Nyheter:

  • Mandag 22. juli kl. 22.17

    Etterforskning av drapsforsøk er ferdig – Fare for gjentakelse

    Etterforskningen av mannen som er siktet for drapsforsøk på sin samboer er ferdig. Han må fortsette å sitte varetektsfengslet til dommen har falt, skriver Agderposten. Begrunnelsen til retten er at gjentakelsesfaren er stor. Det kommer frem i en fersk kjennelse fra Agder tingrett. Det var i slutten av februar politiet rykket ut til en alvorlig voldshendelse i Arendal.

  • Mandag 22. juli kl. 22.02

    Bil havnet på taket i Lofoten

    En personbil har kjørt av veien og ligger på taket ved Hagskaret i Vestvågøy. Kun sjåføren var i bilen da utforkjøringen skjedde. Personen har kommet seg ut av bilen, opplyser politiet.

  • Mandag 22. juli kl. 21.57

    Harris-kampanjen sier de har samlet inn 888 millioner kroner på 24 timer

    Donasjonene fortsetter å renne inn for den sittende visepresidenten.

  • Mandag 22. juli kl. 21.51

    Håndgranat skal ha blitt kastet inn i butikk i Södertälje – én alvorlig skadet

    En kvinne med splintskader er kjørt til sykehus etter eksplosjonen.

  • Mandag 22. juli kl. 21.44

    Krever erstatning etter 142 dager i varetekt

    En kvinne i 20-årene møtte nylig i Østre Innlandet tingrett, tiltalt for å ha knivstukket en mann på en adresse i Brumunddal, natt til 9 februar i år. Retten fant det ikke bevist at kvinnen bevisst hadde knivstukket mannen. Dermed ble hun frikjent. – Jeg har fremmet et krav om erstatning for uberettiget straffeforfølgning på hennes vegne, skriver forsvarer Holden i en e-post til Hamar Arbeiderblad. Mandag opplyser politiadvokat Ida Christiansen Jordan at politiet parallelt med saken mot kvinnen også har etterforsket kvinnens anklager mot mannen. – Disse sakene er henlagt, og er ikke påklaget, skriver hun i en SMS til Ringsaker Blad. Det var Hamar Arbeiderblad som først meldte nyheten om at kvinnen krever erstatning.

  • Mandag 22. juli kl. 21.32

    Ordfører i Nordre Follo kommune ønsker evaluering av kokevarselet

    Ordfører i Nordre Follo, Cecilie Dahl-Jørgensen Pind, har bedt om en evaluering av håndteringen av kokevarselet som ble sendt ut torsdag forrige uke. Det melder Østlandets Blad. En feil i kommunens system skal ha forsinket utsendelsen av SMS-varselet til innbyggerne. Flere innbyggere og ansatte i kommunen har også reagert på at de ikke mottok varselet i det hele tatt. Saken vil bli behandlet i kommunestyremøtet rundt månedsskiftet august/september.

  • Mandag 22. juli kl. 21.26

    Trusselsituasjon i Skien

    Politiet mottok melding om en trusselsituasjon ved en privat adresse i Skien. Det skal ha vært en konfrontasjon mellom to naboer. Politiet rykket ut og har vært i kontakt med partene. Ingen personer er fysisk skadet. En mann i 40 årene ble besluttet pågrepet for hendelsen.

  • Mandag 22. juli kl. 21.14

    Brann i undergang på Mariero slukket

    Politiet og brannvesenet har avsluttet på stedet etter en brann i en undergang på Mariero i Stavanger. Det var blitt satt fyr på søppel, og brannen er nå slukket. Det var en del svart røyk på stedet. Undergangen var stengt for folk, men er nå åpnet igjen.

  • Mandag 22. juli kl. 21.14

    Moped har kjørt av veien ved Kalandseidet

    Klokken 21.07 fikk politiet melding om en trafikkulykke på Osvegen rett før Kalandseidet. En moped har kjørt av veien og havnet i grøften. Føreren, som er en ungdom i tenårene, er bevisst. Personen blir fraktet til legevakten. Politiet opplyser at de vil opprette sak etter ulykken.

  • Mandag 22. juli kl. 21.14

    KRS Topphåndball har signert fem spillere

    KRS Topphåndball har signert fem nye spillere, blant annet Kristiansanderen Hermann Vildalen (28), skriver Fædrelandsvennen. De fire andre som har blitt en del av laget er Lars Erik Larsen, Jacob Tøfting Jensen, Carl Gabrielsson og Marcus Ekman. 1. september skal KRS Topphåndball spille sin første kamp for sesongen mot Elverum.

  • Mandag 22. juli kl. 21.04

    Forskerne tror ikke torskenedgangen skyldes for hardt fiske

    Forskerne tror de har funnet en viktig grunn til at kvotenedgangen i år ble så bratt, melder Fiskeribladet. Avisen har intervjuet havforsker Bjarte Bogstad, som sier at dersom forskerne hadde anbefalt en brattere nedtrapping tidligere, kunne situasjonen i dag vært bedre. I 2021 anbefalte nemlig forskerne en økning på 20 prosent i kvoten. Siden har det gått bratt nedover. For 20205 har den norsk-russiske fiskerikommisjon anbefalt å kutte torskekvoten med 31 prosent. Blir rådet fulgt, får vi de laveste fangsttallene siden 1991. Men hvordan havnet vi her? – Vi tror ikke det skyldes hardt fiske. Det er heller ikke for få egg som blir gytt, men vi ser at få yngel vokser opp, sier Bogstad. Det kan skyldes noe som skjer tidlig i livsfasen, når eggene flyter i det øverste vannlaget og strømmer inn i Barentshavet. Eller dødeligheten kan skje senere i livssyklusen. Yngelen har forskjellige livsfaser og ulike levekår. Forskerne har registrert mindre innstrømming av vann i Barentshavet de siste årene. Det kan gjøre at det blir mindre raudåte, som er viktig mat for yngelen. Bogstad ser ikke for seg noe som vil løfte torskekvoten til gamle høyder. – Vi har ikke sett noen store årsklasser. Dermed vil vi nok ha kvoter på 300.000-tallet noen år framover, sier Bogstad til Fiskeribladet. .

  • Mandag 22. juli kl. 21.01

    En bobil har fått stans ved Brokelandsheia

    En bobil har fått stans på E18 sørgående retning ved Brokelandsheia i Gjerstad. Det melder politiet. Vegtrafikksentralen har blitt varslet og politiet er på vei til stedet.

  • Mandag 22. juli kl. 20.59

    Spår Norges medaljefangst i OL: Tror ikke på Warholm-gull

    Medaljer fra 329 øvelser skal deles ut under OL i Paris. Anerkjente Sports Illustrated tror Norge stikker av med seks av dem.

  • Mandag 22. juli kl. 20.58

    Familiens nye campingvogn forsvant i flommen: – Vi mistet alt

    Familien Karlsen mistet den nye campingvognen sin i flommen. Nå skal en geolog se på om det kan oppstå nye, farlige situasjoner i Bø.

  • Mandag 22. juli kl. 20.41

    «Merkelig» manøvrering var øvelse

    NRK har mottatt tips om «merkelig» manøvrering fra KNM «Otto Sverderup» utenfor Bodø. Svaret fra Forsvarets operative hovedkvarter (FOH) er at fregatten gjennomfører normal trening og øving. – KNM «Glimt» er ved Sortland i med samme formål, opplyser fungerende kommunikasjonssjef Hanne olfsen ved FOH. Hun legger til: – Kystvakta, som en del av det norske Sjøforsvaret, har en rekke oppgaver som er viktige for å opprettholde sikkerhet, suverenitet og miljøvern i norske farvann. Trening og øving er da en naturlig del for å kunne utføre oppgavene på en god og sikker måte.

  • Mandag 22. juli kl. 20.33

    Vinglekjøring i Sandefjord

    Politiet stanset en bil langs Raveien i Sandefjord tirsdag ettermiddag etter at politipatruljen selv lå bak bilen og observerte vinglekjøring. Føreren var en lokal mann i 30-åra. Han fremstod som påvirket av narkotika. Nødvendige prøver av mannen er nå tatt. Førerkortet er tatt i beslag og sak opprettes på forholdet.

  • Mandag 22. juli kl. 20.09

    Norske landslagsstjerner i håndball sliter med sykdom – Sagosen reiste ikke med laget til Paris

    Sander Sagosen, Sebastian Barthold, Magnus Søndenå og Simen Lyse sliter alle med sykdom og reiste ikke sammen med resten av landslaget til Paris mandag kveld.

  • Mandag 22. juli kl. 20.01

    Motorsykkelulykke

    En lett-motorsykkel har sklidd av veien i Ringsaker. Fører av motorsykkelen har fått mindre skader. Politiet melder at det ikke er trafikale utfordringer på stedet.

  • Mandag 22. juli kl. 19.53

    Trafikkuhell i Øygarden

    En bil har fått sleng på tilhengeren på riksvei 555 ved Tytebærbrekko i Øygarden, skriver Knut Dahl-Michelsen i politiet. Tilhengeren var lastet med planker, og har veltet. Fører av bilen er ikke skadet.

  • Mandag 22. juli kl. 19.50

    Ruspåvirket fører i stjålet bil

    Politiet fikk tidligere i dag inn en melding om at en person fremstod som ruspåvirket, samtidig som hen kjørte bil i Fredrikstad sentrum. Etter å ha tatt en sjekk, så viste det seg at bilen føreren kjørte var stjålet fra et bilverksted. Føreren hadde heller ikke gyldig førerkort, og sendes nå til legevakt for prøvetaking. Det er fortsatt mistanke om ruspåvirket kjøring.

  • Mandag 22. juli kl. 19.43

    Blotter i Halden anholdt

    En mann er anholdt for blotting i Halden. Det melder politiet. Det skal ha kommet inn flere meldinger om en naken mann i byen, og politiet skriver at gjerningspersonen «bokstavelig talt ble tatt med buksa nede».

  • Mandag 22. juli kl. 19.42

    Rykker ut til mulig pipebrann i Luster

    Brannmannskaper fra Sogndal rykker ut til en mulig pipebrann i Luster.

  • Mandag 22. juli kl. 19.41

    Slik bygger du en robust utbytteportefølje: – Pengene triller inn hele tiden

    Gode utbytteaksjer kan gi deg jevnlige utbetalinger rett inn på konto flere ganger i året. Dette ser forvalterne etter når de bygger utbytteporteføljer.

  • Mandag 22. juli kl. 19.37

    Tre båter kjørte båt i for høy hastighet

    Tre båter har blitt ilagt forelegg for å kjøre båt i for høy hastighet i skjærgården utenfor Kristiansand, opplyser politiet. Politibåten har kontrollert 29 båter til sammen.

  • Mandag 22. juli kl. 19.29

    Se TV-sendingen direkte fra 19.35

    Det er travle tider for campingplassene i finværet. Mer om dette i TV-sendingen fra 19.35.

  • Mandag 22. juli kl. 19.18

    Se Vestlandsrevyen klokken 19.35

    Er du jordmor og kan tenke deg ny jobb, så kan kanskje Tysnes være et alternativ. Tysnes kommune er nemlig en av få som står helt uten et jordmortilbud. Det er de gravide kvinnene på øyen svært lite begeistret for. Se mer i Vestlandsrevyen. Programleder er Jan Børge Leirvik.

  • Mandag 22. juli kl. 19.10

    660.000 kroner pr. billett: Pan Am flyr igjen

    Over 30 år etter at flyselskapet la ned, planlegger Pan Am en eksklusiv flygning over Atlanteren. Prislapp: 660.000 kroner.

  • Mandag 22. juli kl. 19.04

    Flest sørlendinger frykter å låse seg ute av bilen

    Flest sørlendinger er redd for å låse seg ute av bilen og kjøre seg fast, skriver Avisen Agder. I undersøkelsen gjort av YouGov viser det seg at 19 prosent er redde for å låse seg ute og 15 prosent er redde for å kjøre seg fast. Det har vært en økning med ni prosent på to år av sjåfører som er redde for å få motortrøbbel. I tillegg var det en økning i folk som er redd for punktering fra 24 prosent til 31 prosent.

  • Mandag 22. juli kl. 19.02

    Tour de France-vinner Pogacar trekker seg fra OL: – For sliten

    Den slovenske sykkelstjernen Tadej Pogacar blir ikke å se i landeveisrittet under sommerens OL i Paris.

  • Mandag 22. juli kl. 18.56

    To vannscootere har blitt stjålet

    To vannscootere skal ha blitt stjålet fra en privat brygge i Sagåsen i Tvedestrand i løpet av natten. Det opplyser politiet.

  • Mandag 22. juli kl. 18.51

    Kolltveittunnelen er åpnet igjen

    Klokken 18.45 rykket politiet ut til Kolltveittunnelen etter å ha fått melding om to motorsyklister som stod og skrudde på syklene sine inne i tunnelen. Vegtrafikksentralen ble varslet og tunnelen ble stengt. Da politiet kjørte gjennom tunnelen fant de ingen motorsykler, og tunnelen er derfor åpnet igjen.

  • Mandag 22. juli kl. 18.50

    Stenger flere av gatene i Arendal sentrum

    Sam Eydes plass i Arendal gjerdes inn på grunn av rigging av Canal street, melder Agderposten. Onsdag kveld stenges også gaten foran kulturhuset og Taxiplassen har blitt flyttet til andre siden av gata. Agder Kollektivtransport har satt opp ekstra avganger under festivalen og alternative bussholdeplasser.

  • Mandag 22. juli kl. 18.47

    Dronning Sonja besøkte internasjonale skulptører i Bø

    Kongeskipet er denne uken i Nordland. Mandag gikk dronning Sonja i land i Bø sammen med ordfører Sture Pedersen, skriver Bladet Vesterålen. I Bø besøkte hun Friluftsgalleriet, hvor syv skulptører fra hele verden jobber for fullt denne sommeren. Hun åpnet selv galleriet i 2015. Skulptørene lager hver sin skulptur som vil bli plassert på Kirkeveien i Bø, ifølge avisen. Veien er den eldste i bygda. Dronningen er nå tilbake på kongeskipet som er på vei sørover. Reisen til Bø var privat, opplyser kongehuset til BLV.

  • Mandag 22. juli kl. 18.46

    Trafikkulykke på E18: Vil bli kø

    Politiet er på vei til Bygdøylokket på E18 inn mot Oslo. En bil skal ha snurret og kjørt inn i midtrabatten. Det er ikke snakk om personskade, men det vil bli noe kø på stedet som følge av ulykken, melder politiet.

  • Mandag 22. juli kl. 18.46

    Trafikkulykke på E18: Vil bli noe kø

    Politiet er på vei til Bygdøylokket på E18 inn mot Oslo. En bil skal ha snurret og kjørt inn i midtrabatten. Det er ikke snakk om personskade, men det vil bli noe kø på stedet som følge av ulykken, melder politiet.

  • Mandag 22. juli kl. 18.41

    VAR-debatten raser videre: – Sesongen står i fare

    Supporteropprøret mot videodømming tar seg opp. Nå mener styrelederen i FK Haugesund at det finnes en løsning på protestene.

  • Mandag 22. juli kl. 18.39

    Visepresident-kampen: – Hennes første sjefsavgjørelse

    Flere av Kamala Harris’ tøffeste konkurrenter har trukket seg. Nå står visepresident-kampen.

  • Mandag 22. juli kl. 18.38

    NHH-professor om Kamala Harris’ økonomiske politikk: – Vi vet vanvittig lite

    USAs visepresident Kamala Harris seiler opp som Demokratenes presidentkandidat. Hun er neppe førstevalget, mener NHH-professor Ola Grytten.

  • Mandag 22. juli kl. 18.28

    En buss står fast på Varoddbrua

    En buss står på Varoddbrua i Kristiansand i høyre felt i østgående retning på E18, skriver Fædrelandsvennen. Bussen fra selskapet Risdal Touring fikk problemer med vannpumpen på vei til Oslo. Passasjerene har blitt hentet av en annen buss og er på veien igjen. Det skal være bestilt bergingsbil til stedet.

  • Mandag 22. juli kl. 18.28

    En buss stående fast på Varoddbrua

    En buss står på Varoddbrua i Kristiansand i høyre felt i østgående retning på E18, skriver Fædrelandsvennen. Bussen fra selskapet Risdal Touring fikk problemer med vannpumpen på vei til Oslo. Passasjerene har blitt hentet av en annen buss og er på veien igjen. Det skal være bestilt bergingsbil til stedet.

  • Mandag 22. juli kl. 18.25

    Magnus Carlsen gjorde flere store feil mot «Nepo» – ute av CCT-turnering

    Sjakkesset Magnus Carlsen er slått ut av årets tredje turnering i Champions Chess Tour.

  • Mandag 22. juli kl. 18.04

    Øyunn Krogh bekrefter kjæreste

    Influenceren deler gladnyheten på Instagram.

  • Mandag 22. juli kl. 18.04

    Tomter er klar for Rosenborg

    Den erfarne stopperen Andrine Tomter har signert for Rosenborg ut 2025. Tomter har det siste året spilt for italienske Inter, men har også erfaring fra Vålerenga, Avaldsnes og Kolbotn. – Andrine er en erfaren forsvarsspiller som vil bidra til laget med en gang. Vi er godt fornøyd med å få inn hennes personlighet og ferdigheter inn i spillergruppa, sier sportslig leder Mads Pettersen til rbk.no

  • Mandag 22. juli kl. 18.00

    Flere kvinner blir tårnkranførere – akkurat som Frida

    Frida H. Sørlie forteller om yrket sitt som tårnkranfører. Hun har ofte vært den eneste kvinnen på jobb, men nå får hun flere kvinnelige kollegaer.

  • Mandag 22. juli kl. 17.53

    Beruset mann hindret trafikken i Sunnfjord

    Klokken 17.15 rykket politi og ambulanse ut for å ta hånd om en beruset mann i 40-årene som har hindret trafikken i et boligfelt i Sunnfjord. – Han har blant annet kastet seg mot biler som kom kjørende og anklaget dem for å ha prøvd å kjøre på ham, sier Knut Dahl-Michelsen i politiet. Dette har skjedd i et boligfelt, og det var derfor ikke høy fartsgrense på stedet. Ambulanse rykket først ut alene for å ta med seg mannen, men han ønsket ikke å samarbeide. Derfor ble også politiet tilkalt, forteller Dahl-Michelsen. – Han får nå noen timer til å sove av seg rusen i fyllearresten. Mannen blir også anmeldt for ordensforstyrrelse.

  • Mandag 22. juli kl. 17.49

    Bortvist og anmeldt

    En patrulje har bortvist en kjenning i 60-årene fra City Lade etter at vedkommende var aggressiv og bråkete. Mannen blir også anmeldt for tyveri fra en matvarebutikk.

  • Mandag 22. juli kl. 17.43

    Glimt avbryter Nosa Dahls lån hos KFUM

    Bodø/Glimt har avbrutt Petter Nosa Dahls (20) lån i KFUM etter halvspilt sesong. Det bekrefter KFUM på X. Nosa Dahl skulle i utgangspunktet vært utlånt til hovedstadsklubben ut sesongen, men Glimt avbrøt nå lånet. «Takk for i år Nosa! Spillerens lån er nå avbrutt», heter det i meldingen fra Oslo-klubben. Nosa Dahl gjorde i januar 2022 overgang fra Frigg til KFUM, hvor han gjorde kjempesuksess og ble solgt til Glimt etter bare én sesong. Unggutten fikk imidlertid ikke tillit i Bodø, og ble lånt tilbake til KFUM før årets sesong, hvor han igjen har blomstret og notert seg for seks mål og tre målgivende på 17 kamper. Søndag erfarte Nettavisen at Nosa Dahls lån ville bli avbrutt og at Bodø/Glimt er i sluttforhandlinger om å selge spilleren til den belgiske klubben Mechelen.

  • Mandag 22. juli kl. 17.41

    Varslet politiet om tenåringer på SUP-brett langt fra land

    Politiet fikk en bekymringsmelding for to jenter på SUP-brett utenfor Hauknes. De hadde vært lenge i vannet og noe langt fra land. Jentene hadde ikke på seg redningsvest. Da politiet ankom stedet var jentene i ferd med å bli plukket opp av en båt. – Jentene var i tenårene og hadde ikke behov for helsehjelp, melder Nordland politidistrikt.

  • Mandag 22. juli kl. 17.40

    Sykkel og bil kolliderte

    Det har vært et sammenstøt mellom en syklist og en bil i Jonsvannsveien i Trondheim. Nødetatene har rykket ut.

  • Mandag 22. juli kl. 17.37

    Buss kjørte av veien ved Gjøvik - ti personer var sperret inne

    Bussdørene ble blokkert.

  • Mandag 22. juli kl. 17.35

    Lettsykkel veltet i Tønsberg

    I rundkjøringen ved Ringveien ved Presterød i Tønsberg veltet en lettmotorsykkel. Uhellet har skjedd i lav hastighet og fører, en kvinne i tenårene, fremstår som uskadd. Hun blir undersøkt av ambulansepersonell. Det er vått og delvis glatt på stedet, noe som virker til å være årsaken til uhellet.

  • Mandag 22. juli kl. 17.30

    Buss har kjørt av veien i Gjøvik

    En buss har kjørt av veien ved Gravåsvegen nå i ettermiddag. Bussen havnet i grøfta på en slik måte at dørene ble sperret. Derfor måtte passasjerene ha bistand for å komme seg ut. Politiet melder at det ikke er noen passasjerer som er skadet. Gravåsvegen er omkjøringsveien etter ulykken på riksvei 4 tidligere i dag. Politiet melder at bussen har kommet seg på veien igjen. Traffikken går derfor normalt i området.

  • Mandag 22. juli kl. 17.29

    Slåsskamp på Gunerius: vitner melder om kniv

    Politiet er på Grønland i nærheten av Gunerius etter melding om en slåsskamp. Ifølge vitner skal det ha blitt vist fram en kniv. To personer er anmeldt for trusler og ordensforstyrrelser, og sitter nå i arresten, melder politiet. – Det er foreløpig ikke funnet noen kniv på stedet, men vi søker i området, forteller operasjonsleder, Roy Langengen, til NRK.

  • Mandag 22. juli kl. 17.13

    Billigste strømpris på Sørlandet siden 2020

    Strømprisen i juli i Sør-Norge er nå lavere enn før energikrigen mot Russland startet i 2020, ifølge Europower. Den høyeste timeprisen i Norge denne måneden ligger på 58 øre/kWh. Juli kan bli den andre måneden etter priskrisen der det ikke blir utbetalt strømstøtte. I dag ligger prisen på 45 øre/kWh i Kristiansand.

  • Mandag 22. juli kl. 16.58

    Innbrudd og tyveri i en fritidsbolig

    Det skal ha vært innbrudd og tyveri i en fritidsbolig i Brådlandsveien i Kvinesdal, melder politiet. De er på stedet og har foretatt åstedsundersøkelse.

  • Mandag 22. juli kl. 16.53

    Positive til at Biden trekker seg: – Så litt for gammel og skral ut

    Unge amerikanere i Norge er positive til Kamala Harris som ny kandidat.

  • Mandag 22. juli kl. 16.52

    Ny forskrift i Tvedestrand – Fartsgrense på fem knop

    En rekke steder i Tvedestrand kommune har fått en fartsgrense for båter på fem knop, ifølge Tvedestrandsposten. En ny forskrift i kommunen er på plass. Det gjelder blant annet Snaresund, indre havn, Nybrygga, Svalsund og Sandøykilen. Andre steder gjelder 5-knopsgrensen i perioden 1. mai til 31. august, og når du er 50 meter fra land.

  • Mandag 22. juli kl. 16.50

    Forsøkte å true til seg bil i Fredrikstad

    En mann i Fredrikstad, nærmere bestemt Trosvik, har gjort et forsøk på å true til seg en annens bil. Ifølge politiet skal mannen ha vært beruset, og han settes nå i arresten. Politiet melder om at det nå er ro og orden på stedet, og at de har kontroll.

  • Mandag 22. juli kl. 16.47

    Secret Service-sjefen om Trump-attentatet: – Største svikten på flere tiår

    Sjefen for den føderale livvakt- og sikkerhetstjenesten Secret Service i USA vedgår at det ble gjort feil da presidentkandidat Donald Trump ble skutt mot.

  • Mandag 22. juli kl. 16.45

    Kronen fortsetter å svekke seg

    Mandag bikket en dollar 11 kroner, og det er nesten så en euro koster 12 kroner.

  • Mandag 22. juli kl. 16.26

    Mann med kniv bortvist fra Haugesund

    Klokken 15.50 fikk politiet inn en melding om flere personer under Risøy bru og at en eller fler av disse var i besittelse av kniv. Politiet er på stedet, og har bortvist en mann i 20-årene, fra Haugesund sentrum, for bæring av kniv. Han er også anmeldt for dette.

  • Mandag 22. juli kl. 16.12

    E6: Ringsaker

    Politi og ambulanse har rykket ut til en trafikkulykke ved E6 i Brumunddal. Det er en motorsykkel som har kjørt av veien. Det er ikke meldt om alvorlig personskade.

  • Mandag 22. juli kl. 15.48

    Ti lærdommer om 22. juli

    En hel generasjon var barn da terroren rammet Norge, og har ingen egne minner til dagen. Her er det jeg mener du bør vite om 22. juli 2011.

  • Mandag 22. juli kl. 15.40

    Utforkjøring på E6

    Det har vært en trafikkulykke på E6 nord for Tømmernestunnelen mellom Tømmerneset-Innhavet i Hamarøy. En semitrailer har kjørt utfor veien. Ulukka har skjedd nord for avkjøringen til Steigen. – Forvent kø, melder NRK Trafikk. Politiet skriver at ett kjørefelt er stengt og at trafikken går sakte forbi. Det er ikke meldt om personskade.

  • Mandag 22. juli kl. 15.40

    Trafikkulykke E6 Hamarøy

    Det har vært en trafikkulykke på E6 nord for Tømmernestunnelen mellom Tømmerneset-Innhavet i Hamarøy. Ulukka har skjedd nord for avkjøringen til Steigen. – Forvent kø, melder NRK Trafikk. Politiet skriver at ett kjøretøy er stengt og at trafikken går sakte forbi.

  • Mandag 22. juli kl. 15.37

    MC-ulykke ved Tjensvollkrysset i Stavanger

    En MC med fører og passasjer og en bil var involvert i en ulykke ved Tjensvollkrysset i Stavanger. De involverte er ikke skadd. Kjøretøyene er flyttet vekk fra rundkjøringen og trafikken flyter fint på stedet. Politiet tar avhør av de involverte og oppretter sak på forholdet.

  • Mandag 22. juli kl. 15.37

    Gir fingeren til «Farmen»-tiltak: – Sjokkerende

    Innspillingen av TV-serien «Farmen» stenger en lokalvei i Grue over to måneder. Det får flere innbyggere til å se rødt.

  • Mandag 22. juli kl. 15.35

    Trafikkulykke i Gjøvik: Én alvorlig skadet

    Det har vært en ulykke mellom en personbil og en lastebil på riksvei fire mellom Gjøvik og Mjøsbrua.

  • Mandag 22. juli kl. 15.34

    Trafikkuhell på Fauske

    En personbil ligger på siden ute av veien på Kosmo i Fauske. Ulykken har skjedd på fylkesvei 472. Det er kun fører som var i bilen. Politi og helse er på stedet. Politiet skriver at det ikke er mistanke om promille.

  • Mandag 22. juli kl. 15.32

    Tech-fest på grønn Wall Street

    Tesla akselererte før tallslipp, mens Nvidia steg etter rykter om at AI-brikker unngår eksportkontroll.

  • Mandag 22. juli kl. 15.32

    Nasdaq stiger over 1 prosent i starten av tek-tung uke

    Teknologiindeksen Nasdaq henter seg inn etter en tung forrige uke. Denne uken legger flere av verdens største selskaper frem sine kvartalstall.

  • Mandag 22. juli kl. 15.32

    Tek-fest på grønn Wall Street

    Tesla akselererte før tallslipp, mens Nvidia steg etter rykter om at AI-brikker unngår eksportkontroll.

  • Mandag 22. juli kl. 15.32

    Nasdaq stiger over 1 prosent på starten av tek-tung uke

    Teknologiindeksen Nasdaq henter seg inn etter en tung forrige uke. Denne uken legger flere av verdens største selskaper frem sine kvartalstall.

  • Mandag 22. juli kl. 15.32

    Nasdaq stiger i starten av tek-tung uke

    Teknologiindeksen Nasdaq henter seg inn etter en tung forrige uke. Denne uken legger flere av verdens største selskaper frem sine kvartalstall.

  • Mandag 22. juli kl. 15.23

    Kokevarsel i Oslo oppheves

    Kokevarselet som gjaldt for over 100.000 innbyggere sørøst i Oslo og i Nordre Follo, er opphevet.

  • Mandag 22. juli kl. 15.19

    Friskmelder vannet i Oslo

    Drikkevannet som før helgen måtte kokes, er blitt friskmeldt. Det skriver Oslo kommune i en pressemelding. Før helgen fikk 100.000 innbyggere sørøst i Oslo og 30.000 i Nordre Follo beskjed om å koke vannet. Grunnen var funn av noe som tydet til forurensing av drikkevannet ved Skullerud vannbehandlingsanlegg. Alle berørte har fått varsel på SMS.

  • Mandag 22. juli kl. 15.17

    Hus velter i Bø i Telemark

    Nødetater er på vei til Breskeliveien i Bø etter flere meldinger om et hus som holder på å velte. Hendelsen skal ha oppstått i forbindelse med nedbør og vann fra vassdrag. Huset skal være en bolig på to etasjer med kjeller, ifølge politiet. Det skal ikke være noen personer inne i huset. Saken oppdateres.

  • Mandag 22. juli kl. 15.17

    Hus holder på å velte i Bø i Telemark

    Nødetater er på vei til Breskeliveien i Bø etter flere meldinger om et hus som holder på å velte. Hendelsen skal ha oppstått i forbindelse med nedbør og vann fra vassdrag. Huset skal være en bolig på to etasjer med kjeller, ifølge politiet. Det skal ikke være noen personer inne i huset. I området er Bø-elva i ferd med å gå over sine bredder på flere stedet. Dette påvirker FV36, flere steder. En bro over Eikavegen har rast. Kommunal kriseledelse er varslet. Vegtrafikksentralentralen er på vei til både FV36 og Vatnarvegen etter melding om oversvømmelse på begge veier. Evakuering av nabohus av Breskelivegen pågår. Saken oppdateres.

  • Mandag 22. juli kl. 15.15

    Huset til Pär Ingvar kan kollapse av flom: – Enorme krefter

    Bøelva i Telemark går over sine bredder. En bro har rast, campingplassen er under vann - og et hus er i ferd med å velte.

  • Mandag 22. juli kl. 15.11

    Trafikkulykke på riksvei 4

    Politiet melder om en trafikkulykke på riksvei 4 mellom Gjøvik og Mjøsbrua. Det er en personbil og en lastebil som er involvert i ulykken. Nødetatene er på stedet og bilister må påregne at det blir kø.

  • Mandag 22. juli kl. 15.10

    Vannlekkasje i Nome

    Brannvesenet rykker ut på innvendig vannlekkasje i Flåbygdvegen i Nome.

  • Mandag 22. juli kl. 15.03

    Tiltalt for å ha satt fyr på stadion

    En 19-åring er tiltalt for å ha satt fyr på tribunen på Lyngmyr stadion i Tvedestrand tidligere i sommer. Hendelsen skjedde natt til 11. juni. Da skal kvinnen ha satt fyr på tribunen, slik at den brant ned. Saken skal behandles i Agder tingrett i midten av august.

  • Mandag 22. juli kl. 14.59

    Rykket ut til tørrkokt kjele på Sellebakk i Fredrikstad

    Nødetatene rykket ut til Sellebakk i Fredrikstad mandag ettermiddag etter melding om en mulig brann i en bolig. – Viser seg å være tørrkokt kjele, ingen brann, melder politiet i en oppdatering like over klokken 15.00. Det jobbes med å finne ut om noen har fått i seg røyk.

  • Mandag 22. juli kl. 14.58

    Prøveløslatt forvaringsdømt varetektsfengslet i 12 uker

    Mannen som ble prøveløslatt fra en dom på 17 års forvaring for å ha dopet ned og voldtatt fem kvinner, ble i dag varetektsfengslet i 12 nye uker. Mannen ble pågrepet og siktet for voldtekt på nytt kort tid etter løslatelsen, men voldtekt er ikke del av tiltalen nå. Han er tiltalt for å laste ned bilder og filmer med seksuelle overgrep mot barn, og for narkotikakriminalitet. Påtalemyndigheten vil at mannen skal sone ferdig forvaringsdommen, som han hadde sju år igjen av da han ble prøveløslatt. Det er vanligvis ikke mulig å varetektsfengsle noen i mer enn fire uker av gangen, men det kan gjøres unntak dersom «særlige omstendigheter» tilsier det. Retten har blant annet lagt vekt på den klare gjentakelsesfaren og at forholdene i tiltalen utgjør brudd på vilkårene for prøveløslatelse fra forvaring

  • Mandag 22. juli kl. 14.54

    Trafikkulykke i Holmestrand

    En lastebil har kollidert med en personbil i Holmestrand. De involverte virker uskadde, opplyser politiet. Nødetatene er på vei.

  • Mandag 22. juli kl. 14.52

    Gravplass-tyveri i Oslo: Kan koste opp mot én million kroner

    – Verdien i kroner og øre gjør at dette er grovt, og så er det et gravsted og kapell som fortjener respekt.

  • Mandag 22. juli kl. 14.51

    Politiet: Har god oversikt over kva som skjedde då vaier til 17 tonn tung vogn rauk på Bømlabrua

    Ein person vart skadd då ein vaier til ei arbeidsvogn rauk på Bømlabrua sist veke. Vogna gjekk langs hovudstaget på brua, og vart hengande om lag 100 meter over havet. – Årsaksforholda er rimeleg oversiktlege som me vurderer det per no, men eg vil ikkje gå inn i detaljar, seier seksjonsleiar Amund Revheim i Nordsjø og Miljøseksjonen i Sør-Vest politidistrikt. Vogna veg 17 tonn. Den er sikra, men det er framleis ikkje avklart kva tid den kan verta heist ned.

  • Mandag 22. juli kl. 14.45

    Trafikkuhell i Sande

    Brannvesenet rykker ut på trafikkuhell via eCall i Sande.

  • Mandag 22. juli kl. 14.32

    Brann i batteri i en MC

    Brannvesenet rykker ut på brann i et batteri i en elmotorsykkel i Tønsberg.

  • Mandag 22. juli kl. 14.25

    Mann i 50-årene tiltalt for voldtekt av 13-åring

    Mannen i 50-årene skal ha tilbudt mindreårige penger, alkohol og tobakksvarer i bytte mot seksuelle tjenester. Nå er han blant annet tiltalt for voldtekt av en 13 år gammel jente.

  • Mandag 22. juli kl. 14.23

    Over 10.000 demonstranter i Palma: «Vi vil leve»

    Den spanske befolkningen orker ikke mer. Nok en gang tok de desperat til gatene i håp om å temme turistbølgen.

  • Mandag 22. juli kl. 14.19

    Dømt for voldtekt av 12-åring – holdes unna OL-landsbyen

    Sandvolleyballspiller Steven Van de Velde (29) får delta i lekene, men får ikke bo i OL-byen eller ha kontakt med media.

  • Mandag 22. juli kl. 14.17

    Aggressiv person endte i basketak med vekter

    Politiet melder om en aggressiv person på et hotell i Nygårdsgaten i Bergen som endte i basketak med en vekter. Vedkommende var ikke gjest på hotellet. – Han hevdet at han skulle være det, og ble sint på hotellet da han ble avvist av de. Etter vekter ble tilkalt ble han enda mer aggressiv, sier operasjonsleder Tore-Andre Brakstad. Personen har roet seg ned, og er bortvist fra stedet.

  • Mandag 22. juli kl. 14.17

    Forsinkelser og innstillinger på fergesamband

    Torghatten Nord melder om at det blir endringer og kanselleringer i sambandet Stangnes-Sørrollnes mandag 22.juli og tirsdag 23.juli. – For å ivareta pålagt hviletid for mannskap, må vi i disse dagene dessverre kansellere avgangene fra Sørrollnes kl 19:45 og 21:15, samt fra Stangnes kl 20:30 og 22:00. Det vil imidlertid bli utført ekstraavganger fra Sørrollnes kl 18:30 og fra Stangnes kl 19:15, skriver de på sine nettsider. Det er også en innstilling fra Lødingen klokken 13 og Bognes klokken 14:15 på sambandet Bognes-Lødingen. Dette er på grunn av tekniske problemer.

  • Mandag 22. juli kl. 14.04

    Tyv satt fast i heisen

    Politiet opplyser at de er på stedet – sammen med tyven.

  • Mandag 22. juli kl. 13.56

    Frøyatunnelen stengt

    Frøyatunnelen er stengt for trafikk på grunn av et trafikkuhell. Det opplyser Vegtrafikksentralen. Politet er i kontakt med føreren av en traktor i bunnen av tunnelen.

  • Mandag 22. juli kl. 13.56

    18-åring døde i drukningsulykke

    Det var 18 år gamle Kateryna Prykhodko fra Ukraina som omkom i drukningsulykken i Gjerstad lørdag kveld. Hun var bosatt i Vegårshei kommune, som i dag holder åpen kirke. Et psykososialt team er også på plass etter ulykken. Badeplassen i Gjerstad har vært stengt siden ulykken. Kommunen jobber med å få på plass skilt og livbøyer.

  • Mandag 22. juli kl. 13.55

    Kobber stjålet fra kapell i Oslo

    Politiet er på Østre gravlund etter melding om at noen i løpet av natten har stjålet kobber fra fasaden til kapellet. – Det er andre gang det skjer og skadene fra sist forhold var nå akkurat utbedret, skriver Oslo-politiet på X. En hel vegg på taket av kapellet mangler nå kobberplater. Å reparere skadene kan koste opp mot én million kroner, ifølge gravferdsetaten. – Vi ser på det som såpass alvorlig at vi har sendt krimteknikere, sier operasjonsleder Eirik Sannes til VG. Politiet har sikret video og andre spor fra gravlunden.

  • Mandag 22. juli kl. 13.55

    Ett felt stengt i Fløyfjelltunnelen

    På E39 Fløyfjelltunnelen retning Bergen sentrum er høyre felt stengt grunnet et stanset kjøretøy. Det melder Vegtrafikksentralen på X.

  • Mandag 22. juli kl. 13.53

    Kateryna Prykhodko (18) omkom i druknings­ulykken i Gjerstad

    18-åringen flyktet fra Zaporizjzja til Vegårshei. Lørdag kveld omkom hun i en tragisk badeulykke.

  • Mandag 22. juli kl. 13.51

    Ikkje lenger fare på Herøya

    Tidlegare i dag rykka naudetatane ut på alarm utløyst på Herøya i Porsgrunn i samanheng med ein gasslekkasje. Det er no ikkje lenger fare for omgjevnadane og politiet har oppheva alle vegsperringar.

  • Mandag 22. juli kl. 13.50

    Bekrefter at det ble skutt mot bil i Drøbak

    I en e-post til NRK bekrefter politiadvokat i Øst politidistrikt, Victoria Palm, at det ble skutt mot en bil i Drøbak lørdag kveld. – Foreløpig er det ingen mistenkte i saken, og det er det etterforskningen nå er rettet mot, skriver Palm. For å finne ut hva som har skjedd avhører nå politiet vitner, gjennomgår videoovervåkning fra stedet og gjør tekniske undersøkelser. Bakgrunnen er at de ved 21.30-tiden lørdag kveld mottok melding om mulig skudd mot en bil. En person med våpen skal ha blitt observert på stedet.

  • Mandag 22. juli kl. 13.48

    22.juli-markering

    Det har vært markeringer av 22. juli over hele landet i dag. I Trondheim var det markering på minnestedet i Tordenskioldsparken der blant andre ordfører Kent Ranum holdt appell. Åtte ungdommer fra Trøndelag mistet livet på Utøya 22. juli 2011.

  • Mandag 22. juli kl. 13.44

    Jenny Huse: – Krypto er harry

    Jenny Huse har investert over to millioner, og syns krypto er harry.

  • Mandag 22. juli kl. 13.44

    Jenny Huse: – Krypto er harry

    Jenny Huse har investert over to millioner, og syns krypto er harry.

  • Mandag 22. juli kl. 13.42

    Bil med henger sklidd av veien i Larvik

    En bil med henger skled ut av veien ved Bommestad i Larvik 13:30 i dag. – To personer i bilen og begge er oppegående, ifølge politiet. En person er kjørt til legevakt for sjekk, skrev politiet på X en time etterpå. Elveveien var sperret i begge retninger mens bilberging pågikk. Bil og henger er nå berget og veien er åpen igjen.

  • Mandag 22. juli kl. 13.40

    Går gjennom video etter supporterbråk

    Det er førebels ikkje klart om slåstinga og blusskastinga i kampen mellom Start og Vålerenga vil få konsekvensar for supporterar. Fleire Vålerenga-supporterar tok seg inn på bana og barka saman med Start-supporterar i laurdagens oppgjer. Det skal gåast gjennom video frå overvakingskamera frå stadion, for å kartleggje kven som var involvert og kva som vart gjort.

  • Mandag 22. juli kl. 13.39

    Bil kjørte i autovernet flere ganger

    Politiet fikk inn melding om vinglete bil som kjørte i autovernet flere ganger i Åsane i Bergen. De har kontroll på bil og fører, og vil undersøke videre etter mistanke om kjøring i ruspåvirket tilstand.

  • Mandag 22. juli kl. 13.39

    Telenor: Mye trafikk er grunnen til dårlig dekning

    Søndag skrev NRK om at det er dårlig mobildekning på ferjekaia Jektvik i Rødøy kommune. Sommerferie og fint vær her i nord har ført til mye trafikk på kystriksveien, og torsdag i forrige uke ble rundt 100 bobiler stående igjen, og måtte overnatte på kaia i Jektvik da siste ferje hadde gått. Prosjektleder for dekning i Telenor, Pål H. Lukashaugen sier til NRK at basestasjonen Værangsfjorden som dekker ferjeleie har i perioder mye trafikk som følge av de lange køene. – Dette medfører at folk kan oppleve at mobilnettet går tregt og i ytterste konsekvensen miste kontakten med mobilnettet i perioder, sier han. Han har forståelse for at kundene blir frustrerte når de opplever problemer med mobilnettet når det er lange køer, men det er tilnærmet umulig å dimensjonere mobilnettet for denne type trafikktopper, sier han. I neste uke vil Lukashaugen ta turen til ferjeleie i Jektvik for å få nye dekningsmålinger.

  • Mandag 22. juli kl. 13.39

    Mye trafikk er grunnen til dårlig dekning

    Søndag skrev NRK om at det er dårlig mobildekning på ferjekaia Jektvik i Rødøy kommune. Sommerferie og fint vær her i nord har ført til mye trafikk på kystriksveien, og torsdag i forrige uke ble rundt 100 bobiler stående igjen, og måtte overnatte på kaia i Jektvik da siste ferge hadde gått. Prosjektleder for dekning i Telenor, Pål H. Lukashaugen sier til NRK at basestasjonen Værangsfjorden som dekker ferjeleie har i perioder mye trafikk som følge av de lange køene. – Dette medfører at folk kan oppleve at mobilnettet går tregt og i ytterste konsekvensen miste kontakten med mobilnettet i perioder, sier han. Han har forståelse for at kundene blir frustrerte når de opplever problemer med mobilnettet når det er lange køer, men det er tilnærmet umulig å dimensjonere mobilnettet for denne type trafikktopper, sier han. I neste uke vil Lukashaugen ta turen til ferjeleie i Jektvik for å få nye dekningsmålinger.

  • Mandag 22. juli kl. 13.36

    Hanne Sørvaag er forlovet: – Veldig hyggelig

    Det kommende brudeparet ble forlovet hjemme, nøyaktig fire år etter at de møttes for første gang.

  • Mandag 22. juli kl. 13.36

    Lange køer ut fra Bergen

    Det er meldt om et par kilometer med kø både til Halhjem fergekai og Oppedal fergekai. Ifølge Vegtrafikksentralen vil det bli forsinkelser opp mot én time. – Man må regne med at man gjerne må stå over en ferge, så man må ha litt tålmodighet, sier Tina Fjeldavli i Vegtrafikksentralen. Vegtrafikksentralen opplyser at store deler av trafikken kommer ut fra bergensområdet.

  • Mandag 22. juli kl. 13.36

    Lange køer mot Oppedal fergekai

    Klokken melder Vegtrafikksentralen at det fortsatt er mye trafikk ved Oppdal fergekai, i nordgående retning. Det forventes forsinkelser opp mot to timer. Skrikebergtunnelen blir stengt i perioder for å unngå kø inne i tunnelen. – Man må regne med at man gjerne må stå over en ferge, så man må ha litt tålmodighet, sier Tina Fjeldavli i Vegtrafikksentralen. Det var lenge kø også på Halhjem fergekai, men her skal trafikken nå gå som normalt igjen.

  • Mandag 22. juli kl. 13.36

    Lange køer mot Halhjem og Oppedal

    Det er meldt om et par kilometer med kø både til Halhjem fergekai og Oppedal fergekai. Ifølge Vegtrafikksentralen vil det bli forsinkelser opp mot to timer. – Man må regne med at man gjerne må stå over en ferge, så man må ha litt tålmodighet, sier Tina Fjeldavli i Vegtrafikksentralen. Vegtrafikksentralen opplyser at store deler av trafikken kommer fra bergensområdet.

  • Mandag 22. juli kl. 13.36

    Køen ved Oppedal fergekai begynner å løse seg opp

    Klokken 20.59 melder Vegtrafikksentralen køen ved Oppdal fergekai begynner å løse seg opp. det forventes nå normal ventetid om rundt 40 minutter. Tidligere i dag har det vært forsinkelser på opp mot to timer, og Skrikebergtunnelen ble periodevis stengt for å unngå kø inne i tunnelen. – Man må regne med at man gjerne må stå over en ferge, så man må ha litt tålmodighet, sa Tina Fjeldavli i Vegtrafikksentralen sa. Det var lenge kø også på Halhjem fergekai, men her har trafikken gått som normalt siden rundt klokken 18.30.

  • Mandag 22. juli kl. 13.33

    Lokalavis får nye eiere

    Lokalavisen Sirdalmedia får nye eiere. Det melder de selv på sine nettsider. Redaktør Leif Sirevåg gir med det stafettpinnen videre til Christer Skaren, Ruben Skaren og Aadne Hompland fra Tonstad.

  • Mandag 22. juli kl. 13.31

    Wien: 15 korbarn kollapset i varmen

    En hetebølge herjer rundt Middelhavet i Europa, men det er ganske varmt i Wien også.

  • Mandag 22. juli kl. 13.25

    Molde slapp potensielt tøffe Europa-motstandere – kan møte skotsk eller belgisk lag

    Moldes mulige motstandere i neste runde i europaligakvalifiseringen ble kjent mandag. Kamper mot Kilmarnock eller Cercle Brugge ligger i potten.

  • Mandag 22. juli kl. 13.23

    Nintendo lanserer egen Joy-Con-lader

    Sju år for sent?

  • Mandag 22. juli kl. 13.19

    Trafikkulykke i Vinje – bil kjørt ned i dyp grøft

    Nødetatene har rykket ut på en trafikkulykke på E134 ved Grungedal i Vinje. En bil har kjørt av veien og ned i en ganske dyp grøft. To personer i bilen. Begge fremstår uskadd, men er kjørt til legevakt for sjekk. Bilberging er på vei, og trafikken går forbi stedet. – Det ble besluttet førerkortbeslag, opplyser politiet på X.

  • Mandag 22. juli kl. 13.19

    Trafikkulykke i Vinje

    Nødetatene har rykket ut på en trafikkulykke på E134 Grungedal i Vinje. En bil har kjørt av veien. To personer i bilen, og begge fremstår uskadet. Det er store trafikale problemer på stedet.

  • Mandag 22. juli kl. 13.19

    Truck veltet i Trondheim

    På Lade i Trondheim opplyser politiet at en truck har veltet. Politiet og brannvesenet rykker ut. Trucken må sikres for å unngå ytterligere skade. Det er ikke meldt om personskader.

  • Mandag 22. juli kl. 13.18

    Tyv satt seg fast i heis i Oslo sentrum

    Politiet i Oslo har kontroll på en tyv som har stjålet noen elektriske artikler i Oslo sentrum. – Under flukten valgte tyven og bruke heisen som satte seg fast, skriver politiet på X. De har nå fått tyven ut etter at vaktmester fikk opp heisen.

  • Mandag 22. juli kl. 13.10

    Kjørte 100 km/t i 60-sonen

    En mann må i fengsel etter å ha hatt en fart på 104 km/t i 60-sonen ved Eikely i Froland. Mannen i 60-årene må også betale en bot på 14.000 kroner, i tillegg til at han mister førerkortet i ti måneder, ifølge en dom fra Agder tingrett. Fengselsstraffen er satt til 15 dager. Mannen tilsto i retten.

  • Mandag 22. juli kl. 13.10

    Lekkasje på Yara i Porsgrunn

    Politiet er usikre på hvor mye som har lekket ut. Det skal imidlertid ikke være fare for allmennheten.

  • Mandag 22. juli kl. 13.04

    Telenor leder på mobilhastighet i Norge

    Men Telia og Ice vinner på andre områder.

  • Mandag 22. juli kl. 13.01

    Alarm utløst på Herøya

    Nødetatene har rykket ut på alarm utløst på Herøya i Porsgrunn. Ingen personer er skadet, opplyser politiet. Det skal være en lekkasje, men ukjent hvor mye. Det har vært utslipp av nitrøse gasser. Politiet opplyser at det er kontroll på utslippet per nå. Publikum bes om å holde seg inne for sikkerhets skyld. Veien nord for Herøya er stengt, blant annet Vabakktunnelen.

  • Mandag 22. juli kl. 12.49

    Strømbrudd for Elvia-kunder

    Flere hundre Elvia-kunder har vært berørt av strømbrudd i Innlandet mandag formiddag. Ved 10:30-tiden mistet 627 kunder strømmen i Vestre Toten, ifølge avisa Toten Idag. Strømmen kom tilbake etter kort tid. I Gausdal har 70 stk har hatt strømbrudd siden kl. 09.30 og i Lillehammer har 60 stk vært uten strøm siden kl. 10.13. Disse er fortsatt uten strøm. Kommunikasjonsrådgiver Elvia Cecilie Gregersen sier til NRK at de ikke vet sikkert når strømmen kommer tilbake. – Vi skjønner godt at dette kan oppleves frustrerende for kundene som blir uten strøm. Vi har montører ute som jobber for å få tilbake strømmen, Gregersen. Hun kan heller ikke peke på noen konkrete årsaker til strømbruddene. – Det kan være vær og vind, tekniske komponenter på linjene som ryker, eller det kan være fugler som flyr inn i linjene, sier hun. – Strømbruddene vi har sett i dag, har ingen direkte sammenheng, sier Gregersen.

  • Mandag 22. juli kl. 12.49

    Strømbrudd i Vestre Toten

    627 skal ha vært berørt av strømbrudd i Vestre Toten, det melder avisa Toten Idag. Det skal ha vært et strømbrudd i 10:30-tiden mandag, forteller pressekontakten i nettselskapet Elvia til avisa. Nå meldes det at strømmen er tilbake for alle.

  • Mandag 22. juli kl. 12.43

    Saktegående kø ved Langangen

    Ved Langangenkrysset i Porsgrunn er det saktegående kø i sydgående retning, melder Vegtrafikksentralen. Det er forsinkelse på rundt 40 minutter.

  • Mandag 22. juli kl. 12.43

    Saktegående kø på E18

    Det er saktegående kø i i sørgående retning på E18 mellom Larvik og Porsgrunn, melder Vegtrafikksentralen. Det er forsinkelse på rundt 40 minutter. Det er også saktegående kø på strekningen Tranby-Drammen i sørgående retning.

  • Mandag 22. juli kl. 12.29

    Ung mann siktet etter spredning av sexvideo

    Politiet prøver nå å begrense spredningen av en sexvideo som er delt etter Bygdeungdomslagets landsstevne i Rakkestad i forrige uke. En gutt i tenårene er siktet og politiet har tatt beslag i telefonen hans, opplyser etterforskningsleder Daniel Holm. Telefonen har blitt brukt til å dele film med seksuelt innhold, uten at jenta har gitt samtykke til delingen. Både den fornærmede jenta og den siktede gutten er under 18 år. Etterforskningslederen sier alle har et ansvar for å ikke dele disse videoene. – Hvis man skulle få en slik video har man et selvstendig ansvar for å ikke spre den til andre, sier Holm.

  • Mandag 22. juli kl. 12.19

    Steinblokk har falt ned på gamle E6

    En steinblokk har falt ned på gamle E6 ved Gyllråa mellom Hovin og Støren i Trøndelag. Statens vegvesen har blitt varslet.

  • Mandag 22. juli kl. 12.16

    USAs flytebrygge i Gaza pakkes sammen

    Prosjektet til drøyt 2,4 milliarder kroner betegnes som en fiasko.

  • Mandag 22. juli kl. 12.13

    Fortsetter søk etter mann i 50-åra

    Søket etter en mann i 50-åra som ble meldt savna i Sitter på Flatanger i Trøndelag natt til søndag fortsetter. I dag har de fått på plass ekstra ressurser. Både nødetater, frivillige, Sivilforsvaret og Røde Kors deltar. Heimevernet har også blitt varsla. Mannen er glattbarbert, har sort dressbukse, sort dressjakke, og hvit skjorte. Det er ikke mistanke om at noe kriminelt har skjedd.

  • Mandag 22. juli kl. 12.12

    Glimt kan få polsk motstand i Champions League-kvalifiseringen

    Bodø/Glimt skal opp mot polske Jagiellonia Bialystok eller Panevezys fra Litauen i neste runde hvis laget unngår fiasko mot RFS i jakten på mesterligaspill.

  • Mandag 22. juli kl. 12.12

    Glimt kan få enten litausk eller polsk motstand i Mesterligaen

    Hvis Bodø/Glimt slår RFS fra Riga i Mesterliga-kvalifiseringen, vil klubben møte enten FK Panev?žys fra Litauen eller Jagiellonia Bia?ystok fra Polen i tredje runde. Bodø/Glimt skal starte ballet tirsdag klokken 17:00, med kamp mot laget fra Riga i Mesterligaens andre kvalifiseringsrunde. Motsatt oppgjør spilles 31. juli. Hvis Glimt vinner denne kampen vil de møte ett av de to lagene i tredje runde. Om de går videre derifra, bærer det videre til play-off til Mesterligaen, der laget fra Bodø endte opp for to år siden. Der ble det et surt tap mot Dinamo Zagreb fra Kroatia. FK Panev?žys vant ligaen i Litauen i fjor, men ligger i år på en smått utrolig sisteplass i A Lyga. Jagiellonia Bia?ystok vant Ekstraklasa, den øverste divisjonen i Polen, i fjor. Klubben har vunnet den ene kampen som så langt har blitt spilt i det polske ligasystemet.

  • Mandag 22. juli kl. 11.54

    Hovland ønsker OL-endring: – Sånne ting man savner

    Viktor Hovland (26) ser frem til sitt andre OL i karrieren, men håper på formatendring i fremtiden.

  • Mandag 22. juli kl. 11.53

    Nytt bilde av prins George på elleveårsdagen

    Prins George har bursdag, og i den anledning har Kensington Palace delt et nytt bilde av prinsen.

  • Mandag 22. juli kl. 11.51

    Flere båter stjålet i Øygarden

    Politiet melder om tyveri av tre båter på Våge i Øygarden. Den ene båten er en hvit og blå Uttern 17 fot med registreringsnummer RBN853. Det ble satt igjen en annen båt på bryggen til båteieren. Den båten er ble også stjålet fra området i dag. Politiet har også funnet en tredje båt som skal være stjålet og forlatt. De forsøker nå å komme i kontakt med den tredje båteieren. – De som ikke er på hyttene og naustene i området burde ta en sjekk for å se om ting er stjålet, sier operasjonsleder i Vest politidistrikt, Tore-Andre Brakstad til NRK. Det har i løpet av dagen kommet inn flere meldinger om innbrudd i naust og sjønære boliger i området.

  • Mandag 22. juli kl. 11.51

    Båt stjålet i Øygarden

    Politiet melder om tyveri av en båt på Våge i Øygarden. Båten er en hvit og blå Uttern 17 fot med registreringsnummer RBN853. Det ble satt igjen en annen båt på bryggen til båteieren. Ifølge politiet er det ukjent hvem som eier den. Det har i løpet av dagen kommet inn flere meldinger om innbrudd i naust og sjønære boliger i området.

  • Mandag 22. juli kl. 11.50

    Medier: Seks personer døde etter skyting på pleiehjem i Kroatia

    Mandag tok en mann seg inn på et eldrehjem i byen Daruvar og begynte å skyte.

  • Mandag 22. juli kl. 11.49

    Bella Hadid droppet fra Adidas-reklame

    Det skjer etter at staten Israel kritiserte den halvt palestinske modellen Bella Hadid for å være antisemitt.

  • Mandag 22. juli kl. 11.38

    Har fått flere tips etter branner på Frøya

    Politiet i Trøndelag har fått inn flere tips etter at det på 11 dager har vært 7 branner på Frøya. – Det er en pågående etterforskning hvor vi har fått inn flere interessante tips, sier Åge Andersen som er politiets avsnittsleder på Hitra. Alle brannene har skjedd i området Dyrøya. Politiet mistenker at brannene er påsatt. De ber folk som har tips om å ta kontakt.

  • Mandag 22. juli kl. 11.26

    – Bør forberede seg på spørsmål om hun har røykt marihuana

    Abortsaken og cannabis-debatten. Hjemmesitterne og Biden-bånd. Det er Kamala Harris sterkeste og svakeste kort, mener USA-eksperter.

  • Mandag 22. juli kl. 11.21

    Vil gjenta konsertsuksess på Dokken

    45.000 mennesker så Bruce Springsteen på Dokken i Bergen i går kveld. Daglig leder i Bergen Live, Frank Nes, sier til NRK at tiden vil vise om det blir en ny storkonsert på havneområdet i Bergen sentrum. – Vi må jobbe videre for å få flere konserter på Dokken, sier Nes. Men arrangøren må ha store nok artister på plass før en ny konsert kommer til Dokken. Nes sier også til NRK at det tross alt er en godshavn og forholdene må ligge til rette før Bergen Live igjen kan arrangere en lignende storkonsert.

  • Mandag 22. juli kl. 11.17

    Måler radioaktivitet i Valle

    Norges geologiske undersøkelse (NGU) er i gang med målinger fra helikopter i Valle-området, for å kartlegge geologi og rester etter Tsjernobyl-ulykken i 1986. Målingene startet på lørdag, og skal etter planen vare i fem dager, skriver NGU i en pressemelding.

  • Mandag 22. juli kl. 11.16

    Åpner trolig badeplassen igjen i dag

    – Vi har satt i gang arbeidet med midlertidig skilting og livbøyer. Vi åpner når det er på plass, sier Gjerstad-ordfører Steinar Pedersen (H) til NRK. Lørdag kveld omkom en jente da hun ble tatt av strømmen mens hun badet ved Sandåkerhølen i Gjerstad. Badeplassen har vært stengt siden. Skilting og livbøyer settes nå inn som forebyggende tiltak på badeplassen.

  • Mandag 22. juli kl. 11.15

    Nedstrand ferjekai stengt i to uker

    Ryfylkeferjen vil ikke stoppe på Nedstrand ferjekai fra 29. til 9. august, grunnet utbedring av kaien. MF Ryfylke vil ikke anlegge Nedstrand under arbeidet, men vil Hurtigbåten gå som normalt.

  • Mandag 22. juli kl. 11.14

    Bussdrapet i Bærum henlagt grunnet siktedes alder

    22. desember 2023 ble 26 år gamle Fariddullah Rahmani knivstukket på bussen i Bærum. Den siktede 14-åringen stakk han flere ganger i overkroppen, og handlingen skal ifølge politiet ha skjedd uten foranledning. Nå er saken henlagt på grunn av siktedes alder. Siktede erkjente å ha knivstukket Rahmani, og hevdet at han følte seg truet av avdøde. – Det er på det rene at hendelsesforløpet inne på bussen ikke var noen nødvergesituasjon, skriver politiet i en pressemelding. I etterkant av drapet ble den siktede 14-åringen plassert på en barnevernsinstitusjon. Der er det gjennomført undersøkelser som ikke har gitt grunn til å tvile på guttens tilregnelighet. – Handlingen skjedde helt uventet. Siktede var del av et belastet ungdomsmiljø i Sandvika, og forklarte at han bar kniv til vanlig for å kunne forsvare seg. – Politiet ser svært alvorlig på dette og jobber kontinuerlig med å forhindre at det bæres kniv uten aktverdig grunn.

  • Mandag 22. juli kl. 11.12

    Bussdrapet i Bærum henlagt

    Saken henlegges fordi den siktede var under 15 år på gjerningstidspunktet.

  • Mandag 22. juli kl. 11.06

    Ryanair nær halverte overskuddet

    Flyselskapet falt kraftig på børs etter resultatfall og forventinger om lavere billettpriser.

  • Mandag 22. juli kl. 11.05

    Kokevarsel i Nordre Follo oppheves unntatt for Svartskog

    Nordre Follo kommune opplyser om at varselet om koking av vann i deler av kommunen oppheves mandag klokken 10.30. Det betyr at innbyggerne i tidligere Ski kommune, Fløisbonnveien og Ødegården slipper å koke vannet noe mer. Svartskog derimot, får ikke opphevet kokevarselet. – Vi kommer forhåpentligvis med ny informasjon mandag ettermiddag, sier Jean Yves Gallardo i Vann- og avløpsetaten i Oslo kommune. De som er berørt får SMS fra kommunen.

  • Mandag 22. juli kl. 11.05

    Kokevarsel for vann oppheves unntatt for Svartskog

    Nordre Follo kommune opplyser om at kokevarsel for vann i deler av kommunen oppheves mandag klokken 10.30. Det betyr at innbyggerne i tidligere Ski kommune, Fløisbonnveien og Ødegården slipper å koke vannet noe mer. Svartskog derimot får ikke opphevet kokevarselet. Berørte får SMS fra kommunen.

  • Mandag 22. juli kl. 11.05

    Normal drift ved apotekene

    De globale IT-problemene fredag 19. juli rammet Apotek 1 apotek og flere nettapotek. I dag er det igjen normal drift ved alle apotekene, melder Direktoratet for medisinske produkter.

  • Mandag 22. juli kl. 11.04

    Heroin-assistert behandling gir positive resultater

    Det viser en ny rapport fra juli, gjort av senter for rus- og avhengighetsforskning, ifølge nettavisen sykepleien. Prosjektet går ut på å gi heroin i kontrollerte former til brukere med langvarig heroinavhengighet. Pasienter som har vært med i prosjektet i over et år sier at de har fått et nytt liv gjennom behandlingen, skriver avisa.

  • Mandag 22. juli kl. 10.47

    Kjendisene hyller Joe Biden: – Er ikke noe viktigere enn å beseire Trump

    Kjendisene roser og viser sin støtte til Biden, som søndag annonserte at han ikke lenger er Demokratenes presidentkandidat.

  • Mandag 22. juli kl. 10.44

    Innbrudd i frisørsalong i Sandefjord

    I løpet av helga har det vært innbrudd i en frisørsalong i Sandefjord. Døra til salongen var brutt opp og PC, mobiltelefon og kassaapparat med noen kontanter var stjålet. Politiet har vært på stedet og gjort undersøkelser.

  • Mandag 22. juli kl. 10.44

    MC-ulykke på Rudskogen var påkjørsel bakfra

    De to mennene som var involvert i MC-ulykken på Rudskogen motorsportsenter fredag ettermiddag, er alvorlig skadet, men utenfor livsfare. Det fikk politiet opplyst i helgen, forteller etterforskningsleder Daniel Holm. En av mennene ble fløyet til Ullevål sykehus etter ulykken, mens den andre ble kjørt til sykehuset på Kalnes. Ulykken ble filmet, og ifølge Holm viser videoen at den ene MC-føreren ble påkjørt bakfra i høy hastighet. – Dette skjedde på en rett strekning, og det er gode bilder på video som viser at den motorsykkelen som kommer bak har ganske høy hastighet. Mens den som ble påkjørt har relativt lav hastighet, sier Daniel Holm. – Det er vel det som er hovedutformingen med at det blir et såpass kraftig sammenstøtt. Det er en betydelig hastighetsforskjell på de to motorsyklene.

  • Mandag 22. juli kl. 10.39

    Milliardærer støtter Harris: Millionene flommer inn

    Flere milliardærer lover støtte til Kamala Harris’ presidentkampanje. Samtidig har det blitt samlet inn over 500 millioner kroner fra mindre donasjoner.

  • Mandag 22. juli kl. 10.39

    Golfa seg til eliten

    Herrelaget til Sunnfjord golfklubb er klare for elitedivisjonen. Det skjedde under helgas lag-NM for 1. divisjon i Kristiansand. Laget kjempa ein tett kamp med Fana om andreplassen, og sikra opprykket saman med Gamle Fredrikstad som vann divisjonen.

  • Mandag 22. juli kl. 10.36

    AUF-leder i Vestland om 22. juli: – Det er utrolig viktig at vi snakker om dagen

    I dag er det 13 år siden terrorangrepet 22. juli. Terrorhandlingene på Utøya og i Regjeringskvartalet denne dagen i 2011 drepte 77 personer og mange ble skadet for livet. Det skal være minnemarkeringer i Øygarden, Askøy, Bergen, Osterøy og Stryn i dag. AUF-leder i Vestland, Noah Sellevoll, sier til NRK at det nå er mange unge som bare har et forhold til terrorangrepet fra lærebøkene. Selv var han seks år i juli 2011. – Når man ikke husker terrorangrepet, er det vanskelig å få en tilknytning til dagen. Derfor er det utrolig viktig at vi snakker om dagen, sier Sellevoll til NRK.

  • Mandag 22. juli kl. 10.27

    Fant tyvegods etter innbrudd i Gamlebyen

    Politiet har funnet en del verktøy etter et innbrudd i en bedrift i Gamlebyen i Fredrikstad. De skal ha klart å identifisere gjerningspersonen, og fant verktøyet hjemme hos vedkommende. Verktøyet er nå levert tilbake til eier.

  • Mandag 22. juli kl. 10.27

    Fare for styrtregn

    Det kan komme svært kraftige regnbyger i Vestfold og Telemark i morgen. Meteorologisk institutt har sendt ut et farevarsel for styrtregn på deler av Østlandet. Varselet er på gult nivå og gjelder fra i morgen ettermiddag til i morgen kveld. Det er ventet lokale variasjoner, og været kan endre seg raskt, opplyser meteorologene.

  • Mandag 22. juli kl. 10.24

    Mohamed Ofkir klar for HamKam

    Fotballspilleren Mohamed Ofkir skal spille for HamKam på utlån ut sesongen og er dermed tilbake i Eliteserien, melder NTB. Ofkir spiller vanligvis for Vålerenga, men har nå inngått en låneavtale mellom Hamkam Fotball Elite og Vålerenga Fotball Elite. I avtalen ligger det også en opsjon på å kjøpe Ofkir fri fra Vålerenga. Angrepsspilleren er spilleklar til HamKams neste kamp mot Viking den 4. august. – Det føles bra. Jeg har en riktig magefølelse på dette, jeg gleder meg masse og har hørt mye bra om klubben, sier Ofkir til HA.

  • Mandag 22. juli kl. 10.14

    Farevarsel om styrtregn i Stor-Oslo

    Meteorologisk instituttt har sendt ut gult farevarsel om styrtregn for store deler av Østlandet fra tirsdag ettermiddag. De skriver på X at det ventes lokalt svært kraftige regnbyger. – Det vil være stor lokal variasjon i intensitet, og været kan endre seg raskt, skriver meteorologene. Oslo og Akershus er blant stedene hvor det kan komme styrtregn.

  • Mandag 22. juli kl. 10.14

    Farevarsel for styrtregn i Stor-Oslo

    Meteorologisk instituttt har sendt ut gult farevarsel for styrtregn for store deler av Østlandet fra tirsdag ettermiddag. De skriver på X at det ventes lokalt svært kraftige regnbyger. – Det vil være stor lokal variasjon i intensitet, og været kan endre seg raskt, skriver Meteorologene. Oslo og Akershus er blant stedene hvor det kan komme styrtregn.

  • Mandag 22. juli kl. 10.08

    Nå er det varmere i Tana enn i Ghana (!!)

    Finn frem badetøyet, alle finnmarkinger! Mandag formiddag er det varmere i Tana enn flere steder på det afrikanske kontinent.

  • Mandag 22. juli kl. 10.07

    Brann på veranda på Frøya

    Mandag formiddag opplyser politiet at de i natt mottok en melding om brann på en veranda på Frøya. Brannen skal ha blitt raskt slukket. Politiet på vei for å undersøke åstedet. De siste ukene har sju branner brutt ut på Frøya.

  • Mandag 22. juli kl. 10.07

    Nok en brann på Frøya

    Mandag formiddag opplyser politiet at de i natt mottok en melding om brann på en veranda på Frøya. Brannen skal ha blitt raskt slukket. Politiet på vei for å undersøke åstedet. De siste ukene har sju branner brutt ut på Frøya.

  • Mandag 22. juli kl. 10.01

    Skeptisk til svømming i Seinen: – Vil bli en katastrofe

    Henrik Christiansen skal OL-debutere på maraton i åpent vann, som per nå planlegges i elven Seinen.

  • Mandag 22. juli kl. 9.56

    Kamp om E18-kundene

    Store handelsparker ved E18 utvider med flere butikker for å kapre kunder langs motorveien. Forsker Aud Tennøy ved Transportøkonomisk institutt advarer mot konsekvensene som det får for bysentrum. Ordfører i Gjerstad, Steinar Pedersen (H) sier Brokelandsheia og kommunen lever av trafikken fra E18.

  • Mandag 22. juli kl. 9.56

    Dagen som endret oss

    22. juli er en påminnelse om at selv de tryggeste demokratier kan rammes av politisk vold.

  • Mandag 22. juli kl. 9.54

    Lusket i hagen – endte i basketak

    En huseier i Skien tok kontroll på en ung mann som hadde lusket i hagen hans, sammen med en annen gutt. Det hadde blitt et basketak, opplyser politiet. Den unge mannen hadde en sekk på seg som var full av tyvgods. Han hadde også en sparkesykkel, som viste seg å være stjålet. Mannen er pågrepet. Den andre gutten hadde kommet seg unna, men hundepatruljen fulgte spor etter han og fant han på en adresse. Der spyttet han en tjenestemann i ansiktet. Gutten er bare 14 år og blir overtatt av barnevernet. Guttene settes i sammenheng med biltyven tidligere i dag. De har trolig vært rundt i området Frogner i Skien og stjålet diverse ting. Politiet oppfordrer folk i området til å sjekke om de har blitt frastjålet noe eller hatt innbrudd, og ta kontakt med politiet på telefon 02800.

  • Mandag 22. juli kl. 9.52

    Netanyahu til USA: – Vil takke Biden

    Den israelske statsministeren er mandag på vei til USA for å diskutere krigen i Gaza – og for å takke en mangeårig alliert.

  • Mandag 22. juli kl. 9.51

    Varsel om flomfare for deler av Innlandet

    Yr.no og varsom.no har sendt ut varsel om fare for flom nord i Innlandet. Dette kommer i forbindelse med varsel om mye nedbør på Østlandet i dag. Det er også sendt ut varsel om jord- og flomskredfare. Farevarslene er på gult nivå, som betyr moderat fare. Været kan få konsekvenser for trafikken, slik som overvann og stengte veier, ifølge yr.no. Yr anbefaler bilister å kjøre etter forholdene og sjekke veimeldinger på 175.no. De skriver også at vannføringen vil øke raskt i bekker og mindre elver. Derfor bør folk holde seg unna elver og bekker med stor vannføring, ifølge Yr. I deler av varslingsområdet kan det komme 35-45 mm regn i løpet av 12 timer.

  • Mandag 22. juli kl. 9.47

    BA: Vannledningsbrudd i Bergen sentrum

    Hovedvannledningen i C. Sundts gate i Bergen sentrum sprakk mandag morgen, skriver BA. Det er meldt om synlige skader i asfalten i gaten, og 160 personer er uten vann i sine leiligheter. Entreprenør er sendt til stedet. Det kan ta tid før vannet blir skrudd på igjen. – Basert på erfaring vil det nok ta utover dagen, kvelden og kanskje natten, sier produksjonsleder Tor Nøtsund i Bergen Vann til BA.

  • Mandag 22. juli kl. 9.47

    Vannledningsbrudd i Bergen sentrum

    Hovedvannledningen i C. Sundts gate i Bergen sentrum sprakk mandag morgen, skriver BA. Da vannet ble skrudd av kom det et synkehull og noen sprekker i veien. 165 personer er nå uten vann i leilighetene sine. – Vi har begynt å iverksette graving og når vi kommer ned til røret får vi sett skadeomfanget, sier produksjonsleder Tor Nøtsund i Bergen Vann til NRK. Vannet er forventet å bli skrudd på igjen i løpet av natten.

  • Mandag 22. juli kl. 9.42

    Politiet stengte E6 etter brann

    Det er lagret propan i bygningen.

  • Mandag 22. juli kl. 9.39

    Aftenposten legger ned Si;D

    Det bekrefter kulturredaktør Cecilie Asker til Medier24 mandag.

  • Mandag 22. juli kl. 9.34

    Borge med årsbeste på LPGA-touren – nummer sju i Ohio

    Celine Borge gjorde sin beste golfturnering siden i fjor sommer ved å ende på delt 7.-plass i LPGA-konkurransen i Ohio. Tønsberg-jenta gikk i alt ti slag under par på banen i Sylvania. Borge leverte rundeserien 71-67-67-69 og var fire slag unna en plass blant de tre beste. Wannasaen Chanettee fra Thailand vant turneringen etter å ha gått 20 slag under par. Borge har i år slitt med å hevde seg på LPGA-touren. Før spillet i Ohio hadde hun misset cuten i ti av sine 13 siste turneringer. Søndagens plassering var hennes beste siden hun i juli i fjor ble nummer tre to helger på rad. (NTB)

  • Mandag 22. juli kl. 9.22

    Så mange Windows-maskiner ble rammet av Crowdstrike-feilen

    Det var en programvareoppdatering fra sikkerhetsselskapet CrowdStrike som fikk store deler av verdens IT-systemer til å knele forrige fredag. Feilen rammet bare Windows-maskiner, og nå forteller Microsoft hvor mange maskiner som faktisk ble rammet.

  • Mandag 22. juli kl. 9.17

    AUF-lederen: – Folk som ble født i 2011, planlegger terror

    «Vi glemmer aldri!» er overskriften på årets program, 13 år etter terrorangrepene.

  • Mandag 22. juli kl. 9.16

    Rykker ut til brann på Lundamo

    Brannvesenet har rykket ut til en brann i en stor bod på Lundamo, skriver Adresseavisen. Boden står tett inntil et bolighus. Det er spredningsfare. – Boden er helt overtent, og det er lagret propan i boden. Dermed har vi en problemstilling med sikkerhetssone, sier vaktleder Roger Gjersvold ved 110-sentralen i Midt-Norge til avisa. Det er satt en sikkerhetsavstand på 50 meter. E6 er stengt for å hente mer vann til slukkinga.

  • Mandag 22. juli kl. 9.16

    Brann i Melhus i Trøndelag stengte E6

    Brannvesenet rykket ut til en brann i en stor bod på Lundamo i Melhus i Trøndelag, skriver Adresseavisen. Boden stod tett inntil et bolighus og det var fare for spredning. – Boden er helt overtent, og det er lagret propan i boden. Dermed har vi en problemstilling med sikkerhetssone, sier vaktleder Roger Gjersvold ved 110-sentralen i Midt-Norge til avisa. Det ble satt en sikkerhetsavstand på 50 meter. E6 var en periode delvis stengt for at brannvesenet skulle hente mer vann til slukkinga. Klokka 10:30 opplyser Vegtrafikksentralen at vegen er åpnet igjen. I tolvtiden er det framdeles kø på stedet, ifølge Adressavisen.

  • Mandag 22. juli kl. 9.16

    E6 stengt på grunn av brann i Melhus i Trøndelag

    Brannvesenet har rykket ut til en brann i en stor bod på Lundamo i Melhus i Trøndelag, skriver Adresseavisen. Boden står tett inntil et bolighus. Det er spredningsfare. – Boden er helt overtent, og det er lagret propan i boden. Dermed har vi en problemstilling med sikkerhetssone, sier vaktleder Roger Gjersvold ved 110-sentralen i Midt-Norge til avisa. Det er satt en sikkerhetsavstand på 50 meter. E6 er delvis stengt for å hente mer vann til slukkinga. Klokka 10:20 opplyser vegtrafikksentralen at trafikken blir dirigert i ett felt.

  • Mandag 22. juli kl. 9.16

    Sydney (14): – Jeg savner en søster som jeg ikke husker

    «Sissi» var Utøyas yngste offer. Nå er lillesøster Sydney blitt like gammel som søsteren var da hun ble drept.

  • Mandag 22. juli kl. 9.01

    Børsen åpner svakt opp etter Biden-avgjørelsen

    Oslo Børs starter uken i pluss etter en hendelsesrik helg. Denne uken kommer det tall fra flere av børsens største selskaper, inkludert Equinor.

  • Mandag 22. juli kl. 9.01

    Biotek-selskap falt over 25 prosent på positiv Oslo Børs

    Mandag endte med ny «all time high» for Hovedindeksen på Oslo Børs.

  • Mandag 22. juli kl. 9.01

    Små børsutslag etter Biden-avgjørelsen

    Oslo Børs er svakt opp etter en hendelsesrik helg. Denne uken kommer det tall fra flere av børsens største selskaper, inkludert Equinor.

  • Mandag 22. juli kl. 9.00

    Innbrudd og tyveri på området til NMBU

    Politiet har gjort en åstedsundersøkelse på en byggeplass på området til Norges miljø-og biovitenskapelige universitet. – Flere brakker og conteinere er brutt opp og verktøy er stjålet. Politiet oppretter sak på forholdet.

  • Mandag 22. juli kl. 8.49

    Trafikkulykke i Åfjord

    Nødetatene rykker ut til en trafikkulykke ved Dolmset i Åfjord. En bil har kjørt av veien. Det er ikke meldt om alvorlig personskade.

  • Mandag 22. juli kl. 8.33

    Mann dømt for knivstikking på Majorstuen

    En 21 år gammel mann er i Oslo tingrett dømt til ett år i fengsel for en knivstikking i Bogstadveien på Majorstuen i Oslo i 2023.

  • Mandag 22. juli kl. 8.31

    Drosjesjåfør dømt for seksuelt overgrep

    En drosjesjåfør er dømt til fem måneders fengsel for seksuelt overgrep mot en kvinne fra Nes. Kvinnen skulle ta taxi hjem, da mannen i 50-årene begynte å klå på henne og spørre om hun ville ha sex. Mannens DNA ble funnet på innsiden av kvinnens BH. Drosjesjåføren ble dømt til fengsel i fem måneder. I tillegg mister han retten til å kjøre drosje og må betale kvinnen 120.000 kroner i oppreisning.

  • Mandag 22. juli kl. 8.23

    Svindal gir seg med motorsport: – En veldig kul opplevelse

    Aksel Lund Svindal (41) har drevet med motorsport de to siste årene, men den tidligere alpinisten kommer ikke til å fortsette som racerfører denne sesongen.

  • Mandag 22. juli kl. 8.21

    Angelina Jolie og Brad Pitts datter vil endre navn

    Shiloh Jolie-Pitt (18) ønsker å fjerne «Pitt» fra navnet sitt.

  • Mandag 22. juli kl. 8.19

    Brann i kjøretøy på Burøya

    Nødetater har rykket ut til melding om brann på Burøya i Bodø. Brannvesenet skal akkurat ha kommet til stedet, sier brannmester Magne Brunes til NRK. – Det skal være brann i en gaffeltruck som står inne i et industribrygg. Foreløpig sier meldere at det ikke er noe spredningsfare, sier Brunes. Brannen er nå slukket. Politiet gjør undersøkelser på stedet, og oppretter sak.

  • Mandag 22. juli kl. 8.02

    OL i fare for Rune: – Ser dessverre ikke lovende ut

    Holger Rune er i real tidsnød i kampen for å rekke OL i Paris. Bare én uke før turneringsstart skaper håndleddet trøbbel for dansken.

  • Mandag 22. juli kl. 7.56

    Unge AUF-ere blir hetset

    Hedda (18) får trusler om 22. juli

  • Mandag 22. juli kl. 7.52

    Motorsportutøvar Sondre Gilje Haga leiar no samanlagt i Spania

    Sondre Gilje Haga tok to sigrar i spansk meisterskap i helga. 25-åringen frå Sandnes er tidlegare verdsmeister i motorsporten Trial2. Trial er ein motorsykkelidrett som går ut på å køyre i vanskelege terreng utan å sette føtene i bakken. Gilje Haga konkurrerte som einaste deltakar med ein elektrisk motorsykkel. Han leiar nå samanlagd i det Spanske meisterskapen med 110 poeng.