Nyheter:

  • Onsdag 31. juli kl. 23.41

    Amerikansk domstol inngår avtale med 9/11-tiltalte

    2977 mennesker ble drept i USA den 11. september 2001. Nå slipper tre av de terrortiltalte dødsstraff, ifølge New York Times.

  • Onsdag 31. juli kl. 23.27

    Mol og Sørum lekte seg til seier over italienerne

    Anders Mol og Christian Sørum knuste italienske Alex Ranghieri og Adrian Carambula foran Eiffeltårnet i Paris sent onsdag kveld. – Utrolig deilig å spille så bra som vi gjør nå. Vi bygger selvtillit på dette, sier Mol til NRK. – Det var moro! Det var utrolig mye jobbing i starten og vi fikk til noen gode baller, supplerer Sørum. Nordmennene åpnet friskt og disket opp med solide server, blokker og smasher. Men også italienerne imponerte. – Det er helt vilt det han gjør her, sier Vegard Høidalen om Carambulas spektakulært høye server. Norge ledet med to poeng da Mol utfordret en dommeravgjørelse, hvor han mente ballen var borti blokka til Ranghieri før ballen gikk ut. Videoopptaket viste derimot at ballen kun traff nettet, og italienerne fikk poenget. Men Mol og Sørum fortsatte å sanke poeng, og ledet med sju poeng da det sto 18–11 i første sett. Norge utfordret en ny dommeravgjørelse, og gikk opp i 19-11 ledelse og styrte settet til seier 21-12. NRKs ekspertkommentator Vegard Høidalen lot seg imponere av Christian Sørums forsvar. – Jeg har ikke sett Christian spille på dette nivået på fryktelig lenge. Han er rett og slett enormt god. Han beveger seg veldig bra, rundt omkring på hele banen. Andre sett ble jevnere, men også her avsluttet nordmennene med stil. De kontrollerte inn til seier med sifrene 21-15 i andre sett. – Jeg synes det er bunnsolid, sier far og trener Kåre Mol til NRK. Fredag spiller Mol og Sørum siste kamp i gruppespillet mot Nederland, men er allerede sikret avansement i OL.

  • Onsdag 31. juli kl. 23.27

    Mol og Sørum var overlegne – men måtte gi klar beskjed til dommeren

    (Mol/Sørum – Carambula/Ranghieri 21–12, 21–15) Beskjeden fra Anders Mol: Slapp av!

  • Onsdag 31. juli kl. 22.50

    Fanger forsvinner fra fengsler – meldinger om gigantisk utveksling

    En historisk byttehandel kan være på gang mellom Russland og Vesten.

  • Onsdag 31. juli kl. 22.42

    Rv. 7 ved Måbødalen i Eidfjord er opna igjen

    Riksveg 7 ved Måbødalen i Eidfjord er no opna igjen, melder Statens vegvesen. Vegen vart stengd grunna ein buss med stans. Bilbergar har vore på staden.

  • Onsdag 31. juli kl. 22.42

    Rv. 7 ved Måbødalen i Eidfjord er stengt

    Riksveg 7 ved Måbødalen i Eidfjord er stengt grunna ein buss med stans. Bilbergar er på staden, melder Statens vegvesen.

  • Onsdag 31. juli kl. 22.39

    Fleire har fått egg kasta på seg i Bergen

    Fleire personar har meldt om at dei har blitt kasta egg på. Eggkastinga skal ha kome frå personar i ein bil, skriv politiet. Det har skjedd både i Birkelundsbakken, Damsgård og Bergen sentrum. Politiet har ikkje kontroll på personane i bilen foreløpig, men skriv at handlingane vil bli meldte.

  • Onsdag 31. juli kl. 22.20

    Sprayet med pepperspray på buss

    En person sprayet pepperspray inne på en buss på Nodeland i Kristiansand, melder politiet. To personer skal ha vært i en krangel, hvor en av dem brukte sprayen. Bussjåføren skal ha fått det på seg. En person er pågrepet i en bolig i nærheten.

  • Onsdag 31. juli kl. 22.19

    Agder: Brukte pepperspray. Bussjåfør truffet

    Dette skjedde inne på en buss.

  • Onsdag 31. juli kl. 22.12

    Søket etter de savnede på «Argos Georgia» avsluttet

    Myndighetene på Falklandsøyene har avsluttet søket etter de fire som fortsatt er savnet etter at den norskeide fiskebåten Argos Georgia forliste mandag 22. juli.

  • Onsdag 31. juli kl. 22.08

    Søket etter sakna frå forliset ved Falklandsøyene er avslutta

    Søket etter dei fire sakna frå den forliste linebåten «Argos Georgia» er avslutta. Det melder myndigheitene på Falklandsøyene i ei pressemelding onsdag kveld. Sidan helga har redningsskøyta MV Pharos SG søkt etter dei sakna i eit område på 1 770 kvadratkilometer. Ingen av dei fire sakna, som no er antatt omkomne, er funne. Myndigheitene oppfordrar fartøy som ferdast i området om å halde utkikk etter dei sakna, og rapportere eventuelle funn til dei maritime myndigheitene. Dei ni avdøde frå forliset har kome til Storbritannia i dag, og vil bli sendt vidare til pårørande etter nødvendige formalitetar.

  • Onsdag 31. juli kl. 22.06

    Meta omsatte for 39 milliarder dollar i andre kvartal - aksjen hopper i etterhandelen

    Facebook og Instagrams morselskap slo analytikernes forventninger i forrige kvartal.

  • Onsdag 31. juli kl. 22.06

    Meta leverte bedre enn ventet - omsatte for 39 milliarder dollar i andre kvartal

    Facebook og Instagrams morselskap slo analytikernes forventninger i forrige kvartal. Aksjen hopper i etterhandelen.

  • Onsdag 31. juli kl. 21.57

    Fengsel, bot og mista førerkort

    Dommen er klar for mannen i 30-årene som kjørte gjennom Stjørdal sentrum med bagasjeluka åpen og med flatt dekk i mai. Straffen er satt til 18 dagers fengsel, en bot på 80 000 kr og han mister førerkortet i to år. Det var Trønderavisa som først omtalte saken. – Kjøringen fant sted på ettermiddagen i et byområde hvor det ferdes mange trafikanter og fotgjengere. Skadepotensialet ved kjøringen var dermed stort, heter det i dommen fra Trøndelag tingrett. Mannen var under kjøringen påvirket av sovemedisinen Zopiclon tilsvarende en promille på 1,2. Ut av bilen ramlet det søppel, og da politiet fikk tak i mannen fremsto han ustø, snøvlete og sen både motorisk og i talen. Mannen forklarer selv at han følte seg edru under kjøringen, men mener i ettertid at han må ha vært i en slags drømmetilstand, skriver avisa.

  • Onsdag 31. juli kl. 21.54

    Stjal 20-25 mobiltelefoner fra butikk på Hamar

    Politiet etterforsker er større mobiltelefontyveri fra en butikk på kjøpesenteret CC Stadion i Hamar onsdag kveld ved 1800-tiden. Det skal ha blitt stjålet 20-25 mobiltelefoner av typen iPhone 15. Politiet mener tre personer samarbeidet om tyveriet. To kvinner skal ha oppholdt en ansatt i butikken, mens en tredje mannlig medhjelper snek seg inn på bakrommet og stjal telefonene som lå i en åpen safe. Safen var åpen fordi den ansatte skulle vise kvinnene en telefon. Politiet i Innlandet skriver at de tre snakket gebrokken engelsk og at tyveriet fremstår som godt planlagt og gjennomført.

  • Onsdag 31. juli kl. 21.54

    Stjal 20–25 mobiltelefoner fra butikk på Hamar

    Politiet etterforsker et større mobiltelefontyveri fra en butikk på kjøpesenteret CC i Hamar onsdag kveld ved 1800-tiden. Det skal ha blitt stjålet 20–25 mobiltelefoner av typen iPhone 15. Politiet mener tre personer samarbeidet om tyveriet. To kvinner skal ha oppholdt en ansatt i butikken, mens en tredje mannlig medhjelper snek seg inn på bakrommet og stjal telefonene som lå i en åpen safe. Safen var åpen fordi den ansatte skulle vise kvinnene en telefon. Politiet i Innlandet skriver at de tre snakket gebrokkent engelsk og at tyveriet fremstår som godt planlagt og gjennomført. – Nå har vi vært på stedet og undersøkt og sett etter mulige spor. Blant annet har vi sett gjennom kameraovervåkingen på stedet, så vi har noen spor å gå etter, sier operasjonsleder Christian Svarstad ved Innlandet politidistrikt. Han ber andre butikker om være oppmerksomme på tilsvarende fremgangsmåte som i Hamar.

  • Onsdag 31. juli kl. 21.50

    New York Times: Irans øverste leder beordrer angrep mot Israel

    Irans øverste leder Ali Khamenei har utstedt ordre om å gjennomføre direkte angrep mot Israel, skriver New York Times, som siterer tre iranske tjenestemenn.

  • Onsdag 31. juli kl. 21.46

    Innbrudd i båt

    En mann i 30-årene ble pågrepet ombord i båt som lå i kanalen i Trondeheim onsdag kveld. Det opplyser operasjonsleder i politiet, Ole Petter Hollingen. – Mannen har knust et par ruter i båten samt forsøkt å stjele ting. Han var også i besittelse av kniv, skriver Hollingen. Mannen er innbrakt og satt i arrest. Saken anmeldes.

  • Onsdag 31. juli kl. 21.40

    BT: Pårørande etter NAV-drapet varslar mogleg søksmål

    20. september 2021 blei Marianne Amundsen drepen i Nav sine kontor på Årstad i Bergen. Familien til Amundsen har tidlegare uttalt at tryggleiken på Nav-kontoret ikkje var god nok. John Christian Elden, bistandsadvokat for Amundsen sine born, seier til BT at han har sendt eit forvaltningsmessig krav mot Arbeids- og velferdsdirektoratet. Brevet som vart sendt førre veke, skal også vere eit varsel om søksmål. – Nav kunne, og burde, sett i verk fleire tiltak for å førebygge angrepet og dei alvorlege konsekvensane av dette for Marianne Amundsen og dei etterlatne, blir det skrive i brevet. Brevet viser også til rapporten frå Arbeidstilsynet som påviste brot og avvik ved Nav Årstad. – Hovudpoenget deira er at Nav må ta ansvar som arbeidsgjevar og ikkje risikere å setje andre i same ubeskytta situasjon som deira mor, skriv Elden i ein tekstmelding til BT.

  • Onsdag 31. juli kl. 21.36

    Trump gjorde narr av Harris: – Er hun indisk eller svart?

    Stilte spørsmål rundt visepresidentens etnisitet.

  • Onsdag 31. juli kl. 21.34

    Politiet jakter flere personer: – Truet med machete

    Politiet i Porsgrunn leter etter flere personer som har vært truende mot en annen person

  • Onsdag 31. juli kl. 21.29

    15-åring til sykehus etter å ha blitt ranet på Jessheim

    En gutt på 15 år ble kjørt til sykehus etter å ha blitt ranet på Jessheim stasjon. – Gutten er utsatt for vold før han er fratatt flere gjenstander, skriver politiet. Ifølge politiet er ingen pågrepet, skriver NTB. Operasjonsleder Melissa Krag sier til Romerikes Blad at det heller ikke pågår noe aktivt søk etter gjerningspersoner.

  • Onsdag 31. juli kl. 21.29

    15-åring kjøres til sykehus etter ran på Jessheim

    Gutt på 15 år kjøres til sykehus etter å ha blitt ranet på Jessheim stasjon. – Gutten er utsatt for vold før han er fratatt flere gjenstander, skriver politiet.

  • Onsdag 31. juli kl. 21.29

    Jessheim: Tenåring kjøres til sykehus etter ran

    Gutten skal ha blitt slått og frastjålet flere eiendeler.

  • Onsdag 31. juli kl. 21.28

    Truet med machete i Skien – kontroll på to personer

    En person har blitt truet med en machete av to eller flere personer på Tollnes i Skien, opplyser operasjonsleder Tommy Eriksen. Politiet søkte etter disse personene med drone og flere patruljer. Ved 21.46-tiden er det kontroll på to personer. – Det er også funnet en sekk med cannabis. Ikke gjort funn av macheten, sier Eriksen. Det fremstår som at de involverte partene kjenner til hverandre, opplyser politiet. Det var en tredjeperson som så situasjonen og meldte fra til politiet. De involverte skal da ha løpt fra stedet.

  • Onsdag 31. juli kl. 21.28

    Truet med machete i Skien

    Politiet leter etter flere personer som har vært truende mot en annen person på Tollnes i Skien. Det er truet med en machete, opplyser politiet. Det fremstår som at de involverte partene kjenner til hverandre.

  • Onsdag 31. juli kl. 21.11

    Det siste Forsvaret trenger

    Bare tanken på boplikt kan skremme folk vekk fra Forsvaret.

  • Onsdag 31. juli kl. 21.04

    Tiltale: Melina Johnsen frastjålet millionbeløp på OnlyFans-konto

    «Ex On The Beach»- og «71° nord»-kjendisen er en av over fem tusen fornærmede i en av de største bedragerisakene i Trøndelag noensinne. Men Johnsens tilfelle skiller seg klart ut.

  • Onsdag 31. juli kl. 20.57

    Nytt Spiten Nysæter-mål da Stabæk vant hjemme mot Sandnes Ulf

    (Stabæk – Sandnes Ulf 3–0) Stabæk påførte Sandnes Ulf sesongens niende tap.

  • Onsdag 31. juli kl. 20.50

    Bodø/Glimt kontrollert videre i Champions League-kvalifiseringen

    (RFS – Bodø/Glimt 1–3) Champions League-toget tøffer videre med Bodø/Glimt om bord.

  • Onsdag 31. juli kl. 20.40

    Opptøyer i Downing Street

    Tirsdag var det voldsomme opptøyer i Southport etter knivangrepet som drepte tre barn. Onsdag kveld har flere samlet seg i Downing Street.

  • Onsdag 31. juli kl. 20.38

    Brann i bygning

    Det er meldt om brann i bygning i Kristiansand. Det skal være synlige flammer men brann er allerede i gang med slukningsarbeid, skriver politiet. Alle personer er gjort rede for, skriver politiet.

  • Onsdag 31. juli kl. 20.25

    Maduro ber Venezuelas høyesterett granske valgresultatet

    Venezuelas president Nicolás Maduro ber landets høyesterett om å granske valgresultatet etter at opposisjonen har bestridt påstanden om at Maduro vant.

  • Onsdag 31. juli kl. 20.19

    Hval fanget i garn i Lofoten: – Besluttet avlivet

    – Nå har man startet en prosess med å få tak i folk med riktig utstyr, sier Erling Øksenvåg i Kystvakten til VG.

  • Onsdag 31. juli kl. 20.16

    Alvorlig trafikkulykke i Indre Østfold

    Klokken 20.12 melder politiet om en trafikkulykke i Hobøl i Indre Østfold. Det skal være sammenstøt mellom en motorsykkel og en traktor. Nødetatene er på stedet og luftambulanse er på vei. Luftambulansen flyr fører til sykehus. Politiet bekreftet at fører er bevisst, men skaden fremstår alvorlig. Politiet blir værende langs strekningen for å foreta videre undersøkelser.

  • Onsdag 31. juli kl. 20.16

    Trafikkulykke, Indre Østfold

    20.12 melder politet om en trafikkulykke i Hobøl, Indre Østfold. Det skal være sammenstøtt mellom MC og et kjøretøy. Nødetatene er på stedet og luftambulanse er på vei. Luftambulansen flyr fører til sykehus. Politet bekreftet at fører er bevist, men skaden fremstår alvorlig. Politet blir værende langs strekningen for å foreta videre undersøkelser.

  • Onsdag 31. juli kl. 20.13

    Redningsaksjon i Sandefjord – dykker funnet i god behold

    Et dykkerlag manglet en dykker ved avsluttende dykk i Kjerringvik mellom Larvik og Sandefjord. Store ressurser ble sendt til stedet. Blant annet redningshelikopter, opplyser Sandefjords Blad. Den savnede dykkeren ble funnet etter rundt 30 minutter. – Noe medtatt, men ved god behold, opplyser operasjonsleder Tommy Eriksen.

  • Onsdag 31. juli kl. 20.12

    Alvorlig MC-ulykke i Indre Østfold: – Alvorlig skadet

    Sammenstøt mellom MC-sykkel og traktor.

  • Onsdag 31. juli kl. 20.00

    Den amerikanske sentralbanken holder renten uendret

    Sentralbanksjef Jerome Powell sier at «et rentekutt kan ligge på bordet på møtet i september».

  • Onsdag 31. juli kl. 19.52

    For mye skjermbruk i skolen

    Nær 65 prosent av lærerne synes det er for mye skjermbruk i skolen. Det går fram av en undersøkelse gjennomført av Skolenes landsforbund, SL. Fylkesleder for SL i Vestfold, Kjersti Thommesen, er enig i at overdreven bruk av skjerm, og særlig mobiltelefon i skolen, er et problem. Hun sier at mobilhotell, der elevenes telefoner blir samla inn før undervisningen starter, kan være med på å løse på problemet.

  • Onsdag 31. juli kl. 19.48

    Motorsykkel av vegen i Skjoldastraumen

    Ein motorsykkel har køyrd utfor vegen i Skjoldstraumsvegen i Tysvær. Føraren skal vere medviten,ifølgje AMK-sentralen, melder politiet. I ei oppdatering skriv politiet at føraren er frakta til sjukehus med beinbrot.

  • Onsdag 31. juli kl. 19.47

    Jolle utan førar funne i Hauglandssundet

    Politiet fekk i kveld melding om ei jolle som gjekk i ring i området Hauglandssundet i Bjørnafjorden.Seinare fekk dei ei melding om ein forbipasserande båt som hadde plukka opp ein person frå sjøen. Vedkomande skal ha vore aleine og uskadd. Etter kvart gjekk båten inn i fjæresteinane. Politiet og brannvesen er på staden.

  • Onsdag 31. juli kl. 19.41

    Ruud til kvartfinale i OL etter utklassing: – Blir ekstremt viktig

    (Ruud-Cerundolo 6–3, 6–4) Casper Ruud (25) viste mestertakter i seieren over Francisco Cerundolo (25) onsdag kveld.

  • Onsdag 31. juli kl. 19.41

    Casper Ruud videre til OL-kvartfinalen: – Min beste match her

    Casper Ruud hadde full kontroll mot argentineren Francisco Cerundolo, og vant 2–0 i sett. Det er første gangen en norsk mannlig tennisspiller har kommet til kvartfinalen. – Jeg brøt han en gang i hvert sett. Min beste match her absolutt, sier Ruud etter kampen til NRK. For han gikk agressivt til verks og settene endte 6–3 og 6–4. – Casper spiller en utrolig kamp og vinner veldig enkelt, sier Daniel Tomter som var med på NRKs radiosending. På mandag slet Ruud lenge mot verdens 206. beste tennisspiller i andre runde. Det første settet i tredje runde åpnet jevnt og det stod 3–3, men så tok Ruud tre strake poeng og kampens første break point. Cerundolo har tidligere vunnet tre kamper mot Ruuds, to seire, dermed var det duket for en jevn kamp. Slik ble det ikke. Det andre fulgte samme oppskrift som det første. Men på stillingen 2–2 tok Ruud det første break pointet med offensivt spill. I gamet etterpå tok han fire strake baller og gikk opp til 4–2. – Han spiller rundt med Cerundolo i egen servegame, sa Max-kommentator Christer Francke. I Paris onsdag kveld var det over 30 grader og høy luftfuktighet. Svetten rant fra Ruud og allerede etter få minutter var han gjennomvåt. – Det blir noen liter med svette i en sånn type match. Spesielt de forholdene i dag, forteller Ruud. I kvartfinalen venter canadieren Felix Auger-Allasime på torsdag. Han er rangert som verdens 19. beste tennisspiller, mens Ruud ligger på 9. plass. Disse er klare for kvartfinalen (nummer er plassering på verdensrankingen): 2.Novak Djokovic (Serbia) – 11.Stefanos Tsitsipas (Hellas) 16.Lorenzo Musetti – Vinneren av: 4.Alexander Zverev (Tyskland) / 63.Alexei Popyrin (Australia) 3.Carlos Alcaraz (Spania) – 13.Tommy Paul (USA) 9.Casper Ruud (Norge) – 19.Felix Auger-Allasime (Canada)

  • Onsdag 31. juli kl. 19.41

    Casper Ruud videre til OL-kvartfinalen

    Casper Ruud hadde full kontroll mot argentineren Francisco Cerundolo, og vant 2–0 i sett. Det er første gangen en norsk mannlig tennisspiller har kommet til kvartfinalen. Settene endte 6–3 og 6–4. – Casper spiller en utrolig kamp og vinner veldig enkelt, sier Daniel Tomter som var med på NRKs radiosending. På mandag slet Ruud lenge mot verdens 206. beste tennisspiller i andre runde. Det første settet i tredje runde åpnet jevnt og det stod 3–3, men så tok Ruud tre strake poeng og kampens første break point. Cerundolo har tidligere vunnet tre kamper mot Ruuds, to seire, dermed var det duket for en jevn kamp. Slik ble det ikke. Det andre fulgte samme oppskrift som det første. Men på stillingen 2–2 tok Ruud det første break pointet med offensivt spill. I gamet etterpå tok han fire strake baller og gikk opp til 4–2. – Han spiller rundt med Cerundolo i egen servegame, sa Max-kommentator Christer Francke. I Paris onsdag kveld var det over 30 grader og høy luftfuktighet. Svetten rant fra Ruud og allerede etter få minutter var han gjennomvåt. I kvartfinalen venter canadieren Felix Auger-Allasime på torsdag. Han er rangert som verdens 19. beste tennisspiller, mens Ruud ligger på 9. plass. Disse er klare for kvartfinalen (nummer er plassering på verdensrankingen): 2.Novak Djokovic (Serbia) – 11.Stefanos Tsitsipas (Hellas) 16.Lorenzo Musetti – Vinneren av: 4.Alexander Zverev (Tyskland) / 63.Alexei Popyrin (Australia) 3.Carlos Alcaraz (Spania) – 13.Tommy Paul (USA) 9.Casper Ruud (Norge) – 19.Felix Auger-Allasime (Canada)

  • Onsdag 31. juli kl. 19.41

    Casper Ruud videre til OL-kvartfinalen: – Aggressivt til verks

    Casper Ruud hadde full kontroll mot argentineren Francisco Cerundolo, og vant 2–0 i sett. Det er første gangen en norsk mannlig tennisspiller, har kommet til kvartfinalen. – Jeg gikk aggressivt til verks, sier Ruud til NRK og fortsetter: – Jeg brøt han en gang i hvert sett. Min beste match her absolutt. Settene endte 6–3 og 6–4. På mandag slet Ruud lenge mot verdens 206. beste tennisspiller i andre runde. I Paris onsdag kveld var det over 30 grader og høy luftfuktighet. Svetten rant fra Ruud og allerede etter få minutter var han gjennomvåt. – Det blir noen liter med svette i en sånn type match. Spesielt de forholdene i dag, forteller Ruud. Torsdag venter canadieren Felix Auger-Allasime i kvartfinalen. Han er rangert som verdens 19. beste tennisspiller, mens Ruud ligger på 9. plass. Disse er klare for kvartfinalen (nummer er plassering på verdensrankingen): 2. Novak Djokovic (Serbia) – 11. Stefanos Tsitsipas (Hellas) 16. Lorenzo Musetti – Vinneren av: 4. Alexander Zverev (Tyskland) / 63. Alexei Popyrin (Australia) 3. Carlos Alcaraz (Spania) – 13. Tommy Paul (USA) 9. Casper Ruud (Norge) – 19. Felix Auger-Allasime (Canada)

  • Onsdag 31. juli kl. 19.37

    Motorsykkel havnet utenfor veien i Savalen

    En motorsykkel har kjørt av vegen i Savalen i Alvdal. En person er fraktet til Tynset sykehus og behandles for mulig brudd i foten. Ulykken skal ha skjedd i lav hastighet. Politiet melder at det opprettes sak.

  • Onsdag 31. juli kl. 19.32

    Nordmenn på ferie havnet i skogbrann: – Hadde ikke en sjanse

    Det er stor skogbrannfare ved flere norske sydenfavoritter. Morten Hårvik Vildalen og familien fra Kragerø fikk oppleve flammene på nært hold.

  • Onsdag 31. juli kl. 19.26

    Sjå Vestlandsrevyen kl. 19.30

    Tre personar er arresterte og sikta for fridomsrøving av to menn i 20-åra. Det skjedde i går under ein større politiaksjon i Bergen. Sjå meir i Vestlandsrevyen. Programleiar er Silje Rognsvåg.

  • Onsdag 31. juli kl. 19.20

    Netanyahu: – Israel vil kreve en høy pris

    Israels statsminister holdt onsdag kveld en kort pressekonferanse – uten å kommentere drapet på Hamas-leder Ismail Haniyeh.

  • Onsdag 31. juli kl. 19.11

    Trafikkulykke på E6

    Nødetatene har rykket ut til en trafikkulykke på E6 Ravassåsen i Vefsn. En bil har kjørt av veien og ligger opp ned, skriver politiet. En person skal være involvert i ulykken. Fører av bil er våken og oppegående, får tilsyn av ambulanse og blir kjørt til legevakt. Sørgående felt på E6 er stengt inntil videre. Trafikk blir dirigert forbi skadestedet. Politiet iverksetter etterforskning av hendelsen på stedet.

  • Onsdag 31. juli kl. 19.07

    Sjå TV-nyheitene onsdag

    Om blant anna ulven i Dalane og eit nytt hotell i Skudeneshavn.

  • Onsdag 31. juli kl. 18.53

    Utforkjøring i Andøy

    Nødetatene rykker ut til trafikkulykke på fylkesvei 82 ved Fornes i Andøy kommune, hvor en bil har kjørt i grøften. Den ene personen som var i bilen er ute og våken, og bilen ligger utenfor veien. Det er ingen trafikale utfordringer på stedet, melder politiet.

  • Onsdag 31. juli kl. 18.46

    Manchester City bøtelagt nesten 30 mill. for sene avspark (!)

    Hele 22 tilfeller av forsinkede Premier League-avspark de siste to sesongene koster Manchester City dyrt.

  • Onsdag 31. juli kl. 18.43

    Hastemøte i FNs sikkerhetsråd etter drapet på Hamas-lederen

    FNs sikkerhetsråd skal senere onsdag holde hastemøte der den drepte Hamas-lederen Ismail Haniyeh er tema.

  • Onsdag 31. juli kl. 18.35

    To endringer mot RFS

    Bodø/Glimt skal i kveld spille mot Rigas FS i Riga, i kvalifiseringen til Mesterligaen. Det første oppgjøret på Aspmyra endte med en komfortabel 4-0-seier til bodøværingene. Knutsen gjør to endringer etter hjemmekampen. Keeper Nikita Haikin blir hjemme i Bodø med en vond tå. Inn kommer andrekeeper Julian Faye Lund. Brice Wembangomo ble skadet i 1-1-kampen mot KFUM Oslo. Det betyr at Fredrik Sjøvold flyttes ned på høyre back, mens Jens Petter Hauge tar plass på høyre kant. Dette er Kjetil Knutsens utvalgte mot RFS (4-3-3): Faye Lund - Sjøvold, Moe, Gundersen, Bjørkan - Evjen, Berg, Saltnes - Hauge, Kapskarmo, Mikkelsen. Kampen kan du følge i tekstform her i vårt direktesenter. Det er Amedias plattform Direktesport som har rettigheter til å vise kampen.

  • Onsdag 31. juli kl. 18.32

    Enda en rundballepresse har brent

    Brannvesenet har slukket en brann i en rundballepresse i Ringebu nå i kveld. Ingen personer har kommet til skade, melder politiet. Også tidligere i dag måtte brannvesenet rykke ut for å slukke flammer som hadde oppstått i landbruksredskap. Da brant det i en rundballepresse og en traktor i Heidal. Begge ble totalskadet, men ingen personer kom til skade.

  • Onsdag 31. juli kl. 18.17

    BBC-profil Huw Edwards erkjenner anklager om overgrepsbilder

    Nå risikerer den britiske tv-stjernen 10 års fengsel.

  • Onsdag 31. juli kl. 18.15

    Blivakker-gründeren ønsker seg flere menn

    Da kosmetikkjeden skulle ansette to butikkmedarbeidere var 1050 av 1053 søkere kvinner.

  • Onsdag 31. juli kl. 18.11

    To kvinner i slåsskamp

    Politiet rykket onsdag kveld ut etter melding om slåssing på Øya i Trondheim. – To kvinner som har slåss, skriver operasjonsleder Ole Petter Hollingen. En blir tatt med av ambulanse og en kjøres til legevakt av politiet. Skadeomfanget er uklart, men det er ikke noe som tyder på alvorlige skader.

  • Onsdag 31. juli kl. 18.01

    UD: Skjerper reiserådet for Venezuela

    Utenriksdepartementet fraråder alle reiser til Venezuela som ikke er strengt nødvendige.

  • Onsdag 31. juli kl. 17.55

    Trafikkulykke mellom bil og MC på E6

    Nødetatene rykket til E6 utgående ved Karihaugen. Det ble meldt om en trafikkulykke mellom en bil og en motorsykkel. Politiet skriver det er lettere skader på de involverte i ulykken. Høyre felt i retning Lillestrøm ble delvis sperret, meldte Veitrafikksentralen. Klokken 18.44 er veien åpen for trafikk igjen.

  • Onsdag 31. juli kl. 17.48

    Norsk OL-håp åpen om mentale utfordringer: – Har vært veldig, veldig tøft

    Kristoffer Ventura (29) skulle bli superstjerne i golf. I stedet var det kompisen Viktor Hovland (26) som ble verdens beste.

  • Onsdag 31. juli kl. 17.41

    Brann i en tankbil

    Nødetatene rykker ut etter melding om brann i en melketankbil på Mo i Brønnøy kommune. Ifølge politiet er det ikke fare for spredning. Det har vært åpne flammer på stedet. De er nå slukket, melder politiet klokken 18:25. – Brannvesen jobber videre med å kjøle ned kjøretøyet. Politiet iverksetter etterforskning på stedet, skriver politiet Det er ingen personskader.

  • Onsdag 31. juli kl. 17.41

    Moské-angrepet: – Det var som en krig

    Lokalbefolkningen er rystet, men onsdag mobiliserte de kraftig. Samtidig frykter politiet nye voldelige opptøyer.

  • Onsdag 31. juli kl. 17.35

    Lastebil kjørte inn i togbro - togtrafikken stanset mellom Larvik og sandefjord

    Ingen togtrafikk mellom Larvik og Sandefjord.

  • Onsdag 31. juli kl. 17.27

    Vogntog har fått stans

    Et vogntog har fått stans på fylkesvei 254 ca. to kilometer sørvest for Tretten bru. En bergingsbil er forventet å komme til stedet om to timer. Veien er stengt inntil videre.

  • Onsdag 31. juli kl. 17.21

    Næss og Rønningen i medaljekampen i 49er FX – 4.-plass før siste innledende seilas

    Helene Næss og Marie Rønningen er i medaljekampen etter nest siste innledende OL-seilas i 49er FX-klassen i Marseille. I den første av onsdagens tre seilaser noterte de sin hittil beste plassering med 2.-plass, slått bare av svenskene Vilma Bobeck og Rebecca Netzler. Samtidig endte lederbåtene fra Nederland og Frankrike langt bak, og dermed jevnet det seg kraftig ut i tetstriden. Næss og Rønningen var fortsatt på 4.-plass, men med bare 12 poeng opp til lederne. Med 5.-plass i 11. og nest siste innledende seilas er den norske båten 13 poeng bak ledende Odile van Aanholt og Annette Duetz fra Nederland, 11 bak franske Sarah Steyaert og Charline Picon og 9 bak Bobeck og Netzler, som vant også den seilasen. Det skal avvikles en 12. og siste innledende seilas onsdag før de ti beste går til medaljeseilasen torsdag. I den seilasen dobles plasseringspoengene slik at det er mulig å ta inn inntil 18 poeng. Den norske båten fikk en beskjeden start på OL-seilasene i Marseille med plasseringene 10-7-13 første dag. Dagen etter var de en av fem båter som ble disket for tjuvstart i den 4. seilasen, og det ble dermed den seilasen de stryker i sammendraget. Siden har den norske duoen plasseringene 5-9-5-5-7-2-5, som har løftet dem inn i medaljeseilasen torsdag. 49er FX er den olympiske båtklassen for kjølbåt kvinner. I brettseiling, der Mina Mobekk er norsk deltaker, er det ikke gjennomført noen seilaser onsdag på grunn av ugunstige vindforhold. (NTB)

  • Onsdag 31. juli kl. 17.10

    Ulykke mellom elsparkesykkel og bil

    Det har vært en trafikkulykke mellom bil og elsykkel på Saltrød i Arendal. To personer var på sparkesykkelen, de undersøkes av ambulanse. Ingen skal være alvorlig skadd.

  • Onsdag 31. juli kl. 17.09

    Lastebil i togbrua i Larvik

    En lastebil har kjørt seg fast i jernbaneundergangen på Torstrand i Larvik. Nødetatetene har rykket ut. Vy meldte like etter hendelsen at togstrekningen mellom Larvik og Sandefjord var stengt. Klokken 17.42 forteller pressevakt Stine Strachan i Bane Nor til NTB at broen er undersøkt og at togtrafikken er i gang igjen. Det kan ta litt tid før de er i rute, og man må derfor regne med forsinkelser, opplyser Vy på sine nettsider. Senest 16. mars skjedde det samme. På stedet er det høydebegrensning på 3,3 meter. – Og det er godt merket, men likevel har det skjedd flere ganger før, sier operasjonsleder Tommy Eriksen til NTB. Sjåføren av det utenlandsregistrerte vogntoget har smerter i ryggen og får tilsyn av ambulansefolk, ifølge NTB.

  • Onsdag 31. juli kl. 17.09

    Bærekraftpris til Rørosmeieriet

    Bærekraftprisen for 2024 er tildelt Rørosmeieriet. Utnevnelsen skjedde på Matfestivalen i Trondheim i ettermiddag, dagen før selve festivalen åpner. Det er Sparebank 1 SMN og Trøndersk Matfestival Oi som står bak prisen. Tenke Stort-prisen ble tildelt FrostaChips. Ni andre trønderske matprodusenter fikk også tildelt priser i kveld under Oi Matseminar.

  • Onsdag 31. juli kl. 17.02

    Brann i rundballepresse og traktor

    Det har vært en brann i en rundballepresse og en traktor på en adresse i Heidal i Sel kommune. Brannen spredte seg også til noe gress rundt stedet. Brannen er slukket og ingen personer har kommet til skade, melder politiet i Innlandet. Både traktor og rundballepresse fremstår som totalskadet.

  • Onsdag 31. juli kl. 17.01

    Innbrudd i flere båter i Tønsberg

    Flere båter ved Smidsrød Båtforening i Tønsberg har hatt innbrudd og tyverier. Politiet undersøker saken.

  • Onsdag 31. juli kl. 16.14

    Fjerner sykkelfelt på Lundsbroa

    På Lundsbroa i Kristiansand har fylkeskommunen valgt å fjerne det røde feltet til syklister, for at alle må ta hensyn og sakke ned farten for myke trafikanter, skriver Fædrelandsvennen. Agder fylkeskommune mente at et eget sykkelfelt virket mot sin hensikt. Belegget på broen koster fylkeskommunen rundt en halv million kroner. Det skal også gjøre broen mindre glatt på vått føre.

  • Onsdag 31. juli kl. 16.13

    ReMarkable solgte for 338 millioner dollar i fjor

    Det tilsvarer omalg 3,7 milliarder norske kroner med dagens kurs.

  • Onsdag 31. juli kl. 16.06

    Oslo: E6-kø etter ulykke med flere biler

    Det fremstår som lettere skader på flere involverte, skriver politiet. Ulykken skaper kø i nordgående retning på E6 ved Furuset.

  • Onsdag 31. juli kl. 16.03

    Trafikkulykke mellom en lastebil og flere biler på E6

    Nødetatene er på Furuset i forbindelse med en trafikkulykke mellom en lastebil og tre biler. Det fremstår som lettere skader på flere involverte, melder politiet. Disse blir undersøkt av ambulansepersonell på stedet. Nødetatene er ferdig på stedet og veien er åpnet for normal trafikk.

  • Onsdag 31. juli kl. 16.00

    Trafikkulykke i Sandefjord

    Nødetatene har rykket ut på trafikkulykke i Sandefjord. En motorsykkel har kjørt inn i en bil. Føreren er opp og står, men har smerter.

  • Onsdag 31. juli kl. 15.48

    Politiet rykket ut til kjøpesenter i Bodø

    Politiet har respondert på en melding som ble ringt inn til politiets operasjonssentral av en person, skriver politiet. Meldingen kunne tolkes som en trussel. – Parallelt fikk vi inn meldinger om en person som befant seg på en butikk hvor de som var der hadde reagert på atferden til vedkommende Det sier Lars Halvorsen ved politiets operasjonssentral. Personen ble ifølge politiet raskt lokalisert inne på en butikk på City Nord. Politiet skal ha tatt kontroll på vedkommende da de ankom stedet etter kort tid. Vedkommende hadde da en kniv synlig i hånden. – Vedkommende slapp kniven og ble tatt kontroll på av politiet uten noe dramatikk, sier Halvorsen. Ifølge politiet er det ikke rettet trusler mot konkrete personer, og ingen har kommet til skade som følge av hendelsen. Personen med kniv ringte selv inn til politiet.

  • Onsdag 31. juli kl. 15.47

    Russisk opposisjonsleder borte fra fengselet

    Rundt ti politiske fanger i Russland har de siste dagene blitt tatt ut av straffeleirene de har sonet i.

  • Onsdag 31. juli kl. 15.44

    Forelegg for å ikke ha på vest

    Politibåten i Setesdal har kontrollert ni båter i Byglandsfjorden. En båt fikk et forenklet forelegg for å ikke ha på vest.

  • Onsdag 31. juli kl. 15.32

    Markant teknologioppgang på Wall Street

    Det er bred oppgang på Wall Street i forkant av kveldens rentebeslutning.

  • Onsdag 31. juli kl. 15.32

    Oppgang på Wall Street i forkant av kveldens rentebeslutning

    Teknologiindeksen Nasdaq stiger markant etter børsåpning onsdag.

  • Onsdag 31. juli kl. 15.32

    Markant oppgang på Wall Street etter rentebeslutning

    Teknologisektoren ledet an i den brede oppgangen på New York-børsen. Fed-sjef Jerome Powell sier at «et rentekutt kan ligge på bordet på møtet i september».

  • Onsdag 31. juli kl. 15.32

    Wall Street fortsetter oppover etter rentebeslutning

    Pilene peker oppover på de amerikanske markedene.

  • Onsdag 31. juli kl. 15.30

    Regimekritikeren Kara-Murza er borte fra russisk fengsel

    Det melder nyhetsbyrået Reuters.

  • Onsdag 31. juli kl. 15.30

    Det skal være trygt å dra på Norway Cup!

    Denne uken har flere unge Norway Cup-deltakere opplevd å bli angrepet på åpen gate i Oslo. Hva er det som skjer?

  • Onsdag 31. juli kl. 15.23

    Filefjelltunnelen opna att

    Gjenstanden som ein kort periode stengde Filefjellstunnelen på E16 er fjerna. Vegtrafikksentralen melder at tunnelen no er opna att.

  • Onsdag 31. juli kl. 15.20

    Ulv angrep lam

    To lam ble funnet skadd i Eigersund tidligere i dag, og begge er blitt angrepet av ulv, ifølge Statens Naturoppsyn. Det ene lammet var så skadd at det måtte avlives, mens det andre trolig overlever. Tidligere meldte Dalane Tidende at begge lammene ble funnet døde, men dette stemmer ikke. Det er også funnet en død kalv i Eigersund, men det er foreløpig uklart om det er ulven som har tatt den. Fra før har ulven som streifer rundt i Dalane tatt tre sauer.

  • Onsdag 31. juli kl. 15.04

    Mulig blotter på Tangen

    Politiet har innbrakt en person som er mistenkt for blotting ved Tangen i Kristiansand. Politiet har snakket med vitner og oppretter sak på forholdet.

  • Onsdag 31. juli kl. 15.01

    Ulmebrann i et uthus i Ringsaker

    Brannvesenet har slukket en ulmebrann i et uthus langs Løkendalsvegen i Ringsaker. Det skal ha vært mye røyk på stedet. Politiet i Innlandet melder at det var en varmtvannsbereder som gikk varm og at de oppretter sak.

  • Onsdag 31. juli kl. 15.00

    Isabel Raad til VG: – Veldig ubehagelig og skremmende

    På Snapchat forteller Isabel Raad at en ukjent mann skal ha forsøkt å ta seg inn i familiens leilighet med makt.

  • Onsdag 31. juli kl. 14.55

    Meta brukte ansiktsdata uten tillatelse

    Inngår milliardforlik i USA.

  • Onsdag 31. juli kl. 14.51

    Sandefjord forsterker med kantspiller fra Sverige

    Kantspilleren Elias Jemal (21) har signert for eliteserieklubben Sandefjord. Han kommer fra Vasalunds IF på tredje nivå i svensk fotball. Jemal har signert en avtale som strekker seg over tre og et halvt år. – Med den begrensede kunnskapen jeg har til norsk eliteserie, må jeg si at stilen her tiltaler meg mer enn den fotballen som spilles i Allsvenskan. Her virker det som om det er mer finspill enn i svensk fotball, sier nyervervelsen til klubbens nettsider. 21-åringen har gjennomgått den medisinske testen. Jemal var åtte år i akademiet hos Hammarby før ferden gikk videre til Bromma og Brommapojkarna. Deretter har det blitt halvannen sesong i Vasalund. Han scoret ti mål og noterte sju målgivende pasninger på totalt 29 seriekamper i 2023-sesongen. (NTB)

  • Onsdag 31. juli kl. 14.47

    Tre forelegg for høy fart

    Politiet har gjennomført en laserkontroll på RV 9 i Bykle. Det ble gitt tre forelegg. Høyeste hastighet ble målt til 78 km/t i 60-sone.

  • Onsdag 31. juli kl. 14.46

    Nødetatene på vei til røykutvikling i Stavanger

    Nødetatene er på vei til en adresse i Pedersgata i Stavanger etter melding om røykutvikling. Situasjonen er avklart klokka 14.50. Det var trolig matlaging som var årsaken. Det er ingen skade verken på bebyggelse eller personer.

  • Onsdag 31. juli kl. 14.38

    Legendarisk bilseteprodusent konkurs: Over 200 ansatte i uvisse

    Med merkenavn som Porsche, BMW og Ford på kundelisten ble Recaro snappet opp av amerikanske investorer så sent som for fire år siden.

  • Onsdag 31. juli kl. 14.37

    Kerr om Ingebrigtsens superløp: – Jeg er ikke bekymret

    1500 meter-duellen mellom Jakob Ingebrigtsen og Josh Kerr blir omtalt som «et av tidenes største løp» allerede lenge før konkurrentene har stilt seg på startstreken. Onsdag holdt briten pressekonferanse, hvor det kom noen uungåelige spørsmål om Ingebrigtsen. Nordmannen løp inn til europeisk rekord på 1500 meter i Monaco tidligere i juli med tiden 3.26,73. – Monaco er et raskt løp hvert år, og det var ikke noe annerledes i år. Et løp et par uker før OL kommer alltid til å være raskt, uansett hvor det løpes, innledet Kerr om superløpet, før han kom med en advarsel: – Jeg har slått folk med mye raskere personlige rekorder tidligere, så jeg er ikke bekymret. Kerr ble verdenmester forrige sommer, hvor han henviste Ingebrigtsen til sølvplass på 1500 meter. Den norske stjernen har blitt popartist siden sist han og Kerr møttes. Den har foreløpig ikke satt seg på hjernen til briten. – Jeg slo av telefonen og har ikke vært på sosiale medier på lenge, så jeg vet ikke hva du snakker om. Jeg er fokusert på å løpe fort på 1500 meter i OL, sier han om «Ingen gjør det bedre». Hør sangen her.

  • Onsdag 31. juli kl. 14.35

    Tre menn tiltalt for drapsforsøk etter knivstikking på St. Hanshaugen

    Tre unge menn må møte i Oslo tingrett, tiltalt for drapsforsøk etter en knivstikking på St. Hanshaugen for halvannet år siden.

  • Onsdag 31. juli kl. 14.33

    E16-tunnel stengd

    Filefjelltunnelen på E16 er mellombels stengd. Årsaka er ein gjenstand i vegbana, melder Vegtrafikksentralen. Entreprenør er på veg.

  • Onsdag 31. juli kl. 14.32

    Gir seg «med stor sannsynlighet» med triatlon etter sesongen

    Kristian Blummenfelt har verdensrekord, VM- og OL-gull, men fikk det ikke til i OL i Paris. Nå går 30-åringens triatlonkarriere mot slutten.

  • Onsdag 31. juli kl. 14.31

    Fratatt førerkortet

    En mann i 50-årene fikk onsdag formiddag førerkortet beslaglagt. Utrykningspolitiet stanset mannen etter at han kjørte i 104 kilometer i timen i en 80-sone. Mannen ble stoppet når han kjørte Fåset i Østerdalen. Han fikk førerkortet beslaglagt ettersom han fikk for mange prikker i førerkortet.

  • Onsdag 31. juli kl. 14.27

    Avliva 13 hundar i hundehald

    Politiet etterforskar det dei meiner er grove brot på dyrevelferda i Vestland. Saman med Mattilsynet aksjonerte dei i slutten av juni mot eit par i Vestland som hadde 20 vaksne hundar og fem kvelpar. Til saman 13 hundar måtte avlivast. Inger Helen Stenevik hos dyrepolitiet i Vest politidistrikt seier etterforskinga gjeld grove brot på fôring, tilsyn og anna stell, samt krav til levemiljø. Mattilsynet har også tidlegare har vore på tilsyn og avdekka feil i hundehaldet. – No var kome til det punktet at det var så ille at Mattilsynet avvikla heile hundehaldet, seier Stenevik.

  • Onsdag 31. juli kl. 14.16

    Dyrere strøm i Rogaland

    Prisforskjellen for strøm mellom Sørvest-Noreg (NO2), og resten av Noreg, økte sist uke, sammenlignet med uken før. Ukesprisen i Sørvest-Noreg var 45 øre/kWh, mens resten av landet hadde en ukespris på 24–27 øre/kWh, viser tall fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE). Enn av årsakene til økt prisforskjell er at Sørvest-Noreg er tettere koblet til kontinentet, der det fortsatt var høyere strømpriser enn i Norden.

  • Onsdag 31. juli kl. 14.04

    Bilbrann i Malvik

    Politiet har fått melding om bil som brenner på fv 950, Malvikvegen i Malvik. Nødetatene rykker ut til stedet. Brannvesenet sier til Adressavisa at det har begynt å ryke fra motorrommet i en personbil. – Fører har selv begynt å slukke brannen. Hendelsen virker udramatisk, sier de til avisa.

  • Onsdag 31. juli kl. 14.00

    To ytterlige biler tatt for ulovlig parkering

    Politiet melder nå at de har utstedt to ytterlige gebyrer til biler som har parkert ulovlig på veiskulderen på E6 inn mot Gardermoen. Til tross for at rasteplassen er stengt og det er satt ut kjegler for å hindre parkering har politiet i løpet av de siste 24 timene totalt ustedt 12 slike gebyrer.

  • Onsdag 31. juli kl. 13.56

    Laserkontroll i Årdal

    Politiet har avholdt laserkontroll i Årdal i Hjelmeland. Det ble gitt tre forenklede forelegg. Høyest målte fart var 109 km/t i 80-sone.

  • Onsdag 31. juli kl. 13.49

    Statsforvalteren anbefaler vern av skogområder på Østlandet

    I en tilråding om vern av skog har Statsforvalteren i Østfold, Buskerud, Oslo og Akershus foreslås det et nytt naturreservat og utvidelse av tre eksisterende. Det nye området som foreslås å bli et nytt naturreservat er Skøyenåsen i Lunner kommune i Akershus. Det er også foreslått å utvide vernet i tre eksisterende naturreservat i Buskerud og Akershus. Områdene er Festningen i Flå kommune, Prestehesten i Aurskog-Høland kommune og Skotta i Bærum kommune. Områdene har kommet fram gjennom ordningen med frivillig vern av skog, der skogeier selv tilbyr areal for vern. (©NTB)

  • Onsdag 31. juli kl. 13.45

    Daniel (22) har uvanlig sommerjobb: - Jeg fikk et kall

    På videregående endret alt seg for Daniel Tonheim (22). Nå bruker han sommeren til å forberede seg på yrkeslivet som prest.

  • Onsdag 31. juli kl. 13.42

    Inntektsfall på 15 prosent for Boeing: Erstatter toppsjefen

    Det fremkommer av amerikanske flyselskapets kvartalsrapport onsdag.

  • Onsdag 31. juli kl. 13.42

    Inntektsfall på 15 prosent for Boeing: Stiger i førhandelen

    Det fremkommer av den amerikanske flyprodusentens kvartalsrapport onsdag.

  • Onsdag 31. juli kl. 13.40

    Avgjorde med årets 99. landslagsmål: – Sykt deilig

    (Norge-Ungarn 26–25) Matchvinneren er en scoringsmaskin av de sjeldne.

  • Onsdag 31. juli kl. 13.38

    Ulven har tatt flere lam

    To lam ble funnet døde i Eigersund i formiddag, og rovviltansvarlig Jon Erling Skåtan i Statens Naturoppsyn sier de antar at lammene er tatt av ulv, skriver Dalane Tidende. Fra før er det påvist at ulven som streifer rundt i Dalane har tatt tre sauer. De to døde lammene som ble funnet i dag, var i området mellom Puntarvoll og Åmdal i Eigersund.

  • Onsdag 31. juli kl. 13.33

    Bærum kommune advarer mot dårlig badevannskvalitet

    Bærum kommune advarer mot dårlig badevannskvalitet på Kadettangen og Kalvøya. Overløp fra det kommunale avløpsnettet det siste døgnet har ført til at vann fra kloakksystemer har rent ut i fjorden. Badevannet kan derfor inneholde et forhøyet antall tarmbakterier, som kan være sykdomsfremkallende. Kommunen anbefaler ikke bading før det har vært oppholdsvær i minst ett døgn. Bærum forsikrer om at de foretar bakterieprøver av badevannet annen hver uke gjennom hele badesesongen.

  • Onsdag 31. juli kl. 13.32

    Brann i hengerhjul

    Et hengerhjul begynte å brenne etter en punktering, skriver Politiet på X. Hendelsen skjedde på Lillehammer. Føreren av bilen oppdaget brannen og fikk svingt av veien. Deretter fikk føreren av bilen parkert og fikk slukket det mest av brannen selv, før brannvesenet fikk gjennomført etterslukkning. Politiet melder at det ikke var noen personskader, men at det ble noe skader på hengeren.

  • Onsdag 31. juli kl. 13.26

    Trafikkulykke i Valnesfjord – mann sendt til sykehus

    Nødetatene rykker ut til en trafikkulykke i Valnesfjord i Fauske. Et kjøretøy og en person er involvert. – Fører er våken, men kommer seg ikke ut av bilen da den står mot en fjellvegg, skriver politiet. En mann i 20-årene er sendt til sykehus med ambulanse. Det er store materielle skader på stedet, men ikke meldt om personskader.

  • Onsdag 31. juli kl. 13.26

    Trafikkulykke i Valnesfjord – kommer seg ikke ut av bilen

    Nødetatene rykker ut til en trafikkulykke i Valnesfjord i Fauske. Et kjøretøy og en person er involvert. – Fører er våken, men kommer seg ikke ut av bilen da den står mot en fjellvegg, skriver politiet. Det er store materielle skader på stedet, men ikke meldt om personskader.

  • Onsdag 31. juli kl. 13.18

    Drapsforsøk på St. Hanshaugen i Oslo: Tre unge menn tiltalt

    Tre unge menn, i alderen 18, 20 og 23, er tiltalt for drapsforsøk etter en knivstikking på St. Hanshaugen i februar i fjor. Det skriver Avisa Oslo. Mennene er anklaget for å ha truet og tvunget offeret inn i en leilighet hvor de knivstakk ham i brystet, magen og låret. De to yngste skal ha utført volden, mens 23-åringen stilte leiligheten sin til disposisjon for voldsutøvelsen. Alle tre er også tiltalt for frihetsberøvelse og trusler mot offerets familie. Offeret overlevde fordi han klarte å flykte og fikk rask medisinsk behandling. Rettssaken vil finne sted i Oslo tingrett i november.

  • Onsdag 31. juli kl. 13.18

    Fergeavganger går likevel

    Torghatten Nord opplyste i en pressemelding tidligere onsdga at MF Tranøys avgang fra Bodø klokken 13.30 er innstilt. Det samme gjelder for avgangen til Moskenes klokken 18.00. Årsaken var tekniske problemer. I en ny melding skriver selskapet at avgangene 13.00 og 18.00 går likevel, men at førstnevnte er utsatt til 14.00, mens sistnevnte går 19.30.

  • Onsdag 31. juli kl. 13.18

    Enda flere fergeavganger innstilt

    Torghatten Nord opplyser i en pressemelding at MF Tranøys avgang fra Bodø klokken 13.30 er innstilt. Det samme gjelder for avgangen til Moskenes klokken 18.00. Årsaken er tekniske problemer. Det betyr at samtlige avganger med MF Tranøy er kansellert onsdag.

  • Onsdag 31. juli kl. 13.16

    Weng knuste Andersson i motbakkene i Lysebotn – Slind og Musgrave best i staking

    Heidi Weng var i egen klasse da Blinkfestivalen ble innledet med motbakkekonkurransen Lysebotn Opp onsdag. Den svenske yndlingen Ebba Andersson ble klart slått.

  • Onsdag 31. juli kl. 13.15

    Syklist som ble funnet bevisstløs på Nordmøre døde

    Mannen i 60-årene ble erklært død på stedet, bekrefter politiet til NRK og Tidens Krav.

  • Onsdag 31. juli kl. 13.13

    Hofstad ute av OL: – Energitappende å leve i leiren

    Norges første kvinnelige bokser i OL fikk det tøft mot indisk verdensmester.

  • Onsdag 31. juli kl. 13.11

    To personer kjørt til legevakt

    To personer er kjørt til legevakt etter at en bil tok fyr i Søgnetunnelen på E39. Tunnelen er stengt.

  • Onsdag 31. juli kl. 13.10

    Uber inngår samarbeid med BYD

    Skal legge til rette for å rulle ut 100.000 BYD-biler i det globale markedet gjennom Uber-plattformen.

  • Onsdag 31. juli kl. 13.06

    E39 i Kristiansand var stengt etter bilbrann

    Søgnetunnelen på E39 er åpen igjen etter å ha vært stengt i begge retninger på grunn av en bilbrann.

  • Onsdag 31. juli kl. 13.06

    E39 stengt etter bilbrann i Kristiansand

    Søgnetunnelen på E39 er stengt i begge retninger, melder vegtrafikksentralen.

  • Onsdag 31. juli kl. 13.00

    Audis nye A6 frister med inntil 750 kilometers rekkevidde

    Audis lanserer nå sin neste elbil, og A6 vil komme både som sedan og som stasjonsvogn - henholdsvis Sportback og Avant.

  • Onsdag 31. juli kl. 12.56

    Båt etter dødsulykke er hevet

    Båten fra ulykken ved Tvedestrand natt til fredag forrige uke er nå hevet og vil bli teknisk undersøkt av politiet. Det skriver Agderposten. En 23 år gammel mann fra Bærum mistet livet i ulykken og en person er siktet som følge. Siktelsen er tatt ut på grunn av alvorlighetsgraden og beslag i forbindelse med saken.

  • Onsdag 31. juli kl. 12.55

    Bil kjørte i autovernet

    Rundt klokken tolv melder Innlandet politidistrikt om et trafikkuhell på Jaren i Gran kommune. De skriver på X, at en bil har kjørt i autovernet på påkjøringsrampen til riksveg 4 på Jaren. Politiet melder at det ikke er noen personskader. Politiet er ferdig på stedet og oppretter sak.

  • Onsdag 31. juli kl. 12.51

    Brann i tunnel - E39 stengd

    Det brenn i ein bil i Søgnetunnelen i austgåande retning på E39 i Kristiansand. Tunnelen er stengd, opplyser politiet. Omkøyring er skilta.

  • Onsdag 31. juli kl. 12.49

    Forlater Rosenborg etter to år

    Leo Cornic (23) forlater Rosenborg, og er klar for Tromsø IL. Det bekrefter den nordnorske klubben på sin hjemmeside. 23-åringen har signert en kontrakt som binder han til «Gutan» ut 2027. – Jeg føler jeg passer inn i hvordan TIL spiller fotball, og den mentaliteten gruppa har, sier hovedpersonen selv til klubbens hjemmeside. Cornic ble hentet til Rosenborg av tidligere RBK-trener Kjetil Rekdal sommeren 2022, og signerte da kontrakt med trønderne ut 2026-sesongen. Høyrebacken har slitt med lite spilletid etter at Alfred Johansson tok over som trener foran årets sesong. Unggutten har tidligere spilt i Vålerenga, Grorud og Djurgården.

  • Onsdag 31. juli kl. 12.40

    Hofstad fikk det tøft i OL-debuten – tapte mot tidligere verdensmester

    Hofstad (20) tapte mot tidligere verdensmester fra India Lovlina Borgohain i åttendedelsfinalen i OL. Hofstad bokser i 75-kilosklassen – mellomvekt. 20-åringen fikk en tøff start på kampen, og tapte de første to rundene. Den tredje og siste runden vant Hofstad, men sluttresultatet ble 5–0 til Borgohain. – OL er veldig stort og jeg klarte ikke å prestere på det nivået. Noe som betyr at vi bare må jobbe enda hardere fremover, sier en tydelig skuffet Hofstad til NRK etter kampen. Hofstad var historisk allerede før kampen da hun er den første kvinnelige norske bokseren som har klart å kvalifisere seg til OL. – Det er en veldig stor erfaring å oppleve OL, men selvfølgelig veldig trist å ryke ut så tidlig. Men dette er ikke det siste du ser fra meg. Borgohain vant VM i 2023 og har også bronse fra OL i Tokyo, den gangen i weltervekt (67kg). Den norske tungvektsbokseren Omar Shiha røk ut mandag mot regjerende verdensmester Bakhodir Jalolov. Dermed er Norges OL-håp i boksing ute av mesterskapet.

  • Onsdag 31. juli kl. 12.33

    Bil og motorsykkel i trafikkulykke

    En personbil og en motorsykkel er involvert i en trafikkulykke i Bruvegen ved Venneslavegen. Det er ikke meldt om alvorlig personskade. Nødetatene er på vei til stedet.

  • Onsdag 31. juli kl. 12.30

    Blummentfelt hardt ut mot OL-arrangøren: – Prestisjeprosjekt som har gått i dass

    Kristian Blummenfelt (30) ble nummer 12 i herrenes triatlon. Etterpå gikk han hardt ut mot arrangøren av lekene.

  • Onsdag 31. juli kl. 12.29

    Klarte ikke å forsvare gullet

    Kristian Blummenfelt klarte ikke å forsvare OL-gullet fra Tokyo på herrens triatlonkonkurranse onsdag. 30-åringen hang lenge med i medaljekampen, men måtte slippe på løpingen, og endte til slutt på en 12. plass. Vetle Thorn endte på en 17. plass.

  • Onsdag 31. juli kl. 12.22

    Besøket i Trollheimen nærmer seg «før pandemi-nivå»

    Trafikken på turisthyttene nærmer seg nivået man var på før pandemien, skriver avisa Opp. Størst er økninga i Trollheimen. – Vårt mål er at folk skal få øynene opp for friluftsliv og drive med friluftsliv, så vi synes det er gledelig, sier Frode Støre Bergrem til NRK. Han er daglig leder i Trondhjems Turistforening. Turen Trekanten i Trollheimen er «vinneren» så langt i år. Det ser man i besøket på Jøldalshytta, Trollheimshytta og Gjevilvasshytta. Til sammen har de tre hyttene en økning på 25 prosent sammenlignet med i fjor.

  • Onsdag 31. juli kl. 12.19

    Comeback-millionene hagler over Kaizers Orchestra

    Etter ti års pause var bandet tilbake på scenen i fjor høst. Det ga dem kontroll på kontantene.

  • Onsdag 31. juli kl. 12.12

    Pågrepet etter biltyveri

    Politiet har pågrepet to personer som er mistenkt for tyveri av kjøretøy i Kristiansand sentrum. Kjøretøyet er gjenfunnet i sentrum og eier er varslet, ifølge politiet som gjennomfører undersøkelser og oppretter sak på forholdet.

  • Onsdag 31. juli kl. 12.10

    Oljeprisen stiger etter Midtøsten-eskalering: – Det gir markedet et visst ubehag

    Mens oljeprisen snur oppover onsdag, forventes ikke en storkrig i Midtøsten etter israelske likvideringer i Libanon og Iran, mener sjefanalytiker.

  • Onsdag 31. juli kl. 12.10

    Båt etter dødsulykke er hevet

    Båten involvert i dødsulykken i Tvedestrand forrige uke er nå hevet, sier etterforskningsleder Erling Solberg til Agderposten. Sørlandets Maritime bisto politiet med hevingen onsdag morgen. Båten ble liggende på ti meters dyp som følge av ulykken der en 23 år gammel mann omkom.

  • Onsdag 31. juli kl. 12.02

    Nok en Norway Cup-deltaker angrepet: – Det ble vist kniv

    Flere Norway Cup-deltakere har opplevd å bli angrepet på åpen gate de siste dagene.

  • Onsdag 31. juli kl. 11.47

    Har vært forbudt siden 1923

    – Verste scenario er at du blir litt dårlig i magen.

  • Onsdag 31. juli kl. 11.42

    Lars Benske klar for OL-finale

    Lars Martin Benske fra Fredrikstad og Ask Tjøm er klare for finale i lettvekt dobbeltsculler i Paris-OL. Duoen startet behersket og lå litt bak de tre båtene som ville gi finale. Men halvveis i semifinalen satte de fullt trykk på årene. Og den norske båten passerte Spania og distanserte rivalene i kampen om finaleplass. Og den norske sluttspurten var sterk. Det ble tredjeplass i heatet bak Italia og Hellas. – Et veldig godt løp, sier NRK-ekspert Lars Bjønnes.

  • Onsdag 31. juli kl. 11.33

    Tønsberg-roer klar for OL-finale

    Ask Tjøm fra Tønsberg Roklub er klar for OL-finale i Paris. 28-åringen ror lettvektsdobbeltsculler sammen med Lars Benske fra Fredrikstad. Den norske duoen leverte en sterk avslutning og ble nummer tre i sitt semifinaleheat i formiddag. – Et veldig godt løp, sier NRK-ekspert Lars Bjønnes. Han gledet seg ikke bare over den norske finaleplassen, men også måten de norske roerne rodde på underveis. Spesielt gjaldt det midtpartiet av løpet.

  • Onsdag 31. juli kl. 11.31

    Lars Martin Benske og Ask Tjøm klar for OL-finale

    Lars Martin Benske og Ask Tjøm er finaleklare og kan gjøre seg håp om medalje i rokonkurransene under OL i Paris.

  • Onsdag 31. juli kl. 11.21

    Kystvakten forsøker å hjelpe hvalen i Lofoten

    Kystvakten er på tur ut for å forsøke å hjelpe hvalen som har vært fast i Nappstraumen i Lofoten siden i går morges. Det opplyser avdelingsleder i Kystvakten, Erling Øksnes til NRK. Tirsdags morgen meldte Lofotposten at en hval hadde viklet seg inn i blåser og fiskeutstyr utenfor Lofoten. Øksnes forteller til NRK at dette ikke er en operasjon uten risiko. – Det er viktig at vi tenker på sikkerheten for eget personell og for hvalen. – Det er klart at hvis det er en stor hval så kan en liten bevegelse fra den være et faremoment for våre folk. En representant fra Fiskeridirektoratet er om bord kystvakten. Forsker Heike Vester reagerer på at hvalen først får hjelp over et døgn etter den satt seg fast. – Jeg syns det er for sent, og jeg syns det går veldig tregt. Hver time er viktig for den, sier Vester.

  • Onsdag 31. juli kl. 11.20

    Tiltalt for besittelse av overgrepsmateriale

    En mann i slutten av 40-årene, bosatt i Østerdalen, er tiltalt for å ha hatt over 660 bilder og flere videoer som anes som overgrepsmateriale mot barn. Videoene var på litt over 1 time og 5 minutter. Materialet viser barn som blant annet blir utsatt for grove overgrep.

  • Onsdag 31. juli kl. 11.19

    Over 8 800 møtte ikke til legetime

    Første halvår i år gikk Østfoldinger glipp av 8 837 konsultasjoner på Sykehuset Østfold da de ikke møtte til timen. Det utgjør 3,3 prosent av alle konsultasjoner. – Det vil være til stor hjelp hvis flere pasienter møter opp til avtalt tid, sier administrerende direktør i Helse Sør-Øst RHF, Terje Rootwelt. De seks første månedene i år var det nesten 2,9 millioner konsultasjoner ved sykehusene i Helse Sør-Øst. 3,9 prosent av pasientene møtte ikke til timen sin. – Dessverre er det fortsatt mange som ikke møter, og det betyr at sykehusene ikke får behandlet så mange pasienter som de kunne gjort, sier Rootwelt.

  • Onsdag 31. juli kl. 11.18

    Brann i Storgata i Oslo

    Nødetatene er på en adresse i Storgata etter melding om brann i 7.etasje. Brannvesenet bekrefter at brannen nå er slukket. Det skal heller ikke vært noen i leiligheten hvor brannen startet, men en vekter skal ha fått i seg røyk, melder politiet.

  • Onsdag 31. juli kl. 11.17

    Siste fra teknobransjen: Musleie

    Logitech vurderer å lage mus til månedspris.

  • Onsdag 31. juli kl. 11.11

    4 biler i trafikkulykke i Kvam

    4 biler har vært innblandet i en trafikkulykke på fylkesvei 48 mellom Gjermundshamn og Norheimsund i Kvam. Ett av kjøretøyene er en lastebil. Totalt åtte personer satt i de fire bilene. Alle er ifølge politiet våkne og oppegående etter ulykken. To av bilene må fjernes av bilberger.

  • Onsdag 31. juli kl. 11.05

    Brukere av Varmestua i Fredrikstad doblet

    I løpet av juli har Varmestua i Fredrikstad hatt 485 besøkende, skriver Fredriksstad Blad. Det er mer enn en dobling fra med samme måned i fjor. Da var 230 besøkende innom lavterskeltilbudet for rusavhengige. – Det er en dyster økning, sier miljøterapeut Elsa Hagstrøm til avisen.

  • Onsdag 31. juli kl. 11.02

    Prisveksten i eurosonen steg til 2,6 prosent i juli

    Inflasjonen i eurosonen i juli var høyere enn ventet på forhånd.

  • Onsdag 31. juli kl. 10.56

    Mann fra Asker pågrepet i narkosak i Colombia

    Én av de som er pågrepet i den store narkotikasaken i Colombia er fra Røyken i Asker. Sammen med en annen norsk statsborger er de anklaget for å lede en av de største narkotika-smuglingsorganisasjonene i verden, skriver colombianske medier. Kripos bekrefter at de er kjent med saken. Det er foreløpig ukjent hvordan de stiller seg til siktelsene.

  • Onsdag 31. juli kl. 10.45

    Jobber med å reparere vei etter flom

    Midt-Telemark kommune jobber for fullt med å reparere Eikavegen i Bø etter flommen i forrige uke. Veien er fortsatt stengt, men målet er å åpne både den og Juvså bru før skolestart, skriver Bø blad. Mange bruker veien og brua for å komme seg til og fra Folkestad skule og barnehage. Kommunalsjef Hans Kortner Ryen sier til avisa at et firma som godkjenner bruer har konkludert med at brua ikke har alvorlige skader.

  • Onsdag 31. juli kl. 10.43

    Bygningsbrann i Sandnes: Spredning til skog

    Brannvesenet rykker ut på melding om en bygningsbrann på Hommersåk i Sandnes. Ifølge politiet brenner det i et bolighus. Alle personer er evakuert. Nødetatene er på vei til stedet. – Det er spredning til skog, sier vaktleder i 110 Sør-Vest til NRK.

  • Onsdag 31. juli kl. 10.43

    Brann i bolighus på Hommersåk: – Ikke kontroll

    Brannvesenet rykker ut på melding om en bygningsbrann på Hommersåk i Sandnes. Ifølge politiet brenner det i et bolighus. Alle personer er evakuert. Nødetatene er på vei til stedet. – Det er spredning til andre bygg, sier vaktleder i 110 Sør-Vest, Svein Nesse, til NRK. Han sier det ikke er kontroll på brannen. Det er ikke avklart om brannen har spredd seg til nærliggende skog. Ifølge Nesse brenner det også nå i en garasje ved nabohuset. Eneboligen er overtent og blir kontrollert for nedbrenning. Det ryker fra nabohuset og brannvesen foretar slokking av dette huset. Politiet har evakuert nabohus og det er gjort rede for alle naboene, skriver politiet klokka 11.20. Det er en barnehage i nabolaget. De ansatte der er informert ved eventuell evakuering av barn. Men foreløpig er det ikke behov for evakuering av barnehagen.

  • Onsdag 31. juli kl. 10.43

    Brann i bolighus på Hommersåk

    Brannvesenet rykker ut på melding om en bygningsbrann på Hommersåk i Sandnes. Ifølge politiet brenner det i et bolighus. Alle personer er evakuert. Nødetatene er på vei til stedet. – Det er spredning til skog, sier vaktleder i 110 Sør-Vest til NRK.

  • Onsdag 31. juli kl. 10.37

    Løvseth: – Ikke så god dag for de norske jentene

    Solveig Løvseth ble nummer 48 i onsdagens triatlon. Hun fortalte om tøffe forhold i Seinen på svømmedelen og at hun gjorde et feil veivalg i elven. – I det man oppdager det kan man ikke gjøre noe med det. Men det var kjørt for å gjøre det bra, sier Løvseth. Hun håper at det skal bli en annen opplevelse i lagkonkurransen med det norske laget. – Ikke så god dag for de norske jentene generelt i dag, sier Løvseth. Hun forteller at hun så at Miller veltet og lå nede under konkurransen. – Det er ikke gøy å se, sier Løvseth, som ikke hadde fått oppdatering på omfanget av smellen til Miller.

  • Onsdag 31. juli kl. 10.37

    Tre personer siktet for frihetsberøvelse i Bergen

    To menn i 30- og 50-årene og en kvinne i tenårene er siktet for frihetsberøvelse mot to menn.

  • Onsdag 31. juli kl. 10.30

    Enormt drama: Norge vant i siste sekund

    (Norge-Ungarn 26–25) I en OL-thriller av de sjeldne sendte keeper Torbjørn Bergerud og Alexander Blonz Norge til himmels.

  • Onsdag 31. juli kl. 10.29

    To menn og en kvinne siktet for frihetsberøvelse i Bergen

    De siktede er to menn i 30- og 50-årene. Kvinnen er tenåring. De siktede skal avhøres i løpet av dagen. De skal vurderes fremstilt for vareteksfengsling. Fengslingsmøte vil i så fall skje torsdag. De to fornærmede i saken er to menn i 20-årene.

  • Onsdag 31. juli kl. 10.10

    79-åring beholder lappen etter ulykke

    En 79 år gammel telemarkskvinne må betale en bot på 11.000 kroner etter en trafikkulykke i Asker i 20. juni. 79-åringen var uoppmerksom og kjørte i bilen foran seg på E18 i Asker. Politiet ville beslaglegge kvinnens førerkort i et halvt år, men retten mener det ikke er grunnlag for det. Kvinnen har hatt førerkort i 53 år og har aldri vært ilagt en straffereaksjon tidligere. Retten mener ulykken skyldes et øyeblikks feilvurdering fra 79-åringen. – Retten har derfor vansker for å se at siktede utgjør en trafikksikkerhetsrisiko, og en ileggelse av reaksjon overfor siktede vil fremstå mer som en straff enn et tiltak for å bedre trafikksikkerhetsrisikoen, står det i dommen. En drøy måned etter ulykken får kvinnen tilbake førerkortet.

  • Onsdag 31. juli kl. 10.08

    Justin Bieber la ut bilde med Martin Ødegaard

    Hva har popstjernen og nordmannen til felles? De var begge tenåringsstjerner, har nådd enorm suksess og reist «All around the world».

  • Onsdag 31. juli kl. 9.55

    Flere møter opp til legetime

    De seks første månedene i år var det nesten 2,9 millioner konsultasjoner ved sykehusene i Helse Sør-Øst. Det skriver Helse Sør-Øst i en pressemelding. Av disse møtte ikke 111 000 pasienter opp til timen, som er 3,9 prosent. På sykehuset i Innlandet var det 278 257 konsultasjoner de seks første måndene i år. 3,6 prosent av pasientene på sykehuset i Innlandet møtte ikke opp. Allikevel er det en liten forbedring sammenlignet samme periode de to foregående årene. I første halvdel i 2022 var det 4,3 prosent som ikke møtte, og i 2023 for samme periode var tallet 4,1 prosent.

  • Onsdag 31. juli kl. 9.55

    To biler tatt for ulovlig parkering ved E16 Gardermoen

    Politiet har observert to biler som står parkert på veiskulder ved E16 inngående mot Gardermoen. Begge får gebyr, melder politiet. I natt fikk 10 førere gebyr for det samme. Til tross for at rasteplassen er stengt og det er satt ut kjegler for å hindre parkering, velger bilister å parkere på veiskulderen. Bilistene parkerer ulovlig for å unngå å betale for korttidsparkeringen på flyplassen, tror politiet. Dette skaper en stor fare for både bilistene selv og andre trafikanter.

  • Onsdag 31. juli kl. 9.52

    Nå kan det bli enda farligere

    Israels angrep på Dahieh i Libanons hovedstad Beirut og drapet på Hamas-leder Ismail Haniyeh i Teheran kan utløse ny storkrig. Håpet ligger i at ingen av partene ønsker en krig nå.

  • Onsdag 31. juli kl. 9.51

    Brann i sidebygg

    Brannvesenet rykket ut til en mindre brann i et sidebygg i Kuholmsveien i Kristiansand onsdag. Ifølge brannvesenet var det ingen spredningsfare og brannen ble raskt slukket.

  • Onsdag 31. juli kl. 9.48

    Motorsykkel veltet på E14

    Politiet har fått melding om en motorsykkel som har sklidd og velta på E14 på vei ut av Stjørdal. Føreren er oppe og går, men har vondt etter velten. Uhellet skal ha skjedd i lav hastighet. Motorsyklisten har ingen store skader, men tas med til sykehus for en sjekk.

  • Onsdag 31. juli kl. 9.41

    Eksperter om drapet på Hamas-lederen: – Ikke overraskende

    Hamas' øverste politiske leder Ismail Haniyeh er drept i Iran. Hvilken betydning får det for konflikten fremover?

  • Onsdag 31. juli kl. 9.32

    Guardiola om Haaland: – Han følte seg ikke bra

    Jærbuen måtte ut på grunn av «muskulære problemer».

  • Onsdag 31. juli kl. 9.31

    Mener beredskapen mot oljeutslipp har blitt bedre

    Beredskapen ved kysten har blitt mye bedre siden det Panama-registrerte lasteskipet «Full City» gikk på grunn utenfor Langesund i 2009. Det sier Morten Meen Gallefoss, som er brann og redningssjef i Grenland. I dag er det 15 år siden ulykken som førte til kraftig forurensing langs kysten. Etter ulykken er det gjennomført flere store øvelser. I tillegg er beredskapsplaner endret og brannvesenet har tilgang på bedre utstyr enn før, sier Gallefoss. – Blant annet har den nye brannstasjonen i Bamble fått et stort miljøverndepot som skal gjøre at man får hurtigere respons.

  • Onsdag 31. juli kl. 9.22

    Jon Magne Knashaug (54) døde etter å ha falt i vannet i Osensjøen

    Det ble iverksatt livredning, men livet sto ikke til å redde.

  • Onsdag 31. juli kl. 9.22

    «Love Island UK»: Er Wil og Uma fortsatt sammen?

    Slik har det gått med «Love Island»-paret, etter sjokk-exiten fra programmet.

  • Onsdag 31. juli kl. 9.17

    Over 60.000 personer møtte ikke opp til legetime

    Hittil i år har 60.000 pasienter ikke møtt opp til legetimen sin i Oslo og Akershus. I hele Helse Sør-Øst er det 110.000 som ikke møtte opp. Det betyr at nesten 4 prosent av pasientene så langt i år ikke har møtt opp til timen sin på sykehusene i Akershus, Oslo, Innlandet, Buskerud, Vestfold, Østfold, Telemark og Agder. – Dessverre er det fortsatt mange som ikke møter, og det betyr at sykehusene ikke får behandlet så mange pasienter som de kunne gjort, sier direktør Terje Rootwelt i Helse sør-øst RHF til NTB. Rootwelt påpeker at sykehusene jobber hardt for å få ned ventetidene, og at det derfor er avgjørende at pasienter stiller opp til avtalt time. – Hvis for eksempel andelen pasienter som ikke møter reduseres fra 3,9 til 3,6, utgjør det om lag 17.000 pasienter i året. Det ville bidratt betydningsfullt til å redusere ventetidene, sier Rootwelt. Antallet som ikke stiller opp til timer har likevel gått ned de siste årene. I først halvår av 2022 var det 4,3 prosent som ikke møtte, og i samme periode i 2023 var tallet 4,1. I første halvår av 2024 er det nå 3,9 prosent som ikke møtte til legetimen. Helse Sør-Øst dekker 57 prosent av befolkningen i Norge.

  • Onsdag 31. juli kl. 9.17

    111.000 personer møtte ikke opp til legetime i Helse Sør-Øst

    Det betyr at nesten 4 prosent av pasientene så langt i år ikke har møtt opp til timen sin på sykehusene i Akershus, Oslo, Innlandet, Buskerud, Vestfold, Østfold, Telemark og Agder. – Dessverre er det fortsatt mange som ikke møter, og det betyr at sykehusene ikke får behandlet så mange pasienter som de kunne gjort, sier direktør Terje Rootwelt i Helse sør-øst RHF til NTB. Rootwelt påpeker at sykehusene jobber hardt for å få ned ventetidene, og at det derfor er avgjørende at pasienter stiller opp til avtalt time. – Hvis for eksempel andelen pasienter som ikke møter reduseres fra 3,9 til 3,6, utgjør det om lag 17.000 pasienter i året. Det ville bidratt betydningsfullt til å redusere ventetidene, sier Rootwelt. Antallet som ikke stiller opp til timer har likevel gått ned de siste årene. I først halvår av 2022 var det 4,3 prosent som ikke møtte, og i samme periode i 2023 var tallet 4,1. I første halvår av 2024 er det nå 3,9 prosent som ikke møtte til legetimen. Helse Sør-Øst dekker 57 prosent av befolkningen i Norge.

  • Onsdag 31. juli kl. 9.16

    Lotte Miller måtte bryte kvinnens Triathlon - får legehjelp

    Lotte Miller fra Stavanger måtte bryte kvinnenes OL-triathlon etter to stygge velt under syklingen.

  • Onsdag 31. juli kl. 9.16

    Lotte Miller måtte bryte kvinnens Triathlon

    Lotte Miller fra Stavanger måtte bryte kvinnenes OL-triathlon etter to stygge velt under syklingen.

  • Onsdag 31. juli kl. 9.16

    Kritiske til nullfiskeområder i Oslofjorden

    Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) er kritiske til Fiskeridirektoratets forslag om store nullfiskeområder i Oslofjorden. Sondre Breian, sportsfiskekonsulent i NJFF, sier det er et dramatisk og inngripende forslag som også urettmessig vil ramme arter som har livskraftige bestander. Breian sier han derfor har forståelse for at fritidsforskere er bekymret for fremtiden på fjorden. Fiskeridirektoratet har pekt på tre alternativer for hvordan livet i Oslofjorden kan komme på fote igjen. Det ene innebærer forbud mot alt fiske flere steder.

  • Onsdag 31. juli kl. 9.05

    Miller snakker ut etter fallet: – Veldig forslått og hoven

    Lotte Miller (28) fra Stavanger falt to ganger på sykkelen i triatlonen i Paris. Hun måtte bryte.

  • Onsdag 31. juli kl. 9.00

    Olje-opptur på Oslo Børs

    Aker BP steg over 3,5 prosent på Oslo Børs onsdag.

  • Onsdag 31. juli kl. 9.00

    Olje-opptur på Oslo Børs: Ny toppnotering for hovedindeksen

    Aker BP steg over 3,5 prosent på Oslo Børs onsdag.

  • Onsdag 31. juli kl. 8.58

    Innstiller atter flere fergeavganger fra Bodø onsdag kveld

    Ruten mellom Bodø og Moskenes med MF Tranøy er innstilt torsdags kveld og onsdag frem til 13:30. Det melder Statens vegvesen. Nå er også ruta som skulle gå fra Bodø til Moskenes 22:30 innstilt. – Alle andre fartøy i ruten går som normalt, opplyser Statens vegvesen. Både mandag og tirsdag ble avganger med ferga innstilt.

  • Onsdag 31. juli kl. 8.42

    Ukrainas luftforsvar: Et av de største droneangrepene siden krigens start

    Alle de 89 dronene ble skutt ned og ødelagt, ifølge luftforsvaret.

  • Onsdag 31. juli kl. 8.41

    Avlyser fotballturnering i Vesterålen

    Årets Fjordkloden Cup i Sortland avlyses. Det melder Sortland IL på Facebook, ifølge VOL. Årsaken er ifølge klubben at flere klubber og lag ikke klarer å stille lag, samt lav påmelding i alle aldersklasser. Turneringen skulle egentlig gå av stabelen 9. til 11. august. – Dette er svært beklagelig. Vi hadde virkelig gledet oss til nok en fotballfest sammen med dere før skolestart, sier daglig leder Marius Johansen i innlegget. Sortland IL ser på en mulighet for å arrangere turneringen i september.

  • Onsdag 31. juli kl. 8.38

    Kokeforbud grunnet harepest i Stor-Elvdal

    Stor-Elvdal kommune bekrefter tirsdag at det er påvist harepest i området ved Vinjeveien og ber beboere i området om å koke vannet. Kommunen ber alle innbyggere som har åpne brønner eller oppkommer, også utenfor området som nå er rammet, om å sjekke at det ikke er døde dyr i nærheten. Kommunen oppfordrer å unngå kontakt med syke eller døde harer og smågnagere, og å bruke hansker dersom man skal håndtere døde dyr og vaske hendene godt etterpå. Harepest er en infeksjon som kan overføres fra dyr til mennesker. Man kan smittes gjennom å drikke vann i nature, etter kontakt med gnagere og gnageravføring eller etter flåttbitt og myggstikk. Sykdommen er vanligvis mild hos mennesker. Ubehandlet kan sykdomsforløpet være langvarig.

  • Onsdag 31. juli kl. 8.38

    Kokepåbud grunnet harepest i Stor-Elvdal

    Stor-Elvdal kommune bekrefter tirsdag at det er påvist harepest i området ved Vinjeveien og ber beboere i området om å koke vannet. Kommunen ber alle innbyggere som har åpne brønner eller oppkommer, også utenfor området som nå er rammet, om å sjekke at det ikke er døde dyr i nærheten. Kommunen oppfordrer å unngå kontakt med syke eller døde harer og smågnagere, og å bruke hansker dersom man skal håndtere døde dyr og vaske hendene godt etterpå. Harepest er en infeksjon som kan overføres fra dyr til mennesker. Man kan smittes gjennom å drikke vann i naturen, etter kontakt med gnagere og gnageravføring eller etter flåttbitt og myggstikk. Sykdommen er vanligvis mild hos mennesker. Ubehandlet kan sykdomsforløpet være langvarig.

  • Onsdag 31. juli kl. 8.36

    FN: Palestinske fanger utsatt for tortur av Israel

    Palestinske fanger i Israel har stort sett blitt holdt fanget i hemmelighet og i noen tilfeller blitt utsatt for behandling som tilsvarer tortur, ifølge FN.

  • Onsdag 31. juli kl. 8.28

    Trafikkulykke på E6 – person klager over smerter

    Nødetatene rykker ut til melding om en trafikkulykke i Narvik. Ulykken har skjedd på Saltvik på E6. En bil og en person er involvert. – Fører klager over smerter i brystet. Ambulansepersonell er på stedet og tilser pasienten, skriver politiet i en melding. Personen sendes til legevakt for en sjekk. Ett kjørefelt i nordgående retning var stengt, men er nå åpnet opp for trafikk igjen.

  • Onsdag 31. juli kl. 8.14

    Mann tiltalt for uaktsomt drap etter dødsulykke

    Statsadvokaten i Hordaland har besluttet å tiltale en mann i 20-årene for uaktsomt drap etter dødsulykken i Sandviken i Bergen 7. oktober i fjor. Mannen er også tiltalt for brudd på veitrafikkloven. BA omtalte saken først. Påtalemyndigheten mener sjåføren hadde en fart på 107 km/t like før ulykkestidspunktet, ifølge BA. Dette er basert på en rapport fra ulykkeskommisjonen til Statens vegvesen, som kom tidligere i sommer. Kvinnen, som omkom i ulykken skal ha kommet løpende ut i veibanen bak en buss. Sjåføren selv mente det ikke var mulig å stoppe bilen. Før jul bestemte lagmannsretten at førerkortet hans skulle beslaglegges, men avgjørelsen ble senere opphevet av Høyesterett. Retten mente den gang at selv om han holdt fartsgrensen var sammenstøtet vanskelig å unngå. Saken kommer opp for tingretten i januar 2025.

  • Onsdag 31. juli kl. 8.10

    Ønsker tettere samarbeid

    Initiativtakeren til Bergen Walk of Fame, Roger Iversen, ønsker et tettere samarbeid med Bergen kommune og andre instanser. Prosjektet på fortauet på Nøstet er blitt kritisert etter at skipsreder John Fredriksen fikk lagt ned en stein med sitt navn. Iversen skriver i en pressemelding at han er glad for folks engasjement i saken, men ber om fred og ro for å stake ut veien videre.

  • Onsdag 31. juli kl. 7.48

    Fylkesvei på Fosen stengt på grunn av trevelt

    Et tre har veltet over fylkesvei 6390 Indre Fosen. Veien er stengt ved Helseveien 290.

  • Onsdag 31. juli kl. 7.46

    Fylkesvei i Tydal blir nattestengt

    Fylkesvei 705 i Tydal blir stengt fra klokken 22 til 06 på hverdager i uke 32 og 33. Årsaken er at det i løpet av høsten skal legges ny asfalt. Før det må noen gamle stikkrenner byttes ut, enkelte grøfter må gjøres dypere og veikant skal forsterkes. Det vil bli godt skiltet både på Brekken, Selbu og på Stjørdal, skriver Trøndelag fylkeskommune i en pressemelding.

  • Onsdag 31. juli kl. 7.44

    Svært få ledige fastlege-plasser i Sarpsborg

    Det er kun 27 ledige plasser hos fastleger i Sarpsborg. Det viser Helsenorges fastlegeoversikt. Den siste tiden har over 1000 pasienter måttet bytte fastlege, fordi tre leger har sluttet ved Solbyen legesenter, skriver Sarpsborg Arbeiderblad. Situasjonen følges tett, sier assisterende direktør for helse og omsorg Lene Guthu Ryen til avisen. – Vi har en plan om å øke med flere listeplasser utover høsten. Det kan være fastleger som ønsker å øke sine lister, men det kan også være aktuelt å lyse ut flere nullhjemler. Nullhjelmer vil si at leger starter som fastleger uten å ha noen tidligere pasienter på sine lister.

  • Onsdag 31. juli kl. 7.42

    Ber pasienter møte opp til sykehustimer

    Tusenvis av pasienter møter ikke opp til timene sine ved sykehusene i Vestfold og Telemark. I løpet av første halvår var det 4,1 prosent av pasientene som ikke møtte til avtalte konsultasjoner ved Sykehuset Telemark. I Vestfold var andelen 3,7 prosent, viser en oversikt fra Helse Sør-Øst. Terje Rootwelt, som er administrerende direktør i helseforetaket, sier det er viktig at pasienter melder fra tidlig hvis de blir tildelt timer som ikke passer. – Nå skal sykehusene jobbe intenst med å redusere ventetidene, og det blir satt av ressurser for å klare det. Da er det avgjørende at også pasientene stiller opp.

  • Onsdag 31. juli kl. 7.37

    Flere møtte ikke opp til sykehustimen sin

    På Sørlandet sykehus har nesten 11.000 personer ikke møtt opp til sykehustimen sin. Fagdirektør, Susanne Hernes, sier det er høye og økende tall. – For hver pasient som ikke møter opp og ikke sier ifra, så mister vi muligheten til å kalle inn en annen pasient på venteliste, sier Hernes. Totalt har 111.000 pasienter ikke mott opp til timen sin ved sykehusene i Helse Sør-Øst første halvår i år, ifølge en pressemelding.

  • Onsdag 31. juli kl. 7.36

    15-åring tiltalt for ran av belte i Indre Østfold

    En 15 år gammel gutt er tiltalt for å ha ranet til seg et belte på togstasjonen i Askim i Indre Østfold i april i år. Ifølge tiltalen slo han en mann flere ganger i ansiktet og ba om å få beltet hans. Da Smaalenenes Avis omtalte hendelsen i april, skrev avisen at en gjeng tenåringer flokket seg rundt en 18-åring på stasjonen midt på lyse dagen. Tenåringene fikk med seg både et belte og en spesiell lue.

  • Onsdag 31. juli kl. 7.28

    Fint vær på Agder

    Det blir fint vær på Agder onsdag, men litt vind ifølge statsmeteorolog Kristian Gislefoss.

  • Onsdag 31. juli kl. 7.23

    Kriseresultat for Stein Erik Hagens familiekonsern

    Hagens selskap Canica tapte nærmere 1,3 milliarder kroner i fjor.