Nyheter:

  • Mandag 29. juli kl. 23.40

    Svarer på draktkritikk: – Klarte vel det noen lunde

    Flere i sosiale medier mente at Casper Ruud lignet mer på en danske enn nordmann. Mandag gjorde han grep i garderoben og håper folk er fornøyd nå.

  • Mandag 29. juli kl. 23.32

    Anklagene hagler: Mener presidenten stjal valget

    Begge sider hevder de har seiret. Nå øker presset mot sittende president Nicolás Maduro (61).

  • Mandag 29. juli kl. 23.31

    Person funnet død i Bergen

    Mandag ble en person funnet død i vannet vest i Bergen. Pårørende er varslet, opplyser politiet. Det er så langt ingenting som tyder på at det har skjedd noe kriminelt. Funnet settes i sammenheng med en person som ble meldt savnet tidligere i juli.

  • Mandag 29. juli kl. 23.05

    Død person funnen i Bergen vest

    Politiet blei varsla om funn av ein død person i Bergen vest kl. 19.21, måndag kveld. Politiet rykka umiddelbart ut til staden. Avdøde er henta av gravferdsbyrå og vil bli send vidare til obduksjon. – Det er for tidleg å seie om det er mistanke om noko kriminelt, seier Jørgen Ommedal, operasjonsleiar i Vest politidistrikt.

  • Mandag 29. juli kl. 22.38

    Hundepatrulje fant person etter rop om hjelp

    Rett før klokken 22 fikk politiet inn melding om ropene i Bærum. På stedet hørte de det samme selv.

  • Mandag 29. juli kl. 22.32

    Ber om bråk. Med god grunn.

    Det er ikke overraskende at akkrediteringen av Filip Ingebrigtsen vekker reaksjoner. Det betyr ikke at valget er galt.

  • Mandag 29. juli kl. 22.27

    Leteaksjon etter person som ropte om hjelp

    Nødetatene startet mandag kveld en leteaksjon etter en person som ropte om hjelp i et skogsområdet i ulendt terreng i Bærum i Asker, melder politiet. En hundepatrulje har funnet personen, meldte de like før klokken 23. Personen blir løftet ut med helikopter. Klokken 00.17 skriver politiet at pasienten ble fløyet ut av området med helikopter. – Vedkommende er bevisst, men skadeomfang utover dette er foreløpig uklart, skriver politiet. Aksjonen pågikk i området Skui. Et helikopter deltok også i søket. Operasjonsleder Øyvind Hammervold sier til NTB at personen skal ha ropt om hjelp på engelsk.

  • Mandag 29. juli kl. 22.03

    Hadde ikke gyldig førerkort

    Politiet stanset mandag kveld en bil på Raufoss. En mann i 30-årene, som var sjåfør i bilen, hadde ikke gyldig førerkort. Politiet opplyser at det opprettes sak.

  • Mandag 29. juli kl. 21.57

    Reduserer maksprisen for barnehager

    Maksprisen for barnehager i distriktskommunene på Agder vil bli redusert til 1500 kroner per måned fra august, skriver Agderposten. Regjeringen ønsker å legge til rette for at flere barnefamilier skal velge å bo i en distriktskommune. Den nasjonale maksprisen på barnehager blir redusert med 1000 kroner og vil dermed ligge på 2000 kroner i måneden.

  • Mandag 29. juli kl. 21.46

    Keeperhelten Sæverås ble kastet inn rett før start: – Jeg er stolt

    (Frankrike – Norge 22–27) Helten fra Frankrike-kampen skulle egentlig starte kampen på benken.

  • Mandag 29. juli kl. 21.30

    17-åring pågrepet for knivangrepet: – Han var ganske aggressiv

    En 17 år gammel gutt er pågrepet for knivangrepet på et dansekurs for barn i Southport. Ifølge et øyenvitne kom han til stedet i taxi – maskert med munnbind.

  • Mandag 29. juli kl. 21.29

    Trafikkulykke på E6

    Politi og helsepersonell rykket ut til en trafikkulykke på E6 mellom Bjerkvik og Narvik mandag kveld klokken 21:27. En bil og en moped skal være involvert i ulykken. Ifølge politiet skal sjåføren av mopeden være skadd, men ved bevissthet. Klokken 21:39 melder politiet at det kan være snakk om en singelykke. – Pasient ivaretas av ambulanse på stedet. Mulig at dette er en singelulykke uten bil involvert, skriver politiet. Politiet iverksetter etterforskning på stedet for å avklare hendelsesforløpet.

  • Mandag 29. juli kl. 21.27

    Vålerenga tok tilbake tabelltoppen – wienerbrød-markering mot VAR

    Nyervervelsene Sebastian Jarl og Carl Lange viste seg fram da Vålerenga slo Ranheim 3-1 i 1. divisjon mandag. Fansen kastet wienerbrød mot VAR. Seieren sendte Oslo-klubben til topps på tabellen etter at Moss hadde innehatt topp-plasseringen siden lørdag. Hjemmesupporterne pepret banen med wienerbrød. Da bakverkene var ryddet av gresset, kunne spillet gjenopptas. «Dagens aksjoner er en advarsel til toppene i NFF og NTF om at Vålerenga supportere også står på side med alle de i norsk fotball som ønsker VAR fjernet», skriver VIF-klanen i sosiale medier. Seieren betyr at Vålerenga topper 1. divisjonstabellen, poenget foran Moss. Tredjeplasserte Egersund er fire poeng på etterskudd etter 16 spilte kamper. (NTB)

  • Mandag 29. juli kl. 21.10

    Melder sol og opp til 25 grader – for noen

    Nå får både sør- og østlendinger dele sommersolen litt med nordlendingene. Men i én landsdel blir det bare grått.

  • Mandag 29. juli kl. 21.10

    Trafikkuhell i Halden, vei stengt

    21.08 melder politet om enda et trafikkuhell i Halden. En MC er innvolvert og begge fører er lettere skadd. Politet er på stedet og undersøker hendelsen. Veien er nå stengt ved krysset Grimsrødhøgda x Damveien. 21.20 er veien åpent.

  • Mandag 29. juli kl. 21.03

    Tap for Ranheim på bortebane: - Det kunne vi ha unngått

    Mandag kveld var det bortekamp for Ranheim som spilte mot Vålerenga. Det hele endte 3 - 1 til Vålerenga. – Jeg syns vi er veldig bra i store deler og mange faser av spillet og gjør en god bortekamp. Og så er vi for unøyaktige, spiller på oss for mange brudd i andre omgang. Og da slipper vi inn to mål da òg. Da blir det en sånn kamp vi taper. Det kunne vi ha unngått. Det sier trener for Ranheim, Kåre Ingebrigtsen.

  • Mandag 29. juli kl. 20.56

    Vålerenga tok tilbake tabelltoppen – wienerbrød-markering mot VAR

    Nyervervelsene Sebastian Jarl og Carl Lange viste seg fram da Vålerenga slo Ranheim 3-1 i 1. divisjon mandag. Fansen kastet wienerbrød mot VAR.

  • Mandag 29. juli kl. 20.53

    Hva bør du ha i lommeboken? Disse kredittkortene er best på ferie.

    På ferie er det kredittkort som gjelder. – Debetkortet kan heller være et reservekort som ligger et annet sted enn i lommeboken din, sier forbrukerjurist.

  • Mandag 29. juli kl. 20.49

    Gasslekkasje frå propantank i Ytre Sanviken i Bergen

    Det har oppstått ein mindre gasslekkasje frå ein propantank i Skytterveien i Ytre Sandviken, melder politiet. Tanken er lokalisert inne i fjellet og politiet opprettheld ei 20 meter tryggleikssone rundt lekkasjen. Operasjonsleiar Jørgen Ommedal fortel til NRK at propangass er ein lett lettenneleg gass, men at lekkasjen er så liten at det per no ikkje er noko eksplosjonsfare. Sperrene er oppretta som eit føre var-tiltak. Ommedal fortel at dei har starta å tømme tanken for gass og at dette vil ta noko tid. Det er mogeleg for trafikk å passere medan dette arbeidet føregår. Innbyggjarar i område er informerte.

  • Mandag 29. juli kl. 20.49

    Gasslekkasje frå propantank i Ytre Sandviken i Bergen

    Det oppsto mandag kveld ein mindre gasslekkasje frå ein propantank i Skytterveien i Ytre Sandviken, meldte politiet. Tanken er lokalisert inne i fjellet og politiet opprettheld ei 20 meter tryggleikssone rundt lekkasjen. Operasjonsleiar Jørgen Ommedal fortel til NRK at propangass er ein lett lettenneleg gass, men at lekkasjen er så liten at det per no ikkje er noko eksplosjonsfare. Sperrene er oppretta som eit føre var-tiltak. Ommedal fortel at dei har starta å tømme tanken for gass og at dette vil ta noko tid. Det er mogeleg for trafikk å passere medan dette arbeidet føregår. Innbyggjarar i område er informerte. I ei oppdatering klokka 01.55 skreiv brannvesenet at dei var ferdige på staden.

  • Mandag 29. juli kl. 20.49

    Gasslekkasje i Bergen

    Naudetatane rykker ut etter melding om ein mindre gasslekkasje frå ein propantank i Skytterveien i Ytre Sandviken. Det melder politiet. Tanken er lokalisert inne i fjellet og politiet opprettheld ei 20 meter tryggleikssone rundt lekkasjen. Operasjonsleiar Jørgen Ommedal fortel til NRK at propangass er ein lett lettenneleg gass, men at lekkasjen er så liten at det per no ikkje er noko eksplosjonsfare. Sperrene er oppretta som eit føre var-tiltak. Ommedal fortel at dei har starta å tømme tanken for gass og at dette vil ta noko tid. Det er mogeleg for trafikk å passere tanken medan dette arbeidet føregår. Innbyggjarar i område er informerte.

  • Mandag 29. juli kl. 20.39

    Hentet ut mobiltelefon fra tunnel

    Politiet måtte bistå da en mopedfører mistet mobiltelefonen i Oddernestunellen på E18 i Kristiansand mandag kveld. Høyre felt ble stengt mens politiet kjørte inn i tunnelen og hentet telefonen ut. Telefonen er nå tilbake hos eieren, skriver politiet.

  • Mandag 29. juli kl. 20.39

    Måtte ta grep etter flom av Temu-pakker

    Rundt halvparten av pakkene som leveres til bensinstasjonen på Skotterud kommer fra kinesiske Temu, anslår eieren.

  • Mandag 29. juli kl. 20.29

    Håndballgutta knuste Frankrike: Magnifique!

    (Frankrike – Norge 22–27) I et eventyr av en håndballkamp satte det norske herrelandslaget regjerende OL- og EM-vinner Frankrike på plass.

  • Mandag 29. juli kl. 20.20

    Halden, Trafikkulykke

    Nødetatene rykker ut til en trafikkulykke i Halden. Skadeomfanget er foreløpig ukjent.

  • Mandag 29. juli kl. 20.20

    Halden, vei stengt grunnet trafikkulykke

    Nødetatene rykker ut til en trafikkulykke i Halden det er snakk om en MC og en bil. Begge førere skal være ved bevissthet og blir tatt hånd om av helsepersonell. Det sier Lisbeth Mjøsund fra politiet. Veien ved Iddefjord er stengt midlertidig, mens det ventes på berging.

  • Mandag 29. juli kl. 20.18

    I fjor ble det masseslagsmål – dette er sikkerhetsplanen for årets Norway Cup

    Synlig politi og rask responstid skal forhindre uønskede hendelser under årets turnering.

  • Mandag 29. juli kl. 20.16

    Mindre jordskjelv registrert i Møre og Romsdal

    Mandag kveld har det vært et mindre jordskjelv rundt 17 kilometer sørvest for Molde og rundt 30 kilometer fra Åndalsnes i Møre og Romsdal.

  • Mandag 29. juli kl. 20.14

    Rykker ut til mogleg gasslekkasje i Bergen

    Naudetatane rykker ut etter melding om ein mogleg gasslekkasje frå ein propantank i Skytterveien i Ytre Sandviken. Det melder politiet. Politiet ber om at folk held seg unna området, og at bebuarane held seg innandørs med avstand frå vindauga til risikoen er avklart.

  • Mandag 29. juli kl. 20.11

    Slagsmål mellom flere ungdommer i Tønsberg

    På Sem i Tønsberg har det vært slagsmål mellom rundt seks-sju ungdommer, opplyser politiet. Det er kontroll på situasjonen og politiet forsøker å avklare hendelsesforløpet. Hendelsen har skjedd på utsiden av en bensinstasjon. Innsatsleder Thorleif Rustad sier til Tønsbergs Blad at ansatte ved Sem fengsel så slagsmålet og fikk kontroll på situasjonen før politiet kom til stedet. Flere av ungdommene er kjørt hjem etter hendelsen og ingen fremsto skadd, opplyser politiet like før klokka 21.

  • Mandag 29. juli kl. 20.08

    To biler involvert i trafikkuhell på E6 i Lillestrøm

    Brannvesenet og ambulansen er på E6 ved Skedsmovollen etter melding om trafikkuhell mellom to biler. Først meldte politiet at en bil hadde stukket fra stedet. I etterkant fant de ut at føreren hadde møtt opp på Lillestrøm politistasjon. – Vedkommende hadde ikke stukket av, men fant det ikke trygt å stanse på E6. Det er ingen personskade og trafikken går som normalt.

  • Mandag 29. juli kl. 20.08

    Bil stakk fra stedet etter trafikkuhell på E6 i Lillestrøm

    Brannvesenet og ambulansen er på E6 ved Skedsmovollen etter melding om trafikkuhell mellom to biler. – En av dem har stukket fra stedet, melder politiet. Det er ingen personskade. Bilen er fjernet fra E6 og trafikken går som normalt.

  • Mandag 29. juli kl. 20.08

    Trafikkuhell mellom to biler på E6 i Lillestrøm

    Brannvesenet og ambulansen er på E6 ved Skedsmovollen etter melding om trafikkuhell. To biler skal være involvert. – En av dem har stukket fra stedet, melder politiet. Det er ikke meldt om noen personskade. Venstre felt er foreløpig sperret.

  • Mandag 29. juli kl. 20.07

    Mia Rusthen trenes opp på Sunnaas etter «traumatisk hjerneskade»

    Familien til Mia Rusthen (22) har lagt ut en ny oppdatering om motorsykkelprofilen.

  • Mandag 29. juli kl. 19.52

    Ungdomsgjeng etterforskes for overfall av to ungdommer

    En gjeng med lokale ungdommer fra Tvedestrand etterforskes av politiet for å ha overfalt, truet, ranet og slått to ungdommer torsdag kveld, skriver Tvedestrandsposten. De to ungdommene som ble overfalt var på ferie i byen.

  • Mandag 29. juli kl. 19.52

    Melding om skyting med plastkuler

    Det er meldt om at noen gutter går og skyter med plastkuler i området Lovisenlund Skole i Kristiansand, ifølge politiet. Det skal ha blitt skutt mot noen deltakere på håndballskole. Ingen er skadd. Politiet har vært på stedet uten å se noe til guttene.

  • Mandag 29. juli kl. 19.30

    Norsk seiledrama i OL – norske medaljehåp disket i Marseille

    Helene Næss og Marie Rønningen ble disket i mandagens første OL-seilas i 49er FX-klassen i Marseille. Næss og Rønningen ble i likhet med flere andre båter disket for å ha krysset startlinjen for tidlig i det som var den første av flere seilaser mandag. Den norske duoen visste ikke at de var disket og fullførte seilasen til en sterk annenplass. Etterpå kom den nedslående meldingen. Etter å ha studert bildene mente den norske leiren at dommerne hadde endt på feil konklusjon. – Jeg var helt overbevist om at vi ikke var over for tidlig. Det var en skikkelig nedtur og et lite sjokk. I hvert fall når vi har jobbet så hardt og fått et så bra resultat, sa den norske duoen til Discovery. Næss og Rønningen la inn protest, men fikk ikke medhold, ifølge Eurosport. Dermed svinner medaljehåpet for Næss og Rønningen. – Når vi ser bildene, kan vi ikke skjønne noe annet enn at dette var en perfekt start av de norske jentene, sier Discovery-ekspert Tiril Bue. Næss og Rønningen innledet OL-konkurransen med middels resultater søndag. Det skal i alt gjennomføres tolv innledende seilaser før et avsluttende medaljeseilas 1. august. Der skal de ti beste båtene i aksjon. I 49er FX-klassen gjøres plasseringene i hvert enkelt seilas om til poeng. Duoen med lavest sum sammenlagt vinner. Næss og Rønningen tok EM-gull i fjor. (©NTB)

  • Mandag 29. juli kl. 19.22

    Sjå TV-nyheitene måndag

    Blant anna om ulvejakt i Dalane, speidarleir i Stavanger og plommer i Haugesund.

  • Mandag 29. juli kl. 19.21

    Sjå Vestlandsrevyen kl. 19.30

    I dag har det vore ein stor politiaksjon i Luster i Sogn. Fleire politibilar, helikopter og ambulansar var med på aksjonen, som no er avslutta. Ingen personar er skadde og politiet har kontroll. Sjå meir i Vestlandsrevyen. Programleiar er Silje Rognsvåg.

  • Mandag 29. juli kl. 19.12

    Finnmark: Mann død etter å ha kjørt av veien

    Det skriver politiet på X.

  • Mandag 29. juli kl. 19.09

    En person til legevakt etter trafikkuhell på E6

    Politi og ambulanse er på stedet ved E6 sørgående ved Ryen grunnet et trafikkuhell. En person er kjørt legevakt for sjekk. – Trolig snakk om påkjørsel bakfra, sier politiet. Venstre felt er åpent for trafikk. Politiet oppretter sak.

  • Mandag 29. juli kl. 18.58

    93 prosent av søkerne er menn: – Hvorfor vil ikke kvinner ha de mest spennende jobbene i finans?

    Nordea-toppen har fått nesten ingen kvinnelige søkere. «Ekstreme tall» er dommen fra Skagen-direktør.

  • Mandag 29. juli kl. 18.55

    Midtøsten holder pusten: – Leker med ilden

    Israel har varslet hevn etter helgens angrep. Men ingen vet nøyaktig hvor, når eller hvordan.

  • Mandag 29. juli kl. 18.51

    Mundalsbergtunnelen i Alver er stengt

    Mundalsbergtunnelen på E39, mellom Leknes og Knarvik er stengt. Årsaka er ein motorsyklist med motorstopp, melder Statens vegvesen.

  • Mandag 29. juli kl. 18.51

    Mundalsbergtunnelen i Alver er opna igjen

    Mundalsbergtunnelen på E39, mellom Leknes og Knarvik er no opna igjen. Tunnelen var stengd ei kort tid, grunna ein motorsyklist med motorstopp. No er motorsykkelen ute av tunnelen og det er fri ferdsel, melder Statens vegvesen.

  • Mandag 29. juli kl. 18.24

    Arsenal styrker forsvaret – henter ettertraktet italiener

    Riccardo Calafiori (22) blir lagkamerat med Martin Ødegaard i Nord-London.

  • Mandag 29. juli kl. 18.16

    MC-fører omkom i trafikkulykke i Akershus

    Nødetatene rykket ut til Aurskog-Høland etter melding om en møteulykke mellom en motorsykkel og en bil. Føreren av motorsykkelen ble bekreftet død på stedet. Avdøde er en mann i 30-årene. De pårørende er varslet. Det ble utført livreddende førstehjelp på føreren av motorsykkelen like etter hendelsen. Det fremstår som at ulykken skal ha skjedd i forbindelse med en forbikjøring, opplyser politiet. – Videre etterforskning vil jobbe med å kartlegge hendelsesforløpet. Ulykkesgruppa og kriminalteknikere er på vei til stedet. Blakerveien vil være stengt en god stund fremover. – Det er ingen andre som er fysisk skadet i ulykken, men store materielle skader, sier politiet til Romerikes Blad.

  • Mandag 29. juli kl. 18.14

    Beste robotstøvsuger

    Oppdatert 2024 med fem nye modeller.

  • Mandag 29. juli kl. 18.08

    Stenger stier i Lofoten

    Tirsdag stenger Lofotodden nasjonalpark et av Lofotens mest besøkte turmål. Kvalvika på Moskenesøya i Flakstad kommune vil bli stengt for besøkende, skriver Lofotposten. Stiene ned til Kvalvika vil være stengt fra klokken 07:00 til 17:00-18:00 tirsdag. Videre anbefales det å ikke telte i Kvalvika natt til 30. juli. – Om man setter opp telt må man komme seg ut av området innen klokka 09.00. Etter det vil vi holde folk igjen av hensyn til deres sikkerhet. Det sier nasjonalparkforvalter i Lofotodden nasjonalpark Ole-Jakob Kvalshaug til Lofotposten. Årsaken til stengningen skyldes at stiene ned til Kvalvika skal utbedres. I forbindelse med stibyggingen skal det transporteres stein med helikopter. Nasjonalparkforvalteren forteller at det vil bli satt opp skilt og sperrebånd.

  • Mandag 29. juli kl. 18.08

    Velde til toppklubb i Hellas

    Karmøybu, og tidligere FK Haugesund-spiller, Kristoffer Velde (24), er klar for den greske storklubben Olympiakos. Mandag bekreftet både klubben og Velde selv overgangen. Kristoffer Velde går fra den polske klubben Lech Poznan der han har spilt siden 2022.

  • Mandag 29. juli kl. 17.55

    Ferdig i Bryne

    Brynes midtbanespiller Andreas Dybevik går til 1.-divisjonskonkurrent Kongsvinger. Dybevik kom på lån til Bryne i 2017, og signerte permanent kontrakt i 2019, og har spilt 200 kamper for jærlaget.

  • Mandag 29. juli kl. 17.41

    Flere kjøper hytter ved sjøen

    Prisene på hytter ved sjøen har steget med 8 prosent så langt i år, sammenlikna med samme periode i fjor. Det er i samme periode også solgt 4 prosent flere hytter. Norske sjøhytter er et knapphetsgode, og det er stor interesse for dem som legges ut, sier Tone Krange, leder for fritidsboliger i DNB Eiendom. Telemark har høyest prosentvise prisvekst på 20,1 prosent, mens Vestfold hadde høyest gjennomsnittspris på 4.620.000 kroner.

  • Mandag 29. juli kl. 17.39

    Absurd situasjon ødela nesten for Ruud – unngikk kjempesmell i OL

    Casper Ruud var i store problemer etter at han tapte det første settet mot italieneren Andrea Vavassori. Men etter at Ruud klarte å dra i land det andre settet viste han at det ikke var noen særlig tvil om hvor seieren skulle havne. Ruud vant til slutt kampen 2–1 i sett. De tre settene endte med 4–6, 6–4 og 5–2, dermed er han videre til 3. runde i OL-turneringen i tennis. Ruud var stor favoritt som verdens 9. beste rangerte spiller, mens Vavassori kun var på 206. plass. Italieneren er sett på som en meget habil parspiller. – Han var frustrert og fikk aldri den rytmen han ville i starten, oppsummerte Max-kommentator Svein-Espen Lindås Olsen etter kampen. Mot slutten av det andre settet oppsto en absurd situasjon, som kunne vært med å avgjøre kampen til Ruuds disfavør. Ruud holdt nemlig på å ta et avgjørende poeng, men så ble han stoppet av en ball som falt ut av lommen til Vavassori. Italieneren sa unnskyld, men valgte å ikke gi poenget til Ruud. – Han reddes av en ball som faller ut av lommen. Det er griseflaks, utbrøt NRKs tenniskommentator Carl Andreas Wold og fulgte opp: – Ruud spiller Vavassori ut av poenget, og når han skal slå den avgjørende ballen, så mister Vavassori ballen han har ut av lommen. Og da skal ballen spilles på nytt, sier Wold. Spillet startet igjen, og Vavassori tok et nytt game. Og det var ikke det eneste som skjedde i løpet av kampen. For før det andre settet var i gang var Ruud meget misfornøyd med dommerens avgjørelse, eller mangel på en avgjørelse. Han gikk ut og snakket med dommeren, da han mente at Vavassori brukte for langt tid før han kom ut til andre sett. Like etter buet også publikum på italieneren da han hadde slått bort to baller. OL i Paris spilles på Ruuds favorittunderlag grus. Han har flere ganger prestert meget godt på samme stadion i Grand Slam turneringen Roland Garros. Etter å ha fått kritikk for at drakten var for dansk, møtte han opp i en drakt med betraktelig mer blåfarge. Dermed var det aldri tvil om hvilket land Ruud representerte i mandagens OL-kamp. 3. runde fortsetter på onsdag, der møter han argentineren Francisco Cerundolo. Han er rangert på 26. plass på verdenrankingen.

  • Mandag 29. juli kl. 17.39

    Ruud etterlyser regelendring etter absurd hendelse

    (Ruud-Vavassori 4–6, 6–4, 6-3) Casper Ruud (25) er klar for 3. runde etter å ha vist stor mental styrke i en sliteseier mot italienske Andrea Vavassori (29).

  • Mandag 29. juli kl. 17.33

    Risnestunnelen og Romslotunnelen er opna igjen

    Tunnelane på E16, vest for Trengereid, er no opna igjen etter berging av ein bubil. Statens vegvesen melder om kø i området. Tunnelane vart stengde grunna ein bubil med motorstopp inne i Romslotunnelen.

  • Mandag 29. juli kl. 17.33

    Risnestunnelen og Romslotunnelen er stengde

    Tunnelane er stengde grunna ein bubil med motorstopp inne i Romslotunnelen, på E16, vest for Trengereid. Det melder Statens vegvesen.

  • Mandag 29. juli kl. 17.14

    Det er noe med Kamala

    Kan Harris vinne? Jeg tror ikke det.

  • Mandag 29. juli kl. 17.10

    Styrker seg fra bunnivå

    – Vi ser en del svingninger nå som vi kanskje ikke kan forklare fullt ut fra dag til dag, sier sjeføkonom Marius Gonsholt Hov.

  • Mandag 29. juli kl. 17.10

    Mann brøt besøksforbud - dømt til fengsel

    En mann i 40-årene fra Hedmark er dømt til fengsel i 28 dager for å ha brutt et besøksforbud. Besøksforbudet ble ilagt i forbindelse med at mannen er blitt etterforsket og siktet for mishandling av en tidligere kjæreste. På tross av dette var han 14. og 15. juli i år i kontakt med kvinnen. Mannen har tilstått forholdet. I Østre Innlandet tingrett er han nå dømt til ubetinget fengsel og inndraging av en telefon. Tingretten mener det er skjerpende at mannen tidligere er ilagt forelegg fem ganger for brudd på besøksforbudet. Fire av disse forholdene ble han nylig domfelt for med en straff på 60 dagers fengsel. «Til tross for gjentatte pågripelser, fengslinger og elektronisk kontroll evner ikke siktede å overholde besøksforbudet mot fornærmede», skriver Østre Innlandet tingrett. Til fradrag i fengselsstraffen på 28 dager kommer 12 dager som mannen allerede har sittet i varetekt.

  • Mandag 29. juli kl. 16.57

    Uvanlig lavt grunnvannsnivå i Nord-Norge

    Det er store variasjoner i grunnvannsnivået i landet. I Nord-Norge ligger det på et uvanlig lavt nivå, mens i sør og øst ligger det høyere enn normalen. Nord-Norge har den siste tiden hatt høye temperaturer og solfylt vær. Selv om mange nyter sommerværet, fører det med seg negative konsekvenser, deriblant skogbrannfare i de nordligste fylkene. Det tørre været har også ført til at vannføringen i deler av nordre Nordland, Troms og ytre Finnmark stedvis er lav eller svært lav, med synkende grunnvannsnivå, opplyser NVE på nettsiden varsom.no. – Det lave grunnvannsnivået fører til at det er lite vann i mange elver og bekker, sier hydrogeolog Hervé Colleuille i NVE. Hydrogeologen påpeker at situasjonen ikke er dramatisk, og at NVE foreløpig ikke har hørt om problemer med vannforsyning. – Men hvis dagens værtype med svært lite nedbør og varmt vær fortsetter utover sommeren, kan dette føre til en rekke utfordringer for fiske, landbruk og vannforsyning, sier Colleuille. NVE går dermed ut med en oppfordring til eiere av settefiskanlegg, vannverkseiere og brønneiere i Nord-Norge, som tidligere har hatt problemer med vannforsyning, om å følge med på vannstanden i brønner og vannmagasin med tanke på forsyningsberedskap utover sommeren. (©NTB)

  • Mandag 29. juli kl. 16.53

    Terrengbrann i Flekkefjord

    Det er meldt om brann i terrenget i Flekkefjord. Brannvesenet melder at de har kontroll på stedet, skriver politiet.

  • Mandag 29. juli kl. 16.50

    Brann i bolig

    Det skal brenne utvendig av en bolig i Tingberget i Evje og Hornnes, melder politiet på X. Alle personer skal være ute av huset og nødetatene er på vei til stedet.

  • Mandag 29. juli kl. 16.45

    Røyk fra bolig på Kvernaland

    Det kommer røyk ut av andre etasje fra en bolig på Kvernaland i Time kommune, hvor det brant i morges. Brannvesenet er på stedet, og har observert flammer. De melder like over klokken 17 at de har kontroll. Like etter klokken 08.15 i morges var det ikke lengre noen åpne flammer. Bygningen ble gjort strømløs og brannvesenet meldte om kontroll på brannen klokka 08.32. Den har altså nå blusset opp igjen.

  • Mandag 29. juli kl. 16.39

    Melding om trafikkulykke mellom motorsykkel og bil

    Nødetatene er på vei til Aurskog etter melding om trafikkulykke mellom en motorsykkel og en bil.

  • Mandag 29. juli kl. 16.39

    Trafikkulykke mellom motorsykkel og bil

    Nødetatene er på Aurskog-Høland etter melding om trafikkulykke mellom en motorsykkel og en bil. Ulykken fremstår som alvorlig, melder politiet. Luftambulanse er på stedet. Veien er stengt i begge retninger.

  • Mandag 29. juli kl. 16.38

    Politiaksjon i Luster kommune etter mistanke om fridomsrøving

    Politiet rykka i dag ut med lokale og nasjonale ressursar i området Skjolden-Solvorn i Luster kommune. Kl. 11.40 i dag fekk politiet ei melding med mistanke om at nokon blei haldne tilbake mot sin vilje. Det var ukjent om nokon var skada eller i fare. – Det viste seg å heldigvis ikkje vere tilfellet. Ingen er skada, seier Jørgen Ommedal, operasjonsleiar i Vest politidistrikt. Kl. 16.19 fekk politiet kontroll på situasjonen. Det var tre partar involverte, der to var antekne fornærma og ein anteken gjerningsperson. Politiet seier det er for tidleg å seie noko om eventuelle relasjonar mellom partane. – Vi har arrestert dei involverte partane, og det har gått føre seg utan noko dramatikk, seier Ommedal. Politiet arbeider å finne ut kva som er årsaka til meldingane. – No må vi gjennomføre etterforsking med avhøyr, først og fremst av dei involverte partane. Og vi held framleis på med innleiande undersøkingar, seier Marit Breistøl, fungerande stasjonssjef i Sogn. Det var viktig for politiet at aksjonen ikkje blei synleg for offentlegheita før politiet hadde kontroll på situasjonen.

  • Mandag 29. juli kl. 16.38

    Politiaksjon i området Skjolden

    Bakgrunnen for aksjonen var ein uavklart trusselsituasjon. Politiet har no fått oversikt og kontroll på situasjonen. Ingen er skada, melder politiet.

  • Mandag 29. juli kl. 16.38

    Politiaksjon i Luster kommune

    Politiet rykka i dag ut med lokale og nasjonale ressursar i området Skjolden-Solvorn i Luster kommune. Kl. 11.40 i dag fekk politiet ei melding med mistanke om at nokon blei haldne tilbake mot sin vilje. Det var ukjent om nokon var skada eller i fare. – Det viste seg å heldigvis ikkje vere tilfellet. Ingen er skada, seier Jørgen Ommedal, operasjonsleiar i Vest politidistrikt. Kl. 16.19 fekk politiet kontroll på situasjonen. Det var tre partar involverte, der to var antekne fornærma og ein anteken gjerningsperson. Politiet seier det er for tidleg å seie noko om eventuelle relasjonar mellom partane. – Vi har arrestert dei involverte partane, og det har gått føre seg utan noko dramatikk, seier Ommedal. Politiet arbeider å finne ut kva som er årsaka til meldingane. – No må vi gjennomføre etterforsking med avhøyr, først og fremst av dei involverte partane. Og vi held framleis på med innleiande undersøkingar, seier Marit Breistøl, fungerande stasjonssjef i Sogn. Det var viktig for politiet at aksjonen ikkje blei synleg for offentlegheita før politiet hadde kontroll på situasjonen.

  • Mandag 29. juli kl. 16.38

    Politiaksjon i Luster kommune i Sogn

    Bakgrunnen for aksjonen var ein uavklart trusselsituasjon og mogleg fridomsrøving. Første melding til politiet var mistanke om at ein person blei halden mot sin vilje. Politiet rykka ut med lokale og nasjonale ressursar, også politihelikopter. Politiet har no fått oversikt og kontroll på situasjonen. Ingen er skada, melder politiet.

  • Mandag 29. juli kl. 16.37

    MC-fører død etter kollisjon med bil: – Forferdelig trist

    Det ble forsøkt livreddende førstehjelp på stedet, men livet stod ikke til å redde.

  • Mandag 29. juli kl. 16.34

    Konkurrent anklager Nidar for sjokoladekopiering

    Hval Sjokoladefabrikk går til Konkurransetilsynet for å komme tilbake i Coops smågodthyller og beskylder Coop-leverandør Nidar for sjokoladekopiering. Det er ikke store forskjeller mellom Hvals «Fargeplett» og Nidars «Spragleknas», to sjokoladebiter fylt med fargede sjokoladelinser. For like, mener Rune Forsberg, daglig leder i Hval Sjokoladefabrikk i Sandefjord. Og i forrige uke leverte han inn en klage til Konkurransetilsynet, melder E24. Forsberg mener at Nidar, da de tok over for Candyking som leverandør av smågodt til Coop i 2015, kastet ut Hval fra Coops smågodthyller. Hvals bestselger «Fargeplett» ble erstattet med Nidars egen «Spragleknas». Nå ber han Konkurransetilsynet gripe inn i den ni år gamle saken. – Dette er et perfekt eksempel på en liten aktør som blir dyttet bort av de store, sier Hval-sjefen. Elisabeth Aandstad Ekheim, kommunikasjonsdirektør i Orkla Confectionery & Snacks, som eier merkevaren Nidar, skriver i en epost til E24 at de ikke kjenner seg igjen i påstandene fra Hval, og at de ikke kan kommentere forhandlinger de har hatt med Coop. (NTB)

  • Mandag 29. juli kl. 16.33

    Formel 1-stjerne Carlos Sainz (29) klar for Williams

    Ferrari-føreren slutter seg til Williams fra og med neste sesong.

  • Mandag 29. juli kl. 16.29

    Mann kjørte ut i åker

    Politiet rykket mandag ettermiddag ut til en utforkjøring i Lånke i Stjørdal. Det var kun en person involvert. Fører av bilen, en mann i 30-årene har hatt uflaks da han var på vei ut av en parkeringsplass i lav hastighet. – Fører forsøkte å ta på seg bilbelte, og da han løfta blikket var han på tur ut i grøfta, forteller operasjonsleder i politiet, Øystein Sandhals Volden. – Det er ikke noen skader på bil og fører skal heller ikke være skadd. Kun noe havre som har blitt knekt, opplyser Volden.

  • Mandag 29. juli kl. 16.29

    Utforkjøring i Lånke

    Politiet rykket ut til en utforkjøring på Selbuvegen i Lånke i Stjørdal, mandag ettermiddag. Det opplyser politiet på X. Det var èn person involvert i utforkjøringen. – Det er ikke noen skader på bil og fører skal heller ikke være skadd, forteller operasjonsleder i politiet, Øystein Sandhals Volden. Bilen skal være ute av veien, og det er ikke noe som medfører trafikale problemer, opplyser Volden.

  • Mandag 29. juli kl. 16.23

    Helsemyndighetene i Gaza: Rammet av polioepidemi

    Det melder Reuters.

  • Mandag 29. juli kl. 16.18

    Maugesten, Sarpsborg: En ku står midt i veien

    På Maugesten i Sarpsborg står en ku i veien. Veien har 80-sone. – Det er ønskelig at bonden tar hånd om kua, melder politiet.

  • Mandag 29. juli kl. 16.18

    Ferjesamband mellom Bergen og Austevoll innstilt

    To avgangar på ferjesambandet Hufthamar-Krokeide, mellom Austevoll og Bergen, blir innstilte grunna driftsproblem. Det gjeld avgangane kl. 18.40 frå Hufthamar og kl. 19.25 frå Krokeide. Det melder Statens vegvesen.

  • Mandag 29. juli kl. 16.15

    Sammenstøt mellom trikk og personbil på Skøyen

    Nødetatene er på vei til Thune trikkestopp i Oslo, etter melding om sammenstøt mellom trikk og personbil. – Det vil skape trafikale utfordringer i området, melder politiet.

  • Mandag 29. juli kl. 16.15

    Sammenstøt mellom trikk og bil på Skøyen

    Nødetatene er på vei til Thune trikkestopp i Oslo, etter melding om sammenstøt mellom trikk og personbil. – Det vil skape trafikale utfordringer i området, melder politiet. Trikken er nå fjernet og bilberger er på vei for å hente bilen. Det er ikke meldt om noen personskade.

  • Mandag 29. juli kl. 16.11

    Fatland med godt resultat

    Fatland-konsernet omsatte for 6,1 milliarder kroner i 2023, som er en økning på 4,7 prosent sammenlignet med året før. Resultat før skatt endte på 215 millioner, mot 165 millioner året før. –Det viktigste for oss fremover er å styrke bedriften, og skape en attraktiv arbeidsplass for de ansatte, sier konsernsjef Vidar Fatland i en pressemelding.

  • Mandag 29. juli kl. 16.10

    Derfor blir vi lærere

    Hvis noen spør oss om det er verdt å studere i mange år for å bli lærer, er svaret vårt ja.

  • Mandag 29. juli kl. 15.58

    Var aggressiv mot kunde på Notodden

    Politiet måtte rykke ut etter melding om en utagerende person utenfor Coop i Kongsbergveien på Notodden. En mann i 40-årene har vært aggressiv mot en kunde på stedet. Han ble deretter lagt i bakken av vitnene, opplyser operasjonsleder i politiet. Mannen fremstår beruset og blir tatt med til arresten.

  • Mandag 29. juli kl. 15.58

    Utagerende person på Notodden

    Politiet har rykket ut etter melding om en utagerende person utenfor Coop i Kongsbergveien på Notodden. Det skal være kontroll på situasjonen, opplyser operasjonsleder.

  • Mandag 29. juli kl. 15.54

    Morskogtunnelen stengt grunnet brann i bil

    Tunnelen er stengt i nordgående retning grunnet brann i et kjøretøy. Det melder politiet på X. Nødetatene er på vei til stedet. Ingen personskader og brannen ser ut til å være slukket.

  • Mandag 29. juli kl. 15.54

    Morskogtunnelen stengt grunnet brann i kjøretøy

    Tunnelen er stengt i nordgående retning grunnet brann i et kjøretøy. Det melder politiet på X. Nødetatene er på vei til stedet. Brannen ser ut til å være slukket og det er ikke meldt om noen personskader.

  • Mandag 29. juli kl. 15.54

    Morskogtunnelen åpnet igjen etter brann i kjøretøy

    Bilen er ute av tunnelen og E6 nordgående er åpnet igjen etter at tunnelen ble stengt grunnet brann i et kjøretøy. Brannen ble raskt slukket og det er ikke meldt om noen personskader.

  • Mandag 29. juli kl. 15.54

    Morskogtunnelen åpnet igjen

    Bilen er ute av tunnelen og E6 nordgående er åpnet igjen etter at tunnelen ble stengt grunnet brann i et kjøretøy. Brannen ble raskt slukket og det er ikke meldt om noen personskader.

  • Mandag 29. juli kl. 15.51

    Frigir navn etter drukningsulykke i Vinje

    Det var 80 år gamle Kåre Harald Nygård som mista livet i drukningsulykka i Vågslidvatnet i Vinje i helga. Nygård var fra Dokka i Nordre Land kommune. Drukningsulykka skjedde i forbindelse med en fisketur, skriver politiet i en pressemelding.

  • Mandag 29. juli kl. 15.48

    Ulykke mellom to syklister i Sandefjord

    Nødetatene rykker ut etter melding om en ulykke mellom to syklister på Østerøya i Sandefjord. Det er så langt uavklart skadeomfang, melder politiet.

  • Mandag 29. juli kl. 15.48

    To syklister skadd etter uhell i Sandefjord

    Nødetatene har rykket ut etter melding om en ulykke på Østerøya i Sandefjord. Det ble først meldt om at det var ulykke mellom to syklister, men de har ikke kollidert med hverandre. Begge har falt i høy hastighet, opplyser politiet. De er begge kjørt i ambulanse til sykehus. De er ved bevissthet, men skadd og må undersøkes.

  • Mandag 29. juli kl. 15.48

    Knivangrep i Southport

  • Mandag 29. juli kl. 15.48

    Vogntog stanset på E6 – ett felt var stengt

    E6 Trondheim-Støren: Høyre felt sperret like før Kvål i retning Oppdal etter at et vogntog stansa mandag ettermiddag. Trafikken passerer i venstre felt. Klokken 15.46 har vogntoget kommet seg videre og veien er åpen i alle felt like før Kvål.

  • Mandag 29. juli kl. 15.42

    Jakter etter bil med politihelikopter på Romerike

    Politiet skriver på X at flere politipatruljer søker etter en svart Mercedes som ikke stanset for kontroll på Jessheim. Ifølge Romerikes Blad søker de etter bilen med politihelikopter. Politiet har avsluttet aktivt søk etter bilen, uten funn. Bileier blir anmeldt for forholdet.

  • Mandag 29. juli kl. 15.42

    Hailey Bieber: – Ikke supernær familien lenger

    Modellen og influenceren åpner opp om forholdet til sin kjente familie.

  • Mandag 29. juli kl. 15.34

    Nadal utslått av Djokovic i glohett mestermøte

    PARIS (VG) (Djokvic-Nadal 6–1, 6–4) Novak Djokovic (37) sendte Rafael Nadal (38) ut av singleturneringen i OL og hisset på seg publikum. Matchen kan ha vært den siste mellom de to tennislegendene.

  • Mandag 29. juli kl. 15.31

    Tesla hentet seg inn etter børsfall: Steg over 5 prosent

    Mandag startet optimistisk på Wall Street, men de toneangivende indeksene endte flatt ved børsstenging.

  • Mandag 29. juli kl. 15.31

    Oppgang på Wall Street: Tesla henter seg inn etter børsfall

    Mandag er det optimistisk stemning på Wall Street i forkant av at flere store teknologiselskaper publiserer sine kvartalsrapporter.

  • Mandag 29. juli kl. 15.31

    Oppgang på Wall Street: McDonald’s stiger etter resultatslipp

    Wall Street-investorene er optimistisk i forkant av at store teknologiselskaper publiserer sine kvartalsrapporter denne uken.

  • Mandag 29. juli kl. 15.30

    Varsler om nattestøy ved asfaltering i Trondheim

    Deler av Jarleveien på Lade i Trondheim skal freses og asfalteres på nattetid fra mandag 5. august til onsdag 7. august. Det skriver Adresseavisen. Arbeidet vil foregå fra krysset Jarleveien/Stiklestadveien og til krysset Jarleveien/Håkon Magnussons gate, i tidsrommet klokken 22.00 til 06.00. Under fresingen og asfalteringen vil det bli mye støy og noe støv. Det vil bli manuell dirigering og følge av ledebil i arbeidsområdet. – Vi ber trafikantene kjøre rolig forbi arbeidsområdet og utvise hensyn til de som jobber på vegen, skriver fylkeskommunen.

  • Mandag 29. juli kl. 15.26

    Brann i bil på Hamar

    Politiet melder at det har vært en brann i en bil i Ringgata på Hamar. Brannvesenet og politiet er på stedet og brannen er allerede slukket. Det er ikke opplysninger om personskade i forbindelse med hendelsen.

  • Mandag 29. juli kl. 15.23

    Taxisjåfør tiltalt for fyllekjøring og brudd på yrkestransportloven

    13. juli blåste en taxisjåfør 1,28 i promille etter å ha blitt kontrollert av politiet i Gamle Oslo. Det skriver Avisa Oslo. Mannen i 30-årene hadde heller ikke kjøreseddel for taxi. Dermed er han også tiltalt for brudd på yrkestransportloven for å ha kjørt persontransport mot betaling. Taxisjåføren må møte i Oslo tingrett i oktober.

  • Mandag 29. juli kl. 15.21

    Våler-drapet: Kvinne varetektsfengslet i tolv nye uker

    Den drapssiktede kvinnen i 50-årene er blitt varetektsfengslet i tolv nye uker. Geir-Arne Lervik ble drept i sitt eget hjem på Braskereidfoss i Våler den 7. april, og den siktede kvinnen har tilstått drapet. Han ble funnet med stikkskader. I fengslingskjennelsen står det at siden siste fengslingskjennelse er det avgitt en rettspsykiatrisk erklæring og en tilleggserklæring, men dette endrer ikke fengslingsspørsmålet. Hun har vært varetektsfengslet siden hun ble pågrepet. I forrige fengsling ble hun varetektsfengslet i åtte uker, og nå har altså politiet fått medhold for en periode på 12 uker. Aktor, forsvarer eller siktede var ikke tilstede og fengslingen foregikk som kontorforretning. NRK har forsøkt å få en kommentar fra forsvarer, men har foreløpig ikke lyktes med dette.

  • Mandag 29. juli kl. 15.18

    Falt ut av en båt

    To jenter er kommet opp på land, etter at de falt ut av båten de satt i. Politiet melder at de er våte, men ikke fysisk skadet. Ulykken skjedde på Langangsvannet i Arendal. Jentene får nå hjelp av en lege.

  • Mandag 29. juli kl. 15.16

    Nidar klaget inn av Hval

    Hval Sjokoladefabrikk går til Konkurransetilsynet for å komme tilbake i Coops smågodthyller og beskylder Coop-leverandør Nidar for sjokoladekopiering. Det er ikke store forskjeller mellom Hvals «Fargeplett» og Nidars «Spragleknas», to sjokoladebiter fylt med fargede sjokoladelinser. For like, mener Rune Forsberg, daglig leder i Hval Sjokoladefabrikk. Og i forrige uke leverte han inn en klage til Konkurransetilsynet, melder E24. Forsberg mener at Nidar, da de tok over for Candyking som leverandør av smågodt til Coop i 2015, kastet ut Hval fra Coops smågodthyller. Hvals bestselger «Fargeplett» ble erstattet med Nidars egen «Spragleknas». Nå ber han Konkurransetilsynet gripe inn i den ni år gamle saken. – Dette er et perfekt eksempel på en liten aktør som blir dyttet bort av de store, sier Hval-sjefen. Elisabeth Aandstad Ekheim, kommunikasjonsdirektør i Orkla Confectionery & Snacks, som eier merkevaren Nidar, skriver i en epost til E24 at de ikke kjenner seg igjen i påstandene fra Hval, og at de ikke kan kommentere forhandlinger de har hatt med Coop.

  • Mandag 29. juli kl. 14.58

    Svindlet til seg kjøretøy

    En 21-åring fra Agder er tiltalt for å ha svindlet til seg fem biler og to motorsykler på litt over en måned. Svindelen skal ha skjedd ved at 21-åringen viste selgerne falsk kvittering på innbetalt kjøpesum. I tillegg skal den unge mannen ha kjørt flere ganger i påvirket tilstand og utøvd vold og skadeverk. Lovbruddene skal ha skjedd i april og mai i år. Kjøretøyene den tiltalte svindlet til seg hadde til sammen en verdi på nesten 850.000 kroner.

  • Mandag 29. juli kl. 14.54

    Kåre Harald Nygård (80) døde i drukningsulykken i Vinje

    Det ble forsøkt hjerte- og lungeredning, men livet stod dessverre ikke til å redde.

  • Mandag 29. juli kl. 14.54

    16 førere bøtelagt i Kongsvinger

    Utrykningspolitiet gjennomførte mandag en fartskontroll langs Vestre Solørveg nord for Brandval i Kongsvinger kommune. 16 førere ble ilagt forenklede forelegg for å ha kjørt for fort. Den høyeste hastighet ble målt til 85 km/t i 60-sone, melder politiet i Innlandet.

  • Mandag 29. juli kl. 14.47

    Bil har kjørt i autovern på Grødem

    En bil har kjørt i autovernet på E39 ved Grødem i Stavanger. Det skal være to personer i bilen. Ulykken har skjedd i krysset ved Harestadvegen og Mekjarvikveien. Bilen skulle ut på E39 og overholdt ikke vikeplikten. En trailer som kom fra Byfjordtunnelen i retning Stavanger skubbet bilen opp på autovernet. Traileren kjørte videre. Politiet oppretter sak for brudd på vikeplikt, og en sak for plikter ved trafikkuhell. Trailer skulle ha stoppet jf Vtrl §12. Bilen er tauet bort, og veien er åpen.

  • Mandag 29. juli kl. 14.32

    Hval-sjef anklager Nidar for sjokoladekopiering

    Hval sjokoladefabrikks eier og daglige leder går til Konkurransetilsynet for å komme tilbake i smågodthyllene hos Coop. Han beskylder også Nidar for kopi av sjokoladebiten Fargeplett.

  • Mandag 29. juli kl. 14.30

    Forventer sterk prisvekst på boliger

    Kristiansand har så langt i år hatt tre prosent prisøkning. Det viser SR-Bank sin boligprognose. I løpet av det første halvåret har de fleste boliger solgt over prisantydning i Kristiansand og omegn. Antall usolgte boliger er høyere enn i fjor, men har sunket noe de siste månedene. – Vi ser også en relativt lav omsetningstid på gjennomsnittlig 42 dager, sammenlignet med utviklingen siden 2009, sier administrerende direktør i EiendomsMegler1 Laila Neverdahl. Det forventes at Kristiansand og omegn vil ha en spennende utvikling utover høsten.

  • Mandag 29. juli kl. 14.16

    Pågrepet for grov vold

    En mann i slutten av tenårene ble mandag pågrepet i forbindelse med en alvorlig voldsepisode i Notodden i helgen. Den fornærmede er en jevnaldrende mann som ble fraktet til sykehus i Oslo med hodeskader. Politiet ble varslet om voldsepisoden søndag kveld, men opplyser at den skal ha skjedd natten før. Politiet tror det har vært flere vitner til volden, men vet ikke hvorfor det gikk nærmere ett døgn før de ble varslet. Seksjonsleder for etterforskning i Øst-Telemark, Christian Algrøy-Vegheim sier til NRK at flere personer har status som vitner i saken. Det var et familiemedlem av den fornærmede som meldte fra til politiet. Politiet jobber nå med vitneavhør og med å få oversikt over hva som har skjedd. Algrøy-Vegheim sier det ikke er noe som tyder på at det har vært brukt våpen under voldsepisoden.

  • Mandag 29. juli kl. 14.08

    Minst åtte personer skadet i knivangrep i England

    Et vitne beskriver åstedet i kystbyen Southport som en skrekkfilm. Flere barn skal ha vært til stede da en mann gikk til angrep.

  • Mandag 29. juli kl. 14.06

    Røykutvikling i campingvogn på Bryne

    Ingen personer er skadd etter røykutvikling i en campingvogn på Bryne. Det har ikke vært brann, kun varmgang i et el-anlegg. Campingvognen står i nærheten av et bolighus. Det er ikke spredningsfare til nærliggende bygg, opplyser brannvesenet.

  • Mandag 29. juli kl. 13.58

    Ulykke med motorsykkel

    En person er ved bevissthet etter en motorsykkelulykke på Ivelandsveien i Iveland. Nødetater er på vei. Hendelsesforløp og skadeomfang er uavklart.

  • Mandag 29. juli kl. 13.55

    Kraftig røykutvikling fra bygård i Trondheim

    Like før klokken 14 mandag ettermiddag meldte politiet om kraftig røykutvikling fra 2. etasje i en Bygård på Buran i Trondheim. Brannvesenet har kontroll på brannen og det skal ikke være folk inne. – Vi fikk melding om en brann, og da vi kom hit så vi røyk fra vinduene i 2. etasje. Brannvesenet startet slukking med en gang, sier Erlend Schei i politiet. Det drives nå lufting på stedet. Klokken 16.29 opplyser politiet at de har avsluttet på stedet. De har tatt beslag i noe elektronikk, som trolig er årsaken til røykutviklingen. Politiet oppretter sak.

  • Mandag 29. juli kl. 13.55

    Røykutvikling fra bygård i Trondheim

    Politiet melder om røykutvikling fra en Bygård på Buran i Trondheim.

  • Mandag 29. juli kl. 13.50

    Kollisjon trikk og bil

    Nødetatene rykker ut til Byåsen i Trondheim hvor det har vært en kollisjon mellom trikk og en bil. En kvinne i 20-årene tas med til St. Olavs hospital med ambulanse, hun er ikke livstruende skadd. Bilen skal ha blitt truffet på siden og ble dratt 20 meter langs trikkeskinnen. Politiet gjør avhør og undersøkelser på stedet.

  • Mandag 29. juli kl. 13.45

    Tennis: Casper Ruud - Andrea Vavassori

    Sommer-OL 2024: 29. juli kl 13:30

  • Mandag 29. juli kl. 13.42

    Ringsaker: En traktor har veltet

    Politiet melder at en person er skadd i forbindelse med at en traktor har veltet. Nødetatene er på stedet. Personen er kjørt til sykehus.

  • Mandag 29. juli kl. 13.40

    TV 2: Svekket mistanke om at norsk kvinne ble drept i Strömstad

    Politiet mener det er mye som tyder på at kvinnen ikke ble utsatt for noe kriminelt.

  • Mandag 29. juli kl. 13.37

    TV 2: Drapsmistanke etter dødsfall i Strömstad svekket

    Mistanken om at kvinnen som ble funnet død på en campingplass i Strömstad i forrige uke er svekket. Det opplyser svensk politi til TV 2. – Det er for tidlig å konkludere, men det er mye som tyder på at vi ikke står overfor en forbrytelse, sier etterforskningsleder Morgan Svensson til kanalen.

  • Mandag 29. juli kl. 13.36

    Strömstad-dødsfallet: Mistanke om drap svekket

    Torsdag ble en norsk kvinne i 40-årene fraktet til et sykehus i Norge med luftambulanse fra Strömstad, etter melding om at kvinnen var rammet av sykdom. Livet stod ikke til å redde. Politiet i Sverige etterforsker dødsfallet som et mulig drap, men nå melder TV 2 at mistanken for drap er svekket. – Det er for tidlig å konkludere, men det er mye som tyder på at vi ikke står overfor en forbrytelse, sier etterforskningsleder Morgan Svensson til TV 2 mandag formiddag. De venter fortsatt på en midlertidig obduksjonsrapport, som de håper vil være klar mot slutten av uken.

  • Mandag 29. juli kl. 13.30

    Disse fire kjemper om milliardprosjektet på E6

    Statens vegvesen har godkjent fire aktører til konkurransen om å få bygge ny E6 mellom Megården og Sommerset i Sørfold. Det melder de i en pressemelding. Selskapene som er godkjent til å gi tilbud på prosjektet er: * AF Gruppen * Arbeidsfellesskapet Implenia – Bertelsen & Garpestad * Arbeidsfellesskapet LNS AS – RISA – OHLA * Skanska – For oss som oppdragsgiver er det svært betryggende å ha med fire solide aktører inn i anbudskonkurransen. De har alle erfaringen og kompetansen som skal til for å gjennomføre en så stor og krevende utbygging, sier prosjektsjef i prosjekt Salten, Steinar Livik i Statens vegvesen. Totalt skal det bygges rundt 21,5 kilometer mellom Megården og Sommerset. Det skal bygges tre tunneler på til sammen 13,8 km. Prosjektet er første delstrekning på strekningen E6 Megården-Mørsvikbotn. Hele prosjektet er omtrent 45 kilometer. Ifølge Statens vegvesen er planen å inngå kontrakt med en av de fire tidlig i 2025 med byggestart samme vår. Åpningen av veien er ventet til 2031.

  • Mandag 29. juli kl. 13.26

    E10-tunnel var stengt

    Raftsundtunnelen på E10 i Hadsel er stengt på grunn av gjenstander i veien, melder NRK Trafikk. Tunnelen åpnet opp for trafikk i 13.15-tiden.

  • Mandag 29. juli kl. 13.26

    E10-tunnel stengt

    Raftsundtunnelen på E10 i Hadsel er stengt på grunn av gjenstander i veien, melder NRK Trafikk. Entreprenør er på vei til stedet.

  • Mandag 29. juli kl. 13.23

    Krever 900.000 fra oppdrettsgigant etter laksedød i Nordland

    Mattilsynet vil straffe oppdrettsselskapet Mowi med en bot på 900.000 kroner. Det skjer etter en hendelse ved Brattholmen i Nordland hvor mange oppdrettslaks døde i 2022, skriver Avisa Nordland. Det var iLaks.no som omtalte saken først. Mowi har klaget på vedtaket fra Mattilsynet og ønsker ikke å kommentere saken overfor nettstedet. Klagesaksenheten i Mattilsynet har derimot opprettholdt vedtaket og mener Hendelsen skjedde i merd 8 ved Brattholmen 2. august 2022. Ifølge iLaks.no mener Havarikommisjonen at oppdrettslaksen døde av for lite oksygen på grunn av en «svært grodd not». Utilstrekkelig opplæring og høyt arbeidspres kombinert med ferieavvikling skal også ha vært en faktor, mener kommisjonen.

  • Mandag 29. juli kl. 13.23

    Millionene rullet inn for Emma Steinbakken i 2023

    Gikk fra underskudd i 2022 til solid overskudd i 2023 – og tok ut millionutbytte.

  • Mandag 29. juli kl. 13.19

    Sjåfør tiltalt etter dødsulykke

    Fredag 5. august 2022 omkom en motorsyklist på Karmøy. Ulykken skjedde da motorsyklisten og en personbil kolliderte litt før klokka 18. I tiltalebeslutningen er han tiltalt for å ha brutt vegtrafikkloven § 31 første ledd, jf. § 3 for å ha overtrådt bestemmelsen om at enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom i trafikken. I forbindelse med avkjøring til rasteplass på venstre side av kjørebanen rettet ikke sjåføren av bilen tilstrekkelig oppmerksomhet mot trafikken bak seg. Bilen kolliderte med motorsykkelen i motgående kjørefelt med den følge at motorsykkelen fikk sleng. Motorsyklisten ble kastet av motorsykkelen og traff en lyktestople. Motorsyklisten døde av skadene.

  • Mandag 29. juli kl. 13.18

    Kystvakta oppsøker russisk tankbåt

    Den russiske kjemikalietankaren Vladimir Rusanov har ligge i ro vest for NATO-radaren på Kvalheim. Det melder Fjordenes Tidende. Kystvaktskipet KV Bison har no gått til staden. Forsvaret opplyser til avisa at kystvakta er på plass i tilfelle skipet treng assistanse. Den russiske tankbåten er ifølgje Marine Traffic på veg frå Svetly til Murmansk.

  • Mandag 29. juli kl. 13.07

    Dro inn rekordbeløp

    Marvel-filmen «Deadpool & Wolverine» trakk publikum til kinosaler over hele verden denne helgen.

  • Mandag 29. juli kl. 13.06

    Nikolai Astrups familieselskap dro inn 224 millioner kroner

    Oppgangen holder seg for familieselskapet til Høyre-politikeren, til tross for inntektsnedgang

  • Mandag 29. juli kl. 13.00

    Fløyet til sykehus etter sykkelulykke i Tinn

    En syklist er fløyet til sykehus etter en ulykke ved Kalhovd i Tinn kommune. En luftambulanse ble sendt til stedet etter at nødetatene fikk melding om at syklisten hadde falt og skadet seg. Syklisten har vært bevisst, opplyser Sør-Øst politidistrikt. Personen blir fraktet til Ullevål sykehus for undersøkelser og behandling.

  • Mandag 29. juli kl. 13.00

    Til sykehus etter sykkelulykke i Tinn

    En syklist er fløyet til sykehus etter en ulykke ved Kalhovd i Tinn kommune. En luftambulanse ble sendt til stedet etter at nødetatene fikk melding om at syklisten hadde falt og skadet seg. Syklisten har vært bevisst, opplyser Sør-Øst politidistrikt. Personen blir fraktet til Ullevål sykehus for undersøkelser og behandling.

  • Mandag 29. juli kl. 13.00

    Sykkelulykke i Tinn

    Nødetatene har fått melding om at en syklist har falt og skadet seg i Tinn kommune. En luftambulanse er på vei til stedet, opplyser Sør-Øst politidistrikt.

  • Mandag 29. juli kl. 12.49

    Hærverk på padelbane

    Flere glassruter er knust på padelbanen på Hånes i Kristiansand. Hånes Idrettsforening drifter banen og de anslår at kostnadene vil komme på over 100.000 kroner. Forholdet er anmeldt.

  • Mandag 29. juli kl. 12.46

    Dette er de svenske gjengene som har inntatt Norge

    De smugler narkotika, er koblet til kidnappinger og er villige til å bruke vold. Slik opererer svenske gjenger i Norge.

  • Mandag 29. juli kl. 12.46

    MC-ulykke ved Snåsavatnet

    Nødetatene rykker ut etter melding om en MC-ulykke på FV 763 ved Snåsavatnet, Horjemsbukta. En MC med to personer, en mann og en kvinne i 50-årene, har veltet. Begge er våkne og ikke alvorlig skadd. De kjøres til legekontoret i Snåsa. Føreren forklarer at årsaken til velten kan ha vært en punktering under kjøringen.

  • Mandag 29. juli kl. 12.30

    Mann i 40-årene mistenkes for ruskjøring

    En mann i 40-årene mistenkes for ruskjøring etter å ha blitt stoppet i en trafikkontroll i Fauske. Mannen er fremstilt for bevissikring og har fått førerkortet beslaglagt av politiet.

  • Mandag 29. juli kl. 12.26

    Russiske medier: Passasjertog har sporet av i Volgograd

    Over 20 personer er skadet, melder TASS.

  • Mandag 29. juli kl. 12.26

    Russiske medier: Passasjertog har sporet av i Volgograd - skal være personsskader

    Opp mot 100 personer kan være skadet, ifølge Interfax.

  • Mandag 29. juli kl. 12.22

    Fødselshjelp mot alles vilje?

    Vi som jobber med fødsler er avhengig av at du stoler på at valgene vi tar er til ditt og barnets beste.

  • Mandag 29. juli kl. 12.20

    Tenåring alvorlig skadet i voldshendelse i Notodden

    En mann i slutten av tenårene er ifølge politiet alvorlig skadet etter en voldshendelse i Notodden kommune natt til søndag. Flere menn i samme aldersgruppe skal ha vært involvert i hendelsen på en privat adresse, skriver Telen. Den skadede mannen ble kjørt til Ullevål sykehus i Oslo for behandling. – Den fornærmede mannen framstår alvorlig skadet, men vi har ikke fått bekreftet selve skadeomfanget, opplyser etterforskningsleder Christian Algrøy-Vegheim til Telen. Politiet kan ikke si noe om hendelsesforløpet nå. Etterforskerne jobber nå blant annet med å avhøre de som var til stede da hendelsen fant sted. (©NTB)

  • Mandag 29. juli kl. 12.20

    Tunsbergtunnelen på Voss er stengt

    Tunsbergtunnelen på riksvei 13 på Voss er stengt på grunn av bilberging, opplyser Vegtrafikksentralen.

  • Mandag 29. juli kl. 12.20

    Tunsbergtunnelen på Voss er åpnet igjen

    Tunsbergtunnelen på riksvei 13 på Voss ble stengt på grunn av bilberging. Klokken 12.55 opplyser Vegtrafikksentralen at tunnelen er åpen igjen.

  • Mandag 29. juli kl. 12.13

    Rønningen og Næss på 11. plass

    Mandagens seilekonkurranser i brettseiling og 49er ble utsatt flere ganger grunnet vind. Men til slutt fikk arrangøren konkurransen i gang. Etter fire regattaer ligger norske Marie Rønningen og Helene Næss på 11. plass. Også brettseiling skal etter planen arrangeres tirsdag. Der skal Mina Mobekk delta. Mobekk er i forkant av OL rangert som nummer fire på verdensrangeringen. Samtidig er det besluttet at mandagens konkurranser i laser (dinghy) og nacra (multihull) ikke blir noe av mandag.

  • Mandag 29. juli kl. 12.08

    Taus om konflikten: – Det tar vi etter OL

    Kristian Blummenfelt (30) har hatt minimalt med kontakt med landslaget før OL. – Vemodig, sier landslagstreneren om bruddet og uenighetene.

  • Mandag 29. juli kl. 11.53

    Tiltak etter drukningsulykke

    Gjerstad kommune er nesten i mål med tiltak etter den tragiske drukningsulykken der en tenåring mistet livet i elva ved Sandåkerhølen for halvannen uke siden. –Det er kommet opp midlertidige skilt og synlige kasteliner på plassen, og store, tydelige skilt på flere språk er bestilt, sier ordfører Steinar Pedersen i Gjerstad kommune til NRK.

  • Mandag 29. juli kl. 11.52

    Ingen finale på Christiansen og Jøntvedt

    Finalehåpet er ute for svømmerne Henrik Christiansen (27) og Jon Jøntvedt (21) på 800 meter fri. I kvalifiseringen lå nordmennene hele tiden et stykke bak kvarteten i tet, og klarte aldri å hente inn forspranget. Til slutt endte de på henholdsvis 5. og 6. plass i sitt heat. Etter to av fire heat ligger nordmennene foreløpig på en henholdsvis 9. og 10. plass, og er med det ikke blant de åtte som tar seg til tirsdagens finale. 20 år gamle Zalan Sarkany fra Ungarn vant heatet på tiden 7:44.59. Østerrikeren Felix Auböck vant det første heatet med tiden 7:48.49. Christiansen har den norske rekorden på distansen med tiden 7:25.78 fra stevne i 2020. Finalen arrangeres tirsdag kveld.

  • Mandag 29. juli kl. 11.50

    Motorsykkel har veltet

    Nødetatene er på Sandmoen etter at en motorsykkel har veltet og kjørt av veien. Føreren fremstår ifølge politiet som lettere skadet og er ved bevissthet. Hendelsen skal ha skjedd på en avkjøringsrampe fra E6 til Sandmoen i nordgående felt. Føreren av MC-en blir kjørt til legevakt av ambulanse. Vedkommende har ifølge politiet måtte gjøre en unnamanøver i rundkjøringen på grunn av et annet kjøretøy. Politiet oppretter sak.

  • Mandag 29. juli kl. 11.49

    NRK-profilen tar pause fra skjermen

    Rima Iraki forlater NRK midlertidig.

  • Mandag 29. juli kl. 11.48

    Tiltalt for bedrageri mot over 5000 personer

    To menn må i oktober møte i Trøndelag tingrett, tiltalt for grovt bedrageri for over 26 millioner kroner. Til sammen over 5000 personer er fornærmet i saken. Ifølge tiltalen skal de ha startet flere nettbutikker og solgt forskjellige varer uten at de hadde disse varene eller ikke hadde til hensikt å sørge for at kundene fikk det de hadde kjøpt. Påtalemyndigheten mener de har lurt folk til å blant annet kjøpe elektriske sykler, elektriske sparkesykler, robotstøvsuger og andre varer som ikke eksisterte. Advokat Christian Klem Johansen er forsvarer for den ene av de tiltalte. – Han erkjenner ikke straffskyld, og er klar og tydelig på at han ikke kjenner seg igjen i anklagene han har fått rettet mot seg. Han er glad for at saken omsider kommer opp, og han vil forklare seg for retten når den tid kommer, sier Johansen til NTB. (NTB/NRK)

  • Mandag 29. juli kl. 11.43

    Siste Paralympics-uttak ferdig – sender trøndersk dressurrytter

    Det siste Paralympics-uttaket er nå unnagjort. Dressurrytteren Anita Hennie Johnsen fra Trøndelag Hestesportsklubb skal sammen med Christina Marcussen representere Norge under Paralympics. Totalt 18 utøvere er tatt ut til Paralympics i Paris. Birgit Skarstein (roing) fra Trøndelag er blant de største profilene. Paralympics avholdes fra 28. august til 8. september.

  • Mandag 29. juli kl. 11.41

    «Skolelyset» Sunniva sluttet – for å nå OL-drømmen

    Sunniva Hofstad (20) går for OL-gull. Bokseren tror valget om å slutte på skolen – til tross for veldig gode karakterer – har vært avgjørende.

  • Mandag 29. juli kl. 11.38

    Mann tiltalt etter trusler og våpenfunn i Oslo

    En 54 år gammel mann fra Søndre Nordstrand i Oslo er tiltalt etter en episode der han truet en nabo med sverd i fjor. Det skriver Avisa Oslo. Naboen hadde klaget på høy musikk, da 54-åringen skal ha trukket frem et sverd og uttalt «Ønsker du trøbbel, kom deg vekk». Da politiet ble tilkalt og tok seg inn i huset hans, fant de en revolver, to hagler, en rifle, en pistol og 500 patroner til våpnene. I tillegg til dette ble det beslaglagt fem sverd, seks macheter, en sabel, en øks og to kniver. Mannen er tiltalt for trusler, uforsiktig omgang med skytevåpen og skarp ammunisjon, samt brudd på våpenloven. Han må møte i Oslo tingrett 10. oktober.

  • Mandag 29. juli kl. 11.32

    Joe Biden legger fram plan for reform av USAs høyesterett

    President Joe Biden vil innføre en grense for hvor lenge dommere kan sitte i høyesterett.

  • Mandag 29. juli kl. 11.30

    Tiltalt for å ikke ha møtt opp til førstegangstjeneste

    En ung mann fra Indre Østfold er tiltalt for å ha unnlatt å møte opp til militær førstegangstjeneste i august i fjor. Ifølge tiltalen droppet den unge mannen å møte opp til førstegangstjeneste på Sessvollmoen ved Gardermoen, til tross for at han hadde blitt innkalt og ikke hadde noen gyldig grunn til å ikke møte. Smaalenenes Avis omtalte tiltalen først.

  • Mandag 29. juli kl. 11.27

    Tar over Overhalla Hus etter konkurs

    Steinkjer Eiendom AS og E.A. Smith AS i Trondheim overtar Overhalla Hus etter at selskapet gikk konkurs tidligere i sommer. Trønder-Avisa skriver at produksjonen i Overhalla vil bli en del av firmaet Smith Byggesystemer. Da de meldte oppbud sa styreleder og administrerende direktør i Overhalla Gruppen, Arnt Ove Amdal, at dette var en tung beslutning som har tvunget seg frem i et krevende marked. – De siste seks årene har boligmarkedet i vårt nedslagsfelt fra Trøndelag og nordover, falt med hele 75 prosent. Ordretilgangen har vært og vil fortsette å være for liten til at eiere og styret kan gå god for videre drift av selskapet, sa han den gang.

  • Mandag 29. juli kl. 11.16

    Frontkollisjon i Bjørnafjorden

    Det har vært en frontkollisjon mellom en personbil og en lastebil på Korsavegen i Hagavik i Bjørnafjorden kommune. To personer er involvert i ulykken. – Det er ikke meldt om alvorlig personskade, opplyser Jørgen Ommedal i politiet. Korsavegen er helt stengt inntil videre. Politiet er på stedet.

  • Mandag 29. juli kl. 11.11

    E18 stengt på grunn av dyr i vegen

    E18 har vore stengt mellom Larvik og Sandefjord. Årsaka er at eit forvilla seg ut i vegen. Vegen er no opna igjen.

  • Mandag 29. juli kl. 11.09

    En tredje sau tatt av ulv i Dalane

    Før helga ble det bekreftet at to sauer var tatt av ulven som er observert flere steder i Dalane. I natt ble ulven observert i nærheten av Krossmoen i Egersund, og nå kan rovvilt-kontakt i Statens naturoppsyn, Øyvind Nesheim, mest sannsynlig si at en tredje sau er tatt av ulven. – Alt tyder på at det er ulven som har tatt den tredje sauen også, sier han til NRK. Den tredje sauen er tatt hos bonde Torstein Omdal ved Åmdal i Eigersund natt til søndag. Leder av skadefellingslaget for rovdyr i Rogaland, Arve Aarhus, sier at skadefellingslaget var ute og lette etter ulven i natt, uten hell. – Vi var der ikke så lenge etterpå, men den har ikke vist seg senere på den plassen, sier han. De ønsker fortsatt tips om folk som har sett ulven.

  • Mandag 29. juli kl. 11.03

    Elger stengte E6 i Sarpsborg

    E6 var sperret i begge retninger etter at to ubudne gjester tok seg inn.

  • Mandag 29. juli kl. 11.02

    Mann i 50-åra fra Innlandet omkom i ulykken på Osensjøen

    Mannen falt over bord under en fisketur på Osensjøen i Åmot. – To personer var på fisketur da en mann falt over bord og druknet, sier operasjonsleder Christian Svarstad i Innlandet politidistrikt til NTB. Politiet fikk melding om hendelsen like før klokken 10 søndag formiddag. Det var personen som var i følge med mannen, som først varslet nødetatene. Rundt to timer senere ble den savnede funnet død i vannet av en luftambulanse. – Mannen er i 50-årene og fra Innlandet, opplyser Svarstad. Ulykken skjedde ved Nordre Osen i nordenden av sjøen, som ligger i kommunene Åmot og Trysil.

  • Mandag 29. juli kl. 10.56

    To elger stengte E6 i Sarpsborg

    To elger forvillet seg inn på E6 i Sarpsborg mellom Ingedalskrysset og Solbergkrysset mandag formiddag. Det førte til at veien ble stengt en kort periode. Politiet og viltnemnda var raskt på stedet. Klokken 11.14 melder politiet at elgene har kommet seg utenfor gjerdet, og at veien igjen er åpen for trafikk.

  • Mandag 29. juli kl. 10.56

    Stenger E6 i Sarpsborg på grunn av elg

    E6 i Sarpsborg mellom Ingedalkrysset og Solbergkrysset blir kortvarig stengt i begge retninger på grunn av to elg innenfor viltgjerdet. Det melder vegtrafikksentralen. Politiet og viltnemda er på stedet.

  • Mandag 29. juli kl. 10.55

    Innbrudd i bolig

    Det har vært innbrudd og tyveri i en bolig i Birkeland sentrum, melder politiet i Agder. Politiet har vært på stedet og foretatt åstedsundersøkelser.

  • Mandag 29. juli kl. 10.53

    Halvt franske Blonz har kjæresten i ryggen: – Gøy

    Det er godt å få støtte fra kjæresten i OL.

  • Mandag 29. juli kl. 10.45

    Kjørte beruset uten førerkort

    En mann i 30-årene, blåste over lovlig verdi i alkometer, og hadde heller ikke gyldig førerkort, da han ble stoppet for kontroll av politiet i Kvernevikveien i Stavanger. Han ble kjørt til legevakt for å avgi blodprøve, og politiet oppretter sak.

  • Mandag 29. juli kl. 10.42

    Båt etter ulykke ligger fortsatt under vann

    Båten etter ulykken i Tvedestrand fredag er ikke hentet opp, og ligger fremdeles på ti meters dyp ved Askerøy i Tvedestrand. – Båten er ikke hentet opp, men vi har plan om gjennomføring av det, sier etterforskningsleder Erling Solberg ved Holt politidistrikt. En 23 år gammel mann ble funnet omkommet etter båtulykken. Politiet har snakket med flere vitner i saken og har flere vitner de vil kontakte fortløpende. – Hvis noen har vært direkte vitne til hendelsen ønsker politiet å komme i kontakt med dem, sier Solberg.

  • Mandag 29. juli kl. 10.34

    Rykker ut til pipebrann i Trondheim

    Brannvesenet rykker ut til en pipebrann på Dora i Trondheim.

  • Mandag 29. juli kl. 10.34

    Rykker ut til brann i Kjeldsberg Kaffebrenneri i Trondheim

    Brannvesenet rykker ut med flere enheter til en pipebrann hos Kjeldsberg kaffebrenneri, på Dora i Trondheim. – Brannen er større enn først antatt, fare for spredning, skriver politiets operasjonsleder Ole Petter Hollingen.

  • Mandag 29. juli kl. 10.28

    Sportssjefen svarer etter krass Svela-kritikk

    Friidrettsforbundets sportssjef forklarer hvorfor Filip Ingebrigtsen fikk akkreditering og ikke Per Svela.

  • Mandag 29. juli kl. 10.23

    Arbeidsutstyr stjålet i Horten

    Politiet har gjort undersøkelser etter et brakkeinnbrudd på Skoppum i Horten kommune. Det er blant annet stjålet hørselvern og hodelykter fra skap på stedet, opplyser Sør-Øst politidistrikt.

  • Mandag 29. juli kl. 10.06

    Tatt med armbrøst på Svinesund

    En nederlender ble i går ettermiddag 10 000 kroner fattigere, etter at han ble stoppet av tollerne på Svinesund. Mannen som er i trettiåra, driver med hobbyskyting, og hadde armbrøst og piler med i bilen. Men armbrøst er ikke noe man har lov til å ta med seg på tur til Norge. Det ble beslaglagt og han fikk et forelegg på 10 000 kroner, opplyser tollen på Svinesund.

  • Mandag 29. juli kl. 10.04

    Glaskartunnelen er åpen igjen

    Glaskartunnelen i Åsane ble stengt i nordgående retning på grunn av planker, melder Vegtrafikksentralen. Entreprenør er har nå ryddet opp, og tunnelen er åpen igjen.

  • Mandag 29. juli kl. 9.55

    SR-Bank oppjusterer prognosene for boligmarkedet

    Analytikerne i SR-Bank er mer optimistisk på boligmarkedet nå enn for et halvt år siden. Gjennomsnittsprisen skal opp 3 prosent i år, spår banken.

  • Mandag 29. juli kl. 9.53

    Selena Gomez slår tilbake: – La meg være i fred

    Popstjernen avviser spekulasjoner om omfattende kosmetiske inngrep.

  • Mandag 29. juli kl. 9.51

    Patrick Thoresen slutter i Storhamar Hockey

    Patrick Thoresen slutter i Storhamar hockey. Det melder Storhamar hockey. 40-åringen, som var kaptein på laget, slutter ikke som ishockey-spiller, men han går nå fra Storhamar hockey og til den svenske klubben Djurgården, som han har spilt for før. Ifølge klubben har Thoresen spilt 401 kamper for Storhamar over ni sesonger siden debuten helt tilbake i 1999.

  • Mandag 29. juli kl. 9.45

    Duestad endte sist i OL-finalen

    Jeanette Hegg Duestad jaktet sin første OL-medalje i skyting, men 25-åringen fikk det ikke til å stemme i finalen på 10 meter luftrifle og endte helt sist. – Akkurat plasseringen er jeg ikke helt fornøyd med, men jeg er veldig fornøyd med jobben jeg gjør, sier Hegg Duestad til NRK. – Så det er ikke fiasko? – Nei, det får være deres ord. – Man kan ikke være fornøyd med åttendeplass i OL. Hun starter rett og slett for dårlig og kommer på defensiven, sier NRK-ekspert Ola Lunde. Gullet gikk til Ban Hyojin fra Sør-Korea. 16-åringen ble med det tidenes yngste OL-vinner i skyting. Ban tok gullet etter en dramatisk omskyting mot kinesiske Huang Yuting. Begge tangerte den olympiske rekorden på 251,8 poeng. I omskytingen fikk Ban 10,4 poeng, mens Huang fikk 10,3. Bronsen gikk til sveitsiske Audrey Gogniat. Hegg Duestad åpnet finalen med 9,9, 10,1 og 9,9 poeng på de tre første skuddene. – Jeg kommer bitte litt skjevt ut. Det er ikke dårlige skudd heller. Det er litt for tynt og litt for lite i midten, sier Hegg Duestad. – Det er høy puls i en slik finale så skuddene går av på litt feil sted i pulsslagene i de første skuddene, sier rifleskytternes landslagstrener Espen Berg-Knutsen til NRK. Til tross for bedre skyting etter hvert, klarte ikke Hegg Duestad å klatre opp fra sisteplassen. Etter 12 skudd røk Hegg Duestad ut med 124,1 poeng, 0,8 poeng bak indiske Ramita Ramita på syvendeplassen. I Tokyo-OL for tre år siden kom Hegg Duestad på fjerdeplass i både 10 meter luftrifle og 50 meter rifle. Før OL i Paris var 50 meter rifle den antatt beste medaljemuligheten for den norske kvinnen. Der er det kvalifisering torsdag og finale fredag.

  • Mandag 29. juli kl. 9.42

    Duestad skuffet i OL-finalen – røk ut først: – Kan ikke be om så mye mer

    Jeanette Hegg Duestad (25) skjøt seg bort i OL-finalen. 16 år gamle Hyojin Ban tok gullmedaljen, og ble historisk.

  • Mandag 29. juli kl. 9.36

    Fibernett sabotert i flere deler av Frankrike, sier politiet

    Frankrike er rammet av nok et sabotasjeangrep.

  • Mandag 29. juli kl. 9.36

    Kamala Harris samlet inn 2,2 milliarder kroner på én uke

    Valgkampen til USAs visepresident Kamala Harris samlet inn 200 millioner dollar i løpet av uken som gikk etter at Joe Biden trakk seg som presidentkandidat.

  • Mandag 29. juli kl. 9.33

    Melding om brann på Stauper

    Nødetatene rykket ut da det ble meldt om en brann på Stauper, som ligger mellom Tjøme og Sandefjord. Det er observert røyk, men den stammer muligens fra et bål på Tjøme, opplyser politiet.

  • Mandag 29. juli kl. 9.32

    – Noen gjør alt for et bra bilde

    Adam har sommerjobb på Lofotens mest populære fjell. Hans viktigste oppgave er å hindre turister i å ta dumme valg.

  • Mandag 29. juli kl. 9.32

    Hergeirsson innrømmer taktisk spill om Henny Reistad

    Landslagssjefen medgir at det aldri var aktuelt å bruke Henny Reistad i OL-åpningen mot Sverige.

  • Mandag 29. juli kl. 9.19

    Vannet lukter og smaker vondt

    Folk i Oslo som ble bedt om å koke vannet forrige helg klager over at vannet nå lukter og smaker vondt. Det skjer på grunn av klorbehandlingen, opplyser Vann og avløpsetaten i Oslo. Vannet er ikke farlig å få i seg. For å få vekk smaken og lukten kan vannet kokes. Smaken og lukteproblemet kan vare i noen uker, i beste fall er det over i løpet av uka, ifølge etaten.

  • Mandag 29. juli kl. 9.16

    Nord-Odal-drapet: Politiet ber om fire nye uker i varetekt

    Politiet ber om at mannen som er siktet for drapet på Bård André Spildrejorde (44), blir varetektsfengslet i fire nye uker med brev- og besøksforbud.

  • Mandag 29. juli kl. 9.15

    Nord-Odal-drapet: Politiet ber om fire nye uker i varetekt

    Politiet ber om at mannen som er siktet for drapet på Bård André Spildrejorde (44), blir varetektsfengslet i fire nye uker med brev- og besøksforbud. – Det er flere etterforskningsskritt som gjenstår i saken. Vi begrunner behovet for varetektsfengsling med at det er fare for bevisforspillelse, sier politiadvokat Mali Kjær-Græsdal i Innlandet politidistrikt til NTB. Mannen i 50-årene ble pågrepet den 10. april og er siktet for drap eller medvirkning til drap. Spildrejorde ble funnet drept med skuddskader i en fritidsbolig 14. mars. Han nekter straffskyld og har gjennom sin forsvarer, advokat John Christian Elden, nektet kjennskap til noen konflikt med avdøde. (NTB)

  • Mandag 29. juli kl. 9.00

    Oppgang på Oslo Børs

    Shipping-aksjer leder an oppturen på Oslo Børs.

  • Mandag 29. juli kl. 9.00

    Oppgang på Oslo Børs: Rederi-aksje opp over 6 prosent

    Shipping-aksjer ledet an oppturen på Oslo Børs.

  • Mandag 29. juli kl. 8.51

    Mange beslag på Torp

    Tollerne på Torp Sandefjord lufthavn har registrert 128 saker siden 1. juni. 102 saker er avgjort med forenklede forelegg, mens 26 av sakene er sendt videre til politiet, skriver Tønsbergs Blad. Sakene som er sendt til politiet handler blant annet om smugling av penger, alkohol og narkotika.

  • Mandag 29. juli kl. 8.43

    Mer optimistisk boligmarked

    Analytikerne i SR-Bank er mer optimistisk på boligmarkedet nå enn for et halvt år siden. Gjennomsnittsprisen skal opp 3 prosent i år, spår banken, ifølge NTB. Samlet sett venter SR-Bank nå en vekst i boligprisene på 3 prosent i Norge i 2024. Det er 2 prosentpoeng over forventningene banken tilkjennega i februar, ifølge TV 2. Svært lav boligbyggeaktivitet, sterk økonomisk utvikling i Norge og ventet solid reallønnsvekst i år kommer til å trekke prisutviklingen oppover, ifølge sjeføkonom Kyrre M. Knudsen. Aller høyest blir veksten i Stavanger med 6 prosent. Oslo ventes å få en prisvekst på 4 prosent i 2024, mens Kristiansand spås en prisvekst på 5 prosent og Bergen en prisvekst på 4 prosent. Knudsen venter likevel en noe svakere høst enn normalt, blant annet fordi renta allerede er høy og at den siste kronesvekkelsen kan føre til at rentenivået forblir høyt lengre enn antatt. I verste fall står overfor en ny renteøkning. (©NTB)

  • Mandag 29. juli kl. 8.24

    Krisesenter stenger dørene i to uker

    Sør-Helgeland krisesenter er midlertidig stengt, melder Bindal kommune på sine nettsider. Senteret holder stengt frem til mandag 12. august. – I perioden vil Helgeland krisesenter i Mosjøen ivareta innbyggernes behov for krisesentertjenester, skriver kommunen.

  • Mandag 29. juli kl. 8.19

    Innstilt fergesamband

    Torghatten Nord melder at MF «tTranøy» med avgang fra Moskenes klokken 09.00 er innstilt grunnet mannskapsmangel. Fergen gjenopptar ruten med avgang fra Bodø klokken 13.30 i dag. Samtlige andre fartøy i ruten går som normalt.

  • Mandag 29. juli kl. 8.19

    Innstiller fergeavgang mellom Bodø og Lofoten

    Torghatten Nord melder at MF «Tranøy» med avgang fra Moskenes klokken 09.00 er innstilt grunnet mannskapsmangel. Fergen gjenopptar ruten med avgang fra Bodø klokken 13.30 i dag. Samtlige andre fartøy i ruten går som normalt.

  • Mandag 29. juli kl. 8.10

    Slukket brann i bil

    Brann i bil ved Egsveien i Kristiansand er slukket, melder politiet. Det ble meldt om brannen like over klokken åtte, mandag. Det var en person i bilen da det begynte å brenne. Vedkommende er uskadet. Trafikken flyter fint forbi på stedet.

  • Mandag 29. juli kl. 8.06

    Kvensjø uenig med eget parti – vil ikke fjerne gratisferger

    Gratisferger har ført til ekstra trafikk og kø på flere av fergesambandene i Nordland denne sommeren. I helga gikk medlem av transportkomiteen på Stortinget Liv Kari Eskeland (H) ut og krevde at samferdselsministeren kom på banen. Hun tok også til ordet for å fjerne gratisfergene. Høyre-politiker og fylkesråd for samferdsel i Nordland, Marianne Dobak Kvensjø, fastslår at hun står på fylkesrådets linje og vil beholde gratisfergene. – I Nordland er vi fire partier som har dannet en fylkesregjering. Hvor vi også regjerer på en politisk plattform hvor vi er positive til gratisferger, sier hun til NRK. Hun legger til at de likevel ser utfordringene med gratisfergene. – Både med at gratisferger har gitt økt etterspørsel. Vi ser også at fergekøene vokser, først og fremst med turister, som gjør det vanskelig nå for dem som bor og driver langs kysten.

  • Mandag 29. juli kl. 8.05

    Røykutvikling ved St. Olavs hospital – raskt avklart

    Nødetatene rykka ut til røykutvikling ved gastrosenteret på St. Olavs hospital i Trondheim. Det var pasienter i den aktuelle avdelingen. – Det var bare damp fra noe utstyr, sa vaktleder André Lindgjerdet ved brannvesenets 110-sentral til Adresseavisen.

  • Mandag 29. juli kl. 8.05

    Røykutvikling ved St Olavs hospital

    Det skal være røykutvikling ved gastrosenteret på St. Olavs hospital i Trondheim. Det skal ikke være pasienter i den aktuelle avdelingen.

  • Mandag 29. juli kl. 7.50

    iOS 18 kommer trolig uten Apple Intelligence

    Blir utsatt til senere i høst.

  • Mandag 29. juli kl. 7.48

    Frankrikes innenriksminister: Tegn til at venstreekstremister sto bak togsabotasjen

    800.000 ble berørt av sabotasjeaksjonen mot jernbanen i Frankrike forrige uke.