Nyheter:

  • Torsdag 1. august kl. 23.41

    Nora Mørk ute: Nytt trøbbel med gammel skade

    (Slovenia-Norge 22–29) Nora Mørk (33) har igjen fått problemer med leggskaden som ødela mye i sist VM.

  • Torsdag 1. august kl. 23.28

    Bevæpnet politi rykket til Ålgård

    Politiet melder at bevæpnet politi er på en adresse i Ålgård sør i Rogaland. – Det er kontroll på stedet. En person skal ha blitt truet. Ingen personer er skadet. Mer info kommer, skriver politiet. Operasjonsleder Rune Tallaksen opplyser til NRK klokken 23.48 at politiet undersøker hva som har skjedd. Like før klokken 01 er politiet fortsatt på stedet.

  • Torsdag 1. august kl. 23.23

    Intel skal kutte kostnader – 15.000 mister jobben

    Teknologiselskapet skal si opp de fleste av dem innen året er omme.

  • Torsdag 1. august kl. 22.30

    Apple økte inntektene til 85,8 milliarder dollar i forrige kvartal

    Teknologikjempen leverte sterkere omsetning og overskudd enn ventet. Men Kina byr fortsatt på problemer.

  • Torsdag 1. august kl. 22.30

    Apple tilbake til inntektsvekst – men sliter i Kina

    Teknologikjempen leverte sterkere omsetning og overskudd enn ventet. Salget i Kina byr fortsatt på problemer.

  • Torsdag 1. august kl. 22.28

    Ny Katrine Lunde-oppvisning ga enkel seier – selv syntes hun det var «helt greit»

    (Slovenia-Norge 22–29) Katrine Lunde leverte nok en gang i OL. 44-åringen har reddet 44 skudd.

  • Torsdag 1. august kl. 22.26

    Klar for kvartfinale – hadde full kontroll mot Slovenia

    De norske håndballjentene vant komfortabelt da de gikk videre til kvartfinale i OL. Norge leder gruppen sin med en kamp igjen av gruppespillet. – Det er en svakhet at man ikke klarer å utnytte kantspilleren mot det mannskapet man møter i dag. De er ofte de sikreste avslutterne. Det sa NRKs håndballekspert Håvard Tvedten i andre omgang da de norske håndballjentene ledet stort. Han var ikke helt fornøyd med det norske samspillet. – Kantspillerne er viktige i kontrafasen, og der syns jeg kanskje de kunne ha blitt brukt mer i dag, fortsatte han. De norske vingspillerne har ikke scoret mange mål i dette mesterskapet. Mot Slovenia ble 5 av målene scoret av vinger. – Det lugger litt, det er ikke sånn kjempe flyt. De individuelle ferdighetene til de norske spillerne er bedre, og det er det som bærer oss litt, sa Tvedten. Like før slutt ble Kristine Breistøl utvist før en arm i ansiktet, dommeren var ute å så på video før han tok beslutningen. For utover i den første omgangen bare økte ledelsen, godt hjulpet av Katrine Lunde i storform, hun hadde 44 i redningsprosent til pause. Norge ledet 15–10 til pause, likevel var ikke alt rosenrødt. Vi har litt mange tekniske feil, spesielt i starten av kampen og det ser vi også i resultatet. Slovenia har fått inn ti mål på oss, sa landslagsassistent Mats Olsson til NRK i pausen. De norske keeperne hadde nok en stor kamp, Katrine Lunde endte på 40 i redningsprosent, mens Silje Solberg-Østhasssel fikk 50 prosent. Med det kan Norge rette fokuset mot kvartfinalen, men først møter de Tyskland på lørdag. Kampen blir svært viktig med tanke på hvilken motstander de møter i kvartfinalen.

  • Torsdag 1. august kl. 22.24

    Ny avgang mellom Hodnanes – Nordhuglo – Jektavik

    Tidlegare i kveld melde Statens vegvesen om innstilte avgangar mellom Hodnanes – Nordhuglo – Jektavik i Langenuen mellom Stord og Tysnes kommune. No er det sett opp ein ny avgang cirka kl. 22.30 frå Hodnanes til Nordhuglo, vidare til Jektavik, med avgang til Hodnanes cirka kl. 23.00. Det blir kveldens siste avgang, melder Statens vegvesen.

  • Torsdag 1. august kl. 22.11

    Syv mistet lappen i UP-kontroll

    Utrykningspolitiet (UP) gjennomførte en laserkontroll på strekningen Narvik – Evenes tidligere i dag. Totalt ble syv førerkort beslaglagt som følge av fartsovertredelser. Ifølge politiet skal det ha vært våt veibane og mye trafikk på strekningen.

  • Torsdag 1. august kl. 22.11

    Snap-aksjen raser etter tallslipp

    Inntekter og resultat var denne gangen omtrent som ventet, men selskapets egen forventninger til tredje kvartal skuffet.

  • Torsdag 1. august kl. 22.09

    Amazon omsatte for 148 milliarder dollar i andre kvartal

    Amazons skytjeneste økte omsetningen med 19 prosent fra i fjor. Skuffende guiding for tredje kvartal sender likevel selskapet nedover i etterhandelen.

  • Torsdag 1. august kl. 22.07

    Fleire rusa personar stansar bilar og kastar flasker i Bergen

    Politiet har teke imot ei melding om fleire rusa personar som forsøker å stanse bilar og kastar flasker i Rådal i Bergen. Etter utrykking til staden melde politiet fyrst at dei hadde fått kontroll på to personar og leita etter to andre som sprang frå staden. Kl. 22.22 melder dei at dei har kontroll på ein tredje person, som skal ha vore den mest aktive i hendinga. Minst eit køyretøy har blitt utsett for hærverk, men ingen personar er skadde, melder politiet. – Det er så langt ingen opplysingar som tyder på at forholdet er relatert til fotballkampen på Brann Stadion, skriv Eirik Loftesnes i politiet.

  • Torsdag 1. august kl. 22.00

    Hardt slag mot fair play

    Idrett for kvinner trenger bedre beskyttelse enn det OL-arrangøren opererer med.

  • Torsdag 1. august kl. 21.49

    Innstilt samband mellom Sandvikvåg og Husavik

    Klokken 18.36 ble det meldt at fergesambandet Sandvikvåg – Husavik er innstilt inntil videre. Nå opplyser Fjord1 at fergesambandet forblir innstilt utover fredag formiddag.

  • Torsdag 1. august kl. 21.48

    Syklet fra Norge til Istanbul: – Som å sykle i en ovn

    Barndomsvennene Erik Waaland Andersen (24) og Kasper Sætra Krebs (24) har til de grader fått kjenne på ekstremvarmen.

  • Torsdag 1. august kl. 21.39

    Flere sitter fast på Huglo grunnet innstillinger

    Cirka halv fem meldte Fjord1 om flere innstilte samband, grunnet driftsproblemer. Deriblant rute 1033 Jektevik – Nordhuglo – Hodnanes. Det sambandet er innstilt ut dagen, som byr på problemer for flere. Sunnhordland skriver at ti biler med fire i hver bil, ikke kommer seg hjem fra Huglo grunnet det innstilte fergesambandet. Lokalsamfunnet har engasjert seg med private båter for å få folk over fjorden. Men klokken halv ti, står flere av de fortsatt igjen på Huglo, skriver Sunnhordland. Fjord1 melder at en reserveferge er på vei, og at det blir en rundtur sent i kveld. Tidspunkt fra de, kommer så snart det er klart.

  • Torsdag 1. august kl. 21.38

    Trafikkulykke i Fredrikstad

    En motorsykkel og en bil har kollidert på Rolvsøyveien i Fredrikstad. Nærmere bestemt i rundkjøringen ved Stabburet ved innkjøringen til Lisleby. Skadeomfanget er uavklart. Føreren av MC-en er ved bevissthet og skal være «moderat skadet», melder politiet.

  • Torsdag 1. august kl. 21.24

    Prisen på kremasjon varierer fra 0 til 10 000 kroner – dette er årsaken

    Kapasiteten er allerede presset, og verre blir det. Nå åpner flere kommuner for private aktører.

  • Torsdag 1. august kl. 21.15

    Disse veiene blir stengt under Arctic Race of Norway

    På søndag går startskuddet for Arctic Race of Norway. Alle etappene er lagt til Salten-regionen med avslutning på Rønvikfjellet i Bodø. Sykkelritter foregår i perioden 4. til 7. august. Som følge av sykkelrittet blir det redusert fremkommelighet på enkelte veier i Bodø- og Salten-området. E6, riksvei 80 og Kystriksveien er blant veiene som blir berørt og kommer til å være helt stengt for trafikk i perioder på flere timer. Det opplyser arrangøren og Statens vegvesen i en pressemelding. I tillegg vil flere fylkesveier og kommunale veier bli stengt som følge av rittet. Rittet går over fire etapper. Under følger en oversikt over hvilke veier som er stengt. Etappe 1, søndag 4. august: Bodø – Tuv – Rognan. Trykk på linken for å se kart over stengte veier under etappe 1 Etappe 2, mandag 5. august: Beiarn – Tuv – Løding– Fauske og omegn. Trykk på linken for å se kart over stengte veier under etappe 2. Etappe 3, tirsdag 6. august: Løding – Tuv – Rognan – Finneid – Jakobsbakken. Trykk på linken for å se kart over stengte veier under etappe 3. Etappe 4, onsdag 7. august: Glomfjord – Bodø sentrum. Trykk på linken for å se kart over stengte veier under etappe 4. Enkelte veier vil bli stengt flere ganger, på ulike etapper, skriver arrangøren som har oppgitt stengetidene. Politiet kommer til å styre trafikkavviklingen under rittet, opplyses det om i pressemeldingen. Videre råder vegveseent trafikanter til å følge med på trafikkmeldingene. Oppdaterte trafikkmeldinger kan du lese på Statens vegvesen sin nettside eller i appen Vegvesen trafikk. I appen er det også mulig å abonnere på varsler når veier i ditt område eller langs din rute stenges og åpnes igjen. – Vi anbefaler de som bor og ferdes i området til å sette seg godt inn i stengetidspunkter for aktuelle strekninger, og i størst mulig grad tilpasse egen reise i tråd med dette. Reis før eller etter stengninger, oppfordrer Siril Veiåker Nilsen, seksjonssjef på Vegtrafikksentralen nord i Statens vegvesen. Nilsen minner samtidig om at det kan skje uhell og hendelser som gjør at veier i området blir stengt også utenom de varslede tidspunktene.

  • Torsdag 1. august kl. 21.14

    Trusselsituasjon mot kjøpesenter – kontroll på stedet

    Det har vært en trusselsituasjon mot Hvaltorvet kjøpesenter i Sandefjord, melder Sandefjords Blad. Operasjonsleder Tommy Eriksen sier til avisa at de fikk raskt kontroll på en person som har innrømmet å komme med trusselen. – Det er ingenting som tyder på at trusselen er reel. Ingen ble evakuert fra kjøpesenteret.

  • Torsdag 1. august kl. 21.02

    TIL gikk også videre i Europa

    Tromsø er videre til tredje kvalifiseringsrunde i Serieligaen etter en 1-0-seier mot finske KuPS. Sammenlagt vant de 2-0 etter samme resultat både hjemme og borte. Lasse Nordås scoret de røde og hvites mål på bortebane, mens Jens Hjertø-Dahl sikret avansementet på hjemmebane. Brann tok seg også videre i Serieligaen, eller Conference League, etter en 2-1-seier på Brann stadion over nederlandske Go Ahead Eagles. Bodø/Glimt ble i går klar for tredje runde i Mesterliga-kvaliken etter at de vant 7-1 sammenlagt over latviske Rigas FS. Molde tok seg også videre i Europaligaen til tross for at de tapte 3-2 i en høydramatisk kamp mot danske Silkeborg.

  • Torsdag 1. august kl. 21.01

    Her tas Mikhail Mikusjin imot av russiske FSB

    Under en historisk fangeutveksling torsdag, bidro Norge med å utveksle den spionsiktede Mikhail Mikusjin.

  • Torsdag 1. august kl. 20.56

    AI gir nytt liv til Knut Hamsun – barnebarna reagerer

    Søndag – på forfatterens egen 165-årsdag – kan du høre Knut Hamsun selv lese fra sin klassiker «Sult». – Spekulativt søppel, sier barnebarnet til nobelprisvinneren i litteratur.

  • Torsdag 1. august kl. 20.52

    Brann vidare i UEFA Europe Conference League

    Det europeiske eventyret held fram for Brann etter kveldens siger mot Go Ahead Eagles. Kampen på Brann Stadion enda 2–1 til raudtrøyene i Bergen, og sender Brann vidare inn i tredje kvalifiseringsrunde i UEFA Europe Conference League. Kampen fekk ein brå start med mål til Go Ahead Eagles allereie i andre minutt. Det var Søren Tengstedt som sørga for den tidlege nederlandske leiinga. Rett før pause gav Bård Finne bergensarane håpet tilbake og utlikna til 1-1, med ein fin målgivande frå Niklas Castro. Berre tolv minutt inn i andre omgang sender Castro ein ny målgivande til Fredrik Pallesen Knudsen, som sender ballen rett i hjørnet og gir Brann ei 2–1 leiing. Kampane i tredje kvalifiseringsrunde blir spelt 8. og 15. august. Då skal Brann enten møte islandsk motstand frå reykjavik-laget Valur eller skotsk motstand frå Saint Mirren.

  • Torsdag 1. august kl. 20.52

    Brann vidare i Conference League

    Det europeiske eventyret held fram for Brann etter kveldens siger mot Go Ahead Eagles. Kampen på Brann Stadion enda 2–1 til raudtrøyene i Bergen, og sender Brann vidare inn i tredje kvalifiseringsrunde i UEFA Europe Conference League. Kampen fekk ein brå start med mål til Go Ahead Eagles allereie i andre minutt. Det var Jakob Breum som sørga for den tidlege nederlandske leiinga. Rett før pause gav Bård Finne bergensarane håpet tilbake og utlikna til 1-1, med ein fin målgivande frå Niklas Castro. Berre tolv minutt inn i andre omgang sender Castro ein ny målgivande til Fredrik Pallesen Knudsen, som sender ballen rett i hjørnet og gir Brann ei 2–1 leiing. Kampane i tredje kvalifiseringsrunde blir spelt 8. og 15. august. Då skal Brann enten møte islandsk motstand frå reykjavik-laget Valur eller skotsk motstand frå Saint Mirren.

  • Torsdag 1. august kl. 20.52

    Brann vidare i den europeiske Serieligaen

    Det europeiske eventyret held fram for Brann etter kveldens siger mot Go Ahead Eagles. Kampen på Brann Stadion enda 2–1 til raudtrøyene i Bergen, og sender Brann vidare inn i tredje kvalifiseringsrunde i Serieligaen. Kampen fekk ein brå start med mål til Go Ahead Eagles allereie i andre minutt. Det var Søren Tengstedt som sørga for den tidlege nederlandske leiinga. Rett før pause gav Bård Finne bergensarane håpet tilbake og utlikna til 1-1, med ein fin målgivande frå Niklas Castro. Berre tolv minutt inn i andre omgang sender Castro ein ny målgivande til Fredrik Pallesen Knudsen, som sender ballen rett i hjørnet og gir Brann ei 2–1 leiing. Kampane i tredje kvalifiseringsrunde blir spelt 8. og 15. august. Då skal Brann enten møte islandsk motstand frå reykjavik-laget Valur eller skotsk motstand frå Saint Mirren.

  • Torsdag 1. august kl. 20.51

    Bård Finne endte måltørken – Europa-reisen fortsetter for Brann

    (Brann – Go Ahead Eagles 2–1, Silkeborg - Molde 3–2, 4–5 sammenlagt) Endelig kunne Bård Finne skrive navnet sitt i målprotokollen igjen. Molde fullbyrdet norsk festkveld i Europa.

  • Torsdag 1. august kl. 20.43

    Mosseporten stengt i natt

    Om du har planer om å kjøre gjennom Mosseporten i natt, så burde du ta en liten vurdering på om du virkelig må det. Fra klokken 00.00 til klokken 5.30 skal nemlig Mosseporten være stengt for trafikk. Det skriver Moss Avis. Ifølge avisen er det vask av tunnelen som gjør at fremkommeligheten ikke blir aktuelt fra etter midnatt og frem til morgengry.

  • Torsdag 1. august kl. 20.29

    Trump og Harris’ politiske reklamer: Dommedag og feelgood

    Både Trump- og Harris-kampanjen bruker enorme summer på politiske reklamer. Men det er stor forskjell på hvilke følelser de spiller på.

  • Torsdag 1. august kl. 20.25

    MC kjørte i grøfta

    En lett MC kjørte i grøfta etter å ha hatt for stor fart over en fartsdump ved Gullsmedkleiva i Grimstad, melder politiet. Vedkommende fremstår som uskadd. Politiet tok beslag i førerkortet.

  • Torsdag 1. august kl. 20.16

    Henter forsvarsspiller fra Østerrike

    Forsvarsspiller Wilhelm Vorsager fra Østerrike er klar for fotballklubben IK Start. Det melder klubben på sine nettsider. Wilhelm fra østerrikske FC Admira Wacker. – Jeg håper at jeg kan hjelpe med min erfaring og lederegenskaper, sier Vorsager.

  • Torsdag 1. august kl. 20.14

    72 stoppet i ruskontroll i Tynset

    Utrykningspolitiet gjennomførte torsdag en ruskontroll langs Rørosveien i Tynset kommune. 72 personer ble stanset og testet. Ingen av dem hadde ulovlig promille eller rus, melder politiet.

  • Torsdag 1. august kl. 20.13

    Tre sjåfører mista førerkortet

    Utrykningspolitiet har gjennomført trafikkontroll i en 80 sone i Indre Fosen torsdag kveld. Tre førere fikk beslaglagt førerkortet, og 33 førere fikk forenklet forelegg. – Høyeste hastighet var 137 km/t, opplyser operasjonsleder i politiet, Svein Helgetun.

  • Torsdag 1. august kl. 20.07

    Politiet måtte gripe inn under kamp på Norway Cup

    Det ble full krangel under en kamp på Norway Cup torsdag kveld. For første gang i årets turnering, måtte politiet gripe inn underveis i en kamp. Minst seks politifolk gikk ut på banen etter at flere røde og gule kort hadde blitt delt ut. – Det oppsto ingen voldshendelse, men det var amper stemning, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt Øyvind Schalla-Aasen. Leder for Norway Cup Øystein Sundelin forteller at lagene fikk ordnet opp seg imellom i etterkant av kampen. – Her var det rett og slett noen følelser som hadde tatt overhånd. Kampen var mellom Hallingdal og et lag fra Uruguay. – Dette forteller meg først og fremst at politiet er i høy beredskap der oppe og kommer når det må til, sier Sundelin.

  • Torsdag 1. august kl. 19.56

    Mener Ruud mistet «momentum» etter klesskift – slått ut av OL etter dramatisk kamp

    (6-4, 6-7, 6–3) – Det har vært en ære å representere Norge, sier Casper Ruud (25) etter OL-exiten.

  • Torsdag 1. august kl. 19.49

    Har prøvd å rekruttere flere kvinner i syv år – 90 prosent er menn

    Selskapet ble startet med et ønske om perfekt kjønnsbalanse. Men av mangel på kvinnelige søkere er mannsdominansen i selskapet i dag soleklar.

  • Torsdag 1. august kl. 19.48

    Kjendishvalen «Hvaldimir» ute av garnet

    I en melding klokken 19.44 torsdag skrev politiet i Sør-Vest at en hval satt fast i et garn i Skjoldastraumen i Tysvær kommune. – Mye tyder på at hvalen kan være den mye omtalte «Hvaldimir», skrev politiet. Få minutter etterpå kom kontrabeskjeden: Hvaldimir satt ikke fast i garnet, ifølge forskerne som fulgte den. Og dessuten var den borte fra tauet nå, ifølge personene på stedet.

  • Torsdag 1. august kl. 19.48

    «Hvaldimir» lurte alle

    Som en ulv i fåreklær ..

  • Torsdag 1. august kl. 19.45

    Trollrock-festivalen skuffet over oppmøte på Kaizers-konsert

    Et av Norges dyreste band kom med et følge på nesten 30 personer. Festivalen på Beitostølen hadde håpet på minst tusen til – av typen betalende publikum.

  • Torsdag 1. august kl. 19.42

    Lotetunnelen stengt grunna akutt vedlikehald

    E 39 Lotetunnelen mellom Lote og Nordfjordeid er stengt ca. 15 minutt grunna akutt vedlikehald, melder Vegtrafikksentralen.

  • Torsdag 1. august kl. 19.29

    Sjå TV-nyheitene torsdag

    I dag blir kontantstøtta kutta frå 23 til 19 månader, men i Hå får foreldre kontantstøtte i tre år. Ein tilsett fekk alvorlege skader i ansiktet etter ein eksplosjon ved ein utestad i Stavanger sentrum. Sjå meir i TV-nyheitene frå Rogaland.

  • Torsdag 1. august kl. 19.19

    Sjå Vestlandsrevyen kl. 19.30

    Det er ikkje meldt om sakna personar etter at ein einebustad vart totalskadd i brann i Fana i Bergen i ettermiddag. Det var full overtenning og mykje røyk, men brannvesenet fekk etter kvart kontroll på brannen. Sjå meir i Vestlandsrevyen. Programleiar er Silje Rognsvåg.

  • Torsdag 1. august kl. 19.17

    Bil kjørte av veien

    En personbil har kjørt av veien på E18 vestgående retning ved Ålefjærveien i Kristiansand, skriver politiet på X. Avkjøringen mot Ålefjærveien er stengt, melder vegtrafikksentralen. Det skal ikke være noe personskade.

  • Torsdag 1. august kl. 19.13

    Kjørte i 109 km/t i 80-sone

    Utrykningspolitiet har hatt kontroll på Treungvegen i Nissedal. 13 stykker fikk forenklede forelegg, hvor høyeste hastighet var 109 km/t i 80-sone.

  • Torsdag 1. august kl. 19.12

    Vill budkrig varte i over seks timer: – Selger var lamslått

    Til slutt gikk den 32 kvadratmeter store leiligheten på Kampen i Oslo 750.000 kr over prisantydning.

  • Torsdag 1. august kl. 19.06

    Brann – Go Ahead Eagles

    Brann møter i kveld nederlandske Go Ahead Eagles på Brann Stadion. Kveldens kamp er returoppgjeret etter første kamp enda 0–0 på nederlandsk heimebane. Vinnaren går vidare til tredje kvalifiseringsrunde i UEFA Europe Conference League. Følg direkte oppdateringar her!

  • Torsdag 1. august kl. 19.06

    Brann - Go Ahead Eagles

    Siste kamp i andre kvalifiseringsrunde til Conference League er i gang på Brann Stadion. Følg direkte oppdateringar her!

  • Torsdag 1. august kl. 18.42

    Badevannet i Halden er friskmeldt

    Etter å ha måttet bade andre steder enn på badeplassene i Halden de siste to ukene, så kan de største plaskedammene nå friskmeldes. Dette er badeplassene som har fått stempelet «god kvalitet»: Vanninga, Kruseter, Langbrygga, Bakke Camping, Langholmen Camping, Ystehede, Isebakkestranda, Svalerødkilen, Vadet og Mølen. Det melder Halden Arbeiderblad.

  • Torsdag 1. august kl. 18.32

    Støre røper Biden-samtale: – Han ønsket å takke Norge

    Torsdag bekrefter flere vestlige myndigheter en historisk fangeutveksling. Norge bidrar med å utveksle den spionsiktede Mikhail Mikusjin.

  • Torsdag 1. august kl. 18.11

    Idar (18) fikk 11 millioner for mye i lønn: – Den saftigste så langt

    Men gleden ble dessverre kortvarig.

  • Torsdag 1. august kl. 18.07

    Kjerkol ønsker gjenvalg på Stortinget

    Ingvild Kjerkol varsler at hun ønsker gjenvalg til en fjerde periode på Stortinget. Det skriver Trønder-avisa. Kjerkol gikk i april av som helse- og omsorgsminister etter at Nemnda for studentsaker ved Nord universitet felte henne for fusk på masteroppgaven. En avgjørelse hun har anket.

  • Torsdag 1. august kl. 18.07

    Kjerkol ønsker gjenvalg

    Ingvild Kjerkol varsler at hun ønsker gjevalg til en fjerde periode på Stortinget. Det skriver Trønder-avisa.

  • Torsdag 1. august kl. 18.04

    Ingvild Kjerkol ønsker gjenvalg til en fjerde periode på Stortinget

    Ingvild Kjerkol vurderte å gi seg på Stortinget. Nå tar hun likevel gjenvalg – og varsler et mer industrivennlig Ap.

  • Torsdag 1. august kl. 18.01

    Masseslagsmål i Lillestrøm

    Klokka 15.33 fikk politiet melding om et pågående masseslagsmål i Lillestrøm sentrum. Det skriver Romerikes Blad. Like før 17.00 er de fortsatt på stedet. Øst politidistrikt forteller at det ble fremvist lommekniv i tillegg til noen knuste glassflasker. – Det har vært uenigheter mellom to grupperinger. Det er noen som angivelig har fått kutt fra en kniv.

  • Torsdag 1. august kl. 17.48

    Varetektsfengsling i to og fire veker etter fridomsrøving

    Dei tre personane som er sikta for fridomsrøving av to menn i 20- åra i Bergen denne veka, blir varetektsfengsla. Det er kjent etter dagens fengslingsmøte. Den eine mannen og kvinna i tenåra blir varetektsfengsla i to veker med brev- og besøksforbod. Den andre mannen blir varetektsfengsla i fire veker. – Oppmodinga vår er i hovudsak teken til følgje, seier politiadvokat Øivind Rune Bjørkå til NRK. Årsaka til at dei ville varetektsfengsle alle, var faren for at bevis kunne gå tapt.

  • Torsdag 1. august kl. 17.38

    Trafikkulukke i Fløyfjelltunnelen

    Ein motorsykkel har køyrd i ein personbil i Fløyfjelltunnelen i Bergen, melder politiet. Førar av motorsykkel er frakta til Haukeland universitetssjukehus med ambulanse. Alle involverte i ulukka skal vere medvitne. Klokka 18.33 er Fløyfjellstunnelen open, begge retningar.

  • Torsdag 1. august kl. 17.32

    Ni nye gebyrer til feilparkerte biler på E16

    Mellom klokken tre og fire torsdag ettermiddag har politiet vært ute og skrevet ut ni nye gebyrer til feilparkerte biler langs veien. Bilene parkerer ved veiskulderen til en stengt rasteplass på E16 ved Gardermoen. Gebyret bilistene må ut med, er på 900 kroner. Det skriver Romerikes Blad. – Det står «stans forbudt»-skilt ute på asfalten, men de kjører rundt og parkerer bak skiltet, sier politiet til avisen.

  • Torsdag 1. august kl. 17.31

    Nora Mørks skadedrama: – Jeg skulle vært mer ærlig

    Nora Mørk fravær i torsdagens kamp mot Slovenia handler neppe om noen alvorlig skade.

  • Torsdag 1. august kl. 17.26

    Hovland til VG etter OL-nedtur: – Det føles ikke bra

    Fare for lyn avbrøt spillet da Viktor Hovland (26) sto klar på åpningsrundens siste hull. Det kan ha kostet nordmannen flere slag i medaljekampen.

  • Torsdag 1. august kl. 17.23

    Norsk medaljejakt utsatt

    Marie Rønningen og Helene Næss skulle etter planen seile om OL-medalje i Marseille i 49er FX torsdag ettermiddag. Utgangspunktet for Rønningen og Næss før medaljeseilasen var at de lå som nummer fire, men innen rekkevidde av alle båtene foran seg. De fikk derimot ikke sjansen til å jage medaljen torsdag. Utfordrende vindforhold sørget for to forsøk og kanselleringer av herrenes medaljeseilas i 49er. Arrangøren i Marseille var ikke fornøyd med at det var for lite vind ute på vannet, og avlyste seilasene da forholdene ikke var rettferdige for de involverte. Utsettelsen på herresiden sørget også for en utsettelse for Rønningen og Næss. Konkurransen i de to klassene vil ikke gjennomføres torsdag. Når medaljejakten for Rønningen og Næss fortsetter, er ikke kjent.

  • Torsdag 1. august kl. 17.21

    Timer etter skilsmissemelding: Cardi B er gravid

    Tidligere torsdag ble det meldt at rapperne Cardi B og Offset skal skilles. Nå annonser Cardi B at hun er gravid.

  • Torsdag 1. august kl. 17.17

    Melding om trafikkulykke med MC

    Det er meldt om en trafikkulykke med MC i Valle. Vedkommende antas å være lettere skadet opplyser politiet til Fædrelandsvennen. Fører er bevvist og tas med til legevakten.

  • Torsdag 1. august kl. 17.08

    Narve Gilje Nordås etter bråket før OL: – Jeg er her alene

    Narve Gilje Nordås svarte nokså diplomatisk om bråket rundt ham som har preget OL-oppladningen.

  • Torsdag 1. august kl. 16.57

    Containerkjempe varsler enda sterkere resultater

    Ratefesten kan gjøre danske A.P. Møller-Maersks resultater flere titalls milliarder kroner bedre.

  • Torsdag 1. august kl. 16.51

    Mann død etter drukningsulykke i Lågen

    En mann i slutten av 70-årene er død etter melding om drukningsulykke i Numedalslågen i Larvik. Pårørende er varslet. Det ble iverksatt redningsaksjon etter at politiet fikk melding om en mulig drukningsulykke i forbindelse med en båttur. Det ble utført hjerte- og lungeredning.

  • Torsdag 1. august kl. 16.34

    Har solgt 55 prosent flere boliger enn i fjor: – Helt ellevilt

    Meglerfirmaene melder om overraskende høye salgstall i juli. Privatmegleren-sjefen mener nå at det er «selgers marked».

  • Torsdag 1. august kl. 16.34

    Innstilte samband

    Fjord1 melder flere innstilte samband, grunnet driftsproblemer. Rute 1033 Jektevik – Nordhuglo – Hodnanes foreløpig innstilt. Og rute 1022 Hufthamar - Krokeide er innstilt ut dagen. Klokken 18.36 meldes det at fergesambandet Sandvikvåk – Husavik også er innstilt inntil videre. Klokka 19.10 innstilles fergesambandet Jondal-Tørvikbygd ut dagen.

  • Torsdag 1. august kl. 16.16

    Jakob Asserson Ingebrigtsen med nytt stikk til erkerivalen: – Vil bli kjent som briten som aldri konkurrerer

    Jakob Asserson Ingebrigtsen fyrte opp foran duellen med erkerival Josh Kerr i OL.

  • Torsdag 1. august kl. 16.11

    Fritidsbåt ble nesten påkjørt av lastebåt – to mindreårige involvert

    To mindreårige var om bord i fritidsbåten som nesten kolliderte med en lastebåt ved Sotrabroen natt til torsdag. Det opplyser stasjonssjef ved Askøy og Øygarden politistasjon, Sven Erik Midthjell. Båten de satt i hadde fått motorstopp, og de ringte derfor nødetatene for å få hjelp. I løpet av samtalen oppdaget de at et lasteskip var på vei rett mot dem. – Med svært små marginer og tilfeldigheter ble det unngått sammenstøt, opplyste operasjonsleder i Vest politidistrikt, Jørgen Ommedal, i natt. Politiet har vært i kontakt foreldrene til de mindreårige i båten, opplyser Midthjell. Stasjonssjefen forteller at de også har vært i kontakt med lastebåten. – De forteller at de oppdaget den lille fritidsbåten litt sent, men klarte å svinge unna i siste liten. Mannskapet på lastebåten har ikke ønsket å uttale seg til NRK. – Det holdt på å bli en stor ulykke, men det gikk heldigvis bra, sier Midthjell.

  • Torsdag 1. august kl. 16.06

    KSI avlyser boksekamp

    Youtuberen skulle møtt to motstandere samtidig.

  • Torsdag 1. august kl. 15.58

    Spionsiktet russer i Norge del av storstilt fangeutveksling

    Den 45 år gamle russeren som er spionsiktet i Norge, er blant de som er med i fangeutvekslingen mellom Russland og vestlige land.

  • Torsdag 1. august kl. 15.56

    Kø på E18 etter ulykke

    Nødetater har rykket ut etter en ulykke på E18 Oslo-Sandvika. To felt sperret ved Blommenholm i retning Drammen, melder Vegtrafikksentralen. En bil har blitt påkjørt av en lastebil, opplyser operasjonsleder i oslo politiet Øyvind Schalla-Aasen, til NRK. Det er kun snakk om materielle skader, og det jobbes nå med å få flyttet kjøretøyene ut av veibanen.

  • Torsdag 1. august kl. 15.53

    Ransoffer i Jessheim ikke i stand til å bli avhørt

    En mindreårig gutt ble sendt til sykehus etter å ha blitt ranet på Jessheim stasjon onsdag kveld. Politiet har lite informasjon om hendelsesforløpet da gutten ikke har vært i stand til å la seg avhøre. – Han er hjemme igjen nå, og det går etter forholdene bra med han, men han har skader i blant annet hoderegionen, sier politiet til Eidsvoll Ullensaker Blad. Politiet sikter på å få avhørt 15 åringen torsdag kveld eller fredag.

  • Torsdag 1. august kl. 15.46

    Båt fra båthenger stjålet fra hage i Porsgrunn

    En båt stående på båthenger er stjålet fra en hage i Porsgrunn. Tyveriet har en samlet verdi på rundt 90.000 kroner. Det blir undersøkt om det er overvåkningsbilder av tyveriet. Sak blir opprettet, opplyser politiet.

  • Torsdag 1. august kl. 15.41

    Vi har funnet den beste måten å lytte til musikk mens vi svømmer

    Visste du at du kan svømme med musikk på ørene? Det finnes faktisk hodetelefoner som fungerer i vann. Og vi ble såpass nysgjerrige at vi ville teste dem ut.

  • Torsdag 1. august kl. 15.32

    Alvorlig arbeidsulykke på utested i Stavanger

    Politiet er på stedet i forbindelse med en arbeidsulykke på et utested i Stavanger sentrum.

  • Torsdag 1. august kl. 15.30

    Kraftig tek-fall på Wall Street

    De amerikanske aksjemarkedene fulgte opp med en solid nedtur etter gårsdagens rentemøte-opptur. Facebook-eier Meta går mot strømmen etter sterke kvartalstall

  • Torsdag 1. august kl. 15.30

    Markant nedgang på Wall Street

    Facebook-eier Meta stiger etter sterke kvartalstall, men pilene peker nedover i det brede markedet.

  • Torsdag 1. august kl. 15.30

    Meta stiger kraftig på Wall Street

    Facebook- og Instagram-eieren leverte bedre kvartalstall enn ventet. I det brede markedet har pilene snudd nedover.

  • Torsdag 1. august kl. 15.30

    MC har veltet

    Politiet melder om en MC som har veltet i Selsbakkvegen i Trondheim. Fører er sendt til legevakta for behandling. Det skal ikke være andre kjøretøy involvert.

  • Torsdag 1. august kl. 15.30

    Forskere: En rekke datingapper avslørte brukernes nøyaktige plassering

    Med to meters nøyaktighet i enkelte tilfeller.

  • Torsdag 1. august kl. 15.28

    Arbeidsulykke på utested i Stavanger – patron skal ha eksplodert

    En ansatt ved et utested i Stavanger sentrum har fått større ansiktsskader etter at en CO? patron skal ha eksplodert, melder politiet. Ifølge meldingen som politiet har fått, skal ulykken ha skjedd i forbindelse med tilkobling til et ølfat. Politiet har ikke fått bekreftet disse opplysningene, men den skadde er fraktet til Stavanger universitetssykehus for behandling. Et vitne skal ha ringt inn til AMK-sentralen etter å ha sett den skadde på utsiden av utestedet. Politiet tar forbehold om at opplysningene er riktige. Politiet har gjort undersøkelser på stedet, sikret spor og kommer til å etterforske saken videre. Den skadde er en mann i 20-årene og han er ikke avhørt av politiet ennå fordi han er under behandling på sykehuset. Operasjonsleder Victor Fenne Jensen i politiet opplyser også at de så langt ikke har fått noen opplysninger om at det har vært vitner til selve hendelsen. Arbeidstilsynet er varslet om ulykken.

  • Torsdag 1. august kl. 15.25

    Trump-tilhengere er ikke idioter

    Jeg er uenig med republikanerne i det meste, men de fleste er drevet av logikk.

  • Torsdag 1. august kl. 15.25

    Trump-tilhengere er ikke idioter

    Jeg er uenig med republikanerne i det meste, men de fleste er drevet av logikk.

  • Torsdag 1. august kl. 15.25

    OL-stjerne i sorg etter knivangrepene i hjembyen

    Golfprofilen Tommy Fleetwood (33) forteller om splittelsen i Southport etter at Axel Muganwa Rudakubana (17) knivstakk og drepte flere barn.

  • Torsdag 1. august kl. 15.21

    Stjal telefoner til rundt 400.000 kroner: – Fremsto godt planlagt

    Nå ber politiet om tips.

  • Torsdag 1. august kl. 15.20

    Datasenterselskap godtar straffegebyr

    Datasenterselskapet Green Mountain godtar å betale et overtredelsesgebyr på 2 millioner kroner som de er blitt ilagt av Norges vassdrags- og energidirektorat. Bakgrunnen for gebyret er at selskapet har bygget et elektrisk anlegg i Hamar uten å ha nødvendig tillatelse. Anlegget skal forsyne et planlagt datasenter, der Tik-Tok er en av kundene. Det er nettstedet bygg.no som omtalte saken først.

  • Torsdag 1. august kl. 15.10

    Dykker reddet opp av vannet i Drøbak

    Alle nødetater rykker ut til Drøbak etter melding om drukningsulykke, skriver Amta. Politiet fikk melding om en dykker som var savnet. Han skal ha vært under vann litt lenger enn planlagt, men han er nå reddet opp igjen. – Heldigvis er alt nå i orden, og dykkerens form er helt fint. Aksjonen er nå avsluttet, forteller operasjonsleder Finn Håvard Aas i Øst politidistrikt. Ifølge avisa var et redningshelikopter og dykkere på området.

  • Torsdag 1. august kl. 15.06

    Overhalla tørrest i juli

    Overhalla var det tørreste stedet i hele landet i juli. Det viser en oversikt fra Meteorologisk institutt. Målestasjonen i Overhalla målte bare 12,2 mm nedbør i hele juli. Nest tørrest var Røst med 16,9 mm. Norge var værmessig delt i juli, med varme og lite nedbør i nord og mye nedbør i sør. Østlandet hadde den våteste juli noensinne registrert med 75 prosent mer nedbør enn normalt.

  • Torsdag 1. august kl. 15.00

    Østlandet fikk våteste juli på nesten 36 år

    Landet var delt i to i juli: I Nord-Norge var det varmt og i sør var det vått.

  • Torsdag 1. august kl. 15.00

    Juli var varmest i Finnmark

    Landet var delt i to i juli: I Nord-Norge var det varmt og i sør var det vått.

  • Torsdag 1. august kl. 15.00

    Tre menn sikta etter vold

    Tre unge menn er siktet for ran etter en annen ung mann ble utsatt for vold i Steinkjer tirsdag kveld. Det melder Trønder-Avisa. Alle de tre som er sikta er i tenårene og har nå fått besøksforbud mot den fornærmede mannen.

  • Torsdag 1. august kl. 14.53

    Full overtenning i enebolig i Fana

    Klokken 14.44 fikk politiet melding om en brann i en enebolig i Fana. – Det er full overtenning, opplyser operasjonsleder i Vest politidistrikt, Tatjana Knappen. Flere ressurser fra politiet er på stedet, sammen med brannvesenet og ambulanse. – Det har blitt observert flammer ut av et vindu, sier operasjonslederen. Flammene har også slått gjennom taket. Det pågår slukking på stedet. Klokken 15.30 opplyser politiet at det er mindre fare for spredning. Politiet har fått flere meldinger fra folk som har observert røyk. – Det er mye røyk og mye folk i området og vi ønsker at folk skal trekke vekk. Det kan være giftige røyk, sier Knappen. Politiet fokuserer på å sikre brannvesenet tilkomst til stedet slik at de får jobbe fritt, opplyser operasjonslederen. Det er ikke klart om det er folk inne i huset, men en av tre beboere er gjort rede for, sier Knappen. Det er på nåværende tidspunkt ikke meldt om savnede, men det jobbes med å komme i kontakt med de andre som er registrert på adressen, opplyser hun.

  • Torsdag 1. august kl. 14.53

    Bygningsbrann i Fana

    De brenner i en bygning på Nesttun i Fana, melder brannvesenet. Nødetatene er på vei.

  • Torsdag 1. august kl. 14.49

    Trakk seg etter 44 sekunder

    Kontroversene rundt den algeriske bokseren Imane Khelif fortsetter også i OL i Paris.

  • Torsdag 1. august kl. 14.46

    Bil kjørte med barn i bagasjerommet

    I Tønsberg observerte noen et barn som satt seg inn i bagasjerommet på en bil og bilen kjørte fra stedet. Politiet stanset bilen med en tysk sjåfør. Sjåføren har fått forelegg for uforvarslig sikring av passasjerer.

  • Torsdag 1. august kl. 14.42

    Fire mistet lappen i UP-kontroller – flere fikk bot

    Utrykningspolitiet (UP) har gjennomført laserkontroll i 80-sonen på Skonseng i Rana. To personer fikk førerkortet sitt beslaglagt og ble målt til en hastighet til 117 og 119 kiloeter i timen. I tillegg fikk tre personer bot for høy hastighet. UP har også hatt laserkontroll i Valnesfjord på riksvei 80. Der fikk åtte personer fartsbot. Høyeste hastighet var 115 kilometer i timen. I en kontroll i 60-sonen i Bogen/Evenes-området mistet yttterligere to sjåfører lappen. De ble målt til henholdsvis 87 km/t og 95 km/t.

  • Torsdag 1. august kl. 14.41

    Sjåfør fremsto påvirket

    I 13-tiden hadde politiet en fartskontroll langs E39 ved Søylandsdalen. I forbindelse med kontrollen stoppet politiet en sjåfør som fremsto påvirket. Sjåføren er en mann i 20-årene. Han ble kjørt til legevakten for å avgi blodprøve. Sjåføren er avhørt, og politiet oppretter sak.

  • Torsdag 1. august kl. 14.35

    Gjerningspersoner identifisert etter ungdomsran i Oslo

    Oslo politidistrikt melder at de har identifisert flere av gjerningspersonene involvert i flere ran av ungdommer denne uken. – Politiet har identifisert flere av gjerningspersonene, og disse gjøres det nå tiltak mot, sier politiadvokat Marie Steen Habberstad. I to av de tre hendelsene var det Norway Cup deltakere som ble ranet. – Vi ser ingen direte sammenheng mellom hendelsene og det faktum at de fornærmede deltar på Norway Cup.

  • Torsdag 1. august kl. 14.29

    Ran av Norway Cup-deltakere: Gjerningspersoner identifisert

    Politiet gjør nå tiltak mot personene.

  • Torsdag 1. august kl. 14.29

    Ran av Norway Cup-deltagere: Gjerningspersoner identifisert

    Politiet gjør nå tiltak mot personene.

  • Torsdag 1. august kl. 14.29

    Ran av Norway Cup-deltakere: Gjerningspersoner identifisert

    Politiet gjør nå tiltak mot personene.

  • Torsdag 1. august kl. 14.23

    Funn av død person i fjæra

    Politiet rykket i ettermiddag ut til Hansbakkfjæra på Ranheim etter melding om funn av en livløs person. Vedkommende er nå bekreftet død, og er ikke identifisert. Politiet mistenker ikke at noe straffbart har skjedd. Avdøde blir sendt til obduksjon og videre undersøkelser.

  • Torsdag 1. august kl. 14.23

    Funn av død person i fjæra i Trondheim

    Politiet rykket i ettermiddag ut til Hansbakkfjæra på Ranheim i Trondheim etter melding om funn av en livløs person. Vedkommende er nå bekreftet død, og er ikke identifisert. Politiet mistenker ikke at noe straffbart har skjedd. Avdøde blir sendt til obduksjon og videre undersøkelser.

  • Torsdag 1. august kl. 14.16

    Mann i 70-årene omkom i drukningsulykke i Larvik

    Politiet har fremdeles dykkere på stedet.

  • Torsdag 1. august kl. 14.07

    Tennis: ,

    Sommer-OL 2024: 01. august kl 14:00

  • Torsdag 1. august kl. 14.06

    Kronen styrker seg ytterligere etter britisk rentekutt: – Tålmodighetsprøve

    Mens andre sentralbanker kutter renten, er det fortsatt uaktuelt i Norge. Det gjør utenlandsferien ørlite grann billigere.

  • Torsdag 1. august kl. 14.06

    ChatGPT lanserer ny samtalemodus for betalende brukere

    Snakk med AI som om det var et menneske.

  • Torsdag 1. august kl. 14.04

    Har fått melding om drukningsulykke i Larvik

    Nødetatene rykker ut til Numedalslågen i Larvik kommune. Det har kommet melding om en mulig drukningsulykke, opplyser Sør-Øst politidistrikt.

  • Torsdag 1. august kl. 14.04

    Drukningsulykke i Larvik – livreddende førstehjelp pågår

    Nødetatene har rykket til Numedalslågen i Larvik kommune. Brannvesenet er nå på stedet og en person får hjerte- og lungeredning, opplyser Sør-Øst politidistrikt.

  • Torsdag 1. august kl. 13.53

    OL-utøverne er ulønnet: – IOC promoterer moderne slaveri

    IOC-topp Kristin Kloster (63) bor på luksushotell og får fem tusen kroner dagen under OL i Paris. Utøverne får ikke en krone.

  • Torsdag 1. august kl. 13.51

    Nora (50) tok treukers kurs: – Gikk rett ut i fast jobb

    Nora Høyning tok en helomvending karrieremessig, og ble kranfører i HENT i slutten av 40-årene.

  • Torsdag 1. august kl. 13.51

    Har tatt blodprøve av siktede

    Politiet undersøker om den siktede etter båtulykken i Tvedestrand var påvirket av rus. En 23 år gammel mann fra Bærum omkom i båtulykken. – Det er rutinemessig tatt prøve av siktede i forhold til mulig ruspåvirkning, opplyser politiinspektør Unni Guldberg. Den siktede er en mann i 20-årene, som er bosatt utenfor Agder.

  • Torsdag 1. august kl. 13.50

    Russland løslater journalist Evan Gershkovich i fangeutveksling

    Wall Street Journal-journalisten Evan Gershkovich og den tidligere amerikanske soldaten Paul Whelan løslates i en større fangeutveksling.

  • Torsdag 1. august kl. 13.41

    Mann dømt til fengsel etter å ha lurt seg unna fartsbot

    En mann i 20-årene må sone 30 dager i fengsel etter å ha utgitt seg for å være noen andre da han ble stoppet i en fartskontroll. Det kommer frem i en ny dom fra Sogn og Fjordane tingrett. I november i fjor ble mannen stoppet av poltiet etter å ha kjørt i 90 km/t i en 80-sone i Sunnfjord. Da ha ble bedt om å vise frem legitimasjon, ga han politiet en annen mann sitt førerkort. Dette førte til at det var denne mannen som fikk tilsendt fartsboten. Den dømte mannen hadde ikke selv et gyldig førerkort på dette tidspunktet.

  • Torsdag 1. august kl. 13.32

    Klager på felling av ulv

    Aktivt Rovdyrvern (ARV) har klaget på Statsforvalterens fellingstillatelse for ulven som nå er i Dalane ARV mener vedtaket bryter både med norsk og internasjonal lovgivning, og viktige naturvernprinsipper. Dyrevernsorganisasjonen viser til at det ikke er gjennomført DNA-testing for å sikre at ulven ikke er genetisk viktig. Fellingsområdet er også for stort, og ikke begrenset til områdene ulven har tatt lam, mener Aktivt Rovdyrvern.

  • Torsdag 1. august kl. 13.30

    Knivangrepet i Southport: To barn skrevet ut fra sykehuset

    Fem barn er fremdeles innlagt på sykehuset etter knivangrepet på et dansekurs med Taylor Swift-tema.

  • Torsdag 1. august kl. 13.28

    Hegg Duestad til OL-finale etter elendig start

    Jeanette Hegg Duestad sikret finaleplass på 50 meter rifle. Men det gjorde hun etter en tøff start. – Det ble veldig mye hardere enn planlagt. Det var tøft, sier Jeanette Hegg Duestad til NRK. Hun omtaler kvalifiseringen som en berg og dalbane. Hun er klar på det ble en beinhard konkurranse for å kvalifisere seg til finalen. - Jeg kjemper med nebb og klør gjennom resten av knestående, sier Duestad om den dårlige starten. Både hun og Jenny Stene, som røk ut, slet virkelig tungt i starten. – Det er veldig overrasket over dette. Jeg forventet at de skulle være helt i toppen her, sa NRK-kommentator Ola Lunde etter den dårlige starten. Vindforholdene varierte og det så ikke ut som de norske kvinnene fisket forholdene. Det gikk tydelige beskjeder mellom trener Espen Berg-Knutsen og Duestad etter de første 20 skuddene. Og det så ut til å fungere. – Det var ulidelig spennende å følge med, sier Berg-Knutsen. Han sier at hun kom i utakt med vinden i starten av konkurransen. Men så snudde det. - Dette klarer ingen andre i verden å snu på samme måte som henne, sier landslagstreneren. For Duestad skjøt seg plutselig oppover listene. Og før stående skyting lå hun på 9. plass etter en perfekt serie. Åtte ville sikre finaleplass. Og hun fortsatte med imponerende skyting og fortsatte ferden oppover listen og lå til slutt på 5. plass. – Det er fenomenalt det hun leverer nå, sa Lunde mot slutten av kvalifiseringen, som sikret finaleplass for Hegg Duestad. NRK-ekspert Katrine Aanestad Lund vil nå si at Jeanette Hegg Duestad er blant favorittene i finalen.

  • Torsdag 1. august kl. 13.19

    Fire tatt i fartskontroll

    Politiet er har utført en trafikkontroll langs E39 ved Søylandsdalen. Under kontrollen ga de fire sjåfører forenklet forelegg. Den høyeste hastigheten var 110km/t i 80 sonen.

  • Torsdag 1. august kl. 13.12

    Bedragerisiktet vestlending varetektsfengsles i fire uker

    En norsk mann i 30-årene er siktet for grovt bedrageri. Totalt skal han ha svindlet minst 175 personer for en totalsum på minst 494 112 kroner. Han ble nylig arrestert i Spania og er nå utlevert til Norge. Mannen varetektsfengsles i fire uker, kommer det frem i en fengslingskjennelse fra Sogn og Fjordane tingrett.

  • Torsdag 1. august kl. 13.01

    Hurra for mobilforbud!

    Endelig er mobilforbudet på plass i Oslo-skolen. Det blir en tøff overgang for mange, men det er det eneste rette å gjøre.

  • Torsdag 1. august kl. 13.00

    Bank of England med første rentekutt på fire år

    Prisveksten i Storbritannia har roet seg, men sentralbanken mener det fortsatt er behov for et innstrammende rentenivå i «tilstrekkelig lang tid».

  • Torsdag 1. august kl. 12.59

    Pågrep utagerende mann i Tønsberg

    En mann i 30-årene er pågrepet av politiet i Tønsberg. Mannen har oppført seg utagerende og skal blant annet ha truet andre personer med en kniv, opplyser Sør-Øst politidistrikt.

  • Torsdag 1. august kl. 12.49

    Båtracet er i gang i Arendal

    Det første båtracet under Arendal Water Festival er gang rett utenfor Arendal sentrum. Det er det første av totalt tre båtrace i dag.

  • Torsdag 1. august kl. 12.34

    Bognes-Skarberget: B-ruten går som normalt

    B-ruten på fergesambandet Bognes-Skarberget går som normalt igjen, opplyser vegtrafikksentralen. Det skjer etter innstillinger tidligere torsdag grunnet tekniske problemer.

  • Torsdag 1. august kl. 12.32

    Skadetrøbbel for United

    Nysigneringen Leny Yoro og Rasmus Højlund må begge belage seg på flere uker uten fotball.

  • Torsdag 1. august kl. 12.28

    Stjal mobiltelefoner til om lag 400.000 kroner på kjøpesenter i Hamar

    Det skal ha blitt stjålet mobiltelefoner til en verdi på 400.000 kroner fra en butikk på kjøpesenteret CC i Hamar i går kveld. Det forteller politiadvokat Julie Dahlsveen til NRK. Tyveriet skal ha skjedd ved 18-tiden, av mellom 20–25 mobiltelefoner av typen iPhone 15. Politiet meldte i går at de mente tre personer samarbeidet om tyveriet, ved at to kvinner oppholdt en ansatt i butikken, mens en mann stjal telefonene på bakrommet. Politiadvokat Dahlsveen sier politiet jobber med å avhøre personer, innhenting av overvåkningsmateriale og identifisering av gjerningspersonene. – Vi vurderer fortløpende nå å gå ut med bilder av aktuelle bilder av aktuelle gjerningspersoner slik at publikum om mulig kan bidra til at vi kommer i posisjon til å få tak i disse aktuelle personene, sier hun til NRK.

  • Torsdag 1. august kl. 12.22

    Vil du være med, så heng på! Anmeldelse: «Jeg elsker Dickens»

    Et spinnvilt tankeeksperiment om H.C. Andersens sommer hos Charles Dickens? Ja takk!

  • Torsdag 1. august kl. 12.17

    Hvalen som var fast i Lofoten er nå avlivet

    Hvalen som viklet seg inn i blåser og fiskeutstyr utenfor Lofoten ble avlivet onsdag kveld av veterinær. Det melder Fiskeridirektoratet på sine hjemmesider. Tirsdag satt en hval seg fast i blåser og fiskeutstyr ved Nappstraumen i Lofoten. Hvalen hadde viklet seg inn i fiskeutstyr noe som gjorde at den ikke fikk beveget seg ordentlig. Fiskeridirektoratet og Kystvakten gikk derfor først sammen på onsdag for å slippe løs hvalen. Etter frigjøringen var hvalen i så dårlig forfatning at den er besluttet avlivet, uttalte Erling Øksenvåg fra Kystvakten til NRK. – Veterinær ble kontaktet, og vurderte situasjonen gjennom bilder og video, og kom frem til at lidelser og skader var av et slikt omfang at det var lite sannsynlig at den ville klare seg, står det i pressemeldingen fra Fiskeridirektoratet.

  • Torsdag 1. august kl. 12.15

    Setter opp skilt for å unngå mating av fugler

    Den populære badeplassen Koigen på Hamar har vært stengt på grunn av bakterier i vannet nesten hele sommeren. Årsaken er at fugler har tatt over området. Ordfører i Hamar kommune Vigdis Stensby fra By- og bygdelista sier de nå skal sette opp skilt om at folk ikke skal mate fugler. – Om det er årsaken til at fuglene er her, det vet vi jo selvsagt ikke. Men vi behøver ikke å stimulere til at de skal trives enda bedre her enn de alt gjør. Les mer:

  • Torsdag 1. august kl. 12.10

    En gutt på veien langs E6

    På E6 Oslo-Moss skal det gå en gutt langs veien mellom Ås og Vestby. – Politiet fikk en bekymringsmelding om gutten, sier Øyvind Eik, trafikkoperatør i Vegtrafikksentralen. Han forteller at de sveiper gjennom området med kameraer, men at de ikke har sett gutten så langt. – Politiet ber om tips. Dersom man ser gutten så må man ringe dem, og da med mest mulig nøyaktig stedsangivelse, sier Eik.

  • Torsdag 1. august kl. 12.10

    Gutt sett gående langs E6

    En gutt skal ha gått på E6 mellom Ås og Vestby. – Politiet fikk en bekymringsmelding om gutten, sier Øyvind Eik, trafikkoperatør i Vegtrafikksentralen. Han forteller at de sveiper gjennom området med kameraer, men at de ikke har sett gutten så langt. – Politiet ber om tips. Dersom man ser gutten så må man ringe dem, og da med mest mulig nøyaktig stedsangivelse, sier Eik.

  • Torsdag 1. august kl. 12.06

    Person døde i drukningsulykke i Sognsvann i Oslo

    Personen ble dratt opp på land og fikk livreddende førstehjelp, men livet sto ikke til å redde.

  • Torsdag 1. august kl. 11.57

    I dag får universiteter og høgskoler ny lov

    Fra i dag av gjeld den nye universitets- og høgskoleloven. Det skriver avisa Khrono. Regjeringa skriver at dette er de nye endringene: Å legge ned studiesteder er nå blitt en politisk beslutning gjennom Kongen i statsråd. Reglene for fusk har blitt tydeligere. Reglene for midlertidige stillinger har blitt stramma inn. Vernet av akademisk frihet styrkes. Norsk fagspråk styrkes. Nå skal det være to sensorer på eksamen.

  • Torsdag 1. august kl. 11.46

    Borch legger trolig opp

    Kjetil Borch fra Horten sier at han trolig kommer til å gi seg som roer på toppnivå. I formiddag ble 34-åringen nummer fire i B-finalen i dobbeltsculler i OL sammen med makker Martin Helseth. – Etter alle solemerker kommer jeg til å legge opp nå. Når hodet får nok så følger kroppen etter. Da må man lytte til hodet og gjøre det som føles riktig, sier Borch. Borch tok OL-sølv i singlesculler i Tokyo for tre år siden, og har en bronse i dobbeltsculler fra Rio i 2016. Han har også tatt VM-gull i både single- og dobbeltsculler.

  • Torsdag 1. august kl. 11.45

    Dramatisk kamp om toppjobb: Norge kan stemme på leder anklaget for underslag

    Den sittende ISA-lederen Michael Lodge er anklaget for misbruk av organisasjonens penger. Norge utelukker ikke å stemme på ham.

  • Torsdag 1. august kl. 11.43

    YouTube-stjernen «MrBeast» innrømmer upassende språkbruk

    Verdens største youtuber i hardt vær etter anklager om rasistiske kommentarer tidligere i karrieren.

  • Torsdag 1. august kl. 11.42

    Fant avkappet rådyr: – Aldri sett noe lignende

    Da Walter Frøyen skulle på tur fra hytta fant han noe uvanlig. Ekspert mener det er gjort med sag.

  • Torsdag 1. august kl. 11.34

    Lam måtte avlives etter bitt av hund

    Mandag ble et lam jaget av en løs hund mellom Fefor og Gålå, skriver GD. Lammet la på svøm over et vann, men hunden fulgte etter. Lammet var både utmattet etter svømmeturen og hadde stygge skader etter å ha blitt bitt flere ganger, hardt i halsen av hunden og måtte avlives. Hundeeieren sier til GD at han skal betale for lammet. Saueeierne sier til avisen at de vurderer å melde saken til politiet.

  • Torsdag 1. august kl. 11.26

    Helseth og Kavlie usikre på fremtiden: – En totalvurdering

    Thea Helseth (28) og Inger Seim Kavlie (30) rodde inn til en sjetteplass i OL-finalen i dobbeltsculler. Etter finalen erkjenner de en usikkerhet rundt fremtiden som roere.

  • Torsdag 1. august kl. 11.12

    Statlig inntektsfall fra sokkelen

    Statens inntekter fra eierskapet på sokkelen er hittil betydelig ned fra ifjor.

  • Torsdag 1. august kl. 11.06

    Obos-prisene i Oslo kraftig ned i juli

    Fra juni til juli falt prisene på Obos-boliger med 4,6 prosent i Oslo. På landsbasis falt prisene 3,7 prosent, skriver Obos i pressemelding. Prisutviklingen i Oslo ble i juli langt svakere enn vanlig, da prisene i snitt har steget noe denne sommermåneden de siste ti årene, skriver de videre. – Obos-prisene korrigerte markant ned i juli etter å ha steget mye gjennom første halvår. Nedgangen var mye større enn ventet og må tolkes med varsomhet på grunn av få omsetninger i juli sammenlignet med resten av året, sier sjeføkonom Sissel Monsvold i Obos. I snitt har prisene i Oslo steget med 1,7 prosent i juli de siste ti årene og 0,3 prosent i snitt de siste tjue årene.

  • Torsdag 1. august kl. 11.06

    Rødt vil redde den historiske svartmetall-kjelleren i Oslo

    Rødt ber Kulturdepartementet komme på banen for å redde den historiske kjelleren i Gamlebyen i Oslo. Kjelleren var sentral i svartmetallmiljøet på 90-tallet, og knyttes blant annet til historien om det norske bandet Mayhem, Øystein Aarseth og Varg Vikernes, samt kirkebranner og mord. I over 30 år har mennesker fra hele verden dratt til kjelleren i Gamlebyen på «pilegrimsreise», for å se hvor folk i det norske svartmetall-miljøet vanket på 90-tallet. Kjelleren har forfalt i flere år, og er preget av både en tidligere oversvømmelse og brann. – For oppegående folk er det jo lett å se at dette både handler om et viktig kulturuttrykk, men også at det er en viktig turistattraksjon, sier stortingsrepresentant, Hege Bae Nyholt. Svartmetall er Norges største eksportvare innen musikk, og kjelleren er blant annet portrettert i filmen «Lords of Chaos» som hadde premiere på Sundance i 2018. – Det er mange som reiser til Norge, nærmest ene og alene for å ta bilder nede i kjelleren, og de legger jo også igjen penger og oppdager landet, så det er lurt av mange grunner å ivareta stedet, sier Nyholt.

  • Torsdag 1. august kl. 11.06

    Båt kolliderte på trening

    Ein båt som skal delta i Arendal Water Festival har snurra og kollidert med ei brygge og treft ein annan båt. Ifølgje Agderposten er ingen personar skadde. Det er store skader på racerbåten, som no er tildekka.

  • Torsdag 1. august kl. 11.06

    To båtulykker i Arendal

    Ein båt som skal delta i Arendal Water Festival har kollidert med ei brygge og treft ein annan båt. Ifølgje Agderposten er ingen personar skadde. Det er store skader på racerbåten. Arendal Water Festival startar torsdag. Ein annan racerbåt skal ha gått rundt i samband med trening.

  • Torsdag 1. august kl. 11.06

    Tunnel på Ring 3 i Oslo stengt grunnet trafikkuhell

    Granfosstunnelen på Ring 3 er stengt mot Lysaker.

  • Torsdag 1. august kl. 11.02

    Iskaldt: Dårligste juli i bilmarkedet på over 30 år

    Etter en god juni, var bilmarkedet igjen tilbake på frysepunktet i juli, viser tallene fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV).

  • Torsdag 1. august kl. 10.52

    Obos-prisene i Oslo falt 4,6 prosent i juli

    – Må tolkes med varsomhet, sier sjeføkonom.

  • Torsdag 1. august kl. 10.45

    Pub-voldtekt til Høyesterett for andre gang

    En voldtektssak på en pub på Romerike er for andre gang tatt opp i Høyesterett. Mannen ble først dømt til nesten tre års fengsel for voldtekt, men straffen ble redusert til 120 dager for seksuell handling uten samtykke i lagmannsretten. Høyesterett opphevet dommen, og han ble dømt til 2,5 års fengsel og måtte betale oppreisning. Forsvareren mener at straffen er for streng. Nå skal saken behandles på nytt i Høyesterett.

  • Torsdag 1. august kl. 10.44

    Trafikkulykke i Lofoten – sjåføren skal ha sovnet bak rattet

    Politiet har fått melding om en trafikkulykke i Flakstad. Ulykken har skjedd ca. 100 meter fra innkjøringen til Nusfjord på E10. Veien er nå åpen for trafikk og politiet har forlatt stedet. – Den ene bilen har havnet over i motsatt kjørefelt og truffet fronten på møtende bil, opplyser politiet i Nordland. Under avhør har føreren av den ene bilen erkjent at han sovnet bak rattet. Sjåføren får førerkortet sitt beslaglagt.

  • Torsdag 1. august kl. 10.44

    Trafikkulykke i Lofoten – veien er åpent for trafikk

    Politiet har fått melding om en trafikkulykke i Flakstad. Ulykken har skjedd ca. 100 meter fra innkjøringen til Nusfjord på E10. Veien er nå åpen for trafikk og politiet har forlatt stedet. De oppretter sak på hendelsen. To biler og to personer er involvert. Det er ikke meldt om personskader.

  • Torsdag 1. august kl. 10.35

    Lavere barnehagepriser i Agder

    Barnehagesatsene blir halvert i Bykle, Valle og Bygland fra og med i dag, melder Setesdølen. Den nye maksprisen er på 1500 kroner i måneden i disse kommunene, ifølge regjeringen. Til sammen er det elleve spredtbygde Agder-kommuner som får en makspris på 1500 kroner. De andre kommunene i Agder får en makspris på 2000 kroner. Prisreduksjonen gjelder også for SFO.

  • Torsdag 1. august kl. 10.31

    Aftenbladet: Pågrepet og siktet en femte mann etter ransbølgen i Stavanger

    Politiet har pågrepet og siktet en femte person etter ransbølgen som har vært i Stavanger. For to uker siden pågrep politiet fire menn mellom 18 og 21 år og varefengselet to av dem. I forrige uke pågrep de og siktet en femte mann, skriver Stavanger Aftenblad. I sommer har det vært flere ranstilfeller i Stavanger, mannen skal være medsiktet for et av ranene, sier politiadvokat Emilie Netteland til avisa.

  • Torsdag 1. august kl. 10.31

    Rosenborg sikra ettertrakta talent

    17 år gamle Andrea Buberg har signert en treårskontrakt med Rosenborg. Buberg har 14 aldersbestemte landskamper for Norge og anses som et stort talent, skriver RBK på sine hjemmesider. – Det var et ganske enkelt valg for meg å velge Rosenborg. Det er en av de beste lagene i Norge og jeg tror jeg kan utvikle meg veldig bra her, sier hun til rbk.no. Stortalentet kommer fra Tiller og var også aktuell for Brann, skriver NTB. – Vi ønsker å ta vare på de største talentene i trøndersk fotball og er veldig fornøyd med at Andrea blir en del av Rosenborg, sier sportslig leder Mads Pettersen. Rosenborg spiller sin første kamp etter ferien mot Vålerenga 9. august i Oslo.

  • Torsdag 1. august kl. 10.29

    Oppgang i industrien: – Generelt bedre tider

    DNBs tall for sommeren viser høyere industriaktivitet i juli. – Et resultat av oljeskattepakken, sier sjeføkonom Kjersti Haugland.

  • Torsdag 1. august kl. 10.28

    Israel hevder å ha drept nok en Hamas-topp

    Mohammed Deif (58), også kjent som «Katten med ni liv», skal ha blitt drept i et angrep mot Gaza i juli, ifølge en uttalelse fra Israel.

  • Torsdag 1. august kl. 10.25

    Avlyser festival denne helga

    Groove Valley Weekend, som skulle ha vært arrangert i Beiarn denne helga er avlyst. Det melder Beiarn kommune på egne hjemmesider. Grunnen til avlysninga er mangel på folk. – Som følge av blant annet ferieavvikling og utfordringer med å få på plass tilstrekkelig med folk klarer vi ikke å få til den ønskede revitaliseringen av The Groove Valley Weekend, skriver kommunen i meldingen. Avisa Nordland omtalte saken først.

  • Torsdag 1. august kl. 10.23

    Kjendiskampen: – Skal jeg få kjæreste?

    Onsdag gikk «Verdikampen» av stabelen på Norway Cup. VG var på plass og tok en prat med flere av kjendis-spillerne.

  • Torsdag 1. august kl. 10.15

    Medaljen glapp for Hegg: – Umenneskelig press

    Jon-Hermann Hegg åpnet strålende i OL i finalen i 50 meter rifle. På stående glapp det, og nordmannen endte på en femteplass.

  • Torsdag 1. august kl. 10.14

    Mobilforbudet trer i kraft i Oslo

    Mobilforbudet i Oslo starter i dag, torsdag. – Mobiltelefoner har ingenting i klasserommet å gjøre. På skolen skal elevene lære, ikke være på TikTok, sier byråd for utdanning Julie Remen Midtgarden. Nå er det ikke lov å bruke mobiltelefon i skoletiden på barne- og ungdomsskolene i Oslo. I videregående skole er det ikke tillatt å bruke mobiltelefon i undervisningstiden, men elevene kan bruke mobil i friminuttene. – I Osloskolen har mange skoler praktisert mobilforbud allerede, men nå formaliserer vi dette i kommunens skoleregler. Det vil føre til likere praksis ved alle skolene i Oslo.

  • Torsdag 1. august kl. 10.10

    Kajakk funnet på Justøya

    En kajakk er funnet i fjæra utenfor Justøya i Lillesand. Eieren bes om å ta kontakt med politiet.

  • Torsdag 1. august kl. 10.10

    19 drept av bombe nord i Nigeria, ifølge sikkerhetskilder

    19 mennesker er drept av en bombe i et tehus i delstaten Borno, nordøst i Nigeria.

  • Torsdag 1. august kl. 10.08

    Brøt besøksforbud mot sine foreldre åtte ganger

    En mann i 30-årene ble i går varetektsfengslet i to uker, siktet for å blant annet ha brutt besøksforbud mot sine egne foreldre. Ifølge fengslingskjennelsen fra Østre Innlandet tingrett skal mannen ha brutt besøksforbud åtte ganger i løpet av en periode på to måneder. I rettsmøtet skal mannen ha sagt at han synes besøksforbudet er latterlig og at han driter i det, står det videre. Politiet vurderer omvendt voldsalarm, i tillegg vil det bli gjort en rettspsykiatrisk undersøkelse av siktede.

  • Torsdag 1. august kl. 10.04

    Petoro leverte 114 milliarder til staten

    Petoro leverte en netto kontantstrøm fra Statens direkte økonomiske engasjement (SDØE) på 114 milliarder kroner i andre kvartal i 2024. Det melder selskapet i en pressemelding. En kontantstrøm er inntektene minus utgiftene. Dersom bedriften får inn mer penger enn det de bruker har de en positiv kontantstrøm. Netto kontantstrøm for andre kvartal isolert var på 54 milliarder kroner. – Kontantstrømmen i andre kvartal er fortsatt høy selv om den er 9 milliarder kroner lavere enn samme periode i fjor. Nedgangen skyldes først og fremst lavere gasspriser, sier Kristin F. Kragseth, administrerende direktør i Petoro. Petoro, som har hovedkontor i Stavanger, ivaretar statens direkte eide andeler i norsk petroleumsvirksomhet.

  • Torsdag 1. august kl. 10.03

    Norsk statsborger siktet for 175 bedrageri-saker – pågrepet i Spania

    Politiet i Sunnfjord har hentet hjem en etterlyst norsk statsborger i 30-årene. Mannen er siktet for grovt bedrageri med totalt 175 individuelle straffesaker, skriver politiet i en pressemelding. Bedrageriene skal ha skjedd på nett. Kunder skal han sendt mannen penger for varer som de ikke har mottatt. Mannen ble pågrepet i Spania 9. juli. Han har siden det vært varetektsfengslet i påvente av utlevering til Norge. Politiet har jobbet med saken siden juni 2023, og har vært etterlyst siden september samme år. Den siktede er varetektsfengslet i fire uker.

  • Torsdag 1. august kl. 10.02

    Nordmann utlevert fra Spania - siktet for 175 nettsvindel-saker

    Kunder har sendt penger til mannen for varer de ikke har mottatt, ifølge politiet.

  • Torsdag 1. august kl. 10.00

    Måkemorder på frifot

    Føreren av Jeepen måkte på og drepte 25.

  • Torsdag 1. august kl. 9.59

    Siktet for flere tyverier

    En mann i slutten av 20-årene er siktet for flere tyverier og innbrudd i Keisemark-området i Horten. Beboerne har meldt om flere tyverier i området den siste tiden. Mannen ble pågrepet onsdag og skal avhøres i løpet av dagen.

  • Torsdag 1. august kl. 9.53

    Vil fengsle tenåring

    En gutt i tenårene fremstilles i dag for varetektsfengsling i Vestfold tingrett. Gutten som er 17 år, ble pågrepet torsdag etter at han blant annet var aggressiv og utagerende i en kiosk i Sandefjord. Ifølge politiet ble gutten sinna da han ble nektet å kjøpe sigarettpapir. Politiet har siktet han for å ha revet opp skjorta på en kunde, veltet en hylle med sjokolade og for å ha skjelt ut den kioskansatte. 17-åringen er fra før også siktet for flere grove voldsepisoder. Politiet begrunner kravet om varetektsfengsling med at det er gjentakelsesfare.

  • Torsdag 1. august kl. 9.52

    Katharina opplevde utleie-marerittet: – Jeg er helt i sjokk

    Sommerens ekstrainntekt endte med hundebæsj på alle gulv og ødelagte møbler.

  • Torsdag 1. august kl. 9.49

    Rykket ut på brann - var røykutvikling

    Nødetatene rykket ut etter melding om brann i en bolig i Gjøvik. Det viste seg å være smelteskader med røykutvikling. Ingen personer ble skadet og det ble minimale skader i boligen, melder politiet.

  • Torsdag 1. august kl. 9.47

    Lekkasjen er stoppet

    Det var en feil på en bensinpumpe som førte til bensinlekkasjen i Risør tidligere i dag. Lekkasjen har stoppet nå, melder politiet.

  • Torsdag 1. august kl. 9.43

    Etterforsker innbrudd i Sandefjord

    Politiet har gjort undersøkelser etter at noen har brutt seg inn i tre konteinere i Sandefjord. Konteinerne tilhører et byggefirma, opplyser Sør-Øst politidistrikt. Verktøy for mellom 100.000 og 140.000 kroner er borte.

  • Torsdag 1. august kl. 9.43

    9 personer omkom i juli-trafikken

    Sommermånedene er den perioden hvor det er flest alvorlige lykker i trafikken, ifølge Trygg Trafikk. Julitrafikken på vegene krevde ni menneskeliv, derav én fra Rogaland. Det er fem færre enn i juni, og tre færre enn i juli i fjor. Det viser foreløpige tall fra Statens vegvesen.

  • Torsdag 1. august kl. 9.41

    Ti personer har omkommet på veiene i Stor-Oslo i år

    Det viser tall fra Statens vegvesen. I Oslo har tre personer omkommet i trafikken fra januar til juli i år, mens i Akershus er tallet syv. Fungerende avdelingsdirektør for Trafikksikkerhet i Statens vegvesen, Hilde Halås Hasseløsæther, ber i en pressemelding alle trafikanter om å kjøre forsiktig. – Fortsatt er det dessverre for mange som omkommer i trafikken, skriver Hasseløsæther. Juli i år var det ingen som mistet livet på veien i Oslo. I Akershus var det to dødsulykke samme måned.

  • Torsdag 1. august kl. 9.32

    Hvitvasket for 7,5 millioner kroner - dømt til fengsel

    Pengene stammer fra svart arbeidskraft i varebilbransjen.

  • Torsdag 1. august kl. 9.31

    En person hardt skadet etter fallulykke i Ålesund

    Personen falt inne i en bolig i forbindelse med arbeid, melder politiet.

  • Torsdag 1. august kl. 9.28

    Tre personer siktet for frihetsberøvelse – vil varetektsfengsle samtlige

    Det pågikk en større politiaksjon i Bergen tirsdag formiddag, etter at to menn i 20-årene ble holdt tilbake mot sin vilje. To menn i 30- og 50-årene og én myndig kvinne i tenårene er siktet for frihetsberøvelse. – Vi vil begjære varetektsfengsling for samtlige, sier politiadvokat Øivind Rune Bjørkås til NRK torsdag formiddag. Årsaken er fare for bevisforspillelse, opplyser politiadvokaten.

  • Torsdag 1. august kl. 9.24

    Barnedrapene: 17-åring siktet for tre drap og ti drapsforsøk

  • Torsdag 1. august kl. 9.18

    Bensinlekkasje i Risør

    Brannvesenet bistår ei bedrift i samband med ein bensinlekkasje i Risør. Ifølgje politiet er det snakk om bensinlekkasje i sjøen. Omfanget er førebels ikkje kjent. Bedrifta har også sett i verk tiltak sjølv, opplyser politiet.

  • Torsdag 1. august kl. 9.02

    Ikke ta fra meg mobilen min!

    Nå blir det mobilforbud på skolene i Oslo. Skal ikke unge ha innflytelse på avgjørelser som gjelder dem selv?

  • Torsdag 1. august kl. 9.00

    Nordic Semiconductor steg på Oslo Børs

    Nordic Semiconductor og IT-selskapet Ecit var blant dagens børsvinnere, mens det ble nedgang for Børsen generelt.

  • Torsdag 1. august kl. 9.00

    Oppgang på Oslo Børs

    IT-selskapet Ecit stiger kraftig etter britisk bud.

  • Torsdag 1. august kl. 9.00

    Oslo Børs snur ned

    IT-selskapet Ecit stiger kraftig etter britisk bud.

  • Torsdag 1. august kl. 8.53

    E6 åpnet igjen

    Ved Leistadkrysset i Malvik er E6 nå åpnet igjen. Veien var stengt tidligere grunnet en punktert lastebil.

  • Torsdag 1. august kl. 8.51

    Måtte avblåse rakettoppskyting

    Propulse NTNU avbryter oppskytinga av raketten Valemon fra Haltdalen. «Haltdalen, we have a problem», skriver avisa Fjell-Ljom. Under en test av motoren fant det de kaller «utfordringer», som de ikke greier å fikse før planlagt oppskyting. Det blir altså ingen oppskyting, i hvert fall ikke i år. Valemon er Propulse NTNUs sjette rakett siden 2018. Det ville blitt den første raketten de skyter opp fra norsk jord. Forrige rakett, Bifrost, ble skutt opp i Portugal i fjor høst.

  • Torsdag 1. august kl. 8.46

    Chris Froome klar for Arctic Race

    Fire ganger Tour de France-vinner Chris Froome (39) er en del av Israel Premier-Tech-laget til årets Arctic Race of Norway. Det opplyser rittarrangøren i en pressemelding. Froome tråkket seg hele veien til topps i Tour de France-sammendraget for første gang i 2013. Etter å ha brutt den påfølgende utgaven, seilet briten i ensom majestet til ytterligere tre sammenlagtseire på rad fra 2015 til 2017. De siste årene har det blitt langt mellom de store resultatene for den britiske ringreven, som i tillegg til fire Tour de France-triumfer også har vunnet Vuelta a España (to ganger) og Giro d’Italia sammenlagt. Uno-X sender flere av sine fremste profiler til Bodø. I troppen er både Jonas Abrahamsen, Alexander Kristoff, Magnus Cort og Andreas Leknessund. Sistnevnte vant rittet sammenlagt for to år siden. Årets Arctic Race starter i Bodø 4. august og avsluttes i samme by tre dager senere. (NTB)

  • Torsdag 1. august kl. 8.46

    E6 stengt i Malvik

    Ved Leistadkrysset i Malvik er E6 stengt midlertidig. Årsaken er en lastebil som har punktert. Dette blir utbedret på stedet.

  • Torsdag 1. august kl. 8.46

    Hummermiddag for kong Charles sprengte Macrons budsjett

    Gjestfriheten resulterte i en regning på 5.6 millioner kroner.

  • Torsdag 1. august kl. 8.42

    Til sykehus etter bilulykke

    Det har vært en bilulykke i Risvannsveien på Birkeland i Birkenes der en bil havnet på siden i veibanen. Det var kun en person i bilen, opplyser politiet. Føreren kjøres til sykehuset i Arendal for sjekk.

  • Torsdag 1. august kl. 8.33

    Trafikkulykke i Lofoten – trafikken står

    Politiet har fått melding om en trafikkulykke i Flakstad. Ulykken har skjedd ca. 100 meter fra innkjøringen til Nusfjord på E10. To biler og to personer er involvert. Det er ikke meldt om personskader. – En bil står i grøften, den andre tverrstilt i veibanen. Bilberging er på tur, melder politiet. Trafikken står som følge av ulykken.

  • Torsdag 1. august kl. 8.33

    Trafikkulykke i Lofoten

    Politiet har fått melding om en trafikkulykke i Flakstad. Ulykken har skjedd ca. 100 meter fra innkjøringen til Nusfjord på E10. To biler og to personer er involvert. Det er ikke meldt om personskader. – En bil står i grøften, den andre tverrstilt i veibanen. Bilberging er på tur, melder politiet. Veien på stedet var stengt på grunn av ulykken. Klokken 10.32 melder politiet at veien er åpen for trafikk igjen.

  • Torsdag 1. august kl. 8.22

    Kostnadssmell for Mills: Nedbemannet etter millionfall

    Driftsresultatet falt med over 138 millioner kroner fra året før.

  • Torsdag 1. august kl. 8.19

    Trafikkulykke i Bergen

    Brannvesen og vegvesen melder om en trafikkulykke mellom en buss og en personbil på Kokstad i Bergen. Nødetatene er på vei til stedet.

  • Torsdag 1. august kl. 8.19

    Bussulykke i Bergen

    Brannvesen og vegvesen melder om en trafikkulykke mellom en buss og en personbil på Flyplassvegen ved Kokstad i Bergen. – Det er større materielle skader på begge kjøretøy. Trafikken går forbi i ett felt. Ingen er fastklemt, men ambulansen er på stedet og vil gi eventuell helsehjelp, sier fungerende vaktkommandør i 110-sentralen Vest Lars Petter Lorvik til NRK. I en oppdatering like før klokken 08.30 skriver politiet at alle ivolverte er ved bevisshet. Det var flere passasjerer ombord i bussen, og en fører i bilen. Bussen skal ha kjørt på bilen bakfra. Kjøretøyene er ikke kjørbare.

  • Torsdag 1. august kl. 8.18

    Nye billettpriser for buss, bybane og ferge

    Fra torsdag av gjelder nye billettpriser for kollektivtrafikken i Vestland fylke: Enkeltbilletten for en voksen øker fra 44 til 47 kroner. Enkeltbillett til barn øker fra 22 til 24 kroner. Ungdomsbillett i 30 dager øker fra 390 til 395 kroner. En periodebillett øker fra 785 til 795 kroner. Til vanlig justerer Skyss prisene 1. februar hvert år. I år opplever de reisende en ekstraordinær prisøkning, etter vedtak fra fylkeskommunen. Prisen for enkeltbilletter for voksne er ifølge BA nå landets dyreste. Til sammenligning koster en enkeltbillett i Oslo 42 kroner. Som NRK tidligere har omtalt, er prisveksten på billettprisene de siste fem årene på 23,7 prosent.

  • Torsdag 1. august kl. 8.14

    Obduksjonsrapporten klar: Kim-Rayner (33) døde av drukning

    Obduksjonsrapporten viser at Kim-Rayner Stensland (33), som forsvant i mars og ble funnet omkommet i Brønnøysund etter 12 dager, døde av drukning. Det skriver Avisa Nordland torsdag. Stensland hadde ingen rusmidler i blodet da han døde, opplyser politiadvokat Jonas Nerdal til avisen. – Obduksjonsrapporten viser dessverre ikke så mye mer enn drukning. Den gir oss ingen helt klare svar, sier Nerdal til AN. Politiadvokaten understreker at obduksjonsrapporten ikke sier noe om hva som førte til drukningen. Nå jobber politiet videre med to hypoteser: At det har skjedd en ulykke eller at det har skjedd noe straffbart. – Det er dog ingenting som tilsier det sistnevnte, sier politiadvokaten.

  • Torsdag 1. august kl. 8.13

    Tog går saktere

    Togene har redusert hastighet på strekningen Askim–Spydeberg, melder VY. Dette skyldes en feil på sporet. Bane Nor jobber med å rette feilen. Du må regne med forsinkelser.

  • Torsdag 1. august kl. 8.10

    SSB: Kraftig økt gjeldsvekst fra lavt nivå

    Gjeldsveksten fortsatte å stige i juni, men moderat i husholdningene, ifølge SSB.

  • Torsdag 1. august kl. 8.09

    Karpe får årets brobyggerpris – deler med tidligere KrF-leder

    Rapgruppa Karpe får Brobyggerprisen 2024.