etter fall på elsparkesykkel. – Fører er bevist og blir undersøkt av ambulanse, skriver politiet.

  • Fredag 2. august kl. 19.14

    Person til legevakt etter fall på elsparkesykkel

    Nødetatene er i Thereses gate på Bislett i forbindelse med en trafikkulykke. En person er ifølge politiet forslått i ansiktet, etter fall på elsparkesykkel. Trolig har sparkesyklisten hektet i et skilt, falt av sykkelen og trolig vært bevisstløs en kort periode. – Fører er bevist og blir undersøkt av ambulanse, skriver politiet. Ulykken framstår som en singelulykke. Sparkesyklist kjøres til legevakt for sjekk, melder politiet.

  • Fredag 2. august kl. 19.03

    Tenåringer siktet for nesten 80 straffbare forhold

    Politiet i Trøndelag tror to tenåringer fra Stjørdal står bak nær 80 straffbare forhold i distriktet på få måneder. Tenåringene ble pågrepet og varetektsfengslet sist fredag. Den ene tenåringen anket, men denne ble forkastet av Frostating lagmannsrett på fredag, skriver Trønder Avisa. Tenåringene er pågrepet og løslatt flere ganger de siste månedene, men nå er begge varetektsfengslet fram til 23. august. Siktelsen mot den ene av de to omfatter i alt 44 straffbare forhold: ran, vold, ulovlig bevæpning på offentlig sted og flere tyverier av ulik alvorlighetsgrad. De fleste forholdene tenåringene er siktet for har skjedd i området Malvik-Stjørdal-Steinkjer. Etterforskningsleder Annar Sparby i Trøndelag politidistrikt forteller at tenåringene sammen kan stå bak opp til 80 straffbare forhold. Han er oppgitt over hvordan saken mot tenåringene har eskalert. – Vi har ikke verktøy nok til å håndtere ungdommer under 18 år, med kriminell atferd som ikke går an å korrigere, sier han. Ifølge fengslingskjennelsen har politiet blant annet funnet hansker, finlandshetter og brekkjern i oppgangen til den ene siktedes leilighet. Lagmannsretten mener den ene tenåringen har et rusmisbruk som krever behandling og at gjentakelsesfaren er stor. (©NTB)

  • Fredag 2. august kl. 18.43

    Brann i garasje på Lena

    Det er meldt om en brann i en garasje på Lena i Østre Toten. Politiet opplyser at nødetatene er på veg. Det skal ikke være fare for spredning til bolighus og det er ikke meldt om noen som er skadet.

  • Fredag 2. august kl. 18.29

    Vil bygge elleve nye stadioner til fotball-VM: – Mangfoldige milliarder

    Saudi-Arabia har levert inn sin offisielle søknad om å være vertskap for fotball-VM i 2034.

  • Fredag 2. august kl. 18.26

    Motstanderens trener raser: – Det er ikke rettferdig!

    Kontroversene fortsetter rundt de to bokserne som ble utestengt fra fjorårets VM, men som nå får delta i OLs kvinneklasse.

  • Fredag 2. august kl. 18.24

    Brukte ikke redningsvest, ble bøtelagt

    Politiet gjennomførte fredag en kontroll av tre fartøyer på Mjøsa utenfor Hamar. Det endte med at to personer fikk forelegg for manglende bruk av redningsvest.

  • Fredag 2. august kl. 18.15

    Ballinciaga og David Mokel tilbake på toppen av VG-lista

    De lagde pophistorie med «Dans på bordet». Nå er de atter øverst på VG-Lista, med «Sigg».

  • Fredag 2. august kl. 18.15

    Mann mistet førerkortet etter å ha syklet på E6

    En mann i 20-årene som syklet langs E6 ved Skullerud i Oslo fredag ettermiddag, er midlertidig fratatt førerkortet. – Vi fikk den første meldingen klokken 17.07. Da befant han seg rett etter tunnelen ved Tusenfryd, opplyser operasjonsleder Bjarne Endal Pedersen i Oslo politidistrikt til NTB. Syklisten ble stanset av politiet 15 minutter senere og ble midlertidig fratatt førerkortet siden det ikke er lov til å sykle på motorveien. Syklisten er også anmeldt for brudd på vegtrafikkloven paragraf 3, om å være aktpågivende og ferdes hensynsfullt trafikken. (©NTB)

  • Fredag 2. august kl. 17.59

    Bygging av to nye bomstasjoner i gang

    Nå er byggingen av to nye bomstasjoner i Sørlandsparken i gang, skriver Fædrelandsvennen. Bommene er plassert i Grasdalen etter E18 avkjøringen fra toppen av Timenesbakken og i Sydinga nedenfor Ikea. Det er planlagt ti nye bomstasjoner til sammen i Kristiansand. De planlegges å settes i drift på nyåret.

  • Fredag 2. august kl. 17.56

    Status å være brunest mulig: Fagfolk bekymret

    Ferien er snart over. Nå skal «sommertænen» opprettholdes.

  • Fredag 2. august kl. 17.49

    Båtrace i Tønsberg

    Fredag kveld klokka 18 er det offisiell åpning av Tønsberg Båtrace. – Det er helt magisk. Jeg har ordentlig ståpels på armen, sier båtgeneral Frode Sundsdal. Det skal kjøres to klasser, formel 4 og VM-serie med formel 2. Der har det kommet 18 deltakere med tolv nasjoner fra Abu Dhabi i Midtøsten til land rundt hele Europa, forteller Sundsdal. – De kjører i en hastighet opp mot 200 km/t inne i havna, som er rundt 120 knop. Hele brygga er sikra opp. Sundsdal forteller at de har samarbeid med kommunen og alle etatene. – Dette er sikkert og trygt, men det er et actionfylt båtarrangement.

  • Fredag 2. august kl. 17.44

    Syklist til legevakt etter trafikkulykke på Lesja

    Politiet melder at det har vært et sammenstøt mellom en bil og en syklist langs E136 på Lesja. Syklisten er tatt med til legevakt for kontroll, men skal ikke være alvorlig skadet. Vegen er åpen for trafikk.

  • Fredag 2. august kl. 17.36

    Trafikkulykke på Ulefoss

    Nødetatene har rykket ut etter melding om trafikkulykke mellom to biler på Ulefoss i Nome. Fører av den ene bilen, en mann i 20-årene, har smerter i nakken og blir kjørt til lege av ambulanse. Bilen er tauet inn av bilberger. Mannen i 20-årene hadde kjørt inn i en annen bil idet denne skulle svinge av til venstre. Politiet anmelder saken.

  • Fredag 2. august kl. 17.28

    Nora Mørk om OL-skaden: – Dette er en «skattesmell»

    Nora Mørk (33) tror hun er tilbake for Norge i OL-kampen lørdag.

  • Fredag 2. august kl. 17.27

    Justin Timberlake mistet førerkortet

    Dommeren tok lappen fra Justin Timberlake da artisten møtte i retten anklaget for fyllekjøring fredag.

  • Fredag 2. august kl. 17.22

    Bil skaper nye køer på Mjøsbrua

    Politiet melder at en bil har fått motortrøbbel på E6 Mjøsbrua i nordgående retning. Trafikken går sakte forbi stedet og bilberger er på veg. Litt tidligere i dag skapte en lastebil med henger også køer etter å ha fått stans på Mjøsbrua.

  • Fredag 2. august kl. 17.20

    Trafikkulykke i Namsos

    Melding om trafikkulykke i Namsos sentrum. Nødetatene er på stedet. Det skal være en mopedbil og en personbil som er involvert. Det er to personer involvert i ulykken, opplyser politiet. – Fører av personbilen anses uskadd. Fører av mopedbilen blir tatt med til legevakten for en sjekk da den har rullet rundt på taket, skriver operasjonsleder Einar Larsen Røstum.

  • Fredag 2. august kl. 17.18

    To personer til sykehus etter trafikkulykken i Vågå

    To personer som satt i bilen som rullet rundt på riksveg 15 i Vågå i ettermiddag fraktes til sykehus for undersøkelser og behandling. Skadegraden deres er ukjent, men politiet melder at de begge er ved bevissthet og oppegående. Bilberger er underveis og trafikken flyter forbi ulykkesstedet. Politiet er på stedet og foretar undersøkelser.

  • Fredag 2. august kl. 17.15

    Utforkjøring på E6

    Politiet rykker ut etter melding om en bil som har kjørt av veien på E6 sørgående retning ved Berkåk. – Ikke snakk om personskade, opplyser operasjonsleder Einar Larsen Røstum.

  • Fredag 2. august kl. 17.15

    Rykker ut til gressbrann i Egersund

    Klokken 17.08 fredag rykket mannskap fra Egersund ut på melding om gressbrann på Helleland.

  • Fredag 2. august kl. 17.06

    Bil mot motorsykkel på Strand

    16.58 fikk Politiet i Sør-Vest melding om et trafikkuhell ved Bjørheimsvatnet. Bil mot motorsykkel. Da nødetatene kom frem var føreren tilsnakkendes og bevisst. Føreren tas med av ambulanse til sykehuset for en utvidet sjekk. Bilføreren er uskadd.

  • Fredag 2. august kl. 17.04

    MC-fører til sykehus etter kollisjon med bil på Lamberseter

    Nødetatene er i Lambertseterveien etter en kollisjon mellom en motorsykkel og en bil. Det skriver politiet på X. – Fører av motorsykkel er blitt transportert med ambulanse til sykehus, med ukjente skader.

  • Fredag 2. august kl. 17.04

    Melding om ulykke mellom MC og sykkel på Lamberseter

    Nødetatene er i Lambertseterveien etter trolig ulykke mellom sykkel og motorsykkel. – Uviss skadegrad, skriver politiet på X.

  • Fredag 2. august kl. 17.02

    Motorsyklist tatt i 141 km/t

    Utrykningspolitet stansa ein motorsyklist i god fart over Runaskaret på E39 i dag. Føraren var ein mann i 30-åra og UP målte farta til 141 kilometer i timen. Det førte til at politiet tok frå han førarkortet og oppretta sak.

  • Fredag 2. august kl. 17.01

    Trafikkulukke på Stord

    Kl. 16.53 fekk politiet melding om ei trafikkulukke ved Vikastemmo på Stord. Det er ein bil involvert i ulukka, og ein person skal ha falle ut av bilen, melder politiet. Ingen er skadd, då bilen haldt låg fart. Hendinga framstår som eit uhell. Det vart først meldt om ein bil og motorsykkel som krasja. Det viste seg å ikkje stemme.

  • Fredag 2. august kl. 17.00

    Filmanmeldelse «Coup de Chance – et lykketreff»: Unnfallende Allen

    Woody Allen (88) halter på opptråkkede stier.

  • Fredag 2. august kl. 16.57

    Nordmann drept i Spania – kona siktet

    Det opplyser spansk politi til VG.

  • Fredag 2. august kl. 16.45

    Kolstadspiller røk akillessen på nytt

    Kolstadspiller Gøran Søgard Johannessen har røket akillessen på nytt og ble operert denne uka. Han ble operert for samme skade også i vår og var godt i gang med opptreninga da uhellet skjedde på nytt. I en pressemelding fra Kolstad håndball sier spilleren at han skal komme sterkt tilbake.

  • Fredag 2. august kl. 16.44

    MC og bil involvert i trafikkulykke

    En MC og bil har vært involvert i en trafikkulykke på Kystveien i Arendal, melder politiet. Det er ikke meldt om alvorlig personskade. De to personene involvert er oppegående.

  • Fredag 2. august kl. 16.40

    Trafikkulykke i Vågå

    En bil har rullet rundt på Rv15 i Vågå. Nødetatene er på stedet og skadeomfanget er ukjent, melder politiet.

  • Fredag 2. august kl. 16.39

    Britisk politi forbereder seg på flere høyreekstreme demonstrasjoner i helgen

    Sikkerheten ved moskeer skjerpes, og politiet i Storbritannia forbereder seg på flere demonstrasjoner fra høyreekstremister etter knivdrapene i Southport.

  • Fredag 2. august kl. 16.37

    En av Norges lengstsittende ordførere er død

    Tidligere ordfører i Bindal på Helgeland, Magne Hartvig Paulsen, er død 81 år gammel. Han var ordfører for Arbeiderpartiet i kommunen i 24 år, fra 1983 til 2007. Det gjør Paulsen til en av Norges lengstsittende ordførere. Datteren opplyser til Brønnøysunds avis at faren gikk bort etter kort tids sykeleie. Paulsen ble tildelt Kongens fortjenstmedalje i sølv for sin innsats da han gikk av som ordfører i 2007. Han var også tidligere områdesjef og kaptein i Heimevernet, skriver avisen. Paulsen etterlater seg to døtre og en sønn, åtte barnebarn og åtte oldebarn.

  • Fredag 2. august kl. 16.36

    Lina (20) fra Arendal venter på studentbolig i Oslo: – Blir alternativt et friår til

    Av erfaring ordner det seg for de fleste, sier utdanningsministeren om studentenes boligknipe. Lina Søberg kjenner likevel på stresset.

  • Fredag 2. august kl. 16.31

    Pågrepet etter trusselsituasjon i Gjøvik

    Bevæpnet politi har pågrepet en person etter en trusselsituasjon i Gjøvik. Politiet skriver i en melding at trusselsituasjonen er avklart og at det ikke er fare for noen beboere i området. Personen er siktet for trusler. Operasjonsleder Bård Einar Hoft, opplyser at de rykket ut etter å ha mottatt en melding om en skadet person som selv meldte ifra til nødetatene. – Denne personer er skadet som følge av flukt i forbindelse med den trusselsituasjonen som oppstod, sier Hoft til NRK. Pågripelsen skal ha foregått uten noen form for dramatikk. – Vi er helt i startfasen av etterforskningen, så jeg ønsker ikke å kommentere noen ting rundt selve trusselsituasjonen og de involverte, sier Hoft. Politiet foretar nå undersøkelser på åstedet og skal avhøre de involverte og eventuelle vitner.

  • Fredag 2. august kl. 16.29

    Bilfører stoppet etter farlige forbikjøringer på E39

    Politiet har fått flere meldinger om en sjåfør som har tatt flere farlige forbikjøringer på E39 i Jølster. Sjåføren skal også ha kjørt sikksakk mellom kjørefeltene. Politiet rykket ut og har fått kontroll på bilføreren, som var på vei nordover, sier operasjonsleder i Vest politidistrikt, Eirik Loftsnes.

  • Fredag 2. august kl. 16.28

    En person pågrepet i Gjøvik etter trusselsituasjon

    En person skadet.

  • Fredag 2. august kl. 16.18

    Sykehusene tjente 77,6 millioner på ikke-møtt-gebyr

    Sykehusene i Helse Sør Øst tjente 77,6 millioner kroner i 2023 på gebyrer pasienter må betale når de ikke møter opp til timene, skriver Lyngdals Avis.

  • Fredag 2. august kl. 16.00

    Lastebil har fått stans på Mjøsbrua

    En lastebil med henger har fått stopp i nordgående felt på E6 på Mjøsbrua. Trafikken går vekselvis i nordgående og sørgående i ett felt. Politiet melder at både de og vegentreprenør er på veg til stedet.

  • Fredag 2. august kl. 15.59

    Mann dømt etter trafikkhendelse i Arendal

    En mann i 60-årene har blitt dømt til å betale en bot på 14.000 kroner etter en trafikkhendelse på E18 i Arendal 2. juledag i fjor, skriver Fædrelandsvennen. Han ble også fradømt retten til å kjøre bil i fire måneder. Mannen erkjente ikke straffskyld under rettssaken i Agder tingrett.

  • Fredag 2. august kl. 15.58

    Flere bobiler parkerer ulovlig på Sognsvann

    Siden mai har Bymiljøetaten skrevet ut 63 bøter til bobiler som parkerer ulovlig på Sognsvann. – Forbudet overholdes i svært liten grad, sier Bymiljøetaten til Aftenposten. Forbudet ble innført fordi Bymiljøetaten fryktet for kapasiteten på parkeringsplassen som er tiltenkt turfolk. Sporveiens parkeringsplass ved T-banestasjonen tillater fremdeles gratis parkering for bobiler og campingvogner.

  • Fredag 2. august kl. 15.55

    Avinor har overtatt Andøya lufthavn

    1. august 2024 tok Avinor over driften av Andøya lufthavn fra Forsvaret. Lufthavnen opererer nå som normalt under Avinors ledelse. Markeringen av denne milepælen ble feiret med ansatte, inviterte gjester og lokal presse til stede, skriver Avinor i en pressemelding. Endre Dahler, lufthavnsjef på Andøya, rapporterer at alt har gått knirkefritt, og flyplassen opererer som normalt. – Overtakelsen markerer avslutningen på en æra med over 65 års militær flyplassdrift, men også begynnelsen på en spennende ny fase for Andøya lufthavn, sier Dahler. Sivil aktivitet opprettholdes gjennom FOT-ruter, med Widerøe som opererer inntil seks daglige avganger/ankomster. Norwegian har også en sommerrute med to ukentlige rundturer fra Oslo lufthavn. Samtidig fortsetter Forsvaret sin satsing på Andøya som beredskaps- og øvingsbase, og samarbeidet mellom Forsvaret og Avinor vil fortsette og utvikles videre.

  • Fredag 2. august kl. 15.54

    To mistet førerkortet i Stadsbygd

    UP har gjennomført en trafikkontroll langs Rørvikveien i Stadsbygd. Dette resulterte i seks forenklete forelegg og to førerkortbeslag pga hastighetsovertredelser. Høyeste hastighet var 88 km/t i 60 sonen.

  • Fredag 2. august kl. 15.53

    Fører fikk førerkortet beslaglagt etter ulykke

    Klokken 15:50 rykket nødetatene ut til en trafikkulykke på Fylkesvei 814, ved Reinhornheia i Beiarn. Ett kjøretøy skal være involvert i ulykken. Ifølge politiet skal det ikke være snakk om store personskader. Klokken 16:15 melder politiet at de er ankommet stedet og er i kontakt med de to som var i bilen. Sjåføren fikk førerkortet beslaglagt, melder politiet. Trafikken går som normalt forbi ulykkesstedet. Politiet har gjort undersøkelser og er nå ferdig på stedet melder politiet like før klokken seks. Fører fikk førerkortet beslaglagt.

  • Fredag 2. august kl. 15.53

    Trafikkulykke i Beiarn

    Klokken 15:50 rykket nødetatene ut til en trafikkulykke på Fylkesvei 814, ved Reinhornheia i Beiarn. Ett kjøretøy skal være involvert i ulykken. Ifølge politiet skal det ikke være snakk om store personskader. Klokken 16:15 melder politiet at de er ankommet stedet og er i kontakt med de to som var i bilen. Sjåføren fikk førerkortet beslaglagt, melder politiet. Trafikken går som normalt forbi ulykkesstedet. Politiet har gjort undersøkelser og er nå ferdig på stedet melder politiet like før klokken seks.

  • Fredag 2. august kl. 15.43

    Vålerenga mot Lyn nesten utsolgt

    Billettene til fotballkampen mellom Vålerenga og Lyn er nesten utsolgt, bare et døgn etter at de ble lagt ut. Totalt er det rett under 17 000 seter på Vålerengas hjemmebane. Det er nå ingen flere billetter for Vålerenga supportere, mens det for Lyn er omtrent 1000 billetter igjen. Kampen spilles 24 august.

  • Fredag 2. august kl. 15.39

    Oslo-derby utsolgt: – Støtten har vært unik

    Nok en gang ble billettene til kampen mellom Vålerenga og Lyn revet bort på kort tid: – Viser hvilken kraft vi har, sier kommersiell leder.

  • Fredag 2. august kl. 15.39

    En siktet etter brann i Kristiansand

    En person er siktet etter en brann i et bygg på Grim i Kristiansand denne uken. Det skriver Fædrelandsvennen. Politiet mistenker at brannen var påsatt.

  • Fredag 2. august kl. 15.32

    Seilbåt rev ned strømkabel: Førte til gressbrann

    Det har oppstått en gressbrann i Skjeberg i Sarpsborg etter at en seilbåt rev ned en strømkabel. Omfanget av brannen er ukjent, men det er ikke noe som tilsier at det er snakk om en stor brann, ifølge politiet. Nødetatene er på vei til stedet. Ulykken førte til et midlertidig strømbrudd på Grimsøy. I en oppdatering like før klokken 17.00 skriver politiet at seilbåten er løsnet fra strømkabelen, og at de berørte skal ha fått strømmen tilbake.

  • Fredag 2. august kl. 15.28

    Vurderer fengsling av voldssiktet

    Politiet vurderer å be om varetektsfengsling av en mann i 30-årene som er siktet for knivstikking i Tønsberg sentrum natt til fredag. En mann i 20-årene ble kjørt til sykehus med stikkskader ved 0330-tiden. Det var vitner til knivstikkingen som meldte fra til politiet som raskt var på åstedet i Nedre Langgate. Politipatruljen satte i gang livreddende førstehjelp før ambulansen kom minutter senere. Politiet tror voldsofferet kjente gjerningsmannen, men vet foreløpig ikke årsaken til voldsepisoden. – Vitner har forklart at den siktede dro fram en kniv og stakk den fornærmede flere steder på kroppen, sier politiinspektør Magnar Pedersen til NRK. Det var opplysninger fra vitnene som førte politiet til den siktede. Han ble pågrepet i sin egen leilighet tre kvarter etter at knivstikkingen skjedde. Pedersen opplyser at politiet foreløpig ikke har funnet stikkvåpenet. Han har heller ikke fått noen tilbakemelding om hvordan det har gått med voldsofferet.

  • Fredag 2. august kl. 15.18

    Nordås til Kerr: – Du kan slå landsmannen min

    Narve Gilje Nordås (25) kom med en oppmuntring til Josh Kerr (26) etter forsøket på 1500 meter.

  • Fredag 2. august kl. 15.18

    Ikke noe kriminelt bak Strömstad-dødsfallet

    Forrige torsdag ble en norsk kvinne i 40-årene rammet av sykdom da hun var på en campingplass i Strömstad. Kvinnen ble fløyet til Kalnes sykehus i Sarpsborg, der hun senere døde. Svensk politi startet rutinemessig drapsetterforskning, fordi omstendighetene rundt dødsfallet var uklare. Nå har politiet konkludert med at det ikke har skjedd noe kriminelt. – Vi har vært i kontakt med svensk politi, og fått tilbakemeldinger om at det ikke har skjedd noe kriminelt i forbindelse med dødsfallet, sier fungerende seksjonsleder for etterforskning ved Sarpsborg politistasjon Anders Solheim til Sarpsborg Arbeiderblad.

  • Fredag 2. august kl. 15.05

    Sykkelrittet TransØsterdalen vil bli gjennomført

    Flere terrengsykkelritt er blitt avlyst i år på grunn av for liten interesse. Derfor var det usikkert om tredagersrittet TransØsterdalen ville gå som planlagt. Det er per nå 107 påmeldte deltakere og arrangøren melder at rittet vil bli gjennomført 16.-18 august på Tynset. TransØsterdalen er seedingritt både for Birken og Utrabirken. Rittet har status som Norgescup-ritt og eliten vil være på plass, melder arrangøren i en pressemelding.

  • Fredag 2. august kl. 14.45

    OL-katastrofe for Hovland: – Sjokkerende

    Viktor Hovland (26) var omtalt som verdens beste spiller for seks måneder siden. Nå sliter nordmannen i bunnen av resultatlisten etter halvspilt OL-turnering.

  • Fredag 2. august kl. 14.40

    17 sjåfører fikk fartsbøter

    Utrykningspolitiet har fredag gjennomført en fartskontroll i en skiltet 80-sone ved Hølera på E16 i Sør-Aurdal kommune. Hele 17 forenklede forelegg ble utstedt. Den høyeste hastighet var 110 km/t, melder politiet.

  • Fredag 2. august kl. 14.38

    Østfold varmest i landet

    Fredag ettermiddag er Østfold varmest i landet, ifølge statsmeteorolog Charalampos Sarchosidis. På Hvaler det er ventet høyest temperatur og gradestokken kan bikke 25 grader utover ettermiddag. – En strandtur er å anbefale i dag, sier Sarchosidis.

  • Fredag 2. august kl. 14.32

    Kraftig nedgang på Wall Street: – Dårlige nyheter er ikke lenger gode nyheter for aksjer

    Det har vært børsuro over hele verden fredag. Resesjonsfrykt og svake jobbtall preget de amerikanske aksjemarkedene.

  • Fredag 2. august kl. 14.32

    Kraftig tek-fall på Wall Street etter jobbtall

    Det er børsuro over hele verden. Stemningen på Wall Street surner ytterligere etter viktige jobbtall.

  • Fredag 2. august kl. 14.32

    Markant nedgang på Wall Street etter jobbtall

    Det er børsuro over hele verden. Stemningen på Wall Street surner ytterligere etter viktige jobbtall.

  • Fredag 2. august kl. 14.32

    Kraftig tek-fall i førhandelen på Wall Street etter jobbtall

    Det er børsuro over hele verden. Stemningen på Wall Street surner ytterligere etter viktige jobbtall.

  • Fredag 2. august kl. 14.32

    Kraftig nedgang på Wall Street etter jobbtall

    Det er børsuro over hele verden. Resesjonsfrykt og svake jobbtall preger de amerikanske aksjemarkedene.

  • Fredag 2. august kl. 14.32

    Wall Street styrer mot markant nedgang etter jobbtall

    Det er børsuro over hele verden. Pilene peker nedover i førhandelen i de amerikanske markedene også etter viktige jobbtall.

  • Fredag 2. august kl. 14.31

    Knivstikking på Ulefoss

    Politiet har pågrepet en kvinne i 30-årene etter en knivstikking på en privatadresse på Ulefoss i Nome. En mann i 30-årene blir kjørt til Skien sykehus med stikkskader. Skadene er trolig ikke livstruende, ifølge politiet. Partene kjenner hverandre, og pågripelsen foregikk uten dramatikk.

  • Fredag 2. august kl. 14.30

    En person pågrepet etter knivstikking i Nome

    Pasienten er fraktet til sykehus med stikkskader, melder politet.

  • Fredag 2. august kl. 14.30

    114.000 nye jobber i USA i juli

    «Månedens viktigste tall» var lavere enn ventet, og arbeidsledigheten stiger.

  • Fredag 2. august kl. 14.28

    Ukens låter: Charli XCX & Billie Eilish, Khalid og Sia

    Lydsporet til en het sensommerhelg er herved servert.

  • Fredag 2. august kl. 14.28

    Ingen trafikkulykke i Mysen

    Politiet meldte fredag ettermiddag at det hadde skjedd en trafikkulykke i Mysen, og at et kjøretøy med en hestehenger var involvert. Kort tid senre oppdaterte de med at det viste seg at det ikke hadde skjedd noen ulykke.

  • Fredag 2. august kl. 14.28

    Trafikkulykke i Mysen

    Nødetatene har rykket ut en trafikkulykke i Mysen. Ifølge politiet skal et kjøretøy med en hestehenger være involvert. Det er trafikale problemer på stedet.

  • Fredag 2. august kl. 14.23

    Fangebyttet: Spionbarna visste ikke at de var russiske

    Først da de var på flyet til Moskva, fikk de to barna vite at de var russiske - og ikke argentinske. Nå er de en del av den største fangeutvekslingen siden 2. verdenskrig.

  • Fredag 2. august kl. 14.18

    Utenriksdepartementet fraråder alle reiser til Israel og Palestina

    Sikkerhetssituasjonen i Israel er alvorlig og uforutsigbar, skriver UD i sitt skjerpede reiseråd.

  • Fredag 2. august kl. 14.17

    Til sjukehus etter luftsport-ulykke

    Ein mann i 50-åra er frakta til Haukeland universitetssjukehus i luftambulanse etter ei luftsportsulykke i Sogn. Politiet fekk melding via AMK klokka 13.44 om at ein paraglider skulle ha krasjlanda på ein bø ved Esefjorden i Balestrand. Pasienten skal ha vore vaken og snakka då naudetatane kom fram. Politiet er på staden og gjer undersøkingar.

  • Fredag 2. august kl. 14.17

    Paraglideren er vaken

    Naudetatane er no komne fram til paraglideren som skal ha krasjlanda ved Esefjorden i Balestrand. Ifølgje politiet skal personen vere vaken og snakkar. Skadeomfanget er elles ukjent. Politiet fekk melding om luftsportsulykka klokka 13.44. Også lufftambulanse er kalla ut.

  • Fredag 2. august kl. 14.16

    Brudd i foten for Brann-debutant

    Branns 20 år gamle back, Martin Hellan, har fått påvist et brudd i foten etter gårsdagens europacupkamp mot nederlandske Go Ahead Eagles, melder BT. Det var også 20-åringens ordentlige debut etter overgangen fra Kongsvinger i vinter. Ifølge BT er Hellan ute av spill i rundt seks uker. Backen erstattet danske Svenn Crone, som også er skadet og må opereres.

  • Fredag 2. august kl. 14.16

    Trente med kontroversiell OL-utøver før mesterskapet: – Litt rart at hun nå plutselig har «blitt gutt»

    Sunniva Hofstad (20) er rystet etter kontroversene rundt Imane Khelifs deltagelse i OL. Nå krever boksetalentet endring.

  • Fredag 2. august kl. 14.12

    Fyr i batteri i Askim

    Rundt 13.20 fredag fikk nødetatene i Askim inn en melding om brann i et batteri i Kykkelsrudveien. – Det har smelt litt, men nå brenner ikke batteriet lenger. Vi er der nå en brannbil for å kontrollere at det er slukket, sier vaktleder ved 110-sentralen Øst, Harald Mogen til Smaalenene Avis. Det antas at det er et sykkelbatteri, og batteriet skal ha blitt kastet ut av huset før det ble åpne flammer. Det er ikke meldt om personskader.

  • Fredag 2. august kl. 14.11

    Fra superhype til superflopp: – Norge har fått nok

    Nå koster panten mer enn selve produktet!

  • Fredag 2. august kl. 14.05

    Trafikken flyter igjen på E18

    Trafikken har i ettermiddag stått stille i østgående felt på E18 i Grimstad. Like etter klokken 14 meldes det om at trafikken har løst seg opp igjen.

  • Fredag 2. august kl. 13.58

    Paraglider-ulykke i Balestrand – mann flys til sykehus

    En paraglider-pilot i 50 årene har krasjet, melder Vest politidistrikt på X.

  • Fredag 2. august kl. 13.57

    Alvorlig frontkollisjon på E39 i Tysvær - én kritisk skadet

    Syv personer er involvert. En av dem er kritisk skadet, ifølge politiet.

  • Fredag 2. august kl. 13.57

    Paraglider-ulykke i Sogn

    Nødetatane og luftambulanse er på veg til Ese i Sogn etter melding om ein luftsportulukke. Ein paraglidar skal ha krasja, meldar politiet. Skadeomfaget er ikkje klart.

  • Fredag 2. august kl. 13.57

    Paraglider-ulukke i Sogn

    Naudetatane og luftambulanse er på veg til Ese i Sogndal kommune etter melding om ei luftsportulukke. Ein paraglider skal ha krasja, melder politiet. Skadeomfaget er ikkje klart.

  • Fredag 2. august kl. 13.53

    Full krangel om historisk bergensrestaurant

    Flere av byens største eiendoms- og hotellaktører skal møte i Hordaland tingrett i juni neste år. Årsaken skal være en krangel om millionbeløpene som gikk med til å restaurere Frescohallen og åpne restaurant i gamle Bergen Børs. Den prisvinnende restauranten åpnet dørene i 2022. Det er selskapet Bergen Børs Hotel som er saksøkt. Bak selskapet står den kjente hotell- og restauranteieren Kjetil Smørås. Han er saksøkt av Odfjell- og Teigland-familien, som er blant Bergens største eiendomsbesittere. De eier det bygget gjennom selskapet Torgallmenningen 2 AS. Eiendomsmilliardær Tore Odfjell forklarer til NRK at søksmålet dreier seg om en tolkning av avtalen om hvordan investeringskostnaden for restaureringen skulle fordeles mellom huseier og leietaker.Han vil ikke oppgi nøyaktig beløp, men sier kravet er over ti millioner kroner. – Det er trist at vi nå kan havne i retten, men det er resultatet når leietaker ikke vil gjøre opp det vi avtalte, sier Odfjell. Kjetil Smørås sier han ikke kjenner seg igjen i påstandene om at selskapet ikke skal ha gjort opp for seg som avtalt. – Vi ble først orientert om kostnadsoverskridelsen etter at prosjektet var sluttført, og vi opplever at huseier ikke har hatt tilstrekkelig oversikt over kostnadene, sier Smørås til NRK. Han sier også at Bergen Børs Hotel har tilbudt huseier et betydelig beløp. Huseiernes advokat, Jan Magne Isaksen i CMS Kluge, sier han ikke ønsker å kommentere saken på nåværende tidspunkt.

  • Fredag 2. august kl. 13.52

    Stillestående kø på E18

    Trafikken står stille i østgående retning på E18 i Grimstad. To biler og tre personer var involvert i en trafikkulykke ved Moholtkrysset tidligere i dag. Det er ikke meldt om alvorlige personskader. Bilberger er på stedet. Ett av feltene er stengt.

  • Fredag 2. august kl. 13.52

    Redusert fremkommelighet på E18

    Et felt er stengt i østgående retning på E18 ved Moholtkrysset i Grimstad, som følge av en trafikkulykke tidligere i dag. To biler og tre personer var involvert i ulykken. Det er ikke meldt om alvorlige personskader. Bilberger er på stedet.

  • Fredag 2. august kl. 13.52

    Datteren Emilia (14) ble drept: – Slutt å spre videoen

    Videoklipp fra natten da den svenske tenåringsjenta ble drept spres på nettet. Nå trygler moren hennes om at spredningen må stoppe.

  • Fredag 2. august kl. 13.51

    Front mot front langs E39 - fremstår alvorlig

    Nødettatene rykker ut til en trafikkulykke i Tysvær langs E39 ved Grinde. Ulykken fremstår som alvorlig, skriver politiet.

  • Fredag 2. august kl. 13.51

    Front mot front langs E39 – én kritisk skadet

    Nødetatene har rykket ut til en trafikkulykke i Tysvær langs E39 ved Grinde. Ulykken fremstår som alvorlig, skriver politiet. – Det skal være fem involverte, men alle skal være bevisste, forteller operasjonsleder i politiet, Steinar Knudsen. Det er til sammen tre biler involvert i ulykken. En av personene var fastklemt, men er blitt frigjort. Luftambulansen og flere politiressurser er på vei. Trafikken står i begge retninger, derfor anbefaler politiet anbefaler at publikum snur ved Aksdal. De fem personene som det har blitt gjort rede for vil bli tatt med til traumemottaket på grunn av høy hastighet. Politiet opplyser om at veien vil bli stengt en stund.

  • Fredag 2. august kl. 13.51

    Front mot front langs E39 – fremstår alvorlig

    Nødetatene har rykket ut til en trafikkulykke i Tysvær langs E39 ved Grinde. Ulykken fremstår som alvorlig, skriver politiet. – Det skal være fem involverte, men alle skal være bevisste, forteller operasjonsleder i politiet, Steinar Knudsen. Det er til sammen tre biler involvert i ulykken. En av personene var fastklemt, men er blitt frigjort. Luftambulansen og flere politiressurser er på vei. Trafikken står i begge retninger, derfor anbefaler politiet anbefaler at publikum snur ved Aksdal. De fem personene som det har blitt gjort rede for vil bli tatt med til traumemottaket på grunn av høy hastighet. Politiet opplyser om at veien vil bli stengt en stund.

  • Fredag 2. august kl. 13.42

    Politiet vil være bevæpnet under Arctic Race: – Tar sikkerheten på alvor

    Arctic Race of Norway arrangeres i Salten i Nordland fra lørdag til onsdag neste uke. I den forbindelse kommer politiet med flere råd til publikum. – Politiet anbefaler alle som skal ut å kjøre bil i dette området om å sette seg godt inn i når de ulike veiene er stengt, planlegge når det er best å kjøre – og være tålmodig, sier stabssjef i Nordland politidistrikt, Cathrin Nerhus Lewin, i en pressemelding. Politiet er ikke kjent med at det foreligger noen konkret trussel mot arrangementet, men vil av sikkerhetshensyn være bevæpnet. – Politiet tar sikkerheten på alvor. Vi har opparbeidet oss lang erfaring med store arrangementer og kommer til å iverksette både synlige og usynlige sikkerhetstiltak, sier Lewin. Hun har følgende råd til publikum: * Sjekk om den ruten du skal kjøre er stengt og i hvilke tidsrom * Planlegg reisen din slik at du bli minst mulig berørt av de stengte veiene. * Enten du er tilskuer eller bilist så husk å følge skilting og anvisninger. Disse er nødvendig for sikkerheten både til løperne og for deg. * Vær litt ekstra tålmodig og ta heller del i folkefesten enn å la stengte veier ødelegge for ferien din.

  • Fredag 2. august kl. 13.39

    Trafikkulykke på E18: vil bli kø

    Politiet er på vei til E18 inngående ved Strand i Bærum etter melding om et trafikkuhell. Det dreier seg om en påkjørsel bakfra. Det skal ikke være snakk om personskade. – Det vil bli en del kø i området da minst en bil ikke er kjørbar, melder politiet. Politiet oppretter sak.

  • Fredag 2. august kl. 13.36

    Dyreparken tilbakekaller produkt

    Kristiansand Dyrepark tilbakekaller produktet «Lysende ring med skalle» fordi det er fare for at små batterier kan falle ut. – Vi oppfordrer til å slutte med å bruke produktet og kontakte Dyreparken for å få tilbakebetalt beløpet, skriver Dyreparken i en pressemelding.

  • Fredag 2. august kl. 13.30

    Filmanmeldelse «Longlegs»: Ekkel-skrekk

    Denne filmen er en vellykket viral markedsføringskampanje.

  • Fredag 2. august kl. 13.26

    MC-ulykke i Tønsberg - jente (16) flys til sykehus

    Jenta er bevisst, men det mistenkes at hun har hodeskader, skriver politiet.

  • Fredag 2. august kl. 13.19

    Mardal klar for OL-finale i slegge

    Thomas Mardal frå Gloppen er klar for finalen i slegge under OL i Paris. Mardal opna med eit sterkt kast på 76,16, før han følgde opp med 76,78. Til saman tolv utøvarar skal til finalen, og 27-åringen er akkurat nett no nummer åtte. – Det smakte godt å få ut eit OK kast i ein kvalik for ein gongs skuld. Det første var eigentleg heilt greitt, og andrekastet var berre rot. Eg vurderte å avbryte kastet. No har eg rotet det til både i VM og EM, så kanskje OL er min meisterskap, sa Mardal til NTB. – Eg kan legge på eit par meter til i finalen. Eg har litt meir å gå på. Mardal har 77,97 som personleg rekord. Han tok i juni NM-gull i slegge.

  • Fredag 2. august kl. 13.13

    Turister synes det er dyrt på tross av den svake krona: – Norge har alltid vært dyrt og vil alltid være dyrt

    RONDANE (E24): Selv om kronen har svekket seg, mener bobilturister fra Europa som E24 har snakket med at det fortsatt er dyrt i Norge: – Tveegget sverd, sier NHO Reiseliv

  • Fredag 2. august kl. 13.12

    Rykket ut til røykutvikling

    Nødetatene rykket ut til Saupstad i Heimdal i Trondheim fredag ettermiddag. Årsaken var melding om røykutvikling. Operasjonsleder Bjørnar Gaasvik sier til Adresseavisa at røykutviklingen kom fra en veranda. – Det var en plate med kasserolle som hadde avgitt røyk. Siden dette skjedde utendørs var det aldri fare for personer, sier han til avisa. Brannvesenet jobber med å lufte ut leiligheten, da det skal ha kommet litt røyk inn.

  • Fredag 2. august kl. 13.12

    Rykker ut til røykutvikling

    Nødetatene rykker ut til Saupstad i Heimdal i Trondheim. Årsaken er melding om røykutvikling.

  • Fredag 2. august kl. 13.07

    Verdens heldigste kvinner

    Vi bør alle være mer takknemlige for fagfolkene som gjør det trygt å føde barn.

  • Fredag 2. august kl. 13.05

    Fare for styrtregn lørdag

    Meteorologisk institutt har gått ut med advarsel for styrtregn i Nordlige deler av Sør-Norge. De estimerer tidsperioden for styrtregnet fra lørdag formiddag til lørdag kveld. Det vil være lokale variasjoner i intensitet og mengde, og været kan endre seg raskt, opplyser Meteorologisk institutt. Torden i forbindelse med regnbygene er også ventet, særlig på ettermiddagen.

  • Fredag 2. august kl. 13.00

    Trollrock-festivalsjefen om Kaizers-nedturen: – Min feil

    Var skuffet over publikumstallet for det kostbare bandet, men sier at han tar det på egen kappe.

  • Fredag 2. august kl. 12.58

    – Kineserne fester grepet på nybilsalget i Norge

    Nå er hver tiende nye personbil i Norge en elbil fra Kina

  • Fredag 2. august kl. 12.48

    Stortingspresidenten og kulturministeren møtte palestinsk fotballag på Norway Cup

    Stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap) og kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery (Ap) møtte et palestinsk fotballag og fikk omvisning på Norway Cup. Fredag fikk de to politikerne hilse på frivillige på fotballcupen, se kamper og møte deltakere. Lørdag er siste dag av verdens største fotballturnering, med over 2200 fotballag og 30.000 spillere. Norway Cup arrangeres av Bækkelagets Sportsklub, og frivillige helt nede i 6-årsalderen hjelper til for å få det hele til å gå rundt. Lag fra flere nasjonaliteter deltar, også lag fra krigsrammede Palestina. (©NTB)

  • Fredag 2. august kl. 12.46

    Tønsberg-seilere på fjerdeplass i OL

    Den norske båten med Helene Næss og Marie Rønningen fra Tønsberg Seilforening kjempet om OL-medalje i 49er FX-klassen, men endte til slutt på fjerdeplass. Den norske båten fikk en god start på medaljeseilasen, men det holdt ikke helt inn. Nederland tok gullet foran Sverige og Frankrike.

  • Fredag 2. august kl. 12.43

    Sonos fikser batteri-blemme

    En appfeil tømte iPhone-batterier.

  • Fredag 2. august kl. 12.41

    Trafikkulykke i Tønsberg

    Nødetatene rykker ut til en trafikkulykke ved Revetal i Tønsberg kommune. En motorsykkel har kjørt av veien, opplyser Sør-Øst politidistrikt. En person er skadet, men bevisst. Vedkommende er fraktet til sykehus i ambulanse.

  • Fredag 2. august kl. 12.41

    Sendt til sykehus etter trafikkulykke

    En 16 år gammel jente er fløyet til Ullevål sykehus etter en trafikkulykke ved Revetal i Tønsberg kommune. Nødetatene rykket ut da det kom melding om at en motorsykkel hadde kjørt av veien. Jenta, som kjørte lettmotorsykkel, var bevisst etter ulykken, men er fløyet til sykehus fordi det er mistanke om hodeskader, sier operasjonsleder Øystein Eikedalen i Sør-Øst politidistrikt. Nødetaten er ferdige med sitt arbeid på stedet. Politiet tror motorsyklisten veltet etter å ha kjørt over grus i en sving.

  • Fredag 2. august kl. 12.39

    Listeriafunn i svenske produkter

    Listeriafunn er nå bekreftet i svenske produkter fra butikkjeden Ica i Sverige. Det gjelder spesielt produktene: bagetter, eller salat med reker. Også butikkjedens pastasalat med reker, og ost- og skinkebagetter blir kalt tilbake. – Vi ser alvorlig på hendelsen og jobber nå med leverandøren for å finne ut av hvordan dette kunne skje og hvordan vi sikrer at dette ikke skjer igjen, sier innkjøpssjef Frida Fahlström i Ica i en pressemelding. Så har du handlet i Sverige i det siste, bør ta en sjekk på om dette er noe du har handlet.

  • Fredag 2. august kl. 12.32

    Benske sjanseløs i jakten på OL-medalje

    Fredrikstad-roeren Lars Martin Benske, og partneren Ask Tjøm, fikk ikke tatt Norges første medalje i OL i Paris i dag. De norske lettvektsdobbeltsculleren kom på en 5. plass, rundt 7 sekunder fra bronsemedaljen. Det var siste gang denne øvelsen arrangeres i OL, etter at roklassen ble innført i OL-programmet på 90-tallet.

  • Fredag 2. august kl. 12.12

    Femteplass til Ask Tjøm

    Den norske lettvektsdobbeltsculleren med Ask Tjøm fra Tønsberg roklub ble nummer fem i OL-finalen i Paris. Den norske båten var nesten 10 sekunder bak Irland, som vant finalen. – De falt fort litt bakover, sa NRKs ekspertkommentator Lars Bjønnes om det norske laget.

  • Fredag 2. august kl. 12.10

    Trafikkulykke på E6 - 10 personer involvert

    Alle personer er ute av bilene og blir ivaretatt av helsevesen, skriver politiet.

  • Fredag 2. august kl. 12.09

    Vil starte opp ny rute til Nederland

    Selskapet Christianssands Rederi AS mener det er realistisk å få i stand en ferjerute mellom Kristiansand og Nederland neste høst, skriver avisen KRS. Det nyetablerte selskapet ser for seg et cruiseskip på ruten som har plass til opp mot 2000 passasjerer, men ikke biler.

  • Fredag 2. august kl. 11.58

    Flere arbeidsledige i Vestfold og Telemark

    6143 personer i Vestfold og Telemark var registrert som arbeidsledige i juli. Det er 2,9 prosent av den samlede arbeidsstyrken og en økning på 391 personer fra juni, viser nye tall fra Nav. Anders Anundsen, som er direktør for Nav i Vestfold og Telemark, sier det ikke er unormalt at ledigheten stiger mot slutten av sommeren. – Dette henger sammen med at mange avslutter utdanning, sommerjobb og andre verv på denne tiden av året. Det er imidlertid gode muligheter til å finne jobb og starte på utdanning nå.

  • Fredag 2. august kl. 11.56

    Oljekjempe varsler gigantsøksmål mot staten

    Oljeserviceselskapet Odfjell Offshore Ltd krever over 500 millioner kroner i betalt skatt tilbake fra staten. Årsaken er en mangeårig skattevist om et skattemessig fradrag for aksjetap som selskapet ble nektet. Selskapets skattemessige tilholdssted ble under årene med oljekrise i 2014-2015 flyttet fra Bermuda til Norge. Da man noen år senere i 2017 måtte ta et tap i aksjene i et selskap med to boreskip, mener Odfjell-selskapet at de fikk påført et fradragsberettiget tap på 2,25 milliarder kroner. Skattemyndighetene har derimot nektet selskapet fradrag i skatten for tapet basert på den da ulovfestede regelen om gjennomskjæring. Regelen ble i 2019 lovfestet. Kort forklart betyr dette at myndighetene mener motivet med å flytte hjem selskapet til Norge og kvitte seg med aksjene i boreskipene var primært for å spare skatt, og ikke for å reorganisere driften av selskapet i kriseårene. Selskapets advokat Espen Ommedal skriver til NRK at formålet klart er forretningsmessig og at man er uenig i at formålet med transaksjonen var å spare skatt. – Vi ser ser frem til en avklaring rundt myndighetenes lovforståelse, skriver Ommedal. Regjeringsadvokaten var ikke tilgjengelig for en kommentar fredag formiddag. I dag er Odfjell Offshore Ltd del av det børsnoterte oljeserviceselskapet Odfjell Technology. Det er satt av ti dager i desember i Hordaland tingrett til å behandle saken.

  • Fredag 2. august kl. 11.56

    80-åring fikk førerkortet beslaglagt – brukte mobilen

    Politiet har rykket ut til en melding om et trafikkuhell ved Kilden i Stavanger, der noen skal ha kjørt ned et trafikkskilt. Sjåføren var en 80 år gammel kvinne som brukte mobilen imens hun kjørte. Det er ingen personskade, og kvinnen innrømte forholdene til uhellet. Likevel samtykket hun ikke til et førerkortbeslag. Politiet har opprettet sak.

  • Fredag 2. august kl. 11.50

    Farevarsel om styrtregn

    Det er sendt ut farevarsel på gult nivå om styrtregn i enkelte deler av Trøndelag. Styrtregnet skal komme fra kl. 15.00 lørdag, og avta i 22-tiden samme kveld. Du kan holde deg oppdatert på varsom.no.

  • Fredag 2. august kl. 11.48

    Trafikkulykke på E6 i Øyer – ti personer involvert

    Vegtrafikksentralen øst skriver på X at to personbiler er involvert i en trafikkulykke på Tretten i Øyer kommune, onsdag formiddag. Nødetater er på stedet, og det er fremdeles redusert fremkommelighet i retning Otta grunnet trafikkulykken. Alle de involverte personene er ute av bilene og skal til legevakten for en helsesjekk. Ulykken skal være en påkjørsel bakfra. Politiet informerer om at årsaken til ulykken ikke er helt avklart, men det fremstår som brudd på vikeplikten. Førerkortet til den ene sjåføren er midlertidig beslaglagt. Bilberging er på vei til stedet.

  • Fredag 2. august kl. 11.48

    Trafikkulykke på E6 i Øyer

    To personbiler er involvert i en trafikkulykke på Tretten i Øyer kommune, onsdag formiddag. Det skriver vegtrafikksentralen øst på X. Nødetater er på stedet, og det er fremdeles redusert fremkommelighet i retning Otta grunnet trafikkulykken. Alle de innvolverte personene er ute av bilene og blir tilsett av helsepersonell. Ulykken skal være en påkjørsel bakfra.

  • Fredag 2. august kl. 11.46

    Stortalent forlenger med opprykksjagende Vålerenga

    Kantspilleren Jones El-Abdellaoui har tegnet en ny avtale med Vålerenga. Oslo-klubben har sikret seg 18-åringens tjenester ut 2027-sesongen.

  • Fredag 2. august kl. 11.44

    Flere helt arbeidsledige i Agder i juli

    Det er 3.380 helt arbeidsledige i Agder. Det er en økning på 278 siden forrige måned, og 405 flere enn for ett år siden. Dette utgjør 2,1 prosent av arbeidsstyrken i Agder. I landet er også 2,1 prosent av arbeidsstyrken helt ledige, ifølge en pressemelding fra Nav.

  • Fredag 2. august kl. 11.42

    Dette vet vi om 17-åringen som er siktet for barnedrapene i Southport

    Axel Muganwa Rudakubana (17) beskrives av bekjente og naboer som en «stille korgutt» som var aktiv i kirken og kampsportmiljøet.

  • Fredag 2. august kl. 11.26

    Realityparet fra "Paradise Hotel", Ingrid Aguiluz og Henrik Beyer, har fått sitt andre barn

    Realityparet Ingrid Aguiluz (27) og Henrik Beyer (27) deler gladnyheten i sosiale medier.

  • Fredag 2. august kl. 11.17

    Les avisen, bli dummere!

    Verden hadde blitt ganske mye bedre om både journalister og vanlige folk hadde giddet å tråkle seg gjennom en tynn liten bok om vitenskapsteori.

  • Fredag 2. august kl. 11.16

    Syklist påkjørt i Elverum

    Politiet fikk fredag klokka 11 inn melding om en syklist som har blitt påkjørt i sentrum av Elverum. Syklisten fraktes til sykehus, og skadeomfanget er foreløpig ukjent. Politiet melder at de er på stedet og foretar avhør og undersøkelser. Vegbanen er igjen åpnet, og politiet informerer om at de oppretter sak.

  • Fredag 2. august kl. 11.14

    Ingebrigtsens store frykt: – Jeg er ekstremt redd for alle dere

    Jakob Asserson Ingebrigtsen (23) går rundt i OL med munnbind. Det vekker oppsikt.

  • Fredag 2. august kl. 11.14

    Rekordsommer for DNT

    Aldri før har DNT gått inn i august med flere medlemmer. – Dette er gledelige nyheter som forteller at flere oppdager norsk natur og turglede og at vårt tilbud gjør det enkelt å komme seg ut, sier generalsekretær i DNT, Dag Terje Klarp Solvang i en pressemelding. Han opplyser at forhåndsbookingen på hytter uten betjening viser at mange har valgt norsk natur i år, også i Oslo og omegn. Der har hyttene hatt en økning på 14 prosent i juli og nesten 20 prosent i august sammenlignet med i fjor. Disse hyttene ligger nært byen, og er lett tilgjengelige med tog, buss eller ferje.

  • Fredag 2. august kl. 11.13

    Gjer comeback i Start

    Herolind Shala (32) returnerer til Start og har signert ei kontakt ut året. Shala spelte for Start haustsesongen i 2018. – Det er deilig å vere tilbake og eg er veldig glad for å vere her, seier han til ikstart.no. Etter at han forlet Start i 2018 har han vore innom Vålerenga, Stabæk og den tyrkiske klubben BB Erzurumspor.

  • Fredag 2. august kl. 11.04

    Røykutvikling ved eldresenter

    Politiet melder om røykutvikling ved eit eldresenter i Tinn. Det er korkje rapportert om skader på personar eller fare for spreiing. Likevel har naudetatane valt å rykke ut til staden.

  • Fredag 2. august kl. 11.04

    Bil har kjørt på elg

    En bil har kjørt på en elg litt sør for Åsta i Åmodt kommune, onsdag formiddag. Det melder politiet. Nødetatene har rykket ut til ulykken. De to involverte personene ble undersøkt av helsepersonell. En av dem fraktes til legevakt for sjekk, men politiet skriver at det ikke ser ut til å være noen alvorlige personskader . Riksvei 3 sør for Åsta er nå åpen.

  • Fredag 2. august kl. 11.04

    Bil har kjørt på elg - stengt vei

    En bil har kjørt på en elg litt sør for Åsta i Åmodt kommune, onsdag formiddag. Det melder politiet. Nødetatene har rykket ut til ulykken, og skadeomfanget er foreløpig ukjent. Veien er stengt inntil videre melder politiet.

  • Fredag 2. august kl. 11.04

    Bil har kjørt på elg

    En bil har kjørt på en elg litt sør for Åsta i Åmodt kommune, onsdag formiddag. Det melder politiet. Nødetatene har rykket ut til ulykken, og skadeomfanget er foreløpig ukjent. Redusert fremkommelighet må påregnes.

  • Fredag 2. august kl. 11.04

    Bil har kjørt på elg – stengt vei

    En bil har kjørt på en elg litt sør for Åsta i Åmodt kommune, onsdag formiddag. Det melder politiet. Nødetatene har rykket ut til ulykken. De to involverte personene ble undersøkt av helsepersonell. En av dem fraktes til legevakt for sjekk, men politiet skriver at det ikke ser ut til å være noen alvorlige personskader . Riksvei 3 sør for Åsta er nå åpen.

  • Fredag 2. august kl. 11.03

    Vil fengsle truende mann

    En mann i 30-årene som er siktet for å ha truet flere personer med kniv i Tønsberg torsdag ettermiddag, blir fremstilt for varetektsfengsling i dag. Mannen var først truende og utagerende på en buss. Da han gikk av på Gauterød skal han ha truet en tilfeldig mann med kniv. Mannen skal også ha spyttet på politiet da han ble pågrepet kort tid etter.

  • Fredag 2. august kl. 10.58

    Får ikke kontakt med huseier

    – Politiet har fortsatt ikke klart å komme i kontakt med eieren etter brannen i en enebolig i Fana i går ettermiddag. Det sier politistasjonssjef Morten Ørn ved Bergen Sør Politistasjon til NRK. Det blir nå vurdert om mannskaper fra Bergen brannvesen skal gjennomsøke branntomten. Brannstedet skal så langt være for varmt til at politiet har kunnet starte branntekniske undersøkelser på stedet. Politiet forsøker også å komme i kontakt med en person som skal ha hatt tilhold i huset, men ikke er registrert med bostedsadresse der.

  • Fredag 2. august kl. 10.57

    Trekker seg ikke som medarrangør

    Universitetet i Agder trekker seg ikke som medarrangør av den kommende forskningskonferansen ICIEA i Kristiansand. Det opplyser universitet i dag. PST har uttrykt bekymring for konferansen. De frykter kinesisk etterretning og deling av informasjon som er underlagt eksportkontrollovgivning. – I forkant av konferansen har deltakere fra UiA derfor fått en oppfriskning om eksportkontroll og om hvordan de skal forholde seg til mulig kontakt fra utenlandsk etterretning, sier fungerende universitetsdirektør Øivind Dagsvik Eskedal ved UiA.

  • Fredag 2. august kl. 10.53

    Etterforsker metalltyveri i Sandefjord

    Flere hundre kilo metall er stjålet fra to konteinere i Sandefjord. Noen har brutt seg inn i konteinerne i løpet av natten. Politiet har gjort undersøkelser på åstedet.

  • Fredag 2. august kl. 10.52

    Truet med å sprenge kjøpesenter

    En mann i midten av 20-årene som er siktet for en bombetrussel i Sandefjord torsdag kveld, er løslatt etter avhør. Politiet slo full alarm da de ble kjent med trusselen og fikk blant annet hjelp fra nasjonale politiressurser. Den siktede ble raskt pågrepet. Mannen har innrømmet at han truet med å sprenge Hvaltorvet kjøpesenter i lufta. Ifølge politiet har den siktede forklart at det ikke var hold i trusselen og at han ikke vet hvorfor han truet med å sprenge kjøpesenteret i lufta. Politiet har blant annet ransaket mannens leilighet og konkludert med at det ikke er noe som tyder på at mannen ville gjøre alvor av trusselen. Det er opprettet straffesak mot mannen som senere må møte i retten for bombetrusselen.

  • Fredag 2. august kl. 10.47

    To sauer drept av kongeørn i Lom

    To sauer har i sommer blitt tatt av kongeørn i Liafjellet, i Lom. Ifølge GD vil ikke Statsforvalteren gi fellingstillatelse fordi man ikke kan peke på et bestemt individ som angrep sauene. Gårdbruker Ketil Gutubø fra Lom mistet et lam dokumentert tatt av ørn i fjor sommer. Han forteller til GD at han ikke er overrasket over at de fikk avslag på søknaden om å felle ørn. – Vi hadde en mistanke om at vi kom til å få avslag, men det er viktig å søke for å synliggjøre problemet. Det er veldig vanskelig å finne lam og reinkalver som blir tatt av ørn, så tapene er vanskelig å få dokumentert, sier Gutubø. Videre skriver avisen at det også er dokumentert at flere sauer er tatt av ørn i andre kommuner i Nord-Gudbrandsdalen dette året.

  • Fredag 2. august kl. 10.44

    Over 1600 studenter vil ha bolig i Trondheim

    15.675 studenter står i boligkø før årets studiestart. Det er 218 færre enn i fjor. Samtidig har rekordmange fått leie studentbolig. Over 17.000 studenter har hittil fått studentbolig, viser tall fra Samskipnadsrådet. Oslo og Bergen er byene der flest studenter mangler bolig. Studentsamskipnaden i Gjøvik, Ålesund og Trondheim bruker ikke venteliste, men 1955 står på interessentliste for de tre byene. Over 1600 av dem er i Trondheim.

  • Fredag 2. august kl. 10.37

    Markant nedgang på Oslo Børs

    Det er børsuro over hele verden. Oslo Børs faller stadig mer.

  • Fredag 2. august kl. 10.37

    Verste dag siden mars 2023 for Oslo Børs

    Oslo Børs fulgte verdensmarkedene nedover fredag.

  • Fredag 2. august kl. 10.34

    Høy arbeidsledighet i Østfold

    Antall arbeidsledige i Norge økte i juli, melder Nav. Totalt er 2,5 prosent av arbeidsstyrken registrert som arbeidsledig. Tallene for Østfold viser at fylket har det høyeste antallet arbeidsledige i landet. Her er bruttoledigheten 3,4 prosent av arbeidsstyrken. Mye av økningen på landsbasis skyldes at stadig flere ukrainere registrerer seg hos Nav. En av ti ledige kommer nå fra Ukraina. Størst økning i arbeidsledigheten har det vært i Vestfold.

  • Fredag 2. august kl. 10.33

    Onanerte på offentlig badeplass

    En mann i 30-årene ble bortvist fra stedet etter å ha onanert ved en offentlig badeplass i Kanadaskogen i Bergen i går ettermiddag. Det befant seg mange barnefamilier på stedet ved Tennebekkvannet, og noen av dem varslet politiet, skriver Sydvesten. Flere av badegjestene skal ha opplevd situasjonen som svært ubehagelig.

  • Fredag 2. august kl. 10.26

    Vogntog har veltet i Tønsberg

    Nødetatene rykker ut til en trafikkulykke i Våle i Tønsberg kommune. Et vogntog har kjørt ut i en åker og veltet, opplyser Sør-Øst politidistrikt. Sjåføren har kommet seg ut av vogntoget. Det er mulig for annen trafikk å passere ulykkesstedet i ett felt, ifølge politiet.

  • Fredag 2. august kl. 10.26

    Forslått kvinne på Torget

    Politiet rykket i nitiden ut til Torget i Bergen etter meldinger om en forslått kvinne med blod på klærne. Politiet er i kontakt med kvinnen og forsøker å finne ut hva som er skjedd. Hun kan ha vært utsatt for vold og er fraktet til legevakt for kontroll.

  • Fredag 2. august kl. 10.21

    Sirkelen er sluttet! Anmeldelse: «Sju kvadratmeter med lås»

    Carl Mørck kjemper for livet i den tiende og siste boken i serien om Avdeling Q.

  • Fredag 2. august kl. 10.19

    Tårevått for Hegg Duestad: OL-medaljen røk for tredje gang

    Med sin siste sjanse for å ta OL-medalje i Paris så det ut til å endelig lykkes for Jeanette Hegg Duestad. Så tok nervene overhånd.

  • Fredag 2. august kl. 10.19

    Rekordhøyt antall ledige stillinger i juli

    – Antallet utlyste stillinger i Rogaland denne måneden er på et rekordhøyt nivå, noe det også har vært gjennom det første halvåret. Dette er mulighetenes arbeidsmarked, sier direktør i Nav Rogaland Merethe P. Haftorsen i en pressemelding. Innen utgangen av juli var det til sammen registrert hele 3153 ledige stillinger. Dette er det høyeste tallet registrert i juli måned i Rogaland. I tillegg er det nesten 5000 som er helt uten arbeid, det tilsvarer 1,9 prosent av arbeidsstyrken.

  • Fredag 2. august kl. 10.19

    Fjerdeplass til Duestad

    Jeanette Hegg Duestad fra Re ble nummer fire i finalen på 50 meter rifle i OL i Paris i formiddag. Dette var 25-åringens tredje og siste konkurranse i mesterskapet.

  • Fredag 2. august kl. 10.19

    Jobbslutter for å dra til USA

    Ketil Solvik-Olsen gir seg i toppjobb for å følge valgkampen i USA på nært hold.

  • Fredag 2. august kl. 10.18

    Femte våtest juli registrert

    Det var vått på Østlandet i juli. Meteorologisk institutt målte den femte våteste julimåneden de har registrert. Nord-Norge ble årets vårvinner for juli med 2,6 grader over normal temperatur. Det er den femte varmeste julimåneden målt.

  • Fredag 2. august kl. 10.16

    Flere lokale idrettsutøvere i aksjon denne helgen i OL

    Flere utøvere fra Innlandet skal ut til dyst i Paris, i dag, og i løpet av helgen. Først ut er håndballgutta som fredag klokka 21 møter Egypt. Der skal Petter Øverby fra Grue og Magnus Gullerud fra Skarnes prøve å fortsette seiersrekken til håndballgutta, som har vunnet de tre første kampene i OL. På lørdag er det klart for herrenes landeveisritt fellesstart, som begynner klokka 11:00. Her er Tobias Svendsen Foss, fra Lillehammer, en av deltakerne. Håvard Bentdal Ingvaldsen fra Moelv skal søndag klokka 19:05 løpe 400 meter forsøksheat.

  • Fredag 2. august kl. 10.12

    Vipps hadde problemer med kortbetaling

    Nå kan kunder vippse med kort igjen, bekrefter kommunikasjonssjef Caroline Lunde til VG.

  • Fredag 2. august kl. 10.08

    Hærverk på flere skoler

    Det er utført hærverk ved flere skoler i Kristiansand i løpet av natten. Flere vindusruter er knust på Heståsen skole og på Vigvoll skole på Hånes. Politiet har gjort undersøkelser på skolene og oppretter sak. – Det er skade på cirka ti vindusruter på Heståsen og sju ruter på Vigvoll skole, opplyser politiet i Agder.

  • Fredag 2. august kl. 10.00

    Ferske tall fra NAV: Arbeidsledigheten økte i juli

    Norges Bank og markedet ellers venter at ledigheten fortsetter oppover, sier sjeføkonom Marius Gonsholt Hov i Handelsbanken.

  • Fredag 2. august kl. 9.58

    Strindheimtunnelen stengt

    Strindheimtunnelen i Trondheim stenges og en patrulje er på vei. Årsaken er at politiet har mottatt flere telefoner fordi en person går inne i tunnelen.

  • Fredag 2. august kl. 9.53

    12 år gammel jente døde etter eksplosjon i Helsinge i april

    En 12 år gammel jente er død etter en eksplosjon i et rekkehus i Helsinge i Danmark i april.

  • Fredag 2. august kl. 9.44

    15 personer druknet i juli – én av dem var i Nordland

    15 personer druknet i juli måned 2024, viser tall fra Redningsselskapet. Ni av dem omkom fra fritidsbåt. – Det er dessverre det høyeste antallet ulykker fra fritidsbåt i juli som er registrert siden Redningsselskapet overtok statistikken i 2017, sier generalsekretær Grete Herlofson i Redningsselskapet i en pressemelding. En av drukningsulykkene skjedde i Nordland. En mann i 70-årene ble funnet livløs i sjøen i nærheten av en båt i Lødingen. Alle de ni som døde i ulykker med fritidsbåt var menn. Tre kvinner og en mann druknet i forbindelse med bading. To personer omkom også etter fall fra land. Så langt i år har 56 personer druknet i Norge. Det er to flere enn på samme tid i fjor. (NTB/NRK)

  • Fredag 2. august kl. 9.43

    Lederskifte i Seabrokers Fundamentering

    Seabrokers Fundamentering får ny daglig leder. Ketil Solvik-Olsen fratrer for å reise til USA og følge amerikansk presidentvalg og konsekvensene det kan få for norske interesser. Linn H. Pollard overtar lederrollen i selskapet og Svein Kverme fortsetter som avdelingsleder Øst. Det opplyser selskapet selv i en pressemelding.