Nyheter:

  • I dag kl. 6.10

    Flere Nordnet-topper har sluttet på kort tid

    Etter at Mari Øyen tok over som sjef for Nordnet Norge, har flere sentrale ansatte sluttet i meglerhuset. Her ligger en del av forklaringen, mener hun.

  • I dag kl. 6.08

    To personer pågrepet etter innbrudd

    Natt til fredag pågrep politiet en mann og en kvinne som skal ha brutt seg inn i en sykkelbutikk på Grünerløkka i Oslo. – Politiet var raske på stedet og klarte i løpet av kort tid å innhente to personer som prøvde å komme seg unna, uten at det var noe stor dramatikk i det. Det forteller operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Kristian Digranes. De pågrepne sitter i arrest og vil bli anmeldt. Syklene har kommet til rette.

  • I dag kl. 6.05

    Mistanke om ruskjøring i Øygarden

    En ruspåvirket mann ble stoppet i Øygarden av politiet rundt klokken ett i natt. Politiet fant mindre mengder narkotika i bilen. Mannen fikk beslaglagt førerkortet sitt, og politiet oppretter sak på hendelsen.

  • I dag kl. 6.04

    Bråk på Bryggen

    Politiet rykket ut til Bryggen klokken ti over ett i natt etter melding om amper stemning mellom flere personer. Situasjonen hadde roet seg da politiet ankom stedet. Ingen personer ble skadet etter hendelsen. En person ble anmeldt for å ikke rette seg etter pålegg fra politiet.

  • I dag kl. 6.02

    Bra start for Mol og Sørum

    Sandvolleyparet Anders Mol og Christian Sørum har fått en perfekt start på verdenstourturneringen i Brasil. I går vant de sine to første gruppespillkamper. Etter å ha slått de spanskfødte, britiske tvillingene Joaquin og Javier Bello, i første kamp torsdag ettermiddag, ble det ny norsk seier i kampen mot ukrainerne Sergej Popov og Eduard Reznik torsdag kveld. Dermed har den norske sandvolleyballduoen vunnet sine to første kamper i gruppespillet i Brasil. Den siste kampen i gruppespillet går fredag kveld. Anders Mol og Christian Sørum vant den siste turneringen de var med i. Det skjedde i Hamburg i slutten av august. Hendrik Mol og Mathias Berntsen er også med i gruppespillet i Brasil. Også dette paret står med to seire etter de to første kampene.

  • I dag kl. 6.00

    Suksess i sanden

    Mathias Berntsen fra Åmli og medspiller Hendrik Mol står med to seire etter de to første kampene i gruppespillet i verdensserien i sandvolleyball i Brasil. Natt til fredag slo de et par fra Brasil, mens det ble seier mot et lag fra Latvia torsdag.

  • I dag kl. 6.00

    Mener det eksisterer en idé om at Nato er mektigere enn det er

    Forsker ved Nordområdesenteret Andreas Østhagen, mener det er en utbredt misforståelse at det er Nato som organisasjon som opererer i Arktis. – At det eksisterer en ide om at Nato som organisasjon er mektigere enn det den er, og at alt koordineres fra Brussel. Nato er i hovedsak et verktøy for medlemslandene. Det sier han i en pressemelding fra Nordområdesenteret på Nord universitet. – Og Nato har ikke en egen politikk for Arktis, på samme måte som Nato ikke har en egen politikk for Middelhavet. Dette er temaer han tar opp under Arctic Circle Assembly i Reykjavík denne uken. Konferansen er den største årlige internasjonale samlingen om Arktis. Fagfolk, politikere og interessenter fra hele verden er samlet i den islandske hovedstaden.

  • I dag kl. 5.55

    Fredag 18. oktober: Dette har skjedd i natt

  • I dag kl. 5.39

    Trafikkuhell: – For høyt fart inn i rundkjøringa

    Det har vært et trafikkuhell ved rundkjøringa sør for Åsbergtunnelen på E6 i Vefsn. – Singel kjøretøy med to personer i 20 årene, som har hatt for høyt fart inn i rundkjøringa, og ikke klart å holde seg i veibanen, skriver politiet på X. Kjøretøyet har ingen personskader og det er ikke mistanke om ruskjøring, ifølge politiet.

  • I dag kl. 5.35

    Raust i Lindesnes

    Næringslivet i Lindesnes samlet torsdag inn over 260 000 kroner til årets TV-aksjon. Det er en dobling av fjorårets resultat i Lindesnes. 78 bedrifter i regionen bidro med penger til aksjonen, som i år går til Barnekreftforeningen.

  • I dag kl. 5.34

    Flere bruer er periodevis stengt i vinden

    E10 Gimsøystraumen bru i Vågan er periodevis stengt på grunn av sterk vind, melder Vegtrafikksentralen. Det samme gjelder Fv835 Engeløybrua i Steigen. Den er periodevis stengt på grunn av sterke vindkast.

  • I dag kl. 5.31

    Feil med å komme gjennom til nødnummer er retta

    Det har vært problemer i natt med å komme gjennom til nødnummer 110, 112 og 113. Telenor jobber med å utbedre feilen. Feilen skal ifølge Telenor nå være retta. – Vi får inn telefoner på 112 både fra Telia og Telenor, skriver politiet i Nordland på X.

  • I dag kl. 5.31

    Sykdomshøsten: Derfor kan du føle deg syk lenger

    To av luftveissykdommene som er i utbrudd nå, kan gi symptomer lenger enn man vanligvis forventer.

  • I dag kl. 5.28

    Tatt for å kjøre uten førerkort

    På Fauske stansa UP i natt en MC.fører som ikke hadde førerkort, melder politiet i Nordland: – Ikke mistanke om ruskjøring. UP oppretter sak.

  • I dag kl. 5.22

    Store problem med 112

    Over heile Noreg har politiet i natt hatt problem med 112. Feilen råka også dei andre naudetatane, melde politiet like over klokka 02. Telenor jobba med å rette opp i feilen, og like før klokka halv fire melde politiet at 112 fungerte som normalt att.

  • I dag kl. 5.16

    Nødnumre virket ikke

    Nødnumrene til brannvesen, politi og ambulanse var en periode natt til fredag ute av drift, melder politiet i Agder. Ifølge Telenor skal feilen nå være rettet, og numrene 110, 112 og 113 skal nå virke som normalt.

  • I dag kl. 5.11

    Stjålet sykkel på Persaunet

    En sykkel ble stjålet fra en bolig på Persaunet i Trondheim i natt. Politiet traff på en person de trodde kunne ha noe med tyveriet å gjøre, men etter å ha prata med vedkommende viste det seg å være feil.

  • I dag kl. 5.08

    Vanskelig på fest

    Politiet ble bedt om å komme til en fest i Ila i Trondheim var en av gjestene hadde slått seg vrang. De andre som var det slet med å håndtere vedkommende og ønska hjelp. Da politiet kom hadde vrangpeisen dratt.

  • I dag kl. 4.30

    Italia forbyr utenlandsk surrogati

    Italia har vedtatt en ny lov som gjør det ulovlig for par å reise til utlandet for å få barn gjennom surrogati.

  • I dag kl. 3.25

    Nødnummer-problemer: Politiet overvåker situasjonen gjennom natten

    Natt til fredag var det problemer med nødnumrene 110, 112 og 113. Klokken 2.26 meldte politiet at feilen skal være rettet. Beredskapsvakta til politidirektoratet ble varslet om at det var flere som ikke kom igjennom på nødnummeret 112. – Vi jobbet sammen med politiets IT-enhet for å finne ut årsaken, forteller beredskapsvakt i Politidirektoratet Geir Arne Nessa til NRK. Da Telenor ble koblet på, viste seg å være de som hadde problemer med sine arrangement. – Det som òg var litt utfordrende, var at vi fikk melding om at både helse (113) og brann (110) hadde samme problem, sier han. Det ble sendt ut en felles pressemelding for alle nødetatene. – Vi har nå fått tilbakemelding fra Telenor om at det ser ut til at problemet er løst. Men vi vil jobbe med å overvåke situasjonen gjennom natten, forteller Ness til NRK like før klokken 03.00 Han forteller videre at de vil følge opp ned oppfølgende tiltak dersom det skulle vise seg å ikke være i orden. – Vi ser kritisk på det når 112, 110 og 113 ikke er tilgjengelig for publikum, eller når innbyggerne ikke får kontakt med oss, sier han. Dersom du ikke når frem på nødnummer, kan du ringe 02800. Telenor jobber med å finne ut årsaken til problemene.

  • I dag kl. 2.30

    Slik påvirker konspirasjonsteorier valget i USA

    Løgn og overdrivelser blandes sammen med små dråper sannhet, til konspirasjonsteorier som får voldsomt gjennomslag i USA.

  • I dag kl. 1.57

    Problemet med nødnummer over hele landet er løst

    Det var natt til fredag problemer med nødnumrene 110, 112 og 113 i flere timer over hele landet.

  • I dag kl. 1.50

    Kim Jong-un: Sør-Korea er et fiendtlig fremmed land

    Nord-Koreas leder skjerper tonen mot naboen i sør og varsler styrking av landets atomvåpen.

  • I dag kl. 1.00

    Midtøsten-ekspert om USA-trussel: - En helt ny type press

    – Selv ikke amerikanere kan ta i det, sier folkerettsekspert Cecilie Hellestveit om situasjonen på Gaza. Israels nærmeste allierte truer med færre våpen dersom ikke Gazas innbyggere får nødhjelp.

  • I dag kl. 0.24

    Henrettelse utsatt i siste liten

    Natt til fredag skulle Robert Roberson henrettes for å ha drept sin datter. Timer før henrettelsen ble den utsatt av en dommer.