Nyheter:

  • Torsdag 25. juli kl. 23.56

    Politiet truet en mann med våpen under pågripelse

    Politiet truet med våpen da en mann med kniv ble pågrepet i Oslo torsdag kveld. En patrulje ble ved 21.30-tiden kontaktet av et vitne som hadde sett en mann bære kniv ved Akerselva i Oslo. Politiet rykket ut med flere patruljer og fikk raskt kontroll på mannen. Han var da i besittelse av en kniv. – Da patruljen konfronterte mistenke, tok han fram kniven fra ermet. Patruljen truet med våpen under pågripelsen, og mistenkte etterkom politiets pålegg, opplyser politiet i Oslo. Politiet opplyser at mannen var så ruset at han ble kjørt til legevakta før turen eventuelt gikk videre til politiets arrest. (NTB)

  • Torsdag 25. juli kl. 23.56

    Politiet truet med våpen under pågripelse av knivmann i Oslo

    Politiet truet med våpen da en mann med kniv ble pågrepet i Oslo torsdag kveld. En patrulje ble ved 21.30-tiden kontaktet av et vitne som hadde sett en mann bære kniv ved Akerselva i Oslo. Politiet rykket ut med flere patruljer og fikk raskt kontroll på mannen. Han var da i besittelse av en kniv. – Da patruljen konfronterte mistenke, tok han fram kniven fra ermet. Patruljen truet med våpen under pågripelsen, og mistenkte etterkom politiets pålegg, opplyser politiet i Oslo. Politiet opplyser at mannen var så ruset at han ble kjørt til legevakta før turen eventuelt gikk videre til politiets arrest. (NTB)

  • Torsdag 25. juli kl. 23.33

    Person hentet opp av vannet i Rørvik

    En person er hentet opp av vannet i Rørvik i Nærøysund kommune i Trøndelag torsdag kveld. Vedkommende er bevisst og oppegående og blir fraktet til sykehus for en sjekk, melder Trøndelag politidistrikt.

  • Torsdag 25. juli kl. 23.30

    Livløs person hentet opp av vannet i Rørvik

    Det pågår livreddende førstehjelp på stedet, melder politiet i Trøndelag.

  • Torsdag 25. juli kl. 23.30

    Mann hentet opp av vannet i Rørvik

    Det pågikk livreddende førstehjelp på stedet, men mannen i 20-årene er nå bevisst.

  • Torsdag 25. juli kl. 23.08

    Flybase i Irak truffet av raketter – nordmenn måtte gå i dekning

    Fire raketter ble avfyrt mot en militærbase med amerikanske og norske styrker i Ain al-Asad i Irak.

  • Torsdag 25. juli kl. 22.41

    Nå kan datamaskiner snakke lulesamisk for første gang

    Kunstige stemmer skal bidra til å bevare lulesamisk som språk. Talesyntese er en funksjon som leser opp tekst på den digitale enheten din. Den gjør tekst om til tale og blir derfor også ofte kalt tekst-til-tale. Og ved hjelp av talesyntese kan folk nå lytte til det som blir skrevet på nord- og lulesamisk, skriver UiT Norges arktiske universitet i en pressemelding videreformidlet av Forskning.no. – Jeg er glad for at moderne teknologi gjør det mulig å ha fungerende talesystemer med høy kvalitet også for minoritetsspråk. Vi er veldig fornøyde med at vi nå lanserer talesyntesene. Jeg er spent på hvordan lule- og nordsamiskspråklige synes det høres ut når datamaskinen snakker språkene, sier Divvuns taleteknologiekspert Katri Hiovain-Asikainen. I tillegg til den lulesamiske talesyntesen har utviklerne kommet med en ny, forbedret og mer tilgjengelig versjon av den nordsamiske talesyntesen.

  • Torsdag 25. juli kl. 22.28

    Marerittstart for Norge: – Veldig kaotisk

    (Norge – Sverige 28–32) Uten Henny Reistad (25) startet OL på verst mulig måte for håndballjentene.

  • Torsdag 25. juli kl. 22.09

    Dette er reglene for nødpass

    Skal du snart på ferie, men passet ditt har gått ut på dato? Eller har du rett og slett rotet det bort? Her er alt du trenger å vite før du tyr til nødpass.

  • Torsdag 25. juli kl. 22.05

    Trafikkulykke i Haugesund

    To biler skal være involvert i en trafikkulykke i Haugesund. Det melder politiet på X. Ulykken skal ha skjedd på E39, men trafikken skal flyte greit forbi stedet. Politiet melder om lettere personskade på én av de involverte.

  • Torsdag 25. juli kl. 22.01

    Rosenborg anker NFFs beslutning om tomme tribuner

    Rosenborg ønsker ikke å spille foran tomme tribuner når den avbrutte kampen mot Lillestrøm skal spilles på ny.

  • Torsdag 25. juli kl. 21.55

    Donald Trump gir ut ny bok: Koster over 1000 kroner

    Vil du ha den signert, femdobles prisen.

  • Torsdag 25. juli kl. 21.52

    Fem personer involvert i slåsskamp

    Politiet er til stede i Kristiansand sentrum og leter etter personer som skal ha vært involvert i en slåsskamp ved torvet. Totalt skal fem personer ha vært involvert i hendelsen.

  • Torsdag 25. juli kl. 21.50

    Mann med kniv ved Akerselva

    Da politiet konfronterte en mann mistenkt for å bære kniv ved Akerselva torsdag kveld, tok mistenkte frem kniven fra ermet. – Patruljen truet med våpen under pågripelsen, og mistenkte etterkom politiets pålegg, skriver politiet på X. Politiet fikk raskt kontroll på mannen. De vil nå undersøker omstendighetene rundt saken nærmere.

  • Torsdag 25. juli kl. 21.36

    Røykutvikling i bil i Holmestrand

    Brannvesenet rykker ut på røykutvikling i personbil i Vammenveien i Holmestrand.

  • Torsdag 25. juli kl. 21.22

    Fant skjult kamera på badeplass

    En familiefar fant et kamera montert mot en badeplass i Kåfjord i Lindesnes i juni. Han tror kameraet er satt opp for å filme folk når de skifter, sier han til Fædrelandsvennen. Saken er anmeldt til politiet som sier de vil undersøke saken videre. Leder for Felles straffesaksinntak i Agder politidistrikt, Jan Nesland, sier til avisen at det er ulovlig for privatpersoner å sette opp kamera på offentlige steder.

  • Torsdag 25. juli kl. 21.19

    Lå rett ut på chartertur: – Spyr på alle rom

    Det har vært minst 31 lignende sykdomstilfeller på det samme Ving-hotellet den siste tiden.

  • Torsdag 25. juli kl. 20.59

    To mistet førerkortet etter fartskontroll på Fitjar

    Utrykningspolitiet har hatt en fartskontroll i 80-sonen på E39 ved Raunholm på Fitjar. Tretten sjåfører fikk bot etter å ha kjørt for fort, og to av dem mistet også førerkortet. Den høyeste hastigheten som ble målt var 123 km/t.

  • Torsdag 25. juli kl. 20.58

    Skadet etter slagsmål i Porsgrunn

    Politiet er på vei til Downtown i Porsgrunn fordi en person er skaddet etter et slagsmål. Saken oppdateres.

  • Torsdag 25. juli kl. 20.58

    Skadet etter blind vold i Porsgrunn

    En mann i 40-årene ble hentet av ambulansen etter å ha blitt utsatt for vold utenfor kjøpesenteret Downtown i Porsgrunn. Det hele fremstår som blind vold hvor en mann ble utsatt for grov vold i form av spark og slag fra flere personer, opplyser politiet. – Det er alvorlig når en voksen mann blir sparket bevisstløs på åpen gate, sier operasjonsleder Øystein Eikedalen i Sørøst politidistrikt til NTB. Skadeomfanget er ukjent. Politiet har sikret seg video av hendelsen. Ifølge NTB har politiet kontroll på to mindreårige personer som kan ha vært involvert i hendelsen, men politiet leter også etter flere. – Siden det er snakk om mindreårige, så er de foreløpig anholdt. Juristene skal ta stilling til hvorvidt det blir siktelser i saken, sier Eikedalen til NTB.

  • Torsdag 25. juli kl. 20.52

    Molde med kanonstart i Europa – sikret godt utgangspunkt mot Silkeborg

    (Molde – Silkeborg 3–1) Molde vartet til tider opp med festfotball da de tok første steg mot avansement i Europa League-kvalifiseringen.

  • Torsdag 25. juli kl. 20.50

    Politiet: Lokket mann ved å utgi seg for å være ung jente

    To menn har plaget en mann med videofilming og fysisk vold i Oslo sentrum.

  • Torsdag 25. juli kl. 20.48

    Jennie Sofie (23) og Tarjei (25) er forlovet

    Paret deler gladnyheten på Instagram.

  • Torsdag 25. juli kl. 20.48

    Jennie Sofie (23) og Tarjei (25) er forlovet

    Paret deler gladnyheten på Instagram.

  • Torsdag 25. juli kl. 20.39

    Transporterte farlig materiale uten tillatelse

    Statens Vegvesen gjennomførte kontroll av tunge kjøretøy fra mandag til torsdag denne uken. Totalt 13 bruksforbud ble registrert, og fem forhold ble anmeldt. Kontrollene ble gjort ved Ånestad, samt mobilkontroll langs E6 og Rv. 24 i Ringsaker og Stange. Ett av kjøretøyene transporterte farlig gods uten riktig merking ble anmeldt. Føreren manglet såkalt ADR-bevis, en tillatelse man må ha for å kunne frakte farlig gods. Kjøretøyet hadde heller ikke påkrevet sikkerhetsutstyr. Fører, transportørfirma og avsender av det farlige godset ble anmeldt til politiet. Kontroller som dette gjennomføres jevnlig for å bedre trafikksikkerhet på veiene, ifølge Vegvesenet.

  • Torsdag 25. juli kl. 20.28

    Brann holdt unna i Nederland – sikret sterkt resultat

    Mathias Dyngeland var i storform for Brann og kan ta sin del av æren for at de klarte 0-0 i Nederland mot Go Ahead Eagles i andre runde av Serieligaen-kvalifiseringen. Begge lag hadde sine sjanser, og det var ikke nødvendigvis en rolig affære til tross for at målene uteble. Det var de nederlandske vertene som var nærmest, og i sluttminuttene var Mathias Dyngeland god i Brann-målet og reddet en sen scoringsmulighet for Bobby Adekanye. Go Ahead Eagles-angriperen hadde flere sjanser i løpet av kampen, men han klarte ikke å få ballen i nettet. Helt på tampen skulle det bli tegn til drama likevel. Det var Blomberg som ble revet ned av Llansana. Dommer mente det var en åpenbar mulighet som ble fratatt og det resulterte i rødt kort. Brann tar imot Go Ahead Eagles på Brann Stadion torsdag 1. august. Nå vil de nok regnes som favoritter til å ta seg videre. Go Ahead Eagles ble nummer ni i nederlandsk æresdivisjon sist sesong og har ikke kommet i gang med 2024/2025-sesongen i hjemlig liga ennå. Tromsø har også levert sterkt i Europa torsdag kveld. De vant 1-0 borte mot KuPS fra Finland.

  • Torsdag 25. juli kl. 20.27

    Brann med godt borteresultat etter dramatiske sluttminutter: – Soleklart rødt kort

    (Go Ahead Eagles – Brann 0–0) Brann skaffet seg et godt utgangspunkt før returoppgjøret i Bergen etter overtidsdrama.

  • Torsdag 25. juli kl. 20.26

    Mistenker innbrudd

    Politiet rykker ut til Ladehammeren skole. Det er observert en person på innsiden av bygget.

  • Torsdag 25. juli kl. 20.23

    Norge til U20-VM etter straffeseier over Tyrkia

    (Norge - Tyrkia 1–1, 10–9 etter straffer) Norge har for fjerde gang kvalifisert seg til U20-VM i fotball. Det ble klart etter et straffedrama mot Tyrkia i torsdagens omspillkamp.

  • Torsdag 25. juli kl. 20.22

    Maskerte menn utsatte person for vold i Oslo

    To maskerte menn lokket en mann til et sted i Storgata i Oslo ved å utgi seg for å være en ung jente på sosiale medier. – De plaget ham ved videofilming og noe fysisk vold, sier politiet. Politiet oppretter flere straffesaker, både i forbindelse med kroppskrenkelse. – Vi oppretter også straffesak på grooming hvor mannen som ble plaget av de maskerte er å anse som mistenkt, skriver politiet på X. De to mennene er i slutten av tenårene, mens den andre mannen er i 30-årene.

  • Torsdag 25. juli kl. 20.22

    Maskerte menn lot som om de var 14 år gammel jente

    To maskerte menn lokket torsdag kveld en mann til et sted i Storgata i Oslo ved å utgi seg for å være en ung jente på sosiale medier. – De to maskerte mennene forklarer at de hadde utgitt seg på nettet for å være en yngre jente, og skulle møte denne mannen. Da de møtte ham begynte de å filme og plage ham med noe fysisk vold, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Rune Hekkelstrand. Hendelsen skjedde midt på åpen gate i Storgata. Det ble ikke brukt noen form for våpen, og mannen er så vidt lettere skadet, opplyser politiet. – Hendelsene er filmet på video, og mobilene til de to maskerte mennene har vi tatt i beslag for å sikre bevis. De oppretter straffesak i forbindelse med kroppskrenkelse. – Vi oppretter også straffesak på grooming hvor mannen som ble plaget av de maskerte er å anse som mistenkt. Vi mistenker at han møtte opp med intensjon om å møte en yngre jente, sier politiet. Alle de tre er nå avhørt. Ingen er foreløpig pågrepet. De to maskerte mennene er i slutten av tenårene og hører til i Oslo, mens den andre mannen er i 30-årene og hører til i Akershus. Politiet vil nå undersøke om de to maskerte mennene har tilknytning til noe nettverk, eller om noen av de tre er kjenninger for politiet fra før av.

  • Torsdag 25. juli kl. 20.22

    Maskerte menn latet som om de var 14 år gammel jente

    To maskerte menn lokket torsdag kveld en mann til et sted i Storgata i Oslo ved å utgi seg for å være en ung jente på sosiale medier. – De to maskerte mennene forklarer at de hadde utgitt seg på nettet for å være en yngre jente, og skulle møte denne mannen. Da de møtte ham begynte de å filme og plage ham med noe fysisk vold, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Rune Hekkelstrand. Hendelsen skjedde midt på åpen gate i Storgata. Det ble ikke brukt noen form for våpen, og mannen er så vidt lettere skadet, opplyser politiet. – Hendelsene r filmet på video, og mobilene til de to maskerte mennene har vi tatt i beslag for å sikre bevis. De oppretter straffesak i forbindelse med kroppskrenkelse. – Vi oppretter også straffesak på grooming hvor mannen som ble plaget av de maskerte er å anse som mistenkt. Vi mistenker at han møtte opp med intensjon om å møte en yngre jente, sier politiet. Denne mannen avhøres nå av politiet. De to maskerte mennene er i slutten av tenårene og hører til i Oslo, mens den andre mannen er i 30-årene og hører til i Akershus. Politiet vil nå undersøke om de to maskerte mennene har tilknytning til noe nettverk, eller om noen av de tre er kjenninger for politiet fra før av.

  • Torsdag 25. juli kl. 20.11

    De tomme soverommene

    Barnerommet til Ariel har stått tomt i 292 dager.

  • Torsdag 25. juli kl. 20.08

    Kontroll på røykutvikling i elsykkelbatteri i Øygarden

    Det har vært røykutvikling i et elsykkelbatteri i Øygarden. Klokken 20.04 melder brannvesenet at det er kontroll på stedet.

  • Torsdag 25. juli kl. 20.05

    Flere branner i Tromsø: Politiet etterforsker sammenheng

    Natt til 17. juli tok det full fyr i en bolig i Tromsø. En person er mistenkt.

  • Torsdag 25. juli kl. 20.04

    Falt av moped etter nesten-ulykke

    Ambulanse og politi har rykket ut til en hendelse mellom bil og moped i Århusvegen i Skien hvor det oppstod en nesten-ulykke. Etter hendelsen mopedisten falt av mopeden.

  • Torsdag 25. juli kl. 19.58

    Nova Sea passerte fem milliarder for første gang

    I fjor passerte omsetningen i Nova Sea for første gang fem milliarder kroner, nøyaktig 5,13 milliarder, opp fra nær 3,9 milliarder i 2022, melder Helgelands Blad. Oppdrettsselskapet har base på Lovund på Helgelandskysten. Til tross for gode fjorårsresultat ble overskuddet halvert til 250 millioner. Eierselskapet Vigner Olaisen, som kontrollerer Nova Sea delte likevel ut til sammen 307 millioner til eierne, ifølge årsregnskapet.

  • Torsdag 25. juli kl. 19.47

    Rekordresultat for Kong Charles

    Bunnlinjen mer enn doblet seg for selskapet som forvalter formuen til det britiske kongehuset.

  • Torsdag 25. juli kl. 19.44

    Ulykke mellom bil og sykkel i Ringebu

    En bil og en syklist var involvert i en trafikkulykke ved Venabygdsfjellet i Ringebu tidligere i dag. Politiet fikk melding om hendelsen kl. 15:51. Ulykken skjedde på fylkesvei 27. – Syklisten skal ikke være alvorlig skadd, men ble kjørt til traumemottaket da han hadde slått hodet i frontruten på bilen, melder politiet. De legger til at syklisten hadde på seg hjelm og det opprettes sak.

  • Torsdag 25. juli kl. 19.42

    Støre: Harris bringer humøret tilbake i politikken

    Kamala Harris er en sterk presidentkandidat med den bakgrunnen og erfaringen hun har, mener statsminister Jonas Gahr Støre (Ap).

  • Torsdag 25. juli kl. 19.39

    Mann kjørte i påvirket tilstand

    En mann i 60-årene kjørte i påvirket tilstand i Kongsvinger i ettermiddag, melder politiet. Utrykningspolitiet stanset føreren for en kontroll ved Sander. Mannen ble anmeldt for å kjøre uten gyldig førerkort og for kjøring i påvirket tilstand. Lege blir fremstilt for bevissikring, ifølge politiet.

  • Torsdag 25. juli kl. 19.38

    Campingplassen i Bø åpnet 24 timer etter flommen

    Beverøya Camping ble kraftig rammet av flom på mandag, men mindre enn 24 timer etter evakueringen, kunne campingplassen åpne igjen. Daglig leder Silje Kaasa Solberg på Beverøya Camping forteller at: - 21 ansatte jobbet døgnet rundt for å gjøre campingplassen klar for gjester igjen. Seks medarbeidere håndterte 203 telefonsamtaler, betjente kunder, sjekket inn og ut, og besvarte e-poster. Samtidig var 15 medarbeidere ute og ryddet campingområdet. Ordfører i Midt-Telemark kommune, Siri Blichfeldt Dyrland, forsikrer alle om at det nå er trygt å besøke Bø og Midt-Telemark.

  • Torsdag 25. juli kl. 19.35

    Elg på svømmer i skjærgården i Karegerø

    NRK har obervert en elg som er på svømmetur fra skjær til skjær i Kragerø i 19.00-tida. En som observerte det hele ringte viltnemda. De kom til stedet like etter.

  • Torsdag 25. juli kl. 19.35

    Elg på svømmen i skjærgården i Karegerø

    NRK har obervert en elg som er på svømmetur fra skjær til skjær i Kragerø i 19.00-tida. En som observerte det hele ringte viltnemda. De kom til stedet like etter.

  • Torsdag 25. juli kl. 19.30

    Hedret omkomne sjømenn

    Det ble en annerledes dag på den norske fiskebåten.

  • Torsdag 25. juli kl. 19.21

    Sjå TV-nyheitene torsdag

  • Torsdag 25. juli kl. 19.18

    Sjå Vestlandsrevyen kl. 19.30

    I dag kom oversikta frå hovudopptaket til høgare utdanning. Den viser at medisin toppar lista over studium som er vanskelegast å koma inn på. Men 17 år gamle Leah Emilie Bjørvik frå Bømlo har kome gjennom nålauget. Sjå meir i Vestlandsrevyen. Programleiar er Jan Børge Leirvik.

  • Torsdag 25. juli kl. 19.14

    Bil på redningsbil brant

    En bil som stod på en redningsbil begynte å brenne på Hundvåg i Stavanger. Bilen skal ha brent tidligere, og skal nå være utbrent. Det melder politiet på X.

  • Torsdag 25. juli kl. 19.12

    Alle 14 overlevande frå forliset ved Falklandsøyene har kome til land

    I går ettermiddag kom 13 overlevande frå den forliste båten Argos Georgia til Stanley, hovudstaden på Falklandsøyene. Desse 13 har blitt tilsette av helsepersonell frå The King Edward VII Memorial Hospital. Torsdag kom dei to andre skipa som var involverte i søket til Stanley hamn, med ein overlevande. Den overlevande vil også bli tilsett av helsepersonell. Søket etter dei siste fire sakna blei sett på pause i går grunna dårleg vêr. Søket er no tatt opp igjen, men regjeringa på Falklandsøyene melde i går at dei no truleg søkar etter omkomne. NRK rettar: I ein tidlegare melding opplyste NRK at ytterlegare ein overlevande var funne etter forliset. Dette stemmer ikkje. Det er framleis fire menneske som er sakna.

  • Torsdag 25. juli kl. 19.10

    Trafikkulykke i Vennesla

    En sjåfør har mistet førerkortet og må ta blodprøver etter vedkommende kjørte bilen sin inn i en lyktespole i Vennesla, skriver politiet. Bilen landa på taket og bilberger er på vei for å fjerne den. Trafikken blir dirigert forbi i mellomtiden.

  • Torsdag 25. juli kl. 19.07

    Emilia (14) drept i Landskrona: Dykker i havnen

    Kystvakten dykker i sentrum av Landskrona. Et stort område er sperret av.

  • Torsdag 25. juli kl. 18.54

    Nordås avgjorde igjen – skjøt Tromsø til 1-0-seier i Finland

    (KuPS - Tromsø 0–1) Lasse Nordås ga Tromsø 1-0 i en tøff bortekamp mot finske KuPS i kvalifiseringen til Conference League. Lagene møtes igjen om en uke.

  • Torsdag 25. juli kl. 18.42

    – Nå får man den demokratiske prosessen som er etterspurt

    Torsdag ble det klart at VAR blir tema på Forbundstinget i 2025. Nå ber styrelederne i Vålerenga og Lillestrøm om at supporterne stopper med «tennisballaksjonene».

  • Torsdag 25. juli kl. 18.24

    Ryde snudde til overskudd

    Elsparkesykkelselskapet hadde høyere inntekter og overskudd enn noen gang tidligere i Norge.

  • Torsdag 25. juli kl. 18.18

    «Euphoria»-skuespiller letter på sløret om ny sesong

    Colman Domingo svarer på spørsmål om han returnerer i seriens tredje sesong.

  • Torsdag 25. juli kl. 18.18

    – Hvis han ikke er blitt bedre, bør han trekke seg

    Joe Bidens tale natt til torsdag avtok ikke presset på at han også bør trekke seg som president. – Det er en grunn til at vi har en øverstkommanderende, sier amerikansk historiker.

  • Torsdag 25. juli kl. 18.11

    25.000 evakuert i Canada: – Vi har masker i bilen

    Det rapporteres om mer enn 170 branner i Alberta.

  • Torsdag 25. juli kl. 17.57

    Elleve ghanesere forsvant på vei til Bergen City Marathon

    Èn av dem skal være død, en annen skal være pågrepet og ni er ikke gjort rede for, skriver Bergens Tidende. Ifølge den britiske almennkringkasteren BBC skal reisefølget på elleve personer ha brukt falske dokumenter til å skaffe seg visum fra den norske ambassaden i Ghanas hovedstad Accra. De skal ha oppgitt at målet med reisen var å delta på Bergen City Marathon, som ble arrangert 26. april i år. Ghanas nasjonale paralympiske komité (NPC Ghana) sier ifølge BBC at ingen av de elleve er kjent for organisasjonen. NPC Ghana skal overfor BBC ha navngitt to personer som skal ha organisert reisen til Norge. De to skal nå være utestengt fra all paraidrett i det vestafrikanske landet, og være anmeldt til politiet. Ghanesiske myndigheter undersøker saken, skriver BBC.

  • Torsdag 25. juli kl. 17.57

    11 ghanesere forsvant på vei til Bergen City Marathon

    Èn av dem skal være død, en annen skal være pågrepet og ni er ikke gjort rede for, skriver Bergens Tidende. Ifølge den britiske almennkringkasteren BBC skal reisefølget på elleve personer ha brukt falske dokumenter til å skaffe seg visum fra den norske ambassaden i Ghanas hovedstad Accra. De skal ha oppgitt at målet med reisen var å delta på Bergen City Marathon, som ble arrangert 26. april i år. Ghanas nasjonale paralympiske komité (NPC Ghana) sier ifølge BBC at ingen av de elleve er kjent for organisasjonen. NPC Ghana skal overfor BBC ha navngitt to personer som skal ha organisert reisen til Norge. De to skal nå være utestengt fra all paraidrett i det vestafrikanske landet, og være anmeldt til politiet. Ghanesiske myndigheter undersøker saken, skriver BBC.

  • Torsdag 25. juli kl. 17.50

    Mattilsynet er på en privat adresse i Meråker

    Politiet bistår Mattilsynet på en privat-adresse i Meråker. Det er snakk om dyrevelferd.

  • Torsdag 25. juli kl. 17.50

    Kokevarsel på Nesodden

    Beboere med kommunalt vann på Fagerstrand på Nesodden må nå koke vannet. Det skriver Akershus Amtstidende. I tillegg til vannet man skal konsumere må kokes, er det også andre problemer. – Vannet kan være noe misfarget, så det kan også være lurt å vente med vask av lyst tøy, skriver kommunen på deres hjemmeside. Nesodden kommune sendte ut kokevarselet torsdag morgen til de berørte husstandene, og ber dem fortsette å koke vannet frem til annen beskjed blir gitt. – Det har oppstått undertrykk i vannledningsnettet i Fagerstrand-området. Vi jobber på spreng med å spyle ledningene, opplyser kommunen. Mange drar nå til matbutikken og kjøper vanndunker i stedet for å måtte koke vannet, skriver lokalavisen.

  • Torsdag 25. juli kl. 17.47

    Intel bekrefter alvorlige problemer

    Forbrukerrådet sier de må rydde opp. Raskt.

  • Torsdag 25. juli kl. 17.46

    Katrine Lunde blir norsk flaggbærer i Paris-OL

    Christian Sørum og Katrine Lunde får æren av å bære det norske flagget i fredagens OL-åpning på Seinen i Paris. Det deler Olympiatoppen i en pressemelding torsdag. – Jeg føler meg veldig beæret som ble spurt om å ta dette oppdraget. Å få bære det norske flagget under åpningsseremonien på Seinen er høytidelig, stor stas og betyr mye for meg. Jeg er stolt over å representere Norge i mitt femte OL og til og med få være flaggbærer, sier Lunde som har to OL-gull og to bronser fra tidligere leker. Håndballkeeperen er Norges åttende kvinnelige flaggbærer i sommer-OL. – Jeg har fulgt med på åpningsseremoniene i OL siden jeg var liten, så dette er veldig stas. Å få være flaggbærer i mitt andre OL er for meg en ære på vegne av min makker Anders og meg, sier sandvolleyballspiller Sørum. Det er tredje gang i OL-historien at Norge stiller med to flaggbærere i en åpningsseremoni. Første gang var i 2021. OL-åpningen i Paris blir av det helt spesielle slaget. Seremonien kommer til å foregå på elven Seinen, og utøverne skal fraktes i båter i 6 kilometer før de går i land foran Eiffeltårnet. Åpningsseremonien blir sendt på NRK1 og NRK TV fra klokka 19.25 fredag kveld.

  • Torsdag 25. juli kl. 17.46

    Kathrine Lunde blir norsk flaggbærer i Paris-OL

    Christian Sørum og Katrine Lunde får æren av å bære det norske flagget i fredagens OL-åpning på Seinen i Paris. Det deler Olympiatoppen i en pressemelding torsdag. – Jeg føler meg veldig beæret som ble spurt om å ta dette oppdraget. Å få bære det norske flagget under åpningsseremonien på Seinen er høytidelig, stor stas og betyr mye for meg. Jeg er stolt over å representere Norge i mitt femte OL og til og med få være flaggbærer, sier Lunde som har to OL-gull og to bronser fra tidligere leker. Håndballkeeperen er Norges åttende kvinnelige flaggbærer i sommer-OL. – Jeg har fulgt med på åpningsseremoniene i OL siden jeg var liten, så dette er veldig stas. Å få være flaggbærer i mitt andre OL er for meg en ære på vegne av min makker Anders og meg, sier sandvolleyballspiller Sørum. Det er tredje gang i OL-historien at Norge stiller med to flaggbærere i en åpningsseremoni. Første gang var i 2021. OL-åpningen i Paris blir av det helt spesielle slaget. Seremonien kommer til å foregå på elven Seinen, og utøverne skal fraktes i båter i 6 kilometer før de går i land foran Eiffeltårnet. Åpningsseremonien blir sendt på NRK1 og NRK TV fra klokka 19.25 fredag kveld.

  • Torsdag 25. juli kl. 17.46

    Kathrine Lunde blir norske flaggbærere i Paris-OL

    Christian Sørum og Kathrine Lunde får æren av å bære det norske flagget i fredagens OL-åpning på Seinen i Paris. Det er tredje gang i OL-historien at Norge stiller med to flaggbærere i en åpningsseremoni. Tomoe Zenimoto Hvas og Anne Vilde Tuxen var de første i Tokyo-lekene i 2021. Lunde blir Norges åttende kvinnelige flaggbærer i sommer-OL. Berit Berthelsen var først i Mexico i 1968. OL-åpningen i Paris blir av det helt spesielle slaget. Seremonien kommer til å foregå på elven Seinen, og utøverne skal fraktes i båter i 6 kilometer før de går i land foran Eiffeltårnet. (NTB)

  • Torsdag 25. juli kl. 17.41

    Slåsskamp i Kristiansand

    Det skal ha vært en slåsskamp mellom en mann og dame i Kristiansand sentrum onsdag ettermiddag. Politiet er på stedet og har kontroll på situasjonen.

  • Torsdag 25. juli kl. 17.41

    Anmeldt etter MC-kjøring

    En mann i 50-årene er anmeldt etter at han skal ha kjørt MC i påvirket tilstand. Det melder politiet på X.

  • Torsdag 25. juli kl. 17.41

    Tre bruksforbod på tunge køyretøy i Bergen

    88 tunge køyretøy blei kontrollerte av Statens vegvesen torsdag på dagtid. Tre køyretøy fekk bruksforbod grunna overlast eller feil sikring av last. To køyretøy hadde tekniske manglar. Ein sjåfør fekk to åtvaringar for brot på reglane for køyre- og kviletid.

  • Torsdag 25. juli kl. 17.41

    Katrine Lunde og Christian Sørum norske flaggbærere

    Christian Sørum og Katrine Lunde får æren av å bære det norske flagget i fredagens OL-åpning på Seinen i Paris. Det deler Olympiatoppen i en pressemelding torsdag. – Jeg føler meg veldig beæret som ble spurt om å ta dette oppdraget. Å få bære det norske flagget under åpningsseremonien på Seinen er høytidelig, stor stas og betyr mye for meg. Jeg er stolt over å representere Norge i mitt femte OL og til og med få være flaggbærer, sier Lunde som har to OL-gull og to bronser fra tidligere leker. Håndballkeeperen er Norges åttende kvinnelige flaggbærer i sommer-OL. – Jeg har fulgt med på åpningsseremoniene i OL siden jeg var liten, så dette er veldig stas. Å få være flaggbærer i mitt andre OL er for meg en ære på vegne av min makker Anders og meg, sier sandvolleyballspiller Sørum. Det er tredje gang i OL-historien at Norge stiller med to flaggbærere i en åpningsseremoni. Første gang var i 2021. OL-åpningen i Paris blir av det helt spesielle slaget. Seremonien kommer til å foregå på elven Seinen, og utøverne skal fraktes i båter i 6 kilometer før de går i land foran Eiffeltårnet. Åpningsseremonien blir sendt på NRK1 og NRK TV fra klokka 19.25 fredag kveld.

  • Torsdag 25. juli kl. 17.41

    Kathrine Lunde og Christian Sørum norske flaggbærere

    Christian Sørum og Katrine Lunde får æren av å bære det norske flagget i fredagens OL-åpning på Seinen i Paris. Det deler Olympiatoppen i en pressemelding torsdag. – Jeg føler meg veldig beæret som ble spurt om å ta dette oppdraget. Å få bære det norske flagget under åpningsseremonien på Seinen er høytidelig, stor stas og betyr mye for meg. Jeg er stolt over å representere Norge i mitt femte OL og til og med få være flaggbærer, sier Lunde som har to OL-gull og to bronser fra tidligere leker. Håndballkeeperen er Norges åttende kvinnelige flaggbærer i sommer-OL. – Jeg har fulgt med på åpningsseremoniene i OL siden jeg var liten, så dette er veldig stas. Å få være flaggbærer i mitt andre OL er for meg en ære på vegne av min makker Anders og meg, sier sandvolleyballspiller Sørum. Det er tredje gang i OL-historien at Norge stiller med to flaggbærere i en åpningsseremoni. Første gang var i 2021. OL-åpningen i Paris blir av det helt spesielle slaget. Seremonien kommer til å foregå på elven Seinen, og utøverne skal fraktes i båter i 6 kilometer før de går i land foran Eiffeltårnet. Åpningsseremonien blir sendt på NRK1 og NRK TV fra klokka 19.25 fredag kveld.

  • Torsdag 25. juli kl. 17.33

    Brann i el-ladeskap på Gudvangen ferjekai

    Brannvesenet melder om brann i eit el-ladeskap på Gudvangen ferjekai. Brannen er sløkt, og brannvesenet rykka ut for kontroll i etterkant. Ingen personar er skadde.

  • Torsdag 25. juli kl. 17.25

    11 ghanesere forsvant på vei til Bergen Marathon

    Èn av dem skal være død, en annen skal være pågrepet og ni er ikke gjort rede for, skriver BT.

  • Torsdag 25. juli kl. 17.13

    Her slår kobbertyvene til

    Ikke engang kirken er hellig for kobbertyvene i Hallingdal.

  • Torsdag 25. juli kl. 17.07

    Geiter får kongelig tittel

    Heretter må du nesten omtale dem som kongelige høy-geiter.

  • Torsdag 25. juli kl. 17.06

    Melania Trump: Nå vil hun dele sin personlige historie

    Den tidligere førstedamen varsler «intim» selvbiografi. – Vil nok benytte anledningen til å slå tilbake, sier USA-ekspert til VG.

  • Torsdag 25. juli kl. 16.56

    Person kjørt til akutten etter arbeidsulykke

    Personen som ble påkjørt av en truck i Sørlandsparken i Kristiansand onsdag ettermiddag er kjørt til akutten, ifølge politiet. Tidligere ble det meldt at det skal være snakk om bruddskader. Arbeidstilsynet er varslet om hendelsen, og politiet kommer til å opprette sak på forholdet.

  • Torsdag 25. juli kl. 16.47

    MC-ulukke i Alver

    MC har sklidd på vegen i Isdalstø, melder politiet. MC-førar er vaken og blir frakta vekk i ambulanse. Ulukka har ført til trafikale problem på staden.

  • Torsdag 25. juli kl. 16.47

    MC-ulukke aust for Mundalsbergtunnelen i Alver

    Kl. 16.18 fekk politiet melding om ei MC-ulukke i Isdalstø. Føraren hadde sklidd på vegen etter sleng på MC. Politiet melder at MC-førar er vaken og blir frakta vekk i ambulanse. Ulukka skjedde på aust-sida av Mundalsbergtunnelen, og førte til at tunnelen vart stengd. Tunnelen er no open.

  • Torsdag 25. juli kl. 16.44

    E6 åpnet igjen

    E6, sør for Nordbytunnelen er stengt i et felt i retningen nordover mot Moss. Det skal være høyre felt i Smiehagentunnelen som er stengt. Grunnen er en stoppet bil. Oppdatering kl 16.49: Bilen er ryddet og veien åpen.

  • Torsdag 25. juli kl. 16.42

    Riksvei 7 i Ål stengt - tre personer i trafikkulykke

    Èn mann i 60-årene blir hentet i luftambulanse.

  • Torsdag 25. juli kl. 16.35

    NFF bekrefter: Rosenborg og Lillestrøm skal spilles for tomme tribuner

    Samtidig bekrefter Norges Fotballforbund (NFF) at videodømming blir tema på fotballtinget i 2025.

  • Torsdag 25. juli kl. 16.35

    Beruset mann falt i en bekk

    En beruset mann er skadet og har falt i en bekk i Seljord sentrum. Det jobbes med å få han opp. Ambulanse og politiet er på stedet.

  • Torsdag 25. juli kl. 16.28

    Mundalsbergtunnelen stengt grunna trafikkulukke

    Mundalsbergtunnelen mellom Knarvik og Hjelmås er stengt grunna trafikkulukke. Ulukka skjedde aust for tunnelen. Naudetatane er på veg, melder Statens vegvesen.

  • Torsdag 25. juli kl. 16.28

    Mundalsbergtunnelen open igjen etter trafikkulukke

    Mundalsbergtunnelen mellom Knarvik og Hjelmås har opna igjen etter ei trafikkulukke, melder Statens vegvesen. Ulukka skjedde aust for tunnelen.

  • Torsdag 25. juli kl. 16.19

    VG: Zaniar Matapour anker terrordommen

    Zaniar Matapour ble 4. juli dømt til 30 års forvaring for grov terror, som den første i Norge. Nå anker han både straffeutmålingen og de sivile kravene, melder VG. Natt til lørdag 25. juni 2022 ble det løsnet skudd ved utestedene Per på hjørnet og London pub, som er populær blant skeive, i Oslo. To personer ble drept, og ni personer ble truffet av skudd. Over 20 personer ble lettere skadd i kaoset som fulgte. 45 år gamle Zaniar Matapour ble overmannet av vitner på stedet før han rakk å ta livet av flere, og han ble pågrepet av politiet på stedet.

  • Torsdag 25. juli kl. 16.17

    Zaniar Matapour (45) anker terrordommen

    45-åringen ble den første i Norge som ble dømt til 30 års forvaring for grov terror. Nå ankes hele dommen.

  • Torsdag 25. juli kl. 16.17

    Zaniar Matapour (45) anker terrordommen

    45-åringen ble den første i Norge som ble dømt til 30 års forvaring for grov terror. Nå ankes hele dommen.

  • Torsdag 25. juli kl. 16.15

    Norsk restaurant hedres i Time Magazine

    Den norske restauranten Iris i Rosendal kåres til en av verdens 100 beste steder å besøke av Time Magazine.

  • Torsdag 25. juli kl. 16.15

    Militær flyøvelse over Gudbrandsdalen

    Beboere i Gudbrandsdalen melder om stor aktivitet i luftrommet de siste dagene, ifølge avisa GD. Årsaken til lydene et militært kurs for jagerflypersonell. Det forteller kommander-sersjant Hanne Olafsen til GD. Olafsen er fungerende kommunikasjonssjef ved Forsvarets operative hovedkvarter. Kurset pågår på Ørland hovedflystasjon og heter Weapons Instructor Course. Norske F-35, belgiske F-16 og finske F-18 blir brukt, sier Olafsen til GD. Onsdag morgen minnet lydene om et «drønn», sier én av Gudbrandsdalsbeboerne til GD. Flykurset har pågått hele i juli og fortsetter ut neste uke, både på formiddag og ettermiddagstid, opplyser Olafsen til GD. Hun legger til at flygingene i hovedsak foregår over fjellområdene fra sør i Trøndelag og ned mot Gol.

  • Torsdag 25. juli kl. 16.09

    Luftambulanse har landet på stedet etter trafikkulykke i Samnanger

    Brannvesenet og to ambulanser er fremme på stedet etter en alvorlig trafikkulykke mellom en bil og en motorsykkel i Samnanger. – Luftambulansen har også rykket ut, og landet på stedet for få minutter siden, sier vaktkommandør i 110 Vest, Helge Lund, klokken 16.08.

  • Torsdag 25. juli kl. 16.06

    Lotta (8) reddet gutt fra å drukne: – Jeg er stolt

    Torsdag mottok hun Norges Livredningsselskaps redningsdåd for sin heltemodige innsats.

  • Torsdag 25. juli kl. 15.51

    Ja, det er krise at så få vil bli lærer

    Regjeringen må følge opp de lave søkertallene til lærerutdanningene med handling.

  • Torsdag 25. juli kl. 15.50

    Alvorlig MC-ulykke i Vestland – kvinne flys til sykehus

    En motorsykkel og en bil har frontkollidert i Kvam.

  • Torsdag 25. juli kl. 15.48

    Reddar kvinne ned frå fjellet i Gloppen

    Ei kvinne har gått seg fast i fjellet i Gloppen i Sunnfjord. – Ho har gått seg fast i eit bratt og glatt terreng, og får bistand til å komme seg ned frå fjellet, seier Tatjana Knappen, operasjonsleiar i Vest politidistrikt. Ein politipatrulje har tatt seg fram til den norske kvinna i 40-åra, og redningshelikopteret er på veg for å hjelpe til.

  • Torsdag 25. juli kl. 15.46

    Brann i kjøretøy på Jessheim

    Klokken 15.40 melder 110-sentralen på X om brann i et kjøretøy i nærheten av Gystadmarka på Jessheim. – Det begynte å lukte svidd mens fører kjørte, så han svingte av veien og parkerte bilen på en parkeringsplass. Så begynte det å brenne, sier operasjonsleder i Øst politidistrikt, Ronny Samuelsen. Ingen personer er skadet.

  • Torsdag 25. juli kl. 15.40

    Bil og motorsykkel krasja i Samnanger

    Klokka 15.35 vart det meldt om trafikkulukke mellom ein bil og ein motorsykkel med to personar på. – Dei skal ha kollidert front mot front. Vi veit det er personskadar, men veit ikkje kor alvorleg skadde personane er, seier operasjonsleiar Tatjana Knappen i Vest politidistrikt til NRK. Ambulansen på staden ser til to personar. Det er trafikale problem på staden, og det lek bensin frå motorsykkelen, melder 110-sentralen. Dei set i verk tiltak mot dette.

  • Torsdag 25. juli kl. 15.40

    Alvorleg trafikkulukke i Samnanger

    Klokka 15.35 vart det meldt om trafikkulukke mellom ein bil og ein motorsykkel med to personar ved Bygdavegen/fv. 49 Reistadvika i Årland i Samnanger. – Dei skal ha kollidert front mot front. Vi veit det er personskadar, men veit ikkje kor alvorleg skadde personane er, seier operasjonsleiar Tatjana Knappen i Vest politidistrikt til NRK. Ambulansen på staden ser til to personar. Det er trafikale problem på staden, og vegen er førebels stengt, seier politiet. Det lek bensin frå motorsykkelen, melder 110-sentralen. Dei set i verk tiltak mot dette.

  • Torsdag 25. juli kl. 15.39

    Syklist alvorlig skadet i alpinbakke

    En mann hentes med luftambulanse etter en ulykke i en alpinbakke på Østlandet.

  • Torsdag 25. juli kl. 15.36

    Brann i køyretøy

    Naudetatane er på veg til Tau i Strand etter melding om brann i eit køyretøy. Det skal ikkje vera fare for eksplosjon. Bilen står midt i vegbanen og derfor er Monanevegen stengt. Ingen personer er skadet.

  • Torsdag 25. juli kl. 15.36

    Trenger flere frivillige til Mjøsvekteren

    Redningsbåten Mjøsvekteren har utfordringer med å rekruttere nok folk til mannskapet. Det sier operativ leder Hans Petter Pettersen til Oppland Arbeiderblad. I år har redningsbåten assistert 48 personer og 28 fartøy så langt, melder OA. Sist hendelse var på tirsdag, da en vannskuter kantret utenfor Gjøvik. Én mann og ett barn ble hjulpet av Mjøsvekteren. I dag har redningsselskapet rundt 30 frivillige med ansvar for sikkerheten på Mjøsa. – Vi har alltid mannskap som er klare for rykke ut, men vi trenger alltids flere, sier Pettersen til OA. Han legger til at alle typer mennesker kan passe til å være frivillig hos Redningsselskapet.

  • Torsdag 25. juli kl. 15.33

    Bil har kjørt av veien

    En bil har kjørt ut av veien i Ullensaker. En mann i 70 årene er lettere skadet, skriver politiet på X. Han følges opp av ambulanse. Det vil bli trafikale problemer på stedet en stund. Bilberger er på vei. Den 70 år gamle føreren av bilen er lettere skadet og blir tatt vare på av helsepersonell.

  • Torsdag 25. juli kl. 15.31

    Nasdaq faller videre etter verste børsdag siden 2022

    Det skjer etter at teknologiindeksen hadde sin verste børsdag siden oktober 2022 onsdag.

  • Torsdag 25. juli kl. 15.31

    Wall Street vingler etter BNP-tall

    Det skjer etter at teknologiindeksen hadde sin verste børsdag siden oktober 2022 onsdag.

  • Torsdag 25. juli kl. 15.31

    Wall Street vingler: – Naturlig at markedet er nervøst

    Det skjer etter at teknologiindeksen hadde sin verste børsdag siden oktober 2022 onsdag.

  • Torsdag 25. juli kl. 15.31

    Blandet på Wall Street etter BNP-tall

    Det skjer etter at teknologiindeksen Nasdaq hadde sin verste børsdag siden oktober 2022 onsdag.

  • Torsdag 25. juli kl. 15.31

    Berg-og-dalbane på Wall Street: – Markedet er nok nervøst

    Det skjer etter at teknologiindeksen hadde sin verste børsdag siden oktober 2022 onsdag.

  • Torsdag 25. juli kl. 15.27

    Røykutvikling i Fredrikstad

    Brannvesenet melder om at det er røykutvikling i en bolig i Fredrikstad. Boligen befinner seg på Østsiden i Eplestien. Nødetatene er på plass, og skal ikke være noen som er skadet.

  • Torsdag 25. juli kl. 15.20

    Odd-spiller Faniel Tewelde klar for belgiske Lommel – selges for rekordsum

    Odd selger det 17 år gamle stortalentet Faniel Tewelde til den belgiske klubben Lommel. Overgangen blir bekreftet av Odd i egne mediekanaler. Nettavisen erfarte søndag kveld at Odd hadde akseptert et bud fra Lommel, med en totalramme i overkant av 30 millioner kroner. Det vil i så fall være ny klubbrekord. Tewelde presenterte seg skikkelig for det norske fotballpublikummet mot slutten av 2023-sesongen, med fem scoringer for Odd. Denne sesongen står unggutten med tre scoringer på 14 kamper. Lommel befinner seg på nest øverste nivå i Belgia og eies av City Football Group. Selskapet eier også blant andre storklubben Manchester City. (NTB)

  • Torsdag 25. juli kl. 15.18

    Kunstsilo på Times best-liste

    Museet Kunstsilo i Kristiansand har havnet på magasinet Times liste over de 100 beste stedene å besøke i verden. Kunstsilo som blant annet inneholder samlingen til oljefondsjef Nicolay Tangen, har fått mye oppmerksomhet etter at det ble åpnet i mai.

  • Torsdag 25. juli kl. 15.04

    – Det går mot bedre tider

    Det skal bøtte ned i morgen, men hold ut – sommerværet er snart tilbake.

  • Torsdag 25. juli kl. 15.02

    En person skadet i arbeidsulykke

    En person skal være påkjørt av en truck i Sørlandsparken i Kristiansand. Det er meldt om bruddskader. Ambulanse og politiet er på vei til stedet.

  • Torsdag 25. juli kl. 14.58

    Kritisk OL-forsker: – Paris er militært område

    OL er under press fra alle kanter. Nå tar en amerikansk OL-forsker til orde for å skrote hele IOC.

  • Torsdag 25. juli kl. 14.36

    MrBeast påstår å ha sparket barndomsvenn: – Føler avsky

    YouTube-sternen sier han tar grep etter grooming-anklager. Han skal samtidig ha hyret privatetterforskere for å undersøke saken nærmere.

  • Torsdag 25. juli kl. 14.33

    Trump: – Israel må stanse krigen fort

    Flere øker presset mot Netanyahu når den israelske statsministeren denne uken er på besøk i Washington.

  • Torsdag 25. juli kl. 14.31

    Leter etter hund på Reine

    Politiet melder om en løs hund i Kirkefjorden på Reine i Lofoten. Hunden kan ha kommet over fjellet fra Flakstad skriver politiet. Hunden har ikke halsbånd og leter etter eier.

  • Torsdag 25. juli kl. 14.30

    USAs økonomi vokste med 2,8 prosent i andre kvartal

    Bruttonasjonalproduktet (BNP) vokste mer enn ventet.

  • Torsdag 25. juli kl. 14.28

    Trafikkulykke på E18 i Holmestrand – mye kø

    En bil har kjørt i autovernet i sydgående felt på E18 i Holmestrand, like syd for Løkentunnelen. Uhellet har trolig skjedd på grunn av et sykdomstilfelle. Det er mye kø på stedet, melder politiet. Bilfører er en mann i 60-åra. Han sjekkes av ambulansepersonell, men han er trolig ikke alvorlig skadet. Sak opprettes og det er besluttet førerkortbeslag.

  • Torsdag 25. juli kl. 14.20

    Voldshendelse i Tønsberg

    Politiet rykket ut til Tønsberg sentrum etter melding om en voldshendelse. Ingen skal være alvorlig skadet. Det har vært en konflikt mellom en bankkunde og ansatte. En vekter prøvde å løse situasjonen, som førte til et håndgemeng, opplyser politiet. Bankkunden, en mann i 50-åra, ble bortvist og anmeldes.

  • Torsdag 25. juli kl. 14.19

    Full stans i trafikk i Sandnes

    Ei trafikkulukke i Sandnes på fylkesveg 444 fører til at trafikken står i begge retningar. Naudetatane er på staden. Det er to biler involvert med til saman tre personar, alle ved bevissthet. Alle tre fraktast til SUS med ambulanse. Vegen er stengt ved ulukkesstaden.

  • Torsdag 25. juli kl. 14.19

    Tre til sjukehus etter trafikkuhell – full stans i trafikk i Sandnes

    Ei trafikkulukke i Sandnes på fylkesveg 444 fører til at trafikken står i begge retningar. Naudetatane er på staden. Det er to bilar involvert med til saman tre personar. Alle tre blir frakta til Stavanger universitetssjukehus med ambulanse. Dei er medvitne, melder politiet. Vegen ved ulukkesstaden er nå opna igjen.

  • Torsdag 25. juli kl. 14.19

    Equinor-sjefen forsvarer fornybarinvesteringer: – Vi jobber ikke med grønnvasking

    Equinor-porteføljen skal være i samsvar med målene i Parisavtalen. – Men vi må hele tiden sørge for at vi har lønnsomme prosjekter, sier toppsjef Anders Opedal.

  • Torsdag 25. juli kl. 14.17

    Brann i leilegheit

    Naudetatane har rykka ut til brann i leilegheit på Randaberg. Det er opplyst om ein del røyk i område. Naudetatane er på staden og ingen er meldt skada. Brannskadane skal vere på ytterveggen. Klokka 15.20 melde politiet at brannen var sløkt.

  • Torsdag 25. juli kl. 14.13

    Museet har vært omdiskutert. Nå har det blitt hedret i en prestisjekåring

    Reiselivseksperter jubler over at det norske museet blir hedret i prestisjekåringen.

  • Torsdag 25. juli kl. 14.11

    Trafikkulykke i Sandnes – tre til sykehus

    Det er full stans i trafikken.

  • Torsdag 25. juli kl. 14.00

    Kjørte i 139 km/t i 80-sona

    Utrykningspolitiet har hatt fartskontroll i 80-sona på Lågendalsveien ved Kvelde i Larvik. En fører ble anmeldt og mistet førerkortet etter å ha blitt målt til 139 km/t. Ellers fikk 15 førere forenklede forelegg.

  • Torsdag 25. juli kl. 13.59

    Fritidsbåt fekk motorstopp nord i Øygarden

    Brannbåten til Øygarden brann og redning har hjelpt ein mindre fritidsbåt som fekk motorstopp på nordsida av Hjartøysundet nord i Øygarden kommune. Hovudredningssentralen koordinerte oppdraget, og ingen personar skal vere skadde, ifølgje 110-sentralen.

  • Torsdag 25. juli kl. 13.35

    Tilbakekaller First Price sjokopålegg

    Årsaken er at varen kan inneholde små mengder hasselnøtter, mens det på etiketten kun er oppgitt «spor av nøtter».

  • Torsdag 25. juli kl. 13.34

    MF Tranøy går som normalt

    MF Tranøy settes inn i normal rute fra Moskenes klokken 18:00 i dag, skriver Torghatten Nord. Neste avgang fra Bodø med MF Tranøy vil være klokken 22:30. Tidligere i dag innstilte Torghatten Nord samtlige avganger med MF Tranøy på grunn av teknisk svikt. Feilen er reparert og fergen går som normalt.

  • Torsdag 25. juli kl. 13.28

    Kollisjon mellom Bybanen og bobil: – Det smalt

    All Bybanetrafikk i området ved Slettebakken i Bergen er stanset.

  • Torsdag 25. juli kl. 13.27

    Lege på Sør-Gazas siste sykehus til VG: – Mine kolleger har grått i dag

    Helsearbeidere fra Leger Uten Grenser beskriver den dramatiske situasjonen på Nasser-sykehuset.

  • Torsdag 25. juli kl. 12.58

    Bybanen spora av etter trafikkulukke på Slettebakken

    Klokka 12.55 blei det meldt om samanstøyt mellom bybanen og ein campingbil ved Slettebakken kyrkje i Bergen. Ifølgje 110-sentralen har eitt togsett spora av, og brannvesenet jobbar med å få det på sporet att. Bubilen har materielle skadar og var først kilt mellom to togsett som kom frå kvar sin retning, opplyser 110-sentralen og politiet til NRK. Ingen vart skadd, men det skal vere materielle skadar på bubilen. – Det er mogleg at bybanen har treft bakenden på bubilen, det var ein del skadar på den, men ingen skadar på dei to i bubilen eller passasjerar i bybanen, seier operasjonsleiar Knut Dahl Michelsen i Vest politidistrikt. Bubilen skulle parkerast på bubilparkeringa ved Slettebakken, men då sjåføren svinga inn og kryssa bybanesporet, var han ikkje merksam på bybanen, ifølgje operasjonsleiar Tatjana Knappen i 15.45-tida. Sjåføren er ein tysk mann på 75 år. Dei to i bubilen verkar uskadd, ifølgje politiet. Det er ukjent kor mange passasjerar det er på bybanen. Biltrafikken skal gå som normalt forbi staden. Bybanens linje 1 er innstilt mellom Wergeland og Nesttun terminal. Det er drift på strekningane Byparken-Wergeland og Nesttun terminal-Bergen lufthavn, med forseinkingar. Skyss ber reisande til/frå Bergen lufthamn om å ta busslinje 600 mellom Bergen sentrum og Lagunen, og bybane linje 1 mellom Lagunen og Bergen lufthamn. Dei som skal til og frå Nesttun blir bedne om å ta linje 83 mellom sentrum og Nesttun. I tillegg er det buss for bane mellom Wergeland og Nesttun terminal. Politiet opprettar sak for å avhøyre dei to i bubilen med tolk på politistasjonen. Dei skal også avhøyre vitne og bybaneføraren. I tillegg ventar dei på bilbergar for å rydde opp på staden. Det er uvisst kor lang tid det vil ta. Klokka 18.04 melder politiet at bybanen har blitt løfta tilbake på sporet. Bybanen er ikkje i drift igjen enda, då det framleis er materiell som må fjernast før drifta kan starte igjen.

  • Torsdag 25. juli kl. 12.58

    Stans på bybanen etter trafikkulukke på Slettebakken

    Bybanen og ein campingbil har hatt ein samanstøyt ved Slettebakken kirke i Bergen. Bybanen stansar all trafikk på linjene sine i området. Politiet meldte først at bybanen hadde spora av, men det er noko uavklart melder Vest politidistrikt. 110-sentralen melder at bubilen står kilt mellom to togsett. Det er to personar i campingbilen som verkar uskadd. Det er ukjent kor mange passasjerar det er på bybanen. Biltrafikken skal gå som normalt forbi staden, ifølgje politiet.

  • Torsdag 25. juli kl. 12.54

    Fv557 Knappetunnelen i Bergen: Høyre felt stengt sørover mot Dolvik

    En bil står med stans i tunnelåpningen. Tunnelen er nå åpnet i begge felt, og bilberger er ferdig på stedet.

  • Torsdag 25. juli kl. 12.54

    Fv557 Knappetunnelen i Bergen: Høyre felt stengt sørover

    En bil står med stand i tunnelåpningen.

  • Torsdag 25. juli kl. 12.49

    Tilløp til slagsmål mellom taxisjåfører

    Politiet har rykket ut på melding om krangel og tilløp til slagsmål mellom to taxisjåfører. Alt rolig da politiet kom, og begge parter skylder på hverandre. Begge taxisjåførene vil bli anmeldt for ordensforstyrrelse. Skal ifølge politiet trolig dreie seg om en krangel om plass i ventekøen for taxier.

  • Torsdag 25. juli kl. 12.45

    Røykutvikling var vanndamp

    Brannvesenet rykket ut til et næringsbygg på Tjuvholmen i Hamar etter en melding om røykutvikling. Brannvesenet melder at det er vanndamp i ett fyrrom. Både politiet og brannvesenet er på stedet.

  • Torsdag 25. juli kl. 12.41

    Trafikkuhell på Veum i Fredrikstad

    To biler har vært involvert i et trafikkuhell i krysset Veumveien/Evenrødveien. Det er ikke meldt om personskader. Trafikken vil snart gå som normalt på stedet, opplyser politiet.

  • Torsdag 25. juli kl. 12.41

    Røyk frå einebustad i Fana i Bergen

    Politi og brannvesen rykka ut til melding om røyk i einebustad i Nøysomheten i Fana i Bergen. Det var observert røyk på eit kamera i huset, og viste seg å vere brann i noko mat i ein mikrobølgeomn, opplyser politiet. Det er folk heime. Matvare er tatt ut og det brenn ikkje i huset.

  • Torsdag 25. juli kl. 12.39

    Politit rykket ut til melding om naken mann

    Politiet fikk meding kl. 12:13 om en naken mann som satt på kaien ved BI-bygget i Solheimsviken i Bergen. Da politiet kom på stedet klarte de ikke å finne den nakne mannen.

  • Torsdag 25. juli kl. 12.39

    Politiet rykket ut til melding om naken mann

    Politiet fikk melding kl. 12:13 om en naken mann som satt på kaien ved BI-bygget i Solheimsviken i Bergen. Da politiet kom på stedet klarte de ikke å finne den nakne mannen. Politiet melder om at ingen er antastet eller utsatt for noen henvendelser fra mannen.

  • Torsdag 25. juli kl. 12.15

    Funnet dumpet langs E6: – Forferdelig

    Det var en oppmerksom forbikjørende som reddet fire kattunger og moren deres.

  • Torsdag 25. juli kl. 12.14

    Fant stjålne biler i skogen – politihelikopter på stedet

    De to BMW-ene som ble stjålet i Tønsberg i natt, ble funnet hensatt i skogen i Stokke i Sandefjord kommune. Klokka 10.18 meldte politipatruljen at de hadde pågrepet en person som løp fra stedet. Han knyttes til tyveriet av disse bilene. Politiet har ressurser i området Årholt, som søker etter personer og gjenstander som kan være relevante for saken. Operasjonsleder Roger Aaser bekrefter til NRK at et politihelikopter bistår i aksjonen for å søke i terrenget. Han opplyser at de ikke kan utelukke at det er flere involverte siden det er to biler som er stjålet. De vil også forsikre seg om at det ikke er flere stjålne biler i området: – Folk som stjeler to biler har kanskje stjålet tre, sier Aaser.

  • Torsdag 25. juli kl. 12.05

    OL-håpet Sørum om savnet: – Rart ikke å ha henne her

    Hun skulle egentlig ha vært med ham til Paris. I OL skal Christian Sørum (28) spille for moren Marianne, som gikk bort like før jul.

  • Torsdag 25. juli kl. 12.03

    Trafikkulykke i Lillesand

    To biler har vært involvert i en trafikkulykke på fylkesvei 402 Birkelandsveien i Lillesand. Det skal dreie seg om en påkjørsel bakfra. De tre personene som var i bilene er oppegående, melder politiet. Trafikken går forbi stedet.

  • Torsdag 25. juli kl. 11.57

    Nederlandsk Hercules-fly i lav høyde over Oppdal

    Flere har sett at et transportfly av typen Hercules sirkulere flere ganger i relativt lav høyde over Oppdal i dag formiddag. Det skriver avisa Opp. Luftforsvaret sier til avisa at transportflyet kommer fra Nederland og deltar i treningsoppdraget WIC (Weapon Instructor Course), et våpeninstruktørkurs. Dette er en spesialutdanning av piloter som foregår gjennom et samarbeid med både Nederland og Belgia. Det er for tiden høy aktivitet fra Ørland flystasjon, der belgiske F-16 og nederlandske og norske F-35 flygere utvider kompetansen sin.

  • Torsdag 25. juli kl. 11.55

    Populær nautikkutdanning

    Høgskulen på Vestlandet melder at Nautikkutdanninga i Haugesund er svært populær med gode søkertall. Det samme gjelder deltidsutdanningen som Vernepleier i Haugesund. Høgskulen på Vestlandet, med studiesteder i Haugesund, Stord, Bergen, Førde og Sogndal, har sendt ut tilbud om studieplass til nesten 6600 personer. Det er 543 flere enn i fjor, og en økning på 9 prosent.

  • Torsdag 25. juli kl. 11.53

    Glimt bekrefter ny spiller

    Den svenske angrepsspilleren Samuel Burakovsky har signert for Bodø/Glimt. Det bekrefter klubben selv på sine nettsider. – Følelsen sier at det vil være et utrolig steg og jeg tror vi kan skape mange gode minner her. Følelsen er bare positiv, sier Burakovsky i sitt første intervju med glimt.no. 21-åringen kommer fra Landskrona på nivå to i Sverige, og melder umiddelbart overgang til de helgule. Svenske Fotbollskanalen erfarte i går, onsdag, at Glimt gir klubben fem millioner kroner for spilleren. Burakovsky har gått gradene i ungdomsakademiet til Malmö FF, før han for et par år siden signerte kontrakt med A-laget. Sommeren 2023 valgte han å melde overgang til Landskrona. – Jeg gikk alle steg i Malmö FF fra ungdomslagene til A-laget. Deretter ville jeg spille mer, og jeg ønsket å få ut min kapasitet og da ble det overgang til Landskrona i divisjonen under. Jeg hadde ikke spilt så mye, så det var et fint steg og det som har gitt meg en overgang hit i dag, sier Burakovsky. Han er hentet som kantspiller til Bodø/Glimt. Slik beskriver han seg selv som fotballspiller: – Jeg er eksplosiv og direkte i min spillestil. Jeg liker å utfordre og skape sjanser. Det er det som kjennetegner meg som spiller, sier Burakovsky. Angrepsspilleren har signert på en kontrakt som strekker seg ut 2028-sesongen. Hittil denne sesongen har Burakovsky notert seg for tre mål på ti kamper.

  • Torsdag 25. juli kl. 11.52

    Lærertallene synker: – En åpenbar krise

    Stadig færre vil bli lærer – og trenden ser ikke ut til å snu med det første.

  • Torsdag 25. juli kl. 11.50

    Minst 257 døde i jordskred i Etiopia

    Dødstallet fortsetter å stige etter jordskredet i Sør-Etiopia mandag. Hittil er 257 bekreftet omkommet, men dødstallet kan bli så høyt som 500, ifølge FN.

  • Torsdag 25. juli kl. 11.46

    Jennifer Aniston: – Jeg kan virkelig ikke tro dette

    «Friends»-skuespilleren går hardt ut mot republikanske barnløs-uttalelser.

  • Torsdag 25. juli kl. 11.45

    NSO kritisk til høye opptakskrav

    Torsdag kom oversikten fra hovedopptaket til Samordna opptak. I vår ble det lagt frem flere forslag til endringer i opptakssystemet, deriblant avvikling av karakterkrav for sykepleierutdanningen og maksgrense på tilleggspoeng etter videregående. Norsk studentorganisasjon (NSO) mener opptakstallene viser at karakterkravene fortsatt er for høye. – Det vi ser nå er en karakterinflasjon. Vi er spente på hvordan den nye opptaksmodellen forhåpentligvis vil kunne senke de kunstige høye poenggrensene. Det er viktig at motiverte studenter skal kunne komme raskt inn i høyere utdanning, som skal være tilgjengelig for alle, sier leder Kaja Ingdal Hovdenak.

  • Torsdag 25. juli kl. 11.41

    Vålerenga vil ha eiermøte i Norsk Toppfotball og avstemning etter VAR-kaoset

    Vålerenga ber om at det innkalles til et eiermøte i Norsk Toppfotball etter den siste tidens VAR-bråk. Oslo-klubben vil også at det betente temaet skal stemmes over.

  • Torsdag 25. juli kl. 11.31

    Ble reddet etter 15 minutter i sjøen

    41 mennesker druket i første halvår i år. I dag ble verdensdagen for forebygging av drukning markert i Arendal.

  • Torsdag 25. juli kl. 11.31

    Studieplass til flere enn noen gang

    Høgskolen i Østfold har tilbudt plass til flere studenter enn noen gang, men har fortsatt ledige plasser i noen studier. Det sier rektor Lars-Petter Jelsness-Jørgensen etter at tallene fra Samordna Opptak ble klare i dag. – De omsøkte studiene våre er allerede fulle, særlig innenfor helse- og velferdsutdanningene. Mens det fortsatt er noe ledige studieplasser innenfor ingeniørfaglig og lærerutdanning bl.a. Han ser at det er mange som takker ja. – Og det er de færreste studier som vil ligge ute på restetorget av de mest populære, sier rektoren på Høgskolen i Østfold.

  • Torsdag 25. juli kl. 11.30

    Trafikkulykke på E6 i Ringebu

    Det har vært en trafikkulykke med to biler involvert i Ringebu. Nødetatene er på stedet. Det er kø i begge retninger på strekningen på E6 mellom Lillehammer og Otta. Det var fire personer involvert i ulykken. Alle kjøres til sykehus eller legevakt for en sjekk.

  • Torsdag 25. juli kl. 11.28

    Nytt studium inn på toppliste

    UiAs nye, nettbaserte studium i biologi gikk inn på 10. plass i topp 15-listen over studier med høyest poenggrense for opptak i ordinær kvote. Poenggrensen for dette studiet 48,6.

  • Torsdag 25. juli kl. 11.28

    Rift om plassene på sykepleien

    Torsdag ble tallene for opptak til høyere utdanning offentligjort av Samordna opptak. Litt over 1000 flere studenter ønsker å bli sykepleier, sammenlignet med i fjor, ifølge tallene. Det var i år 10 005 søkere som har sykepleierstudiet som førstevalg. Det er en oppgang fra 8 977 i 2023, som gir en økning på litt over 11 prosent. Aller mest populært er sykepleierstudiet på Oslo Met, Høgskolen Vestlandet i Bergen og NTNU i Trondheim. Som NRK tidligere har omtalt, er kravet om minimum tre i karakter i norsk og matematikk, for å komme inn på sykepleien fjernet. Dette gjelder generelt for opptak til høyere utdanning fra 2025, men Høgskolen på Vestlandet (HVL) har valgt å gjøre dette allerede i år. – Dette er fantastiske tall, og det er veldig gledeleg at så mange ønsker å bli sykepleier. Vi hadde rundt 160 ledige studieplasser, og nå ser det ut til at vi kan fylle alle. I tillegg har vi stor konkurranse og lange ventelister på sykepleie i Bergen, sier prorektor for utdanning ved HVL, Anne-Grethe Naustdal. NTNU har på sin side valgt å beholde karakterkravene. Norsk Sykepleierforbund er kritisk til endringene. – Karakterkravene har gitt økt gjennomføring på sykepleierstudiet. Grunnleggende kunnskaper i norsk og matte er nødvendig for å kunne kommunisere godt med pasientene og gi riktig dose medikamenter og ernæring, sier Lill Sverresdatter Larsen, leder i Norsk Sykepleierforbund.

  • Torsdag 25. juli kl. 11.27

    Drept av de som skulle beskytte henne

    Drapet på Sonya Massey er nok en tragisk påminnelse om det amerikanske politiets enorme brutalitet mot afroamerikanere.

  • Torsdag 25. juli kl. 11.23

    Uendret kjønnsbalanse ved UiA

    Rundt fire av ti som har fått tilbud om studieplass ved UiA er menn. Dermed er kjønnsbalansen uendret fra i fjor.

  • Torsdag 25. juli kl. 11.19

    Tidligere verdensener i tennis legger opp etter OL

    Den tyske tennisspilleren Angelique Kerber (36), som var verdensener i 2016, har bestemt seg for at OL blir hennes siste turnering i karrieren.

  • Torsdag 25. juli kl. 11.18

    Studier med høyest poenggrense

    De tre UiA-studiene med høyeste poenggrense for opptak i ordinær kvote er bachelor rettsvitenskap (59,0), årsstudium i pedagogikk (53,0) og bachelor sosialt arbeid (51,6).

  • Torsdag 25. juli kl. 11.13

    Skogafjelltunnelen stengt på grunn av ryggende bil

    E39 Skogafjelltunnelen er stengt i retning Bergen, melder Vegtrafikksentralen på X. Det er på grunn av en bil som har rygget på motorveien. Kjøretøyet som rygget har nå kjørt videre, og tunnelen er åpen for fri ferdsel.

  • Torsdag 25. juli kl. 11.12

    Flere fikk tilbud om studieplass

    5395 har fått tilbud om studieplasser på universitetet i Agder gjennom Samordna opptak. Dette er litt opp fra fjorårets tall, som var 5308. Skriver universitetet på sine nettsider. 64 prosent av søkerne får plass på sitt førstevalg. Studiet som hadde høyest poenggrense var bachelor i rettvitenskap, med 59,0.

  • Torsdag 25. juli kl. 11.11

    1000 søkere kjempet om 20 plasser på medisinutdanning i Gjøvik

    1000 søkere har kjempet om de 20 plassene på det nyopprettede medisinstudiet på NTNU på Gjøvik. Der var karaktersnittet på 67,3. Det var i september i fjor at nyheten om ny medisinutdanning kom til Gjøvik. Det er kun de fire siste årene av medisinutdanningen som skal kunne tas i Gjøvik, slik NTNU også tilbyr i Ålesund og Levanger. De to første årene av utdanningen vil fortsatt være i Trondheim. Ellers ved NTNU i Gjøvik er det lang venteliste på nettbasert bachelor i økonomi og administrasjon og på bachelor i radiografi, viser tall fra Samordna opptak.

  • Torsdag 25. juli kl. 11.10

    Alvorlig syke pasienter skal evakueres fra Gaza til Norge

    UDI har fått i oppdrag å gi innreisetillatelse til inntil 20 alvorlig syke pasienter fra Gaza.

  • Torsdag 25. juli kl. 11.06

    Søkernedgang på Politihøgskolen i Bodø

    Spente søkere over hele landet har nå fått vite om de kom inn på studiet de ønsket seg. I år gikk poenggrensene for opptak ned, skriver Politihøgskolen i en pressemelding. Politihøgskolen tilbyr Bachelor – politiutdanning ved tre studiestede: Oslo, Stavern og Bodø. Politihøgskolen opplevde i år en nedgang i poenggrensene. I år mottok Politihøgskolen 3124 unike søknader til politiutdanningen innen søknadsfristen 1. mars. Sammenlignet med fjoråret tilsvarer dette en søkernedgang på 22,5 prosent. – Nedgangen i poenggrensene var forventet da det i årets opptak var færre kvalifiserte søkere sammenlignet med tidligere år som konkurrerte om studieplass. Nedgangen var størst i Bodø, sier fungerende seksjonsleder Kristin Pernille Hoff. Etter å ha fått godkjent opptakskravene, bestått fysiske tester og blitt funnet egnet, satt Politihøgskolen igjen med 636 kvalifiserte søkere til 500 studieplasser. – Det viktigste for Politihøgskolen er at vi til tross for en søkernedgang sitter igjen med kvalifiserte søkere når opptaksprosessen er over, noe vi ser at vi gjør. Til tross for en nedgang i poenggrensene, ser vi at poenggrensene for opptak fortsatt er høye og at studiet er populært, sier Hoff.

  • Torsdag 25. juli kl. 11.03

    Høyest poengkrav for bachelorstudiet i rettsvitenskap

    Bachelorstudiet i rettsvitenskap ved UiA fortsetter å sette rekorder, skriver universitetet på sin nettside. For å komme inn på bachelorstudiet i rettsvitenskap i ordinær kvote må man i år ha 59,0 poeng. Det er den høyeste poenggrensen for et bachelorprogram ved UiA noensinne. I fjor var poenggrensen for dette studiet 58,6. – Dette viser at vårt bachelorstudium i rettsvitenskap er anerkjent. Det at vi også har masterstudium i rettsvitenskap gjør bachelorstudiet mer attraktivt. Vi er glade for å kunne tilby dette studiet og dermed tilføre denne kompetansen til vår region, sier viserektor for utdanning Hilde Inntjore. 29 prosent av de som har fått tilbud på dette studiet kommer fra Agder.

  • Torsdag 25. juli kl. 11.03

    4274 har fått tilbud om studieplass ved Nord universitet

    Tallene fra Samordna opptak viser at 4274 kvalifiserte søkere har fått tilbud om studieplass ved Nord universitet til høsten. Det skriver universitetet selv i en pressemelding. Prorektor Levi Gårseth-Nesbakk sier tallene er som forventet, og registrerer at trendene fortsetter. – I en tid med lav arbeidsledighet og fallende ungdomskull sender vi ut et antall tilbud på linje med fjoråret. Vi ser at trenden med at fleksible studier er mer populære enn campusstudier fortsetter, noe som trolig henger sammen med at studentene har behov for å jobbe ved siden av studiene. – I tillegg registrerer vi at studier som over tid har vært attraktive, fremdeles er de studiene som det er mest konkurranse om, sier prorektoren. Paramedisin er det mest populære studieprogrammet, med over åtte søkere per studieplass. Videre er havbruksdrift og ledelse, samt dyrepleie populært. Det har har også vært rift om plassene på de økonomisk-administrative utdanningene. Lærerutdanningen følger nasjonal trend – På grunnskolelærerutdanningene ser vi at nedgangen totalt sett fortsetter, sier prorektoren. Regjeringen fjernet karakterkrav til sykepleier- og grunnskolelærerutdanningene etter søknadfristen i april. De som ikke innfridde de tidligere karakterkravene fikk mulighet til å søke ekstraordinært opptak fra 20. juli. Prorektoren sier at profesjonsstudiene fortsatt har utfordringer, men tror at det ekstraordinæret opptaket kan være en del av løsningen. – Vi ser at det har kommet inn mange søknader gjennom ekstraordinært opptak. De som ikke har hatt mulighet til å søke på grunn av karakterkravene, får endelig mulighet til å oppfylle drømmen om å bli sykepleier eller lærer. Forhåpentligvis klarer vi å fylle mange av studieplassene på sykepleie og lærerutdanningene fram til studiestart, sier prorektoren.

  • Torsdag 25. juli kl. 11.00

    Nesten 7000 får studieplass ved Høgskolen i Innlandet

    Etter opptaket står 7876 studenter på venteliste til ulike studietilbud ved Høgskolen i Innlandet. Det er mer enn 1700 flere enn i fjor. Om lag like mange studenter som i fjor har fått tilbud om studieplass ved Høgskolen i Innlandet (HINN) i årets hovedopptak. 8224 søkere hadde studier ved HINN som førstevalg. I alt har 6836 studenter fått tilbud om plass kommende studieår. Høgskolens utdanninger er ført opp på studentenes søknader hele 37.727 ganger i årets opptak. Prorektor for utdanning Stine Grønvold forteller om årets opptak. – Blant annet er det noen helt nye studietilbud, som generelt har gode søkertall. 130 studenter har fått tilbud om plass ved høgskolens nye bachelor i kunstig intelligens på Hamar, sier hun. Et annet populært studie er nettbasert utdanning i organisasjon og ledelse. Det studiet fikk 1581 kvalifiserte søkere til 200 plasser. Prorektoren forteller videre at Høgskolen er svært fornøyde med årets resultat. – Det er et mål for oss å tilby utdanninger som er relevante for samfunnet, og vi mener søkertallene viser at vi lykkes, sier Grønvold. HINN er opptatt av studentene – Vi vil at studentene våre skal oppleve høgskolen som et sted der de møter ansatte som bryr seg, der de de får studietilbud med høy kvalitet og muligheten til å engasjere seg både faglig og sosialt, sier Grønvold. Beredskap- og krisehåndtering ved studiested Rena er også i år på lista over populære tilbud. 1165 kvalifiserte søkere meldte seg, og 190 tilbud om plass er sendt ut. HINN har gode søkertall for studier innen landbruk og skog- og utmarksforvaltning, men plass til noen flere studenter ved flere studietilbud. Det er blant annet også ledige plasser i jordbruksfag, dokumentar- og TV-produksjon og i filosofi. Tidligere gjenga NRK tall fra HINN om kvalifiserte søkere til studiet organisasjon og ledelse som viste seg å være feil. Det er rettet opp i.

  • Torsdag 25. juli kl. 11.00

    Vanskelegare å komme inn på studium

    Dei mest populære studia på Universitet i Stavanger blir meir krevjande å kome inn på. Rettsvitskap er det vanskelegaste studiet å kome inn på, seier Susanna King, seniorrådgjevar ved UiS. Studiet går opp med 0,9 prosentpoeng samanlikna med i fjor. Landets einaste tollutdanning aukar også snittet frå 57,8 i fjor til 58 i år. Bacheloren Toll, vareførsel og grensekontroll har flest førstegongssøkarar på UiS med klar margin: 1111 søkarar på 60 studieplassar. Andreplassen har berre rundt halvparten så mange søkarar, og det på eit studium med betydeleg fleire studieplassar. UiS sitt nye årsstudium økonomi og ledelse fløyg rett inn på ein femteplass over dei mest populære studia på UiS med poenggrense på 55,6.

  • Torsdag 25. juli kl. 10.59

    Disse studiene er vanskeligst å komme inn på

    Rekordmange søkere har fått plass på førstevalget sitt.

  • Torsdag 25. juli kl. 10.50

    En av tre kommunale barneskoler i Oslo har tilfluktsrom

    Det kom frem i en spørreundersøkelse sendt ut til 91 kommunale barneskoler i Oslo. Mange av tilfluktsrommene er også i dårlig stand, ifølge skolene. Rektor ved Smestad skole uttrykker bekymring for manglende krigsberedskap og utilstrekkelige tilfluktsrom. Byrådet sier de har vedtatt relevante tiltak. – Vi har gode rutiner for det rektorene nevner, i tillegg til beredskap for utdeling av jod-tabletter ved en atomhendelse, svarer byrådet til Aftenposten.

  • Torsdag 25. juli kl. 10.42

    Innbrudd på Lukas videregående skole i Trondheim

    Det har vært innbrudd i et øvingslokale på Lukas videregående skole i Trondheim. Det har blitt stjålet forsterkere, en bassgitar og flere gitarer. Politiet har undersøkt, sikra spor og oppretter sak.

  • Torsdag 25. juli kl. 10.36

    NRK-profil Torkjell Berulfsen er død

    Programlederen ble 81 år gammel.

  • Torsdag 25. juli kl. 10.26

    Sør-Norge: Nå skal det bøtte ned

    Er ikke det nok regn nå? Værgudene svarer kontant «nei!».

  • Torsdag 25. juli kl. 10.25

    Gjenforent etter 63 år: – Jeg trodde at skilpadden var død for lenge siden

    Men Jonathan nærmer seg 70 år og er like lett på foten!

  • Torsdag 25. juli kl. 10.21

    Haldenser beste ungdomsskytter

    Haldenseren Julianne Skallerud Brekke ble i går norgesmester i skyting på ungdomsnivå under Landsskytterstevnet på Steinkjer. Med 345 poeng på 35 skudd måtte det telling av innertiere til. Skallerud Brekke hadde sju av dem, nærmeste konkurrent hadde fire. Til NRK sier 20-åringen at det er mye jobb som er lagt ned, og at det betyr mye.

  • Torsdag 25. juli kl. 10.13

    Mann i 70-årene omkom

    Det var en mann i 70-årene som ble funnet omkommet i sjøen sør for Lødingen i natt. Det opplyser politiet, som nå har startet en undersøkelsessak i forbindelse med redningsaksjonen utenfor Vestbygd i Lødingen. Politiet gjør undersøkelser i saken, for å forsøke å danne seg et bilde av hva som kan ha skjedd, som førte til at mannen havnet i havet og omkom. Det ble iverksatt en redningsaksjon i natt da en båt ble observert liggende i fjæra ved ei øy, med en hvelva lettbåt ved siden av. Det ble sendt ut redningshelikopter fra Bodø og redningsskøyta fra Svolvær. – Vi så ingen andre personer om bord, eller noe som skulle vitne om at det var andre personer i båten, sier Ørjan Delbekk redningsleder i HRS Nord-Norge. Hendelsen framstår som ei ulykke, legger han til.

  • Torsdag 25. juli kl. 10.10

    Ikkje mistanke om noko kriminelt

    – Per no er det ikkje mistanke om at det har skjedd noko straffbart, seier operasjonsleiar Eyvind Formo i Agder-politiet til NRK etter at ein mann vart funnen død i Arendal. Ifølge politiet verkar det som ei fallulykke frå ein skrent eller mur. – Det er for tidleg å seie noko om kva som har skjedd. Men ting kan tyde på at det har skjedd noko tidlegare i dag, seier Formo.

  • Torsdag 25. juli kl. 10.02

    Nå blir Apple Maps tilgjengelig i nettleseren

    Gir Google Maps konkurranse - over et tiår etter lansering.

  • Torsdag 25. juli kl. 9.41

    Død person funnet i Arendal

    En mann er funnet død i Arendal. Avdøde er foreløpig ikke identifisert. Ifølge politiet fremstår det som en fallulykke fra en skrent eller mur. Kriminalteknikere fra politet er på vei til stedet. Politiet avhører også vitner på stedet.

  • Torsdag 25. juli kl. 9.40

    Funn av død person i Arendal – fremstår som fallulykke

    Politiet rykket torsdag morgen ut etter funn av en død person i Barbudalen.

  • Torsdag 25. juli kl. 9.38

    Rundt 90 mennesker mister livet i drukningsulykker årlig i Norge

    I dag er det verdensdagen for å forebygge drukningsulykker. I Norge mister i gjennomsnitt rundt 90 mennesker livet i drukningsulykker årlig, ifølge tall fra Redningsselskapet. Men her til lands er det Innlandet som ligger på toppen når det gjelder drukningsulykker, forteller Mia Bergmann, daglig leder i Flyte. Organisasjon jobber med å redusere antall drukningsulykker. – 21 prosent av alle drukningsulykker skjer i vann. Innlandet ligger på toppen på dette området når vi ser det over de siste fem årene. Hun sier altfor mange gjør dårlige risikovurderinger og utsetter seg selv og andre for fare. – Det viktigste vi gjør, er å bli mer bevisst rundt risikoene ved på eller i vann, og at vi bryr oss litt mer. Og sier ifra oftere. Mye kan gjøres bare ved å ha på seg redningsvest, sier hun. Hun mener regjeringen må gjøre mer. – Våre myndigheter er nødt til å komme med en etterlengtet handlingsplan for å redusere antall drukningsulykker.

  • Torsdag 25. juli kl. 9.38

    Rundt 90 mennesker mister livet i drukningsulykker årlig i Norge - Innlandet på toppen

    I dag er det verdensdagen for å forebygge drukningsulykker. I Norge mister i gjennomsnitt rundt 90 mennesker livet i drukningsulykker årlig, ifølge tall fra Redningsselskapet. Men her til lands er det Innlandet som ligger på toppen når det gjelder drukningsulykker, forteller Mia Bergmann, daglig leder i Flyte. Organisasjon jobber med å redusere antall drukningsulykker. – 21 prosent av alle drukningsulykker skjer i vann. Innlandet ligger på toppen på dette området når vi ser det over de siste fem årene. Hun sier altfor mange gjør dårlige risikovurderinger og utsetter seg selv og andre for fare. – Det viktigste vi gjør, er å bli mer bevisst rundt risikoene ved på eller i vann, og at vi bryr oss litt mer. Og sier ifra oftere. Mye kan gjøres bare ved å ha på seg redningsvest, sier hun. Hun mener regjeringen må gjøre mer. – Våre myndigheter er nødt til å komme med en etterlengtet handlingsplan for å redusere antall drukningsulykker.

  • Torsdag 25. juli kl. 9.28

    Vil blir avført fyrverkeri på Malmøya klokken fire

    I strandkanten nedenfor Fossilveien på Malmøya vil det klokken fire torsdag ettermiddag bli avført fyrverkeri. Det melder brannvesenet på X. De forteller at det er på grunn av en privat bursdagsfeiring. Brann og redning har godkjent at de skal avfyre fyrverkeriet.

  • Torsdag 25. juli kl. 9.28

    Vil bli avført fyrverkeri på Malmøya klokken fire

    I strandkanten nedenfor Fossilveien på Malmøya vil det klokken fire torsdag ettermiddag bli avført fyrverkeri. Det melder brannvesenet på X. De forteller at det er på grunn av en privat bursdagsfeiring. Brann og redning har godkjent at de skal avfyre fyrverkeriet.

  • Torsdag 25. juli kl. 9.28

    Vil bli avfyrt fyrverkeri på Malmøya klokken fire

    I strandkanten nedenfor Fossilveien på Malmøya vil det klokken fire torsdag ettermiddag bli avfyrt fyrverkeri. Det melder brannvesenet på X. De forteller at det er på grunn av en privat bursdagsfeiring. Brann og redning har godkjent at de skal avfyre fyrverkeriet.

  • Torsdag 25. juli kl. 9.18

    Nora Mørk fleiper med svenskene: – Burde vært sponset av Ikea

    Svenskene har kjøpt nye madrasser på Ikea. De norske jentene forblir i den omdiskuterte OL-sengen.

  • Torsdag 25. juli kl. 9.17

    England: Seks omkom i trafikkulykke – jente (11) mistet hele familien

    Blant de døde er to søstre på ni og fire år. En mann er pågrepet og mistenkt for farlig kjøring.

  • Torsdag 25. juli kl. 9.11

    Flere døde i helikopterstyrt i Russland

    Et russisk militærhelikopter har krasjet i sørvestlige Russland og tatt livet av alle om bord, ifølge Interfax, som sier styrten skyldes en teknisk feil.

  • Torsdag 25. juli kl. 9.05

    Bilinnbrudd

    Det har vært innbrudd i en firmabil på Vågsbygd i Kristiansand i løpet av natten. Det er stjålet verktøy, skriver politiet.

  • Torsdag 25. juli kl. 9.03

    Euroen bikket 12 kroner for første gang i år

    Svekkelsen av den norske kronen fortsetter, og er nå på sitt svakeste nivå siden mai i fjor.

  • Torsdag 25. juli kl. 9.03

    Euroen bikker 12 kroner

    Svekkelsen av den norske kronen fortsetter. Euroen er nå på det dyreste siden starten av coronapandemien.

  • Torsdag 25. juli kl. 9.03

    Euroen koster 12 kroner for første gang siden mai i fjor

    Svekkelsen av den norske kronen fortsetter.

  • Torsdag 25. juli kl. 9.02

    Brannbåt sjekkar drivande jolle ved Tyssedal

    Ei jolle driv rundt ved Tyssedal i Hardanger, ifølgje Hovudredningssentralen i Sør-Noreg. Brannbåt og Raudekrossen-båt frå Odda sjekkar den ut.

  • Torsdag 25. juli kl. 9.02

    Brannbåt henta drivande jolle ved Tyssedal

    Ei jolle dreiv rundt ved Tyssedal i Hardanger, ifølgje Hovudredningssentralen i Sør-Noreg. Brannbåt og Raudekrossen-båt frå Odda sjekka ut den mindre fritidsbåten på rek, og tok den inn til land. Politiet ber folk ta kontakt om dei saknar ein båt eller har tips om eigaren.

  • Torsdag 25. juli kl. 9.02

    «James Bond»-skuespiller pensjonerer seg

    Mannen som spilte agent 007 i «On Her Majesty’s Secret Service» trer ut av rampelyset.

  • Torsdag 25. juli kl. 9.01

    Brøt mobberegler

    Statsforvalteren i Rogaland fant flere brudd på regelverket knyttet til mobbesaker ved to skoler i Klepp. Regelbruddene ble funnet under tilsyn tidligere i år, og Statsforvalteren slår fast at for enkeltelever kan slike brudd få alvorlige konsekvenser, skriver Jærbladet. Det har vært saker der ansatte ikke har varslet, selv om de hadde grunn til å mistenke at en elev ikke hadde et trygt og godt skolemiljø. Det har også skjedd at foreldre og elever måtte varsla om mobbing flere ganger før noe ble gjort.

  • Torsdag 25. juli kl. 9.01

    Subsea 7 stiger etter resultathopp

    Offshorerederiet la frem bedre resultater enn ventet.

  • Torsdag 25. juli kl. 9.01

    Subsea 7 steg etter resultathopp

    Offshorerederiet la frem bedre resultater enn ventet.