Nyheter:

  • Tirsdag 30. juli kl. 23.10

    Klaksvik slo Botheims Malmö – likevel ute av Champions League-kvalifiseringen

    (KI Klaksvik – Malmö 3–2, 4–6 sammenlagt) Klaksvik slo nok en gang fra seg mot antatt sterkere motstand, men måtte gi tapt sammenlagt mot Malmö i Champions League-kvalifiseringen.

  • Tirsdag 30. juli kl. 23.05

    AN: Livsfarlig rusmiddel ble stjålet fra sykehuset: saken ble henlagt

    24. juni i år ble det oppdaget at ti ampuller med fentanyl hadde forsvunnet fra et medisinrom på Nordlandssykehuset, melder Avisa Nordland. Fentanyl er et veldig sterk, smertestillende middel som er livsfarlig, selv i små doser. Ifølge AN ble hendelsen anmeldt til politiet, som valgte å henlegge saken 3. juli. – Å etterforske denne saken ville ha krevd en uforholdsmessig etterforskningsinnsats, og selv ved å bruke store ressurser på å etterforske saken ville utsiktene til oppklaring være små. Politiet anser at det ikke ville latt seg gjøre å avdekke en gjerningsperson, og saken er derfor henlagt på grunn av ukjent gjerningsperson. Det uttalte politiinspektør Bjarte Walla til Avisa Nordland. Det er ikke første gangen Fentanyl har blitt stjålet fra Nordlandssykehuset. I 2018 omtalte NRK at 30 ampuller Fentanyl hadde blitt stjålet fra sykehuset. – Det er farlig. Fentanyl er et veldig sterkt, smertestillende middel med morfinlignende virkning. Til medisinsk bruk bruker man små doser. Det er farlig hvis ukyndige får tak i det. Det kan føre til pustestans, bevisstløshet og i verste fall dødsfall. Det sa medisinsk fagdirektør i Legemiddelverket, Steinar Madsen til NRK tilbake i 2018.

  • Tirsdag 30. juli kl. 22.49

    Nordmenn pågrepet i Colombia: – Han er svært sårbar

    For noen dager siden ble advokat Nils Christian Nordhus oppringt fra et fengsel i Sør-Amerika.

  • Tirsdag 30. juli kl. 22.21

    Slåsskamp på Fiskebrygga i Kristiansand

    En slåsskamp på Fiskebrygga i Kristiansand hvor to personer har blitt slått skal ha skjedd, opplyser politiet. Fem personer har blitt bortvist fra stedet. Det er ikke meldt om alvorlig personskade.

  • Tirsdag 30. juli kl. 22.11

    Truet butikkansatt og vekter verbalt

    En mann skal ha truet en ansatt og en vekter verbalt på en butikk i Kristiansand sentrum, melder politiet. Mannen er pågrepet og blir anmeldt for grove trusler.

  • Tirsdag 30. juli kl. 22.03

    Fortsetter begrenset fiske ut sesongen 2024

    Miljødirektoratet har videreført begrenset laksefiske til ut sesongen 2024, som varer til 31. august, skriver avisen Lindesnes. Det vil fortsatt ikke være lov å fiske laks over 65 cm og døgnkvoten på maks en laks og en sjøørret vil forbli. I Agder gjelder det for Tovdalselva, Otra, Mandalselva og Lygna.

  • Tirsdag 30. juli kl. 22.02

    Microsoft leverte bedre enn ventet: Omsatte for 64,7 milliarder dollar i forrige kvartal

    Aksjen faller mer enn 6 prosent i etterhandelen.

  • Tirsdag 30. juli kl. 21.47

    Massive opptøyer etter knivangrep: – Fullstendig uakseptabelt

    Høyreradikale miljøer har oppfordret til opptøyer etter barnedrapene i Southport. Tirsdag kveld gikk det hardt for seg i den lille byen.

  • Tirsdag 30. juli kl. 21.40

    Falske kontoer spredte drapsanklager: – Profitterer på tragedie

    Det siste døgnet har en navngitt person blitt hengt ut som gutten bak knivdrapene i Southport. Men det var noe som skurret.

  • Tirsdag 30. juli kl. 21.34

    Lærdalstunnelen i Sogn er stengt

    Lærdalstunnelen på E16 i Sogn er stengt grunna gåande i køyrebana, melder Statens vegvesen.

  • Tirsdag 30. juli kl. 21.34

    Lærdalstunnelen i Sogn er opna igjen

    Lærdalstunnelen på E16 i Sogn er opna igjen. Det var gåande i tunnelen som førte til at den vart stengd tidlegare tysdag kveld. Dei er no henta ut av politiet, melder Statens vegvesen.

  • Tirsdag 30. juli kl. 21.30

    Mange husstander i Bærum er uten vann

    Mange husstander i området Østerås og Eiksmarka er på tirsdag uten vann på grunn av en vannlekkasje. Det melder Budstikka. Kommunen jobber med å lokalisere og stenge lekkasjen, og det er ennå usikkert hvor lenge vannet vil være borte. Innbyggerne oppfordres til å koke vannet de første 24 timene.

  • Tirsdag 30. juli kl. 21.24

    Slåssing mellom ungdommer i Kragerø

    Politiet har rykket ut etter melding om slåssing mellom noen ungdommer ved en butikk i Kragerø sentrum. Ingen personer er skadd og det er kontroll på stedet, opplyser politiet.

  • Tirsdag 30. juli kl. 21.24

    Melding om branntilløp i dekk på E18 i Bærum

    Nødetatene er på E18 utgående retning, hvor det ble meldt om branntilløp i et dekk på en lastebil. Brannen skal være slukket. Bilen har nå kjørt av E-18 for egen maskin, og veien er åpnet for normal trafikk, melder politiet.

  • Tirsdag 30. juli kl. 21.18

    Stanset vinglete kjøring

    Like før klokka sju stanset politiet en bil etter melding om vinglete kjøring i Våle i Tønsberg. Fører, en mann i 40-åra, mistenkes for kjøring i påvirket tilstand og for bruk av falsk identitetspapir. Politiet oppretter sak.

  • Tirsdag 30. juli kl. 21.18

    Tusener samlet i sorg: – Hjerteskjærende og helt forferdelig

    Tårer. Sinne. Fortvilelse. Tirsdag kveld står Southport-innbyggerne side om side i sentrumsgatene.

  • Tirsdag 30. juli kl. 21.13

    11 bøter etter UP kontroll i Indre Østfold

    Tirsdag formiddag hadde UP fartskontroll på E18 mellom Hobøl og Askim. Resultatet ble 11 bøter, men ingen ble fratatt førerretten. Det opplyser Ronny Samuelsen, operasjonsleder i Øst politidistrikt til Smaalenenes Avis.

  • Tirsdag 30. juli kl. 21.11

    Mann pågrepet etter MC-tyveri

    Natt til mandag ble en motorsykkel stjålet fra Klyve i Skien. Etter tips fra publikum ble den funnet tirsdag kveld på en adresse i Skien. Der ble det også tatt beslag i en annen motorsykkel, samt diverse narkotika. En mann i 30-åra er pågrepet i saken.

  • Tirsdag 30. juli kl. 20.56

    Fikk nok av frekke turister: – De eier ikke respekt

    Turistene har strømmet til Tromsø. Det bringer ikke bare glede med seg.

  • Tirsdag 30. juli kl. 20.45

    Søker etter antatt omkommet

    Den savnede mannen i 50-årene som ble meldt savnet natt til søndag 21. juli, er fortsatt ikke funnet. Torsdag forrige uke ble søket etter den savnede mannen ved Sitter i Flatanger avsluttet. Politiet gikk mandag i gang med søk etter antatt omkommet. Tirsdag kveld er det fortsatt ikke gjort funn av mannen, og søket ble avsluttet for dagen. Søket taes opp igjen onsdag og fortsetter utover ettermiddagen. Det opplyser operasjonsleder i politet, Håvard Høyem.

  • Tirsdag 30. juli kl. 20.43

    Ni førere bøtelagt for å ha kjørt for fort

    Politiet har gjennomført en trafikkontroll på Gausdalsvegen i Rudsbygd i Lillehammer. Ni førere fikk forenklede forelegg etter å ha kjørt for fort. Høyeste hastighet var 82 km/t i 60-sonen.

  • Tirsdag 30. juli kl. 20.36

    En bil involvert i trafikkulykke på E18 i Ås

    Politiet melder om en trafikkulykke på E18 retning Sverige, mellom Vinterbro og Nygårdskrysset. En bil skal være involvert. Skadeomfang er foreløpig ukjent. Trafikken flyter forbi, skriver politiet på X.

  • Tirsdag 30. juli kl. 20.28

    Dømt for uaktsom kjøring påvirket av narkotiske stoffer

    En ung mann er dømt for uaktsom kjøring med flere narkotiske stoffer i blodet, skriver Agderposten. Ifølge dommen fra Agder tingrett hadde mannen en promille på over 1,2 da han krasjet inn i autovernet oktober i fjor i Tvedestrand. Mannen tilstod forholdene for retten. Han er dømt til 18 dager fengsel og en bot på 11.000 kroner. Vedkommende mister førerkortet i to år.

  • Tirsdag 30. juli kl. 20.23

    USA innfridde favorittstempelet – Simone Biles tok sitt femte OL-gull

    En av OLs aller største stjerner tok gull i lagkonkurransen – foran et hav av celebre gjester.

  • Tirsdag 30. juli kl. 20.08

    Fv. 154 Naustheller på Austevoll stengt

    Fylkesveg 154 ved Naustheller i Austevoll er stengt grunna ei trafikkulukke. Naudetatane er på staden, melder Statens vegvesen.

  • Tirsdag 30. juli kl. 20.08

    Fv. 154 ved Naustheller på Austevoll er opna igjen

    Fylkesveg 154 ved Naustheller i Austevoll er opna igjen etter ei trafikkulukke. Naudetatane var på staden og har no fullført arbeidet, melder Statens vegvesen.

  • Tirsdag 30. juli kl. 19.56

    Var lege i Finnmark - ble analytiker i London

    Bjørg Bakke er allmennlegen som ble analytiker ved Oljefondets i London-kontor. Slik kaprer du drømmejobben i en helt annen sektor eller bransje.

  • Tirsdag 30. juli kl. 19.55

    Gladnyhet for Annette Haga

    Tidligere toppblogger og influencer Annette Haga er forlovet med Jon Olsson.

  • Tirsdag 30. juli kl. 19.49

    Tar lengre tid før Tosenveien åpnes

    På lørdag gikk det et steinras på fylkesveien over Tosenfjellet. Opprydningsarbeidet skulle i utgangspunktet være ferdig på lørdag. Statens vegvesen melder imidlertid i dag at opprydningsarbeidet tar lengre tid og er først forventet ferdig 16. august. Ifølge Helgelendingen var det mellom 200 og 300 kubikkmeter med steinmasse som raste ut i veien. – Meldingen vi har fått er at massene ikke kan fjernes før området er sikret. Det sier trafikkoperatør ved veitrafikksentralen, Siv Sørdal til Helgelendingen. Sørdal bekrefter overfor avisa at det er leid inn fagfolk for å gjøre sikringsarbeidet. Veien ble stengt før opprydninga startet og et felt ble åpnet for trafikk. Siden lørdag har det vært lysregulering på stedet. Det vil det fortsette å være frem til 16. august.

  • Tirsdag 30. juli kl. 19.40

    Frøyatunnelen stengt

    Frøyatunnelen er stengt på grunn av flere gjenstander i veibanen. Entreprenør er på vei for å rydde. Det melder vegtrafikksentralen.

  • Tirsdag 30. juli kl. 19.40

    Frøyatunnelen åpen igjen

    Like etter 19.30 meldte vegtrafikksentralen at Frøyatunnelen ble stengt på grunn av flere gjenstander i veibanen. Klokken 19.57 er veien ryddet og runnelen er åpen for normal trafikk igjen.

  • Tirsdag 30. juli kl. 19.33

    Sandefjord-bolig ute for nær 40 mill.: – Det vil ta tid

    Den kan bli blant Sandefjords dyreste boliger, om den blir solgt.

  • Tirsdag 30. juli kl. 19.28

    Sjå Vestlandsrevyen kl. 19.30

    I dag er det fem år sidan ekstremvêr med styrtregn råka Jølster i Sunnfjord og Hyen i Gloppen. Uvêret utløyste eit inferno med rundt 160 ras. Éin mann mista livet og øydeleggingane var enorme. På ein gard i Hyen har det vore ein lang veg tilbake til normalen. Sjå meir i Vestlandsrevyen. Programleiar er Silje Rognsvåg.

  • Tirsdag 30. juli kl. 19.28

    Rift om plasser på Svenner fyr

    Det er populært å feriere på gamle fyr i Vestfold. Svenner fyr har blitt et mye besøkt overnattingssted. – Det er et rimelig ferietilbud, sier Jonas Gran i Fredriksvern og Gokstad kystlag som har ansvaret for drifta der. Stavernsodden fyr har også fullt hus hele sommeren samt alle helger fra slutten av april og ut september, skriver Østlands-Posten. På Tvistein fyr er det fremdeles ledige overnattingsplasser, opplyser Mona Røsjorde i drivergruppa der til avisa.

  • Tirsdag 30. juli kl. 19.26

    Sjå TV-nyheitene tysdag

    Blant anna om ulovlege krabbeteiner og om fulle hundehotell.

  • Tirsdag 30. juli kl. 19.06

    En bil har fått stans i tunnel

    En bil har fått stans på E18 ved Haumyrheitunellen østgående retning i Kristiansand, melder politiet. Trafikken går forbi. Politiet er på stedet og bilberger er varslet.

  • Tirsdag 30. juli kl. 18.58

    Israelsk angrep mot Beirut

    Angrepet skjedde i det Hizbollah-kontrollerte nabolaget Dahieh. Israel tar på seg ansvaret.

  • Tirsdag 30. juli kl. 18.55

    Væretunnelen stengt

    Væretunnelen på E6 på strekningen Trondheim - Stjørdal er stengt på grunn av vedlikeholdsarbeid. Det er antatt at tunnelen vil forbli stengt i en time. Det opplyser vegtrafikksentralen. Omkjøring skiltet om fylkesvei 950 Vikhammer så lenge.

  • Tirsdag 30. juli kl. 18.55

    Væretunnelen åpen igjen

    Væretunnelen på E6 på strekningen Trondheim - Stjørdal er stengt på grunn av vedlikeholdsarbeid. Det er antatt at tunnelen vil forbli stengt i en time. Det opplyser vegtrafikksentralen. Omkjøring skiltet om fylkesvei 950 Vikhammer så lenge. Klokken 19.57 melder vegtrafikksentralen av tunnelen er åpen igjen for normal ferdsel.

  • Tirsdag 30. juli kl. 18.53

    Storbrann nær albansk ferieby: – Vi har havnet midt i dette

    Norske Emir Dzafic og familien prøver nå å komme seg vekk.

  • Tirsdag 30. juli kl. 18.27

    Norway Cup-spiller fra Elverum ranet i Oslo

    Det var en spiller fra Elverum Fotball som ble ranet i Karl Johans gate i Oslo sentrum tirsdag av det som beskrives som en større guttegjeng. Politiet i Oslo har pågrepet 6 mindreårige gutter etter ranet. Daglig leder i Elverum Fotball, Georg Flatgård, forteller at tre av deres ungdomsspillere, alle 15 år gamle, var i sentrum sammen da hendelsen skjedde. Ifølge Flatgård skal de ha blitt frastjålet en mobiltelefon og solbriller. En av guttene fra Elverum skal ha blitt slått i ansiktet og måtte undersøkes på legevakta. Han er såpass skadet at han ikke kan delta videre i fotballturneringen, opplyser daglig leder i klubben. Det var avisa Østlendingen som først meldte at ransofferet var fra Elverum.

  • Tirsdag 30. juli kl. 18.26

    Rentebeslutning i USA onsdag – sjeføkonom venter hint om rentekutt

    Hint om kommende rentekutt i USA kan være godt nytt for kronekursen, mener sjeføkonom

  • Tirsdag 30. juli kl. 18.23

    Sky News: Helikopter krasjet i bygning i Irland – flere fryktes omkommet

    Det skriver NTB.

  • Tirsdag 30. juli kl. 18.11

    Stenger billettsal to dagar før fotballkamp

    Brann har lukka det digitale billettsalet til kampen mot Go Ahead Eagles frå Nederland som skal sparkast i gang på torsdag. Avgjersla kom etter at bortefeltet blei utselt og tilhengjarar frå bortelaget byrja å kjøpe billett på heimefeltet. Det melder Brann på si eiga heimeside. Fram til kampstart blir det berre mogeleg å kjøpe billettar i luka på Stadion. Til no har det allereie blitt selt 13 000 billettar.

  • Tirsdag 30. juli kl. 18.01

    Slik forklarer de forvandlingen: – Revansjesugne

    Håndballgutta har gått fra 9. plass i EM til en medaljekandidat i OL på bare 190 dager. Hvordan er det mulig?

  • Tirsdag 30. juli kl. 18.00

    Fem griser på besøk

    Et hus i Risør har fått besøkt av fem griser, som gått opp på en terrasse. Eier har kommet for å hente grisene, skriver politiet i en oppdatering.

  • Tirsdag 30. juli kl. 17.58

    Coop tilbakekaller Xtra Salami på grunn av funn av metallbiter

    Det skriver NTB.

  • Tirsdag 30. juli kl. 17.55

    Ønsker å gjøre 10. mai til en flaggdag

    Flekkefjord Krigshistorisk Forening 1940–45 ønsker å gjøre 10. mai til en lokal flaggdag for å hedre krigsseilerne fra Flekkefjorddistriktet, skriver Avisen Agder. I løpet av krigen deltok rundt 200 sjøfolk fra Flekkefjorddistriktet i den konvoifarten over Atlanterhavet, og 26 mistet livet.

  • Tirsdag 30. juli kl. 17.50

    Dramatisk video skal vise at Maduro-kritiker blir bortført

    Freddy Superlano (48), opposisjonsleder i Voluntad Popular, har blitt bortført.

  • Tirsdag 30. juli kl. 17.50

    Dramatisk video skal vise at Maduro-kritiker blir bortført

    Freddy Superlano (48), opposisjonsleder i Voluntad Popular, har blitt bortført.

  • Tirsdag 30. juli kl. 17.37

    Gressbrann ved skole

    Det er meldt om gressbrann ved Fagerholt skole i Kristiansand. Brannvesenet er på vei til stedet.

  • Tirsdag 30. juli kl. 17.37

    Brant ved skole

    Det ble meldt om gressbrann ved Fagerholt skole i Kristiansand. I en oppdatering skriver de at det har brent i en rot. Brannvesenet er ferdig på stedet ved 18.20-tiden.

  • Tirsdag 30. juli kl. 17.29

    «Er jeg pen nok nå?»

    Unge sliter med selvbildet. Da hjelper det ikke hvis forbildene deres inspirerer dem til Botox, silikon og ansiktsløft.

  • Tirsdag 30. juli kl. 17.28

    Revolusjonens kollaps i Venezuela

    Aldri før har det vært viktigere å stå krystallklart på det liberale demokratiets side mot regimer og politikere som åpenlyst blåser i spillereglene.

  • Tirsdag 30. juli kl. 17.18

    Vekter trengte hjelp til å håndtere aggressiv person

    Politiet rykket ut til Klubbgata i Stavanger siden en vekter trengte hjelp til å håndtere en aggressiv person. Det er kontroll på stedet.

  • Tirsdag 30. juli kl. 17.02

    Tilbakeslag for Kilde – operert på nytt

    Når alpinstjernen vil være tilbake i aksjon er for tidlig å si noe om.

  • Tirsdag 30. juli kl. 16.43

    Nordmøre: Syklist funnet bevisstløs

    Hendelsen fremstår som en ulykke.

  • Tirsdag 30. juli kl. 16.36

    Hyttebrann på Nesodden

    Nødetatene er på Nesodden etter melding om brann i en hytte. – Det skal brenne godt på den ene siden av hytta, melder politiet. Det er bekreftet at ingen personer var på hytta når brannen startet. Brannvesenet har nå kontroll på brannen. Hytta har fått store skader. Brannårsak er foreløpig ukjent.

  • Tirsdag 30. juli kl. 16.32

    To nordmenn pågrepet i narkosak i Colombia

    Det bekrefter norsk politi overfor Dagbladet og NRK.

  • Tirsdag 30. juli kl. 16.19

    Full dopingkrangel i OL: – Tillitsbrudd

    Verdens mektigste idrettsledere krangler om doping under OL i Paris. Nå har FBI åpnet etterforskning.

  • Tirsdag 30. juli kl. 16.19

    De tekniske problemene for SAS er løst

    Teknisk trøbbel for flyselskapet SAS førte blant annet til at reisende ikke kunne sjekke inn på nett og laste ned billetter. Problemet er nå løst.

  • Tirsdag 30. juli kl. 16.19

    Teknisk trøbbel for SAS

    Teknisk trøbbel for flyselskapet SAS fører blant annet til at reisende ikke kan sjekke inn på nett og laste ned billetter.

  • Tirsdag 30. juli kl. 16.19

    Teknisk trøbbel for SAS – reisende får ikke sjekket inn på nett og lastet ned billetter

    Teknisk trøbbel for flyselskapet SAS fører blant annet til at reisende ikke kan sjekke inn på nett og laste ned billetter.

  • Tirsdag 30. juli kl. 16.16

    Drapssiktet mann varetektsfengsles videre

    Mannen som er siktet for drap eller medvirkning til drap på Bård André Spildrejorde (44) i Nord-Odal i Innlandet i mars i år varetektsfengsles i fire nye uker. Det melder avisa Glåmdalen. Den siktede mannen i 50-årene nekter straffskyld. Ifølge Glåmdalen er han ilagt brev- og besøksforbud i hele perioden. Politiet har tidligere opplyst at Spildrejorde døde som følge av skuddskader fra et 22. kaliber våpen som ble funnet ikke langt unna åstedet.

  • Tirsdag 30. juli kl. 16.16

    Motorsykkel har kjørt ut av veien i Sandnes

    En motorsykkel har kjørt ut av veien på Espelandsveien i Sandnes. Føreren er på beina, sier at han er litt svimmel og klager på smerter i en tommel og i en skulder. Trafikken flyter fint.

  • Tirsdag 30. juli kl. 16.14

    Skal bistå hvalen på onsdag

    Fiskeridirektoratet skriver i en e-post til NRK at de kommer til å forsøke å hjelpe hvalen i Lofoten i morgen, onsdag. – I dette tilfellet har vi koordinert med Kystvakten, som i løpet av morgendagen er på plass, hvor personell fra vår Sjøtjeneste bistår. Utover det er vi i kontakt med lokalt politi og brannvesen. Vi anbefaler publikum å holde seg unna, av hensyn til dyret og egen sikkerhet, sier Nadia Jdaini, fungerende kommunikasjonsdirektør i Fiskeridirektoratet. Det var tirsdag morgen at det kom rapporter om en knølhval som hadde satt seg fast i fiskeutstyr og blåser ved Nappstraumen i Lofoten. Heike Vester fra Ocean Sounds Bodø tror hvalen har vært på jakt. – De jager stim med fisk og ser ikke fiskegarnet, sier Vester. Etter bildene forskeren har sett ligner dette en Knølhval. Denne hvalen kan bli mellom 28 og 33 tonn og derfor kan dette være til fare for folk som oppsøker den. – Folk burde holde seg unna hvalen og ikke stresse den med unødvendig støy, sier Vester.

  • Tirsdag 30. juli kl. 16.09

    Stor norsk OL-opptur – seilehåp inn i medaljekampen igjen

    Helene Næss og Marie Rønningen reiste seg etter mandagens diskvalifikasjon og leverte tre solide OL-seilaser i 49er FX-klassen i Marseille tirsdag. Den norske duoen var på forhånd utpekt som medaljekandidater i Frankrike, men de ambisjonene fikk seg en knekk med mandagens diskedrama. Tirsdag gikk det langt bedre for Næss og Rønningen, som innledet dagen med en solid femteplass i første seilas. Samme plassering ble det i den andre, mens den tredje og siste endte med med åttendeplass. De sterke resultatene sendte den norske duoen et godt stykke oppover resultatlistene. Før de tre avsluttende innledende seilasene onsdag ligger Næss og Rønningen på femteplass. (NTB)

  • Tirsdag 30. juli kl. 16.01

    Viste frem kniv under et tyveri i Haugesund

    En mann ble i dag like over klokken 14.30 stoppet av en vekter for tyveri i fra en butikk i Haugesund sentrum. Mannen fremviste en kniv og forlot stedet. En mann i 30 årene har blitt pågrepet i sentrum. Han blir tatt med til legevakten før han blir innsatt i arrest. Politiet har sikret bilder av overvåkning og tatt avhør av vekter.

  • Tirsdag 30. juli kl. 15.52

    Karpe dro inn over 50 millioner i fjor

    Tapte penger på europaturné, men hadde store jobber som hovednavn ved norske festivaler.

  • Tirsdag 30. juli kl. 15.42

    Utagerende og aggressiv i kiosk i Sandefjord

    En person, under lovlig myndighetsalder, har vært utagerende og aggressiv mot både ansatte og inventaret i en kiosk i Sandefjord, opplyser politiet. Vedkommende blir anmeldt for forholdet.

  • Tirsdag 30. juli kl. 15.39

    Ulykke med moped i Sandefjord – en person lettere skadd

    En moped har kollidert i rundkjøringen ved Natvallkrysset i Sandefjord. Ei jente under lovlig myndighetsalder er fører. Hun er lettere skadd og vil bli undersøkt av helsepersonell, opplyser politiet. Politiet meldte først at det var motorsykkel, men hun skal ha kjørt en moped, opplyser politiet på stedet til Sandefjords Blad.

  • Tirsdag 30. juli kl. 15.39

    Ulykke med motorsykkel i Sandefjord – en person skadd

    En motorsykkel har kollidert i rundkjøringen ved Natvallkrysset i Sandefjord. En person er skadd. Trafikken går sakte på stedet.

  • Tirsdag 30. juli kl. 15.39

    Ulykke med motorsykkel i Sandefjord – en person lettere skadd

    En motorsykkel har kollidert i rundkjøringen ved Natvallkrysset i Sandefjord. Ei jente under lovlig myndighetsalder er fører. Hun er lettere skadd og vil bli undersøkt av helsepersonell, opplyser politiet. Trafikken går sakte på stedet.

  • Tirsdag 30. juli kl. 15.34

    Blandet på Wall Street: Microsoft faller før resultatslipp

    Både teknologiselskapet Microsoft og kaffekjeden Starbucks leverer kvartalsrapporter etter børstenging tirsdag.

  • Tirsdag 30. juli kl. 15.34

    Oppgang på Wall Street

    Microsoft-aksjen handles flatt i forkant av at selskapet leverer kvartalstall senere tirsdag.

  • Tirsdag 30. juli kl. 15.34

    Oppgang på Wall Street: Microsoft stiger før resultatslipp

    Både teknologiselskapet Microsoft og kaffekjeden Starbucks leverer kvartalsrapporter etter børstenging tirsdag.

  • Tirsdag 30. juli kl. 15.34

    Blandet på Wall Street: Nvidia raste

    «AI-yndlingen» Nvidia bidro til markant teknologifall på Wall Street tirsdag.

  • Tirsdag 30. juli kl. 15.24

    For få studentboliger

    Over 800 studenter står på venteliste for å få studentbolig på Sørlandet, når det er to uker til studiestart. – Historien viser med all tydelighet at samtlige studenter finner et sted å bo. Men alle kan selvsagt ikke bo på campus, sier direktør Pål Harv i Studentsamskipnaden i Agder til Fædrelandsvennen. 15,5 prosent av studentene som trenger et sted å bo i Agder, får tilbud om en studentbolig viser tall fra Kunnskapsdepartementet. Alternativer er å skaffe seg bolig på egenhånd der prisene ofte er høyere.

  • Tirsdag 30. juli kl. 15.24

    Trafikale utfordringer etter trafikkuhell på E6

    Nødetatene er på vei til trafikkulykke på E6 nordgående ved Arteid bru. – Det har vært en påkjørsel bakfra, to biler involvert. Det skaper trafikale utfordringer, melder politiet. Venstre felt er stengt mellom Skedsmokorset og Kløfta. Trafikken passerer i høyre felt. Ifølge veitrafikksentralen må man regne med en del kø. Retning Oslo går trafikken som normalt.

  • Tirsdag 30. juli kl. 15.24

    En person til legevakt etter trafikkuhell på E6

    Nødetatene er på E6 nordgående ved Arteid bru etter melding om trafikkulykke. – Det har vært en påkjørsel bakfra, to biler involvert, melder politiet. En person kjøres til legevakt med smerter i nakken. Ifølge veitrafikksentralen må man regne med en del kø. Bilene er nå fjernet og E6 er åpnet igjen.

  • Tirsdag 30. juli kl. 15.23

    Kjørte i 111 km/t i 70-sone

    En person ble fratatt førerkortet etter politiet hadde trafikkontroll på Mulvikaveien i Holmestrand. Høyeste målte hastighet var 111 km/t i en 70-sone. 14 andre sjåfører fikk forenklet forelegg.

  • Tirsdag 30. juli kl. 15.19

    Elbilforhandleren Marcusbil er konkurs

    Det er kroken på døra for en av landets største forhandlere av brukte elbiler.

  • Tirsdag 30. juli kl. 15.19

    Tiltalt etter at 15-åring døde i bilulykke

    En mann i slutten av 20-åra er tiltalt for uaktsomt drap etter en utforkjøring der en 15 år gammel gutt fra Stavern mista livet. Ulykka skjedde på E18 ved Mastemyr i Oslo i fjor høst. Ifølge tiltalen hadde bilen en fart på 165 km/t i forkant av ulykka. Den tiltalte hadde ikke gyldig førerkort og ble kritisk skadd i ulykka. Også to andre passasjerer ble alvorlig skadd. Alle de involverte er fra Vestfold. Det er satt av tre dager til rettssaken som starter i slutten av oktober.

  • Tirsdag 30. juli kl. 15.15

    Tiltalt for aktlaust bildrap

    Ein mann i 20-åra er tiltalt etter dødsulukka i Stryn i fjor sommar. Det melder Fjordingen. Politiet meiner mannen ikkje var tilstrekkeleg merksam då han kom over i motsett felt og krasja med ein møtande bil. Han var åleine i bilen. Føraren av den møtande bilen, ei kvinne, fekk omfattande og alvorlege skader. Passasjeren, ein mann i 50-åra omkom på staden. Politiet har tiltala mannen i 20-åra for brot på Straffelova § 281, for aktlaust å valda ein annans død. Han er også tiltalt for grov kroppsskade og for brot på vegtrafikklova. Saka skal opp i Sogn og Fjordane tingrett i november.

  • Tirsdag 30. juli kl. 15.14

    Tesla tilbakekaller nærmere to millioner biler

    Mangler varsling om åpent panser.

  • Tirsdag 30. juli kl. 15.12

    Bynesvegen åpen igjen etter frontkollisjon

    Nødetatene har rykket etter melding om en frontkollisjon på Bynesvegen mellom Trondheim og Flakk, ved Høvringen. Det er fem personer involvert, alle skal være våkne, opplyser operasjonsleder i politiet, Håvard Lund Høyem. En av personene er sendt til sykehus for en helsesjekk. De øvrige fire er uskadd, skriver Høyem. – Den ene bilen skal ha kommet over i motsatt kjørefelt, sier operasjonsleder Håvard Høyem til Adresseavisa. Begge kjørefelt var stengt. Klokken 16.16 melder politiet at Bynesvegen er åpen igjen.

  • Tirsdag 30. juli kl. 15.12

    Frontkollisjon i Trondheim

    Nødetatene har rykket etter melding om en frontkollisjon på Bynesvegen mellom Trondheim og Flakk, ved Høvringen. Det er fem personer involvert, alle skal være våkne, opplyser operasjonsleder i politiet, Håvard Lund Høyem. En av personene er sendt til sykehus for en helsesjekk. De øvrige fire er uskadd, skriver Høyem. Begge kjørefelt stengt.

  • Tirsdag 30. juli kl. 15.02

    Trafikkulykke i Orkanger

    Det har vært en trafikkulykke på E39 ved Torva Orkanger. To biler involvert i påkjørsel bakfra. Ingen personskade. Politiet er på plass. Det er kø på stedet, melder vegtrafikksentralen. Det skal være en person i hvert kjøretøy. Begge blir sjekket av helse, opplyser operasjonsleder i politiet, Håvard Lund Høyem. Klokken 16.12 melder vegtrafikksentralen at veien er rydda.

  • Tirsdag 30. juli kl. 14.55

    Henger fjernet fra veien ved Eigerøy bru

    Politiet rykket ut til Eigerøy bru i Eigersund på grunn av melding om en henger som står delvis ut i veibanen. Når politiet kom frem var hengeren vekke.

  • Tirsdag 30. juli kl. 14.55

    Henger står i veien ved Eigerøy bru

    Politiet rykker ut til Eigerøy bru i Eigersund grunnet melding om en henger som står delvis ut i veibanen.

  • Tirsdag 30. juli kl. 14.48

    Trafikkulykke mellom syklist og bil

    Politiet rykker ut på melding om en trafikkulykke mellom en bil og en sykkel i nærheten av Ullandhaugsveien og Gosekroken i Stavanger. Ambulanse tar med seg syklisten som ikke hadde på seg hjelm. Veien er åpen for trafikk.

  • Tirsdag 30. juli kl. 14.48

    Løslot voldssiktet tenåring

    En tenåring som i går ble pågrepet i forbindelse med en alvorlig voldsepisode på Notodden i helgen, er løslatt. Politiet er tilbakeholdne med informasjon om saken, men opplyser at tenåringen er siktet for grov kroppsskade og at siktelsen blir opprettholdt. Voldsofferet er på samme alder som den siktede. Han ble fraktet til sykehus i Oslo med det som betegnes som alvorlige hodeskader. Voldsepisoden skjedde på en privatadresse natt til søndag der flere skal ha vært til stede. Politiet ble varslet av voldsofferets familie søndag kveld.

  • Tirsdag 30. juli kl. 14.47

    Rykket ut til melding om person som falt i elv i Tinn

    Nødetatene rykket ut etter melding om en person som har falt i elven Måna på Rjukan, i Telemark 14:45. En halvtime etter opplyser politiet om at det ikke tyder på at vedkommende har vært i elven. – Helsepersonell er i kontakt med den aktuelle personen, som trolig har falt ned en skråning, opplyser politiet. Personen blir kjørt til legevakten for en undersøkelse.

  • Tirsdag 30. juli kl. 14.47

    En person falt i elv i Tinn

    Nødetatene rykker ut etter melding om en person som har falt i elven Måna på Rjukan, i Telemark.

  • Tirsdag 30. juli kl. 14.45

    MC-fører fraktes til sykehus

    Føreren av motorsykkelen som var involvert i en trafikkulykke på fylkesvei 51 i Nord-Aurdal i Valdres fraktes nå til sykehus. Det var litt før klokka 1400 i dag at nødetatene rykket ut etter melding om trafikkulykke mellom en bil og en motorsykkel. Tre personer ble undersøkt av helsepersonell på ulykkesstedet, alle var ved bevissthet, ifølge politiet. Nå er altså føreren av motorsykkelen kjørt videre til sykehuset i Gjøvik. Det har vært kø i begge retninger. Politiet opplyser at trafikken nå dirigeres forbi ulykkesstedet.

  • Tirsdag 30. juli kl. 14.42

    Røykutvikling i hus i Færder

    Nødetatene har rykket ut etter melding om røykutvikling i et hus i Færder. Det har brent i et litiumbatteri, opplyser politiet. To beboere blir undersøkt av helsepersonell på grunn av eksponering for røyken.

  • Tirsdag 30. juli kl. 14.37

    Stenger badeplass i Fredrikstad

    Fredrikstad kommunen stenger badeplassen ved Andersenslippen i Vikane med umiddelbar virkning. Årsaken er kloakkutslipp fra en pumpestasjon i nærheten av badeplassen, skriver kommunen på sine nettsider. Det jobbes med å utbedre feilen og det vil bli gjort nye vurderinger onsdag om badeplassen kan åpnes.

  • Tirsdag 30. juli kl. 14.27

    Bilfører tiltalt etter at 15-åring omkom i utforkjøring

    I august i fjor døde en 15 år gammel passasjer da en bil kjørte utfor på E18 i Oslo ved Mastemyr. To andre personer fikk alvorlige skader. Aftenposten skriver at en mann i slutten av 20-årene nå er tiltalt for å ha uaktsomt å ha forvoldt en annens død. Flere politipatruljer fulgte etter bilen. Politijakten startet i Sarpsborg og ifølge tiltalen hadde mannen en fart på 165 km/t i en 110-sone i Vestby. Mannen hadde heller ikke gyldig førerkort. – Tiltalen kom i ferien. Jeg vil ikke si noe mer om saken eller hvordan han forholder seg til tiltalen før etter møte med klient. Det sier mannen forsvarer Audun Helgheim til Aftenposten.

  • Tirsdag 30. juli kl. 14.27

    Bilfører tiltalt etter at 15- åring omkom i utforkjøring

    I august i fjor døde en 15 år gammel passasjer da en bil kjørte utfor på E18 i Oslo ved Mastemyr. To andre personer fikk alvorlige skader. Aftenposten skriver at en mann i slutten av 20-årene nå er tiltalt for å ha uaktsomt å ha forvoldt en annens død. Flere politipatruljer fulgte etter bilen. Politijakten startet i Sarpsborg og ifølge tiltalen hadde mannen en fart på 165 km/t i en 110-sone i Vestby. Mannen hadde heller ikke gyldig førerkort. – Tiltalen kom i ferien. Jeg vil ikke si noe mer om saken eller hvordan han forholder seg til tiltalen før etter møte med klient. Det sier mannen forsvarer Audun Helgheim til Aftenposten.

  • Tirsdag 30. juli kl. 14.19

    Katrine Lunde (44) storspilte: – De er livredde henne

    (Norge – Sør-Korea 26–20) Norges veterankeeper nyter voldsom respekt.

  • Tirsdag 30. juli kl. 14.15

    Kobbertyv varetektsfengslet

    En 39 år gammel mann fra Romania er varetektsfengslet i fire uker siktet for tyveriet av to tromler med kobber i Porsgrunn natt til mandag. 39-åringen stakk av i en varebil, men en drone fant igjen bilen i Tønsberg der mannen ble pågrepet. Mannen forklarte i retten at han kom til Norge for å begå vinningskriminalitet. Han har også fortalt politiet hvem han reiste sammen med. Retten mener det fare for at mannen både ødelegger bevis og stikker av fra Norge dersom han ikke varetektsfengsles. Politiet har foreløpig ingen andre siktede i saken enn 39-åringen. De to første ukene av varetekten har 39-åringen fått brev- og besøksforbud.

  • Tirsdag 30. juli kl. 14.14

    Nord-Aurdal: Trafikkulykke

    Nødetatene har rykket ut etter melding om trafikkulykke mellom en bil og en motorsykkel på Fylkesvei i 51. Politiet melder til NRK Innlandet klokken: 14:16 at de nettopp har ankommet stedet. Må påregne trafikale utfordringer på stedet, nå er det kø i begge retninger ved ulykkesstedet.

  • Tirsdag 30. juli kl. 14.14

    Trafikkulykke mellom bil og motorsykkel

    Nødetatene har rykket ut etter melding om trafikkulykke mellom en bil og en motorsykkel på fylkesvei i 51 i Nord-Aurdal kommune i Valdres. Tre personer undersøkes nå på stedet, alle er ved bevissthet. Det er kø i begge retninger ved ulykkesstedet.

  • Tirsdag 30. juli kl. 14.09

    Hjalp skadede jenter: – Huset mitt er dekket i blod

    Da barna skrek, trodde han at de lekte sisten.

  • Tirsdag 30. juli kl. 14.05

    Hovland på plass i OL-byen: – Et sjokk

    PARIS (VG) Viktor Hovland (26) reiste tirsdag fra en regnfull sommer i Norge til 35 varmegrader i Frankrikes hovedstad.

  • Tirsdag 30. juli kl. 14.02

    Store kontraster mellom nord og sør: – Det beste været

    Mens temperaturen sank og regnet økte i Sør-Norge, kunne Nord-Norge skilte med en varmere og tørrere juli. Årets andre sommermåned har vært preget av finvær i nord og gråvær i sør. – Temperaturene i Nord-Norge har vært over normalen så langt i juli. De har også hatt mindre nedbør enn normalt, sier klimavakt Nora Mo-Bjørkelund i Meteorologisk institutt til NTB. I kontrast har Østlandet og Sørlandet opplevd en kaldere juli, mens Trøndelag og Vestlandet har hatt temperaturer nær normalen. – Hele Sør-Norge har hatt mer nedbør enn vanlig i juli. Det er bare fylket Vestland som skiller seg ut med nedbørsmålinger omtrent på normalen, forklarer hun. Betydelig mer regn Ser man tilbake på tidligere måneder, var mai preget av lite regn og høye temperaturer i Sør-Norge. – I Bergen, Trondheim, Kristiansand og Oslo har det vært mye mer nedbør i juni og juli enn i mai, sier Mo-Bjørkelund. I Tromsø har det imidlertid regnet mindre i både juni og juli, sammenlignet med mai. Ligner fjoråret Sammenlignet med juli i fjor har Sørlandet og Østlandet igjen hatt mye nedbør, med høy lavtrykksaktivitet mot Sør-Norge. Samtidig har Nord-Norge hatt stabilt høytrykk, noe som har ført til tørrere vær. – Det var mye av det samme i fjor sommer, med tørt i nord og vått i sør, sier Mo-Bjørkelund. Her var det best vær I juli hadde Finnmark og Oslo de høyeste gjennomsnittlige temperaturene på målestasjonene sine, med 17,7 grader på Nyrud i Sør-Varanger og 17, 2 grader på Bygdøy i Oslo. Trøndelag og Nordland var de tørreste, med Overhalla og Røst som kun fikk 12.2 mm og 16.9 mm regn i juli. På den andre siden bøttet det ned i Vestland og Oslo. Gullfjellet i Bergen fikk hele 240.4 mm, mens Bjørnholt i Oslo opplevde 235.3 mm – over dobbelt så mye som normalt. – Store deler av Nord-Norge har hatt en varmere og tørrere juli enn vanlig, så jeg kan se for meg at de er mer fornøyd med juliværet enn dem som bor på Østlandet og Sørlandet, og som har hatt mer nedbør og lavere temperaturer enn de er vant til, sier Mo-Bjørkelund.

  • Tirsdag 30. juli kl. 14.00

    Ba selv om fengsling

    En mann i 30-årene er i Telemark tingrett varetektsfengslet i fire nye uker siktet for å ha avtalt å møte en mindreårig jente for sex. Mannen ble pågrepet og varetektsfengslet i midten av juni. Mannen ba selv om at fengslingsperioden ble forlenget fordi han har blitt truet etter at han ble identifisert som pedofil på nettet. Politiet har også sikret seg flere videoer og bilder av overgrep mot barn på mannens elektroniske enheter.

  • Tirsdag 30. juli kl. 14.00

    Simones oppstandelse

    Hun forsvant i halvannet år etter OL-fiaskoen i Tokyo. Nå følger verdensstjernene med fra tribunen når Simone Biles (27) jakter revansj mot kritikerne.

  • Tirsdag 30. juli kl. 14.00

    Trafikkuhell på Nøtterøy

    Nødetatene er på et trafikkuhell i Kirkeveien på Nøtterøy. Ingen personer skal være skadet. En lastebil har kjørt inn i en personbil, opplyser Sør-Øst politidistrikt. Partene skriver skademelding.

  • Tirsdag 30. juli kl. 13.55

    Norske seilere med foreløpig femteplass

    De norske seilerne Helene Næss og Marie Rønningen sikret seg en femteplass i tirsdagens race. Foreløpig ligger de to som nummer fem av 20 båter sammenlagt. Næss og Rønningen konkurrerer i den såkalte 49er-klassen i OL. Frankrike har foreløpig et solid overtak ifølge oversikten, men kun et par fattige poeng skiller de norske kvinnene fra bronseplass. Vinnerne av medaljene blir landene med best score etter at alle racene er gjennomført. I åpningsserien konkurrerer alle båter i flere løp, og de ti beste båtene går videre til medaljeracet, hvor poengene er verdt dobbelt så mye. Vinneren er båten med den laveste totale poengsummen fra begge seriene. Medaljeracet finner sted torsdag ettermiddag.

  • Tirsdag 30. juli kl. 13.54

    Frivillige går nattevakter etter mistenkelige branner i Frøya

    Frivillige på Dyrøya i Frøya kommune går nå nattvakt for å forhindre nye branner, melder Hitra-Frøya. Den siste tiden har det vært flere mistenkelige branner på øya. I går ble det holdt et informasjonsmøte med representanter fra politi, brannvesen og kommune. Der sa politiet at de etterforsker saken bredt.

  • Tirsdag 30. juli kl. 13.28

    Brann-profil må opereres – mister en rekke kamper

    Brann-spiller Svenn Crone har slitt med smerter i lengre tid. Nå legger han seg under kniven og mester mange kamper i tiden som kommer.

  • Tirsdag 30. juli kl. 13.23

    Venstre vil senke egenkapitalkravet ved boligkjøp

    Venstre lanserer to tiltak som skal gjøre det enklere å få boliglån, og samtidig hjelpe flere førstegangskjøpere inn på markedet.

  • Tirsdag 30. juli kl. 13.22

    Arbeidsulykke i Tananger

    Politi og helse rykker ut på melding om en arbeidsulykke i Tananger. Vedkommende skal være oppe og gå, skriver politiet i deres logg. Personen ble kjørt til SUS av ambulanse. Politiet oppretter sak på forholdet. Arbeidstilsynet er varslet.

  • Tirsdag 30. juli kl. 13.22

    Mann i 20-årene til sykehus etter arbeidsulykke

    Politi og helse rykker ut på melding om en arbeidsulykke i Tananger. Vedkommende skal være oppe og gå, skriver politiet i deres logg. Personen ble kjørt til SUS av ambulanse. Politiet oppretter sak på forholdet. Arbeidstilsynet er varslet. – En bolt knakk og traff han i magen. Det var ingen synlige utvendige merker. Han ble tatt med til ambulanse av for sjekk, sier operasjonsleder Sindre Lotsberg. Mannen er i 20-årene.

  • Tirsdag 30. juli kl. 13.18

    Viktig Brann-spiller ute i flere kamper

    Svenn Crone må opereres for Gilmores groin og mister flere kamper. Det melder Brann på sine nettsider. Flere Brann-spillere har hatt problemer med skaden, og Crone må til Tyskland for å operere. Det er uklart hvor mange kamper Crone mister. – Jeg håper å være tilbake så fort som mulig, slik at jeg får med meg slutten av sesongen. Jeg ønsker resten av laget masse lykke til i de kommende kampene, sier Crone. Han har spilt 90 minutter i alle foruten én kamp i årets eliteserie.

  • Tirsdag 30. juli kl. 13.15

    Norway Cup-deltager (15) ranet - seks gutter er anholdt

    Den fornærmede 15-åringen ble slått og fratatt brillene sine.

  • Tirsdag 30. juli kl. 13.14

    Alice (9), Bebe (6) og Elsie (7) drept i Southport-angrepet

    Politiet har gått ut med navnet på de tre drepte i Southport i går.

  • Tirsdag 30. juli kl. 13.10

    NFF følger dommeranbefaling fra Uefa – disse reglene skal nå innføres

    Før årets EM-sluttspill besluttet Uefa at bare kapteinene får lov til å oppsøke dommerne underveis i kamper. Nå følger Norges Fotballforbund (NFF) etter.

  • Tirsdag 30. juli kl. 13.03

    Forsøk på mordbrann i Aurskog: Politiet sikre på at flere er involvert

    – Vi er sikre på at flere er involvert. Det bekrefter politiadvokat, Marit Aurdal, til NRK. Tirsdag 25. juni ble et hus i Aurskog påtent mens fire personer sov inne. Mannen som var bosatt i huset som ble forsøkt påtent hadde i forkant mottatt trusler. Truslene skal ha dreid seg om vold og ildpåsettelse, forteller Aurdal. – Vi har dannet et oss motiv og har flere mistanker rundt hvem de andre involverte er.

  • Tirsdag 30. juli kl. 13.03

    Følg Casper Ruud i 3. runde

    Sommer-OL 2024: 31. juli kl 10:00

  • Tirsdag 30. juli kl. 12.59

    Norway Cup-deltaker skal ha blitt ranet av 10 gutter

    Politiet har mottatt melding om et personran i Oslo sentrum. – Fornærmede skal ha blitt slått og det skal også ha blitt framvist en kniv, forteller operasjonsleder, Bjarne Endal Pedersen, til NRK. Hendelsen skjedde på utsiden av Paleet kjøpesenter. Fornærmede sier seg uskadd, men blir undersøkt av helse på stedet. Personen er 15 år, og skal være i Oslo i forbindelse med Norway Cup. Politiet søker etter en gjeng med rundt 10 unge gutter i mørke klær. – Det er snakk om gutter i alderen 14 til 15 år, sier Endal Pedersen.

  • Tirsdag 30. juli kl. 12.59

    Oslo: Politiet leter etter 10 unge gutter etter mulig ran

    Politiet har mottatt melding om et mulig personran i Oslo sentrum. En av gjerningspersonen skal ha truet med en kniv, men det er ikke meldt om fysisk personskade. Politiet søker etter en gjeng med rundt 10 unge gutter i mørke klær.

  • Tirsdag 30. juli kl. 12.50

    En person siktet etter mann omkom i båtulykke

    En 23-åring fra Bærum døde i en båtulykke utenfor Askerøya i Tvedestrand natt til fredag forrige uke. Nå er en annen person som var i båten siktet for «uaktsom forvoldelse av død», ifølge Tvedestrandsposten. – Siktelsen er tatt ut på grunn av alvorlighetsgraden, og at det er tatt beslag i forbindelse med saken, sier etterforskningsleder Erling Solberg ved Holt politidistrikt til avisen.

  • Tirsdag 30. juli kl. 12.50

    En person siktet etter båtulykke

    En 23-åring fra Bærum døde i en båtulykke utenfor Askerøya i Tvedestrand natt til fredag forrige uke. Nå er en annen person som var i båten siktet for «uaktsom forvoldelse av død», ifølge Tvedestrandsposten. – Siktelsen er tatt ut på grunn av alvorlighetsgraden, og at det er tatt beslag i forbindelse med saken. Det sier etterforskningsleder Erling Solberg ved Holt politidistrikt til avisen. Solberg understreker at mistankegrunnlaget mot siktede ikke er stryket.

  • Tirsdag 30. juli kl. 12.49

    For stort bål i Levanger

    Politiet og brannvesenet i Levanger har rykket ut til bålbrenning. Det var et stort bål som virket som stor fare for spredning til bygning og områder rundt bålet. Det viste seg å ikke være fare for spredning, men båleier fikk beskjed om å begrense mengden på bålbrenninga.

  • Tirsdag 30. juli kl. 12.48

    Arrestordre utstedt for Katie Price

    Den tidligere glamourmodellen møtte ikke opp i retten.

  • Tirsdag 30. juli kl. 12.43

    Bella Hadid snakker ut: – Jeg er sjokkert og lei meg

    Nå tar den amerikanske modellen Bella Hadid, som er halvt palestinsk, bladet fra munnen når det gjelder den omstridte Adidas-kampanjen.

  • Tirsdag 30. juli kl. 12.40

    Kobbertyv fremstilt for fengsling

    En mann i slutten av 30-årene samtykker til varetektsfengsling i fire uker etter et tyveri i Porsgrunn natt til i går. Mannen har erkjent at han stjal kobber fra en bedrift i Eidanger. Mannen forsøkte å stikke av fra politiet i en varebil, men ble pågrepet i nærheten av E18 i Tønsberg etter at politiet lokaliserte bilen med en drone. Det ble funnet to store tromler med kobberkabel i bilen. Den siktede er fra Romania og har ingen tilknytning til Norge. Han har forklart seg for politiet om hva som var hensikten med turen til Norge. Politiet mener mannen hadde medhjelpere og vil derfor ikke si hva mannen har forklart.

  • Tirsdag 30. juli kl. 12.39

    Hval sitter fast i Nappstraumen: Ingen har forsøkt å redde den

    Ifølge Lofotposten sitter en hval fast i et bruk med flere blåser i Nappstraumen. Så langt har ingen fartøyer fra norske statlige institusjoner vært i området etter at nyheten ble kjent, ifølge nettstedet Marine Traffic. Heike Vester fra Ocean Sounds Bodø tror hvalen har vært på jakt. – De jager stim med fisk og ser ikke fiskegarnet, sier Vester. Etter bildene forskeren har sett ligner dette en Knølhval. Denne hvalen kan bli mellom 28 og 33 tonn og derfor kan dette være til fare for folk som oppsøker den. – Folk burde holde seg unna hvalen og ikke stresse den med unødvendig støy, sier Vester. Det er uklart hva som skjer med hvalen NRK har vært i kontakt med brannvesenet som sier de ikke har resursene til å hjelpe hvalen. – Vi har ikke utstyr for å hjelpe hvalen, sier vaktleder på 110-sentralen, Trond Løkås til NRK. Brannvesenet har videreformidlet kontakt til kystverket. Kystverket sier dette ikke er deres ansvarsområde. – De som er ansvarlig myndighet med forvaltning av sjøpattedyr er fiskeridirektoratet, sier Silje Berger, vaktleder for miljøberedskap i Kystverket. NRK har vært i kontakt med Fiskeridirektoratet som ønsket tid før de kommenterte saken.

  • Tirsdag 30. juli kl. 12.39

    Hval satt fast i Nappstraumen – ingen ville hjelpe

    Tirsdags morgen meldte Lofotposten om en hval som trengte hjelp etter å ha satt seg fast i et bruk med flere blåser i Nappstraumen. Så langt har ingen fartøyer fra norske statlige institusjoner vært i området etter at nyheten ble kjent, ifølge nettstedet Marine Traffic. Heike Vester fra Ocean Sounds Bodø tror hvalen har vært på jakt. – De jager stim med fisk og ser ikke fiskegarnet, sier Vester. Etter bildene forskeren har sett ligner dette en Knølhval. Denne hvalen kan bli mellom 28 og 33 tonn og derfor kan dette være til fare for folk som oppsøker den. – Folk burde holde seg unna hvalen og ikke stresse den med unødvendig støy, sier Vester. Det er uklart hva som skjer med hvalen NRK har vært i kontakt med brannvesenet som sier de ikke har resursene til å hjelpe hvalen. – Vi har ikke utstyr for å hjelpe hvalen, sier vaktleder på 110-sentralen, Trond Løkås til NRK. Brannvesenet har videreformidlet kontakt til kystverket. Kystverket sier dette ikke er deres ansvarsområde. – De som er ansvarlig myndighet med forvaltning av sjøpattedyr er fiskeridirektoratet, sier Silje Berger, vaktleder for miljøberedskap i Kystverket. NRK har vært i kontakt med Fiskeridirektoratet som ønsket tid før de kommenterte saken.

  • Tirsdag 30. juli kl. 12.35

    Dette vet vi om knivdrapene i Southport

    Et knivangrep under et Taylor Swift-dansekurs ryster England. Her får du oversikt over saken.

  • Tirsdag 30. juli kl. 12.34

    Haikin mister returkampen i Riga

    Tirsdag reiser Bodø/Glimt til Riga for å spille returkampen i Mesterliga-kvaliken mot RFS onsdag. Glimt vant det første oppgjøret 4–0 på Aspmyra. På flyet til Latvia er ikke keeper Nikita Haikin. Han blir hjemme i Bodø på grunn av trøbbel med en tå, skriver Avisa Nordland. Dermed blir det trolig Julian Faye Lund som vokter buret mot RFS. Går Glimt videre onsdag møter de sannsynligvis polske Jagiellonia Bia?ystok i tredje runde. Vinner de der er det kun playoff som er siste hinder før Mesterliga-spill utover høsten.

  • Tirsdag 30. juli kl. 12.29

    Gamblingen lukter vondt!

    Hvis Seinen fortsetter å ha feil lukt og feil farge, vil historien om Paris-OL skjemmes stygt av en arrangør som tok seg vann over hodet.

  • Tirsdag 30. juli kl. 12.24

    Ferie-mareritt: – Vi har blitt spist opp

    Hunden Miss løper slalåm mellom koffertene. Plutselig hopper den ivrig. Hva har den funnet?

  • Tirsdag 30. juli kl. 12.23

    Henny Reistad fryktet OL skulle ryke: – Jeg har vært heldig

    (Norge – Sør-Korea 26–20) Henny Reistad er tilbake i OL. Det har ikke vært noen selvfølge.

  • Tirsdag 30. juli kl. 12.11

    Lastebil står stille i påkjøringsfelt ved E6

    Politiet er på vei til kjøretøystans E6 utgående. En lastebil står stille i påkjøringsfelt fra Trosterud, skriver politiet på X. Dette medfører utfordringer for kjøretøy som skal kjøre ut på E6.

  • Tirsdag 30. juli kl. 11.43

    RBK: Magnusdottir tilbake på Koteng

    Islandske Selma Sol Magnusdottir er tilbake i Rosenborg etter et opphold i Tyskland og Nürnberg. Trondheimsklubben melder om overgangen i sine mediekanaler tirsdag. Magnusdottir har signert en kontrakt som strekker seg ut 2026-sesongen. – Selma kjenner spillestilen vår og kan gå rett inn og bidra for oss, sier sportslig leder Mads Pettersen i en uttalelse. – Hun kjenner oss godt og har både landslagserfaring og Champions League-erfaring. Så dette er perfekt for oss, legger han til. Med Cille Nilsen på skadelisten trengte RBK forsterkninger i midtbaneleddet. (©NTB)

  • Tirsdag 30. juli kl. 11.40

    VM for modellseilfly ved Elverum

    I dag starter VM for modellflyklassen F3J en varighets- og presisjonslandings-konkurranse for modellseilfly på Starmoen utenfor Elverum. Totalt er det 31 deltakere fra 8 nasjoner deltar, og nasjonene som er representert er USA, Sveits, Norge, Italia, Tyskland, Bulgaria, Østerrike og Australia. Finalerunder og premieutdeling skjer fredag 2. august.

  • Tirsdag 30. juli kl. 11.40

    Taylor Swift om knivangrepet: – Jeg er helt i sjokk

    De var bare små barn på et dansekurs, skriver superstjernen på Instagram.

  • Tirsdag 30. juli kl. 11.35

    Larvik kommune friskmelder Indre havn

    Rådet om å ikke bade i Indre havn i Larvik er nå opphevet. Det skriver kommunen på sine nettsider. I forrige uke ble bading frarådet fordi prøver viste for høye verdier av E. coli-bakterier. Nye prøver viser at vannkvaliteten er god igjen, men på generelt grunnlag frarådes bading i ett døgn etter kraftig regnvær, opplyser kommunen.

  • Tirsdag 30. juli kl. 11.34

    Smell fra båt i Stord

    Nødetatene rykket ut på melding om et større smell fra en båt som ligger til ved Sundhordalandskaien i Leirvik sentrum. Lyden kom fra en fisketank med fiskeavfall som det har kommet et smell fra og et lokk som har blitt blåst av. Ingen personer er skadet.

  • Tirsdag 30. juli kl. 11.33

    Statsforvalteren: Bodø bystyrets vedtak om steinbrudd i Skjerstad var lovlig

    Statsforvalteren slår fast at et vedtak Bodø bystyret har gjort om steinbruddet for dolomitt i Skjerstad var lovlig. Det kommer frem i en pressemelding fra Bodø kommune. Uttalelsen ble vedtatt i mars tidligere i år. Lovlighetskontrollen stilte spørsmål om kommunedirektøren Kjell Hugviks saksbehandling var forsvarlig. De skriver at kommunedirektøren baserte seg på en reguleringsplan fra 2014 som er lovlig vedtatt. – Jeg har vært opptatt av at det er min plikt å følge opp et bystyrevedtak om reguleringsplan for dolomittuttak i Skjerstad. Det er nå slått fast at kommunedirektørens saksutredning som lå til grunn for bystyrets vedtak om uttalelsen er gjort på forsvarlig vis, sier Hugvik.

  • Tirsdag 30. juli kl. 11.32

    Brann i hytte i Kristiansand – Nabohytter evakuert

    – Alle er ute av hytta, sier operasjonsleder Christian Ekra i Agder politidistrikt. En brannbåt har drevet slukningsarbeid på stedet, og det er ikke lenger spredningsfare. Flere naboer er evakuert. – Brannen skal ha startet i et uthus og utviklet seg til å begynne å brenne i hytta. Det er dårlig med veier i området, så det har vært utfordringer i forbindelse med slukking, sier Ekra.

  • Tirsdag 30. juli kl. 11.32

    Brann i hytte i Kristiansand

    En hytte i Kristiansand er i ferd med å bli overtent, melder politiet i Agder. Politiet er på stedet og melder om mulig fare for spredning til terreng. Alle personer skal være ute.

  • Tirsdag 30. juli kl. 11.32

    Rykket ut til større smell fra båt på Stord

    Nødetatene rykket ut til en melding om et større smell fra en båt som ligger til kai i Leirvik sentrum på Stord. En arbeider er kjørt til legevakt for sjekk av noen mindre kutt. Ifølge politiet skal det har vært gassutvikling i en tank med fiskeavfall. – Et lokk skal ha blitt blåst av tanken. Trolig er det arbeid som pågikk i nærheten, som har antent gassen, sier Lars Einar Olderkjær ved Stord politistasjon til NRK. Ifølge et øyevitne skal luken har fløyet 40 til 50 meter opp i luften før den traff sjøen.

  • Tirsdag 30. juli kl. 11.29

    Arbeidsulykke i Vindafjord

    Politiet er på stedet etter en arbeidsulykke på et slakteri på Sandeid i Vindafjord kommune. En ansatt skal ha fått et kutt i armen og kjøres til Haugesund sykehus. Blødningen har stanset og politiet etterforsker på stedet.

  • Tirsdag 30. juli kl. 11.29

    Ingen OL-finale for Kjetil Borch

    Kjetil Borch fra Horten roklubb klarte ikke å kvalifisere seg til OL-finalen i dobbeltsculler sammen med makker Martin Helseth. Den norske duoen endte på sisteplass i sitt semifinaleheat i formiddag. – Det er skuffende å ikke være i en olympisk finale. Samtidig så ror vi det vi kan, vi gjør alt vi kan. Vi gjør et ærlig forsøk og kjører ganske tøft hele veien, men så rekker det ikke, og det er sånn det er i dag. Så er det en B-finale som går om to dager, sier Borch til NRK.

  • Tirsdag 30. juli kl. 11.19

    Innbrudd i bruktbutikk i Tønsberg

    10.000 kroner og flere smykker er stjålet fra en bruktbutikk på Kilen i Tønsberg. Et vindu i butikken er brutt opp, opplyser politiet. Det er gjort undersøkelser på åstedet.

  • Tirsdag 30. juli kl. 11.17

    Person siktet etter båtulykke

    En person er siktet etter båtulykken i Tvedestrand der en ung mann mistet livet sist uke. Det melder Tvedestrandsposten. Nå er en annen person som har vært i båten er siktet for «uaktsom forvoldelse av død». Politiet sier til Tvedestrandsposten at det er tatt beslag i forbindelse med saken.

  • Tirsdag 30. juli kl. 11.16

    Lastebilvelt på Bogafjell

    En lastebil med henger har veltet på strekningen Hove-Osli på E39. Det skriver Stavanger Aftenblad. Politiet har ikke fått melding om hendelsen. – Det var en hendelse der i dag tidlig, men det var ingen personskade. Jeg regner med at det ryddes kjapt opp og at arbeidene fortsetter som før, sier prosjektleder Geir Strømstad i Statens vegvesen til avisen. Uhellet skjedde inne på et anleggsområde og påvirker ikke trafikkflyten på E39.

  • Tirsdag 30. juli kl. 11.14

    Boliginnbrudd i Sande

    Politiet har gjort undersøkelser etter et innbrudd i en bolig i Sande. Et vindu i boligen er brutt opp, men det er usikkert om noe er stjålet. Saken blir anmeldt, opplyser Sør-Øst politidistrikt.

  • Tirsdag 30. juli kl. 11.13

    Vikar i hjemmetjenesten i Strömstad dømt til forvaring for drap på pasient

    En vikar i hjemmetjenesten i Strömstad er dømt til forvaring for å ha drept en 94 år gammel pleietrengende pasient. I dommen kommer det frem at vikaren surret plastfolie rundt 94-åringens ansikt, slik at hun ikke fikk puste. Han filmet drapet og sendte videoen videre til bekjente.

  • Tirsdag 30. juli kl. 11.10

    Medier: Molde jakter RBK-spiss – Glimt har vist interesse

    Tirsdag formiddag melder både NRK, Nettavisen og VG at Molde vil hente Ole Sæter (28) fra erkerival Rosenborg. Ifølge sistnevnte har også Bodø/Glimt og utenlandske klubber vist interesse for trønderen. Avisen skriver at det ikke er uaktuelt for Rosenborg å selge kulthelten denne sommeren. Sæter har scoret åtte mål på 13 seriekamper denne sesongen. Han har slitt en del med skader de siste sesongene. Moldenserne har flere spisser ute med skade og er dermed på spissjakt denne sommeren.

  • Tirsdag 30. juli kl. 11.05

    Trafikkuhell på E18 i Bærum

    Politiet skriver på X at det har vært et trafikkuhell mellom to lastebiler på E18, i retning inn mot Oslo, ved Strand i Bærum. – Det er ikke meldt og personskade, men det ene kjøretøyet er ikke kjørbart. Midtre felt er foreløpig stengt, og operasjonsleder Bjarne Endal Pedersen melder om stillestående og uavnlig lang kø på stedet.

  • Tirsdag 30. juli kl. 11.01

    Flere prisendringer for bobilparkering i Tokke

    Tokke kommune har flere ganger den siste tiden endre prisen på bobilovernatting ved Dalen brygge. I begynnelsen av juli ble prisen på parkering uten strøm økt fra 250 til 450 kroner for å sikre at kommunen ikke skal være billigere enn private campingplasser. Prisøkningen førte til kritikk og færre besøkende, skriver Vest-Telemark Blad. Nå er prisen justert ned til 300 kroner. Fungerende ordfører Camilla Lagergren Knudsen sier til NRK at det er viktig at kommunen er et attraktivt reisemål for turister.

  • Tirsdag 30. juli kl. 10.57

    Forsvarer: – Etterforskningen vil vise at han ikke har vært spion

    PST mener mistanken er styrket, men det kjenner forsvareren til den spionsiktede nordmannen seg ikke igjen i.

  • Tirsdag 30. juli kl. 10.46

    VG erfarer: Molde jakter Ole Sæter

    Molde har vært på spissjakt i sommer, og nå ligger en potensiell sjokkovergang på trappene.

  • Tirsdag 30. juli kl. 10.44

    Gode besøkstall for Frognerbadet så langt

    Sammenlignet med fjoråret hadde badet 7000 flere besøkende i mai måned. Det forteller seksjonssjef i idrettsavdelingen, Morten Lechner-Ersrud, til NRK. I juni opplevde badet en liten nedgang fra 55 000 til i underkant av 40 000 besøkende. Juli ligger an til å holde samme nivå som fjoråret med i overkant 30 000 badegjester. – Det er mer enn vi har budsjettert med, så det er gode besøkstall for oss, sier Lechner-Ersrud. Badet holder åpent frem til 25. august.

  • Tirsdag 30. juli kl. 10.43

    Eirik Bakke ny trener i Åsane

    Eirik Bakke er ansatt som ny trener i førstedivisjonsklubben Åsane. Bakke erstatter dagens trener, Morten Røssland, med øyeblikkelig virkning, bekrefter klubben. Åsane har bare tre klubber bak seg på tabellen etter 16 spilte kamper. Kun én seier på de seks siste kampene er fasiten. Ned til Sandnes Ulf på nedrykksplass skiller det kun fire poeng. Rogalendingene har i tillegg to kamper til gode. – Eirik Bakke er en synlig og tydelig trener med en klar og tydelig spillestil. Han ønsker å spille en offensiv fotball og dominere kamper, noe som passer godt inn i klubbens visjon, sier styreleder Jostein Hatlebrekke i Åsane i en uttalelse. Bakke har signert en kontrakt som strekker seg ut 2026-sesongen. Den tidligere landslagsspilleren ledet Lillestrøm på tampen av forrige sesong. Tidligere har han også vært trener i Sogndal fra 2015 til 2021. Bakke står med 27 landskamper for Norge. Som spiller representerte han blant annet Leeds, Aston Villa, Brann og Sogndal.

  • Tirsdag 30. juli kl. 10.38

    Frivillig vern av skog i Innlandet

    Statsforvalteren i Innlandet har sendt råd om nye verneområder til Miljødirektoratet. Seks av disse områdene er utvidelser av eksisterende reservater, fire er helt nye verneområder. Her er listen over områdene det tilrådes vern: 1. Utvidelse av Gålaskarven naturreservat i Stor-Elvdal kommune. 2. Utvidelse av Trya naturreservat i Stor-Elvdal kommune. 3. Utvidelse av Smoldalen naturreservat i Trysil kommune. 4. Utvidelse av Sæteråsskaret naturreservat i Stor-Elvdal kommune. 5. Utvidelse av Nekfallet naturreservat i Rendalen kommune. 6. Utvidelse av Begna naturreservat i Nord-Aurdal kommune. 7. Bjørnstadravinen i Eidskog kommune. (Nytt) 8. Sæterberget i Nord-Odal kommune. (Nytt) 9. Benndalen i Gausdal kommune. (Nytt) 10. Brandbukampen i Gran kommune. (Nytt) Tilrådningen fra Statsforvalteren er også sendt til de berørte kommunene, grunneiere og rettighetshavere i utvidelsene og eksisterende verneområder, samt øvrige instanser som har hatt merknader til verneforslagene under både høring og oppstart. Det er Statsforvalteren selv som meldte dette.

  • Tirsdag 30. juli kl. 10.33

    Vikarlege ved UNN slurvet med røntgensvar – autorisasjonen suspendert

    I over halvannet år skal en vikarlege ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) ha jukset med røntgensvar. Saken er meldt fra til Statsforvalteren.

  • Tirsdag 30. juli kl. 10.31

    Farevarsel for lyn i Trøndelag og Innlandet

    Det er sendt ut gult farevarsel for lyn i deler av Trøndelag og nord i Innlandet. Faren starter tirsdag ettermiddag og er ferdig natt til onsdag. Meteorologisk institutt sier at det er fare for tordenvær med mye lyn. Det vil være lokale forskjeller i intensitet. Noen steder kommer ikke til å få tordenvær i det hele tatt.

  • Tirsdag 30. juli kl. 10.24

    Aggressiv mann bortvist fra kjøpesenter

    Politiet ble tilkalt til et kjøpesenter i Stavanger sentrum hvor en mann skal ha oppført seg aggressivt og truende. Politiet fikk kontroll på en mann i 30-årene som ble bortvist fra kjøpesenteret.

  • Tirsdag 30. juli kl. 10.22

    «Bukser med motor» skal kunne gjøre deg 15 kilo lettere

    «Verdens første motoriserte klær».

  • Tirsdag 30. juli kl. 10.22

    Spetalen gikk på investeringssmell

    Øystein Stray Spetalens Ferncliff TIH leverte et tap på 34,6 millioner på driften i fjor.

  • Tirsdag 30. juli kl. 10.20

    Vikarlege ved UNN skal ha jukset med røntgensvar – meldt til Statsforvalteren

    I fjor høst oppdaget Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) at en innleid vikarlege hadde brukt uforsvarlig kort tid på å kvalitetssikre røntgensvar. I ettertid er det avdekket feil i flere av undersøkelsene som vikarlegen har gjort. Statens helsetilsyn besluttet i desember å suspendere den aktuelle vikarlegens autorisasjon som lege.

  • Tirsdag 30. juli kl. 10.20

    Vikarlege ved UNN brukte sekunder på røntgensvar – meldt til Statsforvalteren

    I fjor høst oppdaget Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) at en innleid vikarlege hadde brukt uforsvarlig kort tid på å kvalitetssikre røntgensvar. I ettertid er det avdekket feil i flere av undersøkelsene som vikarlegen har gjort. Han er meldt til Statens helsetilsyn. De har besluttet å suspendere den aktuelle vikarlegens autorisasjon som lege.

  • Tirsdag 30. juli kl. 10.20

    Mbappé kjøper fransk fotballklubb

    Real Madrid-stjernen er blitt majoritetseier av den franske klubben Caen.

  • Tirsdag 30. juli kl. 10.19

    Rekordmange barn med på lesekampanje

    Rekordmange barn i Oslo deltar i årets Sommerles-kampanje. Nesten en av tre elever i barneskolealder deltar i år i den digitale lesekampanjen til Sommerles. Det er rekordmange barn som har registrert bøker og antall leste sider for å samle poeng. Så langt har nesten 16.000 barn i Oslo deltatt, ifølge Deichman. Kampanjen varer ut august. – Gjennom Sommerles klarer vi å motivere de som ikke leser så mye fra før ved å gi lesing et ekstra stort fokus, sier bibliotekssjef på Deichman Merete Lie.

  • Tirsdag 30. juli kl. 10.15

    Leo Skiri Østigård solgt til Rennes: – Jeg er en glad mann

    Landslagsmidtstopperen bytter ut Italia med Frankrike.

  • Tirsdag 30. juli kl. 10.14

    Funn av død mann i Bergen vest – ikke mistanke om straffbar handling

    Mandag kveld ble politiet varslet om at det var funnet en død person i vannet i Mathopen. Politiet rykket umiddelbart ut til stedet og fikk bistand av brannvesenet til å få avdøde på land. Den døde personen ble så sendt videre til begravelsesbyrå. Pårørende er varslet. Ifølge operasjonsleder i Vest politidistrikt, Knut Dahl-Michelsen, settes funnet i sammenheng med en mann i 30-årene som ble meldt savnet i Bergen tidligere i juli. – Det er så langt ikke noe som tyder på en straffbar handling, opplyser Dahl-Michelsen.

  • Tirsdag 30. juli kl. 10.11

    Kampen mellom RBK og LSK er omberammet – spilles 21. august

    Den utsatte kampen mellom Rosenborg og Lillestrøm skal spilles onsdag 21. august klokken 19. Det opprinnelige oppgjøret ble stoppet etter VAR-protester.

  • Tirsdag 30. juli kl. 10.05

    18-åring siktet for flere voldtekter i Telemark

    En 18 år gammel mann fra Vestfold er siktet for flere voldtekter og vold. Tenåringen har akseptert varetektsfengsling, skriver Telemarksavisa. Avisen skriver at 18-åringen er siktet for voldtekt av tre forskjellige fornærmede. To av dem var 15 da voldtektene skal ha skjedd. Tenåringen er i tillegg til voldtektene siktet for tre tilfeller av vold i form av kroppskrenkelser. To av hendelsene han er siktet for skjedde før fylte 18 år, men retten mener likevel det er grunn til varetektsfengsling, det begrunnes med gjentakelsesfare. Mannen ble først varetektsfengslet av Telemark tingrett den 10. juni, han har siden godtatt videre fengsling, skriver lokalavisen. (©NTB)

  • Tirsdag 30. juli kl. 10.03

    18-åring siktet for flere voldtekter i Telemark – to av ofrene var under 15 år

    En 18 år gammel mann fra Vestfold er siktet for flere voldtekter og vold. Tenåringen har akseptert varetektsfengsling, skriver Telemarksavisa.

  • Tirsdag 30. juli kl. 10.00

    Hadde falsk legitimasjon

    En 25 år gammel mann fra Ungarn har fått et forelegg på 13.000 kroner etter at han viste politiet falsk legitimasjon i Larvik. Det var under et oppdrag i en annen sak at 25-åringen ble sjekket. Mannen som er fra Ungarn, viste fram et førerkort som var forfalsket, opplyser politiet. 25-åringen blir ikke utvist som følge av lovbruddet.

  • Tirsdag 30. juli kl. 9.58

    Skal sende ut farevarsel for lyn

    Innen en times tid vil det komme et farevarsel for lyn i Trøndelag. Det bekreftet Meteorologisk institutt til Adresseavisen. – Det er jo venta et veldig ustabilt vær i området seint i ettermiddag og kveld, sier vakthavende meteorolog Geir Ottar Fagerlid til avisa. Farevarselet gjelder fram til midnatt.

  • Tirsdag 30. juli kl. 9.58

    Sender ut farevarsel for lyn

    Innen en times tid vil det komme et farevarsel for lyn i Trøndelag. Det bekreftet Meteorologisk institutt til Adresseavisen. – Det er jo venta et veldig ustabilt vær i området seint i ettermiddag og kveld, sier vakthavende meteorolog Geir Ottar Fagerlid til avisa. Farevarselet gjelder fram til midnatt.

  • Tirsdag 30. juli kl. 9.56

    Bekrefter nytt tidspunkt for oppgjøret mellom RBK og LSK

    Ny tid for kampen mellom Rosenborg og Lillestrøm er onsdag 21. august klokka 19. Det forteller Norges Fotballforbund til TV 2. Tidligere i juli måtte kampen blåses etter rundt 30 minutter på grunn av VAR-protester. Fiskekaker, nødbluss og tennisballer var av tingene som ble kasta inn på banen. NFF har bestemt at kampen skal spilles for tomme tribuner. Rosenborg har klaget på avgjørelsen.

  • Tirsdag 30. juli kl. 9.53

    Eirik Bakke blir Åsane-trener

    Morten Røssland går på dagen. Inn kommer tidligere Brann-kaptein Eirik Bakke.

  • Tirsdag 30. juli kl. 9.51

    Bilbrann i Halden

    Nødetatene har rykket ut til en bil som står i brann på Lundestadveien i Halden. Det skal ikke være noen personer i bilen, ifølge politiet.

  • Tirsdag 30. juli kl. 9.45

    Tror forbud mot septiktømming i Oslofjorden blir fulgt

    Færder kommunes tømmestasjoner for fritidsbåter blir mye brukt. Det sier Knut Herbjørnrød, som er fagkoordinator for vei og friluft i kommunen. Tidligere kunne båteiere tømme toalettene sine i Oslofjorden så lenge de befant seg mer enn 300 meter fra land, men 1. juli i år kom det et totalforbud mot å slippe ut kloakk fra fritidsbåter. Hensikten med forbudet er å bedre den økologiske tilstanden i fjorden. Herbjørnrud sier Færder kommune ikke har tall på hvor mye bruken av kommunens seks tømmeanlegg har økt, men at de får flere henvendelser fra båteiere. Han tror mange er positive til det ferske forbudet. – De aller fleste mener det er bra at man ikke slipper ut kloakk i fjorden, men får den inn på ledningsnettet.

  • Tirsdag 30. juli kl. 9.40

    Kaller planleggingen «fransk arroganse»: – Det hadde kostet så lite

    Landslagstrener Arild Tveiten kan ikke forstå at det ikke finnes en bedre backup-plan for triatlonen i OL. Arrangørene nekter å beklage. Og nå er det meldt storm tirsdag kveld.

  • Tirsdag 30. juli kl. 9.19

    Syv ble tatt i kontroll

    Utrykningspolitiet (UP) har gjennomført en laserkontroll i Vesterålsgata i Sortland. Det er 50-sone på stedet. Syv personer kjørte over fartsgrensen og fikk forenklet forelegg. Høyeste hastighet var 60 kilometer i timen.

  • Tirsdag 30. juli kl. 9.10

    Sønnen til Angelina Jolie og Brad Pitt til sykehus

    Pax Jolie-Pitt (20) skal ha krasjet med en bil mens han kjørte elektrisk sykkel.

  • Tirsdag 30. juli kl. 9.07

    Statssekretæren vil inn på Stortinget

    Per Olav Skurdal Hopsø (Ap) ønsker å stå på stortingslista for Sør-Trøndelag i perioden 2025–2029. Skurdal Hopsø er for tiden statssekretær i Arbeids- og inkluderingsdepartementet. –Det er motiverende at så mange lag i hele sørfylket, inkludert Trondheim, har foreslått meg som kandidat, skriver han på Facebook. Han sier at det er en stor tillitserklæring som har påvirka beslutninga. –Dersom medlemmene i Trøndelag Arbeiderparti vil, så er jeg klar for å være med å bygge et nytt lag og en politikk som kan få Arbeiderpartiet opp dit vi skal være og vinne valget.

  • Tirsdag 30. juli kl. 9.00

    Flatt på Oslo Børs – Norse stiger kraftig

    Flyselskapet Norse er opp over 20 prosent fra start etter å ha sikret bedre kredittkortbetingelser.

  • Tirsdag 30. juli kl. 9.00

    Norse steg kraftig på flat Oslo Børs

    Flyselskapet Norse endte opp 17 prosent fra etter å ha sikret bedre kredittkortbetingelser.

  • Tirsdag 30. juli kl. 9.00

    Nedgang på Oslo Børs – Norse stiger kraftig

    Flyselskapet Norse er opp over 20 prosent fra start etter å ha sikret bedre kredittkortbetingelser.

  • Tirsdag 30. juli kl. 8.57

    Bilførar på betringas veg etter ulukke

    Fire månader etter ulukka, har politiet fått snakka med føraren av personbilen, som krasja med ein lastebil på E39 ved Eikås mellom Førde og Vassenden. Det melder Firda. Mannen i 40-åra vart kritisk skadd i ulukka som skjedde i mars i år. Han har status som sikta i saka. – Vi har no fått snakka med føraren av personbilen. Han er på betringas veg, men hugsar ikkje så mykje frå hendinga, seier etterforskingsleiar Oda Thorstad til avisa. Politiet kan framleis ikkje noko om årsaka til ulukka, men seier at dei kan utelukke tekniske feil.

  • Tirsdag 30. juli kl. 8.46

    To nye ulve-observasjoner

    Skadefellingslaget for rovdyr i Rogaland har i natt fått to meldinger om observasjonen av ulven som har tatt tre sauer i Dalane den siste uken. Det sier leder i skadefellingslaget, Arve Aarhus. – Den har blitt observert kryssende E39 ved Hæstad i natt. Hæstad ligger i Eigersund kommune. Han har ikke fått nye meldinger om nye sauer som har blitt tatt av ulven. Den andre ulveobservasjonen var nærmere Eigersund sentrum.

  • Tirsdag 30. juli kl. 8.31

    Har fått fellingstillatelse på jerv

    Holtålen kommune har bedt Statsforvalteren om å få fellingstillatelse på jerv. Henvendelsen ble sendt lørdag kveld. Det skriver avisa Arbeidets Rett. – Bakgrunnen for søknaden var en fersk skade på lam, påvist drept av jerv i Fordalen, står det i Statsforvalterens sak. Det er altså Holtålen kommune som har fått fellingstillatelse på én jerv i Midtre Gauldal kommune. De skal utpeke fellingsleder og fellingslag. Tillatelsen gjelder til midt på dagen fredag 2. august.

  • Tirsdag 30. juli kl. 8.29

    Jonathan Hayes (63) prøvde å avvæpne gjerningsmannen – ble stukket i benet

    Forretningsmannen Jonathan Hayes grep inn da han hørte skrik fra dansestudioet rett ved kontoret sitt.

  • Tirsdag 30. juli kl. 8.28

    Morten Bergesen flyttet til Sveits og jobber gratis for roerne: – Jeg er entusiast

    Morten Bergesen (50) dro til Sveits med formuen sin. Derfra jobber han gratis for norsk ro-suksess i OL.

  • Tirsdag 30. juli kl. 8.25

    Kjørte påvirket på en elg og stakk av

    En mann i begynnelsen av 20-årene er tiltalt for å ha krasjet i en elg og kjørt av vegen på riksvei 2 i Elverum, mens han var påvirket av alkohol. Hendelsen skjedde en natt i januar og det oppsto store skader på bilen. Ifølge tiltalen var mannen ikke tilstrekkelig varsom, ved at han var beruset og ikke tilpasset kjøringen etter forholdene på stedet Mannen er også tiltalt for å ha stukket av fra stedet etter ulykken og for at han skal ha drukket mer alkohol etter ulykken. Saken skal opp i retten i desember.

  • Tirsdag 30. juli kl. 8.14

    Kjøretøy med stans i tunnel på E39

    Veien er åpnet igjen etter at en bil fikk kjørestans i Teistedalstunnelen i Kvinesdal, østgående retning. Bilen er dyttet inn på en nødlomme i påvente av bilberging.

  • Tirsdag 30. juli kl. 8.05

    Dette vet vi om gjerningsmannen

    Det florerer med rykter på internett om tenåringen som er pågrepet etter knivangrepet i Southport. Dette er det vi vet om den 17 år gamle gutten.

  • Tirsdag 30. juli kl. 7.52

    Knivangrepet ryster England: – Hvem skal beskytte barna våre?

    To barn er drept og elleve andre personer er skadet. I et hjørne ved politisperringene står en mann og stirrer i asfalten.

  • Tirsdag 30. juli kl. 7.52

    Fergeavgang mellom Bodø og Moskenes innstilt igjen

    MF Tranøys avgang fra Moskenes til Bodø klokken 09.00 er innstilt, melder Torghatten Nord på sine nettsider. Årsaken er mannskapsmangel. Avgangen fra Bodø ble også innstilt mandag kveld. Ruten tas opp igjen fra klokken 13.30 med avgang fra Bodø. De andre fartøyene på i ruten går som normalt. Samme fergeavgang utgikk mandag morgen grunnet mannskapsmangel.

  • Tirsdag 30. juli kl. 7.36

    Det blir fint vær på Agder

    Statsmeteorolog John Smits melder at det blir for det meste pent vær på Sørlandet tirsdag. Men mer skyer og litt kjøligere enn det har vært de siste dagene.