Nyheter:

  • Onsdag 24. juli kl. 23.40

    Mistanke om ruskjøring i Bergen sentrum

    Utrykningspolitiet i Bergen sentrum kontrollerte en bilfører onsdag kveld. De mistenker at sjåføren har vært ruspåvirket og ikke har gyldig førerkort. Personen er tatt med til legevakt for blodprøve og politiet oppretter sak.

  • Onsdag 24. juli kl. 23.21

    Argentinsk raseri etter OL-skandalen: – En skam

    (Argentina – Marokko 1–2) Kaotiske scener og en kamp som tok fire timer å fullføre. Nå raser argentinerne mot OL-arrangøren – og klager til Fifa.

  • Onsdag 24. juli kl. 22.35

    Påvist 20 tilfeller av kikhoste i Brønnøy

    – Det har siden slutten av juni vært påvist kikhostesmitte i Brønnøy. Den første smitten i Brønnøy kommune ble påvist 26. juni, sier fastlege i Brønnøy, Mikael Slotvik, til Brønnøysunds Avis. Ifølge fastlegen er det totalt 20 tilfeller av kikhoste i kommunen. I juni meldte FHI om et utbrudd av kikhoste i landet – etter en økning i antall tilfeller flere måneder på rad. – Utbruddet er pågående, og vi tar daglige tester ved Brønnøysund legesenter. Ved påvisning av kikhoste kan antibiotikabehandling som startes i løpet av de tre første ukene mildne og forkorte sykdomsforløpet, sier Slotvik.

  • Onsdag 24. juli kl. 22.26

    En bil skal ha kjørt av veien på E39

    En bil med tre personer involvert skal ha kjørt av veien på E39 ved avkjøringen til Mandal, melder politiet. Bilen har havnet i en skråning nedenfor veibanen. Det er ikke meldt om personskade. Nødetatene er på vei til stedet.

  • Onsdag 24. juli kl. 22.18

    Arnt Erik fra Beiarn vant pokal under Landsskytterstevnet

    Landsskytterstevnet pågår på Steinkjer denne uka. Der er Arnt Erik Aune fra Bodø Østre skytterlag med. Han er i norgestoppen og deltok også som en av 15 under den store finalen “kongelaget”. 56-åringen skjøt til 97 poeng på sine ti skudd, noe han ikke var særlig fornøyd med selv. – Det der så ikke bra ut. Jeg tenkte egentlig at det ikke var så verst, men det var jo faktisk verst, sa han til NRK med et glimt i øyet onsdag kveld. Men tidligere på dagen sikret beiarværingen seg pokalen som beste skytter over 55 år. – Det er jeg veldig fornøyd med, sier en glad Aune.

  • Onsdag 24. juli kl. 22.12

    Salman Rushdies angriper tiltales for terror

    Mannen som er tiltalt for å knivstikke Salman Rushdie anklages nå også for å ha støttet en terrorgruppe.

  • Onsdag 24. juli kl. 22.11

    Trafikkulykke i Alver

    Onsdag kveld rykket politiet ut til en trafikkulykke i Alver. En bil hadde kjørt i lyktestolpe. – Operasjonssentralen er i kontakt med sjåføren. Det fremstår som mindre alvorlig, opplyser Jørgen Ommedal i politiet. Det er ingen trafikale problemer på stedet. Sjåføren ble fraktet til legevakt av politiet.

  • Onsdag 24. juli kl. 22.05

    Dårligste tek-dag på nesten to år

    Store tek-selskaper gjorde det dårlig etter at to av dem presenterte tallene for andre kvartal tirsdag kveld. Nasdaq hadde sin verste børsdag siden oktober 2022.

  • Onsdag 24. juli kl. 21.57

    Tek-milliardær fengslet i K-pop-krangel

    Teknologigründer og milliardær Brian Kim er fengslet i Sør-Korea, anklaget for kursmanipulasjon.

  • Onsdag 24. juli kl. 21.53

    Svensk OL-håp dømt for narkotikalovbrudd

    OL-utøveren Oskar Edlund (21) åpner opp om kokainbruk under en bytur i vinter.

  • Onsdag 24. juli kl. 21.50

    Brann på Frøya slukket – ingen personskade

    Brannen slukket i sin helhet klokken 22. Alle skal være ute av huset. Det er ikke meldt om noen personskader. Det var like før klokken 22 at politiet meldte om brann i bolig på Frøya. Nødetatene rykket ut til stedet. I en oppdatering natt til torsdag opplyste politiet at det ikke er noen mistanke om sammenheng mellom denne brannen og de tidligere brannene på Frøya.

  • Onsdag 24. juli kl. 21.50

    Brann på Frøya

    Melding om brann i bolig på Frøya. Nødetatene rykker ut til stedet.

  • Onsdag 24. juli kl. 21.44

    To innlendinger i toppen av Kongelaget

    Ruben Myrset fra Nordskogbygda i Elverum kom på tredjeplass i Kongelaget. Kongelaget er den jeveste gruppen i Landskytterstevnet som har foregått på Steinskjær denne uken. Det unge talentet fra Innlandet imponerte med sine 347 poeng. June Emilie Åsenden fra Vinstra fikk også 347 poeng og ble nummer fem. Hun var beste kvinne og ble derfor skytterprinsesse. Den som vant og ble skytterkonge var Ole Kristian Bryhn fra Røyken og Hurum.

  • Onsdag 24. juli kl. 21.32

    Durek Verrett bryter tausheten om varslet søksmål mot moren

    Durek Verretts mor trues med søksmål av sønnen og prinsesse Märtha Louise. Nå vil de ha slutt på at moren gir uttalelser til Se og Hør.

  • Onsdag 24. juli kl. 21.28

    Anne Frank-gatekunst vekker reaksjoner

    Fredag forrige uke dukket det opp et nytt verk fra gatekunstneren Töddel på Nygårdshøyden. Verket forestiller Anne Frank ikledd et Palestina-skjerf. On El-pe-leg, som er styremedlem i Det jødiske samfunn i Bergen reagerer kraftig på kunstverket. – Denne tegningen viser en mangel på respekt for Holocaust, sier han til Bergens Tidende. Kunstneren selv er helt uenig. Han sier til avisen at han er klar over at han har brukt sterke virkemidler, men mener at Anne Frank ville satt pris på verket. Det er malt på hjørnet mellom Holmboes og Fosswinkels gate på Nygårdshøyden. Dette hjørnet ble først kjent i 2018 da et maleri av en korsfestet Sylvi Listhaug ble hengt opp av den anonyme kunstneren AFK. Etter dette ble gatehjørnet omtalt som «Speaker’s corner». Året etter hang den kontroversielle wikileaksgrunnleggeren Julian Assange på gatehjørnet.

  • Onsdag 24. juli kl. 21.28

    Ny kunst på gatehjørne: Anne Frank med Palestina-skjerf

    Fredag forrige uke dukket det opp et nytt verk fra gatekunstneren Töddel på Nygårdshøyden. Verket forestiller Anne Frank ikledd et Palestina-skjerf. Det er malt på hjørnet mellom Holmboes og Fosswinkels gate på Nygårdshøyden. Dette hjørnet ble først kjent i 2018 da et maleri av en korsfestet Sylvi Listhaug ble hengt opp av den anonyme kunstneren AFK. Etter dette ble gatehjørnet omtalt som «Speaker’s corner». Året etter hang den kontroversielle wikileaksgrunnleggeren Julian Assange på gatehjørnet. Nå er det Anne Frank sin tur i kunsthjørnet, med et Palestinaskjerf hengende rundt halsen.

  • Onsdag 24. juli kl. 21.25

    Ung svart velger til VG: – USA er ikke klar for en svart kvinne som president

    Afroamerikanske velgere som VG har snakket med er håpefulle, men ikke overbeviste om Kamala Harris.

  • Onsdag 24. juli kl. 21.22

    Båtforliset ved Falklandsøyene: Søket etter savnede midlertidig stanset

    Søket etter de fire siste savnede på det norskeide skipet Argos Georgia er midlertidig stanset på grunn av dårlig vær.

  • Onsdag 24. juli kl. 21.21

    Ulykke på E18 Sandefjord

    En bil har kjørt inn i autovernet i nordgående retning på E18 i Sandefjord. Det er er trolig ingen personskader, men store materielle skader. Dette medfører trafikale utfordringer i nordgående løp, men trafikken går i ett løp. Cirka 100 meter med autovern er kjørt ned. Entrepenør er på vei for å utbedre det nå.

  • Onsdag 24. juli kl. 21.09

    En person skal muligens ha blitt utsatt for vold

    En person i Arendal sentrum skal muligens ha blitt utsatt for vold, melder politiet. Vedkommende blir kjørt til legevakta for videre undersøkelser. Det er ikke snakk om alvorlig personskader. Politiet gjør undersøkelser på stedet og snakker med vitner.

  • Onsdag 24. juli kl. 20.57

    Trafikkontroll resulterte i flere forelegg og en anmeldelse

    Utrykningspolitiet gjennomførte trafikkontroll i 60 sonen ved kirken i Førde i Sveio. Resultatet var 24 forenklede forelegg og 1 anmeldelse da fører ikke vile vedta det forenklede forelegget. Høyeste hastighet var 81 km/t.

  • Onsdag 24. juli kl. 20.55

    Gråtkvalt «Mesternes Mester» ble skytterkonge

    Ole-Kristian Bryhn (35) er regjerende «Mesternes Mester». Onsdag ble han også skytterkonge. Da kom tårene.

  • Onsdag 24. juli kl. 20.54

    Styrtregn i Agder – Biler må stanse i regnet på grunn av dårlig sikt

    Meteorologene har sendt ut et farevarsel som gjelder for store deler av Agder og vest i Telemark onsdag ettermiddag og kveld, og nå er uværet i gang. Det er også fare for tordenvær, og lynet har slått ned flere steder. Flere biler måtte stanse i regnværet på riksvei 9 nord i Agder fylke, mellom Øvrebø og Hægeland, skriver Fædrelandsvennen. – Det er styrtregn og hagl. Biler stopper med nødlys langs veien på grunn av dårlig sikt. Ellers går trafikken sakte, opplyser en fører til avisen. 100 hytter har også mistet strømmen i samme område. Meteorologisk institutt skriver på X at det kan bli store skifter. – Det er store lokale variasjoner i intensitet og mengde, og været kan endres raskt, opplyser meteorologene. (©NTB)

  • Onsdag 24. juli kl. 20.54

    Styrtregn i Agder: Biler må stanse i regnet på grunn av dårlig sikt

    Meteorologene har sendt ut et farevarsel som gjelder for store deler av Agder og vest i Telemark onsdag ettermiddag og kveld, og nå er uværet i gang. Det er også fare for tordenvær, og lynet har slått ned flere steder. Flere biler måtte stanse i regnværet på riksvei 9 nord i Agder fylke, mellom Øvrebø og Hægeland, skriver Fædrelandsvennen. – Det er styrtregn og hagl. Biler stopper med nødlys langs veien på grunn av dårlig sikt. Ellers går trafikken sakte, opplyser en fører til avisen. 100 hytter har også mistet strømmen i samme område. Meteorologisk institutt skriver på X at det kan bli store skifter. – Det er store lokale variasjoner i intensitet og mengde, og været kan endres raskt, opplyser meteorologene. (©NTB)

  • Onsdag 24. juli kl. 20.41

    Dømt for trusler og trakassering av tilfeldige forbipasserende

    En 24 år gammel mann er dømt til syv måneders fengsel for trusler og trakassering av tilfeldige personer i Agder tingrett, skriver Fædrelandsvennen. To måneder av straffen ble gjort betinget. Mannen har sonet fire måneder i varetekt og vil derfor bli løslatt om kort tid. I løpet av noen måneder skal mannen ha truet flere tilfeldige personer i Kristiansand. Vedkommende er også dømt til å betale 20.000 kroner til en kvinne han skal ha sparket i skrittet.

  • Onsdag 24. juli kl. 20.27

    Mistenkes for å ha stjålet en båt

    En person har blitt pågrepet som politiet mistenker for å ha stjålet en båt ved gjestehavna i Kristiansand. Det opplyser politiet. Båten skal ha ligget merkelig fortøyd. De gjør undersøkelser og snakker med vitner. Eier av båten er varslet.

  • Onsdag 24. juli kl. 20.26

    Ennå en båt med motorstopp i Porsgrunnselva

    Brannvesenet rykker ut med brannbåt til nok en mindre båt med motorstopp i Porsgrunnselva

  • Onsdag 24. juli kl. 20.26

    Ennå en båt med motorstopp i Porsgrunselva

    Brannvesenet rykker ut med brannbåt til nok en mindre båt med motorstopp i Porsgrunnselva

  • Onsdag 24. juli kl. 20.17

    Netanyahu taler til Kongressen: – Vi skal vinne

    Israels statsminister Benjamin Netanyahu ble hyllet i Kongressen. Utenfor demonstrerer flere tusen mot krigen i Gaza.

  • Onsdag 24. juli kl. 20.16

    Luksusmerket økte salget med 44 millioner kroner: – Jeg tenkte «søren heller»

    Mens salget av luksusmerker faller i resten av Europa, gikk det unna for Louis Vuitton i Norge i fjor.

  • Onsdag 24. juli kl. 20.08

    Leter etter savnet person i Trøgstad

    Et politihelikopter sirkulerer onsdag kveld i Skjønhaug-området i Trøgstad. Grunnen er at det letes etter en savnet person. Det sier politiet til Smaalenenes Avis. Det understrekes at personen ikke er en fare for andre personer.

  • Onsdag 24. juli kl. 20.01

    Trafikkulykke på Madland

    Politiet melder om ei trafikkulykke ved nedkjørselen til Madland havn i Hå kommune. En motorsykkel er involvert. Føreren av motorsykkelen, en mann i 50-årene, er tatt med i ambulanse til SUS. Pasienten klager over smerter i hoften.

  • Onsdag 24. juli kl. 19.56

    Sendte 300 leieforespørsler – fikk tre svar

    Flere unge sender hundrevis av henvendelser på leiemarkedet, men opplever bare å få noen få svar. Nå lurer de på om det kan ha med navnene deres å gjøre.

  • Onsdag 24. juli kl. 19.22

    Beruset sjåfør i Larvik tatt

    Polititet fikk tips om en vinglete sjåfør i Larvik. De fikk stanset fører som fremstod åpenbart beruset. De tok derfor blodprøver av mannn i 40-årene. Førerkortet ble beslaglagt.

  • Onsdag 24. juli kl. 19.21

    Se TV-sendingen onsdag

  • Onsdag 24. juli kl. 19.21

    Moskva omdøper Europaplassen

    Torget i Moskva som en gang het Europaplassen, har nå blitt omdøpt til Eurasiaplassen.

  • Onsdag 24. juli kl. 19.17

    To personer utgir seg for å være brannvesenet

    Politiet har fått inn melding om to personer, en mann og en dame, som utgir seg for å være fra brannvesenet. Det har blitt oppdaget i Fitjar kommune. Politiet kommer ut med en advarsel: Brannvesenet har ingen hjemmebesøk i området. Får du uanmeldt besøk fra noen som utgir seg fra brannvesenet, men ikke har uniform eller ID-kort – ikke slipp de inn. Ring heller politiet på 02800.

  • Onsdag 24. juli kl. 19.17

    To personer utgir seg for å være brannvesenet: Misforståelse

    Politiet har fått inn melding om to personer, en mann og en dame, som utgir seg for å være fra brannvesenet. Det har blitt oppdaget i Fitjar kommune. Politiet kommer ut med en advarsel: Brannvesenet har ingen hjemmebesøk i området. Får du uanmeldt besøk fra noen som utgir seg fra brannvesenet, men ikke har uniform eller ID-kort – ikke slipp de inn. Ring heller politiet på 02800. Oppdatering: Etter politiet undersøkte saken, viser det seg at det er en mann som er ute i lovlig ærend og selger alarmer for et vekterselskap i Fitjar. Altså ikke «falske» brannmenn.

  • Onsdag 24. juli kl. 19.17

    Campingbil i trøbbel

    En campingbil har forsøkt å snu på fylkesveg 763 ved Fossemvatnet i Steinkjer. Manøveren har bare gått sånn passe. Bilen står nå på tvers med bakhjulene utenfor asfaltkanten og sperrer veien. Politiet rykker ut til stedet.

  • Onsdag 24. juli kl. 19.12

    Fører kjørte i 90 km/t i 70 sone

    Utrykningspolitiet har avholdt fartskontroll ved Tyinvegen i Nord-Aurdal i ettermiddag. Veien var skiltet 70 sone. Den høyeste registrerte hastigheten var 90 km i timen, melder politiet. Det ble utstedt syv forenklede forelegg.

  • Onsdag 24. juli kl. 19.12

    Se Vestlandsrevyen klokken 19.30

    Minst ni personar er døde etter at et norskeid skip med 27 personer om bord gikk ned utenfor Falklandsøyene. Skipet er eid av Ervik Havfiske på Stadlandet. Fire personer er fremdeles savnet. Se mer i Vestlandsrevyen. Programleder er Jan Børge Leirvik.

  • Onsdag 24. juli kl. 19.01

    Vannledningsbrudd i Fana – vann renner inn i kjeller

    Det har vært et vannledningsbrudd i Kvernabekkvegen i Fana, melder brannvesenet. Det renner vann inn i kjelleren i en enebolig. Brannvesenet jobber med å stenge vannet.

  • Onsdag 24. juli kl. 18.57

    Norske varer kan bli dyrere i USA

    Trump har lovet tollsatser på alle importerte varer til USA. Det kan ramme norske bedrifter, advarer NHO.

  • Onsdag 24. juli kl. 18.56

    Politiet stanset sjåfør fire ganger på en måned: Tatt beslag i bilen

    Politiet har tatt beslag i en personbil fra en mann i 50-årene i Meløy. Det skjer etter at mannen ble stoppet for fjerde gang på en måned etter å ha kjørt uten gyldig førerkort. Mannen er nå anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort, opplyser politiet.

  • Onsdag 24. juli kl. 18.47

    Ekspert om Trump-seier: – Netanyahu kommer til å få alt han ber om

    I høst skal Israels viktigste allierte velge ny president. Hva betyr det for krigen i Gaza?

  • Onsdag 24. juli kl. 18.43

    Fradratt førerkort etter trafikkulykke på riksvei 2 ved Eidskog

    En kvinne i slutten av tenårene fikk førerkortet beslaglagt som følge av ulykken ved riksvei 2 i ettermiddag. To personbiler var involvert i ulykken som skjedde like ved svenskegrensa i Eidskog. Én person ble fløyet med luftambulanse til Ullevål sykehus. Ytterligere to personer ble fraktet til lokal legevakt på Kongsvinger for oppfølging og to personer var uskadd. Klokken 18:22 melder politiet at veibanen er ryddet. Det blir lagt inn anmeldese for brudd på Veitrafikklovens § 3.

  • Onsdag 24. juli kl. 18.43

    Fratatt førerkortet etter trafikkulykke på riksvei 2 ved Eidskog

    En kvinne i slutten av tenårene fikk førerkortet beslaglagt som følge av ulykken ved riksvei 2 i ettermiddag. To personbiler var involvert i ulykken som skjedde like ved svenskegrensa i Eidskog. Én person ble fløyet med luftambulanse til Ullevål sykehus. Ytterligere to personer ble fraktet til lokal legevakt på Kongsvinger for oppfølging og to personer var uskadd. Klokken 18:22 melder politiet at veibanen er ryddet. Det blir lagt inn anmeldese for brudd på Veitrafikklovens § 3.

  • Onsdag 24. juli kl. 18.41

    Mann pågrepet for trusler mot politiet

    En mann i 50-årene er pågrepet i småbåthavna i Bodø etter å ha rettet trusler mot politiet. Truslene er rettet over telefon og på sosiale medier, opplyser politiet. Mannen er kjent for politiet fra før.

  • Onsdag 24. juli kl. 18.33

    Har undersøkt sammenhengen mellom gullpris og presidentvalg i USA

    Ny analyse antyder at gull gjør det litt sterkere i forkant av at en republikansk president blir valgt, men resultatene er ikke statistisk signifikante.

  • Onsdag 24. juli kl. 18.32

    Rundt 5000 fritidsbåter dumpes ulovlig på havet hvert år

    En undersøkelse fra Kongelig norsk båtforbund (KNBF) estimerer at rundt 5000 fritidsbåter senkes ulovlig hvert år i Norge. De fleste båtene som ender opp som søppel på havbunnen er det ingen som vet hvem eier, skriver TV 2. Det er nemlig ikke påkrevd å registrere eller å tegne forsikring når man kjøper små fritidsbåter. Fritidsbåter kan inneholde farlige stoffer som kvikksølv og fluorholdige kjemikalier. Ifølge Økokrim fører båtene både til akutt og langvarig forurensing på havbunnen. (NTB)

  • Onsdag 24. juli kl. 18.31

    Togtrafikk er i gang igjen etter togulykke

    Etter at det kom inn en melding om en alvorlig ulykke på en usikret planovergang i 14.40-tiden, så har Skadalsveien i Skjeberg i Sarpsborg vært stengt. Det meldes nå om at Skadalsveien nå er åpen igjen. Også togtrafikken mellom Halden og Sarpsborg er i gang etter ulykken ved Nålum, opplyser Vy.

  • Onsdag 24. juli kl. 18.26

    Utrolige scener i OL: Annullerte scoring to timer etter at kampen ble avbrutt

    (Argentina – Marokko 1–2) Da Argentina utlignet 16 minutter på overtid, måtte spillerne rømme banen etter kaosscener. To timer senere ble målet annullert.

  • Onsdag 24. juli kl. 18.25

    FBI: Trump-skytteren googlet JFK-attentatet

    To politifolk forlot også posten sin før skuddene ble avfyrt mot Trump.

  • Onsdag 24. juli kl. 18.24

    Gjenstand på E18 ved Hånes-krysset

    En gjenstand skal ligge på veibanen på E18 østgående retning ved Hånes-krysset i Kristiansand, opplyser politiet. Vegtrafikksentralen er varslet og politiet er på vei til stedet.

  • Onsdag 24. juli kl. 18.23

    Røyk fra bolig i Raufoss

    Politiet i Innlandet har fått melding om røykutvikling fra en tomannsbolig i sentrum av Raufoss i Vestre toten. – Nødetatene er på stedet. Vi jobber med å få kontakt med beboere, skriver politiet.

  • Onsdag 24. juli kl. 18.23

    Brann slukket etter røykutvikling i bolig i Raufoss

    Politiet i Innlandet fikk i ettermiddag melding om røykutvikling fra en tomannsbolig i sentrum av Raufoss i Vestre toten. – Nødetatene er på stedet. Vi jobber med å få kontakt med beboere, skriver politiet klokken 17:40. Klokken 18:27 melder politiet at brannen er slukket og at ingen personer er savnet. – Det er ikke meldt om personskader i forbindelse med brannen. Vi har fremdeles ikke kommet i kontakt med én av beboerne, melder politiet. Det opprettes sak.

  • Onsdag 24. juli kl. 18.22

    Svindlere utgir seg som ordføreren i Tvedestrand

    Svindlere gir seg ut for å ordfører i Tvedestrand Marianne Landaas. Det skriver Tvedestrandsposten. Flere av ordførerens partikollegaer i Høyre skal ha fått meldinger hvor noen har utgitt seg som henne. De får spørsmål om de kan håndtere en oppgave for henne. Tidligere i sommer skjedde det samme med fylkesleder i pensjonistforbundet Ingrid Wisløf Jæger.

  • Onsdag 24. juli kl. 17.59

    Båt med motorstans – iverksetter redning

    Det er to personer i båten.

  • Onsdag 24. juli kl. 17.58

    Brann langs Bergensbanen i Voss - togtrafikken stanset

    Brannvesenet er i gang med å slukke brannen og hindre spredning.

  • Onsdag 24. juli kl. 17.55

    Redder båt med motorstans i Porsgrunn

    En båt har fått motorstans i Porsgrunnselva og driver mot Frednesbrua. Det er to personer i båten. Politibåten og flere frivillige iverksatte redning, så båten ble slept i land.

  • Onsdag 24. juli kl. 17.39

    Brann langs Bergensbanen slukket - togene kjører igjen

    Politiet har mottatt melding om brann i terreng, langs Bergensbanen ved Kløve på Voss. Politi og brann rykker ut. Ukjent omfang. Klokken 17.48 sier vaktkommandør Helge Lund, at Voss brannvesen er på vei til stedet. – Det fremstår rolig, men akkurat nå vil det ikke gå togtrafikk før brannvesenet har kommet frem og fått oversikt, sier Lund. Brannvesenet er på plass om cirka 7-8 minutter, sier vaktkommandøren ti på seks. Klokken seks er brannvesenet fremme og ser røyk i terreng. Foreløpig uvisst omfang, men observert mindre ulming i kvister. Starter tiltak for å slukke og forhindre spredning. Klokken 18.18 er brannvesenet ferdig på stedet. Området er klarert. – Togene kjører igjen, avslutter Helge Lund.

  • Onsdag 24. juli kl. 17.39

    Brann langs Bergensbanen

    Politiet har mottatt melding om brann i terreng, langs Bergensbanen ved Kløve på Voss. Politi og brann rykker ut. Ukjent omfang. Klokken 17.48 sier vaktkommandør Helge Lund, at Voss brannvesen er på vei til stedet. – Det fremstår rolig, men akkurat nå vil det ikke gå togtrafikk før brannvesenet har kommet frem og fått oversikt, sier Lund. Brannvesenet er på plass om cirka 7-8 minutter, sier vaktkommandøren ti på seks. Klokken seks er brannvesenet fremme og ser røyk i terreng. Foreløpig uvisst omfang, men observert mindre ulming i kvister. Starter tiltak for å slukke og forhindre spredning. Klokken 18.18 er brannvesenet ferdig på stedet. Området er klarert. – Togene kjører igjen, avslutter Helge Lund.

  • Onsdag 24. juli kl. 17.34

    «Må ha»-brettspillene vi anbefaler

    Noen klassikere, og noen helt nye spill, som alle bør prøve.

  • Onsdag 24. juli kl. 17.25

    Over 100 hus og hytter uten strøm

    113 hus og hytter vest for riksvei 9 og Kilefjorden onsdag ettermiddag er uten strøm, skriver Fædrelandsvennen. klokken 14.52 ble strømbruddet registrert av Glitre nett. De jobber med å finne årsaken til strømbruddet.

  • Onsdag 24. juli kl. 17.20

    Mann tatt kjørende uten førerkort i Stord

    Klokken 16.46 kontrollerte patruljen i Stord et kjøretøy. Da ble en mann i 30 årene anmeldt for å kjøre uten gyldig førerkort. Mistenkte ble avhørt på stedet og erkjente forholdet. Bilen ble avskiltet og ilagt bruksforbud. Sak opprettet.

  • Onsdag 24. juli kl. 17.20

    Sjåfør tatt uten førerkort på Stord

    Klokken 16.46 kontrollerte politiet på Stord et kjøretøy. Da ble en mann i 30 årene anmeldt for å kjøre uten gyldig førerkort. Mistenkte ble avhørt på stedet og erkjente forholdet. Bilen ble avskiltet og ilagt bruksforbud. Politiet har opprettet sak.

  • Onsdag 24. juli kl. 17.16

    Sverige: Jente funnet død – to unge mistenkt for drap

    Jenta skulle i pyjamasparty med venner. Noen timer senere ble hun funnet død.

  • Onsdag 24. juli kl. 17.11

    Fotgjenger påkjørt ved Flesland flyplass

    Politi og ambulanse rykker ut til trafikkulykke ved Flesland flyplass – Flyplassvegen. Fotgjenger påkjørt, men våken og bevisst. Ukjent skadeomfang. Oppdatering klokken 17.26: Politi og ambulanse er på stedet. Fotgjenger er kjørt til sykehus, mens politiet gjør videre undersøkelser og avhør på stedet, melder Vest politidistrikt. Politiet melder det er mistanke om at fører er ruspåvirket. Blir kjørt til legevakt for blodprøve.

  • Onsdag 24. juli kl. 17.11

    Fotgjenger påkjørt ved Bergen lufthavn

    Politi og ambulanse rykket ut til en trafikkulykke ved Flyplassvegen på Flesland. En fotgjenger har blitt påkjørt, men er våken og bevisst. Det er ukjent skadeomfang, melder politiet. Oppdatering klokken 17.26: Politi og ambulanse er på stedet. Fotgjenger er kjørt til sykehus, mens politiet gjør videre undersøkelser og avhør på stedet. Det er mistanke om at fører er ruspåvirket, melder politiet. Personen blir kjørt til legevakt for blodprøve.

  • Onsdag 24. juli kl. 17.05

    Lyn slo ned i bolig

    Tordenvær førte til at lyn slo ned i bolig ved Lolandsvegen i Vennesla, melder brannvesenet på X. Det skal ikke være noen åpne flammer, men noen kontakter i boligen er berørt.

  • Onsdag 24. juli kl. 17.05

    Torden slo ned i bolig

    Tordenværet slo ned i bolig ved Lolandsvegen i Vennesla, melder brannvesenet på X. Det skal ikke være noen åpne flammer, men noen kontakter i boligen er berørt.

  • Onsdag 24. juli kl. 17.01

    Riksvei 2 ved Eidskog åpnet igjen etter ulykke

    Politiet i Innlandet melder at riksvei 2 ved Monte Bello camping ved Eidskog i Innlandet nå er ryddet og åpnet igjen etter en trafikkulykke tidligere i ettermiddag. Ulykken ble meldt første gang klokka 15:26. Én person ble fløyet med luftambulanse til Ullevål sykehus. Ytterligere to personer er fraktet til lokal legevakt på Kongsvinger for oppfølging og to personer er uskadd. Politiet opplyser at det var to personbiler som var involvert i ulykken.

  • Onsdag 24. juli kl. 16.49

    FN: 15 personer døde i skipsforlis utenfor Mauritania

    Fremdeles er 150 av passasjerene på skipet savnet.

  • Onsdag 24. juli kl. 16.49

    Økning i antallet redningsoppdrag

    Helikoptertjenesten hadde rekord i fjor med 1774 redningsoppdrag. De fløy mest for å lete etter folk og hjelpe med ambulanseoppdrag. Helikoptertjenesten brukte 2177 timer på oppdrag, og resten av tiden gikk til trening og testing. Ett av helikopterne er plassert på Rygge - for bruk i Østlandsområdet. De hadde 20 oppdrag flere enn i fjor, totalt 478 oppdrag. Tjenesten kostet nesten 800 millioner kroner, litt mer enn planlagt.

  • Onsdag 24. juli kl. 16.47

    George Clooney debuterer i politisk drama

    George Clooney (63) Broadway-debuterer i en sceneversjon av den seks ganger Oscar-nominerte filmen «Good Night, and Good Luck».

  • Onsdag 24. juli kl. 16.44

    Anmelder dumping av kattunger langs E6

    Fire kattunger og en kattemor ble i helgen funnet i et bur langs veikanten ved Grankrysset på E6 i Lillestrøm kommune. Nå er saken anmeldt og Dyrebeskyttelsen ber om tips i saken. Det skriver Romerikes Blad. De fem kattene er nå i fosterhjem og vil bli tatt vare på frem til kattungene er store nok til å omplasseres. – Vi har ikke fått konkrete tips om hvem som har gjort dette, men vi fikk et tips om at Vegvesenet har overvåkning på strekningen, sier Janne Kristiansen i Dyrebeskyttelsen. Det er Dyrebeskyttelsen som har anmeldt saken. Mattilsynet anslår at det finnes rundt 50.000 hjemløse katter i Norge. Hjemløse dyr er utsatt for sykdom og sult, og noen fryser i hjel i vinterkulda, ifølge Dyrebeskyttelsen.

  • Onsdag 24. juli kl. 16.44

    Bilulykke på Sparbu

    Det har vært en trafikkulykke på E6 nord for Sparbu. Et kjøretøy er involvert. Fører av bilen blir tilsett av lege på stedet.

  • Onsdag 24. juli kl. 16.37

    Møter voldtektsdømt konkurrent: – Skjønner at det kommer reaksjoner

    Uttaket av den nederlandske sandvolleyballspilleren Steven van de Velde til OL har vakt reaksjoner. 29-åringen er tidligere dømt for voldtekt av en 12-åring.

  • Onsdag 24. juli kl. 16.20

    Sauer i veibanen ved Mundalsbergtunnelen

    Politiet har mottatt melding om sauer i veibanen like før den østlige inngangen til E39 Mundalsbergtunnelen i Alver. Dette er til varsel for alle bilister, da sauene kan komme brått på.

  • Onsdag 24. juli kl. 16.09

    Trafikkulykke i Eidskog – en flys til Ullevål

    Fem personer er involvert i en trafikkulykke i Eidskog.

  • Onsdag 24. juli kl. 15.43

    Trafikkulykke i Eidskog

    Fem personer er involvert i en trafikkulykke på riksvei 2 ved Eidskog, ifølge politiet i Innlandet. – To personer fremstår som uskadd, to personer bringes til lokalt sykehus og én person flys til Ullevål sykehus, melder politiet. Ulykken skal ha skjedd ved Monte Bello Camping som ligger rett ved svenskegrensa. Det er trafikale problemer, ifølge politiet. De ber folk være tålmodige. Ulykken ble meldt kl. 15:26.

  • Onsdag 24. juli kl. 15.42

    Ti minutter unna er det flomkaos: – Her er det kokvarmt

    Folk mister gård og grunn, men her koser mange seg i sommerværet.

  • Onsdag 24. juli kl. 15.33

    Tesla og Alphabet faller etter kvartalstall

    Store tek-selskaper gjør det dårlig etter at to av dem presenterte tallene for andre kvartal. Nasdaq ligger an til å gjøre en av årets dårligste dager.

  • Onsdag 24. juli kl. 15.33

    Ligger an til dårligste tek-dag på nesten to år

    Store tek-selskaper gjør det dårlig etter at to av dem presenterte tallene for andre kvartal. Nasdaq ligger an til å gjøre en av årets dårligste dager.

  • Onsdag 24. juli kl. 15.10

    Nye sikkerhetstiltak etter drukningsulykke

    Badeplassen Sandåkerhølen i Gjerstad kommune er åpen igjen, med nye sikkerhetstiltak. I en pressemelding fra kommunen meldes det om at det vil bli satt opp skilt som forklarer at bading ved høy vannføring er risikofullt, og det settes opp flere godt synlige livbøyer med kasteliner. Lørdag kveld omkom en jente da hun ble tatt av strømmen mens hun badet ved Sandåkerhølen. Badeplassen har vært stengt siden.

  • Onsdag 24. juli kl. 14.57

    Trafikkulykke med MC

    Politi og ambulanse rykker ut til Granmoen i Vefsn kommune etter melding om trafikkulykke med MC. En person er involvert i ulykken. Ifølge politiet fremstår personen som lettere skadd og tas hånd om av ambulanse.

  • Onsdag 24. juli kl. 14.50

    Thomas Giertsen tok ut 7,5 mill. i utbytte

    Selskapet til komiker og investor Thomas Giertsen hadde et kruttsterkt år i fjor.

  • Onsdag 24. juli kl. 14.45

    Sarpsborg: Bil påkjørt av tog - én omkom

    I overkant av 200 passasjerer evakures fra toget.

  • Onsdag 24. juli kl. 14.43

    Grimstad skal kutte i klimagasser

    Grimstad kommune skal kutte utslipp av klimagasser med 55 prosent innen 2030. Grimstad Adressetidene skriver at kuttet skjer fordi kommunen får et eget klimabudsjett med full oversikt over utslippene neste år. Politikerne i kommunestyret er uenige om hvilke klimatiltak som bør gjennomføres.

  • Onsdag 24. juli kl. 14.43

    Stor pågang hos USN etter fjerning av karakterkrav

    I helga åpnet Universitetet i Sørøst-Norge (USN) et ekstraordinært opptak til lærer- og sykepleierutdanningen. Det var første mann til mølla for å få plass. I løpet av den første timen fikk USN inn 500 søknader. Det var sent i vår at kunnskapsdepartementet åpnet for at utdanningsinstitusjonene kunne ta bort særkravene i norsk og matematikk. – Det er tydelig at mange har ventet på denne muligheten. Det har lenge vært fokus på at Norge trenger flere kvalifiserte lærere og sykepleiere. Samtidig som det har vært en reduksjon i søkertallet til disse utdanningene, sier Vibeke Bredahl, studiedirektør ved USN. Bredahl tror og håper at frafallet av karakterkravet og interessen fra søkerne i dette opptaket vil bidra til at fremtiden vil ha bedre tilgang på kvalifiserte ansatte i skolen og helsevesenet.

  • Onsdag 24. juli kl. 14.43

    Sarpsborg: Tog har truffet et kjøretøy

    Nødetatene har rykket ut til en ulykke mellom et kjøretøy og et tog i Sarpsborg. Det bekrefter politiet og togselskapet Vy. Toget var på vei fra Gøteborg til Oslo S, sier NRKs reporter som sitter på det aktuelle toget. Nødetatene har ankommet stedet.

  • Onsdag 24. juli kl. 14.43

    Regnet kommer nordover

    I Nord-Norge har det virkelig vært tørt og varmt den siste tiden, og i Øst-Finnmark er det sendt ut oransje farevarsel for stor skogbrannfare. Det er også skogbrannfare i Vest-Finnmark og Troms, men her er farevarselet gult. Varslene vil gjelde fram til det kommer en del nedbør. Meteorologen sier at nedbøren som er ventet i sør fredag, vil bevege seg nordover i løpet av helgen. Det vil treffe Nordland lørdag og Troms og deler av Vest-Finnmark søndag. Regnet kommer imidlertid ikke til Øst-Finnmark, der det fortsatt er ventet temperaturer opp mot 30 grader og sol. Ristesund vil ikke beskrive dette som finvær. – Noen kan synes det er fint, men man må huske på skogbrannfaren, sier meteorolog Eirin Ristesund i Meteorologisk institutt til NTB. (NTB)

  • Onsdag 24. juli kl. 14.41

    Tre i veibanen i Birkenes

    Det ligger et tre i veibanen på Fylkesvei 3750 Urdalsveien i Birkenes. Det er mulig for personbiler å passere. Vegtrafikksentralen er varslet.

  • Onsdag 24. juli kl. 14.39

    Reuters: Ni døde etter fiskebåtforlis i Sør-Atlanteren

    Ni personer er bekreftet omkommet og fire fortsatt savnet etter at den norskeide fiskebåten «Argos Georgia» forliste utenfor Falklandsøyene. Det skriver nyhetsbyrådet Reuters. 14 personer er funnet i live. 13 av disse var om bord i én redningsflåte, mens den siste var om bord i en annen redningsflåte som var skadet, sier Stig Ervik, direktør i Ervik Havfiske Holding til nyhetsbyrået.

  • Onsdag 24. juli kl. 14.34

    Green Mountain med rekordresultat

    Green Mountain fikk et resultat før skatt på 913 millioner kroner i 2023. Det er en kraftig forbedring fra minus 107 millioner kroner i 2022, skriver Teknisk Ukeblad. Selskapet har datasentre i Hamar, Oslo, Stavanger og på Rjukan. Resultatøkningen skyldes hovedsakelig en ny verdivurdering av selskapets anleggsmidler. Green Mountain fikk tidligere i år et overtredelsesgebyr på 2 millioner kroner fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE). Bakgrunnen er at selskapet startet byggingen av et datasenter i Hamar uten å ha nødvendig tillatelse. Anlegget i Hamar skal forsyne et planlagt datasenter, der Tik-Tok er en av kundene.

  • Onsdag 24. juli kl. 14.22

    Dette skal være neste «Chromecast»

    Googles ekstremt populære Chromecast-dongler har dinglet bak TV-er i over ti år. Nå ser det ut til at Google vil at strømmedingsen skal frem i lyset.

  • Onsdag 24. juli kl. 14.18

    Widerøe kjøper to brukte fly

    Widerøe har kjøpt to brukte fly av modellen Dash 8–400 fra den canadiske flyprodusenten De Havilland Aircraft of Canada. Produsenten har ikke laget Dash 8–400 siden 2021. Det kommer frem i en kunngjøring som ble gitt under det pågående Farnborough Airshow i 2024, skriver Ch-aviation. Ch-aviation er et nettsted som formidler data og nyheter om flybransjen.

  • Onsdag 24. juli kl. 14.12

    Varmgang på MS Havila Polaris – over 400 ble evakuert

    Alle passasjerene og deler av mannskapet ble evakuert til land.

  • Onsdag 24. juli kl. 14.02

    Dansk midtbanespiller klar for Brann

    Mathilde Kruse Madsen har signert med Brann ut 2026, melder klubben på egen nettside. Madsen har spilt i Toppserien siden august i fjor, og ser nå frem til å spille for Brann. – Jeg tror dette er det riktige steget for min utvikling og min karriere. Brann er en utrolig spennende klubb sportslig og har skikkelig gode fasiliteter, sier hun til brann.no

  • Onsdag 24. juli kl. 13.59

    Politiet etterlyser fornærmet etter voldshendelse i Stavanger

    Forrige uke ble flere unge menn pågrepet for ran og vold i Stavanger.

  • Onsdag 24. juli kl. 13.56

    Etterlyser fornærmet etter voldshendelse i Stavanger

    I forbindelse med etterforskning av flere tilfeller av ran og vold i Stavanger sentrum de siste ukene har politiet blitt oppmerksom på en hendelse utenfor Dropsen i Stavanger sentrum, natt til søndag 7. juli. – Vi har informasjon om at en mann her skal ha blitt utsatt for vold. Fornærmede har ikke anmeldt forholdet, og vi ønsker nå å komme i kontakt med ham. Vi oppfordrer fornærmede eller andre som har opplysninger i saken om å ta kontakt med politiet på telefon 02800, sier politiadvokat Emilie Netteland. I forrige uke ble flere unge menn siktet og pågrepet, hvor to av disse ble varetektsfengslet i fire uker. Politiet har gjennomført flere etterforskningsskritt.

  • Onsdag 24. juli kl. 13.53

    Fotball skal ikke skape frykt

    Det er utrolig trist at fotballturneringer medfører en risiko for vold i nære relasjoner og i hjemmet.

  • Onsdag 24. juli kl. 13.51

    Bodø-skytter til topps i kvalifiseringen

    På Steinkjer er over 4000 skyttere i aksjon på landsskytterstevnet denne uka. Der møtes Norges beste skyttere for å kjempe om å kunne kalle seg skytterkonge eller skytterdronning. Skytter Arnt Erik Aune fra Bodø skal skyte i finale på landsskytterstevnet i kveld. Aune er dermed en av 15 på Kongelaget. Finalen, der Aune deltar, ser du på NRK TV i dag fra klokka 19.40.

  • Onsdag 24. juli kl. 13.47

    Eileen Eriksen har fått sitt første barn

    Det bekrefter influenceren til VG.

  • Onsdag 24. juli kl. 13.44

    Farevarsel om styrtregn i Sørøst-Norge

    Fra i ettermiddag og ut dagen ventes kraftige regnbyger i store deler av Agder og lengst vest i Telemark.

  • Onsdag 24. juli kl. 13.40

    Måkedrapene i Orkanger: – Dette er trist

    Over tid har flere måker blitt drept i Orkanger. Nå tar politiet opp jakten.

  • Onsdag 24. juli kl. 13.26

    Farevarsel for styrtregn i deler av Telemark

    Meteorologene har sendt ut gult farevarsel om styrtregn. Fra i ettermiddag og ut dagen ventes det kraftige regnbyger i store deler av Agder og lengst vest i Telemark. I tllegg er det også fare for lyn og torden. Det blir lokale variasjoner i intensitet og mengde, og været kan endres raskt.

  • Onsdag 24. juli kl. 13.25

    Farevarsel om styrtregn

    Meteorologene har sendt ut farevarsel om styrtregn fra i ettermiddag og ut onsdagen. Det ventes kraftige regnbyger i store deler av Agder. Det er også fare for lyn og torden. Det blir lokale variasjoner i intensitet og mengde, og været kan endres raskt.

  • Onsdag 24. juli kl. 13.22

    Tenåring siktet for grovt ran

    En tenåring under 18 år er siktet for grovt ran med kniv inne på en hamburgerrestaurant på Nenset i Skien i går kveld. Gutten skal ha truet en mindreårig til å gi fra seg et belte. To tenåringskamerater av den siktede har status som mistenkte i den samme saken. Kort tid etter ranet var den siktede også involvert i en trusselsituasjon på utsiden av restauranten. Den ene av den siktedes kamerater er mistenkt for å ha vært med da trusselsituasjonen oppstod. Han er under den kriminelle lavalder og er overlatt til barnevernet. Den hovedmistenkte avhøres i ettermiddag før han blir løslatt, opplyser politiet. Ingen personer ble fysisk skadd.

  • Onsdag 24. juli kl. 13.21

    Gudbrandsdal Slakteri blir bygd

    Dette skal være den største næringssatsingen Nord-Gudbrandsdalen har sett på lenge. Det er lokalslakteriet på Jæren i Rogaland, Jæder som blir hovedeier etter Grillstad trakk seg ut i 2023. 450 bønder skal bli deleiere av det nye slakteriet. Dette er den største investeringen Jæder noen gang har gjort. I dag er aktører fra både fra næringslivet, politikken og landbruket samlet til lansering av planene på byggetomten på Sandbumoen. Blant annet er ordfører i Sel, Lom og Vinstra til stede.

  • Onsdag 24. juli kl. 13.15

    Master Supree (32) omkom i trafikkulykken ved Gjøvik

    32-åringen omkom etter en ulykke mellom en lastebil og en personbil mandag.

  • Onsdag 24. juli kl. 13.02

    Forretningsmann tiltalt for omfattende økonomisk kriminalitet og skattesvik

    Statsadvokaten i Oslo har tatt ut tiltale mot en forretningsmann for flere lovbrudd knyttet til økonomisk kriminalitet.

  • Onsdag 24. juli kl. 13.02

    Ny kommune på Robek-lista

    Andøy kommune har havnet på Robek-listen, melder Vesterålen Online. Kommunen har vedtatt et regnskap med negativt netto driftsresultat på 35,2 millioner kroner og et merforbruk på 13,8 millioner kroner. Det kommer frem i et brev fra Statsforvalteren i Nordland til Andøy kommune, som Vol har fått innsyn i. – Inndekning av fremførbart underskudd skal innfris siste året av økonomiplanperioden i 2027. Merforbruket utgjør 2,5 prosent av brutto driftsinntekter. Andøy kommune oppfyller således kriteriene i kommuneloven paragraf 28–1 bokstav c, heter det brevet til Andøy kommune. Vedtaket kommer ikke overraskende på ordfører Kjell-Are Johansen (Ap). – Vi visste at vi ville havne på Robek-lista, Men dette kan være drahjelpa vi trenger for å komme oss videre, sier Johansen til nettavisa.

  • Onsdag 24. juli kl. 13.00

    Brann i uthus i Alver - mulig spredningsfare

    110 Vest melder om brann i et uthus på Holsnøy i Alver. Det er mulig spredningsfare til hovedhus. – Det er et uthus som står i fyr, og vi er på vei med to stasjoner, sier vaktkommandør Helge Lund. Det er ikke meldt om personskade. Brannvesenet er fremme på stedet. Uthuset er nedbrent, og det jobbes med å spyle hovedhuset for å hindre spredning.

  • Onsdag 24. juli kl. 12.47

    Kollisjon mellom buss og bil

    En person er ute av en personbil etter et sammenstøt med en buss på Hånes i Kristiansand. Vedkommende kjørte bilen og blir tatt med til legevakt for sjekk. Ingen personer i bussen skal være skadet. Kollisjonen skjedde i et kryss.

  • Onsdag 24. juli kl. 12.45

    Radio Krakow: Fly på veg til Stavanger måtte snu

    Et fly som frakta 232 personer fra Krakow til Stavanger måtte snu, på grunn av en teknisk feil på flyet. Flyet er et Wizz-air fly. Stavanger Aftenblad skriver at flyet skulle ha landet klokka 07.50. På Avinor sin nettside er ny tid 16.50.

  • Onsdag 24. juli kl. 12.45

    Forretningsmann tiltalt for omfattande økonomisk kriminalitet

    Statsadvokaten i Oslo har tatt ut tiltale mot ein forretningsmann for ei rekke alvorlege lovbrot i perioden 2015 til 2020, skriv politiet i ei pressemelding. I tiltalen står det at mannen kamuflerte lovbrota gjennom eigne selskap. Han skal ha oppretta fiktive fakturaer mellom selskapa sine, som førte til tilbakebetalingar frå Skatteetaten på om lag 9 millionar kroner som han ikkje hadde rett på. Mannen er tiltalt for grov økonomisk utruskap mot tre selskap for kring 11,5 millionar kroner, og for uriktig bokføring av fiktive fakturaer for til saman kring 47 millionar kroner. I tillegg er han tiltalt for bedrageri av ei eldre kvinne for kring 2 millionar kroner, og for å ha fått ein bank til å utbetala eit lån på kring 15 millionar kroner ved å legga fram uriktig dokumentasjon. Mannen nektar straffskuld på alle punkta han er tiltalt for. Saka blei avdekt av Skatteetaten, som melde mannen til politiet. – Politiet ser alvorleg på denne typen kriminalitet, sidan det er eit stort samfunnsproblem at tillitsbaserte løysingar blir misbrukt, seier politiadvokat Helge Vigerust.

  • Onsdag 24. juli kl. 12.44

    Innbrudd i flere garasjer

    Det har vært innbrudd i sju garasjer på Hånes i Kristiansand. Det er uvisst om noe er stjålet. Politiet er på stedet.

  • Onsdag 24. juli kl. 12.41

    Bekymret for lærerutdanningen

    Tross endret karakterkrav til lærerutdanningen i Norge, er universitetene og høyskolene bekymret for at de ikke klarer å fylle opp alle studieplassene sine. – Vi har dessverre ikke tro på at vi i høst vil kunne fylle opp våre 160 studieplasser på grunnskolelærerutdanningen samlet sett, men vi kan muligens fylle enkelte tilbud, sier Ørbeck til Khrono dekan for lærerutdanningene ved Høgskolen i Innlandet. Han legger til at det er verdt å merke seg at Innlandet bare har unntak for mattekravet og bare for de lærerutdanningene som ikke har matematikk. Det betyr lærerutdanning i praktiske og estetiske fag for trinn 1–10 (LUPE), grunnskolelærerutdanning for trinn 5–10 (de som ikke spesialiserer seg i matematikk) og lektorutdanning i språkfag. Han forteller at årsaken til dette er at høgskolen ikke ser at de har kapasitet til å løfte studenter med svært lavt karaktersnitt med den bemanningen de har i dag. – Vi er litt spente på hvordan de andre institusjonene vil løse disse utfordringene, sier Ørbeck. Det er Khrono som meldte denne nyheten.

  • Onsdag 24. juli kl. 12.41

    Khrono: Bekymret for lærerutdanningen i Innlandet

    Tross endret karakterkrav til lærerutdanningen i Norge, er universitetene og høyskolene bekymret for at de ikke klarer å fylle opp alle studieplassene sine. – Vi har dessverre ikke tro på at vi i høst vil kunne fylle opp våre 160 studieplasser på grunnskolelærerutdanningen samlet sett, men vi kan muligens fylle enkelte tilbud, sier Ørbeck til Khrono dekan for lærerutdanningene ved Høgskolen i Innlandet. Han legger til at det er verdt å merke seg at Innlandet bare har unntak for mattekravet og bare for de lærerutdanningene som ikke har matematikk. Det betyr lærerutdanning i praktiske og estetiske fag for trinn 1–10 (LUPE), grunnskolelærerutdanning for trinn 5–10 (de som ikke spesialiserer seg i matematikk) og lektorutdanning i språkfag. Han forteller at årsaken til dette er at høgskolen ikke ser at de har kapasitet til å løfte studenter med svært lavt karaktersnitt med den bemanningen de har i dag. – Vi er litt spente på hvordan de andre institusjonene vil løse disse utfordringene, sier Ørbeck. Det er Khrono som meldte denne nyheten.

  • Onsdag 24. juli kl. 12.39

    Trekker halal-godkjenning

    Islamsk Råd Norge trekker halalgodkjennelsen for Norturas kyllingproduksjon når den flyttes fra Innlandet og til Hærland i Indre Østfold kommune. Det skriver Aftenposten. Nortura forsikrer om at slakteprosedyrene vil være uendret etter flytting, men Islamsk Råd Norge krever inspeksjon før godkjenning. Usikkerheten har ført til bekymring blant muslimske forbrukere, skriver avisa.

  • Onsdag 24. juli kl. 12.39

    Forretningsmann tiltalt for omfattende økonomisk kriminalitet og skattesvik

    Statsadvokaten i Oslo har tatt ut tiltale mot en forretningsmann for en rekke alvorlige lovbrudd utført i perioden 2015 til 2020.

  • Onsdag 24. juli kl. 12.36

    Ryan Reynolds og Blake Lively røper babynavn

    Ryan Reynolds avslørte navnet på sitt yngste barn på premieren til sin nye film.

  • Onsdag 24. juli kl. 12.36

    Guardian: Politiets nødsentral fikk opplyst at den dødelige skaden var «selvpåført»

    Sonya Massey ble skutt av amerikansk politi. Nå hevder familien at politiet forsøkte å dekke det over, skriver The Guardian.

  • Onsdag 24. juli kl. 12.27

    Kommunedirektøren i Vik seier opp stillinga

    Kommunedirektør i Vik, Stig Stark-Johansen, har sagt opp stillinga si. – Etter fem år kjenner eg på behovet for å driva med noko litt anna. Eg har behov for å ha litt mindre ansvar. Å vera kommunedirektør er ein krevjande jobb, seier Stig Stark-Johansen til Sogn Avis. Ordføraren seier han raskt vil kome i gang med jakta på ny kommunedirektør.

  • Onsdag 24. juli kl. 12.27

    Kommunedirektøren i Årdal seier opp stillinga

    Kommunedirektør i Årdal, Stig Stark-Johansen, har sagt opp stillinga si. – Etter fem år kjenner eg på behovet for å driva med noko litt anna. Eg har behov for å ha litt mindre ansvar. Å vera kommunedirektør er ein krevjande jobb, seier Stig Stark-Johansen til Sogn Avis. Ordføraren seier han raskt vil kome i gang med jakta på ny kommunedirektør.

  • Onsdag 24. juli kl. 12.24

    Oversteg 50 års flom etter styrtregn i Midt-Telemark

    Elva ved Hørte i Midt-Telemark oversteg 50 års flom, viser NVEs målinger fra området. Det tilsvarer et rødt varslingsnivå. – Dette er en veldig uheldig situasjon som vi ikke klarte å varsle. Vi hadde ingen prognoser som viste denne hendelsen, sier flomvakt i NVE, Kristian Strand Nordtun på Varsom.no. Mandag kom det mye nedbør på kort tid i Midt-Telemark, som førte til oversvømmelser og mye skade på vei, boligområde og campingplasser. Målinger fra Kilen målestasjon tilsvarer en middelflom, altså gult nivå. Ved Austbygdåi litt lenger nord kulminerte også på høyt gult nivå.

  • Onsdag 24. juli kl. 12.18

    Slik investerer Kamala Harris

    Visepresident i USA, Kamala Harris, går «all in» for å bli landets neste president. Med sparepengene sine er hun klart mindre risikovillig.

  • Onsdag 24. juli kl. 12.18

    Slik investerer Kamala Harris: – Finansielt sett litt kjedelig

    Visepresident i USA, Kamala Harris, går «all in» for å bli landets neste president. Med sparepengene sine er hun klart mindre risikovillig.

  • Onsdag 24. juli kl. 12.17

    Arbeidsulykke på Herøya

    En mann i 30-åra har fått mindre skader i pannen i forbindelse med kutting av aluminiumsrør på Herøya i Porsgrunn. Han skal ha brukt hjelm og briller. Mannen blir kjørt til sykehus for behandling. Politiet oppretter sak.

  • Onsdag 24. juli kl. 12.12

    Flere søker lærerutdanning uten karakterkrav

    Over 700 har søkt plass på lærerutdanninger uten karakterkrav. Det viser tall Khrono har hentet inn. Mange læresteder er bekymret for om de klarer å fylle opp lærerutdanninger, og har åpnet for søkere som ikke har karakterkravene på plass. Høgskolen i Østfold er en av studiestedene som kun har krav om generell studiekompetanse for lærerutdanninger. Etter fjerning av karakterkrav i norsk og matematikk for grunnskolelærerutdanning, har de siden lørdag fått 40 nye søkere til Grunnskolelærerutdanning for trinn 1–7 og 30 nye søkere til Grunnskolelærerutdanning for trinn 5–10.

  • Onsdag 24. juli kl. 12.11

    Monsunregn i Sørøst-Asia: 12 omkommet på Filippinene

    Enorme nedbørsmengder og en kraftig tyfon fører til store ødeleggelser i flere land i Sørøst-Asia.

  • Onsdag 24. juli kl. 12.07

    Voldtektsdømt mann som rømte varetektsfengsles i åtte uker

    En voldtektsdømt mann rømte fra Ullevål sykehus i forbindelse med en helsesjekk i juni. Nå er han varetektsfengslet i åtte uker. Det går fram av en kjennelse fra Romerike og Glåmdal tingrett onsdag. Han ble internasjonalt etterlyst og pågrepet i Sverige 18. juli. Mannen ble i slutten av april dømt til 16 års fengsel, og han har sonet i Oslo fengsel. Han er dømt for gjentatte voldtekter mot to barn i en periode på fem år mellom 2017 og 2021, samt trusler mot sin ekskone. (NTB)

  • Onsdag 24. juli kl. 12.07

    Voldtektsdømt mann som rømte fra Ullevål sykehus varetektsfengslet

    En voldtektsdømt mann rømte fra Ullevål sykehus i Oslo i forbindelse med en helsesjekk i juni. Nå er han varetektsfengslet i åtte uker. Det kom frem i Romerike og Glåmdal tingrett onsdag. Han ble internasjonalt etterlyst og pågrepet i Sverige 18. juli. Mannen ble i slutten av april dømt til 16 års fengsel, og han har sonet i Oslo fengsel. Han er dømt for gjentatte voldtekter mot to barn i en periode på fem år mellom 2017 og 2021, samt trusler mot sin ekskone. (NTB)

  • Onsdag 24. juli kl. 12.00

    Gassutslipp på Rafnes industriområde

    Nødetatene er på vei etter melding om gassutslipp fra Rafnes industriområde i Bamble. Det er ikke meldt om personskade, og spredningen skal være under kontroll. Det jobbes med å avklare omfanget.

  • Onsdag 24. juli kl. 12.00

    Gassutslipp på Rønningen industriområde

    Nødetatene har rykket ut etter melding om gassutslipp fra Rønningen industriområde. Ingen personer er skadet, og spredningen skal være under kontroll. Det er ingen fare for omgivelsene. En sikkerhetsventil har blitt utløst på grunn av forhøyet trykk. Noe etylengass har sevet ut, men det er ikke noe farepotensiale, opplyser politiet. Det ble først meldt at det var Rafnes industriområde, men det riktige er Rønningen.

  • Onsdag 24. juli kl. 11.59

    Utlover dusør i måkesaka i Orkanger

    Dyrevelferdsorganisasjonen Dyrenes Rett utlover dusør på 10.000 kroner for tips som kan føre til oppklaring av saken om skutte måker i Orkanger. – Det er viktig å finne gjerningspersonen og få stoppet måkedrapene. Også av allmennpreventive grunner er det viktig at kriminalitet mot dyr får konsekvenser, skriver Jenny Rolness i Dyrenes Rett i en e-post til NRK. Hun understreker at måkene er rødlistet og truet art. – Måkene er misforståtte, og deres naturlige og harmløse adferd blir gjenstand for mye negativ og urettferdig omtale.

  • Onsdag 24. juli kl. 11.58

    Hornelands hodebry: – Det er selvfølgelig kjedelig

    I fjor kom målene på bestilling og han var landslagsspiller. Nå er spissplassen til Bård Finne (29) truet.

  • Onsdag 24. juli kl. 11.58

    Flere tatt for ulovlig garnfiske i Boknafjorden

    Statens naturoppsyn Vestland (SNO) har de siste dagene tatt beslag i to umerkede flytegarn i Boknafjorden ved Hjelmeland. Ved fiske i sjøen med garn er det forbudt å fiske etter villaks, sjøørret eller sjørøye. Du plikter også å sette redskapen slik at du ikke får denne fisken, og å merke redskap med navn og adresse. På tirsdag ventet Rune Mikkelsen i SNO ved garnet og tok en person på fersk gjerning for det ulovlige garnfisket. Personen erkjente forholdet, og saken blir meldt til politiet. Ved ulovlig garnfiske kan du få en bot på opp mot 15.000 kroner. – Jeg tok en ny kar på fersken nå i Boknafjorden, som satte garn fra land og utover, som også er i strid med regelverket. Han erkjente alt på plassen, og innrømmet at han ikke hadde satt seg så godt inn i regelverket, sier Mikkelsen.

  • Onsdag 24. juli kl. 11.50

    RIA Novosti: Åtte russere om bord det norskeide skipet som sank utenfor Falklandsøyene

    Tre av de åtte russerne som skal ha vært om bord er omkommet etter forliset, melder det russiske nyhetsstedet.

  • Onsdag 24. juli kl. 11.46

    Legger ned folkehøgskole

    Styret for Øyrekka folkehøgskole i Frøya, legger ned skolen etter bare to års drift, melder Hitra-Frøya. Skolen har hatt tilhold i en flytende lekter på havna i Mausundvær, men etter tilsyn fra brann- og sikkerhetsmyndighetene, er det påpekt mange feil og mangler ved lokalene. Styret ser nå ingen annen mulighet enn å avvikle skoletilbudet bare to år etter at det kom i gang, heter det i en pressemelding

  • Onsdag 24. juli kl. 11.35

    Kvinne varetektsfengslet i fire uker for voldtekt mot barn

    En kvinne som ble pågrepet den 10. juli for voldtekt mot barn under 14 år, er varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. Kvinnen ble pågrepet samtidig som en mann, som også er siktet for det samme. I tillegg er begge siktet for å ha produsert eller vært i besittelse av fremstillinger av seksuelle overgrep mot barn eller fremstilling som seksualiserer barn. Kvinnen ble fengslet først i to uker, men nå er hun varetektsfengslet i fire uker. I avhør har kvinnen erkjent straffskyld for medvirkning, står det i fengslingskjennelsen fra Vestre Innlandet tingrett. En av de fornærmede er barnet til kvinnen. Retten mener det er fare for at hun vil forsøke å påvirke et eller flere av vitnene før avhør.

  • Onsdag 24. juli kl. 11.35

    Landslagsspiller klar for Benfica: – Stolt og takknemlig

    Etter tre år i Bergen, er Marit Bratberg Lund klar for videre eventyr i Benfica.

  • Onsdag 24. juli kl. 11.32

    Marit Bratberg Lund solgt fra Brann til Benfica

    Marit Bratberg Lund er solgt til storklubben Benfica i Portugal. Det melder Sportsklubben Brann på sine nettsider. Lund ble Branns toppscorer i fjor. Branns sportslige leder Aleksander Olsen sier at Brann har forsøkt å beholde Lund, men sier at de samtidig har forståelse for at Lund vil prøve å spille i utlandet.

  • Onsdag 24. juli kl. 11.18

    Spotify bekrefter dyrere abonnement

    – En luksusversjon av Spotify.

  • Onsdag 24. juli kl. 11.16

    Røykutvikling fra sykehjem i Skien

    Nødetatene har rykket ut etter melding om røykutvikling fra tredje etasje på et sykehjem i Skien. Brannvesenet melder like før halv tolv at de har full kontroll. Det har vært varmgang i en lampe, og ingen åpne flammer. Det luftes ut. Ingen personer er skadet.

  • Onsdag 24. juli kl. 11.15

    Leteaksjonen i Flatanger fortsetter

    Søket etter mannen i 50-åra som ble meldt savnet i Sitter i Flatanger fortsetter. Han har vært savnet siden lørdag klokken 17. Søket fortsetter med full styrke. – Vi har rekvirert mange politihunder og hunder fra Norske redningshunder, sier innsatsleder Karl Morten Flasnes. Tre båter er også med i søket, i tillegg til at Heimevernet bistår. Flasnes oppfordrer folk til å sjekke om mannen er inne i et hus i området. Heimevernet kommer til å bistå politiet i å gjennomsøke hus der eierne ikke er til stede. De kommer til å ta kontakt med folka dette gjelder.

  • Onsdag 24. juli kl. 11.11

    Ny kongelig rapport avslører prins Williams inntekt

    Hertugdømmet Cornwalls årlige rapport røper at prinsens inntekt er på flere hundre millioner norske kroner.

  • Onsdag 24. juli kl. 11.01

    Kvinne stjal fra postkasser på Jessheim

    Politiet fikk onsdag morgen melding om en kvinne som stjal fra postkasser. Hun og mannen skal ha kommet til stedet på stjålne elsparkesykler. Begge er nå anmeldt. En postpakke og en elsparkesykkel er levert tilbake til rette eier, melder politiet. Det er også funnet litt narkotika i boligen til mannen.

  • Onsdag 24. juli kl. 10.59

    Lokale innslag på kongelaget

    Runar Tveito fra Lunde Skytterlag og Irene Bøe fra Sandar og Sandefjord Skytterlag er kvalifiserte til kongelaget på årets Landsskytterstevne i Steinkjer. Tveito ligger ett poeng bak lederen, mens Bøe har to poeng opp. Kongelaget består av de 15 skytterne som gjorde det best i gårsdagens kvalifisering. Konkurransen sendes direkte på NRK 1 fra klokka 19.40 i kveld.

  • Onsdag 24. juli kl. 10.42

    Trafikkulykke i Moss

    Politiet har rykket ut på en trafikkulykke i krysset mellom Skolegata og Byfogd Sandbergs gate i Moss sentrum. To personbiler er involvert, opplyser politiet. Det satt en person i hver bil. En av førerne skal ha vondt i en skulder. Politiet tror årsaken til ulykken er brudd på vikeplikten.

  • Onsdag 24. juli kl. 10.41

    Netanyahus personlige besettelse

    Heller enn å være en opportunist, som mange tror, er drivkraften til Israels statsminister en overbevisning om at bare han kan redde landet.

  • Onsdag 24. juli kl. 10.41

    Sjokkfunn om havbunnsmineraler: – På høy tid å trekke i nødbremsen

    Ny forskning på oksygenproduksjon på havets dyp vekker bekymring rundt utvinning av havbunnsmineraler.

  • Onsdag 24. juli kl. 10.38

    Elbiler ut av kollektivfeltene i Trondheim

    Fra slutten av juli får ikke elbiler lenger bruke kollektivfeltene på fylkesveger i Trondheim. Dette gjøre de for å gjøre det lettere for kollektivtrafikken å komme seg fram. Statens vegvesen kommer til å skilte om alle kollektivfelta i Trondheim. Arbeidet begynner 29. juli og er forventa å vare fram til 9. august.

  • Onsdag 24. juli kl. 10.30

    Fri ferdsel på RV15 Indre Totland

    Vegtrafikksentralen melder at Rv15 Indre Totland mellom Nordfjordeid og Måløy er nå åpen for fri ferdsel etter en trafikkulykke. Vest politidistrikt opplyser at den mannlege bilføraren er blitt frakta til Førde sentralsjukehus med luftambulanse.

  • Onsdag 24. juli kl. 10.26

    Ønsker tips etter låveinnbrudd

    Politiet i Larvik har foreløpig ingen mistenkte etter et innbrudd i en låve på et småbruk i Tjølling. Innbruddet har skjedd i løpet av de 3-4 siste dagene. Det er blant annet stjålet en ATV, tilhenger og gressklipper fra låven. Politiets åstedsundersøkelse har blant annet avdekket spor etter en større bil utenfor låven. Politiet ber om tips fra folk som har sett mistenkelig aktivitet i området rundt Skalleberg de siste dagene.

  • Onsdag 24. juli kl. 10.22

    Frankrike blir arrangør av vinter-OL i 2030

    Som ventet blir Frankrike arrangør av vinter-OL i 2030. Det ble avgjort på IOC-kongressen onsdag.

  • Onsdag 24. juli kl. 10.20

    Enda en måke skutt i Orkanger

    Like før klokken 8 onsdag morgen ble det funnet enda en måke med skuddskader i Orkland. Den lå langs veien i Orkanger sentrum. – Det var mulig skuddsår på den også, opplyser operasjonsleder Svein Helgetun i Trøndelag politidistrikt til NTB. Politiet sendte en patrulje, som undersøkte måken og tok den med til veterinær for avlivning. Politiet i Trøndelag sier at måker som blir skutt er et gjentakende problem i området. Natt til onsdag ble det funnet måker skutt og med avrevet hode.

  • Onsdag 24. juli kl. 10.19

    Trafikkulykke på E18 i Porsgrunn

    En bil har kjørt i autovernet i nordgående retning på E18 i Porsgrunn, i nærheten av Lanner. Det var to personer i bilen, og den ene har smerter i brystet. Vedkommende er kjørt til sykehuset i Skien for videre oppfølging. Den andre er uskadd. Sjåføren er en mann i 60-åra og passasjer er en kvinne i 70-åra. Det er store materielle skader, men bilen skal ikke stå til hinder for trafikken. Politiet undersøker hva som har skjedd og oppretter sak.

  • Onsdag 24. juli kl. 10.19

    Start låner ving frå Danmark

    Mustapha Isah (20) er klar for Start. Han kjem på lån frå danske Randers FC ut sesongen, med opsjon på kjøp, skriv Start på nettsida si. Nigerianaren har spelt ti kampar for den danske toppserieklubben sitt førstelag dei to siste sesongane. Tidlegare onsdag vart det kjent at midtbanespelar Jesper Gregersen forlèt Start. Han går til eliteserieklubben Sarpsborg 08.

  • Onsdag 24. juli kl. 10.19

    Start låner ving frå dansk klubb

    Mustapha Isah (20) er klar for Start. Han kjem på lån frå danske Randers FC ut sesongen, med opsjon på kjøp, skriv Start på nettsida si. Nigerianaren har spelt ti kampar for den danske toppserieklubben sitt førstelag dei to siste sesongane. Tidlegare onsdag vart det kjent at midtbanespelar Jesper Gregersen forlèt Start. Han går til eliteserieklubben Sarpsborg 08.

  • Onsdag 24. juli kl. 10.19

    Knuste sidespeilet på politibil

    En mann i 30-årene sitter i fyllearresten etter at han kastet en ølboks mot en politipatrulje i Tønsberg i går kveld. Patruljen hadde akkurat parkert på utsiden av politistasjonen da den ble kontaktet av mannen. Han skal ha blitt misfornøyd med svaret han fikk og vist fingeren og bannet før han kastet en uåpnet ølboks mot patruljen. Boksen traff politibilen og knuste sidespeilet på bilen. Mannen blir trolig løslatt etter avhør, opplyser politiet.

  • Onsdag 24. juli kl. 10.18

    Henny Reistad usikker til OL-åpningen – avgjørende test onsdag

    Norge starter OL med prestisjekamp mot Sverige torsdag. Stjernen Henny Reistad skal testes onsdag.

  • Onsdag 24. juli kl. 10.18

    Norge innfører sanksjoner mot flere israelske bosettere

    Det opplyser utenriksdepartementet onsdag formiddag.

  • Onsdag 24. juli kl. 10.17

    Elon Musk: Avviser påstand om stor pengestøtte til Trump

    Tesla-gründer og milliardær Elon Musk avviser påstanden om at han skal donere 45 millioner dollar i måneden til Republikanernes presidentkandidat Donald Trump.

  • Onsdag 24. juli kl. 10.14

    Kokevarsel i Frogn kommune

    Innbyggere som er tilknyttet kommunalt vann og bosatt i Drøbak syd anbefales å koke drikkevannet sitt. Det skriver Frogn kommune på sine nettsider. – Vannprøver har vist at kvaliteten på drikkevannet i deler av Elleveien ikke oppfyller de nødvendige kravene. – Berørte husholdninger skal ha fått tilsendt varsel på SMS. Kommunen jobber med å løse problemet, opplyser de.

  • Onsdag 24. juli kl. 10.12

    Filmanmeldelse «Deadpool & Wolverine»: Krampe-komisk nekrolog

    Ryan Reynolds ryanreynoldser i en to timer lang internspøk.

  • Onsdag 24. juli kl. 10.12

    Kina vil heve pensjonsalderen

    Myndighetene i Kina ønsker å heve pensjonsalderen i landet. Det blir ikke godt mottatt blant innbyggerne.

  • Onsdag 24. juli kl. 10.11

    Stjal post og sykkel i Horten

    Like før klokka ti fikk politiet melding om en kvinne som stjal post og en sykkel ved Strandparken i Horten. Politiet rykket ut for å se etter tyven. Hun hadde satt seg på bussen mot Tønsberg og patruljen fikk kontroll på henne. Det ble ikke funnet noe tyvgods, og sykkelen var lagt igjen ved Strandparken. Kvinnen, som er i 40-årene, blir dimittert.

  • Onsdag 24. juli kl. 10.03

    Så værmeldingen – avbrøt norgesferien

    Etter syv dager i telt under en regntung himmel, fikk familien Borlaug nok.

  • Onsdag 24. juli kl. 10.02

    Brukte hundretusener på å fôre to rådyr

    I høst og vinter har Bane Nor og Vy opprettet og holdt ved like fire matstasjoner langs Gjøvikbanen. For hver vinter blir hundrevis av elg og rådyr påkjørt av toget, og målet var derfor å holde dem unna togskinnene. Prosjektet har så langt kostet noen hundre tusen kroner, anslår prosjektleder Kjell Bakken. Midlene har gått til overvåkning, innkjøp av fôr og jevnlige utkjøringer. Men så langt har kun to rådyr hatt matfatene helt for seg selv. – De hadde bra med mat, det er helt klart, sier han om de heldige dyrene. Prosjektlederen har likevel troen på prosjektet, og er ikke i tvil om at det må fortsette. – Dyrene er ikke vant med å få fôr ute i skogen. De må ta seg flere år for å bli vant med det, sier Bakken. Han minner om at formålet er å forhindre at dyr blir påkjørt av tog, at de har lært en god del del av årets erfaringer.

  • Onsdag 24. juli kl. 9.58

    Søskenbarn av klimaminister aksjonerte

    Vebjørn Bjelland Berg, som er søskenbarn til klima- og miljøminister Andreas Bjelland Eriksen (Ap), var en av tre klimaaksjonister som tok seg ulovlig inn på rullebaneområdet på Gardermoen i dag tidlig, melder Dagbladet. Aktivistene fra gruppen «Folk mot fossilmakta» brukte vinkelsliper for å komme seg gjennom gjerdet. Bjelland Eriksen sier til avisen at han og søskenbarnet har ulike syn på hvordan omstillingen skal skje og hvordan de fronter sine meninger. Gruppa ønsker at den norske regjeringa signerer en juridisk bindende avtale for å stoppe utvinning og forbrenning av olje, gass og kull innen 2030.

  • Onsdag 24. juli kl. 9.56

    Trafikkulykke i Vennesla

    To biler er involvert i en trafikkulykke på riksvei 9 mellom Langevatn og Eikelandsvannet i Vennesla. Ingen personer skal ha kommet til skade, men det skal være materielle skader etter ulykken. En bil står midt i veibanen og det er redusert fremkommelighet på stedet, opplyser politiet.

  • Onsdag 24. juli kl. 9.48

    Ruter setter opp ekstra busser under Norway Cup

    Det inkluderer også en egen Norway Cup-buss. Alle med deltakerarmbånd vil kunne reise gratis med Ruters transportmidler i sone 1 under turneringen. Til og fra kampene reiser du enklest med T-bane, trikk eller buss, skriver Ruter i en pressemelding. – Vi har god erfaring med at trafikken går fint under Norway Cup, sier pressevakt Cathrine Myhren-Haugen. Hun anbefaler likevel å beregne god tid. Fotballturneringen går fra 27. juli til 3. august.

  • Onsdag 24. juli kl. 9.45

    Minkbestanden holdes nede

    Oppsynsfolk og frivillige har sørget for at minkbestanden holdes nede rundt Oslofjorden. Dermed går den lokale bestanden av sjøfugl opp, skriver magasinet Jakt og Fiske. Statens naturoppsyn driver systematisk jakt og fangst av mink over store deler av landet. En av grunnene til at måkene har forflyttet seg til byene, er at minken herjer i sjøfuglkoloniene.

  • Onsdag 24. juli kl. 9.45

    Manuell dirigering på riksveg 15

    Det er manuell dirigering på riksveg 15 ved Indre Totland etter det politiet skildra som ei alvorleg trafikkulukke. Bilbergar er på staden, opplyser Vegtrafikksentralen. Vest politidistrikt opplyser at luftambulansen er på veg til staden for å hente den mannlege bilføraren. Han var åleine i bilen. Kl. 10:14 - Pasienten vart flydd til Førde Sjukehus

  • Onsdag 24. juli kl. 9.36

    Mann dømt for råkjøring

    En 32 år gammel mann fra Larvik er dømt til å betale en bot på 15.500 kroner etter at han kjørte i 120 kilometer i timen i en 80-sone. Saken havnet i retten fordi mannen mente boten var for høy og var uenig i førerkortbeslaget. Retten har tatt utgangspunkt i det som er en standardisert størrelse på bøtesatsene, og har i likhet med politiet satt boten til 15.500 kroner. Når det gjelder tapstid for førerkortet skal dette ifølge tapsforskriften settes til mellom fem og åtte måneder før kjøring mellom 120 og 130 kilometer i timen. Retten har valgt å sette tapstiden til fem måneder, men har forlenget til åtte måneder fordi 32-åringen hadde tre prikker i førerkortet. Dermed må mannen klare seg uten førerkort i til sammen åtte måneder. Mannen argumenterte for at han er avhengig av førerkort for å komme seg på jobbintervjuer og til lege, og viste til at kollektivtilbudet er dårlig der han bor. Retten mener dette ikke er gode nok grunner til å redusere tapstiden. Mannen må også ta oppkjøringen på nytt dersom han vil ha tilbake førerkortet.

  • Onsdag 24. juli kl. 9.32

    Forlater IK Start

    Midtbanespiller Jesper Gregersen fra Kristiansand går fra IK Start til Sarpsborg 08. Det melder sørlandsklubben på sine nettsider. Gregersen har spilt for Start hele sin foreløpige karriere. Det inkluderer 42 kamper og to mål for A-laget i hjembyen. – Jesper er et fint menneske som vi hadde et ønske om å beholde, men han ville ha nye utfordringer. Vi ønsker han lykke til og vi vil følge med på han videre, sier hovedtrener Azar Karadas.

  • Onsdag 24. juli kl. 9.24

    Sarpsborg snappet unggutt fra Start

    Jesper Gregersen (19) forlater Start og blir Sarpsborg-spiller på en kontrakt som varer ut 2028-sesongen. Sarpsborg skriver at klubben kom best ut av en dragkamp med lokalrivalen Fredrikstad. – Det ble et ganske enkelt valg. Sarpsborg spiller en veldig gøy og offensiv fotball. Det er noe en fotballspiller setter pris på. Jeg ser veldig fram til å komme inn i gruppa og spille for dette laget, sier Gregersen. 19-åringen omtales som en anvendelig spiller som kan bekle rollen som både midtbanespiller og midtstopper. Gregersen fikk 42 kamper og gjorde to mål for Starts førstelag. (NTB)

  • Onsdag 24. juli kl. 9.21

    Kvinne dømt for salg og oppbevaring av narkotika

    En kvinne i 20-årene er dømt for å ha oppbevart og solgt store mengder narkotika på et hotell i Rana, skriver Rana Blad. Ifølge tiltalebeslutningen, som avisa har fått tilgang til, skal kvinnen blant annet ha oppbevart amfetamin, cannabisharpiks og kokain. Kvinnen skal også ha oppbevart morfin- og MDMA-tabletter. I forkant av beslaget skal kvinne ha solgt noe av narkotikaen. Den tiltalte møtte i Helgeland tingrett og erkjente seg delvis skyldig etter tiltalebeslutningen. I den enstemmige dommen ble det ikke lagt ned påstand om saksomkostninger, og det ble ikke idømt, skriver avisa. Et kontantbeløpet på 13.750 kroner ble også inndratt, da retten fant det bevist utover enhver tvil at det hadde sitt utspring i narkotikasalg. Den samlede straffen ble satt til fengsel i ni måneder.

  • Onsdag 24. juli kl. 9.21

    Innbrudd i Gjøvik

    Politiet melder om innbrudd på serveringsstedet Boqueria i sentrum av Gjøvik i løpet av natten. Politiet ønsker tips på telefon 02800 om noen har gjort observasjoner eller har opplysninger i den forbindelse.

  • Onsdag 24. juli kl. 9.21

    Innbrudd i Gjøvik sentrum

    Det har vært et innbrudd på serveringsstedet Boqueria i Gjøvik sentrum i løpet av natten, melder politiet. De ønsker tips på telefon 02800 om noen har gjort observasjoner eller har opplysninger..

  • Onsdag 24. juli kl. 9.15

    Kom med trusler og kastet drikke på fremmed

    En fremmed mann skal onsdag morgen ha dukket opp på en privat adresse i Kristiansand og kommet med verbale trusler mot en person på stedet. Mannen skal også ha kastet en boks med drikke på vedkommende. Politiet har avhørt den fornærmede. Gjerningspersonen hadde forlatt stedet da politiet ankom.

  • Onsdag 24. juli kl. 9.15

    Basketak mellom gutt og senteransatt

    En mindreårig gutt er mistenkt for tyveri fra Bergen storsenter onsdag morgen. – Gutten ble konfrontert med tyveriet av en ansatt på senteret. Det oppstod et basketak mellom gutten og den ansatte, sier operasjonsleder Tatjana Knappen i Vest politidistrikt. Politiet fikk melding om hendelsen klokken 08.08, og fikk raskt kontroll på den mistenkte tyven. Barnevernsvakten er koblet inn.

  • Onsdag 24. juli kl. 9.10

    Ingen varslet om flom

    Det ble ikke sendt ut noe farevarsel for mye nedbør i Midt-Telemark på mandag. Det bekrefter både Meteorologisk institutt og Norges vassdrags- og energidirektorat. Meteorolog Ingrid Bentsen sier det var så godt som umulig å forutsi at nedbøren skulle komme i Bø. Prognosene deres viste fare for 40 millimeter regn, mens målinger viser at det kom dobbelt så mye.

  • Onsdag 24. juli kl. 9.01

    Equinor vingler etter tallslipp

    Oljekjempen leverte et justert resultat på rundt 500 millioner dollar høyere enn analytikerne ventet.

  • Onsdag 24. juli kl. 9.01

    Equinor stiger etter tallslipp

    Oljekjempen leverte et justert resultat på rundt 500 millioner dollar høyere enn analytikerne ventet.

  • Onsdag 24. juli kl. 9.01

    Equinor falt på Oslo Børs etter tallslipp

    Oljekjempen leverte et justert resultat på rundt 500 millioner dollar høyere enn analytikerne ventet.

  • Onsdag 24. juli kl. 8.57

    EU-forskere: Global varmerekord for andre dag på rad

    For andre dag på rad er det satt ny global varmerekord, ifølge foreløpige tall fra EUs klimaovervåkningstjeneste.

  • Onsdag 24. juli kl. 8.55

    Får utvidet skjenketid under prinsessebryllupet

    Nå kan bryllupsgjestene glede seg til å feste enda lengre utover natten.

  • Onsdag 24. juli kl. 8.55

    Ulukke stengjer riksveg 15

    Riksveg 15 er stengd ved Indre Totland mellom Nordfjordeid og Måløy. Ein bil har hamna på taket i nærleiken av Bryggja. – Ein bil ligg på taket. Det var ein person i køyretøyet, og vedkommande er ute av bilen, seier Helge Lund i 110 Vest. Politiet opplyser at bilen sperrar vegbana på staden. Ambulanse og brann er snart framme på staden. Skadeomfanget er ukjent.

  • Onsdag 24. juli kl. 8.55

    Rykkjer ut til trafikkulukke

    Riksveg 15 er stengd ved Indre Totland mellom Nordfjordeid og Måløy. Det har skjedd ei trafikkulukke. Naudetatane er på veg.

  • Onsdag 24. juli kl. 8.55

    Alvorleg ulukke stengjer riksveg 15

    Riksveg 15 er stengd ved Indre Totland mellom Nordfjordeid og Måløy. Ein bil har hamna på taket og sperrar vegen i nærleiken av Bryggja. – Det var ein person i køyretøyet, og vedkommande er ute av bilen, seier Helge Lund i 110 Vest. Skadeomfanget er førebels ukjend. Ulukka vart varsla like før klokka 09 av ein forbipasserande. – Vi skildrar det som ei alvorleg ulukke. Det er store materielle skader og føraren framstår skadd og får tilsyn frå helsepersonell, seier operasjonsleiar Tatjana Knappen ved Vest politidistrikt. Politiet melde først at det ikkje var mistanke om promillekøyring, men mistenkjer at føraren har vore rusa og at han køyrde utan gyldig førarkort.

  • Onsdag 24. juli kl. 8.48

    Brann i bobil

    Nødetatene har rykket ut til brann i en bobil på Buøyvegen i Tokke. Ved halv ti-tiden har brannvesenet kontroll på brannen. Det var to personer og en hund i bobilen da brannen startet, men de kom seg ut uten skader. Det ble jobbet med å fjerne andre kjøretøy i området for å hindre spredning. Brannen har trolig startet i batteriet. Politiet oppretter sak.

  • Onsdag 24. juli kl. 8.46

    Tre sørlendinger på Kongelaget

    Tre sørlendinger har kvalifisert seg til Kongelaget under Landskytterstevnet som arrangeres i Steinkjer denne uka. Caroline Finnestad Lund fra Søgne, Lennarth Olsen fra Høvåg og Marius Rinde fra Farsund er blant de 15 kvalifiserte til det høyt ragede laget. Vinneren av NRK-programmet Mesternes Mester, Ole Kristian Bryhn, skal skyte på skive 1 når Kongelaget gjør opp om de edleste medaljene onsdag kveld.

  • Onsdag 24. juli kl. 8.11

    Gratis parkering i Asker og Bærum tiltrekker turister

    Turister benytter seg av gratis parkering i Asker og Bærum for å unngå høye parkeringspriser i Oslo. De synes parkering i Oslo er altfor dyrt, ifølge Budstikka. Bærum kommune har sagt at det hittil ikke har vært et problem for pendlere. Dersom det blir et problem når pendlerne er tilbake fra ferie, vil kommunen vurdere parkeringsforbud.

  • Onsdag 24. juli kl. 8.04

    Minst 18 døde i flykrasj i Katmandu

    19 personer var om bord på flyet, opplyser en talsperson for flyplassen.

  • Onsdag 24. juli kl. 8.00

    Beskjeden VAR-protest da Levanger møtte Raufoss

    En beskjeden VAR-protest sørget for et lite stans i spillet da Levanger slo Raufoss 3–0 i 1. divisjon tirsdag kveld. I begynnelsen av andre omgang stoppet hoveddommeren spillet da en tennisball ble kasta mot banen. Det tok ikke mer enn et drøyt minutt før spillet var i gang igjen. VAR brukes ikke i 1. divisjon i Norge. VAR-debatten har virkelig blusset opp de siste dagene etter at supportere fra LSK og RBK kasta fiskekaker, bluss og tennisballer inn på banen søndag. Levanger vant bortekampen mot Raufoss 0–3. Dette var den 12.-runden i 1. divisjon i fotball for menn. Levanger ligger på en foreløpig 11. plass på tabellen. I neste serierunde skal Raufoss på besøk til Åsane, mens Levanger gjester tabellfemmer Kongsvinger (NRK/NTB).

  • Onsdag 24. juli kl. 7.52

    Skolebarn i Lindesnes har lest over en million sider

    Nesten halvparten av elevene i barneskolene i Lindesnes deltar i årets Sommerles, skriver avisa Lindesnes. Hittil har de lest totalt 1.251.309 sider og ligger dermed an til å kunne slå fjoråret i antall leste sider. Bibliotekar Denis Brkic ved Lindesnesbibliotekene Mandal tror dårlig sommervær kan være en årsak til at så mange barn deltar. Sommerles er en nasjonal lesekampanje for elever fra første til sjuende trinn.

  • Onsdag 24. juli kl. 7.47

    Melding om slagsmål, bråk, innbrudd og forlatt bil

    Før midnatt natt til onsdag fikk politiet melding om en bil som lå i en skråning ned mot Steinkjerelva ved brua over til Nordsidhaugen. Bilen var tom og førerdøra sto åpen. Det var ikke eieren av bilen som hadde kjørt. Politiet anmelder saken. Rett etter klokken tolv fikk politiet melding om et slagsmål ved Kyvannet i Trondheim. I meldinga ble det også sagt at det ble trua med kniv. Politiet fikk kontroll på en ungdomsgjeng. De bekrefta at de hadde vært uenige, men politiet kunne ikke finne noen kniv. Ingen ble skada. Politiet pågrep to personer for innbrudd hos to bedrifter i Stjørdal. Dette er samme personer som ble pågrepet for innbrudd i samme område natt til tirsdag. Tidlig onsdag morgen fikk politiet melding om bråk i sentrum av Stjørdal. Ei kvinne skrek i gatene. Hun ble kjørt hjem.